Nästa Finnkampen Motor 2008

Här finner du information och pressutskick för Finnkampen Motor!


07-02-14 Nästa Finnkampen Motor 2008
Nästa Finnkampen Motor blir 2008. Det har Finska bilsportförbundet beslutat.
- Först då kan vi hitta datum som passar både förare och arenor, säger generalsekreterare Jani Backman.

Den allra första landskampen i rally och racing mellan Sverige och Finland kördes på Solvalla travbana i somras. De svenska förarna vann denna historiska Finnkampen Motor, och en fortsättning var given. Nu med det finska bilsportbundet AKK-Motorsport som värd.
- Det är synd, men för att få det bra för publik och för våra förare måste vi flytta fram vårt arrangemang till 2008, säger Jani Backman, generalsekreterare.

Helst vill han ha tävlingen på Olympiastadion i Helsingfors, där det är möjligt att köra på antingen grus eller asfalt. Eller både ock.
- För oss är det viktigt att hitta ett intressant koncept som tilltalar våra stjärnförare. Vi vill inte ta stryk en gång till. Och absolut inte på hemmaplan, fortsätter Jani Backman.

En tanke från finländskt håll var att arrangera Finnkampen Motor i samband med Neste Oil Rally Finland, VM-tävlingen i Jyväskylä.
- Men den helgen är det samtidigt en Formel 1-tävling och de förarna vill vi ha med. Därför siktar vi på juni 2008 istället.

Finns det ingen möjlighet att Sverige kör tävlingen istället, i sommar?
- Tiden är alldeles för knapp. I så fall skulle vi ha börjat med förberedelserna direkt efter fjolårets tävling på Solvalla, säger Carina Sjöberg, generalsekreterare i Svenska Bilsportförbundet.
- En idé vore kanske att arrangera Finnkampen Motor vartannat år. Det kanske skulle göra eventet ännu större och få de bästa förarna samlade på en plats, avslutar Carina Sjöberg.


06-07-21 Missa inte Finnkampen i TV4 på söndag kl 16.10
Grattis Sverige!
Med totalsiffrorna 62-28 vann Sverige fajten mot Finland på Solvalla. Den specialbyggda parallell-banan hyllades såväl av förare som av publik. Mängder av stenhårda dueller blev det under dagen då 40 förare skulle skalas ner till en.

Bäste Racingförare blev Thed Björk, som på vägen mot titeln vann över förare som Valle Mäkelä, Markus Niemelä, Toni Vilander, Robert Dahlgren och Rickard Rydell.

Bäste Rallyföre blev 21-årige Patrik Flodin:
”AAAAGGGH!!!!! Jag har aldrig varit så taggad förut! Jag bara SKA ta det här!!!” skrek han ut efter segern i åttondelsfinalen.

Och han höll sitt löfte. Sin vana trogen körde han ifrån allt och alla; Kristian Sohlberg, Jani Paasonen, Jari-Matti Latvala,! Mats Thorszelius och Jussi Välimäki. Alla fick de se bakänden på Patriks bil när han korsade mållinjen.

I finalen möttes så Thed och Patrik. Det blev en oväntat hård duell där grusspecialisten Flodin fick riktigt tufft motstånd mot asfaltsåkaren Björk, som tidsmässigt till och med lyckades straffa samtliga rallyåkare utom de två allra snabbaste. Efter varsin heatseger gick det till skiljeheat, som Patrik vann och därmed blev Bäste Förare i Finnkampen Motor 2006.

Missa inte Finnkampen Motor i TV4 nu på söndag kl 16.10

06-07-20 Flodin nöjd segrare i första Finnkampen Motor
Sverige vann Finnkampen med siffrorna 62-28 och det blev Patrik Flodin som tog hem totalsegern i Finnkampen Motor. Segern fick han genom att vara snabbaste bil under de två tidskvalen. Endast de fyra snabbaste i rally- resp racinglandslagen för resp land gick vidare. För Sveriges del betydde det att Patrik Flodin, Oscar Svedlund, Daniel Carlsson och Mats Thorzelius gick vidare på rallysidan. De svenska rallyförarna som kvalificerade sig till racingfinalen var Thed Björk, Roberg Dahlgren, Rickard Rydell och Janne "Flash" Nilsson.

I åttondelsfinalen var det vinna eller försvinna som gällde. Svenskarna mötte där på rallysidan, Jussi Välimäki, Kosti Katajamäki, Jari-Matti Latvala och Toni Gardemeister. På racingsidan hittade vi Valle Mäkelä, Juho Annala, Toni Vilander och Jussi Pinnomäki.

Vidare därifrån till kvartsfinal blev det Flodin som fick möta Thorzelius och Toni Gardemeister fick möta Jussi Välimäki. Racingen hade Thed Björk mot Juha Annala och Robert Dahlgren mot Rickard Rydell.

I kvarten var det bäst av tre. Thorzelius tog hem första kampen mot Thorzelius, men sedan vann Patrik de två sista och var därmed i rallyfinalen. Toni Gardemeister vann ett heat, vilket betyder att Jussi Välimäki tog sig till rallyfinalen mot Flodin.

I racingen gick Thed Björk vidare när han mötte Juha Annala och Rickardrydell slog Robert Dahlgren.

I rallyfinalen var det Välimäki som tog hem första segern, men Patrik kom igen och tog de två sista efter stort publikjubel (som han hörde in i bilen på målraken). Thed Björk missade första heatet, men tog sen de två sista och var den som stod i superfinalen mot Flodin.

I finalen hade Patrik Robinsson-Emma som co-driver och tappade en hundradel på Thed Björk. Men sedan var det två raka som tog Patrik och Emma i mål som de första segrarna i Finnkampen någonsin.

Patrik var helnöjd, det här kändes stort, säger han och om än lika nöjd var Emma som riktigt studsade av glädje över att ha fått åkte med en så duktig och trevlig förare!

DN skriver att en ny rallystjärna har fötts, men nog vet väl vi att den funnits här ett bra tag!!

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com

06-07-20 Rickard Rydell nöjd efter Finnkampen Motor
Igår kördes den första upplagan av Finnkampen Motor på Solvalla utanför Stockholm. I en prestigefylld tävling möttes förare från Sveriges och Finlands motorsportelit. Rickard Rydell ingick i det svenska laget som vann den här första Finnkampen Motor.
- Jag trodde inte innan att det skulle bli så kul som det blev så jag kör gärna igen, säger Rickard Rydell.
Efter kvalet gick de fyra snabbaste rally- och racerförarna från varje land vidare. Tävlingen fortsatte i en stege där vinnaren gick vidare till nästa omgång. I åttondelsfinalen slog Rydell ut Valle Mäkelä, som körde WTCC ifjol, och i kvartsfinalen Robert Dahlgren. I semifinalen blev dock Thed Björk en alltför svår motståndare. I finalen där bäste racerföraren mötte bäste rallyföraren vann Patrik Flodin över Björk.
- Det var väldigt roligt att gå vidare till finalerna, speciellt som jag aldrig kört rally eller rallycross. I semifinalen mot Thed Björk vann jag ett heat men han var snabb hela dagen och jag gjorde ett misstag i det avgörande heatet och han gick vidare. Men jag är jättenöjd med dagen som gick mycket bättre än väntat.
Finnkampen Motor var ett roligt inslag i Rickard Rydells ordinarie tävlingsprogram med SEAT Sport i WTCC. Rydell ligger fyra i VM-serien som nästa vecka kör i Mexiko.

Läs mer på: www.rickardrydell.com

06-07-20 Sverige vann Finnkampen - Daniel utslagen i åttondelsfinalen
En bra tid – men ändå förlust i åttondelsfinalen. Det blev resultatet av Daniels insats i Finnkampen Motor 2006. I åttondelsfinalen, där Daniel körde mot finländaren Jussi Välimäki, gav han allt och gjorde en bra körning med heatledning fram till slutet – precis som i det andra kvalheatet. Återigen var det dock i sista svängarna det avgjordes – Daniel fick inte i rätt växel in mot upploppsrakan.

Åttondelsfinalerna bjöd på stor dramatik, inte minst i Daniels heat. Efter en bra start såg det bra ut under hela loppet och när bilarna kom ut mot sista svängen verkade heatsegern säker. Publiken jublade – men så hände det; finländaren Välimäki gled förbi Daniels bil, som till synes förlorade kraften. Det visade sig att växellådan krånglade – och Daniel lyckades inte få i rätt växel inför upploppsrakan. En förarmiss naturligtvis – men till saken hör att många förare klagade på växellådorna i de aktuella bilarna under dagen. Daniel själv var besviken på heatet:
- Jag hade det till sista svängen, där ville bara inte växellådan och jag tappade den ledning jag hade till finländaren. Naturligtvis är jag besviken, men både jag och Jussi gjorde bra heat och det är bara att acceptera att jag inte vann idag.

Om Daniel var besviken i det sista heatet fanns dock andra saker att glädja sig åt. Tävlingen är ju som bekant en finnkamp, och nationskampen tog Sverige hem mot grannarna i öster.
- Jag tycker att min egen insats är godkänd - men inte mer. Jag kan glädja mig åt att ha gått vidare och lämnat många starka namn bakom mig i resultatlistan, som dessutom till vardags kör grupp N-bilar. Men framförallt glädjer jag mig åt att Sverige vann. Till det personliga racet kommer jag tillbaka nästa år – mer laddad än någonsin, avslutar Daniel.

Vinnare i Finnkampen Motor 2006 blev Patrik Flodin, den lovande talangen från Hedemora som till vardags kör en grupp N-Subaru i SM och delar av VM.

Läs mer på www.danielcarlsson.com

06-07-18 Daniel kör för seger på Solvalla
Imorgon, onsdag, körs Finnkampen Motor på Solvalla. Landskampen, som är den första någonsin inom motorsporten, körs som namnet antyder mellan Sverige och Finland. De båda länderna är inte bara ärkerivaler – utan också två traditionellt sett mycket namnkunniga nationer inom motorsport i allmänhet och rally i synnerhet. Daniel, som trots att han är relativt ung har några års rutin i rally-VMs toppklass WRC, går för seger men tror samtidigt att fighterna kommer att bli stenhårda.

Efter att ha tillbringat tisdagen på plats vid banan på Solvalla är Daniel övertygad om att arrangemanget kommer att hålla högsta kvalitet:
- De har fått till det riktigt bra här. Banan är smal och knixig ibland varvat med partier upp på den riktiga travbanan där det är perfekt upplagt för rejäla bredställ. Jag är övertygad om att det kommer att gå hett till ute på banan och för publiken kommer Finnkampen Motor verkligen att bli en kanondag.

Under dagens äventyr på banan har Daniel hunnit med att skjutsa runt journalister på sträckan. Bland annat fick en reporter för P4 Stockholm sig en åktur med Daniel som han sent kommer att glömma. Daniel körde sträckan med reportern som entusiastisk och högljudd medåkare – direktsänt i radio.

På onsdagen är det dock slut på leken och gällande tävlingsmomentet är Daniel stenhård. Då han får frågan om taktik för tävlingen säger han hemlighetsfullt:
- Taktik, hmm... Banan kommer nog att bli lite uppkörd mot slutet av dagen. Men att vinna – det är min taktik! Jag ska vinna!

Det är alltså varken fel på självförtroendet, motståndet eller arrangemanget – och på Solvalla kommer agnarna att skiljas från vetet. Alla förare har sin fördel; racing- och rallycrossförare är vana vid att åka på bana, rallyförare är vana vid grupp N-bilarna som tävlingen körs i, vissa är vana vid asfalt, andra vid grus. Räkna med att röken ligger tät över Stockholm imorgon – och om Daniel får bestämma är röken det enda man ser av honom.

Mer information finns på www.danielcarlsson.com

06-07-18 Shakedown på Solvalla
Idag gjordes shakedown på banan på Solvalla. 6 stycken heat kördes för att finslipa detaljer inför morgondagens landskamp.

Per Andersson är tävlingsledare:
”Det var en mycket bra shakedown tycker jag. Vi fick de tider vi förväntat oss och vi hittade några saker som vi måste justera. Men det känns som att tävlingen kommer att flyta på perfekt. Och det lär bli spännande för racingförarna som inte är vana att köra fort på grus!”

Sex svenska förare fanns på plats för att testet. Racingföraren Alx Danielsson var en av dem:
”Banan är kanonhäftig! Det kommer bli riktigt kul att tampas mot de andra. Jag körde i heat mot Robban Dahlgren idag och det var rikti! gt spännande att se vem som skulle komma ut först ur varvet. En inspirerande och inbjudande bana. Det blir oerhört tuffa fajter imorgon.”

Övriga förare som fanns på plats på genrepet på Solvalla var Jens Edman, Patrik Sandell, Daniel Carlsson och Janne ”Flash” Nilsson.

Bilder från dagen finns på www.finnkampenmotor.se

06-07-18 Så räknas poängen
Under hela tävlingsstegen ända fram till superfinalen tävlar racingförare för sig och rallyförare för sig. Den enda gången en rallyförare möter en racingförare är i finalen, då Bästa Förare skall utses.

Varje heatseger under tävlingen ger poäng till det egna laget. Ju högre upp i stegen desto fler poäng. Vinnande lag är det som samlar ihop flest poäng, rally och racing sammanslaget.

Kvalomgångar
Alla förare kör två heat vardera. I varje heat kör en svensk förare mot en finländsk förare. Heatsegraren vinner en poäng till det egna laget.

De 8 snabbaste förarna från varje land (4 rally- och 4 racingförare) kvalificerar sig till att delta i finalomgångarna. En förare som förlora! r båda sina heat kan därför genom snabba varvtider ändå kvalificera sig till nästa omgång.

Åttondelsfinaler
De 16 snabbaste förarna möts i rena utslagsheat. I varje heat tävlar en svensk förare mot en finländsk. Vinnaren av heatet går vidare till nästa omgång samt vinner 2 poäng till det egna laget.

Kvartsfinaler
Från och med kvartsfinalerna kan förarna komma att möta förare från det egna laget. Principen är samma som i åttondelsfinalen men vinnaren utses efter bäst av tre heat. Varje heatseger ger 2 poäng till det egna laget och den sammanlagda vinnaren går vidare till nästa omgång.

Semifinaler
Samma system som i kvartsfinalen. På denna nivå återstår endast två racingförare och tv! å rallyförare. Vinnarna av semifinalerna blir därmed Bästa Rallyförare och Bästa Racingförare. Varje heatseger ger 2 poäng till det egna laget och den sammanlagda vinnaren går vidare till finalen.

Finalen
Bästa Rallyförare och Bästa Racingförare möts för att kora Bästa Förare. Finalen avgörs i bäst av tre heat där varje heat ger 4 poäng till det egna laget.

Poängräkning
Kval 1 poäng per heatseger
1/8-final 2 poäng per heatseger
1/4-final 2 poäng per heatseger
1/2-final 2 poäng ! per heatseger
Final 4 poäng per heatseger

06-07-18 Bilder och film från banbygget på Solvalla
Just nu byggs Solvalla om inför Finnkampen Motor på onsdag. Den färdiga parallellbanan blir ca 2.400 meter lång. Under ’Senaste nytt’ på hemsidan www.finnkampenmotor.se finns nu bilder från bygget.

Dessutom kan du följa med på ett provåk av banan. Länk till filmen med ett varv runt banan hittar du på förstasidan.

06-07-15 Bilarna till Finnkampen på väg
Två Subarus från Sverige, två från England och sex stycken Mitsubishis från Finland är nu på väg till Stockholm. Två av bilarna används som reserv- och träningsbilar men sammanlagt 8 av de 10 bilarna kommer att användas i själva tävlingen.
”Samtliga bilar är rallybilar Grupp N. Det rör sig om Subaru Impreza N12:or och Mitsubishi Evo7:or. Sen förfogar vi även över två Mitsubishi Evo6:or som vi kommer att använda som reserv- och träningsbilar” berättar Arne Thor som är projektledare för Finnkampen Motor.

Bilarna är väl inkörda sedan tidigare. De två svenska Subaru-bilarna tillhör Hasse Gustafsson och Oscar Svedlund som båda kör för Subaru Swedish Dealer Team! . De två övriga Subaru-bilarna har tidigare körts av Qatar-föraren Nasser Al-Attiyah som just nu leder Grupp N-VM. Och två av Mitsubishi-bilarna har tidigare varit Marcus Grönholms träningsbilar.

Under dagen kommer sammanlagt ett 60-tal tävlingsheat att köras. Varje heat är ett parallell-lopp där förarna möts en mot en i två likadana bilar.
”Bilarna är inte helt identiska men de är så lika som det är möjligt att få dem. Det ska vara förarnas skicklighet som avgör, inte materialet” säger Arne Thor.


06-07-14 Solvalla anpassas för ännu fler hästar
Om några dagar är det dags. Solvalla som normalt bjuder på ett tiotal hästkrafter per lopp växlar upp och släpper loss några hundra per gång. Just nu byggs den berömda travbanan om till motorstadium inför Finnkampen Motor på onsdag.

Mest påtaglig är bron. En 72 meter lång stålbro som byggs för att låta körbanorna korsa varandra. Bron som har en sk safe grip-beläggning leder rakt ner mot ”Karusellen”. Tillvardags kallas den defileringsvolt och används för veterinärkontroll av hästarna innan tävling. Nu byggs den om till en högfartsrondell som garanterat kommer att utmana förarnas förmåga att åka på bredsladd.

Runt den 2,4 km långa parallellbanan placeras även en dryg kilometer GP-link, även kallade betongsuggor. Var och en är sex meter lång och väger 2.8 ton. Dessa kläs på vissa sektioner i sin tur in i halmbalar. Sammanlagt 18 ton halm går åt

Det huvudsakliga underlaget blir grus men vissa partier asfalteras. Ca 1.000 kvm asfalt läggs på start- och målrakan samt på en chikan som byggs på innerplan.
”Det är verkligen ett intressant projekt för oss det här. Det finns ett genuint motorintresse bland åkare och vi är glada att få vara med och skapa allt detta” säger Leif Jansson på Märsta Förenade som ansvarar för transporterna till och från byggarbetsplatsen.
”Vi märker också att det är uppskattat bland våra egna åkare. Den första beställningen av biljetter vi gjorde räckte inte till, så vi har fått beställa fler allt eftersom” säger Leif Jansson

Björn Lundén är anläggningsansvarig på Solvalla:
”Det är väldigt roligt att vi får den här möjligheten att använda anläggningen i ett annat sammanhang än vad vi brukar, att vi får chansen att göra något för en ny publik. Och alla förberedelser har verkligen fungerat perfekt så jag tror att det blir ett kanonevenemang det här” säger Björn Lundén.

På onsdag kl 10.00 beger sig första bilen ut på banan för träning. Och kl 14.00 är det dags för det första tävlingsheatet. Sammanlagt ett 40-tal av Sveriges och Finlands bästa rally- och racingförare drabbar samman för att kora Bästa landslag och Bästa förare. Vid halv nio på kvällen vet vi på vilken sida av Östersjön pokalerna hamnar.

Mer info på www.finnkampenmotor.se


06-04-14 Edman ersätter Tony Rickardsson
Efter vurpan på en EM-tävling för ett par veckor sedan beslöt Tony Rickardsson att ta en timeout för att låta kroppen hämta sig. Tanken var att vila i två veckor, men Rickardsson har beslutat att förlänga konvalescensen några dagar ytterligare och missar både Porsche Carrera Cup i helgen och Finnkampen Motor på Solvalla nästa vecka.
”Det känns egentligen bra och återhämtandet fortskrider som det ska, men jag känner att jag måste ge kroppen en chans att vila lite extra. Även om bilåkandet inte är lika tufft för kroppen som Speedway så vill jag ge kroppen någon vecka till.”

Men Rickardsson tänker inte missa Finnkampen, även om han får stå vid sidan av.
”Jag kommer absolut att vara på plats på Solvalla. Det blir ett jätteroligt event och jag får vara med och heja på det svenska laget istället, och ladda upp inför nästa år” säger Tony Rickardsson.

Istället blir det Jens Edman som kliver in i laget för att försvara de svenska färgerna i landskampen mot Finland. Edman tävlar till vardags framgångsrikt i DTC, den danska motsvarigheten till STCC, och gör även flera inhopp i WTCC, världsmästerskapet för standardvagnar.
”Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att få vara med och representera sitt land. Jag tvekade inte en sekund att tacka ja. Sen hoppas jag att vi kan ge finnarna en riktigt hård match också” säger Jens Edman

I gott sällskap
Bland lagkamraterna som ska försvara sig mot Finland har han namn som Rickard Rydell, Janne Flash Nilsson och Richard Göransson, samt grusspecialister som Kenneth Hansen, Daniel Carlsson och PG Andersson.
”Jag tror att det blir riktigt bra med tävlingarna på Solvalla mitt i Stockholm. Banan verkar häftig med chikaner och bron där man ska över och under varann… det blir en ny upplevelse för mig men det ska nog gå. Jag hoppas verkligen att publiken ställer upp och kommer och ger oss sitt stöd!” säger Jens Edman.

Program – Finnkampen Motor
Solvalla, onsdag 19 juli:
TRÄNING
09.00 Grindarna öppnar
10.00-11.00 Träning Sverige
11.15-12.15 Träning Finland
12.15 Öppen depå (start)
12.30 FMX-uppvisning 1
Fredrik “Fredd” Johansson
13.30 Öppen depå (slut)

KVAL
14.00 Förarparad
14.05 Finländska och svenska nationalsången
14.15-15.45 Kvalomgång 1
15.50 F1-svävare – uppvisning Svenska svävarklubben
16.10 Medåkning! Vinnare lottas i publiken
16.15-17.50 Kvalomgång 2
17.50 FMX-uppvisning 2 Fredrik “Fredd” Johansson
18.00 Flyguppvisning - Pilot Mattias Nyberg

FINALER
18.10-18.45 Åttondelsfinaler
18.55-19.55 Kvartsfinaler
20.05-20.30 Semifinaler - Bästa Rallyförare och Bästa Racingförare utses
20.40-20.55 Final - Bästa Förare utses
20.55 Prisutdelning

(med reservation för förändringar)

Mer info på www.finnkampenmotor.se


06-07-14 Grattis Micke Lindh - du vann sista tipsomgången!
Du vann i den sista tipsomgången om biljetter till Finnkampen Motor!!

Rätt svar var:
1. Banan består av 5-10% asfalt
2. Jimmy Joge tog JSM guld 2001
3. Rickar Göransson vann STCC och ETCC i fjol.

06-07-13 Formel-stjärnor på grus!?!
Första gången de stötte på varandra var i England 2004 då svenske Sebastian Hohenthal och finske Valle Mäkelä körde Formel Ford för samma team. Sebastian kom trea och blev årets Rookie. Valle körde sin tredje säsong och vann hela serien.

I slutet av säsongen deltog de båda i Formel Ford Festivalen på Brands Hatch utanför London, som brukar räknas som inofficiellt VM. Och slaget stod mellan just Valle och Sebastian.
”Jag hade en stenhård kamp med Valle om ledningen. Till slut gjorde jag ett rejält omkörningsförsök på honom. Han tryckte till mig och jag gav igen. Vi hamnade utanför banan och tvingades släppa förbi bilar” berättar Sebastian.

Sedan gick de skilda vägar för ett år. Mäkelä prövade sina vingar i WTCC medan Sebastian gick över till Brittiska Formel Renault, samma serie som tog Kimi Räikkönen till Formel 1. För Valle blev det en blandad säsong medan Sebastian återigen blev Årets Rookie.

Till årets säsong landade även Mäkelä i en Formel Renault i England där de nu åter tävlar mot varandra. Sebastian för Fortec Motorsport och Valle för Manor Motorsport, samma team som Kimi körde för.

Och snart möts de igen, på grus! Båda förarna finns med i laguppställningarna när Finnkampen Motor avgörs på Solvalla på onsdag.

Men vi ställde dem mot varandra redan nu…

Valle Mäkelä:
Vilken är Sebastians främsta styrka?
Han är alltid duktig på kvalen.

Och svaghet?
Omkörningarna har han problem med ibland.

Vem hatar mest att förlora?
Jag!

Vem vinner om ni möts på Solvalla?
Jag!

Hur förbereder du dig inför ett race?
Tränar och vilar.

Har du erfarenhet av 4WD?
Nej ingen alls.

Har du kört på grus tidigare?
Nej inte mycket. Bara från när jag var ung och själv sladdade lite på grusvägarna…

Vilket land vinner Finnkampen?
Finland!

Hur går det för dig i år i England?
Det har varit OK. Det går bättre och bättre för varje race. Jag behöver bara få lite mil med bilen.

Sebastian Hohenthal:
Hur är Valle som förare?
Vi har haft våra bataljer på banan. Men jag har respekt för honom. Han är en duktig förare och det ska bli hemskt kul att få köra lite rally mot honom också.

Vem hatar mest att förlora?
Det är aldrig kul att komma tvåa

Vem vinner om ni möts på Solvalla?
Den blonde grabben från Sverige

H ur förbereder du dig inför ett race?
Sover mycket, går igenom allt som jag kan rå över och lite till. Sen är det bara att gasa. Det är inte min grej att göra en massa inrutade saker. Keep it simple keep it fast!

Har du erfarenhet av 4WD?
Bakhjulsdrift är bäst!

Har du kört på grus tidigare?
Nej, inte mer än radiobilar

Vilket land vinner Finnkampen?
Jag är övertygad om att i år lyfter Sverige den största pokalen

Hur går det för dig i år i England?
ag ligger för närvarande tvåa i mästerskapet med en raceseger, andraplatser och 3 snabbaste varv, samt 2 pole position i halvtid.


06-07-13 Missa inte 'Inför Finnkampen Motor', TV4 på söndag
På onsdag den 19 juli hålls den första finnkampen i motorsport på Solvalla i Stockholm. Men redan nu på söndag kl 16.35 visar TV4 ett program om uppladdningen inför landskampen.

I programmet får vi följa med när de svenska rallystjärnorna lär sina racingkollegor att köra fyrhjulsdrift på grus. Vi får en inblick i evenemanget och tittar närmare på en av tävlingsbilarna. Och Hans Wiklund får sig sitt livs resa i stolen bredvid PG Andersson på en avlyst rallysträcka intill Solvalla.

Vi träffar svenska förare som Thed Björk, Robert Dahlgren, Richard Göransson, Rickard Rydell, Daniel Carlsson, Tobias Johansson, PG Andersson, Calle Rosenblad och Sebastian Hohenthal. Men även Sebastien Loeb, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen och Petter Solberg.

- ”Inför Finnkampen Motor”: TV4, söndag 16 juli kl 16.35.
- Landskampen mellan Sverige och Finland äger rum på Solvalla onsdag 19 juli. Biljetter genom Ticnet.

06-07-13 Passa på - Sista chansen att vinna biljetter till Finnkampen 14/7 kl 11:00
För att vara säker på att biljetterna hinner fram i tid (och eftersom jag är borta from lördag) ska tipsraden vara inmailad senast kl 11 på fredag 14 juli. GLÖM INTE DET!

Tipsraden och tävlingsinfo hittar du ovan (direkt här>>)

06-07-11 Björk tänker fortsätta vinna
Thed Björk var tvåa i STCC 2005, och han vann årets premiär. Ingen behöver tveka – målet är att ta den Audi A4 han kör till slutseger. Att tvåla till Janne Tuohino och de andra i Finnkampen Motor är mer en dröm.

Han har sett rallybilar, så klart, men där tar också erfarenheten slut.
- Men jag är en hejare på att köra bil! Så det ska nog gå alldeles utmärkt, säger Thed Björk.

Grus är han i alla fall van vid efter ett antal tränings- och uppvisningsåk på motorcykel.
- Jag har inte tävlat med mc, men kört en hel del. Inte minst för att få bilder till reportage, säger han med ett skratt.

Förra året ville han gärna beskriva sig som föraren som alltid fanns med i täten, smygandes i väntan på chansen att avancera ytterligare. I årets premiär jagade han ledaren hårt, gick i närkamp då endast tre kurvor återstod. Och tog segern, medan konkurrenten fick bita i gräset.
- Skiftningarna är stora i Racing. Ena minuten är man hur lycklig som allra helst, nästa sekund är det nattsvart, konstaterar Thed.

Sedan ett år tillbaka ingår Thed Björk i landslaget i Racing. Förra året var han tvåa i STCC, till den här säsongen har han bytt från BMW till Audi och tänker ta hem totalsegern. Självklart är han också uttagen till Finnkampen Motor på Solvalla den 19 juli.
- Det ska bli skoj. Jag hoppas kunna tvåla till någon finsk rallystjärna! Det vore fräckt…

Thed Björk - Kortfakta
Född: 14 December 1980
Bor: Örebro
Tävlar: Audi i STCC
Främsta meriter: Svensk mästare i gokart, svensk och nordisk mästare i Formel 3, FIA Sportscar mästare och SM-silver i STCC 2005.
Kör privat: Audi S4
Sport han skulle vilja vara bra i: Golf. Han ska börja, och menar att proffs i det vore inte helt fel ekonomiskt.
Manlig förebild: Göran Kropp, för hans levnadsglädje. Kropp blev med tiden en nära vän till Thed.
Kvinna han beundrar: Sambon Kaisa Edenvik som är fantastisk och ordningsam.
Favoritserietidning: Han läser hellre böcker, gärna spännande eller romaner.
Favoritdjur: Nej, motorer ska det vara!
Erfarenhet av grus: Han har aldrig tävlat på grus, förutom en folkracetävling för 10-12 år sedan. Då krockade alla med honom hela tiden.
Erfarenhet av Grupp N: Ingen

Finnkampen Motor – Landskamp i bilsport mellan Sverige och Finland, på Solvalla onsdagen den 19 juli. www.finnkampenmotor.se


06-07-10 Passa på! Sista chansen att tippa och vinna biljett till Finnkampen Motor!!
Grattis Peter, du vann v. 27

Nu är det sista tipsraden och därmed sista chansen att vinna biljett till Finnkampen Motor! Raden hittar du ovan (direkt här>>)

Rätt rad förra veckan var:
1. Janne Tuohino blev finsk mästare 1999 och 2001
2. Calle Rosenblad har gjort14 starter i i Le Mans och Daytona?
3. PG Andersson har 2 SM guld.

Rätt svar och vinnare v.27 blev Peter Karlsson, Stockholm. Biljetten skickas med post idag!

OBS! Den här veckan måste den rätta raden vara inmailad senast fredagen den 14/7 kl 11:00, så biljetten hinner fram i tid!

06-07-07 Crew leder Finnkampen
Arvika företaget Crew Wermland AB har fått det prestigefyllda jobbet att sköta tävlingsledning under Finnkampen motor på Solvalla i sommar.
Den 19: e juli möts Sveriges och Finlands motorelit på Solvalla i Stockholm. När världsstjärnor som t.ex. Harri Rovanperä, Jani Paasonen, Toni Gardemeister, Marku Alén, Richard Rydell, Thed Björk, Richard Göransson, Daniel Carlsson, PG Andersson, Tomas Rådström, Kenneth Hansen, m.fl. checkar in på Solvalla så är det Crew gänget som visar vägen.

Stockholms företaget Accelerator Management Group AB som står bakom arrangemanget valde att anlita Crew för tävlingsledningsjobbet. Ett riktigt prestigejobb och ett bevis på att det vi gör håller hög klass säger Per Andersson, tävlingsledare för Finnkampen. Tävlingen är kanske det mest spännande som händer i motor Sverige i år, att få leda en sådan tävling är självklart en riktig utmaning. Finnkampen motor är ett nytänkande inom Svensk motorsport, ett faktum som tilltalar Crew. Vår ledstjärna är att våga vara banbrytande och nytänkande.

Banan, som till största delen utgörs av travbanans ordinarie grusparti, börjar modifieras under torsdag nästa vecka. Först anläggs en 70 meter lång bro skall fungera som spårbyte i parallelltävlingen Finnkampen, under fredagen lägger vi asfalt på startplattan samt i vissa kurvor säger tävlingsledaren från Arvika. Allt för att skapa en spännande och rättvis bansträckning där alla ges samma förutsättningar.

Crew har redan varit på plats vid flera tillfällen och tillsammans med Accelerator planerat projektet. Till sin hjälp har Arvikaföretaget även Stockholms Bilsportförund och Kungliga Automobilklubben KAK.

Till Solvalla har Crew handplockat ett 20-tal personer från hela landet som skall se till att tävlingen sköts på ett proffsigt sätt. I slutet av nästa vecka landar de första i staben för att sedan jobba intensivt fram till den 19: e. Vårt uppdrag är att se till att tävlingen flyter perfekt utan störningar och att förarna kan tävla under sportsligt rättvisa förhållanden. Vår förhoppning är att när tävlingen är slut skall förare och publik tycka att det var årets motorhändelse!

Läs mer om tävlingen på: www.finnkampenmotor.se

06-07-05 Fredrik Johansson klar för Red Bull X-fighters och för Finnkampen Motor
Det blev i dagarna klart att den 27-årige svensken Fredrik ”Fredd” Johansson kvalificerat sig som en av de tio förare som ska göra upp i världens mest prestigefulla FMX-tävling, Red Bull X-fighters i Madrid i september. Om två veckor kan du se honom på Solvalla.

Red Bull X-fighters som går för femte året i rad samlar världseliten inom FMX till den anrika nationalarenan för tjurfäktning, Plaza de Toros de las Ventas i Madrid. Och det är första gången en svensk kvalificerat sig att delta.
- Det är otroligt roligt och peppande. Red Bull X-fighters är den bästa FMX-tävlingen som finns idag och som samlar alla världens bästa åkare, säger Fredrik Johansson.

Sedan 2001 har Red Bull X-fighters regelbundet samlat världens bästa freestyle motocross-förare i kända tjurfäktningsarenor världen över för att på ett stilfullt sätt trotsa tyngdlagen. Tävlingen som direktsänds världen över har alltid varit en publiksuccé som dragit tiotusentals människor från världens alla hörn. Madrid den 14 september väntas bli utsålt flera veckor innan tävlingen och man räknar med att 23 000 av världens mest entusiastiska FMX-fans kommer att hitta dit.

Det som gör Red Bull X-fighters till världens bästa FMX-tävling är dess unika mix av sport, akrobatik, action och underhållning, i kombination med den stämning som skapas i en fullsatt tjurfäktningsarena.

FMX, eller Freestyle Motocross som det egentligen heter, är en utveckling av sporten motocross. Men istället för att åka ett antal varv på en racingbana och försöka komma först till flaggan försöker en FMX-förare att visa upp intränande akrobatiska trick.

FMX tog fart på 1990-talet som en farlig avkoppling för motocrossförare med en förkärlek till att hoppa, och har sedan dess blivit en helt egen, tämligen extrem sport.

Fredrik Johansson började som många andra med att köra motocross vid åtta års ålder. Han tävlade i sporten med hyfsad framgång fram till 2002 då hans vän och Sveriges först FMX-förare Fredrik Hedman såg en annan talang i honom. Sedan dess har det bara varit FMX som gällt för Fredrik.
-Min största merit är att jag kan livnära mig på det jag älskar att göra, säger Fredrik.

Sanningen är dock att man behöver ha en ganska tung meritlista för att kunna kvalificera sig till Red Bull X-fighters och det har han skaffat sig i år i och med segern i ”Night of the Jumps” i Graz, 2:a platsen i FMX World Championship i Bremen och bronsmedaljen i FMX World Championship.

Se Fredrik på Finnkampen Motor
Men vill du inte vänta till september, eller behöva åka till Madrid för att se Fredrik har du chansen i Stockholm redan om ett par veckor. Den 19 Juli genomför Fredrik Johanssons sin enmansshow under Finnkampen Motor på Solvalla i Stockholm.

Fredrik är en av programpunkterna som kryddar landskampen mellan Sverige och Finland, då sammanlagt ett 40-tal av nordens bästa rally- och racingförare kommer till Solvalla för att göra upp.

Hittills klara förare i Red Bull X-fighters är:
1. Travis Pastrana (USA)
2. Mathieu Rebeaud (Schweiz)
3. Nate Adams (USA)
4. Robbie Maddison (Australien)
5. Eigo Sato (Japan)
6. Andre Villa (Norge)
7. Dani Torres (Spanien)
8. Fredrik Johansson (Sverige)
9. Ej klar
10. Ej klar
För mer information besök www.redbullxfighters.com och www.finnkampenmotor.se

06-07-04 Jennie-Lee kör i Finnkampen Motor
Nyligen fick hon rubriker när hon fick ett drömavtal med Mitsubishi om att köra den nya Mitsubishi Evo 9:an fram till 2008. Tanken var att använda hösten till att köra in sig i bilen och få upp farten ordentlig till nästa säsong. Men nu blir det tävla av redan om några veckor.
Jennie-Lee Hermansson kommer vara en av förarna som drabbar samman på Solvalla den 19 juli för att kora Bästa landslag. Även Finland har en tjej med i laguppställningen, den mycket talangfulla racingföraren Emma Kimiläinen, och finländarna har uppmuntrat Sverige att också ta med en kvinnlig förare.
- Vi ser ju Finnkampen både som ett tillfälle för de stora etablerade namnen att få tävla på hemmaplan, och för nya förmågor på väg upp att få visa upp sig och göra s! ig ett namn inför framtiden. Och då känns det extra bra att i en fortfarande så mansdominerad sport få tillfälle att lyfta fram några av de kvinnliga förarna, säger Jani Backman, ordförande i Finländska Bilsportförbundet.

Valet av Jennie-Lee var inte så svårt enligt Anders Dawidson, förbundskapten i rally.
- Jennie-Lee har funnits med i diskussionerna från första början och när önskemålet om en tjej i laguppställningen kom från Finland var Jennie-Lee det självklara valet, säger Anders Dawidson.

Sammanlagt ett 40-tal förare ställer upp i landskampen. Rally- och rallycrossförare som är vana grusåkare kör mot varandra och racingförarna kör för sig. I sista finalen möter sedan den bästa rallyföraren sin motsvarighet från racingstegen, för! att kora Bästa individuella förare.
- Jag är jättetaggad. Jag har inte tävlat på ett tag men ska försöka hålla nerverna i styr. Nu ska jag försöka hinna träna lite så jag får gasa lite och få upp farten, säger Jennie-Lee själv.

06-07-04 Grattis Tomas Blomberg, du vann Finnkampen Motorbiljett i tävlingen v. 26 - Ny tävling!
Rätt svar förra veckan var:
1. Kristian Sohlberg blev 2:a i PWRC-VM 2002
2. Oscar Svedlund vann RAC-rallyt 2002
3. Sebastian Hohentahl bor i Mora

Eftersom jag inte hade tillgång till datorn, kommer vecka 27s frågror nu (ber om ursäkt)

06-06-27 Flodin tänker spöa allihop
Harri Rovanperä, Toni Gardemeister, Janne Tuohino – de må heta vad de vill. När de finska rallyässen kommer till Finnkampen Motor möter de Patrik Flodin, en av de unga rallytalangerna. En 22-åring som hatar att förlora.

Förra året fick han inte bilen att hålla distansen ut i Rally-SM. I år vann han South Swedish Rally med över en minut tillgodo på tvåan. Inte undra på att bussbolaget i hans hemort Ilsbo vill ta ner halva byn till Solvalla när det är dags för Finnkampen Motor.
- Motorintresset är stort, och inte blir det mindre av att Patrik är så duktig, säger Liv Andersson på Andersson Buss i Ilsbo.

Själv tar Patrik Flodin uppståndelsen med ro. Han började köra bil i unga år hemma på sjöisen, och han var snart i topp där också. Förra året debuterade han i Finland, och hans sätt att tackla de supersnabba vägarna gav eko runt om i Rally-världen. Idag stöttas han av Norges världsmästare Petter Solberg.

Specialsträckan på Solvalla blir 2,4 km, vilket är betydligt kortare än en normal specialsträcka i ett rally.
- Det spelar ingen roll. Jag kör det som ligger framför mig, oavsett längd, säger Patrik.

Om andra bekymrar sig för grusunderlag, är det vad Patrik nästan alltid far fram på, tämligen sladdlöst. Klassen Grupp N är också vardagsmat för honom.
- De får heta vad de vill. Jag tänker spöa dem allesammans, hälsar Patrik Flodin.

Patrik Flodin Kortfakta
Född: 16 augusti 1984.
Co-driver: Maria Andersson.
Bor: Hedemora/Ilsbo.
Tävlar: Subaru i Grupp N.
Främsta meriter: Totalseger i Silverratten och Kong Christian Race 2005. Sträcksegrar i PWRC, Neste Rally Finland och Wales Rally Great Britain 2005. Leder MBAB Rally-SM med maximala poäng efter tre deltävlingar.
Kör privat: Subaru Legacy.
Sport han skulle vilja vara bra i: Motocross. Det har han tävlat i tidigare, numera motionsåker han.
Manlig förebild: Har ingen.
Kvinna han beundrar: Mamma Barbro, för att hon står ut med sin ”bråkstake”.
Favoritserietidning: Läser bara biltidningar.
Favoritdjur: Katt, har en som heter Malte.
Erfarenhet av grus: Ja!
Erfarenhet av Grupp N: Ja!
Spöar helst av finnarna: Allihop!

06-06-26 Tävla och vinn!! Dan Larsson vann v. 25 - ny tävling för v. 26
Grattis Dan Larsson i Vargön, du tippade rätt på v. 25´s tipsrad. Biljetten kommer med posten!
Rätt svar förra veckan var:

3. Pitwalken börjar klockan 11:00
2. Mika Mäki är född 27 februari 1988
3. Kenneth Hansen har 13 EM-guld och 11 SM-guld

Tipsraden för v. 25 ovan (direkt här>>)

06-06-19 Grattis Calle Olofsson! Du vann Finnkampen Motors tipstävling v. 24 - ny tävling v. 25
Grattis Calle Olofsson i Östersund, du tippade rätt och vann en fribiljett till Finnkampen Motor.
Biljetten kommer på posten.

Rätt svar . 24 var:
1. Alexander Storckenfeldt är född 5 augusti 1984
2. Patrik Flodins co-driver heter Maria Andersson
3. Jussi Pinomäki har blivit europamästare i rallycross 1 gång.

Tippa v. 25 ovanför, eller här>>

06-06-16 Fullt ös inför Finnkampen
Just nu pågår ett träningsläger i Västerås inför Finnkampen i sommar. Fullt ös inför FinnkampenMen det handlar inte om Klüft, Olsson eller Bergqvist utan om bensinångor och stänkande grus med Göransson, Björk och Rickardsson när svenska motorsporteliten är samlad för att köra in sig på rallybilar. Allt inför en landskamp mot Finland på Solvalla den 19 juli.För många var det första gången i en rallybil på grus.
Se inslag och reportaget>>

06-06-15 Racinglandslaget redo för Finnkampen
Från finlir till bredsladd var ämnet för dagen, då Racinglandslaget övade rally inför Finnkampen Motor.
- Det här är som att leka i sandlådan fast med riktiga bilar, sa Calle Rosenblad med ett enda stort leende.

Trots väntan, en liten störtskur och bara två rallybilar på plats syntes inte en enda missnöjd förare på Västerås Motorstadion under onsdagen. Tvärtom - idel leenden.
- Skitkul!, utbrast Thed Björk - som leder årets STCC.
- Man blir som barn på nytt, konstaterade Richard Göransson, regerande STCC-mästare medan Robert Dahlgren, som vann senaste racet på Karlskoga erkände:
- Det känns så himla bra att man skäms...
Då hade de kört två pass á sex varv på Västerås MS:s anläggning ! strax utanför stan.

Under ledning av förbundskaptenerna Hans Wängstre, Racing, och Anders Dawidson, Rally, instruerade rallyförarna sina racingkollegor.
- De är verkligen lättlärda. De kan allt redan, berömde VM-föraren Daniel Carlsson.
Rallyförare tog helt enkelt plats i högerstolen, som bisittare.
- Vi bistår med körtips. Det är mera finlir i Racing, här måste de styra mer för att få någon reaktion i bilen. Annars går det rakt fram, konstaterade Mats Thorszelius, meriterad SM-förare.

Och nog blev det sladda av...
- Hela konceptet är toppen. Vi lär känna varandra, och det syns när de får köra några vändor, menade Jimmy Joge, årets totalvinnare i Snow Rally.

Det är den 19 juli som de finska elitförarna kommer till Solvalla för att kämpa om äran och segern med de svenska förarna.
- Förutom körträning stärker vi också sammanhållningen i laget idag, konstaterade förbundskapten Anders Dawidson.
Förarna fick växla mellan två fyrhjulsdrivna Grupp N-bilar: en Mitsubishi och en Subaru. Samma biltyper som det blir på Solvalla.
- Den lite äldre Mitsubishin är mer min stil, jag brukar ju sladda runt på Siljans is med gamla Volvo, avslöjade Formelföraren Sebastian Hohentahl.
- Helt enkelt grymt kul att ratta lite rallybil. Finnarna ska verkligen få sig en match, avslutade Richard Göransson.

Förare på plats på Västerås Motorstadion:
Racing
Thed Björk
Robert Dahlgren
Alx Danielsson
Richard Göransson
Sebastian Hohenthal
Tony Rickardsson!
Calle Rosenblad
Rickard Rydell
Alexander Storkenfeldt

Rally
Daniel Carlsson
Jimmy Joge
Tobias Johansson
Patrik Sandell
Oscar Svedlund
Mats Thorszelius

06-06-13 Hansen har 1-0 mot finnarna
Kenneth Hansen mötte de finska elitförarna på deras hemmaplan och det blev guld direkt till svensken. Sedan dess har rallycrossföraren lagt det ena EM-guldet efter det andra i prisskåpet. Nu ser han fram emot ett nytt möte på Solvalla i Finnkampen Motor.

I vinter har han byggt en ny tävlingsbil, en Citroën C4. Debuten är avklarad och några barnsjukdomar syntes inte till. Kenneth vann redan första EM-deltävlingen i Portugal och lade därmed grunden till det fjortonde (!) EM-guld han jagar. I helgen vann han igen i Österrike och leder nu tabellen efter fyra deltävlingar.
- Motståndet är betydligt hårdare än vad resultaten kan få en att tro, och det är fantastiskt roligt att köra. Därför fortsätter jag, sä! ger Kenneth.

Efter otaliga PR-jippon är han van att köra på travbanor.
- Det brukar bli ganska breda spår på travbanor, då går det brett och är publikvänligt.
I Rallycross gäller det att behärska både grus och asfalt, och att vara explosiv. Kunskaper som blir användbara i Finnkampen Motor på Solvalla.
- När starten går bryr man sig inte om vad man kör. Det är race som gäller, konstaterar Kenneth.

På väg mot sina 46 år har han provat en hel del. För tolv år sedan var han över till Finland och körde deras mästerskap i Rallycross.
- Hälsa våra utmanare att då vann jag direkt!
Däremot har han revansch att utkräva mot Marcus Grönholm. De två möttes i höstas i Frankrike på en raci! ngbana. Då körde de Formel Renault och Kenneth slutade nia av 16 startande.
Då var Marcus före mig. På Solvalla är det min tur att vara först!


Kenneth Hansen Kortfakta:
Född: 29 september 1960
Bor: Götene
Tävlar i: Rallycross
Främsta meriter: 13-faldig Europamästare i Rallycross, tio SM-guld och ett finskt guld.
Kör privat: Citroën C4
Sport han skulle vilja vara bra i: Cykling. De långa dagsetapperna, stigningarna, taktiken och planeringen inför tilltalar.
Manlig förebild: Carlos Saintz för sin karisma.
Kvinna du beundrar: Hans fru Susanne för att hon står ut med honom
Favoritserietidning: Lä! ;ser Kalle Anka hos frisören.
Favoritdjur: Katt. Har en som flyttade in för några år sedan och ”Maja” har fått stanna kvar..
Grus som underlag: Kul!
Grupp N: En snäll bil idag, som drar långt nerifrån och länge. Lättkörd.
Vill helst besegra: Marcus Grönholm som han träffat en hel del. Senast de möttes tävlingssammanhang vann finländaren.

06-06-11 Malin Svanhult vann biljetter till Finnkampen motor - vinn du med! Ny tävling v. 24
Malin Svanhult i Skultuna kryssade rätt bland de tre tipsfrågorna och vann en inträdesbiljett till Finnkampen Motor.

Rätt svar var:
1. Markus Palttala tävlar i Le Mans Endurance Series
2. Harri Rovenpäre vann svenska rallyt 2001
3. Tony Rickardsson är 35 år (har inte fyllt 36 år än, nämligen).

Tippa den nya raden och vinn biljetter du med! Frågorna hittar du här ovan (direkt här>>)

06-06-08 TV4 sänder Finnkampen Motor
TV4 sänder landskampen i rally- och racing mellan Sverige och Finland i sommar. Landskampen äger rum på Solvalla onsdagen den 19 juli och TV4 sänder ett en timmes sammandrag söndagen efter, den 23 juli.
- ”Bilsporten är stor i både Sverige och Finland. Vi är därför mycket glada att kunna vara med och sända när de bästa rally- och racingförarna för första gången gör upp med varandra i en riktig landskamp” säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

Söndagen innan, den 16 juli, sänds även ett halvtimmes inför-program om uppladdningen som sker på båda sidor Östersjön. Sändningarna kommer även att repriseras i TV400.

06-06-05 Stefan Elofsson vann biljett till Finnkampen motor - ny vecka, vinner du??
Steve Elofsson vann förra veckans tävling, genom att svara rätt på nedanstående frågor. Alla svaren hittar du på www.finnkampenmotor.se. Ny vecka och ny vinstchans, vinner du den här veckan?? Tippa raden här ovan (direkt här>>) och maila in den, så har du en chans att få se Finnkampen Motor gratis.


Rätt svar v. 22veckan var:
1. Mats Thorzelius har tagit SM-guld 1995, 1996, 1996 och 2005
2. Barnbiljett heldag till Finnkampen Motor kostar 150:--
3. Banan under Finnkampen motor består av 5-10% asfalt.

06-05-29 Dahlgren född till rallystjärna
Förra säsongens mörker vänder Robert Dahlgren till en utmaning: Han tänker vinna STCC i en Volvo eftersom det var länge sedan någon gjorde det. Och Finnkampen Motor blir inget problem för det var rallyförare han skulle bli egentligen.

När Robert såg dagens ljus och skulle hem från BB skedde den allra första åkturen i pappa Thomas rallybil. Hela hans familj, inklusive mormor och morfar, har alla sysslat med rally och det var också det ”Robban” skulle ägna sig åt.
- Men mamma tyckte det var för farligt bland alla träd. Inhägnade asfaltsbanor kändes tryggare, säger Robban.
Då hade han hunnit fara runt husknuten hemma i Skellefteå med en 50 kubiks cross sedan fyra årså! ldern. I banan ingick också några hemsnickrade hopp, och pappa skötte tidtagningen.

Nödvändiga rallykunskaper som att vänsterbromsa en sladdande bil, är Robban förtrogen med.
- Pappa tyckte jag skulle kunna det, så vi tränade det när jag var runt 10 år, säger han.
- Det använder jag faktiskt ibland i STCC när det regnar!

Finländarna har med andra ord anledning att se upp när det är dags för Finnkampen Motor. Direkt från svensk kungaklass i Racing plockar det svenska laget en rallyförare! Han är också perfektionist, en kille som vill ha koll på läget. Räkna med att han kommer vältränad till Solvalla.
- Största utmaningen är att köra ifrån Marcus Grönholm. Han om någon borde kunna det! där, och jag om någon gillar utmaningar, säger Robert ”Robban” Dahlgren.

Robert Dahlgren Kortfakta
Född: 1 december 1979
Bor: Stockholm
Tävlar: Volvo i STCC
Främsta meriter: Brittisk, nordisk och svensk mästare i Formel Ford. Totalt fem segrar och tolv pallplatser under två år i Formel 3. Flertal segrar i STCC.
Kör privat: Volvo S40 T5
Sport han skulle vilja vara bra i: Golf. Då får man åka runt till vackra platser i världen och tjäna mycket pengar.
Manlig förebild: Michael Schumacher och Gunde Svan, med motiveringen att en perfektionist vinner i långa loppet.
Kvinna han beundrar: Hans fru Nina, därför att hon är ärlig. Hon undanh&ari! ng;ller aldrig sanningen.
Favoritserietidning: Knasen. Robban ville göra lumpen, men blev avrådd för att inte sätta av ett år i karriären.
Favoritdjur: Humla, för de kan egentligen inte flyga med gör det ändå.
Erfarenhet av grus: Egentligen skulle han bli rallyförare, men valde asfalten.
Erfarenhet av Grupp N: Hans förhoppning är att en gång köra ett riktigt rally…

06-05-28 Sven-Olof Johannesson vann Finnkampen motor - ny tävling för v.22
Grattis Sven-Olov Johannesson i Lysvik! Du har vunnit en inträdesbiljett till finnkampenmotor! Biljetten kommer med posten. Ny tävling för v.22 finns ny, tippa och vinn du med!!!

Förra veckans rätta svar var:
1. Janne "Flash" var skandinavisk mästare i Renault Clio Cup 1993.
2. Daniel Carlsson fyller år 29 juni 1976
3. Mika Salo blev mästare 2006 i Finska Rallyt

Tävlingen finns om du scrollar upp - direkt här>>

06-05-23 KAK skriver bilsporthistoria, igen
KAK, Kungliga Automobilklubben, har spelat en viktig roll inom motorsporten ända sedan bildandet för över hundra år sedan. Det är inte bara Sveriges äldsta motorklubb utan även en av grundarna till det internationella bilsportförbundet FIA.

I sommar är KAK dessutom involverade när ett nytt kapitel skrivs inom motorsporten. Den 19 juli är det premiär för Finnkampen Motor på Solvalla i Stockholm, då några av världen bästa rally- och racingförare gör upp med varandra i en regelrätt landskamp. Och det är KAK som står som arrangerande klubb för tävlingen.
- ”Finnkampen är ett fantastiskt sätt att visa upp motorsporten för en bredare publik i ett kompakt och fartfyllt koncept. För KAK är engagemanget ett sätt att försöka skapa förutsättningar fö! ;r att kunna satsa på ungdomen inom motorsporten” säger Peter Wallenberg Jr, vice ordförande i KAK.

Tävlingen blir ett tillfälle för de internationella stjärnorna att få visa upp sig för hemmapubliken. Men det blir också en gyllene möjlighet för kommande stjärnskott att få mäta sig med de mer etablerade namnen, vilket är just vad KAK hoppas på.
- ”Sverige har många talanger men vi har svårt att rent ekonomiskt klara av att slå internationellt. En anledning är att motorsporten trots sin popularitet fortfarande är ganska anonym i svensk media, vilket gör det svårt att nå företag och individer som vill satsa på sporten kommersiellt. Med Finnkampen Motor hoppas vi skapa ett skyltfönster såväl för sporten i stort som för enskilda förare” s! äger Peter Wallenberg

06-05-22 Ny vecka ny vinstchans för Finnkampen Motor!
Nu vecka och därmed en ny vinstchans till finnkampen motor. Kryssa rätt på de tre frågorna ovan (direkt här>>) och du kan vinna en biljett värd 410 kr.

06-05-22 Hasse Edvardsson vann biljett till Finnkampen motor i sommar!
Hasse Edvardsson kryssade rätt och vinner därmed en biljett till Finnkampen motor (kommer på posten). Rätt svar v. 20 var:
2. Jari-Matti Latvala har vunnit en VM-deltävling i GrN
1. Valle Mäkelä är född 2 februari 1986
2. Rickard Rydell tävlar i år i WTCC

06-05-15 Martin Flyckt vann v. 19 - Ny vinstchans med biljetter till Finnkampen
Grattis Martin Flyckt, du vann tävlingen v. 18 och får därmed en biljett till Finnkampen i din brevlåda inom kort. Rätt rad var 1, X, 2. Dvs Finnkampen motor tävlar i Subaru, banan är 2.600 meter lång med båda varven och Kosti Katajamäki blev finsk mästare 2005.

Var med och vinn du med, svara på de tre frågor du hittar ovan och maila in ditt svar!

06-05-08 Dan Larsson vann v.18 - Ny tävling för v.19!
Dan Larsson vann den första tävlingen som görs i samarbete med Finnkampen Motor och Motorsport i Värmland. Han svarade rätt på de tre frågorna och var först att dras i lottningen och har därmed vunnit en inträdesbiljett värd 410 kr till Finnkampen Motor!
GRATTIS!

Rätt svar var att Juha Kankkunen blivit världsmästare 4 gånger. Alx bor numera i Uppsala (men är född i Östersund, men det var var han BOR som var frågan). Thomas Rådström är född 1966. (Därmed var den rätta raden, 2, 2, 2)

Här ovan>> ser du tre nya frågor. Svara på frågorna och maila in din tipsrad, men glöm inte NAMN, och ADRESS så vi kan skicka din biljett.

06-03-31 Sandell & Alx representerar Sverige i sommar!
Jämtlands motorsportstjärnor, Patrik Sandell och Alx Danielsson kommer i sommar att representera Sverige i Finnkampen Motor. Mästarmötet avgörs på Solvalla den 19 juli. Under en presskonferens på Stockholms Bilsalong avslöjades laguppställningarna till Finnkampen Motor. Och så när som på några namn på racingsidan är laguppställningarna klara. Finland listade på elva rallyförare och tio racingförare. Sverige mönstrar åtta racing- och tio rallyförare.

Patrik är laddad för att möta de finska världsstjärnorna. Finland mönstrar ett väldigt namnstarkt lag på rallysidan.
- Finland har kanske det starkaste laget på pappret, men med motivation kommer man långt. Jag ser fram emot chansen att få åka ifrån Fords fabriksförare Marcus Grönholm och Mikko Hirvonen. Jag har ingenting att förlora, utan ska ladda som en tok, säger en förväntansfull Patrik.
www.finnkampenmotor.se

www.patriksandell.com, www.alx.com

06-03-30 Idag avslöjades laguppställningarna till Finnkampen Motor
Och så när som på några namn på racingsidan är laguppställningarna klara. Finland listade på dagens presskonferens elva rallyförare och tio racingförare. Sverige mönstrar åtta racing- och tio rallyförare.

Generalsekreteraren i det finska bilsportförbundet AKK Motorsport, berättade att de blåvita förarna är på bettet.
- Det här blir väldigt kul för förarna och de är riktigt taggade. Vi har med oss alla de bästa WRC-förarna, både stjärnorna och de yngre förarna som är på väg uppåt. Även våra F1-förare vill komma men vet inte ännu om de kan komma loss, säger Jani Backman. Han bedömer chanserna som ungefär 50/50 att de kan komma.

Förbundskaptenerna Anders Dawidson och Hans Wängstre har plockat ut det svenska laget.
- Vi har ju landslaget att tillgå och där finns en stomme med lovande förare, säger Anders Dawidson, bas för rallylandslaget. Jag ser det också som att hitta en balans, där vi gärna promotar några yngre också, fortsätter han.

Tävlingen kommer att ske på Solvalla Travbana i Stockholm och det finns i nuläget två bansträckningar som är aktuella. Den ena utnyttjar travbanan och delar av innerplan. Den andra sträcker sig över travbanan och delar av stallbacken. Båda banorna blir på grus och båda har både chikaner och hopp. Den ena är dock mer teknisk och den andra lite snabbare. Vilken av banorna det blir avgörs efter säkerhetsbesiktningen vilket preliminärt sker i maj.

Förarna delas in i en raci! ng- och en rallygrupp. De kommer att starta två och två, med en svensk och en finländare i varje heat. Det blir 2-3 heat per förare i grundomgångarna. Sedan möts de bästa förarna i en superfinal. Och det blir rallybilar i klass Grupp N som kommer att användas.

Nästa år är det Finlands tur att stå värd för landskampen..
- Ja, vi jobbar redan på det. Vi får se om det blir på grus eller på asfalt. Vi har flera alternativ att välja mellan. säger Jani Backman.

Finlands laguppställning:
Rally:
Toni Gardemeister, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen, Juha Kankkunen, Kosti Katajamäki, Jari-Matti Latvala, Jani Paasonen, Jussi Pinomäki, Harri Rovanperä, Kristian Sohlberg och Janne Tuohino.

Racing:
Juho Annala, Atte Mustonen, Vall! e Mäkelä, Mika Mäki, Markus Niemelä, Teemu Nyman, Markus Palttala, Pekka Saarinen, Mika Salo och Toni Vilander.

Sveriges laguppställning:
Rally:
PG Andersson, Daniel Carlsson, Patrik Flodin, Kenneth Hansen, Jimmy Joge, Tobias Johansson, Thomas Rådström, Patrik Sandell, Oscar Svedlund och Mats Thorszelius.

Racing:
Alx Danielsson, Richard Göransson, Sebastian Hohenthal, Jan "Flash" Nilsson, Tony Rickardsson, Calle Rosenblad, Alexander Storckenfeldt och Rickard Rydell.


06-03-17 Bli medåkare under Finnkampen Motor!
Finnkampen Motor kommer att ge sig ut på turné till ett antal platser i landet, fram till och med landskampen den 19 juli. Vid samtliga anhalter finns möjlighet att köpa biljetter till landskampen. Alla som köper biljetter under roadshowen har chansen att vinna en åktur med någon av förarna på Solvalla under Finnkampen Motor – en oförglömlig upplevelse som inte kan köpas för pengar.

Första anhalten på roadshowen blir Stockholms Bilsalong på Stockholmsmässan den 1-9 april. Under Bilsalongen har du dessutom möjlighet att köpa biljetterna till särskilda mässpriser.

Övriga datum för Roadshowen kommer att annonseras längre fram.

06-02-21 Nu släpps biljetterna till Finnkampen Motor
Från och med idag går det att köpa biljetter till Finnkampen Motor i sommar. Biljetterna säljs genom ticnet (www.ticnet.se, eller tel 077-170 70 70).

Finnkampen Motor blir ett prestigeladdat möte mellan några av världens bästa förare. I rally- och racingbilar kommer 16 förare från varje land att göra upp om vilket som är det bästa landslaget. Tävlingen sker på en specialbyggd parallellbana och förarna tävlar också individuellt. Unga stjärnskott ställs mot etablerade namn i kampen om en plats i finalen. Förarna tävlar i en rally- respektive racingstege där vinnaren i varje kategori möts i en superfinal för att kora ’Bästa förare’

06-02-20 KAK arrangör av Finnkampen Motor
Idag offentliggjordes det att det blir KAK (Kungliga Automobil Klubben) som står som arrangör till Finnkampen Motor i sommar. Landskampen är sanktionerad av både det Svenska och det Finländska Bilsportförbundet och blir därmed den första riktiga landskampen i bilsport någonsin.

På båda sidor om Östersjön laddar nu förarna inför det historiska prestigemötet. De båda länderna ståtar tillsammans med världsmästare och Europamästare i såväl rally och rallycross som i Formel 1 och standardvagnsracing.
”Det kommer att bli en fantastisk fajt” säger Fords WRC-förare Mikko Hirvonen.

Hans teamkollega Marcus Grönholm, med två raka WRC-segrar i Monte Carlo och i Svenska Rallyt, är självsäkrare än så i sin kommentar till de svenska förarna: ”Vi kommer att köra skjortan av er!” hälsar han.

Men svenskarna saknar inte självförtroende heller. Kenneth Hansen, elvafaldig Europamästare i rallycross: ”Vi kan slå dem. Vi kommer nog att vara lite mer taggade. De tror nog att de är lite bättre än oss, men vi har många duktiga förare och hemmaplan. Finländarna har lyckats bättre än oss internationellt, men det är väl vår tur nu.”

Dubble STCC-mästaren Richard Göransson håller med: ”Jag tror absolut att vi kan slå dem. Nu är vi ju på hemmaplan. Jag tror att det blir en riktigt tajt och tuff landskamp.”

Finnkampen Motor 2006 äger rum på Solvalla den 19 juli. Därefter kommer landskampen att alternera mellan Sverige och Finland vartannat år.

Läs mer på www.finnkampenmotor.se


06-02-02- Lyssna på SR:s rallyradio och vinn biljetter till Finnkampen Motor
I helgen är det dags för Svenska Rallyt i de värmländska skogarna. Sveriges Radio satsar stort och sänder rallyradio under hela VM-rallyt, från start till mål. Varje dag lottas trettio stycken biljetter till Finnkampen Motor ut bland lyssnarna.

Rallyradion sänds i Sveriges Radio Värmland, men du kan också lyssna via webben eller via din mobil. Adressen är http://www.sr.se/rally

Sändningstider:
Fredag och lördag 8 – 18
Söndag 8 - 14

Finnkampen Motor är den första sanktionerade landskampen i bilsport. I sommar möts 32 av de största finländska och svenska förarna i rally, rallycross och racing för att göra upp om vilket land som har det bästa landslaget. Den 19 juli avgörs det på Solvalla i Stockholm.

06-01-30 Segervissa finska lejon
Nu publicerar det Finländska Bilsportförbundet (AKK) en lista på förare som hittills tackat ja till att ställa upp i Finnkampen Motor i Stockholm den 19 juli på Solvalla i Stockholm. Det Svenska Bilsportförbundet har anledning att se oroade ut, för det är en kompetent skara förare som Finland samlat till utmaningen.

En av de namnkunniga finländarna är två faldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm som i helgen vann WRC-rallyt i Monte Carlo före Sebastian Loeb. Och han är segerviss även mot Sverige: ”Vi kommer att köra skjortan av er” säger han i en kommentar riktad till de svenska förarna.
”Det kommer att bli riktigt roligt att komma till Sverige och tävla mot er. Förbered er på en fa! ntastiskt fajt.” säger Mikko Hirvonen, stallkamrat med Grönholm i Fords WRC-team.

Enligt det finländska förbundet kommer listan att fyllas på med ytterligare namn, eftersom fler förare har visat intresse utan att kunna lämna ett slutgiltigt besked ännu. Sverige har svarat med ett starkt gäng hemmaförare som är sugna på att slå finländarna. Även denna lista fylls på allteftersom.

Totalt kommer 16 förare från varje land att få chansen att försvara sitt lands färger. Med Sveriges och Finlands långa tradition av prestigefyllda landskamper länderna emellan blir Finnkampen Motor ett prestigemöte att se fram emot. Den 19 juli avgörs det.

Finland
Markku Alén
Toni Gardemeister
Marcus Grönholm
Mikko Hirvonen
Juha Kankkunen
Kosti Katajamäki
Jari-Matti Latvala
JJ Lehto
Atte Mustonen
Valle Mäkelä
Mika Mäki
Markus Niemelä
Teemu Nyman
Jani Paasonen
Markus Palttala
Jussi Pinomäki
Harri Rovanperä
Pekka Saarinen
Mika Salo
Kristian Sohlberg
Janne Tuohino
Toni Vilander
Jussi Välimäki

Sverige
PG Andersson
Thed Björk
Daniel Carlsson
Robert Dahlgren
Alx Danielsson
Patrik Flodin
Richard Göransson
Kenneth Hansen
Jennie-Lee Hermansson
Sebastian Hohenthal
Jimmy Joge
Tobias Johansson
Tony Rickardsson
Rickard Rydell
Patrik Sandell
Peter Zachrisson
Edward Sandström
Alex. Storckenfeldt
OscarSvedlund
Janne Flash Nilsson
Carl Rosenblad
Per Eklund
Mats Thorselius
Robin Rudholm
Fredrik Ros
Daniel Haglöf
Bror Danielsson
Jens Edmam
06-01-26 Segerviss Marcus Grönholm
Tvåfaldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, som i helgen vann WRC-rallyt i Monte Carlo före Sebastien Loeb och som är aktuell i Svenska Rallyt, är segerviss inför Finnkampen Motor: ”Vi kommer att köra skjortan av er” säger han i en kommentar riktad till de svenska förarna.
”Det kommer att bli riktigt roligt att komma till Sverige och tävla mot er. Förbered er på en fantastiskt fajt.” säger Mikko Hirvonen, stallkamrat med Grönholm i Fords WRC-team.

Alx Danielsson och Kenneth Hansen svarar sina finska kollegor i en intervju för finska MTV3 att det inte skall ta ut någon seger i förskott och att även om finska förare lyckats internationellt så betyder det inte att man har bättre förare.

Se de finländska förarnas utmaning på: www.finnkampenmotor.se
05-12-02 De svenska förarna tror på seger
I förra veckan kom utmaningen från Räikkönen, Grönholm och de andra finska världsförarna: Möt oss i en Finnkamp i bilsport!

En utmaning som antogs av de svenska förarna under Bilsportgalan förra helgen. Svenskarna kanske ännu inte är lika stora namn internationellt. Men självförtroendet är gott. Så här säger några av de svenska förarna som antagit utmaningen:

Hur känns det att försvara Sverige mot finnarna i sommar?
Daniel Carlsson, WRC:
”Det ska bli otroligt kul. Det är ju lite speciellt att möta en finne på ett rally. Det är alltid roligare att slå en finne!”

Richard Göransson, STCC:
”För det första är det ett riktigt bra initiativ att landskampen har kommit till, och sen är det kul för oss svenskar att få möta finnarna i en riktig duell. Mitt eget mål är att bli den bästa racingföraren.”

PG Andersson, JWRC:
”Det ska bli jäkligt kul. En riktig höjdare!”

Någon som du är extra sugen på att slå i en duell?
Kenneth Hansen, Rallycross:
”På senare år har det inte varit så många finnar med i rallycrossen. Det har i alla fall inte varit någon jag haft problem med (skratt). Men jag tävlade mot Marcus Grönholm i Formelbil för ett par veckor sedan. Han lyckades lite bättre där, så jag har en revansch att utkräva!”

Rickard Rydell, WTCC
”Häkkinen. Vi körde samtidigt i Formel 3 1989. Då var jag långt före honom…”

Kan vi slå finnarna?
Kenneth Hansen, Rallycross:
”Ja det tror jag. Vi kommer nog att vara lite mer taggade. De tror nog att de är lite bättre än oss, men vi har många duktiga förare och hemmaplan. Dessutom tror jag att vi kommer att ha en bättre lagkänsla.”

Daniel Carlsson, WRC:
”Absolut. Jag tror att det blir hugget som stucket. Vi har ju samma förutsättningar, ny bana, ny bil.”

PG Andersson, JWRC:
”Vi har nog ganska bra chanser faktiskt. Jag tror att det väger ganska lika egentligen

Rickard Rydell, WTCC
”Vi har jättebra chanser med många duktiga svenska förare. Det blir mycket tillfälligheter som kommer att avgöra, men vi kommer absolut att ge dem en riktig match”

Richard Göransson, STCC:
”Det tror jag absolut. Nu är vi ju på hemmaplan. Jag tror att det blir en riktigt tajt och tuff landskamp.”

Om det blir Solvalla, vem vinner individuellt?
Richard Göransson, STCC:
Jag tror att det blir Marcus Grönholm eller… jag höll på att säga mig själv (skratt), men jag får väl säga Mattias Ekström”

Kenneth Hansen, Rallycross:
”I och med att det troligen blir grusåka så är det ju naturligtvis en fördel för rally- och rallycrossförarna, men jag vill inte vara så kaxig och säga mig själv, och jag kan ju inte säga ett finskt namn!

Daniel Carlsson, WRC:
”Det står väl mellan mig, Grönholm och Rovanperä (skratt). Men Ekström är jävligt vass. Det blir riktigt tufft.”

Läs alla svaren i PDFen>>

och på www.finnkampenmotor.se


05-11-29 Den första finnkampen i bilsport
Finnkampen Motor Stockholm, Juli 2006. Världens första landskamp i motorsport.
Sanktionerad av Finländska Bilsportförbundet (AKK) och Svenska Bilsportförbundet (SBF). I förra veckan landade en DVD hos Svenska Bilsportförbundet i Stockholm. DVD:n innehåller en utmaning från de finska förarna:

Mika Salo, fd Formel 1-förare:
“Hej på er. Vi är lite bekymrade för era svenska förare. Ni får ju aldrig chansen att
tävla mot riktiga förare. Men eftersom vi finnar är ett vänligt folk och eftersom vi månar om våra svenska vänner så vill vi ge er chansen att tävla mot professionella förare som Grönholm, Räikkönen, JJ, Kovalainen, Gardemeister.... ja listan är oändlig.
Så om ni inte är för upptagna, eller rädda, slå oss en signal...” Kimi Räikkönen, Marcus Grönholm och de övriga finländska världsförarna har utmanat sina svenska kollegor på en regelrätt finnkamp. Och de svenska förarna har antagit utmaningen. I sommar möts de i Stockholm...

Tävlingen
Tävlingen genomförs med olika rally- och racingbilar i de större klasserna, t ex WRC-bilar på en parallellbana. Sida vid sida kommer Sveriges och Finlands absolut bästa förare inom rally och racing för första gången någonsin att tävla för att kora bästa landslag, samt göra upp om titeln ”Bästa förare alla
kategorier”. Unga stjärnskott ställs mot etablerade världsstjärnor i kampen om en plats i superfinalen.

Stjärnorna

Svenska och Finska bilsportförbunden SBF och AKK garanterar de absolut bästa förarna inom Rally och Racing. Totalt är det 16 etablerade förare och 16 nya stjärnskott ”Rising Stars” som kämpar mot varandra. Förarna som är och har varit mästare i F1, WRC, DTM, BTCC, STCC och Rallycross EM borgar för en tät strid om titeln. Aldrig tidigare har så många namnkunniga motorstjärnor varit samlade i Sverige för att göra upp om titeln bästa förare och bästa landslag.

Arenan

Finnkampen Motor kommer att genomföras vartannat år i Sverige och vartannat år i Finland. Landskamperna hålls i storstäder i de båda länderna. Ambitionen är att ta motorsporten till publiken, inte tvärtom. Den första Finnkampen genomförs i Stockholm. Förhandlingar pågår just nu med Solvalla om att anlägga en parallellbana, där både delar av travbanan och delar av innerplan kommer att användas.

Förarna:
Se de finska förarnas utmaning på:
www.finnkampenmotor.se

Finnkampen Motor är ett samarbete mellan SBF, AKK och Axelerator. Syftet är att höja allmänhetens
kännedom om motorsport samt bygga en kommersiell plattform för de bägge förbundens ungdomssatsningar,
där del av överskottet går tillbaka till ungdomssatsningen i respektive förbund
Finska utmanare Redo att anta utmaningen
Toni Gardemeister PG Andersson
Marcus Grönholm Thed Björk
Mikko Hirvonen Daniel Carlsson
Heikki Kovalainen Robert Dahlgren
JJ Lehto Alx Danielsson
Kimi Räikkönen Patrik Flodin
Harri Rovanperä Richard Göransson
Mika Salo Kenneth Hansen
Fler namn kommer… Jennie Lee Hermansson
  Sebastian Hohenthal
  Jimmy Joge
  Tobias Johansson
  Tony Rickardsson
  Rickard Rydell
  Patrik Sandell
  Edward Sandström
  Alexander Storckenfeldt
  Peter Zachrisson
  Fler namn kommer…

Prisinfo:
Heldagsbiljett
Finnkampen Motor 2006, onsdag 19 juli 2006, kl 09.00

Ståplats 410:-

Heldagsbiljett
Insläpp från: 09.00.
Träning: 10.00.-13.00
Pitwalk: 11.00-13.30
Kval: 14.00-16.00
Final: 17.00-20.30
Prisceremoni: 20.45

Heldagsbiljetten gäller för hela dagen och avser ståplats och sittplats. Gratis för barn ej fyllda 8 år på ståplats i målsmans sällskap.
Rullstolsplatser bokas på 077-170 70 70.


Ladda hem gratis>>