<<Tillbaka till årets Nyheter

Rubrikerna på sidan:
07-09-16 SuperCupspremiären skjuts fram till 23 februari
07-07-05 Vändning i SuperCupsfinalen?!
07-07-04 I helgen fortsätter duellen mellan Sandell och Nyman
07-04-03 Skunda att anmäla till cupfest med prisutdelning
07-06-20 SuperCupsfinal - Anmälan går ut om drygt två dagar!
07-03-17 Dags för arrangörer att anmäla sitt intresse till 2008-års SuperCupe
07-03-10 Jonsson, Thunström, Ahlbäck, Simonsson, Olsson och Johansson vinnarna i Supercupens deltävling i Lima
07-02-15 Supercupespremiären Hälsingerallyt lockar 128 ekipage
06-11-12 SMK Hälsinge planerar inför Supercupen


Nyheter 2007
 
 
07-09-16 SuperCupspremiären skjuts fram till 23 februari
Den inledande deltävlingen i SuperCupen, Z-Trofén som arrangeras av Stuguns MK, flyttas fram till den 23 februari. Det eftersom Svenska Rallyt i år ingår i SM och man vill att alla som startar i både SuperCupen och SM ska få den tid de behöver för att förbereda sig.
 
07-04-05 Vändning i Supercupfinalen?!
Sedan han började sin satsning mot att etablera sig i den svenska rallyeliten är det mycket som inte gått som han önskat sig.

Det var ett halvår sedan
Sex månader som för många skulle inneburit att satsningen skulle varit över och den fortsatta motivationen sedan länge bortblåst. Östersundaren Mikael Ericsson har istället efter varje motgång försökt vända det till något positivt. Micke tävlade var för en dryg månad sedan och då slutade det med en rullning och renovering av bilen.

Ett perfekt tillfälle att lacka om bilen!
Det var den senaste SM-deltävlingen, Rally Sandviken. Om inte allt kändes svart direkt efter den kraschen så är åtminstone bilen ännu svartare nu. Under helgens supercupfinal kan Micke mycket väl bli en otrevlig överraskning för många av förarna i 4WD klassen. Hemmavägar är något som ofta har passat Ericsson som handen i handsken. Och även om han saknar många mil i bilen som ofta krävs för att kunna prestera så känner även Micke att hela satsningen är på väg mot rätt håll.

Kanske kommer vändningen i helgen?
- Hoppas verkligen det och att vi i alla fall kommer i mål för en gång skull. Gör vi det och allt fungerat bra så vem vet hur långt det räcker, menar Micke som liksom flera av hemmaförarna i alla fall sneglar mot en placering bland de främsta ekipagen. I första hand kanske det satsas mot att bli bäste jämte i 4WD klassen. Svårast i den matchen blir med stor sannolikhet klubbkompisen i Stuguns MK, Urban Eriksson. Några förare ser på papperet ut att bli aningens för svåra denna gång.

Inte minst redan klare cupsegraren Mats Jonsson, Forshaga även om han åkte på sin första förlust för i år i den senaste deltävlingen.

Då var det Jerker Axelsson, Trollhättan som lyckades med bedriften. Kanske är det Urbans eller Mickes tur i helgen. Bollen är ju som alltid rund, vilket även hjulen är.

www.jmk.nu

Till toppen på sidan
 
07-07-04 I helgen fortsätter duellen mellan Sandell och Nyman
I helgen är det revansch som gäller för Jocke Nyman, Jämtlands MK.
Och efter förlusten mot Patrik Sandell i Norge helgen som var är det i alla fall upplagt för att det ska bli betydligt jämnare under helgens Supercupfinal, Jämtrallyt.

Det finns i alla fall ett par anledningar att det ska bli jämnare tycker Jocke.
- En är väl att Pär Almkvist åter igen sitter i högerstolen som codriver.
- Inte alls så att det på något sätt gick dåligt med Bo Holmstrand förra helgen, men det var första gången tillsammans och det tog någon sträcka innan vi litade på varandra.

Kanske är det dock den andra anledningen som är den större.
Det är dags för sprit i tanken igen.
- I helgen är det etanol som gäller igen och helt klart var att bilen kändes betydligt svagare med bensin istället för etanol.

Men även om allt faller på plats för Jocke så blir det minsta sagt en tuff utmaning.
Största anledningen att det kommer att bli tufft att slå Sandell även i helgen är att Sandell trots allt är regerande juniorvärldsmästare och som får gälla som klar favorit i 2WD klassen.
- Självklart kör vi för vinst, men det finns många som kommer att bjuda på hårt motstånd.
- Varken Nyman eller cupens redan klare segrare Jonas Wigren kommer att ge sig i första taget.
- Då det är ett så pass kort rally, så är det full attack från första metern, säger Patrik.

Rallyt avgörs över sex specialsträckor varav två körs två gånger.

En publiksträcka som är förlagd till före detta F4 och den andra som körs två gånger körs i I5 skogen.

Övriga två körs på Furulund och Grytans skjutfält.

Mer hemma än så kan det knappast bli för dessa två förare.
- Hemmatävlingar är alltid speciella. Man vill verkligen visa upp sin bästa sida och köra med ”maximum attack” och då är det lätt att nåt går på tok.
- Men både jag och Patrik är otroligt laddade och fokuserade, så det ska inte vara något problem, säger Sandells codriver Emil Axelsson samtidigt som
- Det ska bli jätteroligt att få visa upp sig för hemmapubliken. Det är alltid en speciell känsla att få köra på vägarna i Jämtland, där man en gång lärde sig den hårda vägen om hur rally fungerar.
- Det blev ju några rullningar i början på min karriär, när man trodde att man var odödlig, skrattar Patrik.

Om det blir en rullning för någon av dem i helgen återstår att se.

Men det lär laddas ordentligt hos båda för att vara snabbast på lördag.

Till toppen på sidan
 
07-07-03 Skynda att anmäla till cupfest med prisutdelning!
På torsdag är det sista anmälningsdag för anmälan till Supercupens avslutningsfest med prisutdelning.

Mer info hittar du på JMK´s hemsida här>>
Bankettinbjudan pdf

Till toppen på sidan
 
07-06-20 Supercupfinal - Anmälan går ut om drygt två dagar!
Du är väl med?
Ni har väl inte glömt bort att anmäla er till årets Supecupfinal, Jämtrallyt i Östersund den 7 Juli?
Drygt två dagar återstår innan anmälningstiden går ut och på fredag klockan 12:00 hoppas vi på Jämtlands MK att hela rallysverige känner att de vill vara med och tävla i årets Supercupfinal. Samt att under kvällen vara med på banketten med prisutdelningen som avslutar årets Supercup (Anmälan till bankett sker till klubben senast onsdag innan tävling).

Idag, tisdag finns 49 förare anmälda till tävlingen vilket gör att än så länge finns det gott om plats. Bland de anmälda i 4WD klassen .nns de senaste årens segrare Mats Jonsson, Forshaga och hans senaste överman i cupen, Jerker Axelsson, SMK Trollhättan. I 2WD klassen får vi se bland andra Jonas Wigren, Norrköping och Jimmy Olsson, Storfors på startlinjen.

Hoppas att även du finns med i anmälningslistan klockan 12:00 på fredag. Jämtlands MK och Supercupen 2007 hälsar alla välkommen till Jämtrallyt första veckan i Juli.

www.jmk.nu


Till toppen på sidan
 
07-03-17 Dags för arrangörer att anmäla sitt intresse till 2008-års SuperCup
Vintersäsongen är avklarad vad gäller SuperCupen och sommarsäsongen drar igång 12 maj i Laxå.

Men arbetet inför nästa års säsong pågår för fullt och nu är det dags för arrangörer som är intresserade att anordna en deltävling under 2008 att höra av sig.

Är du intresserad, maila Robert Johansson: robert.rit-tjanst@telia.com

Till toppen på sidan
 
07-03-10 Jonsson, Thunström, Ahlbäck, Simonsson, Olsson och Johansson vinnarna i Supercupens deltävling i Lima

Mats Jonsson och Johnny Johansson är snabbaste ekipage i LBC-ruschen som hade hela 62 ekipage till start. I den fyrhjuldrivna klassen för A-förare kom 33 ekipage till start och av dem bröt 8 ekipage. Tvåa i klassen blev Dick Wicksell och Niklas Fransson, 41,7 sekunder efter Jonsson. Trea blev Niklas Hägg och Markku Kangas, +1:52,4.

Bland A-förarna i den tvåhjulsdrivna klassen var det Thomas Thunström och Kent-Åke Stenbäck som kammade hem segern, 43,5 sekunder före Jonas Wigren och Jon Magnusson. Trea hittar vi Leif Peterson och Toni Sundkvist, 1,08,0 efter. I den här klassen startade 46 ekipage och av dem var det 17 som bröt.

Bland B-förarna i den fyrhjulsdrivna klassen var det bra Lars-Erik och Lennart Ahlbäck som tog sig imål och därmed vann de klassen. Bröt gjorde två ekipage.

I den tvåhjulsdrivna klassen för B-förare var det hemmaåkarna Erik Simonsson och Tomas Martinsson som kammade hem segern. Över en minut före Per Eklund och Jan Andersson och tre blev Johan Olin och Daniel Larsson. 38 startande hade klassen och 11 av dem var det som bröt.

En startande bland C-förarna i den fyrhjuldrivna klassen fanns på startlinjen och tog sig också imål. Det var Stefan Olsson och Johan Ericsson.

Hela 13 startande fanns det bland de tvåhjulsdrivna C-förarna. Där var det Magnus Johansson och Håkan Andersson som var snabbast och vann med 1:48,1 minut före Kim Nilsson coh Johan Holmqvist. Trea blev Jörden Rådh och Tommy Lindholm. Fem av de tretton ekipagen tvingades bryta.

Resultat hittar du här>>

Till toppen på sidan
 
07-02-15 Supercupspremiären Hälsingerallyt lockar 128 ekipage
På lördag, den 17 februari, är det dags för premiären i Supercupen. Då går nämligen Hälsingerallyt av stapeln och det är inledningen i årets Supercup.

Supercupen har i år fem deltävlingar varav två är vinterrallyn. Vinterns andra deltävling är 10 mars och då är det Lima MS som arrangerar LBC-Ruschen.

Till premiären i SMK Hälsinges tävling är det i dagsläget 128 anmälda. 27 deltagar kör i A.förare 4wd, 43 i 2wd A-förare, 6 i B-förare 4 wd. B-förare 2 wd lockar 24 startande och bland C-förarna i 2wd är det 8 ekipage anmälda. Bland Volvo Orginal Elit hittar vi 8 startande, medans Volvo Orginal Cup har 6 startande. Bland ekonomiekipagen är det sex som startar. Se anmäld här>>

Hälsingerallyt består av 5 specialsträckor som mäter 99 km. Räknar vi in transporterna mäter rallyt totalt ca 220 km.
SMK Hälsinge erbjuder även shakedown på fredag mellan klockan 10-16 på klubbens vägar mellan Rogsta och Via. Mer info hittar du på SMK Hälsinges Supercupssida>> Där hittar du även bilder från sträckorna.

Till toppen på sidan
 
06-11-12 SMK Hälsinge planerar inför Supcercupen
SMK Hälsinge har öppnat upp en egen sida för SuperCupsdeltävlingen de arrangerar i februari nästa år: www.smkhalsinge.com/supercup. Det är till den sidan du kommer om du använder länken till den arrangerande Cupen.

På sidan kan vi nu läsa lite info om deltävlingen. Man har tagit fram bansträckningen och det blir ca 10 mil specialsträckor fördelat på 10 sträckor. Delar av banan kommer ni att känna igen från Hälsingerallyt, medans en stor del är helt ny.

Mer info på: www.smkhalsinge.com/supercup

Till toppen på sidan
Marias Webb & Design