2007

Folkrace 2007

Här hittar du resultat från tävlingarna 2007

Regler 2007>>


07-12-27 6500 kronor för en folkracebil
Från årsskiftet kostar det 6500 kronor att köpa en folkracebil i samband med tävling. Anbudssumman höjs därför att det nästan är omöjligt att bygga en bil för 4500 kronor, vilket gör att bilparken börjar bli ålderstigen och säkerheten svår att upprätthålla.
Under de snart 27 år grenen funnits har det aldrig kostat mer än 4500 kronor att köpa en folkracebil direkt efter tävlingens slut, bortsett från den administrativa kostnaden på 100 kronor.
- Trycket på våra sportgrensansvariga har varit stort. De aktiva påtalar att det inte går att bygga en bil för 4500, säger Staffan Rönnmark, ledamot i folkraceutskottet.

De aktiva är heller inte lika benägna att ägnar många timmar i garaget för att bygga en ny bil, eftersom de riskerar att genast får den såld i första tävlingen.
- Vi ser att bilarna blir allt äldre och det är viktigt att säkerheten inte blir lidande, fortsätter Staffan Rönnmark.
Därför har utskottet beslutat, i samråd med de 12 sportgrensansvariga (SGA), att höja anbudssumman på bilarna i samband med tävlingar till 6500 kronor. Det nya priset gäller från 1 januari 2008.
- Vi valde att ligga lågt med offentliggörandet av beslutet för att inte få en våg av uppköp, alternativt att det inte kommit några startande till de sista tävlingarna, säger Staffan Rönnmark.
07-10-16 Ett Stjärnspäckat startfält
Kerry Jörmar Radiopratare Karlstad Mk
Anders Söderberg Skidor Krokom Mk OS, VM och SM-medaljer

STCC
Janne "Flash" Nilsson KAK 2 STCC-titlar

Rallycross
Lasse Larsson Skene MS Regerande europamästare och svenskmästare
Tony Croon Bollnäs Mk
Magnus Eriksson Götene Mk
Peter Hedström Mk Ratten Tidigare junior SM vinnare
Magnus Hansen Götene Mk Tidigare EM och SM-guld
Niklas Hagström Finnskoga Mk Regerande Svenskmästare
Urban Bergström Finnskoga Mk Tidigare Svenskmästare
Mattias Thörjesson Ryds Mk EM-tvåa 2006
Jimmy Farsbo Linköpings MS
Per Gustavsson Vara Mk Tidigare Svenskmästare
David LL Johansson Vara MK Tidigare junior SM vinnare
Mattias Ledin Mk Kopparberg
Santosh Berggren Falköpings Mk
J-C Nilsson 40 år Mk Team Westom
Perra Johansson Mk Team Westom Tidigare Svenskmästare
Jonas Andersson Orust MS Regerande Svenskmästare

Crosskart
Peter Andersson Falköpings Mk Tidigare Svenskmästare
Mats Huldén Mk Team Westom Tidigare Svenskmästare

Rally
Mats Jonsson Rally Forshaga MC Regerande Svenskmästare
PG Andersson Årjängs MK Regerande Världsmästare
Patrik Sandell Jämtlads Mk Tidigare Världsmästare
Jonas Andersson MK Team Treske Regerande Världsmästare
Emil Axelsson Ydre Mk Tidigare Världsmästare
Jimmy Holmqvist Gästrike MS Tidigare Svenskmästar
Jonas Kruse Rally Karlstad MK Tidigare Svenskmästar
Anders Karlsson Säffle MC Tidigare Svenskmästar
Andreas Sjölander Regerande junior SM vinnare

Folkrace
Per Kristensson Fryksdalens Mk Segrare Masters 2005
Stefan Eliasson Årjängs Mk Segrare Masters 2006
Reine Kyrk Mk Team Westom
Daniel Wall Msk Kvarnvingarna
Mikael Thiman Msk Kvarnvingarna
07-10-16 NGK-Masters, ett rekordartat All Star Championship
Årets upplaga av NGK-Masters innehåller OS medaljör, VM medaljörer, EM medaljörer och MASSOR av SM medaljörer från en rad olika sportgrenar. När alla de olika medaljörerna tävlar på lika villkor mot den verkliga bredden i svensk motorsport, då har vi kärnan i NGK-Masters!

NGK-Masters är ett verkligt "all star championship". I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.
- Folkrace är grundstenen i den svenska motorsporten. Unga, gamla, nya och rutinerade förare möts på lika villkor. Rookies och motorsportsprofiler trivs och trängs på Kalvholmen för att göra upp om äran att ta hem NGK-Masters. Detta är tävlingen där bilarna håller samma standard och allt lämnas åt föraren. Reglerna är enkla. Det gäller att ge allt och att ha kul, säger Per Andersson i Racecrew! NGK-Masters innebär eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

OS och VM medaljör på skidor på startlinjen
En av Sveriges mest framstående skidåkare, Anders Söderberg från Östersund gör ett allvarligt menat inhopp i racerbil. Hittills har han mest varit känd för sina insatser i skidspåren, nu är det risk att motorsporten tar över!
Anders testade faktiskt redan i sommar att köra folkrace. Kompisen Patrik Sandell imponerades då av skidåkarens fantastiska starter, ett moment som kan vara direkt avgörande i folkrace. Den minnesgode minns säkert forne skidkungen Gunde Svans framfart på rallycrossbanorna där han gjorde sig känd som den verklige startspecialisten. Anders kan bli riktigt farlig meddelar rally VM föraren Sandell!

Ett axplock ur karriären:
· Brons VM i stafett Sapporo 2007
· Guld Holmenkollen 2006
· Brons OS i stafett Turin 2006
· 5:a OS Skiathlon Turin 2006
· 6:a OS 50km(f) Turin 2006
· 11:a OS 15km(k) Turin 2006
· Silver VM 50km(f) Val Di Fiemme 2003
· Brons VM i stafett Val Di Fiemme 2003
· 1 förstaplats i Världscupen
· 4 andraplatser i Världscupen
· 5 tredjeplatser i Världscupen
· 12 SM-Guld individuellt

Ny VM-duell då PG Andersson och Patrik Sandell möts igen
Nyblivne Världsmästaren PG Andersson möter fjolårets Världsmästare Patrik Sandell i ett unikt möte på folkracebanan. I en intervju med Sandell konstaterar han att det nog är viktigare att vara före PG än att vinna tävlingen. Det ä ju alltid den sista tävlingen på säsongen man kommer ihåg så VM-titeln är inte lika mycket värd som ett bra resultat i NGK-Masters skojar Patrik.
Om man tar en titt i förarnas CV så är det dock frågan om inte PG får räknas som en av tävlingens riktiga favoriter. Med otaliga folkrace segrar i meritlistan finns det inte många som kan visa upp ett liknande facit.

Det är inget dåligt sällskap PG och Patrik har i listan över tidigare Junior Världsmästare. Att 42 % finns på startlinjen i NGK-Masters är helt fantastiskt!

2001 Sébastien Loeb, Frankrike
2002 Daniel Solà, Spanien
2003 Brice Tirabassi, Frankrike
2004 P-G Andersson, Sverige
2005 Daniel Sordo, Spanien
2006 Patrik Sandell, Sverige
2007 P-G Andersson, Sverige

Världsmästarnas kartläsare utmanar förarna
När resultatlistorna från Rally VM kablas ut över världen så är det oftast föraren som får den största äran, trots att det egentligen är två deltagare i bilen. I NGK-Masters finns alla möjligheter att få till en ändring på detta. Jonas Andersson och Emil Axelsson sitter i vanliga fall bredvid PG Andersson och Patrik Sandell i rally VM. Nu kommer båda till start bakom ratten (utan karta) i NGK-Masters! Båda kartläsarna har tidigare folkracemeriter i bagaget, och Jonas deltog faktiskt i premiär racet 2005.

Frågan är vilken som är viktigast att besegra, konkurrerande kartläsare eller den egna chauffören?

Föraren mot stallchefen
I Renault team Sweden är det normalt Jonas Kruse som basar och Patrik Sandell som förväntas leverera resultat. I helgens NGK-Masters står de båda på startlinjen som likvärdiga motståndare. Frågan är om 2006 års Världsmästare Sandell kan rå på sin teamchef? Enligt rykten så har Kruse laddat upp ordentligt inför mötet och har bl.a. två bilar i garaget, en för vått före och en för torrt! Han väljer bil på morgonen efter att väderprognosen är klar. Sandell kommer även han till start med en riktig värsting, väl utprovad av självaste folkracekungen Simon Johansson.
Patrik Sandell ser fram mot att få möta stallchefen i första sväng. Kruse skall inte få det lätt, jag är van att förstöra hans bilar och jag kommer inte att ge mig i närkamper, kommenterade Sandell. Näst att slå PG är det Kruses trofé som hägrar säger rallyföraren i ett uttalande.

Flash laddar för revansch
Janne Flash Nilsson som debuterade i fjolårets NGK-Masters får i år köra på hemmaplan, något som fått Flash att ladda för revansch. Med bättre material och med erfarenhet från fjolårets tävling hoppas Flash kunna göra sig mera rättvisa. Porscharna som ställts till Flash förfogande ifjol visade sig inte alls hålla måttet. Flash bil gick inte rent på hela dagen och 56:e plats i resultatlistan är inte riktigt rättvisande för STCC-stjärnan.

Kanske att "stjärnorna" inte törs vara lika kaxiga i år?
- De ska bli skönt att en gång för alla visa folkraceåkarna att det inte beror på materialet att vi åker så mycket snabbare, sa Tommy Kristoffersson och stack fram hakan riktigt ordentligt under fjolårets presskonferens.
Tommy slutade på en fin 11:e plats och var således bäste kändis.

Mats Jonsson med 13 SM-guld är känd som Mr no problem…
Han är känd som Mr no problem i Rallysporten, frågan är hur det fungerar i Folkrace? Trots erfarenhet från Rallycross på elitnivå så lär startkurvan bli en chock för den 13-faldige rallymästaren.

Tider
09:30 Första start, omgång 1
10:00 Crewclub öppnar
12:30 - 13:40 Lunch I Crewclub
15:30 - 16:30 Finaler i NGK-Masters 2007
07-10-16 Ny kamp mellan Sandell/Axelsson och Andersson x 2!
På lördag avgörs en av Sveriges mest prestigeladdade motorsporttävlingar, NGK Masters. En folkracetävling där motorsportsstjärnor från olika grenar får chansen att visa vem som är snabbast. På startlinjen finns Patrik Sandell och Emil Axelsson, redo att ta sig an utmaningen. Tillsammans med skidkungen som numera kör för Team Mekonomen i spåret, Anders Södergren ger de sig in i giganternas kamp.
- Det ska bli riktigt roligt att få köra folkrace igen. Jag är grymt laddad redan nu och det skulle vara extra krydda att få möta PG Andersson, med tanke på att vi tävlar mot varandra i Junior-VM till vardags. Sedan så vore det ju även roligt att möta min teamchef Jonas Kruse i första böj, jag är ju van vid att knöla till hans bilar vid här laget, skrattar Patrik.

Det finns även utrymme för revansch mot mästarna i Junior-VM, PG och Jonas Andersson, då de är anmälda till tävlingen. Om inte det är inspiration nog så återfinns även stjärnor som Jan ”Flash” Nilsson, Rickard Göransson, Jonas Kruse, Mats Jonsson, Lasse Larsson. Listan kan göras lång…
- Det är många namnkunniga förare i startfältet, men jag skulle inte bli förvånad om det är en folkraceförare som står som segrare. De brukar kunna hävda sig riktigt bra. Själv är jag ju inte riktigt van vid förarrollen, men självklart ska jag göra mitt yttersta för att åka ifrån så många som möjligt. Folkrace är en riktigt rolig sport, avslutar Emil.

Bilskoj.com är teamet som står bakom trebilsteamet med Sandell, Axelsson och Södergren, ett gäng folkrace-entreprenörer som specialiserat sig på att hyra ut tävlingsklara folkracepaket. Förberedelserna har pågått i flera veckor och det är ett laddat gäng som åker till Karlstad för att mäta krafterna. Hur det går vet vi på lördag kväll. En sak är dock säkert, det kommer att laddas friskt bland deltagarna och ingen kommer att vika ned sig i första taget!

www.patriksandell.com
Team: www.bilskoj.com
Tävlings arrangör: www.racecrew.se
07-10-13 Jägarns Trofé slutkörd
Under sju år har Dals MK i Färgelanda arrangerat lagtävlingen "Jägarna Trofé" i Folkrace. Årets upplaga har nu körts på Rosendalsbanan och två lag hade chans att ta hem trofén för gott. Guldgossarna från Alingsås och Lagfart från Värmland. Det blev spännande och rafflande finaler innan Alingsåsgänget kunde vinna. De 11 deltagande lagen började tävlandet med att genomföra tre kvalomgångar. Redan här var det de två nämnda lagen som var i topp med Lagfart som bästa lag. Med till A-finalen kom också Crazyelks från tvåstad. De kvalpoäng som man hade kört till sig togs bort och man körde bara om placeringarna med två av de sex förarna från varje lag. Lagfart tog kommandot även här med Niklas Hagström i ledningen och Patrik Karlsson på en fjärde plats. Fram till det tredje varvet var trofén i Värmland, men nu får Hagström punktering och Alingsåsförarna Henrik Lindberg och Roger Enander kommer upp på de två första placeringarna. Trofén hamnar nu i Alingsås. Tvåstadslaget blev trea med Stefan Eriksson som ende poängplockare med en fjärde plats före Hagström. Fjärde lag och vinnare i B-finalen blev Sonny Åström från Blombusarna.
/ Göthe Johansson

FÄRGELANDA, Folkrace lagtävling: A-final: 1) Henrik Lindberg, Alingsås MK, Saab, 2) Roger Enander, d:o, d:o, 3) Patrik Karlsson, Årjängs MK, d:o, 4) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 5) Niklas Hagström, Finnsskoga MKd:o, 6) Göran Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo (bröt).
B-final: 1) Sonny Åström, SMK Trollhättan, Volvo, 2) Glenn Alfredsson Hällevadsholms MK, Saab, 3) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, d:o, 4) Roger Karlén, Dals MK, d:o, 5) Petter Gusteus, d:o, d:o, 6) Martin Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, (bröt).
Lagtävlingen: 1) Guldgossarna, 2) Lagfart, 3) Crazyelks, 4) Blombusarna, 5) Västkustgrabbarna, 6) Skogen, 7) 5 Jäger & 1 Skåne, 8) Tjörns Lobsters, 9) 2 Då Hôrt, 10) Gott Blandat, 11) Totalkaos.
07-10-08 P-G Andersson och Jonas Andersson kör NGK-Masters
NGK-Masters fick ett riktigt hett tillskott till anmälningslistan när JVM ledarna P-G och Jonas Andersson ställer upp i årets verkliga prestigetävling, NGK-Masters i Karlstad 20 oktober.

Jonas ställde upp i tävlingen för två år sedan, men för P-G är det premiär. Med ett otroligt bra CV från tidiga folkracetävlingar i bagaget får PG räkna med ett visst tryck på sig.

Då de båda VM-ledande Värmlänningarna kör den avslutande JVM-deltävlingen på Korsika nu till helgen kanske det finns anledning till dubbel guldfest under NGK-Masters officiella efterfest på lördag kväll den 20/10.

Ofattbart stort intresse
Genom att ta en titt i anmälningslistan så ser man att intresset för tävlingen är helt otroligt! Närmare 300 förare slåss om de 158 platser som är ordinarie i tävlingen. Tävlingen lockar både Folkrace eliten som övriga motorsport discipliners förare. Med i listan från Folkraceförare finns naturligtvis de två första årens segrare:
2005 Christensson
2006 Stefan Eliasson
07-10-09 Näringslivet i Karlstad hakar på när motorpulsen stiger
Vi är stolta att kunna presentera Clarion Hotel Plaza som NGK-Masters officiella Hotell 2007! Att Karlstads bästa hotell valde att satsa på NGK-Masters ger en viktig kvalitetsstämpel för arrangemanget säger Per Andersson i Racecrew.

Detta är garanterat första gången i Världshistorien som en Folkracetävling ens har ett officiellt hotell.

Intresset är på topp, motorpulsen slår för högtryck och varvräknaren närmar sig rödmarkeringen när NGK-Masters snart släpper kopplingen och kommer till Karlstad den 20/10. Plaza kör bl.a. Plazadepå, NGK-Masters officiella efterfest, lördag 20/10. Barjockey är radioprofilen Kerry Jörmar som själv deltar i tävlingen på Kalvholmen.

Unik tävlingsform
Från att ha startat som en riktig plojgrej har NGK-Masters utvecklat sig till en viktig företeelse i säsongsavslutningen.

Med närmare 300 i anmälningslistan är NGK-Masters sedan länge fulltecknat. Några wild-card lämnas dock öppna för eventuella stjärnförare som sent inser att de inte kan låta bli utmaningen att köra årets All-star Championship på Kalvholmen i Karlstad.

NGK-Masters är en helt unik motorsporthändelse. Världsmästare, Svenska mästare, norska mästare, nordiska mästare och europamästare möter Folkrace eliten på Kalvholmen i Karlstad i tidernas mest prestigefyllda Folkracetävling.

I fjol besökte närmare 4000 åskådare folkracetävlingarna på Westombanan. Motorstjärnor som Janne ”Flash” Nilsson och Daniel Carlsson fick möta Folkrace eliten och inför en rekordpublik fick de verkligen ”tugga grus” bakom de etablerade Folkrace stjärnorna.

Tävlingen är avslutning på säsongen och ett riktigt All Star Championship, där mästare från olika motorsporter möts på lika villkor. En lagom blandning av lek och allvar tror initiativtagarna i Racecrew är nyckeln till framgången.
07-09-03 Ny arena och nytt namn då BDC-Masters blir NGK-Masters i Karlstad 2007
Tillsammans med bildelsföretaget KG Knutsson satsar Racecrew på att skapa årets verkliga motorhöjdare på Kalvholmen i Karlstad.

KG Knutsson representerar många varumärken i den svenska bildelsmarknaden. Ett rikstäckande företag som ofta syns i samband med motorsport passar perfekt in i vår satsning på Masters, säger Per Andersson från Racecrew.

Premiär för NGK-Masters i Karlstad
För att fortsätta att vara intressant för media och sponsorer så testar vi i år att köra tävlingen i Karlstad. Hela upplägget har från första tävlingen byggt på att vara helt annorlunda och att attrahera alla sorters motorstjärnor. Nu var det dags att testa intresset i Karlstad. Racecrew samarbetar med Karlstads MC som står för det tävlingsmässiga arrangemanget.

I fjol besökte närmare 4000 åskådare folkracetävlingarna på Westombanan och sporten fick en riktigt lyft när stjärnspäckade BDC-masters kördes i oktober. Motorstjärnor som Janne ”Flash” Nilsson och Daniel Carlsson fick möta Folkrace eliten och inför en rekordpublik fick dom verkligen ”tugga grus” bakom de etablerade Folkrace stjärnorna.

Dags för ”stjärnförare” att vinna tävlingen?
- Mats Jonson, Janne ”Flash” Nilson, Jonas Kruse, Lasse Larsson och Urban Bergström, som vanligt i Masters så duggar ”stjärnförarna” tätt i startfältet. Hittills har dock ingen motorkändis besegrat de etablerade folkraceförarna.
- I år är det dags för revansch då Janne ”Flash” Nilsson kör på hemmaplan. Fjolårets bil var i klenaste laget och Flash kunde inte göra sig rättvisa, i år blir det nytt material för Mr STCC.

Tävlingen är avslutning på säsongen och ett riktigt all star championship, där mästare från olika motorsporter möts på lika villkor. En lagom blandning av lek och allvar tror initiativtagarna i Racecrew är nyckeln till framgången. I år har vi valt att senarelägga tävlingen en vecka för att passa in i rally-VM kalendern! Jonas Kruse, PG Andersson och Patrik Sandell måste ju också få chansen att vara med kommenterar Per Andersson.

En av de absolut första att anmäla sig i år var regerande europamästaren och svenske mästaren i rallycross, Lasse Larsson. Lasse blir den förste etablerade div 1 stjärnan som vågar ställa upp. Just rallycrossförarna är annars de enda som hävdat sig i tidigare års Masters.
07-08-26 Stefan Ivarsson överlägsen i Stenungsund
Hemmaföraren Stefan Ivarsson vann ohotad Augustiracet i Stenungsund. På sitt fantastiska sätt undviker han konkurrenterna i starten. Så även denna gång och han fick en lucka på 50 meter efter halva varvet och sedan var segern hans. Men efter honom blev det en fantastisk kamp om de fem resterande platserna. David Vernersson, Tjörns MF var dagens ende 21-poängare i kvalet. Han och Christian Lindberg, Orust MS, var de som kom lite på efterkälken redan i starten. Tvåa efter Ivarsson på de första varven var Johan Olsson, SMK Trollhättan. Han kom till A-finalen efter först ha vunnit C-final och sedan B-finalen. Lindberg fick jobba hårt och till slut nådde han den andra platsen, medan Vernersson fick stopp klarade Olsson tredje platsen. Fyra Robert Elledal från Fjärås MK. Tvåor efter Olsson i C- och B-final blev Tobias Andersson Dals MK respektive Magnus Ingesson, Kungsbacka MA. I A-finalen för juniorer fanns tre klubbar jämt fördelade. Robin Andersson, Tjörns MF vann före Sebastian Lindström, SMK Trollhättan och hemmaföraren Johan van der Poel. Damfinalvinnare blev helgens mest långväga gäst, Emelie Olsson från Likenäs MK i norra Värmland. Malin Andersson, Tjörns MF tvåa och Caroline Holmstig, Sotenäs MK. I "gammelklassen" för veteraner blev hemmaföraren Bosse Carlsson den ende föraren denna helg som vann alla sina heat på Furufjäll. Tvåa Magnus Svensson, Mölndals MK, och trea ytterligare en hemmaförare, Håkan Olsson.
/Göthe Johansson

STENUNGSUND, FOLKRACE 2-DAGARS.
Klass seniorer, A-final: 1) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, Saab, 2) Christian Lindberg, Orust MS, d:o, 3) Johan Olsson, SMK Trollhättan, d:o, 4) Robert Elledal, Fjärås MK, d:o, 5) David Vernersson, Tjörns MF, d:o, 6) Reine Vitikainen, SMK Trollhättan, d:o.
Klass seniorer, B-final: 1) Johan Olsson, SMK Trollhättan, Saab, 2) Magnus Ingesson, Kungsbacka MA, d:o, 3) Anders Jansson, Torslanda MK, d:o, 4) Patrik Ivarsson, Sotenäs MK, d:o, 5) Thomas Johansson, Lidköpings MSF, d:o, 6) Stefan Andersson, SMK Trollhättan, VW.
Klass seniorer, C-final: 1) Johan Olsson, SMK Trollhättan, Saab, 2) Tobias Andersson, Dals MK, d:o, 3) Håkan Olausson, Tjörns MF, Volvo, 4) Reine Eriksson, Dals MK, Saab, 5) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 6) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab.
Klass Junior, A-final: 1) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 2) Sebastian Lindström, SMK Trollhättan, Saab, 3) Johan van der Poel, Stenungsunds MS, d:o, 4) Tobias Johansson, d:o, d:o, 5) Wiliam Bratt, SMK Trollhättan, Volvo, 6) Jonathan Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo.
Klass Dam, A-final: 1) Emelie Olsson. Likenäs MK, Saab, 2) Malin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 3) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Saab, 4) Elisabeth Hansson, Alingsås MK, d:o, 5) Siv Reinhold, Mölnlycke FK, d:o, 6) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o.
Klass Veteran, A-final: 1) Bosse Carlsson, Stenungsunds MS, Opel, 2) Magnus Svensson, Mölndals MK, Toyota, 3) Håkan Olsson, Stenungsunds MS, Saab, 4) Ingemar Kristensson, Mölnlycke FK, d:o, 5) Bertil Emanuelsson, Hällevadsholms MK, d:o.
07-07-12 Sandell och Södergren bildar team!
Regerande juniorvärldsmästaren i rally, Patrik Sandell, och VM-bronsmedaljören i skidor, Anders Södergren, bildar Polaris Team Sweden för att tävla i folkrace nu till helgen.

Nu på lördag är det dags, Patrik och Anders kommer att köra tvådagarstävlingen i folkrace i Krokom, 2 mil väster om Östersund.
– För mig är det första gången jag kör folkrace så här, även om jag alltid varit intresserad av motorsport.

Vi har faktiskt kört lite folkrace med Skidlandslaget, men då med tidsmellanrum. Så det kommer att bli mycket intressant att stå på startplattan och samtidigt ha fem andra som också vill först in i första böj. Lite som jaktstart kanske, skrattar Anders.
– Det blir jätteroligt att köra folkrace igen, min karriär startade med folkrace när jag var 16 år och förr eller senare brukar väl boven återvända till brottsplatsen, skrattar Sandell.
– Det hela är en rolig grej, men jag vet ju hur det brukar bli när hjälmen kommer på. Självklart kör jag för seger och det finns många duktiga chaufförer på plats, så som - Robert Karlsson, Bo Hemmingsson , Joakim Nyman och sedan självklart Södergren, för att nämna några. Är man tävlings människa så är man, avslutar Patrik.

Ytterocke Production kommer också att vara på plats för att visa upp de senaste 4-hjulingarna och snöskotrarna från Polaris.

Fakta:
Lördag den 14 juli, första start 10.00
Söndag den 15 juli, första start 10.00
Krokom´s folkracebana ligger ca 2 km utanför samhället på väg mot Änge
07-06-03 Marcus Gustavsson ohotad vinnare
Marcus Gustavsson från Hällevadsholms MK kunde åka hem från folkracetävlingen i Färgelanda med idel vinster i bagaget. Vinster i alla tre kvalheaten och i den avslutande A-finalen. Bröderna Robert och Rickard Svenningsson från Vänersborgs MK orkade inte riktigt hota Gustavsson, tvåa och trea. Men det kunde blivit en hemmaförare som åkt hem med endast vinster i bagaget. Stefan Larsson vann även han sina tre kvalheat. Inledningsvis så tog han också ledningen i A-finalen, men bilen ville inte hela vägen och han slutade fyra. Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, femma i A-finalen efter första han vunnit B-finalen. C-finalsvinnare blev Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, som sedan slutade trea i B-finalen. I damfinalen blev det favoritseger genom Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, före Caroline Holmstig från Sotenäs MK. Här kunde Gry Sjöberg, Sotenäs MK, kopierat Gustavssons bedrift. Hon gick igenom kval med idel vinster, men det blev bara en fjärdeplats i finalen. Juniorfinalen dominerades av Tjörns MF. Etta och tvåa genom Robin Andersson och Jonatan Gerhardsson. Även Andersson gick igenom hela tävlingen obesegrad.
/Göthe Johansson

RESULTAT:
Färgelanda. Folkrace. Klass senior, A-final: 1) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo, 3) Rickard Svenningsson, d:o, Opel, 4) Stefan Larsson, Dals MK, VW, 5) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 6) Roger van den Berg, SMK Trollhättan, d:o.
Klass senior, B-final: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 4) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 5) Fredrik Lindström, SMK Trollhättan, Saab, 6) Benny Karlsson, Tjörns MF, d:o.
Klass senior, C-final: 1) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 2) Joakim Svensson, Mölndals MK, Saab, 3) Niklas Hjelte, Sotenäs MK, d:o, 4) Rickard Karlsson, d:o, d:o, 5) Berry Kling, Vara MK, d:o, 6) Patrik Larsson, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass dam, final: 1) Cecilia Larsson. Älvbygdens MK, Saab, 2) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 3) Eva Bergqvist, Vara MK, d:o, 4) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 5) Jenny Widell, Stenungsunds MS, d:o, 6) Michelle Henriksson, Tjörns MF, d:o.
Klass junior, final: 1) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 2) Jonatan Gerhardsson, d:o, d:o, 3) Amanda Turemark, Vara MK, d:o, 4) Linnea Gusteus, Dals MK, d:o, 5) Johan Karlsson, Lidköpings MSF, d:o, 6) Kenny Edell, Dals MK, d:o.
07-05-08 Skene MS - Folkracefestivalen 25 år
Den 17-18-19 maj kör Skene MS sin 25:e folkracefestival med förare från en stor del av Sverige, seniorer, damer och juniorer.

Nytt för i år är att alla förare kör alla dagar med finaler på lördag.

Och för att uppmärksamma vår 25:e festival kommer Leif ”Loket” Olsson att vara gästspeaker på lördag precis som han var på den första festivalen och så kommer vi att köra ett Nostalgirace på lördagen.

Det är en tävling med gamla folkraceförare från folkracens vagga bl a Ingemar ”Sme´n” Andersson, Lasse Larsson, Michael Jernberg, Jack ”Black Jack” Svedberg, Benny Isberg, Börje Sandh, de kommer att köra två kval omgångar plus final.

Tävlingen börjar 13.00 på torsdag, fredag är första start 10.00 och på finaldagen lördag startar vi 9.00.

07-05-06 Vernersson segrade i Stenungsund
David Vernersson från Tjörns MF har tillfälligt slutat med rallycrossen. Men för att inte tappa kontakten med motorsporten är han tillbaka i folkrace där han en gång började. Takterna satt verkligen kvar och han kunde åka hem från Stenungsund obesegrad. Tre förare, alla var obesegrade i kvalet. Vernersson, hemmaföraren Stefan Ivarsson och Pasi Järvinen från Varbergs MK. Det blev också dessa tre som tog de tre första platserna. Vernersson snabbast i starten före Järvinen och Ivarsson. Ivarsson ändrade på detta på det andra varvet för att sedan ta upp kampen med Vernersson. Båda höll ett högt tempo och det gavs inte några egentliga chanser till omkörning. Fyra sedan Per Österberg, SMK Eda, efter att första ha vunnit B-finalen. Tvåa i denna B-final Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, som först vunnit C-finalen före Stefan Eriksson, SMK Trollhättan. I damklassen tog Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, segern och hon kopierade Vernersson. Vann alla heaten hon ställde upp i. Tvåa Natalie Engström, Likenäs MK, och trea Monica Martinsson, Sotenäs MK. Juniorklassen blev ytterligare en vinst till Tjörns MF genom Jonathan Gerhardsson. Tvåa Eric Martinsson, Sotenäs MK, och trea Rickard Classon, Älvbygdens MK.
/Göthe Johansson

Stenungsund, Folkrace. Klass senior, A-final: 1) David Vernersson, Tjörns MF, Saab, 2) Stefan Ivarsson, Stenungsunds MS, d:o, 3) Pasi Järvinen, Varbergs MK, d:o, 4) Per Österberg SMK Eda, d:o, 5) Roger van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 6) Martin Emanuelsson, Hällevadsholms MK, d:o.
Klass senior, B-final: 1) Per Österberg, SMK Eda, Saab, 2) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, d:o, 3) Håkan Olausson, Tjörns MF, Volvo, 4) Mats Bengtsson, Tjörns MF, Saab, 5) Patrik Larsson, Hällevadsholms MK, d:o, 6) Joakim Svensson, Mölndals MK, d:o.
Klass senior C-final: 1) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Sebastian Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 4) Niklas Hjelte, Sotenäs MK, Saab, 5) Johan Olsson, SMK Trollhättan, d:o, 6) Rickard Carlsson, Orust MS, d:o.
Klass dam: 1) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, Saab, 2) Natalie Engström, Likenäs MK, d:o, 3) Monica Martinsson, Sotenäs MK, d:o, 4) Malin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 5) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Saab, 6) Gry Sjöberg, d:o, d:o.
Klass Junior: 1) Jonathan Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 2) Eric Martinsson, Sotenäs MK, Saab, 3) Rickard Classon, Älvbygdens MK, Ford, 4) Tobias Johansson, Stenungsunds MS, Saab, 5) Jimmy Dahlsjö, Torslanda MK; d:o, 6) Mattias Bankel, SMK Trollhättan, d.o.
07-05-02 Förtydligande av regler ang. folkraceoverall
Overall ska vara godkänd enligt följande: FIA godkänd, SBF Godkänd (godkännandenummer ska finnas angivet på overallen fastsydd etikett) eller enligt Standard EN 533 index 3.

Godkänd är även overall tillverkad av något av följande material: NOMEX, 100% META ARMID, 95% META ARMID 5% PARA ARMID, FPT, ULL, ULL-GLASFIBER, KYNOL, KEVLAR, CONEX eller ZIRPRO/ULL.
Folkraceutskottet www.sbf.se
07-04-29 Westomfestivalen blir endagarstävling 5 maj
Westomfestivalen i Arvika 5-6 maj har ändrats och kommer att köras som en endagarstävling 5 maj. samma tider som enl inbjudan gäller.

07-04-13 Folkrace och overaller
Folkracesäsongen har rullat igång på allvar - och det har dykt upp ett stort antal förare med icke Folkrace-godkända overaller. På grund av den förhållandevis stora volymen otillåtna overaller har folkraceutskottet beslutat att tillåtna att icke SBF-godkända probanoveraller används i folkrace månaden ut, dvs till och med 2007-04-30.

Detta för att förare som planerat in tävlingar de närmaste dagarna och inte hinner skaffa nya overaller inte ska drabbas.

Folkrace är en sportgren som har ett stort utbud av godkända overaller. Förutom FIA-overaller får ett stort antal enklare overaller användas.
SBF
07-03-12 Folkrace-regler för 2007
Regler för 2007 i Folkrace finns nu att ladda ned från SBF´s hemsida>>

<< Till startsidan