<<Tillbaka till årets Nyheter

Rubrikerna på sidan:
06-11-12 SMK Hälsinge planerar inför SupcerCupen
06-09-18 Värmland dominerade SuperCupen 2006
06-09-18 Mats Jonsson, Jonas Wigren och Håkan Broo blev 2006-års vinnare!
06-09-11 Rafflande finaler i SuperCupen
06-09-05 2006-års SuperCupfinal blir årets rallyrysare
06-09-03 SuperCupen blir kvar!
06-09-03 Sommarvalsens segrare gjorde det spännande i Supercupen
06-08-18 Sommarvalsen lockar imponerande startfält
06-08-18 SuperCupen gästar Uppsalas specialsträckor för första gången
06-07-12 SuperCupen i rally läggs ner efter denna säsong
06-06-03 Bengt Abrahamsson i fortsatt Cup-ledning
06-05-26 Olsbergs fortsätter ge sitt stöd till Tobias Johansson
06-05-23 Gruspresmiär för SuperCupen i Blekinge
06-03-14 Dalmas, Westerlund, Johnsrød och Johnsson är också vinnare i Supercupen
06-03-11 Jonsson snabbast i Lima och P-G vinner 2 wd
06-03-11 LBC-Ruschen är igång
06-03-10 Tobias Johansson sköt motorn och startar inte imorgon
06-03-08 Dick Wickwll redo för LBC-Ruschen med ny motor
06-03-05 Nytt deltagarrekord i SuperCupens Lima-tävling
06-02-27 Team Olsberg anmäler Toias Johansson till SuperCup tävlingen LBC-Ruschen
06-02-25 Kullings Bengt Andersson tog sin första SuperCupsseger
06-02-24 Mats Jonsson startar med nya bilen i Vännäs
06-02-24 Internationellt besök i Rally Vännäs Plåt
06-02-21 SuperCupledaren Sandberg blir klar med bilen till Vännäs
06-02-19 Mats Jonsson satsar på seger efter tre andra platser när andra supercup deltävlingen Rally Vännäs Plåt Rally avslutar en hektisk rallymånad
06-02-12 Vännäs MK förlänger anmäningstiden för SuperCuptävlingen
06-02-06 SupcerCupen drar till övre Norrland för första gången
06-01-21 4-hjulingarna i mål och Rådis vann och Sanberg imponerande sjua
06-01-21 Rådis och P-G snabbast när 50-70 cm nysnö försenade starten
06-01-21 Resultatet från Valtraklassikern sträcka förs träcka via sms
06-01-18 Valtraklassikern närmar sig med 136 startande
06-01-14 Valtraklassikerns SS1 den 13/1
06-01-13 112 anmälda till "klassikern", sista anmälningsdag 15/1
06-01-09 Kanonfina vägar väntar på Valtra Klassikern!
06-01-08 SuperCupen drar till klassisk mark i premiärtävlingen


Nyheter 2006
 
 
06-11-12 SMK Hälsinge planerar inför SupcerCupen
SMK Hälsinge har öppnat upp en egen sida för SuperCupsdeltävlingen de arrangerar i februari nästa år: www.smkhalsinge.com/supercup. Det är till den sidan du kommer om du använder länken till den arrangerande Cupen.

På sidan kan vi nu läsa lite info om deltävlingen. Man har tagit fram bansträckningen och det blir ca 10 mil specialsträckor fördelat på 10 sträckor. Delar av banan kommer ni att känna igen från Hälsingerallyt, medans en stor del är helt ny.

Mer info på: www.smkhalsinge.com/supercup

Till toppen på sidan
 
06-09-18 Värmland dominerade SuperCupen 2006
I helgen avgjordes 2006 års SuperCup i samband med TV svängen i Hörby. Inför finalen var det otroligt jämt vilken som skulle vinna SuperCupens olika klasser.

Fyra värmlänningar finns med i toppen av årets Cup. Mats Jonsson Forshaga tog sin femte totalseger i cupen 4 WD klassen genom att vinna helgens tävling kunde han säkra segern med 18 poäng före Kullings Bengt Abrahamsson, trea blev Haninges Kjell Hansson.

Tre förare skulle göra upp i 2WD klassen Jonas Wigren Norrköping, Robin Sandberg Ryds MK och Leif Pettersson Göteborg, efter att Leif Pettersson fick bryta i helgens final och Robin Sandberg inte hängde med riktigt kunde Jonas Wigren säkra segern 12 poäng före Robin som fick dela andra platsen med Leif Pettersson. I 2WD B-C förar klassen skiljde det bar en fjuttig poäng mellan två värmlänningar Håkan Broo Kils Mk och Jan Johansson Fryksdalen MK till Håkans fördel. Eskilstunas Robert Andersson som varit i ledningen i stort sett hela året i cupen fick bryta i helgen och blev trea i klassen totalt 10 poäng efter Jan Johansson. Bäste C förare 2006 blev Hans Olsson Munkfors före klubbkompisen i Munkfors MC Jörgen Rådh.

Till toppen på sidan
 
06-09-18 Mats Jonsson, Jonas Wigren och Håkan Broo blev 2006 års vinnare!
Mats Jonsson lyckades även i år kamma hem vinsten i Supercupen och vann med 18 poäng före Bengt "Abris" Abrahamsson. Trea i den fyrhjulsdrivna klassen hittar vi Kjell Hansson.

I den tvåhjulsdrivna klassen var det Jonas Wigren som återtog cupsegern. Han vann cupen senast 2004. Tvåa i den klassen blev Robin Sandberg, som var fjolårsvinnaren, 12 poäng efter. Trea blev Leif Pettersson.

Bland B- och C-förarna var det Håkan Broo som drog längsta srået och vann med en enda poäng före Jan Johansson. Trea i den klassen blev Roberg Johansson.

Cuptabellen i sin helhet pdf

Till toppen på sidan
 
06-09-11 Rafflande finaler i SuperCupen
Lördagen den 16 september är det dags för den riktiga fartfesten i Mellanskåne. Då körs SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen för 42:a gången och även i år med lite extra guldkant då tävlingen är final i Supercupen. En final som är helt öppen och som lovar att bädda för en rafflande kamp i skogarna kring Hörby.

I den fyrhjulsdrivna klassen står segern mellan nuvarande ledaren Bengt "Abris" Abrahamsson, Kullings och flerfaldige svenske mästaren Mats Jonsson från Forshaga. Mats har tidigare varit gäst i TV-Svängen och vunnit den två gånger tidigare, 1985 och 1994.
- Mats måste räknas som favorit till både cup och totalsegern, menar tävlingsledaren i TV-Svängen Patrik Persson.
- Han har fyra raka cupsegrar hitintills i år och när så Abris dessutom måste räkna bort en tävling så är det klar fördel Mats.

Men det finns även två lokala fyrhjulingar som kan vara med i toppstriden i TV-Svängen. Fjolårssegraren Joachim Grahn från Simrishamn och Stoffe Nilsson, Hässleholm varnar Patrik för.
- Stoffe var bra med i SM-tävlingen i Hässleholm och kan inte räknas bort. Något man heller inte kan göra med Grahn som kan sträckorna och visade i fjol att han har tempot.

Om tredje platsen är det också hårt då trion Kjell Hansson, Huddinge, Åke Jacobsson, Emådalen och Peter Dahlgren, Huddinge alla kan knipa bronset.
Stentufft är det även bland de tvåhjulsdrivna där Jonas Wigren, Norrköping, Leif Pettersson, Göteborg och Robin Sandberg från Ryd alla kan köra hem segern på lördag.
- Tror mest på Jonas Wigren som faktiskt vann klassen här i Hörby i fjol. Han blir svårslagen, siar Patrik.

Även i B-klassen är det helt öppet inför TV-Svängen, men antingen Eskilstunas Robert Andersson eller värmlänningen Jan Johansson lär åka hem från Hörby med första priset.
Supercupen som under flera år varit landets största och populäraste rallyserie och haft fler startande än SM, hotades av nedläggning efter TV-Svängen. Anledningen var att SM åter öppnat för de populära grupp H bilarna och då fanns det ingen anledning att behålla Supercupen, menade grundaren Robert Johansson.

Men ack så fel han hade, för trycket från förarna blev så stort att nedläggningsbeslutet omprövades och till TV-Svängen ska Robert därför presentera tävlingskalendern för 2007.
- Kändes lite trist när vi fick beskedet att TV-Svängen skulle sätta punkt för en sådan fin cup, men nu sporrar det lite extra när vi vet att den ska fortleva, menar Patrik Persson.
Drygt hundra startande kan SMK Hörby räkna in till lördagens tävling, en siffra som varit tämligen konstant de senaste åren. Dessutom ett antal som Patrik är helt nöjd med och när han så dessutom har tjugofyra egna SMK Hörbyförare på startlinjen är han imponerad.
- Vilken annan klubb har så många egna förare som kör hemmatävlingen? Man ska veta att vi dessutom har över trehundra funktionärer igång i TV-Svängen.
- Visst är det imponerande och samtidigt visar det att klubben är inne i ett mycket positivt skede!

Belåten är också ordförande i klubben, Lars Servin
- Vi är stolta över att ha kört TV-Svängen varje år sedan starten för fyrtioett år sedan. En prestation ingen annan klubb i landet lär kunna skryta med.
Banan innehåller sju specialsträckor, alla garanterat luriga och utslagsgivande.
- Det är i stort sett samma upplägg som ifjol när vi körde finalen i Riksmästerskapet, vilket blev en succés, konstaterar Patrik belåtet
- Tyvärr, har vi inte så många lämpliga grusvägar att använda kring Hörby, så därför blir tävlingsbanan sig rätt så lik år efter år.
På lördagseftermiddag får vi besked om det blir Mats Jonsson som vinner Supercupen 2006 och isåfall har han möjlighet att ta hem "The doubble" då Mats även toppar SM-tabellen med en tävling kvar. Något som även Jonas Wigren kan klara i händelse av seger i TV-Svängen.

Till toppen på sidan
 
06-09-10 Fem deltävlingar i SuperCupen 2007
SuperCupen lever som vi tidigare meddelat vidare efter stor påtryckning av de aktiva. Nu har 2007-års kalender blivit klar och nytt för 2007 är att det är endast 5 deltävlingar.

SuperCupen 2007

17

februari

SMK Hälsinge , Hälsinge Rallyt

10

mars

Lima MS "LBC-Ruschen"

12

maj

Laxå MK

9

juni

Säffle MC, L-E torps Memorial
7

juli

Jämtlands MK, Jämtrallyt

 
Med reservation för datumändringar


 

 

 Till toppen på sidan
 
06-09-05 2006 års SuperCupfinal blir årets rallyrysare
Tävlingen 42: a TV –Svängen arrangerad av SMK Hörby och finaltävling i 2006 års SuperCup den 16 september, blir årets rysare i rally. Det är bara i klassen C- förare 2WD som det finns en segrare till totalsegern i Cupen 2006, Hans Olsson Munkfors MC leder med 20poäng före klubbkompisen Jörgen Rådh trea är Mats Persson Laxå 12 poäng efter Mats men ingen av dessa tre är hittills anmälda till finaltävlingen och det innebär att Hans är Cup segrare 2006. I övriga klasser finns ingen klar segrare att kora förrän vid mållinjen i Hörby Folkets Hus den 16 september.

I 4WD klassen kommer dom fem första platserna att avgöras i tävlingen, totalsegern i Cupen står mellan Bengt Abrahamsson Kullings MS Mitsubishi och den flerfaldige Cup segraren Mats Jonsson Forshaga Ford. Bengt ”Abris” leder med 12 poäng inför finalen efter en seger, tre andra platser och 1 tredje plats i årets cup, Mats Jonsson som tog sin fjärde raka seger i helgens femtedeltävling i Uppsala får väl ses som favorit till totalsegern, eftersom man skall enligt reglerna i cupen räkna bort en tävling och det innebär att inför Hörby tävlingen måste Abrahamsson vinna och Mats Jonsson får inte bli bättre än fyra för att ”Abris” skall ta hem SuperCupen 2006.

Om platserna tre till fem kommer Kjell Hansson Haninge MK Subaru (79 poäng), Åke Jacobsson Emådalens MK Ford( 56) och Peter Dahlgren Huddinge MK Ford(51) att fajtas.

Jonas Wigren Norrköping MK Toyota (124) , Leif Petersson Göteborgs MS VW(115) eller Robin Sandberg Ryds MK Saab(95).

Alla tre har möjlighet att ta hem segern i Cupen, och det räcker inte med att någon av dom tar hem segern i Hörby utan placeringarna efter har avgörande betydelse vem som blir slutsegrare, Så gissa om det blir åka av bland dom fortåkande tvåhjulsdrivna förarna i Skåne skogarna.

Ännu tätare är det i B förare 2WD klassen, där Robert Andersson Eskilstuna MK Peugeot (90), Jan Johansson Fryksdalens MK Volvo (85), Håkan Broo Kils MK VW (76) och Björn Hammarqvist Åtvidabergs MK Volvo (64) skall kämpa om totalsegern i SuperCupen 2006.

SuperCupen i Rally 2006

Till toppen på sidan
 
06-09-03 SuperCupen blir kvar!
Eftersom man lyssnat på förarnas åsikter är det nu helt klart att man kommer att fortsätta med SuperCupen 2007!

Regler och klassindelning blir som tidigare. Tävlingskalendern är inte helt klar ännu, men kommer att bli det inom de närmaste veckorna. Förhoppningsvis är allt klart till finaltävlingen i Hörby.

Till toppen på sidan
 
06-09-03 Sommarvalsens segrare gjorde det spännande i SuperCupen
Ännu finns ingen klar segrare i årets SuperCup när en tävling återstår efter helgens deltävling i MK Uppsalas sommarvals. En tävling som avgjordes bland sädesfälten i trakterna kring Björklinge . Mats Jonsson var suverän och vann alla sju specialsträckorna. Förhandsfavoriten hemmaåkaren Dick Wiksell fick ge upp på servicen efter SS3 med en trasig styrservo, trean i Cuptabellen Haninges Kjell Hansson kom aldrig ut på sträckorna då det precis innan starten blev ett elfel på Subarun, men trots detta då ligger Hansson kvar på sin tredje plats i tabellen.

Ny fyra är Emådalens Åke Jacobsson som tog en tredje plats totalt. Leif Petterson i sin 2WD Golf blev fyra totalt trots trasigt motorfäste i fem specialsträckor.

Jämn kamp mellan Mats och ”Abris” i 4WD
Trots att mats Jonsson segrade i helgens tävling så är inte Cupsegern 2006 klar, med en seger, tre andra platser och en tredje plats så kan Bengt Abrahamsson ge en hård kamp i finaltävlingen i Hörby 16 september, Åke Jacobsson kan genom sin tredje plats i sommarvalsen ge Haninges Kjell Hansson en kamp om tredje platsen i Cupen 2006.

Den som vinner 2WD klassen i finalen vinner Cupen 2006
Som vanligt är det tätt som ett i en myrstack i 2WD klassen , Jonas Wigren Norrköping, Leif Pettersson Göteborg och Robin Sandberg Ryd är alla möjliga att ta totalsegern i Cupen, den som vinner i Hörby vinner också Cupen 2006. Pettersson kunde genom sin seger i helgen kunde knappa in på cup ledaren Jonas Wigren det skiljer nu 7 poäng mellan dom båda till Jonas Wigrens fördel , 2005 års Cup segrare Robin Sandberg ligger fortfarande kvar på sin tredje plats trots sin elfte plats i klassen, Ny motor i Saaben vill inte fungera till hundra procent i helgen var orsaken till placeringen.

B-förare 2 WD
Skepptunas Reine Leastander klättrade upp rejält i tabellen eftr att vunnit sin första seger i en Cup deltävling i sin Volvo 242 11,9 sekunder före Jan Johansson Fryksdalens MK även han Volvo men en 940, trea blev en tredje Volvo förare Björn Hammarqvist SMK Östgöta i en 244.

C-förare 2 WD
Fredrik Lord Rasbo MK i VW Golf kunde vinna klassen efter en jämn kamp med Mats Dahlberg SMK Östgöta det skiljde dessa båda bara 4,3 sekunder till slut.

Cup ledaren i Cupklassen B förare Robert Andersson Eskilstuna blev 7:a i klassen och tog sju viktiga poäng , i C klassen leder Hans Olsson Munkfors fortfarande.

Till toppen på sidan
 
06-08-18 Sommarvalsen lockar imponerande startfält
Sommarvalsen, SMK Uppsalas rallytävling den 2 september, lockar i år ett imponerande startfält. Flerfaldige SM-vinnaren Mats Jonsson kommer, liksom Jonas Kruse och Bengt "Abris" Abrahamsson. Ändå räknas hemmaföraren Dick Wicksell som favorit, eftersom han gärna vill tvåla till konkurrenterna på vägar där han hittar. Tävlingen ingår i SuperCupen och det gör att totalt startar 87 ekipage från Björklinge noss om Uppsala.

Till toppen på sidan
 
06-08-18 SuperCupen gästar Uppsalas specialsträckor för första gången
SMK Uppsala och tävlingen sommarvalsen står som arrangörer för SuperCupen femte deltävling. Starten går av stapeln den 2 september i Björklinge 20 km norr om Uppsala, 6 specialsträckor på totalt 44 km skall avverkas.

Cup ledaren Kullings Bengt Abrahamsson får räkna med hårt motstånd.
Bengt "Abris" Abrahamsson leder cupen med 17 poäng före flerfaldige Cupvinnaren Mats Jonsson som med två segrar i Lima och Karlskrona kommer i sin nya Ford Focus WRC till Uppsala tävlingen är nog att räkna . Favorit till segern i Sommarvalsen får bli hemmaföraren Dick Wiksell i sin Subaru som inte lyckats få till det i år, en tionde plats i cup tabellen kan nog bli bland topp fem totalt efter Uppsala tävlingen. Intressant start gör Jonas Kruse i en Ford Escort, Jonas som var trea med Escorten i 2005 års finaltävling Askersund. Haninges Kjell Hansson Subaru är en som kan få till det och får inte räknas bort bland topp tre. Sen snackas det i buskarna att Eddie Hörbing ångrade sitt beslut att lägga hjälmen på hyllan utan vill göra comeback med Jon Magnusson i högerstolen, vi får väl se om det kommer en efteranmälan.

I 2WD klassen är det verkligen ett getingbo Norrköpings Jonas Wigren Toyota Corolla , leder med fem poäng totalt före Ryds Robin Sandberg SAAB Etanol och Göteborgaren Leif Pettersson VW . Sandberg som lyckats plocka ihop sin bil efter avåkningen i Kils SM tävling för fjorton dagar sedan är nog laddad och vi vet att han åka fort.

I 2WDB och C förar klassen är så gott som alla i toppen av cup tabellen anmälda som leds av Eskilstunas Robert Andersson i Peugeot endast fyra poäng före Håkan Broo Kil i en VW. Bäste C förare är Hans Olsson Munkfors MC 20 poäng före klubbkompisen Jörgen Rådh i en Volvo.

Till toppen på sidan
 
06-07-12 SuperCupen i rally läggs ner efter denna säsong
TV-svängen i Hörby den 16 sep. 2006 blir den sista deltävlingen i SuperCupens historia. Efter sju säsonger känns det som att serien har uppnått sitt mål, bl.a det att fåtillbaka grp-H bilarna i SM. Att då köra SuperCupen parallellt med denna SM-serie känns inte längre som att det riktigt behövs, det blir lite av “tårta på tårta”.

De sju år som serien pågått, har varit kantat av idel lovord, med nöjda deltagare och arrangörer. Även om det var lite trögt det första året innan alla riktigt fattade att serien fanns. Från år två har det dock varit full fart som gällt, både när det gäller att få intresserade klubbar att arrangera tävlingar och att förarna varit intresserade att köra dessa tävlingar. TV-sändningarna i VIASAT, tillsammans med alla positiva reportage i motortidningar och div hemsidor har hjälpt upp intresset enormt.

Nu känns det dock som att intresset svalnat en del från deltagarhåll och det är fullt förståeligt att man inte orkar köra två rikstäckande serier som det ju blir med både SM och SuperCup.

Vi kan mot den bakgrunden inte lova våra intresserade arrangörer att dom får ett stort och bärkraftigt startfält, så därför har vi beslutat att SuperCupen har gjort sitt. Samtidigt som det känns en aning vemodigt, är det även så att det är bättre att sluta “med flaggan i topp” och inte riskera att SuperCupen självdör p.g.a att ingen längre vill vare sig arrangera eller köra tävlingarna.

Årets serie med sina två återstående deltävlingar, skall dock fullföljas på bästa sätt och spänningen är olidlig i alla serietabeller, så det finns all anledning för dom inblandade att göra sitt bästa för att ta hem 2006 års serie.

För SuperCupen
Robert Johansson / Eddie Hörbing

Till toppen på sidan
 
06-06-03 Bengt Abrahamsson i fortsatt Cup ledning
Mats Jonnson tog sin andra raka seger i SuperCupen genom att vinna fjärde deltävlingen i Cupen , som avgjordes i samband med Karlskronapokalen. Tävlingen var också den första på grus för i år. Mats som inför dagens tävling låg på en tredje plats i totalställningen klättrade nu upp till andra och är nu bara 17 poäng från ledaren Kullings Bengt Abrahamsson .

Mats tog hand om ledningen redan på första sträckan med Stoffe Nilsson från häslleholm som gjorde comeback i sin Subaru efter en tids frånvaro men Stoffe tappade andra platsen till Abrahamsson redan på tredje sträckan och så topp tre hela rallyts sju sträckor. En imponerande körning stod B föraren Andreas Magnusson med kartläsren Dennis Good för man var med länge i topp fyra totalt men halkade ner i slutet och blev total sexa.

Lika överlägsen i rallyt som Mats i 4 WD var Jonas Wigren i 2WD klassen, Jonas som också tog hand om ledningen redan på första sträckan med SAAB åkaren Robin Sandberg på andra plats men redan en bit efter starten på SS2 tog det slut för Robin då han rullade rejält och fick bryta rallyt. Precis enligt reglerna avbröt arrangörerna rallyt tills man fick reda på hur det egentligen låg till och att ingen var allvarligt skadad. En eloge till tävlingsledningen.

Nu kunde Jonas ta hem segern med Leif Petterson Göteborg 0,7 efter sig trea i 2WD klassen blev Johan Holmberg från Gotland . Med seger i helgens deltävling går Jonas Wigren med kartläsaren Matthias Gårdman upp i Cup ledning i 2WD klassen.

Jörgen Olsson med kartläsaren Henrik Risberg Gullarbo i en Opel Ascona segrade i B förare 2WD 2,4 sekunder före Mats Andersson/Daniel Nilsson Ryds MK även dom i en Opel Ascona.

Bäste C förare var Hans Olsson med kartläsaren Kalle Olstam från värmländska Munkfors i en Opel Ascona man segrade med sex sekunders marginal till tvåan Nicke Nilsson/Lars Nilsson Hörby i en Volvo 940.

Till toppen på sidan
 
06-05-26 Olsbergs fortsätter ge sitt stöd till Tobias Johansson
När anmälningstiden gick ut för fjärde deltävlingen och den första på grus i SuperCupen fanns 91 ekipage anmälda. Två intressant starter finns med bland dom anmälda, Tobias Johansson i Team Olsbergs Toyota Corolla WRC i den 13 man starka 4WD klassen.

I 2WD klassen gör Lasse Storm från Stenungsund sin första start i Cupen i en för honom ny Citroen C2. I övrigt finns topp tre i cuptabellen med Robin Sandberg som leder cupen med 2 segrar tätt följd av Norrköpings Jonas Wigren och trean Leif Petterson från Göteborg. Dom här tre skall slåss om segern med 32 andra i klassen.

I den spännande B-C förar klassen är 30 anmälda .

Start o Målplats för tävlingen är orten Karlskrona och Telenor Arena den 3 Juni , kl 11.01 kör första bil över startrampen.
Till toppen på sidan
 
06-05-23 Gruspremiär för SuperCupen i Blekinge
Efter nästan två månaders uppehåll är det dags för fjärde deltävlingen av årets SuperCup den 3 Juni, En deltävling som för första gången i Cupens historia kommer att köras på Blekinges grusvägar, Karlskrona AK står som värd för tävlingen.

Kullings Bengt Abrahamsson i gyllene läge
Årets överraskning i Cupen Bengt Abrahamsson med kartläsaren Peter Fogel i en Mitsubishi Evo VI har ett gyllene läge att behålla ledningen, Bengt och Peter kan bli sämst åtta i Karlskrona Pokalen för att behålla ledningen i 4WD klassen. Inför tävlingen har man 79 poäng efter att varit trea i Valtraklassikern , Seger i Vännäs och tvåa i LBC Rushen i Lima. Närmast efter Haninges Kjell Hansson Subaru med 59 poäng och trea är flerfaldige cupmästaren Mats Jonsson som ”bara” har en seger hittills år (LBC Ruchen Lima) och skrapat ihop 55 poäng

2 WD ledaren på hemmaplan
Ledaren i 2WD klassen Robin Sandberg från Ryds MK kommer till start på nästan hemmavägar med 16 (85) poängsledning till Norrköpings Jonas Wigren som har 69 som när detta skrivs inte anmält sig till Karlskronapokalen ännu liksom trean på 60 poäng Leif Pettersson Göteborg.

Getingbo i B-C klassen
Hela 12 förare kan stå som ledare i Cupen efter Blekingetävlingen, Robert Andersson Eskilstuna i Peugeot ledare just nu med 58 poäng jagas närmast av Lars-Åke Nygren Finnskoga MK i en Mazda på 36 poäng. Två C förare Jörgen Rådh Munkfors MC i Volvo och klubbkompisen Hans Olsson i Opel är delad trea i Cupen med 36 poäng.

Till toppen på sidan
 
06-03-14 Dalmas, Westerlund, Johnsrød och Johnsson är också vinnare i Supercupen
I 4wd för B-förare var det åtta ekipage som startade. Där var Christer Dalmas 44,7 sekunder före Nils Jensen och 51,1 sekunder före trean Thomas Skogheim. Jan Olav Ruud var enda startande i C-förarnas 4 wd-klass, men han fick en tid som hade gett honom en tredjeplats bland B-förarna.

4wd B-förare
1. Christer Dalmans, 1:02:36,0
2. Nils Jensen, 1:03:20,7 +44,7
3. Thomas Skogheim, 1:03:27,1 +51,1
4. Anders Åberg, 1:05:48,3 +3:12,3
5. Curt Johansson, 1:11:28,8 +8:52,8

Fler startande var det bland de två hjulsdrivna B-förarna. 41 ekipage startade och snabbast där var Patrik Westerlund 30,6 sekunder före tvåan Erik Olsson och dryga minuten för Lar-Åke Nygren.

2wd B-förare

1. Patrik Westerlund, 1:03:47,5
2. Erik Olsson, 1:04:18,1 +30,6
3. Lars-Åke Nygren, 1:05:03,9 +1:16,4
4. Mattias Wennman, 1:05:21,5 +1:34,0
5. Mattias Kylander, 1:06:49,3 +3:01,8

Bland c-förarna startade 16 ekipage och där gick segern till Norge genom Kenneth Johnsrød. Han var över två minuter före tvåan Andreas Hellberg och tre minuter före Jörgen Rådh. Kenneths tid hade räckt till en femteplats bland B-förarna.

2wd C-förare
1. Kenneth Johnsrød, 1:05:56,8
2. Andreas Hellberg, 1:08:20,8 +2:24,0
3. Jörgen Rådh, 1:09:20,7 +3:23,9
4. Hans 'Hatte' Olsson, 1:09:27,6 +3:30,8
5. Mats Oskarsson, 1:09:52,7 +3:55,9

Volvo orginal/GrE hade 29 startande i Lima. Där var det Maths Johnsson som drog längsta strået och vann med nitton sekunder över Mattias Nordlund. Trea hittar vi Carls Naumer, 43,1 sekunder bakom Johnsson.

Volvo orginal/GrE
1. Maths Johnsson, 1:09:27,7
2. Mattias Nordlund, 1:09:46,7 +19,0
3. Carl Naumer, 1:10:10,8 +43,1
4. Rolf Andersson, 1:10:18,9 +1,2
5. Robert Svensson, 1:10:21,9 +54,2

Resultaten>>

Till toppen på sidan
 
06-03-11 Jonsson snabbast i Lima och P-G vinner 2 wd
Mats Jonsson vinner i Lima och gör det med en marginal på över två minuter till Bengt Abrahamsson och trea blir Kjell Hansson. Peter Zachrisson låg länge och skuggade Mats, men tvingades bryta sedan han åter drabbats av tekniska problem med bilen. Åter igen havererade motorn.

4 wd
1. Mats Jonsson, 55:44,0
2. Bengt Abrahamsson, 57:55,0 +2:11,0
3. Kjell Hansson, 57:55,8 2:11,8
4. Dick Wicksell, 58:00,0 +2:16,0
5. Staffan Bergdahl, 58:15,0 +2:31,0
6. Urban Eriksson, 58:18,8 +2:34,8


I den 2-hjulsdrivna klassen vinner PG Andersson med inhoppande Anders Fredriksson i högerstolen. De är 44,9 sekunder före Robin Sandberg och trea i den klassen blir Jonas Wigren.

2 wd
1. PG Andersson, 59:03,0
2. Robin Sandberg, 59:47,9 +44,9
3. Jonas Wigren, 59:49,4 +46,4
4. Tobias Söderqvist, 1:00:22,9 +1:19,9
5. Leif Peterson, 1:00:36,1 +1:33,1

Resultaten finner du här>>

Till toppen på sidan
 
06-03-11 LBC-Ruschen är igång
LBC-Ruschen i Lima är igång. Av de 240 anmälda var det "bara" 218 som kom till start. Tyvärr kan man pga telekommunikation inte ha onlinerapportering. Det finns på de flesta ställena i skogen helt enkelt ingen täckning.

Men eftersom LBC-Ruschen ingår även i FordCupen, kommer de att försöka upprätthålla tider, så kika in på www.fordteamrs.se och se om du hittar något där. Annars är det www.resultatdata.com/rally/index.jsp som har hand om tidrapporteringen.

Ha överseende, för vi kan tyvärr inte råda över mobilnätets täckning.

Till toppen på sidan
 
06-03-10 Tobias Johansson sköt motorn och startar inte imorgon
Tobias Johansson testade idag Toyotan inför SuperCupens deltävling i Lima. Han kom bara ca 13 km innan han sköt motorn. Därmed tvingas de hoppa av morgondagens start i LBC-Ruschen, vilket givetvis är en stor besvikelse för teamet. Motorn var nyrenoverad och kom i veckan, så det här var första testet.

Till toppen på sidan
 
06-03-08 Dick Wiksell redo för LBC-Rushen med ny motor
Ikväll monteras den nya motorn i Dick Wiksells Subaru WRC. Det var under Snow Rallyt som allt började krångla, växellådan fungerade inte . När man väl hade gått igenom växellådan 2 dagar före SuperCup rallyt i Vännäs upptäckte man att motorn inte gick perfekt. Det var bara att plocka ut motorn och skicka den till prodrive i England. Nu har man fått den tillbaka och man kommer att montera den ikväll för att vara reda att åka till Lima och start i LBC Rushen till helgen.

Till toppen på sidan
 

06-03-05 Nytt deltagarrekord i SuperCupens Lima tävling
Lima MS och tävlingen LBC –Rushen avslutar som vanligt SuperCupens vintersäsong, i år går den av stapeln 11 mars. För tredje året i rad sätter man deltagarrekord, ifjol var det 228 till start, i år är det hela 240 anmälda till den allt mer populära tävlingen i närheten av skidorten Sälen.

LBC-Rushen har funnits med som en SuperCup deltävling ända sen starten av Cupen år 2000, och blir allt mer populärare bland förarna, enligt många är det ett måste att köra LBC-Rushen någon gång under sin karriär .

4WD 43 deltagare
Här gör förre VM föraren Tobias Johansson från Ludvika comeback i Team Olsbergs Toyota Corolla med Bo Holmstrand i högerstolen som lotsade Daniel Carlsson till en tredje plats i Svenska VM rallyt. Mats Jonsson kommer i sin nya WRC bil Ford Focus WRC, debuten skedde redan i förra deltävlingen Rally Plåt Vännäs men en trasig koppling stoppade paret Mats Jonsson, Johnny Johansson redan på första sträckan och Kullings Bengt Abrahamsson kunde ta sin första cupseger och blir inte helt ofarlig i Lima. Dick Wiksell kommer till start med en nygenomgången motor från Prodrive i England efter SM rallyt i Östersund. Säffles Peter Zachrisson kommer till start i sin norska Mitsubishi WRC med självförtroendet på topp efter helgens fjärde plats totalt i Norska Mästerskapens deltävling Numedalsrallyt.

Haninges Kjell Hansson bevisade också genom sin andra plats i Vännäs att han kan åka fort med sin ny inköpta Subaru. Stuguns stjärna Jörgen Edholm gör en av få starter i år.

Robert Johansson Cupens grundare som la hjälmen på hyllan ifjol har köpt en Mitsubishi Evo III och gör comeback som tävlande i Cupen.

2WD 74 deltagare
Som vanligt är den tvåhjulsdrivna klassen störst, I Lima har klassen fått en Junior Världsmästare till start. P-G Andersson vann ju som bekant Junior VM 2004 med en Suzuki Ignis. Till helgens tävling kommer han i sin egen köpta Toyota Corolla och klubbkompisen Anders Fredriksson i högerstolen, då P-G ordinarie co driver Jonas Andersson skall läsa kartan för Daniel Carlsson i Irland. Cup ledaren i klassen Robin sandberg lär få tufft motstånd av P-G att ta sin tredje raka seger i Supercupen. Det finns flera intressanta namn också i klassen som vi inte får glömma bort Norrköpings Jonas Wigren tvåa i Vännästävlingen, Göteborgaren Leif Pettersson i en VW Golf trea totalt i Cupen.

2 WD B-C förare 69 deltagare.
En klass som till tävlingen fått många deltagare, Cup ledaren Robert Andersson från Eskilstuna i en Peugeot kan få till det och ta sin första seger. Bäste C föraren totalt i Cupen mats Persson från Laxå i en Opel blir en allvarlig kandidat i klassen. Men med så många B-C förare kan bli riktigt spännande.

Till toppen på sidan

 
06-02-27 Team Olsberg anmäler Tobias Johansson till SuperCup tävlingen LBC Rushen
Lima MS avslutar SuperCupens vintersäsong med den populära tävlingen LBC-Rushen som är tredje deltävlingen i Cupen. Som vanligt samlar man ett stort fält, när anmälan gick ut i midnatt så fanns 215 anmälda. Bland dom finns Team Olsbergs Toyota med Ludvikas Tobias Johansson som förare och Bo Holmstrand som kartis. 39 stycken i 4 WD klassen, vilket är rekord för en Cup deltävling förutom Tobias finns , Mats Jonsson kommer i sin nya Ford Focus WRC, Dick Wiksell räknar med att få ordning på sin motor till Lima, Subarus Hasse Svensson, Rally Vännäs vinnaren Bengt Abrahamsson, Stuguns Jörgen Edholm i Ford Focus WRC.

Som vanligt i Cupen är 2WD klassen mest spännande med många duktiga förare, Robin Sandberg Ryds MK som tagit två raka segrar i Cupen lär få riktigt motstånd av JuniorVärldsmästaren P-G Andersson som finns med i anmälningslistan med sin nyinköpta Toyota i en klass med 72 deltagare.

Cupgeneralen Robert Johansson har fått ett så kallat återfall och köpt in en Mitsubishi Evo 3.a första start i nya bilen sker i Lima tävlingen.


Till toppen på sidan
 
06-02-25 Kullings Bengt Abrahamsson tog sin första supercupseger
Efter att storfavoriten Mats Jonsson fick bryta redan på första sträckan med
kopplingshaveri , kunde Bengt Abrahamsson ta ledningen som han sedan kunde hålla alla sex specialsträckorna.

Segermarginalen ner till tvåan Haninges Kjell Hansson Subaru blev 16,1 sekunder trea blev Finländaren Juha Talvitie. Abrahamsson tog genom sin delseger ledningen i SuperCupen med 12 poäng före Kjell Hansson som blev ny tvåa.

I 2WD klassen kunde smålänningen Robin sandberg Ryds Mk ta hem segern 19,3 sekunder före en annan ”sörlänning” Jonas Wigren Norrköping.

Vännäs tävlingen var krävande tack vare sin skiftande karraktär som krävde många offer, hela 25 ekipage fick bryta tävlingen

Till toppen på sidan
 
06-02-24 Mats Jonson startar med nya bilen i Vännäs
Mats Jonsson överraskade alla när det var dags för besiktning till rally Vännäs, Ur trailer skåpet rullade en en Ford focus WRC. Mats Jonsson trodde inte att bilen skulle vara klar till helgens tävling i Vännäs.
I Östersund var premiären beräknad till LBC Rushen i Lima då man hade problem med en oljegivare men felet var enklare än man trodde ett felaktigt filter var orsaken. När man bytte det var bilen perfekt och det var bara att ta med den till Vännäs.


Till toppen på sidan
 
06-02-24 Internationellt besök i Rally Vännäs Plåt
Rally Vännäs plåt andra deltävlingen i årets SuperCup har fått internationellt deltagande, 35 årige Juha Talvitie finsk medborgare kommer till start i sin Toyota Corolla WRC.

Juha som slutade sitt tävlande 2000 efter bland annat ett par andra platser i Finska Mästerskapen.
-Jag har fått ett så kallat återfall i år och körd några tävlingar i norra Sverige, säger Juha

Som med kartläsaren Jarmo Manmu har i alla tävlingar kört onotat under alla tävlingar i Sverige, likaså i morgondagens tävling trots detta satsar man på att komma bland dom fem första totalt. Årets som är test inför nästa år då Juha satsar på att köra SM i Sverige.

Bilen man framför är en av Värlsmästaren Carlso Sainz gamla Toyota. Som har efter ett par i Frankrike hamnat i Finland och Juha Talvitie.

Efter en del avanmälningar kommer ett nittiotal åkare att passera startrampen i morgon. Mats Jonnson Forshaga har blivit ännu mer favorit sedan värsta motståndaren Dick Wiksell fått lämna återbud på grund av motorproblem. Även Thomas Thunström Ludvika, Staffan Bergdahl, Per-Arne Sääv har fått lämna återbud

Till toppen på sidan

 
06-02-21 SuperCupledaren Sandberg blir klar med bilen till Vännäs
Ledaren i SuperCupens 2WD klass Robin Sandberg gjorde ju en rejäl avåkning i förra helgens SM deltävling, frågan blev då om Robin Sandberg från Ryds MK i småland kunde hinna få ordning på bilen till helgens deltävling i Cupen som gå av stapeln i Vännäs. Glädjande besked kom ikväll (tisdag) från Green Rally Team bilen är klar det sista görs i kväll (tisdag) och vi börjar vår långa färd till Norrland imorgon onsdag. Dessvärre har Per-Arne Sääv tvingads lämna återbud efter SM helgens händelser med bl.a bilbrand i sin VW.

Ett hundratal åkare har anmälts sig till norrlandstävlingen Rally Vännäs Plåt med start 25 Februari kl 11.00. Som vanligt är klassen 2WD störst med drygt fyrtiotal åkare från hela Sverige. Favorit till segern i klassen blir hemmaföraren Stefan Jonsson.

I 4WD klassen blir det som vanligt en kamp mellan Mats Jonsson och Dick Wiksell med ett varningstecken för Vimmerbys Mats Karlsson Ford Focus WRCoch Kullings Bengt Abrahamsson Mitsubishi Evo VI.

Till toppen på sidan
 
06-02-19 Mats Jonsson satsar på seger efter tre andra platser när andra supercup deltävlingen Rally Vännäs Plåt Rally avslutar en hektisk rallymånad
Mats Jonsson som dominerat SuperCupen under många år , har haft en hektisk inledning på 2006 års rallysäsong, tre rally på mindre än två månader utan seger tillhör väl inte vanligheten för Mats Jonsson och kompanjonen Johnny Johansson. Egentligen har veteranen Jonsson hunnit med fyra rally. Till Svenska VM rallyt var paret Jonsson/Johansson med som föråkare.
Året började med SM deltävlingen Bergslagsrallyt där Uppsalas Dick Wiksell vann före Mats Det blev även en andra plats i Valtraklassikern som var första deltävlingen i SuperCupen, Mats var 39 sekunder efter Thomas Rådström. Det blev även en andra plats i SM deltävling nr 2, Snow Rallyt där vann Jimmy Joge före Jonsson.
- SuperCupen är rolig att köra, det brukar vara bra arrangemang, och Vännäs har ju erfarenhet från SM tävlingar så det blir nog bra. Tuffaste motståndet till helgen blir nog Dick Wiksell, men helt klart satsar vi på en seger, säger Mats Jonsson

Alla går ju och väntar på debuten i din Ford Focus WRC ?
- Vi har inte fått den i perfekt ordning ännu, lite problem med oljetrycks givaren. Så vi hinner inte få den i ordning till Vännäs.

I 2WD klassen kan det hända saker, SuperCup ledaren Robin Sandberg gjorde ju en rejäl avåkning i helgens SM deltävling och en start till Vännäs är ännu osäker. Även Per-Arne Sääv har problem efter SM rallyt med bl.a brand i bilen. Hemmaföraren Stefan Jonsson får nog räknas som en av favoriterna till klasseger även om Robin och Per-Arne kommer till start.

Första start sker kl 11.00 25 februari i Vännäs, Sex specialsträckor fördelat på 81 km skall avverkas innan målgången.

Till toppen på sidan
 
06-02-12 Vännäs MK förlänger anmälningstiden för SuperCup tävlingen
Vännäs MK som står för arrangör till andra deltävlingen i SuperCupen 25 februari förlänger anmälningstiden för tävlingen till den 15 Februari kl 18:00

Till toppen på sidan
 
06-02-06 SuperCupen drar till övre Norrland för första gången
För första gången i SuperCupen sexåriga historia drar deltagarna upp till Umeåtrakterna och till lilla orten Vännäs. Det är Vännäs Motorklubb som står för arrangemanget som är Cupens andra deltävling för året. Lördagen den 25 februari kl 11:00 kör den första bilen ner för startrampen i Vännäs för att avverka 81 km specialsträcka fördelat på 6 sträckor.
Vännäs Motorklubb är ingen nybörjare för stora arrangemang, under många år har man haft SM deltävlingar på sitt program.
Cupens första deltävling Valtraklassikern gick ju i värmlandsskogarna och vanns av just Vännäs åkarna Thomas Rådström, hur det blir med hans start i hemmaklubbens regi är ännu oklart. Klubben har ju även en toppförare i 2WD klassen Stefan Jonsson och han förvarnat att han kommer till start i sin SEAT för att ge Robin sandberg och gänget en match.
Mats Jonsson som vunnit Cupen fem gånger är tvåa efter första deltävlingen och kommer säkert att slåss om en fullpoängare i norrlandsskogarna. Trots det långa avståndet har SuperCupens popularitet gjort att många sydlänningar som till ex smålänningen och Cup ledaren efter en tävling Robin Sandberg, inte drar sig för att anmäla sig till Norrlandstävlingen.
Så här ser SuperCup tabellen ut efter första deltävlingen

Till toppen på sidan
 
06-01-21 4-hjulingarna i mål och Rådis vann och Robin Sandberg imponerande sjua
De första bilarna har nu kommit i mål i Valtraklassikern och det blev Thomas Rådström och Jörgen Skallman som var snabbaste ekipage. Man vann med 39,2 sekunder före Mats Jonsson och 2,30,3 före Bengt Abrahamsson. Eddie Höring och Maria Andersson låg på en tredjeplats fram till SS5, då generatorn lossnade. Därför var de tvungna att stänga av det mesta av det elektriska, som lyse, fläkt och kartläsarlampa, vlket gjorde att de tappade nästan en och en halv minut på sträckan.

Men Robin Sandberg och Ronnie Kindvall i sin tvåhjulsdrivna bil lyckades helt imponerande klämma sig in sexa i sin lilla tvåhjulsdrivna bil och vinner därmed den tvåhjulsdrivna klassen. Han hade en tät kamp med PG Andersson fram till SS4, då PG kom ut lite för långt och eftersom det redan stod en bil i det diket, vågade han inte chansa utan blev kvar i diket.
Istället blev det Patrik Sandell och Emil Axelsson som slutade tvåa, efter en rejäl uppåkning på de sista sträckorna. Trea i den klassen blev Jonas Wigren.

Valtraklassikern, slutställning
1. Thomas Rådström, 53:46,1
2. Mats Jonsson, 54:25,3 +39,2
3. Bengt Abrahamsson, 56:16,4 +2:30,3
4. Eddie Hörbing, 56:27,7 +2:41,6
5. Oscar Svedlund, 56:30,6 +2:44,5
6. Urban Eriksson, 56:56,2 +3:10,1
7. Robin Sandberg, 56:57,5 +3:11,4

2wd
1. Robin Sandberg, 56:57,5
2. Patrik Sandell, 57:11,7 +14,2
3. Jonas Wigren, 57:18,5 +21,0
4. Leif Petterson, 58:45,1 +1:47,6
5. Christer Steen, 58:46,9 +1:49,4

Hela 52 av de 117 ekipagen tvingade bryta rallyt.

Hela resultatlistan hittar bland resultaten eller här>>

Till toppen på sidan
 
06-01-21 Rådis och PG snabbast när 50-70 cm nysnö försenade starten
Det hade kommit mellan 50-70 cm snö under kvällen och natten på SS3-SS6, vilket försenade starten på Valtraklassikern med 1 timme och 45 minuter. Men nu är man i full gång. Även tiderna är igång, efter att man under de första sträckorna haft problem med kommunikationen.

Efter tre körda sträckor leder Thomas Rådström rallyt, inte helt oväntat, i Oldsbergs WRC-Subaru. Tvåa hittar vi Mats Jonsson och trea är Eddie Hörbing som har lånat Flodins co-driver Maria Andersson, 0,7 sekunder före Robin Sandberg. Trea i 2wd är Jonas Wigren.

Rallyt kan du följa på: www.resultatdata.com/

I den tvåhjuldrivna klassen är det PG Andersson som har ledningen.

Målgång beräknas till ca 18:00 nu.

Till toppen på sidan
 
06-01-21 Resultatet från Valtraklassikern sträcka för sträcka via sms
Nu kan du följa topp 10 och få en total sammanställning av rallyt via sms.
Smsa:
rallysuper start (dvs rallysuper(mellanslag)start) till nr 72320.
Då får du topp 10 resultaten via sms och varannansträcka får du totalställningen och sen en slutställning. Tjänsten kostar 3:--/sms.

Om du vill avsluta smsar du bara:
rallysuper stopp (dvs rallysuper(mellanslag)stopp) till nr 72320.

Till toppen på sidan
 
06-01-18 Valtraklassikern närmar sig med 136 startande
Äntligen så är det dags för start av första deltävlingen i Supercupen och Valtraklassikern.

Denna gång har vi vädergudarna på vår sida, vi har haft mildväder så att snön har försvunnit i samhället men är på väg tillbaks idag onsdag snöar det i Sunne med omnejd, så det ser vinterlikt ut igen.

På skogen kommer vi att bjuda de tävlande och publik på det BÄSTA rallyt dom varit med om på länge. Vi har ISIGA vägar med snökanter och framför allt Både KVALITÉ och KVANTITET på startfältet.

Eller vad sägs om 2wd JVM-åkarna Per-Gunnar ”PG” Andersson och Patrik Sandell som provar sin Renault. SM-vinnaren Thomas Thunström, P-A Sääv Leif Pettersson, Jonas Wigren, Tom Carlsson för att ta några exempel.

I 4wd kommer Thomas Rådström att testa sin Subaru inför Svenska Rallyt han får räkna med hårt motstånd från Mats Jonsson, SM-vinnaren Dick Wicksell, Eddie Hörbing, Oscar Svedlund samt många många flera.

Dessutom är det hela 9 ekipage som startar i utbildningsklassen.

Det 136 man starka startfältet lämnar Sunne kl 10.00 på lördag morgon, där även flera tjejer finns med, för vidare färd mot sträckorna som ligger runt Gräsmark där servicen är förlagd hela dagen. Sen tar vi oss mot Torget i Torsby som blir målplats ca 15.55, sen vidare med parc farmé vid Stjerneskolan där tävlingsbasen är förlagd.

Till toppen på sidan
 
06-01-14 Valtraklassikerns SS1 den 13/1
Så här såg SS1 ut fredag eftermiddag. Smhi lovar mer snö på tisdag.
   


Till toppen på sidan
 
06-01-13 112 anmälda till "Klassikern", sista anmälningsdag 15/1
Det är nuläget 112 anmälda till Supercupens inledande tävling; Valtra Klassikern. Man har under dagarna haft lite töväder, men det är ingen som helst fara för vägarna uppe i skogen.
Glöm inte att sista anmälningsdag är söndag den 15 januari.

Till toppen på sidan
 
06-01-09 Kanonfina vägar väntar på Valtra Klassikern!!
Förberedelserna inför Valtra Klassikerna är i full gång. Igår var banchef Pär Täppers ute och åkte sträckan och han rapporterar att det är mellan 3-5 decimeter jättefina snövallar. Snön hänger tung på alla träd och vägarna är i kanonskick. På en av vägarna bredvid där SS2 och SS3 höll Subaru World Rally Team igår på att köra det första testet med nya Subarun inför VM-starten. Innan Täppers kunde fortsätta sin inspektion av sträckorna, vad de tvungna att vänta på att Petter skulle komma tillbaka från sin testvända. (Bilder från Petters test hittar du på www.backmansfoto.se där ni kan passa på att se hur mycket snö det finns).

Det är i dagsläget 76 ekipage anmälda och det är 7 dagar kvar av anmälningstiden.

Till toppen på sidan
 
06-01-08 SuperCupen drar till klassisk mark i premiärtävlingen
Den 21 januari är det dags för start av sjätte säsongen av SuperCupen. Första deltävlingen körs i Värmland och arrangeras av MK Ratten, sedan drar SuperCup karavanen till Vännäs, vintersäsongen avslutas med den klassiska tävlingen LBC Rushen med MS Lima som arrangör som har varit med i SuperCupen ända sen starten.

Efter vintersäsongen blir två nya arrangörer i Cupen, 3 juni Karlskrona , 2 september står Uppsala som värd. 2006 års finaltävling hamnar i södra Sverige då TV svängen och SMK Hörby tar hand om Cupens avslutning 2006. Som vanligt finns Mats Jonsson supercup mästare fem gånger på startlinjen även Dick Wiksell som hade en spännande kamp med Mats under 2005. Även 2WD klassen ser ut att bli lika stor som alla år, med bla Jonas Wigren, Robin Sandberg i startfältet
Till toppen på sidan
Marias Webb & Design