<< Tillbaka till Startsidan

Betting inom Motorsport: Hur fungerar det?


pexels.com

Motorsport är en av de mest fartfyllda sporterna du kan följa, från Grand Prix till lokala tävlingar. Intresset för motorsport har vuxit markant de senaste åren i Sverige – och som ett resultat av det har vi sett många nya talanger inom den svenska motorsporten som Ronnie Peterson, Marcus Ericsson och Johan Kristoffersson.

Av förklarliga skäl har allt fler svenskar fått upp ögonen för betting inom motorsport. Visst ger betting många vinstmöjligheter, men det kräver färdigheter och strategier för att lyckas vinna.

I följande guide går vi igenom hur du kan satsa på motorsport, ger dig konkreta tips på hur du kommer igång och delar med oss av några av de viktigaste strategierna som kommer att hjälpa dig i spelet.

Så kommer du igång med betting inom motorsport

Det första steget är att välja rätt spelbolag. I Sverige finns det för närvarande över 96 olika spelbolag på marknaden – och alla dessa har olika erbjudanden. Räknar vi med utländska spelbolag så stiger siffran rejält.

När du väljer spelbolag brukar det första steget vara att bestämma dig för om du vill spela med ett utländskt spelbolag eller ett svenskt. För nybörjare bör du välja att spela på ett svenskt spelbolag eftersom dessa spelbolag följer det regelverk som vi har i vårt land och ger dig ett större skydd.

Men spelbolagens spelutbud och erbjudande kan variera kraftigt mellan konkurrenter, framför allt inom motorsport. I detta sammanhang bör du lägga extra tid på att undersöka vilka olika bonusar som erbjuds av spelbolag och vilka matcher som är tävlingsbara. Av denna anledning är det bra att jämföra de olika spelbolagen med varandra för att hitta den bästa spelsidan för alltefter dina behov. Du kan klicka här för hela listan över svenska spelbolag.

Tre strategier inför betting på motorsport

Som vid alla spel har motorsport ett inslag av risk. Men det är mycket lättare att urskilja framgångsreceptet inom motorsport än vid andra typer av spel. Vilket gör att man kan hitta sin personliga strategi och har större chans att bli framgångsrik. Nedan har vi valt ut tre strategier som är väl lämpade för betting på motorsport.

1. Välj en spelsida med bästa oddsen

När det kommer till betting är oddsen ett utav de viktigaste kriterierna att tänka på. Odds är en beskrivning av hur troligt det är att en specifik händelse inträffar. Vanligtvis visas odds som ett decimaltal, till exempel 2,0. Det betyder att om du satsar på att resultatet ska hända, så kommer du att få 2 gånger insatsen om din satsning är framgångsrik.

Men vad många nybörjare glömmer är att oddsen bestäms av bettingsidorna och att de kan variera mycket mellan olika aktörer. Framförallt är detta viktigt om du har tänkt satsa mycket pengar i tävlingarna. Då lönar det sig att gå in på 3-5 olika bettingsidor och jämföra deras odds – innan du lägger ditt spel.

2. Förstå formen på nuvarande förarna
Motorsport är svårare att förutse än andra, traditionella sporter. Vanligtvis skiljer sig vinnarna med millisekunder, men externa och interna faktorer kan påverka resultatet. Till exempel var professionella förare som Lewis Hamilton tidigare mycket bättre på att köra på vått underlag än andra. Men förarens nuvarande form är också viktig att hålla koll på. Bland annat bör du kolla hur föraren har klarat sig de senaste loppen, har de vunnit eller kämpat och underpresterat?

Utöver detta är det bra i början att inte satsa på förare som har potentialen, utan snarare att satsa på förare som har en gedigen merit lista och erfarenhet av att prestera - eftersom sannolikheten att dessa personer vinner är betydligt högre än nya oerfarna spelare.

3. Lär dig de psykologiska faktorerna
Du bör förstå att varje förare har olika typer av stress, beroende på vilket lopp det är och hur de är i ställningen. Vissa förare kan till exempel redan ha säkrat sin plats i slutspelet, och då finns det ingen anledning för dem att anstränga sig i heaten. Tänk alltid på vad föraren vill åstadkomma i spelet och fatta dina beslut därefter.