[Kenny Bräck] [Audi Sport] [Polstar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]
[SSK] [STCC] [S60+ETCC] [GTR+SLC]

<< Till Racing

<< Tillbaka till Startsidan

 

 

>2000 2001 2002 2003 2004 2005


Klickbar logo till Flash Engineering

Tidigare info från 2000 och tidigare
Info från 2001


02-11-25 Avtalet klart mellan Flash Engineering och Volvo
Nu är avtalet klart och underskrivet mellan VPS Volvo personbilar Sverige och Flash Engineering. Samarbetet sträcker sig över två år och innebär att Flash Engineering även i fortsättningen kommer att sköta Volvos enbilsklass S60 Challenge.
- Vi är mycket nöjda att Volvo fortsättningsvis lägger ansvaret att serva förarna och teamen i klassen, säger Christian Dahl driftansvarig i Flash Engineering.

Volvo slutar tävla i STCC och ETCC
Volvo Personvagnar AB har beslutat sig för att avsluta sin racingverksamhet inom ETCC (European Touring Car Championship) och STCC (Swedish Touring Car Championship). Anledningen till beslutet är att det inför den kommande säsongen hade krävts stora ekonomiska insatser att bygga och driva nya konkurrenskraftiga bilar i de båda serierna.
Anledningen till att Volvo Personvagnar för åtta år sedan gick in i den internationella racingverksamheten genom BTCC i England var att förstärka imagen att Volvo-bilarna inte bara är säkra utan också bilar med mycket goda kör- och vägegenskaper. Motorsport är naturligt för ett bilföretag, men måste hela tiden analyseras och mätas mot uppnådd effekt och kostnad.
- Inför den kommande säsongen skulle stora ekonomiska insatser krävas för att bygga och driva nya och konkurrenskraftiga bilar i de båda serierna, säger Olle Axelson, Volvo Personvagnars informationsdirektör.
Att Volvo nu beslutat sig för att inte delta i ETCC och STCC innebär inte att företaget helt kliver av motorsporten. Racingserien Volvo S60 Challenge i Sverige kommer att drivas vidare och Volvo Personbilar Sverige fortsätter även sin breddsatsning inom Volvo Original Cup som företaget drivit sedan mer än tio år. Idag tävlar hundratals förare i Volvo Original Cup som körs inom såväl banracing som rally och rallycross.
Flash Engineering angående Volvos pressrelease
- Volvos deltagande eller ej i STCC påverkar inte våra goda relationer bolagen i mellan. Vi fortsätter samarbetet med Volvo i S60 Challenge och står redo när förutsättningarna är dom rätta igen, säger Christian Dahl Team chef.
Hur påverkar detta Flash Engineering?
- Självklart är detta inte bra för oss på kort sikt. Men man ska komma ihåg att vi är en stark organisation som är intressanta för andra samarbetspartners och vi jobbar vidare som vanligt för att stå på startlinjen i vår igen, fortsätter Christian Dahl.
Hur påverkas Jan "Flash" Nilsson som förare?
- Jag tror att möjligheterna att hitta jobb för mig som förare är ett mindre problem. Jag kommer att tävla även nästa år men i vad och var återstår att se. Helst vill jag köra vidare i Flash Engineering så vi får avvakta och se vad som händer, säger Jan "Flash" Nilsson
Hur påverkar detta STCC?
- Jag tror att STCC är så kärt i motorpublikens hjärtan att det fortsätter vara ett starkt mästerskap även utan Volvos inblandning, säger Christian Dahl Team chef.
Rickard Rydell
- Jättetråkigt att Volvo lägger ner sin ETCC-satsning, säger Rickard besviket. Vi hade verkligen haft chans att vinna mästerskapet nästa år. Bilen var jättebra, det enda som saknades var motorkraften och för det hade Prodrive en färdig plan.
- Jag accepterar Volvos beslut och hoppas på en fortsatt bra relation, understryker Rickard. För nästa år tittar jag på ETCC, BTCC och ALMS. Det är dock nästan klart att jag ska köra de stora GT-tävlingarna 12-timmars på Sebring och 24-timmars på Le Mans med Prodrives Ferrari 550.

"Flash" för snabb för att segra
Oddsen för att vinna SM-guld på Mantorp för Janne "Flash" Nilsson var höga. Seger för "Flash" och som bäst en tredjeplats för Roberto Colciago krävdes. Det var dock mycket nära, men då "Flash" noterade en för hög hastighet i depån tilldelades han ett avgörande "Drive-through"-straff. Det kostade honom SM-guldet.
Janne "Flash" Nilsson var sammanbiten när han klev ur bilen efter final-heatet på Mantorp. Han körde in som fyra och total mästerskapstvåa bakom Roberto Colciago. Men för de flesta i den drygt 26 000 man starka publiken körde han in som en vinnare. Han dominerade nämligen hela finalheatet från första kurvan efter att han gått vinnande ur en duell med Colciago som stod i pole position. Men efter depåstoppet kom dråpslaget. Domarna dömde "Flash" till ett "Drive-through"-straff då han kört för fort ur depån. Detta kostade honom ledningen och SM-guldet.
- Jag är inte säker på att jag kört för fort. Hans instrument kan ha visat så men då måste det ha skett precis på gränsen där depån slutar. Jag höll koll på min display och den visade 60 km/h, vårt team ska granska bilens PI-system och då vet vi exakt om och vart jag körde för fort, säger "Flash".
Den ledning "Flash" ryckt åt sig såg för många ganska ohotad ut, men sanningen är en annan.
- Taktiken för oss var full attack genom hela racet. Ledningen kan ha sett säkert ut men marginalerna är mycket små. Det gick inte att köra safe eller spara däck, säger "Flash" och tillägger:
- Audin fick ju klassa in ett aerodynamik-kit som förbättrade deras tider betydligt så sent som i går morse så mina chanser såg ganska små ut.
Colciago körde upp sig och slutade trea, efter Nicklas Karlsson och Edward Sandström som vann finalheatet. Hans seger räckte dock inte för att knipa mästerskapsbrons.
- Det känns tungt. Vi gjorde ett bra race, både jag och Janne, synd att det inte räckte till ett guld för oss i mästerskapet, säger Edward.
Janne "Flash" Nilsson avslutar.
- Visst känner man sig besviken, men ikväll ska teamet ut och äta middag och prata igenom en säsong som vi är nöjda med.
Resultat, STCC totalt (topp 5): 1) Roberto Colciago, Audi, 174, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 162, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 148, 4) Edward Sandström, Volvo, 147, 5) Tomas Engström, 146.
Race 1, Mantorp 2002-09-15: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Tommy Kristoffersson, Audi, 3) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Edward Sandström, Volvo, 5) Tomas Engström, Honda, 6) Marius Erlandsen, Audi, 7) Mattias Andersson, Opel, 8) Magnus Krokström, Volvo, 9) Tobias Tegelby, Audi.
Race 2: 1) Edward Sandström, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Roberto Colciago, Audi, 4) Jan Nilsson, Volvo, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Marius Erlandsen, Audi, 7) Tommy Kristofersson, Audi, 8) Mattias Andersson, Opel, 9) Anders Hammer, Audi, 10) Tobias Tegelby

02-09-14 "Flash" drog vinstlott på blött kval - startar tvåa
Strax innan STCC-bilarna rullade ut till kval öppnade sig himlen över Mantorp Park. En rejäl regnskur gjorde banan blöt vilket gynnade Roberto Colciago i fyrhjulsdrivna Audi som lyckades ta pole position. Men vinstlotten, den drog Janne "Flash" Nilsson som blev tvåa.
Det viskades om "audiväder" när det lagom till STCC-kvalet började regna på Mantorp. Att Roberto Colciago kunde köra till sig pole position med sin fyrhjulsdrift på den fuktiga banan kom då heller inte som en överraskning. Men den som drog den stora vinstlotten på regnvädret var Janne "Flash" Nilsson som petade ned mästerskapsledande Tomas Engström till tredje startled och satte sig själv i det första. Vid en närmare granskning visade sig även att Engströms bil var för låg vilket gjorde att han nu startar från elfte position.
- Det kändes riktigt bra, skönt att ha Engström en bit bak, säger "Flash" som kvalade in som tvåa trots att han bar på 30 kilos tilläggsvikt från segern i Falkenberg.
- Visst känns det att man har extra vikt i bilen, Colciago har ingen extra vikt och fyrhjulsdrift som är gynnsamt på en fuktig bana så att kvala tvåa tycker jag är riktigt bra.
Under förmiddagens träning upptäcktes att oljepumpen i "Flash" bil inte var intakt och Volvoteamets mekaniker jobbade under hård press för att få den lagad lagom till kvalet.
- Hade inte mekanikerna lyckats med det så hade vi fått bytt till reservmotorn och det hade vi inte hunnit innan kvalet, så en stor eloge till dem, berömmer "Flash".
Edward Sandström var nära att bli den som tog platsen snett bakom "Flash" som förste förare i andra startled. Men med endast några varv kvar av kvalet lyckades Tommy Kristoffersson i en fyrhjulsdriven Audi smyga sig förbi.
- Det var bäst före under de första varven, sedan blev det bara sämre. Hade man vetet det så hade man ju laddat på mer på de varven, säger Edward och fortsätter:
- Men det ser bra ut nu. Att starta tvåa och fyra är ett bra utgångsläge för oss och jag tänker göra allt för att Volvo ska vinna mästerskapet.
Bredvid Edward står Tobias Johansson i Audi och först bredvid honom står Tomas Engström på en sjätteplats. Han kvalade liksom Colciago utan vikt i bilen.
Resultat, Kval STCC: 1) Roberto Colciago, Audi, 1.26,373, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 1.27,895, 3) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.30,220, 4) Edward Sandström, Volvo, 1.30,394, 5) Tobias Johansson, Audi, 1.30,938, 6) Nicklas Karlsson, 1.32,179, 7) Mattias Andersson, Opel, 1.32,567, 8) Anders Hammer, Audi, 1.33,196, 9) Janne Lindblom, 1.33,581, 10) Magnus Krokström, Volvo, 1.34,322, 11) Tomas Engström, Honda, 1.38,556, 12) Tobias Tegelby, 1.38,722, 13) Marius Erlandsen, alla varv strukna.

"Flash": - Jag lämnar hellre Mantorp i ambulans än som god tvåa"
Att slåss med Janne "Flash" Nilsson om STCC-guldet i år blir svårare än någonsin. Inför söndagens final på Mantorp lovar Volvoföraren kort:
- Jag lämnar hellre Mantorp i ambulans än som god tvåa.
Aldrig sedan STCC startades 1996 har mästerskapet varit jämnare inför en final. I täten handlar det om ledande Tomas Engström, Honda, (140) som endast ligger en poäng före Janne "Flash" Nilsson (139). Strax bakom honom lurar fjolårsmästaren Roberto Colciago, Audi. Alla har en sak gemensam och det är viljan att bli svensk mästare 2002. Colciago vann förra året, Engström har den bästa bilen men "Flash" mest rutin.
- Alla vi tre som ligger i toppen vill vinna, konstaterar ledande Engström.
Men det kommer att bli tufft för Hondaföraren att styra först över mållinjen på söndag. Mästerskapets mest segerrika förare, Janne "Flash" Nilsson, är nämligen oerhört sugen på att knipa ett tredje SM-tecken.
- Jag kör inte STCC för att bli tvåa och finalen på söndag kommer inte att bli något undantag.
"Flash" startar med 30 kilos tilläggsvikt i det första heatet, med den ska han också kvala till det andra. Engström och Colciago har ingen vikt alls i sina bilar, men det ska inte hindra "Flash".
- Vi har vunnit två titlar i STCC förut och känner att vi har kapacitet att göra det igen. Förutsättningarna kanske inte är de bästa med tanke på vikten, men jag har viljan och psyket för att klara det ändå, säger han.
"Flash" kör sin sjunde STCC-final i karriären och har fördel av att han varit i många avgörande lägen tidigare, men nervositeten finns där trots allt.
- Den som inte är nervös vill inte vinna STCC. Självklart är man nervös och jag kan vara likblek och svettig innan ett lopp, men så fort jag sätter mig i bilen och tar på mig hjälmen och bältet så släpper det mesta. Då handlar det om jobb och då övergår nervositeten till koncentration.
På fredagens presskonferens förde Tommy Kristoffersson talan för Roberto Colciago som då inte anlänt till Sverige ännu.
- Roberto är väldigt kall i avgörande lägen och blir inte nervös, säger han och "Flash" kontrar:
- Klart att han är nervös, blir han inte det så vill han inte vinna mästerskapet.
Roberto har Kristoffersson som hjälp i helgens race, men "Flash" har Edward Sandström som just nu ligger på en femteplats. Senast Edward körde på Mantorp var i våras och då vann han.
- Jag trivs här, och vår målsättning var att vinna STCC och kan jag inte göra det själv så ska jag se till så att "Flash" gör det, säger han.
Mästerskapsställningen STCC inför finalen: 1) Engström, 140, 2) "Flash", 139, 3) Colciago, 138, 4) Nicklas Karlsson, 124, 5) Sandström, 109, 6) Jan Lindblom, 96, 7) Tommy Kristoffersson, 88, 8) Tobias Johansson, 72, 9) Mattias Andersson, 69, 10) Marius Erlandsen, 35, 11) Magnus Krokström, 32, 12) Anders Hammer, 20.

02-09-01 "Flash" efter succéhelgen: "Det känns otroligt skönt"
Janne "Flash" Nilsson låg 22 poäng efter mästerskapsledande Roberto Colciago inför helgens race på Falkenberg. Efter en succéhelg med en seger och en andraplats har han dock gått förbi audiföraren och ligger nu en poäng efter Tomas Engström, Honda, som innan helgen hade ett försprång på elva poäng.
- Jag lovade innan helgen att jag skulle ta en seger och en andraplats och att vi lyckades med det känns otroligt skönt, säger en mycket glad "Flash".
Förutsättningnarna inför den näst sista deltävlingen i STCC på Falkenberg var givna. "Flash" låg 22 poäng efter ledande Roberto Colciago och elva efter Tomas Engström, Honda vilket innebar att han var tvungen att ta minst en seger och en andraplats för att själv kunna påverka finalen. Det lyckades han också med.
- Det är en sak att vilja och säga att man ska ta en seger och en andraplats och en helt annan sak att göra det, självklart är jag nöjd, säger "Flash".
Roberto Colciago som innan helgen hade 133 poäng lyckades bara skörda sex till efter att han slutat sexa i det första heatet och avslutat det andra i sandfållan på det sista varvet. Därmed har nu Janne "Flash" Nilsson och Tomas Engström gått om audfiföraren och det skiljer nu endast två poäng totalt mellan topptrion.
- Det skiljer ingenting. Finalen på Mantorp kommer att bli helt avgörande och det var det vi hade som mål, säger "Flash".
Till det första heatet tog "Flash" pole position och bevakade den i de 22 varven runt Falkenberg trots att Nicklas Karlsson jagade bakom och kunde sätta den snabbaste tiden.
- Det sliter mycket på vänster framdäck på den här banan och jag körde på säkerhet, avslöjar "Flash" och tillägger:
- Jag hade ett försprång på 2,5 sekunder på Karlsson så det var aldrig någon fara.
I det andra heatet var det ombytta roller. Nicklas Karlsson stod i pole position och bevakade sin ledning med "Flash" och Tomas Enström strax bakom. I det obligatoriska depåstoppet lyckades dock Volvoteamet vara sabbare än Vauxhall och "Flash" tog över ledningen. På en tredjeplats var efter depåstoppet Jan Lindblom före Engström som till sist slutade på en fjärdeplats.
Han blev dock duktigt uppvaktad av Edward Sandström som startade från sista position men som avancerade snabbt genom fältet och över mållinjen endast var någon decimeter frn att snuva Engström på fjärdeplatsen.
- Jag gjorde ett mycket bra race från den position jag hade. Jag hade bra flyt i åkningen och jag hade tagit Engström om vi kört ett varv till, säger en mycket nöjd Edward.
Anledningen till att Edward startade sist i det andra heatet var ett tekniskt fel som drabbat honom i det första. Redan på det andravarvet fick han problem med bakvagnen efter att ha kört på en kurvmarkering.
- Vanligtvis ska inte sådant inträffa, men så är det ibland och det är bara att acceptera, säger Edward lugnt.
Nicklas Karlsson gick nu om Edward i den totala tabellen men det skiljer endast 13 poäng.
- Det är ett försprång som inte ska vara omöjligt att ta in på Mantorp, fortsätter Edward.
För Volvoteamet var helgen ett stort utropstecken. Teamchef Christian Dahl och Volvos motorsportchef Alexander Murdzevski var båda mycket belåtna.
- Äntligen fick vi en riktigt lyckad helg och lyckades infria vår målsättning. Nu har vi själva möjligheten att påverka finalen på Mantorp, säger Dahl.
Murdzevski tillägger:
- Det här var en riktig "måste prestera helg" och det lyckades både Jan, teamet och Edward med, så självklart är vi nöjda. Jan gjorde en mycket bra helg, Edward hade lite otur men visade med den åkning i det andra heatet att han är med på allvar.
Finalen på Mantorp körs om två veckor (14-15 september) och Janne "Flash" Nilsson ser fram emot en favorit i repris från helgens race.
- Nu har vi förutsättningarna att vinna mästerskapet och självklart tänker jag göra allt för att göra det. Det kommer att bli tufft men nu har vi bevisat att vi kan…
STCC-resultat, race 2 Falkenberg 2002-09-01: 1) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 3) Janne Lindblom, Vauxhall, 4) Tomas Engström, Honda, 140, 5) Edward Sandström, Volvo, 6) Magnus Krokström, Volvo, 7) Mattias Andersson, Opel, 8) Marius Erlandsen, Audi, 9) Roberto Colciago, 10) Tobias Johansson, Audi. Brutit: Tommy Kristoffersson.
Race 1 Falkenberg 2002-09-01: 1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Tomas Engström, Honda, 4) Jan Lindblom, Vauxhall, 5) Magnus Krokström, Volvo, 6) Roberto Colciago, Audi, 7) Tommy Kristoffersson, Audi, 8) Marius Erlandsen. Brutit: Edward Sandström, Volvo, Tobias Johansson, Audi, Mattias Andersson, Opel.
Mästerskapsställningen STCC:
1) Engström, 140, 2) "Flash", 139, 3) Colciago, 138, 4) Karlsson, 124, 5) Sandström, 109, 6) Jan Lindblom, 96, 7) Tommy Kristoffersson, 88, 8) Tobias Johansson, 72, 9) Mattias Andersson, 69, 10) Marius Erlandsen, 35, 11) Magnus Krokström, 32, 12) Anders Hammer, 20.

"Flash" tog Pole position
Janne "Flash" Nilsson håller vad han lovar. Under lördagen knep han nämligen pole position på Falkenberg.
- Jag trivs här, säger han kort.
Volvoföraren Janne "Flash" Nilsson är Falkenbergs stora gigant. Han visade tidigare i sommar att han trivs på banan genom att vinna två av fyra race. I helgen gjorde han det igen. Det hela började på förmiddagens fria träning. "Flash" väntade in i det sista innan han körde ut på banan, svepte av tre snabba varv och noterade en tid som inte var långt ifrån banrekord.
- Bilen går bra på den här banan och jag vet precis hur jag ska köra för att vara snabbast här, säger "Flash".
Han tog också helt planenligt pole position under söndagens kval. Tomas Engström hotade men lyckades inte rå på Blixtens tider.
Hondaföraren Tomas Engström startar tvåa i söndagens första race på Falkenberg och Nicklas Karlsson trea. Som andreman i andra startled hittar vi Edward Sandström.
- Kvalet gick inte så bra sist på Karlskoga, men nu tycker jag att det känns som det lossnat, säger Edward.
Kvaltiderna STCC, Falkenberg 2002-08-31: 1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 40,626, 2) Tomas Engström, Honda. 40,811, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 40,813, 4) Edward Sandström, Volvo, 41,043, 5) Mattias Andersson, Opel, 41.111, 6) Jan Lindblom, Vauxhall, 41.140, 7) Magnus Krokström, Volvo, 41.284, 8) Roberto Colciago, Audi, 41.288, 9) Tommy Kristoffersson, do, 41.460, 10) Tobias Johansson, do, 41.522, 11) Marius Erlandsen, do, 42.001.

Segrar krävs för Volvoteamet på Falkenberg till helgen
Janne "Flash" Nilsson har 22 poäng upp till ledande Roberto Colciago i STCC. 11 fattas till tvåan Tomas Engström, Honda när två deltävlingar och fyra heat återstår.
- Det krävs minst en seger och en andraplats för att vi ska kunna vara med att påverka vår egen utgången i mästerskapet, annars får vi förlita oss på tur och det är inte lika roligt, säger "Flash" inför helgens tävlingar på Falkenberg.
Finalen i STCC närmar sig med stormsteg och det är fjolårsmästaren Roberto Colciago som kopplat greppet. Fyra race återstår dock och poängförsprånget är inte ointagligt. Audiföraren leder med 11 poäng före Tomas Engström, Honda, som är favorit till årets SM-titel.
- Sköter han sitt jobb så vinner han, säger "Flash" kort.
Janne "Flash" Nilsson tänker dock göra allt för att stoppa Engström. Till helgen väntar två tuffa race på Falkenberg, en bana som "Flash" trivs mycket bra på.
- I somras körde vi fyra race på banan och jag vann två. I de andra blev jag först påkörd och sedan snodde arrangörerna en seger eller andraplats av mig efter ett misstag i samband med Saftey Car, berättar "Flash".
Trots dessa incidenter har han ett psykologiskt övertag innan helgens race. "Flash" har kört 18 tävlingar på Falkenberg och vunnit sju av dessa, detta gör honom till den mest segerrika föraren på banan. Dessutom har han ett psykologiskt triumfkort på Tomas Engström.
- Jag körde om honom två gånger på den banan i somras och det anses vara ganska svårt att göra omkörningar på Falkenberg så…
I kampen om mästerskapstiteln finns inte utrymme för några misstag och Volvoteamet vet att det krävs framskjutna placeringar på Falkenberg för att få ett hyfsat utgångsläge inför finalen på Mantorp den 14-15 september.
- En seger och en andraplats är ett realistiskt mål för mig, säger "Flash" och fortsätter:
- Det krävs också för att vi ska kunna vara med och påverka utgången på mästerskapet, annars får vi förlita oss på tur och det är inte lika roligt.
Uppenbart är att Volvobilarna går bra på snabba Falkenberg och målen om segrar är realistiska. Det bevisades också i somras när, förutom "Flash", också Edward Sandström gick i mål som segrare.
- Det är en bana som passar oss och jag hoppas givetvis på att få göra en repris från i somras nu till helgen, säger Edward och tilägger:
- Man har absolut inte råd med några misstag och bortkastade poäng nu, så det gäller att vara skärpt och det tycker jag att jag är nu.
Både Edward och "Flash" känner sig dock trygga med att ha ett starkt team i ryggen.
- Vårt team har gjort minst misstag så här långt under säsongen. Det som hänt har inte varit misstag utan ren otur, som incidenten med dörren på Knutstorp till exempel.

"Flash" blir radiopratare i P3:s "Morgonpasset"
Morgonstund har guld i mun. Det tycker Janne "Flash" Nilsson som i höst kommer att väcka det svenska folket i P3:s morgonprogram "Morgonpasset".
- Det här ska bli skitkul, "Morgonpasset" och "Clownen luktar bensin" är de bästa radioprogram som gjorts på 30 år, säger "Flash" med ett skratt.
Som idrottsman har det hittills varit omöjligt att få delta i P3:s populära morgonprogram "Morgonpasset". Men från och med tisdag den 20 augusti och på obestämd tid framåt kommer Sveriges främsta racingprofil, Jan "Flash" Nilsson, att vara med och väcka det svenska folket vid improviserade tillfällen.
- De ringde mig i fredags och frågade om jag ville vara med och spela in några program med dem i höst. Jag tycker personligen att "Morgonpasset" är ett mycket bra program och jag svarade ja utan att tveka, säger "Flash" och fortsätter:
- De berättade att de inte brukar ringa upp idrottsmän, men att de nu vill prova. Det känns smickrade och utmanande.
Det är oklart hur många program som "Flash" ska medverka i och det är även oklart om vad som ska diskuteras.
- Det kommer säkerligen att bli en del racing, men jag är säker på att det blir mycket annat också, säger "Flash".
Programledaren för "Morgonpasset" är Tommy Svensson. Han tar över rollen efter bland andra Tomas Tängby och Annika Lantz.
- P3 är mycket bra på att vaska fram duktiga journalister. Och Tommy har ett svårt jobb, men jag tycker att han sköter det på ett mycket bra sätt.
Det första programmet av "Morgonpasset" med "Flash" medverkan sänds tisdag den 20 augusti klockan 06.20. Efter det kommer de trogna lyssnarna att höra värmlänningens stämma i diverse program i höst.
- Det kan bli fyra program och det kan bli 40. Det är inte bestämt ännu, men innan Tommy Svensson ska ha uppkörning lär han säkert ringa, avslutar "Flash".

02-08-18 Två pallplaceringar för Volvo på Karlskoga
Det blev två pallplaceringar för Volvo på Karlskoga i helgen. Janne "Flash" Nilsson tog en tredjeplacering i det första heatet och Edward Sandström svarade för en repris av det i det andra. Två tredje-, en åttonde- och en elfteplats blev facit för Volvoduon "Flash" och Sandström i det 13:e och 14:e heatet av 18 på Karlskoga i helgen. Pallplaceringarna gladde, men de övriga resultaten var frukten av tekniska problem.
- Vi tar inte så många poäng som vi hade hoppats på så vi är inte nöjda. Men två pallplaceringar var ett mål som vi uppnådde i alla fall, säger teamchef Christian Dahl.
"Flash" startade som femma i det första racet, svarade som vanligt för en mycket bra start och var uppe på en andraplats redan efter första kurvan. På grund av det däckslitage som drabbar tvåhjulsdrivna bilar i synnerhet valde han att inte köra för fullt.
- Jag la mig på ungefär 80 procent för att spara däck och då kunde Tobias Johansson och Roberto Colciago i fyrhjulsdrivna Audi köra om mig. Jag satte in en attack mot Colciago i slutet av loppet och han blev så stressad att han bromsade på sig och körde av banan, förklarar han.
Därmed kunde "Flash" köra in på en säker tredjeplats och noterade den femte bästa tiden.
För Edward Sandströms del blev det första loppet ingen succé. Han kvalade in som åtta och drabbades av ett tumult i starten.
- Jag blev utträngd långt till vänster och det gjorde att min fälg skadades. Jag kom ut på banan bland de sista och märkte att bilen inte gick som den skulle, förklarar han.
Edward gick in i depå, bytte hjul och körde ut på banan för att sätta heatets sjätte snabbaste tid.
I det andra heatet var det "Flash" tur att få stryk i starten. Från femte position var han återigen snabbt högt uppe i fältet. Han låg jäms med Tommy Kristoffersson och Tobias Johansson som då körde ihop. "Flash" hade inget annat val än att ta en smäll och försöka gasa sig ur incidenten. Han kom ut som tvåa bakom Tomas Engström som startat i pole position. Men av varvtiderna och omkörningarna att döma konstaterades att något allvarligt fel hade drabbat "Flash" bil.
- Det var hjulupphängningarna som fått sig en smäll. Ratten var sned och det gick knappt att köra bilen. Jag funderade faktiskt på att bryta, man vill ju gärna inte köra av i 200 km/h.
"Flash" bet dock ihop och körde in som åtta.
Istället var det dags för Edward Sandström att ta revansch och knipa en pallplats. Han startade sexa och körde ganska snart upp på en tredjeplats.
- Bilen gick bra och jag kom snabbt ikapp Janne (Nilsson). Det märktes tydligt att något var fel på hans bil så han släppte förbi mig. Sedan var det bara att försöka bevaka tredjeplatsen, försprånget fram till Engström och Colciago var för stort, säger Edward.
Han tog sig i mål som trea och tog tio viktiga poäng för den platsen. I STCC-mästerskapet har Colciago skaffat sig ett fösrprång på 134 poäng, följt av Engström på 121. "Flash" ligger på 111 poäng inför den näst sista deltävlingen på favoritbanan Falkenberg. Edward har så här långt skrapat ihop 103 poäng och ligger på en total fjärdeplats i mästerskapet.
Resultat, STCC, race 1 Karlskoga 2002-08-18: 1) Tomas Engström, Honda, 2) Tobias Johansson, Audi, 3) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Mattias Andersson, 6) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 8) Magnus Krokström, Volvo, 9) Roberto Colciago, Audi, 10) Marius Erlandsen, Audi, 11) Edward Sandström, Volvo.
Race 2: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Tomas Engström, Honda, 3) Edward Sandström, Volvo, 4) Mattias Andersson, Opel, 5) Marius Erlandsen, Audi, 6) Tobias Johansson, Audi, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 8) Janne "Flash" Nilsson, Volvo.
Sammanlagt: 1) Colciago, 134, 2) Engström, 121, 3) "Flash" 111, 4) Sandström, 103, 5) Karlsson, 96, 6) Johansson, 66, 7) Lindblom, 78, 8) Johansson, 66, 9) Andersson, 65, 10) Erlandsen, 27, 11) Hammer 20, 12) Krokström, 12.

02-08-17 Janne "Flash" Nilsson kvalade fyra på Karlskoga
- Att kvala mellan fyra och sexa är realistiskt med tanke på de här förhållandena, sa Janne "Flash" Nilsson inför lördagens STCC-kval på Karlskoga.
Det var också precis vad han gjorde - som fyra bakom Honda och två audibilar. Edward Sandström startar från åttonde plats i söndagens Sprint race. Tomas Engström i Honda körde återigen till sig pole position inför söndagens Sprint Race på Karlskoga. Bredvid honom kommer överraskande nog Tobias Johansson, Audi, att stå. Först i andra startled hittar vi sedan Roberto Colciago och jämte honom Volvoföraren Janne "Flash" Nilsson som endast var två tusendelar från audiföraren.
- Jag är nöjd med vårt kval. Att vara efter två fyrhjulsdrivna audibilar på en bana som är gynnsam för dem är helt godkänt tycker jag. Att vara före Hondan är i princip omöjligt på kval, Engström har en bil som han enkelt borde vinna mästerskapet med, säger "Flash".
För Edward Sandström stämde det inte fullt lika bra. En åttonde plats blev facit.
- Det är jag så klart inte nöjd med. Jag fick inte till det helt enkelt, säger han och fortsätter:
- Men det får vi ta igen när det blir race i morgon.
Teamchef Christian Dahl är också han positiv inför söndagen.
- Janne körde bra. Det finns inget att göra mot den där kanonen (Hondan) och audibilarna så det var klart godkänt. Edward har ju visat att han kan köra upp sig från dåliga startpositioner tidigare så det ser ganska bra ut tycker jag.
I morgon klockan 13:00 går starten i den sjätte STCC-deltävlingen av åtta . Leder gör Roberto Colciago, tätt följd av Janne "Flash" Nilsson, som innehöll ledningen tills senaste racen på Knutstorp.
- Folk undrar om jag är revanschsugen från Knutstorp, men det är jag inte. Jag lägger aldrig något som jag lämnat bakom mig framför mig igen. Nu är det hundratio procents koncentration och fokusering på den här tävlingen, avslutar han.
Kvalresultat STCC, Karlskoga 2002-08-17: 1) Tomas Engström, Honda, 1.06,785, 2) Tobias Johansson, Audi, 1.06,924, 3) Roberto Colciago, Audi, 1.07,035, 4) Janne "Flash" Nilsson, 1.07,037, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.07,277, 6) Jan Lindblom, Vauxhall, 1.07,326, 7) Mattias Andersson, Opel, 1.07,522, 8) Edward Sandström, Volvo, 1.07,585, 9) Magnus Krokström, Volvo, 1.08,125, 10) Marius Erlandsen, Audi, 1.08,281, 11) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 1.10,083.

02-08-15 "Flash" skriver på avtal mot dopning
I dag skrev Janne "Flash" Nilsson på ett avtal för idrottare som samarbetar mot dopning. Stiftelsen, Sweden United Anti Doping Foundation, med Sven Nylander i spetsen har knutit till sig en stor del av den svenska idrottseliten och arbetar aktivt för en "renare idrott".
- Jag tycker att dopning är fruktansvärt och jag känner mig stolt att få ta del av ett sådant här engagemang, säger "Flash".
Listan på svenska idrottare som tagit del i arbetet mot en dopningsfri idrott genom ett samarbete med Sweden United Doping Foundation (SUADF) kan göras lång. En av initiativtagarna är forne friidrottsstjärnan Sven Nylander och han har mött stort engagemang bland de svenska elitidrottarna. I dag skrev racingprofilen Janne "Flash" Nilsson på avtalet som bland annat innefattar att agera föredöme för nästa generations idrottare samt att i möjligaste mån hjälpa stiftelsen att sprida information kring dopning och dess skadeverkningar.
- Jag är mycket stolt att få vara med och bidra till en "renare idrott". Kemiska medel hör inte ihop med idrott och jag sympatiserar inte alls med de som hävdar att dopningen ska släppas fri, säger "Flash" och fortsätter:
- Sven Nylanders engagemang känns ärligt och viktigt och jag har inga som helst problem att ställa mig bakom det.

02-08-15 "Flash" ligger tvåa i STCC
Till helgen körs den sjätte deltävlingen av åtta i STCC och det 13:e av totalt 18 race. Serien toppas av Roberto Colciago och Janne "Flash" Nilsson. "Flash" ligger åtta poäng efter italienaren och fem före stallkompisen Edward Sandström.
På Karlskoga senast, den 9 juni, slutade "Flash" på en andra och femteplats, Edward på en tredje respektive sjundeplats. Inför helgens tävlingar är dock målsättningen att finnas med på pallen i båda racen.
- Säsongen går mot sitt slut och missar man viktiga poäng så minskar tillfällena att åtgärda det. Man har inte råd att tappa några poäng nu och som vanligt känner jag mig enormt taggad, säger "Flash" och fortsätter:
- Vinstvarning råder dock för Audi, Honda och Vauxhall på den här banan.
Edward Sandström har också han höjt sin målsättning. Han har laddat upp med vänner på en seglingssemester och känner sig utvilad och inspirerad.
- Det gäller att få bort den där sjundeplatsen, det duger inte. Helst ska man vara med bland de tre främsta i varje race och det siktet har jag också inför helgen, säger han och fortsätter:
- Jag känner mig utvilad och fokuserad inför uppgiften. Vi gjorde shake down i onsdags och det kändes bra.
"Flash" har laddat upp inför helgen genom att tillbringa några dagar i Spanien där han som skådespelare varit med och spelat in en reklamfilm åt Volvo.
- Det är otroligt intressant att se hur en professionell organisation arbetar, det var inspirerande, säger han.

02-08-02 Utebliven debut i ETCC för Flash
Debuten i ETCC (European Touring Car Championship) på SPA-banan i Belgien uteblev för Flash Engineering. Anledningen är ett motorfel.
- Bilen var behäftad med ett tekniskt fel och på grund av detta kunde vi inte fullfölja tävlingen efter ursprunglig målsättning, meddelar Christian Dahl, teamchef på Flash Engineering.
I helgens ETCC-tävlingar på SPA i Belgien var det tänkt att Volvo skulle ställa upp med tre bilar till start. Flash Engineering skulle driva den tredje bilen med Jan "Flash" Nilsson som förare, parallellt med Prodrive som representeras av Rickard Rydell och James Hanson. Dessa planer stannade efter torsdagens fria träning.
- Efter ett par minuter in på träningen upptäckte vi att motorn lämnade väsentligt mindre effekt. Jans bil var mellan 12-14 km/h långsammare än de andra två Volvobilarna på rakorna. Då banan är sju kilometer lång och uppbyggd av flera långa raksträckor resulterade det i en mycket stor tidsförlust, säger Dahl.
Volvos motorsportchef i Sverige, Alexander Murdzevski, säger så här.
- Motorn gav inte den prestanda den ska göra. Vi blev lämnade med två alternativ: att byta till Rickards reservmotor och starta sist eller spara den om ett liknande symptom skulle uppstå på hans bil. Självklart var det senare alternativet det bättre och därför var vi tvungna att fatta ett tufft beslut och det att avstå från tävlan med vår tredje bil, säger Murdzevski och avslutar:
- Teamet gjorde återigen ett kanonjobb och nu släpper vi det här. Istället siktar vi in oss på nästa STCC-tävling på Karlskoga den 18 augusti och då är det nya tag som gäller.

02-07-26 Taggad "Flash" laddar för ETCC i England
06.00 på fredag morgonen lyfte Janne "Flash" Nilsson och Flash Engineering mot England. Där kommer de att testa den nybyggda ETCC-Volvon inför tävlingarna på SPA nästa helg.
- Det kommer att bli en kick för mig och jag känner mig stolt att få representera Volvo i ETCC, säger en laddad "Flash".
Janne "Flash" Nilsson har kört STCC sedan starten 1996. Han har varje år tillhört toppen i den hårda klassen och hans vapen mot de unga, skickliga och välmotiverade förarna är rutinen.
- För mig är en STCC-säsong "Business as usuall" och då får jag slåss mot nya unga förare som är duktiga och väldigt motiverade och som gärna vill slå mig, säger "Flash".
Men i år är det annorlunda. Från att vara den mest rutinerade föraren blir han plötsligt den minst rutinerade föraren bland Europas snabbaste standarbilsförare. Nästa helg gör han entré som stallkompis till Rickard Rydell på belgiska SPA.
- Jag känner mig enormt fokuserad och laddad. Jag har aldrig kört så snabbt eller varit i så bra form som jag är nu, och det beror på att jag ska få köra Volvo i ETCC. Det är en kick för mig, som en vitamininjektion.
Under fredagen flög "Flash" och teamet till England för att testa den nybyggda bilen på ett testområde. Eftersom ETCC-bilarna inte har sekventiell växellåda så är det speciellt för "Flash" att växla på bilen. Något som han bland annat tränade.
- Det var främst växlingar och starter som jag körde. Det är rullande start i STCC och det är det inte i ETCC så det skiljer sig lite, säger han.
Utöver det ställdes körställningen in för att passa "Flash" på bästa sätt. Teamchef Christian Dahl var mycket nöjd efter testet.
- Det var ingen bana som vi kunde testa så mycket på, men Janne fick känna lite på bilen och det såg riktigt bra ut tycker jag, vi känner oss laddade inför SPA nästa helg, säger han.
Volvos Motorsportchef, Alexander Murdzevski, säger så här angående projektet.
- För oss på Volvo är det en självklarhet att Jan får chansen att köra ETCC. Flash Engineering är ett oerhört professionellt team och jag är övertygad om att de kommer att representera Volvo på bästa tänkbara sätt på SPA.
Den tävlingen körs från och med den andra augusti och det är en bana om sägs passa Volvo.
- Det ska bli roligt, men jag är medveten om att det kommer att bli stenhårt att slå sig in så här mitt under säsongen. Men det är roligt att få vara den som förmodligen är mest motiverad i hela startfältet, avslutar han.
Mikael Sandberg

02-07-21 "Flash" poänglös på Knutstorp - trasig dörr förstörde festen
Femte STCC-deltävlingen på Knutstorp är redan ett minne blott för Volvoteamet. Janne "Flash" Nilsson gick poänglös ur de båda heaten på grund av en trasig bakdörr. Edward Sandström slutade på en, i hans ögon mätt, medioker sjunde respektive fjärdeplats. Dubbelsegern för Audi med Roberto Cociago och Tommy Kristoffersson var inte heller någon glädjespridare.
- Det här var ingen bra helg, konstaterar teamchef Christian Dahl.
Janne "Flash" Nilsson var duschad, ombytt och i bilen på väg hem mot Karlstad innan startfältet ens gått i mål på Knutstorp. Han lämnade bilen i vredesmod efter att han blivit avknuffad redan i utgången på första kurvan på Knutstorp. På telefon på väg hem säger han.
- När vi avslutat det här samtalet är den här helgen glömd.
- Det var sämsta tänkbara utgång på två race som såg ut att sluta rätt bra. Vi var inte på pallen i något av heaten och jag fick inte med mig ett enda poäng.
Det hela började redan på formationsvarvet i Sprint racet. "Flash" märker att vänster bakdörr inte gått igen ordentligt och ber om att få komma i depå. Där sätter teamet på en kraftig tejp som håller dörren på plats. Detta innebär en dyr tidsförlust och "Flash" släpps ut på banan och tvingas köra i kapp fältet och därmed får han starta sist när fältet släpps. Eftersom Sprint racet är kort och startpositionerna till det andra heatet baseras på tiderna i det, så släppte "Flash" tankarna på en bra placering i heatet. Målet blev i stället att sätta en bra tid och ta pole position till Feature racet. Vilket han också gjorde. Lyckan varade dock inte länge eftersom tävlingsledningen snart meddelade att "Flash" tilldelats det näst strängaste straffet, nämligen uteslutning, för att inte ha stannat på sin plats i depån utan fått hjälp att sätta fast bakdörren i det område som kallas fast lane i depån.
- Det strängaste straffet är att få sin licens indragen, näst efter det kommer uteslutning. Vi får det näst strängaste straffet för att ha satt en tejpbit på bakdörren innan racet ens har startat. Jag vet inte om det är ett straff i relation till brottet, säger "Flash" torrt.
"Flash" blev därmed fråntagen sin pole position och tvingades starta längst bak i fältet i det andra heatet. Något som blev förödande för den startsnabbe "Blixten".
- Jag visste vilka jag hade runt om mig och att det fanns stor risk för en smäll redan i första kurvan. Därför la jag mig sist, men det gick så sakta så jag var tvungen att passera några bilar. Då fick jag en kraftig knuff i baken och åkte rakt in i räcket.
"Flash" var på väg hem redan innan stallkompisen Edward Sandström och de andra förarna gått i mål. Hade han stannat hade han sett hur Edward körde upp sig från en sjunde startposition till en slutlig fjärdeplats. Något som en förkyld Edward inte var särskilt nöjd med.
- Att ta den pallplatsen hade varit skönt. Men jag har inte mått bra, jag blir väldigt trött i bilen och det kände jag speciellt nu i det längre racet. Jag har en förkylning i kroppen och vi får väl skylla på det den här gången.
Sammanbitna miner rådde också i Volvoledningen. Motorsportchefen Alexander Murdzevski summerade helgen.
- Det var en tung helg för oss. Vi visste att förutsättningarna inte var de bästa med tanke på banans utformning, men vi hade nog hoppats på lite bättre resultat än vad det blev trots det.
Flash Engineerings chef, Christian Dahl, hade innan tävlingarna satt som målsättning att Volvo skulle finnas på pallen i båda heaten. En förhoppning som inte infriades och han var givetvis besviken.
- Det var en svart helg för oss. Janne fick inte med sig några poäng, men som jag ser det så fick han rätt bra hjälp med det också, säger han och fortsätter:
- Vi hoppades också på at Edward skulle prestera något bättre, men han har dragits med en förkylning och det märktes.
För Audistallet blev det däremot en mycket lyckad helg. Roberto Colciago tog pole position och vann det första racet. I det andra tog Tommy Kristoffersson över pole när Janne "Flash" Nilsson blivit utesluten. Den position lyckades han sedan hålla ända in i mål. Detta innebär att Roberto Colciago går upp i ledning, 18 poäng före Janne"Flash" Nilsson.
- Om fjorton dagar kör vi ETCC på SPA i Belgien, vi kommer att testa i veckan och vi får väl se till att ta en revansch där, avslutar "Flash".
Resultat, Race 1: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Tomas Engström, Honda, 3) Tommy Kristoffersson, Audi, 4) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Mattias Andersson, Opel, 7) Edward Sandström, Volvo, 8) Jan Lindblom, Vauxhall, 9) Magnus Krokström, Volvo, 10) Marius Erlandsen, 11) Anders Hammer, Audi, 12) Jan "Flash" Nilsson, Volvo (utesluten).
Race 2: 1) Tommy Kristoffersson, Audi, 2) Roberto Colciago, Audi, 3) Tomas Engström, Honda, 4) Edward Sandström, Volvo, 5) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 6) Tobias Johansson, Audi, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 8) Mattias Andersson, Opel, 9) Anders Hammer, Audi.
STCC, totalt, topp fem: 1) Colciago, 116, 2) "Flash" 98, 3) Sandström, 93, 4) Engström, 93, 5) Karlsson, 91.
Mikael Sandberg

02-07-20 Colciago kraschade - hindrade "Flash" från att ta pole
Med endast några minuter kvar av STCC-kvalet gick Janne "Flash" Nilsson ut med nya däck för att köra till sig pole position på Knutstorp.
Då sprängde Roberto Colciago ett bakdäck och gummi spreds ut på banan.
- Det var mycket skit på banan där han hade kört av och det tappade jag mycket tid på, säger "Flash" som till sist körde in på en fjärde bästa tid.
Pole position fanns inom räckhåll för Janne "Flash" Nilsson under lördagens STCC-kval. Vovloteamet hade vässat inställningarna på bilen så att femte kvaltiden skulle bli dagens bästa. Audis Roberto Colciago hade då den snabbaste tiden och med endast några minuter kvar av kvalet sprängde han ett däck och körde av banan. Gummirester från däcket spreds i en snäv kurva.
- Jag hade min chans med nya däck i slutet av kvalet, men när någon kört av och det ligger skit på banan så är det ganska svårt att optimera tiden, säger "Flash".
Han lyckades trots detta peta ned Tommy Kristoffersson från fjärdeplatsen och knipa en startposition i andra startled. Något som teamchef Christian Dahl såg som positivt.
- Det var bra, men jag är övertygad om att vi skulle ha varit längst fram om det inte varit gummi på banan, säger han och fortsätter:
- Men nu siktar vi in oss på race och det tror vi kommer att gå bra.
Edward Sandström som visade upp sig i Feature Racet på Knutstorp senast i maj imponerade inte lika mycket under lördagens kval. Han startar som nia vilket är det sämsta utgångsläget hittills i år för Sandström.
- Jag känner mig inte riktigt kry. Jag vet inte vad det beror på, säger han och fortsätter:
- Det är i alla fall mig det är fel på. Jag har dragits med en förkylning nyligen och känner mig inte riktigt i form. Jag har svårt att få upp koncentrationen till hundra procent och då går det inte att sätta någon bra tid heller.
Men många minns nog hur det gick sist Edward besökte Knutstorp. Då kvalade han åtta och gick i mål som etta. "Flash" startade den gången som femma och gick snabbt upp i ledningen. Ett kaotiskt depåstopp hindrade honom den gången och räkna med att det inte kommer att upprepas.
Resultat, STCC-kval: 1) Roberto Colciago, Audi, 01.00.277, 2) Tomas Engström, Honda, 01.00.343, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 01.00.366, 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 01.00.435, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 01.00.463, 6) Tobias Johansson, Audi, 01.00.731, 7) Mattias Andersson, Opel, 01.00.968, 8) Magnus Krokström, Volvo, 01.01.002, 9) Edward Sandström, Volvo, 01.01.007, 10) Jan Lindblom, Vauxhall, 01.01.138, 11) Anders Hammer, Audi, 01.01.313, 12) Marius Erlandsen, Audi, 01.01.760.
Mikael Sandberg

02-07-18 "Flash" och Colciago beväpnad inför omtalad duell
I fjol slogs de båda om mästerskapstiteln i STCC. I år är de självskrivna favoriter. Till helgen är det dags för den omtalade duellen mellan de två förarna som tillhör den yttersta europa-eliten. Nämligen mellan Janne "Flash" Nilsson och Roberto Colciago på Knutstorp. Räkna med att det inte sparas på krutet.
Förra året knep en outsider titeln som svensk mästare. STCC-profilen Janne "Flash" Nilsson fick till sist ge sig mot italienaren Roberto Colciago. Det skedde dock inte helt smärtfritt och i år törstar "Flash" efter revansch. Men mästerskapet är tätt och det har aldrig tidigare varit så svårt att bli svensk mästare som i år. Fjolårsmästaren Roberto Colciago är tillbaka som titelförsvarare men efter halva säsongen så är det "Flash" som kopplat greppet. Han leder nu mästerskapet med tio poäng före audiföraren.
- Det ser väldigt bra ut, tycker jag. Vi var ganska säkra på att Audi skulle ha gjort bättre ifrån sig efter halva säsongen. Men vi har varit bättre än dem och vi leder även märkesmästerskapet, nu gäller det bara att fortsätta kämpa, säger "Flash".
Till helgens race i Knutstorp kommer de båda rivalerna laddade till tänderna för att göra upp i den förväntade duellen. Förutsättningarna är givna. Audi har vunnit åtta av tio tävlingar på banan och Colciago har chansen att knappa in på "Flash" och ta över ledningen. Vill det sig illa för mästaren öppnar det chanser för "Flash" att rycka i mästerskapet.
- Det gäller att ligga så nära Colciago som möjligt och helst ha honom bakom sig, säger "Flash".
Men "Flash" vet att kapaciteten finns. I det senaste racet på Knutstorp, den 27 maj, tog "Flash" en tredjeplats i det första heatet och såg ut att gå mot en säker seger i det andra. Ett kaotiskt depåstopp hindrade honom den gången. Men till helgen ska inget få stoppa Volvoföraren.
- Jag har aldrig kört en tävling med sikte på att komma tvåa. Och Knutstorp blir inget undantag, säger han.
Bakom "Flash" står ett väl förberett volvoteam där alla är väl medvetna om förutsättningarna och möjligheterna. Edward Sandström vann nämligen andra heatet på Knutstorp senast och han ser fram emot en repris.
- Självklart siktar jag på att vinna igen. Men det finns saker som jag vill förbättra, jag vill till exempel kvala betydligt bättre den här gången, säger Edward.
Teamchef Christian Dahl tror att det finns möjligheter till fina Volvoplaceringar också till helgen.
- Vi tränade pitstop under onsdagen där vi gjorde många jämna och låga tider. Vi måste vinna tid i depån för att kunna utmana Audi, men går allt enligt planerna så ska vi finnas på pallen i båda racen, säger han.
Jan Nilsson (STCC, -96-01) Knutstorp: 16 tävlingar - 5 segrar, 1 andraplats, 1 tredjeplatser. Segerprocent: 31,2 procent. Pallprocent: 43,8 procent.
Edward Sandström (JTCC, Formel Ford, STCC) Knutstorp: 8 tävlingar - 2 segrar, 1 andraplats, 1 tredjeplats. Segerprocent: 25 procent. Pallprocent: 50 procent.
Jannes kommentar:
- Den här banan stämmer inte in i mallen för Volvo eller mig men det har ändå gått bra för mig där under åren. Det är dock stor vinstvarning för fyrhjulsdrivna Audi.
Edwards kommentar:
- Det är en väldigt knixig och teknisk bana och det gäller att ha en bil med bra balans på banan. Ett misstag kan förfölja dig hela varvet
Banans längd: 2070 m Bredd:10-12 m
Vägbeskrivning: Ring Knutstorp är belägen i Kågeröd vid väg 109 mellan Bjuv och Röstånga, 40 km öster om Helsingborg
Resultat 2002-05-27, Race 1: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Anders Hammer, Audi, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Tomas Engström, Honda, Mattias Andersson Opel, Edward Sandström Volvo, Magnus Krokström, Volvo.
Resultat, STCC Race 2: 1) Edward Sandström, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Mattias Andersson, Opel, 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Roberto Colciago, Audi, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Anders Hammer, Audi, 9) Tobias Johansson, Audi, 10) Tomas Engström, Honda, Magnus Krkström, Volvo, Tommy Kristoffersson, Audi.

Mikael Sandberg

02-07-07 Edward trea - "Flash" nöjd trots stor arrangörsmiss
Tre segrar och två tredjeplatser. Ett bra facit för Volvoteamet efter STCC-festivalen i Falkeneberg. Men "Flash" var inte riktigt nöjd trots allt.
- Arrangörerna snodde segern av oss i det andra racet, säger han.
Janne "Flash" Nilsson har också rätt. Det han syftar på är det sätt som arrangörerna flaggade för fara på banan efter att Magnus Krokström åkt av i första kurvan. Enligt reglementet ska då varningsflaggen komma ut på samma ställe som säkerhetsbilen och från det ska det flaggas eftersom i takt med att fältet samlas upp bakom bilen. Detta fenomen förekommer ofta i Cart och det ger förarna chans att gå in i depå på samma varv som olyckan skett. Så var inte fallet på Falkenberg i söndags. Där flaggades det på samtliga poster samtidigt och därmed förbjöds förarna att gå in i depå.
Detta drabbade främst ledarduon Janne "Flash" Nilsson och Tomas Engström som, när det flaggades för fara, inte gått in för det obligatoriska däckbytet. Fältet samlades ihop bakom ledarna och det försprång de hade tjänat ihop på skicklig körning var förgäves. Janne "Flash" Nilsson var naturligtvis upprörd.
- Vi har diskuterat den här frågan innan säsongen för att vara säkra på hur vi ska agera när situationen dyker upp och ändå blir det så här. Det känns bittert. Arrangörerna följde inte reglerna och det kostade oss segern
Börje Blomén, tävlingsledare denna helg, förklarar detta misstag:
-Funktionärerna agerade utifrån SBF:s regelverk när det gäller Safetycar vilket säger att skyltar ska ut över hela banan när Safetycar kör ut och de har tydligen missat den raden i STCC:s regelverk som säger att skylten ska följa säkerhetsbilen.
Detta gjorde att racet fick en annorlunda karaktär. Snart var Jan Lindblom, Vauxhall, uppe i ledning trots att han åkt av i första kurvan. Roberto Colciago gick in i depå i ett tidigt skede och kunde hämta upp till en andraplats trots att han startade nia och hade den åttonde bästa varvtiden. På en tredjeplats slutade Edward Sandström som var nöjd.
- Det känns bra. Ett struligt race där det hände mycket, men så är det och jag är glad över min tredjeplats.
Edward tog därmed en tredjeplats och en seger i de totalt fyra racen som kördes på Falkenberg. "Flash" noterade två segrar och en sjätte respektive femteplats.
- Jag körde bra och i går hade var jag på väg mot seger då jag blev avknuffad av Nicklas Karlsson. Och nu i det andra så snor arrangörerna segern ifrån mig. Känns tungt, men jag gjorde så gott jag kunde, synd att man inte får utdelning för det.
Men trots de två uteblivna segrarna går "Flash" upp i en klar mästerskapsledning. Han har nu 98 poäng och ligger tio poäng före Colciago som i och med sin andraplats skapar ett försprång med sju poäng till Edward Sandström.
- Visst är jag nöjd med att jag leder mästerskapet, nu kommer jag dessutom utan vikt till Knutstorp om två veckor och det känns bra.
Volvos motorsportchef, Alexander Murdzevski, var också han nöjd efter helgen.
- I går diskas Jan i heat 2 för osportsligt uppträdande på fel grunder. Ett beslut som sedan även dras tillbaka. Idag händer detta, 15 säkra poäng bortblåsta. Man blir lite frustrerad, säger han och avslutar:
- Men vi få lämna detta bakom oss nu och fokusera på nästa race. Det är starkt och viktigt av tävlingsledningen att de erkänner sina misstag. Vi kan förklara för våra sponsorer och Volvoanhängare att teamet igen uppträtt korrekt och professionellt.
Söndag:
Resultat, Race 2:
1) Jan Lindblom, Vauxhall, 2) Roberto Colciago, Audi, 3) Edward Sandström, Volvo, 4) Mattias Andersson, Opel, 5) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 6) Tomas Engström, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Tobias Johansson, Audi, 9) Anders Hammer, Audi.
Resultat, Race 1: 1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 2) Tomas Engström, Honda, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 4) Mattias Andersson, Opel, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Edward Sandström, Volvo, 7) Tommy Kristoffersson, Audi, 8) Tobias Johansson, Audi, 9) Magnus Krokström, Volvo, 10) Marius Erlandsen, Audi.
Lördag:
Resultat, Race 1:
1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Tomas Engström, Honda, 4) Edward Sandström, Volvo, , 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 7) Magnus Krokström, Volvo, 8) Roberto Colciago, Audi, 9) Tobias Johansson, Audi, 10) Anders Hammer, Audi.
Resultat, Race 2: 1) Edward Sandström, Volvo, 2) Roberto Colciago, Audi, 3) Mattias Andersson, Opel, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 7) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 8) Anders Hammer, Audi, 9) Jan Lindblom, Vauxhall.
STCC, totalt: 1) Nilsson, 98, 2) Colciago, 88, 3) Sandström, 81, 4) Nicklas Karlsson, 77, 5) Engström, 71, 6) Lindblom, 63, 7) Kristoffersson, 63, 8) Andersson, 52, 9) Johansson, 52, 10) Erlandsen, 19, 11) Hammer, 18, 12) Krokström.
Mikael Sandberg

02-07-07 TV-bilder friade "Flash" från uteslutning
Volvoteamet överklagade domen om Janne "Flash" Nilssons diskvalificering i det andra racet på Falkenberg. På söndagsmorgonen styrkte TV-bilder "Flash" version och nu leder han mästerskapet igen.
- Det här känns enormt skönt, säger "Flash".
Motiveringen till domarjuryns beslut om att utesluta Jan Nilsson ur lördagens andra race var att Volvo-föraren framfört sitt fordon på ett osportsligt sätt efter målgång. Volvo-teamet var mycket tveksamma till beslutet och när domen kom att utesluta "Flash" ur tävlingen och frånta Volvo mästerskapspoäng så överklagade man genast.
- Jag visste att jag inte hade framfört mitt fordon osportsligt och jag var ganska säker på att det också fanns TV-bilder som styrkte detta, säger "Flash".
När domarjuryn på söndag morgon sammanträdde för att granska TV-bilderna fann de också "Flash" icke skyldig.
- Känns väldigt skönt. Det är viktigt med poängen för teamet och för mig personligen är det viktigt att bli friad från anklagelser om osportsligt uppträdande, säger "Flash".
- Jag har alltid varit noga med att uppträda sportsligt.
Jan Nilsson tror sig också veta varför det ofta stormar kring han som person och Volvo som varumärke.
- Det finns många som vill göra sig ett namn på min bekostnad. Volvo är ett mycket starkt varumärke och att köra om gärna på en Volvo med "Flash" Nilsson verkar många se som ett bra betyg, säger han.
I Volvo-teamet är man också mycket lättad. Alexander Murdzevski, motorsportchef för Volvo säger så här:
- Det känns oerhört skönt. Gör man anspråk på det hårdaste straffet så måste man ha fog för det.
- Det känns bra att det fanns TV-bilder som stärkte vår version och vi är naturligtvis väldigt glada och lättade.

02-07-07 "Flash" utesluten efter tveksamt domslut
Jan "Flash" Nilsson ledde det andra racet på Falkenberg från start men blev i slutskedet påkörd. Konsekvensen blev uteslutning för "Flash" vilket Volvoteamet ställer sig ytterst tveksamma till.
- Jag blev påkörd av Nicklas Karlsson i 180km/h och tappade ledningen och en viktig seger. Efter racet blir jag inkallad och får höra att jag framfört min bil på ett osportsligt sätt efter målgång, säger "Flash".
Karlsson dömdes till uteslutning ganska omgåeende men i Volvoteamet är man tveksamma till domarbeslutet mot Jan Nilsson. Alexander Murdzevski, Volvos motorsportchef kommenterar:
- Vi har överklagat beslutet mot Jan av två orsaker. Dels är bestraffning med uteslutning ur tävlingen och poängförlust inte gängse standard enligt SBF för ett påstått osportsligt beteende. Ännu mer allvarligt är själva formuleringen "osportsligt beteende", något som vi absolut inte håller med om, säger han och fortsätter:
- För både Jan Nilsson som förare och representant för vårt varumärke har vi överklagat till SBF:s juridiska kommité och vill ha en prövning.
Jan Nilsson avslutar:
- Jag anser inte att jag betett mig osportsligt. Jag vill att man bevisar detta påstådda beteende. Det finns filmmaterial som bör granskas och anser då fortfarande SBF:s juridiska kommité att det är osportsligt uppträdande så får de dra in min tävlingslicens i sex månader, vilket är en bruklig bestraffning för ett sådant beteende.
Mikael Sandberg

02-07-07 Edward tog revansch - "Flash" påkörd
I lördagens Sprint Race blev Edward Sandström fråntagen sin tredjeplats. Men revanschen lät inte vänta på sig.
- Kändes bra att få komma igen och vinna, säger han efter den dramatiska segern på Falkenberg.
Volvo hade bra utgångsläge inför det andra racet på Falkenberg under lördagen. Janne "Flash" Nilsson stod i Pole och strax bakom honom som trea stod Edward Sandström. Bredvid "Flash" startade Nicklas Karlsson, en förare som kom att spela en central roll i slutskedet av racet. Karlsson körde nämligen in och stängde vägen för "Flash" i slutet av racet vilket resulterade i att "Flash" trycktes av banan och slutade sjua. Rutinerade Nilsson var givetvis upprörd efter att blivit snuvad på segern.
- Det är helt sanslöst att unga grabbar sätter sig i snabba bilar och tror att de är proffs. Han körde in i min sida två gånger innan han till sist knuffade mig av banan, säger "Flash" som var märkbart upprörd.
- Domarna har en hel del film att granska i alla fall.
Men trots detta så lyckades Volvo återigen knipa det översta steget på prispallen. Den här gången var det Edward Sandström som tog sin tredje seger i STCC i år.
- Känns jättebra. Jag hade ett bra race från början till start och jag såg att "Flash" och Karlsson hade en fajt och det brukar vara fördelaktigt om man kommer bakifrån, säger Edward.
Han hade rätt, men vad gäller situationen mellan "Flash" och Karlsson är han ganska återhållsam.
- Jag kom ganska nära och från min bil såg jag bara att de hade en duell och att de stötte i varandra ett par gånger och tyvärr missgynnade det Janne.
Edward kunde gå om Nicklas Karlsson när han tvingades gå in i depå efter ett problem med ett däck. Karlsson slutade till sist sexa före "Flash" men Volvoteamet har lämnat in en protest som kan få Karlssons poäng strukna och "Flash" uppflyttad som sexa.
Resultat, Race 2: 1) Edward Sandström, Volvo, 2) Roberto Colciago, Audi, 3) Mattias Andersson, Opel, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 7) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 8) Anders Hammer, Audi, 9) Jan Lindblom, Vauxhall.
Mikael Sandberg

02-07-07 "Flash" en vinnare igen
Janne "Flash" Nilsson hade väntat på den sedan Knutstorp den 26 maj. Den kom efter hårt arbete på Falkenberg drygt en månad senare.
- Känns oerhört skönt at äntligen få ta första segern, säger "Flash" med ett stort leende.
Janne "Flash" Nilsson minns den 26 maj 2002 som i går. Han hade en trygg och överraskande ledning på Knutstorp när han gick in i depå för ett snabbt däckbyte. Där tappade han segern på grund av ett problem med en hjulmutter.
- Det var första gången på mycket länge som jag tagit ut en seger i förskott. Jag trodde verkligen att jag skulle vinna, men det gjorde jag ju inte, säger "Flash".
När "Flash" kvalade tvåa till lördagens Sprint Race på Falkenberg och det regnade under hela förmiddagen var det dock nog en del som tog ut en Volvoseger i förskott. För de som kan "Flash" racingkarriär vet att han trivs på Falkenberg och vet att hans rutin är ovärderlig när det är blött. Och "Flash" pallade också för pressen och klev upp, för sjätte gången, överst på Podiet på Falkenberg.
- Känns oerhört skönt. Jag har väntat på den här segern sedan Knutstorp, pustar han efter prisutdelningen.
- Det var faktiskt lite nervöst, jag visste att jag skulle klara av att köra om Tomas Engström men att sedan hålla den ledningen genom hela racet är oerhört svårt när det går uppåt 200 km/h och man har vattenplaning i varje kurva. Man måste vara oerhört fokuserad hela tiden och minsta misstag är förödande.
När Janne "Flash" Nilsson till sist la in stöten på Hondaföraren så lyckades också Nicklas Karlsson, Vauxhall, glida med och Engström fick istället sikta in sig på att hålla Edward Sandström bakom sig. Något som han såg ut att lyckas med - till sista kurvan. Sandström berättar:
- Jag fick en dålig start och fick jobba mig upp under hela racet. Jag kom då också ikapp Engström som var snabbare än mig på rakorna, men i sista kurvan lämnade han ett lite för stort hål och jag lyckades smita förbi.
Domarna dömde dock efter överläggning att Edwards omkörning varit för brutal och han tilldelades fem tilläggssekunder, vilket gör att han halkar ner på en fjärdeplats.
- Jag tyckte att han stängde men det tyckte inte han eller domarna, säger Edward.
Inför det andra racet startar "Flash" i Pole position med Nicklas Karlsson bredvid sig i första startled. Bakom dem står Edward Sandström med Roberto Colciago.
Resultat, Race 1, STCC: 1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Tomas Engström, Honda, 4) Edward Sandström, Volvo, , 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 7) Magnus Krokström, Volvo, 8) Roberto Colciago, Audi, 9) Tobias Johansson, Audi, 10) Anders Hammer, Audi.
Mikael Sandberg

02-07-05 "Flash" 18 tusendelar från Pole - Edward kvalade fyra
19 tusendelar. Så mycket fattades för att Janne "Flash" Nilsson skulle ta Pole position till lördagens race på Falkenberg.
- Visst hade det varit kul att ta Pole men att jag bara var 18 tusendelar efter Tomas Engström, Honda, är jag mycket nöjd med, säger "Flash".
Falkenberg är Europas snabbaste racingbana. Den är tio meter bred och snitthastigheten för STCC-bilarna ligger på drygt 163 km/h runt de 1833 meterna. Det innebär sladd in i de flesta kurvor i en hastighet på omkring 200 km/h och det kräver naturligtvis en järv förare bakom ratten för att klara detta. För rutinerade Janne "Flash" Nilsson är det bland det bästa som finns. Det visade han inte minst under fredagens kval då han med 30 kilos tilläggsvikt i bilen kvalade in som tvåa, endast 18 tusendelar efter Tomas Engström i Hondan, som var tom på vikt efter racet på Gelleråsen.
- Det kändes på förhand som att Honda hade ett övertag med tanke på att den var tom efter senaste racet. Att jag trots detta bara var 18 tusendelar efter är jag nöjd med. Överraskande med tanke på att jag hade 30 kilos tilläggsvikt i min bil, säger "Flash".
Små marginaler var det också för Edward Sandström som slogs om tredjeplatsen med Vauxhalls Nicklas Karlsson. Endast en tusendel skiljde de båda åt.
- Jag är nöjd, synd bara att jag var en tusendel på fel sida om tredjeplatsen, den hade jag gärna haft. Nu får jag istället starta på yttern vilket kan bli tufft, men jag hoppas att alla sköter sig så ska det nog gå bra, säger Edward.
Sandström är positiv till en lång helg med fyra race på två dagar.
- Det är bara bra för mig att få köra mycket. Jag hittar min körning bättre och bättre hela tiden och att få köra mycket nu under helgen är bara nyttigt för mig.
Kval, STCC: 1) Tomas Engström, Honda, 00.40,476, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 00.40,494, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 00.40,724, 4) Edward Sandström, Volvo, 00.40,725, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 00.40,998, 6) Roberto Colciago, Audi, 00.41,029, 7) Tommy Kristoffersson, Audi, 00.41,234, 8) Mattas Andersson, Opel, 00.41,319, 9) Magnus Krokström, Volvo, 00.41,369, 10) Tobias Johansson, Audi, 00.41,667, 11) Marius Erlandsen, Audi, 00.42,166, 12) Anders Hammer, Audi, 00.42,214.
Mikael Sandberg

02-07-04 "Flash": Jag vill leda mästerskapet efter Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson har fem poäng upp till mästerskapsledning i STCC. Och till helgen väntar fyra race på favoritbanan Falkenberg.
- Ett drömscenario vore att leda mästerskapet efter helgen, säger "Flash".
Janne "Flash" Nilsson är den mest segerrika föraren i STCC. Till helgen körs STCC-festival på den bana som värmlänningen skördat flest av sina segrar sedan 1996.
- Falkenberg är favoritbanan, både för mig och för bilen, säger han lugnt.
"Flash" vann premiär-racet på Falkenberg 1996 och den senaste segern kom i första racet förra året. Totalt har han vunnit fem heat av 14 på banan och varit på pallen vid nio tillfällen. Ett ypperligt slagläge inför helgen alltså när det körs dubbeltävling med race både på lördagen och söndagen.
- Jag har ett psykologiskt övertag men det kommer att bli tufft. Jag känner mig dock väl förberedd, återstår bara att se om mjukisarna kommer att orka, säger han.
Efter Falkenberg har mästarklassen nått halvtid och för "Flash" del ser det mycket bra ut.
- Jag har aldrig inlett en säsong så här bra något år tidigare. Vi har hittills kört på banor som gynnar fyrhjulsdrivna Audi och trots det så leder vi märkesmästerskapet och jag ligger endast fem poäng efter Colciago.
Vad gäller det tuffa schemat med race på lördagen och söndagen, samt kval på fredag så är han mer förberedd än någonsin.
- Jag tränar stenhårt och har gjort det sedan januari. Jag springer sex till nio mil i veckan och känner mig i bättre fysisk form än jag någonsin gjort tidigare.
Upplagt för succé för "Flash" till helgen alltså. Och själv är han också ovanligt optimistisk.
- Jag åker alltid till race för att vinna. Men inför Falkenberg så känner jag mig mer säker än någonsin. Men jag lägger en brasklapp för Edward Sandström (Volvo), Nicklas Karlsson (Vauxhall) och Tomas Engström (Honda). Min målsättning är två segrar och två pallplatser i de fyra racen, avslutar han.
"Flash" snabbast på träningen - Edward trea
Ett bevis på att "Flash", Edward och Volvo trivs på Falkenberg fick vi efter den fria träningen under onsdagen. "Flash" var snabbast, Edward trea. Falkenberg är en av de snabbaste banor som STCC körs på. Att "Flash" trivs bra på banan är redan konstaterat, han rattade nämligen in sin Volvo på snabbaste tid under onsdagens fria träning. Endast 19 hundradelar efter lade sig teamkompisen Edward Sandström som också han är mycket optimistisk inför helgen.
- Volvon går riktigt bra på den här banan. Det är tätt och det är därför viktigt at kvala bra här, säger han.
Edward Sandström har en dubbelseger på Falkenberg i JTCC från 2000. Men förra året gick det inte fullt lika bra då han körde Formel Ford och tvingade bryta det första racet men kom fyra i det andra. Detta är dock något som bara gjort 23-åringen mer hungrig.
- Det är dags för revansch i år. Jag tror att våra chanser i helgen är stora.
Janne "Flash" Nilsson (STCC):
Falkenberg: 14 tävlingar - 5 segrar, 3 andraplatser, 1 tredjeplats.
Segerprocent: 35,7 procent. Pallprocent: 64,3 procent.
Edward Sandström (JTCC, Formel Ford):
Falkenberg: 4 tävlingar - 2 segrar, 0 andraplatser, 0 tredjeplatser.
Segerprocent: 50 procent. Pallprocent: 50 procent.
Jannes kommentar: Favoritbanan både för mig och bilen. Snabb och rytmisk, 160 kilometer i timmen i snitt, men ingen riktig raka så man måste sitta på helspänn med koncentration som i ett golfslag hela racet. Vinstvarning för Volvo och Nissan.
Edwards kommentar Det gäller att få med sig farten på denna höghastighetsbana. Jag gillar farten i banan, även om den kunde vara lite mer omväxlande. Volvos favorit bana - har inga erfarenheter ännu.
Banans längd: 1833 m
Bredd: 10 m
Vägbeskrivning: Från Malmö eller Göteborg avfart nr. 51. Väg 154 8 km mot Ullared. Från Ullared ca 25 km mot Falkenberg.
Mikael Sandberg

02-06-25 Motorfel stoppar "Flash" i rallycross-SM
Det blir ingen rallycross för Janne "Flash" Nilsson. Vid genrepet i Arvika under måndagen gick motorn sönder.
- Det var det häftigaste jag någonsin varit med om, men eftersom jag inte har någon bil att köra så blir det tyvärr inget SM i Kalix, säger "Flash".
Flygbiljetterna var bokade från Karlstad till Kalix, lokalpressen var förberedd på att Mr. STCC skulle göra ett gästspel i rallycross-SM och Janne "Flash" Nilsson själv hade redan börjat packa ner extra par kalsonger för sin livs åktur. Alla planer slutade i Arvika.
- Motorn har gått sönder igen, rapporterar "Flash" efter måndagens test.
- Det är grymt tråkigt eftersom det här var det absolut häftigaste jag någonsin gjort. Jag körde 15 varv för att ställa in bilen och tre varv för fullt.
Goda vännen och initiativtagaren till projektet, Stig-Olov Wilfridsson tycker också han att det var synd.
- Det är sånt som händer, men det är synd att inte Janne får köra en tävling eftersom han tyckte det var kul och för att jag tror att han skulle kunnat gjort bra ifrån sig.
- Men vi har inga fler motorer och då är det inte så mycket att göra.
Men bara för att det inte blir något rallycross-SM för "Flash" innebär inte lata dagar. Redan under tisdagen var han på väg till Mantorp för att tillsammans med Jens Edman testa den nybyggda ETCC-bilen.
- Jag är besviken över att det inte blir någon rallycross men mitt team är glad, säger han och tillägger:
- Nu får vi ju vara med och göra en shake down och det är bra.
Samarbetet med Wilfridsson kommer dock att fortsätta för "Flash". Han har bjudit ner rallycrossprofilen till testet på Falkenberg den 10 juli.
- Jag har blivit inbjuden att se hur ett professionellt racingteam arbetar, det ska bli mycket intressant, säger Stig-Olov.
Han hoppas också att "Flash" ska få möjligheten att köra rallycross i tävlingssamanhang någon gång.
- Det ska vi försöka ordna, säger han.
Och om frågan skulle ställas till "Flash" så är svaret givet.
- Jag skulle svara ja direkt, det var bland det grymmaste och häftigaste grejor som jag någonsin gjort.

Mikael Sandberg

02-06-13 Volvo utökar - "Flash" kör i Europa redan i år
Volvo förstärker nu sin närvaro i ETCC-mästerkapet med en tredje bil. Bilen kommer att drivas av det svenska teamet Flash Engineering med stöd från Prodrive i England. Först ut tillsammans med de nuvarande ETCC-förarna Rikard Rydell/James Hanson blir Jens Edman, som kör den svenska ETCC-tävlingen på Anderstorp den 30 juni. Sedan blir det Jan "Flash" Nilsson som tar över ratten i de tyska respektive belgiska deltävlingarna.
Volvos samarbete med det svenska professionella teamet, Flash Engineering, fortsätter och expanderar. Under den gångna veckan fattades ett beslut om att teamet ska få driva en tredje Volvo-bil i några av de återstående ETCC-tävlingarna i år.
- Det är mycket roligt att Flash Engineering fått förtroende att köra EM redan i år, säger en mycket nöjd Christian Dahl, teamchef på Flash Engineering.
- Vi har anställt folk och byggt upp verksamheten med mål att nå Europa år 2003. Att vi får göra det redan nu betyder väldigt mycket, fortsätter Dahl.
Volvo har valt ut två förare till de tre tävlingarna. Den forne STCC-föraren Jens Edman inleder i en nybyggd S60-bil på Anderstorp om tre veckor. Jan "Flash" Nilsson har fått förtroende i de två följande tävlingarna på Oschersleben och SPA.
- ETCC är framtiden för Jan Nilsson. Ett drömscenario är att både köra STCC och ETCC nästa år och att då få komma ut och känna på motstånd och banor redan i år är otroligt viktigt för mig och teamet, säger Jan Nilsson.
- Jag började min fysträning i februari med siktet inställt på ETCC nästa år och har nu ett bra självförtroende. Jag har också jobbat mycket mentalt för att vara förberedd på den nystartade och prestigefyllda serien så jag känner mig väl förberedd inför uppgiften.
Att Flash Engineering utgett sig för att vara rustade för att kunna inleda en Europasatsning redan i år bekräftade de snabbt. Endast 12 timmar efter beslutet satt nyanställd personal på väg till Volvos fabriksteam i England, Prodrive, för att bygga en komplett och tredje ETCC-bil.
- Att vi kan få jobba med en ETCC-bil i år är väldigt lärorikt med tanke på att STCC-reglementet nästa år kommer att vara det samma som i ETCC, säger Christian Dahl och fortsätter:
- Det här är givetvis ett stort steg för Flash Engineering och framförallt i rätt riktning. Flash Engineering fortsätter att expandera helt enligt planerna, avslutar Christian Dahl.
Vad gäller Volvos val av team var det inte ett relativt lätt beslut.
- Att låta Flash Engineering driva en tredje bil känns självklart för oss eftersom teamet är oerhört professionellt och håller hög internationell standard, säger Volvos motorsportchef i Sverige, Alexander Murdzevski och fortsätter:
- BMW har åtta bilar med i serien och Alfa Romeo har sex. Jag har förståelse för att det är svårt att hoppa in så här mitt i säsongen, men jag har fullt förtroende för att Flash Engineering kommer att representera Volvo i Europa på bästa sätt.
"Flash" blir nu stallkamrat med gode vännen Rickard Rydell och hans kollega James Hanson.
- Jag och Rydell jobbar väldigt bra ihop och har jag har stor respekt för hans kunnande. Vi har också blivit goda vänner så jag är övertygad om att det blir bra, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson kommer att testa den nybyggda S60-bilen på Mantorp den 25-26 juni.
Mikael Sandberg

02-06-09 Podiet för "Flash" och Edward Sandström.
En kaotisk start, krasch för de två ledarna och täta dueller både på banan och i depån. Det andra STCC-racet på Karlskoga hade allt. Inklusive två platser på podiet för Jan "Flash" Nilsson och Edward Sandström.
Andra racet på Karlskoga började med rejält tumult i första kurvan. Janne "Flash" Nilsson som startade som femma fick en knuff av Nicklas Karlsson, hamnade ute i gruset och kom in på banan igen strax före teamkompisen Edward Sandström som startade tia. Mästerskapsledaren Roberto Colciago gick förbi Tomas Engström som startat i Pole position redan i första kurvan och höll den platsen i ett och ett halvt varv. Sedan körde de två ledarna ihop. Colciago sköt motorn vilket gör att också växellådan går sönder och att hjulen låser sig på Audi. Hondaföraren Tomas Engström hann inte väja för italienaren och körde ihop så kraftigt med honom att Colciagos högra framhjul lossnade. De både följde varandra ut i gruset. Janne "Flash" Nilsson som då hade kört upp sig några placeringar såg incidenten.
- Jag såg att de bråkade där framme och ville inte lägga mig i det. Man önskar ju sällan någon annans olycka men när de själv rår för det så är det bara att tacka och ta emot.
Efter några varv med Pacecar runt Gelleråsen flaggades det grönt igen och kampen om mästerskapspoängen kunde starta på allvar utan Colciago och Engström. Janne "Flash" Nilsson som gjort en del förändringar på sin bil var på hugget och passerade snabbt Vauxhallföraren Jan Lindblom upp på en fjärdeplats. Edward Sandström hängde med bra och körde också han om Lindblom några varv senare. Dessa två herrar följde varandra in i depå något varv senare för en spännande duell. Eftersom Edward besökt gruset i första kurvan på första varvet satt hans högra framhjul lite hårt. Detta gjorde att stoppet tog 12 sekunder och Edward tappade på nytt tredjeplatsen till Borlängeföraren.
I toppen låg Lindbloms teamkompis Nicklas Karlsson följt av Tommy Kristoffersson och Tobias Johansson i Audi. Kristoffersson fick dock ett Drive Through-straff och tappade tredjeplatsen till Janne "Flash" Nilsson. Han tackade och tog emot och duellen mellan Volvoföraren och Audiföraren Tobias Johansson kom också den att avgöras i depån.
Volvoteamet hade lärt sig från misstaget på Knutstorp och uppträdde lugnt och behärskat oh noterade en tid på 8,6 sekunder. För Auditeamet blev det dock en repris av Volvos stopp på Knutstorp. Problem med ena hjulet resulterade i ett stopp på närmare 30 sekunder.
Janne "Flash" Nilsson tackade ännu en gång och körde ut efter ledande Nicklas Karlsson.
Försprånget som Nicklas Karlsson skaffat sig var ointagligt för Janne "Flash" Nilsson och blickarna hos den drygt 14 000 man starka publiken riktades mot Edward Sandström och Jan Lindblom på det sista varvet. Den erkända vinnarinställningen hos 23-åringen kombinerat med tom viktlåda gjorde att Volvoföraren kunde smita förbi i hårnålen och gå i mål som trea strax efter stallkompisen Janne "Flash" Nilsson.
Resultat, STCC Race 2: 1) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 3) Edward Sandström, Volvo, 4) Jan Lindblom, Vauxhall, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Magnus Krokström, Volvo, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Anders Hammer, Audi. 9) Tommy Kristoffersson, Audi. Brutit: Roberto Colciago, Audi, Tomas Engström, Honda, Mattias Andersson, Opel.
Resultat, Race1: 1) Tomas Engström, Honda, 2) Roberto Colciago, Audi, 3) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 4) Tommy Kristoffersson, Audi., 5) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 6) Tobias Johansson, Audi, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 8) Edward Sandström, Volvo, 9) Mattias Andersson, Opel, 10) Anders Hammer, Audi, 11) Magnus Kroksröm, Volvo, 12) Marius Erlandsen, Audi, brutit.
STCC, totalt: 1) Roberto Colciago, 61, 2) Janne "Flash" Nilsson, 56, 3) Nicklas Karlsson, 55, 4) Edward Sandström, 43, 5) Tomas Engström, 40, 6) Tommy Kristoffersson, 35, 7) Jan Lindblom, 33, 8) Tobias Johansson, 24, 9) Mattias Andersson, 15, 10) Marius Erlandsen, 14, 11) Anders Hammer, 13, 12) Magnus Krokström, 10.
Mikael Sandberg

02-06-08 Sammanbitna miner i Volvoteamet efter kvalet
- Vi ser inte ut att kunna slå Honda och Audi på kvalen.
Orden tillhör Christian Dahl, teamchef på Flash Engineering efter STCC-kvalet på Karlskoga. "Flash" slutade sexa, Edward åtta.
Thomas Engström, Honda, gjorde under lördagens STCC-kval något som ska vara omöjligt att göra. Han satte den bästa tiden redan på det första varvet och förbättrade den ytterligare på det andra.
- Det ska inte gå att göra om man utnyttjar bilens kapacitet till fullo. Därför är det frustrerande att veta att dom är snabbare än oss på kvalen trots att de uppenbarligen inte utnyttjar allt i sin Honda, säger Christian Dahl men tillägger:
- Lyckligtvis brukar det gå bra för oss på racen ändå.
Rutinerade Janne "Flash" Nilsson hade som målsättning att kvala femma. Det blev en sjätteplats, men "Flash" var nöjd ändå.
- Jag tycker att vi gjorde ett bra race. Om man ser på vad Engström gjorde idag på kvalet så borde han egentligen vinna alla race, säger "Flash" och fortsätter:
- Men i morgon är det race och då kommer vi att vara laddade.
Edward Sandström körde med tilläggsvikt på 40 kilo i sin bil och hade vissa tekniska problem runt banan. På det första varvet visade det sig att främre krängningsarmen gått sönder.
- Vi bytte den visserligen på en gång, men det gjorde inte så mycket till. Det gick helt enkelt tungt idag, säger Edward.
Men vi minns hur det brukar gå för Edward när han startar långt bak i fältet. Från en åttondeplats knep han segern på Knutstorp för två veckor sedan och vid premiären på Mantorp blev det också en seger i det andra racet efter att ha från ett "omöjligt utgångsläge".
Pole position tog som ovan nämnt Thomas Engström. Strax efter låg Roberto Colciago och Tobias Johansson. Men Janne och Edward var endast fyra respektive 11 tiondelar efter.
- Vi ligger inte långt efter, det gäller bara att bita ihop, avslutar "Flash".
Kvalresultat: 1) Thomas Engström, Honda, 1.06,402, 2 )Roberto Colciago, Audi, 1.06,413, 3) Tobias Johansson, Opel, 1.06,636, 4) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 1.06,660, 5) Tommy Kristoffersson, 1.06,782, 6) Janne "Flash" Nilsson, 1.06,890, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 1.07,224, 8) Edward Sandström, 1.07,539, 9) Mattias Andersson, Opel, 1.07,597, 10) Magnus Krokström, Volvo, 1.07,698, 11) Marius Erlandsen, Audi, 1.08,588, 12) Anders Hammer, Audi, 1.08,590.
Mikael Sandberg

02-06-05 Het kamp väntas på Gelleråsen till helgen
De två veckorna efter Knutstorp har varit stekheta. Att lufttemperaturen ser ut att hålla sig runt 25 grader även till helgens race på Gelleråsen är dock inget som oroar Volvoduon Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström.
- Jag hoppas att jag får betalt för min fysträning nu, säger Janne "Flash" Nilsson.
Väderförhållandena är extrema inför helgens STCC-race på Gelleråsen. Temperaturen ligger över det normala och solen gassar stekhet högt uppe på himlen. Att sätta sig i en racerbil i det vädret och köra ett tufft STCC-lopp utan vatten i närmare 30 minuter kräver sin man. Att den fysiska formen hos förarna därför kommer att spela en nyckelroll till helgen är utom all tvivel.
- Det blir mellan 50 och 60 grader varmt inne i bilen under ett lopp, så det gäller att vara förberedd, säger rutinerade Janne"Flash" Nilsson.
Men "Flash" och Edward Sandström försäkrar att de kommer väl förberedda till Gelleråsen. Nilsson har tack vare duktiga medarbetare kunnat koncentrera sig till hundra procent på fysträningen.
- Vi har ett starkt team och jag har fullt förtroende för alla mina medarbetare. Det gör att jag har kunnat koppla bort tankarna på arbete och helt och hållet koncentrera mig på min personliga träning, säger han och fortsätter:
- Jag har tränat åtta pass i veckan under en längre period där jag bland annat joggar halv sju varje morgon och kör intervallträning med Sveriges bästa Roler blades-lag. Jag hoppas att jag nu ska få betalt för min träning.
För 23-årige Edward Sandström är vackert och varmt väder enbart något som inverkar positivt på körningen.
- Jag blir på bra humör när det är varmt ute och är jag på bra humör så kör jag också bra racerbil, säger han och tillägger:
- Självklart kommer det att bli tufft och utslagsgivande race om det här vädret håller i sig, men jag är ung och i mycket bra fysisk form så dricker jag bara ordentligt så kommer det nog att gå bra.
Sandström har också en del att försvara. Två segrar i bagaget har gett honom en plats bakom Roberto Colciago och Janne "Flash" Nilsson i mästerskapsställningen. För "Flash" är det viktigt att ta in poäng på italienaren och han vet precis hur det ska gå till.
- Det är inte i början av racen som det kommer att avgöras, det är i slutet.
STCC totalt (efter två racehelger): 1) Roberto Colciago, 49, 2) Janne "Flash" Nilsson, 38, 3) Nicklas Karlsson, 30, 4) Edward Sandström, 30, 5) Tomas Engström, 24, 6) Tommy Kristoffersson, 23, 7) Jan Lindblom, 21, 8) Tobias Johansson, 13, 9) Mattias Andersson, 13, 10) Marius Erlandsen, 10, 11) Anders Hammer, 9, 12) Magnus Krokström, 5.
Frågetecknen kring depåstoppen har rätats ut I onsdags gjorde Flash Engineering en shakedown på de två volvobilarna. Och enligt förarna så var det den i särklass bästa hittills.
- Allt kändes perfekt, säger "Flash" och Edward.
Ett misslyckat depåstopp på Knutstorp för två veckor sedan har startat vilda spekulationer. En fråga som många ställer sig är framförallt om Volvoteamet kommer att upprepa samma misstag vid helgens tävlingar på Gelleråsen. En shakedown under onsdagen rätade ut alla frågetecken.
- Allt kändes perfekt. Vi gjorde snabba depåstopp och bilen kändes bra, säger "Flash".
Stallkompisen Edward Sandström fick samma känsla.
- Det här var helt klart den bästa gången.
Bådar gott inför helgens race på "hemmabanan" i Karlskoga. Edward Sandström inledde sin karriär som racerförare på banan och har en seger i Formel Ford förra året som färskaste minne. "Flash" vann ett race i STCC på banan förra året men är ödmjuk inför helgens race.
- Det kommer att bli svårt. Jag har tio kilo i bilen och Edward har 40 och det är inte speciellt gynnsamt med tvåhjulsdrivna bilar på den banan.
Janne "Flash" Nilsson (STCC): Gelleråsen: 14 tävlingar - 4 segrar, 0 andraplatser, 1 tredjeplats. Segerprocent: 28,6 procent. Pallprocent: 35,7 procent.
Edward Sandström (JTCC, Formel Ford): Gelleråsen: 10 tävlingar - 3 segrar, 1 andraplats, 5 tredjeplatser. Segerprocent: 30,0 procent. Pallprocent: 90 procent.
Jannes kommentar:
Har väl aldrig funderat på om jag gillar att tävla här eller inte men på senare år med fyrhjulsdrift har jag inte precis längtat till helgen här. Jag tror dock att en pallplats borde vara inom räckhåll. Många kurvor som tas på ettans och tvåans växel. Vinstvarning för Audi
Edwards kommentar:
En ganska ordinär racerbana med både långa och korta kurvor. Sveriges längsta högesväng är depåkurvan, som säger mycket om hur varvtiden kommer att bli. Min hemmabana så den sitter i ryggmärgen. Jag tror Volvon har en bra chans om det inte regnar.
Banans längd 2530 m
Bredd: 10-15 m
Vägbeskrivning: E18 till rondellen i Karlskoga, sväng av mot Filipstad på väg 205, följ därefter skyltning.
Mikael Sandberg

02-05-26 Edward segrade - "Flash" föll på depåstopp
Edward Sandström vann sitt andra STCC-race på Knutstorp och blev historisk. Men det fanns smolk i glädjebägaren. De 13 028 åskådarna fick se Janne "Flash" Nilsson tappa en klar ledning och sluta fyra efter ett kaotiskt depåstopp.
Historien upprepar sig. I STCC-premiären på Mantorp för två veckor sedan bröt Edward Sandström det första racet och fick se stallkollegan Janne "Flash" Nilsson kliva upp på podiet. Det sporrade 23-åringen som skrällde och slog till med en seger i det andra racet. "Flash" gick då i mål som fyra.
Under söndagen var det dags igen. Audi levde inte upp till förväntningarna och "Audibanan" blev efter några varv istället en "Volvobana". Redan i den första kurvan gick Janne "Flash" Nilsson om favorittippade Roberto Colciago som startade två placeringar före startsnabbe Blixten från Karlstad. När sedan ledande Tommy Kristoffersson körde av och mästerskapsledaren Colciago fått ett stop&go-straff för våldsam körning så gick Janne "Flash" Nilsson upp i en trygg ledning. Bakom honom knappade rookien Edward Sandström in placering efter placering från sin åttonde startposition. Allt såg ut att gå Volvos vägar.
- Jag visste att jag skulle vinna när jag gick in i depån, säger "Flash" och tillägger:
- Därför känner jag mig så oerhört besviken nu. Jag tycker synd om grabbarna, det var inte roligt.
Det "Flash" syftar på är sitt eget depåstopp. Taktiken var att göra ett mycket snabbt depåstopp för att tjäna placeringar. Men när rekordtiden såg ut att vara ett faktum och publiken redan börjat jubla så blev "Flash" återigen stoppad och bilen hissades upp igen. Teamets chefsmekaniker Göran Risberg förklarar varför:
- Det var höger hjulmutter som gängats på snett. Vi trodde att muttern gått på rakt och han som sitter vid det hjulet reste sig därför upp. Då släppte jag ned bilen, men just i det ögonblicket insåg han att muttern gått på snett och gjorde tecken för det. Då hade Janne redan börjat köra och vi fick stoppa honom några meter fram.
Detta misstag kostade Janne "Flash" Nilsson ledningen. Det som skulle bli ett depåstopp på sex sekunder blev istället ett stopp på 16.
- Jag har aldrig varit så här besviken i hela mitt liv. Det är synd om grabbarna, jag ville gärna ha den här segern på Knutstorp, men jag gläds åt Edwards seger.
Det gjorde Edward också, även om det syntes att känslorna var blandade när han för andra gången på fyra race satte sig i på den mittersta stolen på presskonferensen.
- Det känns naturligtvis jätteroligt. Jag fick en dålig start och körde nästan in i Tomas Engström när han plötsligt gjorde en sväng på startrakan. Men jag körde på och vi gjorde ett jättebra depåstopp. Att sedan Colciago blev straffad var ju väldigt passande, säger han men framförde också sina sympatier till teamkollegan.
- Visst var det synd att vi inte gjorde två bra depåstopp som vi brukar och att vi inte blev etta och tvåa istället.
Splittrade känslor genomsyrade också teamchef Christian Dahls kommentarer efter racet.
- Visst är det roligt att vi tog en förstaplats. Men hade vi inte gjort den miss i depån som vi gjorde med Jannes bil så hade vi varit etta och tvåa. Det här har aldrig hänt på någon träning tidigare och då ska man tänka på att vi tränat depåstopp kanske 50 gånger, säger han.
Volvos motorsportchef, Alexander Murdzevski säger så här:
- Vi visade att vi kan vara snabba på Knutstorp och det känns riktigt bra. Vi hade samtliga fyrhjulsdrivna bilar bakom oss och det är över förväntan, men blev ingen dubbel vilket vi hade inom räckhåll så det var väl lite synd.
En dubbel var inom räckhåll, men istället blev det en första och en fjärdeplats i det andra racet för Volvoduon. Om historien upprepar sig också på Karlskoga till helgen så återfinns nog både Edward och Janne "Flash" Nilsson på Podiet. För räkna med att ingen hjulmutter kommer att gängas på sned någon fler gång den här säsongen.
Resultat, STCC Race 2: 1) Edward Sandström, Volvo, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Mattias Andersson, Opel, 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Roberto Colciago, Audi, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Anders Hammer, Audi, 9) Tobias Johansson, Audi, 10) Tomas Engström, Honda, Magnus Krkström, Volvo, Tommy Kristoffersson, Audi.
Race 1: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Anders Hammer, Audi, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Tomas Engström, Honda, Mattias Andersson Opel, Edward Sandström Volvo, Magnus Krokström, Volvo.
STCC totalt: 1) Roberto Colciago, 49, 2) Janne "Flash" Nilsson, 38, 3) Nicklas Karlsson, 30, 4) Edward Sandström, 30, 5) Tomas Engström, 24, 6) Tommy Kristoffersson, 23, 7) Jan Lindblom, 21, 8) Tobias Johansson, 13, 9) Mattias Andersson, 13, 10) Marius Erlandsen, 10, 11) Anders Hammer, 9, 12) Magnus Krokström, 5.
Mikael Sandberg

02-05-26 Rapport; Race 1: "Flash" trea - Edward åtta efter avåkning
Det första STCC-racet på Knutstorp fick en dramatisk start. Redan i den första kurvan blev Edward Sandström tvungen att svänga ut i gruset. Janne "Flash" Nilsson körde upp sig från en fjärdeplacering och knep den sista platsen på Podiet.
Nicklas Karlsson stod i Pole. Volvoduon Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström startade från andra respektive fjärde startled. "Flash" som fyra, Edward som åtta.
Starten gick fint för startsnabbe Janne "Flash" Nilsson, han höll sig till täten som tog sig ur den första kurvan relativt smärtfritt. Men för stallkompisen Edward Sandström var det precis tvärtom. Han hamnade precis bakom Tobias Johansson, Audi, som snurrade redan innan den förstakurvan och tvingade Edward ur spår.
- Jag tvingades svänga snabbt åt sidan för att inte köra in i Tobias och då hamnade jag ute i sanden, berättar Edward.
Han blev dock inte stående utan kom ut på banan ganska snart igen. Chansen till en bra placering var dock bortblåst.
- Efter det försökte jag åka ut och sätta en bra tid till andra racet, men jag hade ju en viktlåda med 40 kilo och efter avåkningen så gick inte bilen som den skulle.
Edward lyckades trots detta sätta startfältets åttonde snabbaste tid och startar utan vikt till Race 2.
Betydligt bättre gick det för Janne "Flash" Nilsson. Han startade som fyra, kunde gå om Tommy Kristoffersson när han fick ett Stop and Go-straff för att ha kört av Tomas Engström som startade som trea. Roberto Colciago smet sedan förbi med sin fyrhjulsdrivna Audi och tog upp jakten om förstaplatsen. Nicklas Karlsson höll sin ledning från Pole Position i knappt tio varv, men fick ge sig för Colciago för att rädda andraplatsen.
- Jag hade slut på däck och ville inte gå in i en fight med Colciago, då riskerade jag bara andraplatsen också, sa Karlsson på presskonferensen efter racet.
Det var dock något som "Flash" hade önskat sig.
- Jag hoppades på en fight mellan Karlsson och Colciago så att jag kunde komma ikapp. Men han släppte honom fint och jag tog inte in nästan någonting på det, säger "Flash".
- Som väntat var det inte så mycket att göra åt Audi på den här banan, men vi ska ta dom på det andra racet, avslutar "Flash".
Resultat, race 1: 1) Roberto Colciago, Audi, 2) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 3) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Jan Lindblom, Vauxhall, 6) Anders Hammer, Audi, 7) Marius Erlandsen, Audi, 8) Tomas Engström, Honda, Mattias Andersson Opel, Edward Sandström Volvo, Magnus Krokström, Volvo.
Mikael Sandberg

02-05-25 Kvalrapport STCC: "Flash" startar fyra i Race 1
Lördagens STCC-kval bjöd på en skräll. Nicklas Karlsson, Vauxhall, tog Pole Position och förhandsfavoriten Roberto Colciago, Audi, lyckades bara bärga den femte bästa tiden. "Flash" startar med tre förare framför sig som alla har färre mästerskapspoäng. Edward Sandström hade det tungt med 40 kilo i bilen och startar åtta på söndag.
Janne "Flash" Nilsson var aningen överraskad efter den fria träningen tidigt på lördagseftermiddagen. Han satte dagens då snabbaste tid och petade ned fyrhjulsdrivna Audi från den spekulerat självklara tronen.
- Visst känns det bra, men det säger inte så mycket. Audi har säkert mer att ge på kvalet, sa "Flash" då.
Han hade fel. Audi hade visserligen länge den bästa kvaltiden med Tommy Kristoffersson bakom ratten. Men det var inte han som till sist tog Pole Position. I stället klev 28-årige Vauxhallföraren Nicklas Karlsson fram och skrällde. Picko Troberg-föraren hade ingen raceseger under fjolåret. Han hade heller ingen Pole Position. Under lördagen fick han det sistnämnda och bästa tänkbara utgångsläget till en efterlängtad raceseger på söndag.
Men i backspegeln har han ett koppel av hungriga förare. Närmast i första startled står Tommy Kristoffersson som har bra fart på sin Audi. I det andra startledet står Tomas Engström i sin nya och snabba Honda från 2000. Tillsammans med honom startar Janne "Flash" Nilsson, hungrig på att köra upp sig till täten.
- Utgångsläget kanske inte är det bästa, men jag kan inte vara annat än nöjd. Vi körde snabbare än vad vi någonsin gjort på ett kval på Knutstorp förut. Att några nyare bilar är snabbare inte så konstigt, säger "Flash".
Edward Sandström fick kvala med 40 kilos tilläggsvikt i bilen efter segern på Mantorp för två veckor sedan. En bidragande orsak till åttondeplaceringen.
- Självklart går det tungt med 40 kilo i bilen och jag kan inte säga att jag är nöjd med att kvala åtta. Men jag tycker att bilen går bra så det är bara att bita ihop, säger Edward.
Volvo och Flash Engineering hade som målsättning att vara först av de tvåhjulsdrivna bilarna vid kvalet. Nu blev det två framhjulsdrivna bilar framför Volvo (Karlsson och Engström) i mål, men de lyckades samtidigt hålla en kvartett med fyrhjulsdrivna bilar bakom sig. Detta gjorde att teamchef Christian Dahls känslor efter kvalet var blandade.
- Man kan inte vara helt nöjd när man tittar i de här resultatlistorna. Men grabbarna säger att bilarna går bra och vi hade några fyrhjulsdrivna bilar bakom oss, så vi får se vad som händer i morgon helt enkelt, avslutar han.
Resultat, Kval STCC: 1) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 1.00,134, 2) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.00,176, 3) Tomas Engström, Honda, 1.00,358m 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 1.00,374, 5) Roberto Colciago, Audi, 1.00,456, 6) Tobias Johansson, Audi, 1.00,709, 7) Magnus Krokström, Volvo, 1.01,002, 8) Edward Sandström, Volvo, 1.01,016, 9) Mattias Andersson, Opel, 1.01,024, 10) Jan Lindblom, Vauxhall, 1.01,508, 11) Anders Hammer, Audi, 1.01,552, 12) Marius Erlandsen, Audi, 1.01,554.
Mikael Sandberg

02-05-23 "Flash" och Edward redo att utmana på "Audi-banan"
Janne "Flash" Nilsson kommer med 20 poäng och tio kilos tilläggsvikt till Knutstorp. Edward Sandström med en färsk seger, 15 poäng och 40 kilo i bagaget. Volvoduon är redo att utmana Audi till helgen.
- Knutstorp gynnar fyrhjulsdrivna Audi, men jag har slagit dom på Knutstorp tidigare och jag tänker göra det igen, säger "Flash".
STCC-säsongen rivstartade för två veckor sedan på Mantorp. Janne "Flash" Nilsson tog en andra- och fjärdeplacering och fick därmed 20 mästerskapspoäng med sig från premiären.
- Det är den bästa poängskörd som jag någonsin haft efter en premiär, berättar "Flash" och fortsätter:
- Jag brukar alltid få kliva ur bilen i första kurvan och gå tillbaka till depån efter att någon het förare visat sig modig.
Det skedde dock också i det andra racet då Tomas Engström, Honda, körde in i sidan på "Flash" bil vilket resulterade i att den gick sämre. Men Nilsson tog sig trots det i mål som fyra och fick med sig viktiga poäng till Knutstorp.
- Jag är mycket nöjd med min premiär, att jag kom fyra i det andra racet är ganska bra med tanke på att jag nu inte får så mycket vikt med mig till Knutstorp, bara tio kilo.
Desto mer vikt får då Edward Sandström med sig till den andra tävlingen. I och med rookiens sensationella seger i det andra racet har han fyrtio kilo med sig till Knutstorp.
- Självklart är det inte det bästa tänkbara utgångsläget med tanke på att Knutstorp passar fyrhjulsdrivna bilar mycket bättre. Att då också vara belastad med extra vikt gör inte saken bättre. Men vi tänker försöka göra allt så perfekt som möjligt och det tror jag kan räcka långt, säger Edward.
Tiden efter segern på Mantorp har varit ganska lugn för 23-åringen. Den mesta energin har gått åt för att ladda om till Knutstorp.
- Man kan inte låta en seger stiga en åt öronen. Det är hårt jobb som gäller och jag är inte nöjd bara för att jag tagit en seger i STCC, nu vill jag ha mer och närmast på Knutstorp, säger han.
Volvoduon har redan provkört på Knutstorp i år mot STCC-startfältet anno 2002. Inte helt oväntat var då Roberto Colciago, Audi, snabbast men Janne "Flash" Nilsson överraskade och var endast sju hundradelar bakom italienaren. Edward Sandström satte den sjunde bästa tiden då, men mycket har hänt sedan dess.
Förutom 40 kilo har han som sagt också en färsk seger i bagaget.
"Flash" enda förare som slagit Quattro en gång på Knutstorp
Det kommer att bli betydligt tuffare för Volvo att hämta poäng i den andra STCC-tävlingen på Knutstorp. I alla fall om man ser till historien. I samband med Audis intåg i klassen med sin Quattro är det bara Volvo och Janne "Flash" Nilsson som segrat över Audi på Knutstorp.
Audi Quattro (99-01) Knutstorp: 8 tävlingar - 7 segrar, 5 andraplatser, 2 tredjeplatser. Segerprocent: 87,5 procent. Pallprocent: 58,3 procent (14 av 24 möjliga). Volvo S40 (99-01) Knutstorp: 8 tävlingar - 1 seger, 1 andraplats, 2 tredjeplatser. Segerprocent: 12,5 procent. Pallprocent: 16,6 procent (4 av 24 möjliga).
Jan Nilsson (STCC, -96-01) Knutstorp: 14 tävlingar - 5 segrar, 1 andraplats, 0 tredjeplatser. Segerprocent: 35,7 procent. Pallprocent: 42,9 procent. Edward Sandström (JTCC, Formel Ford) Knutstorp: 6 tävlingar - 1 seger, 1 andraplats, 1 tredjeplats. Segerprocent: 16,6 procent. Pallprocent: 50 procent. Jannes kommentar:
- Den här banan stämmer inte in i mallen för Volvo eller mig men det har ändå gått bra för mig där under åren. Det är dock stor vinstvarning för fyrhjulsdrivna Audi.
Edwards kommentar:
- Det är en väldigt knixig och teknisk bana och det gäller att ha en bil med bra balans på banan. Ett misstag kan förfölja dig hela varvet
Mikael Sandberg

02-05-15 "Flash" mycket nöjd med STCC-premiären
STCC-premiären är avklarad och jag vill börja med att gratulera min stallkompis Edward Sandström till hans första seger i mästerskapsklassen. Jag är också mycket nöjd med min egen och framförallt teamets insats på Mantorp. Det bådar gott inför säsongen.
Att Colciago och Audi är snabba är ingen nyhet. Att Hondan är ny och går fort fick vi också bevis för under premiärhelgen liksom att Nicklas Karlsson och PT Racing blir svåra att slå. Detta gör att förstaplatsen bland de tvåhjulsdrivna bilarna blir mer åtråvärd än någonsin. Men det betyder absolut inte att vi kommer att lägga oss ner och dö för Audi med fyrhjulsdrift. Jag och Flash Engineering tänker göra allt för att lyckas slå dom och bevisligen är det inte omöjligt.
Jag är oerhört glad att mitt team kan visa upp hög internationell klass, inte minst med tanke på det sätt om depåstoppen genomfördes.
Grabbarna gjorde tre mycket bra depåstopp under det andra racet som samtliga var snabbare än konkurrenterna. Det vittnar om både proffsighet och säkerhet.
För min egen del så är jag också mycket glad. Jag lämnade premiären med 20 poäng vilket är mer än jag någonsin haft efter en premiärhelg i STCC tidigare. Det är alltid så att det finns någon het förare som vill visa sig modig med sitt svärd och sin cape och köra om Jan Nilsson. För att köra om en Honda skapar inga rubriker. Att trycka sig förbi en Vauxhall ger inga klapp i ryggen. Och att blåsa om en Nissan eller Opel skapar inga stora tidningsrubriker.
Men att köra om Volvo och då helst en Volvo med Jan "Flash" Nilsson bakom ratten det ger beröm det. Det skapar respekt - även om det sker med fula metoder.
Jag brukar alltid råka ut för någon het förare redan i premiären. Och helgen var inget undantag. Vanligtvis brukar jag få parkera bilen på sidan av banan och gå tillbaka till depån efter smällar som gör bilen en halvmeter kortare. Den här gången klarade jag mig dock från det. Men en smäll blev det, redan i första kurvan. Det kostade mig placeringar och mina mekaniker åtskilliga timmar i verkstan. Därför tycker jag att det är dålig stil av Tomas Engström att inte ens komma och be om ursäkt efter incidenten. För jag förmodar att det var ett misstag, var det med flit så kan det klassas som mordförsök.
Att jag inte tvingades bryta det racet utan istället lyckades gå i mål som fyra bådar gott antar jag. Kanske går jag en säsong till mötes där det blir "stolpe in" för min del istället för "stolpe ut".
Jag ser fram emot nästa race på Knutstorp om knappt två veckor och återkommer med en krönika inför det. Till dess önskar jag er alla trevliga dagar i det soliga vädret.
Mikael Sandberg

02-05-12 Edward Sandström svarade för en makalös revansch
Edward Sandström var söndagens kung på Mantorp. 23-åringen startade sexa i andra STCC-racet, körde upp sig till en tredjeplats och fick en stor portion hjälp från teamet i depåstoppet. Det räckte till en seger för rookien.
- Det här känns helt fantastiskt, säger han, omringad av en stor skara journalister.
Edward Sandströms första race i Volvo och STCC blev ingen succé. En krock med Tommy Kristoffersson, Audi, gjorde att 23-åringen tvingades bryta. Han visade dock redan i det andra vart han hör hemma. Överst på prispallen.
- Det här är helt fantastiskt, debuten blev misslyckad och därför känns det ännu bättre nu, skrattar han.
Edward startade som sjätte man i det andra racet. Eftersom han brutit det första hade han heller inga tilläggsvikter i bilen. Redan efter två varv var han uppe på en tredjeplats bakom Roberto Colciago och Thomas Engström. Efter fem körda varv öppnades också depån och efter tio valde Edward som förste förare att gå in.
- Jag fick order om att komma in i depå och jag hade ett snabbt varv på gång så eftersom teamet var kanonsnabba i depån så kom jag ut jämsides med Roberto Colciago.
Då hade Colciago hunnit ett varv och var tvingad att gå in i depå några varv senare. Ett betydligt långsammare depåstopp gjorde att han kom ut efter Edward på det fjortonde varvet.
- När han kom ut efter mig satsade jag allt, jag kände att han var uppe och nosade mig i bakn på många delar av banan, men jag tänkte bara hela tiden på att köra perfekt och det gick ju vägen.
I sex varv kunde sedan Edward se Colciago i backspegeln. Fjolårets mästare själv var glad för Edwards skull.
- Visst är det roligt att han vinner, men jag hade nog helst velat köra utan depåstopp i dag.
För Volvostallets andre förare, Janne "Flash" Nilsson blev det andra racet mindre lyckat än det första. En andraplats i det första följdes upp av en fjärde i det andra.
- Jag körde ihop med Thomas Engström redan i första kurvan och efter det gick inte bilen som den skulle.
Men trots det blev det en första, andra och fjärde för Volvoteamet.
- Nu ska jag smälta det här, men jag hinner inte fira, avslutar Edward.
Resultat race 1: 1) Edward Sandström, Volvo, 27.29,553, 2) Roberto Colciago, Audi, 27.29,974, 3) Tomas Engström, Honda, 27.33, 583, 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 27.34,283, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, Audi, 27.47,305, 6) Tobias Jansson, Audi, 27.46,955, 7) Jan Lindblom, Vauxhall, 27.50,066, 8) Magnus Krokström, Volvo, 28.08,477, 9) Marius Erlandsen, Audi, 28.24,895.
Mikael Sandberg

02-05-11 "Flash" missade Pole Position med fem tusendelar
Janne "Flash" Nilsson missade under lördagen Pole Position med fem tusendelar (!). Poängtjuven var Roberto Colciago.
- Det är frustrerande eftersom jag vet att jag gjorde ett misstag på mitt snabbaste varv, säger "Flash".
Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström kommer att ställa upp som tvåa och femma på griden i STCC-premiären på Mantorp på söndag. Det blev klart efter lördagens kval, där "Flash" länge hade den bästa tiden men blev snuvad på den av fjolårsmästaren Roberto Colciago. Differensen? Fem tusendelar.
- Ja, vad ska man säga, fem tusendelar, det är inte mycket, säger "Flash" och skakar på huvudet.
Han vet dessutom med sig att han gjort ett misstag på sitt bästa varv. Han missade femmans växel på den långa raksträckan och tappade då lite tid.
- Vi kunde se att jag tappade ungefär tjugo tusendelar på den missen. Det är inte heller mycket, men det kostade mig Pole, säger han.
För Edward Sandströms del blev kvalet ett stort steg framåt jämfört med den fria träningen där han hade en del problem med bilen. Det räckte till kvalets femte bästa tid.
- Det var stor skillnad mot för på träningen, men jag gjorde en del missar trots det så jag känner mig inte helt nöjd, säger han och tillägger:
- Men när det är race så är det annorlunda, då tänker jag vara med i toppen.
Tiderna för lördagens kval låg på 1.19,202 för Colciago och 01.19,255. Fem tusendelar skiljer och under söndagens race blir det som sagt helt annorlunda. Inte minst med tanke på det obligatoriska däckbytet som måste göras under tävlingen.
- Det kommer att vara enormt viktigt att vi är snabbare än Audi på det. Vi vet att Audi är snabbare än oss på banan eftersom den gynnar fyrhjulsdrift, därför måste vi vara snabbast på däckbytena, säger "Flash" men tillägger:
- KMS är ett mycket bra team och det kommer att bli väldigt svårt att slå dom.
Återstår att se. På söndag går starten, och av kvaltiderna att döma så kommer det garanterat att bli spännande.
Kvalresultat STCC, Mantorp 11/5: 1) Roberto Colciago, Audi, 01.19,202, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 01.19,255, 3) Tomas Engström, Honda, 01.19,255, 4) Nicklas Karlsson, Vauxhall, 01.19,549, 5) Edward Sandström, Volvo, 01.19,549, 6) Jan Lindblom, Vauxhall, 01.19,854, 7) Tobias Johansson, Audi, 01.19,921, 8) Tommy Kristoffersson, Audi, 01.20,098, 9) Mattias Andersson, Opel, 01.20,408, 10) Magnus Krokström, Volvo, 01.20,515, 11) Marius Erlandsen, Audi, 01.21,714, 12) Anders Hammer, Audi, 01.21,708.
Mikael Sandberg

02-05-09 "Flash" jagar mästartiteln - men det blir ett tufft år
Nu drar Sveriges största banracingevenemang, STCC, igång igen. Det är den sjunde upplagan och aldrig, sedan starten 1996, har konkurrensen om mästartiteln varit hårdare. Seriens mest erfarne och segerrikaste förare, Jan "Flash" Nilsson, vet.
- Det kommer att bli enormt tufft i år, säger han.
Janne "Flash" Nilsson stod i ensamt majestät i STCC premiäråren 1996-97. Sedan dess har serien vuxit och konkurrensen har blivit stenhård, både mellan förare och bilar.
- Startfältet i år är det bästa sedan starten -96. Jag tror att samtliga förare kan aspirera på mästartiteln i år, säger "Flash" som är den segerrikaste föraren i mästarklassen med totalt 21 segrar.
- Audi, Vauxhall, Honda och Opel har alla bra bilar och duktiga förare. Vi kör 19 race och det gäller att samla poäng i samtliga för att kunna vara med i toppen. Och i år verkar det som att alla ekipage kan hota den planen.
Att det kommer att bli tufft i år vittnar inte minst försäsongstesterna om. Endast sju hundradelar skiljde "Flash" och fjolårsmästaren Roberto Colciago (Audi) åt på det första testet på Knutstorp. På det sista officiella STCC-testet på Mantorp satte dock inställningarna på bilen stopp för "Flash" att utmana italienaren. Men då klev istället Edward Sandström fram och satte hård press. Återigen skiljde endast sju hundradelar till topptiden.
- Det kändes enormt skönt att få visa att man tänker vara med där uppe och kriga, säger 23-årige Edward Sandström som liksom "Flash" har ett fint facit på Mantorp.
- Jag trivs verkligen bra på den banan. Jag vann en del race där i JTCC och Formel Ford så jag har många positiva minnesbilder därifrån.
Edward Sandström gör debut i STCC i år. Till sin hjälp har han Jan "Flash" Nilsson, seriens mest rutinerade och segerrikaste förare som firar en 20 år lång racingkarriär i år. Kan kanske behövas med tanke på att STCC i år är hårdare än någonsin.
Mikael Sandberg

02-05-09 "Flash" och Edward har ett fint facit på Mantorp
Tittar man historiskt så ser årets premiärbana ut att gynna Volvoduon Nilsson och Sandström. "Flash" har i STCC varit på pallen i hälften av racen han startat i på Mantorp. Edward Sandström som debuterar i mästarklassen i år har ännu inte fått känna på konkurrensen i tävlingssammanhang. Han har dock en del fina minnen från JTCC och Formel Ford på Mantorp. Eller vad sägs om fem pallplaceringar på sju tävlingar på den långa banan. Här är "Flash" och Sandströms tidigare resultat på Mantorp:
Jan Nilsson (STCC):
Mantorp, korta: 8 tävlingar - 1 seger, 0 andraplatser, 0 tredjeplatser.
Segerprocent: 12,5 procent. Pallprocent: 12,5 procent.
Mantorp, långa: 11 tävlingar - 2 segrar, 1 andraplats, 2 tredjeplatser.
Segerprocent: 18,2 procent. Pallprocent: 45,5 procent.
Edward Sandström (JTCC, Formel Ford):
Mantorp, korta: 1 tävling - 1 seger.
Segerprocent: 100 procent. Pallprocent: 100 procent.
Mantorp, långa: 7 tävlingar - 4 segrar, 1 andraplats, 0 tredjeplatser.
Segerprocent: 57,1 procent. Pallprocent: 71,4 procent.
Mikael Sandberg

02-04-30 Edward imponerade stort i det sista STCC-testet
Under tisdagen kördes det sista STCC-testet innan premiären på Mantorp. Edward Sandström är i storform och satte dagens näst snabbaste tid. Janne "Flash" Nilsson gjorde inga kvalinställningar på sin bil och fick därmed den fjärde bästa tiden.
- Jag sparar mig till premiären, lovar "Flash".
Nu återstår det knappt två veckor till premiären i STCC. Det sista testet kördes under tisdagen på Mantorp och samtliga team var på plats. På förmiddagen var det mestadels soligt väder men efter lunch blev förhållandena något tuffare för både team och förare. Regn gjord att Janne "Flash" Nilsson inte fick tid att göra ett kavlificeringslopp. Något som den rutinerade Volvoföraren kände viss frustration över.
- Man vill alltid göra ett kvallopp under en testhelg. Att vi inte hann det tycker jag känns lite frustrerande, säger han men tillägger:
- Jag har kört bilen i tre år och jag känner bilen så pass bra ändå. Jag får helt enkelt spara mig till premiären.
För 23-årige Edward Sandströms del blev den sista testdagen ett utropstecken. Edward går från klarhet till klarhet och under tisdagen var han endast sju hundradelar efter Roberto Colciago.
- Det här var jättebra. Nu känner jag mig mer rofylld inför premiären och eftersom vi har fått till bra inställningar på bilen så är det enbart upp till mig, säger han.
Edward är dock fortfarande ödmjuk inför sin STCC-debut och ser fram emot premiären med tillförsikt.
- Vi måste fortsätta jobba på som vanligt. Att jag vet att bilen går bra underlättar givetvis, men det är alltid annorlunda när det blir race.
Ingenjörerna och mekanikerna har alltså fått till bilarna bra. Även "Flash" är nöjd trots att han inte fick göra någon kvalificering.
- Bilen går som en klocka. Vi provade att köra en "racerun"-inställning, vilket innebär att vi ställer in bilen som på race och då kändes det riktigt bra. Det var det sista vi gjorde innan vi åkte och därför känns det bra inför premiären.
1) Roberto Colciago, Audi, 01.19,215, 2) Edward Sandström, Volvo, 01.19,283, 3) Niklas Karlsson, Vauxhall, 01.19,366, 4) Janne "Flash" Nilsson, Volvo, 01.19,473.
Mikael Sandberg

02-04-29 Tredje testdagen för Edward - nu känner han bilen
Senaste STCC-testet kördes på Knutstorp för drygt två veckor sedan. Under måndagen var det dags igen. Och Flash Engineering är fortfarande det enda team som utnyttjar förmånen av en extra rookie-dag.
Att värva en ung och lovande talang till ett STCC-team kan ha sina klara fördelar. Förutom att få en förstärkning av toppklass rent sportsligt, som i Edward Sandströms fall, så innebär det också dubbelt så många testdagar på försäsongen. Det vill säga fyra dagar istället för två. Det är dock bara Flash Engineering som utnyttjar den förmånen och under måndagen gjorde Edward Sandström sin tredje testdag med S40-bilen.
- Det känns bara bättre och bättre ju mer man får köra, sa han efter att ha satt en mycket bra tid på favoritbanan Mantorp.
Tiden stod sig bra i förhållande till fjolårets toppnoteringar i mästarklassen trots att bilen inte var inställd för kval.
- Vi körde på raceinställningar, vilket innebär att det inte blir några topptider, förklarar Edward som ser fram emot tisdagen då de övriga STCC-teamen anländer.
- Jag känner att jag behärskar bilen bättre och bättre, nu kan jag slappna av mer och tänka på hur bilen uppträder på banan. Det känns mycket bättre nu än på första testet på Knutstorp.
Måndagens tid blev till sist 1.19,91 för Edward. Och under tisdagen är det tänkt att den tiden ska pressas ytterligare.
- Jag vet inte hur pass mycket snabbare jag kan köra, men jag tror att det finns lite att ta på den tiden. Det skulle vara skönt att sätta en bra tid på tisdag så att jag får visa att jag tänker tillhöra toppen i år, säger han.
Under måndagen kördes också den andra officiella testen för Volvos nya enhetsklass, S60-Challenge. Där riktades mångas ögon mot gästföraren Carl Rosenblad som gjorde en Shakedown med Castrol-bilen. Och GT-föraren gjorde bra ifrån sig och låg på en femte plats under nästan hela dagen.
- Jag är faktiskt ganska överraskad vad gäller min egen insats. Bilen var ungefär som jag trodde att den skulle vara, vi försökte göra en del ändringar på den men det blev faktiskt ingen stor skillnad, säger som slutade med den åttonde bästa tiden. Han fortsätter:
- Därför tror jag också att den här klassen kommer att bli mycket rättvis. Alla tävlar på lika villkor och därför kommer förarens insats att spela stor roll.
Måndagens test var också det sista innan premiären den 11 maj för S60-förarna. Men under tisdagen anländer andra STCC-team för att mäta sig med varandra. Då sitter också Edwards teamkompis Janne "Flash" Nilsson i en bil liksom många av konkurrenterna. Tisdagens tider säger förmodligen en del om premiärformen i teamen vilket gör att dagen blir mycket intressant. Då testar de flesta förare för andra gången. Förutom Edward Sandström då, som då gör sitt fjärde.
Mikael Sandberg

02-04-13 Edwards andra testdag blev ett elddop för teamet
Efter regn kommer solsken heter det. Kan låta vackert, förutsatt att ordspråket inte inträffar på en racingbana under en och samma testdag.
Under fredagen var det test för samtliga team i STCC. Men för klassens rookies gavs även möjligheten att testa under lördagen på Ring Knutstorp. En testdag som bjöd på stora utmaningar för såväl team som Volvos rookie Edward Sandström. Tidigt på förmiddagen regnade det nämligen en del vilket gjorde att taktiken inför dagen fick ändras. Teamet valde att byta till reservbilen och göra nya inställningar för regn på den. Detta innebar att Edwards specialgjutna stol lyftes över från hans ordinarie bil, stötdämpare justerades och blev mjukare, däcken och dess vinkel mot asfaltsytan fick ändras och kylningen till bromsarna ströps eftersom hjulen inte kommer upp i arbetstemperatur under regnförhållanden.Utöver detta gjordes en rad andra småjusteringar för att göra bilen så optimalt inställd som möjligt. Med andra ord blev det full fart hos ingenjörerna i teamet som klarade av att göra reservbilen startklar på bara 30 minuter. Något som föraren Edward Sandström var mycket tacksam för.
- Det är ett oerhört starkt team och det är roligt att köra när man känner att alla gör sitt bästa för att det ska bli bra, säger han.
Men lördagen bjöd på fler överraskningar. Efter lunch slutade det nämligen att regna och solen tittade fram. Ring Knutstorp torkade upp vilket gjorde att teamet valde att byta bil igen. Samma procedur återigen.
- Visst, det kan ju vara så här under en racehelg, men man vill helst inte att det ska inträffa under ett test, det försvårar bara arbetet, menar Edward som nu annars börjar bli van vid S40-bilen.
- Det känns jättebra att få köra en till dag så här direkt, på så sätt lär jag känna bilen bättre och det måste jag nu när jag är ny, fortsätter han.
Det är dock inte viktigast för Edward att göra en suverän tid ännu. Det primära är att hitta inställningar som passar Edward vid olika förhållanden. Huvudingenjören på Edwards bil, Toby Philips, förklarar:
- Man måste börja i rätt ende. Det vill säga att hitta bra inställningar nu och jobba sig inåt mot en bra tid. Vi provar nya varianter hela tiden och det ger inte utrymme för Edward att pressa tider. Så de tider han presterat under den här helgen kan inte sättas i relation till hans kompetens som förare. Jag är säker på att Edward kommer att bli riktigt snabb i sommar.
Edwards utvärdering av premiärtestet i STCC-bilen på Knutstorp blir alltså följande:
- Det känns bra,
Mikael Sandberg

02-04-13 "Flash" och Sandström satte press i första testet
Under fredagen kördes det första STCC-testet för säsongen på Ring Knutstorp. En kuperad bana där fyrhjulsdrivna bilar har en stor fördel - sägs det. Volvo klarade trots detta nämligen av att sätta stor press på ärkerivalen genom Jan "Flash" Nilssons imponerande körning.
- Det här bådar väldigt gott inför kommande säsong, myste "Flash" som endast var sju hundradelar från bästa tid under fredagen.
Fredag 12 april klockan 13:30 på Ring Knutstorp utspelas följande scenario: Jan "Flash" Nilsson kommer in i depå. Kliver ur bilen och in i trailern, dricker lite vatten och jublar: "jag kör som en gud". Det är ett scenario som speglar Volvos premiärtest på Knutstorp där ett välsmort team, en hungrig Edward Sandström och en rutinerad Jan "Flash" Nilsson redan under första dagen visar vad som kan förväntas av säsongen 2002.
- Det känns som att den här säsongen kommer att bli riktigt bra. Jag känner mig i bra form och teamet med Christian Dahl och de andra är förstklassigt. Jag har aldrig kört i ett bättre team och med deras hjälp tror jag att vi kan nå långt i år, säger "Flash".
Av tiderna som gjordes under testet att döma så känns en misslyckad säsong än mer avlägsen. Ring Knutstorp är en kuperad och långsam bana där det är en stor fördel att ha en fyrhjulsdriven bil. Därför kommer Audi med Roberto Colciago i spetsen vara piskade att vinna loppen på Knutstorp och även de på den liknande banan i Karlskoga denna säsong.
- Vi hade allt att vinna på att köra första testet på Knutstorp. Vi visste att om vi gjorde en bra tid där så skulle vi sätta hård press på Audi och det är viktigt inför säsongen, säger "Flash".
Detta var också precis vad Flash Enginering lyckades med. När Roberto Colciago spräckte minutgränsen på den drygt två kilometer långa banan var det inte många som höjde på ögonbrynen. Men när sedan Jan "Flash" Nilsson satte en tid på endast sju hundradelar över så hördes ett sus i depån. Nilsson själv var förstås nöjd men också något självkritisk.
- Jag gjorde ett misstag på mitt snabbaste varv. Bilen överstyrde i en kurva och jag parerade inte det perfekt och där tappade jag flera hundradelar, menar han.
Trots den incidenten sattes en tid som förmodligen satt en del huvudbry hos den fyrhjulsdrivna ärkerivalen.
För teamets rookie, Edward Sandström, handlade fredagen om att köra mycket, vänja sig vid bilen och få så många varv i kroppen som möjligt. Han lyckades också imponera med några fina tider på morgonen men i takt med alla varv som avverkades blev däcken slitna och Edward fick hade vid testets slut till sist sjunde bästa tiden.
- Jag hade inte som mål att sätta en jättebra tid så här första racet utan jag vill bara bli varm i kläderna och lära känna bilen så bra som möjligt och då gäller det bara att köra mycket kommenterade han.
Edward har även möjligheten att testa under lördagen eftersom han är rookie och det är något som teamchef Christian Dahl tror kommer att vara väldigt nyttigt.
- Edward kör snabbt och jag tror att han kommer att bli väldigt bra den här säsongen. Men allting är nytt för honom och det tar en vis tid innan man kommer in i det. Därför tror jag att det kommer att vara jättebra att testa under lördagen också.
Mikael Sandberg

02-04-10 Teknik från Formel I installeras i "Flash" och Sandströms bilar
Flash Engineering fortsätter storsatsa inför säsongen och använder nu senaste teknik alla FI. Det innebär att förarna Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström kommer att få varvtider under loppet på en platt TV-skärm utan att lämna bilen.
- Det är viktigt för oss att ligga ett steg före vad gäller IT-teknik och här har vårt samarbete med Telia gjort det möjligt för oss att utvecklat detta, säger Janne "Flash" Nilsson.
Det drar ihop sig till det första STCC-testet för säsongen. Under fredagen och lördagen kommer bilarna att testas på banan i Knutstorp och för Flash Engineering finns det en del nya moment att prova. Som den senaste tekniken till exempel. En ny, platt och avancerad TV-skärm från Audio Vision i Karlstad har nämligen anlänt i dagarna till Flash Engineering. Och med hjälp av datateknikern Fredrik Åhslund kommer den att installeras till bilens dataloggning som under testet kommer att redovisa uppdaterade varvtider samt kurvor och grafik på hur bilen uppträder.
- Det här är ett arbetssätt som dom använder i Formel I, så man kan säga att vi ligger ganska långt fram vad gäller tekniken i vårt team, förklarar Fredrik.
Den platta skärmen på 15" väger endast 1400 gram och kommer att fästas med hjälp av magneter i taket framför Janne och Edward vid depåstopp. Med hjälp av en trådlös mus kommer sedan förarna kunna välja vilken information som ska visas på skärmen utan att lämna bilen. Föraren kan snabbt få en överblick av hur han ligger till och det spar också viss tid eftersom rapporter inte behöver lämnas lika ingående via radio. Därmed hoppas också koncentrationen kunna öka hos förarna och hela teamet. Janne "Flash" Nilsson tror att detta kommer att innebära stora fördelar.
- I och med att vi fått mindre tid att testa så kommer det här att vara väldigt gynnsamt. I stället för att stiga ur bilen och analysera så kommer vi enkelt kunna göra det direkt i bilen medan mekanikerna kan göra justering, säger "Flash".
Tekniken är den bästa tänkbara i Flash Engineering detta år alltså. Det vittnar inte minst reaktionerna från det internationella storteamet Prodrive om.
- Racingansvarige på Prodrive var väldigt imponerad av vår teknik. Vi låg långt före dem och det säger en hel del, avslutar Jan "Flash" Nilsson.
Mikael Sandberg

02-03-27 Rutin och hunger skall ge Volvo segern i STCC 2002
Volvo kommer i år att representeras av en duo som har de två viktigaste ingredienserna för att lyckas i STCC. Rutin och hunger.
Det handlar om unge talangen Edward Sandström som tillsammans med erfarne Jan "Flash" Nilsson ska försvara Volvos färger 2002.
- Jag tror att det här är en mycket bra konstellation, säger Alexander Murdzevski, motorsportchef på Volvo Personbilar Sverige.
I december bestämde sig Volvo för att satsa på 22-årige Edward Sandström från Örebro. Han ska tillsammans med rutinerade Jan"Flash" Nilsson försvara Volvos färger i STCC 2002. Att det skiljer några år mellan de båda gör ingenting, det är nämligen det som är tanken.
- Vi tror att det här kan bli riktigt bra. Nu har vi en förare med rutin och en som är ung och hungrig, förklarar Murdzevski och fortsätter:
- Siktet är inställt på att båda förarna skall kunna vinna mästerskapet, men förväntningarna på Edward är i första hand att han ska komma in i teamet och plocka så många poäng som möjligt.
För Jan "Flash" Nilsson finns det dock inget annat än vinst som gäller. Nilsson har varit med från premiäråret 1996 då han vann mästerskapet överlägset med sju vinster av nio möjliga. Året därpå följdes upp av samma succé och "Flash" Nilsson blev "Mr STCC" med hela svenska folket. På bara ett par år växte STCC till ett av Sveriges hetaste sportevenemang och Volvo återfanns år efter år högt uppe i resultatlistorna med Jan "Flash" Nilsson. I fjol blev det en andraplats för Nilsson och två pallplatser för Volvo då Jens Edman knep tredjeplatsen. Vann gjorde Audi med sin fyrhjulsdrivna A4 Quattro efter en tuff säsong och sju heat i regn inklusive båda heaten i finalen.
- Audi har klar fördel av att köra fyrhjulsdrivet och får vi en lika blöt tävlingsäsong i år blir de givetvis svåra att slå. Men jag tänker göra allt som står i min makt att stoppa dom ute på banan, säger Jan "Flash" Nilsson.
I fjol bestod alltså Volvos tvåbilsteam av just "Flash" Nilsson och Jens Edman. Men från och med december i år har fjolårets Formel Ford-tvåa Edward Sandström fått rikta in sig på en tuff säsong i STCC. Edward är 22 år och började sin motorsportkarriär som elvaåring. I fyra år tävlade han i de mindre go cart-klasserna och därefter klivet över till riktiga bilar i juniorserien R5, där han bl a hade många och hårda fighter med Mattias Ekström.
- Efter ett par år försökte jag få ihop pengar för att köra i STCC, med klivet blev för stort och jag lyckades inte. Då bestämde jag mig för att lära mig STCC från grunden och jobbade istället som mekaniker i ett av teamen. Det gav mig otroligt mycket kunskap som jag har nytta av även som förare och som gör att jag har lätt att förstå hur en ny bil fungerar, förklarar Edward.
1998 arrangerade motortidningen Teknikens Värld en tävling där förstapriset var ett års tävlande i Volvo S40 JTCC. Edward vann uttagningen i kamp med många andra unga, lovande förare. Han tackade för förtroendet genom att bli femma första året och vinna serien 2000. I år tävlande han i Formel Ford, där han vann flest tävlingar av alla och slutade på andra plats i mästerskapet.
- Att tävla för Volvo i STCC är en dröm som går i uppfyllelse. Målsättningen är att jag skall lära mig så mycket som möjligt av Jan och teamet och plocka så många poäng som möjligt. Mästerskapet är tufft - jag kan bara göra mitt bästa och se hur långt det bär. Men med de resurser jag får i ryggen kommer jag naturligtvis att försöka vara med och slåss i toppen, säger Edward.
Duon Jan "Flash" Nilsson och Edward Sandström kommer alltså att försvara Volvos färger ute på banan. Men hur ser det ut i depån för Volvo i år? Teamchefen Christian Dahl har koll.
- Det ser kanonbra ut. Vi har fått behålla stora delar av vår personal och nu känner vi oss mer varma i kläderna än någonsin, så jag tycker att det känns väldigt positivt, säger han.
Han menar på att teamet kunnat träna in sig på olika moment och vad gäller däckbytet så förväntas Volvo vara snabbast.
- Jag kräver att vi ska vara snabbast på däckbytet. Vi har bästa förutsättningarna för det. Om man tar Audi till exempel så sliter dom ju mindre däck än oss, men klarar vi av att byta däck snabbast så har vi fördel med att komma ut med färska däck utan att det tagit så lång tid, fortsätter Dahl.
Även utanför banan har det tills i år jobbats för att förutsättningarna ska bli de bästa tänkbara. I år har nämligen Volvo S40 Racing knutit till sig en rad nya sponsorer.
- Telia som är med för tredje året i rad och utgör ankaret i vår sponsorgrupp får i år sällskap av tre helt nya sponsorer i form av Popz, Castrol och Swecon, förklarar Alexander Murdzevski och tillägger:
Vi är även mycket nöjda att fortsätta vårt samarbete med BBS, Motormännen och Oscar Jacobsson och liksom tidigare har vi support från våra egna Volvobolag.
Så med en rutinerad och hungrig förarduo, ett intränat team och bra sponsorer är förutsättningarna för en stark säsong för Volvo mycket goda, och givetvis är målsättningen satt därefter.
- Det är bara seger som gäller i STCC, avslutar Volvos Motorsportchef Alexander Murdzevski.
Mikael Sandberg

02-01-16 Volvo och Flash Engineering utökar samarbet
När Volvo introducerar sin nya tävlingsklass på de svenska racingbanorna i vår, S60 Challenge, blir det i samarbete med Flash Engineering.
- Flash Engineering har fått uppdraget att driva supporten av klassen. Vi har noga utvärderat offerter från flera företag och funnit att det Flash Engineering kunde erbjuda var det bästa, både för vår och förarnas del, säger Alexander Murdzevski, motorsportchef på Volvo Personbilar Sverige (VPS).
Jan "Flash" Nilsson har samarbetat med Volvo Personbilar Sverige sedan 1992. Sedan hösten 1999 har tävlingsverksamheten drivits från hans lokaler i Karlstad. Nu väntar alltså en ny uppgift.
I uppdraget ligger sköta supporten till klassen, det vill säga handha reservdelar mellan och under tävling. Dessutom ska man sköta den tekniska kontrollen och besiktningen i samband med tävlingarna samt stå för mediaservicen.
- Vi känner oss nöjda med avtalet och jag tror även förarna ser fördelen. Här får de chans att komma i kontakt med och få hjälp av Sveriges bästa racingteam, fortsätter Murdzevski.
Från Flash Engineerings sida ser man positivt på det nya avtalet.
- Det är en utmaning för oss och en del i utvecklingen av Flash Engineering. För vår del blir detta en ny affärsgren, tidigare har vi enbart tävlat, säger stallchefen Christian Dahl.
Dahl sticker inte under stol med att Flash Engineering har som ambition att växa ytterligare i framtiden.
- Det är bra för oss att få ytterligare ett ben att stå på. Vi har som mål att få in så stor kompetens som möjligt i företaget för att i framtiden kunna göra det mesta "in house".
- Kommande säsong kommer vi ha tolv heltidsanställda, bland annat datatekniker och ingenjörer, i företaget plus extrapersonal under tävlingshelgerna, berättar Dahl.
Tävlingar i S60 Challenge kommer att avgöras i samband med STCC-helgerna med start första helgen i maj.
- Vi håller på att bygga 26 bilar, alla är sålda. I slutet av januari är bilarna färdiga för leverans. Då kommer vi också att presentera sponsorgruppen för den nya klassen, avslutar Alexander.
Mikael Sandberg

Edward Sandström och "Flash" försvarar Volvos färger i STCC 2002
Unge talangen Edward Sandström från Örebro kommer tillsammans med rutinerade Jan "Flash" Nilsson att försvara Volvos färger i STCC 2002.
- Siktet är inställt på att båda förarna skall kunna vinna mästerskapet, men förväntningarna på Edward är att han i första hand skall komma in i teamet och plocka så många poäng som möjligt, säger Alexander Murdzevski, motorsportansvarig på Volvo Personbilar Sverige.
Volvo Personbilar Sverige har skrivit ettårsavtal med båda förarna gällande STCC 2002. Med rutinerade Nilsson och lovande talangen Sandström har anser Alexander Murdzevski att man hittat en bra mix i teamet.
- Med sin andraplats i mästerskapet visade Jan igen att han har både den snabbhet och rutin som krävs för att vinna mästerskapet, säger Alexander. Han fortsätter:
- När det gäller Edward så imponerade han stort vid det test som vi gjorde med ett antal förare efter STCC-säsongens slut. Dels var han mycket snabb och dels visade han att han kan jobba bra ihop med teamet och snabbt hitta rätt inställningar på bilen.
22-årige Edward Sandström började sin motorsportkarriär med go-cart när han var elva år. I fyra år tävlade han i svenska eliten i de mindre go cart-klasserna och tog därefter klivet över till riktiga bilar i juniorserien R5, där han bl a hade många och hårda fighter med Mattias Ekström.
- Efter ett par år försökte jag få ihop pengar för att köra i STCC, med klivet blev för stort och jag lyckades inte. Då bestämde jag mig för att lära mig STCC från grunden och jobbade istället som mekaniker i ett av teamen. Det gav mig otroligt mycket kunskap som jag har nytta av även som förare och som gör att jag har lätt att förstå hur en ny bil fungerar, förklarar Edward.
1998 arrangerade motortidningen Teknikens Värld en tävling där förstapriset var ett års tävlande i Volvo S40 JTCC. Edward vann uttagningen i kamp med många andra unga, lovande förare.
Han tackade för förtroendet genom att bli femma första året och vinna serien 2000. I år tävlande han i Formel Ford, där han vann flest tävlingar av alla och slutade på andra plats i mästerskapet.
- Att tävla för Volvo i STCC är en dröm som går i uppfyllelse. Målsättningen är att jag skall lära mig så mycket som möjligt av Jan och teamet och plocka så många poäng som möjligt. Mästerskapet är tufft - jag kan bara göra mitt bästa och se hur långt det bär. Men med de resurser jag får i ryggen kommer jag naturligtvis att försöka vara med och slåss i toppen, säger Edward.
Edman kvar hos Volvo
Edward Sandström är ytterligare en produkt av Volvos lyckade juniorsatsning. Liksom Edward rekryterades Jens Edman från JTCC och efter ett par framgångsrika säsonger i STCC är han nu redo för Europa.
Det är inte helt klart vad Edman kommer att köra nästa år, men det är troligt att det blir en fortsättning med Volvo.
- Vi anser att Jens är en av Sveriges bästa standardbilsförare och vi vill gärna fortsätta att ha honom knuten till Volvos tävlingsverksamhet, säger Olle Odsell, ansvarig för Volvos internationella motorsportsatsning.
- Vi är dock överens med Jens om att det är dags för honom att ta ett steg vidare i karriären och vi diskuterar olika möjligheter för honom i Europa. Dock är det många bitar som skall falla på plats och tillsvidare kommer Jens att fortsätta utveckla och testa våra ETCC- och S60 Challengebilar precis som han gjort i år. Denna veckan kör han t ex ett utvecklingsprov med vår ETCC-prototyp på Donington Park i England.
Mikael Sandberg

Samarbete som ger VM-guld?
Sveriges mest kände banracingförare Jan "Flash" Nilsson och en av världens bästa speedwayförare Mikael Karlsson gör gemensam sak.
Ett unikt samarbete mellan de båda ska ge Karlsson bra förutsättningar att vara med och slåss om VM-titeln i speedway redan 2002.
- Jag ser det här som ett spännande projekt och visst tror jag Micke kan bli världsmästare redan nästa år, säger "Flash".
Samarbetet bygger inte på att lära Mikael köra speedway. Den delen kan han alldeles utmärkt själv. Delen Nilsson och Flash Engineering ska bistå med är det runt omkring det som händer på själva tävlingsovalen.
- I första hand ska jag vara ett bollplank och en slags mentor till Mikael. Det är tänkt att jag bland annat ska hjälpa honom med sponsorkontakter och berätta hur man ska arbeta för att få sponsorer. Dessutom får Mikael tillgång till Flash Engineerings presservice och han har även tillgång till våra lokaler här i Karlstad, berättar Nilsson.
Mikael Karlsson svarade för sin bästa säsong någonsin under 2001, vilken slutade med en sjunde plats i VM-tabellen.
Han har dock känt att han behöver hjälp med en del saker för att kunna ta det avgörande steget upp i den absoluta världstoppen.
- Jag har gjort mig känd för att gå mina egna vägar och gör det igen. Jag har känt att det kan vara bra att få in en annan mentalitet i sporten. Jan är en bra person att jobba med och jag tror vi tillsammans kan föra in ett delvis nytt tankesätt i speedwaysporten.
"Flash" och Mikael träffades första gången i samband med VM-finalen på Stockholms Stadion i höstas. "Flash" gillade vad han såg hos Mikael.
- Det fanns en glöd i hans ögon. Han vill verkligen något med sin sport. Kan jag hjälpa till så att han kan uppnå sina drömmar blir även jag glad.
Samarbetet mellan Nilsson och Karlsson ligger helt på det sportsliga planet. Några ekonomiska fördelar för någon av parten förekommer inte.
- Det här handlar inte om pengar utan möjligheten att uppnå bästa möjliga resultat, klargör "Flash".
Och målet för hela satsningen är alltså att ta upp jakten på regerande världsmästaren Tony Rickardsson och VM-titeln.
- Jag vet var jag står och visst finns chansen. Faller allt på plats så…, säger Karlsson.
- Om jag var Rickardsson skulle jag vara lite nervös nu, säger Nilsson.
Mikael Sandberg

www.motorsportivarmland.nu