2001

2001 2002 2003 2004 200520062007200820092010


Minnesstund av de omkomna i Milano
På söndag 14 oktober kl 13.oo håller Svenska Bilsportförbundet en minnesstund i Sollentuna kyrka till minnet av våra bilsportvänner, som miste sina liv i samband med den tragiska flygplansolyckan i Milano måndagen den 9 oktober.
Även Järfälla MK håller en minnesstund på sin anläggning söndag. I Kristianstad kommer man att genomföra sin planenliga Gokart tävling på lördag och söndag. Där kommer minnesstund att hållas på lördagen för deltagare, kompisar och vänner. Under söndagen kommer en minnesstund att hållas i samband med huvudtävlingen. Båda minnesstunderna i Kristianstad blir kl 11.2o.
Vi hedrar:
Alex Karjaluoto, Södertälje KRC
Jan Karjaluoto, Södertälje KRC
Robin Forsman, Järfälla MK
Christer Forsman, Järfälla MK
Daniel Karlsson, Göteborg Team 13
Bert-Arne Karlsson, Göteborg Team 13
Robert Essebro, Järfälla MK
Pär Eriksson, Järfälla MK
Curt-Åke Larsson, Södertälje KRC
Håkan Jörback, Åmåls MK
Saknade av hela Bilsportsverige

Otursförföljd premiär för Fredriksson i Superkart
-Nu har allt hänt som kan hända. Så summerar Henrik Fredriksson, Munkfors MC, sin debuthelg i racingens Superkartklass. Redan i början av veckan rasade motorn till Henriks Crosskart och detta spolierade en tänkt dubbelhelg med Superkart på lördag och Svenska Cupen i Crosskart på söndag.
Henrik fick i stället sikta in sig enbart på Kinnekulle och debuttävlingen i Superkart, en gokart med 250cc-motor, sex växlar och en toppfart över 200 km/h. På onsdagen väntade test på gokartbanan i Kil och där fortsatte oturen att förfölja Henrik.
- Det blev en tur ut i geografin, meddelade Henrik sedan hjulbultarna gått av på ett hjul. Mera meka blev det och sent på fredag kväll kunde Henrik lasta sin kart för färd mot Kinnekulle.
På natten tog det eld i kaminen i Henriks sovvagn.
- Jag for ner på golvet med huve´t före och kastade ut den brinnande kaminen, berättar en luttrad Henrik efter oturshelgen.
Nu kunde väl ändå inget mer hända. Men se, det kunde det. Henrik som gjorde debut i på racingbana tog på Kinnekulle den s.k. F3-licensen som är obligatorisk för racing. Sen skulle det rejsas. Men redan på tidsträningen blev det växellådshaveri och med endast tvåans växel kvar var det bara att kasta in handduken för Fredriksson. Att sen drivaxeln på servicebussen trillade ur på hemväg gjorde väl bara Henriks helg fulländad i otur.
Detta med racing var en ny upplevelse för crosskartförare Fredriksson, och helgen gav trots olyckorna blodad tand.
- Det här ska jag satsa på, konstaterar Henrik efter premiären och berättar lyriskt om att "hålla stumt under bron" på Kinnekullebanans snabbaste parti. Man får bara hoppas att oturen nu gett med sig efter denna helg.
Anders Ekström

Succé då proffs mötte amatörer i SRW-lanseringen
Ett uppskattat inslag på Göteborgs Motormässa förra veckan var gokart-tävlingen mot inbjudna proffsförare som Tony Ring, Peter Dumbreck och Hubbe Bergh. Den ingick i Eurosport och eurosport.se:s nysatsning Eurosport Super Racing Weekend. Ett motorsportevenemang som sträcker sig över 10 helger under året och inte lär gå någon motorsportentustiast förbi. Eurosports Martin Alarik rapporterar från den svenska lanseringen.
Läs hela artikeln på Eurosport.se