2003
2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              


Januari-mars 2003
April -juli 2003
Tidningstips 200203-12-31 Ekström kör Bergslagsrallyt
Faluklubben SMK Dala får ett förstklassigt nyförvärv 2004. Mattias Ekström byter klubb och tävlar för SMK Dala inte bara i rally utan också i tyska banracingserien DTM.
- Ska bli kul att tävla för en dalaklubb igen, säger Ekström som började sin racinkarriär i SMK Hedemora.
Till helgen åker Mattias Bergslagsrallyt, 2004 års första SM-deltävling, i Hällefors. Sedan är det Svenska Rallyt som gäller. Han körde förra året också. Nu är det dags igen.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-30 Kanonkörningar av Ilsboförare
Var sin klasseger för Ilsboförare vid Kanonrunan i Östersund. Ilsbo noterade fina framgångar när rallyt Kanonrundan avgjordes i Östersund under lördagen.
Patrik Flodin och Jocke Palm bokförde var sin klasseger i tävlingen som omfattade fyra sträckor på totalt 3,5 mil.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-12-30 Andraplatser facit för Järboförare
Två andraplatser blev facit för Järboförarna Oskar Sundell och Anders Björnmyr i rallyt Kanonrundan.
Tävlingen avgjordes vid Grytans skjutfält i utkanten av Östersund. Två sträckor kördes två gånger, totalt 3,5 mils körning. Oskar började mindre bra i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare. Han snurrade och tappade en knapp minut på den första sträckan. På de tre resterande var han snabbast, men fick ändå hålla tillgodo med att sluta tvåa.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-12-30 Grönt ljus för Bergslagsrallyt
I dag, tisdag, tas definitivt beslut om första deltävlingen i rally-SM 2004 - Bergslagsrallyt
Men tävlingsledaren Thomas Berggren i Hällefors såg i går inget hot mot den planerade SM-premiären den 3-4 januari:
- Nu har både snön och kylan kommit och det väderläget verkar hålla i sig den närmaste tiden så det bör inte vara några problem.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-29 I årets Kanonrunda var sekunden på "Nibbes" sida
Sekundstrider var ett återkommande ämne när den 31:a upplagan av Kanonrundan kördes i helgen.Inte ens tidtagningen räckte till för att skilja segrare från förlorare i en av klasserna.
Det mesta var som vanligt när årets Kanonrunda kördes på Grytans gamla övningsområde, men vädret var något som inte var sig riktigt likt.
Med en temperaturmätare som låg och gungade mellan plus och minusgrader, så var det ungefär 20-25 grader varmare än en sedvanlig Kanonrunda.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-12-27 Ingen Ford för Tobias
Intensivt och en längre tid har rallytalangen Tobias Johansson och hans beskyddare sökt sponsoring för en Ford-satsning 2004, med Svenska rallyt som debut-tävling.
Men när året nu går mot sitt slut har han insett att det fattas för mycket pengar för att få ihop en budget till en Ford-sits i det svenska VM-rallyt i februari.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-27 Mildvädret stoppade motortävlingar
Vädrets makter är inte i fas med motorsporten. Hastigt - men mindre lustigt - tvingades Grangärde RRC ställa in premiären i Dala Rally cup.
Grangärdesprinten skulle ha körts annandag jul och var tänkt som den första av tio deltävlingar i Dala Rally cup med många gästrikeekipage istartlistan.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-12-25 Gamla bilder som bjuder på nostaligi
Nu har även Lima motorsällskap gett ut en almanacka. Det är första gången den ges ut och den är något av en nostalgialmanacka då det gäller rally där Lima både med aktiva, men mest som arrangörer, varit mycket framgångsrika under flera decennier.
Den första utgåvan handlar om rally på 1970-talet och nästa år fortsätter man med 80-talet och året därpå med 90-talet innan man så småningom hamnar i nutid.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-24 Kenny Bräck om sitt tuffaste race
Snart har tre månader gått sedan han var nära att mista livet i en svår krasch i Texas. I en intervju med VF-sporten berättar Kenny Bräck om vägen tillbaka, sin syn på att bli pappa och showen på Team Rahals julfest. Men han har ännu en lång bit kvar till ett normalt liv.
- Jag mår fortfarande som ett hus som gått igenom en jordbävning, berättar Kenny.
Kenny Bräck kraschade svårt i Forth Worth den 12 oktober i år - en krasch som höll på att kosta honom livet. Han ådrog sig en fraktur på ländryggen, två brutna fotleder, ett brutet lårben och ett brutet bröstben och fördes medvetslös till sjukhus. Dagarna efter kraschen var kritiska - och 37-åringen har lurat döden vid flera tillfällen sedan olika komplikationer tillstött.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-12-24 Det ljusnar för Magnus Mellquist
Rallyföraren har hittat en ny motor till sin trasiga bil. Inkörning väntar. För ett par veckor sedan blev det totalhaveri under huven på den nya Mitsubishin. Nu har läget ljusnat för Söderhamns rallyess, Magnus Mellquist.
- Ja, vi har hittat en ny motor och nu är den på plats. Det har varit en jobbig och stressig tid i garaget. Folk har ställt upp fantastisk och det har i alla fall varit roligt i all bedrövelse.
Hinner ni bli klar med bilen till Bergslagsrallyt efter nyår?
- Ja, som det ser ut just nu. Bilen ska testas i Örebro och vi ska trimma vidare i mellandagarna.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

03-12-24 Nyspolat till "Sprinten"
Taket är satt till 110 och i går hade 100 förare anmält sig till annandagens Grangärdesprinten i rally.
- Vi har skrapat och spolat sträckan så det kommer säkert att bli bra underlag, berättar tävlingsledaren Thomas Lönnqvist.
Från starten vid Folkets hus i Nyhammar tar sig bilarna ut på Grangärdeskogen och den 12,5 kilometer långa sträckan. Den körs två gånger, där den sammanlagda tiden räknas.
Ett stort antal grupp H-bilar finns på anmälningslistan. Bland A-förarna märks P.A Ljung från Hofors, Ludvikaförarna Fredrik Andersson och Johan Eriksson samt Anders Jonsén från SMK Dala.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-24 Ingen Fordstart för Tobias i "Svenska"
Intensivt och en längre tid har rallytalangen Tobias Johansson och hans beskyddare sökt sponsoring för en Ford-satsning 2004, med Svenska rallyt som debut-tävling.
Men när året nu går mot sitt slut har han insett att det fattas för mycket pengar för att få ihop en budget till en Ford-sits i det svenska VM-rallyt i februari.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

Tobias har inte gett upp
- Jag har ju hela julen på mig, så med lite tur ska det här ordna sig.
Det säger Ludvikas Tobias Johansson sedan han fått ännu ett sponsornej inför Svenska Rallyt.
Bensinbolaget OMV i Österrike hade planer på att gå in som sponsor och täcka upp den återstående biten som fattades för att Tobias Johansson skulle kunna starta i Svenska Rallyt.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-22 Ingen VM-plats för Johansson
- trots att han körde snabbast
Han både körde och sprang snabbast. Ändå var det inte Tobias Johansson från Ludvika som blev den utvalde, den talang som får köra hela VM-serien i grupp N för det österrikiska OMV-teamet.
Vem det blev visste Tobias fortfarande inte, när han flög hem från Wien i går.
- Jag fick ett telefonbesked på mitt hotellrum att jag inte blev uttagen. Så mycket mer sas inte, berättade Tobias i går kväll.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-20 Tobias testar i Österrike
- grupp N-VM-plats i potten
England och nu Österrike. Tobias Johanssons ansträngningar att få till en internationell rallykarriär fortsätter under lördagen i Österrikes huvudstad Wien.
I potten ligger hela VM-serien på sju deltävlingar i en grupp N-Mitsubishi.
Det i så fall i kombination med ett antal VM-tävlingar med Ford i största klassen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-19 Legendernas möte
Stig Blomqvist och Per Eklund var stallkamrater hos Saab under hela 70-talet. Men stor prestigekamp rådde också dem emellan.
- Det spelade ingen roll om jag låg näst sist, jag skulle slå Stig, berättar Per Eklund.
Stig Blomqvist och Per Eklund är tvivelsutan två av de största rallyförarna i Sverige. Under ett decennium krigade de tillsammans i samma stall, samtidigt som de ogärna släppte den andre förbi sig.
När de två i går träffades på Saabs bilmuseum och pratade om tiden som Saab-förare, fick de drygt 100-talet i publiken en god inblick i hur pass mycket tävlingsmänniskor de var, och fortfarande är.
Läs hela artikeln i
Trollhättans Tidning

03-12-19 G-J Bil-Pokalen läggs på is
Rallytävlingen G-J Bil-Pokalen har hittills avgjorts sex gånger med Eskilstuna MK som arrangör.Någon sjunde upplaga verkar det - tills vidare - inte bli.- Jag känner mig mätt på tävlingen och vill satsa på min egen karriär, säger eldsjälen Håkan Johansson.
EMK-föraren kom på sjätte plats i den vassaste klassen när tävlingen avgjordes för sista (?) gången i juni i Härads- och Barvaskogarna.
- Men eftersom Mellansvenska Rallymästerskapet ska ta ett uppehåll nästa år på grund av för få sponsorer och bristande intresse bland förarna, känner jag att den här tävlingen också kan ta ett sabbatsår.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

03-12-19 Skoda tar "time-out" från rally-VM
Räkna inte med Kenneth Eriksson i Svenska Rallyt i år! Räkna inte heller med Skoda!
Allt tyder på att Skoda väljer att ta en "time out" från rally-VM under våren. Istället satsar tjeckerna på att utveckla Skoda Fabia WRC till en slagkraftig rallybil, som får sin premiär först till Acropolisrallyt i juni.
Kenneth Eriksson fick inför förra säsongen löfte att köra ett antal rallyn under 2003. Det löftet har inte infriats. Därför hoppades Kenneth att kanske få köra Svenska Rallyt 2004 istället. Men i och med att Skoda meddelat att de inte deltar i WRC under våren, lär inte heller den förhoppningen uppfyllas.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-19 Tobias Johansson går i väntans tider
Tobias Johansson, SMK Hedemora, går i väntans tider. Han vet i dag inte hur nästa banracingsäsong kommer att se ut. Tobias har självklart förhoppningar:
- Det är att fortsätta hos Tommy Kristoffersson och hans stall KMS/Audi.
Tobias Johansson var åtta totalt i årets STCC-serie. Den vanns av teamkollegan Fredrik Ekblom. Om det blir STCC, ETCC eller någon annan internationell serie för stall KMS nästa år är än så länge en väl bevarad hemlighet.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-18 P-G Andersson kör Suzuki i junior rally-VM och SM
P-G Andersson är Sveriges nya hopp i junior-VM i rally, JWRC! P-G, som räknas som en av våra största talanger, tar därmed över stafettpinnen hos Suzuki efter Daniel Carlsson som nu går upp i stora WRC-klassen. P-G kör hela junior-VM med en privatanmäld Suzuki. Dessutom skall han att köra svenska mästerskapet för Suzuki Motorsport Sweden.
Unge P-G Andersson följer nu i spåren efter fjolårets succéman hos Suzuki, Daniel Carlsson.
P-G och codrivern Jonas Andersson skall köra hela junior-VM i en privatanmäld Suzuki och dessutom hela det svenska mästerskapet där detta inte kolliderar med VM. P-G kommer att köra Suzukis helt nya rallybil för JWRC, Suzuki Ignis (I Sverige Ignis SUV).
Läs hela artikeln i
Bilsport

03-12-18 Oscar ute i kylan
Får inte köra VM i vare sig Super 1600 eller Grupp N
Han hoppades på VM för juniorer eller i grupp N. Det blir ingetdera för Oscar Svedlund.
- Tyvärr är det så. Men nu är det bara att göra det bästa av situationen, säger rallyföraren.
Chansen att köra junior-VM försvann vid månadsskiftet. I dag går anmälningstiden till grupp N VM ut.
Åtminstone inte en hel säsong.
- Det har inte gått att sy ihop en lösning och det känns förstås surt, berättar Svedlund som i år körde en Volkswagen Polo i junior-VM.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-12-17 Tobias Johansson behöver mer pengar
Än har inte Tobias Johansson fyllt den pengapåse som krävs för att han ska få chansen i en Ford Focus WRC i Svenska Rallyt.
På annandag jul gör han ett break i jakten på sponsorer och sätter sig i en Mitsubishi Evo IV och kör den första deltävlingen i Dala Rally Cup, Grangärdesprinten med start och mål i Nyhammar.
- Jag måste också hålla igång bilåkat, säger Tobias.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-17 Ekström anmäld till SM-premiären i rally
Från racingbanor som Hockenheim och tyska DTM-serien till isiga bergslagsvägar och SM-rally.
Steget kan tyckas hur stort som helst. Men inte för Mattias Ekström. Just nu är Mattias hemma i Krylbo - och går allt i lås blir det start i Bergslagsrallyt den 3-4 januari, den första deltävlingen i nästa års SM-serie.
- Vi jobbar på det, säger Mattias.
Rally är inte något helt nytt för den här gossen, som de senaste säsongerna firat stora framgångar i den tyska banracingserien DTM. Nyligen signerade han ett nytt kontrakt med Audi och kommer att köra en av deras nya A4-bilar nästa säsong.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-16 Motorintresserade uppvaktades
Tre trogna funktionärer inom Lima motorsällskap hyllades av Svenska bilsportförbundet i samband med att klubben höll sin julfest.
Kjell Persson har varit med i styrelsen för Lima MS i 30 år och Lars Johansson i över 20 år. De tilldelades guldratten samt förbundets hederslegitimation, som ger fritt tillträde för all framtid till tävlingar i Sverige, sanktionerade av Bilsportförbunet.
Förbundet hyllade också Per-Arne Oscarsson, som i drygt tio år var ordförande för motorklubben i Lima. Han fick utmärkelsen silverratten.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-13 Sandells nya fartpaket på plats
Intresset var stort när Patrik Sandell visade sin fabriksnya Renault Clio Sport RS Light i Östersund. - Nu är min favoritfärg Ragnottiblå, sa Sandell och log.
Bilen kommer direkt från Renaults fabrik i Frankrike och finns endast i två exemplar i Skandinavien. Den andra bilen står hos Sandells rallykollega Andreas Karlsson i Säffle, Värmland.
Renaults senaste mästerverk på rallysidan fanns på plats hos Bilbolaget under en två timmars allmän visning i går. Därefter fraktades den till totohallen på travet.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-12-13 Succéartat vid superspecialen på travet
Sveriges första riktiga superspecial i rally var en given succé. Det är lätt att konstatera efter fredagskvällens publikvänliga motorunderhållning Östersund 50000 i samarrangemanget med travet. Publiken strömmade till så att prispotten säkrades.
- Det är otroligt roligt att få möta publiken på det sätt som ett sånt här arrangemang gör möjligt, säger Kenneth Bäcklund, Vara, segraren i den fyrhjulsdrivna klassen.
- Vi åkte här på SM ivintras så jag hade på känn att det skulle kunna gå bra ikväll. Och så sätter vi kvällens snabbaste tid redan i första heatet.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-12-13 En Ford-plats nära
Tobias Johansson träffade teamchefen Wilson i England på nytt
Under några förmiddagstimmar i går satt rallytalangen Tobias Johansson från Ludvika på M-Sports huvudkontor i Cockermouth, i nordvästra England, och pratade rallyframtid med chefen Malcolm Wilson.
- I första hand handlar det om att köra en Ford Focus i Svenska rallyt men jag hoppas att det slutar med fem-sex VM-tävlingar för min del nästa år.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-11 Hälsingerallyt återuppstår i vinter
SMK Hälsinge nysatsar på gammal rallyfavorit. Hälsingerallyt återuppstår nästa år. Gammal klassisk sträcka åter till heders.
SMK Hälsinge har bestämt sig. Den gamla rallyklassikerna "Hälsingerallyt" körs i Hudiksvall 17 januari nästa år. Om nu vädergudarna låter snön falla över Norrhälsingland.
Det behövs nämligen rejält med snö för att arrangörerna ska kunna bjuda på bra rallyvägar. Och som grädde på moset får tävlingsdeltagarna köra en gammal välkänd rallysträcka i västra delen av kommunen. Senast det begav sig var för 40 år sedan då "Karlsson på taket" och de andra storfräsarna i Midnattsolsrallyt fick stifta bekantskap med den här ovanligt kurviga specialsträckan.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-12-10 Loeb testar i Arjeplog
Rallyvärldstjärnan Sebastien Loeb är i Arjeplog. NV besökte skogsflygfältet bortom Rebackudden, där stjärnan testkör sin rallybil, omgiven av en tjugofemmannastab.
- Det är inte kallt nog, säger Loeb, när han under sin sena lunch talar med NV.
Fransmannen Sebastien Loeb och hans stab anlände i helgen till hotell Silverhatten. Måndag till onsdag ska de testa bilens reaktioner under kyla, torsdag reser de hem.
Läs hela artikeln i
Norra Västerbotten

03-12-10 Sträckorna klara i Svenska Rallyt
Det är knappt två månder kvar till Svenska Rallyt. DD kan i dag tala om vad samtliga 19 sträckor kommer att köras. Dalarna finns med på ett hörn under samtliga tre tävlingsdagar.
Räkna med folkfest i Fredriksberg lördagen den sjunde februari då två sträckor körs i bygden. Bland annat Lejen som utsågs till den bästa sträckan i det senaste rallyt.
Redan den första tävlingsdagen, fredag, så kommer rallyt in över dalagränsen i Västerdalarna då den klassiska sträckan Granberget körs. Den kommer som tidigare att köras två gånger, men nytt är nu att man kör sträckan två gånger på raken men med ett serviceuppehåll i Hagfors emellen.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-10 Tobias Johansson kan få VM-chans i en Ford
Nu gäller det bara att skaka fram stora pengar. Tobias Johansson har fått erbjudande från Ford och M-sports chef Malcolm Wilson i England att köra en av deras bilar i Svenska Rallyt. Det finns en hake. Tobias måste plocka fram runt 1.5 miljoner för att det ska bli verklighet. Han har tre veckor på sig.
- Det kommer att bli svårt, säger ludvikagrabben.
Det handlar om stora pengar för att drömmen ska bli verklighet för Tobias.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-12-10 Persson och Åkerman i topp
Två klassegrar gick till Ljusdals MK när vintersäsongen i rally inleddes i Offerdal i lördags. Vinterns premiärtävling bjöd på fem sträckor. Banan var i huvudsak förlagd till området runt Tulleråsen nordväst om Östersund.
I tvåhjulsdrivna klassen var Benny Persson sekunden före SMK Hälsinges Mattias Hägg på den första sträckan. Sträcka 2 bjöd dött lopp mellan den båda Toyotaåkarna.
Därefter avancerade Hägg till topp med tre sekunder genom att vara den snabbaste på den tredje sträckan.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

03-12-10 Oviken har blivit rallyns högborg
Oviksbygden har gått under epitetet "Musikens högborg". Nu är det även annan musik som hörs från de djupa skogarna. Ovikens rallyteam som nyligen bildats har samlat inte mindre än tio ekipage.
Rallysporten i hela länet är inne i en ny månfas. Rallyteamet i Oviken har förare och kartläsare i åldrarna från 22 till 65 år - av båda könen.
Nestorn bland rallyförarna i Oviken är Ove Olsson, Grus-Ove. Han körde sin första rallytävling redan för 45 år sedan. Men som han säger.
- Rally slutar man inte med. Det dör man från.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-12-09 Fredrik på revanschjakt
I höstas hade han SM-guldet serverat men medaljen slank ur näven i sista deltävlingen. Tobias Lindström från Sundsvall snodde mästerskapet i lilla grupp N med bara en poängs marginal.
Snart ger sig Fredrik Andersson från Ludvika MS ut på revanschjakt, i samma bil och samma klass.
- Vi har i alla fall fått ihop så mycket pengar att vi kan köra första delen av nästa säsong, säger Tapio Tiusanen, pappa till Fredrik och den som organiserar sonens tävlingsverksamhet.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-12-09 Han bygger sin egen rallybil
- Det handlar inte om timmar, utan månader. För Lasse Nygren, verkstadsägare och rallyentusiast i Hede, finns det inga fritidsproblem för närvarande. Han håller på att bygga en ny rallybil.
- Egentligen handlar det om sex månaders arbete, från morgon till kväll, om man ska hålla på hela tiden, säger han.
- Det tar tid när man ska lösa alla problemen själv.
Under de runt 40 åren, varav 25 i Hede, som han jobbat med bilar har han också byggt ett antal, drygt ett dussin.
Det är Ford som gäller och för en tid sedan fick han hand om en ny, gammal bil, som han helt och hållet plockat isär.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-12-08 Totalhaveri på nya bilen för Magnus Mellquist
Motorn rasade på nya Mitsubishin. Tävlingen i Offerdal blev ett stort bakslag för Söderhamnsföraren som nu får leta efter en ny motor.
Maximalt oflyt! Det kan man lugnt säga beträffande Magnus Mellquist och rallyt Offerdalingen i lördags.
Tävlingen i skogarna runt Offerdal inledde vintersäsongen. Magnus Mellquist fanns på plats i sin nyligen införskaffade Mitsubishi evo 7:a för att kriga om förstaplatsen. På fredagskvällens träning fungerade allt perfekt. Söderhamnsföraren var den snabbaste.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

03-12-04 Här är bilen som kan ta Alexander till Formel 1
Kolla in den knallgula bilen här bredvid.Det k-a-n bli den som tar Alexander Danielsson till Formel 1... men det kan lika gärna bli en silverblå.Att östersundaren nästa säsong kör i nyskapade Formel Renault V6-serien känns dock allt troligare.
"Alx" slutade i år trea i det brittiska Formel Ford-mästerskapet. Ett resultat som ger möjligheter att ta nästa steg mot det stora målet: Formel 1. Och det här steget är ytterst viktigt.
- F1-stallen är bara intresserade av förare med spikraka karriärer - utvecklingen får aldrig avta, säger Alx.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-11-30 Wänn gör comeback
Bergslagsrallyt blir första tävlingen i en ombyggd Honda
Efter två års uppehåll i tävlandet planerar rallyföraren Anders Wänn från Borlänge en comeback. Tillsammans med kartläsaren Per Näs och några andra kompisar är Anders i full färd med att ställa i ordning en Honda Civic i ett garage i Gagnef. Första tävlingen blir Bergslagsrallyt första veckan i januari.
- Just nu är det egentligen bara skalet vi kan visa upp. Några delar skall komma i dagarna och sedan kan vi göra klar bilen för besiktning, säger Anders Wänn, lite orolig för att inte hinna med allt innan besiktningen.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-11-30 Rådström råder Tobias att köra junior-VM
- Min bestämda uppfattning är att det bästa sättet för en ung förare som Tobias Johansson att nå sitt mål och en plats i ett stort fabriksteam är att först köra juniorklassen Super 1600 i VM.
För ett år sedan åkte Thomas Rådström sitt sista (?) VM-rally, då motorn i hans Citroen Xsara WRC exploderade på andra etappen i det brittiska VM-rallyt.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-11-27 P-G Andersson byter Renault mot Suzuki: - Jättebra
Per Gunnar Andersson bryter med Renault. Årjängsföraren tar över Daniel Carlssons förra bil, Suzuki Ignis i Super 1600-klassen.
- Det här känns jättebra, säger den talangfulle rallyföraren som har skrivit på ett kanonkontrakt.
Årjängssonen PG Andersson körde andra hälften av JVM-säsongen i en Renault Clio.
Och som han gjorde det. PG Andersson gick från en i mängden till en pigg uppstickare bara över en tävling. Efter succén i Finland tog Subaru kontakt med honom, och fram till i veckan hade PG ett par erbjudanden att välja mellan.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-11-27 WRC-Carlsson i Karlskrona
En rallyförare på väg ut i WRC-cirkusen får verkligen vända på dygnets timmar för att få tiden att räcka till. Daniel Carlsson från Säffle vet precis hur det är.
På lördag skulle han ta emot utmärkelsen Bilsport Award 2003 som årets rallyförare. Men Daniel hinner inte komma till den stora galan i Ronneby. Han ska istället mäta sig mot WRC-eliten
På lördag arrangeras den årliga galamiddagen och prisutdelningen för Bilsport Award. Den här gången hålls festligheterna i Ronneby tillsammans med prisutdelningen för publikmagneten STCC.
Läs hela artikeln i
Bilsport

03-11-26 Massor av prisade rallyförare
I lördags var det stor fest för distriktets rallyåkare på Bolaget i Sandviken, vilket inleddes med prisutdelning av Rally-DM på teatern i Folkets Hus i Sandviken.
Det har varit ett öppet DM i år i Nedre Norra Bilsportförbundet som består av Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Därför kunde Dick Wicksell från SMK Uppsala ta guldet i den 4-hjulsdrivna klassen på 32 poäng medan silvret gick till Magnus Mellquist, SMK Söderhamn, 26 poäng och bronsmedaljören, Dick Larsson från Rasbo MK fick ihop 25 poäng.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-11-24 Dala Rally Cup större än någonsin
2004 års upplaga av Dala Rally Cup blir både längre och större än tidigare år. Den startar redan 26 december i år med Grangärdesprinten och omfattar hela tio deltävlingar.
Om mer än åtta deltävlingar kommer att genomföras får förarna räkna bort de två sämsta resultaten. Blir det åtta eller färre deltävlingar räknas enbart ett resultat bort.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-11-24 Uppsving för gräsrötter i motor-Uppland
Det är tänkt att bli ett uppsving för "gräsrötterna" inom rallysporten i Uppland nästa år. Klassiska C-förarserien innehåller nyheter och nytt för 2004 blir även en cup för veteranklassen.
Återväxten inom rallysporten har inte varit den bästa under senare tid. Höga kostnader - bland annat för däck - har inneburit att många presumtiva rallyförare ger upp på förhand.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-11-21 Wilson hoppas få se Tobias i en Ford Focus
- Vi vill gärna se dig i en Ford Focus nästa år.
Med de orden tog Malcom Wilson, chef för Fords VM-team i rally, adjö av Tobias Johansson i går eftermiddag. Handslaget avslutade en händelserik testdag för den 21-årige framtidsmannen från Gubbo och Ludvika.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

03-11-21 Carlsson nöjd efter mötet med Provera
Harri Rovanperä får sparken av Peugeot. Men Daniel Carlsson blir ändå fjärdeförare i satellitstallet Bozian Racing.
- Jag har aldrig räknat med något annat, säger Säffleföraren som i går träffade sina nya chefer i Paris.
VF-sporten avslöjade i augusti att Daniel Carlsson skrivit ett kontrakt för 1+1 år med Peugeot.
I går besökte han huvudkontoret i Paris för första gången och träffade högsta chefen på Peugeot Sport, Jean-Pierre Nicholas, och sportchefen Corrado Provera.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-11-20 Tobias testar hos Ford
21-åringen kör Markko Märtins bil på ett avlyst område i Skottland
En VM-racer. Det får Tobias Johansson chansen att köra i Skottland i dag, då han får sätta sig bakom ratten i Markko Märtins WRC-Ford. Fartbilden är hämtad från det finska VM-rallyt i augusti, som estländaren Märtin vann.
21-årige Tobias Johanssons framfart i både det finska- och brittiska VM-rallyt under hösten har inte gått obemärkt förbi.
I dag testkör han för Ford i Skottland och även Subaru vill granska den lovande svenske rallyjunioren på brittisk mark.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

03-11-19 Chans för rallylöfte
Tobias Johansson pratar med Subaru i dag och testkör med Ford i morgon. 21-åringen har gjort en kometkarriär och är nu på väg att etablera sig i stora klassen i rally-VM.
- Sverige är det land som just nu har flest juniorer på väg in i VM, säger Tobias Johansson från Ludvika, dagen innan han flyger till England för att diskutera med två VM-team.
Tobias har gott påbrå. Pappa heter Erik, kallas "Eken" och är en av de bästa förarna nationellt de senaste åren.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-11-19 Nu varvar Johan Rudengren ner
I tio års tid har Johan Rudengren varit med och nosat i den svenska rallyeliten.Men nu är det färdigkört för 44-åringen från Eskilstuna MK på den nivån.- Jag har i alla fall bestämt mig för att hoppa över SM de närmaste åren, berättar han.
Slutkört | Johan Rudengren har efter tio år i den svenska rallyeliten bestämt sig för att trappa ner på den verksamheten. Men helt släpper han inte kontakten med sin sport utan ska hjälpa till lite här och var samt även köra någon lokal tävling när andan faller på.
- På något vis känner jag att jag har försummat familjen och jobbet. Det ska jag försöka ta igen nu.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

03-11-19 Rally efter rally efter...
Funktionärerna i Ludvika MS får mycket att göra i vinter med både SM och VM
Först SM-tävlingen Bergslagsrallyt, sedan Dan Anderssons minne ingående i Supermästerskapet och därefter pricken över i - Svenska rallyt.
Tre rallytävlingar som avgörs inom loppet av en dryg månad efter nyår och Ludvika MS är inblandad i alla tre.
Det svenska VM-rallyt körs 6-8 februari och precis som i vintras ska Fredriksbergs MK och Ludvika MS arrangera var sin sträcka.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

03-11-13 "Jag har haft kul varje mil jag kört"
Det fanns en tid när det alltid fanns minst en blågul rallyförare i VM-toppen. Numera är dock återväxten tunn.
Björn Waldegård fyller 60 år i dag.
Trots detta är det inte aktuellt med någon comeback för världens förste rallyvärldsmästare, den blivande 60-åringen Björn Waldegård:
-Tyvärr kan jag inte förvandla mig till 20-åring igen. Fast det hade varit kul.
I och för sig är siffran 60 inget som bekymrar det före detta rallyesset. Men han fick en tankeställare för ett par veckor sedan när han plötsligt fick känning av ischias.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

03-11-13 Gull-Petter brast i gråt
En hoppende glad og gråtkvalt Petter Solberg ble hyllet av flere tusen fans midt i Spydeberg sentrum.
Den nybakte verdensmesteren i rally landet med helikopter rundt klokken 17.30. Deretter ble han fraktet opp på en scenen av politiet.
- Jeg er verdensmester, skrek han mens han hoppet opp og ned foran flere tusen elleville fans.
Da "We are the Champions" runget utover hele bygda, brast hovedpersonen i gråt. Han klarte ikke mer. Den uhyre populære Spydeberg-gutten fikk en reaksjon, og sto med ansiktet i hendene og regelrett hulket oppe på scenen.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-11-10 Holmstrand körde över förväntan
Bosse Holmstrand och Tobias Johanssons tolfteplats i finalen i årets Rally VM var en stor framgång och klart bättre än de hade hoppats på. Den sista sträckan blev också parets bästa totalt där dom körde in på en elfteplats.
- Det är stor risk att det blir en fortsättning på det här berättar en mycket glad Bosse strax innan det är dags för det Svenska paret att rulla upp på målpodiet i Cardiff, allt medan den nye världsmästaren Petter Solberg hyllades.
Läs hela artikeln i
Borås Tidning

03-11-10 Solbergs första VM-titel
Tobias Johansson bäste svensk - trots en del trassel
Petter Solberg blev förste norrman att vinna rally-VM. Han säkrade titeln genom att vinna årets sista VM-rally, det brittiska.
Ludvikas Tobias Johansson slutade tolva och var med det bäste svensk.
- Jag är nöjd. Med tanke på förutsättningarna har det gått väldigt bra för oss, säger Johansson.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-11-10 Daniel Carlssons läckra avslutning
Seger i Storbritannien och brons i junior-VM. Seger i det brittiska VM-rallyt. Och brons i junior-VM. Daniel Carlsson sa tack och hej till Suzuki på bästa sätt.
- Fantastiskt, jublar Säffleföraren efter årets sista tävling.
Redan innan säsongens sista deltävling i rally-VM var fransmannen Brice Tirabassi klar segrare i Super 1600-klassen. Fajten stod om andraplatsen. Daniel Carlsson mot Salvador Canellas.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

Nu är Petter best i verden
Värmländska hustrun: - Det är fantastiskt
Han utklassade både fotbollsspelarna och rallykollegorna. Petter Solbergs rallyguld är inte bara stort.
- Det är fantastiskt, säger Solbergs värmländska hustru Pernilla Walfridsson.
Världsmästare. Guldmedaljör. Innebörden hade inte hunnit gå upp för Pernilla Walfridsson när VF fick tag på henne några timmar efter målgången.
- Allt är overkligt. Varken jag eller Petter förstår det. Han själv sa till mig "Pilla, jag fattar inte. Det här har jag jobbat för i så många år och nu har det blivit så". Det är fantastiskt, säger hon.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-11-10 Tobias tolva i årets sista VM-rally
- Det känns väldigt bra.
Tobias körde in på en total tolfte plats och blev bäste svensk i rallyt.
Bättre och bättre dag för dag. Så kan Tobias Johanssons, Ludvika MS, framfart i Wales sammanfattas.
Han inledde med att bli 22:a på torsdagens inledande sträcka. Dagen efter strulade det en del och han drog på sig 50 tilläggssekunder. Men ändå klättrade han till plats nummer 16.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-11-09 Solberg tok sin første VM-tittel
Petter Solberg kjørte inn til sin første VM-tittel i rally da han vant Rally Storbritannia for annen gang søndag. Han vant med 43,6 sekunder foran franske Sebastien Loeb, og med finnen Tommi Mäkinen på 3. plass.
Med seieren fikk Solberg ti poeng og havnet på 72 poeng totalt i VM-sammendraget etter at 14 rally var unnagjort. Loeb med sine åtte poeng havnet på 71. Spanieren Carlos Sainz som måtte bryte allerede fredag havnet på bronseplass med 63 poeng.
Läs hela artikeln i
Racing

03-11-07 «Uvennen» Burns heier på Petter
Selv om de er kjent som fiender håper Richard Burns (32) at Petter Solberg (28) stikker av med VM-tittelen.
Det er ingen hemmelighet at de to rally-stjernene ikke er verdens beste venner. Neste sesong blir Burns og Solberg kolleger i Subaru igjen, og Burns ser mer enn gjerne at nordmannen tar hjem VM-tittelen.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-11-06 Johansson i VM-start
I walesiska Cardiff inleds i kväll säsongens sista VM-rallytävling
I fjol: en våldsam krasch och snabbt adjö till tävlingen.
I år: ?
- Vi får se, vi får se..., säger Tobias Johansson inför kvällens prolog i det brittiska VM-rallyt i Wales.
Årets SM-trea, som kom på 13:e plats i den finska WRC-deltävlingen i augusti, vill inte ge något tips om sin placering i RAC-rallyts stora grupp A-klass:
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-11-06 Dramatisk oppkjøring for Solberg
I det Petter Solberg skulle ta fatt den siste gjennomkjøringen før helgens Rally Storbritannia røk girkassen.
I det nordmannen sto på startstreken til den tredje etappen på torsdagens shakedown røk girkassen, og Petter kom seg ikke en meter avgårde. I stedet måtte bilen taues tilbake til service.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-11-06 Bruno bereder Petters väg mot guldet i rally-VM
På söndag kan norrmannen Petter Solberg bli världsmästare i rally. Men då måste först lindesbergaren Bruno Berglund att gjort sitt jobb ordentligt.
Bruno Berglund åker sträckorna före rallyt och granskar varje vattenpöl och småsten.
- Det är de små detaljerna som avgör, säger han.
Lindesbergaren Bruno Berglund har en lång karriär bakom sig som kartläsare åt flera framgångsrika rallyförare, bland annat Stig Blomqvist, Ari Vatanen, Anders Kulläng och Hannu Mikkola. Framgångarna har under åren varit många och tillsammans med finländaren Vatanen vann Bruno Berglund det välkända Paris-Dakar-rallyt vid tre tillfällen.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-11-06 Petter Solberg vill fira stort
Han kan bli tidernas förste norske världsmästare i rally om det vill sig väl då årets VM-serie avslutas i Storbritannien på söndag. Petter Solberg tycker att det vore på tiden.
-Jag har kört bil sedan jag var sex och jag vet en hel del om motorsport vid det här laget. Nu ska jag bara köra, njuta och sova gott om nätterna, säger han inför det brittiska rallyt som inleds i dag.
Läs hela artikeln i
Hufvudstadsbladet

03-11-04 Stellan vann Tempest Rally
Det slutade på bästa tänkbara sätt för Stellan Karlsson i Tempest Rally, årets avslutande deltävling i det brittiska mästerskapet. Skutskärsföraren - boende i Gävle - tog förstaplatsen i klassen Castrol Polo challenge.
Stellan sålde sin egen rallybil tidigare i sommar för att finansiera en start i den brittiska epilogen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-11-04 Från Hudene till VM-final
Bosse Holmstrand, 26, från Hudene är ute på sitt livs äventyr. I veckan åker han med som kartläsare i VM-rallyt i Wales Rally i en WRC-bil. Därmed byter han även förare: från Kenneth Bäcklund till Tobias Johansson.
Det är med blandade känslor som Bosse Holmstrand efter ett år nu lämnar Kenneth Bäcklund.
- Kenneth förstår varför jag byter stall till nästa år, berättar Bosse Holmstrand. En sådan här chans får man bara en gång i livet och jag skulle ångra mig länge om jag inte tog den.
Läs hela artikeln i
Borås Tidning

03-11-04 Burns kollapset på motorveien
Solbergs nye lagkamerat mister VM-sjansen
Petter Solberg (28) mener det ikke spiller noen rolle for ham at konkurrenten Richard Burns (32) er ute av kampen om VM-seieren. Burns kollapset mystisk i sin egen bil på vei til rallyløypa i Wales.
- Det er en veldig kjedelig situasjon. Ingen vet hvor alvorlig det er. Jeg vet bare at han kollapset på veien rett ved hotellet vårt her i Cardiff, sier Petter Solberg til VG.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-11-03 John Nilsson: Antingen eller...
Asfalt eller snö?
- Snö. Även om jag bara åker en vintertävling om året så njuter jag av det. Jag har ett härligt minne från Bergslagsrallyt. Jag hade startnummer 186 och efter första etappen var vi sexa. Ingen trodde det var möjligt. Inte av en skåning, och framför allt inte med tanke på startnumret.
Volvo eller Saab?
- Det var också en jävla fråga. Av två onda ting väljer jag Volvo.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-11-03 Burns mister avslutningen
Petter Solberg får en konkurrent mindre i kampen om sammenlagtseier i rally-VM.
Briten Richard Burns har blitt syk og får ikke lov til å være med i sesongavslutningen.
- Dette er trist for Burns, men kan gjøre det noe enklere for Petter, sier Solbergs rådgiver, Jim Carlsen, til VG Nett.
Peugeot skriver i en pressemelding at Burns søndag besvimte og ble fraktet til sykeshus.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-11-02 Fortkörning - och helt lagligt
I över ett halvår har Joakim Balkefors och Tony Greis jobbat intensivt för att anordna Sandvikens första blackrace. I går gick startsignalen på Industrivägen.
Illegala motortävlingar på allmänna vägar - så kallade streetrace - har varit ett problem i Gävle och Sandviken. Joakim Balkefors och Tony Greis har sedan i våras arbetat för att få anordna blackrace, ett lagligt alternativ till streetrace. Blackrace sker under kontrollerade former och myndigheterna är med i processen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-11-02 Kenny Bräcks krasch - och dagarna som skakade motorsporten
- Jag älskar dig. Vi ska klara det här - för henne.
Kenny Bräck ligger på båren efter den fruktansvärda kraschen på Texas Motor Speedway och pratar ansträngt med sin gravida fru Anita.
Han har överlevt mirakulöst, men hotas av ett liv i rullstol. Hon ber till gud. Båda tänker på deras ofödda dotter. Vägen tillbaka har börjat.
Läs hela artikeln i
Expressen

03-10-31 Kan være slutt for McRae
Colin McRae (35) tar en pause etter neste helgs VM-runde i rally, og vet ikke om han kommer tilbake.
Citroën har allerede behstemt at Sebastien Loeb og Carlos Sainz skal representere laget neste år. Det blir bare to biler fra hvert team neste sesong, og i Citroën går disse til Sainz og Loeb som begge kjemper om VM-tittelen denne sesongen.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-29 Solberg-finalen direkte på NRK
- Dette er stort. Nå skal vi for første gang sende direkte fra VM-rallyene. Vi krysser fingrer for at ikke Petter kjører ut på fredag eller lørdag, sier en storfornøyd Grethe Johnsen, sjef for NRK-sporten.
- NRK har lenge jobbet for at enkelte etapper i VM-rallyene skal produseres direkte, og endelig har vi lykkes. Det blir de siste fartsetappene som sendes live, sier Johnsen.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-29 Alsgaard satser knallhardt på rally
Med langrennsskiene satt bort for godt, satser Thomas Alsgaard mot norgestoppen i rally neste år.
Og går det som kompis Henning Solberg har lovet, får langrennskongen prøve seg i WRC-klassen også. Alsgaard satser knallhardt på rally
Med langrennsskiene satt bort for godt, satser Thomas Alsgaard mot norgestoppen i rally neste år. Og går det som kompis Henning Solberg har lovet, får langrennskongen prøve seg i WRC-klassen også.
- Jeg har veldig lyst til å prøve meg i den største klassen og har pratet med Henning om å låne bilen hans i ett løp.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-28 Her er Petters gull-plan
Petter Solberg (28) har lagt gullplanene fram til det som kan ende med VM-tittel 9. november. Men rallysportens fargeklatt medgir at han kjenner presset før avgjørelsen faller i skogene i Wales:
- Det blir tøft fram mot løpet, og jeg skulle ha gjort masse PR-opplegg. Men det får jeg heller ta senere. Det er mye viktigere nå å prøve å bli verdensmester, selv om vi allerede er veldig fornøyd. Vi skal prøve å vinne VM. Skjer det ikke i år, så skjer det vel neste år, sier Petter Solberg.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-26 Petter øyner seier Konkurrent Burns har brutt
Endelig kom regnet, og dermed er Petter Solberg med i kampen om seieren i Spania. Subaru-førerne har vært overlegne på det glatte underlaget, og i løpet av tre av søndagens seks fartsprøver har Solberg klatret fra 10. til 6. plass.
På søndagens tredje fartsprøve måtte Richard Burns - en av Solbergs konkurrenter til VM-tittelen - bryte etter en krasj.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-24 Dramatikk på servicestasjonen
Med tidsstraff og en svak fjerdeetappe har Petter Solberg rast nedover sammenlagtlisten i Rally Katalonia. VG Nett er på plass i Spania og følger dagens etapper på denne siden.
Rett før starten på fjerde fartsprøve oppdaget Petter Solberg problemer med bilen. Det medførte at han kom fem minutter for sent til start og ble ilagt en straff på 50 sekunders tilleggstid.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-23 De får klartecken för legala streetrace
Nu har motorintresserade Tony Greis och Joakim Balkefors fått klartecken för att genomföra sin dröm - legala streetrace i Sandviken.
- Meningen var att det skulle bli ett race på fredag men snön kom emellan, säger Joakim Balkefors.
Arbetarbladet berättade i augusti om killarnas planer på att skapa ett lagligt alternativ till streetracing som länge varit ett problem i länet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-21 Pahlin jagar revansch
Rallyteamet Pahlin/Wiklander jagar revansch i tyska EM-rallyt 3 Städte. Förberedelserna har varit grundliga inför fredagens start - bara bilen har fått nytt liv för 50000 kronor.
- Målsättningen är en topp-fem-placering, säger Torbjörn Pahlin.
Den strävsamma rallyduon Torbjörn Pahlin, Sundsvall, och Jörgen Wiklander, Stöde, reser till Sydtyskland i dag. Efter flera veckors intensiva mekaniska förberedelser väntar testkörning, notskrivning, fysiska förberedelser och förhoppningsvis lite sömn innan de rullar fram till startlinjen på fredag.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-10-20 Bilintresset samlar Ilsbos unga
Isbilar med vässade motorer ger medlemmarna i Ilsbo motorklubb livsviktig träning på Hoglandssjöns is. Den 26 september 1993 bildades "Ilsbo Road Runners". Numera heter den "Ilsbo motorklubb" och i lördags kväll hölls ett något försenat tioårsjubileum med fest på Ilsbo hembygdsgård.
Tidigare på dagen anordandes en fem mil lång frågesportrunda per bil samt tävlingar; bland annat tidtagning i däck- och tändstiftbyte.
Klubbens kassör Anders Blank hade tillsammans med ordförande Jocke Palm och sekreteraren Andreas Nilsson organiserat jubileumsfesten. Anders talar om en expansiv klubb med många nya yngre medlemmar.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-10-20 Vann på regnvått grus
Eddie Hörbing har redan en vandringspokal. Nu har han börjat jakt-en på nästa buckla. Förra året när Eddie Hörbing från Degerfors vann Rikspokalen i rally så tog han hem vandringspokalen för alltid efter tre inteckningar.
I år när SMK Örebro åter arrangerade tävlingen med tre specialsträckor så var Eddie Hörbing och kartläsaren Göran Bergsten åter snabbast i en Toyota WRC. Därmed tog paret hem den första inteckningen i en ny ståtlig buckla och dessutom fick de 5 000 kronor i prispengar.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

03-10-20 Åhlander fyra i Rikspokalen
Jan Åhlander höll sig i tätskiktet när anrika rallyt Rikspokalen avgjordes i trakterna runt Örebro i lördags. Hedesundaveteranen kunde till slut lägga vantarna på fjärdeplatsen i tvåhjulsdrivna Grupp H-klassen.
Rikspokalen - som körts sedan bilsportens barn- dom - omfattade i år tre sträckor på tillsammans två mil.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-20 Tomas avslutade bra i ETCC
Racingsäsongen är över för Tomas Engström från Säter.
Och han satte en ganska så fin punkt för den i ETCC-finalen på anrika Monzabanan i Italien. I det första finalracet i går slutade han åtta efter att ha startat långt bak i fältet, som nummer 17.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-10-19 Solberg: - Tilbake i tittelkampen
...men da må det regne i Katalonia-rally neste helg
Petter Solberg tok sin første VM-seier på asfalt da han vant Rally Korsika søndag. Samtidig meldte han seg for alvor på i kampen om VM-tittelen
- Nå er vi tilbake i tittelkampen igjen, men jeg må håpe på regnvær i Katalonia også. Ellers er vi nok sjanseløse, sa Solberg til NTB etter seieren som ganske enkelt er en vanvittig triumf for det norske rally-esset.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-18 Telefonstolpe kan ha reddet livet til Petter
- Under oss var det et stup på 200 meter
I 150 km/t splintret Petter Solberg en telefonstolpe. Bilvraket landet som ved et under på en vei på fjellhyllen under - på kanten av en 200 meter dyp avgrunn.
- Jeg vil helst ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis telefonstolpen ikke hadde stått der. Under oss var det et stup på 200 meter. Hvor galt det kunne gått, er det ingen som vet. Dette var flaks. Stolpen reddet alt, sier en skrekkslagen Petter Solberg (28) til VG.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-17 Full satsning från rallyparet
Magnus Mellquist ska köra full SM-säsong nästa år tillsammans med sin kartläsande sambo Erika Jansson. Ny Mitsubishi inköpt.
Nu blir det full fart framåt för Söderhamns rallyfantom Magnus Mellquist.
Den gångna veckan inhandlades en "värsting" till Stora Grupp N-klassen. Satsningen gäller full SM-säsong 2004!
Efter ett antal framgångsrika år i enhetsklassen Volvo Original satsade Magnus Mellquist, med kartläsande sambon Erika Jansson, på en fyrhjulsdriven Mitsubishi till säsongen 2002.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

03-10-15 Micke tappade ledningen efter tuff kamp
Så nära, men ändå så långt borta. Mikael Högberg, Gävle, hade inte marginalerna på sin sida när bilsportens All chamiponship avgjordes i Söderhamn på lördagen.
All championship i enhetsklassen Volvo Original omfattar fem grenar - vinterrally, isbana, grusrally, racing samt avslutningsvis varvlopp på asfalt. Här gäller det med andra ord att vara allround för att ta en topplats.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-14 Det körde ihop sig för Gestrikeförarna
Det var nära en Gestrike-dubbel i A-finalen i lördagens bilspeedway på Avesta motorstadion. Men det hela körde dessvärre ihop sig en aning.
Tävlingen avgjordes med rallycrossbilar på Masarnas speedwaybana. Leif "Putte" Gilberg och Håkan Holmkvist - klubbkollegor i Gestrike RT - tog sig båda till A-final.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-14 Andreas Grip tvåa i Salasprinten
En andraplats i tvåhjulsdrivna klassen för C-förare blev facit för Järboföraren Andreas Grip i rallyt Salasprinten, årets sjätte och sista deltävling i sjuklubbers-serien. Den insatsen räckte för att Andreas skulle ta segern i det totala seriesammandraget, fem poäng före Köpings Robert Karlsson.
Tävlingen avgjordes på en drygt halvmil lång sträcka som kördes tre gånger. Sammanlagda tiden avgjorde.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-13 Täta dueller när bilarna tog över motorstadion
Bilspeedway på Brovallens motorstadion visade sig bli en riktigt fullträff, både publikt och sportsligt sett. Masarnas Mats Olsson hade bara idel ädla ord efter arrangemanget som lockade sammanlagt drygt 1 300 personer.
Och om det var nära med en dalaseger vid lördagens tävlingar för rallycrossbilar så var det snubblande nära igår när folkracebilarna gjorde upp och då Avesta Per Malm ledde i princip från start till mål, men fick ge sig för Skepptunas Tomas Forslöf i den sista kurvan.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-13 Kenny Bräck i våldsam krasch
Kenny Bräck fördes sent i natt svensk tid med helikopter till sjukhus i Dallas efter en våldsam krasch i årets sista Indycarlopp i Fort Worth.
Enligt ESPN var läget först kritiskt, men svensken var vid medvetande när han fördes till banans eget sjukhus.
Det var bara 14 varv kvar och efter en dålig start på loppet hade Kenny Bräck tagit sig upp genom startfältet. När Helio Castroneves och Tony Kanaan körde emot varandra framför honom, var plötsligt svensken fyra.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-10-10 Bilar tar över speedwayoval
]Speedaysäsongen är över för i år på Avesta motorstadion - åtminstone när det gäller de tvåhjuliga åkdonen. För nu till helgen ska det köras speedway - med bilar.
- Tokig idé som jag fick, säger Masarnas sportchef Mats Olsson.
Tokig idé eller inte. Det här kan bli en festlig grej under dagarna två. På lördag bilspeedway för rallycrossbilar och på söndag fortsätter det med folkracebilar.
Varje dag kommer arrangerande Masarna och Horndals MK att bjuda på kändisheat. Kända motornamn som Björn Carlsson (enduro), Tobias Johansson (banracing) och Alexander Lundgren (roadracing) är några som kommer att ställa upp.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-09 Skodas intresse för Kenneth har svalnat
Samarbetet mellan rallyföraren Kenneth Eriksson och Skoda ser mer och mer ut att vara ett avslutat kapitel. Kenneth har i dagsläget inget kontrakt med Skoda.
- Han vill ha ett kontrakt för hela nästa års VM-säsong. Nu har jag skickat ett mejl till Skoda och hoppas att vi ska få ett svar. Antingen ja eller nej, säger Tina Thörner, kartläsare till Kenneth.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-07 Fjärdeplats för Benny Persson
Benny Persson var rejält i gasen när nedre norras öppna DM i backe för bilar avgjordes i Lima i helgen.
Ljusdalsföraren blev till slut sammanlagd fyra i tvåhjulsdrivna rallyklassen, en poäng från bronset.
Större delen av den svenska eliten fanns på plats i den nära 1,4 kilometer långa Mattsåsbacken - med grus som underlag.
Benny Persson inledde snabbast av alla i Rallyklassen och vann det första kvalet på lördagen, 33 hundradelar före nykorade svenska mästaren Kenneth Olsson, Hällefors.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

03-10-07 DM-brons i backe för svenske mästaren
Stora delar av svenska eliten på plats i Lima. Henrik Flodin nöjd med bronspengen.
En andra- och en tredjeplats i Super-Nationella klassen blev facit för Henrik Flodin när årets öppna DM i backe klarades av i Lima den gångna helgen.
Detta facit innebar att SMK Hälsinge-föraren - svenska mästaren - tog brons i DM(!)
Nu är inte detta så konstigt som det kanske låter. Stora delar ur den svenska eliten - samt norska - fanns på plats i den 1,3 kilometer långa Mattsåsbacken.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-10-06 Joge snabbare än Burns
På San Remo-rallyts sista sträcka var Jimmy Joge snabbare än självaste Richard Burns.
- Kul. Den resultatlistan får man väl ta och rama in, sa en mycket nöjd Jimmy efter målgången.
VM-debuten gick över förväntan för Jimmy och kartläsaren John Stigh. Tjällmoduon blev 23:a totalt, 9:a i super 1600-klassen och 6:a bland JVM-bilarna.
- Vi är väldigt nöjda och placeringsmässigt gick det över förväntan, sa Jimmy belåtet.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-10-06 Engström snubblande nära poäng
Tomas Engström blev på nytt bäste svenske och bäste Hondaförare då den nästa sista deltävlingen i ETCC kördes på Estorilbanan i Portugal. Tomas var snubblande nära att ta poäng i det andra heatet där han slutade på en 9:e plats. En deltävling återstår och det är på Monza om två veckor.
Efter strul på den fria träningen och en 20:e plats i kvalet så var inte mungiporna direkt högt uppe på Tomas och gänget runt honom då det var dags för det första heatet.
- Det kändes bättre på uppvärmningen. Men att starta längst där bak är ingen höjdare, säger Tomas.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-06 Ola Skoog tog hem Dackefejden
Ola Skoog, Ludvika, vann klassen 1601-2000 cc när Klassiska Cupen i rally avslutades med Dackefejden.
Ola tog därmed även den totala slutsegern.
Dackefejden kördes i trakterna runt Hovmantorp i Småland. Sex sträckor ingick. Det gällde årets sjunde och sista deltävling i cupen, där bilarna som nyast får vara av 1965 års modell.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-06 Olof Eljas snabbast uppför Matåsbacken
I sin fyrhjulsdrivna bil var Olof Eljas, som tävlar för Vansbro, snabbast uppför Matåsbacken när DM i backe kördes i lördags.
- Jag har som mål att vinna över norrmannen Roger Bakken, sa Olof strax före start.
Det gick bra, men när tävlingarna fortsatte på söndagen fick ha se sig besegrad av norrmannen som blev ensam att köra under 50 sekunder.
Den kurviga Matsåsbacken var i bästa tänkbara skick. Den är 1 386 meter lång och innehåller flera passager där det ställs stora krav på förarna.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-10-06 Lundberg tog hand om DM-guldet
Mikael Lundberg hade flyt när nedre norras öppna DM i backe för bilar avslutades i Lima på söndagen. Gävleföraren segrade i tvåhjulsdrivna klassen för rallybilar - och tog samtidigt hand om det sammanlagda guldet med minsta möjliga marginal.
Dagen innan hade Micke slutat trea. Men bilen gick inte som den skulle.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-05 Lundberg körde till tredje plats i rally-DM
Mikael Lundberg tog en tredjeplats i Rallyklassen när nedre norras öppna DM i backe för bilar inleddes i Lima på lördagen.
Delar av den svenska - samt norska - eliten fanns på plats i den drygt 1,3 kilometer långa Mattsåsbacken. I Rallyklassen var Patrik Sjöberg den snabbaste i kvalet, en kvarts sekund före Micke Lundberg. Denne hade i sin tur nio hundradelar i rygg på Ljusdals Benny Persson, medan nykorade svenska mästaren Kenneth Olsson, Hällefors, var fjärde man. I finalen putsade därefter Sjöberg 56 hundradelar på sin kvaltid och tog segern. Olsson spurtade upp till andraplatsen, slagen med en tiondel.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-10-02 Rally-Petter vil gamble med ny bil
Petter Solberg vil gamble med en ny og hemmelig bil foran de fire avgjørende VM-rundene i rally.
VG kan i dag avsløre hva forbedringene består i. To biler står klare til bruk i San Remo på den italienske rivieraen foran morgendagens VM-runde. Bilene ser prikk like ut. Men inni er det store forskjeller. Den ene har Petter Solberg hatt suksess med i hele sommer og høst.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-02 Arnesson tvåa i Svealandscupen
SMK Sundsvalls rallycrossförare Tomas Arnesson slutade på en fin andraplats totalt i Svelandscupen som avslutades i går.
Visserligen var han i ledning i den supernationella klassen när två tävlingar återstodÉ men det var mer bonus än väntat för Sundsvallsföraren.
- Jag är jättenöjd med andraplatsen. Nu har jag fått bättre självförtroende och siktar på att vinna nästa år, konstaterar Arnesson.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-10-01 Rally-Petters «superbil» klar
En ny og topphemmelig utgave av Subaru Impreza står klar og kan bli tatt i bruk av Petter Solberg i helgens VM-runde Rally San Remo.
Bilen skal inneholde finesser som kan avgjøre kampen om årets VM-tittel i favør Solberg. Nordmannen har fått munnkurv av ledelsen for den japanske bilprodusenten.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-10-01 Niklas Hägg nia i finalen
En niondeplats i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare blev facit för Niklas Hägg i Rejmeknixen, årets sjätte och sista deltävling i Supermästerskapet. Tävlingen avgjordes i trakterna runt Askersund och innehöll fyra sträckor på tillsammans 5,6 mil.
- Det är jag inte nöjd med. Tyckte själv att stämde rätt så bra, men tiderna säger annat, sammanfattade SMK Hälsinge-föraren.
Vid slutmålet skilde 57 sekunder fram till segrande Leif Peterson, Göteborg. En dryg halvminut skilde till prispallen.
- Kanske gick det lite trögt med de däck jag valde. Men jag vet inte riktigt, sa Niklas vidare.
Som höll femte plats i sammandraget inför tävlingen. Den placeringen behöll han också, trots allt.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-10-01 Johanson femma i Supermästerskapet
Fjärde omgången av Supermästerskapet i rally avgjordes i samband med Rejmeknixen i Askersund. Ledarna i de tre klasserna före tävlingen behöll sina placeringar. Årets mästare blev Mats Thorszelius, SMK Uppsala i 4wd-klassen, Leif Petersson, Göteborgs MF i 2wd A-förare och Jan Strandberg, Offerdals MK i klassen 2wd för B- och C-förare.
Efter att tre år i rad toppat 4wd-klasen tvingades Mats Jonsson, Forshaga MC abdikera från tronen. Mats Thorszelius hade ett hyfsat utgångsläge inför finalen och en fjärdeplats räckte till för att hålla undan för Eddie Hörbing, Degerfors RC med åtta poäng. Mats Jonsson visade än en gång att han håller i svensktoppen. Mats vann de två sista racen och gick i finalen från femte till tredje plats i Supermästerskapet.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

03-09-30 "Vi har inte vågat tänka tanken"
Kristoffersson lättad efter Ekbloms STCC-vinst
Fredrik Ekblom tog hem STCC-mästerskapet. Då bytte värmländske stallchefen Tommy Kristoffersson plats för segerfirandet.
- Vi hade inte ens vågat tänkt tanken att vinna, säger han.
Inför gårdagens final på Mantorp Park ledde Audis försteförare Fredrik Ekblom med hela 19 poäng. Efter första racet, där Ekblom slutade tvåa och värste konkurrenten Janne "Flash" Nilsson blev sexa, hade Ekblom drygat ut ledningen 26 poäng.
Det borde med andra ord ha varit läge att lägga champagnen på kylning och förbereda segertal.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-09-30 "Flash" gick från prins till kung
"Bara" prins i STCC. Men efter finalen var Janne "Flash" Nilsson kung - och borstade av kavajen på kung Carl XVI Gustaf.
- Han var fläckig, skämtar "Flash".
Jakten på STCC-banan efter ledande Fredrik Ekblom kom egentligen av sig redan på lördagen. Motorn rasade - och den som fanns med som reserv var inte mycket att komma med.
- Den borde egentligen ha varit kastad, men vi sparade den för säkerhets skull, säger "Flash".
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-09-30 Finfin finish, Fredrik
Efter en säsong med en hel del bekymmer lyckades Fredrik Magnusson, Jämtlands MK, bra i de två sista tävlingarna i Formel Ford Zetec.
Fredrik som i år gjorde sin första säsong i Zetec-bilen har haft en del problem, både med det mekaniska och att bilen inte varit tillräckligt konkurrenskraftig.
Och det har visat sig tidigare i säsongen, då han legat sjua, åtta, nia i racen.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-09-30 Lindberg och Mosell folkracemästare
Mikael Lindberg och Tommy Mosell. Där har ni årets segrare i Gästrike-cupen i folkrace. Finalen avgjordes på Kyrkberget under söndagen.
Förarna hade med sig poäng från de tidigare fyra deltävlingarna - två i Årsunda och lika många på Kyrkberget. Nu gällde det en helt avgörande finaltävling.
Efter ytterligare tre kvalrundor ståtade Åshammars Maths "Noppe" Norin med totalt 32 poäng. Detta via tre heatsegrar.
Gugge Persson, Järbo och Henrik Olsson, Årsunda, hade båda 31 pinnar. De tre nämnda fick sällskap till A-finalen av Mikael Lindberg, Avesta, Johan Olsson, Fagersta, samt Årsundas Mattias Lönn.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-29 Holmkvist regerade i Vendel
Han behärskade tuffa förhållanden bäst när svealandscupen avslutades
Håkan Holmkvist körde föraroverallen av konkurrenterna när svealandscupen i rallycross avslutades på Bergbybanan vid Vendel. Tempot räckte till seger i såväl A- som B-final i klassen 2400 cc.
Årets sjunde och sista deltävling i svealandscupen blev en blöt tillställning.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-28 Rallycross nästa för Rådström
Den forne VM-föraren i rally Thomas Rådström byter motorsport. I helgen heter konkurrenterna Kenneth Hansen och Per Eklund och sporten rallycross.
- Jag får väl börja med att skaka hand med Hansen och Eklund och säga att nu har även jag hamnat här, säger Rådström inför EM-finalen i Hamburg.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

03-09-25 Stefan Söderberg slutade sexa totalt
En fjärde- och en elfteplats blev resultatet för Stefan Söderberg när det öppna brittiska mästerskapet i formel Renault avslutades på Oulton Park.
Men Stefan var tämligen besviken efter att ha tillhört de allra snabbaste på test i veckan innan.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-25 Nyrönen tog ett klokt beslut - vann i Bollnäs
Micke Nyrönen avstod start i Dala Rally cups avslutning i Ludvika och körde folkrace i Bollnäs i stället samma dag. Ett klokt beslut, Småbackaföraren segrade i A-finalen.
Micke tog över ledningen efter det att ledande Johan Olsson, Fagersta, fått svartflagg och toppade därefter till målgången. Åshammars Maths "Noppe" Norin hade en kamp med Stefan Bjöns, Mora, om tredjeplatsen. "Noppe" kunde till slut lägga beslag på densamma.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-24 Thornberg nådde målet
Mästare i mellansverige. En merit som heter duga inom kartingvärlden. Magnus Thornberg från Gävle tillhör numera den skara som kan titulera sig ovanstående.
Mellansvenska kartigserien - i folkmun rätt och slätt MKR - är fylld av status. Det tuffaste mästerskapet av dem alla, möjligen SM borträknat.
Magnus Thornberg har satsat hårt i år för att nå sitt mål. Bomhuskillen har bokfört två delsegrar, en andraplats, två tredjeplaceringar samt en femte. Detta ledde till totalseger i Yamahaklassen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-24 Nilsson fixade totalsegern i lånad bil
Det ordnade sig till slut för Christer Nilsson i Dala Rally cup. I en lånad bil styrde han i mål som trea i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare i Ludvikaruschen. Det räckte för slutseger.
En rejäl krasch i DM-epilogen i Hofors helgen innan ställde till problem för Christer Nilsson, Sandviken, som toppade tabellen i Dala Rally cup inför avgörandet i Ludvika.
Nilsson var i valet och kvalet, men bestämde sig för att anta ett anbud från Markus Hällbo, i Säter, att få ratta dennes Volvo 940.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-23 L'Estrade nära pallen
Söderhamnsföraren Fredrik L'Estrade gjorde ett bra lopp i Volvo Nordic racingcup som kördes i Karlskoga. Slutade fyra - men var inte långt från tredjeplatsen.
Fredrik L´Estrade körde som aldrig förr när Volvo Nordic racingcup - samt Svenska Racingserien - avgjordes på Gelleråsbanan i Karlskoga i helgen. Söderhamnsföraren styrde in som fyra i finalen, ett tuppfjät från en plats på prispallen.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

03-09-23 Simons stora seger
11-årige racerlöftet blev i helgen mellansvensk mästare i gokart
Pokalerna har passerat 40-gränsen. Gokarttalangen Simon Reinberth från Borlänge MK börjar få det trångt hemma i sitt rum på Skräddarbacken. I helgen tog han hem den senaste trofén och den hittills största.
- Gokart är det roligaste som finns, säger den 11-årige mellansvenske kartingmästaren.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

03-09-23 Simon ung gokartmästare
För tre år satte sig Simon Reinberth, 12, Borlänge MK, i en gokart för första gången. I dag är han bäst i sin klass.
Det visade Simon när finalen i mellansvenska MKR-serien avgjordes i Södertälje i helgen. Simon blev trea i micro-klassen och det räckte för att vinna totalt bland inte mindre än 120 deltagare.
- MKR-serien är den största tävlingen i landet, påpekar pappa Mikael, som liksom alla gokart-pappor är sonens mekaniker.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-23 "Putte" snabbast på hemmaplan
Leif "Putte" Gilberg ordnade hemmaseger åt Gestrike Racing Team när årets näst sista deltävling i svealandscupen i rallycross avgjordes på Kyrkberget i Storvik. Receptet löd ledning från start till mål i finalen för klassen 2150 cc.
Småbackas Perra Andersson vann den första kvalomgången i 2150-klassen före Johan Andersson, Sala. I den andra omgången blev det omvänd ordning mellan de båda Anderssönerna, medan "Putte" Gilberg knep den bästa tiden i omgång 3 - före Peter Rabb, Hammaren.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-22 Ny rallyfest i Falun
Februari 2000 var senaste och med största sannolikhet sista gången som Svenska Rallyt besökte Falun. Nästa år är det trots allt dags för en ny rallyfest i Falun.
SMK Dala har av Svenska Bilsportförbundet tilldelats den näst sista SM-deltävlingen i rally som kommer att köras 21 augusti.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-22 Tobias satte färg på "Ruschen"
Även om Dala rallycup i första hand inte är till för eliten satte SM-trean Tobias Johansson extra krydda på lördagens finaltävling, "Ludvika-rushen".
Och trots att pappa Erik "Eken" Johansson gjorde sitt bästa för att pressa sonen med sin Subaru Impreza var Tobias snabbast i det korta rallyt.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-22 Hansen säkrade ny EM-titel
Kenneth Hansen tog sin elfte EM-titel i rallycross. Segern kom efter en regelvidrig tackling. I alla fall enligt värsta konkurrenten, Per Eklund.
- Jag blev vansinnig och skulle bara ikapp och köra ihjäl honom, men jag missade med en halvmeter, säger Per Eklund till TT.
- Per har en förmåga att titta mer i backspegeln än framåt, replikerar Hansen.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-22 Otäck olycka i Stenbocksrundan
Den förmodade duellen i Stenbocksrundan mellan WRC-förarna Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna och SMK Östgötas Mikael Lindqvist kom av sig redan på första sträckan.
1. Mikael Lindqvist 2. Jari Saarinen 3. Tobias Gustavsson
För Lindqvist gick det som på räls, medan Saarinen med sin breda körstil hade svårt att få till det på den trånga och grusiga inledningsetappen.
- Bara att gratulera Micke. Han körde ruskigt bra, sa Jari.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-09-22 Johansson ruschade bäst av alla
Förhandsfavoriten Tobias Johansson stod inte att hejda i hemmatävlingen Ludvikaruschen, årets åttonde och sista deltävling i Dala Rally cup. Tobias knep en överlägsen - och väntad - totalseger i sin Toyota Corolla WRC.
Ludvikaruschen omfattade fem korta sträckor som tillsammans mätte dryga milen. Tobias Johansson stod i en klass för sig och toppade från start till mål.
Marginalen i fyrhjulsdrivna klassen skrevs till hela 26 sekunder före Almunges Jocke Lindh. Denne hade i sin tur två sekunder i rygg på klubbkollegan Torbjörn Runesson.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-22 Jonsson utanför pallen i Norge
Marginalerna var inte på Mats Jonssons sida i det norska mästerskapet. Lördagens rally var det första på länge i Norge för Jonsson, som var nöjd med en fjärdeplats.
 - Det var mest en utflykt för att kolla konkurrensen, säger Jonsson.
Värmlänningen var ensam svensk i tävlingens toppskikt.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-09-20 Solberg vant NM igjen
Henning Solberg vant Rally Hedemarken og sikret seg dermed sin femte strake NM-tittel lørdag. Kristian Kolberg endte på 2. plass i NM totalt.
I Rally Hedemarken, som ble avsluttes lørdag kveld, vant Henning Solberg med 31 sekunder til Thomas Schie og ytterligere fire sekunder til Kolberg. Schie tok tredjeplassen i NM.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-18 Henning Solberg vurderer VM-tilbud
Rallyfører Henning Solberg (30) har fått tilbud om å kjøre sju VM-runder neste år i et privatteam med støtte fra Subarus WRC-apparat.
Det såkalte satellitt-teamet er selvstendig og står utenfor fabrikkteamet til Subaru, der broren Petter (28) er stjernefører sammen med briten Richard Burns neste sesong. Det betyr at også Henning kan få sjansen i en Subaru Impreza.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-18 Rally-Petters lønn blir 95.000 om dagen
Ole Gunnar Solskjær (30) er den norske idrettsstjernen som tjente mest forrige sesong. Men rallystjernen Petter Solberg (28) vil snart passere Manchester United-spissen. Med klar margin.
Til neste år tjener Rally-Petter over 95000 kroner i døgnet, hver eneste dag - året rundt. Til sammen blir det minst 35 millioner i årslønn.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-18 Hemmelig biltest i Alpene
Petter Solberg har de to siste dagene gjennomført en hemmelig test i Alpene av nye og revolusjonerende forbedringer på sin rallybil.
- Forbedringer som kan hjelpe Petter enormt - kanskje allerede i år - til å sikre seg VM-tittelen, sier manager Jim Carlsen til VG.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-18 Sundsvallsförare leder rallycrosserie
Han var anmäld till fotbollsskolan men struntade i att gå dit. Och tur var väl det.
För i stället blev det motorsporten som väckte Tomas Arnessons intresse. Nu leder Sundsvallsföraren Svealandscupen i rallycross när det bara återstår två deltävlingar. Så där i samband med att det var dags att börja skolan var det tänkt att den då lille Tomas skulle prova på att spela fotboll.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-09-18 Käller snabbast i Råsjö-Race
Yngve Käller kopplade greppet direkt. Yngve Käller tog totalsegern i Råsjö-Race, årets tredje deltävling i Hälsingeserien i rally och arrangerad av SMK Hälsinge. Tävlingen avgjordes vid Långviken, där en dryga kilometern lång sträcka kördes fyra gånger.
I sin fyrhjulsdrivna Ford tog Käller ledningen efter den första sträckan. Han behöll därefter kommandot till slutmålet.
I tvåhjulsdrivna klassen körde B-föraren Oskar Sundell från Järbo snabbast i det första åket, 2,4 sekunder före hemmaduon Niklas Hägg och Christer Nilsson. Hägg höll det högsta tempot på sträcka 2, följd av jämten Janne Hellgren samt Nilsson.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-09-17 Ny framgång för Sundell
Oskar Sundell radar framgångar på varandra i rallyskogen. I Råsjö-Race blev det ännu en klasseger för den 21-årige Järbokillen.
Tävlingen gällde som årets tredje deltävling av fyra i Hälsingeserien. Den kördes vid Långviken utanför Iggesund, där en drygt kilometerlång sträcka kördes fyra vändor.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-17 Flodin säkrade slutsegern i sprintcupen
Efter guldet i back-SM förra helgen kunde Henrik Flodin köra mer avslappnat.
Henrik Flodin tog segern i Supernationella klassen när Pär Holck memorial - sprintcupen i rallycross - avslutades vid Eriknäsbo utanför Bollnäs under söndagen.
Förstaplatsen i epilogen innebar att SMK Hälsingeföraren även tog slutsegern i cupen.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-09-17 Ola vann - men blev totalsjua i RM
Ludvika-föraren Ola Skoog segrade i klassen över 1600 cc när RM-serien i rally avslutades med TV-svängen i Hörby. I sin PV skrev Ola marginalen till nära minuten före Amazon-åkande Sören Hellqvist, Karlskoga.
Det gällde årets tredje och sista RM-deltävling, som innefattade åtta sträckor på tillsammans 4,5 mil.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-17 Fortsatt förtroende för Tomas Engström i ETCC
Den körning som racingförararen Tomas Engström från Säter bjöd på vid ETCC-debuten i Anderstorp för en och en halv vecka sedan gav genklang hos Honda.
Tomas är nu kontrakterad att köra de tre återstående tävlingarna; på Oschersleben kommande helg, Estoril den 4-5 oktober och finalen på Monza den 19 oktober.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-17 Jörgen hade bråttom som vanligt
Jörgen Larsson hade i vanlig ordning bråttom när rallycross-SM avslutades på Kinnekulle Ring utanför Götene. Det blev till slut en andraplats i B-finalen i Super-Nationella klassen för Vansbroföraren.
Kvalet bjöd på en fjärde, en elfte och en tolfte tid. Jörgen fick köra C-final där han ledde från start till mål efter att ha stått i pole position. Därmed avancerade han till B-finalen och fick där stå i det tredje och sista startledet.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-16 Johan på taket
Sista deltävlingen i årets rally-DM, Kulsvängen, fick ett abrupt slut för Johan Eriksson, Ludvika MS.
300 meter in på den första sträckan var Johan inte riktigt med på noterna och han körde av i en kurva. Erikssons Opel Kadett hamnade på taket och blev rejält bucklig.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-16 Ola i cupledning
Näst sista deltävlingen i klassiska rallycupen, TV-svängen, blev en fullträff för Ludvika MS Ola Skoog tillsammans med kartläsare Arne Allansson.
Duon lotsade fram sin Volvo PV 544 säkert och snabbt och vann klassen nära minuten före Sören Hellqvist, Karlskoga.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-16 Rally-Robban blev Riksmästare
Körde in på andraplats i RM-finalen i Hörby och vann därmed totalt. Nu vill han köpa en än vassare bil. Den gamle håller än Ja, den 15-åriga fyrhjulsdrivna Mazdan som rallyveteranen Robert "Rally-Robban" Johansson rattar. I helgen lade han ännu en tung titel till sina övriga när han vann Riksmästerskapet (RM). Robert Johansson - tillsammans med kartläsaren Lasse Grip - avgjorde det hela i skånska Hörby där finalen kördes.
- Det var allt lite spännande. Både jag och Leif Peterson, Göteborgs MF stod på 30 poäng inför finalen och en som samlade mest poäng i den här finalen skulle vinna. Sen var det ju lite svårt att hålla reda på honom eftersom vi kör i olika klasser, säger Robert Johansson.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

03-09-16 Ny seger för Patrik Flodin
Patrik Flodin lämnade ingen pardon när rally-DM avslutades med Kulsvängen söder om Torsåker i helgen. Han slog till med ännu en seger i klassen Volvo Original efter en härlig satsning på de krävande grusvägarna.
Banan omfattade fem sträckor på tillsammans drygt tre mil. Mer än en tredjedel av de startande bröt. En av dessa var Niklas Hägg. Hälsingeföraren tillhörde favoriterna, men kom bara 300 meter på den första sträckan innan han körde av vägen.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-09-16 Jimmy höll vinnartempo
Tre snabba åk i Bollnäs räckte till totalseger i 2400 cc Jimmy Holmkvist stod inte att hejda när Pär Holck memorial avslutades vid Eriknäsbo motorstadion i Bollnäs. Tempot runt rallycrossbanan räckte till en överlägsen seger i klassen 2400 cc och totalseger i cupen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-15 Jimmy slutade femma i SM
Jimmy Holmkvist fanns med i tätskiktet när rallycross-SM avslutades på Kinnekulle Ring utanför Götene. Hoforskillen - tävlande för Gestrike - blev till slut sexa i A-finalen i Super-Nationella klassen. Men det hela började ännu bättre. Jimmy slog till med bästa tiden av alla på tidskvalet. Han tog sig därefter till A-finalen via två andraplatser i kvalet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-15 Rudengren vann utan större bekymmer
Det blev favoritsegrar i de flesta klasser när Flens Motorsällskap körde sin rallysprint Nässprinten. Johan Rudengren, Eskilstuna, hade inge större problem att bli totalsnabbat med sin värsting Mitsubishi Caarisma EVO 6.
Tävlingen avgjordes på en dryg tre kilometer lång sträcka vid Näs Gård norr om Hälleforsnäs. Start och målplats var vid den anrika bandyarenan Edströmsvallen.
Läs hela artikeln i
Tidningen Folket

03-09-15 Härligt flyt när Christer Steen vann rally-DM
Christer Steen hade ett härligt flyt när rally-DM avslutades med Kulsvängen i skogarna söder om Torsåker i lördags.
Svärdsjöföraren segrade i tvåhjulsdrivna klassen - och totalt. Lägg dessutom till ett DM-guld. Kunde knappast blivit bättre utdelning...
Kulsvängen var årets tredje och avslutande DM-deltävling och omfattade fem sträckor. Dessa mätte tillsammans dryga tre mil. Tävlingen blev mycket krävande, mer än en tredjedel av startfältet tvingades bryta.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-14 Hallå - vart tog vägen vägen?
- den frågan fick många ställa sig under rally-DM Christer Steen vann
Det blev ett manfall som hette duga i Kulsvängen, årets tredje och avslutande DM-deltävling i rally. En som dock höll tungan rätt i munnen var Christer Steen. Svärdsjöföraren tog totalsegern, sju sekunder före Söderhamns Magnus Mellquist.
Årets epilog i nedre norras DM-serie innehöll fem sträckor, tillsammans på drygt tre mil. Banan drog fram i skogarna söder om Torsåker.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-13 Vraker McRae
Det franske teamet Citroën kvitter seg med den tidligere rallyverdensmesteren Colin McRae.
Årsaken til at briten må gå, er Det internasjonale motorsportforbundet FIAs regelendring som gjør at hvert team bare kan stille med to meritterte førere neste sesong.
En av lagenes biler må kjøres av en fører som ikke har topp tre-plasseringer å vise til de siste tre årene.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-11 Martin gick i mål som totaltvåa
Martin Eliasson från Skutskär tog den totala andraplatsen i mellansvenska mästerskapet i rally i klassen Volvo Original. En fjärdeplats i den femte och sista deltävlingen, Kolsvarundan, räckte med råge.
Epilogen i mästerskapet hade start och mål förlagt till Köping. Banan omfattade hela åtta specialsträckor. Martin var tvåa i sammandraget före start. Eftersom finaltävlingen var obligatorisk var det viktigt att komma i mål.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-11 Söderberg hade en bra helg på Donington Park
Stefan Söderberg hade ett prima flyt när öppna brittiska mästerskapet i formel Renault fortsatte på Donington Park. En tredje- och en femteplats blev helgens facit för Gävlekillen.
Stefan inledde med att ta fjärde tid på fria träningen. Efter att försökt justera bort tendenser till understyrning  i bilen inledde man tidskörningen, där Stefan var sjua respektive femma i de båda passen som bestämde startposition i de två racen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-11 Tror rally-Petter vinner VM
Etter triumfen i Rally Australia har Petter Solberg seilt opp som klar favoritt til å vinne årets VM-tittel.
Nettstedet til Rally-VM har bedt sine lesere tippe hvem som vinner årets tittel. Hele 41 prosent av dem som har avgitt svar - fra hele verden - tror at nordmannen vinner.

Läs hela artikeln i VG Nett

03-09-11 Petter tror ikke Burns vinner VM
Richard Burns leder VM med syv poeng på Petter Solberg, men nordmannen tror ikke briten blir den tøffeste utfordreren i kampen om VM-gullet.
- Jeg tror ikke Burns blir verdensmester, sier Solberg om sin tidligere og kommende teamkamerat i Subaru.
Burns vant VM for Subaru, men forlot så teamet til fordel for Peugeot. Neste sesong er han tilbake i Subaru.

Läs hela artikeln i VG Nett

03-09-11 Hyundai vil teste storebror Solberg
Satser den koreanske bilprodusenten Hyundai på neste års rally-VM, kan Henning Solberg få sitt livs sjanse.
Hyundai teller fortsatt på knappene hvorvidt de vil satse millioner på sin Accent i VM 2004. I så fall er koreanerne mer enn villige til å teste kjøreegenskapene til Petter Solbergs storebror.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-09 Henrik Flodin tog guld i back-SM
Det tog 14 år, men nu är SM-guldet ett faktum.
- Det här sitter så skönt, säger Henrik. Lars Svensson en poäng från bronset.
Det blev återigen fina framgångar för SMK Hälsinge och Ilsbo när back-SM för bilar avslutades i Örebro i helgen.
Kronan på verket: Guld till Henrik Flodin i rallycrossklassen.
Henrik Flodin hade bra läge inför denna femte och sista SM-deltävling i Ånnabodabacken. Två förstaplatser, en andra samt en tredje innebar tolv poängs försprång i tabellen till klubbkollegan Lars Svensson.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-09-09 Mästerliga KMK-förare
Fredrik Eriksson bäst i landet - Crister Nystrand bäst i Volvo
Höjdpunkten hittills i sitt liv fick 25-årige Fredrik Eriksson uppleva i lördags. KMK-föraren kvitterade ut segern i junior-SM i rally och om en månad är det dags för nästa höjdare.
- Jag ska bli pappa för första gången.
Läs hela artikeln i
Katrineholms Kuriren

03-09-08 Thorsell tog hem Strömkarlsrallyt
Skaraföraren Bengt Thorsell, i en Mitsubishi Lancer, var den vassaste när Strömkarlsrallyt kördes runt Trollhättan på lördagen, men det var ingen solklar seger.
Bakom honom låg Fägres Håkan Svensson och tog in tid på de avslutande sträckorna, men fick se sig slagen med åtta sekunder om totalsegern.
Läs hela artikeln i
Trollhättans Tidning

03-09-08 Joge säkrade silvret
SM-säsongen i rally kunde inte ha slutat bättre för SMK Motalas Jimmy Joge. Vid den sista deltävlingen utanför Köping blev det seger, och därmed kunde Tjällmokillen säkra andraplatsen totalt.
Med SM avklarat tar Jimmy Joge nu sikte på VM. San Remo-rallyt blir nästa stora utmaning. Detta efter en stenhård kamp mot redan klare SM-vinnaren i lilla grupp A, P-G Andersson.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

03-09-08 Håkan Johansson försvarade sin titel
För andra året i rad vann i helgen Håkan Johansson (bilden), Eskilstuna MK, Mellansvenska Rallymästerskapet.I den sista deltävlingen, Kolsvarundan, blev Håkan och kartläsaren Fredrik Jensen trea, men totalt vann ekipaget MRM-guldet på 71 poäng, fyra före värste utmanaren Göran Lindström, Huddinge.
- Det här var verkligen kul, speciellt som jag tycker att konkurrensen varit tuffare i år jämfört med i fjol, sa Håkan Johansson som i och med mästerskapstriumfen belönades med 20 000 kronor i segerpremie.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

03-09-08 Jag var helt förstörd
Efter målgång i lördags i Köping fick Rickard Andersson spruta champagne.Han kunde nämligen titulera sig svensk juniormästare.Men några timmar senare hade Eskilstunaföraren blivit nedpetad till fjärdeplats i sammandraget.
- En skandal, jag var helt förstörd i lördags kväll, berättade Rickard.
- Så här kan det inte få gå till, dundrade 20-åringen.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

03-09-08 Tobias bjöd upp till kamp
Det var ett antal bitar som skulle falla på rätt plats för att Tobias Johansson skulle ha en chans att ta hem SM-guldet i stora grupp A.
Och Ludvikaföraren gjorde vad han kunde, men fick ändå nöja sig med att bli trea i Silverstonerallyt och trea i SM.
- Jag gav dom i alla fall en riktig kamp, sa Tobias strax innan han körde upp målrampen på torget i Köping.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-08 En futtig poäng från SM-guld
Snöpligt. Fredrik Andersson fick släppa SM-guldet ifrån sig i den sista deltävlingen. JSM-tvåa. Johan Backström körde in på tredje plats i klassen N1. Men det räckte inte för att gå upp i topp i junior-SM och Johan slutade tvåa.
Allt var upplagt för SM-guld. Och efter den första etappen fanns det inget som tydde på att Fredrik Andersson, Ludvika MS, skulle förlora ledningen i SM.
Men så hände det som inte fick hända. Servopumpen skar ihop. Fredrik tvingades bryta och han slutade tvåa i lilla grupp N.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-08 Full gas i jakten på guldet
Ludvikaföraren Tobias Johansson tog i så mycket han bara kunde. Det räckte inte till SM-guld. Men väl ett brons i den mest prestigefyllda klassen.
- Just nu känns det väl inte så där riktigt bra, men om ett tag kommer jag säkert att vara väldigt nöjd, säger Tobias Johansson.
Avslutningen på årets rally-SM blev riktigt dramatisk. Att det i klassen med de snabbaste bilarna skulle bli en uppgörelse mellan tre man var givet. SM-vinnaren skulle finnas i trion Mats Thorszelius, Uppsala, Andréas Eriksson, Nynäshamn, och Tobias Johansson.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-08 Tomas Engström nöjd debutant
- Jag är mest nöjd med att vi gjorde ett bra resultat för teamet.
Tomas Engström från Säter körde in på en helfin niondeplats i andra racet i sin ETCC-debut på Anderstorp i går. En för Honda utmärkt placering och nu kan det bli mer styrningar i ETCC för Engström.
- Det kanske avgörs redan i kväll, sade Engström på söndagskvällen.
ETCC-debuten började dock inget vidare för Tomas Engström. En stötdämpare gav upp under kvalet och med en i det närmaste okörbar bil kvalade han in som 19:e bil.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-08 Omotiverade SM-ettor
Sista SM-deltävlingen en raksträcka för P-G och Stecka Stig-Olov Walfridson hade redan säkrat guldet i grupp N. P-G Andersson i lilla grupp A. I lördags fick de värmländska rallyförarna sina SM-medaljer.
- Givetvis kändes det stort, säger Årjängsföraren Andersson.
Värmland har haft stora framgångar i rally under en lång period. Inför den sista SM-deltävlingen i Köping var två guld redan klara - Stig-Olov Walfridsons och Per-Gunnar Anderssons.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-09-08 Mikael Lundberg missade bronsmedaljen i back-SM
Nej, marginalerna var inte på Mikael Lundbergs sida när back-SM för bilar slutfördes i samband med Ånnabodaloppet. Gävleåkaren slutade trea i Rallyklassen, men missade bronsmedaljen med nio futtiga hundradelar.
Läget inför epilogen var den att Kenneth Olsson, Hällefors, redan säkrat SM-titeln tack vare fyra raka fullpoängare tidigare under året.
I praktiken var även Patrik Sjöberg klar tvåa. Endast ett haveri eller en avåkning kunde hindra Ö-vikaren från att ta silver. (Han blev fyra i tävlingen).
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-08 Kenneth suverän i backen
Teknis MC arrangerade avslutningstävlingen i SM för bilar och motorcyklar i Ånnabodabacken under söndagen och i stort sett så var det bara spänning kvar i en klass, nämligen i sidovagnsklassen.
I rallybilsklasssen segrade Kenneth Olsson från Hällefors MK.
Förutsättningen var den enklast tänkbara i sidovagnsklassen. Den som placerade sig först i resultatlistan av paren Per Sikberg/Per Andersson från Skutskär och Anders Nilsson/Tom Grindberg från arrangörskluben Teknis MC blev också svenska mästare.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-09-07 Solberg vant i Australia
Petter Solberg (28) tok sin tredje VM-seier da han gikk til topps i Rally Australia søndag. Han vant med 26,6 sekunder foran franske Sebastien Loeb.
Rallyet ble et sekunddrama uten like. Foran søndagens fire avsluttende fartsprøver ledet franske Sebastien Loeb med 5,1 sekunder på Solberg. I mål skilte det snaue halvminuttet i nordmannens favør.
- Dette er bare helt utrolig. Det er den tøffeste seieren jeg noen gang har hatt. En stor takk til Loeb som bidro til spenningen, sa Solberg etter at seieren var et faktum.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-04 Solberg raskest på fartsprøve
Petter Solberg utnyttet det fuktige været og var raskest på den første fartsprøven av Rally Australia. Petter Solberg håper på regn i Australia. Subaru-føreren var 0,4 sekunder foran spanjolen Carlos Sainz i Citroën på den 2,45 kilometer lange prøven i Perth sentrum. Han var 0,7 sekunder foran estlenderen Markko Märtin i Ford Focus.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-04 Petter frykter rally-revolusjon
Motorsportens øverste organ, FIA, vil revolusjonere rally-VM. Petter Solberg (28) frykter for sikkerheten.
Førere og VM-staller er skeptisk til forslagene som blant annet går ut på dette:
Gjennomkjøring av løypa om morgenene, deretter konkurranse senere på dagen. I dag er gjennomkjøringene tidligere i uken, så rene
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-09-02 Lennart kom tvåa
Det såg länge ut att bli skralt med framgångar för dalaförarna i rallycrossens Svealandscup som avgjordes på motorstadion i söndags.
Men så vann Jörgen Larsson, Vansbro, Supernationell-klassen och Lennart Larsson, Sunnansjö, knep andraplatsen i 2400cc efter en dramatisk final.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-01 Bäcklund kom, sågs men segrade inte
Ulf Grolander och Hans Gustafson gjorde en favorit i repris. Fjolårets gruppseger upprepades och i den totala sammanräkningen blev det en hedrande tredjeplats.
AleSvängen 2003 fick höga betyg av förarna.
Älvbygdens motorklubb arrangerade i lördags den sjätte upplagan av rallytävlingen AleSvängen. Förra året gästades tävlingen av exvärldsmästaren Björn Waldegård och i år var det länge klart med Stig Blomqvist, men i sista stund hoppade legenden av.
Läs hela artikeln i
Alekuriren

03-09-01 Jimmy missade rallycrossfinal knappt
Jimmy Holmkvist var snubblande nära A-final i Super-Nationella klassen när årets tredje SM-deltävling i rallycross kördes på Strängnäs motorstadion på lördagen.
Jimmy var trea på tidsträningen, två tiondelar efter värmlänningen Jan-Christer Nilsson, den snabbaste. Tävlingen började också bra. Jimmy knep andra plats i den första kvalomgången, efter regerande svenska mästaren och nuvarande tabelledaren, Lars Jonsson, Finnskoga.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-01 Miss kostade dem segern
Per-Erik Sköldin, tävlande för SMK Vingåker blev tvungen att jaga tävlingen igenom, efter ett misstag på första specialsträckan. Det blev till slut en andraplats, efter mycket snabb körning.
Över 70 Volvobilar kom till start när KMK arrangerade en deltävling i Sverigeserien för Volvo Original i rally. Man hade ordnat tre olika specialsträckor, vilka skulle köras två gånger vardera.
Läs hela artikeln i
Katrineholms Kuriren

03-09-01 Johan överraskade i Västerås
Unge Johan Eriksson från Ludvika MS svarade för en prima överraskning genom att bli klasstvåa i torsdageskvällens Rally X-plosion i Västerås.
- Jättekul, sa Johan, som blev knappt slagen av Lars Davidsson i finalen för de tvåhjulsdrivna bilarna.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-09-01 Daniel med i toppen
Efter två tredjeplatser och 30 nya härliga poäng är Daniel Andersson från Ludvika definitivt med i kampen om slutsegern i S 60 Challenge. Fast det kunde ha blivit ännu bättre i söndagsracet, Andersson låg tvåa när han körde av på sista varvet och tvingades släppa en placering.
- En nybörjarmiss, men jag är glad över helgens resultat ändå, sade dubbeltrean Andersson.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-01 Regndäcken fällde Tobias Johansson
Regndäck eller inte regndäck? Tobias Johansson från Avesta valde det förstnämnda i finalracet på Ring Knutstorp, något som skulle visa sig bli ödesdigert.
Från pole position i starten föll Johansson ner till tionde plats, en stor missräkning. Även Tomas Engström hade en tung helg med en femte och en nionde plats.
I första racet körde alla bilar med regndäck i det våta underlaget. Himlen över Knutstorp sprack dock upp och tveksamheten i teamen var stor över vilka däck som skulle användas till race två.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-01 Protest efter Jimmys seger
Det talas allmänt inom trafiksäkerheten om att hålla avstånd. En motsvarande miss av Jimmy Jacobsson i helgens Formel Renault kan kosta honom ett segerlopp.
Helgen inleddes bra för Jimmy Jacobsson, som efter träningstiderna på en regnvåt bana fick pool position till den första starten i Formel Renault på FDM Jyllands-Ringen.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-01 Äntligen seger för Årjängs Christer Johansson:
- Det var knappt batteriströmmen räckte
  Christer Johansson från Årjäng var strålande glad efter segern i Skobes-Trofén i Katrineholm i helgen. Äntligen fick den snabbe värmlänningen vinna en deltävling i Svenska Rallyserien 2003. Men det var nära det skulle gå åt skogen, den här gången också.
 - Generatorn gick sönder. Det var knappt batteriströmmen räckte för att ta oss i mål...
Christer Johansson hör till landets allra snabbaste rallyförare i Svenska Rallyserien, serien där alla förare tävlar i likvärdiga bilar. Men det är inte alltid han kommer i mål.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-09-01 Larsson funderar på bilbyte
- Det här var kul! Tror jag lär byta till en PV...
Jörgen Larsson sprudlade av glädje efter målgången i Super-Nationella klassens final när svealandscupen i rallycross fortsatte på Borlänge motorstadion vid Norr Amsberg igår. Orsak: Seger i finalen i Super-Nationella klassen.
Jörgen kom till start i den Volvo PV som ägs av Vansbrokollegan - och sporadiskt tävlande - Mats Fagrell. En gammal "kutrygg" med rejält pulver under huven.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-09-01 "Noppe" Nrin från start till mål
Maths "Noppe" Norin knep segern i seniorernas A-final när Gästrikecupen i folkrace fortsatte i Årsunda i lördags.
Åshammarsföraren tog kommandot på det första varvet och kunde sedan hålla undan till målgång. I kvalet lade hemmaåkaren Henrik Olsson i sin Volvo Amazon beslag på tre heatsegrar, en bedrift han var ensam om att klara.
Fyra förare hamnade på 19 poäng, det vill säga två segrar och en andraplats. Kvartetten bestod av Janne Lund, Horndal, Johan Olsson, Fagersta, Anders Vestlund, Årsunda, samt "Noppe" Norin.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-09-01 Edholm höll för trycket
Det blev till största del väntade segrar utan dramatik när den tionde och sista deltävlingen i RS-cupen avgjordes på Motorstadion. Den största favoriten, Jörgen Edholm, Stugun, höll för trycket och vann sin klass överlägset. - Ett bra sätt att få avsluta säsongen på, berättade Edholm.
Ungefär 70-talet förare i åtta olika klasser kom till start då Jämtlands MK anordnade den avslutande deltävlingen av RS-cupen, Rally Special LT-trofén.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-08-30 Hemmahoppet halkade bort sin finalchans
Det vill sig inte för 32-årige hemmaföraren Roger Enlund i sprinttävlingen Rally Xplosion på Malma. Enlund nådde semifinal i tvåhjulsdrivna klassen. Längre räckte han inte med sin VW Golf. För tredje året i rad blev han trea.
Det kom 1 740 åskådare till årets Xplosion, lite lägre än vad arrangerande Västerås MS hade hoppats på. Kanske var det konkurrensen från friidrotts-VM som höll nere publiksiffran?
Läs hela artikeln i
Vestmanlands Läns Tidning

03-08-28 Hälsingeförarna trivs i Röfors
Lars Svensson segrade i Arboga. Är tvåa i sammandraget och har guldläge. SMK Hälsinge - och Ilsboteamet - fortsätter göra rent hus i bilarnas back-SM. I helgen gällde det anrika Röforsloppet, där Lars Svensson seg-rade i rallycrossklassen före Henrik Flodin.
Det var 67:e gången som Röforsloppet gick av stapeln. Grusbacken mäter knappa kilometern och är belägen strax väster om Arboga.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-08-26 Nu är Kenneth nära SM-titeln
Länet fick en svensk mästare i backe när det 76:e Röforsloppet avgjordes utanför Arboga på söndagen. För inte kan väl regerande svenske mästaren Kenneth Olsson från Hällefors MK missa titeln när endast tävlingen i Ånnaboda återstår om två veckor?
Kenneth Olsson har vunnit samtliga fyra deltävlingar som körts i år i rallyklassen och har maximala 80 poäng.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

03-08-26 Blackrace är deras dröm
Joakim och Tony vill skapa ett alternativ till illegal streetracing
Illegal så kallad streetracing har länge varit ett problem i både Sandviken och Gävle. Nu vill två motorintresserade Sandvikenkillar skapa ett lagligt alternativ som kan köras under kontrollerade former.
- Det gäller att göra något innan det händer en olycka, säger Joakim Balkefors.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-26 Gestrikes Jimmy Holmkvist
hade tempot på topp när Evo-cupen i rallycross avslutades på Westombanan i Arvika. En femteplats i A-finalen i Super-Nationella klassen var en fin framgång. Jimmy tog en fjärde-, en femte- och en sjundeplats i kvalet. Den sviten räckte till B-final.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-26 Dubbel Järbo i Dalarally...
Gästrikeframgångarna fortsätter i populära Dala Rally cup. I helgen blev det dubbelt Järbo i topp i Williamsbo-sprinten i Grangärde. Oskar Sundell vann tvåhjulsdrivna klassen för B-förare före Benjamin From. Den tre kilometer långa grussträckan utanför Ludvika kördes tre gånger. De två snabbaste åken summerades.
Kampen stod stenhård i B-förarklassen. Benjamin From inledde snabbast och var knappa sekunden före Oskar Sundell i det första åket.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-26... och två klassegrar i Arboga
Två klassegrar gick till Järbo när Sjuklubbars-serien i rally i Västmanland fortsatte i Röforsbacken i Arboga. Oskar Sundell och Daniel Rosén såg till detta faktum. Oskar var tvåa efter det första åket i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare, 27 hundradelar efter Hedemoras Mattias Johansson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-25 Strandberg vann totalt i Supermästerskapet
Offerdalsföraren Jan Strandberg säkrade i helgen segern i Supermästerskapet efter att ha kört in på en fjärdeplats i den näst sista deltävlingen i Valdemarsvik. - Jag är helt otroligt nöjd, det här är en stor merit.
Jan Strandberg har bara kört rally i två år och ser sig själv fortfarande som nybörjare. Men det kanske är dags att ändra på den åsikten nu då han tagit den totala segern i Supermästerskapet.
Men det kunde ha slutat på ett helt annat sätt om Strandberg inte hade haft lite tur med sig på den första sträckan då han höll på att köra av den svängiga vägen.
Läs hela artikeln i
Östersundsposten

03-08-25 Nilsson/Nord besvikna blev bara tvåa
Paret Johan Nilsson och Roger Nord satsade allt fför att göra en vacker sorti ur mc-klassen. För Johan Nilsson blev det hans sista lopp. De hade hoppats på seger men fick se sig slagna med 29 hundradelar.
Årets Röforslopp visade sig bli en fullträff rent tävlings- och vädermässigt. Publiken kunde gotta sig i solen och det var inte förrän det sista ekipaget gav sig iväg som de första dropparna föll.
- Allt har fungerat bra. Rent organisatoriskt är jag mycket nöjd med funktionärerna som gjorde vad de skulle i varje situation. Men så har vi också en intrimmad organisation. Enda missödet var den sidovagn som körde av då en burkslag bröt foten, säger Toivo Wellbäck som var pressansvarig.
Läs hela artikeln i
Arboga Tidning

03-08-25 Pahlin trea i anrik backtävling
Rallyföraren Torbjörn Pahlin, SMK Sundsvall, bröt av det vanliga mönstret med att ställa upp i den anrika backtävlingen - för övrigt en SM-deltävling - Röforsloppet i Arboga i helgen.
Han slutade trea i inbjudningsklassen för fyrhjulsdrivna bilar.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-08-25 Nu har Fredrik bytt inriktning
Rally är fortfarande det roligaste han vet. Men den egna karriären får ändå stå åt sidan.
I stället jobbar Fredrik Eljas med att matcha fram fyra andra svenska förartalanger, som ansvarig för Bilsportförbundets satsning: Swedish Rally Team.
- Ett riktigt hästjobb, men kul, säger Fredrik.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-25 "Eken" vann sprinten
Ludvikaseger även i tvåhjulsdrivna klassen i Dala Rally cup
Erik "Eken" Johansson var åter den snabbaste när Dala Rally cup fortsatte med årets sjunde och näst sista deltävling, Williamsbo-sprinten i Grangärde.
Ludvikaföraren skrev denna gång marginalen till dryga tre sekunder före Almunges Torbjörn Runesson.
Den tre kilometer långa grussträckan kördes tre gånger. Som vanligt när det gäller sprintar i cupen summerades de två bästa åken.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-25 Steen höll högt tempo
Christer Steen från Svärdsjö höll ett högt tempo när Supermästerskapet i rally fortsatte med Viksåttan i trakterna runt Valdemarsvik. Framfarten räckte till en slutlig fjärdeplats i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare.
Tävlingen, årets femte av sex i Supermästerskapet - mätte 4,5 mil och innehöll sju sträckor. I 2wd-klassen stod som vanligt Leif Peterson från Göteborg i särklass. Nu skrev han marginalen till dryga halvminuten före Norrköpings Jonas Wigren, boende i tävlingsområdet.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-25 Ovebrink närmare asfalten
Som att kliva ned från andra våningen till källaren. Så beskrev Europamästaren i Truckracing, Boije Ovebrink känslan när han tryckte in sig i en Ferrari på Mantorp Park.
- Det är något av en pojkdröm som går i uppfyllelse för mig, berättar Boije och anger två skäl till varför han efter många framgångsrika år inom truckracing, valt att komma betydligt närmare asfalten.

Läs hela artikeln i Östgötacorrespondenten

03-08-25 Högberg tvåa i Röforsloppet
Bosse Högberg tog andra plats i soloklassen när årets näst sista deltävling i back-SM för motorcyklar, Röforslopet, kördes i Arboga. Gävlefriskusen hade 71 hundradelar fram till segrande Stefan Orrenvade, Falköping.
Orrenvade vann lördagens kval, 18 hundradelar före Bosse. Trea var Årsundas Anders Olsson och femma Stefan Hedström, även han Årsundabo.
Stefan Orrenvade bestämde takten även i det inledande finalåket på söndagen. Nu skuggade Lindarnas Åke Jansson närmast efter, medan Bosse Högberg var trea och Anders Olsson fyra.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-25 Lundberg tvåa efter spännande final
Mikael Lundberg hade som vanligt bråttom när back-SM för bilar fortsatte med Röforsloppet i Arboga. Gävleföraren tog andraplatsen i Rallyklassen, slagen med nio hundradelar av segrande Kenneth Olsson, Hällefors.
Men det började mindre bra för Micke Lundberg. I kvalet på lördagen började växellådan väsnas och man fann för gott att åka hem till Gävle för att undersöka vad som felade. Det visade sig att en kugg gått sönder på treans drev. Efter att ha fixat detta styrde man kosan tillbaka till Arboga, dit man nådde åter på lördagskvällen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-25 Lars Jonsson orkade inte hela vägen
En sjätteplats i finalen. Det gav en andraplats totalt. Finnskogas Lars Jonsson orkade inte hela vägen fram i Evocupens SuperNationell-klass.
Det handlade länge om tre förare i den högsta klassen. Efter de fyra inledande deltävlingarna låg fältet öppet inför helgens rallycrossfinal. Tre poäng skiljde mellan Skellefteås Ola Stenvall och Finnskogas Lars Jonsson inför tävlingen. Dessutom hade Karl-Gunnar Lindkvist från Boliden blandat sig in i tätstriden. Det var upplagt för dramatik.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-25 Snahrs tråkiga slut
Hemmahoppet tvingades bryta i finalen - efter tre förstaplatser
Etta. Etta. Och etta. Men i finalen tog det stopp för hemmahoppet Kristian Snahr.
Jag blev vänd i första kurvan och bärarmen gick av, säger han.
Kristian Snahr hade ställt siktet högt inför helgens Evocupfinal.  Och det började bra. Hemmahoppet i sin silverfärgade Porsche 911 vann de tre inledande kvalheaten.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-24 Rafflande finaler i crosskart
Premiär i Gästrikland när Svenska cupen avgjordes på Gävle Motorstadion
Patrik Ydrefalk, Santosh Berggren och Mikael Öberg. Där har ni segertrion när Svenska cupen i crosskart avslutades på Gävle Motorstadion vid Rörberg.
Det var premiär för crosskart i Gästrikland (undantaget jippotävlingen på Alderholmen i fjol sommar). Grenen har funnits i tiotalet år, men utövas mest i södra och västra Sverige. Något som SMK Gävle nu rådde bot på.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-22 Daniel Carlsson gällande de uppgifter som nu finns ute i media.
Just nu florerar massor av rykten och spekulationer kring Daniel på WRC-fronten. DC WR kan i dagsläget meddela att han inte har några definitiva besked att leverera gällande detta ämne. Daniel berättar vidare att man inte har någon brådska med att lämna ut något tillkännagivande angående rallysäsongen 2004. Han vill därför varken bekräfta eller dementera de uppgifter som beskriver nuläget!
Daniel vill klargöra att hans och Mattias huvudsakliga fokus nu ligger på att försöka vinna JWRC 2003 med Suzuki Motorsport!

03-08-22 Röforsloppet fick också i år SM-status
I helgen avgörs Röforsloppet med hundratals starter. En tävling som startade redan 1935. Storhetstiden var på 1970-talet. Även om tävlingen har SM-status räknas åskådarna numera i tusental.
- Det skulle verkligen sitta fint att vinna Röforsloppet. Jag vinner hellre den tävlingen än ett SM, säger Johan Nilsson som kanske kör sin sista tävling.
Johan och burkslaven Roger Nord från Medåker har kamperat ihop i flera år. Förra året hade de tur som klarade sig då de körde med sprickor i ramen.
Läs hela artikeln i
Arboga Tidning

03-08-22 Daniel Carlsson får VM-kontrakt
Kör förmodligen med Marcus Grönholm i Peugeot nästa år
Nu är det klart. Daniel Carlsson kör rally-VM i en WRC-bil nästa år. Men vilket stall det blir är inte helt klart. Enligt vad VF-sporten erfar blir det Peugeot.
- Det känns hur bra som helst, säger 26-åringen.
Daniel Carlsson har väntat länge. På den STORA chansen. Nu får han den. Det är klart nu.   
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-20 Henrik Värmans seger kostade bilen
I folkrace är det inte alltid säkert att snabbaste bilen kommer först i mål. Men i årets Finnskogafestival var det aldrig fråga om annat än att Henrik Värman, Finnskoga MK, skulle ratta sin VW 1500 först i mål i A-finalen.
Christer Larsson, Likenäs MK, tog upp jakten och höll stundtals jämna steg med Värman, men kunde aldrig hota på allvar.
Henrik Värman tog helt enkelt, med betoning på enkelt, starten i alla fem heaten plus finalen och körde sen ifrån dom andra. Men så var det inte direkt en vanlig VW, utan ett riktigt krutpaket.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-18 Solberg gjenforenes med «uvennen»
VM-leder Richard Burns (32) skal kjøre for Subaru neste sesong.
Den kontroversielle rally-føreren skifter team fra Peugeot, og er dermed tilbake på laget til Petter Solberg.
- Subaru er laget jeg har hatt mest suksess med, og jeg gleder meg til å kjøre for dem igjen. I øyeblikket skyver jeg det langt bak i hodet. Jeg fokuserer på denne sesongen og kampen for VM-tittelen, sier Burns i en pressemelding.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-08-18 Rådström överlägsen segrare
Två starter - två segrar. Thomas Rådström har haft full utdelning i årets Rally-SM. I Snapphanerallyt vann han med 18 sekunder före tvåan Jari Saarinen, Kvarnvingarna.
Thomas Rådström körde fram till och med i fjol, VM för Citroen.

Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

03-08-18 Stureson i ledningen - då lade motorn av
Marginalerna var inte på Johan Sturesons sida när STCC kördes på Karlskoga. Halvvägs in i andra heatet ledde Stureson då motorn bara lade av.
Det var mycket strul för Stureson under helgen. Det började redan under lördagens träningskörning. Teamet hade stora problem med bilen och han fick ingen träning inför tidskvalet där det blev en elfteplats.

Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

03-08-18 Svensk motorsport har medvind just nu
Motorsporten har medvind i Sverige just nu. Mer och mer motor visas i TV. Intresset för Formel 1 har väl aldrig varit större. Får nu dessutom Björn Wirdheim chansen i ett F1-team så lär det inte minska. STCC drar fullt med åskådare och även riksmedia börjar fatta att man inte kan nonchalera hundratusentals motorentusiaster. Alla gillar faktiskt inte bara bollar, man kan tycka annat också är kul.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

03-08-18 Snapphanerallyt blir av med sin SM-status
Nu varvar Hässleholms MK ner med en deltävling i Super mästerskapet 2004. Tävlingsledare Claes-Göran Wilke kan pusta ut och konstatera att Hässleholms MK än en gång gjort ett strålande jobb med Snapphanerallyt.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

03-08-18 Hydraulpump förstörde för Johansson
En krånglande hydraulpump till växellådan punkterade spänningen i Snapphanerallyt.
Det var jättelöftet Tobias Johansson, trea efter första dagen, som drabbades av detta direkt efter start på andra etappens första specialsträcka.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

03-08-18 Marcus bröt i Holland
Motgångarna fortsätter för Tomelillaföraren Marcus Nilsson i rallycrossens division 2.
Vid helgens EM-deltävling i Holland hade Marcus dubbel otur vilket slutade med att Marcus fick bryta i B-finalen.
Det började dock hyfsat då Marcus fick åttonde tid i första kvalhetatet. Inför det andra började det regna och Marcus tvingades lägga på regndäcken. Men det fortsatte att gå bra och Marcus fick nu sjätte tid.
Läs hela artikeln i
Ystads Allehanda

03-08-18 Saarinen tvåa i Snapphanerallyt
När bilen väl håller går det bra för Jari Saarinen i SM. I helgen kom han på andra plats i Snapphanerallyt efter Thomas Rådström.
-Som amatör hinner man inte med Rådström, sa Jari Saarinen efter att äntligen fått en fullträff i SM-serien.
Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, med kartläsaren Jon Magnussonhade en lyckad helg i den sjätte SM-deltävlingen Snapphanerallyt. Under fredagen började de mycket bra och var i ledningen efter de första tre specialsträckorna.
Läs hela artikeln i
Folkbladet

03-08-18 Muntra miner i KMS-stallet
Om Jan "Flash" Nilsson inte hade någon anledning att fira så var det desto muntrare miner hos Kristofferssons Motorsport som hade en bra dag även om Fredrik Ekblom hade en för honom sett en medioker tävling. Stallchefen själv, Tommy Kristoffersson blev femma respektive sexa i de två heaten och var nöjd med det.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad

03-08-18 Nilssons mörka helg i Karlskoga
Tjuvstarten fångad på bild. Jan "Flash" Nilsson tjuvstartade i det första STCC-racet på Gelleråsen och orskade en krasch i det andra. Inte någon superhelg för värmlänningen med andra ord.
Det blev sannerligen ingen lyckad söndag för Jan "Flash" Nilsson då STCC gästade Gelleråsen.
Tjuvstart i första heatet där Janne stod i första ledet och med några centimeter passerade starten för tidigt enligt domarna vilket kostade tio straffsekunder som innebar att hans förstaplats i mål byttes mot en niondeplats i resultatlistan.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-18 Holmbom på pallen i Skåne
Efter första etappens problem med mörkerkörningen och trasig stötdämpare fanns det två revanschsugna rallyförare som gav sig ut i den skånska rallyskogen för lördagens etapp av SM-tävlingarna i Hässleholm.
En av dem var JMK:aren Andreas Holmbom som vid mörkerkörningen på fredag tyckte sig tappa lite av det tempo som teamet tidigare hade.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-08-18 Stecka vann - igen
Det gjorde ni bra. Stig-Olov Walfridson säkrade sitt sjunde SM-guld ? Oscar Svedlund blev tvåa i Snapphanerallyt. Klart man är glad då. Det första tog han 1991.
I lördags var det dags igen. Stig-Olov Walfridson är kung i rally-Sverige.Åtminstone i grupp N.
Det har varit en väldigt trevlig helg, säger 40-åringen.  Inte undra på att "Stecka" har haft trevligt.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-18 Sagobröllop
Sagobröllop. Värmländskan Pernilla Walfridsson gifte sig i lördags med den norske rallykungen Petter Solberg i norska Gol. 249 gäster från 14 olika länder var inbjudna till det storslagna bröllopet. Kändisar och rallykonkurrenter som Tommi Mäkinen och Colin McRae var där.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-18 Tobias trea
Ludvika MS rallytalang Tobias Johansson har fått en kanonstart i SM-deltävlingen Snapphanerallyt.
Efter första etappens fyra sträckor ligger Tobias trea, bara 5,2 sekunder efter ledaren och teamkamraten Thomas Rådström, Vännäs.
Två sträckor, en kort och en längre, avverkades två gånger under fredagskvällen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-18 Daniel Andersson helgens mas i S 60
Ludvikaföraren Daniel Anderssons framgångar i S 60 fortsätter. Han följde upp segern på Knutstorp näst senast med ytterligare en vinst i lördagens race i Karlskoga. I går slutade han femma.
Regerande mästaren Daniel Haglöf, Borlänge, har fortsatt motigt, en femte och en sjätte plats blev helgens resultat. Även Marcus Ekström från Fors lämnade Karlskoga besviekn med ett brutet race och en åttondeplats.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-18 Nöjda MC-förare
Dalatrion i MC-klassen Veidec Trophy, Magnus "Kotte" Granqvist, Ludvika och bröderna Robert och Alexander Lundgren från Avesta, var alla tre nöjda med sina respektive insatser i helgens deltävling.
"Kotte" slutade på åttonde plats, Alexander Lundgren blev elva och Robert Lundgren tolva.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-18 Saarinen kom äntligen i mål
Han har väntat, väntat och - väntat. Men i lördags kom den efterlängtade framgången i SM-sammanhang. Andraplatsen i Snapphanerallyt var som en seger för Jari Saarinen.
1) T Rådström, Vännäs
2) J Saarinen, Kvarnv.
3) M Jonsson, Forshaga
- Nästan alla andra förare kom fram och gratulerade efteråt. Nu fick vi bevisa att vi inte bara kan köra fort, utan också ta oss i mål, sa Saarinen.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-08-18 Mattias bröt - men vann ändå
Mattias Andersson åkte av och tvingades bryta andra STCC-loppet i Karlskoga. Ungefär samtidigt födde sambon Monika parets första barn.
- Sådana här dagar kan man ta att inte tävlandet gick så bra. Det känns oerhört stor att bli pappa, sa Mattias till Corren i går kväll.
Han var på väg hem till Linköping för att förstås direkt åka upp till BB. Nedkomsten var planerad till i torsdags, men sonen tog ytterligare några dagar på sig.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-08-18 Tommi Mäkinen lägger av
En lång och framgångsrik rallykarriär närmar sig sitt slut. Finländaren Tommi Mäkinen har bestämt sig för att lägga av efter denna säsong.
Jag kommer att sluta efter den här säsongen och koncentrera mig på andra saker, jag har sett nästan allting och vunnit fyra VM-titlar.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-08-18 Slaget på Alderholmen
Folkracefestivalen bjöd på mängder av dramatik Falk snabbast av alla
Lennart Falk var mannen för dagen när folkracefestivalen på Alderholmen i Gävle avgjordes på söndagens eftermiddag. I sin Toyota snodde Hoforsföraren kommandot i starten i A-finalen och kunde hålla undan in i mål.
Runt 200 ekipage kom till start i tävlingen, arrangerad av AMF Årsunda. Två kvalomgångar hanns med på lördagen. I går gällde det ytterligare kval, samt finalpasset.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-17 Rørt Solberg fikk sin Pernilla
- Jeg ble rørt til tårer da jeg fikk se henne, sa rallystjernen Petter Solberg etter å ha sagt ja til Pernilla Walfridsson i Gol kirke lørdag.
I et strålende vær, i en fullsatt kirke, iført en svart «rallarhatt», lang svart frakk, hvit skjorte, gul knytesløyfe og svarte bukser kom Solberg opp kirkegulvet. Hans Pernilla bar en nydelig hvit kjole med blått skjær. Kjolen hadde broderier av dekkmønster og rallynoter.
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-08-17 Full pott för Rådström
Två starter - två segrar. Thomas Rådström har haft full utdelning i årets rally-SM. I Snapphanerallyt som avgjordes under lördagen vann han med 18 sekunder före tvåan Jari Saarinen, Kvarnvingarna.
Thomas Rådström körde fram till och med ifjol, VM för Renault. Men inför årets säsong blev han utan kontrakt och i stället för att köra bil har han spenderat tiden på att bygga klart sitt hus i Vännäs.
Inför South Swedish Rally i maj, frågade Team Oldsbergs om han var intresserad av att köra en av stallets bilar.
Rådström tackade ja och vann South Swedish. Sedan återgick han till husbygget.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-08-17 Andersson körde på sparlåga - och vann
Utklassning, ryktas det nere från Skåne. PG Andersson vann Snapphanerallyts Lilla grupp A.Huvudklassen vanns av Thomas Rådström.
- Det här gick helt enligt de uppgjorda planerna och allt flöt på bra hela tiden. PG körde lugnt och försiktigt, berömmer stallchefen Jonas Kruse efter PG Anderssons målgång i Snapphanerallyt.
PG rattade sin gula Renault Clio Super 1600 så bra att man talade om "outstanding" och "utklassning" bland Svenska Bilsportförbundets representanter vid målet i Hässleholm.
Läs hela artikeln i
Göteborgs Posten

03-08-14 Johan tävlar i tv
Tvåhjulsdrivna, trimmade bilar. Låter det intressant? För Johan Eriksson, 21, Ludvika MS, är det ett stort intresse. I slutet av augusti kör han en rallytävling som sänds på Viasat Sport - Rallyxplosion.
- Det ska bli skoj och jag siktar på vinst, säger han och ler.
Rallyintresset ligger i släkten. Johan Erikssons pappa och bror var det som introducerade honom för sporten.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-14 En oviss framtid
Inte ens Kenneth vet om han kommer att köra något mer VM-rally
Hur är det egentligen med Kenneth Eriksson?
Kommer han att köra några flera VM-rallyn för Skoda? Blir det något kontrakt för nästa år? Eller har Kenneth tävlat färdigt i de stora sammanhangen? - Ja, fråga inte mig, säger Kenneth. Jag vet lika lite själv...
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-14 Subaru i kontakt med Andersson
Nästan ingen visste vem han var - före Finlands VM-rally. Nu vet de flesta. Bland annat har WRC-stallet Subaru tagit kontakt med Per-Gunnar Andersson.
- Dom har fått upp ögonen för mig, säger rallytalangen.
Per-Gunnar "P-G" Andersson från Årjäng anses som en av de största talangerna inom svensk motorsport. Det visste många i Sverige. Men knappast någon utanför landets gränser.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-13 Dags för bilarnas cityfest
På fredag kväll inleds Folkracefestivalen på Alderholmen. För 19:e gången - men det är en liten premiär:
- Ja, det är första gången som vi arrangerar, säger Kent Strand och Conny Leino från AMF Årsunda. Årsunda tog över arrangemanget när inte SMK Gävle ansåg sig ha möjlighet att driva det vidare.
Läs hela artikeln i
Gefle Dagblad

03-08-13 Ett rallylöfte utöver det vanliga
Unge och lovande rallyföraren Patrik Flodin, Ilsbo, fick Morgan Olssons minnesfonds stipendium 2003. Patrik Olsson, Ilsbo, som fyller 19 år nu på lördag, är en mycket lovande rallyförare. Ett bevis på att hans talang inte bara är känd lokalt är att han den gångna helgen fick ta emot Morgan Olssons minnesfonds stipendium 2003. Ett stipendie som delas ut till en ung lovande förare i landet.
Minnesfondens styrelse motiverar sitt val av Patrik Flodin så här: "Patrik är en ung, målmedveten kille som trots sin ringa ålder visat en gryende talang."
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-08-13 Fina insatser av Ljusdalsförare
Ljusdals RC:s Per Engstrand har fått upp ången på allvar i år på rallycrossbanorna. Under söndagen svarade han för sin kanske bästa insats hittills då han tog andraplatsen i finalen i Super-Nationella klassen när svealandscupen fortsatte i Nyköping.
Vann finalheatet gjorde Tommy Gustafsson, Strängnäs, i sin Mercedes. Per rattade sin Volvo 240 till andraplatsen före ytterligare en Strängnäsförare, Kjell Dunkholts.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

03-08-12 "Putte" hade segertempo
Gestrikes Leif "Putte" Gilberg sparde inte på krutet när svealandscupen i rallycross fortsatte i Nyköping i helgen. Tempot räckte till seger i 2150-klassen.
"Putte" var trea från start i A-finalen i sin Saab V4 med Volvomotor. Han avancerade till spets redan på det första varvet och kunde sedan hålla undan för de övriga in i mål. Tiden blev så bra att den räckte till en andraplats även i Super-Nationella klassen. Sexa i 2150 slutade Småbackas Perra Andersson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-12 Martin Eliasson vann i Texacosnurren
Martin Eliasson från Skutskär vann klassen B-förare Volvo Original i rallyt Texacosnurren i Strängnäs, ingående i mellansvenska mästerskapet samt Upplands öppna DM-serie.
Redan i starten på den andra sträckan gick förpumpen till bränslet sönder, men tempot räckte trots allt till förstaplatsen, dryga halvminuten före Mälaröarnas Karl Thyrén.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-12 På väg mot WRC
Daniel Carlsson är högvilt bland fabriksstallen i rally-VM Mitsubishi, Peugeot och ytterligare ett antal tillverkare. Daniel Carlsson är högvilt bland WRC-stallen. Att Peugeot vill ha mig stämmer inte. Resten får vi se hur det blir med, säger 26-åringen.
Daniel Carlsson är nära att nå sina drömmars mål. Ett fabrikskontrakt i rally-VM står och väntar runt hörnet. Förra veckan testkörde Säfflesonen för Mitsubishi som ska göra comeback i rally-VM nästa säsong. Det är också antagligen det stallet som ligger närmast till hands för värmlänningen.  
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-12 Storslam för SMK Hälsinge i back-SM
Fyra ekipage i topp. Snacka om storslam för SMK Hälsinge och Ilsbo när back-SM för bilar fortsatte med Söder-knallen i Sundsvall i lördags!
Det började redan i det första kvalåket. Henrik Flodin var snabbast i rallycrossklassen, två tiondels sekunder före Lars Svensson. Thomas Svensson var fyra och Thomas Nilsson femma.
Henrik bättrade sig ytterligare fyra tiondelar i det andra åket och vann kvalet. Lars Svensson följde som tvåa, slagen med sex tiondelar. Nilsson var nu femma och Thomas Svensson sjua.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

03-08-11 Tjejer att räkna med
Paret Anita och Carina slutade tvåa i Rally Killingen
Mitsubishiåkande Carina Hermansson, Skepptuna, var bara fem sekunder efter totalsegraren, Geir-Ingar Mythe, Norge, i rally Killingen.
Hermansson satsar fullt ut på SM och är Sveriges snabbaste tjej. Men för att vara riktigt snabb i rally krävs en duktig co-driver, som kan leverera noterna till föraren i exakt rätt ögonblick.
I värmländska Anita Jansson, numera Kopparberg, har Hermansson funnit sin ultimata följeslagare.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-11 Daniel Carlsson: "Banbrytande"
Tog sin och Suzukistallets första seger i junior-VM
En punktering. Och ett skadad öga. Trots det lyckades Daniel Carlsson ta sin första seger i junior-VM.
- Ett banbrytande resultat, jublar rallyföraren från Säffle.
PG Andersson från Årjäng tvingades bryta det finska rallyt när han var i ledning.
Det var i slutet på juni som Daniel Carlsson tvingades till akut operation sedan en järnflis trängt in i ögat. Än är han inte helt återställd.

Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad

03-08-11 Per Eklund tappade mot ärkerivalen
Per Eklund slutade tvåa bakom ständige ärkerivalen Kenneth Hansen när EM i Rallycross gick av stapeln i Belgien.
- Typiskt att han vann igen. Nu tappar jag tre poäng på honom, men än har jag inte gett upp, kommenterade Eklund.
Eklund var först ut i första kurvan i A-finalen men tvingades på utsidan av en aggressivt körande Hansen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

03-08-11 Hemmavinst i två klasser
I helgen kördes Dalaserien i folkrace på Borlänge Motorstadion. Tävlingen hade lockat 96 förare till start för att mäta sina krafter på den torra och dammiga banan i Amsberg. Hemmaförare vann två av klasserna, seniorer och damer/oldboys.
Det bjöds på en hel del tuffa och täta heat i kvalomgångarna innan finalisterna skulle utses.
I klassen damer/oldboys hade Johnny Westling från hemmaklubben en tuff fight om femteplatsen. Det slutade med några omtumlande varv innan bilen slutligen hamnade på taket.

Läs hela artikeln i Dalademokraten

03-08-11 Klockren sista dag av Tobias
Tobias Johansson, Ludvika, svarade för en sensationell uppåkning sista dagen av finländska VM-rallyt. Avancemang från 23:e till 13:e plats väckte beundran bland storstallen.
- Det här slår allt, jag är j-ligt nöjd kommenterar Tobias.
Efter fredagens trassel med bromsarna fortsatte svårigheterna även under lördagen då Tobias tvingades köra en och en halv sträcka med bara bakhjulsdrift.
Men på söndagens släppte allt och Tobias kunde plocka tio placeringar och gick i mål som bästa privatbil.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-11 Thornberg tog revansch i Gävle
Där satt den! Magnus Thornberg tog segern i Yamahaklassen när mellansvenska kartingserien fortsatte på Gävle Motorstadion i helgen.
En härlig revansch för Gävlekillen efter motigheter i SM och Nordiska.
Tävlingarna vid Rörberg blev en tillställning i kolossalformat. Runt 300 deltagare de två dagarna medförde att depåområdet - och parkeringen utanför - var fyllda till bristningsgränsen.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-11 Härligt, Tobias Johansson
21-åringen imponerade i finska VM-rallyt i helgen
Han kom till Finland som en okänd svensk 21-åring för att skaffa sig erfarenhet och rutin bland de stora grabbarna.
Tobias Johansson åkte därifrån med ett stort leende på läpparna, gratulerad av bland andra slutsegraren Markko Märtin. Även Carlos Sainz och Petter Solberg var framme med näven.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-11 Vår näste VM-förare?
Daniel Carlsson vann JVM-tävling - spås lysande framtid
Daniel Carlsson började köra traktor som femåring.
Ett par år senare satt han bakom gårdsbilen, en furhjulsdriven Suzuki. Igår vann 27-åringen det finska JVM-rallyt. I en Suzuki. Nu väntar en framtid som VM-förare.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

03-08-11 Världsmästarteamet vill ha Carlsson
Daniel Carlsson flög fram i Finska rallyt och vann junior-VM-klassen. Och redan nästa år kan 26-åringen från Säffle ta klivet upp i den riktiga eliten.
Världsmästarteamet Peugeot vill ha Daniel som förare jämte Marcus Grönholm och Richard Burns.
Det är de nya reglerna för tredje- och fjärdeförare i rally-VM som öppnar dörren för Daniel. Från och med nästa säsong får inte teamen använda sig av mer än två förare som varit på pallen vid någon VM-deltävling de senaste tre åren.
Läs hela artikeln i
Expressen

03-08-10 Lundberg tvåa i SM
Torsk på två hundradelar. Mikael Lundberg från Gävle hade inte marginalerna på rätt sida när SM i backe för bilar fortsatte i Sundsvall.
Det gällde årets tredje SM-deltävling, Söderknallen, uppför Södra Stadsberget i Sundsvall.
Regerande svenska mästaren Kenneth Olsson, Hällefors, vann det första kvalåket i Rallyklassen, 43 hundradelar före Micke Lundberg. Olsson var snabbast även i det andra kvalet och toppade totalt med 65 hundradelar. Därefter var det hårt värre. Lundberg hade fyra hundradelar tillgodo på Enköpings Lars Davidsson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

03-08-10 Svensk rallydominans i junior-VM
Visst finns det hopp för svensk rallysport efter Per-Gunnar Anderssons och Daniel Carlssosn dominans i Finland. I stora VM-klassen leder estländaren Markko Märtin överlägset inför söndagens avgörande.
Per-Gunnar "PG" Andersson fick chansen att köra de fyra sista tävlingarna i junior-VM i en Renault Clio.
Han tackade för förtroendet och visade att fabriksstallen gjort en miss, som inte kontrakterade den 23-årige Årjängs-yngligen för hela säsongen.
För när han fick chansen i Finska rallyt körde han ifrån alla.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

03-08-09 Solberg jakter på pallplass
Petter Solberg har fortsatt brukbar kontakt med teten og ligger på femteplass etter fredagens kjøring i Rally Finland.
Nordmannen lå på tredjeplass etter de tre første fartsprøvene i Rally Finland, men etter ti av totalt 23 etapper er Subaru-føreren på 5. plass.
Estlenderen Markko Märtin leder VM-runden 2,6 sekunder foran finske Marcus Grönholm. Deretter følger Richard Burns (+24,2), Colin McRae (+49,3) og Solberg (+50,2).
Läs hela artikeln i
VG Nett

03-08-07 Tredje gången gillt
Christian och Erika leder sin klass överlägset i Dala Rally Cup
De tävlar på rallyns bakgård. Långt från de stora pris- och sponsorpengarna. Men för Christian Gustavson och kartläsaren Erika Eriksson, Ludvika MS, går det för tillfället väldigt bra.
De leder nämligen sin klass i Dala Rally cup. Christian Gustavson älskar bilar och framförallt rally. Han säger att han lägger det mesta av sina pengar på bilar. Varje tävling som de kör i Dala Rally Cup kostar cirka 1 000 kronor.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

03-08-06 Dags för SM-deltävling på Södra
Den anrika backtävlingen Toyo Cup för bilar finns inte längre. Men stans motorentusiasterna ger inte upp - i stället arrangeras en SM-deltävling på lördag uppför Södra berget.
Ett SM som dessvärre också kämpar för sin existens.
- Men det brukar vara bra med publik i Sundsvall, så det ska bli väldigt spännande, säger Ilsboföraren Henrik Flodin.
Backe var en av de första grenarna inom bilsporten. Tillsammans med isracing blev det snabbt populärt och det höll också i sig väldigt länge.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

03-08-06 En pojkdröm som blivit sann
I början av mars i år fick 16-årige Emil Löfkvist från Linköping beskedet som han tidigare bara vågat drömma om. Han skulle bli mekaniker i ett äkta racingteam.
Emil började i höstas på motorsportgymnasiet i Mantorp och det är tack vare det som han fått den här möjligheten. Tidigt i våras kontaktades nämligen skolan av GT-föraren Henrik Roos team, "Roos Optima Racing".
- De behövde en ny mekaniker och jag var en av de frivilliga, berättar Emil stolt.
Läs hela artikeln i
Östgötacorrespondenten

03-08-04 Pangstart på utdrikkingslaget
Rallysjåførene skulle teste bilene før et utdrikkingslag skulle prøve seg. Det endte med at tre personer ble lettere skadd, og utdrikkingslaget en attraksjon fattigere.
Ulykken skjedde mellom 14.00 og 15.00 lørdag. Ingen av de tre involverte mennene fra distriktet ble alvorlig skadet, men ble sendt med ambulanse til Sykehuset Innlandet HF i Elverum. De tre er i alderen 25 til 30 år. En person brakk armen, de to andre ble litt mørbanket.
Läs hela artikeln i
Østlendingen

03-08-04 Alf snabbast på hemmaplan
Nära femtio ekipage lockades i lördags till Stugun för att köra en deltävling i RS-cupen, då Gjurd-specialen gick av stapeln.
Fyra specialsträckor var vad som väntade förarna, och största hoppet stod som vanligt till hemmaåkaren Jörgen Edholm.
Men denna gång fick han dock se sig slagen med fem sekunder när han gick i mål.
Istället var det Härnösandsåkaren som kommer från Sollefteå men bor i Stockholm, Göran Nilsson som vann.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

03-08-04 "Eken" Johansson höll för favorittrycket
Gamle "Eken" ångar på i Dala Rally cup. Under söndagen tog Ludvikaveteranen ytterligare en totalseger, nu i Byfejden i Horndal - årets sjätte deltävling.
Byfejden omfattade tre sträckor, två i området mot Grönsinka (den första och den sista), samt en belägen norr om samhället.
"Eken" - eller Erik Johansson som det står i prästbetyget - gällde som favorit. Men det blev ingen överlägsen seger. Marginalen skrevs till 2,2 sekunder före Magnus Mellquist, Söderhamn.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

03-08-04 Trubbel vid årets rallysprint
Sprintrallyt i Jomala Ytterby blev även detta år en lätt historia för fullkomligt överlägsna Dick Larsson och kartläsaren Tage Andersson i deras fyrhjulsdrivna Toyota Celica.
Ekipagets tid på 2,26.89 minuter var hela 12 sekunder bättre än tvåorna, Petri och Nina Tuomala. I och med segern tog Larsson sin sjunde raka seger på Åland. Årets segertid var dock tre sekunder sämre än fjolårets banrekord. Detta trots att starten var framflyttad med cirka 30 meter.
Läs hela artikeln i
Nya Åland

03-08-02 Rallystjerner tatt for råkjøring
To av rallysirkusets største stjerner måtte i retten for råkjøring under fjorårets Rally Storbritannia.
Tommi Mäkinen og Colin McRae måtte møte i retten i sør-Wales etter å ha brutt fartsgrensene på veien mellom etappene.
Tiden de bruker mellom fartsprøvene kommer ikke på sammendraget, men førerne risikerer tidsstraff hvis de kommer for sent til start.
Läs hela artikeln i
VG Nett