2005
september

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              

Så fort du hittar en bra tidingsartikel om motorsport maila in den!

Bara en del av artikeln är återgiven, så gå till länken för att läsa hela!
TACK Osmo Savviko som hjälper mig hitta länkarna!!

Hittar du nån?
maila till
maria@motorsportivarmland.nu

05-09-30 Ekström hämtar kraften hemma i Krylbo
På söndag eftermiddag kan Mattias Ekström säkra sin andra raka seger i DTM-serien för standardbilar i Tyskland. Han är beredd på en stenhård kamp, tänker bara på att vinna. Kraften hämtar han hemma i Krylbo, stället som han alltid vänder hem till så fort han får chansen.
Med två deltävlingar kvar av DTM-serien har Mattias Ekström en poäng upp på engelsmannen Gary Paffett, det kommer att bli en kamp backspegel vid backspegel. Vad kommer att avgöra?
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-09-30 Bräck nyopererad
...och nu går flyttlasset till Belgien för Kenny Nyopererad - igen.
Nu har Kenny Bräck genomgått den sista operationen efter den våldsamma kraschen för två år sedan.
- Det känns inte bra att gå och skräpa på massa onödigt skrot, säger racingstjärnan som flyttar till Belgien om två veckor.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-30 Här är Hälsinglands snabbaste personbil
Bengt Thyr i Tallåsen vann Hälsingland Open med sin Chevrolet Camaro från 1971. Snabbaste bilen i gänget. Vem har inte drömt om det? Bengt Thyr, 46 år, från Skansen i Tallåsen har den. Den snabbaste personbilen i Hälsingland för övrigt. Och det har han bevis för.
- Ja, vi vann Hälsingland Open i Söderhamn förra helgen, berättar Bengt.
Läs hela artikeln i Ljusdalsposten>>

05-09-30 Alx avbryter satsningen i World Series
Alexander Danielsson avbrytar årets satsning i World Series Renault. Han har tröttnat på att köra omkring i en bil som inte är konkurrensduglig.
- Nu avstår jag helgens tävling i Portugal, säger Alx. Sen får jag se hur det blir med finalen på Monzabanan den 22-23 oktober. Alla vet att Alexander Danielsson har farten. Men han behöver han en bil som han kan konkurrera med. Det kan inte DAMS, Alx arbetsgivare, erbjuda honom.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-09-30 Nu är det äntligen dags för Siljanscupen
I augusti skulle Siljanscupen ha körts på Vinäsbanan. Men tävlingen blev inställd den gången och körs i stället i morgon lördag. Drygt 80-talet ekipage är anmälda, fördelat på seniorer, juniorer och damer.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-09-29 Fina framgångar för SMK Söderhamn då X-cupen i folkrace kördes
Punktering i B-finalen till trots - det blev totalseger i juniorklassen för Robin Schelin i X-cupen i folkrace. Spädde på framgångarna för SMK Söderhamn när epilogen avgjordes i Skutskär gjorde Pyret Öhrn, som lade beslag på förstaplatsen i damklassen. Årets sjunde och sista deltävling kördes under söndagen på Västanåbanan i Skutskär. Söderhamn var rikligt representerade, med bland annat fem juniorförare på plats.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-09-29 Wirdheim bröt med teamet
Lördagen 17 september skrev Smp-sporten att Björn Wirdheim, Växjös racingstjärna, inte skulle fullfölja den amerikanska Champ Car-serien. Anledningen var att pengarna var slut och att teamet HVM inte gett 25-åringen förutsättningarna för att lyckas i en ny serie. På onsdagen blev brytningen mellan HVM och Växjöföraren offentlig.
- Den ekonomiska situationen har haft en effekt på våra resultat, därför känner jag att jag inte kunnat visa vad jag egentligen går för.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-29 Högheden stängs efter olyckorna
Svenska bilsportförbundet har stängt rallycrossbanan på Högheden för tävling. Orsaken är den höga olycksstatistiken.Dock hoppas Fredde Rosengren, rallycrossansvarig vid Älvsbyns MS, att banan ska vara åtgärdad och klar för tävling sommaren 2006.
- Det är vårt mål, säger han.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-09-29 STCC mitt i city
Nya ordföranden: Det måste hända saker hela tiden. STCC flyttar in i Stockholm.
Planer finns för ett stadsrace - som blir en heldag för hela familjen.
- Jag tror att det kommer 100 000 åskådare, säger nye ordföranden Thomas Lindskog.
Förra helgens STCC-final på Mantorp sågs av 21 000 åskådare. En bra siffra, visst. Men det har varit bättre.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-09-29 Marcus siktar mot division 1
Efter fem säsonger i division 2 hoppas Marcus Nilsson kunna ta steget upp i division 1 för att mäta krafterna med Kenneth Hansen, Per Eklund och de andra storfräsarna.
– Det är en rent ekonomisk fråga. Jag har redan tävlingslicens för division 1 och det är bara pengarna som saknas.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-09-28 Axehult avslutade med seger i SLC-seriens sprint
Han kallar sig själv för "den evige tvåan". Nu har Sundsvalls banracingförare Per-Erik Axehult äntligen vunnit ett race i SLC-seriens sprintklass. Totalplaceringen – ändå "bara" tvåa. Säsongen har handlat mycket om andra- och tredjeplatser. Det har blivit pallplatser i alla race. Och i helgen, på klassiska Anderstorp, blev det till slut seger.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-28 Wirdheim lämnar HVM-stallet
Björn Wirdheim lämnar sitt stall HVM och kommer inte att tävla mer i Champ Car i år. HVM-stallet har ekonomiska bekymmer och det har bland annat inneburit att de tester som krävs för att uppnå de resultat som både stallet och Wirdheim vill inte kunnat genomföras.
Läs hela artikeln i DN>>

05-09-28 Borgström tillbaka - som en vinnare
Kjell-Åke Borgström, Hofors, har varit osynlig i rallyskogen den senaste tiden, men i helgen var det dags för comeback i Uvbergsloppet i Smedjebacken. Resultat: Seger i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare. Tävlingen avgjordes i grusbelagda Uvbergsbacken. Tre omgångar kördes där samtliga tider summerades till resultatlistan. Borgström tog förstaplatsen med 3,5 sekunder tillgodo på Mats Bäck, Hedemora.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-28 Inger trea i herr-finalen i folkrace
Inger Lundberg (bilden) från Piteå svarade för en riktigt stark insats när fiolkracetävlingen i Boden avgjordes i helgen.
I konkurrens med 30-talet herrar kvalificerade sig Inger till A-final som femte förare. Väl i A-finalen höll hon de flesta "gubbarna" bakom sig och passerade mållinjen som trea.
- Det gick klart över förväntan, sa Inger efteråt.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-09-28 Daniel Johansson tvåa i cupen
Guldchansen försvann förra helgen, men Daniel Johansson körde hem ett silver när Götalandscupen avgjordes i Fjärås. Knislingeföraren, som låg trea inför finalen, knep silvret med minsta möjliga marginal framför näsan på Ola Carlsson.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-28 "Rally-Robban" trea i kavaj
Patrik Åkerman 13:e och Benny Persson 14:e i SuperCupen. Redan innan den avslutande deltävlingen i SuperCupen, Rejneknixen, så hade rallylegendaren Robert Johansson, Ljusdals RC, bestämt sig för att lägga rallyoverallen på hyllan. Nu gjorde det inget i sammandraget, Robert slutade på en tredje plats. Det var Mats Jonsson, Forshaga som vann den fyrhjulsdrivna klassen.
Läs hela artikeln i Ljusdalsposten>>

05-09-28 Tjust MK och WMSK på topp
Det gick bra för Tjust MK-förarna Johan "Plutten" Karlsson och Göran "Lillen" Andersson samt WMSK-föraren Jörgen Johansson vid RS-tävlingarna i Finspång. Jörgen Johansson gjorde en av sina bästa insatser i årets RS-serie, då han knep andraplatsen bland A-förare 2WD grp.H. "Lillen" slutade på tredje plats i A-förare 2WD grp.H och Johan Karlsson slutade på en tredjeplats i klassen B-förare 2WD grp.H.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-27 Friskt vågat - allt vunnet för Anders i helgens race
Det bjöds på många rafflande kvalkörningar vid helgens folkracetävling på Bodens Motorstadion. Hemmahoppet Tomas Rosenberg i sin knallröda Saab bjuder alltid på god underhållning och fick bära lite av favorittrycket.
Läs hela artikeln i NSD>>

05-09-27 Hällström i B-final i Skutskär
Hudikföraren Torbjörn Hällström körde bra när X-cupen i folkrace avslutades i Skutskär. Skutskär-Uppsala Torbjörn Hällström, Hudiksvall, tog en heatseger, en andra- samt en tredjeplats när X-cupen i folkrace avslutades i Skutskär under söndagen. Den sviten räckte till en plats i B-finalen, där Torbjörn tog sig i mål som trea. Före sig hade han Micke Nyrönen, Småbacka, och Jimmy Andersson, Rimo.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-27 Wigren femma i avslutningen
NMK:s rallyvirtuos Jonas Wigren slutade femma när Supercupen avslutades i Askersund i helgen. Femma är också den totala placeringen för Wigren och kartläsaren Mattias Gårdman, som vann den här cupen förra året.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-27 Två lokala segrar i Uvbergsloppet
Pelle Eriksson från Sala vann den fyrhjulsdrivna klassen och Kjell-Åke Borgström från Hofors var snabbast i den tvåhjulsdrivna klassen i backtävlingen Uvbergsloppet för rallybilar. Ludvikas Fredrik Andersson hade chansen i den tvåhjulsdrivna klassen med sin Renault inför sista åket, men blev stående på sträckan och så var den dagen förstörd. Fredrik ramlade ned till en slutlig sjunde plats.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-09-27 Två gånger fyra för Åke
Fyra i sista deltävlingen. Och fyra totalt i klassen. Det blev facit för rallyföraren Åke Jacobsson i årets upplaga av Supercupen.
- Det får jag vara nöjd med, säger Åke. I lördags kördes den sista deltävlingen i Supercupen i Askersund. Åke Jacobsson, tävlandes för Emådalens MK i en Ford Escort, hade chans på tredjeplatsen. Men med tanke på den mindre bra förstasträckan så är han ändå nöjd med fjärdeplatsen.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-09-26 Sekundstrid när Eliasson säkrade totalsegern
Det gick vägen - med två sekunders marginal... Magnus Eliasson tog segern i Grupp E när öppna C-förarserien i rally i Uppland avslutades i Skepptuna. Årets fjärde och sista deltävling i C-serien innehöll sju sträckor på tillsammans 1,4 mil. Inför epilogen toppade Fredrik Holm, Almunge, Grupp E med tre poäng tillgodo på Magnus Eliasson, som var piskad vinna för att ta hem spelet sammanlagt i mästerskapet.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-26 Nu är det slutkört i X-cupen
Johan Uhr, Robin Schelin och Pyret Öhrn - där har ni slutsegrarna i X-cupen i folkrace. Trion lade beslag på titlarna i samband med Eriksson Bilteam-racet i Skutskär under söndagen. Kvalet i seniorklassen bjöd på tre fullpoängare. Mattias Lönn, Årsunda,Johan Uhr, Vansbro, samt Niklas Eriksson, Rasbo, förblev obesegrade. Sällskap till A-finalen gjorde Tomas Johansson, Rasbo och Skepptunas Andreas Pettersson. Dessutom kompletterade Micke Nyrönen, Småbacka, via seger i B-finalen. Stack som en avlöning i starten gjorde Tomas Johansson och åt honom var sedan inget att göra. Säker körning i samtliga fem varv innebar seger.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-26 Kågström allt närmare slutsegern
Mattias Kågström kommer allt närmare slutsegern i Suzuki cup i rally. I helgen vann Skutskärsföraren den åttonde deltävlingen, Rejmeknixen i Askersund, innehållande fyra sträckor på tillsammans 5,5 mil. Matte Kågström - med Joakim Renberg som codriver - knep förstaplatsen med nio sekunder tillgodo på Pierre Skytt, Eskilstuna.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-26 Anders och Erik körde av i Supercupen
Anders Jonsson och Erik Perssoni var på väg mot en säker seger i avslutningstävlingen av årets Supercup i rally, då kom enda hindret fram. Solen! En av årets utropstecken inom Jämtländsk rallysport, Anders "Jonte" Jonsson, Jämtlands MK var i helgen på plats i Askersund för sista deltävlingen i Supercupen. Med en hel del tur och rätt skärpa fanns chansen till att klättra en bra bit uppåt i tabellen.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>

05-09-26 Fredric vann finalen på Kinnekulle Ring
Fredric Magnusson, Jämtlands MK vann finaltävlingen i årets Fyndbörsen Cup. Nöjd? Visst!
- Men segerkänslan finns inte riktigt. Det går inte låta bli att titta tillbaka...
Trots besvikelsen att han blev diskvalificerad i ett race tidigare i år var det en nöjd Fredric Magnusson, Jämtlands MK som vände hemåt efter årets finaler i SSK- serien som kördes i helgen. Även om det mesta i planerna har gått ut på att vinna årets Fyndbörsen cup var motivationen satt till att klättra upp på pallplats i årets sluttabell.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>

05-09-26 Cuptvåan Egeland har tävlat färdigt
Bilsport: Fredrik Egeland lyckades inte ta hem totalsegern i Fyndbörsen Cup.
- Det som inte fick hända var just vad som hände, sa Egeland efter det avslutande loppet på Kinnekulle.Förutsättningarna inför lördagens final var enkla. Egeland var tvungen att hålla Leif Blyberg, Karlskoga, bakom sig ända in mål.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-09-26 Bäddat för rysare
Startproblem och svartflaggad i A-finalen. En sak är säker: Michael Jernberg fick inte mycket gratis i Polen. Ytterligare en sak som är säker: Finalen nästa helg blir en rysare. Skeneföraren ligger nu tre poäng bakom värste konkurrenten, tolvfaldige Europamästaren Kenneth Hansen, inför den sista EM-deltävlingen i Tyskland kommande helg.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-09-26 Jordhög förstörde för Sääv i supercupen
Per-Arne Sääv hade greppet om andraplatsen i Supercupen när en förrädisk jordhög ställde till det i den sista deltävlingen i Askersund.
-- Jag kom med lite för mycket fart i en vänstersväng och när ena bakhjulet slog i en jordhög så rullade tyvärr bilen ett varv och landade på bakhjulen. Teve filmade allt så på torsdag kan ni se hur det såg ut, sa P-A som klarade sig bra och efteråt kunde le åt den lilla incidenten.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-26 Fredrik tvåa i Supercupen
Han bor i Barva, kör för Strängnäs AMS och har tävlat i rally under fem år.
I lördags blev 28-årige Fredrik Jonson sjua i Rejmeknixen i Askersund i sin tvåhjulsdrivna VW Golf. Därmed slutade han totaltvåa i Supercupen för B- och C-förare.
- Jag var bara tre futtiga tiondelar från att vinna hela cupen. Så visst känns det lite snöpligt, säger han.
Läs hela artikeln i Eskiltuna Kuriren>>

05-09-26 Håkan Johansson säkrade DM-titeln
Det blev Håkan Johansson, Eskilstuna MK, som i sin gula Mitsubishi Lancer tog DM-titeln i den största rallyklassen. Det stod klart efter Nybyrundan i Barvaskogarna i lördags.
- Men det var på håret att vi vann tävlingen. Vi fick punktering på den tredje specialsträckan och körde i stort sett tre kilometer utan att höger framhjul ville vara med. Vägarna var bra, men det fanns lite vassa stenar på sidan och några av dom var vi tydligen på, förklarar Håkan.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-09-26 Halt i Uvbergsloppets målsväng
Målsvängen blev två dalaförares fall då årets upplaga av Uvbergs-loppet i rally för bilar kördes.
Både Jonas Nordahl, Fredriksbergs MK och Mattias Nyström, Ludvika MS fick problem där i jakten på segern. Nu gick i stället segern i huvudklassen till Pelle Eriksson från SMK Sala. Tävlingen kördes på en slinga uppför Uvbergsbacken och man åkte banan tre gånger. För Jonas Nordahl kom missen redan i det första åket.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-26 Johan Uhr vann X-cupen i folkrace
Jodå, det gick vägen. En femteplats i den sjunde och sista deltävlingen innebar att Johan Uhr, Vansbro, tog den sammanlagda segern i X-cupen i folkrace. Epilogen ägde rum på Västanåbanan i Skutskär. Johan Uhr tog sig obesegrad genom kvalet, liksom Niklas Eriksson, Rasbo, och Mattias Lönn, Årsunda.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-26 Marcus Hällbo bäste dalaåkare
Markus Hällbo, Säter, blev bästa dalaåkare med en 13:e plats i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare när Supercupen i rally avslutades med Rejmeknixen i Askersund i lördags. Hällbo hade vid målgången efter de fyra sträckorna på tillsammans 5,5 mil en minut och fem sekunder fram till segrande Robin Sandberg, Ryd. Tvåa slutade Leif Peterson, Göteborg, och trea Peter Zachrisson, Säffle.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-26 Revansch för Jan-Olov
För andra året i rad kördes på lördagen finalen i WESAB-cupen på Höghedenbanan.
Och för Jan-Olov Renberg, Piteå MS, blev det revansch.
- Äntligen var det min tur att vinna serien, säger han.
Den här tävling avslutade Jan-Olov Renberg däremot på en hedrande tredje plats med tiden 5,46,286 minuter.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-09-26 Backmästaren bäst i centrala Finspång
Första försöket gav seger direkt. Svenske mästaren i backe, Kenneth Olsson, var bäst även på Finspångs gator.I rena sommarvärmen avgjordes den 14:e upplagan av Cityracet i lördags. Kenneth Olsson, Hällefors MK, har inte varit med i någon av de tidigare årgångarna.
- Det var första gången jag körde här, berättade Kenneth efter prisutdelningen i solen på Bergslagstorget.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-26 Per Eklund fyra i Polen
Jag är nöjd med att ta mig till A-final
Han tvingades ta omvägen via B-finalen - men Per Eklund krånglade sig fram till en fjärdeplats i A-finalen när den näst sista deltävlingen i rallycross-EM kördes i polska Slomczyn.
- Jag är nöjd med att ta mig till A-final. Det är inte det lättaste att ta sig dit numera, säger värmlänningen.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-26 Wirdheim irriterad trots sin bästa placering
Björn Wirdheim, racerföraren från Växjö, nådde sin bästa placering, sexa, och har fortfarande chansen att bli bästa rookie i amerikanska Champ Car. Men Björn Wirdheim var förgrymmad efter tävlingarna i Las Vegas. Ännu en gång ställde teamet HVM till det med klantigheter vid depåstoppen.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-26 Stoffe tillbaka som vinnare
I lördags för ganska exakt fyra år sedan stod Stoffe Nilsson från Vinslöv som totalsegrare i Vätternrallyt. I helgen var det dags igen, när han totalsegrade i DM-tävlingen Toyotacenter-Rallyt i Lund. Stoffe med sambon Anna Svensson i högerstolen, för övrigt första tävlingen för henne med noter, tog kommandot direkt.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-26 Två bronsmedaljer till Ankarsrum
- Retligt, det kändes som att snubbla på målsnöret, sade Ola Carlsson från Ankarsrum som tävlar för Vimmerby MS efter finaltävlingen i Götalandscupen på Förlandabanan.
Anledningen var att värsta konkurrenten Daniel Johansson, Hästveda, slutade på samma totalpoäng som Ola, men i och med Daniel Johansson fjärdeplats i finalen och Olas sjunde gick silverplaketten till Hästvedaföraren.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-09-26 Rekordsnabb
I går blev Alonso yngste världsmästaren i formel 1 Det låg någonting i luften den natten.
Stjärnorna lyste klart, Fernando. Och klarast lyste han själv - världsmästaren i formel 1.Abbas klassiker från 1976 ljöd ur Renaultgarage på F1-banan i Brasilien samtidigt som den yngste världsmästaren någonsin fick ett telefonsamtal. Spaniens kung Juan Carlos ringde för att gratulera.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-09-25 MÄSTARE – på rekordtid
Sex poäng till - sedan har Fernando Alonso petat bort Michael Schumacher. Och blivit den yngste världsmästaren i historien. Den 24-årige spanjoren är redan de yngste föraren som stått i poleposition och den yngste som vunnit en VM-deltävling. Slutar han sämst trea i kvällens lopp i Brasilien blir han den yngste som vunnit VM- och den förste på fem år att besegra Michael Schumacher.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-09-23 Till slut fick Ljung upprättelse
Bättre sent än aldrig lyder ordstävet. Stämmer bra in på rallyt Sommarvalsen i Uppsala - och Per-Arne Ljung. Tävlingen kördes för tre veckor sedan. Per-Arne Ljung tampades om segern i tvåhjulsdrivna klassen, men dalade istälet till en plats i kön efter att ha fått tidstillägg för att ha kommit för sent till en av sträckorna.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-23 Skutskär finalvärd för X-cupen
På söndag är det "final" i X-cupen i folkrace. Årets sjunde - och sista deltävling - avgörs på Västanåbanan i Skutskär. Seniorklassen toppas av Johan Uhr, Vansbro (boende i Årsunda), som har tre segrar på sitt konto. Tolv poäng skiljer till Stefan Nygren, Gestrike, medan Micke Nyrönen, Småbacka, håller tredjeplatsen. Trion gäller som favoriter även denna gång.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-23 Nybygge på ”Duntis”?
SMK Motala planerar att göra en storrenovering av motorsportområdet vid Dunteberget. Redan i vår kan det vara klart med en ny byggnad som rymmer kanslilokaler, cafeteria och nya omklädningsrum.
Läs hela artikeln i Vadstena & Motala Tidning>>

05-09-23 ARC: "Vi har redan sökt SM i Roadracing"
Såväl A-ringen som Anderstorp Racing Club lovar fortsatt tävlingsverksamhet på motorbanan. ARC, den klubb som ansvarar för alla tävlingar på anläggningen, är inte orolig för framtiden.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-09-23 Egeland vill inte längre vara trendig
Han har aldrig vunnit på Kinnekulle. Han har aldrig lyckats i finalen. Och han har aldrig vunnit Fyndbörsen Cup totalt. Men på lördag har Katrineholmsföraren Fredrik Egeland chansen att bryta tre trender i ett och samma lopp.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-09-23 Daniel Johansson missade guldet
Götalandscupen är körd för Knislingeföraren Daniel Johansson. Redan inför sista deltävlingen i Fjärås i helgen står det klart att Roy Olsson, Karlskrona, har skaffat sig ett ointagligt försprång. Daniel ligger trea, en poäng efter Ola Carlsson.
– Jag siktar på silver, det ska jag bara ha, säger Daniel som stod över deltävlingen i Borås i början av september.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-23 Oturlig bansäsong för Finspångs Johansson
Årets banracesäsong vill Ola Johansson från Finspångs MS stryka ett streck över. Knappast något har fungerat som han tänkt sig. Helgens avslutande tävling på Anderstorp tvingas han hoppa av. Delar av motorn, bland en spräckt cylinder, gjorde att han fick bygga en ny motor och den hann inte bli klar.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-23 Finaldags i rallycross
På söndag är det dags för final i Götalandscupen i rallycross, Fjärås MK/Kungsbacka MA står som värdar på Förlandabanan. Fyra av deltagarna kommer från Västerviks kommun, men inte från samma klubb. Ola Carlsson och Robin Skälhammar, tvåa respektive trea i Götalandscupen i rallycross, kör för Vimmerby MS.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen>>

05-09-23 Roos kör Brittiska Mästerskapen
Han vann både Sveriges och Norra Europas mästerskapsserier i Formel Ford. Nu väntar Brittiska Mästerskapen för SMK Sundsvalls Daniel Roos. Han gör det för att få nya erfarenheter och visa upp sig för olika team runt om i England.
– Jag har inga förväntningar. Om det går bra i tävlingen
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-23 Stene sexa inför finalen
SMK Sundsvalls rallyförare Sten-Erik "Stene" Eriksson ligger på sjätte plats inför helgens final i SuperCupen.
– Jag låg femma och hade chans att bli trea när bilen stannade på förra tävlingen, konstaterar Stene som därmed får nöja sig med att slåss om placeringarna därefter.
Mats Jonsson från Forshaga har redan säkrat cupsegern.
Läs artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-23 Björk reser till USA för att köra långlopp
Thed Björk, nyligen totaltvåa i årets STCC-serie, reser långt för att få köra länge. Den 2 oktober kör han "Petit Le Mans" på Road Atlanta i Georgia i USA, ett 10-timmarslopp som Björk hoppas ska kunna bli ett genrep för det riktiga Le Mans.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-23 Rekordmånga i Cityracet
När Cityracet ingick i RS-serien för första gången förra året ökade antalet deltagare. Årets upplaga, som avgörs i centrala Finspång i morgon, lockar ännu fler.
- 46 deltagare tror jag är rekord, säger Anders Bengtsson från arrangerande Finspångs MS.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-23 Dicken och Tage överlägsna
Dick Larsson och hans åländske kartläsare Tage Andersson har gjort det igen. Vunnit i sin Toyota Celica. Denna gång i Vallentuna där sista deltävlingen i Öppna Sprintcupen avgjordes.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-09-22 Calle vann i Istanbul
Säsongens andra seger kom i klassen Indenpendets Trophy.
Efter en mindre bra start i första heatet så lyckades Calle klämma sig i in i rätt lucka, han tog flera placeringar i de efterföljande kurvorna.
- Detta var min chans och nu ledde lag Indenpendet, men var hårt uppvaktad av Coronel, Menu och Ortelli, säger Calle Rosenblad på sin hemsida. Ett grymt bra race där vi körde hårt men juste.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-21 Full pott för Falk
Stefan Falk tog rubb och stubb när X-cupen i folkrace fortsatte i Bollnäs den gångna helgen.
Kronan på verket för Hoforsföraren blev segern i A-finalen, närmast följd av Dahn Tjernell, Sundsvall och Tommy Mosell, Årsunda.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-21 Duktiga damer på Klutmarksbanan
Vid helgens kombitävling i folkrace och motocross på Klutmarksbanan var det tjejerna som visade framfötterna. Susanne Granstedt, Skellefteå MS, vann damernas A-final i folkrace utan större problem. Susanne är ingen duvunge i motorsammanhang. Hon har kört rallycross och folkrace sedan 1981 men har inte kört särskilt mycket sedan slutet av 1980-talet. Förrän nu.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-09-21 Silver på Mantorp för Lovén
Niklas Lovén från Magic Racing blev totaltvåa i Radicalserien efter avslutningen på Mantorp. Han låg trea inför den sista helgen och hade chans på totalsegern men turen var inte med honom.
- På lördagen lossnade karossen. Den hängde för lågt ner och han blev diskad och fick starta sist i finalen, berättar teamchefen Björn Gustavsson.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-21 De brinner för fart och hästkrafter
Tre killar som älskar fart och hårda fajter. Och hästkraftsstinna motorer.
Tre killar från Oskarshamns RRC som valt rallycrossen.
Uffe Eriksson och Tom Lundh har kört hela Götalandsserien medan Mikael Ekman debuterade i Jönköping i helgen.
- Hur roligt som helst. Jag hade inga förhoppningar innan jag åkte till Jönköping. En helt ny bil och debutant som rallycrossåkare, säger Mikael Ekman som skrällde och slutade fyra i B-finalen.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-09-21 Rejmerallyt ersätter Älgjakten
Rejmerallyt i Nora ersätter SMK Hedemoras inställda tävling Älgjakten i förbundsmästerskapet (FM) i rally den 1 oktober.
Läs artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-21 Mohlin delad tvåa i rally-RM
En andraplats i tvåhjulsdrivna Grupp H under 2000 cc (nionde sammanlagt) blev facit för Claes Mohlin, Dala-Falun, när TV-svängen i Hörby avslutade riksmästerskapet i rally. Det gällde årets femte och sista deltävling i RM. Segrade i Grupp H 2wd gjorde östgöten Jonas Wigren, som även knep slutsegern i mästerskapet.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-21 Johan Karlsson rullade två varv
Lördagens rallytävling TV-svängen i Hörby, ingående i riksmästerskapet för juniorer, gick inte riktigt som Johan "Plutten" Karlsson, hade tänkt sig.
- Vi rullade två varv i samband med an avåkning, då vi satsade för att ta igen missad tid.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-21 Niklas tvåa i Vallentuna
Vallentuna Niklas Hägg tog andraplatsen i fyrhjulsdrivna klassen i Markim-sprinten, årets sjätte och sista deltävling i Öppna östra sprintcupen i rally. Tävlingen avgjordes i Vallentuna, där en fyra kilometer lång grussträcka kördes tre gånger. De två snabbaste tiderna summerades.
Dick Larsson, Rasbo - liksom Niklas Hägg rattande en Toyota Celica - var klart snabbast. Marginalen skrevs till dryga åtta sekunder. Niklas hade i sin tur en sekund och 33 hundradelar tillgodo på tredjeplacerade Björn Jakobsson, Värmdö.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-21 Renberg vann Markimsprinten
Joakim Renberg från Skutskär tog segern i standardklassen Grupp E i rallyt Markimsprinten. Jockes marginal till andraplacerade Bror Gustavsson, Skepptuna, blev till slut 71 hundradelar. Tre åk kördes på den fyra kilometer långa sträckan, belägen vid Markim utanför Vallentuna. Tack vare segern i epilogen avancerade Jocke Renberg till en slutlig andraplats i cupsammandraget efter redan klara slutsegraren Magnus Eliasson (deltog inte i söndags).
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-20 Kenny Bräck ser slutet på race-karriären
Kenny Bräcks racingkarriär ser ut att vara över. Värmlänningen har bestämt sig för att aldrig köra en hel säsong igen.
- Det tar alldeles för mycket tid, säger Bräck.
39-årige Kenny Bräck har varit hemma på ett blixtbesök i Sverige och uppträdde som gitarrist i bandet Flash & Krasch när kompisen Janne "Flash" Nilsson avslutade säsongen med en stor fest på Vadstena Klosterhotell.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-20 Sjundeplatser för Perry
Banracingföraren Perry Johansson, Finspång, avslutade tävlingssäsongen i Radical Cup med två sjundeplatser på Mantorp Park.
- Hyfsat med tanke på att det var ett stort startfält, 26 bilar. Jag hade småproblem. Ett hjullager gick ner och det gjorde att bromsarna inte fungerade som de skulle. Jag hade ett jättejobbigt race på söndagen, säger Perry Johansson.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-20 Peugeot överväger att dra sig ur serien
Peugeot-stallet överväger att dra sig ur den pågående VM-serien i rally. Anledningen är dödskraschen i det brittiska VM-rallyt i helgen. Britten Michael Park, kartläsare till den estniske föraren Markko Märtin, förolyckades då Märtin kraschade mot ett träd på söndagen.
- Vi ska fundera över säsongens återstående tävlingar. I den här situationen har VM-serien ingen särskilt stor betydelse, sade stallchefen Jean-Pierre Nicolas i en tv-intervju för Eurosport.
Läs hela artikeln i Hufvudstadsbladet>>

05-09-20 Jonas totaltvåa i RM
Jonas Ökvist, Piteå MS, kan blicka tillbaka på en riktigt lyckad säsong i rallycross. För en tid sedan blev det DM-guld, och i helgen säkrade han andraplatsen i Riksmästerskapet som kördes i Sundsvall.
- Det har gått fantastiskt bra, säger han.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-09-20 Henrik säkrade SM-titeln
- Det känns förstås otroligt skönt. Hela säsongen har varit lyckad från början till slut, sa Henrik Flodin. Sundsvall Jodå, det gick vägen. Henrik Flodin säkrade sin hett eftertraktade SM-titel i backe i helgen. Två tredjeplatser i Söderknallen - årets avslutande SM-deltävling - räckte med råge för att ta hem spelet.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-20 Rekord av "Lillen" i Falerum
Torrt grusunderlag och hårdpackat, inga halmbalar utan tunnor och ingen lagtävling, så var förutsättningarna för söndagens rallyspecial Falerumsbacken i Falerum.
- Vi har ändra lite i år, nu är det förarnas individuella prestationer som räknas och inte idealtiden, det kan bli ordentligt med gasa, menade Tommy Larsson från Åtvidabergs Motorklubb.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-20 Jens Edman vann dubbelt
Det blev en rafflande helg för Jens Edman i Danmark. Han vann bägge racen, drack champagne och plockade värdefulla poäng. Jens blev samtidigt den första föraren som vinner bägge racen sedan man instiftade regeln med omvänd startordning.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-20 Kronoberg mister rallyfest
South Swedish Rally har varit den stora rallyfesten i Kronobergs län under flera års tid. Tusentals åskådare utmed vägarna har följt tävlingen med SM-status. Men nu är tävlingen på väg från Växjö till Vetlanda.
- Flytten har samband med en sponsorfråga. Sapa, Vetlandaföretaget, har redan hjälpt svenska bilsportförbundet och nu kan det
tävlingsorganisationen.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-20 Peugeot drar sig ur VM-rallyt?
London Peugeot överväger att omgående dra sig ur de återstående fyra deltävlingarna i VM-rallyt. Det franska teamet är i chock efter kartläsaren Michael Parks död i brittiska rallyt i söndags. Park avled sedan estländaren Markko Märtin kraschat.
- Mästerskapet betyder inget jämfört med vad som hänt, sade stallchefen Jean-Pierre Nicolas.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-20 "Ingen höjdarhelg"
Patrik Flodin tystlåten om det olycksdrabbade brittiska VM-rallyt. -Det var verkligen ingen höjdarhelg. Patrik Flodin från Hedemora sammanfattar kort sitt deltagande i det brittiska VM-rallyt som avbröts på grund av olyckan där Markko Märtins kartläsare Michael Park omkom.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-09-19 Wigren ohotad etta för 2 WD
Genom seger i den avslutande deltävlingen i Hörby kunde Wigren visa upp raden med fyra raka segrar i RM för 2 WD och den inledande andraplatsen från i vintras kunde räknas bort.
Med endast förstaplatser var Wigren naturligtvis ohotad bland de tvåhjulsdrivna bilarna, och dessutom tog han en fin andraplacering totalt i RM.
- Riktigt skönt, vi vann sex av sju sträckor och ledde tävlingen från start till mål, berättade Wigren som också var mycket nöjd med priset för segern.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-19 Mattias satsar vidare
Ett elakt rykte har sagt att Mattias Andersson från Linköping ska sluta köra STCC. Inget kan vara mer fel.
-- Onej, jag har inte alls några såna tankar. STCC blir roligare för varje år och jag tänker absolut satsa vidare. Om det blir i den här bilen eller om vi byter till en nyare kan jag inte säga i dag, men sluta tänker jag absolut inte göra.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-19 Karlsson växlade bort cupguldet
Motorsport: Misstaget tre varv från mål blev dyrbart för Vallaföraren Nicklas Karlsson.
- Jag fick i fel växel precis som jag skulle passera ledande Alexander Danielsson, suckade Nicklas. Han var helt utpumpad när han efter finalracet i Porsche Carrera cup tvingades konstatera att hans mästerliga körning inte räckte till mästartiteln.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-09-19 Gatubilar med riktigt bråttom
Lustgas och bränt gummi när Hälsingland Open avgjordes på Flygstaden. 41 rasande snabba bilar.Lika många alerta förare med adrenalin i ådrorna och lustgas i motorerna. Vid sidan av Flygstadens racingbana följde tusentals nyfikna ögon fordonens väg från starten till målet 201 meter bort i premiären av Hälsingland Open.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-09-19 Lars tog skolvägen till JTCC-final
Östersund. Lars Magnusson halkade in i racingsportens finrum på ett bananskal. Genom skolan i Arjeplog fick han chansen att köra JTCC och i helgen körde han final. Lars Magnusson från Dvärsätt fick genom sin skola i Arjeplog, där han läser bilsystemteknik, chansen att söka till att bli en av fem testförare i JTCC i en MG ZR.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-09-19 Mårthen stal JSM-titeln i sista racet
Säsongen har varit en riktig berg- och dalabana för Moras Mikael Mårthen. Men den slutade på toppen av prispallen efter en riktig klang- och jubelföreställning under finalhelgen.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-09-19 Daniel vann säsongens sista JTCC-final
Ludvikas Daniel Andersson vann säsongens sista JTCC-final. Men riktigt glad kunde han ändå inte vara:
- Jag blev ju bara tvåa totalt, konstaterade han med prisbucklan och segerpommacen i händerna.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-09-19 Problem för Sebastian Hohenthal i England
- Den här helgen var mörkare än nätterna hemma i Mora. Sebastian Hohenthal efter helgens tävlingar i Formel Renault på Silverstone i England. Han bröt det första heatet och kom i mål med en hoptejpad bil i det andra. Mitt i all bedrövelse satte han nytt banrekord på banan för klassen.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-19 Andersson tvåa trots segern
- Ny stolpe ut.Daniel Andersson från Ludvika vann visserligen årets sista JTCC-race men det räckte ändå inte. Andersson blev tvåa efter Jocke Mangs, fyra ynka poäng skiljde till slut.
- Motflyt i år igen, det stora problemet har varit kvalen, sade Andersson.
Trea i mästerskapet blev Roger Eriksson från Dala-Järna.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-19 Engströms besvikelse
Säterföraren slutade femma i mästerskapet efter sandfållebesök. Rickard Göransson klarade pressen och blev svensk mästare för andra året i rad.
Göransson vann STCC-finalen på Mantorp och därmed också mästerskapet.
- Den här segern känns större, det var mer en kämpaseger jämfört med förra året, sade BMW-föraren Göransson.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-19 Omtumlande RAC-rally
Först hamnade han i diket, sedan på taket. Men Patrik Flodin hann däremellan med att vinna tre specielsträckor i RAC-rallyt innan det bröts. Swansea Det var veckoslutet då Patrik Flodin från Ilsbo skulle visa rally-världen att hans insats i det finska VM-rallyt inte var någon tillfällighet.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-19 Kristoffersson vill se bättre satsning av Audi
STCC-säsongen avslutades i helgen på Mantorp. Jan "Flash" Nilsson avrundade en säsong han påbörjade för sent. Tommy Kristofferson slutförde en han helst vill glömma.
- Vi har haft ett tufft år. Det känns som om det har varit stolpe ut hela tiden, säger stallchefen för KMS.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-19 Perfekt utgångsläge för Micke Lundberg
En lånad Renault var inget hinder för gävleåkaren att köra fort. Det var uppåt värre för gästrikefolket i Söderknallen, årets näst sista deltävling i bilarnas back-SM. Bröderna Håkan och Jimmy Holmkvist segrade dubbelt i Rallycrossklassen - och i Rallyklassen skaffade sig Mikael Lundberg ett perfekt utgångsläge till SM-guld.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-19 Holm åkte snabbast i snålskjutsen
Kampen om segern i Grupp E stod åter hård mellan Fredrik Holm, Almunge (boende i Märsta) och Magnus Eliasson från Skutskär när uppländska C-förarserien i rally fortsatte med Snålskjutsen i Märsta. Holm kunde till slut dra det längsta strået med nio sekunder tillgodo.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-19 Fredrik Ros tog hem mästerskapet
Segerskumpan sprutade, fotoblixtarna avlöste varandra och kramarna ville aldrig ta slut.
I går blev drömmen sann för Sundsvallsföraren Fredrik Ros.
– Det är alldeles tomt i huvudet. Jag vet inte hur det känns, jublar 2005 års skandinaviske Porschemästare.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-19 Toppenarrangemang som fortsätter
Förare. Förbundet. Alla var överens om ett toppenarrangemang. Så det kommer låta om Södra berget även nästa år. SMK Sundsvall fick förtroendet att axla det stora avgörandet.
Deltävling elva och tolv i svenska mästerskapet.
Men lugn. Tommy Frisk i SMK Sundsvall är van. Han har arrangerat tävlingar i minst tio år.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-19 Fredrik Ros i fint sällskap
Porsche Carrera Cup är näst efter STCC – Swedish Touring Champion Chip – Sveriges prestigemässigt största banracingklass. Bara bilmärket i sig har status och bilen är dessutom svårkörd.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-19 Lovén totaltvåa i Radical
Visst är du bäst i klassen, Niklas Lovén. Växjös racingveteran vann finalen och blev totaltvåa i Radical-mästerskapet på Mantorp Park. En annan vinnare där var Richard Göransson när årets STCC körde sina sista varv för säsongen.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-19 Skakad av dödskrasch
Daniel Carlsson om omkomne stallkamraten: Det är oerhört tragiskt Brittiske kartläsaren Michael Park, 39, omkom på söndagen i en olycka under VM-tävlingen i Wales. Det sänder chockvågor i rallyvärlden.
- Otäckt och tragiskt. Han var en riktigt trevlig kille, säger P-G Andersson.
- Det är oerhört tragiskt, säger Daniel Carlsson, stallkamrat med Park.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-19 Lundberg tog det kallt - bärgade SM-guldet
SM-guld! Mikael Lundberg kunde höja armarna i skyn efter målgången i Söderknallen i Sundsvall, årets avslutande deltävling i back-SM för bilar. Micke kom åter till start i Rallyklassen i den Renault han lånat av Lasse Davidsson från Enköping. Och höll - liksom dagen innan - tempot rejält på topp.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-19 Kenny Bräck slutar tävla
Jag vill ha tid till annat" Kenny Bräcks racingkarriär på elitnivå är över.
Enligt bäste vännen Janne "Flash" Nilsson tänker inte Bräck köra professionell tävlingsbil igen.
- Jag vill ha tid till annat, säger Bräck till Sportbladet.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-09-19 - Det känns fantastiskt
Efter STCC-segern tackar Göransson - kalsongerna.Här är Richard Göranssons hemliga segervapen. Ett par slitna kalsonger.
- Jag klarar mig inte utan dem, säger han.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-09-19 Nilsson och Göransson försvarade sina titlar
Johan Nilsson försvarade titeln i STCC challenge. Inför finalen på Mantorp behövde Nilsson en tredje placering för att säkra titeln i privatförarklassen för andra året i rad. Ingen lätt resa
Men det blev ingen lätt resa, efter problem med bilen under lördagen startade Nilsson sist i det första kvalet på söndagen.
Läs hela artiken i Norrköpings Tidning>>

05-09-19 Ekström toppar - igen
Mattias Ekström och Gary Paffett fortsätter att dominera i DTM, den tyska banracingserien. Den här helgen var det Ekströms tur att vinna.Därmed återtog Krylbograbben även ledningen i sammandraget, en poäng före Paffett.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-09-19 Trist avslutning
Krasch stoppade Engströms drömmar om SM-medalj. En sladd, en retursladd och hård plåtkontakt. Och det efter bara tio sekunders körning, det satte stopp för Tomas Engströms drömmar om en SM-medalj i STCC när finalen avgjordes på Mantorp Park.
-Jag är jättebesviken, några andra känslor finns inte, sade Tomas när säsongen i Sverige var över.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-09-19 Joachim Grahn infriade pojkdrömmen
En pojkdröm gick i uppfyllelse för Joachim Grahn när han i helgen totalsegrade i den 41:a upplagan av klassiska rallytävlingen TV-Svängen. Med 4,9 sekunders marginal vann Joachim Grahn tillsammans med co-driver Rickard Nilsson före Riksmästaren, Taxingeföraren John
Läs hela artikeln Kristianstadsbladet>>

05-09-19 Dick fick drömmen uppfylld
Dubbelt West Coast Racing i STCC-finalen. Dick Jönsson Wigroth stallchef i West Coast Racing från Halmstad fick sitt drömscenarie i finalen i STCC på Mantorp. Nästan. Drömmen var att Thed Björk skulle ha ledningen i finalen och att Richard Göransson skulle ligga tvåa, vilket skulle innebära att Richard vann mästerskapet och Thed blev tvåa.
Läs hela artikeln i Hallands Posten>>

05-09-19 Bengt Thyr, Tallåsen vann Hälsingland Open!
besegrade Tommy Wärn Kilafors i finalen.Storpublik såg den täta fighten...
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-09-18 Richard och Thed snabbast
Örebroaren Richard Göransson står i pole position i dagens STCC-final på Mantorp Park. Sida vid sida med sin egen stallkompis Thed Björk. Mästerskapsledande BMW-teamet fortsätter att imponera.
- Nu handlar det om att ta bilen i mål, säger Richard Göransson.
Han har definitivt inte tagit ut något i förskott. Pole position till trots.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

05-09-18 Heta heat i höstsolen
Nästan 100 förare kom till start när SMK Nyköping på lördagen arrangerade Folkrace på Björshultsbanan utanför Nyköping. Många var lokala. Vinnaren kom dock från Norrköping.
Läs hela artikeln i Södermanlands Nyheter>>

05-09-18 Det kommer gå undan på Södra i dag
Räkna med spänning på Södra berget i dag. Räkna med att Sveriges number one inte avgörs innan sista åket. Inte minst på grund av att första dagen av Back-SM på Södra berget inleddes med en skräll. Storfavoriten Henrik Flodin, SMK Hälsinge, slutade ju "bara" trea.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-18 Richardsson fick blodad tand
Han är en speedwaystjärna av stora mått. I helgen återfinns han i Porsche Carrera Cup.
– Jag har fått blodad tand, säger gästföraren Tony Rickardsson vars karriär kan ta en ny bana.
– Jag har fått erbjudanden och funderar på en mindre racingsatsning. Det är roligt att göra något nytt och se utvecklingskurvan går mer uppåt än inom speedway.
Att smärtorna är mindre inom banracingen är också något han uppskattar.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-18 Sandberg får större ansvar
De senaste fyra åren har han jobbat åt profilen Janne "Flash" Nilsson. Från och med 1 oktober blir Alnöbördige Mikael Sandberg förmodligen heltidsanställd som presansvarig för STCC-cirkusen.
– Det känns som rätt läge nu, säger Micke.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-18 Sex poängs ledning krympte till ynka fyra
Sex poängs ledning krympte till ynka fyra. Men Sundsvallsföraren Fredrik Ros har fortfarande fördel i jakten på mästerskapstiteln i Porsche Carrera Cup. I dag väntar en hårresande final.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-18 Fredrik Ros gör intryck på de etablerade
Han får lovord av racinglegenden Janne "Flash" Nilsson. Och beröm av speedwaykungen Tony Rickardsson. I helgens STCC-cirkus är jättetalangen Fredrik Ros från Kvissleby på plats i hetluften – på väg mot sina drömmars mål.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-17 Het avslutningshelg
I STCC är värmlänningarna långt i från en pallplacering. I Carrera Cup och roadracingklassen Superstock 600 är det tvärtom. Jan "Flash" Nilsson och Mikael Nilsson lär båda stå på pallen på Mantorp. STCC-serien har inte blivit någon värmländsk succé under året. Jan "Flash" Nilsson är först på niondeplats och på platsen därefter återfinns Tommy Kristoffersson.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-17 Rena rama hatmötet
I helgen gör antagonisterna Ros och Karlsson upp om titeln i Porsche Carrera Cup I ena ringhörnan: Fredrik Ros, Team Sweden. I andra ringhörnan: Nicklas Karlsson, Podium. Finalen i Porsche Carrera Cup målas upp som rena rama hatmötet.
– Man kan inte vara bästa kompisar när man ska slåss om en titel, säger Fredrik Ros.
Läs hela artikeln i Avdelsningsettan>>

05-09-17 BMW besegrade både regler och konkurrenter
Förra året var STCC en evig jakt på BMW. Då skrev man om reglerna - gjorde dem mer anti-BMW. På söndag är det final i STCC på Mantorp. Och vad är det fältet jagar? Jo - BMW.
- Fast i år har vi fått jobba mycket mer för framgångarna, säger märkets stallchef Dick Jönsson-Wigroth.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

05-09-17 Fartfantom visade upp sig i Linköping
STCC-cirkusen är framme vid den sista föreställningen för säsongen. Artisten alla vill se – Richard Göransson, fartfantomen. I går laddade Göransson upp inför finalföreställningen med att notera den snabbaste testtiden och sedan fira den med en rundtur/uppvisning med sin BMW inne i de centrala delarna av Linköping.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-17 Fakta: Klasserna i helgens banracing
Porsche Carrera Cup är bara en av flera underklasser till banracingserien STCC. Totalt ska det göras upp i nio banracingklasser i helgens superfinal på Mantorp utanför Linköping. Här reder vi ut begreppen.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-17 Flodin visar talangen
Hedemorabon Patrik Flodin fick en olycklig start på det brittiska VM-rallyt. Han kanade av vägen på första sträckan och satt fast i drygt tio minuter innan en hjälpsam publik till slut fick upp bilen på vägen.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-09-17 Ekströms tuffa fight
En enda futtig poäng skiljer Audiföraren Mattias Ekström från nuvarande ledaren i DTM-serien, Gary Paffett, inför helgens tävling på Eurospeedway i Lausitz.
- Det kommer att bli tufft för oss, men jag har revansch att kräva på den här banan, det gick inte så bra här i fjol. Målet är att vinna, säger förra årets DTM-mästare Mattias Ekström.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-09-17 Sebastien Loeb en dags färd närmare VM-titeln
Fransmannen Sebastien Loeb kommer närmare och närmare sin andra raka VM-titel i rally. Loeb, som vunnit sju deltävlingar i år, toppar resultatlistan efter första dagens etapper i brittiska rallyt i Wales.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-17 Daniel längtar efter segern
2001 var han med in på mållinjen i dåvarande JTCC. 2002 och 2003 i S 60 Challenge. I år handlar om nya JTCC och återigen är Daniel Andersson från Ludvika med i slutsegerdiskussionen inför finalen.
- Just nu fokuserar jag på kvalet, säger Daniel.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-17 Göransson i vinnarläge i STCC
- men Engström har fortfarande chansen
Regerande mästaren Richard Göransson från Örebro har allt i egna händer inför STCC-finalen på Mantorp på söndag. Göransson leder på 117 poäng, 14 mer än teamkamraten Thed Björk och 40 mer än Tomas Engström från Säter på tredje plats.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-17 Ekström kräver stallorder i DTM
Etta: Gary Paffett, Storbritannien, Mercedes, 60 poäng. Tvåa: Mattias Ekström, Krylbo, Audi, 59 poäng. Mer spännande kan det knappast bli inför de tre avslutande deltävlingarna i DTM-serien i banracing. Och nu kräver Mattias teamorder från Audi-ledningen.
– Jag har inte råd att tappa poäng på grund av mina egna teamkamrater, säger han till Expressen.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-17 Björns väg mot formel 1 stoppas av pengabrist
Det är tveksamt om Björn Wirdheims amerikanska Champ Car-team, HVM, orkar genomföra de återstående fyra racen i mästerskapet. Orsaken stavas pengar. Eller rättare sagt bristen på pengar.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-16 Racingen går från bus till bana
I morgon är det premiär för streetracingtävlingen Hälsingland Open. Arrangeras för första gången legalt på Flygstaden. Storpublik väntas. Vem tar sin gatubil snabbast fram på sträckan 201 meter. Svaret kommer i ett moln av bensinångor och rykande däck i morgon.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-09-16 Per vill ta guld på berget
I mars vann han is-SM.
Nu vill SHRA Sundsvalls Per Ohlsson stå på pallen igen.På hemmaplan.
– En seger i backtävlingen vore större än SM-guldet, säger Ohlsson inför helgens final i Back-SM.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-09-16 Finalen ska avgöras på banan
Det finns egentligen bara en som kan snuva Richard Göransson på STCC-guldet. Hans egen stallkompis Thed Björk. Men stallchefen Dick Jönsson Wigroth vakar över dem.
– Nej, jag släpper inte dem lösa, säger Dick.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-16 Bra intresse för Cityracet
Finspångs Motorsällskap hade på torsdagen fått in 31 anmälda bilförare till Cityracet i Finspångs centrum lördagen 24 september. Intresset för den här typen av rally ökar snarare än minskar.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-16 Tony i våldsam krasch på Mantorp
Sex VM-guld i speedway. Det firar Tony Rickardsson med att köra racerbil på Mantorp.
Något som kunde ha slutat riktigt illa då han under torsdagen kraschade våldsamt på träningen med sin Porsche Carrera Cup-bil.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-16 Edman hoppas på en repris
Nu till helgen är det dags för den näst sista deltävlingen i DTC-mästerskapet 2005. Platsen är Padborg Park som ligger precis på gränsen mellan Danmark och Tyskland inte så långt från Flensburg. Förra gången Jens Edman tävlade på Padborg stod han överst på prispallen. I helgen hoppas han på en repris.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-16 På banan vågar Helena gasa
En av de snabbast växande racingklasserna heter Radical. En av dem är Helena Larsson, 29, från Ljungsbro. Man kan ju till att börja med undra varför i hela världen klassen heter just Radical. Översatt till svenska betyder ju radical detsamma som radikal, grundlig, genomgripande.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-16 Tony Rickardsson i krasch
Speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson firar VM-guldet med en körning i Porsche Carrera Cup. Under torsdagens träning på Mantorp kraschade han dock rejält. 400 hästkrafter på regn, det är så jävla roligt, men inte lätt, sade Rickardsson efteråt
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-15 Dick vet hur han vill ha det
West Coast Racing i guldläge inför STCC-finalen. Dick Jönsson Wigroth har drömscenariot klart för sig. Alltså hur det skall se ut i STCC-finalen på Mantorp på söndag eftermiddag.
– Att den som har läge för att vinna mästerskapet ligger tvåa och att den andre föraren i teamet leder, säger Dick med ett leende.
Läs hela artikeln i Hallandsposten>>

05-09-15 Kommunen tvingas backa i frågan om Scandinavian Raceway
I dag skulle det göras upp om vem som har rätt till tillgångarna på Scandinavian Raceway. Men det blev ingen uppgörelse. Kommunens representanter hade inget mandat att förhandla. Nu har man en dryg vecka på sig att komma med ett motbud till SCS, Scandinavian Competition Services, som kräver 15 miljoner kronor för att lämna kvar tillgångarna på banan.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-09-15 Olycklig krock för Henrik Levin
Han leder DM och hans favorittävling är hemmatävlingen TV-Svängen. Trots detta så avstår SMK Hörbys Volvoåkare Henrik Levin den 41:a upplagan av rallyklassikern på lördag. Han har viktigare uppgifter framför sig. Visst smäller ett DM-guld högt hos Henrik, men än högre en seger i Volvo Original Nordic West Euro Cup.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-15 RS-tävling i Falerum
På söndag är det åter dags för RS-tävlingen Falerumsbacken i Falerum. Frågan är om Tjust MK ska kunna försvara sin framgångar från ifjol. I år ställer klubben upp med ett starkt och åksuget lag. A-förarna Göran "Lillen" Andersson och Mats Lundholm, B-förarna Joacim Södergren, Johan "Plutten" Karlsson och Karl-Eric Nilsson, mera känd som "Lill-Kalle" samt C-föraren Tomas Olsson.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-09-14 JVM-premiär med P-G i Svenska Rallyt
Svenska Rallyts tävlingschef Christina Lundqvist gästade nyligen det internationella bilsportförbundets högborg i Paris. Och fick med sig glädjande nyheter hem. Svenska Rallyt ser ut att få JVM-status 2006.
- Så lyder rallykommissionens förslag som ska klubbas av world council den 26-27 oktober, säger Lundqvist.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-14 Jon-Erik i våldsam krasch
Jon-Erik Grenholm från Jörn och Bolidens MK hade ingen rolig avslutning på rallycrossäsongen. Vid helgens SM-final på Kinnekulle Ring kraschade Jon-Erik rejält efter att ha blivit påkörd av Martin Nilsson, Trollhättan. - Det gick bra för mig själv, med bilen var det värre, berättar Jon-Erik.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-09-14 Johan kan bli mästare
Johan Nilsson blir med all sannolikhet STCC-mästare på söndag.
Han är en av två östgötar, den andre Mattias Andersson siktar på en topplacering när det blir action på Mantorp i helgen.
- Med min taktik är jag långt efter redan efter ett varv. Pengar hämmar tyvärr min körning väldigt mycket, säger Johan Nilsson. Den 37-årige norrköpingsföraren vann ifjol STCC:s privatförarecup med en Volvo S60.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-14 Jimmy är bäst i Europa - igen
Silver blev till guld i England. Jimmy Ålund är bäst i Europa. Igen.
- Det känns väldigt, väldigt bra, säger den färske Europamästaren väl hemkommen från den sista EM-deltävlingen på Santa Pod i England. Den tredje säsongen i klassen Pro Stack slutade i succé och nytt guldregn över teamet i Åby MK. Teamet säkrade EM-titeln tack vare silverplatsen bakom Magnus Hansson från Umeå.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-14 Johan kör för STCC-seger på Mantorp
Johan Nilsson från Svärtinge kör för seger i STCC-finalen i Mantorp i helgen.
- Räcker att jag kommer i mål, säger han. STCC-säsongen är inne på sista sucken och för 37-årige Johan Nilsson handlar det mera om en formsak för att han ska ta hem totalsegern i STCC:s privatförarcup. Fyra förstaplatser och en tredjeplats har lagt grunden och kan han bara ratta sin BMW över mållinjen ska allt vara klart.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-14 Lamellkrångel stoppade Andersson
Trasig lamell förstörde Niclas Andersson chanser i Europamästerskapet.
Santa Pod, England Niclas Andersson, Näsviken, körde in på en total femte plats när Europamästerskapet i dragracing avgjordes i ett regnigt England i helgen.
- Det har verkligen inte varit någon bra säsong, suckar Niclas.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-14 Svensson säkrade titeln
En tredjeplats i sista deltävlingen räckte för SMK Hälsingeföraren.
Lima Lars Svensson tog tredje plats i Supernationella klassen när öppna förbundsmästerskapet i backe för bilar avslutades i Lima i helgen. Den placeringen räckte för att SMK Hälsingeföraren skulle ta den sammanlagda titeln.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-14 Framgångar för "Kröken"
Johan "Kröken" Karlsson, Tjust MK, hade framgångar i Norrköpings MS rallyspecieal. Det blev seger bland B-förarna, dessutom bästa tvåhjulsdrivna ekipage och en andraplats totalt.
Tävlingen kördes runt Kimstad och Lövstad slott, 23 kilometer varav 13 kilometer var uppdelat på tre specialsträckor. Segern gick till Per-Åke Ring med Terje Karlsson i högerstolen från Valdemarsvik.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-14 Eliasson sju sekunder från segern
Magnus Eliasson från Skutskär tog andraplatsen i Grupp E när årets andra deltävling i Upplands C-förarserie i rally, Mälaröspecialen, avgjordes på Ekerö. Sju sekunder kom att fattas fram till segrande Fredrik Holm, Almunge.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-14 Järbokillar på topp i Råsjö Race
Daniel Larsson från Järbo tog segern i Volvo Original i rallyt Råsjö Race, som avgjordes i Hudiksvall. Marginalen skrevs till nio sekunder före Jocke Palm, Ilsbo, efter de fyra sträckorna.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-14 Gästrikar snabbast i Mattåsbacken
Det blev Gästrikland i topp i två klasser när nedre norras öppna förbundsmästerskap i backe för bilar avgjordes i Lima. Tobias Söderqvist, Årsunda och Daniel Bååth, Gestrike, höll båda full fart uppför den kilometerlånga, grusbelagda, Mattåsbacken.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-14 Japansk succé för Jimmy
I onsdags landade Jimmy Johansson i Tokyo. Tre dagar senare stod han på startlinjen i Japanska VW Golf GTI Cup. 57 minuter senare flaggades han av som etta. Jimmy Johansson är glad men samtidigt omtumlad när ST-tidningen når honom på väg till flygplatsen. Vistelsen i Japan har varit både intressant och lärorik men framförallt annorlunda. Intrycken är många och det lär ta ett par dagar att smälta konstaterar Jimmy Johansson.
– Jag har både lärt mig att äta med pinnar och bo en natt i centrala Tokyo, skrattar
Läs hela artikeln i ST>>

05-09-13 Seger gav Jimmy SM-silvret
- Det här satt jäkligt bra!
Jimmy Holmkvist hade lätt att dra på smilbanden efter segern i den avslutande SM-deltävlingen i rallycross. Och den sammanlagda silvermedaljen! Jimmy höll en delad femteplats i SM-tabellen i Supernationella klassen inför epilogen på Kinnekulle Ring utanför Götene. Inledde prima med en tredjeplats i den första kvalomgången.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-13 Mungiporna uppåt på Mellquist
Körde hem ett brons i rally-SM tillsammans med codrivern Erica Jansson.
- Skitskoj! Det här tar nog ett bra tag att smälta...
Magnus Mellquist hade inga problem hålla mungiporna i högläge efter SM-bronset i rally i helgen. Söderhamnsföraren - med Erica Jansson som codriver - blev sjua i Stora Grupp N-klassen på fredagen och följde upp med en fjärdeplats dagen därpå.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-09-13 Bittert slut för Lars Sjöström
Växellådan rasade ihop och SMK Hälsingeföraren blev poänglös i SM-epilogen.
Köping - Min värsta helg hittills i rallykarriären! SMK Hälsingeföraren Lars Sjöström var bedrövad efter att ha kammat noll i SM-epilogen i Köping i helgen. Det körde ihop sig redan från början. På den första sträckan på fredagen började växellådan krångla.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-13 Rallyveteran snabbast i Råsjö race
Sten-Erik "Stene" Eriksson vann före SMK Hälsinges Niklas Hägg. Njutånger Den nionde deltävlingen i rallyns hälsingeserie avgjordes på söndagen i Njutånger. Arrangörerna, SMK Hälsinge, tog emot ett 30-tal tävlande som kunde dra på ordentligt på den 1,5 kilometer långa sträckan.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-09-13 Fin framgång för SMK Söderhamns Per Sundling i Svenska Drifting serien
Per Sundling, SMK Söderhamn kom trea totalt när man körde en driftingserie för första gången i Sveriges motorhistoria
http://www.smksoderhamn.com/artiklar/2005/050912a.html

05-09-13 Marcus Nilsson fyra i SM-finalen
Marcus Nilsson avslutade SM-säsongen på ett snyggt sätt. Tomelillaföraren blev – trots inledande strul– fyra i SM-finalen. – Jag är nöjd efter omständigheterna, säger han till YA-sporten.
Marcus Nilsson har inte haft det lätt i årets SM-serie i rallycross.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-09-13 Fullt grussprut på 80-årsfest
I helgen fyllde Umeå AK 80 år. Detta firades med folkrace i samarbete med MS Umeå på Bussjö folkracebana. Den 70-talet stora publiken bjöds på en spännande tävling med stundom mycket rafflande fighter. klassen junior låg Henric Wiesler UAK, bäst till med två vinster och en andraplats. Men i finalen hade Christian Salemark VMS fått fart på sin Volvo som strulat i kvalen, och bjöd Henric på en match.
Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren>>

05-09-13 Tomas Engström kör VM i Spanien
STCC-föraren Tomas Engström har beslutat sig för att köra VM-deltävlingen i Valencia den 1-2 oktober. Engström kommer att köra sin egen bil men i JAS Motorsports färger. Han blir alltså officiell förare åt fabriksteamet i WTCC.
- Det känns bra, inte minst för att vi fördjupar samarbetet med JAS, säger Engström.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-13 Micke stoppas av mystisk sjukdom
Rallymästaren tvingas ta sabbatsår: Viktigast att bli frisk
Han blev svensk rallymästare i helgen. Nu tvingas Micke Lindh, 24, sälja bilen och ge upp karriären - på grund av en okänd magsjukdom.
- Tråkigt - men skönt på ett sätt, säger Arvikaföraren. Micke Lindh har på nolltid slagit sig in i rallytoppen. Vid helgens rallyfinaler i Köping försvarade Micke inte bara sin ledning - han drygade även ut densamma. Som debutant i Svenska Rallyseriens C-klass.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-13 Alx missnöjd med helgen
Alexander Danielsson svarade för två topprace i helgen - ändå var han knappast nöjd när han lämnade
favoritbanan Donington Park efter en sjunde och niondeplats.Alx Danielsson hade stora förhoppningar om att få till det riktigt ordentligt när World Series by Renault i helgen avgjordes på Donington Park i England. Den banan kan Alx nämligen extremt bra, bland annat efter sitt år i brittiska formel Ford-serien. Dessutom ledde han tävlingen på banan i FRV6 i fjol.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-09-12 Lundberg vann trots motorkrångel
Mikael Lundberg tog segern i tvåhjulsdrivna klassen när Dala Rally cup fortsatte i Lima. Men Gävleföraren jublade inte efter målgången. Tvärtom.
- Jag körde motorras i det sista åket. Det var bland det sämsta som kunde hända, konstaterar Micke.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-12 Hansen nöjd SM-trea
Kenneth Hansen belåten med ett SM-brons. Jodå, så var det faktiskt i går på Kinnekulle Ring där Götenestjärnan kom tvåa i A-finalen.
– Skönt att få till körningen i finalen, säger Kenneth. Att mycket meriterade Kenneth Hansen skulle vara nöjd med ett brons efter mängder av guld låter väl lite konstigt, men så var det.
Läs hela artikeln i Nya Linköpings Tidning>>

05-09-12 Ett efterlängtat guld
Urban Bergström: Jag tror inte riktigt jag fattat det än. Per Eklund och Niklas Hagström föll båda på målsnöret.
Urban Bergström fick däremot, efter många års slit, sitt efterlängtade SM-guld.
- Jag tror inte riktigt jag har fattat det än, njuter han.
SM-serien i rallycross hade sin finalhelg den här helgen. På Kinnekulle ring fanns det fyra värmlänningar med guldläge, Per Eklund i Division 1, Niklas Hagström i Division 2, Andreas Larsen i juniorklassen, plus då Urban Bergström i den SuperNationella
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-12 Ward trea i norska rallymästerskapen
Det är inte ofta rallyförarna får åka i två olika länder - under ett och samma rally. I det norska nationella mästerskapet firades 100-årsjubiléet av unionsupplösningen på ett alldeles speciellt sätt. Till Östvoldrallyt fanns Årgängs MK som medarrangör och några sträckor kördes på svensk mark.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-12 Peter Zachrisson - mästare efter mycket strul
Mats Jonsson kunde defilera in i mål som Svensk mästare, för tolfte (!) gången. Peter Zachrisson fick ta i lite mer. Men JSM-guld blev det likväl.
- Otroligt skönt, det trodde jag verkligen inte efter vintersäsongen som inte direkt var någon höjdare, berättar han.
Läs hela artikeln i VF>>

05-09-12 SM-guld och silver i Kolsva
Jimmy Joge säkrade SM-silvret efter en tredjeplats i SM-finalen i Kolsvarundan. Silvermedaljen i trimmade 4WD-klassen hamnade i Tjällmo genom att Jimmy Joge, SMK Motala rattade in sin Peugeot WRC på tredjeplatsen och säkrade medaljen efter "omöjlige" värmlänningen Mats Jonsson.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-12 Mikael vinnare i RS-serien
Mikael Andersson överraskade och vann klassen C2VD i helgens rallytävlingar i Kimstad. När Norrköpings MK arrangerade rally i Kimstad i helgen vann Mikael Andersson från hemmaklubben sin klass C2VD klart.
- Allt funkade som det skulle. Det var fina vägar och jag är nöjd, sammanfattar Mikael tävlingen.
-Totalt gick det väl kanske inte så bra men jag vann ju klassen så jag får vara nöjd med det.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-12 Joge och Menck på pallen
Jimmy Joge lyckades hålla undan till en
andraplats. Fredrik Menck tog den förväntade titeln. SMK Motala hade en riktigt bra rallyhelg när SM avslutades i Kolsva.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena tidning>>

05-09-12 Jernberg bröt - men är inte nedslagen
En trasig hjulupphängning, en förstörd final. Men Michael Jernberg var inte det minsta nedslagen.
-Visst hade det varit roligt att komma först här i dag men det är skitsamma om man ändå inte vinner. Tvåa, trea, fyra eller femma spelar ingen roll, säger Jernberg som blev just femma i årets SM.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-09-12 Larsson tog SM-guld i rallycross
Det märktes redan i lördags morse att den här helgen var speciell. Om en traktor och flera bilar i ett svep på vägen till Kinnekulle ring. Sedan körde han ifrån allt och alla på tävlingsbanan också. Svensk mästare 2005: Lasse Larsson. Kolla in jublet. Vi behöver inte ödsla spaltmillimetrar på att berätta om hur glad Svenljunga-sonen Larsson och hans team är.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-09-12 Jimmy Joge tvåa i SM
Östergötland fick två SM-vinnare när rally-SM avslutades i och med Kolsvarundan i helgen.
Men det var inte Jimmy Joge, SMK Motala, som knep gulden utan överraskningen Per-Arne Sääv, VÖMK, som vann klass A 7 samt Fredrik Menck, SMK Motala, som vann Volvo Orginal Cup. Jimmy Joge hade förhoppningar om att kunna rubba Mats Jonsson i kampen om SM-guldet, men den chansen försvann redan på fredagen där Mats vann före Thomas Rådström och Jimmy.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-12 Ring snabbast i RS-serien
Per-Åke Ring, SMK Valdemarsvik, var överlägsen när Norrköpings MK arrangerade en deltävling i RS-serien på söndagen. Per-Åke var hela 28,7 sekunder snabbare än tvåan Johan "Kröken" Karlsson, Tjust MK över de tre sträckor man körde, varav två var den s k Aspasträckan och tredje vid nya sopptippen.
Läs hela artikeln i Folkladet>>

05-09-12 Göthberg slog till i sista deltävlingen
Det började struligt för Eskilstunas Per Göthberg i rally-SM:s två sista deltävlingar. Men slutet blev desto roligare.
- Vi höll på och fixade med bilen till klockan tre på natten. Och det blev inte många timmars sömn före tävlingen. Ändå vann vi. Det var verkligen en kanonavslutning, säger han.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-09-12 Stor underhållning i Sponsorcupens final
Efter sommarens sju deltävlingar var det i helgen finaldags för årets Sponsorcup i folkrace. Med drygt 100 stycken mer eller mindre laddade förare på plats vid Östersunds Motorstadion. Kan det bli annat än underhållning på hög nivå? Folkrace kanske inte räknas som den mest glamorösa av motorsporter.
Läs hela artikeln i Läntsidningen Z>>

05-09-12 SM-guld till Patrik Sandell
Redan i fredags vann Patrik Sandell årets Clio Cup tillsammans med sin codriver Emil Axelsson. En av helgens målsättningar var därmed i hamn med resultatet att han senare i höst kommer att åka till Frankrike och testa med deras fabriksteam. Ett resultat som bara det är det största som hänt Patrik. Men helgen hade mer att bjuda på. Det gällde att ladda om batterierna för möjligheten att köra hem ett SM-guld till Jämtland fanns fortfarande.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-09-12 Fler östgötska medaljer i rally-SM
Guld till Fredrik Menck. Silver till Jimmy Joge. Det blev facit när årets rally-SM avgjordes i Kolsva i lördags.
-- Vi nådde vårt mål och det känns faktiskt väldigt bra.
Fredrik Menck har just gått i mål. Han och kartläsaren Kim Göransson klarade pressen att "bara" ta sig runt tävlingen för att säkra segern i Volvo Original.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-12 Larsson överlägsen i SM i rallycross
Lasse Larsson var överlägsen i årets SM-final i rallycross och vann före bland annat Per Eklund och Kenneth Hansen."Lasse var omöjlig. Jag hade taktiken klar för mig i finalen. Men jag fick aldrig chansen att genomföra den", sade Per Eklund som ledde
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-12 Sekunder från SM-brons
Joachim Carlström från Kalmar, men tävlande för Gullabo, gjorde en lysande insats i helgens SM-avslutning i Kolsva. Carlström blev trea i Stora Grupp N drygt två sekunder från SM-brons .SM-avslutningen i Kolsva inleddes bra för Jochim Carl-ström och hans kartläsare Jörgen Norman.
Läs hela artikeln i Barometern>>

05-09-12 Fartfyllt i Gullaboknixen
I lördags tog en 80-tal fartvidunder över på grusvägarna utanför Emmaboda.
Det var Gullaboknixen, den fjärde och sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup och hemmafavoriten Mattis Olsson vann i stor stil. Sen i april har tävlingsledaren Mats Gunnarsson och de andra i Gullabo RC jobbat för att årets upplaga av Gullaboknixen skulle genomföras.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-09-12 Hemmahoppet övertygade
I lördags tog ett 80-tal fartvidunder över på grusvägarna utanför Emmaboda.
Det var Gullaboknixen, den fjärde och sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup och hemmafavoriten Mattis Olsson vann i stor stil.Sen i april har tävlingsledaren Mats Gunnarsson och de andra i Gullabo RC jobbat för att årets upplaga av Gullaboknixen skulle genomföras.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-09-12 Sandell körde hem guldet efter hård kamp
Det var stenhård kamp ända in i slutet, men när dammet lagt stod han som segrare. Patrik Sandell, Jämtlands MK, blev i helgen historisk när han vann Rally-SM.
- Jag har satt väldigt stor press på mig själv, att jag ska fixa det här, så just nu känns det bara så skönt. Men det blev väl lite för tight för nerverna, säger Patrik Sandell, som vann den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen i sin Renault Clio.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-09-12 Bååth fick slita för att ta sig till A-finalen
Daniel Bååth hade en slitsam dag på Borlänge motorstadion när årets näst sista deltävling i svealandscupen i rallycross avgjordes under lördagen. Gestrike-föraren fick gå den "långa vägen" till A-finalen i klassen 2400 cc - där han till slut kunde lägga beslag på en tredjeplats.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-12 Nordström fick chansen och segrade
Det går inte att kalla det publikfest, för på publikbacken var de närvarande lätträknade.Men det var desto mer folk i depån bland bilar och förare, och där var stämningen som vanligt hög när det i lördags bjöds på Svealandscup i rallycross.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-05-12 Hohenthal tvåa
Den 20-årige Morakillens bästa placering i Formel Renault-serien. Sebastian Hohenthal fortsätter att imponera i den brittiska Formel Renault-serien. I helgens tävlingar noterade han för sitt bästa resultat genom att bli tvåa i ett av finalracen. - Tidigare hade jag fyra tredjeplatser och att få bli tvåa känns kanon, hälsar Sebastian från England.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-09-12 Nordström från Fredriksberg triumferad
Lasse Rosendahl, Östhammar, Anders Avelin, Hammaren och Björn Nordström, Fredriksberg.
Där har ni segertrion när årets åttonde deltävling i svealandscupen avgjordes på Borlänge motorstadion vid Norra Amsberg.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-12 Rally-SM
Tommy Vestlund, Borlänge, tog fjärdeplatsen i Grupp N under 2000 cc i Kolsvarundan, årets sista deltävling i rally-SM. Totalsegrare blev numera sporadiskt tävlande Tomas Rådström, Vännäs, i en WRC-Toyota. SM-epilogen kördes fredag och lördag. Tolv sträckor ingick i trakterna kring Köping med omnejd.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-12 Rådström rattade sig till en andraplats
Efter en strulig satsning på rallycross - i går gled Vännäsföraren Thomas Rådström in på rally-SM i Köping. Trots en dålig början arbetade han sig upp till en andraplats. Det var länge sedan Rådström satt bakom ratten i ett rally, senaste gången var faktiskt fjolårets SM-final i Norrköping. Sedan dess har han satsat på rallycross - så visst har han haft en ratt att hålla i ändå. Men riktigt rätt har det nog inte känts med den ratten, inte att döma av hur det har gått med rallycross-satsningen.
Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren>>

05-09-12 Rådström vann SM-avslutningen
I fredags fattades 3,4 sekunder för seger. I lördags gav Thomas Rådström svar på tal och vann över Forshagas Mats Jonsson med 24,6 sekunder.
– Jag skulle gärna köra mer, sa ”Rådis” som körde lysande i hans enda rallytävling den här säsongen.
Mats Jonsson hade redan säkrat SM-guldet efter fredagens etappvinst i säsongens näst sista deltävling i SM-serien. Men prestigen mellan honom och Rådström fick lördagen att bli en adrenalistinn tävling mellan de bägge toppåkarna.
Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad>>

05-09-12 Martin nådde B-final på Kinnekulle Ring
Det blev en händelserik avslutning på rallycross-SM för Martin Nilsson, SMK Trollhättan, på Kinnekulle Ring under söndagen. Efter mycket om och men, tog Martin sig ändå till en B-final. Träningen gick perfekt och förväntningarna var stora inför det första kvalheatet för Martin Nilsson. På startplattan började det då att spruta bensin ur hans bil.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-09-12 Lasse kör för totalseger
Nu är det inte mycket som kan stoppa Lasse Wirenborg, MK Kopparberg från totalsegern i årets Dala Rally cup. Lima-raiset i lördags blev en ny triumf för Lasse med yngsta dottern Maria i kartläsarstolen.
Lasse vann alla tre heaten i Limas backtävling, en backe som mätte två kilometer. Lasse Wirenborg rattar en Saab 9000 i grupp E. Säsongen hittills i Dala Rally cup har inneburet fem segrar och en andra plats.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-09-12 Mattias JSM-tvåa i rallycross
Inför JSM-finalen i rallycross hade 17-årige Mattias Ledin, MK Kopparberg två poäng tillgodo på tvåan Linus Emilsson från Falköping. Men Mattias fick bensinkrångel i finalen vilket innebar att Linus smet förbi och knep guldet före Kopparbergsföraren. Allt var upplagt för Mattias Ledin inför JSM-finalen i rallycross på Kinnekulle ring. I fjol slutade Mattias tvåa i JSM och i år skulle han lägga beslag på titeln.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-09-12 Tiondelar av sekunden avgjorde Bramac-trofén
En riktig sekundstrid blev det mellan de tre bästa rallyförarna i Bramac-trofén i söndags.Till slut skiljde det bara två tiondelar mellan totalettan Thomas Lindén och tvåan Kenneth Olsson. Men trean Mattias Johansson tog ändå hem Bramac-trofén för gott på flest insamlade poäng under tre tävlingar.
- Det var härligt att få straffa Kenneth Olsson. Det brukar skilja tiondelar mellan oss. Den här gången var det till min fördel, säger Thomas Lindén som tävlar för Filipstads MC.
Läs hela artiklen i Bergslagsposten>>

05-09-12 Älvsbyns MS körde hem två klassguld i folkrace
Det kunde ha blivit triss i klassegrar för Älvsbyns MS i lördagens folkracetävling, men en havererad drivaxel för Piteföraren Erik Jonsson i juniorklassens A-final satte stopp för det. Erik delade nämligen bil med herrklassens hemmafavorit Tobias Nordin. Annacarin Rosander och Mattias Nilsson vann dam- respektive juniorklassen.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-09-07 Alex på pallplats i Norge
De tekniska problem som förstörde helgen i Karlskoga för 14 dagar sedan var åtgärdade. I stället gick Alex Engblom och trillade i depån i Våler med en skadad hand (båtbenet) som följd. Trots att handen gjorde ont och det var svårt att växla noterades Alex för sjätte bästa tid i kvalet. I helgens första tävlingsheat gick det ännu bättre för Alex som slutade fyra.
Läs hela artikeln i ST-tidningen>>

05-09-07 Slutet är nära för Scandinavian Raceway
Mellan 20 och 50 miljoner. Så mycket kostar det att iordningställa motorbanan för tävlingsverksamhet efter att Scandinavian Competition Services lämnar anläggningen sista december. Sedan företaget avlägsnat motorbanan på egna tillgångar talar allt för att fortsatt tävlingsverksamhet är utesluten. Därmed når en 35-årig saga sitt slut.
Läs hela artikeln i Västboandan>>

05-09-07 Flogner fick kämpa hårt för Befabtrofén
Gävles Per-Olof Flogner kunde ta segern i Klassiska cupen, Klass 1, efter en hård kamp i Befabtrofén. "Pålle" skrev marginalen till sju sekunder före östgöten Håkan Lidebjer.
Tävlingen - som avgjordes i skogarna runt Linköping - ingick både i riksmästerskapet och Klassiska cupen. Den mätte hela åtta mil, fördelat på sju sträckor.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-07 Populärt race i city
Cityracet i Finspång 24 september är redan uppe i 20 anmälda bilar.
- Perfekt. Det har aldrig varit så många anmälda så här långt före tävlingen, säger Anders Bengtsson i Finspångs MS. FMS och tävlingsledaren Anders Bengtsson har vant sig vid att det är trögt med anmälningar månaden före racet. Det brukar lossna sista veckan. Förra året startade 40 förare och körde varv efter varv i Finspångs centrum. Den siffran har stora möjligheter att slås i år.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-07 Dubbel chans till seger
SMK Motala kan i helgen få två klassegrar när finaltävlingen i rally-SM, Kolsvarundan, avgörs i Köping. Fredrik Menck har i princip redan säkrat segern me-dan Jimmy Joge behöver ta in fyra poäng på ledaren. Det ska mycket till för att 21-årige Fredrik Menck missar segern i klassen Elit A i Volvo original. Han behöver egentligen ”bara” ta sig i mål på lördag för att säkra titeln.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena tidning>>

05-09-07 Kent Davour är inte nöjd
Västerås motorklubb stod som värdar för årets finalomgång i EVO-cupen i rallycross. För Kent Davour kunde finalen ha slutat bättre, då Tjust MK föraren hade siktet inställt på avancemang från sin femteplats i den totala EVO-cupen. Men det började nattsvart, punktering och en trasig bärarm fram gjorde att första kvalheatet blev ett streck i protokollet.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidning>>

05-09-07 ... och Micke behåller ledningen
Två andraplatser blev facit för Mikael Lundberg när back-SM fortsatte i Ånnaboda utanför Örebro den gångna helgen. Gävleföraren skuggade båda dagarna tätt efter Kenneth Olsson, Hällefors, i Rallyklassen för tvåhjulsdrivna bilar. I lördagens tävling skilde sju hundradelar till Olssons favör efter det första åket.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-07 "Man trodde knappt att det var sant"
Här är STCC-motorn det snackas om. Johan Stureson var bara en kurva från säsongens andra seger när bilen stannade. Det är alla förares värsta mardröm. En kurva från segern dör motorn. Johan Stureson vet hur det känns. Han har redan fått berätta storyn så många gånger att han tappat räkningen.
– Det är ju ganska många som undrar vad det var som hände, säger han med ett snett leende.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-07 Claes Mohlin bäst av dalaförarna
Det blev ett stort manfall i Befabtrofén, årets fjärde deltävling i riksmästerskapet i rally. Tävlingen kördes i trakterna av Linköping i helgen och omfattade hela åtta mil, fördelat på sju sträckor.
Bäst av dalaförarna lyckades Claes Mohlin, Dala-Falun, som styrde i mål som sjua bland A-förarna – och på andra plats i kategorin under 2000 cc.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-07 Ola Carlsson är totaltvåa
Efter att dammet i A-finalen på Borås motorstadion hade lagts dig och kombatanterna antingen rullat in i mål eller var kvar i sandfållorna, korades Roy Olsson från Karlskrona AK som segrare. Ola Carlsson från Ankarsrum, slutade som trea i den här bataljen.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-09-07 Sista bitarna på plats inför guldjakten
På lördag kan Patrik Sandell ta hem sitt första SM-guld i rally. Men seger i Clio Cup, med en testdag i Frankrike i potten, lockar mer . Länets rallyess Patrik Sandell har bra utgångsläge för att ta sitt första SM-guld i helgen. Två deltävlingar återstår i Köping fredag och lördag och Patrik leder med två poäng före Robin Sandberg, Ryd.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-09-07 Sandell redo att ta chansen
På torsdag inleds färden mot Köping och rallykarriärens hittills viktigaste helg. Inte bara ett SM-guld står på spel för Patrik Sandell, Jämtlands MK. Kanske är resultatet i årets Clio cup snäppet viktigare ändå.
Segraren har nämligen en resa till Frankrike att göra senare i höst.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-09-06 Karlsson flaggar för Åland
John ”Gurkan” Karlsson – eller ”Pirkka” Karlsson som han kallas i Norge – körde in på en 55:e plats i den norska landsfinalen i bilcross förra helgen. För andra året i följd lyckades den Bergenbosatte ålänningen kvala in till en landsfinal.
– Målet var att köra hela tävlingen den här gången, säger Karlsson som tvingades avbryta finaltävlingarna i fjol.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-09-06 Daniel Damberg trea i Befabtrofén
När Linköpings MS körde sin tävling Befabtrofén gjorde SMK Motalas Daniel Damberg en mycket bra körning och blev bäste bakhjulsdrivna ekipage. Daniel rattade in sin stora Volvo 940 på tredjeplatsen i Grupp 2 wd, och hans tid räckte mycket bra till totalt där han blev fyra.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-09-06 "Lillen" nöjd
- Jag är rätt så nöjd med årets back-SM säsong, säger Göran "Lillen" Andersson till VT efter helgens omgång i SM serien. Den gångna helgen blev facit två tredjeplatser och i Arboga för några veckor sedan en andraplats i klassen.
Totalt slutade denna bilsportsveteran på 5:e plats i den tvåhjulsdrivna rallybilsklassen i back-SM serien. En tillbakablick på säsongen ger en fråga, hade inte dubbelpunkteringen i Norrköping varit ett faktum, så kanske vi hade haft SM medaljer på gång.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen>>

05-09-06 "Kröken" tog en klasseger
Äntligen verkar Johan "Kröken" Karlsson ha hittat tillbaka till storformen. Klasseger bland B-förare 2WD och en tolfte plats totalt blev facit för den unge Tjust MK-föraren i Befab-trofén som ingick i RM för juniorförare i rally.
- Det känns obeskrivligt skönt, nu verkar det ha lossnat. Vi hade lite strul med bromsarna ett tag, vi körde en specialsträcka helt utan. Men med viljan besegrar man allt, säger en glad Johan Karlsson.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen>>

05-09-06 Israels trea i evo-cupen
Det blev en hård A-final i Supernationella klassen när evo-cupen i rallycross avslutades i Västerås i helgen. Segrade gjorde till slut Ola Stenvall, Skellefteå, före Christer Johansson, Strängnäs.
Med i A-finalen fanns även Per-Erik Israels från Sälen. ”Pecka” fick sin bil rejält demolerad i samband med en smäll vid utgången av alternativspåret, där Jonas Andersson, Orust, tvingades bryta.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-06 Uhr toppade X-cupen
– Det går bra just nu. Är väl bara att tacka och ta emot.
Sa Johan Uhr efter målgången i A-finalen på Kyrkberget igår. Vansbroföraren lämnade ingen pardon i seniorklassen.
Det gällde årets femte deltävling i X-cupen i folkrace. Två segrar och en andraplats blev utdelningen för Johan Uhr i kvalet. Men bättre upp – tre ”spikar” – kunde Mattias Lönn, Årsunda, skryta med.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-06 Kör för segern – sedan läggs karriären på is
Inför avslutningen leder Daniel Johansson Götalandscupen i rallycross. Han satsar allt på att vinna. Sedan tänker Knislingesonen nämligen ta sabbatsår.
– Motivationen är ju på topp. Förmodligen är det därför det gått så bra i år också, plus att bilen fungerat väldigt bra, säger 26-åringen.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-06 Siv-Inger har lärt sig att ratta gubbens bil
En bra körteknik kryddat med sambons ”värsting Golf”. En oslagbar kombination som förde Siv-Inger Nilsson till seger i hennes första tjej-RM. – Hon har lärt sig bilen bra trots lite träning med den, säger pojkvännen Patrik Sjöberg, själv framgångsrik förare i Örnsköldsviks Rallyklubb. Trots att den sjätte och sista deltävlingen återstår är det klart att Siv-Inger från Sollefteå RRC tar hem mästerskapet. Hon säkrade slutsegern definitivt vid helgens tävlingar i Linköping, där ”Siwan” inkasserade sin tredje delseger.
Läs hela artikeln i Örnsköldsviks Allehanda>>

05-09-06 Marginalerna emot
Per Engstrand missade finalpasset i evo-cup. VÄSTERÅS Marginalerna var emot Per Engstrand när evo-cupen i rallycross slutfördes i Västerås den gångna helgen. Ljusdalsföraren missade finalpasset med minsta möjliga marginal - och slutade på tolfte plats i klassen 2400 cc.
Läs hela artikeln i Ljusdalsposten>>

05-09-06 Guldläge för Henrik Flodin
Back-SM i Örebro ger SMK Hälsinge-föraren guldvittring inför tävlingarna i Sundsvall om två veckor. Det blev maximal utdelning - två förstaplatser - för Henrik Flodin när back-SM för bilar avgjordes i Örebro i helgen. Dubbelsegern innebär rejäl guldvittring i rallycrossklassen inför Söderknallen i Sundsvall om två veckor.
- Hade inte en enda liten miss på hela helgen, summerade Henrik Flodin tävlingarna.
I lördagens tävling uppför den 900 meter långa Ånnabodabacken segrade Henrik med 32 hundradelar före Sandvikens Christer Nilsson.
Läs hela artikeln i Hudiksalls tidning>>

05-09-06 Ökad säkerhet i SM-finalen i rally
I helgen avgörs rally-SM på vägarna i Västmanland.
Efter dödsolyckan i Tomelilla för drygt två veckor sedan har arrangören ökat säkerheten inför finalen.
- Vi har gjort allt som står i vår makt för att det inte ska inträffa någon olycka, säger tävlingsledaren Göran
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-09-05 Johan är Uhrstark just nu
- Det går bra just nu. Är väl bara att tacka och ta emot...
Sa Johan Uhr efter målgången i A-finalen på Kyrkberget igår. Vansbroföraren - boende i Årsunda - lämnade ingen pardon i seniorklassen. Två segrar och en andraplats blev utdelningen för Johan Uhr i kvalet. Men bättre upp - tre "spikar" - kunde Mattias Lönn, Årsunda, skryta med.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-09-05 Mikael Bystedt tog andraplatsen
Stenvall Evocupmästare igen
Ola Stenvall, Skellefteå MS, tog i lördags hem Evocupen i rallycross i Supernationella klassen. Det innebar Olas tredje raka titel i cupen. - Riktigt, riktigt roligt. Det blev ett bra slut på cupen, förklarade en glad Ola i går.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-09-05 Jonas yngsta rallycross-mästaren
Jonas Lindberg från Boliden blev tvåa i A-finalen när rallycross-DM avgjordes i Luleå i lördags. Det räckte för att Jonas skulle ta hem mästartiteln för första gången.
- Otroligt skönt! Det har varit en lång och slitsam säsong, förklarade Jonas efteråt.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-09-05 Andraplats för Fredric
Fredric Magnusson, JMK, körde in på andra plats i helgens tävlingar i SSK-serien i Skinnbörsen Cup.
- Det var en hård fight om segern mellan mig och Leif Blyberg. Vi drog i från redan i starten och sedan följdes vi åt, men tyvärr lyckades jag inte komma förbi, sa Fredric Magnusson som startade från andra position.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-09-05 Perry avknuffad på Våler
Bilen var i trim och hade Perry Johansson från Finspång fått vara kvar på banan i finalracen, så hade han troligen nått en hög placering i Radical-serien i sin första tävling på Vålerbanan i Norge.
Perry kvalade in som åtta. I första finalracet blev han indragen i en startsmäll med flera bilar. Perry blev avknuffad i första svängen och kunde inte fortsätta. Det blev noll poäng.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-09-05 Egeland kvar i ledningen
Katrineholmsföraren Fredrik Egeland är i totalledning i Fyndbörsen cup inför avslutningen på Kinnekulle den 24 september. Men det hårdnade till i täten i den gångna helgens deltävling på samma bana.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-09-05 Gammal rallykärlek rostar aldrig
Berndt Carlsson från Linköping hittade sin ungdomskärlek och blev förälskad på nytt. -- Den här bilen är en riktig skönhet, säger Berndt som i lördags bjöd sig själv på en riktig nostalgitripp i sin Opel Kadett Coupé från 1965. Inte bara sig själv förresten. Åskådare kom från hela landet för att se de gamla klassiska rallybilarna tampas och ta kurvorna på de östgötska grusvägarna i Befab-trofén.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-05 Vilken väg väljer rallysporten?
Är svensk rallysport tillräckligt säker? -- Ja, men det går fortfarande att göra saker för att få den ännu säkrare för förare och åskådare, säger stjärnföraren Jonas Kruse.
Frågeställningen är aktuell då det bara gått två veckor sedan en åskådare förolyckades i samband med SM-tävlingen i Skåne. Värmlänningen Jonas Kruse blev själv vittne till olyckan då han bara stod några meter från den åskådare som dödades i samband med att en tävlingsbil åkte av vägen.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-09-05 Hemmaföraren Eriksson näst bäst på Solkustbanan
Hemmahoppet Uffe Eriksson var bara någon meter från att fullborda en suverän finaluppvisning med en seger. Nu blev han "bara" tvåa.Solkustbanan i Tjuståsa badade i sol hela dagen när Krimas vandringspris avgjordes för tredje året i rad i lördags.
Läs hela artikeln i Barometern>>

05-09-05 Dick Wicksell tog hem totalsegern i DM-rallyt
Dick Wicksell tog-inte helt oväntat-hem totalsegern när Rally-DM avgjordes med Sommarvalsen i går. Marginalen blev till slut 13 sekunder till godo på klubbkollegan Mats Thorszelius. Årets tredje och sista DM-deltävling hade start och mål förlagt till Björklinge. Sex sträckor ingick på tillsammans 3,5 mil.
Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning>>

05-09-05 Ros tillbaka i mästerskapsledning
Fredrik Ros är tillbaka.Gårdagens femteplats i Porsche Carrera Cup räckte för att ta tillbaka mästerskapsledningen.
— Nu måste jag se till att bli frisk innan finalen, säger Ros.Sedan ett par veckor tillbaka dras Sundsvallsföraren Fredrik Ros med feber och någon form av förkylning.
Läs hela artikeln i ST>>

05-09-05 Ökvist vann DM
Upplösningen av årets DM-rallycross bjöd dramatik in i det sista.
Men med oväntad hjälp kunde Jonas Ökvist, Piteå, ta hem DM-guldet i 2400-klassen.
- Det är bara att tacka, skrattade han sedan Luleås Björn Eriksson skapat fritt fält i A-finalen.
Läs hela artikeln i Piteå Tidning>>

05-09-05 Full fart mot seger Öqvist körde hem DM - kunde tacka konkurrenten Eriksson för det
.Upplösningen av årets DM-serie i rallycross bjöd dramatik in i det sista.
Men med oväntad hjälp kunde Jonas Öqvist, Piteå, försvara sin knappa ledning och ta hem DM-guldet i 2400.
- Det är bara att tacka, skrattade han sedan Luleås Björn Eriksson skapat fritt fält i A-finalen.
Läs hela artikeln i NSD>>

05-09-05 Gustafsson ryckte ifrån konkurrenterna i Nordcupen
Med argaste konkurrenten Niklas Dahlström skadad kunde ledaren Mikael Gustafsson dryga ut sitt försprång i Nordcupen ytterligare vid helgens tävlingar.
- Nu ska det mycket till för att missa totalsegern, erkänner Kirunaföraren.
Läs hela artikeln i NSD>>

05-09-05 Mats och Jonas i topp
Formtoppen verkar hålla i sig för SMK Valdemarsviks Mats Lindwall.
- Det gick bra för oss även denna helg men efter sträcka tre trodde vi att totalsegern var borta för oss. Då krökte vi en bärarm och tvingades byta den. Sedan gick det bra, sade ett nöjt brödrapar Mats och Magnus Lindwall efter deltävlingen i rally-RM söder om Linköping.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-09-05 Kört för Sandström
Möjligheterna att ta hem ett SM-guld i STCC-serien försvann i Norge för Motalaföraren Edward Sandström. I princip blev det en helt misslyckad tävling för Edward som bara fick med sig en
poäng hem.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-09-05 Hofors-Ljung för sen i rally-DM
Hemmafavoriten Dick Wicksell stod inte att hejda när rally-DM i Uppland avslutades med Sommarvalsen i regi av SMK Uppsala. Segermarginalen blev till slut 13 sekunder tillgodo på klubbkollegan Mats Thorszelius. Årets tredje och sista DM-deltävling hade start och mål förlagt till Björklinge. Sex sträckor ingick på tillsammans 3,5 mil.
Dick Wicksell fick bära favoritskapet i fyrhjulsdrivna klassen efter förstaplatsen i SM-rallyt på Österlen. Och han gjorde inte sina fans besvikna på något sätt. Ledde från start till mål och var snabbast på samtliga sträckor.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-09-05 Tomas segerchans borta
Haglöf bästa Dalaförare i Norge Förmodligen avgjordes STCC i går på Vålerbanan i Norge. BMW-förarna Richard Göransson och Thed Björk tog en dubbelseger och det mesta tyder på att någon av dem blir mästare. Tomas Engström från Säter ledde den sällsynt struliga finalen men en tjuvstart och en punktering spolierade hans segerchanser och därmed möjlighet att vinna årets STCC. Istället blev Daniel Haglöf bästa dalaförare med en femteplats.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-05 Johan Dickfors avancerar
Johan Dickfors blev tvåa i den tredje deltävlingen i EM för Formula 250 som avgjordes i italienska San Nazzaro under helgen. Ändå var Johan inte nöjd efter tävlingen. I ledning blev han påkörd det sista heatet. Utan den incidenten hade Johan gått upp i ledningen sammanlagt. Även Olle Dickfors lyckades bra och slutade trea i San Nazzaro.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-05 Daniel Andersson kraschade våldsamt
I kvalet voltade han våldsamt och teamet fick jaga delar i både Norge och Sverige.Men på något sätt fick teamet ihop Daniel Anderssons Citroen och han körde in som femma respektive fyra i JTCC-klassen. med en kraftigt bucklig bil, ska tilläggas. Men motgångarna fortsatte efter målgång, då Andersson fick ett tidstillägg på 30 sekunder för ojuste körning.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-05 Så körde racet
(startposition inom parentes)
Richard Göransson (2) ut som tvåa. Tog sig förbi Tomas Engström på sjunde varvet. Några varv senare passerades han av Johan Sturesson men när den senare fick stopp på sista varvet fick han segern.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-09-05 Fel håll Joakim - lär av Sundström som vann
Stenhårt och tätt ändå in till mållinjen. Och Christer Sundström, Eksjö FRC, lyckades hålla undan med sin VW typ 1 mot en vilt jagande Uffe Eriksson, Oskarshamns RRC - som vanligt i en saab. Folkracetävlingen och deltävlingen i Smålandscupen som avgjordes på Solkustbanan i Oskarshamn i lördags bjöd på det mesta. Ett startfält med över 100 ekipage och där varje heat var som ett finalheat - skållhett. Att det dessutom bjöds på högsommarväder gjorde inte saken sämre ute i grusgropen.
Läs hela artikeln i Östran Nyheterna>>

05-09-05 Rutin avgjorde i Strömkarlsrallyt
Det blev som väntat de äldre och rutinerade förarna som hamnade högst upp i resultatlistan när Strömkarlsrallyt kördes på lördagen. När Bengt Thorsell, Skara, tvingades bryta redan på första sträckan, låg rallyvägen öppen för Håkan Svensson, Fägre. Även om hemmahoppet Anders Prick försökte, så räckte det inte ända fram utan Prick fick nöja sig med andraplatsen totalt.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-09-05 SM-silver för Jerker
Han var sju sekunder från guldet. Men ett SM-silver i superbike är inte fy skam det heller.
- Med tanke på att jag inte ens hade tänkt att satsa på roadracing den här säsongen, så är jag nöjd, säger Jerker Axelsson från Trollhättan. Jerker hade tänkt att "bara" satsa på rally i år, men så gick det ju så bra på den där tredje SM-deltävlingen i roadracing i Linköping - som han mest körde på kul - och då var det bara att fortsätta.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-09-05 Kalabaliken i Norge
Strul i finalen stoppade. Engström i helgens STCC-tävlingar. Helgens STCC-äventyr i Norge slutade i kaos och kalabalik. Det gick ut över Tomas Engström från Säter som länge såg ut att ta en seger och spetsa till kampen om mästerskapet. Men finalen blev ett enda flaggspel med gula och röda flaggor om vartannat. Det slutade med att Tomas blev näst sist bland de bilar som tog sig i mål.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren>>

05-09-05 Göransson tog första segern
Regerande STCC-mästaren Richard Göransson tog sin första seger för året på Våler-banan i Norge.
-Det här trodde jag verkligen inte. Men jag hade lite tur också, sade han.
Han syftade då på Peugeotföraren Johan Stureson som var i klar ledning på sista varvet, en kurva från mål. Men plötsligt dog Sturesons motor - och segern var Göranssons.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-09-05 Tvärstopp för Stureson
Johan Stureson var på väg mot vinst i Norge – då la bilen av. Efter starten i fjärde startled gick det snabbt framåt för Johan Stureson i gårdagens STCC-final. När det återstod två kurvor ledde han klart. Han gick i mål som sjua.
– Det var ett riktigt stort nederlag, säger Peugeotföraren från Knislinge.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-05 Daniel har fortfarande chansen
Två gånger trea. Det blev Roger Erikssons, Vansbro, facit när JTCC hängde med STCC till den norska banan i Våler. Annars var det Ford-bilarna som dominerade. I lördags vann hemmaåkaren Erik Helgerud. I går var han tvåa efter Johan Persson från Köping, också han i en Volvo. I lördags var Avestas Marcus Elström trea också han med hjälp av en Ford.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-09-03 Var detta slutet på en motorsaga?
Var helgens tävlingar i Anderstorp slutet på en 35-årig motorsaga? Ja, iallafall är vissa entusiaster rädda för detta. Av den anledningen har de nu startat ett upprop, där de hoppas att människor i bygden stödjer de i kampen om att få fler tävlingar i Anderstorp. Bakgrunden är känd. Kommunala A-ringen har sagt upp arrendeavtalet med Scandinavian Competition Services, SCS. Efter nyår kommer en ny arrendator - som uttalat kommer att fortsätta med tävlingsverksamhet tillsammans med Anderstorp Racing Club, samtidigt som de också kommer ska driva en gymnasial friskola. Orosmomentet är vad som gäller när nuvarande arrendeavtal går ut vid nyår. SCS har redan börjat plocka ner sina tillgångar från anläggningen, tillgångar som är ett måste för fortsatt tävlingsverksamhet.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-09-03 Far och son kör veteranrally
För 16 år sedan slutade Thomas Antonsson, Gamleby att köra rally, trodde han och alla andra. Men nu har han gjort come-back och i kartläsarstolen har han sonen Robin Antonsson. Senaste helgen körde de i Valdemarsvik och kom fyra av tolv startande.
- Vi kör i veteranklassen, men det är faktiskt inte föraren utan bilen som klassas som veteran, berättar Thomas Antonsson. Jag kör en Volvo 142 från 1968 och det var liknande bilar jag körde som aktiv. Veteranklassen omfattar bilar mellan 1967 och 1974. Äldre bilar än så hamnar i klassen "classic".
Läs hela arikeln i Västerviks Tidningen>>

05-09-03 Hektisk tid för Mikael
- men nästa helg är det fiske som gäller. Organisationen drog igång redan vid årsskiftet.
Sedan dess har Mikael Johansson, 38, lagt ner många timmar på förberedelserna inför Strömkarlsrallyt.
- Man kan lugnt säga att det är mycket att stå i nu, säger tävlingsledaren inför dagens tävling. SMK Trollhättan har arrangerat Strömkarlsrallyt ett otal år. Sjuntorparen Mikael Johansson började i klubben i början av 1990-talet och sedan början av 2000-talet är han tävlingsledare för föreningens största arrangemang.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-09-03 Carlsson funderar över rallyframtiden
Nästa helges avslutande SM-deltävling i Köping kan bli Patric Carlssons sista på den nivån. Bilen är såld och nu funderar SMK Nyköping-föraren över framtiden. Den otrimmade klassen för fyrhjulsdrivna bilar har haft bra status i SM-serien länge. Men den har utarmats och nu kan en av de bästa förarna vara på väg bort.
Läs hela artikeln i Södermanlands Nyheter>>

05-09-03 Stureson visade formen
Avslutade den regniga STCC-träningen som trea Hemmaföraren Tommy Rustad var snabbast när STCC kom till Norge. Johan Stureson avslutade gårdagens träningspass som trea.Två tävlingar återstår av säsongen.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-03 Valentino Rossi provkör för Ferrari
Roadracingvärldsmästaren Valentino Rossi kan snart byta cykel mot bil. Italienaren ska testköra för Ferrari nästa år. Men två körningar, som hemlighållits, har redan klarats av och imponerade på formel 1-stallet. Ferraris tekniske chef Ross Brawn tror att 26-åringen är kapabel att klara av bytet från två till fyra hjul.
Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren>>

05-09-03 Succé med första Street träffen på Helsinge Motorstadion.
Nu har det varit premiär den 1/9 med en gatbilsträff på Helsinge motorstadion på torsdagskvällen, och det blev en träff över förväntan med intresserade när det kom ett hundratal likasinnade för att träffas vid banan. För flera av de närvarande passade på att bli medlemmar när man minglade runt bland bilar och folk. Hela 16 st. skrev in sig i liggaren för att bli medlemmar och man ville givetvis ta licens i framtiden både som tävlande och funktionärer
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-09-02 Rinkabyfältet firar 20 som dragracingarena
Första tävlingen avgjordes i augusti 1985. I helgen firar Rinkabyfältet 20 år som dragracingarena. Ett gäng entusiaster behövde någonstans att köra. Då föddes idén om att använda flygplansrakan på Rinkabyfältet. Göran Bjäreborn var med redan från starten sensommaren 1985.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-09-01 Ingen skrattar längre åt Robins etanolbil
En makalös rallysäsong närmar sig sitt slut för Robin Sandberg. 32-åringen från Väckelsång har redan vunnit Supercupen och Dackefejden och kan om drygt en vecka få sitt första SM-tecken som kronan på verket. Med etanol i tanken är tanken att även 2006 ska bli ett magiskt år för talangen som blivit stor.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-09-01 Slagläge för Johansson
Jimmy Johansson tog in 12 poäng på mästerskapsledande René Rast i helgens deltävling på holländska Zandvoortbanan. Nu skiljer 17 poäng inför finalen. Jimmy Johansson är mycket nöjd med helgen på holländska Zandvoortbanan när ST-tidningen når honom på mobiltelefonen väg hem till Sverige.
– Det är alldeles förträffligt. Jag var tvåa på pallen men etta i mästerskapet eftersom helgens vinnare var gästföraren Jaap van den Lagen och hans resultat räknas inte i mästerskapet, säger han.
Läs hela artikeln i ST-Tidningen>>

05-09-01 Upplagt för kamp i back-SM
Det är bäddat för fartfest i Ånnaboda nu till helgen, då Teknis MC arrangerar den sista SM-deltävlingen i backe för motorcyklar och den näst sista deltävlingen för bilar. Det är framförallt i rallyklassen som länet har två stora hopp i Kenneth Olsson från Hällefors MK och Joachim Nilsson från SMK Arboga som förra helgen bland annat vann i Röforsbacken.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

<< Tillbaka Tidningstips 2005