2018

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018


» Tidningslänkar januari - april


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu


18-10-27 Meeke får ny chans i rally-VM
Han fick sparken mitt under säsongen från Citroën.
Nu får Kris Meeke en ny chans i rally-VM.
Efter en tid av rykten presenterades idag britten som tredjeförare i Toyota 2019.
– Hungern är tillbaka att köra rallybil, säger Meeke till wrc.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-17 Meeke började med krasch hos Toyota, Lappi till Citroën, "en mille" för Gryazin-seger, STAR-Elias avslutar Adam-Cup, Osby-Ström i FR-topp och nackskadorna har minskat...
Bytt, bytt kommer aldrig igen, säger ordspråket och frågan är om det är detta som Tommi Mäkinen och Pierre Budar tänkt och hoppats när man i dag presenterade sina ”driver line-up” för 2019.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-16 Ny topplats för Trosateam
För en vecka sedan tog teamet storslam när långloppsserien avslutades. Nu körde Trosateamet till sig en andra plats när Riksmästerskapet avgjordes på Mantorp. – En bra avslutning på säsongen, säger föraren Joakim Lundius.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
18-10-16 Rally Sweden 2019 - alla tider, specialsträckor och datum
Den 14-17 februari är det dags.
För Rally Sweden 2019.
Sportbladet ger dig guiden med datum, tider, alla special sträckor och det senaste inför Rally Sweden Historic som också avgörs i samband med svenska rallyt.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-10-16 Meeke byter co-driver, skitgrisar i Wales, norsk inledning på Rally Sweden, vad ska MSR vara, Ekström till DTM igen och Ola en Opel-spotter!
Inte bara bland förarna i WRC det är lite oroligt, även hos co-driver gänget är det förändringar på gång. i dag släpptes nyheten att Kris Meeks notläsare de senaste elva åren, Paul
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-16 Så ska Uppland lösa rallykrisen
Rally Antalet rallytävlingar som arrangeras i Uppland har minskat markant. Tre stora anledningar till det är milda vintrar, svårt att få tillgång till grus-vägar och mindre ideella arbetare. Lösningen kan vara fler lopp på asfalt och här går Rasbo MK i bräschen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-10-15 Dubbelseger för Skillingaryds MK i E-cupen
I helgen avslutades årets E-cup med Jönköpings MK:s deltävling FRRC-specialen.
Tävlingen kördes som tre korta specialprov på klubbens rallycrossbana i skuggan av berget utanför Taberg.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten
18-10-15 Hansen efter kraschen: ”Öm i nacke och nyckelben”
Kevin Hansen mår efter omständigheterna bra efter söndagens våldsamma krasch i VM-deltävlingen i rallycross på tyska Estering.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-10-15 Nya rykten Paddon och Breen till M Sport, Tom fick en överraskning i Liepaja, Åhlin körde hårt, dansk tvåa och fyra i Rally Legends och rapport från de spanska sträckorna...
Om någon trodde att det lugnat ner sig lite i rykteskarusellen kring vem och var de kontraktslösa WRC-åkarna ska sitta 2019, ni har tokfel. Istället snurrar det på med oförminskad hastighet och i dag, dessutom från flera olika håll är det Hayden Paddon och Craig Breen som har huvudrollerna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-15 Tionde VM-segern för Johan Kristoffersson
Han gjorde det igen. Världsmästaren Johan Kristoffersson tog säsongens tionde VM-seger.
– Fast det var tufft den här gången, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-10-14 Tom och Henrik vann Rally Liepaja, Åhlin/Sjöberg trea totalt, norskt bakslag, Victor H. unik vinnare, Johan K.vann igen, Kevin kraschade och även traktorer brummar...
Med nio av tolv möjliga sträcksegrar i Rally Lieapja avslutade Tom Kristensson och Henrik Appelskog sitt år i ERC och med detta även säker seger i klassen Junior U.27. H
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-14 Tionde segern för Kristoffersson – i år
Rallycrosstiteln var redan säkrad. Men Johan Kristoffersson ville visa att han kunde vinna även på tyska Estering.
» Läs hela artikeln i DN
18-10-14 Hör: Kevin Hansen kraschade i finalen
Kevin Hansen tog sig till final i den näst sista deltävlingen av rallycross-VM. Väl i finalen fick Kevin en bra start på loppet men kraschade på det fjärde varvet och finalen fick brytas.
»
Läs hela artikeln i SVT
18-10-14 Johan fixade teamsegern
Nu har Johan Kristoffersson besegrat även svåra Estering i Buxtehude. Första segern någonsin på den tyska banan betydde också den tionde segern för året. En sagolik utdelning för den nyblivne rallycrossvärldsmästaren och för PSRX Volkswagen Sweden som säkrade andra raka segern i teammästerskapet.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-14 Seger för Andre Ekström i AN-trofén
Femte och sista deltävlingen i AN-trofén avgjordes på lördagen i Stenkumla. Andre Ekström med kartläsaren Karl Malmberg vann.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-10-14 Här flyr Solberg den rykande bilen
Petter Solberg bröt finalen i rallycross-deltävlingen i Tyskland efter stor dramatik. Han fick lämna sin rykande bil och sätta sig i säkerhet på läktaren.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-14 VF Motor: Har rallycrossen fått storhetsvansinne?
VF Motor pratar om varför rallycross-VM ger sig in på formel 1-banor och vilken effekt det får för mästerskapet. Vi diskuterar även bland annat Sebastian Vettels kollaps, om MotoGP är den farligaste motorsportdisciplinen och gläds åt en kursförändring i Williams.
» Läs hela artikeln i VF
18-10-14 Linus Lundqvist mästare i Formel 3
Linus Lundqvist är mästare. Den svenska racingtalangen vann brittiska Formel 3.
– Det här är en helt obeskrivlig känsla, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-10-14 Linus Lundqvist mästare i brittiska Formel 3
19-årige Linus Lundqvist har säkrat segern i det brittiska Formel 3-mästerskapet, en av racingvärldens mest prestigefyllda juniorserier.
– Det här är en helt obeskrivlig känsla, fullständigt magiskt, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-14 Kristoffersson vann som nybliven världsmästare
För två veckor sedan säkrade Johan Kristoffersson VM-titeln i rallycross. Han fortsätter helt opåverkad och vann dagens tävling i Estering utanför Hamburg efter att ha dominerat under dagen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-12 Åhlin-Kottulinsky om framtiden och nya serien för kvinnor
Mikaela Åhlin-Kottulinsky har inlett förhandlingar om en ny säsong i STCC med PWR Racing. Samtidigt har hon blandade känslor kring nya mästerskapet W Series som ska hjälpa kvinnor till formel 1.
– Det kan vara en språngbräda, men det krävs mer, säger värmländskan.
» Läs hela artikeln i VF
18-10-12 Världsmästarna till NGK-masters
De är flitiga deltagare i folkracefesten – och nu står det klart att Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand gör ännu ett försök i NGK-masters.
» Läs hela artikeln i VF
18-10-12 Rivstart för Jonas Fors
Det blev en succépremiär för racingföraren Jonas Fors. 25-åringen vann sin klass i tävlingen Shore Lunch 200 som kördes på en ovalbana i Indianapolis i USA.
» Läs hela artikeln i Mitti
18-10-12 Motorstjärnans okända bakgrund
Racing och längdskidåkning kan väl inte ha något gemensamt? Jo, Johan Kristoffersson. 29-åringen var en lovande skidåkare innan han blev Sveriges hetaste bilförare.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-10-12 Världsmästarna kommer till start i NGK Masters
Lördag 20 oktober går Sveriges mest omskrivna folkracetävling av stapeln. Tävlingen lockar varje år Sveriges motorsportelit till Värmland för att mäta sina krafter mot landets bästa folkraceförare, och årets tävling är inget undantag.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-11 Är rallyfolk tröga, både Henning och Petter Solberg i WRC Rally Spain, Tom K. har självförtroende inför ERC-finalen cuporo i landet men inte hos SSRC och VOC Mekonomen!
Vet inte om rallyfolk är mer trögfattade än normalt men frågan känns berättigad efter att jag sett uppmaningen från tävlingsledare Micke Söderberg i Enköpings MK. Som vanligt handlar det om det eskalerande problemet med tävlande och rallyfans tråkiga ”rekande” på specialsträckorna. Söderberg skriver: ”Meddelande från Enköpings MK. NU FÅR DET VARA NOG!!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-11 Dubbelfaldigt världmästarbesök på NGK-Masters
Både Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand kommer till Folkracetävlingen NGK-Masters i Karlstad nästa lördag. De båda värmländska motorstjärnorna har kört tävlingen tidigare.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-10 Rally på Årjängstravet
70 år efter att Årjängs motorklubb genomförde sin första tävling på Årjängs travbana arrangerar klubben på lördag en rallysprinttävling som ingår i historiska sprint- och backcupen samt Västsvenska backcupen.
» Läs hela artikeln i NWT

18-10-10 Meeke till Toyota, Solberg i Spanientest med Polon, startkurvan i Estering avgör och vilken bra film om Ronnie P.!
I dag går brittisk media ut med att Kris Meeke ska vara klar för Toyota Gazoo Racing för 2019. Enligt dessa ska nyheten offentliggöras på torsdag i nästa vecka och därmed skulle Tommi Mäkinen och TGR:s line up bli Ott Tänak, Jari-Matti Latvala och så ”The Ulsterman som ny förare i tredje Yarisen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-10-10 Wilén historisk vinnare i Borlänge
Pelle Wilén från Eskilstuna fortsätter att skörda framgångar. Den här gången blev han historisk vinnare av den första upplagan av Mittmedia folkracecup.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-10-10 Han vill gärna se mer rally
äxer du upp i Skänninge och vill idrotta finns två val. Gå med i Skeninge IK eller syssla med motorsport, enligt Tommy Andersson som valde det senare och fick ett liv fyllt av rally.
» Läs hela artikeln i Corren
18-10-09 VIDEO: Daniel Thoréns krasch i Tierp
I helgen avgjordes Rally X Nordic-serien med stor final på den nybyggda banan i Tierp. Värmlänning Daniel Thoréns, Kil, svarade för tävlingens värsta krasch.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-10-09 ERC-final väntar på Tom K., Sandell slutade trea i ARA efter ny seger, fem danskar till Rally Legends, SverigeSerien klar och vilken tavla...
Kommande helg är det dags för ERC-finalen i Lettland med Rally Liepaja som för fjärde gången ingår i ”Rally-EM”. Ur sydsvensk/östgötsk synvinkel är det främst till SMK Hörbys Tom Kristensson och Henrik Appelskog intresset knyts även om EM-guldet redan är förlorat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-08 Pappa Solbergs tårar i Motormåndag XL
Det är mycket känslor i säsongens sista Motormåndag XL. Petter Solberg kunde inte hålla tillbaka tårarna när han fick se sonen Oliver lyfta trofén efter segern i Rally-X Nordic i Tierp.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-08 William Nilsson tog SM-silver i rallycross
Finalen på rallycrossen i Tierp gav en fjärdeplats för William Nilsson i RallyX Nordic. Han kom dessutom på silverplats i svenska mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Skånskan

18-10-08 Nils snabbast i SRX
Under RallyX Nordic-finalen i Tierp kördes även tredje och sista deltävlingen av SRX Series i crosskart.
Där segrade Nils Andersson från Arvika med minsta möjliga marginal.
– Det känns väldigt bra. Min första mästerskapsvinst, säger Nils.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-08 WRC-avslut blir en rysare, Tidemand fick däng av Kalle, Røkland Brittisk Mästare, Solberg jubel, svenskt i topp i YM Øst 4 och rallycup tar "time out"..
När suveräne ledaren av WRC Rally Wales GB, Ott Tänak borrade ner framhjulet i ett djupt hål på SS16 ”Sweet Lamb Halfren 2” gjorde han med en gång WRC-avslutningen till en rysare värdig skräckmästare Hitchcock.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-08 Känslosam Ogier vann brittiska VM-rallyt – meste vinnaren någonsin
Femte segern i det brittiska VM-rallyt. Mest genom tiderna. Det är fransmannen Sebastian Ogiers facit efter segern med tio sekunders marginal till tvåan Jari-Matti Latvala. Finskt också på tredjepalts genom Esapekka Lappi.
» Läs hela artikeln i SVT

18-10-08 Ogier historisk i brittiska VM-rallyt
Rallyprofilen Sébastien Ogier tog sin fjärde seger i årets VM-cirkus när han vann Storbritanniens deltävling i Wales.
» Läs hela artikeln i SVD

18-10-08 Tidemand tog 31:a pallplatsen i VM
Pontus Tidemand tog ännu en pallplats. Hans 31:a i VM.
– Jag är nöjd med vad vi presterat, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-10-07 Solberg segrade
17-årige Oliver Solberg vann sista deltävlingen i RallyX Nordic – och tar därmed hem hela mästerskapet.
– Det är helt otroligt. Fantastiskt!, jublar han
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-07 Michalak nära final - tvingades bryta
Det lokala hoppet Anders Michalak låg på finalplas - men tvingades bryta när Tierp Arena arrangerade finalen i RallyX Nordic under helgen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-10-07 17-årige Solberg mästare i RallyX Nordic: ”Jag skakar”
Oliver Solberg är för första gången mästare i RallyX Nordic efter en dramatisk finaldag i Tierp.
– Det är helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga, jag skakar det är bara fantastiskt, säger en märkbart rörd Oliver Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT

18-10-06 Tuffa nyheter i MSR, Tänak dominerar i WRC Wales Rally GB, Tidemand tvåa bak Kalle, R5-Polon i rött och vitt, Rikspokalen är Grande Finale och ståpäls när Valdemarsvik Hockey hyllade Johan!
Wales och WRC får faktiskt ursäkta men när där kommer ett efterlängtat livstecken från KAK och Midnattssolsrallyt får detta högsta prioritet hos mig.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-06 Michalak trotsar feber och kör i Tierp
Förkylning och feber. Det stoppar inte Anders Michalak från att köra helgens rallycross-tävlingar på Tierp Arena.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-10-06 STCC-mästaren kritisk till diskningskaoset
Johan Kristoffersson vann STCC under en säsong som till stor del präglades av diskvalificeringar och överklaganden. I slutändan påverkades han inte av det men han är kritisk till bristen på tydlighet från högre instanser. Det kunde ha skötts på ett mycket bättre sätt.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-10-06 Debutanten hyllas: "Potential att bli mästare i framtiden"
Han blev femma i STCC – vann JTCC – och hyllas av stallägaren Daniel Haglöf. Men Philip Morin är inte nöjd. Han ska ta mästartiteln ifrån Johan Kristoffersson. "Det känns definitivt realistiskt. Bara jag slipper tekniskt strul. Jag vet ju hur snabb jag är", säger den 22-åriga racingstjärnan från Luleå.
» Läs hela artikeln i NSD
18-10-06 Tänak går mot ny triumf – Latvala fick vindrutan krossad men krigar om pallplats
Esten Ott Tänak har kopplat ett ordentligt grepp om sin fjärde raka seger i VM-serien i rally. Efter nio specialsträckor leder han med nästan en halv minut före Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i YLE
18-10-06 Tidemand fortsatt tvåa
Pontus Tidemand ligger fortsatt tvåa i det walesiska VM-rallyt – trots att han tappar.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-06 Tänak dominerar i brittiska VM-rallyt
Ott Tänak har tre raka segrar i mästerskapet, och efter fredagens åtta sträckor i brittiska VM-rallyt har estländaren kopplat greppet och leder halvminuten före Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-05 Marcus Ericsson vill köra IndyCar 2019
Det blir inte F1 för Marcus Ericsson. Däremot kan han göra Felix Rosenqvist sällskap. Och köra IndyCar 2019.
– Det är det mest attraktiva alternativet, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-10-05 Tonåringarna Oliver och Oliver gör upp om rallycross-titeln
Det är rena tonårskampen när det gäller vem som tar hem mästerskapstiteln i rallycrosserien Rally X Nordic.
17-årige Oliver Solberg leder med sex poäng före 19-årige Oliver Eriksson inför helgens final på Tierp Arena...
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-05 Lappi snabbast på travbanan
Esapekka Lappi var snabbast av WRC-förarna på första sträckan över 1,7 kilometer när det brittiska VM-rallyt ikväll inleddes på travbanan Tir Prince.
» Läs hela artikeln i SVT

18-10-04 Guldläge för Oliver
RallyX Nordic är framme vid finaltävlingen i Tierp, där det ska avgöras vem som ska ta hem den tyngsta pokalen i den tyngsta klassen, Supercars.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-04 Tidemand tvåa i Wales
Det walesiska VM-rallyt inleddes under torsdagen med en 1,7 kilometer lång superspecialsträcka.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-04 Kruse: ”Spännande läge i VM-rallyt”
Brittiska VM-rallyt, årets elfte deltävling, en utmanade klassiker som i års körs tre veckor tidigare än ifjol.
– Det brittiska VM-rallyt är väldigt svårt i sig med skiftande vägar och underlag där regn och dimma även är vardag. Trots ett konstant växlande grepp är det dessutom en snabb deltävling, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-03 Tidemand vill hålla drömmen vid liv
Han tvingades bryta i Turkiet senast och fick se drömmen om andra raka titeln i WRC 2 få sig en törn. Nu har Pontus Tidemand laddat om.
– Vi är extremt motiverade att ge precis allt nu för att ta chansen, säger han inför Wales VM-rally.
» Läs hela artikeln i VF
18-10-03 Tina Thörner leder storsatsning
Tina Thörner får ansvaret som tävlingsledare för en nysatsning av Internationella bilsportförbundet (FIA).
» Läs hela artikeln i VF
18-10-03 15 mil SS utan service i Wales, Meeke förhandlar med både Toyota och Ford, Ogier berättar varför han byter, rätt i Killingen, guldhatt för Johan och SSRC avslutar på lördag!
Även om Rally Wales GB räknas till de klassiska rallyna i hop med Monte Carlo, Svenska, Finland och Korsika så är det ändå inte fler än 60 anmälda till starten i morgon, torsdag. Framför sig har dom 23 sträckor på totalt 31,8 mil och det verkliga mandomsprovet blir på lördagen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-03 Två tävlingar, två fina placeringar för bröderna Jakobsson
Bröderna Hampus och Pontus Jakobsson hann att köra två tävlingar den gångna helgen. De gjorde det tillsammans där Pontus agerade kartläsare åt sin bror.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
18-10-02 Guldmottagande för världsmästaren Kristoffersson
Han säkrade VM-guldet i rallycross under helgens tävlingar i Austin, USA. Idag landade Johan Kristoffersson på Gardemoens flygplats och överraskades där med guldglitter, vänner och sponsorer.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-02 Sonesson är mästare i Volvocupen
inalen i Volvocupen i SSK avgjordes på Kinnekulle. Emil Sonesson, som kommer från Skattkärr och tävlar för Bengtsfors MC, är yngsta föraren i serien (fyller 17 om två veckor) gick upp i mästerskapsledning efter tävlingen på Gelleråsen och utgångsläget för finalen var att om Emil blev femma eller bättre så var mästerskapssegern klar oavsett vad konkurrenterna gjorde.
» Läs hela artikeln i VF
18-10-02 Guldfirande på Gardermoen
Tvåfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson mottogs med glitter och glamour när han landade på Gardermoen under tisdagen.
– Det här är ju sådant man bara ser på tv, absolut inget jag förväntade mig, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-02 ”Masken” en vinnare på Gotland
Kullings Lars ”Masken” Engström fortsätter visa fin form. Helgen som gick tog veteranen hem JR Motorsport Pokalen i klassen A-förare 2WD på Gotland. Inför den sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup toppar han totalen.
» Läs hela artikeln i Alingsås Tidning
18-10-02 Hon blev första kvinna att vinna Nascar-tävlingen
Hon är bara 17 år men Hailie Deegan är redan historisk.
Amerikanskan blev i helgen första kvinna någonsin att vinna ett Nascar K&N Pro Series-lopp.
– Det här måste ha varit bästa dagen i mitt liv, säger hon.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-02 Pontus Tidemand ute efter revansch
Han tvingades bryta senaste tävlingen i Turkiet och tappade värdefulla poäng i VM-ställningen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-10-02 Tidemand laddar för ny Wales-seger, Veiby utmanar i C3 R5, SBF-profil har gått bort och World RX-premiär på ny bana
Sista chansen för Pontus Tidemand och ett nytt WRC2-guld är i kommande Wales Rally GB och då är det seger som gäller och inget annat. I WRC2-tabellen leder bortflytande Skoda-kollegan Jan Kopecky med fem segrar vilket blir svårt för Pontus att matcha.
»
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-02 Pallplatser i årets folkracecup för syskonen Persson
Erik Persson kom tvåa och Sandra Persson trea
» Läs hela artikeln i Lokaltidningen Mellanskåne

18-10-02 Topplaceringar för Eskilstunaförare i helgens rallyn
I lördags kördes Rally Gimmersta i Julita där Katrineholms MK fixat till fyra sträckor varav två kördes två gånger.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-10-01 Se: Triumfen i Texas – allt om Kristofferssons seger i Austin
Äntligen måndag och äntligen SVT Sports Motormåndag – denna vecka givetvis med fokus på Johan Kristofferssons VM-triumf i Texas.
– Bästa resultatet för teamet hittills i år känns ju otroligt bra, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-01 Kung-Johan grävde guld i USA, Sandell trea i ARX, vad menar Citroên, Vestlund vann Asfaltcup, föråkare snabbast(?) i Killingen, Engström stärkte BRC-grepp och dansk Supercar-förare billös efter krasch!
Att börja dagens Motorbloggen med något annat än Johan Kristofferssons andra raka VM-guld vore helt enkelt tjänstefel. Nu var det ingen direkt blixt från klar himmel, tvärtom har det varit klart åtminstone sedan Höljes i juni att han skulle bli världsmästare även i år men redan i USA var kanske inte helt tippat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-10-01 Se: Kruse om Kristoffersson: ”Han analyserar som ingen annan”
För andra året i rad tog suveränen Johan Kristoffersson hem VM-guldet i rallycross. SVT Sports expert Jonas Kruse är imponerad av svensken.
– Han analyserar som ingen annan, säger Kruse efter VM-guldet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-10-01 Kristoffersson vann andra raka VM-titeln
Johan Kristoffersson har haft en fantastisk säsong. Under söndagen kunde han fira sin andra raka VM-titel i rallycross – bara en vecka efter segern i STCC.
– Det är stort, säger 29-åringen.
» Läs hela artikeln i DN
18-09-30 Hör: Tuff helg för Timmy Hansen i USA
Det går fortsatt tungt för Timmy Hansen i Rallycross-VM. En femteplacering i finalheatet i den tionde deltävlingen, men ett nytt motorbyte kostar honom poäng i totaltabellen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-30 Johan Kristoffersson världsmästare – igen
Johan Kristoffersson tog sitt andra raka VM-guld i rallycross.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-30 Hör: Kristoffersson vann andra raka VM-titeln
Johan Kristoffersson har haft en fantastisk säsong. Under söndagskvällen kunde han fira sin andra raka VM-titel i rallycross – bara en vecka efter segern i STCC.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-30 Andra raka VM–guldet i rallycross till Sverige
Johan Kristoffersson hade uppvisning och tog hem sitt andra raka VM-guld i rallycross. Svensken var helt överlägsen i Texas och säkrade guldet redan i semifinalen.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-09-30 Kristoffersson vann VM
Han gjorde det. Igen.
Johan Kristoffersson är världsmästare i rallycross för andra året i rad.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-30 Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross
Johan Kristoffersson gjorde det igen. Han är världsmästare i rallycross 2018.
– Det var perfekt efter en tung start, säger svensken.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-30 Kristoffersson tog andra raka VM-guldet
Johan Kristoffersson tog sitt andra raka VM-guld i rallycross i Texas. Den 29-årige Arvikasonen var aldrig hotad och avgjorde redan i den första semifinalen – tack vare ett ointagligt poängförsprång.
– Stort och kul att Kristoffersson lyckades. Roligt för honom och teamet, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-30 Elias Lundberg vann Adam Cup, "het" Andervang kom tillbaka med totalseger, Robin S. vann i RS-comeback och en verklig trotjänare har lämnat oss!
Förutsättningarna för seger i ADAC Opel Rallye Cup för Elias Lundberg och David Arhusiander inför näst sista deltävlingen, ADMV Rallye Erzegbirge var enkla, inte tappa mer än 17 poäng till fransmannen Gregoire Munster
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-30 80 startande i JRM-Pokalen
Det blev Lars Engström, Kullings som vann JRM-pokalen i helgen. Plats ett och två toga av fastlandsförare, men sen var det tre gotlänningar på platserna efter. 80-talet kom till start och 62 tog sig i mål.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-09-30 Hansen till attack: ”Audiförarna mest ojusta på banan”
Det jäser i rallycrossdepån i Austin, Texas.
Peugeotföraren Timmy Hansen visade tydligt sin frustration efter lördagens avslutande kvalheat i den amerikanska VM-deltävlingen.
– De två audiförarna (Mattias Ekström och Andreas Bakkerud) är de mest ojusta förarna på banan, sa Timmy till fiaworldrallycross.com.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-29 Kruse kritisk till VM-banan i Texas – ”Starten helt avgörande”
Trångt och få omkörningar. SVT-experten Jonas Kruse är besviken över VM-banans utformning på formel 1-banan i Austin.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-29 Kristoffersson ska gräva guld i USA
17 poäng.Det är “allt” som krävs för att Johan Kristoffersson ska gräva guld i USA när rallycross-VM för första gången intar landet.
– Helt ärligt försöker jag att inte tänka så mycket på vad som kan hända eller om det ena eller andra händer, säger värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-29 Kristoffersson dominerar: ”Varit en makalös säsong”
Johan Kristoffersson dominerar världsmästerskapet. På ett sätt som ingen annan VM-förare gör - oavsett klass.
– Det har varit en makalös säsong, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-29 "Påven" som inte gillade rampljuset
Ove ”Påven” Andersson från Dannemora blev en av bilsportens största namn någonsin, både som aktiv och chef för Toyota. Håkan Lundh gräver gärna i UNT:s arkiv och ­berättar nu en del av historien om ”Påven.”
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-09-29 Stort intresse för ny rallytävling i Jönköping
På lördag avgörs finalen i nya Sydsvenska RX-Serien BDS Masters 2018 på Tabergsbanan utanför Jönköping. Totalt 125 ekipage är anmälda vilket är mer än depån rymmer.
– Intresset är klart över förväntan, säger Kenneth Karlsson, tävlingsledare.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-29 Se: Kruse: ”Kristoffersson säkrar titeln redan i helgen”
I helgen körs rallycross-VM i Austin, Texas och SVT Sports expert Jonas Kruse är bergsäker på att Johan Kristoffersson är världsmästare innan semifinalerna körs.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-28 Det blev Citroën för Ogier, Sunninen med M-Sport kontrakt för 2019, DN kollade in Mikaela, DM-final på Sturup och skånsk publikfavorit på Gotland!
Rallyvärlden väntade med spänning på dagens utlovade besked från Sebastien Ogier när han skulle avslöja sina framtidsplaner.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-28 Felix Rosenqvist klar för IndyCar 2019
Tävlar för Chip Ganassi Racing i den amerikanska serien. Felix Rosenqvist är klar för IndyCar. För toppstallet Chop Ganassi Racing.
– Det är det största som hänt i min karriär, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-28 Två deltävlingar kvar att köra – då kan Lundberg säkra titeln i Tyskland: "Måste ändå köra smart"
Elias Lundberg har gett sig själv ett gyllene läge i ADAC Opel Rallye Cup.
67 poängs försprång med två tävlingar kvar att köra innebär att titeln kan säkras redan på lördag.
» Läs hela artikeln i Fagersta Posten
18-09-28 Rådström får stipendium
Styrelsen för Lars-Erik Torphs minnesfond har beslutat att ge Dennis Rådstöm, MK Ratten, ett stipendium värt 10 000 kronor.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-28 Nu avgörs Rally Killingen
På söndag avgörs Rally Killingen.
Tävlingen skulle ha körts redan i augusti men på grund av den värmebölja och brandrisk som rådde flyttades den till denna helg.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-28 Femfaldiga världsmästaren Ogier byter stall
Den regerande världsmästaren Sébastien Ogier byter stall till nästa säsong.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-27 Johan har VM-titeln i sikte
USA tar emot rallycross-eliten i helgen. Tionde VM-deltävlingen och Johan Kristoffersson har chans på den nionde segern för året. Inte så konstigt då att det också finns en god möjlighet att säkra titeln som världsmästare för andra året på raken.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-27 Stoffe överlägsen i Rally Blekinge
Stoffe Nilsson från Hässleholms Motorklubb fick ordning på sin Subaru till årets sista tävling i Sydsvenska Rallycupens grundserie.
Han vann före Robin Adolfsson som i sin tur kunde fira att tog hem hela serien.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-09-27 Åhlin kör ERC-finalen, R5-Polon har nästan inget från WRC-kusinen, "Two Sebs" hos Citroën (?), World RX till Austin, Elias för guld, Alfred fick fint stipendier och GP hos shopparna...
–Äntligen är det klart, vi kommer att köra ERC-finalen Rally Liepaja!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-26 Hör: Lägg bud på fartig tur i Rallycross med Niclas Härdevik Norström
Vill du känna hur det kittlar i magen när rallycrossen gasar iväg? Nu har du chansen!
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-26 Sesks under press på hemmaplan, våldsamt snabbt Rally Hedemarken, kort besökt i Blekinge för Ola, Abris värst i Edane och ont i hjärtat...
Som bekant är redan segraren i ERC-klassen Junior U.27 klar och det blev lettländaren och Opel Motorsports Martins Sesks som tog hand om EM-titeln.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-25 Svenska Cupen i crosskart
Crosskart, vilken utomordentligt förtjusande motorsportgren det är! Fordonen är som bålgetingar på steroider! Förarna pressar fram sina småhjulade krutpaket med mod och skicklighet trots att deltagarna till största delen är under konfirmationsåldern. Därmed inte sagt att man inte kan vara senior och med behållning fajtas på crosskart-banorna.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
18-09-25 Hör: VF Motor: “Därför får Ericsson lämna F1”
VF Motor ägnar en stor del av veckans program åt beskedet att Marcus Ericsson petas till en roll som testförare och ambassadör i Sauber från och med nästa säsong.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-25 Fem team i WRC 2019 (?), Skoda ändrar planer, SSRC-final, racing uppsop, avslutat Audi-projekt och elbilar i STCC...
Märks på många sätt att det närmar sig höst och säsongavslutningar på många rally och racingserier.
» Läs hela artikeln i Kristiandstadsbladet
18-09-25 Hör: "Tjejer måste finnas i motorsporten"
Elina Svensson går andra året på tävlingsmekanikerlinjen på Stjerneskolan, mekar i team i både STCC och rallycross och är själv kartläsare. Men vägen dit har inte varit helt lätt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-25 Uppgift: Ericsson förlorar sin plats
Den svenske formel-1 föraren Marcus Ericsson framtid har länge varit osäker. Nu kommer uppgifter på att Ericsson kan kommer ersättas av den italienska tredjeföraren i Sauber.
» Läs hela artikeln i Expressen

18-09-25 Marcus Ericsson tappar F1-platsen
Sveriges ende F1-förare, Marcus Ericsson, tappar sin tävlingsplats i Sauber-stallet från och med nästa säsong.
– Jag är stolt över vad jag har åstadkommit de senaste åren. Jag har alltid satsat helhjärtat på F1, skriver Ericsson på sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-25 Skillingarydsförare kopplade grepp i E-cupen
Skillingaryds rallyförare har varit aktiva på två håll den gångna helgen, i Rally Blekinge i Karlshamn och i RCMaskinrallyt i Tranås.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

18-09-24 Familjen som brinner för folkrace
Intresset för folkrace har gått i arv från Joakim Larsson till sönerna Kim och Robin. Precis som sin pappa har de båda sönerna nått framgångar i bilsporten.
» Läs hela artikeln i Östra Småland
18-09-24 SM-finalpuls och jättehopp i Motormåndag XL
Imorgon inleds SM-finalen i speedway men psykningarna har redan startat. Hör det och mycket mer i Motormåndag XL.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-24 Calle Carlberg fixade topplatser
I lördags avgjordes den sista deltävlingen i Rally Blekinge, som ingår i sydsvenska rallycupen, SSRC, samt Smålands-DM.
» Läs hela artikeln i Jönköpingsposten

18-09-24 Calle Carlberg från Nässjö bäst i Småland
18-årige Calle Carlberg från Nässjö körde hem segern i Rally Blekinge i helgen. Därmed blev han också totalsegrare i Sydsvenska Rallycupen och DM-mästare i Småland.
» Läs hela artikeln i Vetlandaposten
18-09-24 Första EM-segern för Tom och Henrik men guldhoppet släckt, "tjänstefel" från SM-åkarna i Rally Blekinge, Adolfsson SSRC-Kung, klassiskt i Mälarrallyt, ny triumf för Seger-Johan och Åsum Ring höll återigen världsklass!
Sticker inte under stol med att samtidigt som hjärtat jublade så grät hjärnan när Tom Kristensson och Henrik Appelskog tog sin allra första ERC-seger i Rally Poland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-23 Emil Lindholm femma i italienska mästerskapsrallyt – vurpa i slutet försämrade Ingåbons slutplacering
Ingåbon Emil Lindholm var snabbast på fyra specialsträckor i italienska mästerskapsrallyt under veckoslutet. En vurpa på den tredje sista etappen fällde Lindholm till femte plats.
» Läs hela artikeln i YLE
18-09-23 Han tänker satsa vidare i STCC
STCC-säsongen 2018 är över. Vad händer nu för Mattias Andersson, Åtvidabergs MK?
» Läs hela artikeln i Corren
18-09-23 Racerförarens råd: ”Ha inte bråttom i trafiken”
Senaste året har varit omvälvande för racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Som första kvinna vann hon en deltävling i STCC, för att sedan diskas men har nu fått segern tillbaka.
» Läs hela artikeln i DN
18-09-22 Hör: Kristoffersson vann – när Dahlgrens växellåda gav upp
Det blev ingen avgörande duell i det sista racet i STCC. Johan Kristoffersson kunde ta hem titeln utan dramatik efter att Robert Dahlgrens växellåda gett upp i sista heatet på Mantorp.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-22 PWR Racing lanserar elbil till STCC
600 hästkrafter i framtidens banracing
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-22 Brink snabbast när Kristoffersson blev STCC-mästare
Det blev ingen avgörande duell i det sista racet i STCC. Johan Kristoffersson kunde ta hem titeln utan dramatik efter att Robert Dahlgrens växellåda gett upp i sista heatet på Mantorp. ”Jag njöt av att köra i dag”, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-09-22 Kristoffersson STCC-mästare
Johan Kristoffersson fortsätter på sitt segertåg, under lördagen säkrade han totalsegern i 2018 års upplaga av STCC.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-22 Johan Kristoffersson mästare i STCC
Han vann STCC. Nästa vecka kan han ta hem VM i rallycross. Johan Kristoffersson är årets stora mästare.
– Det är nog inte många som förstår hur mycket den här titeln betyder för mig, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-22 Kristoffersson mästare i STCC – efter haveriet
Det blev ingen avgörande duell i det sista racet i STCC. Johan Kristoffersson kunde ta hem titeln utan dramatik efter att Robert Dahlgrens växellåda gett upp i sista heatet på Mantorp.
– Jag njöt av att köra i dag, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-09-22 Se: Utmanaren tvingades bryta sista loppet – Kristoffersson mästare
Avgörande deltävlingen.
Duell om STCC-titeln.
Då avgjordes allt mitt i sista loppet när Robert Dahlgrens bil fick problem med växellådan.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-22 Tre kvinnor om STCC-segern: ”Vi bryter normer nu”
En del måste prestera bättre än andra för att bli behandlade lika. Mikaela Åhlin-Kottulinsky har vunnit ett STCC-race. Allt som det betydde förstod hon först efteråt.
– Man inser att det är så mycket större än att bara vinna för egen del, säger hon.
» Läs hela artikeln i DN
18-09-22 ”Jag åker dit för att vinna mästerskapet”
I VM i rallycross är han näst intill oslagbar. Där kan han säkra VM-titeln nästa helg. Men i dag jagar Johan Kristoffersson en annan titel.
– Jag åker till Mantorp för att vinna mästerskapet, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-21 Stormen Knud stoppade STCC-kvalet
Kvalet inför finalhelgen i STCC på Mantorp fick avbrytas – på grund av stormen Knud. Hårda vindar, åska och ösregn gjorde att det andra kvalpasset ställdes in.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-21 Luleåföraren kan inte andas ut än
Diskad, friad och nu överklagat. STCC-soppan är inte över än. I onsdags friades Luleåföraren Philip Morin och hans stallkamrater i PWR racing, Robert Dahlgren och Daniel Haglöf, från den diskvalifikation teamet fick i samband med det första STCC-loppet på Gelleråsen tidigare i sommar.
» Läs hela artikeln i NSD
18-09-21 Hör: Petter om comebacken: Ska ha det kul
Igår kom beskedet att Petter Solberg gör comeback i Rally-VM när han ska köra i Spanien.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-21 Hör: Kristoffersson tackar skidåkningen för framgångarna
Som tonåring var han på god väg att bli landslagsman på längdskidor. Men Johan Kristoffersson bytte spår, blev svensk racingkung, och är på god väg att säkra sin andra raka VM-titel i rallycross.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-21 Extra spänning i Rally Edane
Rally Edane ställdes in i sommar på grund av brandrisken, men på lördag är det äntligen dags. Att vara sista deltävling i sommarserien visade sig inte vara så dumt.
– Vi kan få ett avgörande i sommarserien och en hemmaåkare kan vinna den, Emil Andersson, säger tävlingsledaren Anders Gustavsson, som räknar in 106 förare.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-21 Mästaren Emil vill nå pallen igen
Med en seger och en andraplats säkrade Karlskogabon Emil Persson mästerskapssegern i V8 Thunder Cars redan i den förra deltävlingen på Ahvenisto-banan i Finland. I helgen ska Emil avsluta sin fantastiska debutsäsong i klassen på Mantorp park.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-21 STCC kan avgöras senare efter överklagan
I helgen skulle STCC avgöras på racingbanan i Mantorp. Men överklagan av frikännandet av det tidigare diskningsbeslutet kan göra att titelkampen avgörs långt senare.
»
Läs hela artikeln i Norran
18-09-21 Nya vändingen – Kottulinsky kan fråntas segern igen
Turerna kring Mikaela Åhlin Kottulinskys seger har varit många. 25-åringen blev historisk som den första kvinnan att vinna ett lopp i STCC – men diskades kort där efter. Efter överklagan fick hon tillbaka segern, men nu kan hon mista den igen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-21 Hör: Mälarrallyt firar 60 år
På lördagen arrangeras Mälarrallyt i de sörmländska skogarna. Mälarrallyt ingår i Svenska rallycupen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-09-21 Hör: Kottulinsky kan förlora segern - igen
Turerna kring STCC-tävlingen där Mikaela Åhlin Kottulinsky som första kvinna någonsin var först över mållinjen fortsätter.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-21 Kristoffersson segerviss inför finalen
Johan Kristoffersson tappade mästerskapsledningen när PWR-förarna fick tillbaka sina placeringar och poäng från Gelleråsen. Men värmlänningen har inget annat än guld i sikte inför STCC-finalen.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-21 STCC-soppan rullar vidare
I veckan friades Mikaela Åhlin-Kottulinsky och de övriga PWR-förarna av Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd. Nu överklagas dock det beslutet till juridiska kommittén.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-21 Tom K. tvåa på shake down, ryssen toppar i Polen, Veiby till Citroën, STCC-cirkusen fortsätter, tips till Rally Blekinge, lite först till Turkiet analys och F1-Montoya är ingen solstråle!
I kväll drar ERC 75th Rally Poland i gång med SS1, Mikolajki Arena. I morse var det dags för shake down på en bitvis spårig och lös 3,2 kilometer lång sträcka.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-20 Se: Rally-SM återvänder till Vännäs
Efter årets SM-rally står det nu klart att Svenska mästerskapen i rally kommer återvända till Vännäs 2020.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-20 Klart: Solberg gör rallycomeback
Nu är det officiellt: Petter Solberg gör rallycomeback.
Den norske värmlänningen startar i Spaniens VM-rally med Volkswagens nya R5-bil.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-20 Petter Solberg gör comeback i rally-VM
Den tidigare världsmästaren i rally, Petter Solberg, berättade under torsdagen att han gör comeback i rally-VM. Men det blir bara tillfälligt.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-20 Nöjd med fin säsong
Dennis Rådström kan se tillbaka på en fin säsong i rally-VM.
Efter andraplatsen i juniorklassen i Turkiet i helgen stod det även klart att Torsbyföraren säkrat en silverplats i mästerskapet.
– Det har varit näst intill perfekt. Allt har gått över förväntan, säger Rådström.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-20 Marklund får köra sista VM-tävlingarna
helgen tog Bolidensonen Anton Marklund silver i rallycross-EM. Nu är det klart att han får köra de tre sista deltävlingarna i världsmästerskapet.
– Målet är att komma till semifinal i kommande race, säger han till Sporten.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
18-09-20 Marklund får köra sista VM-tävlingarna
I helgen tog Bolidensonen Anton Marklund silver i rallycross-EM. Nu är det klart att han får köra de tre sista deltävlingarna i världsmästerskapet.
– Målet är att komma till semifinal i kommande race, säger han till Sporten.
» Läs hela artikeln i Västerbottens FOlkblad
18-09-20 Marklund tillbaka i rallycross-VM: ”Kommer inte att bli enkelt”
Anton Marklund blev EM-tvåa i söndags.
Nu är Skellefteåföraren klar för GCK-Kompetetion Renault i VM-serien för resten av säsongen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-20 Solberg gör WRC comeback, Tom och Martins toppar "ERC-news", Marklund till World RX med Renault, Sandell rallyvann i USA, dåligt betalt för RS-räddare, STCC avslutar och Karting-VM=mini F1!
Kanske är min dröm häromnatten på väg att delvis uppfyllas? Hur ska man annars uppfatta detta att precis som jag drömde kommer Petter Solberg att göra comeback i WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-19 Kör Lidetorpsbanan
Fyra kändisar jobbar på tisdagarna för att bli proffs på folkrace i SVT's serie Det stora racet. Ett avsnitt är inspelat på Lidetorpsbanan och ett som redan visats var från Gälleråsen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-19 Andra VM-titeln inom räckhåll
Den regerande världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson har allt att vinna inför säsongsavslutningen. Med bara tre deltävlingar kvar är han i klar ledning i VM-sammandraget.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-19 Tidemand kör finalen i Carrera Cup
Pontus Tidemand kommer att köra finalen i Porsche Carrera Cup.
– Det är en av de största utmaningar jag har gett mig in på, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-19 Nya WRC-rykten med Meeke till Toyota, finskt motstånd för svenskarna i ERC Rally Poland, Tidemand kör Porsche, Kristofferssons STCC-Golf till salu och tack alla Motorbloggen-fans!
Märks att ”silly season” närmar sig i WRC, idag till exempel kopplas Kris Meeke till Tommie Mäkinen och Toyota.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-18 Philip nådde semifinal: ”Väldigt skönt avslut på EM-säsongen”
Helgens EM-final blev en ny stor framgång för Philip Gehrman. Vid deltävlingen i Riga nådde Lindesbergsföraren säsongens andra semifinal – ett fint slut på ett lärorikt första år i rallycrossens supercar.
» Läs hela artikeln i Lindenytt
18-09-18 Får tillbaka segern: "Betyder otroligt mycket"
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 25, fick ett lika efterlängtat som glatt besked på tisdagsmorgonen: Hon får tillbaka segern i Gelleråsens STCC-tävling.
– Det betyder otroligt mycket, säger den historiska värmländskan.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-18 Tommy Kristoffersson: "Kommer på sikt visa vad vi tycker"
Johan Kristoffersson blir av med ledningen i STCC efter att PWR-stallets diskningar upphävs.
– Vi kommer på sikt visa vad vi tycker om hela affären, säger Volkswagens stallchef Tommy Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF

18-09-18 Diskningskaos kan drabba STCC
Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd ändrar beslutet från loppet på Gelleråsen i augusti och Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka segern. Men beslutet möter häftig kritik och kan få långtgående konsekvenser för STCC.
» Läs hela artikeln i HD
18-09-18 Tierp arena utmanar Höljes
Höljes i Värmland har fått en utmanare om bästa rallycrossarenan i Sverige. I dag var det genrep på Tierps arena inför RallyX Nordic som avgörs om ett par veckor.
– Det är en bra bana. Snabb med hopp och ett coolt grusparti, tycker toppföraren Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-18 Huttunen på väg till TGR, Lappi "out", Mikaela är nu historisk på riktigt, Ogier+Citroën=?, en märklig rallydröm, Dennis snabbaste B-föraren och jag blottar strupen...
Breaking news. I dag intervjuade finska tv-bolaget YLE Hyundais WRC2-förare Jari Huttunen. I intervjun framkom (erkänner att min finska inte är på topp) att Jari väntas ersätta Esapekka Lappi hos Tommi Mäkinen och Toyota.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-18 Rutgersson vann igen
Fjolårsvinnaren Bjarne Rutgersson, Stenungsunds MS, var favorittippad även i årets Tossebergsracet. I sin Ford Escort körde han som vanligt riktigt snabbt, men porscheåkaren Mats Myrsell från SMK Hedemora satte hård press redan i första åket.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-18 Åhlin-Kottulinsky frias – är historisk STCC-vinnare
Mikaela Åhlin-Kottulinsky var i somras snabbast över mållinjen i STCC – men diskades kort efteråt.
Nu har disciplinnämnden ändrat sitt beslut.
25-åringen är därmed historisk som den första kvinnan att vinna ett lopp i STCC.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-18 Får tillbaka segern – efter diskningen
Mikaela Åhlin-Kottulinsky förlorade positionen som första kvinna att vinna ett STCC-lopp när hennes stall diskades. Nu har Disciplinnämnden gett henne rätt i efterhand.
– Det känns jätteskönt. Nu är det skrivet i bläck, säger Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-09-18 Mikaela Åhlin-Kottulinsky efter beslutet: ”Jag är jätteglad”
Efter disciplinnämndens beslut i dag är Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk som den första kvinnliga segraren någonsin i ett STCC-lopp.
– Jag har sett det som en vinst hela tiden, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-18 Mikaela historisk segrare
Det har varit allmänt rörigt runt resultaten i STCC efter diskningarna på Gelleråsen i augusti.
Men nu har förbundet ändrat sitt beslut – och Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka sin historiska seger.
– Det känns så himla skönt, säger Mikaela.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-18 Elias vann crosskartcup
Crosskartföraren Elias Nilsson, Likenäs, vann 85 cc cup, som är den lättaste klassens motsvarighet till SM.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-18 Diskningar hävs – Dahlgren tillbaka i ledning
Beslutet har kommit från Svenska bilsportförbundets (SBF) disciplinnämnd. Resultatet blir att PWR frias och diskvalificeringarna upphävs. Det innebär också att Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir historisk som första kvinnliga vinnare i STCC.
» Läs hela artikeln i Norran
18-09-17 Hör: Emil Bergkvist från Torsåker tog hem världsmästartitel i rally
Emil Bergkvist från Torsåker, tillsammans med kartläsaren Patrik Barth, säkrade världsmästartiteln i juniorklassen i Turkiet under helgen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-17 Storsatsning kan öppna för prinsen i STCC
Lynk & Co aviserar, via en film på Youtube, ett samarbete med sin kinesiska huvudägares racingdivision Cyan.
Satsningen kan öppna för en STCC-comeback för prins Carl Philip.
» Läs hela artikeln i Enköpings Posten
18-09-17 Bra rallyhelg för Pettersson/Molin
I lördags var förare från Skillingaryds MK aktiva i Älmhult i söder och Vara i väster.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten
18-09-17 Se: Motormåndag XL
Det är inte bara rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson som täljer guld i VM. Igår fick Sverige en juniorvärldsmästare i rally i Emil Bergkvist. Dennis Rådström följde upp med ett silver.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-17 Lukyanuk får ERC-guld till skänks, Emil B. vann flest sträckor iJ-WRC, Johan J. tog co-driver guld, Kristoffersson med åtta rakt, silver till Marklund, dubbelt Escort i Tosseberga och 940-analys!
Då skänker portugisen Bruno Magalhaes mer eller mindre bort ERC-guldet till Alexey Lukyanuk när han i dag förklarat att han saknar budget för återstoden av säsongen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-16 Kom tvåa – blev världsmästare ändå
Johan Johansson från Valdemarsvik är nybliven juniorvärldsmästare – som kartläsare.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-09-16 Ekström tvåa efter suveräne Kristoffersson
Suveränen Johan Kristoffersson tog en ny seger i rallycross-VM i helgen.
Mattias Ekström körde in som tvåa och ordnade en svensk dubbelseger i Lettland.
» Läs hela artikeln i Dalademokraten
18-06-16 Emil B. säkrade VM-guld i Turkiet, tredje raka WRC-segern för Tänak, "Kung Henning" sexa totalt, Robin A. bäst i Mästarmötet, känslosam Saab-seger och klart med rally i Falsterbo!
Det blev till slut Emil Bergkvist som tog hand om guldet i Junior-WRC efter en gastkramande avslutning av WRC Rally Turkey Marmaris.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-16 Johan Kristoffersson nära VM-titel nummer två
Johan Kristoffersson är en vinnare. Igen. Efter årets nionde VM-seger är han millimeter från ännu en titel.
– Har jag en hyfsad helg i USA om två veckor räcker det, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-16 Tung helg för Tidemand i Turkiet – tvingades bryta
Pontus Tidemand tvingades bryta redan på fredagen i den turkiska deltävlingen i Rally-VM.
– Det är verkligen jättetrist och jag är givetvis besviken, säger Pontus i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-16 Historisk dubbelseger för Mäkinens stall med Latvala på andra plats – stallorder lyfte Ogier på poäng
Ott Tänak tog sin tredje raka seger i VM-serien i rally då esten vann före stallkamraten Jari-Matti Latvala i Turkiet. Teemu Suninen körde in på karriärens näst bästa placering.
» Läs hela artikeln i Yle
18-09-16 Emil Bergkvist säkrade en VM-titel i rally
Emil Bergkvist är världsmästare i rally. Han vann VM-deltävlingen i Turkiet och säkrade titeln.
– Det är helt underbart, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-16 Svensk juniorvärldsmästare i rally
Emil Bergkvist säkrade världsmästartiteln för juniorer när han vann det turkiska rallyt på söndagen. Dennis Rådström knep andraplatsen i såväl Turkiet som i VM-totalen.
– Det är helt underbart! Jag vet knappt vad man ska säga, jag har inga ord. Det är så himla skönt, vi har kämpat så länge för detta. Äntligen, säger Bergkvist i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-16 Se: Kristoffersson på knock i Riga
Johan Kristoffersson gör livet surt för konkurrenterna i rallycross-VM. Den regerande världsmästaren var på nytt överlägsen i kvalet i Riga och står i pole position i dagens första semifinalen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-16 Ostoppbar Kristoffersson vann igen: ”Sista varvet bara njöt jag”
Ingen verkar råda på Johan Kristoffersson just nu. I VM-deltävlingen i Lettland blev det ytterligare en övertygande seger – och nu är totalsegern snubblande nära. I Riga blev det svenskt även på andraplats genom Mattias Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-16 Mästartiteln är nära för Kristoffersson
Han gjorde det igen.
Johan Kristoffersson tog sin sjätte raka seger i årets rallycross-VM när han vann helgens tävling i Riga.
– Det var en fantastisk laginsats, sa Volkswagenföraren i SVT:s sändning efter segern.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-16 Svensk juniorvärldsmästare i rally
Emil Bergkvist säkrade världsmästartiteln för juniorer när han vann det turkiska rallyt på söndagen. Dennis Rådström knep andraplatsen i såväl Turkiet som i VM-totalen.
– Det är helt underbart! Jag vet knappt vad man ska säga, jag har inga ord. Det är så himla skönt, vi har kämpat så länge för detta. Äntligen, säger Bergkvist i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-16 Kristofferssons åttonde seger
Johan Kristoffersson fortsätter att dominera i rallycross-VM.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-15 Dramatisk dag i VM-rallyt när Ogier och Neuville föll bort
Det turkiska VM-rallyt blev oerhört dramatiskt på lördagen. Både VM-ledaren Thierry Neuville och VM-tvåan Sébastian Ogier hade stora problem och i stället leder estländaren Ott Tännak inför avslutningen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-15 Dramatiken ökar i WRC Turkiet, Solberg rallyts kung, Tidemand fick ingen omstart, oklart i JWRC, Andervangs bil brann upp, Johan K. dominerade och SM till Skillingaryd
Om det var drastiskt öppningsdagen av WRC Rally Turkey Marmaris så var det om möjligt än värre under lördagen. Först försvann ledande Thierry Neuville direkt på första sträckan efter att ha knäckt ett fjäderben fram.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-15 Se: Dubbelt svenskt i topp – ”Kristoffersson känns ostoppbar”
Johan Kristofferssons succé i rallycross-VM fortsätter. Den överlägsne VM-ledaren vann dagens bägge kvalomgångar i Riga.
– Ser bra ut inför i morgon, men det är fortfarande en lång väg att gå, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-15 PÅGÅR: En riktig motorhelg i Falkenberg
Nu är fartfesten på hjul igång på Falkenbergs motorbana.
» Läs hela artikeln i 24Falkenberg
18-09-15 Risiga turkiska rallystigar skördar offer – flera toppförare i bekymmer
Först avbröt ledaren Thierry Neuville. Sedan råkade nya ettan Sebastian Ogier ut för bekymmer. Och sedan följande ledarnamn Andreas Mikkelsen. Även Esapekka Lappi fick kasta in handduken. Det turkiska VM-rallyt har visat sig vara precis så besvärligt som befarat.
» Läs hela artikeln i Yle
18-09-15 Hör: Tidemand bryter turkiska VM-rallyt
Pontus Tidemand hade en tung fredag där han blev tvungen att bryta i den turkiska deltävlingen i Rally-VM.
Pontus Tidemand fick bryta fredagens sträcka i Rally Turkey efter punkteringar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-14 Tidemand fick bryta i Turkiet
Pontus Tidemand låg bra till efter fredagsförmiddagens specialsträckor i det turkiska VM-rallyt. Värmlänningen låg bara några sekunder efter ledande stallkamraten Jan Kopecky. Då kom problemen.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-14 Hör: Trubbel för Tidemand i Turkiet
Pontus Tidemand fick bryta fredagens sträcka i Rally Turkey efter punkteringar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-14 Hemmafavoriten om Kristoffersson: ”Han är en robot”
Johan Kristoffersson är tillbaka i Riga. Det var här han säkrade sin första VM-titel i rallycross förra året. Nu är han snubblande nära ett nytt VM-guld. Kristoffersson jagar sin åttonde seger i årets VM-serie. Av nio möjliga.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-14 Tidemand fick bryta i Turkiet
Pontus Tidemand låg bra till efter fredagsförmiddagens specialsträckor i det turkiska VM-rallyt. Värmlänningen låg bara några sekunder efter ledande stallkamraten Jan Kopecky. Då kom problemen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-14 Stödet från Carl Philip – efter stora kaoset
Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna att vinna en deltävling i STCC – för att sedan diskas. Nu berättar hon om reaktionerna efter loppet och stödet från Prins Carl Philip under helgens tävling:
» Läs hela artikeln i Expressen
18-09-14 Neuville toppar "VM i bilkross" eller WRC i Turkiet, Tidemand bröt, Emil B. fyra i J-WRC med chans på R5-säsong, redan i dag Johan K. vinner i Riga, Mästarmöte i SSRC och även annonser var bättre förr!
Då är första dagen av VM-deltävlingen i ”bilkross”, WRC Rally Turkey Marmaris avslutad. Citroén-åkaren Craig Breen beskrev dagen på ett målande sätt. – En absolut ”war zone” där ute!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-14 Skillingaryds MK arrangerar SM 2020: ”En stor ära”
Nu är det officiellt vilka tävlingar som kommer ingå i rally-SM 2020.
En av dessa tävlingar blir Skilling 500 som arrangeras av Skillingaryds MK.
– Som arrangör är det förstås det finaste man kan få göra, säger klubbens ordförande Pia Thulin.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

18-09-13 Starka minnen för Johan Kristoffersson inför Riga
Rallycross-VM återvänder i helgen till Riga, platsen där lyckan var total för Johan Kristoffersson och smärtan brutal för Petter Solberg. Förra årets tävling i Lettland innebar himmel och helvete för teamet när Kristoffersson säkrade sin VM-titel samtidigt som Solberg var på väg till sjukhus.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-13 Simon Andersson blev fyra i junior-SM
Simon Andersson, Bengtsfors mc, tvingades bryta den sista deltävlingen i rally-SM i Linköping i helgen. Därmed slutade han på fjärde plats i SM-serien för juniorer.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-13 Habil start för Tidemand
Pontus Tidemand har återupptagit jakten på totalledningen i WRC2-klassen.
Västvärmlänningen gjorde en habil insats på den inledande superspecialen i det turkiska VM-rallyt med elfte snabbaste tid, slagen med knappt fem sekunder av Andreas Mikkelsen som var snabbast av alla.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-13 Stenigt värre i WRC Rally Turkey, Neuville snabbast på "SH", Tidemand tvåa efter Kopecky, svenskar jagar R5-Fiesta, Latvala toppar tipset och bra startfält i Rally Blekinge
WRC Rally Turkey Marmaris inleddes i morse med en stenig 4,7 kilometer lång shake down-sträcka som troligen är tämligen lika det som väntar från fredag morgon.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-13 138 bilar startar i Vara MK:s rally
På lördag arrangerar Vara MK sitt rally ”Prido-Varvloppet”, som ingår i Supercupen, Mega Rally Cup och FM/DM för Västra BF.
Totalt är 138 bilar anmälda till start och totalsegraren bör finnas i den fyrhjulsdrivna A-klassen.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs Läns Tidning
18-09-13 "Ska bara njuta av framgången"
Mattias Åkerberg från Enköping kan på nytt titulera sig som segrare i Porsche Sports Cup. När finalerna avgjordes på Mantorp fick han en lugn resa mot bucklan. "Ska bara njuta av framgången", säger mästaren.
» Läs hela artikeln i Eposten
18-09-13 På väg mot sjätte raka segern
Johan Kristofferssons makalösa säsong fortsätter med deltävling i Riga till helgen.
Där kan Arvikasonen noteras för sjätte raka segern och ta ännu ett kliv mot totalsegern i rallycross-VM.
– Men ingenting är klart ännu, säger Kristoffersson till Volkswagens hemsida.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-12 Neuville klar för tre år till hos Hyundai, extremt tuffa sträckor i Turkiet, ny SM-tävling i Sydsverige 2020 och Röjsel vill dubbla med racing!
Dagen före kanske årets viktigaste tävling vad gäller fördelningen av medaljerna i WRC gör Hyundai klart med nytt treårs kontrakt för VM-ledaren Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-12 Kindaförare tvåa i Östgötaserien
Av tre lokala förare i helgens East Sweden Rally kom två i mål. Ydre MK:s Albin Nordh tvingades bryta på femte sträckan när en drivaxel gav upp.
» Läs hela artikeln i Vimmerby Tidning
18-09-12 Hör: Dennis kör om en pallplats i rally-VM
I helgen så körs VM-rallydeltävling i Turkiet och i och med detta ska juniorvärldsmästerskapet i rally avgöras.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-12 Sonesson upp i totalledning
Emil Sonesson tog en seger och en andraplats i Volvocupen i SSK-serien på Gelleråsen och leder nu sammanlagt.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-11 Väntad tillökning stoppar Åhlin i EM-rally
Bebis på väg Fredrik Åhlin missar nästa deltävling i rally-EM. Orsaken är att kartläsaren Joakim Sjöberg ska bli pappa.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-11 Camilli kör Polo R5 i premiären, Tidemand har fokus på WRC2-ledning, SM-Sprint vid Malmö Arena, Åhlin utanför Rally Poland och Adielsson blir kartläsare!
Spekulerades en hel del om att Pontus Tidemand skulle få äran att bli förste förare att köra nya Volkswagen Polo GTI R5 i skarpt läge, något jag dock betvivlat med tanke på hans och Skodas fokus på nytt WRC2-guld.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-11 Hugo Nermans snabbaste helg
När regnet öste ner över Rudskogen öste Hugo Nerman fram på den tekniskt svåra STCC-banan i Norge. Det blev till karriärens bästa helg.
» Läs hela artikeln i HD
18-09-10 Tidemand vill återta ledningen
Efter rullningen i helgens SM-rally i Linköping laddar Pontus Tidemans om för nästa VM-start i Turkiet.
– Målet är absolut att ta tillbaka ledningen, säger den regerande världsmästaren
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-10 Lyckad debutsäsong för Skillingarydsduon
I helgens SM-tävling East Sweden Rally med bas i Linköping plockade Skillingaryds Rasmus Thulin Johansson med kartläsaren Simon Molin ännu några SM-poäng.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

18-09-10 De var med på jubeliumstävling
För 50 år sedan arrangerades den första tävlingen på Anderstorp raceway. I helgen har det arrangerats en stor jubileumstävling.
» Läs hela artikeln i J-Nytt

18-09-10 Dahlgren tappade mästerskapsledningen – igen
Efter lördagens lyckade kval hade Robert Dahlgren återtagit mästerskapsledningen i STCC. Men när helgens tävlingar hade avgjorts på söndagen var Johan Kristoffersson återigen ikapp och förbi.
» Läs hela artikeln i Kristianstadslbadet
18-09-10 Grøndal förklarar, Emil eller Dennis som J-WRC-vinnare, Brink trivdes inte i regnet, Joel DTM-sexa och Petter S. avslöjar att han varit sjuk!
I gårdagens blogg berättade jag att norske mästaren Anders Petit Grøndal och Miriam Walfridsson aldrig startade i East Sweden Rally och detta på grund av försäkringstrul på R5-Fiestan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-09 Pontus Lönnström tog hem JSM-guldet i rally: ”Detta är helt otroligt”
Nora MK-föraren Pontus Lönnström säkrade i helgen JSM-guldet i rally.
Det efter att han för första gången gjort en hel SM-säsong.
– Detta är helt otroligt. Vi är grymt glada, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-09-09 Rally-junioren Lönnström från Järnboås tog SM-guld i rally
Pontus Lönnström, Nora MK, har tagit guld i JSM-rally för trimmade rallybilar. Det blev klart denna helg efter att han blivit tvåa i i årets sista SM-tävling i Linköping.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-09-09 Skånskt SM-silver i Linköping, Tidemand nära rullning, Berglund tog SM-guld, Volvo-seger i Gullabo, Kragh vann DM5 och Johan K. med samma grepp om STCC som World RX
Tre av sex möjliga segrare lyckades jag åtminstone pricka in i SM-finalen East Sweden Rally. Dom som gjorde sin plikt var Tom Kristensson, Otrimmat 2WD, Jari Liiten Otrimmat J-SM och Simon Karlsson, Trimmat J-SM.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-09 Kristoffersson STCC-ledare inför finalen
Dubbla segrar för Johan Kristoffersson i den näst sista deltävlingen i STCC bäddade för en mästerskapsledning på hela 14 poäng inför finalen i Mantorp.
– Det känns jättebra såklart att ha en sådan bra helg innan finalen, säger Kristoffersson till C More.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-09 SM-guld till Ludvikas Tobias Johansson i rally
Tobias Johansson hoppades hota om totalsegern med sin inhyrda Ford Focus WRC.
Men, han behövde bara köra över startrampen för att säkra SM-guldet i sista deltävlingen East Sweden Rally.
» Läs hela artikeln i DT
18-09-09 Martin Berglund vann SM-guld
Martin Berglund och Joakim Gevert från Gävle vann SM-tävlingen East Sweden Rally och tog även SM-guld. Robin Sandberg och Mathias Bengtsson från Ryd/Älmhult tvingades tyvärr bryta.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
18-09-09 Petter Solberg avslöjar – har obotlig sjukdom
Rallystjärnan Petter Solberg har i över ett år burit på en hemlighet. Han lider av den obotliga sjukdomen Schaumanns sjukdom.
– Jag har inte energi till någonting, säger han till NRK.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-09-08 Pontus Tidemand åkte av och ur östsvenska rallyt
Pontus Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson åkte av efter drygt halva sträckan på SS4 i East Sweden Rally i Linköping och tvingades avbryta sin medverkan i rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-08 Tidemand kraschade i SM-finalen
Pontus Tidemands comeback i rally-SM slutade med en rejäl krasch.
Den regerande WRC2-världsmästaren körde av vägen i ledning i East Sweden Rally i Linköping.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-08 Diskade STCC-teamet har tvingats köpa ljuddämpare för 100 000 kr
En teamchef menar att hela mästerskapet är ”lite förstört”. En annan undrar varför bara hans bilar har anmälts av andra team, och diskats. Frågan om STCC-bilarnas avgassystem fortsätter att uppröra.
» Läs hela artikeln i DN
18-09-08 Snuvad på STCC-segern – drömmer om revansch
I en timme var Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk som den första kvinnliga STCC-vinnaren. Sen kom kallduschen: protest och diskad i loppet på Gelleråsen. – Jag vill ha revansch. Drömmen är att åka till Rudskogen och vinna igen, säger hon inför helgens tävling.
» Läs hela artikeln i HD
18-09-07 STCC-helg i skuggan av protester
Protesterna efter senaste tävlingshelgen i STCC ligger som en våt filt över säsongsavslutningen. Inför helgens lopp på Rudskogen, nära Sarpsborg i Norge, måste att alla bilar inspekteras före start. Bara bilar med godkänt avgassystem kommer att få starta.
» Läs hela artikeln i SVD
18-09-07 Hör: "Vårt mål är att komma i mål"
East Sweden Rally drar igång under fredagen i Linköping. Tävlingen är också final i Rally-SM.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-07 SM-finalen i rally och tipset, Mattis O. favorit på hemmaplan och när Ola grillade nykter...
I kväll börjar avslutningen på SM-säsongen 2018 med East Sweden Rally och då blir så klart även ett antal guldmedaljörer som kommer att koras. Noterade någonstans att Östgötaklubbarna blickade framåt och gärna vill utveckla tävlingen till mer än en SM-deltävling.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-07 Holmberg kan sluta med SM-guld
Bilsport Han jagar det perfekta slutet på karriären. När Johan Holmberg,39, stampar gasen i botten så kör han för guld.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-09-06 Hemma-SM för tvillingarna
SM på hemmavägar i Östergötland är något extra. Två lokala förare som ställer upp i East Sweden rally är tvillingarna Jimmy och Andreas Ekström från Västra Östergötlands MK.
» Läs hela artikeln i Corren
18-09-06 Hör: Griniga (?) gamla gubbar
VF Motor om legendarer som slutar, gör comeback – och är ilska. Kimi Räikkönen uppges få lämna Ferrari och kanske är finländarens F1-karriär över efter säsongen. Samtidigt vill rallylegendaren Marcus Grönholm göra comeback i Svenska rallyt medan MotoGP-giganten Valentino Rossi vägrar skaka hand med värste rivalen.
Det och mycket mer pratar vi om i det här avsnittet av VF Motor.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-06 Pontus Tidemand gästar SM-finalen
Med en lucka veckan innan comebacken i VM passar Pontus Tidemand på att göra ett gästinhopp i finalen av Rally-SM i Linköping.
– Hemmapubliken har hejat fram mig i många år så det är speciellt att få showa inför dem.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-06 Lappi till Citroën(?), Toyoda vill väcka sina japanska kollegor, Tidemand kör "PET" i Linköping, tät SM-fajt, okynneskörning ger rallyproblem och STCC drar till Rudskogen!
Hur man än vrider och vänder på det så närmar sig faktiskt WRC-säsongen 2018 sitt slut.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-06 Teknikstrul stoppade William Nilsson i Frankrike
En trasig oljetrycksgivare förstörde dagen för William Nilsson i den sjätte och nästsista deltävlingen av RX2 International Series, som kördes nyligen i franska Lohéac.
» Läs hela artikeln i Ystad Lokaltidning
18-09-06 Grönholm mot start i Svenska rallyt
Han öppnade för det tidigare i sommar. Och nu ser Marcus Grönholms comeback i Svenska rallyt ut att rycka allt närmare.
– Det skulle vara väldigt kul, säger finländaren.
» Läs hela artikeln i VF
18-09-05 Marcus Grönholm förhandlar om comeback med Tommi Mäkinen – ”Han skulle kunna vara jättesnabb”
Dubbla världsmästaren Marcus Grönholm planerar att göra en kort comeback i VM-serien i rally. Den 50-årige Grönholm uppges förhandla med Tommi Mäkinens Toyota-stall.
» Läs hela artikeln i YLE
18-09-05 Malja tillbaka där det började
Veckoslutet som kommer återvänder Malmösonen Gustav Malja till platsen där alltihop började.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-09-05 Grönholm till Rally Sweden, WRC2 ändras 2020, Sindre F. sparrar Tom K. i SM-finalen, tätt i Trimmat 2WD och Myrsell på "cykeldäck" på Sturup!
Blir det storfrämmande i Rally Sweden 2019? Vad då storfrämmande undrar du kanske, hela WRC-gänget kommer så klart till Värmland som vanligt. Men nu snackar vi en riktigt stor elefant, en ikon nämligen femfaldige ”Svenska-vinnaren” Marcus Grönholm.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-05 Hör: Hela intervjun med Joel Eriksson
Han har en fin bil på uppfarten, tusentals fans men väljer att fira sin första DTM-seger lite blygsamt med vanlijhjärtan från lokala bageriet. Följ med hem till racinglöftet Joel Eriksson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-05 Hör: Joel Eriksson firade skrällsegern i DTM med vaniljhjärtan
20-årige Joel Eriksson från skånska Tomelilla skrev in sig i racinghistorien när han skrällartat vann ett DTM-lopp. Radiosporten har hälsat på hemma i föräldravillan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-09-05 Rally-junioren från Järnboås startar sista SM-deltävlingen med guld i sikte
Till helgen körs den sjätte och sista deltävlingen i Rally SM, East Sweden Rally i Linköping. På startlinjen finns förstås Pontus Lönnström, Nora MK. Och det räcker för Pontus att få sin bil över startrampen på fredagskvällen för att guldet ska vara klart.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-09-05 Jönköpingsteam mästare i V8 Thunder Cars
Det räckte med en andraplats i Finland för Bryntesson motorsport och Emil Persson för att säkra mästerskapssegern i V8 Thunder Cars.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten
18-09-05 DN gratulerar Annie Seel: ”Efter 25 benbrott har jag slutat räkna”
Annie Seel har kört Dakarrallyt åtta gånger. Hennes passion för motorsport har alltid varit tätt sammanflätad med kärleken till äventyr och möjligheten att förflytta sig i världen.
» Läs hela artikeln i DN
18-09-04 Stoffe ryckte direkt i anrika TV-svängen
När allt fungerar för Hässleholms Motorklubbs Kristoffer Nilsson är övriga chanslösa.
Något det gjorde för Vinslövssonen i helgens SSRC-tävling TV-svängen i Hörby.
– Gick jättebra, jag hade inga ”moments”, sa en glad Stoffe Nilsson.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-09-04 Hårda kamper när Mossgrufveracet kördes i folkrace
Efter fjolårets inställda tävling så kunde det åter köras folkrace på Mossgrufvebanan i lördags. Drygt trettio förare fanns på plats till start på tävlingsdagen.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-09-04 Två Polo R5 till Spanien, Joel E.sitter säkert hos BMW, Adolfsson toppar SSRC före Levin, superjämnt i Asfaltcup och Myrsell åter i Sverige med Porschen
dag avslöjade Volkswagen Motorsport hur nya Polo R5:s närmaste framtid är planerad. Premiär blir i WRC RALLYRACC CATALUNYA – RALLY DE ESPAÑA i slutet av oktober, dit man kommer med två bilar och som fabrikseam.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-04 Oflyt för SMK-förare i SM-finalen
Rasmus Carlsson var på väg mot en pallplats i SM-totalen när han fick svartflagg och därmed missade semifinalkörning. Namnen Rasmus Karlsson fick punktering i första sväng av sin semi. Det ville sig inte för SMK Nyköpingsförarna när sista SM-deltävlingen kördes.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
18-09-04 Tommy Högström tvåa i EVB-cupen – Behåller ledningen i sprintcupen med två tävlingar kvar
MK Rimos Tommy Högström håller ledningen i östra sprintcupen. Detta efter en andraplats i trakterna av Viksta i helgen. Efter två åk ledde Högström, men han passerades i den tredje omgången av Films SK:s Pontus Westman.
» Läs hela artikeln i Norrtelje Tidning
18-09-03 Carlberg drygade ut totalledningen
Nässjöföraren Calle Carlberg fortsätter att briljera bakom ratten i sin rallybil.
18–åringen drygade ut sin ledning i rally–DM under helgens deltävling i Hörby.
» Läs hela artikeln i Vetlanda Posten
18-09-03 Se: Motormåndag XL: Möt de svenska talangerna som gör succé
Oliver Eriksson och Linus Lundqvist. Bägge på väg att vinna internationella mästerskap i bilsport. Två 19-åringar från den svenska talangfabriken i Motormåndag XL.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-03 Toyota tvingas köra med "gamla" motorn, MSR 2019 vad händer, familjevänlig TV-Svängen, Magda P4 i Loheac och Johan K. dominerade igen i World RX
I kommande WRC Rally Turkey tvingas Ott Tänak, Jari-Matti Latvala och Esapekka Lappi att gå tillbaka till ”gamla” motorn i sina Yaris WRC. Anledningen är FIA-regeln att nya homologeringar måste följa chassina.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-02 Johan segrade inför 80 000 i Frankrike
Sjunde segern för säsongen, femte raka i VM-serien och den tredje viktorian i följd inför storpubliken i franska Lohéac. Johan Kristoffersson fortsätter briljera när han tog sig från andra led i finalen fram till ännu en seger och fick sällskap på pallen av teamkamraten Petter Solberg.
» Läs hela artikeln i NWT
18-09-02 Janne Blom tvåa i Trollhättan
Rally Strömkarlen i Trollhättan blev en verklig sekundstrid mellan tre förare. Janne Blom, Finspångs MS, i sin Volvo PV 544 blev tvåa, 4,4 sekunder efter Håkan Holm Vallentuna i en Volvo Amazon. Staffan Andersson från Finspångs MS fick bryta efter en avåkning. I totalställningen i Klassiska cupen leder Blom fortfarande med god marginal inför de tre avslutande tävlingarna. Janne Blom har också vunnit backtävlingarna i Töreboda samt Röforsloppet i Arboga.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-09-02 Johan Kristoffersson vann i Frankrike - sjunde VM-segern
Nu är VM-titeln nära. Johan Kristoffersson tog sjunde VM-segern.
– Det ser väldigt bra ut, säger han.
– Det är bara ett tekniskt problem och mycket otur som kan ställa till det.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-09-02 Bejublade vägar satte Eskilstuna MK på topplats bland arrangörer
Sveriges största rally med 215 ekipage på startlistan, en funktionärsstab på 170 personer och en tävling som bara flöt på utan bekymmer är inget annat än toppbetyg för 2018 års EMK-Kannan.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-09-02 Godaste grillkorven, Stoffe tog tionde segern i TV-Svängen, Berglunds rallyskräll, Mattis vill tippas som trea, Victor H. 13:e totalt och så EMK Kannan där Stavbom vann!
Har skrivit det förr men lika sant då som nu, den grillade korven på söndagen efter att återställande av vägarna på TV-Svängen är klart, den korven är absolut godast på hela året.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-09-02 Se Kristofferssons mäktiga avslutning
Den överlägsne VM-ledaren Johan Kristoffersson vann sin tredje raka seger i Loheac, Frankrike, efter en våldsam slutforcering där han avgjorde på det sista varvet och tog hem segern på ett spektakulärt sätt och drygade ut ledningen i rallycross-VM.
» Läs hela artikeln i SVT
18-09-02 Hör: Kristoffersson vann igen i franska Loheac
Johan Kristoffersson från Arvika drygade ut sin ledning i rallycross-VM när han under söndagen vann deltävlingen i franska Loheac.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-02 16:e plats för Ericsson på Monza
Lewis Hamilton tog ett jättekliv mot Formel 1-titeln efter att ha vunnit söndagens tävling på Monza samtidigt som främsta konkurrenten Sebastian Vettel bara blev femma efter att ha kolliderat med just Hamilton i början av loppet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-02 Hör: Timmy Hansen femma i Frankrike
Timmy Hansen Götene MK blev till slut femma i VM-deltävlingen i Loheac i Frankrike. Han låg på tredje plats men lyckades inte behålla den.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-01 Hör: Bilen ihopbyggd igen – Ericsson kör kval på Monza
Kumlasonen Marcus Ericsson som kraschade våldsamt med sin formel 1 bil på träningen i Monza igår är tillbaka på banan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-09-01 Dubbelt Sverige i topp i Frankrike
Johan Kristoffersson före Mattias Ekström.
De två senaste årens världsmästare visade klass under den första dagen av den franska VM-deltävlingen i rallycross.
Den överlägsne VM-ledaren Kristoffersson fick kämpa hårt i bägge kvalomgångarna för heatvinster.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-31 Hör: Formel 1: Marcus Ericsson i våldsam krasch på Monza
Marcus Ericsson kraschade våldsamt under dagens träning inför helgens Formel 1-lopp på Monzabanan i Italien.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-31 Ericssons första ord efter skräckkraschen
Marcus Ericsson kraschade våldsamt under träningen på Monza och voltade med bilen. Nu berättar svensken för första gången om skräcksekunderna.
– Jag mår bra. Tack för alla hälsningar, säger han i ett klipp på Twitter.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-08-31 Kritiken efter otäcka kraschen: ”Livsfarligt”
Marcus Ericsson råkade ut för en våldsam krasch under andra träningsvarvet på Monza. Svensken tappade kontrollen över fordonet i 340 kilometer i timmen och flög med våldsam fart in i säkerhetsbarriären.
– Marcus mår bra. Han är lite omskakad, men det är helt normalt. Inget är brutet. Han kommer köra i morgon förutsatt att de får ihop en ny bil, säger Marcus Ericssons rådgivare Eje Elgh till SportExpressen.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-08-31 Kristoffersson jagar sjunde seger i VM
Johan Kristoffersson jagar en tredje seger i Frankrike. Och en andra VM-titel.
– Jag har en underbart bra känsla i bilen, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-08-31 Audi hoppar av från rallycross-VM 2019
Det tyska bilmärket fokuserar på Formula E och DTM nästa år.
I pressmeddelandet från Audis sportchef Dieter Gass stod det också klart att Audi inte vill satsa på rallycrossen när den blir elektrifierad i VM 2021.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-31 Hansen vill vinna ”hemma” inför 80 000
Ny tabelltrea. På samma poäng som stallkamraten. På jakt efter säsongens första seger i rallycross-VM.
Inför 80 000 åskådare.
Skulle Timmy Hansen slå till i franska Loheac i helgen så kan det bli ett efterlängtat lyft för svensken som sitter i en fransk bil.
– Såklart man vill vinna rallycrossens Le Mans!
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-31 Marcus Ericsson i krasch på Monza
Formel 1-föraren Marcus Ericsson tappade kontrollen över bilen och voltade flera varv under en träning på Monzabanan i Italien. Svenskens team Sauber uppger att orsaken är tekniska problem med bilen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-31 NM-guldmedaljör till ESR, "Nalle" provar nya Asconan I Trollhättan och Audi bekräftar WRX avslut...
Tack vare mina kamraters idoga arbete med TV-Svängens förberedelser blev där vilket jag inte trodde igår, ändå tid över för mig att skriva en kort Motorbloggen. Som jag brukar säga bättre en kort än ingen alls…
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-30 Rally fixar inte sig själv, TV-Svängs-tipset, Tom toppar ERC-News, Tobias J. sitter återigen i EG53CCN men Thunström blir hemma från ESR!
Med TV-Svängen väntade runt hörnet blir det av förklarliga skäl mindre tid över för Motorbloggen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-30 Johan Kristoffersson går för tredje raka segern i Frankrike
Med en lång segersvit i bagaget åker Johan Kristoffersson till Lohéac för att där försöka ta en tredje raka seger i den franska VM-deltävlingen i rallycross. Toppformen talar för att traditionen kan byggas vidare, i synnerhet om det blir regn.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-29 Tidemand hårdtestad Polon, fyra AUDI RX i Riga men sedan verkar det vara över, Turkiet blir "key race" i guldstriden, över 200 i Eskilstuna och infekterad P-strid...
Min ”franska källa” hade fel när det gällde föraren i den Volkswagen R5 Polo som ”tappade” bakaxeln vid test i södra Frankrike. Det var faktiskt Pontus Tidemand som satt bakom ratten och idag förklarar Volkswagen vad som hände.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-28 Pengaregn från Morgan Olssons minnesfond
I somras beslutade sig styrelsen för Morgan Olssons minnesfond för att upplösa fonden och dela ut samtliga medel enligt minnesfondens stadgar.
Det innebär ett rejält pengaregn över rallysporten när 180 000 kronor delas ut till sportens unga aktiva.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-28 Felix R. till IndyCar, bakslag för R5-Polo, nordligaste SM-finalen i RX någonsin och Volvo-morot i TV-Svängen
Felix Rosenquist som senast kört Formula E som huvudinriktning rankas internationellt som en av de allra bästa förarna som aldrig fått någon F1-chans.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-28 Blandad framgång för Solberg i Estland
Estniska Rally Löuna-Eesti som avgjordes i helgen kunde inte ha fått en sämre start för Oliver Solberg och hans kartläsare Veronica Engan. Duon körde av redan på SS1 och fastnade vid sidan av vägen.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-27 Blandad framgång för Solberg i Estland
Estniska Rally Löuna-Eesti som avgjordes i helgen kunde inte ha fått en sämre start för Oliver Solberg och hans kartläsare Veronica Engan. Duon körde av redan på SS1 och fastnade vid sidan av vägen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-27 Joel E. tog första DTM-segern, MSR till Hässleholm (?), rally i Tjeckien inget för amatörer, Liam Doran gör World RX comeback, Saab-seger i Back-SM och Time Attack vinnare Henrik!
I mörker på italienska Misano skrev Tomelillas Joel Eriksson lite racinghistoria när han tog sin allra första DTM-seger. Det var på söndagens avslutande lopp som Joel tog en fräckis och körde på slicks medan de övriga valde regndäck.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-27 Hör: DTM-succé för skånske talangen Joel Eriksson
Tomelillaföraren Joel Eriksson, som debuterade i DTM så sent som i våras, körde hem sin första seger i den klassiska racingserien på söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-27 Eriksson tog sin första DTM-seger
Tuffa för hållanden och en smart strategi. Det gav Joel Eriksson hans första seger i DTM.
– Det här är helt, helt otroligt, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-08-27 Bragdseger av Joel, 20: ”Jag saknar ord!”
Tomelillagrabben Joel Eriksson, 20, har skrivit historia. Sent på söndagskvällen, långt efter mörkrets intrång, tog han en sensationell DTM-seger i italienska Misano. Han blev därmed den näst yngsta DTM-vinnaren i mästerskapets 30-åriga historia.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda
18-08-26Tom K.stabil trea och ny ERC-tvåa, Sindre F. bröt igen, "Super Jan" tog fjärde raka i Barum, Grybb snabb i Uddevalla, över 70 bilar till ESR och nackdelen med snabb bil...
Tom Kristensson och Henrik Appelskog följde sin ”game plan” och kunde rulla över målrampen i ERC Barum Czech Rally Zlin som trea i klassen Junior U. 27.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-26 Oliver Solberg tvåa i Finland
Oliver Solberg kom tvåa i finska Kouvola i RallyX Nordic – och är nu i ensam ledning i totalen då Thomas Bryntesson missade att ta sig till final.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-25 Tom K. fyra i Barum, Furuseth bröt, Liiten och Lundmark sista stipendiaterna, Tidemand till ESR och Jocke Grahn femma i Norge!
Ska en asfaltsbil se ut så här? Den frågan ställer sig Henrik Appelskog efter att han och Tom Kristensson avverkat de fem första sträckorna av svintuffa ERC Barum Czech Rally Zlin. Henrik ger svaret själv.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-25 Joel tävlar på natten: ”Blir en stor utmaning”
Tomelillas racingstjärna Joel Eriksson står inför en mörk helg – bokstavligt, men kanske inte bildligt, talat. För första gången någonsin ska DTM-cirkusen göra upp på natten, när mästerskapet dessutom premiärtävlar på italienska Misano vid Adriatiska havet.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda

18-08-24 Ogier skriver sitt sista kontrakt, Tom körde defensivt på "Q-stage", Sindre F. tvåa, Barth lotsar Emil i J-WRC-finalen, Mattias E. till DTM och SM-ledare byter bil inför ESR
Närmar sig sagan om Sebastien Ogier sig sitt slut? Mycket tyder på detta efter att Autsoport gjort en intervju med femfaldige världsmästaren.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-22 Tom bjöd meckarna på pizza och är ny i "VSHH", skillnad mellan Gävlemål vs. skånska och gnäll i WRC!
I går firades det med bjudpizza när Opelmekanikerna dragit i sista bulten i Tom Kristensson och Henrik Appelskogs ”nya” R2 Opel Adam. Efter pizzorna som Tom och Henrik bjöd på väntar reken i helgens Barum Czech Rally Zlin innan det drar i gång med ”Q-stage” tidigt fredag.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-22 Talang kör Supercar för JC Raceteknik
JC Raceteknik låter talangen Sondre Evjen göra debut i Supercarklassen i samband med EM-tävlingen i Riga.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-22 Cirkus i STCC efter protester och diskningar
Protester och diskningar efter helgens STCC-lopp på Gelleråsen kan göra säsongsavslutningen till rena cirkusen. Det är möjligt att mästerskapet inte avgörs i finalen på Mantorp om en månad utan i jurysammanträden långt in på hösten.
» Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren
18-08-21 STCC ger sin syn på uteslutningen, tjejer kan även i motorsporten , ny Adam för Tom i Tjeckien och "120-vallen" sprängd i TV-Svängen!
STCC-såpan med uteslutningen av Mikaela Åhlin Kottulinsky och övriga i PWR Racing på Gelleråsen är nog långtifrån avslutad. Nu vill STCC förtydliga vad som var orsaken till det dramatiska och uppmärksammade beslutet att diska första kvinnliga STCC-vinnaren någonsin
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-21 Pallplats för Brink
Tobias Brink och Micke Ohlsson stod för stabila insatser på Gelleråsen Arena när STCC-serien startade om efter sommaruppehållet. För Brink blev det en pallplats i det första heatet där flera förare diskvalificerades.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-08-21 Bottennapp för Ålund i Tyskland
"Det var ingen bra helg i Tyskland. Vi hade alla möjliga problem och lite otur också", sa Jimmy Ålund.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-08-20 Disciplinnämnden pressad efter diskvalificering: "Vill inte uttala mig om det"
Diskvalificeringen av Philip Morin och de övriga förarna i PWR racings STCC-stall skakar om hela mästerskapet. Nu är pressen stor på Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd, som ska utreda huruvida PWR racing har brutit mot reglerna eller inte. Men om PWR racing – som använt det ifrågasatta avgassystemet hela säsongen – riskerar att bli av med ännu fler poäng kan ordföranden Sven Erik Eriksson inte svara på. "Jag vill inte uttala mig om det", säger han.
» Läs hela artikeln i NSD
18-08-20 Krascher och hyllningar i Motormåndag
Se bilderna från Fredrik Lindgrens krasch i polska speedwayligan. Den svenske VM-stjärnan riskerar att missa lördagens VM-deltävling i Gorzow. Robert Wickens brutala krasch i Indycarserien i Pennsylvania, inte helt olik den som drabbade Kenny Bräck i Texas 2003.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-20 Hör: Kaoset i STCC och förarcirkusen i F1
Om den omtalade STCC-helgen i Karlskoga som drabbades av både en tragisk dödsolycka och en historisk seger som sedermera fråntogs Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-20 Cirkus-STCC ger ny föreställning, Hyundai med oordning på lagret, Røkland vann "Ulster Rally", Klara på pallen och hur snabb var PG?
Den stora snackisen i går var utan tvekan Mikael Åhlin Kottulinskys historiska STCC-seger i heat två på Gelleråsen. Först euforin kring segern och sedan kom nackslaget med att bli utesluten på grund av något konstigt i avgassystemet på hennes PWR-Seat
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-20 Eskilstunaförare klassvinnare i Hässleholm – klubbkompisen på andra plats
Under helgen avgjordes Snapphanerallyt i Hässleholm. Per Göthberg från EMK vann sin klass före Johan Rudengren från samma klubb.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
18-08-20 Tänak vinnare i Tyskland – jagar VM-titeln
Estländaren Ott Tänak gör allvar av sin jakt på VM-titeln och segrade senast på gruset i Finland och nu på den tyska asfalten i ADAC Rally Deutschland.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
18-08-20 Hör: Åhlin-Kottulinsky: Konstigt om diskningen inte hävs
Efter att ha segrat som första kvinna i ett STCC-lopp diskades Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Men hon och teamet tror att överklagan går igenom.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-20 ”De koncentrerar sig på att sätta dit oss”
På söndagen blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky första kvinnliga STCC-segrare – för att några timmar senare bli diskad. Nu råder meningsskiljaktigheter kring det fällda avgassystemet.
– De (Honda) koncentrerar sig på hur de ska göra för att sätta dit oss, säger PWR Racings VD Daniel Haglöf till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-19 Latvala slåss om andraplatsen
Efter den första dagen av Tysklands VM-rally var Jari-Matti Latvala femte. Efter andra dagen är han trea, med Esa-Pekka Lappi tätt bakom på en femte plats.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-08-19 Abrupt slut för Latvala – Lappi tog karriärens tredje pallplacering
Jari-Matti Latvalas chanser till en pallplacering i Tysklands VM-rally försvann på dagens första specialsträcka. Latvala fick problem med växellådan och var tvungen att bryta tävlingen. Esapekka Lappi slutade på tredje plats i tävlingen.
» Läs hela artikeln i Yle
18-08-19 Holmberg vann Snapphanerallyt
Totalseger i Hässleholm – nu lever gulddrömmarna på allvar. Johan Holmberg och Christoffer Bäck vann Snapphanerallyt i lördags.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-08-19 Kartläsaren Andreas Johansson trea i EC Snapphanerallyt
I helgen avgjordes EC Snapphanerallyt. Föraren Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson, från Kungsör, kom på tredje plats i årets näst sista deltävling av Rally-SM. Det började med ledning efter fredagen och efter lite bekymmer på lördagsmorgonen gick det bättre på eftermiddagen.
» Läs hela artikeln i Magazin24
18-08-19 Tänak vann VM-rallyt i Tyskland
Estländaren Ott Tänak vann VM-deltävlingen i rally i Tyskland. Toyotaförararen var 39,2 sekunder före belgaren Thierry Neuville i Hyundai på andra plats och med finländaren Esapekka Lappi i Toyota på tredje plats, slagen med en minut. Ledningen i VM-sammandraget behåller Neuville.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda
18-08-19 Haglöf tog hem första racet i STCC
Daniel Haglöf tog hem första racet i Gelleråsens STCC-tävling. Han vann före stallkamraten Philip Morin och Johan Kristoffersson blev trea. Totalledaren Robert Dahlgren blev bara femma.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-08-19 Hör: SM guld i rally till gotländsk kartläsare
Madelene Buskas, kartläsare, blev tillsammans med föraren Jonas Bodin svensk mästare i rally, klassen otrimmat 2wd i helgens tävling i Skåne.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-19 Ott Tänak vinnare i tyska VM-rallyt
Belgiske Thierry Neuville behåller ledningen i VM-sammandragen trots Ott Tänaks andra raka deltävlingseger.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-19 Hör: Kristoffersson trea i första heatet - men tilldömd segern efter protest
Det blev en tredje plats för Johan Kristoffersson i det första racet på Gelleråsen i Karlskoga, men Kristoffersson tilldömdes efteråt segern efter en inlämnad protest mot ettan Daniel Haglöf och tvåan Philip Morin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-19 Tom K. kraschade, Mats A, blev stark R2-trea, Tänak vann igen, mycket om EC Snapphanerally och stort grattis Mikaela Åhlin Kottulinsky!
Tredje besöket i ADAC Rallye Deutschland och berömda ”Panzerplatte” blev inget bra för Tom Kristensson och Henrik Appelskog.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-19 Historisk segrare i STCC
Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna någonsin att vinna ett STCC-lopp när hon vann söndagens andra race på Gelleråsen utanför Karlskoga.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-19 Team 86 glödheta på Mantorpsbanan i åtta timmar
Första segern med nya Seat Cupracern för Trosabaserade Team 86 i långloppsserien (MSLS) på Mantorps snabba bana firades av den mycket nöjda chaufförskvarteten. Total- och klassvinsten nåddes efter avverkade 303 varv utan problem.
»
Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
18-08-19 Wall körde upp sig i Skåne
Kvarnvingarnas Daniel Wall körde upp sig i Snapphanerallyt. Till slut kom han femma i klassen för tvåhjulsdrivna bilar.
» Läs hela artikeln i Vimmerby Tidning
18-08-19 Hör: Arrangören: "Det här är en tragisk händelse"
Det var en fruktansvärt tung arbetsdag för Richard Göransson som är vd på Gelleråsens motorbana. "Jag har själv tävlat i 30 år och har aldrig varit med om en dödsolycka."
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-18 Klart för rally på Lunda flygfält
Under söndagen körs Lundasprinten för tredje året på Lunda flygfält. Tävlingen ingår i Öppna Östra Sprintcupen och 42 bilar kommer till start
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-08-18 Den nya rallycrossbanan tar form
Den nya rallycrossbanan på Tierp Arena börjar nu få sin slutgiltiga form. Flera toppförare har varit på plats och testat och kommit med förslag hur det ska bli en spektakulär bana med internationell standard.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-08-18 Latvala krigar om pallplacering i Tyskland – Tänak går mot seger
Jari-Matti Latvala ligger på tredje plats i Tysklands VM-rally efter elva specialsträckor. Latvala går en hård kamp om den sista pallplaceringen med Thierry Neuville och Dani Sordo. Esten Ott Tänak har dominerat under veckoslutet och leder rallyt före Sebastien Ogier.
» Läs hela artikeln i YLE
18-08-18 Man död efter allvarlig olycka på Gelleråsen
En mycket allvarlig olycka inträffade i samband med lördagens tävlingar på Gelleråsens motorbana utanför Karlskoga.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-18 Trög östgötsk start i Skåne
Det gick långsamt för de östgötska ekipagen i starten av Snapphanerallyt i norra Skåne på fredagen.
» Läs hela artikeln i Corren
18-08-18 Kristoffersson jagar första hemmasegern
Sex lopp och sex olika segrare. Ändå står världsmästaren Johan Kristoffersson utan vinst. 2018 är STCC jämnare än någonsin.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-08-17 Tom K. fick bra start i Tyskland, Mats A. stark fyra, Adam-Elias med tung inledning, Tänak och Kopecky i topp, svårt SM-tips, asfaltåkarna drar till Uddevalla, Blomstrand tar "time out" och MP förnekar sig aldrig...
Hyggligt sällan som vi har skåningar med i startlistan till WRC så därför må alla ursäkta att vi börjar med klassen RC4 eller R2-bilar från ADAC Rallye Deutschland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-17 Tyska VM-rallyt igång: Neuville har sitt livs chans
Toppstriden i i rally-VM tajtades till ordentligt i Finland förra månaden, där serieledaren Thierry Neuville hade stora problem med att bemästra grusvägarna. I dag drar tyska VM-rallyt igång på allvar.
» Läs hela artikeln i SVT

18-08-17 Fredrik Blomstedt avslutar säsongen efter svåra kraschen
Racingföraren Fredrik Blomstedt fördes akut till sjukhus efter den brutala kraschen på Spa 24-timmars i Belgien.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-17 Wernersson överraskar och utmanar i STCC
Efter halva säsongen ligger han tvåa i mästerskapet. Andreas Wernersson är en av ungtupparna som utmanar mästaren Robert Dahlgren om totalsegern i STCC.
» Läs hela artikeln i Corren
18-08-17 Wilmer laddar för folkrace
Tolvmannabanan preppas för folkrace och folkfest. I familjen Westerlings garage skruvas det febrilt in i sista stund.
» Läs hela artikeln i Corren
18-08-17 "Starkaste startfältet på många år"
För första gången så kommer Richard Göransson inte befinna sig i racingbilen när Kanonloppet avgörs på Gelleråsen. Det är en förväntansfull vd som ser fram emot helgens tävlingar.
– Det kommer bli roliga race, säger han med ett leende.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-16 Johan fortsätter jaga första segern
STCC går in på andra halvan av säsongen i och med helgens tävling på Gelleråsen i Karlskoga. Volkswagen Dealer Team sätter fullt fokus på sina två juniorer. För Johan Kristofferssons del fortsätter jakten på en förstaplats.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-16 Mellanskånsk fajt i Tyskland
Till helgen kommer Tom Kristensson, SMK Hörby, med codriver Henrik Appelskog, Östergyllens RC, att köra VM-deltävlingen Adac Rallye Deutschland för Opel Rallye Junior Team.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-08-16 Även Malja till Zandvoortbanan
Till helgen väntar nästa utmaning för Gustav Malja, när Porsche Carrera Cup Deutschland lämnar sitt hem i Tyskland för ett besök på Zandvoort-banan.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-08-16 Då blir rallycrossen helt elektrisk
Rallycrossen går en elektrisk framtid till mötes. Men det dröjer längre än väntat. Det nya beskedet, då alla bilar ska gå på el, säger 2021.
– Det är värt att vänta lite längre för att säkerhetsställa det bästa möjliga startfältet, säger Paul Bellamy, vice ordförande för International Motors Group.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-16 Ogier och Kopecky mina Tysklands-vinnare, Tom K. fick dålig start, Mats A. betydligt bättre, Elias kan säkra cupguld, Mattias A. jagar sitt sjunde guld, inget ERX 2019 och TV-Svängen väntar...
Trots semester har det varit lite svårt att ”komma in i ”WRC-matchen” inför helgens Rallye Deutschland. Har inte alls hängt med lika mycket i rykten/nyhets karusellen som jag brukar men ett tips ska det bli.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-16 Snapphanerallyt i Hässleholm startar på fredag: "Bara seger som gäller"
I helgen arrangeras det näst sista mötet i rally-SM.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-08-16 Team Jacob Jansson från MK Kopparberg ställer upp i Snapphanerallyt
Förra årets rallymästare, MK Kopparbergs Jacob Jansson och Stefan Gustavsson, gör en ny start i årets serie. Detta i deltävlingen Snapphanerallyt i rally-SM.
»
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-08-15 Jari-Matti Latvala till STT: Jag fortsätter i VM-serien
Inför VM-rallyt i Tyskland kom bekräftelsen det surrats om en tid redan. Jari-Matti Latvalas karriär i VM-serien i rally får en fortsättning.
» Läs hela artikeln i YLE
18-08-15 Torkan mitt fel, flera WRC-åkare med kontrakt för 2019, Tom och Mats i tyskt WRC-rally, Liiten mot SM-guld, Ola F. åker "utan väg" och "JJ" från Åhus i ny V8-start!
Först och främst så måste jag be alla lantbrukare, skogsägare, grillmästare, gräsmatteägare och inte minst olyckliga rallyarrangörer om ursäkt, jag borde så klart tagit min semester tidigare.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-15 Rally-junioren Pontus Lönnström från Nora MK nu på betong, asfalt och kullersten i nästa deltävling i rally-SM
I helgen körs den femte deltävlingen i rally-SM, Snapphanerallyt runt Hässleholm. På startlistan finns då Nora MK:s Pontus Lönnström med co-driver Richard Svensson.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-08-14 Tidstillägg kostade en finalplats
Det gick inte hela vägen för Tomelillasonen William Nilsson under fjärde deltävlingen av RallyX Nordic.
Till slut blev ett tidstillägg ödesdigert i jakten på final.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-08-14 Här kraschar radioprofilen under tv-inspelningen
Kodjo Akolor satt vid ratten när bilen voltade fyra varv – och allt fångades av SVT:s kameror.
– Först tänkte jag oj, sen tänkte jag tänk om jag dör, säger han om den våldsamma olyckan.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-08-14 Byter mick mot ratt - nu rejsar Elisa i tv
Det här året har varit en annorlunda resa för Skaraborgssångerskan Elisa Lindström.
Det blir en resa från en folkraceserie i SVT till stämningsfulla julsånger på cd och en turné med "Christmas Night".
– Jag tänkte först att det här med race inte var något för mig, men eftersom jag gillar att testa nya saker tackade jag till sist ja, säger Elisa till tidningen.
» Läs hela artikeln i Falköpings Tidning
18-08-13 Motormåndag: Sköna reaktionen efter oväntade beskedet
Hemmahoppet Ulrik Linneman gick i mål som tvåa i gårdagens RallyX Nordic i Danmark.
Men segraren Oliver Eriksson straffades med fem sekunders tillägg – och dansken fick beskedet att han vunnit mitt under sin intervju.
Se den sköna reaktionen i veckans Motormåndag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-13 Veteranen gör comeback i Kanonloppet
STCC-veteranen Tomas Engström kommer att göra comeback i helgen med Micke Kågered Racing under klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena. Samtidigt blir han den fjärde föraren någonsin att uppnå 200 körda STCC-tävlingar.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-12 Bryntesson gick upp i ledningen
Under helgen avgjordes Rally X Nordic för första gången någonsin på dansk mark när förarna gjorde upp på Nysumbanan. För värmlänningen Thomas Bryntesson blev det en fjärdeplats i Supercar-klassen, och med det tog han över ledningen i totalställningen.
» Läs hela artikeln i NWT

18-08-12 Westman vann DM – utan att köra
Han var inte med i sista tävlingen. Ändå vann Linus Westman, Piteå MS, DM-guld. "Det hade jag inte räknat med", säger han.
» Läs hela artikeln i NSD
18-08-12 Östlund snabbast i Höljes
Hemmaföraren visade klass under Finnskogsfestivalen
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-12 Finnskogafestivalen 2018
I helgen avgjordes årets upplaga av Finnskogafestivalen. Den populära folkracetävlingen, som kördes i Höljes för fjärde året i rad, lockade uppskattningsvis 2?000 personer och drygt 260 förare kom till start.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-11 Hirvonen gör comeback i WRC-Ford, "Roten" vinnare i Lahti, Qatar-Prins hade häftigaste bilen, Peugeot-Madsen vann i Fårvang!
I mitten av oktober gör Mikko Hirvonen comeback i en WRC Ford Focus men så klart inte i WRC utan han ska köra sin favoritbil i Rallylegends-tävlingen i San Marino. Med Focusen tog Hirvonen tolv segrar under åren 2006-10 varav Rally Sweden 2010 var en.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-10 Hyundai vill upprepa 2014, ERC-Gago fick lindrat sitt FIA-straff, Lukyanuk testar polsk Yaris-kopia, Roten finsk klasstvåa, Peugeot-Madsen leder "Rallyshow" och för Joel väntar tuff helg!
På Korsikas asfalt fungerade det inte så bra för Hyundai och Thierry Neuville plågades av en kraftigt understyrd i20 WRC. Ett problem som Michele Nandan tog tag i direkt och ända sedan dess har det jobbats i Alzenau för att råda bot på problemet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-09 Nya bakvingen saknas vid Tysklandstest, ny RS-final i Svedala, Kvicken jäktar, tufft i norska Grimstad och även EM-traktorerna drabbas av torkan!
Undrar om Sebastien Ogiers nya bakvinge kommer att användas även i kommande WRC ADAC Rallye Deutschland?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-08 Ogier trivs i "Mercan", Opel toppar, RS-finalen i Arlöv ställs in, notkontroll i Kullings och tuff dansk backtävling (?)..
Medan Audi valde att ge sin gästförar-stol till Mattias Ekström för en massiv DTM-hyllning i premiären på Hockenheim väntar Mercedes till septembers race i Österrike
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-07 Johan bäst i Kanada igen
Johan Kristoffersson var illa ute efter lördagens kvalomgångar i Kanadas VM-deltävling.
Men under söndagen flöt allt på som det skulle – och västvärmlänningen kunde ta sin fjärde raka fullpoängare.
– Otroligt bra, speciellt med den inledningen på helgen, säger Johan.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-07 Rallyvärldsmästaren kör DTM
Rallyföraren Sébastien Ogier gör ett högintressant gästspel i den tyska DTM-serien i september. Den femfaldige rallyvärldsmästaren kör den österrikiska deltävlingen för Mercedes i Spielberg.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-07 Ogier testar DTM, Johan J. frisk efter Finlands-kraschen, ingen förare som "fuskade", SM-trean kör kart och svenska racingframgångar i på Nürburgring
Sebastien Ogier är en man som det alltid är mycket snack runt och nu är det hans framtid i WRC som är föremål för många spekulationer.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-06 78 SM-åkare till EC Snapphanerallyt, korkat och onödigt, Line Lykke vill visa, TGR behöver inte leta sponsorer, Johan och Oliver dominerade i Kanada!
Då stannade räkneverket på 78 SM-bilar till EC Snapphanerallyt om knappt två veckor, 16-17 augusti. Till detta ska även läggas till 14 anmälda i R1-klassen som körs utanför SM och som CG Wilke tråkigt nog varit ensam om att bjuda in till i årets SM-serie.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-06 Kristoffersson drygade ut VM-ledningen
Ingenting tycks stoppa den svenske rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson just nu. I VM-deltävlingen i Kanada tog den redan överlägsne totalledaren en ny seger före landsmannen Timmy Hansen och fransmannen Sébastian Loeb.
» Läs hela artikeln i HD
18-08-06 Hör: Ännu en seger för Kristoffersson
Johan Kristoffersson vann igen i rallycross VM. Det var värmlänningens sjätte seger på sju möjliga VM-deltävlingar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-05 Kristofferssons succé fortsätter – vann ny VM-deltävling
Sju VM-deltävlingar har åkts.
Johan Kristoffersson har vunnit sex. På söndagen vann svensken återigen i Trois-Rivieres i Kanada och är nu väldigt nära en andra raka VM-titel.
– Bollen ligger på straffpunkten, målet är tomt, så nära ära det, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-05 VM-seger för JOhan Kristoffersson i Kanada
Johan Kristoffersson gjorde det igen. Han vann Kanadas VM-deltävling - och utökar ledningen i VM.
– Jag är verkligen glad över att vinna här igen, jublar han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-05 Kristofferssons drömläge: ”Riktigt positivt”
Ska Johan Kristofferssons segertåg fortsätta i rallycross-VM? När andra ”halvlek” av mästerskapet inleds i Kanada i helgen är det mycket som talar för forsatt succé för den regerande världsmästaren.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-05 Timmy Hansen på pallen i Kanada
Timmy Hansen från Götene MK fick en flygande start när rallycross-VM startade om efter sommaruppehållet och han körde in på en andra plats bara slagen av regerande världsmästaren Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-08-05 Kristoffersson oslagbar - igen
Johan Kristoffersson fortsätter att totaldominera i VM. I Kanada tog han säsongens sjätte seger av sju möjliga.
– Helt fantastiskt, säger han
» Läs hela artikeln i VF
18-08-05 Fjärde raka segern för Nordström
Isac Nordström, Kullings MS, och kollegan David Arhusiander, Jämtlands MK, fick kliva högst upp på pallen i Kullingstrofén. Duon segrade i klass grupp F/VOC med sex tiondelars marginal, och därmed tog Isac hem sin fjärde raka vinst i hemmatävlingen.
» Läs hela artikeln i Allingsås Tidning
18-08-05 Ljungbykillar på prispallen i rallytävling
Emil Karlsson och Filip Henningsson från Ljungby blev klasstrea i Kullingstrofén och tog ännu en uppklassningspoäng. Totalsegern gick till Anton Eriksson och Lars Andersson från Sundsvall/Trollhättan.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
18-08-05 Glödhet Kristoffersson vinnare i kvalet: ”äckligt bra”
Inte ens en tung lördag kunde hindra Johan Kristoffersson från att ta hem kvalet i Kanadas VM-deltävling i rallycross.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-05 Loeb het i Kanada, Sandell inblandad i "ARX-snackisen", tar sig i "Snapphane", Conny H, landets lyckligaste, Jamie blev historisk och Felix R i "obalans"...
I Kenya jobbas det för att återigen föra in East African Safari Rally i WRC-kalendern.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-05 Brandrisken stoppar rallytävling i Örkelljunga
SMK Örkelljungas rallytävling ”Mini-Smedsvängen” skulle ha körts lördagen den 11 augusti. Men flyttas nu till den 13 oktober eftersom arrangörerna anser att brandrisken är för stor.
» Läs hela artikeln i HD
18-08-05 Folkracefest på Svampabanan
Folkracetävlingen på Svampabanan är en folkfest värd namnet. Såväl publik som deltagare trotsade värmeböljan och strömmade till, alla entusiaster som kommit för att titta och umgås, tävla och mecka
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda
18-08-04 Efterlängtad tävling för Jimmy Eriksson
Nästan två månader har passerat sedan senaste deltävlingen för ADAC GT Masters.
I helgen är det dock återigen dags för Jimmy Eriksson och de övriga att göra upp i Tysklands ledande GT-mästerskap, när säsongen når halvtid med ett besök på Nürburgring
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-08-04 Lundqvist gör succé – drömmer om F1
Han har alltid drömt om F1 – men budgeten för de stora mästerskapen har saknats. Nu gör Linus Lundqvist succé i Storbritannien och hoppet har väckts.
– För att kunna klättra vidare på stegen mot F1 måste jag göra mig ett namn, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-08-04 Ingen risk att Snapphanerallyt ställs in, Örkelljunga flyttar, Skoda-seger i Kullingstrofén, Sordo testar hett, även "Kvicken" till Tyskland och World RX paraderade...
Nu är det ganska exakt ett dygn kvar innan anmälan stänger för EC Snapphanerallyt och det är synd att säga att det är trängsel för att få köra Rally-SM i Hässleholm om 13 dar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-03 Tjäder imponerade i Tyskland: ”Väldigt nöjd”
Mölnlyckeföraren Otto Tjäder tog chansen och presterade väl i en av Europas största långloppsserier i Tyskland. Nu hoppas racingföraren på att få chansen i det prestigefyllda storloppet nästa år.
» Läs hela artikeln i Härryda Posten
18-08-03 Kristofferssons drömläge: ”Riktigt positivt”
Ska Johan Kristofferssons segertåg fortsätta i rallycross-VM? När andra ”halvlek” av mästerskapet inleds i Kanada i helgen är det mycket som talar för forsatt succé för den regerande världsmästaren.
» Läs hela artikeln i SVT
18-08-03 Rally Killingen ändrar datum
Torkan och värmen fortsätter att ställa till problem på alla håll och kanter. Nu ändras datumet för Rally Killingen.
» Läs hela artikeln i VF
18-08-03 Norsk WRC-debut i Tyskland, Falsterbosprinten ställs in, Killingen flyttar, omstart för World RX och Citroën-Eric toppar Motorlördag!
När ”entry list” för WRC ADAC Rallye Deutschland släpptes så var det som bekant mycket mellanskånskt bland de drygt hundra anmälda i WRC-delen
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08 -02 Kristoffersson vill utöka ledningen
Han har kört ifrån allt och alla under vårsäsongen i rallycross-VM. Nu har Johan Kristoffersson laddat batterierna och är redo att utöka sin förkrossande mästerskapsledning.
– Man vågade inte ens drömma om det här innan. Det har gått otroligt bra hittills, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i NWT
18-08-02 Citroën vill gärna ha Ogier, orkar Latvala en säsong till, SM-vinnare gör comeback och "Lycra-terrorister" i trafiken...
I dag avslöjar brittiska Autosport det som de allra flesta redan misstänkt, nämligen att Citroën jobbar med att försöka på in Sebastien Ogier på lönelistan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-31 Mads Ø hoppades bli fyra, mellanskånsk R2-fajt i WRC Tyskland, vad har SBF emot rally?, RS-final i Arlöv klar och racing på en minut!
Fortfarande svårt att släppa WRC Rally Finland och det som etsat sig fast är inte Ott Tänaks trots allt förväntade seger. Istället är det Mads Østbergs/Torstein Eriksens makalösa utmaning av förhandsfavoriten som så när burit hela vägen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-30 Kändisar kör folkrace i ny SVT-serie
Elisa Lindström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Ellen Bergström tar sig an en riktigt tuff utmaning. I nya SVT-programmet "Det stora racet" ska de tävla mot varandra i folkrace. Man får verkligen flytta fram sina gränser och se hur mycket man vågar, säger Elisa Lindström till TT.
» Läs hela artikeln i Vimmerby Tidning
18-07-30 Se: Motormåndag: Överlägsen Kristoffersson tar inte ut segern i förskott
Han dominerar rallycross-VM fullständigt och har vunnit fem av sex deltävlingar i år.
Men att det skulle vara avgjort slår Johan Kristoffersson ödmjukt men bestämt ifrån sig.
– Många saker kan hända på vägen. Det är inte alltid saker man kan styra över själv, säger han inför helgens omstart i Quebec.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-30 Inget "Finlandsrull" för Stugemo, tuff final för Emil o Dennis i nya Rally Turkey, Eric N. stärkte DS3 Cup-ledning, ny RS-tävling i Södra och mycket "flashbacks" på Opel-träffen!
Som jag skrev i går så hade Lars Stugemo och Kalle Lexe en tuff helg borta i Finland. Men efter en heroisk insats från både besättning och mekanikerna hos Printssport nådde Skoda Fabia R5 #42 ändå målet i Jyväskylä som 12:a i WRC2
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-30 Tänak vann i Finland men Østberg stal showen, tufft i WRC2, Emil B. tvåa men i ny J-WRC ledning, Tom K. vann i Wartburg men uteslöts, Elias L. stärkte Adam-ledning och otäck krasch för Blomstedt på Spa!
Ingen kan väl komma och påstå att WRC 2018 är trist och avslaget, gör någon ändå det då vet man inte vad man snackar om. Många år sedan det varit så öppet vad gäller guldstriden som i år står mellan tre förare vilket står klart efter helgens nagelbitare Neste Rally Finland där vinnaren Ott Tänak på allvar tar upp jakten på Thierry Neuville och Sebastien Ogier.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-29 Rekordintresse för folkrace
Intresset för Folkracefestivalen i sommar är rekordstort.
Till de 250 platserna har det redan nu kommit in 340 anmälningar.
-Det är otroligt vilket intresse, säger tävlingsledaren Lasse Jakobsson.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-07-29 Ingen ny succé för Rosenqvist i Belgien
2016 gjorde han sin debut i 24-timmarsloppet i Belgien. Då slutade det med succé, i år gick det inte lika bra för Felix rosenqvist och hans team.
» Läs hela artikeln i VN
18-07-29 Tänak höll undan och vann Finlands VM-rally
En perfekt helg. Så beskriver esten Ott Tänak VM-rallyt på vägarna kring Jyväskylä.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-07-29 Suveräna Tänak omöjlig att stoppa i Jyväskylä – Latvala förlorade täta sekundstriden men kom ändå upp på pallen
Jari-Matti Latvala gjorde allt vad han kunde för att slå Mads Östberg för andraplatsen i finska rallyt men förblev ett par sekunder bakom norrmannen. Bägge förarna fick fira på pallen med den suveräna segraren Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-07-29 Estländaren dominerade i finska VM-rallyt
Estländaren Ott Tänak kopplade tidigt ledningen i Finlands rally-VM. Tänak gjorde inga misstag och tog hem en solklar seger. Nu jagar han Ogier och Neuville i täten.
– Jag försöker vinna varje tävling, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-29 Latvalas vansinniga slutspurt bäddar för sekundstrid om andraplatsen: ”Hade i sexan nästan hela vägen”
När en specialsträcka återstår i det finländska rallyt har Jari-Matti Latvala fått ner Mads Östbergs försprång till 2,5 sekunder. Ott Tänak är på väg mot klar seger.
» Läs hela artikeln i Yle
18-07-29 "Vettskrämd" Latvala närmar sig andraplatsen i Jyväskylä – Rovanperä kämpade sig i mål med motorhuven framför vindrutan
Jari-Matti Latvala ligger fortfarande trea efter lördagens specialsträckor i det finländska VM-rallyt. Toyota-föraren ligger ändå bara några sekunder från andraplatsen, samtidigt som Esapekka Lappi stod för en mäktig upphämtning.
» Läs hela artikeln i Yle
18-07-29 Lugnande besked efter kraschen – Blomstedt skrivs ut
Det var i går som den svenska racerföraren Fredrik Blomstedt kraschade otäckt i Spa-Francorchamps i Belgien. Nu meddelar hans pressansvarige att Blomstedt ska få lämna sjukhuset.
– Kommer kunna resa hem till Sverige, säger Mattias Persson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-29 Tänak-show i Jyväskyläskogarna och Latvala klamrar sig fast vid tredjeplatsen – 17-åriga Rovanperä överlägsen i sin klass
Ott Tänak har utökat sin ledning i det finländska rallyt och tagit hem de fyra första specialsträckorna på lördagen. Jari-Matti Latvala kämpar främst om tredjeplatsen.
» Läs hela artikeln i YLE
18-07-29 Svensken i våldsam krasch: ”Inget brutet”
Obehagliga scener i Belgien. Svenske racerföraren Fredrik Blomstedt, 26, kraschade svårt i 230 km/h under en tävling på Spa och fördes akut till sjukhus – men har inga livshotande skador.
– Jag är väldigt glad att det inte blev värre än det blev, säger pressansvarige Mattias Persson till Sportbladet.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-07-29 Tänak stadigt i ledningen
Esten Ott Tänak har ett stadigt grepp om segern i Finlands VM-rally. Men fjolårsvinnaren, och stallkamraten i Toyota, Esapekka Lappi är den som håller bästa farten i Jyväskylä just nu.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-07-28 Besked efter kraschen – vårdas nu på sjukhus
Racerföraren Fredrik Blomstedt, 26, var på väg mot seger i Lamborghini Super Trofeo i Belgien. Men med fyra varv kvar kraschade svensken otäckt och fördes akut till sjukhus. Väl där konstaterades att Blomstedt inte har brutit några ben.
– Han kommer att hållas kvar över natten för vidare observation, säger pressansvarige Mattias Persson.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-07-28 Tätt i täten av Jyväskyläs VM-rally – Latvala har grepp om en pallplats
Det ser ut att bli en tvekamp mellan Ott Tänak och Mads Östberg om segern i VM-rallyt i Jyväskylä. Efter den andra dagens specialsträckor är det esten Tänak som har en liten ledning. Jari-Matti Latvala har 23 sekunder upp till täten.
» Läs hela artikeln i Yle
18-07-28 Hör: Rådström tvingades bryta i Finland
Värmlänningen Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson tvingades bryta i det finländska JVM-rallyt. Det efter att bilens bakända glidit in i ett träd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-28 Rådström bröt i Finland
Dennis Rådström var med i täten av Rally Finland efter fyra sträckor, men på den femte dök det upp problem för värmlänningen och kartläsaren Johan Johansson.
» Läs hela artikeln i NWT
18-07-28 Stenhårt i Rally Finland, "Rally-Kalle" vass i WRC2, Stugemo på taket, Emil B. snabb medan Dennis R. bröt, ERC-tabellerna uppdaterade och lite härlig Opel-historia!
om vanligt är det inte så inspirerande att skriva om tävlingar som nu WRC Rally Finland mitt under brinnande tävling och vara medveten om att allt det jag just skrivit kan vara helt förändrat när det läses av er, det känns lite så där…
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-26 Kartläsaren från Valdemarsvik ska vara precis
Snart sätter sig Valdemarsvikskillen Johan Johansson i passagerarsättet bredvid Dennis Rådström från Torsby. De har en JWRC-ledning att behålla.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-07-26 Tillbaka mot alla odds efter skräckkraschen
Lidebjer Granberg bröt båda fötterna efter kraschen. Foto: Privat Den otäcka olyckan i Simrishamnsknixen kunde ha slutat värre än den gjorde för kartläsaren Ida Lidebjer Granberg. Det har varit en mental kamp att komma tillbaka – men nu ska hon tävla i rally-VM för första gången i sin karriär.
– Det är säkert många som hade slutat efter en sån sak, säger Lidebjer Granberg.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-07-26 Finsk dominans på hemmaplan, Tänak och Huttunen tips-vinnare, Østberg, Veiby och Bergkvist snabba på "SD" och skånskt elbils-rally fick 700 000 kronor av skattebetalarna
Då är det alltså dags för ”Dagen F”, alltså där ”F” står för Finland och upp till bevis för vem som gjort WRC-hemläxan bäst.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-26 VM-ledande Rådström laddad för Rally Finland
Dennis Rådström tillsammans med Johan Johansson leder Junior-VM med endast två tävlingar kvar att köra. Till helgen avgörs näst sista tävlingen, Rally Finland.
– Känslan inför tävlingen är riktigt bra. Vi har ett gott självförtroende efter bra förberedelser och fortsatt utveckling av noter, säger Dennis Rådström.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-26 Östgötatjejen är redo för VM-start
På torsdagen drar VM i rally i gång i finska Jyväskylä. Kartläsaren och östgötatjejen Ida Lidebjer Granberg gör sitt första världsmästerskap någonsin.
» Läs hela artikeln i Corren
18-07-26 Skoda-fajt väntas i Rally Finland, M-Sport fortsätter med J-WRC, Adam-Elias till Rallye Wartburg, Oliver S. till World RX redan i år (?), rallytunnt i Skåne och Opel-karavann på väg...
Trots att WRC-ledaren Pontus Tidemand saknas i anmälningslistan till Neste Rally Finland och även tvåan Jan Kopecky så lär det ändå bli en intern uppgörelsen mellan några olika Skoda-åkare.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-24 Lappi cool inför Rally Finland, Mikkelsen vill uppåt, Dennis och Emil har huvudrollerna i J-WRC, nytt RX-team söker förare, Block är beroende och Silver-Kadetten och "show time"!
I dag drog reccen igång för WRC Neste Rally Finland och på Twitter har inläggen från detta strömmat in.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-24 Motormåndag XL: Svensk 19-åring överlägsen i Formel 3
19-årige Linus Lundqvist dominerar i brittiska Formel 3-serien. I helgen vann han dubbla segrar på Spa-banan.
– Det finns inget annat som jag vet som gör mig så här taggad och fokuserad, säger Lundqvist.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-24 Kristensson upp på pallen i junior-EM
Tom Kristensson, SMK Hörby, och Henrik Appelskog, Östergyllens RC, tog en mycket fin och hedrande andraplats vid junior-EM-deltävlingen Rally di Roma Capitale. » Läs hela artikeln i Skånskan
18-07-23 Tom K. tvåa i Rom, Fredrik Å. klasstrea, rysk raketseger, Latvala het, både Citroèn och Ford uppdaterar, kortare Kullingstrofé, inget problem med RS-tiderna och Fiats nya TCR-bil
Det blev dramatiskt på slutet för Tom Kristensson och Henrik Appelskog i ERC Rally di Roma Capitale och detta helt utan egen förskyllan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-23 Motorklubbens historia blir utställning
ally, motocross, bilbanor och banracing visas upp på Boxholms bruksmuseum när Boxholms motorklubb ställer ut.
» Läs hela artikeln i Corren
18-07-23 Bromsarna kokade för "Sebbe"
Sebastian Johansson fick en tuff lördag i Rom. Gotlänningen åkte av och ner för en slänt och fick bilen fick bärgas.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-07-23 Stor show under Östmarksdagarna
En av höjdpunkterna under Östmarksdagarna var motortävlingarna. Det var en minst sagt varierande uppställning fordon som visade upp sig, från rallycross och crosskart till folkrace med husvagnar. Publiken bjöds på en ordentlig show när ekipagen körde runt banan.
» Läs hela artikeln i NWT
18-07-21 Ericsson tvåa i regnkaoset – efter teamkollegan
Marcus Ericsson fick känna på hur det är att vara med i toppen i Formel 1. På den sista träningen, på ett regndrabbat Hockenheim lyckades bara nio av 20 förare få en tid – av dem var Ericsson näst snabbast. *
»
Läs hela artikeln i SVT
18-07-21 Se: Folkrace – såhär går det till
Årets festival lockar till sig många besökare från hela landet. Här kommer en kort förklaring om vad folkrace är för något.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-18 Hör: Ericsson ställs åt sidan i träningsåk: ”Inte alltför allvarligt”
Den svenske F1-föraren Marcus Ericsson ställs åt sidan till förmån för reserven Antonio Giovinazzi. Detta inför den första träningen inför Tysklands Grand Prix. Men Radiosportens F1-expert Fredrik af Petersens ser ingen större dramatik i det här.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-07-18 Ericsson: "Det är inte en petning"
Marcus Ericsson tvingas stå över träningen inför Tysklands grand prix. Han menar att det inte rör sig om någon petning.
– Jag står över och en testkörare åker i stället, säger han till SVT.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-07-18 Citroën testar nytt, den ryske raketen fortsätter sin ERC-plan, Furuseth "fegade" i ERC-test, far och son Solberg gör upp i backen och RS-DM på mest grus...
Torsdag nästa vecka är det dags för det många menar är höjdpunkten under WRC-året, alltså Finland GP, Tusen Sjöars Rally eller mer korrekt Neste Rally Finland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-16 Toppar och dalar för Rosenqvist i final
Finalhelgen i formel E-mästerskapet blev som säsongen i stort för racingföraren Felix Rosenqvist – med både toppar och dalar.Och till slut blev det en sjätteplats i mästerskapet. "Jag är nöjd med min insats", säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-07-16 Gago kom till ERC i Rom, SSRC-Mästarmöte brinner inne, Opel i Grupp F, blandat för Joel i Holland och när de första "Folkorna" stannade för fikapaus i Örkelljunga!
I förra veckan tipsades jag om att suveräna ledaren i ”Junior u.27” i ERC, portugisen Diogo Gago skulle hoppa över helgens deltävling, Rally di Roma Capitale.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-15 Tänak vann Rally Estonia, JWRC-Rådström fyra i Finland, Vinslövs-Jesper tvåhjulade till en tredjeplats, Sandell ny trea i ARX och Broby-Erik stärkte DS3-Cup ledning!
Törs nog redan idag att utse Ott Tänak till storfavorit i kommande WRC Neste Rally Finland. I genrepet Rally Estonia var Toyota-åkaren snabbast och hans två WRC-utmanare Craig Breen och Hayden Paddon var nästan som statister.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-15 Westman besviken – trots segern i avslutningen
Nästan 2400 glada motorälskare sökte sig till Kalix Motorstadion för att se den avslutande deltävlingen av Norrlandsveckan. Åskadarna kunde bland annat se Linus Westman, Piteå MS köra hem tredje raka segern.
» Läs hela artikeln i NSD
18-07-15 Tänak med bäst "pace", tufft i Autoglym Ralli, Berglund blev "Kung på slottet", flerfaldig italiensk mästare svårt skadad vid däcktest och ingen Gago till Rom!
Tänak med bäst "pace", tufft i Autoglym Ralli, Berglund blev "Kung på slottet", flerfaldig italiensk mästare svårt skadad vid däcktest och ingen Gago till Rom!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-13 Svettigt i Rally Estonia/AutoGlym, ny Porsche i WRC, Rom väntar på ERC-juniorerna, snyggt initiativ till Barncancerfonden, ofog kring Ericsberg och Grahn fruktar mest sin "egen" Fiesta i Komo Rallysprint!
Så nära WRC man kan komma utan full VM-status, så kan man nästan sammanfatta Rally Estonia som drar igång vid 20-tiden ikväll.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-13 Kan missa titeln – trots alla segrar
På lördag siktar Linus Westman på att ta tredje raka segern när Norrlandsveckan avgörs i Kalix. Men även om han tar samtliga delseger pekar mycket på att han missar totalsegern.
» Läs hela artikeln i Piteå Tidningen
18-07-13 Kajto utmanar Skoda-gänget i WRC2, Tom asfaltgnuggades av STCC-mästaren, Sandell ensam svensk i ARX, Vallentin/Kvick filmstjärnor och Bräck snabbast i "gröna helvetet"!
Efter sjunde platsen i WRC2-debuten på Sardinien är polacken och trefaldige europamästaren Kajetan Kajetanowicz beredd på nästa steg i nya karriären och är anmäld till ADAC Rallye Deutschland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-11 Drönarfilm: Kolla in rallycrosstävlingen från ovan
När den första deltävlingen i Norrlandsveckan avgjordes under helgen fanns det en kamera i luften som dokumenterade delar av tävlingen.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-11 Fart, folkfest och folkrace
På torsdag drar startskottet igång för Åsele marknad och med det även det klassiska Marknadsracet där hoppet ställs till en hemmaförare.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
18-07-10 Hör: Här friar Lillemor till Conny på Semesterracet
Det blev jubel på Semesterracet i Vimmerby när en av folkraceförarna plötsligt friade till en annan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-10 Hör: Semesterracet i Vimmerby – en riktig folkfest
Semesterracet i Vimmerby drar årligen omkring 25 000-35 000 människor och pågår från tisdagen till lördagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-10 Brink på pallen i STCC
Eslövssonen Tobias Brink körde hem en tredjeplats när säsongens tredje STCC-deltävling avgjordes i värmen i Falkenberg.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-07-10 Inställt i Eslöv, Breen WRC-laddar i Estland, Slottssprinten gör allt rätt, "JJ" närmar sig Graff, vad händer efter Lilla-domen och MP-Lövin i årets humorprogram!
I dag får WRC och annat ”fint” stå tillbaka för det tråkiga beskedet att Eslövs MK ställer in lördagens ”AM Elteknik Rallysprint” på grund av den stora brandfaran i skog och mark
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-09 Ericsson: ”Kraschen var mitt fel”
Marcus Ericsson kraschade sin Sauberbil och fick bryta efter ungefär halva racet i Storbritanniens GP. Nu medger den svenske formel 1-föraren att kraschen var hans eget fel.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-09 Full fart på schyssta villkor
Folkrace på Storfors Motorstadion. Sveriges största bilsport lockade gammal som ung till Storfors i lördags.
» Läs hela artikeln i NWT
18-07-09 Hjerpe jäktar, Tagesson vann i Semesterturen, Nässjö-Calle imponerade, norsk dominas i V8 TC och Dahlgren utökade ledningen i STCC!
Börjar med att berätta att även jag lagstadgad semester och den tar jag ut kommande vecka vilket betyder att såväl leverans av Motorbloggen som innehåll i densamma blir lite si så där.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-09 Simon Claesson: "Jag trodde inte att jag skulle vinna”
När Norrlandsveckan drog igång så körde Simon Claesson hem 2400-klassen. Men det var inte utan stor dramatik. Petter Nårsa hade kopplat grepp om finalen, men då gick bilen sönder. Claesson, tävlandes för Skene MS, fick en jättemöjlighet och den tog han vara på. "Jag trodde inte att jag skulle vinna”, berättar segraren.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-09 Hör: Ericsson kraschade ur Storbritanniens GP
Marcus Ericsson hade ingen lyckad dag på Silverstone. Svenske formel 1-stjärnan kraschade in i skyddsbarriären.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-07-09 Så gick det för hemmahoppet i STCC
Hemmasonen Alex Andersson hade förhoppningar på en topp tio-placering i helgens STCC på Falkenbergs Motorbana. Han fick nöja sig med en trettonde plats efter bilproblem.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-08 Hör: 13:e plats för Alex på hemmabanan
När STCC tävlingarna i helgen avgjordes på Falkenbergs motorbana blev det en 13:e plats för Alex Andersson från just Falkenberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-08 VM lockade för mycket – publiktapp i Pite Dragway
I helgen anordnades Pite Dragway i Långnäs i Piteå kommun. Men i år svek publiken då motorsporten fick konkurrens av en helt annan sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-08 Seger för Dahlgren som leder STCC i halvtid
Robert Dahlgren toppar årets STCC-mästerskap i halvtid och har nu även vunnit en tävling i årets mästerskap. Dahlgren i Seat vann det första loppet på Falkenberg under söndagen och slutade på sjätte plats i det andra.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-08 Norran sände från Norrlandsveckans första deltävling på Klutmarksbanan – här är höjdpunkterna
Motortävlingen Norrlandsveckan drog igång under söndagen, med en första deltävling på Klutmarksbanan.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-08 Linus Westman stod som segrare på Klutmarksbanan
Första deltävlingen i Norrlandsveckans rallycross avgjordes under söndagen på Klutmarksbanan. Linus Westman stod som segrare i klassen Supernationell. För Norran berättar vinnaren om den lyckade dagen.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-08 Ericsson i otäck krasch: ”Det är en riktig smäll”
Marcus Ericsson tvingades bryta GP-tävlingen i Storbritannien. Detta efter att ha kraschat i banans första kurva i 300 kilometer i timmen.
– En riktig smäll för Ericsson. Det går riktigt fort där, men han verkar vara oskadd, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-07-08 Dahlgren behåller ledningen i STCC
Mattias Andersson och Robert Dahlgren vann varsitt race när den tredje tävlingshelgen av STCC avgjordes i värmen i Falkenberg.
– Den här segern har vi slitit för, sa Mattias Andersson jublande direkt efter segern i andra racet.
» Läs hela artikeln i SVT

18-07-08 Ynglingen som vill utmana Dahlgren: ”De gamla rävarna har haft ett hårt grepp om STCC”
Han tillhör den nya generationen STCC-förare. Född 1996 och redo att utmana "de gamla stötarna". På Knutstorp satte han den snabbaste kvaltiden. På Anderstorp tog han sin första seger. ”De gamla rävarna har haft ett hårt grepp om STCC så det är en utmaning att slå sig in. För egen del tycker jag att det gått grymt bra”, säger Philip Morin, 23.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-08 Anton Marklund expert när Norran sänder Norrlandsveckan
Kan ni inte vara på plats på Klutmarksbanan? I så fall har ni möjligheten att spana in Norrlandsveckan på norran.se.
» Läs hela artikeln i Norran
18-07-08 Så hamnade Alex i motorsportvärlden
Resan började med gokart. Därefter gick det undan för Alex Andersson. Han klättrade snabbt i klasserna och snart blev det naturliga steget att börja köra racingbilar. Och en av de viktigaste stöttepelarna i karriären har varit hans egen pappa, som själv var racingförare på 80-talet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-07 Ericsson på 15:e plats i kvalet
Marcus Ericsson i sin Sauber gick vidare till den andra kvalrundan i kvalet inför Storbritanniens grand prix på Silverstone. I den andra kvalrundan fick dock Ericsson inte till det utan slutade på 15:e plats.
» Läs hela artikeln i HD
18-07-07 The Kiwis vill in i WRC igen, Tidemand testade Polo i Grekland, varför vill så få visa upp sig i tv, 200 anmälda till Slottssprinten och "Kalle" är skånskt hopp!
Tidig Motorbloggen i dag tänkte det var bäst innan hela landets drabbas av klimax vad gäller VM-feber.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-06 Röjsel svensk mästare i rallysprint
Efter fem pallplatser sedan tidigare fick 22-åringen från Dalarna, numer bosatt i Kulltorp, äntligen kliva högst upp. Detta efter att ha kört hem segern under torsdagens SM-tävlingar, tillsammans med sambon Matilda Eriksson.
» Läs hela artikeln i VN
18-07-06 Östgötar tog SM-medaljer
SM-veckan är i gång för fullt och endast veckoslutet återstår. Många östgötar gör bra i från sig och bland andra Anton Kappling och Daniel Wall fortsätter att bidra med medaljer.
» Läs hela artikeln i Corren
18-07-06 Datum klart för Svenska rallyt
Blir inte vad Glenn Olsson önskat
Svenska rallyt kommer med största sannolikhet att köras 14-17 februari.
» Läs hela artikeln i NWT
18-07-06 Tredje raka SM-guldet för kartläsaren Andreas Johansson
Tog hem segern i rallysprint ihop med föraren Matias Adielsson.
» Läs hela artikeln i Magazin24
18-07-06 "Dröm att leva på motorsport"
ictoria Björklund, 17, jobbar som mekaniker i ett av teamen i STCC. Men egentligen satsar hon på en karriär som förare.
» Läs hela artikeln i Corren
18-07-06 Hör: Svenska rallyt körs vecka sju
Det var länge osäkert vilken vecka VM-rallyt skulle komma till de värmländska skogarna nästa år. Nu står det klart att det blir vecka sju.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-06 Rally Sweden 2019 körs vecka sju, brandfara i BRC, mycket racing i helgen, åtta svenskar till Finland och när jag mötte Kräbbleboda på golfbanan!
Då har WRC-promotorn spikat datum eller nästan i varje fall, för Rally Sweden 2019. Nästan därför att kalendern spikas inte definitivt av FIA förrän om några veck
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-05 Adielsson och Röjsel dominerade i Helsingborg, Japan och Chile på väg till WRC, en "mille" för fem dagars Finlandtest och Gotland-Sebastian gör ERC-debut i Rom
Göteborgs snabbaste rallyförare Mattias Adielsson med kartläsare Anders Johansson fick lite plåster på såren efter de två senast SM-missarna när man enkelt vann dagens ”SM i Sprint” i Helsingborg.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-05 Ledarduon krockade – då vann Östlund SM-guldet
Max Johansson och Christian Andersson slogs om guldet i finalen i crosskart.
Men då krokade duon ihop och i stället vann Linus Östlund SM-guldet.
– Jag har väldigt mycket tur ofta, säger Östlund.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-05 Nytt SM-guld för Adielsson
Göteborgaren Mattias Adielsson körde hem SM-guldet i rallysprint under SM-vecken i Helsingborg.
» Läs hela artikeln i GP
18-07-05 Prisad för sitt engageman i Höljes-VM
Nyhetslänkar, bilder och diskussioner. Facebookgruppen "Enthusiasts of Höljes RX" gör succé – och under VM-helgen i Värmland fick grundaren Björn Juhlin ta emot ett stipendium från Årets Bilsport.
– Riktigt mäktigt, säger han.
» Läs hela artikeln i VF
18-07-05 Kristoffersson laddar om för STCC
Efter dominansen i rallycross-VM och Höljes är det nu dags för STCC igen för Johan Kristoffersson. Där har det inte lossnat exakt lika bra än så länge.
– Det viktigaste blir kvalet, säger han.
» Läs hela artikeln i VF
18-07-05 Syskonparet kör för SM-medalj
Medalj i sikte. Andreas och Therese Levin från Lima i Dalarna tillhör favoriterna i torsdagens rallysprint på SM-veckan.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-04 Santosh Berggren missade semifinalplats inför rekordpublik i Höljes
Över 50 000 personer såg i helgen rallycross-VM i Höljes, med Santosh Berggren från Falköping som en av deltagarna.
– Att få åka ut på banan inför fullsatta läktare är ganska häftigt, säger han.
» Läs hela artikeln i Falköpings Tidning
18-07-04 Santosh Berggren missade semifinal
Santosh Berggren från Falköping lyckades inte ta sig vidare till semifinalkörningen när rallycross-VM avgjordes i Värmland.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs Läns Allehanda
18-07-03 Hör: Debutanten gör succé i Höljes
Jimmie Walfridson från Torsby har lämnat crosscarten bakom sig och i sin första start under VM-helgen så blev det semifinalplats direkt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-03 Så var rallycross-VM i Höljes
Johan Kristoffersson vann den sjätte VM-deltävlingen i rallycross, inför 47 000 åskådare i värmländska Höljes, och drygar ut totalledningen.
» Läs hela artikeln i SVT

18-07-03 Johan Kristofferssons succé – vann finalen i Höljes
För andra året i rad vann Johan Kristoffersson VM-deltävlingen i rallycross i Höljes. Han hade inga problem med att ta ledningen och hålla den hela vägen in i mål inför storpubliken 51 000 åskådare.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-03 Hör: Kristoffersson vann igen – utökar ledningen
Johan Kristoffersson fortsätter att glänsa i rallycross-VM. I värmländska Höljes kunde han vinna den femte av sex tävlingar under säsongen inför rekordpublik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-07-03 Solen gassar på en stekhet Kristoffersson
Johan Kristoffersson var het på sin hemmabana i Höljes. Inför en ny rekordpublik sken han i kapp med solen när han höjde pokalen för femte gången den är säsongen. - Det här är fantastiskt, precis som vädret och publiken, jublar Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Borås Tidning

18-07-03 Hör:Värmländsk kvartett på pallen i Höljes
Det blev en bra helg för de Värmländska förarna när rallycross-VM besökte Finnskoga motorstadion i helgen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-03 Hansen förbannad på Ekström: ”Han är ofta nere i domarrummet”
Timmy Hansen riktade hård kritik efter att Mattias Ekström kört honom av banan.
– Mattias är involverad i nästan alla bestraffningar, jag har fått ett antal smällar av honom – jag är trött på det, säger Timmy Hansen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-07-03 Hamnar MSR i Hässleholm(?), tuff Höljeshelg för Magda, Anton, William, Grahn genrepade med seger inför SM och brandrisk ställer in rally!
Hamnar MSR i Hässleholm(?), tuff Höljeshelg för Magda, Anton, William, Grahn genrepade med seger inför SM och brandrisk ställer in rally!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-07-03 Hör: Torkan ställer in rally
Rally Edane som skulle körts nu på lördag är inställt. Det är den stora brandrisken i skog och mark som ligger bakom beslutet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-07-03 Australien ändrar i WRC-upplägget, Region Skåne vill ha MSR, genrep inför Rally Finland och Caesar bäste Kristianstad KK-åkare i SM Veckan
I fjol fick WRC-finalen Rally Australia hård kritik från teamen efter att man flyttat HQ till lilla hamnstaden Coffs Harbour.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-25 Seger för Björk i Portugal
Thed Björk tog säsongens andra seger i WTCR-serien när han vann det tredje och sista racet i portugisiska Vila Real.
» Läs hela artikeln i HD
18-06-21 Tredje deltävlingen i RallyX Nordic
Efter deltävlingarna i Höljes och Arvika lämnar RallyX Nordic-mästerskapet nu Värmland
» Läs hela artikeln i VF
18-06-21 Safarirallyt allt närmare WRC, SM-tankar, inget MSR för Sjöboförare, Seel jobbar för tjejer i rally och det tog sig i Skilling 500
Safarirallyt kommer allt närmare en plats i WRC-kalendern och idag signerade presidenterna i FIA respektive Kenya kontraktet som garanterar rallyt en plats som ”kandidattävling”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-20 Østberg klar för Citroën året ut men Meeke då (?), 60 procent av Rally Finland är nytt, anständigt fält i Skilling 500, utmanande sträckor i MSR och Joel kör på Norisring!
I dag släppte Citroën Total Abu Dhabi WRT namnet på Kris Meekes ersättare för 2018 och det blev ingen större överraskning att Mads Østberg ”was the man”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-20 Helsingborgaren testar racinggränser dubbelt upp
Strax under svensk racings kungaserie, STCC, skördar helsingborgaren Niclas Harbig resultat i Ginetta-serien.
» Läs hela artikeln i HD
18-06-20 Mads Östberg klar för Citroën
Mads Östberg är klar för Citroëns fabriksstall i rally-VM.
– Perfekt känsla inför finska VM-rallyt, säger norrmannen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-20 Klassiker kör Midnattssolsrallyt!
Den 27-30 juni körs årets upplaga av Midnattssolsrallyt i trakterna kring Vimmerby. Klassikers Carl Legelius ställer upp i Regularityklassen tillsammans med Hans Sylvan i Tom Tranas gamla Volvo PV 544!
» Läs hela artikeln i Klassiker
18-06-19 Han gick och fiskade och mötte en R5-Skoda, Lukyanuk fick FIA-böta, Neuville kör "med röd näsa" i Ypres, klent intresse för Skilling 500, Ström vass och en dag längre från pension...
Börjar klarna mer och mer vad som hände Jusso Nordgren på sträcka 10 i Cyprus Rally. Först rullade han på nian och sedan på tian blev det bara ”crash” i resultatlistan för finländaren. Det som stökade till det hela var dessutom att man strök SS11 utan någon direkt konkret anledning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-19 ”Det är något speciellt med att köra bil fort”
Fem frågor till Emelie Bergbom, 24-årig folkraceförare som tävlar för Fjärås Motorklubb och som nyss kommit hem från Bilsportförbundets Tjejläger på Bosön i Stockholm.
» Läs hela artikeln i Kungsbacka Posten
18-06-18 Snabblånet bakom vinnarna
"Snaab" stod det på bakluckan. Det var allt motståndarna såg av den dubbla vinnarbilen i Powercupen. "Det lär bli bud på den här", sa Pelle Wilén.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-06-18 0.6 skilde på Cypern, Nordgren krockade med privatbil, Ola S. måste först rundas, Röjsel kan racing också, "JJ" tog "åskpoäng" och DTM-Per betala tillbaka...
Skrev i går lite om dramatiken i ERC Cyprus Rally men hade då inte riktigt hela bilden klar för mig. Avslutande ”Golden Stage” var nästan två mil lång och på gruspartierna, fullt av stora stenar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-17 Tung STCC-tävling för Haglöf - jätteskräll av Röjsel: "Har länge varit sugen att prova banracing igen"
Daniel Haglöf tappade mycket poäng efter en punktering i andra STCC-tävlingen – och är nu tvåa i mästerskapet.
Men, största skrällen och snackisen var Daniel Röjsel från Falun som gjorde comeback i racingsammanhang i GTB-serien och tog två pallplatser.
– Jag måste smälta det här, säger 22-åringen.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
18-06-17 Dahlgren ny STCC-ledare efter stark helg
Robert Dahlgren imponerade och tog två pallplatser på Anderstorp i helgen.
Därmed tar Dahlgren över mästerskapsledningen i STCC.
– Det känns fantastiskt att leda mästerskapet, säger han till stcc.se.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-17 Robert Dahlgren upp i STCC-ledning
Robert Dahlgren har tagit ledningen i STCC-mästerskapet efter helgens deltävling i Anderstorp. Seat-föraren tog två pallplatser (trea i heat ett och tvåa i heat två) under söndagen och avancerade därmed upp i totalledning på 73 poäng, med tolv poäng tillgodo på stallkamraten Daniel Haglöf.
» Läs hela artikeln i Sydöstran
18-06-17 Fredrik Eriksson tvåa i Nyköping
Gästabudstrofén i Nyköping blev en dammig och varm sekundfight bland de 141 startande rallyekipagen och Hälleforsnäs Fredrik Eriksson stod för en fin insats.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-06-17 Stoffe SSRC-vann, C-Victor imponerade med tionde plats totalt, rallytragedi i Finland, Ellas toppar Adam-Cup, rallyhistoria brann upp och Åhus-Jocke körde första V8-passet!
Mitt tips gick in hyggligt i 4WD-klassen för SSRC, Dackefejden. Stoffe Nilsson/Jesper Johansson tog årets första fullpoängare precis om jag siade i torsdags.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-16 Stoffe SSRC-vann, C-Victor imponerade med tionde plats totalt, rallytragedi i Finland, Ellas toppar Adam-Cup, rallyhistoria brann upp och Åhus-Jocke körde första V8-passet!
Mitt tips gick in hyggligt i 4WD-klassen för SSRC, Dackefejden. Stoffe Nilsson/Jesper Johansson tog årets första fullpoängare precis om jag siade i torsdags.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-16 Ny väg för tjejer in i motorsport – på alla nivåer

Varför är inte fler tjejer involverade i motor­sport? Det är frågan som projektet Girls on track vill göra något åt. Därför håller ett ­närmare 60-tal unga tjejer under en helg till på en bana vid Arlanda.
» Läs hela artikeln i DN
18-06-15 Ogier har tufft val, Nasser ERC-snabb, 260 kör historisk racing på Gelleråsen, Grahn favorit i YM, vända en oljetanker och lycka till KIK-Jocke med "V-åttan"!
I dag gick Autosport ut med ”bad news” för Pierre Budar och Citroën. Det handlade om Sebastien Ogier som så fransmännen gärna vill ha hem till landets eget WRC-team men det ser kört ut.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-15 Jacob Jansson med i Kopparsvängen - i ny bil
Jacob Jansson, MK Kopparberg, står på startlinjen när Kopparsvängen ska avgöras nu på lördag. I en ny bil.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-06-15 Tävlar med fyra bilar – i en bil
Fyra bilar i en bil – det är vad Klas Almen kommer att tävla med på Folkracefestivalen på Gotland. Under ett och ett halvt år har han och kompisen Niklas Thapper byggt för att få fram den perfekta folkracebilen.
» Läs hela artikeln i Corren
18-06-15 Åskådare dog då rallybil slungades in i publiken under FM-tävlingarna i Seinäjoki
En allvarlig olycka har inträffat vid FM-tävlingarna i rally i Seinäjoki. En åskådare har avlidit efter att en av tävlingsbilarna körde av banan.
» Läs hela artikeln i Yle
18-06-15 WRC-team hotar med bojkott, Lukyanuk favorit på Cypern, Stoffe och Mattis mina SSRC-vinnare, VOC gillar inte startordningen och STCC intar Anderstorp
WRC-teamen gillar inte att köra rally på små öar. Så enkelt kan man summera den kritik som nu hörs efter Italiens deltävling på Sardinien.
»
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-15 Ravelli tränade i Ydreskogarna
Midnattssolsrallyt går i sommar för tredje året i rad i norra Småland och södra Östergötland. Debut i rallyt gör Thomas Ravelli. I veckan var han i Ydre och tränade på en slingrig grusväg mellan Österbymo och Svinhult.
» Läs hela artikeln i Corren
18-06-15 Hör: Nysatsningar, pajaserier och nytt dream team
Reglerna som kan lyfta F1, elbilar i rallycross, superdramat på Sardinien och ett oväntat dream team i MotoGP.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-14 Grybb missade pallen med bara tre tiondelar
Marginalerna var inte med Rolf Grybb vid Bilmånsson Rally Sprint som avgjordes i Eslöv.
– Det saknades tre tiondelar upp till tredjeplatsen, säger HLMK-föraren.
» Läs hela artikeln i Norra SKåne
18-06-14 Bouveng: "Det största i min karriär"
Efter två tuffa race på tyska Oschersleben och tjeckiska Most var det tredje gången gillt för Victor Bouveng på Red Bull Ring i Österrike. I helgen kom säsongens första pallplats i GT Masters för Vassundasonen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-06-13 Färre testdagar för WRC, Ogier vill ha bort farliga "konstgjorda" hopp, skingrar Opel-dimma, Elias återvänder till Lübeck, rörigt efter "DM4" och asfalthjul saknas
Enligt tyska rallye-magazine är det på gång med lite besparingar i WRC redan 2019 och detta även om man tänker utöka med ytterligare en deltävling till 14.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-13 Mästarens hyllning av Motorsportveckan
Richard Göransson hyllar Motorsportveckan i samband med sitt invigningstal under tisdagskvällen. Han är nu en av väldigt många som ser fram emot en vecka fylld av motorsport och nöjen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-13 Hör: Jessica Bäckman från Boden utmanar killarna i STCC
Tre förare från Norrbotten finns med i årets STCC som är ett skandinaviskt standardvagns mästerskap. En av dem är Jessica Bäckman från Boden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-13 Ericsson genomförde F1-historiens snabbaste depåstopp
Formel1-säsongen har inte varit enkel för Marcus Ericsson. Men trots det kan han nu kumla-föraren stoltsera sig med historiens snabbaste däckbyte.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-12 Fans skeptiska till eldrivna rallycrossbilar
Internationella bilsportsförbundet vill att VM i rallycross från och med 2020 ska köras med elbilar. Ett besked som har upprört fans över hela världen och många hotar nu med att överge sporten när det karakteristiska ljudet och doften försvinner.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-12 Ingen panik hos Citroën, SSM bra tillskott i Hässleholm, Opel-seger i Kungsängen och vad är sanning om Opel i rally?
Citroën känner ingen panik inför resten av WRC trots uteblivna framgångar och kickandet av försteförare Kris Meeke. Till wrc.com säger teamchef Pierre Budar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-12 Nya VM-segern för Johan Kristoffersson
Himmel eller helvete? För Johan Kristoffersson var helgen i Hell rena himmelriket.
– Det är nästan overkligt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-06-12 Ekström tvåa – trots tidsbestraffning och bilproblem: "Glad att jag står på pallen efter den här dagen"
Det var inte mycket som talade för Mattias Ekström under söndagen.
Men svensken kom tillbaka och tog sig upp på pallen efter en rafflande final.
– Hela den här dagen var väldigt annorlunda, säger Ekström till SVT.
» Läs hela artikeln i DT
18-06-12 Bergman vann tysk långkörare
Under helgen var Säfflebördige roadracingstjärnan Christoffer Bergman, 28, med och körde hem EWC Dunlop Independent Trophy i Tyskland.
» Läs hela artikeln i VF
18-06-11 Ogier slapp "billigt" undan, Kopecky utmanar Tidemand, Göinge-Eric leder dansk "Rookie-klass", Linus L. tog fjärde F3-segern och inga resultat i Øresund Rally!
Den stora snackisen efter Rally Italia Sardegna vid sidan av den dramatiska ”tiondelsfajten” mellan slutsegraren Thierry Neuville och Sebastien Ogier var så klart Julien Ingrassias misstag med tidkortet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-11 Inget himmelrike för William i Hell
Inför rekordstora 24 000 åskådare på Länebanen i norska Hell tog sig 18-årige William Nilsson från Tomelilla till final i den tredje deltävlingen i RX2 International Series.
Väl där gick det lite mer åt hell än heaven...
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-06-11 Se: Neuville avgjorde tiondelsdrama i rally-VM
Allt avgjordes på den absolut sista sträckan på Sardinien.
VM-ledande Thierry Neuville jagade ifatt den regerande världsmästaren Sébastian Ogier som var i ledningen inför den sista sträckan, och vann till slut med knappa sekunden i rally-VM från Italien.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Se förarna kämpa i Hell
Norge var värd för den femte deltävlingen i årets rallycross-VM.
Svenske VM-ledaren Johan Kristoffersson dominerade och vann i samtliga heat.
Här kan du se SVT:s sändning i efterhand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Svensksuccé i Hell – Kristoffersson överlägsen
Johan Kristoffersson flyger mot en ny succé i rallycross-VM.
Den regerande världsmästaren vann alla fyra kvalomgångarna i den norska deltävlingen i Hell.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Rallycross-VM från Hell – då trivdes Kristoffersson bäst
Johan Kristoffersson trivdes bäst i norska Hell.
Det blev en total dominans av VM-ledande svensken i Rallycross-VM.
Den regerande världsmästaren lämnade samtliga bakom sig i alla dagens heat och tog maxpoäng.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Två ljusnarsbergare belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare
Rallyföraren Jacob Jansson samt eldsjälen Lars-Olov Hermansson belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare i samband med kommunens nationaldagsfirande på Malmtorget den 6 juni.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-06-11 Njuter av att sladda i 200 knyck: "Jag skämdes"
Du har kanske tagit din Volvo 240 lite för snabbt in i en kurva, dragit handbromsen och känt att du har fått på världens grymmaste sladd. Ta det lugnt – du har inte varit allt för häftig. För en av länets fräckaste gummibrännare är 28-årige Kalixbon Fredrik Westring, som gör en ny satsning mot Sverigeeliten i bilsportens konståkning. Drifting.
» Läs hela artikeln i NSD
18-06-11 Ogier nära diskning
Belgaren Thierry Neuville, Hyundai, vann Italiens VM-rally, som avslutades på söndagen, och behåller ledningen totalt i VM.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-11 Hör: Målet: Fler tjejer i bilsporten
Sedan tre år tillbaka genomför Svensk Bilsport ett årligt läger bara för tjejer. Målet är att få in fler tjejer i bilsporten.
– Man får upp mycket adrenalin i kroppen och typ skakar efteråt, berättar Hanna Liljendahl efter ett gokart-race.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-07 Vass inledning av jagande världsmästaren Ogier
Sébastien Ogier var snabbast när superspecialen inledde det italienska VM-rallyt ikväll på Sardinien.
– Planen är att försöka göra en bra helg. Vi hade riktigt bra fart i Portugal men utan poäng, så farten är inte nog, vi måste ha tillbaka regelbundenhet, berättade Ogier för WRC-TV direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-05 Hyundai laddar för Finland, Ogier intressant för Citroën, Kajto WRC2-debuterar på Sardinien, motorfirande den 6 juni, hur smart är rallypublik? och 50 år i pressfotografins tjänst!
Att ”Hyundai means business” i jakten på WRC guld är uppenbart och till Neste Rally Finland kommer man med hela armadan alltså fyra bilar med Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo och Hayden Paddon.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-05 Sjätteplats i Ungern
Joel Eriksson fick med sig en sjätteplats från söndagens DTM-race på Hungaroring-banan utanför Budapest, där BMW-teamet lyckades vända radikalt på ett till synes mörkt utgångsläge efter en inledningsvis tuff helg.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet
18-06-05 Brand stoppade Williams palljakt i Arvika
RallyX Nordic-deltävlingen på Westombanan i Arvika blev en ovanligt het historia för William Nilsson, inte bara för den tropiska värmens skull utan också för att hans bil började brinna på det sista finalvarvet.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet

18-06-04 Brynildsen fin ERC-fyra trots problem, Martin Berglund SM-vann för han var snabbast, Tom K.tog sin allra första SM-seger, far och dotter Nilsson vann hemmasprinten och RX-Klara i sin första final!
Det blev ingen ny rysk raketseger i ERC Acropolis Rally när Alexey Lukyanuk i likhet med så många andra körde punktering på de steniga grekiska sträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 Efter seger i Askersund – nu drar Pontus ifrån
Pontus Lönnström med co-driver Richard Svensson kunde räkna in ännu en seger efter deltävlingen i Askersund i rally-SM för juniorer.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 16-åriga Oliver Solberg vann: ”Det är så jävla fint”
16-åringen Oliver Solberg, son till Petter Solberg, vann RallyX Nordic i Arvika. Därmed går han upp till en delad andraplats i sammandraget bakom Thomas Bryntesson.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 Hör: Pallplats för Philip Gehrman från Lindesberg
I den andra deltävlingen i Rallycross Nordic i Arvika kom Philip Gehrman från Lindesberg på tredje plats. En placering han är nöjd med.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-04 Nya SM-poäng för SSMK
I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i rally-SM i trakterna av Askersund.
I klassen för juniorer startade Markus Theorin/Henrik Söderqvist, Skillingaryds MK, som alltid med ambitionen att vinna.
» Läs hela artikeln i Jönköpingsposten
18-06-04 Tomelillaförarens bil började brinna: ”Jäkligt besviken”
18-årige rallycrossföraren William Nilsson från Tomelilla upplevde en dramatisk tävling, när RallyX Nordic avgjordes på Westombanan. Williams bil började brinna under det sista varvet i mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Ystad Alelhanda
18-06-02 Stor rallycrossfest väntar i Arvika
Det blir drag på Westombanan i Arvika under helgen när rallycrossens nordiska stjärnor rullar in. Bland annat fortsätter en värmländsk toppstrid i RallyX Nordic.
» Läs hela artikeln i VF
18-06-01 Hedström förstärker i Höljes
Hedströms Motorsport från Torsby förstärker inför EM-deltävlingen på hemmaplan i Höljes.
WRC-meriterade Tobias Johansson från Ludvika blir teamets tredje förare sista helgen i juni.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-01 Tidigare WRC-förare kör för Hedström
Tidigare WRC-föraren Tobias Johansson är klar för start i Höljes EM-deltävling där han ska köra för värmländska Hedströms Motorsport.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-31 Rally-SM till Askersund i helgen - då finns team MK Kopparbergs Jacob Jansson i startfältet
I helgen körs en deltävling i rally-SM i Askersund. Då är MK Kopparbergs Jacob Jansson med co-driver Stefan Gustavsson med i startfältet.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-31 Meeke har inte gjort sitt i WRC, Engan läsa noter i Grekland, rysk duell i Askersund, Tobias J. klar för Höljes och "Monster-Porschen" till Norge!
Ni som trodde att Kris Meekes karriär som ”WRC-driver” var över efter att ha fått kicken från Citroën får nog tänka om. Enligt rykten så är både Hyundai och Toyota inte helt ointresserade av nordirländarens tjänster
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-05-30 Hör: Sparkad stjärna och klassiker som håller
VF Motor med de senaste snackisarna i motorsportens värld. Johan Hedlund och Jan "Flash" Nilsson diskuterar om det var rätt eller fel av Citroën att sparka Kris Meeke efter alla krascher, om Lewis Hamilton har en poäng i att Monacos klassiska F1-lopp borde göras om, den omtalade incidenten mellan Petter Solberg och Johan Kristoffersson i rallycross-VM och laddar för "årets race" i MotoGP.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-30 Rally för alla på nationaldagen
Öppen anmälan och stora prispengar verkar locka rallyintresserade till Himmelstalund. "Vi vill visa att Norrköping är en bra stad", säger Thord Karlsson.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-05-30 UNT TV: Han siktar mot Formel 1
Isac Blomqvist är för ung för att ha ett körkort men 17-åringen kör redan formelbilar i 220 kilometer i timmen. Den här säsongen tävlar talangen framför allt i Ryssland och i framtiden drömmer han om att bli en Formel 1-förare.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-05-30 Meeke fick kicken eller (?), minst tre svenska motorguld, Tom K. fick SM-smak och allt för "snabba" danskar!
Då är jag tillbaka efter lite mental uppladdning i Florida och även om det inte blivit något motorbloggande på ett tag är jag inte helt ”å banan” utan på håll och begränsat, följt med vad som hänt i motorvärlden
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-29 Vallentuna MK:s sprintrally körs på Livgardet
Vallentuna MK:s årliga deltävling i Östra Sprintcupen i rally brukar avgöras i september på grusvägarna i Markim i norra Vallentuna, men i år byter man både tid och plats. Årets tävling arrangeras i stället den 10 juni på Livgardets övningsområde i Kungsängen.
» Läs hela artikeln i Mitt i Stockholm
18-05-28 Malja nådde nya höjder
Gustav Malja fick en högtflygande resa på sin väg mot nya mästerskapspoäng i Porsche Mobil 1 Supercup vid den gångna helgens tävling i Monaco, där skåningen slutade på 13:e plats.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-28 Kostsamt elfel för Nilsson
William Nilsson drömde om guld och gröna skogar, men tvingades lämna Silverstone i England i besvikelse.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-28 Värmländska topplaceringar i crosskart-SM
Totalt sju värmlänningar hamnade på pallen när den andra deltävlingen i crosskart-SM avgjordes i Tomelilla under helgen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-28 Full pott och utökad VM-ledning för Kristoffersson
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson visade mästarklass när han tog hem segern i den första VM-rallycrossen någonsin på klassiska Silverstone i England.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-27 Se: Kruse: ”Kristoffersson hade en fantastisk söndag”
SVT Sports expert Jonas Kruse är nöjd med vad han fick se från Silverstone i dag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 Se: Kristoffersson: ”Känns bra med tre segrar innanför västen efter fyra deltävlingar”
Den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson storform fortsätter. Svensken vann den fjärde deltävlingen i årets rallycross-VM, vilket betyder att han vunnit tre av fyra tävlingar och drygar ut sin ledning.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 Kristofferssons tredje seger
Johan Kristoffersson fortsätter att övertyga i rallycross-VM och tog hem segern på Silverstone. Samtidigt blev incidenten med stallkamraten Petter Solberg i semifinalen ett stort samtalsämne.
– Det var inte planen, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-27 Tredje segern för Johan efter stor dramatik
Johan Kristoffersson hade en tuff start på Silverstone och blev inblandad i en brutal krasch i semifinalen, men kom tillbaka och lyckades ta den tredje delsegern i VM för säsongen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-27 Kristoffersson bäst på Silverstone – utökar ledningen i VM
Han krockade med teamkollegan i semifinalen. Ändå vann Johan Kristoffersson på Silverstone – och utökade VM-ledningen.
– Jag hade inte den bästa känslan när jag åkte hit, men det är fantastiskt att åka hem med 30 poäng, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-27 Ericsson nära poäng i Monacos GP
Australiensaren Daniel Ricciardo fick tidigt fel på bilen men lyckades ändå vinna Monacos F1-lopp.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-27 Kristoffersson vann ny deltävling i rallycross-VM
Den regerande världsmästaren Johan Kristofferssons storform fortsätter. Svensken vann den fjärde deltävlingen i årets rallycross-VM, vilket betyder att han vunnit tre av fyra tävlingar och drygar ut sin ledning.
– Superskönt att få vinna, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 15.00: Se rallycross-VM på Silverstone
Rallycross-VM drar vidare till Storbritannien för den fjärde VM-deltävlingen. Tre svenskar finns med på topp 10 i sammandraget så här långt: världsmästaren Johan Kristoffersson, Timmy Hansen och Mattias Ekström. Hur ska de klara sig på klassisk F1-mark?
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-26 "Vi måste köra smart"
Johan Kristoffersson har taktiken klar inför tävlingen i England
» Läs hela artikeln i VF
18-05-26 Hansens VM-form håller i sig
Timmy Hansens fina form håller i sig i rallycross-VM.
Peugeotföraren var snabbast i dagens avslutande kvalomgång på Silverstone och ligger trea i sammandraget.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Rallycrossföraren Hansen sågar F1-banan: Den är lite tråkig
Bäste svensk senast. En vinnarbil i händerna. Nybliven pappa.
Livet leker igen för Timmy Hansen i rallycross-VM.
–Det är härligt att köra bil just nu, säger Timmy till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Inga planer på rally för Loeb
– Det finns inga planer på comeback på heltid i rally-VM!
Sébastien Loeb ger klara besked om framtiden i en intervju med franska lemagsportauto.com.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Kris Meeke fick foten från Citroëns VM-stall: "På grund av ett alltför stort antal krascher"
Den nordirländska rallyföraren Kris Meeke har fått gå från Citroëns stall i VM-serien i rally. Orsaken är hans åtskilliga krascher, den senaste i VM-deltävlingen i Portugal förra helgen. Men på Facebook skriver han själv att VM-serien fortsätter.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-25 Stjärnan kraschar för mycket – får sparken
Den brittiske rallyföraren Kris Meeke får sparken från sitt stall Citroën – med omedelbar verkan. Anledningen: han kraschar för mycket.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-04-24 "Csucsu" fortsätter hos Hedström
Nu är det klart att Ungerske rallycrossföraren Kornél Lukács, mer känd i rally och rallycrosskretsar under sitt smeknamn ”Csucsu”, kommer att fortsätta köra för Hedströms Motorsport resten av säsongen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-24 Citroën dumpar Meeke
Nordirländaren Kris Meeke får kicken av Citroën. Anledningen: Alltför många krascher.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-24 Ny utmaning för Malja
Säsongens andra deltävling för Porsche Mobil 1 Supercup äger den här helgen rum på de trånga gatorna i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-24 Revanschsugen Johan vill upp på pallen igen
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och hans PSRX Volkswagen Sweden tar klivet över till brittiska öarna när VM fortsätter på Silverstones nybyggda rallycrossbana.
En revanschsugen Kristoffersson vill hitta tillbaka till toppen av prispallen efter en problematisk helg i Belgien senast.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-22 Se: Kolla in Motormåndag XL – med otäck krasch och änglavakt
Hör Jonas Kruse om Pontus Tidemands succé i rally-VM.
Se kraschen där Kris Meeke och kartläsaren Paul Nagle hade änglavakt.
Marcus Ericsson om varför stundande Monacos GP är en höjdare i formel 1-kalendern.
Motormåndag XL bjuder också på dominanter på två hjul.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-21 Joel Eriksson fortsätter köra starkt i DTM
Joel Eriksson följde upp sin succéfyllda DTM-debut för två veckor sedan genom att plocka poäng den gångna helgen.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-20 ”Stor talang – borde ge honom plats i F1”
Brendon Hartley har haft en mardrömsinledning på årets säsong. Nu ryktas nya zeeländaren vara på väg bort från formel 1 – och den nederländske racingföraren Tim Coronel vet vem han önskar se som ersättare.
– Om Red Bull är smarta så väljer de Felix Rosenqvist, säger han enligt F1 Today.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-05-20 En fjärde plats för Emil Bergkvist från Torsåker
I helgen var Emil Bergkvist från Torsåker på plats i Portugal för att köra den tredje deltävlingen i Junior-VM i Rally, ihop med Joakim Sjöberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Se: Här säkrar Tidemand tredje raka segern i Portugal
Pontus Tidemand och Jonas Andersson vann WRC2-klassen i Portugal. Det var tredje raka segern i Portugal för Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Se: Dennis Rådström vann Junior-VM i Portugal
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Segerhattrick för Tidemand i Portugal
Pontus Tidemand vann WRC2- klassen i Portugals VM-rally och utökade därmed också sin ledning i mästerskapet där han är regerande världsmästare. – Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats, skrattar Pontus. Men vi hade en otroligt bra känsla med bilen, en bra rytm och allt bara fungerade så vi kunde göra vårt jobb, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Pontus trotsade två punkteringar och vann
Inget kunde stoppa Pontus Tidemands och Jonas Anderssons framfart i Portugal – inte ens två punkteringar. Efter en enastående upphämtning var de tillbaka i täten och höll sin position över mållinjen
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-20 Ny seger i Portugal för Tidemand
Rallyföraren Pontus Tidemand trivs i Portugal. Så pass bra att det nu blivit segrar i tre år i följd i VM-rallyts WRC2-klass.
» Läs hela artikeln i GP
18-05-20 Makalöst Tidemand - Från plats 17 till seger
Trots två punkteringar vann Pontus Tidemand Portugals VM-rally. Och behåller greppet om VM.
– Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-20 Tidemand segrare i VM-rally i Portugal
Inte ens två punkteringar kunde stoppa värmländske rallyföraren Pontus Tidemand i VM-rallyt i Portugal. Efter en rejäl upphämtning körde han istället in som segrare på söndagen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Hör: Pontus Tidemand vann Portugals VM-rally
Pontus Tidemand från Charlottenberg vann WRC2-klassen i VM-rallyt i Portugal, efter en stark upphämtning under lördagen och fortsatt stark körning under söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Teemu Suninen på prispallen i Portugals VM-rally – Esapekka Lappi avancerar till femma i sammandraget
Teemu Suninen var i Portugals VM-rally ute efter sin bästa placering i karriären. 24-åringen avancerade till trea under lördagskvällen sedan Dani Sordo dragit på sig ett tio sekunder långt tidsstraff och Suninen lyckades under söndagen hålla undan för jagande Esapekka Lappi och Sordo.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-20 Tidemand vann i Portugal
Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson tog hem WRC2-klassen i Portugal. Efter en imponerande körning under den avslutande delen av rallyt blev han till slut drygt två minuter före tvåan Lukasz Pieniazek.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-20 Hör: Pontus Tidemand leder Portugals VM-rally
Pontus Tidemand från Charlottenberg har tagit ledningen i WRC2-klassen i VM-rallyt i Portugal. Detta efter att ha vunnit samtliga lördagens sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Tidemand stod för mäktig upphämtning
Den regerande mästaren i WRC 2-klassen, Pontus Tidemand, hade en tung fredag i VM-rallyt i Portugal med dubbla punkteringar och låg inför lördagens sträckor femma i sammandraget, 1.44 efter ledaren Gus Greensmith, Storbritannien.
» Läs hela artikeln i SVD
18 05-19 Superdag av Tidemand – vann alla sex sträckorna
Thierry Neuville leder VM-rallyt i Portugal med 40 sekunder inför söndagens fem avslutande sträckor. I WRC2 gjorde Pontus Tidemand en mäktig upphämtning och körde upp sig från femte plats till ledning.
– Det svänger snabbt i rally, konstaterar Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-19 En till sjukhus efter rallyolycka
Det inträffade en olycka under en specialsträcka vid en rallytävling utanför Vålberg på lördagen. En bil voltade och klämdes fast mellan två träd.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-19 Punkteringar kostsamma för Tidemand
Två punkteringar under dagen förstörde för Pontus Tidemand som på grund av det tappade närmare tre minuter. I övrigt var Tidemand nöjd med känslan i bilen och jagar för att avancera i resultatlistan.
– Inte ens hälften av tävlingen är körd så vi laddar om, säger Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-19 Högdramatiskt VM-rally i Portugal
Det har varit en högdramatisk dag i det portugisiska VM-rallyt där flera av WRC-förarna tvingats bryta däribland VM-ledande Sébastien Ogier och VM-trean Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-18 Tidig ridå för Toyota i Portugals VM-rally
Toyota fick en mardrömsstart på VM-rallyt i Portugal. Stallets blåvita stjärna Jari-Matti Latvala fick avbryta på den tredje sträckan. Tidigare hade stallkamraten Ott Tänak tvingats kasta in handduken på grund av motorproblem.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-18 Inga topplaceringar för blekingarna i South Swedish Rally
Åets South Swedish Rally arrangerades i Älmhult och blev en riktigt hit bland åskådarleden. Flera blekingar tävlade i rallyt och bäst gick det för Jonas Åkesson från Karlskrona.
» Läs hela artikeln i Sydöstran
18-05-18 Späckat startfält i Rally Biltema
187 ekipage finns med på anmälningslistan. Rally Biltema fortsätter att locka mängder av rallyförare och ett antal namn sticker ut.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-18 Punkteringar förstörde för Tidemand
Efter att ha avslutat i delad ledning efter torsdagens inledande superspecial blev fredagens körning inte lika munter för Pontus Tidemand. Värmlänningen fick dubbla parkeringar, den första på sträcka två. Olyckan var återigen framme på sträcka sex och därmed var dagen förstörd.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-18 Bra start av Tidemand i Portugal
Pontus Tidemand inledde portugisiska VM-rallyt med att vara snabbast i WRC2-klassen på sträcka ett. – Fantastiskt med så mycket publik och det är alltid härligt med en sådan här sträcka, säger Tidemand till WRC direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-16 Tidemand delad etta i Portugal
Det portugisiska VM-rallyt inleddes med en superspecial under torsdagskvällen. Det handlade mest om att hålla sig på vägen och inte göra några misstag på den 3,5 kilometer långa sträckan.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-16 Pontus Tidemand jagar segern i Portugal
an har två segrar i Portugal. Nu är Pontus Tidemand där för att ta en tredje.
– Det är en av mina favoriter i VM, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-16 Hör: "Det galnaste man kan göra"
Om en historisk seger i Monaco och snackiskarna i depån under F1-racet i Barcelona där Jan "Flash" Nilsson var på plats och fick se Lewis Hamilton visa klassen.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-16 Adam Westlund juniorsuverän i Skepptunafestivalen: ”Ingen lätt seger, men bra flyt”
Nyss hemkommen efter rallysegern i Rumänien var det så dags för Adam Westlund att återigen ta klivet högst upp på pallen – denna gång i folkracetävlingen Skepptunafestivalen.– Verkligen kul, sammanfattar 17-åringen från Bagghyttan.
» Läs hela artikeln i Arbetarbladet
18-05-16 Felix tillbaka på segerbanan
För lite knappt ett år sedan fick Felix Rosenqvist sitt definitiva genombrott i Formel E och nu är det dags för tävling på samma plats igen.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-05-16 ”Broddan” skrällde i Morgongåvasvängen – tog en säker seger i tvåhjulsdrivna klassen
Sandvikenföraren Erik Brodin skrällde till ordentligt i rallyt Morgongåvasvängen.
Tempot räckte till seger i tvåhjulsdrivna klassen efter en imponerande körning.
» Läs hela artikeln i Gefle Dagblad
18-05-14 Hör: Efter Klüft och Angello – rallyprofilen ny ambassadör för teknikprojekt
Rallyprofilen Tina Thörner har blivit utsedd till årets ambassadör för naturvetenskap- och teknikprojektet Mot nya höjder.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-14 Fin helg för länsförarna
I helgen var det premiär för JSM-serien samt RM 2150 i rallycross och i den sammanlagda resultatlistan för JSM-serien hittas tre länsförare på plats 2, 3 och 4.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad
18-05-14 Fartfylld racing hos Skövde MK
69 förare kom till start när Skövde MK arrangerade årets andra deltävling i Skaraborgscupen på Skövde motorstadion.
– Det är roligt för klubben att vi är med och arrangerar, säger klubbens ordförande Michael Thorsell.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs Läns Tidning

18-05-14 Racing team besökte Jacobsskolan
För tre år sedan besöktes Jacobsskolan av Mikael Kågered och hans top fuel dragster. Denna gång, på måndagen, hade han med sig stallets nya STCC-bil.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-05-14 Kändisar kör folkrace i ny SVT-serie
Elisa Lindström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Ellen Bergström tar sig an en riktigt tuff utmaning. I nya SVT-programmet "Det stora racet" ska de tävla mot varandra i folkrace. – Man får verkligen flytta fram sina gränser och se hur mycket man vågar, säger Elisa Lindström till TT
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-05-14 Johansson drygar ut SM-ledningen – tog tredje raka segern
Tobias Johansson körde i helgen hem sin tredje raka seger i rally-SM.
Trots en del problem efter vägen blev marginalen till tvåan Johan Rudengren, Eskilstuna, en minut och 13 sekunder.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-14 Flera värmländska topplaceringar i Belgien
Johan Kristoffersson blev femma i Belgiens VM-deltävling. Samtidigt blev Daniel Lundh trea i Touringcar, Peter Hedström fyra i EM – och JC Raceteknik dominerade i RX2.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-14 Kristoffersson behåller greppet
Johan Kristoffersson slutade femma i den tredje VM-deltävlingen av rallycross-VM på Circuit Jules Tacheny i belgiska Mettet. Därmed behåller han sin VM-ledning med nio poängs marginal, nu före Sebastien Loeb. Stallkompisen Petter Solberg slutade tvåa och ligger trea totalt.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Åhlin vann SM-rallyt
Karlstadsföraren Fredrik Åhlin, tillsammans med kartläsaren Joakim Sjöberg, gick på knock i helgens Swedish South Rally.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Carlström sjua i sydsvenska rallyt
Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo blev sjua i trimmat 4WD i South Swedish Rally. Simon Karlsson och Tobias Steen, också Gullabo, blev trea i JSM. Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg från Karlstad tog totalsegern.
» Läs hela artikeln i Barometern
18-05-13 Hör: Pallplats för Timmy: "Är helt obeskrivligt"
Det blev en pallplats för Timmy Hansen i den tredje deltävlingen av VM i rallycross. En grym upphämtning i semifinalen och en bra start i finalen låg bakom hans tredjeplats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-13 Tufft för Kristoffersson i rallycross-VM
VM-ledaren Johan Kristoffersson hamnade utanför pallen och kom femma i finalen i rallycrossdeltävlingen i belgiska Mettet. Svensken stod i första ledet i starten, men hamnade på två hjul i trängseln i första kurvan och tappade för mycket tid för att ha med segern att göra.
» Läs hela artikeln i DN
18-05-13 Kristoffersson femma i Mettet
Johan Kristoffersson har fått en drömstart på årets VM-säsong i rallycross men i den tredje deltävlingen, i belgiska Mettet, var marginalerna emot västvärmlänningen som fick ”nöja sig” med en femte plats.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Mattias Ekström fyra i VM–deltävlingen i Belgien
Dalabördige Ekström hamnade precis utanför pallen när han blev fyra i rallycrosstävlingarna i Mettet, Belgien. Placeringen gör att att fortsatt ligger kvar på en femteplacering sett till totalen.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-13 Timmy Hansen trea i Mettet
Timmy Hansen blev bäste svensk när årets tredje VM-deltävling i rallycross avgjordes i belgiska Mettet. Hansen placerade sig på tredje plats – efter att ha kört snabbast i det tredje varvet i finalalloppet. Vann gjorde Hansens stallkamrat fransmannen Sebastien Loeb.
– Efter en tuff semifinal och final så var det riktigt skönt att ta hem dubbla pallplaceringar för laget, säger Hansen i sändning.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-13 Skogsmaskinföraren från Nora vann Sydsvenska rallyt – leder rally-SM inför tv-sända tävlingen i Askersund
Pontus Lönnström, 22, tog andra segern på tre tävlingar i junior-SM i rally när han på lördagens körde hem Sydsvenska rallyt.
Nu leder Järnboåsföraren JSM inför tävlingen i Askersund den 1 juni – som NA sänder.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-13 Hör: Ingen topplacering i sydsvenska rallyt för Carlström/Norman
Det blev tillslut en trettonde plats i sydsvenska rallyt för Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo RC.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-13 Möt familjen folkrace
Motorerna varvas, avgasdimmorna lägrar sig över startfållan och publiken tittar spänt mot banan.
– Det är roligt att gasa, menar Moa Johansson och får medhåll av sin lika folkracefrälsta familj.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs läns tidning
18-05-13 Ekström jagar Solberg i Belgien
Mattias Ekström var snabbast i dagens avslutande kvalomgång i Mettet. Inför avgörandet i morgon i säsongens tredje VM-deltävling i Belgien är Ekström tvåa bakom norrmannen Petter Solberg.
– Vi har bra fart runt banan. Men sen finns det en hel del annat att önska, säger Mattias till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-13 Se: 14.00: Se rallycross-VM i Belgien
Regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, har fått en kanonstart på säsongen. Två segrar på två VM-deltävlingar har det blivit. Ska det bli en tredje i belgiska Mettet?
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-12 Östgötar långt framme i rallyt
Östergötlands bästa rallyförare om några år? Albin Nordh från Kisa (bilden) är ett bra tips.
» Läs hela artikeln i Corren
18-05-12 Rallyprofilen "Bryggarn" Andersson är död
Åke "Bryggarn" Andersson är död. Rallyföraren från Uppsala, som under större delen av sin karriär körde Porsche, avled under lördagen efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-05-12 Åhlin "all the way" till SSR-seger, Flodin BMW-snabb annars var det mycket Volvo, grattis till guldet Liiten, Solberg toppar i Mettet och Anderstorp lägger ner!
Just i detta nu avslutas South Swedish Rally och jag kan lika bra erkänna direkt, jag har inte varit där idag. Andra åtagande på hemmaplan gjorde det näst intill omöjligt att även få in ett Älmhultbesök i programmet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-12 Thed Björk vann på historiska banan – för andra året i rad: ”Förmodligen bästa sektorn jag gjort i hela mitt liv”
Thed Björk Bang-Melchior vann på Nürburgrings klassiska, över 25 kilometer långa Nordschleifeslinga, för andra året i rad. Den regerande världsmästaren från Karlskoga dominerade lördagens sista WTCR från start till mål.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-12 Björk tog säsongens första seger
Thed Björk vann idag sin första seger för säsongen. Svensken var i pole position inför dagens tävling efter att ha varit snabbast i kvalet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Nära döden i sin rallybil – nu är de på banan igen
I dag gasade South Swedish Rally igång i Älmhult – och på starlinjen i Älmhult stod Robin Sandberg och Mathias Bengtsson som i september 2017 kraschade svårt.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Åhlin i ledning i Älmhult
Fredrik Åhlin har öppnat strålande i South Swedish Rally i Älmhult. Tävlingen är en del av Rally-SM.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-11 Ericsson och Hegge är laddade
Med start i kväll, fredag, inleds årets första SM-deltävling på barmark när South Swedish Rally arrangeras i Älmhult. Mikael Ericsson och Ida Hegge från Sollebrunn Racing är ett av de 32 deltagande ekipagen i klassen Trimmat 2WD.
» Läs hela artikeln i Allingsås Tidning
18-05-11 Rally i centrala Växjö
Växjö yrkesbrandkår firar 100 år med rally och familjeaktiviteter på Stortorget i centrala Växjö under lördagen.
» Läs hela artikeln i VXNews

18-05-11 Kajto byter till WRC2, Robin och Mathias redo för comeback, Eric gör C3 Cup-debut, snabb dansk i Tingsryd, SM-Lundquist likaså i Ekebygropen och Opel för evig ungdom...
Nu skiftar trefaldige ERC-vinnaren Kajetan Kajetanowicz spår och framöver är det WRC2 som gäller för polacken. I årets ERC har inte ”Kajto” syns till och detta på grund av osäkerhet gällande en de större sponsorerna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-11 Malja kör i Barcelona
Efter en debut med mersmak i Porsche Carrera Cup Deutschland, där han körde in i topp sex på Oschersleben, kör Gustav Malja den här helgen i Barcelona. Det är dags för nästa premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup inleds, detta i samband med Spaniens F1-GP.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-11 South Swedish Rally – inledningen på en hektisk tävlingsperiod för Lundberg: "Trodde det skulle bli tuffare"
Elias Lundberg inleder sommarsäsongen med ett otroligt tight schema.
Nu ska han köra både SM-tävlingar på hemmaplan och tävlingar i Tyskland.
– Det är något som jag tror kommer utveckla mig som förare i framtiden, skriver Lundberg i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i VLT
18-05-11 Se: Pernilla styr världsmästarteamet
I helgen fortsätter VM i Rallycross med en deltävling i Belgien och på plats finns värmländska Pernilla Solberg – som numera är en maktfaktor i rallycrossvärlden.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Ungdomarna laddar för Rally-SM
Alla fyra ekipagen åker trimmat, två kör bakhjulsdrivet och två har framhjulsdrivna bilar. Tre av dem är juniorer och en är senior. Ungdomarna visar framfötterna i Skillingaryds Motorklubb.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-05-11 Hör: Förväntan och kladdkakor när Älmhult laddar för rally
På fredagskvällen drar Sydsvenska rallyt igång med start och mål från torget i Älmhult. Rallyfesten väntas inte bara dra förare från Kalmar län utan också stora publikskaror.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-10 Dags för tredje SM-rallyt
På fredagen inleds årets tredje SM-deltävling – klassiska Sydsvenska rallyt i Älmhult
» Läs hela artikeln i VF
18-05-10 Värmlänningen bygger rallybil - med eldrift
Elbilarna är på frammarsch – även i motorsportens värld. Nu bygger värmlänningen Tomas Weng och hans Örebrobaserade företag Mpart en Mitsubishi Mirage R5 med eldrift.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-10 Kristoffersson jagar årets tionde seger
PSRX Volkswagen Sweden, med VM-ledande Johan Kristoffersson, återvänder kommande helg till banan där Johan och teamet tog sin första seger förra säsongen: Circuit Jules Tacheny i Belgien. Kristoffersson jagar viktoria nummer tio sedan den makalösa segerraden inleddes.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-10 Fullt ös på Mantorp
Det var gott om rök och tjutande däck när bilarna gasade loss på Mantorp park.
» Läs hela artikeln i Linköpingsnews
18-05-09 Hör: Robin och Mathias är tillbaka efter den svåra rallykraschen
Under rally-SM i Linköping förra året kraschade Robin Sandberg och hans kartläsare Mathias Bengtsson. Det var en riktigt svår krasch och båda skadades allvarligt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-09 Blandad kompott för Berggren i premiären
Falköpingsföraren Santosh Berggren, 31, satsar även i år på full säsong i RallyX Nordic.
Den gångna helgen var det premiär.
» Läs hela artikeln i Falköpings Tidning

18-05-09 Ford-Camilli till VW(?), klartecken från FIA till Wales upplägg, SM-tipset inför SSR, Lotus-Bencsik i premiären, klent TV-intresse för STCC och världens snabbaste bil, en Opel...
Fick en trist känsla av att där precis gick ett tåg mot WRC för Pontus Tidemand där jag fått för mig att testerna av VW:s nya R5 Polo skulle bli en språngbräda mot än större mål.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-09 "Det var inte lika kul längre"
Uppsalas rallyhopp Pontus Åhman kommer inte att delta i resterande delar av Rally Sweden. ”Jag känner att jag har stannat av lite i suget”, säger Åhman.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning

18-05-09 Mats J. "Kung av SSR", Jonasson en "svart häst", Rally Live sänder direkt från Millebygden, fritt fram i Anderstorp och Magda gjorde första Peugeot-testet!
På fredag är det dag för South Swedish Rally och av en slump fick jag idag min hand på en gammal bild från presskonferens inför rallyt 1989.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-08 Emil byter in Jocke till J-WRC i Portugal, Tom K. ny "Hörby-Ambassadör", 40 år sedan Waldegård vann SSR och Victor K. "jokrar" i Älmhult!
Kommande WRC Vodafone Rally De Portugal 17-20 maj blir första grustävlingen för Junior-WRC där ledande Dennis Rådström/Johan Johansson får en jättechans att koppla ett ännu hårdare guldgrepp.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-08 Avelin i delad SM-ledning: ”Med i kampen om guldet”
Jakten på SM-titeln är igång. Kolbäckssonen Fredrik Avelin fick en flygande start i Supernationella klassen och är i delad SM-ledning efter rallycrosspremiären i Höljes. – Känns bra, nu laddar vi för seger i Strängnäs till helgen, säger ”Fidde”.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning
18-05-07 Tom Kristensson blev fyra på Kanarieöarna
Tom Kristensson kom igen starkt efter premiären i junior-EM. Han körde in på en meriterande fjärdeplats i rallyt på Kanarieöarna.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet
18-05-07 Prinsen vann ett lopp
Otto Gullberg/Axel Mörner plockade flest poäng av i GTB under premiärhelgen av Swedish GT på Ring Knutstorp och leder mästerskapet.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 Persson leder i V8
Med en andraplats och en seger i bagaget kunde Legends-världsmästaren Emil Persson åka hem till Karlskoga från sin V8 Thunder Cars-debut på Knutstorp i en överraskande mästerskapsledning för Bryntesson motorsport.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 Emil byter in Jocke till J-WRC i Portugal, Tom K. ny "Hörby-Ambassadör", 40 år sedan Waldegård vann SSR och Victor K. "jokrar" i Älmhult!
Kommande WRC Vodafone Rally De Portugal 17-20 maj blir första grustävlingen för Junior-WRC där ledande Dennis Rådström/Johan Johansson får en jättechans att koppla ett ännu hårdare guldgrepp.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-05-07 Wernersson vann i STCC-premiären
Andreas Wernersson vann det andra loppet vid lördagens STCC-premiär på Ring Knutstorp.
– Segern känns helt underbar, säger 23-åringen från Öttum mellan Skara och Vara.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
18-05-07 Flera östgötska framgångar i vårracet på Mantorp Park
I helgen har sportvagnsentusiaster samlats på Mantorp Park för att delta och beskåda Sportvagnsmästerskapet, som körs för femtioåttonde året i rad.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Tom K. nöjd fyra i ERC, "Ryske Raketen" vann igen, Sindre och Veronica bästa R2:a i Tyskland, Lundahl vann i Ringe, ömsom vin ömsom vatten för skåningarna i STCC och Joel gjorde stark DTM-debut!
Då fick Tom Kristensson och Henrik Appelskog sina allra första ERC-poäng 2018 efter en stabil insats i Rally Islas Canarias som resulterade i en fjärde plats i klassen ”Junior u.27”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-07 Ekström tackade för sig i DTM: ”Såklart känslosamt”
Efter 17 år, 23 segrar och två mästerskapstitlar körde Mattias Ekström sitt sista race i DTM under söndagen.
Han är Audis mest framgångsrike förare genom tiderna, men nu satsar han på RallyX-VM.
– Självklart är det speciellt att köra sina sista meter, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Joel Eriksson fyra i DTM-debuten
Den unga talangen Joel Eriksson skrällde i debuten i DTM.
Han slutade fyra efter att ha varit uppe och nosat på andraplatsen.
– Lite surt men i DTM är det stora pojkar man kör med, det är bara att ta lärdom, säger Eriksson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Hör: Seger för Bryntesson i premiären i Höljes
Under söndagen var det RallyX Nordic-premiär i Höljes. Vann gjorde Thomas Bryntesson, som är regerande mästare i Supercar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-05-07 Femteplats för Philip: ”Vi hittar rätt”
Vid EM-premiären i Barcelona blev det topplacering och succé – i svenska Höljes fortsatte Philip Gehrman att leverera. En ny final gav femteplats och rallycrossåret 2018 har fått absolut bästa tänkbara start för teamet.
» Läs hela artikeln i Lindenytt
18-05-07 Johan trea efter STCC-premiären
Johan Kristoffersson ligger på fjärde plats efter att STCC-säsongen startade på Ring Knutstorp. Han blev fyra i första racet och trea i det andra.
– Det var ändå bra, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 En känslosam avskedsföreställning för DTM-profilen: "Vill tacka Mattias för allt han gjort"
Med över 200 race, 25 vinster och två titlar är Mattias Ekström en av de största profilerna i DTM-historien. Men hans sista framträdande i serien handlade inte om att jaga segern.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-07 Bryntesson RallyX-vinnare
Fjolårsvinnaren Thomas Bryntesson fick sista ordet i premiären i RallyX Nordic i Höljes.Norrmannen var först över mållinjen i finalen där bara tre bilar fullföljde.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-05 Stor rallycrossfest i Höljes
Det vankas en rejäl förfest inför sommarens VM-tävling i Höljes i helgen. SM och RallyX Nordic i rallycross avgörs på Finnskoga motorstadion – med många segersugna värmlänningar
» Läs hela artikeln i VF
18-05-05 Mattias Andersson rekordman på Ring Knutstorp
I dag blir Mattias Andersson historisk. Med två lopp på Ring Knutstorp blir han den förare som kört flest race genom STCC-historien. – Det är alltid kul att slå rekord, men jag hade hellre varit den som vunnit flest race, säger rekordföraren till TT.
» Läs hela artikeln i HD
18-05-05 Ekblom åtta i säsongens första STCC-kval – men får starta första racet från tredje rutan
Fredrik Ekblom, 47, fick inte starten på säsongen han hade önskat.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-05 Joel Eriksson debuterar när legendaren Ekström tar farväl
Svenske legendaren Mattias Ekström tackar för sig och samtidigt kliver näste racingsvensk in i DTM-serien. I Ekströms tack-och-farväl-lopp på Hockenheim debuterar Joel Eriksson och blir startfältets yngste.
» Läs hela artikeln i DN
18-05-05 Oliver ”Ollie” Eriksson utmanar i RallyX Nordic
Det kommer handla mycket om Oliver i RallyX Nordic även i år.
Oliver Solberg var ju närmaste utmanare till vinnaren, norske Thomas Bryntesson under fjolåret.
Nu kliver Oliver ”Ollie” Eriksson in i handlingen och satsar för fullt i Supercar.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-04 Giganternas kamp i STCC-premiären
Den ene är världsmästare i rallycross, den andre regerande STCC-mästare. Många tror att det är Johan Kristoffersson och Robert Dahlgren som ska göra upp om mästerskapet 2018. Men ingen av dem går säker. - Det är ett av de tuffaste startfälten i STCC på många, många år, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 Ravelli kör rally – med Walfridsson
Målvaktslegendaren Thomas Ravelli satsar på Midnattssolsrallyt – ihop med värmländskan Miriam Walfridsson.
– Det ska bli jätteroligt att få göra den här starten tillsammans med Thomas, säger Walfridsson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 "Flash" blir experkommentator
Till vardags hör du honom i motorpodden VF Motor. Nu blir det än mer Jan "Flash" Nilsson i etern.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 TV4 satsar på motor- sport med profilerna
Bonnier Broadcasting satsar på motorsport. Sportkanalen ska sända både STCC och RallyX med legendarerna Janne "Flash" Nilsson och Kenneth Hansen som expertkommentatorer.
– Jag har själv blivit kritiserad och bedömd i trettio år, så det känns det kul att få sitta på andra sidan, och kritisera och bedöma själv, säger Nilsson.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-05-04 Marklund en bit efter täten
Anton Marklund har gjort sin första test på Ring Knutstorp. Han noterade tionde snabbaste tid i ett startfält av 20 förare i Porsche Carrera cup. ”Jag ska jaga tiondelar till kvalet”, säger Marklund.
» Läs hela artikeln i Norran
18-05-03 Hör: Oliver Solberg om kommande säsong, att lära sig franska och att skolka
Oliver Solberg ser fram emot säsongsstarten på söndag. I Höljes körs Rally X Nordic.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-05-03 Gelleråsenchefen kör Swedish GT med Prinsen
Är säker på att vi kommer att vara långt framme"
Richard Göransson, som tog över Gelleråsen i början av mars, kommer vid sidan av sitt nya jobb i Karlskoga att köra Swedish GT tillsammans med Prins Carl Philip 2018.
– Jag är säker på att vi kommer att vara långt framme, säger Göransson till stcc.se inför helgens premiär på Ring Knutstorp.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-02 Tänak ny "försteförare" hos Toyota, Ford sugna på World RX(?), Gill populär indier, skånsk R5-Fiesta helgens NM och racing-Ola gör comeback på Knutstorp!
Efter segern i Argentina stiger Ott Tänaks aktier i samma takt som en Fermentaaktie på åttiotalet och nu verkar Tommi Mäkinen även visa detta i teamet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-02 Regerande mästaren: ”En skön känsla”
Robert Dahlgren såg ut att förbli den ”ständige tvåan ”i STCC.Nu kommer han till helgens premiär på Ring Knutstorp som regerande mästare. – Jag har aldrig gjort det i STCC förut men det är en skön känsla, Robert till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-01 Sviten bröts på Sviestad
Förstamaj-traditionen Sviestadträffen blev en folkfest på Linköpings motorstadion. 1500 personer såg 120 bilar köra så fort som möjligt.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-05-01 Värmländska crosskartframgångar
I helgen avgjordes Svenska Cupen i crosskart på Västerås motorstadion. Med fanns flertalet värmlänningar – och många av dem skördade stora framgångar.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-01 En finsk rallyjournalist har undersökt hur mycket pengar som förarna i WRC tjänar på sitt yrke. Självklart toppar Sebastien Ogier med en lön på runt 8-9 miljoner euro/år
En finsk rallyjournalist har undersökt hur mycket pengar som förarna i WRC tjänar på sitt yrke. Självklart toppar Sebastien Ogier med en lön på runt 8-9 miljoner euro/år.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-01 Bouvengs tunga helg i Most
Motorsport Uppsalas Victor Bouveng körde i helgen den andra deltävlingen i GT Masters i Tjeckien. Men där gick inte allt som planerat.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan