<< Tillbaka till Startsidan

Härliga fordon för motorsport

Fordon för motorsport
Köra runt med ett fordon i hög hastighet runt tajta kurvor är något många uppskattar och gärna skulle vilja göra. Känslan av att köra fort är oslagbar vare sig det gäller på två eller fyra hjul.Motorsport
Inom motorsport finns det många olika typer av fordon i de olika tävlingarna. Speciella bilar till Formel 1 och rallybilar är två exempel på motorsportfordon. Bilarna eller motorcyklarna som används för motorsport har intressanta egenskaper som är anpassade för den typ av tävling det gäller. Exempelvis är formel 1 bilen byggd så att den ligger tätt mot marken där alla däck fäster på vägen. Medan en rallybil istället är byggd för att kunna köra i sämre terräng samt tålig för att ta emot hårda slag.

Mekaniker måste ofta laga eller byta delar på fordon inom motorsport. Vissa gånger är det en trasig reservdel andra gånger är det något annat mekanikerna åtgärdar. Oavsett vad som hänt fordonet måste mekanikerna jobba snabbt. De är anställda av "stallet" och utför alla moment på plats under tävlingen. I Formel 1 tävlingar är det här något som tydligt kan ses när föraren gör ett "pit stop". Mekanikerna byter då däcken på bilen och fyller bland annat på med bensin. För rallybilar är det inte riktigt lika akut, men när en tävling pågår under flera dagar behöver mekaniker utföra reparationer snabbt.

Prioriterar du hög hastighet?
Många tycker att det viktigaste med ett fordon är att det accelererar snabbt direkt när bilen eller hojen startar och kör iväg. Det finns å andra sidan de som uppskattar en fin bil som går bra även när vägunderlaget inte är det bästa. En bil som uppfyller alla viktiga kriterier kan vara svårt att hitta, men med Bildeve till hands blir det lättare. Hos den här aktören prioriteras nämligen alla kriterier en köpare kan tänkas ha. Det är en utmärkt känsla att köra Bildeves bilar och är det en adrenalinkick du är ute efter är det rätt plats att leta på.