2008

Folkrace 2008

Här hittar du resultat från tävlingarna 2008

Regler 2008>>


08-10-19 Succé för NGK-Masters
En lyckad tillställning på Kalvholmen
Den stora publiken fick se otroligt spännande tävlingar då ännu en gång folkrace förarna vann, men där mästarna presterade bättre än någonsin.

Mora föraren Andreas Dahlberg vann efter en hård duell med Westomföraren Reine Kyrk. Kyrk bjöd upp till en dramatisk kamp där han flera gånger var uppe jämsides med Dahlberg, men än en gång slutade Reine på en andra plats. Bakom de två folkrace stjärnorna kom Simon Johansson allt närmare och var helt uppe i rygg på Kyrk innan målflaggan.

I damklassen lyckades Skånska Terese Lennartsson besegra hittills omöjlige Värmländskan Jenny Eliasson som i år blev trea. Andraplatsen gick till Annelie Andersson Tema Treske.

Johan Eriksson från MK Ratten lyckades bäst i kvalet och vann även A-finalen före Patrik Adolfsson och Tobias Hising.

Stjärnorna bättre än någonsin
Det syntes tydligt att till årets tävling hade flera av stjärnorna tagit detta på ordentligt allvar. Bättre förberedda och med bättre material än förr hamnade de högre upp i resultatlistan.

Bäst av stjärnorna placerade sig Ydres Simon Johansson (tidigare JSM-guld i Rally) med en riktigt fin tredjeplats. Junior SM (Rallycross) vinnaren Mattias Ledin slutade 9:a och tidigare SM vinnaren Urban Bergström (Rallycross) slutade 13:e plats.

Det var inte oväntat expert kommentatorn Jonas Kruse som vann TV-kampen över kollegorna Patrik ”BUDDA” Andersson och Johan Ejeborg. Med en sammanlagd 17:e plats tangerade Jonas sitt bästa resultat med 2005 års tävling. Innan start insåg Kruse att han verkligen riskerade sitt jobb som expert om Ejeborg skulle komma före i resultatlistan, kanske det var orsaken till att Jonas körde som om han hade eld i baken hela dagen?

Ejeborg sa efter tävlingen att han nu skulle åka hem och överväga alla anbud han fått från olika team inför nästa år medan Budda skulle ladda med mera träning.

Stig Blomqvist hade maskinella problem med den SAAB han egentligen skulle ha kört, så natt till lördag inhandlades en ”ny” värstingbil, en nybyggd Volvo PV… Stig hade tyvärr lite väghållningsproblem med den ovana bilen så han kunde inte göra sig själv rättvisa.

Rallycross föraren Lasse Larsson var riktigt snabb från start och han vann lätt dagens första heat, men sprängde tyvärr motorn i den snabba Duetten i andra omgången.

Irländaren Kris Meeke som tidigare aldrig sett en folkracebil blev helt såld på tävlingen. I depån

hördes hanbe hans mentor PG Andersson att köpa in en bil åt honom inför nästa års tävling.

Dubble europamästaren först att anmäla sig till 2009 års tävling
Lasse Larsson har verkligen fått blodad tand för NGK-Masters och han anmälde sig direkt efter finalerna till nästa års tävling…
08-10-18 Andreas Dahlberg från Mora vann NGK-Masters
Segern i årets NKG-Masters gick till Dalarna genom Andreas Dahlberg. Kändisracet blev det Jonas Kurse som kammade hem.
För den utländske VM-föraren i rally, Kris Meeke, var det premiär i folkrace sammanhang. Han vann sitt första heat, blev avknuffad på det andra och rullade på sitt sista, men körde trots det i mål. Men imponerade stort på publiken under sin debut.
Imponerade gjorde även Micke Gustavsson, som även han vann förasta heatet, blev svartflaggad på det andra (med en MYCKET snabb tid) och rullade även han i sitt sista heat.
Bland damerna fick Jenni Eiliasson se sig slagen och slutade på tredjeplats. Vann gjorde Therese Lennartsson.
Bland juniorerna blev det Johan Eriksson från MK Ratten som vann.

Damer
1. Therese Lennartsson,
2. Annelie Andersson, MK Team Treske
3. Jennie Eliasson, Årjängs MK

Juniorer
1. Johan Eriksson, MK Ratten
2. Patrik Adolf Adolfsson, Säffle MC
3. Tobias Hysing ,MK Team Treske

Vetranklassen
1. Arne Walfridsson, MK Ratten
2. Calle Larsson, Säffle MC
3. Göran Igelstam, Degerfors RC

Senior
1. Andreas Dahlberg, Mora MK
2. Reinge Kyrk, MK Team Treske
3. Simon Johansson, Ydre MK

Kändisracet
1. Jonas Kruse
2. Lars-Göran Brahn
3. Ronnie Hagestig

Resultat pdf
08-10-15 Stig Blomqvist kör ett stjärnspäckat NGK-Masters
Anmälningen on-line EXPLODERADE
Kl. 00:00 natt till tisdag V39 öppnade helt oannonserat anmälan on-line för folkrace förarna.
Efter 7 minuter hade 60 förare anmält sig och kl. 07:00 samma morgon var anmälningslistan fulltecknad! Ett liknande förlopp har aldrig tidigare förekommit i folkrace.

Mer än 300 förare slogs om de åtråvärde platserna att köra årets prestigetävling på Klavholmen och när gallringen är klar blir det massor av kritik från dem som inte kommit med i startlistan…

Tävlingen har dominerat chatsidor för Folkrace den senaste veckan säger Perra Johansson i arrangerande Racecrew. Vartannat inlägg har varit kritiskt och vartannat mycket positiv och spaltmeter av inlägg och åsikter om tävlingen har skrivits. Ett bevis på att intresset är otroligt stort för tävlingen tycker Perra som själv är mitt i förberedelserna för tävlingen.

Stig Blomqvist kommer till start
En av Sveriges absolut mest framgångsrika rallyförare genom tiderna, världsmästaren från 1983 Stig Blomqvist kör NGK-Masters! ”Mäster” Stig är den mest kände föraren hittills som ställer upp till start. Med en SAAB precis som förr i tiden blir det spännande att se om den rutinerade Örebroaren kan hävda sig mot ung tupparna i startfältet.

Speedway stjärna på startlinjen
Speedway stjärnan Peter Karlsson har inte bara 24 säsonger i Elitserien han har även kört 21 individuella SM finaler i en följd! Han har 16 lag SM medaljer, 8 SM och 9 lag VM medaljer i prisskåpet. Peter har deltagit i 49 Gran Prix tävlingar med en andra plats i Tysklands GP som bäst. Toppnoteringen i VM är en topp 6:e plats från 1996.

Att Speedway åkare kan dansa och köra bil har redan Tony Richardsson bevisat. Då Peter tävlat på Kalvholmen tidigare (om än på ovalen…) så borde han kunna skrälla direkt!

Colin McRaes påläggskalv gör Folkracedebut
WRC föraren P-G Andersson har haft en tuff säsong i Suzuki stallet. Tekniska problem och avåkningar har grusat förhoppningarna om ett riktigt toppresultat i flera tävlingar. För att inte riskera nästa start i WRC så väljer PG att ta in en riktig stjärnförare i stallet! Irländaren, WRC föraren Kris Meeke kommer att göra Folkracedebut på Kalvholmen! Med full uppbackning och mentalt stöd av P-G skall det bli oerhört spännande att följa Kris folkrace debut.

Gullabo hoppas på jaktlycka
Tidigare svenske rallymästaren Thomas ”Gullabo” Jansson har anmält sig både till älgjakt och NGK-Masters. I Småland är älgjakten lika viktig som här i Värmland och om Thomas fäller en älg innan tävlingen startar så har Andreas Eriksson lovat ställa upp med en riktigt potent bil.

Thomas är en hejare på att ratta olika sorters bilar, något han får träna på ofta som tidningen Bilsports testförare.

Rallycrossförarna storsatsar
Aldrig tidigare har så många rallycross förare anmält sig. Andreas Eriksson, Lasse Larsson, Peter Hedström, Perra Johansson, Urban Bergström, Magnus Hansen, Magnus Eriksson, Per Gustafsson, Niklas Hagström, David ”LL” Johansson, Mikael Thiman, Jonas Andersson, Ronny Larsson, Johan Larsson, Santosh Berggren, Tobias Gyllström svarar för en otrolig line-up med medaljerade rallycross förare.

Febril aktivitet i garagen
Det råder febril aktivitet i folkrace garagen runt om i landet. Förarna trimmar som aldrig förr för att kunna vinna den ärofyllda NGK-Masters titeln.

Tidigare segrarna Per Christensson och Fredrik Lindberg kommer till start och satsar på att bli först med två segrar i tävlingens historia.
Jonas Kruse, expertkommentator på SVT satsar hårt på att äntligen lyckas i tävlingen. Det trimmas friskt i garagen och Jonas som ifjol slog rekord med hela 71 anbud på hans SAAB trimmar än hårdare i år… I årets tävling har Kruse med sig VM mekaniker i teamet, allt för att äntligen få åka A-final…
STCC kommentatorn Patrik ”Budda” Andersson har testkört, tränat starter, justerat bilen och tagit hjälp av ”mäster” Stig Blomqvist för att kunna bli bäste kommentator…

SVTs Johan Ejeborg kör Shakedown nästa onsdag för att komma väl förberedd!
Dubble europamästaren i Rallycross, Skene föraren Lasse Larsson kommer till start i en maximalt preparerad Volvo Duett! Lasse vill verkligen ta en revansch på fjolårets 91:a plats, så han var en av de första att skaffa bil och anmäla sig till årets tävling.

Rallycrossföraren Andreas Eriksson från Nynäshamn är troligen den motorstjärna i startfältet med mest folkracerutin. Andreas var under onsdagen fortfarande i valet och kvalet om han skulle välja en fram eller bakhjulsdriven bil. Beroende på väderlek så kan den ena eller andra varianten vara bäst och självklart hade han en värsting av varje modell stående…..!

Folkraceförarna segervissa
Aldrig tidigare har diskussionerna gått så heta om folkrace förarnas skicklighet. Allt annat än seger för en av de etablerade folkraceförarna skulle vara en sensation!

Förare från hela landet har laddat grymt för denna tävlingen och räkna med att segraren kan heta t.ex: Fredrik Lindberg, Per Christensson, Anders Avelin, Ronnie Hagestig, Daniel Wall, Andreas Dahlberg, Ronny Nilsson eller Totto Höök

RESULTAT FRÅN TIDIGARE NGK-MASTERS
Ett sammandrag av "kändis" förarnas tidigare resultat
2007 Kalvholmen, Karlstad
1. Fredrik Lindberg Dals MK Citroen
2. Tomas Johansson Rasbo MK SAAB
3. Totto Höök Hällefors MK SAAB

"Kändisar"
4. Jimmy Holmqvist Gästrike RT SAAB SM-guld Rallycross
11. Urban Bergström Finnskoga MK Volvo SM-guld Rallycross
20. Peter Hedström Finnskoga MK SAAB JSM-guld Rallycross
38. Perra Johansson MK Team Westom Volvo SM-guld Backe
42. PG Andersson Årjängs MK SAAB 2 JVM-guld Rally
46. Patrik Sandell Jämtlands MK SAAB JVM-guld Rally
47. Janne "Flash" Nilsson KAK SAAB STCC-guld Racing
55. Jonas Andersson Orust MS Volvo SM-guld Rallycross
77. Anders Södergren Krokoms MK SAAB SM-guld skidor
83. Mats Jonsson Forshaga MC SAAB 13 SM-guld Rally
91. Lasse Larsson Skene MS SAAB EM-guld Rallycross
97. Jonas Kruse Karlstads MC-bil SAAB SM-guld Rally
99. "LL" Johansson Vara MK SAAB JSM-brons Rallycross
105. Jimmy Farsbo Linköpings MS SAAB SM-guld Rallycross
106. Niklas Hagström Finnskoga MK SAAB SM-guld Rallycross
107. Kerry Jörmar Karlstads MC-bil SAAB Radio pratare
109. Per Gustavsson Vara MK SAAB SM-guld Rallycross

2006 Westombanan, Arvika
1. Stefan Eliasson Årjängs MK Fiat
2. Reine Kyrk MK Team Westom SAAB
3. Peter Hedström MK Ratten SAAB JSM-guld Rallycross

"Kändisar"
9. "LL" Johansson Vara MK SAAB JSM-brons Rallycross
11. Tommy Kristoffersson MK Team Westom SAAB SM-guld Rallycross
17. Simon Johansson Ydre MK SAAB SM-guld Rally
21. Per Gustavsson Vara MK SAAB SM-guld Rallycross
26. Urban Bergström Finnskoga MK Volvo SM-guld Rallycross
31. Magnus Hansen Götene MK SAAB EM-guld Rallycross
40. Mats Karlsson Säffle MC Volvo SM-guld Rally
56. Janne "Flash" Nilsson Munkfors MC Porsche STCC-guld Racing
66. Niklas Hagström MK Team Westom SAAB SM-guld Rallycross
71. Rickard Göransson SMK Örebro Porsche 2 STCC-guld Racing
76. Daniel Carlsson Säffle MC Volvo JVM-brons Rally

2005 Westombanan, Arvika
1. Per Christensson Kils MK Bil SAAB
2. "LL" Johansson Vara MK SAAB JSM-brons Rallycross
3. Jimmy Holmqvist Gästrike RT SAAB SM-guld Rallycross

"Kändisar"
12. Perra Johansson MK Team Westom Volvo SM-guld Backe
15. Simon Johansson Ydre MK SAAB SM-guld Rally
17. Jonas Kruse Karlstads MC-bil SAAB SM-guld Rally
22. Mats Karlsson Säffle MC Volvo SM-guld Rally
23. Urban Bergström Finnskoga MK Volvo SM-guld Rallycross
31. Per Gustavsson Vara MK SAAB SM-guld Rallycross
32. Fredrik Ekblom SMK Örebro SAAB 2 STCC-guld Racing
47. Billy Johansson MK Team Westom VW SM-guld Rally
51. Martin Lundqvist Fagersta MK SAAB JSM-guld Rallycross
53. Niklas Hagström MK Team Westom SAAB SM-guld Rallycross
55. Tommy Kristoffersson MK Team Westom SAAB SM-guld Rallycross
62. Jimmy Farsbo Linköpings MS SAAB SM-guld Rallycross
63. Peter Hedström MK Ratten SAAB JSM-guld Rallycross
67. Henning Solberg Norge Opel NM-guld Rally
Startlista pdf
www.racecrew.se


08-10-13 Rekordartat intresse för NGK-Masters
Aldrig tidigare har intresset för tävlingen varit så stort! Anmälan öppnade kl 00:00 natt till tisdag, sju minuter senare var det 60 anmälda och innan natten var slut hade anmälningslistan blivit fulltecknad!

På chatsidor för folkrace har debatten varit het om vilka som borde vara duktiga nog att få ställa upp. Ett nytt rankingsystem kommer att införas nästa år.

Kom till Kalvholmen och träffa några deltagare för att inse varför denna tävling är så populär!

Ejeborg gör debut
SVTs Johan Ejeborg kommer för att göra de sista justeringarna på sin tävlingsbil. Johan kommer tillsammans med sin mentor, expertkommentatorn Jonas Kruse. Träffa Ejeborg bakom ratten (!!) liksom hans mentor under NGK-Masters Shakedown nu på onsdag.

De kommer direkt att få en riktig värdemätare då de ställs mot Peter Hedström, den enda motorkändisen som tidigare lyckats placera sig på pallen i NGK_Masters samt fjolårs segraren Fredrik Lindberg.

Rekord i mästare
Årets NGK-Masters samlar hela 30 (!!) världsmästare, europamästare eller svenska mästare från olika discipliner. Ett axplock ur anmälningslistan:

Ø Lasse Larsson (Rallycross, två EM-guld och massor av SM-guld)
Ø Andreas Eriksson (Rally SM-guld)
Ø Magnus Hansen (Rallycross, EM och SM-guld)
Ø Jonas Kruse (Rally SM-guld)
Ø Kris Meeke (Rally JVM silver)
Ø Niklas Hagström (Rallycross SM-guld)
Ø Urban Bergström (Rallycross SM-guld)
Ø Ronny Larsson (Rallycross SM-guld)
Ø Mattias Ledin (Rallycross JSM-guld)
Ø Tobias Ytterbring (Rally SM-guld)
Ø Perra Johansson (Backe SM-guld)
Ø Peter Andersson (Crosskart SM-guld)Ø Mats Huldén (Crosskart SM-guld)
Ø Per Gustavsson (Rallycross SM-guld)
Ø Peter Hedström (Rallycross JSM-guld)
Ø David ”LL” Johansson (Rallycross JSM-guld)
Ø Tobias Gyllström (Rallycross SM-guld)
Ø Jonas Andersson (Rallycross SM-guld)
Ø Mr XXXX, tillkännages under presskonferensen (SM och VM medaljer)
Ø Mr XXXX, tillkännages under presskonferensen (SM och VM medaljer)

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.
– Folkrace är grundstenen i den svenska motorsporten. Unga, gamla, nya och rutinerade förare möts på lika villkor. Rookies och motorsportsprofiler trivs och trängs på Kalvholmen för att göra upp om äran att ta hem NGK-Masters. Detta är tävlingen där bilarna håller samma standard och allt lämnas åt föraren. Reglerna är enkla. Det gäller att ge allt och att ha kul, säger Per Andersson i arrangerande Racecrew!
www.racecrew.se
08-10-12 Referat från Kardankungen
Provtävlingen för enbart kardandrivna bilar på Borås Motorstadion lockade slutligen fram 45 förare till start. Publiken svek inte heller Borås MK, över 200 åskådare plus mekaniker och familjmedlemmarna!

Trots lite duggregn på förmiddagen var alla på glatt humör och förväntansfulla inför denna unika tävling. Det var mest Volvo-bilar, men en och annan Opel och Ford fanns också med. 35 seniorer skulle tävla om titeln Kardankungen, fem damer fajtades om drottning-titeln. Juniorernas startfält var mycket magrare och slutligen var det bara två kvar om att tävla om prins-titeln.

Damerna körde fyra omgångar istället för tre kval och final. Slutligen blev det Ann-Sofie Johnsson, SMK Helsingborg, som tog hem titeln Kardandrottning och fick manteln på sina axlar.

Seniorerna körde tre finaler med runnerup. Eric "Lappen" Eriksson, Överkalix MK, kom sist in i C-finalen med 11 p, men finalen vanns av Martin "Lövas" Lövgren, Skene MS. B-finalen vanns av Kenneth Johnsson, SMK Helsingborg, som hade fått ihop 17p i kvalen. Förhandstippade Jimmi Elofsson, Vimmerby MS, blev enda fullpoängaren bland seniorerna och därmed direktkvalificerad till A-finalen.

Det var fyra Volvo 245, en 240 samt en Escort i seniorernas A-final. Den självklare vinnaren blev Jimmi Elofsson i sin Volvo 240!

Av de tre juniorerna fick Patrik Pettersson, Skene MS, bryta tävlingen efter första omgången. Joakim Bergsander, Lidköpings MSF, fick ihop hela 17p, men blev frånåkt av Marcus Nyberg i finalen. Därmed krönades Marcus till Kardanprinsen.

08-10-12 Start på jägarns pokal i folkrace
I helgen startade Dals MK I Färgelanda tävlandet om "Jägarns Pokal" i folkrace. Förra året gick "Jägarns Trofé" till Guldgossarna från Alingsås MK. En del av Alingsåsförarna var inblandade i toppstriden i år också men då under namnet "Jennys Grabbar". Jenny Eliasson är själv en duktig förare och nu fick hon vara lagledare för Alingsåsförare och värmlänningar från SMK Eda och Årjängs MK. Efter körda 3 kvalomgångar + en semifinal så var "Jennys Grabbar" i A-final tillsammans med LAGerVARA, ett rent klubblag från Vara MK och "Cracy Elks" från SMK Trollhättan och Vänersborgs MK. Förarna från 2-stad försvann helt i A-finalen och blev där poänglösa men placerade som totalt trea. "Jennys Grabbar" hade bra kontroll över A-finalen och körde in som etta och trea med Mikael Larsson som etta och Tomas Axelsson trea. Varagänget fick ihop 8 poäng genom Viktor Johansson och Benny Granlund. B-finalsvinnare och fyra i tävlingen blev "KRT" med förare övervägande SMK Trollhättan. Arrangörsklubbens lag "Skogen" blev tvåa och trea "SRT" från SMK Trollhättan och Hällevadsholms MK.

FÄRGELANDA, Lagfolkrace: 1) Jennys Grabbar, 2) LAGerVARA, 3) Cracy Elks, 4) KRT, 5) Skogen, 6, SRT, 7) Lagfart, 8, Team Humlan, 9) Reidars Änglar, 10) Berras Boys, 11) Team Skövla Skogen.
08-09-23 Hård och tuff tävling på Trollåsen när Trollcupen och Mälarcupen avgjordes
I Söndags avgjordes mellansveriges största Folkracecup, Mälarcupen, på Trollåsens Motorbana utanför Vingåker. I ett samarangemang med Katrineholms MK & SMK Vingåker bjöds det på hård och tuff kamp helt i publikens smak när de drygt 110 laddade folkraceåkarna tog i för kung och fosterland. Tävlingen var även final för Trollcupen som körts över 3 tävlingar på just Trollåsens Motorbana, där RealCar stod som huvudsponsor och hade fixat ett i folkracesammanhang mycket rejält prisbord att fightas om. Och fightas gjordes det, hela 18 svartflagg delades ut och ett antal rullningar fick de 400 i publiken se när det laddades fullt ut. Efter nära 50 kvalheat var det så dax för finaler, där många kända namn fanns med, en del efter solklara 3 kvalsegrar, andra tog sig till final med ett nödrop efter att fått stopp i något kvatheat.

När så "röken" skingras och alla finaler var klara efter den hårda bataljen, där både överraskningar, skicklig körning och en del tur givetvis, ja då stod de där, VINNARNA som inte var okända i folkracesvängen. Mest imponerade 2 förare, junioren Tobias Hising och Carro Östmark. Hising fick stopp i sitt sista kvalheat och tog sig till B-final som sista man, en final som han vann och sedan även körde hem A-finalen av bara farten. Nästan samma resa hade Carro Östmark som rullade i sitt första kvalheat, även hon tog sig till B-final med ett nödrop, en final som hon vann och fortsatte i samma stil och vann även A-finalen.

I seniorernas finaler inledde Kristoffer Andersson med vinst i både C och B-finalen, sedan räckte det inte längre utan kampen stod mellan Jonas Bergsten, Patrik Lindström och Krille Granfors, jagande som 3:e bil under 4 varv, men på 5:e och sista varvet blev det trångt mellan tätbilarna, och ut kom till slut Krille som 1:a när han kunde utnyttja kampen mellan Jonas och Patrik. Så först över mållinjen i senoirernas A-final gasade således Krille Granfors, och detta med samma bil som sin sambo Carro Östmark körde till vinst 10 minuter tidigare i damernas A-final.

Som kuriosa kan nämnas att juniorvinnarbilen, Hising´s 245:a blev såld till inte helt okände Danne Wall, när fick han en bil på anbud senast?

Resultat:
Junior: Tobias Hising, MSK Hammaren.
Dam/Veteran: Carro Östmark, Kolsva MS
Senior: Krille Granfors, Eskilstuna MK

Segrade i Trollcupen 2008, där det krävdes en Johansson för vinna:
Junior: Christian Johansson, Laxå MK
Dam/Veteran: Christer Johansson, SMK Motala
Senior: Peter Johansson, Finspångs MS, som också tog hem, efter lottdragning
med de andra vinnarna, Stora priset, en tävlingsstol från RealCar & Sparco.

Segrade i Mälarcupen 2008:
Junior: Tobias Hising, MSK Hammaren
Dam/Veteran: Sören Karlsson, SMK Sala
Senior: Kristoffer Andersson, Kolsva MS
Lagtävlingen: Kolsva MS
08-09-21 Johan Nyvall segrade i Sotenäs
Johan Nyvall, Stenungsunds MS, hade inga problem att vinna Sotenäs MK:s hösttävling i folkrace. Han tog hand om kommandot redan från den första svängen. Ett tag så det ut som de skulle bli dubbelt Nyvall i toppen. Brorsan Daniel var under de första varven uppe på den andra platsen, men en trasig bil gjorde att han fick bryta tävlingen och bli placerad sexa. En inte helt kurant bil hade också hemmaföraren Tomas Sjöberg. Han vann alla sina fyra kvalheat i suverän stil, men bilen hade fått lite för mycket stryk och den gick inte som Tomas ville i finalen och han fick nöja sig med en fjärde plats. Thomas Blom, Hällevadsholms MK, och Johan Wickelgren, SMK Trollhättan, hade bra bilar till finalen, men orkade inte hänga med Johan Nyvalls tempo. Det blev andra och tredje plats. Femma blev Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK, I B-finalen körde Kristian Asplund, Dals MK, och Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, lätt ifrån sina konkurrenter och tog de två första platserna med Kristian först. I C-finalen blev det dubbelt Sotenäs MK, Niklas Hjälte vann före Gry Sjöberg. Juniorklassen vanns av David Hansson, Dals MK, före Martin Olsén, Orust MS, och Erika Eriksson, Dals MK.

SOTENÄS, resultat folkrace: Klass Senior, A-final: 1) Johan Nyvall, Stenungsunds MS, Saab, 2) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, d:o, 3) Johan Wickelgren, SMK Trollhättan, d:o, 4) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 5) Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o, 6) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, d:o.
Klass Senior, B-final: 1) Kristian Asplund, Dals MK, Volvo, 2) Bosse Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 3) Jimmy Karlén, Dals MK, Saab, 4) Roger Karlsson, Sotenäs MK, BMW, 5) Fredrik Alango Marberg, d:o, Volvo, 6) Jan Bäckström, Säffle MC, d:o.
Klass Senior, C-final: 1) Niklas Hjälte, Sotenäs MK, Saab, 2) Gry Sjöberg, d:o, d:o, 3) Petter Gusteus, Dals MK, d:o, 4) Tobias Johansson, Stenungsunds MS. d:o, 5) Linnea Gusteus, Dals MK, d:o, 6) Ingemar Aronsson, Säffle MC, Volvo.
Klass Junior, A-final: 1) David Hansson, Dals MK, Saab, 2) Martin Olsén, Orust MS, d:o, 3) Erika Eriksson, Dals MK, d:o.
08-09-18 På Söndag 21/9 blir det stor folkracefest på Trollåsens Motorbana utanför Vingåker
Det är stor finaltävling i Mälarcupen och även final i arrangörsklubbarnas Trollcup över 3 deltävlingar på just Trollåsen.

Det är återigen ett samarrangemang av SMK Vingåker & Katrineholms MK, så då i år fått förtroendet att ordna finalracet i en av Sveriges största Folkracecuper. 7 deltävlingar har körts i Mälarcupen med mängder av tävlande, men ingen av de 3 klasserna är avgjord innan finalen, och det har då lockat ett rejält startfält till omtyckta Trollåsens Motorbana. Över 120 st tävlande bjuds det på Söndag som alla vill slåss om att stå överst på pripallen efter A-finalen.

Den mer lokala Trollcupen där det redan körts 2 deltävlingar (27/4 & 18/6), lockar förståss med sitt i folkracesammanhang stora prisbord där RealCar står som huvudsponsor. Inte heller i Trollcupen är någon av de 3 klasserna avgjorda. Så det blir en oerhört spännande Söndag med start kl.10. Vem vinner och vem försvinner? Det kommer att bli tufft, hårt och fyllt med härlig bilsportaction när de 120 tävlande drabbar samman för att kvalificera sig till finalåken, väl där kan sedan allt hända!
Väl mött på Trollåsens Motorbana på Söndag 21 September.

Ställning Mälarcupen: http://www.svbsf.se/malarcupen/mcup2008.htm
Ställning Trollcupen: http://www.kmk.nu/folkrace/Trollcupen-08.pdf
08-09-18 Stjärnglans över NGK-Masters
Årets mest uppmärksammade Folkracetävling, prisbelönta NGK-Masters får fint besök.
Tid: den 18 oktober, 2008
Plats: Kalvholmens motorstadion, Karlstad
TV-sporten kommer att KÖRA NGK-Masters!
Johan Ejeborg
Årets snackis inför tävlingen är onekligen en kändis i motorsporten men en doldis i resultatlistorna. SVTs sportjournalist Johan Ejeborg kommer till start.

Sportkommentatorns debut i årets tävling kommer att locka motorstjärnorna ”man ur huse” att visa vad de går för. Bakom denna anmälan står en annan SVT man, nämligen Ejeborgs kollega och expertkommentator i rally-VM Jonas Kruse.

Jonas Kruse
Jonas Kruse med 2 SM guld i rally som största merit, har förutom sitt engagemang som stallchef gjort sig mest känd som SVTs expertkommentator i Rally. Jonas som gör sin tredje start i tävlingen och har en 17:e plats som bäst (2005), har i år på allvar tänkt sig att vara med i toppen. Efter att ha slutat 97:a 2007 kommer Kruse i år att ladda med en riktig vinnarbil. Trimningsreceptet är fortfarande hemligt, men det skall inte hänga på materialet i år. Till fjolårets tävling hade Jonas laddat upp med två bilar, en för torrt före och en för vått före… Jonas som ofta har synpunkter på andra förares spårval under TV sändningarna från Rally VM, kommer själv att få stå tillsvars för hur man egentligen skall köra…

Patrik ”Budda” Andersson
STCC-kommentator Patrik ”Budda” Andersson är mest känd utanför de inre kretsarna som rösten bakom STCC och kanske än mera rösten bakom motorcykeltävlingen Veidec-Trophy.

I verkligheten är Budda en rutinerad och galen (!!) motorcykelförare
Han kallas för "Budda", men den enda likheten med orginalet, enligt Patrik själv, är det rakade huvudet och framväxten av en rondör kring midjan.

Tävlingshojen kunde ha kostat honom livet. År 1995 förändrades smålänningen Patrik "Budda" Anderssons liv. Han var en av de bästa roadracingförarna i Sverige när olyckan inträffade. Det var en rejäl smäll som resulterade i en sprucken njure och en svårt skadad hand. Patriks närmaste var chockade. Patrik lovade sin far, som på den tiden låg för döden, att han skulle sluta med tävlingarna. Och så blev det. Handen har fortfarande sviter tio år efter kraschen.

Elitförarna kör årets tävling!
Planeringen går för högtryck just nu och det är redan såväl Europamästare som Svenska mästare i anmälningslistan.

Intresset är helt overkligt, säger Perra Johansson från arrangerande Racecrew. Numera räknar ”stjärnförarna” med att deltaga i tävlingen och man bygger bilar som aldrig förr.

Nyblivne STCC mästaren jagar revansch
Årets nybliven STCC champion, närkingen Rickard Göransson var en av de första att anmäla sig. Räkna med att han kommer att vara revanschsugen! Han gjorde en uppmärksammad debut i tävlingen i en Porsche 2006. Bilen motsvarade dock inte riktigt Göranssons förväntningar och resultatet blev mest ett antal spaltmeter. Efter att ha missat tävlingen ifjol så kommer BMW föraren bättre förberedd till årets tävling. Träningsdagar planeras för fullt för att kunna ta en plats på pallen.

Janne ”Flash” Nilsson fullbordar teamet från Flash engineering och med två tidigare starter i NGK-Masters räknar Flash själv med att det börjar bli dags att leverera…

Europamästaren kör Duett!
Dubble europamästaren i Rallycross, Skene föraren Lasse Larsson har enligt uppgift köpt en riktig värstingbil inför årets tävling. Fjolårets 91:a plats svider i en förare som är van att få spruta segerchampagne. Nu har han enligt rykten köpt en Volvo Duett (!!) som ska vara något utöver det vanliga. Räkna med att Lasse vill åka final!

Med ledorden folkfest, fart, blodigt allvar och glädje så förbereder arrangerande Racecrew tillsammans med Karlstads MC det som kan bli årets roligaste motordag.

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Sveriges enda fabriksförare i WRC satsar på seger
P-G Andersson kom till fjolårets NGK-Masters med en guldmålad bil som nybliven juniorvärldsmästare. P-Gs körning gjorde verkligen ingen besviken då han bjöd upp till en verklig folkrace dans! Omkörningar på yttern, på innern och på sidan..! Tyvärr spökade bilen i ett kvalheat så P-G nådde inte finalen, i annat fall hade han kunnat utmana om totalsegern.

www.racecrew.se
08-09-07 Söderhamns Damerna förgyllde pallen!
Det blev en väldigt lyckad tävlings premiär för folkrace på Helsinge Motorstadion när SMK Söderhamn körde den femte deltävlingen i X - cupen med 95 startande ekipagen fördelat på juniorer, damer och seniorer. Vädret var på arrangörens sida med uppehåll och en temp runt 13 grader i lätt blåst för de ca 600 som tittade på premiär tävlingen för klubben på Helsinge Motorstadion. Ja det blev faktiskt så många när man räknade med att deltagarna själva hade med sig minst två på servicesidan och dryga 200 betalande med hälften barn under 15 år. Deltagarna var positiva till banan och arrangemanget som funktionärstaben hade presterat, trotts att banan slets hårt i mellan kvalheaten. Tuffa kval och tuffa finaler på den kurviga banan gjorde att utgången var oviss in i det sista.

I seniorernas A-final var det Andreas Pettersson, Skepptuna MK med en Saab 99 som tog hand om segerkransen efter ett åk där det mesta hände. Tvåa kom Stefan Nygren, Ljusdals MS med en Saab 99 och tredje platsen kämpade Anders Tholander, Borlänge MK in på med sin Saab 99, bara skärmen skilde tvåan och trean på mållinjen.

Bland Damerna så var det en hård batalj om ledningen och Pyret Öhrn, SMK Söderhamn var den som drog det längsta strået i starten tufft uppvaktad av de övriga fem som var med. Men Pyret fick åka alla sina fem varv i A-finalen i ledning med klubbens Marie Johansson som fyllde Pyrets backspeglar hela tiden. Här var det en viljornas strid in i mål och Marie gav inte Pyret en chans att andas ut. Över mål linjen var det bara en skärmlängd som skilde klubbens eminenta folkrace damer där nu Pyret med sin VW 1600 segrade före Marie i en Saab 99. Trea i Dam - finalen kom Lena Rigglöv Eliasson, Skutskärs MS i sin Saab 99.

Bland juniorerna var det även tuffa kval och finaler och här var det Daniel Stråhle, Horndals MK med en Peugeot som vann A-finalen där allt hände. Daniel låg länge på en tredje plats och bevakade och kom att få det serverat när konkurrenterna krokade ihop på sista varvet och fastnade. Tvåa kom Andreas Salin, Bollnäs MK i en Saab och tredjeplatsen till Fredrik Borg, SMK Hälsinge i en VW Bubbla.
08-09-03 Stefan Ivarsson kung av Furufjäll
Stefan Ivarsson, Tjörns MF, tog sin andra folkraceseger för året på Furufjällsbanan i Stenungsund. Man körde tävling i två dagar med seniorklassen på söndag och övriga klasser på lördagen. Man behövde 18 kvalpoäng för att komma till seniorernas A-final. Den ende som lyckade med bedriften att ta max 21 poäng var Jörgen van den Berg från SMK Trollhättan. Stefan fick 19 poäng. Den missade poängen blev i hans första kvalheat där han blev besegrad av Jörgen. Men i finalerna räknas i inga kvalpoäng och här kör man bara om placeringarna. Här hade Stefan kvar känslan när han vann vårtävlingen och Johan Olsson från SMK Trollhättan fick se sig besegrad. Båda känner varandra väl då man i ungdomen har bott grannar. Johan hade 18 kvalpoäng och hade tur när man var tvungen att ta till lottning för att få in bilarna i A-finalen. Robin Karlsson, Hällevadsholms MK, trea före Johan Wickelgren, SMK Trollhättan. Jörgen som var kvarbäst fick nöja sig med den femte platsen före Tomas Sjöberg från Sotenäs MK. Tomas kom till A-finalen som segrare i B-finalen och det var han som förlorade lottdragningen mot Johan. Tvåa i B-finalen ytterligare en förare från SMK Trollhättan, Stefan Eriksson. C-finalsvinnare blev Anders Klasson, Älvbygdens MK, före Niklas Hjelte. Sotenäs MK. Familjen Sjöberg fick även ett förstapris med sig hem. Gry tog A-finalen för damerna före Marika Flink från Hällevadsholms MK. Juniorklassen vanns av Rickard Klasson, Älvbygdens MK, före David Hansson, Dals MK. Tjörns MF fick en B-finalsvinst genom Robin Andersson som vann B-finalen före Jimmy Karlsson från Hallsbergs MK. Veteranklassen vanns av Magnus Svensson, Mölndals MK, före Gert-Ove Svensson, SMK Trollhättan.
Göthe Johansson

STENUNGSUND, 2-dagars folkrace. Klass Senior, A-final: 1) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, Saab, 2) Johan Olsson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Robin Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o, 4) Johan Wickelgren, SMK Trollhättan, d:o, 5) Jörgen van den Berg, d:o, Audi, 6) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab.
Klass Senior, B-final: Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Anders Klasson, Älvbygdens MK, d:o, 4) Jörgen Nilsson, Stenungsunds MS, Volvo, 5) Anders Eklund, Tjörns MF, Saab, 6) Reine Vitikainen, SMK Trollhättan, d:o.
Klass senior, C-final: 1) Anders Klasson, Älvbygdens MK, Saab, 2) Niklas Hjelte, Sotenäs MK, d:o, 3) Harri Laine, Torslanda MK, d:o, 4) Daniel Klasson, Älvbygdens MK, VW, 5) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, Saab, 6) Robert Elledal, Fjärås MK, d:o.
Klass Damer, A-final: 1) 1) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Marika Flink, Hällevadsholms MK, d:o, 3) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 4) Malin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 5) Martina Lundell, Mölnlycke FK, Saab, 6) Lizzié Lindström, Lidköpings MSF, d:o.
Klass Junior, A-final: 1) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 2) David Hansson, Dals MK, Saab, 3) Jonathan Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 4) Patrik Hedhman, Dals MK, Saab, 5) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 6) Sebastian Lindström, Orust MS, Saab.
Klass Junior, B-final: Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 2) Jimmy Karlsson, Hallsbergs MK, Saab, 3) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, Volvo, 4) Johan van der Poel, Stenungsunds MS, Saab, 5) Kenny Edell, Dals MK, d:o, 6) Johan Persson, Varbergs MK, d:o.
Klass veteran, A-final: 1) Magnus Svensson, Mölndals MK, Saab, 2) Gert-Ove Svensson, SMK Trollhättan, d:o, 3) Claes-Göran Kjellberg, Mölndals MK, d:o, 4) Åke Blom, Hällevadsholms MK, d:o, 5) Peter van den Berg, SMK Trollhättan, Audi.
08-09-01 Premiär för Folkrace på Helsinge Motorstadion
Ja nu är det dags för premiärtävling i folkrace på SMK Söderhamns Helsinge Motorstadion den 6/9 när X-cupen gästar med sin femte deltävling i 2008 års upplaga av den väldigt populära cupen.

SMK Söderhamn och tävlingsorganisationen har jobbat hårt hela våren och sommaren med banan och funktionärer för att locka hit 99 anmälda team som vill göra upp på bana till lördagen. Klubbens flitiga och duktiga funktionärer har iordningställt byggnader, avbärarräcken och fått på ett slitlager nu på den 950 meter långa och 10 meter breda banan som nu är saltad och packad.
Man har även asfalterat ett par av kurvorna där man från början misstänkt ökat slitage och på så sätt förberett för minskat slitage och arbete under själva användandet. Nu så har även en handfull funktionärer i chefspositioner varit runt till andra arrangörer och hjälpt till och för att få mer erfarenhet själva till klubbens tävlingar nu och i framtiden vilket bådar gått för framtiden nu när banan kommer att användas för både folkrace, rallycross och crosskart som den är besiktad för.

Förhoppningsvis ska klubbens hemmaförare ha lite fördel på banan då man nu senast i vinter hade möjlighet att träna några gånger och lika i våras innan sista slitlagret började läggas på.

De som kan vara med i toppen och kriga är bland seniorerna är Bengt "Öset" Svedberg som rattar sin Saab som om han var uppvuxen med den på kroppen. Vi har bröderna Micke, Jimmy och Anders Wimark som kan få till det fint ibland och Pär-Erik Sundberg som ligger femma totalt bland seniorerna med goda resultat från tidigare tävlingar för att nämna några.
Bland seniorerna så räknas nog Johan Olsson, Fagersta MK, Micke Nyrönen, Småbacka MK, Jocke Palm, Ilsbo MK och Stickan Persson, Enköpings MK som favoriter.

Bland Damerna så har klubben Marie Johansson och Pyret Öhrn som vassa förare och kan båda komma högst upp på pallen när det gäller finaler. Men här kommer Sarah Hansson, Vansbro MK, Lena Rigglöv Eliasson, Skutskärs MS, Katarina Larsson, Gestrike RT och Helena Larsson, Gestrike RT att göra allt för att behålla sina poäng i cupen. Vi får heller inte glömma Maria Nyström, AMF Årsunda som har ställ sig högt upp på pallen i tidigare tävlingar.

Bland juniorerna så har SMK Söderhamn det rattandet löftet Niklas Lingvall som innan tävlingen ligger på en topp fem placering i sammanställningen. Här bland juniorerna så har även klubben den största samlingen av tjejer och Johanna Hedberg kör stadigt och jämnt med bra poängskörd hittills och har en 10: e plats totalt att luta sig mot. Bakom Johanna ligger vilden Niclas Uppvall på en 12: e med några resultat som pekar allt mer på en pallplats om han håller sig på banan i sin vilda framfart. Josefin Hellman, Evelina Uppvall och Mimmi Öhrn jagar mitt i totalresultatet och hoppas givetvis på bra resultat nu på hemmabanan som de tränat på i vintras. Här är Fredrik Borg, SMK Hälsinge som får ses som en naturbegåvning i snabbt rattande och en av favoriterna som kommer på lördag. Johan Sundvik AMF Årsunda jagar poängen bakom i resultatet och kan säga ifrån till Fredrik i resultatet, vilket har setts i tidigare tävlingar

X-cupen inbjudan Söderhamn http://sbf.dcs.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=1327

Lördag 2008-09-06
Anmälan 07.30 - 09.00
Besiktning: 07.30 - 09.00
Förarsammanträde: 09.30
Första start: 10.00

X-cupen hemsida www.x-cupen.se/

08-08-12 Glöm inte 2-dagars 23-24 augusti på Westombanan
Nu har vi ordnat ett fint prisbord.
Med bla 2 st nya Däck till Varje vinnare i A-Finalerna (Senior, Dam/Oldboys, Junior)

Kom och åk!
Länk till anmälan finns på hemsidan www.westom.se
08-08-03 Fina prispengar i Engelbrekts Motor Grand Prix
MK Team Treske bjuder in till folkracetävlingen Engelbrekts Motor Grand Prix på Westom banan i Arvika den 6 september. Förarna får chansen att tävla om fina summor prispengar, där 1000:- utbetalas till segraren i varje klass, 500:- till tvåan och 200:- till trean.

Vi kommer även att ha tidtaganing på varje heat och efter tävlingen dela ut ett fint pris den person som haft den snabbaste kvaltiden. Det betyder att det inte räcker att säkerhetsköra in i mål utan det är full sula ända tills "checkern" har vajjat som gäller. Gunnar Fridlund är speaker.
Mer info finns under www.treske.se
08-06-13 Folkrace Tomtfall i morgon
I morgon, 14 juni, klockan 10:00 kör Munkfors en folkracetävling på motorstadion "Tomtfall"
08-05-17 Thomas Blom - vinnare på Rosendalsbanan
Det blev dubbelt Thomas i topp när Dals MK körde den tredje deltävlingen i årets Väst-Cup. Thomas Blom, Hällevadsholms MK, vann alla sina kvalheat och var då en favoriterna till vinsten i A-finalen. Mikael Wass från Vara MK svarade också för samma bedrift. Fem Saab-bilar fanns på startplattan plus en Volvo. Den kördes av Urban Eriksson, SMK Trollhättan. Han tog sig till A-finalen genom att vunnit B-finalen. Han satte alla Saabar på plats direkt i starten och tog hand om ledningen som han höll i två varv. Han blev dock lite för het på gröten och fick för mycket sladd. Konkurrenterna kunde inte sakta ner, utan Eriksson hamnade helt på tvären och fick stopp. Blom tog nu hand om ledningen före klubbkompisen Magnus Karlsson. Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, hade fått en dålig start och kunde passera Karlsson upp på den andra platsen. Längre än så orkade han inte förrän målflaggan föll. Wass blev fyra före Eriksson och den tredje Hällevadsholmsföraren Martin Gustavsson sexa. Eriksson hade vunnit B-finalen före hemmaföraren Klas Abrahamsson. Segrare i C-finalen blev hemmaföraren Stefan Larsson före Daniel Karlsson, Älvbygdens MK. Larsson blev sedan femma i B-finalen. Familjen Sjöberg fick även med sig ett förstapris med sig hem till Kungshamn. Äkta hälften Gry vann säkert klassen Damer/veteraner före Cecilia Larsson, Älvbygdens MK. I juniorklassen fick arrangören en seger genom David Hansson som säkert vann före Sebastian Lindström, Orust MS. B-finalsvinnare blev Robin Andersson, Tjörns MF och han fick en plats i A-finalen. Likt Eriksson så blev han lite för ivrig i A-finalen och sladdade bort sig.
Göthe Johansson

FÄRGELANDA. Folkrace, klass Senior, A-final: 1) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 3) Magnus Karlsson, Hällevadsholms MK, d:o. 4) Mikael Wass, Vara MK, d:o. 5) Urban Eriksson, SMK Trollhättan, Volvo, 6) Martin Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab.
Klass Senior, B-final: 1) Urban Eriksson, SMK Trollhättan, Volvo, 2) Klas Abrahamsson, Dals MK, Saab, 3) Benny Granlund, Vara MK, d:o, 4) Roger Karlèn Dals MK. d:o., 5) Stefan Larsson, Dals MK, VW, 6) Robert Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo.
Klass Senior, C-final: 1) Stefan Larsson, Dals MK, VW, 2) Daniel Klasson, Älvbygdens MK, Volvo, 3) Torbjörn van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 4) Thomas Svensson, Dals MK, d:o, 5) Robert Nilsson, SMK Trollhättan, Volvo, 6) Reine Vitikainen, SMK Trollhättan, Saab.
Klass Dam/veteran: 1) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, d:o. 3) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, d:o, 4) Göran Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo, 5) Jessica Tapaninaho, Ulricehamns MK, Mazda, 6) Bo Johansson, Lidköpings MSF, Saab.
Klass Junior, A.final: 1) David Hansson, Dals MK, Saab, 2) Sebastian Lindström, Orust MS, d:o, 3) Eric Klasson, Älvbygdens MK, Mazda, 4) Eric Martinsson, Sotenäs MK, Saab, 5) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 6) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Saab.
Klass Junior, B-final: 1) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo, 2) Jakob Duell, Vara MK, Saab, 3) Jimmy Bergqvist, d:o, d:o, 4) William Bratt, SMK Trollhättan, Volvo, 5) Erika Eriksson, Dals MK, Saab, 6) Patrik Hedman, d:o, d:o.
08-05-13 Upptrappningen har börjat, NGK-Masters 2008
Årets mest uppmärksammade Folkracetävling, prisbelönta NGK-Masters börjar upptrappningen.
Tid: den 18 oktober, 2008
Plats: Kalvholmens motorstadion, Karlstad
Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
Planeringen går för högtryck just nu och det är redan såväl Europamästare som Svenska mästare i anmälningslistan.

Intresset är helt overkligt, säger Perra Johansson från arrangerande Racecrew. Flera ”stjärnförare” har redan hört av sig o berättat att de har börjat preparera nya bilar för racet. Ett halvår innan tävlingen! I folkrace! Så tidigt brukar inte elitförarna vara ute i sina ”vanliga” discipliner!

Premiärsegraren i årets STCC, närkingen Rickard Göransson var en av de första att höra av sig. Blir det tävling i år? Räkna med mig, i år skall det bli revanch! Han gjorde en uppmärksammad debut i tävlingen i en Porsche 2006. Bilen motsvarade dock inte riktigt Göranssons förväntningar och resultatet blev mest ett antal spaltmeter. Efter att ha missat tävlingen ifjol så kommer BMW föraren rejält revanschsugen.

Med ledorden folkfest, fart, blodigt allvar och glädje så förbereder arrangerande Racecrew tillsammans med Karlstads MC det som kan bli årets roligaste motordag.

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Fortsatt satsning av KG Knutsson AB
Stockholms baserade KG Knutsson satsar stort på årets tävling.
Med NGK som vår naming partner har NGK-Masters en helt unik position i folkrace Sverige. Bildels grossisten KG Knutsson har sedan tävlingen introducerades 2005 varit en tongivande partner. ”Med anledning av det publika intresset som tävlingen har fått de senaste åren anser vi att det är helt rätt att satsa vidare. Folkrace för ju ungdomar, som tänkt sig utöva någon typ av motorsport, in på en naturlig väg med goda möjligheter till utveckling säger Enar Mellqvist hos KG Knutsson. Sedan är det ju aldrig ett minus med ett mångårigt och välsmort samarbete mellan KGK och arrangörerna för NGK-masters tillägger han.
08-05-12 Folkracesuccé i repris
När bilsportens "skrotklass" intog Ullevi i Göteborg förra året blev det succé . I år återkommer folkracebilarna värda 6 500 kronor till arenan, tillsammans med ultrastora MonsterJam värda miljoner.

Över 50 000 åskådare såg göteborgarna köra runt på Ullevi i centrala Göteborg i sina gamla bilar. En solig folkfest, där monstertruckar i flermiljonersklassen avlöstes av bilar i nästan skrot-klass.

Upplägget är detsamma i år, med den skillnaden att det blir uppvisningar på Ullevi under två dagar, både den 14 och 15 juni. Den helg då Göteborg kommer att gå i bilsportens tecken, för samtidigt arrangeras STCC på Bananpiren - det första riktiga stadsloppet i kungaklassens historia.
- Det är superhäftigt och vi är väldigt glada över att kunna sy ihop det i år igen. Folkraceförarna gör säkert succe nu också, säger Krista S Laine, som tillsammans med Freddy Welle ingår i arbetsgruppen för arrangemanget på Ullevi.

Den här gången hämtas förarna uteslutande från trakten. Ordinarie tävlingsåkare kommer att blandas upp med kändisar och några hugade gasfötter från Svenska Bilsportförbundets Folkraceutskott.
08-05-04 Stefan Ivarson segrade i Stenungsund
Stefan Ivarsson, Tjörns MF, och Christian Lindberg, Orust MS, vann alla sina kvalheat vid årets första folkarcetävling i Stenungsund. Men endast en av dess skulle praktiskt kunna åka hem obesegrad. Stefan hade flytet i starten och tog bekvämt ledningen, medan Christian snurrade i starten och kom i väg som femma. Bröderna Marcus och Martin Gustavsson hade ingen lyckad A-final. Martin stopp direkt och Marcus punktering. Thomas Svensson, Dals MK, tog andra platsen som han säkert behöll ända in i mål. Christian orkade upp till den tredjeplatsen, sedan han passerat Björn Kristensson, Mölnlycke FK. B-finalsvinnare blev Marcus Gustavsson före Benny Granlund, Vara MK. C-finalen vanns av Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, före hemmaföraren Jörgen Nilsson. A-finalen för juniorer vanns av David Hansson, Dals MK, före Sebastian Lindström, Orust MS, Sebastian fick bestiga prispallen två gånger då han även vann juniorernas B-final. Damerna fick också en favoritvinnare. Cecilia Larsson från Älvbygdens MK gjorde som Stefan Ivarsson. Segrar i alla kvalheaten och vinnare i A-finalen före Jessica Tapaninaho från Ulricehamns MK.
/ Göthe Johansson

Stenungsund, Folkrace. A-final herr: 1) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, Saab , 2) Thomas Svensson, Dals MK, d:o, 3) Christian Lindberg, Orust MS, d:o, 4) Björn Kristensson, Mölnlycke FK, VW, 5) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 6) Martin Gustavsson, d:o, d:o.
B-final herr: 1) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK Saab, 2) Benny Granlund, Vara MK, d:o, 3) Reine Vitikainen, SMK Trollhättan, d:o, 4) Johan Olsson, d:o, d:o, 5) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o, 6) Tobias Andersson, Dals MK d:o.
C-final herr: 1) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK Saab, 2) Jörgen Nilsson, Stenungsunds MS, Volvo, 3) Petter Gusteus, Dals MK, Saab, 4) Rickard Svenningsson, Vänersborgs MK, Volvo, 5) Per-Olof Wendt, d:o, Saab, 6) Jimmy Karlen, Dals MK, d:o.
A-final dam: 1) Cecilia Larsson, Älvbygdens MK, Saab, 2) Jessica Tapanianho, Ulricehamns MK, Mazda, 3) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 4) Caroline Holmstig, d:o, d:o, 5) Martina Lundell, Mölnlycke FK, VW, 6) Linnea Gusteus, Dals MK, Saab.
A-final junior: 1) David Hansson, Dals MK, Saab, 2) Sebastian Lindström, Orust MS, d:o, 3) Jonathan Gerhardsson, Tjörns MF, Volvo, 4) Erik Martinsson, Sotenäs MK, Saab, 5) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Saab, 6) Erik Klasson, d:o, Mazda.
B-final junior: 1) Sebastian Lindström, Orust MS, Saab, 2) Patrik Hedhman, Dals MK, d:o, 3) Erika Eriksson, d:o, d:o, 4) William Bratt, SMK Trollhättan, Volvo, 5) Jakob Duell, Vara MK, Saab, 6) Robin Andersson, Tjörns MF, Volvo.
08-04-21 Trollcupen - sista chansen!
Idag är sista (ordinarie) chans att anmäla sig till Trollcupen på Trollåsens Motorbana, Vingåker.
För på Sön 27/4 går 1:a deltävlingen då det körs Folkrace på Trollåsen, på en nyrenoverad och uppdaterad bana som vi tror skall uppskattas, då våra egna förare fått vara med och bestämma utformningen mm.
Så ta och anmäl dig NU och ha chansen och tävla om totalpriser på över 5000 KR från REALCAR.se.
3 deltävlingar (27/4, 18/6 och 21/9) där alla tävlingarna räknas i ett slutresultat, 3 klasser Senior, Junior och Dam/Veteran (+47).
Så 27/4 är det Trollcupen 1. Start kl.10.
Anmälan på FR-Online som vanligt.

Välkomna önskar Katrineholms MK / SMK Vingåker.
Länk: www.kmk.nu/race.asp, info@kmk.nu
08-02-25 Förtydligande och ändringar av regler
4.4 Domare
Denne får inte inneha licens, eller vara aktivt verksam i arrangerande klubb.
Domare får vara från valfri sportgren i Svenska Bilsportförbundet.

Nackkrage
Nackkrage i FR behöver inte vara FIA-godkänd. Nackkragen skall enligt FR-T 0.1 vara av flamsäkert material.

FR-Regler ändringar
FR 5.6.1 Omstart
Om allvarligare olycka inträffar eller svårare hinder på banan uppstår kan omstart beordras av tävlingskontrollant.

FR 5.6.2 Tjuvstart
Tävlingskontrollant kan beordra omstart av heat, reserver får ej sättas in vid ny start

www.sbf.se
<< Till startsidan