2023

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023                


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 


23-06-06 De vill ta tillbaka folkrace till folket: "Har blivit så dyrt"
Ta tillbaka folkrace till folket. Det är devisen när man arrangerar folkrace i Långemåla på lördag. Pontus Hultin menar att det har blivit för dyrt och ambitionen är att återvända till hur det var förr.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
23-06-05 Kalle förhandlar med Hyundai, Klara passerade Loeb, Kristoffersson på väg mot sjätte guldet, Tobias Brink kör STCC-Tesla, Edman har inget sug, Gruvrundan bjöd på ”riktiga” rallyvägar, Carlberg tvåa, Mikkelsen upp till femte plats, en rallylegend har gått bort, Ragnar Spjuth hyllas i egen film och kylig men trevlig grillkväll i Hörby!
Detta såg nog ingen komma, att Kalle Rovanperä genom sin manager Tomi Jouki inlett diskussioner med Hyundai inför 2024.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
23-06-05 Rosenqvist på prispallen för första gången den här säsongen
Felix Rosenqvist fick stå på prispallen i Indycar för första gången den här säsongen. Rosenqvist slutade 3:a i Detroits Grand Prix på söndagskvällen som kördes på en helt ny stadsbana i de centrala delarna av Detroit. Smålänningen startade gårdagens race som nia, men avancerade stadigt och tillbringade den största delen av det 100 varv långa loppet i topp fem.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
23-06-05 Rosenqvist på pallen efter ”fräckis”
Felix Rosenqvist såg ut att köra mot en fjärdeplats i indycarloppet i Detroit. Men en riktigt fräck omkörning av teamkollegan Alexander Rossi två varv från mål gav en efterlängtad tredjeplats i ett kraschfyllt drama. Mästerskapsledaren Alex Palou tog andra segern för säsongen. Marcus Ericsson slutade nia efter däckproblem men är kvar på andraplatsen i tabellen.
» Läs hela artikeln i SVT
23-06-04 ”Crazy rally” såg Neuville och Mikkelsen som vinnare, Åhlin körde hem ”Hovdalsprinten”, Adielsson tog andra raka, punka avgjorde ”Standard”, Kalle G. vassast i Nyköping och hemmaseger i ”Sommarsprinten”
Inget jag skryter med precis, men faktum är att jag inte sett en enda sekund live från helgens extrem-utmaning ”WRC Rally Italia Sardegna”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
23-06-04 Kevin Hansen tvåa - trots punktering
Det blev en andraplats i finalen för Kevin Hansen i rallycrossens första VM-deltävling i Portugal. Och det blev ett dramatiskt sista varv, som han körde med punktering. Hör honom berätta om när det small till.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-04 Kristoffersson bytte längdskidor till rallycross – tog VM-guld
Han satsade allt på skidåkningen, drömde om framgång – och bytte sport. Som 20-åring satte sig Johan Kristoffersson bakom ratten och nu jagar han sin sjätte VM-titel i rallycross.
– Tio titlar vore häftigt, det är drömmen, säger han.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet här
23-06-04 Kristoffersson vann VM-premiären – efter drama i semifinalen
Meste mästare och storfavorit. Då vann rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson VM-premiären överlägset – efter drama i semifinalen.
– Bilen har varit ett vapen under hela helgen, säger svensken efter segern.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-06-04 Fick sparken i höstas - Oliver Solberg vill komma tillbaka
Oliver Solberg fick lämna Hyundai i höstas när teamet skulle satsa på erfarna förare, efter en kovändning vill teamet nu satsa på talang. Solberg säger att han vid en eventuell återkomst skulle ställa större krav jämfört med sin tidigare tid i teamet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-04 Johan Kristoffersson får tuff konkurrens i rallycross: ”Vill vara i toppen”
Sébastien Loeb gör comeback i rallycrossen. Det innebär att en tuff säsong väntar för Johan Kristoffersson.
– Loeb vill verkligen vara i toppen, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-04 Inför rallycross-VM 2023: Alla förare, alla tävlingar och så sänder SVT
VM i rallycross inleds i Portugal och SVT sänder från samtliga tävlingar i VM-serien. Här är guiden med bland annat TV-tider, alla förare och alla tävlingar.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-04 Från längdtalang till rallycrossmästare – vem är Johan Kristoffersson?
Han är VM-historiens meste vinnare med fem världsmästartitlar i rallycross. En multitalang inom motorsporten – som kunde blivit en framgångsrik längdskidåkare.
– Han var svår att slå på skidorna, säger Calle Halfvarsson om sin forne konkurrent.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-04 16:00: Premiär i rallycross-VM
Det har blivit dags för VM-premiär i Montralegre, Portugal. Ska den regerande mästaren Johan Kristoffersson vinna igen? SVT sänder, med start 16:00
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-03 Emil såg rallybilen flyga emot honom: "Helvete"
På lördagen gick rallytävlingen Himlasprinten i Borås. Tävlingen gick bra. Men funktionären Emil Damberg fick uppleva desto mer dramatik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-03 Därför brötar det vid ridhuset – rallyt är igång
På lördagen pågår en rallytävling - i Borås! Det är andra året som Himlasprinten genomförs. Jan-Erik Asp, tävlingsledare, förklarar.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-02 Här raseras Solbergs ledning – fjädern sticker rakt ut: ”Otroligt”
I ledning och på väg mot en ny topptid. Då gick plötsligt stötdämparen sönder på Oliver Solbergs bil och fjädern gick rakt genom framskärmen.
– Vi slog inte i någonting, vet inte vad som hände. Otroligt, säger Oliver Solberg till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-02 Kalle Rovanperä krockade med kossor under rally-VM
VM-ledaren stötte – bokstavligen – på oväntat besök på banan. På den den fjärde sträckan i italienska Sardinien krockade Kalle Rovanperä med två kossor som befann sig mitt i den grusiga körbanan.
– Jag blev lite rädd, sa finländaren till MTV Uutiset.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-02 Jämtländsk tävlingspremiär för bilcross: "Koppling mellan folkrace och rallycross"
Bilcross är stort i södra Sverige fast inte i norr, men i helgen är det jämtländsk tävlingspremiär för sporten på Östersunds Motorstadion. Stig Nesterud från Stuguns Motorklubb är teknisk chef och berättar vad han förväntar sig av tävlingshelgen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-02 Kristoffersson går för sitt sjätte VM-guld: "Ska göra mitt bästa"
Nu i helgen är det säsongspremiär för rallycross-VM i Montalegre i Portugal där västvärmländska stjärnan Johan Kristoffersson går för sitt sjätte VM-guld. Han gör nu sin 16:e säsong som professionell racingförare – och berättar här om förhoppningarna inför premiär och säsongen i sin helhet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-06-01 Fourmaux och Lappi ”SD-snabbast” på Sardinien, Oliver ser aldrig bakåt, Ingram med ännu mer Polo-körning, ”Dirigent Wilke” blir mitt val, Green tvingas hyra bil till hemma-SM, Mille gör SM-debut, Tom gör GNM-debut, World RX premiär i helgen och Klara i stort ”Gammelmedia-reportage”..
I linje med mitt tänk att Rally2/WRC2 borde vara huvudklass i WRC så inleder jag med att berätta att M-Sports Adrien Fourmaux satte snabbaste tid på dagens shake down för ”Rally Italia Sardegna”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-06-01 SVT-expertens tre punkter inför VM-rallyt på Sardinien: ”Mini-safari”
Italienska rallyt på Sardinien startar under torsdagen – och de här tre punkterna trycker SVT:s expert Jonas Kruse på inför tävligen. SVT sänder ett sammandrag från rallyt på söndag med start 18.00 i SVT2 och Play.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-01 Inga donuts när Solberg jagar säsongens andra seger
Trots en minuts tidstillägg för så kallade donuts, var Oliver Solberg bara sekunder från seger i VM-rallyt i Portugal. När han jagar säsongens andra seger i WRC-2 klassen på Sardinien säger han att han kommer att hålla sig till sådana donuts som går att äta.
"Jag ska försöka hålla ett jämnt tempo för att kunna vara med och pusha mot slutet av rallyt" säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-31 Mycket regn över Sardinien, Oliver väljer inte de ”lättaste” tävlingarna för WRC2-poäng, WRC-tipset, Hovdalasprinten tungt annonserat, omstart för RS-DM i Staffanstorp, Linus mot Indy, Bäckmans växlar upp och Crosskart SM i Tomelilla
Ett fruktat inslag i kommande WRC Rally Italia Sardegna var hett och torrt väder, vilket skulle kunna ge enormt tjockt damm på specialsträckorna. Nu verkar den delen redan vara historia då det nu är mer det motsatta problemet, häftigt regn har dominerat under reken berättar Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-30 Rovanperä tror att Sardinien blir tuffast i år, Solberg går ut som bil tre i WRC2 och Klara A. menar inför World RX-premiären, ”Vi är redo”!
I helgen är det återigen WRC som får mest uppmärksamhet när man tar sig till Sardinien och den italienska deltävlingen ”Rally Italia Sardegna”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-29 Marcus Ericssons svåra omstart – därför blev svenska racingstjärnan så förbannad
Det blev ett snöpligt slut för Marcus Ericsson i årets Indy 500.
– Marcus gör allt rätt, kanske gör han omstarten för bra, säger SVT Sports expertkommentator Fredrik Ekblom.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-29 Solberg gör sin andra start i Safari, bröderna Madsen omutliga i DM2, Helin bäste svensk medan Mellquist toppar i VEC, Öhman tog dubbla segrar i RallyX, när ska fotbollen betala fullt ut för sin polisbevakning, Marcus blåstes på Indy-seger, mörk helg för Bäckmans och Dino kunde inte köra förbi…
Idag släpptes ”Entry List” till ”Safari Rally Kenya” och som vanligt med ett för arrangören litet och därmed ”hanterbart” startfält med 33 bilar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-29 af Petersens om Ericssons andraplats: ”Attans”
Attan också för att uttrycka det milt. Marcus Ericsson var så nära att bli en av de få som vunnit klassikern Indy 500 två gånger i rad. I sista omstarten ledde han men efter halva varvet omkörd av Josef Newgarden. Körde precis som förra året som en orm för att föraren bakom inte skulle kunna utnyttja draget. Men amerikanen hade nog räknat med och drog förbi och tyvärr hade Marcus inte chans att kontra för loppet var slut. Ett varv till?
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-29 Otäcka bilderna – däcket flyger mot publiken efter kraschen i Indy 500
I samband med en dramatisk krasch, där svenske Felix Rosenqvist var inblandad, flög ett däck rakt mot publiken under söndagens Indy 500. Den amerikanske föraren Kyle Kirkwood kraschade in i Rosenqvist och hamnade på taket och då flög hans åtta kilo tunga däck ut från banan.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-28 Jättedramatik i Indy 500: Ericsson tappade segern på sista varvet
Marcus Ericsson var i högsta grad med och bjöd på dramatik när Indy 500 avgjordes på söndagen – och vilket lopp han bjöd på. Från sin startposition som nummer tio tog han sig hela vägen fram, men fick se sig passerad på det allra sista varvet och slutade tvåa. För loppets andre svensk, Felx Rosenqvist, tog tävlingen slut med 16 varv kvar när han fick överstyrning på sin bil och körde in i muren. Artikeln uppdateras.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-28 Se Rosenqvists krasch – var i tät med 17 varv kvar
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-28 Rosenqvist i pole position - men kraschade
Felix Rosenqvist hade bäst förutsättningar av alla och startade i pole position. Sen blev det en tråkig söndag i Texas.På 180:e varvet var det över för Felix Rosenqvist. Roigare var det för Josef Newgarden som vann. Marcus Ericsson slutade på åttonde plats.
» Läs hela artikeln i Expressen här
23-05-28 Marcus Ericsson tvåa i Indy 500 – efter sanslöst drama
Marcus Ericsson lyckades inte försvara segern från i fjol. Med två kurvor kvar tappade han ledningen och kom tvåa efter Josef Newgarden i Indy 500.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-28 Tungt namn i Rally Sweden har sagt upp sig, bröderna Madsen gör ingen besviken i DM2, Helin bäst av svenskarna, B-förare Westman slog alla A-kompisar i Tierp, styvt fem minuter körning i Laxåsprinten, Peugeot-seger i Italien, Fourmaux vann i BRC och Aftonbladet lyfter fram Nybe- talang!
Den såg man inte komma, projektledaren för Rally Sweden Stefan Djerf har sagt upp sig och kommer bara att jobba kvar sex månader framåt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-28 Rosenqvist vill skriva ny blågul historia i Indy 500
Racingföraren Felix Rosenqvist har ett gyllene utgångsläge i världens största motortävling Indy 500 – han slutade trea i kvalet och ingår därmed i det första startledet. En bedrift som bara en svensk lyckats med tidigare då Kenny Bräck gjorde samma sak för 25 år sen. Rosenqvist vill nu kopiera nära vännen Marcus Ericssons historiska seger från fjolåret genom att bli den tredje svensken någonsin att vinna det mytomspunna loppet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-28 Allt du behöver veta inför Indy 500
Indy 500, årets största motorlopp, ska avgöras på söndagen inför ett publikhav på upp emot 400 000 åskådare. Det är bara Tour de France i sportvärlden som lockar fler besökare. Men vad är det som gör det här loppet speciellt?
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-27 17-årige Granfors tvåa i sitt första ovallopp
Den 17-årige racerföraren Joel Granfors från Eskilstuna kom tvåa i sitt livs första ovallopp vid helgens USF Pro 2000-tävlingar i Indianapolis.
"Att få stå på pallen som tvåa i mitt livs första ovallopp känns fantastiskt", säger han i en kommentar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-27 Häggblom vann lördagens folkracetävling
Runt 35 förare var med i säsongen andra tävling i folkrace som kördes på banan i Vessingsboda på lördagen.
» Läs hela artikeln i Ålands Radio här
23-05-27 Ingen lyckad ”comeback” för Grönholm med krasch, danskarna försöker styra upp sin kalender något för oss att följa upp och tunn rallyhelg…
Marcus Grönholm och Timo Rautianien var utan jämförelse publikdragarna i italienska ”Logiman Mythical Cars Rally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-27 Rosenqvist: 10 av 10 på känslan i bilen
Felix Rosenqvist har skapat sig de allra bästa förutsättningar man kan för att lyckas i klassikern Indy 500 som avgörs på söndagen i Indianapolis.
– Det känns bra. Nu är vi redo att köra racet, säger en Rosenqvist full av självförtroende.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-26 Möt Alex Elgh: Nyckelpersonen bakom Marcus Ericssons succé
Marcus Ericsson är regerande Indy 500-mästare, och satsar på en repris av fjolåret. En nyckel för att hålla den höga nivån är personliga tränaren Alex Elgh – som varit med i tio säsonger.
– Man lär sig att läsa av honom, om han är stressad eller lugn som vanligt, säger Elgh.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-26 Ingen är snabbare än Suninen i Estland och Finland, Wilke har fått omgruppera för Hovdalsprinten, Bakkerud/Larsson till Höljes, Linneman byter till Polo RX, Grönholm kör Subaru för säkerhets skull och Dino startar i första led!
Allt mer pekar på att det blir Teemu Suninen som övertar Craig Breens plats i Hyundais tredje bil.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-26 Så ska Felix Rosenqvist vinna Indy 500
På söndag är det dags för Indy 500. Två svenskar finns med. Fjolårsvinnaren Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist från Värnamo, som slutade fyra förra året.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-25 Tom K. avslutar med Tagai RT och pausar ERC, Victor Hansen med säkerhet som ”Mellannamn”, Arctic flyttar närmare Rally Sweden, nytt rallypass och blir det Suninen som ersätter Breen?
Idag börjar Motorbloggen med en positiv och en lite mindre positiv nyhet med avsändare Tom Kristensson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-25 Marcus Ericsson drömmer om dubbelt blågult på Indy 500-pallen
I fjol vann Marcus Ericsson prestigefyllda racingklassikern Indy 500. Nu drömmer 32-åringen drömmer om att få fira en ny succé – tillsammans med landsmannen Felix Rosenqvist.
– Det känns som att vi har två väldigt, väldigt goda svenskchanser till seger på söndag, säger Ericsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-24 ”Mr Hollywood” kommer ut som svensk, Hyundai förstärker med fyrfaldig VM-vinnare, nio svenskar i ”DM2”, oroande spiral i kommande tävlingar, vem tar Rally-SM:s första vintertävling och ”Smiling tom” mötte hemmafans!
Idag satte Petter Solberg punkt för snacket om att han och Oliver egentligen är mer norrmän än svenskar .
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-23 Norske superstjärnan "kommer ut" som värmlänning: "Jag är svensk"
Efter att ha bott i Värmland under flera år är Petter Solberg nu även officiellt värmlänning. Solberg har vunnit VM i såväl rally som rallycross och har valts in i internationella bilsportförbundets (FIA) hall of fame.
"Så går det när man gifter sig med en kvinna från Torsby, jag sa att jag aldrig skulle flytta till Sverige, men man blir soft med åren. Det här är inget jag berättat om i Norge än" säger Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-23 Länsstyrelsen hårdare mot arrangörer: "Slut med sena ansökningar"
Rallytävlingen Hammarbacken i Hammarstrand är inställd eftersom arrangören ansökte för sent hos Länsstyrelsen. Samtidigt har Länsstyrelsen blivit hårdare med att ansökningar om arrangemang ska göras minst fyra månader innan. Mattias Lepistö från Ragundadalens RallyClub skäms en aning.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-23 Sordo kör Safarirallyt för Hyundai, Ingram laddar om i ERC, slåss Brynildsens hopprekord, grattis till 70+Roland, inge P-G på Hovdala, 3 juni populär rallydag, Mille bröt men ändå lite nöjd och uppsop från SSR!
Då har Hyundai Motorsport övertalat Dani Sordo att lägga till Safarirallyt 21-25 juni till sitt WRC-program.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-22 ”2 X Victor” skrällde i Polen med första platsen på ERC-pallen, Rådström nöjd EM-debutant, Tidemand ”det skaver”, Paddon leder ERC, Tom besviken och funderar, fullt startfält i Grus SM medan Asfalt SM körs med fyra tävlingar…
Inte utan att känslan av ”rally-baksmälla” infunnit sig efter en superintensiv helg med kroppen på ”South Swedish Rally” medan hjärnan delades mellan detta och ”Orlen Rally Poland”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-22 Rosenqvist imponerade stort – satte nytt personbästa
Indycar-föraren Felix Rosenqvist från Värnamo imponerade stort i natt när han kvalade till den stora bilsportstävlingen Indy 500. Rosenqvist slog nytt personbästa och han hade också den tredje snabbaste tiden någonsin i fyravarvskvalet och nu kommer han få starta som nummer tre på söndag när den stora tävlingen ska avgöras i USA. Det är bara en svensk som tidigare startat i första ledet i Indy 500 och det var Kenny Bräck 1998.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-21 Ingen värmländsk succé i rally-EM
Det blev inga topplaceringar för värmlänningarna i helgens rally-EM. Bäste värmlänning blev kartläsaren Patrik Barth, som blev fyra tillsammans med Mads Östberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-21 P-G vann SSR men det satt hårt inne, Emil-Robert-Isac var även de vinnare i Älmhult, att mötas är kul, kort rapport från ERC i Polen där både Tom och Simon fick ge upp
Då är det dags att summera mitt 46,5:e South Swedish Rally, det halva var 1979 när det var bokat USA-resa och jag missade söndagens etapp. Då var SSR tre dagar långt, 240 startande med 44 sträckor och för första gång deltävling i Rally-SM.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-21 Rekordförsäljning av biljetter till VM i Höljes – hopp om att vända negativ publiktrend
Rallycrossen har tappat publik de senaste åren, kanske är trenden nu på väg att vända. Försäljningen av förköpsbiljetter inför sommarens VM-tävlingar i Höljes är 50 procent bättre än under åren med rekordpublik på plats.
"Vi hoppas på över 30 000 besökare, vi behöver betydligt fler än de drygt 20 000 besökare vi hade förra sommaren" säger Morgan Östlund, general manager för tävlingen i Höljes.
» Läs hela artikeln i Sveriges Racdio här
23-05-21 Hälften av farten men hela känslan - rallycross Stig tävlar vidare
På söndagen var det Drivers Open tävlingar på Motorstadion i Falköping, en rallytävling för vanliga bilar. Bland de startande fanns Stig Emilsson från Falköping som har både ett EM-silver och ett EM-brons i rallycross från slutet av 70-talet. Tävlingsinstinkten finns kvar vid 75 års ålder, berättar han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Racdio här
23-05-21 EM-rallyt närmar sig – men mycket kvar att lösa
Det är drygt en och en halv månad kvar till premiären av Sveriges nya EM-rally Royal Rally of Scandinavia. Men ännu återstår en hel del att lösa för arrangörerna.
– Det är ofantligt mycket jobb som återstår, säger vd:n Glenn Olsson.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-05-21 Felix Rosenqvist med succékval till Indy 500
Felix Rosenqvist har bra fart på däcken inför nästa helgs Indy 500. Under lördagen imponerande svensken.
– Jag saknar ord, säger Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-20 Rallyfeber i Älmhult med Sydsvenska rallyt: ”En är väl lite galen”
Solen sken när Sydsvenska rallyt gick av stapeln på grusvägarna i Älmhults kommun under lördagen. Tävlingen lockade tusentals rallyentusiaster, och SVT fick sig en pratstund med några av dem.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-05-20 Rallypublik riskerar blockera räddningsfordon: "Det kan vara viktiga minuter"
Efter en olycka i South Swedish Rally under lördagsmorgonen uppmanar tävlingsledningen publiken att tänka sig för när de parkerar, för att inte blockera räddningsfordon och andra.
"Parkera inte in på sträckorna eller utmed räddningsvägarna, utan på hänvisade parkeringsplatser", säger tävlingsledaren Fredrik Johansson.
De två olycksdrabbade tog sig ut ur bilen själva och fördes till sjukhus för kontroll, enligt arrangören.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-19 Motorgård bygger folkracebilar tillsammans med funktionshindrade
Motorgården Young Wheels i Kramfors är en ungdomsförening för motorintresserade och de senaste veckorna har de jobbat tillsammans med LSS-enheten i Kramfors.
"Vi har byggt en folkracebil som alla kan köra" säger projektledaren Sofia Wolfenstein.
Flera personer med funktionsvarierade har varit med och byggt och den gemensamma glädjen stor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-19 Marcus Ericsson visar storform inför Indy 500
Marcus Ericsson vill försvara sin mästartitel i Indy 500. Det ser onekligen bra ut inför helgens kval till det klassiska loppet 28 maj. 32-åringen var snabbast av de 34 bilarna under torsdagens träning.
– Teamet har jobbat hårt med tävlingsbilarna och vi var snabba direkt. Ett härligt besked, säger Ericsson till indycar.com
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-19 EM-rallyt närmar sig – men mycket kvar att lösa
Det är drygt en och en halv månad kvar till premiären av Sveriges nya EM-rally Royal Rally of Scandinavia. Men ännu återstår en hel del att lösa för arrangörerna.
– Det är ofantligt mycket jobb som återstår, säger vd:n Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-18 Rådström med bra minnen från Polen, noterna är viktiga menar Tidemand, Tom nöjd efter test, regn stoppade även rally i Italien, är MSR på väg att skjuta sig i foten, Vallentuna ställer in på grund av chockhöjd hyra och Motorbloggen laddar för SSR…
Har lite svårt att bestämma vilket som är hetast i helgen, South Swedish Rally eller Orlen Rally Poland? Oavsett så inleder jag med Dennis Rådström /Johan Johansson som gör internationell comeback i turistområdet Masuri och staden Mikolajki.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-18 Rallyfeber i Älmhult – kartläsaren Maja Bengtsson: "Helt fantastiskt"
Rallyfebern stiger för under torsdagen startar nämligen South Swedish Rally i Älmhult och det är 47:e gången det körs. Och för första gången har allt flyttat ut från centrala Älmhult och i stället blir Millebygden Arena knutpunkt i rallyt.
"Det känns fantastiskt att vara med i år, jag missade folkfesten förra året", säger Maja Bengtsson, kartläsare från Virestad för Jonas Åkesson som kör för Team Nybe i klassen Internationella 4WD.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-17 Kenneth Hansen närmar sig comeback – "Fick erbjudande nu i helgen"
Rallycrossikonen Kenneth Hansen närmar sig en comeback med stormsteg och faktum är att det vara nära en återkomst redan nu i veckan.
"Jag fick erbjudande att sitta i en bil redan i helgen men av familjeskäl så gick det inte att genomföra", säger 62-årige Hansen.
Men siktet är inställt på en tävling utomlands senare i sommar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-17 Folkrace i Amsberg ska locka nya medlemmar: "Pirr varje gång"
På torsdagen ska omkring 100 deltagare tävla i folkracing på motorbanan utanför Borlänge. En av deltagarna är Jan Ingesson, som redan nu kan se sin kommande start inne i sitt huvud.
"Då står sex jättenervösa förare och gasar upp motorn och väntar på grönlyset", säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-17 Nio experter och så jag, tippar PG som SSR-vinnare, Adielsson laddar för ny seger, Hörby-Pontus ”felseedad”, ”Usmiechniety-Tomek” välkomnas av sin polska fans, Simon kände på polskt grus, Skoda dominerar, ingen rusning till ”Hovdalasprinten” och kan Lindholm vara den Hyundai söker…
Snacka om att känna sig som ”en katt bland hermeliner” som när den proffsiga mediaansvarige i South Swedish Rally Annemo Friberg väljer att lägga in mig i gruppen ”Experter”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-16 Fyran och femmans växel gäller i Rally Poland, ”Colins Crest” power stage när ERC landar i Värmland, i fallet Oliver v.s Greensmith ”case closed”, gammelmedia gentemot sociala medier vilket är bäst, Gullabo förklarar och Tomelilla-Jimmy ansluter till Brink Motorsport
Det gäller att ha ”split vision” i helgen med ett öga/öra på South Swedish Rally med start fredag och målgång på lördagen och det andra öron/ögon-paret på ERC Orlen Rally Poland. I Mikolajki börjar man köra först på lördagen med målgång på söndag så lite förskjutning är det trots allt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-15 Asfalt SM i Gullabo ställs in, efterdyningar från Kungälv, SSR engagerar hela Älmhult, Ola N. vann Porschepremiär, Tommie E. dubbel-trea, nästan svenskt på pallen i Øresund Rally, första rullningen i karriären för Johan K. och Kalle R. vill ändra regeln som förstörde för Oliver…
Det tog inte många timmar efter att anmälan stängt för deltävling tre i Asfalt SM, ”LEAB:s Asfaltsprint” innan Gullabo RC meddelade att man ställer in den 27 maj. Med runt 20 anmälda förstår alla att det är omöjligt att köra ett SM med minsta lilla uns av status.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-14 Portugal var Olivers tävling, Kalle tog årets första seger, historien från SM-premiären höll i sig i Kungälv, efter åtta års frånvaro vann Gad i sin comeback, Jonna nära totalseger och Tom K= kultur…
Inget snack om vem som gjorde Vodafone Rally de Portugals bästa insats om ni frågar mig, Oliver Solberg och Elliot Edmondson. Hade det inte varit för den lite överdrivna FIA-regeln som inte tillåter ”show” direkt efter målgång på en sträcka hade Oliver vunnit rallyt med en knapp minut.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-14 Solberg tvåa i Portugal
Solberg drog på sej ett tidsstraff på en minut efter den andra dagen å hade 25 sekunder upp till ledaren Gus Grensmith när sista dagen började. Solberg körde in tid och vara bara 8,7 sekunder bakom inför sista sträckan, men det räckte inte riktigt hela vägen fram för Solberg som slutade 1,2 sekunder efter Gus Grensmith å kartläsaren Jonas Andersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-14 Efter straffet – Solberg tog nästan igen hela avståndet
Efter att ha straffats med en minuts tidstillägg startade Oliver Solberg 24,6 sekunder efter ledaren Gus Greensmith i WRC2-klassen i rally-VM. Men Solberg körde in nästan hela försprånget på dagens etapp och slutade tvåa i rallyt, 1,2 sek efter Greensmith.
– Jag var kanske lite för försiktig på långsträckan. Men jag gjorde vad jag kunde i dag, säger Oliver Solberg till C More.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-14 Första USA-segern för Joel Granfors efter sensationell uppkörning
Racerföraren Joel Granfors från Eskilstuna vann helgens tävlingar i Indianapolis - USF Pro 2000, som är ett par steg under USA:s främsta formelbilsmästerskap, Indycar. Han gjorde en uppkörning från 18:e startposition.
"Att få ta första segern i USA, och att göra det här i Indianapolis på det här sättet, är verkligen en dröm".
Efter tre av nio deltävlingar är Granfors på fjärde plats i mästerskapstabellen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-14 Solberg straffas – fråntas ledningen inför avgörandet
Oliver Solberg är bara fyra sträckor från sin andra seger i WRC2-klassen i rally-VM. 21-åringen skulle startat med hela 35,4 sekunders ledning inför söndagens avgörande i Portugal, men är nu 24,6 sekunder efter ledaren då han straffas för två ”doughnuts”.
– Löjligt, men det är förbjudet enligt regelboken, säger SVT-experten Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-13 Oliver Solberg på väg mot andra VM-segern
Oliver Solberg är bara fyra sträckor från sin andra seger i WRC2-klassen i rally-VM. 21-åringen har hela 35,4 sekunders ledning inför söndagens avgörande i Portugal.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-13 Mental coachning ska göra Marcus Ericsson till mästare
Marcus Ericsson har aldrig haft en bättre start på säsongen. Kumlasonen är både mästreskapsledare i indycar och regerande Indy 500-segrare. Framgångarna i år kommer efter att han börjat jobba med mental träning.
– Han kommer att bli den bästa i indycar, det är jag övertygad om, säger den mentale tränaren Stig Wiklund till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-13 Solberg leder i Portugal
Oliver Solberg fick en smakstart i det portugisiska VM-rallyt. 21-åringen leder WRC2-klassen med 50,1 sekunder före britten Gus Greensmith med kartläsaren svenske Jonas Andersson i högerstolen.
– Det var riktigt tufft men vi har haft en bra dag. Vi slapp punkteringar i alla fall, säger Oliver till C More.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-13 Första ledet för Rosenqvist i Indianapolis
Dansken Christan Lundgaard snuvade Felix Rosenqvist på pole postion inför söndagens indycarlopp i Indianapolis. 27 tusendelar (!) fattades för smålänningen. Mästerskapsledaren Marcus Ericsson startar sjua i morgon.
– Jag har stått i pole två gånger här tidigare utan att lyckas. Kanske andra startposition funkar bättre, säger Felix till Viaplay.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-12 Premiären för STCC blir på Fällforsbanan i Skellefteå
Premiären för STCC, Sveriges högsta serie i racing, skjuts upp och blir i Skellefteå i stället för Falköping. Serien ska från och med i år köras med elbilar men på grund av komponentbrist i tillverkningen av dom nya bilarna kommer premiären nu köras i Fällfors norr om Skellefteå i början av augusti.
"Det ska bli jätteroligt, roligt för Fällfors och Skellefteå också. Det här är en världsunik händelse", säger förra årets segrare i STCC, Skellefteås Robert Dahlgren.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-12 Expert Kruses tre punkter inför Portugals VM-rally
Portugals VM-rally är säsongens femte deltävling i VM-serien. SVT:s motorexpert Jonas Kruse listar de tre hetaste frågorna inför rallyt på de portugisiska grusvägarna. Vänder det för Elfyn Evans efter segern i Kroatien?
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-12 Många ledarskifte i Portugal, Oliver i topp efter SS5, hyllning till Breen, anmälan/biljettförsäljningen har öppnat för ERC Royal Rally, sex helsvenska starter i Rally Poland, MSR lockar funktionärer och STCC flyttar både premiärdag och bana
Precis lika tråkigt som vanligt att skriva Motorbloggen mitt under första etappen av ett WRC-rally men nöden har ingen lag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
12-05-12 Klubbens besvikelse efter inställda premiären: Naturligtvis tråkigt
Premiären av STCC i juli på Falkenberg motorbana ställs in och skjuts framåt, orsaken är brist på komponenter till de nya elektriska bilarna.
"Kommer påverka oss och kommunen, eminenta gäster kommer inte och det skulle ju vara nya grejer som skulle kommit", säger Ronny Andersson, ordförande för Falkenberg motorklubb.
Men det blir ändå en premiär den 8-9 juli, hör Ronny berätta i inslaget.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-12 STCC i Falkenberg ställs in – brist på komponenter till bilarna
Det blir ingen STCC-premiär i Falkenberg 8-9 juli. Orsaken är komponentbrist i tillverkningen av de nya elektriska STCC-bilarna. Men Västkustloppet genomförs som planerat.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-11 Överraskningen – pappa Hansen laddar för comeback: "Inte som förr"
En eventuell comeback som heter duga kan vara på gång inom rallycrossvärlden. Kenneth Hansen från Götene har mängder av guld på meritlistan och nu kan en återkomst efter tolv år vara aktuell, vilket tidningen NLT var först att berätta om. Han har en speciell tävling i fokus, som kan bli en familjeaffär.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-11 Hyundai letar ”ung” ersättare för Breen, Evans och Solberg snabbast på shake down, Rovanperä/Mikkelsen mina vinnare, ”Mästare-Olsson” gör SM-debut i Kungälv, Polen-test i Småland, Klara jagar seger i Skottland och ”Øresund Rally” lockar många deltagare…
Det blir inte Dani Sordo som ersätter Craig Breen i Hyundai-teamet, för närvarande är det helgensPortugal och kommande Sardinien som är klara medan resten är höljt i dimmor. Hos Autosport har basen för teamet Cyril Abiteboul avslöjat.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-10 Madelene bytte folkrace mot banracing: "Testade och nu är jag fast"
För fyra år sedan valde Madelene Skälhammar från Ankarsrum att byta sport från folkrace till Time-Attack. Olikt annan racing så tävlar man inte direkt mot varandra i TimeAttack, utan man tävlar mot klockan där det går helt enkelt ut på att sätta ett så snabbt varv som möjligt.
– Jag testade för fyra år sedan och det gick bra och nu när jag fast, säger Madelene.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-05-10 Småland valde bort ”södern” i DM, minnet av ”Walle” hedras för sjunde gången i Rö, Polen släppte lite på förlåten, FIA har tre WRC-spår för framtiden och ingen censur i Motorbloggen…
Kanske jag övertolkar att Smålands BF inte sökte sig söderut för att hitta ersättningar för sina två inställda DM-tävlingar, Ljungby och Södra Sunnerbo, men för mig känns det dock som en brytning med ”södern”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-09 Fortsatt luddigt i ”skyltfrågan”, störst i Kronoberg ”Vilda Ryd Racet”, SSR-program klart, Evans får ”städa” och 50 Rally2-åkare gör upp i Portugal!
De gamla ordspråken, ”Sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten” och ”Ropa inte hej förrän du är över bäcken” stämmer in på gårdagens så positiva besked i ”skyltfrågan” enligt en av Mellansveriges stora rallyarrangörer.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-08 Mycket blågult i kommande ERC-Rally Poland, ”Smiling Tom” gladast i helgen, Paddon gillar rally, WRC kan tvingas överge hybrid, skyltfrågan tillfälligt löst, sju anmälda till VEC i ”DM2”, ”Die Carlbergs” bet ihop, Solberg-Polon fick däng av en Nissan, Gryazin i testkrasch i Portugal och Kristoffersson/Eriksson vann i Tierp
Nästa stopp för ERC är ”nästgårds” med stopp i Polen och turistorten i Mikolajki inte alltför långt från gränsen till Belarus och ”79th Rally Poland”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-07 Johan Kristoffersson borta i finalen: ”Fick punktering”
Johan Kristoffersson såg ut att ta en dubbelseger i RallyX-serien på Tierp Arena. Men den femfaldige världsmästaren försvann direkt i finalen i Supercars.
– Jag körde i ett slag och fick punktering, men så är det ibland, säger han till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-05-03 Tung test på Kanarieöarna för ”Kvick”, Tom K. fann att nya C3 Rally 2 är ” fin asfaltbil”, SSR med över hundra anmälda och MSR fokuserar på klasser istället för totalt…
”ERC Rally Islas Canarias” började på sämsta tänkbara sätt för danska co-drivern Jeannette Kvick-Andersson som gör andra EM-starten i år med tysken Norman Kreuter.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-05-02 Tom K./Andreas J. laddar för ERC på Gran Canaria, Fiesta Rally3 EVO är klar för start, Rollsbo City Race klarade minimigränsen, SM på Sturup Raceway kräver minst 40 SM/RM-åkare och SSR måste gallra…
I helgen firade Tom Kristensson sin 32-årsdag genom att med sambo Caroline sitta på balkongen i Puerto Rico och misstänker jag, kolla in-car-film inför deltävling två i ERC, ”Rally Islas Canarias”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

23-05-01 Grybb försvann då vann Andervang HGP utan problem, andra raka för Simon A., förlängd anmälan till Asfalt SM, PG-Adielsson-Ryke segrade alla i Laholm, Meeke/Fløene vann ”For Craig”, danske mästaren Madsen får vänta på sin nya Citroën, Marklund tvåa trots jättekrasch i Euro RX-premiären och ”Craig Stage”…
På ett soligt men till en början vårkyligt Garnisonen var det i söndags dags för deltävling två i Södra BF:s RS:DM, ”Hässleholms GP”. Lite har glansen flagnat på ”HGP” mot de gyllene åren före pandemin då det flera gånger var på gränsen till gallring bland alla anmälningar något som inte alls var aktuellt i år. Då fanns även många danska och norska deltagare vilka i helgen var mindre än dussinet totalt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-30 Marklund tvåa i rallycrosspremiären – en halvtimme före start fungerade inte bilen
Anton Marklund blev överraskande tvåa när EM-serien i rallycross inleddes i Ungern. En halvtimme före starten fungerade inte bilen.
”Vi ska se om det fungerar”, skrev Marklund till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-30 17.00: Rallycross-EM i Nyirad – se tävlingen
Årets första EM-tävling i rallycross går av stapeln i Ungern.
Tävlingen sänds på SVT Play och Kunskapskanalen.
Se den med start 17.00.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-29 Anton Marklund jagar ny EM-titel – i startfältets äldsta bil
När Anton Marklund ska försöka försvara EM-titeln i rallycross gör han det i startfältets äldsta bil. Något favorittryck känner därför inte den svenske stjärnföraren.
– Jag ser mig själv som en ”underdog”. Jag behövde en rejäl utmaning och fick det, säger Marklund till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-29 Historiskt rally-SM intar Laholm – förare: Njuta och ha roligt
Det är fyrtio år sedan det sist rullade rallytävlingar i Laholm – men under lördagen var det dags igen. Rally-SM:s första grusdeltävling rullade från Laholm till Knäred.
"Halland har ett fantastiskt vägnät som passar rally", säger tävlingsledare Anders Martinsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-28 Ljungby ställer in är ett tungt besked, hur blir det i Asfalt SM?, Kruse får lämna återbud, Meeke snabbast på Q-stage, klart för NM i rally och navelsträngen klipps…
–Tyvärr måste jag med mycket tunga steg meddela att Ljungby Motorklubbs rallytävling Midsommardansen 2023 är inställd.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-27 Loeb fick bryta med skadad kartläsare, Breen hyllas i Brattby, Ogiers planer är grumliga, PG favorit i Grus SM-premiär, över 200 till Götene och succé i dammig "Ekebygropen"
Nu sjunger Motorbloggen via Kristianstadsbladet.se på absolut sista versen och från den 1 maj är flytten till egna sidan ”Motorbloggen.nu” genomförd. Ni som vill fortsätta läsa Motorbloggen men ännu inte lagt in ”Motorbloggen.nu” bland era bokmärken så är det hög tid. Detta förstås om ni vill fortsätta läsa vilket jag sjävklart hoppas. Alla som letar sig till Motorbloggen, via Facebook, Twitter, Aktuell Motorsport eller Motorsport i Värmland behöver inte göra någonting alls, bara att klicka på länken som tidigare. Med hopp att vi ses på ”Motorbloggen. nu”. Tommy
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-26 ”2xVictor” laddar för full säsong i EM med ny bil, Renault Rally3 klar för tävling, Toyota långt framme med grus-set up, bröderna Solberg kör i Sydafrika, ”Götenerundan” närmar sig 200 bilar, klenare i Ljungby, SSR är billigt nöje för publiken och STCC drar till Göteborg
Knappt hade Tom Kristensson avslöjat att han och Andreas Johansson kör andra deltävlingen i ERC, ”Rally Grand Canarias” första helgen i maj förrän nästa glada EM-besked från Hörby-horisont landade.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-25 15-årige Lukas fick dispens för att tävla – vann dubbelseger
Med dispens för att köra i klassen så vann 15-årige Lukas Andersson från Svanskog helgens Supercar Lites premiär när RallyX startade i danska Nysum.
"Jag tänkte bara, jag kör och har kul, jag hade inga förhoppningar på höga placeringar eller något sådant", säger Lukas Andersson
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-25 Tom K. kör ERC på Gran Canaria, Fløene blir co-driver åt Kris Meeke, viralt rallybråk, Skoda firade och HLMK bjuder på ett varv extra i HGP!
Sent i går släppte SMK Hörbys Tom Kristensson en för honom och alla hans fans en mycket efterlängtad nyhet, det blir start i kommande ”ERC Rally Canarias” nästa torsdag den 4 maj.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-25 STCC tillbaka till Göteborg
STCC fortsätter sin satsning på tävlingar i störstäder. 2024 är Göteborg tillbaka som arrangör för världens första helt elektrifierade nationella mästarskap. Ett treårsavtal är klart och 14-15 juni är spikade datum för racet.
– Göteborg är en stad med ett starkt motorintresse och ledande miljöarbete, säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-04-24 Meeke övertar Breens bil, Oliver S. kunde ha varit i WRC2-ledning, Hedström hade lyckad tripp till Danmark, ”The Bäckmans” gjorde bra ifrån sig på Monza, asfaltåkandet mattas av , skånska Peggy ny i SBF-styrelsen och stjärntätt i Hörby
Någon risk att Craig Breen blir bortglömd finns absolut inte och många olika sätt att minnas och visa irländaren respekt har setts under helgen.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
23-04-23 Oliver Solberg vände och avslutade VM-rallyt i Kroatien som trea
Värmländske Oliver Solberg gjorde en stark avslutning under söndagen i Kroatiens VM-rally - när han klättrade från fyra till trea i WRC2-klassen.
"Ett coolt sätt att avsluta rallyt. Jag åkte hit för att få erfarenhet och att hamna på pallplats var en bonus", skriver han på instagram.
Han deltog utan att tävla om VM-poäng.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-23 Respektfullt när Evans vann i Kroatien, Solberg utan WRC2-poäng, surt för Pellier, ”Fluppe” vann dramatiskt ”Rally Karlshamn”, dubbelt NYBE i ”Silverratten”, Fiesta-seger på Gotland och ny rallytragedi!
Som förväntat blev hela WRC Rally Croatia väldigt känslosamt från torsdagens ceremoniella start där hela WRC-familjen samlades i sorg för att hedra Craig Breen.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
23-04-23 Evans vann VM-rallyt – hyllade Breen: ”Segern känns oviktig”
VM-rallyt i Kroatien har präglats av den tragiska olycka där Craig Breen avled. Segraren Elfyn Evans var tårögd när han körde över mållinjen.
– Det är överraskande hur lite segern betyder nu, säger Evans till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-23 18.00: Sammandrag från Kroatiens VM-rally
Se sammandraget från Kroatiens VM-rally i SVT2/Play 18.00. Det kommer präglas av sorgen efter Hyundai-föraren Craig Breen, som tragiskt förolyckades under förberedelserna.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-23 Så blev 17-årige Mille Johansson från Katrineholm en av Sveriges bästa rallyförare
Den 17-årige rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm blev nyligen uttagen till att representera Svenska bilsportförbundets landslag under 2023.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-23 Oliver Solberg tappade tid efter snurr i kroatiska rallyt
Oliver Solberg hade en frustrerande lördag på kroatiska rallyt. På sträcka elva tappade han rejält med tid efter en snurr.
– Jag har gjort fel med bilen helt enkelt, säger Solberg till WRC.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-04-22 Silverratten i Liatorp lockar många – ”en trevlig tävling”
Silverratten som är den första deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen körs under lördagen och lockar 134 anmälda. Start och mål är i Liatorp, med fem specialsträckor på små väger i Alvesta, Ljungby och Älmhults kommuner.
”Silverratten är väldigt populär. Den är en trevlig tävling” säger tävlingsledaren Kent Rydh.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-22 Thierry Neuville kraschade från ledning i kroatiska rallyt
Thierry Neuville var i ledningen i kroatiska rallyt. Då kraschade han på den elfte sträckan. Han och kartläsaren klarade sig oskadda – men skadorna på bilen tvingade dem att bryta.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-21 Orosmolnen skingrades - nu går starten för Rally Gotland Light
Lördag morgon går starten för Rally Gotland Light - Gotlands största rallytävling. Men länge var det osäkert om det över huvud taget skulle bli någon tävling. Nu deltar drygt fyrtio ekipage i rallyt, berättar tävlingsledaren Anette Westöö.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-21 Rådström gör debut i ERC med GNM-Fiesta, Neuville och Rosell leder i Kroatien, ”SM-fält” i Silverratten, ”Plombo” står över helgens BRC, tufft i RallyX-premiären och Bäckmans gör inhopp på Monza
Breaking News. Efter tre säsonger på den internationella rallyscenen med Ford Fiesta R2 tog Dennis Rådström, Torsby beslut att istället satsa på Rally-SM med en Volkswagen Polo 2021.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-21 Johan Kristoffersson är förhandsfavorit när rallycross-säsongen inleds
Under helgen körs dubbla deltävlingar i Rally x på Nysumbanan i Danmark, vilket markerar starten för årets säsong i rallycross. Förhandsfavorit i toppklassen supercar är den femfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson från Arvika.
"Det är alltid målsättningen att kämpa om seger" säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-21 Syskonen Sandra och Simon satsar på guld i RallyX
I helgen är det dags för ny säsong i den nordiska rallycrosserien RallyX. Syskonen Simon Olofsson och Sandra Hultgren från västra Värmland driver det egna teamet STS RX – och hoppas på nya framgångar.
– Det kommer att bli en tuff säsong, säger Sandra Hultgren, stallchef.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-21 Rallycross-syskonen pekar ut vem som är sämst på att städa
Syskonen Simon Olofsson och Sandra Hultgren driver ett rallycross-stall tillsammans – och ibland så kan det bli oenigheter.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-20 Klara med flerårsavtal för World RX, Toyota visade stort ”sportsmanship”, Breen körde i 33km/t när olyckan skedde, Rovanperä snabbast på shake down, Oliver tvåa i WRC2-gänget, Ditte hyllar sin förare, stort intresse för Ekebygropen, Krutcupen har premiär och möt stjärnorna i Hörby!
Breaking News i sin allra bästa form kom idag när CE Dealer Team annonserade att man skrivit flerårskontrakt med Klara Andersson för World RX.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-20 Enzo Hallman – en av 20 stora motortalanger
15-årige racingföraren Enzo Hallman från Jönköping är en av 20 lovande motortalanger. I alla fall enligt sportbladet som sammanställt en lista över talanger inom motorsporten. På listan hamnar Hallman på en 14-plats, bäst rankad av tre på samma lista som tävlar i samma serie, den elektrifierade JSM-serien NXT Gen Cup.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-20 Klara Anderssons VM-dröm i rallycrossen
Klara Andersson får fortsätta i rallycrossens finrum. 23-åringen från skånska Hörby har skrivit på ett flerårskontrakt med svenska CE Dealer Team som hon VM-debuterade för ifjol.
– Jag är så glad och tacksam att de tror på mig som förare, säger hon i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-19 Experten inför Kroatiens VM-rally: ”Kommer bli ett fint sätt att minnas Craig Breen”
Motorsportvärlden sörjer fortsatt Craig Breens bortgång. På torsdagen, exakt en vecka senare, inleds Kroatiens VM-rally. Hyllningarna kommer att vara många och Breens team har valt att ställa upp, med specialdesignade bilar.
– Jag tycker man har tagit helt rätt beslut. Det kommer bli ett fint sätt att minnas Craig Breen, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-19 Mycket i Kroatien kretsar kring hyllningar till Breen, 50 Rally2/R5-anmälda till WRC Rally Portugal där Mikkelsen är en, Facebook har inte alla, SSR laddar med permanent rallyarena i Millebygden och hur viktigt är det att allmänheten får veta om Rally-SM?
Som jag redan berättat blir det inget WRC-tips till Croatia Rally och känslan just nu är att även kollen på rallyt kommer att bli annorlunda än normalt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-18 #42 tas bort från WRC, Breen blev mer än världsmästare han blev "Peoples Champion", Audi till F1, tuffa pix i Silverratten, Rallyklassikerna säger ifrån, nu väntar premiär för Grus SM och hjärtstopp trolig orsak till rallyolycka
I dag samtidigt med att Craig Breen vigdes till sista vilan hemma i Irland tog WRC-promotorn beslut att hans #42 inte kommer att användas av något ekipage i årets WRC-serie.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

23-04-17 Loeb med Lancia i World RX, Hyundai kör i Kroatien för att hedra Breen, beröm östes över SM-premiären i Hörby, familjen Andersson vass i 2WD, Kristensson i 4WD, Ingesson höö sin plan, Levin inledde kartläsarkarriär med seger, mycket tjejer bland deltagarna, Tom "brände gummi", HGP likvärdigt med SM-premiären och olyckstyngd vecka 15!
Sebastien Loebs återkomst till World RX klassar jag som dagens hetaste nyhet från motorfronten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-17 Hemligheten bakom Marcus Ericssons succé: ”Jobbat stenhårt med mental coach”
Marcus Ericsson fortsätter att briljera i Indycar och leder hela serien efter tre lopp. Vad ligger bakom succésvenskens framgångar?
– Han har jobbat med en mental coach sedan i höstas, och jag tycker det syns i hans agerande på banan, säger SVT Sports expert Fredrik Ekblom.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-17 Rallylegendaren Sébastien Loeb återvänder till Rallycross-VM
Rallylegendaren Sébastien Loeb återvänder till Rallycross-VM. Fransmannen är den mest framgångsrika föraren genom tiderna med åttio segrar och nio världsmästartitlar i rad mellan 2004 och 2012 i WRC. Även rallycross-VM har han kört tidigare, mellan 2016 och 2018. Sedan dess har Loeb legat lite lågt, kört enstaka lopp här och där, bland annat Dakar-rallyt, men också en säsong i Extreme E. Men nu satsar han på en full säsong. Loeb kommer köra för tvåbils-stallet Special One Racing tillsammans med landsmannen Chicherit.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-17 Marcus Ericsson leder Indycar – ”känns fantastiskt”
Efter en tredjeplats i Long Beach under natten till måndag har Marcus Ericsson den totala ledningen i amerikanska indycar-mästerskapet.
”Supernöjd med hela helgen och tillbaka i ledning i mästerskapet känns fantastiskt”, säger Ericsson till Radiosporten.
Men det var inte utan dramatik som Ericsson lyckades köra in på en tredjeplats, hör om incidenten som höll på att ställa till det för Ericsson i spelaren ovan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-16 Kvalsuccé för Ericsson i Long Beach: ”Härligt att det betalar sig”
Marcus Ericsson står i första led i söndagens indycarlopp i Long Beach, Kalifornien. Tabelltvåan gjorde sitt bästa kval hittills i ett stadslopp i indycar och det var bara amerikanen Kyle Kirkwood som lyckades straffa svensken.
– Vi har tränat så hårt i vinter på att förbättra oss i kvalen. Härligt att det betalar sig, säger Marcus till Viaplay.
Felix Rosenqvist slutade tia i kvalet.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-16 Slagläge för Marcus Ericsson
Marcus Ericsson kom till Long Beach där han haft svårt tidigare hetare än någonsin och bekräftade det med en andra plats i kvalet efter nye lovande amerikanen Kyle Kirkwood som gör sin andra säsong och första för Andretti Racing. Felix Rosenqvist fick sin sämsta startposition hittills här med en 10:e plats. Startposition är viktigt i Long Beach där det är trångt och svårt att köra om. Loppet startar 21.30 i kväll, svensk tid.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-15 Succé, inget annat ord behövs för SMK Hörbys "SM Shake Down"!
Nu är jag förvisso part i målet, men att säga utan att SMK Hörbys ”SM Shake Down” inför söndagens ”Bilmånsson Rallysprint” blev något annat än succé vore att fara med osanning. Redan från klockan 09.30 började folk dessutom glädjande nog många barnfamiljer, strömma till Nya Torg där det redan då fanns det mesta av vad dagen hade att erbjuda.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-15 Ericsson hoppas ta revansch på mardrömsbanan: ”Har ett gott momentum”
Han ligger tvåa i Indycar-mästerskapet inför årets tredje deltävling som avgörs natten mot måndag svensk tid. Men den klassiska stadsbanan Long Beach i Kalifornien har historiskt sett varit en mardröm för Marcus Ericsson. Han har aldrig tagit sig i mål – men tror och hoppas på revansch i år.
”Jag känner den här revanschkänslan från i fjol när jag kraschade”, säger Ericsson till Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-14 Rallyvärlden sörjer Craig Breen, Nisse "Autoseum" Nilsson har lämnat oss, klokt SSRC-beslut, Södra analyserar RS-DM, SSR-profil "Fritte", Ekström säljer, Race4Fun till Mantorp, "the Servin show" och trist SM-besked!
Jag överdriver inte när jag säger att minst 80-90 procent av alla inlägg i mitt Twitterflöde handlar om i går så tragiskt förolyckade Craig Breen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-13 Rallyförare död - hans sista tävling blev i Umeå
Den irländske föraren Craig Breen förolyckades under träning inför det kroatiska VM-rallyt.Hans kartläsaren James Fulton klarade sig oskadd. 33-årige Breen kom tvåa i Svenska rallyt i Umeå i februari.
"En utredning pågår. Det är allt jag kan säga, förutom att jag kan bekräfta att olyckan skett. Vi skickar våra kondoleanser till stallet och alla Craigs anhöriga", säger tävlingschefen Zeljko Stefanic till SVT.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-13 Rallyföraren Craig Breen död – experten Jonas Kruse: "Fruktansvärt tragiskt"
Den irländske rallyföraren Craig Breen avled under torsdagen i en olycka i samband med tester inför VM-deltävlingen i Kroatien som körs om en vecka. Craig Breen kom på en andra plats i den svenska VM-rallyt tidigare i år och han körde i det svenska VM-rallyt under flera år när det kördes i Värmland.
"En genomsnäll karaktär som har betytt otroligt mycket för sporten" säger SVT:s rallyexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-13 Jonas Kruse om Craig Breen: ”Rallyvärlden har mist en fantastisk person”
33-årige Craig Breen har avlidit. Rallyvärlden har mist en stor profil och en fin person, menar SVT Sports expert Jonas Kruse.
– Han var ett föredöme, säger Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-13 Motorsportvärlden i sorg efter Craig Breens död
Motorsportvärlden är i sorg efter rallystjärnan Craig Breens död.
”Vila i frid”, skriver regerande världsmästaren Kalle Rovanperä på Twitter.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-13 Craig Breen dog i samband med test inför WRC Rally Croatia, inte "två förlorare" nästa helg, Liiten med ny co-driver, SM-premiären i Hörby tv-sänds, Wilke kör på hemmaplan och 9 klasser är färre än 31...
Chockbeskedet nådde mig precis när jag skulle avsluta Motorbloggen och mer än lite svårt att just nu samla tankarna. Från Hyundai Motorsport kom ett kort ”statement” som förklarade 33-åringen omkommit i samband med test till ”WRC Rally Croatia” nästa helg.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-13 Rally-stjärnan Craig Breen har avlidit efter olycka
Craig Breen har avlidit, 33 år gammal.
Irländaren blev för bara en månad sedan tvåa i Svenska rallyt.
Han dog efter en olycka under förberedelserna inför Kroatiens VM-rally.
”Hyundai Motorsport är väldigt ledsna över att bekräfta att Craig Breen i dag dog”, skriver hans stall i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-12 WRC vill ha med Argentina, Grönholm gör Subaru-comeback, Klara valde Grönland före Hörby, ingen efteranmäld till SM-premiären, Steiner för evigt i TV-Svängens historiebok och bloggbytet närmar sig...
Medan USA verkar rycka allt närmare som nygammalt WRC-land sprider sig lite oro över de andra mer klassiska rallyländerna, Mexiko, Chile och inte minst Argentina.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-10 Polo R5 fortsätter att "utvecklas", Tänak och Märtin delar på sig, HGP förlänger anmälningstiden, MSR klart populärare än Tierps utmanare och TV-Svängen närmar sig...
Många blev säkert besvikna när Volkswagen beslutade sig 2020 för att helt avveckla allt som har med rally att göra.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-09 Tar Rally2 över som mästerskapsklass i NZ/USA, Tidemand mest segerrik WRC2-förare, Carlberg fortsätter med el-Corsa, mer jobb för valberedningen i SBF, Klara vann på Lydden Hill, Lars var först till MSR, inte heller till HGP är det rusning och flytt förbereds...
En hel del ögonbryn höjdes på Nya Zeeland när nationalidol Hayden Paddon valde bort AP4 Hyundai i20 i ”Otago Rally” till förmån för en likadan Rally2-version som han kör i ERC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-05 "SM-tvåa" blev av med körkort, Serderidis lämnar WRC, "fel däck" gjorde Loeb till vinnare, Marklund klar för Euro RX, Veiby kör Nordic RX, Asfalt SM i Kungälv, tio svenskar till "YM Øst" och fin påskgåva till HLMK!
Avundsjuka är som bekant ingen bra egenskap och om jag tolkar spanjoren Pepe Lopez rätt är detta exakt vad han råkat ut för.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-04 Lyckat indycar-test för Lundqvist
Linus Lundqvist kan ha kommit ett stort steg närmare indycar. Efter måndagens test på Texas Motor Speedway var Lundqvist mer än nöjd med insatsen i en av Team Rahal/Letterman/Lanigans bilar.
– Absolut! Det blev inte bara en dag till i en Indycar-bil utan också ett bevis på att jag klarar av superspeedways (snabba ovalbanor), säger Lundqvist till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-04 Paddon antar ERC-utmaningen och kör på Kanarieöarna, tung Polokrasch i Belgien, SM-tätt, klent eller inte det är frågan och jag höll mig i bakgrunden...
Torsdagen den 4 maj är det återstart för ERC efter det mer än månadslånga uppehållet efter premiären ”Rally Fafe” i Portugal. Känns konstigt att man har så lång tid mellan Fafe och ”Rally Islas Canarias” då det bara skiljer runt 150 mil därifrån till hamnstaden Huelva som tar rallybilarna över till Las Palmas.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-03 Fel däck fällde Greensmith, "Jocke" kör SM-premiär på sin egen bakgård, tunt med 4WD där Grybb blir favorit och mer priser i DM
Att välja fel däck blev ödesdigert för Gus Greensmith när han och Chris Patterson använde ”Quattro River Rally Karlovac” i Kroatien som test inför kommande ”WRC Croatia Rally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-04-02 Ericsson åtta i kraschfyllt indycarlopp
Felix Rosenqvist hade pole position inför söndagens Indycar-tävling. Men svensken tvingades bryta loppet. Han kraschade och fick bilen förstörd. Marcus Ericsson slutade åtta. Josef Newgarden vann det stökiga loppet.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-04-02 Mardröm för Rosenqvist – kraschade och tog sig inte i mål
Inför det andra Indycar-loppet för säsongen såg förutsättningarna fina ut ur ett svenskt perspektiv. Marcus Ericsson ledde totalen och Felix Rosenqvist fick starta i pole efter att ha vunnit kvalet. Men loppet i Texas har blivit ett spöke för Rosenqvist. För andra året i rad tog han sig inte i mål från pole position. Med 70 varv kvar kraschade han in i muren. Marcus Ericsson däremot klättrade från en 16:e plats, gick i mål som åtta och räddade därmed fina poäng.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-04-02 Loeb vann på Azorerna, full Skoda-pall i tyska premiären, klasseger för Hirvonen och den magiska gränsen passerades i Hörbys SM-premiär
Man det var het lugnt på tävlingsfronten här hemma kördes detso mer utanför våra gränser. Störst intresse trots nedgradering från ERC till TER (FIA Tour European Rally) rönte ändå ”Azores Rally” med sitt stjärnbeströdda startfält.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-31 Loeb tog kommandot på Azorerna, Mille & Co får sällskap av Max McRae i ERC, "verdammte scheisse" efter shake down, snudd på skånsk "dominans" på Gotland, Team Hansen är "laddade" och polackerma har tagit Tom till sitt hjärta!
När Sebastien Loeb idag gjorde Skoda-debut i ”TER Azores Rally” kände han sig lite för på shake down vilket betydde andra tid, två hundradelar efter Andreas Mikkelsen. men fyra före talangen Erik Cais, alla tre med Skoda från Toksport.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-31 Indycarstjärnan Marcus Ericsson visar upp sin raceratt
Hur funkar egentligen en Indycar-ratt? Vad gör alla knappar och vad finns på baksidan? Svenske Indycarstjärnan Marcus Ericsson visar upp och berättar om sin ratt.
– Då går det i sköldpaddefart, säger han om en av knapparna.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-31 Rosenqvist jagar revansch i Texas
Han blev påkörd i premiären. Nu är pressen på Felix Rosenqvist inför årets andra indycarlopp när den supersnabba ovalbanan i Texas väntar.
– Jag har många anledningar att vara extra hungrig där, säger Rosenqvist till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-03-30 BRC tappar ännu en deltävling, Kruse överlåter Polo R5:an till Stugemo/Lexe, Saab Arena blir navet för MSR, Rally Uppland öppnar fredag, dubbla Fiesta-byte, SM-premiär (?) på gång, 111 för Thed Björk och Race4Fun inledde på Ring Knutstorp
I lördags var det idel tummar upp för Bilsport Rallycup till och med från ”renållarna” Mikael Larsson och Lars Servin när det var premiär i Rally Anderslöv med både lerigt och gediget startfält på runt 120 bilar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-28 57 ekipage till Kroatien, Oliver kör utanför WRC2, 18 sträckor väntar i "CER", WRC förklarar hur omöjligt läget var i Mexiko, Supercupen en uppländsk angelägenhet, 30 i Hörbys SM-fält och en flock Opel-bilder lättade...
Totalt 57 anmälda till ”WRC Croatia Rally” 20-23 april och det är nog så enkelt att startfälten i VM numera inte är speciellt stora. När Jourdan Serderidis avstår Puma-start är nu Rally1-fältet nere på nio bilar, fyra Toyota, tre Hyundai och så M-Sport Ford med två bilar, där har ni gräddan av rallyvärlden. WRC2 däremot kan stoltsera med att vara mer än dubbelt så många med sina 19 ekipage.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-27 "Rally-Bonanza", svårt med anmälningsavgifter, stor skillnad för SSR 1976 mot 2023, tjejerna i landslaget uppmärksammas och Brink Motorsport startar "Akademi"!
Efter att nu grussäsongen sparkat igång med ”Rally Anderslöv” syns ändå ljuset i vintertunneln och redan om tre veckor är det rena rama ”Rally-Bonanza”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-26 Blöt men uppskattad BRC-premiär på Söderslätt, PG vann före Tom, Gad på Topp 10, fränast var en Opel, vikten av bensin i tanken, Harrström både äldst och gladast och asfalttest i Växjö!
Det var till en början regntungt när det igå rvar dags för skånsk rallypremiär med Trelleborg MK:s säsongsöppnare ”Rally Anderslöv”, dessutom premiär för populära Bilsport Rallycup. Men alltefter att dagen fortskred blev vädret bättre och när regerande Svenske Mästaren PG Andersson/Anders Fredriksson sprutade segerskumpa efter de åtta mer eller mindre blöta sträckorna sken solen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-26 Racingtalangen Joel Granfors körde hem en pallplats i USA
Eskilstunaföraren Joel Granfors körde hem USA-karriärens första pallplats, när han slutade på en andra plats vid helgens USF Pro 2000-tävlingar, på Sebring International Raceway i Florida. Resultatet kom i det första av helgens två race, och är teamets första i år. Efter helgens tävlingar är Granfors kvar som sexa i USF Pro 2000-tabellen, på 63 poäng.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-24 ERC-tävling två med SS1 inomhus, ojämn ERC-kalender, Rajd Polski använder Tom K. som affischnamn, spännande lördag väntar på Söderslätt, 22 april dagen som många tyckte var optimal och sju skåningar i "Bilsportlandslaget"
Nästa deltävling för ERC körs första helgen i maj och då med ”Rally Islas Canarias” som kommer att bjuda på en minst sagt spektakulär inledning. Första sträckan kommer delvis att köras inomhus i Gran Canaria Arena, hemmaplan för Kanarieöarnas duktiga basketlag CB Gran Canaria.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-24 Rallytävlingen stryker populära sträckan – hittills bara 16 anmälda
Rally Gotland brukar locka ett tresiffrigt deltagarantal, men i år har än så länge bara 16 förare anmält sig.
"Det är klart att man blir lite nervös", säger tävlingsledaren.
Bakgrunden tros vara att arrangörerna tvingats ta bort en populär sträcka på grund av kostnadsskäl.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-23 Torstein åker med Andreas på Azorerna, Tidemand "hoppar" ERC på Kanarieöarna, SSR öppnar, klart besked om "Personlig utrustning" i SM-premiären, USA kan putta bort Mexiko, öppning i "Skyltfrågan", "chockbesked" från världsmästaren och Nils klar för RX2e!
Det blir Torstein Eriksen som tar plats i Andreas Mikkelsens Skoda när han ska försöka upprepa sin seger från 2021 i ”Azores Rally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-22 Skjaermoen sköter noterna åt Veiby på Azorerna, Tänak+Puma= inte helt lyckat, Lappi sitter säkert hos Hyundai, Tom K. kallas "snabbtvättare" och fränt Toyotabygge...
I går gick TER (Tour European Rally) ut och berättade stolt att ”JWRC and WRC3 runner-up, APRC Pacific Cup Winner and Norwegian Champion”, Ole Christian Veiby anmält sig till deltävling tre ”Azores Rally”. Ingen het nyhet då detta varit känt en tid, men inte att det blir Stig-Rune Skjaermoen som tar plats i en ny Skoda Fabia RS Rally2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-21 Med koll på kartan
Det kan vara ett otacksamt jobb. För när ett rallyekipage når framgångar är det föraren som hyllas. Men utan sin medhjälpare kartläsaren skulle farten vara lägre och resan farligare. Vi mötte Anton Sundström som ser till att hålla sin vilde far på vägen.
» Läs hela artikeln i Kombimera här
23-03-21 Rallycross-VM tillbaka i SVT
Nu är det klart att SVT sänder årets VM-serie i rallycross. Tio deltävlingar med start i Portugal 4 juni och finalhelg i Hong Kong 11-12 november.
– Rallycross-VM är ett mästerskap som växer på nytt. Vi är jätteglada att ha kunnat säkra den här rättigheter, säger SVT:s t f sportchef Max Bursell.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-03-21 "Bumpy tarmac" väntar i WRC Croatia Rally, WRC borde kopiera ERC, Østberg på MRF för första gången på asfalt, kulturkrock Höljes-Hong Kong, World RX sänds i SVT, jäktig rallyhelg väntar och Fredrik tipsar inför SM-premiären Hörby
Idag presenterade både Hyundai och Toyota sina laguppställningar för kommande ”WRC Croatia Rally” och som vanligt helt utan överraskningar. I Hyundai i20 N Rally1 finns Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Esapekka Lappi/Janne Ferm och Craig Breen/James Fulton. Toyota kontrar med Kalle Rovanperä/Jonne Hallttunen, Elfyn Evans/Scott Martin, Sebastien Ogier/Vincent Landais och så utanför märkespoäng Takamoto Katsuta/Aaron Johnston.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-20 Ogier går direkt vidare med Kroatien, Oliver i WRC2-ledning, "Taka" kom undan med att FIA "drog i öronen", Robin L. vann Nitro RX, även lådbilar när det är Asfalt SM och Motorbloggen förbereder flytt...
Sebastien Ogier kändes som ett säkert tips som vinnare, för sjunde gången dessutom, av ”WRC Rally Guanajuato Mexico”. Lite sämre med mitt tips bakom där främst Esapekka Lappi gav upphov till besvikelse både hos mig och sig själv efter kraschen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-20 Oliver Solberg trea i det mexikanska VM-rallyt
Under helgen tog Solberg flera sträcksegrar men han fick en punktering på den åttonde specialsträckan som gjorde att han förlorade mycket tid gentemot täten.
Det blev dock värmländskt i topp i WRC2, britten Gus Greensmith vann klassen tillsammans med värmländske kartläsare Jonas Andersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-19 Oliver Solberg trea i WRC2-klassen – efter stort drama
Oliver Solberg körde upp sig under sista dagen av rallyt i Mexiko. Han blev trea i WRC2-klassen – trots problem med bilen.
– Det har varit en fantastisk vecka, säger han i C Mores sändning.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-19 Linus Lundqvists jakt mot Indycar
Linus Lundqvist har vunnit fem mästerskapstitlar i banracing sedan 2016. Efter senaste succén i USA när han vann Indy Lights låg vägen öppen för en styrning i Indycar. Men när premiären avgjordes i Florida för två veckor sen stod Linus i depån och tittade på loppet
– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte gjorde ont, säger Lundqvist till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-19 Ingen "PlanB" i Mexiko kan ha kostat för Oliver, två sträckor kvar med Ogier i topp, Kragh vann "YM-premiären" och första grussprättet i Skåne!
Innan vi går över till sista dagen av ”WRC Rally Guanajuato Mexico” måste jag få reflektera lite över lördagen. Att SS11 fick strykas för WRC2-åkarna och dom därefter när Esapekka Lappi gjorde en by strömlös har jag full förståelse för.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-19 Lappi ”släckte” by – Ogier mot VM-seger
Sébastien Ogier har kopplat ett rejält grepp om segern i det mexikanska VM-rallyt. Gårdagens etappvinnare Esapekka Lappi kraschade våldsamt på dagens första sträcka. Därmed försvann både finländaren och kampen om segern.
– Det gör ont. Jag är ledsen för teamets skull, men glada över att vi klarade oss oskadda, säger Lappi på sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-18 Lappi kraschade i WRC-ledning, tung punka för Oliver, mycket publik att vänta till Rally Anderslöv, DASU är klarare än SBF, dags att anmäla till Teammästerskapet oc hGrus SM väntar i Laholm och Hässleholm
Då slapp Cyril Abiteboul att ens fundera på ”teamorder” då andra dagen av WRC Rally Guanajuato México slutade med katastrof för rallyledare Esapekka Lappi och Hyundai i20 N Rally1.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-18 Punktering sänkte Solberg i Mexiko
Oliver Solberg låg länge med i tätstriden på den första etappen av VM-rallyt i Mexiko. Men en tuff punktering på åttonde sträckan kostade nästan två minuter för 21-åringen i WRC2-klassen. Esapekka Lappi leder WRC-klassen efter en urstark insats. Han skuggas av åttafaldige världsmästaren Sébastien Ogier, Frankrike, 5,3 sekunder bakom.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-17 Sorg i Rallysverige när Bergslagsrallyt går i graven, Lappi leder efter trubbel på dagens första sträcka, Mille satsar på ERC Juniors, Araujo vill in i rallybil direkt, kommun hedrade Mia och Klara medan RF valde Wilke för guld!
Även om det pågår WRC på andra sidan Atlanten väljer jag att börja Motorbloggen med en stor men också tråkig svensk nyhet. I går meddelade klubbarna bakom klassiska Bergslagsrallyt, Hällefors MK, Ludvika MS och MK Kopparberg att rallyt går i graven.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-16 "Rally USA" kan bli WRC 2024, Hyundai-basen tvekar inte för tuffa samtal, Mexiko-tipset, inte mycket tv från WRC-tävling tre, Dansk Rally Club prisade, Ditte K. byter IB mot Peter och Lefevbre testas väl hårt!
Innan jag kastar mig över helgens WRC Rally Guanajuato Mexico så avslöjar i dag Autosport att ett WRC-rally i USA kommer allt närmare. ”Rally USA” ska då placeras i Tennessee och i från musiken välkända staden Chattanooga (Glenn Miller-låten om tåget ”Chattanooga Choo Choo”).
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-16 Solberg går för ny seger i rally-VM
Efter att ha vunnit sin första VM-deltävling i WRC2-klassen siktar Oliver Solberg mot att upprepa succén i Mexiko. Det blir värmlänningens första rally på grus med den för säsongen nya bilen, en annan utmaning är den höga höjden som leder till att bilarnas motoreffekt minskar.
"Man får bara förvänta sig att det kommer att gå mycket saktare, och så får man prova att åka fortare," säger Oliver Solberg.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-15 Tuffa "Chocklad-sträckan" inleder "första" rallydagen i Mexiko, andra gången som Kalle R. inte startar först, Annie/Catalina 3:a i Saudi, SM-premiären börjar ta form, skyltfrågan=Goddag Yxskaft och VEC-kalendern komplett!
När det körs WRC utanför Europa strular det alltid med tidsskillnaden och ”Rally Guanajuato México” är så klart inget undantag. Första klassiska ”tunnelsträckan” inne i staden Guanajuato körs två gånger, startar klockan 03.05 natten torsdag-fredag vår tid.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-14 ERC i Portugal utklassar WRC2 i Mexiko vad gäller det mesta, Emil Lindholm satsar högt, Oliver stor idol, Loeb kör också på Azorerna och "gilla" på ingen totalsegrare i "Rally Uppland!
Lite som ett slag under bältet att jämföra helgens ”WRC Rally Guanajuato Mexico” med förra helgens gastkramning ”ERC Rally Fafe”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-14 Elina Öhman valde farliga sporten – trots pappans olycka: ”Mellan liv och död”
Hennes pappa blev nästan helt förlamad i en skotercross-olycka. Men det hindrade inte Elina Öhman från att följa hans fotspår.
– Jag har aldrig varit rädd när jag har åkt, plus att skulle man någonsin vara rädd när man kör är det ingen idé, för att då har man redan förlorat, säger hon till Aftonbladet.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här

23-03-13 Tidemand med motorproblem i Rally Fafe, Breen vann flest sträckor, allt var "fantastic" för "Smiling Tom", Llarena upplevde motsatsen, hemmafavoriten kraschade tungt, Veiby gör Mikkelsen sällskap, delad svensk Explore E-ledning och lite fel med noter...
Några timmar efter målgång i ERC Rally Fafe avslöjade Pontus Tidemand varför han och Julia Thulin inte nådde det resultat man hoppats på.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-12 Paddon vann Rally Fafe, Tom K. slutade nia och "PT"12:a, Mikkelsen provar Azorerna, Fourmaux vann "chefens"eget rally, PG två i Jämtland som kartis och Rally Uppland utmanar MSR!
Medan WRC ofta är lika spännande som att se målarfärg torka, är det något helt annat i ERC och upplösningen på ”Rally Fafe” blev oerhört spännande. När Craig Breen körde punktering på lördagen övertog finske mästaren Mikko Heikkälä ledningen och höll den ett par kilometer in på sista sträckan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-12 Bodensyskonen satsar på GT-tävlingar i Tyskland
Motorsportssyskonen Bäckman från Boden gör en ny gemensam satsning i Tyskland. I en serie för GT4-bilar ska de dela bil och tävla tillsammans. Serien har en stor publik i Tyskland och syskonen Jessica och Andreas Bäckman ser fram emot att köra in sig i den nya tävlingsformen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-12 Svenskarna i topp när Extreme E-säsongen inleddes
Tvåa i mål men racesegrare ändå. Det nyformade laget med svenske Kevin Hansen och australiensiskan Molly Taylor fick en pangstart på säsongen då de vann framför två andra svenska förarteam.
– Det känns riktigt bra, säger Hansen till Extreme-E.com.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-11 Tom fick punktering i Fafe, Tidemand utan drama, tufft i toppen, Kevin Hansen toppade i Extreme E, uppdatering att vänta på C3 Rally2, syskonen Bäckman i samma bil, Joel väljer Porsche i Tyskland, tankar kring vinterrally, för mig klart från TV om skyltning och 31 nya licensinnehavare i Södra
Som vanligt tar varken WRC eller ERC hänsyn till hur Motorbloggens agenda ser ut vilket så klart är trist och medför att jag tvingas skriva med två sträckor kvar i Fafe att köra.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-10 Arjeplog laddar inför SM i is-racing
I Arjeplog pågår just nu förberedelserna för fullt inför SM i is-racing den 1 april. Bilar i flera klasser tävlar, en del med långnabb, sylvassa isnabbar på 23 millimeter, för att få grepp på isen.
Östen Flinkfelt från Arjeplogs snöskoterförening säger att intresset för att hjälpa till varit stort. Redan nu har 50-60 funktionärer utbildats. Dessutom får de hjälp av Morjärvs MS under tävlingen.
Biltestföretaget Icemakers stöttar genom att preparera isbanan. Vd Josef Rönnholm säger att det är en del av firandet i Arjeplog när biltestverksamheten i kommunen fyller 50 år, men att det även blir filmvisning under marknadshelgen och en större fest i slutet av mars.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-10 Tom K. satte nionde tid på Q-stage inför ERC-premiären, Tidemand 18:e, första ERC-tipset, Svedala ställer in, TV-Svängen byter datum till 9 september, kompaktare MSR, många tunga frågor för SBF och Danmark öppnar upp...
När jag klickade in för att se hur det såg ut på ”Q-stage” inför kvällens start i ”ERC Rally Fafe” fick jag snudd på en chock där det med fjärde tid syntes Tom Kristensson/Andreas Johansson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-10 Mikaela Åhlin-Kottulinsky ute efter revansch: ”Vill verkligen vinna”
Förra säsongen var Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson ytterst nära att vinna. Nu är duon ute efter revansch i Extreme E.
– Vi vill verkligen vinna den här gången, säger Åhlin-Kottulinsky till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-09 Jätteevenemanget kan hamna i Vimmerby igen
2016-2018 stod Vimmerby som värd för klassiska Midnattssolsrallyt. Nu kan jätteevenemanget vara på väg häråt igen.
» Läs hela artikeln i Dagens Vimmerby här
23-03-09 Midnattsolsrallyt flyttar för att undvika krock
Midnattssolsrallyt lämnar Värmland och flyttar till Östergötland. Orsaken är att arrangören vill undvika en krock med EM-rallydeltävlingen som körs i Värmland i början av juli. Midnattssolsrallyt flyttar från Karlskoga till Finspång, Kisa, Motala och Linköping.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-08 Tomelillas Joel Eriksson tar sig an "det gröna helvetet"
Tomelillas racingförare Joel Eriksson har skrivit kontrakt med det tyska teamet Falken Motorsports för att tävla i 24-timmarsracet och i långloppsserien Nürburgring Endurance Series. Nürburgrings nordslinga – Nordschleife – är med sina 170 kurvor och en längd på över 20 km en av världens mest krävande banor, ibland kallad "det gröna helvetet". Joel Eriksson också test- och reservförare för Jaguar TCS Racing i Formel E-racing med el-bilar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-08 Toms första test med nya C3:an, mer buller krävs från Rally1-bilar, Drive VXO visar ny spännande BMW 1M för "nya Grupp H", bara Porschar i jämtländskt rally, Seel och Catalina startklara i öknen, Thulin förebild för fler tjejer i rally och igår klättrade jag på statusstegen!
Vädergudarna höll vad dom lovat och när Tom Kristensson, Pontus Tidemand, Mads Østberg och några andra av de totalt 86 anmälda testade inför rallyt med ERC:s längsta namn, ”36. Rally Serras de Fafe, Felgueiras, Boticas, Vieira do Minho e Cabeceiras de Basto 2023”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-07 13 mästare startar i Rally Fafe, hemmaåkare gillar "pissväder" i ERC-premiären, Arvika flyttar SM-rally och HGP har öppnat!
Om någon mot all förmodan missat vilket getingbo Tom Kristensson och Pontus Tidemand sticker in huvudet i när man tar sig an Rally Fafe på fredag då är det bara att kolla på bilden. 13 regerande mästare är anmälda och i den uppräkningen får inte ens Tidemand plats trots två VM-titlar, J-WRC och WRC2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-06-06 Experten förklarar skillnaderna mellan Formel 1 och Indycar
Marcus Ericsson gör stor succé i Indycar och har inlett sin femte säsong på bästa sätt. Sämre gick det i formel 1. Men varför var det egentligen så? SVT Sports expert Fredrik Ekblom svarar på tre frågor om skillnaderna mellan de två populära racingserierna.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-06-06 Experten hyllar Marcus Ericsson: ”Inte ett hjul fel”
Marcus Ericsson inledde Indycar-säsongen med en seger. Delvis var det tack vare ett starkt kval, som gjorde att svensken startade som fyra.
– Marcus satte inte ett hjul fel på hela helgen, vilket många andra gjorde, säger SVT:s expert Fredrik Ekblom.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-06 Tom K: "Fokuserar inte på problem utan på möjligheter", Hyundai med Junior-satsning, Hankook kliver in i ERC, Mattis i Golf på Söderslätt, Anna N. erkänner att SBF inte hunnit med i hållbarhetstänket och Marcus vann på min"hemmabana"!
”Äntligen är säsongen 2023 igång”. Så inleder Tom Kristensson sin hälsning till alla fans som följer honom på sociala medier.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-06 Marcus Ericsson vann Indycar-premiären
Marcus Ericsson fick en succéstart på Indycar-säsongen med seger i premiären i Florida. Chansen kom när Scott McLaughlin och Romain Grosjean, som låg i täten, körde varandra av banan, in i däckbarriären och lät Ericsson köra förbi med bara några få varv kvar. För startfältets andra svensk, Felix Rosenqvist, gick det desto sämre efter en tidig krasch.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-06 Vinst för Ericsson i premiären
Kumlabördige Marcus Ericsson tog hem premiären i Indy car som kördes i Saint Petersburg, Florida under söndagskvällen. Han säger i en intervju i Viaplay att han är stolt och att han nu fått en jäkligt bra start på säsongen. Vinsten under söndagen är Ericssons fjärde seger i Indycar. Han gör sin femte säsong i sammanhanget.
» Läs hela artikeln i Sveriges Rdio här
23-03-06 Supersuccé för Marcus Ericsson i Indycar-premiären
Marcus Ericsson vinner Indycar-premiären. Svensken säkrade triumfen efter stor dramatik – där ledarna körde bort sig totalt.
– Det blir inte mycket bättre än så här, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-05 "Numedal-Kongen" vann igen, Huttunen slår ur underläge, svenskarna fick bryta, Andervang vann på "Schrotter", nya asfaltchans, Bilsport Rallycups prisutdelning=Stand up, Klara beredd på öknen och en verklig eldsjäl fyller 75 år
Ole Christian Veiby med Gus Greensmiths ordinarie co-driver Jonas Andersson vid sin sida dominerade inte alls överraskande i ”NM2”, ”Numedalsrally”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-05 Marcus Ericsson inför premiären: ”Då kommer jag slåss om mästerskapet”
Nu i helgen drar Indycar-serien i gång med de svenska förarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist. Premiären äger rum i Saint Petersburg i Florida under söndagskvällen, svensk tid. Marcus Ericsson, fjolårsvinnaren av prestigefyllda Indy 500, är redo för ny säsong med sitt Chip Ganassi-team. ”Jag vill fortsätta utvecklas och vara bättre, kan jag göra det kommer jag slåss om ett mästerskap och Indy 500”, säger Ericsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-04 Marcus Ericsson fyra i premiärkvalet: ”Perfekt start”
Marcus Ericsson startade starkt i premiären på Indycar-serien. Svensken blev fyra i kvalet i St.Petersburg.
– En perfekt start på säsongen, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-04 ”En av de mest eftertraktade unga förarna på flera år”
På söndag drar F1-säsongen i gång. Här är tre punkter att hålla koll på.
Nykomlingarna: Oscar Piastri i McLaren, Nyck de Vries i AlphaTauri och Logan Sargeant i Williams gör alla sina första säsonger i Formel 1.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-04 Skarpt läge för svenskarna i Indycar
I kväll är det skarpt läge för Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist i Indycar-serien. Ovisst kval inför premiärtävlingen i St.Petersburg, Florida. Bägge var länge i topp på den första träningen i stadsloppet men slutade mitt i startfältet.
– Vi sparade däck för att ha fräscha till kvalet, säger Marcus Ericsson till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-03 Tom K. "det har varit lite mycket...", SVT uppmärksammar Tidemand, mycket grönt (?) på Skoda, Kreuter/Kvick gör ERC-satsning, "maktkampen" i södern har börjat, HGP i år med DM-status och i morgon är man "VIP"!
Om exakt en vecka plus några timmar är det dags för Tom Kristensson och Andreas Johansson att starta med sin för året nya Citroën C3 Rally2 med ungerska mästarteamet Tagai Racing Technology i ryggen i ”ERC Rally Fafe”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-03 Tidemand gör comeback på Europanivå
32-årige Pontus Tidemand har inte tävlat internationellt på flera år, men nästa helg står han på startlinjen när det är dags för EM-rally – Rally Serras de Fafe e Felgueiras i Portugal.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-03 Rosenqvist inför Indycarsäsongen: Ovanligt förberedd
Racingföraren från Värnamo Felix Rosenqvist säger sig vara ovanligt väl förberedd inför årets Indycarssäong. Året blir Rosenqvist femte i Indycar och sitt tredje år med Mclaren som team.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-03-02 Mille åter i Finland, Pentell avtackades hos EMK, tillstånd för MSR inlämnat, 120 anmälda till BRC-premiären och tjejer leder SMK Hörbys tävling i Asfalt SM!
I helgen är det andra starten för Katrineholms Mille Johansson med sin Ford Fiesta Rally4 i blåröd ”GNM-kostym”. Premiär skedde i ”Arctic Lapland Rally” och nu blir det precis som där snö under hjulen i ”Jyväskylän Talviralli”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-03-02 Inför Indycar-säsongen 2023: Här är racen, alla förare och Fredrik Ekbloms experttips
Den 5 mars körs årets första race i Indycarserien 2023. Två svenskar finns med i mästerskapet – Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist. Här är SVT:s guide med alla förare, alla tävlingar och SVT:s racingexpert Fredrik Ekbloms tips inför säsongen.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-02 Marcus Ericsson inför Indycarpremiären: ”Jag kör för mitt jobb”
Till helgen är det premiär i Indycar i Saint Petersburg, Florida. Marcus Ericsson sitter på ett utgående kontrakt med Chip Ganassi racing. Det gör att den här säsongen är extra viktig.
– Det gäller alltid att prestera, men det blir ännu viktigare när man kör för sitt jobb, säger Ericsson till Nerikes Allehanda.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-03-01 Finland ser inte Lettlands intåg i WRC som någon fara, Urmo Aava kan tänka sig att alternera Rally Estonia, DirtFish: ERC har aldrig varit mer spännande...,Ekström ersätter Sainz i Extreme E och "skyltdebatten" fortsätter...
I går hade ”WRC Secto Rally Finland” officiell öppning där man presenterade tidsplan och sträckorna inför den 3-6 augusti. Förutom detta var det ”walk and greet” med några av landets affischnamn som Sami Pajari, Emma Mälkönen, Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala, Takamoto Katsuta, Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-28 Pontus Tidemand gör internationell comeback: "När hjälmen åker på vill man vinna"
Pontus Tidemand från Charlottenberg gör internationell comeback med start i EM-rallyt i Portugal den 11 mars. "Det ska bli häftigt att komma tillbaka", säger Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-28 Tom K. med #4 i ERC-premiären omgiven av WRC-förare, Tidemand längre ner med #33, kritik mot Tänak för att utnyttja kryphål och sju svenskar till "NM-Runde 2"!
Att säga att jag fick en chock när jag fick se ”Entry List” för ERC-premiären ”Rally Serras de Fafe” är att överdriva. Att jag däremot blev mycket överraskad över det massiva intresset är dock sanning med 44 anmälda i klassen för Rally2/R5-bilar där enbart nya Rally2 bilar är totalt 37 bilar stor.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-26 Sesks började bra för MRF, Nybe toppade i Jämtland, Levin vann 2WD i Hällefors, snötäckt Skoda-debut för Greensmith, Tidemand lite affischnamn för ERC, utmärkelseregn i Hässleholm, Kalle har ny bil och Seel är i gång i Abu Dahbi!
Lettländaren Martins Sesks fick en flygande start med sitt nya team med MRF i huvudrollen när han och Renars Francis vann hemmatävlingen ”Rally Aluksne”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-23 Oliver kör WRC2 i Mexiko, Sesks satsar på EM-guld, "Kunga-Kamp" väntar i Rally Anderslöv, måste man ta hänsyn till "sölkorvar", "Force Majeure" eller inte, mer inställt på grund av nya skyltregler, Boden hedras och ungt hos SMK Hörby!
Det blev ny start för Oliver Solberg och Elliot Edmondson i WRC Rally Guanajuato där Oliver förra gången 2020 körde med sin privata Polo R5. Knäckt ”Oil sump” redan på SS3 drygt tre mil långa klassiska ”El Chocolate” när han och Aaron Johnston (bilden) ledde WRC2 är dock en klen tröst, sånu är det dags för revansch den 16-19 mars.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-21 Mikkelsen testar ihop med Toksport, WRC-guru analyserar Rally Sweden, Johan/Mikaela klara för Extreme E och fin vinter väntar i Jämtland
Då rätades ett frågetecken ut inför Andreas Mikkelsens WRC2-comeback och då det om vilket team/bil 33-åringen ska köra. Idag testar han nämligen i Portugal inför det som troligen blir debuten, ”WRC Vodafone Rally Portugal” i mitten av maj och då är det nya Skoda från Toksport det handlar om.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-21 Värmlänningarna fortsätter i F1-världsmästarens satsning
Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson förlänger kontraktet med Rosberg X Racing, som drivs av tidigare formel 1-världsmästaren Nico Rosberg, i elbilsserien Extreme E.
– Det kommer att bli en episk säsong, säger Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-20 Nytt rally i Italien för gamla Grupp A/WRC-bilar, Mikkelsen inleder i Portugal, Malms PV hamnade hos känd chaufför, 20 klasser i finsk mästerskapstävling och Breen stöttar rally på "gräsrotsnivå"
”Mythical Cars Rally” är ett helt nytt rallyevent i Norra Italien och staden Varzi den 24-27 maj med f.d Hyundai-basen Andrea Adamo som drivfjäder. Planen är att öppna ”rallyt” för bilar i Grupp A från 1994 och WRC-bilar fram till sista generation 2021.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-19 WRC2-Lindholm vill köra Rally1-bil, Sordo ersätter Breen hos Hyundai, "Vintercupen" avslutad, "Skyltfrågan" engagerar och sportlov vankas!
Regerande mästaren i WRC2, Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen har inte fått riktigt den start på säsongen man hoppats. Redan första dagen i Västerbotten hamnade man i trubbel med en snövall och även om inte just detta tog så lång tid var Emil tvungen att stanna på sträckan för att rensa bort snö ur kylaren.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-18 Sandviken fick ställa in med kort varsel, Tom K. fick illustrera att WRC landar i Lettland, Østberg/Barth starka tvåor i Qatar, Lukyanuk vägrar fortsatt tävla så länge Putin håller på och SMK Hörby-duo prisas!
Det har gått tungt för MAS Rallycup som tvingades till ändring direkt när vintervädret ställde till det men då kom MK Ratten och ”Finnskogsvalsen” till deras räddning. I dag skulle man kört deltävling två, ”Vinterpokalen” med Sandvikens MK som arrangör men sent i går tvingades man att inse att inte heller här var vädret på ”Masarnas” sida.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-16 Rally Sweden lovar att försöka förbättra, kan USA utmana framöver om vinterrally, 100 ekipage kör Vinterpokalen och TV:s skyltregler måste tolkas lika över hela landet...
Rally Sweden går fortfarande lite på moln efter årets lyckade upplaga och från arrangören utlovas att försöka göra nästa års rally minst ett snäpp bättre.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-15 Supercupen ställer in i Tierp, danskt storrally går i graven, ännu tuffare kring Trafikverkets nya skyltpolicy och förrally till Safari körs trots allt...
Det är en hel del negativ energi i rallysporten för tillfället, är det inte skogsägare som spelar Tjalle Tvärvigg så är det Trafikverket som fått skylthybris och på det sättet gör allt för att lägga hinder i vägen för rally plus några andra sporter.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-15 Racingtalangen tar steget till USA – tävlar om 7 miljoner kronor
I mars gör 17-årige racingtalangen Joel Granfors från Eskilstuna tävlingsdebut i USA. Det här året kör han i USF Pro 2000, som är en supportserie till Indycar. Runt 7 miljoner kronor ligger i prispotten, säger Joel.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-14 Efter succén: Solberg siktar mot VM-guld
Efter den gångna helgens succé i Svenska rallyt siktar Oliver Solberg högt. Men han passar också på att njuta av den prestigefyllda segern i soffan hemma i Mitandersfors innan det bär av mot nya mål.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-14 Gruspremiär i Anderslöv öppnad, 20 000 kronor extra för skyltning på rally, Mikkelsen har inte gett upp WRC2-fajt, mörk skugga över Safarirallyt, Nisse G.har gått bort, Umeå blev bara näst snabbaste Rally Sweden och Lima var stråett värre...
Igår kom ett riktigt vårtecken när Trelleborgs MK presenterade ”Rally Anderslöv” den 25 mars.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-14 Rallyt gick för fort – nu svarar projektledaren på kritiken
Banorna i svenska rallyt i Umeå kritiseras av estländska besökare och förare för att vara för raka och för snabba. Stefan Djerf projektledare Rally Sweden svarar på kritiken.
"Det är svårt att göra alla nöjda, vi följer de riktlinjer vi fått ... samtidigt tar vi naturligtvis till oss av den kritik som kommer och försöker förbättra allt inför kommande år", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-13 Rallydirektören om VM i Umeå helgen: ”Nu kan man pusta ut”
Efter helgens rallyfest städas Umeå för fullt. Rally-VM hade besökare från flera olika länder och rallydirektören Stefan Djerf är nöjd efter helgen.
– Det var så mycket folk under lördagen så man knappt kunde gå runt, säger Stefan Djerf, eventdirektör.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-13 Uppsop från Rally Sweden, Klara A. omslagsflicka i både DI och GP, ingen hemlig ERC-konferens, 15-årige Karl-Peder trea i Rally2-debut, tidsfel i Ludvika och Stora Enso Skog med chockbeslut!
Efter att ha skrivit Motorbloggen igår dyker där som vanligt upp grejor från Rally Sweden som jag menar borde ha varit med, istället kommer det i dag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-12 Oliver Solberg tog karriärens första WRC2-seger: En otrolig känsla
Det blev vinst för Oliver Solberg och kartläsaren Elliott Edmonson i WRC2-klassen i det svenska VM-rallyt som avgjordes under söndagen. Vinsten är karriärens första för Solberg i WRC2-klassen.
"Det har varit otroligt, så mycket flaggor och fans och otroligt kul att se när man kommer på sträckorna", säger Oliver Solberg.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-12 Solberg vinnare i Svenska rallyt – jubel bland fansen
Nu är VM-rallyt i Umeå avgjort. Svensken Oliver Solberg vann i WRC2 – hans första seger i den näst högsta klassen.
"Det har varit otroligt. Så mycket folk, flaggor och fans", säger han om stödet han fått på hemmaplan.
Abbe Åström, Wilmer Brännström och Tilde Pettersson jublade när Solberg tog hem segern.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-12 Solberg och Tänak vinnare i Svenska rallyt
Oliver Solberg är för första gången en vinnare i WRC2, klassen närmast under tyngsta WRC. Svensken höll tillsammans med kartläsaren Elliot Edmondson konkurrenterna bakom sig på söndagen och tog hem Svenska rallyt i Umeå. 21-åringen har tidigare vunnit i WRC3, i Estland 2020, men aldrig i nivån ovanför. Den översta VM-klassen vanns av estländaren Ott Tänak, närmast före irländaren Craig Breen och belgiern hierry Neuville.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-12 Däckchefen om kritiken: ”Fullt normalt och en del av rallyt”
Däckproblem har drabbat flera av förarna under årets svenska rally. SVT Sports Johan Ejeborg reder ut vad som har hänt tillsammans med Terenzio Testoni, däckansvarig hos Pirelli.
– När både förare och bil ligger på gränsen, ligger även däcken på gränsen, konstaterar Testoni.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-12 Oliver Solberg tar karriärens största seger
Svenska VM-rallyt i Umeå blev en succé för Oliver Solberg. 21-åringen körde hem segern i WRC2-klassen, karriärens största VM-fullträff hittills.
– Obeskrivlig känsla, att vinna på hemmaplan det är helt sjukt. Jag är så nöjd, säger Oliver Solberg till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-02-12 Oliver, Ott, Craig, M-Sport, Hyundai vinnarna i Rally Sweden, från Lund till Umeå, Joons vann Rally Sweden Historic, Team Malm kom i mål, Skoda- Grahn vann i Ludvika och danskar trea i Spanien
å är Rally Sweden 2023 avslutat och att kalla rallyt något annat än väl genomfört och snuddande nära succé vore att fara med osanning. Kan gott erkänna att jag i höstas var lite skeptisk till årets upplaga då VD Glenn Olsson lämnat och det efter detta knappast hördes något alls från Västerbotten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-11 Totalförstört däck skickar Lappi i snödriva
Esapekka Lappi hade bevakat sin tredjeplats under förmiddagen när ett oväntat däckproblem resulterade i att finländaren körde av vägen och rasade från tredje till 12:e plats.
– Jag lider med Lappi, han kan inte påverka det där. Tufft och orättvis efter en imponerande körning i nya bilen, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-11 Solberg i klar ledning under lördagen
Halvvägs in på lördagsetappen hade Oliver Solberg en klar ledning inför eftermiddagens fyra sträckor. Den tolfte sträckan fortsatte i samma spår då Solberg utökade sin ledning till 32,2 sekunder.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-11 Möt kartläsaren Reeta Hämäläinen
Reeta Hämäläinen är kartläsare i VM och regerande världsmästare i WRC2. Hon har fått många fans för sitt sätt att läsa noter.
– Det är bara min stil att läsa noterna, säger Hämälainen till SVT Sport
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-11 Förväntansfull publik i rallyskogen
Svenska Rallyt i Umeå är inne på tredje dagen och många ska samsas på vägarna. Alf Lindman, som dirigerar trafik vid en av parkeringarna uppmanar alla ta god tid på sig och ta det lugnt.
"Förväntar mig fint väder och många snabba bilar", säger förstagångsbesökaren Amanda Öberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-11 VM-rallyt i Umeå för snabbt för estnisk smak
Svenska Rallyt i Umeå går snabbt men det gillas inte av alla. Föraren Ott Tänak från Estland som jagar förstaplatsen i rallyt skulle föredra färre snabba raksträckor.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-11 Solberg drygar ut sin ledning i WRC2
Oliver Solberg utökar sin ledning i WRC2 – 36 sekunders försprång i toppen inför eftermiddagen.
– En tuff morgon, första sträckan vann vi och här (ss11) pushade jag lite igen. Det kommer bli en tuff eftermiddag, säger Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Drömstart för Solberg i Svenska rallyt – leder WRC2-klassen
Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Svenska rallyt efter åtta körda sträckor. Solberg var snabbast på tre av dagens sju specialsträckor och har inför lördagsetappen en ledning på 13 sekunder före finländaren Sami Pajari, juniorvärldsmästare 2021.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Sekundfajt i WRC – Breen starkast inför lördagen
Craig Breen och Ott Tänak har haft jämn kamp i toppen av WRC-klassen under fredagens sju sträckor – 2,6 sekunder skiljer duon åt inför lördagen.
– Det har definitivt varit en av mina starkaste dagar, säger Craig Brren till WRC efter dagens sista sträcka.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Mycket Hyundai i Rally Sweden, Oliver fajtas med Pajari, tv-tittande som i gamla tider, Roman firar 25 år, Opel toppar i historiska, ERC i Värmland med Karlstad som nav, Mikkelsen kör i Qatar, Ludvika vann över Umeå och Ola N. siktar på Porsche-seger
Som ni kanske minns så varnade jag för Craig Breen i mitt tips och efter sex av de åtta sträckorna som ska köras idag leder irländaren och James Fulton med 10,5 sekunder före Ott Tänak/Martin Järveoja.
.» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-10 Häng med när larmet går i Svenska rallyts kontrollrum
Säkerheten för publik och förare är kanske Rally Swedens viktigaste fokus. SVT fick hänga med in i kontrollrummet där hela rallyt övervakas med kameror och sensorer. Polis, ambulansledning och räddningstjänsten är också på plats. Yngve Isacsson, tillvardags brandmästare i Umeå sköter räddningsbilarna.
– Vi har två ganska kraftiga avåkningar, säger han
.» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Här kör Prins Carl Philip Umeåsprinten: ”Fantastiskt kul”
Han är en rutinerad banracingförare på asfalt, nu kan prins Carl Philip även lägga rally till sin meritlista.
– Fantastiskt kul så klart, det är jättekul att få prova på att köra, säger prinsen till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Rallyt stänger vägar – Inez hemtjänst stoppas
Vägen till Floda i Botsmark stängs delvis av under svenska rallyt i Umeåområdet. Vägen stängs av från klockan 18 fredag kväll och hela lördagen och det innebär att alla som har hemtjänst inte kan få det under lördagen. Inez Åström i Floda säger till P4 Västerbotten att hon klarar sig utan hemtjänst på lördag. Hemtjänsten har hört sig för hos berörda.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-10 Svenska rallyt: Publikfavoriten har brutit efter motorproblem
Mångfaldige svenske mästaren Mats Jonsson från Forshaga motorklubb som kör i den historiska klassen har nu brutit rallyt. Enligt uppgifter till P4 Värmland så beror det på att han på den andra sträckan fått motorproblem.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Stark start av Solberg i Svenska rallyt
Halvvägs genom fredagsetappen på Svenska rallyt är Oliver Solberg i ledning i WRC2.
– Kul att vara i ledning, jag är glad men inte helt nöjd. Bilen understyr och det är svårt att köra först på vägen av WRC2-bilarna, säger Oliver Solberg till SVT Sport
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-02-10 Tuff helg väntar Polisen – både rally och hockeyderby
Poliser från hela Västerbotten kommer vara på plats i Umeå i helgen. Rallyarrangören hoppas på 30 000 besökare. Samtidigt väntas fullsatta läktare när Björklöven tar emot Modo på fredagskvällen.
"Det kanske blir vissa trafikstörningar, och några som blir omhändertagna för berusning. Men annars tror jag att det kommer gå lugnt tillväga", säger Fredrik Jeppsson, biträdande lokalpolisområdeschef.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-10 Oliver Solberg jagar seger i Svenska Rallyt
I dag startar jakten på VM-titeln. Den gör det på hemmaplan, i Svenska rallyt 2023.
– Jag ska vara med och fajtas i toppen på 95 procent av sträckorna, säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
23-02-10 Publiken blir influencers under Svenska Rallyt
Folkligt, festligt, snabba bilar och fräcka inlägg på sociala medier. Publiken har en nyckelroll som influencers Svenska rallyt 2023.
– Just bilder och videos som kablas ut i världen har en enorm betydelse för oss, säger tävlingsledare Stig-Rune Kjernsli.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
23-02-10 Rovanperä snabbast i rallystart
Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä, Finland, var snabbast när Svenska rallyt startade med Umeåsprinten, en 5,16 kilometer lång superspecial.
» Läs hela artikeln i DN här
23-02-09 Prins Carl Philip på Svenska rallyt: ”Har också hört något rykte...”
Prins Carl Philip invigde i kväll traditionsenligt Svenska rallyt i Umeå.
– Som alltid när man precis invigt och starten ska gå i morgon så känner man spänningen.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-09 Kalle Rovanperä snabbast i starten av Svenska rallyt
Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä, Finland, var snabbast när Svenska rallyt startade med Umeåsprinten, en 5,16 kilometer lång superspecial.
Toyotaföraren körde på 3.23,3 och var 1,6 sekunder före Ott Tänak, Estland.
Elfyn Evans, Storbritannien, slutade trea, 3,1 sekunder efter.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-09 Flaggprydda norrmän njuter av rallyfesten i Umeå
Svenska rallyt drar igång i Håkmark med en "Shakedown". Vid startlinjen syns blått, rött och vitt. "Grilla en korv, snacka med rallyförarna, det är det som är festen", säger Jan-Atle Andreassen från Norge.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-09 Staffan kör rallyambulans i Vännäs: "Intresset har exploderat"
Staffan från Vännäs kör rallyambulans. Den är specialiserad på olyckor som sker i samband med motorsport.
"Intresset har bara exploderat" säger grundaren Staffan Lindberg om intresset för verksamheten.
Staffan anser att rally är en säker sport och att rallybilarna är väl utrustade. Elbilarna kan däremot bli strömförande vid olyckshändelser.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-09 Publik på banan under rallyt – "Det är livsfarligt"
Under torsdagens träningssträcka kallad "Shakedown" på Svenska rallyt i Håkmark har publik befunnit sig på och korsat tävlingsbanan. Att korsa banan är livsfarligt enligt tävlingsledningen som därför kommer med en skarp uppmaning till publiken.
"Jag vill att ni inte kastar grejer på bilar och att ni sköter er nu, samarbeta", säger säkerhetsansvarig Stefan Lindahl.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-09 Svenska rallyt sätter Håkmark på kartan
Håkmark har förarna i Svenska rallyt fått känna på föret innan start. Många boende i och från närliggande byar har hjälpts åt med både förberedelser och rallyarbete. Pistmaskin har använts för att hjälpa den bilburna publiken att ta sig till sträckan på ett säkert sätt.
"Jätteroligt. Det här satte ju Håkmark på kartan.", säger Malin Strömberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-09 Svenska rallyt i Umeå avbröts – publik på tävlingssträckan
Rallyts första tävlingsdag fick avbrytas pågrund av att publik befann sig på fel ställe – ute på tävlingssträckan. Säkerhetsbilar tvingades ut för att säkra tävlingssträckan.
– På shakedown ska alla system testas och våra säkerhetsregler är ett av systemen och det fungerade, säger Stefan Djerf, projektledare på Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-09 Vädjar inför rallyt: Är livsfarligt
Säkerhetschefen: Kan sluta med dödlig utgång.
I flera år har Svenska Rallyt haft problem med publiksäkerheten och inför årets tävling är oron stor för att åskådare ska korsa publikavgränsningarna, stå i ytterkurvor eller försöka nudda bilarna.
» Läs hela artikeln i TV4 här
23-02 -09 Breaking News: Tom K. kör Citroën C3 i ERC Rally Fafe, Oliver bästa WRC2 på shake down, Kalle R. i WRC-klassen, förarnas betyg på sträckorna "inte tillräckligt intressanta" och en datumkrock på hemmaplan är borta!
Trots att vi bara är timmar borta från start av Rally Sweden börjar jag Motorbloggen med ”Breaking News”, Tom Kristensson har nämligen nu fått klart med hur 2023 kommer att inledas.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-09 Solberg snabbast på shakedown: “Viktigt med en bra start och veta att han har farten”
Oliver Solberg hade bästa tid på shakedown totalt i WRC2-klassen inför kvällens start av Svenska rallyt.
– Viktigt med en bra start och att veta att han har farten, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-09 Tre frågor om Svenska rallyt: ”Oliver Solberg en av de största favoriterna”
Nu drar Svenska rallyt igång i Umeå. SVT-experten Jonas Kruse tror på publikfest, ser en viss oro med nya sträckorna och slår samtidigt ett slag för svenske talangen Oliver Solberg.
– Han är en av de absolut största favoriterna i WRC2-klassen, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-09 Laddad publik vid rallystarten "Det som går fort, det är intressant"
Under torsdagen brummar Svenska Rallyt igång. Några som övernattat vid startplatsen är Erika Lindgren och Peder Karlsson från Skellefteå. De tipsar om var publiken ska stå för att få mest action. "Där det går fort, helt enkelt, fort in i kurvorna, fort ut i kurvorna, det är det som är intressant säger Peder Karlsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-09 Turistchefen i Umeå tipsar: Här är platserna att besöka under Rally-VM
Nu har Svenska rallyt dragit igång i Umeåoch det kan vara svårt att veta var man ska vara för att uppleva tävlingen bäst. Gabriella Hed Vall, vd på Visit Umeå ger tips på både var man ska vara, men också vad som händer i Umeå centrum.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-08 Tipset för Rally Sweden, många klubbar tjänar pengar när det är VM-rally, Neuville stöttar "Hjältarnas Hus", Fiesta Rally2 behöver finjusteras, SMK Hörby bjuder in till Asfalt SM, Ekström blir sportchef i World RX och Nerman först in hos Brink Motorsport
Kanske årets mest prestigefyllda WRC-tips och av någon konstig anledning förväntas jag av mina ”kompisar” speciellt i Rally Sweden få ”13-rätt”, inga fel tillåts.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-08 Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör framtidens motorsport – tävlar i elbilsserien Extreme E
Hammaröbördiga racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky vet hur det är att köra elbil, hon var med på STCC:s första test med elbilar 2018 och senaste året tävlade hon i den världsomspännande elbilsserien Extreme E.
– Det är det häftigaste som finns, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-08 Tre frågor om elbilar i motorsporten: ”Motorsporten måste ha el för att överleva”
Motorsporten står inför en stor omställning för att göra sig själv klimatneutral till 2030. Hur ser omställningen ut, finns det elbilar i motosrsporten redan idag och hur tas det här emot av publiken?
– Jag påstår att motorsporten är drivande och i framkant vad gäller miljöarbetet, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-08 Det svenska rallyts framtid efter flytten till Umeå: ”Ligger i framkant när det gäller hållbarhet”
Det svenska VM-rallyt tvingades flytta från Värmland till Umeå på grund av snöbrist. Hur ser rallyts framtid ut, och kommer det behöva flytta igen?
– Om jag får önska vill jag jättegärna vara kvar i Umeå, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och ny VD för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-08 Förre rallygeneralen om motorsportens klimatarbete: ”Publiken har störst miljöpåverkan”
Svenska rallyt tvingades flytta från Värmland till följd av klimatförändringar. Nu vill den tidigare rallybasen Glenn Olsson att motorsporten tar täten i arbetet med att skapa klimatsmarta fordon och drivmedel.
– Den positionen är det jätteviktigt att bilsporten tar, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-07 GNM har stora drömmar som börjar i Portugal, ACI satsar på talanger, Tom K. avslöjar nyheter inom kort, orimliga krav på Oliver, mycket soffhäng i helgen och WRC2 är enligt mig hetast i Umeå!
Kanske att börja i lite i fel ände att inleda med ERC när WRC och Rally Sweden knackar på dörren med start på torsdag, men jag gör så ändå. Om en månad är det premiär i Portugal med ”Rally Fafe” och där Pontus Tidemand i tv avslöjade att han ska köra med GN Motorsports Ford Fiesta Rally2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-07 Direktrapport: Följ vad som händer på Svenska rallyt i Umeå
Svenska rallyt körs i Umeå den 9-12 februari. Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna
Vad tänker du om rallyt? Dela gärna med dig av bilder och funderingar!
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-07 Robert laddar för Svenska rallyt: "Man vill ju alltid vinna"
I lördags vann rallyföraren Robert Andersson från Eskilstuna MK den första deltävlingen av Rally-SM i en fyrhjulsdriven bil. Nu laddar han om hemma i Eskilstuna för att åka till Umeå och köra ett rally med gammaldags historisk rallybil.
"Vi startade att köra med den 2003 och nu ska vi uppleva gamla minnen, att få göra det med familjen i svenska rallyt det ska bli jäkligt kul", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-07 Alla hotell fullbokade inför svenska rallyt i Umeå
I princip alla Umeås 2000 hotellrum är bokade inför rallyhelgen, uppger Visit Umeå. Nu söker sig besökarna till grannkommunerna, berättar Gabriella Hed Vall, vd på Visit Umeå:
"Det kommer att märkas i hela Umeåregionen. Inte minst för att det bor folk ute i kranskommunerna, Skellefteå, Övik så blir det när det är fullt i stan" säger hon.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-07 11,5 miljoner är Umeåbornas kostnad för rallyt – "absolut värt det"
Rally Sweden får 11,5 miljoner kronor i arrangemangsbidrag av Umeå kommun 2023. Kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) tycker att det är en bra investering.
"Det är absolut värt det, och vi ökar skatteintäkter på det. Bara turistnäringen som har nästan tusen anställda bidrar med 80 miljoner per år till kommunens kassa", säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-07 Ikoniska rallysträckan Vargåsen föll för klimatförändringarna
När Svenska rallyt tvingades flytta norrut som en följd av de pågående klimatförändringarna försvann också Vargåsensträckan, en av rallyvärldens mest ikoniska sträckor med omsusade Colins crest. Där flög bilarna runt 40 meter till en tiotusenhövdad publikmassas jubel.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-07 Negativa effekter för bygdeföreningar efter rallyflytten
När klimatförändringarna tvingade Svenska rallyt att flytta norrut påverkade det en rad värmländska föreningar som tidigare haft goda intäkter genom insatser i samband med rallyt. Men det är inte bara pengarna man saknar.
– Det gav ju lite mera sammanhållning, man träffades inte bara på styrelsemötena, säger Ann-Sofie Turtola i Lövåsen & Lövstaholms bygdeförening som svarade för en del publikservice vid legendariska Vargåsensträckan.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-07 Rallyprofil har avlidit – sorg i Vännäs motorklubb
Rally Swedens banchef Roland "Mikro" Åström i Vännäs har hastigt avlidit, samma vecka som Svenska Rallyt ska dra igång i Umeå med omnejd. Mikro med 50 år inom motorsporten har också länge varit en av eldsjälarna i Vännäs motorklubb.
"Vi måste göra det bästa vi kan för att hedra honom", säger Lennart Fransson i Vännäs motorklubb som har en minnesstund på måndagskvällen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-06 Chockbesked att "Mikro" gått bort, Umeå nöjda med att ha VM-rally i stan, Malm kör, otippad ledare i Teammästerskapet, sista klassummering från Lima, Huttunen och Tänak vann, "Okej" ny SBF-utmanare och Krutcupen startar i april
I dag kom chockbesked från Rally Sweden, spindeln i rallynätet och banchefen Roland ”Mikro” Åström har hastigt avlidit.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-06 Lennart Landström från Lycksele byggde en egen rallybil – ska nu tävla i Svenska rallyt
För fem år sedan var Lennart Landström, 62, från Lycksele, med om en svår skoterolycka och fick en stroke. Det har varit en lång väg tillbaka. Han har nu med hjälp av några kompisar byggt en rallybil och ska tävla i Svenska rallyt.
– Jag brinner för det här och är motortokig. Det är en kick som är svår att beskriva, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-06 Dödsfall skakar rally-VM i Umeå – banchefen Roland ”Mikro” Åström hastigt avliden
Roland ”Mikro” Åström, banchef för Svenska Rallyt i Umeå och en välkänd profil i Västerbotten, har hastigt avlidit. Beskedet nådde Rally Sweden under måndagsförmiddagen.
– Han var hjärtat i hela tävlingen, det kom som en överraskning, säger Patrick Johansson Styffe, presstalesperson för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-06 Elever har byggt rallybanorna på I20 – "Jättefina sträckor"
Till helgen drar Svenska rallyt igång och elever från Forslundagymnasiet har varit med och hjälpt till att bygga banan på I20-området i Umeå. Efter hårt arbete sedan i höstas börjar nu det mesta vara klart.
"På fredagen vattnade vi alla sträckor och skar kanterna. De ska verkligen få vinter-rally", säger Mikael Philgren, lärare på Forslunda.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-06 Solberg om ryssar i VM: "Vi ska bara köra rallybil och ha kul"
När Svenska rallyt kör igång i Umeå i veckan kommer föraren Nikolay Gryazin och kartläsaren Konstantin Aleksandrov från Ryssland att delta, trots protester från arrangören Svenska bilsportförbundet. Men för svenske rally-stjärnan Oliver Solberg spelar det ingen roll.
"Jag menar, låt dom köra. Vi ska bara köra rallybil och ha kul, det tycker jag är det viktigaste", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-05 Patrik Sandell besviken trea i Rallysprinten i Falköping
Patrik Sandell, rallyförare från Östersund som tävlar för Jämtlands motorklubb, var besviken efter att ha hamnat på en tredjeplats i Rallysprinten på SM-veckan i Falköping på söndagen.
"Vi kom hit för att fajtas om segern, nu får vi analysera, kolla på filmen och gratulera de som var snabbare än oss idag", säger Patrik Sandell.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-05 Nära pallen för Skaraborgsduon – fyra i rallysprinten på SM-veckan
SM-veckan hade på sin sista dag kommit till Falköpings motorstadion för rallysprint. När tävlingen var summerad landade föraren David Nattsson, Varnhem, och kartläsaren Sebastian Johansson, Götene, på en stark fjärdeplats.
"Vi är jättenöjda med vår placering", säger David Nattsson.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-05 Tusentals lockades till Lima för att se åkarna sladda runt i rally-SM
Under lördagen anordnades det för första gången SM-tävling i rally i Lima. En tävling där den svenska eliten fanns samlad i strålande solsken, vilket lockade många besökare till eventet.
– Det är jättekul, säger tävlingsledaren Sune Rickardsson från Lima MS.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-05 Värmländska rallyveteranen Mats Jonsson återvänder till i Svenska rallyt
9 februari börjar Rally Sweden i Umeå. Till den historiska klassen återvänder i år en gammal segrare: Mats Jonsson från Vålberg. Och det med en likadan bil som han hade den där gången 1992, då han stod överst på prispallen.
– Minnena kommer tillbaka och man vill göra ett försök i den historiska klassen, säger rallyveteranen.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-05 Tidemand och Röjsel tog SM-guld i Falköping, "Kalle" spurtade från 48:a till att bli nia i Lima, S40-seger i Standard, Veiby nitade alla svenskar när PG laddade för hårt!
Det blev dubbelt Hässleholm på prispallen efter SM-Veckans ”Vintersprint-SM” i Falköping där Johan Green och Patrik Johansson knep silvermedaljen före klubbkompisarna Johannes Haraldsson/Magnus Lörd. Bara 1,3 sekunder skilde mellan de båda medan det för Green skilde två sekunder upp till vinnaren David Röjsel/Mikael Johansson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-04 Inför Svenska rallyt 2023: Förarna, TV-tiderna och expertens tips
Svenska rallyt avgörs i Umeå för andra året i rad. Här är SVT:s guide inför tävlingen med alla förare, TV-tider, fakta och inte minst expertkommentaren från SVT:s motorexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-03 Vintersprint i Lima-skugga, många hjältar ser till att Lima kanske blir tidernas vinterrally, Standard-klassen förtjänar ett bättre öde, Dansk Super Rally inleder i Tyskland, Ford går in i Formel 1 och bloggfri lördag...
Tycker inte att jag är orättis om jag skriver att SM-Veckans ”SM i Vintersprint” på söndag helt hamnat skuggan av ”Rally Lima”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-03 Rally Lima redo för SM: "Vi är jättestolta"
Förberedelserna har pågått länge inför helgens rally-SM i Lima – den första av fem deltävlingar i SM-serien. 124 ekipage ska ta sig fram på snöiga isiga rallysträckor.
"Det är höjdpunkten på året så det ska bli jättespännande att se vart tempot räcker. Det ska bli jätteskoj", säger Andreas Levin, som kör tillsammans med sin syster Therese Levin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-03 Rallyföraren Patrik Sandell gör Sverigecomeback
Rallyföraren Patrik Sandell från Östersund kommer att göra Sverigecomeback i helgen. Efter att ha tävlat utomlands i flera år kommer han på söndag att ta sig an den svenska rallyeliten när han tillsammans med Staffan Parmander tävlar i rallysprinten under SM-veckan i Skövde. Patrik Sandell kommer även att tävla i SM-veckan i sommar i Umeå och i vissa tävlingar i SM-serien under sommaren.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-03 Rallyprofilen missar SM-premiären av hälsoskäl
Rallyprofilen Jonas Kruse har haft siktet inställt på att göra comeback i rally-SM i helgen. Men nu tvingas han kasta in handduken – hälsan sätter helt enkelt stopp.
– Det är som att någon drar ur kontakten, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
23-02-02 Mats Jonsson kör för seger i kopia av mästarbil
Värmländske rallyföraren Mats Jonsson siktar på seger i den historiska klassen i Rally Sweden som körs i Umeå nästa helg. Mats Jonsson kommer att köra i en egenbyggd replika av den Toyota Celica som han vann svenska rallyt med 1992.
"Det blir lite nostalgi efter alla år, det var de största framgångarna jag haft och nu när man satsar på historiska rallyt är det jätteroligt att göra comeback i den här", säger Mats Jonsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-02-01 SSRC tajtar till kalendern, World RX lyfter fram Klara A. Kruse avstår SM-premiären, Ted M.=Fajter EVO10, debutanttävling skippas i Södra, Power Meet återvänder till "Wilke-land" och inte vassast men...
Jag vet inte om jag tycker att Sydsvenska Rallycupens jakt på en sjätte deltävling efter att Simrishamn fått ställa in, om det blev en fullträff med ”Nya Vetlandamästerskapet” som ersättare? Ingen kritik mot själva tävlingen som vad jag vet är en helt ny bekantskap och kanske sprunget ur fjolårets ”Rally Småland”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-02-01 Här byggs rally-VM i Umeå av fordonselever: ”Ska bygga världens bästa arena”
Precis som förra året är det elever från Forslundagymnasiet som hjälper till att bygga upp rally-VM när det arrangeras i Umeå. Och i år kommer både banan och arenan att bli ännu bättre än i fjol, menar lärare och elever.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-02-01 Lima avslutar med lurig "Serpentinväg", hårdhudade Annemo släpper fram lite SM-tips, ny McRae i Junior ERC, Eriksen sköter noterna år Veiby, Norge vann landskampen i RMCH och Alvén avslutade med ett glas skumpa!
Rally Lima närmar sig med stormsteg och på fredag inleds Rally-SM med fyra timmars shake down.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-31 Motorproffset från Boden prisad: "Svårt få respekt av killarna"
Jessica Bäckman prisades på svenska motorsportgalan tidigare i år till bästa internationella framgång. Hon var 2021 den enda kvinna att tävla och ta poäng i världsmästerskapet Touring Car Racing.
"Det kan vara väldigt svårt att få respekt på banan av killarna" säger hon.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-31 Chockbeskedet, Rallybåten ställs in, Greensmith väntar till Mexiko, SM-vinnande Robert kör 4WD i Lima, 21 kvinnliga kartläsare i SM-premiären, 29 klassiker i Umeå och i Monte kämpas det...
Nog ingen tvekan utan att dagens besked att ”Rallybåten” ställs in skickat chockvågor genom stora delar av rallylandet Sverige. Inte bara de som bokat till Rally Sweden som deppar utan även alla andra som såg detta som ett nytt grepp att skaffa publik till det för oss här nere avlägsna Umeå. Simon Johansson som stod bakom projektet ihop med Viking Line förklarar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-30 Sune fick sin vilja igenom det blev SM i Lima, Ingesson ensam 2WD för Drive VXO, SSR har lämnat startblocken, tufft att krocka med Rally Sweden, reviderat i DM och fortsatt tufft i RMCH!
På lördag smäller det i kiosken då Lima MS släpper iväg de runt 130 tävlande i SM-premiären 2023 ”Rally Lima”. Dess föregångare ”LBC-Ruschen” klassas av många som landets bästa vinterrally och inget tyder på att den nu med SM-status, skulle bli sämre än föregångarna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-29 Bro satte stopp för värmländsk vinst i Race of Champions
Det var Mattias Ekström som drog det längsta strået och vann den individuella finalen i Race of Champions mot Mick Schumacher, trots en brand i sin bil. För värmländsk del tog det stopp i kvartsfinalen för både Johan Kristoffersson och Oliver Solberg, efter att Solberg kört in i kanten på en bro. I Race of Champions möts förare från olika motorsportsdiscipliner och gör upp i likadana bilar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-29 Ekström och "The Solbergs" vinnare i ROC, Klara visade sig och sin bil i Piteå, Julia T. hyllades i Estland, Saarinen vann i Järbo, Lindquist toppar SverigeSerien och Alvén rapporterar från historiska Rallye Monte Carlo
Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och efter dagens tre timmars tv-show från ”Race of Champions” måste jag tillstå att detta format är perfekt som tv-underhållning i synnerhet när trion Maria Wallberg, Johan Ejeborg och Jonas Kruse sköter snacket.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-29 Mattias Ekström vann Race of Champions – för fjärde gången
Mattias Ekström i ny ROC-final. Då visade han klass och rutin mot unge Mick Schumacher och vann – efter brand i bilen under det avgörande heatet.
– Min co-driver ville nog stanna, men det var inte jag intresserad av, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-29 Ingemar Stenmark kraschade vid Race of Champions
Historiskt sett har han varit bättre än de flesta på snö. Men innan söndagens tävlingar i Race of Champions vid Pite Havsbad tog Ingemar Stenmark ett varv runt banan – som slutade med att alpinikonen välte med bilen.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-29 Far och son Solberg gör upp om vem som är bäst
I dag är det dags för individuella tävlingar i Race of Champions där världsstjärnor inom olika motorsportsklasser tävlar mot varandra i identiska bilar. Under gårdagen avgjordes lagtävlingen och då vann det norska laget bestående av far och son Solberg, men nu ställs de mot varandra redan i den första rundan av de individuella tävlingarna.
"Det är det svåraste med en gång", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-28 Norsk vinst med värmländsk touch när motorsportstjärnorna gjorde upp
Norge vann nationstävlingen i Race of Champions, men med stor hjälp av Värmland. För det vinnande laget bestod av värmlänningen Oliver Solberg och Värmlandsboende Petter Solberg. I Race of Champions tävlar motorsportsstjärnor från olika kategorier mot varandra med identiska fordon.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-28 Oliver Solberg och Petter Solberg vann för Norge i Race of Champions
För andra året i rad körde Race of Champions i Pite Havsbad – och för andra året vann det norska laget med Oliver och Petter Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-28 Kristoffersson siktar på seger i mästarmötet
Johan Kristoffersson från Arvika har vunnit rallycross-VM fem gånger, men har ännu inte lyckats vinna race of champions individuella tävling. I årets upplaga ställs han mot bland andra Petter och Oliver Solberg, Sebastian Vettel och Thierry Neuville.
"Är det någon gång man kan ta en förlust så är det ju mot ett sådant motstånd, men jag ska göra mitt bästa för att vinna i år" säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-28 Valtteri Bottas inför ROC-debuten: ”Naturligtvis full gas”
F1-föraren Valtteri Bottas gör i morgon debut i Race of Champions och den 10-faldiga GP-segraren längtar till start.
– När hjälmen åker på är det naturligtvis full gas men samtidigt så njuter vi, säger Valtteri Bottas till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-01-28 Rallycrossföraren Klara Andersson upplever sin dröm
På plats i Piteå som officiell reservförare i Race of Champions – mästarmötet med idel världsstjärnor inom motorsporten.
– En stor ära att få träna med förare som David Coulthard, Travis Pastrana och Mika Häkkinen, säger Klara till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-27 Han tävlar i Nordens första elbilsrally: "Kommer bli en utmaning"
På fredagen startar Eco Winter Rally som på Stortorget i Östersund, ett litet speciellt rally då det är hundra procent eldrivet och förarna ska ta sig an en 40 mil lång rallysträcka i elbilar.
Oskar Brorsson från Brunflo ska vara med och köra och det finns en sak som han tror kan bli en stor utmaning på banan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-29 Elbilsrally kommer till Östersund
Det är säsongspremiär för elbilsförarna som deltar i den internationella rallycupen FIA Eco Rally Cup. Det är cupen där effektivitet premieras före hastighet. Helgens tävling är den första som cupen arrangerar i vinterklimat, som onekligen kommer att påverka batteriernas räckvidd.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-29 Limahoppet Levin hoppas blygsamt på "topp-3", åtta mil bort finns en som gärna sätter stopp, 22 VOC:are i Vännäs, Toyota byter chef, Hyundaichef menar att man borde vara mer aggressiva och "Youtuber-Liljegren" har fått nog!
Även om Patrik Flodin med Volvo 940:an stannat kvar i SM-klassen ”Trimmat 2WD” tror jag ändå inte att han kunnat hota hemmaföraren Andreas Levin, varken som publikfavoriter eller till seger i Rally Lima.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-25 Åhlin-Kottulinsky om framtiden: ”Ett projekt klart”
Hammaröbördiga Mikaela Åhlin-Kottulinsky avslutade förra säsongen med stolpe ut. Hon och Johan Kristofferssons stall i Extreme E slutade på andra plats efter en trasig bil i näst sista racet.
– Det är viktigt att ha med sig att allt kan hända, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-25 Millener vill se mer F1-stuk över WRC, Toyota Yaris Rally2 debuterar i "JM", skrämmande inkompetens hos Monte-funktionärer, Tänak på "Årets Bild", runt 70 anmäla till Järbo, Brink startar "academy" och Davidson bjuder på nostalgi!
M-Sport Fords teamchef Richard Millener är lite bekymrad över att WRC tappar mark och önskar att FIA och promotorn följer efter i samma spår som Formel 1 gjort.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-24 Inför Race of Champions 2023: Förarna, TV-tider och röster inför racingfesten i Piteå
Race of Champions är tillbaka i Sverige och Piteå. Här är SVT:s guide med bland alla förare och TV-tider att ha koll på inför helgens racingfest.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-24 Efter 27 år – nu blir det rally-SM i Hörby igen
I vår blir det rally-SM i Hörby. Då arrangerar Bilmånsson Rallysprint som är en deltävling i "Asfalt-SM". Det här blir första SM-arrangemanget i Hörby sedan 1996.
"Det kommer att jobba runt 50 funktionärer när vi är klara", säger Mia Nilsson, tävlingsledare för SMK Hörby.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-24 Bygget av Umeås snöborg igång: "Det här är årets höjdpunkt"
Nu har arbetet börjat med att bygga upp Umeås snöborg med rutschbanor och labyrint på Rådhustorget. Snöborgen ska vara färdig innan svenska rallyt som drar igång den 9 februari.
"Det här är årets höjdpunkt att få göra så många medborgare glada", säger Filip Fredriksson som är driftsamordnare på Umeå kommun.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-24 Rally Sweden erkänner att man var sena i starten, Ogier fortsätter i Mexiko, Kristoffersson/Ekström bildar Team Sweden i ROC, Tidemand inleder med SM-Sprinten, Tänak "tränar" på hemmaplan, att svenskar i Montes historiska rally, svensk dominas i Nitro RX och SMK Hörby laddar för Asfalt SM!
Även om det har varit lite svajigt i portgången för Rally Sweden både i år och ifjol har nu 200 markägare, en länsstyrelse och hela bilsportsverige gett klartecken för Umeå den 9–12 februari. Nästa år ska denna svajighet undvikas lovar Rickard Johansson, säkerhets- och tillståndsansvarig, Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

23-01-23 Rallycross-världsmästaren Mattias Ekström klar för Race of Champions
Ny profil klar. Tidigare rallycross-världsmästaren Mattias Ekström ska köra Race of Champions.
– Jag ser fram emot det, säger trefaldiga segraren.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-23 Gryazin straffades så att Rosell vann WRC2, Lappi kör "SM2" i Kuopio, norrmän jämför rally där med SM i Lima, SBF vill ha beslut och inte utredning, nya "hypen" biljettsläpp för tåg och bättre bilkoll krävs...
Efter målgång för Rallye Monte Carlo lade WRC2-tvåan Yohan Rossel och hans team in en protest mot vinnaren Nikolay Gryazin.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-23 SSRC/DM-premiären i Simrishamn ställs in, Ogier tog nionde Monte-segern, Oliver/Eliiot stal showen för WRC2-åkarna, Veiby hade tufft i snöröken efter vinnande FTL, Lite snabbast i Hälsingerallyt och hög stämning på bilsportens egen "Oscarsgala"!
Som bekant har jag båda fötterna djupt förankrade i mer lokala rallymylla så därför får Rallye Monte Carlo vänta till efter dagens tråkigaste nyhet, ”Simrishamnsmixen” ställs in. En tävling som sedan många år varit synonymt med vår i Skåne även om det ofta känts mer som Norrland kring jul när vindarna svept fram över Österlen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-23 Ogier historisk efter nionde vinsten i Monte Carlo-rallyt
Fransmannen Sebastien Ogier vann Monte Carlo-rallyt för nionde gången vilket är nytt rekord och gör honom historisk.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-21 Bilsportgalan i Jönköping för första gången: "Stark motorsportanknytning"
För första gången någonsin arrangeras Bilsportgalan i Jönköping på lördagen. Det är motorförlaget Albinsson & Sjöberg och Svenska Bilsportförbundet som står bakom galan där bilsportens stjärnor prisas under dagen.
"Jönköping har ju en stark motorsportanknytning. Vi har kikat på Jönköping tidigare och nu passade det i kalendern", säger Jörgen Ekvall som är projektledare.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-20 Ogier övertygar i Monte Carlo
Åttafaldiga världsmästaren Sébastien Ogier har vunnit Monte Carlo-rallyt åtta gånger och efter åtta körda sträckor har fransmannen en övertygande ledning i årets VM-premiär.
Oliver Solberg fick en tung start i WRC2, men har kört upp sig rejält – från 21:a till sjunde plats.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-20 Ogier toppar Monte, Oliver outstanding bland Rally2-åkarna, SSRC presenterar kalendern men med frågetecken och däckbrev till Anna på SBF!
Så är WRC 2023 i ”full swing” med Rallye Monte Carlo och efter de två första dagarna i Alperna är de inte alls oväntat Sebastien Ogier/Vincent Landais i ledning med Toyota Yaris Rally1.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-19 Solberg drabbades av punktering på SS2 i Monte Carlo-rallyt
Värmlänningen Oliver Solberg förlorade två minuter efter en punktering på SS2 i Monte Carlo rallyt som drog igång under torsdagskvällen, han tävlar i den näst högsta klassen WRC2.
Solberg skriver på Twitter att han inte vet vad som orsakade punkteringen och att det inträffade väldigt plötsligt, han skriver vidare att det kanske inte var den bästa starten på rallyt men att bilen nu ska till service och de tar nya tag under fredagsmorgonen. SS 3 drar igång 09.09 på fredagsmorgonen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-23 Regerande mästaren Sebastien Loeb kör Race of Champions
Race of Champions startfält i Piteå blir starkare. Regerande mästaren, superstjärnan, Sebastien Loeb ställer upp.
– Jag har så många bra minnen från den här tävlingen, säger legendaren i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-19 Ogier snabbast på Monte "shake down", Oliver kör med "Tre Kronor", dyr tvätt för Delecour, Kalles frysyr rallysnackis, Monte 2023 blir ett "asfaltrally", mycket rally i SVT, även från Royal Rally of Scandinavia, Rally Radio i Umeå, Skutskär flyttar och Tidemand kör SM-Sprinten!
Ska man döma av morgonens shake down inför Rallye Monte Carlo så är mitt tips med nya Puma-åkaren Ott Tänak som rallyvinnare, fullständigt åt h-e.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-18 Tänak och Lefebvre mina Monte-vinnare, Col de Turini inleder klassikern, Renault visar sin Clio Rally3, Katsuta kör "SM2", Flodin klar för Falköping, Thunström med ny bil/kartläsare vill försvara Lima-seger och Marcus träffade Klara!
Då är det dags för första WRC-tipset 2023 och där tio Rally1-bilar är anmälda i ”toppklassen” och som vanligt är det jättesvårt att sia om hur premiären Rallye Monte Carlo slutar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-17 Ingen snö i sikte till Monte, Latvala oroad över pristutveckling för Rally1, Sverige i skamvrån, Sainz krossade kotor i Dakar, M-Sport siktar helt på att ge Tänak VM-seger, mycket tv från Monte, Tidemand/Thulin kör skånsk Fiesta i Norge, VEC-Malm förklarar och Marcus trea i Jerring-fajten!
Vet inte om jag riktigt hänger med ”väderexperterna” på Twitter som menar att årets Rallye Monte Carlo blir det mest oberäkneliga vad gäller vädret, på många år.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-17 Trots succéåret – IndyCar avlägset för racingtalangen Lundqvist
En av Sveriges främsta racingtalanger Linus Lundqvist går ett osäkert 2023 till mötes trots hans fina fjolår då han som förste svensk någonsin vann den amerikanska formelbilsserien Indy Lights. En mästerskapsseger som öppnade dörrar till IndyCar men i nuläget så ser det ut som 23-åringen från Tyresö kommer att bli utan en fast styrning i årets säsong av amerikansk formelsbils huvudklass.
"Eftersom jag inte sitter med något kontrakt påskrivet så har det inte gått så bra som jag hade hoppats, men sannolikheten att vi kan göra några inhopp i år är ändå ganska stora", säger Lundqvist till Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-16 Hyundai laddar för WRC2 med Sunninen/Zaldivar, Puman WRC:s snyggaste, 52 anmälda till Rally Sweden men bara tre svenskar, 11 VEC:are i Hälsingerallyt och två segeraspiranter anmälda till Falköping
WRC2 spetsas till ytterligare när Hyundai idag gick ut med att Teemu Suninen fortsätter att tävla för Alzenau-teamet och kör Hyundai i20 N Rally2 med start i Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-16 Ikväll avgörs det – Marcus Ericsson kan få Jerringpriset: "Hoppas"
Under måndagskvällen delas Radiosportens prestigefyllda Jerringspris ut – och en av de nominerade är Kumlasonen och racingföraren Marcus Ericsson. Ericsson nomineras för sin vinst i Indy 500 förra året – och nomineringen betyder mycket på flera sätt.
"Det är kul för mig personligen, men väldigt kul också för motorsportssverige att vi får kliva in på de finaste galorna", säger Marcus Ericsson vars tävlingsnerver kickat in inför kvällen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-16 Rallyföraren efter missen i Dakarrallyt: "Fick åka på riktig nödfart"
Dakarrallyt är avslutat och en av dem som hade hoppats på en totalseger är Mattias Ekström från Avesta, tidigare världsmästare i rallycross, men som i år slutade på en 14:e plats. Det blev en tuff start med flera missöden på det 14 dagar långa rallyt mellan sanddynerna i Saudiarabien.
"Vi hade tre punkteringar och bara två reservhjul så vi fick åka på riktig nödfart sista biten".
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-15 Mille slutade trea i Arctic, Andervang eller kanske Rådström vassast i Torsby, Veiby visade storform i Sigdal, Södra BF prisade många och Nasser vann Dakar!
Med en trilskande motor i sin Ford Fiesta Rally4 hade Mille Johansson och Julia Thulin ingen större möjlighet att göra sig själv rättvisa i helgens första deltävling i Finska Mästerskapet, ”Arctic Lapland Rally”. Torts allt strul lyckades man ändå nå pallen i klassen ”SM3” efter 23 mil SS i trakterna kring Rovaniemi.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-15 Pallplats för Mille Johansson i Arctic Lapland Rally
17-årige rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm inledde säsongen nu i helgen med att ta en tredjeplats i den finska mästerskapspremiären Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby. Det blev en tredje plats i klassen SM3 för tvåhjulsdriva bilar, trots att de hade motorproblem under stora delar av de drygt 20 milen norr om polcirkeln, säger Mille Johansson, i en kommentar.
Den som vann den här klassen var Justus Räikkönen från Finland, brorson till F1-världsmästaren Kimi Räikkönen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-15 Qatars Nasser Al-Attiyah vann Dakarrallyt för femte gången
Qatariern Nasser Al-Attiyah hade en stor ledning inför sista sträckan av Dakarrallyt.
Den släppte han inte.
Nu kan han fira sin femte seger i rally-klassikern.
– Fantastiskt att kunna försvara titeln, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-14 Sportkanalen sänder WRC, Lima/SRM nöjda med startfält i SM-premiären, 20-strecket passerades i Falköping, danskt tem i Dubai 24h, Loeb blev historisk och Ford-ikon har gått bort
 Trots en bästa målsättning är det bara att inse att verkligheten gör sig påmind och att jag inte har möjlighet att få med lördagens rallyn i Motorbloggen, det får vänta till söndag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-14 Sebastien Loeb skrev historia i Dakarrallyt: Sjätte raka etappsegern
Sebastien Loeb är tidernas mest framgångsrike rallyförare, med nio raka VM-titlar 2004-12.
Nu har han även skrivit historia i Dakarrallyt.
I dag vann han, som förste förare någonsin, en sjätte etapp i rad.
– Det är fantastiskt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-14 Inte vän med en bil – Håkan Hellström tvingar motorfesten att flytta
En krock gör nu att Sveriges främsta motorserie STCC flyttar sin premiär som skulle gått i Helsingborg i juni. Krocken handlar om att Håkan Hellström spelar 16 och 17 juni på Sofiero - starten av STCC skulle också gå då i Helsingborg. Nu körs racet ett annat datum istället.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-14 Erika kritisk till att flera tävlingar ställs in – "Alla borde få lika villkor"
Tävlingar i rallycross och crosskart på SM-veckan har ställts in. Det blöta vädret under den senaste tiden har gjort att banan på Falköpings motorstadion inte håller för tävlingarna. Erika Ledin från Värsås är en av de som ska tävla och hon önskar att alla motorsporter kunnat köra.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-13 Ny dokumentär om unga folkraceförare i Vännäs spelas in
Nu spelas en dokumentärfilm in om två unga motorintresserade folkraceförare i Vännäs. Det är duon bakom hyllade dokumentären Epa som gör filmen. Lina Sundqvist, en av huvudpersonerna, är med och ordnar läger för unga motorintresserade. Hon hoppas att fler unga upptäcker sporten.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-13 Ekström med ny andraplats i Rally Dakar
Faran finns med varje meter av Rally Dakar. Efter tre dagar i världens största sandöken är Mattias Ekström medveten om de stora riskerna:
– Gör du ett misstag så voltar du framåt och då är det över.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
23-01-13 Mille femma i Arctic - Adam i diket, fullt startfält i J-WRC, Nicklas åker med Jonna, inställda tävlingar i Falköping, MAS till Älmhult, mindre VOC-fält än väntat i Torsby, Ekström tvåa i Dakar och skånske Joel testförare i Formel E!
Långt uppe i finska Lappland startade strax före lunch ”Arctic Lapland Rally”, deltävlign ett i Finska Mästerskapet eller ”SM” Idag körs fem sträckor och när detta skrivs är tre av dessa körda. Då hittas Katrineholms Mille Johansson/Julia Thulin på en stark femte plats i klass ”SM3”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-13 Vädret ställer till det – tävlingar ställs in på SM-veckan
Det blir inga tävlingar i rallycross och crosskart på SM-veckan. Det är vädret som har varit den senaste tiden som har gjort att banan på Falköpings motorstadion inte håller för tävlingarna.
"Vi har hållit på i månader med detta så det är jättetråkigt", säger Jonas Sandgren, ordförande i Falköpings motorklubbs bilsektion.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-13 Sebastien Loebs femte raka etappseger i Dakarrallyt – Mattias Ekström tvåa
Sebastien Loeb fortsätter att imponera i Dakarrallyt.
I dag kom den franske legendarens femte raka etappseger i Saudiarabien, när Mattias Ekström var tvåa.
Det är blott andra gången i tävlingens historia som en förare vunnit fem raka etapper.
– Det var en perfekt dag, säger Loeb – som är tvåa i totalen.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-01-13 Ingen rallycross och crosskart i SM-veckan
Det blir ingen rallycross och crosskart när SM-veckan avgörs. Det är den senaste tidens väder som stoppar tävlingarna. Rallycross och crosskart skulle arrangerats på torsdagen andra februari på Falköpings Motorstadion men tävlingarna tvingas ställa in.
”Det väder som varit under den senaste tiden gör att anläggningens bana inte kommer hålla för en rättvis tävling för rallycross och crosskart”, skriver Svenska Bilsportförbundet i ett pressmeddelande.
Rallysprinten på söndagen den 5 februari körs som planerat. Även SM Esport i Touring Car avgörs under veckan på plats i Arena Skövde.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-12 Joel Eriksson ska utveckla framtidens elbilar i Formel E
Tomelillas racingstjärna Joel Eriksson har skrivit på som test- och reservförare för "Jaguar T-C-S Racing" i Formel E – världsmästerskapet för elektrisk formel-bilsracing. Joel Eriksson blir därför en av förarna som fasar in den nya tekniska plattformen - kallad Gen-3
– med snabbare, lättare och mer kraftfulla elbilar.
24-årige Eriksson körde åtta race för ett amerikanskt stall i samma serie säsongen 2021.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-12 Tillökning i Eslöv, F1-ingenjör ny bas för Hyundai, grönt för Olivers Skoda, Veiby kör Polo i Rally Sweden, ännu inte alla tillstånd klara i Umeå, Östersund fick nöja sig med "Eco-rally" och portugis åker med Virves i Norge
Medger att det känns lite udda att före WRC-nyheter inleda Motorbloggen med att det blivit tillökning i Eslöv och AM Elteknik Rallyteam. Dessutom ingen Opel utan Simon Andersson blir först i Sverige med att köra Renault Clio Rally4.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-11 Ekström positivt överraskad: ”Kändes inte som att vi var så snabba”
Det har strulat en hel del för Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist i årets Dakarrally. Men på dagens etapp stämde det bättre och duon kunde till slut köra in på en andraplats bakom den niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb.
– Jag måste säga att jag är lite överraskad över andraplatsen för det kändes inte som att vi var så snabba, säger Mattias Ekström.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-01-11 Fullbokat på Umeås hotell inför rallyt – ”Kan finnas något strö-rum”
Med en månad kvar till VM-rallyt i Umeå så är det tufft för den som vill hitta hotellboende under rallyt. Inte bara i Umeå, utan även i kranskommunerna är hotellrum hett eftertraktade.
– Signalerna vi får är att det är fullt även i kranskommunerna, säger Gabriella Hed Vall, vd Visit Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-11 En månad till rally-VM i Umeå – ännu inga tillstånd på plats
Rally-VM ska arrangeras i Umeå med omnejd med start den 9 februari. Men en månad före tävlingen saknas ännu tillstånd. Trots det hoppas man på nytt publikrekord.
– Det är besvärligt när det drar ut på tiden, säger Moa Garpebring, handläggare vid länsstyrelsen.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-01-11 Carlos Sainz i otäck krasch: ”Det var synd att se”
Carlos Sainz, Sr, var med om en rejäl krasch i dagens etapp i Dakarrallyt. 60-åringens bil voltade framåt men spanjoren klarade sig oskadd.
– Jag har lite ont i ryggen och i nacken, det var en ganska stor smäll, säger Carlos Sainz.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-11 Åskådare död i Dakarrallyt
En åskådare har avlidit efter en olycka i Dakarrallyt. En italiensk turist stod bakom en sanddyn när hen blev påkörd, det bekräftar arrangörerna i ett kort meddelande.
»
Läs hela artikeln i SVT här
23-01-11 Rallybossen gläds åt snön: Det är kanonkul – önskan blir uppfylld
En som gläds åt de stora mängderna snö som fallit i Umeåområdet den senaste tiden, är Stefan Djerf projektledare för Rally-VM. Det var just tillgången på snö som gjorde att tävlingarna i fjol flyttade från Värmland upp till Umeå.
"Vi tycker det är bra med snö. Det är kanonkul, och alla som vill komma och titta på ett vinterrally får ju sin önskan uppfylld", säger Stefan Djerf.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här

23-01-11 Mer kritik mot Stora Enso Skog, tunt med anmälda till SM-Veckans "Sprint", Greensmith förvånad över intresset för WRC2, C more tar över WRC/ERC/World RX, Kalle och Emma nya i Drive VXO, Loeb vann igen, våt dröm för SM-arrangörer och Rovanperä har sorg...
Återkopplar till gårdagens ”Öppna Brev” till Stora Enso Skog signerat Kurt Eliasson i Skutskärs MS vilket gjorde att Anton Häger Bernats reagerade och tog upp samma tråd. ”Toyota-föraren” skriver: ”Öppet brev till Stora Enso Skog med anledning att neka Skutskärs Motorsällskap rallytävling. Efter ett gott samarbete i 52 år, får föreningen inte hyra fartsträckor av Store Enso Skog, med motivering att ”rallysport är onödig”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-10 Kalle fortsätter med #69, Solberg en av 41 i Montes RC2-klass, Bertelli kör "militär Yaris", inte mer #43 i WRC, Mille J. ansluter till GNM:s juniorsatsning och Reiersen satsar dubbelt både SM och NM!
Kalle Rovanperä valde i egenskap av världsmästare bort möjligheten att välja #1 på sin Toyota Yaris Rally1 och håller fast vid samma nummer som han hade ifjol #69, vilket betyder att ingen ”ett” kommer att finnas 2023. Världsmästare Sebastien Ogier tvingades nu välja annat nummer och då blev det #17. 
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-09 Kalle fortsätter med #69, Solberg en av 41 i Montes RC2-klass, Bertelli kör "militär Yaris", inte mer #43 i WRC, Mille J. ansluter till GNM:s juniorsatsning och Reiersen satsar dubbelt både SM och NM!
Kalle Rovanperä valde i egenskap av världsmästare bort möjligheten att välja #1 på sin Toyota Yaris Rally1 och håller fast vid samma nummer som han hade ifjol #69, vilket betyder att ingen ”ett” kommer att finnas 2023. Världsmästare Sebastien Ogier tvingades nu välja annat nummer och då blev det #17. 
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-08 17-årige rallytalangen kör för ny klubb
Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kommer i år att köra för det regerande Svenska Mästarteamet GN Motorsport från Skåne.
Teamet har de senaste tre åren vunnit SM i högsta klassen med den tidigare juniorvärldsmästaren PG Andersson. Förra året gjorde Mille Johansson, endast 16 år gammal, internationell debut när han körde det slovenska mästerskapet för VM-meriterade teamet IK Sport.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-08 M-Sport testar inför Monte, Ingram hoppas på WRC2 med hjälp av "Rally Warrior", KMS-basen kör Volvo 142 i Torsby, blir nog inte fullt i Rally Sweden Historic, Grönholm kör full "SM-säsong", World RX backar tillbaka och Loeb vann dagens Dakaretapp!
I morgon den 9 januari släpps ”Entry List” för Rallye Monte Carlo och då blir det med stor spänning som WRC2-fältet avslöjas
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-08 Rallycross-VM förändras till världsmästaren Johan Kristofferssons belåtenhet
Den gångna säsongens kritiserade poängsystem och racingformat i rallycross-VM görs om till kommande säsong. I mångt och mycket handlar det om en återgång till det format som tidigare använts. Efter vikande publikunderlag lämnar mästerskapet också de stora formel-1 arenorna för en återkomst till mer klassiska rallycrossanläggningar som Lydden Hill i England och Estering i Tyskland.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-07 Tidemand kör Fiesta från Åhuskärr, svårt med anmälningar till vinterrally, Greensmith ansluter till Toksport, Fourmaux inledde med seger i Österrike, tungt för Audi i Dakar, ny datum i Asfalt SM och värmländsk rallyprofil har gått bort!
Att Pontus Tidemand skulle köra PG Anderssons SM-vinnande GNM-Fiesta Rally2 har jag vetat en tid men inväntat bekräftelse från Åhuskärr där GN Motorsport har sin verksamhet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-06 Storfavoriten Peterhansel kraschade – kartläsaren förd till sjukhus i helikopter
Stephane Peterhansel kraschade under fredagens etapp av Dakarrallyt. Hans kartläsare Edouard Boulanger fördes till sjukhus med helikopter, och teamet bryter nu racet. Även Carlos Sainz råkade ut för en olycka på samma ställe som Peterhansel.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-05 I dag hedras Mats Åkessons minne i Motorbloggen!
I dag för 20 år sedan klockan 12.12 omkom SMK Hörbys kartläsare Mats Åkesson i samband med en krasch i Bergslagsrallyt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-04 MK Ratten tar över MAS Rallycup från jämtarna, mer inställt, Mikkelsen har visat intresse för Dakar, VEC-kalendern klar, Loeb vann i dag och TV4 visade än en gång sitt ointresse...
Av mer väderkunniga läsare blev jag i går rättad när jag skrev att ”Reaxcer Rallyt” flyttade på grund av ”mildväder” när orsaken enligt dessa var den rakt motsatta.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-03 Ken Block omkom i snöskoterolycka, vädret börjar stöka bland vinterrallyn, inget MSR för Tierp men istället Rally Uppland, regnväder i Dakar och jag tänker på Magnus Uggla...
Motorsportvärlden fick i dag ett brutalt uppvaknande när det meddelades från Utah i USA att legenden Ken Block avlidit efter en olycka med snöskoter. Att här räkna upp allt han gjort inom rally och rallycross känns meningslöst då merparten av er läsare säkerligen har bättre koll på ”The King of Gymkhana” än vad jag har.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-03 Oliver Solberg om vännen Ken Block: "Han var min största idol, till och med framför pappa"
Motorsportvärlden är i chock efter beskedet att amerikanske rallystjärnan Ken Block dött i en skoterolycka. Ken Blocks rallykarriär inleddes 2005 och han tävlade också i rallycross, motocross och skateboard.
"Det är svårt att förstå, det var inte längesedan jag pratade med honom på telefon", säger värmländske rallyföraren Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-03 Rallystjärnan Ken Block död efter skoterolycka: "Han var en fantastisk bilförare"
Amerikanske rallyföraren Ken Block avled i en snöskoterolycka på måndagen, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Glenn Olsson som nu är vd för Royal Rally of Scandinavia lyckades få Ken Block till Rally Sweden 2011.
"Hans stjärnglans höjde statusen för oss", säger Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
23-01-03 Rallyföraren Ken Block har dött – blev 55 år
Rallyföraren Kenneth ”Ken” Block har dött. Han avled under måndagen efter en snöskoterolycka i Wasatch County, Utah.
Under sin karriär körde Ken Block bland annat både rally-VM och rallycross-VM.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-02 "Östgötarna" ställer in ESR, funktionärsbristen blir allt mer akut, Wilke räknade och fick fram 190 års jubileum, Rally Sweden öppnar upp, Huttunen i Skoda, Al-Attiyah toppar Dakar och rätt om datumkrock!
God fortsättning på 2023 önskar jag och tack för alla nyårshälsningar på FB, mejl och SMS, själv är jag som bekant väldigt dålig på den sortens aktivitet.  Då börjar året med ett tråkigt besked som jag tyvärr tror kommer att bli mer vanligt i framtiden, ”East Sweden Rally” ingående i MAS Rallycup ställs in.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
23-01-02 Dakarprinsessan jubilerar – tionde framträdandet i Dakarrallyt
Kartläsaren Annie Seel och föraren Anett Fischer slutade på 110:e plats i prologen i Dakarrallyt.
Totalt 159 ekipage körde klart loppet.
Och för 54-åringen är det lite extra speciellt i år. Det är ett jubileum då hon gör sin tionde start i tävlingen.
– Jag är så himla glad att jag får vara med och leka nu på världsmästarnivå, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-01 Mattias Ekström straffas i Dakar-rallyt – tappar flera placeringar
Den första sträckan i Dakar-rallyt är över och det såg ut att gå bra för den svenska duon Mattias Ekström och Emil Bergkvist. Man slutade trea i den första etappen men sedan kom sämre nyheter. Ett tidsstraff på 15 minuter som gör att man tappar till en 14:e plats.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-01 Dakarprinsessan jubilerar – tionde framträdandet i Dakarrallyt
Annie Seel och kartläsaren Anette Fischer slutade på 110:e plats i prologen i Dakarrallyt
.
Totalt 159 ekipage körde klart loppet.
Och för 54-åringen är det lite extra speciellt i år. Det är ett jubileum då hon gör sin tionde start i tävlingen.
– Jag är så himla glad att jag får vara med och leka nu på världsmästarnivå, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan