Rapport från Rally Norway


Se tidsschema Rally Norway Webradio:
WRC.com
Rally Norway
TV-tider

Blå rubrik = wrc
Grön rubrik = JRC

Svart rublrik = GrN


07-02-18 Svensk VM-dominans i Norge
Dubbel i juniorklassen, seger i Grupp N och en finfin sjundeplats i WRC.
De svenska förarna dominerade Rally Norway där finländaren Mikko Hirvonen vann totalt före stallkompisen Marcus Grönholm och hemmaföraren Henning Solberg – alla i var sin Ford Focus.

Historiens första VM-rally på norsk mark blev en succé för svensk rallysport på internationell nivå. De blågula förarna dominerade, speciellt i juniorklassen, FIA Junior Rally Championship, där Per-Gunnar Andersson triumferade före regerande mästaren Patrik Sandell.

PG skaffade sig en stor ledning redan på den första etappen och efter det kunde ingen hota honom. Ingen var ens i närheten. Andersson vann årets premiär i mästerskapet överlägset. I mål skiljde det över sju och en halv minut mellan honom och Sandell.
– Precis den start på säsongen som jag hade önskat mig. Vi åkte hit för att erövra en fullpoängare och det lyckades vi med, log Suzukiföraren belåtet efter söndagens målgång.
Andraplacerade Patrik Sandell var nästan lika lycklig – trots att han och kartläsaren Emil Axelsson tvingades gå över målrampen utan sin nybyggda Renault Clio R3. En mil från målet på den sista sträckan dog nämligen bilen för svenskduon.
– Jag tryckte på alla knappar jag kunde hitta… Ingenting hände, men efter en halvminut small det till och bilen gick igång igen, berättar Patrik.
I kön till sista tidskontrollen slocknade Clion igen. Sandell och Axelsson fick knuffa den i mål för att säkra andraplatsen.

Nya VM-poäng
I WRC-klassen fick inte Daniel Carlsson körningen att stämma i sin Citroën Xsara. Men värmlänningen, som blev femte man i Uddeholm Swedish Rally förra helgen, höll sig kall och fick betalt för att han – till skillnad från många andra – höll sig på vägen. Det blev en sjundeplats till slut för Daniel som därmed erövrade två nya poäng i förar-VM och tre märkespoäng åt sitt team, OMV Kronos Citroën.
– Rally Norway har varit ett enormt uthållighetstest men jag har bevisat att trägen vinner, konstaterade Daniel som bland annat stressade åttondeplacerade Xavier Pons av vägen på den sista sträckan, över fyra mil långa Elverum.

Första VM-segern
Patrik Flodin, som slutade på elfte plats i en WRC-Subaru i Uddeholm Swedish Rally, kom till start i en Grupp N-dito i Rally Norway. Den regerande svenske mästaren vann klassen i konkurrens med 25 andra förare. Patrik tog täten redan på den första specialsträckan och behöll ledningen hela vägen till mål. Segermarginalen till tvåan, norrmannen Eyvind Brynildsen skrevs till hela 2.31 minuter.
Triumfen var Patriks första någonsin i VM-sammanhang, men eftersom Rally Norway inte ingick i Grupp N-VM gav den honom inga poäng.

Rally Norway 16-18 februari
WRC: 1) Mikko Hirvonen, Finland, Ford, 3.28.17,0, 2) Marcus Grönholm, d:o, d:o, + 9,5 sek, 3) Henning Solberg, Norge, d:o, + 3.44,6, 4) Petter Solberg, d:o, Subaru, + 4.01,1, 5) Jari-Matti Latvala, Finland, Ford, + 5.30,7, 6) Gigi Galli, Italien, Citroën Xsara, + 7.05,2, 7) Daniel Carlsson, Sverige, d:o, + 9.23,7, 8) Jan Kopecky, Tjeckien, Skoda, + 11.49,9.

JRC: 1) Per-Gunnar Andersson, Sverige, Suzuki, 3.49.37,9, 2) Patrik Sandell, d:o, Renault, + 7.33,7 min, 3) Urmo Aava, Estland, Suzuki, + 15.12,4.

Grupp N: 1) Patrik Flodin, Sverige, Subaru, 3.43.03,6, 2) Eyvind Brynildsen, Norge, Mitsubishi, 3.45.35,0, 3) Andreas Aigner, Österrike, d:o, + 3.53.41,4.

Förar-VM efter 3 delt: 1) Grönholm, 24 poäng, 2) Hirvonen, 20, 3) Sébastien Loeb, Frankrike, Citroën C4, 18, 4) H. Solberg, 11, 5) Dani Sordo, Spanien, Citroën C4 och P. Solberg, båda 8.

Märkes-VM: Ford, 44 poäng, 2) Citroën, 28, 3) Stobart-Ford, 16, 4) Subaru, 15, 5) Kronos Citroën, 14
07-02-18 Sandell fick gå över rampen, igen
Årets säsong började som den förra slutade. I Wales fick nykorade juniorvärldsmästaren Patrik Sandell gå över målrampen eftersom bilen stod på en bärgningsbil. Idag var det dags igen.

På sista specialsträckan av Rally Norway hade Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson problem med strömförsörjningen och var nära att tvingas bryta tävlingen och därmed missa sin andraplats. Men de fick igång bilen och kunde avsluta sträckan.

Men i kön in till sista tidskontrollen hände det igen. Med 50 meter kvar att köra blev allt svart och bilen dog. Sandell och Axelsson fick putta bilen den sista biten in i tidskontrollen där deras andraplats därmed blev säkrad. Och precis som i Wales i höstas lät arrangörerna dem istället gå över rampen för att ta emot publikens jubel.
07-02-18 Flodin vinner Rally Norway med god marginal och tar sin första seger i VM-sammanhang
Patrik Flodin och han co-driver Maria Andersson gör en imponerande insats i det Norska VM-rallyt. De startade tillsammans med 26 andra GruppN-ekipage i Rally Norway. Rallyt ingick inte i VM för GruppN-bilar.

Redan från första sträckan tog Patrik och Maria kommandot och ledningen, en ledning som de sedan behöll under hela rallyt.

Under fredagen vann de alla åtta sträckor och ledde efter dagens slut med 1,14 minut före tvåan Eyvind Brynildsen.
På lördagens första sträcka kom de ifatt en av juniorbilarna och tappade över 50 sekunder i samband med det. Helt plötsligt hade ledningen krympt till bara 18,8 sekunder. Det var i alla fall vad de trodde...

Patrik laddade på för att få en lucka, men Brynildsen höll nästan samma tempo. Det gjorde att de bara ökade sin ledning med några sekunder per sträcka. Vilket Patrik inte alls kände sig nöjd med. På näst sista sträckan tog han därför i av kung och fosterland. Det var dimmigt och nästan obefintlig med sikt. Men trots det attackerade Patrik för fullt och vann sträckan med 31,3 sekunder. När lördagen var slut hade de därmed en lucka på 56,1 sekunder till Evynd Brynildsen.
-"Det kändes jätteskönt" sa Patrik nöjt "Brynildsen höjde tempot idag och har kört på rejält fort. Det är riktigt skönt att ha en lucka inför sista dagen".
Efter målgång konstaterade tävlingsledningen att Flodin och Brynildsen borde starta före juniorerna.

I morse när de startade blev de glatt överraskade när det visade sig att de fått idealtid på sträckan igår . Helt plötsligt ledde de med över två minuter. Och det innan dagens sista fyra sträckor ens börjat!
- "Det spelade egentligen inte så stor roll" säger Patrik "vi ledde ju och det var det som var det viktiga"

Idag vinner de två av de fyra sträckorna och utökar ledningen till tvåan Eyvind Brynildsen och vinner rallyt med över två och en halv minut. Därmed kammar de hem sin första vinst i en VM-deltävling. Men Patrik lovar och skrattar, att det inte är den sista!!

Sträckplaceringarna: 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, *, 1, 1, 2, 1, 1, 1, 2, 2, 1
(* = sträckan med idealtid)

5 i topp SS18
1 Patrik Flodin (S) 3:43:03.6
2 Eyvind Brynildsen (N) 3:45:35.0 + 2.31,4
3 Andreas Aigner ( (A) 3:53:41.4
4 Hans-Erik Weng 3:58:09.2
5 Jörgen Solberg (N) 4:01:49.3
Se resultatlistan på wrc.com>>

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi följt rallyt sträcka för sträcka!


07-02-18 2 x Andersson överlägsen i JRC-premiären
PG Andersson och hans co-driver Jonas Andersson vinner premiären i årets JRC i Rally Norway med en marginal på över sju och en halv minut.

Juniorernas Rally Champion inleddes 2007 med Rally Norway som visade sig vara ett extremt svårkört vinterrally. Vägarna var väldigt trixiga och smala med mycket hopp och tvära svängar. Även om segermarginalen blev stor, har det inte varit ett helt felfritt rally för PG och Jonas del.
- "Näe, på femte sträckan trodde jag det skulle sluta illa. Då gjorde vi en 360 graders snurr med högsta växeln i. Jonas hade som tur var full koll och skrek att jag skulle "hålla i". Så jag växlade bara ner och vi höll oss på vägen" skrattar PG.

De vann dessutom sträckan. Tyvärr försvann teamkompisen Urmo Aava på sträckan därpå och därmed gick luften ur PG lite.
- "Det var lite proppen ur eftersom vi hade så täta sekundfajter på sträckorna" säger PG.

Under lördagens rally var det kraftigt snöfall och dimma som störde många. Då är det viktigt att notläsningen och samarbetet i bilen fungerar.
- "Notläsningen funkade klockrent" säger PG "det som var svårt i dimman var avståndsbedömningen".

Inför söndagens sträckor hade de en komfortabel ledning på nästan sex minuter före landsmannen Patrik Sandell. Urmo Aava startade om under gårdagen och var den som höll högsta tempo under söndagens fyra avslutande sträckor.

PG och Jonas höll igen lite på tempot idag, för att inte ta för stora risker . De går i mål som segrare i JRC-klassen med över sju och en halv minuts marginal till landsmannen och tvåan Patrik Sandell.
- Det gick som vi planerade. Vi var i Norge för att ta full pott" säger PG "och det lyckades vi med".

PG och Jonas sträckplaceringar: 1,1,2,1,1,1,1,2,*,2,1,1,1,3, 2, 2, 2, 2 (
(* PG och Jonas fick idealtid på sträckan sedan de och flera andra bilar blivit hindrade av en WRC-bil som stod mitt på vägen).

Resultat Rally Norway
1. PG Andersson (S). 3:49:37.9
2. Patrik Sandell (S), 3:57:11.6 +7:33,7
3. Urmo Aava (EE). 4:04:50.3 +15:12,4
4. Jan Mölder (EE), 4:08:41.0 +19:03,1
5. Aaron Bukart (D), 4:13:22.6 +23:44,7
6. Guldbrand Svenkerud (N), 4:18:03.9 +28:26,0
7. Andrea Cortinovis (I), 4:19:02.9 +29:25,0
8. Shaun Gallagher (Irl), 4:25:57.8 +36:19,9
9. Allesandro Bettega (I), 4:26:16.2 +36:38,3
10. Vilius Rozukas (Lt), 4:43:11.4 +53:33,5

JRC-tabellen efter deltävling 1
1. PG Andersson (S) 10
2. Patrik Sandell (S) 8
3. Urmo Aava (EE) 6
4. Jaan Mölder (EST) 5
5. Nicolai Burkart (F) 4
6. Trond Svenkerud (N) 3
7. Andrea Cortinovis (I) 2
8. Shaun Gallagher (Irl) 1

Mer info finns även på www.pgandersson.se där vi följt rallyt, sträcka för sträcka.


07-02-18 Svensk dubbelseger i Norge
Det var en stor svenskdag i juniorklassen då Rally Norway avgjordes på söndagen. Huvudfavoriten PG Andersson bärgade guldet före den regerande juniorvärldmästaren Patrik Sandell.

Men det var nära att Sandell fick se sin pallplats försvinna en mil in på den sista sträckan. Plötsligt lyste varningslampan som indikerade att batteriet var dött. Alla displayer slocknade och bilen dog.
- ”Då hade jag nog både adrenalinet och pulsen på max. Jag tryckte på alla knappar jag hittade, men inget hände. Men så efter en halvminut small det till och den gick igång. Sen var det bara att försöka få grejerna i mål, vilket vi fick” säger Sandell.
- ”Sammanfattningsvis så är både vi och Renault mycket nöjda med rallyt. Vi har mycket kvar att jobba på med setupen på bilen innan vi är helt konkurrenskraftiga med Super 1600-bilarna. Men med tanke på att vi inte hann testa alls innan den här tävlingen så känns det riktigt bra.”

Andraplatsen innebär att Sandell och hans kartläsare Emil Axelsson tar med sig 8 viktiga poäng hem. Nästa deltävling är i Portugal under månadsskiftet mars-april.
www.patriksandell.com
07-02-18 Daniel Carlsson hyllas av teamchefen efter uthållighetstestet i Rally Norway
Trots stora problem under såväl fredagens som lördagens etapp körde Daniel på söndagen i mål i det första norska VM-rallyt någonsin på en sjundeplats. Med detta bärgar han tre viktiga fabrikspoäng till OMV Kronos Citroën-teamet – vars teamchef nu hyllar Daniels förmåga att hålla sig kall i stormen av motgångar under helgen.

Det började med en knapphändig omladdning efter Uddeholm Swedish Rally förra helgen, vilket gjorde att Daniel inte fick till det under fredagsetappen. Mardrömmen blev än värre på lördagen då Daniel tvingades ut som andra bil på vägar täckta av decimeterdjup lössnö. På söndagen, när förutsättningarna äntligen var mänskliga, då slog Daniel till och kämpade sig upp till sjundeplatsen i rallyt. En lättnad för Säfflebon vars självförtroende vacklat under helgen:
- Det har varit ett enormt uthållighetstest men jag har bevisat att trägen vinner. Det var hur svårt som helst att ens vara kvar på vägen under lördagen, men jag lyckades hålla kylan kvar samtidigt som de flesta andra gjorde misstag. Sträcksegrar ser fina ut – men de ger inga VM-poäng till teamet, så är det bara, säger en lättad Daniel.

Upplösningen av rallyt blev minst sagt dramatisk, något som många också förutspått med tanke på att den långa och svåra Elverum-sträckan (44.27 km) avslutade rallyt. Inför sträckan låg Daniel på nionde plats, 7.4 sekunder efter spanjoren Xavier Pons, som han redan kört in mycket tid på under dagen. Väl inne på sträckan började Daniel pressa spanjoren:
- Vi körde hårt och efter tre mellantider hade vi kört in ca 5 sekunder på Pons och stressade honom säkert rejält. Då körde han av vägen! Lite tråkigt att kampen skulle avgöras så, men sådan är rallysporten. Ännu tråkigare är att Manfred [Daniels teamkompis] körde av på samma sträcka och tappade mycket tid. Det hade verkligen varit fint för teamet med honom på sjätteplatsen.

Trots Manfred Stohls motgångar på sista sträckan är teamet nöjda med helgen i Norge. Marc van Dalen berättar själv direkt efter målgången i Norge om hur han ser på Daniels insats:
- Jag är oerhört glad och stolt över Daniel. Förhållandena var väldigt svåra för honom – men trots detta presterade han bra och stannade på vägen utan misstag, samtidigt som de andra gjorde bort sig. Daniel vet att det viktigaste är att komma till mål utan problem och det gjorde han, det är det som räknas. Även inför sista sträckan hade Daniel enorm press på sig för att passera Pons. Han satte stenhård press direkt och Pons gjorde ett misstag. Förmågan att pressa Pons under söndagen har verkligen imponerat på mig. Jag är oerhört nöjd med Daniels insats både i Sverige och Norge!

Efter de senaste veckornas strapatser väntar nu några dagars vila för Daniel, innan han återigen tar upp arbetet för framtiden. Fokus ställs närmast in på Rally of Portugal den 30 mars till 1 april. Det blir Daniels första tävling på grus i nya teamet, vilket naturligtvis gör det hela extra spännande.


07-02-18 Första VM-segern för Flodin i GrN
Patrik och Maria vinner sista sträckan och kan därmed konstatera att de kammar hem sin första vinst i en VM-deltävling. De vinner med över 2 och en halv minut och blir dessutom elva totalt.

På en fjärdeplats hittar vi Hans-Erik Weng.

5 i topp SS18
1 Patrik Flodin (S) 3:43:03.6  
2 Eyvind Brynildsen (N) 3:45:35.0 + 2.31,4
3 Andreas Aigner ( (A) 3:53:41.4  
4 Hans-Erik Weng 3:58:09.2
5 Jörgen Solberg (N) 4:01:49.3  
Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-18 PG Andersson vinner JRC överlägset - Sandell nöjd tvåa
PG Andersson och hans co-driver Jonas vinner premiären i JRC med en överlägsen marginal på över 7 och en halv minut.
- "Precis som vi planderade" säger han om vinsten.

Även Sandell är nöjd och meddelar:
- "En lugn och stabil körning under hela rallyt utan en enda skråma på bilen ledde till en andraplats för oss"

Sista sträckan vinner Aava som är 12 sekunder före PG och Jonas och 47 sekunder före Sandell som blir trea.

5 i topp JRC SS18
1. PG Andersson (S). 3:49:37.9
2. Patrik Sandell (S), 3:57:11.6 +7:33,7
3. Urmo Aava (EE). 4:04:50.3 +15:12,4
4. Jan Mölder (EE), 4:08:41.0 +19:03,1
5. Aaron Bukart (D), 4:13:22.6 +23:44,7


Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-18 Hirvonen vinner Rally Norway! - Tre Fordar på pallen
Hirvonen vinner rallyt och därmed har vi Ford på första, andra och via Henning på en tredjeplats.

Sträckan vinns av Marcus Grönholm som är 5 sekunder före Henning Solberg och 5,5 före Henning.

Henning och Petter hade en kanonfight på sträckan. Henning får stopp i starten och tappar nästan 20 sekunder vid första spliten. Men han tar i och lyckas gå om och slår Petter med 0,5 sekunder när han väl är i mål.

Pons och Stohl stannade på sträckan, men Stohl kom igång igen mellan Hirvonen och Grönholm.

* Loeb säger det har varit ett svårt rally, snö är inte riktigt hans underlag, men du siktar de frammåt.
* Det var inte kul att Stohl var av vägen, säger Daniel om att teamkompisen och Pons tappar och han själv åker upp två pinnhål.
* Galli är inte speciellt nöjd, det har varit ett svårt rally för mig, säger han.
* Nöjd är däremot Jari-Matti Latvala som hade en motig början men slutar på en femteplats.
* Henning fick stopp i starten, men lyckades ändå köra tillräckligt fort för att slå Petter. Han körde så bilen var mer av vägen än på.
* Petter är trots allt nöjd med helgen och glädjs med brodern.
* Det är bra för VM, men det hade varit trevligare att vinna, säger Marcus Grönholm
* Andra vinsten i hans karriär, men det här kändes störst, säger en mycket nöjd Hirvonen.

5 i topp SS18
1. Mikko Hirvonen (Fin), 3:28:17.0
2. Marcus Grönholm (Fin), 3:28:26.5 + 9.5
3. Henning Solberg (N), 3:32:01.6 + 03:44.6
4. Petter Solberg (N), 3:32:18.1 + 04:01.1
5. Jari Matti Latvala (Fin), 3:33:47.7 + 05:30.7
-
7. Daniel Carlsson (S), 3:37:40.7 + 09:23.7

07-02-18 SS17 GrN; Svenskarna tvåa och trea
Patrik Flodin tappade 0,5 sekunder till Brynildsen som var snabbast på sträckan. Trea hittar vi Hans Erik-Weng, 3,1 sekund efter.

5 i topp SS17
1 Patrik Flodin (S) 3:17:00.1  
2 Eyvind Brynildsen (N) 3:19:14.7 +2:14,6
3 Andreas Aigner ( (A) 3:26:41.0  
4 Hans-Erik Weng 3:30:49.1
5 Jörgen Solberg (N) 3:34:13.1  
Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-18 SS17 JRC; Sverige tvåa och fyra på superspecialen
Vinner superspecialen gör Urmo Aava som har tagit hem alla tre sträckorna idag. Aava är 2,1 sekunder före PG Andersson och 2,6 sekunder före Pinomäki. Fyra hittar vi Patrik Sandell, 2,8 efter.

Sandell är väldigt missnöjd med väghållningen på bilen och vi får se vad de kan göra åt det på servicen.

5 i topp SS17 JRC
1. PG Andersson (S). 3:23:06.6
2. Patrik Sandell (S), 3:30:05.3 +6:58,7
3. Urmo Aava (EE). 3:38:31.0 +15:24,4
4. Jan Mölder (EE), 3:41:14.6 +18:08,0
5. Aaron Bukart (D), 3:45:28.0 +22:21,4


Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-18 SS17; Loeb, Petter och Pons vinner superspecialen
Loeb, Petter och Pons får snabbaste tid på superspecialen. Tätt följt av Grönholm +0,3 och Daniel +0,4.

Nu återstår en sträcka, den 44,27 km långa Elverum som inledde gårdagen.

5 i topp SS17
1. Mikko Hirvonen (Fin), 3:03:57.8
2. Marcus Grönholm (Fin), 03:04:16.2 + 18.4
3. Henning Solberg (N), 03:07:46.3 + 03:48.5
4. Petter Solberg (N), 03:08:02.3 + 04:04.5
5. Jari Matti Latvala (Fin), 03:09:19.5 + 05:21.7
-
9. Daniel Carlsson (S), 3:12:46.6 + 08:48.8
07-02-18 SS16; Flodin sträcktvåa
För ovanlighetens skull, kanske vi ska säga, får vi rapportera att Flodin och Andersson kommer tvåa på en sträcka. De är 3,4 sekunder efter Brynildsen men 10,2 sekunder före trean Aigner.
5 i topp SS16
1 Patrik Flodin (S) 3:15:42.5  
2 Eyvind Brynildsen (N) 3:17:57.6 + 2:15,1
3 Andreas Aigner ( (A) 3:25:19.7  
4 Hans-Erik Weng 3:29:28.9  
5 Jörgen Solberg (N) 3:32:49.9  
Mer info på www.patrikflodin.com

07-02-18 SS16 JRC; Nästan 7 minuters ledning
PG och Jonas fortsätter trots att de leder stort, att köra på i ett högt tempo. Även om de nu inte attackerar fullt. Sandell däremot har slagit av och bevakar.

Sista sträckan vinner Aava 6,6 sekunder före PG och Jonas och 41,4 före Sandell.

JRC 5 i topp SS16
1. PG Andersson (S). 3:21:43.6
2. Patrik Sandell (S), 3:28:41.6 +6:58,0
3. Urmo Aava (EE), 3:37:10.1 15:26,5
4. Jan Mölder (EE). 3:39:48.3 +18:04,7
5. Aaron Bukart (D), 3:44:02.7+22:19,1
07-02-18 SS16; Henning snabbast
Henning ökade sin ledning med 6,9 sekunder efter den här sträckan. Två på sträckan blev Hirvonen, 4,1 sekunder efter och trea Petter 6,9 efter. Grönholm får fjärde bästa tid, 7 sekunder efter och Loeb får trettonde tid och tappade 24,3 sekunder.

5 i topp SS16
1. Mikko Hirvonen (Fin), 3:02:45.7
2. Marcus Grönholm (Fin), 3:03:08.6 + 22.9
3. Henning Solberg (N), 3:06:33.5 + 03:47.8
4. Petter Solberg (N), 3:06:50.5 + 04:04.8
5. Jari Matti Latvala (Fin), 3:08:06.9 + 05:21.2
-
9. Daniel Carlsson (S), 3:11:34.4 + 08:48.7

07-02-18 SS15 GrN; Flodin leder med över två minuter
Patrik Flodin startar idag före JRC-bilarna, sedan han kört ifatt en igår. Han fick kompensation för den tiden efter gårdagens sträckor och leder därmed med över 2 minuter!!!

Sträckan vinner han och Maria Andersson också, 8,7 sekunder fröre Brynildsen och över 40 skunder före trean Aigner. Weng är kvar på fjärdeplatsen

5 i topp SS14
1 Patrik Flodin (S) 2:58:50.8  
2 Eyvind Brynildsen (N) 3:01:09.2 + 2:18,4
3 Andreas Aigner ( (A) 3:07:37.8  
4 Hans-Erik Weng 3:11:36.3  
5 Jörgen Solberg (N) 3:15:04.0  

Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-18 SS15 PG ler
Vägarna är så fina och PG säger han kör med ett leende på läpparna. Sandell å sin sida kör för att behålla andraplatsen och göra Renault glada.

Vinner sträckan gör Aava, 6,1 sekunder före PG och Jonas och 34,4 före Sandell.

5 i topp SS14 JRC
1. PG Andersson (S). 3:04:34.7
2. Patrik Sandell (S), 3:04:34.7 +6:23,2
3. Urmo Aava (EE), 3:20:07.8 +15:33,1
4. Jan Mölder (EE), 3:21:40.9 +17:06,2
5. Aaron Bukart (D), 3:25:42.9 +21:08,2

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-18 SS15; Loeb snabbast
Den första sträckan idag, var betydligt finare än i går. Det har regnat i gårkväll och snön ligger packad och fin.

Loeb vinner sträckan och är 3,3 sekunder före Henning Solberg och 9,6 sekunder före Hirvonen.

Förarinfo/kommentarer:
* Vägen var väldigt fin, finare än igår säger Loeb. Loeb som för första gången i sin karriär går ut som första bil, under en söndag (dvs han ligger på en femtonde plats i WRC).
* Det var skönt att köra här nu, det fanns grepp och vägen var fin säger Dalsjö.
* Vi tog i lite för mycket och åkte av vägen. Säger Hänninen som tappade nästan sex minuter.
* Fantastiskt, en riktigt fin sträcka, säger Daniel om dagens vända av den som igår var bland det svåraste han kört.
* Bra känsla, säger Pons som jagas av Daniel och har nio sekunder ner till DC.
* Jari-Matti Latvala kör på i sitt tempo. Han har en minut både upp och ner till de närmaste i tabellen och försöker bara genomföra rallyt utan problem.
* Henning är jättenöjd, han fightas för att sno tredjeplatsen av Petter. Och lyckas ta i och gå om Petter på den här sträckan.
* Petter tappar 20 sekunder gentemot Henning och har nu 10,1 upp till tredjeplatsen.
Det är som det är, säger Petter.
* Jag har inga splittider, jag bara kör säger Marcus Grönholm. Samma bil, samma färg, säger han också om kampen med Hirvonen.
* Det var inte lätt, säger Hirvonen. Nu försöker vi bara genomföra rallyt för teamets skull säger Hirvonen.

5 i topp SS15
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:47:13.0
2. Marcus Grönholm (Fin), 02:47:33.0 + 20.0
3. Henning Solberg (N), 2:51:04.9 + 03:51.9
4. Petter Solberg (N), 2:51:04.9 + 04:02.0
5. Jari Matti Latvala (Fin), 2:52:30.3 + 05:17.3
-
9. Daniel Carlsson (S), 2:55:43.6 + 05:17.3

07-02-17 Sandell avslutar med sträckseger igen
Liksom under fredagen avslutade Patrik Sandell och Emil Axelsson andra dagen av Rally Norway med en sträckseger. Inför den sista dagen ligger de på en betryggande andraplats efter PG Andersson, med en evighet ner till trean Urmo Aava.

Ett resultat som Renault Sport är otroligt nöjda med. Både Patriks körning och den helt nya Renault Clio R3 får överbetyg efter två dagars tävlande. Ingen hade räknat med att man skulle nå en topplacering i första tävlingen, utan ens en enda testmil på snö. Kan de hålla andraplatsen under morgondagen är det en stor seger både för Sandell och för Renaults nya bil.
- ”Så länge det är krokigt och bökigt hänger vi med PG och Aava, och kör ifrån dem också, men så fort det går lite snabbare hänger vi inte riktigt med. Där har vi en del jobb kvar med bilen” säger Patrik Sandell.

Men han låter ändå inte allt för orolig inför framtiden. Renault har redan över ett hundratal punkter som de utvecklat för bilen men inte hunnit testa än, så till sommaren räknar han med att ha en bil som helt klart kommer att vara konkurrenskraftig gentemot de mer utprovade Super 1600-bilarna de tävlar mot.
- ”Målet för imorgon är att hålla positionen och komma hem med 8 poäng. Största orosmomentet just nu är att Emil tappat rösten. Han har fått mängder av mediciner och specialdrycker av tävlingsledningen. Men det är bara att hålla tummarna att rösten håller de sista fyra sträckorna” säger Sandell.
07-02-14 SS14 GrN; Flodin glänser
Flodin, liksom PG, kör på i ett högt och jämnt tempo där man tar sikte på bilar i andra klasser för att hålla upp tempo och koncentration. Han tappade nästan en minut idag, när han kom ifatt en JRC-bil, men har åkt till sig den ledarmarginalen under dagen.

Superspecialen vann han, med 1,8 sekunders marginal till tvåan Brynildsen. Andreas Aigner blev trea, 2,6 sekunder bakom.

På fjärdeplats ligger ett annat svensk och har så gjort under hela dagen.

5 i topp SS14
1 Patrik Flodin (S) 2:45:37.0  
2 Eyvind Brynildsen (N) 2:46:33.1 + 56,1
3 Andreas Aigner ( (A) 2:52:27.2  
4 Hans-Erik Weng 2:55:42.0
5 Jörgen Solberg (N) 2:57:52.6  

Mer info på www.patrikflodin.com

07-02-14 SS14 JRC; Sandell vinner superspecialen - PG överlägsen
Sandell och Axelsson trivs med publik och kammar liksom igår hem superspecialen. Tvåa på sträckan blir Urmo Aava och trea PG Andersson.

Inför morgondagen leder PG med nästan sex minuter och har verkligen storkört i Norge. Sandell meddelar att han kör för att bevaka sin andraplats.

Topp 5 JRC SS13
1. PG Andersson (S). 2:49:43.4
2. Patrik Sandell (S), 2:55:38.3 +5:54,9
3.Urmo Aava (EE), 3:05:22.6 +15:39,2
4. Jan Mölder (EE), 3:06:01.9 +16:18,5
5. Aaron Bukart (D), 3:09:31.7 +19:48,3

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-14 SS14; Grönholm plockade 1,4 sekunder på Hirvonen
Marcus Grönholm plockade in 1,4 sekunder på Hirvonen som blev tvåa på sista sträckan idag, superspecialen i Hamar. Trea på sträckan blev Petter, 1,5 efter Grönholm. Petter var 0,1 sekund före storebror Henning.

5 i topp SS14
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:33:45.2
2. Marcus Grönholm (Fin), 2:34:04.5 + 19.3
3. Petter Solberg (N), 2:37:33.5 + 03:48.3
4. Henning Solberg (N), 2:37:33.5 + 03:48.3
5. Jari Matti Latvala (Fin), 2:39:02.1 + 05:16.9
-
9. Daniel Carlsson (S), 2:42:08.5 + 08:23.3
07-02-17 SS13; Loeb av vägen igen
Loeb var av vägen och hade sen problem att komma igång. Han tappar över nio minuter på sträckan.

Hirvonen vinner sträckan, 0,3 sekunder före Grönholm och 11,7 sekunder före Henning Solberg.

En superspecial på 1,60 km återstår nu av den andra dagens rally.

Förarinfo/förarkommentarer:
* Mycket mycket svårt, säger Daniel. När Hänninen gick av vägen på sträckan blev de andra bil att spåra. Daniel tappar sin åttondeplats till Xavier Pons.
* Jag kör det bästa och fortaste jag kan för att nå pallen, men jag var av vägen två gånger här, skrattar Henning Solberg.
* Petter har fortfarande problem med bilen, men nu är det service tack och lov. Mellan bröderna skiljer det nu 9,3 sekunder.
* Marcus hade en liten miss i ett vägbyte, men
* Kom fel och hamnade i en snön, säger Loeb. När han kom upp försökte han igen, inget fanns att förlora och han åkte av vägen igen.

5 i topp SS13
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:32:29.7
2. Marcus Grönholm (Fin), 2:32:50.7 + 21.0
3. Petter Solberg (N), 2:36:18.1 + 03:48.4
4. Henning Solberg (N), 2:40:49.1 + 03:57.7
5. Jari Matti Latvala (Fin), 2:37:41.0 + 03:57.7
-
9. Daniel Carlsson (S), 2:40:49.1 + 05:11.3
07-02-17 SS12 GrN; Flodin tvåa för ovanlighetens skull
Patrik Flodin blir slagen av Brynildsen med 2,8 sekunder. Trea på sträckan blir Jörgen Solberg. Hans-Erik Weng ligger fortfarande på en fjärdeplats.

5 i topp SS12
1 Patrik Flodin (S) 2:26:52.1  
2 Eyvind Brynildsen (N) 2:27:15.1 + 23.0
3 Andreas Aigner ( (A) 2:32:28.2  
4 Hans-Erik Weng 2:35:28.3  
5 Jörgen Solberg (N) 2:37:18.4  
Mer info på www.patrikflodin.com

07-02-17 SS12; PG och Jonas leder med över fyra minuter
I och med sträcksegern och att avståndet till tvåan Sandell var 4,4 sekunder, leder PG Andersson med över fyra minuter. Sandell fick dessutom ett tidstilläg på 10 sekunder för sen ankomst till Tc´n. Trea på sträckan blev Urmo Aava, 8,7 sekunder efter.

JRC Topp 5 SS12
1. PG Andersson (S). 2:30:19.3
2. Patrik Sandell (S), 02:34:27.6 +4:08,3
3. Jan Mölder (EE), 02:12:36.9 +14:16,3
4. Guldbrand Svenkerud (N), 02:44:40,9 +14:21,6
5. Andrea Cortinovis (I), 2:45:10.5 +14:51,2

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-17 SS12; Grönholm knappar in - Loeb elva
Marcus Grönholm har sagt att han vill vinna. Han vinner sträckan och knappar därmed in 1,1 sekund på Mikko Hirvonen. Trea blir Petter Solberg 4,3 efter.

Loebs tappade tid och ligger elva och tappade över åtta minuter.

5 i topp SS12
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:11:24.7
2. Marcus Grönholm (Fin), 2:16:21.0 + 21.3
3. Petter Solberg (N), 2:19:33.1 + 03:33.4
4. Henning Solberg (N), 2:19:46.0 + 03:46.3
5. Jari Matti Latvala (Fin), 02:20:38.6 +04:38.9
-
8. Daniel Carlsson (S), 2:22:48.2 + 06:48.5
07-02-17 SS11 GrN; Flodin ökar igen
Flodin ökar igen efter att på första sträckan idag tappat nästan en minut i ledning när han kom ifatt en JRC-bil. De vinner sin andra sträcka för idag och 6,4 sekunder före Brynildsen och 14,6 sekunder före Wengen som är trea.

5 i topp SS11
1 Patrik Flodin (S) 2:21:59.1  
2 Eyvind Brynildsen (N) 2:22:24.9 + 25.8
3 Andreas Aigner ( (A) 2:27:20.6  
4 Hans-Erik Weng 02:30:17.7  
5 Jörgen Solberg (N) 2:32:11.0  
Mer info på www.patrikflodin.com

07-02-17 SS11 JRC; PG snabbast
PG Andersson vinner sträckan och är 10,0 sekunder före Aava och är 44,8 sekunder före Sandell. Därmed har PG och Jonas nu en ledning på nästa fyra minuter gentemot tvåan och lansmännen Sandell/Axelsson.

Top fem i JRC SS12
1. PG Andersson (S). 2:25,:17,5
2. Patrik Sandell (S), 2:29:11.4 +3:53,9
3. Jan Mölder (EE), 02:39:15.1 +13:57,3
4. Guldbrand Svenkerud (N), 02:39:21.2 +14:03,7
5. Andrea Cortinovis (I), 02:39:37.6 +14:20,1

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC

07-02-17 SS11; Hirvonen tar sträckan och ökar
Hirvonen är på sträckan 2,7 sekunder före Hirvonen och ökar därmed sin ledning en aning. Trea på sträckan är Loeb, 14,6 efter.

Mads Östberg startade inte på sträckan.
* Mycket svårtkört och halt tycker Mikkelsen.
* Daniels co-driver Denis Giraudet håller med Daniel. Under de 30 år han hållt på med rally, har han aldrig sett maken till svårkörd sträcka.
* Kul men svårkörd sträcka tycker Latvala
* Jag tog i allt vad jag kunde här, säger Henning Solberg som inte hade några som helst problem. Han ser snövallar överallt och slår i varenda en, skrattar han. Tiden räcker till att gå om Galli och därmed är Henning nu femma.
* Petter tappade drivning och hade det mycket svårkört på sträckan. Han tappar mycket tid men ligger kvar på sin fjärdeplats. 10,7 sekunder skiljer nu mellan Henning och Petter.
* Loeb tappade tid även han, han tror han fick in snö som gjorde motorn varm.
* - "Jag vill vinna", säger Grönholm och väntar på Hirvonens tid på sträckan.
* Hirvonen tycker sträckan är fantastisk, men det är svårkört för man ser inget när det snöar så.

5 i topp SS11
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:11:24.7
2. Marcus Grönholm (Fin), 2:11:47.1 + 22.4
3. Sebastien Loeb (F), 2:12:06.3 + 41.6
4. Petter Solberg (N), 2:14:54.9 + 03:30.2
5. Henning Solberg (N), 2:15:05.6 + 03:40.9
-
9. Daniel Carlsson (S), 2:17:49.1 + 06:24.4
07-02-17 SS10; Flodin åter snabbast
Inga bilar så långt ögat kunde nå och därmed hittar vi åter Flodin i topp i GrN. Men han var den här gången endast 0,6 sekunder före Brynildsen. Trea hittar vi Svensken Hans-Erik Weng 15,4 sekunder efter.

5 i topp SS10
1 Patrik Flodin (S) 2:06:51.4  
2 Eyvind Brynildsen (N) 2:07:10.8 +19,4
3 Andreas Aigner ( (A) 2:11:29.4 +4:38 ,1
4 Hans-Erik Weng 2:14:04.1  
5 Jörgen Solberg (N) 2:15:48.5  
Mer info på www.patrikflodin.com

07-02-17 SS10 JRC; Urmo Aava snabbast bland juniorerna
Urmo Ava är snabbast bland juniorerna på sträckan. Han var 8,5 sekunder före PG Andersson och trean Sandell var 9,7 sekunder efter.

JRC 5 i topp SS10
1. PG Andersson (S). 2:09:36,4
2. Patrik Sandell (S), 2:13:05.5 +3:09,1
3. Guldbrand Svenkerud (N), 2:21:18.6 +11:42,2
4. Jan Mölder (EE), 2:21:58.6 +12:22,2
5. Andrea Cortinovis (I), 2:22:17.4 +12:41,0


Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-17 SS10; Loeb vinner dagens andra sträcka
Sebastien Loeb var 3,6 sekunder före Grönholm och 4,5 före Hirvonen.

5 i topp SS10
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:57:22.9
2. Marcus Grönholm (Fin), 1:57:22.9
3. Sebastien Loeb (F), 1:57:49.9 + 27.0
4. Petter Solberg (N), 1:59:28.3 + 02:05.4
5. Gigi Galli (I), 2:00:23.6 + 03:00.7
6. Henning Solberg (N), 2:00:29.4 + 03:06.5
-
9. Daniel Carlsson (S), 2:02:02.7 + 04:39.8
07-02-17 SS9; Flodin ikapp en JRC
Patrik Flodin kom ikapp en JRC bil och tappade därmed över 50 sekunder. De fick trots det tredje bästa tid efter, Brynildsen och Aigner. Ledninge är nu 18,8 sekunder för svenskarna.

5 i topp SS9
1 Patrik Flodin (S) 1:30:34.2  
2 Eyvind Brynildsen (N) 1:31:48.9 +1:14,7
3 Andreas Aigner ( (A) 1:34:46.8 +4:00,6
4 Hans-Erik Weng 1:37:05.9  
5 Jörgen Solberg (N) 1:34:46.8  

07-02-17 SS9 JRC; PG och flera andra förare blev hindrade på sträckan
Wilks blev stående på vägen och hindrade efterföljande WRC-bilar och de första juniorerna. PG blev stående över 15 minuter. Den stoppades sedan tillfälligt och även Sandell kom ifatt bilarna.

PG och Jonas fick idealtid, samma tid som Aava, 2:27,6. Även Sandell fick sin tid förbättrad när han åkte ifatt kolonen.

JCR 5 i topp SS9
1. PG Andersson (S). 2:00:35,5
2. Patrik Sandell (S), 2:13:05.5 +3:09,1
3. Guldbrand Svenkerud (N), 2:11:42.4
4. Jan Mölder (EE), 2:12:36.9
5. Andrea Cortinovis (I), 2:12:48.5

www.pgandersson.se

07-02-17 SS9; Hirvonen snabbast på svårkörd sträcka
SS9 är rallyts längsta sträcka, 44,28 km. Det är en svårkörd sträcka, med hopp och väldigt smal, som inte blir lättare av att det är mycket snö på sträckan. Det snöar nämligen. Sträckan körs även om som SS18, vilket är rallyts sista sträcka.

Snabbast på sträckan var Hirvonen som var 5,1 sekund före Grönholm och 14,2 före Loeb. Petter får fjärde bästa tid och är 55,3 efter.


Förarinfo och kommentarer:
Sordo står kvar på sträckan och Aktikson körde i diket, men tog upp igen (men tappade ca 17 minuter). Gardemeister hamnade även han i ett dike, men kom imål, drygt 21 minuter efter Hirvonen.
Tomas Shie startar inte idag. Han bröt efter sista TC med växellådsproblem.
* Andreas Mikkelsen sa det var väldigt svårkört med all snö, de var första bil ut idag. Två gånger fick de stopp inne på sträckan.
* Ca fem centimeter snö på vägen och svårkört sa Mads Östberg
* Så halt, så mycket snö. Nån annan körde bilen, än jag, sa Juha Hänninen.
* En av de svåraste sträckor i min karriär, var Daniels kommentar vid målet.
* Ett av de svåraste sträckorna jag kört i ett VM. 2 dm snö på vägen sa Jari-Matti Latvala.
* Helt fel däckval, sa Henning som åkte med korta dubb.
* Tro mig, det var en lång sträcka, sa Gigi Galli, som inte förstod något och fick ingen känsla allt.
* Vi kör på och tar inga risker, sa Petter. Det är mycket svårkört och vi tänker bara köra på i vårt tempo.
* Vi trodde först vi valt fel däck, men väl på sträckan kändes det rätt okej. Det var svårt att hålla bilen i spår.

5 i topp SS9
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:49:19.3
2. Marcus Grönholm (Fin), 1:49:39.9 + 20.6
3. Sebastien Loeb (F), 1:49:50.8 + 31.5
4. Petter Solberg (N), 1:51:16.1 + 01:56.8
5. Gigi Galli (I), 1:51:59.9 + 02:40.6
-
6. Henning Solberg (N), 1:52:13.1 + 02:53.8
10. Daniel Carlsson (S), 01:53:35.2 + 04:15.9
07-02-16 Svedlund startar inte om
Oscar Svedlund och co-driver Björn Nilsson återvänder till Sverige ikväll och startar därmed inte om i Rally Norway enligt Superrallyreglerna.

Istället ser man fram emot nästa helgs SM-premiär.
07-02-16 PG i stor ledning i Rally Norway
2 x Andersson, dvs PG och hans co-driver Jonas Andersson har en riktigt komfortabel ledning i Rally Norway. Det är första deltävlingen i Junior Rally Championship för 2007 och PG och Jonas leder rallyt efter första dagen med över två minuter!
Det är ett mycket svårkört rally, där många av förana har tappat mycket tid eller tvingats bryta. För PG och Jonas har det dock mer eller mindre gått helt felfritt. Men på dagens femte sträcka kunde det ha gått illa. I full fart och på femmans eller sexans växel slog framändan av bilen i en snövall och de snurrade 360 grader.
- "J-vlar det här går åt helvette" hann PG tänka innan han växlade ner och insåg att det hela gått vägen. Däremot fick de in snö i motorn, så den gick varm. De förlorade lite tid på det, men vann ändå sträckan.

Endast på två av de åtta sträckorna har de fått stryk idag och då tappade de inte mer tid än att de blev tvåa.

I morgon kör de på som idag, dvs i ett högt och jämnt tempo!

SS8
1. PG Andersson (S). 1:33:09.9
2. Patrik Sandell (S), 1:38:18.3 +2:21,9
3. Guldbrand Svenkerud (N), 1:42:10.5 +9:00,6
4. Aaron Bukart (D), 1:42:32.4 +9:22,5
5. Andrea Cortinovis (I), 1:43:14.1 +10:04,2
6. Jan Mölder (EE), 1:33:09.9 +10:45,7 +10:45,7
7. Kalle Pinomäki (Fin), 1:44:44.1 +11:34,2 +11:34,2
8. Shaun Gallagher (Irl), 1:48:24.1 +15:14,2
9. Urmo Aava (EE), 1:48:26.0 +15:16,1

Resultatlista: http://www.wrc.com/page/StageTimesJuniors/0,,10111~2007198,00.html

Mer info finns även på www.pgandersson.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.

07-02-16 Patrik och Maria visar klass i Norge
Förra helgen imponerade Patrik Flodin i sin WRC-debut i VM under Svenska Rallyt.I dag imponerar han i VM igen, men då i sin egen bil i Rally Norway.
I Rally Norway som körs i helgen är det 27-ekipage anmälda i Patriks klass, Grupp-N. Idag har åtta specialsträckor avverkats och ingen har lyckats plockat tid på Patrik och co-drivern Maria Andersson. De har imponerande nog vunnit alla sträckorna och skaffat sig en ledning inför de två sista dagarna på över minuten.

I fjol VM-kandiderade Rally Norway och då vann Patrik och Maria rallyt och i år är de på plats för att försöka vinna igen.
- "Det hela har gått enligt planen" säger Patrik som trots att han leder stort säger att det är ett svårkört rally.
- "Det är mycket framhjulsspår, vilket gör det svårkört och halkigt. Men vi har inte haft några större misstag idag och kör på i samma tempo imorgon" avslutar han.

5 i topp SS8 - Dag 1
1 Patrik Flodin (S) 1:30:34.2
2 Eyvind Brynildsen (N) 1:31:48.9 +1:14,7
3 Andreas Aigner ( (A) 1:34:46.8 +4:00,6
4 Hans-Erik Weng 1:37:05.9
5 Jörgen Solberg (N) 1:34:46.8
(Totalt ligger Patrik och Maria på en 21:a plats)

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
07-02-16 GrN SS8; Flodin oövervinnerlig idag!
Ingen har lyckats tagit några sekunder överhuvudtaget på Patrik Flodin och hans co-driver Maria Andersson. De kör på i en klass för sig och leder rallyt med över minuten. Allt enligt planen och samma tempo lovar han imorgon med.

De vann sista sträckan med 1 sekund före Brynildsen och 12,2 före Aigner.

I morgon kl 08:09 går första bil ut på den första av morgondagens totalt sex sträckor.

5 i topp SS8
1 Patrik Flodin (S) 1:30:34.2  
2 Eyvind Brynildsen (N) 1:31:48.9 +1:14,7
3 Andreas Aigner ( (A) 1:34:46.8 +4:00,6
4 Hans-Erik Weng 1:37:05.9  
5 Jörgen Solberg (N) 1:34:46.8  

Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-16 SS8 JRC; Sandell vinner sträckan
Patrik Sandell vinner rallyts sista sträcka och är 5,5 sekunder före PG Andersson och 9,5 sekunder före Pinomäki.

Därmed har vi dubbelt svenskt i toppen inför morgondagen.

Topp 5 JRC, SS8
1. PG Andersson (S). 1:33:09.9
2. Patrik Sandell (S), 1:38:18.3 +2:21,9
3. Guldbrand Svenkerud (N), 1:42:10.5 +9:00,6
4. Aaron Bukart (D), 1:42:32.4 +9:22,5
5. Andrea Cortinovis (I), 1:43:14.1 +10:04,2

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-16 SS8; Hivonen i ledning efter dag 1
Loeb kom igång på slutet och plockar därmed sträcksegrar. Han har nu bara 1,8 sekunder upp till Grönholm i totalen.

Tvåa på sträckan blev Mikko Hirvonen som gör ett kanonrally. Trea är Grönholm som är honom hack i häl, 0,4 sekunder efter Hirvonen hirvonen och 2,9 efter Grönholm.

5 i topp SS8
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:24:39.0
2. Marcus Grönholm (Fin), 1:24:54.5 + 15.5
3. Sebastien Loeb (F), 1:24:56.3 + 17.3
4. Petter Solberg (N), 1:25:40.5 + 01:01.5
5. Toni Gardemeister (Fin), :25:59.2 + 01:20.2
-
7. Henning Solberg (N), 1:26:06.2 + 01:27.2
11. Daniel Carlsson (S), 1:27:11.5 + + 02:32.5
07-02-16 SS7; Flodin vinner och vinner
Patrik Flodin kammar hem sträckseger på sträckseger och visar sin klass i Norge. Han och Maria Andersson har vunnit alla sju sträckor hittills och leder med över en minut. På SS7 var de 7,5 sekudner före Brynildsen och 30,7 före Aigner.

Hans-Erik Weng är nu på en fjärdeplats.

5 i topp SS7
1 Patrik Flodin (S) 1:24:15.7  
2 Eyvind Brynildsen (N) 1:25:29.4 +1:13,7
3 Andreas Aigner ( (A) 1:28:16.1 +4:00,6
4 Hans-Erik Weng 1:30:29.4  
5 Jörgen Solberg (N) 1:30:44.4  

Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-16 SS7 JRC; Stabil körning av PG
PG och Jonas kör på i sitt höga tempo och vinner sträckan med 14,3 sekunder före Sandell som även han kör på i ett jämnt tempo. Trea blir Pinomäki, 24,9 efter.

Fem i topp JVM SS7
1. PG Andersson (S), 1:26:39.2
2. Patrik Sandell (S), 1:29:06.6 + 02:27.4
3. Allesandro Bettega (I), 1:33:39.2 +7:00,0
4. Guldbrand Svenkerud (N), 1:35:19.4 + 8:40,2
5. Aaron Bukart (D), 1:35:43.5 +9:04,3

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-16 SS7; Åter Loeb som vinner
Åter är det Loeb som vinner sträckan. Den här gången slår Latvala till med andra bästa tid, 0,8 sekunder bakom fransmannen. Hirvonen trea, 3,5 sekunder efter.

5 i topp SS7

1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:18:47.6
2. Marcus Grönholm (Fin), 1:19:02.7 + 15.1
3. Sebastien Loeb (F), 1:19:07.4 + 19.8
4. Petter Solberg (N), 1:19:45.0 + 57.4
5. Toni Gardemeister (Fin), 1:20:00.2 + + 01:12.6
-
7. Henning Solberg (N), 1:20:08.2 + 01:20.6
11. Daniel Carlsson (S), 1:21:05.1 + 02:17.5
07-02-16 SS6; Loeb, Andersson och Flodin
Loeb Andersson och Flodin vinner sina respektive sträckor. Loeb är 3,5 sekunder före Hirvonen och 3,7 sekunder före Petter Solberg.

5 i topp SS6

1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:06:01.8
2. Marcus Grönholm (Fin), 1:06:15.1 + 13.3
3. Sebastien Loeb (F), 1:06:25.1 + 23.3
4. Petter Solberg (N), 1:06:59.0 + 57.2
5. Gigi Galli (I), 1:07:04.8 + 01:03.0
-
7. Henning Solberg (N), 1:07:18.9 + 01:17.1
10. Daniel Carlsson (S), 1:08:01.4 + 12.2 + 01:59.6

I JVM är det åter PG som är snabbast. Sandell slår i en sten och tappar tid. Samma sten slår även Aava i, men blir kvar. Därmed leder nu PG och Jonas med över två minuter och vi har dubbelt svenkt i toppen!

Topp 5 JRC
1. PG Andersson (S), 1:12:44.2
2. Patrik Sandell (S), 1:14:57.3 +2:13,1
3. Allesandro Bettega (I), 1:18:36.4 +5:52,2
4. Guldbrand Svenkerud (N), 1:18:36.4 +7:39,6
5. Jan Mölder (EE), 1:20:41.7 +7:57,5
Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC

I Grupp N är det Flodin som dominerar och leder nu med över en minut över Eivind Brynildsen. Weng är åter femma i rallyt.

5 i topp SS6
1 Patrik Flodin (S) 1:10:46.6  
2 Eyvind Brynildsen (N) 1:11:52.8  
3 Andreas Aigner ( (A) 1:14:16.3  
4 Jörgen Solberg (N) 1:16:08.5  
5 Hans-Erik Weng 1:16:19.5  

Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-16 SS5; Anderson i topp igen
Med knapp marginal kammar PG hem även sträcksegern på SS5. Det med en marginal på 0,4 sekunder till Aava och 2,0 sekunder till Sandell.

Fem i topp JRC SS5
1. PG Andersson (S), 1:01:37.4
2. Urmo Aava (EE), 1:01:59.0 +21,6
3. Patrik Sandell (S), 1:03:22.6 +1:45,2
4. Andrea Cortinovis (I), 1:05:33.7 +3:56,3
5. Aaron Bukart (D), 1:06:41.2 +5:03,8

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC

07-02-16 SS5; Loeb och Grönholm vinner sträckan
Loeb och Grönholm kommer imål på den femte sträckan på samma tid och är endast 0,2 sekunder före Hirvonen! Henning tappar 22,3 sekunder på sträckan och därmed går brodern Petter om honom och är ny femma. Galli blir fyra på sträckan, 4 sekunder efter.

5 i topp SS5
1. Mikko Hirvonen (Fin), 56:14.1
2. Marcus Grönholm (Fin), 56:24.9 + 10.8
3. Sebastien Loeb (F), 56:40.6 + 15.7
4. Gigi Galli (I), 56:59.2 +45.1
5. Petter Solberg (N), 57:07.3 +53.2
-
7. Henning Solberg (N), 57:18.2 + 37.6
10. Daniel Carlsson (S), 57:56.8 +1:42.7
07-02-16 Oscar Svedlund tvingas bryta på fjärde sträckan
Trots att Oscar och Björn på pappret låg på en tredjeplats, var Oscar inte alls nöjd med inledningen av det Norska VM-rallyt; Rally Norway. Motorn laddade nämligen inte alls som den skulle och fick därmed inte den effekt som behövdes. Trots det hängde de med riktigt bra och kom trea på alla de tre inledande sträckorna och låg även trea totalt.

På rallyts fjärde sträcka skar vänster framhjul igenom och de hamnade i diket. Det vänstra framhjulet kröktes och därmed var rallyt färdigkört för Oscar och Björns del.

Eftersom motorn inte fungerat som den ska, vet Oscar och hans co-driver Björn Nilsson ännu inte om det blir någon omstart imorgon enligt superrallyreglerna.

Mer info hittar du på www.oscarracing.se där vi rapporterat sträcka för sträcka och även meddelar om det blir omstart imorgon.

07-02-16 GrN SS4; Flodin kör på och vinner
Patrik Flodin kör på i ett högt tempo och har vunnit alla dagens sträckor. Åter var det Brynildsen som var tvåa och trea blev Jörgen Solberg.

Svedlund är kvar på sträckan och Weng tappade över två minuter.

5 i topp SS4
1 Patrik Flodin (S) 51:35.2  
2 Eyvind Brynildsen (N) 52:15.0  
3 Andreas Aigner ( (A) 54:17,7  
4 Jörgen Solberg (N) 55:42.9  
5 Thomas Kvam (N) 55:56,3  

Mer info på www.patrikflodin.com
07-02-16 SS4 JRC; Andersönerna utökar
PG och Jonas Andersson utökar sin ledning genom at
t vinna även sträcka 4. De är 5,4 före Aava och 32,1 före Sandell.

PG sägar att allt funkar bra, medans Sandell ställer om och prövar sig fram i nya bilen.
Efter dämparjustering vid service går bilen nu mycket bättre, meddelar Patrik Sandell.

Fem i topp JRC SS4
1. PG Andersson (S). 52:46,0
2. Urmo Aava (EE), 53:07,2 +21,2
3. Patrik Sandell (S), 54:29.2 +1:43,2
4. Andrea Cortinovis (I), 56:10,9 +3:24,9
5. Aaron Bukart (D), 57:09,2 +4:23,2

Mer info på www.pgandersson.se där vi följer alla i JRC
07-02-16 SS4; Loeb tar sin första sträcka
Sebastien Loeb vinner sin första sträcka i Norge. Han är 0,6 före Galli och 1,3 före Hirvonen. Petter får fjärde bästa tid, 1,6 sekunder efter. Galli går därmed upp till fjärdeplats.

5 i topp SS4
1. Mikko Hirvonen (Fin), 48:10.1
2. Marcus Grönholm (Fin), 48:21.1 + 11.0
3. Sebastien Loeb (F), 48:36.8 + 26.7
4. Gigi Galli (I), 48:51,4 +41,3
5. Henning Solberg (N), 48:52.1 + 42.0
-
7. Petter Solberg (N),48:57.7 + 47.6
10. Daniel Carlsson (S), 49:41.1 + 01:31.0
07-02-16 SS3 GrN; Flodin tar sin tredje raka
Patrik Flodin tar sin tredje raka sträckseger och är på SS3 4,9 sekunder före Brynildsen och leder därmed med 17 sekunder. Trea blev åter Svedlund som fick en tid 16,5 sekunder efter Flodin.

5 i topp SS3
1 Patrik Flodin (S) 43:41.7  
2 Eyvind Brynildsen (N) 43:58.7 +17,0
3 Oscar Svedlund (S) 44:40.2
4 Per-Erik Brynildsen (N) 45:43.1  
5 Hans-Erik Weng (S) 46:17,1

07-02-16 SS3 JRC; Aava sträcksegrare
Urmo Aava tar sträckan, 1,2 sekunder före PG Andersson och 17,7 sekunder före Patrik Sandell.

5 i topp SS3
1. Mikko Hirvonen (Fin), 40:37.0
2. Marcus Grönholm (Fin), 40:37.0 + 9.2
3. Sebastien Loeb (F), 41:05.0 + 28.0
4. Henning Solberg (N), 41:11.9 + 6.9 + 34.9
5. Gigi Galli (I), 41:18.7 + 6.8 + 41.7
-
7. Petter Solberg (N), 41:24.3 + 4.5 + 47.3
10. Daniel Carlsson (S), 41:57.7 + 01:20.7

07-02-16 SS3; Hirvonen tar sin andra sträckseger
Mikko Hirvonen tar sin andra sträckseger och ökade ledningen med 0,7 sekunder gentemot landsmannen Grönholm som blev tvåa. Trea blir Gigi Galli, +10,1 sekunder, Henning Solberg får fjärde bästa tid, 15,6 efter. Latvala är sen ut från service och får en minut i tidstilläg, därmed rasar han ner till en tolfteplats. Därmed är nu Henning Solberg fyra och Daniel uppe på en tiondeplats

Förarkommentarer:
* - "Jag kör vad jag kan, men jag är faktiskt nöjd" säger Henning
* I sista vänstra kurvan åkte Gardemeister av, men tog sig imål.
* - "Jag måste ha tålamod" säger Daniel. "Det gick bättre den här gången"
* Petter är inte speciellt orolig, säger han. Det är dessutom sista tävlingen med den "gamla" Subarun.
* Sträckan gick bättre nu än förra gången" Daniel Sordo
* -Jag hade inga splittider så jag visste inte alls hur det gick. Men det gick ju bra" Marcus Grönholm
* Mads Östberg hade ingen servo och är TOTALT slut imål. Han tappade över en minut.

5 i topp SS3
1. Mikko Hirvonen (Fin), 40:37.0
2. Marcus Grönholm (Fin), 40:37.0 + 9.2
3. Sebastien Loeb (F), 41:05.0 + 28.0
4. Henning Solberg (N), 41:11.9 + 6.9 + 34.9
5. Gigi Galli (I), 41:18.7 + 6.8 + 41.7
-
7. Petter Solberg (N), 41:24.3 + 4.5 + 47.3
10. Daniel Carlsson (S), 41:57.7 + 01:20.7
07-02-16 SS2 GrN; Flodin leder, Svedlund trea, Weng femma
Patrik Flodin leder GrN före hemmaåkaren Eivind Brynildsen. På tredjeplats hittar vi Oscar Svedlund. De är även i den här ordningen de placerats sig på bägge de första sträckorna. På en femteplats ligger nu Hans-Erik Weng (men eftersom tiderna strular, reserverar vi oss).

5 i topp SS2
1 Patrik Flodin (S) 26:23,1
2 Eyvind Brynilsen (N) 26,35,8 +12,7
3 Oscar Svedlund (S) 27:05,8 +42,7
4 Per-Erik Brynildsen (N) 27:24,1  
5 Hans-Erik Weng (S) 27:57,8


Mer info på www.patrikflodin.com och www.oscarracing.se
07-02-16 SS2 JRC; PG snabbaste junior igen
PG och Jonas vinner även den andra sträckan och var där 9,3 sekunder före Aava och 11,9 före Sandell.

Sandell säger att han fått en bra start på rallyt. Två sträckor körda och han tappar 1 sekund/km.

5 i topp SS2
1. PG Andersson (S). 26:56,3
2. Urmo Aava (EE), 27:13,3 +17
3. Patrik Sandell (S), 27:50,9 +54,6
4. Jan Mölder (EE), 28:40,8 +1:44,5
5. Andrea Cortinovis (I), 28:46,5 + 1:50,2

Mer info på www.pgandersson.se

07-02-16 SS2; Loeb vinner sträckan
Loeb är 1,9 sekunder före Gröholm på sträckan och 4,6 sekunder före Hirvonen. Därmed går Loeb upp till en andraplats.

Förarkommentarer:
* - "Jag hittade ingen rytm, men det var svårkört på förra sträckan. Nu hittade jag rytmen och tror vi fick till en bättre nu".
* - "Det var lite svårt att hittar rytmen" säger Gröholm imål
* - "Det fungerar bättre och bättre" säger Henning som inte är riktigt igång än. 2Det är lång väg kvar och vi kör på i vårt tempo"
* - "Inga direkta problem" säger Petter. "Jag gör så gott jag kan"

7 i topp SS2
1. Mikko Hirvonen (Fin), 24:27.1
2. Marcus Grönholm (Fin), 24:35.6 + 8.5
3. Sebastien Loeb (F), 24:39.5 + 12.4
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 24:49.5 + 22.4
5. Toni Gardemeister (Fin), 24:49.8 + 22.7
6. Henning Solberg (N), 24:50.3 + 23.2
7. Petter Solberg (N), 24:51.5 + 24.4
-
13. Daniel Carlsson (S), 25:23.1 + 56.0
07-02-16 SS1 JRC; PG snabbast - Sandell trea
PG Andersson är snabbast ut på SS1. De är 7,7 sekunder före Aava och 42,7 före trean Patrik Sandell.

Fem i topp SS1
1. PG Andersson (S). 17:47.9
2. Urmo Aava (EE), 17:55.6 +7,7
3.Patrik Sandell (S), 18:30.6 +42,7
4. Jan Mölder (EE), 18:55.9 +1:08,0
5. Andrea Cortinovis (I), 19:05.5 +1:17,6

Mer info på www.pgandersson.se
07-02-16 SS1; Hirvonen öppnar snabbast - Carlsson tappade
Mikko Hirvonen har full attack ut på första sträckan och är 11,2 sekunder före Grönholm och 11,6 sekunder före trean Latvala. Daniel säger att han tog det för lugnt helt enkelt, mindre lugnt tog Galli det som fick sjunde tid, 19,3 sekunder efter Hirvonen.

Förarkommentarer:
* Loeb kom imål och var inte alls nöjd med sina noter och kände sig inte säker. Han hade varit in i en snövall.
-"Det är inte lätt att åka så här fort, säger Marcus Grönholm.
* Hirvonen säger attt han försökte allt vad han kunde och satte också snabbste tid.
* Daniel Sordo är nöjd med sträckan, i Sverige for han ju av på första sträckan.
* Atkinson hade problem med bilen som understyrde.
* "Det var okej, jag tog det lite lugnt" säger Henning Solberg.
* Hirvonen tyckte bilen kändes lite slö.
* "Jag var lite för försiktig" säger Daniel Carlsson i mål.
* Det gick bra, jag hade inga speciella problem, men sträckan är väldigt smal. Säger Petter och tror det kommer att bli en fin helg.
* Kopecky har slagit i något.

6 i topp SS1
1. Mikko Hirvonen (Fin), 16:14.1
2. Marcus Grönholm (Fin), 16:25.3 +11.2
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 16:25.7 +11.6
4. Sebastien Loeb (F),16:31.1 +17.0
5. Toni Gardemeister (Fin), 16:31.9 +17.8
6. Petter Solberg (N), 16:33.0 +18.9
-
8. Henning Solberg (N), 16:35.6 +21.5
14. Daniel Carlsson (S), 16:52.8 +38.7

07-02-16 Sandell har mycket kraft i motorn
Patrik Sandell meddelar att bilen känns bra. Mycket kraft i motorn, lite sämre med väghållning än så länge. På shakedown hade Patrik tredje bästa tid efter PG och Aava.
- "Vi kommer att köra lungt i början och sen ökar vi!"
www.patriksandell.com
07-02-15 TV-tider för Rally Norway
Det är klart för årets stora begivenhet för norsk bilsport. Rally Norway är årets tredje VM-deltävling.

Nrk har omfattande sändning från Rally Norway. Nedan ser du den preliminära sändningstiden, men den kan komma att ändras allt eftersom. Mer info hittar du på www.nrk.no där de aktuella tiderna finns.

TV-tider
Torsdag kl. 19.55 på NRK1: Direkt från öppningscermonin i Hamar

Fredag kl. 09.30-09.40 på NRK1: Direktsändning
Fredag kl. 11.15-13.05 på NRK1: Direktsändning
Fredag kl. 13.45-15.35 på NRK1: Direktsändning
Fredag kl. 16.20-16.55 på NRK2: Direktsändning
Fredag kl. 23.20-23.45 på NRK1: Summering av fredagens sträckor

Lördag kl. 09.50-10.00 på NRK1: Direktsändning
Lördag kl. 12.00-12.50 på NRK1: Direktsändning
Lördag kl. 14.20-15.45 på NRK1: Direktsändning
Lördag kl. 22.35-23.05 på NRK1: Summering av lördagens sträckor

Söndag kl. 09.55-10.45 på NRK1: Direktsändning
Söndag kl. 12.00-13.20 på NRK1: Direktsändning
Söndag kl. 14.45-15.15 på NRK1: Direktsändning
Söndag kl. 22.40-23.10 på NRK1: Summering av söndagens sträckor

Eurosport har följande TV-tider:
Fredag kl. 23.30: Fredagens sträckor
Lördag kl. 23.30: Lördagens sträckor
Sönddag kl. 23.30: Söndagens sträckor

SVT
Söndag kl 17:00 SVT2
Söndag kl 23:15 SVT 24
Måndag kl 15:00 SVT2

Arrangörens hemsida: www.rallynorway.no
Officiell hemsida: www.wrc.com

07-02-15 Fint formbesked av Daniel Carlsson i Norge – trea på shakedown efter Loeb och Gardemeister
Efter femteplatsen i Sverige är det en laddad – och stark – Daniel Carlsson som imorgon, fredag, börjar kampen mot 26 andra toppförare i Rally Norway. Trots att han idag slog till med tredje bästa tid på fullfartsträningen, shakedown, tänker dock Carlsson ta det lungt ut på de lömska norska rallyvägarna under helgen.

Under tisdagen och onsdagen körde Daniel, tillsammans med sin franske kartläsare Denis Giraudet, rekognoscering inför rallyt:
- Vägarna ser bra ut med rejäl isgata i botten och ganska höga snövallar vid sidan av vägen. Jag körde ju Rally Norway förra året, men det kommer jag dessvärre inte ha så mycket nytta av – nästan hela sträckningen är ny för i år. Förra året var det ett riktigt långsamt, knixigt rally – i år är det betydligt snabbare.

Att Rally Norway blir ett svårt rally är helt solklart. Med en lite rakare sträckning ökar hastigheterna – fast rätt vad det är så kommer man till knixigare avsnitt igen. Plötsligt blir det overkligt lätt att göra ett misstag som kan kosta hela rallyt. Alldeles extra lurig kommer den allra sista sträckan, Elverum, att bli. Den är 44.28 km lång och dessutom snabb – varierat med rejält knixiga partier. Här finns utrymme för alla sorters misstag, så rallyt kommer knappast att vara avgjort förrän alla bilar passerat målrampen. Just utifrån detta har Daniel valt sin strategi för tävlingen:
- Jag ska göra ett så stabilt och säkert rally som möjligt. Det kommer inte att handla om hård laddning från början, utan jag ska se till att gå ut lungt och komma in i tempot. Motståendet är oerhört tufft, men samtidigt är vägarna väldigt svåra och krävande. För mig handlar mycket om att komma in bra i nya bilen, där jag måste lära mig att inte ge så mycket gas in i kurvan. Istället kan jag hitta farten om jag ger gas tidigt ut ur kurvorna. Bilen är grymt stabil och jag måste lära mig lita på att den inte sprätter iväg ur spåren när jag gasar tidigt. Jag kommer att fokusera mycket på den tekniken under rallyt – det är där jag kan hitta mer tempo under säkra former!

Imorgon, fredag, drar rallyt igång redan kl. 07:40. Sedan kommer fighten att pågå ända till maratonsträckan Elverum körs kl. 12:14 på söndagseftermiddagen. Att det kommer bli en folkfest – det behöver ingen tveka på:
- Intresset är fantastiskt stort! Hela skolklasser kommer fram till mig och vill ha autografer, kramar osv. Trots det stora intresset så är jag inte förvånad. Mediautrymmet här i Norge är nämligen också enormt. NRK sänder nästan hur mycket som helst och det kokar i media. Det är svårt att förstå hur stort rally verkligen är här! Jag hoppas sannerligen att intresset smittar av sig även till svensk media och allmänhet, avslutar Daniel med en röst som brinner.
www.danielcarlsson.com
07-02-15 Sandell mycket nöjd med nya bilen
Lagom till shakedown dök den nya bilen upp. Bilen som Patrik Sandell och Emil Axelsson ska försvara sin världsmästartitel i.
- ”Vi hade ju en del att ta igen innan vi kunde börja testa på allvar. Det första vi fick göra på morgonen var att ställa in stolen i bilen. Sen hade vi lite problem under de första testrundorna. Bilen var lite för mjuk fram i fjädringen så vi justerade i princip bilen hela tiden. Men till femte och sista vändan kändes den perfekt” berättar Patrik Sandell.
-”När vi väl fått bilen i ordning och på allvar började köra var sträckan så dålig så det är svårt att jämföra några tider, men vi var ändå tredje snabbast idag” säger Sandell som är mycket nöjd med den nya Renault Clio R3.

Målet för helgen är en topplacering där han ser P-G Andersson, Urmo Aava och teamkollegan Kalle Pinomäki som de tuffaste konkurrenterna. För säsongen är siktet inställt ännu högre, att vinna mästerskapet, och därmed bli först någonsin att försvara titeln.
-”Strategin är annars som i fjol. Vi behöver inte vinna alla sträckor utan det gäller att hitta rytmen, att komma i mål och få med sig så många poäng som möjligt”

Fredag morgon startar Rally Norway på allvar. Startfälet är starkt med ca 15 startande av de totalt 21 som är anmälda att köra juniorklassen i rally-VM
07-02-15 Tiderna från Shakedown
Rally Norways Shakedowntider hittar du här>>
Mer info om rallyt finns även på www.rallynorway.no
07-02-15 Sandells bil anlände till Norge igår kväll
Nu är reccen klar, allt känns bra. Bilen anlände till Norge igårkväll. Idag ska Patrik testa den för första gången på shakedown. Patrik meddelar att han är riktigt taggad.
07-02-14 Testa att vara rallyförare i Subaru Village - vinn åktur med Petter Solberg
Utanför Vikingskipet kan alla testa att vara Petter Solberg under Rally Norway. I Subaru Village är det möjligt att köra både på Play Stadion 3 och i värdens häftigaste bilstimulator. Vinsten är en åktur med Petter följande måndag!

Subaru Village är ett tält på vöer 600 kvadratmeter där flera av Petter Solbergs samarbetspartners håller till under Rally Norway. Det mest aktraktiva för publiken är nog den enorma spelhallen i tältet där man kan pröva Play Station 3. Det blir dessutom en lansering av nya PS Mobil Spel och man kan prova en fantastisk bilstimulator. Och det bästa av allt är att bland alla som testar under Rally Norway, kommer den som får bästa tid att få en åktur med Petter Solberg nästa måndag.

Det blir också kamper mellan två och två spelare där en sitter på Hamar och den andra på Kongsvinger. I Kongsvingerhallen är det nämligen också en spelhal och med dagens teknologi kan man tävla mot varandra oavsett var man sitter.

I Subaru Village kommer det också att finnas en resturang med sittplats för 250 personer och med underhållning f och aktiviteter för de minsta

Det är Subaru Norge, Petter Solbergs Supporter Club, Kongelig Norsk Automobilklub, Tandberg och flera andra samarbetspartners som man kan träffa under rallyt. Petter Solberg kommer själv också att besöka tälten med jämna mellanrum och de norska Subaruförarna Mads Østberg och Anders Grøndal har serviceplats bredvid Subaru Village. Det kommer

www.pettersolberg.no
07-02-14 Rolig snabbfakta inför Rally Norway
* Norge har fram till nu varit det enda landet med en världsmästaer som inte arragnerar ett VM-rally (Petter Solberg 2003). 95 år efter att att den första rallytävlingen arrangerades i Norge av KNA 1912, får Norge äntligen ett rally med VM-status.

* Det är mycket nytt i förhållande till fjolårets kandidatrally. Ingen av specialsträckorna är helt identiska, men ca 50% av vägarna som körs var med ifjol.

* Rally Norway erbjuder fabriksteamen i WRC innomohus i Vikingskipet. De andra deltagarna står runtom.

* Rallyts bas är på Scandic Hotell, 500 meter från Vikingskipet. Gångavstånd är det också till centrum av Hamars start och målcermoni, samt till publiketaqppen Ankerskogen som körs både på lördag och söndag.

*Rally Norway kommer att ha TV-bevakning som få av rallyna. NRK kommer att sända mellan 7 och 8 timmar live under helgen!

*Det är första gången en Cittoënbil tävlar i rally i Norge. Varken Xsara WRC eller den nya C4 WRC har tidigare gått att se i norska rallyt. Det närmaste har varit rallycrossbilaarna till bland annat Morten Bermingrud och Kenneth Hansen.

* Fords Marcus Grönholm kör sitt tredje rally på tre veckor. De två hittills har han vunnit. Mikko Hirvonen är hans teamkollega som vanligt. Det är för övrigt hela 10 Ford Focus WRC anmälda till rallyt.

*Det är det 19:e och sista rallyt för Subarus 2006-modell av Impreza WRC som hade sin debut i Rally Monte Carlo i fjol. Totalt har Prodrive byggt 11 bilar av 2006 års version, som inte har varit den mest framgångsrika av Subarus Rallybilar.

* Stobart M-Sport Ford Rally Team ställer upp med Henning Solberg, Mattew Wilson och Jari-Matti Latvala. Med dispans kör också den 17 år gamla Andreas Mikkelsen, men hans WRC Ford Focus har service från Ramsport. Henning vann kandidatrallyt i Rally Norway förra året. Då med Peugeot 307 WRC.

* Daniel Carlsson kör sitt andra rally för OMV Kronos Citroën. Han slutade på en femteplats i Sverige. Carlsson startade också i fjoårets rally, då i en Mitsubishi, men tvingades bryta. För Manfred Stohl blir det första rallyt i Norge.

* Munchis Ford Rally Team startar inte i Rally Norway.

* Bland privatförarna är det också intresanta namn med, bland annat norske Mads Østberg (Subaru), Tomas Shie (Ford), Anders Grøndal (Subaru), Tord Linnerud (Peugeot) och Anders Kjær (Peugeot).

* Jan Kopecky kör Skoda Fabia WRC. Toni Gardemeister, Xavier Ponss och Juho Hänningen ställer upp med en Ford Focux WRC.

* Varje deltagare får använda 45 däck i rallyt, med shakedown inkluderat. Det är sex däcksbyten. Längsta sträckan med samma däck är SS11-14 som är 58,80 km långt.

* Det är totalt 81 ekipage anmälda.

* Hela rallyt är 1.109,57 km långt.

* Rallyt har 18 specialsträckor på tillsammans 355,99 km.

* Det är 13 olika sträckor i rallyt.

* Längsta sträckan är SS9 och SS18 som mäter 44,28 km.

* Rallyts högsta punkt är på SS11 och SS15 med 750 meter över havet.

* Shakedownsträckan på torsdag är 3,71 km lång och ligger 9 km norr om Hamar

* När Henning Solberg vann rallyt i fjol hade han en genomsnittshastighet på 97,81 km/h.
07-01-16 Tidsschema Rally Norway
Just nu pågår en tvådagars rekognosering av Rally Norway - under tisdagen och onsdagen. På torsdag körs shakedown i Nyrdal som ligger 9 km norr om Hamar (alldeles vid E6). Sträckan är 3,71 km lång och körs mellan 08:00- 12:00 och 12:30 - 15:00 beroende på vilken grupp man tillhör.

Dag 1 är totalt 477,16 km varav 143,10 är specialsträckor
Dag 2 är totalt 346,49 km varav 115,79 är specialsträckor
Dag 3 är totalt 303,97 km varav 97,10 är specialsträckor

Hela rallyt mäter totalt 1.127,62 km och av det är 358,72 specialsträckor.

Fredag 16 februari
07:43 SS1 Løten 1 30.03 km
08:34 SS2 Haslemoen 11,6 km
10:07 Service A  
11:24 SS3 Løten 2 30,03 km
12:30 SS4 Grue 14,37 km
13:52 SS5 Opaker 14,64 km
14:36 SS6 Kongsvinger 13,80 km
15:30 SS7 Finnskogen 21,29 km
16:33 SS8 Kirkenær, 6,75 km
18:11 Service B  
     
Lördag 17 februari
06:50 Service C  
08:09 SS9 Elverum 1 44,28 km
09:23 SS10 Terningsmoen 12,76 km
10:27 Service D  
12:05 SS11 Mountain 1 24,36 km
13:06 SS12 Lillehammer 5,87 km
14:00 SS13 Ringsaker 1 28,55 km
15:10 SS14 Hamar 1 1,60 km
15:30 Service E  
     
Söndag 18 februari
06:50 Service F  
08:08 SS15 Mountain 2 24,36 km
08:55 SS16 Ringsaker 2 28,55 km
10:05 SS17 Hamar 2 27,31 km
10:36 Service G  
12:14 SS18 Elverum 44.28 km
15:00 Målgång  

Anmälda>>

<< Till startsidan