Tillbaka till startsidan2020
                 

20-03-20 Boråsaren Sebastian Bourghardt gör livepodd för att lyfta bilsporten under Coronakrisen
Sebastian Bourghardt från Borås är en välkänd röst för såväl Boråsare som motorfantaster. Under veckorna sänder han eftermiddagsprogrammet på den lokala radiokanalen Puls FM i Borås, och på helgerna sänder han den populära rallyradion från i stort sett alla stora rallytävlingar i landet. Precis som samhället i stort har idrotten blivit hårt drabbad av Corona-situationen, och bilsporten har både på nationellt- och internationellt plan fått ställa in och skjuta upp nästan samtliga tävlingar under våren. Detta gjorde att Sebastian ville agera och göra något för att lyfta bilsporten under denna perioden, därför kommer han varje måndag att göra direktsända program där han pratar med människor och profiler inom bilsporten för att trots att inga tävlingar körs ändå sprida sporten.
– Jag satt i söndags och var besviken när i stort sett alla tävlingar man sett fram mot den närmsta tiden blev inställda på löpande band, och då slog tanken mig att försöka hitta ett sätt att ändå ta del av sporten vi brinner för på något annat vis. Där föddes tanken om att göra livesända poddavsnitt där jag pratar med profiler och människor inom sporten, säger Sebastian Bourghardt.

Projektet har tagits emot väl av företagare inom motorbranchen, och flera företag har valt att stötta satsningen så den nu kan bli av.
– Det känns jättekul att det är flera fantastiska människor och företag som trots det tuffa läget vill gå in och göra detta möjligt, för att vi som älskar bilsport ska kunna fortsätta samlas kring sporten. Stort tack till Nybe AB, Ramudden, PP Engeneering, AM Elteknik, MP5 Sweden och Appelskogs Bil som tror på detta och gör det möjligt!

Sändningarna kommer äga rum måndagar 19-20 på Facebooksidan Rally Live, men även Youtube på Rally Live:s kanal och SBFplay.se, det kommer även gå att lyssna via appen SBFPLAY Radio. Vilka som gästar första sändningen 23 mars meddelas inom kort.
20-03-18 Toksladds rallybio flyttar fram!
Toksladd 2019 skulle ha visats på CNEMA Bio 28 mars, men i linje med Folkhälsomyndigheten väljer man att flytta fram det hela!

Nytt datum kommer senare när vi vet hur coronaviruset utvecklas.
För mer info: 0735012344 eller mikael.elofsson@hotmail.se
20-03-11 Bilsport Performance&Custom Motor Show flyttas fram
Med anledning av dagens regeringsbeslut om att inga sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas i Sverige har Albinsson & Sjöberg tillsammans med Elmia fått fatta det svåra beslutet att flytta fram årets mässa till påsken 2021.

Vi hoppas på er förståelse för den uppkomna situationen och kommer löpande att uppdatera informationen på vår hemsida. Vi hänvisar också till Elmias hemsida om Covid-19.

Mer information om viruset finns här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/

www.sbf.se
20-03-01 Toksladd 2019 - Missa inte rallybio lördag 28 mars!
Toksladd 2019 visas på CNEMA Bio

Lördagen 28 Mars kl 18.00
Kungsgatan 56
601 81 NorrköpingInträde 180 kr
Fika och utlottning i pausen.
Förboka gärna på 0735012344 eller mikael.elofsson@hotmail.se

20-03-01 Du glömmer väl inte skicka in pressreleasen?
Igår kördes SM-premiären i Rally-SM och ett dygn senare har bara fem pressreleaser/rallyrapporter kommit in till Motorsport i Värmland!

Du har väl inte glömt lägga på maria@motorsportivarmland.nu i din press-/nyhetslista?

En release hamnar som en nyhet på sidan och du når ut till väldigt många!
Syns man inte - finns man inte!
20-01-28 JC Raceteknik-junioren Alex Gustavsson prisad av Johan Kristoffersson
2017 startade den värmländske rallycrossmästaren sin fond Johan Kristoffersson Ungdomsfond. Sedan dess har han – tillsammans med sin hemmaklubb i Arvika, MK Team Westom – varje år delat ut 10 000 kronor till en av stadens lovande motorsportjuniorer. Årets pris gick till 13-årige Alex Gustafsson, som tävlar för värmländska JC Raceteknik Juniorteam. Den unge Westomföraren körde under 2019 den nya klassen Xtreme Junior och kom då tvåa i Finska Mästerskapen. I år kommer Gustafsson istället satsa på en full säsong i klassen i den nordiska serien RallyX Nordic.
– Det känns jättekul att få ett så fint pris i en klubb med så många bra förare. Johan Kristoffersson har varit en idol under många år så det gör det extra kul. Jag vill tacka MK Team Westom och Johan för priset, och ett extra tack till klubbens duktiga funktionärer alltid ställer upp, säger Gustafsson.
20-01-13 Svensk motorsportindustri deltar i Autosport International
På torsdagen (9 januari) öppnade den kombinerade mässan och motorshowen Autosport International, ASI, i Birmingham. Mötesplatsen, som spänner över produkter och tjänster för att öka bilarnas prestanda till att visa det allra senaste från Formel 1 och WRC-rally, är både ledande och störst i Europa med bilsportinriktning. Varje mässa lockar cirka 250 000 besökare från främst Storbritannien men också övriga Västeuropa.

I år finns bland annat FKG-medlemmen Öhlins, stötdämpare, motorbyggaren MotorDesign och oljepumps- och vevstakspecialisten AutoVerdi med bland de svenska utställarna inom den motorsportindustriella delen, engineering, av ASI.

Tidigare har det funnits en svensk samlingsmonter, genom det nära till FKG associerade Swedish Motorsport Industry (SMI), försorg med uppemot 20 svenska deltagare. Men efter att SMI:s verksamhet lades ner 2017, bland annat på grund av uteblivet stöd från Tillväxtverket, sker det svenska deltagandet enskilt från företagens sida.

Västkustbaserade MotorDesign, som bland annat har byggt tävlingsmotorer åt Volvo inom standardvagnsracing och svenska Ford-teamet MSE inom rallycross, ser fram mot sitt deltagande.
– Mässan är mycket viktig för oss. Dels är det många besökare i största allmänhet, dels har vi många viktiga kunder inom bilsport i England och Irland, berättar Peter Kurtén som representerar företaget under mässan.

Han berättar att MotorDesign har specialkunskaper i att gjuta både topplock och motorblock.
– Vi är en av få som kan det idag, vi har till och med en egen FIA-godkänd motor, konstaterar Peter Kurtén.

Avslutningsvis framhåller han det värdefulla nätverkande som deltagandet innebär – cirka 65 procent av besökarna inom engineering är också beslutsfattare enligt ASI:s statistik.

https://fkg.se/svensk-motorsportindustri-deltar-i-autosport-international/

Tryck här för mer info!
Tillbaka till startsidan