Enkel Bilsport 2019 - 2024
     
   
Enkel Bilsport
SBF: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
24-02-14 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 2–2024
Rekryterande verksamhet
Nu har vi haft våra första möten angående Custom Motor Show i Elmia som går av stapeln under påsken 2024.

Planering pågår för fullt inför årets stora händelse. I samband med varje år som vi åker ned till Jönköping så bokar vi upp ett antal möten med SGA, profiler och arrangörer i södra Sverige.

I samband med Rally Sweden kommer det att finnas broschyrer och en representant för Enkel Bilsport som pratar varmt om Enkel Bilsport. Som skrevs i tidigare infoblad så har en träff med ägaren av Routivara testområde genomförts och någon återkoppling har ej skett ännu.

Men man får inte ge sig i första taget. Drivecenter Arena väntar in sina banlicenser för att kunna gå ut med inbjudningar till event på de 5 olika områden där man kan köra olika former av konbana, konbana och med bromsövning samt en teknikbana.

Verksamhet
Vännäs/Vindeln ska arrangera ett tävlingstillfälle 24/2 på Flakabäck anläggningen, det är en lång bana som är rytmisk och trevlig att köra.

Banbesiktning av UTH-banor
Två banor har redan besiktats för UTH och det finns förfrågningar på ett antal till som nämndes ovan. Speciellt roligt att man börjar fundera på konbanor och teknikbanor som är lämpliga för A-traktorer.

Licensutbildningar
Finns inget att berätta om denna gång.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

24-02-14 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 1–2024
Här kommer årets första infoblad.
Rekryterande verksamhet

År 2024 har verkligen börjat med en rivstart där jag skulle närvara för utskottets räkning och föreläsa vid konferens syd, men på grund av sjukdom kunde ordförande ej närvara vid konferens syd helgen 13–14/-24. En träff med ägaren av Routivara testområde har genomförts under V5. Vi diskuterade att kunna knyta deras eventgäster till den lokala SBF klubben för att deras kunder skulle få ett mervärde i att inte bara provåka/köra med deras bilar utan att även få medlemskap och giltig licens. Jag föreslog ett samarbete med Enkel Bilsport och den lokala klubben för att få verksamhet som är enkel och att de blir fler som har nytta av deras anläggning.

På samma tema så träffade jag marknad och försäljningschefen för Drivecenter Arena, förutom att jag försökte sälja in konceptet att deras företagskunder även kan få bli medlem i familjen bilsport, så pratade vi om A-traktorer och ta hand om dessa ungdomar som kör dessa fordon. Vi tittade på 5 olika områden där man kan köra olika former av konbana, och konbana med bromsövning samt en teknikbana.

Under våren kommer det att bli försök att arrangera detta. Det kändes som ett väldigt bra möte och vi kanske får mer arrangemang inom Enkel Bilsport och det betyder att familjen bilsport växer. Det är upprymmande att det finns roliga/berikande möten som är motpol när vi får ris. Just sådana här spontana möten med folk som verkligen bryr sig är väldigt roligt.

Verksamhet
Det har körts två UTH tävlingar i Robertsfors.
Vännäs/Vindeln ska arrangera ett tävlingstillfälle 24/2–24 på Flakabäck anläggningen, det är en lång bana som är rytmisk och trevlig att köra.

Banbesiktning av UTH-banor
Det har börjat inkomma förfrågningar om att besikta UTH-banor. Två banor har redan besiktats för UTH och det finns förfrågningar på ett antal till som nämndes ovan. Speciellt roligt att man börjar fundera på konbanor och teknikbanor som är lämpliga för A-traktorer.

Licensutbildningar
Nu har dom börjat höra av sig de som efterfrågar licensutbildning inför sommaren.

Slutord

Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-08-23 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 11–2023
Rekryterande verksamhet

Licensutbildning har genomförts i Boden och två juniorer och 8 seniorer har varit på licenskurs. Så vårt arbete börjar bära frukt och då känns det lättare att kämpa på. Jag var till Ånäset där man körde tvådagars folkrace. Mitt syfte var att prata Enkel Bilsport och dela ut broschyrer om detta.

Det fanns broschyrer i båda kioskerna och vid sekretariatet. När speakern gick för att äta så lämnade han mikrofonen och givetvis så tog jag tillfället i akt och pratade Enkel Bilsport så hela anläggningen fick ta del om hur underbar vår sportgren är.
Här kommer mer trevliga nyheter som jag har glömt att skriva om.

Den 13–16 juli arrangerades Scandinavian Festival of Speed på Drivcenter Arena i Fällfors. En bilfestival fullspäckad med bankörning, drifting, utställningsbilar och livekonserter. För åskådare fanns ett brett utbud av olika showbilar och racerbilar och bankörning med gatbilar och tävlingsbilar, en stor bilutställning, dragbattle och drifting uppvisning. Många besökare och bilar på plats.

Skellefteå MS summerade antalet prova på licenser till 135 st

Mer om festivalen

Scandinavian Festival of Speed strävar efter att vara den bästa fordonsbaserade festivalen i norra delen av Skandinavien.

För drygt 20 år sedan hyrde en grupp vänner en racerbana i Nordnorge för att tävla med sina egna bilar och öva på sina köregenskaper. Under de följande månaderna och åren utvecklades denna grupp av vänner till hundratals bilar och tusentals åskådare och företaget Sommertreff grundades. I nästan 20 år var Sommertreff den största bilfestivalen i norra Norge och höjdpunkten för alla bilentusiaster i regionen.

Under Covid-19 perioden inledde Sommertreff och Drivcenter Arena sin gemensamma satsning för att flytta bilfestivalen under nytt namn till Drivcenter Arena i Fällfors Sverige.

Banbesiktningar Enkel Bilsport
Nu är det två banor i Skellefteå för Enkel bilsport. Det roliga är att nu är den ”lilla slingan” på Drivecenter Arena godkänd för Enkel Bilsport. Så nu börjar det hända saker, en inbjudan har kommit ut för 16/9 så vi får följa upp hur det kommer att gå. Hoppas att de som körde SDC 5000 kommer med sina bilar samt att de som har bilar som passar in som kör på Mittsverige banan även ser detta så man får i gång tävlingsformen igen.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Tack till er som översänder information så vi har något att kommunicera ut till övriga i familjen bilsport.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-08-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 10–2023
Rekryterande verksamhet
Licensutbildning har genomförts två gånger i Jokkmokk och nu har det blivit 36 nya licensierade förare.
Så vårt arbete börjar bära frukt och då känns det lättare att kämpa på. Mer rekryterande verksamhet, utskottet var på bilutställning i helgen och givetvis så hade vi med rollups och broschyrer.

Vid rallycrossen på Norrlandsveckan var undertecknad och pratade Enkel Bilsport och gav en broschyr till speakern som pratade om Enkel bilsport vid nästan alla pauser samt talade med dessa nya förare att gå med i familjen bilsport, enligt uppgift så finns det 60 st maskiner av fabrikat CAN-AM Maverik XRS eller XRC.
Det gav gensvar nästan direkt så då började folk att ringa och berättade att de hade hört talats om det enkla insteget till familjen bilsport.
Förra helgen var undertecknad vid Luleå MS gokartanläggning och pratade Enkel bilsport samt lämnade broschyrer, samma vid All Wheel -23 även det i Luleå. Söndagen blev det en resa till Älvsbyn för dels att ge en broschyr till speakern och sedan skicka en hel bunt ned till Mellan Norrland.

Jag har nämnt det tidigare men nämner det igen när jag har varit på tävlingsbesök på folkrace tävlingar så ser jag att det har ökat med ”hemma förare” tack vare att det har arrangerats så många tävlingar för Enkel bilsport. Intresset väcks där och man väljer att gå vidare i stegen och ta folkrace licens.

Verksamhet

Här har jag inte fått någon info så jag kan ej plita ned något denna gång.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Tack till er som översänder information så vi har något att kommunicera ut till övriga i familjen bilsport.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-05-24 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 9–2023
Rekryterande verksamhet
Licensstatestik: trevlig läsning är att när man jämför Licensstatestik mellan april 2022 och april 2023 så var det 158 licenser april -22 och 187 licenser april -23. Så vårt arbete börjar bära frukt och då känns det lättare att kämpa på.


Mer rekryterande verksamhet, utskottet var på bilutställning i helgen och givetvis så hade vi med rollupos och broschyrer men det blåste så mycket att det flög broschyrer över hela fältet inte roligt.

Jag har nämnt det tidigare men nämner det igen Robertsfors har verkligen förstått det stora värdet med Enkel bilsport och nu börjar MK Rimo att få till fler arrangemang på sin fina anläggning Ticksta motorstadion. Den målgrupp som de försöker attrahera ungdomar samt få dessa som medlemmar till familjen bilsport.

Verksamhet
Här har Falköping arrangerat en Drivers Open tävling på motorstadion i Falköping. Bland de startande fanns Stig Emilsson från Falköping som har både ett EM-silver och ett EM-brons i rallycross från slutet av 70-talet.

Tävlingsinstinkten finns kvar vid 75 års ålder berättar han, imponerande!
Hälften av farten men hela känslan - rallycross Stig tävlar vidare - P4 Skaraborg | Sveriges Radio

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Tack till er som översänder information så vi har något att kommunicera ut till övriga i familjen bilsport.

23-03-29 Dansk dominans när Sveriges största långloppsserie hade premiär på Ring Knutstorp
Sveriges största långloppsserie i racing, Race4Fun, hade under helgen säsongspremiär på Ring Knutstorp i Skåne. Över 70 team och 300 förare deltog i årets första race på barmark. Av sex pallplatser i de två tävlande klasserna, gick hälften av dom till danska team.

Redan på fredagen startade bilsporthelgen med en trackday, eller testdag, där team från både Race4Fun, andra serier, och även privatbilar, fick testa på sina bilar på banan.

På lördagen kördes den första deltävlingen i Race4Fun 8H Cup för Klass 2, där man tävlar med mindre tvåhjulsdrivna racingbilar eller något trimmade standardbilar som är minst 10 år. Här var det dom regerande mästarna i klassen, NJ Motorsport från Hovmantorp i sin Mini Cooper, som imponerade och vann tävlingen. De tog hem segern efter hård kamp mot danska teamet NH Motorsport i sin BMW, som slutade tvåa i regnet på Ring Knutstorp. Trea blev även fjolårstreorna i mästerskapet, ST Auto/Veidec Racing från Hörby - som in på mållinjen slogs mot Team BC från Nässjö som blev fyra.
– Det har flutit på hela dagen. Det är fantastiskt kul, och har vart värt allt slit under vintern. Vi har tagit dagen som en träning inför riksmästerskapet Nordic Endurance 1, säger Niklas Jönsson från NJ Motorsport.

Under söndagen ställde hela 41 bilar upp i premiären av Svenska Skrotbilsklassikern, där man tävlar med otrimmade standardbilar som är 20 år eller äldre. Här var det tidigt fyra danska team som kopplade greppet om toppen, och bytte positioner med varandra under dagen. Mot slutet av racet hade Lynhurtig Motorsport i sin Peugeot 206 kopplat greppet om ledningen före Sequre Motorsport, även de i Peugeot. Pallen såg ut att bli heldansk, då NH Motorsport låg trea i sin Klass 1-bil. Men i slutet av racet fick NH Motorsport en bestraffning för en incident, och den sista pallplatsen gick till fjolårsvinnarna på Ring Knutstorp, Valhalla Racing.
– Vi ser tillbaka på en fantastisk helg som öppnade racingsäsongen 2023. Jag är överväldigad över att se att intresset för att köra långloppsracing är så stort, trots den tuffa ekonomin som råder i samhället. Teamen har bjudit på stenhård racing, och jag ser mycket fram mot fortsättningen av denna säsongen, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

Nästa deltävling i Race4Fun, av totalt fem, körs på Mantorp Park i Östergötland den 16 april.

Race4Fun AB är även promotor av det officiella riksmästerskapet i långloppsracing, i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott, och kör sin premiärhelg på just Ring Knutstorp helgen 5-6 maj. I mästerskapet, som går under namnet Nordic Endurance 1, tävlar man med riktiga racingbilar och vinnaren blir krönt till riksmästare av Svenska Bilsportförbundet.

Resultat:
Klass 2 8H Cup - https://bit.ly/3ZqPP9B
Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern - https://bit.ly/42MV2va
23-03-26 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 5–2023
Rekryterande verksamhet
I senaste numret av tidningen Motor att M (tidigare kallades Motormännen) haft en
träff med A-traktorungdom i Sala. Det är rätt väg att få in dessa ungdomar till familjen bilsport genom att arrangera sådana här träffar.

Verksamhet
Åsele MS arrangerade sin första UTH-vinter och det var bara glada miner. Här kommer lite info, 6 anmälda Team i lördags varav ett avanmälde sig. Ett team var rent juniorteam sedan hade vi 2 juniorer som körde med sina pappor. Juniorerna körde bra och de bestämde att de skulle köra tiden ut, varav en fråga från de äldre om de skulle köra alla 4 timmar med så få bilar men de böjde sig för juniorerna. Alla bilar höll hela tävlingen igenom.

Det var så lyckat att Åsele har gått ut med en inbjudan till och planerat datum är 1 april Robertsfors MS har haft en licensutbildning och det resulterade i 11 nya medlemmar och dessa ska prova lyckan 2/4 när det vankas tävling igen i Robertsfors. Enligt uppgift så tänker även BK Dundret arrangera en tävling UTH-vinter i april månad.
Jag nås också av trevlig information att Mittsverige banan står klar inför sommarsäsongen.

Lådbilar
Här kommer mer rolig information.
Vi hadde uppvisning på lördag 18/3 vid Lomma Folkets hus med början kl.10.00 till kl.14.00 Den 15 April blir det lådbilsrace i Hörby i samband med deras SM tävling som är den 16 April. Den 20 Maj blir det en tävling i Arlöv och den återkommer vi till, vi kommer att annonsera i tidningarna i Arlöv och Staffanstorp och hoppas att får några anmälningar till tävlingen.
Hälsningar Torgny och Lennart.

Vad roligt att det finns medlemmar som meddelar in sin verksamhet.

Banbesiktning av UTH-banor
Det har gjorts även en banbesiktning UTH vinter hos BK dundret som planerar för att köra
en tävling i vinter med start 1/4. Roligt att vårt arbete med att få klubbar att nyttja sina anläggningar även vintertid börjar hörsammas.

Formula Offroad
Här har jag blivit kontaktad av en representant från Formula Offroad som framförde en del synpunkter. Trevligt att vi som utskott blir kontaktad av medlemmar så vi får lära oss mer om verksamheten.

Uppdaterad broschyr

Nu har vi landat i beslutet om layouten på den nya broschyren och den kommer från tryck lagom till Custom Motor Show Elmia.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-03-05 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 4–2023
Rekryterande verksamhet
Hejsan utskottet Enkel Bilsport.
För några veckor sedan hade Smålands Bilsportförbund sitt årsmöte.
I samband med det hade vi också några föredrag.
Ordförande Thomas F var inbjuden men pga årsmöte i eget distrikt överlät han åt Smålands ordförande att tala till utlånad presentation. Före detta hade Thomas Jansson och Linda Turesson från Vetlanda RRC berätta om ett projekt på orten där de successivt byggt en mötesplats för motorburen ungdom där nu över 100 deltagare samlas. Detta har också gett många nya medlemmar till den egna klubben och enkel bilsport kommer att vara ett sätt
att ta hand om dessa.
Vänliga hälsningar Mats Bergman ordförande Smålands BF.

Verksamhet
Robertsfors MS har fått ställa in en UTH vinter tävling 18/2 på grund av dåligt väder. Det var tråkigt för de 13 anmälda lagen men de tar nya tag till helgens tävling 4/3 och det blev 13 lag och två ungdomslag samt 10 nya medlemmar.
Films MK har börjat prata med Rimo MK.

Hej Thomas
Vi har nu pratat ihop oss med Rimo mk att vi ska hjälpa dom igång med ut på deras bana
Ticksta motorstadion.
Så det går lite framåt här med.
Rolf Trolin Films mk

Mer roligt att förtälja.
Hejsan Thomas.
Nu börjar det våras i Dalum men kallt på nätterna

Det körs Drivers Open på banan i Falköping det går väl under enkel bilsport också, det är ett par gånger om året. Jag är inte medlem i den klubben men kan ställa upp när dom behöver hjälp, kul att det körs på våra
breddgrader.

Hälsningar från Thord Söderberg
Otroligt roligt att höra ifrån sådana eldsjälar som nu mer pratar och hjälper varandra även om att man ej är medlem i den klubb man hjälper, jag har nog skrivit att vi har värdens bästa jobb vid något tillfälle.

Banbesiktning av UTH-banor

Det har gjorts en banbesiktning UTH vinter hos Åsele MS som planerar för att köra två tävlingar i vinter med start 18/3. Roligt att vårt arbete med att få klubbar att nyttja sina anläggningar även vintertid börjar hörsammas.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-02-28 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 3–2023.
Rekryterande verksamhet
Här börjar det röra på sig med ett flertal föreläsningar på gång runt om i Sverige, redan nu i kväll har vi haft en föreläsning om hur enkelt det är att få igång UTH-långlopp på snöföre.

Verksamhet
Vännäs MS har nu arrangerat sin UTH tävling i Vindeln 25/2 med 13 anmälda lag, 3 junior, bakhjulsdrivna och framhjulsdrivet.

Det laget som vann körde 86 varv följt av 2: a 85 varv 3: a 84 varv 4: a 82 varv.

Lite röster från tävlingen; en underbar tävling i solens sken, glada o trevliga tävlande, 3 juniorlag, mycket positivt. En enda svartflagg på 4 timmar, enkel tillsägelse om hur man inte får köra om......
kul som faan helt enkelt!!! Det kördes lite uppvisning efteråt med Crosskart. Det pratas även om att Skellefteå MS ska försöka få till ett arrangemang under vintern. Därmed har vi inget mer att förtälja i nuläget. Åsele MS har frågat lite om UTH, och har en lämplig upplogad bana för ändamålet.

Banbesiktning av UTH-banor
Det har börjat inkomma förfrågningar om att besikta UTH-banor inför vintersäsongen. Tre ytterligare banor har hört av sig med frågan om besiktning. Roligt att vårt arbete med att få klubbar att nyttja sina anläggningar även vintertid börjar löna sig. Reglementen Enkel Bilsport Mittcup och Mittcup Light. Dessa är sända på remiss och väntas komma åter och förhoppningsvis kunna publiceras i närtid.

Offroad inom Enkel Bilsport
Här har vi fått bilder som ska användas till den nya broschyren som vi hoppas finns färdig till Elmia mässan.

Drivers Open

Här jobbas det med att få in reglementet i den nya mallen.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
23-02-15 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 2–2023
Rekryterande verksamhet
Här är det lite lugnare för tillfället men utskottet var och lämnade broschyrer vid The Read Barn Arena. Det fanns möjlighet att tala Enkel Bilsport under dagen och givetvis så togs tillfället tillvara på.

Verksamhet
Sedan förra infobladet så har det körts en UTH tävling och en prova på arrangemang i Robertsfors.
Robertsfors MS ska arrangera kommande helg en prova på ena dagen och en UTH tävling nästa dag.
Vännäs MS ska arrangera en UTH tävling i Vindeln 25/2.
Det pratas även om att Skellefteå MS ska försöka få till ett arrangemang under vintern.

Banbesiktning av UTH-banor
Det har börjat inkomma förfrågningar om att besikta UTH-banor inför vintersäsongen. Tre banor har redan besiktats.

Roligt att vårt arbete med att få klubbar att nyttja sina anläggningar även vintertid börjar löna sig. Reglementen Enkel Bilsport Mittcup och Mittcup Light. Det har gjorts uppdateringar på tekniskt reglemente Mittcup och Mittcup Light och de är nu införda i den nya mallen. Dessa är sända på remiss och väntas komma åter och förhoppningsvis kunna publiceras i närtid.

Offroad inom Enkel Bilsport
Här har det inkommit ett flertal funderingar från Skåne offroad klubb (SORK) som utskottet har försökt att besvara så gott vi har kunnat.

Frågeställningarna var:
1.Licenskurs:
2 Slippa ansöka om tävlings eller träningstillstånd vid arrangemang utanför SBF:
3.Ansöka om tävlingstillstånd när vi är på besök hos andra klubbar som både är med SBF och utanför:
4.Om det måste vara tillstånd kan "SORK" söka fast det ej är inom södras område:
5.Om någon vill prova på hur gör vi då.
6.Hur många gånger får man ta ut prova på bilsportlicens:
7.Om någon av oss aktiva vill utfärda vagnsbok får vi det:

Drivers Open
Här har det kommit info om att Vetlanda har planer att få till ett arrangemang 16/4 och de hoppas att minst 20 st anmäler sig till detta arrangemang.
Nästa roliga nyhet som Mikael Fransen representant för Enkel bilsport och ordförande Thomas Jansson har inlett ett samarbete med motorburen ungdom i Vetlanda.
De nämner att de tycker att detta är ”jätteskoj” och att det finns gott om intresse från dessa ungdomar.
De är intresserade att ta licens och köra Drivers Open.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

23-01-28 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 1–2023
Här kommer årets första infoblad.

Rekryterande verksamhet
År 2023 har verkligen börjat med en rivstart, bland annat har ordförande närvarat vi konferens syd helgen

14–15/1 och där hållit tre föreläsningar.
Veckan efter har även ordförande närvarat vid Stockholms Bilsportförbunds styrelsemöte och fått berätta om Enkel Bilsport och de sportgrenar som finns där. Även vid konferens Syd och vid styrelsemötet med Stockholm så pratades det om racing special som körs i

Övre Norra Bilsportförbundet som även är lämpade för övriga distrikt. Helgen 21–22/1 träffades utskottet i Jönköping i samband med bilsportgalan och gick igenom många funderingar och förde ut vårt budskap om Enkel Bilsport.

Under vecka 4 hände två roliga saker jag har fått närvara hos RUT (rehabilitering, utveckling och tillgänglighet) som erbjuder meningsfull fritid med inriktning på motorsport för de med LSS beslut.

Det är ett samarbete mellan Östersunds kommun och Krokom MK. Jocke Hestner och de andra medlemmarna i Krokom MK som håller ihop detta. Innan föreläsningen började så hade jag möjlighet att presentera mig och utskottet samt vad vi kan erbjuda.

När jag var och besökte Krokom MK i somras så pratade Jocke och Ulf Jernström om detta och visade mig den bil med dubbelkommando som de höll på att bygga just för RUT och då förstår jag varför de ville ha en banlicens för Enkel Bilsport så dessa får en möjlighet att få prova på det bästa vi kan erbjuda.

Det jag såg den kvällen var bara ren glädje och jag är otroligt imponerad av vad dessa eldsjälar har åstadkommit och man kände sig lite stolt att få vara en liten bricka i detta otroliga arbete. Jag hoppas att jag har kunnat så ett litet frö för att Enkel Bilsport blir en del av detta över tid. När jag åkte hem från Östersund så sökte jag upp Storumans skoter och motorklubb som ville ha förnyat sin miljöcertifiering inom ÖNBF.

När vi stod och pratade så började jag fråga vad för arrangemang de pysslade med och då visade sig att de kör folkrace och vill få i gång denna verksamhet igen. Då föreslog jag att de skulle börja med Enkel Bilsport för att få verksamhet som är enkel och att de blir fler innan de börjar med att uppdatera folkracebanan.
Vidare så pratade vi om A-traktorer och ta hand om ungdomarna som kör dessa fordon och berätta för kommunen om deras arbete med motorburen ungdom. Så det kändes som ett väldigt bra möte och vi kanske får mer arrangemang inom Enkel

Bilsport
Det är roligt att det finns roliga/berikande möten som är motpol när vi får ris. Just sådana här spontana möten med folk som verkligen bryr sig är otroligt roligt. Det har även kommit en förfrågan från Smålands bilsportförbund att närvara vid deras årsmöte och ha en föreläsning men den har jag fått tacka nej till för att den krockar med ÖNBF årsmöte men jag svarade att jag gärna kommer vid ett annat tillfälle.

Verksamhet
Det har körts en UTH tävling i Robertsfors med 15 lag anmälda och 61 förare och klubben fick 15 nya medlemmar.
Tråkigt att 2 lag fick förhinder.
Det var den nya slingan som användes, och enligt de rapporter som vi mottagit så var de så positiva att flera förare redan anmälde sig till nästa tävling. Det nämndes även att flera förare talade om att bygga bilar till nästa tävlingstillfälle.

Banbesiktning av UTH-banor
Det har börjat inkomma förfrågningar om att besikta UTH-banor inför vintersäsongen. Tre banor har redan besiktats.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

22-12-27 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 15–2022
Detta infoblad blir lite kortare än vanligt och förmodligen årets sista.

Rekryterande verksamhet
Utskottet fick strax före jul en trevlig julklapp. Efter den föreläsning som genomfördes på Infra City så verkar det som att fler vill ta del av
det som presenterade under den helgen. Vi har fått höra följande efter åt” att det var väldigt lärorikt och inspirerande”.

Nr:1 Södra Bilsport Förbundet har kontaktat ordförande med frågan om han kan närvara vid
Konferens Syd och presentera samma material som under Bilsportkonferansen.
Givetvis så blir man glad av sådana förfrågningar och frågan ställdes om vad det var som de ville ha för info. Svaret var det allra trevligaste att man blir så inspirerad av den informationen och tycker att det är så enkelt att få till säkra och bra arrangemang.

Nr:2 Stockholms Bilsport Förbund har tydligen nåtts av den trevliga informationen om vad utskottet försöker leverera till våra medlemmar. Så i ett första steg ska samma info delges styrelsemedlemmarna som ska få samma dragning som de får på Konferens Syd.
Så nästa år börjar med en rivstart för oss i utskottet.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

22-11-19 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 14–2022
Detta infoblad blir lite kortare än vanligt.

UTH-grus
Här nås vi av att Robertsfors MS kommer att genomföra sin första vintertävling 10/12-22 och har redan 12 lag varav 2 är rena juniorlag och 2 rena damlag.

Skrivelse till Utskottet Enkel Bilsport och Racing
En skrivelse har inkommit till Utskottet Enkel Bilsport och Utskottet Racing angående att samköra flera klasser.

Reglementen uppdatering Offroad
Här har inte hunnit sammanställa den infon som vi har mottagit från de som hjälp oss.

Reglementen uppdatering Drivers Open
Här är det samma vi ligger efter med att sammanställa den hjälp som vi fått av ett antal SGA för att se över reglementen för Drivers Open eftersom vi har missat en del saker inför årets uppdateringar.

Banbesiktare Enkel Bilsport
Här finns inget att rapportera för tillfället.

Rekryterande verksamhet
Många distrikt och klubbar jobbar på ett föredömligt sätt med Enkel Bilsport och ordförande har besökt SHRA Örnsköldsvik och höll föredrag om Enkel Bilsport 2/11–22. Mycket trevligt med intresserade människor som brinner för bilsporten. Bilsportkonferansen kommer att vara 26–27/11 och då kommer det att finnas representanter från utskottet för att ta hand om de som kommer till Stockholm.
En resa till SMK Sundsvall är planerad.
I övrigt så jobbar vi på som vanligt.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-10-28 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 13–2022
UTH-grus
Två UTH banor har fått en förnyad besiktning under september, så de har kunnat arrangera tävling nu i oktober. Banorna är i Övre Norra Distriktet.

En bana i MNBF har också blivit godkänd för UTH. En rolig nyhet är att nu är det två klubbar som arrangerar tävlingar Enkel Bilsport UTH i Mellannorrlands Bilsportförbund.

I Örnsköldsvik har man kört UTH på Klingre motorstadion, och enligt de rapporter som vi har nåtts av
så var det bara glada miner.

Som rapporterats tidigare så har Krokoms motorklubb gjort arrangemang för motorburen ungdom och nu
mer har de en godkänd bana för UTH, så man kan väl räkna med att det blir tävlingar nästa år.

Reglementen uppdatering Offroad
Här har vi tagit hjälp av ett antal SGA för att se över reglementen för Offroad, och har ett utkast
som har gått på remissrunda. Förra helgen träffade ordförande en SGA med väldigt god kunskap, och vi diskuterade de
ändringar som har gjort.

Reglementen uppdatering Drivers Open
Här har vi tagit hjälp av ett antal SGA för att se över reglementen för Drivers Open, eftersom vi har missat en del saker inför årets uppdateringar. Det är otroligt trevligt att det finns de som brinner lika mycket som vi för Enkel Bilsport, och att de kontakter utskottet för att be om hjälp.

Banbesiktare Enkel Bilsport
Här kan vi från utskottet nämna att om det finns lämpliga personer i distrikten som känner att de kan göra en insats, så kan ni ansöka via er ordförande eller motsvarande.

Vi får samtal från enskilda medlemmar och för att det ska finnas någon struktur så ska de som vill bli Utskottets hjälpande resurs gå via distriktens försorg till utskottet.

Rekryterande verksamhet
Ordförande har varit och hållit föredrag för Kalix Motorklubb om Enkel Bilsport. Det är roligt att fler och fler visar intresse för Enkel Bilsport och förhoppningsvis få till fler enkla arrangemang.

Utskottet försöker ta sig tid för tävlingsbesök inom landet för att visa vår uppskattning till våra funktionärer som verkligen är kittet som håller ihop vår underbara familj.

Kommande helg så har ÖNBF sin stora utbildningshelg, och där träffas SGA för Enkel Bilsport och diskuterar allt inom sportgrenen.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-10-18 Favoritseger när Sveriges största 24-timmarslopp avgjordes på Mantorp Park
Under helgen avgjordes Sveriges största 24-timmarsrace på Mantorp Park, när Race4Fun 24H i samarbete med Huski Chocolate gick av stapeln med hela 57 startande team och närmare 300 förare. Segrade gjorde favorittippade teamet Black Edition från Vedum i Västergötland.

Klockan 12:00 på lördagen gick starten, och det 57 bilar stora fältet dundrade iväg på klassiska Mantorp Park. Från start var det Team Svärfar som tog kommandot, med en välrenommerad föraruppställning bestående av bland annat dubbla STCC-mästaren Janne ”Flash” Nilsson, Daniel Vebster som tävlar i Italienska GT3 Sprint Series i en Ferrari, samt Daniel Palma som kör Lotus Cup Europe. När dom fick problem med sin Volvo S60 kunde Black Edition och deras BMW gå upp i ledning på varv 38, en ledning dom höll hela vägen in i mål klockan 12:00 på söndagen efter 597 varv.

Black Edition har tidigare under året vunnit tre av fem 8-timmarsrace i Svenska Skrotbilsklassikern, och varit på pallen i de övriga två. De sätter nu punkt för en fantastisk säsong med seger i Race4Fun 24H.
– Det känns skönt. Allt gick som planerat, seger var målet, säger Nils Leijer från Black Edition.

Bakom Black Edition blev det en dansk uppgörelse där två danska team fick kliva upp på pallen. Tvåa blev teamet Lynhurtig Motorsport i en Peugeot 206 följt av NH Motorsport i en BMW Compact.

Race4Fun 24H är det enda 24-timmarsloppet arrangerat under Svenska Bilsportförbundet, och årets upplaga flöt på utan större incidenter och med stort beröm av deltagande team. Tillsammans med Mantorp Park och MK Scandia blev det en bra avslutning på långloppssäsongen.
– Vi ser tillbaka på en fantastisk helg på Mantorp Park med ett av de största startfälten i racingsverige. Det blev ett otroligt intressant race med många fighter hela vägen in i mål, och jag vill gratulera alla våra team till en fantastisk insats. Jag vill också rikta ett stort tack till MK Scandia och alla de funktionärer som i 24 timmar såg till att tävlingen kunde genomföras, och även tacka alla team som var med och körde och såg till att helgen blev så bra som den blev,säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.
– Nu fortsätter arbetet med att planera för 2023, då vi ska leverera landets bästa racing under både Race4Fun, vår nya RM-serie Nordic Endurance 1 och Nordic TimeAttack, avslutar Svensson.

Resultat: https://resultscdn.getraceresults.com/mbracesupport/2022/Race4fun/Race4Fun%2024H%20Mantorp%20Park%202022/Race4fun%20-%20Race.pdf
22-10-12 Sveriges största 24-timmarslopp avgörs på Mantorp Park
På lördag den 15 oktober klockan 12:00 går starten för landets största 24-timmarsrace i långlopp på Mantorp Park i Östergötland, när Race4Fun traditionsenligt står som arrangör för Race4Fun 24H.

Hela 58 team är anmälda till en av norra Europas enskilt största racingtävlingar, men närmare 300 individuella chaufförer som under 24 timmar ska pressa sig själva och bilen runt den 3,1 kilometer långa banan norr om Mjölby.

Racet körs i klassen Svenska Skrotbilsklassikern, där teamen tävlar med standardbilar som är 20 år eller äldre som körs på vanliga standarddäck. Tävlingen är det enda 24-timmarsloppet som körs under Svenska Bilsportförbundet och arrangeras i år i samarbete med Huski Chocolate, som också är huvudsponsorer till racingstjärnan Marcus Ericsson som tidigare i år vann Indy 500 - världens enskilt största idrottsevenemang.

Bland dom nästan 60 deltagande teamen finns bland annat Youtubers som Biljakt och Odiffat, samt några av landets snabbaste och mest rutinerade långloppsteam som Pegasus Racing, Fyra 3 Racing, Cross Island och Black Edition, som får sällskap flera team från både Norge och Danmark.

Starten går på lördag 12:00, och sedan är det 24 timmars racing fram till målflagg 12:00 på söndag. Teamet med flest körda varv under det körda dygnet blir mästare i Race4Fun 24H 2022.
– Vi ser oerhört mycket fram mot att avsluta ett fantastiskt racingår med vårt traditionsenliga 24-timmars race här på Mantorp Park. Vi har ett otroligt stort och starkt startfält i årets upplaga, och tror att allt kommer avgöras in på målsnöret, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

Tävlingen livesänds av Rally Live med expertkommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe från 11:45 på lördag fram till ca 20:30, och från söndag 06:30 till målgång 12:00. Sändningen hittas via Youtube och Svensk Bilsport TV.

Länkar:
- Livesändning
- Livetider
- Race4Fun
22-09-19 Långloppsmästare korade när Nordic Endurance 1 hade premiär på Ring Knutstorp
Under söndagen avgjordes Nordic Endurance 1, det nya riksmästerskapet i långloppsracing, på Ring Knutstorp i nordvästra Skåne. Efter sex timmars racing, med action, bra körning och en hel del regn kunde årets riksmästare koras.

I Klass A - med bilar som har upp till 1,6 liters turbomotor eller 2,0 liters sugmotor - började dagen dramatiskt redan på kvalet, där NJ Motorsport i sin ex-JTCC Mini Cooper åkte av och skadade bilen så pass allvarligt att de inte kunde komma till start. Strax efter det råkade Pico Racing med deras Abarth 500 ut för ett liknande öde och hamnade upp och ner i första sväng.

Pico Racing kunde efter hårt arbete komma ut på banan efter dryga timmen, och körde hem RM-bronset i klassen. Silvret gick till Team Gapet i deras Honda Civic. Segrade gjorde Rocco Racing från Falkenberg med sin överladdade VW Scirocco. På den regnvåta banan kom den lätta bilen till sin rätt, och vann klassen med hela 18 varv. De slutade dessutom sexa totalt i tävlingen, mot betydligt motorstarkare bilar.

I Klass B - med bilar som har upp till 2,0 liters turbomotor eller 2,8 liters sugmotor - blev det en dubbelpall för Citius Motorsport och deras två BMW 320. Bil #8 tog kommandot redan från start, och kunde ohotat köra hem RM-guldet - och dessutom totalsegern på Ring Knutstorp. Bakom bil #8 utkämpades en kamp mellan den andra Citius-bilen och Flying Fellows, där Flying Fellows med en attack under sista timmen kunde gå om och ta hand om silvret före Citius nummer #80.
– Det känns väldigt bra. Det har vart en jättebra tävling och ett bra arrangemang. Tyvärr med mycket safetycars, men det kom mer regn än vad någon kunnat förutspå. Bilen har funkat bra i racet, men vi rasade bakaxeln i kvalet och fick byta den innan start och fick starta sist. Men det gick vägen ändå, säger Citius Motorsport #8.

I den största klassen, Klass C - med bilar som har upp till 2,5 liters turbomotor, över 2,8 liters sugmotor, samt TCR-bilar och 2,0 liters dieselbilar - var samtliga team med och slogs om RM-guldet. EDE Racing i sin BMW Z4 såg inledningsvis ut att vara storfavoriter med en stark inledning på racet. Men efter knappa två timmar rasade motorn, och de var ute ur matchen. Även JL Motorsport i sin CUPRA TCR utmanade längst fram, men åkte av och slog sönder bilen när regnet tilltog.

Fighten på slutet kom att handla om Team 86 med en CUPRA TCR och DK Racing med en Opel Manta. Småstrul för DK Racing i kombination med två sena safetycars gjorde att Team 86 kunde köra hem RM-guldet med 15 sekunders marginal. Bronsmedaljörer blev #16 Team Curbs Fillebaxter i en VW Golf TCR.
– Det känns riktigt skönt. Vi har jagat DK Racing hela dagen, men vi hade kanske en bättre strategi och vår taktik höll. Det har vart kul, ett bra arrangemang och ordning och reda på allting, säger Joakim Lundius från Team 86.

Med RM-medaljerna nu utdelade blickar Nordic Endurance 1 mot 2023, då en mästerskapsserie på 5 race ska köras runt om i Sverige.
– Först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla team, funktionärer, racingutskottet och Hyllinge MS, utan deras insats hade vi inte kunnat arrangera denna fantastiska premiärtävling. Dagen har bjudit på det mesta, inte minst ett nyckfullt väder som förarna tacklade på bästa sätt. Stort grattis till alla medaljörer, säger Emil Svensson, promotor för NE1.
– Det går inte annat än att sammanfatta detta som en succé. Nu ska vi utvärdera alla aspekter av arrangemanget och ta in feedback från alla inblandade, så sätter vi fullt fokus mot att arrangera ett grymt mästerskap 2023, avslutar Emil Svensson.

Länkar
Resultat: https://resultscdn.getraceresults.com/mbracesupport/2022/Race4fun/Nordic%20Endurance1%20RM%202022%20Knutstorp/Nordic%20Endurance%201%20-%20Race%20-%20per%20class.pdf
NE1 på Facebook: https://www.facebook.com/NordicEndurance1
22-09-14 Långloppseliten gör upp om medaljerna i Nordic Endurance 1 på Ring Knutstorp
På söndag avgörs årets riksmästerskap i långloppsracing på Ring Knutstorp utanför Kågeröd i Skåne. 23 team finns på plats för att utmana om RM-guldet i de tre olika klasserna.

Tidigare i somras presenterades nyheten att Alvesta-företaget Race4Fun AB, i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott, från 2023 ska driva mästerskapsserien Nordic Endurance 1 i långloppsracing. Samtidigt presenterades också att Nordic Endurance 1 skulle arrangera RM-finalen 2022 på Ring Knutstorp 18 september.
– Det känns otroligt roligt att äntligen få köra igång Nordic Endurance 1, säger Emil Svensson, promotor för NE1. Vi har tillsammans med racingutskottet jobbat hårt för att få till en bra tävling, och ett bra arrangemang på söndag. Vi ser med tillförsikt fram mot bra tävlingar i alla klasser, där i princip hela landets långloppselit finns på plats för att kämpa om medaljerna.

Nordic Endurance 1 avgörs i tre bilklasser: Klass A, Klass B och Klass C. Där Klass A omfattar enklare bilar, och Klass C är den snabbaste och mest avancerade bilklassen. I det 23 bilar stora startfältet ses tidigare riksmästare som EDE Racing i Klass C, som kommer utmanas av team som Onzeracing, Team86 med flera som också har siktet inställt på guld.
– Målsättningen är att försvara RM-titeln, och komma före Team86, säger Per Hellqvist från EDE Racing.
– Vi ser mycket fram emot att få mäta vår fantastiska BMW M3 emot dom starkaste teamen i Sverige under racet på Knutstorp, säger Rickard Eriksson från Onzeracing.

Ett team som kommer med hela tre bilar, i både Klass B och Klass C, är rutinerade långloppsteamet Team Curbs Fillebaxter.
– Vi som driver teamet både kör och sköter markservicen själva men har även ett tiotal chaufförer som kör med oss på regelbunden basis. Curbs har även ett nära samarbete med förarna Richard Rydell samt Mattias Andersson i både utbildning och utvecklingsfrågor, för att skapa ett team som skall kunna locka nya förare till banorna, säger Kent Isaksson från Team Curbs Fillebaxter.

I Klass A är det flera team som tagit steget upp från instegsklassen Race4Fun, och nu provar på att köra mästerskapsracing. Ett av dessa teamen är NJ Motorsport, som tidigare i somras vann Race4Fun 8H Cup, och får sällskap av Race4Fun-kollegorna Pico Racing och Rocco Racing.

Årets Nordic Endurance 1 på Ring Knutstorp arrangeras tillsammans med klubben Hyllinge MS.
– Vi i Hyllinge Motorsällskap blev väldigt stolta och glada när vi fick frågan om vi kunde hjälpa till och arrangera NE1 på Ring Knutstorp. Det finns en fin historia av långlopp inom klubben, men det är några år sedan nu, så vi ser väldigt mycket framemot den kommande helgen. Det blir dessutom en fin avslutning på ett bra racingår att få arrangera denna RM-tävling med ett fint och spännande startfält, säger Anders Bohman, ordförande i Hyllinge MS.

Tävlingen inleds på söndag morgon 18/9 klockan 09:00 med 45 minuter kval. Racet startar 10:00 och avgörs med 6 timmars racing. De team i respektive klass som avverkat flest varv under tävlingens gång vinner RM-guld i långloppsracing 2022.

Hela tävlingen livesänds med start 09:00 på Youtube och Svensk Bilsport TV. Sändningen produceras av Rally Live med expertkommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe.

Länkar:
Livesändning: https://www.youtube.com/watch?v=v1n4LJG3p8A
Resultat: https://raceresults.se/
NE1 på Facebook: https://www.facebook.com/NordicEndurance1
22-09-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 12–2022
UTH-grus
En nyhet är att nu har Uppland en licensutbildare för Enkel Bilsport som heter Rolf Trollin. Här har vi ej nåtts av någon info hur det går med utbildningsinsatserna.

UTH-asfalt

Här har vi inget att rapportera vid detta infoblad.

Banbesiktningar inför sommaren
Vi arbetar med att stärka upp där behov finns.

Licensutbildningar i sommar
Finns det intresse så är det bara att höra av sig till utskottet.

Reglementen uppdatering
Här finns inget att rapportera denna gång.

Rekryterande verksamhet
Här vill jag lyfta fram Robertsfors MS som har anordnat Nostalgia Robertsfors på Lufta Camping förra helgen för att stärka klubbkassan så att de kan bygga sin UTH bana färdigt i Gumboda för att utveckla anläggningen där det redan har en folkrace bana.

De har anordnat en motorträff som jag besökte för att hjälpa till att sprida vårt budskap som är mycket enkelt, vi har ett antal sportgrenar under vårt utskott som är enkelt att bedriva och är säkert för utövarna. Vid denna motorträff så närvarade 415 fordon och av dessa var det 45 st lastbilar och 15 st a-traktorer. Träffen var öppen under dagen kl 10.00-15.00 samt att det kördes en ljusshow för lastbilar på kvällen kl 20.00-22.00.

De hade prisutdelning för alla de bästa fordonen i varje klass samt att alla A-traktorer fick en bensin-tillsats
från Tri-Pak, dessa ungdomar kanske är vår framtid. Det var 1000 besökare under dagarna två.

Det är roligt att det är så stort intresse för motorsport, det känns som att det har fått nytt intresse. Vidare kan nämnas att ordförande har närvarat vid ett flertal arrangemang för att föra fram vårt budskap
samt delat ut broschyrer.

Har även gett broschyrer till speakern på tävlingar så att de har haft möjlighet att prata Enkel bilsport under pauserna.

Feedback från info/utbildningsresan

Eftersom vi har fått så bra feed back så finns funderingar på fler insatser.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer och önskar er en trevlig höst


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

22-08-24 NJ Motorsport tog hem Sveriges största långloppsserie - Rafflande final på Mantorp Park
Under helgen kördes 8-timmars finalen av Sveriges största långloppsserie Race4Fun på Mantorp Park utanför Linköping. Efter en spännande finaltävling, som avgjordes på de sista varven, kunde teamet NJ Motorsport titulera sig mästare i 8H Cup för Klass 2.

Under lördagen kördes finaltävlingen i Klass 2 8H Cup. Där tävlar enklare tvåhjulsdrivna racingbilar som är 10 år eller äldre på R-Däck. Inför tävlingen hade teamet NJ Motorsport från Hovmantorp utanför Växjö ledningen i tabellen efter de fyra första deltävlingarna med sin Mini Cooper. NJ Motorsport var med och slogs i toppen hela tävlingen, och kunde med en tredjeplats i säsongsfinalen även säkra seriesegern på Mantorp Park. I kampen om segern blev det en rafflande avslutning där ST-Auto/Veidec Racing från Hörby gick in i den sista timmen som ledare, men varv efter varv kunde Team BC från Nässjö i en Honda Civic ta in sekund för sekund, och med några varv kvar att köra gjorde de omkörningen och kunde ta segern i finaltävlingen. ST-Auto/Veidec Racing slutar tvåa i tabellen, en enda poäng före Team BC.
– Det här kan vi göra om, säger Team BC efter sin andra raka seger. Vi har haft problem med bromsarna hela säsongen, men det har funkat ändå. Bilen är väldigt konkurrenskraftig och när strategin klaffar är vi med och fightas. Det var nervöst på slutet. Men nu ska vi fira!
– Det känns bra, säger Nicklas Jönsson från mästarteamet NJ Motorsport. Vi har kört på i vårt tempo och hållit oss borta från problem. Bilen har fungerat kanon.

På söndagen kördes även den sista tävlingen i Svenska Skrotbilsklassikern. Där standardbilar som är 20 år eller äldre tävlar på standarddäck. Klassen är en omåttligt populär instegsklass in i racingen, och nästan 40 bilar stod på startlinjen i finaltävlingen. Teamet Black Edition från Vara i sin BMW har vart på pallen i samtliga tävlingar under säsongen, och avslutade året genom att ta sin tredje seger på fem tävlingar på Mantorp. Tvåa blev Motörpeg i en Peugeot före Göteborgs-teamet Semla Racing, som tog sin första pallplats i Race4Fun.
– Vi har kört sista 1,5 timmen utan styrservo, så det känns i armarna just nu, säger Nils Leijer från Black Edition. Vi startade sist, och därifrån kunde det bara bli bättre. Säsongen har gått över förväntan, men har man koll på sina saker och ett bra team så blir det ofta bra också.

Med fem tävlingshelger och 10 stycken 8-timmars race avklarade ser promotorn Emil Svensson tillbaka på ett fantastiskt år för Race4Fun.
– Denna säsong har vart helt magisk. Vi ser ett startfält som bara ökat och ökat, det är riktigt kul. Planeringen för nästa säsong har redan börjat, det kommer bli riktigt spännande! Jag vill rikta ett stort tack till alla team, funktionärer, Race4Fun Crew och alla andra som gjort detta möjligt, säger Emil Svensson.

Även om 8-timmars serien nu är avslutad, så är säsongen inte slut än för Race4Fun. Den 18 september arrangerar Race4Fun AB det nya mästerskapet Nordic Endurace 1 på Ring Knutstorp. NE1 arrangeras i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott och är det officiella Riksmästerskapet i långlopp. Under helgen 15-16 oktober arrangerar även Race4Fun Sveriges enda 24-timmars race för Svenska Skrotbilsklassikern på Mantorp Park.

Resultat:
Svenska Skrotbilsklassikern: https://bit.ly/3wr5r10
Klass 2 8H Cup: https://bit.ly/3Tdgkx9
22-08-23 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 11–2022
UTH-grus
En nyhet är att nu har Uppland en licensutbildare för Enkel Bilsport som heter Rolf Trollin.
UTH-asfalt
Här har det genomförts 4 tävlingar under Enkel Bilsport hittills i år och det ska vara två till i oktober samt att det har varit en Test & Tune Trackday.
Banbesiktningar inför sommaren
Vi arbetar med att stärka upp där behov finns.
Licensutbildningar i sommar
Finns det intresse så är det bara att höra av sig till utskottet.

Reglementen uppdatering
Här finns inget att rapportera denna gång

Rekryterande verksamhet
Det har kommit in många mejl med frågor om att få till fler aktiviteter för motorburen ungdom och jag tror
att ”Motorkollot” som Krokoms MK nyligen genomfört är det som har fått fler att se att det går att göra något för vår framtida generation. En förening/klubb som spinner vidare på detta att ta hand om motorburen ungdom är MK Rimo som kommer att ha en Epa-träff och utställning.
Vidare så kommer det massor med mejl där klubbar nu har förstått att vi inom familjen kan arrangera och hur enkelt det är med Enkel Bilsport Fick ett trevligt samtal från Per-Erik Axehult Mitt Sverigebanan som berättade om deras fantastiska helg med många arrangemang som kördes under Enkel Bilsport. Mest troligt kommer mer info i ämnet när vi mottager mer info. Det är roligt att det är så stort intresse för vår sportgren det känns som att det har fått nytt intresse.

Feedback från info/utbildningsresan
Vi har mottagit ett stort antal trevliga mejl efter resan och det betyder att vi har gjort något bra.
Det kan nämnas att det är från de vi har träffat samt så ser vi att informationen sprider sig till andra trevliga människor. Bara i dag så har det inkommit 4 mejl som tackar för engagemanget från oss, det betyder så mycket att få positiv feedback.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer och önskar er en trevlig semester

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-08-04 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 10–2022
UTH-grus
Bergby cupen kommer att arrangeras under sommaren med minst fem deltävlingar
och första tävlingen är planerad till 13/8.
En nyhet är att ny har Uppland en licensutbildare för Enkel Bilsport som heter Rolf Trollin.

UTH-asfalt
SMK Sundsvall kommer att arrangera UTH 6–7/8 på Mitt Sverige banan
med både Mittcup och andra arrangemang.

Banbesiktningar inför sommaren
Vi arbetar med att stärka upp där behov finns.

Licensutbildningar i sommar
Finns det behov så är det bara att höra av sig till utskottet.

Reglementen uppdatering
Gatbils Racing (G RA) med registrerade standardbilar är publicerade på hemsidan.

Rekryterande verksamhet
Här nås utskottet av att många distrikt jobbar på föredömligt för att informera om Enkel bilsport.
Krokom MK med eldsjälarna Jocke Hestner och Ulf Jernström kommer att arrangera ”motorkollot” som ska
utse Sveriges EPA mästare i samarbete med SBF och de lokala kommunerna.
Det går ut på att EPA förarna får utföra kluriga manöverprovmed en EPA-traktor.
Bra jobbat av de som tar hand om nästa generation.
Tierps Motororganisation växer så det knakar i fogarna och de hjälper Films MK på deras Bergby cup och ska snart ordna sig en egen bil så att de ungdomar som är medlem i TMO kan få prova på.
Vi hoppas på att vi kan nå fram till fler som vill tillhöra vår underbara familj.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer och
önskar er en trevlig semester.
Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-10-04 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 9–2022
UTH
Här har det börjat lite smått med olika arrangörer som tillexempel Svedala MK med samarbete med Race4fun har aviserat att de tänker arrangera en tävling 10/7.
Bergbycupen kommer att arrangeras under sommaren med minst fem deltävlingar
och första tävlingen är planerad till 13/8.

UTH-asfalt
SMK Sundsvall kommer att arrangera sin första UTH 2/7 på Mitt Sverige banan.

Banbesiktningar inför sommaren
Vi arbetar med att stärka upp där behov finns.
Licensutbildningar inför sommaren.

Reglementen uppdatering
Nu jobbas det på för fullt med att få till ett reglemente för Gatbils Racing (G RA) med registrerade
standardbilar.

Rekryterande verksamhet
Smålands Bilsportförbunds Ungdomsgrupp jobbar på föredömligt och efter Elmia så har de spänt
bågen ännu mer närmast så ska de ställa ut bilar och informera om Enkel bilsport.
Övre Norra Bilsportförbundets Ungdomsgrupp gjorde ett så bra intryck så det har
efterfrågats fler arrangemang.
Vi hoppas på att vi kan nå fram till fler som vill tillhöra vår underbara familj.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

22-06-04 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 8–2022
UTH
Svedala MK har aviserat att de tänker arrangera en tävling 10/7.
Bergbycupen kommer att arrangeras under sommaren med minst fem deltävlingar och första tävlingen är planerad till 13/8.

UTH-asfalt
Race4fun nästa tävling kommer att gå av stapeln 4–5 juni på Mantorp Park.
SMK Sundsvall arrangerar UTH 2/7 på Mitt Sverige banan

Banbesiktningar inför sommaren
Vi har godkänt ett antal nya banbesiktare för att möta sommarens tävlingar. Vi arbetar med att stärka upp där behov finns.

Licensutbildningar inför sommaren
Robertsfors ska ha en ungdomshelg 11–12/6 riktat till Folkrace och Enkel Bilsport och i skrivande stund är det fullt antal anmälda.
Upplands Bilsportförbund har numera en licensutbildare för Enkel Bilsport.

Reglementen uppdatering
Nu jobbas det på för fullt med att få till ett reglemente för Gatbils Racing (G RA) med registrerade standardbilar.

Rekryterande verksamhet
Smålands Bilsportförbunds Ungdomsgrupp jobbar på föredömligt och efter Elmia så har de spänt bågen ännu mer närmast så ska de ställa ut bilar och informera om Enkel bilsport.

Övre Norra Bilsportförbundets Ungdomsgrupp gjorde ett så bra intryck så det har
efterfrågats fler arrangemang.

Tierps Motororganisation de växer så det knakar i fogarna och de hjälper Films MK på deras Bergbycup och ska snart ordna sig en egen bil så att de ungdomar som är medlem i TMO kan få prova på.

Vi hoppas på att vi kan nå fram till fler som vill tillhöra vår underbara familj.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-05-26 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 7–2022
UTH
Här har vi inget att rapportera om denna gång, tävlingssäsongen har ej kommit i gång.

UTH-asfalt
Race4fun nästa tävling kommer att gå av stapeln 4–5 juni på Mantorp Park. Banbesiktningar inför sommaren. Vi har godkänt ett antal nya banbesiktare för att möta sommarens tävlingar. Arbeta med att stärka upp där behov finns.

Licensutbildningar inför sommaren
Robertsfors ska ha en ungdomshelg 11–12/6 riktat till Folkrace och Enkel Bilsport i skrivande stund är det snart fullt antal anmälda. BK Dundret har haft en licensutbildning 15/5 för folkrace och Enkel Bilsport, 10 st närvarade varav 3 var juniorer. Reglementen uppdatering. Här har det nu lagts ut fyra reglementen och det jobbas på för fullt med att få till ett reglemente för Gatbils Racing (G RA) med registrerade standardbilar. Näst på tur är Offroads samtliga klasser och där försöker vi ta mer hjälp av de SGA vi har.

Rekryterande verksamhet
BK Dundret (Gällivare) kommer att bjuda in till ytterligare en rekryteringsaktivitet riktat till A-traktorer. BRA JOBBAT med att fånga upp dessa ungdomar. Vidare jobbar utskottet på med stor hjälp av Småland för att hjälpa Fryshuset att förhoppningsvis få till någon form av prova på aktivitet för ett antal ungdomar. Kontakt med ett flertal klubbar är etablerade. Tierps Motororganisation växer så det knakar i fogarna och där har vi många samtal där vi löser många problem. Samt att de hjälper Films MK på deras Bergbycupp och ska snart ordna sig en egen bil så att ungdomarna kan få prova på.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-04-27 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 6–2022
UTH
Här har vi inget att rapportera om denna gång.

UTH-asfalt

Race4fun nästa tävling kommer att gå av stapeln 4-5 juni på Mantorp Park

Banbesiktningar inför sommaren

Vi har godkänt ett antal nya banbesiktare för att möta sommarens tävlingar.

Licensutbildningar inför sommaren
Frågor om att utöka antalet utbildare för Enkel bilsport har inkommit till utskottet.

Rekryterande verksamhet


Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-04-27 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 5–2022
UTH
Här har vi inget att rapportera om denna gång.

UTH-asfalt
Race4fun har kört 4 tävlingar och en test och trackday
Nu senast så körde man på Sturup RaceWay 16–17 april.

Banbesiktningar inför sommaren
Här är det fullt tryck inför sommaren.

Licensutbildningar inför sommaren
Här har det ej inkommit någon information

Reglementen inför sommaren
Här jobbas det på för fullt med att få till en bra struktur och bra reglementen och funderingar finns
att se över farterna på våra fordon kontra säkerhetsutrustningen.

Rekryterande verksamhet
Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden.
Ett antal möten har genomförts med engagerade grupperingar som söker gemenskapen hos familjen bilsport.

Elmia mässan
Ett antal bra möten har genomförts på både ned och uppvägen till Elmia mässan. Först ut var ett möte med Tierps motororganisation- för motorintreserad ungdom. De är i dagsdatum 70 medlemmar och vill gärna få till ett samarbete med SBF. Vi har ej samsats om de former som är lämpliga. Vi har haft ett flertal samtal med en eventuell ny SGA-Offrad i Södra distriktet, där kanske vi snart når i mål.

Två möten med Fryshuset har också genomförts samt att vi har överlämnat broschyrer till dom. Projektledaren Maja Heller kommer vi att hålla kontakt med.

Vidare så har det även varit träff med motorgården i Habo och fritidsassistent Magnus Lundin. Även här så uppfattar vi att intresse finns och överlämnade broschyrer till dom. Vi får se tiden an om det blir något med detta.

På Elmia mässan var det sådant tryck att vi fick slut broschyrer Enkel Bilsport redan efter två dagar. Det som var roligt var att det var så många unga tjejer som var intresserade av Enkel Bilsport.

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA i fler distrikt
Här kommer ytterligare en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver
vi hjälp från er klubbar. Vi har för avsikt att träffa de som kontaktar oss om tillfälle ges.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-03-29 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 4–2022
UTH
Förra helgen 19/3 körde RMS ytterligare en tävling i UTH där det var 9 lag och 38 förare i Robertsfors. Det roliga är att det var ett helt nytt juniorlag (tre killar och en tjej) som hade byggt en bil. 9 nya medlemmar till familjen bilsport har tillkommit. Mycket roligt. Bifogar även ett tidningsreportage som är läsvärt. Films MS har aviserat att arrangera UTH-tävling 2/4, vi får lov att återkomma med mer info. Det enda man kan säga till alla är BRA JOBBAT.

UTH-asfalt
Vi får hälsa Race4fun välkommen tillbaka till familjen bilsport.
De har kört sin första tävling för året och platsen var Ring Knutstorp 25/3.

Banbesiktningar inför sommaren
Det har börjat komma förfrågningar om besiktningar av banor inför sommaren.
Väldigt roligt att det börjar röra på sig.

Licensutbildningar inför sommaren
Nu har licensutbildningarna kommit i gång, även i södra Sverige med 38 nya medlemmar. Om man summerar hittills i år så har det tillkommit 127 nya medlemmar till familjen bilsport.

Reglementen inför sommaren
Här jobbas det på för fullt med att få till en bra struktur och bra reglementen. Två reglementen UTH är insänt till regelgruppen och de är klara för att publiceras. Drivers Open har flera regelverk skickats på remissrunda.

Rekryterande verksamhet
Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden. Ett möte för något som vi hoppas ska bli ett nationellt nätverk för ledare till motorburna ungdomar har genomförts med en representant från utskottet som har närvarat, och de rapporter som har kommit efter mötet är bara positiva. Om denna energi som finns samlad i alla dessa ideella människor kan kanaliseras så tror jag att nå till månen är en baggis.

Från Films MS så har vi fått veta att det finns ett stort intresse från ungdomar i TMO Tierps motororganisation att komma med i familjen bilsport, mer info hoppas vi kunna redovisa vid ett senare tillfälle.

Framtiden
Mer folk i utskottet och SGA i fler distrikt. Här kommer ytterligare en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp från er klubbar. Vi har för avsikt att träffa de som kontaktar oss om tillfälle ges.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
22-03-15 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 3–2022
UTH
Förra helgen 5/3 kördes det en tävling i UTH där det var 12 lag och 60 förare i Robertsfors. Nu till helgen 12/3 skulle Umeå Ak köra en UTH-tävling men den blev inställd varför vet jag ej. De är sådant intresse i Robertsfors så de ska arrangera ytterligare en UTH tävling helgen 19/3. Bilklubben Dundret har även de för avsikt att köra 19/3. Även Films MS har aviserat att arrangera UTH-tävling i närtid och planerar köra totalt 6 tävlingar. Mycket roligt att så många är på nu.
Det enda man kan säga är BRA JOBBAT.

Banbesiktningar inför sommaren
Det har börjat komma förfrågningar om besiktningar inför sommaren.
Väldigt roligt att det börjar röra på sig.

Licensutbildningar inför sommaren
Även här har det börjat komma in förfrågningar

Rekryterande verksamhet
Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden. Ett uppstartsmöte för något som vi hoppas ska bli ett nationellt nätverk för ledare till motorburna ungdomar kommer och vi hoppas att någon representant från utskottet kan närvara. Vid samtal med en representant från Films MS så har vi fått veta att det finns ett stort intresse från ungdomar i TMO Tierps motororganisation att komma med i familjen bilsport, mer info kommer. Har även nåtts av information att det ska bli något liknande i Vallentuna.

Samarbete med Umeå Kommun
Här har det stannat upp lite grand men vi räknar med att det blir omtag i ärendet, jag tror att all kraft dränerades ut efter det gigantiska arbetet som gjordes i samband med Svenska Rallyt.

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA i fler distrikt

Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp. Vi har för avsikt att träffa de som kontaktar oss om tillfälle ges, och då kan vi informera om vad som finns i
vår verktygslåda. Det är som ordet beskriver en enkel form av bilsport.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer eller utövare.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-02-21 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 2–2022
UTH
Två banor har besiktats i Västerbotten nu i vinter. I förra infobladet nämnde vi Robertsfors som hade kört en tävling och det hade blivit så stort gensvar så de skall köra en tävling till 5/3.
Vindeln körde 19/2 UTH tävling och där var det 9 lag och 45 förare tillika 45 nya medlemmar till Vännäs MK som fick en kanondag på en anläggning jag ej har haft nöjet att vara på tidigare. De 45 startande som hade trevligt väder och det lag som lyckades bäst fick ihop 101 varv under
de 4 timmar som de körde.

Banbesiktningar inför sommaren
Det har börjat komma förfrågningar om besiktningar inför sommaren. Väldigt roligt att det börjar röra på sig

Licensutbildningar inför sommaren

Även här har det börjat komma in förfrågningar, mycket roligt att Sverige verkar vara på frammarsch och ser ljuset i tunneln.

Reglementen inför sommaren
Här jobbas det på för fullt med att få till en bra struktur och bra reglementen

Rekryterande verksamhet
Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden. Det pratas mycket om bilburen ungdom och deras plats med sina Epa- och A-traktorer. Piteå MS har varit i kontakt med utskottet för en eventuell riktad insats för att fånga upp dessa ungdomar.

Samarbete med Umeå Kommun
Tidigare så nämndes att en representant från Umeå kommun Näringsliv har varit i kontakt med utskottet om att fånga upp motorburen ungdom inom stan. Här har det stannat upp lite grand men vi räknar med att det blir omtag i ärendet.

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA i fler distrikt
Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer eller utövare.


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

22-02-21 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 1–2022
UTH
Två banor har besiktats i Västerbotten. Första tävlingen har genomförts med Robertsfors MS som arrangör. Enligt de rapporter som vi har mottagit så var den en lyckad tillställning. Enligt första rapporterna så var det 12 lag som hade visat intresse och vad jag förstår så fick de 40 startande trevligt väder och bra bemötande.
15 nya licenstagare får vi önska välkommen till familjen bilsport. Det var även ett rent damlag som provade sina vingar. Nästa UTH tävling som ska arrangeras är i Vindeln 19/2 där har vi ej nåtts av någon information.

Reglementen inför sommaren
Här jobbas det på för fullt med att få till en bra struktur och bra reglementen. Vi har fått hjälp med arbetet.

Rekryterande verksamhet
Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden. Det pratas mycket om bilburen ungdom och deras plats med sina Epa- och A-traktorer. Piteå MS har varit i kontakt med utskottet för en eventuell riktad insats för att fånga upp dessa ungdomar.

Omikron
Här ser vi att det larmas mycket för ökad spridning och vi får hoppas att det ej blir långvarigt samt att vi uppmanar alla att vaccinera sig.

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA

Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp.

Slutord

Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer eller utövare.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-12-18 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 15–2021
UTH
Så här just inför Julen så är det lugnt.
Reglementen inför sommaren.
Här jobbas det på för fullt med att få till en bra struktur och bra reglementen.

Rekryterande verksamhet

Här är intresset som det känns mycket förväntansfullt inför framtiden.

Omikron
Här ser vi att det larmas mycket för ökad spridning och vi får hoppas att det ej blir långvarigt samt att vi
uppmanar alla att vaccinera sig.

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA
Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer eller utövare.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

21-11-27 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 14–2021
UTH
Vi har alla möjligheter att utforma banor så de håller de regler som gäller för UTH med snö, och då tänker jag i första hand på de stipulerade farter som anges i aktuella reglementen. Som alla säkert förstår så har dessa frågor inkommit från den norra delen av Sverige. I första hand så är det Piteå MS, Robertsfors MS och BK Dundret som står i startgroparna.

Enkel Bilsport

Robertsfors MS kommer att ha en infoträff angående deras satsning på en separat slinga för UTH kommandevecka tisdag 30/11 18,30 och där har man bjudit in de ungdomar från Botsmark som visat intresse tidigare. De som vill närvara kontakta Robertsfors MS.

Rekryterande verksamhet
Vi har gjort riktade försök att fånga upp de som tänkas kan vilja ta del av gemenskapen inom familjen bilsport. Tanken är att man aldrig vet vart man kan hitta nya medlemmar till vår underbara familj.

Ungdomsprojekt inom SBF
Vi kommunicerar med SBF Ungdomskommitté.

Framtiden: Motorintresserad ungdom
Anordnar nu ett läger i MIU
Ungdomsteamet från SBF är påkopplat tack vare att vi samarbetar med Sofia Wolfenstain, som styr upp så vi har en heldag på en folkracebana i Östersundstrakterna där ungdomsteamet även kommer och håller i en femkamp under dagen. Hoppas innerligt att Corona inte kommer med restriktioner som sätter stopp för det här eventet. Detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande skara av ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon tex A-traktorer

Framtiden: Mer folk i utskottet och SGA
Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag behöver vi hjälp.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-11-06 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 12–2021
Offroad
Här har vi tråkigt nog inget att rapportera i detta infoblad.
Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté.
I samband med miljöutbildningen som SBF har tillsammans med Svemo så var Sandra Nyström inbjuden för att föreläsa om hennes resa inom familjen bilsport och vad ungdomar kan göra.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Sedan förra infobladet så har det körts UTH som hade 16 lag och det renderade i ett stort antal nya medlemmar.

UTH-asfalt
Här är det lugnt med arrangemang, en träff på Mittsverige banan den 26 oktober har genomförts med ca 35
deltagare och rapporter säger att det har varit lyckat.

UTH-grus
Som ni säkert förstår så är tävlingssäsongen över för i år.

Drivers Open/ Racing Special
Här finns det tråkigt nog inget att skriva om denna gång.

Rekryterande verksamhet

Vi har gjort riktade försök att fånga upp de som tänkas kan vilja ta del av gemenskapen inom familjen
bilsport. Tanken är att man aldrig vet vart man kan hitta nya medlemmar till vår underbara familj.

Ungdomsprojekt inom SBF
Se punkten Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté.

Framtiden: Motorintresserad ungdom
Detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande skara av
ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon tex A-traktorer.

SGA i distrikten
En inbjudan om en sportgrenskonferens kommer att sändas ut till SGA och Distrikt.

Organisationsförändring
Här har en första träff ägt rum.

Framtiden: mer folk i utskotte
Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag så behöver vi vara fler engagerade människor och gärna från södra delen av landet.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Utskottet är mycket stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-09-17 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 11–2021
Offroad
Här har vi tråkigt nog inget att rapportera i detta infoblad.
Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté.
Utskottet har inget att rapportera.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Sedan förra infobladet så har vi nu blivit 23 st nya förare inom Enkel Bilsport, det är roligt att intresset
har vaknat på riktigt och tävlingslusten är stor.

UTH-asfalt
Det har arrangerats olika event under sommaren.
På Fällfors Drivecenter Arenas, som är den nyaste anläggningen, har man redan arrangerat 2 st tävlingar med Skellefteå MS som arrangör och det kommer att köras en tävling även nu i helgen.

UTH-grus
Som tidigare har nämnts så har utskottet besökt ett antal arrangörer för att ge tips och råd om hur enkelt det är att arrangera verksamhet via SBF, och nu verkar det som att budskapet har gått fram.
Vad vi har fått höra så är det ett antal UTH-grustävlingar på gång under hösten.

Drivers Open/ Racing Special

Hittills under sommaren så har det arrangerats 6 st tävlingar som vi har fått kännedom om.
Vad jag vet i skrivande stund så är det 4 st tävlingar ytterligare inplanerade.

Rekryterande verksamhet
Vi försöker vara ute där man kan tänkas träffa människor som har intresse av bilar och organiserade evenemang, och vi lämnar broschyrer som delas ut.
Tanken är att man aldrig vet vart man kan tänkas hitta nya medlemmar till vår underbara familj.

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har utskottet blivit kontaktad för att länka samman ett antal ungdomar som vill prova på att
köra under ordnade former med SGA i Småland.
Någon rapport om utfallet har ej kommit till vår kännedom.

Framtiden: Motorintresserad ungdom
Jag tror att detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande skara av ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon.
Vi ser hur A-traktorer växer lavinartat och dessa ungdomar behöver också fångas upp.

SGA i distrikten
Tyvärr inget att skriva om under denna punkt.

Mycket mer motorsport och nyhetslänkar på www.motorsportisverige.se | www.motorsportivarmland.nu

Organisationsförändring
En annons har satts ut för att rekrytera en sportgrenskoordinator för sportgrenarna Radiostyrd bilsport, Virtuell bilsport och Enkel bilsport och enligt uppgift så är intresset stort.
Sista dag för att söka tjänsten var 30/8.

Inbjudan till regionalt extern samverkanforum, idrott

Under tisdagen hade utskottet ett videomöte utan video med polisen.
Målgruppen som träffas är den strategiska nivån för att prata övergripande om polisens uppdrag och inriktning.
Från polisen inbjudna, Pontus Fälldin, polismästare och chef för operativa enheten.
Silvia Sandin-Viberg, chef rätts nord.
Nils-Olov Gärdin, poliskommissarie och gruppchef förvaltningsrätt (chef för tillståndshandläggarna).
Caroline Berqkvist, juristtillämpling nord.
Urban Isberg, kommunikatörregion nord.
Per Karlsson, polisintendent och samordnare Idrott.
Kanslichef PO Jämtland.
Kanslichef PO Västernorrland.
Kanslichef PO Västerbotten.
Kanslichef PO Norrbotten.

Framtiden: mer folk i utskottet

Här kommer en vädjan från utskottet: för att vi skall kunna lyckas bra med vårat uppdrag så behöver vi vara fler engagerade människor och gärna från södra delen av landet.
Om det finns engagerade människor som vill hjälpa till så kan ni vända er till närmaste SGA eller till Utskottet.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader om er arrangörer.
Utskottet är mycket stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

21-09-05 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 10–2021
Offroad
Här har vi tråkigt nog inget att rapportera. Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté. Utskottet har ej något att rapportera.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Utskottet har fått förfrågningar om att utöka antalet licensutbildare, vi har ej landat i den frågan. I takt med att arrangemangen ökar så behövs fler utbildningstillfällen.

UTH-asfalt
Det har arrangerats olika event nu i sommar, senast så var det tävling i Fällfors som är den nyaste anläggningen som har tagits i drift. Lördagen 4/9 kördes det på Mittsverige banan.

UTH-grus

Utskottet har besökt ett antal arrangörer för att ge tips och råd om hur enkelt det är att arrangera verksamhet via SBF, och som vi uppfattar så finns det mycket stort intresse inom våra distrikt. Som tidigare har nämnts är att några föreningar utökar sina idrottsanläggningar med separata slingor för UTH så de slipper nyttja folkracebanan. Hoppas att det blir fler som hakar på denna trend.Förfrågningar om bansäkerhetsprotokoll till UTH-banor har inkommit, så vad vi förstår så blir det fler arrangemang under hösten.

Drivers Open/ Racing Special
I skrivande stund så har det arrangerats 1st tävling den gångna helgen och vad jag vet så i skrivande stund 2st till inplanerade.

Rekryterande verksamhet
Under lördagen 4/9 så var det en stor bilutställning vid Lufta camping med Robertsfors MS som arrangör.
Det var över 300 utställare på plats i ett strålande väder och det såldes över1 000 hamburgare.
Som från en klar himmel så talades det mycket Enkel Bilsport under detta arrangemang och ett stort antal broschyrer delades ut.

Tanken är att man vet aldrig vart man kan tänkas hitta nya medlemmar till vår underbara familj.
När man far runt och besöker arrangörer och eldsjälar så får man så mycket energi, och i ett speciellt fall så stötte vi på en familj som inte har något förflutet inom bilsporten, men de har bestämt att bygga en UTH-bil till sin son så att han får prova på att komma in i gemenskapen.
Söndagen 5/9 var det även verksamhet och denna gång i Piteå där delades ut broschyrer från utskottet.

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har utskottet blivit kontaktad för att länka samman ett antal ungdomar som vill prova på att
köra under ordnade former med SGA i Småland.
Har ej fått någon rapport om utfallet.

Framtiden: Motorintresserad ungdom
Jag tror att detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande
skara av ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon.
Vi ser hur A-traktorer växer lavinartat och dessa ungdomar behöver också fångas upp.
Tidigare under försommaren så besöktes Botsmark i syfte att hjälpa till med att få bilburen ungdom att
samlas på ett ställe för att ej störa boende, och när vi hade ett uppföljningsmöte så hade all ”buskörning ” på
samhället helt upphört.

SGA i distrikten

Utskottet har träffat ett antal SGA under sommarens resor.
Mycket intressant att ta del av de tankar som framförs, man får en helt annan infallsvinkel när
man sitter ned och samtalar med olika människor.

Organisationsförändring
En annons har satts ut för att rekrytera en sportgrenskoordinator för sportgrenarna Radiostyrd bilsport,
Virtuell bilsport och Enkel bilsport och enligt uppgift så är intresset stort.

Framtiden: mer folk i utskottet
För att vi skall kunna lyckas bra med vårat uppdrag så behöver vi vara fler engagerade
människor och gärna i södra delen av landet.
Om det finns engagerade människor som vill hjälpa till så kan ni vända er till närmaste SGA eller till Utskottet.

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader från er arrangörer.
Utskottet är mycket stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

21-08-23 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 9–2021
Offroad
Här var det tänkt att besöka någon arrangör/förening i södra delen av Sverige men det lyckades ej denna gång men vi håller kontakten. Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté. Utskottet har ej något att rapportera denna gång.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Utskottet har även fått förfrågningar om att utöka antalet licensutbildare, vi har ej landat i den frågan. I takt med att arrangemangen ökar så behövs fler utbildningar.

UTH-asfalt

Det har arrangerats olika event nu i sommar, nu senast så var det tävling i Fällfors som är den nyaste anläggningen som har tagits i drift.

UTH-grus
Utskottet har besökt ett antal arrangörer för att ge tips och råd hur enkelt det är att arrangera verksamhet via SBF.
Som tidigare har nämnts är att några föreningar utökar sina idrottsanläggningar med separata slingor för UTH, så de slipper nyttja folkracebanan. Förfrågningar om besiktning av banor har inkommit, så vad vi förstår så blir det fler arrangemang
under hösten.

När man far runt och besöker arrangörer och eldsjälar så får man så mycket energi och i detta speciella fall så stötte vi på en familj som inte har något förflutet inom bilsporten men de har bestämt att bygga en UTH-bil till sin son så han får prova på att komma in i gemenskapen.

Drivers Open/ Racing Special

I skrivande stund så har det arrangerats 2 tävlingar och 2 till är inplanerade.
Ungdomsprojekt inom SBF.
Här är det lugnt för tillfället.
Gissningsvis så kallas det till fler möten.

Framtiden: Motorintresserad ungdom
Jag tror att detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande skara av ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon. Vi ser hur A-traktorer växer lavinartat och dessa ungdomar behöver också fångas upp.

Samarbete med Mittsverigebanan
Utskottet har sedan något år ett väl fungerande samarbete med Mittsverigebanan och vi har besök denna fina anläggning V31

SGA i distrikten

Utskottet har träffat ett antal SGA under sommarens resa.
Mycket intressant att ta del av de tankar som framförs.
Utskottet har lämnat informationsmaterial till både SGA och en del distriktsordförande.

Organisationsförändring
En annons har satts ut för att rekrytera en sportgrenskoordinator för sportgrenarna Radiostyrd bilsport, Virtuell bilsport och Enkel bilsport och enligt uppgift så är intresset stort.

Framtiden: mer folk i utskottet
För att vi skall kunna lyckas bra med vårt uppdrag så behöver vi vara fler engagerade
människor och gärna i södra delen av landet.
Ordförande har träffat ett antal lämpliga kandidater.
Om det finns engagerade människor som vill hjälpa till så kan ni vända er till närmaste SGA eller till Utskottet

Slutord
Vi från Utskottets sida tar gärna emot info så vi kan skriva några rader från er arrangörer.
Utskottet är mycket stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor. Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-07-28 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 8–2021
Offroad
Här har ej utskottet nåtts av något att rapportera om.
Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté.
Utskottet har ej något att rapportera denna gång.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Nu har intresset för licensutbildningar vaknat. Utskottet har även fått förfrågningar om att utöka antalet licensutbildare.

UTH-asfalt
Den satsning som gjordes under 2019–2020 med enkel bilsport UTH-asfalt och SDC 5000 har nu blivit så att 88 förare har uppgraderat sin licens till racinglicens och kör nu mer racing. Det har arrangerats olika event nu i sommar, senast så var det dubbeltävling i Boden och det arrangeras även i Fällfors som är den nyaste anläggningen som har tagits i drift.

UTH-grus
Här kan rapporteras att förfrågningar börjar komma nu när pandemin minskar. Utskottet planerar att besöka ett antal arrangörer för att ge tips och råd hur enkelt det är att arrangera verksamhet via SBF. Som tidigare har nämnts att några föreningar utökar sina idrottsanläggningar med separata slingor för UTH, så de slipper nyttja folkracebanan.

Drivers Open/ Racing Special
I skrivande stund så har utskottet fått till sig att det har körts minst fyra tävlingar och två till inplanerade.

Ungdomsprojekt inom SBF
Här verkar det ha stannat upp, men det är semestertider så det kan vara svaret. Gissningsvis så kallar Sandra Nyström till fler möten.

Framtiden: Motorintreserad ungdom
Här är det på samma vis som med ovanstående punkt, semestertider. Jag tror att detta är en mycket bra plattform för vidare samarbete och framför allt att ta hand om den växande skara av ungdomar som ser ut att bli mer och mer intresserad av motorfordon.

Samarbete med Mittsverigebanan
Utskottet har sedan något år ett väl fungerande samarbete med Mittsverigebanan och vi har för avsikt att besöka denna fina anläggning under sommaren

Slutord
Utskottet är mycket stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-07-28 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 7–2021
Offroad
Här finns inget att rapportera om. Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté.Utskottet har ej något att rapportera denna gång.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Det har varit en licensutbildning.

UTH-asfalt
Den satsning som gjordes under 2019–2020 med enkel bilsport UTH-asfalt och SDC 5000 har resulterat i att 88 förare har uppgraderat sin licens till racinglicens. Det kommer nog att börja arrangeras olika event under sommaren.

UTH-grus
Det kommer förhoppningsvis att börja arrangeras tävlingar nu när pandemin minskar.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har börjat få frågor angående tekniska frågor i Drivers Open. Racing special arrangemang försöker någon klubb enligt uppgift få till i västra distriktet, vi har ej hört någotfrån detta men hoppas att det blir av.

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har en första kontakt tagits med Sandra Nyström och vi skall ha fler möten. Framtiden: Motorintresserad ungdom Samarbetet med Motoriserad ungdom börjar röra på sig, tisdagen 22 juni så var det en organiserad aktion som var ca 30 minuter där ett antal ungdomar var och körde med sina olika fordon i Borlänge mellan ICAMaxi rondellen och kupolen rondellen. Vi har ej fått någon återkoppling om hur stort intresset var.

Slutord
Utskottet är stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand om sig i dessa tider. Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-05-20 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 6– 2021
Offroad. Här är det lugnt för tillfället

Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté. Utskottet har ej något att rapportera denna gång.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Nu har det börjat komma frågor om licensutbildningar samt att det har varit en licensutbildning.
Utskottet har även fått förfrågningar om att utöka antalet licensutbildare.
UTH asfalt
Det kommer nog att börjas att arrangera olika event under sommaren.

UTH grus/snö
Den dialog med Sollefteå Motorklubb som vi har haft verkar ha svalnat.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har ej fått någon uppdatering.

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har en första kontakt tagits med Sandra Nyström och vi skall ha fler möten.

Paneldebatt med Fryshuset och Motorintreserad ungdom

Utskottet har närvarat vid ett Teams möte som även kunde ses via Youtube med ett flertal föreläsare, ungdomar samt ett stortantal åhörare.
Frågor som återkom var att få en lokal som man kan samlas i, inte bara skruva på sina fordon utan även ha någonstans att ”hänga”.
Ungdomarna vill ha ett garage att vara i, samt även få mer ungdomar till sig. De vill vara så många ungdomar som helst och söka gemenskap med varandra.
Även uppmaningar om att ta licens för att kunna tävla/träna. En mycket bra föreläsning av företrädare från fordonsbranchen. Även frågan lyftes angående utanförskap och vad det kan betyda. Jag tror att detta är en bra plattform för vidare samarbete.

Slutord
Utskottet är stolta att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand om sig i dessa tid

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-04-11 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 5–2021
Offroad.
Här är det lugnt för tillfället Fler ledare i centrum; ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté. Utskottet har varit i kontakt med projektledaren och översänt material om vad vi gör och står för.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Här hoppas vi mycket på att vaccineringen tar fart så vi får komma i gång med licensutbildningar.

UTH asfalt
Ett reviderat reglemente för UTH-asfalt är godkänt och är nu publicerad på SBF:s hemsida.

UTH grus/snö
Den dialog med Sollefteå Motorklubb som vi har haft verkar ha svalnat, vi har ej fått någon återkoppling.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler om att det skall försökas få till arrangemang i den södra delen av landet under sommaren, men inget nytt har inkommit till utskottet

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har en första kontakt tagits med Sandra Nyström och vi skall ha fler möten.

Påsk-rundan Fagersta MK
Ett trevligt initiativ har Fagersta MK genomfört nämligen Påsk-rundan för A-traktorer. Ett väldigt lyckat evenemang trots aprilvädret och lite snö på morgonen men det klarnade upp och solen tittade fram. Starten skedde vid Elon där de anmälda ekipagen skulle starta med 4 minuters mellanrum. De skulle nu få prova att följa en roadbook som beskrev rutten de skulle följa och på vägen klara av 4 prov.
All heder åt Fagersta MK som förstår vikten att ta hand om våra ungdomar.

Möte med Fryshuset och Motor intresserad ungdom
Ett första möte har nu genomförts och kontakt med Borlänge MK har tagits. Det jobbas för ett möte med fler aktörer i Borlänge. Vi avvaktar fortsättningen och vad vi ska bidra med från utskottet. Utskottet ser fram mot att fördjupa samarbetet med Maja Heller, nationell projektledare, och hennes kollegor som företräder Motor intresserad ungdom.

Slutord
Utskottet är stolta att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand om sig i dessa tider.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-02-23 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 4 2021
Offroad
Här har vi ej nåtts av några nyheter.

Fler ledare i centrum ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté
Enligt de signaler som vi har hört så jobbar Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté på med olika evenemang.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Här hoppas vi mycket på att vaccineringen tar fart så vi får komma i gång med licensutbildning.

UTH asfalt
Ett reviderat reglemente för UTH-asfalt är godkänt och ska i dagarna publiceras på SBF:s hemsida.

UTH grus/snö
Den dialog med Sollefteå Motorklubb som vi har haft verkar ha svalnat, utskottet har varit i kontakt med de vi har pratat med tidigare och det svar vi har fått är att de vill avvakta.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler att det skall försöka få till arrangemang i den södra delen av landet under sommaren, men inget nytt har inkommit till utskottet

Ungdomsprojekt inom SBF
Här har en första kontakt tagits med Sandra Nyström och vi skall ha fler möten.

Samarbete med andra Utskott
Utskottet har skapligt tät kontakt med Bilorientering/Regularity som är snarlik våra sportgrenar, vi anser att vi skall försöka hjälpa till för att få igång verksamhet.

Fryshuset projekt Motorburen Ungdom
Vi har tidigare nämnt att utskottet och Fryshuset har påbörjat samtal. Nu har vi blivit kallade till ett Teams möte för att strukturera ett samarbete mellan utskottet och Fryshuset. Det finns behov av att hjälpa/stödja ett projekt med Borlänge kommun och deras motorburna ungdomar. Utskottet ser fram mot att fördjupa samarbetet med Maja Heller nationell projektledare Motorburen Ungdom.

Slutord
Utskottet är stolta att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand om er i dessa tider.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-03-03 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 3–2021
Förslag till ny organisation för utskott och kommittéer Här finns inget relevant att redovisa.

Offroad

Det är samma på denna punkt, inget nytt för tillfället. Fler ledare i centrum-ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté. Enligt de signaler som vi har hört så jobbar Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté på.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Här hoppas vi mycket på att vaccineringen tar fart så att vi får komma igång med verksamhet.

UTH asfalt

Ett reviderat reglemente för UTH-asfalt är sänt till regelkommittén som sedermera sänder det till Förbundsstyrelsen.

UTH grus/snö

Här har det varit väldigt lugnt denna vinter. Den enda ljuspunkten är att det förs dialog med Sollefteå Motorklubb som försöker få till verksamhet motsvarande det vi har hjälpt Norsjö MS. Vid tillfälle skall vi besöka klubben och se vad vi kan bistå med.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler om att det skall försökas få till arrangemang i den södra delen av landet under sommaren.

Konbana
Här har utskottet fått frågor och vi har tagit hjälp av vår SGA i Västra distriktet som behärskar konbana bäst. Han har lovat att ledsaga de som har frågor. Tack Christoffer!

Samarbete med andra Utskott
Utskottet har skaplig tät kontakt med Bilorientering/Regularity som är snarlik våra sportgrenar, vi anser att vi skall försöka hjälpa till för att få till verksamhet.

Fryshuset projekt Motorburen Ungdom
Vi har tidigare nämnt att utskottet och Fryshuset har påbörjat samtal. Nu senast så fanns intresse för ett större antal ungdomar att prova Enkel Bilsport på en upplogad is, men det stöp på att våren kom.
Utskottet ser fram mot att fördjupa samarbetet med Maja Heller, nationell projektledare Motorburen Ungdom, och att pandemin släpper så att vi har möjlighet att träffas.

Slutord. Utskottet är stolta att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet uppmanar alla våra medlemmar och utövare att ta hand er.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-02-24 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 2 2021
Förslag till ny organisation för utskott och kommittéer

Vi har nu haft vårt första möte med gruppen arenagrus och väntar på återkoppling.

Offroad
De arrangörer och SGA som vi har haft mest kontakt med har hört av sig efter att rättelsen publicerades att dom är med oss i Enkel Bilsport.

Fler ledare i centrum ett arbete med Västra Bilsportförbundets Ungdomskommitté
Denna text har projektledaren Ida Holmberg skrivit och skall publicera inom Västras distrikt.

Hur utövas Enkel Bilsport?
Enkel Bilsport har flera olika tävlingsformer som i synnerlighet ska vara så enkla som möjligt att kunna utöva. Grundtanken med Enkel Bilsport är att det ska vara den första inkörsporten till Bilsporten. Några exempel på olika tävlingsformer är;
• Drivers Open
• En dag på strippen
• Konbana
• Lådbil

Gemensamt för alla enkla tävlingsformer är att det är roligt, lätt att komma i gång och hastigheten låg – fast ofta upplevs som hög för den som kör!

Vart utövas Enkel Bilsport?

På samtliga underlag och arenor / banor. Vi från utskottet tackar för den fina reklamen.

Licensutbildning Enkel Bilsport
För att sammanfatta läget lugna gatan råder.

UTH asfalt
Ett reviderat reglemente för UTH-asfalt är utsänt för synpunkter och det har börjat inkomma synpunkter.

UTH grus/snö
Håll i er nu det är ”iskallt” intresse på grund av pandemin.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler att det skall försöka få till arrangemang i den södra delen av landet under sommaren.

Konbana
Mer info kommer senare.

Slutord. Utskottet är stolta att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand er.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
21-02-24 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 1 2021
Förslag till ny organisation för utskott och kommittéer

Ett första möte med förbundsstyrelsen och utskott och kommittéer har hållits.
Där berättades det om hur man tycker att det skall se ut på sikt inom svenska bilsportförbundet. Tanken är att det skall finnas fyra block under GS/VD där det i första hand är tänkt att anställa tre medarbetare på kansliet.

Som det berättades så skulle utskotten och kommittéerna kunna bli avlastade med kamerala bitar såsom protokollskrivning, paketera om och rätta i reglementen mm. I det första blocket är Racing, Karting, Drifting, Dragracing, Enkel bilsport och historisk racing samlade. Nästa block innehåller Rally, Regularity, bilorientering, Enkel bilsport och historisk rally. Det tredje blocket innefattar Rallycross/backe, Crosskart, Bilcross, Folkrace och Enkel bilsport. Det fjärde blocket innehåller E-sport/virtuell, Radiostyrt, E-sport samt övriga grenar som på sikt skulle även där finnas en grenansvarig ca 2 dagar i veckan. Ett möte kommer att kallas till av kontaktpersonen för sportgrenarna.

Offroad
I protokoll 20/2020 § 294 kan man läsa att Offroad ej verkar ha någon tillhörighet men om man läser protokoll 10/2018 § 190 a. står det att läsa att Offroad övergår till att hanteras i Utskottet för Enkel Bilsport vilket innebär att utskottet för Offroad avvecklas. Finns även i protokoll 07/2018 att läsa under § 136 Offroad - Avgående ledamot, Förbundsstyrelsen tog del av ärende från Offroadutskottet att Andreas Jävrefeldt avgår som ledamot i Offroadutskottet.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Här är det knäpptyst för tillfället.

UTH asfalt
Ett reviderat reglemente för UTH-asfalt är utsänt för synpunkter.

UTH grus/snö

Håll i er nu det är ”iskallt” intresse på grund av pandemin.

Drivers Open/ Racing Special

Vi har fått signaler att det skall köras Drivers Open nästa år i samma omfattning som detta år.

Konbana
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Slutord. Jag känner mig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet hoppas att alla våra medlemmar och utövare tar hand er.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-10-02 Utskottet Enkel Bilsport infoblad nr: 10–2020
Förbundsmötet, som har flyttats två gånger, har nu äntligen blivit av. Helgen den 5–6/9 och platsen Infra City, Upplands-Väsby.
Som alla har förstått så var det ett annorlunda möte som präglades av stora åsiktsskillnader.
Nu till lite roligare att skriva om.

Vi anstränger oss, så att verksamheten går hand i hand med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheterna ger.

Offroad

Här kommer lite info från 2: a deltävlingen.
Tävlingen genomfördes på Solkustens AWD-område i Oskarshamn.
Återigen en fantastisk terräng som vi gärna kommer tillbaka till.
Tyvärr ett mycket lågt deltagarantal (5st), delvis beroende på att inga lokala deltagare hade möjlighet eftersom de visade offroadkörning på en militärbilsträff i närheten.
Nu har vi kvar sista deltävlingen som är tänkt att hållas i Millebygden den 31/10.

Licensutbildning Enkel Bilsport

Här verkar det stiltje, inga förfrågningar inkommer.

UTH asfalt

Race4fun kör på med sin tävlingssäsong 2020 och har bara två arrangemang kvar för detta år. Det är den 17–18/10 på Mantorp och säsongsavslutning den 7/11 (vet ej bana nu).
Mittcup kommer att köra sin finala kommande söndag.
Förhoppningsvis så kommer SDC 5000 i gång på Fällfors nästa sommar med Skellefteå MS som arrangör.
UTH grus
Här har vi fått veta att 2 föreningar bygger permanenta UTH-banor på sina områden. Vi får återkomma med mer info angående detta och önskar dom lycka till.

Drivers Open/ Racing Special
BK Dundret har en trevlig nyhet och det är att BKD har påbörjat bygga en permanent UTH-bana.
Umeå AK har kört en racing special på Bussjöbanan den 12/9 med 36 anmälda och samma som ovan en trevlig tillställning.
Vännäs MK körde dagen efter en racing special med 35 anmälda och samma omdöme som ovan.
Åsele MS har arrangerat en racing special den 29/8 med 40 anmälda förare som hade en trevlig dag.
Skellefteå MS kommer att avsluta året med en racing special den 3/10.
Lycksele MS har ordnat en tävling den 26/9 med 61 startande förare. Så våra arrangörer/klubbar är duktiga, bra jobbat.

Track Day
Här har det arrangerats ännu en Track Days den 29/7 på Fällfors mycket fina anläggning, med 30 mycket nöjda deltagare denna gång.

Ticket To Drive
Inget att rapportera denna gång.

Vagnböcker UTH
Inget att rapportera.

Vi från utskottet vill tacka alla våra medlemmar.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-08-25 Utskottet Enkel Bilsport, infoblad nr: 9–2020
I dessa Coronatider
Nu ser vi en svag ljusning på många håll, även om det för så många aldrig kommer bli detsamma. Men som statsministern uttalade sig; vi ska komma tillbaka starkare. Det har börjat komma igång lite med träningar både i Track Days, Driver Open och UTH-asfalt.

En prova-på-dag har arrangerats av NMS-Boden med 40 st. eventuella nya medlemmar. Vi anstränger oss, så att verksamheten går hand i hand med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheterna ger.

Offroad
Här har vi fått rapporter om att i södra landsändan så har man en ambition att köra tre Trailtävlingar. Här kommer lite info från 1:a deltävlingen.
9 startande varav en debutant och en ”återvändare”. Det är ungefär samma antal som Skåne alltid har haft. Många av träffdeltagarna ”körde förbi” vårt område och tittade. Roligt att det börjar arrangemangeras inom Offroad.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Licensutbildningarna verkar ha nått sin kulmen för detta år, inga förfrågningar inkommer för tillfället.

UTH asfalt
Race4fun kör på med sin tävlingssäsong 2020, och har avverkat Falkenberg och skall till Mantorp.
Mittcup har även dom kört sin första tävling för året, läs 15/8, med vad jag förstår väldigt nöjda deltagare. Det roliga är att det lockade fyra ekipage från ÖNBF:s distrikt. Om utskottet har snappat upp signalerna så verkar det som om fler från ÖNBF:s distrikt har för ambition att närvara vid nästa tävling på Mittsverige banan.

UTH grus
Ludvika skall köra en tävling.

Drivers Open/ Racing Special
Det har arrangerats 2 tävlingar i Övre Norra distriktet förra helgen med totalt 70 anmälda på två dagar. Som det tidigare skrivits så arrangerade NMS-Boden även dom två tävlingar med 65 anmälda. Åsele skall köra till helgen med 40 anmälda. Så våra arrangörer/klubbar är duktiga, bra jobbat.

Track Day
Här har det arrangerats ännu en Track Days på Fällfors mycket fina anläggning, med 35 mycket nöjda deltagare denna gång.
Ticket To Drive
Utskottet har ej fått någon information.

Vagnböcker UTH
Även här har det börjat ta fart.
Vi från utskottet vill tacka alla våra medlemmar.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

20-07-15 Utskottet Enkel Bilsport, infoblad nr: 8–2020
I dessa Coronatider

Av detta mycket märkliga år 2020 har vi nu genomlidit hälften, det är väl så det kommer gå till historien. Nu pratas det om en svag ljusning på många håll, även om det för så många aldrig kommer bli detsamma. Det har börjat komma igång lite med träningar både i Track Days samt Driver Open, så viss verksamhet är det inom familjen bilsport! Vi anstränger oss, så att verksamheten går hand i hand med de riktlinjer som Folkhälsomyndigheterna ger.

Offroad
Här har vi ingenting att rapportera för tillfället..
Licensutbildning Enkel Bilsport. Licensutbildningarna verkar ha nått sin kulmen för detta år, inga förfrågningar inkommer.

UTH asfalt
Söndagen den 12/7 körde Race4fun sin tredje tävling säsong 2020 och dom gästade Sturupring denna tävling. De rapporter som har inkommit till utskottet skvallrar om en trevlig tillställning. I enlighet med riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna så har R4F infört restriktioner samt ställt upp speciella zoner i området runt banan, just för att kunna separera människor utan risk för att samla större grupper.

R4F har även samarbete med polis, miljö och hälsa sedan starten säsong 2020. Deltagarna visade oerhört mycket hänsyn till varandra under hela dagen. Något som stack ut var att denna säsong har vi från utskottet tryckt på angående hastigheterna och det var ett team som sände detta meddelande, " Nu har vi haft lite brainstorming här. Första kurvan på Sturup var avkonad och det drog ner snittfarten ganska bra, vad tror ni om att göra så på fler banor" Nästa tävling för R4F kommer att ske 1/8 och då är det Falkenbergs fina bana som gäller.

UTH grus
I tidigare infoblad nämndes att Films MS aviserats att man försöker hålla i gång med någon form av arrangemang men vi har ej nåtts av någon info angående det.

Drivers Open/ Racing Special
Det kommer att arrangeras 2 tävlingar i Boden kommande helg läs 18–19/7 i skrivande stund 36 anmälda.

Track Day
Här har utskottet ej fått någon information.

Ticket To Drive
Samma här utskottet har ej fått någon information.

Vagnböcker UTH

Här verkar det som om semestern har börjat.
Vi från utskottet vill önska alla våra medlemmar en underbar sommar.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-06-17 Utskottet Enkel Bilsport, infoblad nr: 7–2020
Dessa Coronatider
Det har börjat komma igång lite med träningar både i Track Days samt Driver Open, så viss verksamhet
är det inom familjen bilsport! Vi anstränger oss, så att verksamheten går hand i hand med de riktlinjer som Folkhäsomyndigheternas ger. Det har kommit besked från RF angående kompensationsstöd.
11 juni: Riksidrottsstyrelsen tar beslut om fördelning av kompensationsstödet till specialidrottsförbund (SF) och idrottsföreningar (IF).
12–14 juni: Säkerställande av att beslut för respektive förening är korrekt.
15 juni: IF får besked om beviljade ansökningar i Idrott Online (där ni ansökte om stödet).
15 juni: Utbetalningar till IF påbörjas.

Offroad

Här kan vi meddela att det har varit aktivitet på ”Rörken” i Rasbo.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Nu har vi med hjälp av Sundsvall utbildat totalt 39 nya förare till fram till dagens datum.

UTH asfalt
Söndagen den 7/6 körde Race4fun sin andra tävling i säsong 2020. Tävlingen ägde rum på Gelleråsen Arena, en för Race4fun ny bekantskap.
I dessa tider som råder har R4F infört restriktioner, och ställt upp speciella zoner i området runt banan, just för att kunna separera människor utan risk för att samla grupper. Besök av polis, miljö och hälsa sedan starten säsong 2020, har gett betyget: med beröm godkänt. Detta känns oerhört tryggt.
Race4fun som SBF-anslutna var först ut i Sverige med att få genomföra tävling, och R4F´s riskanalys och åtgärder har uppskattats av deltagande team.Ute på Gelleråsen Arenas asfalt var det riktig seriös och säker körning, och även om det var ett team utan större erfarenhet av bankörning, så kände även de sig mycket säkra. Övriga deltagare visade oerhört mycket hänsyn till varandra. Dagen summeras med mycket små incidenter och mycket positiv feedback från alla som varit delaktiga. Vi från utskottet kan bara stämma in i hyllningarna. Bra jobbat!

UTH grus
Från Films MS har det aviserats att man försöker hålla i gång med ett mindre antal startande på förmiddagen och sedan nästa gäng under eftermiddagen, så att de inte exponeras för varandra.

Drivers Open/ Racing Special
Vad jag förstår så har det varit olika arrangemang runt om i landet.

Track Day
Det har varit 2 arrangemang i Övre Norra distriktet hittills i år.

Ticket To Drive
Här har utskottet ej fått någon information.

Vagnböcker UTH

Här rör det på sig lite sakteligt.

Sist men inte minst vill vi från utskottet önska alla våra medlemmar en underbar midsommar.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-05-17 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 6 2020
I dessa Coronatider
Som läget är i dessa tider så är det väldigt dåligt med verksamhet över lag inom familjen bilsport. Men det finns fler och fler ljusglimtar det är många som har varit i kontakt med utskottet med funderingar och förslag på olika aktiviteter som lämpar sig enligt folkhäsomyndigheternas riktlinjer. I skrivande stund så har utskottet fått mer och mer samtal angående hur vi kan hjälpa till så det kan upprätthållas verksamhet som går hand i hand med de riktlinjer som Folkhäsomyndigheternas ger.
www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-tillidrotts-- och-traningsanlaggningar.
Det kommer samtal från tillståndsgivare, klubbar och medlemmar som vill hålla näsan ovan vattenytan. Om allt går väl så kommer det att arrangeras träningar i både Drivers Open, Track Day och UTH. Det känns otroligt roligt att det finns eldsjälar som försöker jobba på i dessa tider. Vill på detta sätt försöka att tacka dessa eldsjälar av hela mitt hjärta. När jag hade förmånen att bevittna helgens arrangemang så ser man hur viktigt det är att få till arrangemang.

Offroad
Här kan vi berätta att det pågår ett arbete med att kunna få till nya reglementen.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Även här har det börjat röra på sig, det har varit utbildning 2 helger på raken totalt 20 st nya förare har fått licens. Under denna helg så har det varit träning för SDC 5000 med 10 anmälda lag och Track day som hade 20 st startande bilar på lördagen.
Kan även nämna att det kommer frågor från licensavdelningen till utskottet och det måste betyda att det finns ett uppdämt behov av att idrotta under ordnade former.

UTH grus
Från Films MS har det aviserats att man försöker hålla i gång med ett mindre antal startande på förmiddagen
och sedan nästa gäng eftermiddag så de ej har möjlighet att exponeras för varandra.

Drivers Open/ Racing Special
På gång.

Track Day
Det har vad jag vet varit 2 st arrangemang i Övre Norra distriktet.

Ticket To Drive
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Vagnböcker UTH
Även här har det börjat komma in förfrågningar.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-05-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 5 2020
I dessa Coronatider
Som läget är i dessa tider så är det väldigt dåligt med verksamhet över lag. Men det finns fler och fler ljusglimtar det är många som har varit i kontakt med utskottet med funderingar och förslag på olika aktiviteter som lämpar sig enligt folkhäsomyndigheternas riktlinjer.

I skrivande stund så har utskottet försökt hjälpa ett antal klubbar i flera distrikt i mitten av landet. Om allt går väl så kommer det att arrangeras träningar i både Drivers Open och Track Day. Det känns otroligt roligt att det finns eldsjälar som försöker i dessa tider.

I dessa tider förutsatt att vi följer de riktlinjer som Folkhäsomyndigheternas :www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Här kommer lite tankar från Ordförande privat
”det ska vara roligt att hålla på med bilsport och familjen bilsport”, men som läget är nu med all pajkastning funderar man om detta verkligen är värt detta pris. I mitt fall påverkar det hela familjen som får höra alla dessa samtal och frågor om vad som är sant och inte sant. Som tur är har jag bestämt i ett tidigt skede att ej ha Facebook och det tackar jag min lyckliga stjärna för i dag. Jag är helt övertygad att detta inte gagnar familjen bilsport och vår verksamhet framgent. Desto mer vi inom vår organisation ägnar oss åt denna pajkastning på styrelsen, kansli och utskott så gynnas bara de som är utanför SBF och vill ta det fina som vi har byggt upp över tid.
Jag vill sända ett tack till de som fokuserar på att försöka få till verksamhet i dessa Coronatider.

Offroad
Här har vi inget att berätta denna gång.
Licensutbildning Enkel Bilsport.

UTH asfalt
Inget att nämna detta infoblad.

UTH grus/snö

Drivers Open/ Racing Special
Vi har ej fått något att skriva denna gång.

Track Day
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Ticket To Drive
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Vagnböcker UTH
Enligt uppdrag

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

20-04-17 Utskottet Enkel Bilsport infoblad nr: 4 2020
Men det finns ljusglimtar och våran SGA i Stockholm har varit i kontakt med utskottet med funderingar och förslag på olika aktiviteter som lämpar sig enligt folkhäsomyndigheternas riktlinjer. Bl.a. så att det kan bli arrangemang på en folkracebana. Vidare så har två klubbar i Övre Norra Bilsportförbundet hört av sig för att försöka få till
någon form av arrangemang.

Den 26 mars sändes detta mail: Utskottet funderar om det skulle finnas intresse från distrikten att ha ett telefonmöte angående att styra över viss verksamhet från etablerade tävlingsformer till Enkel Bilsport i dessa Corona tider och anledningen är att det åtgår färre personal vid dessa arrangemang.

Då följer vi alla riktlinjer som folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Offroad
Här har vi inget att berätta denna gång.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Det har påtalats behov av fler licensutbildare inom Enkel bilsport. Sedan förra infobladet så har det blivit en ny licensutbildare i Övre Norra distriktet

UTH asfalt

Inget nytt att nämna i detta infoblad.

UTH grus/snö
Sedan förra infobladet så har Robertsfors kört UTH; 10 lag, fint väder, ca 50 förare, 8 funktionärer, sek, huvudpostering, tävlingsledare, bärgning, hamburgare. Funkade kanonbra. Alla var jättenöjda. Dom hade även planerat att köra i slutet av mars, men det blev inställt på grund av covid-19.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet skulle ha närvarat Elmia-mässan men även den blev inställd.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har ej fått något att skriva om denna gång.

Konbana
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Ticket To Drive
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Vagnböcker UTH
Även här så har efterfrågan minskat på grund av covid-19.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-03-01 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 3 2020
Offroad
Ett förslag har arbetats fram på en ”Svensk Cup” som kanske kan få upp intresset igen. Förslaget är sänt på remiss till regelkommittén och ska senare vidare till förbundsstyrelsen. Licensutbildning Enkel Bilsport. Det skulle ha varit en licensutbildning i Norsjö denna helg men den flyttas till annat datum. Vi får återkomma närmare med mer info men intresse verkar finnas.

UTH asfalt
Alla uppdaterade utom ett reglemente är nu godkända av förbundsstyrelsen.

UTH grus/snö

Lycksele har aviserat att dom skall köra 14/3.
Älvsbyns MS skall även dom köra, vi får återkomma till mer från den tävlingen.
Umeå AK skall också arrangera minst en tävling i vinter.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara med på alla möjliga evenemang för att tala Enkel Bilsport och vid Övre Norras årsmöte så närvarade ordförande för att svara på frågor och lämna ut broschyrer. Planering inför Elmia mässan pågår.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått veta att man har redan arrangerat en tävling i Falköping den 2 februari med 15 deltagare och de signaler som inkommit berättar om ett mycket trevligt arrangemang. Som tidigare nämnts så skall man försöka få till flera tävlingstillfällen. Vidare så kan nämnas att regelverket för Drivers Open också är sänt till regelkommittén för remiss.

Konbana
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Ticket To Drive
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Vagnböcker UTH
Man ser att tävlingssäsongen är på gång tack vare att förfrågningar om vagnböcker börjar komma.

Slutord
Jag känner mig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
20-02-20 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr 2 2020
Offroad
Det arbetas med förslag för Biltrialen 4x4 i Sverige igen! Ett förslag har arbetats fram på en ”Svensk Cup” som kanske kan få upp intresset igen. Som tidigare nämnts så har det kommit till utskottet muntlig information från våran engagerade SGA i södra att det kommer arrangeras fler tävlingstillfällen.

Licensutbildning Enkel Bilsport
Det har kommit in frågor om licensutbildningar och det kommer att köras ett antal licensutbildningar under våren.

UTH asfalt
Alla uppdaterade reglementen är nu godkända av förbundsstyrelsen.

UTH grus/snö
Sedan förra infobladet så har Robertsfors MS kört sin första tävling för vintern och det blev så lyckat att man skall arrangera minst en tävling till. Lite info från tävlingen, de hade 8 lag som körde under fantastiskt väder och det åts goda hamburgare.
Lycksele har aviserat att dom skall köra 14/3.
Älvsbyns MS skall även dom köra, vi får återkomma till mer från den tävlingen.
Umeå AK skall också arrangera minst en tävling i vinter.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara med på alla möjliga evenemang för att tala Enkel Bilsport. Det roliga är att det inkommer samtal och frågor på mailen i en rasande takt, så familjen bilsport mår nog ganska bra. Planering inför Elmia mässan pågår parallet vid övrigt arbete.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler att det skall köras Drivers Open nästa år i samma omfattning som detta år. Utskottet för intressanta samtal med en driven person i södra Sverige som har många idéer om hur vi skall få till en förenkling för att kunna få in fler utövare även på banor som inte är gjorda för banracing.

Konbana
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Ticket To Drive
Det verkar som det finns ett nytt intresse för Ticket to drive tack vare det börjar frågor komma.

Slutord
Jag känner mig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

20-01-20 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 1 2020

Offroad
Har fått ta del av muntlig information från våran engagerade SGA i södra att det kommer arrangeras fler tävlingstillfällen än 2019. Licensutbildning Enkel Bilsport. Det har kommit in frågor om licensutbildningar från några föreningar i Övre Norra Bilsportförbundet.

UTH asfalt
Alla uppdaterade reglementen är nu godkända av förbundsstyrelsen. De rapporter som har inkommit till utskottet säger att det skall bli fler bilar denna sommar. Det är roligt att höra.

UTH grus/snö
Utskottet har besökt BK Dundret och tagit del av hur dom skall utforma sin ”vinter bana”. Som tidigare nämnts så har BK Dundret för ambition att köra 4 tävlingar under vintern. BK dundret körde sin första tävling 11/1 med bra resultat.
Umeå AK har fått ett besök för att få till arrangemang på sin fina anläggning.
Robertsfors MS tänker köra 15/2, vi får lov att återkomma med info.
Lycksele har aviserat att dom skall köra 14/3.
Vännäs MK planerar bara ett arrangemang nästa år p.g.a. sitt stora engagemang inom rally år 2020. Från utskottet så önskar vi dom lycka till.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara med på alla möjliga evenemang för att tala Enkel Bilsport. Sedan förra infobladet så har det inkommit mycket frågor samt adekvat info från våra klubbar vilka är ryggraden i den verksamhet som vi älskar.

Drivers Open/ Racing Special

Vi har fått signaler att det skall köras Drivers Open nästa år i samma omfattning som detta år.

Konbana

Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Slutord. Jag känner mig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Vi från Utskottet önskar en väldigt god fortsättning.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-12-21 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr 14 2019
Offroad
Inget att rapportera i detta infoblad. Licensutbildning Enkel Bilsport. Det är oroväckande lugnt med förfrågningar, men det kommer nog efter helgerna.

UTH asfalt
Från SDC 5000 rapporteras att det byggs nya bilar så det verkar bli ett bra kommande år. Race4fun meddelar att de ser fram emot nästa år och många bra tävlingar. Samma budskap kommer även från Mittcup.

UTH grus
Utskottet har besökt Umeå AK och som det låter så kommer de att försöka få till arrangemang på sin fina anläggning Bussjöbanan nästkommande år Till helgen så börjar arbetet med att utforma och godkänna banor för vinterns UTH.
Först ut är BK Dundret i Gällivare, som har satt ribban högt, dom siktar på att arrangera 4 tävlingar, även från dom så kommer signaler att det byggs bilar. Har även förstått att Robertsfors MS tänker köra några tävlingar i vinter. Vännäs MK planerar bara ett arrangemang nästa år p.g.a. sitt stora engagemang inom rally år 2020. Skellefteå MS har för avsikt att arrangera någon tävling nästa år.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara med på alla möjliga evenemang för att tala Enkel Bilsport.
Sedan förra infobladet så har det inkommit mycket frågor samt adekvat info från våra klubbar vilka är ryggraden i den verksamhet som vi älskar.

Drivers Open/ Racing Special
Vi har fått signaler att det skall köras Drivers Open nästa år i samma omfattning som detta år.

Konbana
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.

Styrelsemöten
Sedan förra infobladet så har utskottet haft ett styrelsemöte med flera nya och bra frågor för att främja Svensk Bilsport. Slutord. Jag känner mig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.
Vi från Utskottet önskar God Jul.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-11-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr: 12 2019
Offroad:
Har fått rapporter om att säsongen har gått mot sitt slut och de arrangemang som genomförts har varit lyckosamma. Licensutbildning Enkel Bilsport: Det har stannat upp med efterfrågningar för licensutbildningar.
UTH:

SDC 5000 har kört färdigt för året och de signaler vi har fått till utskottet är bara positiva. Som jag har förstått det så kommer det ytterligare fler bilar till nästa år.

Race4fun har även de kört färdigt för detta år, man avslutade med det traditionella 24 timmar. Mittcup har också satt höst för sina arrangemang och återkommer nästa sommar. Det som har rapporterats är att det har varit spännande och dramatiskt som det skall vara, men med städad körning och gott sportmannaskap.

Enkel Bilsport Visionsarbete: Som tidigare nämnts så försöker utskottet vara på så många tillställningar som vi orkar med. Vi ser att när vi ägnar oss uppsökande verksamhet så når vi fram bättre. Utskottet ser fram emot förfrågningar från intressenter som vill ta del av vårt budskap.

Drivers Open
Bengtsfors Motor Club är den stora arrangören vad gäller denna sportgren som jag har förstått. Närliggande klubbar borde ta kontakt med Bengtsfors för att få info om denna sportgren. Drivers Open är snarlik med vad vi kallar Racing Special i ÖNBF. Det positiva är att ett flertal föreningar har ställ frågan om regelverken som finns. Tanken är att med enkla arrangemang locka in nya förare till sporten för att få en föryngring.

Konbana
Undertecknad har varit i kontakt med Pier Steffansson som har ansvaret för rekryteringen inom SBF. Och här kommer en rapport efter sommarens stora jobb. Här några rader hur det fungerat att arrangera konbanekörning i centrala delar av städer.Tävlingstillstånd har SBF utfört. Då vi medverkat på stadsfestivaler, idrottens dagar etc har markägartillstånd och polistillstånd redan funnits. Dessa har endast behövt kompletteras med några frågor, en enkel och smidig process. Intresset från framförallt kommunernas sida till vårt deltagande har varit mycket stort, de har varit mycket hjälpsamma med arrangemanget runtomkring så vi haft möjlighet att göra ett bra event.

Mottagandet av arrangörer, publik, besökande, personer som provat våra aktiviteter har varit mycket positiv. Alla är nyfikna och vill veta mer vad vi gör.

Under 2019 har vi alltid använt en elbil. Mycket bra för att stryka under vårt miljöarbete. Nästintill alla som provat våra aktiviteter har fått en ”aha! Upplevelse”.
Så enkelt, så roligt!

Slutord: Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-08-06 Utskottet Enkel Bilsport - Infoblad nr 11 2019
Offroad:
Vi har fått material från Sven Falck som han visade för Norska KAN vid deras årsmöte.
Vidare så har jag det stora nöjet att meddela ett nytt publikrekord, 1600 pers., vid Formula Offroad i Rättvik och nytt rekord med 14 startande samt även nytt svenskt rekord på vatten 130 m.

UTH:
SDC 5000 har redan avverkat 2 tävlingar och det är snart dags för tävling 3 till i Fällfors den 17/8.
Race4fun ligger i startgroparna för sin 4:e tävling den17/8 på Sturup RaceWay och dom har 43 anmälda.
Mittcup har även dom kört deltävling 2 som en kvällstävling som beskrivs som spännande och dramatiskt som det skall vara, men med städad körning och gott sportmannaskap.
Finalen körs på Mittsverigebanan 15 september.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara på så många tillställningar som vi orkar med. Innan detta infoblad har utskottet varit och besökt ett flertal evenemang.
Det har varit lådbilstävlingar i Boden där utskottet var med rollupps och delade ut broschyrer.
Vid Wheels återkommande bilutställning i Haparanda så var utskottet givetvis på plats för att tala
Enkel Bilsport och visade upp en lådbil.
Utskottet har även närvarat vid samtliga rallycrosstävlingar ingående i Norrlandsveckan med vårt material.
Tanken är att vi skall så frön som så småningom skall få fler att ta steget till familjen bilsport.
Det har förts samtal med utskottet för Bilorienteringen angående Regularity och ev samarbete mellan utskotten och även bilorientering där ett flertal bilar passar in.
Det är väldigt roligt att det kommer förfrågningar om att utskottet skall besöka olika evenemang.

Drivers Open
Bengtsfors Motor Club har bjudit in till en testdag i Gapungebyns grusgrop den 19 juli. Tanken är att locka in nya förare till sporten för att få en föryngring.
Bra jobbat Bengtsfors Motor Club.

Konbana
Undertecknad har varit i kontakt med Pier Steffansson som har ansvaret för rekryteringen inom SBF och han har planerat att genomföra ett antal evenemang där konbana skall ingå.
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.
Slutord. Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-07-11 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr 10 2019
Offroad:
Utskottet har haft ett antal möten med markägaren som jag har nämnt tidigare. Denne har ett otroligt område som lämpar sig för både Offroad och annan motorsport. Det finns 3 olika slingor som går från en plan som har använts för testandet av ABS system.

Vi får så mycket bra info från alla eldsjälar som hör av sig till Utskottet. Utskottet har fått lära sig enormt mycket om deras sportgrenar och gissningsvis så kommer det att bli mer.

Licensutbildning Enkel Bilsport:
Till detta infoblad så har vi utbildat 219 nya förare inom Enkel bilsport, vår målsättning var att utbilda 200 till semestern så det känns väldigt bra att intresset växer. Vi hoppas att det blir ännu fler som vill ha licens inom vår underbara sport.

UTH:
Vi hat tidigare nämnt Norsjö MS som gjorde en nystart under våren genom att ploga upp sin bana och lät ungdomar vara där och träna UTH under vintern. Intresset var så stort så man har haft ett antal arbetsdagar på sin anläggning för att få igång banan för Folkrace till nästa sommar. Man känner inte igen sig på bara några månader, dom gör ett otroligt bra jobb. Det kommer att bli en riktig uppfräschning av deras bana.

SDC 5000 har redan avverkat 2 tävlingar och det är planerat 3 till i Fällfors. Race4fun ligger i och har arrangerat 3 tävlingar hittills i sommar och har 2 arrangemang kvar. Mittsverige banan kommer även dom att köra några arrangemang under Enkel Bilsport. Det känns spännande att vi nu har i gång asfaltbanor inom Enkel Bilsport.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara på så många tillställningar som vi orkar med. Vid Midnattssolloppet i Fällfors på Drive Center Arena var vi representerade och fick speakern att nämna Enkel Bilsport under hela helgen med otrolig inramning och 16 700 åskådare. Det har visat sig att banchefen vill ha hjälp med licensutbildningar vid deras Track Days.

Robertsfors MS har arrangerat sin första Nostalgiska Bilutställning på golfbanan/bruksområdet med 130 fordon och någonstans mellan 600–700 besökande. 500 hamburgare såldes och som jag förstod det så var alla nöjda, så det kommer att bli utställning nästa år också. Bra jobbat.

Utskottet har även besökt Dragracing SM i Långnäs och pratade Enkel Bilsport.

Sammanfattningsvis så känns det mycket bra nu inom familjen bilsport.

Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-05-19 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:9 2019
Elmia:
Utskottet har som vanligt närvarat på Bilsport performance och custom show. SBF:s monter blir bara bättre och bättre med åren, och det var fler fordon och större monteryta detta år. Det var något mindre besökare detta år än förra året. Vi från utskottet ser detta som ett väldigt bra tillfälle att kunna marknadsföra sig och knyta viktiga kontaktytor som kan visa sig vara bra plattform för att växa oss starkare. I samband med att jag befann mig i södra Sverige så passade jag på att ha ett antal givande möten.

Offroad:
Utskottet har haft ett första möte med Rocks MK som finns i Bromölla. Man kände genast att man var välkommen till dessa eldsjälar. I vanlig ordning så kom datorn fram och det visades bildspel på vad utskottet har för ambitioner i framtiden. Vi diskuterade även utbildning och framtid. Mötet avslutades genom att få se på 2 av dessa fina fordon samt provåkning.

Vidare så har utskottet träffat 2 medlemmar som brinner för Offroad och har klubbadress SMK Uppsala. Där fick vi ta del på deras funderingar angående träffverksamhet och deras säkerhets tänk på anläggningen ”Rörken” som delas med Svemo. Som ovan så visades bildspel och vi från utskottet berättade om oss och vad vi hoppas att uppnå med alla dessa engagerade människor som är proffs på sina sportgrenar. Vid dessa träffar var SGA i dessa distrikt närvarande.

Utskottet har fått lära sig enormt mycket om deras sportgrenar och gissningsvis så kommer det att bli mer. Under sommaren så skall vi försöka att få till träffar med fler aktiva och ledare. Vi hoppas att det kommer att falla väl ut och att alla blir nöjda. Utskottet har även haft den stora äran att få informera på SBF bilsportens hus vad vi gör och hur långt vi har kommit i vårt arbete, både för delar av personalen och vår nyanställde Pier Steffansson som håller i Bilsport On Tour SBF:s nya rekryteringsprojekt.

Licensutbildning Enkel Bilsport:

Till detta infoblad så har vi utbildat 215 nya förare inom Enkel bilsport, vår målsättning var att utbilda 200 till sommaren så det känns väldigt bra.

UTH:
Mittcup har fått fastslaget sina reglementen under den gångna helgen.
Deltävling 1 - 8 juni
Deltävling 2 - 1 aug (kvällsrace)
Deltävling 3 - 15 sept
Det känns spännande att vi nu har i gång alla våra asfaltbanor inom Enkel Bilsport.
Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu inom familjen bilsport.
Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-05-14 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:8 2019
UTH:
BK Dundret i Gällivare har kört sina första UTH-tävlingar i klubbens historia. Vid första tillfället var det 4 team och liknande vid nästa tillfälle. Det renderade i ett större antal nya förare och medlemmar. Kontentan är att 7 st kommer att gå vidare och ta folkracelicens inom kort. Atmosfären var väldigt god och det kommer att bli fler tillfällen i Gällivare.

SDC 5000 kommer att köra sin första tävling 11 maj. Enligt uppgift så kommer man att köra de 2 första tävlingarna på den ”gamla banan” Jag vet att det besiktas bilar för fullt ute i distriktet.
Race4fun har hunnit avverka 2 tävlingar med vad jag förstår mycket lyckat resultat. Från Mittcup har vi ej fått några datum ännu.

Drivers Open:
Datum för tävlingar skrev vi om i förra infobladet; vi har ej fått något att rapportera ännu, men det har körts en tävling. Utskottet önskar alla arrangörer lycka till.

Konbana:

Enligt uppgift så kommer det att köras konbana vid rekryteringsarrangemang. Och enligt rykten så skall Kalix MK försöka få till något arrangemang med inriktning Konbana.

Miljöutbildning:
Undertecknad har varit och hållit en miljöutbildning i Robertsfors och när den var färdig så hamnade vi på Enkel Bilsport. Jag kom inte längre än ca 8 mil när det ringde och jag fick beskedet att Robertsfors skall försöka arrangera en racingspecial till sommaren tack vare av att jag fick fram budskapet att det är enkelt att få till en tävling. Det verkar som att intresset för Enkel Bilsport växer sig starkare för varje dag och det känns mycket bra.

Licensutbildning:
Till dagens datum har vi utbildat 192 st nya förare inom Enkel bilsport.
Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu inom bilsporten.
/Thomas Fredriksson


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-04-09 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:7 2019
UTH:
Lycksele MK har kört en UTH-tävling med 14 lag och ca 70 förare, bra jobbat.
Örnsköldsvik MK kommer att köra 2 UTH-tävlingar.
Race4fun har kört sin första tävling 30 mars, har ej fått någon information ännu. Vidare så har Race4fun haft en licensutbildning 29 mars och utbildat 80 nya förare. Ett antal klubbar har av på grund av vädrets makter tvingats att inställa sina arrangemang, vilket utskottet beklagar.
Morjärvs MS skulle få till något i samband med deras IS-SM men fokuserar på isen denna gång.
Piteå MS, Luleå MS och Kalix har även dom visat intresse men hinner ej denna vinter. SDC 5000 kommer att köra sin första tävling 11 maj.
Från Mittcup har vi ej fått några datum ännu.

Undertecknad har varit till Skellefteå 2 gånger för att ha licensutbildningar, hittills så har det varit 41som har gått utbildning i Skellefteå. Det har varit en utbildning i Norsjö och i veckan den andra, vi från utskottet lyfter på hatten för dessa eldsjälar som efter denna vecka har fått in 35 nya medlemmar, vilket lyft för Norsjö.

I samband med förbundsmötet så kom en förfrågan om att ha ett informationsmöte om Enkel Bilsport för styrelsen i Nedre Norra Bilsportförbundet. Det kom många bra frågor och det var högt till tak under detta möte. Det verkar som att intresset för Enkel Bilsport växer sig starkare för varje dag och det känns mycket bra.

Drivers Open:
Datum för tävlingar skrev vi om i förra infobladet; vi får återkomma med mer info senare. Utskottet önskar alla arrangörer lycka till.

Offroad:
Utskottet kommer att ha ett flertal möten med flera grupperingar under den närmaste tiden. Vi hoppas att det kommer att falla väl ut och att alla blir nöjda. Kan nämnas att det har varit en licensutbildning samt tävling i Södra distriktet med gott resultat. När vi fått all info om utfallet så återkommer vi med en rapport.

Konbana:
Enligt uppgift så kommer det att köras konbana vid rekryteringsarrangemang. Det kommer mer info om detta senare.

Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu.

Vid förbundsmötet fanns att läsa på första sidan i årsmöteshandlingarna -ordförande har ordet- att det arbete som utskottet med hjälp av distriktets sportgrensansvariga och föreningar gör för att få mer verksamhet inom familjen bilsport, har varit framgångsrikt.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-03-13 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:6 2019
UTH:
Snart kör varenda SBF ansluten klubb i dom övre distrikten UTH.
Lycksele MS, Skellefteå MS, Älvsbyns MS, Umeå AK, Robertsfors MS, BK Dundret.
Morjärvs MS skulle få till något i samband med deras IS-SM men fokuserar på isen denna gång.
Piteå MS, Luleå MS och Kalix har även dom visat intresse.
Norsjö MS är på gång så dom tränar bara denna vinter.
Örnsköldsvik MK kommer att köra 2 UTH tävlingar.

Nu närmar sig sommaren och asfaltbanorna tinar fram och då tar våra duktiga arrangörer Race4fun och SDC 5000 över med start 30 mars för Race4fun och 11 maj för SDC 5000. Race4fun har haft en säkerhetsutbildning som var väldigt uppskattad och välbesökt. Race4fun kommer att ha en licensutbildning 29 mars och redan 40 anmälda. Undertecknad har varit och besökt Skellefteå för att hjälpa till att utforma deras bana för UTH och hade även möte med SDC 5000.

Det fanns intresse för licensutbildningar och i nuläget så är det ca 35 st som visat intresse så man blir nästan gråtmild när man ser hur många som vill känna gemenskapen inom familjen bilsport.

Det kommer även att vara ett antal vagnboksbesiktningar under våren så det rör på sig i rätt riktning.

Drivers Open:

Nu har vi fått mer info angående Cupen som har 6 olika arrangerande klubbar:
Datumen kring dom olika deltävlingarna är följande:
Vetlanda RRC, Näshult 28/4.
Jönköping MK Tabergs banan 12/5.
Falköping MK Motorbanan Uddagården 2/6.
Skövde MK Skövde motorstadion 1/9.
Tidaholm MK Tidaholms Motorstadion Darestorp 6/10.
Varberg MK Annebergsbanan Varberg motorklubb 17/11.

Utskottet önskar alla arrangörer lycka till, det är roligt att det blir mer verksamhet även i detta segment.

Offroad:

Utskottet har haft möte med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl som brinner för Offroad och som vi hoppas kan bli en bra ambassadörer för sportgrenen.
I det norra distriktet pågår jobb med att få tag i en engagerad SGA för Offroad för en nystart.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-03-07 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:5 2019
Det händer så mycket nu inom familjen bilsport
UTH:
Lycksele MS kommer att köra en UTH tävling 23 mars.
Skellefteå MS kommer att arrangera en UTH tävling 24 mars.
Älvsbyns MS kommer att arrangera sin första UTH tävling 30 mars.
Umeå AK kommer att köra en UTH tävling i Bussjö 30 mars.
Robertsfors MS kommer att arrangera en UTH tävling 6 april.

Vi har berättat om Norsjö MS som verkligen har startat upp med bravur från att ej ha haft verksamhet på sin bana under 16 år. Under den gångna helgen så var det licenskurs med 21 nya förare, det har redan kommit förfrågan om en till kurs.

Norsjö MS kommer att gå in och subventionera licensavgiften för att få igång intresset bland ungdomar i samhället så dom väljer motorsporten.

Nu råder febril aktivitet på deras anläggning. Bra Jobbat Norsjö MS och deras eldsjälar. Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma. SDC 5000 är i startgroparna och det byggs fler bilar så det blir ett större startfält kommande sommar. Race4fun våra nya medlemmar inom SBF har även dom haft en licensutbildning för sina förare.

Drivers Open:

Har ej fått någon mer info från Västra angående deras funderingar att få till en cup i Drivers Open. När vi får veta mer kommer en uppdatering om detta.

Offroad:
Som tidigare skrivits så finns numera Offroad under utskottet Enkel Bilsport. Undertecknad har varit i kontakt med flera grupperingar som vi ej har tagit hand om tidigare och frågat vad vi kan vara behjälpliga med. Det kan nämnas att utskottet har knutit kontakt med en markägare som är villig att upplåta ett 88 hektar stort område där det finns ett flertal testbanor och lokaler för oss medlemmar inom SBF.
Utskottet kommer att ha möte med representanter för markområdet, Drivers Paradise och kommunalrådet för att försöka få till även verksamhet i denna kommun med näringsliv och politikerna. Förhoppningsvis så kommer det mer i detta ämne.

Vidare så kan nämnas att undertecknad har haft ett första bra möte med Heinz Liljedahl som brinner för sportgrenen Offroad tillsammans med sin fru Caroline af Ugglas.

Förhoppningsvis så kommer det att bli fler möten så att vi kan få igång mer verksamhet för Offroad.
Kortfattat så råder det högtryck med att ordna banor och licenser till alla som visar intresse att hoppa på tåget för att få igång sina klubbar på enkelt men säkert vis.


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-02-26 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:4 2019
Detta infoblad böjar vi med en sämre nyhet. Robertsfors MS skulle ha arrangerat UTH/långloppstävling nr 2 för vintern, men på grund av vädrets makter så fick dom ställa in.

Men nu blir det bättre! Vid Älvsbyn MS årsmöte så kom frågan på tal om att arrangera 2 UTH/långloppstävlingar under vintern/våren 2019. Under helgen plogades deras bana upp enligt det direktiv som gäller för att köra UTH/långlopp. Delar av utskottet var närvarade.

Och det blir ännu bättre! Piteå MS har visat intresse för att prova att arrangera något under Enkel Bilsport. Nu är snart alla klubbar inom ÖNBF i startgroparna för att arrangera enklare tävlingar/träningar. Om trenden står sig så borde det inte vara en omöjlighet att uppnå målsättningen för vision 2020.

BK Dundret körde sin första tävling i UTH under den gångna helgen med 14 förare, och dom fick 6 nya medlemmar i samma veva. Övriga kommentarer: rolig tävling med flera glada skratt och i ett strålande väder. Minst två i publiken skulle fixa bil och team till nästa tävling som BK Dundret skall anordna, så man tror från klubbens sida att detta blev en bra start inför kommande tävlingar under Enkel Bilsport.

Nästa roliga tilldragelse är att Umeå AK kommer att försöka få till en tävling i Bussjö i slutet av mars.

Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma.

Efter ÖNBF:s årsmöte så finns det en SGA-Enkel Bilsport, Martin Dahlén boende i Piteå, som jag rekommenderar att kontakta. Har fått höra av SGA i Värsta distriktet att där arbetas det för att få till en cup i Drivers Open. Ytterligare info kommer när vi fått veta mer.

Tråkigt nog så kommer det dåligt med information från andra distrikt, så det går ej att skriva om dom. Förhoppningsvis så blir vi bättre på att få fram info om hur duktiga vi är som brinner för bilsport.

Kortfattat så råder det högtryck med att ordna banor och licenser till alla som visar intresse att hoppa på tåget för att få igång sina klubbar på enkelt men säkert vis.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-02-19 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:3 2019
Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma. Utskottet har blivit kontaktad av Norsjö MS som ville ha hjälp med att få till verksamhet för ca 15 st ungdomar som vill köra och träna på ett organiserat sätt.

Norsjö MS har inte haft någon verksamhet på sin folkracebana på 15–16 år då föddes iden om att det är lämpligt att ploga upp denna bana och anordna träningar där för dessa ungdomar som vill börja träna och tävla. Delar av utskottet har besökt både folkracebanan och klubben. Norsjö MS är numera miljöcertifierad, samt fått banan besiktad för träning under Enkel bilsport. Om detta faller väl ut så kanske Norsjö MS börjar anordna tävlingar i både UTH och folkrace på sikt.

Arbetet som utskottet har påbörjat med en ny samarbetspartner fortgår och förhoppningsvis så når vi i land med att få in dom till familjen bilsport på sikt. Som tidigare har nämnts så har vi haft två givande möten hittills i år.

Utskottet har varit i kontakt med Annie Seel som är rallyprinsessa och inspiratör för att bolla idéer så att vi kan nå ut till fler med tyngdpunkt att attrahera kvinnor till bilsporten. Syftet är att ta lärdom av Annie och hur hon lägger upp sina träffar/arrangemang.

Vår SGA i Stockholm Rolf Andersson har hört av sig och försöker få igång någon körning på MK Speeds bana, förhoppningsvis så blir det ringar på vattnet så fler klubbar som har folkrace banor tar över stafettpinnen efter Roffes tappra försök. Vi från utskottet håller tummarna och hoppas att Roffe får hjälp.

Nästa spännande nyhet är att vi har fått en SGA i Småland för Enkel bilsport som heter Daniel Hill och bor i Gränna. Boende i Småland kontakta gärna Daniel om ni har funderingar och snälla hjälp honom att komma in i sin nya roll.

Från utskottet så sänder vi passningen till alla distrikt att försöka få fram SGA i både Enkel Bilsport och Offroad, då har vi fler att kommunicera med samt att få idéer från. Vi blir starkare om vi blir fler som jobbar aktivt med att driva sportgrenarna framåt då kanske vi kommer närmare våra mål i vision 2020.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer när dom får ta del av verktygen som finns hos SBF och familjen bilsport.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-02-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:2 2019
Denna gång så börjar vi från den södra delen av landet.
Det arrangerades en Drivers Open tävling under helgen i Falköping med 43 st anmälda. Rapporter som jag har fått säger att dom hade trevligt men det var väldigt halt. När dom summerade dagen så hade Falköping fått 8 nya medlemmar. Det är planerat med minst 3 tävlingar till men om vädret tillåter så kan dom tänka sig att köra fler. Intresset var så stort att det kom tävlande från en radie av 15 mil.
Bra jobbat Falköping!

Det kanske ej har kommunicerats ut att Offroad numera är integrerad under Enkel Bilsport. Så alla som läser detta infoblad och känner någon som utövar sportgrenen Offroad kan höra av er till utskottet. Det kommer att anordnas en licensutbildning i mars månad för dom som har behov av licens. Den kommer att vara i södra distriktet och skötas av vår SGA Håkan Andersson.

Utskottet har närvarat på Bilsportgalan, där utnyttjades tiden med flera bra möten. Utskottet har påbörjat ett nytt projekt som går ut på att få ytterligare en ny samarbetspartner som förhoppningsvis kommer till familjen bilsport på sikt.

Vidare så kan nämnas att utskottet har haft ett mycket bra möte med Generalsekreteraren Wilhelm Douglas hos KAK Motorsport där vi blev väl mottagna. Vi fick lära oss mycket om KAK som organisation. Utskottet berättade vad vi har för planer angående vision 2020, SBF värdegrund (aktion, glädje, säkerhet) Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor och att vi ser att vår största uppgift är att rekrytera nya medlemmar till familjen bilsport samt att ta hand om de befintliga som väljer att kanske gå ned i tävlingsklasser eller bara träna.

Redan etablerade föreningar som har arrangerat verksamhet i samarbete med Enkel Bilsport är Robertsfors MS som har förra helgen kört en långlopps/uthållighets-tävling med 7 lag och 36 förare. Under tävlingsdagen så fick Robertsfors MS 10 nya medlemmar. 11 av förarna var juniorer och 8 tjejer. Robertsfors MS kommer att köra två tävlingar till under denna vinter.

Ett citat från Robertsfors MS ”Enkel Bilsport är nog framtiden för nya förare inom motorsporten”.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer ute i landet.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-01-29 Tävlingsregler 2019 samt Tekniska regler 2019
Nya regler för Enkel Bilsport 2019 finns nu publicerade:
Tävlingsregler SDC 5000, 2019: http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler SDC 5000, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tävlingsregler SDC 5000 Långlopp asfalt, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler SDC 5000 Långlopp asfalt, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler Race4fun 5000 8H Cup, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler Race4fun Eontyre 8H Cup, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/

19-01-21 Inflo från Enkel Bilsport!
Här kommer 2019 års första Infoblad från utskottet.

Under denna vecka har utskottet fått upplysningar att ännu flera klubbar i Övre Norra Bilsportförbundet kommer att arrangera UTH/Långlopps-Tävlingar.
De nya klubbar som visat intresse är BK Dundret som kommer att köra 2 arrangemang under vintern/våren. Morjärvs MS kommer att få till några arrangemang i samband med IS-SM. Umeå AK har även dom hört av sig för att prova få till tävling. Sist men inte minst Så kommer även Skellefteå MS kommer att arrangera tävlingar som finns under Enkel Bilsport.

Redan etablerade föreningar som har arrangerat verksamhet som har tillkommit i samarbete med Enkel Bilsport. NMS-Boden kommer att arrangera minst en tävling för UTH/Långlopp i vinter. Älvsbyns MS Kommer också att ordna 2 tävlingar. Robertsfors MS har meddelat att dom skall köra 2 tävlingar.

Från Mellands Norrlands Bilsportförbund så har utskottet fått veta att Örnsköldsvik MK skall arrangera 2 tävlingar som kommer att heta Våryran cup 2019.
Datumen är satta till 2 mars och 23 mars. Med facit i hand så verkar det som om vårt arbete i närområdet börjar bära frukt. Sedan så har utskottet lämnat broschyrer där vi har varit och berättat om vad Enkel Bilsport kan erbjuda.

Vidare kan nämnas att utskottet har fått påringningar från märkesklubbar som vill kunna nyttja sina fina bilar under ordnade former på olika asfaltbanor.

Från Drive Center Arena så fortgår arbetet för fullt så att deras anläggning blir färdig. Porsche klubb och Corvette klubb Sverige har hört av sig med förfrågningar. Samma gäller Time Attack som vill köra på deras fina bana. Det kommer att köras 5 långlopps tävlingar på Drive Center Arena under sommaren som har tillkommit via Enkel Bilsport.

Vi har tidigare nämnt att Sundsvall bygger man om och till på Sundsvall Race Way för
sportgrenarna Drifting och Enkel Bilsport.

Har haft kontakt med Mittsverige banan och där bygger man för fullt inför sommaren. Race4fun står i startgroparna inför sommaren 2019.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/


Tryck här för mer info!