<< Tillbaka till startsidan

20-01-16 Information om Rally Sweden 2020

Rally Sweden körs årligen och är ett stort event där ganska många deltar. 2019 var det 14 sträckor och totalt handlar det om 16 olika länder som deltar i eventet som är i februari varje år.Här är lite mer info om eventet som kan vara intressanta om du vill följa det. Vi går också igenom lite annat intressant om etapperna och datum. Så vad kan vi förvänta oss i tävlingen 2020?

Så fungerar Rally Sweden 2020
Rally Sweden består av en mängd olika sträckor. Förra året handlade det om fjorton och det fanns representanter från sexton länder med i startlistan.

Det är bra att sätta sig in i Rally Sweden, inte minst om du hoppas på att spela på det. Då gäller att känna till i vilka länder som deltar och det skadar inte att ta reda på hur det har gått under tidigare år. Självklart spelar även väder och klimat in en hel del, vilket man inte bör glömma om man ska satsa pengar på Rally Sweden. Du kan satsa pengar ganska enkelt genom betting på William Hill.

Rally Sweden är en svensk höjdpunkt som körs på snö och is. De tävlande gör upp på ett ibland extrema klimat och utmanande vägförhållanden. Det här gör det extra spännande och gör även Rally Sweden till ett ganska unikt evenemang.

Varje VM-rally består av femton till tjugofem olika sträckor. Förarna tävlar på avlysta vägar och målet är att ta sig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt. På så vis är det ett väldigt vanligt rally likt de flesta andra du troligtvis har sett.

Varje förare har också en co-driver. Förarens kartläsare agerar som en navigatör och hjälper föraren att klura ut hur man snabbast ska ta sig fram på vägarna. Det kan till exempel handla om olika vägförändringar eller dylikt. En bra co-driver är otroligt viktigt.

Dessa områden åker man igenom
Rally Sweden är ett svenskt VM-rally, men flertalet sträckor körs även på andra sidan den värmländska gränsen. Flertalet av sträckorna körs sedan några år tillbaka även i Norge.

Årets rally börjar i Karlstad, en svensk stad som de allra flesta känner till. Karlstad är populär bland turister och är därför ett bra val för en startplats. Efter det åker man in till Torsby och därifrån kommer bland annat att åka över den norska gränsen.

Efter det åker man tillbaka in i Sverige och kommer då att köra österut till Hagfors. Till slut kommer vi att dyka upp i Torsby igen där den slutgiltiga destinationen är.

Rally Sweden är ett fyra dagars arrangemang, fyllt av spänning, snö, is och kämparglöd. Det finns få evenemang som är så här spännande, minst sagt.

Slutsats om Rally Sweden 2020
Det finns mycket mer att säga om Rally Sweden 2020, men det bästa är att uppleva det själv. Om du vill se tävlingen så är det 13 och 16 februari som gäller!

Rally Sweden är definitivt ett intressant arrangemang som också ser lite annorlunda ut för varje år. Det gör det också till ett bra val att satsa pengar på för den som gillar betting. Så missa inte att kika på det också om du är nyfiken på rally . Det finns även många andra spännande evenemang under året som är värda att kika på, så se fram emot 2020!