2010

Folkrace 2010

Här hittar du resultat från tävlingarna 2008

Regler 2008>>


10-12-31 Folkracearkivet vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Som de flesta säkert redan vet så fyller ju Folkracesporten 30 år och det tänkte Folkracearkivet ta vara på. År 2011 kommer vi försöka få tag på så mycket gammalt material som möjligt.

Till er som redan hjälpt Folkracearkivet vill jag bara rikta ett stort TACK!

Ni som har material, gamla videofilmer, foton eller startlistor, Tveka inte att höra av er! Jag hjälper jättegärna till att föra över era VHS band till DVD, Scanna alla era foton och lägga in
era startlistor digitalt i datorn. Vi är intresserade av ALLT som rör Folkracens historia.

Just nu har Folkracearkivet ca 160 filmer överförda till DVD mellan åren 1981 - 1992. (Ju äldre ju roligare!) Vi har även ca 1000 filmer mellan 1993 - 2010.
Vi har ca 15 pärmar med startlisor och resultat från 1981 - 2010. Vi samlar in material under året och sätter i datumordning!
Vi har även ca 2.500 inscannade foton från hundratals tävlingar

Men vi vill ha mera! Så titta igenom era skåp och lådor, fråga vänner och bekanta och tipsa om Folkracearkivet! Vi behöver DIN hjälp!

Med vänliga hälsningar:
Rikard Sandberg
www.folkracearkivet.se
10-12-21 Balaklava från 1 januari 2011
Beslut tagit av Förbundsstyrelsen på inrådan av Säkerhetskommittén:
1/1 2011 Balaklava obligatoriskt
1/1 2012 Får endast föraroveraller märkta EN 533 index 3 eller FIA minst 2 lagers användas.
1/1 2013 Får endast FIA godkända förarstolar användas (kan vara överårig).
http://www.sbf.se/2010/12/21/balaklava-fran-1-januari-2011/

10-11-03 Folkrace för Kristian Johansson
Efter en godtjänd första säsong i trimmat 4wd (2a i SM) med ex Tommi Mäkinnen Mitsubishi så är det tävlings uppehåll tills vinter säsongen drar igång. Första SM tävlingen för Kristian med team blir Svenska rallyt i februari men räknar med någon mindre test körning och tävling innan dess.

Kj motorsport ligger dock inte på latsidan utan bilen ses igenom för fullt för att vara fullt konkurens kraftig till 2011.

Körmässigt står Kristian inför en annan utmaning redan nu till helgen(6/11) då han ska för första gången delta i en folkrace tävling. Tävlingen Kristian ska delta i är november racet i Skene.
-Ska bli en kul utmaning säger Kristian -och jag har ingen större målsättning med detta än att ha roligt och få några sladdar avslutar Kristian.

Följ allt på bloggen på www.kjmotorsport.se
10-10-12 Rekordartat NGK-Masters i Karlstad på lördag
Intresset har aldrig varit större. Nära 500 anmälda förare slogs om de åtråvärda platserna i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. 500 entusiaster som inget hellre vill än att få visa upp sig inför storpubliken på Kalvholmens motorstadion på lördag. Som extra bonus körs Sveriges hittills största enskilda juniortävling söndagen. Med 92 startande juniorer saknar tävlingen motstycke i landet.

Ramaskri och jubel i cyberspace
När den preliminära startlistan publicerades söndag kväll på www.ngk-masters.se så var det total rusningstrafik till hemsidan. Av de totalt ca 390 seniorer som anmält sig finns bara plats för 130st och 260 besvikna förare fick igår information om att de tyvärr inte kunnat beredas plats i tävlingen. Intresset har aldrig varit större och på chatsidor och facebook sidor runt om i landet så diskuterade 1000 tals motorsport fans hela kvällen huruvida rätt förare blivit uttagna eller ej. Irritationen var stor bland de bortgallrade medan andra jublade åt vilka förnämliga urval som gjorts…

Tävlingen som nu körs för 6:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen på lördag. De bästa Folkraceförarna från hela landet har gallrats fram bl.a. genom en helt ny serie uttagningstävlingar.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje
NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

Fyller Karlstads hotell
Att intresset är stort vittnar inte minst hotell bokningarna om. Så snart det blivit känt att NGK-Masters officiella hotell 2010 blev Best Western Gustaf Fröding fylldes snabbt hela hotellet med Motorsport fantaster. Trots att det först under söndagskvällen blev klart med vilka som får delta har hotellet varit fullbokat en längre tid. Även övriga hotell i staden har fyllts upp av motorsport entusiaster.

Svårt att tippa vinnare
Hittills har aldrig en ”kändis” lyckats vinna tävlingen. Rallycrossföraren Peter Hedström från Torsby har ett gediget Folkracekunnande och är den som varit närmast med två pallplaceringar. Bland Folkrace eliten finns det några namn som utmärker sig historiskt i tävlingen. Fryksdalens Per Christensson och Team Westoms Reine Kyrk har kört flest finaler de sex år som tävlingen körts och får räknas som två av favoriterna tillsammans med Hedström som lovat göra allt för att ta sin första titel. Sunnes Volvo förare, Rallycross mästaren Urban Bergström har laddat enormt hårt för att lyckas i årets tävling. Med massor av rutin och en blixtsnabb Volvo är det inte otroligt att Bergström kliver högst upp på pallen på lördag. Fjolårets suverän, Östergötlands Daniel Wall kommer som vanligt i en snabb Volvo men i år har klubbkompisen och rallycross föraren Mikael Thiman lovat ta Walls skalp. Utöver dessa finns minst 80st till med kapacitet att vinna tävlingen på lördag.

Fiazaki, tävlingens mest udda bil
Förra året gick det ett sus av förvåning i publiken då Stefan drog iväg med sin kanonkula, en Fiat 127 med Kawazaki 1100cc motor. Bilen formligen slungades ur startgropen och motståndarna såg helt paralyserade ut i 100 meter. När första kurvan kom kunde man ana att det kommer att bli jobbigt... Bilen är blixtsnabb, men otroligt svårkörd.

Med 14000 rpm, 6-växlad sekventiell låda och en ultralätt bil vann Stefan lätt ljudtävlingen. Bilen låter som en Formel 1 bil då den varvar 6000rpm mer än alla motståndare. Tyvärr föll han på tillförlitligheten då en drivaxel gav upp redan i första heatet. Det felet åtgärdas just nu i verkstaden i Koppom och om Eliasson får materialet att hålla blir han en svår nöt att knäcka för medtävlarna.

Stefan vann tävlingen 2006 och han har absolut kapacitet att upprepa segern, bara vild djuret Fiazaki går att tygla och drivaxlarna håller. Oavsett hur resultatet blir är garanterat Fiazakin en given publikfavorit!

Nyblivne Europamästaren i Rallycross ett eftertraktat byte
NGK-Masters når nya höjder då Europas bästa Rallycrossförare ställer upp i tävlingen. Den nyblivne Europamästaren i Rallycross, Sverre Isachsen ser till att årets NGK-Masters får riktig Guldkant.

Norrmannen har totalt dominerat årets Rallycross EM och de Svenska förarna har bara vid enstaka tillfällen kunnat utmana den skicklige rattkonstnären från vårt västra grannland. Nu blir det en kanske än större utmaning för Isachsen då han ställs mot hela Sveriges Folkrace elit, på en bana han endast tävlat en gång tidigare.

Till årets tävling kommer Isachsen med en VW av värsta kalliber och att få piska Isachsen på banan är en trofé som många i startfältet laddar för.

Ishockey mot fotboll
FBKs hockeylegend Jörgen Jönsson körde tävlingen för första gången förra året och fick blodad tand. I år kommer OS, VM och SM-guldmedaljören med ett års erfarenhet och en helt nybyggd bil.

Magnus "Ölme" Johansson är en av de riktigt stora Fotbolls stjärnorna, en fighter som kommer till NGK-Masters för att ge FBKs Jörgen Jönsson en riktig match. För NGK-Masters känns detta riktigt kul då vi tidigare har haft meriterade Ishockey, Skidåkare, Speedway och Road Racing förare med SM, VM och OS Guld, men inte en Fotbolls spelare.

4:e gången gillt för Mr STCC, Flash kör i vinnarteam i år
Janne "Flash" Nilsson, Mr STCC får äntligen chansen i NGK-Masters med en konkurrenskraftig bil. Kanske att det äntligen är dags för Janne Flash Nilsson att lyckas i prestigefyllda NGK-Masters?

De mediokra placeringarna i tidigare upplagor av tävlingen har mest skyllts dåligt material. Första gången körde han Porsche tillsammans med dåvarande teamkompisen Richard Göransson. Efter det har det varit SAAB för hela slanten. I år är det Förarutveckling med Anders och Peter Hedström som anmäler STCC ikonen till tävlingen.
- I år skall han inte kunna skylla på dåligt material, lovar Peter som trimmar en "Värsting" åt BMW föraren. I år skall Flash få pisk och inte kunna skylla på bilen lovar Hedströmarna som själva laddar för att totalvinna tävlingen för första gången.

Lite fakta:
Sverre Isachsen, nybliven Europamästare i Rallycross
Norsk mästere i Supernasjonal 1999 og 2000
2004, 7:a EM Rallycross Norsk mästare Div. 1
2005, 3:a EM i Rallycross
2006, 4:a EM Rallycross (flest EM delsegrar 2006)
2007, 4:a EM Rallycross
2008, 4:a EM Rallycross
2009, EM-Guld i Rallycross
2010, EM-Guld i Rallycross

Jörgen Jönsson
2 OS-Guld (1994 och 2006)
2 VM-Guld (1998 och 2006)
5st SM-Guld (1997-1998-2002-2006-2009)
3st SM-Silver
4st VM-Brons
Vinnare av Guldpucken 1997
TV-Puckvinst 1987
Enda Hockeyspelaren i Världen som vunnit OS, VM och egna ligan under en säsong.

Magnus ”Ölme” Johansson
7 Allsvenska guld med IFK Göteborg
1 Silver i Allsvenskan
1 Brons i Allsvenskan
2 Svenska cupen guld
1 Silver i Svenska Cupen
479 Allsvenska matcher
OS i Barcelona 1992 Kvartsfinal
38 Europamatcher
3års deltagande i Champions Leauge varav en gg kvartsfinal
Ca: 200 matcher med FC Groningen i Holländska Era Divisie

Janne ”Flash” Nilsson
1989: 1:a Formel 3 SM
1993: 1:a Renault Clio Nordic Cup
1996: 3:a Renault Spider Eurocup
1996: 1:a STCC
1997: 1:a STCC
1998: 2:a STCC
1999: 5:a STCC
2000: 6:a STCC
2001: 2:a STCC
2002: 2:a STCC
2003: 2:a STCC

NGK-Masters, historik
2005, Arvika
Per Christensson, Kils MK-Bil
David ”LL” Johansson, Vara MK
Jimmy Holmqvist, Gästrike RT

2006, Arvika
Stefan Eliasson Årjängs MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Peter Hedström, MK Ratten

2007, Karlstad
Fredrik Lindberg, Dals MK
Tomas Johansson, RasboMK
Totto Höök, Hällefors MK

2008, Karlstad
Andreas Dahlberg, Mora MK
Reine Kyrk, MK Team Westom
Simon Johansson, Ydre MK

2009, Karlstad
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
Peter Hedström, Finnskoga MK
Frank Jacobsson, Vara MK

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se
10-09-18 Förlängd anmälan till Höstsladden
Hagfors MK har beslutat att förlänga anmälan till Höstsladden 18 sept till 17 september och man kommer inte att ta ut någon efteranmälningsavgift.
Inbjudan

10-09-06 Dubbelseger för Anton Brorsson
Det blev en hektiskt tävlingshelg för 17-åriga Anton Brorsson som på lördagen körde den sista deltävlingen i sponsorcupen (folkrace) och på söndagen den 4:e deltävlingen i MJRS-Serien (Rally)
Anton ledde sponsorcupen med 1 poäng inför den avslutande tävlingen i Föllinge. Dagen började på sämsta möjliga sätt då han redan i heat 1 fick puntering efter drygt 1 varv när han låg i ledningen och fick se sig passerad av 3 förare och slutade på en 4:e plats i heatet. Men Anton revancherade sig snabbt och vann de följande 2 kvalomgångarna. Detta gjorde att han kvalade in som 3:a i A-finalen, och efter en hård fight in i första kurvan lyckades han komma först ut ur kurvan och kunde direkt skapa en lucka som han kunde bevaka till mål. Detta gjorde att han för andra året i rad vann Sponsorcupen juniorer trots att han inte ställde upp i alla tävlingar i år. Sedan var det direkt hem och lasta av folkracebilen och lasta på rallybilen på släpet för söndagens rallytävling. Anton kör utbildningsrally i en Golf GTI.

Tävlingen var fördelad på 5ss. Redan från start så hittade Anton ingen bra rytm i körningen, och han fick inte med sig fart ut ur kurvorna. Anton var varken nöjd med ss1,ss2 eller ss3 då han inte får till det i körningen. På service efter ss3 bestämmer han sig att börja om från 0 och glömma dom gamla sträckorna. Det ger resultat direkt på ss4 då hittar ett bra tempo, och på ss5 så fortsätter det i samma tempo och det ger en total 2:a snabbaste tid blad voc/ekonomi bara dryga sekunden efter snabbaste. Anton vinner utbilningsrally och slutar på en total 15 plats av 32 förare.
10-09-05 Stefan Olsson Lima segrade i Femtåfestivalen
Det blev till slut Limas Stefan Olsson som vann Femtåfestivalen före fjolårssegraren Per Jonsson Östmark.
Trea kom L-G Bran Karlstad MC-Bil.

I juniorerna segrade Sebastian Eriksson Hagfors före Julius Rådström Östmark som också vann B-finalen .
På tredje plats hittar vi Hälleforsföraren Anton Sandberg.

Damernas A-final vanns av Emma Karlsson Malung tät efter kom som nummer två Anitra Zähle Nilsen SMK Eda.
Trea blev Lina Olsson-Spets MK Ratten.

I vetranernas A-final segrade Bengt Albrektsson Malung före bäste Likenäs föraren Anders Lagerqvist på tredje plats hittar vi Valter Persson Malung. Olle Arnesson visade att takterna finns kvar när han under söndag invigde nya bandelen i sin Audi Quattro.

450 betalande åskådare besökte Festivalen under helgen 231 anbud
Pris till bästa bilbygge gick till Kalle och Jesper Hallgren

www.likenasmk.com
10-09-04 Kardankungafamiljen utsedd
Lördagens tävling på Borås Motorstadion är avklarad. Ny kardankung 2010 heter Stefan Axell, Skne MS. Ann-Sofie Johnsson, SMK Helsingborg, korades för tredje året i rad till Kardandrottning. Den nye Kardanprinsen kommer från Älvbygdens MK och heter Erik Wiklund.

Nästa års tävling går av stapeln den 3 september om allt går i lås och arrangören får dispens igen.
10-09-04 Per Jonsson samt Peter Hedström fullpoängare efter dag 1 Femtåfestivalen
Per Jonsson Östmarks MFF fjolårsvinnaren samt Peter Hedström Finnskoga är fullpoängare efter dag 1 Femtåfestivalen .
Se mera www.likenasmk.com
10-09-03 Obs tiden till tidernas Femtåfestivalen
Årets Femtåfestival startar Kl 11.00 på lördag. Första start Söndag kl 10.00.
Europamästare Olle Arnesson inviger själva nya bandelen på söndag
Drums tivoli har utgått på grund av tekniska fel.
Godisregn till alla barn lördag samt söndag.
En hoppborg kommer också att finnas på området.
Över 120 startade i årets Femtåfestival.
Hjärtligt välkomna hälsar Likenäs Mk www.likenasmk.com
10-09-02 DreamTeam ställs in
Jönköpings MK tvingas ställa in helgens lagtävling Dream Team pga för många avhopp.
10-09-02 Funktionshindrade får prova folkrace
Lördagens aktivitet i Mölndal för barn och unga med funktionsnedsättning innehåller också folkrace, Svenska Bilsportförbundets största gren med drygt 6 500 licensierade tävlingsförare. Fast helgens bil är specialbyggd för att man ska kunna åka två i den.

Normalt har en tävlingsbil i folkrace bara en förarstol. Men medlemmarna i Mölnlycke Folkrace Klubb har byggt en bil som det är lättare att ta sig i och ur, och den har en passargerarstol. Därmed har alla som vill möjlighet att få prova hur det känns att åka riktigt fort - och säkert - i en tävlingsbil.

Ungefär var tredje söndag har klubben kört på banan i Torslanda med funktionhindrade ungdomar.
- Fritidskonsulenten på habiliteringen i Göteborg tycker att det är toppen, och det är också tack vare det som vi blivit tillfrågade om att vara med i Mölndal, säger Siv Reinhold, Mölnlycke Folkrace Klubb.

Lördagens prova-på-dag arrangeras av Mölndals stad i samarbete med Västra Götalandsregionen för habilitering och hälsa, och äger rum på Frejagatan 1 i Mölndal. Förutom folkrace blir det bland annat fäktning och travskola för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Den före detta rodelstjärnan Jesper Odelberg kommer också, och berättar om sina assistenter, sin karriär och sitt liv under rubriken "Roligare än så blev det inte".

10-08-22 80 ekipage gjorde upp i Augustiracet
Det kom hela 80 ekipage till Stenungsund för att köra Augustiracet. En folkracetävling som kördes för 17:e gången. Efter två, av tre kvalomgångar, hade fem förare i seniorklassen chansen att ta maximala 21 kvalpoäng. Men det var bara en av dessa som lyckades. Någon kanske nöjde sig med en 5-poängare och ändå komma till den avslutande A-finalen. Den som lyckades köra in 21 kvalpoäng var Joakim Stenström från Torslanda MK. I övrigt så behövdes det 18 poäng för att nå A-finalen. I finalerna kör man bara om placeringarna, så tidigare inkörda poäng tas bort. Men för Joakims del så kunde det kännas riktigt skönt att åka från Stenungsund obesegrad. I A-finalen hade han inga större problem att ta hem segern. David Vernersson, Tjörns MF, blev den store utmanaren. Men han fick till en dålig start och var inte bättre än fyra i början. Han gjorde dock en bra uppkörning och var tvåa i mål. Patrik Hedman, Dals MK, var ett tag uppe på andra platsen, men orkade inte riktigt hålla emot anstormningarna och föll ner till den fjärde platsen efter Henrik Lindberg från Alingsås MK som slutade trea. Johan Fondén, SMK Trollhättan, slutade femma efter att första ha vunnit B-finalen. Sebastian Lindström, Orust MS, fick stopp och kunde därmed inte konkurrera om topplaceringarna. Efter Johan i B-finalen kom Claes Johansson från Tjörns MF och han hade först vunnit C-finalen före Peter Eriksson, Älvbygdens MK. Gry Sjöberg, Sotenäs MK, tog en ny seger i Dam-klassen på Furufjäll före Anna-Karin Duell från Vara MK. I Juniorklassen kunde hemmaföraren Tobias Börjesson åka hem obesegrad. Maximala 21 kvalpoäng. Han hade full kontroll över de övriga konkurrenterna och vann säkert. Lika säker tvåa blev klubbkompisen Marcus Hansson.
/ Göthe Johansson

Stenungsund. Resultat Augustiracet, Folkrace. Klass senior: 1) Joakim Stenström, Torslanda MK, Saab, 2) David Vernersson, Tjörns MF, d:o, 3) Henrik Lindberg, Alingsås MK, d:o, 4) Patrik Hedman, Dals MK, Nissan, 5) Johan Fondén, SMK Trollhättan, Saab, 6) Sebastian Lindström, Orust MS, d:o.
Seniorer, B-final: 1) Johan Fondén, SMK Trollhättan, Saab, 2) Claes Johansson, Tjörns MF, d:o, 3) Stefan Ivarsson, Tjörns MF, d:o, 4) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, d:o, 5) Jimmy Lindström, SMK Trollhättan, d:o, 6) Stig Svensson, Torslanda MK, d:o.
Seniorer, C-final: 1) Claes Johansson, Tjörns MF, Saab, 2) Peter Eriksson, Älvbygdens MK. Opel, 3) Caroline Holmstig, Sotenäs MK, Saab, 4) Emil Lindström, SMK Trollhättan, d:o, 5) Per-Erik Duell, Vara MK, d:o, Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, d:o.
Klass Dam, A-final: 1) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 2) Anna-Karin Duell, Vara MK, Mazda, 3) Siv Reinhold, Mölnlycke FRK, Saab, 4) Annelie Sundell, Stenungsunds MS, d:o, 5) Malin Herbertsson, Fjärås MK, d:o, 6) Jill Eriksson, Älvbygdens MK. Opel.
Klass Junior, A-final: 1) Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, Saab, 2) Marcus Hansson, d:o, Volvo, 3) Vegard Melleby, Sotenäs MK, Saab, 4) Johan Klasson, Älvbygdens MK, Volvo, 5) Max Tobiasson, Varbergs MK, Saab, 6) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, Volvo.

10-08-21 Olle Arnesson inviger Likenäs MKs Femtåfestival
Fyrfaldig Europamästare i rallycross Olle Arnesson inviger med sin Audi Quattro nya bandelen på Femtåbanan i samband med Likenäs MKs folkracetävlingen Femtåfestivalen. Femtåfestivalen som går av stapeln den 4-5september väntas få över 100 startade ekipage. Förutom folkrace erbjuder Likenäs Mk grillkväll på lördag med trubadur. Tivoli ock godisregn båda dagarna.
Första start lördag kl.11.00,söndag kl 10.00.

Hjärtligt välkomna hälsar Likenäs Mk www.likenasmk.com
10-08-16 Säffleseger i Rogneracet
121 förare ställde upp i säffles 2 dagars folkrace under helgen,lördagen bjöd på strålande solsken och tropisk värme och söndagen lite svalare och blåsigare.

I senior klassen stod säffles egen Patrik"adolf"Adolfsson som segrare,han lyckades ta sig till A-final på ett beundrande sätt efter 3 heat segrar och tre andra platser,i kvalheaten körde han sönder 2 drivaxlar och ett fjäderben och i sista kvalet lossnade hela bakpartiet på bilen!Efter en snabb mekaniker insats med rutor,plåt,drivaxlar osv va bilen klar för A-final,där kom han ut lite trögt men kämpade sig upp till en andra plats efter Jörgen van den Berg men när två varv återstod fick jörgen lite problem med bilen i en sväng och gled ut då kunde Patrik passera och segern va klar.

A-finalen juniorer vanns som "vanligt" av hagfors mks Sebastian Eriksson han va obesegrad genom alla kvalheat och därmed direkt kvalificerad till a-finalen där tog han kommandot direkt och visade vart skåpet skulle stå.
Han har vunnit nästan allt han ställt upp och kört i år,mycket imponerande facit.

I dam/veteran segrade Sonny Åström SMK Trollhättan i sin vassa volvo 245a han vann fem heatsegrar och avslutade sitt sjätte heat med en andra plats därmed va han klar för A-finalen som han segrade.

Säffle körde även med en nyhet för deras del,en jumbofinal där dom som fullföljt alla heat med lägst poäng fick köra,där segrade kmc-bils Lars-Jonas Lundqvist i sin audi.

Fullständiga resultat på http://www.safflemc.se/
10-08-16 Munkfors Bilskortracet blev en familjefest för Walfridsson
Tävlingen med 40 startande blev en riktig familjefest för Walfridssons i Östanbjörke. Pappa Arne vann seniorklassen och dottern Eveline, som förra helgen segrade i Finnskogafestivalen tog sin andra seger på två veckor.
I juniorklassen blev det Westomföraren Dennis Lindgren som tog hem finalen efter att ha samlat mest poäng även i kvalet. Hemmaföraren Simon gren skuggade Dennis in i mål i finalen.
10-08-01 Guldbiljett till Andreas Karlsson i folkrace
Det blev 2 guldbiljetter i folkrace till distriktsförare när Dals MK i Färgelanda körde något av en kvaltävling till NGK Masters som körs i Karlstad i oktober. Det var många långväga förare som ville vara med i kampen om de åtråvärda biljetterna. Andreas Karlsson från Hällevadsholms MK kunde känna sig väldigt stolt över sin biljett efter att ha vunnit seniorernas A-final. En final som blev en rafflande tillställning med många omkörningar innan målflaggan föll. I början var det Johan Berntsson från Varberg som höll i taktpinnen, men han föll ner till en fjärde plats i mål. Karlsson jobbade sig uppåt och lagom till målgång så var han segrare före Roger Van den Berg från Trollhättan. Det var de fyra främsta som fick Guldbiljetter. En som säkert var lika glad som Karlsson var hemmaföraren Oscar Jansson. Hans två första kvalheat var inte så bra så det blev bara en B-final med ett ganska dåligt startspår. Med en fantastisk körglädje segrade han i B-finalen och fick då ta en plats i A-finalen. Detta förvaltade han på ett bra sätt och blev trea med en Guldbiljett som bonus. C-finalen vanns av Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan och D-finals segrare blev Fredrik Hagelin, Säffle MC. Även Damer och Juniorer tävlade om 2 Guldbiljetter vardera. Jill Eriksson, Älvbygdens MK och Sanne Höglund, Säffle MC, tog hand om dambiljetterna. Men i finalen var veteranen Bo Johansson, Lidköpings MSF, tvåa men han fick ingen Guldbiljett. Marcus Tapio, Säffle MC, och Filip Larsson, Varbergs MK, tog hand om Juniorbiljetterna.
/ Göthe Johansson
Resultat, Folkrace Dals MK. A-final, seniorer: 1) Andreas Karlsson, Hällevadsholms MK, Saab, 2) Roger van den Berg, SMK Trollhättan, d:o, 3) Oskar Jansson, Dals MK, Volvo, 4) Johan Berntsson, Varbergs MK, Saab, 5) Christer Johansson, Lidköpings MSF, d:o, 6) Johan Ingemarsson, Varbergs MK, d:o.
B-final, seniorer: 1) Oskar Jansson, Dals MK, Volvo, 2) Dan Hultman, Filipstads MC, Nissan, 3) Joakim Stenström, Torslanda MK, Saab, 4) Anders Tohlsson, SMK Trollhättan, d:o, 5) Jimmy Karlén, Dals MK, d:o, 6) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, d:o.
C-final, seniorer: 1) Jörgen van den Berg, SMK Trollhättan, Saab, 2) Tobias Andersson, Dals MK, d:o, 3) Johan Fondén, SMK Trollhättan, d:o, 4) Fredrik Hagelin, Säffle MC, Renault, 5) Marcus Gustavsson, Hällevadsholms MK, Saab, 6) Tomas Johansson, Lidköpings MSF, d:o.
D-final, seniorer: 1) Fredrik Hagelin, Säffle MC, Renault, 2) Tobias Asplund, Hagfors MK, Saab, 3) Henrik Jacobsson, SMK Trollhättan, d:o, 4) Peter Blomqvist, Säffle MC, Opel, 5) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 6) Tomas Svensson, Dals MK, d:o.
A-final, dam/veteran: 1) Jill Eriksson, Älvbygdens MK, Opel, 2) Bo Johansson, Lidköpings MSF, Saab, 3) Sanne Höglund, Säffle MC, Mazda, 4) Erika Eriksson, Dals MK, Saab, 5) Jennie Widell, Vänersborgs MK, Opel, 6) Gry Sjöberg, Sotenäs MK. Saab.
Juniorer; 1) Marcus Tapio, Säffle MC, Opel, 2) Filip Larsson, Varbergs MK, Saab, 3) Vegard Melleby, Sotenäs MK, d:o, 4) Max Tobiasson, Varbergs MK, d:o
10-07-28 Hemmavinst i Kvällsracet
Det blev hemmavinst i Likenäs MKs folkracetävling Kvällsracet genom Jonas Khilgen ,på andraplats hittar vi Johan Nilsson Ösmarks MFF. Bronset gick också till en Östmarksåkare vid namnet Micke Olsson körande i en Mercedes.
Som vanligt var den mycket publik på Femtåbanan i Ambjörby

10-07-28 Säffle kör 2dagars folkrace 14-15/8
Glöm inte att anmäla er till säffle mc`s 2-dagars folkrace tävling 14-15/8.som ingår i västra Värmlands folkrace cup.
Nu med ny bredare startplatta för 6 bilar, jumbofinal, priser lottas ut på startnumren, godisregn m,m
Inbjudan: http://sbf.dcs.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=1888

10-07-22 Startlista Fallensdagsracet
Startlista till SMK Trollhättans folkracetävling Fallendagsracet hittar du » här
10-07-20 Likenäs MKs årliga folkracetävling "Kvällsracet"
Missa inte Likenäs MKs årliga folkracetävling "Kvällsracet" onsdagen den 28/7 första start kl 16.00 Femtåbanan i Ambjörby
www.likenasmk.com
10-05-18 Vårracet intställt 22 maj
Jönköpings MK måste tyvärr meddela att deras FR-tävling 100522 Vårracet är inställd.
10-05-16 Rättelse: Johan Granberg som blev 3:a i "Majracet"
En rättelse till nedanstående inlägg. Det var Johan Granberg som blev 3:a i "Majracet" Likenäs och inte Per Jonsson han fick svartflagg.
10-05-14 Peter Hedström segrade i Likenäs MKs årliga folkracetävling ”Vårracet”
Peter vann alla sina heat och slutligen A-finalen. På andra plats kom MK Rattens Johan Eriksson, på tredje plats Liknäs MK föraren Per Jonsson.

Damernas A-final vanns av Likenäs MKs Karin Åslund, tvåa Sandra Hultgren SMK Eda, tredje plats Johanna Kjettselberg SMK Karlskoga. Sebastian Eriksson Hagfors MK tog som väntat segern i juniorernas A-final före starkt åkande Volvo föraren Julius Rådström Östmarks MFF. Tredje plats kom Andreas Persson MK Ratten; bäste Likenäsåkaren bland juniorerna blev Anton Olsson som tyvärr bröt A-finalen
10-05-09 Hundradelarna avgjorde i Krutracet
Som väntat så blev det hundradelar av en sekund som kom att avgöra årets Krutrace i Dynamitbacken. MK Trophy kunde räkna in totalt 66 bilar i årets tävling. Tävlingen är uppdelad i två huvudklasser. En där det gäller att köra snabbast och en där det gäller att köra två åk uppför backen på så lika tid som möjligt. Totalt snabbast var Berndt Bengtsson från Älvbygdens MK i en Saab V4 på tiden 27.50. Bara 7/100 efter var Bengt Holmgren från Hallsbergs MK i en VW 1302 och på tredje plats. Karl-Erik Grönberg, Dals MK i en Opel Ascona A, bara en 1/10 dels sekund långsammare. Alla i klass H 66-74 och trimmade efter det då gällande reglementet. Snabbast bland de otrimmade bilarna i Volvo Original var Jonas Enderlien, Stenungsunds MS, på tiden 27.85 och det gav honom en fjärde plats totalt. Tvåa efter Enderlien var klubbkompisen Urban Andersson. Segrare i de övriga klasserna var. Anders Jensen, Borås MK i en Saab Sport i klassen under 1150 cc. I klass 1301-1600 satte Marika Carlsson från Jönköping killarna på plats i en Porsche 356. Slutligen vann Knaggen Backström från Ludvika klassen över 1600 cc. I klass Ekonomi vann Tomi Juntunen från SMK Trollhättan i en VW Golf.

I Regularityklassen visade damerna att de kan hålla gaspedalen i ett jämt läge uppför backen. Klassen vanns av Sven-Inge Pettersson från Åtvidabergs MK i en Saab 93 och hans "diffade" 0.04 sekund över 2 åk. Han presterade också snabba tider och som bäst 28.27. Med bara 0.07 sek blev Denise Jarnebrink, Göteborg, tvåa i klassen med en för svenska tävlingar mycket ovanlig bil, Renault Alpine A110. Trea Folke Åkerblom från MSK Hammaren, även han i en Saab.

Uddevalla, Resultat Krutracet:
Klass under 1150 cc: 1) Anders Jensen, Borås MK, Saab Sport, 29.37, 2) Sam Bernhardsson, Säffle MC, BMW 700, 30.65, 3) Lennart Andersson, Ludvika MC Renault R8, 31.41.
Klass 1301-1600 cc: Marika Carlsson, SVS Jönköping, Porsche 356, 31.01, 2) Lennart Larsson, SVS Jönköping, Porsche 356, 31.15, 3) Bo Eriksson, Norbergs MC, Ford Cortina, 31.80.
Klass över 1600 cc: 1) Knaggen Backström, Ludvika MS, Volvo 544, 28.37, 2) Lennart Gustavsson, Anderstorps RC, Ford Mustang, 28.37, 3) Lars Bryntesson, MK Team Westom, Volvo Am, 29.98.
Klass Grupp H: 1) Berndt Bengtsson, Älvbygdens MK, Saab V4, 27.50, 2) Bengt Holmgren, Hallsbergs MK, VW 1302, 27.57, 3) Karl-Erik Grönberg, Dals MK, Opel A, 27.67.
Klass Ekonomi: 1) Tomi Juntunen, SMK Trollhättan, VW Golf, 28.64, 2) Roger Karlén, Dals MK, Saab 99, 30.29, 3) Stig Andersson, Alingsås MK, Volvo 240, 34.38.
Klass Volvo Original: 1) Jonas Enderlien, Stenungsunds MS, Volvo 240, 27.85, 2) Urban Andersson, d:o, Volvo 949, 28.03, 3) Jan Larsson, Dals MK, Volvo 240, 28.34.
Klass Regularity: 1) Sven-Inge Pettersson, Åtvidabergs MK,, Saab 93, 0.04 diff, 2) Denise Jarnebrink, Renault Alpine A110, 0.07, 3) Folke Åkerblom, MSK Hammaren, Saab Sport, 0.12, 13) Roger Karlén, Dals MK, Saab 96, 0.48.
10-05-06 Rekord med anmälda till folkracetävlingen
När anmälningstiden för X-cup deltävlingen i folkrace med alternativspår, gick ut på söndagen var det 125 stycken förare som vill komma och testa "Preem-spåret" som i dagarna färdigställts på banan. Deltävlingen äger rum den 8 maj på SMK Söderhamns Helsinge Motorstadion.

Det är ett rekordstort deltagande för klubben som nu kör sin tredje folkracetävling på banan. Av dessa 125 anmälda kommer det att vara 20 förare från hemmaklubben SMK Söderhamn som är villiga att försvara klubbens färger i tufft motstånd i senior, dam och juniorklassen.

I damklassen kommer motståndet vara extra tufft när fjolårsvinnaren, Mimmi Öhrn ska försvara sin titel som bästa Dam i X- Cupen 2009. Hon får nämligen se upp för sin storasyster Pyret Öhrn som har vassa armbågar och säkert vill visa lillasyrran Mimmi vart skåpet ska stå. Vi får heller inte glömma SMK Söderhamns vassa Marie Johansson som satt båda systrarna på plats ett antal gånger i tidigare tävlingar genom åren. Även klubbens Johanna Hedberg och Josefine Hellman är giftiga deltagare och kommer att fightas hårt om vinsten i deltävlingen och de viktiga poängen i den totala X-cupen.

I seniorklassen får nog vinnaren 2009 Andreas Prepula, Småbacka MK räknas som favorit och han blir nog hårt uppvaktad av fjolårstvåan Dan Olsson, SMK Gävle som kommer att kämpa om första platsen. Från klubben egen sida så är det nog Bengt "Öset" Svedberg som kan ses som det giftigaste motståndet med tanke på meriterna. Men en bra dag kan vem som helst sticka upp och det kommer två stycken från juniorledet och det är Daniel Stråle, Borlänge MK och Fredrik Borg, SMK Hälsinge som kan börja lära "de gamla hundarna att sitta"…

I och med att Daniel och Fredrik tagit steget upp från juniorklassen till seniorklassen i år så blir juniorklassen svår att förutsäga. Men det finns ett koppel vassa förare här och klubben egen Joakim "Jocke" Jonsson kan nog ta fina skalper denna gång. Men han får nog se upp för Anton Alkberg, Småbacka MK och Andreas Waleteg, Bollnäs MK som kommer att jaga friskt när första starten går av stapeln klockan 10.00 lördag den 8 maj.

Mer info www.x-cupen.se/
sbf.dcs.se/folkrace/tavlingar.asp?page=tavinfo&id=1810
10-05-02 David Vernersson vinnare på Furufjäll.
Den andra deltävlingen i Västkustcupen i Folkrace avgjordes på söndagen, 2 maj, i Stenungsund. Rafflande finaler avslutade tävlingen. Seniorernas A-final blev så rafflande att den fick avslutas ett varv före målgång. David Vernersson, Tjörns MF, var den som höll i taktpinnen från början före Sebastian Lindström, Orust MS. Trea under de första varven var Rickard Klasson från Älvbygdens MK. Den stora kampen var om den fjärde platsen mellan David Hansson, Dals MK, och Eric Klasson, Älvbygdens MK. Man körde delar av ett banvarv jämnsides och ingen ville ge sig. Det slutade i att på en smalare del på banan blev det för mycket kontakt och en rejäl vurpa för David. Heatet rödflaggades för att ta hand om de båda förarna. Eric klarade sig bra, men David behövde lite omplåstring. Med den väntan som nu blev och med flera obrukbara bilar fastställdes resultatet mellan förarna och tävlingsledningen. Heatet var decimerat redan från början då Tomas Sjöberg inte kunde starta på grund av en defekt bil. B-finalen hade Rickard Klasson redan vunnit före Fredrik Lindberg, Dals MK. Fredrik gjorde en fantastisk uppkörning från att ha varit sist i starten. Fredrik fick också en första plats då han vann en tät C-final före hemmaföraren Bo Carlsson. Damernas A-final vanns Christer Christensson från Falköpings MK före Anna-Karin Duell från Vara MK. Gry Sjöberg, Sotenäs MK, var kvalbäst, men hamnade helt fel i startsvängen och kom iväg som sexa. Hon arbetade upp sig till slut till den tredje platsen. Juniorernas A-final var nästan lika rafflande som seniorfinalen. Men här var det om första platsen kampen stod. Erik Wiklund från Älvbygdens MK körde en bakhjulsdriven Volvo och hemmaföraren Tobias Börjesson en Saab. Erik var snabbast i starten och den kanske blev hans lycka. Han orkade under alla varven stå emot alla attackerna från Tobias. Trea en långväga gäst, Louise Forsblad från Jönköpings MK.

Resultat, Stenungsunds MS, folkrace. Klass Seniorer, A-final: 1) David Vernersson, Tjörns MF, Saab, 2) Sebastian Lindström, Orust MS, d:o, 3) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Volvo, 4) David Hansson, Dals MK, Saab, 5) Eric Klasson, Älvbygdens MK, Opel, 6) Tomas Sjöberg, Sotenäs MK, Saab.
Klass Seniorer, B-final: 1) Rickard Klasson, Älvbygdens MK, Volvo, 2) Fredrik Lindberg, Dals MK, Saab, 3) Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, BMW, 4) Claes Johansson, Tjörns MF, Saab, 5) Bernth Granlund, Vara MK, d:o, 6) Johan Svensson, Sotenäs MK, d:o.
Klass Seniorer, C-final: 1) Fredrik Lindberg, Dals MK, Saab, 2) Bo Karlsson, Stenungsunds MS, Opel, 3) Tobias Svenrot, Älvbygdens MK, Mercedes, 4) Fredrik Alango-Marberg, Sotenäs MK, Volvo, 5) Emil Lindström, SMK Trollhättan, Saab, 6) Johan Fondén, SMK Trollhättan, d:o.
Klass Dam/Veteran, A-final: 1) Christel Christensson, Falköpings MK, Saab, 2) Anna-Karin Duell, Vara MK, Mazda, 3) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, Saab, 4) Hanna Petersson, Bohus Racing, Nissan, 5) Jill Eriksson, Älvbygdens MK, Opel, 6) Gert-Owe Svensson, SMK Trollhättan, Saab.
Klass Junior, A-final: 1) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, Volvo, 2) Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, Saab, 3) Louise Forsblad, Jönköpings MK, d:o, 4) Marcus Hansson, Stenungsunds MS, Volvo, 5) Pontus Lorentsson, Sotenäs MK, Saab, 6) Nathalie Wilhelmsson, Älvbygdens MK, Volvo.
10-04-18 Per Christensson gick på knock i LBC-fighten
- Folkracesprinten lockade 38 tävlingssugna deltagare
Visst var Per Christensson, Fryksdalens MK, en av favoriterna inför söndagens folkracesprint. Men att han skulle krossa allt motstånd med sin Opel, det var en mäktig uppvisning från arrangörens hemmahopp.

Tvåan Per Österberg, SMK Eda, distanserades med dryga sju sekunder på den 2 km långa banan. Därefter blev det tätare i resultatlistan. Trean Pontus Tholsson, Årjängs MK, hade bara tre tiondelar upp till Österberg.

Dagens andra stora utropstecken var junioren Sebastian Eriksson, Hagfors MK. Han körde sin Saab endast 4,6 sekunder långsammare än seniorsegraren Christensson. Och ner till tvåan Kristoffer Olsson, SMK Eda, var det dryga åtta sekunder. Sten-Åke Andersson, Fryksdalens MK, körde in som trea, sex tiondelar bakom Olsson. En ny triumf för talangen Sebastian Eriksson, som vann nästan allt han ställde upp i under fjolåret.

I klassen Dam/Veteran tog Fryksdalens MK sin andra seger för dagen genom Carl-Olof Hagberg.

Efteråt fick de tio snabbaste förarna köra en gång till, för att göra upp om ett extra pris för snabbaste finalåk. Här putsade Per Christensson sin tid med 2 sekunder, vilket gjorde honom till dagens snabbaste två gånger om. Putsade gjorde även juniorvinnaren Sebastian Eriksson, med hela tre sekunder. En påkörd tunna gav honom dock fem sekunders tillägg.
10-04-13 Thomas Blom segrade i Folkracepremiären
Närmare 90 förare kom till premiärtävlingen i årets Västkustcup i folkrace, med Sotenäs MK som arrangör. Vädret var soligt, men lite kallt, och banan var i allra bästa skick. Det blev många intensiva kamper innan man kunde börja att köra de avslutande finalerna. Till seniorernas A-final behövdes det 19 poäng, av 21 möjliga, för att komma till finalen. Det fanns många bilmärken representerade i tävlingen, men när man väl kom till A-finalen så var det 6 Saabar som stod på startlinjen. Men likvärdiga bilar så blir det också trångt i den första svängen. En av förarna med 21 poäng försvann där, Jörgen van den Berg. När man väl hade formerat sig på det första varvet så var det Thomas Blom, Hällevadsholms MK, som tog kommandot före Daniel Nyvall från Stenungsunds MS. Båda hade 21 kvalpoäng. Denna ställningen stod sig sedan ända in i mål. Klas Abrahamsson, Dals MK, kom till A-finalen efter att ha först ha vunnit B-finalen. Han nådde även en pallplats här med den tredje platsen. Den fjärde av "21-poängarna", Berry Kling från SMK Eda blev fyra och Patrik Larsson, Hällevadsholms MK, femma. B-finalsvinnaren låg länge på den andra platsen i B-finalen efter Daniel Klasson från Älvbygdens MK. Men i den sista svängen gjorde han en verklig fräckis. Segern blev hans och Klasson bara fyra. Tvåa Fredrik Lindberg, Dals MK, före Bo Carlsson, Stenungsunds MS. C-finalsvinnare Patrik Karlsson, Årjängs MK, före Peter van der Poel, Tjörns MF. På tredje plats bäste hemmaförare i seniorklassen, Johan Svensson. I Damklassen blev det en seger för Christel Christensson, Falköpings MK, före Helen Pettersson Bohus Racing och Anna-Karin Duell från Vara MK. Gry Sjöberg blev bästa hemmaförare med en fjärde plats. I Juniorklassen dominerade Älvbygdens MK med Erik Wiklund som etta och Natalie Wilhelmsson tvåa. Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, trea före ytterligare två förare från Älvbygdens MK. Västkustcupen fortsätter den 2 maj i Stenungsund.

Resultat, Sotenäs MK, folkrace. Klass seniorer, A-final: 1) Thomas Blom, Hällevadsholms MK, 2) Daniel Nyvall, Stenungsunds MS, 3) Klas Abrahamsson, Dals MK, 4) Berry Kling, SMK Eda, 5) Patrik Larsson, Hällevadsholms MK, 6) Jörgen van den berg, Eksjö FRC.

Klass seniorer, B-final: 1) Klas Abrahamsson, Dals MK, 2) Fredrik Lindberg, d:o, 3) Bo Carlsson, Stenungsunds MS, 4) Daniel Klasson, Älvbygdens MK, 5) Pasi Järvinen, Varbergs MK, 6) Patrik Karlsson, Årjängs MK.

Klass seniorer, C-final: 1) Patrik Karlsson, Årjängs MK, 2) Peter van der Poel, Tjörns MF, 3) Johan Svensson, Sotenäs MK, 4) Christian Andersson, Tjörns MF, 5) Ingemar Aronsson, Säffle MC, 6) Mikael Borg, Sotenäs MK.

Klass Dam: 1) Christel Christensson, Falköpings MK, 2) Helen Pettersson, Bohus Racing, 3) Anna-Karin Duell, Vara MK, 4) Gry Sjöberg, Sotenäs MK, 5) Jennie Lundin, SMK Trollhättan, 6) Linn Karlsson, Årjängs MK.

Klass Junior: 1) Erik Wiklund, Älvbygdens MK, 2) Natalie Wilhelmsson, d:o, 3) Tobias Börjesson, Stenungsunds MS, 4) Julia Karlsson, Älvbygdens MK, 5) Johan Klasson, d:o, 6) Filip Larsson, Varbergs MK.
10-04-10 SAMS-cupen i folkrace
Totalt 125 förare deltog i de olika klasserna i dagens Folkracetävling, som gick under namnet SAMS-cupen.

Seniorerna körde 2 omgångar, sedan gick de 36 bästa vidare till semifinaler där 1:an går till A-final, 2:an till B-final och 3:an till C-final. Den förare som hanterade detta bäst var dagens suverän Tobias Hising från MSK Hammaren. Med seger i de båda kvalheaten, semifinal och även i A-finalen lämnade han de andra förarna bakom sig i sin nybyggda Saab 99. Tvåa i seniorklassen blev Janne Rotko, MK Orion och trea Gustaf Jansson Rasbo MK. Bästa SAMS:are blev Jimmy Hellström som tog sin Opel Vectra till en andra plats i B-finalen.

Damklassen och Juniorklassen körde enligt det traditionella systemet med tre kvalheat och finaler. Bland damerna var det Caroline Ohlsson från Rasbo MK som drog det längsta strået. Efter andra, första, första plats i kvalheaten tog hon sig till
A-final där hon dominerade. På en andra plats tog sig klubbkompisen Therese Johansson in. På tredje plats kom Sarah Samuelsson från Almunge MK. Bästa SAMS:are bland damerna blev Helena Malmström, som till vardags kör Rallycross i 2150-klassen.

I juniorklassen var det ytterligare en dominant som avgick med segern. Sebastian Eriksson från Hagfors MK vann alla kvalheat och sedan även A-finalen. På andra plats kom Kristoffer Olsson, SMK Eda och trea blev Mattias Blomkvist från Hofors MK. Bästa SAMS:are var Jonas Hellström, ovan nämnde Jimmy Hellströms lillebror. Precis som storebror tog han sig i mål som tvåa i B-finalen.
10-04-06 8 maj rullar X - Cupen i folkrace igång
I början av maj startar den populära X - Cupen i folkrace igång med första tävlingen på Helsinge Motorstadion som SMK Söderhamns anläggning heter. I år så kommer det bli sex tävlingar och där sista tävlingen är en final. SMK Söderhamn går ut som första arrangör redan den 8 maj och följs av Skutskärs MS den 22 maj. AMF Årsunda har sin deltävling 12 juni och det sedan ett kortare uppehåll över sommaren innan Bollnäs Mk kommer med sin deltävling 4; e september och helgen efter blir det Gestrike RT som tar hand om den femte deltävlingen 11 september innan finalen den 25 september som Ljusdals MS ordnar på Kåtmyra banan.

Till årets första tävling så blir det lite nytt på banan på Helsinge Motorstadion då man just i dagarna bygger in ett alternativspår likt det som finns på rallycrossen sedan några år tillbaka. Alternativspåret gör att det blir mer aktion och ett läge som gör att det blir svårare att utse en direkt vinnare innan heaten är över. Banans alternativspår blir efter andra kurvan efter starten och kommer nog att göra så många blir lite konfunderade på sin taktik när de ska köra.
Så spännande tävlingar lovas från tävlingsledningen med Anna-Lena Svedberg som tävlingsledare i spetsen.

Tävlingarna har samlat runt ett hundratal startande i sina tidigare tävlingar och det har varit bra tillströmning med publik till de roliga tävlingarna som arrangörsklubbarna har genomfört genom åren.

Förra året vann SMK Söderhamns Mimmi Öhrn Dam klassen och Andreas Prepula Småbacka MK tog hand om segern i bland Seniorerna. Daniel Stråhle Borlänge MK fixade vinsten av Junior förarna. Så i år ska det bli spännande att se om dessa tre suveräna rattvridare kan försvar sina platser i årets upplaga av X - Cupen när den drar igång 8 maj.
10-02-28 Överraskande seger i Vinterracet
LIKENÄS MK folkracetävling "Vinterracet"som kördes lör 27 feb vanns lite överraskade av Morgan Bjerge Team Westom före rutinerade Peter Hedström Finnskoga MK på tredje plats hittar vi fullpoängaren Johnny Tongring Vansbro MK. Juniorklassen vanns av Sebastian Eriksson Hagfors Före Norrmannen Dennis Fosseid KNA Solör Motorsport, på tredje plats Kristoffer Olsson SMK Eda. Återigen vann Emelie Olsson Likenäs MK damklassen, två blev Likenäs MKs Malin Jonsson, Efter en mycket hård kamp om tredje platsen blev det till slut Anna Karlsson SMK Eda som drog det längsta strået.

Mera resultat hittar ni på vår hemsida www.likenasmk.com
10-02-05 Vinterracet ställs in
Måste tyvärr meddela att Jönköpings MK:s Vinterrace 13/2 är inställt pga för få anmälda (14 st). Mvh Tävlingsledningen/ Gert Karlsson T-sekr.

<< Till startsidan