2004
2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009


18-05-13 Pallplats för Rasmus Lindh på Indianapolis Raceway
På den legendariska racingbanan Indianapolis Raceway kunde Rasmus Lindh i helgen kliva upp på pallen efter enfantastisk tävling i USF2000.

Man kunde nästan ana att dennahelgen skulle det gå bra förRasmus då han redan på uppvärmningen under torsdagen var mycket snabb. Under tävlingens tre träningspass placerade han sig 8:a, 4:a och 3:a. I kvalet var han en av de snabbaste igen och fick startplats tre och fem i de två race som körs under tävlingshelgerna som avgörs tillsammans med IndyCar och IndyLights.

I lopp 1 startade Rasmus trea och tog en placering direkt i första kurvan och var tvåa under ett par varv innan säkerhetsbilen kom ut
på banan efter en avåkning. Vid omstarten blev Rasmus påkörd bakifrån droppade hela vägen ner till en nittionde plats. Han behöll dock sitt fokus och körde upp sig till en fin fjortonde plats.

När det sedan var dags för lopp 2 startade Rasmus femma men var snabbt uppe på andra plats. Efter några varv blev det lite turbulent och Rasmus blev avkörd och kom ut på banan igen på en åttionde plats. Han började då en fantastisk uppkörning och på varv 16 låg fem förare på bredd ut på den långa start- och målrakan på den legendariska racingbanan Indianapolis Raceway. Det hela slutade i kaos men Rasmus höll sig undan och var tillbaka på en andra plats. Efter ytterligare en säkerhetsbil på banan var det dags för omstart med bara ett varv kvar. Rasmus höll sig kall när alla satsade för fullt och kom i mål på en tredje plats och tog sin första pallplats för Pabst Racing.
- Det var helt fantastiskt att stå på prispallen här på Indianapolis Raceway, sa en mycket nöjd Rasmus Lindh efter loppet.

Nästa lopp för Rasmus blir på Lucas Oil Raceway den 25 maj.

Mer info om USF2000 finns här; http://www.indycar.com/RoadToIndy

Följ gärna Rasmus Lindh Racing på Facebook; https://www.facebook.com/RasmusLindhRacing/
11-07-29 EM-medalj i kf3 gokart
Robin Hansson från Kullavik, tävlande för Team 13 Göteborg har tagit silver på Europamästerskapen i Zuera i Spanien.

Robin kvalade in som femma i England av 90 startande, varav 45 gick vidare till finalen i Spanien. Det var 90 som kvalade i Portugal varav 45 gick vidare till Zuera. I Spanien fick han 21 tid på tidskörningen, fick starta i nionde led. I sina heat fick han ihop 21 poäng vilket gav honom en tredje startplats i förfinalen.

Robin gled ner till femte plats i förfinalen där han då fick starta. Han kom ut som andra man i första kurvan, men blev omkörd och låg trea tills något varv återstod. Då tog han tillbaka andraplatsen och behöll den i mål!
04-12-20 EM-final i Superkart på Mantorp
När Sverige äntligen får stå värd för en EM-tävling i Superkart igen, blir det för den stora finalen! Tid och plats är Mantorp Park den 16-18 september.

1986 var året då det senast kördes en EM-deltävling för Superkart i Sverige.
- Det var direkt efter kärnkraftsolyckan i Tjernobyl så förarna tyckte det var otrevligt att åka hit, säger Thomas Johansson, femma i årets serie och den som lagt ner mycket lobbyarbete på att få klartecken från FIA:s Commission Internationale de Karting för en "hemmatävling".
Klassen har under senare år fått ett ordentligt uppsving, och i regel är det 60 startande i de sex deltävlingar som körs. 60 kartar är det maxantal som banorna klarar.
- Det blir garanterat 60 förare i de två heaten på Mantorp, säger Thomas Johansson.
- Många nordiska förare kommer att vilja vara med nu när vi får en tävlingen nära oss, fortsätter han.

Annars dominerar de tyska, franska och engelska förarna och kartarna jämförs ofta med Formel 3-bilar. På Magny Cours i Frankrike är toppfarten 243 km/h på rakan - lägg därtill en markfrigång på dryga centimetern.
- Vi tappar lite på rakorna, men i gengäld vinner vi i kurvorna jämfört med en Formel 3, säger Thomas.
Han vet vad han talar om för han har ett förflutet i Formel 3, och i STCC - svensk kungaklass i racing. Och det är tillsammans med den sistnämnda som finalen körs den 16-18 september på Mantorp Park, väster om Linköping. Övriga två tävlingshelger i EM för Superkart körs på tyska Hockenheim i april och i holländska Assen i augusti. Två deltävlingar på respektive ort.
04-12-17 Thomas Johansson har siktet inställt på EM seger 2005
Thomas Johansson från Värmländska Forshaga är mitt uppe i förberedelserna inför nästa racingsäsong där siktet är inställt på totalseger i Superkart EM där han slutade femma i årets serie efter en segsliten regeltolkning inom FIA.
- När jag åkte hem från finalen på Donnington så var jag fyra i EM tabellen men när man nu slutligen har tolkat alla regler och tekniska efterkontroller så slutar jag femma med samma poäng som min teamkompis John Riley. Det första heatet i finalen ströks i sin helhet och då har det beslutats att man skall räkna resultaten från tre av de fem deltävlingarna i sin helhet samt halva poängen från ett fjärde heat och då hamnar John och jag på fjärde respektive femte plats bara en halv poäng bakom trean, kommenterar Thomas den slutliga resultatlistan som nu publicerats efter internationella förbundets möte i Monaco den 10 december.
Inför säsongen 2005 knyts Thomas hårdare till Anderson teamet och tillsammans med John Riley blir han teamets fabriksförare.
- Anderson kommer att helt sköta karten under och mellan tävlingarna. Det innebär att jag får tillgång till en fullt optimerad kart under tävlingshelgerna vilket ytterligare höjer min chans att konkurrera om de absoluta topplatserna för nästa år är min målsättning helt klart att ta hem EM serien, berättar Thomas som håller i gång med att köra kart varje helg under vinterhalvåret förutom att han också håller kroppen i trim med fysisk träning.
- Jag skall ta bort fem kilo till så att jag ligger strax över den minimivikt som jag och karten skall väga tillsammans så det får bli en hel del motionerande och fram för allt karaktär vid matbordet så jag äter rätt vilket inte är det lättaste, skrattar Thomas som både blev pappa för första gången och dessutom firade sin 40 års dag under året.

Thomas kommer att inleda sitt tävlande nästa säsong redan i mars månad då han kör den Brittiska Superkart serien på Donnington den 20 mars samt på Cadwell Park helgen efter som ett led i uppladdningen inför den första EM deltävlingen som körs på Tyska Hockenheim den 23 - 24 april. Den andra deltävlingen kommer sedan att gå av stapeln i Holland på banan i Assen den 6 - 7 augusti innan det blir final på hemmaplan den 17 - 18 september.
- Jag ser redan nu fram mot finalen som kommer att köras i samband med STCC finalen på Mantorp Park och fokuserar på att få säkra slutsegern i EM inför en stor Svensk publik, säger Thomas drömmande.
På nationell nivå kommer det att arrangeras en svensk serie för Superkart inom ramen för STCC arrangemangen med deltävlingar på Ring Knutstorp den 21 - 22 maj, Gelleråsen den 5 - 6 juni samt Falkenberg den 9 - 10 juli. Utöver detta så kör också SSK sin Superkart serie.
- Det är uppåt för Superkart även på hemmaplan och de tre deltävlingarna vid STCC arrangemangen är en inkörsport till en SM serie som jag hoppas vi kan sjösätta 2006. Denna serie i kombination med SSK serien gör att Superkartförarna får ett rikt utbud på tävlingar av hög klass. För egen del kommer jag att inte att köra samtliga race i Sverige men några starter kommer det att bli, avrundar Thomas innan han ger sig ut på långpromenad med barnvagnen för att få lite extra motion.

Samlad information samt foto på Thomas finns på:
www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.htm
Sportinfo Lars G Nilsson
04-10-17 Thomas Johansson slutade fyra i årets Superkart EM
Efter väl genomförda tester och två tidskval där Forshagas Thomas Johansson var femma i båda testpassen så var det dags för de två sista och avgörande heaten i årets EM serie för Superkart.
Tävlingen genomfördes på Donnington banan i England med sedvanligt engelskt klimat.
- Ja det har varit ganska svalt i luften och som alltid regnat lite från och till vilket gör att det blir svårt att välja rätt däck inför heaten, berättar Thomas som slutade femma i det första heatet.
- Det var torr bana nar vi startade heatet och det såg bra ut i inledningen men efter en stund blev det ganska stökigt på banan och därmed svårt att koncentrera sig på placeringar så jag var väl trots allt ganska nöjd med att ha kommit i mål, kommenterade Thomas.

När det andra heatet skulle starta så hade det börjat regna.
- jag valde att sätta på regndäck, vilket de allra flesta också gjorde, så när regnet upphörde och banan torkade upp så brände vi fort sönder de mjuka däcken. Jag låg femma i slutet av heatet och visste att det skulle räcka till en tredje plats totalt när min landsman, Tomas Roosemark kom upp alldeles bakom mig för att strax efter ge mig en liten törn så att jag hamnade utanför banan en kort stund och tappade nib femte plats till Roosemark, säger Thomas som dock snabbt kom upp på banan i igen och kunde ta sig i mål som sexa i heatet.
Damien Payard från Frankrike var klar mästare redan innan helgen med maximala 100 poäng på de fyra heat av de totalt sex som räknas. Det blev franskt även på andra plats genom Benjamin Mahe som fick ihop 51 poäng. De båda teamkompisarna Thomas Johansson och John Riley i Anderson teamet hamnade bda på 45 poäng i och med att Thomas missade femte platsen i det avslutande heatet och då slutar Riley före Thomas tack vare bättre individuell placering i heaten.
- Jag hade ju hoppats på en EM medalj men det är ju trots allt bättre att bli fyra än sexa som jag var förra året så nu får jag bara ta nya tag till nästa säsong och se till att knipa en medalj då i stället, avrundar Thomas med ett skratt.

Samlad information samt foto på Thomas finns på: www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.ht


04-10-15 Thomas Johansson nöjd efter test inför helgens EM final för Superkart
Den tredje och avslutande tävlingshelgen i EM serien för Superkart körs denna helg på Donnington i England. På plats finns Thomas Johansson från Forshaga med siktet inställt på att knipa en av EM medaljerna.
- Läget för att ta medalj har blivit bättre i och med att jag nu ligger på tredje plats i mästerskapet efter att John Riley uteslutits i efterhand från deltävlingen på Assen då teknikerna upptäckte att han använt glykol i kylaren och det är inte godkänt, berättar Thomas som varit på Anderson fabriken under några dagar för att bygga upp en ny kart inför denna finalhelg.

Tillsammans med merparten av de tävlande så passade Thomas på att testa nybygget under torsdagen på Donningtons tävlingsbana.
- Vädermässigt kunde det varit bättre. Dagen inleddes först med dimma som gjorde att vi inte kunde börja på utsatt tid och sedan kom det en regnskur som gjorde banan rejält blöt. Med den låga temperatur som råder så torkade inte hellre banan upp under dagen. Den nya karten fungerade helt perfekt och jag tillhörde de snabbaste under alla de fyra pass som vi var ute på så jag är väldigt nöjd med förberedelserna så här långt, kommenterar Thomas som ägnar fredagen åt besiktning och uppladdning inför lördagens fria träning och kval för att sedan genomföra de två finalracen under söndag.

Läget inför de båda avslutande heaten är den att fransmannen Damien Payard leder på maximala 100 poäng sedan han vunnit samtliga fyra avverkade hea och han har därmed redan säkrat EM titeln. På andra plats är det också franskt i form av Francois Vinuales som har 41 poäng mnedan Thomas Johansson är trea med 35 poäng och 6 poängs försprång till danske Poul V Petersen. Med på Donnington finns även Bengt Albertsson som ligger på en nionde plats i tabellen med 21 poäng..
Samlad information samt foto på Thomas finns på: www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.ht


04-09-28 Karting Cup för KMF förare
Tredje och sista deltävlingen i karting cup avgjordes under lördagen i Kristinehamn sju förare från Karlskoga deltog. Tävlingen körs enligt "engelskt lottat system" vilket innebär att träningspassen följs av tre lottade heat. Systemet skapar bättre förare som både kan köra fort och göra omkörningar. Mikael Björkmon som kör formel Yamaha startade i ruta sexton i första heatet körde upp sig till en 2:a plats efter en superkörning.

Till andra heatet startade Mikael i ruta ett och vann heatet utan några problem. I tredje och sista finalheatet startade Mikael 8:a och redan på tredje varvet var Mikael i ledning och höll den sedan i mål. Detta innebar att Mikael Björkmon vann Karting cup totalt och lördags tävling. Tvåa blev Fredrik Löwinger från Jönköping och trea Robert Thorsson från Udevalla.

Första pris förutom fina priser är en helg med Janne "Flash" Nilsson som ägnas åt att ge kunskaper som stärker fortsatt karriär i racing. Erik Larsson i Yamaha hade lite problem men tog en fin 5:e plats totalt i cupen. Niclas Nordell Yamaha blev 11:a totalt i Yamaha. Johan Hilding som kör formel micro kämpade till sig en fin 3: e plats totalt i cupen efter att kört jämt i alla heaten, till nästa år går Johan Hilding upp i formel Mini. Johan Gustavsson formel Mini blev 7:a totalt efter bra körning men har haft problem att få karten att gå bra under säsongen men nu verkar det släppt. Rickard Karlsson i formel Mini tog en 12:e plats totalt något som han får vara nöjd med då han har haft problem med motorn och blivit stående under några race.
Tony Ring var med och körde sport 2000. Konkurrenter som Janne Flash Nilsson var med i tävlingen. Tony Ring var med i topp tre striden men i finalracet stannade karten redan på mastervarvet så Tony fick titta på finalen vid sidan av banan. Tony Ring blev 6:a totalt i Cupen och mästerskapet i sport 2000 gick till Janne Flash Nilsson efter en fin uppkörning av Janne Flash något som visar att han är en duktig kartinförare också.
Tony Jacobsson, Karlskoga MF


04-09-22 Kart juniorer med kanonresultat
Karlskoga MF´s Johan Gustavsson avslutade Mellansvenska kartingserien (MKR) med en fin 3:e plats i klass formel Mini. Söndagens mini-tävling kördes på blött underlag vilket passade Johan perfekt. De normala tre träningspassen kortades ned till två, där Johan hade 4:e snabbaste tid. Tidskörningen var uppdelad på fyra grupper och Johan gick ut i första grupp med regn i luften. Med tiden upphörde regnet och sista gruppen hade inget regn alls, vilket tydligt märktes när resultatet visade att de fyra snabbaste kom från grupp fyra. Johan noterade 13:e tid och startade därmed i ytterspårets 4:e startruta och tog en fjärdeplats i mål. Andra kvalheatet resulterade också den i en fjärdeplats. När det blev dags för A-final tittade solen fram men det var fortfarande blött underlag, så regndäcken fick sitta kvar. Johan gjorde en bra start från ytterspårets femte startled och var snart uppe på en 8:e plats. Under den 16 varv långa A-finalen klättrade Johan hela tiden och slutade på en 3:e plats över mållinjen, 4 sekunder efter dagens segrare Joakim Gustavsson som körde för hemmaklubben Järfälla. Tvåa var Michael Andersson från Södertälje som därmed bärgade totalsegern i MKR:en. Emil Persson från Storfors som tävlar för SMK Örebro lade beslag på 4:e platsen.
I formel Yamaha gjorde Mikael Björkmon en stark körning då han var 9:a på tidskörningen samt 6:a och 7:a i kvalheaten. Blev tyvärr avkörd när han i A-finalen låg på en fin 8:e plats efter att ha startat från 11:e startrutan.
Johan Hilding som kör sin sista säsong i formel Micro kom 7:a C-finalen.http://www.varmlandsgokart.se/ och klicka på karting cup för info.

På Lördag är det dags att besöka Kristinehamn´s Karting-bana, då 3:e och sista deltävlingen i Karting-Cup 2004 avgörs. Janne Flash Nilsson är deltagare och bakgrundsfigur till tävlingsupplägget tillsammans med Ove Bengtsson. De tre deltävlingarna består av tre träningspass och tre race där startpositionerna lottas så att varje förare får starta i mitten, längre fram och längre bak. Tanken är att förarna till skillnad mot konventionella tävlingar med tidskörning ska lära sig att köra om. Det borde vara till fördel för publiken som kommer att få se mycket spännande race, och möjlighet att heja fram Karlskoga MF´s duktiga Kartingförare.
Tony Jacobsson, Karlskoga MF


04-09-15 Skövde Karting cup
Karlskogas Kartingförare körde andra deltävlingen i karting Cup under
lördagen på skövdes nyanlagda bana. I Formel Yamaha tog Mikael Björkmon 1:a plats. Erik Larsson blev 3:a. Niclas Nordell som är debutant kom 7:a en fin prestation av Niclas. I Formel Mini blev Johan Gustavsson 4:a. Rikard Karlsson 13:e plats. I Formel Micro var Johan Hilding bra med och kom på en fin 2:a plats. Karlskogas Kartingförare håller hög klass ut på tävlingarna något att ta vara på.
04-09-15 Karlskoga MF ungdomar med hektisk helg.
Göteborgs stora pris nordens största Kartingtävling med över 400 startande avgjordes
under helgen i Göteborg. Mikael Björkmon var ende tävlande från Karlskoga MF i formel Yamaha. Vädrets makter var på sämsta humör med växlande sol och regn, Mikael var 11: a i första kvalheatet i andra kvalheatet blev Mikael påkörd så att frontspoilern fastnade under karten, men han körde in som 23: a. Mikael tvungen att köra B-final för att ta sig vidare till a final startade 3:a och kom in som 4:a. I A-finalen blev Mikael 22:a totalt av 45 startande i Yamaha klassen, en placering han inte var nöjd med.
04-09-09 Karting tävling med små marginaler! Då har den 7:e MKR Karting-deltävlingen avverkats i Rättvik. Karlskoga MF´s grabbar kämpade på bra och lyckades trots diverse motgångar fullfölja sina finale r med riktigt hyfsade resultat. Men motståndet var stenhårt och
avståndet mellan den snabbaste förarens kval - i micro, och ned till näst sista man skillde det bara 1,5 sekund, i den tidsmarginalen fannst det plats för 81 förare!!! Karlskoga Motorförening representerades av: Johan Gustavsson (Formel Mini) som kvalade in som nummer 13 och bättrade sig ytterligare till racet där haf fick en 11:e plats. Johan Hilding som kör formel Micro kvalade in på 42:a tid och körde upp sig till 29:e plats totalt , Rickard Karlsson (Formel
Mini) kvalade som 42:a men lcykades i det hårda motståndet inte hålla den platsen utan tappade till 45:e totalt. Mikael Björkmon som kör formel Yamaha kvalade in som 35:a men gjorde en riktigt bra uppkörning till 21 plats.
Den 1250 meter långa slingan innehåller snabba och långsamma tekniska partier, med bland annat en vänsterkurva alldeles innan en uppförsbacke och därefter ett krön med skymd kurva bakom. En bana som de flesta förarna gillade skarpt.Det här var den sjunde av åtta deltävlingar i MKR-serien som kördes på Siljan ring utanför Rättvik. Den sista deltävlingen kommer att köras i Järfälla. Denna gång deltog 216 st förare spridda i fem olika klasser;
Micro (55st) och Yamaha (37st) på Lördagen.
ICC (17st) och Sport 2000 (24st) och Mini (83st) på Söndagen.På Lördag väntar Karting-Cup:s andra deltävling som körs på Skövde´s
nyanlagda bana. Under Söndagen körs "Göteborgs stora pris" en klassisk
tävling i Göterborg. Hälsningar, Tony Jacobsson, Karlskoga MF
Kvalresultat Micro
Kvalresultat Mini
Kvalresultat Yamaha
MKR-Rättvik Söndag

04-08-01 Thomas Johansson tabellfyra i Superkart EM
Innestundande helg har den andra omgången i årets EM för Superkart avverkats i holländska Assen. På plats fanns naturligtvis Forshagabon Thomas Johansson med sin Anderson Superkart.
Efter en 10:e plats i tidskvalet var målet att hamna på pallen i det första heatet som avverkades under lördagen.
- Jag fick en ganska bra start och tog mig snabbt upp genom fältet för att hamna bakom min svenske kollega, Bobo Westman på en fjärde plats. Denna position höll jag in i mål och åkte en hel del på säkerhet för att samla poäng i EM sammandraget. Åt segrande fransmannen Payard fanns inget att göra så jag är nöjd med min placering, berättade Thomas strax efter målgång på den sommarheta banan.
Redan i inledningen av det andra heatet, som kördes under söndagen, så märkte Thomas att motorn inte ville gå riktigt rent.
- Jag startade åter från tionde startrutan och tog mig upp till en sjätte plats trots att motorn verkade "trött". Ungefär mitt i det fem mil långa heatet så var det färdigkört när motorn plötsligt skar samman så det blev inga poäng i dag, kommenterade en något bedrövad Thomas som trots de uteblivna poängen ändå håller en fjärde plats i tabellen.
- Payard segrade i dag igen så han har redan säkrat EM guldet men vi räknar fyra av de sex heat som skall köras så med två bra heat i den avslutande tävlingen på Donnington i England så kan det mycket väl bli en EM medalj i alla fall. Jag får dessutom en likadan motor som min teamkompis John Riley så då skall det bli åka av, avrundar Thomas innan han sätter sig i husbilen för hemfärd.
Samlad information samt foto på Thomas finns på:
www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.htm

04-07-30 Thomas Johansson kö Superkart EM i Assen
Thomas Johansson från Forshaga befinner sig i Assen för att köra den andra deltävlingen i årets Superkart EM.
Totalt 45 förare från 10 länder är anmälda till denna helg och Thomas, som ligger femma i tabellen efter premiärens två inledande heat, kommer att få en svettig helg.
- De allra bästa förarna finns naturligtvis med.. Franske Damien Payart som tog hem bada heaten i premiären, engelsmannen Mark Owens, tysken Joachim Breckwoldt och inte minst min egen teamkompis i Anderson teamet, engelsmannen John Riley blir sannolikt de värsta motståndarna, analyserar Thomas sina chanser.
Inför denna tävling har Thomas fått en del uppgraderingar såväl på sin kart som motor och har goda förhoppningar.
- Jag skall göra allt som står i min makt för att vara med i topp tre i båda heaten, fastslår Thomas som har sällskap av Monica Stråth, Bobo Westman, Magnus Andersson, Thorbjörn Ljunglöf, Tomas Roosemark och Bengt Albertsson från Sverige i division 1 som är klassen för tvåcylindriga kartar på 250 cc samt Henrik Fredriksson som kör i division 2 klassen för encylindriga kartar.
Tävlingarna inleddes under fredagen med tidskvalifikationer där Thomas Johansson kvalade in som tia. Damien Payart tog polen före John Riley medan Bobo Westman blev bäste svenske förare på en sjätte plats.
- I det första kvalpasset var jag lite reserverad i min körning efter den krasch jag råkade ut för i Falkenberg för ett tag sedan men i det andra passet så började körningen stämma. Dessvärre fick jag aldrig chansen att haka på någon riktigt snabb förare för att dra nytta av luftsuget. Totalt sett är jag nöjd med dagen och min tionde plats på gridden i båda racen är ju snäppet bättre än i EM premiären, berättar Thomas som kommer att trimma karten ytterligare till det inledande racet på lördag samt det avslutande på söndag. Dessutom blir det en hel del jobb med att förbättra kylningen till motorn för det är mycket varmt på Assen.

04-07-24 Kartingårets största händelse i Sverige
Bara en vecka återstår till SM-finalen i Karting som i år arrangeras av Göteborgs Karting & Racing Club Team 13 (GKRC Team 13) på sin nyasfalterade bana i Torslanda.
Två av tre deltävlingarna är nu avklarade. Förare och team är nu på väg till Göteborg för att göra upp om SM-medaljerna.
SM-tävlingen inleds med officiell träning fredagen den 30 juli. Under lördagen kör alla förare först tidskörning för att få sina startpositioner, därefter kvalheaten. Söndagen är finaldagen. Första finalomgången börjar redan 9.30. Eftermiddagen inleds med förarpresentationer och därefter startar finalomgång 2 och den slutliga uppgörelsen om de åtråvärda SM-bucklorna.
Stora förväntningar på Göteborgsförarna
Hittills har det gått mycket bra för hemmaförarna . Johnny Öberg leder SM-serien i klass Intercontinental A-Junior med 8 poäng före Kevin Engman, SMK Gävle. Johnny är favorit till SM-guldet på sin hemmabana.
I klass Intercontinental A ligger Tommy Prosi nu på en tredje plats inför finalen, 23 poäng efter ledaren Daniel Roos, SMK Sundsvall men bara 3 poäng efter Philip Forsman, Stockholm.
Under föregående helg körde tättrion EM i Belgien och där placerade sig Tommy Prosi trea, Daniel Roos 4:a och Philip Forsman 10:a i hård internationell konkurrens. Det är med andra ord bäddat för tuffa kamper mellan dessa internationellt duktiga förare.
Alexander Haegermark ligger trea, 16 poäng efter Mattias Ekman, Södertälje och 1 poäng efter Daniel Johansson, Jönköping. Alex är svårslagen på hemmabanan och kan mycket väl hämta ikapp Ekmans poängförsprång. Detta kommer att bli en fajt ända till sista kurvan. Alex kör klass Intercontinental C. 6-växlade bilar på 125cc med drygt 40 hkr!! Det är SM:ets snabbaste klass med farter på över 140 km/tim på den lilla banan
I samband med tävlingarna ute i Torslanda visas också en utställning i inomhushallen med olika typer av tävlingsbilar, t ex Ferrari Formel 1-bil, en STCC-Volvo från Flash Engineering, Kenneth Hansens Rallycross Citroën, den nya sportvagnen Radical, m.m.
Göta Lejon spelar och publiken bjuds på uppvisning i High Speed Biking runt banan!!

04-06-02 Lokal kartingförare vinner i Stockholm
Karlskoga MF kartingförare Mikael Björkmon körde under pingsthelgen Stockholm Race Weekend i Järfälla. Mikael fick bara ett träningspass på morgonen då motorn inte ville starta. När tidskörningen var klar visade det sig att Mikael var snabbast i formel Yamaha. Detta resuletade i att han startade master i första kvalheatet. Mikael fick en kanonstart och ledde från start till mål och lika blev det i andra kvalheatet där Mikael tog starten och höll den i mål. När det var dags för final var frågan om Mikael skulle klara ett tredje race med seger. Mikael tog starten och ledde i åtta varv då Roy Jansson från Rasbo tog över ledningen. Mikael och Roy hade en tuff fajt om 1:a platsen men när ett halvt varv återstod tog Mikael ledningen och höll den sedan i mål. Två var Roy Jansson, Rasbo MK och trea blev David Andersson, Rasbo MK.

04 05 31 Thomas Johansson upprepade triumfen från förra året
Förra året så tog Forshagasonen Thomas Johansson hem segern i Superkartens World Cup som då kördes för första gången. World Cup för Superkart är en tävling som instiftats av den förre världsmästaren i Superkart, Lennart Bohlin, som till vardags också har sin hemvist just på Gellåsen
I år inledde Thomas jakten på att upprepa bravaden från förra året i stor stil genom att vara snabbast på tidskvalet.
- Ja det såg bra ut ända tills jag fick reda på att jag blivit utesluten från tidskvalet för att gjort en omkörning under det att det var gul flagga ute på grund av en avkörning.så det kändes lite avslaget innan prefinalen som kördes under lördagen.
Fadäsen vid tidskvalet innebar att Thomas fick starta i slutet av det stora startfältet men det tog Thomas som en ren utmaning och bjöd på en bejublad uppkörning genom fältet.
- Jag var rejält taggad och fick en bra start så det var bara att ge allt och se hur långt det skulle hålla, berättar Thomas som lyckades ta sig ända upp till andra plats innan målflaggan föll. Segrande Benjamin Ernryd hade tidigt fått en lucka och avståndet fram till honom hade blivit för stort.
Inför söndagens final så vankade Thomas av och an i depån och var rejälkt nervös men när starten gick så gav han inte Ernryd någon parden.
- Vi startade ju sida vid sida i första ledet efter gårdagens resultat så jag hade bara en sak i huvudet och det var att komma först ut ur startkurvorna vilket också lyckades, berättar Thomas som sedan jagades av Ernryd under hela heatet och där Ernryd också gjorde ett flertal attackförsök utan att lycka ta sig förbi Thomas som körde mycket disciplinerat och säkert.
- Körningen stämde perfekt och jag kände mig inte riktigt hotad förrän på slutet då Ernryd var otäckt nära men jag fick en bra utgång ut på målrakan och kunde vinna med en marginal på 0,2 sekunder och det räcker ju, kommenterade en mycket lycklig Thomas Johansson som fick mottaga publikens jubel när han lyfte den stora Cup pokalen i luften på prispallen .

04-05-27 Kartingtävling Borlänge
Andra deltävlingen i Mellansvenska kartingmästerskapet avgjordes under helgen i Borlänge. Mikael Björkmon i formel Yamaha och Johan Gustavsson i formel Mini var där från Karlskoga Motorförening. Banan är 823 meter lång och teknisk svår. Mikael och Johan hade problem med att få sina kartar att gå bra, och det visade sig under tidskörningen där båda var långt ner i startfältet. Mikael körde två kvalheat och blev 26: a det resulterade att han fick köra B-final där han blev 3: a och fick således starta i ruta 28 i A-finalen. Mikael fick en bra start körde upp sig till en nittonde plats som han höll in i mål. Johan Gustavsson körde två kvalheat och blev 32: a fick således köra B-final där han startade 7: a och blev 5: a och till A-finalen startade Johan i ruta tretio. Johan körde fint och slutade på en 22:a plats.

04-05-23 Thomas Johansson fyra och sjua i Superkart EM
Årets premiär i Superkart EM har avverkats i Franska Magny Cours i helgen. Efter ett tidskval med växellådsproblem, som innebar en 11:e startposition för Thomas Johansson i det första EM heatet för superkart, så kom Thomas starkt igen.
- Jag fick en bra start och kunde avancera till en andra plats när det återstod två varv, berättar Thomas som inte hade en chans att nå regerande Europamästaren Payard som var i en klass för sig och tog en överlägsen seger.
På det näst sista varvet tappade plötsligt Thomas tempo och passerades först av fransmannen Venuales som slutade tvåa och sedan av danske Poul V Petersen som blev trea före Thomas.
- Mitt ena framdäck började separera så jag var tvungen att slå av på takten för att ta mig i mål, förklarade Thomas som var nöjd med årets första EM heat.
Thomas Roosemark tog den sista EM-poängen genom sin 15:e plats medan Bobo Westman tvingades bryta med tekniskt fel.
Det andra heatet under helgen avverkades under söndagen. Det blev åter dubbelt franskt i toppen med Payard först i mål efter en ny överlägsen körning. Thomas Johanssons teamkompis i Anderson Karting Team, Engelsmannen John Riley knep tredje platsen före danske Poul V Petersen. Thomas Johansson var uppe på en sjätte plats men fick släppa en förare förbi sig på slutvarvet och flaggades av som sjua.
- Min kart fungerade bra i dag och jag hade inga däcksproblem. Även körningen gick bra men det fattas lite effekt för att jag skall kunna nå de allra främsta placeringarna så nu åker vi hem och trimmar till nästa deltävling som körs den första helgen i Augusti i Holländska Assen, sa Thomas som var nöjd med den femte plats han håller i sammandraget efter denna helg.
Payard leder EM serien före Venuales, Poul V Petersen, John Riley medan Thomas är femma med endast åtta poäng upp till andra platsen.
Det blev inga mer svenska poäng under söndagen då Roosemark slutade runt 20;e plats och Bobo Westman tvingades bryta även denna dag.
Thomas Johansson kör Superkart redan kommande helg och då är det Gelleråsen i Karlskoga som är arenan för ett nytt storlopp som körs i samband med STCC.
 Samlad information samt foto på Thomas finns på: www.sportinformation.com

04-05-20 Nu börjar EM allvaret för Thomas Johansson.
- Strålande solsken och 30 grader varmt. En fantastiskt fin bana och anläggning. Nytt chassi från Anderson och en bra shake down i ryggen har fått mig att tända till ordentligt inför helgens EM premiär, berättar Thomas Johansson från franska Magny Cours
Superkartarnas EM serie inleds denna helg på franska Magny Cours. Forshagabon Thomas Johansson finns på plats inför fredagens två fria träningar, lördagens två kvalifikationspass och ett EM heat samt söndagens avslutande finalrace.
- Det blir en tuff helg när hela världseliten skall göra upp om de inledande EM poängen. Engelsmannen Mark Owens och fransmannen Damien Payard är förhandsfavoriter men de är inte oslagbara. Förutom mig själv så är Bobo Westman och Thomas Roosemark från Sverige på plats och vi skall göra vad vi kan för att fightas i toppen, berättar Thomas som ägnar torsdagen åt att skruva ihop reservmotorn efter tävlingen på Ring Knutstorp samt att se över sitt nya chassi han fått från Anderson Kart.
- Jag gjorde en shake down på Gelleråsen i innan vi körde ner hit och det nya chassiet verkar mycket lovande. Dessutom har jag nu en teamkamrat i Anderson teamet i form av John Riley som var en toppförare i division 2, som är klassen för encylindriga Superkartar, förra säsongen så nu kan vi byta erfarenheter under helgen och sporra varandra rejält, fortsätter Thomas som har siktet inställt på en topp tre placering denna helg.

04-05-18 STCC-stjärnor i prestigeladdat gokartmöte
Jan "Flash" Nilsson och Richard Göransson är bistra rivaler på STCC-banan. Nu flyttar de duellen till gokartbanan för ett hårt prestigemöte. På torsdag deltar de i premiären av en nya gokart-serien "Karting Cup" på Kristinehamns gokartbana - en premiär som lockar 90 deltagare.
STCC-stjärnan Jan "Flash" Nilsson är en av initiativtagarna till en nystartad gokart-turnering. Tillsammans med Ove Bengtsson, ägare till Kristinehamns gokartbana, öppnar han nu "Karting Cup", en tävling med fem klasser och 90 deltagare från sju år och uppåt.
- Det här ska bli riktigt roligt, säger "Flash".
- Kul att få ge någonting tillbaka till den sport som de flesta av dagens stora racingstjärnor fostrats i.
Torsdagens arrangemang är det största på Kristinehamns gokartbana sedan invigningen 2002.
- Fantastiskt roligt att vi kan erbjuda en tävling av den här kalibern och locka så många förare i blandade åldrar och olika bakgrund. Här möts stjärnor och utmanare, rutin och talang, säger Ove Bengtsson.
"Karting Cup" körs i tre deltävlingar, premiär i Kristinehamn på torsdag, en tävling i Skövde den elfte september och final i Kristinehamn den 25 september. Till premiären lockas några av Sveriges stora racingprofiler som Jan "Flash" Nilsson, Richard Göransson, Mattias Andersson och Pontus Mörth.
- Mitt stora mål blir att slå "Flash", säger Göransson och fortsätter:
- Riktigt roligt initiativ. Jag började min racingkarriär med gokart 1988 och körde till 1994. Sedan dess har det inte blivit så mycket gokart, så det är självklart att man tar chansen när man får den.
Prestigemöte i den stora klassen alltså med många stjärnor som garanterat kommer att bjuda på riktig show. Det är dock inte enbart kända namn i den stora klassen Sport 2000, totalt är det 22 förare anmälda.
- Det blir mycket prestige mellan oss STCC-förare, men jag tror att vi får se upp med en rad utmanare som gärna vill åka hem och säga att de kört ifrån "Flash" eller Göransson, säger "Flash" som ser "Karting Cup" som en succé.
- Det är fantastiskt roligt att vi blir så många. Det är en Värmländsk angelägenhet men lockar förare från hela Sverige, vi hoppas att det här blir ett bra sätt att locka fram fler unga talanger.
Planerna för "Kartin Cup" är stora och arrangörerna tror att vi redan nästa år kan räkna med fler deltävlingar, fler deltagare och till och med få se ett stadslopp. På torsdag 20 maj klockan 12.00 går startskottet.

Tidsschema, Karting Cup Kristinehamn 20/5:
08.00-11.00: Fri träning.
12.00-16.30: Finaler

Klasser:
Super 2000: 22 anmälda
Yamaha (fr.14år): 14 anmälda
Mini (12-14 år): 25 anmälda
Micro (7-10 år): 14 anmälda

Tävlingskalender:
20/5 Kristinehamn
11/9 Skövde
25/9 Kristineha

04-05-1 KMF karting juniorer tävlade i Uppsala
1:a MKR Karting-deltävlingen i Uppsala. Karlskoga Motorförening representerades av Johan Hilding som kör formel Micro, Johan Gustavsson som kör formel Mini och Mikael Björkmon som kör formel Yamaha, när MKR-serien drog i gång på Rörken ring utanför Uppsala. Det här var den första av åtta deltävlingar som kommer att köras i : Borlänge, Västerås, Katrineholm, Södertälje, Örebro, Rättvik och Järfälla.
253 deltagare körde i fem olika klasser; Micro (71st), ICC (16st) och Sport 2000 (29st) på Lördagen. Mini (92st!) och Yamaha (45st) på Söndagen.
KMF-grabbarna kämpade på bra och lyckades trots diverse motgångar fullfölja sina finaler med riktigt hyfsade resultat.
Se resultat : http://www.mkr-karting.se/

04-05-10 Härlig ungdomssatsning i Gokart
Team C4 Karting heter ungdomsteamet i gokart som har Åsum Ring söder om Kristianstad som hemmabana. Teamet bildades i fjol är klass och klubb oberoende. De ville ge ungdomar chansen att köra för att ha roligt och inte enbart tänka på resultaten. Teamet har samlat förare från Tomelilla MK, Kristianstad KK, Växjö MS & Lessebo MK. Det är idag 12 förare som tävlar i klasserna: Mini, Yamaha, Sport 2000, ICA & ICC. De kör tävlingar i hela Götaland. De har köpt ett stort tält som de har med sig på tävlingar så att de kan ha allt gemensamt under samma tak. De tränar på hemmabanan Åsum Ring två dagar i veckan och tävlar i snitt varannan helg. Vintertid uppehåller de kontakten inom teamet genom att spela bowling, simma, åka på mässor samt mental träning.
Många tror helt felaktigt att motorsport måste vara dyrt och farligt. Men allt är som bekant relativt! Om man jämför med t ex ishockey och golf så är gokart klart billigare. Det är dessutom mycket mindre skador inom motorsport än inom all bollsport.
Man kan börja köra Kadetti när man är sju år. Man får börja tävla i Micro från man är tio år och sedan följer klasserna; Mini, ICA, Yamaha, ICC, Sport 2000 och Superkart. Naturligtvis är det så att skall man vara bäst och vandra upp genom klassystemet med det bästa materialet så kan det bli hur dyrt som helst. Men för den som bara vill köra för att det är kul så är priserna helt överkomliga.
Från Team C4 Karting så har Johan Karlsson kommit in på Bilsportgymnasiet i Mjölby till hösten. Där får han lära sig att köra Formel Ford och att köra racerbil ingår i skolschemat!
Teamet har hunnit köra två tävlingar i år. Först var det Klippan Cup som är en inbjudningstävling med förare även från Europa. Det kom ca 300 förare till start. I klassen Yamaha så kom C4 förarna på följande placeringar: Ola Olofsson tvåa, André Olofsson femma och Christoffer Olsson elva. I klassen Sport 2000 blev Mikael Friberg fyra.
Även den andra tävlingen kördes i Klippan. Den här gången var det första deltävlingen i Sydsvenskan (av åtta). I Yamahaklassen hade Ola Olofsson femte kvaltid, men han tvingades bryta. Christoffer Olsson blev åter elva. I Sport 2000 kom Mikael Friberg femma. I klassen Mini kom Filip Karlsson på 15:e plats.
I DM har förarna följande placeringar: Yamaha Ola Olofsson etta, André Olofsson tvåa och Christoffer Olsson trea. Full pott för Team C4 med andra ord. I Sport 2000 ligger Mikael Friberg på fjärde plats.
Bengt-Åce Liljevind &endash; www.racefoto.se

04-05-04 Tom Trana, Karting i Göteborg
Karlskoga Motorförening representerades av Johan Gustavsson som kör formel Mini (nr68) och Mikael Björkmon som kör formel Yamaha (nr16) på Göteborg karting ring i Söndags. Banan var 1007 meter och är 8-10 meter bred och anses som en av de bästa i Sverige.
Johan blev sjua i första omgången efter att ha startat från andra plats. Andra omgången resulterade i en tredje plats. Detta innebar att Johan fick starta från 5:e i A-finalen och gjorde en bra start och körde upp sig till 2:a plats på första varvet. Sedan började det gå tungt och Johan fick sig några tryckare och ramlade ned till 16:e plats i mål. Johan hade 3:e tid av 50 på tidskörningen.
Mikael gjorde ett fint första heat i regn där han lade beslag på andraplatsen. I andra heatet slutade han på en sjätte plats. I A-finalen blev Mikael trängd av banan när han låg på en sjätte plats. Sedan kom han upp på banan igen och fick börja om från sista plats och slutade på en 22:a plats.
Se resultat under tävlingar och LIVE:
http://www.team13.se/default_team13.htm

04-05-03 Thomas Johansson tvingades bryta båda heaten
- Den här helgen vill jag glömma så fort som möjligt, sa Thomas Johansson efter sina två heat i Superkart på Ring Knutstorp i helgen
Superkartklassen var inbjuden att köra två heat i samband med STCC premiären på Skånska Ring Knutstorp och på plats fanns Thomas Johansson från Forshaga.
- Jag tyckte det skulle vara en bra genomkörare inför årets EM premiär på Magny Cours i Frankrike i detta startfält som innehöll flera toppåkare, berättar Thomas som också visade sin klass när han ganska enkelt tog sig upp i ledning från en mycket dålig startposition.
- Ja det gick riktigt bra och hag kände att jag hade allt under kontroll när motorn bara dog, sa Thomas efter det att han tvingats parkera vid sidan av banan. Det visade sig sedan att sliden till tvåans Cylinder gått sönder.
Efter motorbyte under lördagskvällen var det så dags för helgens andra heat. I och med att Thomas fick bryta i inledningsheatet så var han placerad sist i fältet när starten gick. Ett par snabba varv senare var så alla konkurrenter passerade och Thomas var åter ledarposition.
- Det gick ruskigt fort och karten fungerade perfekt när jag så plötsligt ser att varningslampan för hög motortemperatur tänds. Jag kollade och såg att det läckte kylarvatten så det var bara att vika åt sidan ock parkera igen. När jag kollade närmre så konstaterar jag bara att jag fått mig en läxa som aldrig skall upprepas. Jag hade inte dragit fast kopplingen av kylarslangen ordentligt !, sa en något skamsen Thomas som dock kan åka till EM med den förvissningen att hans Anderson kart är mycket snabb, att han var klart snabbast på banan trots att han fick bryta, att Dunlopdäcken fungerar även när solen värmer asfalten rejält som den gjorde under söndagen på Ring Knutstorp samt att han lärt sig att dubbelkolla allt innan race.

04-04-06 Kanonkörning i Klippan av Kartingjunior !
Johan Gustavsson femma i Klippan. Karlskoga Motorförening representerades av Johan Gustavsson i säsongen första kartingtävling som kördes i Klippan under helgen. På Lördagen kördes klasserna ICA ,Formel Micro,ICC och ICA junior se resultat:http://www.ksklippan.com/Resultat/2004/KlippanCup/KlippanCupLordag. htm
På Söndagen kördes klasserna Formel Mini, Formel Yamaha, Sport 2000 ,Formel A och Rotax Max. se resultat:
http://www.ksklippan.com/Resultat/2004/KlippanCup/KlippanCupSondag.htm
Vädret under Söndagens tidskval var alltifrån blött till torrt för Mini-klassen. De fyra tidskörningsgrupperna fick olika förutsättningar för att sätta en bra tid. Klippans anläggning var mycket välordnad och den 1002 meter långa banan var omtyckt av de flesta. Den innehöll både långsamma kurvor och högfartskurvor samt högfartsrakor.
Johan gjorde en fin insats då han från 26:e plats i Formel Mini´s A-final körde upp sig till en femteplats i mål. In i sista kurvan var de fyra första nästan jämsides och dagens snabbast förare Pernilla Linden från KS Klippan fick se sig besegrad. Filip Gudmundsson KS Klippan vann bara 0,1 sekund före Rasmus Lindahl som i sin tur var 0,05 sekund före Pernilla. Joel Johansson SMK Örebro var 0,15 sekunder efter Pernilla, och Johan G hade 2,5 s fram till Joel. Det var plaskblött under större delen av A-finalen´s åtta varv. På slutvarven tittade solen dock fram och det torkade upp något. Formel Mini hade lockat 65 förare till start från klubbar i Sverige, Norge och Finland. Johan blev 5:a av 65 st startande.
Nästa tävling blir i Linköping den 24-25 April.

04-04-04 Thomas Johansson fyra på Assen trots problem.
- Det blev en årsdebut med både glädje och smolk i bägaren och jag fick en hel del positiva svar inför säsongen, berättar Thomas Johansson efter Superkarttävlingen i Assen
Tyska Interserien i Superkart hade premiär på holländska Assen i helgen med hela världseliten på plats. För Thomas Johansson blev det en kombinerad test och inkörningshelg.
- På den fria träningen kunde jag konstatera att min nya kart ser ut att kunna vara med i den absoluta toppen och för egen del så upptäckte jag snabbt att det behövs några race för att få rätt fartkänsla i kroppen. Man blir lite chockad av farten så här i säsongsupptakten, kommenterade Thomas Johansson inför tidskvalet på den snabba racingbanan i Assen där Superkartarna har en medelhastighet på över 175 kilometer i timman.
Efter bara sex varv i tidskvalen kom Thomas in i depån med trasig växellåda och med en varvtid som bara räckte till 15.e startposition.
- Ja det var en tråkig upptakt. Fyrans växel försvann nästan direkt så jag fick inrikta mig på att få till ett någorlunda snabbt varv, sa en besviken Thomas som sedan fick en lång kväll och natt för att fixa till allt inför söndagens finaler.
Söndagsmorgon bjöd på ett regnigt uppvakanande vilket bekymrade Thomas en del.
- Jag har bara kört ett race i regn tidigare och det var min allra första tävling i Superkart som jag deltog i 1999 på Gelleråsen så det var lite nervöst, berättar Thomas som dock snabbt trivdes som fisken i vattnet på den blöta banan och körde upp sig från sin 15:e startposition till en andra plats med tre varv.
- Det fungerade utmärkt och jag hade bra kontakt med ledande Peter Elkmann från Tyskland när min motor började misstända och tappa effekt och så var det roliga slut, sa Thomas som trots problemen kunde köra vidare men fick släppa två förare förbi sig och slutade fyra i heatet som vanns av Elkmann.
Det visade sig att det trängt in regnvatten i elektroniksystemet som teamet fick bråttom att försöka åtgärda inför det andra heatet.
-  Vi trodde att det skulle fungera men redan när jag åkte ut på formationsvarvet så kom misständningen tillbaks så det var bara att åka direkt in i depån och bryta. Men jag är trots allt nöjd med helgen här nere. Min Anderson kart är snabb och har en bra väghållning, jag har fått en riktig genomkörare och inte minst värdefull träning på regn så nu ser jag fram mot EM serien som är mitt huvudmål denna säsong, avrundade Thomas innan det var dags att sätta sig i bilen och åka hem till Sverige igen.
Det andra heatet vanns av Mark Owens. För svenske Bobo Westman blev det en jobbig helg där han fick bryta båda heaten

04-03-30 Thomas Johansson skall vinna i Superkart på Assen
- Säsongsupptakten har inte blivit som jag hoppades utan vädret har ställt till en del när det gäller testmöjligheter men jag är fokuserad till max så får vi se om det räcker till den högsta pallplatsen, säger Thomas Johansson som inför årets tävlingsdebut.
Tyska Interserien i Superkart på Assen den 4 april blir Forshagabon Thomas Johansson första tävling för året. Dessvärre har Thomas inte haft möjlighet att körträna speciellt mycket innan han nu ger sig söderut.
- Det har blivit en del körning på flygfältet i Karlskoga och några varv på vanliga kartingbanor men de planerade testerna på riktiga racingbanor har dessvärre fått ställas in på grund av dåligt väder, berättar Thomas som varit över hos sin uppdragsgivare Anderson i England för att bygga samman två vassa tävlingsmaskiner.
Den Superkart från Anderson som Thomas skall köra i år har fått en del förbättringar.
- Vi har byggt om aerodynamiken en del för att både minska luftmotståndet men även för att få mer kylluft till motorn. Stolen har också sänkts en del vilket ger både lägre luftmotstånd och tyngdpunkt och sedan har vi förbättrat avgassystemet så mina två kartar är mycket välpreparerade, säger Thomas som redan förra säsongen visade att Anderson karten är en potential vinnare.
Premiärtävlingen på Holländska Assen har samlat 56 förare och hela världseliten kommer att vara på plats.
- Alla vill ju ta chansen att köra här då en av EM tävlingarna kommer att gå av stapeln på just denna banan. Intresset för Superkart ökar i hela världen vilket innebär många nya förare så det skall bli spännande att se om det dyker upp nya förmågor som fightas om topplatserna, kommenterar Thomas som kommer att få mycket körtid i helgen med fri träning under lördagen vilka följs av två kvaltävlingar och de två finalerna under söndagen.
- Det skulle sitta fint att åka hem på söndag kväll med en seger i bagaget men det finns det ju så många andra som tycker och inte minst min landsman Bobo Westman blir en svår nöt att knäcka, avrundar Thomas.

04-02-27 Thomas Johansson siktar mot nya framgångar i Superkart.
- Skall jag köra racing så skall det gå riktigt fort annars får det vara. Jag är för gammal för Formel 1 så det får bli det näst snabbaste som finns, säger Thomas Johansson från Forshaga som förra året fick ett internationellt genombrott i Superkart där man åker 0 - 100 km /tim på ca 2 sekunder med de högteknologiska kartarna som bara väger 130 kilo och har bortemot 100 hästkrafter.
Säsongen 2003 blev det verkliga debutåret för Thomas Johansson inom Superkarten. Det blev ett lysande racingår för fabriksföraren hos engelska Anderson teamet. I EM serien slutade Thomas på en sjätte plats totalt. Efter ett problemfyllt första finalheat på Donnington där Thomas delvis förstörde sin superkart i en kollision så kom han igen i det avslutande heatet och tog en tredje plats som därmed säkrade slutplaceringen. Thomas hann också med att ta tre heatsegrar på Cadwell Park i Superkartens UK Cup, seger på hemmabanan i Karlskoga vid World Cup som följdes upp av ytterligare en heatseger när Superkart gästade STCC på Falkenbergs snabba bana.
Inför årets säsong så höjer Thomas sin målsättning.
- Jag siktar på att hamna bland de tre främsta i årets EM serie som körs på Magny Cours i Frankrike den 23 maj, Assen i Holland den 1 augusti samt på Donnington den 17 oktober. Naturligtvis vill jag också upprepa segern i World Cup på Gelleråsen som i år körs den 31 maj i samband med STCC. Sedan skulle det sitta fint med en seger i det Nordiska Mästerskapet som avgörs på Kinnekulle Ring den 22 augusti, filosoferar Thomas som kommer att fortsätta i Team Anderson även detta år.
- Både chassiemässigt och motormässigt så har Anderson de rätta grejorna så det finns ingen anledning att byta, kommenterar Thomas som åker över till England och teamet nu till helgen för att färdigställa byggnationen av en ny kart samt köra de högvarviga 250 cc motorerna i testbänk. Thomas kommer också att genomföra viktiga vindtunneltester och spendera ett par dagar på banor i England för att utvärdera karten och de Dunlop däck han tävlar på innan det är dags för årspremiären som blir Interserien på Assen den 4 april.
- Så här laddad inför en säsong har jag nog aldrig varit. I år är det 20 år sedan jag startade mitt motorsportbolag så rutinen finns där och nu gäller det bara att förvalta den på bästa sätt, summerar Thomas inför ett hektiskt tävlingsår med eget tävlande, kommentatorsjobb i TV med Johan Thoréns Race program, renovering av tävlingsbilar, support åt telningen Marcus som också har börjat tävla i kartingen och så hinna med den dagliga sysslan med förarutveckling åt DaimlerChrysler i Karlskoga.
- Det är ett späckat program men konditionen är på topp så det kommer att fungera. Det jobbigaste sker nog i juni då jag skall bli pappa, skrattar Thomas.
Samlad information på Thomas finns på:
http://www.sportinformation.com/Motor/Media/thomasjohansson.htm