1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
Rallycrossutskottets hemsida för Rallycross och Backe

4 wd Back SM 2005
11-12 juni
Nalovardo
9-10 juli Norrköping
27-28 aug Arboga
3-4 sept Teknis MC/örebro
17-18 sept SundsvallHÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR


04-07-29 Årets Röforslopp blir ett mästarmöte
Årets Röforslopp blir ett mästarmöte mellan Sveriges bästa rallyförare i den 4-hjulsdrivna klassen. Under åren har "värstingklassen" varit utanför SM värdighet, men SMK Arboga har bjudit in förare i den klassen för att ge publiken en extra fin tävling i back åkandet. Det är många av förarna i klassen som gärna vill köra backtävling och i år får de chansen att visa upp sig i Röfors den 8 augusti.
Röforsloppet, Sveriges äldsta backtävling startade 1935 och körs i år för 68: e gången. Backen som är en grusbacke är 930 meter lång och har som vanligt fått förtroendet att svara för en deltävling i SM och därför får vi nu se solomotorcyklar, sidvagnar, rallybilar och rallycross bilar som gör upp om helgens SM poäng.
Nu kommer de bästa förarna i 4-WD klassen till Arboga och Röfors.
-Vi vill bjuda publiken på den här klassen och har därför satsat lite extra och då kommer Mats Thorselius och Per Dawson, båda med Toyota Corolla WRC, Dick Wicksell med en Subaru Impreza WRC, Jari Saarinen, Johan Oskarsson och John "Glas Jompa" Karlsson kommer alla med Ford WRC. De blir också några Toyota bilar av bästa klass med bland annat Patric Carlsson från Nyköping, Thorbjörn Pahlin från Sundsvall, Niklas Hägg från Hälsinge och dessa kommer säkert att bjuda WRC åkarna på hårt motstånd, säger Per Jacobsson och Hans Lindgren i SMK Arboga som är en av många som jobbat för att få de bästa förarna.
Det skall bli intressant att se vad de här förarna kan göra i den 930 meter långa backen med bara grusunderlag och säkert kommer backrekorden att slås flera gånger om under söndagen då 4-hjuls klassen kör.
De andra bilklasserna håller också en mycket hög standard med Håkan Holmqvist, Per Anders Johansson och Henrik Flodin. Flodin är regerande mästare i backe och "Perra" har varit tvåa senaste året i rallycrossklassen. I år har Holmqvist från Gestrike klubben varit den vassaste och leder knappt före Perra och Henrik. Som outsiders finns MSK Hammar åkaren Anders Avelin vi får heller inte glömma Fredrik Enholm från Teknis MC som i år gjort comeback i back-SM efter ett uppehåll under 2003. Vi får heller inte glömma fjolårsvinnaren i norska mästerskapet i backe, Geir Paulsen. Under söndagen får vi se hemmaåkaren Jimmy Holmbom göra debut i back-SM för rallycrossbilar med sin Saab 99.
I den 2-hjulsdrivna rallyklassen med bland annat Mikael Lundberg från Gävle som alltid kört bra i Röfors och sedan den "omöjlige" Kenneth Ohlsson från Hällefors som kör en Ford Escort på ett alldeles otroligt sätt i backarna. Båda dessa bilklasser lockar ett 40-tal förare och sedan blir det de båda motorcykel klasserna som alltid visar rena cirkus körningar.
Förutom dessa bilklasser kommer motorcykelåkarna, både solo och sidvagnsklasserna att göra upp om SM poäng.
Det är bäddat för två fantastiska dagar i Röfors den 7 och 8 augusti.

04-06-29 Backveckan (Mitt Sverige Cupen) inställd
Tävlingsledningen för Backveckan (Mitt Sverige Cupen) har beslutat att ställa in serien då för få deltagare anmält sig.

04-06-06 Resultat Back-SM Järbo MK 5-6 juni länk TP-data

04-06-02 Back-SM drar igång till helgen
Årets SM-tävlande i backe drar igång på lördag och söndag. Premiärtävlingen är Kungsbergsjakten som körs uppför backen i Järbo i Gästrikland. Serien består av ytterligare fyra deltävlingar och avslutas i Sundsvall den 18 och 19 september
Nytt för i år är att varje deltävling körs över två dagar och förarna tävlar om poäng båda dagarna.
- Med tanke på att vädret kan vara oberäkneligt och ur sportslig synpunkt har vi gjort den här uppdelningen - förklarar utskottets Daniel Nyman - med SM-poäng både på lördagen och söndagen var för sig.
Järbo MK är arrangör av den första tävlingen och man tävlar i en av landets längsta backar, den uppför Kungsberget. Backen har rykte om sig att vara svårkörd - nästan två kilometer, smal och krokig asfaltväg. Men det har inte hindrat att ett stort antal förare har anmält sig till de båda SM-klasserna i helgens första deltävling. I klass 1 - för Supernationella rallycrossbilar - är 21 ekipage anmälda och i klass 2 - för tvåhjulsdrivna rallybilar och för bilar från rallycrossens div 2 - hittar vi 25 bilar.
- Intresset är klart bättre från förarnas sida i år - i rallyklassen kan vi nog säga att det är en fördubbling av antalet anmälda från ifjol - säger Daniel Nyman.
I klass 1 kommer säkert fighten att gå vidare mellan fjolårets etta och tvåa i SM. Både Henrik Flodin, SMK Hälsinge, och Perra Johansson, Arvika, hade två segrar var, men det blev Henrik som fick ta klivet högst upp när säsongen var över. Så där har vi en given kamp under årets säsongen.
Rallyklassen - klass 2 - hade förra året en suverän, och det var Kenneth Olsson, Hällefors, som tog hem samtliga deltävlingar. Men tvåan Patrik Sjöberg från Örnsköldsvik står på startlinjen i år också och han tänker nog inte låta Kenneth köra hem guldet lika lätt i år. 
Efter SM-tävlingen i Järbo följer: Norrköping 12-13 juni, Arboga 7-8 augusti, Örebro 28-29 augusti och finalen i Sundsvall 18-19 september.
Järbo MK:s hemsida:
www.jarbomk.nu

04-04-28 Resultat SM i Backe MC Ånnabodabacken Teknis MC 24 april länk till TP Data

04-03-29 Backvecka i mellannorrland
Backvecka i mellannorrland som vi hoppas ska locka en del åkare. Det börjar i Sundsvall lördagen den 10:e juli på "Södra Berget" för att fortsätta onsdagen den 14:e med "Vårdkasberget" i Härnösand och sedan med final i Järvsö med "Järvsöbacken", där det även blir festfinal med prisutdelning.
Backveckan är utformad som en serie där samtliga tre deltävlingar räknas för slutresultatet. Naturligtvis får enstaka tävlingar köras av seriens tre, men då deltar man inte i serien. Det är öppet för tre klasser. Rallycross 2 wd, Rally 2wd och rally 4wd. Det är endagstävlingar med alla åken samma dag, träning, kval och final.
Backveckan hoppas att förare och team skall passa på att göra detta till en kombinerad semester och tävlingsutflykt eftersom alla orter har mycket att bjuda på för hela familjen, det är alltså inte bara biltävling som gäller utan även fru och barn skall kunna hänga med och hitta på saker.
Utförligare annonsering kommer att ske senare under våren.