2009

Folkrace 2009

Här hittar du resultat från tävlingarna 2008

Regler 2008>>


16-10-02 Succé för Bridgestone Fair Race Cup i Munkfors
Det blev deltagar-rekord för folkracetävling på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors, när årets sjätte deltävling i Bridgestone Fair Race Cup avverkades under lördagen.

Hela 115 folkraceförare slöt upp till årets sista Folkracetävling på ett soldränkt motorstadion i Munkfors. Hela 72 seniorförare gjorde upp om segern och allra högst upp på pallen klättrade till slut MK Rattens Johan Eriksson. I juniorklassen var det vassa Volvoföraren Jim Jansson som drog längsta strået. I den kombinerade dam/veteran-klassen tog rutinerade folkraceräven Arne Walfridsson, MK Ratten, hem segern. Nina Höök, Hällefors MK skuggade på andra plats.
09-10-18 Daniel Wall, Annelie Andersson och Andreas Wernersson, så heter segrarna i årets NGK-Masters
4 500 åskådare fick uppleva en fantastisk Folkracetävling idag på Kalvholmen i Karlstad.
Det blev stor succé för NGK-Masters med rekordintresse på alla kanter. En av storfavoriterna innan start var Volvoåkaren Daniel wall. Wall från MSK Kvarnvingarna gjorde förra året en bejublad körning med sin stora Volvo och i år gjorde han ingen besviken! Daniel tog starten och ryckte direkt en lucka. Med yviga sladdar och rykande däck forcerade han mållinjen i en överlägsen stil. Bakom kämpade sig Div 1 Rallycross föraren Peter Hedström upp till en fin andraplats före Frank Jacobsen från Vara MK.

Damklassen vanns av MK Team Treskes Annelie Andersson före Eveline Walfridsson och Norska Malin Gjerstad. Annelie vann efter en riktigt tuff fight med Marinette Andersson i finalen, en fight som slutade med att Marinette fick svartflagg efter att ha vänt på Annelie.

I Juniorklassen vann Lidköpings Andreas Wernersson före Årjängs Adam Hedefur och Filipstads Hampus Böe.
www.racecrew.se
09-10-15 Klart för start inför NGK-Masters på lördag
Årets upplaga av NGK-Masters innehåller OS medaljör, VM medaljörer, EM medaljörer och MASSOR av SM medaljörer från en rad olika sportgrenar. När alla de olika medaljörerna tävlar på lika villkor mot den verkliga bredden i svensk motorsport, då har vi kärnan i NGK-Masters!

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.
– Folkrace är grundstenen i den svenska motorsporten. Unga, gamla, nya och rutinerade förare möts på lika villkor. Rookies och motorsportsprofiler trivs och trängs på Kalvholmen för att göra upp om äran att ta hem NGK-Masters. Detta är tävlingen där bilarna håller samma standard och allt lämnas åt föraren. Reglerna är enkla. Det gäller att ge allt och att ha kul, säger Per Andersson i Racecrew! NGK-Masters innebär eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

OS och VM medaljör i ishockey gör motorsportdebut
En av Sveriges bästa Ishockeyspelare genom tiderna, FBKs Jörgen Jönsson byter Hockey mot Motorsport, åtminstone för en dag när han debuterar i stjärnspäckade NGK-Masters i Karlstad den 17:e augusti!

Han är meriterad som få andra och med sin enorma Guld samling är han en verklig stjärna i stjärnspäckade NGK-Masters. Med sina 2 OS-guld och 2 VM-guld är Jörgen den mest meriterade stjärnan hittills i tävlingen.

Redan i Motorsportpremiären möter Jörgen hårdast möjliga motstånd. Stora delar av motorsport etablissemanget och dessutom de riktiga experterna, Folkrace förarna har laddat ett helt år för denna tävling.
- Det skall bli oerhört spännande att se vad Jörgen kan prestera i en tävlingsbil säger Racecrews Perra Johansson, själv med flera SM-guld i meritlistan. Som hockeyspelare är han ju van att det smäller i sargen, men första kurvan blir nog ändå en liten chock i första heatet… En tävlingsmänniska som Jörgen kan bli en vinnare i vilken sport som helst tillägger Perra.

Jörgen kommer till start med en potent SAAB, byggd av meriterade LG Bran från Karlstad. I tisdags besökte Jönsson Folkracefabriken och gjorde en första ”Seat check” som de stora grabbarna gör. När stolen väl var justerad så kändes bilen helt rätt enligt ishockey legenden. Jörgen kommer att testa ordentligt för första gången i samband med Shakedown på Kalvholmen nu på fredag.

Ett axplock ur Jörgen Jönssons karriär:
Guld (1998 och 2006)
5st SM-Guld (1997-1998-2002-2006-2009)
3st SM-Silver
4st VM-Brons
Vinnare av Guldpucken 1997
TV-Puckvinst 1987
Enda Hockeyspelaren i Världen som vunnit OS, VM och egna ligan under en och samma säsong.

PG Andersson kör för att vinna
Sveriges bästa rallyförare kör NGK-Masters för att vinna, det tidigare Suzuki proffset PG Andersson ställer upp i årets verkliga prestigetävling.

2007 kom PG Andersson som nybliven juniorvärldsmästare med en guldmålad bil till NGK-Masters. PGs körning gjorde verkligen ingen besviken då han bjöd upp till en verklig folkrace dans! Han blev snabbt den verklige publikfavoriten med omkörningar på yttern, på innern och på sidan..! Tyvärr spökade bilen i ett kvalheat så PG nådde inte finalen, i annat fall hade han kunnat utmana om totalsegern.

2008 anmälde sig PG i samma team som tidigare teamchefen Jonas Kruse. I sista stund tvingades PG lämna återbud då han fått startförbud av dåvarande arbetsgivaren, Japanska biltillverkaren Suzuki.

Flash laddar för revansch
Janne Flash Nilsson som kör i år sitt tredje NGK-Masters. Med en 47:e plats 2007 i en SAAB och en 56:e plats 2006 i en Porsche satsar Mr STCC på revansch i årets tävling. Med bättre material och med erfarenhet från två tidigare tävlingar hoppas Flash kunna göra sig mera rättvisa. I år kör Flash i år i samma stall som Jörgen Jönsson.

Nyblivne Europamästaren sätter guldkant på NGK-Masters
NGK-Masters når nya höjder då Europas bästa Rallycrossförare ställer upp i tävlingen. Den nyblivne Europamästaren i Rallycross, Sverre Isachsen ser till att årets NGK-Masters får riktig Guldkant!

Årets NGK-Masters blir mer intressant än någonsin. Ett grymt spännande nytillskott blev klart då nyblivne Europamästaren i Rallycrossens Div 1, norrmannen Sverre Isachsen anmälde sig. Sverre som alltid ger sitt yttersta och kanske ibland vill för mycket kommer nu att ge sig i kast med den svenska motorsport eliten. I sällskap med Div 1 kollegan, norrmannen Guttorm Lindefjell satsar de båda på att bärga den första Norska segern. Tillsammans är de två riktiga färgklickar i Rallycross cirkusen och kanske Norges just nu främsta Rallycross förare.

Med varsina EM-Guld i bagaget är naturligtvis Norrmännen givna i startfältet. I många år har Sverre och Guttorm agerat de verkliga publikfavoriterna under Rallycross EM, nu får de för första gången stifta bekantskap med Sveriges Folkrace elit. De båda Norrmännens våldsamma attacker tilltalar publiken och körstilen borde passa bra på Kalvholmen. Det finns bara tre Rallycrossförare som kan konststycket att åka alldeles för fort in i kurvan och ändå inte tappa farten. Norrmannen Martin Schanche har lärt ut konsten till tre av sina landsmän, Guttorm Lindefjell, Ludvig Hunsbeth och Sverre Isachsen. Nu kommer två av dem till Kalvholmen och underhåller publiken med "Schanche sladdar". Det kommer att bli otroligt spännande att se Isachsen och Lindefjell köra Folkrace i NGK-Masters!

Rekordstort intresse för tävlingen
Fantastiska 480 förare anmälde sig till årets tävling, och hela folkrace eliten vill vara med. När anmälningstiden gick ut förra fredagen så kunde arrangerande Racecrew räkna in ett rekordartat startfält. Förare från hela landet har anmält sig till denna ovanliga tävling på Kalvholmen i Karlstad.

144 startande sorterades ut till årets tävling och alltså var det 336st besvikna förare som plockades bort. På motorsportens chatsidor diskuterades det vilka som borde varit med och varför inte någon speciell förare fick vara med. Strax innan startlistan släpptes ut på hemsidan www.ngk-masters.se så var det närmast panik på chatsidorna.

Hotellen fullbokade
Att tävlingen är populär syns även i Karlstads besöksnäring. Det officiella hotellet Clarion Plaza är fullbelagt sedan länge och även övriga hotell börjar fyllas på. NGK-Masters är nog enda Folkrace tävlingen i landet som fyller hotellen!

Maktkamp bland media jättar när kvällspressen kör tävlingen!
Expressens motorskribent, Jan-Erik Berggren hyrde Svampabanan i Tomelilla och en instruktör för att sätta grunderna i folkrace förra helgen. Aftonbladets utmanare heter Johan Linderstam, en motorjournalist som ser fram mot att få instruktioner av PG Andersson. Aldrig tidigare har en liknande mediakamp utkämpats på en folkracebana. Klar favorit i förhandssnacket är Karlskoga sonen Berggren, men Linderstam kanske bara mörkar för det gör man innan NGK-Masters… Kvällspressen brukar vara svårflörtade när det gäller motorsport evenemang. Men när Jan-Erik Berggren fick en inbjudan till NGK-Masters kunde han inte tacka nej...

En helt galen Folkracebil, Stefan Eliassons Fiazaki ZX7 slår det mesta!
Ultralätt bil, svansmotor, sekventiell sexväxlad växellåda och varvstopp på 14 000rpm, en Folkracebil från Koppom...! I de mörkaste skogarna i Värmländska Koppom byggs den häftigaste Folkracebil vi någonsin hört talas om, världens första Fiazaki ZX7. Flåklypa Grand Prix egen Reodor Fälgen hade inte lyckats med ett galnare bygge!

2006 års segrare i NGK-Masters, Årjängs Stefan Eliasson kommer till Karlstad för att vinna, om inte tävlingen så i allafall ingenjörstävlingen. Det är ett helt sjukt projekt som pågår i lilla Koppom , ett långt projekt som äntligen börjar få sitt slut. En Fiat 126 ombyggd till folkracebil, det i sig själv är väl inte så konstigt. Det otroliga är att i den lilla Fiaten sitter en Kawasaki 750 motorcykel motor på ca 130 hk. Tänk er, nästan en motocykels prestanda i en liten fiat 126. - Hur galet är det?

Idén till Fiazakin kom för 3 års sedan av kompisen Lars Borg som är en byggingenjörerna, tillsammans med Stefan Eliasson och med stor hjälp av Fredrik Olsson (kallas fif). Det svårste jobbet med hela projektet har varit att få elektroniken rätt och att få drivningen från motorcykel till bilaxel att fungera. Men efter 4 olika sorters prototyper och mycket huvudbry har dom lyckats med det otroliga projektet att få till drivningen från motorcykel till bil. De har lyckats med ett fantastiskt resultat och en bil som varvar (c:a 14000 varv/min på max) mer än en vankelmotor. Med ett vikt / effektförhållande som en motorcykel så kommer Fiazakin att bli svårstoppad om den håller. Under gårdagens Shakedown i Koppom körde Stefan sönder något i drivlinan. Tur i oturen att felen kommer innan tävling för då hoppas vi den förväntade storpubliken får se OCH HÖRA den galnaste Folkracebil som skådats på Kalvholmen! Som alla extrema bilar så är det lite utsortering innan grejorna håller en hel tävling.

Bara att höra ljudet av 14 000 rpm Folkracebil kommer att bli värt att åka till Karlstad för på lördag!

Kolla in bifogade bilder och förstå vilket otroligt arbete som ligger bakom!
TV kändisen Mattias Särnholm från inredningsprogrammet Roomservice Inrednings snickaren och TV-kändisen Mattias Särnholm från TV-programmet roomservice kommer till start i Simon Johansson och Patrik "Budda" Andersson hårdsatsande team.

Bakgrund
Mattias valde i unga år att gå i sin fars och farfars fotspår och bli snickare. Han driver bland annat en egen Formbyrå samt snickerifirman Best Byggnads AB tillsammans med sin pappa. Mattias är en mästare på allt från grovsnickeri till finare inredningssnickeri och möbler.

Intressen
Mattias är förutom snickerikunskaperna duktig på att laga mat. Han är mycket inredningsintresserad och håller ständigt på att renovera olika delar av familjens hus. Mattias är också road av motorsport och har bland annat en egen skoter.

Om Roomservice
Roomservice har förändrats mycket sedan vi startade. Det började som ett litet jippo på Kanal 5 och sedan dess har programmet växt. Det är en stor skillnad idag. Vi förstår vad det innebär att jobba, vi har rutin och erfarenhet i bagaget.
- Vi har ju roligt, jävligt skoj, på jobbet. Och så länge vi får, fortsätter vi gärna

Motorsport tokige Särnholm kompletterar faktiskt deltagandet i Roomservice med att köra tester för Kanal 5 och programmet Motorjournalen. Både enduro och banracing har testats men det är första gången vi ser honom på folkracebanan...

Nu blir det folkracepremiär på Kalvholmen i Karlstad. Mattias är anmäld i Simon Johanssons och Patrik "Budda" Anderssons team och i en SAAB från Dekaltrim är han så nära proffs man kan komma i Folkrace...

Dekaltrim.nu är rena proffstemet och levererar resultat

2007 körde Rallystjärnan Patrik Sandell och kartläsaren Emil Axelsson för Simons team. Med i teamet fanns även Skidesset Anders Söderberg, en riktig hejare bakom ratten! Hela teamet imponerade med att ha genomfört en riktig Shakedown dagen före race och skidåkar Anders höll på att skrämma slag på motorstjärnorna när han respektlöst höll förare som Jonas Kruse och Mats Jonsson bakom sig... När nu Mattias Särnholm finns med i teamet har han säkert fått en specialutbildning av Simon så vi räknar med att han kan visa framfötterna redan från start.

I år har Simon och TV-kommentatorn Patrik "Budda" Andersson hjälpts åt att bygga ett riktigt värsting team. De båda kommer att tävla själva tillsammans med kändis-Mattias, men Simon berättar lite kryptiskt att snickaren inte är den enda Stockholmaren i teamet... Ytterligare en förare kommer att tillkännages imorgon!

Simon själv gjorde sin bästa Masters hittills under fjolåret då han slutade 3:a i en dekaltrimmad SAAB, i år siktar han på seger!

Shakedown med fotomöjligheter
Fredagen den 16:e oktober kl 13:00 kör vi Shakedown inför NGK-Masters. Då kommer flera av stjärnorna att testa sina bilar och på plats finns bl.a. PG Andersson, Jörgen Jönsson och mediakampens deltagare Expresse och Aftonbladet.

Väl mött till helgens tävlingar!

Tider
09:00 Första start, omgång
15:00 – 16:30 Finaler i NGK-Masters 2009
09-10-11 Hemmaförare Henrik hyllades
Trots brott på ena drivaxeln och tufft finalmotstånd kunde ändå hemmaföraren Henrik Olsson kliva upp överst på prispallen vid Munkfors Motorclubs Folkrace på Tomtfallet under lördagen. Det var idel Saab på startlinjen i finalen och hårdaste finalmotståndet bjöds av de kända rallycrossförarna Niklas Hagström och Peter Hedström. Båda kör för Finnskoga MK och Peter Hedström var den enda som gick genom kvalet helt obesegrad. Men i finalen fick Hedström hålla tillgodo med bronspengen, medan Niklas Hagström grejade silverplatsen efter omutlige Henrik Olsson på nyasfalterad hemmabana.

I juniorklassen var det Östmarks MFF:s Johan Nilsson, även han i Saab, som rattade hem finalen före Jens Lindström från Malung i en Peugeot.

Vassaste dam i klassen damer/oldboys var Emelie Olsson från Likenäs. Vinnarmärket, ja det kan ni väl nästan gissa vid det här laget. Anitra Zähle Nilsen, Eda blev tvåa och bäste oldboys i den mixade klassen blev Stig-Ove Gustavsson, Karlstads MC.
09-10-09 Rekordartat intresse för NGK-Masters
Fantastiska 480 förare anmälde sig till årets tävling, NGK-Masters den 17:e oktober

Hela Folkrace Sverige vill vara med
När anmälningstiden gick ut förra fredagen så kunde arrangerande Racecrew räkna in ett rekordartat startfält. Förare från hela landet har anmält sig till denna ovanliga tävling på Kalvholmen i Karlstad.

Under gårdagen sorterades de 144 startande ut till årets tävling och alltså var det 336st besvikna förare som plockades bort. På motorsportens chatsidor har det senaste dygnet febrilt diskuterats vilka som borde varit med och varför inte någon speciell förare fick vara med. Strax innan startlistan släpptes ut på hemsidan www.ngk-masters.se så var det närmast panik på chatsidorna.

Med förare som P-G Andersson, Sverre Isachsen och Lasse Larsson i startfältet så är publiken de givna vinnarna! En rekordpublik förväntas till Karlstad nästa lördag där storfavoriterna heter Mikael Thiman, Reine Kyrk, Göran Hultman, mm…. Förarna till årets NGK-Masters kommer från Skåne till Norrland och alla vill de slå nyblivne Europamästaren Sverre Isachsen!

Arrangerande Racecrew har sparat 6st ännu ej avslöjade förare, förare som ytterligare förstärker statusen som kändis tävling!

Hotellen fullbokade
Att tävlingen är populär syns även i Karlstads besöksnäring. Det officiella hotellet Clarion Plaza är fullbelagt sedan länge och även övriga hotell börjar fyllas på. NGK-Masters är nog enda Folkrace tävlingen i landet som fyller hotellen!

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
09-10-01 Mer asfalt på Tomtfallet
Inför nästa helgs folkracetävling har Munkfors Motorclubs folkracesektion förbättrat banan rejält på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors. Det så kallade "Potatislandet" är nu ett minne blott, likaså "grodskuttet" på start och målrakan. Vi har investerat i 450 kvadratmeter prima asfalt från NCC, som lags genom hela den tredje kurvan och i förlängningen av startrakans ordinarie asfaltering. Nedfarten från depån till startplattan fick sig också en duvning av den svarta varan och nu är anläggningen verkligen i topptrim inför "Folkrace på Tomtfallet" den 10 oktober. Anmälan är fortfarande öppen. Du når anmälan och inbjudan enklast via www.munkforsmc.com

I skrivande stund har 51 förare anmält sig till tävlingen, som är en ypperlig möjlighet att på ny asfalt mäta sig med övriga värmlandseliten i folkrace.

www.munkforsmc.com
09-09-21 Praktsensation ett faktum, nyblivne Europamästaren sätter guldkant på NGK-Masters
En praktsensation blev klar igår! NGK-Masters når nya höjder då Europas bästa Rallycrossförare ställer upp i tävlingen. Den nyblivne Europamästaren i Rallycross, Sverre Isachsen ser till att årets NGK-Masters får riktig Guldkant!

Norges Rallycross duo Sverre Isachsen och Guttorm Lindefjell kommer till start
I år blir NGK-Masters mer intressant än någonsin! Ett grymt spännande nytillskott blev klart då nyblivne Europamästaren i Rallycrossens Div 1, norrmannen Sverre Isachsen anmälde sig. Sverre som alltid ger sitt yttersta och kanske ibland vill för mycket kommer nu att ge sig i kast med den svenska motorsport eliten. Redan tidigare har norrmannen Guttorm Lindefjell anmält sig och nu får han sällskap av sin Div 1 kollega Isachsen. Tillsammans är de två riktiga färgklickar i Rallycross cirkusen och kanske Norges just nu främsta Rallycross förare.

Publikfavoriter
Med EM-Guld i bagaget är naturligtvis Norrmännen givna i startfältet. I många år har Sverre och Guttorm agerat de verkliga publikfavoriterna under Rallycross EM, nu får de för första gången stifta bekantskap med Sveriges Folkrace elit. De båda Norrmännens våldsamma attacker tilltalar publiken och körstilen borde passa bra på Kalvholmen i oktober. Det finns bara tre Rallycrossförare som kan konststycket att åka alldeles för fort in i kurvan och ändå inte tappa farten. Norrmannen Martin Schanche har lärt ut konsten till tre av sina landsmän, Guttorm Lindefjell, Ludvig Hunsbeth och Sverre Isachsen. Nu kommer två av dem till Kalvholmen och underhåller publiken med "Schanche sladdar". Det kommer att bli otroligt spännande att se Isachsen och Lindefjell köra Folkrace i NGK-Masters!

Kommer i en riktig vinnarbil
Sverre är en riktig showman, men samtidigt overkligt seriös. Ett bevis på det är att Rallycrossens mest erkände bilbyggare (Ingvar Gunnarsson) fick ett samtal från Norge om att starta bygget av en folkracebil... Rallycross föraren Mikael Thiman lär också ha ett finger med i spelet. Sverre som är rädd om sitt eget varumärke vill inte komma till NGK-Masters utan en potent vinnarbil! Han kommer inte till Karlstad för att bli tvåa

Sverre Isachsen, nybliven Europamästare i Rallycross
Civilstatus: Sambo med Gro Anita
Född: 1970-11-11
Barn: Sander och Dina 6 och 4 år gamla
Bor: Hokksund i Norge
Yrke: Maskinförare
Klubb: KNA Eiker
Karriär:
Startade med bilsport 1989
Norsk mästere i Supernasjonal 1999 og 2000
Flera silver och bronsmedaljer i Supernasjonal

Debuterade 2002 i Rallycross division 1
2004, 7:a EM Rallycross Norsk mästare Div. 1
2005, 3:a EM i Rallycross
2006, 4:a EM Rallycross (flest EM delsegrar 2006)
2007, 4:a EM Rallycross
2008, 4:a EM Rallycross
2009, EM-Guld i Rallycross

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
09-09-15 Folkrace på Tomtfallet
Dags igen. Munkfors Motorclubs folkracesektion kör i stenhårt tempo och ger alla värmländska och andra folkraceentusiaster ännu ett race på Tomtfallets Motostadion.

Den 10 oktober varvas motorerna upp på den tekniskt och taktiskt krävande banan med alternativspår. Du kommer väl !!!
Läs mer om tävlingen i inbjudan. Anmäler dig gör du enklast via webben.
Inbjudan + Anmälan>>
Anmälan
09-09-11 P1800ES i Folkrace, är det möjligt?
Vi trodde NGK-Masters var en tokig tävling, men Skånska Johnny Hansen är tokigare! Får man verkligen köra Folkrace i en så klassisk bil som P1800ES?

En stolt Johnny Hansen med sin P1800ES som prepareras för Folkrace!
Johnny Hansen, 46 år
Aktuell för: Anmäld i en P1800ES!!!
Bor i Skånska Skivarp
Gift och har 2 biltokiga döttrar, 18 och 19 år gamla (ja, de kör också Folkrace..)

Vem är Johnny Hansen?
Jag har under mina 46 år alltid varit inblandad i motorsport. Från motorcross för att sedermera övergå till bilar. Började som de flesta med folkrace och körde mest Volvo Amazon vilket jag fortfarande har en förkärlek till. Då jag oftast blev av med bilen övergick jag så småningom till rallycross, men jag kör även lite banracing. I rallycrossen kör jag Volvo 240 klass 2. Har det senaste året finputsat bilen för att kunna gå ut för fullt till nästa säsong.

Har vunnit i Estring Tyskland i 100:e racet och även blivit 3:a i Danska mästerskapet.
Har tävlat i folkrace och sedermera rallycross under de senaste 20 åren.

Är du helt tokig Johnny, P1800ES i Folkrace?
Ser NGK-Masters som en merit att få köra och samtidigt en stor utmaning. Detta kräver ju en utmanande bil vilket då blev Volvo P1800 ES. En äkta klassiker som jag nu bygger för fullt för att bli klar.

Jag såg bilen en dag på Blocket på internet och visste direkt att det var något för mig att göra en tävlingsbil av, jag visste dock inte till vad förrän NGK kom på tal. Utmaningen ligger också nu i att kunna omvandla en gammal klassiker till en modern "vinnare". Om inte annat blir det kul att få visa upp den.

Läs mer på www.ngk-masters.se
09-09-07 Jörgen Jönsson byter hockey mot motorsport och kör NGK-Masters
En av Sveriges bästa Ishockeyspelare genom tiderna, FBKs Jörgen Jönsson byter Hockey mot Motorsport, åtminstone för en dag när han debuterar i stjärnspäckade NGK-Masters i Karlstad den 17:e oktober.

Meriterad stjärna
Han är meriterad som få andra och med sin enorma Guld samling är han en verklig stjärna i stjärnspäckade NGK-Masters. Med sina 2 OS-guld och 2 VM-guld är Jörgen den mest meriterade stjärnan hittills i tävlingen.

Möter stora delar av Sveriges motorsport elit
Redan i Motorsportpremiären möter Jörgen hårdast möjliga motstånd. Stora delar av motorsport etablissemanget och dessutom de riktiga experterna, Folkrace förarna har laddat ett helt år för denna tävling. För att Jörgen skall komma väl förberedd planeras en riktig Shakedown närmare tävlingen. Med en potent vinnarbil och med duktiga instruktörer på plats skall Jönsson justera in formen inför tävlingen.
- Det skall bli oerhört spännande att se vad Jörgen kan prestera i en tävlingsbil säger Racecrews Perra Johansson, själv med flera SM-guld i meritlistan. Som hockeyspelare är han ju van att det smäller i sargen, men första kurvan blir nog ändå en liten chock i första heatet… En tävlingsmänniska som Jörgen kan bli en vinnare i vilken sport som helst tillägger Perra.

Var på gång redan ifjol
Innan förra årets Master försökte Hockey proffset få till en körning i tävlingen, men då sprack det pga en hemmamatch. Den gången smeds planer tillsammans med SVTs motorsport expert Jonas Kruse. Nu har Jörgen lagt Hockeykarriären på hyllan, då kan han fokusera på den nya karriären i NGK-Masters…

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Motorsport meriter:
En seger i FBKs Folkrace-tävling
Har aldrig förlorat mot någon i FBK-Gocart

Jörgen Jönssons CV:
2 OS-Guld (1994 och 2006)
2 VM-Guld (1998 och 2006)
5st SM-Guld (1997-1998-2002-2006-2009)
3st SM-Silver
4st VM-Brons
Vinnare av Guldpucken 1997
TV-Puckvinst 1987
Enda Hockeyspelaren i Världen som vunnit OS, VM och egna ligan under en och samma säsong.
Antal tävlingar:
Elitserien, ca 870st
NHL, 81st
Landslaget, ca 280st
Har tävlat med: Rögle BK, Färjestad BK, NY Islanders, Anaheim
Största framgång: OS, SM och VM samma år 2006
Största motgång: OS 2002 mot Vitryssland
Ålder: 37 år
Familj: Fru Marie-Louise och döttrarna Ida 11 år och Moa 8 år
Bor: Villa på Älvåker (Karlstad)
Yrke: Ass sportchef i Färjestad BK

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
09-09-01 Hösttävlingen utökar startantalet
Pga efterfrågan är så stor till Folkrace Hösttävling 20 sept kommer vi utöka antalet startande.
Mvh Folrace kommite´n Smk Valdemarsvik
09-08-31 P-G Andersson kör NGK-Masters
Sveriges bästa rallyförare kör NGK-Masters för att vinna!
En kul tävling, men när starten gått vill alla vinna
NGK-Masters fick ett riktigt hett tillskott till anmälningslistan när det blev klart att Sveriges bästa Rallyförare, tidigare Suzuki proffset P-G Andersson ställer upp i årets verkliga prestigetävling. När vi träffade P-G under en rallycrosstävling i Arvika förra helgen så deklarerade han klart att NGK-Masters vill jag vinna! Det är en kul säsongsavslutning, men när starten går så vill ingen vara tvåa! Jag kommer inte till Kalvholmen i oktober för att få stryk, det gäller nu bara att få tag på en riktig vinnarbil kommenterade den tvåfaldige JVM mästaren samtidigt som han kikade på klubbkamraten Kristian Snahrs Porsche 911….

Ifjol fick han inte vara med
2007 kom P-G Andersson som nybliven juniorvärldsmästare med en guldmålad bil till NGK-Masters. P-Gs körning gjorde verkligen ingen besviken då han bjöd upp till en verklig folkrace dans! Han blev snabbt den verklige publikfavoriten med omkörningar på yttern, på innern och på sidan..! Tyvärr spökade bilen i ett kvalheat så P-G nådde inte finalen, i annat fall hade han kunnat utmana om totalsegern.

2008 anmälde sig P-G i samma team som tidigare teamchefen Jonas Kruse. I sista stund tvingades P-G lämna återbud då han fått startförbud av dåvarande arbetsgivaren, Japanska biltillverkaren Suzuki. Då kallade P-G snabbt in kompisen Kris Meeke från Irland. Meeke gjorde sitt livs Folkracedebut och trots att han aldrig tidigare sett en folkracebil blev helt såld på tävlingen. I depån hördes han be hans mentor P-G Andersson att köpa in en bil åt honom inför 2009 års tävling, nu återstår att se om han kommer för att utmana P-G i år… Om det beror på nyvunna kunskaper på Folkracebanan skall vi låta vara osagt, men sedan den tävlingen har Irländaren fullständigt dominerat den Internationella Rallyserien IRC….

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
09-08 -30 Sjöberg-dubbel i Stenungsund
Äntligen ville det sig riktigt bra för familjen Sjöberg från Sotenäs MK på folkracebanan. I Stenungsunds MS "Augustiracet" fick båda kliva högst upp på prispallen. I Seniorklassen var Tomas Sjöberg tillsammans med Stig Svensson, Torslanda MK, de enda två som fick ihop maximala 21 kvalpoäng och fick hållas lite som favoriter till segern. A-finalen blev en jämn final, dock utan de riktiga attackerna. Tomas tog hand om kommandot direkt före Anders Eklund, Tjörns MF, och Stig Svensson. Dessa höll sina placeringar hela heatet igenom, kanske på grund av det höga tempot så gavs inga chanser till omkörningar. Den enda omkörningen som var den när Stefan Ivarsson, Tjörns MF, tog sig klubbkompisen Peter van der Poel. Peter skall nog vara helnöjd med dagen på Furufjällsbanan. Han vann först C-finalen och sedan gick det lika bra i B-finalen. Dan Liljendahl, Mölndals MK sexa i A-finalen. Efter Peter i B-finalen kom Fredrik Lindström, SMK Trollhättan, före Mats Roos, Dals MK. Efter Peter i C-finalen var Emil och Jimmy Lindström, båda SMK Trollhättan. I Damklassen fick Gry Sjöberg med sig en lika stor pokal med sig hem som Tomas efter segern i Damklassen. Gry körde ihop 24 poäng i de fyra omgångarna som damerna körde. Tvåa klubbkompisen Caroline Holmstig och trea Jennie Lundin, SMK Trollhättan. I Juniorklassen var Jakob Duell, Vara MK, lika säker som Tomas och Stig i seniorklassen. Han tog hem alla tre kvalomgångarna och sedan var han lika svårstoppad i finalen. Tvåa Patrik Hedman, Dals MK, och trea hemmaföraren Tobias Börjesson.
/Göthe Johansson

Stenungsund, Folkrace. Resultat A-final, Seniorer: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Anders Eklund, Tjörns MF, d:o, 3) Stig Svensson, Torslanda MK, d:o, 4) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, d:o, 5) Peter van der Poel, d:o, d:o, 6) Dan Liljendahl, Mölndals MK, d:o.
B-final: 1) Peter van der Poel, Tjörns MF, Saab, 2) Fredrik Lindström, SMK Trollhättan, d:o, 3) Mats Roos, Dals MK, d:o, 4) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 5) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, Saab, 6) Johan Fondén, SMK Trollhättan, d:o.
C-final: 1) Peter van der Poel, Tjörns MF, Saab, 2) Emil Lindström, SMK Trollhättan, d:o, 3) Jimmy Lindström, d:o, d:o, 4) Michael Långerud, Falköpings MK, d:o, 5) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 6) Jakob Olsen, Orust, MS, Saab.
Juniorer, final: 1) Jakob Duell, Vara, MK, Saab, 2) Patrik Hedhman, Dals MK, d:o, 3) Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, d:o, 4) Martin Olsén, Orust MS, d:o, 5) Robin Franzén, Tjörns MF, Volvo, 6) Marcus Hansson, Stenungsunds MS, d:o.
Damer: 1) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 24 poäng, 2) Caroline Holmstig, d:o, d:o, 20, 3) Jennie Lundin, SMK Trollhättan, Audi, 16, 4) Martina Lundell, Mölnlycke FRK, Saab, 13, 5) Annelie Sundell, Stenungsunds MS, d:o, 9.
09-08-30 Det trimmas friskt i VW teamet inför NGK-Masters!
Arvikabaserat VW team trimmar för att nå pallen!
Det skall bli VW seger 2009, i alla fall om det Arvika baserade VW stallet får bestämma. MK Team Westoms ordförande Bengt Karlsson är något av en VW fantast. Under folkrace karriären har Bengt blivit av med otroliga 98st Folkvagnar på anbud, det är stor risk för 100 VW jubileum under årets NGK-Masters... Vi har gjort ett spionreportage i Bengt Karlssons garage. Där står två färdigpreparerade värsting bubblor. Den röda skall enligt uppgift köras av RC-Div2 föraren Per-Niklas Lööv, den blåa av Bengt själv.

Bengt som gjort två starter tidigare i NGK-Masters har en fin 4:e plats att försvara från 2005 års tävling och en 8:e plats från 2006. Av sex körda heat har han hela fyra heatsegrar! För Per-Niklas Lööv är däremot NGK-Masters en helt ny historia. Men med tanke på att MK Team Westoms EM-förare i div 2 tidigare kört mycket VW så borde även han kunna blanda sig i toppstriden med en värsting preppad VW.

Att de båda Folkvagnarna kommer att vara startsnabba råder inget tvivel om, sedan återstår att se om körbarheten är tillräcklig för att klara sig ända till målflagg på Kalvholmen. Bengt är den enda VW föraren som kvalificerat sig till final i NGK-Masters (både 2005 och 2006), i år siktar han högre än så... Kan tro att Per-Niklas Lööv kommer att få det tufft att vara snabbast i teamet!

Läs hela reportaget på http://ngk-masters.se/index.php?id=75
09-08-26 Inga fler anmälningar till Höstracet
Hösttävlingen har redan fått maxad anmälningsantal till deras tävling. Anmälningstiden går ut den 11/9 men de kan ej ta emot fler på grund av platsbrist i depån.
SMK Valdemarsvik

09-08-23 Äntligen Femtåfestivalen
Årets femtåfestival arrangeras den 5-6 sep på Femtåbanan av Likenäs MK. Äntligen dags för vår festival, säger tävlingsledaren Ingemar Enner. Ja det är allt årets höjdpunkt tillägger tävlingskassören Edgar Amen

Många startande och stor pupliktillströmmning.. Bland de startade i seniorklassen märks Peter Hedström Finnskoga MK. Men hemmaförarna lovar hårt motstånd genom bl Tony Svedbo Jan Nilsson. Martin Johansson samt Niklas Anderson. I damklassen får väl Likenäs MKs Emelie Olsson bära favoritskapet, men får se upp med Lina Olsson Spets från MK Ratten. Junior borde stå mellan Sten-Åke Andersson Fryksdalen MK samt hemmahoppen Adam Ekström o Andreas Persson

Nytt för året är att vi serverar den Värmlanska specialiten Kolbullar. Vi har även ett pris bästa bilbygget avslutar tävlingsledaren Ingemar Enner med. Första start lördag kl 12.00
09-08-19 Dags för ny folkracefest på Kalvholmen
29-30 augusti arrangerar Karlstad MC Bil sin traditionella tvådagsrtävling i folkrace på Kalvholmens motorstadion. Totalt är 263 förare anmälda till de fyra klasserna: seniorer, damer, juniorer och veteraner.
– Intresset för den här tävlingen växer för varje år. Så här många anmälda har vi aldrig haft tidigare, säger klubbens ordförande Reimond Sundström belåtet.
Klassen på startfältet är det heller inget fel på. Bland seniorarna kan vi konstatera att fjolårsmästaren Steve Grängstedt från Filipstad kommer tillbaka för att försvara sin titel. Tufft motstånd kommer han bland annat att få av arrangörsklubbens egen Johan Hagberg samt av årets segrare i Finnskogafestivalen, Per Christenson, Fryksdalens MK.
Arne Walfridsson, MK Ratten, är en annan fjolårsvinnare som återvänder. Arne vann veteranklassen 2008.
I damklassen får Eveline Walfridsson bära favoritskapet efter sin andraplats i Finnskogafestivalen.
17 oktober sätter Karlstad MC Bil punkt för folkracesäsongen med populära NGK Masters, tävlingen i vilken stjärnor från alla motorsportgrenar ställs mot varandra.
…………
Hålltider
Lördag 29 augusti. Första start kl 10.00.
Söndag 30 augusti: Första start kl 09.00, finaler från ca kl 13.00.
09-08-16 Trollhätteseger på Tjörn
Det var två klubbar som kom att dominera folkracetävlingen på Fagerfjällsbanan på Tjörn, SMK Trollhättan och Tjörns MF. Det var lite av en återstart av Fagerfälllsbanan efter en liten ombyggnad av banan och tävlingen arrangerades av Mölndals MK med bistånd av Tjörns MF. Seniorernas A-final kom att domineras av förare från SMK Trollhättan, fyra stycken, och en vardera från Tjörns MF och Älvbygdens MK. Den siste i en gammal Skoda med en Volvomotor. De övriga i Saabar. Trollhätteföraren Johan Wickelgren hade god kontroll över händelserna i starten och tog hand om kommandot. Skodan med Daniel Klasson vid ratten hamnade i fel riktning efter lite kalabalik i starten och var halva varvet efter när han väl kom i gång. Bröderna Torbjörn och Jörgen van den Berg från Trollhättan hade ingen bra dag och båda fick bryta. Den ende som något så när orkade hänga med Wickelgren i täten var hemmaföraren Benny Karlsson, men orkade inte ända fram till en tätposition. Klasson med Skodan jobbade sig upp till den tredje platsen före den fjärde Trollhätteföraren Stefan Eriksson. B-finalen blev en uppgörelse med fem förare från Tjörns MF. Den sjätte föraren, Rickard Klasson från Älvbygdens MK kunde inte ställa då hans bil hade tagit så mycket stryk i kvalomgångarna. Håkan Olausson tog hand om kommandot direkt följd av Stefan Ivarsson. Ivarsson gjorde ett mycket taktiskt drag då han valde alternativspåret tidigt, som var lite långsammare, före Olausson. När Olausson hade kört sitt alternativspår så var Ivarsson knappt före och det höll ända in i mål. Trea Peter van der Poel före bröderna Sebastian och Jonathan Gerhardsson. Juniorerna var tre startande och man körde fyra omgångar och räknade poäng. Hemmaföraren Robin Franzén och Alexander Svensson, Mölndals MK, körde båda ihop 24 poäng. Franzén fick segern då han var bäst i det sista heatet. Damerna var så få att de körde ihop med herrseniorerna. Jill Eriksson, Älvbygdens MK, blev bäst före Caroline Holmstig, Sotenäs MK.
Göthe Johansson

Fagerfjäll, Folkrace. Seniorer, A-final: 1) Johan Wickelgren, SMK Trollhättan, Saab, 2) Benny Karlsson, Tjörns MF, d:o, 3) Daniel Klasson, Älvbygdens MK, Skoda, 4) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Saab, 5) Torbjörn van den Berg, d:o, d:o, 6) Jörgen van den berg, d:o, d:o.
Seniorer, B-final: 1) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, Saab, 2) Håkan Olausson, d:o, Volvo, 3) Peter van der Poel, d:o. Saab, 4) Sebastian Gerhardsson, d:o, Volvo, 5) Jonathan Gerhardsson, d:o, d:o, 6) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, VW.
Juniorer: 1) Robin Franzén, Tjörns MF, Volvo, 24 poäng, 2) Alexander Svensson, Mölndals MK, Saab, 24, 3) Zakarias Krantz, d:o, d:o, 4.
Damer (räknat från seniorerna): 1) Jill Eriksson, Älvbygdens MK, Mazda, 10 poäng, 2) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Volvo, 8, 3) Hanna Petersson, Bohus RC, 7, 4) Lizzie Lindström, Lidköpings MSF, Saab, 6.
09-05-16 Bröderna Klasson vinnare i Färgelanda.
Bröderna Rickard och Erik Klasson, tävlande för Älvbygdens MK, gick segrande ur två klasser när Dals MK i Färgelanda körde den tredje deltävlingen i Västkust-Cupen i Folkrace. Seniorernas A-final blev en riktig höjdare med många dramatiska moment. För att ta sig till finalen behövdes det hela 19 kvalpoäng. Kampen om segern kom att stå mellan Rikard Klasson och Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan. Båda hade 21 kvalpoäng. Hemmaföraren Petter Gusteus försvann redan på ett tidigt stadium och det gjorde även Tomas Sjöberg, Sotenäs MK. Van den Berg tog hand om ledningen och efter jagade Klasson och det såg ut som det skulle bli en Trollhätteseger. Men ett litet misstag från van den Berg gjorde att Klasson kunde tag sig upp i ledningen efter tre varv. Han höll ända in i mål. På tredje platsen körde hemmaföraren Anders Karlsson in följd av Robert Svenningsson, Vänersborgs MK. B-finalsvinnare var Tomas Sjöberg före Stefan Eriksson, SMK Trollhättan och Peter van der Poel från Tjörns MF. Urban Eriksson, SMK Trollhättan, blev C-finalssegrare före hemmaförarna David Hansson och Klas Abrahamsson. I Juniorfinalen kommer nästa Klasson. Erik Klasson hade inga större problem att ta hem vinsten före hemmaföraren Patrik Hedman och Martin Olsen, Orust MS. I A-finalen klass Dam/Veteran var Det Peter Eriksson, Vara MK, som tag hand om ledningen, men efter ett par varv gav bilen upp och han blev tvungen att bryta. Det blev nu Magnus Svensson, Mölndals MK, som vann före Bo Johansson, Lidköpings MSF. Bästa dam blev Caroline Holmstig, Sotenäs MK, på en fjärde plats följd av klubbkompisen Gry Sjöberg. Sjöberg som dessförinnan hade vunnit B-finalen före Martina Lundell, Mölnlycke FRK.

Färgelanda. Resultat Folkrace: Klass Seniorer, A-final: 1) Rikard Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 2) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 3) Anders Klasson, Dals MK, Volvo, 4) Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, d:o, 5) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 6) Petter Gusteus, Dals MK, d:o.
Klass Senior, B-final: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Peter van der Poel, Tjörns MF, d:o, 4) Andreas Andersson, Dals MK, d:o, 5) Peter Blom, d:o, VW, 6) Urban Eriksson, SMK Trollhättan, Volvo.
Klass Senior, C-final: 1) Urban Eriksson, SMK Trollhättan, Volvo, 2) David Hansson, Dals MK, Saab, 3) Klas Abrahamsson, d:o, 4) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 5) Morgan Borg, Varbergs MK, Saab, 6) Leif Abrahamsson, Dals MK, d:o.
Klass Dam/Veteran, A-final: 1) Magnus Svensson, Mölndals MK, Saab, 2) Bo Johansson, Lidköpings MSF, d:o, 3) Gert-Ove Svensson, SMK Trollhättan, d:o, 4) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 5) Gry Sjöberg, d:o, d.o, 6) Peter Eriksson, Vara MK, d:o.
Klass Dam/Veteran, B-final: 1) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Martina Lundell, Mölnlycke FRK, d:o, 3) Jennie Lundin, SMK Trollhättan, d:o, 4) Hanna Pettersson, Bohus Racing, Nissan, 5) Linnea Gusteus, Dals MK, Saab, 6) Anna Gillingsmark, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass Junior, A-final: 1) Erik Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 2) Patrik Hedman, Dals MK, d:o, 3) Martin Olsen, Orust MS, d:o, 4) Jacob Duell, Vara MK, d:o, 5) Eric Martinsson, Sotenäs MK, d:o, 6) Robin Bäckström, Kullings MS, VW.
09-05-13 Majracet tvingas ställa in
Tävlingen den 23/5 Majracet Jönköpings MK har vi tyvärr fått ställa in.
Tävlingsledningen.
09-05-03 Tomas Sjöberg vann i Stenungsund
Tomas Sjöberg från Sotenäs vann en mycket rafflande folkracetävling i Stenungsund på söndagen. Seniorernas A-final blev nog den mest rafflande som körts på Furufjällsbanan. Men det var Rickard Klasson från Älvbygdens MK som tog hand om täten före Stefan Ivarsson, Tjörns MF. På det andra varvet tog sig Ivarsson upp i ledningen och han såg ut att gå mot en ny seger på Furufjällsbanan. Efter drygt halva A-finalen började motorn att tappa kraft och helt plötsligt var det stopp. Klasson hann inte smita förbi utan körde på Ivarssons bil. Sjöberg som länge haft den tredje platsen smet nu upp i ledningen. Även bröderna van den Berg från Trollhättan hann före Klasson. Sjöberg höll enkelt placeringen in i mål och tog därmed sin sjätte A-finalsvinst i Stenungsund. Fredrik Alango-Marberg, Sotenäs MK, som tidigare vunnit B-finalen blev femma före Ivarsson. Tvåa i B-finalen var Urban Eriksson, SMK Trollhättan, före klubbkompisen Johan Olsson som vunnit C-finalen. Hemmaföraren Bosse Carlsson var länge med uppe i toppen, men framvagnen orkade inte hela heatet utan han slutade femma. Efter Olsson på förstaplatsen i C-finalen körde Claes Johansson, Tjörns MF in. I Damklassen fick också herrveteranerna köra och det blev "herrar" på de tre första platserna. Peter Eriksson, Vara MK, vann före Gert-Ove Svensson, SMK Trollhättan, och Magnus Svensson, Mölndals MK. Bästa dam blev Caroline Holmstig, Sotenäs MK, före klubbkompisen Gry Sjöberg. Holmstig hade tidigare vunnit B-finalen före Malin Andersson, Tjörns MF. Juniorernas A-final var nästan lika händelserik som A-finalen för seniorerna. Under de första varven var det en intensiv kamp om alla placeringarna med Robin Bäckström, Kullings MS, i ledningen med sin VW-bubbla. Ju närmare målgång man kom så blev det attacker om alla placeringar. Eric Klasson hade turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Han kunde gå upp i ledningen, medan Bäckström i ivern att avancera lade bilen på taket. Klasson höll ända in i mål före sin namne Martinsson från Sotenäs MK och Emma Karlsson från Tjörns MF. Jakob Duell, Vara MK, vann B-finalen före Erik Wiklund, Älvbygdens MK, och Martin Olsen, Orust. Över 400 åskådare fick se många spännande heat på Furufjällsbanan.
Göthe Johansson

Stenungsund. Resultat Folkrace. A-final, seniorer: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Roger van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 3) Jörgen van den Berg, d:o, d:o, 4) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 5) Fredrik Alango-Marberg, Sotenäs MK, Volvo, 6) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, Saab,
Klass Seniorer, B-final: 1) Fredrik Alango-Marberg, Sotenäs MK, Volvo, 2) Urban Eriksson, SMK Trollhättan, Volvo, 3), Johan Olsson, d:o, Saab, 4) Stefan Eriksson, d:o, d:o, 5) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 6) Jörgen Forsman, Vara MK, Saab.
Klass Seniorer, C-final: 1) Johan Olsson, SMK Trollhättan, Saab, 2) Claes Johansson, Tjörns MF, d:o, 3) Morgan Borg, Varbergs MK, d:o, 4) Monica Martinsson, Sotenäs MK, d:o, 5) Anders Tholsson, SMK Trollhättan, d:o, 6) Tobias Johansson, Stenungsunds MS, d:o.
Klass Dam/Veteran, A-final: 1) Peter Eriksson, Vara MK, Saab, 2) Gert-Owe Svensson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Magnus Svensson, Mölndals MK, d:o, 4) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 5) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 6) Jennie Widell, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass Dam/Veteran, B-final: 1) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Saab, 2) Malin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 3), Linnea Gusteus, Dals MK, Saab, 4) Christel Christensson, Falköpings MK, d:o, 5) Anna-Karin Duell, Vara MK, Nissan, 6) Annelie Sundell, Stenungsunds MS, Saab.
Klass Junior, A-final: 1) Eric Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 2) Eric Martinsson, Sotenäs MK, Saab, 3) Emma Karlsson, Tjörns MF, Saab, 4) Patrik Hedman, Dals MK, d:o, 5) Jakob Duell, Vara MK, d:o, 6) Robin Bäckström, Kullings MS, VW.
Klass Junior, B-final: 1) Jakob Duell, Vara MK, Saab, 2) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, Volvo, 3) Martin Olsén, Orust MS, Saab, 4) Robin Franzén, Tjörns MF, Volvo, 5) Erika Eriksson, Dals MK, Saab, 6) Jonas Johansson, Tjörns MF, d:o.
09-04-21 Folkrace på Tomtfallet
Det vankas folkrace igen på Munkfors Motorclubs tävlingsarena Tomtfallet. Den tekniskt krävande 550 meter långa banan kompletterades under fjolåret med alternativspår för extra spänning i heaten.
Den 13 juni smäller det, då går starten klockan 10:00.
Vill du vara med och utmana resten av Värmlandseliten gör du klokast i att anmäla dig redan nu
Inbjudan

09-05-15 Venacupen drar igång
Så är det åter dags att köra lite folkrace i Laxå igen och vi hälsar alla: Nya och gamla, Damer och Herrar, unga och äldre, välkomna att även i år tampas i Venacupen, som innefattar tre deltävlingar och nu stundar den
första deltävlingen,30 maj. http://laxamotorklubb.se
Inbjudan>>
<< Till startsidan