[Kenny Bräck] [Audi Sport] [Polstar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]
[SSK] [STCC] [S60+ETCC] [GTR+SLC]

<< Till Racing

<< Tillbaka till Startsidan

 

 

>2000 2001 2002 2003 2004 2005


Tidigare info från 2000 och tidigare
Info från 2001
Info från 2002


03-10-30 Jan "Flash" Nilsson utsedd till Månadens Entreprenör
Jan "Flash" Nilsson är inte enbart en svensk racingstjärna. Nu uppmärksammas han även som företagsledare. I senaste numret av tidningen Entreprenör får han utmärkelsen Månadens Entreprenör.
Att vara professionell racerförare handlar inte enbart om att vara först över mållinjen. I alla fall inte om man heter Jan "Flash" Nilsson. Han är mannen bakom STCC och äger idag Sveriges största racerbilsteam, Flash Engineering. Han beskrivs som en sann entreprenör, energisk idéspruta och notorisk argumentatör. Några av motiveringarna till varför "Flash" utsetts till Månadens Entreprenör av tidningen Entreprenör. Juryn bestod av tidningens redaktion bemannad med journalister som är specialister på entreprenörskap.
- "Flash" är en intressant person som kan konsten att inspirera, säger Mats Samuelsson, journalist på tidningen Entreprenör som främst riktar sig till företagsmedlemmar i Svenskt Näringsliv och har en upplaga på 70 000 exemplar.
- Kombinationen att han inte enbart är elitidrottsman utan även en stark företagsledare och mannen bakom STCC-cirkusen gör honom unik och intressant.
Jan "Flash" Nilsson har också mottagit Prins Bertils Trophy vid två tillfällen för sitt arbete för svensk motorsport, senast med motiveringen: "Jan Nilsson har bidragit och bidrar fortfarande till svensk motorsport på ett mycket positivt sätt".
Jan "Flash" Nilssons idéer tog man också del av under tidningen Expressens krisdagar, då tidningens interna framtidsgrupp bjöd in racingstjärnan till ett möte.
- "Flash" var väldigt positiv och framförallt fokuserad på att man blir som man framställer sig. Han ville ingjuta självförtroende och plockade fram det som var positivt istället för att bara bekräfta problemen, minns Anna-Clara Welander, nuvarande redaktionschef på Expressen och då projektledare för Framtidsgruppen.
Jan "Flash" Nilsson är smickrad av utmärkelserna.
- Självklart är det uppmuntrande att få utmärkelser, men det i sig är ingen drivkraft. Jag har alltid sett till motorsportens bästa, säger han.
Under fredagen sätter sig "Flash" på ett flygplan till Indianapolis i USA för att hälsa på bäste vännen Kenny Bräck som nu påbörjat rehabiliteringsträningen efter den våldsamma kraschen i Indycar-finalen på Texas Motorspeedway för knappt tre veckor sedan.
- Det ska bli skönt att få träffa Kenny, han behöver en personlig tränare som kan muntra upp honom, säger "Flash".

03-10-16 "Flash" deltar i racingfestival för cancerforskning
Jan "Flash" Nilsson åker på fredag till Köpenhamn för att delta på en racing festival till förmån för cancerforskning.
- Det här är för en god sak och jag ställer gärna upp, säger "Flash".
Sedan Kenny Bräck kraschade i söndags kväll, svensk tid, har "Flash" nästan inte sovit en blund om nätterna. Han har haft kontinuerlig kontakt med Kennys fru Anita.
- Det har varit en oerhört jobbig tid och det har inte gått en hel natt som jag sovit bra, säger "Flash".
Nu har Kenny opererats två gånger och hans tillstånd uppges vara förbättrat. "Flash" planerar att åka till USA inom kort.
- Jag ska åka över så fort Kenny vaknar. När han behöver mig kommer jag att vara där.
Till helgen, den 17-19 oktober, deltar "Flash" på en racingfestival i Köpenhamn till förmån för cancerforskning. Ett stort antal racerförare, konstnärer och frivilliga deltar utan ersättning i arrangemanget. Allt för att samla ihop pengar till organisationen Kraftens Bekämpelse som arbetar för att främja cancerforskning, förebyggande verksamhet och patientstöd.
- Det här arrangemanget är för en god sak. Det är skönt att få komma iväg och skingra tankarna lite samtidigt som man tar del i något bra, säger "Flash".

03-10-08 Flash Engineering står vid ett vägskäl
Dahl talar ut om Flash Engineerings dåtid, nutid och framtid
Just nu summeras och diskuteras dåtid, nutid och framtid.
Företagets chef, Christian Dahl, ger i en intervju sin syn på Flash Engineerings nuvarande situation.
Hur vill du summera årets säsong?
- Det har varit en mycket bra och utvecklande säsong för teamet. Det är roligt att vi återigen vann märkesmästerskapet vilket vi inte vågat hoppas på i början av säsongen när Volvo drog sig ur motorsport och vi stod utan varken sponsorer eller bilar. Att vi kom tillbaka, tog över ansvaret för utvecklingen av bilarna och lyckas vinna märkesmästerskapet ser jag som bästa tänkbara betyg till teamet.
Seger i det svenska märkesmästerskapet, tvåa i förarmästerskapet och en tredjeplats vid ETCC-deltävlingen på Anderstorp, är det överraskande resultat?
- Ja, det är det. Som sagt så visste vi i våras att det skulle bli ett tufft år i år. En seger i Sverige var självklart resultat som vi siktade mot men vi hade inte vågat tro att vi skulle ta in så mycket på det försprång som Audi, BMW och Alfa hade i början på säsongen.
- Vad gäller tredjeplatsen på Anderstorp så är det nog det resultat som är mest överraskande och som jag värderar högst. Där fick vi ett definitivt kvitto på att Flash Engineering lyckats med utvecklingsarbetet och att teamet håller en mycket hög nivå också internationellt mot europeiska toppteam.
Vad har hänt sedan finalen på Mantorp?
- Vi har satt oss ner och summerat säsongen och just nu pågår förhandlingar med Volvo och sponsorer inför nästa år.
Vilka förhoppningar har du?
- Våra förhoppningar är att avtalen ska gå i lås och att Flash Engineering driver två bilar nästa år.
Hur ser du på framtiden?
- Framtiden för Flash Engineering ser ljus ut förutsatt att vi får avtalet med Volvo. Vi jobbar vidare för att företaget ska fortsätta expandera och med tanke på den säsong vi genomfört i år ser jag inga hinder till det.

03-10-03 Jan "Flash" Nilsson byter Racing mot Ekonomi-Rally
Under ett STCC-race gör Jan "Flash" Nilsson av med en liter bensin i minuten.
När han i helgen kör Motormännens Ekonomi Rally gäller det att lägga om strategin.
- Tävlingen går i stort sett ut på att göra av med så lite bensin så möjligt mellan Stockholm och Göteborg, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson byter racing mot rally i helgen. Tillsammans med kartläsare Hans Jörnestam, DTC-föraren Pontus Mörth och dennes kartläsare Thomas Amnell representerar han Värmland i Motormännens Ekonomi Rally som körs mellan Stockholm och Göteborg 4-5 oktober.
- Ska jag vara ärlig så ställer jag bara upp i det här ekonomi rallyt för att få köra på Pontus, skojar "Flash".
Syftet med tävlingen är att visa på möjligheten att sänka kostnaderna för bilkörning samtidigt som miljöpåverkan minskar och trafiksäkerheten ökar.
Tävlingen genomförs på allmän väg och det ingår ett antal etappmål och tidkontroller.
Varje etapp skall klaras inom den stipulerade tiden. För sen eller för tidig ankomst liksom överträdelse av trafikregler bestraffas med prickar och belastar resultatet.
Tävlingsbanan sträcker sig från Stockholm till Göteborg, en sträckning på 600 kilometer. Väl framme i Göteborg väntar ett speciellt mottagande.
- När jag kommer fram till Göteborg ska jag spela Filipin med Kurt Olsson. Det är ett spel som han hittat på och som han ändrar reglerna på under tävlingens gång. Men jag har lärt mig alla hans knep så nu kommer han inte att ha en chans, säger "Flash".

03-09-28 "Flash" tvåa i STCC - Flash Engineering märkesmästare
Jan "Flash" Nilsson var nära tårar när han satte utropstecken för STCC-säsongen 2003.
Han var med och körde Flash Engineering till mästare i märkesmästerskapet och tog själv en andraplats i förarmästerskapet.
- Jag är oerhört stolt över det jobb som vårt team gjort i år. Så här direkt efter racet så är tävlingsmänniskan i mig naturligtvis besviken men får jag distans till det här så vet jag att jag kommer att vara riktigt nöjd, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson slutade sexa och tvåa i STCC-finalen på Mantorp med en testmotor. Mästerskapsrivalen Fredrik Ekblom tog en andraplats och en sjundeplats. Det räckte inte till en totalseger i förarmästerskapet men väl i konstruktörsmästerskapet.
- Jag kom till Mantorp med målsättning att kvala pole, vinna första racet och vinna andra racet. Men när motorn gick sönder i går och vi tvingades byta till en testmotor så gick luften ur mig lite grann. På förmiddagen var jag förtvivlad och nära att börja gråta. Det värker i kroppen när man vet att 5-10000 fans sitter på läktaren och hejar på en.
Men "Flash" förtvivlan vändes snart till succé. Efter en sjätte och andraplats i de två finalheaten säkrade teamet sin andra titel i märkesmsäterskapet.
- Teamet har gjort ett strålande jobb i år och att vi lyckas vinna märkesmästerskapet är större än vad många tror, säger "Flash" och fortsätter:
"Flash" startade åtta i det första racet och gick i mål som sexa. Vann gjorde Rickard Göransson före Fredrik Ekblom.
- Motorn lät förjäkligt. Det kändes som den skulle skära nära som helst, säger "Flash" som startade trea i det andra racet.
- Jag fick en bra start och hängde på Nicklas Karlsson. Min taktik blev att använda Nicklas som en extramotor och ligga bakom honom på rakan, på så sätt kunde vi rycka från fältet.
Mästerskapsrivalen Fredrik Ekblom höll sig kvar på sjundeplats under hela racet och det räckte till att säkra STCC-titeln 2003. Tommy Rustad som låg på en tredjeplats och hade chans till en total andraplats i STCC fick problem och bröt det första racet och kom inte till start i det andra. Därmed lyckades Tomas Engström klättra upp på en tredjeplats efter just två tredjeplatser.
STCC, 2003: 1) Fredrik Ekblom, Audi, 224, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 214, 3) Tomas Engström, Honda, 168, 4) Tommy Rustad, Opel, 161, 5) Richard Göransson, BMW, 148, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 139, 7) Carl Rosenblad, 136, 8) Tobias Johansson, 135, 9) Nicklas Karlsson, 127, 10) Patrik Ernstson, BMW, 116, 11) Johan Sturesson, Seat, 106, 12) Magnus Krokström, 99, 13) Mattias Andersson, BMW, 93, 14) Robin Rudholm, Seat 86, 15) Jan Brunstedt, BMW, 78, 16) Jens Edman, Peugeot, 78, 17) Roger Moen, 6.
Race 1, Mantorp: 1) Göransson, 2) Ekblom, 3) Engström, 4) Sturesson, 5) Karlsson, 6) "Flash", 7) Rudholm, 8) Ernstson, 9) Rosenblad, 10) Krokström.
Race 2: 1) Karlsson, 2) "Flash", 3) Engström, 4) Rudholm, 5) Rosenblad, 6) Ernstson, 7) Ekblom, 8) Kristoffersson, 9) Andersson, 10) Brunstedt.

03-09-27 "Flash" skitdag på jobbet: "Ett dåligt genrep bådar gott"
Först en träning som slutade med ett motorbyte. Sedan ett onödigt spännande kval som gav den absolut sista biljetten till Super pole. Jan "Flash" Nilssons lördag var en skitdag på jobbet.
- Men det sägs väl att det bådar gott med ett dåligt genrep, säger han.
Jan "Flash" Nilsson har hittills i år varit outstanding på träningar och kval. Under självaste finalhelgen på Mantorp vände trenden. En fjärde och femte tid på de två träningspassen visade sig vara resultatet av ett motorproblem som åtgärdades med ett motorbyte.
- Vi har aldrig varit tvungna att byta motor tidigare i år och så måste vi göra det på finalhelgen. Klart att det sätter lite press på både team och förare. Men vi har läget under kontroll och jag är inte ett dugg orolig, säger "Flash".
STCC-kvalet kördes på eftermiddagen under upptorkande banförhållanden. "Flash" körde länge på regndäck innan teamet gjorde bedömningen att banan var tillräckligt torr för slicks. När "Flash" gick i depån blev han dock inkallad för att väga och mäta bilen. Detta innebar en tidsförlust och "Flash" hann bara köra ett varv på slicks.
- När det ä fuktigt på banan och man bara har ett varv på sig så hinner inte däcken bli tillräckligt varma, förklarar "Flash" som trots detta med en åttondeplats säkrade den sista biljetten till söndagens Super pole.
- Det har varit en skitdag på jobbet. Men vi ska titta över det här och i lugn och ro gå igenom bilen och få ordning på allting. Orolig är jag aldrig och hade jag slutat nia nu så hade det inte varit värre än att jag fått köra upp mig från niondeplats till etta imorgon, säger en lugn och självsäker "Flash" och tillägger inför den stora dagen i morgon.
- Det sägs ju att det bådar gott med ett dåligt genrep.
Resutlat, STCC-kval: 1) Fredrik Ekblom, Audi, 1.25,974, 2) Richard Göransson, BMW, 1.26,710, 3) Carl Rosenblad, BMW, 1.26,997, 4) Patrik Ernstsson, BMW, 1.27,244, 5) Tommy Rustad, Opel, 1.27,339, 6) Johan Sturesson, Seat, 1.27,501, 7) Tomas Engström, Honda, 1.27,281, 8) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.28,081, 9) Jan Brunstedt, BMW, 1.26,611, 10) Tobias Johansson, Audi, 1.28,693.

03-09-23 Ekblom leder STCC men statistiken talar för "Flash"
Fredrik Ekblom leder STCC med 19 poäng före Jan "Flash" Nilsson. Statistiken talar dock för Volvoföraren. Trots en magrare poängskörd har "Flash" varit överlägset snabbast i årets mästerskap. 4-2 i segrar, 8-1 i pole positions och 130-38 i antal ledda varv. Enligt statistiken är det fördel Jan "Flash" Nilsson i STCC:s toppduell inför finalen på Mantorp den 28 september. Med tre brutna race fattas det dock 19 poäng till Audiföraren Ekblom.
- Vi har gjort en mycket bra säsong och det är roligt att se svart på vitt att vi varit det snabbaste teamet. Vi har dock brutit tre race vilket har fått oss att halka efter i mästerskapet, men vi ser finalen som ett bra tillfälle att få den utdelning poängmässigt som vi är värda, säger "Flash".
"Flash" och Rickard Göransson är de mest segerrika förarna i år med vardera fyra vinster. Mästerskapsledande Ekblom har två. Dessa tog han i säsongens två första deltävlingar då Audi fortfarande körde på dispens med 40 kilo lättare bil. Efter att dispensen drogs in har segrarna uteblivit.
- Tyvärr har det inte blivit så många segrar som när vi (Ekblom och KMS) körde ihop senast 2000, då blev det sju vinster, säger Ekblom och fortsätter:
- Visst har man känt av vikten vi fick efter Mantorp men vi har haft en driftsäker bil och tagit poäng i samtliga race.
Trea i STCC ligger Tommy Rustad, han har brutit ett race och när ytterligare ett räknas bort ligger han 14 poäng bakom "Flash". Rustad som kör en BTCC-byggd Opel har under säsongen blivit både tilldelad och fråntagen varvtal och extra kilon för att passa in i STCC som möjligt. Senaste justeringen gjordes inför den näst sista deltävlingen på Knutstorp då Rustads Opel gjordes 25 kilo lättare, denna ändring kommer också att bestå till finalen. Årets STCC-säsong har också präglats av "Flash" överlägsna kvalstatistik. Hela åtta pole positions på tolv försök ger honom 67 procents fördel mot konkurrenterna.
- Vi har varit oerhört snabba på kval och teamet har gjort ett fantastiskt jobb för att få bilen så snabb, säger "Flash" som trots den fördelaktiga statistiken vill tona ner förväntningarna inför finalen.
- Jan Nilsson och Flash Engineering måste göra historiens bästa prestation på finalen i Mantorp om det ska räcka till SM-guld. Men målsättningen för alla i teamet går inte att ta miste om, det är en dubbelseger som gäller.
Ska man tro statistiken så kommer "Flash" att vara snabbare än både Ekblom och Rustad på Mantorp. Frågan är bara hur långt det räcker...

03-09-06 Flash Engineering jagar STCC-titeln via Europa
Flash Engineering ligger inför STCC-finalen tvåa i konstruktörsmästerskapet. Teamets deltagande i ETCC på Anderstorp är ett led i jakten på den åtråvärda titeln.
- Att vinna konstruktörsmästerskapet skulle betyda oerhört mycket. ETCC på Anderstorp är ett test för Flash Engineering. Vi vill ha kvitto på hur långt vi nått i utvecklingsarbetet "Made in Sweden", säger teamchef Christian Dahl i depån på Anderstorp.
Förra året vann Volvo/Flash Engineering konstruktörsmästerskapet i STCC före Audi/KMS. Medialt ligger fokus på förarmästerskapet, men bakom kulisserna är verkligheten en annan.
- Den absolut bästa belöning ett team kan få är att vinna konstruktörsmästerskapet. Det är ett kvitto på hur starkt teamet är, framförallt tekniskt, säger Dahl.
I år slåss Flash Engineering återigen i toppen av det svenska konstruktörsmästerskapet där man inför finalen på Mantorp den 28 september ligger tvåa, tre poäng efter Audi Sport.
- Vi försvarar titeln från i fjol och att vinna konstruktörsmästerskapet för andra året i rad skulle betyda oerhört mycket. Det bevisar att vår "Made in Sweden"-satsning, där vi i utvecklingsarbetet samarbetar med en rad svenska företag, varit lönsam och att vi lyckats bevara och förbättra teamets starka sidor.
Flash Engineering medverkar i helgen i ETCC-deltävlingen på Anderstorp. Teamet driver där Rickard Rydell i den bil som vanligtvis körs av Jan "Flash" Nilsson i STCC.
- Vi ser Anderstorp som ett test och en stark värdemätare på hur långt vi nått i utvecklingsarbetet. Att tävla mot de europeiska toppteamen ger ett mycket bra kvitto på vart vi står som team också internationellt.
Fakta, Så avgörs märkesmästerskapet:
I märkesmästerskapet skall resultat från samtliga heat utom två räknas. Vinnare av STCC Märkesmästerskapet är det bilmärke som samlat in flest poäng under mästerskapstävlingarna 2003. Poäng kommer att tilldelas den bäst placerade bilen av maximalt 2 styck anmälda bilar med angivet startnummer av samma märke, enligt samma format som förarmästerskapet.
Konstruktörsmästerskapet, STCC inför finalen:
1) Audi Sverige/KMS, 236, 2) Flash Engineering/S60 Racing, 233, 3) BMW Dealer team, 188, 4) Seat Sport Sverige/Podium, 167, 5) Svenska Honda, 147

03-09-04 "Flash" får Prince Bertils Trophy
I samband med den sjunde STCC-deltävlingen på Knutstorp delades Prince Bertils Trophy ut av Hyllinge Motorsäsllskap. Jan "Flash" Nilsson mottog priset.
- Det här priset delas ut till en speciell person vid ett speciellt tillfälle och vi tycker att "Flash" har gjort så mycket positivt för motorsporten, säger Leif Andersson, ordförande i Hyllinge MS.
Priset Prince Bertil Trophy har delats ut till vid sju tidigare tillfällen. Det har gått till personer som gjort något bra för motorsporten. Jan "Flash" Nilsson har tidigare(1997) mottagit priset och fick äran att göra det för andra gången på Knutstorp i samband med sin seger och andraplats i den sjunde och näst sista STCC-deltävlingen.
- Det är en stor ära för mig att få motta det här priset och jag värderar det mycket högt, säger "Flash".
I Hyllinge MS motiverar man utmärkelsen så här.
- Vi tycker att Jan Nilsson har bidragit och fortfarande bidrar till svensk motorsport på ett mycket positivt sätt.
Prince Bertils Trophy delades förr ut av motorprinsen själv men efter dennes bortgång har det varit Hyllinge MS ansvar efter överenskommelse med Prinsessan Lilian.

03-09-02 Rickard Rydell i "Flash" Volvo S60
Svenska teamet Flash Engineering driver en bil i European Touring Car Championship på Anderstorp kommande helg. Bakom ratten i den Volvo S60 som vanligtvis körs av Jan "Flash" Nilsson i STCC sitter Sveriges medaljhopp Rickard Rydell.
- Det ska bli riktigt kul att få samarbeta med Flash Engineering på Anderstorp och jag tror att vi har bra chans att nå en pallplacering, säger Rydell om samarbetet mellan Flash Engineering och Art Engineering.
Det svenska toppteamet Flash Engineering tar sitt "Made in Sweden"-koncept vidare mot internationellt motstånd. Teamet kommer, i samarbete med Rydells italienska team Art Engineering, att driva två bilar i ETCC på Anderstorp till helgen. Flash Engineering ansvarar för Rydells bil och Art Engineering för Rydells teamkollega Sandro Sardellis.
- Det har kommit upp en möjlighet för oss att delta på Anderstorp som vi nu beslutat att ta. Det är ett led i vårt utvecklingsarbete och Anderstorp är ett utmärkt tillfälle att testa bilen mot europeiskt motstånd. Det handlar om ett samarbete och vi har samlat de bästa resurserna från vardera team, säger Flash Engineerings teamchef Christian Dahl.
Rickard Rydell ser fram emot helgen och tycker att samarbetet är mycket positivt.
- Varken Flash Engineering eller Art Engineering har någon fabriksuppbackning i år. Det innebär att teamen själva får sköta utvecklingsarbetet. Flash Engineering har bevisligen kommit långt i utvecklingsarbetet och jag tror att vi kommer att nå framgångar på Anderstorp.
Rydell ligger för närvarande tia i ETCC.
- Hittills har säsongen inte gått så bra som vi hoppats på men jag personligen trivs på Anderstorp och banan är av en karaktär som passar bilen. Chassit på Volvo S60 är erkänt mycket bra men vi tappar lite på rakorna. Jag hoppas på en placering bland de tre främsta, men med tanke på de resurser vi har så får man se en femteplats som en seger. Jag ser mycket positivt på ett samarbete med Volvo och Flash Engineering, jag tror att det skulle kunna bli riktigt bra, avslutar Rydell.

03-08-31 Seger och tvåa - Knutstorp blev en succé för "Flash"
Jan "Flash" Nilsson höll vad han lovade. En seger och en andraplats blev facit efter en succéhelg på Knutstorp. Mästerskapsrivalen Fredrik Ekblom gjorde sin sämsta helg hittills i år med en tredje- och elfteplats. Därmed stiger spänningen inför finalen på Mantorp.
- Det här känns helt fantastiskt, jublar "Flash".
Det tätnar i det svenska standardbilsmästerskapet STCC. Flash Engineering valde rätt taktik under de svårbedömda och mycket varierande väderförhållanden som rådde över Ring Knutstorp i helgen. Kombinerat med en iskall och aggressiv körning från Jan "Flash" Nilsson gav ett succérecept. En seger och en andraplats som smakade mycket bra.
- Det känns oerhört skönt att få vinna, det känns som om det var två år sedan sist, säger "Flash".
Det första STCC-racet kördes under regn och Tommy Rustad drog vinstlotten då han på ett kritiserat sätt körde ihop med racets ledare Carl Rosenblad. Rosenblad lämnade dock ingen protest och domarna friade Rustad som segrade före "Flash" och Fredrik Ekblom.
- Jag körde på säkerhet och trodde att Rustad skulle straffas för incidenten, säger "Flash".
Inför det andra racet drog ett febrilt taktikspel i depån igång där däckvalet var det stora spörsmålet. Solen trängde sig igenom stora regnmoln och det var omöjligt att sia om det skulle bli regn eller solsken. Flash Engineering tog beslut att lägga på slicks, KMS regndäck. "Flash" team valde seger - Ekbloms team en elfteplats.
Det andra racet var mycket dramatiskt. "Flash" gjorde själ för sitt smeknamn och gick snabbt upp i ledning från sjätte startposition. Magnus Krokström, som bjöd på härlig omkörningsshow i det första racet från tolfte- till sjunde plats, stod tvåa. Han korsade mållinjen som trea men tilldömdes tjugo sekunders tidstillägg för ojuste körning och rasade till åtta.
- Det gick riktigt bra, men vart räcker det, det blir ju inga poäng. Jag fick straff för att ha kört lite för nära Tomas Engström, sänt händer hela tiden, säger Krokström.
"Flash" var hett uppvaktad av Richard Göransson i slutskedet på andra racet. Göransson gjorde ett tappert försök till en omkörning, vilket slutade med at hans hjulupphängning tog stryk och han fick nöja sig med en sjätteplats. Istället tog Tommy Rustad hand om andraplatsen och skördade därmed lika många poäng som "Flash", 37 av 40 möjliga.
Detta innebär i mästerskapet att poängavståndet mellan tvåan "Flash" och trean Rustad är oförändrat (nio poäng). Fredrik Ekblom toppar fortfarande på 200 poäng före "Flash" på 170. När mästerskapet ska summeras så stryks två tävlingar. "Flash" har brutit tre, Ekblom har tagit poäng i samtliga vilket vid en omräkning innebär en poängskillnad på endast 19 poäng.
- Ännu lever mästerskapet. Det är 60 poäng kvar att köra om på Mantorp då man får dubbla poäng i sista heatet. Det är oerhört små marginaler, men vi ska ha samma taktik i finalen som vi hade här, full attack, avslutar "Flash".
STCC, race 1, Knutstorp: 1) Tommy Rustad, Opel, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Tomas Engström, Honda, 6) Richard Göransson, BMW, 7) Magnus Krosktröm, Volvo S60, 8) Tobias Johansson, Audi, 9) Johan Sturesson, Seat, 10) Carl Rosenblad, BMW, 11) Robin Rudholm, Seat, 12) Patrik Ernstsson, BMW, 13) Mattias Andersson, BMW.
STCC, race 2, Knutstorp: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 2) Tommy Rustad, Opel, 3) Johan Sturesson, Seat, 4) Richard Göransson, BMW, 5) Tommy Rustad, Opel, 6) Patrik Ernstsson, BMW, 7) Mattias Andersson, BMW, 8) Magnus Krokström, 9) Tomas Engström, 10) Tobias Johansson, Audi, 11) Fredrik Ekblom, Audi, 12) Carl Rosenblad, BMW.
Mästerskapsställning STCC inför finalen: 1) Ekblom, 200, 2) "Flash", 170, 3) Rustad, 161, 4) Johansson, 135, 5) Göransson, 128, 6) Engström, 123, 7) Kristoffersson, 120, 8) Rosenblad, 103, 9) Krokström, 93, 10) Sturesson, 93.
Märkesmästerskapet: 1) Audi/KMS, 236, 2) Flash Engineering, 233, 3) BMW Dealer Team, 188, 4) Seat, 167, 5) Svenska Honda, 147.

03-08-30 Kvalkungen "Flash" snabbast på Knutstorp
Jan "Flah" Nilsson visade återigen att han är STCC:s just nu snabbaste förare. I söndagens kval på Knutstorp satte han den bästa tiden.
- Vi är bortskämda, skrattar kvalkungen.
Flash Engineering har bevisat att de är det snabbaste teamet i STCC. På lördagens kval på Knutstorp var det dags igen. "Flash" var snabbast, först på fria träningen sedan även på kvalet.
- Det här känns bra. Nu får vi hoppas att vi också kan få den utdelning poängmässigt som vi är värda, säger "Flash".
Magnus Krokström kom aldrig till start i kvalet då ett trasigt lager i växellådan påträffades.
- Det var synd, men det var skönt att det inte hände under ett race, säger "Kroken" som alltid är lika positiv.
Under söndagen körs Super pole för de åtta främsta förarna i kvalet. Då avgörs den inbördes startordningen. För "Flash" del kan det innebära en tionde pole position.
STCC-kval, Knutstorp: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 01.02,987, 2) Richard Göransson, BMW, 01.03,041, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 01,03,046, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 01,03,192, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 01.03,238, 6) Johan Sturesson, Seat, 01.03,319, 7) Carl Rosenblad, BMW, 01.03,493, 8) Patrik Ernstson, BMW, 01.03,556, 9) Robin Rudholm, Seat, 01.03,669, 10) Mattias Andersson, BMW, 01.03,751, 11) Tomas Engström, Honda, 01.03,897.

03-08-28 "Flash" från dödlig rök till segerchampagne
Senast "Flash" tävlade på Knutstorp tvingades han bryta i ledning och hjälpas ur sin bil. En brand i bilen framkallade giftig gas som trängde in i kupén och "Flash" var sekunder från medvetslöshet. Han kom dock tillbaka och under stående ovationer defilerade han i mål som sensationell segrare i det andra heatet samma eftermiddag.
- Det var det mest dramatiska jag någonsin varit med om, men mitt färskaste minne från den helgen är seger och glädje. Det tar jag med mig, säger han inför helgens näst sista STCC-deltävling på Knutstorp.
Öresunds Grand Prix på Knutstorp den 20 juli har redan gått till historien. Mycket handlade då om Jan "Flash" Nilsson som upplevde en resa mellan nära medvetslöshet och totalt glädjerus på samma eftermiddag. Han var snabbast på kval och stod i pole position inför det första racet. Starten blev försenad och "Flash" bil överhettad.
- Jag minns att det var svårt att andas redan på startgriden. Jag kände att det var ånga och rök i bilen, minns han och fortsätter:
- Men man bryter inte när man står först och leder ett lopp, därför körde jag fyra varv och var på väg in på mitt femte. Men då var kupén så rökfylld och mina ögon så uppsvullna att jag knappt såg någonting. Det var svårt att andas och jag kände att jag höll på att tappa medvetandet när jag åkte in i depån.
Överhettning av ljuddämparen hade gjort att färgen i golvet på bilen smälte. Det framkallade giftig rök. När "Flash" kom in i depån fick han hjälpas ur bilen och mekanikerna gav honom syre med hjälp av teamets lufttuber. Teamet lyckades dock byta hela avgassystemet på tolv minuter och "Flash" hann kvickna till. När han rullade ut till start i det andra racet var det som sista man. Från det "omöjliga" utgångsläget tog han sig förbi 14 förare och korsade mållinjen som segrare under stående ovationer.
- Jag överraskade mig själv och många andra. Men det hade varit orättvist mot teamet och mig själv om det inte blivit seger efter det kval och Super pole som vi genomförde, säger "Flash".
Till helgen är det dags för nya tag på Knutstorp. "Flash" är laddad och bär med sig positiva bilder från senaste drabbningen på Skånebanan.
- Jag är mycket positiv inför helgen. Jag trivs väldigt bra på Knutstorp och siktar på två pallplatser och minst en seger.
"Flash" målsättning på Knutstorp, två pallplatser och minst en seger
Bilen är förbättrad. Siktet inställt på höga pallplaceringar och Jan "Flash" Nilsson är i het slutspurtsform.
- Knutstorp är en oerhört viktig deltävling för oss, säger Flash Engineerings teamchef Christian Dahl inför helgen.
Tvåa i förarmästerskapet och märkesmästerskapet med två deltävlingar kvar. Fyra race och 47 poäng efter ledande Fredrik Ekblom. Men ännu är det lång väg kvar och "Flash" vet av egen erfarenhet att mästerskapet ännu är långt ifrån avgjort.
- Än kan i princip allt hända och vi fortsätter att koncentrera oss på nästa race. Vi tänker inte så mycket på titeln utan nu är siktet till hundra procent inställt på Knutstorp och de två heat som ska köras där, säger "Flash".
Målsättningen är dock hög. Två pallplatser varav en seger.
- Det kanske är att sticka ut hakan lite. Men vi har gjort ytterligare förbättringar på bilen och det brukar alltid gå bra för mig på Knutstorp.
Magnus Krokström ligger för närvarande på en total tiondeplats i mästerskapet och trivs mycket bra på Knutstorp.
- Knutstorp är min favoritbana. Det gick riktigt bra där sist (en tredjeplats) och vi har mycket gäster på besök så det är bra vibbar inför helgen, säger han.
Mästerskapsställning inför näst sista STCC-deltävlingen: 1) Fredrik Ekblom, Audi, 180, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 133, 3) Tommy Rustad, Opel, 124, 4) Tobias Johansson, 121, 5) Richard Göransson, BMW, 105, 6) Tomas Engström, Honda, 105, 7) Carl Rosenblad, BMW, 97, 8) Tommy Kristoffersson, Audi, 96, 9) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 76, 10) Magnus Krokström, Volvo S60, 76, 11) Patrik Ernstson, BMW, 74,12) Johan Sturesson, Seat, 71, 13) Jan Brunstedt, BMW, 64, 14) Mattias Andersson, BMW, 63, 15) Robin Rudholm, Seat, 46, 16) Jens Edman, Peugeot, 17, 17) Roger Moen, Peugeot, 6.

03-08-17 Ekblom fick igenom protest mot Flash
Efter det andra racet på Karlskoga lämnade Fredrik Ekblom in en protest mot Jan "Flash" Nilsson för Oschysst körning. Protesten godkändes och det gav "Flash" tjugo sekunders tidstillägg och sex tappade placeringar. Därmed slutade "Flash" på en tiondeplats istället för en fjärde. Han tappar sju mästerskapspoäng men ligger fortfarande tvåa.
- Det är inte så mycket att säga. Det handlade om en incident i det andra racet som Ekblom valde att lämna in en protest mot och den godkändes. Jag kan inte säga så mycket mer, säger "Flash".
Mästerskapsställningen är oförändrad men skillnaden mellan ledande Ekblom och "Flash" ökar till 46 istället för 39.
Aktuell mästerskapstabell: 1) Ekblom, 179, 2) "Flash", 133, 3) Rustad, 123, 4) Johansson, 121, 5) Engström, 105, 6) Göransson, 105, 7) Rosenblad, 97, 8) Krostoffersson, 95, 9) Krokström, 75, 10) Karlsson, 74, 11) Ernstsson, 73, 12) Sturesson, 71, 13) Brunstedt, 64, 14) Andersson, 63, 15) Rudholm, 46, 16) Jens Edman, 17, 17) Roger Moen, 6.

03-08-17 "Flash" tappade två poäng till Ekblom: "Nu är taktiken enkel"
Inför den femte deltävlingen på Karlskoga skiljde det 37 poäng mellan STCC:s toppduo Fredrik Ekblom och Jan "Flash" Nilsson.
Efter helgen är differensen oförändrad så när som på två poäng då "Flash" tog en nionde och fjärdeplats och Ekblom en trejde respektive nionde.
- Från och med nu är taktiken enkel, det är bara full gas som gäller, säger teamchef Christian Dahl.
Tiden börjar bli knapp i STCC. Det återstår två race och 100 mästerskapspoäng att köra om. Ekblom leder med 39 poäng före Jan "Flash" Nilsson. Två race ska räknas bort, "Flash" har brutit två &endash; Ekblom inget. Räknas Ekbloms två sämsta raceresultat bort så skiljer det 26 poäng.
- Nu gäller det, hittills har det varit lite stolpe ut. Helgen har inte varit bra, det enda som var bra med den här helgen var att vi kan konstatera att vi är snabba på Karlskoga och att den banan inte längre är en svag länk för oss.
För "Flash" var snabb. Han var snabbast på träning och tog pole position i Super polen. I det första racet drabbades han dock av en tjuvstart och fick ett tidstillägg på tio sekunder vilket innebar en nionde plats istället för en seger.
- Det var en ganska sen start. Jag la i växeln och då började bilen driva lite, den har aldrig gjort så förut men hade jag haft foten på bromsen så hade det inte hänt så...
I det andra racet startade han från nionde startrutan. Han körde upp sig genom fältet och slutade på en fjärdeplats. Detta trots att han hade vissa problem med växellådan.
- Det var svårt att få i växlarna särskilt i nerväxlingarna, kommenterar han.
Mästerskapsrivalen Ekblom noterade också han en fjärde och nionde plats på Karlskoga. Det innebär att skillnaden mellan de båda fortfarande är oförändrad. Nu återstår två deltävlingar, en på Knutstorp och en på Mantorp. I det sista finalheatet på Mantorp utdelas dubbla poäng så ännu lever duellen "Giganternas Kamp" i STCC.
- Nu har vi två deltävlingar på oss att snygga till statistiken lite och det tänker vi göra, avslutar "Flash".
Magnus Krokström tog två tiondeplatser på Karlskoga och ligger nu på en total niondeplats i mästerskapet.
Resultat, STCC Karlskoga deltävling 6, Race 1: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Tomas Engström, Honda, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 4) Carl Rosenblad, BMW, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 6) Tobias Johansson, Audi, 7) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 8) Johan Sturesson, Seat, 9) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 10) Magnus Krokström, Volvo S60, 11) Tommy Rustad, Opel, 12) Mattias Andersson, BMW, 13) Robin Rudholm, Seat.
Race 2: 1) Carl Rosenblad, BMW, 2) Richard Göransson, BMW, 3) Tobias Johansson, Audi, 4) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 5) Nicklas Karlsson, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 7) Patrik Ernstsson, BMW, 8) Tommy Rustad, Opel, 9) Fredrik Ekblom, Audi, 10) Magnus Krokström, Volvo S60.
Mästerskapstabell efter sex deltävlingar av åtta: 1) Ekblom, 179, 2) "Flash", 140, 3) Rustad, 123, 4) Johansson, 121, 5) Engström, 105, 6) Göransson, 105, 7) Rosenblad, 97, 8) Krostoffersson, 95, 9) Krokström, 75, 10) Karlsson, 74, 11) Ernstsson, 73, 12) Sturesson, 71, 13) Brunstedt, 64, 14) Andersson, 63, 15) Rudholm, 46, 16) Jens Edman, 17, 17) Roger Moen, 6.

03-08-16 "Flash" är kvalhetast i STCC - tvåa på Gelleråsen
Jan "Flash" Nilsson hade aldrig gjort ett, i hans ögon sett, bra STCC-kval på Karlskoga. Tills i lördags. Andraplatsen bakom Tommy Rustad betyder mycket för STCC:s just nu kvalhetaste förare.
- Det här är pole position för mig, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson har haft ett imponerande kvalfacit i STCC i år. Han har tagit hela sju pole positions.
- Jag älskar kval, säger han och fortsätter:
- De fria träningarna är ett schackspel där teamet gör ett strålande jobb, strategier och inställningar på bilen är perfekta och då är det riktigt roligt att sitta bakom ratten och dra i växelspaken.
Under lördagen kördes STCC-kval på Karlskoga. Jan "Flash" Nilsson gick ut och satte tidigt startfältets snabbaste tid före Fredrik Ekblom och Tommy Rustad. När endast åtta sekunder återstod av kvalpasset lyckades dock Rustad klättra förbi mästerskapet toppduo.
- Tommy är en oerhört kompetent förare, en av Europas främsta, säger "Flash" och fortsätter:
- För mig är det här mycket bra, jag har aldrig kvalat bra på Karlskoga. Nu kör jag riktigt fort och det här ser bättre ut än vad det ser ut att göra. Det här är pole position för mig, säger han.
På söndagen, innan det första racet, körs Super pole. Då siktar "Flash" på att ta sin åttonde pole position för säsongen.
- Vi har en mycket bra chans att ta pole i morgon.
Under lördagen regnade det skurvis över Gelleråsen. "Flash" är känd för att vara snabb i regn, själv håller han en ödmjukare profil.

- Det spelar ingen roll vilket väder det bli. Det känns väldigt bra just nu och vi fortsätter att jobba på i samma takt så får vi se hur långt det räcker.
Magnus Krokström lyckades inte ta sig in bland de åtta främsta och missar därmed söndagens Super pole. Han satte kvalets tionde snabbaste tid.
- Jag är inte riktigt nöjd med inställningarna på bilen. Men jag är en halv sekund snabbare än i förmiddags och jag tror att vi kan förbättra oss ytterligare tills i morgon. Jag tittar långt fram och ser fram emot det första racet i morgon, säger han.
Resultat, kval STCC: 1) Tommy Rustad, Opel, 1.10,783, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.10,978, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 1.11,000, 4) Richard Göransson, BMW, 1.11,017, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.11,064, 6) Robin Rudholm, Seat, 1.11,111, 7) Tobias Johansson, Audi, 1.11,148, 8) Tomas Engström, Honda, 1.11,263, 9) Carl Rosenblad, BMW, 1.11,287, 10) Magnus Krokström, Volvo S60, 1.11,336, 11) Johan Sturesson, Seat, 1.11,367, 12) Patrik Ernstsson, BMW, 1.11,405, 13) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 1.11,631, 14) Mattias Andersson, BMW, 1.12,375, 15) Jan Brunstedt, BMW, 1.12,415, 16) Ronnie Brandt, Volvo S40, 1.22,372.

03-08-14 "Flash" inför Karlskoga:
Jag bryr mig inte om Ekblom är före, efter eller i sandfållan
Flash Engineering laddar nu om inför Kanonloppet på Karlskoga till helgen.
Förarna, Jan "Flash" Nilsson och Magnus Krokström är taggade men ödmjuka.
- Vi hoppas på att det ska gå bättre än sist på Karlskoga, säger "Flash".
"Flash" avslutade senaste STCC-deltävlingen på Knutstorp med att ta en seger från näst sista startposition. Med det i ryggen laddar han om inför helgens kanonlopp på Karlskoga.
- Att jag lyckades vinna från det utgångsläget bevisar att allt kan hända i STCC i år. Det är svårare än någonsin att sia om placeringar, säger "Flash" som ser fram emot helgens race på Karlskoga med tillförsikt:
- Historiskt sett så är Karlskoga inte någon bra bana för oss. Sist hade jag en femteplats i första racet och tvingades bryta det andra så vi hoppas på att det ska gå bättre nu till helgen.
Teamchef Christian Dahl har målsättningen klar för sig.
- Vi hoppas på två pallplatser för "Flash" och att Magnus Krokström kommer upp bland topp fem i något race.
Det finns också faktorer som talar för ett bättre resultat än sensast på Karlskoga för Flash Engineering. Bilen har utvecklats ytterligare, "Flash" är i storform vilket han bevisade på Knutstorp och teamet är motiverat och utvilat efter några veckors semester.
- Vi vet att vi har tagit några steg framåt, hur långt det räcker återstår att se, säger Dahl.
"Flash" har strategin klar för sig. Han ligger tvåa i mästerskapet, 37 poäng bakom ledande Fredrik Ekblom. Många pratar om "Giganternas kamp", "Flash" däremot lägger fokus på sin egen körning.
- Jag vet att min körning är mycket bra nu. Jag bryr mig inte om Ekblom står före, efter eller i sandfållan. Mitt jobb är att köra så fort som möjligt och det kommer jag att göra. Hur långt det sedan räcker återstår att se.
Magnus Krokströms facit på Karlskoga med Volvo S60 i år är en sjunde och en åttondeplats.
- Sist på Karlskoga gick krängningshämaren av på min bil i andra racet. Med lite mindre otur den här gången hoppas jag på att klättra upp bland topp fem, säger han.
Krokström har också fått de sista chassiuppdateringarna på sin S60 som nu är identisk med "Flash" bil.
Mästerskapsställning, STCC (efter fem av åtta deltävlingar): 1) Fredrik Ekblom, Audi, 157, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 120, 3) Tommy Rustad, Opel, 110, 4) Tobias Johansson, Audi 96, 5) Tomas Engström, Honda, 88, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 74, 7) Richard Göransson, BMW, 68, 8) Patric Ernstson, BMW, 64, 9) Jan Brunstedt, BMW, 64, 10) Carl Rosenblad, BMW, 64, 11) Johan Sturesson, Seat, 63, 12) Magnus Krokström, Volvo S60, 63, 13) Mattias Andersson, BMW, 59, 14) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 54, 15) Robin Rudholm, Seat, 43, 16) Jens Edman, Peugeot, 17, 17) Roger Moen, Peugeot, 6.

03-07-20 "Flash" makalösa segerrace - från sista till första plats
Kapitel 1: "En hårsmån från medvetslöshet". Kapitel 2: "Bragdseger från sista startposition". Författaren bakom dramat på Knutstorp var samme man. Jan "Flash" Nilsson.
Jan "Flash" Nilssons söndag på Knutstorp var en resa från helvete till himmel.
I race ett var han en hårsmån från att bli medvetslös efter att en förlängd start orsakat överhettning och förarkupén fyllts med giftig gas. I race två blev det en resa genom fältet från sista startposition till en placering överst på prispallen.
Det började i race ett. Jan "Flash" Nilsson var snabbast på kvalet och stod i pole position. Han tog starten och bevakade sin ledning framför Richard Göransson och Fredrik Ekblom. Efter bara några varv fylldes dock "Flash" förarkupé med rök och han tvingades gå i depå. Detta berodde på en försenad start som gjorde samtliga bilar överhettade. I "Flash" fall började ljuddämparen att smälta, det uppstod en brand under bilen och kupén fylldes med giftig rök.
- Det var en fruktansvärd upplevelse, jag blev helt groggy och visste knappt om jag var vaken eller om jag drömde. Jag försökte fortsätta men när jag höll på att tappa medvetandet var det bara att avbryta, säger "Flash".
Teamet jobbade febrilt mellan racen och "Flash" kunde komma till start till det andra. Han fick starta sist, som 14:e man. I pole position stod Jan Brunstedt och snett bakom honom Flash Engineerings andra förare Magnus Krokström. "Kroken" tog starten och bevakade sin ledning från första kurvan. Alltmedan detta utspelade sig längst fram i startfältet började Jan "Flash" Nilsson skissa på ett storslaget drama. Han använde ett varv per omkörning. Under racets totalt 25 varv innebar det att han ganska snart var uppe i toppen. Med sex varv kvar gick han också om Krokström och upp i ledning. Över mållinjen klockades segermarginalen till sex sekunder.
- Det här var ett av mina absolut roligaste race någonsin. Jag har aldrig tidigare vunnit efter att ha startat sist, säger "Flash" på presskonferensen och fortsätter:
- Man får aldrig någonting gratis i det här mästerskapet så varje omkörning var dramatisk. Men jag tog det lugnt och när det fanns chans till omkörningar så tog jag dem.
Fredrik Ekblom gick i mål som tvåa efter att han tagit sig förbi Krokström i slutskedet av racet.
- Jag var av lite på två ställen och då lyckades han ta sig förbi, säger Krokström.
- Men jag är oerhört nöjd med det här, känns riktigt skönt att få vara med i toppen och att jag känner att körningen börjar stämma.
Dubbelt Flash Engineering på prispallen på Knutstorp alltså. Fredrik Ekblom tog två andraplatsen och rycker i mästerskapet enligt preliminärt resultat och går upp på 157 poäng före "Flash" på 120.
STCC-resultat, race 1: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 3) Carl Rosenblad, BMW, 4) Mattias Andersson, BMW, 5) Tobias Johansson, Audi, 6) Tommy Rustad, Opel, 7) Magnus Krokström, Volvo, 8) Jan Brunstedt, BMW, 9) Tommy Kristoffersson, Audi, 10) Robin Rudholm, Seat. Brutit: Jan"Flash" Nilsson, Patrik Ernstsson, Tomas Engström, Johan Sturesson, Roger Moen, Nicklas Karlsson.
Race 2: 1) "Flash", 2) Ekblom, 3) Krokström, 4) Rustad, 5) Johansson, 6) Ernstsson, 7) Kristoffersson, 8) Rosenblad, 9) Rudholm, 10) Moen, 11) Brunstedt.
Mästerskapets topp 3: 1) Ekblom, 157, 2) "Flash", 120, 3) Rustad, 109.

03-07-19 Kvalkungen Jan "Flash" Nilsson slog till igen
Jan "Flash" Nilsson lider inga STCC-kval. Han är mästerskapets obestridliga kvalkung. På Knutstorp tog han sin sjätte skalp på åtta försök.
1,2,1,1,8,1,1,1.
Ovanstående sifferkombination är Jan "Flash" Nilssons kvalplaceringar hittills i år, sex ettor på åtta försök. Det gör honom till rekordman i STCC.
- Jag har ett oerhört bra kvalsjälvförtroende just och då kan allt hända, tydligen, säger "Flash" när han på Knutstorp under lördagen tog sin sjätte kvalskalp.
Flash Engineerings ingenjör Jan Andersson veckade pannan i djupa veck inför Knutstorps helgen. Väderleksprognosen lovade 27 graders värme och solsken. Detta är inte optimala förhållanden. Teamet visade sig dock kunna göra det många på förhand trott skulle vara omöjligt att genomföra på Knutstorp. Förbättra "Flash" kvalstatistik i STCC.
- När man pratar om status inom racing snackar man sällan om race. Det som väger tyngst då är kvalen. Man strävar hela tiden efter att vara snabbast och på kvalen avgörs vem som egentligen är det, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson spräckte också drömgränsen för STCC på Knutstorp. Test- och träningstiderna har hela tiden legat strax över 1.03. "Flash" kröp ner under den magiska gränsen med åtta tusendelars marginal.
Efter att drygt halva kvaltiden låg de två Volvoförarna "Flash" och Magnus Krokström på en nionde respektive 14:e plats. Många hann fundera över vad som pågick i depån hos Flash Engineering. Ända tills man la på nya däck, då klättrade "Flash" upp till förstaplats och "Kroken" till elfte.
Inför söndagen innebär det att "Kroken" startar elva. "Flash" startposition avgörs i Super pole. Då får nämligen de åtta främsta förarna ett varv på sig att vara snabbast. Närmaste konkurrenten är Fredrik Ekblom som hade kvalets näst snabbaste tid.
Resultat, STCC-kval Knutstorp: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.02,992, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 1.03,141, 3) Richard Göransson, BMW, 1.03,144, 4) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 1.03,280, 5) Johan Sturesson, Seat, 01.03,413, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.03,429, 7) Tobias Johansson, Audi, 1.03, 482, 8) Tommy Rustad, Opel, 01.03,509, 9) Carl Rosenblad, BMW, 1.03,562, 10) Robin Rudholm, Seat, 01.03,679, 11) Magnus Krokström, Volvo S60, 1.03,785, 12) Patrik Ernstsson, BMW, 1.03,898, 13) Tomas Engström, Honda, 1.04,058, 14) Mattias Andersson, BMW, 1.04,058, 15) Jan Brunstedt, 1.04,835.

03-07-19 Flash Engineering presenterar ny officiella hemsida
Flash Engineering, Sveriges största racingteam, presenterar idag sin nya officiella hemsida. 
Sidan profilerar företaget Flash Engineering som driver en kontinuerligt växande satsning. Syftet med hemsidan är att på ett överskådligt sätt presentera organisationen bakom ett av nordisk motorsports främsta varumärke.
Teamets officiella informationskanal på internet har tidigare varit
www.flash.nu. Denna sida finns fortfarande kvar men kommer endast att inriktas på att profilera Jan "Flash" Nilsson som förare.
Adressen till den nya hemsidan är
www.flashengineering.se.
Teamet jobbar också aktivt för att utveckla och förbättra sin presservice.  Därför bjuder vi pressen till en särskilld länk på hemsidan där text och bildmaterial för fri publicering finns att hämta. 
Där sker kontinuerliga uppdateringar och där kan ni bland annat följa dramatiken från helgens STCC deltävling på Knutstorp.
Mycket nöje!

03-07-18 Andra halvlek i STCC inleds på ett hett Knutstorp
Till helgen startar andra halvleken av STCC på Knutstorp. Och redan efter halva säsongen står det klart att mästerskapet kommer att stå mellan två team och två förare. Flash Engineering och Audi/KMS, Jan "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom.
- På Knutstorp tror jag dock att vår största konkurrent blir värmen, säger Flash Engineerings teamchef Christian Dahl.
Den första halvan av STCC-säsongen är avverkad och det har handlat om mycket plåtkontakt, heta dueller och tät racing. Jan "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom ser ut att bli de två förarna som gör upp om mästerskapet. Ekblom leder med 23 poäng före "Flash" inför helgens femte deltävling på Knutstorp.
- Jag åker till Knutstorp för att göra mitt bästa. Det kommer att bli tufft då väderprognosen pekar på över 25 grader och sol, säger "Flash".
Det är ingen hemlighet att motorn tappar effekt när lufttemperaturen stiger. När sedan konkurrensen i STCC i år är stenhård och de tolv främsta förarna ofta kvalar inom samma halvsekund kan lite effektreducering vara skillnad mellan en första- och 13:e plats.
Christian Dahl, teamchef, Flash Engineering förklarar.
- Upp till 20 22 grader så kan vi kompensera det vi tappar på motorn med chassiinställningar och starka teaminsatser. Men när det kryper upp mot 25 grader blir det svårt. Så inför helgen ser det ut som om vår värsta konkurrent blir vädret.
Mästerskapet hårdnar också då Seat nu fått sina fabriksbilar. På Flash Engineering summerar man nöjt resultatet så här långt.
- Flash Engineering saknar i år helt fabriksstöd och att vi hittills ligger tvåa i både förar- och märkesmästerskapet samt har kvalat etta, tvåa, etta, etta, åtta, etta, etta, bevisar att vi som team gör ett mycket bra jobb, säger Dahl.
Den sportsliga målsättningen inför helgen är hög trots de väntade väderförhållandena.
- Vi hoppas på två pallplatser för "Flash" och en topp sex placering och Super pole för Krokström, säger Dahl.
För Magnus Krokströms har formkurvan pekat spikrakt uppåt. På Falkenberg senast visade han att han från och med nu tänker vara med och slåss uppe i toppen.
- Nu börjar vi få ordning på allt tekniskt med bilen och det gick bra på Falkenberg. Nu ska vi försöka hålla uppe den här nivån så tror jag att andra halvan av säsongen kommer kunna bli riktigt bra, säger "Kroken" som anländer senare under fredagen på grund av en begravning.
Jan "Flash" Nilsson laddar upp inför Knutstorp med att gå på konsert i Båstad under fredagkvällen.
- Självklart har jag toppat formen till helgen. Det kommer att bli tufft med tanke på värmen. Men jag kör historiskt sett bra på Knutstorp och jag kommer dit för att minst köra om en topp fem placering, säger "Flash".

03-07-08 Flash Engineering genomför tester i Norge
Inför den andra STCC-halvleken laddar Flash Engineering om. Fyra deltävlingar återstår och man förbereder sig med ett test i norska Rudskogen. Ett test som hoppas ge ett försprång inför Knutstorp om två veckor.
- Banan har liknande karaktär som Knutstorp så vi har stora förhoppningar på testet, säger teamets race engineer Jan Andersson.
Halva STCC-säsongen är avverkad. Flash Engineering har hittills i år genomfört tolv tester och lyckats utvecklat sin Volvo S60 på ett positivt sätt.
- Bilens grunddesign är anpassad till de europeiska banorna. Den är som mest konkurrenskraftig på banor med snabba kurvor. Flash Engineerings har varit tvungna att anpassa den till de svenska banorna vilket jag tycker att vi har lyckats med ganska bra, säger Jan Andersson.
Sedan Flash Engineering startade satsningen "Made in Sweden" i våras räknar man med att S60:n i snitt har blivit en halv sekund snabbare på de banor som STCC körs på i år. Det vittnar inte minst Jan "Flash" Nilssons rekordtid på Falkenberg i senaste STCC-deltävlingen om. En förbättring med hela tre tiondelar på den 1833 meter korta bansträckningen jämfört med kvaltiden i vårens STCC-premiär.
- Tre tiondelar på Falkenberg är sex på Mantorp, förklarar Andersson som är nöjd med den utveckling som teamet åstadkommit med satsningen "Made in Sweden".
- Det är intressant att få ta ett större ansvar för bilens utveckling. Tidigare har utvecklingsarbetet drivits av tillverkare och då har vårt huvudansvar legat på driften av bilen. Det är en stor utmaning för ett team som i utvecklingssammanhang är litet, säger Jan Andersson som är race engineer och tekniskt ansvarig i Flash Engineering.
När STCC nu går in i andra halvlek ändrar mästerskapsbanorna karaktär. Tre av de fyra banor som återstår består av många långsamma kurvor. Det handlar om två gånger Knutstorp samt Karlskoga och Mantorp.
- Karaktären på Knutstorp och Gelleråsen (Karlskoga) skiljer sig från Falkenberg och Mantorp. Knutstorp och Gelleråsen är banor med långsamma kurvor och där har vi mer att utveckla, förklarar Andersson.
Den 19-20 juli körs den femte STCC-deltävlingen på Knutstorp. Hittills i år har endast ett test genomförts på banan, då var Flash Engineering näst snabbast. Nu vill man förbättra sig ytterligare och planerar därför att genomföra ett test i Rudskogen, Norge på onsdag.
- Banans karaktär påminner om Knutstorps och vi har därför valt Rudskogen för att vidareutveckla en set up för Knutstorp. Det handlar om ett generellt test där fokus delvis ligger på att förbättra bromsarna.

03-07-06 Guld för Jan "Flash" Nilsson på Falkenberg
Jan "Flash" Nilsson tog sin nionde STCC-seger på Falkenberg i söndagens första race. I det andra blev guldet till sand. Fredrik Ekblom trängde "Flash" av banan och blev bestraffad med 20 sekunder.
- I det läget måste Fredrik lämna plats åt mig, säger "Flash".
"Flash" är glad efter STCC-helgen på Falkenberg. Han har varit snabbast på träning, kval, Super pole och i race 1. Han var också på god väg att förbättra sitt podiumfacit på Falkenberg med en 17:e skalp i det andra racet. Han startade då på åttonde plats med Fredrik Ekblom framför sig. Efter bara några varv uppstod situationen som grusade förhoppningarna om fler seger kepsar.
- Det hela börjar med att Tommy Kristoffersson ska lämna plats åt Ekblom och släpper gasen. Det blir kaos framför mig och jag kommer upp på innern. I det läget måste Ekblom lämna plats åt mig men istället kör han på mig så jag tvingas köra över innermarkeringen. Det innebär i princip samma sak som att köra på en stor sten i 200 km/h vilket slår sönder oljetråget på bilen och gör den okörbar, förklarar "Flash".
Fredrik Ekblom hävdar att han blev trängd mellan "Flash" och Nicklas Karlsson. Efter att ha sett tv-bilder på situationen säger Karlsson så här.
- Helt klart Ekbloms fel, inget snack om den saken, säger Karlsson som också blev trängd av banan av Ekblom ur ytterspåret i samma situation.
Fredrik Ekblom tilldömdes en bestraffning på 20 sekunder för situationen. "Flash" tvingades bryta racet vilket skulle ha inneburit att Ekblom blev diskvalificerad.
- Det var ett lite klent beslut. Vi förlorar en pallplats och Ekblom tre poäng. Det är ungefär som att klappa till någon och få mildare straff för att man fick ont i handen, säger Flash Engineerings teamchef Christian Dahl.
Både "Flash" och Dahl konstaterar fakta utan att låta bitter och när "Flash" summerar helgen börjar han med att glatt berätta om det första racet.
- Självklart är jag mycket nöjd med segern. Jag stod i pole position med Göransson bredvid mig och jag visste att han skull ta starten eftersom den bakhjulsdrivna BMW:n är snabb i starten. När jag var tvåa in i första kurvan bestämde jag mig för att köra på 80 procent och avvakta. Tyvärr tvingades Göransson bryta ganska direkt och då gick jag upp i en säker och tämligen ohotad ledning.
Den höll sedan "Flash" in i mål med Fredrik Ekblom strax bakom sig. Magnus Krokström kom aldrig till start i det första racet då en drivaxel gick av på formationsvarvet och han tvingades in i depån. Han tog dock revansch i det andra där han startade från sista position och klättrade upp till en femteplats. Hårda dueller med bland andra Ekblom och Kristoffersson resulterade dock i hårt däckslitage och han korsade mållinjen som åttonde man i ett race där skrällsegraren hette Patrik Ernstson, en förare som gav 99 gånger pengarna vid seger.
I det andra racet slutade mästerskapsledande Fredrik Ekblom på en tiondeplats efter tidstillägget. I tabellen ryckte till 123 jämfört med "Flash" 100.
- Jag är glad åt segern men missnöjd med det andra racet. Det såg ut att kunna bli en riktigt bra och fulländad helg för Flash Engineering, säger "Flash".
Teamchef Christian Dahl avslutar.
- Det är bara två veckor till nästa deltävling på Knutstorp. Vi ska testa på onsdag så det är redan nya tag som gäller.
STCC, race 1, Falkenberg: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 3) Tommy Rustad, Opel, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Tomas Engström, Honda, 6) Mattias Andersson, BMW, 7) Carl Rosenblad, BMW, 8) Tobias Johansson, Audi, 9) Johan Sturesson, Seat, 10) Patrik Ernstson, BMW, 11) Robin Rudholm, Seat, 12) Jan Brunstedt, BMW. Brutit: Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, Richard Göransson, BMW, Magnus Krokström, Volvo S60, Roger Moen, Peugot.
Race 2:
1) Patrik Ernstson, BMW, 2) Mattias Andersson, BMW, 3) Carl Rosenblad, BMW, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Tommy Rustad, Opel, 6) Fredrik Ekblom, Audi, 7) Johan Sturesson, Seat, 8) Magnus Krokström, Volvo S60, 9) Jan Brunstedt, 10) Tomas Engström.
Brutit: Tobias Johansson, Audi, Robin Rudholm, Seat, Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, Richard Göransson, BMW, Roger Moen, Peugot.
Preliminär STCC mästerskapsställning: 1) Fredrik Ekblom, 123, 2) Jan "Flash" Nilsson, 100, 3) Tomas Engström, 88, 4) Tommy Rustad, 87, 5) Tobias Johansson, 74, 6) Johan Sturesson, 63, 7) Tommy Kristoffersson, 58, 8) Nicklas Karlsson, 54, 9) Patrik Ernstson, 54, 10) Jan Brunstedt, 51.

03-07-05 "Flash" dominerar på Falkenberg:
"Det ska bli ett tråkigt första race"
Jan "Flash" Nilsson var snabbast i lördagens STCC-kval på Falkenberg. Nu är taktiken inför söndagen solklar.
- Jag ska göra ett så tråkigt race som möjligt, säger han.
Sveriges nationaldag ska få guldkant. Det lovar Jan "Flash" Nilsson som hittills dominerat på Falkenberg. Snabbast på träning och snabbast på kval. Nu återstår Super pole och två race.
- Publiken kommer inte att få tillbaka en krona i morgon. Jag ska först ta pole position, sedan ta starten och leda det första racet från start till mål. Jag ska göra ett så tråkigt race som möjligt. I och med att "Flash" var snabbast på kvalet går han ut som siste man i Super Pole. Strax före Fredrik Ekblom som varit näst snabbast på träning och kval.
- Det står mellan mig och Ekblom. Men jag tror nog att Nicklas Karlsson och Richard Göransson också kommer att vilja säga till om något.
Det skvallrar inte minst resultatlistan om. De 12 främsta förarna ligger nämligen inom en halv sekund.
- Där ser man hur jämnt det är, om jag bromsar två meter för tidigt inför en kurva så är jag nia istället för etta, säger "Flash".
Magnus "Kroken" Krokström knep sjunde bästa tid på kvalet och åker ut näst först i söndagens Super pole.
-Nu börjar jag få ordning på grejorna. Det känns bättre och bättre för varje gång, avståndet krymper.
"Flash" taktik inför söndagen är att göra ett tråkigt första race. Men om han lyckas med det så lovar han att betala tillbaka i det andra racet.
- Blir det så så lovar jag att betala tillbaka varenda krona till publiken och mer därtill. Jag hoppas att jag kommer att få starta åtta i det andra racet för då ska jag bjuda på härliga omkörningar.
Resultat, STCC-kval Falkenberg: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 43,355, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 43,451, 3) Tobias Johansson, Audi, 43,560, 4) Richard Göransson, BMW, 43,563, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 43,592, 6) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 43,594, 7) Magnus Krokström, Volvo S60, 43,624, 8) Tommy Rustad, Opel, 43,644, 9) Johan Sturesson, Seat, 43,663, 10) Carl Rosenblad, BMW, 43,716, 11) Robin Rudholm, Seat, 43,864, 12) Tomas Engström, Honda, 43,864, 13) Patrik Ernstson, BMW, 43,987, 14) Mattias Andersson, BMW, 43,987, 15) Jan Brunstedt, BMW, 44,260, 16) Roger Moen, Peugot, 45,169.

03-07-04 Jan "Flash" Nilsson är kungen av Falkenberg
Jan "Flash" Nilsson är överlägsen på Falkenberg. Mellan 1996-2003 har "Flash" en pallstatistik på hela 68 procent.
- Det vore att ta i underkant om man påstod att jag inte trivs på Falkenberg, säger "Flash" inför det 50:e Västkustloppet och fjärde STCC-deltävlingen till helgen.
Redan vid STCC-premiären på Falkenberg i våras visade "Flash" vart han hör hemma. Han fick då blicka ut från pallen efter såväl race ett som race två efter en tredje- respektive andraplats. Men det var inte första gången "Flash" klev upp på Falkenbergs podiet. Under sin STCC karriär har han tagit emot Falkenbergspublikens jubel hela 15 gånger på 22 försök.
- Jag trivs på Falkenberg. Det är alltid roligt att komma hit, lägga i ettan och köra ut på banan.
När "Flash" rankar världens tio bästa racerbanor kommer Falkenberg på en femteplats. Efter Monaco, Macau, SPA och Bathurst och före Barcelona, Imola, Brands Hatch, Mo i Rana och Donington.
Vad är det som gör att du trivs så bra just på Falkenberg?
- Jag gillar rytmen i banan, den är väldigt snabb men utan några direkta rakor. Vi toppar bara strax under 210 km/h men snittet ligger runt 160 km/h. Det betyder att man ligger runt 170-180 nästan hela tiden, förklarar han och fortsätter:
- Jag älskar höga hastigheter och att ligga så nära gränsen som möjligt. Ett misstag på Falkenberg får stora konsekvenser.
"Flash" har vunnit åtta race på Falkenberg, kommit tvåa fem gånger och trea två gånger. Till helgen gästar Falkenbergsstjärnan banan igen.
- Det blir svårt att förbättra statistiken, men jag känner ingen press på att jag måste göra det. Skulle jag hela tiden försökt leva upp till andra människors förväntningar så skulle jag ligga inspärrad på mentalsjukhus för länge sedan. Jag kan förstå att folk har förväntningar på mig på Falkenberg och medan andra förare får beröm för en femteplats så får jag kritik för en andraplats. Men det är bara ett bevis på att man är framgångsrik.

03-07-03 "Flash" Teamchef Christian Dahl har vinnande visioner
Pulsen höjs rejält i organisationen kring "Flash" inför Falkenberg. Teambossen Christian Dahl tror på bra resultat.
- Vår målsättning är två pallplatser där en bör vara en seger. Även "Kroken" bör ta en topp 5-placering, säger han.
Christian Dahl är mannen som styr Flash Engineering. Det team som "Flash" gjort till Sveriges starkaste och som nu driver och finansierar sin egen racingsatsning utan fabrikstöd. "Flash" roll i teamet har begränsats till förare och ansvaret ligger sedan hösten 2000 hos Dahl. Ett ansvar som är förenat med höga krav.
- Jag har höga krav på "Flash" och ett hundra procentig förtroende för honom. Jag anser att han är en av de bästa förare jag någonsin jobbat med och jag hade anställt honom som förare även om han inte var ägare till företaget, säger Dahl och tillägger:
- "Flash" är en känslomänniska och det kan ibland vara en nackdel som när jag fick låsa in honom i bilen efter Falkenberg förra året. Men oftast väger det över till något positivt. Jag vet att när han sitter i bilen så vill han vinna, det är en egenskap som ibland har ett pris, men rätt hanterat gör det oss oslagbara.
Christian Dahl är 31 år och har varit teamchef för Flash Engineering i tre år. Han har arbetat inom racing så länge han kan minnas, började själv sin karriär som förare i gokart. Karriären gick vidare till mekaniker och koordinator och till sist som chef för Sveriges största racingteam. Men Dahl har inte slagit sig till ro, han sover, äter och andas racing. Racingen är hans liv och det mesta han gör gör han för att så småningom uppnå Flash Engineerings visioner.
- Målsättningen är att göra teamet ännu större, vi vill utöka den tekniska kompetensen så att ett totalansvar för utveckling och produktion av tävlingsbilarna kan tas. Nästa år ska vi också delta i det europeiska mästerskapet ETCC och inom en snar framtid kunna erbjuda teknisk support till externa kunder utanför motorsporten.
Om årets säsong säger han så här:
- Självklart är vi fokuserade till hundra procent på årets mästerskap. Men det är ett mellanår för oss där vi finansierar vår satsning själva med hjälp av externa sponsorer utan stöd från någon tillverkare. Själva organisationen är den största och starkaste i Sverige men vi saknar utvecklingsstöd från en fabrik och i den benämningen är teamet svagare än många andra STCC- team i år. Det är där de största kostnaderna ligger.
Flash Engineering följer i år ett eget utvecklingsprogram kallat "Made in Sweden" där teamet jobbar intensivt för att nå de mål som satts upp.
- Vi har mycket hög teknisk kompetens inom företaget och en fortsatt mycket bra relation med Volvo. Fortsätter det i den här takten så kan vi nå hur långt som helst.
Inför Falkenberg har teamet ett bra utgångsläge och mycket har förbättrats sedan vårens premiär.
- Generellt är vi nog i snitt en halv sekund snabbare på de svenska banorna nu jämfört med i våras. Till Falkenberg har vi utvecklat aerodynamik och hjulupphängningar så vårt mål är att knappa in på Audi och Fredrik Ekblom i mästerskapet.

03-06-16 "Flash" splittrade Auditeamet på Knutstorpstest
Jan "Flash" Nilsson slog sig in mellan de två Audi bilarna styrda av Ekblom och Kristoffersson i måndagens STCC-test på Knutstorp.
Ett test som för Flash Engineerings del var positivt.
- Vi är rätt nöjda med det här, säger Jan Andersson, teamets race engineer.
Säsongens sista officiella STCC-test genomfördes under måndagen på Ring Knutstorp i Skåne. En bana som Flash Engineering aldrig testat årets Volvo S60 på.
- Det här är enda gången vi kommer att testa på banan och vi har genomfört ett generellt test för tävlingen som körs här 19-20 juli, förklarar Jan Andersson.
Snabbast under dagens test var mästerskapsledande Fredrik Ekblom och strax bakom honom noterade "Flash" dagens näst snabbaste tid följt av Tommy Kristoffersson på en tredjeplats. Därmed splittrade "Flash" Auditeamet.
- Jag är rätt nöjd, det är bra balans i bilen och jag känner att det var ett positivt test. Vi vet också att vi kan åka fortare, säger "Flash".
Syftet med testet var i huvudsak att få en generell uppfattning om bilens uppträdande på Knutstorp.
- Vi gjorde tester för kval och race, vi testade inga nya komponenter eller så utan huvudsyftet var att förbereda sig på tävlingshelgen här efter Falkenberg, säger Andersson.
Volvo Motorsport fanns även på plats med några nya komponenter. Däribland en front för förbättrad kylning.
- Jag körde inte med några nya däck eller så utan vi testade en del nya grejer och jag kan säga så mycket som att vi fick en del överraskande och positiva resultat av testerna.
Tiderna, STCC test Knutstorp 2003-06-16: 1) Fredrik Ekblom, Audi, 01.03,08, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.03,13, 3) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.03,20, 4) Richard Göransson, BMW, 1.03,48, 5) Tommy Rustad, Opel, 1.03,52, 10) Magnus Krokström, Volvo S60, 1.04,49.

03-06-04 "Flash" inför Karlskoga: "Nu ska vi vinna mästerskapet"
Succé på Mantorp. Framgångsrika tester och resultat som överraskat många. Inledningen på STCC-säsongen har varit strålande för Flash Engineerings blågula koncept "Made in Sweden".
- Nu ska vi vinna mästerskapet, säger "Flash" inför den tredje STCC-deltävlingen på Karlskoga.
STCC-säsongen har börjat lysande för Jan "Flash" Nilsson. En seger, två andraplatser och en tredjeplats är facit så här långt. "Flash" är glad och överraskad.
- Vi är förvånade och glada över att det har gått så här bra. Att vi lyckades ta den första segern med S60:n är vi oerhört stolta över, säger "Flash".
Han ger teamet mycket beröm för sitt hårda jobb och är glad över att se den helsvenska satsningen Made in Sweden bära frukt.
- Det är ett helsvenskt koncept, en svensk bil med en svensk förare i ett svenskt mästerskap. Dessutom sker all utveckling av bilen i samarbete med svenska företag i Sverige, säger Christian Dahl och fortsätter:
- Att vi kan jämföra oss med exempelvis Audi Motorsport som är en av världens största motorsportleverantörer är en oerhört stark värdemätare för Flash Engineering. STCC är i år en perfekt plattform och bra kvitto på teamets konkurrenskraft såväl nationellt som internationellt. Och vi imponeras av Tommy Kristoffersson som har lyckats engagera den tyska tillverkaren genom deras egen motorsportavdelning Audi Sport i en satsning på STCC.
Nyckeln bakom Flash Engineerings framgång är engagemang från team och samarbetspartners. Hårt arbete och ett tufft och framgångsrikt testschema i vår har lagt grunden för succén.
- Det är ingen slump att vi är där vi är idag. Mekanikerna har jobbat varje dag sedan mitten av mars, åkt från test till race och race till test. Vi har ett bra samarbete med Öhlins (stötdämpare), Volvo (aerodynamik och motorer) och Ferrita (avgassystem) och därför kunnat få ut mycket av de tester vi gjort, förklarar Christian Dahl, teamchef för Flash Engineering.
Toppstriden i STCC, som redan efter två deltävlingar betecknas som giganternas kamp, står mellan svensk banracings fyra största namn, Volvo, Audi, "Flash" och Ekblom. Förarna är de två främsta och mest rutinerade i mästerskapet. Ekblom som i fjol tillhörde den absoluta europatoppen.
- Är det någon jag vill köra om segern i STCC med så är det Ekblom, säger "Flash".
Det har nu körts två deltävlingar av STCC och Jan "Flash" Nilsson ligger tvåa, endast tre poäng bakom Fredrik Ekblom i förarmästerskapet. Till helgen kör man på nyckfulla och för "Flash" del historiskt ogynnsamma Karlskoga.
- Det kommer att bli svårt och jag lägger nog in en brasklapp för Nicklas Karlsson och Rickard Göransson som kommer utan vikt till banan. För oss blir det nog svårt och jag skulle gissa på en placering runt fyra, femma, säger "Flash" och tillägger avslutningsvis:
- Men vi har lärt oss nu att det är svårt att gissa resultat, förra året kunde vi med stor säkerhet gissa oss till en viss placering, men nu har det visat sig svårt. Vi har överraskat oss själva hela tiden och det är fruktansvärt roligt. När vi åker hem ifrån Karlskoga så ska vi leda mästerskapet och oavsett resultaten där så har vi nu på allvar börjat köra om mästerskapet. Vi ska vinna STCC i år.

03-05-18 Flash sköna jubelfest på Mantorp
"Flash" glädjejubel på Mantorp. Jan "Flash" Nilsson får reda på att han blivit tvåa i ett race han trodde att han brutit.
- Är det här sant är det roligare än att vinna, jublar jubilaren.
Jan "Flash" Nilsson firade sitt hundrade STCC-race på Mantorp med seger, pokal och champagne. Men glädjen grusades i det andra heatet. Den givna andraplatsen blev till ett brutet lopp när "Flash" hamnade utanför banan på det som alla trodde var tävlingens sista varv. En bult till bärarmen brast och "Flash" tappade viktiga poäng i kampen mot Fredrik Ekblom.
Detta var i alla fall vad "Flash" trodde ända tills Expressens reporter meddelade att racet körts i 18 varv istället för 17. Säkerhetsbilen som kommer ut för att samla fältet efter en avåkning eller krasch körde för många varv. Den får maximalt åka fem varv utan att det räknas av de ordinarie 17 tävlingsvarven.
Flash Engineering lämnade in en protest och det fastslogs snart att målgången på racet skulle ha varit ett varv tidigare. Därmed gällde den ställning som rådde på det varvet som slutresultat.
När "Flash" nås av nyheten att han blivit tvåa i racet utbryter en skrattfest värd namnet.
- Det är inte sant, ni står här och ljuger!
- Det är blåsningen, den värsta sort av blåsning som man kan utsätta en idrottsman för. Är det här sant är det roligare än att vinna!
Jan "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom rycker därmed i STCC-täten då de segrade och slutade tvåa i varsitt race. Ekblom leder fortfarande med tre poäng, men "Flash" tror nu att det blir ombytta roller ganska snart.
- Om det här verkligen är sant så vinner jag SM lätt, skrattar han, fortfarande inte övertygad om att nyheten är sann.
Nu väntar grillparty för Flash Engineering för att fira en mycket lyckad helg. Magnus Krokström gjorde också han två bra race på Mantorp. En sjundeplats i det andra racet var toppnoteringen.
- Jag känner att det släpper för mig hela tiden. Jag behöver ha varv i kroppen och det har jag fått nu, det känns bara bättre och bättre och jag är övertygad om att det kommer att bli riktigt bra snart, säger "Kroken".
STCC resultat Race 1 Mantorp: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 3) Tommy Rustad, Opel, 4) Tobias Johansson, Audi, 5) Mattias Andersson, BMW, 6) Johan Sturesson, Seat, 7) Jan Brunstedt, BMW, 8) Robin Rudholm, Seat, 9) Patrik Ernstson, BMW, 10) Magnus Krokström, Volvo S60.
STCC resultat Race 2 Mantorp: 1) Ekblom, 2) "Flash", 3) Kristoffersson, 4) Rustad, 5) Sturesson, 6) Carl Rosenblad, BMW, 7) Krokström, 8) Rudholm, 9) Brunstedt.
Mästerskapstaell:
1) Ekblom, 72, 2) Flash, 69, 3) Johansson, 48, 4) Engström, 36, 5) Sturesson, 34, 6) Rustad, 33, 7) Göransson, 27, 8) Karlsson, 20, 9) Brunstedt, 19, 10) Kristoffersson, 18, 11) Edman, 17, 12) Rudholm, 16, 13) Krokström, 14, 14) Andersson, 10, 15) Rosenblad, 9, 16) Ernstson, 8.

03-05-17 Jan "Flash" Nilsson i pole på Mantorp
Jan "Flash" Nilsson är glödhet på Mantorp. Snabbast på förkval och i Super Pole. Det innebär att "Flash" startar sitt hundrade race i pole position.
- Det här kan bli det bästa racet i STCC:s historia, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson tog historiens första seger i STCC. Det skedde på Mantorp för sju år sedan. I helgen är han tillbaka där allt började för att firar sitt hundrade STCC-heat. En fest som började redan på lördagens kval där han tog pole position.
- Jag har sagt att jag vill fira mitt hundrade race med att leda mästerskapet efter Mantorp och då är det första delmålet att genomföra ett bra första race och utgångsläget för att lyckas med det är bra, säger "Flash" efter skalpen.
"Flash" var trea på fredagens fria träning, sexa på lördags warm up men snabbast när det verkligen gällde. I Super Pole, det kvalvarv som körs efter förkval och som bestämmer startordningen på de åtta främsta förarna.
- Självklart är det bra att starta i pole position men jag tror inte att starten kommer att vara lika viktig här på Mantorp som på till exempel Falkenberg. Vi där framme i de två första startleden kommer att raca om de inbördes placeringarna, säger "Flash".
Flash Engineerings mekaniker och ingenjör hade jobbat till halv fyra på lördag morgon med att få bilen optimalt inställd till kvalet. Teamet som också gjort förändringar på bilen sedan Falkenberg i form av breddade skärmar som ger förbättrad aerodynamik.
- Vi har haft flest låga varv på träningarna, de andra satte sina snabba varv i början på nya däck så det såg bra ut inför kvalet. Men att det skull räcka till pole vågade vi inte hoppas på, hade nog trott att Nicklas Karlsson och Richard Göransson skulle vara snabbare, säger Flash Engineerings teamchef Christian Dahl.
"Flash" tog pole position med 8,4 hundradelars marginal till Fredrik Ekblom, Audi. Mästerskapsledarna i första startled följt av Tommy Rustad och Tomas Engström.
- Det är bra att det inte finns några BMW-bilar där framme då de är snabba i starten på grund av bakhjulsdriften, nu står Göransson först på sjunde plats och gör jag ingen dålig start så är han inget hot, säger "Flash".
Någon speciell strategi inför racet?
- Nej, jag tror inte på någon speciell strategi, nu är det bara ren och hård racing som gäller.
Kvalresultat STCC Mantorp: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.23,393, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 1.23,479, 3) Tommy Rustad, Opel, 1.23,807, 4) Tomas Engström, Honda, 1.23,845, 5) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 1.23,853, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.23,863, 7) Richard Göransson, BMW, 1.23,898, 8) Tobias Johansson, Audi, 1.24,118, 9) Carl Rosenblad, BMW, 1.24,313, 10) Mattias Andersson, BMW, 1.24,544, 11) Johan Sturesson, Seat, 1.24,595, 12) Magnus Krokström, Volvo S60, 13) Robin Rudholm, Seat, 1.25,017, 14) Patrik Ernstson, BMW, 1.25,023, 15) Jan Brunstedt, BMW, 1.26,241.

03-05-16 "Flash" kör sitt hundrade STCC-race på Mantorp
På Mantorp den 11 maj 1996 såg Jan "Flash" Nilsson hur en dröm blev verklighet. Idén om succémästerskapet STCC sattes då i verket. I helgen är "Flash" tillbaka och kör på söndagen sitt hundrade STCC-race.
- Vi ska fira det med att leda SM när vi åker härifrån, säger Mr STCC.
Jan "Flash" Nilsson är den självskrivne kungen när det gäller STCC. Nilsson är en av initiativtagarna bakom mästerskapet som nu är en av Sveriges största idrottsevenemang. Succékurvan har pekat spikrakt uppåt sedan idén blev verklighet den där majdagen för sju år sedan.
- Det var en fantastisk känsla att se STCC växa från idé till verklighet och jag fick tårar i ögonen när jag insåg hur bra det blev, minns "Flash".
Mycket har hänt sedan dess. "Flash" sålde bolaget STCC AB och satsade istället på att bygga upp sitt eget bolag Flash Engineering till vad det är idag med en omsättning på 18 miljoner kronor, tio heltidsanställda och en personalstab på ett 20-tal anställda. Därmed är racerteamet Sveriges största. Jan "Flash" Nilsson har dock varit STCC trogen sedan starten 1996 och kör nu sin åttonde säsong som förare. Han är den mest segerrika föraren i mästerskapet och i söndagens första STCC-race på Mantorp är han den förste förare som spräcker drömgränsen på hundra race.
- Det är bara kul, jag har haft oerhört kul under den här tiden och eftersom STCC hela tiden blir starkare och större, med allt bättre förare och team så känns det fortfarande riktigt utmanande och inspirerande. Motorsport är som golf. Det krävs koncentration och mental styrka. Orkar man hålla glöden uppe är det svårt att slå en 42-åring.
Särskilt också om 42-åringen har rutin från 99 tidigare STCC-race…
1996 | Volvo 850
9 tävlingar - 6 segrar, 0 andraplatser, 0 tredjeplatser
1997 | Volvo 850
11 tävlingar - 8 segrar, 1 andraplats, 1 tredjeplats
1998 | Volvo S40
12 tävlingar - 5 segrar, 1 andraplats, 1 tredjeplats.
1999 | Volvo S40
14 tävlingar - 1 seger, 2 andraplatser, 1 tredjeplats.
2000 | Volvo S40
16 tävlingar - 0 segrar, 2 andraplatser, 1 tredjeplats.
2001 |Volvo S40
19 tävlingar - 2 segrar, 3 andraplatser, 2 tredjeplatser.
2002 | Volvo S40
16 tävlingar: 2 segrar, 3 andraplatser, 3 tredjeplatser.

2003 | Volvo S60
2 tävlingar - 0 segrar, 1 andraplats, 1 tredjeplats.
Totalt 1996-2003
99 tävlingar - 24 segrar, 13 andraplatser, 10 tredjeplatser. (Mer statistik på
www.flash.nu).


03-05-14 "Flash" fyller hundra race på Mantorp!
Janne "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom toppar just nu STCC. Och det är inte första gången de två rutinerade förarna duellerar. Redan 1989 slogs de om SM-tecknet i Formel 3.
- Vi tävlade mot varandra då och jag vann SM, vem har sagt att det inte kan hända igen, säger "Flash".
De två gjorde succé i det asiatiska gästspelet och hade många heta dueller också i Sverige där de slogs om det svenska mästerskapet i Formel 3.
- Det var nog första året som vi tävlade mot varandra, säger "Flash" och minns tillbaka.
- Vi körde två race i Malaysia, jag bröt det första och vann det andra, då var Ekblom tvåa.
"Flash" vann också det året det svenska mästerskapet i Formel 3 före Ekblom och så här i STCC-prologen ser det ut som om historien kan komma att upprepas. Ekblom leder STCC efter två körda race på Falkenberg. Volvoföraren skuggar och ligger endast tre poäng bakom Ekblom i Audi. Till helgen väntar årets andra STCC-deltävling på Mantorp, och den givna duellen står mellan just "Flash" och Ekblom.
- Det är kul att möta Ekblom igen så här på hemmaplan och i STCC som i år är ett mycket tufft mästerskap. Jag känner till Ekbloms körning och vet vad han går för…
Vad tror då "Flash" om helgens tävlingar Mantorp?
- Mantorp är en typisk motorbana och det passar inte Volvon just nu eftersom motorn är den svaga länken på bilen. Jag tror att det råder vinstvarning för Audi och Alfa, men jag tänker göra allt för att det till slut ska bli Jan Nilsson som står överst på pallen.
Mästerskapstabell STCC inför andra deltävlingen på Mantorp 2003-05-17/18:
1) Fredrik Ekblom, Audi, 35. 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 32. 3) Rickard Göransson, BMW, 27. 4) Tobias Johansson, Audi, 22. 5) Thomas Engström, Honda, 21. 6) Niclas Karlsson, Alfa Romeo, 20. 7) Jens Edman, Peugeot, 17. 8) Johan Sturesson, Seat, 15. 9) Jan Brunstedt, BMW, 12. 10) Tommy Rustad, Opel, 9. 11) Tommy Kristoffersson, Audi, 5. 12) Robin Rudholm, Seat, 4.
Magnus Krokström, Volvo S60, Carl Rosenblad, Patrik Ernstson, BMW och Mattias Andersson, Audi är ännu utan poäng.

03-05-06 "Flash" fortsätter jakten på hundradelar
Flash Engineering är oerhört nöjd med STCC-premiären på Falkenberg. Endast tre poäng efter en mästerskapsledning bådar gott.
- Utvecklingsarbetet med bilen har gått över förväntan och bilen har stor potential, säger "Flash" som inte längre tänker på premiären utan nu blickar framåt.
Janne "Flash" Nilsson gav sig själv en dag åt att njuta över framgångarna vid STCC-premiären på Falkenberg. Sedan var det dags för den hårda vardagen igen. En vardag som för Flash Engineerings del har varit mycket hektisk de senaste månaderna. Teamet har jobbat oerhört hårt för att bli konkurrenskraftigt mot de fabriksstödda teamen Audi och BMW. Något man bevisligen var i STCC-premiären.
- Ja, vi är nöjda, meddelar teamchef Christian Dahl och tillägger:
- Men nu kan vi inte luta oss tillbaka och bara vänta på nästa race utan det är nu det riktiga jobbet börjar. Vi har fått en värdemätare för motståndet i STCC och nu på torsdag fortsätter vi vårt hårda testprogram för att förbättra bilen ytterligare.
Teamet jagar hundradelar och har en del äss i rockärmen. Man jobbar bland annat på att förbättra aerodynamiken på bilen och under tisdagen gjordes en skakriggssimulering i samarbete med Öhlins för att testa nya dämpare. Detta följs av ett balanstest på Kinnekulle för att hitta balansen mellan fram- och bakvagn.
- Vi jobbar väldigt hårt för att förbättra bilen hela tiden, säger "Flash".
- S60:n har det bästa chassit jag någonsin kört men det finns fortfarande mycket som vi kan förbättra och det har vi bevisligen lyckats med hittills och vi tänker jobba på i samma hårda tempo för att bli ännu bättre.
Innan Mantorp har man testat dämpare, gjort balans och aerotest samt en rad allmänna karossförbättringar. Mantorp och resultaten där har man dock inte börjat prata om ännu.
- Självklart lägger vi inte ner så här mycket tid på att bli sist, men just nu ligger vår koncentration på att få ut så mycket som möjligt av de här testerna sedan får vi se hur långt det räcker. Folk tycker nog att man är smått galen när man lägger ner så oerhört mycket tid på att tjäna 8-9 hundradelar, säger "Flash" med ett leende.
Flash Engineerings andra bil som körs av Magnus "Kroken" Krokström kom till start på Falkenberg, men resultaten blev inte de bästa då han tvingades bryta båda racen.
- Vi visste att det skulle bli tufft att få bilen som "Kroken" kör konkurrenskraftig, precis som det var hårt att få till "Flash" bil till Barcelona. Detta beror på bristen på delar, men det finns ett program där med och det kommer att ske stora förbättringar till Mantorp, säger Christian Dahl

03-05-04 "Flash" sköna champagnehelg på Falkenberg
Efter STCC-premiären på Falkenberg leder Fredrik Ekblom mästerskapet. Men när champagnekriget tog vid efter målgång var "Flash" den store vinnaren.
- En mycket skön helg, nu ligger jag tvåa i mästerskapet bara tre poäng bakom Ekblom, säger "Flash".
Janne "Flash" Nilsson är van vid utsikten från prispallen på Falkenberg. Inför helgens STCC-premiär hade han besökt den 13 av 20 gånger sedan mästerskapet startade 1996. Under söndagen förbättrade han den statistiken då han slutade trea och tvåa i de två premiär-racen.
- Det känns mycket bra, det här får man vara nöjd med, säger "Flash".
"Flash" kvalade tvåa under lördagen och startade bakom Fredrik Ekblom i det första racet. En dålig start där "Flash" missade att få i treans växel gjorde att peugeotföraren Jens Edman som stod först i andra startled kom upp jämsides med "Flash" redan innan första kurvan. De båda stötte ihop och "Flash" fick en lätt stukad framvagn, detta resulterade i att hjulen snedställdes vilket innebar ett större däckslitage.
- Efter att vi varit ihop i både första och andra böjen så blev jag tvungen att konservera däck och jag la mig lite lugnt bakom Jens, förklarar "Flash".
Audiföraren Ekblom skaffade sig efter de två forna Volvoförarnas duell ett försprång och kunde bekvämt styra sig till seger.
I det andra racet var det omvänd startordning för de åtta främsta förarna och det innebar att "Flash" startade från ruta sex. Till skillnad från det första racet fick han nu en mycket bra start och var snabbt uppe på en fjärdeplats. Därifrån avancerade han ytterligare upp på en andraplats då Nicklas Karlssons Alfa Romeo började svika. Längre än så hann dock inte "Flash" och fick aldrig chansen att utmana Richard Göransson som startat i pole position efter en åttondeplats i första racet.
Ekblom slutade på en tredjeplats efter att han enkelt passerat teamkompisen Tobias Johansson strax innan start. Detta innebär att han nu leder mästerskapet på 35 poäng strax före "Flash" på 32 och Göransson 29.
- Det blir svårt att spekulera om någon vinnare så här efter bara två race men jag tror nog att det kommer att stå mellan oss som sitter här nu, sa "Flash" på presskonferensen och syftade på Ekblom och Göransson.
- Men jag lägger in en brasklapp för Nicklas Karlsson som inför Mantorp har mindre straffvikt än oss.
Resultat, race 2 Falkenberg 2003-05-04: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo S60, 3) Fredrik Ekbom, Audi, 4) Tobias Johansson, Audi, 5) Nicklas Karlsson, Alfa Romeo, 6) Tommy Rustad, Opel, 7) Tomas Engström, Honda, 8) Johan Sturesson, Seat, 9) Jan Brunstedt, BMW, 10) Magnus Krokström, Volvo S60, 11) Jens Edman, Peugeot, 12) Mattias Andersson, BMW.
Resultat, race 1 Falkenberg 2003-05-04: 1) Ekblom, 2) Edman, 3) "Flash", 4) Engström, 5) Karlsson, 6) Johansson, 7) Sturesson, 8) Göransson, 9) Brunstedt, 10) Kristoffersson, 11) Rudholm, 12) Andersson, 13) "Kroken".
"Krokens" premiär liknade mer en Shake down
Magnus "Kroken" Krokström hade inte riktigt samma flyt på Falkenberg som "Flash". Som resultat av tidsbristen inför premiären blev det några små missöden.
- Det blir så här när man inte har så mycket tid, det här var en shake down för oss och det som hände nu skulle ha hänt för länge sedan, säger "Kroken" som tvingades bryta de båda racen.
Magnus "Kroken" Krokström startade sin Volvo S60 för första gången under söndagförmiddagens warm up. Då hade teamet jobbat stenhårt för att få alla delar på plats och "Kroken" kunde komma till start som planerat. Hans intryck av bilen var mycket positiva men tiderna under warm up och resultaten i de två racen var inte speciellt imponerande.
- Vi har analyserat bilens data nu och upptäckt att jag bara kunde gasa till 70 procent, förklarar "Kroken" efter målgång.
- Vi tvingades bryta det första racet då gasvajern släppte och till det andra så var jag tvungen att snåla på bränslet då saftey car kom ut på banan och det var ingen rolig taktik, säger han.
Men humöret är uppe och han känner sig bättre till mods efter att han analyserat bilens data.
- Självklart blev man irriterad och undrade hur man kunde vara så långt efter, men sedan såg vi att jag bara haft 70 procents gasverkan och det gjorde ju det hela lite lättare att acceptera.
I övrigt var som sagt intrycken av S60:n mycket positiva.
- Bilen känns mycket skön att köra och väldigt stabil. Nu har vi fått ordning på allt och kommer till Mantorp lite bättre förberedda.

03-05-03 "Flash" startar tvåa i STCC-premiären på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson startar från ruta två inför årets första STCC-race på Falkenberg. Snett framför honom står Fredrik Ekblom i en Audi.
- Det är ett bra utgångsläge, säger "Flash".
"Flash" har med råge visat att han är snabb på Falkenberg, han är den förare i STCC som har flest segrar på banan och i helgen har han återigen bevisat att han tänker fortsätta med det också i år.
- Jag trivs jättebra här på Falkenberg och eftersom bilen nu går riktigt bra efter ett mycket bra jobb av teamet så kan jag inte annat än vara snabb, sa "Flash" efter gårdagens fria träning där han var snabbast.
På lördagen var det dags igen och för att nå en bra startposition till det första racet gällde att först kvala in bland de åtta främsta på ett 30 minuter långt förkval. Strax därefter kördes ett så kallat Super Pole där förarna fick ett varv på sig att sätta en snabb tid. Detta är en nyhet som kommit med det nya reglementet och på så sett rangordnas den inbördes startordningen mellan topp-åtta. Snabbast under förkvalet var "Flash" men under Super-Pole var Fredrik Ekblom tre tiondelar bättre.
- Det här är jag nöjd med. Den tid jag satte på förkvalet var på tredje varvet och då var däcken varma, jag kanske hade kunnat kapa ytterligare någon tiondel nu, men det hade ju inte räckt till ändå, säger "Flash".
Bakom Ekblom och "Flash" står Jens Edman och Tommy Rustad. De startsnabba, bakhjulsdrivna BMW bilarna hittas först på åttonde plats där Richard Göransson står. Han körde sönder ett stötdämparfäste under förkvalet och detta han man inte reparera till Super Pole.
Magnus "Kroken" Krokström startar sist i morgondagens race då han inte körde kvalet, han jobbar fortfarande på att justera de sista inställningarna på bilen.
Resultat, Super-Pole, Falkenberg: 1) Fredrik Ekblom, Audi, 00.42,941, 2) Janne "Flash" Nilsson, Volvo S60, +0,300, 3) Jens Edman, Peugeot, +0,310, 4) Rustad, Opel, 0,348, 5) Tomas Engström, Honda, +0,381, 6) Tommy Krisoffersson, Audi, +0,552, 7) Tobias Johansson, Audi, +1,119, 8) Richard Göransson (körde inte Super Pole).

03-05-02 "Flash" uppladdning i forsen gav bästa tid på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson tycker om vatten och såväl uppladdning inför och nervarvning efter STCC-racen brukar ske i en Nimbus 26 DC Epoca ute på Klarälven. Upptakten inför årets STCC-premiär på Falkenberg blev också den våt och lyckad. Men den här gången blev det mer fart i form av forsränning i Pyrenéerna. En variant som visade sig vara vinnande på fredagens träning då "Flash" var snabbast.
Janne "Flash" Nilsson lägger oerhört mycket tid på träning, både fysiskt och mentalt, där uppladdningen inför ett race är något mycket viktigt. För att klara av en STCC-helg, med först en psykologisk viktig träning på fredagen, ett för "Flash" del mycket viktigt kval mot bland andra bakhjulsdrivna BMW på lördagen samt två hårda race på söndagen, krävs mycket hög koncentration och uthållighet. Inspiration till detta brukar "Flash" hitta på vattnet, närmare bestämt ute på Klarälven i trakterna kring Karlstad.
- Uppladdningen är en mycket viktig del för en racerförare och för min del är det optimala en båttur för mig själv på Klarälven. Att åka båt är balsam för själen och det är mycket skönt att komma bort från all stress, planering och alla mobiltelefoner, säger han.
Inför STCC-premiären har "Flash" uppladdning sett lite annorlunda ut, liksom hela försäsongen. På fredag morgon anlände han till Falkenbergsbanan, nyss hemkommen från Frankrike och en veckas aktiviteter, bland annat forsränning.
- Jag har raftat nere i Nagaro och det var skitkul En inte fullt så lugn uppladdning som jag är van vid, men det har fått mig på bra humör och fokuserad på helgen, säger han.
Det märktes inte minst på den fria träningen under fredagen. "Flash" var snabbast före Fredrik Ekblom i Audi med mer än en tiondel.
- Visst känns det bra, men det har känts bra ända sedan vi började bygga bilen själva. Flash Engineering har gjort ett strålande jobb, säger han och fortsätter:
Att döma av fredagens träning ser det nu ut som om Fredrik Ekblom blir den närmsta konkurrenten.
- Jag kör nu en nybyggd bil och det tar ett tag att köra in sig i den, men på slutet av träningen tycker jag att det kändes rätt bra. "Flash" är dock snabb och har än en gång visat att gammal är äldst, säger Ekblom.
"Flash" är dock inte bekymrad över Audi utan fokuserad på sin egen körning.
- Det är klart att de blir tuffa att slå, särskilt nu när de lagom till premiären också fått plocka ur 40 kilo ur bilen. Men det är inget man kan tänka på, jag känner mig i mycket bra form och trivs här på Falkenberg, bilen känns bra och jag är mycket nöjd över det jobb som teamet gjort med den. Hur det än går så kommer Jan Nilsson att åka hem som en vinnare på söndag.
Resultat, STCC, fri träning Falkenberg 2003-05-02: 1) Janne "Flash" Nilsson, Volvo S60, 00.42,112, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 00.43,105, 3) Carl Rosenblad, BMW, 00.43,094, 4) Richard Göransson, BMW, 00.43,118, 5) Niklas Karlsson, Alfa Romeo, 00.43,253, 6) Mattias Andersson, BMW, 00.43,357, 7) Tomas Engström, Honda, 00.43,379, 8) Jens Edman, Peugot, 00.43,401, 9) Tobias Johansson, Audi, 00.43,482, 10) Tommy Rustad, Opel, 00.43,601, 11) Johan Sturesson, Seat, 00.43,826, 12) Patrik Ernstson, BMW, 00.43,843, 13) Jan Brunstedt, BMW, 00.43,877, 14) Robin Rudholm, Seat, 00.44,222. Ej startade: Magnus Krokström, Jason Watt, Marius Erlandsen, Tommy Kristoffersson.

03-04-25 Flash Engineering drar sig ur ETCC
Flash Engineering drar sig ur ETCC. Anledningen är att teamet vill fortsätta att utveckla och förbättra sin Volvo S60 ytterligare.
Då gäller en regel om nationell homologering och för att utnyttja denna måste teamet avstå från tävlande i Europa enligt ett färskt beslut fattat av STCC AB.
Flash Engineering har haft ett hektiskt testschema den senaste månaden. På grund av att Volvo drog tillbaka sin motorsportsatsning i vintras och idag inte längre har något vidare utvecklingsprogram är det upp till Flash Engineering att på egen hand förbättra och utveckla S60:n för att ligga på par med konkurrenterna i STCC även framöver. Planen var att testa mycket, visa upp sig i Europa och samla erfarenhet för att satsa på STCC. För team som vill gå denna väg finns en regel om nationell homologering som innebär att komponenter som teamet själva tagit fram efter vissa bestämmelser kan klassas in och användas i mästerskapet. Dessa homologeringar gäller bara i STCC och får därför inte utnyttjas i något annat mästerskap.
- Vi tycker att regeln med att kunna klassa in saker till bilen nationellt är ett bra initiativ av STCC AB eftersom Volvo idag inte själva vidareutvecklar bilen. Det gör att vi tror att vi kan bli mer konkurrenskraftiga i STCC mot de stora teamen Audi, BMW, Alfa som alla har ett aktivt motorsportsprogram från fabrik och därmed kontinuerligt vidareutvecklar materialet, säger Christian Dahl.
Efter ETCC-premiären i Barcelona har Flash Engineering följt ett hårt testprogram där man har kört sju testdagar och testat olika komponenter.
- Vi har testat väldigt mycket och vill nu utnyttja allt vi lärt oss, så därför får vi nu rätta oss efter denna regel, säger teamchef Christian Dahl och fortsätter avslutningsvis:
- Vi hoppas på att komma tillbaka till ETCC och jobbar aktivt för få komma till start i någon ETCC-tävling senare i år.


03-04-23 "Flash" överraskad - trea på Mantorp
Under onsdagen genomfördes det tredje och sista STCC-testet innan säsongsstarten den 3-4 maj. Platsen var Mantorp, en bana som "Flash" trivdes överraskande bra på med sin Volvo S60.
- Vi är nöjda, det är långa rakor på Mantorp och det gynnar oss inte, men det vi förlorar rakt fram tar vi igen i kurvorna, säger "Flash" som hade dagens tredje snabbaste tid.
Att STCC i år kommer att bli oerhört tufft har nog de flesta redan förstått. Nya bilar, ett brett startfält och fler bilmärken borgar för ett högintressant mästerskap. Att det finns fler titelaspiranter gör det hela än mer spännande. Efter tre testdagar har tre olika förare varit snabbast, Janne "Flash" Nilsson, Richard Göransson och nu senast på Mantorp Thomas Engström.
- Det är bara roligt att det är olika förare i toppen, säger "Flash" som hade tredje tiden på Mantorp efter Engström och Tommy Kristoffersson.
- Det skiljer inte mycket upp till toppen och dagens test var ett litet steg för människan men ett stort steg för Flash Enineering.
Teamet var inte alltför optimistiskt inför att sätta några snabba tider på Mantorp. En bana med långa rakor vilket inte är gynnsamt mot konkurrenterna i fabriksbilarna.
- Vi hade nog trott att vi inte skulle vara med så bra som vi var. Hondan gick fort rakt fram i fjol och det verkar man ha lyckats ta till vara på också i år. Men vi är bra med tycker jag och det ser positivt ut, säger teamchef Christian Dahl.
Janne "Flash" Nilsson har fått ytterligare några timmar bakom ratten i den nya S60:n och intrycken är positiva.
- Jag tyckr att det fungerade jättebra. Vi laborerar hela tiden och ibland känns det bättre och ibland sämre, säger "Flash" och avslutar:
- Men jag är nöjd med bilen och det känns som om vi håller på att få ihop ett rätt schysst paket. Vi är fortfarande efter fabriksbilarna men vi flåsar dem i nacken.

03-04-18 Lyckat test för Flash Engineering på Karlskoga
Flash Engineering fortsätter att genomföra STCC-testerna i egen takt.
Under långfredagen kördes det andra officiella testet på Karlskoga och teamet har återigen tagit kliv framåt. Janne "Flash" Nilsson hade femte snabbaste tiden.
- Det känns jättebra, jag är faktiskt förvånad att vi hänger med de här stora fabriks- och favoritteamen BMW och Audi, säger "Flash".
På onsdagens test på Falkenberg var Janne "Flash" snabbast. Teamet tog då stora kliv framåt vad gäller utvecklingen av S60:n sedan ETCC-premiären på Barcelona. På långfredagen fick man chansen igen, den här gången på Karlskoga och återigen var resultatet positivt.
- Vi har fått reda på mycket under den här dagen och vi är nöjda med resultatet. Vi kör på med vårt testprogram och det här testet var inte till för att vi skulle sätta någon snabb tid, berättar Christian Dahl, teamchef Flash Engineering.
Janne "Flash" Nilsson är också han nöjd med den andra testdagen.
- Vi har laborerat fram och tillbaka och det känns som om vi gör framsteg hela tiden. Jag trivs mycket med bilen och är fascinerad över hur lättkörd den är. Väghållningen är mycket bra, en rolig bil att köra helt enkelt.
Snabbast under fredagens test var BMW-föraren Richard Göransson, skuggad av Tommy Rustad i en ballastad BTCC-Opel och Audis Fredrik Ekblom. "Flash" återfanns på en femteplats, men han var inte på något sätt irriterad över det.
- Nej, vi har en plan med det vi gör och det ser just nu väldigt ljust ut. Idag var tiderna inte det viktiga för oss, men att BMW och Audi är snabba råder det ingen som helst tvivel om, det kommer att bli oerhört tufft i STCC i år.
Flash Engineering kommer att genomföra ytterligare två egna tester innan det tredje testtillfället på Mantorp den 23 april. Det innebär tre tester innan den andra ETCC-deltävlingen på Magny Cours.
- Vi har hittat mycket som vi utvecklat sedan Barcelona, och det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka på Magny Cours. Vi hoppas och tror att vi hittat mer sedan Barcelona än de som testat hela vintern, säger Christian Dahl.
Resultat, STCC-test Karlskoga: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Tommy Rustad, Opel, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 4) Tomas Engström, Honda, 5) Janne "Flash" Nilsson, Volvo S60.


03-04-17 "Flash" snabbast i STCC-test på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson var snabbast på det första STCC-testet på Falkenberg. Något som gladde mycket men överraskade ännu mer.
- Självklart kul att vara snabbast, men det var nog inget jag hade vågat hoppas på med tanke på förutsättningarna, säger "Flash".
Janne "Flash" Nilsson är glad och skiner ikapp med vårsolen på Falkenberg. På premiärbanan är "Flash" snabbast, inte bara historiskt utan även på årets första officiella STCC-test.
- Många vet redan att jag gillar Falkenberg och jag har många fina segerminnen från banan, säger han och fortsätter:
- Så visst är den en bra referens för mig nu när vi har en ny bil att ställa in.
Trots att "Flash" var snabbast i går var man i teamet väldigt ödmjuk. Christian Dahl, Flash Engineerings teamchef säger:
- Vi kom inte till Falkenberg för att sätta något världsrekord, men fick bra respons på de kval set up som provades. På Karlskoga kommer vi att fortsätta testplanen och inrikta oss på raceruns.
Janne "Flash" Nilsson trivs dock bra med den nya Volvo S60:n redan.
- Jag har kört S40 på Falkenberg i många år och att byta till S60:n är en ganska stor skillnad. Jag gillar bilen och då speciellt väghållningen, det enda jag saknar är lite mer pulver i motorn.
På långfredagen väntar mer test, den här gången på Karlskoga. Och även om resultaten var positiva på Falkenberg så tonar "Flash" ner förväntningarna.
- Visst är det kul att vara snabbast, men de här testerna är till för vår egen utveckling, visar det sig att vi är en sekund snabbare än alla andra så vill vi bli två sekunder snabbare, säger han och tillägger:
- Vi har en plan med vår satsning och tänker jobba efter den. Allt känns som om det går mot rätt riktning även om det inte är med stora steg. Vi tar det lugnt eftersom vi har helt tomma arkiv och ingen databas att luta oss mot.
"Flash" hoppas kunna fylla teamets tomma blad med en spännande historia och då räcker det inte enbart med ett bra första kapitel.
Resultat, STCC-test Falkenberg:
1) Jan Nilsson, Volvo S60, 43,024, 2) Richard Göransson, BMW 320i, 43,038, 3) Fredrik Ekblom, Audi A4, 43,142, 4) Tommy Rustad, Opel Astra, 43,305, 5) Patrik Ernstsson, BMW 320i, 43,568, 6) Tomas Engström, Honda, 43,669, 7) Calle Rosenblad, BMW, 43,380, 8) Jan Brunstedt, BMW, 43,861, 9) Johan Sturesson, SEAT Lyon, 43,915, 10) Mattias Andersson, BMW, 43,915, 11) Jens Edman, Peugeot, 44,009, 12) Jason Watt, Peugeot 44,689, 13) Robin Rudholm, SEAT, 44,838.

03-04-16 Snabbt och tätt första STCC-test
Det första av tre officiella tester inför årets STCC-premiär bjöd på mersmak. Rickard Göransson, BMW, var nämligen snabbast på Falkenbergs Motorbana på onsdagseftermiddagen medan Jan "Flash" Nilsson, Volvo, noterades för näst bästa tid. För tredje bästa testtid svarade Tommy Rustad, Opel, som denna säsong gör come back i STCC efter internationellt tävlande.
Den 34-årige norrmannen, STCC-mästare 2000, var nöjd med träningsresultatet, som visar att han trots två säsongers frånvaro hänger med i det svenska standardvagnsmästerskapet.
Racetempot oroar honom således inte, däremot den ballast, staffvikt, som han tvingas köra med under säsongen i sin Opel Astra. Bilen är nämligen byggd efter det brittiska BTCC-reglementet.
- I stort är vi nöjda, men det märks att jag har 100 kilo i straffvikt i bilen, förklarar han.
För Tommy och det svenska Opel-teamet bestod mycket av testet att arbete med bilens inställningar för att reducera straffviktens inverkan på väghållningen.
- Vi är på rätt väg, menar Rustad.
Under testet hade man vissa problem med styrservon, men dessa kunde man snabbt åtgärda. Även avgassystemet fick bytas under testets slutskede på Falkenbergsbanan.
Eftersom det var säsongens första officiella test i Sverige, så var det några förare som tenderade av överskrida sina marginaler med avåkningar som följd. Dansken Jason Watt körde in i däcksbarriären och förstörde framvagnen på sin Peugeot. Watt är sedan några år tillbaka rullstolsbunden efter en MC-olycka, men det har inte hindrat honom från att skörda stora framgångar STCCs danska motsvarighet, DTC.
Nästa STCC-test genomförs på Gelleråsen i Karlskoga därefter följer Mantorp Park.
Den 4 maj är det premiär för årets STCC. Första deltävlingen avgörs på Falkenbergs Motorbana.
Testtider, inofficiella, Falkenbergs Motorbana:
1. Rickard Göransson, BMW, 43.292
2. Jan Nilsson, Volvo, 43.294
3. Tommy Rustad, 43.305
4. Fredrik Ekblom, Audi, 43.370

03-04-06 "Flash" nöjd och ödmjuk efter ETCC-premiären
ETCC-premiären i Barcelona var positiv och lärorik för Janne "Flash" Nilsson och teamet Flash Engineering. Trots att "Flash" tvingades bryta det andra racet.
- Jag fick en knuff av en Honda i det första racet så framvagnen blev stukad. Detta gick inte att åtgärda till andra racet vilket gjorde att bilen överstyrde väldigt mycket, speciellt när vi fick på nya däck fram, säger en annars mycket nöjd "Flash".
Janne "Flash" Nilsson gjorde en bra debut i ETCC-premiären i Barcelona. Han är nöjd efter tävlingen och då särskilt med starterna.
- Det är stillastående starter i år vilket jag är ovan med, men jag gjorde mycket bra starter i båda racen och avancerade bra, säger han.
I det första racet placerade sig "Flash" på en 16:e plats efter att ha startat från 18:e startrutan. Taktiken var dock att hålla sig ifrån omkörningar.
- Tanken var att jag skulle köra för att analysera, vi är här för att lära och det som är viktigt för oss nu är att testa och hitta förbättringar för framtiden, säger "Flash".
Det andra racet blev dock inte så mycket att analysera då "Flash" körde av redan på det första varvet. Han snurrade i en snabb högerkurva där förarna ligger på en hastighet strax under 200 km/h.
- Det är en snabb kurva där det alltid överstyr lite grann, men när jag snurrade överstyrde det så mycket att det inte gick att räta upp, säger han och förklarar vidare:
- Förmodligen berodde det på att framvagnen var lite stukad efter att jag fått en törn av en Honda i det första racet. Detta gick inte att åtgärda till andra racet och när jag då fick på nya däck fram så blev bilen väldigt överstyrd. Det kan liknas med att köra på rallydubb fram och sommardäck bak.
Trots att "Flash" inte kunde fullfölja det andra racet var han positiv.
- Det här har varit mycket lärorikt för mig och teamet. Som det känns nu så tror jag inte att det dröjer länge innan vi hittat ett bra racetempo. Vad gäller kvalet så finns det dock lite mer att jobba på.
ETCC-resultat Barcelona, race 1: 1) Gabriele Tarquini, Alfa Romeo, 2) Fabrizio Giovanardi, BMW, 3) Antonio Garcia, BMW.
Volvoplaceringar: 16) Janne "Flash" Nilsson, S60, 17) Rickard Rydell, S60, 18) Sandro Sardelli, S60.
Race 2: 1) Dirk Müller, BMW, 2) Jörg Müller, BMW, 3) Andy Priaulx, BMW.
Volvoplaceringar: 10) Rickard Rydell, S60, 15) Sandro Sardelli, S60, Flash (brutit).


03-04-05 Följ "Flash" ETCC-premiär live på Eurosport
Det blir en fullspäckad TV-helg för er som gillar racing och har tillgång till Eurosport. Luta er tillbaka i soffan och följ Janne "Flash" Nilsson i ETCC live från Barcelona.
Eurosports storsatsning LG Super Racing Weekend sänds i helgen direkt från racerbanan i Barcelona, allt från GT och Formel Renault till premiären av standardbilsracingen ETCC.
Flash Engineering finns på plats och Janne "Flash" Nilsson kommer till start i en Volvo S60.
På lördag körs kval som kan ses 18:30. Under söndagen blir det direktsändning av de två ETCC-racen klockan 15.15.
För er som inte har tillgång till Eurosport och vill följa Jan "Flash" Nilssons framfart i ETCC och STCC kan ratta in TV4 plus som sänder ett motorblock på tisdagar 21.30 i Mera Motor. En omredigerad version av programmet visas sedan i TV4 på onsdagkvällarna.
Tider för helgens TV-sändningar på Eurosport:
Lördag 5 april:
10.30-11.30: Mästerskap - Barcelona, repris från 4/4.
11.30-12.30: Formula Renault V6
18.30-19.00: Magasin, sammandrag.
Söndag 6 april:
11.15-12.30: Mästerskap - Barcelona
14.15-14.30: FIA GT
15.15-16.15: ETCC, Direktsänt.
19.00-20.00: Höjdpunkter.

03-04-04 "Flash" ödmjuk inför ETCC-premiären
Till helgen är det dags för ETCC-premiär i Barcelona, Spanien. Janne "Flash" Nilsson är på plats och har testat den nybyggda Volvo S60:n för första gången på allvar. Ett test som lämnar "Flash" ödmjuk men positiv.
- Jag trivs med bilen men inte med inställningar på den. Hela den här helgen och april får vi se som ett test, säger han.
Janne "Flash" Nilssons Volvo S60 blev körklar bara dagarna innan teamet lastade och gav sig av till Spanien för det första riktiga testet med bilen. Testet var fritt och genomfördes under torsdagen på den svåra och snabba banan i Barcelona.
- Jag är ungefär två sekunder efter de ledande bilarna, men det är inget man kan gå på. Vi använde få däck och gick inte ut och satte något supervarv, säger "Flash".
Det här var första gången "Flash" körde S60:n på riktigt sedan den blev komplett och intrycken av den nya bilen är positiva.
- Bilen är stabil, särskilt i snabba kurvor, men vad gäller inställningarna så har vi inget att luta oss mot från tidigare år och eftersom vi inte testat någonting den här säsongen så startar vi på noll nu. Det kommer att dröja minst en eller två månader tills vi kan börja köra på allvar. Vi har den här helgen och ytterligare sex testtillfällen på oss innan andra deltävlingen på Magny Cours. Vi kommer kanske inte att hinna ikapp de team som haft bilarna klara och testat i flera månader, men vi kommer med all säkerhet att krympa avståndet till dem.
"Flash" har inte bara en ny bil att vänja sig vid, reglementet och banorna är också nya.
- Det är mycket som är nytt men jag är väldigt laddad och jag känner att allting har blivit bättre bara under det här första testet. Bilen är som sagt mycket stabil och jag personligen känner mig i mycket bra form.
På lördag gäller det för "Flash" att vara kvalsnabb för att skaffa sig ett bra utgångsläge inför de två racen på söndagen. Två race som blir de första på en späckad och mycket spännande racingsommar för Janne "Flash" Nilsson.

03-02-12 Helsvensk satsning när "Flash" tar sikte på Europa
Jan "Flash" Nilsson och Flash Engineering gör dubbla satsningar i år. Nytt för året är att teamet tar sikte på Europa och European Touring Car Championships, ETCC. Parallellt kör man som vanligt i den svenska motsvarigheten, STCC. Allt under en satsning kallad "Made in Sweden".
- Det är inte bara föraren och bilen som är svensk. Numera utvecklas bilen här i Sverige också. Vi ska visa upp ett helsvenskt varumärke, säger "Flash".
Nilsson och Flash Engineering har fått köpa två av Volvos S60-bilar som byggdes under fjolåret och drevs av engelska Prodrive.
Under vintern har utvecklingen av bilen flyttats till Sverige och när 2003-års säsong startar är det en vidare-utvecklad version av bilen som kommer till start.
- Vi har inte försökt uppfinna hjulet på nytt. Men om det funnits två alternativ har vi valt det svenska alterna-tivet när det gäller vidareutvecklingen av bilen. Dessutom har vi en hel del kompentens i firman, kompetens som har varit till stor hjälp i vårt arbete, säger Christian Dahl, stallchef för Flash Engineering. Fyra stora förändringar på bilen har genomförts under vintern.
# Motorutvecklingen sker numera hos Motordesign i Kungsbacka.
# Kompositutvecklingen är flyttad till Sverige.
# Fjäderbenen till bilen ritas om av Flash Engineering i samarbete med Öhlins.
# Aerodynamikpaketet ändras, ett arbete som görs av Flash Engineering i samarbete med Volvos vindtunnel.
Högt ställda mål
Flash Engineering har under ett flertal år arbetat med sikte att kunna ta sig ut i Europa. Under 2003 blir mål-sättningen verklig. Jan "Flash" Nilsson ska köra de nio deltävlingarna i ETCC samtigt som han som vanligt ska tävla i svenska STCC.
Målsättningen är inte blygsam.
- Vi har som mål att vinna STCC och att vinna privatcupen i ETCC. Kan vi dessutom ta Volvos första seger i ETCC vore detta russinet i kakan den här säsongen, säger Dahl.
Bakom möjligheten att tävla i Europa ligger flera års planering.
- Vi började göra investeringar med tanke på Europa för flera år sedan. Därför behöver vi inte göra alla investeringar nu, berättar stallchefen.
I sammanhanget handlar dock Flash Engineerings satsning om en blygsam satsning. Det går inte att jämföra "Made in Sweden"-satsningen med satsningarna flera av de stora fabriksstallen gör i ETCC.
- Vi kanske har samma budget som några av de största stallen. Skillnaden är bara att vi har den i kronor medan de har i Euro, skämtar "Flash".
- Men i vårt stall har vi en entusiasm och engagemang som inte går att värdesätta i pengar. Det är jag mycket stolt och glad över.
Två intressanta mästerskap
För Nilsson är inte Europa nytt. Han har med framgång tävlat i olika Europaserier tidigare. Men det gör inte satsningen på ETCC mindre intressant.
- Det har ju varit mitt och teamets målsättning under flera år. Jag är mycket glad över möjligheten öppnat sig igen. ETCC är ett mycket intressant mästerskap med många duktiga förare.
"Flash" testade Volvos S60 vid ett par tillfällen under fjolårssäsongen - och han är nöjd med egenskaperna den nya bilen har.
- Speciellt imponerad är jag över bilens väghållning. Sen hoppas jag förstås att de förbättringar vi jobbar med ska slå väl ut.
För "Flash" blir tävlingsåret 2003 riktigt intensivt. För förutom nio tävlingar i Europa ska han hinna med att jaga framgång i STCC.
Men det ser den tävlingssugne Nilsson som en utmaning.
- Även i STCC väntar ett mycket intressant år. Det är första året med ett nytt reglemente, men trots det kan vi vänta oss ett otroligt bra mästerskap. Sju bilmärken kommer att finnas representerade där alla som kommer till start kan vinna race.
Stallchef Dahl har högt ställda förväntningar på säsongen, känns det pressande?
- Nej, mer som en utmaning. Och utmaningar är något jag gillar. Och utmana tänker "Flash" göra - under benämningen "Made in Sweden".
- Jag känner verkligen starkt för den här satsningen och jag hoppas att vi ska kunna visa att svensk banracing är riktigt bra, även i ett internationellt perspektiv, säger Jan "Flash" Nilsson.

www.motorsportivarmland.nu