2005

Folkrace 2005

HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR 2005


05-12-10 Sveriges första juniorfestival i Folkrace!!!
Laxå MK inbjuder till VENAFESTIVALEN
På Laxå motorstadion den 29-30/4 2006.
Tillgång till camping i depån med ström från fredag 28/4 kl 11,00
då vi även skall köra en förarutbildning i folkrace.
Anmälan online på SBF:s hemsida redan nu.

Tävlingens genomförande.
FREDAG 28/4

Licenskurs för juniorer kl 11,00 - 19,00 som omfattar teori och praktik.
Anmälan och besiktning mellan kl 16,00 - 20,00.
LÖRDAG 29/4
Anmälan och besiktning 07,00 -0900
Förarsammanträde kl 09,30
Första start kl 10,00.
3 st kvalomgångar med poängberäkning 7,5,4,3,2,1
under kvällen blir det grillning och aktiviteter som t.ex. besök av diverse förare från olika sportgrenar och representanter från SBF.
OBS det råder totalt alkoholförbud på hela tävlingsområdet för samtliga närvarande.
SÖNDAG 30/4
Första start 10.00
2 st kvalomgångar + finaler (antal beroende på startande) omgång 5 ger dubbla poäng 14,10,8,6,4,2.

Vi kommer eventuellt köra med alternativspår.

Upplysningar. Micke 0585-26165 eller 0739-777007
Johan 019-575827 eller 070-2196708
Välkomna till Sveriges första festival för enbart juniorer hälsar Laxå MK.

05-12-09 Luciaracet i Tyfors inställt
För få anmälda och snömodd gör att Fredriksbergs MK ställer in sin folkracet tävling "Luciaracet" skom skulle körts imorgon i Hedparkebanan i Tyfors.


05-11-20 På spåret gästade Folkracebanan i Arvika!
– Det är inte konstigt att det verkar ödsligt i Arvika idag, alla är ju på motorbanan! Det sa Ingvar Oldsberg när SvTs publiksuccé ”På spåret” under helgen reste till Arvika. Ett besök på Westombanan var sedan länge planerat och en del i Crew Wermland AB:s uppladdning av succésäsongen 2005! Mycket hysch, hysch har förekommit för att hemlighålla att det kända frågesportprogrammet fanns på plats under Crew Challenge Folkracefestivalen i maj i år. Publiken som var på plats under tävlingen kunde se ett TV-team filma delar av tävlingen samtidigt som Maria Jacobsson sågs i KMS tävlingsdräkt. Maria och Ingvar Oldsberg ställde frågor om motorsport.

”På spåret” är en av Sveriges Televisions största publiksuccéer och bättre PR för folkrace sporten går knappast att få!

Under Crew Wermland AB:s första år på Westombanan har Sveriges Television funnits på plats och visat bilder från 3 olika tillfällen! Motorsporten har åter växt sig stark i Arvika och Motorklubben Team Westom har ökat sina medlemsantal.

05-11-18 Första start 09:00 i Filipstads MC´s Folkrace
I morgon lördag kör Filipstad MC folkracetävling och första starten är kl 09:00. Startlistan finner du här>>

05-10-23 Jägarns Trofé till Värmland
Hela 13 6-mannalag kom till start när Dals MK i Färgelanda avslutade folkracesäsongen med Jägarns Trofé. Efter tre kvalomgångar och en semifinalomgång så hade man fått fram de sex lagen som fick vara med A- eller B-final.De tre bästa lagen var Team Tappi Sladi från Trollhättan med 91 kvalpoäng. Tvåa Team Lagfart från Värmland med 84 och trea Ingers små tjurar från Trollhättan/Lidköping med 83 poäng. Kvalpoängen var nu borta och man körde om placeringarna i respektive final.

På en något blöt Rosendalsbana visade värmlänningarna mycket vilja. Per Österberg, Team lagfart, med sin Saab var klart bäst i starten följd av Johan Wickelgren från Tappi Sladi och Niklas Hagström, Team lagfart. Redan nu så hade Kenneth Borgs grabbar ett klart grepp om segern och den blev fullkomlig när Hagström på ett elegant sätt tog sig om Wickelgren och man höll nu sina placeringar in i mål. Team Ingers små tjurar från Trollhättan/Lidköping blev tvåa och Tappi Sladi trea. Övriga förare i det vinnande laget var Ronny Nilsson, MK Team Treske och Lars Borg, Stefan Borg och Christer Ågren, alla från SMK Eda. B-finalen vanns av titelförsvarande Team LE:s Maskinservice och man fick här in sina två förare som etta och tvåa. Fredrik Andersson vann före Anton Wendel. Trea här Benny Granlund, Vara MK, som tävlade för Macken Racing Team.
/Göthe Johansson

FÄRGELANDA, Folkrace Lagtävling: A-final: 1) Per Österberg, SMK Eda, Saab, 2) Niklas Hagström, MK Team Westom, d:o, 3) Johan Wickelgren, SMK Trollhättan, d:o, 4) Jimmy Andersson, Lidköpings MSF, d:o, 5) Stefan Andersson, SMK Trollhättan, VW, 6) Reine Vitikaninen, SMK Trollhättan, Saab.
B-final: 1) Fredrik Andersson, Kalix MK, Saab, 2) Anton Wendel, Carlsborgs MK, d:o, 3) Benny Granlund, Vara MK, d:o, 4) Robert Svenningsson, SMK Trollhättan, Volvo, 5) Tomas Blom, Hällevadsholms MK, Saab, 6) Richard Svenningsson, SMK Trollhättan, Volvo.

Sammanlagt resultat, lag, A-final: 1) Team Lagfart, 12 poäng, 2) Ingers små tjurar, 5, 3) Team Tappi Sladi, 4.
Resultat, lag, B-final: 1) Team LE Maskinservice, 12 poäng, 2) Macken Racing Team, 6, 3) Crazy Elks, 3.


05-10-17 Dundersuccé för BDC-racet!
Vi hade i alla fall tur med vädret…
Björn Schärberg före Santosh Berggren och Tommy Kristoffersson

Så summerade några av stjärnorna tävlingen efter att resultatlistan publicerats…

BDC-racet blev en riktigt folkfest!

Vilken folkfest! Hela 2200 åskådare fick uppleva en underhållande dag på BDC-racet i
Arvika. I vanliga fall kommer det 300 åskådare på folkrace. Att det blev vallfärd till
Westombanan denna oktoberdag kan nog tillskrivas de många nybörjarna (!!) som var med.

Nybörjarna, d.v.s. kändisarna tog det hela med glimten i ögat och hade en kul dag på
racerbanan. Namnsponsorn BDC Automotive kunde summera tävlingen med att deras varumärke fått ett ordentligt lyft. – När vi gick in som partner till Crew och helgens Folkrace kunde vi aldrig drömma om att det skulle ta sådana här proportioner. Vi är mer än nöjda med samarbetet med Crew, säger Torbjörn Lundh från BDC. Att utveckla långsiktiga samarbeten med strategiska partners ligger i Crew´s strategi. Det ska vara ett givande samarbete för båda parter. – Våra ledord är glädje, samarbete och förtroende och vi är mycket noga med att det vi gör ska hålla hög kvalitet, säger Per Andersson när han summerar helgen med ett stort leende efter en lyckad tävling.

Trångt och trivsamt

Förköp av biljetter även på Folkracetävlingar har kommit för att stanna. 150 personer på VIP läktaren trängdes och trivdes denna fina oktoberdag.

Att det var mycket folk märktes även i rusningen till matförsäljningen. Tack vare våra flexibla lokala handlare i Arvika kunde vi fylla på lagren under dagen, men det räckte ändå inte utan allt tog slut säger Leendert de Jong från Crew.

Stjärnspäckad eftermiddag i sandlådan

Alla var på gott humör, kommentarerna och upptågen var många innan start.. Det var mycket skratt och glädje i depån, det märkt
es att det här var roligare och mer avslappnat än en ”vanlig” STCC-tävling.

Simon Johansson Rallyförare:
- Får man slänga grejor på publiken, frågade Simon Johansson och showade med att kasta ”Give aways” under prisutdelningen.

Tommy Kristoffersson, Racingförare:
– Vi hade i alla fall tur med vädret, kommenterade Tommy Kristoffersson tävlingen på sin
hemsida och hade svårt att slingra sig ur varför Ekblom var före i resultatlistan.
– Racingfjollor skall förpassas till sandlådan, hördes från depån efter att Kristoffersson fått
stopp i sandfållan i andra heatet. Samme Kristoffersson vågade inte fullfölja sin plan att köpa blöjor åt Kruse innan start…
– Såg ni hur stressad Kruse blev när det kom ikapp en förare bakifrån, i Rally startar ju bakomvarande bil en minut efter…

Vinnartrion Jenny Eliasson,Per Christensson o Johan
Carlsson
BackmansFoto

Mer info på www.racecrew.se
05-10-16 Stjärnfall på Westombanan.
Storstjärnorna Kristoffersson, Ekblom och Solberg kom, sågs….. och detroniserades. I det strålande solskenet på Westombanan under lördagen var det i stället de rutinerade förre detta folkraceförarna Reine Kyrk och Per Christensson från Kil som fick glänsa i kapp med solen när publiksuccén BDC-racet avgjordes inför 1400 betalande.

Som vanligt stack Tommy Kristoffersson ut hakan rejält när det vankades presskonferens innan tävlingen. Ett spel för galleriet och något som det skulle visa sig att han fick äta upp. Varken han eller teamkompisen Fredrik Ekblom gjorde något större väsen av sig på Westombanan. Stolpe ut var det också för Petter Solbergs bror Henning. Ridå redan i första heatet med kylarhaveri.

Jordvallsvisit
Regerande rallycrossmästaren Urban Bergström däremot visade att FR-takterna fortfarande satt i och radade upp två kvalsegrar i rad. Men i tredje gick ridån ner även för Urban, som i ledning gjorde en alltför brysk jordkantsvisit med länkarmsbrott på Volvon som följd. Bäst i alla kvalen bland seniorerna var rutinerade folkracerävarna Reine Kyrk och Per Christensson i varsin Saab. De gick båda helt obesegrade genom de tre kvalomgångarna och radade upp sig på de två bästa startspåren i A-finalen. Reine var snabbast ut genom den långa startkurvan och upp över hoppet, men vid landningen var finalen färdigkörd för hans del. Tändspolen lossnade vid den hårda landningen och bilen tvärdog.

Krångeldag
Fältet lämnades fritt för Per Christensson som utan motstånd kunde rulla i mål som seniorsegrare. En jobbseger som han tackar både pappa och sin syster för. –Allt har krånglat, lösa motorfästen, koppling och bärarmar, pappa har skruvat så han inte ens fått i sig en smörgås på hela dagen, berättar Pommacvåte Per på segerpodiet. Syrran Natasha delade bil med Per, men lämnade helt över Saaben i Pers händer efter att den blivit för tungstyrd i en smäll i första omgången. Varas rallycrossjunior David ”LL” Johansson slutade tvåa och Hofors supernationelle rallycrossåkare Jimmy Holmqvist rullade in på bronsplats.

Juniordramatik
I ett dramatiskt finalheat med tre olika ledare var det till slut folkracejunioren Johan Carlsson från Åtorp utanför Degerfors som drog längsta strået. Både Finnskogaföraren Michael Sundberg och Edas Rasmus Persson var uppe i ledning i finalen, men fick till slut ge sig för sextonårige Carlsson tävlande för Degerfors RC. –Lika roligt varje gång, menade Johan om segern som var hans nionde i karriären på runt 35 tävlingar.

Favoritseger
Årjängs MK:s Jenny Eliasson rattar normalt en Peugeot i rallycross-SM, men gillar inhopp även i folkrace och fick finna sig i att vara favorit i förhandssnacket. –Det kändes lite pressande, menade Jenny om förhandssnacket. Favorittrycket till trots, ute på Westombanan visade Jenny tydligt att hon är Folkracedrottningen bland damerna. Tre raka kvalsegrar ledde till bästa startspår i A-finalen, och seger även där. –Fantastiskt roligt bilen gick hur bra som helst, sprudlade Jenny efter trippen högst upp på prispallen. Finnskogas Carina Sundberg slutade tvåa följd av Årjängs Tina Tholsson, som kämpade sig upp på bronsplats via B-final.

Hört på Westom:
”Det var ganska väntat att de inte hängde med i tempot, man kan inte begära mer när de inte kört folkrace förut” Per Christensson om racing och rallystjärnornas tillkortakommanden på folkracebanan.
"Det viktigaste och roligaste var ändå att få slå Tommy" Fredrik Ekblom om folkracemotivation och teamfight.
"Vi hade iallafall tur med vädret!" Tommy om teamets insats på Westombanan.
”Dundersuccé! Så bra det kan bli.” Tävlingsledare Per Andersson om arrangemanget.
”Det blev soprent i alla kiosker, vi fick ner på byn och handla” Per igen om kommersen på Westombanan.
”Jag har åkt folkrace i tretton år, och jag tänker inte ge mig förrän pappa är helgrå i håret” Vinnaren i damklassen Jenny Eliasson om när hon ska sluta med folkrace.
”Fick skrapa is i morse, brrrr, nu vill jag gå i ide” Jenny igen om utetemperaturen.
”Motorn börja bluddra, var riktigt orolig att den skulle stanna” Per Christensson om nervösa finalvarv i ledning.

kommentarer nedteckande av: Anders Ekström

AV: ANDERS EKSTRÖM
(Ekas bilder hittar du på www.ekasfoto.com)

05-10-15 Stefan Ivarsson vinnare i Göteborg
Stefan Ivarsson från Stenungsunds MS hade inga större bekymmer att vinna Oktoberracet i Göteborg.men han startade inte som någon favorit i A-finalen. Johan och Joakim Söderberg från Eksjö FRC var kvalbäst, båda med maximala 21 poäng. Ivarsson hade 19. När väl dammet hade lagt i startsvängen så hade Ivarsson tagit ett säkert kommando med Johan Svensson från Mölndals MK som tvåa. De båda Söderberg kom bort helt i starten. Dock lyckades Johan till slut nå en tredje plats i mål. Stefan Eriksson från SMK Trollhättan vann säkert B-finalen,medan Lars Skylberg tog hem C-finalen. I Juniorklassen blev det segrar för Varbergs MK i både A- och B-final. Marcus Börjesson vann A-finalen medan Johan Ingemarsson vann B-finalen.
Göthe Johan
sson

Resultat, Göteborg Folkrace. Klass senior, A-final: 1) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, Saab, 2) Johan Svensson, Mölndals MK, d:o, 3) Johan Söderberg, Eksjö FRC, VW, 4) Stephan Fagerström, Torslanda MK, Volvo, 5) Stig Svensson, d:o, Saab, 6) Joakim Söderberg, Eksjö FRC, VW.
Klass Senior, B-final: 1) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Saab, 2) Björn Niklasson, Kungsbacka MA, d:o, 3) Jörgen Johansson, MK Falcon, Volvo, 4) Wigert Andreasson, Falköpings MK, d:o, 5) Björn Samuelsson, Skene MS, d:o, 6) Fredrik Larsson, Torslanda MK, d:o.
Klass senior, C-final: 1) Lars Skylberg, Mölndals MK, Volvo, 2) Mathias Gunnarsson, MK Falcon, d:o, 3) Harri Laine, Finngötar Motor, Opel, 4) Daniel Månsson, Mölnlycke FRK, d:o, 5) Magnus Ingesson, Kungsbacka MA, Saab, 6) Mathz Andersson, Torslanda MK, d:o.
Klass junior, A-final: 1) Marcus Börjesson, Varbergs MK, Saab, 2) Andreas Nottemark, Vimmerby MS, d:o, 3) Tommy, Leuschner, Mölndals MK, Volvo, 4) Rasmus Åhlander, Varbergs MK, Saab, 5) Jonas Larsson, Torslanda MK, Volvo, 6) Robin Svensson, Torslanda MK, d:o.
Klass junior, B-final: 1) Johan Ingemarsson, Varbergs MK, Saab, 2) Emil Persson, d:o, d:o, 3) Simone Holm, Vara MK, d:o, 4) Klas Andersson, Skene MS, Volvo, 5) Fredrik Alango-Marberg, Sotenäs MK, d:o, 6) Andreas Andersson, Fjärås MK, Saab.

05-10-14 Nu börjar det! Bergström, Eliasson och Thelaus är favoriter i BDC-racet!
Nu är allt klappat och klart för BDC-racet på Westombanan! Imorgon lördag kl 10:00 startar 165 förväntansfulla förare den prestigefyllda tävlingen.
Stämningen är verkligen på topp och såväl stjärnförarna som den verkliga Folkrace eliten är taggade till tusen. Hittills har det munhuggits och skämtats, men nu börjar allvaret. Nu återstår att se vilka bilar som dyker upp i Arvika imorgon. Många rykten har cirkulerat om allt från nybyggda Audibilar till motorer i bromsbänk. Det är nog många förare som är spända av förväntan att se hur mycket det verkligen har trimmats inför tävlingen.


Favorit tipset är avslutat!
Racecrew har i sin egen tipstävling kunnat plocka fram de stora favoriterna inför tävlingen. Ett stort intresse för att vara med och rösta resulterade i att bara en "stjärnförare" finns i favoritlistan.

I seniorklassen var det enormt många olika förare tippade som segrare.
Den nykorade Svenska Mästaren i Rallycross, Finnskoga Urban Bergström bär favorittrycket. Med 17% av rösterna fick Urban flest röster följt av hemmaklubben Team Westoms Micke Jansson som fick 11%.
I damklassen är Årjängs Jenny Eliasson totalt dominerande i tipset. Med hela 69% av rösterna har de allra flesta tippat Jenny som segrare!
Bland juniorerna var det två förare som tippades nästan lika mycket. Karlstads Andreas Thelaus är knapp favorit med 28%, följt av Filipstads Robin Olsson på 25%.

Tider
10:00 Första start
Ca. 16:00 börjar finalerna
Ca. 17:00 Tävlingen slut
Ca. 17:30 Prisutdelning
Entré kostar 60kr, under 15 år gratis i målsmans sällskap. Välkommen till en spännande och annorlunda Folkracetävling på Westombanan!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:
Leendert de Jong 0570-330 40 eller
Per Andersson 070-695 51 51

05-10-13 Folkfest, fart, sammandrabbningar och glädje!

Att det är glädje i Folkrace råder inget tvivel om! Under dagens presskonferens i Ahlmarkshuset i Karlstad tog deltagarna ut svängarna ordentligt. Det var högt till tak och det tjoades ordentligt när självförtroendefyllda Folkrace, Racing, Rallycross och Rallyförare munhöggs inför en upprymd journalistkår.
Den proffsigaste presskonferens i motorsport jag varit med om säger Jonas Kruse! Då har han ändå en hel del att jämföra med…!

- Skall bli skönt att en gång för alla visa Folkraceåkarna att det inte beror på materialet att vi åker så mycket snabbare sa Tommy Kristoffersson, och stack fram hakan riktigt ordentligt!
- Smockan lät inte vänta på sig då Rallyföraren Jonas Kruse kontrade med att dom där "Racing fjollorna" som åker runt på samma banan med sandlådor längs bankanten får hålla sig undan, här skall sopas banor! Kruse pekade ut Rallycross förarna som dom riktiga favoriterna. Dom kör ju på sådana här banor och är van att det smäller. Racingfjollorna är jag inte ett dugg rädd för, det är Rallycrossåkarna som får känna trycket säger Kruse vasst.
- Perra Johansson försöker sig på en mer ödmjuk inställning och framhåller att det nog blir omöjligt att slå Folkraceförarna. Racing och Rallygänget är inget att oroa sig för, men Folkrace förarna blir för svåra.
- Ronny Nilsson som är något av Mr Folkrace (även om Kruse försökte sno åt sig den titeln) fick pressen på sig då han under presskonferensen fick den gula "ledar tröjan" iform av gul nummer lapp. Vi Folkraceförare kommer att gå ihop (om det behövs) för att sätta "stjärnorna" på plats säger Ronny med glimten i ögat.
- I damklassen är Jenny Eliasson storfavorit inför BDC-racet. Nästan 70% av tips rösterna har lagts på den blixtsnabba Koppoms tjejen. Kul att så många tror på mig säger Jenny, även om man känner förväntningarna stiga lite..
- En av Värmland många framtidslöften är junioren Robin Olsson från Molkom. Med gula ledarsiffror på bilen efter seger senast på Westombanan så är det med ökat självförtroende 16 årige Olsson kommer till Arvika. Hela 59 (!!) juniorer kommer till start i Arvika på lördag, så återväxten är god i Värmländsk motorsport!

Kommentarerna ville aldrig ta slut och snacket fortsatte långt efter att journalistkåren lämnat lokalen. Så småningom kunde det dock skönjas lite allvar då däckval och inställningar började diskuteras… Helt klart är att när alla står på startlinjen på Westombanan kl 10 ppå lördag så är det blodigt allvar!

Att så många ställer upp och bjuder på sig själva är ett bevis på att dagens stjärnor värnar om återväxten!
-Folkrace är grundstenen i den Värmländska motorsporten. Unga, gamla, nya och rutinerade förare möts på lika villkor. Rookies och motorsportsprofiler trivs och trängs på Westombanan för att göra upp om äran att ta hem BDC-racet.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var synd om alla som missade dagens presskonferens…!

05-10-13 Välkommen till BDC-racet 2005, en annorlunda motorsporthändelse!
Det kommer att bli en häktisk motordag med massor av bilar. Första start kl. 10:00, sedan startar ett nytt heat var 4:e minut…

Varje omgång börjar med Juniorheat, därefter damer och seniorer

Torsdag 13 oktober
11:00 - 14:00 Presskonferens i Karlstad

Fredag 14 oktober
14:00 - 22:00 Depån öppen
16:00 - 20:00 Anmälan och besiktning

Lördag 15 oktober
07:00 - 09:00 Anmälan och besiktning
10:00 Första start, omgång 1
12:00 Start, omgång 2
14:00 Start, omgång 3
16:00 Anbudsinlämning öppnas
Ca. 16:00 Finalerna börjar
Ca. 17:00 Tävlingen slut
Ca. 17:30 Prisutdelning

Välkommen till en spännande och annorlunda Folkracetävling!
För ytterligare information se: www.racecrew.se eller maila info@racecrew.se

05-10-11 Ett Stjärnspäckat startfält!
BDC-racet 2005, är en helt unik motorsporthändelse! Svenska Mästare, Norska Mästare, Nordiska Mästare och Världsmästare möter Folkrace eliten på Westombanan i Arvika. 165 startande i tidernas mest prestigefyllda Folkracetävling.

Allt började med att Tommy Kristoffersson besökte en Folkracetävling på Westombanan i augusti. Tommy fick förfråga om han skulle ställa upp i nästa tävling och svarade direkt: - Jag kommer och jag tar "Fredda" (Fredrik Ekblom från Örebro) med mig!

Detta var starten till ett enormt intresse för BDC-racet. Redan samma dag hade 3 Rallycrossförare anmält sig som minsann skulle visa att Racingförare inte platsar på banan. Sedan följde en rad förare från flera olika motorsportgrenar. Svenska mästare i Racing, Rallycross och Rally duggar tätt i anmälningslistan. Det finns flera orsaker till det stora intresset.

· Det är slut på de ordinarie tävlingarna
· Ett uppdämt behov av att tävla "bara för att det är kul"
· Chansen att få tävla mot mästare från andra motorsport grenar

Det unika med BDC-racet är att "kändisarna" inte tävlar i en uppvisningsklass, utan deltar i samma tävling som alla andra. Folkraceförarna står i kö för att få komma med i tävlingen och visa vilka som egentligen regerar i svensk Motorsport…

Ett axplock ur startlistan:

Henning Solberg
En av Norges absolut största stjärnor, Rally-VM stjärnan och Världsmästaren Petter Solbergs bror utmanar Sveriges Folkraceförare! Henning har ett tidigare förflutet inom Norsk Folkrace (Bilcross) och som flerfaldig Norsk mästare i Rallycross.

Fredrik Ekblom
Den dubble STCC mästaren har tidigare tävlat bl.a. i Indy Car och Le Mans. Han har stått sida vid sida mot Jaques Villeneuve och Paul Tracy, men nu möter han 150 segerhungriga Folkraceförare!

Tommy Kristoffersson
Audis flaggskepp i Sverige, flerfaldige Svenska Mästaren i Rallycross och STCC föraren med 8 säsonger i svensk Racings tungviktsklass. Nu är det "back to basic", när Tommy gör Comeback i Folkrace. Med tidigare segrar på Westombanan i bagaget kan Tommy skrälla ordentligt!

Jonas Kruse
Renault-cupens ledare i Sverige, Svensk Mästare i Rally och SVTs expertkommentator, Jonas Kruse från Grums har nu anmält sig till BDC-racet i Arvika 15 oktober! Med en lysande karriär bakom sig, först som hockyspelare och sedan som Rallyförare har Jonas sadlat om och blivit SVTs expertkommentator i Rally VM tävlingarna. Tillsammans med Pelle Thörnberg följer Jonas VM förarnas framfart runt hela världen. Nu gör Jonas Folkracedebut!

Rallyförarna Henning Solberg, Jonas Kruse, Mats Karlsson, Anders Karlsson, Jonas Andersson, Billy Johansson, Henrik Andersson, Anders Hedström, Micke Lindh, m.fl. kompletteras av STCC förarna Kristoffersson o Ekblom.
Rallycrossen representeras bl.a. av: Urban Bergström, Perra Johansson, Per Gustafsson, Niklas Hagström, Martin Lundqvist, Jan-Christer Nilsson, Jimmy Farsbo, Magnus Ericsson, Johan Nyström, Peter Hedström, David "LL" Johansson, Mattias Ledin och Santosh Berggren.

www.racecrew.se

05-10-10 Mer än 20 SM-guld i BDC-racet
Många var kallade, men få var utvalda…

Hela 230 anmälningar kunde arrangören räkna in vid anmälningstidens utgång. Av dessa var hela 59st juniorer! Ett verkligt bevis på att Folkrace har fått en nyrenässans.
Trots att man beslutat om en utökning av startlistan från 150 till 165 förare tvingades man ändå tacka nej till 65 besvikna tävlande. Till publikens glädje så är det smått otroliga 32 förare från andra discipliner, mer än 20 SM-guld finns i startlistan!


Två nya "värstingar" i sista stund
I sista sund anmälde sig årets SM-tvåa i Rallycross, Jimmy Holmqvist sig till tävlingen. Att Hofors föraren klarar av Westombanan råder det inget tvivel om, då han vann förra årets SM-deltävling i Rallycross här! Enligt rykten så lär Jimmy ha varit på en tävling under helgen och köpt en riktig vinnarbil…

Patrik Sandell från Östersund (!!), en av Svensk Rallysports mest lovande unga talanger kunde inte missa chansen att få mäta sig med elitförare i Folkrace! Patrik som är nybliven Svensk mästare i Rally representerar normalt sett Renault. Det finns faktiskr massor av Renaultförare i startlistan, det blir tufft nog att vara först av Renault gänget!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

Startfältet är fullt med välmeriterade förare från andra motorsportgrenar:
Förare Klubb Meriter
Fredrik Ekblom SMK Örebro 2 guld i STCC
Tommy Kristoffersson MK Team Westom 8 säsonger i STCC
Henning Solberg Norge 2-säsonger i Rally-VM
Jonas Andersson MK Team Treske Junior VM guld Rally
Per-Anders "Perra" Johansson MK Team Westom 3 SM-guld i Backe
Mats Karlsson Säffle MC 2 SM-guld i Rally
Jonas Kruse Karlstads MC-bil 2 SM-guld i Rally
Anders Karlsson Säffle MC SM-guld i Rally 2004
Patrik Sandell Jämtlands MK SM-guld i Rally 2005
Urban Bergström Finnskoga MK SM-guld Rallycross 2005
Simon Johansson Ydre MK JSM-guld Rally 2002
Per Gustafsson Vara MK SM-guld Rallycross 2004
Martin Lundqvist Fagersta MK Guld -04 Rallycross JSM
Peter Hedström MK Ratten Guld -03 Rallycross JSM
Niklas Hagström MK Team Westom 2:a i årets Rallycross SM
Jimmy Holmqvist Hofors MK 2:a i årets Rallycross SM
Jan-Christer Nilsson MK Team Westom 6:a i årets Rallycross SM
Jimmy Farsbo Linköpings MS 4:a i årets Rallycross EM
Magnus Ericsson Götene MK 5:a i årets Rallycross SM
Johan Nyström MK Team Westom 7:a i årets Rallycross SM
Mattias Ledin MK Kopparberg 2:a i årets Rallycross JSM
David "LL" Johansson Vara MK 3:a i årets Rallycross JSM
Pontus Tideman SMK Eda 3:a i årets Crosskart Cup
Billy Johansson MK Team Westom 1:a, Volvo Orginalcup -97
Henrik Andersson Säffle MC 1:a, Volvo Orginalcup -03
Mikael Lindh MK Team Westom 1:a, Volvo Orginalcup -05


05-10-07 Ytterligare 2 mästare klara för start!
Nyblivne Rallycrossmästaren Urban Bergström klar för start!
En verklig Folkrace "veteran" som gjort karriär och lyckats nå toppen i Rallycross. Urban Bergström från Sunne i Värmland har kört Folkrace många gånger tidigare på Westombanan. Efter många segrar i Folkrace satsade Urban för några år sedan fullt ut på Rallycross. Med sin Volvo S40 har den hetlevrade Sunnebon totalt krossat allt motstånd i årets Rallycross SM. Överlägsna resultat i SM serien (Super Nationella klassen) gjorde att Urban i princip var klar mästare innan finalen i Götene.
När nu startfältet i BDC-racet blev känt kunde inte Bergström motstå frestelsen att få visa vem som är bäst! Att Urban kommer att köra final den 15 oktober på Westombanan ger låga odds i förhands tipset.


Ännu en Rallymästare, Simon Johansson från Ydre kör BDC-racet!
2002 vann Sinom JSM i Rally, samma år kom han 2:a i Rally SM och vann Renault Clio cup! Ydre föraren Johansson är faktiskt ett riktigt hett tips till slutsegern då han även har en succéartad Folkrace karriär bakom sig. 2001 vann han bl.a. Semesterracet i Vimmerby, en av landets största tävlingar. I förhandstipset borde även Rattkonstnären Johansson få låga odds!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

Startfältet är fullt med välmeriterade förare från andra motorsportgrenar:
Förare Klubb Meriter
Fredrik Ekblom SMK Örebro 2 guld i STCC
Tommy Kristoffersson MK Team Westom 8 säsonger i STCC
Henning Solberg Norge 2-säsonger i Rally-VM
Jonas Andersson MK Team Treske Junior VM guld Rally
Per-Anders "Perra" Johansson MK Team Westom 3 SM-guld i Backe
Mats Karlsson Säffle MC 2 SM-guld i Rally
Jonas Kruse Karlstads MC-bil SM-guld i Rally
Anders Karlsson Säffle MC SM-guld i Rally 2004
Urban Bergström Finnskoga MK SM-guld Rallycross 2005
Simon Johansson Ydre MK JSM-guld Rally 2002
Per Gustafsson Vara MK SM-guld Rallycross 2004
Martin Lundqvist Fagersta MK Guld -04 Rallycross JSM
Peter Hedström MK Ratten Guld -03 Rallycross JSM
Niklas Hagström MK Team Westom 2:a i årets Rallycross SM
Jan-Christer Nilsson MK Team Westom 6:a i årets Rallycross SM
Jimmy Farsbo Linköpings MS 4:a i årets Rallycross EM
Magnus Ericsson Götene MK 5:a i årets Rallycross SM
Johan Nyström MK Team Westom 7:a i årets Rallycross SM
Mattias Ledin MK Kopparberg 2:a i årets Rallycross JSM
David "LL" Johansson Vara MK 3:a i årets Rallycross JSM
Pontus Tideman SMK Eda 3:a i årets Crosskart Cup
Billy Johansson MK Team Westom 1:a, Volvo Orginalcup -97
Henrik Andersson Säffle MC 1:a, Volvo Orginalcup -03
Mikael Lindh MK Team Westom 1:a, Volvo Orginalcup -05

05-10-06 VM-stjärnan Henning Solberg kommer till BDC-racet i Arvika!
Rally VM stjärnan Henning Solberg, bror till Världsmästaren Petter Solberg startar sensationellt i Folkrace tävlingen BDC-racet på Westombanan i Arvika 15 oktober!

Henning körde först Folkrace i Norge innan han gick över till Rallycross. I SuperNationella klassen dominerade han nationell Rallycross under några år. 1995 bestämde han sig för att satsa på EM och en Ford Escort Cosworth i Div 2. Detta år gjorde Henning sitt senaste framträdande på Westombana (EM 1995). I år har norrmannen satsat på Rally VM via Ford Motorsport. Att han kommer till start i BDC-racet gör att tävlingen blir den mest stjärnspäckade Folkracetävlingen någonsin!


Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen

05-10-05 Jonas Kruse kör Folkracetävling i Arvika!
Renault-cupens ledare i Sverige, Svensk Mästare i Rally och SVTs expertkommentator, Jonas Kruse från Grums har nu anmält sig till BDC-racet i Arvika 15 oktober! Med en lysande karriär bakom sig, först som hockyspelare och sedan som Rallyförare har Jonas sadlat om och blivit SVTs expertkommentator i Rally VM tävlingarna. Tillsammans med Pelle Thörnberg följer Jonas VM förarnas framfart runt hela världen.

Jonas Kruse har bred erfarenhet av svensk och internationell rallysport. Han har två SM-tecken samt ett norskt mästerskap i bagaget. Han har under sina fem professionella år hos Renault tagit klassegrar i både EM- och VM-rallyn, där VM-segern i den då nyinstiftade F2-klssen i det finska VM-rallyt 1996 är den främsta meriten.

Nu satsar Jonas på att köra sin första Folkracetävling i samband med BDC-racet på Westombanan 15 oktober!

Peter Hedström vann JSM 2003, nu kör han BDC-racet!
Peter Hedström från MK Ratten i Torsby vann Rallycross JSM 2003. Efter några enstaka inhopp under fjolåret laddar nu Peter allt för att vinna prestigefyllda BDC-racet!

Anders Hedström, professionell förarinstruktör kör BDC-racet!
Rallypilot från Torsby har jobbat som instruktör sedan 1998 och som genom sin tävlingserfarenhet inom rallysporten har full koll på hur bilar reagerar i olika situationer.
Licensierad instruktör av BMW Fahrer Training, Tyskland, att worldwide genomföra deras utbildningar. Nu ställer Anders upp i BDC-racet för att sätta sina Rallykollegor på plats!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-10-04 Rallyförarna utmanar!
Mats Karlsson från Säffle, senaste Rallyutmanaren!

Nu har Rallyförarna antagit utmaningen, Rallycross, racing och folkraceförarna ska inte få det lätt! Flerfaldige Svenska mästaren Mats Karlsson från Säffle är anmäld till BDC-racet 15 oktober! En glädjande nyhet för publiken, men en skräckfylld nyhet för konkurrenterna!
Mats är en osedvanligt duktig rattvridare och dessutom bilbyggare och tävlingsbilskonstruktör! Mats har tävlat flitigt på Westombanan (i Rallybil) under de senaste veckorna och kan bli en av de verkligt stora utmanarna i tävlingen alla pratar om!


Renault förare och SM vinnare 2004, nu kör han BDC-racet!
Ännu en Svensk mästare i Rally anmälde sig igår. Anders Karlsson vann SM serien, klass N2 med Renault Clio 2004, i söndags köpte han sig en folkracebil! Anders tillhör skaran otroligt duktiga rallyförare från Säffle, ett allvarligt hot mot de Rallycross, Folkrace och Racingförarna som redan finns med i listan till BDC-racet 15 oktober.

Folracehysteri i Värmland!
Det råder rena Folkracehysterin i Värmland inför BDC-racet i Arvika. Förare letar med ljus och lykta efter såväl Folkraceobjekt som färdiga vinnarbilar! Anmälningarna haglar in till tävlingen, Svenska mästare från olika discipliner, Folkracemästare och nybörjare hör av sig och vill köra BDC-racet! Förare som är ovana Folkrace, men erfarna från annan bilsport letar vinnarbilar, och vinnardäck!

Nu är det BDC-racet hetare än någonsin, och alla undrar vem blir mästare?

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-10-03 Björn Lidén värmde upp med seger i Karlstad
I helgens folkracetävling i Karlstad vann MK Team Westoms Björn Lidén en viktig seger. Björn vann före Lars-Göran Bran, även han anmäld till BDC-racet. Nu stiger självklart förväntningarna på Lidén som alltid presterar bra på Westombanan.

Hagfors Junior, Jonas Hallgren segrade i Karlstad
Jonas Hallgren från Hagfors MK som även han är anmäld i Arvikas tävling vann en övertygande seger i Karlstad före Linus Thorsson och Jonas "Knöppen" Karlsson från SMK Eda. Jonas vann samtliga sina tre kvalheat och var tävlingens verkliga suverän. Samtliga tre förarna finns med i Arvika om knappt två veckor, det är verkligen upplagt för en spännande tävling där över 50 juniorer är anmälda!

Jimmy Farsbo och Niklas Hagström körde i Tyskland
Två av BDC-racets stjärnor visade framfötterna i tyska Buxtehude under helgen. När EM-finalen kördes var två av BDC-racets förare med och testade motståndet. MK Team Westoms Niklas Hagström slutade på en fin 6:e plats och Linköpings Jimmy Farsbo på 8:e plats.
Jimmys satsade i år på att köra hela EM-serien och slutade där på 5:e plats totalt.

Nu är det BDC-racet 15 oktober som gäller för de båda div. 2 förarna!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-30 Det trimmas för fullt hos KMS och ännu ett rallyess är anmäld
Sent igår kväll (torsdag) levererades den första Folkracebilen i största hemlighet till KMS teamet i Arvika. Race ingenjör Lars Borg har inkallats för att leda teamet runt bilen. Det står inte klart om denna bilen (som lär vara helt nybyggd) kommer att köras av Tommy Kristoffersson eller av Fredrik Ekblom. Helt klart är dock att inget lämnas åt slumpen, bilarna kommer att prepareras minutiöst fram till nästa onsdag då teamledningen kommer hem från Gotland. Från onsdag till lördag morgon skall KMS göra de sista finjusteringarna för att kunna blanda sig i toppstriden i prestigefyllda BDC-racet.

Besök Det trimmas för fullt hos KMS
Sent igår kväll (torsdag) levererades den första Folkracebilen i största hemlighet till KMS teamet i Arvika. Race ingenjör Lars Borg har inkallats för att leda teamet runt bilen. Det står inte klart om denna bilen (som lär vara helt nybyggd) kommer att köras av Tommy Kristoffersson eller av Fredrik Ekblom. Helt klart är dock att inget lämnas åt slumpen, bilarna kommer att prepareras minutiöst fram till nästa onsdag då teamledningen kommer hem från Gotland. Från onsdag till lördag morgon skall KMS göra de sista finjusteringarna för att kunna blanda sig i toppstriden i prestigefyllda BDC-racet.

Spänt läge inom teamet
Det hörs redan klara tecken på att det blir en oerhörd prestigeförlust att bli tvåa i teamet.
- När jag körde BMW var Tommy på mig ideligen, så nu ska han få tillbaka. När vi kör i samma team kan jag inte puckla på honom - men nu du säger Fredrik Ekblom!
- Starten i Arvika kommer att bli en chock för Fredrik kontrar Tommy.
- Han glömmer tydligen aldrig att jag stötte till honom lite en gång -98 när han körde BMW, fast bilen gick att köra därifrån…, säger Tommy om sin team "kompis". -Den här gången skall han få se hur det egentligen är att få en liten knuff…

Billy Johansson kör BDC-racet!
Värmlänningen Billy Johansson från hemmaklubben MK Team Westom vann allt i Volvo Orginalcup 1997 och slutade 2:a i Renault Clio cup 2001. Nu ställer han upp i mästarmötet BDC-racet i Arvika! Billy en verklig förarbegåvning som alltid figurerar i toppen av resultatlistorna, oavsett sportgren eller bil. Senaste tiden har Billy tävlat med stor framgång i Crosskart. I Folkrace är han ännu ett oskrivet kort, men räkna med att han kommer att skrälla ordentligt!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

Startfältet är fullt med välmeriterade förare från andra motorsportgrenar:

05-09-29 Fjolårets segrare i Junior SM kommer till start 15 oktober
Fords Martin Lundqvist från Fagersta kör BDC-racet!
Div 2 föraren och fjolårets juniormästare i Rallycross har anmält sig till Folkracetävlingen alla pratar om. BDC-racet kryllar av "ovana" Folkraceförare som har massor av meriter från andra motorsporter. Den 15 oktober ställs han mot massor av meriterade Folkraceförare som inget hellre vill än att visa att just dom är snabbast!
Att få tävla mot bl.a. Fredrik Ekblom med meriter från Indy Car gör inte tävlingen mindre spännande för Fords unge nykomling.


Fjolårets segrare i Junior SM har i år satsat på en helt nyutvecklad Ford Fiesta för Rallycrossens Div 2 klass. Med suveräna köregenskaper fungerade bilen riktigt bra på banan men den har saknat motoreffekt, något som Ford teamet planerar att ändra på tills nästa säsong. I Ford debuten på just Westombanan slutade Martin på en hedrande 7:e plats.

Folkrace testet på Westombanan 15 oktober är ett kul inslag i säsongsavslutningen, Martin kommer inte att nöja sig med en blygsam placering.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-27 Rallyförare utmanar Rallycross- och Folkraceförare!
Volvo Original-cup mästare kör BDC-racet!
Rallyföraren Henrik Andersson från Säffle vann Sverigeserien totalt i Volvo original för två år sedan, nu kör han Folkrace i Arvika! Henrik är en av Rallyfabriken i Säffles riktigt vassa rattkonstnärer. Nu ställs han mot folkrace eliten och ett helt koppel mästare i Rallycross.


En riktigt färsk mästare från hemmaklubben MK Team Westom gör sin Folkracedebut under BDC-racet. Mikael Lindh vann helt nyligen Sverigeseriens C-förar serie i Volvo orginalcup. Nu blir han och Henrik först ut att försvara Rallyåkarnas färger i BDC-racet 15 oktober.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-26 Fredrik Ekblom och Tommy Kristoffersson har anmält sig till BDC-racet!
Nu hettar det till i startlistan då de riktigt tunga namnen har anmält sig till tävlingen. Dubble STCC vinnaren Fredrik Ekblom gör en spännande debut i Folkracetävlingen på Westombanan 15 oktober!

Att Tommy Kristoffersson kan köra Folkrace betvivlar ingen, han har vunnit flera tävlingar på Westombanan innan Rallycross och Racing karriären satte fart. Nu var det närmare 20 år sedan så lite ovant kan det nog kännas för den snabbe stallchefen.

Vilka bilar kommer de att köra? Mycket hysch-hysch och hemlighetsmakeri från stallchefen, KMS teamet kommer inte till start för att vara utfyllnad. 2st Audi A6 skulle nog välta anbudskön... Tommy som har Lars Borg (en av de ordinarie Folkraceförarna) anställd får sätta personalen på att börja bygga vinnarbilar! Undrar om Lars Borg får stallorder i tävlingen?

Redan vid senaste tävlingen 13 augusti på Westombanan skvallrade Tommy att han ställer upp i nästa tävling bara han får "Fredda" med sig. Nu blir det allvar och den etablerade Folkrace eliten kan glädjas åt att få möta stjärnorna på Folkrace banan.
Efter att ha strulat hela säsongen och ofta hamnat i sandfållorna så har KMS chans att revanschera sig och avsluta säsongen med en svårvunnen seger!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-26 Ung crosskartförare skrämmer Hansen?
Santosh Berggren kör BDC-racet!
Unge Rallycross och Crosskart åkaren Santosh Berggren från Falköpings MK utmanade förra året Kenneth Hansen i Crosskart och vann!
Nu har Berggren anmält sig till BDC-racet, kanske att det skrämt bort europamästaren Hansen…? Santosh slutade på 6:e plats i årets Junior SM och utmanar sina Junior SM kollegor i BDC-racet där Mattias Ledin och David "LL" Johansson redan finns med.

Jenny Eliasson, stor favorit i damklassen!
Jenny Eliasson som kört Rallycross SM i div 2 under året får gälla som tävlingens absoluta favorit till segern i damklassen. Jenny som i Årjäng senast vann totalt i seniorklassen har en otrolig svit i folkrace. I Rallycrossen har det krånglat i år, men i Folkrace brukar det mesta gå Jennys väg.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-24 Laxå MK tackar alla!
Laxå MK tackar alla tävlande, funktionärer och publik för ett trevligt tävlingsår på Laxå Motorstadion. Välkomna nästa år!

05-09-23 Tag chansen att rensa garaget inför vintern!
Missa inte Racecrew Swapmeet, Folkrace och bildelsmarknaden!
Vi arrangerar Racecrew Swapmeet, Folkrace-Mârten (Marknad) i samband med BDC-racet 15 oktober. Kom och sälj, köp, byt eller bara kolla på alla gamla och nya Folkrace, Rallycross och gatbils delar!
Tanken är att skapa en årlig marknadsplats för begagnade och nya bildelar. Kostnaden är inte större än en annons! Tag chansen att rensa garaget!


Logga in på www.racecrew.se och klicka på "Web-shop"
Om du bokar platsen via Web-shop betalar du endast 40kr + 60kr i entréavgift, totalt 100kr för en försäljningsplats inklusive en entrébiljett till tävlingen! Logga in på www.racecrew.se, klicka dig vidare till Web-shop och beställ utställarplats.
Du kommer att få fraktkostnad på ordererkännandet, men den behöver du inte betala (går inte att ta bort ur programmet för enstaka artikel). Vi skickar en utställarbiljett till dig så snart du betalat in 100kr. Först att boka får de bästa platserna!

Marknadsplatsen
Marknadsplatsen blir i tävlingsdepån! Med andra ord mitt i centrum av tävlingen, men ändå utan trafik med tävlingsbilar. Tag med ett bord och visa upp dina fynd "mitt i seten". På plats finns garanterat en köpstark kundkrets iform av 150 startande + mekaniker, funktionärer och publik!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-23 Juniorerna utmanar i BDC-racet!
JSM 2:an Mattias Ledin missar inte BDC-racet!
Mattias som faktiskt vann 3 deltävlingar i årets Junior SM i Rallycross är faktiskt endast 17 år! Unge Mattias från Kopparberg är ingen duvunge på racerbanan. Sitt livs andra Rallycrosstävling vann han just på Westombanan ifjol!

Pontus Tideman en junior att se upp för!
Pontus Tideman från SMK Eda är ett riktigt superlöfte i motorsport. Pontus har ännu inte fyllt 15 år men har redan massor av meriter! Crosskart föraren som kom 2:a i fjolårets junior mästerskap, slutade 3:a i år. Han har gått påbrå i familjen då Pappa Thomas har lång erfarenhet från såväl Rally, som Rallycross och Backe. Bland de nära anhöriga märks även Rally kändisen Henning Solberg från Norge!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-22 Junior SM 3:an utmanar i BDC-racet!
Senaste Rallycrossföraren som anmält sig är David "LL" Johansson. David som slutade på en hedrande bronsplats i årets Junior SM vann första deltävlingen och slutade 2:a när Xtreme Rallycross kördes på Westombanan i maj.
David som liksom Rallycrossföraren Per Gustafsson tävlar för Vara MK kommer till start med höga förväntningar. Här tävlar han bland Seniorerna och får möta de som kör normalt Rallycross med snabbare bilar.


Div 1 föraren Johan Nyström gör Folkrace comeback!
Hemmaklubbens Johan Nyström har det senaste året tävlat i Rallycrossens värstingklass Div.1 med en Volvo. Johan slutade på en fantastisk 7:e plats, före storheter som t.ex. Rallymästarna Andreas Eriksson och Thomas Rådström. Nu är det "tillbaka till rötterna" och folkrace på Westombanan.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:

05-09-21 EM-fyran Jimmy Farsbo utmanar i BDC-racet!
Jimmy Farsbo från Linköping kör Folkrace i Arvika!
Rallycrossförarna utmanar Folkrace eliten. Senaste Rallycrossföraren som anmält sig är årets stora överraskning i EM. Jimmy Farsbo från Linköping ligger då två deltävlingar återstår på en sensationell 4:e plats i EM sammandraget, endast 2 poäng från medalj plats och med en chans på seger! Jimmy som slutade på en 3:e plats i SM-seriens första deltävling på Westombanan i maj har sedan haft massor av problem under det Svenska Mästerskapet. I finaltävlingen på Kinnekulle ring kraschade Jimmy i första kurvan och har sedan haft en hektisk tid att få ordning på bilen till nästa EM-deltävling som går i Polen kommande helg.
När Jimmy fick reda på att hans div 2 konkurrenter Per Gustafsson, Magnus Ericsson och Niklas Hagström skulle köra BDC-racet kunde inte Linköpingsföraren låta bli att vara med och knycka pokalerna!

Ronny Nilsson, en av favoriterna till segern!
Bland favorit tippade folkraceförare har finner vi senaste segraren på Westombanan, Ronny Nilsson från MK Team Treske. Ronny som tävlar ofta är inte rädd för att sticka ut hakan, - "skall bli kul att få slå rallycrossförarna" säger Ronny och lovar ge de etablerade förarna en match.


Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-18 Fjolårets Svenske Mästare i rallycross startar i Arvika
Per Gustafsson från Vara kör BDC-racet i Arvika!
Det ser ut att bli rena mästarmötet när BDC-racet går av stapeln i Arvika 15 oktober! Per Gustafsson kunde inte motstå grupptrycket från sina Rallycrosskollegor. När mekanikern Jan Rosengren lovade fixa en tävlingsbil så skickade Per och Swedsun motorsport in anmälan till Westom tävlingen. Det blir debut i Folkrace för Per som tidigare har massor av meriter från Rallycross. Pers största framgång hittills är självklart SM-guldet 2004, men Per har även massor av rutin från EM-tävlingar. Årets Rallycross säsong har kantats av alla tänkbara problem. Trots motor krångel och tappade hjul slutade Västgöten på en 6:e plats i div 2.

Arne Walfridsson, en av favoriterna till segern!
Bland favorit tippade folkraceförare har nu segervane Arne Walfridsson från MK Ratten anmält sig. Arne som har massor av rutin är van att stå högst upp på pallen, den här gången krävs nog det lilla extra för att besegra sina folkracekollegor.


Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:

05-09-18 Kristensson segrare i Färgelanda
Björn Kristensson från Mölnlycke FRK sken verkligen ikapp med solen när han vann Folkracetävlingen i Färgelanda som arrangerades av Dals MK. Ingen av förarna orkade med att vinna alla sina kvalheat, men det spelar ju ingen roll när man väl vinner A-finalen. Startsnabbheten i hans VW 1600 kom väl till pass och han tog starten och sedan så höll han konkurrenterna säkert bakom sig. Tvåa i en Volvo, Mats Alango, Alingsås MK och trea Peter Eriksson Tjörns MF. B-finalsvinnare, Johan Svensson Mölndals MK, medan Stefan Andersson tog hem C-finalen. Bäst i Juniortävlingen Joakim Svensson från Mölndals MK.
Göthe Johansson

Färgelanda. Folkrace, Dals MK. Resultat, klass Senior A-final: 1) Björn Kristensson, Mölnlycke FRK, VW, 2) Mats Alango, Alingsås MK, Volvo, 3) Peter Eriksson, Tjörns MF, Saab, 4) Bernth Granlund, Vara MK, d:o, 5) Jonas Nilsson, Dals MK, Volvo, 6) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, Saab.
Klass Senior, B-final: 1) Johan Svensson, Mölndals MK, Saab, 2 Thomas Svensson, Dals MK, d:o, 3) Rolf Holmberg, Fjärås MK, d:o, 4) Anders Tholsson, SMK Trollhättan, d:o, 5) Benny Karlsson, Tjörns MF, d:o, 6) Petter Gusteus, Dals MK, d:o.
Klass Senior, C-final: 1) Stefan Andersson, SMK Trollhättan, VW, 2) Jan Andersson, Vänersborgs MK, Saab, 3) Leif Abrahamsson, Dals MK: d:o, 4) Niklas Höög, Säffle MC, Volvo, 5) Janne Martinsson, Dals MK, VW, 6) Christian Andersson, Stenungsunds MS, Saab.
Klass Junior, final: 1) Joakim Svensson, Mölndals MK, Saab, 2) Fredrik Sahlsten, Fjärås MK, Volvo, 3) Sara Linnarsson, Vänersborgs MK, Saab, 4) Mattias Bankel, SMK Trollhättan, d:o, 5) Linnea Gusteus, Dals MK, d:o, 6) Tobias Andersson, d:o, d:o.

05-09-15 Årets Rallycross "Rookie" kör BDC-racet på Westombanan!
Magnus Ericsson från Mariestad har anmält sig till prestigefyllda BDC-racet den 15 oktober! Magnus som gjort sin första Rallycross säsong i år har verkligen skrällt ordentligt i resultatlistorna. Magnus slutade på en 5:e plats i SM med en 2:a som bäst (deltävlingen i Kalix). I EM har Magnus kört 2 deltävlingar och slutat på en fantastisk 5:e plats vid båda tillfällena! Rallycross satsningen fick en brutal inledning när Magnus slog runt ordentligt i premiären på Westombanan i maj, därför kommer han extra laddad med revanschlust inför tävlingen i Arvika i oktober. Magnus som tidigare har fina resultat bakom sig i Folkrace satsar säkert på att nå pallen i BDC-racet!

Folkrace förarna är extra laddade!
Folkrace eliten med Ronny Nilsson, Anders Andersson, Andreas Carlsson, Lars Borg, Mikael Jansson, Jörgen van den Berg, m.fl. kommer garanterat att vara extra laddade för att visa vart segerkransen hör hemma! Meriter från andra sportgrenar räknas inte när starten har gått…!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-14 Racecrew gör världspremiär, lanserar förköp till Folkracetävling!
BDC-racet på Westombanan i Arvika den 15 oktober blir den första folkracetävlingen i historien där biljetter kan köpas via Web-shop!
Nu kan man logga in på nätet och säkerställa de bästa läktarplatserna. De absolut bästa platserna reserveras enbart för de som köpt sina biljetter on-line.


Stort intresse
BDC-racet har tilldragit sig ett rekordartat intresse. Det stora startfältet kryddas extra mycket genom att Rallycrossförarna Niklas Hagström, Perra Johansson och Jan-Christer Nilsson har anmält sig. Den etablerade Folkrace eliten kommer garanterat att göra vad de kan för att sätta Rallycross åkarna på plats.
- Det finns en Världsmästare i anmälningslistan! Den kartläsande juniorvärldsmästaren Jonas Andersson (normalt kartläsare åt PG Andersson) gör Folkrace comeback.

Köp biljetten via Racecrew Web-shop och säkerställ att du får bästa läktarplats!
Besök www.racecrew.se för ytterligare information

05-09-13 Juniorvärldsmästare kör BDC-racet på Westombanan!
Kartläsande juniorvärldsmästare gör folkracecomeback!
Jonas Andersson, kartläsande juniorvärldsmästare från Gunnarskog gör comeback i folkrace! Jonas som tidigare tävlat många gånger på Westombanan (och tog sin tävlingslicens här) har de senaste åren satsat allt sitt engagemang på att lotsa PG Andersson till junior världsmästar titeln 2004. BDC racet på Westombanan i Arvika den 15 oktober är en kul avkoppling i den fartfyllda vardagen för Suzukis elit besättning i Rally VM.


Vilket startfällt i en Folkracetävling!
Vi har tidigare meddelat att flera av Rallycrossens etablerade elitförare har anmält sig till Folkracetävlingen. Nyblivne SM-silver medaljören Niklas Hagström, flerfaldige Svenska mästaren "Perra" Johansson och Jan-Christer Nilsson finns upptagna i startlistan. Världsmästaren Jonas får ingen lätt uppgift att ta sig högst upp på pallen!

Ett axplock ur meritlistan:
2002 NM-Guld och SM-silver.
2003 SM-guld och 6:e plats i San Remo-Rallyt.
2004 Juniorvärldsmästare och svensk mästare!
2005 1:a JVM i Grekland
1:a VM i Trukiet
2:a VM i Cypern
1:a VM i Nya Zeeland
2:a JVM i Mexico (trots PG´s lunginflammation)
1:a VM Svenska Rallyt

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:

05-09-12 Damerna först i Töcksfors
Hela 90 förare kom till start när Årjängs MK anordnade sitt höstrace i folkrace på söndagen. Då slog hon till igen, damen i blått, Koppomstjejen Jenny Eliasson. Efter att som ensam dam i den stora herrklassen först ha vunnit alla sina kvalheat, vann hon också A finalen i överlägsen stil. Tvåa och trea blev Jennys klubbkompisar Patrik Mellby och Mikael Ringström. Damernas A final gick också till Årjäng genom Anna Carlunds seger medan juniorernas A final vanns av Johan Karlsson, SMK Eda
05-09-08 SM ledaren Niklas Hagström kör Folkrace på Westombanan!
Hemmaföraren Niklas Hagström som leder Rallycross SM inför helgens finaltävling på Kinnekulle ring har anmält sig till BDC racet på Westombanan!
Niklas som faktiskt vann Crew Challenge Folkracefestivalen på Westombanan i maj i år får gälla som en av de riktigt stora favoriterna i tävlingen.
Folkrace tävlingen den 15 oktober får ett startfält som går utanpå allt annat. Niklas får där förrutom den etablerade Folkrace eliten bl.a. möta Rallycross kollegorna Perra Johansson och Jan-Christer Nilsson.


Westoms hopp
I årets Rallycross SM har allt gått Niklas väg och Charlottenbergs boende Hondaföraren leder SM tabellen med 5 poäng före bl.a. Europamästaren Jussi Pinnomäki från Finland. Finaltävlingen som går i Götene den här helgen blir stentuff, men Niklas har ett litet övertag och behöver "bara" bli trea för att säkra sitt första SM-guld. Motorklubben Team Westoms framtidslöfte kan gå hur långt som helst i sporten.
Jan-Christer Nilsson, även han tävlande för Arvika klubben har bra chans att knipa SM-silvret i samma tävling. Inför helgen ligger Nilsson på tredje plats, bara en poäng från andra platsen.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen

05-09-06 SM 3:an kör BDC-racet på Westombanan!
Prestigekampen trappas upp när Elitförarna kör Folkrace på Westombanan!
BDC racet på Westombanan i Arvika den 15 oktober ser ut att bli en otroligt prestigefylld Folkracetävling! Förra veckan kunde vi meddela att flerfaldige Svenska mästaren "Perra" Johansson anmält sig i en "värsting" Volvo. Nu har även Rallycross kollegan, klubbkompisen och SM-3an i årets Rallycross SM Jan-Christer Nilsson anmält sig!


Jan-Christer som vid senaste folkrace tävlingen jobbade som funktionär och agerade Depå-chef blev sugen att testa sporten. När sedan rallycross kollegan Perra Johansson anmälde sig blev frestelsen för stor.

Jan-Christer gör debut i Folkrace men med höga ambitioner och Volvo föraren från Forshaga lär inte vara nöjd utanför pallen! Arrangerande Motorklubben Team Westom tror att de etablerade Folkraceförarna kommer att gå man ur huse för att få tvåla till sina mer kända motorsportkollegor.

Tidiga anmälningar
Att intresset för BDC-racet är på topp visas inte minst av de rekordtidiga anmälningarna. Trots att tävlingen är i säsongens slut så har anmälningslistan fyllts på rekordtidigt. Arrangerande MK Team Westom har satt en begränsning till 150 deltagare och fortsätter intresset att växa som nu kan det nog bli svårt att få plats för alla tävlande.

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen

05-09-01 Svenske Mästaren kör hemmatävlingen
Hemmaföraren och flerfaldige Svenske mästaren Per-Anders "Perra" Johansson ställer upp i BDC racet på Westombanan 15 oktober! Den rutinerade Rallycross och Back föraren som inte har kört folkrace på 15 år satsar på en topp placering. Perra som inte kommer till Westombanan för att bli ifrånåkt, ställer upp med en "värsting" Volvo. Att köra SAAB liksom flertalet andra är inte att tänka på, -"hellre sopar jag startplattan helt själv" säger hemmaföraren.
Det är dock ett tillfälligt inhopp lovar den gladlynte rattvirtuosen som nu först laddar upp med de två avslutande Back SM tävlingarna och SM-finalen i Rallycross.

Rekordstort intresse för Folkrace på Westombanan
Anmälningarna strömmar redan in till tävlingen. Det verkar som att de senaste succéartade tävlingarna på Westombanan har lockat tillbaka intresset för Folkrace.

Bland anmälningarna märks bland andra senaste segerherren Ronny Nilsson. Ronny är en av flera som inget hellre önskar än att få besegra en svensk mästare!

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:
Per-Anders "Perra" Johansson 070-330 16 67
Leendert de Jong 0570-330 40 eller
Per Andersson 070-695 51 51

05-08-28 Robin Karlsson obesegrad i Stenungsund
Robin Karlsson från Hällevadsholms MK kunde glatt åka hem från 2-dagarstävlingen i Stenungsund utan att ha blivit besegrad i något heat. I A-finalen kunde han hålla Mikael Andersson, Vara MK, och hemmaföraren Stefan Ivarsson bakom sig alla varven igenom. De var på säkert avstånd bakom hela tiden. Christian Lindberg, Orust MS, kunde varit en stark opponent, men han hamnade vid sidan om banan i starten och missade ett helt varv. Han hade tidigare vunnit B-finalen före Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK. Segrare i C-finalen blev Frank Jakobsson, Vara MK, före Thomas Sjöberg, Sotenäs MK. Sjöberg som först stått som vinnare i D-finalen före Tomi Juntunen, SMK Trollhättan. Juniortävlingen dominerades av Mölndals MK som tog de tre första platserna. Tommy Leuschner vann före Michael Gulbarndsen. Vara MK tog ytterligare en vinst genom Maria Johansson som vann damklassen före Gry Sjöberg, Sotenäs MK. I Oldboysklassen kunde hemmaföraren Bosse Carlsson ta hem en populär seger före Lars-Gunnar Gustavsson Hällevadsholms MK.
Göthe Johansson

RESULTAT, Folkrace, Stenungsund 27-28/8
Klass Senior, A-final: 1) Robin Karlsson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Mikael Andersson, Vara MK, d:o, 3) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, d:o, 4) Dan Liljendahl, Mölndals MK, d:o, 5) Bosse Stenström, Torslanda MK, d:o, 6) Christian Lindberg, Orust MS, d:o.
Klass Senior, B-final: 1) Christian Lindberg, Orust MS, Saab, 2) Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o, 3) Peter Eriksson, Tjörns MF, d:o, 4) Fredrik Dahlberg, d:o, d:o, 5) Björn Kristensson, Mölnlycke FK, VW, 6) Frank Jakobsson, Vara MK, Saab.
Klass Senior, C-final: 1) Frank Jakobsson, Vara MK, Saab, 2) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 3) Anders Larsson, Stenungsunds MS, Volvo, 4) Stig Svensson, Torslanda MK, Saab, 5) Rickard Carlsson, Orust MS, d:o, 6) Fredrik Rosén, Tjörns MF, d:o.
Klass Senior, D-final: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Tomi Juntunen, SMK Trollhättan, d:o, 3) Torvald Carlén, Mariestads MS, Toyota, 4) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Saab, 5) Bengt Bodehed, Alingsås MK, d:o, 6) Karl Rosengren, Mariestads MS, d:o.
Klass Dam, A-final: 1) Maria Johansson, Vara MK, Saab, 2) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 3) Caroline Andersson, Stenungsunds MS, d:o, 4) Karin Thim, Fägre MK, d:o, 5) Angelica Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 6) Siv Reinhold, Mölnlycke FK, d:o.
Klass Oldboys, A-final: 1) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 2) Lars-Gunnar Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 3) Ronnie Bergqvist, Lidköpings MK, d:o, 4) Conny Marberg, Sotenäs MK, Volvo, 5) Håkan Olsson, Stenungsunds MS, Saab, 6) Gert-Owe Svensson, SMK Trollhättan, d:o.
Klass Junior, A-final: 1) Tommy Leuschner, Mölndals MK, Volvo, 2) Michael Gulbrandsen, d:o, d:o, 3) Joakim Svensson, Mölndals MK, Saab, 4) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 5) Tobias Andersson, Dals MK, Saab, 6) Nicki Hjelm, d:o, d:o.
Klass Junior, B-final: 1) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 2) Markus Karlsson, Hallsbergs MK, Saab, 3) Patrik Jansson, Dals MK, d:o, 4) Patrik Roos, Hällevadsholms MK, d:o, 5) Simone Holm, Vara MK, Volvo, 6) Fredrik Sahlsten, Fjärås MK, d:o.

05-08-24 Cabby Husvagncenter-Racet, är inställd
Det blir inget folkrace på Västanåbanan kommande söndag. Tävlingen, Cabby Husvagncenter-Racet, är inställd på grund av för få anmälda förare. Skutskärs MS riktar nu i stället in krafterna på finalen i X-cupen som körs den 25 september.

05-08-15 Ronny Nilsson vann en bejublad seger i Arvika!
Ronny Nilsson MK Team Treske, Carina Tordegård SMK Eda och Robin Olsson Filipstads MK heter helgens segrare på Westombanan i Arvika.

Favoriterna
Favorittyngde Anders Karlsson öppnade starkt med två heatsegrar, men i tredje omgången havererade motorn i Anders SAAB och det var bara att kasta in handduken.
Hemmaföraren Andreas Carlsson lyckades bra i kvalet, med en andraplats och två heatsegrar stod Andreas i andra startrutan i A-finalen. I finalen blev det trångt och SAAB föraren tvingades ge upp med demolerad front.

Arne Walfridsson, MK Ratten tillhörde även han förhandsfavoriterna och efter att ha kvalat in som tredje förare till A-finalen lyckades Arne knipa den sista pallplatsen.

Bland Juniorerna blev ännu en gång Johan Fransson bäste hemmaförare med en fjärde plats.
I damklassen anmälde sig nyblivne Westomföraren Camilla Ekholm i absolut sista stund efter att ha fått låna en bil. Filipstadsföraren Mikael Lilja lånade generöst ut sin bil till Westomföraren. I lånta fjädrar slutade Camilla på en fin andraplats!

Bejublad segrare
Ronny Nilsson från grannklubben MK Team Treske tog sig till A-finalen som fjärde man och väl där var det bara supersnabbe Toyotaföraren Kristian Olsson från Årjängs MK som kunde utmana Ronny ordentligt. En populär segrare fick motta publikens jubel efter fem oerhört tuffa varv.

103 bil spekulanter
Det var många intresserade bilköpare på plats i Arvika. Hela 103st lämnade in anbud för att köpa sig en Folkracebil.

Bra betyg för ändrade banan
Den förlängda startrakan visade sig fungera helt perfekt. Nu hade fältet dragits isär innan första sväng så att de värsta startkollisionerna kunde undvikas. Osedvanligt få bärgningar tyder på att banan är en av de snällaste folkracebanorna. Banan som är 15 meter bred bjuder på verkliga omkörningstillfällen så att rena påkörningar inte är nödvändigt.

Snart är det dags igen
Den 15 oktober är det åter dags för Folkrace på Westombanan. Till den tävlingen planeras det en hel del överraskningar…

www.racecrew.se

05-08-12 Rallycrossförare kör Folkracetävlingen!
Anders kör hemmatävlingen på Westombanan!
I sista stund anmälde sig rallycrossföraren Anders Karlsson till lördagens folkracetävling på Westombanan!


Anders som körde sönder bilen senast under Crew Challenge har stor revanschlust och får definitivt räknas in i skaran av favoriter till slutsegern. Med en lång folkracekarriär bakom sig, farten från Rallycross SM i kroppen och rykte om att alltid ha bra bilar kan publiken se fram mot en riktig tävlingsfighter.

Med en trasig bil och missad final i Crew Challenge kommer Westomföraren att vara missnöjd med allt annat än en plats i finalen!

Tidplan
Lördag 13 augusti
10:00 Första start
ca 14:15 Finalerna börjar
ca. 15:30 Prisutdelning

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:

05-08-11 Stort värmländskt intresse för Folkracetävlingen
När tävlingen på Westombanan startar nu på lördag så kan publiken se fram mot ett spännande Värmländskt derby.Västra Värmland dominerar
Vid ordinarie anmälningstidens utgång kunde arrangören räkna in hela 80 förare. Startfältet i detta Värmlandsderby domineras av förare från Västra Värmland.

Klubb Antal
SMK Eda 22
MK Team Westom 15
Karlstad MC Bil 12
Säffle MC 11
Filipstads MK 6
MK Team Treske 4
Årjängs MK 3
MK Ratten 3
KNA Kongsvinger 2
Molkoms MK 1
Kils MK 1
Finnskoga MK 1

Hemmaklubben MK Team Westom som haft några tunga år kan med glädje se ett klart växande antal aktiva medlemmar. Arvikaklubben som för några år sedan var en av de absolut största motorklubbarna i Sverige börjar åter synas i resultatlistorna.

Bilarna är till salu
I Folkrace är alla bilar till salu efter tävlingen! Samtliga förare förbinder sig att sälja sin bil för 4 500kr.
Intresset för att köpa bilar har växt lavinartat de senaste åren och under senaste tävlingen på Westombanan var det hela 300 hugade spekulanter som ville köpa bil! För den räknekunniga kan man snabbt räkna ut att det var smått otroliga 1,3 Mkr i omlopp för att köpa Folkracebilar!

Svårt att utse favoriter
Det är ett otroligt jämnt startfält och verkligen svårt att utse några riktigt solklara favoriter till segern. I seniorklassen kan nämnas 4 förare som sticker ut:
Arne Walfridsson MK Ratten
Christoffer Engström SMK Eda
Lars Borg SMK Eda
Andreas Carlsson MK Team Westom

Internationell status
2 förare från vårt grannland Norge finns med i startlistan. Bilparken ser lite annorlunda ut på andra sidan gränsen och båda förarna kommer till start i för folkrace lite ovanliga BMW.

Tidplan
Lördag 13 augusti
10:00 Första start
ca 14:15 Finalerna börjar
ca. 15:30 Prisutdelning

Besök www.racecrew.se för ytterligare information om tävlingen eller kontakta:

05-08-08 Sommaruppehållet på Westombanan är slut!
Nu är det äntligen dags för årets andra Folkracetävling på Westombanan. Folkrace verkar ha fått en nytändning i Värmland där startfälten är större än på många år. Anmälningstiden har inte gått ut än men av de redan anmälda märks bl.a. hemmaföraren Andreas Carlsson som stod för enorm körning senast i Edas tävling där han vann C, B och A-finalen! På hemmabanan vill säkert Andreas visa att segern inte var en tillfällighet.
Foto: Bengt Andersson
Bland anmälningarna syns även segervane Arne Walfridsson från MK Ratten och 2:an från premiärtävlingen Christoffer Engström från SMK Eda som vill säkert ta en första seger på Westombanan.

Bland juniorerna märks 2:an och 3:an från Crew Challenge tidigare i år, Tom-Erik Tangen från SMK Eda och Robin Olsson från Filipstads MK. Bäste hemmaföraren från den tävlingen Johan Fransson, MK Team Westom finns även han med i det högintressanta startfältet.

MK Team Westoms Folkracebana inbjuder till riktig bilåkning och många omkörningstillfällen eftersom den är ovanligt bred. Till denna tävlingen testas en ny förlängd startraka. Arrangerande MK Team Westom hoppas att denna förändring skall inbjuda till ändå bättre fighter och ge möjlighet till ärligare körningar på banan.

Välkomna till en spännande dag på Racerbanan!
För ytterligare information kontakta:
Leendert de Jong 0570-33040 eller Per Andersson 070-695 51 51


05-08-05 Förlängd anmälan till folkrace Arvika 13/8
Förlängdanmälningstid på Folkracetävlingen 13/8 på Westombanan i Arvika.
Pga att flera har ringt och vill anmäla sig men tyvärr inte haft någon bil ännu, så kommer vi att förlänga anmälningstiden fram till onsdag 10/8
anmalan@racecrew.se
Telefon 070-609 58 88
www.racecrew.se
MK Team Westom

05-07-31 Drängen oslagbar i Munkfors
Dalmasen Daniel Fredriksson, ”Drängen” kallad, visade sig vara oslagbar på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors. Detta när säsongens första folkracetävling avgjordes under lördagen. Oslagbar var också Eveline Walfridsson, som tog hem damklassen.
Daniel som tävlar för Fredriksbergs MK tog sin Amazon till heatseger efter heatseger och var till A-finalen helt obesegrad. –Skitbra, det var femte A-finalsegern, men nu blir jag nog av med bilen, menade en strålande glad dalmas vid prisutdelningen. Fredriksson visste inte hur rätt han hade, med hela tolv anbud på bilen blev det ny hemadress för den vinnande Amazonen. Tvåa i A-finalen var inte helt oväntat Lars-Göran Bran i en Saab. L-G har ett otroligt snitt på sin favoritbana i Munkfors. Hela tre A-finalsegrar och ytterligare tre pallplaceringar har det blivit tidigare för Bran, som nu kan addera ytterligare en andraplats till samlingen. Trea i hård kamp med Bran slutade Anders Stüffe, från Likenäs.

Walfridsson dominerade
I damklassen var det stor dominans av Saab-åkande systrarna Walfridsson från Östanbjörke. Eveline visade sig vara oslagbar på Tomtfallet, tog fyra raka heatsegrar och därmed förstaplatsen. –Så gött att visa att jag fortfarande är med i leken, menade Eveline som ett tag har tvivlat på sin kapacitet. Men visst fanns den där, kapapciteten att vara med i toppen, hos både Eveline och yngre systern Miriam, som med två heatsegrar och en andraplats tog hem den totala andraplatsen i klassen. Trea bland damerna blev Inger Johansson, Filipstads MC.

Daniel bäste junior
I juniorklassen var det Volvo i topp genom Säffles Daniel Lundh. Tomas Spets från Östmarks MFF skuggade i A-finalen med sin Opel och tredjeplatsen rattades hem av Victor Lindström tävlande för Karlstads MC i en Saab.

05-06-13 Vara MK: s folkrace den 12 juni 2005
Kvalomgångarna i tävlingen genomfördes i bra väder och utan någon större dramatik, men med finalerna kom både regnet och dramatiken.

I herrarnas A-final blev det händelserikt värre, då hemmaföraren Frank Jakobsson efter tre raka heatsegrar blev på påkörd bakifrån i inledningsskedet och därmed låg på sista plats. En vild jakt på det flyende fältet inleddes. Frank plockade placering på placering och segraren Anders Eklund hade knappast kunnat hålla honom bakom sig ytterligare ett varv.

Bland damerna segrade som väntat hemmaföraren Therese Wass efter segrar i samtliga sina kvalheat.

I juniorklassen hade hemmaföraren Viktor Johansson tagit tre raka segrar i kvalet och gått till final för första gången, men där blev Mattias Olsson, Falköpings MK för svår.

Resultat:
A final herrar
Anders Eklund, Tjörns MF SAAB
Frank Jakobsson, Vara MK, SAAB
Björn Kristensson, Mölnlycke FRK, VW
Thomas Zell, MK Vättle, Opel Ascona
Jörgen Forsman, Vara MK, SAAB

Final damer
Therese Wass, Vara MK, SAAB
Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, SAAB
Marika Flink, Hällevadsholms MK
Eva Bergqvist, Lidköpings MK, SAAB
Siv Reinhold, Mölnlycke FRK, SAAB

Final juniorer
Mattias Olsson, Falköpings MK, SAAB
Viktor Johansson, Vara MK, SAAB
Nathalie Engström, SMK Eda, SAAB
Arvid Svensson, SMK Trollhättan, SAAB
Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo

Skrivet av:

www.jonasohman.com

05-05-25 Nu är det återigen dags för Vänercupen-2005 i Folkrace
Den första del tävlingen går av stapeln i Karlstad nu till helgen.
Antalet anmälda förare är ca 140 st i tre klasser.
Tävlingen startar klockan 10,00 på lördag den 28/5 och KMC-Bil hälsar alla välkomna till en fartfylld dag ute på Kalvholmens motorstadion.

05-05-23 Sponsorcupen 2005
I lördags small det ordentligt när 90-talet förare var på plats på Halvfari folkracebana i Hede för årets första sammandrabbning i Sponsorcupen.

En cup som under sex helger i sommar kommer att bjuda på ett stort antal ordentliga smällar i var och varannan kurva på respektive klubbs folkracebana.

I helgen var det hemmaförarnas helg då Hede MK inte bara såg till att vara först över mållinjen i seniorfinalen med Anders Bergström bakom ratten.

Med en seger och en tredjeplats i juniorklassen genom John Dottemar och Micke Sundberg och en andra- och tredjeplats i damklassen för Anna Elfvén och Annika Dottemar var det inget snack om vilken klubb som var hungrigast denna premiärhelg.

05-05-22 Benny Granlund trivdes i Dalsland
Benny Granlund, Vara MK, trivdes allra bäst när Dals MK arrangerade årets första tävling på Rosendalsbanan utanför Färgelanda. Han körde en framhjulsdriven Saab och det var de framhjulsdrivna som kom att dominera det hala och regniga underlaget. Tjugosju av trettio finalbilar var framhjulsdrivna. Efter seniorernas tre kvalomgångar var det endast Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, som hade maximala 21 kvalpoäng. I A-finalen var det Granlund som hade bäst grepp när starten gick och han kunde ta hand om ledningen före uppstickaren Roger van den Berg från SMK Trollhättan. Han var varm i kläderna efter att ha vunnit B-finalen först. Gustavsson följde sedan på en tredje plats. Med en ren och fin framruta var det inga problem för Granlund att hålla undan för de efterföljande. Anders Eklund från Tjörns MF slutade fyra, dock utan chans till avancemang då han inte hade någon kraft i sin motor. Roger van den Berg vann ju B-finalen på ett säkert sätt före Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, och Bosse Carlsson, Stenungsunds MS. Sjöberg kunde dock glädja sig åt en seger då han först hade vunnit C-finalen före Daniel Blom Hällevadsholms MK. I juniorklasen hade vi också en förare med maximala 21 kvalpoäng, Mattias Olsson, Falköpings MK. Men det gick för honom som för Gustavsson i seniorfinalen, han slutade trea. Pontus Ringström, Årjängs MK, körde bara två kvalhet som han vann, men detta räckte till en finalkörning. Han var nu klart snabbast före hemmaföraren Fredrik "Lill-Zappa" Lindberg och Olsson. Det var bara sex damer till start och dessa körde istället fyra heat. Efter en lite trevande start med en andra plats så var det Cecilia Larsson från Älvbygdens MK för hela slanten. Gry Sjöberg, Sotenäs MK, tvåa och Eva Bergqvist från Lidköpings MK trea.

RESULTAT, Folkrace, Dals MK 21/5: Klass senior, A-final: 1) Benny Granlund, Vara MK, Saab, 2) Roger van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 3) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 4) Anders Eklund, Tjörns MF, d:o, 5) Petter Gusteus, Dals MK, d:o, 6) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass senior, B-final: Roger van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 2) Thomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 3) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 4) Leif Abrahamsson, Dals MK, Saab, 5) Berth Granlund, Vara MK, d:o, 6) Patrick Larsson, SMK Trollhättan, d:o.
Klass senior, C-final: 1) Thomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Daniel Blom, Hällevadsholms MK, d:o, 3) Peter Elg, Säffle MC, Volvo, 4) Björn Kristensson, Mölnlycke FRK, VW, 5) Janne Martinsson, Dals MK, VW, 6) Stefan Andersson, SMK Trollhättan, d:o.
Klass junior: 1) Pontus Ringström, Årjängs MK, Saab, 2) Fredrik Lindberg, Dals MK, d:o, 3) Mattias Olsson, Falköpings MK, d:o, 4) Jonas Bergsander, d:o, d:o, 5) Patrik Jansson, Dals MK, d:o, 6) Daniel Lundh, Säffle MC, VW.
Klass damer: 1) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, Saab, 2) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 3) Eva Bergkvist, Lidköpings MK, d:o, 4) Caroline Andersson, Stenungsunds MS, d:o, 5) Marika Flink, Hällevadsholms MK, d:o, 6) Malin Eriksson, SMK Trollhättan, d:o.

Göthe Johansson


05-05-03 Granlund hett namn vid folkrace i Stenungsund

Granlund och Vara MK var de hetaste namnen när Stenungsunds MS bjöd upp till Folkrace på 1:a maj på Furufjällsbanan. Granlund med Benny Granlund från Vara MK kom att bli dagens store segerherre. Han kom att behärska A-finalen och kunde köra till sig en vinst med sin Saab före hemmaföraren Bosse Carlsson i en Opel. Även på de följande platserna var det väl meriterade förare i Jörgen Sturesson, Skene MS, följd av hemmaföraren Stefan Ivarsson. Markus Gustavsson, Hällevadsholms MK, femma och Anders Eklund, Tjörns MF, sexa och alla körde Saab:ar. Det var en svettig och glad Benny på prisutdelningen. Före vinsten i A-finalen hade han kört B-finalen som han vann före Tomas Johansson Lidköpings MSF och klubbkompisen Mikael Andersson. Även i C-finalen blev det en Granlund som var först i mål, men nu var det Bernt Granlund, Vara MK, som tog vinsten före klubbkompisen Lars Salander. Vara MK fortsatte segersviten i damfinalen där Maria Johansson vann före Cecilia Larsson från Älvbygdens MK. Enda finalen där Vara MK missade var för juniorerna, men det blev ändå en västgötavinst genom Mattias Olsson från Falköpings MK som vann före Natalie Engström från SMK Eda. Vara MK hade även en förare med här, Viktor Johansson, men han slutade sexa.

Stenungsund. Folkrace 1/5. Klass Senior, A-final: 1) Benny Granlund, Vara MK, Saab, 2) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 3) Jörgen Sturesson, Skene MS, Saab, 4) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, d:o, 5) Markus Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 6) Anders Eklund, Tjörns MF, d:o.
Klass Senior, B-final: 1) Benny Granlund, Vara MK, Saab, 2) Tomas Johansson, Lidköpings MSF, d:o, 3) Mikael Andersson, Vara MK, d:o, 4) Leif Abrahamsson, Dals MK, d:o, 5) Bernth Granlund, Vara MK, d:o, 6) Tomas Zell, MK Vättle, Opel.
Klass Senior, C-final: 1) Bernth Granlund, Vara MK, Saab, 2) Lars Salander, d:o, d:o, 3) Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o, 4) Patrik Larsson, SMK Trollhättan, d:o, 5) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, d:o, 6) Frank Jakobsson, Vara MK, d:o.
Klass Dam, final: 1) Maria Johansson, Vara MK, Saab, 2) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, d:o, 3) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 4) Caroline Andersson, Stenunsgunds MS, d:o, 5) Malin Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 6) Marika Flink, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass Junior, final: 1) Mattias Olsson, Falköpings MK, Saab, 2) Nathalie Engström, SMK Eda, d:o, 3) Tobias Andersson, Dals MK, d:o, 4) Fredrik Lindberg, d:o, d:o, 5) Fredrik Sahlsten, Fjärås MK, Volvo, 6) Viktor Johansson, Vara MK, Saab.
Göthe Johansson


05-05-02 Nytt om folkrace i Laxå 14maj
Tävlingen ingår i "VENACUPEN"
mer information på hemsidan http://laxa.motorklubb.just.nu under PM
Anmälan "snigelpost" till : Lars Elofsson Ågrenavägen 24 695 60 Hasselfors
Via internet på adress http://nt.sbf.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=437

05-04-25 Thiman segrade i premiärtävling.
Det blev en stenhård kamp om segrarna ute på kalvholmen i lördags när KMC-Bil anordnade folkrace.
Deltagarantalet var ca 160 st så intresset var stort.
I seniorernas A-final krävdes full pott 21 poäng och segraren där var suveräne volvoåkande Mikael Thiman från MSK Kvarnvingarna före Anton Wendel Carlsborgs MK
I B-finalen var det kamp mellan Micke Jansson Filipstad och Roger Lagergren Vansbro,där Micke tog hand om segern.
C-finalen vanns av Andreas Nilsson Östmarks MFF.
Jenny Eliasson från Årjäng segrade i damernas A-final och B-finalen tog Anna Lena Christoffersson MK Kopparberg, Pontus Ringström Årjäng tog hand om segern i juniorernas A-final, och i B-finalen segrade Johan Karlsson SMK Eda,C-finalen vanns av Robin Olsson Filipstad.Totalt 338 anbud.Nästa tävling för KMC-Bil är den 28/5 och den ingår i Vänercupen.
www.kmc-bil.se/

05-04-23 Här är segrarna från tävlingen på Solkustbanan i Oskarshamn
Segrade gjorde: Seniorer - David "Davve" Ekenmo, Eksjö FRC
Juniorer - Patrik Ekman, Oskarshamns

RRC
Hela resultatlistan finns att läsa på www.raceman.nu (eller direktlänk under resultaten) Det var en bra tävling med mycket publik, flera tuffa heat (med några rullningar) och många bud på bilarna.

05-04-17 Rosén vinnare på Sotenäs
Fredrik Rosén, Tjörns MF, kunde köra till sig en säker seger på Sotenäs. Redan på det första varvet försvann en av konkurrenterna Thomas Blom, Hällevadsholm. Tvåa nu Frank Jacobsson Vara MK, efter en uppkörning från fjärde platsen i starten. Jörgen van den Berg SMK Trollhättan, fyra efter första ha vunnit B-finalen. Säker C-finalsvinnare blev Jörgen Sturesson, Skene MS. Mattias Olsson, Falköpings MK, ledde juniorfinalen från start till mål. Jenny Eliasson, Årjängs MK, lät Cecilia Larsson från Älvbygdens MK vara i ledningen i två varv innan hon satte in segerstöten.
Göthe Johansson

Resultat, Sotenäs. Sotenäs MK, folkrace. Klass senior, A-final: 1) Fredrik Rosén, Tjörns MF, Saab, 2) Frank Jacobsson, Vara MK, d:o, 3) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 4) Martin Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 5) Marcus Gustavsson, d:o, d:o, 6)Thomas Blom, d:o, d:o.
Klass senior, B-final: 1) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 2) Stefan Eriksson, d:o, d:o, 3) Mikael Andersson, Vara MK, d:o, 4) Daniel Håenström, Säters MK, d:o, 5) Richard Carlsson, Orust MS, d:o, 6) Jörgen Sturesson, Skene MS, d:o.
Klass senior, C-final: 1) Jörgen Sturesson, Skene MS, Saab, 2) Patrik Larsson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Anders Tholsson, d:o, d:o, 4) Bernth Granlund, Vara MK, d:o, 5) Thomas Svensson, Dals MK, d:o, 6) Åke Blom, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass damer: 1) Jenny Eliasson, Årjängs MK, Saab, 2) Helena Malmström, Skepptuna MK, d:o, 3) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, d:o, 4) Maria Johansson, Vara MK, d:o, 5) Siv Reinhold, Mölnycke FRK, d:o.
Klass juniorer: 1) Mattias Olsson, Falköpings MK, Saab, 2) Uffe Arvidsson, KS Klippan, d:o, 3) Erika Lund, Säffle MC, d:o, 4) Niklas Hjälte, Sotenäs MK, d:o, 5) Mathalie Engström, SMK Eda, d:o, 6) Olle Gustavsson, Karlstads MC/bil, d:o.

05-04-02 Lillebror Gustavsson bäst på Tjörn
Lillebror Markus Gustavsson från Hällevadsholm stod som segrare när Tjörns MF startade upp folkracesäsongen. Han hade en tuff kamp med hemmaföraren David Vernersson de fyra sista varven. I starten förlorade han ett 100-tal meter som han snabbt tog in, men länge orkade han inte. Trea blev storebror Gustavsson, Martin. Även han förlorade viktiga meter i starten som delvis tog in. Mats Roos, Dals MK, tog hand om B-finalen och Peter Skoglund, Mölnlycke FRK C-finalen. Damfinalen blev säker vinst för Monica Martinsson, Sotenäs MK, före Cecilia Larsson, Älvbygdens MK. I juniorklassen blev det dubbelt Varbergs MK genom Marcus Börjesson och Robert Nilsson.

Göthe Johansson


TJÖRN, Folkrace. Klass Senior A-final: 1) Markus Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) David Vernersson, Tjörns MF, d:o, 3) Martin Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 4) Kristian Börjesson, Varbergs MK, d:o, 5) Mats Bengtsson, Tjörns MF, d:o, 6) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, d:o.
Klass Senior B-final: 1) Mats Roos, Dals MK, Saab, 2) Johan Falk, Mölndals MK, Volvo, 3) Lennart Martinsson, Sotenäs MK, Ford, 4) Lars Skyldberg, Mölndals MK, Volvo, 5) Torbjörn van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 6) Fredrik Hagelin, Säffle MC, d:o.
Klass Senior C-final: 1) Peter Skoglund, Mölnlycke FRK, VW, 2) Lars-Jonas Lundkvist, Karlstads MC, Saab, 3) Roger Björklund, Säffle MC, d:o, 4) Linda Abrahamsson, Ulricehamns MK, d:o, 5) Björn Kristensson, Mölnlycke FRK, VW, 6) Martin Mossberg, Mölndals MK, Volvo.
Klass Dam final: 1) Monica Martinsson, Sotenäs MK, Ford, 2) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, Saab, 3) Eva Bergkvist, Lidköpings MK, d:o, 4) Elisabeth Lundkvist, Karlstads MC, d:o, 5) Magdalena Johansson, Tjörns MF, d:o, 6) Sabina Andersson, Stenungsunds MS, d:o.
Klass Junior final: 1) Marcus Börjesson, Varbergs MK, Saab, 2) Robert Nilsson, d:o, d:o, 3) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 4) Sonny Åström, SMK Trollhättan, Volvo, 5) Olle Gustavsson, Karlstads MC, Saab, 6) Mikael Gullbrandsen, Mölndals MK, Volvo.


05-03-13 Vintrigt vårrace i Göteborg
Torslanda MK hade tänkt sig ett fint vårväder när man inledde folkracesäsongen i Göteborg. Men de 40-talet förare som kom till start bjöds på årets alla underlag, sommar- och vinterunderlag och riktigt blött höstväder. Men detta till trots så blev det en bra tävling i kylan. Tre förare och två bilar kom att dominera kvalen. I seniorklassen gick Fredrik Engelbrektsson, Lidköping och Johan Söderberg, Eksjö, segrande ur alla sina kvalheaten. I Juniorklassen var Uffe Arvidsson, Klippan, fullpoängare med Söderbergs bil!!! Fram till finalerna hade banan blötts upp och den som tog starten hade en klar fördel. A-finalens start blev lite stökig och varken Engelbrektsson eller Söderberg var i topp. I stället var det Anders Tholsson, Trollhättan, som behärskade det hala underlaget bäst och slapp köra med vindrutetorkarna påslagna. På det andra varvet körde Engelbrektsson upp sig till den andra platsen före Jörgen Sturesson, Skene. Men det räckte inte längre. På det tredje varvet gav Söderbergs bil upp och då var i princip pallplaceringarna klara. I B-finalen gjorde Cecilia Larsson, Älvbygden, debut som seniorförare. I inledningen var hon uppe i toppen, men orkade inte hålla emot alla Saab-arna. Hon slutade nu fyra. I Juniorklassen hade Uppe Arvidsson, Klippan, lånat Johan Söderbergs VW 1600 och han behärskade även bakhjulsdrivit. Kvalbäst och säker juniorvinst före hemmaföraren Robin Svensson. Göthe Johansson

RESULTAT, Folkrace, Torslanda MK, 12/3 2005.
Seniorer, A-final: 1) Anders Tholsson, SMK Trollhättan, Saab, 2) Fredrik Engelbrektsson, Lidköpings MSF, d:o, 3) Jörgen Sturesson, Skene MS, d:o, 4) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 5) Johan Söderberg, Eksjö FRC, VW, 6) Martin Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab.
Seniorer, B-final: 1) Kristian Börjesson, Varbergs MK, Saab, 2) Dan Liljendahl, Mölndals MK, d:o, 3) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 4) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, VW, 5) Ingemar Kristensson, Mölnlycke FRK, Saab, 6) Dag Svensson, Torslanda MK, d:o.
Seniorer, C-final: 1) Jonas Hedlund, Borås MK, Saab, 2) Peter Eriksson, Vara MK, d:o, 3) Klas Andreasson, Skene MS, VW, 4) Stephan Fagerström, Torslanda MK, Volvo, 5) Siv Reinhold, Mölnlycke FRK, Saab, 6) Robert Landqvist, Skene MS, d:o.
Juniorer, final: 1) Uffe Arvidsson, KS Klippan, VW, 2) Robin Svensson, Torslanda MK, Saab, 3) Henrik Nilsen, Jönköpings MK, d:o, 4) Joakim Stenström, Torslanda MK, d:o, 5) Robert Nilsson, Varbergs MK, d:o, 6) Marcus Börjesson, Varbergs MK, d:o.05-02-01 Folkracebanan öppen för träning
SMK Söderhamns folkrace bana på Helsinge Motorstadion har öppnat för träning. Träningstider är lör, sön- och röda helgdagar samt helgaftnar mellan 10-17. Tyvärr gör snöbristen att klubben fortfarande inte kan ordna en tävling, men som sagt träningen är i full gång för intresserade entusiaster.
För mer info: SMK Söderhamn>>

05-01-04
WESTOM festivalen 2005 i Arvika!
Crew kommer att 7-8 maj att arrangera westomfestivalen i folkrace och behöver lite tips/åsikter från ER. Två dagars tävling, hur vill Ni ha upplägget på denna tävling? 3 heat och visst antal går vidare till söndag eller ska det vara 3 omg lördag och två omg söndag.
Hjälp oss med att få till en tävling som Ni förare vill ha den.
Skicka mej ett mail med ideér. Hoppas på en Kul westomfestival:
Perra Johansson
perramotorsport@swipnet.se

<< Till startsidan