Gå till Hemsidan
2004

2003

2004 2005 2006 2007

 2004-11-11 Slutrestultat för cupen
Så var då 2004 års upplaga av 3x10 Classic Rally Cup avslutad.
Kan redan nu passa på att önska alla ett trevligt nytt Motorsportår 2005.
Resultatlistan för 2004 pdf
Besök hemsidan: http://hem.passagen.se/brorson/3x10.html

Rättelse 3X10 Classic Rally Cup
Det gick lite för fort när jag uppdaterade 3X10 Classic Rally Cup 2004 och gick ut med att vi utökade cupen med ytterligare en deltävling. När så Jårs Damberg ringde och påminde om avtalet med Klassiska Rallycupen, som säger att vi inte ska köra deltävlingar som kolliderar tidsmässigt, var röran total. Samma helg, den 14 augusti som Hässleholm, kör KRC i Almunge, bestämt sedan länge...
Det är bara att lägga sig platt på rygg och be alla om ursäkt för misstaget. Sålunda utgår Hässleholms Snapphanerallyt den 14 augusti ur 3x10 Classic Rally Cup. Efter detta är tävlingskalendern definitiv, åtta deltävlingar varav sex räknas, punkt slut.

Tävlingskalender 2004
03 April Simrishamns-Mixen Simrishamns MK Sö-DM + SSM
24 April Kong Christian Race Kristianstads MK Sö-DM + SC
22 Maj Midsommardansen Ljungby MK Sm-DM
12 Juni Karlskrona-Pokalen Karlskrona AK Sö-DM + SSM
03 Juli Skilling 500 Skillingaryds MK RM + SSM
18 Juli Falsterbo Rally Race Trelleborgs MK
04 Sept. Dackefejden Wäxjö MS Sm-DM
18 Sept. TV-Svängen SMK Hörby RM + Sö-DM + SSM
Förklaring: Sö-DM= Södra BF DM, Sm-DM= Smålands BF DM, SSM= Sydsvenska Mästerskapet, SC= Super Cupen, RM= Riksmästerskapet.

3X10 Classic Rally Cup utökar tävlingsserien 2004.
Ett glatt besked till alla älskare av klassiskt rallytävlande, 3X10 Classic Rally Cup utökar med ytterligare en deltävling i 2004 års tävlingsserie. Det är tidigare SM-tävlingen Snapphanerallyt i Hässleholm som nu också ingår i cupen, efter önskemål från såväl deltagare som arrangerande Hässleholms MK. När så även Super Cupen, som är huvudklass i Snapphanerallyt, gav klartecken tvekade aldrig tävlingsledaren Claes-Göran Wilke.
- Klart att vi ska ha med klassiska rallybilar i vår tävling, det sätter lite extra krydda på det hela!
Därmed är det totalt nio deltävlingar i 3X10 Classic Rally Cup 2004, varav två får räknas bort i slutställningen. Intresset är också på topp och redan nu är det flera intressanta ekipage anmälda till premiärtävlingen, Simrishamns-Mixen i början av april.
Tommy Svensson Cup Koordinator
Ytterligare information och regler finns på hemsidan:
http://hem.passagen.se/brorson/3x10.html

Nu rullar 3 X 10 Classic Rally Cup igång för 2004
Nu är det klart att det blir en fortsättning med 3X10 Classic Rally Cup 2004 tack vare sponsorerna. Speciellt tackar och välkomnar vi våra två nya samarbetspartners Jan o Lisa Motorsport, Klågerup och PR Tryck & Reklam i Hörby för deras intresse att stödja cupen. Ett tack riktar vi även till Stig Kristianssons Bil AB, Hörby och NC-Verktyg, Gislaved för sina insatser tidigare år.
Rally säsongen med klassiska rallybilar ser ut att bli bättre än på länge. Intresset är på uppgång och till detta bidrar vi i allra högsta grad. Samarbetet med Klassiska Rally Cupen blir bara bättre och bättre. Ett synligt bevis på detta är att 3X10 Classic Rally Cup finns representerat i den mycket snygga och proffsiga 4-färgsbroschyr man låtit trycka upp för 2004. En broschyr som ska spridas över hela landet i syfte att öka intresset ännu mera.
Cupen innehåller i år åtta deltävlingar, varav sex räknas, med premiär i Simrishamn den 3 april. Ett tack till Super-Cupen som låter 3X10 Classic Rally Cup gå ut först i deras barmarkspremiär Momentum Kong Christian Race den 24 april. För övrigt ingår cupen i DM-deltävlingar i både Södra BF och Smålands BF.
En riktig höjdare blir tävlingen den 18 juli, i samband med Falsterbo Classic Car Show. Då kommer det att köras en tävling för enbart klassiker och veteran 1966-69 och 1970-74 ute på Falsterbofältet med Trelleborgs MK som ansvariga. Specialsträckorna kommer att ligga i direkt anslutning till bilutställningen och hit förväntar arrangörerna runt 10-20000 besökare. Vår deltävling blir ett av dragplåstren i Falsterbo Classic Car Show, så vi hoppas på stor uppslutning och att alla som har en rallybil ställer upp den här helgen.
Avslutningstävling blir SMK Hörbys klassiker TV-Svängen, som i år firar 40-års jubileum. TV-Svängen är även final i Riksmästerskapet och här kommer vi att hålla vår prisutdelning.
Reglerna för 2004 blir exakt samma som 2003. Vi tävlar i två klasser, över och under 1400cc. Alla Appendix K. besiktigade bilar, grupp-4 bilar är inte tillåtna. Noter är tillåtna utom i RM/KRC -deltävlingarna. Ekipage utan noter får 1 bonuspoäng. Nu väntar vi bara att vintern försvinner och vi kan dra igång på allvar i Simrishamn den 3 april.
Tommy Svensson
Cupkoordinator

Regler för 3x10 Classic Rally Cup 2004.
DELTAGARE: Cupen är öppen för förare med gällande förarlicens A-B-C samt utländska förare med EU-licens i de tävlingar som är NEAFP anmälda.Ingen åldersbegränsning. Samtliga licensklasser sammanlottas. Tillåtna bilar är samtliga enligt KRC-Reglementet samt övriga Appendix K besiktigade bilar, även GTS-bilar. OBS. Grupp 4-bilar är inte tillåtna.

TÄVLINGSKLASSER: Klass 1 = 0-1400 cc, Klass 2 = 1401-> cc. Klasserna sammanlottas ej, oavsett antalet startande.

POÄNGBERÄKNING: Poäng enligt följande i varje bilklass: 1:a 10p, 2:a 8p, 3:a 6p, ner till 8:e som erhåller 1p. Startpoäng, 1 poäng delas ut för varje start. Startpoängen tillgodoräknas i slutresultatet i samtliga tävlingar, totalt 7 startpoäng kan erhållas.

TÄVLINGAR: Sju deltävlingar ingår i cupen, varav fem räknas i slutställningen. Flyttad tävling ingår i cupen på ny datum. Vid färre än fem genomförda tävlingar räknas en (1) istället för två (2) bort.

NOTER: Noter är tillåtna i alla deltävlingar där noter finnes. Undantaget de tävlingar där KRC ingår, där gäller KRC-Reglementet (inga noter). Deltagare som väljer att tävla utan noter erhåller 1 bonuspoäng vid varje tävlingstillfälle där ekipaget kommer i mål. Där noter ej finns, delas inga bonuspoäng ut. Ekipage som valt att tävla utan noter, men ändå på annat sätt erhåller sådana, utesluts ur cupen för hela året.

PRISER: Prispott på preliminärt 15 000 kronor, fördelas procentuellt med hänsyn till antalet deltagare, mellan de två tävlingsklasserna.
Dessutom utdelas hederspriser till de tre först placerade i respektive klass, förare och kartläsare.

ÖVRIGT: För att räknas i 3x10 Classic Rally Cup 2003 skall på tävlingsbilen finnas 1 st. Cup-dekal placerad enligt cupens anvisningar. Dekalen erhålles av Cup-koordinatorTommy Svensson i samband med tävlingarna. Ingen dekal, inga poäng. Ev. regeltolkningar görs enhälligt av Cup-koordinatorn. Tolkningarna kan ej överklagas.
Cupresultat och annan information på http://hem.passagen.se/brorson/3x10.html

SPONSORER: Huvudsponsor: MK 101010, Kristianstad.
Delsponsorer: AR-Transport, Genarp - PR Tryck & Reklam, Hörby Byggman Maskinuthyrning, Hässleholm &endash; Jan o Lisa Motorsport, Klågerup .