1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006

Rallycross/Backe Rallycrossutskottets hemsida för Rallycross och Backe

Reglemente Back-SM 2003 pdf
HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR


Resultat final Back-SM Ånnabodabacken Teknis MC 6-7 sept länk TP-data Kilafors
Resultat Back-SM Röforsloppet SMK Arboga 23-24 augusti
Resultat Back-SM Nalovardo RC 7-8 juni
SM i Backe SMK Sunsdvall 9 augusti länk
Slutställning Back-SM Bilar 2003 pdf

03-10-04 Resultat DM i backe Mattsåsbacken Lima MS 4-5 okt
länk TP-data Kilafors

03-09-23 Anmälningslista till Limas FM i Backe
Anmälningslistan till vår FM i Backe 4-5 okt finns på vår hemsida www.limams.com. Där kan alla gå in och se vilka som är anmälda.

03-09-18 Förlängd anmälningstid till Lima MS backtävling
Lima MS förlänger anmälningstiden för Förbundsmästerskap i backe. Mattsåsbacken i Torgås lördag-söndag 4-5 oktober till måndagen den 29 september 2003, utan extra avgift.

03-09-07 Seger i Ånnaboda gav SM-silver till Perra
Per-Anders "Perra" Johansson verkar abonnera på SM-medaljer. Efter helgens final i back-SM blev det ny medalj med hem till värmländska Molkom.
- Det blev ett silver till, rapporterar Perra.
MK Team Westoms fartfantom Perra Johansson har de senaste sju åren aldrig varit utanför pallplats i back-SM:s rallycrossklass.
-Jag behöver nog ett guld till nu för att väga upp alla silvermedaljer med, antyder Perra, som faktiskt tänkt sluta med backåkat nu.
-Jag får nog köra ett år till så det blir ett guld till i samlingen, menar guldmedaljören i backe från 1999 och 2000.
Helgens final i back-SM kördes i anrika Ånnabodabacken utanför Örebro med Teknis MC som arrangör. Perra satte ribban redan i sitt första åk med sin knallgula Volvo S40. Efter att ha varit oslagbart snabbast i sina båda kvalheat körde han sen hem finalen av bara farten. Men segermarginalen blev knappare i finalen. Endast 21 hundradelar skiljde det ner till tvåan Anders Avelin, MSK Hammaren.
Niondeplatsen sabbade guldet
I årets SM-säsong var det Röforsloppet i Arboga som ställde till det för Per-Anders.
-Jag satsade på seger men sladdade i ett räcke och fick en nionde plats i stället. Det är små marginaler, jag var någon decimeter från till stället fått till ett kanonåk, minns Perra.
Denna nionde plats spolierade alla planer på guld.
-Det blir en årlig tur till Stockholm och hämta medalj i alla fall, avslutar en inte allt för nedstämd herr Johansson.
Nästa helg är det dags för final i rallycross-SM på Kinnekulle, där vi hittar Perra på en åttonde plats med tio poäng upp till bronsplats. Bronset är teoretiskt inom räckhålll, men då måste han få lite hjälp på traven av att andra bryter.

03-09-05 "Perra" Johansson tar sikte på backsilver
På söndag ska det avgöras i Örebro vem som får åka hem med SM medaljerna i Back-SM detta år. För Per-Anders "Perra" Johansson ska det mycket till om guldmedaljen ska med hem till Molkom. Henrik Flodin leder med 12 poäng före Lars Svensson båda från Hälsinge mk. På tredje plats finns "Perra" med 15 poäng upp till Henrik men bara 3 poäng till Svensson.
-Vi kommer att göra allt för att kunna ta andra platsen i årets serie men för att få guldet krävs nästan att Henrik ska bryta. Jag tappade för mycket på en lite miss i Röforsloppet. Jag har kört fort varje år i denna backe och skall göra det även detta år. Målet är seger i tävlingen och då är silvret vårt.
På söndag vet vi hur det gick med årets medalj.

03-08-24 Minimal guldchans för "Perra" Johansson i Back-SM
Under helgen av gjordes Röforsloppet som körs i Arboga. Detta var den fjärde deltävlingen i årets Back-sm. Röforsloppet kördes för 67 året så denna backe har varit med ett tag.
För Per-Anders "Perra" Johansson blev slutresultatet inte vad man väntat sig. Nionde plats var verkligen en miss i årets serie. Och nu är guldchansen verkligen minimal.
Efter att ha legat trea efter kvalet som avgjordes på lördagen kändes det som om det skulle gå riktigt fort även på söndag. - Efter första finalåket låg jag på en andra plats men förstod att denna tid inte skulle räcka så långt i det andra åket då banan blev snabbare. Jag laddade till max men när jag styrde in bilen i högern vid speaker tornet styrde den in bättre än vad jag trodde att det skulle göra. En lite studs mot räcket och två sekunder var borta.
- Nionde plats räckte min tid till från första åket och nu är det mer eller mindre kört att nå guldet då Henrik Flodin leder med 12 poäng före Lars Svensson. Jag delar tredje platsen med Anders Avelin 15 poäng efter Henrik.
Det vi nu får ladda för är att försvara fjolårets silvermedalj. En seger i Örebro om två veckor så har vi silvret med oss hem även detta år.

03-08-20 Nya inställningar på Perras bil i Röfors
Per-Anders "Perra" Johansson skall under lördag och söndag köra den fjärde deltävlingen i back Sm  som avgörs i Röforsbacken strax utanför Arboga. Efter en testdag i Strängnäs  har vi hittat lite nya inställningar på bilen som vi hoppas ska kunna hjälpa oss att ta tillbaka ledningen i backsm.
Sex poäng efter ledande Henrik Flodin men jag hoppas kunna ta tillbaka de flesta poängen till helgen.
Denna backe är lite svår att hitta rätta spåret och de flesta har gjort en dålig tävling ena året för att året efter ha varit i topp.
Lite nya grejer kommer vi att testa innan helgen i drivlinan och efter Arboga kommer vi att bygga om fjädringen på bilen. Vi hoppas att kunna hitta det optimala fästet och åka några tiondelar snabbare.
Under fredag eftermiddag kommer vi att vara på torget i Arboga och visa upp bilen och förhoppningsvis få lite mera folk att besöka Röforsloppet. Ser fram emot Röfors till helgen

03-08-10 "Perra" Johansson tappade ledningen i Back-SM
Under helgen kördes den tredje deltävlingen i back sm i Sundsvall. Perra kom dit laddad till max men tyvärr gick det inte riktigt så bra som målet var satt. Femte plats i finalen efter att ha kommit åtta efter kvalet.
Vann gjorde den hårdaste konkurrenten om SM guldet Henrik Flodin som nu också över tog sm ledningen från Perra.
Träningen gick bra på morgonen men sedan när det var dags för kvalen byttes det till nya däck och då var det något som inte stämde.
- Vi trodde först att det berodde på att däcken inte hade slitit in sig men när sedan andra kvalet gick lika dåligt tog vi fram de gamla däcken och då kände jag att det stämde bättre.
- Jag var lite för feg då jag inte visste hur fort man kunde attackera kurvorna men 8/10 sek. efter Flodin och en femte plats för mej. Det känns inte bra med femte platsen men med strulet får man var ganska nöjd ändå.
Nu vänta lite test inför kommande tävlingar och vi jobbar vidare för att hitta rätt inställning för resterande SM tävlingar både i Rallycross och Backe.
Poängställning efter 3 av 5 körda tävlingar.
Henrik Flodin   55
Perra              49
Anders Avelin  42
Nästa deltävling körs i Röforsbacken utanför Arboga om två veckor

03-08-07 "Perra" Johansson taggad till Back-SM
Till helgen avgörs den tredje av fem tävlingar i Back-Sm. Denna gång är det Sundsvall som kommer att vara arrangör.
Per-Anders "Perra" Johansson kommer taggad till tusen för att kunna lämna Sundsvall och fortfarande vara ledare av SM serien. Två poängs ledning inför denna tävling.
Efter en månadsledighet är det kul att det kommer igång med tävlingarna. Bilen har fått lite förändringar som vi hoppas ska hjälpa till att hitta några tiondelar. Vi har även testat med lyckat resultat så det känns skönt att kunna åka till Sundsvall och få jämföra med de andra.
Backen är helt asfalterad och är 950 meter lång. Hårdaste konkurrenten blir antagligen Henrik Flodin som ligger tvåa i serien men det finns många som åker bra i denna backen. -94 kördes SM senast i sundsvall och många av de andra tävlande har varit här och kört toyo cup men vi ska vara med och fajtas i toppen.

03-07-20 "Perra" Johansson och Klipp-Olle i unikt samarbete
Vanligtvis träffs Perra och Klipp-Olle på rallycross- och back tävlingarna runt om i Sverige där Perra tävlar och Klipp-Olle är speaker.
Normalt säger Klipp-Olle: I heat 4 eller nästa tävlande är Molkomsgrabben Perra Johansson tävlande för Team Westom i sin gula S40.
Denna helg var det något helt annat.
Klipp-Olle sa i lördags: Perra Johansson tager Du Lotta Hallberg till din äkta makaSjälv klart svarade både Lotta och Perra JA på dessa frågor.

03-06-09 "Perra" Johansson till topp i Back SM
Under helgen kördes den första och andra deltävlingen i årets Back SM Nalovardo RC
Visst skulle man vara glad med att ha tagit 37 av 40 poäng, en andra plats på Lördag och en första plats på söndag. Men det känns inte riktigt bra med tanke på att jag var snabbast i kvalet med dagens bästa tid under lördag men i final åket får jag inte i fyransväxel. Efter att varit överlägsen vid första mellan tiden hade detta bytts ut mot en andra plats ca 3/10 efter ledaren vid den andra mellantiden men en bra avslutning gjorde att det fattades 5/100 delar vi målet.
Först trodde jag att det var jag som hade varit för het med växlingen men när detta återkom på söndagens kvalåk så letade vi för fullt efter något fel men inte hittade vi något förrän vi såg att färgen var borta på växelstaget ner till lådan. Större hål runt denna och allt var fixat.
Kvalsnabbast på söndagen också men i finalen gjorde Anders Avelin ett kanon åk och var 1.4 sek före Henrik Flodin som då låg tvåa. Jag laddade för fullt men var efter lite till första mellan tiden för att leda vid den andra och vinna med 8/100 för Avelin. Verkligen skönt med en seger uppe i norr. 90 mil gick jätte lätt att åka hem och humöret var verkligen på top på oss ( Sputnick, Salvér , pappa och jag samt Jonas Ström som vi hade efter oss).
Ledning i SM 
Perra 37
Flodin 35
Avelin 32
Hoppas verkligen att det går att hålla denna ställning när vi gått i mål i Örebro till hösten. Nästa deltävling i Back SM avgörs i början på Augusti i Sundsvall och denna backe har jag bara kört en gång förut men det ska gå att vinna ändå.
Nalovardo är verkligen en klubb som tycker att det är kul att vi kommer dit och kör biltävling. Gratis ström, fyra lunch biljetter samt kvällsaktiviteter med mat och lekar och verkligen ett vänlig bemötande. Det enda tråkiga är att inte fler har fattat tjusningen med att åka backe.
Helgen efter midsommar är nästa Rallycross SM tävling och den körs i Kalix, ännu en lång resa. Före detta ska vi arrangera lite motordagar samt gå genom rallycross bilen så att det inte finns några fel och försöka att var hemma och ta tag i det som "vi tar det nästa vecka" så att detta blir gjort.

www.motorsportivarmland.nu