2023

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023                


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 


23-01-29 Bro satte stopp för värmländsk vinst i Race of Champions
Det var Mattias Ekström som drog det längsta strået och vann den individuella finalen i Race of Champions mot Mick Schumacher, trots en brand i sin bil. För värmländsk del tog det stopp i kvartsfinalen för både Johan Kristoffersson och Oliver Solberg, efter att Solberg kört in i kanten på en bro. I Race of Champions möts förare från olika motorsportsdiscipliner och gör upp i likadana bilar.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-29 Ekström och "The Solbergs" vinnare i ROC, Klara visade sig och sin bil i Piteå, Julia T. hyllades i Estland, Saarinen vann i Järbo, Lindquist toppar SverigeSerien och Alvén rapporterar från historiska Rallye Monte Carlo
Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och efter dagens tre timmars tv-show från ”Race of Champions” måste jag tillstå att detta format är perfekt som tv-underhållning i synnerhet när trion Maria Wallberg, Johan Ejeborg och Jonas Kruse sköter snacket.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-29 Mattias Ekström vann Race of Champions – för fjärde gången
Mattias Ekström i ny ROC-final. Då visade han klass och rutin mot unge Mick Schumacher och vann – efter brand i bilen under det avgörande heatet.
– Min co-driver ville nog stanna, men det var inte jag intresserad av, säger Ekström.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-29 Ingemar Stenmark kraschade vid Race of Champions
Historiskt sett har han varit bättre än de flesta på snö. Men innan söndagens tävlingar i Race of Champions vid Pite Havsbad tog Ingemar Stenmark ett varv runt banan – som slutade med att alpinikonen välte med bilen.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-29 Far och son Solberg gör upp om vem som är bäst
I dag är det dags för individuella tävlingar i Race of Champions där världsstjärnor inom olika motorsportsklasser tävlar mot varandra i identiska bilar. Under gårdagen avgjordes lagtävlingen och då vann det norska laget bestående av far och son Solberg, men nu ställs de mot varandra redan i den första rundan av de individuella tävlingarna.
"Det är det svåraste med en gång", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-28 Norsk vinst med värmländsk touch när motorsportstjärnorna gjorde upp
Norge vann nationstävlingen i Race of Champions, men med stor hjälp av Värmland. För det vinnande laget bestod av värmlänningen Oliver Solberg och Värmlandsboende Petter Solberg. I Race of Champions tävlar motorsportsstjärnor från olika kategorier mot varandra med identiska fordon.
»
Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-28 Oliver Solberg och Petter Solberg vann för Norge i Race of Champions
För andra året i rad körde Race of Champions i Pite Havsbad – och för andra året vann det norska laget med Oliver och Petter Solberg.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-28 Kristoffersson siktar på seger i mästarmötet
Johan Kristoffersson från Arvika har vunnit rallycross-VM fem gånger, men har ännu inte lyckats vinna race of champions individuella tävling. I årets upplaga ställs han mot bland andra Petter och Oliver Solberg, Sebastian Vettel och Thierry Neuville.
"Är det någon gång man kan ta en förlust så är det ju mot ett sådant motstånd, men jag ska göra mitt bästa för att vinna i år" säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-28 Valtteri Bottas inför ROC-debuten: ”Naturligtvis full gas”
F1-föraren Valtteri Bottas gör i morgon debut i Race of Champions och den 10-faldiga GP-segraren längtar till start.
– När hjälmen åker på är det naturligtvis full gas men samtidigt så njuter vi, säger Valtteri Bottas till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln SVT här
23-01-28 Rallycrossföraren Klara Andersson upplever sin dröm
På plats i Piteå som officiell reservförare i Race of Champions – mästarmötet med idel världsstjärnor inom motorsporten.
– En stor ära att få träna med förare som David Coulthard, Travis Pastrana och Mika Häkkinen, säger Klara till SVT Sport.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-27 Han tävlar i Nordens första elbilsrally: "Kommer bli en utmaning"
På fredagen startar Eco Winter Rally som på Stortorget i Östersund, ett litet speciellt rally då det är hundra procent eldrivet och förarna ska ta sig an en 40 mil lång rallysträcka i elbilar.
Oskar Brorsson från Brunflo ska vara med och köra och det finns en sak som han tror kan bli en stor utmaning på banan.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-29 Elbilsrally kommer till Östersund
Det är säsongspremiär för elbilsförarna som deltar i den internationella rallycupen FIA Eco Rally Cup. Det är cupen där effektivitet premieras före hastighet. Helgens tävling är den första som cupen arrangerar i vinterklimat, som onekligen kommer att påverka batteriernas räckvidd.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-29 Limahoppet Levin hoppas blygsamt på "topp-3", åtta mil bort finns en som gärna sätter stopp, 22 VOC:are i Vännäs, Toyota byter chef, Hyundaichef menar att man borde vara mer aggressiva och "Youtuber-Liljegren" har fått nog!
Även om Patrik Flodin med Volvo 940:an stannat kvar i SM-klassen ”Trimmat 2WD” tror jag ändå inte att han kunnat hota hemmaföraren Andreas Levin, varken som publikfavoriter eller till seger i Rally Lima.
»
Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-25 Åhlin-Kottulinsky om framtiden: ”Ett projekt klart”
Hammaröbördiga Mikaela Åhlin-Kottulinsky avslutade förra säsongen med stolpe ut. Hon och Johan Kristofferssons stall i Extreme E slutade på andra plats efter en trasig bil i näst sista racet.
– Det är viktigt att ha med sig att allt kan hända, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-25 Millener vill se mer F1-stuk över WRC, Toyota Yaris Rally2 debuterar i "JM", skrämmande inkompetens hos Monte-funktionärer, Tänak på "Årets Bild", runt 70 anmäla till Järbo, Brink startar "academy" och Davidson bjuder på nostalgi!
M-Sport Fords teamchef Richard Millener är lite bekymrad över att WRC tappar mark och önskar att FIA och promotorn följer efter i samma spår som Formel 1 gjort.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-24 Inför Race of Champions 2023: Förarna, TV-tider och röster inför racingfesten i Piteå
Race of Champions är tillbaka i Sverige och Piteå. Här är SVT:s guide med bland alla förare och TV-tider att ha koll på inför helgens racingfest.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-24 Efter 27 år – nu blir det rally-SM i Hörby igen
I vår blir det rally-SM i Hörby. Då arrangerar Bilmånsson Rallysprint som är en deltävling i "Asfalt-SM". Det här blir första SM-arrangemanget i Hörby sedan 1996.
"Det kommer att jobba runt 50 funktionärer när vi är klara", säger Mia Nilsson, tävlingsledare för SMK Hörby.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-24 Bygget av Umeås snöborg igång: "Det här är årets höjdpunkt"
Nu har arbetet börjat med att bygga upp Umeås snöborg med rutschbanor och labyrint på Rådhustorget. Snöborgen ska vara färdig innan svenska rallyt som drar igång den 9 februari.
"Det här är årets höjdpunkt att få göra så många medborgare glada", säger Filip Fredriksson som är driftsamordnare på Umeå kommun.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-24 Rally Sweden erkänner att man var sena i starten, Ogier fortsätter i Mexiko, Kristoffersson/Ekström bildar Team Sweden i ROC, Tidemand inleder med SM-Sprinten, Tänak "tränar" på hemmaplan, att svenskar i Montes historiska rally, svensk dominas i Nitro RX och SMK Hörby laddar för Asfalt SM!
Även om det har varit lite svajigt i portgången för Rally Sweden både i år och ifjol har nu 200 markägare, en länsstyrelse och hela bilsportsverige gett klartecken för Umeå den 9–12 februari. Nästa år ska denna svajighet undvikas lovar Rickard Johansson, säkerhets- och tillståndsansvarig, Rally Sweden.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här

23-01-23 Rallycross-världsmästaren Mattias Ekström klar för Race of Champions
Ny profil klar. Tidigare rallycross-världsmästaren Mattias Ekström ska köra Race of Champions.
– Jag ser fram emot det, säger trefaldiga segraren.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-23 Gryazin straffades så att Rosell vann WRC2, Lappi kör "SM2" i Kuopio, norrmän jämför rally där med SM i Lima, SBF vill ha beslut och inte utredning, nya "hypen" biljettsläpp för tåg och bättre bilkoll krävs...
Efter målgång för Rallye Monte Carlo lade WRC2-tvåan Yohan Rossel och hans team in en protest mot vinnaren Nikolay Gryazin.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-23 SSRC/DM-premiären i Simrishamn ställs in, Ogier tog nionde Monte-segern, Oliver/Eliiot stal showen för WRC2-åkarna, Veiby hade tufft i snöröken efter vinnande FTL, Lite snabbast i Hälsingerallyt och hög stämning på bilsportens egen "Oscarsgala"!
Som bekant har jag båda fötterna djupt förankrade i mer lokala rallymylla så därför får Rallye Monte Carlo vänta till efter dagens tråkigaste nyhet, ”Simrishamnsmixen” ställs in. En tävling som sedan många år varit synonymt med vår i Skåne även om det ofta känts mer som Norrland kring jul när vindarna svept fram över Österlen.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-23 Ogier historisk efter nionde vinsten i Monte Carlo-rallyt
Fransmannen Sebastien Ogier vann Monte Carlo-rallyt för nionde gången vilket är nytt rekord och gör honom historisk.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-21 Bilsportgalan i Jönköping för första gången: "Stark motorsportanknytning"
För första gången någonsin arrangeras Bilsportgalan i Jönköping på lördagen. Det är motorförlaget Albinsson & Sjöberg och Svenska Bilsportförbundet som står bakom galan där bilsportens stjärnor prisas under dagen.
"Jönköping har ju en stark motorsportanknytning. Vi har kikat på Jönköping tidigare och nu passade det i kalendern", säger Jörgen Ekvall som är projektledare.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-20 Ogier övertygar i Monte Carlo
Åttafaldiga världsmästaren Sébastien Ogier har vunnit Monte Carlo-rallyt åtta gånger och efter åtta körda sträckor har fransmannen en övertygande ledning i årets VM-premiär.
Oliver Solberg fick en tung start i WRC2, men har kört upp sig rejält – från 21:a till sjunde plats.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-20 Ogier toppar Monte, Oliver outstanding bland Rally2-åkarna, SSRC presenterar kalendern men med frågetecken och däckbrev till Anna på SBF!
Så är WRC 2023 i ”full swing” med Rallye Monte Carlo och efter de två första dagarna i Alperna är de inte alls oväntat Sebastien Ogier/Vincent Landais i ledning med Toyota Yaris Rally1.
»
Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-19 Solberg drabbades av punktering på SS2 i Monte Carlo-rallyt
Värmlänningen Oliver Solberg förlorade två minuter efter en punktering på SS2 i Monte Carlo rallyt som drog igång under torsdagskvällen, han tävlar i den näst högsta klassen WRC2.
Solberg skriver på Twitter att han inte vet vad som orsakade punkteringen och att det inträffade väldigt plötsligt, han skriver vidare att det kanske inte var den bästa starten på rallyt men att bilen nu ska till service och de tar nya tag under fredagsmorgonen. SS 3 drar igång 09.09 på fredagsmorgonen.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-23 Regerande mästaren Sebastien Loeb kör Race of Champions
Race of Champions startfält i Piteå blir starkare. Regerande mästaren, superstjärnan, Sebastien Loeb ställer upp.
– Jag har så många bra minnen från den här tävlingen, säger legendaren i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-19 Ogier snabbast på Monte "shake down", Oliver kör med "Tre Kronor", dyr tvätt för Delecour, Kalles frysyr rallysnackis, Monte 2023 blir ett "asfaltrally", mycket rally i SVT, även från Royal Rally of Scandinavia, Rally Radio i Umeå, Skutskär flyttar och Tidemand kör SM-Sprinten!
Ska man döma av morgonens shake down inför Rallye Monte Carlo så är mitt tips med nya Puma-åkaren Ott Tänak som rallyvinnare, fullständigt åt h-e.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-18 Tänak och Lefebvre mina Monte-vinnare, Col de Turini inleder klassikern, Renault visar sin Clio Rally3, Katsuta kör "SM2", Flodin klar för Falköping, Thunström med ny bil/kartläsare vill försvara Lima-seger och Marcus träffade Klara!
Då är det dags för första WRC-tipset 2023 och där tio Rally1-bilar är anmälda i ”toppklassen” och som vanligt är det jättesvårt att sia om hur premiären Rallye Monte Carlo slutar.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-17 Ingen snö i sikte till Monte, Latvala oroad över pristutveckling för Rally1, Sverige i skamvrån, Sainz krossade kotor i Dakar, M-Sport siktar helt på att ge Tänak VM-seger, mycket tv från Monte, Tidemand/Thulin kör skånsk Fiesta i Norge, VEC-Malm förklarar och Marcus trea i Jerring-fajten!
Vet inte om jag riktigt hänger med ”väderexperterna” på Twitter som menar att årets Rallye Monte Carlo blir det mest oberäkneliga vad gäller vädret, på många år.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-17 Trots succéåret – IndyCar avlägset för racingtalangen Lundqvist
En av Sveriges främsta racingtalanger Linus Lundqvist går ett osäkert 2023 till mötes trots hans fina fjolår då han som förste svensk någonsin vann den amerikanska formelbilsserien Indy Lights. En mästerskapsseger som öppnade dörrar till IndyCar men i nuläget så ser det ut som 23-åringen från Tyresö kommer att bli utan en fast styrning i årets säsong av amerikansk formelsbils huvudklass.
"Eftersom jag inte sitter med något kontrakt påskrivet så har det inte gått så bra som jag hade hoppats, men sannolikheten att vi kan göra några inhopp i år är ändå ganska stora", säger Lundqvist till Radiosporten.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-16 Hyundai laddar för WRC2 med Sunninen/Zaldivar, Puman WRC:s snyggaste, 52 anmälda till Rally Sweden men bara tre svenskar, 11 VEC:are i Hälsingerallyt och två segeraspiranter anmälda till Falköping
WRC2 spetsas till ytterligare när Hyundai idag gick ut med att Teemu Suninen fortsätter att tävla för Alzenau-teamet och kör Hyundai i20 N Rally2 med start i Rally Sweden.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-16 Ikväll avgörs det – Marcus Ericsson kan få Jerringpriset: "Hoppas"
Under måndagskvällen delas Radiosportens prestigefyllda Jerringspris ut – och en av de nominerade är Kumlasonen och racingföraren Marcus Ericsson. Ericsson nomineras för sin vinst i Indy 500 förra året – och nomineringen betyder mycket på flera sätt.
"Det är kul för mig personligen, men väldigt kul också för motorsportssverige att vi får kliva in på de finaste galorna", säger Marcus Ericsson vars tävlingsnerver kickat in inför kvällen.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-16 Rallyföraren efter missen i Dakarrallyt: "Fick åka på riktig nödfart"
Dakarrallyt är avslutat och en av dem som hade hoppats på en totalseger är Mattias Ekström från Avesta, tidigare världsmästare i rallycross, men som i år slutade på en 14:e plats. Det blev en tuff start med flera missöden på det 14 dagar långa rallyt mellan sanddynerna i Saudiarabien.
"Vi hade tre punkteringar och bara två reservhjul så vi fick åka på riktig nödfart sista biten".
»
Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-15 Mille slutade trea i Arctic, Andervang eller kanske Rådström vassast i Torsby, Veiby visade storform i Sigdal, Södra BF prisade många och Nasser vann Dakar!
Med en trilskande motor i sin Ford Fiesta Rally4 hade Mille Johansson och Julia Thulin ingen större möjlighet att göra sig själv rättvisa i helgens första deltävling i Finska Mästerskapet, ”Arctic Lapland Rally”. Torts allt strul lyckades man ändå nå pallen i klassen ”SM3” efter 23 mil SS i trakterna kring Rovaniemi.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-15 Pallplats för Mille Johansson i Arctic Lapland Rally
17-årige rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm inledde säsongen nu i helgen med att ta en tredjeplats i den finska mästerskapspremiären Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, tillsammans med kartläsaren Julia Thulin från SMK Hörby. Det blev en tredje plats i klassen SM3 för tvåhjulsdriva bilar, trots att de hade motorproblem under stora delar av de drygt 20 milen norr om polcirkeln, säger Mille Johansson, i en kommentar.
Den som vann den här klassen var Justus Räikkönen från Finland, brorson till F1-världsmästaren Kimi Räikkönen.
»
Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-15 Qatars Nasser Al-Attiyah vann Dakarrallyt för femte gången
Qatariern Nasser Al-Attiyah hade en stor ledning inför sista sträckan av Dakarrallyt.
Den släppte han inte.
Nu kan han fira sin femte seger i rally-klassikern.
– Fantastiskt att kunna försvara titeln, säger han.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-14 Sportkanalen sänder WRC, Lima/SRM nöjda med startfält i SM-premiären, 20-strecket passerades i Falköping, danskt tem i Dubai 24h, Loeb blev historisk och Ford-ikon har gått bort
 Trots en bästa målsättning är det bara att inse att verkligheten gör sig påmind och att jag inte har möjlighet att få med lördagens rallyn i Motorbloggen, det får vänta till söndag.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-14 Sebastien Loeb skrev historia i Dakarrallyt: Sjätte raka etappsegern
Sebastien Loeb är tidernas mest framgångsrike rallyförare, med nio raka VM-titlar 2004-12.
Nu har han även skrivit historia i Dakarrallyt.
I dag vann han, som förste förare någonsin, en sjätte etapp i rad.
– Det är fantastiskt, säger han.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-14 Inte vän med en bil – Håkan Hellström tvingar motorfesten att flytta
En krock gör nu att Sveriges främsta motorserie STCC flyttar sin premiär som skulle gått i Helsingborg i juni. Krocken handlar om att Håkan Hellström spelar 16 och 17 juni på Sofiero - starten av STCC skulle också gå då i Helsingborg. Nu körs racet ett annat datum istället.
»
Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-14 Erika kritisk till att flera tävlingar ställs in – "Alla borde få lika villkor"
Tävlingar i rallycross och crosskart på SM-veckan har ställts in. Det blöta vädret under den senaste tiden har gjort att banan på Falköpings motorstadion inte håller för tävlingarna. Erika Ledin från Värsås är en av de som ska tävla och hon önskar att alla motorsporter kunnat köra.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-13 Ny dokumentär om unga folkraceförare i Vännäs spelas in
Nu spelas en dokumentärfilm in om två unga motorintresserade folkraceförare i Vännäs. Det är duon bakom hyllade dokumentären Epa som gör filmen. Lina Sundqvist, en av huvudpersonerna, är med och ordnar läger för unga motorintresserade. Hon hoppas att fler unga upptäcker sporten.
»
Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-13 Ekström med ny andraplats i Rally Dakar
Faran finns med varje meter av Rally Dakar. Efter tre dagar i världens största sandöken är Mattias Ekström medveten om de stora riskerna:
– Gör du ett misstag så voltar du framåt och då är det över.
» Läs hela artikeln Aftonbladet här
23-01-13 Mille femma i Arctic - Adam i diket, fullt startfält i J-WRC, Nicklas åker med Jonna, inställda tävlingar i Falköping, MAS till Älmhult, mindre VOC-fält än väntat i Torsby, Ekström tvåa i Dakar och skånske Joel testförare i Formel E!
Långt uppe i finska Lappland startade strax före lunch ”Arctic Lapland Rally”, deltävlign ett i Finska Mästerskapet eller ”SM” Idag körs fem sträckor och när detta skrivs är tre av dessa körda. Då hittas Katrineholms Mille Johansson/Julia Thulin på en stark femte plats i klass ”SM3”.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-13 Vädret ställer till det – tävlingar ställs in på SM-veckan
Det blir inga tävlingar i rallycross och crosskart på SM-veckan. Det är vädret som har varit den senaste tiden som har gjort att banan på Falköpings motorstadion inte håller för tävlingarna.
"Vi har hållit på i månader med detta så det är jättetråkigt", säger Jonas Sandgren, ordförande i Falköpings motorklubbs bilsektion.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-13 Sebastien Loebs femte raka etappseger i Dakarrallyt – Mattias Ekström tvåa
Sebastien Loeb fortsätter att imponera i Dakarrallyt.
I dag kom den franske legendarens femte raka etappseger i Saudiarabien, när Mattias Ekström var tvåa.
Det är blott andra gången i tävlingens historia som en förare vunnit fem raka etapper.
– Det var en perfekt dag, säger Loeb – som är tvåa i totalen.
»
Läs hela artikeln SVT här
23-01-13 Ingen rallycross och crosskart i SM-veckan
Det blir ingen rallycross och crosskart när SM-veckan avgörs. Det är den senaste tidens väder som stoppar tävlingarna. Rallycross och crosskart skulle arrangerats på torsdagen andra februari på Falköpings Motorstadion men tävlingarna tvingas ställa in.
”Det väder som varit under den senaste tiden gör att anläggningens bana inte kommer hålla för en rättvis tävling för rallycross och crosskart”, skriver Svenska Bilsportförbundet i ett pressmeddelande.
Rallysprinten på söndagen den 5 februari körs som planerat. Även SM Esport i Touring Car avgörs under veckan på plats i Arena Skövde.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-12 Joel Eriksson ska utveckla framtidens elbilar i Formel E
Tomelillas racingstjärna Joel Eriksson har skrivit på som test- och reservförare för "Jaguar T-C-S Racing" i Formel E – världsmästerskapet för elektrisk formel-bilsracing. Joel Eriksson blir därför en av förarna som fasar in den nya tekniska plattformen - kallad Gen-3
– med snabbare, lättare och mer kraftfulla elbilar.
24-årige Eriksson körde åtta race för ett amerikanskt stall i samma serie säsongen 2021.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-12 Tillökning i Eslöv, F1-ingenjör ny bas för Hyundai, grönt för Olivers Skoda, Veiby kör Polo i Rally Sweden, ännu inte alla tillstånd klara i Umeå, Östersund fick nöja sig med "Eco-rally" och portugis åker med Virves i Norge
Medger att det känns lite udda att före WRC-nyheter inleda Motorbloggen med att det blivit tillökning i Eslöv och AM Elteknik Rallyteam. Dessutom ingen Opel utan Simon Andersson blir först i Sverige med att köra Renault Clio Rally4.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-11 Ekström positivt överraskad: ”Kändes inte som att vi var så snabba”
Det har strulat en hel del för Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist i årets Dakarrally. Men på dagens etapp stämde det bättre och duon kunde till slut köra in på en andraplats bakom den niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb.
– Jag måste säga att jag är lite överraskad över andraplatsen för det kändes inte som att vi var så snabba, säger Mattias Ekström.
»
Läs hela artikeln SVT här
23-01-11 Fullbokat på Umeås hotell inför rallyt – ”Kan finnas något strö-rum”
Med en månad kvar till VM-rallyt i Umeå så är det tufft för den som vill hitta hotellboende under rallyt. Inte bara i Umeå, utan även i kranskommunerna är hotellrum hett eftertraktade.
– Signalerna vi får är att det är fullt även i kranskommunerna, säger Gabriella Hed Vall, vd Visit Umeå.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-11 En månad till rally-VM i Umeå – ännu inga tillstånd på plats
Rally-VM ska arrangeras i Umeå med omnejd med start den 9 februari. Men en månad före tävlingen saknas ännu tillstånd. Trots det hoppas man på nytt publikrekord.
– Det är besvärligt när det drar ut på tiden, säger Moa Garpebring, handläggare vid länsstyrelsen.
»
Läs hela artikeln SVT här
23-01-11 Carlos Sainz i otäck krasch: ”Det var synd att se”
Carlos Sainz, Sr, var med om en rejäl krasch i dagens etapp i Dakarrallyt. 60-åringens bil voltade framåt men spanjoren klarade sig oskadd.
– Jag har lite ont i ryggen och i nacken, det var en ganska stor smäll, säger Carlos Sainz.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-11 Åskådare död i Dakarrallyt
En åskådare har avlidit efter en olycka i Dakarrallyt. En italiensk turist stod bakom en sanddyn när hen blev påkörd, det bekräftar arrangörerna i ett kort meddelande.
»
Läs hela artikeln SVT här
23-01-11 Rallybossen gläds åt snön: Det är kanonkul – önskan blir uppfylld
En som gläds åt de stora mängderna snö som fallit i Umeåområdet den senaste tiden, är Stefan Djerf projektledare för Rally-VM. Det var just tillgången på snö som gjorde att tävlingarna i fjol flyttade från Värmland upp till Umeå.
"Vi tycker det är bra med snö. Det är kanonkul, och alla som vill komma och titta på ett vinterrally får ju sin önskan uppfylld", säger Stefan Djerf.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här

23-01-11 Mer kritik mot Stora Enso Skog, tunt med anmälda till SM-Veckans "Sprint", Greensmith förvånad över intresset för WRC2, C more tar över WRC/ERC/World RX, Kalle och Emma nya i Drive VXO, Loeb vann igen, våt dröm för SM-arrangörer och Rovanperä har sorg...
Återkopplar till gårdagens ”Öppna Brev” till Stora Enso Skog signerat Kurt Eliasson i Skutskärs MS vilket gjorde att Anton Häger Bernats reagerade och tog upp samma tråd. ”Toyota-föraren” skriver: ”Öppet brev till Stora Enso Skog med anledning att neka Skutskärs Motorsällskap rallytävling. Efter ett gott samarbete i 52 år, får föreningen inte hyra fartsträckor av Store Enso Skog, med motivering att ”rallysport är onödig”.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-10 Kalle fortsätter med #69, Solberg en av 41 i Montes RC2-klass, Bertelli kör "militär Yaris", inte mer #43 i WRC, Mille J. ansluter till GNM:s juniorsatsning och Reiersen satsar dubbelt både SM och NM!
Kalle Rovanperä valde i egenskap av världsmästare bort möjligheten att välja #1 på sin Toyota Yaris Rally1 och håller fast vid samma nummer som han hade ifjol #69, vilket betyder att ingen ”ett” kommer att finnas 2023. Världsmästare Sebastien Ogier tvingades nu välja annat nummer och då blev det #17. 
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-09 Kalle fortsätter med #69, Solberg en av 41 i Montes RC2-klass, Bertelli kör "militär Yaris", inte mer #43 i WRC, Mille J. ansluter till GNM:s juniorsatsning och Reiersen satsar dubbelt både SM och NM!
Kalle Rovanperä valde i egenskap av världsmästare bort möjligheten att välja #1 på sin Toyota Yaris Rally1 och håller fast vid samma nummer som han hade ifjol #69, vilket betyder att ingen ”ett” kommer att finnas 2023. Världsmästare Sebastien Ogier tvingades nu välja annat nummer och då blev det #17. 
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-08 17-årige rallytalangen kör för ny klubb
Den 17-årige rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kommer i år att köra för det regerande Svenska Mästarteamet GN Motorsport från Skåne.
Teamet har de senaste tre åren vunnit SM i högsta klassen med den tidigare juniorvärldsmästaren PG Andersson. Förra året gjorde Mille Johansson, endast 16 år gammal, internationell debut när han körde det slovenska mästerskapet för VM-meriterade teamet IK Sport.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-08 M-Sport testar inför Monte, Ingram hoppas på WRC2 med hjälp av "Rally Warrior", KMS-basen kör Volvo 142 i Torsby, blir nog inte fullt i Rally Sweden Historic, Grönholm kör full "SM-säsong", World RX backar tillbaka och Loeb vann dagens Dakaretapp!
I morgon den 9 januari släpps ”Entry List” för Rallye Monte Carlo och då blir det med stor spänning som WRC2-fältet avslöjas
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-08 Rallycross-VM förändras till världsmästaren Johan Kristofferssons belåtenhet
Den gångna säsongens kritiserade poängsystem och racingformat i rallycross-VM görs om till kommande säsong. I mångt och mycket handlar det om en återgång till det format som tidigare använts. Efter vikande publikunderlag lämnar mästerskapet också de stora formel-1 arenorna för en återkomst till mer klassiska rallycrossanläggningar som Lydden Hill i England och Estering i Tyskland.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-07 Tidemand kör Fiesta från Åhuskärr, svårt med anmälningar till vinterrally, Greensmith ansluter till Toksport, Fourmaux inledde med seger i Österrike, tungt för Audi i Dakar, ny datum i Asfalt SM och värmländsk rallyprofil har gått bort!
Att Pontus Tidemand skulle köra PG Anderssons SM-vinnande GNM-Fiesta Rally2 har jag vetat en tid men inväntat bekräftelse från Åhuskärr där GN Motorsport har sin verksamhet.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-06 Storfavoriten Peterhansel kraschade – kartläsaren förd till sjukhus i helikopter
Stephane Peterhansel kraschade under fredagens etapp av Dakarrallyt. Hans kartläsare Edouard Boulanger fördes till sjukhus med helikopter, och teamet bryter nu racet. Även Carlos Sainz råkade ut för en olycka på samma ställe som Peterhansel.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-05 I dag hedras Mats Åkessons minne i Motorbloggen!
I dag för 20 år sedan klockan 12.12 omkom SMK Hörbys kartläsare Mats Åkesson i samband med en krasch i Bergslagsrallyt.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-04 MK Ratten tar över MAS Rallycup från jämtarna, mer inställt, Mikkelsen har visat intresse för Dakar, VEC-kalendern klar, Loeb vann i dag och TV4 visade än en gång sitt ointresse...
Av mer väderkunniga läsare blev jag i går rättad när jag skrev att ”Reaxcer Rallyt” flyttade på grund av ”mildväder” när orsaken enligt dessa var den rakt motsatta.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-03 Ken Block omkom i snöskoterolycka, vädret börjar stöka bland vinterrallyn, inget MSR för Tierp men istället Rally Uppland, regnväder i Dakar och jag tänker på Magnus Uggla...
Motorsportvärlden fick i dag ett brutalt uppvaknande när det meddelades från Utah i USA att legenden Ken Block avlidit efter en olycka med snöskoter. Att här räkna upp allt han gjort inom rally och rallycross känns meningslöst då merparten av er läsare säkerligen har bättre koll på ”The King of Gymkhana” än vad jag har.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-03 Oliver Solberg om vännen Ken Block: "Han var min största idol, till och med framför pappa"
Motorsportvärlden är i chock efter beskedet att amerikanske rallystjärnan Ken Block dött i en skoterolycka. Ken Blocks rallykarriär inleddes 2005 och han tävlade också i rallycross, motocross och skateboard.
"Det är svårt att förstå, det var inte längesedan jag pratade med honom på telefon", säger värmländske rallyföraren Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-03 Rallystjärnan Ken Block död efter skoterolycka: "Han var en fantastisk bilförare"
Amerikanske rallyföraren Ken Block avled i en snöskoterolycka på måndagen, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Glenn Olsson som nu är vd för Royal Rally of Scandinavia lyckades få Ken Block till Rally Sweden 2011.
"Hans stjärnglans höjde statusen för oss", säger Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio här
23-01-03 Rallyföraren Ken Block har dött – blev 55 år
Rallyföraren Kenneth ”Ken” Block har dött. Han avled under måndagen efter en snöskoterolycka i Wasatch County, Utah.
Under sin karriär körde Ken Block bland annat både rally-VM och rallycross-VM.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-02 "Östgötarna" ställer in ESR, funktionärsbristen blir allt mer akut, Wilke räknade och fick fram 190 års jubileum, Rally Sweden öppnar upp, Huttunen i Skoda, Al-Attiyah toppar Dakar och rätt om datumkrock!
God fortsättning på 2023 önskar jag och tack för alla nyårshälsningar på FB, mejl och SMS, själv är jag som bekant väldigt dålig på den sortens aktivitet.  Då börjar året med ett tråkigt besked som jag tyvärr tror kommer att bli mer vanligt i framtiden, ”East Sweden Rally” ingående i MAS Rallycup ställs in.
» Läs hela artikeln Motorbloggen här
23-01-02 Dakarprinsessan jubilerar – tionde framträdandet i Dakarrallyt
Kartläsaren Annie Seel och föraren Anett Fischer slutade på 110:e plats i prologen i Dakarrallyt.
Totalt 159 ekipage körde klart loppet.
Och för 54-åringen är det lite extra speciellt i år. Det är ett jubileum då hon gör sin tionde start i tävlingen.
– Jag är så himla glad att jag får vara med och leka nu på världsmästarnivå, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln SVT här
23-01-01 Mattias Ekström straffas i Dakar-rallyt – tappar flera placeringar
Den första sträckan i Dakar-rallyt är över och det såg ut att gå bra för den svenska duon Mattias Ekström och Emil Bergkvist. Man slutade trea i den första etappen men sedan kom sämre nyheter. Ett tidsstraff på 15 minuter som gör att man tappar till en 14:e plats.
» Läs hela artikeln i SVT här
23-01-01 Dakarprinsessan jubilerar – tionde framträdandet i Dakarrallyt
Annie Seel och kartläsaren Anette Fischer slutade på 110:e plats i prologen i Dakarrallyt
.
Totalt 159 ekipage körde klart loppet.
Och för 54-åringen är det lite extra speciellt i år. Det är ett jubileum då hon gör sin tionde start i tävlingen.
– Jag är så himla glad att jag får vara med och leka nu på världsmästarnivå, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln SVT här

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan