2019

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 19-01-16 Emil B. kör egen R5-Fiesta i Värmland, fyra världsmästare möts i Torsby, Rådström ville uppåt, Ekström i vintertest med Skoda och Adielsson med spännande planer...
Under hösten har jag fått många frågor om vad som händer med Emil Bergkvist 2019. Berättigade frågor då Emil i egenskap av vinnare av Junior-VM för detta fick en egen ny M-Sport R5-Fiesta plus däck från Pirelli och bränsle för full säsong i WRC2.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-16 Fyra länsförare klara för svenska rallyt – två gör VM-debut: ”Måste våga lita på allting och släppa lös”
Joakim Roman skriver historia när han gör sitt 23:e svenska rally i rad. Mattias Monelius gör en ny satsning.
Och både Jacob Jansson och Pontus Lönnström gör debut. Fyra länsförare kommer köra svenska VM-rallyt i år.
– Klart man vill försöka vara med där uppe, säger Jansson.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
19-01-16 Hör: Fint startfält i Svenska rallyt
Nu är startlistan för motorsportälskarnas högtid klar för igår var det deadline för anmälningarna till Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-15 Østberg kör WRC2 Pro för Citroên, fem finnar i WRC-klassen, Tom K. och Dennis R. i J-WRC, Bergkvist kom till WRC2 och 57 till Rally Sweden Historic
Den minnesgode minns säkert att jag hela tiden hävdat att Mads Østberg och Torstein Eriksen inte behöver hänga sina röd/vita Citroën-overaller längst in i garderoben, dom kommer snart till nytta igen har varit min tanke.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-15 Klart – Grönholm anmäld till Svenska rallyt
Med en dryg halvtimme kvar av anmälningstiden till Svenska rallyt kom beskedet. Marcus Grönholm kör Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-15 Tvåfaldiga världsmästaren bekräftar WRC-comeback
Rykten igår, idag bekräftade Marcus Grönholm själv att han gör tillfällig comeback i Rally-VM. Den tvåfaldiga världsmästaren kör WRC-klassen i Svenska Rallyt där startfältet är starkare än någonsin.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-15 Marcus Grönholm kör det svenska VM-rallyt
Den tvåfaldiga världsmästaren i rally Marcus Grönholm gör en comeback för en tävling. Ingåbon kommer att delta i det svenska VM-rallyt om en månad.
» Läs hela artikeln i Västra Nyland
19-01-15 Hör: Tina vill göra smart körning till en ny trend
Den värmländska motorsportprofilen Tina Thörner vill se smart körning som en ny trend. Nu försöker hon locka deltagare till det internationella bilsportsförbundet FIA:s tävling Smart Driving Challange.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-01-15 Så sänder SVT från Svenska Rallyt 2019
Motorfesten i Värmland lockar storpublik varje år – på plats och framför tv:n. Här är alla sändningstider.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Se: Rallygeneralen tror på tidernas startfält
I morgon klockan tre går anmälningstiden ut för Rally Sweden. Pontus Tideman och Sebastian Loeb är redan klara för start i WRC- klassen och nu hoppas rallyts vd Glenn Olsson också på en tidigare världsmästare.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Se: Intensiva rallyförberedelser för MK Ratten
Med en månad kvar till Rally Sweden är det bråda dagar för MK Rattens ordförande Gunilla Hilmersson som är samordningsansvarig för serviceplatsen i Torsby och funktionärskoordinator.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Ingåföraren Emil Lindholm gasar på – deltar i två VM-rallyn och i FM-serien med ny bil
Målet är att vinna FM-serien i rally. Det säger Ingåbon Emil Lindholm inför seriestarten om knappt två veckor. Han har bytt bil och kör numera en Volkswagen Polo.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-14 Rallystjärnan vänder - kör vidare i SM
Johan Holmberg, 39, hade bestämt sig för att sälja bilen och lägga ner karriären efter silverskrällen. Nu återvänder till 2WD trimmat, klassen där han vunnit två SM-guld sedan tidigare.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
19-01-14 Östberg jagar världsmästartiteln i WRC2 Pro
Han lyckades inte säkra en fast plats i WRC – men nu satsar rutinerade norrmannen Mads Östberg i stället på att vinna världsmästartiteln i nya klassen WRC2 Pro.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Urheiluuutiset: Marcus Grönholm kör VM-rally efter en paus på nio år
Tvåfaldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm från Ingå deltar i svenska VM-rallyt i februari. Det skriver sportsajten urheiluuutiset.com.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-14 Grönholm till Rally Sweden, tuffa krav på WRC-arrangörer från 2020, Elena ville kasta sin road-book, dålig kommunikation om MSR och nu byggs det nya App. K-65:or!
Dagens ”Breaking News” måste vara att Marcus Grönholm enligt finsk media ska celebrera sin seger från 2000 i Rally Sweden genom att starta i årets upplaga. Senast Marcus eller ”Bosse” som han kallas i rallykretsar körde i Värmland var 2010 med en WRC-Fiesta och utan större framgång. Nu blir det däremot andra bullar och planen är att Tommi Mäkinen släpper till en av Toyota Gazoo Racings Yaris-WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-14 Hör: Marcus Grönholm gör comeback i Svenska rallyt
Tvåfaldiga världsmästaren i rally, Marcus Grönholm gör comeback i WRC-klassen under det svenska VM-Rallyt i februari som han vunnit inte mindre än fem gånger.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-14 Grönholm klar för Svenska rallyt
Ännu en stjärna är klar för Svenska rallyt - och inte vilken stjärna som helst. Marcus Grönholm gör comeback.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-13 Trendbrott i Rally-SM, Hyundai-Huttunen i Skoda, över 50 anmälda till Rally Sweden Historic, Johan K. snabb i Torsby, RX-Eriksson vann och Ola S.lägger hjälmen på hyllan!
När bara minuter återstår av anmälningstiden inför Mekonomen Bergslagsrallyt är man väldigt nära drömmålet hundra anmälda.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-12 Det blev nytt utseende på C3 WRC, alla i "the big four" kan vinna guld, bröderna Hansen till nya GRC Europé, RM för klassiker klart, Morin lägger av med racing och när en Kadett var fjällresenärens våta dröm!
Då närmar sig ”Dagen W”, W som i WRC sitt slut på den stora Bilmässan Autosport International i Birmingham sitt slut. Höjdpunkten var när WRC-teamen avslöjade sina ”new liverys” för året och där M-Sport Ford var först ut att redan i går visa Fiestan i full stridsmålning. Som jag sagt tidigare, för att skilja en 2018 års Hyundai eller Toyota från årets måste man se båda upp till varandra.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Hansens kör i ny racingserie
Efter höstens chockbesked där Peugeot drog sig ur rallycross-VM står det nu klart att Hansen Motorsport kör i en nystartad racingserie den kommande säsongen.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger Kevin Hansen i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
19-01-11 Hörbypåg rustar för svenska vm-rallyt
Hörbysonen Tom Kristensson har radat upp rallyframgångarna och nu har han fått ett riktigt kvitto på det.
» Läs hela artikeln i Lokaltidningen Mellanskåne
19-01-11 Bröderna Hansen byter serie – klara för nykomling
Bröderna Hansen, Timmy och Kevin, byter rallycrosserie – lämnar VM för nystartade Global Rallycross Europe.
– Vi tror starkt på den här serien. Givetvis jobbar vi även på att kunna köra i andra serier, säger Kevin till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-11 Oklart med Østbergs bil, Ola Floene tar plats hos Tidemand, jäktigt för Loeb, Rally-SM till Hässleholm trots allt och är en VOC-skåning oslagbar på snö?
Fortfarande inte klart vad Mads Østberg ska köra för bil i Rally Sweden och fortfarande är mitt första tips fortsatt röd/vit overall för Mads och Torstein Eriksen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Snapphanerallyt tillbaka med SM-status
Snapphanerallyt får tillbaka sin SM-status – men först 2020. Det meddelade Hässleholms Motorklubb i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Hör: Rally Finnskogsvalsen avgörs i helgen
Rallytävlingen Finnskogsvalsen i Torsby drar igång sina tävlingar på lördagen. Men redan på fredagen inleder man med en shakedown som många av deltagarna siktat in sig på.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-11 VF Motor: Petter och Oliver Solberg i öppenhjärtig intervju
VF Motor har celebert besök i form av Petter och Oliver Solberg. I podden berättar de om hur det är att jobba så tätt ihop som far och son, de avslöjar framtidsplaner, Petter berättar om sin sjukdom och sina tankar kring rallycrossens framtid.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-10 Både Østberg och Solberg till Rally Sweden (?), WRC-bilarna presenterade men tom Ascona 400 stal shown, fylls på i Värmland, Tom K. anmäld till SM-premiären och Magda A. "modellar"...
Börjar med dagens roligaste nyhet ur skandinavisk synvinkel då det verkar klart att Mads Østberg kommer till start i Rally Sweden. På ett lite kryptiska filmklipp ”hintar” Mads om vad som är att vänta från honom och detta tolkas av många som att det blir nästan full säsong
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-10 Bakslaget: Populära Citydrift ställs in
Sorry alla driftingintresserade Skaraborgare med flera. ARN racing har meddelat att det inte blir någon Citydrift kommande sommar.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
19-01-09 Tänak med slicks på snö, spännande VW-nyheter, Tom K. jobbar på med J-WRC, två Hyundai till Norge och Jocke S. avslutar del ett av sin "Story"!
ar lite otydlig i går när jag berättade om testerna inför WRC-säsongen 2019. Så här var det, Teemu Sunninen och Elfyn Evans kör test i Frankrike inför Rally Monte Carlo som startar om drygt två veckor. Ott Tänak däremot kombinerade testerna i Finland och inledde med vinter inför Rally Sweden för att idag kört en Yaris WRC med asfalt set up och slicks. För att få full ”Montekänsla” letade man även upp en glashal snö/istäckt asfaltväg intill där man kört Värmlandstesterna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-09 SM-veckan i Sundsvall ser ut att kunna köra alla 24 planerade idrotter
SM-veckan i Sundsvall ser ut att kunna köra alla 24 planerade idrotter. Även det stora frågetecknet stadioncross som kräver mycket snö.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-08 Nu väntar VM för Appelskog
I fjol slutade de tvåa i JEM-serien i rally. Nu tar Henrik Appelskog plats bredvid Tom Kristensson och laddar mot JVM. Första start blir i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Corren
19-01-08 Flera vinnarkandidater i NM-premiären, tuffar på med SM-anmälningar, fyra mil lång" Björnjägaren" väntar, många "new looks" och Loeb vann SS2 i Dakar!
I dag kom anmälan från Mads Østberg/Torstein Eriksen till NM-premiären Sigdalsrally nästa helg den 19 januari. Som Mads redan berättat blir det premiärstart i en Grupp N-bil för Mads och det är alltså med en Subaru Impreza WRX som han ska försöka plocka lite NM-poäng.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-07 Treskerundan skänker till Cancerforskningen
Rally Treskerundan fortsätter att bidra till Cancerforskningen.
» Läs hela artikeln i VF

19-01-07 Kristoffersson och Rådström i Finnskogsvalsen
Årets upplaga av Finnskogsvalsen lockar 95 anmälda ekipage, bland dem rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och JVM-tvåan Dennis Rådström.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-07 När EWRX kommer då kommer också VW, ökat intresse för rally-SM, perfekta vintervägar i VOC-premiären och lång resa för Lexe till Rovaniemi
Att införandet av elbilar i World RX är livsviktigt enligt bilfabrikanterna är ganska klart om man även i fortsättningen alltså efter 2019, vill se fabriksteam tävla om ”VM i rallycross”. Den allra största elefanten i sammanhanget är Volkswagen som genom PSRX Volkswagen Sweden dominerat de två senaste åren.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-06 Tuff januari för Loeb, R1-klass i Rally-SM, Rådström och Lathi vann i Boden, Jocke Grahn anmäld till SM-premiären, 44 år sedan första "Svenska" och Emil B. utan bromsar i Belgien!
Idag startar ”Dakar Rally 2019” från Perus huvudstad Lima och sedan väntar 500 mil tuff ”off road-körning” innan deltagarna är tillbaka i Lima.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-06 Hör Dragracingbana med Europastandard i Hudiksvall
Efter två år med hårt ideellt arbete har Hudiksvalls motorklubb fått sin dragracingbana klassad till Europastandard. Redan till sommaren kommer klubben arrangera tävlingar i den nordiska serien.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-05 Lahtis sköna revansch: "Perfekt tävling"
I fjol fick de stryk med tre sekunder. Nu fick fartdemonen Thomas Lahti med kartläsaren Tomas Wikström en gruvlig revansch i North Rally Boden. Segermarginalen till fjolårets vinnare Michael Wikström/Lennart Nilsson blev 31 sekunder.
» Läs hela artikeln i NSD
19-01-05 Østberg lovar det blir "kjøring", Grøndal värmde upp med seger, fina vintersträckor kring Ludvika, Paddon kör med Østberg, en isolerad rallyö och 16 år efter tragedin!
Mads Østberg har på inget vis lagt WRC på is utan jobbar vidare på att komma till start även i år. Till norska Parc Ferme berättar han att säsongen ska kunna presenteras inom kort, kanske redan i nästa vecka. Mer än så vill inte 31-åringen berätta men att han kommer tävla är helt säkert.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

19-01-05 Tuff comeback för Sebastien Loeb
Gör VM-comeback ett par dagar efter Rally Dakar
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

19-01-03 Hör: Spännande framtid för Andreas Wernersson
Andreas Wernersson höll hög klass i fjolårets STCC. I dagsläget står han utan något team att köra för.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-03 Hyundai först till Rally Sweden, Lukyanuk håller dörren öppen, Tobias lugnar, Trelleborg flyttar premiär och Jocke Sjöberg del sju!
Då kom första WRC-anmälningarna till Rally Sweden och det blev Hyundai som blev först av de fyra VM-teamen att anmäla. Ingen överraskning att nya basen Andrea Adamo håller kvar tänket från Michel Nandan och anmäler Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen och Sebastien Loeb.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-02 Nandan fick lämna Hyundai, vad händer nu?, Zf ny partner för M-Sport Ford, få SM-åkare i Torsby och Sjöberg fortsätter med del 6
Då stämde ryktet att Michel Nandan skulle lämna jobbet som ”Team Principal” för Hyundai Motorsport. Efter sex år som ”top dog” i Alzenau där första tävlingen var 2014 i Rally Monte Carlo lämnar Nandan med omedelbar verkan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-02 Nu väntar VM för Appelskog
I fjol slutade de tvåa i JEM-serien i rally. Nu tar Henrik Appelskog plats bredvid Tom Kristensson och laddar mot JVM. Första start blir i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Corren
19-01-02 Solberg mot R5-debut
Oliver Solberg gör R5-debut i lettiska Rally Aluksne.
» Läs hela artikeln i NWT

19-01-01 Oliver Solberg lånar pappas Polo, Johan K. storfavorit i SM/Bergslagsrallyt, strax över 60 anmälda till Torsby och ERC-premiär (?) på Azorerna för Elias Lundberg!
Börjar med att önska god fortsättning och att nyårsfirandet gick bra för alla. Att inte Oliver Solberg skulle låta pappa Petters Volkswagen Polo R5 få stå i fred i garaget var ingen direkt överraskning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-01 Solberg gör R5-debut i Lettland
Oliver Solberg tar klivet uppåt och gör nu debut i R5-klassen i samband med lettiska Rally Aluksne.
» Läs hela artikeln i VF

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan