2003
Karting 2001 Karting 2002 Karting 2003 Karting 2004 Kartig 200503-10-07 Karlskogaförare körde Sverigecupen i Linköping
Två av Karlskoga MF gokartförare körde under helgen Sverigecupen i Linköping. Först ut under Lördagen var Johan Gustavsson i formel Mini, under träningen var det torrt på banan men till första kvalheatet började det regna.Johan körde bra under första kvalheatet men snurrade i andra kvalheatet. Till a-finalen startade Johan i ruta 25 Johan körde bra på det blöta underlaget och var uppe på en tionde plats men bromsade försent i en kurva och åkte av banan och blev stående.Totalt slutade Johan på en 21:a plats i sista tävlingen för året.
Mikael Björkmon som kör Formel Yamaha körde under Söndagen i ett strålande fint höstväder.Mikael började bra på tidskörningen med 8:e bästa tid.I sina båda kvalheat placerade han sig som 7:a och 8:a. Så till a-finalen startade Mikael i ruta 8:a När starten gick missade Mikael totalt och var långt ner i fältet,men efter en fin uppkörning var han på en 11:e plats när han var tvungen att väja för en annan förare, med följd att han körde i hopp med en annan gokartförare, och när två var återstod lossnade ljuddämparen och på sista varvet fick han "teknisk flagg " som säger att man måste gå i depå, lite snopet så nära mål.Men totalt var Mikael nöjd med insatsen efter en jämn körning under dagen.


Från vänster Tomas Annerhäll Mikael Björkmon och på höger sida Fredrik Swanolf

03-09-30 Stabil körning av Mikael Björkmon bäddade för seger
Karlskoga MF Kartingförare körde Torsten Palms Trofén i Kristinehamn under Söndagen. Man startade med tre träningspass på morgonen innan Tidskörningen. Mikael Björkmon var snabbast i Formel Yamaha på tidskörningen och startade Master i första kvalheatet.Erik Larsson var 7:a. Mikael blev 2:a i båda sina kvalheat och fick starta i ruta nr 2 i A-finalen. Erik blev 6:a i första och fick bryta andra kvalheatet och fick starta i ruta nr 6 i A-finalen. Tomas Annerhäll från Uddevalla startade som master i A-Finalen. När starten gick stack Tomas Annerhäll och fick ett långt försprång som såg ut att vara ointagligt, men efter tolv varv var Mikael ikapp och på fjortonde varvet körde Mikael om Tomas Annerhäll från Uddevalla.Och höll sedan ledningen i Mål.
Detta var ett av Mikaels bästa race under säsongen och satte ett nytt banrekord i formel Yamaha på Kristinehamnsbanan. Tvåa var Tomas Annerhäll från Uddevalla, och trea kom Fredrik Swanolf SMK Örebro. Erik Larsson Karsloga tog en åttonde plats i Yamaha klassen. I Formel Micro var Johan Hilding bra med på tidskörningen och körde två bra kvalheat.
I A-finalen var Hilding bra med i starten men det var trångt med täta fajter där Joha till slut tog en bra 11:e plats. I Formel Mini med Johan Gustavsson var förväntningarna stora då han kört väldigt bra i dom senaste tävlingarna och på tidsörningen var han 4:a Johan körde två bra kvalheat där han blev 4:a i båda heaten. I A-finalen på mastervarvet fick Johan stopp på karten och var tvungen att starta sist. Johan började sin uppkörning och slutade på en fin 11:e plats som han inte var nöjd med.
Kommande tävling är Sverigecupen den 4 o 5 Oktober i Linköping. Där möts dom bästa kartingförarna från hela Sverige. Mikael Björkmon och Johan Gustavsson representerar Karlskoga MF.

03-09-09 Kartingframgångar för KMF-förare
Då var den 7:e deltävlingen i mellansvenska kartingserien avverkad. Det var Mora som arrangerade den under Lördagen för klasserna formel Micro, formel Yamaha och ICC. Under Söndagen kördes formel Mini och Sport2000. Det var torr asfalt med bra grepp på den 630 meter "korta" banan under hela Lördagen och Söndagen. Tidtagningssystemet slutade fungera efter 2:a träningspasset både på Lördag och Söndagsmorgonen. Därför kördes tävlingen enligt gammalt system med 3st kvalheat och lottade startplatser, istället för den vanliga proceduren med tidskörning och 2st heat.
Lördag Formel Yamaha:
Mikael Björkmon och Erik Larsson KMF körde A-final, men blev tråkigt nog avkörda bägge två. Mikael kom 13:e, 8:e och 13:e i sina tre kvalheat. Erik noterade heat resultaten 11:a, 6:a och 9:a Yamaha-klassen hade 37 deltagare.
Lördag Formel Micro:
Johan Hilding KMF körde till sig en 23:e plats totalt. Detta efter att ha kommit 5:a, 4:a och 9:a i sina respektive kvalheat, och via en 4:e plats i C-final gick han till B-final och kom där på en mycket fin 14:e plats. 76 st förare från 10 år och uppåt deltog.
Söndag Formel Mini:
Johan Gustavsson KMF tog heatplaceringarna 1:a, 2:a och 1:a. Det resulterade i A-final och start från pole-position! Johan G tog ledningen från start och var också först i mål. Richard Karlsson körde till sig 8:e placering i första heatet samt 14:e och 7:e i nästföljande heat. Richard låg bra till i B-finalen då han tyvärr fick motorproblem och var tvungen att bryta. 70 st förare kom till start i klassen formel Mini från 12 år och uppåt.
Sista deltävlingen i mellansvenska karting serien äger rum i Södertälje den 20-21 September.

03-09-06 Superkart - döden på fyra hjul ?
Jag var på SSK-tävlingen på Mantorp Park den 10 augusti. Jag fick då chansen att åka med Lennart Landström i hans specialbyggda Superkart. Den är längre och bredare än en normal Superkart och den har dessutom två säten. Det är för att man skall kunna åka med och känna känslan av att köra en Superkart. Dessa kartar skiljer sig enormt från de hyrkartar man kan köra runt omkring i Sverige. Hyrkartarna brukar ha ca 4 hästkrafter och de går i ca 50 km/h. Det kan vara nog så hissnande för nybörjare. En Superkart väger visserligen lite mer, men i gengälld så finns det 90 hästkrafter och de gör en bra bit över 200 km/h !!!
Jag hade pratat med SSK´s presschef, Fredrik L´Estrade, som hade åkt med Lennart på Kinnekulle. Och han var så lyrisk att han bara satt och njöt en lång stund efteråt. Hans kommentar var: -"Lisseberg, släng dig i väggen!". På Kinnekulle kör Superkartarna varvet på ca 50 sekunder. De flesta bilar har svårt att komma under minuten! Lennarts "dubbelkart" körde varvet med passagerare på 56 sekunder!
Med lite darrande ben satte jag mig ned i Superkarten bredvid Lennart. Jag är inte någon lättviktare, så när jag skulle pressa ned mina 98 kg så fick jag inte plats!?! Nähä tänkte jag, så blev det med den åkturen. Men det visade sig att man inte skulle sätta sig rakt ned. Man skulle sätta sig framför stolen och sedan skjuta sig bakåt. Då gick det bra och humöret var på topp igen. Det fanns ett stag framför mig som jag kunde hålla mig i. Lennart frågade om jag var beredd och jag nickade till svar. Tre starka karlar sprang igång oss och det skrek till i motorn när den startade med ett ryck. Lennart accelererade ur depån och matade i växlarna.
Vi var framme vid den första vänstersvängen i ett nafs. Jag förstod att han inte stod på för fullt på första varvet, däcken måste hinna bli varma först. När vi kom ut på dragstrippen så började Lennart att visa vad karten gick för. Växlarna rycktes i snabbt efter varandra. Mitt huvud pressades bakåt och det blev ett ryck vid varje växling. Vi kom upp i ca 180 km/h och det kändes som om hjälmen skulle flyga av. Jag böjde ned hakan mot bröstet för att hjälmen skulle sitta kvar bättre. Vi åkte på Mantorps korta slinga, så efter halva rakan började han bromsa tvärt så det kändes som om man skulle fara ur karten framlänges. Men lika snabbt som han började bromsa, släppte han bromsen och vräkte in karten i 180 graderskurvan.
Som passagerare sitter man till vänster och jag kände hur karten flöt ut i en sladd och jag såg till min fasa hur däcksbarriären kom närmare och närmare. Det här kan aldrig gå tänkte jag, vad har jag gjort för ont i livet! Men Lennart var lugnet och säkerheten själv, han är ju en äkta norrlänning från Lycksele. Svängen tog slut och det blev återigen full acceleration utför Mantorps korta start- och målraka. Nu hade vi åkt ett varv och det var tre kvar…
Nu hade Superkarten fått upp värmen i däck och motor. Vänstersvängen efter start och mål togs i mycket hög fart och det blev såna G-krafter att det kändes som om man skulle tuppa av. Men svängen varade inte i mer än någon sekund. Kort raka, snabb inbromsning och in i högersvängen som kallas Parissvängen. Full acceleration ned mot chikanen, hård inbromsning och ut på dragracingstrippen igen. Nu hade jag förstått vad det handlar om och min beundran för dessa förare som kan hantera dessa monster ökade markant.
Hård inbromsning och in i 180 graderssvängen igen. Superkarten flöt ut i en härlig sladd igen och Lennart höll ut sladden med gasen. Jag tänkte att jag överlevde förra varvet, så det borde gå nu också! Två varv kvar att åka. Skräcken hade släppt och jag kunde njuta mera av färden. Jag har viss erfarenhet själv av racing då jag har tävlat i Dressmann Cup och SLC samt testat F3 på Gelleråsen. Men detta var klart häftigast!
Efter fyra varv vek Lennart in i depån. Han tittade på mig för att se om jag fortfarande var vid medvetande. Jag gav honom tummen upp och han nickade. På darriga ben klev jag ur karten med ett leende från öra till öra. -" Fy fan, vad häftigt", sa jag och alla skrattade. Det stod flera personer på kö och de hade med skräck och beundran följt min åktur. Alla fick ett minne för livet och jag tror inte att någon någonsin kommer att ångra sig om de åker med.
Bengt-Åce Liljevind - www.racefoto.se

03-09-02 Johan G-son på pallen igen i Formel Mini!
Efter en makalös uppkörning tog Johan Gustavsson från Karlskoga MF en 3:e plats i helgens Juniorfestival, som gick av stapeln på Axamo ring utanför Jönköping. Från 22:a startrutan i B-finalen till 5:e plats i mål och avancemang till A-förfinal. Start från 30:e plats i A-förfinalen och en 8:e plats i mål. Bara det en bedrift i sig. A-final start från den 8:e startrutan och en fin uppkörning till 3:e plats i A-finalen, totalt 44st placeringar !!! Ola Nilsson från Klippan bjöd på hårt motstånd men fick ge sig efter en fin fight inpå sista varvet, där Johan tog tredjeplatsen före Ola i mål. Vann gjorde John Hedlund från Borås.
I Klassen Formel Mini från 12år,deltog 85 st förare från 25 st svenska klubbar och dessutom förare från Norge, Finland och England.
Efter förra helgens seger i MKR-deltävlingen och nu en tredje-plats i Juniorfestivalen så kör Johan både snabbt och taktiskt med stärkt självförtroende.
Förra året sändes ett programinslag i Lilla sportspegeln från juniorfestivalen, kanske även i år.
Se info och snart resultatlistan på http://www.jonkopingskarting.org.se
Nästa deltävling i mellansvenska karting serien äger rum i Mora den 6-7 September.

03-08-17 Thomas Johansson avrundade EM serien med pallplats
Årets EM i Superkart avrundades på Donington i England med två heat. För Forshagabon Thomas Johansson så blev det en problemfylld upptakt på helgen. Vid torsdagens fria träning så rasade vevpartiet på Thomas motor efter tre varv och så var det färdigkört för Thomas den dagen.
- Ja det var inte trevligt. Men å andra sidan så kunde jag kurera mig själv i stället för jag hade 40 graders feber och det var tufft att köra när det dessutom var 33 grader varmt ute. Vi monterade dessutom in en alldeles ny FPE motor inför fredagens tester. berättar Thomas.
Det visade sig att motorn fungerade bra men det fanns lite misständning som man inte fick bukt med så det blev en åttonde testtid för Thomas.
På lördagen var kördes kvalifikationerna till söndagens race. Thomas var betydligt piggare men det var inte motorns tändssystem som fortsatte att spöka. Thomas slutade på en nionde plats i kvalet och skulle starta båda söndagsheaten från den positionen. Snabbast i kvalen var engelsmannen Mark Owens.
Under lördagskvällen så monterade man det gamla väl beprövade tändsystemet och på söndagsmorgonens warm up så gick motorn som en klocka vilket fick Thomas att tända till lite extra efter att ha satt femte bästa tid och var inte långt efter Martin Higgins som var snabbast.
I det första heatet så gjorde Thomas, sin vana trogen, en mycket bra start och var uppe på en fjärde plats redan i första kurvan. Tyvärr blev det trubbel strax efter i Old Hairpin kurvan när Graham Barker kom upp på insidan av Thomas och inte fick stopp utan ställde sig på tvären mitt framför så att Thomas brakade in i honom. Med en kraftigt demolerad front kom Thomas i gång igen och låg då på 14:e plats.
- Jag var nog lite arg och beslöt mig för att ladda för allt vad tygeln höll. Trots att jag inte hade någon front kvar, och därmed kraftig understyrning, så körde de återstående 47 kilometrarna och kämpade mig upp till en åttonde plats i mål och det var jag nöjd med. Det kändes som om jag kunde vara med i absoluta toppen med en hel bil, sa Thomas.
Det avslutande heatet blev en repris på starten i det första med att Thomas direkt körde upp sig till en fjärde plats på en bana som var delvis blöt efter en regnskur.
- Jag ville inte chansa för mycket utan höll min position även om det var tätt mellan oss främsta. När sedan Mark Owens fick bryta efter ett kedjebrott så var årets målsättning infriad genom att jag tog en pallplats och det kändes skönt. Jag hade i och för sig hoppats på att förättra mitt resultat från förra året då jag blev sexa totalt i EM men jag tycker ändå att det är godkännt att upprepa det resultatet i år, avrundar Thomas som kommer att ladda för nästa år då det blir fyra deltävlingar i EM. Magny Cours i Frankrike, Donington i England samt Assen i Holland är klara och arrangören ser gärna att den fjärde deltävlingen körs i Sverige.
EM Superkart, deltävling 2 av 2, Donington, 8-10/8, England
Division1, Race 1: 1) Mark Owens, Storbritannien, ADE / FPE, 2) Martin Hines, d:o, Zip / Rotax, 3) Damien Payart, Frankrike, PVP / FPE, 4) François Vinuales, d:o, Nissag / Rotax, 5) Steve Edwards, d:o, PVP / FPE, 6) Benjamin Mahé, d:0 PVP / Rotax,…8) Thomas Johansson, Sverige, Anderson /Rotax, 9) Bobo Westman, d:o, PVP / Rotax, 11) Bobby Issazadhe, d:o, PVP / Rotax, 15) Monica Stråth, d:o, PVP / Rotax
Race 2:1) Martin Hines, 2) Damien Payart, 3) Thomas Johansson, 4) Benjamin Mahé, 5) François Vinuales, 6) Bobo Westman,…10) Monica Stråth, 24) Bobby Issazadhe
Slutställning EM:Damien Payart, Frankrike, 86, 2) Martin Hines, Storbritannien, 78, 3) François Vinuales, Frankrike, 60, 4) Mark Owens, Storebritannien, 54, 5) Bobo Westman, Sverige, 38, 6) Thomas Johansson, d:o, 31, 15) Monica Stråth, d:o, 12, 19) Bobby Issazadhe, d:o, 5.

03-07-08 Bilder från Norrlandscupen Östersund-Svenstavik
Ett urval bilder tagna av Sea to Sky- Action Media
Norrlandscupen Östersund
Norrlandscupen Svenstavik

03-07-06 Thomas Johansson åter i huvudrollen i Superkart
STCC hade bjudit in Superkart till deltävlingen på Falkenberg som kördes inför en stor och entusiastisk publik. Klassen körde en förfinal under lördagen samt en slutfinal under söndagen.
Lördagstävlingen blev till stora delar en mycket sevard duell mellan Forshagaföraren Thomas Johansson och Benjamin Ernryd. Thomas tog starten med Benjamin tätt bakom. Benjamin jagade sedan Thomas intensivt under 14 minuter med ett otal attacker utan att komma förbi. Men med sex varv kvar att köra så smet Ernryd förbi i sluter på den långa raksträckan men Thomas kontrade direkt och när de sedan låg jämsides så blev det lite närkontakt varvid Thomas kom utanför banan och skadade karten så illa att han tvingades in i depå och bryta.
- Jag var ordentligt arg när jag kom in men efter ett tag så insåg jag att det som inträffade var en ren olycka och sådant som händer inom racingen. kommenterade Thomas som sedan fick arbeta länge och väl för att få ordning på allt inför söndagens finalheat där han tvingades starta ända nere på femtonde plats.
- Jag var långt ner i startlistan även på Gelleråsen senast och då knep jag ju segern så det blev samma taktik här, vinna eller försvinna. Nu fick jag en ny bra start och kom snabbt upp i fältet, sa Thomas som låg på andra plats bakomr Benjamin Ernryd efter bara ettpar varv.Under större delen av heatet så låg Tomas ett tjugotal meter bakom Benjamin men vid en varvning där Benjamin fick ett litet släpp så dök Tomas förbi direkt.
- Ja jag såg att Benjamin var på väg att hamna i problem och då laddade jag det där lilla extra och lyckades pressa mig förbi och hålla undan till målflaggan kom fram. Det var en skön revansch från gårdagen och en fin markering och värdemätare inför nästa uppgift som blir Nordiska Mästerskapet som körs om tre veckor på Kinnekulle Ring, avslutar en mycket belåten Thomas Johansson

03-06-09 Thomas Johansson dominerade i Superkart.
Hela 22 förare kom till start i helgens båda tävlingar i Superkart som kördes tillsammans med STCC arrangemanget på Gelleråsen inför ca 10.000 åskådare.
Vid det första heatet, som kördes under söndagen så tog Thomas Johansson från Forshaga hand om ledningen redan i starten och dominerade tillställningen under hela heatet ända tills det återstod ett kvarts varv.
- Jag hade läget helt under kontroll med en bra lucka ner till Bobby Issazadhe som låg tvåa genom hela heatet men när jag skulle växla ner i Ejes kurva på sista varvet så försvann drivningen. Jag trodde först att det var ett brott på drivkedjan men det visade sig sedan att det var en bult som lossnat så att växellådan delat sig. sa en bedrövad Thomas sedan han tvingats att bryta.
Inför måndagens heat så var Thomas riktigt laddad. Han tvingades att starta från en femtonde plats och hade en bra bit upp till förste förare.
- Jag hade redan bestämt att det fick bli vinna eller försvinna i dagens heat så jag satsade allt i starten. Redan på startrakan tog jag flera förare och i Trösenpartiet, som är det första kurvpartiet, så gick det för fullt medan andra valde att öppna lite försiktigare så jag blev själv lite förvånad när jag plötsligt var uppe i ledning redan på första varvet, kommenterade en jublande Thomas Johansson som sedan lätt körde hem hela heatet och flaggades av som ohotad segrare.
- Det här känns underbart inför resten av säsongen. Det har varit lite motigt i upptakten men nu känns det som om jag är på helt på rätt väg. Min Anderson kart går perfekt och snart får jag en ännu vassare motor så materiellt har jag ett riktigt konkurrenskraftigt material, avrundar Thomas

03-06-05 Thomas Johansson laddar för stressig helg på Gelleråsen med Superkarten
Det har varit en månads tävlingsuppehåll för Thomas Johansson efter EM deltävlingen i Tjeckiska Brno men nu är det åter dags att mäta krafterna med de nordiska toppförarna när Superkartklassen kör två heat i samband med STCC på Gelleråsen i Karlskoga under söndagen och måndagen i Pingst.
- Jag var tvungen att köra ett träningspass i måndags på Gelleråsen för att känna så allt fungerade samt för att få upp farten i kroppen, berättar en tävlingssugen Thomas som noterade varvtider vilka var betydligt snabbare än vad han hade förra året.
- Det kändes bra och gick ganska fort trots att banan var hal av all pollen som blåst in från den omkringliggande skoge. Superkart blir allt mer populärt och det kommer ca 25 förare till start och bland dessa finns det flera förare som, precis som jag, vill vinna. Jag var tvåa förra året i samma tävling och nu siktar jag naturligtvis på seger, säger Thomas som har en tuff helg att se fram emot.
Först skall han hinna med att träna, köra tidskval samt två heat med sin Anderson Superkart sedan skall han assistera Tommy Rustad i Opelteamet i STCC och dessutom hinna med att peppa Daniel Andersson och Mårten Sahlström i S 60 klassen som kör för Ejes Racing. Helgen är dock inte över för Thomas del med det utan direkt efter söndagens Superkartheat så åker han till Stockholm för att kommentera tyska DTM-serien i TV.
Däremot så kan han koppla av nästkommande helg eftersom Nordiska Mästerskapet, som skulle körts i Dansmark, har flyttats och kommer troligen att köras på Kinnekulle Ring i Sverige i slutet av juli i stället.

03-04-28 Tung EM premiär iför Thomas Johansson i Superkart
Med en trippelseger i UK Cup i Cadwell och i bagaget åkte Forshagabon Thomas Johansson till Brno i Tjeckien och EM premiären för att lägga grunden till en framskjuten plats i detta mästerskap.
- Jag hade höga förväntningar inför denna helg med målsättning att vara i topp sex i båda heaten men nu blev det inte riktigt som jag hoppades, " berättar Thomas.
Thomas hade sällskap i Brnotävlingen av veteranen Bobo Westman och dessa bå¨da kvalade in som tolva respektive trettonde man under lördagen.
- Vi märkte redan på träningen att vi inte riktigt hängde med. En del förare har fått nya FP motorer och de var ruskigt snabba. Dessutom är de nya motorerna fem kilo lättare än den motor som jag kör med nu och den lägre vikten hade jag behövt för att på så sätt skona däcken så att de håller fullt ut ett helt race, " kommenterar Thomas som får tillgång till samma motor inom någon vecka.
Under söndagen kördes det två heat i EM serien på den 5,5 kilometer långa banan som dessutom är ganska kuperad med en höjdskillnad på 79 meter. Banan passar de små och extremt snabba superkartarna väl. Jamfört med en roadracingmotorcykel i värsta klassen, 500 GP, så har superkartarna hela sex sekunder snabbare varvtid.
I det första heatet gjorde Thomas en bra start och arbetade sig snabbt upp i fältet till en sjätte plats med Bobob Westman precis bakom.
- Bobo och jag hade en kul fight under flera varv innan en slangklämma till vattenkylet skakade loss så jag blev tvungen att bryta. " sa en besviken Thomas som kom igen i heat två med en lika fin uppkörning där han åter fanns med i täten innan de extra kilo som han släpar på gjorde att däcken överhettades och Thomas tvingades att slå av för att säkerställa en nionde plats i mål
- Körningsmässigt stämde det bra i båda heaten. Jag trodde dock inte att de nya motorerna var så pass överlägsna samt att banan skulle vara så krävande mot däcken men det är en läxa som jag nu lärt mig. Det känns bara frustrerande att jag inte fick med mig några poäng från första heatet vilket hade inneburit att jag fortfarande kunnat sikta på en bra placering i EM men så är ju racingen; " avrundar Tomas Johansson sin helg i Brno.
Fransmannen Damien Payart segrade i båda heaten och Bobo Westman fick två sjätteplatser med sig till nästa deltävling.
Thomas åker nu hem till Sverige och hans nästa framträdande i Superkart blir på Gelleråsen i Karlskoga den 8 - 9 juni i ett internationellt inbjudningsrace som körs i samband med STCC. Då har Thomas fått sin nya motor och lovar att bjuda på en rafflande strid om segern.

03-03-31 Trippelseger för Thomas Johansson i Superkartens UK Cup
Thomas Johansson från Forshaga i Värmland kör i år som fabriksförare för Engelska Anderson teamet. Thomas inledde säsongen med att köra första deltävlingen i UK Cup och det kunde inte gått bättre. Tre segrar på tre starter under en och samma dag.
Efter en vecka fylld med hårt arbete för att få ordning på alla detaljer i sin nya Anderson superkart så åkte Thomas Johansson till till Cadwell Park i nordöstra England där den första deltävlingen i UK Cup kördes.
- " Vi har jobbat i stort sett dygnet runt hela veckan så det blev inget tillfälle för att testa grejorna innan tävlingen. Det var inte hellre någon träning före helgens race utan jag fick kasta mig direkt in i kvalet men det fungerade ju bra. " sa en glad Thomas efter att ha kvalat in som trea i det 30 förare stora startfältet. Bland Thomas konkurrenter märktes internationella toppåkare som Mark Owens, som hade pole position vid EM finalen förra året och som också tog polen i detta kval, Steve Edwards och Graham Barker.
Tävlingen kördes över tre heat på en mycket svårkörd bana med drygt 50 meters nivåskillnad med omväxlande dolda kurvor, snabba kurvor och riktiga hårnålar.
- " I det första heatet hade jag en härlig fight med Owens innan han tvingades bryta och jag kunde få en lucka och hålla undan till målgång och ta min första seger i Superkart, det har ju bara blivit ett antal andra platser tidigare. Vi gjorde en del smärre justeringar till det andra heatet och då fungerade allt riktigt bra. Jag fick ett härligt race där körningen stämde till fullo och jag kunde upprepa min seger från första heatet. Det kändes som om jag svävade på moln. Vi åkte med en snitthastighet på ca 170 km / tim och karten låg som klistrad på banan." berättar Thomas. Inför sista heatet gjorde man ytterligare lite finjusteringar men tvingades lägga på helt nya däck som inte var inkörda.
- Det gick ruskigt snabbt i början. Varvrekordet låg strax över minuten och jag låg stadigt på varvtider precis under minuten. Lite drygt halvvägs in i racet började så ett däck separera och jag tänkte att nu är det färdigåkt. Men jag slog av lite på tempot och lyckades hålla undan ända tills målflaggan föll så det blev helt otroliga tre segrar på raken denna helg.Bättre än så här kan inte en säsong starta" kommenterar en jublande Thomas Johansson som nu är på väg hem till Sverige och lite vardagligt arbete innan det bär i väg till Tjeckien och Brno den 27 - 28 april.för den första deltävlingen i EM. Till den tävlingen får Thomas en helt ny FP motor som skall hjälpa honom till många sköna EM poäng.
Samlad information samt foto på Thomas finns på:
www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.htm

03-03-20 Thomas Johansson inställd på medalj i Superkart EM.
Efter förra årets lyckade debut i tuff internationell konkurrans är nu Forshagabon Thomas Johansson redo för en ny säsong inom kartingens snabbaste klass, Superkart 250 cc.
- Det gick över förväntan förra året. Min målsättning var att hamna i topp 15 i EM och jag slutade sexa totalt när säsongen var över så jag är mycket nöjd med mitt premiär år där jag fått en hel del nyttiga erfarenheter inför detta året . Att jag sedan var jag snubblande nära en medalj i Nordiska Mästerskapet var ju inte så tokigt hellre " sammanfattar Thomas förra säsongen.
Nu står Thomas inför en ny säsong med höjd målsättning. Samarbetet med Anderson teamet i England fortsätter och Thomas kan betrakta sig som fabriksförare vilket skapar en extra press.
- Anderson teamet har arbetat hårt med att lätta både chassie och motor till denna säsong och lyckats få ner vikten med 5 kilo vilket är mycket i dessa sammanhang. Redan förra året var både chassie och motor mycket konkurrenskraftiga medan jag kanske tappade en del på för mjuka stommar i bakdäcken och inte minst på att jag och karten vägde 17 kilo över tillåten minimivikt. " säger Thomas som skaffat ett lättare skinnställ till i år för att spara något kilo där också. Själv försöker även Thomas banta ner sig några kilo men det verkar vara svårt - " Det är enklare att skaffa lättare materiel än att plocka bort kilo på kroppen " skrattar Thomas som trots allt gör vad han kan för att nå de 15 kilos viktminskning totalt som han strävar efter.
Nu på söndag ställer Thomas färden mot England för att först trimma ihop en riktig vinnarkart tillsammans med Anderson Teamet och sedan bege sig till Cadwell Park i nordöstra England för att där deltaga i UK Cup som inleder den Brittiska säsongen.
- Det är viktigt att få en riktig tävlingshelg i kroppen innan EM starten i Brno i Tjeckien den 27 - 28 april. Tyvärr finns det inget utrymme för träning på banan innan tävlingen här i England utan det blir till att raca direkt. " kommenterar Thomas.
Förutom EM serien med två heat i Brno och sedan två avslutande heat på Donnington i augusti så kommer Thomas att köra Nordiska Mästerskapet som i år går i Danmark på Djursland Ring och sedan blir det två deltävlingar i den Svenska serien när den körs tillsamman med STCC på Gelleråsen och i Falkenberg. Mot bakgrund av förra årets resultat så har Thomas satt större press på sig själv.
- Jag tror det finns en chans att slå sig in på medaljplats i EM om allt fungerar. Det är dock fyra heat och varje heat körs över ca 5 mil så det förutsätter att materialet håller för påfrestningarna men det hade jag inga problem med förra året. Sedan vore det trevligt med en medalj på Nordiska Mästerskapet även om jag vet att det finns flera förare i världsklass i Norden. " kommenterar Thomas
Samlad information samt foto för fritt användande på Thomas finns på: www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.htm

03-03-19 East Motorsport förbereder kartingsäsongen 2003
Våren kommer fortare,fortare år från år som det verkar, och strax är det kartingsäsong igen för eastmotorsport. På måndag reser Urban och Niklas Sundin ner till Forsmans Motorsport i Huddinge,Stockholm, och hämtar vår Birel Mini 2003. De nya chassiet kommer hem i dagarna till Stockholm från Italien och vi hämtar vårt så snabbt vi kan för att sätta ihop grejorna som vi vill ha det.
I övrigt börjar tävlingssäsongen komma igång med planeringar och allt men då jag bara för någon dag sedan fick beskedet att vår kartingvän Svante Frid hastigt avlidit stannar all verksamhet upp och man inser att livet bara är till låns. Denna stund går våra tankar till de efterlevande och den svåra stund de genomgår just nu. Jag minns,och kommer alltid att minnas Svante den gången vi skulle köpa vår första cykel till Niklas. Svante jobbade då på Fritidsprodukter på Frösön. Saken var den att Niklas var lite för liten för cykeln men han ville så gärna ha den tuffa cykeln som hette Green Bandit om jag inte minns fel. Men jag som förälder protesterade ju förstås och tyckte cykeln var för stor och vi skulle vänta ett tag. Det var då Svante tog Niklas på sidan om mig och viskade ett par saker till honom.
-Jo,du Niklas. Cykeln är ju lite för stor för dig,men så här gör vi. Om du är duktig och bäddar sängen varje dag kommer du ju att få sträcka på ryggen för att nå ordentligt och då kommer du att få lång och fin rygg och snabbt kunna cykla på den här cykeln. Gissa om jag köpte cykeln efter det?
Vår säsongsstart är tänkt att bli den 3-4 maj med MKR-upptakten i Västerås. Det är en bana vi aldrig kört på tidigare men den ser rolig ut på banskissen och vi hoppas på framgång trots ovanan av banan.
Preliminär tävlingskalender eastmotorsport 2003.
03-04 maj MKR Västerås
17-18 maj RivieraCup Piteå
21 maj CramoCup 1 Bergs MK
08-09 juni NorrlandsCup 1 Haparanda
18 juni CramoCup 2 Jämtlands MK
5 juli NorrlandsCup 2 Jämtlands MK
6 juli NorrlandsCup 3 Bergs MK
8 juli LappCupen 1 Bergs MK
11 juli LappCupen 2 Umeå
13 juli LappCupen 3 Lycksele
23 juli CramoCup 3 Jämtlands MK
02-03 aug. NorrlandsCup 4 Piteå
09.10 aug. NorrlandsCup 5 Lycksele
16-17 aug. NorrlandsCup 6 Umeå
20 aug. CramoCup Bergs MK
06-07 sep. StorsjöRace Jämtlands MK
21 sep. CramoCup final Bergs MK
Vi syns ute på banorna hälsar Niklas,Urban och Elisabeth
Besök gärna vår hemsida eastmotorsport