<< Tillbaka till Startsidan

Är det dags att skaffa däck?

Det är viktigt att du har rätt däck till din bil och att de är i bra skick. Däcken är nämligen det som ser till att bilen har friktion och grepp när du kör på vägen. Därför är det viktigt att du har rätt däck och tar hand om dem på ett korrekt sätt.Vinter- och sommardäck
Först och främst gäller det att ha koll på skillnaden mellan vinter- och sommardäck. I Sverige är det lagkrav att ha vinterdäck vid körning på vinterväglag mellan första december och sista mars. Övrig tid är det okej att köra med sommardäck.
Vinterdäck finns vanligtvis i två utföranden - dubbade och odubbade. Hur du kör och hur underlaget är, avgör vad som är bäst för dig. Kom ihåg att det på vissa vägar och i vissa områden är förbjudet att köra med dubbdäck.

Ta hand om dina däck
För att däcken ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att du håller koll och tar hand om dem. Ta reda på vilket lufttryck som är optimalt för din bil och se till att däcken alltid har rätt tryck. Det gör att däcken slits mindre, samtidigt som du får optimal friktion och lägre bränsleförbrukning. Det blir också bekvämare att köra bilen.
Kontrollera också att däckmönstret är tillräckligt djupt. Vid sommarväglag behöver mönsterdjupet vara minst 1,6 millimeter, medan det vid vinterväglag ska vara minst 3 millimeter. Har dina däck ett mindre mönsterdjup är det dags att byta.

Köp nya däck

När det är dags att köpa nya däck är det viktigt att det blir rätt. På ABS Wheels slår du enkelt in bilens registreringsnummer och vilken sorts däck du är ute efter. Då får du snabbt upp de däcken som passar din bil, så att du enkelt kan jämföra och välja det som passar dig bäst.

På ABS Wheels hittar du kompletta paket med däck och fälg. Du kan också beställa hem bara däck som krängs på dina nuvarande fälgar.