20042002

2003 2004 2005 2006 2007 2008Motorcykel

Speedway
Roadracing

04-12-23 Honda satsar på Superstock 600 tillsammans med Team caWalli.
Team caWalli och Honda MC AB har haft ett intimt och framgångsrikt samarbete under innevarade år i roadracingklassen Supersport 600 med Jimmy Lindström som förare. Detta samarbete fördjupas till säsongen 2005 då Team caWalli blir Hondas officiella Svenska team för Superstock 600 klassen som ersätter Supersport 600 vid STCC helgerna.
- Det är glädjande att vi fått förtroendet att sköta Hondas satsning i detta avseende. Mixen med roadracing och bilklasser i samband med STCC helgerna har blivit en succé som jag tror kommer att fortsätta under flera år. För oss är det viktigt att kunna bjuda publiken på sportligt intressanta race samtidigt som vi lyfter fram nya lovande talanger och jag är fullt övertygad om att vår gemensamma satsning blir ett vinnande koncept. Detta avtal gör också att vi satsar lite mer långsiktigt på roadracingen. Med Superstock 600 kommer heaten att bli jämnare och då kommer tillförlitlighet och skickliga förare bli utslagsgivande i slutändan, kommenterar Joacim Wiedesheim som är teamchef hos Team caWalli efter att avtalet skrivits under på onsdagen. Samarbetet med Honda MC Svenska AB innebär att Team caWalli planerar att köra med tre förare i sitt eget team men också att man från teamet kommer att ge support åt andra förare i klassen som kör Honda i Superstock 600. En av de förare som kommer att köra för caWalli nästa säsong är 18 årige Jimmy Lindén som därmed är först ut att axla pappa Peter Lindéns mantel som roadracingförare i större sammanhang. Jimmy har kört motocross i flera år men sadlade om till roadracing för ett år sedan och visade snabbt att han är en talang. Hans debutår resulterade i en femte plats totalt i 250 SP som är en supportklass till SM serien.

- När jag nu själv har slutat som aktiv är det en fröjd att kunna leva vidare i sporten med mina söner. Jimmy har talang men måste få ett år till på sig för att utvecklas innan det blir krav på resultat. Förvisso har han vinnarinstinkt och kan kanske överraska under senare delen av säsongen. Dessutom är det extra trevligt att han hamnar hos Team caWalli som är ett synnerligen proffisionellt team. För egen del skall jag göra allt för att dra mitt strå till stacken med teamets roadracingsatsning som ser spännande ut, berättar Peter Lindén som också arbetar med en ungdomssatsning på ännu yngre förare där bland andra hans yngste son ingår.
- Det är mycket glädjande att vi kunnat knyta Jimmy till oss. Att vi dessutom får in Peter i teamet ger oss en ovärderlig styrka genom hans enorma kunnande. Utöver Jimmy kommer vi snart att kunna offentliggöra ännu en ung lovande förare jämte en potentiell segerkandidat som skall representera Team caWalli nästa säsong. Dessa tre kommer att bli grunden till en flerårig satsning tillsammans med Honda, säger Joacim Wiedesheim.
- Tyvärr har det dragit ut på tiden med presentation av vår satsning inför 2005. Det beror på att vi velat avvakta all information från STCC efter klassbytet. Det har varit en jobbig väntan men nu är allt klart och vi ser fram emot ett fruktbart samarbete, anser Rolf Mälberg på Honda MC.
Denna information är producerad av
Sportinfo Lars G Nilsson på uppdrag av Team caWalli.


04-11-23 Jimmy Lindström tar steget till Superbike och en internationell karriär
Efter åtta års framgångsrikt tävlande i roadracingklassen Supersport 600 tar nu snart 27 årige Södertäljebon Jimmy Lindström steget till Superbike och en internationell karriär.
- Det har varit en utvecklande tid där jag verkligen fått lära mig att åka roadracing på hög nivå. Visst har det varit slitsamt men också framgångsrikt. Lite oflyt har gjort att jag inte fått något SM guld men två silver och två brons i SM, ett silver i Nordiska Mästerskapen samt inte minst ett VM guld i Endurance racing 2003 är ju inte så dåligt resultat. Jag känner att jag har mycket kvar att ge och vill fortsätta på högsta nivå. Med det klassbyte som STCC gjort vid sina arrangemang så finns det inget intressant att satsa på här hemma utan nu vill jag möta tuffare motstånd, summerar Jimmy som med stöd av försäkringsbolaget Bilsport & MC specialförsäkringar i Växjö nu tar det definitiva steget ut i världen.
Läs mer under Roadracing>>

04- 10-17 Johan Stigefelt nia i Australiens Grand Prix
"Ett av mitt livs bästa VM- lopp"
Johan Stigefelt slutade nia i roadracingloppet på Philip Island, Australien. Niondeplatsen är "Stiggys"bästa VM-placering i 250cc-klassen sedan 2000 då han kom nia i Storbritanniens GP på Donnington.
- Ett av mitt livs bästa VM- lopp, bara det i Argentina 1998 då jag blev åtta har känts bättre.
- Men sett till konkurrensen i klassen så var detta resultatmässigt bättre, menar den mycket nöjde svensken som startade loppet från tolfte startposition i det viktiga tredje startledet.
- Allt har fungerat, chassi, motor, test och tidskval.
Läs mer under Roadracing>>

04-07-30 Mirakulöst tillfrisknande för Jimmy Lindström
På fredagsmorgonen steg roadracingföraren Jimmy Lindström på flyget till Mo i Rana och helgens STCC arrangemanget på Artic Circle Raceway där motorcyklarnas Veidec Trophy ingår.
Läs mer

04-07-25 Nya VM &endash;poäng av Stigefelt i Storbritanniens Grand Prix
Otur för svenske wild card-föraren Fredrik Watz
Med en ny tvåpoängare dubblerade på söndagen Johan Stigefelt årets poängskörd i roadracing-VMs 250cc-klass. Den nytände 27-årige smålänningen körde in på en fin fjortondeplats i ett tufft och händelserikt VM-heat i Storbritanniens GP som avgjordes på klassiska Donington Park.
Läs mer

04-07-22 Jimmy Lindström opererad och längtar till hojen
Under onsdagen opererades Jimmy Lindström framgångsrikt av läkarlaget i Lund. Operationen av käkbrotten gick mycket bra och Jimmy kommer inte att få några bestående men av kraschen. Näsbenet har lagt sig själv tillrätta och självläker.
Torsdag kväll transporteras Jimmy i ambulans till Huddinge sjukhus för fortsatt vård.
- Nu hoppas jag att läkningen går fort. Jag vill upp på hojen igen så fort som möjligt. Just nu är jag dock ganska svullen i halsen som fått sig en smäll och det gör ont lite här och där men om läkarna ger sitt OK så kör jag förhoppningsvis finalen på Mantorp, kommenterar Jimmy som också vill tacka för allt stöd han fått efter olyckan.

04-07-19 Jimmy Lindström skadad på Ring Knutstorp.
Under det första warm up varvet på söndagsmorgonen vid deltävlingen för Roadracingens Veidec Trophy på Ring Knutstorp råkade den 28 årige Södertäljebon Jimmy Lindström ut för ett släpp i bakhjulet vilket sedan ledde till att motorcykeln wobblade när han försökte rädda situationen. Dessvärre kastades Jimmy av sin Hondamotorcykel och kanade, med huvudet före och med stor kraft, in i ett skyddsräcke.
Läs mer

04-07-18 Jocke Karlsson kungen av Furufjäll i SM-Motocross
Jocke Karlsson från Tranås blev kungen av Furufjäll när den femte SM-deltävlingen i Motocross avgjordes i Stenungsund. Vädret var mycket snarlikt det vid VM:et 1983. Lite regn på morgonen som avtog under dagen. Trots detta så kom det cirka 1500 åskådare. Man började med var sitt heat i de tre klasserna för herrarna. I klass MX 1 höll de stora favoriterna, men det var Sören Englund som var i täten under den första halvan av heatet. Jocke Karlsson startade stabilt och hade den andra platsen efter Englund. I halvtid bytte man plats och Karlsson höll sin första plats in i mål, medan Englund föll ner till den åttonde platsen i mål. En mycket strong uppkörning gjorde Mats Nilsson från Falun. Efter en startmiss av det större slaget, nästan sist på det första varvet, så knep han andra platsen före Karl Karlsson från Göta MS i Enköping. Bäste lokalförare Andreas Toresson, BMK Uddevalla, på en nionde plats. MX 2 klassen hade en ledare hela heatet igenom i Stefan Andersson från SMK Eksjö. Även i övrigt höll man sina placeringar. Tvåan Daniel Thom, Tibro MK, och trean Espen Blikstad, Kils MK, höll sina placeringar hela heatet så när som vid den första varvningen. Hemmahopp var här Håkan Wik, men han försvann redan på startrakan efter en vurpa. I MX 3 var Jonny Lindhe favorit från början och han infriade förväntningarna efter 11 varv, av 16, då han tog hand om ledningen från Jörgen Huvell, SMK Motala, som haft den från starten. Tobias Olsson från MK Jämke i Jämshög tog hand om den tredje platsen på prispallen. Daniel Svensson från arrangörsklubben var ett tag uppe och nosade på 10 i topp när i en kurva istället fick tugga lite grus. Placeringen blev nu lite blygsammare. För herrarnas del så avslutades de lyckade tävlingarna med en Superfinal med de 13 bästa från varje klass. Banan började nu att torka upp delvis och det gick lite fortare. Helt naturligt så kom förarna med de större cyklarna att dominera heatet. Jocke Karlsson ville inte ha någon smuts på sina glasögon och han var obönhörligt först in i den första kurvan före Patrik Olsson, Helsingborgs MCK, och Jonny Linde. Linde gick upp på den andra platsen efter fem varv, medan Olsson föll ner åt något innan målgång. Mats Nilsson gjorde nu en klart bättre start och öppnade på en fjärde för att bli trea i mål. Andreas Toresson på en sextonde plats i mål. i MX-Girls körde man två heat. I det första var Elin Mann, BMK Uddevalla, först i mål före Anine Akre från Norge och Marie Karlsson från Järva MK i Stockholm. Men hon blev av med segern för att hon hade bytt cykel på ett regelvidrigt sätt. Det första heatet blev avflaggat efter några vurpor på det första varvet. Vid om starten tog en annan cykel, vilket är regelvidrigt. Akre vann nu före Karlsson och Sofia Andersson, Göta MS i Enköping. I det andra heatet hade Mann rätt cykel hela tiden och vann nu före Akre och Sandra Adriansson, FMCK Borås. Nästa SM-deltävling köres i Tomelilla den 18-19 september och så blir det avslutning i Upplands-Väsby den 9 oktober.
Göthe Johansson

04-07-14 SM-motocross i Stenungsund
Till helgen är det dags för nästa SM-deltävling i motocross och den körs i Stenungsund. Närmare 150 förare är anmälda och det är hela den svenska eliten, + närmare ett dussin förare från Norge och Danmark. Den ende svensken i toppskiktet som saknas är André Nilsson från Skene. Han var en av de inblandade i olyckan i Västerås tidigare i år. Redan på lördagen blir det träning och kval för alla fyra klasserna. Ett tävlingsheat blir det också och det blir i MX-Girls, tjejklassen som har över 30 anmälda förare. Här är den stora favoriten Elin Mann som tävlar för BMK Uddevalla. Största klassen är MX 2. Här tävlar man med cyklar som är 2-takt upp till 125 cc eller 4-takt upp till 250 cc. 50 förare gör upp om 30 platser till finalheatet. Fyra av dessa är hemmaförare med Håkan Wik i spetsen. Tar dessa sig till finalen tillsammans med Andreas Dygd, Sotenäs MCC, så blir det en bra bohuslänsk dag på Furufjäll. MX1 klassen med 250 cc 2-takt och 450 4-takt har nästa lika många anmälda med Joakim Eliasson, Vissefjärda MK, och Jocke Karlsson från Tranås MS i spetsen. BMK Uddevalla har här med Andreas Torseeon och Christian Johansson. MX3-klassen över 450 cc är minst till antalet anmälda och i dagsläget är det precis att man inte behöver kvala, 30 st. I frånvaro av André Nilsson är SM-ledaren Jonny Lindhe klar favorit. Längtar efter SM-poäng gör också hemmaföraren Daniel Svensson. Tävlingarna på söndag avslutas med en superfinal med de bästa från respektive tre manliga klasser.
Göthe Johansson

04-07-04 Johan Stigefelt OK efter krasch
- OK, men med allmän ömhet i kroppen.
Så sammanfattar den svenske roadracingföraren Johan Stigefelt hälsoläget efter kraschen i Brasliens Grand Prix i Rio på söndagskvällen, svensk tid.
Läs mer

04-06-13 Stigefelt bröt Cataluniens GP efter två avåkningar
Det var en klart besviken Johan Stigefelt som tvingades bryta Cataluniens Grand Prix i Barcelona på söndagseftermiddagen. Han gjorde det efter två smärre avkörning under loppets inledning p g a en klart oberäknelig motorcykel.
Läs mer

04-06-06 Kils MK/MC inledde bäst i motocross div. 1
Kils MK/MC inledde årets div. 1 motocross på allra bästa sätt, med två vinster. På lördagen var det MC Alingsås som stod för öppningstävlingen i Alingsås. Man har tills i år gjort om seriesystemet, till som många tycker en bättre serie. Kils MK/MC visade sin bredd och fick efter kvalen in alla åtta sina förare i A-finalen, medan hemmalaget missade med en förare och det kanske blev detta som kom att fälla utslaget. Kils MK/MC körde till sig 371 förarpoäng mot 354 för hemmalaget. Stenungsunds MS trea med 258. Individuellt så vann Mikael Löfving, MC Alingsås, före Dan Åkesson, Kils MK/MC och Thomas Fransson, Tibro MK. B-finalsvinnare blev Daniel Cambring, Carlsborgs MK.
För deltagarna från norra delen av distriktet fortsatte man västerut till Stenungsund för den andra deltävlingen på söndagen. Nu blev det ingen klubb som fick med alla sina förare till A-finalen. Kils MK/MC fick med fem till A-finalen och tre hamnade i B-finalen. Men man visade sin storhet ändå och kunde ta en ny seger. 336 poäng mot 328 för hemmaklubben Stenungsunds MS. MC Alingsås trea med 298 poäng. Arrangörsklubben fick individuelt med två förare på pallen. Håkan Wik vann i utklassningsstil för Dan Åkesson Kils MK/MC och Daniel Svensson, även han från hemmaklubben. Kils MK/MC tog också hem B-finalen genom Magnus Lundman. Sammanlagt leder nu Kils MK/MC med 14 lagpoäng före MC Alingsås MK och Stenungsunds MS, båda med 11 poäng.
MC Alingsås, 2004 06 05, motocross div. 1.
A-final: 1) Mikael Löfving, MC Alingsås, 2) Dan Åkesson, Kils MK/MC,
3) Thomas Fransson, Tibro MK, 4) Daniel Svensson, Stenungsunds MS, 5) Anders Karlsson, Kils MK/MC, 6) Johan Danielsson, Kils MK/MC, 7) Roger Widberg, Örebro MK.
B-final: 1) Daniel Cambring, Carlsborgs MK, 2) Eddy Skrettberg, MC Alingsås, 3) Håkan Höglund, Stenungsunds MS, 4) Morgan Wallgren, Tibro MK, 5) Anders Fredriksson, Tibro MK.
Sammanlagt lagresultat: 1) Kils MK/MC, 371 förarp, 7 lagp, 2) MC Alingsås, 325-6, 3) Stenungsunds MS, 258-5, 4) Tibro MK, 218-4, 5) Carlsborgs MK, 203-3, 6) Karlskoga-Degerfors MK, 179-2, 7) Örebro MK, 142-1.
Stenungsunds MS, 2004 06 06, motocross div. 1.
A-final: 1) Håkan Wik, Stenungsunds MS, 2) Dan Åkesson, Kils MK, 3) Daniel Svensson, Stenungsunds MS, 4) Mikael Löfving, MC Alingsås, 5) Alexander Zell, Tibro MK, 7) Thomas Fransson, Tibro MK.
B-final: 1) Magnus Lundman, Kils MK/MC, 2) Kalle Nilsson, MC Alingsås, 3) Martin Tyrenhag, Kils MK/MC, 4) Daniel Cambring, Carlsborgs MK, 5) Ricard Johansson, MC Alingsås.
Dagens resultat: 1) Kils MK, 336 förarp, 7 lagp, 2) Stenungsunds MS, 328-6, 3) MC Alingsås, 298-5, 4) Tibro MK, 270-4, 5) Karlskoga-Degerfors MK, 183-3, 6) Carlsborgs MK, 166-2, 7) Örebro MK, 129-1.
Sammanlagt resultat efter 2 deltävlingar, (av 7): 1) Kils MK/MC, 707 förarp, 14 lagp, 2) MC Alingsås, 652-11, 3) Stenungsunds MS, 586-11, 4) Tibro MK, 488-8, 5) Carlsborgs MK, 369-5, 6) Karlskoga-Degerfors MK, 362-5, 7) Örebro MK, 271-2.
Göthe Johansson

04-05-13 Stigefelt jagar nya VM-poäng på Le Mans
Den svenske roadracingföraren Johan Stigefelt ser fram mot den fortsatta VM-säsongen med stort tillförsikt. Två fräscha VM-poäng efter en fin uppkörning i den spanska VM-deltävlingen ger gott hopp.
Läs mer

04-05-03 Lucas tog sina första SM-poäng i motocross
MK Pionjär arrangerade årets första SM-deltävling i motocross för ungdomar 12-15 år 80 cc och 13-16 år 125 cc. 200 deltagare kom till start varav 120 st i 80 cc och 80 st i 125 cc. Banan i Mölndal är omväxlande med både kuperade och flacka partier.
Lucas Ernstsson från Bengtsfors MCC tävlar sista året i 80cc och tog sina första SM-poäng vid denna tävling. Lucas kvalade in på åttonde plats och var då klar för A-final. I A-finalerna kör de 30 bästa men bara de 20 första får SM poäng. Varje final räknas som en egen tävling med nya poäng. Finalerna körs i 2x20 min + 2 varv.
Första finalen inledde Lucas med en bra start och han var åttonde man in i startsvängen. Det blev trångt och han blev påkörd och tappade massa placeringar. Lucas körde upp sig till 16:e plats, men sedan gjorde han en kraftig vurpa och kunde nätt och jämn ta sig i mål på 24:e plats. Filip Turesson från BMK Uddevalla vann.
I andra finalen fick Lucas en dålig start och han var sist ur startsvängen. Men han bet ihop och började åter köra upp sig. Efter åtta varv var han på 14:e plats och den behöll han in i mål och kunde inkassera sju välförtjänta SM-poäng. Rasmus Sjöberg från Skene MS vann racet.
I klassen 125 cc U körde tre Åmålskillar som tävlar för Trätälja MC i Säffle. De lyckades bra i den hårda konkurrensen. Samtliga tog sig till B-final och bäst lyckades Fredrik Saarikoski med en fjärdeplats.
Nästa U-SM deltävling körs den 15-16 maj i Linköping. U SM körs i fyra deltävlingar.
Bengt-Åce Liljevind - www.racefoto.se

04-05-02 Stigefelt tog årets första VM-poäng i tufft regnrace
Regn och våt bana, då trivs den svenske roadracingföraren Johan Stigefelt som allra bäst. Från en "hopplös" 27:e startposition i årets andra VM-deltävling på spanska Jerez, tog sig den 27-årige smålänningen sig i mål som fjortonde man och två VM-poäng rikare i 250cc-VM.
Läs mer

04-04-19 Elitserien i speedway 2004
Serieföreningen för Svensk Speedway vill göra elitserien ännu tuffare. Därför inför man, efter Svemo-beslut, ett mer utvecklat slutspel. I korthet innebär det att under två fartfyllda höstveckor ska de fyra främsta lagen i elitserien, på hockeymanér, göra upp om guldet i världens bästa speedwayliga.
Läs mer

04-04-18 Johan Stigefelt 23:a i årets VM-premiär
Den svenske roadracingföraren Johan Stigefelt blev inte bättre än 23:a vid årets VM-premiär i 250cc-klassen på Welkom, Sydafrika.
- Självfallet är jag klart besviken över resultatet, men inombords betraktar jag tävlingen som ett fullfartstest eftersom jag missat flera viktiga försäsongstest p g a av min skada, förklarar han och uttrycker önskemål om förnyat och bättre självförtroende inför nästa Grand Prix-lopp för sitt nya team, Dark Dog Aprilia Germany.
Läs mer

04-04-15 Återställd Johan Stigefelt i MotoGP-premiär
Återställd Johan Stigefelt ser fram mot MotoGP-premiären i helgen Den svenske roadracingföraren Johan Stigefelt är fullt återställd efter sin träningskrasch för två veckor sedan i Spanien. Vila och ingen träning, varken på gymmet eller motorcykeln, har gjort Stigefelt väl.
Läs mer

04-04-07 Johan "Stiggy" Stigefelt byter Aprilia-team i roadracing-VM
Med knappt två veckor kvar till säsongsstarten i Sydafrika är det klart att roadracingföraren Johan Stigefelt byter VM-team denna säsong. Han går från italienska TMP-Abruzzo Aprilia till tyska Dark Dog Aprilia Germany i 250cc-klassen. En ny sponsor har påverkat hans byte.
Läs mer