2022

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022                  


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 

 


22-08-14 Historisk seger för Kristoffersson
Johan Kristoffersson stod för en historisk seger när han under söndagen tog hem den första VM-deltävlingen i elbilarnas premiär i rallycrossen. Kristoffersson startade i tredje spår i finalheatet efter att tekniken ställt till det i semifinalen. Men han lyckades köra sig till en förstaplats i deltävlingen som gick av stapeln i norska Hell, framför Timmy Hansen som slutade på en andraplats.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-08-14 Timmy Hansen tvåa i historisk VM-premiär
Rallycrossföraren Timmy Hansen från Götene slutade tvåa i den första VM-deltävlingen som avgjordes med elbilar i norska Hell. Hansen kunde inte hota vinnaren och regerande mästaren Johan Kristoffersson vann med drygt tre sekunder och Timmy fick snarare kämpa för att hålla norrmannen Ole Christian Veiby bakom sig. För lillebror Kevin Hansen tog det stopp redan i semifinalen efter en kollision.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-14 Johan Kristoffersson invigde ny era med seger: ”Grattis till alla”
Rallycross-VM har blivit en elbilsserie – med bilar som kör 0 till 100 km/h snabbare än en Formel 1-bil. I helgens premiär i norska Hell blev det svensk seger för Johan Kristoffersson.
– Det finns mycket vi behöver förbättra i fortsättningen, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-14 Maja och Mattias vann Nattkröken: "Ärorikt"
Kartläsaren från Virestad Maja Bengtsson och föraren Mattias Adielsson från Göteborg segrade tillsammans i den fjärde deltävlingen av årets Rally-SM i internationella 4 wd. Trots ett kort motorstopp på fredagens förstasträcka lyckades de ta igen tiden i kommande etapper under helgen och vann med två sekunders marginal till tvåan PG Andersson och Anders Fredriksson.
"Det var det bästa startfältet på väldigt länge och en ärorik tävling att vinna", säger Maja Bengtsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-14 Proppen ur för Adielsson som tog första SM-segern på grus, alla skåningar på pallen i Fagersta, Grönberg toppade i Örkelljunga, Kragh vann på hemmaplan, Mikkelsen leder WRC2-genrep, Johnsen bästa svensk i Lathi, Klara A. visade PWR-baken i Hell och hett i Dragracingpremiär!
Börjar med ett stort grattis till vinnaren av ”Nattkröken” Mattias Adielsson och Maja Bengtsson som äntligen fick till en SM-fullträff efter massor av motgångar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-14 Kolla in bildsvepet från rally-SM i Fagersta
Proffsfotografen Jörgen Hjerpe levererar i vanlig ordning härliga bilder från ett idrottsevenemang. Se bilderna från rally-SM.
» Läs hela artikeln i Fagersta Nyheter
22-08-13 Johan Kristoffersson just nu på andraplats i elbilarnas VM-premiär
Johan Kristoffersson ligger på andraplats efter andra heatet när Elbilarna den här helgen gör premiär i rallycrossens VM-cirkus. Kristoffersson var snabbast av alla efter första heatet i norska Hell, men kördes om i resultatlistan av svensken Timmy Hansen efter andra heatet. Under söndagen avgörs tävlingarna med semifinal och final.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-13 Mästaren laddad inför el-premiären i rallycross-VM
I helgen körs den första deltävlingen i årets rallycross-VM i norska Hell, där det är premiär för eldrivna bilar i den högsta klassen. Johan Kristoffersson från Arvika är fyrfaldig och regerande världsmästare i rallycross.
"Jag är inte så förberedd som jag önskat, vi kommer till start med många ganska oprövade delar på bilen" säger Kristoffersson.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-08-13 Nattkröken i Fagersta nu en del av rally-SM: Kommer att bli en folkfest
Nattkröken, det årliga nationella rallyt i Fagersta, är i år också den fjärde deltävlingen i Rally-SM. Det hela drar igång idag i Fagersta och arrangören Bengt "Rullarn" Karlsson är förväntansfull.
"Det kommer att bli en riktig folkfest", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-12 Bröderna Hansen favoriter när rallycross-VM drar igång
Efter att premiären skjutits upp två gånger så är det nu dags på riktigt för rallycross-VM som drar igång i helgen och det i norska Hell. Och två av förhandsfavoriterna kommer från Götene, de är bröder och heter Timmy och Kevin Hansen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-12 Klara "laddad" inför World RX-debuten i Hell, Oliver har stöd och ingen press från Hyundai, Kankkunen kör på vätgas i Ypres, tre svenskbilar till Juelsminde, "Påvens" Toyota kör i Munkebjerg, Latvala toppar i Lathi, Fagersta lockade med toppförare på torget och "superhetta" över Örkelljunga!
Ur skånsk synvinkel är onekligen premiären för World RX i norska Hell med SMK Hörbys Klara Andersson i en av huvudrollerna störst kommande helg.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-12 Rally-SM tillbaka i Fagersta efter 50 år: ”Säger som tomten, ho ho”
Det var femtio år sedan ett svenskt mästerskap i rally kördes i Fagersta senast. För motorklubbens ordförande känns det som julafton.
– Vi har massor av klappar att dela ut på nattkröksdagen och nu ska vi bara knyta ihop säcken, säger Bengt ”Rullarn” Karlsson, ordförande i Fagersta MK.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-11 Full fart när EM i dragrace kommer till Tierp Arena
Mellan torsdag och söndag pågår EM i dragrace på Tierp Arena.
"Det är roligt med all gemenskap runt omkring", säger föraren Lars-Erik som stod redo att köra iväg.
På plats var också föraren Isak Lagg med sin pappa, som båda hade kämpat hårt för att kvala in till tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-11 Tänak stöttar Oliver, Julia T. fortsätter i WRC Acropolis Rally, Flodin vill sladda, Adielsson siktar på pallen, hemmaknall kör Skoda i "Snapphane", Mikkelsen värmer upp i Flandern och surdeg i Kullingstrofén!
Lika säkert som amen i kyrkan kom kritik mot mig för att jag inte hängde på med samma hätska utfall som många andra ”experter” gjorde efter Oliver Solbergs tunga misstag i Finland.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-11 Wilma tävlar i dragracing-EM
SM-vinnaren Wilma Andersson från Näsviken i Hudiksvalls kommun tävlade i dragracing-EM under torsdagen. Strax innan startskottet hade hon höga förväntningar på sin prestation i tävlingen som äger rum i Tierp.
"Jag ska försöka vinna den här tävlingen tänkte jag", säger hon
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-10 Lukas Hägg med gamla R2:an i Fagersta, PG utlovar "ingen fiskörning" i Fagersta, SRM satsar socialt, mer om "cuphysterin", en månad kvar till TV-Svängen och korkad lag sätter stopp för att filma crosskart...
På fredag startar Rally-SM om med Fagersta MK:s ”Nattkröken” med första start klockan 18.00. Cirka 70 anmälda gör att västmanlänningarna följer samma trend som i tidigare SM-tävlingar och likaså att sorgebarn är klasserna ”Internationella 2WD” och ”Standard” med sju respektive fem startande.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-10 Motorsport kan ta plats på OS
Motorsport kan göra sin debut på OS i Los Angeles 2028. Anna Nordqvist, generalsekreterare för Svenska bilsportförbundet och Per Westling med motsvarande roll på motorcykelsidan Svemo är överens om att det är inom el-motorsporten man bör välja. Motorsport är en av nio sporter som slåss om att få vara med i tävlingsprogrammet 2028 och som senare denna månad ska presentera sina förslag.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-08-09 Millener menade att Breen bara följde order, stort rallyintresse i Finland, snudd på cuphysteri i svensk rallysport och Jessica B. med dubbla pallplatser!
Inför Secto Rally Finland var instruktionerna kristallklara från M-Sport Fords teamchef Richard Millener till ”försteföraren” Craig Breen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-07 Linus Lundqvist vann i Nashville – utökar ledningen i Indy Lights
Linus Lundqvist kommer allt närmare titeln i Indy Lights-serien. På söndagskvällen kom hans femte seger för säsongen. I Nashville ledde han från start till mål.
– Jag är så, så glad, säger han.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-08-07 Tänak och Suninen fullbordade Hyundais triumfhelg, två punkteringar förstörde för Tom K., Kragh tvåa i Tyskland, tuff Polo-kamp i Kullingstrofén och Hässleholm förlänger...
Tror inte många missunnar Ott Tänak/Martin Järveoja och Hyundai segern i Secto Rally Finland, jag gör det åtminstone inte
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-07 Tänak vann VM-rallyt – hyllar frun
Ott Tänak dominerade det finska VM-rallyt och vann med 6,8 sekunder. Estländaren ledde efter 21 av 22 sträckor – men har ändå haft en tuff mental väg till framgången.
– Det enda jag vill säga är att jag vill tacka min fru, säger han efteråt.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-07 Tänak i ledning inför avslutningen av VM-rallyt
Ott Tänak leder med 10,3 sekunder inför avslutningen på Finlands VM-rally.
– Det finns ingen plats att ta någon risk, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-07 Ericssons mardröm i jakten på historiska titeln: ”Om någon kan så...”
Fyra race återstår av årets Indycarmästerskap. Marcus Ericsson ligger tvåa – nio poäng bakom ledande Will Power. Efter nattens mardrömskval står Marcus Ericsson inför en stor utmaning i kampen om titeln.
– Jag vann från 18:e ifjol...om någon kan fajtas från där bak kanske det är vi, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-06 VM-ledaren Kalle Rovanperä jagar Ott Tänak i Finlands VM-rally
Ott Tänak leder finska VM-rallyt inför söndagens avgörande etapp, men avståndet till tvåan Kalle Rovanperä krympte till 8,4 sekunder. När etappen startade i morse var den överlägsne VM-ledaren 21 sekunder efter på en fjärdeplats.
– Jag är förvånad att vi fortfarande leder. Vi har haft en bra dag, säger Tänak till wrc.com
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-06 ”Jag är så glad som är kär i dig”
Succésvensken Marcus Ericsson har hyllats stort sedan vinsten i Indy 500 och fightas nu om att ta hem hela säsongen. SportExpressen träffar honom i hemmet i USA tillsammans med kärleken Iris Tritsaris Jondahl och tar rygg på stjärnparet under en dramatisk racinghelg.
– Jag må vara den som är i strålkastarljuset, men bakom varje framgångsrik person finns det någon som hjälpt dem att bli den personen. Och Iris är det för mig. Hon är en stor anledning till att jag kunnat prestera som jag gjort i år, säger han.
– Han är den finaste och mest ödmjuka personen jag känner, säger Iris.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-08-06 15.30 Följ Finlands VM-rally
Oliver Solberg kraschade sig ur tävlingen. Men det finska VM-rallyt kommer att bjuda på spänning.
SVT sänder specialsträcka 16, Rapsula, med start 15.30.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-05 Oliver tappade bakändan i Finland, Tänak och Suninen dagens dominanter, Tom K. inledde med punka och oväntat klent intresse för kommande MAS/Snapphanerally...
Det som absolut och under inga omständigheter fick hända Oliver Solberg i Secto Rally Finland gjorde så klart exakt detta. Redan efter 300 meter på första riktiga sträckan i morse tog rallyt slut för Oliver och Elliot Edmondson då han efter en snabb vänster flöt ut i lösgruset, träffade en sten och Hyundai #2 var mer eller mindre ett vrak.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-08-05 Ott Tänak i ledning efter första etappen
Ott Tänak visade mästarklass under den första etappen av finska VM-rallyt. Hyundaiföraren är 3,8 sekunder före finländaren Esapekka Lappi, Toyota, som avslutade dagen urstarkt med tre raka sträcksegrar.
– Det var riktigt slitsamt idag. Mitt ”batteri” är slut, nu måste jag i säng och sova, säger Tänak till wrc.com.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-05 Mardröm för Oliver Solberg – kraschade efter 300 meter
Oliver Solberg fick sämsta tänkbara start på den första etappen i finska VM-rallyt. Efter bara 300 meter kraschade värmlänningen våldsamt. Solberg skrek ut sin frustration och senare kom beskedet att skadorna på bilen var så omfattande att svensken har tävlat färdigt i Finland.
» Läs hela artikeln i SVT
22-08-01 Finland innehar nio av de tio platserna på "Snabbaste rally-listan", bara tre skåningar i Fagerstas SM-tävling, ERC avslutar i Spanien i hop med WRC, Veiby/Bergström i par med Kristoffersson och Bakkerud vann i Strängnäs
Vet inte om jag blev speciellt förvånad när jag läste ”Topp-10” över världens snabbaste rally, att då Rally Finland innehade nio av de tio platserna. Enda som lyckades trängs sig med den här i mina ögon lite tvivelaktiga statusen, var Rally Sweden 2020.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-27 Klara Andersson tar plats bland stjärnorna
Hon är tveklöst årets skräll i startfältet i huvudklassen i rallycross-VM. SVT Sport träffade Klara Andersson när hon testkörde första upplagan av hennes nya elbil som gör 0-100km/h på 1,8 sekunder.
– Målet är att bli världsmästare i framtiden. Jag vill bli bäst, ta det steg för steg och leva min dröm, säger Klara Andersson till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-07-26 Blir det hybrid eller el i WRC efter -24, Mikkelsen vill att alla köra samma tävlingar, fler tävlingar i WRC utanför Europa, Lima lyfter Vinter-SM, Kullings med "hyggligt" startfält, lite klenare i Fagersta och Kvick leder Co-driver-kamp
FIA hoppades att övergången till hybridbilar skulle väcka rallyintresset till liv hos tidigare tillverkare som varit med i WRC, som till exempel Citroën, Peugeot eller Subaru.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-26 Starkt startfält i Skilling 5
På lördag är det dags för Skillingaryds MK att arrangera andra deltävlingen i Rally-SM Grussprint. Tävlingens huvudkvarter och serviceplats är Isamon idrottsplats i Hestra och sträckan som kommer att köras ligger strax väster om Hestra.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

22-07-26 Regnet ett orosmoment under rallycross-SM idag
Motorveckan i Lycksele pågår för fullt, och idag är det bland annat Rallycross SM som står på schemat. Johan Haraldsson som är en av arrangörerna säger att han hittills inte har stött på några problem. Det enda vi bävar för det är det vi har ovanför oss, regnet, säger Johan Haraldsson.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-07-25 Paddon frisk igen, Mats A:s f.d co-driver Mole knallsegrade i Skottland, Vallentin vann KOMO efter sju försök , "Rallykørerpokalen" väntar på Madsen, tungt för Brink på hemmabanan och Johan K. kör Nitro RX i Strängnäs
Hayden Paddon jobbar stenhårt för en comeback WRC som han tvingades lämna 2018 efter fem säsonger hos Hyundai.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-07-25 Ännu en topplacering för Ericsson – behåller ledningen
Marcus Ericsson fortsätter att visa prov på en imponerande jämnhet. Gårdagens sjätteplats i Iowa var hans tionde topp 10-placering på tolv försök den här säsongen.
– Det är det här vi gör, vi är alltid topp 10 och det här året har vi gjort det ännu bättre, säger Ericsson som fortfarande leder mästerskapet – även om konkurrenterna närmar sig.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-25 Ledaren i Indycar kraschade – Marcus Ericsson sexa
Seger på lördagen och i ledningen i söndagens Indycarlopp i Iowa. Då kraschade Josef Newgarden under det 236:e varvet av 300. Sannolikt beroende på något som gick sönder i hjulupphängningen, tror kommentatorerna i Viaplay.
» Läs hela artikeln i DN

22-07-20 SRC en mellansvensk angelägenhet, visst finns svenskar i Gammelrand, nytänk för DM i Södra, videorek, bra eller dåligt, Bäckman revanschsugen på Ring Knustorp, Sveriges snabbaste "husmor", Supervärme vs. Superkyla och se upp med handspriten!
I helgen väntar deltävling tre i Svenska RallyCupen, ”Bresontrofén” på klassisk rallymark i Roslagen. Rasbo MK och MK Tierp har valt Tierp Arena som HQ för tävlingen med sina sju sträckor på nästan fem mil.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-19 Full fart på folkrace-festival i Follingbo
Under tisdag morgon började folkrace-tävlingen Gutafestivalen i Follingbo, efter uppehåll under pandemin. Festivalen håller på till lördagen den 23 juli och intresset är stort, med 250 deltagare. Tre generationer var representerade i pappan Andreas Götharson, sonen Alvin Götharson och farfarn Ronny Eriksson som tävlade under tisdagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-19 Ingen Solans i Rom, ingen ny Skoda i Finland, Oliver klar för Hyundai i Belgien, Tom K. hyllas i Alzenau, Østberg kör grus i Italien, kul med udda rallyinslag, inga svenskar till Gammelrand och dragracing comeback i Bivaröd!
Ig
år berättade jag att spanjoren Nil Solans var anmäld med Hyundai Rally2 till helgens ERC Rally Roma di Capitale och även om det inte angavs vem som skulle sköta bilen, utgick jag från att Kowax 2BRally skulle göra så. I dag kom kontraorder från Solans som berättar att han avstår tävlingen i Rom och som skäl anger två saker.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
22-07-18 Rosenqvist på pallen: "Fått vänta på länge"
För första gången i Arrow McLaren-stallet lyckades Felix Rosenqvist ta en pallplats i Indycarserien. Svensken blev trea i racingloppet i Toronto.
» Läs hela artikeln i Nyheter 24
22-07-18 Virves till Rom utan Julia, Victor kör själv, Nil i tredje Hyundai-starten, Oliver besviken, böter för Tänak, Neuville har gett upp, dubbelt norskt i Fagerstas SM-tävling och Björn lovar högt tempo i SM-finalen!
Att kalla Robert Virves och Julia Thulins nya samarbete för annat än framgångsrikt är omöjligt, seger i ERC Rajd Polski och i helgen en andra plats i Junior-WRC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-18 Första pallplatsen med nya teamet för Felix
Indycarföraren Felix Rosenqvist från Värnamo fick kliva upp på prispallen efter en tredjeplats i nattens lopp i Toronto. Rosenqvist var 1,3 sekunder efter segraren Scott Dixon och en halv sekund efter tvåan Colton Herta. Tredjeplatsen är den första pallplatsen för Rosenqvist sedan han bytte team till Arrow McLaren SP inför förra säsongen. Resultatet innebär att Rosenqvist är tillbaka i topp tio i Indycar-sammanhanget som ny nia.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-18 Ny uppvisning av Kalle Rovanperä
Överlägsne Kalle Rovanperä fortsatte att dominera rally-VM i Estland under söndagen. Finländaren hade vunnit sju av sträckorna och var hela 29,1 sekunder före Elfyn Evans till söndagen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-18 Finländsk seger i VM-rallyt - Solberg på plats 13
Det blev en finländsk seger efter att VM-rallyt i Estland avslutades under söndagen.
Kalle Rovanperä var hela 29,1 sekunder före tvåan, britten Elfyn Evans.
Vår värmländske förare Oliver Solberg hade det stundtals tufft under helgen och låg långt ner inför starten på lördagen. Men Solberg hämtade hem och slutar på en 13:e plats med tiden 3:10:41.0.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-18 Folkraceförarnas oro – höjda priser får förare att avstå
Under våren har flera folkraceklubbar kämpat med få anmälda till tävlingar, något som gör att klubbarna får sämre ekonomi. Några av anledningarna är att det råder brist på tävlingsbilar samtidigt som priserna på drivmedel och material stiger.
"Blir ett ekonomisk avbräck med så få anmälda", säger Sven-Olov Borg, folkraceansvarig på SMK Hälsinge.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-10 Bryntesson knep tredjeplatsen i RallyX
Det blev en tredjeplats för Thomas Bryntesson i Supercarfinalen i Rally X. Tävlingen kördes i Riga i helgen och Bryntesson låg tidigt sist i finalen men lyckades ta igen en hel del och knep tillsist pallplatsen. I Supercar Lites slutade Simon Olofsson på femteplats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-10 Ännu en vinst för Värmlandsduon i Extreme E
Det fortsätter gå bra för Värmlandsbördiga duon Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky i tävlingen Extreme X. Under söndagen vann duon tävlingens tredje race som kördes på Sardinien. De visade god form redan i kvalen och fortsatte övertyga hela vägen fram till final. De leder just nu mästerskapet med två segrar på tre deltävlingar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-10 Tom K. Polsk Rallymästare efter ren uppvisning, Göthberg och "Biffen" gjorde upp om MSR-seger och Nordh vassast i Grus SM-premiären!
Med resultatraden 1-2-1 och 99 poäng blev Tom Kristensson/Andreas Johansson i lördags polska grusmästare genom totalseger i Rally Zemitija.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-10 Svenska duon vann i Sardinien: ”En fenomenal helg”
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky leder Extreme E-serien efter två segrar i tre deltävlingar. Den senaste kom i Sardinien under helgen.
”Det här var en fenomenal helg för oss”, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-09 Biffen Olsson kammade hem andraplatsen
KAK:s Midnattssolsrally avslutades under lördagen och Forshaga MC:s Lars-Ove Biffen Olsson och kartläsare Torbjörn Jönsson, knep andra platsen. Vann gjorde Per Göthberg från Eskilstuna MK. Biffen Olsson körde en Opel Ascona under rallyt som är ett av Europas största för historiska tävlingsbilar.
"Det känns jättebra. Vi har kämpat länge för att komma i mål i midnattssolen", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-09 Tom på väg mot guld i "PM" och World RX-premiären flyttas fram
Inte alltid man som Motorbloggare rår över verkligheten som idag när det inte finns tid för att invänta slutresultat från Midnattssolsrallyt, Mästarmötet i Älmhult eller Tom Kristenssons möjlighet att bli polsk mästare i Litauen och Rally Žemaitija, förstår besvikelsen men så får det bli.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-09 Biffen Olson på väg mot pallplats
När 16 av 20 sträckor avverkats i KAK:s Midnattssolsrallyt ligger Forshaga MC:s Lars-Ove Biffen Olsson och kartläsare Torbjörn Jönsson sammanlagt tvåa i tävlingen. Biffen Olsson kör en Opel Ascona i detta Europas största rally för historiska tävlingsbilar och han har 36 sekunder upp till ledande Per Göthberg från Eskilstuna. Målgången sker på torget i Karlskoga i eftermiddag.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-08 ”Krokom tredagars” – här får inte bara segrarna bucklor
I helgen brakar det loss. ”Krokom tredagars” är Norrlands största folkracetävling och efter två års coronadvala har 190 ekipage lockats det här året.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-08 Klara kör i världens första jämställda förarteam i rallycross
För första gången är FIA World Rallycross-mästerskapet helt elektriskt och dessutom tävlar för första gången ett helt jämställt förarteam, enligt teamet själva: Klara Andersson och Niclas Grönholm. De ingår i CE Dealerteam och ska ratta en bil i WRC-elbilsklassen, där accelerationen är extremt hög.
"Det bjuder in till att göra sporten ännu fränare", säger Klara Andersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-08 Västkustloppet tillbaka med full kraft: Förväntningarna är på topp
På fredag drar den 69:e upplagan av Västkustloppet igång på Falkenbergs motorbana.
"Ute på banan ska du ta beslut på en millisekund," säger 17-åriga Emma Wigroth som är en av fredagens tävlande.
Ronny Andersson, arrangör på Falkenbergs MK, tror att årets upplaga kommer dra stor publik: "Helt underbart att få hit folk."
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-08 Värmländska duon fråntogs seger efter krock
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin Kottulinsky var först över mållinjen i torsdagens Extreme E-rallydeltävling på Sardinien. Den värmländska duon fråntogs dock segern timmar efter tävlingen avslutats. Detta efter en kollision med rallylegendaren Carlos Sainz duon bestraffades med 30 sekunders tillägg som kostade dem segern och istället placerade dem på en tredjeplats. Ingen skadades i kollisionen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-07 Svenskduon utropades som segrare – fick sedan tidsstraff
Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som tillsammans bildar Rosberg X Racing, utropades som segrare för andra tävlingen i rad i terrängracingserien Extreme E som körs med eldrivna SUV-jeepar. De var först i mål på Sardinien, men flyttades sedan ner till en tredjeplats för en kollision med rallylegendaren Carlos Sainz.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-07 Kim Sevius moralisk ledare efter SS5 i MSR, Huttunen klar för Rally1-Puma i Finland, Victor H.sticker ut i ERC, Tom K. drömmer om comeback i WRC2, Oliver fick Thorp-stipendium och Johan/Mikaela visade var skåpet ska stå!
Då Midnattssolsrallyt inte är synkat med Hörby Marknad blir det en rapport efter fem körda sträckor, två återstår av dagen
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-07 Elbilar ska ta juniorer till STCC
Elbilarna fortsätter sitt intåg i Svensk racing. Nu blir junior-SM världens första elektrifierade mästerskap för juniorer i touringbilar. Mästerskapet blir också supportklass till STCC som kör med elbilar från 2023.
– Vi fyller ett oerhört viktigt utrymme i dagens motorsportvärld för unga talanger, säger Micke Bern, vd för STCC i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-06 Stor folkfest när midnattssolsrallyt kör på Gelleråsen
Det var stor folkfest när midnattssolsrallyt drog igång på Gelleråsen under onsdagen. Uppemot 5000 personer noterades på plats och General Manager Per Carlsson säger att det är det jämnaste startfältet någonsin.
"Under pandemin har många deltagare haft tid att preparera sina bilar. De kommer bli så jämnt" säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-07-06 Klara A. kör ExtremeE på Sardinien, RX-Robin i ruggig olycka, vad är felet med Asfalt SM, Shell och Hyundai jobbar ihop tre år till, dansk storsatsning med Hyundai i DSR, STCC är "laddat" för 2023 och ett torg kan berätta mycket"
Efter en kort mellanlandning hemma i Skåne efter Höljes bar det av för SMK Hörbys World RX-förare Klara Andersson till Sardinien och debut i Extreme E
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-05 Breen imponerad över Puman på "ultrafast roads", DirtFish balanserar upp Olivers öde, Yaris Rally2 är långt borta, "Bygg-Kjell" tänkbar MSR-vinnare, finbesök på IC-parkering och SMK Hörby hyllades för Ukraina-stöd!
På plats i sydöstra Estland var i förra veckan även M-Sport Ford med Craig Breen och Paul Nagle för att känna på Puma Rally 1 ”on high speed stages” inför Rally Estonia
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-07-04 Oliver Solberg diskad - fråntas vinsten
Oliver Solberg kammade hem segern i EM-deltävlingen i rallycross i Höljes på söndagen - bara för att timmar senare diskas och fråntas vinsten. Orsaken var att bottenplattorna i aluminium gjorde att bilen vägde 3 kilo för mycket och därför överträddes reglerna för hur mycket bilen får väga. På sin Facebooksida skriver Solberg att det är en stor besvikelse. Trots det respekterar han beslutet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-07-04 Oliver Solberg diskad – fråntas segern i Höljes
Oliver Solberg var överlycklig då han i dag vann EM-tävlingen i rallycross i Höljes. Men senare kom beskedet att han har diskvalficerats.
”Det är ett krossat hjärta i Höljes”, skriver han på Instagram.
» Läs hela artikeln i SVT
22-07-03 Svensk seger i rallycross-EM – Oliver Solberg vann efter dramatik
Oliver Solberg tog hem rallycross-EM i Höljes – efter en högdramatisk final.
– Äntligen! Äntligen en vinst, utbrister Solberg med tårar längs kinderna.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-29 Dramatiska scenerna under SM-veckan – crosskarten fattar eld
SM-tävlingarna i crosskart fick ett dramatiskt slut för Elias Svensson. Hans fordon fattade eld mitt i loppet.
– När det brinner är det det sämsta som finns, säger experten Jonas Kruse i SVT:s sändning.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-28 Komikern Björn Gustafsson kartläsare i rally på SM-veckan
Här är oväntade namnet på SM-veckan: Komikern Björn Gustafsson kliver in som kartläsare i onsdagens rallytävling.
– Jag tror att jag har ett försprång som många kanske inte har, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-28 Rallycross-VM i Höljes igen: Det är skönt att vara tillbaka
Det har varit uppehåll på grund av pandemin, men traditionsenligt första helgen i juli så är det nu dags för VM-deltävling i rallycross i Höljes i norra Värmland igen.
"Det är skönt att vara tillbaka, att det kommer se ut som det gjorde 2019" säger Morgan Östlund som är general manager för tävlingarna.
Och den trogne besökaren Ola Asp är redan är på plats i Höljes med husvagnen, och såhär säger han om varför han återvänder år efter år: "Det är ju motortävlingen, spänningen och alltihop i de häftiga race som de erbjuder här".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-06-28 Polisen: Kameraövervakning vid VM-tävlingarna
Polisen kommer för första gången kameraövervaka området runt Höljes under helgens VM-deltävling. Polisen kommer använda sig av både fasta kameror och UAS/drönare och övervakningen kommer ske på motorbanan, depåområdet, parkeringar, campingar, samt på vägar till och från området. Henrik Gustavsson, lokalpolisområdeschefen i Torsby, säger att "det är en förebyggande åtgärd, så att folk vet att vi finns på platsen och för att vi snabbare ska kunna upptäcka brott och förflytta oss över hela ytan".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-06-26 Kalle Rovanperä överlägsen i klassiska Safarirallyt
Unge finländaren Kalle Rovanperä fortsätter att dominera VM-serien. I det klassiska Safarirallyt i Kenya, VM-seriens tuffaste och längsta rally vann Rovanperä sitt sjätte VM-rally.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-26 Kalle mot VM-guld, Oliver i mål som tia, Kajto upp i WRC2-ledning, tjejseger i WRC3, Kvick tappade hjulet medan Mille/Julia slutade tvåa i Kroatien, bröderna Madsen dominerade DSR 3, Paddon fyra i Italien, Tom K. en av få med R5-bil i Liepaja, tunt även i Grus SM och Pers unika Simca har hittat hem!
Ena sekunden är jag helt säker på att jag avskyr Safari Rally Kenya och att bilkrossarsträckorna inte hör hemma i en modern WRC-tävling.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-06-26 12.45: Se avslutningen på klassiska Safarirallyt
Safarirallyt beskrivs som det tuffaste rallyt i VM-serien. Se den sista sträckan från rallyt direkt i SVT med start 12.45 i SVT1 och Play.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-06-25 Fortsatt succé för Toyota i Safari, Oliver har kört det "coolaste", "Kajto" kan hoppa rätt upp i WRC2-toppen, bröderna Madsen toppar i DSR3, Mille och Julia startar ikväll och Myrsell trea i Ungern
I dagens Safari Rally Kenya fortsatte det ungefär som i går med succé för Toyota och katastrof för M-Sport Ford.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-25 Solberg klättrar i Safarirallyt: ”Bland det häftigaste jag varit med om”
Oliver Solberg är sexa i Safarirallyt inför söndagens avgörande etapp.
20-åringen klättrade en placering under den brutalt krävande lördagsetappen som delvis kördes i regn och lera.
– Jag är så glad att jag är här, säger Oliver till wrc.com vid målet på den avslutande sträckan – den drygt tre mål långa ”Sleeping warrior”.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-24 Kalle leder i Safari,Oliver knegar på och är sjua, fiasko för M-Sport Ford, "Kajto" toppar WRC2, två nya Rally2-bilar till helgens "DM3", andra halvlek för Rallyklassikerna och tungt taklägg för Pastrana!
Safari Rally Kenyas första fulla rallydag kan lite enkelt beskrivas med succé för Toyota, fiasko för M-Sport Ford och däremellan Hyundai.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-24 Sandkaos i Safarirallyt – Oliver Solberg: ”Sjukaste jag varit med om”
Oliver Solberg, 20, ligger sjua efter fredagens sista sträcka. Detta efter sanden ställt till det rejält för åkarna i Safarirallyt i Kenya.
– Det är det sjukaste jag varit med om, säger svensken till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-23 GUIDE: Allt inför Safarirallyt – ”Solberg behöver ett problemfritt rally”
Klassiska Safarirallyt i Kenya startar under torsdagen – där Oliver Solberg är tillbaka i WRC-klassen.
– Han behöver ett problemfritt rally. Resultatet är mindre viktigt, säger SVT:s expert Jonas Kruse till SVT Sport.
Här är SVT:s guide inför VM-seriens tuffaste rally.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-23 Kalle nära "taklägg" i Safari öppning, Ogier snabbast, danska Safari-Lisa vill se fler tjejer i rally, klar för SM-guld men hoppar av finalen och Myrsell jäktar från Ungern till MSR!
Att Kalle Rovanperä gärna vill utöka sin VM-ledning är inte alls överraskande men när han i dag inledde Safari Rally Kenya med 4,8 kilometer långa Superspecialen ”Kasarani” höll det på att ta en ände med förskräckelse. I allra första kurvan var det lite för mycket ”flat out” och Kalle och Jonne Halttunen var ytterst nära ett ”taklägg” av Yarisen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-23 Solberg blygsam inför Safarirallyt: ”Blir en lärohelg”
Oliver Solberg skruvar ner förväntningarna inför Safarirallyt som inleds med första sträckan i eftermiddag.
– Det blir en lärohelg, säger värmlänningen efter onsdagens fullfartstest – shakedown – där han noterade den sämsta tiden av samtliga WRC-bilar.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-22 Ikonen Pastrana hyllar Sverige med tävling
Travis Pastrana – en ikon inom motorsporten – på blixtvisit i Strängnäs för att inspektera bygget av nästa deltävling i rallycrosserien NitroRX.
– Flera av världens bästa förare är svenskar. Vi kunde inte ha en serie utan att komma till Sverige, säger Pastrana till SVT.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-06-22 Kalle R. snabbast på "SD" inför Safari, Oliver tänker på väder, WRC-tips är svårt, Pirellis två däcktyper i Kenya, tungt inför Grus SM-premiär, MSR närmar sig med bantat fält och Rallybåten tar dig till Umeå!
Kalle Rovanperä fortsätter på den inslagna vägen och satte bästa tid på shake down inför Safari Rally Kenya.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-21 Rovanperä vill studsa tillbaka i Kenya, "2x Victor" en av tio i Liepaja, Tom K. ska mäta sig med WRC-Paddon, ingen midsommar för Mille och Julia, Tidemand kör SM på Sviestad och varför inte göra något bra istället för "hitte på"..
0.gifAtt det vilar tryck på Kalle Rovanperäs axlar i helgens WRC Safari Rally Kenya går aldrig at. snacka bort
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-20 M-Sport hoppas mycket på Safari Rally Kenya, Waldegård meste svenske vinnare, Landberg vann Värmesprinten, enkät om försäkringar, Jessica B. vann igen och nu är det för mycket...
Inför Rallye Monte Carlo fanns det många som trodde att 2022 skulle bli lite av M-Sport Fords år då man var först ut med nya hybridbilen, Ford Puma.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-19 Svensk seger i premiären av Nitro Rallycross
Robin Larsson vann huvudklassen i årets första deltävling av serien Nitro Rallycross. Svensken dominerade i de nya helelektriska FC1-X-bilarna på legendariska Lydden Hill i Storbritannien.
– Det kändes bra idag. Jag är jätteglad över att säkra segern. Att vinna i första loppet med den nya bilen känns jättebra inför framtiden, säger han i tv-sändningen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-19 Hörby-kartläsare åker WRC Rally Estonia, får Gryazin starta, familjen Levin vann dramatiska VEC i Finland, Grybb och Andersson toppade i Säffle, Steiner snabb i Staffanstorp, Kvick trea, Brink Motorsport toppar efter Fällfors och prinsen dominerade!
Jag ska inte säga att SMK Hörbys ambitiösa kartläsare Julia Thulin är framme vid sina drömmars mål men en bra bit på väg är det åtminstone.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-18 Hugo Nerman STCC-kung i Skellefteå
Hugo Nerman var dagens stora stjärna då han vann två av tre race i STCC-deltävlingen i Skellefteå. Den tredje segern gick till hemmasonen Robert Dahlgren som därmed fortfarande är totalledare.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-17 Katrineholmsbröder blåser nytt liv i gammal racingbil
Richard och Michael Eriksson från Katrineholm har hållit på med motorsport i flera år. Men just nu har de ett sabbatsår. Anledningen? De ska rusta upp deras gamla Volvo 240. Förra året valde bröderna att ställa Volvon mot en ny Dodge Challenger, men efter en kort tid kände båda två att den gamla bilen var roligare att köra.
"Vi ville prova på någonting nytt men det blev en felsatsning", säger Michael Eriksson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-06-17 Midnattssolsloppet avgörs i Fällfors – se SVT:s reporter Berno Jonsson teståka
I helgen avgörs Midnattssolsloppet i Fällfors utanför Skellefteå med bland annat en delltävling i STCC. Se när SVT:s reporter Berno Jonsson teståker en av banorna tillsammans med tävlingsföraren Anton Marklund i videon
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-17 Ingemar Stenmark tävlar bakom ratten i Fällfors: ”Det ger flashbacks från skidkarriären”Idrottsprofilen Ingemar Stenmark från Tärnaby och kronprins Carl-Philip tillhör ett gäng välkända motorintresserade som i helgen gör upp i race under Midnattssolsloppet i Fällfors utanför Skellefteå.
– Jag har alltid gillat att köra bil, så det är kul att få testa. Jag är inte bra, säger Ingemar Stenmark.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-17 Kalle är ingen övermänniska, Tänaks seger gav fin "boost", Säffle intas av Asfalt SM, vem har fel vi eller österrikarna, kolla WRC i Belgien är inte billigt, Brink är het i STCC, Jessica väljer Salzburg Ring och plocka tillstånd för TV-Svängen möts av "dejligt"!
I WRC Rally Italia Sardegna 2022 skrev Toyota Gazoo Racing in i historieboken som största bakslaget sedan Rallye Turkey 2019.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-17 Äntligen dags för Tord att tävla med sin Lotus Elan: "De sladdar och har sig"
Nu är tävlingarna på Gelleråsen utanför Karlskoga igång med kval och testkörningar. Det är landets största tävling för historiska tävlingsbilar med över 250 startande ekipage. Ekegren är på plats med sin Lotus Elan från 1964, en bil som är svårkörd om det är regn på banan men så här långt är vädrets makter med oss, säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-06-16 Tom och Nil klara för ERC i Liepaja, värmeproblem WRC-teamens eget fel, kartläsare med rötter i Kenya, Sordo vilar till Grekland, RU vill ha synpunkter på säkerheten, omtag krävs för Asfalt SM, Grus SM väntar och STCC drar till Midnattssolen
Länge har det varit klart att Tom Kristensson/Andreas Johansson skulle köra Lettlands EM-deltävling, ”ERC TET Rally Liepaja” med Kowax 2 Brallys Hyundai i20 R5.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-15 Nu intar vrålåken Karlskoga – Motorsportveckan är tillbaka
Under onsdagskvällen är det äntligen invigning för Karlskoga Motorsportvecka – efter två års paus under pandemin. Nu väntar fem dagar fullspäckade motor – och när vi fångar projektledaren inför kvällens invigning, så väntar han bara på att få säga de magiska orden.
"Ladies and gentlemen, start your engines", säger Johan Granquist och berättar om veckans kommande höjdpunkter.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-06-14 Oliver klar för Rally Estonia, prestigemöte väntar i Safari, "Kajtos" smarta drag i Kenya, ny sprint i Juelsminde, KOMO bjuder på det mesta för svenska deltagare, Säffle laddar, fin tävling för VOC:arna i Nora och förhoppningsvis inte läge för näsknäpp idag...
Helt enligt plan så fortsätter Oliver Solberg/Elliot Edmondson direkt från Safarirally till en av favorittävlingarna, Rally Estonia. Seger 2020 med Polo R5 i WRC3 är bästa resultat här och detta blir hans femte start i Estland och den första med Rally1-bil.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-13 "A hell of a drive " för Tom K., 2x Victor upp till sjätte plats i EM, Julia T. fick beröm, förlängd SM-anmälan hjälpte inte, 17 bilar till Staffanstorp och SM-veckan lockar 51 rallyåkare
Än har inte pulsen gått ner till normalläge efter gårdagens thriller med Tom Kristensson/Andreas Johansson i en av huvudrollerna i ERC Orlen Rajd Polski.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-13 Tom och Andreas svarade för superskräll i Polens ERC-bidrag, Virves/Thulin helt överlägsna i ERC3, 2xVictor stabil femma, PG och Flodin på väg mot ännu ett SM-guld efter segrar i Rally Arvika, "Die Carlbergs" nära seger i Tyskland, Helin hade en tuff helg med Astran, FTL vann i Norge och 940-seger i Nora
S
atan i gatan, Tom Kristensson och Andreas Johansson körde hem en andra plats sin första 4WD-start i ERC, ”Orlen Rajd Polski”. Före start (den tolfte med 4WD) tänkte jag att topp-10 av de 28 i RC2-klassen vore ett jättebra resultat men så klart fanns drömmen, kanske skulle det kunna bli topp-fem men pallen, knappast.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-13 Värmländsk succé i SM-rallyt på hemmaplan i Arvika
Regerande svenska mästaren Per-Gunnar Andersson från Årjäng visade att han fortfarande är föraren att slå när SM-deltävlingen Rally Arvika avgjordes. Andersson vann 23,5 sekunder före värmländske konkurrenten Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-08 Nästan lika många från SMK Hörby i Polen som Arvika, motorbekymmer för Skoda, Fourmaux hänger löst, Lappi kritisk efter Sardinien, tunn rallyhelg väntar, rätt SSRC-topp och Henning S. döms till dryg utgift...
Med tre bilar från SMK Hörby i helgens ERC Rally Poland får SM i Rally Arvika ursäkta, men detta kommer som prioritet två hos mig.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-06-06 Tänk Värmland på Sardinien och om, guldtåget gick för alla utom Kalle, Magnus hade kul med kläderna på, Volvo dominerade i Åtvidaberg, Gersager vann med nya Skodan, Myrsell EM-tvåa, Säffle hoppas på fler startande, STCC-succe, ingen blågul fest i Åsum och rally-riggen populär...
Att sammanfatta en så intensiv motorhelg som denna är inte lätt med både WRC, STCC, rally på och utanför hemmaplan samt inte minst EM i Karting.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-06 Rosenqvist trivdes i Detroit – körde upp sig 15 placeringar
Felix Rosenqvist från Värnamo stod för en mäktig upphämtning i Detroits grand prix under söndagskvällen. Han tvingades starta från sista led som 25:e bil men körde upp sig 15 placeringar och slutade tia i loppet och noterades dessutom för det näst snabbaste varvet under tävlingen. I och med tionde platsen i racet är Felix Rosenqvist på en nionde plats i totalställningen i mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-06-06 Inga topplaceringar för svenskarna i Indycar
Marcus Ericsson lyckades inte följa upp segern i Indy 500 med någon ny topplacering i Detroit. Men både han och Felix Rosenqvist körde in på topp tio-placeringar i söndagens lopp.
» Läs hela artikeln i Nyheter 24
22-06-05 Ericssons ”baksmälla” – slutade sjua i Detroit
Efter triumfen i Indy 500 och en galen vecka med hyllningar bland annat i New York var Marcus Ericsson tillbaka i sin racerbil igen. Det blev ”bara” en sjunde plats vid Detroits GP. Vann gjorde Will Power.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-06-05 Ny Indy Lights-seger för Linus Lundqvist: ”Helt fantastiskt”
Seger i går.
Och seger i dag igen.
Linus Lundqvist hade en mycket bra helg i Detroit.
– Helt fantastiskt, säger han efter sin senaste seger i Indy Lights-serien.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-05 Lundqvist tog ny seger i Indy Lights-serien
Linus Lundqvist tog en ny seger i Indy Lights-serien när han vann första heatet i Detroit.
– En perfekt första dag, säger han till indylights.com.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-05 Estländaren rycker i VM-rallyt – efter rödflaggskaos
Ott Tänak har ryckt åt sig en ordentlig ledning inför avslutningen av VM-rallyt i Sardinien efter att värsta konkurrenten inför dagen kraschade.
– I dag var en väldigt bra dag, säger Tänak till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 Robert Dahlgren vann STCC-premiären
Regerande mästaren Robert Dahlgren fick en drömstart på STCC-säsongen. Han dominerade kvalet och vann den första deltävlingen.
– En fantastisk känsla, säger 42-åringen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 16.00: Rally-VM från Sardinien
Sardiniens VM-rally fortsätter under eftermiddagen. SVT Sport sänder direkt i SVT2 och Play från 16.00.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 Kraschat varje år – jagar nytt kontrakt på mardrömsbanan
Förra året kraschade Felix Rosenqvist in i muren i 300 km/h – efter att gasen låst sig på max. Nu återvänder han till Detroit där målet är ett toppresultat i jakt på nytt kontrakt.
– Det är viktigt kortsiktigt att göra några bra resultat, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 13.15: Se rally-VM från Sardinien
VM i rally fortsätter i Sardinien under helgen. SVT Sport sänder från 13.15 i SVT1 och Play.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 Se Lappis krasch – bilen kastas som en ”flipperkula” mellan stenar i vägkanten
Esapekka Lappi var i ledning inför dagens sträckor i det italienska VM-rallyt. Men finländaren kraschade 10,3 km in på dagens första sträcka, Tempio Pausania. Både han och kartläsaren klarade sig oskadda men tvingades bryta rallyt.
– Han for som en flipperkula mellan stenarna, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-04 0,7 sekunder skiljer toppduon åt i VM-rallyt på Sardinien
Esapekka Lappi leder VM-rallyt på Sardinen efter fredagens sträckor. Han jagas närmast av Ott Tänak som bara 0,7 sekunder bakom.
– Jag försöker inte att pressa något mer. Jag tycker vi haft smart fart genom dagen och räknar med att fortsätta köra så, säger Lappi till WRC efter dagens sista sträcka. » Läs hela artikeln i SVT
22-06-03 Hett i Sardinien med Lappi i ledning, Mikkelsen i WRC2, även här brister säkerheten, Sordo gillar inte hettan, tunga namn utmanar Hörby-gänget i ERC Rally Poland, karting EM väntar och så är Silver-Kadetten nytvättad!
När detta skrivs är man i full färd med att köra SS7 i WRC Rally Italia Sardegna och precis nu har Toyotas ”reserv” Esapekka Lpapi/Janne Ferm gått upp i ledning sedan tidigare ledaren Ott Tänak/Martin Järveoja drabbats av problem med drivningen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-03 Värnamobaserat team gör STCC-debut
Värnamo blir ett nytt racingteam rikare. I helgen gör Exion Racing STCC TCR Scandinavia-debut med de två talangerna Calle Bergman och Isac Aronsson bakom ratten.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
22-06-02 GUIDE: Allt inför Italiens VM-rally på Sardinien
Ett nytt VM-rally inleds i kväll när Sardiniens VM-rally i Italien kör igång. SVT Sports expert Jonas Kruse tror att mycket kommer handla om Toyota igen – men hissar en varningsflagg.
– Thierry Neuville är on fire, han är utmanaren, säger Jonas Kruse till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-02 Tänak inledde med brand på SD, Neuville snabbast före Evans, 33-35 grader varmt på Sardinien, Huttunen kör Puma Rally1 i Rally Finland, Latvala vill använda vätgas i WRC och SBF inleder samarbete VEC!
Då är WRC Rally Italia Sardegna igång och strax före lunch avslutades shake down där Ott Tänak säkerligen hoppas att gamla ordspråket,”dåligt genrep betyder succé på premiären” stämmer även för rallyförare.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-06-02 Här kastar Ericsson för New York Yankees: ”Helt galet”
Segern i Indy 500 har inte bara inneburit ära och en stor prischeck för Marcus Ericsson. Den har även medfört flera ärorika uppdrag, på ett som brukligt späckat schema för vinnaren i det traditionstyngda loppet. Under tisdagen fick han göra det första ceremoniella kastet på klassiska Yankee Stadium inför matchen mellan New York Yankes och Los Angeles Angels.
» Läs hela artikeln i SVT
22-06-01 Superhetta väntar på WRC och Sardinien, Evans och Mikkelsen mina vinnare, fyra SS i SVT, tre bilar för SMK Hörby i ERC Rally Polen, tre rallyn dominerar helgen som kommer, sirap i Säffle, STCC premiär på Ljungbyhed och mer om säkerheten i rallyskogen...
Med förväntade temperaturer på uppemot 40 grader blir helgens Rally Italia Sardegna en riktigt tuff utmaning för de nya hybridbilarna. Redan i Portugal med cirka 10-15 grader lägre temperaturer höll värmen på att knäcka besättningar i WRC-klassen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-31 SSR-profil allvarligt oroad över publikens uppförande, Tom K. laddar för EM, Tidemand ansluter till Rally Arvika, behövs två klasser för 2WD i SM och WRC Road trip!
– Nu måste säkerheten i rally steppa upp flera nivåer innan en allvarlig olycka inträffar med publik inblandad!
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-31 Marcus Ericsson belönades med 30 miljoner kronor
Marcus Ericsson vann inte bara ära och mjölk – segern i klassiska Indy 500 innebär också ett rejält tillskott i kassan. Nämligen 30,3 miljoner kronor.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-30 Jockes hyllning: Tatuerar in Marcus Ericsson efter Indy 500-vinsten
Marcus Ericsson från Kumla vann stora motortävlingen Indy 500 i USA – den första för en svensk i tävlingen sedan 1999. Jocke Andersson i Falköping som känner Marcus lovade att tatuera in honom på ryggen om det blev en förstaplats. Han berättar om bakgrunden till beslutet och om vad sporten betyder för honom.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-30 Marcus Ericsson: ”Jag höll emot i 370 km i kurvan, det var dramatiskt”
Marcus Ericsson skrev svensk motorsporthistoria när han vann Indy 500 under söndagskvällen. Nu berättar han för Radiosporten om känslorna efter målgången och om dramatiken på sista varven när det blev röd flagg och hela hans försprång försvann.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-30 Marcus E. måste få Bragdguldet, inte så lyckat för Mille och Julia, bättre för Kvick, Sydrallyt=klubbmästerskap, Göthberg och Sjöberg vann, så även Kristoffersson, Gruspsprint i kläm så ock SSRC och in i skamvrån...
Amerikansk racing är inte riktigt ”my cup of tea” men att runda Kumla-sonen Marcus Ericssons makalösa seger i gårdagens Indy 500 är fullständigt omöjligt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-30 ”Det är en väldigt stor svenskdag”
Marcus Ericsson hyllas efter segern i Indy 500. Konkurrenten Felix Rosenqvist, som kom fyra i den klassiska tävlingen, gratulerar sin svenske kollega.
– En väldigt stor svenskdag, säger Rosenqvist efter loppet.
»
Läs hela artikeln i Expressen

22-05-30 Ericsson bragdkandidat efter jättesegern
Marcus Ericssons imponerande seger i Indy 500 – världens största racinglopp – är redan en svensk idrottsklassiker och en stor dag för svensk motorsport. Det var rörande att se honom i vinnarcirkeln med den traditionella segermjölken i näven.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-29 Svensk succé i Indy 500 – Ericsson vinnare av prestigefyllda racet
Marcus Ericsson har gjort det ingen annan svensk gjort förutom Kenny Bräck 1999. Nu har han vunnit Indy 500. Ericsson hade en stor ledning med sex varv kvar. Men då blev det en olycka längre ned i fältet och rödflagg, vilket gjorde avslutningen enormt dramatisk. Men Ericsson lyckades försvara ledningen loppet ut. Även den andra svensken i racet, Felix Rosenqvist stod för en enastående insats när han blev fyra.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-29 Kenny Bräck hyllar Ericsson: ”Fantastiskt roligt”
Det tog 23 år men nu är Kenny Bräck inte ensam svensk att ha vunnit Indy 500. Värmlänningen fick se dramatiken från läktarplats på Indianapolis Speedway.
– Fantiskt roligt! Så bra kört av Marcus, säger Bräck till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-29 Marcus Ericssons jättesuccé – vann Indy 500
Vilket drama! Vilken spänning! Vilken svensksuccé! Pato O´Ward hotade men Ericsson blev den andre svensken att vinna efter Kenny Bräck segrade i klassikern 1999.
– Helt otroligt, säger Marcus Ericsson i sändningen efter loppet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-29 Tredje segern för Kristoffersson
Rallyföraren Johan Kristoffersson från Arvika tog hem den fjärde deltävlingen i Rally X i Finland på söndagen. Kristoffersson har nu vunnit tre av fyra deltävlingar i Rally X. I lördagens deltävling fick han nämligen nöja sig med en tredjeplats, segern den dagen gick istället till Thomas Bryntesson från Töckfors.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-29 Tom historisk som första skåning att vinna SSR, Binbach stal dock lite av showen, Flodin-Wickström-Herranen-Holm övriga vinnare och avslut med några "Helgens..."
Då är den 46:e upplagan av South Swedish Rally avklarad och som för min del inneburit besök på 45,5 av dessa (1979 missade jag sista dagen på grund av USA-resa) och inte för en sekund trodde jag att detta året skulle bli historiskt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-27 Rekordintresse för rally-SM i Älmhult: ”Ultraspännande”
I helgen gästas Älmhult av South Swedish Rally med deltävlingar i rally-SM. Det är drygt 90 startande och i huvudklassen, med R5-bilar finns 21 deltagare, vilket är rekord.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-27 Rallyolycka nära – publiken uppmanas följa säkerhetsreglerna
Publiken på Sydsvenska rallyt i Älmhult uppmanas att följa säkerhetsreglerna efter att en olycka var nära att inträffa under träningen under torsdagen. Enligt ordförande, Anders Martinsson, stod publiken för nära banan och flera protesterade när funktionärerna bad dem flytta på sig.
"Det var många fula ord som sades när vi hänvisade dem till andra platser", säger Anders Martinsson
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-26 Varierande vägar och väder i SSR, Adolfsson lämnade återbud, Nellie siktar högt med Kruse, Flodin skyhög favorit, Mille/Julia rekar i Slovenien, Back-SM lockar få, FIA har satt ner foten i ryska frågan och Klara på hemmaplan med entreprenadmaskiner!
Om en knapp timma startar shake down strax utanför Älmhult för South Swedish Rally. Tom Kristensson #8 har också rekat de första sträckorna kring Lönsboda och konstaterar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-26 SSMK laddar för Rally-SM i Älmhult
Andreas, Joakim, Anton, Nellie och Louise. Det är fem tävlande från Skillingaryds Motorklubb som står på startlinjen när SSR (South Swedish Rally) med huvudkvarter vid Ikea i Älmhult, och det är den andra deltävlingen i Rally-SM drar igång under morgondagen. Vi har tagit pulsen på förarna och kartläsarn
»
Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

22-05-26 Snabba snickaren siktar högt i Sydsvenska rallyt
Rallyföraren Victor Karlsson från Järnforsen var i fjol bara 1,4 sekunder från SM-guld men fick nöja sig med brons efter millimeterstrid på den säsongens allra sista specialsträcka.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-25 Loeb sugen på Safari, färgklick i SSR lämnar återbud, australiensare åker MSR, el-bil i Øresund Rally, Asfalt SM med final i Kristianstad, Södra BF funderar kring både funktionärer och kalender och snurrar jorden kring Sverige?
Precis som Sebastien Ogier vill inte niofaldige världsmästare Sebastien Loeb lämna WRC med ett misslyckande som det nu blev i Portugal. I Monte Carlo tog Loeb sin 80:e VM-seger och igår avslöjades att han har planer på att det ska bli pallbesök fler gånger.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-24 Mitt tips, Kalle blir världsmästare 2022, Sordo visade än en gång sin sympatiska sida, hett i nya hybriderna, Ogier ska matcha Oliver i Safari, trots segern håller Tom K. fast vid målbilden och vem rår på PG i SSR?
Kalle Rovanperä hyllades ganska självklart efter Portugal överallt för sin tredje raka seger i WRC för 2022.
https://motor.blogg.kristianstadsbladet.se/blogg/mitt-tips-kalle-blir-varldsmastare-2022-sordo-visade-an-en-gang-sin-sympatiska-sida-hett-i-nya-hybriderna-ogier-ska-matcha-oliver-i-safari-trots-segern-haller-tom-k-fast-vid-malbilden-och-vem-ra/
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-23 Tom K. tog sin första totalseger i Polen, familjen Levin kämpade till VEC-seger, dansk knall, ingen lycka för Sylwan, lång dag i Svedala, klent med kartingframgångar på Åsum Ring, nattsvart för svenskarna i Holland, sista sucken från Portugal, Bäckman vann dubbelt och Marklund tog hem Euro RX!
Ingen har väl missat att Motorbloggen har utgångspunkt från Skåne och bilsportnyheter med rödgula förtecken därför prioriteras.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-23 Felix Rosenqvist gjorde karriärens hittills bästa Indy 500-kval
Felix Rosenqvist från Värnamo gjorde sitt bästa Indy 500-kval i karriären hittills och det innebär att föraren kommer att starta det berömda ovalloppet i USA nästa helg från åttonde plats. Rosenqvist tog sig relativt enkelt vidare från den inledande kvaldagen på lördagen, där svensken var tredje snabbast bland fältets 33 förare.
"Vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge", säger Fredrik Rosenqvist.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-05-23 Svenskarna i slagläge inför Indy 500
Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kvalade sig båda till fina startpositioner inför nästa helgs storlopp i Indycar, Indy 500. Under söndagskvällen avgjordes kvalet. Rosenqvist som kör för McLaren tog sig till en åttondeplats och Ericsson som kör för Chip Ganassi tog sig hela vägen till en femteplats. Slagläge för svenskarna som av 32 startande kommer vara långt framme i fältet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-22 Tredje raka VM-segern för Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vann Portugals VM-rally och tog därmed säsongens tredje raka seger.
– Det känns som vi har bra flyt nu. Att starta först här och fajtas om segern var riktigt härligt. Ett stort tack till Jonne (kartläsaren) och teamet. Vi såg många som hade problem och det var tuffa förhållanden men vår bil var perfekt, så alla kan vara väldigt glada, säger Rovanperä till WRC i målet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-21 Nytt bakslag för Solberg – bröt i Portugal
Oliver Solberg gick ut på eftermiddagens sträckor som fyra i WRC2-klassen, men på sträcka 13 körde han sönder en styrarm och vänsterhjulet satt löst. Och den 20-årige talangen tvingades stanna.
”Jag körde inte på något”, hördes Oliver säga till kartläsare Elliot på tv-bilderna från bilen.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-05-21 Tom K. inledde starkt i Polen, familjen Carlberg tog sträckseger, Helin kämpar på i Holland, tufft att köra VOC, dansk knall i Zwickau, klartext är alltid bäst, ny i SBF och Evans leder i Portugal medan Oliver fick bryta på SS13...
I dag blir det en Motorbloggen med lite av ”halvtidsresultat” över sig då det allra mesta i tävlingsväg pågår för fullt när det är tid för mig att sätta punkt för dagen. » Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-21 15.30: Här ser du Portugals VM-rally med Oliver Solberg
Portugals VM-rally är inne på sin tredje dag. SVT sänder 15.30 och 20.00, i SVT2/SVT24 och Play.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-21 Se hur kartläsaren tvingas hålla fast dörren Lördagsetappens sju sträckor i Portugals VM-rally är igång och det är en spännande fajt i toppen mellan teamkamraterna Elfyn Evans och Kalle Rovanperä. 10,2 sekunder skiljer duon åt. Tuff start däremot för Gus Greensmith och svenska kartläsaren Jonas Andersson, en punktering förstörde morgonen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-20 Solberg fyra i WRC2: ”Tuff dag, så mycket damm i bilen”
Oliver Solberg och kartläsare Elliott Edmondson har avancerat i WRC2-klassen under fredagens sträckor men det har varit en utmanande dag för 20-åringen.
– Det har varit en tuff dag, så mycket damm vi har i bilen är helt sjukt. Jag klarar inte att andas och att Elliott klarar att andas och läsa är helt otroligt. Det är en stor prestation från honom, säger Oliver Solberg efter dagens näst sista sträcka.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-05-20 Tvära kast i VM-rallyt – ledarbyte flera gånger om
Det har varit en intensiv och händelserik förmiddag i det portugisiska VM-rallyt. Efter fyra körda sträckor var 48-årige Sébastien Loeb i ledning efter urstark körning på sträcka fyra men på sträcka fem tog det tvärstopp bara några hundra meter in på sträckan.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-20 Punkteringar och damm präglade dag två i Portugal, "Die Carlbergs" är i Holland med "Opel-Helin", unik hjälm hos SM-ledaren, Drive VXO måste välja, inför SSR och kartingens framtidshopp tävlar i Åsum!
Min taktik verkar funka med att dissa förare som alltid har sin plats i mitt hjärta i tipset då kliver de istället fram och petar bort mina tipsfavoriter.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-19 Solberg i bra form inför VM-rallyt: Jag har längtat efter att köra på grus
Klockan åtta på torsdagskvällen inleds den första sträckan i det portugisiska VM-rallyt. Oliver Solberg kör i WRC2 -klassen och har nyligen bytt bil, trots det körde han in på näst snabbast tid i sin klass under förmiddagens shakedown. På söndag då vet vi om det värmlänningen lyckas nå målet och ta en pallplats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-19 Kruse: ”Rovanperä har ett riktigt bra läge i VM”
Det är finskt i täten inför Portugals VM-rally som startar ikväll. Kalle Rovanperä leder lite överraskande VM, och SVT:s expert Jonas Kruse tror han kan vara kvar i ledningen länge.
– Han har ett riktigt bra läge. Jag förväntar mig att han kör smart och taktiskt. Han behöver inte vinna i Portugal, säger Jonas Kruse till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-19 Guide: Följ VM-rallyt i Portugal – sju sträckor direkt i SVT
Dags för årets fjärde deltävling i Rally-VM, legendariska Rally de Portugal med sina utmanande grusvägar. Niofaldiga världsmästaren Sébastien Loeb och åttafaldiga mästaren Sébastien Ogier gör båda comeback i VM efter att ha kört i andra serier sedan sina inledande pallplatser i premiären i Monte Carlo. -– Jag gillar att köra på grus så det var ett väldigt enkelt val, säger Loeb inför VM-starten.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-05-19 19.45: Se när Portugals VM-rally startar
Portugal är nästa anhalt i VM-serien i rally. Idag inleds rallyt med den första sträcka i trakterna runt Porto. SVT sänder direkt med start 19.45 i SVT Play och senare i SVT24.
VM-serien i rally firar också 50 år under rallyt i Portugal.
Svenske talangen Oliver Solberg och de andra förarna i WRC-klasserna bjuds på tekniskt krävande grusvägar, med en kort inledning på första sträckan.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-05-19 Sponsorer fixade Olivers Portugal-start, mina tipsvinnare Mikkelsen-Virves-Ogier, Mikaela Å-K kör även RX, Dahlgren fortsätter med PWR, "The Bäckmans" i full gång och Tom K. laddar med ny kostym på sin Hyundai!
När Vodafone Rally Portugal startar ikväll klockan 20.03 med knappt tre kilometer långa ”Coimbra” är det långt över tvåhundra dagar sedan det senast kördes VM-rally på grus.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-05-19 Dubbla satsningar för Åhlin-Kottulinsky
Det blir dubbla satsningar för Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommande säsong. Förutom Extreme E står det nu klart att 29-åringen kommer att tävla i rallycrossklassen NRX NEXT.
– Mitt mål är att köra så mycket bil som möjligt, och när möjligheten öppnades upp för rallycross tvekade jag inte en sekund, säger Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-18 eWRC har framtiden säkrad, Evans med perfekt startläge i Portugal, Kalle R. får hålla i sopkvasten, Tom K.längtar efter "sprätta grus", Nordh byter kartis, Riks 1:an ska minnas och Sylvan åker med Karsten i Datsun
Dagens bästa rallynyhet handlar inte om sladdade Rally1-bilar eller om Kalle Rovanperä är eller inte är, laddad inför Vodafone Rally Portugal.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-17 Oliver klar för andra starten i Safarirally, inte mycket tid för socialt umgänge i Portugal, Tom K. gör start två i Polen med Hyundai, SSR Historic ställs in, Säffle lovar att bjuda på allt, klenare intresse för VEC till Tyskland och nya Skodan pressa på test med, ja?
Kan det bli bättre för en halvnorrman som Oliver Solberg att på Norges Nationaldag få besked att han och Elliot Edmondson är tillbaka med Hyundai i20 Rally1 i Kenya och WRC Safarirally i juni.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-17 STCC-dominanten har kritat på för ännu en säsong
Han dominerade den förra STCC-säsongen fullständigt. Nu är det klart att Robert Dahlgren kommer till start även i år.
– Jag sätter aldrig min fot på en tävlingsbana utan målet att vinna och 2022 är inget undantag, säger Dahlgren i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-16 Oliver kör svart i Portugal, svenska tvåor i "YM Øst", ställningen i Asfalt SM, Victor Hansen Motorsport unikt i ERC, Andervang tvåa i "over 55", Plombo 300- jubilerade, Jonna behöver stöd, nya rallygrepp, Johan K. kung i Höljes och Linus vann igen!
Nu närmar sig ”Rally Week” och WRC Vodafone Rally Portugal med start på torsdag. Idag visade Oliver Solberg/Elllot Edmondson upp sin Hyundai i20 N Rally 2 i ny helsvart kostym och jag måste erkänna att jag tycker den vanliga ljusblå är snyggare.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-15 Kristoffersson kung i Höljes
Johan Kristoffersson tog en dubbelseger när RallyX inleddes i Höljes. Den fyrfaldige världsmästaren fick slita hårt för segrarna i den värmländska rallycrossmetropolen.
– Jag är superstolt över hela teamet. Ett så himla bra jobb av alla, säger Johan i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-15 2x Victor lärde sig jättemycket på Kanarieöarna, Johan K. tog första RallyX-segern i Höljes, Stugemo/Lexe elva i Åbo, Andervang tvåa i "over 55", Kristianstad-Tommie inledde fint i V8, F1-förare imponerade med Porsche på Anderstorp och plötsligt händer det, tre blå Opel Ascona på samma bild!
Då är ERC-äventyret med Rally Islas Canarias över för Victor Hansen SMK Hörby och Victor Johansson Ryds MK.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-14 Ny motorsport visade upp sig på Färjestad
Sverige-eliten i den nya och snabbt växande bilsporten drifting körde årets andra SM-tävling i Karlstad i helgen. På parkeringsytan framför Löfbergs Arena for ekipagen runt på en utstakad bana med stor precision.
"Det är en bedömningssport, det ska va tight och snyggt" säger SM-arrangören Matilda Svensson från Mantorp Park.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-14 Patrik och Emilia tog emot SM-medalj
I lördags delades Svensk Bilsport ut sina SM-medaljer vid högtidlig prisutdelning med gala i Norrköping. Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg från Gällaryd och Skillingaryds Motorklubb mottog SM-silver för sin fina prestation i Rally-SM 2021
»
Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

22-05-14 Efter Olivers brand får Sordo helt ny Hyundai till Portugal, bromsproblem för 2xVictor i ERC-debuten, Solans övertog ledningen, nya SM-seger för Mattias Olsson samt familjen Andersson och Opel i 2WD-topp!
I dag blir det en något kortare Motorbloggen än vanligt då sambons födelsedag väntar runt hörnet och enligt henne är detta mer prioriterat, konstigt…
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-14 Efterlängtad premiär för fartglada: Är taggad
På lördagen är det dags för En dag på strippen på Emmaboda flygfält och en som älskar dragracing, motorer och att tävla är Calle Hansson från Kättilsmåla norr om Karlskrona.
"Det är extremt roligt, ett rus går genom hela kroppen och nerverna är på topp. Först i mål är det som gäller", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-14 Sverigeeliten i drifting gör upp i Karlstad: ”Enormt intresse”
Den actionspäckade bilsporten drifting har vuxit rejält i Sverige de senaste åren. Under lördagen avgörs den andra SM-deltävlingen i Karlstad.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-14 Hemmahoppet debuterar i värstingklassen
Under helgen avgörs de två första deltävlingarna i Rally X i Höljes i norra Värmland, hemmaföraren Linus Östlund gör då debut i värstingklassen supercar. Han stöter på tuffast möjliga motstånd från exempelvis den regerande och flerfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson och före detta världsmästaren Mattias Ekström.
"Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse" säger Linus Östlund.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-05-14 Det här är drifting
Det låter, ryker och handlar om stort precisionsarbete. Men hur fungerar bilsporten drifting egentligen? Vi tog hjälp av värmländske driftingpionjären Alexander Granlund för att reda ut begreppen kring bedömningssporten.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-13 2 x Victor har lite motvind på Kanarieöarna, SM-fest i Uddevalla men hur glammig, omtag krävs för Asfalt SM, Greensmith gillar hundar, liten racingkoll, nytt krävs för ökad säkerhet vid rally, Klara hos TV4 och grattis från ett skånska FBK-hjärta!
Samtidigt som jag är glad över att Victor Hansen med kartläsare Victor Johansson verkar hålla sig till sin ”game plan” att resan till ERC på Kanarieöarna enbart handlar om att skaffa sig erfarenhet inför resten av säsongen i ERC4 Junior blir jag ändå konfunderad över sträcktiderna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-13 Bryntesson ska ge mästarna en match i Höljes: Se vad man kan göra
Rallycross-säsongen drar igång under helgen med dubbla deltävlingar i Rally X i Höljes i norra Värmland. En av förarna är västvärmländske Thomas Bryntesson - som efter korta förberedelser har en tuff uppgift att försöka ge världseliten en match.
"Det ska bli kul att vara med och köra och se vad man kan göra", säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-05-13 Hon är den första kvinnan som kör hela rallycross-VM
Hon är den enda kvinnliga föraren som tävlar i VM i motorsport i år. Hon är 22 år och kommer från Lund. Hela livet har kretsat kring fart och motorer.
— Både min mamma och min syster har sysslat med motorsport, så för mig har det alltid varit naturligt. Män och kvinnor tävlar på lika villkor, man möter alltid den bästa – oavsett kön, säger Klara Andersson, rallycrossförare.
» Läs hela artikeln i TV4
22-05-13 Rally kan ställa till bekymmer – vältrafikerad väg stängs av
I samband med rallytävlingen Uddevalla City Race kommer Göteborgsvägen vid Hästepallarna att vara avstängd för all trafik. Trafikanter hänvisas till alternativa vägar. Avstängningen gäller tills tävlingen avslutas.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-12 Åhlin-Kottulinsky fick medalj av prinsen
Mikaela Åhlin Kottulinsky är den första kvinnliga föraren någonsin som får ta emot motorprinsens medalj och ur händerna på prins Carl Philip.
"Jag är jättestolt över att få ta emot den här medaljen, det känns jättestort" säger Mikaela Åhlin Kottulinsky.
Även Johan Kristofersson, Thed Björk och Timmy Hansen fick motta motorprinsens medalj.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-12 En ny upplevelse väntar nya ERC-duon "2xVictor", WRC firar födelsedag utan Blomquist men med Thörner, Myrsell vill ha långa tävlingar, bara två skåningar anmälda till MSR, varför ingen App. K-klass i DM, Prins Carl Philip delade ut medaljer, Ekström i RallyX, Stugemo och Andervang kör utomlands och mycket racing väntar...
När mörkret i kväll lagt sig över Las Palmas är det dags för Victor Hansen och Victor Johansson att inleda sitt nya liv som ERC-tävlande.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-12 Mikaela Åhlin-Kottulinsky första kvinnliga förare att tilldelas Motorprinsens medalj
Mikaela Åhlin-Kottulinsky prisas av prins Carl Philip. Hon är den första kvinnliga förare att tilldelas Motorprinsens medalj.
”Med årets resultat har Mikaela bevisat att hon hör hemma i elitens absoluta topp”, lyder en del av motiveringen.
»
Läs hela artikeln i Expressen

22-05-11 Mikaela Åhlin-Kottulinsky första kvinnliga förare att tilldelas Motorprinsens medalj
Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev i dag den första kvinnliga föraren att tilldelas ”Motorprinsens medalj” av prins Carl Philip.
”En obeskrivlig ära att bli uppmärksammad för mitt fantastiska år 2021”, säger hon i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-11 Ingen Solberg på Sardinien, Lappi tar över Ogiers Toyota, "2 x Victor" klara för ERC-debut, Svedala förlänger, "Back-SM" i Skånes plattaste kommun, ny "kostym" för Brink och Klara framkallade baksmälla...
Ingen Oliver Solberg till ”WRC Rally Italia Sardegna” utan här får värmländske grannen Jonas Andersson som kartläsare åt Gus Greensmith ensam försvara de svenska färgerna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-10 Klara Andersson får drömsits i rallycross-VM
Klara Andersson tar ett jättekliv i karriären och blir den första kvinnliga permanenta föraren i rallycross-VM. 22-åringen har skrivit på för nystartade svenska CE Dealer Team som även mönstrar finske stjärnföraren Niclas Grönholm i det första jämställda VM-teamet.
– Det är stort. Det är väldigt mycket känslor, det är min barndomsdröm som nu går i uppfyllelse, säger Klara Andersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-10 Andersson skriver historia i rallycross-VM
Svenskan Klara Andersson blir historisk som första kvinna att få en permanent förarplats i rallycross-VM. 22-åringen har skrivit på för det nya svenska stallet CE Dealer Team, där hon och finländaren Niclas Grönholm bildar förarduo.
» Läs hela artikeln i DN
22-05-10 Historisk plats i rallycross-VM: ”Min barndomsdröm går i uppfyllelse”
Svenska Klara Andersson blir den första kvinnliga permanenta föraren i rallycross-VM. 22-åringen kommer att tävla för samma lag som den finske stjärnföraren Niclas Grönholm kommande säsong.
”Min barndomsdröm går i uppfyllelse. Jag är mer taggad än någonsin på att dra igång med försäsongstesterna”, säger Klara Andersson.
”Jag växte upp i en motorsportfamilj med både en mamma och syster som har tävlat på hög nivå i rallycross och för mig har det alltid varit en självklarhet att män och kvinnor kan tävla på lika villkor i motorsporten”.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-05-10 SMK Hörby-Klara kör World RX med Niclas Grönholm, SSR-ledningen pustar ut, Wilke fick göra ett omtag, Pajari ansluter till Toksport och sluts RS-cirkeln?
I förmiddags gick jag rutinmässigt genom mina olika kanaler för att samla material Motorbloggen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-09 Chefen Ekström gör el-succé – men kan göra comeback i Höljes
Mattias Ekström fick maximal utdelning när ETCR, den nya världscupen för elbilar startade med stadslopp i franska Pau helgen. Just nu är det fullt fokus på elbilar, men 43-åringen lämnar en dörr öppen för EM-rallycrossen i Höljes.
– När jag såg startfältet så pirrade det i magen. Det går ju fortfarande att efteranmäla sig, säger han till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-09 Efter olyckan under folkracetävlingen i Laxå – förbundet vill utveckla säkerheten
Det var under helgens folkracetävling på Venabanan i Laxå som en funktionär i 70-årsåldern avled efter att blivit påkörd. Svenska bilsportförbundet har jobbat tätt med klubben efter olyckan och kommer nu utreda om de behöver öka säkerheten ännu mer.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-08 Stort startfält i SSR där Tom K. gör sin andra SM-start med 4WD, Kalle kunde sladda, Eric byter racing mot rallycross, Björk fick tur WTCR-start, Mattsson lämnade över klubban efter 40 år och tragisk olycka i Laxå
Det blev till slut ett riktigt bra startfält för South Swedish Rally 26-28 maj med strax under hundra bilar i SM-fältet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-08 Carlberg och Helin tvåa i Tyskland, samma för Myrsell i Tjeckien, norsk seger i Ljungby, Haglund vann SRC-premiären, dåligt RS-intresse, rallytung helg i juni och snart 90 anmälda till SSR!
Calle och Torbjörn Carlberg fick näst intill smakstart på sitt elektriska äventyr i Opel e-Rally Cup och Rallye Sulingen där smålänningar körde in som tvåa av 12 startande.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-08 Funktionär påkörd vid folkracetävling i Laxå
En funktionär dog efter att ha blivit påkörd av en folkracebil under pågående tävling vid Venaracet i Laxå under söndagseftermiddagen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-07 Två från SMK Hörby i landslaget, tyskarna vill ha WRC, Hyundai väntar till Estland med press på Oliver, Victor H. på väg till ERC på Gran Canaria, NM lockar inte i SSR, dyrt att vara funktionär, Ola N. gör comeback plus kort rallyuppsop!
Idag presenterade Svenska Bilsportförbundet årets ”Bilsportlandslag” och där jag börjar med att gratulera för att mitt önskemål med klubbtillhörighet skulle hänga samman med namnen på de uttagna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-05 Stugemo lämnar SBF-styrelse, Standard-klassen glömdes, Uddevalla fortsatt med klent intresse, SSR med 60 anmälda, MSR har 134..., Svenska Rallycupens premiär, 25 VOC:are lite för få enligt VOC-Fransson, Carlberg satte bästa restid inför e-premiären och så lite RX-nytt!
”Motorbloggen is back” med allt vad det innebär och jag börjar med att beklaga att styrelsen i SBF blev en både stark kraft och röst mindre när Lars Stugemo och för mig mycket överraskande väljer att idag lämna sin styrelseplats.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-05-03 Prinsen racingklar – tävlar mot Stenmark
En prins och en alpinkung.Nu ställs celebriteterna prins Carl Philip och Ingemar Stenmark mot varandra i Porsche Sprintchallenge.Dessutom spetsas bataljen av förre norske alpinstjärnan Aksel Lund Svindal.
» Läs hela artikeln i Nyheter24
22-05-01 Lundqvist helgens racingsvensk i USA
Linus Lundqvist ledde från start till mål i Indy Lights-loppet i Alabama. 22-åringen övertog därmed ledningen i mästerskapet. Men för Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist i Indycar blev det en tung helg. Ericsson slutade tolva medan Rosenqvist körde i mål som 16:e man. Felix stallkamrat Pato O'Ward vann loppet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-05-01 Mattias O. vann HGP, Simon A. bästa 2WD men kan ändå aldrig bli Svensk Mästare, Garnisonen bet tillbaka, Wilke hann med lunch, Thagesson vann i Nybro men Opel toppade bland "gamlingarna", dubbelt Glad Sport i DM2, Fru Levin berättar om att köra rally i grannlandet, 40 anmälda till SSR och nu väntar bloggtystnad...
Nyss hemma från Hässleholms GP, del ett i Asfalt SM:s fyra tävlingar långa serie är det svårt att samla intrycken till Motorbloggen, jag gör ändå ett försök.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-30 52 i WRC2-klassen i Rally Portugal inklusive Mikkelsen och Solberg, Veiby vann Rally Sørland, Reiersen imponerade, Kruse/Karlsson visade sina kvaliteter på Gotland, Eslövs RS-Kung funderar, fortsatt tunt i SSR och social aktivitet väntar...
Lite av sista chansen att köra Rally1-bil är det troligen för Adrien Fourmaux/Alexandre Coria när till slut ändå M-Sport Ford anmälde den otursförföljde fransmannen till Rally Portugal.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-30 Expertkommentatorn vann Rally Gotland med 0,8 sekunder
Rallyförare Jonas Kruse kom i mål bara hundradelssekunder innan William Binbach som blev nummer två. I tillägg till karriären som rallyförare är Jonas Kruse även känd som expertkommentator för motorsport.
"Det är ju lite extra press när jag sitter och berättar alla fel som alla andra gör," säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-29 "Ett riktigt getingbo" när Gotlands största rally går av stapeln
I helgen genomförs Rally Gotland med både nationella och internationella deltagare och 107 bilar till start.
"Det hade varit trevligt om vi hade haft en tio-femton bilar till," säger tävlingsledare Jane Ericson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-29 Gersager laddad inför HGP, långt MSR tack vare förbud att använda vägar, Super Show på Gelleråsen, inställd RS i Eslöv, tunnt i Uddevalla , 33 så här långt i SSR och PG kör i Ljungby!
Söndagens Hässleholms GP lär bli en ny tuff fajt mellan fjolårsvinnaren Marco Gersager och tvåan från hemmaklubben, Rolf Grybb.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-29 Marcus Ericsson: ”Jag är supertaggad”
Marcus Ericsson berättar om tankarna inför helgens Indycar-tävling i Alabama. Loppet körs på en av hans favoritbanor och där han tidigare har presterat bra resultat.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-28 Ny polsk tävling för Tom K. som uppvärmning till SSR, nytt pris över Åsum-gänget, Nybro störst i helgen, mer om "social samvaro", över 500 rallyåkare i helgen, Oliver gör RX-comeback i Höljes, ung FIA-grek omkom och grattis i efterskott Opel-lover!
Tom Kristenssons drag att med hjälp av polska Kowax 2BRally Hyundai kliva ner ett pinnhål i rallykarriären och göra en återstart med mindre press på de på lördag 31-åriga axlarna, har visat sig vara exakt det som behövdes.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-28 Oliver Solberg klar för rallycross-EM i Höljes
Oliver Solberg är nu klar för att köra i rallycross-EM i Höljes tillsammans med Hedström motorsport. Han kommer till start under Magic weekend i Höljes i början av juli.
"Det känns fantastiskt", säger Oliver Solberg till P4 Värmland.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-27 Stort genomslag för Umeå i samband med VM-rallyt
76 länder och ett stort genomslag där man nått långt över 100 miljoner människor. Så ser det ut när Umeå kommun summerar hur man satt sig på kartan i samband med VM-rallyt tidigare i år.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-27 SSR behöver minst 55 anmälda före 1 maj, "trollen" dök som vanligt upp, får Fourmaux köra Portugal efter kraschen, Kalle provar "Drifting", Neuville gillar hundar, dags för MAS Rallycup, Marklund kör Hyundai i Euro RX och något vi inte får se här...
Uppenbarligen bar inte ”Mr SSR” Anders Martinssons uppmaning/vädjan till landets SM-åkare som tänker sig att köra South Swedish Rally att anmäla sig ”ASAP” speciellt mycket frukt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-26 Ogier utmanar Loeb i Portugal, Alzenau har ögonen på Tom K., "Glad Sport" favoriter när det är "Rally på Vestfyn", 12 VEC-bilar gör Malm mindre nöjd, HGP tv-sänds, grus i Asfalt-SM innebär lite sladd och ÄMK :s långa serviceuppehåll gillas av tävlande!
Som väntat antog Sebastien Ogier utmaningen från Sebastien Loeb och plockade upp den kastade handsken genom anmälan till WRC Vodafone Rallye Portugal.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-25 Solberg tävlar i WRC2-klassen i Portugals VM-rally
I en intervju med SVT Sport i lördags berättade Oliver Solberg att han jobbade för att starta även i Portugals VM-rally i maj men då i WRC2-klassen. På måndagsförmiddagen meddelade Solberg att tävlingsstarten är säkrad.
– Utmärkta nyheter att starta veckan med, skriver Oliver Solberg i sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-25 Oliver kör i Portugal, surt för J-WRC-åkaren Virves, Jessica tog första segern i Tyskland, lyckat Swish-försök i Älmhult, fotosvep från Liatorp, Saarine vann i Ekebygropen, dansk rallyprofil lägger hjälmen på hyllan, Mattias E. har sorg och Block hade för kul med sin Hyundai!
Trots allt blir det start i Vodafone Rally Portugal för Oliver Solberg och Elliot Edmondson men inte med Rally1-bilen som övertas som planerat av Dani Sordo.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-24 Olivers Kroatien-dröm gick upp i rök, Kalle dominerade och vann välförtjänt, Rossel och Joona klassvinnare, "Kvicken" slutade stabil tvåa, Østberg/Barth vann i Ungern, Tom K/Andreas j. strålande trea i "PM", Mattis körde hem "Silverratten" kartläsare sökes och "publikens val" blev en Opel-servicebil!
En sak är säker att kemin mellan Kroatien och Sverige inte är optimal, åtminstone inte när det kommer till rally och WRC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-24 Bil körde in i publik – sex skadade
Sex personer har förts till sjukhus efter att en bil kraschat in i en läktare under en motorsportsuppvisning i Oslo. Bilen ska ha kört in i en läktare och en person uppges vara allvarligt skadad, enligt norsk polis
» Läs hela artikeln i Expressen
22-04-24 Kalle Rovanperä vann rally-VM i Kroatien
Han såg ut att ha tappat segern. Men finske stjärnan Kalle Rovanperä stod för en sylvass avslutning och vann VM-tävlingen i Kroatien.
– Jag gav allt, säger 21-åringen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-24 Drama i kroatiska rallyt – ny ledare med en sträcka kvar
Kalle Rovanperä hade lett VM-rallyt i Kroatien från första sträckan och såg ut att gå mot sin andra raka VM-seger i år. Men ett kraftig regnfall innan näst sista sträckan kastade om rejält och finländaren tappade 28,9 sekunder och är nu tvåa bakom Ott Tänak – 1,4 sekunder skiljer dom åt inför avgörandet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-23 Rovanperäs ledning krympte under förmiddagen
Halvvägs genom lördagsetappen är Kalle Rovanperä fortsatt i ledning men finländarens försprång till Ott Tänak har krympt från över en minut ned till 16,8 sekunder under förmiddagen efter en punktering.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-23 Oliver Solberg i krasch i Kroatien - bilen orsakade skogsbrand
Den värmländske rallyföraren Oliver Solberg har kraschat. Det var knappt fyra kilometer in på dagens första sträcka i WRC-rallyt i Kroatien som kraschen ägde rum. Bilen började brinna och orsakade en skogsbrand, men det är oklart om någon skadats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-23 Solberg körde in i träd – bilen började brinna
Oliver Solberg och kartläsare Elliott Edmondson har kört av på första sträckan under lördagsetappen av det kroatiska VM-rallyt. Teamet rapporterar att de båda är okej men sträckan avbröts efter incidenten.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-04-22 Tuffa förhållande i Kroatien, Oliver kör stabilt, Kvicken" är tvåa i RC4, Toms tester har gått fint inför morgondagens "PM", ÄMK-Ungdomar hoppas på Swish, mer om att asfalt måste tillåtas även här och Jessica Bäckman klar för start i Tyskland
Alltid lite oinspirerande att skriva om tävlingar där det fortfarande körs för fullt samtidigt som Motorbloggen behöver avslutas.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-21 Oliver Solberg hoppfull efter fullfartsträningen: Det är fantastiska vägar
Fullfartsträningen inför helgens VM-deltävling i rally i Kroatien har under torsdagen avslutats.
"Det kommer att bli en riktig challenge men det är fantastiska vägar så det är kul" säger Oliver Solberg som är en av deltagarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-21 Solberg inför asfaltspremiären i Kroatien: ”Mycket svårare än jag trodde”
I morgon inleds VM-rallyt i Kroatien på shakedown, dagens fullfartsträning, noterade Oliver Solberg sjätte tid 1.54.8 på den 3.65 kilometer långa sträckan. Solberg var sexa senast i Svenska Rallyt och har längtat efter att få tävla igen.
– Det är fantastiskt, kul att äntligen få köra, säger Oliver Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-21 Kalle snabbast på shake down, Oliver med rutinerad "gravel crew", danskt i RC4-toppen, SVT:s sändningar under helgen, lugnt i mejlkorgen, replik från BRC-Rooth och rallypubliken i Hörby swischade 1 0000 kronor till Ukraina
Allt går inte alltid som planerat, til exempel trodde jag att dagens aktivitet skulle innebära att Motorbloggen fick vila men så blev det inte, utan nu är vi på banan igen. Kollade in shake down från Croatia Rally och skulle jag ha tippat efter denna hade gårdagens tips varit snudd på uppåt väggarna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-20 Tung rallyröst varnar för sportens framtid, Oliver gillar hal asfalt, Evans-Camilli-Pajari mina vinnare i Kroatien, lättad Wilke räknar in 71 bilar till HGP och klassikerna utgör tungt inslag i Nybro!
Med WRC och Croatia Rally väntande runt hörnet vore det naturligt att börja dagens Motorbloggen med detta.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-04-19 De gasar sig ur rallykrisen
Högre drivmedelspriser och en dyr sport. Intresset för att delta i rallytävlingar sjunker. För att ha råd att tävla arbetar motorsportteamet Drive VXO i Uråsa med att utbilda förare som kör mycket i jobbet.
"Man måste kanske anstränga sig ännu mer i tuffa tider", säger rallymannen Hans Bååth.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-04-19 Loeb kör Puma i Rally Portugal, Ekström och Blomquist klara för ETCR, lite hobbyanalys om antalet rallyanmälda och i Jönköping märktes att motorintresset är stort
Idag blir det en något rumphuggen Motorbloggen då jag blivit blixtinkallad för tjänstgöring.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-18 Toyota kommer till Croatia Rally som dubbla ledare, Tom och Andreas svenska katter bland polska hermeliner, identiska SSRC-fält i Simrishamn och Älmhult, Asarums-David fylld av nytänk och det blev 70 bilar till slut i HGP/SM-premiären
När WRC på torsdag återstartar efter två månaders uppehåll med ”Croatia Rally” blir det också första start för hybridbilarna på ”torr asfalt”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-18 Så sänder SVT rally-VM den här veckan
Rally-VM i Kroatien.
Lördag 23 april
11.15 – 12.30 SVT2/Play Rally-VM Kroatien
19.00 – 20.00 SVT Play Rally-VM Kroatien

Söndag 24 april
08.30 – 09.30 SVT2/Play Rally-VM Kroatien
13.00 – 14.30 SVT1/Play Rally-VM Kroatien
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-17 Mikkelsen väntar fortfarande utan stress på ny WRC-chans, Kalle G. snabbast på Himmelstalund, trist Porsche-krasch i EMC-Sprinten och bara sex "utlänningar" anmälda till HGP!
Efter dubbla titlar i såväl WRC som ERC 2021 tycker man att manegen borde vara krattad för comeback med ”The big boys” för Andreas Mikkelsen men än så länge har inte mycket skett.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-16 Ekonomin tynger ner Rally Swedens flytt till Umeå, Södras Rally-SGA:er oroliga för säsongen, strax över 50 anmälda till HGP, VEC-Malm vill se mer pengar från publiken och Tom K. uppmärksammas i Japan!
Börjar ”Påskbloggen” med ett stort och välförtjänt grattis till P4 Värmland och dess medarbetare Per Larsson och Sara Fristz som av Värmlands Journalistförening utsågs som vinnare av det kreativa priset 2021 med motiveringen, ” Att ha sänt rallyradio utan rally, som ett avsked till Svenska Rallyt i Värmland”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-15 Svenska rallyt hotat efter miljonsmäll: ”Övermäktigt”
Svenska rallyts framtid är hotad. Kostnaderna för användning av mark och vägar har stigit mångdubbelt sedan flytten till Umeå.
”Att möta dessa nya kostnader med nya intäkter ser jag som övermäktigt för oss som arrangör”, skriver Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt, i ett mejl.
» Läs hela artikeln i SVT
22-04-15 P4 Värmland bland kvällens journalistprisvinnare
ch Per Larsson och Sara Fritz vann det kreativa priset 2021 för att ha sänt rallyradio utan rally, som ett avsked till Svenska rallyt i Värmland.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-04-15 Svenska rallyt i Umeå blev oväntat dyrt – vd oroad för framtiden
Trots att Rally Sweden i Umeå blev en publiksuccé så gick det dåligt ekonomiskt. Rallyts vd Glenn Olsson säger till Västerbottens-Kuriren att det blev så dyrt att rallyts framtid i Umeå hotas. Det som blivit dyrt är framför allt tillstånd att använda mark och vägar som vd Glenn Olsson menar har skenat betydligt i samband med flytten till Umeå.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-04-14 Victor&Victor hittade asfaltkänsla i Tjeckien, lite mer om framtidens rally, Slottsprinten bjuder in, Lundaekipage totaltvåa i YM-premiären, VEC vill ha in anmälningar men inget "Rally Hörby" i sikte...
Lätt att tro att Tom Kristenssons femte plats i Tjeckien var enda blågula framgången men så var det inte vilket jag även nämnt i Motorbloggen, om än inte lika stort som Hyundai-åkaren. Klubbkompisen i SMK Hörby Victor Hansen med Ryd-kartisen Victor Johansson var faktiskt rent krasst ännu mer framgångsrik som tvåa i sin klass RC4.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-13 227 dagar utan grusrally i WRC, ingen Solberg i Portugal då Sordo tar över, ny Hyundai-start för Tom K., rallyikon konstaterar att färre kör rally, Tomelilla-Alfred taggar upp i Italien, SBF-valne kompletta och Sainz tog väl hand om en simpel Motorbloggare...
Helgen efter påsk (21-24 april) är det återstart för WRC med ”Croatia Rally” och då är det i runda slängar två månader sedan senast det kördes ”Rally-VM” uppe i Umeå.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-13 Färre vill köra rally nu: "Kostnaderna har ökat"
Omvärldsläget ställer till det för rallysporten där intresset för att delta i tävlingar minskar just nu. Det märker Anders Martinsson som är rallyprofil från Älmhult av.
"Färre och kortare tävlingar med färre startande. Det är nog så vi får se framtiden", berättar han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-04-12 ERC välkomnar Tom och Andreas, tio anmälda till dansk VEC-premiär, Kragh gillade sin hyrda Hyundai, mer om "Stoppskylten", ryske kartingåkaren utan licens och skånskt i SBF!
Efter ett 2021 med minimal framgång och lite ur strålkastarljuset, har nu Tom Kristenssons namn återigen börjat synas på internationella rallysajter.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-12 Chans till ytterligare ett snörally i VM
Hittills har rally-VM reserverat en tävling som ett rent vinterrally – Rally Sweden. Undantaget är 2007 när tävlingar kördes både i Sverige och i Norge.
» Läs hela artikeln i Bilsport
22-04-11 Alzenau uppmärksammade Tom och Andreas femte plats, Engström fortsätter, mer om "Stoppskylt", 31 anmälda till HGP och ung ryss i kartingskandal
Tom Kristensson och Andreas Johansson starka debut med Hyundai-teamet Kowax 2BRally i tjeckiska ”KOWAX Valašská Rally ValMez” hördes hela vägen till Alzenau och avdelningen ”Hyundai Customer Racing”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-11 Ericsson på väg mot pallen – när bilen fick snurr
Svenske Indycar-föraren Marcus Ericsson var på väg mot en pallplats i Kalifornien. Men med färre än 20 varv kvar fick hann spinn på bilen, kolliderade och fick punktering så att han fick bryta loppet.
"Bilen var en raket. Det känns fruktansvärt just nu men jag kommer tillbaka starkare, jag lovar", skriver svensken på Twitter.
Tungt för Ericsson som annars haft en bra start på säsongen med en pallplats i premiärloppet.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-04-10 Tom 5:a och Victor 2:a i Tjeckien, Andervang körde hem blåsig SSRC-premiär, dålig respekt för Stopp-skylt, Lucas Helin slutade trea i "Slagelse Rally", fin debut för Mille/Julia i Slovenien, Østberg bröt, och HGP kortas till en enda dag!
Vilken start Tom Kristensson/Andreas Johansson fick för polska Hyundai-teamet Kowax 2BRally trots att de i premiären fick nöja sig med en av deras ”gamla” R5 Hyundai i20.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-08 Laddar för Simrishamnsmixen med tippade smålänningar i topp, EMK fick ställa in p.g.a snö, med Glad-fokus i DM1, SMK Hörby-duo inledde med shake down i Tjeckien, inte power för Østberg och ny bas efter Adamo!
Då är bilen tankad med bensin för 21,54/litern, Rally Sweden-understället avdammat, tjockaste vinterjackan/mössan framplockad ur garderoben med andra ord är det DM/SSRC-premiär på Österlen och ”Simrishamnsmixen”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-07 Skånskt fokus på tjeckiskt rally, Mille och Julia kan få snö i Slovenien, asfalttest på Mantorp, NGK Masters säkrat till 2024, välfyllt i Ekebygropen, Strandberg åter i STCC och trist efterspel...
Motorbloggen börjar med tjeckiska Kowax Valašská Rally ValMez som i år verkligen har skånsk anknytning.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-06 17 Rally1-bilar offrades för säkerhet, ingen ERC-final i vår del av Europa, SSR har öppnat anmälan, Grybb har bilen till salu och motorsporten under hot i Helsingborg!
FIA:s beslut att ändra tidstillägg för WRC-förare som tvingas till service när ”Red light” dyker upp trots att bilen är fullt kördugliga har väckt debatt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-06 Revanschsugen Felix vänder blicken mot Long Beach
Efter att ha tvingats bryta från pole position senast är Felix Rosenqvist fast besluten att slå tillbaka när den berömda stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, står värd för säsongens tredje Ntt Indycar series-deltävling den här helgen.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
22-04-05 Østberg/Barth utmanar Breen, vem drar igång Suzuki Rallycup, Loeb kör DTM, Latvala gillar inte att styra, Skoda laddar om, Johnston mot full WRC2-säsong, Mille/Julia debuterar i "SM" och Emrik med ny kartläsare för SM
Mads Østberg försummar ingen tid i sin jakt på ”a full time WRC-seat” och jäktar direkt från Leon och Meixko-segern där i par med Johan Johansson till Italien och ”Rallye Sanremo”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-04 Succé rakt över för DM-premiären Bilmånsson Rallysprint, Tom visade upp sig för storpublik, Grybb vann medan Mats A. blev "bästs Hyundai", många hemmasegrare, trio med hedersomnämnande, fint bidrag till Ukraina, Østberg/Johansson vann i Mexiko och danskt "uheld" i Anderslöv!
Succé! Mer hade jag egentligen inte behövt skriva när det handlar om säsongspremiären för RS-DM/Asfaltcup ”Bilmånsson Rallysprint”, ordet täcker nämligen in hela söndagen på Hörby Industriområde.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-02 Mexikos rallyfans vill ha Østberg som president, SMK Hörbys Jocke K. blev först att vinna rally på skånskt grus och Karting-stjärnan Noah, "Molto ben fatto"!
Just nu har man i Mexiko och ”Rally of Nations Guanajuato” dragit igång andra etappen och precis som på gårdagens två stadssträckor är det med Mads Østberg/Johan Johansson i topp.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-04-02 Rattar sig till nya framgångar
När Sverige byts mot Spanien har Eddie Ramirez Eriksson huvudet högt. – Vi är här för att vinna, säger talangen till Värnamo.nu.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
22-04-01 Huttunen kör Puma på hemmaplan, tung WRC-media sätter fokus på Tom K., Calle Carlberg satsar på el-rally, Älmhult MK prisades, omseedning i Bilmånsson Rallysprint och mer nytt för att höja DM-status
Det som många uppfattade som ett aprilskämt visade sig dessbättre var helt sant, M-Sport Fords WRC2-förare Jari Huttunen är klar för start i WRC Rally Finland med Ford Puma Rally1.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-31 Simrishamns MK kör trots lite för få anmälda, Appendix K-störst i BRCs premiär i Anderslöv, Mads och Johan kör Skoda i Mexiko, Bren till Rally Sanremo, två svenskar i "DM1", Loeb till DTM, nytt STCC-team med Audi och vad innebär "flera varv"?
n i det sista var det osäkert om Simrishamns MK skulle våga köra sin klassiska DM-upptakt ”Simrishamnsmixen” nästa lördag den 9 april och detta på grund av för få anmälda.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-29 Tom K. avslöjar 2022-planer VM-EM-SM, "The Two Victors" gör honom sällskap i Tjeckien, Johan J. ny hos Østberg i Mexiko
Många har väntat med spänning på att Tom Kristensson ska lyfta på täcket för 2022.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-28 66 bilar till WRC Croatia Rally, Rally Sweden fick full pott för sitt miljöarbete, Llarenas urladdning räckte till ERC-seger, ingen lyckad ökendebut för Sordo och Kragh byter från Skoda till Hyundai!
Känns väldigt långt fram med deltävling tre i WRC, Croatia Rally med start först den 21 april ändå kom ”Entry List” idag. Bra startfält med 66 anmälda och där WRC-klassen är fördelad med fyra bilar vardera för M-Sport Ford och Toyota.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-27 Azor i ERC-ledning, Kramer/Kvick skrällde i Kroatien, norsk seger i "UM", SM-fundering, danskt storfrämmande i HGP och förvånade med bara drygt hundra anmälda till DM/SSRC-premiären!
Med två sträckor kvar av ”ERC Azores Rally” är det den riktiga hemmaföraren Ricardo Moura som är på väg mot seger med sin Skoda Rally2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-26 Uselt väder när ERC gästar Azorerna, Mads och Patrik på väg att infria ungerskt favoritskap, efter Sprint-SM väntade Armbrytning, bra sätt att höja DM-status, Tom besöker "Willy Wonka" i Östra Grevie och brumm på Millebygden!
ERC på Azorerna fick en dramatisk inledning då väldigt dåligt väder drabbat ögruppen i Atlanten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-25 Jari Liiten svensk mästare: ”En dröm som går i uppfyllelse”
Jari Liiten tog hem segern i den fyrhjulsdrivna rally-klassen.
– En dröm som går i uppfyllelse, säger Liiten.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-25 Rallyföraren Per-Åke laddar upp: Det är tuffare motstånd
Under fredagen avgörs bilsportens tre grenar, rally, rallycross och crosskart, under SM-veckan i Piteå. Per-Åke Nilsson från Piteå Motorsällskap är en av deltagarna, och han väntar sig ett tufft motstånd.
"Den här bilen som jag kör är stabil, men nackdelen är att den är bakhjulsdriven och kan sladda lite mer", säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-03-25 SM-veckan Rally, rallycross och crosscart
Det blir en lång tävlingsdag i SM-veckan när rallysprint varvas med rallycross och crosscart. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-24 Glädje i byn när SM-rallyt flyttas till Morjärv: ”Betyder så mycket för bygden”
Det är plusgrader som ligger bakom beslutet att flytta SM-veckans motortävlingar från Piteå till Morjärv utanför Överkalix. Ett besked som väcker glädje i byn.
– Det betyder så mycket för bygden och klubben, säger Hans Rönnlund, Morjärvs Motorsällskap.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-24 40 bilar till ERC på Azorerna, "Kajto" kör med fredsbudskap på Skodan, Østberg/Barth gör debut i "UM", i morgon smäller det i "Sprintkiosken", SM-vinnare värmer upp i Roskilde och STEC har premiär på Mantorp!
”Azores Rally” är helgens stora internationella rally som deltävling två i ERC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-23 Mildväder ställer till ännu mer trassel för SM-veckan, tunt med VOC i Hörbys RS-premiär, STCC släpper biljetter, racingstart på Knutstorp i helgen och Tommy K. förklarar om World RX!
Det har ju under många år framförts många synpunkter på att WRC Rally Sweden fortsatt vidhöll Värmland som arena för vårt VM-rally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-22 Hon vill bli första kvinnan i Formel 1 – möt 13-åriga racingtalangen Milla
Nyligen blev hon topp 4 av 70 nominerade i bilmärket Ferrarris satsning på att få in fler kvinnor inom motorsporten. Nu satsar 13-åriga racingtalangen Milla Sjöstrand från Södertälje på att bli den första kvinnan att köra Formel 1.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-22 Elbilarna i Höljes bara som uppvisning, SSR Historic ny del i Älmhult, digitalt tidkort kan vara en liten del av lösningen, Rally NZ behöver hjälp och nya hybridregeln omdiskuterad!
Vådan av att inte läsa igenom mediautskick stod klar för mig sent igår kväll när det avslöjande att det inte alls blir tävlingspremiär för World RX i Höljes i början av juli vilket jag sett om jag läst ordentligt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-21 Ingen elbilspremiär för VM-klassen i Höljes
Det kommer inte att bli nån tävlingspremiärpremiär för de elektrifierade rallycrossbilarna i Höljes under den första helgen i juli. Anledningen är att alla elbilarna inte kommer att hinnas byggas klart i tid och istället kommer ett antal VM-förare att köra i en utökad EM-klass i sina gamla bilar och de färdigbyggda elbilarna kommer endast att visas upp på banan.
"Vi får se det positivt, vi får en bra tävling på Höljes", säger Morgan Östlund, general manager för tävlingarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-21 World RX har sen premiär i Höljes, Sordo provar "Off Road Rally", ny chef för "Kundavdelningen" hos Hyundai, NEZ-Regularity väntar med "Øresund Rally" och Reine Wisell har gått bort
När World RX i år ”goes electric” blir Höljes samtidigt historiskt då premiären körs här den 2-3 juli.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-03-20 Marcus Ericssons succé – på pallen i Texas
Marcus Ericsson slog till med en stark tredjeplats i indycarloppet på Texas Motor Speedway.
– Det var ett kul race att köra och det känns härligt att få ta min första pallplats i ett ovalrace, säger Ericsson till Viasat Motor.
Amerikanen Josef Newgarden vann säsongens andra lopp hårfint före mästerskapsledaren Scott McLaughlin, Nya Zeeland.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-20 Nya regler minskar tidstillägg i WRC, Annie och Mikaela blev historiska, Allah (?) vakade över Skoda-duo, Block krockade med rådjur, svenskt på fjärde plats i ERC Historic och RS-premiären närmar sig där Östen fick fina presenter!
När FIA:s World Motor Sport Council hade möte fanns en begäran från Toyota och Hyundai att se över regelverket knutit till hybriddriften.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-20 Felix från Värnamo får starta först i Indycar
Racerföraren Felix Rosenqvist från Värnamo blir förste svensk på 20 år att ta pole position på en ovalbana i amerikanska Indycar-serien; det har inte hänt sedann Kenny Bräck körde. Det var dessutom Felix Rosenqvists egen första pole position på en ovalbana, och den andra i hans karriär i Indycar. Kvart i sex på söndagskvällen svensk tid körs själva loppet.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-03-20 Succé för Felix Rosenqvist – andra pole position i karriären
Tung säsong i fjol och en mindre bra premiär i år. Men i säsongens andra lopp slog Felix Rosenqvist till. Svensken var snabbast i kvalet och får starta i pole position.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-20 Totalseger för svenskduon i Saudiarabiens första helkvinnliga rally
För första gången någonsin kördes ett helkvinnligt offroad-rally i Saudiarabien. Högst upp på prispallen klev svenskduon Annie Seel och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-19 Succé för Felix Rosenqvist – andra pole position i karriären
Tung säsong i fjol och en mindre bra premiär i år.
Men i säsongens andra lopp slog Felix Rosenqvist till.
Svensken var snabbast i kvalet och får starta i pole position.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-19 Fortfarande snötäcke i Kroatien, över 200 Rally2/R5bilar är igång denna helg, Block trivs i sin nya Hyundai WRC, stabilt blågult i Costa Brava och rallyprofil omkom!
På måndag är det exakt en månad kvar till nästa anhalt, årets tredje för WRC vilket blir i Zagreb och ”Rally Croatia”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-18 Rallycross-VM blir kvar i Höljes
Nu är det klart att Höljes får fortsätta arrangera rallycross-VM-tävlingar i tre år till. Morgan Östlund, general manager för VM-deltävlingarna i Höljes, säger till P4 Värmland att bläcket ännu inte är på pappret ännu men att han känner sig nöjd med uppgörelsen. Årets VM-deltävling i Höljes arrangeras första helgen i juli.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-18 Block ny i Hyundai, Oliver kör Rally Croatia, SVT klassar Rally Sweden som tittarsuccé, Myrsell fick problem i ERC Historic, Morjärv ersätter Piteå, konkret vårtecken i Hörby med gula skyltar och Roland lämnade efter 50 år
Helt under radarn så presenterades i dag Ken Block som ny förare med Hyundai i20 WRC genom Hoonigan Racing Divison i Amerikanska Mästerskapet (ARA).
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-03-17 Rally Gotland dementerar ryktesspridning, Tom K. med trogna samarbetspartners, Tobias Brink kör vidare med nya Audi, idag grattas 80-årige Östen A. och en Safari-ikon har gått ur tiden!
Exakt hur ryktet uppkommit att Gotlands MF:s deltävling tre i MAS Rallycup, ”Rally Gotland” den 30 april var på väg att ställas in, har jag ingen aning om.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-17 Förre världsmästaren Sebastian Vettel missar F1-premiären
Den fyrfaldiga världsmästaren Sebastian Vettel missar premiären av årets formel 1.
Tysken, som numera kör för Aston Martin, har testats positivt för covid-19.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-03-16 Ingen vinter i Piteå utan SM-Sprint tvingas till Morjärv, FIA tänker om kring "röd WRC-lampa", Loubet gör Puma-debut och tre svenskar till EM-premiären!
Inte ens så långt upp i norr som Piteå finns den väder/snögaranti som FIA krävde för att efter 2020 ge Rally Sweden fortsatt WRC-status.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-15 Svenskduon kör Saudiarabiens första helkvinnliga rally
För första gången ska det köras ett helkvinnligt offroad-rally i Saudiarabien. Då kommer svenskduon Annie Seel och Mikaela Åhlin-Kottulinsky stå på startlinjen.
– För mig var det en självklarhet att vara med och främja denna utveckling, säger Seel.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-15 Suninen/Zaldivar kör Hyundai i WRC2, ingen Solans till ERC på Azorerna, Annie och Mikaela skriver rallyhistoria medan Mille och Julia satsar på Slovenien!
Då kom det äntligen besked från Hyundai Motorsport hur deras line up för WRC2 kommer att se ut 2022. Ingen blir heller förvånad över att Teemu Suninen/Mikko Markkula sitter i en Hyundai i20 N Rally2 om detta har det snackats länge.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-14 Danska framgångar i Belgien, comeback för Rally-NM, Sesks vann "ERC Open", ERC-vinnande Solans har inga pengar och brittisk ikon har tagit målflagg...
Vilken start nya danska rallyteamet GLAD Sport fick när man satte in bägge bröderna Madsen i belgiska Rallye de Hannut
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-13 Solans körde hem ERC-premiären, dansk R5-Peugeot utmanar grekisk Rally 1 Puma, Latvala vann F-Cup och Team NYBE lite av ljuset...
Spanjoren Nil Solans med WRC-rutinerade kartläsaren Marc Marti (åkt flera säsonger med Hyundais Dani Sordo) gjorde vad som krävdes och med kniven en bit in i strupen vann paret ERC-premiären i Portugal Rally Serras de Fafe.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-12 Regndränkt och tuff ERC-premiär i Portugal, prisregn över Kristianstad Kartingklubb men SMK Hörby blev "Årets Klubb"!
ERC-premiären i Portugal, Rally Serras de Fafe blev en tuff bit att tugga sig för de EM-sugna rallyåkarna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-11 TV-sändning från SSR planeras, svenskt intresse i eCorsa Cup, Puma-förare ny FIA-bas, hunden skeptisk till comeback för Harri R., Suninen kan tala fritt, inget Toyota-beslut och prisrekord på McRaes Focus!
Onekligen känns det lie olustigt att skriva om bilsport precis som att kriget i Ukraina inte existerar men kanske bara jag som känner så, vad vet jag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-10 SM-premiär ställs in, "The Two Victors" kliver in i ERC Junior, tufft med sponsorer, ingen klar favorit i "Rally-EM", SSRC öppnar upp för klassiker och RX-Klara med hög målsättning!
Motigheterna fortsätter för Svenska Rallymästerskapen när det gäller delen för ”Asfalt SM”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-09 SBF förklarar Rally Sweden-affär, Salos bil uppgavs vara 200 kilo för lätt, SRC är startklar och f.d Hörby-vinnare återkommer till skånska RS-premiären
Nyheten med Svenska Bilsportförbundets övertagande av samtliga aktier i Svenska Rallyt AB från Uvåns Näringslivscenter väckte en del reaktioner.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-09 Sparkade F1-föraren Nikita Mazepin startar fond för att hjälpa uteslutna ryska idrottare
Nikita Mazepin sparkades förra veckan från F1-stallet Haas. Nu kritiserar han idrottsförbund- och organisationer som stoppar ryska idrottare, och startar en fond för att hjälpa andra i hans situation.
– I sådana här lägen upptäcker man hur människor egentligen är, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-09 William ska tävla på klassiska banor i Europa: "Målet är att vinna"
Snart debuterar William Karlsson i Formel 4. 16-åringen från Katrineholm har skrivit på för det österrikiska stallet Renauer och ser fram emot den kommande säsongen. Karlssons dröm är att få tävla i Formel 1, och nu får han chansen att köra på kända banor som Monza och Red Bull Ring.
"Målet är att vinna och jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-08 Tom K. gör årsdebut med Hyundai hemma i Hörby, danska Glad Sport siktar på dubbla mästerskap, Østberg fortsätter i Ungern, Loubet värmer upp i Belgien, Söderström ny hos Lestrup Racing och även bilsportare stöttar Ukraina!
Lite stiltje råder för närvarade på rallyfronten, WRC är pausat till den 21 april då deltävling tre Rally Croatia startar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-08 Vägrar skriva på – nu kan profilen sparkas
Säsongen kan vara över innan den ens har börjat för Daniil Kvyat. För att förare från Ryssland och Belarus ska få fortsätta tävla måste de skriva under ett särskilt avtal – om deras neutralitet - och det har den tidigare F1-profilen inte gjort.
”Att förbjuda ryska atleter och team är en orättvis lösning”, menar den 27-åriga ryssen.
»
Läs hela artikeln i Expressen

22-03-07 SBF driver själv Rally Sweden, Gryazin hoppar av ERC av personliga skäl, fortsatt ludd från Paris, Salo bantade 100 kilo under finskt rally, Tom K. tänder ett ljus men trögt med anmälningar till barmraksäsongen...
Alla minns väl i vilken svår ekonomisk knipa Rally Sweden/Svenska Rallyt AB satt i för ett drygt år sedan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-07 Uvåns näringslivscenter säljer alla sina aktier i rallyt – äger hälften av bolaget
Uvåns näringslivscenter i Hagfors säljer alla sina aktier i Svenska rallyt. Uvån äger hälften av rallybolaget, och säljer till Svenska bilsportförbundet som äger övriga 50 procent. Efter flytten av rallyt från Värmland till Västerbotten har det varit naturligt att jobba med en försäljning av aktierna, enligt Uvåns vd Lars Sätterberg. Försäljningen kommer att ge en till tre miljoner kronor, säger Lars Sätterberg till P4 Värmland.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-07 Svenska bilsportförbundet tar över Rally Sweden
Svenska bilsportförbundet köper samtliga aktier från delägaren Uvåns Näringslivscenter. Flytten från Värmland till Umeå gör att Uvån kliver av nu när den lokala förankringen försvunnit. Det innebär att förbundet från och med nu driver VM-tävlingen i egen regi.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-07 P4-medarbetare nominerade till värmländskt journalistpris
I den kreativa kategorin är P4 Värmlands Sara Fritz och Per Larsson nominerade för sin sändning Rallyradion utan rally.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-04 Syltrygg-mentaltitet hos FIA, 28 bilar till Piteå, SSR flyttar 300 meter, Uråsa bjuder på "nerskakning", kända Appendix k-åkare till RS-premiären, mörka moln men en stor stimma ljus kom från Scott!
Kriget i Ukraina fortsätter och likaså gör FIA:s veliga inställning till sanktioner mot Ryssland/Belarus.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-03 Förvirrade besked från FIA, Rally2-bilar är fortsatt min "kelgris", Paddon gör comeback i WRC2, Valborg blir stor rallyhelg och första Clio Rally4 i Norden!
FIA har med sitt taffliga agerande i Ryssland-frågan satt nationella förbund/arrangörer i en rävsax.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-03-03 Formel 1 lämnar Ryssland för gott
Formel 1 har tagit bort Ryssland som värd för GP-tävlingar för gott, på grund av invasionen av Ukraina. Kontraktet med den ryska arrangören har sagts upp. Det tillkännager formel 1 i ett uttalande. Sedan tidigare har F1 strukit årets lopp i Sotji – en tävling som arrangerats där sedan 2014.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-03-03 Formel 1 lämnar Ryssland – säger upp kontraktet helt
Formel 1 kommer aldrig mer köras i Ryssland. Det meddelar Formel 1 i ett uttalande.
» Läs hela artikeln i SVT
22-03-02 FIA backade och öppnade för rysk FI-förare, UK och SBF däremot står fast vid sitt förbud, rysk SSR-förare, WRC vill ha ännu en snötävling vid sidan av Rally Sweden, TMK binder ihop Umeå med Anderslöv och dansk rallytradition stoppas av USA-regler!
För några timmar var jag faktiskt lite stolt över att vara en mikroskopisk del av FIA-familjen sedan man i Paris tagit beslut att förbjuda allt tävlande för förare från Ryssland och Belarus.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-03-01 Mazepin får tävla i Formel 1
Internationella bilsportförbundet FIA har slutligen tagit ett beslut. Ryska och belarusiska förare stoppas inte. Det innebär att ryske Formel 1-föraren Nikita Mazepin – vars far har täta band till Putin – får köra nästa säsong.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet

22-03-01 Inga ryssar får tävla i Sverige, två sekunder/kilometer skilde mellan Rally1 och 2, Alpine vill ha el för att köra WRC och 15 anmälda till SM i Piteå!
Ryssland blir allt ensammare sportvärlden och igår kom så även FIFA och Internationella Skidförbundet FIS med förväntade besked att allt utbyte med landet förbjuds.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-28 Vad händer med ryska rallyförare, Rovanperä tog första segern i Umeå, Olivers humör imponerar, Mikkelsen höll som "spik", svenska besvikelser, hemmaförare bäste svensk i WRC2, brittisk J-WRC triumf, Hedlund körde hem historiska klassen, 901 30 Umeå är Rally Swedens nya adress och Ola tog tredje raka Sukka-segern!
Precis som att segraren i Rally Sweden Kalle Rovanperä hade svårt fira sin första seger på svensk mark med tanke på vad som händer i Ukraina har även jag problem att idag hitta den rätta skrivglädjen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-28 Rallyfunktionären Ulf: Kul men slitsam helg
Skoterklubben i Tavelsjö hoppas att de får fortsätta hjälpa till kommande Rally VM som planeras i Umeå med omnejd. Trots att de la ner hundratals timmar inför årets Rally VM och har jobbat hårt under helgen med sträckan i Kroksjö, så vill de få mer ansvar nästa gång.
"Det har varit jätteroligt", säger Ulf Jönsson, Tavelsjö skoterklubb.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-27 Oliver Solberg slutade sexa i Svenska rallyt
Oliver Solberg gjorde en stark insats i Svenska rallyt som för första gången kördes i Umeåtrakten. Han blev totalsexa, 5 minuter och 40 sekunder efter den finländske segraren Kalle Rovanperä.
– Han ska vara nöjd med sitt rally. Men om allt hade fungerat kunde han haft en pallplats, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Hör Oliver Solberg om Svenska rallyt
» Läs hela artikeln i SVT

22-02-27 Publiken om rallyfesten i Umeå ”Bästa på länge”
På söndagen gick tävlingarna i mål i Umeå. Kalle Rovanperä, 21, vann Svenska rallyt och publiken kände sig också som vinnare i det vackra vintervädret.
– Det är sånt här man gillar, säger Ann-Britt Lindgren som följde tävlingarna i Vännäs.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Klart: Svenska rallyt får nytt avtal – fortsätter i Umeå
Sverige behåller sitt VM-rally och det blir kvar i Umeå, det meddelades vid en presskonferens efter Svenska rallyts målgång. Ett nytt tvåårigt avtal, till och med 2024 är påskrivet.
”Det fanns en förväntan på att vi skulle prestera ett bra evenemang, och det var där våra förhandlingsmotparter ville se att vi kunde leverera. Och när vi såg att det blev bra kunde vi skriva på pappren”, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Vad händer med ryska rallyförare, Rovanperä tog första segern i Umeå, Olivers humör imponerar, Mikkelsen höll som "spik", svenska besvikelser, hemmaförare bäste svensk i WRC2, brittisk J-WRC triumf, Hedlund körde hem historiska klassen, 901 30 Umeå är Rally Swedens nya adress och Ola tog tredje raka Sukka-segern!
Precis som att segraren i Rally Sweden Kalle Rovanperä hade svårt fira sin första seger på svensk mark med tanke på vad som händer i Ukraina har även jag problem att idag hitta den rätta skrivglädjen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-27 Väntad seger för svenske talangen
Talangen Isak Reiersen var ensam i sin tävlingsklass i Svenska rallyt i Umeå. Han tog sig i mål och vann när han slutade på en stark 22:a plats totalt. Hemmaföraren Jörgen Jonasson blev samtidigt näst bästa svensk och sjua i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Förlängd VM-status med två år för Svenska rallyt
Svenska Rallyt i Umeå får VM-status under minst två år till. Det meddelade promotorn WRC och arrangören några timmar efter den sista sträckan.
– Jätteskönt! Det är många som har jobbat hårt, säger en lättad Glenn Olsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Kjell från Vimmerby bara en sekund från klasseger i Svenska rallyt
I idrott är segermarginalerna ofta små. Kanske slogs ett rekord inom rallysporten i helgen. När Svenska rallyt avgjordes utanför Umeå blev det silver till Vimmerby MS i den historiska klassen genom Kjell Fransson i en Renault. Han missade guldet bara en sekund!
"Det hade nästan varit bättre om det hade varit tio sekunder, säger Kjell till SVT i intervjun här
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Ville visa sitt stöd – vägrade fira segern
Upp på taket på bilen och vråla ut segerglädje. Så är vi vana att se vinnaren i en rallytävling. Men Kalle Rovanperä valde att visa respekt för situationen i Europa och firade värdigt.
– Det kändes inte som ett bra tillfälle att fira, förklarade Rovanperä.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-02-27 Finländsk seger i Svenska rallyt
Finländaren Kalle Rovanperä blev årets vinnare av Svenska rallyt efter att ha dominerat i Umeåskogarna den här helgen. Tvåa blev Thierry Neuville från Belgien och trea Esapekka Lappi från Finland. Oliver Solberg inledde rallyt bra men tappade under helgen efter problem med bilen – han blev till slut sexa. Bästa svensk blev istället Jonas Andersson som är kartläsare åt britten Gus Greensmith som slutade femma.
» Läs hela artikeln i Radiosporten
22-02-27 Svenska Rallyt går i mål: Helt fantastiskt helg
På söndagen avslutas Rally-VM då tävlingarnas sista sträcka körs i skogarna kring Vännäs och Vindeln. Sol och folkfest även denna dag.
"Helt otroligt hur fort man kan köra, och ändå ha kontroll på bilarna", säger Tina Nygren, funktionär på plats i byn Önskanäs längs med sträckan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Polisen summerar rallyhelgen: ”Vi hade förväntat oss mer stök”
Polisen hade tagit höjd för stökigheter med 100 000 besökare vid helgens rallyfestligheter i Umeå. Men helgen kan istället sammanfattas med mycket trevlig.
– Med det här vädret går det inte att säga annat, säger biträdande lokalpolisområdeschef Fredrik Jeppsson.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-27 Rallysegraren firade inte: ”Har varit en tuff helg i Ukraina”
Kalle Rovanperä, 21, vann Svenska rallyt. Men efter målgång på den sista sträckan ställde han inte sig på biltaket och firade, som man brukar.
– Det har varit en tuff helg för folket i Ukraina, säger han i SVT:s sändning.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-27 Oliver Solberg slutade sexa i Svenska rallyt
Oliver Solberg gjorde en stark insats i Svenska rallyt som för första gången kördes i Umeåtrakten. Han blev totalsexa, 5 minuter och 40 sekunder efter den finländske segraren Kalle Rovanperä.
– Han ska vara nöjd med sitt rally. Men om allt hade fungerat kunde han haft en pallplats, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Rickard vaktar vägen under VM-rallyt: Det här är grädden på moset
Det är full rallyfest i och runt Umeå i helgen. Under lördagen kördes Svenska rallyts elfte sträcka på I20. Rickard Thulin från Hälsingland har varit funktionär på många rallytävlingar, men gör nu sitt första Svenska rallyt.
"Det här är grädden på moset", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Mycket folk ute på stan – femton omhändertagna för fylleri
Det har varit mycket folk ute på stan i Umeå, bland annat med anledning av Rally-VM. Under lördagskvällen och natten omhändertog polisen i Umeå femton berusade personer. I övrigt rapporterar polisen tusentals besökare på VM-rallyt och en allmänt mycket god stämning med folkfestkänsla.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Superdrama i historiska klassen – vann med en sekunds marginal
Den historiska klassen blev högdramatisk och avgjordes först på sista sträckan efter en stenhård kamp om tiondelarna. Till slut vann Christer Hedlund och kartläsaren Ida Lidebjer Granberg med exakt en sekund i sin Ford Escort RS1800 före far och son Fransson, Kjell och Peter, i en Renault Alpine A310
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Brittiske stjärnan kraschade i snövall – tvingas bryta rallyt
Britten Elfyn Evans låg tvåa i svenska rallyt efter lördagen. Men på söndagens första sträcka slog han i en snövall och nu tvingas han bryta rallyt.
– Det går för fort och han slår i rejält, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-27 Oliver Solberg tappar efter bilstrul
Strul med bilen ställde till det rejält för svenske hoppet Oliver Solberg, som kom sent till den sista sträckan under lördagen efter att ha fixat bilen. Och väl där kunde han inte köra fullt ut, och halkade efter rejält i totalen. Från femte till sjundeplats, och från drygt en minut efter ledaren Kalle Rovanperä till drygt fem minuter efter.
”Vi hade knappt någon gas. Vi körde bara igenom. Det var synd. Jag hade en säker femteplats över hela helgen”, säger han till Radiosporten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-27 Här ryker chansen på topplaceringen
Den tekniska mardrömmen fortsätter för Hyundaistallet. Oliver Solberg försökte lösa problemet i motorn inför sista sträckan men kom för sent till start och tvingades linka fram långsamt.
– Det finns inte så mycket att göra än att le åt det. I morgon får vi satsa igen, sa en besviken Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-02-27 Motorproblem för Solberg – långt efter
Oliver Solberg råkade ut motorproblem i Svenska rallyt. Nu ligger svensken långt efter täten.
– Vi fick jobba hårt, säger han till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i DN

22-02-26 Följ allt om årets VM-rally här
För första gången är det dags för det svenska VM-rallyt att gå av stapeln i Västerbotten. Den klassiska VM-deltävlingen pågår mellan den 24 och 27 februari med Umeå som huvudort. Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering från det som sker runt om tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-26 Solbergs ilska: ”Varenda jävla sträcka är skit”
Oliver Solberg fick en tuff förmiddag i Svenska rallyt. Efter en tung elfte sträcka var svensken irriterad.
– Varenda jävla sträcka är skit, säger 20-åringen direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-26 Kommuner bjuder på vinterfest när VM-rallyt kommer till stan
Tiotusentals besökare har åkt till Västerbotten för Svenska rallyt i helgen. Ett bra tillfälle att visa upp sig på, tycker flera kommuner där rallyt körs. I Vännäs och Nordmaling satsar kommunerna på "vinterfest" med rallytema.
"Det är en chans för oss att visa upp platsen Vännäs", säger Emelie Höglander, näringslivsutvecklare på kommunen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-26 Rallyrävarnas bästa tips till förstagångsbesökare
Svenska rallyt är en tävling med anor – men att tävlingarna körs i Umeå och Västerbotten är nytt för alla inblandade. För många västerbottningar kanske det är första kontakten med sporten.
– Tänk på säkerheten, även de bästa förarna kör av, säger Johan Brekke som följt rallyt sedan 60-talet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-26 Inger Baer-Omma: ”Det ska så lite till för att skingra en hjord”
Renbetet tvingade Svenska rallyt att flytta sträckorna från Örträsk. Efter det har hatet mot samebyn flödat i sociala medier. Vapsten samebys Inger Baer-Omma menar att mycket bygger på okunskap.
– Kommuner och tävlingledningar måste sätta sig in i hur rennäringen bedrivs, det är inte bara att flytta en hjord.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-25 Gyula åkte från Ungern till rallyt i Umeå: Älskar sporten och snön
Under fredagens rallysträcka i Sävar var det många människor som kämpade sig genom snön för att få en bra plats. En av dem var Gyula Bandi som åkt hela vägen från Ungern för att se på rallyt och träffa släktningar.
"Jag älskar sporten, bilarna, lukten och ljuden. Och snön är bra här. Vi har inte haft snö i Ungern på 6 år", säger han.
» Läs hela artikeln i Svergies Radio
22-02-25 Solberg femma efter första dagen i Umeå
Oliver Solberg tappade på sjätte och sjunde specialsträckan i Svenska rallyt. Den 20-årige svensken, som är son till rallyikonen Petter Solberg, är nu femma, 28 sekunder efter ledaren Thierry Neuville.
– Det har varit en ganska positiv dag. Jag har ju farten, säger Oliver Solberg
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-25 Nya rallykungen blev påhejad – av prinsen
Vi höll andan och hoppades på en pallplats. Och Sveriges nya rallykung Oliver Solberg, 20, hade stöd av motorprinsen Carl Philip.
– Han är så genuint intresserad av hur det går för Oliver och han vill veta allt om bilen, berättar mamma Pernilla Solberg om stödet från prinsen.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-02-25 P-G Andersson inför lördagen: ”Får bära eller brista”
P-G Andersson fick en tung avslutning i WRC 2-klassen på fredagen. Värmlänningen snurrade på den avslutande sprintsträckan, tappade 20 sekunder och föll ned till åttondeplats totalt. Mattias Adielsson bröt efter att ha fastnat i en snövall i tre timmar.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-25 Toppbetyg åt funktionärer/Rallyradio i Rally Sweden, Veiby i storform, Adielsson fast i snödriva, Malm har problem snön, Tänak borta efter "red light" och Oliver "gamblade" med däcken!
Märker nu hur svårt det är att få ihop en Motorbloggen där Rally Sweden har huvudrollen, märkligt nog svårare än när man följer rallyt på plats. Anledningen är att hemma vid datorn och Rallyradion (mer om den längre ner) så får man så ofantligt mycket mer information än när man är mitt i smeten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-25 Snurr på första sträckan – men P-G Andersson bästa svensk i WRC 2
P-G Andersson inledde sin comeback i Svenska rallyt med en snurrning på första sträckan – men därefter har han visat gamla takter. Efter fyra sträckor är han sjua och bästa svensk i WRC 2.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-25 Följ allt om årets VM-rally här
För första gången är det dags för det svenska VM-rallyt att gå av stapeln i Västerbotten. Den klassiska VM-deltävlingen pågår mellan den 24 och 27 februari med Umeå som huvudort. Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering från det som sker runt om tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-25 Stark start för Oliver Solberg - tvåa efter tredje specialsträckan
Med tre körda sträckor av den första dagen av det svenska VM rallyt i Umeå så ligger nu värmlänningen Oliver Solberg på en andraplats i tävlingen. När man nu gör service och lunchuppehåll så leder Kalle Rovanperä, tio sekunder före Oliver Solberg som följs av Elfyn Evans och Thierry Neuville som är en respektive två sekunder efter Solberg.
"Det är ju fantastiskt", säger Oliver Solberg efter fredagsförmiddagens sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-25 Stark start för Oliver Solberg - trea efter andra specialsträckan
Värmländske Oliver Solberg ligger fortsatt trea i det svenska VM-rallyt i Västerbotten, efter två sträckor. Han är tre sekunder efter Esapekka Lappi från Finland som nu är uppe i ledning. En annan finländare, Kalle Rovanperä, ligger tvåa. Andra sträckan börjar 11.31, och rallyt pågår hela helgen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-25 Här visar Oliver Solberg rallyrattens hemligheter
En ratt i en ”vanlig” bil vet alla hur den ser ut men vilka specialknappar finns egentligen på ratten i en rallybil? VM-stjärnan Oliver Solberg kör i WRC, VM:s huvudklass där nya bilar med hybridteknik igår gjort entre.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-25 Stort behov av ambulanser under rally-VM i Västerbotten
Rally Sweden anlitar egen ambulanspersonal under tävlingarna i Umeå. Ambulanser och personal från Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland kommer att jobba under tävlingarna.
– Deras behov av ambulanser har varit ganska stort, säger Lars-Åke Löfqvist, avdelningschef vid ambulansen i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Svenska rallyt invigdes med fyrverkerier på Skeppsbron i Umeå
På torsdagskvällen invigdes Svenska rallyt med fyrverkerier på Skeppsbron i Umeå. Nu väntar en tre dagar lång rallyfest i Västerbotten. Uppsalabon Nuno Belo, som ursprungligen kommer från ön Madeira i Portugal, ser fram emot att tävlingarna nu drar igång på allvar.
"Nu börjar festen", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-24 Direktrapport · Här invigs rally-VM i Umeå
För första gången är det dags för det svenska VM-rallyt att gå av stapeln i Västerbotten. Den klassiska VM-deltävlingen pågår mellan den 24 och 27 februari med Umeå som huvudort. Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering från det som sker runt om tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Häng med ut i rallyskogen i Umeå: ”Det är ett äventyr”
På torsdagsmorgonen tjuvstartade den folkfest som rallyentusiasterna länge sett fram emot. Publik från världens alla hörn hade sökt sig ut i skogen för att få en glimt av sina favoriter.
– Härligt och fantastiskt med ett rally man inte behöver åka mer än 100 mil till, säger Jostein Vollan från Mosjöen i Norge.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Solberg och Andersson förväntansfulla inför hemmarallyt: ”En pallplats är drömmen så klart”
Oliver Solberg och kartläsaren Jonas Andersson är de svenska deltagarna i VM:s högsta klass. De kör i konkurrerande fabriksteam men båda siktar på framgång i sitt hemmarally.
– Topp fem hade varit kul, en pallplats är ju drömmen så klart men det är långt kvar och jag tror att vi bara måste hålla fokus, säger Oliver Solberg inför starten av Svenska rallyt i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Svenskhoppet om testkraschen och kravet från stallet
Göteborgaren Mattias Adielsson är redo för en av sitt livs viktigaste tävlingar. I Svenska rallyt kör han för fabriksstallet M-Sport och är nominerad att plocka VM-poäng i märkesmästerskapet för Rally 2-bilar (WRC 2). Men på uppladdningen gick det lite väl fort.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Nervös debut i rally-VM för talangen Isak Reiersen
Värmländske motorsporttalangen Isak Reiersen tog körkort så sent som i december 2021 och har bara kört tre riktiga rallyn. Nu startar 18-åringen i Svenska rallyt.
– Det börjar bli lite nervöst, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Följ allt om årets VM-rally här
För första gången är det dags för det svenska VM-rallyt att gå av stapeln i Västerbotten. Den klassiska VM-deltävlingen pågår mellan den 24 och 27 februari med Umeå som huvudort. Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering från det som sker runt om tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Rally Sweden snabbaste WRC någonsin, Rovanperä- Gryazin-Armstrong "SD-vinnare", FIA reagerar mot rasism i Umeå, polisen uppmanar att märka barnen i rallyskogen och PG tror fredagen blir tuff!
Efter att ha kört reken och i morse shake down är M-Sport Fords Craig Breen helt övertygad om en sak i årets Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-24 Motorsport: Svenska rallyt
Det är nya hybridbilar, nytt reglemente och nya sträckor. Frågorna är många inför Svenska rallyt i Umeå. Vi försöker besvara några av dem från tittare. Vi analyserar förmiddagens fullfartstest - den så kallade shake down - och ger er senaste nytt. Programledare: Maria Wallberg. Expert: Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT Play
22-02-24 Svenske rallytalangen om otäcka säsongsdebuten: ”En ögonöppnare”
Som rallyförare gör Oliver Solberg sin första permanenta säsong på den högsta nivån efter att han inför i år flyttats upp av Hyundai. Svensken är VM-seriens yngsta förare.
» Läs hela artikeln i DN
22-02-24 Tillbaka i VM – men uppförsbacke inför start
P-G Andersson, 41, är tillbaka i Svenska rallyt.
Men uppladdningen kunde ha varit bättre. Han kämpar med sviterna från en covid 19-infektion nyligen.
– Det märks på flåset, säger Årjängsföraren.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-24 Följ allt om årets VM-rally i Västerbotten här
För första gången är det dags för det svenska VM-rallyt att gå av stapeln i Västerbotten. Den klassiska VM-deltävlingen pågår mellan den 24 och 27 februari med Umeå som huvudort. Här kan du följa SVT Nyheters direktrapportering från det som sker runt om tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Chatt och direktrapport om allt som rör Svenska rallyt
Här direktrapporterar vi samt chattar tillsammans med SVT:s experter och andra motorintresserade under sändningarna från Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Solberg kör för pallplacering i svenska VM-rallyt
Oliver Solberg från Mitandersfors är Värmland och Sveriges stora hopp i den högsta klassen när det svenska VM-rallyt avgörs med start på fredagen. Rallyt har till i år flyttats från Värmland till mer snösäkra områden i Västerbotten.
"Jag hoppas kunna slåss om en pallplacering" säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-24 Nu börjar rallyfesten – blandat intresse hos Umeåborna
Under torsdagen drar rallyfesten igång i och runt Umeå. För första gången körs Svenska rallyt i Västerbotten och intresset för VM-tävlingen varierar bland Umeåborna.
"Rally är väl coolt, men jag följer knappt sport överhuvudtaget. Men jag kanske hakar på någon annan som är supertaggad", säger Kristoffer Dagerbrant.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-24 Polisens uppmaningar: Tänk på det här under rallyt i Umeå
I helgen drar rally-VM i Umeå igång. Många besökare förväntas, vilket bland annat kan påverka trafiken. Polisen har samlat tips och några uppmaningar som kan vara bra att tänka på inför tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-24 Rallysträckorna drogs in – VM-festen i Örträsk kom av sig
Tävlingssträckorna på rally-VM genom Örträsk, i Lycksele kommun drogs in. Många blev besvikna över beskedet.
– Det är många som sett fram emot det här, säger Sanna Fredriksson, krögare.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-23 Kvinnor måste hantera pressen bakom ratten
Inför rallysäsongen 2010 blev jag kontaktad av en sponsor som erbjöd mig en avsevärd summa pengar, vilket skulle möjliggöra en comeback i rally-SM. Det var efter en tuff finanskris som hade raserat hela min satsning två år tidigare. Att tacka ja till ett sådant erbjudande låter som en självklarhet, men det som gjorde mig fundersam var att sponsorn hette… Barbie. Japp, dockan.
» Läs hela artikeln i Morgonposten
22-02-23 Bostaden i Umeå varnar för uthyrning under Rallyt: ”Man får inte tjäna pengar”
Många passar på att hyra ut lägenheten under Rally-VM som arrangeras i Västerbotten. Men det kommunala bostadsbolaget i Umeå varnar nu hyresgäster att det finns en risk att bli av med hyreskontrakten om man inte följer reglerna.
– Man får inte tjäna pengar på att upplåta lägenheten i andra hand genom att ta oskälig hyra, säger Mikael Esberg, jurist på Bostaden.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-23 Rally-VM: Stökigt trafikläge väntas kring Umeå
rafikverket räknar bland annat med extra mycket trafik på E4 i Umeå med omnejd och även på E12 väster om Umeå. Polisen uppmanar alla att undvika onödiga bilresor och om möjligt lämnar bilen hemma. En del mindre vägar kommer att delvis stängas av under tävlingarna i rally-VM, bland annat väg 697 mellan Kroksjö och Gravmark norr om Umeå och väg 597 från Bjurholm till Vajbäcken.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-23 Umeåbon Fredrik laddad inför rallyt: Jag har längtat
På torsdag börjar Rally Sweden i Umeå som vanligtvis brukar hållas i Värmland. Många ska till evenemanget och för vissa är det första gången som besökare på rallyt. Bland annat för Umeåbon Fredrik Wastring.
"Bilar, bensin, avgaser och rally är det bästa jag vet. Näst efter rabarberkräm som Pippi sa", säger Fredrik Wastring.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-23 WRC2 med stor svenskintresse, PG inte helt återställd efter Covid, Adielsson lever i drömmen, Veiby tar hjälp av Kristoffersson, mina vinnare Evans-Mikkelsen-Pajari, mycket snö, stort pengatapp för föreningar och våra rullar in men under hot...
Bortsett från att Oliver Solberg och Jonas Andersson är välkomna blågula namn i WRC-klassen så är det ändå mot WRC2/RC2 som våra blickar riktas.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-23 Från blötsnö till solsken – så blir vädret under rallyt i Västerbotten
Den som ska uppleva rally-VM i Västerbotten i veckan kan vara i behov av både en vattentålig täckjacka och solglasögon. Tävlingarna inleds med blötsnö, men till helgen ser det ut att bli riktigt soligt väder.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-23 Stort tapp för föreningar när rallyt flyttar – går miste om hundratusentals kronor
Värmländska föreningslivet tappar 100 000-tals kronor på Rally Swedens flytt från de värmländska skogarna till Umeå. En av de värst drabbade är fotbollsklubben Mallbacken, där Evelina Nilsson är ordförande.
"Det är ju ett antal hundratusen som vi förlorar i inkomst", säger hon.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-23 ”När jag ställde mig upp var det svårt att hålla tillbaka tårarna”
Den svenske motorstjärnan Kevin Hansen är på väg hem efter att kraschat illa i Extreme E-tävlingen i Saudiarabien. Han är först och främst tacksam över att det inte gick värre än en sprucken kota i ryggen.
– När jag ställde mig upp var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-23 Rapporterade om rally – möttes av hat mot samer
När lokala medier rapporterade om VM-rallyts ändrade bansträckning blev det näst intill ohanterliga konsekvenser i sociala medier. Västerbottens-Kuriren (VK) tvingades stänga ner kommentarsfältet då hatet mot samer strömmade in.
– De pekar finger åt dem. Man säger att man vet hur de är och vad de går för, säger Patrick Krainer, nyhetschef och ställföreträdande utgivare på VK i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-22 Slut på hyrbilar i Umeå – uthyraren Jörgens telefon ringer hela tiden
Snart är det dags för rally-VM i Umeå med omnejd. Det innebär många besökare utifrån – och ovanligt högt tryck på hyrbilar. Flera hyrbilsfirmor som P4 Västerbotten pratat med har helt slut på bilar just nu.
"Jag misstänkte att det skulle bli så här. Det här är otroligt positivt för Västerbotten", säger Jörgen Jonsson som hyr ut bilar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-22 Festivalen Umefolk krockar med rallyt – ångrar valet av datum
Folkmusikfestivalen Umefolk äger rum i Umeå i helgen. Men nu ångrar arrangörerna valet av datum då detta krockar med Rally-VM. Alla hotellrum i Umeå är nämligen uppbokade.
"Vi kommer att satsa framför allt på att locka lokal Umeåpublik", säger Lisa Lestander, Umefolk.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-22 Oliver kan komma på pallen menar Kruse, Neuville stöttar Barncancerfonden, Pajari gör vad Tom K. inte kunde, mer folk behövs i Umeå och skånsk digital SSRC-premiär!
När Hyundai körde sin avslutande test inför Rally Sweden var SVT och Jonas Kruse på plats för att känna lite på stämningen i teamet som efter Andrea Adamos avgång sent i höstas varit lite orolig.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-22 GUIDE: Svenska rallyt på ny mark – så sänder SVT från rallyfesten
Svenska rallyt har flyttat från Värmland till Västerbotten. Umeå debuterar som ny VM-värd när tävlingarna startar på torsdag. Här är SVT:s guide med sändningstider, förutsättningar och expert Jonas Kruses förväntningar på helgen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-22 Svenska rallyt: Bråk stör laddad Solberg
Testat och klart för Oliver Solberg inför Svenska rallyt i Umeå. Men flera frågetecken i Hyundai-stallet påverkar det enda svenskhoppet i WRC-klassen. Kan Solberg lösa bråket med Thierry Neuville?
– Jag tror vi har bra möjligheter och hemmafansen ger en extra kick. Men ska vi försöka vinna rallyt kan vi inte fajtas internt, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-21 Kevin Hansen vårdas på sjukhus efter olyckan
Motorstjärnan Kevin Hansen vårdas på sjukhus i Saudiarabien. Detta efter gårdagens krasch i Extreme E-premiären.
”Resulterade i en sprucken kota och en blåslagen lunga”, skriver han på Instagram.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-21 Bostaden: Inte okej att hyra ut sin lägenhet under rallyt
Bostaden i Umeå har stoppat flera hyresgäster från att hyra ut sina lägenheter svart under stundande rally-VM. Nu söker bostaden aktivt på annonssidor för att se så att ingen av deras hyresgäster bryter mot reglerna.
"Jag tror att de flesta inte känner till reglerna om det här", säger Mikael Esberg, jurist på det kommunala bostadsbolaget.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-21 Är Toyotan bäst på snö, Ford-åkarna har perfekt balanserad bil, SVT sänder mer, svårare än väntat med rallyflytt, 2020 satte punkt för mitt "Svenska", Rally Japan lyfter Toyota, Huttunen kan sitta i Rally1-Puma och en viktig rallykälla under hot!
Nu ska detta tas med en stor nypa salt, men jag har lite känningar med människor som vigt sitt liv åt rally på ett helt annat sätt än jag själv. Bland annat några som åkt runt och kollat ”PET ” (pree event test) med WRC-teamen inför Rally Sweden och hur man lyckas med detta rent praktiskt/ekonomiskt är för mig lite oklart.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-21 De raggar rallyfunktionärer till Kroksjö – än saknas folk
Det fattas fortfarande funktionärer till Svenska rallyts sträcka i byn Kroksjö norr om Umeå. Sträckchef Krister Etting, från Vännäs Motorklubb, säger att det är många som hjälpts åt för att hitta personer som vill ställa upp, och han tror att de kommer få ihop de 200-250 funktionärerna som behövs.
"Klockan är verkligen fem i tolv, men vi känner att vi har läget under kontroll", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-21 Rallyfunktionärens viktigaste prylar vid Svenska rallyt i Umeå
Varma kläder, kommunikationsradio, skruvdragare – och en powerbank som kan starta bilar. Det är några av de viktigaste attiraljerna i utrustningen som Martin Säfström tar med sig för att jobba som rallyfunktionär i Umeå.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-02-21 Värmlänningen som fortsätter vara funktionär när Svenska rallyt flyttar till Umeå
Tvillingbröderna Martin och Magnus Säfström från Munkfors har varit med som funktionärer på Svenska rallyt sedan 90-talet. Och trots flytten till Västerbotten kan de båda förlänga sina sviter som funktionärer – nu i större roller än förr.
– Det är många där uppe som har gjort bra rallyn förr men de har inte gjort VM-rallyn, säger Martin Säfström.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-21 Svenska rallyts vd om den problemfyllda flytten från Värmland
För första gången sedan 1967 körs inte Svenska rallyt i Värmland – istället är det dags för Umeå att axla manteln som VM-arrangör den här veckan. Men flytten av jätteevenemanget har orsakat vd:n Glenn Olsson många sömnlösa nätter.
– Nu ser vi vilken acceptans som har funnits i Värmland i allt från markägare och olika tillståndsgivare, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT

22-02-21 Många hyr ut sina bostäder under Svenska rallyt
Ovanligt många vill hyra ut sina bostäder i andra hand under Svenska rallyt i Umeå. På Blocket är andrahandshyrorna nästan dubbelt så dyra som i fjol. Emma Mattsson och hennes barn flyttar ut för att ge plats åt besökare.
"Ska jag vara ärlig så är det för att tjäna pengar, men så är det såklart också roligt att det kommer folk till bygden", säger Emma Mattsson till P4 Västerbotten.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-20 Så sänder SVT Svenska Rallyt den här veckan
TORSDAG 24 FEBRUARI
SVT Play, 12.00-13.00: Motorsport, inför Svenska rallyt

FREDAG 25 FEBRUARI
SVT Play, 12.30-13.00: Motorsport, Svenska rallyt
SVT Play, 18.00-20.00: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 7
SVT2/Play, 23.35-01.35: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 7 (repris)

LÖRDAG 26 FEBRUARI
SVT1/Play, 12.00-13.00: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 11
SVT2/Play, 18.30-19.30: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 15
SVT Play, 18.30-20.00: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 15

SÖNDAG 27 FEBRUARI
SVT1/Play, 08.00-09.00: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 17
SVT1/Play, 12.00-13.30: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 19
SVT Play, 12.00-14.15: Motorsport, Svenska rallyt, specialsträcka 19
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-20 Svensk succé i premiären av Extreme E
Regerande Extreme E-mästaren Johan Kristoffersson en succéstart på årets upplaga av serien. Tillsammans med nya teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog han hem första deltävlingen i Saudiarabiska öknen.
– Det var episkt, säger Åhlin-Kottulinsky om premiärsegern.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-20 Veiby vann Numedalsrally, Liiten tog hem Vinterpokalen, J-WRC-gänget fick känna på snö, SVT sänder fem sträckor från Umeå, bussproblem under rally, Johan och Mikaela premiärvinnare i öknen och Södra BF kör med samma line up för 2022
Ole Christian Veiby/Stig-Rune Skjaermoen vann genrepet inför Rally Sweden i året sista vinterrallly i Norska Mästerskapet, Numedalsrally.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-20 Ökad sexhandel och trafikkaos – polisen höjer närvaron under VM-rallyt
Polisen höjer närvaron under VM-rallyt i Umeåområdet nästa vecka. Bland orosmolnen finns ökad risk för sexköp och ovanligt högt tryck på vägarna.
"Vi ska finnas synliga och tillgängliga", säger Andreas Pehrson, en av polisens insatschefer under tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-20 Länstrafiken varnar för försenade bussar under VM-rallyt
Länstrafiken varnar för försenade bussar under Svenska rallyt, som körs i och runt Umeå i slutet av nästa vecka, 24-27 februari. Det är både i centrala Umeå och i kranskommunerna där VM-tävlingen körs.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-19 Historiska bilar puttrade igång rallyveckan i Umeå
ill veckan invigs rally-VM i Umeå, men redan i helgen puttrade rallyfebern igång med firandet av att det är 90 år sedan Monte Carlo-rallyt kördes i Umeå.
– Likheten mellan dåtidens rally och dagens rally är att det är en folkfest, säger Sofia González Ragnesund från Umeå veteranbilsällskap.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-19 Full rallyfart i skogarna utanför Ställberg
I två år har verksamheten stått stilla i Motorklubben Kopparberg, men nu var det dags för ett rally igen. Starten hölls vid Folkets hus i Ställberg klockan 11 på lördagen, och det var meningen att alla 35 bilarna skulle vara i mål några timmar senare. Men olyckan var framme och en person fick föras till sjukhus efter en avåkning, berättar tävlingsledare Kerstin Sjödin. Efter ett stopp återupptogs tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-18 Oliver taggad inför Umeå, Ypres fick sista WRC-biljetten, Lucas åker norskt i morgon, VOC och MAS intar Sandviken, mycket svenskt i Extreme E, Sandell slutade tvåa och Skoda-bukett!
Samtidigt som det är om inte storm hos Hyundai så åtminstone styv kuling är det även här man som svensk har mest intresse inför Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-18 Besvikelse i Örträsk efter inställt rally
Den rallysträcka som var planerad att köras i byn Örträsk under svenska rallyt har blivit inställd på grund av att renarna som betar i området inte kan flyttas. Örträskbon Viktor Holgersson är besviken och orolig för de lokala aktörerna i byn.
"Man lider med de aktörer som har planerat för det här", säger Viktor Holgersson, boende i Örträsk.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-18 Ännu fattas funktionärer till rallyfesten – jagar folk in i det sista
Det fattas fortfarande funktionärer till Svenska rallyt i Umeåområdet i slutet av nästa vecka. Ytterligare mellan 80 och 100 funktionärer behövs, enligt Lisbet Olofsson på RF-Sisu Västerbotten, som jobbar med att samla folk till VM-tävlingen.
"Jag är inte orolig. Vi får in människor som vill hjälpa till hela tiden. Det kan vara både privatpersoner och andra föreningar", säger hon.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-17 Rallyts vd efter beslut om inställda sträckor: "Nu får vi laga efter läget"
Rally Sweden ställer in de fem specialsträckorna mellan Örträsk och Näsland. Renarna i området behöver betet och inte kan flyttas till ett annat område på ett säkert sätt, skriver Rally Sweden i ett pressmeddelande.
"Nu får vi laga efter läget", säger rallyts vd Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-17 Renar sätter stopp för rallysträcka
Rally Sweden ställer in sträckor i Örträsk i Lycksele kommun. Snön gör det omöjligt för renarna att beta någon annanstans.
"Vi har vänt på varje sten från båda sidor för att hitta lösningar men med rådande snöläge kan vi inte göra annat än att ställa in sträckorna", säger Glenn Olsson, vd på Rally Sweden, i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-17 Nya renproblem för Rally Sweden, WRC-teamen har anlänt till Umeå, Umeå-Mikael ser framemot VM på hemmaplan, fortsatt behövs funktionärer, Skoda testar nära Polcirkeln, Sandell fortsatt trea i Kenya, Jessica Bäckman kör TRC i Tyskland och hack i bloggskrivandet...
Just när man trodde att det bara var till att luta sig tillbaka och njuta av rallyfärden och en tro att de problem som kantat Rally Swedens flytt till Umeå nu var lösta kommer där motbud.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-17 Beskedet: Specialsträckor i VM-rallyt i Umeå ställs in – renar kan inte flyttas
Bara en vecka innan VM-rallyt drar igång tvingas arrangören ställa in tävlingens specialsträckor i Örträsk. Anledningen är att renarna i området behöver renbetet och inte kan flyttas till ett annat område på ett säkert sätt.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-17 Neuville är föraren som har mest att bevisa
Han har 13 segrar på 120 tävlingar i rally-VM.
Han vann Svenska rallyt 2018.
Men Hyundais Thierry Neuville, 33, väntar på sin första VM-titel och han är den VM-förare som har allra mest att bevisa.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-02-16 Ny bilklass i ERC, Sandell klättrar i Safari, Rally Safe sköter säkerheten i Danmark, inga svenska förare i Numedalsrally, WRC-reporter Molly hamnade snövallen, inget nytt rekord i HGP, Bäckman satsar på STCC-titel, Ekens "G60 Golf" till salu, även i UK uppmärksammas GNM och Carbage Rally passerade Värmland!
ERC har nu beslutat öppna för ytterligare en klass under 2022, ”ERC Open”. I klassen är det bara de alltmer internationellt populära ”Rally2 Kit-bilarna” som tillåts. Bilarna här är en lågprisvariant av Rally2 och som till största delen byggs av ORECA och där de populäraste är Skoda, Suzuki och Toyota (bilden).
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-16 Vinter-SM-veckan 2023 till Skaraborg
Den 30 januari – 5 februari 2023 är det återigen dags för kampen om SM-gulden när SM-veckan vinter arrangeras i Skövde. Det är första gången Skövde arrangerar SM-veckan.
» Läs hela artikeln i Lidköpingsnytt
22-02-16 Svenska rallyt – hela tidsschemat dag för dag
Svenska rallyt inleds nästa vecka på vintervägar i Umeå. Tävlingen körs över totalt tre tävlingsdagar och 19 specialsträckor.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-02-16 Lyckad debut med ny bil
William Binbach och Robin Hallman från Kolsva MS skrällde under LBC-Ruschen i Lima.
» Läs hela artikeln i Magazin24
22-02-15 VM-rallyt saknar folk – efterlyser funktionärer
Om drygt en vecka kommer Svenska rallyt till Umeå, men än saknas funktionärer till VM-deltävlingen. Totalt behövs upp emot 4000 stycken. Nu efterlyser arrangören föreningar som kan hjälpa till. Se mer i klippet.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-15 Covid stoppade Klara från Extreme E, GNM tar hand om Greensmiths uppladdning inför Umeå, vad har P4 Västerbotten mot rally, ersättning betalades även i Värmland, modeveckan i Milano satte "P" för rallystart, Sandell rasade och mer Volvo i Kenya!
En mardröm! Orden är SMK Hörbys Klara Andersson som nu skulle varit på väg till Saudi Arabien och premiären för Extreme E men som tråkigt nog testats positivt för Covid-19.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-15 Vårdens oro inför rally-VM: Långa köer och tuff jobbhelg
Tiotusentals besökare väntas till Umeåområdet under rally-VM nästa helg. Det blir en utmaning för primärvården som redan är hårt pressad, tror distriktsläkaren Kerstin Eilers.
"Vi har redan nu så tight att vi inte räcker till", säger Kerstin Eilers från distriktsläkarföreningen i Västerbotten.
Enligt Karl-Gustav Forsberg, chef för primärvårdsjouren i Umeå, är erfarenheten från Värmland att vården inte påverkats så mycket av rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-14 Fem år sedan första Toyota-segern, Suninen väntar ännu, en svensk 142:a på äventyr i Afrika, klart med rallyradio i Umeå, nytt grepp att betala "funkisar", Porsche förstärker och nu är vi nummer ett i världen...
I lördags för fem år sedan tog Toyota Gazoo Racing sin allra första WRC-seger genom Jari-Matti Latvala/Miikka Anttilla och detta på värmländsk mark.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-14 Reklamradion livesänder rallyradio från VM-tävlingarna
Rally Sweden och Svensk bilsport kommer att sända rallynyheter i reklamradio och på webben under VM-rallyt i Umeå i 24 till 27 februari. Erfarna kartläsare Sofie Lundmark, tidigare expert i P4 Värmlands rallysändningar, kommer att medverka som expert i studion i Pop O Rock och på Svensk Bilsports playkanal.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-14 Klart med livesänd rallyradio - men inte från Sveriges Radio
Det kommer bli livesänd radio från Rally Sweden i Umeå senare i februari, men inte i Sveriges Radios regi. Genom ett samarbete mellan Rally Sweden och Svensk bilsport kommer man sända tävlingarna via nätet och via lokala radiostationer i Västerbotten och Västernorrland, det skriver rally live i ett pressmeddelande. P4 Värmland har tidigare berättat att P4 Västerbotten inte kommer ta över den traditionella rallyradion när rallyt flyttar dit.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-02-13 Utdraget i Lima med Thunström och Hägg som de stora vinnarna, Sandell fortsatt Safari-tvåa, Sesks i "kit-Skoda", Skillingaryds MK "Årets Arrangör", Ingram byter co-driver och Greensmith med Rally2 Fiesta i Numedalsrally!
Tyvärr var inte alla krafter på Sune Rickardsson och Lima MS sida när det igår kördes vinterns största tävling ”LBC-Ruschen”
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-12 RX-Klara kör Extreme E med Oliver Bennett, Østberg fick bryta, Sandell fortsatt Safaritvåa, Emil M. vann virtuellt mästerskap, rally ungdomssport eller?, teknikerkurs inger hopp och Lima blev för utdraget...
dag presenterade SMK Hörbys SM-vinnare Klara Anderson det jag hoppats på hela tiden efter sin ”Prao” hos Extreme E-teamet X44 Acciona ihop med Carlos Sainz på Sardinien, att där skulle bli en plats för henne i årets upplaga av den världsomspännande elbil-serien
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-12 Ökendrottningen tillbaka som vinnare i sanden
Ökenrally är Annie Seels passion sen 20 år. Kicken och friheten bland sanddynorna är det som gör att hon återigen klarade 14 dagar i bilen och blev bästa helkvinnliga lag i väldens farligaste rally.
» Läs hela artikeln i Mitti
22-02-11 Kristianstadstuk på invigningen av Rally Sweden, vad händer hos Hyundai, Adielsson tog knock-out seger, Sandell Safari-tvåa, Østberg toppar i Qatar, Hansen "goes electric", Sainz fortsätter med Sanz och redan plockat ut vinnarna i Lima!
Nu börjar det komma lite mer livstecken från Umeå och Rally Sweden där det faktiskt varit lite tyst vad gäller de officiella nyheterna. Idag presteras Prins Carl Philip som invigare av ”The Red Barn Arena” och på måndag öppnar biljettförsäljningen till Rally Sweden i butikerna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-11 Skid- och skoterspår dras om inför VM-rallyt i Umeå
I slutet av februari arrangeras rally-VM i Umeå. Umeå kommun drar nu om vissa skid- och skoterspår för att inte störa tävlingen och rennäringen.
»
Läs hela artikeln i SVT
22-02-11 Prins Carl Philip kommer till Rally-VM i Umeå
Prinsen ska vara med när rallyarenan The Red Barn Arena i centrala Umeå invigs på fredagen.
"Prins Carl Philip har ett genuint motorintresse och vi är glada och stolta över att Prinsen kommer att närvara när Rally Sweden avgörs i Umeå för första gången," säger Glenn Olsson på Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-11 Så vill Umeå kommun göra VM-rallyt mer klimatsmart
Umeå kommun jobbar för att göra VM-rallyt hållbart vad gäller klimatet. Kommunen ska bland annat erbjuda kollektivtrafik mellan tävlingssträckorna.
– Det finns hållbara alternativ för transport. Vi som bor och verkar i Umeå ska att försöka cykla, gå och undvika att ta bilen, säger Fredrik Lönneborg, Umeå kommun näringsliv.
»
Läs hela artikeln i SVT
22-02-11 Här får gymnasieelever i Umeå jobba med förberedelser inför Svenska rallyt
Förberedelserna inför Svenska rallyt i Umeå är i full gång. Gymnasieelever på Forslunda hjälper till med allt i från att bygga hopp till att fixa vägar.
– Jag tror grejerna håller, vi har byggt det stabilt, säger eleven Alice Westling.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-10 Här byggs rallydepån i Umeå – Nolia centrum för VM-tävlingarna
Med mindre än två veckor kvar till Rally-VM laddar Nolia i Umeå för fullt. Inne i hallarna bygger man just nu rallyts Headquarters. Dessutom kommer de stora områdena utanför Nolia att bli den stora depån där rally-teamen och sponsorerna ska ta plats. Jonas Dahlberg, vd för Nolia, ser fram emot att nu utan coronarestriktioner kunna växla upp för kommande event.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-10 Camping i Nordmaling laddar inför rallyt
Nordmalings kommun hoppas svenska rallyt ska ge klirr i kassan för turistverksamheten. Nordmaling kommun, som numera äger campingen, hoppas på många gäster nu när svenska rallyt är i hamn.
"Det är ett jätteevent, internationellt och resursmässigt större än Vasaloppet", säger Conny Nordendahl som tillsammans med Carola Sundström från kommunen har arbetat med att så fort som möjlig få igång uthyrningsverksamheten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-09 Rallyradion läggs ner i och med flytten
P4 Värmland har under många år sänt rallyradio i samband med VM. Nu står det dock klart att rallyradion, i sin klassiska form, läggs ner. Detta i samband med tävlingens flytt från Värmland till Västerbotten.
»
Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
22-02-09 Vettel får erbjudande från M-Sport Ford, Ypres närmare WRC, blågult i ERC (?), rallyåret på rull i Skåne, Ola S. går ut som Sukka-ledare i Lima, Barth/VOC bjuder på noter, lite om el i WRC, "Mr STCC" klar för sin 22:a säsong och så detta Aftonbladet...
Efter den heroiska insatsen av F1-föraren Sebastian Vettel i Race of Champions där han gick till final i hop med slutlige vinnaren Sebastien Loeb har Vettel nu fått ett erbjudande som han knappast kan motstå.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-02-08 Rally slog racing i Race of Champions
Den fyrfaldige världsmästaren i Formel 1 sa det bäst när han vände sig till förloraren i semifinalen, dansken Tom Kristensen som vunnit 24-timmarsloppet på Le Mans nio gånger.
– Nån av oss måste köra finalen och bli slaktade.
Sebastien Loeb visade under Race of Champions att han troligen är världens bäste i en rallybil i modern tid.
»
Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-02-08 Blir WRC mer miljövänligt med el (?), Arvika Kommun stöttar Rally-SM, Wilke förtydligar vad som gäller i "HGP" och missar alla i Västerbotten OS-radion?
Amerikanska rallysajten DirtFish ställer sig frågan hur pass mycket miljövänligare WRC blir när man som i Rallye Monte Carlo använde el under bara 0,3 procent av all körning.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-07 Stenmark: ”Varje gång jag sitter i tävlingsbilen är bra”
Underlaget är välbekant men verktyget nytt.
Ingemar Stenmark laddar upp inför tävlingssäsongen i Porsche Sprint Challenge med att köra på snö och is i Race of Champions.
– Jag tror att varje gång jag sitter i bilen är nyttigt, jag vänjer mig mer och mer, säger Stenmark.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-02-07 Fem Puma Rally1 till WRC i Grekland, gör som gåsen, Roger Engström ny "top dog" i WRC, Rebecka har lämnat oss, ny kartläsare hos Team NYBE och P-G en av handfull "Svenska-förare" i Lima!
Greken Jourdan Serderidis uppges nu vara klar för två tävlingar med M-Sport Ford och Puma Rally1. Debut i Safarirally den 23 juni och så nästa gång i Grekland med ”Acropolisrally” som för hans del lite oturligt kolliderar med TV-Svängen den 10 september.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-06 Efter drömfinal: Fransman är bäst i världen – svensk rallystjärna besviken
Det blev den 47-årige fransmannen Sebastien Loeb som vann hem finalen i Race of champions "Mästarnas mästare" som avgjorde under söndagen i Piteå. För första gången kördes tävlingen på is och Loeb tyckte det kändes bra, förutom när han hamnade i snödrivorna. Bäste svensk under dagen blev Mattias Ekström, som som bland annat vunnit rallycross-VM. Han var inte nöjd över att blivit utslagen av Loeb i semifinalen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-06 Ingemar Stenmark självkritisk: ”Jag tar det inte som beröm...”
Ingemar Stenmark i en motortävling? Ja, alpinlegendaren fanns i en av bilarna i kändistävlingen som avgjordes samband med Race of Champions i Piteå.
– Det var svårt, så man fick försöka ta det lite lugnt, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-06 Loeb körde hem ROC, Asunmaa vann Riihimäki, Veiby körde hem Finnskog, Reiersen bästa 2WD, vårtecken i Skåne, vad håller jag med?, mycket vinter väntar i Umeå, oklarheter om Hennings rullning och "Moppe-Danne" vidare i Mello
Idag bjöds på något helt annat i Piteå och Race Of Champions än gårdagen som faktiskt inte fick igång mig alls.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-06 Loeb starkast i Race of Champions
Det blev ingen fjärde ROC-titel för Mattias Ekström. Sébastien Loeb blev till slut för svår i semifinalen.
– Jag är inte arg, men det är klart att det är frustrerande att vara så här nära segern, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-06 12.00: Race of Champions – världens snabbaste förare tävlar i Piteå
Race of Champions fortsätter i Piteå – och nu ska världens snabbaste förare koras i den individuella tävlingen. Här tävlar de svenska racingstjärnorna Johan Kristoffersson och Mattias Ekström mot bland annat F1-legendarerna Sebastian Vettel och Mika Häkkinen. Sändningen ser du direkt i SVT1 och Play från 12.00.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-05 Familjen Solberg vann Nations Cup för Norge
Petter Solberg sa redan före Nations Cup att det viktigaste var att besegra Sverige.
Och så blev det. Norge besegrade sedan både Team Nordic och en spännande final över överraskningen USA.
– Det är så fantastiskt att få göra det här tillsammans med Oliver, jublade Petter Solberg efter sin andra seger i Nations Cup.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld

22-02-05 Norge drog det längsta strået i Piteå – snabbaste nationen
Det blev far och son Solberg från Norge som tog hem vinsten i lördagens Nation Cup under motorsporttävlingen Race of champions som pågår i Piteå under helgen. Petter och Oliver Solberg tävlade i finalen mot USA:s Colton Herta och Jimmie Johnson. Race of champions Nation cup går ut på att kröna världens snabbaste nation bland stjärnorna inom motorsport, vilka år 2022 alltså är Norge.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-05 Ny chef lämnar Hyundai, sex tävlingar i Dansk Super Rally, Andervang tog hem MAS-premiär med klent startfält, V8:orna kör på Knutstorp, norsk multitalang till STCC, Team Norway vann ROC, VOC får inte egen klass i RS-DM och det var på "Lejen"det hände...
Från läktarplats upplevs det inte som att harmonin är total inom Hyundai Motorsport och där Andrea Adamos plötsliga och minst sagt oväntade avslut var det tydligaste tecknet.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-05 Far och son Solberg segrade i Race of Champions
Det blev ingen favorit i repris för de regerande mästarna Johan Kristoffersson och Tom Kristensen. Far och son Solberg blev för svåra i semifinalen av Race of Champions Nations Cup.
– Jag var lite för försiktig och höll tillbaka lite för mycket för att inte göra något misstag, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-05 Racingstjärnor lockade publiken
Race of Champions lockade många av racingens stora stjärnor till Piteå. Och publiken längtade efter att få se dem.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-05 12.00: Nu startar Race of Champions – lagtävlingen inleder mästarmötet
Race of Champions med 18 av världens genom tiderna snabbaste racingförare inleds vid Pite havsbad. Allt börjar med lagtävlingen, ROC of nations. SVT sänder direkt med start 12.00 i SVT1 och Play.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-04 Anja och Ingemar värmer upp inför racingtävlingen i Piteå: Som att åka slalom
Slalomlegendarerna Ingemar Stenmark och Anja Pärson är på plats i Piteå för att delta i kändisracet på den stora tävlingen som går av stapeln i helgen. Det är första gången tävlingen anordnas på snö och is och publiksiffran väntas bli 10 000. Arrangemanget är stort och omkring 600 personer jobbar med tävlingarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-04 Motor: Race of Champions
Möt stjärnorna som gör upp om titeln världens bästa tävlingsförare på isen utanför Pite Havsbad. I Race of Champions är det förarens skicklighet som avgör. Mästarna i de mest prestigefyllda bilsporterna, inklusive F1, rally och rallycross, tävlar mot varandra i exakt likadana bilar. Programledare: Maria Wallberg. Expert: Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVTPlay
22-02-04 Glenn nöjd med att Rally Sweden fått grönt ljus, Loubet från Hyundai till M-Sport, Gilsoul i "BM", Mikaela och Johan bildar Extreme E-team, nytt mediagrepp, DM-klasser ska spikas, Emma ersätter Bottas i ROC och när Henning skyfflade snö...
Om rallyvärlden drog en lättnadens suck efter gårdagens gröna ljus från Länsstyrelsen till Rally Sweden så är det nog ändå bara en smekning mot vad vd i Svensk Rallyt AB Glenn Olsson kände. Nu ser han framemot med tillförsikt inför kommande rallyfest i Umeå och säger till SVT.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-04 F1-världsmästaren satsar värmländskt
Den tidigare formel 1-världsmästaren Nico Rosberg satsar värmländskt i elbilsserien Extreme E kommande säsong. Nya förarduon blir Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-04 19.00: Inför Race of Champions
18 tungt meriterade motorstjärnor är på plats i Piteå för att köra helgens Race of Champions. Möt dem i kvällens magasin inför helgens tävlingar – från 19.00 i SVT2 och Play. Dessutom chattar SVT:s motorprofiler.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-04 Chatta med SVT:s experter under Race of Champions
Här kan du chatta med SVT:s experter och andra motorintresserade tittare under sändningarna från Race of Champions i Piteå.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-05 Åhlin-Kottulinsky och Kristoffersson kör tillsammans i Extreme E
Det blir ett helvärmländskt team i Extreme E i år, det är Johan Kristoffersson som redan finns i teamet och nu ansluter Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Teamet kör för Rosberg X Racing som drivs av förre F1-stjärnan Nico Rosberg. Extreme E är ett race som körs med elbilar som är specialbyggda.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-03 Oliver Solberg i mästarmöte i helgen – väljer det norska laget
På lördag inleds Race of champions i Piteå, en tävling där motorsportstjärnor som tävlar inom allt från rally till formel-1 ställs mot varandra och i den första tävlingsdagen handlar det om en nationstävling där förarna tävlar två och två i lag. Oliver Solberg är med och brukar tävla i VM med svensk flagga på bilen, men under nationstävlingen ska han istället bilda team Norge med pappa Petter.
"Det berodde på att pappa också är med, vi är ju två Solberg för Norge då och det är ju lite roligare att pappa och jag är ihop", säger Oliver om varför det blev det norska laget i lagtävlingen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-03 Rallyts vd: ”Ser fram emot att bjuda in rallyts världsstjärnor till Umeå”
Idag klubbade länsstyrelsen i Västerbotten igenom tillståndet för VM-rallyt i Umeå. Rallyts vd Glenn Olsson ser fram emot att äntligen bjuda in till folkfest.
– Det är pirrigt inför invigningen på Skeppsbron. Det kommer vara en väldigt trevlig stund när hela folkfesten drar igång, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-03 Grönt ljus för Rally Sweden, Rallyradion däremot har rött, mer funktionärer behövs, allt mindre SS-mil i WRC, Hyundai flyttar testanläggning till Finland, Adamo ryckts vara ny hos FIA, Østberg hoppas på mer Citroën, Ekström lämnar Extreme E, ROC hådbevakas av SVT och färre inte fler till MAS-premiären!
I dag är det verkligen läge för ”glass o ballonger” då Länsstyrelsen i Västerbotten äntligen gett klartecken för samtliga sträckor i Rally Sweden, festen kan börja med andra ord.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-03 Klart: Svenska rallyt får tillstånd av länsstyrelsen
Nu är det klart att Svenska rallyt får tillstånd av länsstyrelsen i Västerbotten. Förberedelserna inför VM-tävlingen har dragit ut rejält på tiden. Sent i förra veckan fick arrangören Rally Sweden klartecken för de sista sträckorna.
Svenska rallyt körs 24-27 februari i och runt Umeå.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-03 VM-rallyt i Umeå får tillstånd – tävlingen blir av
Det slutgiltiga beskedet om VM-rallyt i Umeå har kommit. Länsstyrelsen i Västerbotten har gett sitt tillstånd – och nu kommer tävlingen gå av stapeln i slutet av februari.
– Vi har gett tillstånd för tävlingen, säger Per Lundström, länsjurist i Västerbotten.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-03 Oliver Solberg till sjukhus skadad av avgaser
De viftades bort som lite lätt illamående. Men nu erkänner Oliver Solberg att avgaserna i bilen under Monte-Carlo-rallyt påverkade honom och kartläsaren Elliott Edmondson så mycket att de fick uppsöka sjukhus.
– Jag var i väldigt dåligt skick, berättar Solberg.
» Läs hela artikeln i Tekinkens Värld
22-02-03 Fart, fest och frieri - Best of Rallyradion i P4 Värmland
P4 Värmland har rapporterat från det svenska VM-rallyt under många år och här har vi samlat godbitar från åren som gått i en topp 10-lista. På listan finns bland annat adrenalinpumpade förare, festglada åskådare och såklart - publikfavoriten Henning Solberg som alltid levererat färgstarka citat i radio.
"Man måste ge av sig själv när man kommer i mål", säger Henning Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-03 Stjärnspäckade tävlingen avgörs i Sverige: ”Alla världsstjärnorna samlade”
Sebastian Vettel, Sebastien Loeb och Mick Schumacher. Det är bara några av alla racingstjärnor som tävlar i Race of Champions i Piteå i helgen.
– Det speciella med tävlingen är att alla världsstjärnorna samlas på samma ställe, och får tävla mot varandra i likvärdiga bilar, säger SVT-experten Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-03 GUIDE: Race of Champions: ”Blir verkligen häftigt”
18 av världens genom tiderna snabbaste racingförare kommer till Sverige.
Den 5-6 februari avgörs Race of Champions i Pite Havsbad och du ser hela tävlingen direkt i SVT.
– Det här kommer verkligen att bli häftigt, jag får ståpäls när jag läser startlistan, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-03 Svenska rallyt lämnar Värmland - en epok går i graven
På torsdagen kom beskedet att Svenska rallyt lämnar Värmland från och med 2022. Ny tävlingsplats blir skogarna runt Umeå. Anledningen är att Värmland inte längre kan garantera rätt väder till det vinterrally som internationella bilsportförbundet kräver i VM-kalendern.
"Man har bävat för den här dagen", säger Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-03 Rallyradion går i graven: Vi måste tänka på den lokala publiken
I och med flytten av det svenska VM-rallyt från Värmland till Västerbotten så läggs också Rallyradion ner i sin klassiska form. Karl-Johan Vannmoun är dagproducent på P4 Västerbotten som i år alltså tar över sändningarna.
"Vi kommer liksom inte ha någon löpande rapportering om hur tävlingarna går", säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-02 Mer turer i Umeå/Rally Sweden, nya Rally1-bilarna behöver "exakt körning", hitta allt om Rally Sweden, hybriderna snart historia, Østberg med Skoda till Qatar och Alvén fick ge upp på allra sista Monte-sträckan!
Knappt hade man pustat ut efter det gröna ljus som tändes för Rally Sweden i förra veckan efter att man nått ett avtal med den sameby som länge satt sig på tvären, förrän det igår började blinka gult igen.
» Läs hela artikeln i SVMotorbloggenT

22-02-02 Maja Hallén Fellenius vidare i Fia Rally Star
Maja Hallén Fellenius har varit en av de främsta kvinnliga förarna i internationell karting. 2020 gick hon från gokart till formelbilsracing för att sedan avancera till rally. I helgen kvalificerade sig 19-åringen hela vägen till USA och Women's World Final av Fia Rally Star.
– Jag är väldigt stolt över mig själv och min insats, säger hon till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-02 De kör historiska rallyt – men startfältet halverat sen flytten norrut
Från 50 till 24 anmälda bilar. Intresset för Svenska rallyts historiska klass har minskat rejält efter flytten till Västerbotten. Umeåbon Anton Mattsson, som kör tillsammans med dottern Erika Eriksson, tror att covid-19 är en stor orsak. Rallyexpert Lars Jonsson håller med, och tillägger: "Sommartid brukar man få ganska stora startfält. Vintertävling är en helt annan grej."
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-02-01 Beslut om rally-VM saknas – nu börjar Umeå kommun sin marknadsföring
På torsdag är det tre veckor tills rally-VM ska dra igång i Umeå. Men fortfarande saknas de formella tillstånden för tävlingen. Nu har kommunen ändå påbörjat marknadsföringen av VM-rallyt.
– Vi har inte börjat förrän nu, eftersom det varit osäkerhet om det ens blir av, säger Sara Gustavsson, vd Visit Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT
22-02-01 ”Va, är det ett rally som kommer hit!?” – hör Umeåbornas tankar om VM-rallyt
Det är ungefär tre veckor kvar till dess att VM-rallyt går av stapeln i Umeå. Hör vad Umeåborna tänker om rallyt i klippet.
– Va, är det ett rally som kommer hit, säger en av personerna, ovetandes om vad som är på gång.
»
Läs hela artikeln i SVT
22-02-01 Inget "vädertragg" inför Umeå, Lima passerade 200-gränsen, är rallyframtiden ljus eller mörk, Ogier kör för "klockteam", ROC är lottat, grattis på din dag Ola och snöoväder drabbade historiskt Monte
Rally Sweden närmar sig med stormsteg och i Umeå jobbas det för högtryck för att erbjuda precis den vintertävling som FIA, team och åskådare önskar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-02-01 Världens bästa förare gör upp på havsbadet utanför Piteå: ”Isen hade glidit iväg”
För första gången någonsin kommer den prestigefulla motorsportstävlingen Race Of Champions att köras på is och snö i Norrbotten och Piteå. Men det milda vädret är en utmaning för arrangörerna.
» Läs hela artikeln i SVT

22-01-31 Maja H F svensk FIA-stjärna, "Stecka" Walfridsson gör comeback i sprängfyllt Lima, Sandell/Bolinder kör Porsche i Safari, ingen svensk i J-WRC, STCC flyttar premiären till Ljungbyhed, Alvén kämpar på i Monte och Silver-Kadetten fick lite vårkänsla...
Tyvärr blev det inte någon svensk vinnare av FIA Rallystar utan segern hamnade i Estland och hos Romet Jürgenson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-31 Racing-stjärnan bygger eldriven racingbil
STCC-föraren Robert Dahlgren utvecklar tillsammans med sitt team en eldriven racingbil. Förhoppningen är att det ska finnas en ny racingklass om två år för elbilar.
"Det är en riktigt best att köra", säger Dahlgren.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-31 Profilen vann elbilsrally 1995: Jag glömmer aldrig prisutdelningen
Elbilen spås av många vara framtiden för bilsporten. Men redan sommaren 1995 kördes en rallytävling på el mellan Göteborg och Oslo. Thomas Rådström, rallyprofil från Umeå, vann tävlingen.
"Det var väldigt annorlunda", minns han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-31 Bilsportens tuffa mål: Fossilfria om åtta år
Senast 2030 ska den svenska bilsporten vara fossilfri. Bensin ska bytas ut mot el och förnybara bränslen. En stor utmaning, men fullt möjligt, tror rallyföraren Nils Östgård i Vännäs.
"Inom motorsporten är vi ganska vana vid nya regler. Men vi måste få fram förutsättningarna med fossilfria bränslen eller batterier som har den effekt som motorsport kräver."
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-01-30 Så sändes Race of Champions den här veckan
FREDAG 4 FEBRUARI
SVT2/Play, 19.00-19.30: Motorsport, inför Race of Champions
LÖRDAG 5 FEBRUARI
SVT1/Play, 12.00-15.00: Motorsport, Race of Champions
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-30 Ingen skåning i FIA-final, Ogier kan tänka sig mer WRC i framtiden, Neuville ensam om kritiken, "Årets RX-bild", P-G värmer upp i Lima, byter BMW mot R5-Skoda och I Monte fortsätter Alvén sin resa!
Tyvärr kom inte det skånska hoppet i FIA Rallystar, Eslövs Simon Andersson till slutrundorna där allt avgörs idag i Tyskland och rallycrossbanan Estering. Simon förklarar.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-30 Följ med på isracingfest på Kyrksjöns is i Arbrå
Ett stort motorintresse, en lämplig sjöis på Kyrksjön mellan Arbrå och Vallsta i Hälsingland, plus några unga personers initiativförmåga, ligger bakom det som numera utvecklats till någon slags folkfest.
– Det började med att vi ville ha en bana att köra på i närheten, säger Emil Mårtensson, en av initiativtagarna bakom isracingträffarna som genomförts på isen i Hovsätter mellan Arbrå och Vallsta.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-29 Fler deltagare efterlyses, Lima på väg mot 200, nu är det grönt ljus för Rally Sweden, är det för få svenskar, "FTL" och "TE" körde hem Rally Hadeland och Alvén på väg mot Monaco!
Börjar med lite av ett nödrop från Jämtlands MK som efterlyser startande till MAS Rallycup och ”Gällö Skog Rally” nästa lördag den 5 februari.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-29 Klartecken för Svenska rallyt
Det sista hindret för Svenska rallyt i Västerbotten är nu avvvärjt. Samebyn Vapsten har skivit under kontraktet.
– Jag vet inte ens vad som kunnat hända om vi sagt nej, säger en företrädare för samebyn.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-28 Vapsten utsatt för hård press inför rallybeslut
Vapstens företrädare vittnar nu om hård press på samebyn. Påtryckningar genom telefonsamtal, mejl och försök att få till möten har bombarderat samebyn, med en förväntan om uppgörelser inför Svenska rallyt i Västerbotten.
– Det vi har varit med om här saknar motstycke, säger juristen Inger-Ann Omma, medlem i samebyn, till SVT Sápmi.
»
Läs hela artikeln i SVT
22-01-28 Vapstens sameby ger klartecken för VM-rallyt i Umeå
Vapstens sameby ger klartecken för rally-VM som ska köras i Umeåområdet i februari, rapporterar SVT Sapmi. Arrangören Rally Sweden har planerat tävlingssträckor inom samebyns område, och enligt SVT har parterna nått en uppgörelse. Rally Sweden har nu kommit överens med samtliga berörda parter enligt SVT, och nästa vecka väntas länsstyrelsen ge ett formellt besked om tävlingen får genomföras.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-28 Publik fick underkänt i Monte, ingen P4-radio från Umeå, inte mycket el i WRC, Greensmith/Andersson värmer upp i Numedalsrally, mycket rally i Västerbotten, Lima lockar, MAS-cupen har det tyngre och Ilka Minor tyngsta namn i helgens "NM-runde"!
WRC-premiären Rallye Monte Carlo kan nog inte betecknas som något anat än succé och farhågorna att de nya hybrid-bilarna inte skulle ge förväntad underhållning, de kom absolut på skam.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-28 Mattias Ekström: Rally-VM har kört åt rätt håll
Det blev till slut ingen start i Svenska rallyt för Mattias Ekström - tiden räckte inte till.
Men Ekström tycker att rally-VM har valt rätt väg med den nya elektrifierade drivlinan. Till skillnad mot rallycross som satsar helt på elbilar.
– Det verkar som att fansen inte är med på den förändringen och det kan vara ett för stort steg, säger Ekström som vann rallycross-VM 2016.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-01-28 Isläget – utmaningen inför motorsportstävlingen i Piteå
Om en vecka är det dags för Race of champions – en motorsportstävling som samlar några av världens bästa förare. Tävlingen kommer för första gången att köras på snö och is, och går av stapeln i Piteå. Men det milda vädret har inneburit en utmaning för isläget. Tobias Lindfors, Koncern VD och ägare Pite Havsbad, berättar att de har jobbat med banan sedan november och att den är bottenfrusen.
"Vi måste hitta en långsiktig lösning", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-01-27 Adielsson går in i WRC2 med M-Sport Ford, Lima som vanligt med rush i anmälan, Klara A. först ut i jämställdhets-projekt, Toyota i Sweden-test och Finland stormakt i rally!
I fjol var Tom Kristensson och David Arhusiander det svenska inslaget i M-Sport Ford:s WRC2-del.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-27 Spexiga skrotbilar och galna uppdrag – Andrés lag kör rally genom länet
Skrotbilsrallyt "Carabage run" har anlänt till länet. Det är runt 250 bilar och 1000 personer som deltar i tävlingen. De började rallyt i Köpenhamn i måndags och hade på torsdagen tagit sig hela vägen till Östersund. En av deltagarna André Deleroi berättar att de längst vägen får genomföra olika uppdrag för att kamma hem poäng: "It´s not a race against time, but just for fun", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-26 Adielsson jagar VM-poäng för fabriksteam i Svenska rallyt: ”Känns stort och otroligt roligt”
I går presenterades anmälningslistan till Svenska rallyt, där Mattias Adielsson kommer köra och tävla för märkespoäng i WRC2 för M-sport Ford WRT

– Att få starta VM på hemmaplan för ett fabriksteam, det känns stort och otroligt roligt. Vi är väl förbereda och kommer göra vårt yttersta för att leverera, säger Mattias Adielsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-26 Tom K. vill inte stressa och avstår Rally Sweden, "Sökes Funktionärer till VM-rally", Loeb så överlägsen, Neuville vill studsa tillbaka snabbt, Oliver körde fortast, FIA öppnar för Rally1-bilar i nationella mästerskap, och Ypres kan ersätta Belfast i WRC
Fick lite återkoppling efter att Rally Sweden presenterat ”Entry List” och då handlade så klart om saknade svenskar i listan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-26 Debuterade i SM - nu ska värmlänningen köra Rally Sweden
Nu står det klart att Isak Reiersen från Torsby debuterar i rally-VM och är klar för start i Rally Sweden i Umeå om en knapp månad. 18-åringen kommer att köra en Ford Fiesta i RC4-klassen för JC Raceteknik från Kil med kartläsaren Johan Johansson bredvid sig - och med ett framgångsrikt förflutet inom crosskarten slutade han tvåa i sin första deltävling i junior-SM i rally för bara några veckor sedan.
"Målet har alltid varit att ta steget över till rally", säger Isak.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-25 50 ekipage till Rally Sweden, sex svenskar i WRC2, tunt med förare i "nya" Junior-WRC, Reiersen/Johansson ensamma i RC4, banchefen lovar snabba sträckor, Puman klarade landningen bra och MAS Rallycup flyttar till Jämtland
Idag släppte anmälningslistan för Rally Sweden med totalt 50 namn på listan, med andra ord ungefär som det sett ut de senaste åren.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-25 50 ekipage klara för rally-VM i Umeå
50 ekipage från 20 länder kommer till start när rally-VM för första gången arrangeras i Västerbotten. Anmälan stängdes vid midnatt. Men än råder oklarheter kring tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-25 50 ekipage från 20 olika länder kommer till Rally-VM i Umeå
50 ekipage från 20 olika länder kommer till Rally Sweden i Umeå den 24-27 februari. Det står klart efter att anmälan stängde vid midnatt.
"Det kommer bli ett fantastiskt rally", säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-25 Flera värmlänningar till svenska rallyt
I natt stängde anmälningen till Rally Sweden. Flera värmlänningar kommer att stå på startlinjen. I WRC-klassen startar Oliver Solberg och kartläsaren Jonas Andersson som kör tillsammans med britten Gus Greensmith. I WRC2-klassen startar PG Andersson som fick möjlighet att anmäla sig i årets tävling med hjälp av pengar som samlades in av fans och sponsorer. I Rally 4-klassen startar Isak Reiersen från Torsby. I den historiska klassen finns MK Rattens Arne Rådström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-25 Här är värmlänningarna som kör Svenska rallyt
Svenska rallyt har flyttat från Värmland till Umeå. Men det blir en hel del värmländska intressen i VM-deltävlingen oavsett. På tisdagsförmiddagen blev anmälningslistan officiell.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-25 ”Oliver Solberg största löftet vi haft på 25 år”
Daniel Carlsson, Thomas Rådström och Pontus Tidemand – nu står hoppet i rally-VM till Oliver Solberg.
Det har aldrig varit större.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
22-01-25 Fransson tog klar seger i första tävlingen för året
Kjell och Peter Fransson fick en lysande start på rallyåret 2022. Hultsfredsduon tog en klar seger i Appendix K-klassen när Hälsingerallyt avgjordes i Hudiksvall i helgen.
» Läs hela artikeln i Dagens Vimmerby
22-01-24 Solberg efter tekniska problemen: Mår bättre nu
Oliver Solberg tvingades på söndagen bryta Monte Carlo-rallyt - detta efter tekniska problem som gjort att han och co-drivern Elliot Edmondsson andats in avgaser från bilen under tävlingen.
"Vi mådde väldigt dåligt. Vi har andats in extremt mycket avgaser under hela helgen", säger Oliver Solberg.
Efter att ha fått vila så mår de två nu bättre.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-24 Mikkelsen gav tipsseger, Neuville kritiserade "DNF-beslut", "Pippi" åkte med i Loebs Puma, PG klar men bara styvt 20 anmälda till Rally Sweden Historic, ny VEC-premiär och mycket väderinställt...
Så sällan jag har något att skryta över att när tillfällena kommer måste jag få delge detta och då i WRT-tipset som jag vann i fjol och där det gäller att plocka in åtta förare på rätta placering i WRC-tävlingarna.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-24 P-G Andersson till Rally Sweden - insamlingen lyckades
Nu står det klart att P-G Andersson kommer köra Rally Sweden. En insamling drog igång för att han skulle kunna ta sig till start i WRC2-klassen och nu har han lämnat in en anmälan.
"Lite skräckblandad förtjusning", säger han om förväntningarna inför rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-23 Loeb tog hem "giganternas kamp", Oliver fick bryta på grund av "medical reasons", Jonas axlar "papparollen" perfekt, Mikkelsen visade mästarklass klass, igen, Hyundai måste gör om hemläxan, FIA oroas inte av rapporter från Umeå, Liiten vann Hälsingerallyt och CG Elofsson prisas!
Då är premiären av WRC 2022 avslutat och vilken avslutning det blev med Rallye Monte Carlo där allt skulle komma att avgöras på sista sträckan. Dock såg allt ut att gå Sebastien Ogiers och nya kartläsaren Benjamin Veillas väg med två sträckor kvar att köra.
» Läs hela artikeln i Motorsbloggen
22-01-23 Tvingas bryta: Blev sjuk av avgaserna
Oliver Solberg tvingas bryta sin debut. Den svenske talangen och hans kartläsare har båda börjat må dåligt efter att ha kört flera dagar av Monte Carlo-rallyt med avgaser i bilens kupé.
– De har haft tre dagar i bilen där det har varit massa avgaser i kupén. De har mått sämre och sämre och mår inte bättre idag även om teamet har försökt att fixa problemet, säger Pernilla Solberg, mamma till Oliver, till SVT.
» Läs hela artikeln i Expressen
22-01-23 Oliver Solberg tvingades bryta Monte Carlo-rallyt
Oliver Solberg och co-drivern Elliot Edmondson har tvingats bryta Monte Carlo-rallyt på grund av illamående och bröstsmärtor. Redan under lördagen klagade Solberg över bröstsmärtor och illamående efter ha andats in avgaser från bilen. Mekanikerna lyckades lösa problemen till sista dagen men skadan var redan skedd och Oliver Solberg bröt efter första specialsträckan på söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-23 Oliver Solberg bryter rallyt i Monte Carlo
Oliver Solberg bryter rallyt i Monte Carlo. Anledningen är att han inte mår bra – på grund av avgaser i kupén.
– De har mått sämre och sämre, säger mamma Pernilla Solberg till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-22 Loeb imponerar i Monte Carlo-rallyt – problem för Solberg
Sébastien Loeb, 47, imponerar stort i Monte Carlo-rallyt. Legendaren leder tävlingen efter fredagens sträckor, tätt följd av landsmannen Sébastien Ogier.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-22 Här kraschar Oliver Solberg: ”Jättemärkligt”
Tredje dagen av Monte Carlo-rallyt. Då tappade Oliver Solberg greppet i en kurva och fastnade i en brant.
– Det där såg jättemärkligt ut. Men det är ingen farlig avåkning, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-22 Oliver Solberg kraschade i Monte Carlo
Värmländske rallyföraren Oliver Solberg kraschade i Monte Carlo-rallyt under lördagsförmiddagen. Det var på den tionde sträckan som han tappade greppet i en kurva och åkte av vägen, men han och co-drivern Elliot Edmondson mår bra enligt WRC. De kunde senare få ut bilen och fortsätta till slutet av etappen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-21 ”Himmel och helvete” för svenskarna i Monte Carlo-rallyt
Det var lite av himmel och helvete för svenskarna i Monte Carlo-rallyt på fredagen. Jonas Andersson lotsade fram britten Gus Greensmith till en historisk första sträckseger i tungviktsklassen Rally1. Oliver Solberg stördes av avgaser som läckte in i kupén och fick inte till körningen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-21 "Svensk" sträckseger i Monte, Loeb dominerar, Oliver kör enligt instruktionsboken, Mikkelsen tappade ledningen, katastrof för M-Sport-talangen, fortsatt oklart för rally Sweden, två stora namn gör comeback i Hälsingerallyt och digitalt rallymöte väntar i södern
Att M-Sport Ford gjort hemläxan bäst inför Rallye Monte Carlo är uppenbart och av de åtta sträckorna som är körda har det varit Puma i topp på fem.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-21 Loeb imponerar i Monte Carlo-rallyt – problem för Solberg
Sébastien Loeb, 47, imponerar stort i Monte Carlo-rallyt. Legendaren leder tävlingen efter fredagens sträckor, tätt följd av landsmannen Sébastien Ogier.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-21 Här kraschar franske rallytalangen rakt utför ett stup
Den franske rallytalangen Adrien Fourmaux, 26, kraschade våldsamt under fredagens första sträcka i Monte Carlo-rallyt. I hög hastighet körde han in i en bergvägg och slungades utför ett stup.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-20 Solberg efter premiärsträckan: ”Så irriterande”
Oliver Solberg, 20, var rejält irriterad då han gick i mål efter sin första sträcka som officiell fabriksförare i rally-VM. Han kunde nämligen inte höra sin kartläsare.
– Det är så oerhört irriterande, säger han i SVT:s sändning från Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i SVT

22-01-20 Formel-1-ikonen David Coulthard till Race of Champions
Det redan stjärnspäckade startfältet växer. Nu ansluter David Coulthard och Jamie Chadwick, båda från Storbritannien, till den SVT-sända motorfesten i Piteå i februari.
» Läs hela artikeln i SVT

22-01-20 Rallyexperten: Fördel Solberg inför VM-starten i Monte Carlo
Ikväll inleder Oliver Solberg sin första riktiga säsong som fabriksförare när rally-VM drar igång i Monte Carlo. Där får fartfantomen från Torsby tampas med både nya sträckor och hybridbilar.
"Jag tror att chanserna är väldigt goda", säger Sofie Lundmark, rallyexpert i P4 Värmland
» Läs hela artikeln i Svergies Radio
22-01-20 20.00: Nu startar årets första VM-rally – följ Oliver Solberg i Monte Carlo
Idag startar rally-VM med Monte Carlo som första anhalt. SVT sänder direkt med start 20.00 i SVT24 och i spelaren ovan.
» Läs hela artikeln i SVT

22-01-20 Bilförändringen i rally-VM: "Svårare att köra"
Hybriddrivna bilar som ska gå på hållbar energi och 100 procent fossilfritt bränsle, det är steget som rally-VM tar för att minska utsläppen och bli en miljövänligare sport.
» Läs hela artikeln i Nyheter24

22-01-20 Världsmästaren Ogier inför VM-premiären: ”Mer avslappnad än någonsin”
Åttafaldiga världsmästaren Sébastien Ogier är den som vunnit Monte Carlo-rallyt flest gånger med sina åtta triumfer. Fransmannen kommer i år till sitt ”hemmarally” utan press.
– Jag är mer avslappnad än någonsin. Självklart vill jag fortfarande göra bra ifrån mig men jag slåss inte om mästerskapet, så kan vara ännu mer avslappnad, säger Ogier till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT

22-01-19 Så fungerar Rally-VM:s nya hybridbilar
Hybridbilar och ett nytt reglemente är de stora nyheterna för årets rally-VM. SVT Sports expert Jonas Kruse reder ut vad det innebär.
Hur är de nya bilarna och vad är utmaningen med hybriddriften? Se svaren i klippet ovan.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-19 Solberg: ”Kommer att gå väldigt, väldigt fort”
Oliver Solberg, 20, är redo för sitt första VM-rally som officiell fabriksförare i Hyundai. Hans förväntningar inför Monte Carlo-rallyt:
– Det kommer att gå väldigt, väldigt fort, säger han till SVT Sport efter att ha avslutat rekognoseringen.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-19 GUIDE: Nu börjar rally-VM – allt inför starten i Monte Carlo
Årets rally-VM inleds i Monte Carlo på torsdagen. Svenska löftet Oliver Solberg gör sin första start som permanent fabriksförare. Här är SVT:s guide till rallyt – där det ges möjlighet att chatta med våra utsända.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-19 Expert Kruse om öppningssträckan i Monte Carlo: ”Vad som helst kan hända – riktigt tuff start”
Årets Rally-VM inleds traditionsenligt i Monte Carlo men årets första VM-deltävling är också startskottet för ett nytt reglemente med hybridbilar. Rallyts första specialsträcka körs i mörker och är en rejäl utmaning. – Det är en otroligt svår sträcka. Det svänger hela tiden och det är smalt, säger SVT:s rally expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-19 Ännu inte helgrönt ljus för Rally Sweden, Solbergs dröm är på väg att uppfyllas, "les géants" gör upp favorittävlingen, sätter ljus på "jordnära" WRC2, när Monte startade i Umeå, SVT toppar inför Olivers debut och för mig är det upp till bevis...
Än är det inte helgrönt ljus för Rally Sweden som startar om en dryg månad men som tur är lyser det inte rött, utan någonstans mellan grönt och gult enligt P4 Västerbotten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-19 Ont om tid för Svenska rallyt – saknar ännu tillstånd för två sträckor
Drygt en månad återstår till Svenska rallyt i och runt Umeå. Men det saknas fortfarande klartecken för två sträckor.
"Det är en stor och viktig del av rallyt som kanske försvinner. Det är klart att det inte är bra", menar rallyexpert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-18 Oliver Solberg om förändringen: ”Måste anpassa sin körstil”
På torsdag är det premiär för Monte Carlo-rallyt. Och för den svenske stjärnan Oliver Solberg väntar en utmaning – övergången till hybridbil.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-18 Två dagar kvar till WRC-premiär, torrt med bara lite is i kanterna under reken, inget brittiskt WRC-rally under 2022, lite DM istället för VM, M-Sport behöver inte leta lösningen finns i Värmland och en stor profil/eldsjäl har lämnat skånsk rallysport!
Helt säkert är det mig där är fel på, men jag känner mig redan lite mätt inför WRC-premiären på torsdag, Rallye Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-18 Höga ambulanskostnader – missnöje i motorsportklubben
Inom en kvart ska ambulansen vara på plats under en motorsporttävling. Klubbar som har långt till en ambulansstation får en hög kostnad när de tvingas hyra in en ambulans till tävlingar.
"Ökar kostnaden ytterligare är frågan om vi har möjlighet att köra våra tre tävlingar vi har varje år", säger Anna Ekehov, tävlingsledare i Fredriksbergs motorklubb.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-17 Så sänder vi den här veckan
TORSDAG 20 JANUARI
SVT24/Play, 20.00-21.30: Rally, rally-VM, Monte Carlorallyt

LÖRDAG 22 JANUARI
SVT2/Play, 09.45-11.00: Rally, rally-VM, Monte Carlorallyt
SVT2/Play, 14.00-15.00: Rally, rally-VM, Monte Carlorallyt

SÖNDAG 23 JANUARI
SVT Play, 10.00-11.00: Rally, rally-VM, Monte Carlorallyt
SVT2/Play, 12.00-13.30: Rally, rally-VM, Monte Carlorallyt
»
Läs hela artikeln i SVT
22-01-17 Tre klasser i WRC2, Hyundai avvaktar med WRC2, Monte-vinnare Bouffier stöttar Oliver, svalt intresse för Rally Sweden Historic, samma för PG insamling och Södra BF ordnar rallykurser!
Tämligen självklart är det mest ljus på nya Rally1-bilarna när WRC drar igång på torsdag med Rallye Monte Carlo. Men fortsatt är de tre olika WRC2-klasserna för mig lite mer förankrade i verkligheten. I år delas ”Supportklassen” in i tre olika ”WRC2 Open”, ”WRC2 Junior” och ”WRC2 Masters”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-16 Kristoffersson bygger ny elbil – vill vinna titeln
Efter fyra VM-titlar i rallycross bygger Johan Kristoffersson och hans team nytt.
För att vinna den första titeln i den nya elektriska eran.
– Vi börjar från noll, med ett helt vitt papper och det känns extra pirrigt.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-16 Lindholm vann Arctic, Brynildsen i Sigdal, "Levin Family" snabbast Torsby, ny rallycup i Västra, i Salzburg avslöjades kostymerna för årets WRC-bilar och Simon från Eslöv i"Future Fia Rally Star"!
Till slut blev det även lite tid för Motorbloggen, mellan dramatiskt bombhot, träningsfotboll, handboll och annat normalt förekommande på en tidning.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-15 Ekström i mål i Dakar – bäste Audi-förare
Efter en sträckseger och ytterligare två pallplatser körde Mattias Ekström in som nionde bil i sin debut i snabbaste bilklassen i Dakarrallyt.
Audi gjorde succé med sin nya elbil men lyckades inte hota slutsegraren Nasser Al-Attiyah som vann för fjärde gången.
Ekströms team EKS vann också dubbelt i prototypklassen.

»
Läs hela artikeln i Tekikens Värld

22-01-15 Full fart i Finnskogsvalsen: Fantastiskt väglag just nu
Under lördagen kommer ett åttiotal ekipage till start i vinterrallyt Finnskogsvalsen i de norra delarna av Värmland
"Det är fantastiskt väglag just nu", säger Magnus Carlsson, tävlingsledare.
"Målsättningen är att ha skoj", säger deltagaren Martin Lindén från Tranås som kör en Volvo PV.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-14 SSR-ledaren fick varning, Timmy H. till Piteå och ROC, Ekström ryktas vilja köra Rally Sweden, SBF:s nya organisation på plats, Volvo och Suzuki fortsatt ensamma om rallycup, Ekström nia och Eriksson tvåa och Lindholm toppar i Arctic!
Lite av Julhelgens stora rallysnackis var den förbundsanmälan som f.d Rallyutskott-medlemmen Stefan Ohlson riktade mot tävlingsledaren i South Swedish Rally, Björn Larsson.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-14 Mattias Ekström nia i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist följde planen och tog bilen i mål i Dakarrallyt. Svenskparet slutade nia i tävlingen och blev därmed bäst av de tre bilarna i det hårdsatsande Audi-stallet.
– Vi hade en härlig tid när vi körde den här otroliga bilen, säger Ekström i ett pressmeddelande.
»
Läs hela artikeln SVT
22-01-14 Legendaren gör comeback: ”Inleder ett nytt äventyr”
höstas la Valentino Rossi, en av tidernas främsta roadracingförare, av. Nu gör 42-åringen comeback – på fyra hjul.
– Jag ser fram emot det här nya äventyret, säger han i ett uttalande.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-13 Stark insats av Ekström i Dakarrallyt: ”Ny bra etapp för oss”
Mattias Ekström är nia totalt inför sista etappen av Dakarrallyt. Tillsammans med kartläsaren Emil Bergkvist körde han in som trea på dagens etapp, knappt fyra minuter bakom stallkamraten Carlos Sainz, Spanien
– En ny bra etapp för oss utan större dramatik, sa Ekström direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln SVT

22-01-13 Breens Puma "race ready" i morse, P-G och Anders vill till Rally Sweden, Kristoffersson återigen i Volkswagen för World RX, däckvärmningszon i ERC, Stugemo och Bååth redo för Arctic och Ekström/Bergkvist trea idag!
Efter ett mastodontjobb av M-Sport Ford-meckarna hade man klockan 03.00 imorse återigen en körklar Puma Rally1 att erbjuda Gus Greensmith/Jonas Andersson för dagens test.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-13 Montoya blir Felix stallkamrat under Indy 500
Juan Pablo Montoya återvänder till Arrow McLaren Sp för att köra Indianapolis 500.
» Läs hela artikeln Skillingaryd.nu
22-01-13 Insamling startad för att få P-G Andersson till Svenska rallyt
En miljon kronor. Det hoppas supporters nu kunna samla in så att rallyföraren PG Andersson från Årjäng ska komma till start i det svenska VM-rallyt. P-G Andersson själv är smickrad över initiativet.
"Jag har ju onekligen en skara med supporters som tycker att det vi gör, det gör vi väldigt bra", säger han.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-13 Nu ska rallycrossbilarna bli elektriska
VM i rallycross förändras och motorsporten satsar på elektriska bilar 2022. Det här innebär en omställning för den fyrfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson i jakten på en ny VM-titel: ”Det blir annorlunda eftersom vi inte har några växlar. Det är lite svårt att få en referens på hur fort man kör”.
»
Läs hela artikeln TV4
22-01-13 Johan Kristoffersson siktar på femte VM-guldet i ny elbil
Kristoffersson Motorsport kommer att ställa upp i det elektrifierade världsmästerskapet under namnet Volkswagen Dealerteam Bauhaus. Man kommer att ställa tre bilar på startlinjen i premiären i Höljes i början av juli och en av dem kommer att köras av fyrfaldiga världsmästaren Johan Kristoffersson.
"Det här blir det största projektet i KMS historia, med tre nya bilar byggda efter ett nytt koncept, ett litet familjeföretag som ska utmana om VM-titeln", skriver teamchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio

22-01-12 Lovande racingföraren Eddie, 14, har siktet mot VM: "Är min dröm"
Den lovande racingföraren, 14-årige Eddie Ramirez Eriksson, från Värnamo, siktar högt inför kommande år. Bland annat har han under förra året tävlat i Spanien och kom trea i ungdomsklassen Renault Junior Cup 2021, en nationell cup för unga racingförare.
"Jag vill nå till Rallycross-VM, det är väl min dröm", säger Eddie Ramirez Eriksson.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio

22-01-12 Tung testkrasch för M-Sport Ford och Breen, ännu en Hyundai R5 har landat, Seel i topp i Dakar, Sebastian E. trea på SS10, Ekström/Bergkvist in på topp-tio och Bilsportgalan flyttas fram!
Elfyn Evans inledde nya hybridbilarnas ”kraschtester” då han sent i höstas körde av under test med Toyota Yaris Rally1
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-11 Efter 30 år – svensk delseger i Dakar
Mattias Ekström och hans kartläsare Emil Bergkvist från Torsåker tog en sträckseger i Dakarrallyt under måndagen och de är det första svenska ekipage som gör det på 30 år.
"Det är oerhört stort", säger Emil Bergkvist som också berättar att de och flera andra bilar körde fel på första sträckan och därför inte har chans till en bra placering i det totala rallyt.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-11 Vänsterbroms funkar inte med Rally1-bilar, hur blir vintersäsongen?, Ekström fyra i dag och minnen kring "grundfärggrå" bilar...
Att det blir en helt ny körteknik för WRC-förarna med hybridbilarna har säkert många förstått, bland annat lär det vara svårt att ”köra med vänsterbroms”.
» Läs hela artikeln Motorbloggen

22-01-11 Ny bra dag för Ekström: ”Speciell känsla”
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slutade fyra på nionde etappen i Dakarrallyt. Audi-föraren var 2.11 minuter efter vinnaren Giniel De Villiers, Sydafrika i en Toyota. Totalledaren Nasser Al-Attiyah, Qatar, Toyota, kom trea på etappen.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-10 Svenskt i Rallye Monte Carlo, över 20 bilar i WRC2, Ekström tog första sträcksegern, Nerman ny hos Brink Motorsport, KRC klart med Sprint&Backcup, färre i Torsby, samma i Rally Sweden Historic och i Arctic gäller det att knipa...
Idag släppte Automobile Club de Monaco anmälningslistan till WRC-premiären Rallye Monte Carlo 20-23 januari.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-10 Ekström: ”Jag orkar inte ta den där diskussionen”
Dakarrallyt är det senaste i en rad av stora sportevenemang som arrangeras i Saudiarabien. Kritikerna kallar det ”sport washing” och menar att regimen använder sport för att marknadsföra landet och gömma undan att de inte följer FN:s konvention för mänskliga rättigheter.
– Det verkar vara en del av spelet, säger Audis kommunikationschef Stefan Moser.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-10 Ekström etappvinnare i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slog till med första etappsegern i Dakarrallyt. Ekströms fullträff är den första svenska etappsegern i bilklassen sedan Björn Waldegård vann tre etapper 1990.
– Två mycket stolta och glada svenskar i bilen, säger Mattias till SVT Sport.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-09 Svegare kom sågs och segrade i Östersundsrally
Det blev en familjeseger när Magnus Proos med sonen Malte från Sveg blev totalsegrare under lördagens Reaxcer Rally utanför Östersund. Av 52 anmälda bilar kom endast 37 slutligen till start, bland annat beroende på covidsmitta säger tävlingsledare Sture Persson. Tävlingen avgjordes över fem specialsträckor på totalt 54 kilometer.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-09 P-G nära att hoppa Rally-SM, Flodin "tog det isigt" till en början, Reiersen imponerade i SM-debuten, Boden bjöd på topptävling förutom... och A-Traktor gänget stöttade i Reaxcer Rally!
Lite ”Grevinnan och betjänten” och ”same precidiure” när jag ska försöka summera SM-premiären 2022, North Rally i Boden. Exakt som i fjolårspremiären i Kil så vann P-G Andersson/Anders Fredriksson med GN Motorsports helvita Ford Fiesta R5 och som tvåa Pontus Tidemand/Morten Erik Abrahamsen i EKS-Skoda. Team NYBE:s Jonas Åkesson/Martin Holmdal ville inte bryta traditionen utan gick in som trea precis som i Värmland.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-08 Ekström är aktuell för Svenska rallyt
Den förre rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström tävlar på ökensand i Dakarrallyt. Men sanden ska bli snö och is när Ekström kommer till Sverige för Race of Champions. Och det kan bli en fortsättning i Sverige för Ekström.
– Jag och Emil funderar på att köra Svenska rallyt, säger Ekström till SportExpressen.
» Läs hela artikeln Expressen
22-01-08 Överlägsen seger för P-G Andersson i SM-deltävling
Det blev en lyckad värmlandshelg i första SM-deltävlingen i Rally uppe i Boden. Regerande mästaren PG-Andersson från Årjäng tog en övertygande seger.
"Jag stod och velade ganska länge om jag skulle köra överhuvudtaget. Jag hade inte det där suget", säger PG-Andersson.

Samtidigt så imponerade18-årige Isak Reiersen, från Torsy, stort i Boden under sin debut i rally-SM och komma tvåa i juniorklassen.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-08 P-G vann iskall SM-premiär men Nordh stal showen, ny dag för Södras konferens, VEC planterar träd för miljöns skull och är grundfärg-grå snyggt?
Planen var att hinna med att få med North Rally i Motorbloggen före en lite oväntad social aktivitet.
» Läs hela artikeln Motorbloggen

22-01-08 Iskall SM-premiär i Boden
Första deltävlingen av Rally-SM 2022 kördes i ett kylslaget Boden i helgen och avlutades på lördagseftermiddagen. P- G Andersson, Årjängs MK, tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson vann första deltävlingen totalt och även klassen internationella 4WD. Totalt tävlade fyra förare från Boden men det var bara hemmahoppet Michael Wikström och kartläsare Lennart Nilsson som knep en förstaplats - i topp tre nationella 4WD.
"Många förare har aldrig upplevt sådan här kyla men det har varit mycket god stämning. Vi har haft många funktionärer i skogarna som fått mycket beröm för ditt arbete också”, säger tävlingsledaren Anette Dalsfelt.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 P-G går ut som #1 i North Rally, rally i Östersund konkurrerar med SM, Veiby i KMS-Polo för NM-premiären, Södra BF flyttar fram Konferense Syd, Alvén byter till Mercedes i sin sjätte Monte-start och Ekström/Eriksson fick en bra dag i sanden!
När detta skrivs återstår någon timma innan det är premiär för Rally SM med ”North Rally” i ett smällkallt Boden.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-07 Ekström tvåa på dagens Dakar-sträcka: ”Väldigt nära första segern”
Mattias Ekström har haft ett motigt Dakar-rally hittills, men i dag gick det riktigt bra då han och kartläsaren Emil Bergkvist blev tvåa på sträckan utanför den saudiarabiska huvudstaden Riyadh.
– Äntligen hade vi en bra dag, men även om slutresultatet ser bra ut så var det rätt så mycket action, säger han i ett klipp på Instagram.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-07 Riksintresse för rallytävling i Östersund – många nyheter i årets upplaga
I helgen arrangerar Jämtlands Motorklubb Reaxcer-rallyt i trakterna kring Östersunds motorstadion. Över 50 förare från Växjö i söder till Örnsköldsvik i norr är anmälda. Sture Persson som är tävlingsledare säger att förberedelserna inför tävlingen gått bra.
"Det är en helt ny bansträckning, men som vanligt med rallytävlingar så är det stora bekymret att få ihop funktionärer. Det är bara att ringa, ringa, ringa", säger han.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 Dakarrallyt kan avbrytas efter explosion
Den franska regeringen överväger att avbryta Dakarrallyt efter den explosion som skadade den franske föraren Philippe Boutron.
» Läs hela artikeln DN
22-01-07 Kartläsaren Rebecka inför Rally-SM i Boden: "Det är lite pirrigt"
Under fredagskvällen drar Rally-SM igång i Boden. Det är första gången på 38 år som tävlingen hålls i Boden och fyra av 51 rallybilar har förare från Norrbotten. En av dem som tävlar är Mats Vidgren. Dotter Rebecka Vidgren sitter bredvid som kartläsare i deras första riktiga tävling.
"Det är lite pirrigt men det ska bli roligt", säger hon.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 Rallyföraren Philippe Boutron väckt ur koma
SportRallyföraren Philippe Boutron lades i medicinsk koma efter att ha skadats i ett misstänkt terrordåd. Det var i samband med Rally Dakar i Saudiarabien som hans bil exploderade. Under torsdagen vaknade han igen.
» Läs hela artikeln i GP
22-01-07 Premiär i Rally-SM – därför står Victor Karlsson över
Förra året var Victor Karlsson, Vimmerby MS, bara tiondels sekunder från SM-guldet.
Det blev SM-brons.
På fredag och lördag körs första deltävlingen i Rally-SM 2022 – men utan Victor Karlsson.
» Läs hela artikeln i Dagens Vimmerby
22-01-06 Dakarrallyt: Ny motgång för Ekström
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slogs om segern på dagens sträcka i Dakarrallyt. Men en ny motgång gjorde att de körde i mål som 20:e ekipage, nästan 19 minuter bakom vinnaren Henk Lategan, Sydafrika, på den 56 mil långa etappen. Sebastian Eriksson kom trea i lättviktsklassen och behåller andraplatsen i sammandraget.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-06 Andreas J. ny kartläsare till Tom K., nya WRC-bilarna premiärvisas i Salzburg, hur är det med boende i Umeå, nya problem för Ekström medan Eriksson ligger kvar som tvåa och nu brummar det i Boden!
Efter att Tom Kristensson i par med David Arhusiander avslutade sitt livs första WRC2-säsong som tråkigt blev lite strulig, har det varit mer eller mindre knäpptyst kring SMK Hörby-stjärnan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-05 Misstänkt terrorattentat skakar om Rally Dakar
Ett misstänkt terrorattentat skakar Rally Dakar.
Inför starten av årets upplaga skadades en förare i samband med en explosion och nu misstänker franska åklagare att det kan handla om ett terrordåd.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

22-01-04 Frankrike terrorutreder bombexplosionen under Dakarrallyt
Frankrike inleder nu en terrorutredning efter att en bil exploderat under Dakarrallyt i Saudiarabien förra veckan. Alla sex som satt i bilen, inklusive föraren, var fransmän. Alla klarade sig oskadda, förutom föraren som fick allvarliga skador på benen och har opererats. En undersökning om mordförsök i samband med en terroristgrupp har inletts, enligt en fransk åklagare.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-04 Rådström tar paus, Johan J. ny hos SM-debuterande Reiersen, Arhusiander åker Toyota, Lörd saknar glädjen, Rallyradion sänder från Boden, 135 till Arctic, mc-påkörning straffas, Sainz tog första Audi-segern, Eriksson tvåa medan Mikkelsen tvingats bryta
dag börjar Motorbloggen med en tråkig men för mig inte helt oväntad nyhet att värmlänningen Dennis Rådström tar en paus i rallytävlandet. När han ifjol bytte ut Rally4-Fiestan mot f.d Oliver Solbergs Volkswagen Polo R5 var ambition och motivation på topp hos Torsby-föraren och kartisen Johan Johansson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-04 Mattias Ekström femma i Dakarrallyt
Mattias Ekström fortsätter att klättra i Dakarrallyt. Tillsammans med kartläsaren Emil Bergkvist körde de in på en fin femteplats på den tredje etappen. Svenskparet var knappt tre minuter bakom vinnaren Carlos Sainz – stallkamraten i Audi.
– Jag är riktigt nöjd med vår insats idag, säger Mattias i ett pressmeddelande.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-01-04 Rallyföraren Robert Andersson: "En pojkdröm går i uppfyllelse"
I helgen körs den första deltävlingen i Rally-SM i Boden och för rallyföraren Robert Andersson från Ärla blir det en ny upplevelse. Istället för sin vanliga tvåhjulsdrivna bil får Robert chansen i en fyrhjulsdriven VM-bil, en Hyundai i20 R5.
"Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse", säger Robert Andersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-01-04 Rådström pausar rallysatsningen: Jag har inte motivationen
Inför rally-SM 2021 gjorde Dennis Rådström från Torsby en storsatsning och hann med en pallplacering i Kil innan säsongen fick ett abrupt slut med en rejäl krasch i Sydsvenska rallyt. Till årets säsong väljer Rådström dock att ta en time-out från sin elitsatsning.
"Det är aldrig lätt med sport, det krävs väldigt mycket och väldigt mycket uppoffringar", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-03 Väntar Rally4-Yaris, Loeb vann dagens Dakarsträcka, Sebastian E. tvåa i klasen, "Cimbern-Rallye" puttade undan SSR och varför ska Rally-SM avgöras i tysthet?
Är där nyheter på gång borta i Jyväskylä och Toyota Gazzo Racing? Frågan känns berättigad då man sökt tillstånd för att använda vägar för test i närheten av anläggningen där det byggs Yaris Rally1.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-03 Mattias Ekström klättrar i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slutade nia i bilklassen på den andra etappen av Dakarrallyt i Saudiarabien. Svenskparet var 13,5 minuter bakom vinnaren Sébastien Loeb. En skön revansch för svenskparet som länge låg tvåa på gårdagens etapp men körde vilse. De tappade 1,5 timme (!) och många placeringar.
– Vi kommer inte ge upp. Så långt har bilen funkat klockrent, säger Emil till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-02 SSR kan bli "DM-Runde", Opel-Robert byter till Hyundai i SM, OK för åskådare till Arctic och sprängdåd under Dakarrally
Om ansträngningarna lyckas med att få ihop en fungerande tävlingsledning för South Swedish Rally efter att en utomstående gjort en Förbundsanmälan mot tävlingsledare Björn Larsson, kan det faktiskt bli så att tävligen förutom att ingå i SM även kan bli deltävling i Danska Mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-01 Annie Seel: ”Vågade inte tro att jag skulle få det”
Annie Seel ställer upp i Dakarrallyt för nionde gången. Mattias Ekström står på startlinjen som både teamchef och förare. Men vi undrar ändå kanske allra mest: hur ska det gå för far och son Elgh?
» Läs hela artikeln i Expressen
22-01-01 Mikkelsen/Fløene in som tvåa i Dakar, Sebastian E. hindrades av damm, Ekström tog det "safe", inget ERC för Mikkelsen, Camilli full säsong i WRC2 och minus 26 i Boden!
Inleder med att önska en god fortsättning på 2022 och så klart stor och varmt tack för alla nyårshälsningar som trillade in under gårdagen. Tack!!!!
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-01 Ekström inför Dakarrallyt: ”Man vet att det är farligt”
Mattias Ekström står inför en av livets tuffaste utmaningar. Att köra det riskfyllda Dakarrallyt med en eldriven bil.
– Gör du ett misstag kan det vara det sista du gör i livet, säger han Rally Dakar 2022.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan