<< Tillbaka till Startsidan

Kvinnor tävlar på elitnivå inom motorsporten

Det finns ingenting som kan förhindra kvinnor från att bli bäst inom motorsporten. Kvinnor har lyckats klättra till toppen med hjälp av nya team betående av kvinnliga racingförare. Dessa team har jobbat hårdare än någonsin och kan nu delta i LeMans, en av de största tävlingarna inom bilsporten. Nu väntar världen på den nästa Lella Lombardi som var den senaste kvinnan att lyckas tävla i Formula 1 Grand Prix. Kanske är det den svenska banracingförare, Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tar banorna med storm och lyckas klassificeras för F1. Oavsett vad, ser framtiden väldigt positiv ut för kvinnorna bakom ratten.

Kvinnor kan dominera i framtiden
De kvinnliga teamen som får tävla i LeMans 24h mästerskapet har sagt i en intervju att "Ingenting hindrar oss från att vara lika snabba som killarna". Det är redan en vinst att kvinnor har kvalificerats för LeMans och enligt Tatiana Calderón satsar dem på att ta sig över mållinjen. Detta är bevis på att racerförare kan tävla på elitnivå, oavsett kön.

2022 Formula One World Championship börjar igen den 20e Mars, där alla kan delta i årets spännande F1 betting, men det var inte sedan 1975 en kvinna faktiskt tog sig i mål. Det har endast funnits tre kvinnor som har fått tävla i F1 och Lella Lombardi är den enda kvinnan som nått till mållinjen. F1 har nu en deal med FIA för att hjälpa fler kvinnor att delta i sporten.