<< Tillbaka till Startsidan


2006
2000 2004 2005 2006


06-10-27 Patrik Flodin blev Bilsport Awards rallyjunior 2006
Patrik Flodin kommer att få ta emot det prestigfyllda priset Bilsport Award för årets rallyjunior 2006. Priset kommer att delas ut i samband med
Bilsportmässan i Stockholm 24-26 november.

Varje år utser tidningen Bilsport en förare och en junior i kategorierna; rally, rallycross, racing, dragerace och karting. Allmänheten kommer att få möjlighet att utse årets förare och årets junior i alla kategorier, genom att rösta på pristagarna som juryn utsett.
- "Det var verkligen kul" säger Patrik, men en avslutning på säsongen blir det inte i och med det här. En VM-deltävling i Wales återstår i början av december.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com www.bilsport.se
Mer info kan fås av Jerker Johansson på tidningen Bilsport, 070-630 65 82

06-10-27 PG Andersson blev årets rallyförare 2006
PG Andersson kommer i samband med Bilsportmässan 24-26 november att få ta emot det prestigefyllda priset Bilsport Award för årets Rallyförare 2006!
Bilsport Award är ett pris, där en jury varje år utser årets förare och årets juniorer i kategorierna rally, rallycross, racing, dragrace och karting. Av de utsedda pristagarna får sedan allmänheten rösta fram årets förare och årets junior.
PG har 2002 och 2004 fått ta emot priset som årets rallyjunior och 2004 röstades han även fram till årets junior, Junior Awardpriset. I fjol var han prisutdelare, medans han i år alltså kammar hem priset som årets rallyförare.

Mer information kommer att finnas på www.bilsport.se
Mer info finns även på www.pgandersson.se

06-10-14 Lima MS och LBC Rushen årets SuperCuparrangör
För tredje året i rad så har RallySportNews publikröstning på årets bästa SuperCup arrangör. För andra gången utsåg våra läsare LBC Rushen arrangören Lima MS till årets bästa arrangör, Klubben vann även 2004. Vi gratulerar Lima MS som fick .

Tidigare vinnare:
2004. Lima MS
2005. MK Ran
2006. Lima MS

06-10-05 FM i Dragracingklassen Bracket avgjord
Vinnare är Patrik Söderberg från Vikarbyn, 2020 p,
före Lars Lund Falun 1690 p.
Totalt deltog 72 deltagare i klassen vid fyra deltävlingar.
Prisutdelning kommer att ske vid årsmötet i mars 2007
http://www.nnbf.w.se/

06-10-05 Prisutdelning FM i RC och Backe år 2006
Datum: 28 oktober 2006 kl 19.00
Plats: Elite Stadshotell, Stora Torget i Västerås
Mer info: www.nnbf.w.se

06-09-12 Fyra EM-guld och två rekord till Sverige
Fyra svenskar är bäst i Europa på att köra riktigt fort rakt fram. Låter kanske enkelt, men att tygla ett vilddjur med 7000 hästkrafter som ormar sig fram är allt annat än lätt. Allra fortast åkte hönsfarmare Håkan Nilsson de 402 metrarna på 4,800 sekunder.

EM-serien har omfattat fem deltävlingar med ”start och mål” på klassiska Santa Pod utanför London. En bana där svenska dragracingförare ofta är välkända gäster. I klasser som Pro Stock och Pro Modified – där bilarna fortfarande ser ut som vanliga gatbilar men försedda med avancerade motorer – har vi flera svenska segrar. Däremot skriver Håkan Nilsson in sig i historieböckerna som förste svensk att vinna FIA Top Fuel Dragster.
- Det är som att bli skjuten ur en kanon, säger Håkan Nilsson om att komma upp i 477 km/h på 4,8 sekunder och 402 meter.

Hönsfarmaren från Eslöv har tävlat flitigt förut i Pro Modified, men det här är hans första säsong i den allra häftigaste klassen Top Fuel.

EM-guld blev det också i FIA Top Methanol Funny Car genom veteranen Ulf Leanders från Alfta, och Jimmy Ålund från Norrköping tog sitt tredje raka EM-guld i klassen FIA Pro Stock.
- Men nu är bilen såld. Fast jag räknar med att hitta någonting nytt i USA så vi kan försvara titeln nästa år, säger Jimmy Ålund.

Det fjärde EM-guldet gick till gotlänningen Urban Johansson i FIA Pro Modified. Med sin kompressormatade Corvette satte han också nytt EM-rekord med 6,174 sekunder och en sluthastighet på 368 km/h.

Jimmy Ålunds värste konkurrent, svenske Michael Malmgren, satte också han nytt EM-rekord med 6,850 sekunder och 326 km/h. Men i finalen åkte Arildsföraren ut mot Jimmy Ålund.

www.sbf.se

06-09-11 Legala Hälsingland Open körs för andra året i rad, 16 sept är det dags
Lördag den 16/9 kommer SMK Söderhamn att arrangera Dragracing med Hälsingland Open och Nedre Norra Bilsportförbundets fjärde deltävling i Bracket och klubben kommer att prata lite om detta arrangemang som blev en av klubbens höjdpunkter förra året med tusentals i publik som kom för att titta på snabba bilar som körde 201 meter.

Hälsingland Open som tidigare var en illegal tävling som kördes på olika vägar i Hälsingland blev legal förra året när arrangörsstaben fastnade för tävlingen Söderhamns snabbaste som körs i samband med Söderhamns Cruising i augusti, och på den vägen är det med Hälsingland Open som nu utökar med Förbunds mästerskap i Bracket.

Det kommer att köras lite ”Test & Tune” under kvällen med tid så att foto och fim möjligheter finns, samt samtal med förare som kommer att ställa upp på tävlingen.

Klubben räknar med ett stort startfält av härliga bilar och förare med team som kommer att köra det bästa de kan under lördagen och att det kommer bli mycket publik även denna gång på SMK Söderhamns motoranläggning Helsinge Motorstadion..

Klubben fyller dessutom 50 år i år och detta är även en hyllning till klubben och Söderhamn.

Mer info på klubbens hemsida. http://www.smksoderhamn.com/

06-04-20 Imprezaklubben tackar för gott samarbete på Elmia
Nu har Imprezaklubben återigen visat upp Subaru i allmänhet och Impreza i synnerhet! Denna gång på en av europas största bilutställningar - Bilsport Custom Motorshow på Elmia i Jönköping - med 75000 besökare under påskhelgen!

Tack för att ni hjälpte oss att göra en sådan succé!
Intresset var enormt! Vi hade en myrstig av folk igenom (!) montern hela helgen. Vi gjorde av med samtliga broschyrer och allt reklammaterial. Vi värvade 14 nya medlemmar, sålde 50 t-shirts, 70 nyckelband, och 45 DVD-filmer... Kunde vi erbjuda provkörning skulle vi även sälja era bilar...

Vi har med andra ord återigen visat att Svenska Subaru Imprezaklubben är att räkna med!

Inom kort kommer vi att sammanställa en enkel berättelse med bilder som ni gärna kan använda på hemsidor och i reklamsammanhang. Under tiden, ta gärna en titt på nedanstående bildlänkar.

Bilder från byggnationen:
http://www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=album478

Bilder från montern:
http://www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=album481

06-04-06 Kalender för Nordic Formula Offroad

Som du kan se nedan börjar det dra ihop sig till en ny säsong av Nordic Formula Offroad Cup.
Bilder har jag lagt ut via www.yousendit.com.

Här är de tävlingsdatum för Nordic Formula Offroad Cup 2006:
3-4 juni Strängnäs Sverige
2-3 September Kangasala Finland
16-17 September Vormsund Norge

06-03-29 SBF kör bränslesnålt Förbundsmöte
En miljösatsning utöver det vanliga. Så kan bilsportens förbundsmöte nu i helgen beskrivas. Samtliga förtroendevalda ombud får delta i det första inofficiella mästerskapet i ECO Run där det gäller att köra så bensinsnålt som möjligt.

Banan som Svenska Bilsportförbundets förtroendevalda ska köra går på allmänna vägar som inte är avlysta för övrig trafik, fast allt sker i en virtuell värld.
- Vi har fått låna program av vägverket, säger Pontus Sandell, tävlingsledare.

Sandell har erfarenhet sedan tidigare av ECO Run som tävlingsledare hemma i Östersund. Nu ställs han inför 41 ombud, ytterligare en rad förtroendevalda och två spelmaskiner utplacerade på hotell Nova Park i Knivsta.

För deltagarna, som ofrivilligt anmält sig genom att de deltar i förbundsmötet, gäller det att förbruka så lite drivmedel som möjligt utefter banan. Eventuella brott mot trafikregler bestraffas med två centiliters tillägg. Till sin hjälp får föraren ha en co-driver som får ge tips om vad som kommer framöver längs vägen.
- En gott råd är att köra maximalt två billängder på ettans växel och aldrig över 3000 varv i motorn. För annars går det åt mycket bensin, säger Pontus Sandell.

Anmälan öppnar redan på fredagskvällen och det är tillåtet att träna både då och tidigt lördag morgon. Senare under lördagen går startskottet och de tre bästa ekipagen gör upp i söndagens final direkt innan själva förbundsmötet tar vid.
- Spelet är en miljösatsning inom vägverket, ett lyft för virtuell bilsport och en genomtänkt satsning på miljön i hela förbundet, konstaterar förbundsordförande Kåge Schildt.

06-03-24 Är du på jakt efter en vinnarbil?
K Hansson Motorsport säljer sin snabba Subaru som inköptes för att rädda hem lite poäng i SuperCupen. Mer info om bilen hittar du under annonser>säljes
Kenneth Andersson www.motortjanst.com jobbar för fullt med att bygga en ny motor efter generalraset, som blev på den ordinarie bilen. Teamet kommer fortfarande köra på etanol men det kommer att göras en del förändringar för att få en bättre hållbarhet. Orsaken till haveriet var en brusten kolv.
www.khansonmotorsport.se

06-03-20 PG och hans rallyracer till Stockholms Bilsalong
Suzuki kommer att ha en världsmästare och VM-ledare i montern under de första dagarna på Stockholms Bilsalong! PG Andersson finns på plats torsdag till och med söndag och hans rallyracer - den gula Swift Super 1600 JWRC han kör i junior-VM i rally - finns i montern under hela bilsalongen. Träffa PG och se hans bil i Suzukis monter A27:10!

Det är inte alla bilmärken som kan uppvisa en världsmästare under Stockholms Bilsalong. PG Andersson vann junior-VM i rally med Suzuki 2004 och leder för närvarande årets junior-VM efter segern i Svenska Rallyt som inledde årets JWRC-serie.

PG räknas av expertisen som vårt kanske största rallylöfte och som mycket väl kan sitta i en bil i den tyngre WRC-klassen inom några år - kanske rentav i den Suzuki SX4 som Suzuki ämnar delta med i rally-VM från och med hösten 2007.

Den bilen finns inte på bilsalongen men däremot PG:s nuvarande rallyracer. En ilsket gul Swift Super 1600 och det är värsta sortens tävlingsbil i junior-klassen.

Den har en kraftigt trimmad 1,6-liters motor som ger runt 220 hk, 6-växlad sekventiell racinglåda från Hewland och bromsar som skulle kunna stoppa ett av Malmbanans godståg. Det är med andra ord en bil som helt och hållet är byggd för rally och som är snabb nog att hänga med de betydligt motorstarkare WRC-monstren på vissa specialsträckor och som vanligen är snabbare än Grupp N-klassens fyrhjulsdrivna och turboladdade bilar.

Stockholms Bilsalong ger ett unikt tillfälle att se PG:s rallyracer på nära håll (och för en gångs skull stillastående). Dessutom kan man som sagt träffa PG själv fram till och med söndag den 2 april.06-03-19 37.000 kronor för stöld eller olovligt lån
Eftersom många inte verkar känna till det här med copyright-rättigheter på nätet så gör jag ett förtydligande. En bild som du hittar på nätet är ALLTID skyddad av upphovsmannen. (Det samma gäller också för text).

Enda gången det är tillåtet att ta en bild, även om det bara är för eget bruk till sin hemmsida är när det står att bilden är för fritt förfogande! Enligt BLF som är fotografernas branschorganisation, är priset för en "stulen/lånad" bild som återfinns på en sida 37.000 kronor.

Så kom ihåg, att innan du laddar ner en bild på dig själv, kontrollera om det står att det är okej! Annars hör efter med fotografen! Annars kan det faktiskt råka stå dig dyrt!

Personligen blir jag väldigt ledsen när jag hittar mina bilder på andras sidor. Även om jag normalt skänker mina bilder, vill jag veta VAR och framförallt i vilket sammanhang de används.

Ett förtydligande i all välmening
/Maria

06-01-26 Är du en av dem som beställt bilder av Backmansfoto?
Är du en av de många som har beställt kort från tävlingar under senaste tiden, ber Backman dig att åter beställa dem. De har nämligen haft en "datakrasch", så alla mailen har försvunnit.
För att vara på den säkra sidan, gå in på www.backmansfoto.se och beställ bilderna igen!

06-01-10 Lite om radioefterlysningen
Måste bara få lägga in en liten notis som förklarar att jag faktiskt INTE ringde upp P4 Värmland. Igår ringde P4 Värmland och undrade om jag ville vara med i programmet, för Bengt hade nappat på min förfrågan om någon som kunde skriva ner Inax eller Motorsport i Värmlands historia (som står under Välkommen/Kontakt). Men man ville även höra om mitt intresse för Motorsporten i just Värmland.

Därefter följde en mycket nervös och orolig kväll och natt, då jag undrade VAD i hela fridens namn JAG skulle prata om?! Inte blev jag mindre nervös i morse, när Pär Backman smsade och frågade hur jag skulle klara intervjun, för Synnöve var ju norska... Klockan blev kvart över 8 och nervositeten steg. Sen ringde Synnöve och sa att om en minut la de ut mig och skulle säga att jag ringde och efterlyste info om Inax. Sen hade jag då 30 sekunder på mig att hitta på varför jag ringde....

Nu efterlyser jag verkligen info om både Motorsport i Värmland och Inax Axelsson och jag hoppas verkligen att någon nappar. Tyvärr var det inte jag som kom på idén att ringa, men nu har jag då gjort min radiodebut! Per Carlsson kanske vill ha med mig i Rallyradion framöver?!

Kan du hjälpa mig med Inax historia, maila maria@motorsportivarmland.nu

Och JÄTTETACK P4 för förslaget!!!
06-01-09 Motorsport i Värmland i radio kl 08:15 imorrn bitti!
I morgon bitti kl 08:15 kommer Motorsport i Värmland att finnas i direktsändning i P4 Värmland. Då kommer den som numera driver sidan; Maria Berglind att intervjuas om Motorsport i Värmlands historia och Motorsport i Värmlands intresse för Värmländsk rallyhistoria.

<< Tillbaka till Startsidan