2020

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020  


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu
20-01-20 ”Tänker bara på att det går i 300 km/h när man kraschar”
Sjätteplats totalt och årets rookie i IndyCar förra säsongen. I år spänner Felix Rosenqvist bågen ännu högre.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-20 WRC-profil byter, Meeke kör Ford, ingen ersättning för Rally Chile, Wales ny final i J-WRC, Malm får stöd av "Solsidan", glest med bilar hos KMS, Westlund om sin comeback, Mikaela ny hos FIA och varför så hemligt SBF?
Frågan är om inte Colin Clarks namn är lika välkänt hos alla ”hard core wrc-fans” som Ogier, Loeb, Tänak och gängets?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-20 ”Formel 1? Nej, tack – jag vill vinna race”
I fjol gjorde han succé och blev årets rookie i Indycar. Men nöjd?
– Eh...nöjd? Nja, inte riktigt. Jag vill vinna race, säger Felix Rosenqvist.
I en intervju med SportExpressen berättar racingstjärnan om drömmen att bli mästare, varför han nobbar formel 1 och svenskduellen mot Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-18 Kalle ökade till 143,9km/t i snitt, Loeb kan "skrälla", Mikkelsen i Monte, snart 1000 R5-bilar byggda, Mads nöjd med C3:an, Johan hittade snön och Jessica B. fick fint stipendie!
går reagerade jag över att Kalle Rovanperä på sträcka sex i Arctic Lappland Rally klockades för en snitthastighet över de fyra milen på 139,6 km/t.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

20-01-18 Missförstånd orsakade avkörning för Ingåbon Emil Lindholm i Lapplandsrallyt – Kalle Rovanperä snabbast i tävlingen
Kalle Rovanperä vann den allmänna klassen i Arctic Lapland rally. Ingåborna Emil Lindholm och Niclas Grönholm noterades för framstånde placeringar. Lindholm tappade klassegern på sista etappen då han missförstod ett kommando från kartläsaren.
»
Läs hela artikeln i YLE
20-01-18 Østberg vann NM-premiären, Thunström bäste svensk, Kalle R. snittade 139,6km/t, EKS laddar med tre SM-bilar, vinter finns i Lima och en hemsida är altid något att glädjas åt!
Mads Østberg och Torstein Eriksen gjorde ett perfekt genrep inför Rally Sweden när man vann NM-premiären Sigdalsrally.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-18 Få anmälda till historiska klassen
Antalet anmälda till svenska rallyts historiska klass är halverad jämfört med förra året, 2018 års vinnare Kenneth Tomasson från Torsby är en av de som tvekar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-18 Bottas bytte Formel 1-bilen till rallybilen och ligger sexa efter den inledande etappen i Arctic Lapland Rally – Rovanperä startade snabbast
I fjol körde Valtteri Bottas i FM-rallydeltävlingen Arctic Lapland Rally, och av allt att döma smakade femte platsen så bra att han ville delta även i år. Bottas, som är bättre känd som Formel 1-förare, var sjätte snabbast i den inledande 22,69 kilometer långa Aittajärvi-etappen.
» Läs hela artikeln i YLE
20-01-18 SM-premiären i Vännäs
Den tänkta SM-premiären Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken ställs in.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
20-01-17 Beskedet om prinsen: Åter på racingbanan
Efter sitt sabbatsår gör prins Carl Philip comeback på racingbanan genom att köra hela säsongen i Porsche Carrera Cup.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-17 Rally-SM i Sandviken ställs in – motorklubben förlorar 100 000
Det blir inga rallytävlingar i Sandviken sista helgen i januari. Det beskedet kom från arrangören Sandvikens MK under fredagen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 Dino värvad av Ferraris talangfabrik
Han fyller 16 år på söndag. En tidig födelsedagspresent till racinglöftet Dino Beganovic har redan kommit. Linköpings-killen får chansen i Ferraris förar-akademi.
– Det här är en helt SVT möjlighet, säger Dino Beganovic själv.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 Tänak ville inte ha #1, Loeb får ny bil till Monte, 16 förare i J-WRC, Kalle glömde, SM-premiär ställs in, Sainz vann, Dino till Ferrari och Prinsen gör Porsche comeback!
För allra första gången sedan WRC startade kommer inte #1 att användas. Den ende som kunde välja detta startnummer var Ott Tänak i egenskap av vinnare 2019 men han avstod och behöll sitt vanliga nummer #8.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 AVSLÖJAR: Ny publiksatsning inför Rally Sweden
200 000 besökare väntas till Rally Sweden. Och nu får publiken ännu bättre förutsättningar. Sportbladet kan avslöja att arrangören bygger tre nya läktare intill det spektakulära hoppet Colin’s Crest.
» Läs hela artikeln i Aftobladet
20-01-17 Rally-SM i Sandviken ställs in
Premiären av rally-SM som skulle ha avgjorts i Sandviken i slutet av januari ställs in. Orsaken är avsaknaden av vintervägar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-17 Sainz tog tredje segern i Dakarrallyt
57-årige Carlos Sainz säkrade sin tredje seger i Dakarrallyt – som den här gången helt och hållet kördes i Saudiarabien – med god marginal.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-17 Rosenqvist siktar högst i Indycar: ”Vill kämpa om titeln”
– Jag vill vara med och kämpa om titeln, säger 28-åringen till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-16 Ännu en förare till Rally Sweden, Oliver i Skoda(?), rekordintresse för MSR, Bottas på hal is, dystert kring Sandviken, Askew tackade Ryds MK och Jimmy E. klar för Zakspeed!
Blev faktiskt ytterligare ett namn till i Rally Sweden och därmed är man uppe i 54 ekipage. Sist (?) in blev hårdsatsande tjecken Filip Mares som i fjol slutade fyra i den ERC-klass som vanns av Cris Ingram.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-15 Se när Alonso voltar i Dakar-rallyt
Den tvåfaldige F1-stjärnan, Fernando Alonso, var med om en rejäl volt under den tionde etappen av Dakar-rallyt. Lyckligtvis klarade sig både Alonso och hans kartläsare i från några större skador och kunde senare köra i väg från platsen. Paret tappade efter olyckan 68 minuter i tidsställning och ligger för närvarande på en fjortondeplats.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-15 53 bilar till Rally Sweden, kör Pontus för Skoda(?), Oscar S. sist in i J-WRC, Storm gör 30:e starten, Meeke hoppas, Bottas kör vinnarbil, Alonso rullade, Fløene vann och Stockholmare älskar elbilar!
Om inget oförutsett inträffar så stannar antalet anmälda till Rally Sweden på 53 ekipage, nio bilar färre än 2019. Två grupper ”sviker” mot ifjol, det är de svenska förarna plus förare med 2WD-bilar och då ofta i kombination.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-14 Tidemand till Rally Sweden, Veiby och Gryazin Hyundais namn i WRC2, Tom och Pontus får 13 konkurrenter i J-WRC, vinter finns i Vännäs men var mer, Johan K. värmer i Sigdal och Gundersen kör Euro RX i Supercar
När detta skrivs har anmälan stängt för Rally Sweden med 50 namn i ”entry list”. Behöver dock inte vara den slutgiltiga listan då där ändå brukar komma till ytterligare namn efter stängning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-14 Sista anmälningsdagen till Svenska rallyt
Idag är det sista anmälningsdagen för årets Svenska rally. Men det milda vädret har gjort att få anmälningar kommit in till den historiska klassen och anmälningstiden förlängs nu.
– Jag är inte orolig för vädret, bara det inte blir plusgrader in i tävlingsveckan så är det lugnt, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-14 Värmland levererar toppnamn till rallyt
Det är en månad kvar till Rally Sweden och idag stängde anmälan till tävlingarna. Tre värmlänningar är med i startfältet.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-13 Christoffer Haglund vann i Hassela
"Nästan utklassning", utbrast en stolt Christoffer Haglund efter målgång av det vintriga Hälsingerallyt.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-01-13 Fernando Alonso tvåa i Dakarrallyt
Den nionde dagen slog Fernando Alonso tillbaka. Med en andraplats på den åttonde etappen av Dakarrallyt.
– Vi slog alla toppgubbarna, helt otroligt!
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-14 Även Hyundai väljer att inte ändra, Veiby/Andersson i Hyundai, Oliver S. Monte-kör i RC2-klassen, revansch för Fløene med sträckseger, DM-klart, Mikaela "laddar" och dansk F1-förare har gått bort!
Krävs ett mycket tränat WRC-öga för att se skillnad på Hyundai Motorsports i20 WRC årsmodell 2020 mot fjolårets, de är så gott som identiska.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-13 Mikaela kör i morfars hjulspår
”Framtidens racing och en viktig miljökamp”. I år har det gått 40 år sedan Freddy Kottulinsky som hittills ende svenske förare vann klassiska Paris-Dakar. Hans barnbarn hoppas få göra en liknande bravad. Körandes en elbil på glaciärer på Grönland, i regnskogen i Brasilien, på en sjunkande ö i Senegal och i öknen i Saudiarabien.
– Det här är framtidens racing, och en viktig miljökamp. Vi måste alla aktivt göra förändringar för att förbättra klimatet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 27.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-13 VF Motor: Motorsportens framtid – poddens farväl
Det är över nu. Åtminstone under VF:s flagg och med nuvarande namn. Då Johan Hedlund går vidare till nya utmaningar inom kort kommer podden tills vidare att ligga vilande. Med vemod tar vi adjö för den här gången med att summera de hetaste händelserna under inledningen av 2020 – men också med att blicka framåt. Hur kommer motorsporten att stå sig i framtiden? Jan "Flash" Nilsson har ingen bra magkänsla.
» Läs hela artikeln i VF
20-01-12 11 miljoner för en 2022-WRC-bil, Oliver S.får tungt stöd, Sandström delar min uppfattning om rallyflytt, Haglund vann i Hassela men Lönnström och Westman imponerade mest, 24h Dubai regnade bort och dödsolycka i Dakar!
Blir verkligen intressant att se åt vilket håll WRC sticker 2022 när det är dags för nytt reglemente. En sak är helt säker och det är att om de planer som det tidigare snackats om blir verklighet, då stiger kostnaderna som en raket.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-12 Dödsolycka i Dakarrallyt
Den rutinerade portugisiske motorcyklisten Paulo Goncalves har dött efter en krasch på sjunde etappen i Dakarrallyt i Saudiarabien.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-10 Yaris WRC i nästan identisk kostym, Rossel blir teamkompis med Østberg, långsamt i Rally Japan, Rally Sweden finns i Värmland, Fløene upp som femma och Subaru...
I går var det M-Sport Ford som visade upp hur deras WRC-Fiesta 2020 ser ut i stridsmålat skick och även om den påminner en hel del om fjolårets kostym, så är det inga som helst problem att skilja en 2019-bil från de som ska föra Esapekka Lappi, Elfyn Evans och Gus Greensmith till nya framgångar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-09 Glenn sitter lugnt i "Svenska-båten", M-Sport Ford först ut med 2020-bilen, Subaru på väg mot..., Fløene tog första sträcksegern i Dakar, MSR -nytt, NYBE först och Tom imponerar även i radion!
Det gamla talesättet, alla snackar om vädret men ingen gör något åt det, har säkert Glenn Olsson, VD i Svenska Rallyt AB hört många gånger. Lika många gånger har han säkert också önskat att han verkligen kunde göra något åt vädret som i år är på sitt minst vintriga humör.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-09 Carlos Sainz leder Dakarrallyt i Saudiarabien
Carlos Sainz vann den femte etappen av Dakarrrallyt i Saudiarabien och drygade ut ledningen sammanlagt.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-09 Så här är läget på rallysträckorna
Med fem veckor kvar till det svenska VM-rallyt är det allt annat än vinter på de flesta håll i länet. Per Larsson kollade statusen på flera sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-08 "Jag körde egentligen bara för att få lov att sladda – fast lagligt"
Han har tagit VM-silver i rally. Han kommer från Hörby. Under onsdagsförmiddagen var Tom Kristensson Veckans DJ i P4 Kristianstad. Han berättade bland annat den fysiska och psykiska förändring han gjorde när han bestämde sig för att elitsatsa.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-08 Troligen ingen ersättning för WRC i Chile, Oliver S. testar med Polo i ny "kostym", 135 anmälda till Arctic, Morin fortsätter hos Brink och Sainz i fortsatt Dakartopp!
Det mesta pekar på att WRC-säsongen 2020 bara kommer att innehålla 13 deltävlingar efter att Rally Chile ställts in. Hur intensivt FIA och promotorn Oliver Ciesla jobbat för att få till en ersättningstävling är för mig oklart. Enligt källor i Argentina har såväl erbjudande från Pargauay och Peru fått tummen ner till att ersätta.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-07 Fylls på i Rally Sweden, Hamre ställer in, Ekström mot Østberg i NM-premiären, Rådström lyfts fram av ERC, Tom K. får stöd av "Solsidan" och "leopard med dumstrut"!
Idag trillade anmälningarna från Toyota Gazoo Racing in till Rally Sweden och precis som utlovats med fyra namn. Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och så Takamoto Katsuta. Därmed är där åtta WRC-bilar anmälda till andra deltävlingen i WRC. Totalt står räkneverket nu på 13 bilar i VM-delen av rallyt.
gjord.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-07 Fernando Alonso med problem i Rally Dakar
Reparerade bilen med tejp i öknen. Fernando Alonso fick betala dyrt den andra dagen av Rally Dakar. En trasig hjulupphängning tvingade honom att reparera bilen med tejp. Mitt ute i öknen. Det kostade honom två och en halv timme.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-06 Tom K.klar för J-WRC 2020, Tänak bara trea på hemmaplan, Stugemo lovar full fart och så elbilarnas lovsång!
I går avslutade jag med en ”cliffhanger” där det idag utlovades en positiv svensk rallynyhet. Står vid mitt löfte och idag avslöjar Tom Kristensson att det blir en andra säsong i Junior-WRC för honom och nye kartläsaren Joakim Sjöberg. Men det har varit en jobbig resa fram till att nu anmälan till J-WRC och M-Sport Poland äntligen är gjord.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-05 Lappi i en första Fiesta-test, Fløene tia i Dakarpremiären, ny seger för Grøndal, vinter i Hassela, Evjen kör vidare hos Kristoffersson, Westlund siktar på comeback och "Mulle"/Kvick fick ge upp på grund av sjukdom!
Den här helgen har M-Sport Ford tagit i anspråk för första testerna för deras ”new Finnish crew”, Esapekka Lappi och Teemu Sunninen. Att målet är att förbereda inför Rallye Monte Carlo är uppenbart då testerna skett någonstans som ska efterlikna förhållandena duon möter i WRC-premiären.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-04 Meeke tror han gjort sitt, ung fransman hos M-Sport Ford i WRC2, svenskar i Grupp B, tungt för Mulle&Kvick, Mats J.med "ny" Skoda, Haglund/Edvardsson på gång och vi mindes Mats för 16:e året!
I en intervju med Autosport medger Kris Meeke att hans dagar som ”Top driver in WRC” är över. Möjligheten att betala sig in hos M-Sport Ford var inget han ens övervägde, istället är han nu sugen på ”off road rally”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-04 Fernando Alonso redo för Rally Dakar 2020
Han har vunnit VM i F1 och Le Mans 24-timmarslopp. Nu väntar en helt annan utmaning. Världens tuffaste rally.
– Jag tror inte att det finns någonting som är mer olikt Formel 1 än just Rally Dakar, säger Fernando Alonso.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-03 Tung Dakarinledning, WRC-uppställningen nästan klar, Roman först, Latvala med ny kartis, "Duracellkanin" kör Volvo PV, inställt i Torsby, "Mulle"/Kvick snabba på "SD" och milt även i Rovaniemi!
Onekligen så att man ställer sig frågan om vikten av att värma upp inför en tävling som Dakarally som mäter nästan 800 mil varav 500 mil är ”specialsträcka”? Med den längden borde en eller två extra mil i sanddynerna spela underordnad roll för slutresultatet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-03 Fick cancerbesked i somras – nu debuterar Ted i Svenska rallyt
I somras fick skånske Ted Malm beskedet att han har cancer. Ett besked som snabbt fick honom att fatta beslut om att göra någonting han länge velat – delta i Svenska rallyt: "Det går liksom inte att skjuta på saker och ting".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-02 Klassiska Finnskogsvalsen inställd
Rallytävlingen Finnskogsvalsen är inställd på grund av det milda vädret.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-02 Det blir inget Finnskogsvalsen 2020
Under torsdagskvällen meddelade Motorklubben Ratten i ett pressmeddelande att 2020 års upplaga av rallytävlingen Finnskogsvalsen kommer att ställas in.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-02 Finnskogsvalsen inställd
Det blir ingen säsongspremiär på snö i norra Värmland den 11 januari. Finnskogsvalsen är inställd.
» Läs hela artikeln i VF
20-01-02 Meeke på "Dakarbänken", Lappi som väntat klar för M-Sport Ford, Tänak vill ha sämre väder, vem gör Bulacia Wilkinson sällskap, Carlberg laddar med R2-Fiesta, mycket vinter i Sandviken och varför hålla nyheter inom en trång krets?
Börjar med en intressant nyhet från Jeddah där man som bäst laddar för 2020-upplagan av Dakarrally. Hit har nu plötsligt och högst oväntat Kris Meeke anlänt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-01 Sen julklapp från SVT, Østberg värmer upp inför WRC2, Brynildsen satsar på ERC och så Jokis äventyr i SSR 1987!
Visserligen några dagar för sent för att kallas julklapp men det spelar mindre roll när SVT i går avslöjade att man fortsätter med sitt Rallymagasin inför varje deltävling i WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan