2007
2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

Kalender för VBF´s FM 2007 
21-22 aprilUddevalla KKKartCup Väst
30 -1 jun- juliSkövde MKKartCup Väst
7-8 juliBorås MKKartCup Väst
18-19 augustiSMK ÖrebroMKR
22-23 septLidköpings KKKartCup Väst

 07-12-12 Timmy Hansen på 2007 CIK-FIA Karting Awards in Monaco
Timmy Hansen fick i helgen mottaga sitt pris för segern i Viking Trophy i KF3 av CIK-FIAs president Luigi Macaluso på en flärdfull tillställning i Monaco.

Så som en av de yngsta pristagarna var det ett stort ögonblick för Timmy.
- Det har varit så fräckt!, skiner Göteneföraren uppklädd i ny skräddarsydd kostym.
- Jag har varit här på ”helig” motorsportmark i Monaco och fått träffa både Fernando Alonso och Max Mosely. Inte illa alls.

Timmy vann Viking Trophy, en prestigefylld internationell tävling, som avgjordes på Rudskogen i Norge i början av juli i år. Han startade i pole position i finalen efter att ha grundat med en seger redan i för-finalen. I själva finalen tappade han under de första varven ner till sjunde plats på grund av att han inte värmde däcken ordentligt. Men succesivt jobbade sig Timmy uppåt i fältet och med fem varv kvar tog Timmy chansen och knep ledningen som räckte ända in i mål.

- Äntligen! tänkte jag, berättar Timmy.
- Det hade gått så bra i både kvalen och i finalen så att få knyta ihop säcken med en härlig vinst i satt fin-fint!

Ytterligare två svenskar var på prisutdelningen. Jesper Wernersson och Mattias Ekman fick också pris för segrar i Viking Trophy i klasserna KF2 respektive KZ2.

Både före och efter prisutdelningen i Monaco har Timmy jobbat hårt för att få till ett vettigt tävlingsprogram för 2008. Vissa delar har fallit på plats och han kan fira jul med vetskapen att det blir karting även nästa år, men då i den större klassen, KF2.
- Jag älskar karting och den ger mig verkligen mycket erfarenhet, säger Hansen.
- Karting på internationell nivå är den bästa skolan jag kan gå för att grunda inför en eventuell framtida racingkarriär, vilket är drömmen för mig.

Säsongen startar tidigt med VinterCupen i Italien den 14-16 februari.

www.hansen-motorsport.se
07-10-25 Yoggi Yalla Racing avslutade året på Hockenheim
Det har varit en lång och intensiv säsong för Yoggi Yalla Racing. I helgen som gick kördes den sista tävlingen för året i Superkart. Ingvar Andersson åkte den långa vägen ned till Tyskland tillsammans med Fredrik Elgh. Förhållandet på banan var inte så bra, det var kallt, dimmigt och regnigt. I det första racet slutade Elgh på 10:e plats. Andersson råkade trampa av bensinslangen på sista varvet så han fick bryta. – Det var mycket snopet och det tog ett tag innan jag hittade felet. Jag utgick ifrån att det var ett alvarligare fel, sa Andersson. Till andra racet hade dimman tilltagit varför Yoggi Yalla förarna, tillsammans med en handfull andra förare, valde att avstå från att köra. – Ibland är livet mera kärt än resultatet och dessutom är det onödigt att utmana ödet i årets sista tävling, sa Andersson. Både Elgh och Andersson är mjölkbönder till vardags, men i år har båda lejt bort en del av arbetet för att kunna satsa på racingen. De ser redan fram emot nästa säsong.
07-10-15 Timmy Hansen i toppstrid i Monacos Junior Grand Prix
Det var minst sagt stentufft i toppen när finalen av Monacos Junior Grand Prix avgjordes. Timmy Hansen blev fyra men vara mindre än 1,5 sekunder bakom segrande Max Goff från England.
- Härligt att lyckas just här på gatorna där racingen och F1 har sin anrika historia, strålar Timmy med blicken ut över rader av lyxbåtar i Monacos hamn där tävlingen kördes.

Detta är kartingens enda Grand Prix lopp och är därför mycket prestigefylld.
42 förare från 12 länder fick bekänna färg på den svåra och oförlåtande banan. Minsta misstag och du kraschar in i barriärerna som omgärdar hela bansträckan.

Efter 22 svettiga och centimeterexakta varv hade en 4-mannagrupp ryckt till sig en stor lucka. Som på ett pärlband svepte de över mållinjen. Snabbast dit var engelsmannen Max Goff följd av sin landsman och regerande Europamästaren Jack Harvey. Fransmannen Maisano Brandon på tredjeplats hade fullt upp med att hålla Timmy Hansen bakom sig. Timmy var ende svensk på plats att försvara de blågula färgerna.
- Visst hade det känns ännu lite bättre att få avsluta mina junior-dagar med en pallplats, säger 15-åriga Timmy fundersamt och tillägger.
- Men att veta att jag har farten, att jag har kapacitet att slåss längst fram med de allra bästa är det jag får ta med mig nu när det är dags att välja färdriktning i min fortsatta racingkarriär.

Timmy ska tillbaka till Monaco den 8 december och FIA:s årliga stora prisutdelning. Han ska då få mottaga priset för sin seger i Viking Trophy i somras.
07-10-13 Karlskoga MF funktionärer tävlade
Karlskoga Motorförening som är Sveriges största racingarrangör av bil och MC tävlingar på asfalt, har varje år hjälp av mängder med ideellt arbetande funktionärer, och många av dem som varit med mest under året samlades på lördagen på Bohlin Racings nya kartbana på Gelleråsen, för att göra upp om titeln klubbmästare. I år gällde samarbete genom en endurance tävling på en timme i kart. För att hetta upp stämningen lite hade föreningens ledning i hemlighet kallat in team kaptener i form av förare som tävlar eller har tävlat för föreningen: Christer Miinin och Mikael ”Crazy Mike” Nilsson, båda svenska mästare i roadracing, Lars Åke Björk svensk mästare i Superkart, Anna Karin Karlsson tävlande i 125 Junior Roadracing, Janne Andersson som tävlat i BMC Cupen, och Jonas Thunberg tävlande i Rally Grupp E och också funktionär.

Alla förare fick en genomgång av reglerna från banpersonalen, naturligtvis var det mycket frågor om vad som var tillåtet och inte. Att det skulle bli en tuff tävling förstod man på en gång. Efter det inledande tidskvalet visade det sig att Christer Miniins lag var snabbast och de startade strax före Crazy Mikes lag startplattan, det snabbaste varvet såg team cheferna till att sina team fick.

När racet sen började, såg man allvaret och kämparglöden bland alla som normalt sett står bredvid banan som funktionärer och ser proffsen köra. Många avåkningar och massor med skratt under hela timmen gjorde tillställningen riktigt lyckad. Så fort ett team fick en varning eller fick uppsöka depån och få en tillsägelse var team cheferna på plats och redde upp situationerna, vana sitt eget tävlande. När målflaggan sen föll visade sig att Christer Miinins lag var snabbast och fick en välförtjänt seger. Hans lag medlemmar: Hans Åke Karlsson, Niklas Forsell och Björn Karlsson, var riktigt glada att hamnat i det vinnande laget. På andra plats hamnade Jonas Thunbergs lag med Fredrik Joura, Daniel Edenvik och Eddie Sundlöf och på tredje plats kom Crazy Mikes lag med Magnus Carlson, Hans Greek och Jonas Axelsson. Redan nu diskuteras vem som vinner 2008.

Tony Jacobsson / Karlskoga Motorförening
07-10-03 Johan Adolfsson körde Sverigecupen i Linköping
I söndags kördes Sverigecupen i Linköping för kartföraren från Åtorp, Johan Adolfsson. Johan var där mest på skoj och körde runt på gamla däck från säsongen. Under träningspasset som kördes i regn var han snabbast. Sen kom regnet, och Johan ramlade ner till sjundeplats med sina gamla regndäck på tidskvalet, och jobbade hårt med en halkig kart i kvalheaten. Johan slutade till sist på en åttonde plats i finalen.
- Synd att vi inte hade nya bra däck att köra på, men det var ju bara för att det är så jätteroligt att åka Yamaha kart som vi var med säger Johan, som åker årets sista tävling i Sverige i Kristianstad om en vecka.
07-09-24 Ny pallplats för Johan Adolfsson från Åtorp
I söndags körde Johan Adolfsson, Karlskoga MF:s framgångsrika Yamahaförare finalen i Kart Cup Väst i Uddevalla. Johan startade i femte startrutan i finalen och efter de 16 finalvarven hade Johan, efter en fin körning, tagit sig upp på en hedrande andra plats.

I om med det lyckades John knipa andra platsen totalt i serien, endast 5 poäng före trean, hemmaföraren Simon Molin. Vann gjorde Jimmy Eriksson från Kristianstad. 45 förare har deltagit i Yamaha klassen.

Efter helgens tävling är nu de tre cuperna som Johan deltagit i under säsongen slut. Resultatet blev över förväntan, pallplats i alla tre cuper: Totalsegrare i Karting Cup (3 deltävlingar), andraplats i Kart Cup Väst (5 deltävlingar) samt 3:e plats i Sydsvenska Mästerskapet (9 deltävlingar). Kvar att åka av årets säsong är Sverigecupen i Linköping nu till helgen sam Grande Finale i Kristianstad 12-14 oktober.
07-09-17 Johan Adolfsson från Åtorp 3:a i SKCC Serien
Karlskoga MF:s Yamahaförare i Karting, Johan Adolfsson, körde i helgen finalen i SKCC serien i Jönköping. För att inte missa pallplatsen i mästerskapet som fanns inom räckhåll, valde Johan att köra på ren säkerhet i finalen och slutade där på en åttondeplats. I och med det var tredjeplatsen säkrad med en marginal på 23 poäng tillgodo på fyran. I serien har totalt 75 förare slagits om de tre pallplatserna. Att bli trea i serien är en mycket stor framgång för Johan eftersom han inte har möjlighet att träna på tävlingsbanorna innan tävlingarna, då de ligger nästan 20 mil hemifrån Åtorp.

Nu till helgen står ännu en final på tur, nämligen finalen i Västsvenska Kartmästerskapet. Johan har även där en pallplats i sikte eftersom han just nu ligger på en andra plats i mästerskapet.
07-09-13 Racing stjärnor från 7 klasser gör upp i årets Fragus Invitational
Den 17 september kl. 15.00 gör några av Sveriges största motorsportsstjärnor upp om bucklan på Gokart banan Åsum Ring utanför Kristianstad. STCC ledaren Fredrik Ekblom, dragracingesset Jimmy Åhlund, juniorvärldsmästaren i rally P-G Andersson med flera utmanas i år av blott 14-åriga Morgan Thörnqvist från Kristianstads Karting Klubb som kvalificerade sig genom imponerande körningar i SM på just Åsum Ring.

Naturligtvis är banan öppen för publik under dagen.

Startlista Fragus Invitational 2007
P-G Anderson Camaro Cup/ JRC Rally
Anders Brofalk Camaro Cup
Magnus Krokström Camaro Cup
Robin Rudholm STCC
Fredrik Ekblom STCC
Johan Sturesson STCC
Jens Edman DTC
Jimmy Åhlund EM Dragracing
Alexander Haegermark Formel Renault
Anders ”Petjo” Lilja PRO Superbike
Jerker Axelsson Rally
Morgan Törnqvist Formel Yamaha

http://www.bryntessonmotorsport.com/
07-09-11 Fin säsongsavslutning av Charlotte Haegermark på Göteborgs Stora Pris
Den 8-9 september kördes norra Europas största kartingtävling på Göteborgs Karting Ring. Hela den nordiska eliten var på plats för att göra upp om vem som skulle få ta hem det stora prestigefyllda priset. Med 49 anmälda förare till den växlade KZ2-klassen, däribland både en svensk mästare och en tidigare europamästare, skulle det bli en tävling med hård konkurrens.
- Detta är min hemmabana och jag har kört många tusen varv här sedan jag började med karting 1999. Därför känns det som att jag har bra förutsättningar inför morgondagen, säger Charlotte efter fredagens träningar.

Efter två körda träningar med tider över förväntan, var det nu dags för den sju minuter långa tidskörningen.
- I morse gick vi ut på helt nya däck för att jag sedan på tidskörningen skulle känna igen fästet man har de första varven på nya däck. Detta visade sig vara en bra taktik eftersom jag på tidskörningen satte mitt personbästa här på banan, konstaterar en glad Charlotte.

Detta personbästa räckte till 31:a tid bland de 45 startande.
I det första heatet blev det en 16:e startruta för Charlotte. Hon var uppe på 14:e plats, men gick i mål som 15:e.
I heat nummer två blev det en 15:e startruta för Charlotte som till slut blev en 16:e plats i mål.
- I heaten kör vi 16 varv och jag lyckades hålla ett bra racetempo hela tiden. Karten fungerar utmärkt nu, men jag måste pusha ännu mer för att få ner tiderna ytterligare. Jag fick också till starterna jättebra, säger Charlotte.

Vid fyratiden på eftermiddagen var det dags för Charlotte att köra B-final. Den sammanlagda poängsumman av en 15:e och en 16:e plats i heaten innebar en tredje startruta i B-finalen. Åtta förare gick vidare till A-final.
- Att jag startade trea i B-finalen var inga problem. Jag laddade upp mentalt för att komma vidare till A-final och få kämpa mot de vassaste förarna. Min start fungerade bra och jag höll min tredje plats i 10 varv av 16. Jag slutade på 6:e plats, vilket innebär en 32:a startruta för mig i A-finalen, säger en hoppfull Charlotte.

Väl i den 20 varv långa finalen verkade allt stämma. Charlotte gjorde en kanonstart och tog många platser i första kurvan. Efter några varv var hon uppe på en 20:e plats. Väl där fick hon en knuff bakifrån som gjorde att hon vände runt. Reflexmässigt drog hon in kopplingen och höll motorn igång. När ett antal förare passerat fick Charlotte börja jaga igen. Efter många om och men blev det en sensationell 23:e plats till slut.
- Denna tävling var den bästa tävlingen jag kört, både resultatmässigt och för att det var så roligt att köra. Jag är mycket nöjd med vad jag har presterat i helgen och jag ser gärna att detta bara är början på något stort. Nästa år, 2008, hoppas jag på att kunna tävla utomlands. Vi får helt enkelt hoppas på att några framtida sponsorer läser mina pressreleaser, säger Charlotte med glimten i ögat.

Charlotte Haegermark, 18 år, är en ung lovande racingtalang från Göteborg. Hon tävlar i kartingens värstingklass KZ2, där man kör med sex växlar och har en toppfart på uppemot 150 km/h. I de Svenska Mästerskapen 2007 slutade Charlotte, som enda tjej i klassen, på en hedrande 21:a plats. Tanken är att år
2008 avancera till de Europeiska Mästerskapen i karting som körs i tre deltävlingar. Därefter hägrar formelbilsklassen Formula Renault 2.0
07-09-11 Johan Adolfsson från Åtorp totalsegrare i Karting Cup
I helgen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i Karting Cup i Kristinehamn. Karlskoga Motorförenings förare Johan Adolfsson som varit överlägsen segrare i de två första deltävlingarna följde upp med ännu en fin seger, och blev därmed totalsegrare i Yamaha klassen på max poängen 90. Han vann i utklassningsstil och var nästan halva banvarvet före sina medtävlare. Under tävlingsdagen fick förarna köra på både torrt och vått underlag, något som inte störde Adolfsson alls då han behärskar båda underlagen lika bra. Värmlands Karting Club som anordnar tävlingen har inför årets tävling, instiftat ett vandringspris till den förare som under året samlat mest poäng under cupens gång. I år gick priset till Johan i Yamaha klassen som var den enda föraren (sett över alla klasser) som lyckats ta max poäng.

Nu till helgen kör Johan finalen i Sydsvenska Kartserien i Jönköping där han har chansen till en pallplacering i serien.
07-09-10 Timmy Hansen nära premiärsuccé
Timmy Hansen var nära succé när han efter klassbyte till den snabbare kartingklassen, KF2, först vann tidskörningen och efter kvalheaten tog pole position i finalen av den internationella stortävlingen Göteborgs Stora Pris.
- Det kändes verkligen bra och jag var alldeles lugn, berättar Timmy om känslan att leda sitt första lopp i KF2.
- Plötsligt, efter nästan tre varv, small en bult till ratten tvärt av och karten blev nästan omöjlig för mig att kontrollera. Jag slet som ett djur med en bil som levde sitt eget liv in i svängarna.

Den 16 varv långa finalen som började som en dröm blev istället dess motsats när Timmy insåg att segerchansen försvann. Med mycken möda lyckades Timmy trots allt ta grejerna i mål och efter en kämpainsats blev han fyra totalt.

Vann gjorde dansken Andreas Fasberg före finskan Laura Koivuluoma och svenske Mattias Lorén.

I nästa tävling, i Monaco Kart Cup 12-14 oktober, kommer Timmy återigen åka den mindre klassen, KF3. Det blir också hans sista tävling i den klassen eftersom åldersreglerna kräver byte till kommande säsong.

Se även www.team13.se
Och www.hansen-motorsport.se/timmy.asp

07-09-04 Björkmon på pallen
Karlskoga MF:s Mikael Björkmon svarade för en fin prestation under helgens sjunde deltävling i mellansvenska kartingserien i Västerås på Hälla Ring. Mikael vann ett kvalheat och var 4:a och 6:a i dom två andra heaten I Finalen slutade Mikael 3:a .och en Pallplats. Louie Bjurselius också från karlskoga, körde sin första tävling i formel Rotax slutade på 18:de plats i Finalen
07-09-03 Kanontävling av Johan Adolfsson från Åtorp
Karlskoga MF.s Yamaha förare Johan Adolfsson dominerade den 8.e deltävlingen i Sydsvenska Kartserien totalt. Efter att ha varit snabbast på de båda inledande träningarna satte han banrekord på tidsträningen. Därefter vann Johan de båda kvalheaten så han fick starta i pole position i A finalen. Strax innan finalen skulle starta kom en regnskur som gjorde banan hal, och många rasade i resultatlistan, men Johan kunde köra i mål efter sexton varv som klar segrare med 2,5 sekunders marginal till tvåan. Nu återstår bara finalen i Jönköping om två veckor där Johan har chans att bärga en plats bland de tre bästa totalt i serien.
07-09-03 Sista natten med gänget…
Superkart har i år för första gången SM-status. SM-finalen kördes på Ring Knutstorp ihop med STCC. Yoggi Yalla Racing fanns på plats med Ingvar Andersson och Jonas Flädjemark. Jonas var lite krasslig med en förkylning i kroppen. Han hade svårt att tända till i kvalet och fick 16:e startposition i det 27 kartar starka startfältet. Ingvar fick fel på karten och kvalade in som siste man.

I första racet blev Jonas 11:a och Ingvar bröt. – Jag mådde inget vidare, men körde på ren vilja och adrenalin. Efter halva racet kände jag att krafterna började tryta och mitt enda mål var att ta mig i mål. Jag tappade ett par placeringar. Efteråt var jag helt tom i kroppen, sa en snörvlande Jonas Flädjemark. – Jag hade bekymmer med karten redan i kvalet. Vi trodde att vi hade fixat felet, men i racet lade ena cylindern av redan efter ett par varv. Jag körde något varv till i förhoppningen att det skulle lossna, men det gjorde det inte varför jag gick i depå, sa Ingvar Andersson.

Till andra racet kände sig Jonas ännu sämre, varför han för säkerhets skull avstod att köra. – Det är typiskt, det var samma i fjol. Man jobbar så hårt med att ta in höstskörden och man har absolut inte råd att bli sjuk. När allt är klart slappnar man av och så kommer förkylningen som ett brev på posten. Det här var ingen rolig sorti, men jag har inte sagt att jag skall sluta med racingen, bara ta en paus. I´ll be back, sa Jonas Flädjemark.

Ingvar tog sig i mål i andra racet på 18:e plats, men karten var fortfarande inte kurant. – Det har krånglat så mycket att det kändes komiskt. Jag satt och skrattade för mig själv när jag körde. Karten gick inte alls, men jag ville i alla fall avsluta SM-tävlingen med att gå i mål, sa Ingvar Andersson.

I SM-tabellen slutade Jonas Flädjemark på åttonde plats.

På den ena bilden ser ni Ingvar Andersson och Jonas Flädjemark och på den andra en racebild på Jonas Flädjemark.
07-08-30 Till helgen körs SM-finalen för Superkart
Detta är första året som klassen har SM-status. Yoggi Yalla Racing är naturligtvis med och kämpar om placeringarna. Ingvar Andersson har kört en hel del ute i Europa i sommar, men nu kommer han hem och kör SM-finalen på Ring Knutstorp. – Jag körde senast på Cadwell Park i England. Det var en ovanlig bana, men väldigt fin. Den var både backig och smal, på gränsen till farlig. Den påminde en del om Knutstorp. Tyvärr blev jag inblandad i en startkrasch och hann inte laga karten till andra racet, sa Andersson.

Jonas Flädjemark ser fram emot helgen, men inser att det inte blir någon medalj i år. – Jag hade som målsättning inför säsongen att ta en medalj, men nivån på våra svenska Superkartförarna är mycket hög. Det märks inte minst när de ständigt placerar sig högt ute på de Europeiska tävlingarna. Skall man vara med i toppen krävs otroliga resurser, och det har vi tyvärr inte. Det känns realistiskt att komma femma i SM, men då måste jag ta minst en pallplats i helgen, sa Flädjemark. Han har kört Superkart i sju år nu och i dagsläget lutar det åt ett sabbatsår nästa år. – Jag tror att jag behöver ta ett brake och få lite distans till racingen. Jag funderar även på att byta klass, sa Flädjemark som hade ett intressant test på gång nyligen. – Ja, det stämmer. Jag skulle få köra en riktigt potent GT-Sportvagn, men tyvärr blev det ösregn. GT är något som jag kan tänka mig att köra i framtiden faktiskt, sa Flädjemark. Frågan är vad som talar mest för en framgång i helgen? – Det har inte körts så många Superkarttävlingar på Knutstorp på senare år, men jag själv har kört många varv med andra bilar de senaste 10 åren. Flädjemark är Flädjemark och Knutstorp är Knutstorp, avslutar Flädjemark.
07-08-26 Årets mini-Monaco avgjort - Rickardson och Strömberg vinnarna
12 000-15 000 personer besökte årets stadsrace i Kristinehamn, där motorsportsprofiler som Tony Rickardsson och Rickard Rydell stod på startlinjen.

I år var tredje gången Kristinehamns centrum förvandlades till ett Monaco i miniatyr. Årets upplaga lockade dessutom storpublik: mellan 12 000 och 15 000 besökare kom för att vara med och uppleva karting på den 550 meter långa banan genom centrum under de fem augustidagar stadsracet pågick.

I årets race deltog flera riktigt välkända namn, bland annat Tony Rickardsson, Jan "Flash" Nilsson och Rickard Rydell.
- Vi är otroligt nöjda med lördagens arrangemang. Bra tävlingar och bra publik, säger huvudarrangörerna Ove Bengtsson och Tommy Gustavsson.

Höjdpunkten på årets stadsrace var racet Anecto Stars, som avgjordes i Kristinehamn under lördagen efter att Anecto Racing Minnesfond valt att lägga sin aktivitet här. Fonden skapades för att hedra minnet av de nio medlemmar i Anecto Racing som omkom i en flygplansolycka i Milano år 2001.

Segrade i det loppet gjorde Tony Rickardsson, som över tio varv var drygt en tiondels sekund snabbare än Jan "Flash" Nilsson.
- Att lägga Anecto Stars i Kristinehamn var ett bra beslut. Arrangemanget här har varit helt fantastiskt, säger Anette Forsman från Anecto Racing Minnesfond.

Resultaten hittar du här på MiV under resultat>>
www.kristinehamnsstadsrace.se
07-08-22 Karting örebro 2007 MKR
Karlskoga MF kartingförare körde sjätte deltävlingen i mellansvenska kartingserien under den gångna helgen på Örebros Motorstadium Mikael Björkmon blev 4:a i sport 2000 i finalen. Tommy Gustafsson som gjorde debut i MKR serien tog en 19:e plats i finalen. Rikard Karlsson som kör formel Yamaha Blev 8:a i finalen och Niclas Nordell blev 26:a i Yamaha klassen
07-08-21 Åtorpsförare i tätstrid
I söndags kördes 7:e deltävlingen i SKCC (Sydsvenska Kart Champion Cup) i Uddevalla där Karlskoga MF´s kartförare Johan Adolfsson deltog. Johan började med att bli 5:a i tidskvalet och körde två fina kvalheat (2:a och 4:a). Det resulterade i att Johan gick direkt till A final där han startade från 5:e startruta. I starten gick Johan omedelbart upp på en andra plats. Under det 16 varv långa racet var han hela tiden med i toppkvartetten, men med bara fem kurvor till mål ställde två förare från ett annat team till det för Johan. Först prejades Johan och sen krokade de två andra förarna ihop framför honom, och i oredan som blev kunde några bakomvarande förare smita förbi och Johan fick nöja sig med en 7:e plats. Vann gjorde Filip Gudmundsson från KS Klippan. Nu återstår bara två deltävlingar i SKCC serien. Kalmar den 2 september samt finalen i Jönköping den 15 september. Än finns chansen till en pallplats totalt för Johan.
07-08-16 Kristinehamns stadsrace 2007 - Sveriges Monaco
22-26 augusti förvandlas värmländska Kristinehamn till ett Monaco i miniatyr. Tony Rickardsson, Janne ”Flash” Nilsson och Rickard Rydell är några av motorsportsprofilerna som gör upp på en 550 meter lång gokartbana genom centrum.

Årets stadsrace är det tredje i ordningen och upplägget är fortfarande unikt i Sverige. Vi bygger en 550 meter lång gokartbana genom centrala Kristinehamn, och publiken kan sedan
följa kartarnas framfart på bara några meters avstånd, vilket onekligen ger känslan av fart en helt ny dimension! De två tidigare årens race har lockat tusentals besökare till vårt mini- Monaco. Förhoppningen är att antalet besökare blir ännu fler i år – när vi kan erbjuda namn som Tony Rickardsson, Janne ”Flash” Nilsson och Rickard Rydell på startlinjen. Den största nyheten i år är att Anecto Racing Minnesfond har valt att lägga sin aktivitet under stadsracedagarna i Kristinehamn. Fonden skapades för att hedra minnet av de nio medlemmar i Anecto Racing som omkom i en flygplansolycka i Milano år 2001. Syftet med fonden är att ekonomiskt stötta svenska racingtalanger med målsättningen att få fram en svensk förare i
Formel 1. Lördagen den 25 augusti går Anecto Stars 2007 av stapeln – höjdpunkten på årets stadsrace.

Kristinehamns stadsrace drar igång redan onsdagen den 22 augusti, men höjdpunkten är helgen 25-26 augusti, då proffsen tävlar i Sport 2000 och KZ2 på den 550 meter långa banan som löper genom centrum. För exakta tider under tävlingsdagarna, se
www.kristinehamnsstadsrace.se.
07-08-13 Timmy Hansen tvåa i SM-finalen
Medan pappa Kenneth Hansen gjorde come back i den belgiska EM-deltävlingen i rallycross efter den vådliga kraschen för fyra veckor sedan, var Timmy Hansen själv i Kristianstad för att köra SM-finalen i karting.

Timmy gjorde sitt bästa resultat hittills i serien genom att bli tvåa totat när de två finalerna räknats samman. I första finalen körde han in som sexa och var inte alls nöjd med sin egen insats. Desto mer belåten var Timmy efter den andra finalen då han kom ut som sjua efter starten och sedan körde upp sig genom fältet och blev trea.
- När jag äntligen fick till karten i sista finalen hittade jag det rätta flytet i körningen och det kändes så lätt allting, säger Timmy glatt.

Även om andra platsen i Kristianstad och tredje platsen i andra SM-tävlingen i Svenstavik var fina resultat så räckte det inte till mer än en fjärde plats i SM:et eftersom det första racet i Uddevalla var ett riktigt bottennapp med en åttonde plats.
- Självklart hade jag siktat på medalj, men det gick inte, förklarar Hansen. Mitt största dilemma var nog att ställa om från de nya motorerna vi kör i Italien till de gamla som vi måste använda i Sverige.

Ryssen Maxim Zimin vann SM-finalen före Timmy Hansen och Johanna Olsson på tredje plats. (Se bild.)
Måns Grenhagen tog SM-titlen medan Viktor Öberg blev tvåa och Johanna trea.

Nästa tävling för Timmy blir förmodligen Monaco Kart Cup andra helgen i oktober. Då är det KF3 och de nya motorerna som gäller.

www.hansen-motorsport.se
07-08-09 DM-Karting Västra 2007
Som ni säkert redan har sett så kommer sista deltävlingen i DM/KCV inte att kunna genomföras i Lidköping pga att banan inte blir färdig i tid.

Tävlingen kommer dock att köras, men det blir i Uddevalla istället datum är detsamma som tidigare. Deltävlingen räknas också i DM-serien.

Ni som redan har anmält Er behöver dock inte anmäla Er på nytt. För Er som inte anmält Er gå in på webanmälan välj Lidköping osv. Om ni inte tänker köra måste ni dock avanmäla Er.

Med vänliga hälsningar /Organisationen för DM/KCV

07-08-06 Johan Adolfsson från Åtorp i toppform
Efter 2 veckors uppehåll i tävlandet visade det sig i söndags att Karlskoga MF’s duktiga Yamahaförare i karting har konserverat tävlingsformen på ett bra sätt. Veckans tävling kördes i Borås och var den 6:e deltävlingen i sydsvenska kartserien av totalt 9. Johan körde till sig en 3:e plats i tidskvalet och gjorde sen mycket bra från sig i de båda kvalheaten. Så bra att han fick starta på 3:e plats i finalen. Racet blev mycket spännande och efter 16 körda varv lyckades Johan ta en mycket hedrande 2:a plats, endast en tusendel bakom vinnaren Morgan Törnqvist tävlandes för Kristianstad KK. Kommande helg åker Johan till Kristianstad för att köra 3:e och sista deltävlingen i riksmästerskapet.
07-07-22 Timmy Hansen tillbaka i final i sista Open Masters
Efter nedturen på EM-kvalet i Belgien var Timmy tillbaka i form när sista deltävlingen av Open Masters kördes i Val Vibrata i centrala Italien. Med ett hyggligt tidskval i ryggen fick Timmy en bra startposition i heaten och han blev 10:a, 15:de och 5:a.
Det gav honom en åtråvärd direktbiljett till de två finalerna.
- Nu kändes det som det ska med körningen, berättar Timmy. Jag var på hugget och vi jobbade oss framåt hela tiden.

I final 1 startade han på 18:de plats, men redan i starten tog det roliga slut.
- Jag kom in fint på innern i första sväng, säger Timmy och fortsätter. Sedan bröt tumultet ut fullständigt. Det var kartar precis överallt. En kart körde över mig och förstörde kylaren till motorn. Jag tvingades bryta för att inte motorn skulle haverera totalt.

I final 2 gick det desto bättre för Hansen. Från sin sista plats längst bak i den 34 man stora fältet kom han ganska helskinnad ut ur den ödesdigra första kurvan, som under helgen har skördat mänger med offer.
Från sin 26 plats började han sedan sin vandring upp genom fältet. Efter 15 varv och dags för målflagg kom han in som 16:de förare.
- Det kändes helt perfekt de första 8 varven av sista finalen, resterande 12 fick jag slita som en varg för varje meter. Det var en helt okey helg fartmässigt då jag legat bättre till än på länge. Visst hade jag hoppats på bättre resultat i finalerna, men det är många faktorer som ska stämma.

Engelsmannen Jack Harvey korades som mästare efter en hård och tuff säsong där över 90 förare har kämpat om platserna.

Nu återstår några välförtjänta semesterdagar här nere i Italien. Helgens värmebölja på över 40 grader har tagit hårt på krafterna och efter ett lopp är kroppen rejält medtagen.

Nästa tävling är den tredje och sista deltävlingen i SM den 11-12 augusti i Kristianstad.
07-07-19 Dubbelvinst för Johan Adolfsson från Åtorp
Karlskoga MF’s duktiga kartingförare Johan Adolfsson vann dubbelt i helgens race, när han deltog i det klassiska ”Semesterracet” i Kalmar, ett race som lockar de bästa förarna från hela landet. Johan började med att vara näst snabbast på tidskvalet, kvaltävlingarna var inte heller några problem och när det blev dags för race så startade Johan från Pole Position. Tävlingen består av två heat och Johan var snabbast i båda och fick klättra högst upp på prispallen efter båda heaten. Johan var väldigt glad efter de mycket fina segrarna.
07-07-16 Femteplats för Jonas Flädjemark
Årets andra deltävling i SM i Superkart kördes tillsammans med STCC på Västkustloppet i Falkenberg. Jonas Flädjemark från Yoggi Yalla Racing hade hemmaplan. I det stenhårda kvalet tog han nionde tid. I racet var det tre förare i toppen som drog ifrån. Jonas hamnade i andra klungan. Efter ett väl disponerat race kunde han köra i mål på en femte plats.
– Jag är jättenöjd. De tre i toppen har i stort sett fabriksstöd så att komma femma är helt ok, sa Jonas. I andra racet fick han kämpa hårdare och tappade lite mark i början för att komma igen mot slutet. Det blev en sjundeplats till sist. – I dag fick jag verkligen jobba hårt. Bakdäcken tog helt slut. Jag brukar inte vara harig, men när man får sladd i högfartshögern på baksidan i över 200 km/h då känns det faktiskt, sa Jonas. Han hade som vanligt hjälp av sina duktiga mekaniker Olov Andersson, Mats Fredman och Tomas Neretnieks. Tomas passade även på att göra racepremiär med den nya SuperVeekarten. Det blev en 13:e plats och en bruten för honom. Nästa SM-tävling körs på Ring Knutstorp 1-2 september.
07-07-15 Bottennapp för Timmy Hansen på EM-kvalet
Förra tävlingens lyckorus efter segern i Viking Trophy byttes denna helg mot besvikelsens tårar för Timmy Hansen. Varken chauffören eller karten var i slag vilket resulterade i årets bottennapp när EM-kvalet för den norra zonen kördes i Marienburg i Belgien.
- Det var inget som funkade, suckar Timmy tungt. Jag förivrade mig vid några tillfällen och tappade värdefulla placeringar. Ville för mycket så det blev pannkaka av alltihop.

Efter de tre kvalheaten med en 20-plats i genomsnitt kom inte Hansen vidare till final i EM-kvalet och därmed var chansen borta att vara bland de 21 första för att gå vidare till EM:et i september.

Timmy var inte riktigt på hugget denna helg och säkerligen satte pappa Kenneths våldsamma krasch i rallycross-EM sina mentala spår i sonen. På bästa publikplats stod Timmy tillsammans med lillebror i Norge förra helgen och kunde bara hjälplöst se hur deras pappa var med i en av rallycrosshistoriens värsta olyckor.

Vi hoppas att minnena av de senaste jobbiga helgerna snart tonar ut och att det kan vända till det bättre igen.

Nästa helg får Timmy en ny chans att göra det bästa han vet, köra karting. Det är dags för den sista deltävlingen i det italienska öppna mästerskapet, Open Masters i Val Vibrata.

Alla resultat på http://www.cikfia.com
07-07-06 Johan Adolfsson från Åtorp vinner karttävling igen!
Johans tävlingssäsong i kart är helt full av tävlingar. Den 6 juni på nationaldagen körde Johan Karting Cup i Kristinehamn och som tidigare blev det en överlägsen seger. Den 9-10 juni var det sen dags för deltävling 5 i sydsvenska kart mästerskapen med ett stort startfält. Johan började med att sätta ett banrekord som höll nästan hela helgen till en av de lokala förarna tog det tillbaks. Med så många tävlande fick Johan ändå en mycket hedrande 4:e plats. Johan fortsatte sedan till Kart – SM i Östersund, Svenstavik den 15-17 Juni. En mycket fin 5.e plats i kvalet räckte inte långt, då det blev en rejäl startsmäll i finalen med rent kaos. Efter mycket mekande fick Johan och hans mekaniker ihop karten och lyckades ta en 14 plats totalt i tävlingen.

Den gångna helgen var det sen dags för tävling i Kart Cup Väst där Johan leder serien i sin Yamaha. Tidskvalet gav en lovande andra placering inför racet där Johan fick en 6:e plats. Vann tävlingen gjorde Rickard Karlsson, en annan mycket duktig förare från Karlskoga och Karlskoga Motorförening.
07-07-04 F1 helgen i Magny Cours
Stefan Malm och Tommie Eliasson körde uppvisnings race vägg i vägg med Kimi Räikkönen och Hamilton på Magny Cours. I helgen var det dags för den Europeiska eliten i superkart att visa vad dom gick för på legendariska Magny Cours där även den 8:e deltävlingen gjordes upp i Formel 1.
Stefan lyckades köra in på en 2:a plats efter att ha blivit avtryckt av en alltför ivrig konkurrent som senare blev diskad men då var förstaplatsen ett minne blott. Stefan inledde helgen med snabbaste varvtid och en pole till följd som gav honom ruta nummer 1 inför starten.

Hela helgen var ett enda rus av racing för oss alla. Stefan lockade även fram de kliniskt rena F1 mekanikerna som stod med nästan hela kroppen nerböjd i Stefans superkart när de inspekterade detta förvånansvärt snabba lilla ekipage. Det var ett ännu större mysterium för dem att denna lilla bil kunde köra runt på så pass snabba tider.

Innan söndagens F1 race samlades nästan alla förare och mekaniker som deltagit i helgen för att köra lite normal kart på den intilliggande gokart banan. Denna tävling blev om möjligt än tätare på den morgonfuktiga banan. Resultatet blev en total dominans från Malmracing där Stefan Malm slutade som nummer 1 tätt följd av Tommie Eliasson och på en tredje plats kom Jakob Wilhelmsson tätt följd av syrran Emma även dom från Malmracing.

Mer bilder från helgen kommer upp på www.malmracing.com
07-06-18 Timmy Hansen SM-trea i Svenstavik
Det hela handlade om hundradelar. Karting-SM i juniorklassen var extremt tät när den andra deltävlingen kördes uppe i Svenstavik. Timmy Hansen hade ett bra race och blev trea totalt efter att varit femma i första finalen och trea i den andra.
- Det känns skönt att få en pallplats, säger Timmy men har ändå en gnutta besvikelse i rösten.
- Jag ledde den första finalen när jag bromsade aningen för hårt och fick nästan motorstopp. Jag tappade då ner till tredje och sedan ner till femte plats när jag fick en smäll bakifrån. Det grämer mig att jag gjorde det misstaget för jag hade en skaplig ledning.

I final 2 kom Timmy ut som sexa och körde sedan upp sig till tredje man. Han fick aldrig riktig kontakt med toppduon Måns Grenhagen och Viktor Öberg.
- Jag hade behövt 5-10 hundradelar till på mina varvtider för att komma ifatt, men det gick inte. Kanske provocerade jag däcken för hårt i min iver att nå fram, summerar Timmy.

Grenhagen leder Junior-SM medan Timmy ligger på en delad fjärdeplats totalt.

Nästa tävling blir Viking Trophy om 14 dagar i Rudskogen i Norge.
Deltävling 3 i SM körs i Kristianstad den 11-12 augusti.

www.hansen-motorsport.se
07-06-12 Stefan Malm dubblar och drygar ut ledningen på Jyllandsringen
Lagerkransarna delas ut i samma takt till Stefan Malm som banrekorden rycker.
Hur snabbt kan man köra med en SuperKart?
Denna frågan får vi allt oftare från våra kollegor i betydligt dyrare bilar och klasser..

I helgen delade förarna i MalmRacing Jyllandsringen med DTCC och ännu en gång var Stefan oslagbar i dom båda racen även fast Mikael Värn bjöd upp till dans de första varven. Efter ännu en dubbel vinst drygar Stefan ut sin ledning i den Europeiska serien med ett försprång på 68 poäng när halva serien är avverkad.

Team kollegan Tommie Eliasson avslutade söndagen med en fjärde placering i den Europeiska Serien i Superkart.
Tommie som kör sitt första år i Superkart ligger på en säker 6: e plats bara 6 poäng från en 3:e placering. Bakom Stefan skiljer endast ett få par poäng mellan förarna som kör om dom övriga pall platserna.
Klart och tydligt syns det att den svenska eliten står sig bra i Europa då det oftast är svenskt rakt igenom på pallen.
Det känns riktigt kul när vi har en så pass hög standard på våra svenska förare.

Härnäst kommer Stefan och Tommie att få visa upp sina talanger på den legendariska Formel-1 banan i Franska Magny Cours där Teamet är inbjudna att få köra under franska Formel-1 helgen 29/6-1/7 med dom stora pojkarna.

För mer bilder och förarnas kommentarer besök www.malmracing.com

07-06-11 Ingen final för Timmy Hansen denna gång
Det var mest stolpe ut för Timmy Hansen när han körde den fjärde deltävlingen i Open Masters i South Garda. Denna gång kom inte Timmy ens till final, utan blev kvar på en sjunde plats i Second Chance.
- Klart jag är besviken eftersom jag för en gångs skull verkligen var bra med redan på fredagsträningen, berättar Timmy.

Tidskvalet, som avgör vilken startposition man får under alla fyra kvalheaten, är ett av de viktigaste momenten innan final. Det såg lovande ut då Timmy låg bara ett par tiondelar efter snabbaste på de fria träningarna. Men när väl Timmy kom ut på banan i sitt tidskval gick det inte alls bra. Efteråt konstaterade teamet att motorn var orkeslös på grund av en felinställd förgasare.

I heaten försökte Timmy köra upp sig så gott det gick, men närkontakter och avåkning gjorde att han bara fick med sig en bra placering. Det blev den fruktade Second Chance där bara de tre bästa tar sig vidare till final.
- Då äntligen släppte struligheterna en aning, säger Hansen. Jag körde upp mig från en 22:a startplats till att bli sjua i mål och bara ynka 0,6 sekunder från tredje platsen och en finalbiljett. Surt!

Vann gjorde italienaren Matteo Vigano, som också gick upp i ledning i tabellen.

Nu är det bara att lägga detta bakom sig och snabbt fokusera koncentrationen och tankarna på nästa helgs SM-tävling i Svenstavik

Resultat: www.fik.it
www.hansen-motorsport.se
07-06-04 Malm fick bryta - och vinna
Med dubbelseger från Oschersleben i bagaget, samt nytt banrekord, var förväntningarna höga på Stefan Malm när Superkart inledde sitt SM på Karlskoga i helgen.
Det blev motorras i första heatet, och seger i andra. Så SM leder Thomas Johansson efter första tävlingshelgen.
I år har Superkart för första gången tilldelats SM-status och 21 ekipage var på plats för att göra upp om segern. Solen gassade.
Stefan Malm började med Superkart för bara ett par år sedan men har snabbt visat resultat. För två veckor sedan vann han dubbelt i Oschersleben och slog banrekord.
På Karlskoga tog han sig upp i ledning i början av första racet, med Thomas Johansson tätt bakom. Men efter halva loppet fick han parkera sin kart bredvid banan.
- Gelleråsen sliter hårt på materialet. Det är hoppigt och studsigt, säger Stefan utan att se det minsta sur ut för det.
- Det flög grejer ur motorn som bara är skrot, fortsätter han och visar upp det som han hittade på banan.
Istället var det Thomas Johansson som tog detta första historiska SM-heat för Superkart. Tvåa Mikael Wärn trots att han enligt uppgift hade problem med flottören i förgasaren. Trea en mycket glad Monica Stråth.
Utan motor hade så klart Stefan Malm bekymmer till söndagens heat. Men Thomas Johansson lånade generöst ut sin andramotor - och Stefan tackade för lånet genom att vinna före just Thomas, som nu leder SM.
Nästa race körs på hemmabanan i Falkenberg den 14-15 juli

Eliasson 5:a i SM efter premiären
Team kollegan Tommie Eliasson fick även han samla ihop sin motor som flög i småbitar efter lördagens tidskval på den skumpiga banan på Gelleråsen. Dock lyckades han på sin premiär tävling hemma i Sverige kvala in som nummer 7.
Tommie Eliasson körde in som nummer fyra hack i hälen på Monica Stråth i första racet och slutade som nummer sju i race nummer två.

Tommie körde sin första tävling på Silverstone hösten 2006 och har idag kört ett flertal tävlingar för MalmRacing i Europa. Tommie har efter flera år tillsammans med Stefan fått så väl kunskap som rutin i dom mindre klasserna som nu snabbt börja bära frukt.

Nästa helg bär det åt Jyllands Ring där fjärde tävlingen i den Europeiska serien där både Stefan Malm och Tommie Eliasson kommer att försöka ta fler poäng för Malmracing.

Mer finns att läsa och se på www.malmracing.com
07-06-04 Femteplats i premiären för Jonas Flädjemark
Vessigebroföraren Jonas Flädjemark i Yoggi Yalla Racing körde i mål på femte plats vid SM-premiären för Superkart i Karlskoga i samband med STCC-racet. Hela den svenska eliten var på plats. Det är mycket hög kvalité på startfältet då flera av förarna håller hög internationell klass och brukar skörda stora framgångar på kontinenten. I denna hårda konkurrens bland 21 kartar tog Flädjemark 10:e bästa tiden i kvalet. I första racet gjorde han en bra start och låg femma med bra häng på täten. Efter ungefär halva racet började motorn gå varm och då tappade han kontakten med tätklungan. Han lyckades dock behålla sin femteplats. –Om arrangören hade varit lite mera alert så hade jag faktiskt slutat på fjärde plats, sa Flädjemark. –Jag blev omkörd på gulflagg och jag hade vittne till det, men tävlingsledningen valde att ignorera detta, sa Flädjemark. Efter lite modifiering av luftflödet runt karten startade han andra racet full av optimism att hänga med i toppen ännu en gång. Startpositionen var den samma även i andra racet, alltså tionde plats. Det blev återigen snabbt avancemang och Flädjemark hängde med bra, men plötsligt slutade karten att driva och det var bara att parkera. –Det kändes mycket snopet, jag hängde med bra, men plötsligt gav lamellerna upp och karten stannade, sa Flädjemark som ändå var nöjd med SM-premiären. Nästa race körs på hemmabanan i Falkenberg den 14-15 juli.
07-05-31 SM-premiär för Yoggi Yalla Racing
Till helgen körs den första SM-deltävlingen i Superkart. Ifjol hade man Riksmästerskapsstatus, men i år har man äntligen fått SM-status. När den här säsongen är över så kommer en av SM-medaljerna att finnas i Vessigebro i Halland. Det är Jonas Flädjemark som ger detta löfte. –Det vore fel gentemot mina sponsorer att inte säga som det är, jag satsar på en medalj i år, säger Flädjemark. Han kör i teamet Yoggi Yalla Racing tillsammans med Ingvar Andersson. Båda är jordnära med fötterna stadigt på jorden, de driver var sitt lantbruk. Jonas sysslar med grisuppfödning och Ingvar är mjölkbonde. –Det har blivit inne att vara bonde nu för tiden, säger Flädjemark som menar att det numera är hightech även inom jordbruket. Det är viktigt att hänga med i den tekniska utvecklingen, precis som i Superkart.

Jonas satsar allt krut på SM i år medan Ingvar är teamets internationella stjärna. Ingvar har redan kört tre tävlingar ute i Europa i år på Hockenheim, Oschersleben och Djursland Ring. Vid den senaste tävlingen på Djursland var det Nordiskt Mästerskap och Ingvar gjorde sin bästa tävling någonsin då han kom på fjärde plats. –Det var duggregn och svårkört, man fick ligga och balansera på gränsen hela tiden. Det passade mig perfekt. Hade jag fått ett varv till så vete sjuttsingen om jag inte hade tagit bronset, sa Andersson.

Teamet är väl förberett i år med helt genomgångna kartar. Till SM-premiären i Karlskoga har teamet specialister med sig för att kunna få ut så mycket som möjligt ur kartarna. Mats Fredman ansvarar för motorn och dataloggning, Tomas Neretnieks ansvarar för aerodynamik och väghållning och Olof Andersson ansvarar för däck och allt annat kring karten. Anders & Simon Nilsson har hand om cateringen. Allt är förberett och nu väntar man bara på att få köra. Till nästa tävling, som går på hemmabanan i Falkenberg i juli, kommer även Ingvar att köra. –Jag har varit ute på racing i Europa i flera veckor så nu måste jag ta in gräset, sa Ingvar.
07-05-30 Johan Adolfsson Kartingförare Karlskoga Motorförening
Karlskoga Motorförenings kartingförare Johan Adolfsson från Åtorp, har tävlat flitigt under maj månad. Första tävlingen i kördes den 13:e maj i Växjö med en deltävling av det sydsvenska Mästerskapet. En helt ny bana för Johan, som ändå fann sig snabbt tillrätta i regnen. I racet blev tyvärr Johan involverad i en startkrasch och slutade på 26.e plats.

Bara några dagar senare, den 17 maj var det dags för den populära Karting Cup på Kristinehamnsbanan, där det blev ännu en regntävling som kördes efter ett lottat system med 3 kval och final. Där utklassade Åtorpsgrabben allt motstånd och vann alla racen.

Helgen därefter var det dags för en klassiker inom Sveriges kartingtävlingar: Tom Trana Trophy i Göteborg. Där börjare Johan med att köra till sig ha 2:a tid på tidskvalet. Efter kvalheaten startade han i fjärde rutan i finalen, men då ställde en team kompis till det, och de båda krokade ihop, kompisen körde av, med Johan kunde forstsätta sist iväg bland de 30 i finalen, han lyckades ändå med att köra sig till en mycket klart godkänd trettondeplats med en skadad tävlingsbil!

Så i helgen som gick, var det dags för debut i Kart SM i Uddevalla där första deltävlingen i SM gick av stapeln. Där stämde det mesta och hela karteliten var på plats, efter mycket fina körningar i kvalheat och finaler körde Johan till sig en tiondeplats i Yamaha klassen.
07-05-28 Timmy Hansen sexa i SM-premiären
SM-premiären i Uddevalla blev ett märkligt race för Timmy Hansen. Med fem tävlingar i ryggen och såsom bäste svensk i Open Masters i Italien hade han förhoppningar om att det skulle flyta på bra. En sjätte plats i final 2 var inte det han hade siktat på. Måns Grenhagen vann båda loppen före Johanna Olsson.
- Det var så konstigt, funderar Timmy efter sista körningen. Jag har vunnit tävlingar på den här banan tidigare, så jag kan ju den. Men på något sätt gick det trögt hela tiden och jag hängde helt enkelt inte med i täten.

Teamet får nu titta igenom grejorna och försöka lista ut vad som inte stämde. Kanske var omställningen att gå tillbaka till den gamla motortypen inte helt lyckad för Timmy. Svenska Bilsportförbundet valt att ha kvar det tidigare motorkonceptet på nationell nivå. I de italienska racen har Timmy bara testat och kört med de nya maskinerna. De är ganska olika och kräver helt olika körteknik.
- Jag får försöka få till mer tester och träningar med de gamla grejorna innan nästa tävlingen som körs i Svenstavik om cirka en månad, konstaterar Timmy efter helgen.

www.hansen-motorsport.se
07-05-09 Björkmon på tredje plats
Karlskoga Motorförenings kartingförare körde första deltävlingen i mellansvenska kartingserien under söndag i Linköping

Mikael Björkmon som bytt klass från Yamaha till Sport 2000 körde bra under dagen och tog en tredje plats i finalen. Rickard Karlsson som kör formel Yamaha tog en sjätte plats i finalen Niclas Nordell hade problem med motorn och var längre ner i fältet. Mikael Björkmon körde också veckan innan andra deltävlingen i sydsvenska serien i Göteborg där han placerade sig femma i finalen.
07-05-08 Täta karttävlingar för Johan Adolfsson från Åtorp
Kartingföraren Johan Adolfsson från Åtorp har i år börjat tävla i Yamaha klassen. Johan har också bytt klubb och tävlar numera för Karlskoga Motorförening som Johan tycker är den bästa klubben att tävla för. Johan som är 14 åt säger att han stortrivs i Yamahaklassen och är mycket nöjd med klubbytet också. - Det är roligt att vara med och köra för en motorklubb som har så många framgångsrika förare och där föreningen finns på en riktig motorbana. (Karlskoga Motorstadion)

Yamahaklassen är en enhetsklass med 100 kubiks motorer och alla förare kör med likadana chassies och enhetsdäck gäller i klassen. Man får tävla i klassen från man fyllt 14 år. Andra duktiga Karlskoga MF förare som kör i klassen är Richard Karlsson och Niklas Nordell, även Mikael Björkmon har tidigare tävlat i klassen, men kör i år i Sport 2000.

Johan har varit ganska flitig med tävlandet den senaste månaden. Första tävlingen var Klippan Cup den 7:e april där Johan tog en 13:e plats i finalen, sen fortsatte tävlingarna med den första deltävlingen i SKCC i Helsingborg den 15 april där Johan fick 9:e tid av 58 startande till tidskvalet. Tyvärr blev det en startkrasch och Johan tillsammans med 3 andra förare blev stående. Nästa tävling kördes i Kristinehamn där Johan vann. Dagen efter (den 22 april) var det premiär för nya serien - Kart Cup Väst, i Uddevalla där Johan tog en 4:e plats. Tävlingarna i april fortsatte den 29 april med deltävling 2 av SKCC i Göteborg. Johan som aldrig tidigare kört på banan lyckades med konststycket att få en 4:e tid i kvalet, men hade riktig otur i A finalen och tvingades bryta. Den första maj var det ny klubbtävling på Kristinehamnsbanan och en ny vinst. Denna helgen var det dags för deltävling 2 av Kart Cup Väst, och Johan tog en riktigt välförtjänt 2.a plats.
07-04-23 Timmy Hansen plockade poäng igen i Italien
Timmy Hansen fick lön för mödan när han återigen plockade seriepoäng i den andra deltävlingen av Open Masters.
I den 30-gradiga värmen på Pista Salentina blev Göteneföraren 12:a i Final 1 och hade goda chanser att avancera ytterligare i Final 2, men drabbades av elektronikproblem redan innan start och tvingades bryta när karten inte startade.
- Jag är nöjd med helgen som helhet, reflekterar Timmy med ett leende. Jag tycker mina kvalheat funkade riktigt bra trots dåliga odds och jag jobbade mig stadigt framåt.

Timmy lyckades inget vidare i tidskörningen och i alla tre kvalheaten var han tvungen att starta från 25:e plats. Ingen lätt uppgift när en topp-fjorton placering i varje heat krävdes för att ta sig direkt till final. Målmedvetet satsade Timmy allt han vågade och lyckades klättra uppåt och blev 16, 10 och 11 i heaten. Det räckte till final och han gick in som nummer 19 av 28 direktkvalade. Resterande 6 förare tog sig vidare via Second Chance.
- Redan när vi gick ut på uppvärmningsvarvet i Final 1 kände jag till min stora fasa att bromsarna var dåliga, berättar Hansen. Det var bara att bita ihop, försöka överleva och helt enkelt göra det bästa av situationen.

Timmy låg som bäst 10:a men föll tillbaka till 12:e man fram till målflaggan. Han gjorde trots problemen bra varvtider vilket gav bra vibbar inför den sista finalen. När det var dags att starta motorn igen var den helt död, inte ett tändande. Teamet jobbade febrilt under de få minuter som stod till förfogande och gjorde allt som var möjligt, men inget hjälpte. Timmys motor vägrade starta och med ett sting av besvikelse i hjärtat fick han stå i bandepå och titta på och fundera på vad som kunde ha hänt.
Italienaren Matteo Vigano vann första finalen och engelsmannen Jack Harvey den andra. De två toppar nu tabellställningen. Timmy ligger på 14:de plats just nu.

Nästa tävling för Timmy är den tredje deltävlingen av International Open Masters i Jesolo utanför Venedig den 18-20 maj.

resultat finns på: www.fik.it
www.hansen-motorsport.se

07-03-26 Timmy Hansen snabb i premiären av Open Masters i Italien
I hårdast möjliga motstånd visade Timmy Hansen att han hade farten att slåss i toppskiktet av den tuffaste av alla kartingserier, International Open Masters, som hölls i Sarno vid foten av den vackra Vesuvio-vulkanen.
Timmy gjorde en suverän körning och blev 6:a i första finalen och 21:a i andra finalen.
- Jag är verkligen jätteglad över vad jag åstadkom i helgen, ler Timmy nöjt.
Att vara med så långt fram i den här serien har jag verkligen kämpat för sedan jag debuterade för ett år sedan. Då var jag inte ens i närheten av final.

Timmy gjorde en strong insats i dubbel bemärkelse. Efter den oerhört viktiga tidskörningen, som avgör vilken startposition man får under alla fyra kvalheaten, byttes dur till moll i ett ögonblick. Timmy hade gjort sitt starkaste tidskval någonsin och noterades för femte tid totalt. Det betydde att han skulle få starta i främsta ledet i alla heaten. Men, efter den obligatoriska efterbesiktningen uteslöts Timmy p.g.a. ett fel i motorn.
- En miss i våra rutiner gjorde att motorn inte höll måttet, förklarar Timmys teamchef. Det var ett dråpslag och kommer aldrig hända igen.

Från en tung sista plats i kvalen gjorde Timmy allt som stod i hans makt att komma fram. Han fick två femtonde platser i lördagens heat. Det skulle inte räcka till final konstaterade Timmy och tvingades ta stora chanser för att komma upp åtminstone bland de tio i de återstående två heaten på söndagen. Det gick vägen och det blev ytterligare två fjärde platser och en biljett till de hett efterlängtade finalerna.

I Final 1 startade Timmy på 15 ruta av de 34 förarna. Efter en snygg start avancerade han sedan under de 12 varven upp till sjätte plats.
- Härligt, mina första poäng i serien, myser Timmy. Det kändes som en så härlig revansch efter allt jobb och slit den här helgen.

I Final 2 såg det också bra ut ända tills han på andra varvet krokade ihop med en annan förare och båda åkte av. Timmy kom igång igen, men var långt efter och blev bara 21:a.

Finnen Petri Suvanto vann Final 1 och engelsmannen Jack Harvey final 2.

Nästa deltävling i Open Masters går om en månad igen och då allra längst ner i klacken på Italien, i Ugento.

Samtliga resultat på
http://www.fik.it/pagina.asp?fname=/wte/federkarting/open/2007/1/default.asp
Totalt efter deltävling 1, KF3: http://www.fik.it/wte/federkarting/open/2007/1/KF3classifica.pdf
07-03-18 Timmy 10:a efter stark körning i sista finalen
Sarno, Karting – WSK, deltävling 1 i Sarno Italien
Det blev ett gott slut på en tuff helg för Timmy Hansen när han körde den första deltävlingen i den högt ansedda, men relativt nya kartingserien WSK.

Från att ha startat 27:a i första finalen, Race 1 till att komma in som 10:a i Race 2 är riktigt bra gjort och det stärkte Timmy ordentligt.
I första finalen gick det hyfsat och han avancerade till 22:a i mål efter tolv slitsamma varv på den 1700 meter långa banan.

Starten i Race 2 satt perfekt och Timmy flög fram genom fältet från sin 22:a plats. Efter fyra varv var Timmy uppe på tolfte plats. I de resterande åtta varven var det en hård strid i gruppen från sjätte till tolfte man. Tackvare en härlig kämpinsats där Timmy verkligen bet ihop och tog i för kung och fosterland kom han till slut kom in som 10:a.
- Jag var uppe som sexa som bäst, berättar Timmy glatt. Å vad det var så gott att känna att jag hängde med ordentligt nu. Jag gjorde mina bästa tider under hela helgen i den sista finalen. Jag behövde verkligen den här uppturen i en sport som är allt annat än nådig.

Ryssen Alessandro Kouzkin vann Race 2 med italienaren Matteo Vigano på andra och engelsmannen Jack Harvey på tredje plats.

Racet avgjordes i Sarno och just p.g.a. detta valde Timmy att köra här eftersom det redan nästa helg körs det första loppet i International Open Masters. Serien som Timmy satsar hårdast på och som också är den främsta serien i kartingvärlden.

www.hansen-motorsport.se

07-03-01 Jubel i Kristinehamn! 22-26 augusti - Kristinehamns Stadsrace i gokart
År 2005 arrangerades Kristinehamns Stadsrace i gokart för första gången. En gokarttävling som ägde rum i centrala Kristinehamn och som under fyra dagar förvandlade kommunen till "lilla Monaco". Succén var ett faktum -Kristinehamn hade blivit upptäckt på den Svenska motorkartan. Kristinehamn gasar på och kommer under 2007att utveckla konceptet och spinna vidare på att Värmland är ett "motorlän". Tack vara mycket bra arbete från flera olika håll kan Kristinehamns kommun och Kristinehamns Stadsrace Ekonomiska förening stolta med att Anecto Racing Minnesfond valt att lägga sin aktivitet under Stadsracedagarna i Kristinehamn. Tidigare har Stockholm och Göteborg varit värdar för aktiviteten. Kommunen och regionen är mycket tacksamma och smickrade över att fonden med Anette Forsman i spetsen just valt att förlägga evenemanget i Värmland.

Evenemanget är unikt - ingen annan kommun i landet kan under 2007 erbjuda ett riktigt gokartrace i central miljö, av Svenska Bilsportsförbundet godkänd bana. En drygt 500 meter långa bana slingrar sig runt två torg, en å, flera affärer och ett Stadshotell. Snacka om racingskänsla på hög nivå! Under de sista två åren har flera kändisar besökt banan, många bataljer har ägt rum inom olika klasser, företag har tampats om äran och invånare och besökare har jublat åt evenemanget.

För första gången kommer nu också motoreliten i Sverige att vara på plats i Kristinehamn. Detta innebär också ett stort uppsving och en bonus för själva gokartsporten. 2007 blir också premiärår för gokartklassen ICC. E

1. Anecto Racing Minnesfond skapades för att hedra minnet av de nio medlemmar i Anecto Racing som omkom i flygplansolycka i Milano hösten 2001. Syftet med fonden är att ekonomiskt stimulera Svenska racingtalanger med den uttalade målsättningen att få fram en Svensk förare i Fomel 1.

Varmt välkomna önskar
Anette Forsman Ove Bengtsson/Tommy Gustavsson
Anecto Racing Minnesfond Kristinehamns Stadsrace Ek. För.

Mats Öhman Åke Thörnesjö
Turistchef Kommunstyrelsen ordförande
Kristinehamn kommun Kristinehamn kommun

Janne "Flash" Nilsson Eva Zetterström
Flash Engineering Värmlands Karting Club

Länkar:
www.varmland.org
www.kristinehamnsstadsrace.se
www.kristinehamn.se