2021

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 


21-02-27 Glasögonlös Solberg avancerade när Ogier körde fast
Oliver Solberg imponerade stort under sin andra dag som WRC-förare. Den svenske 19-åringen ligger sexa i Arctic Rally Finland med bara två sträckor kvar att köra. Det trots besök i en snövall – och att han tappade bort sina glasögon inför den sista sträckan. Efter Oliver Solbergs fjärdetid på SS2 under fredagskvällen höjdes förväntningarna omgående på värmlänningen i det finska VM-rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-27 Oliver stal hela Arctic-showen, Tänak i topp efter SS6, Lappi leder WRC2, Lindholm bröt, Hannu Mikkola har gått bort och inte så mycket positivt från RF/FHM för utomhussporter...
Jag säger som alla andra, Oliver Solberg vilken kille! När detta skrivs återstår tre sträckor av etapp två av Arctic Rally Finland men det spelar ingen roll för det är ändå en 19-årig värmlänning som stulit hela showen fram till hit.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-27 Pulshöjare för Solberg i Finland – körde in i snövall
Oliver Solberg stötte på sin första stora motgång i WRC-debuten när han snurrade på den sjätte sträckan – men 19-åringen lyckades backa loss från snödrivan och kunde fortsätta. På serviceplatsen fick pappa Petter hjärtat i halsgropen.
– Jag är glad att han kunde fortsätta. Men nu börjar däcken bli väldigt slitna, säger Petter Solberg och pustar ut.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-27 Oliver Solberg uppe på sjätte plats i WRC-debuten
Värmlänningen Oliver Solberg fortsätter att klättra i resultatlistan i det finska VM-rallyt i Rovaniemi, där han debuterar i toppklassen WRC. Efter halva rallyt, fem sträckor, ligger han sexa, 51 sekunder efter ledande estländaren Ott Tänak och knappa halvminuten från andraplatsen. På femte sträckan strax före lunch på lördagen var han fyra, bara två sekunder från förstaplatsen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-27 Solberg fortsätter att imponera – trea på lördagens första sträcka
Oliver Solberg, 19, visar att fjärdeplatsen på fredagens andra specialsträcka inte var en tillfällighet. Under lördagens tre första sträckor i Arctic Rally Finland har WRC-debutanten noterats för resultatraden 3-6-4. Han är nu uppe på en sjätteplats totalt. Efter Oliver Solbergs fjärdetid på SS2 under fredagskvällen höjdes förväntningarna omgående på värmlänningen i det finska VM-rallyt. Och WRC-debutanten levererade omgående på SS3.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-27 Rallylegenden Hannu Mikkola har dött
Den finska världsmästaren i rally från 1983 har gått bort. Hannu Mikkola har förlorat kampen mot cancern.
» Läs hela artikeln i HBL
21-02-27 09.30: Följ Oliver Solberg i Arctic Rally
Säsongens andra VM-rally är Arctic Rally i Finland. Ett på förhand högintressant vinterrrally, som ersätter det svenska rallyt den här säsongen. Ur svensk synvinkel är det extra intressant att superlöftet Oliver Solberg gör VM-debut. Arctic Rally kommer avgöras på vägarna utanför finska Rovaniemi. För svensk del riktas mycket fokus på unge Oliver Solbergs stora debut i WRC-klassen, där han kör för Hyundai.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-27 Rallyvärldsmästaren Hannu Mikkola död
En av Finlands största rallyförare har gått ur tiden. Hannu Mikkola avled på fredagen 78 år gammal.
» Läs hela artikeln i YLE
21-02-26 Succé för Oliver Solberg i debuten av rally-VM
Slog regerande WRC-mästaren Sebastien Ogier i mörkerkörning. Stallordern är att köra och ha kul, men Oliver Solberg ser längre än så. Han inledde med att vara snabbare än den flerfaldige världsmästaren och ta en topptid redan WRC-debuten.
– Jag vill vinna VM, säger han.
– För att göra det behöver ha erfarenhet och det samlar jag på nu.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-02-26 Bra start för Solberg i WRC-debuten
– Det är helt otroligt, säger Petter Solberg till SVT.
Värmländske Oliver Solberg hamnade på en åttonde plats i totalen efter sin debut i WRC-klassen i finska VM-vinterrallyt, 46 sekunder efter ledande Ott Tänak. Johan Kristoffersson hamnade på 25 i totalen, och en dryg sekund efter honom ligger Mattias Ekström som kör för värmländskt team. Tävlingen fortsätter under lördag och söndag
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-26 Pappa Solberg i tårar: ”Hade inte trott det var möjligt”
Petter Solberg, världsmästare i rally 2003, var så nervös att han inte vågade titta när Oliver Solbergs mellantider avslöjade att WRC-debutanten var på väg mot en topptid. Och efter sonens fjärdeplats på den andra sträckan i Arctic Rally Finland kom tårarna.
– Det är helt otroligt, säger Petter Solberg till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 Solberg imponerade stort i WRC-debuten
Oliver Solberg gör VM-debut i WRC-klassen i Finland. Och där gör 19-åringen stor succé, med fjärde bäst tid totalt på dagens andra och sista sträcka.
– Jag är alldeles tagen, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
Inför tävlingarna sa Oliver Solberg till SVT Sport att han var lite smånervös.
– Det är klart man är lite smånervös. Men det ska bli skönt att få börja köra lite, sa han.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 Hyundai inledde starkt i Arctic, Oliver fick backa, Lappi urstark i WRC2, Lindholm samma sak i WRC3 men Johan K. var inte långt efter, mycket grus i spåret, Blåder hyllas, Rallypodden lever även 2021 och årsmöte utan smörgåstårta, nej tack...
Har skrivit det tidigare, f-n inte lätt att försöka få ihop en Motorbloggen när banläggarna i WRC gör allt för att dj-as
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-26 Rally-VM Rally Arctic Finland
SS1 • 1 tim 14 min
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 Solberg tia efter sitt livs första WRC-sträcka
Oliver Solberg har kört sitt livs första sträcka i WRC-klassen. Det slutade med en tiondeplats, 31,1 sekunder bakom sträckvinnaren Ott Tänak, Estland.
– Det är väldigt svårt, säger Solberg i SVT:s sändning.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 Solberg sjätte snabbast på shakedown
Oliver Solberg, 19, inledde försiktigt när fullfartsträningen inför Arctic Rally Finland genomfördes. Sedan ökade WRC-debutanten tempot – rejält. Till slut var han sjätte snabbast. Samtidigt uppstod diskussioner gällande antalet reservdäck som ska med i bilen. En diskussion som Solberg fick vika ner sig i. Värmlänningen hann med fem rundor på den 5,69 kilometer långa shakedownsträckan strax utanför Rovaniemi.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 Kalle Rovanperä jagar stallchefen Latvalas rekord i Rovaniemis VM-rally – 20-åringen vet att vinterrallyt är en fin chans till framgång: "Blir besviken om jag missar pallen"
Kalle Rovanperä hör till de hetaste namnen inför Rovaniemis VM-rally, och 20-åringen störs inte av pressen. ”Kalle har alla element som krävs för att vinna”, intygar stallchefen Jari-Matti Latvala.
» Läs hela artikeln i YLE
21-02-26 Kruse: ”Toyota-förarna blir svårslagna”
Toyota-stallet dominerade årets första VM-deltävling i Monte Carlo. SVT:s expert Jonas Kruse tror att Toyota-förarna blir svårslagna även i helgens Arctic Rally.
– Det finns ovanligt många som kan vinna, men Toyota har en bil som är bäst utvecklad för det här rallyt, säger Jonas Kruse till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-02-26 13.45: Se Oliver Solbergs VM-debut i SVT
Säsongens andra VM-rally är Arctic Rally i Finland. Ett på förhand högintressant vinterrrally, som ersätter det svenska rallyt den här säsongen. Ur svensk synvinkel är det extra intressant att superlöftet Oliver Solberg gör VM-debut. Arctic Rally kommer avgöras på vägarna utanför finska Rovaniemi. För svensk del riktas mycket fokus på unge Oliver Solbergs stora debut i WRC-klassen, där han kör för Hyundai.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-02-25 Kristoffersson glad över att slippa fajt med Solberg i rallyt
Trefaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kör rally för första gången sedan Svenska rallyt förra året. Han är glad över att slippa fajtas med Oliver Solberg men ser fram emot en batalj mot en annan rallycrossvärldsmästare i stället – Mattias Ekström. Johan Kristoffersson slutade trea i WRC3-klassen i Svenska rallyt förra året och visade återigen att han behärskar en rallybil snudd på lika bra som en rallycrossvärsting.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-25 Däckbyte mot klockan – här tränar Solberg för snabbt däckbyte
Oliver Solberg gör WRC-debut i helgen. En punktering på en sträcka kan bli väldigt kostsam – då gäller det att vara snabb.
Solberg lämnar inget till slumpen och tränade däckbyte med sin kartläsare under dagen.
SVT sänder VM-rallyt från Finland fredag-söndag.
» Läs hela artikeln i SVT

21-02-25 Tom K. lägger WRC-pussel, vintersäsongen slut på grund av pandemin, RU påverkar inte Länsstyrelsen, WRC-tips med Tänak, Mikkelsen och Lindholm som vinnare, intensiv rallyhöst väntar, stort intresse för Asfalt SM och än en gång är jobbschemat inte i fas...
Många trodde/hoppades att de skulle få se Tom Kristenssons namn bland de anmälda till WRC Arctic Rally Finland. Så blev det inte och var heller aldrig ens planerat utan Tom fortsätter med sitt pussel som han hoppas ska vara färdigt till WRC Rally Croatia i slutet av april.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-25 Oliver Solberg inför debuten: ”Är lite smånervös”
På fredag eftermiddag gör Oliver Solberg, 19, en efterlängtad debut i rally-VM:s värstingklass, WRC. Vägen mot starten har kantats av snabba ryck och omkastningar, som att han tvingades byta kartläsare i sista stund.
– Det är klart att jag är lite smånervös, säger han.
Efter insatsen i Monte Carlo-rallyt blev det klart att Oliver Solberg skulle få debutera i en WRC för Hyundai Motorsport i samband med Arctic Rally Finland, VM-deltävlingen som ersätter Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-25 Tore Sahlströms minnesbilder: Kinnekulle Ring - Tävlingar med och utan hjul
Kinnekulle Ring är inte bara motorsport. Under alla mina år som pressfotograf har man vid åtskilliga tillfällen bevakat tävlingar på Kinnekulle Ring. Jag skrev för ett tag sedan i Lidköpingsnytt om när Ronnie Peterson körde formel 2 på ringen.
» Läs hela artikeln i Lidköpingsnytt
21-02-25 Se Oliver Solbergs väg till toppen – från crosskart till VM-rally
Född så sent som 2001 och med motorsport i blodet har karriären pekat rakt upp för norsk-svenske Oliver Solberg. Nu spås han en lysande framtid och i dag får han chansen i VM-rallyts finrum. Se vägen som motortalangen tagit – från att stå och titta på pappa Petter Solbergs framgångar – till sin egen absoluta toppnivå.
Starta klippet i i länken nedan
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-24 Rovanperä redan vinnare i Arctic, mycket för Printsport med åtta bilar, Ekström gjorde nybörjarmiss, mycket rally i SVT, ny skånsk Rally4-Fiesta, Jämtnatta ställs in, Sigdalrally körs och rekorddyr Cooper!
Om detta kan vara en fingervisning hur Arctic Rally Finland slutar vet jag inte, men i gårdagens mer lekfulla inledning av rallyt så vann Kalle Rovanperä när WRC-åkarna gjorde upp i ”Ice-karting”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-23 Tuffa beskedet: Oliver Solberg måste byta kartläsare i WRC-debuten
Oliver Solberg har drabbats av ett bakslag inför debuten i rally-VM:s värstingklass, WRC. Hans ordinarie kartläsare Aaron Johnston har testat positivt för covid-19 och får inte tävla i Arctic Rally Finland.
”En stor besvikelse för Aaron och teamet”, skriver Solberg på sociala medier.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-02-23 GUIDE: Så ser du Arctic Rally i SVT
Rally-VM fortsätter med säsongens andra deltävling i Finland där Arctic Rally avgörs. För svensk del gör Oliver Solberg WRC-debut, och du följer tävlingarna i SVT från fredag till söndag, med ett sammandrag på måndag. Här ser du tiderna för hur vi sänder.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-23 Oliver med ny kartläsare i Arctic, Skoda störst i WRC2/3, Østberg kör ungerska mästerskapet, nya i20 N Rally2 imponerar, Kristoffersson utmanar Ekström, Breen med minst press i Hyundai-trion och Oliver har order att ha kul!
Breaking News: Oliver Solberg tvingas göra WRC-debut i Arctic Rally Finland utan sin vanliga kartläsare, irländaren Aaron Johnston. Precis som för Toksports Marcu Bulacia Wilkinson fick Johnston problem med sin inresa på grund av Covid-19 restriktioner. Ersätter gör Seb Marshall som normalt sitter vid sidan av Kris Meeke, men efter att hans kontrakt med Toyota gick ut 2019 har det varit tunt med starter. Senast Seb läste noter i en WRC-bil var i Spanien 2019 vilket slutade med en nionde plats för honom och Meeke.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-22 Folkrace en sport för alla
I år är det 40 år sen det tävlades i folkrace för första gången i Sverige. Folkrace har blivit den motorsport som har flest licensierade utövare, och folkraceentusiasten LG Bran ser det som en inkörsport till alla andra motorsporter- och bra träning för unga förare.
"Får de en sladd klarar de av den!"
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-22 Lite om väder, snittfart, Rovanperäs chanser på hemmaplan, finska flaggor dominerar WRC3, Stugemo får ny motor, Rally Japan som konst, Åsum-Viktor inledde året med tung seger och Madsen in bland Elite Peugeot!
När nu WRC Arctic Rally Finland närmar sig så handlar det mest om tre saker, hur dj-la kallt det ska bli kring Rovaniemi, hur in i h-e snabba sträckorna är och så slutligen hur mycket Kalle Rovanperä ska vinna med.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-22 Nytt värmländskt VM-team med sikte på dubbla guld
Joel Christoffersson, teamchef för världens bästa rallycrossteam 2020, med bas i Kil i Värmland slår nu ihop sitt team med Mathias Ekströms EKS-team. P4 Värmland fick tag på Joel när han var på väg till norra Finland där Mattias Ekström till helgen ska köra VM-deltävling i rally för teamet. Teamet berättar också att man kommer bredda sig och bland annat även köra rally framöver.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-21 SMK Hälsinge flyttar rally, SRC siktar på premiär i Flen den 24 april, rykten kring Brynildsen och Finland och en fin vecka väntar...
Börjar dagen med att kommande lördags ”Hasselasvängen till Sten Eriks Minne” flyttas fram till den 13 mars och SMK Hälsinge berättar att datumändringen är framtvingad av Länstyrelsen då tävlingen inte får att genomföra under gällande pandemilag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-20 Dramatisk NM-premiär med slutlig Skoda-seger, Apex med nytt grepp inför SM med asfaltträning på Ring Knutstorp, fortsatt tävlingstopp i SBF för utövare äldre än 16 år, Sesks "Årets Idrottare", våt tv-dröm och Kai lämnade över till Magnus!
Det blev oerhört spännande i premiären för Norska Rallymästerskapet, ”KNA Rally Finnskog” där Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen tog hem första sträckan med sin Hyundai i20 R5.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-19 FIA:s Matton vill bort från Torsby, JC+EKS=Sant, Säffle hoppar av Asfalt SM, Tierp tar över, ERC öppnar för Rally 3(?), Lexe laddade med 26:e Vasaloppet, FTL favorit i NM-öppning och mothugg från "skridsko-lovers"!
går fick jag en illusion som hämtad ur en gammal västernfilm med ”Clintan”, ni vet där man ser gamarna cirkla runt högt där uppe på himlen medan det undertill finns något dött och därmed ätbart.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-19 Sameby om rallytävling: Märkligt beslut från Länsstyrelsen
Rallytävlingen Utrikesrundan i Strömsunds kommun ställs in i år eftersom renar rör sig i området. Arrangörerna valde att ställa in efter att Jinjevaerie sameby överklagade tävlingen. Länsstyrelsen har tidigare gett tillstånd till tävlingen och Inger-Helene Gråik, ordförande i Jijnjevaerie sameby, tycker att det var ett märkligt beslut.
"Länsstyrelsen är insatta i att vi har en rennäring här i länet, de kan rennäringslagen och lagen om minoriteter, så det är anmärkningsvärt att de inte beaktat det i den här frågan", säger Inger-Helene Gråik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-19 Därför slås racingteamen ihop
Mattias Ekström och Joel Christoffersson slår ihop sina racingteam och bildar EKS JC.
– Målet är att vinna både team- och förarmästerskapet i rallycross-VM 2021, säger Christoffersson, som blir teamchef, till Värmlands Folkblad.
Det är två världsmästarteam som slås samman, Mattias Ekströms EKS tog 2016 hem titeln i förarmästerskapet i rallycross-VM och med Ekström och Robin Larsson som chaufförer tog JC Raceteknik hem titeln i teammästerskapet 2020.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-02-19 FIA-chefen om rallyt: ”Kommer inte återvända till Torsby”
Frågan om var Svenska rallyt ska köras i framtiden är het. Nu visar Internationella bilsportförbundets rallychef Yves Matton tydligt var han står när det gäller Torsby och Värmland som bas.
– Vi kommer inte återvända dit, det är säkert, säger han till dirtfish.com
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-18 Gokartbana i Sundsvall blir verklighet
Motorsportföreningen SHRA Sundsvall får stöd med drygt 1,6 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för att starta upp kartingverksamhet för barn (från sex år) och ungdomar – i dagligt tal gokart. Tillsammans med de övriga bidragen blir banan och de små snabba specialbilarna verklighet redan i sommar, 2021.
"Vi kommer också att skaffa handikappanpassade kartar" säger Christer Brolin, vice ordförande SHRA Sundsvall.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-18 Rallytävling ställs in – betande renar i området
Rallytävlingen "Utrikesrundan", som brukar köras i trakterna kring Görvik, ställs in i år. Jinjjevaerie sameby överklagade att tävlingen skulle köras i området, eftersom många renar rör sig där, och eftersom handläggningen av ärendet dragit ut på tiden så har arrangörerna beslutat om att ställa in.
"Det är för osäkert att gå vidare med tävlingen", säger tävlingsledare Björn Ericsson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-18 Mikkelsen stänger inga dörrar, EVEN satsar ungt, är ett skridskoguld mer värt än ett i rally?, reviderat i VOC SverigeSerien, är det så svårt med Covid-19 regler? och Cooper S utan seriebok säljes...
ntar att Andreas Mikkelsen blev glad när han fick läsa att M-Sport håller ögonen på honom trots att han ”bara” kör i WRC2 för tyska Toksport WRT.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-18 Felix är redo
Den 26 februari. Märk det datumet. Nästa fredag presenteras Felix Rosenqvists nya tävlingsbil.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-02-17 -29 i Rovaniemi men kylan ska mildras, WRC Rallye Deutschland kastar in handduken, M-Sport Ford siktar på "A-team" 2022, väntar Hyundai på "el-WRC"? och Alén fick WRC-erbjudande direkt!
Börjar dra ihop sig till Arctic Rally Finland och igår var Hyundais lastbilar på väg uppåt genom Sverige för att sedan via Haparanda ta sig de sista tio milen vidare till Rovaniemi.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-16 Sameby stoppar rally, fortfarande inget grönt ljus för Hyundai, i Kroatien hoppas man på publik, Finspång får ställa in för andra året, Østberg "soon back", Joki leder och tät rallyhöst i Södra!
”Breaking news”. Precis när jag skulle publicera Motorbloggen kom där besked att MK Nordjämten tvingas ställa in ”Utrikesrundan” på lördag
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-16 Tuffa tider för motorsporten i Värmland
Den värmländska motorsporten står mer eller mindre parkerad i depån under pandemin. Jim Hilmersson är ordförande i MK Ratten i Torsby.
– Det är tufft.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-15 Mikkelsen/Fløene vill bli lättare, "Arctic": stay home stay safe, idag fyller Markku Alén 70 år och Breen är mer rädd för Adamo än för vargar...
För Andreas Mikkelsen och Ola Fløene har redan Arctic Rally Finland börjat och detta genom en intern fajt mellan de båda om vem som kan gå ner mest i vikt till nästa helg.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-14 Latvala överlägsen och med en snittfart på 141,4 km/t, Tänak vädjar till rallyfans: stanna hemma, Oliver nu med svensk flagga, Adamo kritisk mot alla inklusive sig själv och Gryazin "fastnade i snön"...
Jari-Matti Latvala med Juho Hänninen vid sin sida hade inga problem att vinna ”Mesikämmen Ralli” i Ähtäri.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-13 Tänak vann "WRC shake down", Gryazin gör inget halvdant, Stugemo körde taktiskt, varför så mycket grönt?, tävlingsstopp inom Södra BF, även orientering tar "time out", klart för NM, USA "på G" och hybridbilarna blir långsammare
För bara en liten stund sedan gick Ott Tänak i mål som vinnare av WRC Arctic Rally Finlands ”shake down”, estländska ”Otepää talveralli 2021” eller som man kallar det med tanke på det internationella inslaget ”Otepää Winter Rally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-13 Hör 11-årige Oliver Solberg under rallyt 2013
Nyss blev det känt att 19-årige Oliver Solberg gör debut i WRC-klassen. Men under rallyt 2013 var det inte han själv, utan pappa Petter, som stod för tävlandet – men det hindrade inte 11-åringen från att ta en stund framför kameran.
I klippet hör du 11-årige Oliver Solberg interbjua mamma Pernilla Solberg under rallyt 2013.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-13 Saknar du också rallyt?
Folkfesten stoppar i år – kommer du att sakna det? F
I vanliga fall skulle Svenska rallyt just denna helg ha pågått i de värmländska skogarna. Men pandemin sätter stopp för festen i år. Vi på SVT Värmland bjuder alla er som har rallyabstinens på lite klipp och länkar från tidigare år.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-12 Kristoffersson kör VM-rallyt i Finland: ”Förväntningarna är inte skyhöga”
Johan Kristoffersson kommer till start i Artic Rally Finland, årets andra VM-deltävling i rally.
– Det ska bli superroligt. Förväntningarna är inte skyhöga, utan jag åker dit med målsättningen att skaffa erfarenhet och bygga upp fart under rallyts gång, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-12 Många saknar den värmländska VM-deltävlingen
På grund av coronapandemin ställdes Rally Sweden in i år. Det är ett år som sett till väderförhållanden och underlag annars hade varit perfekt för rally.
"Vi hade kunnat köra rally i Skåne i år", säger Glenn Olsson som är VD för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-12 56 bilar till "WRC Arctic", "nye norrmannen" Oliver har #2 på sin Hyundai, Huttunen ny teamkompis för Veiby, Johan K. utmanar i WRC3, Trelleborg flyttar BRC-premiären, SBF förtydligar Covid-19 regler, Lamborghini fortsätter i STCC och ljus i mörker, notkurs i Södra!
dag släpptes ”Entry List” för Arctic Rally Finland och där det slutade med 56 namn som ger sig iväg till Rovaniemi för WRC- deltävling två den 26-28 februari.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-12 Emil Bergkvist klar för VM-rallyt i Finland
Emil Bergkvist från Torsåker körde nyligen Dakarrallyt och nu är det klart att han ska vara med i det klassiska VM-rallyt i Finland sista helgen i februari. Även denna gång är han kartläsare till Mattias Ekström.
"Jag kör ju normalt själv men får jag köra med en förare som Mattias så känner jag att det ska bli väldigt roligt", säger Emil Bergkvist.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-12 Klart med ny promotor för rallycross-VM
Det står nu klart att det blir WRC promotor som blir ny promotor för rallycross-VM. Samma organisation äger sedan tidigare rättigheterna till rally-VM.
"Det är bra att vi kommer vidare, det har stått lite still", säger Morgan Östlund, general manager för VM-tävlingarna i Höljes.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-12 Perfekta förutsättningar – men inget rally
I fjol var det extremt milt och långt ifrån optimala förutsättningar. I år är det totala motsatsen. Vägarna som skulle ha använts i Svenska rallyt, med start i dag, bjuder på optimala förutsättningar. Men tävlingen blev som bekant inställd på grund av coronapandemin.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-12 Klockan tickar för avgörande om rallyts framtida placering
Kommer Svenska rallyt att lämna Värmland, Dalarna och Norge till förmån för något av alternativen i norra Sverige redan 2022? Besked måste komma inom kort.
– Ska vi flytta redan till nästa år behöver vi ta ett beslut i februari, säger rallyts vd Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-11 Stjärnspäckat fält till Anderstorp
Svensk motorsports snabbaste kvinna och en veteran i en världsmästarbil. Två profiler gästar Anderstorp i början på september, när STCC återvänder till Scandinavian Raceway.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-02-11 Ekström/Bergkvist anmälda i WRC3 i "Arctic", Länstyrelsen meddelar nu samsyn för "tävling på väg", dryga böter väntar rallyfans, tävlingsledaren medger att det blir snabbt, Lappi vill mer, 60 kör "shake down", snart fullt i Asfalt SM och familjen Solberg anmälda till ROC i Piteå!
Inte heller detta såg jag komma att Mattias Ekström och Emil Bergkvist startar i WRC Arctic Rally Finland som ett led i uppladdningen inför stundande Extreme E-serien.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-11 Efter 15 år är Ekström tillbaka i rally-VM
Rallycrossvärldsmästaren och den tvåfaldiga DTM-mästaren Mattias Ekström sätter sig nu i en rallybil igen, i VM-rallyt i Finland den 26–28 februari.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-11 Iskallt och fartfyllt i Ljusnedal
I ett snömoln försvinner den fyrhjulsdrivna bilen ut från depån. Kvar i snöröken står två rullstolar.
— Här trivs jag. Ungefär som att köra ett bra dataspel, men mycket roligare, och kanske lite dyrare.
» Läs hela artikeln i Jämtlands Tidning
21-02-10 Lite minnen från "Svenska" 1975, Sunninen kör "Arctic", Latvala hyllar Evans, tungt i WRC2, SVT fortsätter att "toppa", WRC i Spanien startar från Salou, Proton i Euro RX med ny promotor och stor sorg inom skånskt rally!
nte exakt i dag utan den 13 februari 1975 var jag och sju kompisar på väg till Karlstad och ”International KAK Swedish Rally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-09 FIA tror på nya märken i WRC, Liiten byter till Skoda, Småland följer Västa BF inför tävlingsstopp, osäkert i Kongsvinger, Mattias A. byter Honda mot Lynk&Co, Superhelg i Värmland, Citroën-höjdare sålde Audi och nya Opel Rally4 testklar
Att inte de tre av nya hybridtekniken berörda teamen i WRC är riktigt fas med vad FIA hoppats de skulle vara vid det här laget, har många vittnat om.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
20-02-08 Karlstads kommun miljonsatsar med rallyprofil i spetsen
Karlstads kommun satsar cirka en miljon kronor på att trafikutbilda sin hemtjänstpersonal. På agendan står ekonomisk körning, trafiksäkerhet och halkkörning. Utbildare är rallyprofilen Tina Thörner.
– Målet är att de ska lära sig att köra säkrare och släppa ut mindre koldioxid, säger Thörner.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-08 Tina Thörners bästa tips för att köra smart
Upp med blicken, accelerera snabbt och kolla lufttrycket i däcken. Det är några av Tina Thörners bästa tips för att köra klimatsmart och säkert. I klippet här ovan ger värmländskan tre tips för att köra smart.
Relaterat
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-08 Lappi i WRC2 Polo, tuffa utmanare till Mikkelsen, Oliver efter premiäråket med WRC "it´s fantastic", stort intresse för Asfalts SM, MAS kör final på Gotland och "Snabbast i mål vinner"...
När Esapekka Lappi lämnade M-Sport Ford var det också tämligen osäkert om han då även satte punkt för karriären, åtminstone på VM-nivå. För att få behålla platsen vid sidan av Teemu Sunninen behövde någon slanta in några miljoner, vilket i det läget såg hopplöst ut.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-08 Rallystjärna lär hemtjänstpersonal i Karlstad att köra bil
Som första kommun i världen ska Karlstad utbilda hemtjänstpersonal i eco-driving, trafiksäkerhet och halkkörning. Utbildningen beräknas kosta en miljon kronor och det är vård- och omsorgsnämnden som tagit beslutet.
"Det ska bli jättekul - och bra för många av oss som arbetar i hemtjänsten har haft körkort olika lång tid och jag vill se hur mycket bättre förare jag kan", säger Susanne Granfors, anställd på Karlstads kommun.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-08 Anders tvingas stanna i Norge för att få lön
Sedan gränsen mot Norge stängdes i slutet på januari har flera värmlänningar tvingats lämna familj och hem för konstant vistelse på andra sidan. Anders Fredriksson från Årjäng var en av de som packade väskan för att kunna fortsätta jobba på en byggarbetsplats i Oslo utan att pendla.
"Den här veckan är nog deadline för många, det måste bli någon ändring" säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-08 Mats valdes till motorsportens ordförande
Vid Smålands Bilsportsförbunds digitala årsmöte under söndagseftermiddagen där 45 deltagare fanns med valdes Mats Bergman från Vaggeryd till ny ordförande
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-02-07 För mycket snö för Ogier, Fiesta dominerar i WRC-listan för "Arctic", Neuville vill köra ifrån Ogier, M-Sport leder "hybridracet", Printsport en viktig spelare för Skoda, Sebastian J kör R5 Fiesta, "FTL" vann i Norge, Nore kör ERC med Renault och dyr Audi!
Kan inte påstå att jag är förvånad när Sebastien Ogier under tester inför Arctic Rally Finland klagar, ”det är för mycket snö”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-07 Därför väljer svenska talangerna bort F1
Formel 1 har förlorat dragningskraften. I alla fall för flera unga, svenska talanger. De drar västerut – och jagar drömmen i USA.– Här finns stipendier, du kan klättra seriesystemet och det krävs en betydligt lägre budget. Här finns möjligheterna att lyckas, säger Linus Lundqvist.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-02-06 Vill bli första kvinna att vinna mästerskapet
2018 blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky första kvinna att vinna ett race i det svenska STCC-mästerskapet. Nu sätter hon upp nya mål.
– Jag ser fram emot att jobba vidare mot nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-06 Ny final för Asfalts SM, Wilke flyttar "GP:et", nu klara linjer för tävlingar inom SBF, Kruses kloka tankar om Oliver i WRC, Hyundai utan grönt ljus för hybridbil och #FkkCancer jobbar vidare!
Att det är oroligt i det mesta med hänvisning till Covid-19 är nog alla överens om men idag kunde ändå Svenska Rally Mästerskapen presentera ny finalarrangör till nya Asfalts SM istället för som tänkt i Halmstad och SM-veckan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-05 Oliver kör WRC-Hyundai i Finland, Huttunen surar, grönt ljus för Asfalts SM, AleKnixen ställer in, Nässjö förklarar, Tänak värmer upp på hemmaplan, STCC flyttar premiär till Ljungbyhed och Mikaela tar två Cupra-år till!
En helt omtumlade känsla att få inleda med två positiva nyheter mitt i allt viruselände, först då det högst oväntade att Oliver Solberg sätter sig i en WRC Hyundai i20 Coupe´ redan i kommande Arctic Rally Finland.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-05 Oliver Solberg gör debut i högsta klassen
Värmländske rallyföraren Oliver Solberg debuterar i högsta VM-klassen WRC. Oliver Solberg, som satsar på WRC2-mästerskapet i år, får chansen i högsta klassen efter en lyckad insats i säsongspremiären i Monte Carlo i januari. Han gör debut i en WRC-bil i den andra VM-deltävlingen i finska Rovaniemi redan till helgen med kartläsaren Aaron Johnston.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-02-05 Lokal crosskart-förare uttagen i landslaget för tredje året i rad
För tredje året i rad har Hultsfredskillen Oskar Andersson, tävlande för Vimmerby MS, blivit uttagen i det svenska crosskart-landslaget.
– Det är en skön titel att ha, säger Oskar Andersson.
» Läs hela artikeln i Dagens Vimmerby
21-02-05 Pionjären förlänger – siktar på att vinna STCC
Mikaela Åhlin-Kottulinsky förlänger sitt kontrakt med PWR Racing. Hon är därmed klar för STCC 2021 och 2022 med målet att vinna mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-02-05 Oliver Solberg klar för WRC – sensationell debut i Finland
Oliver Solberg får chansen i WRC. Han debuterar med världsmästarteamet i den tyngsta klassen redan i Arctic Rally Finland.
– Det är ännu en dröm som går i uppfyllelse, nu är det snart bara VM-titeln kvar, säger 19-åringen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-02-05 Kruse om Solbergs WRC-debut: ”Oväntat”
Jonas Kruse har tidigare sagt att, Oliver Solberg är en framtida världsmästare i rally, något han står fast vid, men att debuten i en WRC-bil skulle komma redan nu är överraskade.
– Oväntat! Detta tror jag inte var en del av ursprungsplanen för Oliver. Allt var ju upplagt för en R5-seger i WRC2 i det nya VM-rallyt i Finland, men så klart oerhört roligt att Oliver får chansen i den högsta klassen, säger Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-05 Oliver Solberg gör WRC-debut: ”Helt otroligt”
Den svenske talangen Oliver Solberg gör debut i WRC-klassen, rallyts finrum och VM:s högsta klass.
– Helt otroligt, det är en obeskrivlig känsla att äntligen få starta i en riktig fullblods-WRC, säger Oliver Solberg till SVT Sport.
19-årige Oliver Solberg, som inför säsongen tecknade ett fabrikskontrakt med Hyundai, regerande världsmästare i märkes-VM, får chansen i WRC redan i årets andra VM-deltävling, Arctic Rally Finland.
» Läs hela artikeln i SVT
21-02-04 SM i rally avgörs under sju höstveckor, Västra BF inför tävlingsförbud, SRC är optimister, Nässjö ställer in, nya datum i ERC, Stugemo klar för "Arctic-WRC", Stig-Rune ersätter Jonas på hemmaplan och Tom blev imponerad av ungerska Adrienn!
Covid-19 och de regler, restriktioner och inte minst lagar som följer på pandemin här hemma fortsätter att ställa till det och inte minst förbrylla.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-04 Skilling 500 flyttas fram till hösten
Organisationskommittén för Skilling 500 har tilldelats ett nytt datum för Skilling 500 2021. Den skulle körts som en deltävling i Rally SM 18-19 juni och vara del av Skillingaryds Motorklubbs femtioårsjubileum.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-02-04 Felix uttagen till landslaget
Svensk Bilsport har landslagsförare inom fem olika sportgrenar, karting, crosskart, racing, rally och rallycross och bland förarna som säsongen 2021 ingår återfinns både veteraner och nykomlingar som väntar på att få komma igång med sitt tävlande.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-02-03 Bottas löpladdar för "Arctic", Toyota först med vintertest, mycket Corona-krångel för AKK Sports, stort intresse för nya Rally3 Fiesta och Toyota är "påG", 50 uttagna till SBF:s landslag och datum för Extra Förbundsmöte klart!
En som har för avsikt att köra i WRC-versionen av ”Arctic” är F1-föraren Valteri Bottas som i januariupplagan körde med en Citroën DS3 WRC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-03 Förbjudna rallymonstren säljs för jättesumma
Bilarna i grupp B regerade under rallys mest spektakulära tid på 80-talet. Nu säljs en unik samling med de förbjudna rallymonstren från tiden det begav sig. Bilarna tros inbringa uppemot 50 miljoner kronor.
» Läs hela artikeln i Dagens PS
21-02-02 South Swedish Rally byter namn, Rally Live följer MAS, TMK jobbar för gruspremiär, även årsmöten drabbas av Covid-19, Tom K. kör nya Rally3 Fiesta i Polen, kommunen gav miljonbidrag till WRC och Maja B. en av 20 talanger!
et var nog inte många som förstod att South Swedish Rally 2019 skulle bli allra sista versionen av grusklassikern som kördes första gången 1976.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-01 Bakslag för BRC/RM/KRC när Nybros ställer in, Mikkelsen sugen på M-Sport, Martijn ska lära sig flamländska, Oliver analyseras, J-WRC-vinnaren 2021 kan välja och SBF -Anna går in i Svenska Rallyt!
Då var det Bilsport Rallycup, RM för Historiska Bilar och Klassiska/Historiska Rallycupen tur att drabbas av bakslag när Nybro AC beslutat att ställa in ”Zabra Rallyt” den 1:e maj.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-31 Wilson ryter till om skitsnacket, en enda punktering mer i WRC-premiären mot i fjol, rallyklart i Norge, polis avbröt motionslopp, Meeke fick bryta, häftig Lada och VEC-premiären flyttas till oktober!
Jag blir illa till mods när ”experter” vräker ur sig diverse mer eller mindre genomtänka rader på sociala medier och då ofta utan att ha en aning om bakgrunden till vad det är man kritiserar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-31 Därför väljer svenska talangerna inte F1
Formel 1 har förlorat dragningskraften. I alla fall för flera unga, svenska talanger. De drar västerut – och jagar drömmen i USA.
– Här finns stipendier, du kan klättra seriesystemet och det krävs en betydligt lägre budget. Här finns möjligheterna att lyckas, säger Linus Lundqvist.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-01-29 Rallye Monte Carlo överger Gap, jobbet med Safari fortgår, Renault med ny cup i ERC, många "Al" för Meeke att slå, Henning ett föredöme, "Mr Subaru" , Tom gav halktips i P4 och lite konstigt, när Ferrari slog en Kadett!
I fjol var planen från Sebastien Ogier att avsluta sin enastående WRC-karriär men så blev det som bekant inte.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-28 Safarirallyt ska köras (?), J-WRC inleder med Rally Croatia, fyra olika Toyota innebär fyra Monte-segrar, Latvala ödmjuk ärar Mäkinen, Aaron berättar från högerstolen och firma Wallberg & Kruse har all anledning att vara nöjda!
När belgiske borgmästare Bournonville igår uttalade sig angående att årets Safarirally inte skulle komma att köras tog det ”alichukua nyumba kuzimu” (swahili för: hus i helvete) i Kenya.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-28 Race Of Champions etablerar sig på Pite Havsbad med årlig tävling
En av världens mest prestigefyllda motorsporttävlingar Race Of Champions etablerar sig årligen på Pite Havsbad vilket innebär ett lyft för motorsporten, hundratals nya arbetstillfällen skapas i regionen och besöksnäringen i Swedish Lapland kommer att utvecklas enormt under vintersäsong.
» Läs hela artikeln i Turismnytt
21-01-28 Kamp om Svenska Rallyt, norra regioner lägger bud
Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen
» Läs hela artikeln i Idrottens Affärer
21-01-27 Tom K. utsågs till "Årets Genombrott" och Arhusiander ny i hans bil, Ypres kan få byta datum, Arctic Rally Finland inleds med mörker, svensk Mustang på Monte-affisch, BRC laddar för 2022, väderironi i Lima och "Frost" på väggen!
I dag är det en stor dag inte bara för SMK Hörbys Tom Kristensson utan för hela rallysporten då det är första gången en rallyförare får ta emot pris på Nordöstra Skånes Idrottsgala sedan starten 2003.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-26 Evans kom inte överens med däcken i Monte, när ett rallydäck kostade 60 kronor, publikfritt WRC i Finland, Västra BF efterlyser Covid-19-regler och Karting-Viktor blev både Årets Talang och Stjärnskott!
Även om Elfyn Evans dolde sin frustration väl över att inte komma ikapp Sebastien Ogier i ”Monte” så fanns den där. Efteråt har Toyota-föraren analyserat och kommit fram till att han verkade ha lite svårare ett komma överens med de nya däcken från Pirelli än sina två teamkompisar, Ogier och Kalle Rovanperä.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-02-25 Monte Carlo-rallyt, sammandrag
Årets första VM-deltävling, det klassiska 110-årsjubilerande Monte Carlo-rallyt, sammanfattas av programledaren Maria Wallberg och experten Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-25 Ogier "Master of Rallye Monte Carlo", Adamo f-bannad, Latvala lycklig, Olivers helg fick trist avslut, Mikkelsen dominerade och när en eldsjäl ber om hjälp....
Visste inte riktigt hur jag skulle inleda Motorbloggen med RallyeMonte Carlo idag men så kom Prada-arvtagaren och tillika WRC-föraren Lorenzo Bertelli till min hjälp
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-24 Solberg var på väg mot pallen – då körde han av vägen
Oliver Solberg var på väg mot något riktigt bra i Monte Carlo-rallyt. Inför sista sträckan låga han trea i WRC2-klassen och hade en tät sekundstrid med fransmannen Eric Camili. Då körde Solberg av vägen och tvingades bryta – och får nu ingen placering alls i rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-24 Ogier historisk i Monte Carlo-rallyt
Sjufaldige världsmästaren Sebastien Ogier blev historisk när han tog sin åttonde seger i Monte Carlo-rallyt – en bättre än Sebastien Loeb. Ogier höll till slut undan för brittiske tvåan Elfyn Evans – med 32 sekunders marginal. Segern var också Ogiers 50:e seger i VM-sammanhang.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-23 Oliver Solbergs fina hyllning till pappa
Efter tre VM-titlar har Petter Solberg lämnat över. Till sonen Oliver. Nu startar nästa generation jakten för att bli bäst i världen.
– Pappa är allt, vi är tillsammans i vår satsning och utan honom hade ingenting av detta varit möjligt, säger 19-åringen.
» Läs hela artikeln i Aftobladet
21-01-23 Latvala på väg mot Monte-succé, Toyota leder dubbelt, Tänak "out", Mikkelsen behöver inte "push", nitiska funktionärer på SS10, Østberg håller i mikrofonen, storm över Gap, SVT får fem tummar upp och miss från mig i nya MAS-mästerskapet
Om man bortser från Ott Tänaks ”genidrag” att bara ta med sig ett reservhjul på sträcka nio så blev superkorta lördagen i Rallye Monte Carlo odramatisk.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-23 Ogier tillbaka i ledning i Monte Carlo
Regerande världsmästaren Sebastien Ogier visade varför han har sju VM-titlar. Ogier körde ifrån stallkamraten Elfyn Evans under lördagens tre sträckor och har greppet om årets första VM-deltävling. Inför söndagens avslutning leder Ogier med 13 sekunder. Toyota-stallet fortsätter att dominera Monte Carlo-rallyt. Walesaren Elfyn Evans hade ledningen efter fredagens etapp. Men när det blev lördag och mer vinterunderlag var det stallkamraten Sebastien Ogier som var snabbast.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-23 Solbergs styrkebesked – vann lördagens sista sträcka
Oliver Solberg har fått upp farten i Monte Carlo-rallyt. Solberg ligger fyra i sin WRC2-klass – och vann lördagens sista sträcka. Där hade han femte snabbaste tid av alla förare i rallyt.
– Bilen fungerade äntligen som den ska, så jag är absolut glad, säger Oliver Solberg efter lördagens race.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-22 Brittiskt i ledningen i Monte Carlo
Walesaren Elfyn Evans slutade tvåa i VM-serien 2020 – knappt slagen av Sebastien Ogier, som tog sin sjunde VM-titel. Kampen mellan de båda Toyotaförarna fortsätter även i årets VM-serie. När sju sträckor är körda av årets första VM-rally i Monte Carlo är Evans i ledningen – knappt sju sekunder före Ogier.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-22 Evans i Monte-topp, Mikkelsen fortsätter att imponera, likaså Oliver som "5:a i R5-klassen", greken visade "Good spirit", Sunninen flög hem direkt, tre ur SBF-styrelsen står inte för omval och MAS kör igång eget rallymästerskap!
Fredagen avslutades ungefär lika dramatiskt som torsdagen inleddes i Rallye Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-21 ”Mästaren av mästarna” ska koras – på is i Sverige
Race of Champions körs av de största namnen inom motorsportvärlden. Nu står det klart att tävlingen för första gången kommer att köras på is – i Piteå.
– Det är så spektakulärt som det kan bli, säger Race of Champions svenske president Fredrik Johnsson.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-01-21 Gigantiskt motorevenemang till Piteå – världsförare tävlar på fruset hav
”Race of Champions” kommer för första gången till Norden och Pite havsbad. F1-föraren Sebastian Vettel har tidigare ställt
”Race of Champions” har aldrig tidigare arrangerats i Norden – inte heller på is och snö. Nu kommer tävlingen som lockar superstjärnor att trycka plattan i mattan till Pite havsbad.
– Förare som tjänar tiotals miljoner dollar kommer hit för att visa att de är bäst. Här finns det inga ursäkter, säger medgrundaren Fredrik Johnson.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-21 Game over för Sunninen, Tänak-Mikkelsen-Rossel i topp, Oliver snabb, finns Hyundai kvar 2022?, Johan K. gör rallycomeback, pet från SBF, VEC-kalendern klar , ROC till Piteå och dyr framskärm...
Då är WRC 2021 i gång och för Teemu Sunninen fick Rallye Monte Carlo sämsta tänkbara inledning. Sunninen fick klart med start i ett reducerat program bara för någon vecka sedan och för honom och nygamle kartisen Mikko Markkula var det viktigt att göra ett bra resultat i WRC-Fiestan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-21 Motorsport: Rally-VM
Här hittar du våra sändningar från olika tävlingar och sportevenemang. Senaste nytt hittar du på vår sportsajt www.svt.se/sport/
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-21 Race of Champions till Piteå – första gången på snö och is
Race of Champions, tävlingen där superstjärnorna från de olika motorsporterna kör mot varandra, kommer för första gången till Sverige. Om ett år ska förarna köra på snö och is på en specialdesignad bana på det frusna havet vid Piteå havsbad. Tävlingen startade 1988 och genom åren har förare som Sebastian Vettel, Mattias Ekström, David Coulthard, Marcus Grönholm och Carlos Sainz vunnit. En av dem som ska tävla i Piteå är den trefaldiga världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-21 Oliver Solberg: "Jag kommer inte att ta några risker"
Under torsdagen inleddes rallyt i Monte Carlo och i WRC2-klassen gör Oliver Solberg gör sin första VM-deltävling för Hyundai-stallet.
"Det känns bra men det är ju lite nervöst med ny bil och allt", säger Oliver Solberg.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-21 Kristoffersson: ”Riktigt häftigt”
”Race of Champions” kommer för första gången till Sverige. Det gör svenske rallyföraren Johan Kristoffersson lycklig.
– Att få ta den till Sverige är något riktigt, riktigt häftigt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-21 Suninen i otäck krasch i Monte Carlo-rallyt
Teeme Suninen kraschade otäckt under den första sträckan av Monte Carlo-rallyt. Foto: SVT. Teeme Suninen kraschade otäckt under den första sträckan av Monte Carlo-rallyt. Finländaren kraschade ner för en brant efter att ha tappat kontroll över bilen. Både Suninen och hans kartläsare kunde sedan ta sig ur bilen på egen hand, till synes i gott skick.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-21 Kalle Rovanperä tvingas ställa om nattsömnen när VM-serien börjar – valet av ny stallchef överraskade
Jag ska försöka förbättra i alla tävlingar, säger Kalle Rovanperä när en ny säsong nu står för dörren. Rovanperä har en femteplats att försvara i Monte Carlo när rallyt startar på torsdag. För Teemu Suninen gäller det att försöka få köra så många tävlingar som möjligt.
» Läs hela artikeln i YLE
21-01-21 Så ser du Monte Carlo-rallyt i SVT
Årets rally-VM inleds i veckoslutet med klassiska Monte Carlo-rallyt. Du ser VM-premiären i Monte Carlo i SVT torsdag-söndag och ett sammandrag på måndag.
Här ser du tiderna för hur vi sänder.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-20 Neuville med stor Monte-press, första tipset med Ogier-Mikkelsen-Ciamin som vinnare, SVT Sport ambitiösa även i år, Hörby-Klara i FIA-film och ERC-vinnaren berättar om sin mentala hälsa!
dag avslutas reken inför 89. Rallye Monte Carlo och enligt min egen ”Dr. Phil-analys” känns det som att Thierry Neuville, Hyundai har mycket press på sig inför helgen
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-20 Simona De Silvestro gör comeback i Indy500
Simona De Silvestro får på nytt uppleva sin dröm. Den 32-åriga schweiziskan är klar för klassikern Indy500 den 30 maj. Detta sedan den mäktige ban- och stallägaren Roger Penske uppmuntrat kvinnliga förare att delta i tävlingen med kampanjen ”Race For Equality & Change”, uppger autoweek.com
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-19 Svenske racingtalangen närmar sig Indycar
Linus Lundqvist närmar sig formelbilstoppen i USA. Nu är det klart att den svenske racingtalangen kör årets Indy Lights-mästerskap – steget under huvudklassen Indycar. 21-åringen har skrivit kontrakt med Global Racing Group with HMD Motorsports.
– Det känns fantastiskt att äntligen kunna presentera den här satsningen och att försöka vinna mästerskapet, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-19 M-Sport leder racet mot hybrid, Latvala med fjärilar inför Monte, Ogier kan bli historisk, Evans "cool to win", Kalle ska prova "push more", Oliver utanför WRC2, var är Østberg, Linus i race mot Indycar och dansk "topkjører" till V8:a!
Om ganska exakt ett år så är det återigen Rallye Monte Carlo som som öppnar WRC-serien men då med helt andra bilar än vad som är fallet 2021
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-18 "Riktigt utmanande" – Mattias Ekström om Dakarrallyt
Rallycross-stjärnan Mattias Ekström från Avesta har nyligen avslutat ett stort äventyr - nästan 1000 mil på sanddyner i Dakarrallyt i Saudiarabien. Ekström berättar om sin första start i rallyt, där han inte kunde slutföra själva tävlingen på grund av problem med bilen.
"Det var riktigt utmanande vägar för både bilar och människor", säger han om upplevelsen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-18 Ypres körs 13-15 augusti, så nära var Monte at ställas in, M-Sport med hungrig trio i WRC-premiären och Sandell kör enda vinterrallyt 2021...
I dag bestämdes tävlingsdagar för nya Renties Ypres Rally Belgium. Platsen i WRC-kalendern och månaden augusti har varit klart en längre tid men nu är det även bestämt att rallyt körs den 13-15 augusti.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-18 Emil Bergkvist: Sista 10 milen blev vi bogserade av en lastbil
I fredags avslutades Dakarrallyt i Saudiarabien och enda svenska ekipage var Mattias Ekström med kartläsare Emil Bergkvist, från Torsåker. De lyckade genomföra hela rallyt, även om de tre sista dagarna kördes utom tävlan sedan de haft stora problem med bilen.
”Sista 10 milen blev vi faktiskt bogserade av en lastbil in till målet, en upplevelse bara det”, berättar Emil Bergkvist.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-17 Toyota fick värdefull test i Arctic, Oliver nära "monumental succé", stark debut av Liiten, privat entreprenör sponsrar WRC i Rovaniemi med runt två miljoner, ERC-premiär i fara, MK Nordjämten kör rally i februari och V8- klart för anmälan
Onekligen var det ett skickligt drag av Toyota att låta Juho Hänninen köra och vinna i Arctic Lapland Rally när det nu blir på samma mark deltävling två i WRC kommer att köras.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-17 Samlande: Motorsport ligger Bengt varmt om hjärtat
I vardagsrummet hemma hos Bengt Lundström är hyllan fullproppad med pokaler och garaget är fullt med tävlingsmemorabilia. I rallyskogarna och på tävlingsbanorna nådde Bengt Lundström nationella och internationella framgångar, vilket visar sig i hans samlande. Han samlar nämligen på tävlingsbilar.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
21-01-17 Ingåförarna väl framme i första deltävlingen i FM-serien i rally – Lindholm trea, Grönholm sexa i Lappland
Rallyns FM-serie körde i gång under veckoslutet då Arctic rally kördes i Rovaniemitrakten. Ingåförarna gjorde väl i från sig i rallyt. Emil Lindholm var trea, Niclas Grönholm körde i mål som sexa.
» Läs hela artikeln i YLE
21-01-16 Succé för Oliver Solberg i nya bilen
Oliver Solberg kom på en andraplats i R5-klassen i Arctic Lapland Rally som avgjordes i finska Rovaniemi under helgen. Solberg var 0.9 sekunder efter segraren Juho Hänninen och han var snabbaste R5-bil på rallyts samtliga sträckor.
Rallyt var Solbergs första i den nya bilen från Hyundai.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-16 Hänninen vann Arctic men Oliver stal showen, grönt ljus för Monte Carlo, M-Sport halverar, Gilsoul tog beslutet att lämna Neuville och Ekström/Bergkvist summerar Dakarrally!
Juho Hänninen höll för favoritrycket och tog sin Toyota Yaris WRC till seger i finska Arctic Lapland Rally
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-16 Oliver Solberg snabb i Finland
Oliver Solberg visade direkt att han blir att räkna med i årets rally-VM
Värmlänningen blev totaltrea i Arctic Rally i finska Rovaniemi.
– Fantastiskt kul, säger Oliver till SVT.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-01-15 Emil Berqkvist från Torsåker har lotsat ekipaget i mål
Kartläsaren Emil Bergkvist från Torsåker och föraren Mattias Ekström har under fredagskvällen nått mål i årets Dakarrally. Det var den 3 januari som starten gick för den 14 dagar långa tävlingen, en tävling som beskrivs som ett av världens absolut tuffaste och farligaste rallyn.
"Det är svårt att förklara vad vi upplevt, tacksam för möjligheten", skriver Emil Bergkvist på sociala medier.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-15 Svenskekipaget i mål efter äventyr: ”Fått mersmak”
”Ett fantastiskt äventyr”. Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist rullade i kväll in tilll Jeddah, slutmålet för Dakarrallyt i Saudiarabien. SVT fick kontakt med svenskekipaget när de bogserades av teamets lastbil efter en minst sagt tuff avslutande etapp. Ekström och Bergkvist drabbades av två (!) drivaxelbrott och med bara framhjulsdrift blev det en omöjlig uppgift att fullfölja etappen för egen maskin.
– Så nu sitter vi här i bilen och blir bogserade . Snart hoppas vi på en dusch och god middag, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-15 Bomben inför VM-premiären – fjolårsvinnaren byter kartläsare
Thierry Neuville och kartläsaren Nicolas Gilsoul går skilda vägar, bara en vecka innan VM-premiären börjar i Monte Carlo, en tävling duon vann i fjol.
– Det är överraskande, en mindre bomb som slagit ner, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-15 Veiby bäst med "svensk flagga" på bilen i Arctic, chock inför Monte Neuville byter kartis, fortsatt oro över WRC-premiären, nya riktlinjer för bilsport under Covid-19, konkurshotet mot Rally Sweden undanröjt, värmländsk rallyprofil omkom i olycka och Ekström fick ha hjälp för att komma i mål...
Helgens förfest till kommande WRC Arctic Finland Rally där Finland byts mot Lapland fick en dramatisk början
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-15 Rallyts konkurshot avvärjt för stunden – intensiv jakt på ny ägare
Svenska bilsportförbundet väljer att rädda bolaget som driver Svenska rallyt genom att efterskänka 750 000 kronor av den fordran de har på cirka två miljoner. Det akuta konkurshotet är därmed avvärjt. Nu inleds en intensiv jakt på nya ägare.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-15 Pierre Cherpin död efter Dakarralyt
För fem dagar sedan kraschade fransmannen Pierre i Dakarrallyt. Nu har han avlidit, meddelar rallyts organisatörer
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-14 Rovaniemi ersätter Värmland i WRC, Estland utmanar, Borja hos Sordo, Sunninen fick testa, Lindholm expertfavorit i Arctic, Opel i Älmhult och vem kör PV:n?
Då lyckades FIA, WRC och AKK Sport sy ihop paketet så att Finland står som värd för årets enda renodlade vinterrally i VM-serien.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-14 Rallyt flyttas till tomtens hemstad
Arctic Rally Finland ersätter Rally Sweden i VM-kalendern detta år, det skriver promotorn på sin hemsida.
Rallyt körs mellan den 26 och 28 februari i Rovaniemi i finska Lappland, traditionellt ansedd som tomtens hemvist.
Rallyt blir det andra VM-rallyt som körs i Finland detta år, sedan tidigare körs en runda i Jyväskylä mellan 29 juli och 1 augusti.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-14 Här är Svenska rallyts ersättare
Det blir ett vinterrally i VM-serien trots allt. Finska Artic Rally i Rovaniemi är nu klart som arrangör. 26-28 februari invaderar VM-cirkusen finska Lappland.
– Bättre förhållanden kan det knappast bli för ett riktigt vinterrally, säger Yves Matton, FIA:s rallychef i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-13 Sébastien Ogier kraschade inför Monte Carlo
Sebastien Ogier och Julien Ingrassia hade ingen rolig uppladdning inför Monte Carlo-rallyt. De kraschade i ett träd vid testkörningen i morse.
”Vi kapade några träd...förlåt för det. Jag kommer nog gå runt som en zombie i några dagar”, skriver Ingrassia på Facebook.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-13 Ogier i tung testkrasch, svårt för britter att komma till Monte, 28 minus i Arctic, Södra BF förklarar, vinter rally i Japan, Enduroklubben i Hässleholm jublar, Camilla köra för "Rosa Rattar" och Ekström hade ännu en tuff dag!
Inga träd växer till himlen, ett ordspråk som Sebastien Ogier och Julien Ingrassia blev varse även gäller världsmästare i rally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-13 Svenske talangen klättrar på formelstegen
Dino Beganovic är redo för nästa steg i karriären. 16-åringen kör Formula Regional European Championship 2021. Serien startades 2019 och har i år slagits samman med Formula Renault Europacup.
– Jag kan knappt vänta på att säsongen ska dra igång, säger talangen i ett pressmeddelande
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-13 Bilsportförbundets ordförande om rallyt: ”Vill inte ha konkurs”
Upproret inom Svenska bilsportförbundet leder nu till att det kommer att utlysas ett extra årsmöte, mycket beroende på en infekterad konflikt om Svenska rallyts framtid. Samtidigt hävdar den tillförordnade ordföranden Roger Engström att en konkurs för rallyt inte är huvudalternativet.
– Det är det ingen som vill och ingen jobbar för det heller, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-13 Sordo med "gamle" kartisen i Monte, "Monegask-Dan" avstår start i Historic-Monte, Block byter från Ford, mer om SBF/ Rally Sweden, Ekström lyckades starta om och bortgångne Thorleif med hjärta för motorsport!
Testerna inför Rallye Monte Carlo är nu inne på sluttampen och på sociala medier vimlar det av bilder/filmer från ”icke publik” när WRC-åkarna sladdar runt på de snöiga teststräckorna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-11 M-Sport Ford kommer till Monte, WRC2 mest spännande (?), Solberg testar för Monte, Veiby för Arctic, SBF informerar, Ekström får starta om och VW noterade Rådström-test!
I helgen spekulerades det i att M-Sport Ford inte skulle komma till Rallye Monte Carlo om knappt två veckor.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-11 Rallyts framtid kan avgöras nästa vecka
Svenska rallyt har ett konkurshot hängande över sig efter en tids rejäl turbulens. Nästa vecka kan framtiden för tävlingen avgöras.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-11 Rallylegendaren Hubert Auriol död
Franske motorsportikonen Hubert Auriol är död. Han blev först med att vinna Dakarrallyt i både bil och på motorcykel.– För mig har han alltid varit en förebild med klass och intelligens, säger ledaren av årets Dakarrally, Stephane Peterhansel.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-01-10 89:e Monte kortaste någonsin, Latvala vill inte se övermod, britterna gråter och belgarna jublar, Ekström med "blown up" motor, bara fyra SSRC-tävlingar och Stugemo testar i minus 15
Breaking news. Automobile Club de Monaco har nu återigen reviderat banan för Rallye Monte Carlo för att mer harmoniera med de franska myndigheternas pandemiregler.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-09 Mer Covid-19 inställda rallyn, Ekström lite för aggressiv i öknen, Oliver kör Arctic med Hyundai och nu darras det i Rally4-världen!
I dag tänker jag inte nämna något kring turbulensen i Svenska Bilsportförbundet, dels därför att inget nytt har dykt upp och dels därför att alltihop står mig upp i jämnhöjd med öronen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

21-01-09 Kaoset i Bilsportförbundet fortsätter – förbundsombud kräver extra årsmöte
Det har stormat runt Svenska bilsportförbundets styrelse den här veckan. Nu kräver 14 förbundsombud att ett extra årsmöte hålls och att fyra styrelsemedlemmar ska entledigas.
– De har klamrat sig fast vid förbundet. De har inte velat gå i takt med vad vi i övriga rörelsen i Sverige har gjort, säger Peter Kurtén, ordförande i Göteborgs BF, till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Wahlberg: ”Förbundet ger tillstånd till den som vill driva Svenska rallyt”
Kaoset kring Svenska rallyts framtid fortsätter. Delägaren Uvåns näringslivscenter hävdar att de kan ta över helt, om den andra ägaren Bilsportförbundet inte skjuter till mer pengar till rallybolaget.
Men förbundet håller inte med.
– Det gör jag definitivt inte och inte vår jurist heller, säger Urban Wahlberg, vice ordförande i förbundet, till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Allt mer komplicerat i SBF-turbulensen, Ulvån beredda att ta över "Svenska", mer lutar mot nytt WRC kring Rovaniemi, Lima ställer in, Oliver i första Hyundai-test och Ekström "got lost"
et blir allt rörigare i Svenska Bilsportförbundet och väldigt svårt att från läktaren försöka bena upp vad röran handlar om.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-07 Värmländska bolaget kan bli ensam ägare till Svenska rallyt
Framtiden för Svenska rallyt är hotad sedan Svenska bilsportförbundet, som äger hälften av aktierna, inte vill skjuta till mer medel till rallybolaget och därmed försätta det i konkurs. Men den andra delägaren, Uvåns näringslivscenter, hävdar att det i så fall skulle innebära att de får ta över samtliga aktier i bolaget och blir ensam ägare.
– Vi har framfört det till bilsportförbundet men ännu inte fått något svar, säger Lars Sätterberg, vd för Uvåns näringslivscenter.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Detta har hänt: Kaoset i Bilsportförbundet
Allt började med en resa till Indycar-finalen för 300 000 kronorn som Bilsportförbundets medlemmar fick stå för. Men trots att dåvarande ordförande avgått fortsätter turbulensen inom förbundet. Senast efter att nye ordföranden Magnus Berthling sagt upp sig från sin post efter bara fyra månader.
Se videon i spelaren ovan för att få en sammanfattning av vad som har hänt.
Relaterat
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Uvåns näringslivscenter kan ta över rallybolaget
Uvåns näringslivscenter i Hagfors kan komma att ta över hela ägandet av bolaget bakom det svenska VM-rallyt. Enligt avtalet med bilsportförbundet kan endera parten ta över ägandet om den andre inte uppfyller sina ekonomiska åtaganden.
"Jag tror att ett nytt ägande vore det bästa för oss, för förbundet och för rallysporten" säger Lars Sätterberg, vd för Uvåns näringslivscenter i Hagfors.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-07 Stridigheter hotar Rally-VM
Oenigheter i Svenska Bilsportsförbundets styrelse kan äventyra Svenska Rallyts framtid. Ordföranden Magnus Bertling har avgått på grund av konflikten som handlar om huruvida bolaget som står bakom rallyt ska försättas i konkurs eller inte.
"Om bolaget försvinner, försvinner också VM-avtalet", säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-07 De inre stridigheterna hotar Svenska Rallyts framtid
Stridigheterna inom det Svenska Bilsportförbundet går vidare Den avhoppade ordföranden Magnus Berthling reagerar nu kraftigt mot de uttalanden som gjorts av vice ordföranden Urban Wahlberg. Nyckelfrågan i alltihop är att Svenska Rallyts framtid är hotad. Styrelsen för det Svenska Bilsportförbundet var inte enig angående Svenska Rallyt. Därför avgick Magnus Berthling under tisdagen. Men när det gäller på vilka grunder, går nu meningarna isär och där står ord mot ord.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Bilsportbasen avgår i strid om Rally Sweden
Efter bara fyra månader avgår Magnus Berthling som ordförande i Svenska bilsportförbundet. Han anser att ett beslut i förbundsstyrelsen innebär att Rally Sweden-bolaget försätts i konkurs.
» Läs hela artikeln i SVD
21-01-07 Oliver Solberg laddar för WRC2 – med ny bil
Förra säsongen i WRC3-klassen blev Oliver Solberg fyra i totalen. Och nu väntar WRC2 för den 19-åriga talangen.
– Det blir spännande. Jag ser fram emot det. Det kommer bli riktigt kul att ta steget upp i WRC-2. Det kommer bli riktigt coolt, säger han.
I klippet kan du höra honom prata om sin nya bil och träningen inför säsongen som drar igång i Monte Carlo om ett par veckor.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Ekström avancerar i dammet
Mattias Ekström börjar så smått få pusselbitarna att falla på plats i sin debut i Dakarrallyt. Från 14:e till tolva i klassen Lightvweight Vehicle, lättviktsbilar, efter fjärde etappen.
– Vi har kul och lär oss steg för steg, säger Mattias Ekström på sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-07 Svenska Rallyts ekonomi bakom ordförandeavhoppet
Under tisdagen avgick Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling med omedelbar verkan, efter endast fyra månader på posten. Nu berättar vice ordföranden Urban Wahlberg att allt handlar om mer pengar eller inte mer pengar till genomförandet av Svenska Rallyt.
– Det är den specifika frågan som ställde allt på sin spets, säger han till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT
21-01-06 Svenska Rallyt ställde allt på sin spets
Under tisdagen avgick Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling med omedelbar verkan, efter endast fyra månader på posten. Nu berättar vice ordföranden Urban Wahlberg att allt handlar om mer pengar eller inte mer pengar till genomförandet av Svenska Rallyt.
– Det är den specifika frågan som ställde allt på sin spets, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-06 Svenska Rallyts ekonomi knäckfrågan i SBF-sprickan, Sunninen en av tre hos M-Sport Ford, Norge ställer in, Kalle åker Fiesta R5 och Ekström klättrar i öknen
Gårdagens ”chockbesked” att SBF:s färske ordförande Magnus Berthling avgår efter bara fyra månader satte fart på kommentarsfälten på olika sociala medier.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-05 Kan man bli sjösjuk i öknen?
Det är inte bara värmen som kan ställa till det i klassiska Dakarrallyt. De stora sanddynorna gör det svårt att navigera – och som tittare riskerar man att bli åksjuk. Svensken Mathias Ekström hade en mindre bra dag i öknen och placerade sig på en 17:e plats efter en navigationsmiss. Därmed ligger han totalt på en 14:e plats i klassen lättviktsbil, en timme, 9 minuter och 45 sekunder efter ledaren Francisco Lopez Contardo som även vann dagens etapp.
» Läs hela artikeln i SVT

21-01-05 Avslöjar: Nya stridigheter inom Svenska Bilsportförbundet
Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling avgår med omedelbar verkan.
SVT Sport kan avslöja att det handlar om nya stridigheter inom styrelsen.
”Jag har under den senaste tiden känt att jag som förbundsordförande blivit allt mer bakbunden och handlingsförlamad”, skriver Berthling i ett avskedsbrev som SVT har läst.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-05 Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling avslutar sitt uppdrag med omedelbar verkan
Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling har valt att avgå med omedelbar verkan.
För SVT Sport berättar han om bakgrunden till beslutet.
– Det handlar om några viktiga ekonomiska och strategiska frågor där jag och delar av styrelsen inte är riktigt överens, säger Berthling.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-05 SBF:s ordförande avgick med omedelbar verkan, WRC-premiären avgörs av myndigheterna, Veiby sent anmäld till Arctic, Ekström/Bergkvist körde lite vilse och idag mindes vi 2003!
Kan väl inte säga att det kom som en chock att Svenska Bilsportförbundets blott fyra månader gamla ordförande Magnus Berthling idag på egen begäran avgick med omedelbar verkan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-05 Ekström körde vilse i öknen
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist körde vilse på den tredje etappen av Dakarrallyt.
– Vi navigerade lite fel och var vilse en stund, säger Mattias Ekström efter dagens etapp.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-04 Ekström på 13:e plats i ökenrallyt
Mattias Ekström ligger på 13:e plats i sin klass i Dakarrallyt. Efter 45 mils körning körde han in på en 18:e plats på den andra etappen.
» Läs hela artikeln i SVT
21-01-04 Ola Fløene nygammal hos Mikkelsen, Skoda med ännu bättre Fabia, Lindholm fick rätt och är sexa i Liepaja, Ekström upp på 3:e plats i Dakar, fortsatt oroligt i SBF och nu är den på plats...
Då blev det som väntat Ola Fløene som tar plats vid sidan av Andreas Mikkelsen i Toksport WRT:s Skoda för fullt säsong såväl WRC2 som i ERC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-03 Sainz tog ledning i Dakar, Ekström på 15:e plats medan Meeke fick eld i baken, Gryazin citerar Bond, sju skånska R5-bilar och MSR börjar synas!!
Sebastien Loeb fick ingen bra start på Dakarrally när hans Prodrive-tillverkade BRX Hunter krånglade.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-02 Pandemin försvårar jakten efter ny arenaägare
Det har nu gått över ett halvår sen dragracingbanan Tierp Arena plötsligt lades ut till försäljning. Det blir isåfall den tredje ägaren sen starten 2011 och coronapandemin har försvårat besöksmöjligheterna på arenan.
"Corona påverkar allting givetvis, det är en avvaktande hållning", säger företagsmäklaren Henrik Fredriksson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
21-01-02 Dubbla Motorbloggen, Sesks OS-uppmärksammas, Ekström med gashäng, och nya restriktioner för WRC-premiären, Huttunen vid sidan, unik bild på Tom K. och Dakar rullar igång...
När jag var en liten påg så var det i stort sett bara dansk tv vi kunde se här nere. Storögt satt jag framför Farbror Henrys 17-tummare och såg på lätt snöiga och svartvita utsändningar med danska barnprogram.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
21-01-02 Svenska förarna i klassiska loppet – som kostat 70 människor livet
Rally Dakar är så klassiskt det blir inom motorsport. 2021 års upplaga innehåller två svenskar – som inte räds den livsfarliga tävlingen.
– I Rally Dakar kan en liten miss kosta dig livet, säger Mattias Ekström till Sportbladet.
» Läs hela artikeln i Göteborgs Posten
21-01-02 ”En liten miss kan kosta dig livet”
Mattias Ekström har testat det mesta inom motorsporten - utom en klassiker. Rally Dakar. 2021 startar han i ökenrallyt som krävt närmare 70 människors liv.
– Jag är medveten om att det är en av de farligaste tävlingarna som finns, att jag måste vara ödmjuk och inte kan ta de risker jag gör i vanliga fall, säger han.
– I Rally Dakar kan en liten miss kosta dig livet.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
21-01-01 Ekström redo för fruktade Dakarrallyt
Mattias Ekström är redo för debuten i Dakarrallyt – ett av världens mest fruktade rallytävlingar.
I morgon inleds årets upplaga i den Saudiarabiska öknen med en prolog.
– En stor utmaning, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan