2005

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              

Så fort du hittar en bra tidingsartikel om

motorsport maila in den!

Bara en del av artikeln är återgiven, så gå till länken för att läsa hela!
TACK Osmo Savikko som hjälper mig hitta länkarna!!

Hittar du nån?
maila till
maria@motorsportivarmland.nu


05-12-31 Dödsrallyt ännu farligare
På nyårsafton startar världens farligaste rallytävling. 47 människor har mist livet i samband med Dakarrallyt. Men för Tina Thörner och löftet Tobias Johansson är "Dödsrallyt" en drömtävling. Den våldsamma kraschen i fjol stoppar inte Tina Thörner. På nyårsafton sätter hon sig i högerstolen för sitt sjätte Dakarrally. - Att smälla som vi gjorde är inget man önskar sig. Men det påverkar inte min inställning.
Läs hela artikeln i SvD>>

05-12-31 Thörner utmanar Dakar igen
Dakarrallyt är rallyt som ger rysningar.Om det är av obehag eller spänning beror på vem man frågar.
Årets upplaga blir svårare än de senaste åren då deltagarna inte längre har chansen att navigera med hjälp av GPS-punkter.
- Det blir svårare och tuffare än de gånger jag varit med tidigare, säger svenska kartläsaren Tina Thörner inför starten på nyårsafton.

Längd: 9 043 km, varav 4 813 km specialsträckor.Längsta specialsträcka: 599 km, dag nio i Mauretanien.Länder som passeras: Portugal, Spanien, Marocko, Mauretanien, Mali, Guinea, Senegal.Segrare 2005, bil: Stephane Peterhansel, Frankrike, mc: Cyril Despres, Frankrike. (TT)
Läs hela artikeln i Piteåtidningen>>


05-12-31 Nästa år är det bara GP-Speedway som går före tävlandet i porschen
Fjärde gången han får DD-sportens utmärkelse - tar plats bland de stora; Sixten, Gunde, ”Mora-Nisse” DD-sporten hälsade på Tony Rickardsson efter att han utsetts till Dalarnas bäste idrottsman 2005.
Tony förstod att han skulle ligga bra till för priset. Men som han säger; det är inget han gått och tänkt på.
– Jag är inte så där superintresserad av sådana priser, det är roligast när man kan påverka saker och ting själv. Men självfallet är jag glad åt utmärkelsen, säger Rickardsson.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>
05-12-31 Sista Dakar-rallyt för Thörner
”Sedan vill jag prioritera annat” Tina Thörner ska flytta söderut och skaffa familj.
Men först ska hon vinna sitt sista Dakar-rally.
– Jag har hållit på med motorsport i 15 år – nu vill jag prioritera annat.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-12-31 Margita lagar maten åt hungriga rallyförare
I går bjöd Margita Gustafsson på chili con carnegryta till lunch och kasslergratäng med rödvinssås till middag.
- Och rallyförare är duktiga på att äta, säger Margita.
Hon bor i Boggsjö men lagar just nu det mesta av maten i Zenit, Rissna.
Läs hela artikeln i Östersundsposten>>

05-12-31 Olsson snabbast
Lennart Olsson, SMK Sundsvalls snabbe rallyförare, brukar trivas i Jämtlands Kanonrundan. Så också i år, då han vann tävlingen för tredje gången.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-12-31 Dakarrallyt svårare – 47 personer har omkommit sedan 1979
Dakarrallyt är rallyt som ger rysningar. Om det är av obehag eller spänning beror på vem man frågar.
Årets upplaga blir svårare än de senaste åren då deltagarna inte längre har chansen att navigera med hjälp av GPS-punkter.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-31 Intressant startfält i Swedish Rally
Toppåkarna kommer till Karlstad
- Ett tag såg det ut som fartfesten nummer ett, Uddeholm Swedish Rally skulle bli en tunn tillställning.Men när anmälningstiden gick ut fanns nästan sjuttio anmälda och i stort sett alla toppåkarna kommer till Karlstad i början av februari. Det som såg ut att bli ett mellanår i Rally-VM efter att flera av fabriksteamen hoppat av, ser nu istället ut att bli intressantare än på länge.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>
05-12-31 Talangen halkade in i öknen på såpa
Han är en av Sveriges främsta rallytalanger. Nu står Tobias Johansson inför sitt livs tuffaste utmaning: en start i mytomspunna Dakarrallyt. Styrningen vann 23-åringen från Ludvika och hans kartläsare Bo Holmstrand i en dokusåpa i Eurosport. - Det har varit en dröm att köra Dakar, säger Tobias.
Läs hela artikeln i SvD>>

05-12-30 Tobias stora äventyr
– Jag är van vid att åka i max tre-fyra mil, vila en kvart och sedan service.
– Här kan vi åka 150-160 mil på två dagar, sova i tält och inte ha någon service.
Tobias Johansson, talangen från Ludvika, vill med ovanstående meningar förklara att likheterna mellan vanligt rally och ökenprovet Dakarrallyt är... inte så många.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-31 Förarna fick krypa till korset efter hot
Förarna hotade med att bojkotta klassiska Bergslagsrallyt om de inte fick träna. Nu blev så fallet - men alla förare anmälde sig ändå.
- Då alla andra gjorde det fanns det ingen anledning för mig att sitta hemma, då tappar man för mycket, säger Stig-Olov "Stecka" Walfridson. Konflikten har varit lång och utdragen. Förarna hotade med att bojkotta rallyt om de
Läs hela artikeln i VF>>
05-12-31 Dramatisk upplösning på Kanonrundan
Då Jörgen Edholm tvingades stå över Kanonrundan blev den 33:e upplagan av tävlingen helt plötsligt mycket oviss. Till slut stod Lennart Olsson, Sundsvall, som segrare - på exakt samma tid som tvåan.
Patrik Sandell testade sin nya SM-bil och sponsorer fick chansen att provköra bilar. Det var som vanligt mycket runt omkring själva tävlingen när Kanonrundan, den 33:e i ordningen, kördes på Grytans skjutfält i går.
Läs hela artikeln i Östersundsposten>>

05-12-31 Idag går startskottet för Dakar
Det stora äventyret är här. I dag startar Tobias Johansson och kartläsaren Bosse Holmstrand sin tusenmilaresa genom södra Europa och Afrikas ökenlandskap.
- Det är ju en av de tuffaste grejer man kan vara med om inom motorsporten, säger Tobias på plats i Lissabon, där Dakarrallyt rullar i gång. Håller de unga svenskarna distansen ut kommer de att vara i mål i Senegals huvudstad den 15 januari
Läs hela artikeln i Mora Tidning>>

05-12-31 Lasse Kongo i farten
Robert Gustafssons filmfigur får nytt liv i Mathias Enghs rallyteam. Kommer ni ihåg Lasse Kongo? Den grymtande och halvsovande busschauffören från raggningsresan till Tallinn är tillbaka. Motorintresserade skådespelaren Robert Gustafsson har nämligen lovat att hans stolliga filmfigur från 1999 får ge namn till rallyföraren Mathias Enghs nybildade team.
Läs hela artikeln i Nya Ludvika Tidning>>
05-12-30 Walfridson bryter 19-årig svit
Stig-Olov ”Stecka” Walfridson har funnits på startlinjen i Svenska Rallyt sedan 1987. Men nu bryts en 19 år lång svit. Jag har åkt så länge att det inte finns någon anledning för mig att köra Svenska Rallyt, säger Walfridson till Värmlands Folkblad.
Läs hela artikeln i DN>>
05-12-30 Två dalaförare i Svenska Rally
I går gick anmälningstiden ut för deltagande i Svenska Rallyt nästa år och bara två förare från dalaklubbar finns med i startlistan. I värstingklassen A8 finns som bekant Mattias Ekström från Krylbo, men tävlande för SMK Dala-Falun, i en Skoda.
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-12-30 Rallyeliten får tampas med Joge
Den 2-5 februari körs VM-deltävlingen – Svenska Rallyt – i Värmlandsskogarna, och med på startlinjen bland alla världsstjärnorna i den tyngsta klassen återfinns SMK Motalas Jimmy Joge. Att få ratta en WRC-bil i det svenska rallyt är det förstås många som längtar efter men få förunnat att få realisera. Men för Motalaföraren Jimmy Joge blir nu detta verklighet.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-12-30 Motorlistan
...med Anna Andersson 1 (3) Ökenrallyt
I morgon, på nyårsafton, går starten i Lissabon och med finns bland annat kartläsaren Tina Thörner (tillsammans med Giniel de Villiers), Bertil Marcusson och Eje Elgh (båda i lastbilar), samt Tobias Johansson och Bosse Holmstrand som vann Eurosports Dakarchallenge. De sistnämnda kör en specialbyggd, dieseldriven, Nissan Patrol och de kommer att servas av biltillverkarens officiella team. Rutten är över 9 043 km och går igenom åtta länder. 747 ekipage startar och de beräknas nå Dakar 15 januari.
Läs hela Motorlistan i Aftonbladet>>

05-12-30 Walfridson tar timeout
Han har funnits på startlinjen i samtliga Svenska Rallyn sedan 1987. Men i den kommande upplagan finns inte Stig-Olof Walfridson med. Beslutet tog han för länge sen.
- Jag har åkt så länge att det finns ingen anledning för mig att köra Svenska Rallyt, säger "Stecka" som sedan ett år tillbaka kör i WRC-klassen.
Läs hela artikeln i VF>>

Jonsson visar redan klass
Mats Jonsson fick en fin start på säsongen. I Romjulsrallyt i Norge vann han med hela 51 sekunder före Mads Östberg.
- En fin genomkörare inför den nya säsongen, säger Jonsson på hemvägen.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-30 Daniel har hopp
Säffleföraren är anmäld till Svenska Rallyt - utan bil. I går gick anmälningstiden till Svenska Rallyt ut. Som vanligt kom flertalet anmälningar in i sista sekund. Det gladaste beskedet ur värmländsk synvinkel - Daniel Carlsson anmälde sig i sista stund. Men han har fortfarande inte någon bil att köra.
- Men jag hyser stora förhoppningar att det ska lösa sig, säger Carlsson.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-30 Jimmy Joge mot världens bästa
- Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse!
Jimmy Joge utmanar världseliten i Svenska Rallyt. Den 2-5 februari tas de värmländska vägarna över av världens främsta rallyförare. En som får plats på startlinjen är Jimmy Joge, Tjällmokillen som arbetar i Finspång.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidningar>>
05-12-30 Ett förrädiskt äventyr
Tobias och Bosse avslutar året med start i det tuffa Dakarrallyt. Det stora äventyret närmar sig. På nyårsafton startar Tobias Johansson och kart- läsaren Bosse Holmstrand sin tusenmilaresa genom södra Europa och Afrikas öken-landskap.
- Det är ju en av de tuffaste grejer man kan vara med om inom motorsporten, säger Tobias på plats i Lissabon, där Dakarrallyt rullar i gång.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-29 Audi kan stå över hela STCC-säsongen
Sveriges mest framgångsrika STCC-stall, Audi KMS, riskerar att ställa in hela kommande säsong. — Får vi lika dåliga förutsättningar som förra säsongen kan vi lika gärna skita i det, säger stallchefen Tommy Kristoffersson till DN.
Läs hela artikeln i DN>>
05-12-29 Nu ska Wirdheim bli Big in Japan
Björn Wirdheim provade lyckan i väster. Nästa karriärdrag går åt andra hållet.
Sport-Expressen kan i dag avslöja att Wirdheim har ett kontraktsförslag från ett team i Japan.Champ Car-äventyret blev inte vad Björn Wirdheim hoppades på. I stället för en välavlönad plats i PKV-stallet fick Wirdheim ge plats åt Cristiano da Matta och köra i det betydligt sämre teamet HVM. Wirdheim och teamet valde att gå skilda vägar redan i somras och Wirdheim avslutade säsongen i depån.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-29 Önskedrömmer
Tina Thörner vill vinna Dakarrallyt och Svenska Rallyt. Först Dakarrallyt. Sen Svenska Rallyt.
På bara några månader kan Tina Thörner fullborda sin rallykarriär.
- Vinner jag Dakar kör jag Svenska Rallyt med Mattias, säger DTM-stjärnans värmländska sambo.
Efter det lämnar paret Sverige och flyttar söderut i Europa.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-29 Bertil klar för tredje Dakarrallyt
Bertil Marcusson åkte till Lissabon i tisdags för att göra sig klar för start i sitt tredje Dakarrally. Den här gången har han lämnat motorcykeln hemma. Istället rattar han en sexhjulsdriven, närmare 20 ton tung servicebil.
- Det gäller att hitta rätt, inte köra fel eller för fort för då får de bästa i vårt team straffpoäng, säger Bertil, när GA når honom i Lissabon. Bertil Marcusson ingår i ett stort team, jobbar ihop med fyra andra servicebilar, som vardera servar fyra till fem bilteam.
Läs hela artikeln i HelaGotland>>

05-12-29 Flodin i stor rallysatsning - kör hela SM-serien och tre VM-rallyn
Dagarna före jul kom den som en för tidig julklapp och i tisdags var det dags för första testet. Inte undra på att Patrik Flodin njöt i fulla drag när han rattade sin nya Subaru Impreza N12 för första gången. Patrik och kartläsaren Maria Andersson testade också bilen i går på riktiga vintervägar i Rissna.
Läs hela artikeln i Södra Dalares Tidning>>
05-12-29 Här inleds rally-SM
Framflyttade Bergslagsrallyt får start- och målområde i Ludvika.Det är 39:e gången sedan starten 1968 som rallyklassikern går och åtskilliga gånger har den fått bilda upptakt på SM-året.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-28 Audi satsar 30 miljoner på svensk racingstjärna
Drygt 30 miljoner kronor för tre säsonger. Så mycket satsar Audi på sin svenske stjärna Mattias Ekström. Målsättningen är att ta tillbaka DTM-titeln från Mercedes redan 2006. Mattias Ekström fick som han ville - ett långtidskontrakt med Audistallet.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-28 Johan Sturesons team växer?
Mycket talar för att Johan Stureson får sällskap av ytterligare en Peugeot-bil i nästa års STCC.
Det Knislinge-baserade teamet öppnar upp för en bil till i IPS Motorsport. Johan Sturesons SM-brons gav ett kvitto på att teamet har slagit in på rätt väg och nu hoppas IPS Motorsport kunna ta ännu ett steg framåt.
Läs hela artikeln i Norra Skåne>>

05-12-28 Ingen start i Sverige för Daniel Carlsson...
Det blir inget svenskt VM-rally för Daniel Carlsson, rallyproffset från Säffle. Fram till på tisdagen trodde Carlsson att det fanns möjlighet för honom att få köra för svenska Olsbergs. Fast beskedet dröjde.
- Då ringde jag och frågade, säger Carlsson till TT.
Svaret han fick var negativt.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-28 Kristoffersson vill ha tillbaka Colciago
- även Pontus Mörth mycket nära att göra comeback i STCC. Roberto Colciago blev STCC-mästare två år i rad.
Nu kan publikfavoriten vara på väg tillbaka till Tommy Kristofferssons Audistall KMS.
Dessutom är det i det närmsta klart att Pontus Mörth gör come back i racingserien.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-28 Värmländske racingföraren Ulf Karlsson startar i 24-timmarslopp i Dubai
The Toyo Tires 24h of Dubai. Se där nästa utmaning för värmländske racingföraren Ulf Karlsson.
24-timmarsloppet start den 12 januari och Karlsson delar BMW med bröderna Michael och Matthias Tischner samt Georg Silbermayr i privatstallet Tischner-Motorsport. Samarbetet med det tyska stallet inleddes i samband 24-timmarsloppet på Nürburgring.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-28 De får ett gott nytt år
Mattias skriver drömkontrakt - paret Ekström-Thörner lyckligt: Nu vill vi skaffa barn tillsammans. Ett drömkontrakt med Audi. En flytt från Krylbo. Familjebildning. Livet tar en ny vändning nästa år för motorstjärnan Mattias Ekström och hans sambo Tina Thörner. Men hösten ända fram till jul har varit orolig för Mattias med tanke på att Audi dröjde så länge med att ge klartecken till en start i DTM.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-28 Tre år till för Ekström i Audi
För någon månad sedan såg det ut som om Mattias Ekström skulle bli utan bil i tyska DTM och någon rallystyrning var heller inte i sikte.
- Det såg mörkt ut ett tag, men sent omsider bestämde sig Audi att göra en storsatsning i DTM och samtidigt löste det sig med en bil i Svenska Rallyt, säger Ekström som skrivit kontrakt med Audi över 2008.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-28 Thörner ser slutet på rallykarriären
- Jag fyller 40 år i februari och den biologiska klockan börjar ticka. Jag har varit proffs i 15 år och det är dags att börja tänka på familjelivet om vi ska få något annat i huset än våra två hundar.
Det säger Mattias Ekströms sambo Tina Thörner som börjar se slutet på sin rallykarriär.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-28 Lotten tog Bosse till Dakarrallyt
De drog turlotten. Eller niten. Nu får Bosse Holmstrand och Tobias Johansson köra det mytomspunna Dakarrallyt. I Dakarrallyt har 45 förare omkommit sedan starten 1979, de flesta motorcykelförare. Olycksbilder vevas i televisionen varje år. På nyårsafton är det dags igen. Tobias Johansson från Ludvika och kartläsaren Bosse Holmstrand från Hudene (Kullings MK) strax utanför Herrljunga anmälde sitt intresse till en spektakulär tävling arrangerad av tv-kanalen Eurosport. Efter diverse tester skall paret nu köra en Nissan Patrol (ca 250 hästkrafter) med full och proffsig fabriksuppbackning.
Läs hela artikeln i Göteborgs Posten>>

05-12-27 Mattias Ekström blir Audi trogen
Mattias Ekström förlänger sitt kontrakt med Audi i ytterligare tre år.
— Ett drömkontrakt. Det är ganska unikt att få ett så långt avtal med tanke på den konkurrens som råder. Nu är mitt första mål att ta tillbaka DTM-titeln, säger han till DN. Ekström får däremot inte chansen att ta revansch på den tuffaste konkurrenten Gary Paffett, som valt att bli testförare åt McLaren kommande år.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-27 Ungdomarna får stå åt sidan
Efter den misslyckade mångmiljonsatsningen under året kommer smålandsfabrikören Göran Henriksson och hans Olsbergs rallyteam tillbaka nästa år, men i betydligt mindre skala.
- Jag har gjort upp med Thomas Rådström om att han ska köra vår Subaru i det svenska VM-rallyt. Längre än så sträcker sig inte mina planer just nu, säger Henriksson.
Läs hela artikeln i Mora Tidning>>
05-12-27 STCC inför populär cup nästa år
Till nästa år införs en Privatförarcup i STCC. I den tillåts S2000-bilar av 2003 års modell eller äldre.
-Det finns ett stort utbud av bilar och en Privatförarcup har visat sig vara populär, säger Richard Schultz på STCC AB.
Läs hela artikeln i Mora Tidning>>
05-12-27 Rallyförare hotar med bojkott av säsongspremiären i SM
Säsongen 2006 hårdsatsar Svenska Bilsportförbundet på att höja statusen ytterligare på Rally-SM. Som ett led i detta har man sålt ut SM-serien till i rallykretsar välkände Lars Jonsson. Men nu hotas satsningen av rallyförarna själva.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-12-27 Ekström på 16:e plats i världsranking
Mattias Ekström behåller sin 16:e plats på rankingen över värkdens bästa racer- och rallyförare.Ekström rankas före F1-stjärnor som Mark Webber och Ralf Schumacher, och bara 11 platser bakom Michael Schumacher. Brittiska Autosports ansedda lista toppas av rallyvärldsmästaren Sebastien Loëb. STCC-mästaren Richard Göransson får en tiondeplats bland touring-förarna, där Ekström är trea.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-27 Kimi erbjuds 934 miljoner
Finlands fartfenomen Kimi Räikkönen är ryktenas man.
Tyska tidningen Bild hävdar bestämt att Toyota planerar att erbjuda Räikkönen ett femårskontrakt värt 934 miljoner kronor. Kontraktet skulle börja gälla 2007 eftersom Kimi Räikkönen har kontrakt med McLaren till slutet av 2006.
Läs hela artikeln i Expressen>>
05-12-27 Martin Kudzak tester inför F3-debuten
17-årige talangen Martin Kudzak har inlett testerna inför F3-debuten i det brittiska mästerskapet.
Läs hela artikeln i Expressen>>
05-12-27 Peter Sundberg fortsätter mot tufft motstånd
Svensk-spanske Peter Sundberg, 29, gjorde i höstas comeback på racerbanan i spanska GT-serienDe tre loppen slutade med en seger och tre pole position - i tufft motstånd. Succén innebär att Sundberg fortsätter i serien under 2006, plus den europeiska serien för GT-bilar.
Läs hela artikeln i Expressen>>
05-12-24 Team Cawalli blickar norrut
Joakim Wiedesheim samarbetar med Arjeplog i JTCC. Joakim Wiedsheim från Torup blir även nästa år en faktor att räkna med inom svensk motorsport. Team Cawalli hade fantastiska framgång som stall under 2005 och Joakim fortsätter att utveckla verksamheten.
Läs hela artikeln i Hallandsposten>>
05-12-24 Richard Göransson får NA-klockan
Racerföraren Richard Göransson, 27, har tilldelats Nerikes Allehandas guldklocka år 2005. Priset ges till den idrottare eller det lag som utfört årets främsta och populäraste idrottsprestation i Örebro län. Örebroaren Richard Göransson försvarade i år sin STCC-titel och blev också i höstas europamästare (ETCC) på Vallelungabanan i Italien.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>
05-12-24 Sebastian Hohenthal sonderar terrängen
"Man vill hitta den som har bäst mjöl i påsen" Vinter kan dykas vara en lågsäsong för racingförare. Så icke för Sebastian Hohenthal. Han är mitt uppe i förberedelserna inför kommande säsong.
- Det gäller att öppna alla dörrar för att se vad som finns bakom. Man vill hitta den som har bäst mjöl i påsen och som kan göra något gott av det, säger Hohenthal.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-24 Solberg hedret Burns' minne
Richard Burns døde av en hjernesvulst som 34-åring i november. I går var verdens rallytopper samlet i engelskmannens minnestund i London.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>
05-12-24 Snacka om julklapp
Rallytalangen Tobias Johansson har fått en julklapp värd ungefär sex miljoner kronor. Tobias och hans codriver Bo Holmstrand vann en startplats i Dakarrallyt i en dokusåpa på en tv-kanal. Under drygt en vecka utsattes svenskduon tillsammans med ett antal andra lag från olika länder för en rad tuffa utmaningar. Allt för att få fram de mest värdiga segrarna, de som bäst skulle kunna förvalta första priset - en styrning i en Nissan i Dakarrallyt.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-24 Eje Elgh gör comeback efter 12 år
Tillsammans med två italienska kompisar kör han Dakarrallyt i en lastbil. Jag har aldrig haft ambitionen att köra Dakarrallyt, men mina kompisar har kört fyra år och tjatat på mig. Sedan jag tackade ja har glädjen över att få delta bara vuxit, säger den 52-årige formel 1-experten, som senast tävlade i 24-timmars på Le Mans 1994.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-24 Motorslistan
1. MCLAREN-MERCEDES KUPP
Först lockade de till sig Ferraris storsponsor och med de pengarna gav de Fernando Alonso ett erbjudande han inte kunde motstå - minst 80 miljoner Euro för fyra år med start 2007. Snacka om att McLaren-Mercedes gjort årets cup och det två gånger på en vecka.
Läs hela listan i Aftonbladet>>

05-12-24 Vann plats i Dakarrallyt - i dokusåpa
Unge rallytalangen Tobias Johansson får köra Dakarrallyt.
Han och kartläsaren Bo Holmstrand vann platsen i en dokusåpa.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>
05-12-23 Förare hotar bojkotta SM-rally
SM-premiären i rally är i fara. Arrangörerna tillåter inte rekognosering - vilket har gjort att stjärnorna hotar med bojkott.
— Vi går ut hårt, säger föraren Oscar Svedlund. En konflikt ligger och pyr i rally-Sverige. Bakgrunden är att Svenska Bilsportförbundet, SBF, tillkännagav att tre av rallytävlingarna i SM-serien inte skulle föregås av någon rekognosering, där förarna åker igenom sträckorna med en vanlig personbil och gör noter inför rallyt.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-23 Sveriges rallyelit på krigsstigen
En konflikt är under uppsegling i rally-Sverige. Första SM-deltävlingen, Bergslagsrallyt, tillåter inte rekognosering. Därför hotar ett antal förare, bland andra värmlänningen Oscar Svedlund, med bojkott. Bakgrunden är att Svenska bilsportförundet, SBF, tillkännagav att tre av rallytävlingarna i SM-serien inte skulle föregås av någon rekognosering, där förarna åker igenom sträckorna med en vanlig personbil och gör noter inför rallyt.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-23 Mattias Ekström kör Svenska rallyt
Mattias Ekström kommer till start i Svenska rallyt 2006 i början av februari, i en Skoda. - Det ska bli riktigt skoj. Om allt fungerar tror jag vi kan ta en topp-fem-placering, säger Ekström. Ekström har haft turbulenta veckor bakom sig. Han har ännu inte klart med någon styrning i den tyska DTM-serien nästa år.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-12-23 Bergslagsrallyt körs en vecka senare
Arrangörerna hoppas på mer vinter och bättre vägar
Bergslagsrallyt frångår traditionen att alltid avgöras i samband med trettonhelgen. Rallyt 2006 arrangeras en vecka senare den 13-14 januari en tävling som fått full SM-status för såväl seniorer som juniorer och även RM för damer. Bergslagsrallyt körs under två dagar, fredag-lördag med start och mål i centrala Ludvika. Totalt är det 11.5 mil special fördelat på nio sträckor och 26 mil transport som skall avverkas
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>
05-12-23 Jimmy Jacobsson till Porsche Carrera Cup
Jimmy Jacobsson har skrivit på för ett av de mest framgångsrika teamen i Porsche Carrera Cup Scandinavia - Dainer Motorsport.
- Det är ett riktigt bra team och jag kommer att få riktigt bra förutsättningar, säger en helnöjd Jimmy Jacobsson.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>
05-12-23 Mattias Ekström kör svenska rallyt
Mattias Ekström kommer till start i Svenska Rallyt 2006 i början av februari, i en Skoda.
- Det ska bli riktigt skoj. Om allt fungerar tror jag vi kan ta en topp-fem-placering, säger Ekström.
Mattias Ekström har haft turbulenta veckor bakom sig. Han har ännu inte klart med någon styrning i den tyska DTM-serien nästa år.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-23 Ekström kör Svenska rallyt
Sist?-?problem med bilen men ändå en fin tionde plats. I februari får Mattias Ekström chansen att köra Svenska rallyt igen. "Jag har en del kvar att bevisa." Många häpnade över Ekströms framfart i Svenska rallyt i vintras. Det var första gången han körde den stora klassen, ändå låg han länge bra till. Men så började servostyrningen krångla.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-23 Ekström klar för Svenska Rallyt: Kan bli topp fem-placering
Mattias Ekström ställer upp i Svenska Rallyt 2006 i en Skoda.
- Det ska bli riktigt skoj. Om allt fungerar tror jag vi kan ta en topp fem-placering, säger Ekström.
Mattias Ekström har haft turbulenta veckor bakom sig. Han har ännu inte klart med någon styrning i den tyska DTM-serien nästa år.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-12-23 Subaru rallysatsar med kopparbergare
När Subaru gör sin största rallysatsning någonsin i Sverige finns Jan Westlund, MK Kopparberg med som mekaniker.
Subaru ställer upp med två team i SM-serien och Jan ska meka i förstateamet med rallykometen Oscar Svedlund, Karlstad MC som förare. Redan förra året var Jan Westlund mekaniker till Oscar Svedlund. Då var det så när att Svedlund och teamet blev svenska mästare. En punktering förstörde finaldagen och gjorde att Svedlund i sin Mitsubishi "bara" blev tvåa den gången.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-12-22 Mattias Ekström kör svenska rallyt
Mattias Ekström kommer till start i Svenska Rallyt 2006 i början av februari, i en Skoda.
- Det ska bli riktigt skoj. Om allt fungerar tror jag vi kan ta en topp-fem-placering, säger Ekström.
Mattias Ekström har haft turbulenta veckor bakom sig. Han har ännu inte klart med någon styrning i den tyska DTM-serien nästa år.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-22 Två dagar av sorg
Han har gjort fem starter i det erkänt tuffa Paris Dakarrallyt, utsatt sig själv för stora risker, och även kraschat några gånger. Ökenräven PG Lundmark räds dock inte nya utmaningar och ångrar inte en sekund av sina satsningar i det livsfarliga rallyt. Han var dock riktigt skakad efter den andra veckan av 2005 års Dakar-rally, sedan två av hans medtävlare i karriären, vännen och förebilden Fabrizio Meoni, samt Jose Manuel Perez mist livet efter våldsamma krascher.
Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren>>

05-12-22 Priset: ett äkta öken
Det mytomspunna Dakarrallyt är många motortävlandes dröm. Dock inte för Bosse Holmstrand från Hudene, men han ska vara med ändå. Efter att ha fått gå runt med munkavel i en dryg månad kan nu kartläsaren Bosse Holmstrand få tala ut. Han och föraren Tobias Johansson från Ludvika anmälde sig till tv-kanalen Eurosports tävling Dakar Challenge, där okända rallyförare får chansen att ta en plats i Dakarrallyt, i början av november.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-22 Tävlingen har tagit 45 liv
Sedan starten 1979 har Dakarrallyt tagit 45 förares liv. Den extremt krävande ökenterrängen ger de tävlande sitt livs svåraste utmaning, ny som rutinerad. För många heter rallyt fortfarande Paris-Dakar, men i själva verket var det flera år sedan man startade ifrån den franska huvudstaden. 2004 var det Barcelona, och i år blir det alltså Lissabon-Dakar. 183 bilar, 252 motorcyklar och 74 lastbilar ska försöka ta sig de 1500 milen i eländig, afrikansk terräng.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-22 Osäkert vilka rallyn Rådström får köra
Bilen är fortfarande i England men kommer till Sverige någon gång efter nyår. Den första tävlingen körs troligtvis i Värmland den sista helgen i januari.
-Jag behöver lära känna bilen lite och det är bra inför Svenska rallyt, säger Thomas Rådström som snart gör comeback i VM-sammanhang.
Läs hela artikeln i Västerbottenkururen>>
05-12-22 Elitåkare hotar med rally-SM-bojkott
Elitåkare i SM hotar bojkotta premiärtävlingen i Bergslagen om arrangörerna som inte tillåter rekognosering. Ett av de team som hotar att inte komma till start är det nystartade Subarustallet med junioresset Oscar Svedlund som främsta namn. Stjärnor som Thomas Rådström och Jimmy Joge tillhör de som tvekar att köra om rekognosering inte tillåts, däremot inte veteranen Mats Jonsson.
Läs hela artikeln i Bilsportbörsen>>

05-12-22 Paffett kör inte DTM
I år snuvade Gary Paffett Krylbos Mattias Ekström på segern i DTM. Någon chans till revansch får inte Ekström, då engelsmannen inte kommer till start nästa år. Paffett har skrivit på ett testförarkontrakt med McLaren-Mercedes. Han har redan testat F1 för McLaren-Mercedes och blir nu dess testförare tillsammans med Pedro de la Rosa.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-21 Hallå där...Magnus Krokström
som just nu är mellan två säsonger i Porsche Carrera Cup.
Med distans till säsongen som var, hur kan du sammanfatta den?
- Det var ganska lugnt. Jag åkte ingen fullsäsong, men när jag körde så fick jag ett kvitto på att det fortfarande funkar och att jag hänger med. När börjar förberedelserna inför nästa säsong?
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-21 ...och även Ernstson har bekymmer
I fjol blev det en tredjeplats. I år en sjätteplats. Nästa år är det osäkert om Patrik Ernstson kör överhuvudtaget. Orsak: Svårt att hitta sponsorer.
Efter två år i den danska racingklassen Renault Clio Cup funderar nu Patrik Ernstson på att ta en paus från racingen. Orsaken är svårigheter att få sponsorer.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-21 Snuvad på STCC
Allt pekade på att Robin Rudholm skulle sitta i en vinnarbil i STCC nästa år. Men dagen innan det skulle spikas backade Rudholms huvudsponsor av.
- Ett riktigt bakslag, men jag har lärt mig genom åren att aldrig ta något för givet i den här branschen, säger Rudholm.
Ett konkret kontraktsförslag låg framme från ett stall som vunnit race och varit ett av de mest framgångsrika under året.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-21 Loeb håper på jevnere rally
Franskmannen vant de seks neste rallyene, og endte til slutt med ti seire. 56 poeng foran Petter Solberg. Nå håper Loeb på et jevnere WRC kommende sesong.
- Kypros var kjedelig. Jeg konsentrerte meg bare om å ikke treffe steiner i veien, sier Loeb til Autosport ifølge
Läs hela arikeln i Dagbladet.no>>

05-12-21 Miljoner regnar
Nu regnar det EU-miljoner över Värmland igen. Svenska rallyt erhåller 435 000 kronor de närmaste två åren.
Det gränsöverskridande skidprojektet i Töcksfors får 1 720 000 i EU-bidrag. VF-sporten har tidigare berättat om skidprojektet i Årjängs kommun och Marker kommune på den norska sidan gränsen. Nu har projektet fått ett välkommet ekonomiskt tillskott.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-21 Carlsson förnekar rallyrykten
Om en dryg vecka går anmälningstiden till Svenska Rallyt ut. I går florerade återigen rykten om att Daniel Carlsson gjort klart med en styrning till rallyt - men dessa visade sig senare vara just rykten. Men Carlsson håller tummarna.
- Det här kommer att bli en nagelbitare fram till att anmälningstiden går ut, säger han.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-21 Berra är klar för start i Dakar 2006
Om sju dagar bär det av till Portugal för den gotländske äventyraren Bertil "Berra" Marcusson. Han ska då gå igenom inbesiktningen av det sexhjuliga ekipage som ska ta honom från Lissabon i Portugal till Dakar i Senegal.
Berra, som tidigare har genomfört två Dakar-lopp på motorcykel, startar i år i den så kallade T5-kategorin. Det är en serviceklass som är utan tävlan, men utmaningen är enligt Berra större än de han tidigare antagit.
Läs hela artikeln i Gotländksan>>
05-12-21 Davids nya bil Fordrar miljövänlig tändvätska
Kommande säsong blir det en särskild rallyklass för nya miljövänligare och etanoldrivna Ford Fiesta ST. Asarums MS David Pettersson hoppar med på tåget och gör den största satsningen någonsin i länet. Bara bilen kostar 450.000 kronor.
Läs hela artikeln i Sydöstran>>

05-12-21 Hohenthal avvaktar
Vinter kan tyckas vara en lågsäsong för racingförare. Så icke för Sebastian Hohenthal. Han är mitt uppe i förberedelserna inför kommande säsong.
- Det gäller att öppna alla dörrar för att se vad som finns bakom. Man vill hitta den som har bäst mjöl i påsen och som kan göra något gott av det, säger Hohenthal.
Läs hela artikeln i Södra Dalares Tidning>>

05-12-21 Sluta drömma, Tobias
Du får köra Dakar-rallyt. Ni som höll er vakna och såg Eurosports 23-sändning i går kväll vet det redan:Tobias Johansson från Gubbo och Ludvika får köra ökenrallyt Lissabon-Dakar nästa månad.
- Jag är helt salig, tänk vilket äventyr och vilken chans att få visa upp sig, sa 23-åringen när det hela blivit officiellt.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-12-21 Tobias vann Dakar-Challenge
Priset - en plats i det tuffa rallyt mellan Lissabon och Dakar
Sent i går fick tittarna av Eurosports ”Dakar Challenge” se ludvikasonen Tobias Johansson, 22, vinna tävlingen.
- Han är jätteglad, berättar pappa Erik "Eken” Johansson.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-21 Två svenskar kör Subaru i VM
Nu är det klart att Team Olsbergs från Eksjö kommer att delta i fem eller sex deltävlingar i rally-VM nästa år med Subaru-bilar. Det första rallyt blir Svenska Rallyt i februari.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-21 Rådström kör mot världseliten igen
Vännäs MK:s Thomas Rådström gör comeback i Svenska Rallyt. Det är Team Olsberg som ligger bakom satsningen som innehåller fem–åtta tävlingar varav hälften ingår i VM-serien.
– Det ska bli riktigt kul och spännande, säger Thomas Rådström.
Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad>>
05-12-21 Svensk lastbil i Dakarrallyt
Bertil Marcusson från Visby har blivit 58:a och 35:a i motorcykelklassen i Dakarrallyt de två senaste åren. Till kommande tävling, med start 31 december i Lissabon, återkommer ”Berra”, fast nu på sex hjul. Han blir förste svensk att köra en lastbil i ökenrallyt. Fast bilen han kör medverkar utom tävlan.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-20 Alonsos stallbyte kan starta en lavin
Världsmästaren Fernando Alonso är klar för McLaren-Mercedes – han petar antingen Juan-Pablo Montoya eller Kimi Räikkönen.
Eller försvinner båda två?
Stallbytet kan starta en transferlavin inom Formel 1.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>
05-12-20 Två svenskar i Subaru nästa år
Igår blev det klart att Team Olsberg från Eksjö kommer att delta i fem eller sex deltävlingar i rally-VM nästa år med Subarubilar. Det första rallyt blir Svenska rallyt i februari.
Läs hela artikeln i SVT>>
05-12-20 Gullstrand testade nybyggda rallybilen
Värmländske rallyföraren Anders Gullstrand och kartläsaren Stina Cebers testade under helgen den nybyggda Ford Fiesta ST Flexifuel som byggts under hösten. Bilen har byggts i Vålberg och ska rulla i hela SM-serien i tvåhjulsdrivna grupp N. Bilen är helt ny i rallysammanhang och fick sin FIA-klassning bara för några veckor sedan. Testerna skedde på vintervägar i Östersund och Rissna.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-20 Örebro RC arrangerar is-SM i Värmland
Örebro Racing Club har alltid varit en klubb för enbart tävlande. Men nu ska man också bli arrangör. 26 februari är det meningen att ÖRC ska arrangera premiären för is-SM för bilar tillsammans med de värmländska klubbarna Storfors MK och Karlskoga MF. Tävlingen ska avgöras i Storfors.
- Många har idiotförklarat oss och visst kan man tycka att det är en vild chansning. Men Storfors sägs ha en sjö vid sin motoranläggning som är issäker.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

PG varvar upp inför nya äventyr
Nu är det dags för PG Lundmark att ge sig ut på nya äventyr. Med start 22 december ska 44-åringen från Fjällbonäs åka från Norge till Sydafrika på motorcykel.- Resan kommer att trolla bort nio veckor av vintertristess, skriver han på sin hemsida.
Läs hela artikeln i NSD>>
05-12-20 Ungdomarna får stå åt sidan
Efter den misslyckade mångmiljonsatsningen under året kommer smålandsfabrikören Göran Henriksson och hans Olsbergs rallyteam tillbaka nästa år, men i betydligt mindre skala.
- Jag har gjort upp med Thomas Rådström om att han ska köra vår Subaru i det svenska VM-rallyt. Längre än så sträcker sig inte mina planer just nu, säger Henriksson.
Läs hela artikeln i Södra Dalares Tidning>>
05-12-20 STCC inför populär cup nästa år
Till nästa år införs en Privatförarcup i STCC. I den tillåts S2000-bilar av 2003 års modell eller äldre.
-Det finns ett stort utbud av bilar och en Privatförarcup har visat sig vara populär, säger Richard Schultz på STCC AB. Förra året kördes STCC Challenge i samma startfält som övriga STCC-bilar.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>
05-12-19 Jernberg går i väntans tider
Ny bil ska det bli - men från Volvo eller Ford? Michael Jernberg går i väntans tider. Jernberg tog EM-silver i år men hade hellre tagit hand om guldet. Som ett led i den framtida satsningen har han bestämt sig för att avveckla Forden som funnits med i fem år.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-19 Audi ska köra DTM
Ekström given i laguppställningen - Ekblom kan också få chansen Nedryckare
Audi väntade i det längsta men i går, i grevens tid, kom beskedet: Audi kör i DTM säsongen 2006. Vilka förare som ska ratta bilarna är ännu inte klart. Men av allt att döma så är Mattias Ekström given i laguppställningen.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>
05-12-19 Jernberg och Larsson i tv
Nästa år blir det ännu lättare att följa Skene MS-förarna Michael Jernberg och Lasse Larsson i EM-serien. Tv-kanalen SVT 24 kommer att sända från alla elva deltävlingar redan på tävlingsdagens kväll.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-12-19 Sandell väljer bort asfaltrally
Tiden har nu gått ut för anmälan till 2006 års JVM i rally. När Patrik Sandell, Jämtlands MK, precis som reglerna säger gjorde sitt val av de sex deltävlingarna som han ska köra fanns inget asfaltrally med i planerna.
Läs hela artikeln i Länstidningen Jämtland>>
05-12-18 Audi-stallet vill upp i toppen på STCC igen
STCC-teamen jagar förare inför säsongen 2006. Och allra mest jagar Audi-stallet. Ex-mästarna Fredrik Ekblom och Roberto Colciago står högst på önskelistan. Audi har vunnit STCC med Mattias Ekström, Fredrik Ekblom och Roberto Colciago. Men de två senaste åren har de snuvats på titeln av värste konkurrenten BMW.
Läs hela artikeln i Expressen>>
05-12-18 Bred majoritet för motorbana i Enköping
Enköpings kommunfullmäktige antog på torsdagskvällen som väntat med stor majoritet detaljplaneprogrammet för Bårskärsskogen. Det innebär att den stora och starkt omdebatterade motorbanan som planeras där accepteras av merparten av fullmäktiges ledamöter.
Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning>>

05-12-18 Omtvistat projekt fortsätter i ny tappning
Projekt. Slutredovisningen för årets JTCC-projekt är inte klar. Trots det, ser kommunalrådet Bengt-Urban Fransson inga problem med att fatta beslut om en fortsättning av projektet.- Nu har vi en samarbetspartner som verkar genomseriös, och vi har lärt oss hur vi ska hantera frågan, säger han.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>
05-12-17 Carlsson kan få styrning i Svenska Rallyt
Göran Henriksson och Team Olsbergs satsar vidare på rally-VM. I dagsläget utan Daniel Carlsson. Istället Thomas Rådström är anmäld till Svenska Rallyt.
- Att Thomas ska köra är helt klart. Vad gäller Daniel kan jag inte bekräfta eller säga nej, säger Henriksson.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-17 Audi ska köra DTM
Ekström given i laguppställningen - Ekblom kan också få chansen Nedryckare . Audi väntade i det längsta men i går, i grevens tid, kom beskedet: Audi kör i DTM säsongen 2006. Vilka förare som ska ratta bilarna är ännu inte klart. Men av allt att döma så är Mattias Ekström given i laguppställningen.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>
05-12-17 Nästa stopp, öknen
Tobias Johansson kan bli den som får åka ökenrallyt - satsar också på SM. Enligt obekräftade uppgifter är det Tobias Johansson från Ludvika med kartläsaren Bosse Holmstrand från Småland som till slut utses som vinnare i tv-kanalen Eurosports pågående doku-såpa "Dakar challenge". Det innebär att paret får starta i ökenrallyt, som går från Lissabon i Portugal till Dakar i Västafrika med start på nyårsafton.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>
05-12-17 Klartecken för motorsportarena ur miljösynpunkt
Föreningen Lidköpings Motorsportarena, som i sig består av flera föreningar med motorsport som gemensam nämnare, har nu fått klartecken enligt miljöbalken för motortävlingar när arenan blir klar.
Läs hela artikeln i Lidköpingsnytt>>
05-12-16 - Skal vinne ett løp
Henning Solberg (32) skal kjøre minst 12 VM-runder i rally i 2006 - og lover å vinne ett av dem. Onsdag kveld fikk Hennings manager Jim Carlsen på plass de siste sponsorbrikkene som sikrer en storsatsing i det franske satellit-teamet Bozian, hvor storebror Solberg skal kjøre en fullspekket Peugeot 307 i kommende VM-sesong.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-12-16 Thomas Rådström gör comeback i Svenska rallyt
Rådström kör en Subaru Impreza för helsvenska Team Olsbergs.
- Jag har länge funderat på hur vi ska komma tillbaka. Och nu har vi bestämt oss för Rådström, säger teamchefen Göran Henriksson.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-16 Mattias Ekström kör vidare i DTM-serien
Mattias Ekström har fått en tidig julklapp. Audi väljer att fortsätta i DTM-serien. Efter bråk om de tekniska reglerna för 2006 höll Audi inne med sin anmälan till allra sista stund. Mycket talar nu får att DTM-mästaren från 2004 och tvåan från årets säsong, Mattias Ekström, skriver nytt kontrakt med Audi.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-16 Sekunderna före kraschen
Motorcykeln bromsar och ställer sig på framhjulet, men det är för sent och den kraschar mot en bil.
En åskådare tog bilden i samband med ett illegalt streetrace och nu åtalas mc-föraren för vårdslöshet i trafik.
. -?Så länge tävlingarna pågår kommer det tyvärr att hända olyckor igen, säger Borås stads haveriutredare Mikael Johansson.
Läs hela artiklen i Borås Tidning>>

05-12-16 Snart är "Sjölla" TV-stjärna
Rallylöftet Andreas Sjölander från Valbo siktar högt i Ford Flexifuel cup. Satsningen på en miljövänlig rallybil kan göra Andreas Sjölander till dokusåpa-kändis.
I dagarna blir den etanoldrivna Forden körklar - och Valbokillen ser fram ett spännande 2006!
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-12-16 Motorlistan
...med Anna Andersson
Michael Schumacher skippar semestern med familjen för att istället inleda träningen rekordtidigt. Det placerar honom i pole position på veckans motorlista.
1 (2) Michael Schumacher, 2 (1) F1-testerna, 3 (-) Audis nya satsning, 4 (-) McLaren-Mercedes kupp, 5 (-) Girlpower, 6 (-) Giancarlo Fisichella, 7 (-) Stig Blomqvist, 8 (-) F1-skvaller, 9 (9) Alx Danielsson, 10 (-) Däckkampen inom F1
Motorstopp: Rally-VM
Läs hela listan i Aftonbladet>>

05-12-16 Nyheter inom rallysporten
Samarbete över gränserna är tänkt att ge nytt blod till nedre norras förbundsmästerskap i rally.
Hälsingland Mästerskapet körs delvis ihop med Uppland och Stockholm kommande säsong - ett samarbete som är tänkt fördjupas till 2007. Trenden går mot färre arrangörer inom rallysporten. Hårdare krav - inte minst vad gäller säkerhet - är en bidragande faktor. Svårigheter med rekrytering av funktionärer är en annan orsak. Nedre norras förbundsmästerskap har haft vissa problem de senaste åren att samla tillräckligt antal deltävlingar. De milda vintrarna har dessutom ställt till problem. Det ordinarie programmet har därigenom krympt ytterligare.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>
05-12-16 Dragracingsbana kan byggas på Björshult
SHRA Nyköping har fört en något tynande tillvaro på senare år. Nu ska det bli ändring på det. Om allt går i lås kommer det snart att finnas en dragracingbana ute vid Björshults motorstadion.
Läs hela artikeln i Södermanlands Nyheter>>

05-12-16 Brinkemar bröt Larsson E-trea
Ungdomsrallyföraren Jonas Brinkemar, Horndal, tvingades bryta Hasselasvängen i Hälsingland i helgen, en tävling över sammanlagt 8,5 mil specialsträckor på perfekta vintervägar. På den sista sträckan, med bara fem kilometer kvar, krängde vänster framdäck av, varpå Volvo 240:n inte tog styrning utan hamnade i diket.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>
05-12-16 Rallysamarbete över länsgränserna
Nedre Norras FM körs ihop med Uppland och Stockholm
Samarbete över gränserna är tänkt att ge nytt blod till Nedre Norra distriktets förbundsmästerskap (FM) i rally.
Mästerskapet körs delvis ihop med Uppland och Stockholm kommande säsong - ett samarbete som är tänkt fördjupas till 2007.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-16 Rallyveteran laddar på cykel
Rallyveteranen Sven Isaksson, Umeå AK, kör numera långlopp. Bilen åker båt till Dubai.
Själv laddar Umeå AK:s Sven Isaksson upp med testcykel inför 24-timmarsloppet efter nyår.
– Det blir läckert. Det är första gången jag kör racing utomlands, säger rallyveteranen från Röbäck.
Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad>>

05-12-16 Bare to team igjen i rallysirkuset
2005-sesongen var det det hele seks team som deltok i fabrikkmesterskapet - og som lønnet sine førere. Men i tur og orden har Peugeot, Citroën, Skoda og Mitsubishi trukket seg.
- Fabrikkteam er veldig dyrt. Men det blir mange biler med likevel, sier Petter Solberg til Dagbladet.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>
05-12-16 Henning Solberg fikk Peugeot-kontrakt
Henning Solberg har fått napp hos Peugeot og Bozian-teamet. I dag ble det klart at nordmannen og kartleser Cato Menkerud deltar i minimum 12 VM-løp neste sesong, i en fullspekket Peugeot 307 wrc.
- Dette er deilig, sier Henning til Dagbladet.no.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>
05-12-16 Rallysamarbete mellan distrikten
Samkörning av mästerskap när det blir svårare och svårare att hitta arrangörer.
Samarbete över gränserna är tänkt att ge nytt blod till nedre norras förbundsmästerskap i rally.
Mästerskapet körs delvis ihop med Uppland och Stockholm kommande säsong - ett samarbete som är tänkt fördjupas till 2007. Trenden går mot färre arrangörer inom rallysporten. Hårdare krav - inte minst vad gäller säkerhet - är en bidragande faktor. Svårigheter med rekrytering av funktionärer är en annan orsak.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>
05-12-16 Mellquist blev totalsegrare i Hasselasvängen
Det gick på bästa tänkbara sätt - totalseger - för Magnus Mellquist i rallyt Hasselasvängen.
Söderhamnsföraren kunde ta över kommandot sedan ledande Sten-Erik Eriksson, Sundsvall, tvingats bryta med fel på motorn. Banan bestod av två sträckor. Dessa kördes två varv och den totala längden uppgick till hela åtta mil.
Den som inledde snabbast i fyrhjulsdrivna klassen var veteranen Sten-Erik Eriksson, som numera uppnått den aktningsvärda åldern av 62 år(!). I sin Nissan toppade "Stene" vid mellanuppehållet - efter fyra mil - med 42 sekunder tillgodo på Magnus Mellquist. Denne hade i sin tur nära minuten i rygg på hemmafavoriten Niklas Hägg.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>
05-12-15 För Kenneth blir det svårare för varje år
Det är lätt att luras att tro att det 13:e EM-guldet skulle vara lättare att ta än det första. Men för Kenneth Hansen blir det svårare och svårare för varje år.Meritlistan är så imponerande att man först inte riktigt ser hur bra den är.
Titta: 13 gånger Europamästare i rallycross där den första titeln vanns 1989. Och de gånger Kenneth Hansen inte vunnit har han varit tvåa.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-15 Jan "Flash" Nilsson tar över driften av Porsche Carrera cup
Jan "Flash" Nilsson tar över driften av Porsche Carrera cup. Avtalet är påskrivet och Karlstadsbaserade Flash Engineering tar över racingserien.
- Det är skitbra för oss, säger Ola Nilsson på Porsche Sverige.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-15 Peter Zachrisson skaffar norsk rallylicens
Den värmländske landslagsföraren Peter Zachrisson skaffar sig norsk rallylicens till nästa år. Anledningen är att de norrmän som äger den Mitsubishi Evo 6 han ska köra vill se honom överst på pallen i Grupp i Norska Mästerskapet (NM).
Läs hela artikeln i VF>>

2005-12-15 Nytt avhopp - alarmerande läge i rally-VM
Bara två fabriksteam deltar i rally-VM 2006 - i går hoppade Mitsubishi oväntat av med omedelbar verkan.
- Sporten har överlevt större gropar i vägen än så här, säger Svenska Rallyts vd Bertil Klarin.
Mitsubishi var en maktfaktor inom rallyvärlden mellan 1996 och 1999 då Tommi Mäkinen vann fyra raka VM-titlar och teamet tog även hem märkes-VM 1998.
Läs hela artikeln i VF>>
05-12-15 Rallybyggande på Erikslund
Erikslundsgymnasiet planerar för att starta en rallyinriktning inom fordonsprogrammet.
- Vi hade frågan uppe när vi hade information för niorna, och intresset verkar vara stort, så då vill vi starta en inriktning inom personbilstekniken, säger Marcus Hjelm, rektor på Eriks-lundsgymnasiet.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-15 Grönt ljus för motorsport i Israel
Det israeliska parlamentet godkände på onsdagen organiserad motorsport. Tidigare har bilsportförare kunnat åtalas för brott mot hastighetsreglerna, och försäkringsbolag har inte velat teckna avtal med dem.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-12-14 ”Flash” tar över Porschecupen
”Det känns helrätt”. Janne ”Flash” Nilsson, 44, tar över Porschecupen i STCC-mästerskapet.
– Jag tyckte att det var skitkul att köra i klassen den gångna säsongen och när jag fick erbjudandet att ta över mästerskapet tvekade jag inte, säger han.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-12-14 Fjerde fabrikkslag trakk seg fra VM
Mitsubishi gjør som Peugeot, Citroën og Skoda, og trekker seg fra kommende VM-sesong i rally. Dermed begynner det begynner å bli veldig tynt med fabrikkslag i rally-VM. Etter at Mitsubishi overraskende trakk seg fra neste års VM er det bare to lag igjen – Petter Solbergs Subaru og Ford, som Henning Solberg er aktuell for.
– Den reviderte satsingsplanen til Mitsubishi Motors vil satse mer på forretningsorienterte ting, heter det i en melding fra bilfabrikanten.
Läs hela artikeln i Dagladet.no>>
05-12-14 Rally med skogen som sällskap
87 bilar kom till start i rallytävlingen Hasselasvängen. Hassela Ett vagt motormuller letar sig fram mellan granarna och tallarna i Hasselaskogen. Värmande eldar brinner och kaffetermosarna ryker längs skogsvägen. Åskådarnas blickar vänds mot ljudet som närmar sig snabbt. Plötsligt dyker en rallybil upp vid ett krön och försvinner några sekunder senare i en kurva och lämnar bara ett lätt snömoln efter sig.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>
05-12-14 Mitsubishi drar sig ur VM-rallyt
Mitsubishi drar sig ur VM-rallyt 2006 men har för avsikt att återvända två år senare. Däremot kommer stallet att fortsätta i Dakar-rallyt- Beslutet bygger på ekonomiska skäl.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-14 Ekström väntar på besked från Audi
Mattias Ekström väntar fortfarande på ett besked från Audi-stallet om planerna för 2006. Audi försöker att pressa fram regeländringar och vägrar att anmäla sig till serien.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-14 Alx gjorde snabb testrunda
Alx Danielsson avslutade i natt, svensk tid, sin testkörning för Champ Car-teamet Conquest Mi-Jack.
Det är häftiga bilar. 100-200 km/tim på 2,9 sekunder och stora g-krafter under inbromsningarna. Det är också mycket att lära sig, berättar Alx från testbanan i Sebring.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-14 Lovades 16 JVM-tävlingar om året - får bara köra sex
P-G Andersson skrev ett drömkontrakt och garanterades 16 VM-deltävlingar om året i minst två säsonger.
Men Suzuki håller inte avtalet.
2006 får rallyföraren bara sex deltävlingar i junior-VM.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-13 "Saab-doktorn" har fått hem sin 99:a
Det känns bra att ha den hemma igen. Jan-Erik Eriksson ser riktigt nöjd och belåten ut när han låter blicken glida över den mintgröna karossen. Saab 99:an från 1975 är i hans ägo igen, renoverad och i toppskick och klar för tävlingscomeback i Bergslagsrallyt i januari.
Läs hela artiklen i Södra Dalarnes Tidining>>

05-12-13 Regnet förstörde Ekströms rövartaktik
Mattias Ekström var jagad mästare. Och han stod emot bra. Mercedes fick ta hjälp av regnet för att ta titeln från Audi. Finalen på Hockenheim var på många sätt en märklig upplevelse.
Allt var på tyska.
Mercedes hade bjudit in alla sina anställda, och då snackar vi verkligen om alla.
Mattias hade haft ledningen i mästerskapet in på upploppet men poängen regnade bort i Istanbul ett par veckor före det definitiva avgörandet.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-13 Jogginturen slutade på operationsbordet
Värmländske racingstjärnan Jan "Flash" Nilsson har opererats för en knäskada i Stockholm.
- Jag drog på mig en skada i knäet när jag var ute och sprang för några veckor sedan, berättar han i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-13 En hobby som kräver hela familjens intresse
Malin och Daniel kör dragracing alla sommarhelger
- Mellan Piteå och Skellefteå tar vi semester, säger Mari Lindström och Lennart Nyling. Barnen Malin och Daniel Nyling tävlar i dragracing. Det schemalägger hela somrarna för familjen.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-13 Stärkt stöd till Gotland Ring
Det långsiktiga arbetet för att bygga upp sommarens festivalvecka på motorbanan Gotland Ring, där en deltävling i STCC ingår, har inletts.
Den nya STCC-ledningen besökte banan för några veckor sedan och STCC tog initiativet till ett aktivt samarbete, som nu har börjat som en projektering för att arrangera STCC på Gotland Ring i juli 2006.
Läs hela artikeln i Gotlands Allehanda>>

05-12-13 50-årsavtal klart
Här ska det förhoppningsvis köras STCC i sommar, intill Kappelshamnsviken på norr. Motorbanan Gotland Ring har kommit till ön för att stanna. Om nu någon tvivlade. I går offentliggjordes ett nytt 50-årigt arrendeavtal med Nordkalk i Storugns.
- Jag är oerhört tacksam över det nära samarbete Nordkalk och Gotland Ring har haft hittills och kontinuerligt utvecklar. Utan Nordkalks aktiva roll skulle Gotland Ring helt enkelt inte kunna existera, säger Alec Arho Havrén, huvudägare till Gotland Ring AB.
Läs hela artikeln i Gotlands Allehanda>>

05-12-13 Rallyvärldsmästare tränar i Arjeplog
170-180 kilometer i timmen på smala, kurviga skogsbilvägar utanför Arjeplog. Så förbereder sig tvåfaldige världsmästaren Sebastian Loeb inför Svenska Rallyt. Samtidigt testas utrustning till den bil Loeb ska använda under kommande säsong, när han kör för ett privat stall.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-12-13 Dokusåpa lockade till bilbyte
Med en miljon i prispengar och chans att bli dokusåpstjärna var valet inte svårt för rallyåkaren Jonas Olsson från Åhuskärr. Det blev bilbyte från Peugeot till Ford och en hårdsatsning på nya Ford Flexifuel Cup. I helgen hämtade Jonas hem den nya Ford Fiestan och nu väntar många timmar i garaget om bilen ska bli klar till premiärtävlingen, Snow-Rally i Östersund i mitten av februari. Julfirandet får ske i garaget om allt ska hinnas med.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-12-12 Stig Blomqvist tvåa i Safarirallyt
Snart 60 år, men få kör ifrån 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist. I söndags blev han tvåa i Safarirallyt, som numera inte ingår i VM, men körs som ett så kallat historiskt rally. Det betyder att deltagarna kör med äldre rallybilar.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-12 Gotland Ring utvecklas inför STCC-tävlingen
Nu börjar det praktiska arbetet inför sommarens festivalvecka på motorbanan Gotland Ring, där en deltävling i STCC ingår. Samtidigt börjar allt fler inom den gotländska besöksnäringen att se de positiva spinoff-effekterna av verksamheten på den nya banan. Gotland Rings viktigaste sponsor och samarbetspartner Nordkalk har ytterligare stärkt sitt stöd till motorbanan genom att förlänga arrendeavtalet för det ca 200 hektar markområdet från det tidigare 25-åriga avtalet till ett nytt 50 års avtal.
Läs hela artikeln i Gotlänskan>>

05-12-12 "Kan bli en kanongrej"
Mellan 70 och 130 ungdomar brukar komma på de sporthallsfredagar som kommunen arrangerar varannan vecka.
- Det här kan bli en kanongrej när ungdomarna får upp ögonen för det, säger fritidsledaren Thomas Sundberg.
Läs hela artikeln i Ludvika Nya Tidning>>

05-12-12 Ej "Stenes" tur
Hälsingehaverierna fortsätter för rallyföraren Sten-Erik "Stene" Eriksson, SMK Sundsvall. I går tvingades han för tredje året i rad bryta tävlingen Hasselasvängen. Segrare i klassen 4 wd, och totalsegrare, blev nu Magnus Mellquist, Mitsubishi Lancer, SMK Söderhamn. Det var inte heller Ilsbo-Häggarnas tävling. Mattias kom inte till start och Niklas tvingades likt "Stene" bryta.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-12-12 Seger för Nilsson i Hassela
Efter Ett par månaders uppehåll från tävlingar i rallyskogen i Mellannorrland kördes i helgen Hasselasvängen strax söder om Sundsvall. Tyvärr lyste inte jämtarnas lika mycket som snön på backen. Men åtminstone en var på plats när tävlingen kördes under lördagseftermiddagen. Och det var fullt tillräckligt om man i alla fall tittar på resultatet!
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-12-12 Tomas först att försvara luciatiteln i Ekebygropen
Fjolårssegraren Tomas Johansson från Rasbo MK vann även årets upplaga av Luciarullet i Ekebygropen.
Detta när folkracetävlingen anordnades för 25:e året i följd. Aldrig under Luciarullets historia har någon försvarat sin titel. Nu blev inte heller Tomas prestation sämre av att han först vann B- och därefter alltså A-finalen, vilken för övrigt blev helt odramatisk.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-12-11 Vinst för två av klubbens förare i Hasselasvängen.
I helgen kördes första snötävlingen för säsongen i rally när SMK Hälsinge arrangerade Hasselasvängen på lördagen den 10/12. Tävlingen som både hade klassikerna med och var en deltävling i årets Hälsinge serie drog till med 100 deltagare varav fem från SMK Söderhamn i olika klasser på fyra specialsträckor.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-12-11 Svedlund fick rätt
Motorsportsverksamheten är ingen hobby - därmed är rallysatsningen avdragsgill
Rallytävlande är att betrakta som näringsverksamhet. Det slår länsrätten fast i en dom som ger bilfirman Lecab i Karlstad, dess vd Börje Svedlund och hans son rallyföraren Oscar Svedlund rätt på nästan alla punkter i en tvist som de haft med Skatteverket.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-09 Här sitter bossen
Jonas Kruse teamchef för en av de största svenska rallysatsningarna
I går presenterades en av de största svenska rallysatsningarna på länge.
Teamchef: värmlänningen Jonas Kruse, 39.
- Det känns väldigt spännande, säger Kruse om Renaults JVM-satsning som får sin bas i Vålberg.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-09 Motorlistan
...med Anna Andersson
1 (3) F1-testerna
2 (-) Michael Schumacher
2 (-) Michael Schumacher
4 (-) Vinterns ovisshet
5 (-) Speed
6 (-) Privatstallen i Rally-VM
7 Svensk rallysatsning
8 (-) Tobias Johansson
9 (-) Alx Danielsson
10 (-) Williams
Motorstopp
Läs hela listan i Aftonbladet>>

05-12-09 NYTT SPORTPRIS: Rösta på årets motorsportbragd!
Nu får alla motorsportälskare chansen att utse sin största hjälte under idrottsåret.
Motorsportens eget pris delas ut för allra första gången i samband med Stockholm Motorsport Games i Globen 18-19 februari.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-09 Farsbo med ny bil i ny klass
Jimmy Farsbo byter upp sig -- både vad gäller klass och bil. Linköpingskillen ska nästa säsong köra i division 1 A med sin nya Ford.
-- Vi håller som bäst på att bygga om bilen. Det är mycket som ska fixas, säger Jimmy Farsbo. Hans Honda Civic är utbytt mot en 1,6 liters Ford, ett byte som också betyder att Farsbo går upp en klass, från division 2 till division 1 A, klassen under de allra bästa inom rallycrossen.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-12-09 Vill starta rallyskola
Erikslundsgymnasiet startar program med racinginriktning. Till nästa år vill Erikslundsgymnasiet starta en rally- och racinginriktning inom fordonsprogrammet. Elever ska få bygga om en vanlig volvobil och arbeta med den senaste teknikutrustningen.
-Vi har fått en jättepositiv respons från eleverna, säger Marcus Hjelm, rektor på skolan.
Läs hela artikeln i Ludvika Nya Tidning>>

05-12-09 Hohenthal är nykär
Efter två intensiva testdagar i Spanien är Sebastian Hohenthal hemma i Mora igen.
- Superfränt. En riktigt rolig upplevelse att testa Formel 3, jag är kär på nytt, säger banracingtalangen.
Hohenthal fick tillfälle att köra mycket bil under testet i spanska Albacete. En nyttig erfarenhet inför framtiden.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-09 och ljust läge även för "Alx"
Satsningen mot Formel 1 tuffar vidare för förre jämten Alexander Danielsson. Nu har han fått klart med ett Champ Car-test. På måndag och tisdag ska Danielsson testa på klassiska Sebring-banan.
Det aktuella stallet är" Mi-Jack Conquest Racing, som drivs av belgaren och "stallchefen" Eric Bachelart. Stallet har under de senaste säsongerna etablerat sig strax under den absoluta toppen.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-12-09 Sandell skriver historia
Östersundaren Patrik Sandell blir historisk. Som förste svensk rallyförare får han köra för i ett helsvenskt team i JVM. ­ Det är ungefär som en fotbollsgrabb från Jämtland blir värvad av Arsenal, säger Sandell. Satsningen är unik inom svensk motorsport. Tidigare chaufförer, som P-G Andersson, Daniel Carlsson och Oscar Svedlund, har kört för utlandsbaserade team.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-12-09 Sandell kör JWRC 2006 Renault Clio Super 1600
Priserna och utmärkelserna har duggat tätt över SM-guldmedaljörerna Patrik Sandell och codrivern Emil Axelsson. Nu är det klart med nästa exklusiva fjädrar i hattarna för duon. Den kommande säsongen tävlar de nämligen i Junior World Rally Championship med en 220 hästars Renault Clio Super 1600.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-12-07 En start i Svenska Rallyt är avlägsen för Daniel Carlsson
"Ser inte ljust ut". VM-förare de tre senaste säsongerna. 2006 blir ett desto tyngre år för Daniel Carlsson - som inte räknar med många VM-starter. Svenska Rallyt är i dagsläget mycket avlägset.
- Det ser inte ljust ut, säger Carlsson.Daniel Carlsson tog brons i junior-VM 2003 efter att ha vunnit två av de sju deltävlingarna.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-07 Värmländskt inslag i svensk satsning på JVM i rally
I dag presenteras det första helsvenska teamet i junior-VM. Och enligt vad VF-sporten erfar bär det en värmländsk prägel, dock inte på förarsidan. Jonas Kruse ska enligt uppgifter få en central roll i Renaults JVM-team där allt tyder på att talangen Patrik Sandell, 23, från Östersund är stallets förare.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-07 Nordisk Rallyutvikling satser i 2006 med et trebilsteam
Nordisk Rallyutvikling satser i 2006 med et trebilsteam i NM og tre VM-rally. Eyvind og Per Brynildsen kjøer hver sin Mitsubishi Evo 7 i Gruppe N. De kjøer begge i NM. Eyvind kjører i tillegg 3 VM rally. Peter Zachrisson kjører også NM og 3 VM løp i en Mitsubishi Evo 6 Gruppe A. I teamet inngår også en fjerde bil- nemlig Anders Brynildsen, Eyvinds fetter, med Volvo Originalbilen som både Peter og Eyvind har kjørt tidligere. Han deltar i Volvo Originalcup.
Läs hela artikeln på Norsk-rally.com>>

05-12-07 Vestlund byter upp sig
Från tvåhjulsdrivet till fyrhjulsdrivet Tommy Vestlund, boende i Gagnef men körande för Borlänge MK, gör en satsning på SM-serien i Grupp N4 nästa säsong. N4 är klassen strax under värstingbilarna.
I och med det blir Tommy Vestlund och Hasse Gustavsson, Vansbro i sin Subaru, det tyngsta vi har i Dalarna nästa rallysäsong. Vestlund har köpt en Mitsubishi Evo 7 för ändamålet.
- Det blev dyrt, säger Vestlund.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-07 Snart kan du köra Svenska Rallyt
Har du en dröm att få köra Svenska Rallyt? Om ett par år kan det vara verklighet - enligt walesaren David Richards, vars företag International Sportsworld Communicators (ISC) äger marknads- och tv-rättigheterna till rally-VM.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-06 Grönholm testade nya Focus WRC06 i Kall
Två månader återstår till dess att Svenska VM-rallyt avgörs i Värmland, men som vanligt i början av december är det celebert besök i västjämtland. Vintertesterna i Kall har inletts och igår var Ford på plats för sina tester inför kommande Swedish Rally som körs i början av Februari. Som vanligt för de årligt återkommande vintertesterna var platsen Kall och Staffan Parmanders, World Rally Center.
Läs hela artikeln i Actionmedia>>

05-12-06 Ford och Grönholm laddar upp i Kall
Ford har börjat uppladdningen inför Svenska Rallyt 3-5 februari 2006. I går och i dag testkör Marcus Grönholm i jämtländska Kall för sin nya arbetsgivare.
- Det är första gången Marcus kör vår nya Ford Focus. Jag fick rapporter vid lunchtid och han är väldigt nöjd med bilen, säger Malcolm Wilson, stallchef hos Ford.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-06-Nu kan du bli stjärna i Svenska Rallyt
Motormogulen Richards tror på ny, virtuell teknik.Nu kan du bli stjärna i Svenska Rallyt. Om ett par år kan du köra Svenska Rallyt. Utan att ens kliva in i tävlingsbilen. Om David Richards får som han vill - och det brukar han.
- Redan idag finns tekniken för att köra rallyt virtuellt vid datorn och det i realtid, säger Richards som är en av rallysportens mäktigaste män.
Läs hela artikeln i VF>>

05-12-06 Hohenthal testar F3
I söndags kväll fick Sebastian Hohenthal förfrågan, på måndagseftermiddagen var han på plats i Spanien.
Det är snabba ryck i motorsportbranschen, på fler än ett sätt.
- När jag fick erbjudandet att testa Formel 3 var det bara att fixa en biljett och åka, säger Mora-föraren på telefon från Spanien.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>


05-12-06 Patrik Sandell - Renaults JVM-förare?
På torsdag presenterar Renault sin JVM-förare. Det ryktas om Patrik Sandell. - Jag säger inget. Jag har fått munkavle, säger Sandell.Gilles Vandecaveye, rallyboss på Renault Sport, har kallat till presskonferens
i Stockholm på torsdag. Tillsammans med några svenska representanter kommer han att presentera det första svenska teamet
i junior world rally championship.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-12-06 Tillbaka i svängen
Fredrik Andersson satsar på SM-serien nästa år i en VW Golf. Efter ett misslyckat år med backtävlingar gör 25-årige Fredrik Andersson från Ludvika en ny rallysatsning.
- Jag har köpt en VW Golf och räknar med att köra SM-serien nästa år, meddelar Fredrik.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-12-05 Svenskt rallystall i junior-VM
Efter att Per-Gunnar Andersson förra året blev förste svensk att vinna junior-VM-titeln tas nu nästa steg för att få fram en ny svensk rallystjärna.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-05 Från rullstol till storföretagare
Mats Öhman bröt nacken under en snöskotertävling i Ryssland. Efter sex veckor lyfte brorsan upp honom med traktorskopa i en grävmaskin och tejpade fast hans fingrar vid spakarna. Sedan dess har Bröderna Öhmans entreprenadföretag utökat med sexton stora maskiner – och rullstolsburne Mats har tagit sig till elitnivå i rallycross. – Joo, säger Mats Lindgren, en av närmare 30 anställda på Bröderna Öhmans AB i Älvsbyn, nog kände vi på oss att Mats skulle komma igen, dom är som tjuriga de här bröderna.
Läs hela artikeln i Maskin Enteprenören>>

05-12-05 Formel 1 för dyrt för Wirdheim
F1-drömmen blir allt blekare för Björn Wirdheim. Anledningen är euro - många euro.
- Att bli testförare i Red Bull kostar 5 miljoner euro, det är fantasisummor och ska det vara så är det ingen ide att jobba på F1, säger Örnulf Wirdheim.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-05 En skön revansch för Ekström
Seger i lag men utslagen direkt i den individuella tävlingen. Så gick det för DTM-stjärnan Mattias Ekström från Krylbo vid helgens Race of Champions i den franska huvudstaden. I lagtävlingen representerade Mattias Skandinavien tillsammans med dansken Tom Kristensen, de båda är stallkamrater i Audi i DTM.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-12-05 Ekström vann i Paris
Det blev en blandad helg för Mattias Ekström i Paris. Först vann han Nations Cup. Och sedan blev han utslagen direkt i Race of Champions. Världens bästa racingförare fanns i helgen på plats i Paris för att göra upp om i tävlingen Race of Champions.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-04 Bilsportförbundet riskerar storbråk - om elitsatsning
Ett storbråk är på gång i Svenska bilsportförbundet, SBF.
Flera av förarna i det konstruerade landslaget hotar att hoppa av. Och stjärnorna riktar skarp kritik mot hur elitsatsningen sköts. När elitsatsningen lanserades var den uttalade målsättningen att ha en svensk toppförare i både rally-VM och F1 till 2006. Men sanningen är att svenska förare är längre bort från världstoppen än någonsin tidigare.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-04 Får avtale på 10 mill.
Henning Solberg (32) er så godt som klar for en ny sesong i rally-VM. I løpet av kort tid skriver han under på en sponsoravtale til en verdi av nesten ti millioner kroner. - Det er psykisk veldig tøft å gå og vente på at ting skal løse seg, så nå er jeg lettet over at det ser ut til å gå i boks. Sponsoren det er snakk om er svært positiv, sier Henning Solberg til Dagbladet. Hans manager Jim Carlsen mener at det er snakk om tidenes største bilsportavtale i Norge, men vil ikke røpe hvilke summer det er snakk om.
Läs hela artikeln i Dabladet.no>>

05-12-03 "Lövis" Johansson tävlar i Stockholm
Sveriges senaste formel 1-förare Stefan "Lövis" Johansson tävlar nästa år i Stockholm. Han har gett klartecken till Motorsport Games som avgörs i Globen 18-19 februari på initiativ av bland annat STCC-föraren Janne "Flash" Nilsson.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-03 Grannar protesterar mot planer på go-cart
En planerad go-cartbana utanför Falkenberg har utlöst en våg av protester. Banan ska byggas mellan motorvägen och västkustbanan där Ätran korsar E 6:an. En lantbrukare i trakten hävdar nu bland annat att hans jordbruksverksamhet hotas.
Läs hela artikeln i GP >>

05-12-03 Jens Edman fortsätter köra i Danmark
Jens Edman kör Peugeot också 2006 i det danska standardbilsmästerskapet. Han får sällskap av Ronnie Bremer, som den här säsongen körde Champ Car i samma stall som Björn Wirdheim. Det blir också ett par VM-deltävlingar för Edman.
- Otroligt kul att ha allt klart så här i god tid innan säsongsstart, säger Jens och avslöjar att han jobbat med flera alternativ.
Läs hela artikeln i DN>>

05-12-02 Klappar som räcker länge
Försöker städa i garderober, garage och förråd. Inget kul. Jag är rent ut sagt urusel på det, och vill helst göra vad som helst annat. Så jag funderar över julklappar. Numera -- särskilt i städartagen -- vill jag själv inte ha ännu fler saker att hålla reda på. Nä, jag vill hellre ge mina nära och kära av det dyraste vi har -- tid. Gärna kombinerat med upplevelser av den sort som man inte unnar sig själv till vardags.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-12-02 Motorlistam
...med Anna Andersson
(-) Richard Burns
Rallyvärldsmästaren Richard Burns är död. För två år sedan upptäckte läkarna att britten drabbats av en hjärntumör och efter en lång kamp mot sjukdomen somnade han in fredagen den 25 november.
Läs hela Motorlistan i Aftonbladet>>

05-12-02 Ekström vill skriva kontrakt med Audi
Nästa vecka vill Mattias Ekström skriva kontrakt med Audis DTM-stall.
- Då är det dags att bestämma sig för vad som händer nästa år, säger Mattias till Sport-Expressen.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-12-02 40 år sedan Mini skrev rallyhistoria
En sensation inträffade rallyvintern 1963-1964: En liten röd David med vitt tak visade alla hästkraftstinna Goliat bakljusen och tog hem totalsegern i rallysportens populäraste tävling: Monte Carlo-rallyt. På en gång blev den lilla bilen en legend. Från början uppfattades Mini som ett billigt och ekonomiskt fortskaffningsmedel, plötsligt hade den utvecklats till Mini Cooper, en hetlevrad liten sportvagn.
Läs hela artikeln i Vi Bilägare>>

05-12-02 Levde på kona
Henning Solberg tok ikke ut fem øre i lønn under rallysatsingen sist sesong. Mat og lommepenger fikk han av kona Maud.
- Økonomisk har det vært et tøft år, og jeg har stort sett levd på kona. Det er hu som har fast jobb av oss, mens jeg er en entertainer uten lønn, sier Henning Solberg til Dagbladet.
I tillegg til å gå uten lønn brukte Henning 500 000 kroner av egne midler til fjorårets satsing. Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-12-02 Bedrövlig uppslutning senaste arbetsdagen för folkrace
Nu tänker jag som skribent inte vara nådig på klubbens aktiva längre. Senaste arbetsdagen för säkerheten runt klubbens folkracebana fick en bedrövlig uppslutning då endast en handfull aktiva kom för att hjälpa till med räcken till posteringarna som måste vara klara innan banan kan slutbesiktas. För om inte dessa kommer upp så är läget det att det inte blir någon åkning över huvud taget i vinter, oavsett hur mycket som kommer att spolas eller snöa i vinter.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-12-02 "Det var bara att checka in på toaletten"
Rå lever kan ställa till det i magen. Fråga bara Alx Danielsson. På grund av japanska matvanor höll hans test
i en Formel Nippon-bil på att bli ett enda långt toalettbesök. Men det slutade ändå bra för
Frösökille.När Alx Danielsson i helgen som gick åkte till Japan för ett test med ett Formel
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-12-02 Sida vid sida även i resultatlistan
Sambopar toppade T-klubbars. För några veckor sedan utsågs samboparet Ann-Lena Christoffersson och Patric Jansson till årets folkracepar i MK Kopparberg. Utnämningen kom i samband klubbens årsfest.
Och i helgen spädde paret på med att bli bäst i årets T-klubbarsserie.Anna-Lena blev tvåa i säsongsfinalen som avgjordes på Lidetorpsbanan utanför Degerfors. Karriären inom motorsporten har gått spikrakt uppför för den 31-åriga Ramsbergstjejen.
- Man måste sätta dom på plats på en gång. Jag lär mig ju hela tiden jag också, säger Anna-Lena.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-12-02 Ekströms revansch
I årets Race of Champions tänker DTM-stjärnan satsa allt. Med 16 av världens bästa rally- och racerförare på startlinjen i Race of Champions i Paris tvekar ändå inte Audis DTM-stjärna Mattias Ekström:
- Jag kräver revansch för förra året. I förra årets Race of Champions var Audis dåvarande DTM- mästare Mattias Ekström en rookie bland stjärnor som Michael Schumacher, Marcus Grönholm, Kenny Bräck och Sebastian Loeb. Men han satte sig genast i respekt genom att bland annat klå förre rallyvärldsmästaren Colin McRae i rallyavsnittet.
Läs hela artiekeln i Södra Dalares Tidning>>

05-12-01 Sverige eller världen?
Engström är i valet och kvalet inför nästa säsong. STCC-föraren Tomas Engström från Säter väljer mellan Sverige och världen. Ska han köra STCC eller VM-serien WTCC nästa år?
- STCC är kanske alternativ ett men vi vill se vad serien har att erbjuda innan vi bestämmer oss. En säsong i WTCC är fortfarande ett alternativ, säger Engström. DD-sporten har ringt runt till några av länets mest intressanta banracingförare. Och det visade sig att det enda som egentligen är klart är att Tobias Johansson fortsätter i STCC.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-12-01 Svante - talangen som fick möta de största
Redan som liten parvel satt han i pappas knä och fick styra bilen. Inte ens fyllda tio hade han lärt sig köra helt själv.Och när han väl fick köra lagligt hade han en kort med mycket framgångsrik karriär på tävlingsbanan.Det gav Svante Vorrsjö bland annat fem SM-guld och PT-medaljen både 1965 och 1966.- Det var några fantastiskt roliga år, säger han.
Läs hela artiekln i Piteå Tidningen>>


Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>