2011-2023

Folkrace 2011-2021

Här hittar du resultat från tävlingarna 2008

Regler 2008>>23-09-29 Hög tid att kora årets verkliga mästare - äntligen dags för NGK-Masters
Imorgon 30/9 drar NGK-Masters 2023 igång. En säsongsavslutning och ”All Star Championship” som samlar förare, både bredd och elit, från många olika motorsportsdicipliner.
Folkrace är grundstenen i den svenska motorsporten och på NGK möts unga, gamla, nya och rutinerade förare på lika villkor!

Se varenda sekund av säsongsavslutningen på svenskbilsporttv.se.
23-09-03 Rapport från Caravanhallen Cup
Helgen den 2–3 september arrangerade Haninge Motorklubb folkracetävlingen Caravanhallen Cup. 182 tävlande fördelade på fyra klasser hade anmält sig. På lördagen kördes tre kvalomgångar, på söndagen en fjärde samt finalerna. Trots att Folkrace är tänkt att vara en lokal sport kom flera av de tävlande från mer avlägsna klubbar.

Här är resultaten:

Juniorklass – från 15 år
I Nynäshamnsklubben MK Speed finns familjen Tietjens som är en folkracetradition. Inför A-finalen i Juniorklassen låg Emma Tietjens på en andraplats, den behöll hon i finalen.
1. Erik Jöngren Skepptuna MK Saab
2. Emma Tietjens MK Speed Nissan
3. Alexander Zolnir Botkyrka MK Saab

Damklass – från 18 år
1. Elin Forslöv SMK Motala Bil Saab
2. Emma Ny Gnesta MK Saab
3. Angelica Edvardsson Kristianstad FRC Opel

Veteranklass – från 50 år
Micke Hagberg är en sann folkraceveteran i Haninge MK. Efter bra kvalomgångar hade han en plats i A-finalen, slutade som trea.
1. Bengt Springer Stockholms Bilklubb Saab
2. Åke Vidlund Stockholms Bilklubb Saab
3. Micke Hagberg Haninge MK Volvo

Seniorklass – från 18 år
Pontus Barfeld, Haninge MK, hade också bra kvalomgångar och var trea inför A-finalen, där slutade han på en sjätteplats.
1. Pontus Sandström MK Orion Saab
2. Andreas Rönnlöf Skepptuna MK Saab
3. Mikael Andersson Kolsva MS Saab

Mer info om folkrace: www.sbf.se/Sportgrenar/Folkrace/OmFolkrace/
Här finns den kompletta resultatlistan: www.folkraceadmin.se

22-09-21 Säkerhetskurs för folkraceförare
Torsdagen 20 oktober kl. 18.30 - 20.00 har Mocomp i Nol, strax norr om Göteborg, säkerhetskurs för inre säkerhet.

Vi kommer att gå igenom vad som gäller, vad som finns att tillgå och hur säkerhetsutrustningen används på rätt sätt.

Kursledare är Lars Tilgmann med lång erfarenhet inom säkerhet och motorsport.

Kursen är gratis och vi bjuder på kaffe, dricka och tilltugg.

Begränsat med platser, kontakta oss om du kommer på info@mocomp.se.

Hitta hit: https://www.google.com/maps/search/mocomp/@57.7902066,11.4428435,7z
Välkomna!
22-08-28 Info från Caravanhallen Cup
Helgen den 27–28 augusti arrangerade Haninge Motorklubb folkracetävlingen Caravanhallen Cup. 186 tävlande fördelade på fyra klasser hade anmält sig.

Här är resultaten:
Juniorklass
I juniorklassen får man tävla från och med det år man fyller 15 år. A-finalen blev en uppgörelse mellan Filip Jansson och Niklas Andersson. Niklas tog starten och ledde efter ett varv, men Filip körde om och behöll ledningen i mål.

1. Filip Jansson Rosendals MK
2. Niklas Andersson MK Ramunder
3. Alexander Rosenqvist Fredriksbergs MK

Damklass
I damernas B-final dominerade Sara Ordell, MK Orion, och ledde under hela heatet, därmed fick hon en plats i A-finalen. Där gick det inte lika bra, hon hamnade på femte plats. Här gjorde Jeanette Käll samma prestation, tog ledningen i starten och behöll den in i mål.

1. Jeanette Käll MSK Hammaren
2. Elin Forslöv SMK Motala
3. Sandra Hedberg Skepptuna MK

Veteranklass
I veteranklassen får man tävla från och med det år man fyller 50 år. I A-finalen hade Bengt Springer en överlägsen och ohotad ledning under hela heatet. Det var däremot hårt mellan tvåan och trean men till slut knep Stephen Sandeberg andraplatsen.

1. Bengt Springer Stockholms Bilklubb
2. Stephan Sandeberg Botkyrka MK
3. Bo-Erik Söderlund Stockholms Bilklubb

Seniorklass
B-finalen i seniorklassen var mycket dramatisk med två rullningar och tekniska problem. A-finalen blev lugnare, Daniel Samuelsson ledde efter ett varv, men Pontus Jakobsson passerade och behöll ledningen i mål.

1. Pontus Jakobsson SMK Nyköping
2. Daniel Samuelsson MK Team Westom
3. Tobias Göransson Boxholms MK


Mer info om folkrace: www.sbf.se/Sportgrenar/Folkrace/OmFolkrace/
Här finns den kompletta resultatlistan: www.folkraceadmin.se


22-08-24 186 anmälda till Caravanhallen Cup 27-28 aug
Under helgen den 27–28 augusti arrangerar Haninge Motorklubb folkracetävlingen Caravanhallen Cup. Första start på bägge tävlingsdagarna är 09.30. Finalerna körs efter lunch på söndagen.

186 förare är anmälda till tävlingen. Den snabba Högstabanan med stora omkörnings möjligheter tillsammans med ett alternativspår gör att heaten kommer att bli händelserika. Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg.

I tävlingen deltar klasserna Junior, Dam, Veteran och Senior. Huvuddelen av deltagarna kommer från klubbar i Stockholmstrakten, t. ex. Haninge MK, MK Speed, Botkyrka MK, Mälaröarnas MK, Grödinge MK, Skepptuna MK och Stockholms Bilklubb.

De som lyckas bra i Caravanhallen Cup kommer att få startplatser i högstatustävlingen NGK Masters som körs i Karlstad.

På klubbens hemsida kan man hämta tävlingens program.
www.haningemotorklubb.se
22-04-14 Premiär av Återstartracet i Folkrace – se det live nu på fredag
Den 15 april körs premiären av folkracesatsningen Återstartracet. Första tävlingen är i Varberg. Med det sker även premiären av Svensk Bilsports nya playtjänst som med nya namnet svenskbilsporttv.se flyttar in hos Staylive.

Den nya plattformen kommer ha både abonnemangslösning på 99 kronor i månaden och köp av enstaka tävlingar. Fortsatt kommer även några tävlingar att genomföras fritt. För att få tillgång till plattformen blir det som tidigare att en registrering behövs.

Här hittar du sändningen och mer information om hur du gör för att se Återstartracets premiär i Varberg nu på fredag: https://www.svenskbilsporttv.se/livestream/s-folkrace-aterstartsracen-varberg-tavling-1-3nxedp
22-03-23 Klart med Återstartsracen i Folkrace
Nu är det klart vilka föreningar som kommer arrangera Återstartsracen när Svensk Bilsport med hjälp av idrottens återstartspaket livesänder elva endagarstävlingar 2022.

Med stöd av det återstartspaket som staten tilldelat Riksidrottsförbundet och idrotten i samband med den pandemi som härjat, gör även bilsporten satsningar på återstart av verksamhet. En är Folkracesatsningen Återstartsracet.

Med återstartspaketet kan nu Svensk Bilsport göra en riktad satsning för att stötta ett antal föreningar med att komma i gång med verksamheten igen. Återstartracen blir elva fristående tävlingar som körs i tio av förbundets tolv distrikt. För att konceptet Återstartsracet ska ha samma status och värde på alla orter tar Svensk Bilsport centralt en del av de fasta kostnaderna i upphandlingar av tjänster. Exempelvis Speakerkostnader, resultatservice och tv-produktion, då samtliga tävlingar kommer att sändas på Svensk Bilsports egen webb-TV kanal.
– Planerna har varit i gång sedan november på en Folkracesatsning i samband med att återstartspaketet blev aktuellt för förbundet. Sen har vi skruvat lite på det i arbetsgruppen. Det har gått från någon form av sammanhängande poängberäkning till att landa in i att satsa på en paketering och ett koncept för endagarstävlingar, dit förbundet kommer med en form av ett stödpaket för att möjliggöra satsningen, säger Christer Jönsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för bland annat folkrace och projektledare för Återstartsracen.

Samtliga tävlingar i Återstartsracen kommer sändas live på Svensk Bilsports egen playkanal.
– Folkrace är den största sportgrenen vi har utövandemässigt, men vi vet att den även lockar en stor publik, både på plats och många som vill se det hemifrån. Samtidigt vill Svensk Bilsport växa i sina livesändningar, så det här konceptet med Återstartracen passa perfekt, säger Jönsson.

Samtliga tävlingar är endagarstävlingar som med konceptet Återstartsracet nu får en större paketering och där målet är att höja värdet på tävlingarna. Och intresset har varit stort från föreningarna.
– Vi ser positivt på att få arrangera en tävling av Återstartracet och det är bra att förbundet gör detta, för att starta upp igen efter åren av pandemi. Det är positivt att det är samma Racecontroller (Kennet Svensson) och Speaker (Christian Holmudd) vid samtliga tävlingar av Återstartsracet. Det blir en större likvärdighet på alla tävlingarna då. Förra året arrangerade Varbergs motorklubb en tävling, men den fick tyvärr genomföras utan publik. De tävlingar som arrangeras på Annebergsbanan utanför Varberg drar vanligtvis mycket publik, men den publikfesten missade vi förra året. I år hoppas vi på att allt blir som vanligt igen, där vi får uppleva härlig folkrace och träffa många glada människor, säger Josefine Möller, Säkerhets- och Miljöchef för tävlingen som Varbergs MK kommer arrangera den 15 april.

Den 15 april körs första tävlingen av Återstartsracen i Varberg och anmälan finns öppen på, Anmalanonline.se

K alender Återstartracet 2022
April
15 Varbergs MK

Maj
14 Finspångs MS
28 Örnsköldsviks MK

Juni
5 Lima MS
11 Folkrace Gotland

Augusti
13 SMK Eda
27 Rasbo MK

September
3 Lessebo MK
10 Kristianstad FRC
24 Robertsfors MS

Oktober
8 SMK Sala
21-11-25 HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport
Svensk Bilsport tar nu nästa steg in i framtiden och utvecklar app för anbudsförfarandet inom Folkrace. Det beslutet togs på styrelsens möte under den gångna helgen i samband med återstartsträffen Bilsportkonferensen 2021.

Svensk Bilsport har under en tid haft förfrågan ute till ett antal intressenter av teknikbolag för att utveckla och bygga en applikation för genomförande av helan anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. I fredags togs beslut av styrelsen att låta HiQ genomföra arbetet.
- Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ. Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

En digital lösning för att förenkla för föreningarna har efterfrågats länge bland arrangörerna och även förarna, framför allt när kontanter blir allt mer ovanligt i samhället. Fortsatt kommer analoga anbud att kunna användas där föreningar inte har uppkoppling för en digital lösning ännu. Arbetet skall vara klart till starten av säsongen 2023 då även regelverket för Folkrace kommer anpassas för ett digitalt anbudsförfarande.
- Det här är ytterligare ett steg i vår digitala utveckling som startades med licensappen som HiQ byggde och det känns tryggt att vi nu tillsammans fortsätter utveckla vårt eget kapital av digitala lösningar, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport.

Anbudsförfarandet är den första delen i applikationen som nu ska byggas.
- Där är vi nu, men med en egen app får vi se i framtiden vilka fler digitala funktioner som kan tillföras för att förenkla för utövarna, just här i Folkrace, men det kan säkert finnas synergieffekter som andra sportgrenar kan ha nytta av, avslutar Anna Nordkvist.
21-10-11 Medlemserbjudande – se NGK-Masters live på sbfplay.se
Till helgen körs NGK-Masters, folkracetävlingen som lockar eliten både bland folkraceförare och förare från andra sportgrenar. Hela helgens sändningar kan ses live på www.sbfplay.se.

En hel del kända namn finns med i startlistorna till årets tävling av NGK-Masters. Men även en del att hålla ögonen på. Speakers vid årets tävling, så som i flera år, är bröderna Holmudd, Johan och Christian.
- Äntligen är det dags, säger den NGK-rutinerade speakern Christian Holmudd och fortsätter.
Det är så klart roligt att restriktionerna börjar lätt och publiken är välkommen tillbaka. Men det är minst lika roligt att vi nu erbjuder den, förmodligen, största produktionen en livesänd folkracetävling någonsin.

Hela helgens tävling den 16-17 oktober kommer sändas live på www.sbfplay.se.

Som medlem i Svensk Bilsport kan du se NGK-Masters till ett medlemspris på 179 kronor.
Ordinarie pris är 219 kronor.
Endagsbiljett för sändningen kostar 129 kronor.

Du hittar ditt medlembjudande här: https://solidsport.com/login

Att tävlingen är efterlängtad efter det påtvingade uppehållet som varit märks i startlistan.
- Verkligen. När man får se startlistan slår man ju nästan baklänges! Jösses, menar Holmudd som efter lite granskning plockar fram lite förare att hålla koll på.
- Ska man nu titta på favoriter, tja Sebastian Eriksson - som regerande mästare måste han ingå där. Annars ser jag fram mot att få se vad Michael Olander kan hitta på, han har visat en grym form senaste tiden. En kille som jag tror kan bli giftig är Skepptunas Jimmy Karlsson. Han slår lite från underläge med materialet kanske, men kompenserar med en körning utöver det vanliga! Men jag tror även att Rallycross-esset Robin Larsson som kommer med stor revanschlusta efter sitt äventyr i Nitro RX, USA definitivt kan vara en man för finalplattan.
- Tittar vi på damsidan skulle jag vilja säga att det är ännu jämnare, fortsätter Holmudd.
- Men ska man framhålla någon, så varför inte Emelie Strömberg som ändå vann här på Kalvholmen tidigare under året. Här ska det också bli extra intressant att se hur nyblivna svenska mästaren från rallycrossens 2150 klass, Klara Andersson, står sig i detta tuffa startfält, avslutar Christian Holmudd.
21-10-05 Hög tid biljett till NGK-masters
Biljettbokningen är öppen sedan 27 september, så det är hög tid att boka dina biljetter för 2021-års upplaga av NGK Masters 16-17 oktober.

Tickster kan du boka biljetter för både Entre och VIP.

https://www.tickster.com/sv/start

21-09-09 Medlemserbjudande – se Finnskoga Festivalen i Höljes live på SBFplay
Mitten av augusti är normalt likhetstecken med Finnskoga Festivalen i Folkrace på Höljesbanan. I år fick dock planerna justeras då VM i Rallycross flyttades till den planerade helgen. Tredagarstävlingen blir nu en tvådagars som även kan ses live på www.sbfplay.se som pay per view.

Att den klassiska banan och arrangemangen hos Finnskoga MK är populära märks, inte minst på antalet anmälda. Hela 189 förare är sugna på att köra. Arrangören har valt att låta samtliga förare få köra, trots att man hade en begränsning på 150 startande från början - men organisation kommer se till att man ändå håller tidsschemat.

Flera kända namn finns med i den gedigna listan av anmälda, bland seniorerna finns bland annat, Daniel Samuelsson, Andreas Israelsson och Gustaf Jansson. Tyvärr kommer inte segraren från Finnskoga Festivalen 2019, Roger Lagergren, till start och med det är det helt öppet för tronskifte i seniorklassen.

I damklassen kommer även där flera starka namn till Höljes, så som Veronica Salsten, Emelie Olsson och Jenny Eliasson.

I klassen för motorsportens framtid, juniorerna finns många spännande namn med i startlistan. Två av dem Alex Gustafssons som var tvåa i Crosscar Junior under årets serie av Rally X Nordic och så Casper Jansson som klev in som en frisk fläkt i SuperCar Lites där han slutade som SM trea.

Arrangören Finnskoga MK väljer även att satsa extra på juniorklassen där segraren kommer få ett unikt test i SuperCar Lites

Tävlingen körs 11 -12 september och kan ses live här på www.sbfplay.se

Tävlingarna kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se
Dagpasset kostar 129 kronor.
All access för medlemmar är 179 kronor.

Här hittar du medlemserbjudandet
21-08-30 Mästarmöten på Krokstadbanan
Äntligen dags för tävling igen på Krokstadbanan! Lördagen den 4/9 kommer Ove Öbergs Memorial att gå av stapeln. De startande i tävlingen kommer att möta en liten ny grej vi testar för att se hur det faller ut. Varje kvalheat kommer att vara 4 varv och finalerna 6 varv i stället för det traditionella 3 och 5 varv.

I skrivande stund är 59 förare anmälda till start, men anmälan är fortfarande öppen så vi tror på fler startande. I listan på anmälda finner vi både svenska mästare och världsmästare, låt vara världsmästare i en annan sport, men ändå.

Den svenske mästaren är Jim Janson från Svanskog, tävlande för MK Team Westom, som är nykorad svensk mästare i rallycross 2400cc och världsmästaren är Magnus Wislander. Magnus kommer åter till Säffle för att köra folkrace. Senast han var här var vårtävlingen 2019. Riktigt kul att de och alla andra valt att anmäla sig till tävlingen. Så nu hoppas vi på fint väder och fina heat!
21-08-29 Caravanhallen Cup 28–29 augusti
Helgen den 28–29 augusti arrangerade Haninge Motorklubb folkracetävlingen Caravanhallen Cup. Coronarestriktionerna tillät 600 åskådare, dom fick uppleva en blöt lördag men en solig söndag.

Här är resultaten:
Damklass
A-finalen i damklassen fick en tuff start när tre bilar i bredd slogs om ledningen. Efter ett varv ledde Sofie Eriksson som kom till A-finalen efter seger i B-finalen. Redan på andra varvet blev hon omkörd av Jeanette Käll som sedan behöll ledarplatsen in i mål.

1. Jeanette Käll MSK Hammaren
2. Hanna Söderqvist AMF Årsunda
3. Sofie Eriksson MK Speed

Seniorer
Pontus Sandström hade en bra helg. Han tog full poäng i alla fyra kvalheaten. I A-finalen tog han starten och ledde sedan helt ohotad ända in i mål. Robert Eriksson, MK Speed, hade lite mer otur. Han var tvåa efter ett varv, men tvingades sedan att bryta. I och med segern tog Pontus den tredje inteckningen i vandringspriset Caravanhallen Cup Senior och får därmed ställa pokalen hemma i hyllan.

1. Pontus Sandström MK Orion
2. Joakim Hansson Skepptuna MK
3. Patrik Björk Haninge MK

Juniorklass
Du kan delta i juniorklassen från och med det kalenderår som du fyller 15 år. Dag Gilberg, Gestrike Racing Team, började bra och ledde A-finalen efter ett varv. Dessvärre fick han bryta på andra varvet. Då tog Joel Uhr ledningen och behöll den helt ohotad in i mål.

1. Joel Uhr AMF Årsunda
2. Linus Uhr AMF Årsunda
3. Emilia Falk SMK Gävle

Veteranklass
I veteranklassen får man delta från och med det kalenderår man fyller 50 år. I veteranklassen blev A-finalen odramatisk. Tomas Forslöv tog direkt ledningen och behöll den med stor marginal ända in i mål.

1. Tomas Forslöv Skepptuna MK
2. Bengt Springer Stockholms Bilklubb
3. Göran Larsson MK Orio

Här finns den kompletta resultatlistan: www.folkraceadmin.se/haningemk.asp
21-08-18 Folkracefestival live på sbfplay när Väla Masters körs i helgen
I helgen körs Väla Masters i Helsingborg. Hela helgens tävling kan du se live på Svensk Bilsports egen kanal, sbfplay.se

Klassiskt tredagars folkracefest är vad som väntar i Skåne, närmare bestämt Helsingborg nu till helgen. På folkracebanan vid Väla motorstadion kommer helgens action att stå. En bana och arena som det 2018 kördes SM-veckan på när rally-sprinten avslutade på folkracebanan och där crosskarten fightades om SM-medaljerna. Men nu är det folkrace och Väla Masters som ska avgöras och det för andra gången.

Fyra klasser kommer köra under helgen. Damer, seniorer, juniorer och veteraner. Totalt närmare 150 förare är anmälda. De ställs mot en teknisk bana som efter ombyggnaden nu har en velodrom och det något ovanliga med ett alternativspår som går fortare än ordinarie varv.

Mycket action väntar och allt kan ses live på Svensk Bilsports egen TV-kanal.

Tävlingen körs fredag till söndag
Fredag, 10.00 - 15.00
Lördag, 10.00 - 15.00
Söndag, 9.00 - 15.00
21-07-18 Medlemserbjudande när Gotland bjuder upp till Folkracefest – se alla racen live på sbfplay.se
Äntligen är det åter dags för sommarfolkrace när Guta Festivalen traditionsenligt kan genomföras efter ett tomt 2020. Allt kan ses live på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se

Över 200 förare kommer till start i de totalt fyra klasserna som kommer köras.

Tävling som arrangeras av ”Folkrace Gotland”, som är klubbarna Rosendals MK och MK Gutarna, inleds på tisdag den 20 juli, fortsätter på torsdag den 22 juli och avslutas lördag den 24 juli. Under tisdag och torsdag så genomförs tre kvalheat per förare och under lördagen genomförs 2 kvalheat och efter åtta kvalheat så räknas de förare samman som samlat flest poäng fram och gör upp i finalerna i de olika klasserna.

Att favoritskapet på den som ska ta hem totalsegern vilar på Mattias Havdelin råder det ingen tvekan om, Havdelin kan köra hem sin femte raka totalseger av Guta Festivalen.

Tävlingsdagar är 20, 22 och 24 juli. Kommentering sker via speaker på plats.

SM i Rallycross – även det på SBFplay.se
Missa inte heller SM i Rallycross från Västerås där SM-förarna som helgen 24-25 juli gör upp om viktiga poäng i deltävling 5 och 6 inför den avslutade finalen i Arvika i augusti.

Hela Guta Festivalen och SM-tävlingen i Rallycross från Västerås ser du live här på sbfplay.se för;
99:- per dag på folkrace, eller medlemspris med all access för 179 :-
129:- per dag på rallycross, eller medlemspris med all access för 179 :-

I all access ingår sändningarna från både Folkrace och Rallycross.
Du hittar medlemserbjudandet här: https://solidsport.com/login
21-05-24 Folkrace öppnar upp för tävlingar och publik
Länge har bilsporten stått still. Mästerskapen har sakta kommit i gång. Men nu börjar den breda bilsporten öppna upp när Folkrace står klar att köra tävlingar.

Utifrån de nya direktiven som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet kom med som börjar gälla från och med 1 juni gör sig nu Folkracesverige sig redo för att åter tävla. Och det även framför publik. Fortsatt gäller restriktioner och begränsningar. Men äntligen kan även bilsportens breddverksamhet komma i gång.
- Jag måste säga att det är fantastiskt att vi ser den ljusning vi väntat på för så många som vill komma igång med sitt tävlande. Vi och hela idrotten behöver få starta upp tävlingsverksamheten på alla fronter och att Folkrace kan göra det är verkligen glädjande, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

Under rådande Covid-19 pandemi har utskottet tillsammans med centrala kansliet beslutat att publikfria folkracetävlingar samt tävlingar med en maxgräns på 100 personer i publiken får genomföras där endast team (1 förare och max 4 mekaniker), funktionärer och eventuellt närvarande publik får lägga anbud. Detta är ett avsteg från FR 10.3 samt FR 10.4.
- Jag vet att utskottet arbetat hårt för att hitta lösningar för hur just anbudsförfarandet ska genomföras under den situation vi befinner oss i och vi har tillsammans haft en bra dialog de senaste dagarna med utskottet för att kunna starta upp Folkrace igen. Visst, det är begränsningar i publik och hur stora teamen får vara som ska vara med och tävla, men vi är på rätt väg, säger Nordkvist och fortsätter.
- Att vi kan öppna upp Folkrace där vi totalt sett har flest förarlicenser är också en indikation på att vi snart bör kunna se flera tävlingar planeras även inom våra övriga sportgrenar, avslutar Anna Nordkvist.

Hela Folkracingutskottets beslut gällande tävlingar, både med publik och utan publik, som arrangeras från 1 juni och fram till annat beslut tas finns att läsa här.

https://www.sbf.se/Nyheter/SvenskBilsport/folkraceoppnaruppfortavlingarochpublik/

20-09-28 Säffle MC bjuder in till en juniorfolkracedag för alla klubbar den 10/10
Anmälan sker till till Torbjörn Gustavsson på 073-805 07 84, senast den 4/10. G
Pris 200kr.
Enligt covid-19 regler.
» Se inbjudan
20-09-07 NGK-Masters 2020 flyttas fram
NGK-Masters flyttar till 2021. NGK-Masters är och ska vara en publikfest, i rådande tider är detta inte möjligt och vi väljer istället att flytta tävlingen till 2021.

http://ngk-masters.se/
20-07-30 Missa inte helgens sändning på SBFPlay – Svampafestivalen i Tomelilla
Du har väl inte missat SBF Plays sommarpass? Det ger dig tillgång till alla sändningar på kanalen fram till 31 augusti. Läs mer om sommarpasset här.

I helgen sänds Svampafestivalen på SBF Play. För dig som inte vill ha ett sommarpass kan sändningarna köpas separat för 79:- per dag. Du hittar fredagens sändning här https://solidsport.com/sbfplay/watch/fredag-31-juli-folkrace-svampafestivalen-dag-1och lördagens här https://solidsport.com/sbfplay/watch/lordag-1-aug-folkrace-svampafestivalen-dag-2 .

Tomelilla Motorklubb arrangerar två dagars-tävlingen Svampafestivalen i folkrace på Svampabanan med uppdelade klasser för framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet i seniorklassen. Juniorklassen genomför en tävling på fredagen och en på lördagen. På fredagen genomförs även dam och veteranklass.

Tävlingen är publikfri och ses bäst på SBF Play: https://solidsport.com/sbfplay

Här länkarna direkt till sändningarna:
Dag 1 https://solidsport.com/sbfplay/watch/fredag-31-juli-folkrace-svampafestivalen-dag-1

Dag 2 https://solidsport.com/sbfplay/watch/lordag-1-aug-folkrace-svampafestivalen-dag-2
20-07-18 Sommarracet i Hästveda på SBF-Play
Folkrace från Harabackens Motorstadion med 140 startande förare i tre klasser, senior, junior och dam.

Arrangör är Hästveda Folkraceklubb som arrangerar denna tävling publikfritt.

Sändningsstart: cirka 10:00

https://solidsport.com/sbfplay/watch/sommarracet-hastveda-18-juli?fbclid=IwAR2NsYv9XQ4bROR2mS3ypWLxSZlMxDwVnn5VP2VVcLkybqDvFZvZnv1RUgA
19-09-28 Preliminär startlista NGK-Masters 2019
Efter ett digert arbete kan vi nu presentera den preliminära startlistan för årets NGK-Masters!

Till er som inte kom med i år kan vi säga att det har ALDRIG varit en hårdare konkurrens om platserna. Alla kommer naturligtvis inte att vara nöjda, men det kommer att bli en kanontävling på Kalvholmen den 12:e oktober!

Preliminär startlista Seniorer: Klicka här: http://www.ngk-masters.se/assets/files/startlista-seniorer-2019.pdf
Preliminär startlista Damer: Klicka här: http://www.ngk-masters.se/assets/files/startlista-damer-2019.pdf
19-09-03 Nu öppnar biljettbokningen on-line! Boka biljetter till party och tävling via Tickster
Nu har on-line bokningen av biljetter äntligen öppnat!

Logga in på Tickster och boka dina biljetter.

Här kan du boka:
- Partybiljetter, med och utan mat
- VIP-biljetter till tävlingen
- Entrébiljetter till båda tävlingsdagarna

Partybiljetterna är maximerade till antal så skynda-fynda om ni vill hänga med på After-Race Party!

Mer info på http://ngk-masters.se/
19-08-27 Caravanhallencup 31/8 - 1/9
Toppförarna från hela Storstockholm kommer till start. 167 är anmälda och kommer till Högstabanan för att fightas om en plats på pallen i de fyra klasserna.

Tidplan
Första heaten startar klockan 10.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan två på söndagen.

Fyra klasser
I damklassen är Jennie Käll, MSK Hammaren favorit. Hon har vunnit 2014 och 2015 men vi får inte räkna bort Camilla Wernersson, Mk Kinda med flertalet stora segrar i bland annat Motala och Vimmerby.

I herrklassen är Pontus Sandström, som vann tävlingen 2015 och 2017 favorit. Han kommer att få en hård match av Tobias Svärd som har vunnit nästan allt som går att vinna, men inte Caravanhallencup. Stora möjligheter har också Patrik Björk som hamnade i en C-final förra året och vann den för att sedan vinna B-finalen och till sist vinna A-finalen och snuva Tobias Svärd på guldet.

Bland juniorerna har vi Robin Tietjens som kom 4a förra året som kommer få en hård kamp om guldet av Patrik Hallberg och Alexander Dynefalk.

Bland veteranerna får vi säkert se en hård kamp om guldet som Jan Stålhammar ska försöka försvara mot kompisarna Micke Hagberg och Hannu Kivinen från Caravanhallen och startsnabbe Steffen Tirefelt. Vi vet även att gotlänningen Göran Cedergren har varit väldigt sugen på guldet en längre tid.

Högstabanan
Den snabba Högstabanan med stora omkörningsmöjligheter tillsammans med alternativspår gör att heaten blir händelserika. Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se
19-08-11 Dags att boka hotell för NGK-Masters!
Nu närmar sig årets NGK-Masters med stormsteg och det börjar bli dags att boka hotell! Ni som vill bo på hotellet där allt händer, boka genom att klicka på: Scandic Winn Vill du bo lite lugnare, boka genom att klicka på: Scandic City
Vill du bo lite utanför centrum med enklare access för stora fordon, boka genom att klicka på:Scandic Klarälven

Använd bokningskoden: BNGK101019 för att få tillgång till rum på det förbokade hotellet!

Mer info: http://www.ngk-masters.se/nyheter/dags-att-boka-hotell-f%C3%B6r-ngk-masters.html

19-07-09 Norsa rustas för folkrace
Efter tio år i träda är det åter full fart vid Norsabanan. Ett gäng från Kolsva MS gör om och moderniserar för att redan sista augusti köra en folkracetävling igen.

Solen gassar och den ena medlemmen efter den andra ansluter. Gräsklippare väsnas, röjsågar lastas ut bilar och vid sekretariatet går Krister Morén och Cristina Pitea igenom gamla färgglada flaggor. En del ordentligt bleka.
– Den här är bara att slänga! Råttorna har haft kalas, så vi får allt köpa tyg och göra en del nya flaggor, konstaterar Morén.

Totalt har närmare femton personer dykt upp denna arbetskväll. KjellÅke Svensson var på plats redan vid 4-snåret för att klippa det stora depåområdet.
– Inte trodde jag det skulle bli sådant intresse när jag föreslog att vi skulle få fart på Norsabanan igen, säger han.
Men när han, efter många års bortavaro från motorsporten, återvände och föreslog en renässans för Norsabanan, tändes gnistan hos fler. Så istället för en allmän uppfräschning har starten fått ny form, helt ny beläggning har lagts på hela banan och alternativspår är på gång.
– Sedan ska vi ta bort alla gamla vallar som tidigare skymde utsikten för publiken. Alla som vi hoppas kommer och tittar ska se hela banan från åskådarslänten, säger Svensson.

Då för tio år sedan, när Norsa hamnade i malpåse, hade banan dåligt rykte. Den höll inte utan gick sönder och förarna uteblev. Nu har Kolsva MS grävt bort nästan 50 centimeter, sorterat om och blandat ungefär hälften lera och hälften grus till underlaget.
– Det tipset har vi fått av skånska Tomelilla MK och nu ska underlaget bli stenhårt sägs det, fortsätter Svensson.

Vilket kan behövas, för med sex bilar i bredd i startögonblicket blir det trångt när banan smalnar av i slutet av första sväng, som i sig är utdragen nästan som två kurvor i en. Norsabanan körs i vänstervarv, och efter startkurvan väntar en chikan innan det bär iväg upp nedanför fötterna på publiken. Där i yttern anläggs också ett alternativspår, något som de tävlande måste välja att ta en gång per heat.
– Vi hoppas förstås att allt arbete ska ge oss en finfin bana, som förarna uppskattar och att det blir fighter som publiken vill se, säger KjellÅke Svensson.

Redan den 31 augusti är det tänkt att första folkracetävlingen ska genomföras. I framtiden hoppas Kolsva MS kunna använda Norsabanan även till crosskart, sprinttävlingar i rally, regularity och bilorientering.
19-05-06 Säffle MC slår nytt deltagarrekord!
När anmälningstiden till deltävling två i Bridgestone Fair Race Cup gick ut vid 24:00, natt till måndag, stod det klart att det är det största startfältet någonsin som anmält sig till en tävling på Krokstadsbanan i Säffle.

132 startande har anmält sig för att förhoppningsvis komma till start nu på lördag den 11/5.

Extra kul är det att se att handbollslegenden Magnus Wislander verkar ha tänt till rejält på folkrace efter sin medverkan i tv-produktionen "Det stora racet". Han är anmäld i klass veteran med en SAAB och håller fortfarande till i Team Höök som kör för Hällefors MK.

Övrigt som också glädjer är det stora antalet juniorer som är anmälda till start. Hela 29 stycken hoppas vi kunna se på startlinjen nu på lördag.
19-04-13 Olycka vid folkracetävling
En allvarlig olycka inträffade under lördagen i samband med en folkracetävling på Ticksta motorstadion norr om Stockholm.

Det var när juniorernas B-final skulle köras som två bilar i starten krokade i varandra och där sen den ena bilen fick ett kast som drev den ut över en kulle och sedan vidare upp mot en publikvall. Fyra personer har efter olyckan förts till sjukhus av räddningstjänsten. Samtliga fyra var kontaktbara när räddningstjänsten kom till platsen.
- En riktigt oturlig olycka där bilen tar sig hela vägen upp på en publikvall som är långt från banan. Dessvärre hann inte alla undan. Polis och räddningstjänst var snabbt på plats och kunde ta hand om de skadade som fram till dess fått hjälp av publik, säger tävlingsledaren Magnus Danielsson.

Utöver de skadade i publiken hade en av förarna nacksmärtor.
18-10-18 Nu till helgen är det åter dags för landets mest uppmärksammade Folkracetävling
Tävlingen som körs för 14:e gången är hetare än någonsin. Med över 600 anmälda till tävlingen och ett otroligt tryck på sociala media så kan vi lova att 2018 års tävling blir något utöver det vanliga. Som bonus körs Sveriges absolut största juniortävling på söndag.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

I startlistan finns mängder med svenska mästare, norska mästare, danska mästare, Europamästare och Världsmästare. En helt unik blandning av motorsportstjärnor från flera discipliner, och i den mixen finns det inte många som tror på annat än en seger för de etablerade men mindre namnkunniga Folkraceförarna. Just detta är ryggraden i NGK-Masters där stjärnorna bjuder på sig själva i en förhoppning om att vinna fast de egentligen vet att det är otroligt svårt…

Giganternas kamp då tre Världsmästare (Kristoffersson, Tidemand, Bergqvist) möts i årets NGK-Masters

Det är med stolthet NGK-Masters kan presentera Sveriges tre Världsmästare på startlinjen!

När starten går i årets NGK-Masters kan vi förvänta oss en giganternas prestigekamp. Även i årets tävling ställer de båda Världsmästarna Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand upp i var sin identisk Volvo 240, båda bilarna tillverkade av bilbyggarexperten Daniel Wall. I år kommer även nyblivne Juniorvärldsmästare, Emil Bergqvist, att utmana Folkraceeliten.

De båda värmländska motorstjärnorna har kört NGK-Masters med framgång tidigare. Pontus gör i år sin sjunde start i tävlingen, med en 5:e plats som bästa resultat i huvudklassen (3:a som junior 2005). Johan ställer upp för femte gången med en 2:a plats från 2016 som bästa resultat..

Efter en makalös säsong i PSRX Volkswagen World RX Team Sweden har Kristoffersson totalt dominerat resultatlistorna och har satt ordentlig skräck i konkurrenterna som närmast oslagbar. Johan som med årets resultat är den första svenska bilsportstjärna som lyckats vinna två senior-VM Guld. Som inte det var nog har den gängliga Jössehäringen även rattat hem STCC-guldet, och nu fattas bara ett guld i samlingen för att göra året komplett…Det råder inget tvivel om målsättningen i NGK-Masters…

Skodas Rallyvärldsmästare (WRC2), SMK Edas Pontus Tidemand har en tävling kvar på säsongen innan årets Rally mästerskap är avgjort och som regerande mästare är han ett jagat villebråd.

Till årets NGK-Masters kommer Pontus med de bästa förberedelserna. Bilen är väl utprovad och Pontus har lagt ner sin själ i att kunna utmana om segern i årets tävling.

Årets nyblivne Juniorvärldsmästare, Hoforsföraren Emil Bergqvist, gör i år sin debut i tävlingen. Samtliga svenska juniorvärldsmästare har någon gång kört tävlingen, förutom Emil är det Pontus Tidemand, PG Andersson och Patrik Sandell.

Tuff kamp att vänta I damklassen
Sandra Hultgren har vunnit NGK-Masters hela tre gånger tidigare, men har nu haft ett litet uppehåll i tävlandet.

Efter uppehållet är Sandra rejält körsugen och blir att räkna med som en av favoriterna. Utöver Sandra får nog MK Kindas Camilla Wernersson och MSK Hammarens Jeanette Käll framstå som hetast bland favoriter i årets tävling.

På startlinjen finner vi även comebackande Miriam Walfridsson som gör ett inhopp i Folkracebilen mellan hennes många olika kartläsaruppdrag.

Hård kamp att vänta bland de riktiga favoriterna
Bland förhandsfavoriterna kan nämnas Daniel Wall (5 segrar), Sebastian Eriksson (2 segrar), Tobias Svärd (1 seger), Daniel Samuelsson och Pelle Willen. Samtliga kommer till NGK-Masters för att kröna säsongen med den prestigefyllda titeln med sig hem.

Hagforsföraren Sebastian Eriksson har tävlat ovanligt lite under året och kommer med en ordentlig portion segerhunger. Bilen byggdes redan inför förra årets tävling som Sebastian tvingades avstå då den kolliderade med en Rallycrosstävling i USA.

MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall är med sina totalt fem segrar kungen av NGK-Masters. Om väglaget är torrt vet vi att den duktige bilbyggaren blir svår att nå på Kalvholmen. Strängnäsföraren Pelle Willen som varvat ned sin rallysatsning har kört mängder med Folkracetävlingar i år och vunnit någon stortävling under sommaren. MK Orions Tobias Svärd var med i segerdiskussionerna även förra året och kommer laddad till tänderna i år.

MK Team Westoms Daniel Samuelsson har vunnit mängder av tävlingar, men har aldrig hittills lyckats vinna NGK-Masters.

Tidsschema för helgens tävling:
Lördag 20/10:
09:00 Omgång 1
10:40 Omgång 2
12:40 Omgång 3
14:45 Finaler
Ca 15:30 Slut

Söndag 21/10
09:00 Omgång 1
10:40 Omgång 2
12:40 Omgång 3
14:45 Finaler
Ca 15:30 Slut

Startlista seniorer pdf
Startlista damer pdf
Startlista Juniorerpdf
Startlista Veteraner pdf
18-10-11 Kristoffersson och Tidemand kommer till i årets NGK-Masters
Lördagen den 20:e oktober går Sveriges mest omskrivna Folkracetävling av stapeln. Tävlingen lockar varje år Sveriges motorsportelit till Värmland att mäta sina krafter mot landets bästa Folkraceförare, och årets tävling är inget undantag.

Efter några års deltagande i NGK-Masters börjar det bli mer på allvar för de båda motorsportgiganterna Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand. Hittills har ingen utanför Folkraceleden lyckats vinna tävlingen sedan premiären 2005, men de båda Världsmästarna kommer närmare för varje år.

När starten går i årets NGK-Masters kan vi förvänta oss en giganternas prestigekamp. I årets tävling ställer de båda Världsmästarna Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand upp i var sin identisk Volvo 240, båda bilarna tillverkade av bilbyggarexperten Daniel Wall.

De båda värmländska motorstjärnorna har kört NGK-Masters med framgång tidigare. Pontus gör i år sin sjunde start i tävlingen, med en hedrande 5:e plats som bästa resultat i huvudklassen (3:a som junior 2005). Johan ställer upp för femte gången med en fantastisk andraplats som bästa resultat 2016.

De båda Värmländska Världsmästarna är dock inte ensamma om ädla valörer i årets tävling.

På startlinjen finns en nykorad juniorväldsmästare i Rally, supertalangen Emil Berggqvist. Störst meritlista av alla, med 1185 landslagsmål och 384 landskamper i bagaget, två VM-Guld, tre OS-silver och fyra EM-guld har Mästarnas mästare, och segrare i ”det stora racet” Magnus Wislander!

Säsongen 2018 har Johan Kristoffersson verkligen överträffat sig själv. Att han vann STCC-Guldet för andra gången i karriären var bra, men han skrev in sig i historieböckerna på allvar genom att som enda svensk tagit två senior-VM titlar i bilsport. Nu fattas bara en seger i NGK-Masters för att toppa året!

Skodas regerande Rallyvärldsmästare (WRC2), SMK Edas Pontus Tidemand har kört NGK-Masters tidigare, men aldrig tidigare har vi sett Tidemand så taggad inför tävlingen! Pontus kommer inte till Karlstad för att bli tvåa, och definitivt inte för att bli besegrad av Johan Kristoffersson.

Trots sina otroliga framgångar under året får nog en plats i finalerna räknas som godkänt i NGK-Masters, men vi kan se fram mot en mästerskapsfajt av rang på Kalvholmen!

Johan Kristoffersson i NGK-Masters:
2014: 84:a
2015: 38:a
2016: 2:a
2017: 64:a

Pontus Tidemand i NGK-Masters:
2005: 3:a (juniorklassen)
2011: 27:a
2012: 16:e
2013 5:a
2014: 29:a
2017: 10:a
18-10-07 Philip, Daniel och Sanna kvickast i Munkfors
Årets sista deltävling av Bridgestone Fair Race cup i Folkrace avverkades under lördagen på Tomtfallets Motorstadion. Munkfors Motorclub kunde räkna in rekordmånga startande, hela 115 förare till start, i årets sista tävling på Munkforsbanan. Philip Reuter från Arvikaklubben MK Team Westom var rakast av juniorerna i Munkfors och han tar därmed hem hela juniorcupen. Philips klubbkompis bland seniorerna Daniel Samuelsson rattade överlägset hem A-finalen för Seniorklassen i sin kvicka Peugeot. Hemmmaklubbens egna ess i den sammanslagna Dam/Veteran-klassen Sanna Jansson är sin vana trogen snabb i finaltävlingarna på Tomtfallet och rattade även i år hem klassen i sin Toyota.
18-10-04 Juniorvärldsmästaren till NGK-Masters!
Med en färsk JVM-titel i bagaget kommer Torsåkers Emil Bergkvist till NGK-masters för att ta upp kampen med den svenska
folkraceeliten!

Emil blir den fjärde i raden av JVM-mästare att delta i NGK-masters. Sedan tidigare har P-G Andersson, Patrik Sandell och Pontus Tidemand alla försvarat rallyjuniorernas färger i den prestigeladdade tävlingen.

Köp biljetter till NGK-masters på Tickster genom att klicka på länken!

Mer info: http://www.ngk-masters.se/nyheter/juniorv%C3%A4rldsm%C3%A4staren-till-ngk-masters.html
18-09-29 Helgesson historisk cupvinnare i Bilcross
Rekordmånga och rekordfart. Finalen i BDS Masters på Tabergsbanan gick helt enkelt undan. Tabellettorna vann respektive klass, men det var andra namn som vann själva superfinalerna.

Totalt gick det att klämma in 120 startande på Tabergs Motorstadion i de fyra klasserna i Sydsvenska RX-serien. Helt nya Bilcross lockade så många som rekordartade 64 förare.
- Det är precis det här som behövs! Jag tror det växer ännu mer nästa år och då får jag sikta på att vara med fullt ut, säger Camilla Wernersson.
Linköpings kvinnliga stjärna i folkrace startade bara i ett par av de fem delarna i BDS Masters för Bilcross. Under finalhelgen tog hon sig till B-final där det blev seger. Sedan stannade bilen med tekniska bekymmer i Superfinalen.
- Målet var att nå dit, men det är klart att jag gärna hade velat vara med och köra om segern.

Vann den allra sista superfinalen gjorde ett annat äss i folkrace, Oskarshamns Uffe Eriksson i en Opel. Tidigare också segerrik i rallycross.
- Ja det gick bra till slut! Jag missade premiären men sedan har jag varit i final i varje deltävling, så det var skönt att få åka hem med en vinst, säger Uffe.
Cupvinnare i Bilcross blev som väntat Timmo Helgesson, Totebo. Trots att han körde sönder en drivaxel i sin Saab och därmed slutade finaldagen på en för honom blygsam tredjeplats i B.
- Man vill ju alltid vinna, och i valet smäller det högre att ta hem cupen och bli historisk. Så jag är supernöjd!

Junioren Emil Hultenius, Forserum, slutade på andra plats bakom Peter Fransson i klassen Simple Four, men kunde fira i depån med både guldballonger och hatt i samma färg. I klassen Super Two gick cupsegern till Rasmus Olsson, Jämjö, även om han "bara" blev fyra på Tabergsbanan. Istället gick själva finalsegern till Simon Claesson, Horred.
Skövdes förare Robin Nord har gått från Volvo till en Peugeot 207 i klassen Super Two Light, med vilken han gick från klarhet till klarhet denna kyliga dag på Taberg.
- Vi började lite knackigt, men sedan har det verkligen tagit sig och finalen är jag förstås jättenöjd med, säger Robin.
Tacka för det då det blev seger med god marginal. Men totalt sett var Magnus Envall, Värsås vassast i den klassen.

Med 120 startande och 72 heat i grundomgången fanns en stor risk för en sen kväll på banan. Så blev det inte alls, utan redan 12.20 var det lunchpaus och ett par timmar senare var sista finalen i hamn.
- Jag kan bara framföra mitt tack till alla. En fantastisk dag där alla verkar glada och nöjda. Vi har inte ens haft en enda tjuvstart, det kallar jag respekt, konstaterade cupgeneralen Kenneth Karlsson.
De enda som kroknade var publiken, som vällde in på banan i stora skaror direkt på morgonen. Men så snart solen ersattes av blåst vände många hemåt till stugvärmen.
18-09-26 Boka biljetter till både NGK Masters och efterfesten!
Nu öppnar biljettbokningen on-line! Boka biljetter till party och tävling via Tickster
Nu har on-line bokningen av biljetter äntligen öppnat!
Logga in på Tickster och boka dina biljetter. Här kan du boka:
Partybiljetter, med och utan mat
VIP-biljetter till tävlingen
Entrébiljetter till båda tävlingsdagarna
Partybiljetterna är maximerade till antal så skynda-fynda om ni vill hänga med på After-Race Party
» Till biljettförsäljningen
» Mer info NGK http://ngk-masters.se/
18-09-25 Succé för nya Bilcross - 70 till Tabergsbanan
På Tabergsbanan avgörs på lördag serien BDS Masters. Nya klassen Bilcross gör succé med 70 startande och totalt blir det fler startande än depån rymmer!

Intresset för nya Sydsvenska RX Serien BDS Masters är över förväntan. Efter fyra deltävlingar har 144 förare tagit poäng. Till lördagens final på Tabergsbanan utanför Jönköping väntas totalt 125 stycken.
- Vi fick stänga anmälan en månad tidigare än beräknat, för när vi var uppe i 130 ekipage insåg vi att det inte går… depån rymmer egentligen bara 120 bilar, säger Kenneth Karlsson, general för hela upplägget.
Som "tur" är för arrangören, har fem kört sönder sina bilar och avanmält sig.
- Att vi blir många är ju ett angenämt bekymmer och vi får tränga ihop oss helt enkelt, fortsätter Karlsson.

Den för året helt nya klassen Bilcross har gjort succé. Till Jönköping väntas 70 förare! Där tävlar så kallade festivalbilar, folkracebilar som ägarna lagt ner extra jobb och pengar på för att öka prestandan. Det körs tre kvalomgångarna med fem bilar i varje heat på tid, och de bästa går till Super final.
Bilcrosstabellen toppas av Timmo Helgesson, Saab-åkare från Totebo. Efter fjärdeplatsen i premiären har han vunnit två deltävlingar och varit trea i en.
- Hoppas det håller i sig för det vore väldigt kul att vinna första året i något helt nytt! Jag håller både tummar och tår för att det inte händer något med bilen, säger Helgesson.
Han inledde med en Saab 99:a, en före detta rallycrossbil han köpt privat. Men den blev han av med. För precis som i folkrace är alla tävlingsbilar till salu efteråt, till ett pris av 20 000 kronor. Nu kommer Helgesson i den Saab 900 han vann med senast i Fjärås.

Haninges Kalle Barfeld är tvåa och vill så klart putta ner Helgesson från tronen. Ett annat hett namn till start är landets vinstrikaste folkraceförare, Tobias Svärd från Skebobruk. En van byggare av festivalbilar.
- Bilcross är ett kanonbra komplement! Alldeles lagom uppsteg till rallycross, även om jag har prio på folkrace, säger Svärd.
Han ledde bilcrosspremiären i Jönköping i april, men fick ge sig när en drivaxel gick sönder. Nu är det revansch som gäller och han kommer i den Saab 99:a han vann med nyligen i Sala.
Bland de 70 till start finns också mycket snabba Camilla Wernersson, Linköping. I sina två tidigare starter har hon slutat som femtonde "man" i klassen.

Totalt ingår fyra klasser i BDS Masters, varav tre är för rallycrossbilar. Leder Super Two gör nyligen korade svenske mästaren Rasmus Olsson från Jämjö utanför Karlskrona. Han kommer med sin för året nybyggda, redan vinstrika BMW E87. Hårt motstånd möter han i Simon Claesson, Horred, och Lars-Johan Gummsesson, Nyköping.
Forserums Emil Hultenius tog hand om juniorsilvret i SM, i helgen kämpar talangen om att behålla greppet om Simple Four-klassen i BDS Masters.

Lördagens tävlingar avslutas med prisutdelning och baluns i Norrahammars Folkets Hus. Även dit var det strykande åtgång på biljetterna.
- Det har varit en fantastisk säsong och det är alldeles tydligt att det fanns ett uppdämt behov av Bilcross. Därför är vi sedan länge igång med planeringen för nästa år, avslutar Kenneth Karlsson.
18-09-19 Du har väl inte missat att anmäla dig?
Äntligen närmar sig årets stora tävling och anmälan on-line för årets NGK-Masters har varit öppen ett tag.

Upplägget blir likt de senaste åren, med Seniorer och Damer på lördag samt Juniorer och Oldboys på söndag.

Go till info fliken för att läsa mer och länka direkt till anmälningssidan!
18-09-19 Rekordstort intresse för NGK-Masters 2018!
Med tolv dagar kvar tills anmälan stänger kan vi presentera första gänget med förtur i gallringen till årets NGK-masters. Genom att placera sig väl på både festivaler och utvalda tävlingar är detta grunden till startfältet på Kalvholmen den 20:e Oktober.

Viktigt för alla med förtur i gallringen är att även dessa förare måste anmäla sig för att förturen ska gälla. Missad anmälan gör alltså att förturen är förbrukad. Anmälan till årets NGK-masters stänger den 30:e September.

Seniorer.
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Ulf Eriksson, Oskarshamns RRC
Tobias Svärd, MK Orion
Timmo Helgesson, Vimmerby MS
Marcus Gustafsson, Tidaholms MK
Gustaf Jansson, Rasbo MK
Robert Karlsson, Jämtlands MK
Hampus Sundberg, Krokoms MK
Daniel Bergvall, Ragundadalens RC
Per Persson, SLMK
Joachim Bergqvist, Piteå MS
Mattias Lepistö, Ragundadalens RC
Pontus Björk, Södertälje KRC
Niklas Eriksson, Rasbo MK
Joakim Hansson, Skepptuna MK
Jimmy Larsson, SMK Köping
Marcus Naessen, SMK Nyköping
Pelle Wilén, Strängnäs AMS
Freddie Gustafsson, SMK Valdemarsvik
Mikael Thiman, MSK Kvarnvingarna
Thom Wikvist, Laxå MK
Martin Liljeblad, Eksjö FRC
Robin Sandström, Västerås MS
Niklas Ledin, MK Kopparberg
Andreas Svensson, Skepptuna MK
Tobias Göransson, Boxholms MK
Mattias Havdelin, Rosendals MK
Joel Olsson, SMK Söderhamn
Emil Karlsson, Hällefors MK
Dennis Kallin, Grödinge MK
Felix Karlsson, Vimmerby MS
Elias Björkdahl. Rosendals MK
Linus Östlund, Finnskoga MK
Lars Fältman, Ludvika MS
Robin Holmberg, Likenäs MK
Nicke Svensson, Storfors MK
Michael Olander, MK Team Westom
Daniel Samuelsson, MK Team Westom
Jonas Dalseth, Norge
Henning Maribo, Norge
Sondre Evjen, Norge
Daniel Andersson, Timrå MK
Niclas Bergström, Umeå AK
Richard Olsson, Härnösands MK
Mauritz Palm, Ljusdals MS
Henrik Peterson, SLMK
Anton Berggren, Örnsköldsviks MK
Kjell Baevrevoll, Norge
Oliver Hemingsen, Danmark
Oskar Mejving, Skillingaryds MK
Jonas Wunderov, Danmkar
Lasse Rud, Norge
Per Christenson, Fryksdalens MK
Steffen Raaholdt, Norge
Victor Johansson, MK Falcon
Jens Oscarsson, Toarps MK
Linus Svensson, Lidköpings MSF
Peter Blomqvist, Säffle MC
Johan Davidsson, Allingsås MK
Wilgot Nilsson, Laholms MK'

Damer
Amanda Hedälv, Ånge MK
Jessica Persson, Hede MK
Therese Westerling, MK Kinda
Camilla Runeborg, Haninge MK
Veronika Einang, Norge
Maria Karlsson, Skepptuna MK
Simone Rydin, MK Ramunder
Camilla Wernersson, MK Kinda
Jeanette Kjäll, MSK Hammaren
Loise Hultgren Sevius, Säffle MC
Elin Nilsson, Ilsbo MK
Jenny Mårtensson, Gotlands MFBK
Marie Hoel, Norge
Emelie Olsson, Finnskoga MK
Elenor Gustafsson,
Therese Johansson, Rasbo MK
Jenny Eliasson, Årjängs MK
Veronica Salsten, Svedala MK
Frida Börjesson, Kungsbacka MA
Jessica Åberg, Karlskrona AK
18-08-27 154 förare anmälda till Caravanhallen Cup 1–2 september
Under helgen den 1–2 september arrangerar Haninge Motorklubb folkracetävlingen Caravanhallen Cup. Första start bägge dagarna är 10.00. Finalerna körs vid ettiden på söndagen.

154 toppförare är anmälda till tävlingen. Den snabba Högstabanan med stora omkörningsmöjligheter tillsammans med ett alternativspår gör att heaten kommer att bli händelserika. Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg.

Damklassen
I damklassen är Jennie Käll, MSK Hammaren, favorit. Hon vann tävlingen 2014 och 2015, men Annelie Titjens och MY Adolfsson, bägge från Haninge MK, kommer säkert att ge henne en match.

Herrklassen
Pontus Sandström, Västerås MS, vann tävlingen förra året och är storfavorit. Han kommer få en hård match av Tobias Svärd, MK Orion som har vunnit nästan allt som går att vinna. Robin Hagberg som kör för huvudsponsorn Caravanhallen lär även kunna utmana om vinsten då han har mycket rutin från hemmabanan och ofta snabba bilar.

Juniorklassen
Bland juniorerna har vi Adam Westlund från Gestrike RT som brukar placera sig högt upp, tillsammans med Robin Svelander, Skepptuna MK. Intressant ska bli om hemmaklubbens Robin Tietjen kan ta med sig crosskarttalangerna in i en folkracebil.

Veteranklassen
Bland veteranerna får vi säkert se en het duell mellan kompisarna Micke Hagberg, Haninge MK och Hannu Kivinen, Mälaröarnas MK. De måste se upp för Göran Cedergren, Rosendals MK, som är en giftig förare.

Mer info om folkrace: www.sbf.se/Sportgrenar/Folkrace/OmFolkrace/Högstabanan

Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan.
18-07-18 A-finalseger till Pelle Wilén
Det blev Sams seger i den prestigefyllda folkracetävlingen Semesteracet i Vimmerby. Det var totalt 750 deltagare anmälda och givetvis hela Sveriges seniorelit var på plats. Pelle Wilen och ett tiotal andra hade slagit sig samman i en seriös satsning i ett team, Go Ninja Sports Club var namnet och Saabarna var identiska utseendemässigt. Pelle Wilèn tog sig på ett galant sätt vidare genom kvalåken och fick ihop poäng till Lördagens A final.

Eftersom det bara var Wilén som satt i en Saab och de övriga fem i bakhjulsdrivna bilar så blev han sist av startplattan men vilken uppvisning han bjöd både konkurrenter och publiken på då han tog sig förbi en efter en och sedan bara seglade ifrån dem mot en bergsäker seger. Det här var en av Pelles största segrar och vilken inramning med 25 000 åskådare som fick se en fantastisk final och ”vår” Pelle Wilén från Strängnäs ams överst på prispallen.

Nu är det dags för nästa stora folkracefestival i Motala och som startade redan i dag tisdag med finaler på lördag. Man kan ju räkna med att det finns revansch sugna deltagare på startlinjen men just nu är Pelle Wilén Strängnäs ams Folkracekungen i Sverige.
18-04-27 Dags igen för Sveriges största folkrace-cup
Bridgestone, världens största däck- och gummiföretag*, är huvudsponsor för Bridgestone Fair Race Cup. För tredje året i rad genomförs cupen, som blivit Sveriges största folkracetävling med mänsklig gemenskap i fokus.

Bridgestone är stolta att för tredje året i rad vara huvudsponsor för Bridgestone Fair Race Cup. Årets cup har sju deltävlingar och inleds i helgen i Karlstad på Kalvholmens Motorstadion och avslutas i oktober i Munkfors.
– Tanken med cupen, som har lockat över 700 startade både 2016 och 2017, är att skapa samhörighet mellan människor genom motorsporten. Och det har de arrangerande klubbarna verkligen lyckats med. Här är alla välkomna och stämningen är trivsam, säger Thorleif ”Totto” Höök, en av initiativtagarna till Bridgestone fair race cup.

Åtta klubbar samverkar för att genomföra alla deltävlingar och cupen skulle inte kunna genomföras utan alla frivilliga som ställer upp ideellt. Något som också uppmärksammas i samband med prisutdelningen i slutat av säsongen då även Årets Eldsjäl utses.
– Ett härligt initiativ som är öppet för alla och som visar att motorsport inte behöver vara svårt eller krångligt och som lockar både unga och gamla, tjejer och killar. Det känns bra att få bara med och bidra till ett så fint arrangemang, säger Vanessa Pihlström, Marketing Specialist på Bridgestone Sverige.

Hela tävlingsprogrammet:
28-29/4 Karlstads MCB (premiär)
12/5 Säffle MC
6/6 Hällefors MK
7/7 Storfors MK
4/8 Filipstads MC
8/9 SMK Karlskoga/Degerfors RC
6/10 Munkfors MC (final)
Prisutdelning för hela säsongen sker den 17/11 på Deje Kulturhus.
18-03-07 Landskamp.no - Folkrace med rallycross och Rallycross Historisk som gästklass
Under decennierna har Indre Østfold utvecklats till ett centrum för motorsport i Norge. Funktionärer med en otrolig insatsvilja, utövare med ett brinnande engagemang för motorsport, en angelägen publik i kombination med vad Indre Østfold har att erbjuda, gör att NMK Trøgstad kan arrangera ett enastående motorsportarrangemang och motorsportarrangemanget i särklarss och vara med och rekrytera motorsportare.

NMK Trøgstad startade 1982 tillsammans med den blomstrande folkraceaktiviteten. Genom åren har måna grenar inom motorsport tillkommit och idag har klubben utvövare i folkrace, rallcyross, rally, dragracing, gokart, racing, drifting och enduro.

Klubben har "fött upp" mästare i de flesta grenar. Här kan nämnas mästare i flera grenar, Europamästare i dragbike, Norska mästare i flera rallycrossklasser och NEZ-mästare i åtta år. Klubben har också flera kända profiler Idag är en av våra främsta profiler Thomas Bryntesson i rallycross (1:a plats i RallyX Nordic 2017 och 2:a plats i EuroRX 2017).

NMK Trøgstad vill skapa bra motorsportminnet. Det görs genom att erbjuda actionfyllda uppleverlser, mysiga sociala arenor och inte minst genom att inkludera individen.

Helgen den 16-17 juni 2018 arrangeras "Landskamp.no" för tionde gången på Momarkens motorbana. Under årens lopp har det uppnått en status som en av Norges mest presigefyllda folkracetävlingar och "Landskamp.no" har blivit ett välkänt varumärke inom bilsporten. Förutom norska förare, har svenska och danska förare också deltagit i tävlingarna.

Genom åren har tävlingen fått ett antal utmärkelser, "Årets arrangør 2015 Hastighet". Arrangörskommittén arbertar alltid med mottot "The Best Ever", eftersom målen sätts högre för varje gång.

Kampen att få vara den första som anmäler sig som deltagare återupptas varje år. Fem minuter efter registreringen har öppnats, är det inte ovanligt med 30 anmälda. Det är inte ovanligt att det finns 240 anmälningar registreras på "Landskamp.no" på tävlingsdagen. Kanske kommer det att bli ett nytt deltagarrekord i år?

Under tioårsjubileumet satsas det på att få till en bra landskamp mellan grannarna!
Nytt för i år är att Rallycross Historisk (RCH) är inbjuden som gästklass.

Fakta Momarken Bilbana
Banlängd: 897 meter
Bredd. 12-16 meter
Underlag: 50% grus, 50% asfalt
Adress: Skofterudsveien 12, 1850 Mysen
GPS-koordinater: 59 ° 34'2,7084 "N 11 ° 19'55,394" Ö

"Landskamp.no" körs på rallycross- och folkracebanan Momarken Bilbane. 1973 körde man för första gången en biltävling här med profiler som Jackie Stewart mlf. Det har också arrangerats rallycross-EM och folkrace med 350 starande på banan.Pontus Tidemand, Henning Solberg, Martin Schanke, Guttorm Lindefjell, Daniel Wall, Petter Solberg, P. G. Andersson, Tobias Svärd, Peter Hedström är några exempel på förare som tävlat på Momarken Bilbana.

Tidigare fanns det plats för 10.000 personer under tävlingar på Momarken Bilbana och efter många års erfarenhet som arrangörer är såväl tävlande som publikens säkerhet i väl omhändertagna.

De offentliga platserna ger en bra översikt över banan och det finns gott om kiosker och andra faciliteter runt banan. Parkeringsplatserna ligger vid Langebrekke grustag (tre minuter att gå från banan).

Som organiserande klubb med stora bilarrangemang har NMK Trøgstad ett bra rykte. "NMK Landsfinale Senior" arrangerades på MOmarken 1998 och senast i augusti 2017. Den sistnämnda blev utnämnd till "Årets arrangement 2017 Bilcross" i november samma år. Totalt är det ca 150 funktionärer som gör arrangemanget till vad det är idag.

Tävlingsupplägget
Klasserna som körs är folkrace senior/öppen, folkrace damer och folkrace junior. Dessutom är rallycross och (från 2018) rallycross Historis (RCH) inbjudna som gästklasser. De körs enligt norska reglemetet, ingen tidtagning (enligt norska nationella regler NSR § 603).

Inledande omgångar körs med tre omgångar i alla klasser. Folkrace-klasserna körs med sexbilsheat, medan rallycrossen körs med fembilsheat. Startordningen i de inledande omgångarna är folkrace senior/öppen, Folkrace damer och slutligen gästklasserna rallycross och Rallycross Historisk.

Det körs en femte omgång (semifinal) i folkraceklassen senior/öppen. Semifinalerna körs med åtta bilar och fyra varv per heat.

Finalerna körs i ordningen som kommer meddelas på de officiella anslagstavlorna. Finalerna i folkrace senior/öppen-klass körs med åtta bilar per heat och fem varv. Två bilar går upp till nästa final och placeras i bakersta ledet på startplattan. Bakom spår fem och sex. Det finns sex finaler (F-A).

I de andra klasserna körs finalen med sex bilar på fem varv. En bil går upp till nästa final. Med upp till femton förare i varje klass körs en final, i varje klass. Är det 16-32 startande körs det två finaler och med 33-60 startande körs det fyra finaler. Om flera förare tvingas bryta under filanen, går den vidare som kört längst distans på banan.

Alla heat startar på rad, förutom i semifinalerna, som startar efter sin egen uppställning se http://landskamp.no/semifinaleoppsett

For mer informasjon se: www.landskamp.no og www.nmktrogstad.no

17-11-04 Sams folkracefinalister på Kägleborg
Vid lördagens folkracetävling på Kägleborgsbanan så höll sig flera förare från Strängnäs ams framme och var med i flera finaler. Jonas och Jimmy Hellström blev 3:a och 4:a i A finalen för herrar och Mats Hellström blev 6:a i A finalen för Veteraner/Damer.

Den lovande junioren Calle Eriksson åkte hem segern i C finalen i sin blott fjärde tävling bland 35 deltagare. De övriga hamnade lite längre ner i resultatlistan, Elin Ullervik 20:e plats och Pelle Wilèn, Jim Olsson 30:e resp. 27:e plats nu återstår endast en tävling i år för folkraceentusiasterna Eskilstuna MK:s tävling 10 dec.

17-10-13 Skynda anmäl er till NGK-Masters officiella efterfest, nu på lördag!
Med två dagar kvar till race är det högtryck på biljettförsäljnningen. Missa inte att boka plats på NGK-Masters officiella efterfest som går av stapeln på Scandic Winn lördag kväll. Biljettförsäljningen går för högtryck och det är inte så många platser kvar.

Du kan välja om du vill käka Winns supergoda Grilltallrik eller bara parta när bandet drar igång. Efter förra årets succé har vi utökat antalet platser, men det är begränsat till max 600personer (varav 150 med mat) så det är bara att skynda sig när biljetterna släpps!

För underhållningen står Karlstadbaserade the Full Pull, det ultimata partybandet!

After Race Grilltallrik serveras mellan 17:00 – 22:30, och baren öppnar kl 17:00 för er som beställt Party utan mat. Efter kl 22:00 tar Turner-Clear River över kommandot och håller på till 01:00.

Priser: Käk o party: 350kr/pp (+ bokningsavgift)
Endast Party: 150kr/pp (+ bokningsavgift)

Biljetterna säljs via biljettbokningsföretaget Tickster från 31/8, boka genom att klicka här https://www.tickster.com/sv/events/8hlabbajr7vgyge/2017-10-14/ngk-masters-2017

OBS! Alla hotellgäster som bor på Scandic Winn måste köpa biljett för att få tillträde till festen alt. Fest+mat, då restaurangen och baren på hotellet är abonnerad till NGKs efterfest. Det går inte att köpa till på plats om det är fullbokat.
17-10-13 Sista chansen att köpa VIP-biljetter NGK-Masters | Crewclub
Nu är det sista möjligheten att boka VIP-biljetter till tävlingen. Vår Hospitality, Crewclub är det perfekta sättet för er att besöka NGK-Masters den 14 oktober 2017 på Kalvholmen i Karlstad. Det finns ett begränsat antal biljetter, så det gäller att skynda på att beställa...

I Crewclub kommer vi att sköta intervjuer av förarna. Intervjuerna visas på SBF-Play och på storbildskärmen.

Med Crewclub pass är allt inkluderat i priset:
- Entré till tävlingen
- Läktare
- Mat och dryck
- Värme i vårt fina VIP-tält

Här kan ni mötas och trivas i en spännande dag på racerbanan.

Maten serveras av Scandic Karlstads köksmästare

Biljetterna kostar:
Lördag: 540:-/st, exkl moms (675kr inkl moms)

VIP-biljetten säljs enbart i förköp via tickster, klicka på länken för att boka https://www.tickster.com/sv/events/8hlabbajr7vgyge/2017-10-14/ngk-masters-2017

Ni får tillgång till mat (Värmländsk racebuffé) och dryck samt en schysst hospitality på bästa plats i depån. Självklart serverar vi ett riktigt gott kaffe. I tältet kommer bl.a. stjärnförare, våra sponsorer och media folket att uppehålla sig....


17-10-09 Världsmästaren sista pusselbiten i stjärnteamet!
Nu är det klart att WRC-2 världsmästaren Pontus Tidemand kommer till NGK-masters 2017! I team med Johan Kristoffersson och Daniel Wall bildar Tidemand NGK-masters mest favorittippade team. Två Värmländska världsmästare och en fyrfaldig NGK-masters segrare i tre identiska Volvo 245:or.

NGK-masters avgörs under helgen den 14-15 Oktober på Kalvholmens Motorbana i Karlstad

Skodas nyblivna Rallyvärldsmästare är ett jagat villebråd efter segern. Det satt hårt inne att få ledigt till årets NGK-Masters, men när Skodas ledning förstått innebörden av tävlingen så gav de klartecken i sista stund. Pontus kommer inte till Karlstad för att bli tvåa, och definitivt inte för att bli besegrad av teamkollegan Johan Kristoffersson....

Köp biljetter till NGK-masters på Tickster, genom att klicka på länken https://www.tickster.com/sv/events/8hlabbajr7vgyge/2017-10-14/ngk-masters-2017
17-09-28 Preliminär startlista NGK-Masters 2017
Nu är den preliminära startlistan till årets NGK-Masters färdig. Observera att startlistan är preliminär och att startbekräftelse skickas ut från Karlstads MC.

Eventuella justeringar kommer at göras allt eftersom eventuella felaktigheter upptäcks.

Klicka på länken nedan för att se listorna!
» Klicka här för seniorlistan
» Klicka här för damlistan
»
Klicka här för juniorlistan
»
Klicka här för veteranlista
17-09-12 VM-ledaren till NGK-Masters med seger i sikte
Prestigefyllda NGK-Masters körs i år för 13:e gången. Årets tävling körs på Kalvholmen i Karlstad den 14 oktober och som vanligt är intresset otroligt stort. Bland den etablerade Folkraceeliten smids det planer runt om i landet hur man skall bära sig åt för att lyckas vinna den hett eftertraktade trofén. I Karlstad möter den etablerade eliten även motorstjärnor från andra discipliner och prestigekampen är ett faktum.


En av Sveriges hetaste motorstjärnor vill gärna visa att det går att vinna även utan större erfarenhet av Folkrace. Med resultatraden 84, 38 och 2 i tävlingen är nu siktet inställt på seger. Rallycross-VM stjärnan och mästerskapsledaren

Johan Kristoffersson från Arvika kommer till NGK-Masters på Kalvholmen i Karlstad med en enda målsättning, SEGER!
Johan leder rallycross-VM efter nio av 12 deltävlingar med hela 46 poäng före teamkollegan Petter Solberg och kan vara klar världsmästare i rallycross-VM när NGK-masters avgörs på Kalvholmen i Karlstad den 14 oktober. Med fyra raka segrar i årets VM är Johan redan historisk, det kan bara toppas med att vinna prestigefyllda NGK-Masters....

Köp biljetter till NGK-masters på Tickster genom att klicka på länken! https://www.tickster.com/sv/events/8hlabbajr7vgyge/2017-10-14/ngk-masters-2017

www.ngk-masters.se
17-08-29 Säffle MC prövar nya grepp!
Den 2/9 kör Säffle MC sitt traditionella höstfolkrace, mera känt som Ove Öbergs memorial, men i år kan klubben presentera flera nyheter.
Den kanske största förändringen är att tävlingen i år heter Skörderacet till Ove Öbergs minne. Orsaken till namnbytet är att tävlingen ingår som en station i skördefesten som går av stapeln samma helg.

"Vi tänkte att vi kunde komplettera varandra istället för att konkurrera med varandra det här året. Båda arrangemangen brukar locka mycket folk så det känns jättekul att vara en del av den inarbetade skördefesten och besökarna får möjlighet att hitta två stationer nära varandra i och med att Krokstad Herrgård också är en station det här året. Sen så är det kul med att det blir ytterligare motorsportinslag tillsammans med tractor-pullingen på Näset. Skördefesten har ju en otrolig bredd på aktiviteter och vi hoppas på många åskådare!" säger Fredrik Erixon, ordförande i Säffle MC.

På stationen kommer det att finnas flera olika utställare, bland annat Assistancekåren, Ambulansen och Herrgårdsgymnasiet. För de yngre besökarna erbjuds möjligheten att pröva virtuell bilsport, miniracing och godisregn.

Fler nyheter som de aktiva förarna erbjuds är att alla får åka fyra kvalheat och att klubben även är generös med finaler. Seniorer kommer att köra A-, B-, C- och D-finaler, dam/veteran A- och B-finaler och juniorerna A-, B-, och C-finaler.

"Det här innebär i praktiken att nästan alla som har en bil som inte går sönder under dagen får köra final då vi satt antalet deltagare till max 85 startande och det kommer att bli lika mycket bilåka som en tvådagarstävling. Vi kände oss sugna på att pröva något nytt då de flesta folkracetävlingar haft samma upplägg sedan det kördes en tävling för första gången i Sverige i början på 80-talet", fortsätter Fredrik.

Och för att ytterligare göra det till en trevlig dag för de aktiva så har klubben satsat på ett rejält prisbord som kommer att lottas ut bland de startande och heatsegrarpris i alla omgångar.
17-08-15 Folkrace mot Barndiabetes tredubblade målet och drog in 156.000 kr under Finnskogafestivalen
Under parollen "folkrace mot barndiabetes" skapde Bröderna Holmudd (Johan och Christian) tillsammans med arrangörsklubben Finnskoga MK, en insamling till Barndiabetesfonden under helgens folkracetävling "Finnskogafestivalen".

För att öka uppmärksamheten hade bröderna lånat ut en ytterst potent VW 1600, som fortfarande är registrerad som rallycrossbil, till Emma Karlsson - Lima MS

Med ett fantastiskt stöd från både stora och små - lyckades man inte bara nå det uppsatta målet på 60.000 kr - utan man nästan tredubblade den summan! 156.000 kr visar insamlingen när allt har summerats.

Johan säger: " Vi var osäkra på vilket gensvar vi skulle få med en insamling för barndiabetes - men jag tror att de informationsfilmer, intervjuer och klipp vi publicerat på insamlingens facebooksida har gjort att folk får en helt annan förståelse för vilken tuff sjukdom diabetes typ1 faktiskt är"

Det mest gripande ögonblicket var nog när den deltagande föraren, och diabetikern Andreas Johansson intervjuades om sin och hans systers insats för insamlingen (de tillverkade egna armband som såldes på plats och bara dessa inbringade över 12.000kr). Andreas själv hade svårt att till slut hålla tårarna tillbaka, och det var inte utan än att bröderna också fällde en tår.

Med detta vill vi, tillsammans med Finnskoga MK, tacka ALLA som hjälpt till att göra detta möjligt.
Ingen kan göra allt - men alla kan göra nåt!
17-08-07 Folkrace mot Barndiabetes
För tredje året i rad har bröderna Holmudd ( Johan och Christian ) tillsammans med Finnskoga MK beslutat sig för att göra en insamling. Detta året riktar man in sig på en av de vanligaste sjukdomarna blanda barn, men också en av de sjukdomar där mest okunskap råder.

Diabetes typ1.
En sjukdom som drabbar allt för många barn, och som man ALDRIG blir frisk från. En sjukdom som många felaktigt tror beror på dålig kost - men sanningen är att kosten har ingenting med sjukdomen att göra. Inte förrän du blir drabbad. Då är man fast i ett ständigt helvete av att räkna kolhydrater, ta sprutor och mäta ditt blodsocker. Diabetes må låta som en lindrig sjukdom, men är du inte extremt noggrann riskerar du allvarliga skador - eller i värsta fall livet.

För snart 100 år sedan kom senaste stora genombrottet för diabetes, nämligen konstgjort insulin. Sedan dess har faktiskt inga stora genombrott gjorts.
Det är dags att vi ändrar på det NU!

Under Finnskogafestivalen ( 11-13/8 ) kommer vi samla pengar för detta, och för att ytterliga öka uppmärksamheten har vi beslutat att Emma Karlsson, Lima MS ska få låna en VW 1600 som kommer direkt från rallycrossbanorna! Intäkterna som bilen inbringar på anbud kommer som vanligt gå till insamlingen.

Vi vill redan nu tacka ALLA som hjälpt oss att göra detta projekt möjligt, och hoppas DU vill vara en del av nästa genombrott för forskningen kring Barndiabetes.

Läs mer på vår insamlingssida https://charitystorm.org/fundraisers/folkrace/
16-10-22 Följ NGK Masters på SBF-Play
Ni som inte kan vara på plats på folkracefesten kan följa det här: https://sbfplay.solidtango.com/live/ngk-masters-2016
16-10-20 Över 600 anmälda - NGK-Masters 2016 något utöver det vanliga
Nu till helgen är det åter dags för landets mest uppmärksammade Folkracetävling. Tävlingen som körs för 12:e gången är hetare än någonsin. Med över 600 anmälda till tävlingen och ett otroligt tryck på sociala media så kan vi lova att 2016 års tävling blir något utöver det vanliga. Som bonus körs Sveriges absolut största juniortävling på söndag.

Idag hölls presskonferens på Kalvholmen i Karlstad där Johan Kristoffersson, Sandra Hultgren, Simon Olofsson och Daniel Samuelsson deltog. (gruppbild från väster)

Johan Kristoffersson
3:e gången gillt i NGK-Masters för VM 2:an Johan Kristoffersson?
Volkswagens Rallycross-ess, värmlänningen Johan Kristoffersson, ligger 2:A i årets Rallycross VM, fortfarande med en liten chans på VM-titeln då två deltävlingar återstår. Kristoffersson som är kvalstarkast av alla i årets VM serie har inte varit sämre än trea i kvalet under året. Efter lite stolpe ut i början av säsongen har trenden vänt och formkurvan pekar spikrakt uppåt för den alltid glade Värmlänningen. Frågan är om formen räcker för att utmana i NGK-Masters?

När Johan ställer upp i NGK-Masters 2016 är det hans livs tredje Folkracetävling. I premiären 2014 körde Johan en Golf V6, en premiär kantad av drivaxelproblem. I förra årets tävling såg det riktigt bra ut tills han fick problem med kopplingen. Kristoffersson tog starten i alla kvalheat, men fick tekniska problem efter några varv. I tredje omgången ledde Johan några varv före favorittippade Tobbe Svärd innan tekniska problem ställde till det. Till årets tävling kommer Kristoffersson med en helt nybyggd Volvo 245, koncept alá Daniel Wall, och det finns bara ett mål för tävlingens kanske mest segerhungrige förare. Med otroligt lite erfarenhet av svetsad diff och Folkracekörning skulle det vara en riktig högoddsare om han lyckades, men viljan finns…

Johan Kristoffersson från Arvika har vunnit med framhjulsdrift, med bakhjulsdrift och med fyrhjulsdrift. Han har segrar i Banracing och Rallycross i meritlistan, men saknar en trofé i prestigefyllda NGK-Masters!

Utdrag ur Johan Kristofferssons meritlista
2012: STCC Guld, Carrera Cup Guld, International Superstar Guld
2013: Carrera Cup Guld
2014: Rallycross VM: 3:a i Belgien, 5:a i Italien, 84:a NGK-Masters
2015: Rallycross VM, 3:a, Carrera Cup Guld, 38:a NGK-Masters
2016: STCC 3:a, Rallycross VM ?

Sebastian Eriksson
Regerande mästaren vill försvara titeln!
Rallycross stjärnan Sebastian Eriksson från Värmländska Sunnemo har etablerat sig som toppförare i amerikanska Global Rallycross. Till årets GRX serie kom Olsberg MSE föraren till start med en helt ny bilmodell då japanska Honda gjorde entré i Rallycross ”over there”. Den ödmjuke värmlänningen slutade 7:a i bilens premiärsäsong, ett resultat som får betecknas som godkänt med helt nytt material. 4 pallplatser och en 2:a plats (i Seattle) blev säsongens bästa resultat.

Förra året var Eriksson storfavorit till segern i NGK-Masters och han gjorde ingen besviken. Helt obesegrad i kvalet gav en självklar plats i A-finalen och väl där kunde ingen hota Sebastians första seniorseger i den prestigefyllda tävlingen.

Sebastian Eriksson är en av tävlingens mest framgångsrika förare med två vinster (varav en gång som junior) och två andraplatser. Han är den ende som hittills lyckats vinna tävlingen både som senior och junior.

Sebastian avslöjar sina hemliga tips inför tävlingen…
- ”NGK-Masters är en speciell tävling”, säger Sebastian. – ”Man ser på bilder och film att folk trimmar och trimmar men värt att komma ihåg är att Kalvholmen inte är en klistrad racerbana, speciellt inte i oktober, i blötan och ibland med minusgrader. Som vanligt vinner man halva tävlingen i garaget, ordning och reda är viktigare än dom sista hästkrafterna. Körbarhet är viktigare än toppeffekt. Den som är duktigast på att hantera koppling och gas vinner dom flesta starter, allt som oftast heaten och i slutänden finalen”, avslöjar regerande mästaren.

Vem är svåraste motståndaren?
- ”Svåraste motståndet är svårt att säga, är så många men Wall, Uffe Eriksson och Reine Kyrk är ju såna som oftast åker A-final”, avslutar Sebastian Eriksson.

Sebastian Eriksson resultat NGK-Masters
2008 = 9:a junior
2009 = 6:a junior
2010 = 1:a junior
2011 = 2:a
2012 = 10:a
2013 = 8:a
2014 = 2:a
2015 = 1:a

Thomas Bryntesson till start i Wall-power teamet!
Supercar lites mästaren från Värmländska Töcksfors, unge Thomas Bryntesson är sista pusselbiten in i årets NGK-masters. I en Volvo 245 preparerad av Daniel Wall tar han plats bredvid Johan Kristoffersson i det stjärnspäckade teamet.

Bryntesson kommer med en färsk RallyX lites titel i bagaget och är nu redo att ta sig an NGK-masters för första gången. Vad kan Bryntesson åstadkomma i NGK-debuten?

Unge Thomas som likt Johan Kristoffersson har gått på Skidgymnasiet sadlade om och satsade fullt ut på motorsporten. Uppväxt i en Rallyfamilj var det naturligt att Bryntesson provade motorsport och via gokart har han klättrat vidare i karriärstegen. I Rallycross började han med den mindre 2400cc klassen i det Norska mästerskapet och där lärde han sig hantera bakhjulsdrift i en bil som inte är helt olikt dagens NGK-Masters monster. När unge Bryntesson inledde sin karriär i Supercar Lites var det många som blev både chockade och förvånade. Direkt från första tävling visade han en fullständig respektlöshet för de mera etablerade konkurrenterna och har sedan dess skördat massor av framgångar.

I NGK-Masters så skall man nog se upp med den unge skidåkaren, han kan skrälla även här!

Sandra Hultgren
Trefaldiga mästarinnan Sandra Hultgren, Globetrotter i Rallycross
2013, 2014 och 2015 har hon fullständigt dominerat damklassen i NGK-Masters. Den tidigare alpinsten Hultgren har vigt sitt liv åt motorsport och har sedan ett par år tävlat för Nyköpingsbaserade OMSE. Sandra har tävlat flitigt i Supercar Lite klassen, men årets säsong har sett lite annorlunda ut. 2016 är året där SMK Edas Sandra Hultgren levt som Globetrotter och pendlat över atlanten.
- ”Jag har aldrig kört så lite tävlingsbil som jag gjort i år men, inte heller varit med om så mycket nya upplevelser”, berättar Sandra. – ”Jag har jobbat som mekaniker, spotter, teamledare och förare i USA. Jag har haft en fantastisk upplevelse i år med familjen Eriksson (familjen bakom OMSE teamet) och jag ser dem som min egen familj. Tävlandet har gått bra, kvalat till finalen, kört till mig heatsegrar och snabba varv, men inget riktigt resultat på papper. Dock är jag nöjd och mycket positiv inför nästa år och otroligt glad för min broders framgång”, avslutar fjolårets mästarinna.

Sandra avslöjar vad som kommer att avgöra tävlingen
- ”Det gäller att ha is i magen och inte göra några misstag.

Vem är svåraste motståndaren?
- ”Ajj, ärligt talat är alla fruktansvärt duktiga och jag tror den som vinner ofta är den som har stolpe in”, berättar Sandra Hultgren.

Sandra Hultgrens resultat NGK-Masters
2010 = 13:e
2012 = 5:a
2013 = 1:a
2014 = 1:a
2015 = 1:a

Daniel ”Hulken” Samuelsson
Daniel Samuelsson från MK Team Treske är en av tävlingens stora favoriter 2016. Daniel har kört 30 folkrace tävlingar i år har vunnit 10 av dessa. Daniel som aldrig tidigare kört NGK-Masters kommer rustad till tänderna, fast beslutsam att vinna tävlingen.

Mr Crosskart, Per Björnsson, har 7 SM-titlar men saknar en fullträff i NGK-Masters
Årjängs MKs Crosskartstjärna, Per Björnsson, är en mycket folkkär stjärna. Alltid lika trevlig och ödmjuk blir han mångas favorit. Senaste året har han gjort inhopp i Supercar Lite, bla i den Svenska VM-deltävlingen i Höljes. Med fantastiska 7 SM-titlar i Crosskart är han sportens suverän.

Per har tidigare startat i NGK-Masters, men denna gång blir det ett allvarligt försök att placera sig.

Tidsschema för helgens tävling:
Lördag 22/10:
09:00 Omgång 1
10:40 Omgång 2
12:40 Omgång 3
14:40 Tal, nationalsång och Fyrverkeri
14:45 Finaler
Ca 15:30 Slut

Söndag 23/10
09:00 Omgång 1
10:20 Omgång 2
12:00 Omgång 3
Ca 14:00 Finaler
16-10-20 Thomas Bryntesson till start i Wall-power teamet!
Supercar lites mästaren ifrån Töcksfors Thomas Bryntesson är sista pusselbiten in i årets NGK-masters. I en Volvo 245 preparerad av Daniel Wall tar han plats brevid Johan Kristoffersson i det stjärnspäckade teamet. Bryntesson tar plats i teamet efter rekommendationer från rally-stjärnan Pontus Tidemand som missar årets NGK-masters då han befinner sig i Wales i förberedelser inför Rally GB nästa vecka. Bryntesson kommer med en färsk RallyX lites titel i bagaget och är nu redo att ta sig an NGK-masters för första gången.

Vad kan Bryntesson åstadkomma i NGK-debuten?

Allt om NGK-Masters hittar du på http://ngk-masters.se/
16-10-19 Statusrapport, bara 3 dagar kvar!
Nu med bara tre dagar kvar tills årets stora tävling är trycket stort på biljetter, boende mm. Intresset är otroligt inför årets NGK-Masters, publikinvation är att vänta.

Status:
Finns fortfarande möjlighet fram till kl14 imorgon att beställa VIP-biljetter, läs mer genom att klicka här.
Hotellen i Karlstad är helt fullbokade, försök ställa er i kö för ev återbud på respektive hotell om ni behöver boende

Festbiljetter utan mat är slut, men det finns fortfarande några biljetter kvar där ni kan både äta god mat o festa! (Maten serveras fram till kl 21:30) Klicka in på ticketmaster för bokning

Entrén kommer i år att vara dygnetruntbemannad och vi använder typ festivalband som biljett. Festivalbanden kommer att sättas på armen vilket kan ta lite längre tid, vi ber om överssende med detta. De tävlande kommer att få biljetter enligt inbjudan, ytterligare medåkande får lösa biljett vid ankomst.

Lördag
Vi kommer att skjuta av ett ordentligt fyrverkeri strax innan finalerna startar. Ni som har hundar eller andra med känslig hörsel får förbereda er med hörselskydd.

Sociala media:
Ni som är på plats, glöm inte #NGKmasters i era inlägg på sociala media!

TV-Sändning
Självklart sänder vi även i år båda dagarna på SBF-Play. Klicka här för att komma direkt till SBF-Play

http://www.ngk-masters.se/index.php?id=658
16-10-12 P-G Andersson kör NGK Masters: "Jag kommer inte vika ner mig"
Nästa helg är det dags för den årliga folkracetävlingen NGK-Masters. Tävlingen körs för tolfte året i rad och brukar i folkmun kallas "all star championship", där förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner samlas och gör upp om den hedervärda segern.

Svenska Mästaren i tyngsta SM-klassen Per-Gunnar "P-G" Andersson kommer till start i en potent Saab.
- Det kommer att bli både annorlunda och kul. NKG-Masters är en riktig folkfest som avslutar säsongen, säger P-G

P-G har kört NGK-masters tidigare, senast var 2011. Då slutade han på en lite medioker 51:a plats efter att ha svartflaggats i sitt första heat.
- Jag kör för att ha kul men kommer inte att vika ner mig, avslutar han med ett skratt.

Tävlingen körs 22-23 oktober på Kalvholmens Motorstadium i Karlstad.

För mer info om tävlingen: http://www.ngk-masters.se
Mer info om P-G hittar du på på http://www.pgandersson.se

16-10-10 Först till kvar! - Nu öppnar biljettförsäljningen till NGK-Masters After Race party!
Lördagen den 22:e oktober brakar det loss, NGK-Masters officiella efterfest! Missa inte denna fest där det ges tillfälle att prata igenom dagens körning och möta era likasinnade konkurrenter och kollegor från Racerbanan. Efter förra årets fest har vi återgått igen till en lite mindre skala.

På scen står Karlstadsbaserade coverbandet thew Clear River.

Hålltider för kvällen:
18:00 Dörrarna öppnas till Scandic Winns restaurang
18:00 - 21:30 RaceBuffé står uppdukat och baren är öppen
22:00 Scenprogrammet startar och eftersläppet öppnas
22:00 - 01:00 På Scen: the Clear River
01:00 Efterfesten stänger

OBS! Det är begränsat antal platser, först till kvarn!
Köp biljetter här: » NGK-Masters efterfest
16-10-07 Preliminär startlista för Juniorer och Veteraner!
Nu är den preliminära startlistan klar för söndagens tävling.

Preliminär startlista Juniorer: Klicka här
Preliminär startlista Veteraner: Klicka här
16-10-05 Preliminär Startlista NGK Masters
Efter ett digert arbete kan vi nu presentera den preliminära startlistan för årets NGK-Masters! Till er som inte kom med i år kan vi säga att det har ALDRIG varit en hårdare konkurrens om platserna. Alla kommer naturligtvis inte att vara nöjda, men det kommer att bli en kanontävling på Kalvholmen 22 oktober!
» Seniorer pdf
» Damer pdf

http://www.ngk-masters.se/index.php?id=654
16-10-05 Nu släpps årets VIP biljetter till NGK Masters!
Upplev helt unika Crewclub, det bästa sättet att besöka NGK-Masters.

VIP-Hospitality i Folkrace, det hittar ni bara på NGK-Masters!

Vår Hospitality, Crewclub, är det perfekta sättet för er att besöka NGK-Masters den 22 oktober 2016 på Kalvholmen i Karlstad.
Det finns ett begränsat antal biljetter, så det gäller att skynda på att beställa...

Med Crewclub pass är allt inkluderat i priset:
- Entré till tävlingen
- Läktare
- Mat och dryck
- Värme i vårt fina VIP-tält

Här kan ni mötas och trivas i en spännande dag på racerbanan.

Maten serveras av Scandic Karlstads köksmästare

Läs mer genom att klicka här!
http://www.ngkmasters.se/index.php?id=653
16-09-21 Redan stjärntätt med månaden kvar till årets NGK-masters
Sebastian Eriksson, Robin Larsson, Ulrik Linneman och Simon Olofsson. Fyra förare som redan nu är klara inför höstens folkracefest på Kalvholmen i Karlstad. Förare med enorma meritlistor som nu återigen ska ta sig an folkrace-eliten.

Vid dagens datum är det över 400-förare anmälda till tävlingens samtliga klasser. Startfälten kommer att kryddas med en rad intressanta kändisar från motorsportens alla hörn. Flera meriterade förare från bland annat rallycrossens finrum är klara för tävlingen och kommer att avslöjas inom den närmsta tiden. Ifrån folkrace-eliten så är ett antal förare redan med i förtur inför tävlingen och spännande namn såsom Höljes-segraren Daniel Samuelsson och Motala-vinnaren Uffe Eriksson har redan aviserat ordentliga satsningar till årets NGK-masters.

22-23 oktober på Kalvholmen i Karlstad är det dags för årets folkracefest!

http://www.ngk-masters.se/index.php?id=651
16-09-19 Scandic Winn fullbokat - erbjuder samma specialpriser på Scandic City under NGK Masters!
Även i år samarbetar Scandic Karlstad med NGK-masters och erbjuder specialpriser för boende!

Scandic Winn är nu fullbokat, men man har nu samma erbjudande för Scandic City! Så skynda dig att boka så du kan vara med på den stora folkracefesten!

Skynda er att boka för att få umgås med annat motorsportfolk!
Ange kod BNGK211016!

Annonsen i pdf

Se i pdf


16-09-10 Scandic Winn erbjuder specialpriser under NGK Masters!
Även i år samarbetar Scandic Karlstad med NGK-masters och erbjuder specialpriser för boende!
Skynda er att boka för att få umgås med annat motorsportfolk!
Ange kod BNGK211016!

Annonsen i pdf

Se i pdf


16-08-29 Tvådagars folkrace i Haninge lockar 213 startande!
Lördagen och söndagen den 3-4 september arrangerar Haninge Motorklubb en tvådagars folkracetävling på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm. Tävlingen är den årligen återkommande CaravanhallenCup.

Tidplan
Första heaten startar klockan 10.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan ett på söndagen.

Toppförarna från hela Storstockholm kommer till start
213 startande är anmälda och kommer till Högstabanan för att fightas om en plats på pallen i de fyra klasserna.

I damklassen är Jennie Käll, MSK Hammaren favorit. Hon har vunnit 2014 och 2015 men Annelie Tietjens, Haninge MK och Elin Svedberg, Skepptuna MK kan säkert ge henne en match.

I herrklassen är Rasmus Fogelberg, Stockholms BK, Fredrik Björk, Södertälje KRC och hemmaklubbens Fredrik Tietjens favoriter. Dessutom fjolårsvinnaren Pontus Sandström och hans bror Robin, båda kör för Västerås MS. Tomas Forslöv, Skepptuna MK är en frisk fläkt på folkracebanorna. Han kör ofta udda folkracebilar och kommer nu till start i en FIAT.

Bland juniorerna har hemmaklubbens Pontus Barfeld och Jens Ask, Stockholms BK stora chanser till en pallplats

Bland veteranerna får vi säkert se en het duell mellan kompisarna Micke Hagberg, Haninge MK och Hannu Kivinen Mälaröarnas MK Båda är anmälda av Caravanhallen i Haninge. Göran Cedergren, Rosendals MK och Pher Göransson, Boxholms MK får dock duellanterna se upp med.

Den snabba Högstabanan med stora omkörningsmöjligheter tillsammans med alternativspår gör att heaten blir händelserika.

Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Högstabanan
Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se
16-05-28 Folkrace på Femtåbanan 28 maj - Utlotting av 6 biljetter till Rallycross-VM i Höljes!
Den 28 maj kör Likenäs MK Vårracet. I samband med det lottas sex biljetter ut till rallycross-VM i Höljes i sommar!
2 st biljetter till publiken
2 st biljetter till funktionärer
2 st biljetter till förare

» Se affisch
16-03-23 Tävlingsregler Folkrace
Nu är de nya Tävlingsreglerna för Folkrace klara och publicerade. Dessa ligger nu i den nya regelmallen och ser därför lite annorlunda ut. Så ta och läs igenom dessa, både tävlande och arrangör, så att ni har koll på regelverket.

http://web.sbf.se/regler/up/11/FR_TL-2016.pdf

http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBilsportforbundet/Nyheter/Officiellt/TavlingsreglerFolkrace/
16-01-14 Munkfors MC´s folkrace-sektion laddar med cuper för 2016
Det blir inte bara en cup, utan två, när MMC:s folkracesektion planerar årets tävlingssäsong på Tomtfallets Motorstadion. Vi kommer att vara finalarrangörer för både Klarälvscupen och ******* Fair Race Cup. För de som vill planera sin cup-säsong i folkrace, listar vi tävlingsdatumen här nedan.

Klarälvscupen:
20 juli i östmark
27 juli i Likenäs
20 augusti i Munkfors

Fair Race Cup:
23 april Karlstads MCB
5 maj Storfors MK
6 juni Hällefors MK
29 juni Filipstads MC
3 september Säffle Motorklubb
1 oktober Munkfors MC
15 oktober Degerfors RC/SMK Karlskoga
5 november Prisutdelning i Deje Folkets Hus

Båda cuperna har FB-grupp för alla FB:are, länk nedan:
Nya Klarälvscupen ******* Fair Race Cup

http://munkforsmc.se/

15-10-06 VIKTIG info om middagen på Efterfesten!
I morrn, onsdag, är sista dagen man kan beställa middagsbiljett till Efterfesten. Sittningen för att äta är 20.00-21.30.
Menyn ser ni här under. Vi har själva ätit middag tidigare gånger på Nöjesfabriken och då har den varit för jävla god, och bör vara det denna gång också!
Biljetter till entré + middag (eller bara entré) hittar ni som vanligt här: http://www.tickster.com/…/2015…/ngk-masters-efterfesten-2015.

(vi ber om ursäkt ifall tiderna varit lite luddiga tidigare, men ni hinner även äta om ni kommer 21.00 ifall ni räknat med det p.g.a tidigare tidsangivelser. Men maten är som färskast 20.00
Smiley smile

Menyn:
BBQ-marinerad fläskfilé
Ört & limemarinerad kycklingfilé (alternativ till kyckling är ugnsbakad lax)
Rotfruktsgratäng
Rostade grönsaker
Salladsbuffe med sex olika grönsaksalternativ, rhode island- samt vitlöksdressing.
Pepparsås
Rödvinssås
Smör och hembakat bröd

Mer info efterfesten: https://www.facebook.com/events/1647350902160532/1719125164983105/
15-10-06 Succén återkommer, storbildskärm på NGK-Masters!
örra årets Världspremiär, första Folkracetävling någonsin att visas på en 40m2 stor TV skärm, blir en fortsättning. Publiken kan glädjas åt att från bästa publikplats kunna se hela tävlingen via en egen TV-produktion på plats under de båda tävlingsdagarna 10-11 oktober.
- ”Folkrace är en tight publikvänlig sport där det är massor av action från start till mål. För att kunna bjuda publiken bästa möjliga show är det med stolthet vi som första arrangör satsar på en storbildsskärm i Folkrace”, berättar Perra Johansson från arrangerande Racecrew.
- ”Tävlingen som för fjärde året i rad kommer att visas på webbaserade SBF-Play (sbfplay.solidtango.com) sågs av fantastiska 65.000 tittare förra året. Tittarsuccén gör att vi vågar satsa ytterligare på en förbättrad produktion i år och naturligtvis skall den närvarande publiken få extra valuta för pengarna genom att vi även visar TV-produktionen på plats”, kompletterar Perra.

I samarbete med Karlstadsbaserade LEDtec kommer vi att se mycket ny teknik på plats då NGK-Masters fortsätter att ligga i framkant när det gäller publikarrangemang.

ngk-masters.se
15-10-06 Wall siktar på att återta titeln i ”en gammal Amazon”!
Med midre än en vecka kvar till tävling står NGK-Masters stora affischnamn, Östgöten Daniel Wall med en blivande vinnarbil (om än med mycket jobb kvar) i garaget. Wall har oftast byggt på en "ny" bil inför Karlstads stora tävling, men i år satsade publikfavoriten på att köpa en färdig bil... Efter en snabb analys visade sig inte bilen tillräckligt konkurrensduglig utan att det fli en "Total Wall Makeover" hemma i garaget i Mantorp.

Förra året slutade Wall på en 3:e plats i en Amazon med B20 motor och den hade sånär tagit honom hela vägen till seger. Efter tre raka heatsegrar såg allt upplagt ut för en favorit i repris, men efter hård kubbning i första sväng lyckades Tobias Svärd bäst av alla och kunde gå segrande ur striden.

Den gamla Amazonen byggs nu om till en vinnarbil efter ett koncept som varit framgångsrikt tidigare i händerna på den erkänt duktiga bilbyggaren. Med specialkonstruerad hjulupphängning i framvagnen, en väl utprovad bakvagnslösning och en transmission som är skräddarsydd för startrakan (kallad Wall Street..) i Karlstad så känner sig Daniel ganska trygg med att det kommer att gå i lås. Motormässigt blir det som ni ser på bilden ett beprövat koncept.

Hur det går vet vi först på tävlingsdagen 10/10, men det är nog inte många som betvivlar att det står en Amazonkombi på startlinjen i A-finalen på NGK-Masters 2015!

Daniel Walls resultat NGK-Masters
2007 = 92:a
2008 = 15:e
2009 = 1:a
2010 = 1:a
2011 = 1:a
2012 = 1:a
2013 = 3:a
2014 = 3:a

ngk-masters.se
15-10-06 Preliminär startlista Junior och Veteran
Nu är den preliminära startlistan för juniorer och vetraner klara för NGK-Masters.

Preliminär startlista Juniorer: Klicka här
Preliminär startlista Veteraner: Klicka här
ngk-masters.se
15-10-06 NGK-Masters Live på SBF-Play!
Förra året slogs rekord med över 65.000 tittare, SMHI spår toppenväder och arrangören spår toppentävling nu till helgen på Kalvholmens motorstadion! Detta är tävlingen man vill se live, där vi självklart har storbildskärm på plats för att alla skall kunna se bra. Men om ni mot förmodan inte kommer loss från hemmet eller har en giltig anledning att inte närvara så finns möjligheten som så många frågat efter:
- De två senaste årens tittarsucce kan fortsätta då hela tävlingshelgen kommer att visas live på www.sbfplay.se!
ngk-masters.se
15-10-05 Fjolårssegraren redo för att fightas för en ny seger!
Förra året gick MK Orions Folkracestjärna Tobias Svärd obesegrad genom kvalet i NGK-Masters. I finalen lyckades Tobbe bäst av alla och tog sin första seger i den prestigefyllda tävlingen.

I år har han förberett ännu en SAAB med ambitionen att återupprepa fjolårssegern. Det är ett stenhårt startfält i årets tävling och massor av segerkandidater som trimmar hårt med en enda målsättning, att ta hem den ärofyllda NGK-trofén i Karlstad nästa helg. En sak är säker, se upp för en av de största favoriterna Tobias Svärd!
http://ngk-masters.se/index.php?id=633
15-10-03 Dags att anmäla sig till efterfesten!
Ni har väl inte missat att anmäla er till den officiella efterfesten? I år går den av stapeln på Nöjesfabriken, Karlstads bästa festlokal!

Förra året kom 1000personer, i år blir det rekord! Vi satsar på att slå alla rekord med massor av folk. Mindre fokus på mat, mer fokus på fest!

1. Vanlig biljett för entré till festen från klockan 20:00. Pris 240 kr
Denna biljett kan även köpas direkt av Totto Höök eller Birger Pettersson wiik

2. Biljett för entré + mat. OBS middagen till de första 100 köpta biljetterna kommer serveras mellan 20:00 och 21:30. Är det fler än 100 som vill äta har vi en servering till mellan 21:30 och 23:00. Är det ytterligare 100 till som vill äta så har vi en servering till mellan 18:30 och 20:00. OBSERVERA dock att vi släpper inte hundra nya förrän 100 "gammla" har gått åt.

Pris för biljett med entré + mat är 490 kr

Gå direkt till Tickster genom att klicka här: Efterfesten

http://ngk-masters.se

15-10-03 Kommer Stefan Eliasson med V8 i NGK-Masters?
Stefan Eliasson från SMK Eda vann tävlingen 2006. Varje år förvånar han deltagarna med att komma i de mest udda skapelser och idag sågs han testa ett riktigt monster på hemmabanan i Charlottenberg, frågan är dock om Eliasson dyker upp med denna skapelse? Röster skvallrar om flera alternativa bilar hemma i garaget i Koppom och det är inte ens säkert att Stefan själv vet vad det blir för fordon nästa lördag. Ryktesspridningen har i alla fall börjat...

http://ngk-masters.se

15-10-01 Kom du inte med i startlistan till NGK - Var med och vinn efterfestbilen!
Startlistan till NGK Masters är släppt. Kom du inte med? Då har du chansen fram till 12.00 i morrn att köpa biljett + lott på Efterfesten-bilen och få gräddfil rakt in i tävlingen = köra nybygge på NGK Masters med serviceteam helt gratis och garanterat!

Kolla in biljettsidan för priser, biljetter och mer info om Efterfesten-bilen!!

Här nedanför kan ni också se bilder och filmklipp angående bilen. Vi hoppas strajpa den fin idag, så kommer det nya bilder i kväll. Och i morrn drar vi vinnare!!!

1:a pris: Köra nybyggda Efterfesten-bilen.
2:a pris: 2 biljetter till V.I.P-tältet på NGK Masters, inkl. mat
3:e & 4:e pris: 4 gratisbiljetter till NGK Masters.

Mer info om efterfesten hittar du på https://www.facebook.com/events/1647350902160532/
Mer info biljetterna + lott: http://www.tickster.com/sv/events/4zpd8g3hzawwh5m/2015-10-10/ngk-masters-efterfesten-2015
15-10-01 Preliminär startlista är klar!
Efter ett digert arbete kan vi nu presentera den preliminära startlistan för årets NGK-Masters!

Till er som inte kom med i år kan vi säga att det har ALDRIG varit en hårdare konkurrens om platserna. Alla kommer naturligtvis inte att vara nöjda, men det kommer att bli en kanontävling på Kalvholmen nästa lördag!

Preliminär startlista Seniorer: Klicka här
Preliminär startlista Damer: Klicka här

http://ngk-masters.se/
15-10-01 Rekordstort intresse för NGK-Masters 2015!
Inom kort kommer den preliminära startlistan att publiceras och när arrangören går igenom anmälningslistorna kan de konstatera att det är rekordstort intresse för tävlingen!

Närmare 650 förare har anmält sig till tävlingen, ett rekord med stora mått!

Bland de heta förarna märks Sveriges Supercarelit:
Timmy Hansen
Johan Kristoffersson
Sebastian Eriksson
Kevin Eriksson
Eric Fären
Peter Hedström

Lägg därtill en rad Rallymästare och framförallt hela den Svenska Folkraceeliten så kan vi lova att det blir en rokrdspännande tävling på Kalvholmen i Karlstad den 10/10!

Johan Kristoffersson kommer i år till start i Autoexpertens Volvo i team med Daniel Wall.
http://ngk-masters.se/
15-09-25 En vecka kvar att köpa efterfestbiljetter med lott på Efterfestbilen
En vecka kvar med chans att köpa biljett + lott på Eftefesten-bilen = chans att få garanterad och gratis start i NGK Masters i vår specialbyggda bil, med full service.
Bilbyggare Totto har filmat lite i garaget på bilen och ger svar på några frågor. Undrar ni mer om bilen så fråga här i tråden så svarar vi.

Fredag 2 oktober drar vi vinnare!! Efter det får vinnaren möjlighet att testa bilen, vi ställer in stol och bälte m.m. Sen håller vi tummarna på tävlingsdagen och supportar med allt vi har!
Här hittar du de olika biljetterna till Efterfesten, och mer info om lotten på bilen: http://www.tickster.com/sv/events/4zpd8g3hzawwh5m/2015-10-10/ngk-masters-efterfesten-2015

https://www.facebook.com/events/1647350902160532/1716296418599313/

15-09-10 Så här blir middagen på NGK-efterfesten!
Här är vad som serveras på Nöjesfabriken för er som köper entrébiljett med middag. Middagen serveras i första hand 20.00-21.30. Det finns 200 platser till den sittningen. Om de biljetterna tar slut blir det en till sittning 21.30-23.00 till ytterligare 200 pers.

MENYN
BBQ-marinerad fläskfilé
Ört & limemarinerad kycklingfilé (alternativ till kyckling är ugnsbakad lax)
Rotfruktsgratäng
Rostade grönsaker
Salladsbuffe med sex olika grönsaksalternativ, rhode island- samt vitlöksdressing.
Pepparsås
Rödvinssås
Smör och hembakat bröd

Mer info: https://www.facebook.com/events/1647350902160532/
15-09-10 Dags att anmäla sig till NGK-Masters 2015!
Förra årets segrare Sandra Hultgren och Tobias Svärd Succen NGK-Masters fortsätter att öka i popularitet!

När anmälan on-line öppnade igår kväll blev trycket rekordstort! Efter 12 timmar har vi redan passerat 330 förare som vill köra tävlingen och anmälningarna fortsätter att ramla in!

Här nedan hittar du länkarna för att läsa inbjudan och anmäla dig till tävlingen!

För Senior/Damtävlingen 10/10, klicka in på: NGK-Masters 2015
För Junior/Veterantävlingen 11/10, klicka in på: NGK Junior-Masters 2015
För mer info http://ngk-masters.se/
15-08-23 Folkrace i Haninge 29-30 augusti
Lördagen och söndagen den 29 - 30 augusti 2015 arrangerar Haninge Motorklubb en folkracetävling på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm. Tävlingens namn är CaravanhallenCup och är deltävling sex av nio i Stockholmsserien. 231 är i nuläget anmälda till tävlingen.

Tidplan
Första heaten startar klockan 10.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan ett på söndagen.

VM-förare i rallycross startar
VM-förarna i rallycross Sebastian Eriksson, samt bröderna Kevin och Oliver Eriksson är anmälda till tävlingen.

I damklassen är fjolårets vinnare Jennie Kjäll, MSK Hammaren favorit, men Annelie Lepistö från MK Speed och Annelie Tietjens, Haninge MK kan säkert ge henne en match. Alla var med i A-finalen förra året.

I herrklassen är VM-förarna i rallycross Kevin Eriksson, MK Speed och Sebastian Eriksson, Hagfors MK favoriter. Folkraceräven Micke Hagberg som var 2:a i Hågapokalen senast kan man aldrig räkna bort från en finalplats. Stefan Nilsson, MK Speed har alltid bra fart i sina SAAB:ar och på Högstabanan finns bra möjligheter till omkörningar.

Bland juniorerna kommer VM-föraren Oliver Eriksson, MK Speed till start. Det är också dags för hemmaföraren Pontus Barfeld att stiga upp på prispallen, han har ett antal A-finalplatser på senare tid.

Bland veteranerna får vi se Kenneth Kjäll som vann förra året och senast i Hågapokalen så formen håller i sig. En intressant start gör hemmaföraren och före detta rallyesset Stefan Trygg i förra årets vinnarbil som då kördes av Daniel Wall. Även Hannu Kivinen, Mälaröarnas MK som jobbar på Caravanhallen i Haninge kör alltid bra på Högstabanan.

Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Högstabanan
Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se
15-04-17 Nu är det dags för MÅAB-Racet - på självaste nationaldagen!
DET ÄR DAGS IGEN !!!!!
MÅAB-racet
På självaste nationaldagen!
Lördagen den 6/6 körs årets första deltävling på Tomtfallets Motorstadion. Anmälan är nu öppnad och de första anmälda börjar trilla in. Passa på att fira Nationaldagen du också, på en nyrenoverad bana i mycket fint skick!
» Inbjudan
15-03-25 Officiellt meddelande från Folkraceutskottet
Folkrace.
Ljudmätning.
Mätstationen skall vara bemannad med 1 person.
Vid för högt ljud utdöms svartflagga.

Förtydligande
Kurbs ingår i banan.
http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBilsportforbundet/Nyheter/Officiellt/FortydligandeReglerFolkrace/

15-03-01 Anitra fortsätter att ta pallplatser!
I helgen var det dags igen, Anitra Nilsen slog till med ytterligare en pallplats i inledningen av säsongen 2015! Med en nybyggd bil, som inte ens hann testas innan avfärd, styrde teamet mot Borlänge.

Med ett tufft startfält i damklassen, kände Anitra att detta kunde gå hur som helst.
- "Första heatet började bensinpumpen att lägga av, men jag lyckades ta en andra plats. Efter byte av pumpen, vann jag både andra och tredje heatet, säger Anitra".

Med bäst poäng av alla damerna, var det först in i A-final som gällde.
- "När starten gick var vi 5 bilar i bredd och som vanligt vill ju alla först. Men denna gången bromsade jag och la mig bakom, vilket var tur, för det blev kaos. Väl ut ur kaoset var jag tvåa, dessvärre var banan jättedålig och svårkörd. Så fort man åkte utanför spåren kastades man över hela banan. Så jag blev liggandes bakom ledaren ända in i mål."

På grund av banans skick var det inte lätt att köra om, för att satsa på seger.
- "Ledaren körde mycket saktare, men eftersom skicket på banan var som det var, så kunde jag inte ta mig om hur mycket jag än försökte. Över mållinjen låg vi jämsides, men hon drog det längsta strået denna gång".

2015 har knappt börjat, men redan har Anitra tagit 1 vinst i både dam och senior, samt nu en andra placering.
- "Jag hade skjutit en del på ledaren, så jag visste att en svart flagg kunde bli dömd väldigt lätt, så jag fick ta det lite lugnare. Men jag är jätte nöjd med dagens andra plats. Säsongen 2015 har börjat väldigt bra, nu ser jag verkligen fram emot resten av året, avslutar Anitra”.

15-02-16 Anmälan öppen "Vinterracet" 2015 28/2
Likenäs MK kör sin tävling Vinterracet 28 februari. Anmälan är nu öppen!
Första start kl 10.00
Välkomna önskar Likenäs MK
Anmälan www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=330
15-02-10 Anitra Nilsen tar hem dubbelseger i Norge!
Första seniorvinsten är bärgad. Anitra, årets första tävling 2015 är körd, vi har förstått att helgen gick helt enligt plan?
- ”Säsongen kunde inte börjat mycket bättre än så här!, utbrister en gnistrande Anitra Nilsen”

Du gillar detta med att tävla på is?
- ”Tävlingar på is har alltid varit min stora grej och när jag fick se att de arrangerade en istävling i Sigdal, Norge, bestämde jag mig för att testa en tävling på is i Norge också.”

Bilcross on ice, berätta mer!
- ”Bland annat körde de Gatebil on ice där och man fick även dela bil med sig själv. Perfekt för mig, så jag ställde upp i två klasser. Dels två olika utmaningar, dels otroligt mycket bilkörning. Banan var 22 km lång och dessutom riktigt snabb. Jag tror inte jag åkt så fort innan, riktigt roligt! utbrister Anitra med ett skratt”

Jag läste om lite högt flygande planer inför tävlingen….
- ”Haha! Jag visste ju att is var en av mina bästa sidor, så jag bestämde mig innan jag åkte dit att jag skulle åka hem med två segrar.”

Ja, man ska alltid sikta högt!
- ”Därför talade jag om för en av Norges största motorsportsidor, bilcross.no, att det var två segrar som gällde. Inget annat var intressant och jag har länge haft som mål att ta en vinst i seniorklassen, mot killarna.”

Oj, snacka om att sätta press på sig själv, ta oss genom dagens början.
- ”Dagen började bra och jag tog de första heaten i både dam- och seniorklassen. Allt stämde otroligt bra, men i seniorklassen var det tufft då jag fick möta en av tävlingens bästa chaufförer direkt. Men till slut fick han se sig slagen, berättar en nöjd Anitra.”

Dagen fortsatte bra för Anitra som vann alla sina kvalheat i både (!) dam- och seniorklassen vilket gav första spåret in i A-final i båda klasser.
- I seniorheaten hade jag det tufft och fick kämpa men lyckades vinna alla, så jag visste redan dåatt finalen skulle bli stenhård, alla vill ju vinna så klart. Starten gick och jag fick en klockren start så jag kom ut som tvåa, men lyckades snabbt ta över ledningen redan i andra kurvan. Han försökte sedan köra om mig igen, när han tog chansen åkte han med för hög fart och när jag började inbromsningen åkte han själv av banan, säger Anitra”

Efter den avåkningen kom ytterligare en förare ikapp och Anitra inser att ska det bli vinst idag, gäller det att åka fortare. Trots stor nervositet hur loppet skulle gå, infann sig farten och lugnet som behövdes för att bärga segern.
- ”Äntligen! Jag gjorde det! Jag slog killarna i seniorklassen! Jag är så glad och nöjd över min insats. Inte nog med det, sedan vann jag även A-finalen i damklassen, säger en Anitra som det riktigt lyser stolthet om”
14-11-19 Dags för klubbarna att söka Autoexperten-Open 2015
Autoexperten Open är ett antal fristående Folkracetävlingar som körs runt om i landet i samarbete med bildelskedjan Autoexperten. Tävlingarna är en del av stjärnspäckade NGK-Masters och resultat från tävlingarna ligger delvis till grund för uttagning av startfältet till NGK-Masters.

Autoexperten Open har arrangerats sedan 2010 med ambitionen att lyfta fram folkrace så att intresset för motorsport ökar i landet. Arrangörerna skall ha ambitionen att bli de bästa i sitt slag i landet.

För att bli en Autoexperten Open arrangör ansöker klubben senast 8 december hos Racecrew (som äger konceptet) på adress nedan. Racecrew beslutar om arrangörer och meddelar dessa via hemsidan www.ngk-masters.se senast under januari 2015.

Autoexperten Open 2015
5 tävlingar kommer att utses, fördelat över landet. Alla tävlingar ska namnges Autoexperten Open (följt av ortsnamnet). Tävlingarna skall avgöras mellan 1/5 och 13/9, 2015.

Ansökan 2015:
För ytterligare information om tävlingen, dess villkor och hur man ansöker, maila: autoexperten@ngk-masters.se

Ansökan skall vara inne senast 2014-12-08

http://ngk-masters.se/index.php?id=619
14-10-15 Sveriges mest uppmärksammade Folkracetävling körs för 10:e gången!
NGK-Masters föddes i Arvika 2005 och har allt sedan dess skapat ett årligt avtryck i Motorsport Sverige. Genom en kontinuerlig utveckling med kreativa metoder har tävlingen etablerat ett intresse som är något utöver det vanliga.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Två dagar
Storbildskärm
Fyra Värmländska Supercar stjärnor
Sebastian Eriksson
Peter Hedström
Pontus Tidemand
Johan Kristoffersson
Nyblivne Europamästaren Daniel Lundh
VM 4:an Timmy Hansen får sällskap av brorsan
Daniel Wall går för seger i en ”gammal Amazon”
Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson
Hockeyduellen mellan Jörgen Jönsson och Emil Kåberg
103 anmälda i Juniorer-Masters, landets hetaste juniortävling

1. Två dagar med olika inriktning
Då tävlingen är omåttligt populär bland förare från hela landet har tävlingen sedan några år utvecklats till en tvådagarstävling där lördagen är vikt för den normala Folkrace-eliten blandat med Motorstjärnor och andra kändisar. Söndagen tillägnas juniorerna där NGK Junior-Masters är den största rena juniortävlingen i landet. På söndagen körs även en Veteranklass för de som varit juniorer för länge sedan…

2. Storbildskärm
Som första Folkracetävling någonsin kommer 10-års jubilerande NGK-Masters att visas på en 40m2 stor TV skärm. Publiken kan glädjas åt att från bästa publikplats kunna se hela tävlingen via en egen TV-produktion på plats under de båda tävlingsdagarna 18-19 oktober.
- ”Tävlingen som för tredje året i rad kommer att visas på webbaserade SBF-Play (sbfplay.solidtango.com) sågs av fantastiska 55.000 tittare förra året. Tittarsuccén gör att vi vågar satsa ytterligare på en förbättrad produktion i år och naturligtvis skall den närvarande publiken få extra valuta för pengarna genom att vi även visar TV-produktionen på plats genom en storbildskärm”, säger Perra Johansson från arrangerande Racecrew.

Tävlingens båda speakers, rutinerade Christian Holmudd och Robin Nilsson, kommer att kommentera TV-bilderna och samtidigt hinna intervjua förare i depån under de båda tävlingsdagarna.

I samarbete med Karlstadsbaserade Ledtech kommer vi att se mycket ny teknik på plats då NGK-Masters fortsätter att ligga i framkant när det gäller publikarrangemang.

3. Stjärnspäckat startfält då fyra Värmländska Supercar stjärnor förgyller!
2014 är året då flera unga Värmländska Rallycrossförare i Supercar klassen har varit långt fram i resultatlistorna i såväl SM som EM och VM. Till Stjärnkavalkaden NGK-Masters kommer fyra stekheta Värmländska Supercarförare för att utmana Folkrace eliten. Pontus Tidemand, Johan Kristoffersson, Sebastian Eriksson och Peter Hedström har samtliga visat framfötterna ordentligt under året, nu återstår att se om de kan matcha Folkraceeliten på Kalvholmen i Karlstad

Att ha alla fyra på plats i NGK-Masters är något av en önskedröm för tävlingsarrangörerna och ett riktigt bra betyg åt tävlingens status. Det är bra gjort av de unga Rallycrossförarna att våga utmana Folkraceeliten för man kan vara säker på att de fyra blir jagat villebråd på Kalvholmen den 18 oktober!

3a. Sebastian Eriksson
Sebastian vann juniorklassen i NGK-Masters och kom så sent som 2010 på en hedrande 2:a plats i seniorklassen 2011 (efter att ha pressat storstjärnan Daniel Wall in över mållinjen). Efter en fantastisk säsong i Rallycross i år som kröntes med SM-guld på Solvalla så sent som förra månaden kommer den nyblivne Svenska mästaren till Karlstad med ambitionen att vinna tävlingen. Med massor av rutin i Folkrace trots sin unga ålder så har han absolut chansen att utmana om titeln.

3b. Peter Hedström
Peter Hedström har de senaste åren satsat hårt, kanske för hårt på att lyckas i tävlingen där han kommit på pallen vid två tillfällen (3:a 2006 och 2:a 2009). Farten har funnits där varje år, men det har ofta slutat på taket eller med trasig maskin. I år har Hedström haft en lite strulig Rallycrossäsong och kommer därför laddad till tänderna för att ta revansch i NGK-Masters.

3c. Pontus Tidemand
Pontus Tidemand höll så när på att vinna tävlingen förra året efter att ha startat i Pole Position i A-finalen. I år har Pontus tävlat mer än någonsin och med ett engagemang i såväl Rally VM som Rallycross VM så har han verkligen farten uppe. I år liksom förra året är det bilbyggarvirtuosen Daniel Wall som preparerat en Volvo 245 åt Pontus och om SMK Edas Junior Världsmästare från 2013 startar lika snabbt som han gjorde i 2013 års tävling så är han en av de riktigt heta segerfavoriterna.

3d. Johan Kristoffersson
MK Team Westoms Johan Kristoffersson har vunnit STCC, Carrera Cup och International Superstars i Racing. Förra året började han testa Rallycross och under 2014 har han visat en fantastisk utveckling i Rallycross toppen med bl.a. en pallplats i Belgiens VM-deltävling. Johan har ingen tidigare erfarenhet av Folkrace och är nog den av de fyra som kommer att få det tuffast av de fyra RC stjärnorna.

Förra veckan var det smygpremiär på Westombanan utanför Arvika och efter de inledande testvarven klev Kristoffersson ur bilen, naturligtvis en VW Golf, med ett leende på läpparna.
- ”Jag är född i Folkracingens mecka men har aldrig tidigare kört en Folkracebil. Det kommer att bli svårt att rå på Folkrace experterna på deras hemmaplan, men det skall bli grymt kul att försöka”, säger den gänglige Värmlänningen.

4. Nyblivne Europamästaren Daniel Lundh avslutar säsongen med NGK-Masters
Efter två års hårdsatsning på Rallycrossklassen Touringcar lyckades Värmlänningen bärga titeln i Europamästerskapet i Italien senaste helgen. Det var en efterlängtad Guld-medalj som bärgades hem till Värmland förra helgen. Efter att de två senaste åren ha radat upp segrar i Touringcar klassen lyckades MK Team Westom föraren till slut köra hem medaljen med den ädlaste valören.

Nu avslutar Daniel säsongen med att visa upp sig inför hemmapubliken i Karlstad och NGK-Masters lördagen den 18:e oktober. Tävlingen lockar stora delar av Sveriges Motorsport-elit är fylld av Rallycross-stjärnor så Daniel behöver inte känna sig ensam i denna stentuffa tävling.

När nu Daniel får chansen att möta Folkrace eliten och delar av Svenska och Norska Rallycross eliten i NGK-Masters så ser Westomföraren en chans att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Historien har visat att det är svårt att rå på den etablerade Folkrace eliten i deras eget gebit, men med ett färskt EM-Guld i bagaget kommer Lundh till Kalvholmen fylld av självförtroende!

Daniel gör sitt fjärde framträdande i tävlingen och har en fin 2:a plats, före Pontus Tidemand som bäst hittills från 2005 då Daniel körde i juniorklassen.

5. VM stjärnan Timmy Hansen återkommer till NGK-Masters, nu i sällskap av brorsan Kevin
Den 22 årige förre formelbilsstjärnan Timmy Hansen har redan i sitt andra Rallycross år utvecklats till en av de absolut vassaste i VM-serien. I de två senaste VM tävlingarna har den unge Peugeot föraren helt dominerat kvalet och slutade med en 1:a och en 2:a plats i Italien respektive Turkiet senaste helgen.

Förra året gjorde Timmy sin absoluta Folkracedebut och slutade på en mycket hedervärd 23:e plats av de 95 som startade i klassen. Med sviten 3a, 2a, 4a i kvalheaten fattades ynka 3 poäng för att nå finalpasset och det råder inget tvivel om vad målsättningen är i år!
- ”Det var så himla roligt på NGK-Masters förra året att jag inte vill missa den här tävlingen. Jag har haft ett riktigt bra flyt i de senaste VM tävlingarna och hoppas kunna ta med mig det till Karlstad under helgen. Förra året var jag Rookie, men nu vet jag mera vad det handlar om”, säger Timmy på en skrapig telefon från Turkiet.

Timmy som förra året fick gå en intensivutbildning i Folkrace har nu egen licens och vet vad han kan förvänta sig i första sväng. Till årets tävling kommer även Timmys yngre bror Kevin att delta. Då Kevin fortfarande är 16 år kommer han att tävla i juniorklassen där han ställs mot landets bästa juniorer i disciplinen.

6. Wall går för seger med ”en gammal Amazon”
NGK-Masters obestridde kung, den 4-faldige mästaren Daniel Wall börjar bli färdig med årets tävlingsbil. Med fyra raka segrar 2009 – 2012 är Daniel Wall tävlingens mest framgångsrika förare genom tiderna. Förra året tappade han segern med en trasig motor i A-finalen, något som han inte tänker göra om i år.

Ingen förare följs med så stort intresse inför NGK-Masters som MSK Kvarnvingarnas motortrimmare. Den genomsympatiske Wall är en verklig hjälte i Folkracesporten. När bilder på Walls byggen cirkulerar på Internet så ökar besöksstatistiken på hemsidorna dramatiskt och årets tävlingsbilsbygge är inget undantag. I årets NGK-Masters kommer Wall att köra en kraftigt ombyggd Volvo Amazon kombi.

Så sent som för några veckor sedan stod Amazonkarossen helt tom och naken, parkerad i grusgången på Walls gård. Karossen saknade hjulupphängning, motor, växellåda och i princip allting annat. När Daniel visar upp statusen på den blivande vinnarbilen några få veckor före start kan man tycka att han borde vara lite stressad, en sinnesstämning som den populäre Folkraceföraren nog inte hört talas om. Ingen som inte känner till Wall kunde tro att "skrothögen" skulle förvandlas till en potent vinnarbil i Sveriges mest omskrivna Folkracetävling!

Amazonen byggs om efter ett koncept som varit framgångsrikt flera gånger tidigare i händerna på den erkänt duktiga bilbyggaren. Den utrustas med en specialkonstruerad hjulupphängning i framvagnen, en väl utprovad bakvagnslösning och en transmission som är skräddarsydd för startrakan (kallad Wall Street..) i Karlstad.

Som om inte en risig gammal kaross vore utmaning nog så utmanar han hela Folkrace Sverige med att trimma en hederlig gammal Volvo B20 motor. Stötstångsmotorn som för många år sedan var borträknad som möjlig att vinna med ges ett nytt liv i händerna på Wall och hans skickliga medhjälpare Tobbe Göransson.

Hur det går vet vi först på tävlingsdagen 18/10, men det är nog inte många som betvivlar att det står en Amazonkombi på startlinjen i A-finalen på NGK-Masters 2014!

7. Den segerrika rally-duon Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson möts i NGK-Masters
Så sent som förra året lyckades Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson med något som inga andra damer lyckats med i historien, att totalvinna ett SM-Rally. Nu är de båda högaktuella med start i prestigefyllda NGK-Masters.

Rally tjejerna Karlsson – Walfridsson har verkligen lyckats skapa sig aktade namn i den mansdominerade motorsporten. Ramona som förutom framgångarna i Rally tjänstgjort som programledare på TV och är medlem i ”FIA Women in motorsport Commission” tillsammans med bl.a. Franska rallystjärnan Michelle Mouton. Miriam har gjort sig känd som en av Sveriges mest meriterade och eftertraktade kartläsare.

Ramona startade som junior med Motocross, Crosskart och Rallycross innan Rally satsningen tog vid. Hon har vunnit Crosskart SM två gånger och har två JSM medaljer från Rallycross. I år har Ramona satsat på Rallycross VM där hon inledde säsongen med ett samarbete tillsammans med Per Eklund i SAAB. Nu senast körde Ramona Rallycross VM i Tyskland i Peugeot istället för megastjärnan, tidigare F1 föraren Jacques Villeneuve i Brittiska Albatec teamet.

Miriam har i år vid sidan av kartläsarjobbet debuterat i Crosskart SM. Med en hedrande 11:e plats totalt av 40 startande i tungviktsklassen (650) är premiäråret i Crosskart inget annat än succé, trots att segervane Walfridsson säkert hoppats på än mer..

Miriam har även tävlat en del i Folkrace och det blir nu Walfridssons 5:e start i tävlingen där hon har en fin 5:e plats som bästa resultat i premiärtävlingen 2005. Miriam som brukar ha bra ordning på materialet kommer i en riktigt potent bil så att det finns förutsättningar att vinna årets tävling på Kalvholmen 18 oktober.
- ”NGK-Masters är kanske den svåraste tävlingen av alla att vinna, men mitt mål är helt klart att komma till A-final. Väl i A-final kan allt hända och självklart satsar jag på seger”, säger en alltid lika glad Miriam Walfridsson.

För Ramonas del blir det hennes andra Folkracetävling någonsin och premiär i NGK-Masters. Ramona försöker tona ner förväntningarna innan start för att inte trycket skall bli för:
- ”Jag vet hur otroligt duktiga Folkraceförarna är som kommer till den här tävlingen. Trots att min teamchef har skaffat en riktig vinnarbil, en Opel inköpt nyligen i Kungsbacka, har jag en ödmjuk inställning till resultatet. Jag skall köra så gött jag kan och ha kul”, säger Ramona med sin Västgötska dialekt och lotsas att hon inte bryr sig om resultatet…

8. Hockeyduell att vänta då Jörgen Jönsson får hårt motstånd av Emil Kåberg
Jörgen Jönsson börjar bli en rutinerad NGK-Masters förare då han nu gör sin 4:e start i tävlingen. Förra året var Jörgens hittills bästa i tävlingen då han vann kändisfinalen, men även var riktigt nära att kvala in i det ordinarie finalpasset! Med sina 14 poäng var forne OS och VM-Guld medaljören förste förare utanför finalen…

Till årets NGK-Masters väntas dock riktigt hårt motstånd då tidigare klubbkamraten, hockeybusen Emil Kåberg gör NGK-Masters premiär. Med rutin från ett eget Rallytävlande och genom det test Kåberg visade upp på Kalvholmen veckan före tävling så visade Emil att han blir att räkna med!

9. Fantastiska 103 anmälda juniorer, rekord i Folkrace?
Söndagens tävling tillägnas juniorerna och till årets tävling har hela 103st anmält sig! Med en mix av killar och tjejer från hela Sverige och Norge så är det en verklig prestigeuppgörelse att kamma hem NGK Junior-Masters!

De tre senaste årens juniorsegrare, Rallycrossföraren Kevin Eriksson från MK Speed har i år tagit klivit upp bland seniorerna. I startlistan hittar vi däremot Kevins yngre bror, Oliver Eriksson. Oliver som även han av många förutses en lysande karriär i Rallycross möter 102 segerhungriga Folkraceförare varav en är bekant från Rallycrossbanorna. Folkracedebuterande Kevin Hansen från Götene MK kommer till Karlstad som novis i sporten. Kevin Hansen vann nya Supercar Lites klassen i SM har krigat hårt med Kevin Eriksson under året. På Rallycrossbanorna runt om i Europa har de båda Kevin och Kevin turats om att vinna, men här på Folkracebanan så blir yngre brodern Eriksson att bli ett nog så tufft byte tillsammans med det resterande vassa startfältet.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
14-10-11 Miriam kör NGK-Masters
Sista deltävlingen i crosskart-SM kördes, som ni redan uppmärksammat, i Västerås i början av september. Efter Miriams första år i crosskart landade hon på en fin 11:e plats totalt i SM-tabellen av totalt 40 st startande.

Crosskarten har gått i höst- och vinter dvala, så Miriam byter ut den mot en folkracebil nästa helg, den 18 oktober. Hon ska då köra det prestigefyllda NGK-Masters, och på deras hemsida står det: NGK-Masters är ett verkligt "all star championship". I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare.

Miriam började köra folkrace när hon var 15 år och har kört många tävlingar sedan dess. Hon har bland annat vunnit en av Sveriges största folkracefestivaler, Finnskogafestivalen. Miriam berättar om känslan inför helgen:
-”Det ska bli riktigt skoj. Tävlingsbilen står klar och konkurrensen är stenhård. Mitt första mål är att ta mig till A-final, väl där är det bara "all in”som gäller. Vill passa på att tacka alla som ställer upp för mig, speciellt mitt team och chefsmekaniker Arne Walfridsson”
14-10-09 Rallycrosstjärnan och tidigare STCC mästaren Johan Kristoffersson till NGK-Masters
Johan Kristoffersson från Arvika har vunnit med framhjulsdrift, med bakhjulsdrift och med fyrhjulsdrift. Han har segrar i Banracing och Rallycross i meritlistan, men gör nu sin Folkracedebut i NGK-Masters!

Idag var det smygpremiär på Westombanan utanför Arvika och efter de inledande testvarven klev Kristoffersson ur bilen, naturligtvis en VW Golf, med ett leende på läpparna.
- ”Jag är född i Folkracingens mecka men har aldrig tidigare kört en Folkracebil. Det kommer att bli svårt att rå på Folkrace experterna på deras hemmaplan, men det skall bli grymt kul att försöka”, säger den gänglige Värmlänningen.

De största skillnaderna förklarar racingföraren med:
- ”Det var svårt att få bilen att styra in då det är ovant med svetsad diff. Nu skall vi göra lite justeringar för att kunna göra den lite mera lättkörd i de kurviga partierna och sedan hoppas jag få till ytterligare ett testtillfälle innan tävlingen i Karlstad nästa helg”, berättar Kristoffersson.

I NGK-Masters ställs Johan Kristoffersson mot ett helt koppel Rallycross kollegor som börjat sina motorsportkarriärer i Folkrace. Historiskt har det varit svårt för de etablerade Motorsportstjärnorna att matcha Folkraceeliten, men förra året visade Pontus Tidemand att det är fullt möjligt då han var i ledning i A-finalen innan han kraschade.

Utdrag ur Johan Kristofferssons meritlista
2012: STCC Guld, Carrera Cup Guld, International Superstar Guld
2013: Carrera Cup Guld
2014: Rallycross VM: 3:a i Belgien, 5:a i Italien

racecrew.se
14-10-03 RX lites segraren Kevin Eriksson, första års senior i NGK-Masters
Unge supertalangen Kevin Eriksson från MK Speed i Nynäshamn leder nya RX Lites klassen stort i slutet av säsongen. Med två deltävlingar kvar ligger Eriksson hela 24poäng före närmste konkurrent.

Trots sin unga ålder är troligen Kevin den mest rutinerade föraren av biltypen då en stor del av tillverkarens tester har körts av honom. Pappa Andreas Eriksson driver Ford stallet Olsbergs MSE och att Kevin skulle bli motorstjärna var nog ganska självklart. När Folkraceåldern var inne inledde Kevin en tre år lång och framgångsrik karriär i Folkrace juniorklass. När det 2011 var dags för premiär i NGK-Masters slog Kevin till direkt med seger och de tre senaste åren har juniorklassen helt dominerats av unge Rallycrossföraren Kevin Eriksson. Med seger 2011, 2012 och 2013 ser vi i år MK Speeds stora framtidslöfte för första gången i Seniorklassen.

Konkurrenten och Fordkollegan Sebastian Eriksson vann juniorklassen 2010 och kontrade året efter med att bli tvåa efter smått omöjlige Daniel Wall i seniorklassen. Nu tänker Kevin slå det rekordet och vinna tävlingen första året som senior!

Kevin Erikssons resultat NGK-Masters
2011 = 1:a Junior
2012 = 1:a Junior
2013 = 3:a Junior
14-09-30 Wall går för seger med "en gammal Amazon" i NGK-Masters Folkracetävling
Med drygt två veckor kvar till årets NGK-Masters satsar tävlingens stora dominant på att återta titeln i tävlingen. Med fyra raka segrar 2009 – 2012 är Daniel Wall den obestridde kungen av NGK-Masters. Förra året tappade han segern med en trasig motor i A-finalen, något som han inte tänker göra om i år.

När Daniel visar upp statusen på den blivande vinnarbilen några få veckor före start kan man tycka att han borde vara lite stressad… En Amazon kombi kaross, helt tom och naken, står på grusplanen utanför verkstaden. Karossen saknar hjulupphängning, motor, växellåda och i princip allting annat..

Hemma hos Wall i Mantorp skall den gamla Amazonen nu byggas om till en vinnare efter ett koncept som varit framgångsrikt tidigare i händerna på den erkänt duktiga bilbyggaren. Med specialkonstruerad hjulupphängning i framvagnen, en väl utprovad bakvagnslösning och en transmission som är skräddarsydd för startrakan (kallad Wall Street..) i Karlstad så känner sig Daniel ganska trygg med att det kommer att gå i lås. För att det inte skall bli för enkelt kommer dock Wall med ett oväntat ess, han skall trimma original B20 motorn! När alla konkurrenter väljer en nyare motortyp så går Wall sin egen väg och har bestämt sig för att visa sina konkurrenter att man kan vinna landets tuffaste tävling med B20 motor!

Hur det går vet vi först på tävlingsdagen 18/10, men det är nog inte många som betvivlar att det står en Amazonkombi på startlinjen i A-finalen på NGK-Masters 2014!

Daniel Walls resultat NGK-Masters
2007 = 92:a
2008 = 15:e
2009 = 1:a
2010 = 1:a
2011 = 1:a
2012 = 1:a
2013 = 3:a
14-09-22 Världspremiär för storbildskärm på Folkracetävling!
Som första Folkracetävling någonsin kommer 10-års jubilerande NGK-Masters att visas på en 40m2 stor TV skärm. Publiken kan glädjas åt att från bästa publikplats kunna se hela tävlingen via en egen TV-produktion på plats under de båda tävlingsdagarna 18-19 oktober.
- ”Folkrace är en tight publikvänlig sport där det är massor av action från start till mål. För att kunna bjuda publiken bästa möjliga show är det med stolthet vi som första arrangör satsar på en storbildsskärm i Folkrace”, berättar Perra Johansson från arrangerande Racecrew.
- ”Tävlingen som för tredje året i rad kommer att visas på webbaserade SBF-Play (sbfplay.solidtango.com) sågs av fantastiska 55.000 tittare förra året. Tittarsuccén gör att vi vågar satsa ytterligare på en förbättrad produktion i år och naturligtvis skall den närvarande publiken få extra valuta för pengarna genom att vi även visar TV-produktionen på plats”, kompletterar Perra.

Tävlingens båda speakers, rutinerade Christian Holmudd och Robin Nilsson, kommer att kommentera TV-bilderna och samtidigt hinna intervjua förare i depån under de båda tävlingsdagarna.

I samarbete med Karlstadsbaserade Ledtech kommer vi att se mycket ny teknik på plats då NGK-Masters fortsätter att ligga i framkant när det gäller publikarrangemang.

Två dagar med olika inriktning
Då tävlingen är omåttligt populär bland deltagare har tävlingen sedan några år utvecklats till en tvådagarstävling där lördagen är vikt för den normala Folkrace-eliten blandat med Motorstjärnor och andra kändisar. Söndagen tillägnas juniorerna där NGK Junior-Masters är den största rena juniortävlingen i landet. På söndagen körs även en Veteranklass för de som varit juniorer för länge sedan…

Trots att knappt 1 vecka återstår av anmälningstiden har redan 475 förare anmält sig till tävlingen och även fast endast 126 förare får plats i lördagens tävling så är det fler än någonsin som vill vara med…

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
14-08-25 VM-förare och Svenska mästare i rallycross startar i folkracen på Högstabanan
Lördagen och söndagen den 30 - 31 augusti 2014 arrangerar Haninge Motorklubb en folkracetävling på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm. Tävlingens namn är CaravanhallenCup och är deltävling sju av tio i Stockholmsserien. 219 är i nuläget anmälda till tävlingen.

Tidplan
Första heaten startar klockan 10.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan ett på söndagen.

VM-förare och Svenska mästare i rallycross startar
VM-ledaren i rallycrossklassen RX lites Kevin Eriksson från MK Speed i Nynäshamn kommer till start liksom hans bror Oliver Eriksson som också kör VM plus Global Rallycross, men Oliver kör här bland folkracejuniorerna.

Svenske mästaren i rallycross 2013 i klassen super nationell Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna startar till publikens stora förtjusning. Han är bland de mest sevärda förarna i folkrace med sin spektakulära körstil, alltid i en vilt sladdande Volvo.

I damklassen är systrarna Jennie och Jeanette Kjäll, MSK Hammaren favoriter, men Annelie Tietjens från MK Speed kan säkert ge dom en match. Förra rallyesset Åsa Lindgren från hemmaklubben i Haninge gör comeback men nu i folkrace. Det ska bli intressant att se om takterna sitter i.

I herrklassen är Kevin Eriksson, Daniel Wall och Tobias Svärd, Mk Orion favoriter. Tobias har alltid en topptrimmad SAAB som fungerar bra på Högstabanan som har stora möjligheter till omkörningar. Folkraceräven Micke Hagberg med sin stora BMW kan man aldrig räkna bort från en finalplats.

Förutom Oliver Eriksson bör också Wille Trygg, Haninge Motorklubb ta en plats i A-finalen bland juniorerna.

Bland Veteranerna får vi se Hannu Kivinen, Mälaröarnas MK som anmälts av Caravanhallen i Haninge. Han kommer att ha många jobbarkompisar på plats som hejar.

Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Högstabanan
Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se

14-08-13 Fredrik Tiger Kalix, kör Folkrace för barncancerfonden i Tomelilla
Flerfaldiga Svenska mästaren, Fredrik Tiger från Kalix i Norrbotten är nästa stjärnförare som gästar Svampabanan och de populära eventen Kvällsfestival Folkrace.
- Vi är oerhört glada att Fredrik kunde ställa upp med så kort varsel och komma ner till Tomelilla och köra Folkrace för barncancerfonden nu på lördag den 16:e. Andreas Bakkerud, Norge, skulle varit här, men fick tyvärr förhinder, och när vi ringde Fredrik så tacka han ja direkt. Det är 3:e året som vi arrangerar en tävling där intäkterna går direkt till Barncancerfonden, berättar Kent Sjöstrand, initiativtagare till Kvällsfestivalerna och Barncancerfonds tävlingarna.

Fredrik Tiger från Kalix i Norrbotten är en av Sveriges mest meriterade Rallycross förare i den nationella klassen Super Nationell. En klass där man tävlar med bakhjulsdrivna bilar på mellan 350-450 hk. Fredrik har tagit inte mindre än 3 st SM guld i Rallycross och 2 st SM Guld i Isracing, klass långnabb. Samma bil som han kört med i Rallycrossen, men med däck som har ca 3cm långa och sylvassa dubb. Fredrik som till säsongen 2014 bytt klass till VM klassen Supercar, 4wd med ca 550 hk, och tävlar i den Svenska SM Serien i Rallycross RallyX.

Tävlingen i Tomelilla är en Folkrace tävling med betydligt motor svagare bilar och bilen Fredrik kommer att köra är dessutom framhjulsdriven.
- Det skall bli riktigt skoj att få komma ner till Tomelilla och köra Folkrace för Barncancerfonden. När klubben ringde behövde jag inte lång betänketid, tävlingen är ju för att samla in pengar till Barncancerfonden, och kan jag bidra på något vis gör jag gärna de. Dessutom har jag en liten lucka i mitt eget tävlande så de passade fint för mig. Jag gillar Tomelilla och Svampabanan, där jag vunnit i Rallycross SM, men nu är det en ny slinga med en framhjulsdriven bil, något jag aldrig kört innan. Men, det skall bli jätteroligt, säger den entusiastiska norrbottningen Fredrik Tiger.

Tävlingarna på Svampabanan på lördag startar kl. 13 och beräknas vara färdig runt 16 tiden.

På dagen innan tävlingen erbjuds allmänheten att få åka med runt Svampabanan för en billig peng som går oavkortat till Barncancerfonden.
14-08-13 40-årskalaset inställt
Munkfors MC´s 40-årskalaset lördagen den 16/8. Tävlingen är inställd pga för litet antal anmälda.

14-07-26 Ramona tävlade i folkrace med Per Eklund och Myggan
Tomelilla MK hade designat en folkracekopia av Ramonas Supercar-Saab I torsdags anordnade Tomelilla MK kvällsrace i folkrace, och där Ramona, Per Eklund och Rolf ”Myggan” Nilsson var inbjudna att vara med i kändisracet. Ramona gjorde därmed sin folkracedebut, men banan har hon besökt tidigare. ”Jag har väldigt trevliga minnen från Tomelillabanan. 1998 vann jag min rallyrossdebut här” säger Ramona. Denna gång fick Ramona dock inte åka hem med segerbucklan, även om hon hann visa att hon var att räkna med. Det skulle köras två kvalheat, och därefter semifinal och final. Ramona lottad till 5:e startspår i första heatet, men gjorde en kanonstart och lyckades åka förbi fältet på yttern och lade sig i ledning. Men i andra svängen fick hon en rejäl knuff vilket sedan resulterade i dubbelpunktering på båda framhjulen. Ramona körde vidare, men när sedan drivaxeln gick sönder under sista varvet var hon tvungen att bryta heatet. Bilen hann lagas inför heat två, där Ramona hade sjätte startspår. Hon kom iväg som trea, och i striden om andraplatsen gjorde Ramona en omkörning som domarna ansåg vara för tuff. Ramona fick svartflagg och blev därmed utesluten från heatet. ”Hornen växte kanske lite väl mycket, då jag var riktigt revanchsugen efter första heatet. Synd att missa semifinal, men jag hade väldigt roligt så länge det varade. Tack till Tomelilla MK för ett grymt bra och proffsigt arrangemang!” säger Ramona. Per Eklund kom trea i sina båda heat och missade därmed semifinal. Myggan tog sig till semi men blev där påkörd och missade finalplats.

Under sitt besök i Tomelilla hade Ramona även en träff med Tomelilla MK:s ungdomar för att berätta om hur hon lyckats med sin karriär, och för att ge dem tips och råd. På onsdagkvällen arrangerades en medlemsträff och där Ramona och Per blev intervjuade om deras karriärer och om hur motorsporten och sponsorarbetet utvecklats från då till nu.

Ramona vinkar till publiken. Inte mindre än 3700 personer kom till Svampabanan i Tomelilla, vilket innebar publikrekord för denna tävling.
14-05-25 Din Rallyboutique besöker Vårracet
Likenäs har nöjet att få besök av din rallyboutique under vår folkracetävling "Vårracet" Under tävlingen att du möjlighet se eller köpa av deras sortiment .
Deras hemsida http://www.rallyboutique.com/
Välkommen

14-05-25 110 förare redo för tuffa heat i Haninge
Lördagen 31 maj 2014 arrangerar Haninge Motorklubb folkracetävlingen Hylastpokalen på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm.

Tidplan
Tävlingen öppnar redan 06.00 med anmälan och teknisk kontroll.
Första heaten startar klockan 10.00 och finalerna körs vid tretiden.

Tuffa heat
110 förare och många av det bästa inom stockholmsområdet är anmälda till tävlingen. Detta tillsammans med en bana som gör det lätt att köra om innebär att det säkert kommer att bli många täta fighter.

Haninge Motorklubb har en mycket lovande junior i David Barfeld som får hållas som favorit i juniorklassen med sin SAAB.

I seniorklasen finns många av de bästa från stockholmsområdet med. Tobias Svärd MK Orion i en SAAB tar säkert en finalplats i sin hårt trimmade SAAB på den omkörningsvänliga Högstabanan, bara motorn håller. Chans till A-final har också Valdemar Nord, Gnesta MK och Wille Lennartsson, MK Speed. Framgångsrika hemmaåkarna i juniorklassen Emil Appelkvist och Nicklas Svanäng tar nu steget upp bland seniorerna där det är betydligt tuffare. Ska bli intressant att se hur det går när många hejar på.

I damklassen är Lotta Lindell från Haninge Motorklubb och Anneli Lepistö från MK Speed i Nynäshamn favoriter.

Allt är som upplagt för en häftig folkracedag på Högstabanan.

Högstabanan
Högstabanan byggdes av Haninge MK på 1970-talet. Banan byggdes ursprungligen för rallycross men har kompletterats med en kortare folkraceslinga.

Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se
14-05-07 Folkrace Likenäs 31 maj
Dags att anmäla sig till årets andra Folkracetävling på Femtåbanan "Vårracet" 31/5
Du har möjlighet att anmäla dig bl.a online http://www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=3084

14-04-01 Gällande Folkrace
Officiellt meddelande från Folkrace utskottet v.14 2014
* Utskottet vill påminna om att alla gamla dispenser vad gällande både person och eller fordon är ogiltiga från 20140101. Den som önskar en förlängning av sin dispens skall ansöka om detta vid utskottet för att ev. få en förlängning av denna.
* Vid ljudmätning skall posten bemannas av minst 1 fakta funktionär. Denna får inte inneha någon annan arbetsuppgift. Stationsprotokollet skall föras på dom bilar som uppvisar för högt ljud.
* Jethjälm med intercom är tillåtet att använda tillsammans med Hans/FHR skydd om den uppfyller viktkraven.

www.sbf.se/2014/04/01/gallande-folkrace/

13-10-13 Kevin Eriksson tog sin tredje juniorseger i NGK-Masters
Smått omöjlige Kevin Eriksson från MK Speed var åter helt ohotad i juniorklassen. Genom tre raka kvalsegrar och vinst i A-finalen har den unge Eriksson nu vunnit juniorklassen samtliga år han kört. Nästa år blir Eriksson Senior och lär då inte ha några problem att ta en ordinarie plats i tävlingen.

I A-finalen var det ordentligt trångt i första sväng, men först ut kom ändå Kevin Eriksson, en placering som han sedan höll in i mål. De sista varven var han rejält jagad då Vansbros Alexander Hallqvist var precis i stötfångaren på Erikssons bil in över mållinjen.

Resultat Juniorer:
1. Kevin Eriksson, MK Speed
2. Alexander Hallqvist, Vansbro MK
3. Emil Jonsson, Malungs MK
4. Robert Prepula, Småbacka MK
5. Oskar Nilsson, Finnskoga MK
6. Hampus Jakobsson, SMK Nyköping

Peter Eriksson, ohotad i veteranklassen
Vara MKs Peter Eriksson gjorde som Kevin Eriksson bland juniorerna och vann samtliga sina kvalomgångar. I finalen vann Peter före Munkfors LG Bran och Finnskogas Ricky Bergsman.

Resultat Veteraner:
1. Peter Eriksson, Vara MK
2. L-G Bran, Munkfors MC
3. Ricky Bergsman, Finnskoga MK
4. Stefan Redin, Säffle MC
5. Mikael Blom, Säffle MC
6. Hannu Nieminen, Säffle MC
13-10-13 Sandra Hultgren vann prestigemötet i Dam finalen
Rasbo MKs Therese Johansson kvalade bäst med full poäng från kvalomgångarna. Väl i finalen var det dock ingen diskussion om vart segern skulle gå då SMK Edas Sandra Hultgren tämligen ohotad kunde defilera in i mål.

Resultat Damklassen:
1. Sandra Hultgren, SMK Eda
2. Emili Andersson, AMF Årsunda
3. Jennika Jennerfors, Robertsfors MS
4. Therese Johansson, Rasbo MK
5. Emma Karlsson, Malungs MK
6. Petra Nordqvist, MK Kopparberg
13-10-13 Dramatik i A-finalen när Fagerstas Martin Lundqvist vann NGK-Masters
Nyblivna Juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand ställde upp i årets NGK-Masters efter att innan start ha blivit utmanad av tävlingens stora dominant de senaste 4 åren, MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall. Wall byggde två likadana bilar, en åt sig själv och en åt Tidemand, för att de skulle kunna tävla på lika villkor. Juniorvärldsmästare i Rally och en av tävlingens bästa bilar låter som en säker kombination, men det var nog inte många som egentligen trodde att SMK Edas snabbe Rallyförare skulle ha en chans att utmana på riktigt. Pontus stod därför för en ordentlig överraskning i tävlingen då han tillsammans med MK Team Westoms Reine Kyrk och Årjängs Kristoffer Olsson gick obesegrad genom kvalomgångarna.

I A-finalen var det stor dramatik då Fagerstas Martin Lundqvist körde till sig sin första seger i tävlingen. Pontus Tidemand och Reine Kyrk kraschade och blev stående i första kurvan. Daniel Wall fick motorhaveri på första varvet, men blev ändå dömd som trea i finalen som skördade många offer. Mållinjen nådde en jublande glad Lundqvist i ensamt majestät efter att ha vunnit sin första Folkracetävling som senior.

Resultat NGK-Masters:
1. Martin Lundqvist Fagersta MK
2. Kristoffer Olsson, Årjängs MK
3. Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
4. Reine Kyrk, MK Team Westom
5. Pontus Tidemand, SMK Eda
6. Timmo Helgesson, Tjust MK
13-10-10 Live TV från NGK
Följ tävlingen Live via webben.

TV-Tablå:
Lördag kl 09:00 NGK-Masters
Söndag kl 10:00 NGK Junior-Masters
https://sbfplay.solidtango.com/live/ngk-masters
13-10-09 Hårdare än någonsin i NGK-Masters
Intresset har aldrig varit större. Nära 500 anmälda förare slogs om de åtråvärda platserna i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. 500 entusiaster som inget hellre vill än att få visa upp sig inför storpubliken på Kalvholmens motorstadion på lördag.

NGK-Masters körs för 9:e gången
Tävlingen som nu körs för 9:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen på lördag.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Starkaste startfältet hittills
Tävlingen har alltid lockat gräddan av Svensk bilsport till start, men i år är startfältet starkare än någonsin. Ur folkraceleden finns Sveriges bästa förare på plats, med tävlande från Norrland till Skåne. De fyra senaste årens dominant, MK Kvarnvingarnas Daniel Wall har i år bjudit in nyblivne junior Världsmästaren Pontus Tidemand till en kamp på ”lika villkor”. Tävlingen är riksomfattande, men av naturliga själ kommer många av stjärnorna från Värmland.

Junior Världsmästaren Pontus Tidemand i NGK-Masters, utmanar regerande mästaren i mästarbilen!
SMK Motalas Daniel Wall har vunnit prestigefyllda NGK-Masters de senaste 4 åren. Den timide Östgöten Wall har varit tämligen ohotad sedan 2008 och det spekuleras om hans bil är något utöver det vanliga.

För att radera ut alla eventuella rykten så utmanar Daniel Sveriges just nu mest lovande Rallyförare, nyblivne juinor världsmästaren Pontus Tidemand i årets tävling. För att inte ha någon som helst favör av materialet så bygger Daniel en bil åt sig och en exakt likadan åt Tidemand.

Pontus Tidemand som av många räknas som Sveriges absolut största Rally löfte lyckades så sent som föregående helg säkra Junior VM titeln i Franska Alsace. Efter en helt fantastisk säsong där unge Tidemand dominerat JVM kan han nu åka till den avslutande VM deltävlingen som mästare i Kavaj!

Tidemand som även har rutin från Folkrace (som junior) har kört NGK-Masters tre gånger tidigare och lyckades nå pallen som junior 2005. Det har genom åren visat sig mycket svårt för de etablerade Rallystjärnorna att kriga om slutsegern i NGK-Masters, men denna gången skall det inte bero på materialet J.

Wall som är tävlingens stora dominant är helt obesegrad sedan 2009, har kört tävlingen 6 gånger och har i genomsnitt segrat i 70% av alla heat han kört.

Daniel Wall, historik NGK-Masters
2012: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2011: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2010: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2009: 1:a (två heatsegrar, en andraplats och seger i finaler)
2008: 15:e plats
2007: 92:a plats

Pontus Tidemand, historik NGK-Masters
2012: 16:e plats
2011: 27:a plats
2005: 3:a junior

Historik andra Rally VM-stjärnor i NGK-Masters
2005: 67:a plats Henning Solberg
2006: 76:a plats Daniel Carlsson
2007: 42:a plats PG Andersson
2008: 48:a plats Stig Blomqvist
2008: 70:e plats Kris Meeke
2009: 16:e plats PG Andersson
2011: 48:a plats Mats Jonsson
2011: 51:a plats PG Andersson

Timmy Hansen till NGK-Masters, utmanar Andreas Bakkerud och Peter Hedström
Årets Rookie i Rallycross EM, förre formelbilsstjärnan Timmy Hansen, har gjort succé i sitt debutår i Rallycross. Hansen visade under premiäråret att han är bland de snabbaste på samtliga banor och han imponerade stort på de etablerade förarna genom att redan under sitt första år kämpat ända in på mållinjen om EM-titeln. Hansens vägvinnande och snåla körstil från racingtävlingarna passade perfekt även i Rallycross och det är många som under året analyserat hur Timmy kunde åka så snabbt utan sladd, lite av en ny skola i Rallycross sammanhang.

För att skaffa mera rutin i att hantera trafik på banan ställer nu stjärnskottet från Västergötland upp i Sveriges hårdaste Folkracetävling, NGK-Masters 12 oktober i Karlstad.
- ”Jag trodde egentligen att säsongen var slut, men blev jätteglad när jag fick chansen att ställa upp i NGK-Masters. Jag har aldrig kört Folkrace tidigare, men ser verkligen fram mot att få kämpa sida vid sida med de snabba Folkraceförarna”, säger Hansen.
- ”Två av mina konkurrenter från EM-tävlingarna kommer också till Karlstad så fokus blir naturligtvis att försöka slå dem, även om jag vet att både Peter Hedström och Andreas Bakkerud tidigare kört mycket Folkrace”, berättar den ödmjuke Timmy Hansen.

Timmy som aldrig kört Folkrace tidigare lär få en smärre chock när han kommer till första kurvan…
Hittills har aldrig en ”kändis” lyckats vinna tävlingen. Sverre Isachsen såg stark ut förra året, PG Andersson var riktigt het 2009, men ännu har inge stått högst upp på pallen i denna prestigefyllda tävling! Rallycrossföraren Peter Hedström från Torsby har ett gediget Folkracekunnande och är den som varit närmast med två pallplaceringar. Bland Folkrace eliten finns det några namn som utmärker sig historiskt i tävlingen. Fryksdalens Per Christensson kört 4 A-finaler av sex möjliga som tävlingen körts och får räknas som en av favoriterna tillsammans med Hedström som lovat göra allt för att ta sin första titel. Utöver dessa finns minst 80st till med kapacitet att vinna tävlingen på lördag.

Rallycrosstalangen Sebastian Eriksson satsar på seger i NGK-Masters
Sebastian Eriksson från värmländska Hagfors är en av landets mest lovande Rallycrossförare. Efter att ha vunnit allt som går att vinna som Folkrace junior har Hagfors föraren vunnit JSM i Rallycross, ligger 6:a i stora SM och ligger tvåa i USAs Supercar Lite. Förutom massor av tävlingar så promotar Eriksson nya RC klassen Supercar Lite genom olika sorters uppvisning med bilen.

Den unge värmlänningen har kört 5 NGK-Masters i rad och faktiskt kvalificerat sig till final i samtliga!

Sebastian Eriksson är kanske den enda som på allvar utmanat Daniel Wall de senaste åren. 2011 slutade Sebastian tvåa efter att ha flåsat omöjlige Wall i stötfångaren de sista varven och kanske lyckats passera om det var ett varv till.

I år tänker Sebastian på allvar att utmana Wall och kommer till start i en potent VW Golf VR6.

Resultat NGK-Masters
2012 = 10:a totalt
2011 = 2:a totalt
2010 = 1:a Junior
2009 = 6:a Junior
2008 = 9:a Junior

Speedwayproffset Mikael Max tävlar i NGK-Masters
NGK-Masters lockar varje år till sig motorsportstärnor som vill mäta sina krafter med Folkrace eliten. Nu står det klart att Speedwaystjärnan Mikael Max kommer till Karlstad 12 oktober för att möta hela den Svenska Folkrace eliten, Rally och Rallycross stjärnor. Mikaels bror, Speedway stjärnan Peter Karlsson har tidigare testat NGK-Masters och kanske det är familjefejden som är viktigast. Vem klara bäst att hantera en lynnig Folkracebil på Kalvholmen?

Med mängder av SM och VM medaljer i bagaget är Mikael en av de mest meriterade förarna i startfältet. Nu återstår bara att se hur långt det räcker i NGK-Masters…

Häng med Max på speedcykeln genom att titta på filmklippet, filmat med kamera på hjälmen.

Mikael Max meritlista
6 Lag SM Guld
3 SM Guld Individuellt
1 NM Guld
4 Lag VM Guld
1 JVM Guld

Miriam Walfridsson, en kartläsare i hetluften, kommer till NGK-Masters
Miriam Walfridsson lyckades den senaste helgen tillsammans med föraren Ramona Karlsson med något som ingen annan dam lyckats med i historien, att totalvinna ett SM-Rally!

Formkurvan för de snabba tjejerna från Värmland har varit spikrakt uppåt efter en lite trevande start i den nya Skoda WRC bilen. I näst sista SM-deltävlingen vann duon massor av specialsträckor och satte sig för första gången i riktig respekt bland herrarna. I den avslutande SM-finalen visade Ramona och Miriam ingen respekt utan vann tävlingen totalt, en bedrift som t.o.m. uppmärksammades i SVTs morgonsoffa då sportjournalisten Pamela Andersson utsåg Rallyparet till helgens svensk! I det totala SM sammandraget slutade Skoda teamet med en fantastisk silvermedalj 2013.

Miriam har vid sidan av kartläsandet tävlat en del i Folkrace och det blir Walfridssons 4:e start i tävlingen där hon har en fin 5:e plats som bästa resultat i premiärtävlingen 2005.

Miriams resultat i NGK-Masters
2005 = 5:a
2006 = 17:e
2009 = 20:e

Daniel Lundh avslutar säsongen med en start i prestigefyllda NGK-Masters

Efter en riktigt bra säsong i Rallycross EM slutade MK Team Westoms Daniel Lundh på en fin 5:e plats i Touringcar klassen. Ända fram till finalen hade Daniel chans att nå tredjeplatsen. Med hela 4 pallplatser i EM kan 2013 sammanfattas som Värmlänningens genombrott i Rallycross cirkusen.
När nu Daniel får chansen att möta Folkrace eliten och delar av Svenska och Norska Rallycross eliten i NGK-Masters så ser Westomföraren en chans att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Daniel gör sitt tredje framträdande i tävlingen och har en fin 2:a plats, före Pontus Tidemand som bäst hittills från 2005 då Daniel körde i juniorklassen. Förra året 2012 kom Lundh 2:a i sitt första heat, men kunde lyckades inte starta i de två andra heaten efter bilen gått sönder så han slutade på 72:a plats.
2005 = 2:a (junior)
2012 = 72:a

Nionde gången gillt för Rallycrossföraren Urban Bergström i NGK-Masters?
Urban Bergström har vunnit Rallycross SM två gånger och är en av sportens stora dominanter i nationell Rallycross. Med mängder av rutin från Folkrace och Rallycross tillhör den frispråkige Värmlänningen alltid favoriterna i tävlingen, men ännu saknas en seger i NGK-Masters. Bergström har varit med i samtliga NGK-Masters tävlingar och gör med det nu sin 9:e start i tävlingen.
- ”Under de 8 tidigare starterna i NGK-Masters har jag bara haft en bra bil en enda gång och då blev jag svartflaggad (2006). Sedan dess har jag kört med vad jag fått tag på, men i år kommer jag med en riktigt bra bil igen. Om jag bara får en bra bil så ska jag vinna tävlingen”, berättar Bergström.

Denna gången delar Urban bil med Älvsbyns Elina Öhman och ryktet säger att Bergström/Öhman kommer till start i en grymt potent Opel Ascona…

Rallycross säsongen 2013 har varit ett utvecklings år för Bergström. Urban byggde under vintern en riktig ”monsterbil”, en Volvo V40 utrustad med 500hk BMW M3 (V8) motor. I början av säsongen slet han med bl.a. bakaxelhaveri och sedan har han haft stolpe ut med bl.a. punkteringar. Bergström slutade på 13:e plats i SM, ett resultat den tidigare mästaren inte är nöjd med.

När det nästa helg är dags för tävling i Karlstad så hoppas Urban Bergström att avsluta säsongen på bästa sätt med en seger i prestigefyllda NGK-Masters

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se

13-10-01 Rallycrosstalangen Sebastian Eriksson satsar på seger i NGK-Masters
Sebastian Eriksson från värmländska Hagfors är en av landets mest lovande Rallycrossförare. Efter att ha vunnit allt som går att vinna som Folkracejunior har Hagfors föraren vunnit JSM i Rallycross, ligger 6:a i stora SM och 2:a i USAs Supercar Lite. Förutom massor av tävlingar så är Eriksson promotar nya RC klassen Supercar Lite genom olika sorters uppvisning med bilen, bl.a. på Kalvholmens motorstadion i samband med NGK-Masters.

Den unge värmlänningen har kört 5 NGK-Masters i rad och faktiskt kvalificerat sig till final i samtliga! Sebastian Eriksson är kanske den enda som på allvar utmanat Daniel Wall de senaste åren. 2011 slutade Sebastian tvåa efter att ha flåsat omöjlige Wall i stötfångaren de sista varven och kanske lyckats passera om det var ett varv till.

I år tänker Sebastian på allvar att utmana Wall och kommer till start i en potent VW Golf VR6.
2012 = 10:a totalt
2011 = 2:a totalt
2010 = 1:a Junior
2009 = 6:a Junior
2008 = 9:a Junior
http://www.ngkmasters.se/

13-10-01 Nionde gången gillt för Rallycrossföraren Urban Bergström i NGK-Masters?
Urban Bergström har vunnit Rallycross SM två gånger och är en av sportens stora dominanter i nationell Rallycross. Med mängder av rutin från Folkrace och Rallycross tillhör den frispråkige Värmlänningen alltid favoriterna i tävlingen, men ännu saknas en seger i NGK-Masters. Bergström har varit med i samtliga NGK-Masters tävlingar och gör med det nu sin 9:e start i tävlingen.
- ”Under de 8 tidigare starterna i NGK-Masters har jag bara haft en bra bil en enda gång och då blev jag svartflaggad (2006). Sedan dess har jag kört med vad jag fått tag på, men i år kommer jag med en riktigt bra bil igen. Om jag bara får en bra bil så ska jag vinna tävlingen”, berättar Bergström.

Denna gången delar Urban bil med Älvsbyns Elina Öhman och ryktet säger att Bergström/Öhman kommer till start i en grymt potent Opel Ascona…

Rallycross säsongen 2013 har varit ett utvecklings år för Bergström. Urban byggde under vintern en riktig ”monsterbil”, en Volvo V40 utrustad med 500hk BMW M3 (V8) motor. I början av säsongen slet han med bl.a. bakaxelhaveri och sedan har han haft stolpe ut med bl.a. punkteringar. Trots det ligger Rallycrossföraren på en fin 8:e plats inför på finalen Kinnekulle Ring nu till helgen. Kinnekulle har byggts om en del inför helgen med t.ex. en förlängd start-raka, något som borde passa Bergströms snabba Volvo.

När det nästa helg är dags för tävling i Karlstad så hoppas Urban Bergström att avsluta säsongen på bästa sätt med en seger i prestigefyllda NGK-Masters.

Resultat i NGK-Masters
2005 = 23:a
2006 = 26:a
2007 = 11:a
2008 = 13:e
2009 = 53:a
2010 = 22:a
2011 = 55:a
2012 = 59:a

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Svenska mästare, europamästare och världsmästare möter Folkrace eliten i årets mest prestigefyllda Folkracetävling. Tävlingen bygger på att locka de bästa förarna från olika motorsportgrenar att avsluta säsongen med ett "all star championship". http://www.ngkmasters.se/
13-09-30 Timmy Hansen till NGK-Masters, utmanar Andreas Bakkerud och Peter Hedström
Årets Rookie i Rallycross EM, förre formelbilsstjärnan Timmy Hansen, har gjort succé i sitt debutår i Rallycross. Hansen visade under premiäråret att han är bland de snabbaste på samtliga banor och han imponerade stort på de etablerade förarna genom att redan under sitt första år kämpat ända in på mållinjen om EM-titeln. Hansens vägvinnande och snåla körstil från racingtävlingarna passade perfekt även i Rallycross och det är många som under året analyserat hur Timmy kunde åka så snabbt utan sladd, lite av en ny skola i Rallycross sammanhang.

För att skaffa mera rutin i att hantera trafik på banan ställer nu stjärnskottet från Västergötland upp i Sveriges hårdaste Folkracetävling, NGK-Masters 12 oktober i Karlstad.
- ”Jag trodde egentligen att säsongen var slut, men blev jätteglad när jag fick chansen att ställa upp i NGK-Masters. Jag har aldrig kört Folkrace tidigare, men ser verkligen fram mot att få kämpa sida vid sida med de snabba Folkraceförarna”, säger Hansen.
- ”Två av mina konkurrenter från EM-tävlingarna kommer också till Karlstad så fokus blir naturligtvis att försöka slå dem, även om jag vet att både Peter Hedström och Andreas Bakkerud tidigare kört mycket Folkrace”, berättar den ödmjuke Timmy Hansen.

Timmy som aldrig kört Folkrace tidigare lär få en smärre chock när han kommer till första kurvan…

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Svenska mästare, europamästare och världsmästare möter Folkrace eliten i årets mest prestigefyllda Folkracetävling. Tävlingen bygger på att locka de bästa förarna från olika motorsportgrenar att avsluta säsongen med ett "all star championship".
http://www.ngkmasters.se/
13-09-30 Preliminär startlista NGK-masters
» Seniorer pdf
» Dampdf
» Juniorer pdf

13-09-27 JVM ledande Pontus Tidemand klar för NGK-Masters, utmanar regerande mästaren i mästarbilen!
SMK Motalas Daniel Wall har vunnit prestigefyllda NGK-Masters de senaste 4 åren. Den timide Östgöten Wall har varit totalt ohotad sedan 2009 och det spekuleras att hans bil är något utöver det vanliga. För att radera ut alla eventuella rykten så utmanar Daniel Wall Sveriges just nu mest lovande Rallyförare, JVM ledande Pontus Tidemand i årets tävling. För att inte ha någon som helst favör av materialet så bygger Daniel en bil åt sig och en exakt likadan åt Tidemand.

Pontus Tidemand leder årets Junior VM i Rally och är favorit till segern när nu säsongen går mot sitt slut. Tidemand som även har rutin från Folkrace (som junior) har kört NGK-Masters tre gånger tidigare och lyckades nå pallen som junior 2005. Det har genom åren visat sig mycket svårt för de etablerade Rallystjärnorna att kriga om slutsegern i NGK-Masters, men denna gången skall det inte bero på materialet J.

Wall som är tävlingens stora dominant är helt obesegrad sedan 2009, har kört tävlingen 6 gånger och har i genomsnitt segrat i 70% av alla heat han kört i tävlingen sedan 2007.

Daniel Wall leder årets Rallycross SM och kör finalen nästa helg på Kinnekulle Ring. Utmaningen (NGK-Masters) Wall vs. Tidemand går av staplen den 12:e oktober på Kalvholmens motorstadion i Karlstad.

Daniel Wall, historik NGK-Masters
2012: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2011: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2010: 1:a (obesegrad i samtliga tre kvalomgångar och finaler)
2009: 1:a (två heatsegrar, en andraplats och seger i finaler)
2008: 15:e plats
2007: 92:a plats

Pontus Tidemand, historik NGK-Masters
2012: 16:e plats
2011: 27:a plats 2005: 3:a junior

Historik andra Rally VM-stjärnor i NGK-Masters
PG Andersson 2011: 51:a plats
2009: 16:e plats 2007: 42:a plats
Mats Jonsson 2011: 48:a plats
Stig Blomqvist 2008: 48:a plats
Kris Meeke 2008: 70:e plats
Henning Solberg 2005: 67:a plats
Daniel Carlsson 2006: 76:a plats

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.
13-09-25 ”Baby Blue” först ut då NGK-Masters fortsätter att locka stjärnor
Stjärnspäckade NGK-Masters behåller sitt intresse i landet då Motorstjärnorna kommer till Kalvholmen 12 oktober. Årets 4:a i Rallycross EM, unge Norrmannen Andreas Bakkerud har en succésäsong bakom sig. Med två delsegrar i EM (Sverige och Frankrike) kan man med fog säga att Bakkerud har haft sitt verkliga genombrottsår 2013. Som krydda på rekordsäsongen ställer Bakkerud upp i prestigefyllda NGK-Masters på Kalvholmen i Karlstad 12 oktober.

Andreas Bakkerud, även känd som ”Baby Blue”, har Rallycrossens största supporterskara. Nu välkomnar vi Baby Blue supporters till Kalvholmen!

Tidigare Europamästaren Sverre Isachsen har i flera år försökt vinna prestigefyllda NGK-Masters men har snubblat på mållinjen. Är det Bakkerud som skall lyckas snuva Folkrace eliten på segern?

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.
13-08-26 Folkrace på Högstabanan i Haninge 31/8 - 1/9
Lördagen och söndagen den 31 augusti - 1 september 2013 arrangerar Haninge Motorklubb en folkracetävling på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm. Tävlingens namn är CaravanhallenCup.

Tidplan
Tävlingen öppnar redan på fredagen med anmälan och teknisk kontroll.
Första heaten startar klockan 9.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan ett på söndagen.

Stort intresse att köra
227 förare är anmälda till tävlingen och de flesta toppförarna i Östra Svealand finns med.

I damklassen är Jennie Kjäll, MSK Hammaren favorit, men Lotta Lindell kan säkert ge henne en match på hemmabanan. Annelie Tietjens från MK Speed åker ibland bland herrarna så hon är van vid hårdare tag så hon är också en A-finalaspirant.

I herrklassen är Tobias Svärd, Mk Orion favorit i sin SAAB då Högstabanan ger bra möjlighet till omkörningar. Hårt motstånd kommer han att få av kusinerna och hemmaförarna Mattias Lindgren i Volvo och Roger Eriksson i SAAB.

Hela tjugsex juniorer är anmälda så återväxten i folkrace är god. Hemmaklubbens Emil Appelkvist som tagit en klassegrar i år tar säkert en A-finalplats men också David Barfeld och Mattias Hallberg, båda från hemmaklubben, har också en chans.

Bland Veteranerna får vi se Hannu Kivinen, Mälaröarnas MK som anmälts av Caravanhallen i Haninge. Han kommer att ha många jobbarkompisar på plats som hejar så det gäller att inte göra bort sig.

Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Högstabanan
Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på
www.haningemotorklubb.se
13-08-18 Anton Hvitt segrade i Munkfors
Det blev dubbelt Fryksdalens MK i topp bland seniorerna, när årets andra FR-tävling kördes på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors. Saabföraren Benny Turesson från Fryksdalsklubben samlade som enda senior full pott i kvalen på det soliga Tomtfallet. Men när finalen gick så var det klubb- och märkeskollegan Anton Hvitt som taktiskt körde hem racet före Benny.

Bland juniorerna blev det dalaseger genom Alexander Hallqvist, Vansbro, i en Saab. Detta före hemmatjejen Isabell Nilsson som rattade Mitsubishi. Den ihopslagna klassen för Dam och Oldboys vanns av Filipstads Jessica Jansson, före Kajsa Gustavsson, Karlstads MC.

www.munkforsmc.se

13-06-29 Vädrets makter var med på kvällstävlingen på Annebergabanan
Vädrets makter var med oss när kvällstävlingen i folkrace genomfördes och avgjordes. Solen var framme och bidrog till att stämningen var på topp, både bland förarna och hos publiken!

Första omgången gick av stapeln klockan 17.30 med seniorerna i täten. 60 seniorer och bland dem tre tappra damer. Nio juniorer fajtades om bra placeringar för att komma till finalen.

36 bästa seniorer inklusive två damer gick vidare till semifinaler för att köra om bra placeringar och finalplatser. Till slut blev det trippelvinst för hemmaklubben i seniorklassen! Robert Runesson vann C-finalen, Kristian Börjesson B-finalen och Fredrik Erixon A-finalen.

I juniorernas A-final var det lite kamp och till slut körde Kevin Eriksson, SMK Trollhättan, först i mål. Julia Carlsson, Älvbygdens MK, blev bästa damen på en 29:e plats bland 60 seniorer. Anette Essen från Kullings MS och Anna Sjöberg från Ljungby MK placerade sig som 33:a respektive 43:a.

13-06-02 Eweline Walfridsson obesegrad i MÅAB-racet
Berry Kling, SMK Eda. Eweline Walfridsson, MK Ratten och Niclas Svensson, Storfors MK. Där har ni segrarna i MÅAB-racet, årets första folkracetävling på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors.

Tävlingen avgjordes i strålande solsken under lördagen, med femtiofyra rejsglada folkraceförare på startlinjen. Det var inte de kvalsnabbaste som kammade hem alla finalerna på den tekniskt och taktiskt krävande banan i Munkfors. Fryksdalens Pierre Karlsson hade full pott efter tre raka kvalsegrar bland seniorerna. Men i finalen blev det endast bronspeng för Pierre, då SMK Eda:s Berry Kling gled upp i ledning och tog hem finalen före Pontus Berglind, Karlstads MC. Likaså i juniorklassen, som kvaldominerades av Finnskogas Linn Östlund. Linn fick sedan inte till det i finalen. Det blev i stället Storforsaren Niclas Karlsson som fick kliva högst upp på pallen efter väl förrättat värv i finalen. Den enda fullpoängaren i kvalheaten som höll måttet i finalen var Eweline Walfridsson, MK Ratten. Trots sporadiskt tävlande under det senaste året, körde hon obesegrad hem från Tomtfallet med segerbucklan i Dam/oldboysklassen.

www.munkforsmc.se
13-06-02 Anmälan öppen till populära Kvällsracet på Femtåbanan
Anmälan öppen till Likenäs MK´s nästa folkracetävling på Femtåbanan.

Semestermånaden den 24 juli kör vi vår populära "KVÄLLSRACET" Passa på att anmäla dig redan. www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=2833

13-05-26 Allt är som upplagt för en häftig folkracedag på Högstabanan 1 juni
Lördagen 1 juni 2013 arrangerar Haninge Motorklubb folkracetävlingen Hylastpokalen på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm.

Tidplan
Tävlingen öppnar redan 06.00 med anmälan och teknisk kontroll.
Första heaten startar klockan 10.00 och finalerna körs vid tretiden.

Tuffa heat
92 förare och många av det bästa inom stockholmsområdet är anmälda till tävlingen. Detta tillsammans med en bana som gör det lätt att köra om innebär att det säkert kommer att bli många täta fighter. Banan har dessutom fått nya asfaltsbeläggningar.

Haninge Motorklubb har några mycket lovande juniorer i David Barfeld, Wille Trygg och Emil Appelkvist. Alla tre kommer till start. Favorit är dock Oliver Eriksson från MK Speed i Nynäshamn.

I seniorklasen finns många av de bästa från stockholmsområdet med. Tobias Svärd MK Orion i en SAAB tar säkert en finalplats och hemmaklubbens startkanon Steffen Tirefelt i en Folka-bubbla likaså. Bröderna Dennis och Robin Hagberg från Haninge Motorklubb har varit framgångsrika på senare tid och blir säkert med i toppen. Samma sak gäller Fredrik och Pontus Björk från Södertälje KRC. Annelie Tietjens från MK Speed är den modigaste tjejen och törs åka bland herrarna. Hon har många som hejar på henne.

Allt är som upplagt för en häftig folkracedag på Högstabanan.

Högstabanan
Högstabanan byggdes av Haninge MK på 1970-talet. Banan byggdes ursprungligen för rallycross men har kompletterats med en kortare folkraceslinga.

Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se

13-05-04 Över 100 anmälda till folkrace i X – cup säsongstarten på Helsinge Motorstadion
Nu till lördag den 11:e maj är det säsongstart i X - Cupen för folkrace, och det på den nästan 1000 meter långa banan på Helsinge Motorstadion ute på Flygstaden i Söderhamn.

SMK Söderhamn som har två damer som ska kämpa om vinsten i Dam klassen.
Här är det Mimmi Öhrn som tillsammans med sin syster Pyret som ska försvara klubbens heder på hemmabanan. Mimmi som tog ett sabbatsår förra säsongen från X- cupen ska nu försöka jaga syrran Mimmi som slutade i mitten av damklassen 2012 och gärna ser till att klättra uppåt i år.

Senior klassen bjuder arrangörsklubben sex förare anmälda som kommer göra allt för att försvara klubbens ära och heder. Men här är det tuffare då bäste SMK Söderhamns förare förra säsongen Joakim Jonsson som har så långt en 13: e plats i X – cupen förra året.

Här har klubbens tvåa Johan Nabb har kört på väldigt duktigt, och kan absolut ta en pallplats på hemma tävlingen.
Vi ska inte glömma veteranen Bengt Svedberg som kör för kung och fostervatten och med körstilen fått en kurva döpt efter sina bravader tidigare år på banan

Junior klassen bjuder på fem tappra ungdomar som kommer allt mer att göra avtryck i avtryck.

Frågan är vilken av dessa aspiranter gör mesta avtryck under säsongen med starten i Söderhamn.
Vi har Alexander Rosén Rudberg, Emil Henriksen, Ludvig Engqvist, Joel Olsson som redan tävlade förra året och slutligen Robert Törnkvist som bytte från snöskotercross där han körde med framgång. Robban han med en handfull tävlingar i bilen förra året och är allt mer taggad i år så vi får se hur Robban och övriga juniorer lyckas i år.
13-05-02 Folkrace på Krokstadbanan 4 maj
Lördag 4/5 med första start kl 10.00 kör Säffle MC säsongens första folkrace på Krokstadbanan. Tävlingen är den första deltävlingen i den nystartade Värmlands-Folkracecup. Det är nytt rekord för Säffle MC i antalet anmälda i en endagstävling. I skrivande stund är 123 förare anmälda i klasserna Debutant, Junior, Dam/Veteran och Senior.

På fredagen är banan öppen för träning så att de startande kan känna på banan och göra de sista finslipningarna inför lördagens tävling.
13-04-02 NGK-Masters säkrat i Karlstad till och med 2015
NGK-Masters har tillsammans med Karlstads MC-Bil tecknat ett treårigt samarbetsavtal om att arrangera den prestigefyllda Folkracetävlingen NGK-Masters i Karlstad till och med 2015.
- ”NGK-Masters har arrangerats i Karlstad sedan 2007 och tillsammans med KMC-Bil har vi lyckats utveckla tävlingen till att bli en riksangelägenhet. Det är därför extra kul att vi nu tillsammans säkrat tävlingen ytterligare tre år på Kalvholmens motorstadion”, säger Racecrews Perra Johansson.

Nu startar arbetet med att ta tävlingen till nästa nivå med ambitionen att slå publikrekord. Publiksuccén NGK-Masters har växt och lockar varje år ett extremt stort intresse från hela Sverige. Med en blandning av kändisar, motorstjärnor och Folkrace sportens egna fixstjärnor på startlinjen så vallfärdar entusiasterna till Karlstad i oktober varje år.

Avtalet är en bra affär för näringslivet i Karlstad då tävlingen fyller merparten av stadens hotell i samband med tävlingen som i år körs 12 oktober.

NGK-Masters är en unik motorsporthändelse. Svenska mästare, europamästare och världsmästare möter Folkrace eliten i årets mest prestigefyllda Folkracetävling. Tävlingen bygger på att locka de bästa förarna från olika motorsportgrenar att avsluta säsongen med ett "all star championship"

I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Ett axplock ur tidigare startlistor:
Stig Blomqvist (Rally), Jörgen Jönsson (Ishockey), Torgny Mogren (Skidor), Sverre Isachsen (Rallycross), Henning Solberg (Rally), PG Andersson (Rally), Pontus Tidemand (Rally), Guttorm Lindefjell (Rallycross), Mattias Särnholm (TV-programmet Roomservice), Per Engseth (Rally), Jonas Kruse (Rally), Anders Södergren (Skidor), Magnus "Ölme" Johansson (Fotboll), Jan-Erik Berggren (Expressen), Johannes Collin Aftonbladet), Johan Linderstam (Aftonbladet), John Sjöstrand (Expressen), Johan Ejeborg (SVT), Patrik "Budda" Andersson (TV), Patrik Sandell (Rally), Kris Meeke (Rally), Richard Göransson (STCC), Fredrik Ekblom (STCC), Daniel Carlsson (Rally), Mats Jonson (Rally), Janne "Flash" Nilson (STCC), Lasse Larsson (Rallycross), Andreas Eriksson (Rallycross), Urban Bergström (Rallycross), Tommy Kristoffersson (STCC), Peter Karlsson (Speedway), "Crazy Mike" (Roadracing), Roger Eriksson (STCC), Martin Öhlin (Porsche Carrerra Cup), Mats Karlsson (Rally), Simon Johansson (Rally), Peter Hedström (Rallycross), David Johansson (Rallycross), Jimmy Holmqvist (Rallycross), Perra Johansson (Rallycross), Niklas Hagström (Rallycross), Per Gustafsson (Rallycross), Per Björnsson (Crosskart), m.fl.

Den verkliga stjärnan är Daniel Wall, Folkrace experten som vunnit tävlingen de fyra senaste åren!
13-02-16 Påminnelse - Vintertävling i Folkrace!
Passa på du också att säkra dig en startplats i årets Vintertävling i folkrace.Likenäs MKs kör som vanligt sin vintertävling på Femtåbanan.Årets datum 23 feb första start 10.00

Anmäler dig gör du online:http://www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=2699

Hjärtligt välkomna till Femtåbanan onskar Likenäs MK
12-11-27 Tekniska Regler Folkrace 2013 publicerade
Tekniska Regler gällande Folkrace 2013, är nu publicerade. http://web.sbf.se/regler/up/11/FR_Tekniska_Regler-2013.pdf

12-11-07 Novemberracet Sebastian Bourghardt
I lördags va jag i Skene och körde den mycket populära folkrace tävlingen "Novemberracet" som hade över 180 anmälda. Efter ett mycket bra kval hade jag tagit mig till b-final med god marginal, endast några få poäng från att nå a-finalen. Jag delade bil med flerfaldiga sm-medaljören i rally, Kristian Johansson som i sitt sista heat ledde, men tvingades bryta på sista varvet efter att bränslepumpen lagt av. Vi kunde tyvärr inte laga bilen innan finalen, så jag tvingades bryta. Men eftersom jag var kvalificerad till final så blev jag dömd som sexa.
www.sbmotorsport.inc.se
12-11-12 Följ NGK Masters Live
Du kan följa NGK Masters live idag på sbfplay.se/2012/10/13/ngk-masters-2/
12-10-10 Nu är det dags för NGK-masters – Årets motorfest i Karlstad
Intresset har aldrig varit större. Nära 400 anmälda förare slogs om de åtråvärda platserna i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. 400 entusiaster som inget hellre vill än att få visa upp sig inför storpubliken på Kalvholmens motorstadion på lördag.

Ramaskri och jubel i cyberspace
När den preliminära startlistan publicerades på www.ngk-masters.se så var det total rusningstrafik till hemsidan. Av de totalt ca 400 seniorer som anmält sig finns bara plats för 120st och 280 besvikna förare fick information om att de tyvärr inte kunnat beredas plats i tävlingen. Intresset har aldrig varit större och på chatsidor och facebook sidor runt om i landet så diskuterade 1000 tals motorsport fans hela kvällen huruvida rätt förare blivit uttagna eller ej. Irritationen var stor bland de bortgallrade medan andra jublade åt vilka förnämliga urval som gjorts…

Tävlingen som nu körs för 8:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen på lördag.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Fyller Karlstads hotell
Att intresset är stort vittnar inte minst hotell bokningarna om. Så snart det blivit känt att NGK-Masters officiella hotell 2012 blev Best Western Gustaf Fröding fylldes snabbt hela hotellet med Motorsport fantaster och även övriga hotell i staden har fyllts upp av besökare från hela landet.

Rallystjärnan mot rallycross stjärnan, Pontus Tideman möter Peter Hedström
Två av Sveriges mest lovande motorstjärnor kommer till Kalvholmen för att göra upp om vem som regerar i motor Sverige.

Pontus Tidemand, Sveriges mest lovande Rally junior
NGK-Masters 2012 får fint deltagande då Sveriges mest lovande Rally junior, 21-årige Pontus Tidemand från SMK Eda kommer till Kalvholmen den 13:e oktober.

Det har varit ett aktivt år för supertalangen från Charlottenberg. Under 2012 har Pontus tävlat i Rally SM och WRC Academy samtidigt som han hunnit med inhopp i flera andra tävlingar. Som en del i den Norska talangfabriken Even Rally har Pontus fått ordentlig uppbackning i år och levererat resultat därefter. Tidemand kommer direkt från sin senaste WRC tävling i Franska Alsace till folkracetävlingen i Karlstad och det är kanske just den uppladdningen som ska ta Pontus till segern i NGK-Masters 2012.

Pontus var med redan i den första NGK-Masters tävlingen 2005 i Arvika (dåvarande BDC-Racet) och slutade 3:a i Junior-finalen. Förra året segrade Tidemand i kändis finalen, men i år kommer han med större ambitioner och en riktigt potent Peugeot.

Det är många som håller tummarna för att den ödmjuke Värmlänningen skall bli vår nästa stora motorstjärna.

Peter Hedström avslutar säsongen med NGK-Masters
Peter Hedström har i år gjort en stor satsning på Rallycrossens tungviktsklass, Supercars. Den 29-årige Rallycross föraren har för första gången kört en komplett säsong i en riktigt potent bil. Peter köpte till årets säsong in Michael Jernbergs framgångsrika Skoda och med den till hjälp har formkurvan pekat rakt uppåt.

Efter lite tekniska problem i inledningen på säsongen har både Peter och Skodan gått från klarhet till klarhet. Säsongen kröntes med ett SM-guld och Pole Position i EM finalen.

I NGK-Masters har Hedström alltid tillhört favoriterna. Med en tredjeplats (2006) och en andraplats (2009) är det bara seger som räknas för att Peter ska vara nöjd när han återvänder till Norra Värmland efter tävlingen

Sebastian Eriksson, fjolårets utmanare till Wall
Ska Sebastian Eriksson från Hagfors MK bli den som kan besegra Daniel Wall i NGK Masters?

Förra året utmanade Sebastian NGK-Masters kungen i flera varv i A- finalen, han var flera gånger uppe jämsides men lyckades inte komma förbi. I år kommer inte segermaskinen Eriksson till Kalvholmen för att bli tvåa.. Hagfors föraren som dominerade sporten som junior vann under 2010 hela 35 tävlingar (bl.a. NGK-Masters), ett svårslaget rekord.

Inför 2012 satsade Sebastian stort på Rallycross Junior SM. Med en nybyggd BMW E36 gjorde Sebastian rent hus i JSM då han vann samtliga deltävlingar inklusive JSM finalen i Götene. Sebastian Eriksson spås en lysande framtid och kan mycket väl bli Sveriges nästa stora rallycross stjärna. Han har visat att han kan köra både snabbt och smart. Han behärskar bakhjulsdrivet lika bra som framhjulsdrivet.

Håll ögonen på 18-årige Sebastian Eriksson i resultatlistorna framöver!
Robin Larsson bär traditionen vidare
Stinsens pöjk har axlat manteln som familjen Larssons stora Rallycross förare. Pappa Lasse Larsson dominerade sporten under många år. Först med en Volvo 240 i Supernationella klassen och sedan med Audi innan det blev Skoda i Div. 1 i flera år med två EM-Guld som höjdpunkterna i karriären. Nu har Lasse lagt hjälmen på hyllan sedan några år och satsar helhjärtat på att coacha fram Robin i Rallycrossen.

I år har Robin kört en bakhjulsdriven Skoda i Touring Cars där Skodaföraren lyckades skrapa ihop hela 6 segrar och en andraplats i EM under året

Blott 20-årige Robin Larsson har gjort flera starter tidigare i NGK-Masters, både som Junior och som Senior. I år är det dags för Skene föraren att nå A-finalen i den prestigefyllda tävlingen.

Mästarnas mästare kör NGK-Masters 2012
Mästarnas Mästare, hockeylegendaren Jörgen Jönsson gör ett nytt försök i NGK-Masters.

Jörgen som bl.a. vunnit två OS-guld, två VM-guld och 5 SM guld har tidigare tävlat två gånger i NGK-Masters (2009, 2010) och gör i år sin tredje start i tävlingen. Jörgen planerade start även 2011 men tvingades lämna återbud då han fick rycka in som tränare för FBK. Liksom vid senaste tävlingen 2010 kommer Jörgen att ställa upp i en nybyggd Opel Vectra, byggd av Markus Andersson.

Jörgen som under veckan utsetts till FBKs nye sportchef var anmäld även förra året, men fick då tacka nej då han fick rycka in som tränare i elitserien. I år kommer därför Jönsson ordentligt sugen på att köra racerbil!

Daniel Wall, kungen av NGK-Masters kör Amazon kombi
Volvo föraren Daniel Wall från Östergötland är NGK-Masters stora dominant de senaste åren. Med tre segrar i rad 2009 – 2011 så har Wall ett svårslaget rekord i tävlingen men nöjer sig inte med det.

Sedan 2009 har MSK Kvarnvingarnas okrönte Volvokung vunnit de senaste 11 heat respektive final omgångarna i NGK-Masters. Till årets tävling kommer Wall med start nummer 111 på sin Volvo. Sifferkombinationen skall markera Daniels tre raka vinster i tävlingen och enligt obekräftade rykten har Östergötlands folkrace kung förberett sig med ytterligare en etta i packningen till Karlstad i oktober.

2011 kom Daniel till start med en Volvo 245 med en egenkonstruerad 5-cylindrig motor och en mycket speciell förgasare från Walls egen motor fabrik. I år kommer han till Karlstad med en riktig klenod, en nybyggd Volvo Amazon kombi, utrustad men med en ny potent Volvo 16v motor och smidda kolvar designade av Wall Power. Räkna med att det kommer bli riktigt häftigt och sevärt då motortrimmaren Wall kommer till Kalvholmens motorstadion den 13 oktober för en ny uppvisning i hur man hanterar en bakhjulsdriven Folkracebil.

Tider
Lördag 13 oktober
09:00 Första start
Ca 14:30 Finalerna startar
Ca 16:00 Tävlingarna slut
Söndag 14 oktober (Landets största juniortävling)
10:00 Första start
Ca 13:00 Finalerna startar
Ca 14:30 Tävlingarna slut

Vägbeskrivning till Kalvholmens Motorstadion.
GPS koordinat: Nord 59° 22,232 Öst 013° 32,280

Förare som kommer E18 från Väster
Kör E18 genom Karlstad och sväng av vid Bergmotet LV 236, 63. Sväng höger efter
avfarten mot väg 236 Hammarö. Kör rakt fram förbi två trafikljus.
100-150m efter andra trafikljuset kommer ett tredje sväng vänster. Kör
rakt fram på skyltning Oljehamn, Motorstadion.

Förare som kommer E18 från Öster
Kör E18 genom Karlstad och sväng av vid Bergmotet LV 236, 63. Sväng höger efter
avfarten mot väg 236 Hammarö. Kör rakt fram förbi tre trafikljus.
100-150m efter tredje trafikljuset kommer ett fjärde sväng vänster. Kör
rakt fram på skyltning Oljehamn, Motorstadion.

Förare som kommer på väg 63
Kör rakt fram under E18 och följ väg 236 passera tre trafikljus.
100-150m efter tredje trafikljuset kommer ett fjärde sväng vänster. Kör
rakt fram på skyltning Oljehamn, Motorstadion.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se

NGK-Masters, historik
2005, Arvika
Per Christensson, Kils MK-Bil
David ”LL” Johansson, Vara MK
Jimmy Holmqvist, Gästrike RT

2006, Arvika
Stefan Eliasson Årjängs MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Peter Hedström, MK Ratten

2007, Karlstad
Fredrik Lindberg, Dals MK
Tomas Johansson, RasboMK
Totto Höök, Hällefors MK

2008, Karlstad
Andreas Dahlberg, Mora MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Simon Johansson, Ydre MK

2009, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Peter Hedström, Finnskoga MK
Frank Jacobsson, Vara MK

2010, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Tobias Söderqvist, AMF Årsunda
Mattias Ledin, MK Kopparberg

2011, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Sebastian Eriksson, Hagfors MK
Ulf Eriksson, Oskarshamns RR


12-10-03 Folkrace i Munkfors 6 okt inställd
Folkrace 6 Oktober 2012
Tävlingen är tyvärr inställd på grund av för få anmälningar.

OBS!!!
Alla klubbmedlemmar inbjuds i stället till träningsdag med start kl. 10:00 lördagen den 6 oktober.
12-09-19 Dags för Ove Öbergs Memorial på Krokstadbanan
Säffle MC kommer att lördag 22/9 köra folkracetävlingen Ove Öbergs Memorial. Cirka 90 förare kommer till start i klasserna Dam/veteran, Junior, och Senior. Första start är 10.00

Vi prövar lite nya grepp inom folkracesporten. Det kommer att köras fyra varv i kvalomgångarna i stället för de vanlig tre och finalerna kommer att vara sex i stället för vanliga fem. Det nya verkar ha fått ett genomslag i folkracesverige då de mest långväga förarna kommer från Ljungsbro och Motala, men vi märker att det är något fler anmälda från till exempel nordvärmland, västkusten, Trollhättan, Vänersborg och Dals MK
12-09-15 Sebastian Bourghardt avslutar säsongen med Novemberracet
Efter ett mindre uppehåll är det nu dags för tävling igen. Även denna gången är det Backabanan och Skene MS som bjuder till tävling. Bilen är samma som senast i Folkrace festivalen, alltså Volvo 245. Tävlingen Novemberracet är mycket populär för att bilarna delas in i fram- och bakhjulsdrivna klasser och även för att tävlingen är den sista för säsongen. Tävlingen blir den första med Chevrolet Sverige som sponsor. Jag har som målsättning att vara med och fightas om placeringarna då jag har mera erfarenhet och även kännedom om bana och bil än senast.

www.sbmotorsport.inc.se
12-08-28 Folkrace på Högstabanan på lördag och söndag
Lördagen och söndagen den 1-2 september 2012 arrangerar Haninge Motorklubb en folkracetävling på Högstabanan i Haninge söder om Stockholm. Tävlingens namn är CaravanhallenCup.

Tidplan
Tävlingen öppnar redan på fredagen med anmälan och teknisk kontroll.
Första heaten startar klockan 10.00 på lördagen och söndagen, finalerna körs kring klockan ett på söndagen.

Stort intresse att köra
270 förare är anmälda till tävlingen och de flesta toppförarna i Östra Svealand finns med.

I damklassen är Jennie Kjäll, MSK Hammaren favorit, men Lotta Lindell kan säkert ge henne en match hemmabanan. Annelie Lepistö från MK Speed som numera mest arrangerar tävlingar trivs bra på Högstabanan så där finns också en A-finalaspirant.

I herrklassen är publikfavoriten Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna med i år också. Hårt motstånd kommer han att få av Peter Lorentz, Stockholms Bilklubb och Tobias Svärd, MK Orion samt Jim Olofsson, MK Kinda. Hemmaklubbens Mattias Lindgren kommer till start med en potent Toyota som han köpt på anbud av en känd rallycross- och folkraceåkare.

Hela trettionio juniorer är anmälda så återväxten i folkrace är god. Hemmaklubbens Niklas Svanäng som tagit ett antal klassegrar i år liksom My Adolfsson från SMK Nyköping är favoriter till klassegern men även Kevin Eriksson från MK Speed har också en chans.

Bland Veteranerna får vi se Bonny Larsson, Skepptuna MK som vanligt i en startsnabb Volkswagen och hemmaklubbens Kenta Lundmark, som vanligtvis är tävlingsledare i Rallycross, får nu visa att han även kan följa tävlingsreglerna på banan.

Allt är som upplagt för en häftig folkracehelg på Högstabanan där "allt" är tillåtet.

Högstabanan
Så här hittar du till banan: Kör väg 73 (Nynäshamnsvägen) till avfart Dalarö. Kör några kilometer mot Dalarö så visar en skylt vänster till Högstabanan. Du hittar en karta på www.haningemotorklubb.se
12-08-14 Solig Folkrace på Tjörn
Vädret var verkligen med Tjörns MF när man arrangerade årets Folkracetävling på Fagerfjällsbanan. Det var två förare som utmärkte sig lite extra då man vann alla sina kvalheat och sedan vann man också den avslutande finalen. En tredje förare kunde sedan blivit dagens förare på Fagerfjällsbanan. Vi börjar med Håkan Olausson, Stenungsunds MS. Han lotsade runt sin stora Volvo runt banan till segrar i alla kvalheaten i seniorklassen. Sedan avslutade han dagen med att vinna den stora A-finalen. Hemmaföraren Peter van der Poel kunde också vunnit alla tre sina kvalheat. Han missade dock i det tredje där han blev tvåa. Lite tröst blev det då han även kom tvåa i A-finalen. Trea sedan Fredrik Sahlsten från Fjärås MK. På fjärde plats kommer han som kunde blivit dagens man, hemmaföraren Sebastian Gerhardsson. Han fick bara med sig 12 kvalpoäng, mot maximala 21, och var nära att hamna utanför finalerna. Till hemmapublikens jubel vann han nu den C-final där han hamnade. Nu när han var varm i kläderna så vann han även av bara farten B-finalen. Kanske var bilen eller armarna lite för trötta i A-finalen där han slutade fyra. Tänk om han hade orkat med en trippel! Efter Sebastian i B-finalen kom Tobias Svenrot från Älvbygdens MK. I C-finalen betvingade han Daniel Forsberg från Varbergs MK till den andra platsen.

Rikard obesegrad
Den andre föraren som kunde åka hem obesegrad var hemmaföraren Rikard Berndtsson. Han var lika suverän som Håkan bland seniorerna. Seger i alla tre kvalheaten och sedan körde han hem finalen före Zandra Manskikkala från MK Ratten och Emma Salander från Vara MK. I Veteran/Damklassen var Ingmar Aronsson från Säffle MC bäst efter kvalomgångarna med 18 poäng. Han tog sedan han om finalvinsten före Jill Eriksson. Älvbygdens MK.
Göthe Johansson

12-08-12 Folkracetävlingen på Tomtfallet på TV
Håll utkik nästa vecka på TV i Kanal 12. Där kommer det att sändas reportage från tävlingen på Tomtfallet under en veckas tid med start ons-tor vecka 33.
12-07-05 Välkomna till tredagars folkrace i Krokom
Kom till Krokoms Motorbana nu till helgen när Krokoms MK för första gången arrangerar en Folkracetävling över TRE dagar.

Första start Fredag kväll 18.00 och sedan fortsätter det med start 10.00 både Lördag och Söndag.
Hjärtligt välkomna till Krokoms Motorbana
Startlista

12-06-08 Sebastian Bourghardt om Juniordebuten i folkrace
I lördags körde jag Skene MS Folkracefestival. Min första tävling i juniorklassen. Efter tre kval heat hade jag skrapat ihop åtta poäng och en plats i B-finalen.

Jag inledde finalen starkt och låg trea efter starten. Sedan gjorde jag en attack för andraplatsen. Tyvärr gick inte det och jag blev påkörd hårt bakifrån.

Eftersom jag i tredje kvalomgången krökt vänster länkarn var bilen mycket svårkörd men jag lyckades bärga hem en 4e plats. En helt lyckad junior-debut.
www.sbmotorsport.inc.se
12-05-31 Sebastian Bourghard premiärkör juniorklassen i en Volvo
Nu till helgen är det dags för en av årets största folkrace-händelser i väst-sverige, "Folkracefestivalen" i Skene. Jag ställer för första gången upp i juniorklassen i en Volvo 245. Jag kommer även denna gång att dela bil med Kristian Johansson, som kör i senior.

I juniorklassen ställer 12 bilar upp till start, tre Volvo och nio Saabar.
Läs mer och följ mig under tävlingen på www.sbmotorsport.inc.se
12-05-06 David Ståhl vann Folkrace i Stenungsund
Det blev en lite sensationell segrare när Stenungsunds MS arrangerade den andra deltävlingen i Västkustcupen i Folkrace. David Stål från Orust var aktiv för över 10 år sedan och från 2005 tills nu hade han inte kört en tävling. Han tog sig till A-finalen som näst bäste förare med 18 kvalpoäng. Bäst var Patrik Larsson från Hällevadsholms MK med maximala 21 poäng. A-finalen blev riktigt rafflande med mycket ge och ta framme i ledningen. Erik Klasson, Älvbygdens MK, kom till A-finalen efter att först ha vunnit B-finalen. Det var han och Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, som var i topp. Hemmaföraren Daniel Nyvall var också med uppe i toppen, men tappade ett par placeringar när han körde in i ett skyddsräcke. Ståhl skuggade de två där framme på lagom avstånd. På näst sista varvet gjorde Eriksson en attack på Klasson och båda hamnade lite illa till och då öppnade sig tillfället för Ståhl. Han smet om de båda och kunde sedan hålla undan före Klasson och Eriksson. Nyvall fyra och femma Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan. Larsson som var kvalsnabbast fick stopp redan på det första varvet. Tvåa i B-finalen efter Klasson var Johan Fondén, SMK Trollhättan, och trea Joachim Grolander, Älvbygdens MK. Segrare i C-finalen var Fredrik Alango Marberg, Älvbygdens MK, före Kristofer Johnsson, Vara MK, och hemmaföraren Bosse Karlsson.

Lika rafflande
Damerna körde ihop med Veteranerna och här var det en kamp om de två första platserna likt Seniorernas A-final. Peter Eriksson, Vara MK, och Caroline Holmstig, Sotenäs MK, följdes åt hela finalen igen. Både utanför och på banan. Eriksson vann med en halv billängd. Trea Mats Roos, Dals MK.

Olsson överlägsen
Var det mycket rafflande i de två första finalerna så var juniorsegraren helt överlägsen. Långväga gästen från MK Ratten i Torsby, Jonathan Olsson var kvalbäst och han ledde hela juniorfinalen före Rickard Berndtsson, Tjörns MF, och hemmaföraren Anton Mäsak.
Göthe Johansson

Klass Senior, A-final: David Ståhl. Orust MS, Saab, 2) Erik Klasson, Älvbygdens MK, Ford, 3) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Saab, 4) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, Saab, 5) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 6) Patrik Larsson, Hällevadsholms MK, d:o.
B-final: 1) Erik Klasson, Älvbygdens MK, Ford, 2) Johan Fondén, SMK Trollhättan, Saab, 3) Joachim Grolander, Älvbygdens MK, Volvo, 4) Fredrik Alango Marberg, Älvbygdens MK, d:o, 5) Peter Lindström, Fjärås MK, Opel, 6) Emil Lindström, SMK Trollhättan, Saab.
C-final: 1) Fredrik Alango Marberg, Älvbygdens MK, Volvo, 2) Kristofer Johnsson, Vara MK, d:o, 3) Bo Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 4) Rikard Tomingas, Alingsås MK, Saab, 5) Jens Svensson, Bohus Racing, Peugeot, 6) Christian Lindberg, Orust MS, Saab.
Klass Dam/Veteran, Final: 1) Peter Eriksson, Vara MK, Saab, 2) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 3) Mats Roos, Dals MK, Opel, 4) Jill Eriksson, Älvbygdens MK, d:o, 5) Natahlie Wilhelmsson, Älvbygdens MK, d:o, 6) Claes-Göran Kjellberg, Mölndals MK, Saab.
Klass Junior, Final: 1) Jonathan Olsson, MK Ratten, Saab, 2) Rickard Berntsson, Tjörns MF, Volvo, 3) Anton Mäsak, Stenungsunds MS, Saab, 4) Villy Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o, 5) Lukas Karlsson, d:o, d:o, 6) Ida Mäsak, Stenungsunds MS, d:o.
12-05-05 Sebastian Bourghardt anmäld till Skene Folkracefestival
- "Nu är jag anmäld till Skene MS Folkracefestival, som i princip blir min hemma-tävling. Det blir min första tävling i Junior-klassen och jag hoppas ta med mig allt positivt från debuten i Varberg. Just nu är vi sju anmälda juniorer. Innan start väntar en grundlig översyn på bilen och en besiktning".
Läs mer om detta på hemsidan: www.sbmotorsport.inc.se
11-11-15 Ny tidsgräns för overall i Folkrace
I Folkrace får 1-lagersoveraller med beteckningen EN533 index 3 användas i kombination med ett godkänt FIA-underställ fram till och med 31 december 2014. Först den 1 januari 2015 måste alla ha 2-lagersoverall.

Ovanstående tog Folkraceutskottet (med ordförande Ann Johansson, Leif Magnusson och Weine Johansson) upp under helgens SGA-träff, och Förbundsstyrelsen klubbade beslutet igår kväll.
- Det var väldigt många som köpte nya overaller 2009 efter den stora inventering som gjordes då, och förarna tycker att vi redan då kunde ha sagt att det snart skulle bli 2-lagers, säger Leif Magnusson.

Andemeningen med inventeringen 2008-2009 var att få bort alla gamla overaller som fortfarande användes i Folkrace.
- Av någon anledning fanns sedan inte det med i styrelsens beslutsunderlag, och därför tog vi upp frågan igen på SGA, fortsätter Leif.

Alla 1-lagers overaller med EN533 index 3 broderat i nacken får alltså användas ytterligare några år – förutsatt att föraren har den i kombination med godkänt FIA-underställ. Tidsaxeln är alltså ändrad, och först 1 januari 2015 blir det krav på 2-lagers overall i Folkrace.
Däremot försvinner de FIA-godkända 1-lagersoverallerna vid nyår.

Officiellt meddelande publiceras kommande tisdag, men beslutet ovan gäller redan nu.
www.sbf.se/2011/11/15/ny-tidsgrans-for-overall-i-folkrace/
11-11-12 Folkrace på Tjörn
Jens Oscarsson vann rafflande Folkrace på Tjörn.
Det blev en mycket rafflande och välarrangerad sluttävling på årets Västkustcup i Folkrace på Tjörns MF:s bara på Fagerfjäll. För mindre än en månad sedan bestämde man sig för att köra den tävling som SMK Trollhättan ställde in på grund av för få anmälda. Tjörnklubben fick dock ett annat problem med sin tävling. Man fick istället för många anmälda. Man hade inte riktigt med depåplats. Men under veckan före tävlingen byggde man ut depåområdet så att alla fick plats. Med så många startande fick man ett annat problem. Man måste vara klara med hela tävlingen till cirka kl. 15.00. Skulle det vara mulet så skulle det vara mörkt strax efter det aktuella klockslaget. Solen höll sig snällt framme och man var färdiga inom stipulerad tid.

Skåneseger bland seniorerna
Seniorernas finaler blev rafflande tillställningar. A-finalen bjöd på flera omkörningar och de mest dramatiska kom när det var mindre än ett halvt varv kvar. Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, var snabbast ut efter starten uppvaktad av Roger Larsson. Älvbygdens MK och Jens Oscarsson från Hästveda FRC i Skåne. Jens kom till A-finalen efter att första ha vunnit B-finalen i överlägsen stil. Efter ett varv var han uppe i ledningen. En som också började att röra på sig var Daniel Nyvall, Stenungsunds MS. Han tog en placering per varv och när man gick ut på det sista varvet var han ikapp Stefan på andra platsen. Stefan insåg faran och ökade takten något. Dock så illa att han kom av banan och fick bryta. Jens vann nu överlägset före Daniel. Trea en annan långväga gäst, Fredrik Hagelin, Säffle MC. Harri Laine, Kullings MS, fyra före Roger och Stefan. Tvåa i B-finalen, efter Jens Oscarsson, blev bäste hemmaförare Sebastian Gerhardsson. Trea Markku Hyttinen, Alingsås MK, och fyra Ronnie Bergkvist, Vara MK. Ronnie vann först C-finalen före ett gäng hemmaförare med David Vernersson tvåa, Christian Andersson och Peter var der Poel. Det var mycket jämt under de tre kvalomgångarna och ingen förare kunde köra till sig maximala 3 heatsegrar.

Jennie Widell vinner damklassen
I damklassen hade man också plockat in veteranherrarna, men de hade ingen chans mot damerna. Jennie Widell blev lite av en turdam då hon efter tre kvalomgångar bara hade kört ihop 12 poäng och på det var hon sista förare in i finalen. Men väl här så var det ingen som rådde på henne. Hon körde enkelt ifrån alla och vann säkert före två förare från Älvbygdens MK, Cecilia Larsson och Julia Carlsson. Fyra Caroline Holmstig från Sotenäs MK före bäste herre, Roland Börjesson, Fjärås MK.

Max Tobiasson vinner juniorklassen
I juniorklassen visade Max Tobiasson från Hällevadsholms MK sin överlägsenhet. Visserligen fick han stopp i sitt första kvalheat, men sedan så vann han de två avslutande kvalheaten. I finalen följde han upp det hela med att i överlägsen stil vinna. Tvåa Rasmus Broberg, Vara MK, före bästa juniortjej för dagen, Nathalie Wilhelmsson, Älvbygdens MK.
/Göthe Johansson

Resultat, Tjörns MF, Folkrace.
Seniorer, A-final: 1) Jens Oscarsson, Hästveda FRC, Opel, 2) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, Saab, 3) Fredrik Hagelin, Säffle MC, Opel, 4) Harri Laine, Kullings MS, Saab, 5) Roger Larsson, Älvbygdens MK, VW, 6) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Saab.
Seniorer, B-final: 1) Jens Oscarsson, Hästveda FRC, Opel, 2) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 3) Markku Hyttinen, Alingsås MK, Saab, 4) Ronnie Bergkvist, Vara MK, d:o, 5) Henrik Lindberg, Alingsås MK, d:o, 6) Morgan Borg, Varbergs MK, d:o.
Seniorer, C-final: 1) Ronnie Bergkvist, Vara MK, Saab, 2) David Vernersson, Tjörns MF, d:o, 3) Christian Andersson, d:o, 4) Peter van der Poel, d:o, d:o, 5) Johan Söderberg Varbergs MK, d:o, 6) Peter Eriksson, Älvbygdens MK, Volvo.
Damer/Veteran, final: 1) Jennie Widell, Vänersborgs MK, Opel, 2) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK; VW, 3) Julia Carlsson, d:o, Saab, 4) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 5) Roland Börjesson, Fjärås MK, d:o, 6) Jill Eriksson. Älvbygdens MK, Volvo.
Juniorer, final: 1) Max Tobiasson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Rasmus Broberg, Vara MK, d:o, 3) Nathalie Wilhelmsson, Älvbygdens MK, Volvo, 4) Axel Ljunggren, Fjärås MK, Saab, 5) Rikard Berndtsson, Tjörns MF, Volvo, 6) Filip Larsson, SMK Trollhättan, Volvo.
11-10-20 TV sändning från NGK-Masters?
Expressen gör försök med Web-TV från NGK-Masters. Under årets NGK-Masters kommer Expressens Web-TV att producera material för att eventuellt visas senare. Expressens Motorjournalist Jan-Erik Berggren ansvarar för projektet och tillsammans med en kameraman kommer han att försöker fånga själen i NGK-Masters. För att få den riktiga Folkrace känslan kommer teamet att bo i husbil i depån.

Berggren räknar med att göra en hel del TV-intervjuer under tävlingsdagen så var beredda, Expressens journalist dyker upp när ni minst anar det…
http://www.ngk-masters.se/index.php?id=354

11-10-20 Pontus Tidemand tävlar mot motorstjärnorna och bredden i helgens NGK-masters
Efter en guldkantad säsong för den 21-åriga rallytalangen Pontus Tidemand från Charlottenberg så ställs han mot hela motoreliten i helgens NGK-masters i folkrace. Med förare som PG Andersson, nyblivna Europa-mästaren i rallycross Sverre Isachsen och den före detta skidstjärnan Torgny Mogren så kommer det bli en spännande Lördag för publiken på Kalvholmens motorstadium i Karlstad.

Pontus som tog sitt första SM-guld i rally tidigare i höst är inte den enda SM-guldmedaljören i startfältet. Flerfaldiga mästare som Mats Jonsson och eliten inom alla bilsportgrenar kommer vara på plats.
- Det kommer bli stenhårt att ta sig till final i NGK-masters, inte nog med att förare som PG, Sverre och Urban Bergström är med utan även de allra bästa folkraceförarna är med. Namn som Micke Thiman och Daniel Wall sätter nog skräck i de mesta som kört folkrace, berättar Pontus

Bilen som Pontus skall köra är en Peugeot 306 och han hoppas att den skall räcka till mot de monsterbilar som varje år byggs just för denna tävlingen.
- Jag siktar självklart mot A-final men vet att det kommer bli stenhårt och jag har ju bara kört ett par stycken folkracetävlingar förut , avslutar en laddad Pontus Tidemand inför helgens drabbning.

www.ptm-racing.se
11-10-19 Starkaste startfältet hittills i NGK-Masters
Intresset har aldrig varit större. Nära 500 anmälda förare slogs om de åtråvärda platserna i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. 500 entusiaster som inget hellre vill än att få visa upp sig inför storpubliken på Kalvholmens motorstadion på lördag.

Ramaskri och jubel i cyberspace
När den preliminära startlistan publicerades söndag kväll på www.ngk-masters.se så var det total rusningstrafik till hemsidan. Av de totalt ca 400 seniorer som anmält sig finns bara plats för 120st och 280 besvikna förare fick information om att de tyvärr inte kunnat beredas plats i tävlingen. Intresset har aldrig varit större och på chatsidor och facebook sidor runt om i landet så diskuterade 1000 tals motorsport fans hela kvällen huruvida rätt förare blivit uttagna eller ej. Irritationen var stor bland de bortgallrade medan andra jublade åt vilka förnämliga urval som gjorts…

Tävlingen som nu körs för 7:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen på lördag.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Fyller Karlstads hotell
Att intresset är stort vittnar inte minst hotell bokningarna om. Så snart det blivit känt att NGK-Masters officiella hotell 2011 blev Best Western Gustaf Fröding fylldes snabbt hela hotellet med Motorsport fantaster och även övriga hotell i staden har fyllts upp av besökare från hela landet.

Starkaste startfältet hittills
Tävlingen har alltid lockat gräddan av Svensk bilsport till start, men i år är startfältet starkare än någonsin. Ur folkraceleden finns Sveriges bästa förare på plats, med tävlande från Norrland till Skåne. Bland övriga motorstjärnor så utmärker sig Rally och Rallycross förarna till årets tävling. Rallyförarna PG Andersson, Pontus Tidemand, Mats Jonsson, Oscar Svedlund, Calle Ward och Robin Fridlund tillsammans med Rallycross stjärnorna Sverre Isachsen, Lasse Larsson, Andreas Eriksson, Urban Bergström, Mikael Thiman, Peter Hedström och Fredrik Tiger står på startlinjen på lördag, alla med ambitionen att vinna!

Det har trimmats friskt i garagen inför tävlingen och rykten om den ena värsting motorn efter den andra har cirkulerat på Facebook innan helgen. En av tävlingens största favoriter, de senaste två årens segrare Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna har byggt en innovativ Volvomotor till årets tävling. En 5-cylindrig motor har försetts med 2,5st (!!) Weber förgasare och motorn har placerats på längden i bilen. Rykten har cirkulerat bl.a. om Lasse Larssons Volvo, PG Anderssons Kadett, Peter Hedströms SAAB, Sverre Isachsens VW, Stefan Eliassons VW och alla försöker överträffa varandra.

Hittills har aldrig en ”kändis” lyckats vinna tävlingen. Sverre Isachsen såg stark ut förra året, PG Andersson var riktigt het 2009, men ännu har inge stått högst upp på pallen i denna prestigefyllda tävling! Rallycrossföraren Peter Hedström från Torsby har ett gediget Folkracekunnande och är den som varit närmast med två pallplaceringar. Bland Folkrace eliten finns det några namn som utmärker sig historiskt i tävlingen. Fryksdalens Per Christensson kört 4 A-finaler av sex möjliga som tävlingen körts och får räknas som en av favoriterna tillsammans med Hedström som lovat göra allt för att ta sin första titel. Utöver dessa finns minst 80st till med kapacitet att vinna tävlingen på lördag.

Trefaldige europamästaren utmanar Sveriges Folkrace elit i NGK-Masters
Den trefaldiga europamästaren i Supercars (div1) från 2009, 2010 och 2011, norrmannen Sverre Isachsen kommer till NGK Master i en mycket speciell VW ”bubbla” byggd av Kenneth och Joakim Karlsson. Sverre som i början av sin motorsports karriär körde VW "bubbla" i olika norska bilsportstävlingar med goda resultat visade förra året att dom gamla takterna sitter i då han körde till sig en riktigt fin placering i en VW ”Bubbla” i NGK-Masters. Sverre som är van att stå högst upp på prispallen slutade förra året på en hedrande tredje plats i B-finalen, ett resultat som är det bästa en kändis åstadkommit i tävlingen, men som eldar på en revanschsugen europamästare. Sverre satsar stenhårt på att få den åtråvärda segern i NGK-Master.

Bilen är byggd helt enligt anvisningar från Europamästaren, med spakarna på rätta stället och med transmission för att passa Sverres snåla åkstil. Lägg bl.a. märke till handbroms spaken i bästa RC manér. Till helgen skall bilen som sponsras av Autoexperten provköras någonstans i Stockholm. Teamet vill inte avslöja några detaljer i bygget, men en sak är säker, det är ingen vanlig folkracebil...

Torgny Mogren gör Comeback på racerbanan
Torgny Mogren, tävlade för Åsarna IK men född i Hällefors är en av Sveriges främsta längdskidåkare genom tiderna. Han slog igenom som 20-åring, då han slutade på tionde plats vid en Världscupdeltävling i Reit im Winkl i Bayern i det dåvarande Västtyskland. Bland Mogrens mest kända bedrifter finns VM-guldet i 50 kilometer fristil vid VM i Falun 1993, guldet i italienska Val di Fiemme 1991 samt stafettguldet från OS 1988.

År 2000 lämnade Mogren skidåkningen på elitnivå. Sedan dess har han varit med i olika tv program mm, men nu satsar han på folkrace där Mogren kommer att ingå i ett tremanna team tillsammans med folkrace experterna Totto Höök och Reine Kyrk. Torgny Mogren har även en Rally och Rallycross karriär bakom sig. I Rally körde han flera år i Opel team Swedens färger tillsammans med Värmländske kartläsaren Johan Olsson. I Rallycross körde Mogren Toyota för Christer Bohlins proffsiga team. I NGK-Masters tävlar Mogren i samma team som Folkrace specialisten Totto Höök från Hällefors.

Team Autoexperten utökar och hårdsatsar på NGK-Masters 2011
Team Autoexperten representeras i år av ett helt gäng starka förare, som Peter Hedström (SM guld i rallycross) och flera stora segrar i folkrace och Rallycross, Andreas Dahlberg, segrare i NGK-Masters 2008 och en av tidernas mest vinstrika juniorer och Belgaren Jochen Coox, ägare till den rallycross bil Peter hyrt i EM de senaste tävlingarna.
- ”Jochen har varit belgisk mästare i Supercars (div1) de senaste två åren, så det blir något att räkna med”, säger Peter. - ”I teamet ingår Expressens Jan-Erik Berggren som i år kommer till start i en riktigt bra bil”, tillägger Peter.

Ytterligare ett spännande tillskott i team Autoexperten är paret som överraskade i Midnattsolsrallyt tills motorn gav upp, MK Rattens Anders Hedström och hans co-driver Lasse Ekström. Anders som har ett NM silver i Rally (4wd) och Lasse som kört en hel del både rally och rallycross tidigare kommer till start med en riktigt potent 245.

Är det Janne "Flash" Nilsson med i år?
- ”Nej han har fått sparken efter sitt dåliga presterande ifjol”, skrattar Peter.
Frågan är om något annat team kan utmana det urstarka teamet från Värmland i årets NGK-Masters?

Kan någon hota Daniel Wall?
Under NGK-Masters 2010 var det ingen som hade en chans mot Östergötlands rattvirtuos Daniel Wall. Med 3 klara heatsegrar stod Daniel i ”Pole Position” i A-finalen där han sedan ledde från start till mål. Daniel Wall var helt överlägsen i sin grymma Volvo 245:a och kunde efter avslutad tävling parkera i depån utan en enda skråma på Folkracebilen.

Wall som har vunnit NGK-Masters såväl 2009 som 2010, siktar nu på sin tredje raka seger i tävlingen. Tidigare har Jenny Eliasson lyckats vinna tävlingen damklassen tre år i rad (2005 – 2007) och nu tänker Wall bli den första bland herrarna att lyckas med konststycket.

Daniel kommer enligt egen bekräftelse till start med bil utrustad med en potent 2,5 liters Volvomotor, Weber 45:or många ventiler i topplocket. I övrigt vill motortrimmaren hålla hemligt vilket recept bilen är byggd efter. Räkna med att Wall kommer att göra allt för att vara med i toppstriden i årets upplaga av NGK-Masters och har han lika bra snurr på årets motor som förra året så kommer motståndarna verkligen få gasa för att hänga med runt banan på Kalvholmens motorstadion i Karlstad 22 oktober.

P-G och Per, två Värmländska segerkandidater
Sveriges största Rallystjärna P-G Andersson och NGK-Masters mesta A-finalist Per Christensen, kommer till start under samma färger i varsin potent Opel, iordningställda av Per Christensson.

P-G kommer till start i en ruskigt snabb Opel Kadett medan Christensson kör en Opel Corsa. I båda bilarna sitter det 2,0 liters 16V motorer, ”chippade” och utrustade med specialinsug från bilcross-shop. Bilarna är utrustade med ombyggd framvagns geometri enligt hemligt recept för att starta bra. Per Christensson som vann NGK-Masters i premiärtävlingen 2005 har kört 4 av 6 A-finaler i tävlingens historia. Christensson tävlar numera inte lika frekvent som tidigare, utan satsar istället hårdare på ett fåtal tävlingar. Per vann landskampen mellan Norge och Sverige på Gardemoen tidigare under året och slutade på en femte plats i landskampen på Momarken efter att ha legat två efter Daniel Wall i finalen, då han sinkades senare av punktering.

P-G Andersson behöver ingen närmare presentation, Sveriges för närvarande mest framstående rallyförare har kört massor av folkracetävlingar som junior, innan rallykarriären tog vid. PG blev juniorvärldsmästare i rally 2004 och 2007, tvåa 2005 och trea 2006. I år har PG tävlat i IRC, som fabriksförare åt det Malaysiska bilföretaget Proton. Inför 2012 gör Årjängsföraren en ordentlig kraftsamling för att komma till start i WRC, men innan dess är det NGK-Masters som gäller. Senast PG körde tävlingen 2009, vann hann två kvalheat och blev vänd i det tredje. I C-finalen blev han bryskt uppvaktad, men farten visade att han kunnat blanda sig i toppstriden!

Kan Pontus Tidemands genombrottsår kryddas med seger i NGK-Masters?
Pontus Tidemand har haft ett riktigt bra år. Pontus har slagit igenom ordentligt med hjälp av sin styvfar Henning Solberg som ställt upp med sin Ford Fiesta S2000 och med hjälp av alla sponsorer.

I år har han har redan vunnit rally SM med en tävling kvar och han har varit i USA och kört rallycross i en supercars (div1). Den ödmjuke Värmlänningen Pontus Tidemand, har trots sin unga ålder (21 år), hunnit med en del inom Motorsport. Han har vunnit Subarucup (rally), kört racing en säsong i JTCC med Kristoffersson Motorsport, samt blivit svensk, norsk och nordisk mästare i crosskart.

Nu laddar den unga megatalangen för NGK-Masters. Pontus var med och körde den första upplagan 2005 som junior då han slutade på en fin tredjeplats. I år är det första gången Pontus ställer upp som senior i tävlingen och han möter hårdast möjliga motstånd. Pontus vann nyligen en folkracetävling på hemmabanan i Charlottenberg och kommer inte till NGK-Masters för att få stryk. Publiken har att se fram mot en verklig maktkamp då Pontus bl.a. möter rallystjärnorna PG Andersson, Mats Jonsson, Robin Friberg, Oskar Svedlund, Calle Ward och Andreas Eriksson.

NGK-Masters, historik
2005, Arvika
Per Christensson, Kils MK-Bil
David ”LL” Johansson, Vara MK
Jimmy Holmqvist, Gästrike RT

2006, Arvika
Stefan Eliasson Årjängs MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Peter Hedström, MK Ratten

2007, Karlstad
Fredrik Lindberg, Dals MK
Tomas Johansson, RasboMK
Totto Höök, Hällefors MK

2008, Karlstad
Andreas Dahlberg, Mora MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Simon Johansson, Ydre MK

2009, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Peter Hedström, Finnskoga MK
Frank Jacobsson, Vara MK

2010, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Tobias Söderqvist, AMF Årsunda
Mattias Ledin, MK Kopparberg

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
11-10-18 NGK Masters i helgen
Eliten mot bredden, NGK-Masters är ett verkligt "all star championship". I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Med 480 anmälda förare till helgens tävling är NGK-Masters den kanske mest prestigefyllda Folkracetävlingen under året. För femte året i rad arrangeras tävlingen på Kalvholmens motorbana och arrangörerna väntar vallfärd från hela landet
11-10-11 Folkrace i Säffle på lördag
Lördagen 15/10 arrangerar säffle MC sin folkracetävling Ove Öbergs memorial på krokstadsbanan,85 förare är anmälda vilket är bra med tanke på årstiden.

I senior klassen kan vi bla se Säffles rallykomet Peter Elg(vinnare sverigeserien VOC 2011)som ska testa motståndet där han en gång började sin motorsportkarriär.

I Juniorklassen är bla helgens munkfors vinnare anmäld Simon Olofsson som ska mäta sig med säffles många bra hemmaförare.

I Dam/vet återfinns fjolårets segrarinna Anitra Zähle Nilsen som har vunnit många A-finaler genom årens lopp men som har tagit steget upp till rallycross i år,hon kommer få hårt motstånd från veteranherrarna det kan vi lova.

Säffle MC hoppas på en spännande höstdag som med bra väder som förgyller tävlingen.

11-10-09 Folkrace-succé i Munkfors
Helgens folkracetävling på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors, den sista för säsongen på banan, blev en deltagarsuccé. Hela 85 bilar kom till start och publiken slöt upp mangrant i höstsolen, som till slut visade sig frampå dagen.
Succé blev det också för folkraceparet Sebastian Eriksson och Anitra Zähle Nilsen på Tomtfallet i Munkfors. Anitra från Eda rattade hem Damer/oldboys-klassen och Sebastian från Sunnemo och Hagfors MK körde ohotad hem seniorfinalen. SMK Eda-vinst blev det också i juniorklassen, där Simon Olofsson tog sin Saab till seger.
11-09-07 Stjärnspäckade NGK-Masters körs 22 oktober i Karlstad
Nu närmar sig åter årets stora Motorsportfest i Karlstad då NGK-Masters för femte gången körs på Kalvholmens motorstadion.

Förra året anmälde sig närmare 500 förare med förhoppning att få delta i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. Årets tävling körs den 22 oktober och med 6 veckor kvar börjar traditionsenligt kändisarna anmäla sig och ”Silly Season” startar med spekulation om vilka som kommer i år och vilka fantastiska bilar som dyker upp.

Tre stora idrottsprofiler är redan klara för start
Ishockey bröderna Jörgen Jönsson och Kenny Jönsson samt skidåkaren Torgny Mogren var tidigt ute med att anmäla sig till tävlingen. Jörgen som gjorde premiär 2010 har till årets tävling lockat med sig brorsan Kenny och de båda har testat lite banracing under året. Torgny har tidigare tävlat i både Rally och Rallycross och har ganska mycket rutin av att köra fort, om än i annan miljö än på Folkracebanan…

Motorstjärnorna brukar dugga tätt i startlistan och årets tävling ser inte ut att bli något undantag.

Under veckan blev det klart att årets stora komet i Svensk Rallysport, Pontus Tideman kommer till start liksom regerande europamästaren i rallycross, norrmannen Sverre Isachsen. Tideman som gjort succe i rallyskogen och bl.a. leder årets Rally SM vann nyligen en folkracetävling i Eda och Sverre Isachsen som ser ut att gå mot sitt tredje raka EM-guld tog sig sånär till A-final i förra årets NGK-Masters så båda får nog känna lite favorit tryck.

En ny långväga gäst får vi se i regerande Svenska mästaren i Rallycross, Kalix Fredrik Tiger som med ett långt förflutet i Folkrace kommer att satsa på seger i tävlingen. Karlstads förre rallystjärna, Oscar Svedlund gör premiär på Kalvholmen.

Under nästa vecka kommer anmälan att öppna för alla och arrangörerna förbereder sig för stor rusning.

Tävlingen som nu körs för 7:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
11-09-04 Kardankungligheterna utsedda
Konungamanteln och -kronan togs över av Björn Damberg, Jönköpings MK. Till ny Kardandrotting krönades Carina Mårtensson från Karlskrona AK och titeln Kardanprins 2011 kan Hampus Petersson, Bohus Racing Club, stoltsera med. www.kardankungen.se
11-09-04 Lycke lycklig vinnare i årets Femtåfestival
Erland Lycke lycklig vinnare av årets Femtåfestival före munkforssonen Ingemar Högberg,trea kom Sune"standard"Rikardsson.Som vanligt vann Valter Persson Malung veteranerna.i juniorerna segrade Östmarks stolthet Robin Jönsson före Likenäsaren Anton Olsson.Femhundra personer besökte Femtåbanan i Ambjörby under helgen
www.likenasmk.com
11-08-25 Årets sista folkrace i Munkfors
Den 8 oktober kör Munkfors MC årets sista tävling på folkracebanan i Munkfors.
Anmälan www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=2316
Inbjudan här på MiV
11-08-20 Femtåfestivalen Likenäs
Femtåfestivalen 3-4 september, 2 dagars folkracetävling på Femtåbanan i Ambjörby första start kl 10.00
Inbjudan se vår hemsida www.likenasmk.com Hjärtligt Välkomna
11-07-31 Glödheta guldbiljetter vid Färgelandafolkrace
Det blev en intensiv kamp om de åtråvärda guldbiljetterna i folkrace på Rosendalsbanan i Färgelanda. Dessa biljetter delades ut av Dals MK till de fyra främsta i A-finalen och det blev en intensiv kamp i sommarvärmen att först och främst ta sig till en final och gärna direkt till A-finalen. Man hade en extra chans att ta sig till A-finalen via runner-up. Segraren i en final tar steget upp i nästa final. I seniortävlingen var det två förare som kvalade in med maximala 21 poäng och det behövdes 17 poäng för att komma till A-finalen direkt.

Mycket SMK Trollhättan
Det skulle handla mycket om SMK Trollhättan i A-finalen. Stefan Andersson tog starten före klubbkompisen Jörgen van den Berg. Det var dessa två som hade maximala 21 kvalpoäng. Man kanske inte bjöd upp till en hundraprocentig kamp då guldbiljetterna var det allra viktigaste. Men det gick mycket fort och då var möjligheterna att köra om mycket få. Henrik Lindberg från Alingsås MK var trea hela finalen igenom och den placeringen var han nöjd med. Den fjärde guldbiljetten gick till den tredje föraren från SMK Trollhättan, Mattias Bankel. Hemmaföraren Tobias Tybäck blev femma och Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, sexa. Han hade före detta vunnit B-finalen före Fredrik Hagelin Säffle MC. Trea hemmaföraren Tobias Andersson som tog sig till B-finalen efter vinst i C-finalen. Ytterligare en hemmaförare, Michael Westerlund, vann D-finalen, men i C-finalen fick han stopp.
Mera Säffle MC

I de två övriga klasserna gick segrarna till Säffle MC. I veteranklassen körde herrar veteraner ihop med damerna. Stefan Johansson hade inga större problem att hålla Peter Eriksson från Vara MK bakom sig. Trea i denna final och bästa dam, Jennie Widell, Vänersborgs MK. Juniorklassens vinnare blev Jonas Bäckström före Max Tobiasson som tävlar för Hällevadsholms MK.
//Göthe Johansson

Folkrace, Färgelanda 30/7. Klass senior, A-final: 1) Stefan Andersson, SMK Trollhättan, VW, 2) Jörgen van den Berg, d:o, Saab, 3) Henrik Lindberg, Alingsås MK, d:o, 4) Mattias Bankel, SMK Trollhättan, d:o, 5) Tobias Tybäck, Dals MK, Volvo, 6) Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo.
Klass senior, B-final: 1) Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo, 2) Fredrik Hagelin, Säffle MC, Opel, 3) Tobias Andersson, Dals MK, VW, 4) Rickard Svenningsson, Vänersborgs MK, Opel, 5) Magnus Ingesson, Kungsbacka MA, Nissan, 6) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, Nissan.
Klass senior, C-final: 1) Tobias Andersson, Dals MK, VW, 2) Tobias Svenrot, Älvbygdens MK, M-B. 3) Henrik Jakobsson, SMK Trollhättan, Saab, 4) Andreas Andersson, Dals MK, Renault, 5) Michael Westerlund, d:o, Volvo, 6) Stefan Larsson, d:o, VW.
Klass senior, D-final: 1) Michael Westerlund, Dals MK, Volvo, 2) Kenny Edell, d:o, Saab, 3) Anders Larsson, SMK Trollhättan, Saab, 4) Peter Blom, Dals MK, VW, 5) Anders Karlsson, d:o, Volvo, 6) Mats Jönsson, Lidköpings MK, Saab.
Klass junior, final: 1) Jonas Bäckström, Säffle MC, Mazda, 2) Max Tobiasson, Hällevadsholms MK, Saab, 3) Sandra Spjut, SMK Trollhättan, d:o, 4) Alice Wass, Vara MK, d:o, 5) Zandra Mansikkala, MK Ratten, d:o, 6) Anton Mäsak, Stenungsunds MS, d:o.
Klass Veteran/Dam, final: Stefan Johansson, Säffle MC, Saab, 2) Peter Eriksson, Vara MK, d:o, 3) Jennie Widell, Vänersborgs MK, Opel, 4) Tomas Hagelin, Säffle MC, Volvo, 5) Linda Abrahamsson, Ulricehamns MK, Saab, 6) Ninna Herklint, Älvbygdens MK, Volvo.

11-07-28 Pontus Tidemand segrade i SMK Eda´s folkrace
Rallytalangen och Rally-SM ledaren Pontus Tidemand (20) hade siktet inställt mot X-Games i Los Angeles sista helgen i juli men efter omprioriteringar från teamet så blir det inget tävlande i USA för Pontus. Däremot visade Pontus upp sig på hemmaplan i helgen och vann folkracetävlingen i Eda.

Den sista helgen i Juli var det meningen att Pontus Tidemand från Charlottenberg skulle vara med i X-games i Los Angeles, en av de största motorhändelserna i världen. Men efter många diskussioner kom Pontus fram till att hoppa över denna tävling och lägga allt fokus på att avsluta årets säsong i rally och börja planera nästa års säsong.
- "Visst hade det varit jättekul att köra X-games men det kostar mycket pengar som alltid i denna sporten. Jag har en SM-ledning i rally att tänka på och vi försöker redan nu få till ett bra rallyprogram inför nästa säsong, berättar Pontus"

Däremot passade Pontus på att köra folkracetävling på hemmaplan i helgen, då det var en deltävling i Västa Värmlands Folkracecup som kördes på Hökedalen i Charlottenberg.

Det var sent på fredag eftermiddag som det blev bestämt att Pontus skulle köra tävlingen och allt flöt på så bra det kunde på lördagen då Pontus vann alla sina kvalheat och var ensam "fullpoängare" in i A-finalen. Även i A-final tog Pontus kommandot direkt och vann före Berry Kling från SMK Eda.
- " Det var en av mina mekaniker som hade en folkracebil stående och han undrade fall jag ville låna den och köra tävling med den. Det var min fjärde folkracetävling och första gången jag vinner, även fall detta är på en helt annan nivå än jag kör annars så var detta riktigt kul och jag hoppas genom att vi etablerade förare är med på denna nivå så kan vi locka fler ungdomar till motorsporten, säger Pontus Tidemand om segern.

Nästa tävling för Pontus är Snapphanerallyt som körs den 12-13 Augusti men redan nu till helgen skall Pontus köra uppvisning på Edaträffen, där han skall skjutsa barn i rallybilen från Barncancerföreningen Västra Svealand, Hjärtebarn föreningen och RBU, Rörelsehindrade Barn & Ungdomar.
11-07-28 Larsson, Lövsta och Carlsson vinnare i kvällsracet
Crister Larsson Likenäs MK segrade i seniorklassen.
Damklassen Sandra Lövsta Malungs MK Team Brallis
Juniorernas A-final vanns av Marcus Carlsson Ösmarks MFF
Kvällens publiksiffra slutade på 413 betalande, 91 anbud.
Tävlingen ingick i Galaxie Cup Värmland samt Norra Dalasupercup.
» Resultat
11-07-27 Missa inte kardankungen, -drottningen, -prinsen/prinsessan som körs för fjärde året i rad!
Borås MK har fått dispens från FR-utskottet för fjärde året i rad att arrangera en FR-tävling för enbart kardandrivna bilar. Tävlingen går av stapeln lördagen den 3 september med första start klockan 10.
Inbjudan finns på Anmälan Online - http://www.anmalanonline.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=2284 - med sista anmälningsdatum den 27 augusti.

Tävlingen har även en egen hemsida: www.kardankungen.se
11-05-15 Sponsorcupen i Krokom
Det var blött, lerigt och mycket svårkört när första tävlingen i Sponsorcupen kördes på Krokoms motorstadion i lördags. De tre som lyckades bäst bäst i leran var Tom Karlsson, JMK, Maria Andersson, Hede och junioren Henke Palm från Ilsbo.

Väderförhållandena var inte dom bästa när första deltävlingen av sponsorcupen körde i Krokom under lördagen. Det hade regnat mycket under morgonen och det gjorde banan mycket lerig och svårkörd. När kvalen började regnade det för fullt och många hade svårt att hålla sig på banan.

Bland seniorerna var fjolårsvinnaren Bosse Hemmingsson storfavorit, och han började riktigt bra, vann sina tre kvalheat ganska enkelt. Även hemmaförarna Johan och Bengt-Åke Ihrén vann sina kval övertygande och sig sig till finalen. Comebackande Tom Karlsson, som varit borta under några år visade att han också ville vara med i toppstriden då han kvalade som etta, etta och trea. Vilket också gav honom en plats i A-finalen. Unge Timo Strömqvist hade också en bra dag då han lyckades vinna b-finalen.

Finalen fick en dramatisk start då Södra Lappmarkens Anders Persson tog starten med en tvåhjulande Tom Karlsson tätt bakom, även Bosse Hemmingsson var bra med på en tredjeplats. Men redan efter två varv var Tom uppe i ledning, en ledning som han inte släppte ifrån sig, Bosse var riktigt bra med och närmade sig Tom när det bara var ett varv kvar och såg ut att vilja gå förbi, men Tom var ganska säker i sin ledning. – Jag såg att han kom men då såg jag till att det sprutade lite extra lera på hans ruta och då blev han tvungen att släppa, säger en glad Tom efter målgången.
Trea blev Timo Strömqvist efter en mycket fin körning.

Bland damerna var som väntat Maria Andersson, Hede, klart bäst denna dag, hon bemästrade underlaget bäst och tog tre kvalsegrar ganska enkelt . I A-finalen gjorde Maria processen kort med att ta starten och kunde sedan enkelt vinna före Lisa Abrahamsson, SLMK och Maria Persson, södra Lappmarken

I junorklassen dominerade Henke Palm, Ilsbo, kvalen med tre raka segrar medan JMK:s Simon Gulle hade två segrar och en andraplats. I A-finalen var det mellan dessa två det skulle avgöras. Henke var snabbast i starten med Gulle strax bakom. Gulle jagade hela tiden och när Henke tog alternativspåret så var Gulle så nära att ta sig förbi, men fick ge sig denna gång. Men Gulle var ändå nöjde med andraplatsen då det gav en del värdefulla poäng i cupen och Henke kommer troligen inte att åka hela cupen. Trea blev Marcus Jakobsson, Krokom, som tog sig till A-finalen via seger i B-finalen.
11-05-12 Nu drar Sponsorcupen 2011 i folkrace i gång!
Det är för tolfte året som Sponsorcupen körs, de två första åren hade cupen andra namn men de senaste nio åren har den kallats Sponsorcupen.

Cupens sponsorer har varierat under åren, men alla sponsorer har haft egen bil och tävlat för sina företag i ett eget race.

Intresset för årets säsong är stort, redan till första tävlingen, som körs i Krokom lördag 14 maj, är det närmare 80-talet förare anmälda.

Bland Juniorerna får vi nog räkna med att förra årets tvåa, Jesper Jonsson får bära det största favoritskapet, efter att fjolårets suverän, Anton Brorsson, inte längre är med. Men vi ska heller inte räkna bort förare som, Viktor Holmkvist och Simon Gulle. Vi ska heller inte räkna bort dom snabba tjejerna Madelene Sandström och Therese Beckman.

I damklassen får nog Maria Andersson vara den som har största favoritskapet, hon vann fyra deltävlingar under fjolåret och var tvåa en gång. Men vi ska inte räkna bort Veronica Åkervall och Susanne Thunell. Även Kerstin Grenholm kan visa sig vara snabb, så henne får dom andra nog se upp med.

Bland herrarna är det som vanligt ett getingbo. Men finns det någon som kan hota Bosse Hemmingsson att försvara titeln från i fjol? Jodå, det finns en hel del förare som vill vara med och vinna, Fjolårstvåan Erik Persson har kapacitet att hota Bosse, men även den unge Timo Strömkvist vill vara med och sätta käppar i hjulen för Bosse. Sedan har vi alltid farlige Tom Karlsson, som inte körde cupen i fjol, och han har säkert planer på hur cupen ska tas hem.

Tävlingskalender 2011:
Krokom 14/5
Hede 4/6
Svenstavik 18/6
Föllinge 16/7
Östersund 20/8
Offerdal 3/9
11-05-02 Vårmönstringen inställd
Tyvärr tvingas Films MK ställa in Vårmönstringen 7 maj pga för får anmälda
11-05-01 Ny seger för Stefan Ivarsson i Stenungsund
Stefan Ivarsson, Tjörns MF, tog en ny seger på Furufjällsbanan i Stenungsund när den andra deltävlingen i Västkustcupen kördes den 1 maj. Seniorernas A-final blev en spännande tillställning, trots att Stefan Ivarsson tog hand om starten direkt. Det var bakom honom som spänningen fanns. Henrik Lindberg, Alingsås MK, närmade sig Stefan mer och mer. Även Stefans klubbkompisar Claes Johansson och Peter van der Poel närmade sig Stefan mer och mer. När det var två varv kvar satte Peter in en attack som så när skulle gå hem. Men attacken var lite för hård och Henrik fastnade i en sandfålla och Peter fick svartflagg. Claes fick nu andraplatsen och hemmaföraren Bosse Karlsson fick en tredje plats i mål. Bosse som vann en ännu mer rafflande B-final. Här var det hemmaförare uppe i ledningen i stora delar av heatet. Tobias Börjesson ledde över halva heatet tills bilen stannade. Även den tredje hemmaföraren, Daniel Nyvall fick problem och tvingades att bryta. Först i mål var Jens Svensson, men han fick svartflagg och det var därför Bosse vann. före Johan Fondén, SMK Trollhättan. Johan hade dessförinnan vunnit C-finalen före klubbkompisen Torbjörn van der Berg. Dam-finalen hade Caroline Holmstig, Sotenäs MK, helt i sin hand och vann före Eva Bergkvist, Vara MK, och Caroline Magnusson, Fjärås MK. Juniorfinalen hade förare från 6 olika klubbar och Johan Klasson, Älvbygdens MK, vann före Filip Johansson, MK Falcon, och Jesper Gunnarsson, Skene MS.

Resultat Folkrace, Stenungsunds MS. 1 maj.
Klass Senior, A-final: 1) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, Saab, 2) Claes Johansson, d:o, d:o, 3) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 4) Henrik Lindberg, Alingsås MK, Saab, 5) Morgan Borg, Varbergs MK, d:o, 6) Peter van der Poel, Tjörns MF, d:o.
Klass Senior, B-final: 1) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 2) Johan Fondén, SMK Trollhättan, Saab, 3) Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, d:o, 4) Daniel Nyvall, d:o, d:o, 5) Daniel Klasson, Älvbygdens MK, VW, 6) Jens Svensson, Bohus Racing, Volvo.
Klass Senior, C-final: 1) Johan Fondén, SMK Trollhättan, Saab, 2) Torbjörn van den Berg, d:o, d:o, 3) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, Volvo, 4) Emil Lindström, SMK Trollhättan, Saab, 5) Jerry Runesson, Varbergs MK, d:o, 6) Joakim Berndtsson, Tjörns MF, d:o.
Klass Dam, A-final: 1) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Saab, 2) Eva Bergkvist, Vara MK, d:o, 3) Caroline Magnusson, Fjärås MK, d:o, 4) Jill Eriksson, Älvbygdens MK, Volvo, 5) Anna-Karin Duell, Vara MK, VW, 6) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, Saab,
Klass Junior, A-final: 1) Johan Klasson, Älvbygdens MK, Volvo, 2) Filip Johansson, MK Falcon, Saab, 3) Jesper Gunnarsson, Skene MS, Volvo, 4) Max Tobiasson, Hällevadsholms MK, Saab, 5) Anton Mäsak, Stenungsunds MS, d:o, 6) Ellinor Haraldsson, Alingsås MK, d:o.
11-04-30 Valborgsracet Likenäs
Daniel Engvall Likenäs MK segrade i årets Valborgsrace som är andra deltävlingen av Galaxie Cup Värmland. Två blev Niklas Andersson även han Likenäs MK.

Damernas A-final vanns av Emelie Olsson Finnskoga. Junior finalens segrare heter Robin Jönsson Östmarks MFF
www.likenasmk.com
11-04-17 Linkenäs MK ingår i Norra Dala supercup 2011
Likenäs MK kommer under 2011 ingå med en deltävling i Norra Dala supercup. Likenäs deltävling blir kvällsracet den 27/7. Cupen startar i Mora 7/5 följd av Vansbro 28/5 Lima 11/6 Likenäs 27/7 cupavslutning i Malung 20/8.
Mer info finns på vår hemsida http://www.likenasmk.com/content/start

11-04-10 Välkomna till Valborgsracet - andra deltävlingen i Galaxie Cup
Valborgsracet andra deltävlingen i Galaxie Cup Värmland
2011-04-30 första start kl 10:00 Femtåbanan
Mer info www.likenasmk.com
Välkomna Likenäs MK

11-01-29 Välkommen till Likenäs MK och Galaxie Cup
Likenäs MK kommer under 2011 att arrangera Galaxie Cup. Antalet tävlingar är fyra stycken, där alla räknas i cupen.
Däckleverantören Galaxie Svenska miljödäck är huvudsponsor av cupen.
Totalsegraren i varje klass erhåller 4 st Galaxie folkrace-däck. Se vidare info under Cupregler.

Väl mött på Femtåbanan 2011!
Tryck här för mer info!


<< Till startsidan