Har Du ett tidningstips
maila till inax@telia.com

Tidningstips 2002
Januari-mars 2003


03-07-31 Tobias Johansson laddar för finska rallyt
Efter att ha kört igenom vägarna före det tyska VM-rallyt, som träning inför en eventuell start nästa år, gör Tobias Johansson ett kort mellanspel i Ludvika innan det bär av till Finland och VM-rallyt där, som startar 7 augusti.
Om det bara var övning på tyska asfalt- och betongvägar så blir det fullt allvar för Ludvikatalangen på de supersnabba finska grusvägarna.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-07-28 Finalerna regnade bort
Säg den glädje som varar för evigt. På Mantorp park i helgen var skåningen Christer Jacobs med ett helt gäng östgötar i teamet ordentligt på gång och tog sig fram ända till final i Pro Modified. Då kom regnet och tävlingen avbröts.
Trots regn på både sena lördagseftermiddagen och söndagens finalpass blev dragracingtävlingen, före detta Sko Uno Festival, numera Veidec Nitro Festival som vanligt välbesökt. Uppskattningsvis 25 000 människor kom för att se bilar och motorcyklar av häftigaste slag göra upp på stripen.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-07-28 Ekström vill ha en ny koppling
Mattias Ekström körde in på tredje plats när DTM-serien drog igång höstsäsongen med ett gästspel på Donington Park i England.
Jean Alesi vann sin andra DTM-seger, på samma arena där han tog sin första.
Genom Alesis seger har Mercedes gjort rent hus och vunnit årets samtliga sex deltävlingar. Efter tidskvalet fanns Bernd Schneider och Alesi i första startledet och Mattias Ekström i det andra, men efter en svag start föll Mattias till femte plats.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-07-28 Edholm vann dubbelt - Hägg stora skrällen
Längs en väg med drygt tre kilometers brant klättrande uppför Tåsjöbergets serpentinvägar kördes i helgen årets traditionsenliga backtävlingar i Kyrktåsjö.En motorhelg där det stora samtalsämnet var de "röda käpparna".
Med en fantastisk utsikt över Jämtlands nordligare delar var målet vid Fjällsikten i Kyrktåsjö, i helgen belägrat av hundratalet bilfantaster med familjer inför årets traditionella backtävling.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-07-22 Andra raka för "Putte"
Det blev en andra raka seger för Gestrikes Leif "Putte" Gilberg i klassen 2150 cc när sprintcupen i rallycross - Pär Holck memorial - fortsatte i Östersund under söndagen.
Precis som dagen innan tog "Putte" förstaplatsen före Fredriksbergs Björn Nordström. Den senare toppar nu tabellsammandraget med två poäng före "Putte" inför epilogen i Bollnäs i höst.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-21 Gammal var äldst i Pär Holck memorial
Två kurviga och backiga kilometrar på en minut och 40 sekunder. Då gäller det att ha kontroll. Det hade förarna i rallycrossprinten på Östersunds motorstadion i helgen. Bland länsförarna var gammal äldst.
Två deltävlingar i Pär Holck memorial cup avgjordes på Östersunds motorstadion i helgen. En tävling på lördag och en på söndag. I rallycross sprint kör varje förare tre heat mot klockan. Bästa tid räknas. Klasserna var: RC Super Nationell, RC 2400 cc och RC 2150 cc. I den sista klassen fanns ingen länsförare. I de två andra fanns två förare i vardera klass. Bäst gick det för 60-årige Lasse Nygren, Hede MK, i RC 2400:
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-07-21 Gillberg vann i sprintcupen
Gestrike-förarna höll sig väl framme när den femte deltävlingen i Pär Holck memorial - sprintcupen i rallycross - avgjordes i Östersund på lördagen.
Allra bäst flyt hade Leif "Putte" Gilberg, segrare i klassen 2150 cc.
"Putte" tog förstaplatsen med en sekund och 35 hundradelar tillgodo på cupledande Björn Nordström, Fredriksberg. Båda satte sina bästa tider i det tredje och avslutande åket.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-21 Fortsatt kraftiga problem för Medén
Till minne av gamle motorlegenden, Pär Holck var det i helgen tvådagarstävling i rallycross.Förhoppningarna var högt uppskruvade på hemmahoppet, Kent Medén som inför detta år sitter i en ny, mycket potent Nissan Primera.
Efter ett års frånvaro från allt tävlande var det i helgen hemmapremiär för rallycrossgurun, Kent Medén i sin nya Nissan Primera. En bil som många hade ögonen på under tävlingarna när den vinade fram vid Östersunds Motorcentrum.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-07-14 Knapp seger för Tobias
Kampen stod hård om hundradelarna i Hyttsvängen, årets femte deltävling i Dala Rally cup. Totalsegrare när krutröken lagt sig var Ludvikas Tobias Johansson med exakt en halvsekund tillgodo på Kolsvas Per-Olov "Poppo" Persson.
En sträcka på 1,7 kilometer - blandat asfalt och grus - kördes vid Spännarhyttans industriområde utanför Norberg. De två bästa åken av tre räknades.
Snabbast i den inledande omgången var Erik "Eken" Johansson, två hundradelar före sonen Tobias. Som trea följde Söderhamns Magnus Mellquist.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-07-14 "Zamora" visade att gammal är äldst
Göran "Zamora" Lind, Jimmy Holmkvist och Björn Nordström. Där har ni tre glada segrare som sken ikapp med solen på Borlänge motorstadion vid Amsberg i går. Vinnartrion i årets fjärde deltävling i Pär Holck memorial - sprintcupen för rallycrossbilar. Rallycrossbanan kördes två varv på tid. Snabbaste åket av tre räknades till resultatlistan.
I Super-Nationella klassen var 58 år unga Göran "Zamora" Lind snabbast av alla i den första omgången. Bollnäsveteranen hade hela en sekund och 61 hundradelar tillgodo på Lars Svensson, Hälsinge.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-07-14 58-årige (!) "Zamora" snabbast
Gammal är äldst. Det visade definitivt 58-årige Göran "Zamora" Lind, Bollnäs MK, när han i går på Motorstadion i Amsberg vann den fjärde deltävlingen i sprintcupen, Pär Holk Memorial.
- Visst är det roligt att visa de unga att gubben fortfarande hänger med, säger en glad vinnare och flinar.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

03-07-14 Holmkvist vann - igen
Fjärde raka segern för GRT-föraren "Zamora" vann också
Omöjlige Jimmy Holmkvist, Gestrike, slog till igen på söndagen. Seger i klassen 2400 cc när Rallycrosscupen Pär Holck memorial fortsatte i Borlänge. Fjärde raka fullpoängaren.
Årets fjärde deltävling i cupen ägde rum på Borlänge motorstadion vid Amsberg. Som vanligt tre omgångar - vardera omfattande två varv - på tid.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-13 Gyttjebadet passade flera gästrikar
Det blev rena rama gyttjebadet när årets tredje deltävling i Pär Holck Memorial - sprintcupen för rallycrossbilar - avgjordes på Kyrkberget utanför Storvik på lördagen.
Henrik Flodin, Jimmy Holmkvist och Leif "Putte" Gilberg hade bäst kontroll på ratt och pedaler i halkan och segrade i varsin klass.
I Super-Nationella klassen visade Henrik Flodin att han var en kandidat till segern genom att vinna den första omgången. SMK Hälsinge-föraren var drygt 1,5 sekund före Göran "Zamora" Lind, Bollnäs.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-13 Två av tre segrar till GRT
Två segrar av tre gick till Gestrike Racing Team när årets andra deltävling i Pär Holck memorial kördes i Bollnäs på fredagskvällen.
Jimmy Holmkvist vann 2400 cc, medan Leif "Putte" Gilberg tog hem spelet i 2150-klassen.
Tre åk - varje gång två varv - kördes på banan vid Eriknäsbo. Snabbaste tiden räknades.
Jimmy Holmkvist slog till på direkten i "2-4:an". Satte en kanontid redan i det första åket som sedan ingen kom i närheten av.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-08 Patriks första tanke: - Det här blir dyrt
- Det enda jag tänkte på var "det här kommer att bli dyrt det". Helgens RS-cup i Örnsköldsvik och Härnösand gick bra för rallyföraren Patrik Sandell, Jämtlands MK, ända till andra dagens sista kurva på första sträckan. Där var det slut på det roliga.
Det blev en dramatisk upplösning på helgens rallyäventyr vid höga kusten för Patrik Sandell, JMK.
- Det är väl något som alla rallyförare utom Jörgen Edholm ska vara med om under en rallykarriär, säger Patrik Sandell och syftar på helgens jättekrasch i RS-cupen i Härnösand.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-07-07 Flodin kval-etta i Vendel
SMK Hälsinge fick in fyra bilar bland de sju främsta i Super-nationella klassen när sprintcupen i rallycross - Pär Holck memorial - inleddes i på Bergbybanan vid Vendel.
Bäst i kvartetten lyckades Henrik Flodin med en andraplats. Det gällde årets första deltävling av sammanlagt sex i cupen. Bäst i det första åket var Göran "Zamora" Lind. Bollnäsveteranen följdes närmast av Håkan Holmkvist, Gestrike, samt Henrik Flodin. Henriks klubbkollega Thomas Svensson bokförde fjärde tid.
Holmkvist vann åk 2, före "Zamora" och Flodin. Lars Svensson var nu fyra och Thomas med samma efternamn sexa.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-07-07 Tobias Johansson - enda svensken i finska rallyt
"Min målsättning är att ta mig i mål och hamna bland de 20 bästa"
Det kallas för Formel 1 på grus. Och i år är Tobias Johansson, Team Olsbergs, den enda svensken som kör i WRC-klassen i finska rallyt.
- Det var väl tjugo år sedan det hände sist. För min del är det bra, men det här visar att vi satsar för dåligt i Sverige, säger han.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-07-07 Dramatiskt sommarrally i Hattsjö
För första gången på tretton år arrangerades i helgen en rallytävling på grus i Örnsköldsvikstrakten. Utanför Gideå avgjordes nämligen Hattsjöblixten och Ö-viksförarna tog inte mindre än fyra klassegrar, till hemmapublikens förtjusning.
Under tävlingen hände dock en olycka, som gjorde att stämningen sänktes. Krokom-föraren Tomas Mårtensson och kartläsaren Martin Henriksson voltade flera varv rakt ut i skogen och in i ett träd.
Läs hela artikeln i
Örnsköldsviks Allehanda

03-07-07 Bröderna Holmkvist exakt lika snabba i Pär Holck memorial
Titelförsvarande bröderna Holmkvist var på topp när Pär Holck memorial inleddes på Bergbybanan vid Vendel. Håkan segrade i Super-Nationella, medan Jimmy tog hem spelet i 2400 cc. På exakt samma tid!
Pär Holck memorial - sprintcupen i rallycross - omfattar i år sex deltävlingar. Detta var den första i raden.
Göran "Zamora" Lind tog ledningen i det inledande åket i Super-Nationella klassen. Bollnäsveteranen följdes närmast av Håkan Holmkvist, Gestrike (i brodern Jimmys Volvo S40), samt SMK Hälsinges Henrik Flodin.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-07-07 Lundberg snabbast i Vendel
Två segrar gick till Gästrikland i Bergbysprinten, rallyt på Bergbybanan vid Vendel på lördagseftermiddagen. Mikael Lundberg, Gävle, segrade i tvåhjulsdrivna klassen. I standardklassen Grupp E tog Skutskärs Jörgen Joons hand om segerpokalen.
Tre åk kördes på rallycrossbanan. Den bästa tiden räknades. Börjeföraren Daniel Blackne var snabbast i första åket, dryga sekunden före Micke Lundberg.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-22 Solbergs triumfferd
Petter Solberg knuste alle og vant en overlegen seier i Rally Kypros søndag. Solberg åpnet søndagens med seier på de fire første fartsprøvene og hadde full kontroll.
-Yess. Hva skal jeg si. Jeg er bare så utrolig glad og det er vanskelig å sette på hva jeg føler akkurat nå. Det er bare herlig, sa Petter Solberg da han var i mål.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-06-22 Nå skal Petter bli verdensmester
Petter Solberg vant søndag sesongens første VM-runde. Nå er planen å avslutte sesongen som verdensmester.
- Vi vil vinne VM i år, og disse ti poengene kommer godt med. Vi visste at bilen gjør seg godt i denne typen rally. Nå må vi arbeide videre for å finne litt mer fart for de raskere rallyløypene også, sa Solberg etter utklassingsseieren på Kypros.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-06-22 Overlegen Solberg
og hovedkonkurrentene har brutt én etter én
Petter Solberg (28) overtok i morges ledelsen i Rally Kypros. Han avsluttet dagen med å vinne den 12.fartsetappen, og nordmannen leder VM-rallyet soleklart. c
- Det har vært en meget bra dag for oss. Ingen problemer, og taktikken har lykkes til fulle. Jeg hadde planlagt ta i ekstra på de siste etappene i dag for å øke ledelsen og det gikk etter oppskriften, sier Solberg.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-06-17 Kenneth Erikssons framtid fortfarande osäker
När kommer Äppelbos Kenneth Eriksson att få köra rally igen? Det kan vara en befogad fråga, när nu hälften av årets VM-rallyn har avverkats.
Många trodde att Kenneth skulle få köra redan på Cypern. Men så blev det inte.
Nu deklarerar i vart fall Skoda att nya Fabia World Rally Car skall göra debut i WRC. Fabian, som Kenneth hjälpt till att utveckla, är anmäld till start i Tyska WRC-rallyt. Men förarna heter Didier Auriol och Toni Gardemeister.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-06-17 Bilen blev skrot
- men Thomas och Robert Thunström kunde båda jobba i går
I helgen blev det en krasch rakt in i ett stenblock i 100 kilometer timmen för bröderna Thunström från Ludvika. Trots det var de på jobbet i går.
Thomas Thunström har kört rally i 15 år utan att råka ut för något allvarligt. Men det var fram till i lördags, det.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-06-16 Gris i pris när Per Eklund slog Hansen
En nygrillad gris låg i potten. Och en chans att återerövra andraplatsen i EM-sammandraget.
- Det har varit tungt ett tag. Men nu känns det mycket bättre, ler Per Eklund efter segern i tjeckiska Sedlcany.
Det började inte bra för Arvikaföraren Eklund i helgens EM-deltävling i rallycross.
 - Jag bröt ju handen i Frankrike och höll på att göra samma sak det första jag gjorde här i Tjeckien, berättar Eklund.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-16 Fick rally-Sveriges finaste utmärkelse
Per-Gunnar "PG" Andersson är årets Lars-Erik Torph-stipendiat. I augusti VM-debuterar han för Renault i finska VM-rallyt.
- Det är en stor ära att få en så fin utmärkelse, säger värmlänningen.
Den svenske juniorlandslagsmannen i rally, Per-Gunnar "PG" Andersson fortsätter att tilldelas utmärkelser. På lördagen utsågs den 23-årige värmlänningen till årets Lars-Erik Torph-stipendiat, vilket är svensk rallysports finaste och mest hedersamma utmärkelse.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-16 Ledarskifte i Dala Rally Cup
Den störste favoriten försvann redan före start... Efter en avåkning i Eskilstuna i lördags tvingades Erik "Eken" Johansson från Ludvika ställa in sin planerade start i Finnborundan. Anledningen: Obrukbar tävlingsbil.
"Eken", som vunnit de två första deltävlingarna i rallycupen, fick också se sin totalledning ryka all världens väg.
- Ja, nu är vi nog förbi, sade Torbjörn Runesson från Almunge i Uppland.
Han blev tvåa i går och tog över den sammanlagda ledningen i tyngsta klassen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-06-16 Dalaförare i svår krasch
Mats Thorszelius kunde lägga beslag på segern i fyrhjulsdrivna klassen i GJ Bil-pokalen i Eskilstuna, årets fjärde deltävling i Supermästerskapet i rally. Uppsalaföraren lade 23 sekunder till andraplacerade Göran Nilsson, Härnösand.
Tyvärr blev tävlingen olycksdrabbad. En som råkade illa ut var Thomas Thunström, Vansbro, som kraschade på fjärde sträckan. Brandkåren fick kapa sönder bilen för att få ut kartläsande Robert Thunström, som fastnat och skadat ena fot.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-06-16 Punktering stoppade Peter Ericsson
En punktering ändade segerplanerna för Peter Ericsson när Evo-cupen i rallycross fortsatte på Bergbybanan vid Vendel i helgen.
Sunnansjöföraren tvingades bryta A-finalen i klassen 2400 cc och hålla tillgodo med sjätteplatsen.
Peter toppade sammandraget efter lördagens båda kvalomgångar via en förstaplats och en sjunde. I det inledande kvalet på söndagen var Saabåkaren femma och knep därefter en fjärdeplats.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-06-16 Fredrik Tiger vassat på Bergbybanan - Holmqvist nöjd trea
Fredrik Tiger hade vassaste klorna i Super-Nationella klassen när Evo-cupen i rallycross fortsatte på Bergbybanan vid Vendel under söndagen.
Kalixföraren segrade i A-finalen före Ola Stenvall, Skellefteå och - glädjande nog - Gestrikes Jimmy Holmkvist.
Det hela inleddes på lördagen med två kvalomgångar. Fortsatte dagen därpå med ytterligare två kval - plus finalpass.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-12 Tobias test kan ge VM-styrning
21-årige Tobias Johansson från Ludvika har fått en ny, intressant öppning till en internationell karriär.
Subarus fabriksteam, stationerat i England, planerar för att ge sig in i VM-serien i grupp N - snäppet under värstingklassen WRC. Och Tobias är en av de förare som är aktuell för det nya teamet.
I tisdags genomförde Subaru ett test på Kvarntorpsbanan, utanför Örebro, med ett antal svenska förare. Förutom Tobias Johansson, deltog Jennie-Lee Hermansson från Vansbro, Mats Thorszelius, P.G Andersson och Patrik Fredriksson.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

03-06-12 Films MK slår på stort - fullmatad rallycrosstävling i helgen
Super evo-cup är en rallycrosstävling i kollosalformat. Till helgen avgörs årets andra deltävling i serien på Bergbybanan vid Vendel.
75 bussar, fullmatade startfält i två klasser, hundratalet funktionärer samt - förhoppningsvis - massor med åskådare. Films MK slår åter på stort. Det här är den största tävlingen på många år på Bergbybanan.
- Det har funnits massor med jobb att få allt i ordning, berättar Anethe Persson, en av de drivande krafterna bakom evenemanget.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-11 En placering bättre för Lundberg
En åttondeplats - ett snäpp bättre än dagen innan - blev Micke Lundbergs facit i söndagens SM-deltävling i backe för bilar i Sorsele.
- Kollade inställningarna i motorn efter lördagstävlingen, men kom inte till klarhet med varför den inte vill varva ur som den ska. Det här blir en nöt att knäcka, berättar Micke.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-11 Per-Johan var snabbast med sin "bubbla" på Mantorp
Per-Johan Juggas, Gävle, har Skandinaviens snabbaste "bubbla" för landsvägskörning. Den slutsatsen går att dra sedan han vann en dragracing-tävling på Mantorp i söndags under en stor märkesträff för Folkvagnsbilar.
Per-Johan vann klassen Quick 16 sedan han skrämt upp sin bubbla i 205 kilometer i timmen och kört de 402 meterna på 10,72 sekunder.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-11 SMK Hälsinge i topp vid back-SM
Back-SM för bilar inleddes på ett prima sätt för SMK Hälsinge. Hudik-klubben radade topplaceringar i Nalovardobacken i helgen, där Henrik Flodin blev den mest lyckosamma av samtliga.
Henrik höll gasen i botten redan från början och var snabbast i det första kvalåket i Rallycross-klassen på lördagen. I det andra åket var han tvåa efter värmlänningen Per-Anders "Perra" Johansson.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

03-06-10 Daniel Carlssons sköna trendbrott
Han har väntat och längtat. Till slut kom fullträffen. Nästan i vilket fall. JVM-föraren Daniel Carlsson körde in som tvåa i Akropolisrallyt.
- Ju mer jag tänker på det, desto skönare känns det, säger han.
Daniel Carlsson i par med kartläsaren Mattias Andersson gör sin andra säsong i junior-VM. Deras första i Suzukis gula Ignis-bil.
Farten har funnits där.   Segrarna alltid varit inom räckhåll.   Men de brutna tävlingarna har varit många.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-10 Johanssons chansning gick hem
Superkartföraren Thomas Johansson från Karlstad drog en chansning.
Den gick hem.
- Jag öste på för fullt, det var krasch eller seger som gällde, flinar han.
Värmlänningen Thomas Johansson hade en minst sagt hektisk helg.
Han vann Superkart-klassen och fanns med som team manager åt STCC-föraren Tommy Rustad som slutade tvåa i sin tävling.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-10 Brors adept omutlig på Gelleråsen
Tomas Engström tog sin tredje STCC-seger någonsin - men värmlänningarna sviktade
Tre STCC-segrar - någonsin.
Hedemoraföraren Tomas Engström har tagit alla på Gelleråsen.
- Han trivs i Värmland, ler Bror Danielsson - Engströms värmländske stallchef.
Tommy Kristoffersson slutade tolva. Janne "Flash" Nilsson tvingades bryta.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-10 Engström vände ilskan till seger
- Du ska veta att jag var rejält förbannad när jag åkte ut till andra racet.
Tomas Engström från Säter vände ilskan till något positivt. Efter en suverän körning stod han som segrare i huvudracet på Gelleråsen, en vinst som den i år otursförföljde Engström tjänat i hop till.
- Oerhört skönt. Min tredje seger i STCC och min hittills bästa, jublade han.
Tobias Johansson från Avesta hade en tyngre helg med en nionde respektive sjätte plats.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-06-10 Dramatik på Gelleråsen när Reine körde banlopp
Reine Bergström från Hällefors kör sin första säsong i Formel Ford Zetec, FFZ. De första två heaten kördes i Falkenberg och där tog Reine en tionde plats och en sjundeplacering.
I helgen kördes heat tre och fyra på Gelleråsen.
På lördagen inleddes tävlingshelgen i Karlskoga med tester. Efter två tester har Reine fjärde bästa tiden.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-06-10 Bra start för Kenneth Olsson i SM-premiären
Kenneth Olsson, Hällefors MK, vann SM-premiären för rallybilar i backe som ägde rum i helgen. Tävlingarna avgjordes i Nalovardo i Sorselle.
Kenneth är regerade svensk mästare i denna gren av rally. Han leder nu SM totalt.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-06-10 Söderhamnsseger i Siljasprinten
Magnus Mellquist och Erika Jansson glänste i sommarrallyt Siljasprinten. Mats Jönsson och Lars Norin totaltvåa. Nytt kanonlopp av Patrik Flodin.
SMK Söderhamns Magnus Mellquist och sambon Erika Jansson, i en Mitsubishi Lancer, var totalsnabbast i SMK Hälsinges sommarrally "Siljasprinten". Tävlingen som kördes på två specialsträckor i Silja- och Stamnäsområdet blev av hög klass. SMK Hälsinges tävlingsstab fick mycket beröm för bra tävlingsarrangemang och tävlingsdeltagarna gav högst betyg åt de två rallybanorna.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-06-09 Niondeplats miss för Lundberg
Mikael Lundberg var inte nöjd med SM-premiären i backe för bilar, i Sorsele, på lördagen. En blygsam niondeplats i Rallyklassen blev facit för Gävleföraren.
   Micke har ett antal SM-guld hemma i byrålådan i Harkskär och tillhörde förhandsfavoriterna i Nalvoardobacken.
   Han började bra med en tredjeplats i det första kvalåket. Efter det andra åket parkerade han som fyra.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-09 Rally-Petter på tredjeplass i Hellas
Petter Solberg kom ikke forbi Colin McRae og klinte til slutt bilen sin i bakenden på skottens Citroen - slik at han kom forbi.
Den dramatiske episoden på den nest siste etappen av Akropolis-rally kostet sannsynligvis Solberg 2.plassen i VM-rallyet. Han måtte i stedet nøye seg med 3.plass.
Siden la Subaru-teamet inn protest i håp om at dommerne ville gi Solberg en bedre tid - forbi han ble hindret bak McRae - men sent søndag kveld bestemte juryen av resultatene ble stående.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-06-05 Nybygge i rekordfart
Ulf Slaaens rallybil förvandlades till skrot vid våldsam trädkollision. Nu startar han i lördagens rallytävling "Siljasprinten", i nybyggd bil. Allt såg bra ut. Ulf Slaaen och hans kartläsare Örjan Flodin susade fram längs en gotländsk rallyväg i drygt 100 km/tim.
Då hände det. En enda liten miss och rallybilen fick sladd, kanade av vägen och in i en grov tall. Kollisionen blev så våldsam att bilen vek sig runt tallen och förvandlades till skrot på ett ögonblick.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-06-05 Motortävling mitt i stan
Helgen 16-17 augusti bjuds det folkrace på Alderholmen i Gävle. Det är AMF Årsunda som gör en satsning på en tvådagars motortävling - mitt i stan.
Vanligen körs en stor folkracetävling på Gävle Motorstadion - i regi av SMK Gävle - under augusti månad. Men inte detta år. Klubben satsar i stället på två andra stora evenemang under sensommaren, RM i supermotard samt finalen i sverigecupen i crosskart.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-04 Söderkvist vann totalt i Hedemora
Tobias Söderqvist prutade inte på krutet när Dala Rally cup fortsatte med Ford Bilforum-sprinten i Hedemora.
Årsundaföraren vann tvåhjulsdrivna klassen för A-förare och var också nära att snuva samtliga "fyrkrafsare".
Årets andra deltävling i den populära cupen blev dessvärre ingen höjdare. Banan var undermåligt preparerad och dessutom drog det hela ut alltför långt på tiden.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-06-04 Värmlänskt på tuffa Nürburgring 24-timmars 18:e plats
Värmlänningen Ulf Karlsson deltog som en av fyra förare i teamet Podium i Nürburgring 24-timmars. Ett lopp som strulade rejält för teamet som i fjol blev sjua i tävlingen.
Efter tidiga problem tvingades de byta växellåda på bilen och blev ståendes i depå i en timme och tjugo minuter.  17:e platsen förvandlades snabbt till en 196:e.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-04 En tredje plats att gå på för Bräck
Bombardier 500. Det första kvällsracet är också ett av de mest prestigefyllda för Kenny Bräck och IndyCar-förarna.
- Ett av säsongens tuffaste och garanterat mest spännande race, säger värmlänningen. På lördag kväll smäller det.
 Texas Motor Speedway i Fort Worth är duellernas bana. Den 1,5 mile långa ovalbanan är utformad så att förarna i ytter- respektive innerspår kan hålla samma fart.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-04 Skoog i ledning - då fick han växelspaken i näven
- Vi har ju haft en hel del tur tidigare så det var kanske läge för en motgång.
Rallyveteranen Ola Skoog från Ludvika MS gjorde det konstaterandet efter att han och kartläsaren Arne Allansson fick kasta in handduken redan efter två sträckor i helgens rally i Motala. Orsak: växelspaken lossnade.
"T-turen" ingick både i den klassiska cupen och riksmästerskapet under perfekta förhållanden.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-06-02 Mårten Persson nöjd sexa i Nora
När Sverige-Serien i Volvo Original drog till skogarna kring Nora, vankades det snabba specialsträckor för de 90 Volvoåkarna.
- Visst var det snabbt, men också bitvis lös, dålig och spårig väg, berättar Mårten Persson från Tollarp, tävlande för Hässleholms MK.
Mårten körde trots detta in som sexa, bara elva sekunder från tredje platsen. Tävlingen blev nämligen en stentuff kamp om placeringarna bakom otroligt snabbe Henrik Andersson från Säffle. Mellan tvåan och tian skilde bara 22 sekunder.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-06-02 John Nilsson fick sten i maskineriet
Det ville sig inte för Kristianstads rallyåkare John Nilsson när det i lördags var dags för andra deltävlingen av Riksmästerskapet för grupp H och Klassiska Rallybilar SMK Motalas T-Turen.
John, som vanligt med kartläsare Janne Rydh vid sin sida, inledde fullt godkänt på den första av de sex sträckorna.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-06-02 Carina körde ifrån killarna i T-turen
När SMK Motala arrangerade sitt rally T-turen ingående i RM fick alla killar stå tillbaka för en fortåkande tjej.
Det var Carina Hermansson, Skepptuna MK, som i sin Mitsubishi Lancer körde först av alla och hade en del besvär med rullgruset. Carina lyckades ändå vinna med en marginal på 0,4 sekunder före Ljusdals Robert Johansson som åkte i startfältet som 70:e bil.
- Jag är väldigt nöjd med segern och det var en rolig tävling, sade en sprudlande glad Carina vid prisutdelningen.
Läs hela artikeln i
Folkbladet

03-06-02 Kvällsfolkrace med 56 bilar
I kväll är det dags för årets kvällsrace på Kungsängsbanan. SMK Östgöta har fått 56 anmälningar och det väntas bli häftiga och roliga heat som vanligt.
- Vi kör också med åtta bilar i varje heat, vilket ger extra fight, säger tävlingsledaren Jörgen Andersson.
Läs hela artikeln i
Folkbladet

03-06-02 Carina var snabbast
Carina Hermansson satte alla killarna på plats när T-turen avgjordes i helgen. Med fyra tiondelars marginal tog hon hem totalsegern i rallyt.

Avgörande blev den sjätte och sista sträckan, där Hermansson passerade totaltvåan Robert Johansson från Ljusdal. Men Stockholmstjejen, som tävlar för Skepptuna MK, visste inte hur jämnt det var i tävlingen.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

03-06-02 Alanen vann Nora Rallyt
Ari Alanen, SMK Karlskoga, tog hem segern i Nora Rallyt. Det var en glad, men lite överraskad vinnare.
- Ja, det får man ju säga eftersom det var första gången som jag körde på grus med den här bilen, säger Alanen.
Hans Toyota 205 visade sig gilla gruset och förutom en tveksam första sträcka körde Alanen mycket imponerande.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-06-02 Morgan Antonsson i A-final i SM
Det vill sig inte för Per Johansson, SMK Trollhättan i rallycrossen. I helgen var det SM-premiär i Tomelilla och det var krångel hela helgen. Bättre gick det för Morgan Antonsson, Hjärtum, som tog sig till A-final i division 1.
Problemen för Per Johansson bottnar i växellådan som krånglar, men om två veckor hoppas de att den nya skall vara på plats och lösa det mesta av problemen.
Läs hela artikeln i
Trollhättans Tidning

03-06-02 Eklund och Walfridson på pallen i premiären
- och Lars Jonsson visade att formen är intakt från i fjol
Först. Först. Och först. Men i finalen blev det "bara" en tredjeplats för Finnskogas Lars Jonsson.
- Jag är inte riktigt nöjd, säger han efter SM-premiären i rallycross.
Per Eklund kom tvåa i division I.  Stig-Olov Walfridsson trea. Och i Supernationellklassen placerade sig Lars Jonsson på en tredje plats.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-06-02 "Eken" höll sig kall
De körde så dammet yrde och ibland var det mer vilja än spårval. En som i alla fall höll huvudet kallt med sin rutin i sommarvärmen var Ludvikas Erik "Eken" Johansson.
Han var snabbast av alla när SMK Hedemora arrangerade sin parallellsprint ingående i Dala Rally Cup.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-06-02 Carina satte gubbarna på plats
Daniel Damberg var det stora hemmahoppet i T-Turen. Hans framfart utefter banan gjorde inte Motalasupportrarna besvikna, även om slutresultatet gjorde det.
- Jag är jätteglad att det gick så bra som det gjorde. Synd bara att grejerna inte höll hela vägen, sa Daniel sedan han och kartläsaren Björn Söderberg sent om sider tagit sig till målet i Folkets Park.
Läs hela artikeln i
Östgötacorren

03-06-02 En perfekt dag för Dick Larsson
Larsson var säkerheten själv i DM-rallyt Midnattspecialen. Rasboföraren knep fem raka sträcksegrar och skrev marginalen till 45 sekunder före Björn Blackne, Börje.
Årets femte deltävling i DM mätte två mil, fördelat på fem sträckor. Banan var förlagd till området mellan Skepptuna och Arlanda.
På den första sträckan var Dick Larsson en sekund före Östhammars Mikael Waxell i fyrhjulsdrivna klassen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-30 Edholm laddar för seger i nyinköpt bil
I helgen är det dags för premiären i årets RS-cup.På plats i Hammarstrand finns en av landets mest framgångsrika backtävlingsförare, Jörgen Edholm, Stuguns MK i sin nyköpta, WRC-Ford.
Edholms bil har nått minst lika stora framgångar på svenska motorevenemang, även om det då var med Mats Jonsson, Forshaga MC bakom ratten.
Kombinationen av de båda verkar bli mycket svårslagen, trots brist på träning.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-05-28 Bååths framfart stoppades av punktering
Gestrikes Daniel Bååth inledde helgens deltävling i svealandscupen i rallycross på ett prima sätt. Men finalen blev en besvikelse.
Daniel var tvåa i den första kvalomgången i klassen 2400 cc. Han följde upp med tredje tid i omgång 2. I den tredje och sista rundan i kvalet slog så Daniel till rejält med dagens bästa tid alla kategorier, Super-Nationella klassen inräknad.
Därefter tog flytet slut. Efter att ha varit tvåa i starten i A-finalen drabbades Daniel av punktering. Och så var den dagen förstörd.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-28 Stefan Söderberg på pallen
I helgen tog Stefan Söderberg sin första pallplats i det brittiska formel Renault-mästerskapet. Gävleföraren styrde i mål som trea när den fjärde deltävlingen för året avgjordes i Thruxton.
- Jag är jättenöjd. Det här kändes jäkligt bra, kommenterar Stefan.
Banan i Thruxton är Englands snabbaste, där snitthastigheten i formel Renault ligger på hela 190 kilometer i timmen. Stefan var fyra på tidskörningen
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-27 Besvikelse för Per Johansson i Frankrike
Andra deltävlingen i rallycrossens EM-serie blev en stor besvikelse för Per Johansson, SMK Trollhättan, och hans team. Mycket mekande hela tiden och allt slutade med att Per fick bryta innan kvalköringen var klar.
Problemen började redan på tidsträningen då växellådan började krångla, men efter att ha byggt om den från sexväxlad till femväxlad, var det full fart igen.
Läs hela artikeln i
Trollhättans Tidning

03-05-27 Olsson från Gävle vann folkrace i Vendel
Dan Olsson tog hem spelet i seniorklassen vid säsongens första folkrace på Bergbybanan vid Vendel i söndags. Gävleföraren segrade i A-finalen före Gerry Olsson, Rasbo, efter att ha toppat från start till mål.
Tre förare tog sig obesegrade genom kvalet. Trion bestod av Olssönerna Dan och Gerry, samt Orions Torbjörn Persson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-26 Starkt kört av Tobias
- Blir jag bland de tio bästa är jag helnöjd.
Så sa Ludvika MS rallytalang Tobias Johansson inför SM-deltävlingen South Swedish Rally. Det klarade Tobias galant. Han körde i mål som femma.
Tävlingen startade i fredags, då nio sträckor kördes och samma sträckor avverkades dagen efter.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-05-26 Joge vann SM-tävling
Med klar marginal blev det seger för SMK Motalas Jimmy Joge i Sydsvenska rallyt. Tjällmokillen är därmed också inblandad i kampen om SM-guldet i lilla grupp A. Segern var förstås efterlängtad, och det var en glad och nöjd Joge som vände hemåt till Östergötland under söndagen.
- Det känns jättebra. Det här är kul för hela teamet, och sporrar oss till att jobba för att bli ännu bättre, sade han.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

03-05-26 Mats Thorszelius nöjd tvåa
Vår bästa tävling någonsin! Tvåan i South Swedish Rally Uppsalas Mats Thorszelius var inte sen att betygsätta sin insats. Trots att det inte blev seger kände han sig som en vinnare.
Motståndet i årets upplaga var också det tuffaste han mött sedan han satte sig i sin WRC-Toyota för några år sedan. På startlinjen fanns hela femton WRC-bilar och dessutom två förare Rådström och polacken Tomasz Kuschar med VM-tempo i bagaget
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-05-26 Levin vann Syd-Rallyt
Det blev bröderna Per och Henrik Levin, Kristianstads MK, i en Volvo som till slut tog hand om segern i Syd-Rallyt, den nationella delen av South Swedish Rally. Fast segern satt långt inne och inte förrän på allra sista specialsträckan avgjordes rallyt.
Inför denna låg bröderna Levin, Per körde och Henrik gjorde ett inhopp som kartläsare, sju sekunder bakom ledaren Bengt Abrahamsson, Kullings.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-05-26 Thomas Rådström höll undan
Senast Thomas Rådström körde på gruset hemma i Sverige var 1997. I helgen var han tillbaka. Och det blev seger. Förstås.
- Det är roligt att köra bil, vi har haft grymt kul på alla sträckorna, säger Rådström lugnt efter segern i South Swedish Rally.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-05-26 Rådström vann
Thomas Rådström höll undan och vann Sydsvenska Rallyt med 20 sekunder. Bakom honom stod en stenhård strid om tredjeplatsen. Den tog till sist Andreas Eriksson och kartläsaren "Pecka" Svensson med sex ynka tiondelars marginal.
- Detta är nästan som en seger, tycker Svensson från Bergsnäs.
På lördagsförmiddagen såg det ut att kunna bli hårt även om förstaplatsen. På de fyra första etapperna förlorade Thomas Rådström drygt halva sitt 40 sekundersförsprång till tvåan Mats Thorszelius, Uppsala.
Läs hela artikeln i
Smålandsposten

03-05-26 Per Eklund hade ingen rolig helg
En femteplats i A-finalen. Och en demolerad handled. Det blev Per Eklunds resultat i Circuit d´Essay som kördes i franska Essay Horne under helgen.
- Jag är ganska nöjd med min körning. Tyvärr fick jag en smäll i finalen, säger Per Eklund till VF.
Det var i den första kurvan i A-finalen som det small. Eklund startade i sista ledet och satsade stenhårt på att ta sig förbi de andra bilarna efter starten. Men det fanns inte plats för alla och i kaoset körde Eklund på framförvarande bil. Krocken ledde till en misstänkt fraktur på handleden och det är osäkert om han ställer upp i tävlingen i Tomelilla nästa helg.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-26 Hemmaseger i EM-genrepet på Höljesbanan
Finnskogas Lars Jonsson vann Super Nationells inbjudningstävling i Höljes. Den regerande svenska mästaren vann övertygande i finalen i hård konkurrens med Lars Sakariassen.
- Jonsson förtjänade att vinna, säger tävlingsledaren Morgan Östlund.
Huvudattraktionen för dagen var inbjudningstävlingen i Super Nationells klass 1. För både förare och arrangörer var det ett genrep inför den kommande EM-tävlingen i juli i Höljes.
Det var Lars Sakariassen som tog starten i loppet. Under hans förlängda sträcka i det obligatoriska alternativspåret tog Lars Jonsson kommandot över loppet.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-26 Rådström vann med ett leende
Thomas Rådström hade inte tävlat på svenska grusvägar sedan 1997. Men den internationellt meriterade Vännäsföraren använde sin rutin för att köra hem 28:e upplagan av Sydsvenska rallyt.
- Vi har haft grymt kul på sträckorna, förklarade Rådström sedan han åkt i mål med drygt 21 sekunders marginal till tvåan Mats Thorszelius, Uppsala.
Efter första dagens nio etapper på slingriga, smala grusvägar i Kronoberg ledde Thomas Rådström med 40 sekunder. Men på lördagens inledande sträckor tappade han halva försprånget.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

03-05-26 Folkligt, festligt, farligt
Det hörs nästan på namnet. Folkrace är folkligt. Och festligt. Och familjärt. Åtminstone i depån om du frågar bröderna Andersson i Timrå MK, för du däremot första kurvan på tal kommer ett helt annat svar
Allra helst i en A-final. På hemmabanan i Stavre.
Kanske är det just därför som pappa Andersson står placerad som funktionär just i första kurvan.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-05-26 Alla Eskilstunaförare bröt Sydsvenska rallyt
Johan Rudengren tyckte att han träffade huvudet på spiken när han jämförde Eskilstunas rallyförare med Agatha Christies "Tio små negerpojkar":- Alla bröt! Det handlade om Sydsvenska rallyt i Växjöskogarna där tre Eskilstunaförare stod på startlinjen men ingen fullföljde.
- Rickard Andersson låg åtta med sin Seat i klass N3 när växelvajern gick av, berättade Johan Rudengren.
Lika illa gick det för Per Göthberg i en Renault.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna-Kuriren

03-05-26 Eskilstunaförarna bröt i Småland
Det blev blandade framgångar för våra sörmländska rallyförare när det anrika South Swedish Rally kördes för den 28:e gången på småländska vägar. Eskilstunaförarna Per Göthberg och Johan Rudengren tvingades bryta.
SMK Nyköpings Patric Carlsson tog fullt med SM-poäng på den andra etappen. Patric som har haft stora problem med sin bil under vintersäsongen, fick nu till två mycket fina körningar.
Läs hela artikeln i
Folket

03-05-26 Lyckad gruspremiär för Joge
Det var vad vi kallar för en lyckad premiär. Första grustävlingen med nya bilen - då blev det seger för Jimmy Joge, rallyföraren från Motala.
- Det känns väldigt bra, kul för hela teamet och en sporre att jobba vidare. Taktiken fungerade perfekt, sa Jimmy efter vinsten i lilla grupp A-klassen i Sydsvenska rallyt, ingående i både SM- och EM-serien.
Läs hela artikeln i
Östgötacorren

03-05-26 Jämtar femma i Sydsvenska rallyt
En misslyckad och en lyckad dag kan sammanfatta Patrik Sandells och Jonas Erikssons helg i Sydsvenska rallyt.
Fredagen började bra för Jämtlandsduon, som trots att de tog det lugnt i början hade näst bästa tid på andra och tredje sträckan.
   - Det hade regnat rejält under natten mot fredagen, så vi öppnade lite lugnt, säger Patrik.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-05-26 Malteskog elva i Sydsvenska rallyt
I helgen avgjordes Sydsvenska rallyt i trakterna av Växjö. Patrik Malteskog, Norrköpings MK, slutade trea i sin klass, N4, och blev elva totalt i rallyt i sin Mitsubishi.
-Jag är helnöjd, det har funkat jättebra. Vädret har växlat så det var   svårt att veta vilka däck man skulle köra på, menade Patrik, som menade att detta var en av de bättre prestationer han gjort.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

03-05-26 Sandell bemästrade det blöta underlaget bra
Den första sommartävlingen i Rally SM kördes i helgen i Växjö. Det jämtländska hoppet Patrik Sandell fick blandad kompott - en brytning och en femteplats.
Tävlingen kördes som två tävlingar, en på fredagen och en på lördagen. Patrik Sandell började mycket bra på fredagen och låg på en femteplats efter den tredje sträckan. Men på den fjärde sträckan körde Sandell på en sten och skadade bäraxeln och drivaxeln på bilen. Han tog sig i mål på sträckan men valde att bryta loppet för att preparera bilen.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-05-24 Jonsson jagar Rådis
"Det är lite svårt att hitta rätt tempo - jag vet ju inte hur fort konkurrenterna kör"
Vid lunchtid på fredagen inleddes South Swedish Rally. VM-rutinerade Thomas Rådström har tagit en komfortabel ledning i sin WRC-Toyota.
- Det är lite svårt att hitta rätt tempo - jag vet ju inte hur fort konkurrenterna kör. Men det känns rätt bra, sa Thomas. Som knappt hade testat bilen före starten på den första av dagens nio specialsträckor.
Inför lördagens nio fartsträckor är försprånget drygt 40 sekunder till Fordåkande östgöten Jari Saarinen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-24 EM-genrep på Höljesbanan
EM arrangerar de i början på juli. Nu genrepar Finnskoga MK - med junior-SM och Nationell Rallycross klass 1,2 och 4 i dag på Höljesbanan.
- Vi har ett bra startfält, säger tävlingsledaren Morgan Östlund.
EM-genrepet. Så kallas lördagens tävling. Givetvis inte utan orsak - den 4-5 juli anordnar Finnskoga MK traditionsenligt en EM-deltävling i rallycross.
- Ett bra tillfälle att testa utrustningen och få igång funktionärerna. Vi hoppas på en rejäl genomkörare, säger Morgan Östlund.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-24 Flash ger sitt stöd på plats
Av ETCC-tävlingen i Brno blev inget. Då passade Jan Flash Nilsson på - att åka över till USA och heja på kompisen Kenny Bräck i Indianapolis 500.
- Kenny har bra chanser, säger Karlstadsbon på mobiltelefon från racingstaden.
Janne Flash och Kenny Bräck är kompisar sen lång tid tillbaka. Men helgens evenemang är första gången Nilsson har tid vara med och supporta sin vän.
- Tdigare har vi alltid tävlat vid samma tidpunkt. Tack vare att det inte blir något
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-24 Kenny lugn inför årets största lopp
Bräck om Indy 500: - Vi har kunskapen att nå hela vägen
Förra gången blev han historisk. Nu siktar Kenny Bräck på att göra om bravaden - att vinna klassiska motortävlingen Indianapolis 500.
- Vi har kunskapen för att nå hela vägen, säger värmlänningen inför söndagens race.
300 000-400 000 åskådare. 500 mile. Indianapolis 500 är racingvärldens största och längsta tävling på mer än ett sätt.
- Det här är större än vad något annat endagarsevenemang är, större än OS och VM och allt vad du vill, säger Kenny Bräck.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-24 Tror han blir rally-proff
Testen unnagjort for Henning Solberg i Wales Henning Solberg har kjørt rallytesten med Mitsubishi, og håper og tror han blir profesjonell VM-fører.
Nå venter tre-fire uker med neglebiting før rallyføreren får vite om drømmen går i oppfyllelse.
I løpet av to dagers beinhard testing i Wales tirsdag og onsdag, satt Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud igjen med flest spørsmålstegn.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-05-24 Rådström leder tack vare sin jämnhet
Redan på Sydsvenska rallyts första sträcka tog favoriten Thomas Rådström ledningen. Sedan drygade han sakta men säkert ut försprånget. Inför dagens avgörande leder han med drygt 40 sekunder.
- Det har gått mycket bra. Det är alltid svårt före första sträckan att veta vilken fart man ska ha, men det verkar som att vi har hittat en ganska lagom fart, sa Rådström medan mekanikerna tog hand om Toyota Corollan på serviceplatsen i Räppe.
Läs hela artikeln i
Smålandsposten

03-05-24 Käpprätt åt helsike tyckte förarna...
Trots att han ledde tävlingen riktade Thomas Rådström skarp kritik mot Sydsvenska rallyts arrangörer. Rådström var irriterad på alla stolpar som satts upp längs vägarna.
- Livsfarligt, dundrade han.
För att spara vägarna och minska slitaget på kanterna har tävlingens arrangörer satt upp stolpar som minskar bilarnas utrymme. Rådström tycker att det är okey med stolpar vid hus och trädgårdar, men inte ute i skogen.
Läs hela artikeln i
Smålandsposten

03-05-23 Fredriksson i lagad bil
Idag inleds Sydsvenska Rallyt. För Peter Fredriksson från Norrköping är det en del frågetecken inför starten i lilla grupp N. Efter en krasch i Älmhult för ett par veckor sedan var det tveksamt om bilen skulle hinna bli i ordning till helgens SM-tävling.
-Det har varit mycket skruvande. Stötfångaren fick vi dit för en halvtimme sedan, säger Peter en halvtimme före besiktningen av sin Renault Clio.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

03-05-23 Johan Rudengren siktar ...
Johan Rudengren siktar högt i sydsvenska rallyt som avgörs fredag-lördag.
- Jag förväntar mig att bli sämst femma - och helst en plats bland de tre, säger Eskilstunaföraren.
På fredag och lördagen körs rally-SM:s tredje deltävling med start och målplats i Växjö. Det är det anrika South Swedish Rally som körs för 28:e gången.
Läs hela artikeln i
Folket

03-05-23 Inställt rally i Kopparberg
På lördag skulle MK Kopparberg har arrangerat ett minirally till minne av bortgångne MKK-eldsjälen Conny Wass. Men rallyt blir inte av, anledningen är för få anmälda. När anmälningstiden gick ut i måndags hade MK Kopparberg inte fått in minimiantalet 25 ekipage.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-05-23 Förre VM-föraren Thomas Rådström hjälper svenskt stjärnskott
"Han har vad som krävs"
South Swedish Rally lade grunden för VM-föraren Petter Solbergs karriär. Nu ska den forne VM-föraren Thomas Rådström, 37, hjälpa fram ett svenskt stjärnskott. 21-årige Tobias Johansson.
Årets 28:e upplaga kan bli den bästa på många år.
I WRC-klassen återfinns duktiga förare som Justin Dale, Tomasz Kuchar och flerfaldiga SM-segraren Mats Jonsson. Därtill Thomas Rådström, som kom trea i Safarirallyt i fjol, och hans lärjunge Tobias Johansson, 21.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

03-05-22 På jakt efter SM-guldet
De har mest kört rallytävlingar i norr och inte en enda sommartävling hittills i år. Nu väntar Sydsvenska Rallyt i Växjö med både EM- och SM-deltävlingar för SMK Sundsvalls Tobias Lindström och Henrik Hedström. Och målet är högt.
- Vi vill ju försöka ta hem SM-guldet, säger Tobias.
Tobias Lindström med kartläsaren Henrik Hedström köpte polon för 1,5 år sedan.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-05-22 Joge hoppas på segerchans
I helgen avgörs Sydsvenska rallyt med SMK Motalas Jimmy Joge på startlinjen. Tävlingen är en av årets viktigaste, och hårt jobb med tester gör att Tjällmokillen hoppas på segerchans i sin klass.
Inför helgens tävling ligger Joge och kartläsaren John Stigh på tredje plats i klassen Super 1600. Steget upp till andraplatsen är bara två poäng, medan ledande P-G Andersson har gjort ett litet ryck.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

03-05-22 Etanoldriven rallybil får inte starta
Det Internationella Bilsportförbundet accepterar inte etanoldrivna rallybilar.
Beskedet var en motgång för Robin Sandberg från Växjö som ville ställa upp med sin etanoldrivna rallybil i den internationella tävlingen South Swedish Rally i helgen, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg.
Läs hela artikeln i
Expressen

03-05-21 Sandell länshopp i rally-SM
Från snö till grus. Patrik Sandell och Jonas Eriksson kör i helgen första SM-deltävlingen på barmark och siktar på att förbättra den totala femteplatsen.
 - Självförtroendet är på topp, det känns jättekul att det inte är så långt upp till toppen. Det kan förändras mycket efter den här helgen, berättade Sandell.
SM-serien har totalt sju deltävlingar - tre på vinterunderlag, varav två vid Snow Rally i Östersund, och fyra med barmarkskörning som inleds till helgen i Växjö och 28:e upplagan av South Swedish Rally.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-05-21 Nu satsar Rickard på seger
På fredag startar Sydsvenska Rallyt. Eskilstuna MK ställer upp med tre förare. För unge talangen Rickard Andersson, 20 år, innebär det debut i så stora sammanhang. Men målet är ändå att vinna sin klass.
Självsäker | På fredag kör EMK:s rallylöfte Rickard Andersson Syd-svenska Rallyt för första gången. Trots att tävlingen är hans största hittills är han inte nervös. - Sydsvenska Rallyt har jag alltid sett upp till. Det är ju det näst största som finns i Sverige
Läs hela artikeln i
Eskilstuna-Kuriren

03-05-20 Daniel skuggade segraren i A-finalen
Gestrikes Daniel Bååth tog en andraplats i A-finalen i klassen 2400 cc när årets andra deltävling i svealandscupen i rallycross fortsatte i Strängnäs.
En andra-, en fjärde- och en sjätteplats i kvalet innebar att Daniel var fyra in i A-finalen.
Efter tumult i startkurvan i finalen valde Daniel alternativspåret redan på det första varvet. Från den femteplats han då hade avancerade han sedan i fältet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-20 Edholm har köpt Norrlands enda WRC-bil och storsatsar
Titta noga på bil(d)en här intill. Något liknande finns inte på något annat håll från Uppsala och norrut.
- Jätteskoj. Nu kan jag tävla på mer lika villkor, säger Jörgen Edholm, Stugun, om sin nya WRC-skapelse.
Edholm har länge drömt om äga denna värstingbil - betraktad som bilsportens supertungviktare. Han hade dock i princip gett upp eftersom kostnaderna är så våldsamt höga.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-05-20 Folkraceåken på banan igen
Årets första deltävling i Sponsor Cupen för folkraceförarna avgjordes i helgen på Halvfaribanan utanför Hede. Närmare 100-talet racesugna förare hade dammat av sina bilar och trots lite ringrost på en del håll så flöt tävlingen bra.
- Totalt med finalerna blev det 60 heat, berättade Maud Hall som är spindeln i nätet när det gäller folkrace i Hede.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-05-19 Enkel seger i rallycup
Regerande mästaren Christer Nilsson gav ingen pardon när Dala Rally cup inleddes i Smedjebacken under söndagen. Sandvikenföraren vann tvåhjulsdrivna klassen för A-förare efter att ha varit snabbast i samtliga tre omgångar.
Den drygt två kilometer långa Uvbergsbacken kördes i tre åk. De båda bästa tiderna summerades.
Christer Nilsson vann det första åket med halvsekunden före Säters Markus Hällbo. Trea var Lars Davidsson, Enköping, som dock därefter tvingades bryta med fel på drivningen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-05-19 Nästan roligare än att vinna
Vid prisutdelningen efter andra racet i STCC stod Janne "Flash" Nilsson utanför pallen. Och utan poäng alls. En timme senare var han glad tvåa. Arrangörerna hade räknat fel på ett varv.
Tur för Flash som annars hade otur i andra racets avslutning. Det vill säga den avslutning alla trodde det var. Han hade fram till ett par kurvor före mål stadigt legat tvåa bakom Fredrik Ekblom när en bult till vänster framhjulsupphängning gick tvärt av och han omöjligt kunde styra vidare. Han fick parkera för gott.
Läs hela artikeln i
Östgötacorren

03-05-19 Här når Krokström sitt mål
Det blev några röriga heat under STCC tävling på Mantorp Park. Janne Flash Nilsson vann i alla fall det första sprintracet och Fredrik Ekblom finalracet. Robin Rudholm blev bäste sjuhäring i sprinten medan Magnus Krokström var den vassare i finalen.
En hel del avkörningar gjorde att båda heaten blev störda av att säkerhetsbilen tvingades åka ut stup i ett.
Läs hela artikeln i
Borås Tidning

03-05-19 Larsson en nöjd femma
En EM-premiär definitivt värd att vara glad över. Lars Larsson visade att han tänker vara med och slåss i toppen i år tack vare sin femteplats. Och det kunde gått ännu bättre.
Frivillig träning och Lars Larsson kör in som tvåa. Tidsträning och samme Larsson kör in som sexa.
- Det är så små marginaler i den här sporten, säger mekanikern Stefan Mårtensson.
Läs hela artikeln i
Borås Tidning

03-05-19 Seger direkt i EM för TMK-Marcus
Snacka om rivstart! Han tog starten, kontrollerade loppet och var först över mållinjen. Marcus Nilsson gjorde helt enkelt sitt livs tävling, när EM i rallycross inleddes i Portugal. I sitt 17:e EM-framträdande i karriären tog han sin första seger - och var obeskrivligt lycklig efter att ha slörpat i sig av segerchampagnen.
- Det här är det största som hänt mig. Tomelilla Motorklubb kan inte haft någon EM-vinnare på runt 20 år, det måste ha varit på "Myggans" tid, säger Marcus och syftar på Rolf "Myggan" Nilssons storhetstid.
Läs hela artikeln i
Ystads Allehanda

03-05-19 Brander vann tuff final
Det blev en rafflande A-final vid SMK Motalas folkracetävlingar på Dunteberget. Hemmaföraren Andreas Brander vann efter hårda fem varv mot i första hand Lars-Göran Thapper, Kvarnvingarna och klubbkompisen Jan Törnqvist som slutade tvåa respektive trea.
- Tävlingen kördes med alternativspår och det innebar att förarna skiftade i ledningen hela tiden.
Mattias Björklund, SMK Motala, togs starten men blev genast uppvaktad av Jan Törnqvist som i sin tur fick släppa till Andreas och Lars-Göran.
Läs hela artikeln i
Östgötacorren

03-05-19 "Du var i alla fall duktig"
Greger Kindstrand har just testat folkrace för första gången när sonen Daniel kommer rusande. -- Pappa, du kunde kört lite snabbare, säger femåringen. Pappa förklarar sig med att han inte såg något eftersom vindrutan blev helt sandig. Men första turen gav mersmak och han vill gärna testa fler gånger i framtiden.
- Då ska du köra järnet, säger Daniel och lägger snabbt till:
- Du var i alla fall duktig.
Pappa Kindstrand kan tänka sig att börja med folkrace, men det vill inte Daniel när han blir stor.
Läs hela artikeln i
Östgötacorren

03-05-19 Timo säkrade segern vid Lövstad
Timo Huovinen, Finspångs MS, var snabbast när RS-seriens fjärde deltävling avgjordes på söndagen med start och mål vid Mässhallen. Två sträckor kördes på Himmelstalunds sportområde och en i trakten av Lövstad.
-Jag säkrade segern på Lövstad -sträckan, slog tvåan Jonas Wigren med fyra sekunder där, sa en nöjd Timo Huovinen.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

03-05-19 "Eken" visade att gammal är äldst
Erik "Eken" Johansson, 54, som härjade som mest i motorsportens prislistor på 70-, 80- och delar av 90-talet kan än.
När "Eken", som efteranmäld, ställde upp i Bärke MK:s backtävling Uvbergsloppet, tillika första deltävlingen i Dala Rally Cup 2003, så visade han sig - ännu en gång - vara snabbast.
Dels vann Ludvikaåkaren sin klass A-B-C 4WD, dels vann han tävlingen totalt.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

03-05-19 Per Eklund fick kliva upp på pallen i Portugal
Han missade totalt i starten. Men Per Eklund lyckades rädda en tredjeplats i EM-premiären i rallycross.
- Godkänt, men fel gubbe vann tyvärr, säger värmlänningen från Lousada, Portugal, där Kenneth Hansen nyss triumferat.
Arvikaföraren Per Eklund håller fortfarande internationellt. Det visade han med eftertryck i gårdagens EM-premiär.   Men när det blev dags för A-final var han inte riktigt vaken.   Starten gick - men Eklund stod still.
  - Jag såg inte när gubben sprang i väg och missade rejält. Jag hann få i växeln, men inte något varv i motorn, förklarar han.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-05-19 Här tar backtävlingen slut för Robert Ferm
Erik "Eken" Johansson visade att fortåkartakterna finns i behåll. Ludvikaveteranen tog en överlägsen seger i fyrhjulsdrivna klassen när Dala Rally cup i Smedjebacken i går. Den drygt två kilometer långa grusbelagda Uvbergsbacken kördes i tre åk. De båda bästa tiderna summerades.
I det första åket var "Eken" i sin Subaru drygt två sekunder före Mitsubishiåkande Magnus Mellquist från Söderhamn. När den sistnämnde därefter bröt med fel på drivningen var saken klar.    "Eken" tog en solklar förstaplats, nästan tio sekunder före andraplacerade Torbjörn Runesson, Almunge.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-05-19 Tobias upprörd efter funktionärsmiss
- Cirkus scott. Vi har bra ordning på vår cirkus, STCC har sämre ordning på sin. Tobias Johansson söndag förbyttes från glädje till ilska. Avestaföraren körde in på en andraplats som sedan förvandlades till en tredjeplats.
Orsak? Arrangörerna räknade fel på varven.
- Det är tamejfan skandal och nu får det vara nog, dundrade teamchefen Tommy Kristoffersson.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-05-16 SM-rally till Falun?
SMK Dala har sökt en deltävling i rally-SM 2004.
- Vi räknar med att få den, säger nye ordföraden Thomas Wiberg.
När Svenska Rallyt försvann från Falun för två år sedan suddades staden också bort från rallykartan. Nu är den på väg att ritas dit igen. Tack vare näringslivet i Falun.
- Det var egentligen efter önskemål därifrån och från kommunen som idén kläcktes, säger Thomas Wiberg.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-05-14 Tobias på snabb Italienvisit
Sydsvenska rallyt, som körs 23-24 maj, ser ut att få ett stort internationellt deltagande med många vassa WRC-bilar.
- Det kommer att bli jättetufft även om nu inte VM-förarna är med, konstaterar ludvikasonen Tobias Johansson.
Han och Thomas Rådström kommer att köra var sin Toyota Corolla WRC för Olsbergs rallyteam i Eksjö, där Tobias numera bor och jobbar.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-05-08 Dukat för publikfest på Svampabanan
Premiärtävlingen i Evocupen avgörs i Tomelilla och arrangörsklubben hoppas på flera tusen åskådare. Richard "Lillen" Persson gör comeback efter flera års uppehåll.
Tomelilla MK laddar för ny stortävling på Svampabanan. I helgen går startskottet för Evocupen i rallycross och TMK hoppas på en bra publiksiffra.
Läs hela artikeln i
Ystads Allehanda

03-04-30 Svårt skadad rallyförare avled
Possum Bourne, rallyföraren från Nya Zeeland som så sent som i februari körde det svenska VM-rallyt, avled på tisdagen efter att ha legat i koma på sjukhus i Dunedin efter en våldsam krasch för elva dagar sedan.
Possums anhöriga begärde att den livsuppehållande behandlingen skulle upphöra.
Possum Bourne, 47, frontalkolliderade med sin tävlingsbil med annan bil under en backtävling på Nya Zeeland.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-04-11 Triste rallynotiser i påsken
Den flerfoldige australske rallymesteren Possum Bourne fra New Zealand ble hardt skadet under et bakkeløp nå i helgen. En annen trist nyhet er at den hollandske toppføreren Rocco Theunissen døde etter et hjerteattakk nå i helgen.
Läs mer på
Norsk-Rally.com

03-04-11 Sandvikens MK - förra årets bästa arrangör inom bilsporten
Sandvikens Motorklubb var landets bästa arrangör inom bilsporten i fjol - alla kategorier. Beviset på detta erhölls i dagarna, Bertils kanna.
"För att efter en svår olycka i samband med SM-tävlingen 2000 komma tillbaka två år senare och kröna en arrangemangsmässigt erkänt bra och jämn SM-säsong med en värdig SM-final i rally".
Så löd ordagrant motiveringen som klubben erhöll. Bertils kanna delas varje år ut av Svenska Bilsportförbundet till den bästa arrangören i Sverige.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-04-11 Grönholm leder i Nya Zeeland
Marcus Grönholm fick en flygande start på det nyzeeländska VM-rallyt. Efter första dagen är Peugeot-föraren i klar ledning.
- Jag är inte förvånad över att jag är så pass mycket före, det har varit en perfekt dag för mig, säger finländaren.
Fjolårets världsmästare vann sju av de nio delsträckorna under rallyts öppningsdag och var strålande glad efteråt.
I sammandraget leder Grönholm med 38,1 sekunder före estländaren Markko Märtin, i en Ford.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-04-11 Solberg «safet» inn til 3.plass
- Jeg har ikke råd til å ta sjanser, sier Petter Solberg til VG Nett etter nattens solide rallykjøring i New Zealand.
Etter to brutte løp på de tre første VM-rundene, er Solberg og Phil Mills i Subaruen nærmest desperate etter poeng. Luken frem til VM-leder Richard Burns på 18 poeng begynner å bli i største laget. Solberg har bare sanket tre poeng så langt i VM.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-04-07 En intetsägande premiär
ETCC-premiären i Barcelona var positiv och lärorik för Janne "Flash" Nilsson. Trots att värmlänningen tvingades bryta det andra racet.
- Jag fick en knuff av en Honda i det första racet så framvagnen blev stukad. Detta gick inte att åtgärda till andra racet vilket gjorde att bilen överstyrde väldigt mycket, speciellt när vi fick på nya däck fram, säger "Flash".
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-04-06 Tung säsong för lätt "Flash"
En nedbantad Janne "Flash" Nilsson 20-årsjubilerar på racerbanan med att köra ett stentufft tävlingsprogram. Han ska köra 36 lopp i år - både i ETCC och STCC.
Normalt så självsäkre "Flash" Nilsson låter osäker inför söndagens EM-premiär för standardbilar - ETCC i Barcelona.
- Jag körde bilen för första gången i onsdags. Halva bilen är kvar sen i fjol, men ska successivt bytas ut. Andra halvan är helt ny och allt gjort av svenskar, säger Janne, som efter Volvos avhopp i höstas satsat stort i egen regi.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-04-04 Alfta Romeo klart för STCC
Nu är det klart att även Alfa Romeo kommer till start i STCC i banracing, svensk bilsports tungviktsklass. Nicklas Karlsson från Katrineholm offentliggjorde på onsdagen att han kommer att köra en fabriksbyggd bil från det italienska stallet. Ett tvåårskontrakt är signerat.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-04-04 Engström har testat nya Hondan
Racingföraren Tomas Engström, SMK Hedemora, har gjort första testen med sina nya STCC-bil, Honda Civic Typ R, på en bana söder om Milano.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

03-04-04 Ny chans för Kenneth
Eriksson och Tina Thörner på väg tillbaka till rally-VM
Det har sett väldigt dystert ut det senaste halvåret för Kenneth Eriksson och hans rallyåkande i Skodastallet.
Men nu börjar det ljusna på den fronten. Han och kartläsaren Tina Thörner kan vara på väg tillbaka in i hetluften i rally-VM.
- Om allt faller väl ut med tester och utveckling kommer ni att få se oss i nya Skoda Fabia WRC under slutet av året, säger Tina Thörner från Stockholm där den nya bilen ska presenteras på Stockholms Bilsalong under veckoslutet.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

www.motorsportivarmland.nu