2023

2023
           

23-06-07 Nilsson leder Xtreme efter seger i Tomelilla
Tomelilla blev kanon för Elias Nilsson. Likenäsförare leder Xtreme inför andra SM-deltävlingen i Crosskart i Bollnäs om knappt två veckor.

Förra säsongen var lite motig för Elias Nilsson. Med hyr kart var mycket nytt för honom och pappa Gunde när de styrde mot Tomelilla. Dock inte själva karten som är fem år.
– Det blev en kanonhelg och karten fungerade felfritt, säger Nilsson.

Enda misstaget kom i tredje kvalet då han kom lite för långt ut i en sväng och nästan snurrade. Där rök ledningen, så han fick nöja sig med en fjärdeplats. Var ändå kvalbäst, enda föraren med två delsegrar.

Från pole position tog Elias Nilsson starten och ledde sedan hela vägen till målflagg.
– Det är ett helsike att stå bredvid och det var väldigt tight, säger pappa Gunde.
Tvåa var länge regerande mästaren Algot Hammarkvist, men han slog i däcktraven på väg nedför ”Sjöbobacken” och blev stående. Istället tog Rasmus Brunnkvist hand om andraplatsen och trea slutade Nicklas Buhre.
Om knappa två veckor är det dags för Sm-deltävling igen, då i Bollnäs. Senast Elias Nilsson var där vann han 85 cc (Klass 1).

Klass 1 (85cc): Melvin Lennartsson från arrangörsklubben vann B-finalen och var den som tillsammans med tvillingarna Olle och Ebbe Strömberg (kvaletta med maximala 30 poäng) utmanade sex norrmän i finalen. Där blev det rödflagg sedan Peder Johansen rullat och i fallet fått med sig just Melvin. Även Olle fick en törn, men kom ut till omstart med stukad bakvagn. Det bar sig inte bättre än att han snurrade och blev påkörd av Ebbe, som tappade en placering och slutade trea efter två norrmän.

Klass 2 (JSM 125cc): MK Rans Vilgot Wetter tog full pott med sig från kvalet in i finalen, men där fick han ge sig för norrmannen Jonas Sørlie. Trea Hannes Jonsson och regerande mästaren Eivind Walfridsson Dahl fyra.

Klass 3 (SM 250cc): Norskt överst på pallen även i Klass 3 genom Eirik Steinsholt. Endast tre av fem tog målflagg och bakom Steinsholt tog västeråsarna Sebastian Ainerfors och Pontus Eklund hand om pallplatserna.

Xtreme Junior: Rödflagg i A-finalen och varken norrmannen Theo Johansen eller Arvid Carlsson fanns med vid omstarten. Det gjorde hemmaåkaren Viktor Kristensson, som fick med sig Joakim Lund Olander och Hampus Hagström upp på pallen.

650 cc: Här var det fight mellan Erik Andersson, kvalettan Mats Samuelsen Iislevand och Fredrik Eriksson.
– Med lite tur så gick det bra, säger Eriksson.
För när norrmannen tog alternativet gick Eriksson om. Framför sig hade han då Andersson och de tog samtidigt alternativet.
– Sedan låg jag och jagade, säger Eriksson. Varpå Andersson överkörde, snurrade och blev passerad av hela finalfältet.
– Nu måste karossen omplåstras inför Bollnäs, för med den här starten är jag laddad, avrundar Eriksson.
Tvåa Iislevand och trea Erik Stigsson, Arvika.

50+. Som väntat tufft bland åldermännen då ingen av de nio till start vann ens mer än ett kvalheat. Johan Eklund var nära, men i näst sista gjorde han en för vid sväng och blev genast omkörd. I sista blev han stående med trasig bärarm, men linkade i mål på sista varvet. Dock utan att få poäng.
Kvalbäst blev istället Hans-Erik Sjöberg med en fullpoängare, en andra och en fjärdeplats.

Tack vare en bra start kom Eklund som en kanon från andra led och kom ut som tvåa.
– Jag var nöjd med det, men så gick svingbulten av för Sjöberg och då kunde jag köra om när bara 40-50 meter återstod, säger segrande Eklund. Så här långt har han varit på pallen i samtliga tävlingar i år.
– Riktigt nöjd och självklart siktar vi på att fortsätta så i Bollnäs!

Mini: För många är det långt ner till Svampabanan vilket gjorde att endast sju unga förare uppvisningskörde.

Redan om knappa två veckor (17-18/6) fortsätter SM i Crosskart med en deltävling på Eriksnäsbo Motorstadion i Bollnäs. Senast de tävlande samlades där var för fem år sedan och då behagade vädergudarna vräka ner regn över banan. Tufft för både arrangerande Bollnäs MK och de tävlande. Den här gången blir det garanterat bättre väder.

Resultat:
Xtreme (20 st): 1) Elias Nilsson, Likenäs MK, 2) Rasmus Brunnkvist, Västerås MS, 3) Nicklas Buhre.
125cc (12 st): 1) Jonas Sørlie, KNA Indre Ytre Østfold, 2) Vilgot Wetter, MK Ran, 3) Hannes Jonsson, Woxnadalens MK.
250cc (5 st): 1) Eirik Steinsholt, NMK Grenland, 2) Sebastian Ainerfors, Västerås MS, 3) Pontus Eklund, Västerås MS.
650cc (12 st): 1) Fredrik Erisson, MK Team Westom, 2) Mats Samuelsson Iislevand, NMK Konsmo, 3) Erik Stigsson, MK Team Westom.
50+ (9 st): 1) Johan Eklund, Västerås MS, 2) Lars-Åke Wallin, Västerås MS, 3) Johan Andersson, SMK Trollhättan.
85cc (37 st): 1) Jørgen Sørlie, NMK Aremark, 2) Håkon Jakobsen Lund, NMK Hamar, 3) Ebbe Strömberg, MK Ran.
23-05-31 SM premiär i Crosskart på Svampabanan i Tomelilla

Tomelilla Motorklubb och Svampabanan står återigen som värd för en premiär av ett Svenska mästerskap. Denna gång är det Crosskart SM kombinerat med Nordiska mästerskapet som körs helgen den 4-5 Juni på Svampabanan i Tomelilla.

Det är hektiska veckor på Svampabanan i Tomelilla. Så sent som för 2 veckor sedan genomfördes SM premiären i Bilcross med 2 st. deltävlingar. Kommande helg kör man först en kvällstävling i Folkrace på fredag den 2:e juni och följer sedan upp detta med SM premiären i Crosskart kombinerat med nordiska mästerskapet den 4–5 juni.
- Ja, det har blivit lite tätt med tävlingar nu ett tag. Men, det är bara roligt när det är aktivitet på Svampabanan och vi får möjlighet att genomföra SM premiärer i 2 så pass stora breddklasser inom svensk motorsport, säger Miche Andersson, tävlingsledare för helgens Crosskart SM.

Crosskart SM på Svampbanan lockar ett riktigt stort startfält. Inte mindre än 125 förare från 5 olika Nationer är anmälda till tävlingarna, vilket bådar för mycket bra tävlingar i samtliga klasser. Det kommer förare från Sverige, Danmark, Norge, Finland samt även en deltagare från Estland.

Glädjande är också det stora antalet av lokal förare i helgens tävling. Hela 8 förare från Sydöstra Skåne är anmälda. Störst vinstchans och kanske rent ut av en av favoriterna till att vinna den prestigefulla 650cc klassen är Julius Nilsson, Tomelilla MK. Julius har vunnit de senaste 8 tävlingarna han ställt upp i och har därmed seglat upp som en klar favorit till att inte bara vinna på söndag på Svampabanan, utan kanske också till att ta hem hela SM serien i 650 cc klassen 2023.
Tävlingarna inleds på söndag den 4:e med träning och kvalkörning för att sen avslutas med sista kvalomgången och finalerna på måndag den 5:e.

Lokala förare i Crosskart SM på Svampabanan:
Klass 1, 85 cc Junior:
Seth Andersson, Tomelilla MK
Caspian Nilsson, Tomelilla MK
Melvin Lennartsson, Tomelilla MK

650 CC:
Julius Nilsson, Tomelilla MK

Junior Extrem:
Anton Söderholm, Simrishamns MK
Viktor Kristensson, Tomelilla MK

Extrem:
Patrik Mogensson, Tomelilla MK
Niklas Buhre, Tomelilla MK

23-05-29 Crosskart inleder SM/RM med 108 förare i Tomelilla
108 startande i Tomelilla när SM i Crosskart inleds i helgen. Tävlingen på Svampabanan ingår även i det nordeuropeiska mästerskapet, NEZ.

Just där riksväg 11 möter 19 står kampen, och bland de 17 som anmält sig i tyngsta Xtreme får Algot Hammarqvist bära favoritskapet som regerande mästare. Åtvidabergaren kan vänta hårt motstånd, killar som Haninges Marcus Agerheim och Jimmy Bergander har medaljer sedan tidigare. Dessutom vill ”åldermannen” Erik Eriksson, Toarp, gärna tvåla till de yngre motståndarna. Fyra totalt i fjol.

Att tävlingen ingår i NEZ betyder större antal utländska förare än normalt. Premiären i det mästerskapet kördes nyligen i Norge, och då vann Patrick Ruud från Gardermoen Klass 2. Precis som förra året har han aviserat att han kör hela SM. Då blev det JSM-silver efter Eivind Walfridsson Dahl, Torsby, och före Vilgot Wetter, Askersund. Samtliga tre till start i helgen.
Klass 1 för förare i ålderns 9 till 13 år, är som vanligt störst i antal anmälda: 31 stycken. En utmärkt instegsklass där de allra flesta startar. Trots avsaknad av SM-status. Tvillingarna Ebbe och Olle Strömberg, Askersund, har varit med i några år och ambition att ta topplatser i år. Liksom Liam Eriksson. Gullabos talang började förra året med en medelmåttig placering. Lärde sig snabbt och vann finalen, vilket tog honom raka vägen upp till bronsplats 2022.

Senast, då Svenska Cupen körde sin andra deltävling, höll sig Arvikas Leo Pettersson framme och vann. En seger som antyder att mer kan komma.

Som vanligt totalt sju klasser, varav fyra med SM-status och en med RM , plus de allra yngsta 6-11 år) som visar upp sig i Mini. I anmälningslistan finns förare från främst Sverige och Norge, men också Danmark, Finland och Estland. Tävlingarna startar på söndag och avslutas klämdagen den 5 juni.
Svenskt Mästerskap i Crosskart omfattar fem deltävlingar: 4-5/6 Tomelilla, 17-18/6 Bollnäs, 5-6/8 Östmark, 19-20/8 Västerås samt final 16-17/9 Arboga.

Samtliga delar av SM sänds på https://www.svenskbilsporttv.se.
23-05-25 SvenskaCupen gästar publikvänliga Hagmyren i Hudiksvall
Under helgen kommer SvenskaCupen i Crosskart att gästa mycket publikvänliga Arena Hagmyren i Hudiksvall, knappa 60 förare i 8 klasser kommer under Lördagen att tävla i traditionell Crosskart med start 10.00 och på Söndagen i Sprint med start 09.00.

Mini
Är en uppvisningsklass med förare mellan 6-9 år där maxhastigheten är 60km/h, 12st gasglada killar o tjejer kommer till start i denna klass där det kan bjudas på riktigt spektakulär körning.

Klass 1
19 förare till start där förarna är mellan 9 och 12 år och maxhastigheten är 80km/h.
Här kommer det att bjudas på riktigt jämna och hårda fighter, där Olle Strömberg från MK Ran i form av mästerskapsledare får bära det stora favorittrycket, men motstånd lär inte saknas då det finns mängder av revanschsugna förare som inte lyckades vinna i Östmark, Liam Hägg från hemmaklubben SMK Hälsinge får ses som ett av dom allra största hoten mot Olle, men ingen skulle bli förvånad heller om någon av följande förare kniper segern, Ebbe Strömberg Liam Eriksson Emil H Larsson Alvin Bröderud Ivan Edman. Det kommer bli en stenhård kamp om podiumplatserna.

Xtreme Jun
3st otroligt duktiga förare till start, här kan det vara så att hemmaplansfördel fäller avgörandet och Hannes Hägg SMK Hälsinge står överst på prispallen, men säkerligen kommer Josefin Holmkvist Gestrike RT att göra precis allt för att det inte skall ske, även Arvid Carlsson MK Team Westom utmanar om segern.

Klass 2
Klassen som bjuder på dom absolut hårdaste och tuffaste körningarna, dom är i helgen 8st till antalet. I mästerskapsledning Vilgot Wetter MK Ran Askersund och han vill säkerligen behålla den även efter Hudiksvall men det saknas inte utmanare och allra tuffast blir nog från MK Rattens Eivind Walfridsson Dahl även Alfred Åhlander Melanie Lunde och Hannes Jonsson kommer att vara med och utmana om pallplatser.

Klass 3
4 förare till start och det skall nog mycket till för att någon skall ro på fjolårets segrare Västerås MS Sebastian Ainerfors, 3 klubbkamrater utmanar Pontus Eklund Justus Macfie och Oscar Nord-Jansson

650
3st förare, här läggs favoritskapet på Woxnadalens Elias Jonsson men Felicia Grundtman och Christian Eklund vill nog göra allt för att sätta käppar i hjulet för Elias.

50+
4st förare, Lars-Åke Wallin får nog bära favoritskapet i kvartetten, främst utmanad av Johan Eklund Daniel Ernstedt och Peter Nyman.

Xtreme
Här hittar vi nog tävlingens allra största favorit tidigare SvenskaMästaren i Rallycrossens Supernationella klass, Jimmy Holmkvist från Gestrike RT som efter litet uppehåll gör comeback utmanas i första hand av Rikard Linde Johan Birgersson och Patrik Jonsson.

Tävlingen livesänds Lördag från 0950 på svenskbilsporttv.se
Resultat och heatindelningar finns på raceoffice.se


23-05-25 Summering första deltävlingen SvenskaCupen
Summering av 1:a deltävling i Östmark där hela 97 förare deltog i tävlingen som avgjordes i fina förhållanden på den underbara banan i Östmark.

Miniklassen
Uppvisningsklassen för barn mellan 6-9 år, där dom 11 förarna för dagenigenom bjöd på mycket fina körningar, dom nya förarna för året visade verkligen upp riktigt fin fart och framtiden ser ljus ut för Crosskarten med den återväxten.

Klass1. 9-12 år
Här var det hela 28 förare till start, och här bjöds det på spännande och rafflande heat hela lördagen och tillslut så var det en av förhandsfavoriterna som gick segrande ur striden, Olle Strömberg från MK Ran Askersund med sig på prispallen hade han 2st Norrmän Håkon Jakobsen Lund och Vetle Kildal Bakken.

Klass2 12-15år
Tävlingens hårdaste klass med helt råa körningar. Även här gick segern till MK Ran Askersund som genom Vilgot Wetter triumferade med sig på prispallen fick han från MK Ratten Eivind Walfridsson Dahl och Haninges Alfred Åhlander .

Xtreme JR 12-15 år
Mycket fina körningar även i denna klass där storfavoriten Hampus Hagström från Likenäs MK motsvarade förväntningarna och gick segrande ur striden före hemmaklubbens Gustav Atteblad och från Norge Colin Gundersen.

Klass3 Från 15 år
Endast 2 förare till start där regerande Svenska mästaren Sebastian Ainerfors Västerås MS återigen visade vilken duktig förare han är och vann klart före klubbkompisen Justus Macfie.

650
Här kom tävlingens lilla överraskning då hemmaföraren och favoriten Erik Andersson tvingades bryta A-finalen i ett tidigt skede. Segern gick istället till en mycket fort åkande Julius Nilsson Tomelilla MK, men Julius är ingen nykomling i sporten, han har sedan tidigare ett antal medaljer i olika klasser från dom Danska crosskartmästerskapen. Övriga pallplatser i 650 togs av MK Team Westoms Erik Stigsson och Fredrik Eriksson.

50+
En tät o hård klass genom hela dagen där tillslut Hans-Erik Sjöberg SMK Eda segrade före Västerås MS Johan Eklund och MK Team Westoms Peter Brunzell.

Xtreme
Där fick vi se en debutant i klassen segra Jonathan Rådström Likenäs MK, han är dock ingen nykomling i Crosskart han har bla tidigare tagit SM-Guld i Klass2 och flertalet andra framstående placeringar, på 2 platsen från Västerås MS Rasmus Brunnkvist som bjöd upp på en rejäl kamp finalen igenom och 3a från Norge Martin Hagen.

Tävlingen går att se i efterhand på Svenskbilsporttv.se
Resultat finns på Raceoffice.se
23-05-11 Crosskartpremiär - 89 anmälda till Svenska-Cupen i Östmark

Äntligen dags för 2023-års crosskartpremiär! På lördag smäller det med hela 89 anmälda till Östmarks Svenska-Cuppremiär. T ävlingen kommer att sändas på SvenskbilsportTV med start 09:20. Det kommer att tävlas i sju klasser och som vanligt är Mini med som uppvisningsklass. Vi kör en liten snabbgenomgång av klasserna.

Uppvisningsklass
Mini. 11st Startande. Ålder 6-9 år.
Här hittar vi framtidens stjärnor en härlig klass att titta på, det kan i princip hända vad som helst i denna klass. tre av förarna var och värmde upp i Norska Flisa gångna helgen och visade upp riktigt härligt tempo. Linus Eriksson Gullabo RC Texas Randström och Viktor Forsberg bägge MK Team Westom. Ny i klassen för året är från MK Team Westom Colin Kristoffersson och där finns ju nått att brås på då pappa Johan är flerfaldig Världsmästare i rallycross bla. Annars är det Pontus Karlsson från Karlstad MC Bil som är värd att hålla ett öga på, otroligt talangfull förare.

Tävlingsklasser:
Klass 1: 27 Startande Ålder 9-12 år.
Tävlingens största klass med 27 Startande och säkerligen den med allra flest segerkandidater. Här finns säkerligen tio förare som har en god chans att stå överst på prispallen från MK Ran Askersund hittar vi tre vindsnabba förare i form av fjolårssegraren i Svenskacupen Emil H Larsson och tvillingarna Olle och Ebbe Strömberg. Övriga heta segerkandidaterna från Gullabo RC Liam Eriksson, SMK Hälsinges Liam Hägg, Sandvikens MKs Ivan Edman, Västerås MS Ludvig Fransson, Smk Arbogas Felix Lundgren, fyra tjejer till start och där är det nog SMK Gävles Wilma Berglund som kommer bjuda killarna på stenhårt motstånd. Även sex norrmän till start och därifrån får nog Håkon Jakobsen Lund och Alvin Bröderud räknas in i favoritskapet.

Extreme Jun: 7st Ålder 12-15år.
Sju stycken 600cc illvrålande Suzuki motorer är på plats på Östmarks Motorbana, här får vi nog lägga favoritskapet på Likenäs MKs Hampus Hagström som redan under säsongen har hunnit med två tävlingshelger i RallyX Nordic och senast i Tierp resulterade med en 5e plats i A-finalen, hårdast motstånd här kan nog räknas från Gestrike RTs Josefine Holmkvist och SMK Hälsinges Hannes Hägg.

Klass2: 13st startande Ålder 12-15år.
Det kommer säkerligen att bli tävlingens mest underhållande åkning i denna klass, då det inte spars på någonting i denna klass, det är åkning på allra högsta nivå här, och dom allra tuffaste duellerna kommer stå mellan Vilgot Wetter MK Ran Askersund, Patrik Ruud Nmk Gardermoen och Eivind Walfridsson Dahl MK Ratten, men skulle något hända den trion så vill nog Alfred Åhlander och Pär Ekström och Timian Johan T Hansen vara med och segerstrida.

Klass3: 3st Startande Ålder från 15år.
Tyvärr endast tre till start i denna klass, men det brukar ändå bjudas på riktig action här, segeruppgörelsen kommer säkerligen att stå mellan Simen Billingsö och Västerås MS Sebastian Ainerfors.
50+ 10st Startande.

Klassen för dom äldre gentlemännen brukar alltid bjuda på riktigt härlig körning med deras välljudande 650 maskiner, finns en handfull heta segerkandidater, Anders Martinsson Mk Team Westom, Johan Eklund Västerås MS, Lars-Åke Wallin Västerås MS, Hans-Erik Sjöberg SMK Eda och Patrick Arvidsson Gotlands MF.

650cc. 10st Startande
Här får vi se hemmaklubbens Östmarks MFF stora segerhopp under helgen Erik Andersson som var i Norska Flisa och NEZ premiären och körde hem en andraplats ett litet litet misstag kostade honom segern där, men på hemmaplan tror vi inte det blir nå såna. Hårdast motstånd kommer troligen bjudas från MK Team Westoms Fredrik Eriksson och Erik Stigsson även Felicia Grundtman vill nog ge grabbarna en rejäl match.

Xtreme: 8st Startande
Det kommer att bli en knallhård kamp där nog favoritskapet får läggas på Rasmus Brunnkvist som redan gjort dubbla tävlingshelger i RallyX Nordic, likaså Kalle Göthesson har kört bägge RallyX helgerna, men det finns även två unga Värmlandskillar från Likenäs MK som vill vara med och segerstrida och ingen skulle bli förvånad om Elias Nilsson eller Jonathan Rådström skulle stå överst på prispallen på Lördagseftermiddagen.

Prel tidsschema:
Q1 09:30
Q2 11:00
Q3 12:30
Finaler 14:45
23-05-09 Erik Andersson bäste svensk i RallyX Nordics tredje deltävling i Tierp
Erik Andersson slutade fyra och var bäste svensk när den tredje deltävlingen av RallyX Nordic kördes på Tierps Arena under lördagen. Söndagen blev tuffare då ett elfel stoppade honom i semifinalen.
– Årets första final och min första finalkörning på två år. Det här resultatet är mtt personbästa i crosscar, så jag är verkligen nöjd, säger Erik.

I helgen kördes deltävling tre och fyra i det nordiska crosscarmästerskapet RallyX Nordic och 18-årige Erik Andersson från Karlstad höll upp tempot rejält under lördagens tredje deltävling. Från sista led i semifinalen var han snabb i starten och la sig tvåa. Han behöll andraplatsen och var därmed klar för årets första final.
– Vi började lite långsamt med 21a tid i Q1. Vi jobbade på och fick starta på en femteplats i vår semifinal. Där fick jag en bra start och körde upp mig till en andraplats och höll den i mål, säger Erik.

Han kvalade därmed in i sista spår i finalen där han än en gång körde upp sig och slutade på fjärdeplats.
– Årets första final och min första finalkörning på två år. Det här resultatet är mtt personbästa i crosscar, så jag är verkligen nöjd, säger Erik.

Under söndagen kördes den fjärde deltävlingen som blev tyngre för Eriks del. Han startade i sista spår i semifinalen, där han tyvärr tvingades bryta.
– Runda fyra gick tungt då vi saknade fart och jag gjorde lite för många misstag. I min semifinal startade jag i sjättespår men det var omöjligt att ta sig förbi i första böj. Och på tredje varvet satte ett elfel stopp för vidare körning, säger Erik.

Han tvingades bryta och slutade på artonde plats.

Nästa deltävling körs 27-28 maj i Kouvola, Finland.

Resultat deltävling 3
1. Robin Grana (Nor)
2. Alexander Heum (Nor)
3. Martin Juga (Est)
4. Erik Andersson (Swe)
5. Elias Svensson (Swe)

Resultat deltävling 4
1. Elias Svensson (Swe)
2. Ronald Baldins (Lva)
3. Thomas Eek Murstad (Nor)
4. Robin Grana (Nor)
5. Alexander Heum (Nor)
-
18. Erik Andersson (Swe)

Komplett resultatlista: https://www.chronomoto.com/rallyx/
23-04-23 Erik Andersson nöjd med säsongspremiären i RallyX Nordic
18-åriga Karlstadsonen Erik Andersson ligger elva i crosscarklassen i RallyX Nordic efter premiärhelgen i Danmark som inleddes med en dubbeltävling.
– Helgen har varit bra. Till en början var vi inte så snabba som vi ville vara, men idag fick vi upp farten och tog två heatsegrar, säger Erik Andersson.


I helgen inleddes tävlingssäsongen och två deltävlingar av det nordiska Mästerskapet RallyX Nordic gick av stapeln på den danska Nysumbanan. Erik Andersson som tävlar för Karlstad MC Bil fanns även i år på startlinjen i klassen crosscar.

Klassen har vuxit sedan i fjol och det var inte mindre än 32 startande crosscarbilar på startlinjen med nordens bästa förare. Under lördagens inledande deltävling tog Erik hem en heatseger och slutade på sextonde plats.

Under söndagens andra deltävling vann han två heatsegrar vilket gav honom elfte plats i tävlingen och lägger honom på elfte plats i mästerskapstabellen.
– Helgen har varit bra. Vi är här för att lära oss och det har vi gjort. Till en början var vi inte så snabba som vi ville vara, men idag fick vi upp farten och tog två heatsegrar. Konkurrensen är stenhård i år och dagen tog slut i semifinalen med en stark fjärdeplats. Vi tar med oss starterna då de varit kanon under helgen, säger Erik.

Nästa tävling är en ny dubbeltävling som körs i Tierp 6-7 maj.

Komplett resultatlista: https://www.chronomoto.com/rallyx/
23-04-21 Elias Nilsson tredje föraren i teamet - Siktet är inställt på SM-pallen
Årets SM-premiär för Crosskart är ännu ett antal veckor bort, men vi kan redan nu avslöja att det är Elias Nilsson som blir teamets tredje förare. Nilsson kommer trots unga åldern in i teamet med mångårig rutin från Crosskart och har en rad segrar bakom sig i 85cc och 125 cc.

Elias Nilsson från nordvärmländska Ambjörby och Likenäs MK spänner i år bågen och siktar högt. Fjolårets Rookiesäsong i den tuffa SM-serien för Xtreme gav mersmak efter idel A-finaler och en total femteplats i serien. Hedströms Motorsport var redan ifjol med och backade Elias, till i år blir det ännu mer backning och han kommer till start i SM med en Speedcar Extreme-kart från Hedströms Motorsport.
- Jag gillar Elias både som person och förare, lugn med fötterna på jorden på jorden bredvid banan och kör fantastiskt fint på banan, jag kände jag vill verkligen backa upp Elias på ett bra sätt i år, säger Peter Hedström.
I vinter har Elias pappa Gunde gått igenom karten minutiöst och det väntas test nu till helgen.
- Det här var enastående fint gjort, hade det inte varit för Peter så hade vi nog inte kommit till start i år, säger Gunde Nilsson.

Uppladdningen inför årets SM blir via tester, men även någon tävling ska hinnas med innan SM i Crosskart brummar igång på Tomelilla Motorstadion den 4-5 juni.
- Vi kommer börja med ett test i Arvika nu i helgen och kommer sen även köra Svenska Cupen i Östmark som uppvärmning, berättar Elias.

Förra säsongen var Elias första som seniorförare i den brutalt hårda Xtreme-klassen, men han visade direkt i sitt elddop att han kommer bli en att räkna med i toppstriden. Efter inledande Arboga så plockade han enbart A-finalplatser och landade på en fin femteplats. Till i år är siktet högre.
- Jag ska försöka hålla en jämn stabil nivå genom kvalen hela säsongen, siktar på pallplatser och en SM-medalj, avslutar Elias Nilsson.

Tryck här för mer info!