<<Tillbaka till årets Nyheter

Rubrikerna på sidan:
05-12-13 Stecka anmäld till Valtra Klassikern 21/1 2006
05-09-24 Supercupsfinalen
05-09-19 Jonas Ericsson byter till fyrhjulsdrivet till finalen
05-09-16 Juniormästare kommer till SuperCupfinalen
05-09-12 SupcerCup-grundaren Robert Johansson lägger hjälmen på hyllan
05-09-08 SuzukiCup i SuperCupfinal
05-08-25 Prisutdelning för Cupen
05-08-23 B-C förare i centrum när SuperCupen avgörs
05-08-13 Både Mats Jonsson och Robin Sandberg blev klara SuperCupsegrare 2005 i Hässleholm
05-08-09 blir det femte årssegern för Mats Jonsson?
05-07-28 "Stecka" kör Snapphanerallyt
05-04-13 Mats Thorzelius gör SuperCup-comback
05-06-18 Mats Jonsson går mot en totalseger
05-06-17 Eddie tvingas lämna återbud, Skaras Thorsell kommer i WRC Ford
05-06-16 Räkna med trafikproblem om du ska till SuperCups-tävlingen
05-06-14 Medelhavsväder till gruspremiären
05-06-09 Mats Jonsson kan säkra sin fjärde totalseger i SuperCupen redan nästa helg
05-06-07 Vännäs en av fyra nya i Suprecupen 2006
05-06-02 Dags för gruspremiär
08-03-13 Det blev Jonsson - Thunström i SuperCupens vinterfianl
05-03-08 Dags för vinterfinal i SuperCupen
05-03-05 Dubbelt Jonsson igen
05-03-02 Dags för ens tortävling i östersund igen
05-02-19 Det blev dubbelt Jonsson i SuperCup-premiär
05-02-17 Rekorddeltagande i SuperCup-premiär
05-02-15 Äntligen SuperCupspremiär till helgen
05-01-12 SuperCupen har hittat ersättningstävling!
05-01-11 Dan Anderssons minne är INTE inställt
05-01-10 SuperCupen letar ersättningstävling
05-01-09 Klassikern inställd
05-01-07 info om SuperCups-premiären


Nyheter 2005
 
 
05-12-13 Stig-Olov Walfridson anmäld till Valtra Klassikern 21/1 2006
Valtra Klassikern inleder Supercupen 2006.
Nu är det högtryck i Sunne & Torsby. Vädret är kallt och vägarna är isiga. Det är mycket snö på rallyvägarna och anmälningarna strömmar in. Arrangören samt medhjälpande klubbar jobbar för fullt med att ordna med extra hög publiksäkerhet på den 281 km långa banan samt med serviceplatsen i Gräsmark. SS-milen (specialsträckorna) uppgår till 93 km och är fördelade på sex specialsträckor.

Starten är vid Sparbankshallen i Sunne, sen drar ekipagen väster ut för att bemöta de Klassiska Sträckorna som sedan förhoppningsvis leder till Torget i Torsby och Stjerneskolan för målgång!

Arrangerande MK Ratten ser med tillförsikt att anmälningarna strömmar in. Efter två dagar så finns bla Stig-Olov Walfridson, MK Ratten, Volvo åkande Thomas Blåder Filipstads MC och Lars-Ove "Biffen" Olsson Forshaga MC, i sin Opel, redan anmälda!

Väl mött i Rallyskogen!

Till toppen på sidan
 
05-09-24 Supercupsfinalen 2005
Efter en hård kamp där marginalen stundtals bara var delar av en sekund totalsegrade Dick Wicksell före Mats Jonsson i Rejmeknixen, finalen i Supercupen 2005.

Tävlingens stora samtalsämne var 2WD-klassens segrare Robin Sandberg. Med sin unika SAAB 9-3 Turbo, körd på E85 blev han totaltrea, besegrad endast av Dick Wicksell och Mats Jonsson i betydligt mer avancerade WRC-bilar. Robin har blommat ut under säsongens senare del och har avslutat med tre raka segrar i Supercupens 2WD-klass.

Andreas Eriksson gjorde comeback genom att för första gången köra en Ford Fiesta ST i tävling i Sverige. Även denna bil kördes på E85 som kommer att bli obligatoriskt bränsle för Fiestacupen.

Stefan Jonsson avslutade sin karriär genom att bli sjua i 2WD-klassen och han säkrade därigenom fjärdeplatsen i sammandraget i klassen.

Till toppen på sidan
 
05-09-19 Jonas Ericsson byter till fyrhjulsdrivet till SuperCup finalen
Kolsvas Honda förare Jonas Ericsson byter bil till Rejmeknixen i Askersund som är årets SuperCupfinal. Bilen som Jonas kommer att framföra är en Grupp N Mitsubishi EvoVI som normalt tillhör Stig-Olov Walfridson
Varför bilbyte ?
-Det är ny säsong snart och man vet inte vad man skall satsa på, endera blir jag kvar i tvåhjulsdrivet eller så blir det Grupp N och fyrhjulsdrivet. Säger Jonas Ericsson
Jonas som bara kört fyrhjulsdrivet en gång tidigare då i en Subaru Leon när han var arton år.

Till toppen på sidan
 
05-09-16 Juniormästare kommer till SuperCupfinalen
När en dag återstår av anmälan till årets final i SuperCupen Rejmeknixen Askersund är 116 anmälda, Däribland nybliven Svenske Juniormästaren Peter Zachrisson från Säffle. Peter som körde Renault Clio i SM kommer till Askersund i den Norsk/svenska sponsrade Suzuki Ignis.

Ytterliggare två nyblivna svenska mästare kommer också till start Per-Arne Sääv mästare i 2wd klassen och så har vi ”Mr Rally” Mats Jonsson Forshaga med 12 SM guld, som redan inför finaltävlingen tagit sin femte totalseger i Cupen. Mats som även vunnit alla gånger han kört Rejmeknixen.

Till toppen på sidan
 
05-09-12 SuperCup grundaren Robert Johansson lägger hjälmen på hyllan
Efter 40 år som tävlande lägger nu rallyföraren och grundaren av den poipulära SuperCupen Ljusdalsbon Robert Johansson hjälmen på hyllan.
-Servicebussen är såld, och bilen är till salu. Säger Robert Johansson.

Sista tävlingen för Robert var som klart en supercup deltävling, Snapphanerallyt i Hässleholm. Men många tävlingar har det blivit sedan starten i januaripokalen i Ljusdal 1965 i en SAAB två taktare.

Det var år 2000 som Robert bildade SuperCupen, ett billigt tävlande för rallyfolket som inte kvalar till SM eller tycker det är för dyrt att åka SM.

En viktig del i Cupen är också att det skall var enkelt utan krångliga klassindelningar m.m.

Robert Johansson har också själv åkt nästan alla deltävlingar i SuperCupen eller som det hette tidigare SuperMästerskapen.

Men nu är det alltså slut tävlande för den 59-årige Johansson, men som ”boss” för SuperCupen kommer han att fortsätta.

Till toppen på sidan
 
05-09-08 Suzuki Cup i supercupfinal
Finalen i årets SuperCup närmar sig alltmer, den 24 september går den av stapeln i Askersund med arrangerande MK Ran och rallyt Rejmeknixen som värd. Hittills har 43 anmälts sig till finalen bland annat toppen av både 4WD och 2WD. Suzuki Cup kommer att köra sin åttonde deltävling i samband med Cupfinalen, en Cup som leds av B föraren Mattias Kågström på 111 poäng följt av c föraren Robert Andersson Eskilstuna MK på 96 poäng .
Supercupen 2005 blev avgjord i både 4WD och 2 WD, Mats Jonsson Forshaga tog sin femte totalseger i cupen medan Robin Sandberg Ryds MK fick sin första totalseger i cupen, Både Robin och Mats säkrade sina segrar redan i förra SuperCup tävlingen Snappahanerallyt.
Som vanligt blir det Prisutdelning för Cup deltagarna i samband med tävlingen. Dom tio första i klasserna 4WD, 2WD samt B och C förare kommer att få enprischeck av SuperCup kommittén.

Till toppen på sidan
 
05-08-25 Prisutdelning för SuperCupen
I samband med årets sista deltävling i SuperCupen, "Reime Knixen" i Askersund, skall prisutdelningen för serien att ske. Jag önskar att alla pristagare (10st i dom tre klasserna inkl. kartis) kommer. Även de som inte skall köra finaltävlingen.

Till toppen på sidan
 
05-08-23 B-C förare i centrum när SuperCupen avgörs
MK Ran Askersund och ”Rejme Knixen” är åter igen arrangör för finaltävlingen i årets SuperCup, första gången var 2003, vann då gjorde Forshagas Mats Jonsson som. Mats Thorzelius vann då SuperCupen totalt.. En SuperCup 2005 där både Mats Jonsson i 4wd och Robin Sandberg i 2wd redan säkrat totalsegern i Cupen genom att vinna Snapphanerallyt för fjorton dagar sedan men kampen om dom övriga placeringarna respektive klass är stenhård och många kommer att satsa hårt för att klättra upp et par placeringar och därmed öka summan på sin prischeck, Dick Wiksell SMK Uppsala, Robert Johansson Ljusdal RC, Eddie Hörbing Laxå MK, Åke Jacobsson Emådalens MK är några som kan klättra i slutställningen i 4wd klassen.,

I 2WD klassen kan Leif Petersson Göteborgs MF, Jonas Wigren Norrköpings MK, Per Arne Sääv VÖMK, Stefan Jonsson Vännäs MK, Thomas Thunström Ludvika MS förbättra sina placeringar.

Om segraren är klar i 4WD och 2WD så är det desto jämnare i klassen B-C förare 2WD där hela 6 förare kan vara med att kämpa om totalsegern. Daniel Gustafsson SMK Uppsala, Fredrik Jonsson Strängnäs AMF, Robert Andersson Eskilstuna och Joakim Nyman JMK Östersund är dom starkaste korten till totalsegern 2005.

Det är för elfte året i rad som ”Rejme Knixen” körs, Tävlingen som växt från ett trettiotal deltagande premiär året 1995 till 213 startande år 2002 som då var en av dom största tävlingarna det året i antal startande.

Årets tävling körs lördagen den 24/9, Tävlingscentra med anmälan , besiktning och resultatadministration är förlagt till företaget Rejmes lokaler i Askersund. Därifrån startar de tävlande klockan 11.00 för att passera en startramp i centrum med speaker som presenterar de tävlande. Sen bär det iväg på dom 4 specialsträckorna fördelad på 6 mil, totalt är rallyt 18 mil. Central serviceplats för rallyt är på Idrottsplatsen i Askersund, som av många aktiva anses vara Sveriges bästa serviceplats, dit kommer rallykaravanen två gånger under dagen. Målgång sker via målramp där segraren kommer att hyllas.
Till toppen på sidan
 
05-08-13 Både Mats Jonsson och Robin Sandberg blev klara SuperCupsegrare 2005 i Hässleholm
Som väntat vann Mats Jonsson Snapphanerallyt och tog därmed sin femte årsseger och även sin femte totalseger i Cupen, Thomas Thunström som lett hela rallyt och var på en femte plats totalt fick bryta femhundra före målet på sista sträckan. Segrade 2 WD gjorde istället Robin Sandberg och utökade därmed sin ledning i Cupen.

Stig-Olov Walfridson MK Ratten gjorde en start i SuperCupen tävlingen Snapphanerallyt, ett genrep inför nästa helgs SM tävling i Tomellila.

"Stecka" förde en kamp med Uppsalas Dick Wiksell om andra platsen, Men Walfridson tog i rejält på den över två mil långa Hogdala sträckan och kunde därmed säkra andra platsen 8,5 sekunder före Dick Wiksell.

"Stecka" som haft problem med bromsarna på sin WRC Mitsubishi känner nu att alla justeringar är klara och bilen är iordning inför SM tävlingen.

Trots att Robin Sandberg segrade i näst sista deltävlingen av SuperCupen är det jämt till totalsegern i 2005 års Cup.

Fyra förare kommer nog att gasa rejält i den sista deltävlingen av Cupen i Askersund den 24 september. Robin Sandberg Ryds MK 129 p är redan klar SuperCup segrare,medan efter segern i Snapphanerallyt.

Per-Arne Sääv VÖMK 88p, Leif Petersson Göteborgs MF 97p, Jonas Wigren Norrköpings MK 93 p, och Stefan Jonsson Vännäs MK 85 p får kämpa om andra platsen. Thomas Thunström som inte fick någon poäng i dagens tävling då han fick bryta med en sprucken oljepump 500 meter före målgång då han var i ledningen är avhängd från topp två placering i Cupen med sina med sina 66 poäng.

Till toppen på sidan
 
05-08-09 Blir det femte årssegern för Mats Jonsson?
132 ekipage finns med på anmälningslistan till Snapphanerallyt som körs till helgen ,13 augusti, i trakterna kring Hässleholm, tävlingen som är den femte deltävlingen i SuperCupen.

Mats Jonsson Forshaga kan genom seger till helgen ta femte årssegern i Cupen, Jonsson har nämligen vunnit alla årets deltävlingar, en seger till helgen innebär också att totalsegern är säkrad också det den femte sen starten 2000. Men Mats med kartläsaren Johnny Johansson har fått oväntat motstånd, nämligen Stig-Olov ”Stecka” Walfridson MK , som gör en start i cupen, men Dick Wiksell Uppsala, Jonas Kruse Karlstad, Mats Thorzselius Uppsala kommer nog inte att släppa Jonsson i första taget. I klassen A-4WDär 16 anmälda

I 2WD är det som vanligt en jämn kamp mellan ett tiotal förare , favorit till helgen får nog bli Ryds MKs Robin Sandberg som vann gruspremiären i Skillingaryd , men Per-Arne Sääv ÖMK, Leif Pettersson Göteborgs MF, . Thomas Thunström Ludvika och Jonas Wigren Norrköping får inte räknas bort . Klassen A-2WD har mest anmälda, hela 36 stycken till helgen.


Till toppen på sidan
 
05-07-28 Stig-Olov ”Stecka” Walfridson kör Snapphanerallyt
När en dag återstår av anmälningstiden till femte deltävlingen i Supercupen, Snapphanerallyt den 13 augusti i Hässleholm, hittar vi många fina förare, eller vads sägs om namn som Mats Thorszelius Mitsubishi, Stig-Olov Walfridson Mitsubishi WRC, Jonas Kruse Ford Escort, Kullingtroféns vinnare, Dick Wiksell Subaru, som är den enda som kan utmana Mats Jonsson från att vinna årets Supercup och den femte totalsegern. I 2wd klassen finns alla toppförare som kan tänka sig vinna cupen. Ledaren Robin Sandberg , Leif Pettersson, Per Arne Sääv, Stefan Jonsson, Jonas Wigren . Men 2 WD pojkarna för se upp för fortåkande Bengt Abrahamsson från Skara.

Totalt har 117 anmält sig hittills i det skånska rallyt som brukar vara väl arrangerat och där många danskar finns med i startfältet och årets rally är inget undantag tolv danskar finns bland dom anmälda hittills.

Till toppen på sidan
 
05-07-13 Mats Thorszelius gör SuperCup comeback
Uppsalaföraren Mats Thorszelius kommer tillsammans med kartläsaren Evelina Thorszelius göra SuperCup comeback i den näst sista deltävlingen av årets SuperCup Snapphanerallyt som avgörs i trakterna kring Hässleholm den 13 Augusti. Ett rally som Mats vann 2004 då i WRC Toyota, i år kör ju som bekant Thorszelius en grupp N Mitsubishi Evo VII.
SuperCup tävlingen kan också bli den deltävling där Forshagas Mats Jonsson säkrar sin femte totalseger i Cupen, Mats tog ju totalsegern 2000,2001,2002,2004. 2003 vann Mats Thorszelius. Mats Jonsson med kartläsaren Johnny Johansson som vunnit samtliga deltävlingar kan genom en seger i Hässleholms tävlingen säkra segern trots att en deltävling återstår, rejmeknixen Askersund 24 september. Dick Wiksell och Eddie Hörbing båda med 72 poäng kan genom en seger i Skåne rallyt ge lite grus i maskiniriet för Mats och Johnny att ta hem SuperCupen 2005.
I 2WD blir segraren korad förrän finalen i Askersund den 24 september men Ryds MK Robin Sandberg i sin SAAB etanol är väl förhandsfavorit efter resultaten tidigare i år.

Till toppen på sidan
 
05-06-18 Mats Jonsson går mot en totalseger
Mats Jonsson och kartläsaren Johnny Johansson går mot en fjärde totalseger efter seger i dagens fjärde deltävling i SuperCupen Skilling 500 som avgjordes i trakterna kring Skillingaryd och Värnamo. Men Mats fick tufft motstånd av Uppsalas Dick Wiksell, som var i ledningen efter två sträckor, ett turbo slang avbrott på SS3 för Dicken gjorde att mats kunde överta ledningen för att sedan behålla den ända i mål. Det finns en liten chans att Mats tappar totalsegern i Cupen detta om Dick Wiksell eller Eddie Hörbing som har lika poäng efter dagens tävling (72) vinner och Mats kammar noll dom två återstående tävlingarna Snapphanerallyt 13 Augusti och Askersund 24 september, två supercup debutanter finns på startlinjen idag, Jonas Kruse i Ford Escort körde in på en tredje plats drygt 8 sekunder före fyran Joakim Längberg i en Mitsubishi.

Som vanligt blev det en sekundkamp i 2WD klassen men denna gång inte om första platsen som Ryds Robin Sandberg kopplade från start och vann, det var om andra och fjärde platsen som det blev en sekundkamp mellan sluttvåan Per-Arne Sääv trean Jonas Wigren och fyran Thomas Thunström mellan dessa tre skilde det bara 4 sekunder. Leif Pettersson tog femte platsen inte lång efter.

Till toppen på sidan
 
05-06-17 Eddie tvingas lämna återbud, Skaras Thorsell kommer i WRC Ford
Tvåan i SuperCupen Eddie Hörbing tvingades lämna återbud till cupens gruspremiär i morgon lördag Skilling 500, orsak till återbudet är att bilen inte är i ordning.

Lite överraskande har Bengt Thorsell från Skara MK anmält sig till en SuperCup tävling och ännu mer överraskande är att det blireventuellt i en ny bil, Med nyinköpt Ford Focus WRC från England planerar Bengt för att starta i Skilling 500, starten hänger på ett papper som inte kommit tillrätta från England , Men skulle det klicka kommer Thorsell i sin gamla bil.
Till toppen på sidan
 

05-06-16 Räkna med trafikproblem om du skall till Supercuptävlingen
SM i Cykel, SM i banhoppning, STCC i Anderstorp, Hundutställning och en stor fotbollscup med 60 lag samt Supercupens fjärde deltävling, allt detta händer i Värnamo trakterna i helgen.

Så man får räkna med trängsel på vägarna på lördag då alla tävlingar går av stapeln. Rapporter från boendeanläggningar säger att all möjligheter till övernattning är fullbokade.


Till toppen på sidan

 
05-06-14 Medelhavsväder till SuperCupens gruspremiär
Vädergubbarna lovar nästan medelhavsväder till helgen, då SuperCupens gruspremiär avgörs i trakterna kring Värnamo och rallyt Skilling 500. 22-27 grader varmt med mycket sol är utlovad till tävlande och publik.

Det är ett starkt startfält med 124 deltagare anmälda. Rallyt där ”MR rally” Mats Jonsson kan ta hem fjärde totalsegern i Cupen av fem möjliga efter tre delsegrar tidigare i år.

117 var anmälda när tiden för anmälan men efteranmälan av åtta stycken gör att startfältet utökats till 123 efter att Johan Hjalmarsson tvingats lämna återbud. Bland dom efteranmälda hittar vi bl.a Sten-Erik Eriksson från Sundsvall i 4WD klassen.

KL 11.00 på lördag den 18 juni kör första ekipage över startrampen vid Svenstigs bil i Värnamo. 41,2 km specialsträckor skall köras innan målgången på lördag eftermiddag

Till toppen på sidan
 
05-06-09 Mats Jonsson kan säkra sin fjärde totalseger i SuperCupen redan nästa helg
Efter en trög inledning av anmälningarna så blev det ett starkt startfält som vanligt i en SuperCup deltävling, 116 anmälningar till Skilling 500, fjärde deltävlingen i årets cup tillika årets första deltävling på grus som avgörs den 18 Juni i trakterna kring Värnamo.

Hela 6 WRC bilar av 15 i 4WD klassen finns med på anmälningslistan med förare som Mats Jonsson Forshaga MC Ford Escort, Dick Wiksell SMK Uppsala Subaru, Jonas Kruse Karlstad MC Bil Ford Escort, Eddie Hörbing Laxå MK Ford Focus WRC, Staffan Bergdahl Teknis Motor Club Toyota Corolla, Åke Jacobsson Emådalens MK Ford Escort WRC .

Mats Jonsson med smeknamnet ” MR no problem ” döpt av TV kommentatorn Jonas Kruse som själv kommer att kämpa mot Mats nästa helg.

Mats och hans kartläsare Johnny Johansson Lindesberg MK vill nog ta en ytterliggare seger i Cupen. Paret har nämligen vunnit samtliga tävlingar i år och vinner man i helgen så säkrar man segern även i årets Cup även om det återstår två tävlingar Snapphanerallyt 13 augusti och finalen i Askersund den 24 september. Vinner man Skilling 500 den 18 Juni så blir det 4 totalsegern för Mats och Johnny av 5 möjliga i SuperCupen (2000, 2001,2002,2004) Enda som brutit sviten för Mats är namne Thorszelius 2003. Det finns en teoretisk möjlighet att Mats/Johnny missar totalsegern , och det är om tvåan Eddie Hörbing med 72 poäng inför Skillingen, vinner dom två resterande tävlingarna och att Mats Jonnson inte kommer till start eller blir bäst 10:a i en tävling och bryter en deltävling.

Om det är nästan klart i 4wd klassen så är det desto mer spännande och jämt i den största klassen A förare 2 WD 68 ekipage anmälda. Leder inför nästa helgs deltävling gör Ryds MK Robin Sandberg i SAAB 9:3 Etanol med 69 poäng, endast fyra poäng efter är Göteborgs Lief Petersson i en Golf, sen följer ett koppel av förare som har chansen att gå upp i ledningen i Cupen. Lite av grusspecialisten Per-Arne Sääv VÖMK i Golf är trea med 63 poäng och kommer nog att vässa sin Golf och låta gaspedalen gå lite djupare i Värnamo skogarna. Men vi får inte glömma bort Stefan Jonsson Vännäs MK i Seat Ibiza som hittills i år har två segrar i Cupen Lit rallyt och Z-trofén, Jonas Wigren totalsegraren i cupen 2004 Norrköpings MK och Bröderna Thunström Ludvika MS i Opel har ju tagit en seger och det i den senaste del tävlingen LBC Rushen i Lima, får räknas inte bort.

Övriga intressanta namn att lägga på minnet inför tävlingen är fjolårsvinnaren i Skilling 500 som 2004 var en RM deltävling, Kjell Hansson med kartläsaren Mikael Ståhl i en Subaru. Mats Andersson Eslöv i en Proton som gjorde sitt bästa resultat någonsin i SM deltävlingen i Växjö slutet av maj.

Till toppen på sidan

 
05-06-07 Vännäs en av fyra nya i SuperCupen 2006
Fyra nya arrangörer finns med i SuperCupens kalender för 2006, Man kan säga fem nya för premiärtävlingen 21 januari och MK Ratten fick ju ställa in förra året på grund av det milda vädret. Z-trofén som har varit med sen starten av SuperCupen finns inte med i år men är reservtävling . Den populära LBC Rushen som arrangeras av Lima SK som också varit med sen starten finns naturligtvis med i mars som vanligt. I övrigt är det helt nya klubbar som arrangerar SuperCupen 2006, Vännäs MK har tidigare arrangerat SM, SMK Hörby och TV svängen har ju funnits med som RM arrangörer, dom två övriga är SMK Uppsala och Karlskrona AK.

Kalender SuperCupen 2006

21 Jan MK Ratten "Klassikern"
25 Feb Vännäs MK "LBC Ruschen"
11 Mar Lima MS  
3 Jun Karlskrona AK  
2 Sep SMK Uppsala "Sommarvalsen"
16 Sep SMK Hörby "TV-Svängen"
 
Reservtävling
 
11 Feb Stuguns MK "Z- Trofén"


Till toppen på sidan
 

05-06-02 Dags för gruspremiär i SuperCupen
Nu råder det bråda dagar för organisationskommittén i Skillingaryds motorklubb som arrangerar gruspremiären för årets supercup, tävlingen Skilling 500 ,tävlingsledaren Britt-Louise Blansch ( Bitte) har fullt upp inför tävlingen som går av stapeln den 18 juni.

Hur går planeringen?
- Det känns bra och vi har fått ihop 6 st specialsträckor av skiftande karaktär. 42 km grusväg som bjuder på snabba rakor och vägbyten, liksom det förekommer ordentliga kroksvängar med många rattvridningar som följd. Tempoväxling och variation något som alla rallyförare mår gott av!

Starten sker i Värnamo precis som i fjolårets RM tävling ?
- Ja, start och målplats är beläget i Värnamo, men alla sträckor förutom en fördelar sig norrut, in i Vaggeryds kommun. Tävlingens centrala serviceplats finns på Slätten i Skillingaryd och där kommer det liksom i Värnamo att finnas servering.

Tidigare SuperCup deltävlingar har visat på TV , hur blir det med det från Skilling 500?
- Vi har precis i dagarna fått klart med att det blir TV-sändningar från Skilling 500, detta genom produktion av Frame Production. Vi är naturligtvis mycket glada över detta.

Blir det en bra tävling med bra vägar trots stormfälld skogar m.m ?
- Det kommer att bli en jättebra tävling. Eftersom det är fjärde deltävlingen och årets gruspremiär i Cupen för året, så är förutsättningarna goda att det kommer att bli en kamp mellan kombattanterna. De som kommer in i cupen nu får ett antal duktiga förare att mäta sig mot!
- Vi vill naturligtvis välkomna alla till en trevlig tävling i Smålandsskogarna! sista anmälningsdag är 8 juni avslutar tävlingsledaren Britt-Louise med smeknamnet Bitte

Rallyt som lockat bl.a suveränen hittills i årets supercup ”MR.no problem” Mats Jonsson från Forshaga med kartläsaren Johnny Johansson som vunnit alla deltävlingar i årets Cup och leder stort 4WD klassen. I 2 WD kommer SM segraren från Sydsvenska rallyt Robin Sandberg i från småländska Ryd och i nästan sina hemmatrakter kommer att ge dom andra i klassen en match. Robin med kartläsaren Ronnie Kindvall kommer i sin Saab Etanol bil som vi vet han köra fort med. Övriga förare som är ”heta” är också en smålänning Mats Andersson i en Proton som gjorde sitt bästa resultat hittills i Växjös SM tävling härom helgen.

Till toppen på sidan

 
05-03-13 Det blev Jonnson Thunström i Super Cupens vinterfinal

Mats Jonsson
Robin Sandberg

30 års jubilerande Lima MS stod som vanligt för vinterfinalen i supercupen för femte året i rad, och som vanligt var det ett stort startfält, totalt kom 201 till startrampen vid Ungärde skola i ett strålande solsken . Tur med vädret har man under sina 30 år som arrangör av LBC Rushen har man aldrig behövt ställa in. Lite smolk i bägaren blev det när Dick Wiksell lämnade återbud på fredag kväll.. Per Johansson som skulle kommit i norske Henning Solbergs Mitsubishi fick inte ihop det elektriska och kunde inte komma till start. Patrik Flodin från Ilsbo i Mitsubishi anmäld som B förare blev helt plötsligt på lördag förmiddag uppklassad som A förare, och fick därmed starta som sista man i A 4WD.

Som vanligt hände det en del redan på första sträckan Husomberget 11,48 km lång,. Jörgen Edholm Stugun MK i Ford hade turbo problem och tappade över 12 minuter till Mats Jonsson Forshaga i Ford WRC som var snabbast,. Mats bara ökade och när fem sträckor var körda så var diffen till tvåan Eddie Hörbing hela 1 minut, därmed har Mats tillsammans med kartläsaren Johnny Johansson tagit full pott 90 poäng i SuperCupens tre deltävlingar det skiljer nu 18 poäng ner till tvåan Eddie Hörbing. Trea blev Robert Johansson som också klättrade från sjunde plats till tre plats totalt i Cupen. Den blott 20 årige Patrik Flodin som gjort bra ifrån sig i SM körde av på SS2 och fick skotta snö ett par minuter.

I 2WD slog Leif Pettersons Göteborgs MF i VW till med en kanontid före Robin Sandberg. Ryds Mk i SAAB 9:3 Etanol. Men trots Leif satsning så slog Ludvika föraren Thomas Thunström till och vann totalt trots en avåkning på SS1, tvåa i 2WD klassen blev Robin Sandberg. Först på tredje plats kom Leif Petterson Peters Zachrisson Säffle i en norsk ägd Suzuki nådde äntligen ett bra resultat, fjärde plats blev det 37,6 efter Thunström


Till toppen på sidan
 
05-03-08 Dags för vinterfinal i SuperCupen
Det ser ut att bli tangering av anmälningsrekordet för LBC rushen i år igen. 228 kom till start ifjol och det ser ut att bli minst lika många till helgens SuperCup final. Lima MS är ensam arrangör av denna populära tävling, som ingått i SuperCupen sedan Cupens start år 2000. 2004 blev klubben utsedd till årets bästa SuperCup arrangör av RallySportnews läsare med stor marginal. I år har rallyt 5 specialsträckor där den längsta är 2,9 mil. Första start sker vid Ungärde Skola kl 11,som också är målplats där första bil räknas vara ca 15:00.

Favorit till slutsegern får väl i år bliden suveräne Mats Jonsson med kartläsaren Johnny Johansson som hitills i år har två SM segrar och två SuperCup segrar av 2 möjliga. Mats/Johnny vann i Lima förra året. En outsider till totalsegern är Eddie Hörbing som nu har testat sin nya bil Ford Focus WRC Eddie som gjort en start med bilen,Lit rallyt förra helgen, som slutade med en tredje plats .En intressant start, gör om allt fungerar, Per Johansson Trollhättan som till helgens tävling fått låna Henning Solbergs Mitsubishi WRC. Allt hänger på om en kabelmatta hinner komma till Trollhättan innan fredagen.

Även om Stefan Jonsson ser ut vara lika dominerande i 2 WD som sin namne i 4WD är det desto tätare i SuperCup ställningen för 2WD , P-A Sääv VÖMK VW Robin Sandberg,Ryds SAAB Leif Petterson,Göteborg MF VW kan vara i totalledning av SuperCupen som avslutar vintersäsongen med helgens tävling.

I klassen B förare 4WD gör den unge lovande Ilsbo föraren Patrik Flodin enintressant start. Patrik som varit med i toppen av Grupp N i SM och gjorde ett bra resultat i SvenskaVM rallyt . Så räkna med att Patrik kan vara med i topp tio när rallyt avslutas på lördag eftermiddag vid Ungärde Skola i Lima.

Till toppen på sidan
 
05-03-05 Dubbelt Jonsson igen
Det blev dubbelt Jonsson igen, när andra deltävlingen i årets SuperCup kördes i östersund idag. Mats Jonsson vann som väntat 4WD klassen före Dick Wiksell, trea blev Eddie Hörbing och på fjärde plats kom hemmahoppet Jörgen Edholm Vännäsexpressen Stefan Jonsson vann 2 WD klassen före Göteborgs Lief Pettersson och trea blev Robin Sandberg i sin Etanol SAAB fyra blev P-A Sääv. Båda Jonnson har efter dagens seger tagit full pott i SuperCup sammandraget efter två tävlingar, tredje deltävlingen är redan nästa helg i Lima. Topp tre ställningen i SuperCupen efter tre tävlingar

4WD
Mats Jonsson 60p
Eddie Hörbing 47p
Dick Wiksell 47p

2WD
Stefan Jonsson 60p
P-A Sääv 45p
Robin Sandberg 44p
Länk till resultat I-Lit Rallyt/Jämtnatta>>

Till toppen på sidan
 
05-03-02 Dags för en stortävling i Östersund igen
Efter 14 dagars uppehåll är det åter dags för en stor rallytävling i Östersund, Det är Jämtlands motorklubb som arrangerar andra deltävlingen i SuperCupen . Ett rally som blev reserv arrangör för MK Rattens Klassikern som skulle körts den 15 januari men blev inställt på grund av det milda vädret.

Lit rallyt som är namnet på helgens tävling, har samlat 140 talet åkare från hela landet. Som vanligt vågar man väl säga att Forshagas Mats Jonsson är favorit, speciellt nu när Eddie Hörbing som först avanmälde sig tävlingen efter avåkningen i SM tävlingen i Sandviken, men försöker att laga bilen och har nu återanmält , så blir det väl han och Uppsalas Dick Wiksell som kan hota Mats Jonsson till totalsegern men en outsider är Stuguns Jörgen Edholm som nu ser ut att fått ordning på bilen och är att räkna med. I 2WD klassen blir det lika spännande som i premiärtävlingen i Stugun, Ett stort startfält med många segeraspiranter såsom, Vännäsexpressen Stefan Jonsson, ÖMVKS Sääv i sin Golf som kommer från en SM seger, Robin Sandberg som vi vet kan köra fort, Vi får heller inte glömma bort Norrköping Jonas Wigren fjolårsvinnaren totalt SuperCupen men det finns många som kan vinna 2WD klassen så räkna med att det kan bli någon som överraskar.

Till toppen på sidan
 
05-02-19 Det blev dubbelt Jonsson i SuperCup premiär
Mats Jonsson Forshaga Ford Escort WRC , Stefan Jonsson Seat Ibiza Vännäs MK så heter segrarna i Z-Trofén premiärtävlingen för årets SuperCup. Mats vann 4WD 12 sekunder före en ann Värmlänning Eddie Hörbing trea blev Dick Wiksell Uppsala MK. Stefan Jonsson vann 2WD klassen med 43 sekunder tillgodo på tvåan Per-Arne Sääv VÖMK VW Golf trea i klassen blev Robin Sandberg Ryds MK
i SAAB 9-3 etanol, en av förhands favoriterna Jonas Wigren Toyota Norrköpings MK körde av på SS4 och tappade drygt 1 minut slutade sexa, Dan Anderssons minnes totalsegrare Thomas Thunström Ludvika Opel Corsa slutade fyra i klassen . Örnsköldsviks Patrik Sjöberg var och krigade i täten men efter att fått ventil och oljekylare problem sade stopp ett par kilometer innan mål på SS3.

En tät kamp mellan hemmaförarna Jörgen Edholm Stugun och Sten-Erik Eriksson Sundsvall med hemmakartläsaren Johan Garli slutade efter sekundstrid på varje sträcka med att bägge fick samma sluttid och slutade fyra totalt 2,15 efter Mats Jonsson.


Till toppen på sidan
 
05-02-17 Rekorddeltagande i SuperCup-premiär
138 anmälda ekipage är anmälda till Stuguns Z-Trofén som iår också är premiär tävling för SuperCup.
-Vi har fått en del återbud som till ex Joachim Westerlund i 4WD och Lars Hedqvist i 2WD plus några till så från början var det 141, men 138 är ett rekord, tidigare rekord var 110. säger tävlingsledare Torsten Danielsson Riktiga fina vintervägar väntas förarna på lördag morgon, ett orosmoment finns, vädergudaran har lovat mer snö på tävlingsdagen.


Till toppen på sidan
 
05-02-15 Äntligen SuperCup premiär till helgen
Det blir den Stugun och motorklubben i den lilla orten 5 mil norr om Östersund som kommer att vara premiär deltävling för årets SuperCup . Efter att MK Ratten fick ställa in premiär tävlingen för SuperCupen på grund av den milda vädret är det alltså Stuguns MK och deras tävling Z-Trofén som blir första tävlingen för årets SuperCup. En tävling som samlat i stort sett hela svenska eliten i både fyrhjulsdrivet och tvåhjulsdrivet.

4WD åkarna får ursäkta men till helgen är det 2WD som får vara i centrum, startfältet i klassen har aldrig i någon tävling varit så tuff , minst 15 förare av det 57 starka startfältet, får väl räknas att vara med och tampas om slutsegern i klassen, eller vad sägs om Thomas Thunström Ludvika Opel Corsa som totalvann Dan Anderssons Minne, Den alltid glade Vännäsföraren Stefan Jonsson som till säsongen bytt motor i sin Seat och vann SM deltävling för fjorton dagar sedan säger så här
-Jag skall sälja mej dyrt.är Stefans kommentar. Andra som kommer att kämpa för klassseger är Jonas Wigren Norrköping Toyota Corolla totalvinnare av SuperCupen 2004,
- Om Stefan Jonsson skall sälja sig dyrt får han kämpa, vi är toppladdade alla tre jag,kartis och bilen. säger Jonas Wigren Andra aspiranter är bla. Patrik Sjöberg Örnsköldsvik MK som har haft en bra inledning på säsongen med sin VW Golf lll , Intressant start gör junioren Peter Zachrisson Säffle i sin Suzuki som han nyligen körde med i Svenska rallyt. Vi får inte heller glömma bort Robin Sandberg Ryds MK i SAAB Etanol, Leif Petterson Göteborg MF Golf , Per-Arne Sääv VÖMK även han Golf. Sen har vi flera outsider Jan Björe SMK Södermanland i en värsting Golf. Roland Wallon SMK Kungsör kan åka fort om han vill, Hemmaföraren Per-Åke Alf får inte räknas bort.

Favorit i 4WD klassen och till totalsegern i Z trofén, får väl SM vinnaren i Jämtrallyt för fjorton dagar sedan och totalvinnare av Super Cupen 2004 Mats Jonsson Forshaga med kartläsaren Johnny Johansson i en Ford Escort WRC vara.
- Läget är bra, och allt känns fint, säger Mats Jonsson Vi måste fråga Mats om hur man kan vara på topp med alla tävlingar som kommer så tätt. Du körde SM i Östersund för fjortondagar sedan, Föråkare i Svenska Rallyt i helgen, Nu är det Stugun helgen därpå SM i Sandviken och sen är det Östersund igen med en Super Cup tävling
- Det är tur det är frivilligt, men det är klart tufft är det, har tur att ha några som kan vara med och skruva. avslutar Mats. Men Mats kommer säkert att få hårt motstånd från bl.a fjolårsvinnaren av Z Trofén Uppsala föraren Dick Wiksell i Subaru Impreza WRC som gav Mats Jonsson hårt motstånd i SM deltävlingen Jämtrallyt för fjorton dagar sedan. En annan stark segeraspirant är Eddie Hörbing Laxå MK Toyota Corolla WRC som efter incidenten i Östersund då nya kartläsaren för året i Eddies högerstol Jon Magnusson skadade ryggen allvarligt, måste skaffa ny kartläsare .
-Jon kommer inte att kunna vara med på hela säsongen, jag har inte hundra klart med ersättare för Jon ännu inför helgen. säger Eddie Hörbing

Hemmafavoriten Jörgen Edholm Ford Escort WRC med kartläsaren Ulf Larstrand, har haft det jobbigt med bilen ett tag, nu har man bytt växellåda och hoppas att det skall gå bättre.
-Hoppas vara i topp fem, då är jag nöjd. säger Jörgen

Andra rapporter
Robert Johansson Ljusdal RC Mitsubsihi Evo Vl har lärt sig känna den nya bilen nu och skall byta fjädring på bilen innan helgen, Kjell Hansson Haninge MK Subaru Impreza fick i den nya motorn söndags kväll efter haveriet i Örnsköldsviktävlingen. Sundsvalls föraren Sten-Erik Eriksson Nissan Sunny GTI-r har också fått i ny motor efter blockpackningsproblem.

Z-Trofén startar kl 11.00 på lördag 19 februari vid Nornan stugan Stugun, sex sträckor skall köras varav den sista fanns med i SM och EM tävlingen Snow Rallyt för fjorton dagar sedan..
Totallängd SS 93,39 km
Transport 104 km

Antal Anmälda 141.
4WD 30
2 WD 57
B 4WD 3
B 2WD 23
C 2WD 7


Till toppen på sidan
 
05-01-12 SuperCupen har hittat ersättningstävling
Det blir JMK´s Jämtnatta som ersätter Supercupens deltävling "Klassikern" som ströks. Jämtnatta går i Östersund den 5:e mars och som vanligt kommer inbjudan och anmälan att finnas på nätet.

Till toppen på sidan
 
05-01-11 Dan Anderssons minne är INTE inställt
Dan Anderssons minne är INTE inställt. En del har tyvärr tolkat den tidigare nyheten så, men anledningen till att Supercupen inte väljer den reservtävlingen var att det krockade med RM;et i Örnsköldsvik. Vi beklagar eventuella missförstånd!

Till toppen på sidan
 
05-01-10 SuperCupen letar ersättningtävling.
Man jobbar nu för fullt för att försöka hitta en ersättningsdag för Supercupens första deltävling; "Klassikern" som skulle gå 15/1 i Torsby. Om det lyckas, kan man inte lova, men man jobbar för fullt för att försöka hitta en lösning!!!

Till toppen på sidan
 
05-01-09 Klassikern inställd
Tyvärr har vi i tävlingsledningen pga. den milda vintern tvingats att ställa in första deltävlingen i supercupen 15 jan.
Detta känns tungt när vi fått svenska elitens förtroende, ca 160 st anmälda,
och en mycket bra bana men vi känner ett ansvar mot de tävlande och kör inte under så här dåliga förhållanden.
Då vi inte lyckats hitta ett nytt datum i vinter hoppas vi att ev. komma tillbaka
nästa vinter.
Anders Olsson /Tävlingsledare


Till toppen på sidan
 
05-01-07 Info om SuperCupspremiären
Om vädret ställer till problem för första deltävlingen i SuperCupen "Klassikern" så att den måste ställas in, kommer vi inte att utnyttja reservtävlingen "Dan Anderssons Minne" i dess ställe.
Anledningen till detta är att RM:ets andra deltävling går i Örnsköldsvik samma dag och den tävlingen har ju ett redan spikat datum och det är ungefär samma förare som berörs, så det vore ojust mot RM åkarna att behöva välja. Vi får se om det går att trolla fram ett annat datum under vintern i så fall...
Robert Johansson / SuperCupen

Till toppen på sidan
Marias Webb & Design