<< Tillbaka till Startsidan

[Kenny Bräck] [Audi Sport] Polestar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]

[SSK] [STCC] [S60+ETCC] [GTR+SLC]

2001
             

 


2001

Bäst på racing Sportinfo

01-12-21 Bräck slipper sina värsta konkurrenter
- Ta det positiva från de bästa förarna vi någonsin haft så får man Kenny. Han ger 110 procent. Kenny Bräcks nya teamchef, Mike Hull, öser beröm över värmlänningen efter första testet i Target/Chip Ganassi-stallet.
Bräck kan också glädja sig över att hans värsta konkurrenter lämnar Cart. Testdagarna i Sebring, Florida, har varit en dröm för Target/Ganassi-stallet. Kenny Bräck har varit precis så bra som alla hoppats. Och nu öser teamchefen Mike Hull beröm över värmlänningen. Själv är Kenny sansad.
- Det var bra testdagar härnere. Men det finns fortfarande mycket att jobba på , säger han när han ringer upp VF-sporten.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

01-12-20
Svenskt underbarn blir formel 1-stjärna
Schumacher, Montoya, Häkkinen och Räikkönen kan vi redan. Nu är det dags att lära sig namnet Alexander Storckenfeldt. Toyota tänker göra det 17-åriga underbarnet från Ljungskile till vår nästa formel 1-stjärna.
Många hade förväntat sig en svensk i huvudrollen när Toyota presenterade sin nya F1-bil i Köln, bilen som ska ge de etablerade stallen Ferrari, McLaren, Williams och Jaguar en fight om VM-poängen.
Men att Toyotas teamchef Ove "Påven" Andersson skulle få stå tillbaka för en 17-åring från Ljungskile &endash; som inte ens har vanligt körkort &endash; det var det få som visste om.
Läs hela artikeln i
Expressen

01-12-18 STCC eller ej?
Det är frågan för Mörth och Kristoffersson
Nästa års STCC-säsong närmar sig. Avgörs den med eller utan Tommy Kristoffersson och Pontus Mörth?
- Jag räknar med att vi ska vara med, säger Kristoffersson.
- Det drar ut på tiden, men jag är hoppfull, menar Mörth.
Men ingen av dem har fått klartecken ännu.
Tommy Kristoffersson och hans Arvikabaserade KMS-stall hade ett mycket lyckat år i den svenska standardvagnsserien.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

01-12-17 Robin Rudholm till Formula Renault!
Robin Rudholm, en av de starkaste kandidaterna till "Nästa Svensk i F1", har i dagarna skrivit kontrakt för säsongen 2002. Kontraktet skrevs när Robin besökte Renaults F1-fabrik i Oxfordshire. Efter ett lyckat test med det Brittiska Formula Reanult-teamet, Team DFR, kände Robin att detta var den rätta vägen mot Formula 1.
Läs mer

01-12-15 Inställningen största utmaningen för Krokström
Magnus Krokström gillar utmaningar. Inför 2002-års STCC-säsong tar han sig an en ny tuff utmaning. - Jag ska köra Volvo. Jag har aldrig kört framhjulsdrivet i hela mitt liv, så visst känns det här spännande, säger Krokström. 37-åringen från Kinna har överraskat förr. Efter 13 säsonger inom rallycrossen - som gav åtta SM-medaljer varar ett guld - sadlade han om 2000 och gav sig in i banracingen och STCC. Efter två framgångsrika år i privatcupen med en fyrhjulsdriven Audi sätter han sig nu i den bil Jan Lindblom tävlade i förra säsongen.
- Jag kände att jag behövde något nytt som kittlar. Jag lockas också av att få jobba med Volvo i Sverige, säger Krokström.
Läs hela artikeln i
Göteborgs Posten

01-12-15 Johan byter Porschen mot en Audi
Mycket talar för att Knislingegrabben Johan Stureson byter ut Porschen och GTR-serien. Mot en Audi i STCC.
&endash; Det är det hetaste budet för tillfället, ler Johan.
28-åringen har en bra säsong bakom sig. Han körde en Porsche 996 GT3 och vann klassen överlägset. Förarna körde 16 race &endash; Johan vann 13. I den sammanlagda GTR-klassen (här ingick både GT2 och GT3-bilar) slutade Johan fyra, åtta ynka poäng bakom trean Thed Björk. Framgångar som gjorde att han nyligen utsågs till Årets förare i hemmaklubben Hyllinge.
&endash; Det var en kul grej. Jag fick ett stipendium på 2000 kronor, berättar Johan.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

01-12-14 Rykten lockar Lindblom
Rykten placerar Jan Lindblom från Borlänge hos Picko Troberg Racing i STCC nästa år.
- Jag vill inget säga förrän allt är klart, säger Lindblom, som i nästa vecka åker till USA för att testköra för ett team där.
Det blev som DD berättade på torsdagen ingen sits i Volvoteamet i STCC nästa säsong för Jan Lindblom. Han låser inte in sig på kammaren och gråter över detta.
- Absolut inte. Det finns andra team som är intresserade av mig. Så jag sitter inte på pottan då det blev nej från Volvo.

Läs hela artikeln i
Dalademokraten

01-12-12 Edward Sandström och "Flash" försvarar Volvos färger i STCC 2002
Unge talangen Edward Sandström från Örebro kommer tillsammans med rutinerade Jan "Flash" Nilsson att försvara Volvos färger i STCC 2002.
- Siktet är inställt på att båda förarna skall kunna vinna mästerskapet, men förväntningarna på Edward är att han i första hand skall komma in i teamet och plocka så många poäng som möjligt, säger Alexander Murdzevski, motorsportansvarig på Volvo Personbilar Sverige.
Volvo Personbilar Sverige har skrivit ettårsavtal med båda förarna gällande STCC 2002. Med rutinerade Nilsson och lovande talangen Sandström har anser Alexander Murdzevski att man hittat en bra mix i teamet.
Läs mer

01-12-12 Mattias har beslutsvånda
Världsekonomin styr utvecklingen i de flesta branscher. Så också för Linköpings förarprofil, Mattias Andersson. Över huvud taget är frågetecknen legio i alla team inför nästa års fartcirkus i banracingens STCC. Inget av de stora märkesstallen har ännu lyckats lösa alla problem. Inklusive vem som ska styra vad.
- När Volvo som stallet med de största resurserna bestämmer sig kommer flera efter ganska snabbt. Alternativen krymper för förarna som funderar, säger Mattias Andersson, den 28-årige Åtvidabergssonen.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

01-12-07 Motorstjärnor startar ett unikt samarbete
Janne "Flash" Nilsson och Valsarnas Mikael Karlsson i samma stall. Jo, det är faktiskt sant. Nästa år kör båda för Flash Engineering i ett unikt samarbete.
- Micke ska bli världsmästare nästa år. Allt annat ser jag som ett misslyckande, säger Janne "Flash" Nilsson.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

01-12-06 Resande racingförare i Söderhamn
Med portföljer i båda händerna och lugn blick anlände den framgångsrike racingföraren Rickard Rydell till restaurang Björnen i Söderhamn. Om blicken var samlad, ter sig dock vardagen i allmänhet mer hektisk för Rydell.
I går kväll höll han en föreläsning för Norrala IF:s olika sponsorer. Och i dag, när ni läser det här, befinner sig Rickard Rydell i England, närmare bestämt vid banan Mira utanför Birmingham, för att testköra bilar.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

01-11-30 Duon som utmanar världen
Smålänningar sägs vara envisa. Kanske var det därför som Stanley Dickens valde att satsa på Växjöbon Niklas Lovén och Kalmarbon Tobias Klintheim. - Det är Småland som utmanar världen, säger racingförare Lovén och ler.
Han har just avslöjat, för en skara nyfikna åhörare på Småländska Bil i Växjö, att han och Tobias Klintheim ska köra för Stanley Dickens stall - Sportscar Racing Team Sweden.
Läs hela artikeln i
Smålandsposten

01-11-28 Kenny Bräck om nya bilen, krascherna och framtiden
Bilen behöver tankas. Han lämnar motorvägen i Karlstad men fortsätter att köra fort, det blir en rejäl sladd precis när han tvärnitar vid bensinpumpen. Intill kliver en polis ur sin bil.
- Det gick väldigt fort, säger han allvarligt. Tror du att du är nån jädra Kenny Bräck, eller?
- Ja, det är nog så, svarar Kenny Bräck.
Kenny Bräck skrattar gott när han berättar historien om mötet med Karlstadspolisen för ett år sedan.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

01-11-20 En ny svensk racingstjärna är född
Björn Wirdheim kan vara Sveriges nästa stora motorstjärna. I dag kom han trea i det Macaus GP &endash; allmänt sett som VM i formel 3.
- Jag kände att jag hade chansen att vinna, säger Björn Wirdheim till Expressen.se.
Läs hela artikeln i
Expressen

Robin Rudholm testar Formula Renault
Har nu kommit hem efter ett par dagars arbete i England. Sedan en tid tillbaks var det bestämt att jag skulle köra ett Formula Renault test på Silverstone för team DFR. För er som inte känner till Formula Renault så är det bland annat klassen som Kimi Räikkönen och Felippe Massa körde innan de tog steget till Formula 1.
Läs mer

Racingfest i AudiForum, Stockholm:
Publikens tur att tävla mot STCC-vinnarna!
På lördag äras Auditeamet Kristoffersson Motorsport med publikfavoriten Roberto Colciago i spetsen för årets framgångar i STCC. Det blir officiell prisutdelning på Operaterassen med Audi i fokus. Audi vann ju storslam med SM-guld i såväl förar- som märkesmästerskapet och därtill SM-guld i privatcupen.
Inför lördagskvällens prisutdelning inbjuds allmänheten till för-guld-fest i AudiForum i centrala Stockholm. Mellan kl 12 och 15 är alla intresserade välkomna att mingla med stjärnorna i KMS-teamet. I AudiForum möter du SM-segraren Roberto Colciago, SM-fyran och teamchefen Tommy Kristoffersson samt Mattias Ekström, som vann STCC 1999 och i år fått sitt internationella genombrott i DTM med att bli hedersam åtta totalt med sin Audi TT i Team Abt Sportline junior. Vem som helst kan dessutom utmana STCC-mästarna i racingspelet STCC.
KMS-teamet kommer också att berätta om succésäsongen 2001, ge sin syn på hur STCC bör utvecklas i fortsättningen - man diskutrerar ju bl.a. ett depåstopp som nytt spänningsmoment- samt att informera om sina fortsatta planer.

Robin Rudholm mot Formula 1!
Missa inte Nyhetsmorgon lördag på TV4 med Lasse Bengtsson klockan 9-11 nu på lördag den 10 november.
I ett reportage får vi ta del av Robin Rudholms drömmar och visioner och framför allt, hans stenhårda ambition att inom en snar framtid, köra i motorsportens "top of the line" - Formula 1

Kenny Bräck kraschade i finalen
Efter 32 av de totalt 250 varven slutade årets CART-serie för Kenny Bräck. Han gick med kraft in i muren och för andra gången den här helgen lämnade han vraket oskadd. I slutställningen innebär det ingen förändring. Han klarade andraplatsen i CART-serien oavsett utgången i detta race.
Läs mer

Resultat och träningstider Marlboro 500 California Speedway
Läs mer

Kenny Bräck storfavorit i Kalifornien
Trots att Kenny Bräck fick ge upp kampen om CART mästerskapet förra helgen, så saknas inte spänning inför helgens final på ovalbanan California Speedway. Kenny räknas som en av storfavoriterna till första priset på hela 1 miljon dollar - en av dom högsta prissummorna som delas ut i racing.
Läs mer

En tillbakablick över säsongen som gått i SLC
När man sitter med alla siffror i handen efter säsongens alla tävlingar så kan man ju analysera detta på olika vis. Jag har tittat på vad som egentligen hände under året ur resultat perspektiv.
Filemon Racing vann ju totalsegern efter mycket snygg och taktisk körning. De kom till Gelleråsen i våras med en så ny bil att knappt lacken hade torkat.
Läs mer

Kämpainsats av Kenny Bräck räckte inte
Årets CART-mästerskap är avgjort. Gil de Ferran höll undan för Kenny Bräck och därmed var det klart. Kenny kämpade verkligen för att komma ikapp de Ferran och hade bra häng på honom inför de avslutande varven. Men den starkt begränsade möjligheten att köra om på stadsbanor hindrade Bräck. En femteplats i Surfers Paradise var den bästa placeringen i år på landsvägsbana.
Läs mer

Resultat och träningstider Surfers Paradise
Läs mer

Kenny Bräck laddad inför Surfers Paradise
Med endast två av 21 race kvar i årets CART mästerskap har tre förare fortfarande chans att bli mästare. Kenny Bräck är en av dom. De andra två är Penskestallets förare, brasilianarna Gil De Ferran och Helio Castroneves. Kenny ligger på andra plats 26 poäng efter Ferran. Nästa tävling går nu på söndag i Surfers Paradise i Australien. Om Kenny lyckas där kommer mästerskapet återigen avgöras vid finalen på California Speedway första helgen i november.
Läs mer

Carl Rydquist rapport från 12-timmars Mantorp
Resultat: 2:a, 376 varv, 12tim 01min 12,838sek. Bästa varv: 1.30,040 (124,185 km/h)
I helgen tog vi 2:a-platsen på Mantorp Park i årets sjätte och sista SLC-tävling.
Apex Racing-Porschen startade i det 12 timmar långa loppet från sjunde led utav 48 startande. Starten som helhet var ganska rörig, med en bil som åkte av i första kurvan och rullade. Fältet samlades ihop igen och det var dags för omstart.
Läs mer

Rickard Rydell bröt på Estoril
I säsongsavslutningen för FIA GT Championship tvingades tyvärr Prodrive bryta med sin Ferrari 550 Maranello. Helgens tävlingar på Estorilbanan i Portugal var avslutningen för årets FIA GT Championship. Prodrive har haft en lyckad säsong med två segrar och en tredjeplats. Därmed tvingades de starta helgens race med max extravikt i bilen. Hela 100 kg. Däremot använde teamet för första gången Michelindäck vilket var bra.
Läs mer

Robin Rudholm sexa i Formel Ford VM
Testerna inför VM startade redan under måndagen. Vi körde tre pass om dagen och redan första dagen kände jag att det fanns kapacitet att lyckas under årets Formel Ford Festival.
Under hela veckans tester var vädret fint och banan torr. Givetvis ändrades detta till racet. Under fredagen körde vi tidsträning. Vi var 68 stycken bilar som blev indelade i fyra grupper.
Läs mer

Årets säsong avslutad för Spirit Racing med 12-timmars racingfinal
Spirit Racing har ännu en gång lämnat en hård och framgångsrik racingsäsong bakom sig. Årets sista drabbning var 12-timmars finalen i SLC-Racing Series. De inledde dock helgen med två kortlopp i GT-serien redan på fredagen. Spirit ställde upp med båda Kowalski Porscharna. Det kom 22 bilar till start. Riccard Constantiou körde in på sjunde plats och Sven-Olov Johansson blev 11:a.
Läs mer

"Flash" snabbaste svensk i Estoril
Jan "Flash" Nilsson blev bäste svensk med en sjunde och en åttondeplats. Han skuggades av stallkamraten Jens Edman som slutade nia respektive sjua i tävlingarna i Europaserien för Super Touring bilar, ETCC, på Estorilbanan i Portugal.
Läs mer

Avslutningen ett avstamp inför 2002
Avslutningen på årets tävlingssäsong. Dessutom avstampet inför nästa års racingsäsong. Så ser Volvoteamet med förarna Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman på helgens tävling i Europaserien, ETCC, på portugisiska Estorilbanan.
- Vi är här för att testa folk och grejer på bilarna inför nästa år, säger "Flash".
Läs mer

Finaldags för Rydelli FIA GT Championship
På lördag körs sista deltävlingen i FIA GT Championship. Rickard Rydell kör Ferrari 550 Maranellon tillsammans med Alain Menu. Tävlingen avgörs på Estoril i Portugal.
- Det har varit körigt i höst med mycket tester och tävlingar. Så det skall bli kul att köra racet och skönt att det sedan blir lite lugnare ett tag framöver, medger Rickard.
Läs mer

Kort lopp för Kenny Bräck på Laguna Seca
Att Kenny Bräck skulle ställas inför en svår uppgift i söndagens race på Laguna Seca banan förstärktes ytterligare på första varvet. I trängseln gick Bräck ihop med Gugelmin. Vänster framhjulsupphängning knäcktes och det blev omgående ett besök i depån. Teamet försökte reparera och det blev ett par testvarv innan man insåg att loppet var kört. Inga poäng för Bräck och chansen att vinna mästerskapet minskade drastiskt.
Läs mer

Tre CART-race kvar - Laguna Seca i helgen
Med endast tre race kvar har årets CART mästerskap utvecklats till en kamp mellan Kenny Bräck och Penske stallets två förare. Kenny ligger nu på andra plats, 10 poäng efter regerande mästaren Gil De Ferran och 20 poäng före trean Helio Castroneves. Maximalt 66 poäng finns fortfarande kvar i potten. 22 av dem kan en förare plocka upp nu i helgen på Laguna Seca.
Läs mer

Stefan Johansson tvåa i "Petit Le Mans"
Med en suverän trippelseger i "Petit Le Mans" avslutade Audi sin framgångsrika motorsportsäsong 2001 som gett totalsegrar i de tre klassiska långloppet i Sebring, Le Mans och nu senast Road Atlanta och därtill åtta segrar på tio starter i årets American Le Mans-serie.
Läs mer

Häftig upplevelse för Rickard Rydell i USA
I lördags ställde Prodrive upp med tre förare i ALMS 10 00 miles loppet på Road Atlanta i USA. Rickard Rydell, Peter Kox och Marc Duez. Detta då intresset för Ferrari 550 Maranellon har blivit stort på andra sidan atlanten. För Rickard som tävlat internationellt i många år var det första gången han körde race i USA.
Läs mer

Jens Edman summerar STCC-säsongen 2001
Så var ännu en säsong i the Swedish Touring Car Championship över. Det här var min tredje hela säsong i STCC och tredjeplatsen totalt blev mitt bästa resultat så här långt. Tidigare har jag som ni kanske vet blivit fyra två gånger om.
Säsongen kunde faktiskt inte ha börjat bättre. Jag vann dubbelt på Falkenberg i första deltävlingen. Jag var snabbast på tidsträningen, tog pole position och vann bägge racen. Just då kändes allt enkelt, men vis av erfarenhet visste jag att det skulle vara tätt in i det sista.
Läs mer

Kenny Bräck sjua i Houston
Kenny Bräck slutade på sjunde plats i Houston Grand Prix idag. Gil De Ferran vann efter ha lett från start till mål. Kenny ligger nu på andra plats i mästerskapet klämd mellan Penske stallets två bilar. Han är tio poäng efter ledaren De Ferran och tjugo poäng före trean Helio CastroNeves. Tre race eller maximalt 66 poäng återstår att köra om.
Läs mer

Kenny Bräck trea i kvalificeringen i Houston
Bräck tog en plats i andra startled när kvalet avgjordes under lördagen. Bräck såg länge ut att gå mot pole då han på det trettonde varvet fick till en perfekt runda. Han var då ensam under minuten. Men största hotet i mästerskapet Gil de Ferran kom igen och alldeles i slutfasen slog till med en tid som var halvsekunden bättre. Bruno Junquiera putsade Bräcks tid med fyra tusendelarpå sitt sista varv och tog plats i första startled.
Läs mer

Kenny Bräck åter i USA - stadsbana i Huoston väntar
I helgen är CART serien tillbaks i USA efter premiären i Europa. Fyra race återstår av totalt 21. Först upp nu på söndag är Houston, Texas där man ska köra 100 varv eller drygt 25 mil på en temporär stadsbana i centrala stan. Därefter följer den klassiska landsvägsbanan Laguna Seca och ytterligare en stadsbana i Surfers Paradise i Australien. Mästerskapet avslutas på den super snabba ovalen, California Speedway den 4e November. Precis som vanligt pekar allt på att mästerskapet avgörs vid den sista tävlingen.
Läs mer

Fantomkörning av Rickard Rydell i Spanien gav ny seger
Med ytterligare en seger har Prodrive verkligen profilerat sin Ferrari 550 Maranello i FIA GT Championship. Den senaste vinsten i raden tog Rickard Rydell i par med Alain Menu på Jarama banan utanför Madrid igår.
- Testerna i fredags genomfördes på blött underlag. Sedan delade Alain och jag på kvalkörningarna under lördagen, berättar Rickard. Alain var då snabbast och satte fjärde tid. Det var vi inte riktigt nöjda med.
Läs mer

Rudholm fyra i finalen på Silvestone
Mästerskapets sista deltävling ägde rum på Silverstone. Torsdagens officiella test kunde börjat bättre då motorn rasade efter fem varv. Trots det kände jag att det fanns potential inför helgen.
Tidsträningen blev en blöt historia. Det var upptorkande och varje varv blev snabbare och snabbare. Jag låg i trafik och tog det ganska lugnt för att hitta en lucka till slutet av passet.
Läs mer

Blöt inledning på GT-Racinghelg
Idag har Rickard Rydell och övriga förare i FIA GT Championship gjort de första testerna inför helgens tävlingar på Jaramabanan i Spanien. Det är första gången som en internationellt större touring car-serie besöker Jarama.
Läs mer

Spirit Racing trea på Kinnekulle
Spirit Racing hade en relativt lugn helg då den näst sista deltävlingen i SLC-Racing Series kördes på Kinnekulle Ring. De kom till start med endast sina två Kowalski Porschar. Den ena fick dessutom transmissionsproblem som inte kunde lagas på plats så egentligen handlade det om en bil hela helgen.
Läs mer

Volvoteamet avslutar i Portugal
STCC-säsongen är slut. Men än är säsongen inte över för Volvos team.
I dag blev det klart att teamet med förarna Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman avslutar säsongen i Portugal.
- Vi ska tävla i finalen av Europaserien, ETC, i Estoril 20-21 oktober, bekräftar Alexander Murdzevski, motorsportchef på Volvo i Sverige.
Läs mer

Apex Racing
www.carlrydquist.com rapport från Kinnekulle
Första SLC-vinsten!
I helgen tog vi den första vinsten i SLC Racing Series! Efter två 2:a-platser pga punktering eller motorras var det verkligen vad vi hade väntat på.
Redan på lördagen såg det mycket bra ut, trots att kvalpasset var regnigt och kaosartat, med massor av trafik och bilar som snurrade till höger och vänster. Med mycket Sprint Race-träning från SVK Göteborgs klubbtävlingar finns dock vanan att ta chansen när den kommer. Ett enda någorlunda fritt varv räckte för att krossa medtävlarna fullständigt, med hela 4(!) sekunders marginal till tvåan No Hurry. Årets första Pole position tog vi med besked med andra ord.
SLC Racing 8-timmars Kinnekulle Ring 23 september
Final
1) Apex Racing 387 varv totaltid 08:00:37,943, 2) Filemon Racing, 387 08:00:47,648, 3) UBM / SMK Motala, 380 08:01:05,933, 4) Diners Club Racing 377 08:00:47,403, 5) Chalmers Racing 377 08:01:10,643, 6) mr race 370 08:00:39,570, 7) Team TBS 370 08:00:41,287, 8) Team Smeden 369 08:01:07,362, 9 ) Rådmans Bil Racing 369 08:01:31,772, 10 ) Olofsson 368 08:01:07,846, 11) Midage Racing 367 08:01:01,413, 12) Team Matex 365 08:01:16,521, 13) Rutger Racing 362 08:00:38,157, 14) Filebaxter Racing 361 08:00:40,540, 15) No Hurry 359 07:35:24,437, 16) Kowalski Racing 358 08:01:02,605, 17) Pojk Racing 357 08:01:06,014, 18) Dennis Bohm Racing 355 07:51:54,729, 19) Nickname Racing 355 07:58:33,891, 20) Coffee Fresh Racing 355 08:01:35,531, 21) TRM 350 08:00:46,468, 22) X3M Partners 346 08:01:27,919, 23) Niri Racing 342 08:01:03,094, 24) SBRT 339 08:00:54, 25) NH Racing 323 07:35:52,183, 26) X3M Partners 311 08:00:53,705, 27) Red Force Racing 285 08:01:10,407, 28) Nåkab Racing Team 282 08:01:30,848, 29) Team Dalton 271 06:35:07,587, 30) Kermit Racing 253 05:45:32,282, 31) Chalmers Racing 227 06:09:07,770, 32) Volkswagen Racing 208 04:16:20,445, 33) Motolin Racing 176 05:42:48,697, 34) Volkswagen Racing 173 03:57:42,836, 35) Team Heliracing 163 04:04:31,914, 36) Raketservice 95 02:04:08,500,, 37) Team Tullinge 28 00:39:04,996

Robin Rudholm: Oturen fortsatte på Spa...
Har precis kommit hem från Spa i Belgien. Det har verkligen varit en upplevelse då det var min första gång på banan. Testerna började på torsdagen då vi hade två träningspass. Första tidsträningen kördes sedan på fredagen. Det var inte lätt att lära sig spa, men eftersom båda passen var regn och likaså tidträningen så kunde jag göra ett bra jobb och kvala in som 3:a av de 44 bilar stora fältet. Göransson var etta och Van Der Merwe var tvåa. Jag var endast 0.2s från pole position på den 2m52s långa banan.
Läs mer

Dramatisk final i SSK-serien
Det blev en dramatisk avslutning när SSK-serien avgjordes på Karlskoga Motorstadion i helgen. Eftersom arrangören delade ur dubbla poäng i det avslutande finalheatet var utgången helt oviss i sex av de sju klasserna (Etab Data Cup var redan avgjord).
Läs mer

Kenny Bräck tvåa i Rockington 500
Två förare dominerade den engelska deltävlingen i CART under lördagen. De båda förarna var Gil de Ferran och Kenny Bräck. Kenny Bräck låg riktigt i slagläge för seger och gick förbi de Ferran när ett varv återstod. Men tvåan i CART-serien kom igen och vann 0,634 före Kenny. Det här innebar att de Ferran närmade sig Bräck något i sammandraget. Men Kenny leder fortfarande när de åter krossar Atlanten för nya tävlingar i USA.
Läs mer

Starten för CART-tävlingen i England flyttas fram
Lördagens CART-race kommer att köras. Men efter sen träning kommer loppet att startas 17.30 svensk tid och kortas ner från 500 km till 400 km. Det innebär att tävlingen kommer att avgöras över 168 varv mot tidigare 210.
Läs mer

Kenny Bräck i pole position utan kvalkörning
CART-teamens Europa-turné har kantats av regn. Inte heller fredagens träning och kval inför engelska Rockingham 500 kunde genomföras och nu tvingas man ändra i tävlingsschemat. Lördagens race kommer att starta kl. 16.10 och föregås kl. 11 av två timmars träning.
Återigen tvingas man tillgripa poängställningen i serien för att avgöra startpositionerna. Eftersom Kenny Bräck återtotg ledning i Tyskland förra vecka kommer han att stå i pole position. Följd av Gil de Ferran, Michael Andretti och Helio Castroneves som ligger närmast i tabellen.

KMS vinner SM med Audi
KMS kom till finalhelgen på Mantorp Park som både mästerskapsledare och favoriter till båda de prestigefyllda titlarna. Ingen hade tidigare bemästrat de svåra uppgifterna vi ställdes inför:
- Att komma till finalen som mästerskapsledare och där lyckas knyta ihop säcken och avgå med titeln i behåll.
- Att samma år vinna både förarmästerskapet och märkesmästerskapet.
Läs mer

Flash" Nilssons sammanfattnr STCC-säsongen 2001
För oss i Flash Engineering slutade med andra- och tredjeplats i förarmästerskapet och en andraplats i märkesmästerskapet. Jan "Flash" Nilsson avancerade i regnet på Mantorp Park till andra plats totalt, Jens Edman blev trea. Vann gjorde italienaren Roberto Colciago i Audi.
Läs mer

Ovalernas mästare Kenny Bräck till England
Vinsten i Tyskland förra helgen tog Kenny Bräck tillbaks till ledningen i årets CART mästerskap. Nu på lördag har han chans att ytterligare dra ifrån på den helt nybyggda ovalbanan i Corby, England. Av de sex ovalrace som körts hitills i år har Kenny segrat i fyra och varit tvåa i ett. Totalt har han lett hela 525 varv på ovaler. En bedrift i "the american style" av racing som väckt mycket uppmärksamhet.
Läs mer

SSK-final på Karlskoga Motorstadion
Dammet har inte hunnit lägga sig efter den italienska segern i STCC så är det återigen dags för finaler i svensk standardvagnsracing. Det handlar om finalerna i SSK-serien, där sju seriesegrare ska koras i helgen. På Karlskoga Motorstadion samlas 120-talet förare för att göra upp om placeringarna - som i finalen är värda dubbla poäng!
Läs mer

Robin Rudholm fyra på Brands Hatch!
I torsdags körde vi det officiella PowerTour testet på Brands Hatch. Jag hade en bra testdag och var tredje snabbast totalt. Jag var nöjd med min speed och visste att helgen skulle kunna bli framgångsrik.
Trots att jag hade bromsproblem under tidsträningen lyckades jag kvala in som tvåa i min grupp. Endast 0.09s skilde mellan mig och Robert Dahlgren som var etta. I den andra gruppen var det Richard Göransson som var etta och Patrick Long tvåa.
Läs mer

Säsongsavslutning med dubbla andraplatser för "Flash"
Jan "Flash" Nilsson slutade på andra plats i årets STCC. Stallkamraten Jens Edman slutade på den tredje. Volvos duo gjorde sitt yttersta för att utmana Roberto Colciago i Audi i dagens STCC-final på Mantorp Park. Det blev dock italienaren som till slut drog det längsta strået.
Läs mer

Pontus Mörth besviken efter STCC-finalen
- Jag gillar regnrace - i vanliga fall. Men den här gången kom det väldigt olämpligt. Vi fick helt enkelt inte till bilen, och jag är fruktansvärt besviken.
Pontus Mörth, den unge värmlänningen slutade på en total sjätteplats i STCC 2001 med sin svarta Opel Vectra. Finalen på Mantorp Park - som Pontus verkligen sett fram emot - slutade inte alls som han hade tänkt sig:
Läs mer

Solen sken på Jens Edman
Jens Edman kom till Mantorp Park i 13 poäng underläge mot ledande Roberto Colciago. Efter dagens kval är avståndet nere i tolv poäng. Jens Edman var nämligen snabbast i dagens kval och står i pole position i morgondagens första tävling i STCC-finalen samtidigt som Colciago var tia i kvalet.
Läs mer

Seger för Kenny Bräck i Tyskland
Kenny Bräck tog sin fjärde CART-seger på den nya superovalen i Lausitz Tyskland. Avslutningen blev mycket dramatisk efter taktisk depåstrategi av Bräcks team. Bräck var ute längst av alla mellan stoppen och när ledande Alex Zanardi och tvåan Tony Kanaan tvingades i depå tog Bräck ledningen.
Läs mer

STCC-final: Pontus siktar på pallen
- Glöm allt vad taktik heter. Det handlar om att köra så fort man kan. Sedan får man se vad som händer...
- Själv siktar jag helt klart på en pallplats i båda racen. Det ska inte vara omöjligt att vinna heller.
Pontus Mörth har gjort en bra säsong under sitt första år som förare i Opel Team Swedens svarta Opel Vectra.
Läs mer

"Flash" tror på fler överraskningar
Roberto Colciago i Audi leder inför finalen. Jens Edman i Volvo skuggar. Chans att ta mästerskapet har även Tommy Kristoffersson i Audi, Carl Rosenblad i Nissan och Jan "Flash" Nilsson i Volvo.
- Varje heat av de 18 som hittills körts i årets STCC har bjudit på någon slags överraskning. Jag tror helgens finaler fortsätter i samma stil, säger "Flash".
Läs mer

CART mästerskapet premiär i Europa German 500
För första gången i CART mästerskapets 23-åriga historia får europeer chans att se världens snabbaste racerbilar live. Nu på lördag avgörs German 500 på Eurospeedway 13 mil söder om Berlin och helgen efter körs Rockingham 500 utanför Corby i England. Båda racen körs på helt nybyggda "state of the art" ovalbanor.
Läs mer

KMS Motorsport om The Grande Finale!
Det har väl aldrig varit så tätt i slutstriden om segern i The Swedish Touring Car Championship. Alla de fem första i mästerskapstabellen, har en teoretisk chans att vinna årets upplaga av STCC. Detta på grund av att man i det sista heatet för säsongen, delar ut dubbla poäng. En seger ger då alltså 30 poäng.
Läs mer

Stenhård finalhelg väntar Jens Edman
Jens Edman ligger nu tvåa i STCC-mästerskapet. På grund av kraschen på Ring Knutstorp tappade han mycket viktiga poäng till Roberto Colciago. Nu är Jens 13 poäng efter i sammanställningen. Men det är inte på något vis omöjligt att plocka in. Under finalhelgen körs som vanligt två heat. I det andra och därmed årets sista heat räknas dubbla poäng.
Läs mer

Rickard Rydell förstärker Volvoteamet i STCC-finalen
Rickard Rydell kommer att köra Volvos tredjebil i STCC-finalen på Mantorp Park nu på söndag.
- Mitt jobb är att backa upp Jens Edman och Janne "Flash" Nilsson i deras jakt på SM-guldet. Det kommer att bli en tuff uppgift eftersom jag startar med 40 kilos straffvikt i bilen, men samtidigt otroligt roligt att få tävla på hemmaplan för första gången på tretton år, säger Rickard Rydell.
Läs mer

Ny pallplats för Rickard Rydell
Helgens deltävling i FIA GT Championship gav inte en seger åt Prodrive och Rickard Rydell. Men väl en pallplats.
Vädret i Tyskland var inte det bästa. Det var kallt och regnigt större delen av helgen. På fredagen genomfördes två tester varav den ena i blött underlag. Tidsträningen på lördagen fick Rickard köra eftersom han kvalade bra i Österrike för två veckor sedan.
- Under första passet regnade det. Men det passade oss ganska bra och jag lyckades köra snabbast, berättar Rickard.
Läs mer

Ny utmaning för Rydell på Nürburgring
I helgen är det dags för årets nionde deltävling i FIA GT Championship. Den här gången på klassiska Nürburgring i Tyskland. Det här blir tredje tävlingen i mästerskapet som Prodrive kommer till start i. Första starten var i Ungern den 1:a juli. Då tvingades man tyvärr bryta tidigt på grund av tekniska problem. Rickard hann då inte ens börja köra eftersom Alain Menu körde första passet den helgen.
Läs mer

STCC-bråket ner på sandlådenivå
Kristoffersson jämför Volvos team med Familjen Flinta
I ett pressutskick gör Tommy Kristoffersson Flash Engineering till åtlöje.
- Det är med glimten i ögat, hävdar Tommy Kristoffersson.
- Tommy gör sig alltid rolig på andras bekostnad. Han är bara avundsjuk, säger Janne "Flash" Nilsson.
Stämningen mellan STCC-veteranerna Tommy Kristoffersson, 41, och Janne "Flash" Nilsson, 40, har länge varit infekterad.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

Robin Rudholms rapport från Thruxton
Min racehelg på Thruxton kunde börjat bättre. Vi hade endast ett officiellt träningspass under fredagen. Under mitt första flygande varv gick kopplingen sönder... Det blev därför ingen träning alls inför kvalet!
Kvalet blev därför ganska svårt. Det var svårt att hitta rytmen och under mitt snabbaste varv hade jag trafik. Jag kvalade in som sjua, endast 0,1s från tvåan.
Läs mer

Kenny Bräck på
åttonde plats i Vancouver
Kenny Bräck kom på åttonde plats i dagens CART race i Vancouver. Han delar nu andra plats i mästerskapet med Helio Castroneves, endast fem poäng efter dagens vinnare Gil de Ferran.
Det blev ett mycket händelserikt race för Kenny. Han startade fyra med Penske stallets båda bilar omkring sig. Castroneves som stod snett bakom Kenny försökte tränga sig om på innern redan i första kurvan.
Läs mer

Eld och vatten för KMS Motorsport!
- Både Roberto och jag hade hoppats på framskjutna placeringar denna helg. Det lyckas för Robertos del, men min helg avslutas med en bil i lågor, det hade vi verkligen inte räknat med, säger en besviken Tommy Kristoffersson.
Läs mer

Rydell vann "Race of Champions"
100 procent utdelning i årets startade tävlingar. Det har Rickard Rydell efter ännu en strålande seger. I helgen vann han nämligen det länge efterlängtade "Race of Champions" på Ring Knutstorp.
- Så här får det gärna fortsätta, kommenterade en glad Rickard efter tävlingen som gick i svårkört regnföre.
Läs mer

En Dag på Racerbanan lockade publik trots dåligt väder
Det var en grå och mulen racingbana som publiken mötte när de kom till Kinnekulle Ring utanför Lidköping lördagen 1 september.
Det var dags för årligen återkommande En Dag på Racerbanan, ett populärt arrangemang av tidningen Bilsport och SSK-serien, som i år lockade drygt 5000 besökare.
Läs mer

Händelserikt för "Flash" på Knutstorp
En uppkörning från sista plats till fjärde. Ett brutet lopp när däcket exploderade. Samt en andra plats i Race of Champions, premiärloppet för Volvos nya tävlingsbil S60:n. Det blev en händelserik helg för Jan "Flash" Nilsson på Ring Knutstorp.
Läs mer

Nöjda Volvoförare efter kvalet
Jens Edman startar i första startled i söndagens första STCC-tävling på Ring Knutstorp. Jan "Flash" Nilsson i det fjärde ledet efter att ha blivit sjua i dagens kval. Båda Volvoförarna var mycket nöjda efteråt.
- Hade något sagt åt mig innan kvalet att jag skulle bli tvåa så hade jag bara skrattat. Jag hade som målsättning att försöka ta fjärdeplatsen, säger Jens Edman.
Läs mer

Rydell i S60 Challenge till helgen
När STCC-cirkusen dammar in på Ring Knutstorp till helgen blir det stor uppmärksamhet även kring en av supportklasserna. Det är "Race of Champions" med Volvo S60 som tilldrar sig stort intresse. Ett stjärnspäckat uppbåd av förare från Europa kryddat med några svenska ess kommer bjuda på tight racing i likvärdiga bilar.
Läs mer

Robin Rudholm på TV
Nu är jag tillbaks till England för race på Thruxton till helgen. Officiella testet kommer att köras imorgon (fredag), tidsträning lördag och racet på söndag.
Läs mer

Spänningen stiger för Jens Edman i STCC:s slutspurt
Med endast två poängs ledning i STCC:s förarmästerskap kommer Jens Edman till Ring Knutstorp den här helgen. Mästerskapet har under en intensiv säsong blivit stenhårt och utvecklats till en knivskarp strid om ledningen.
Läs mer

Dubbla jobb väntar "Flash" i helgen
Dubbelarbete. Det är vad som väntar Jan "Flash" Nilsson i helgen på Ring Knutstorp i Skåne. Förutom tävlingar i STCC ska "Flash" köra Race of Champions, där Volvos nya tävlingsbil S60:n presenteras för den stora publiken.
- Jag får väl dubbelt så mycket betalt, hoppas jag, skämtar "Flash".
Läs mer

Kenny Bräck försöker återta ledning Vancouver
I Vancouver nu på söndag ska Kenny Bräck försöka ta tillbaks den mästerskapsledning han tappade efter tävlingen på Road America. Kenny ligger nu tvåa, klämd mellan två Penske bilar. Han är fem poäng efter ettan Helio Castroneves och 6 poäng före trean Gil de Ferran.
Läs mer

Tommy Brorsson "Dark Horse" i Race of Champions
På söndag avgörs årets mest spektakulära och prestigefulla race -Race of Champions. På startlinjen står idel namnkunninga förare. Rickard Rydell har favorittrycket på sig, tillsammans med schweizaren Alain Menu. Andra tror på Roberto Colciagos sena inbromsningar, eller på Janne "Flash" Nilsson som visat toppform i de senaste STCC-racen.
Läs mer

Knutstorp - en skön flashback för Audi-teamet
Inför helgens deltävling i STCC på Ring Knutstorp, skiljer det alltså endast fyra poäng mellan de tre första i förarmästerskapet. Jens Edman toppar tabellen med 131 poäng, därefter följer Tommy Kristoffersson och Roberto Colciago på 129 respektive 127 poäng.
Ett mästerskap i mästerskapet är att Tommy, Roberto och Jens alla stått på prispallen åtta gånger var denna säsong.
Läs mer

Publiken kör på Kinnekulle
I helgen får publiken sin årliga chans att prova på hur det är att vara tävlingsförare.
Det är dags för populära En Dag på Racerbanan - ett samarbete mellan SSK-serien och tidningen Bilsport.
- Den här helgen släpper vi loss publiken på Kinnekulle Ring, upplyser SSK-seriens ordförande Bosse Pettersson.
- Och populärt brukar det vara - flera tusen förare brukar ta chansen!
Läs mer

Mobil sponsrar Volvo i STCC-racingen
I racingsäsongens sista skälvande timmar går ExxonMobil och Mobil1 in som oljesponsor till Volvos STCC-team med Jan "Flash" Nilsson och mästerskapsledande Jens Edman. Sponsorskapet av racingteamet , som i första hand avser denna säsong ut, är en del av ett långsiktigt affärsavtal mellan Volvo och Mobil. Med Mobil1 som sponsor får Volvo-teamet en stark, pålitlig och i motorsportsammanhang mycket framgångsrik samarbetspartner.
- Vi har vunnit Formel 1, och på nationellt plan har vi varit teknisk och ekonomisk sponsor till de tre senaste årens STCC-vinnare, BMW 1998, Audi 1999 och Nissan 2000, så varför skulle 2001 och Volvo bli något undantag, säger Mobils Stefan Österberg i en kommentar till sponsorskapet.
- Det är inte utan anledning vårt smörjmedel heter Mobil1, fortsätter Österberg.
Utöver STCC sponsrar Mobil1 även breddklassen Volvo Original Cup samt den nya racingklassen Volvo S60 Challange.
Sedan tidigare är Mobil1 officiell sponsor till STCC, Swedish Touring Car Championship. Ett avtal som omfattar programpresentatörskap av SvTs program Race , arenareklam samt VIP-arrangemang i samband med tävlingar.

Europadebut med mersmak för Spirit Racing
Spirit Racing från Mellerud ställdes mot Europas bästa GT-förare, när de körde sin debuttävling i Euro-GT på Anderstorpbanan. De förstod att det skulle bli en tuff uppgift och de hoppades på regn, som kanske skulle kunna ge dem en fördel. Problemet med att bilen inte startade vid förra helgens test visade sig vara ett elfel som snart var åtgärdat.
Läs mer

Erik Berger segrade, men räcker det till serievinst?
Erik Berger fick äntligen stiga överst på prispallen igen. Men Anders Berger fick tyvärr se racet från läktaren då hans motor gav upp, igen.
Anders började annars helgen bäst med snabbaste tid på första tidsträningen. Han förstod dock att det var problem då hans motor läckte både olja och vatten.
Läs mer

Robin Rudholm: Två tredjeplatser i EM!
Nu hade det äntligen blivit dags för EM på Anderstorp. Vi fick tre träningspass, varav ett under torsdagen och två på fredagen. Banan var torr på torsdagen men inte under fredagen. Jag hade bra speed, och var jag inte snabbast så var jag tvåa.
Läs mer

TK:s rapport från Gelleråsen
Efter vår fina andra halva av säsongen var det med stora förväntningar som vi tog oss an Karlskoga och Gelleråsens krävande bansträckning. Historiskt sett har det visat sig att just Gelleråsen är en av de banor som vi lyckats allra bäst på. Men alla vet att när det gäller, så kommer man ingen vart på gamla meriter. Man måste prestera och det gäller att prestera just vid de rätta tillfällena.
Läs mer

Robin Rudholm: Snabb men utan tur i Skottland
Efter två mycket lyckade testdagar kändes allt mycket lovande inför helgen. Under det officiella testet var jag 3:a i första passet och 1:a i andra. Jag och Richard Göransson var klart snabbast och jämnast av alla.
Under tidsträningen var vi indelade i två grupper. Jag tog Pole Position i min grupp och Göransson var snabbast i sin. Richards tid var dock något snabbare och han stod därför 1:a och jag 2:a på gridden.
Läs mer

Tung helg för Spirit Racing
Det blev en mycket tung helg för Spirit Racing. De kom till Ring Knutstorp med hela fem bilar som de skulle köra SLC-Racing Series med. Värstingbilen en Venturi 400 GT ville inte gå på alla cylindrar och teamet beslöt att stå över detta genrep och koncentrera sig på de andra bilarna i stället.
Läs mer

Kenny Bräck poänglös på Road America
Trots att han startade från pole position så blev det ingen bra dag för Kenny Bräck på Road America. Han slutade på 14e plats, utan poäng. Därmed bröts hans långa svit som ledare i mästerskapet. Han ligger nu tvåa, fem poäng efter Helio Castroneves som blev sjua i dag.
Läs mer

"Flash" en vinnare på hemmaplan
Jan "Flash" Nilsson är tillbaka högst upp på prispallen. Volvoföraren tog hem dagens andra tävling på Gelleråsen utanför Karlskoga. I det första racet körde han upp sig från tolfte till fjärde plats.
Läs mer

Pontus Mörth: Jag måste kvala bättre
- I och för sig blev det ju 12 poäng. Och resultatet i helgen gjorde att det inte är alltför långt fram till toppen. Men jag måste kvala bättre än jag gjort de senaste racen.
Läs mer

Bra helg för Tommy Kristoffersson och Audi
I första heatet kan man med eftertryck säga att nerverna bland förarna var på helspänn. Efter två misslyckade startförsök släpptes så fältet iväg. Tommy Kristoffersson tog starten tätt följd av Jens Edman och Roberto Colciago.
Läs mer

Kenny Bräck i pole position
Kenny Bräck tog pole position inför morgondagens race på Road America. Det är hans femte pole i år och den andra på en klassisk vägbana. Regn gjorde kvalet mycket händelserikt. Flera avvåkningar och medföljande rödflagg gjorde att allt avgjordes på sista varvet.
Läs mer

Jens Edman i pole position
I våras var Jens Edman snabbt i kvalet på Gelleråsen inför STCC-tävlingarna där. Idag bjöd Edman på en favorit i repris. Han var dryga tre tiondelar snabbare än Tommy Kristoffersson i Audi och startar i pole position i söndagens första tävling.
Läs mer

Kenny Bräck byter stall till Team Target
Vid en presskonferens idag på Road America blev det officiellt att Kenny Bräck byter stall i CART mästerskapen nästa säsong. Han kommer köra en av dom röda Target bilarna för Target Chip Ganassi Racing.
Läs mer

Kenny satsar stenhårt på fortsatt ledning i Road America
Spänningen stiger i årets CART mästerskap. Efter förra helgens misslyckande har Kenny Bräcks ledning krympt till 1 poäng före Brasilianaren Helio Castroneves. Nu på söndag möts dom igen på den hela 6.5 km långa banan Road America.
Läs mer

Premiär för Spirit Racing i Euro GT
Spirit Racing från Mellerud, Dalsland skall göra debut i den Europeiska Sportvagnsserien kallad Euro GT. De har tagit hjälp av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm för att utveckla sin Venturi 400 GT som de körde i GTR-SM i fjol.
Läs mer

Kristoffersson Motorsport: Seconderna lämnar ringen!
Ingen har väl glömt vad som hände förra gången vi var där. Det är så dags att återvända till en av våra favoritbanor, Gelleråsen och Karlskoga.
Läs mer

Pontus Mörth optimist inför STCC i Karlskoga
- Det känns väldigt bra just nu
24-årige Pontus Mörth har snabbt etablerat sig i toppen i banracingens kungaklass - STCC. Värmlänningen ligger sexa totalt i mästerskapet och har bara 10 poäng upp till veteranen Janne Flash Nilsson, när tre tävlingshelger återstår.
Läs mer

Dags igen för en STCC-tur till Karlskoga
Till helgen är det dags för femtonde och sextonde deltävlingen i STCC. Platsen är för andra gången i år Karlskoga Motorstadion.
Läs mer

Bergers tvekamp avgjord på Kinnekulle
45 personer åkte med Bergers Racingbuss till Kinnekulle för att vara vittnen till vem som är nummer 1 i familjen Berger. Under lördagens första kvalpass i fint och torrt väder satte Anders poletiden till 1.01.147 följd av Lennart Björk 1.02.295 och Erik 1.02.570.
Läs mer

Bräck poänglös efter sammanstötning med Papis
För andra gången på kort tid har teammedlemmarna i team Rahal Bräck och Papis stött ihop ordentligt. Redan på varv 29 körde Papis in i Bräcks bil efter ett missförstånd. Efter ett depåbesök kunde Bräck fortsätta sedan han tappat tre varv på täten.
Läs mer

Svårt utgångsläge för Bräck i Mid-Ohio
Kenny Bräck får inget bra utgångsläge i söndagens CART-race på Mid-Ohio banan. Trettonde plats var inget drömläge när kvalet avgjordes. Speciellt inte som hans tuffaste konkurrenter om mästerskapet
Läs mer

Stjärnspäckat Race of Champions på Knutstorp.
Räkna med tuffa dueller när gamla och nya stjärnor skall göra upp om segern i Race of Champions den 2 september på Knutstorp. Inte mindre än tre BTCC-mästare, en dubbel svensk mästare och ytterligare ett par internationellt meriterade förare står på startlinjen.
Läs mer

Mid-Ohio hemmaplan för Kenny Bräck
Efter segern i Chicago och tredjeplatsen i IROC mästerskapet tävlar Kenny Bräck igen nu på söndag. Helgens race som går på Mid-Ohio banan är den trettonde av 21 tävlingar i årets CART mästerskap.
Läs mer

Ödets minut för familjen Berger
Till helgen skall det avgöras, vem är snabbast i familjen Berger? Den otroligt rutinerade Erik eller entusiastiske kämpen Anders? Slaget kommer att utkämpas på Kinnekulle Ring. Det är en kurvig bana som båda tycker om. För första gången verkar det som om de båda har bilarna helt i topptrim, samtidigt!
Läs mer

Upp och ner för"Flash"och Edman i Norge
Tidskvalet igår var som bekant regnigt och blött vilket borde bäddat för de fyrhjulsdrivna Audibilarna. Men istället gjorde "Flash" Nilsson ett kanonkval och tog pole position inför söndagens första race på Mo i Rana i Nordnorge. Jens Edman fick inte riktigt till det med en fjärdeplats.
Läs mer

Stark insats i STCC av Pontus Mörth
- Det var stötdämparna som inte var bra.
- När vi monterat fyra nya inför racet gick bilen perfekt!
Pontus Mörth var strålande glad efter sin fina insats i norska Mo i Rana.
Läs mer

Kenny Bräck trea i IROC final
Kenny Bräck svarade för ytterligare en mycket stark insats i det prestigefyllda IROC (International Race Of Champions) mästerskapet idag, då han blev trea i finalen på Indianapolis.
Läs mer

"Flash" i pole position i Mo i Rana
Regnet strilade ner från himlen - Jan "Flash" Nilsson sken som solen. Nilsson var snabbast i kvalet inför STCC-tävlingarna i Mo i Rana i morgon, söndag. I regnet körde han ifrån alla konkurrenter klart. Han hade de tre snabbaste tiderna och var till slut över fyra tiondelar snabbare än tvåan Niklas Lovén i Vauxhall.
Läs mer

Laddad "Flash" jagar nya segrar
- Vi är inte här bara för att bli etta och tvåa i båda heaten. Vi måste bli etta och tvåa i båda heaten för att ha chans att vinna mästerskapet.
Det säger Jan "Flash" Nilsson inför helgens STCC-tävlingar i norska Mo i Rana.
Läs mer

STCC till Mo i Rana: Här har Pontus Mörth gällande varvrekord!
Bara några grader plus, gråmulet över fjällen och risk för skurar. Sommaren tog slut tvärt, när Pontus Mörth och de övriga stjärnorna i STCC anlände till norra Europas bästa och vackraste racerbana - Arctic Circle Raceway i norska Mo i Rana.
Läs mer

Kenny Bräck tvåa inför IROC finalen
På lördag kör Kenny Bräck den fjärde och sista deltävlingen i årets IROC mästerskap (International Race of Champions) på Indianapolis Motor Speedway. De tolv bästa förarna från de största amerikanska racingklasserna ska göra upp i identiskt lika bilar av Nascar typ.
Läs mer

Kenny Bräck tog ny seger i CART
Strategin och aggressiviteten var en perfekt kombination när Kenny Bräck tog årets tredje seger och utökade sin serieledning. Nu leder han mästerskapet före Castroneves med 22 poäng. Castroneves fick en extra poäng för flest varv i ledning. 68 av de totalt 225 varven var han i ledning, men Kenny var god tvåa med 59 varv i täten.
Läs mer

Kenny Bräck kvalade in som åtta i Chicago
Kenny Bräck får lite att bita i vid söndagens race i Chicago. Det bästa av hans två kvalrundor räckte endast till åttonde plats. Eftersom banan är något svår att göra omkörningar på, kan depåstoppen bli avgörande. Tony Kanaan och Helio Castroneves står i främsta ledet när loppet släpps kl. 22 svensk tid söndag. 225 varv skall tillryggaläggas innan målflaggan faller.
Läs mer

Kenny Bräck tillbaka i hetluften
Kenny Bräck är tillbaks i hetluften igen efter söndagens krasch i Michigan. Denna gång i Chicago där han först ska göra sin andra live spelning med bandet RPM, Racing Powered Music och sen köra den tolfte deltävlingen i årets CART mästerskap.
Läs mer

Robin Rudholm: Femma trots problem på Donington
Allt såg lovande ut inför helgen då jag slutade som tredje snabbast på det officiella testet. Jag var bara nio hundradelar från den snabbaste tiden och var ganska nöjd... Men vilken mardrömshelg det blev! Denna helg körde vi två race. Dels det brittiska mästerskapet, samt inofficiella EM. Redan under EM-kvalet förstod jag att helgen skulle bli tung.
Läs mer

Kenny Bräck oskadd i våldsam krasch
När endast 18 varv återstod av det 250 varv långa CART-loppet i Michigan krokade de båda teamkollegorna Bräck och Papis ihop. I mycket hög hastighet kastades Bräcks bil i yttermuren och slogs sönder totalt. Papis kraschade på insidan av banan, men båda kunde ta sig ur sina bilar till synes oskadda.
Läs mer

Pontus nöjd med sin insats i STCC
- Det känns rätt bra, faktiskt.
- Den nya motorn fungerade perfekt och varvtiderna var fina. Och det blev ju sju poäng till slut.
Pontus Mörth startade i helgens STCC-race med sämsta tänkbara förutsättningar. Den unge värmlänningen var tvungen att byta motor innan start. Det medförde att han tvingades starta sist i den första av de två finalerna i helgens race på Skånska Ring Knutstorp.
Läs mer

Edman utökade mästerskapsledningen i STCC
Jens Edman utökade ledningen från tre till åtta poäng under söndagen när STCC-tävlingarna avgjordes på Ring Knutstorp i Skåne. Med en tredje och en fjärdeplats såg han till att ta sig upp på 100 poäng jämnt i mästerskapet, åtta fler än nya tvåan Tommy Kristoffersson i Audi.
Läs mer

Bräck snabbast igen och pole position
Det sista träninspasset blev avgörande. Kvalificeringen kunde inte genomföras på grund av regn. Startordningen i söndagens race grundar sig nu från lördagens träningspass. Kenny står alltså i pole igen och närmast vid sidan om teamkollegan Max Papis.
Läs mer

Edman fyra och "Flash" sexa i kvalet
Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman i varsin Volvo S40 kunde inte rå på de fyrhjulsdrivna Audibilarna i lördagens kval inför söndagens STCC-tävlingar på Ring Knutstorp. Edman fick nöja sig med att bli snabbast av de tvåhjulsdrivna bilarna &endash; fyra totalt &endash; och stallkamraten Nilsson slutade sexa.
Läs mer

Volvo och Mobil i nytt samarbete
Volvo har som ambition att vinna årets STCC. Det har Mobil Oil AB också.
Tillsammans siktar nu parterna på att nå framgång. I dagarna har de båda bolagen kommit överens om ett samarbetsavtal som i första hand sträcker sig säsongen ut, men där man redan pratar om ett nytt treårsavtal.
Läs mer

Michigan Superspeedway väntar Kenny Bräck i helgen
I helgen körs den elfte av årets 21 tävlingari CART mästerskapet. Tävlingen som går i Michigan är säsongens första på en Superspeedway. Michigan betraktas av många som ett av dom bästa CART racen. Här har två av dom tre jämnaste racen i CARTs historia avgjorts.
Läs mer

"Flash" optimist &endash; trots att han slår ur underläge
STCC rullar i helgen in på Ring Knutstorp i Skåne. En bana som ska passa den fyrhjulsdrivna Audin bäst av alla.
- Det borde vara teoretiskt omöjligt att slå Audin. Men det är tur att racen inte avgörs i teorin utan i praktiken, säger Jan "Flash" Nilsson med finurlig min.
Läs mer

Erik Berger "bara" tvåa efter otrolig racing rysare
Det var årets fjärde deltävling i Historisk Racing. Tävlingen kördes på den mycket kurviga och kuperade Ring Knutstorp i Skåne. Det var troligen svenskt rekord i antalet bilar som körde, 287 st. Dessutom kördes ett veteranbilsrally i samband med tävlingen som lockade 123 startande. 4 000 personer fanns i publiken. Bilarna delades in i 13 olika klasser. Man fick se mycket fin racing med förare från Norge, Danmark, Tyskland och England.
Läs mer

Pontus Mörth chansar: Beredd ta straff för motorbyte!
- Byter vi motor nere på Ring Knutstorp tvingas vi starta sist i första finalen på söndag.
- Men det kan det vara värt, eftersom den motor vi nu har inte ger full effekt.
Pontus Mörth, som kör Opel Team Swedens Vectra i STCC inledde säsongen strålande.
Läs mer

Robin Rudholm: Formel 1 med Jaguar Racing
Som ni kanske vet har det varit Formel 1 i helgen. Racet gick på Silverstone, alltså hemmamark för mig här i England. Banan ligger endast 20min från Milton Keynes där jag bor. Möjligheten dök upp i början av veckan då jag blev erbjuden att jobba för Jaguar Racing. Jag tackade givetvis ja, och började tidigt på fredagen.
Läs mer

Elektriskt fel stoppade Kenny Bräck
Det var stort manfall vid söndagens CART-race i Toronto. Tyvärr fanns Kenny Bräck bland dessa då ett elektriskt fel stoppade honom på varv 61 av totalt 95. Bara några varv senare försvann värste konkurrenten om mästerskapet Helio Castroneves, så Kenny är i fortsatt ledning. Även trean Franchitti, de Ferran och da Matta som låg närmast bröt. Segrare blev Michael Andretti som gick upp på andra plats i mästerskapet, men ändå elva poäng bakom Bräck. Kenny låg som bäst tvåa i loppet.
Läs mer

Starkt kval av Kenny Bräck i Toronto
Först vid lördagens kvalificering i CART-seriens stadslopp i Toronto fick Kenny Bräck ordning på alla detaljer och tog tredjeplatsen efter de båda bilarna från Penske-stallet Gil de Ferran och Helio Castroneves. Med mindre än fem minuter kvar av kvalificeringen avancerade Kenny från elfte till tredje plats. Ett viktigt avancemang i kampen om segern.
Läs mer

Semestern slut för Kenny Bräck - Toronto väntar
Efter ett par dagar i sommarsverige är Kenny Bräck tillbaks på racingbanan. På söndag ska han försvara sin mästerskapsledning på gatorna i Toronto. Han kan räkna med hårt motstånd från Team Penske som vunnit samtliga stadslopp denna säsong. Helio Castroneves som ligger två i mästerskapet har dominerat både i Long Beach och Detroit
Läs mer

Robin Rudholm nio tiondelar från seger
Jag var mycket optimistisk inför helgens dubbelrace på Brands Hatch. Testet vi körde tidigare under veckan hade gått bra och jag var med i toppen hela tiden. Eftersom det var dubbelrace, visste jag att poängen var viktiga för att hålla mitt mästerskap levande. Jag behövde komma i mål i båda racen på bra placeringar.
Läs mer

"Flash" är en vinnare
- igen
Jan "Flash" Nilsson är tillbaka där han helst av allt vill vara. Högst upp på prispallen.
Nilsson vann en STCC-tävling och slutade tvåa i den andra vid helgens tävlingar på Falkenbergsbanan.
- Oerhört skönt att få vinna igen. Det var ett tag sedan. Det kändes faktiskt lite nervöst på slutet, sägen en glad och lättad "Flash".
Läs mer

Första vinsten i STCC för Tommy Kristoffersson
- Helt underbart, ropar en strålande glad Tommy Kristoffersson.
- Detta har jag väntat på i tre år nu. Det känns helt underbart att stå där överst på pallen. Hade bara någon stuckit till mig fler Pommac-flaskor, hade jag nog stått kvar än på pallen, sån skön känsla var det, fortsätter Tommy.
Läs mer

Besviken Pontus Mörth påkörd i Falkenberg
- Det började bra. Femte platsen i kvalet var okej.
Pontus Mörth var behärskad efter att ha blivit påkörd i söndagens första STCC-final i Falkenberg. Den snabbe Opel-föraren fick en rejäl påhälsning i sidan av en konkurrent med påföljd att båda åkte av och tvingades bryta.
Läs mer

STCC: Lång väntan med lyckligt slut för "Flash"
Jan "Flash" Nilsson står i pole position i söndagens första STCC-tävling på Falkenbergsbanan.
"Flash" var snabbast i dagens kval &endash; trots att han var den av förarna som spenderade minst tid på banan.
- Det här var svettigt. Men just nu känns det mycket bra, säger en glad "Flash".
Läs mer

Kenny Bräck sitter i guldsits
"Jag gör klart med ett team redan nu oavsett om jag blir Cartmästare eller ej"
Kenny Bräck har vunnit alla klasser han ställt upp i, oavsett om det handlat om Formel Ford, Renault Clio Cup eller Indy Racing League. Nu ligger också Cart-titeln inom räckhåll.
Läs mer

KMS har käkat taggtråd inför Falkenberg
Det är väl så att vi alla drabbas av någon form av abstinens ibland. Till exempel när vi inte får vårt behov stillat av det som vi tycker är bäst, i vårt fall är det RACING. Vi vet att racingen kan innehålla allt t.ex. fart, fläkt, dramatik, intriger, nederlag och inte minst det vi alla strävar efter, segerns sötma.
Läs mer

Utgångsläget passar "Flash"
Semestern är slut. Nu börjar "andra halvlek" av årets STCC-säsong. I helgen avgörs Västkustloppet i Falkenberg och sen är det tävlingar varannan helg fram till finalen på Mantorp Park 15-16 september.
- Vi har skaffat oss ett bra slagläge, både jag och Jens, konstaterar Jan "Flash" Nilsson.
Läs mer

Robin Rudholm: Lovande test inför helgens race
Vi har idag kört det officiella PowerTour-testet på Brands Hatch. Vi körde den långa GP-slingan, vilket är något utav en favoritbana för mig.Det har varit mycket varmt under dagens test. Detta var första testet på Brands Hatch för Van Diemen i år och det tog ett par varv innan man hade hittat rytmen.
Läs mer

Lugn tävlingshelg för Rickard Rydell
Årets sjätte deltävling i FIA GT Championship gick på Hungaroring utanför Budapest i Ungern i helgen. Det blev första deltagandet för engelska Prodrive med Ferrari 550 Maranello och Rickard Rydell/Alain Menu vid ratten.
Läs mer

Stark uppkörning avg Bräck i Cleveland
Kenny Bräck körde upp sig från sjuttonde till sjätte plats i dagens CART race i Cleveland. Placeringen innebär att han ökar ut sin ledning i mästerskapet till 14 poäng före Helio CastroNeves som var tolva idag. Dario Franchitti vann före Memo Gidley.
Läs mer

S60 Test på Ring Knutstorp
Under torsdagen och fredagen har Volvo hårdtestat den nya Volvo S60:n inför nästa års S60 Challenge. Som testförare har ingen mindre än STCC-stjärnan Jens Edman använts.
På kurviga och kuperade Ring Knutstorp i Skåne har Volvo haft full aktivitet under två dagar. I går (torsdag) var man ensamma på banan och hann testa S60:n en hel del. Idag (fredag) var det officiell träningsdag för andra klasser varför det inte blev riktigt lika mycket körande.
Läs mer

Lyckade tester för Rickard Rydell under midsommarhelgen
Engelsmännen firar inte midsommar som vi svenskar. Istället genomförde Prodrive ett test med sin Ferrari 550 Maranellobil på belgiska Spa-banan i helgen. Rickard Rydell var mycket nöjd efteråt.
I helgen kördes ett stort förberedande test inför 24 timmars loppet på Spa som arrangeras senare i sommar. Här var flera team från FIA GT-serien med och körde. Även de som inte ämnar delta i 24 timmars. Prodrive med sina chaufförer deltog som ett förberedande test inför kommande helgs tävling på Ungerska Hungaroring.
Läs mer

Kenny Bräck i fortsatt mästerskapsledning
Kenny Bräck kom på elfte plats i dagens mycket händelserika CART race i Portland. Ett ihållande regn skapade så många incidenter och gulflagg att man inte hann och köra alla varv endast 76 av 98 planerade varv under maxtiden två timmar. Drygt hälften av förarna var av banan vid något tillfälle.
Läs mer

Robin Rudholm sexa på Castle Combe
Det var nästan två månader sedan vi var på Castle Combe och testade. Det var därför lite nervöst att åka ut på tidsträningen utan att veta om körningen och bilens setup var tillräckligt bra. Bilen kändes skaplig och jag hade länge den snabbaste tiden. Tyvärr halkade jag ner till 2:a, men var på ett "pole" varv då en bil framför åkte av. Jag fick nöja mig med att kvala in som 2:a, endast 0.007s från Ronnie Bremer / Haywood Racing.
Läs mer

Oturligt kval för Kenny Bräck - bilen brann
Med motorstörningar i inledningen på kvalet tvingades Kenny till depån redan efter två varv. Väl ute igen stannade bilen under kraftig rök och eldslågor. Kenny var snabbt ur bilen och tog sig till depån för att hämta reservbilen. Incidenten orsakade en rödflagg och för detta straffades Kenny med åtta minuters väntan i depån. När endast fyra minuter återstod fick han köra ut på banan igen. De tre varven räckte endast till 22:a tid. Han får en svår uppgift att bärga nya poäng i söndagens race.,
Läs mer

Erik Berger segrade i Karlskoga
Erik Berger visade med eftertryck var skåpet skall stå när han körde på den klassiska Gelleråsbanan i Karlskoga. Erik har äntligen fått ordning på motorn och han ledde från start till mål. De sista varven kunde han kosta på sig att slå av på takten och defilera i mål före Lennart Björk. I totalcupen leder fortfarande Lennart, men Erik skuggar tätt efter.
Läs mer

Stolpe ut för Spirit Racing
Årets tredje deltävling i SLC-Racing Series kördes på Mantorp Parks korta slinga. Spirit Racing ställde som vanligt upp med tre Porschar. Först kördes GT-loppet över 12 varv. Douglas Carr körde Kowalski Porschen till fjärde plats, endast sekunden från pallen. I det andra GT-loppet blev Rolf Skjöldebrand trea.
Läs mer

Kenny Bräck hos Letterman
Kenny Bräck har en stor passion för musik och i synnerhet gitarrer. Efter att ha spelat mest för avkoppling så har även denna sida av racerstjärnans liv förändrats efter de senaste årens stora framgångar.
Läs mer

Kenny Bräck nia i Detroit
Kenny Bräck kom på nionde plats plats i Detroits Grand Prix efter en helg där inget riktigt ville gå hans väg. Kennys värste konkurrent Helio Castro Neves vann före Dario Franchitti. Kenny behåller dock sin ledning mästerskapet. Nu skiljer det fem poäng mellan honom och Castroneves
Läs mer

Stadsbana för Kenny Bräck i helgens CART-race
På söndag är det dags för den sjunde deltävling i årets CART mästerskap. Tävlingen som körs på en 3.8 km lång temporär stadsbana på Belle Isle i Detroit blir starten på en intensiv period med sex tävlingar under dom närmaste sju veckorna.
Kenny Bräck kommer dit med två segrar i rad och en övertygande ledning i mästerskapet.
Läs mer

Spirit Racing genrepar inför Europa
Spirit Racing är en av de mest hårdsatsande teamen inom svensk banracing i år. I helgen körs den tredje deltävlingen i SLC-Racing Series och Spirit Racing står på startlinjen med tre Porschar. Detta är den sista tävlingen innan de skall ut i Europa och köra Euro GT.
Läs mer

Stark uppkörning av Rudholm på Rockingham
Inför varje race brukar jag alltid tänka positivt. Till varje ny bana jag kommer, brukar jag alltid försöka intala mig själv att jag tycker om banan, eller i alla fall vissa partier av banan. Till Rockingham hade jag samma inställning, men jag måste erkänna såhär efteråt att jag trivdes verkligen inte på banan!
Läs mer

Pontus Mörth hittade inte inställningarna
Pontus Mörth var inte alls nöjd efter helgens STCC-race på Jyllandsringen i Danmark. Den unge värmlänningen slutade sexa i första racet och gick i mål på tionde plats i det andra.
- Jag tröstar mig med att jag ligger fyra totalt och att det är väldigt tätt i toppen.
Läs mer

Dubbla segrar för Roberto Colciago!
Två fantastiska segrar för Roberto Colciago. Det första heatet leder Roberto från start till mål. Han var aldrig hotad bakifrån, utan kunde göra helt och hållet sitt eget race.
- Jag var lite orolig hur den straffvikt vi hade i bilen, skulle påverka däcken under ett så här intensivt race. Alla säger att detta är en Audi-bana, visst är den det, men man måste också komma ihåg att det blir en oerhörd belastning på däcken när vi har den extravikt som vi har.
Läs mer

Tre pallplatser till Volvoteamet
Volvoteamet belönades med tre pallplaceringar vid STCC-tävlingarna på Jyllandsringen i Danmark under söndagen. Jens Edman tog två av dessa då han slutade tvåa i den första tävlingen och trea i den andra. Jan "Flash" Nilsson blev trea i tävling ett, fyra i andra.
- Jag tog mycket poäng i helgen och det känns mycket bra, säger Jens Edman.
Läs mer

Kenny Bräck på podiet i IROC
Kenny Bräck släpper inte taget om podiet. Idag kom han på tredje plats i IROC, International Race of Champions på Michigan Super Speedway. Nu ligger Kenny på andra plats i mästerskapet efter regerande Nascarmästaren Bobby Labonte. Endast en poäng skiljer. Så allt är upplagt för ett rafflande fight när det fjärde och sista racet körs i Indianapolis den 3 augusti.
Läs mer

Andra och tredje startled för Volvoförarna
Fyra - men bara två hundradelar från en andraplats &endash; och femma. Det blev facit för Volvos racingduo Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman vid lördagens STCC-kval på Jyllandsringen i Danmark. Nilsson startar i andra startled i söndagens första tävling, Edman i det tredje.
Läs mer

STCC drar till Danmark - Mörth försiktig optimist
- Jyllandsringen är trevlig - en väldigt fin anläggning. Men den är kort och knixig, vilket innebär att den gynnar de fyrhjulsdrivna bilarna.
Pontus Mörth står i snålblåsten på Jyllandssringen. I helgen är det premiär för STCC på den danska racingarenan utanför Silkeborg på Jylland. Den unge värmlänningen - som gjort succé i STCC så här långt och ligger trea totalt i sammandraget efter 6 finaler - är försiktigt optimistisk:
Läs mer

Jens Edmans syn på helgen som gick
Inför helgens STCC-deltävlingar på Gelleråsen låg jag bra till i förarmästerskapet. Tvåa, bara några få poäng efter Calle Rosenblad trots dålig utdelning på Mantorp senast.
På väg till Karlskoga gjorde vi klart att de båda racen på Gelleråsen kunde bli lite av nyckeln till framgång denna säsongen. Banan passar ju som bekant de fyrhjulsdrivna Audi-bilarna, men kunde vi bara plocka ordentligt med poäng här skulle vi ligga bra till i mästerskapet framöver.
Läs mer

Stefan Johansson het utmanare i sin tionde Le Mans-start
Stefan "Lövis" Johansson, 45 år, står inför sin tionde start i det klassiska 24-timmarsloppet på Le Mans den 16-17 juni. Han kan mycket väl kröna sin långa och framgångsrika racerkarriär med att i sin Gulfsponsrade Audi i brittiska Team Ascari upprepa sin seger från 1997 då han vann med Porsche.
Läs mer

Norskt racingmästerskap på Kinnekulle till helgen
Nu planerar norrmännen att invadera Sverige. Den plats man tänker inta är Kinnekulle Ring utanför Götene. Det stora slaget äger rum nu till helgen, dvs 9-11 juni!
Men lugn. Det är inga nationalistiska norrmän som tänker återta förlorad mark från flydda tider. I stället handlar det om ett antal norska racingförare som kör en deltävling i norska racingmästerskapen på Kinnekulle Ring de här dagarna.
Läs mer

Helg utan framgång för Nilsson och Edman
Det blev en helg utan framgång för Volvos STCC-duo Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman vid tävlingarna på Gelleråsen Annandag Pingst. Blott två poäng blev utdelningen för Edman, tackvare två pole positions. Nilsson blev helt utan poäng.
- Det här var en hemsk helg. Bilen är bucklig runt om, säger en besviken Jens Edman.
Edman och Nilsson lyckades bra i söndagens kval. Edman kvalade i pole position och "Flash" som trea.
Läs mer

Pontus Mörth trea i STCC
Mycket folk - uppskattningsvis 20.000 - var det också som i strålande pingstväder följde årets tredje dubbelrace i STCC. Den här omgången avgjordes på Karlskoga Motorstadion och bjöd på massor av dramatik.
I första racet vann Thomas Nyström före Tommy Kristoffersson medan Pontus Mörth gick in som trea. Opel-föraren låg länge på andra plats, men straffvikten efter segern i Mantorp tog ut sig rätt. Däcken blev till slut så varma att han var tvungen släppa förbi Arvika-föraren.
Läs mer

Inte Jens Edmans dag på Gelleråsen
När dagens första STCC race på Gelleråsen skulle starta, såg allt mycket lovande ut för Volvo och Jens Edman i synnerhet. Edman hade pole position och Janne "Flash" startade som trea. Men redan i första svängen blev Nilsson hårt attackerad av Italienaren Roberto Colciago och dammade ut i gruset. Edman passade på att rycka åt sig en ledning. En ledning han höll tills det var två varv kvar.
Läs mer

Kenny Bräck tog ny CART-seger i Miller Light 225
Vid söndagens race i Milwakue tog Kenny Bräck sin andra raka seger. Återigen gjorde värmlänningen ett fantastiskt lopp och höll undan för Michael Andretti som uppvaktade honom hela vägen och var dessutom i ledning i 75 varv. Men Kenny var den bäste den här gången och ledde loppet i 130 varv. Det gav Kenny en extra poäng.
Läs mer

Edman tog pole position &endash; Nilsson trea i kvalet
Jens Edman i pole position. Jan "Flash" Nilsson var bara tre tusendelar av en sekund från andraplatsen. Söndagens kval inför STCC-tävlingarna på Gelleråsen Annandag Pingst blev mycket lyckade för Volvos duo. Edman var bara fyra tusendelar av en sekund från att kvala under 1.06 &endash; nu stannade klockan på 1.06,004.
Läs mer

STCC-förare skrotade på test
STCC-roockien Mattias Andersson, Linköping, som kör en vass Vauxhall Vectra i racinglegenden Picko Trobergs team. Men helgen började på sämsta tänkbara sätt för Mattias Andersson. Under testkörningen uppstod ett tekniskt fel på Vauxhall Vecktran och han brakade av banan. Mattias Andersson klarade sig helt utan skador, men det gjorde dessvärre inte bilen. Teamet har fått klartecken att ställa upp med reservbilen, som man nu kämpar för att få startklar.
Läs mer

Lättköpt pole position för Kenny Bräck
Kenny Bräck tog sin tredje pole position för året inför söndagens CART-race i Milwauke. Den här gången behövde han inte köra till sig ledarpositionen utan som CART-seriens ledare erhöll han den platsen. Det gick inte att genomföra någon kvalificering under lördagen då regnet inte ville ge med sig.
Läs mer

Roberto Colciago tillbaka i KMS-teamet.
När nu STCC-cirkusen drar vidare till Gelleråsen i Karlskoga, så höjs förhoppningarna på framskjutna placeringar för de gula Audi/KMS-bilarna. Alla vi som var på plats på Gelleråsen i augusti förra året, minns ännu den uppvisning som de fyrhjulsdrivna Audi-bilarna bjöd på. Och då inte minst de sena inbromsningarna i Eje-kurvan av Roberto Colciago.
Läs mer

Framtidsbygget fortsätter hos Flash Engineering
Flash Engineering bygger en grund för framtiden. Senaste tillskottet heter Jan Andersson, 31-åring från Västerås som börjar arbeta som engineer på Jan "Flash" Nilssons bil med omedelbar verkan.
- Vi bygger så att vi ska kunna ta oss an större uppgifter i framtiden, säger Christian Dahl, teknisk koordinator för Flash Engineering.
Läs mer

Ledande Kenny Bräck kör The Milwaukee Mile
Mycket handlar om Kenny Bräck inför helgens deltävling i CART-mästerskapet i Milwaukee. Först har han dominerat inledningen av säsongen och efter segern i Japan är han för första gången i ledning i mästerskapet.
- Vi har varit snabba överallt i år. Så det känns gott att äntligen gjort verklighet av min målsättning att vinna i alla klasser jag kör. Helt plötsligt känns det t om enkelt att glädjas över tidigare pallplatser av lägre höjd, säger Kenny
Läs mer

Jens och Volvo laddar för Gelleråsen
- Gelleråsen har alla typer av kurvor, allt ifrån tvära hårnålskurvor till mycket snabba fullfartssvängar, berättar Jens Edman. Tyvärr har beläggningen varit dålig på en del ställen vilket gör att den är väldigt hoppig och jobbig att köra. Men det sägs att en hel del jobb har gjorts på banan inför helgens tävlingar, så det kanske är bättre nu. Generellt kan man väl säga att det är en bana som passar Audi-bilarna och dess fyrhjulsdrift perfekt.
Läs mer

STCC: Pontus Mörth ser fram mot helgens race
- Jag ser verkligen fram mot helgens race.
Målet är som vanligt en pallplats - men jag är nöjd om jag är med bland de fem bästa på Karlskoga. Jag har trots allt 40 kilo extra i bilen efter segern på Mantorp.
Läs mer

Robin Rudholm: Racet på Croft blev inställt!
Helgen började med det officiella PowerTour-testet. Detta kördes under lördagen och jag var totalsnabbast under dagen. Jag hade dock lite setupproblem med bilen när det blev varmare och mer fäste i banan. Jag var ändå väldigt nöjd med att vara snabbast under lördagen och såg nu fram emot att fightas för åter en pole-position.
Läs mer

Roberto Colciago kör för KMS på Gelleråsen
Italienaren Roberto Colciago är tillbaka i KMS och The Swedish Touring Car Championship. På anrika Gelleråsen utanför Karlskoga till Pingsthelgen, sitter åter igen Colciago bakom ratten i en av Audibilarna. Nu för första gången på en för honom bekant Svensk racerbana.
Läs mer

STCC i Karlskoga
Mike Luff, chef för Karlskoga Motorstadion, har bråda tider.
-Det blev fel i annonseringen. Där står det att STCC-finalerna avgörs på lördag och söndag. Men det är fel. Söndag och måndag - 3 - 4 juni - är det korrekta datumet för helgens tävlingar.
- Det är väl ungefär 300 personer som har ringt och undrat. Men vi har rättat till det - det kommer nya annonser!
Läs mer

Robin Rudholm får stipendium!
Är väldigt glad att meddela att jag i dagarna fick besked om att jag fått ett stipendium från Stiftelsen Föreningssparbanken i Sjuhärad på hela 50.000:- Detta kom som en mycket glädjande nyhet, då jag för tillfället jobbar väldigt hårt lokalt för att marknadsföra mig själv och min sponsorpool - Robin Rudholm Destination Formula 1. Som ni förstår är det inte gratis att köra och bo i England, och stipendiet kommer väl till pass.
Läs mer

Svenska racingförare körde strålande Norge
I helgen fanns 49 svenskar på plats på norska racerbanan Våler i höjd med Höljes i nordvärmland. Förarna -som ställde upp i tre SSK-klasser samt i Volvo Original - körde strålande och bjöd ständigt publiken på tuffa finaler.
Läs mer

Inte Edmans dag på Mantorp
Under söndagen genomfördes årets andra racehelg i STCC. Den här gången på Mantorp Park strax söder om Linköping. Publiksiffran uppgick till 12.000 personer, som i ett blåsigt väder fick se två fina STCC tävlingar.
Jens Edman och Volvoteamet fick dock börja dagen med bekymmer. Redan efter ett par varv av morgondagens uppvärmning råkade Jens ut för ett omfattande oljeläckage varefter han för att spara motorn genast stängde av den.
Läs mer

Pontus första seger i STCC.
- Mest nöjd är jag med att jag fick köra för att vinna. Jag startade sexa, plockade en efter en och gick i mål som segrare.
Det går inte att ta miste på glädjen i rösten, när Opel-föraren Pontus Mörth berättar om sin första seger i STCC.
Läs mer

"Flash" nöjd med dubbla fjärdeplatser
Jan "Flash" Nilsson fick med sig två fjärdeplatser från STCC-tävlingarna på Mantorp Park. En missnöjd fyra? Inte alls!
- Det är mästerskapet jag kör för och då är det viktigt att ta sig i mål i så många tävlingar som möjligt. Fjärdeplaceringarna är värdefulla, säger "Flash".
Läs mer

Dubbelt Nissan i pole inför STCC på Mantorp
När tidskvalet inför STCC i morgon på Mantorp just har genomförts jublas det hos Nissan. Calle Rosenblad var snabbast och har pole i första racet före stallkamraten Tomas Nyström.
Läs mer

Kenny Bräck vann Firestone Firehawk 500 i Japan!|
Efter 24 försök i CART kunde så Kenny Bräck bli den förste svensk som vann en tävling i CART mästerskapet.. Det skedde tidigt på lördag morgon svensk tid när han tog målflaggan på Montegi-banan i Japan. Det var ett väl disponerat lopp av Bräck som endast hade Helio Castroneves med sig på samma varv när de passerade mållinjen. Alla andra var varvade. Bräcks seger innebar också att han tog ledningen i årets CART-serie, och leder nu med nio poäng före Cristiano da Matta och Paul Tracy som båda bröt. da Matta redan på inledningsvarvet när han var inblandad i en kllision med rookien Junqueira.
Läs mer

Rickard Rydell tävlar inte på Zolder
Förra helgen skulle Prodrive och Rickard Rydell tävlat för första gången i FIA GT Championship med sin läckra Ferrari 550 Maranello. Tyvärr tvingades de lämna återbud då FIA inte ville godkänna växellådan. Man siktade istället in sig på att tävla nu till helgen på Belgiska Zolderbanan. Nu väljer Prodrive att stå över även den här tävlingen.
Läs mer

Kenny Bräck kör femte deltävlingen i Japan
På lördag körs den femte deltävlingen i CART serien på Motegibanan utanför Tokyo.
Mycket av förhandssnacket handlar om Kenny Bräck. Han har kvalat i främsta ledet i alla fyra race i år vilket är rekord för de första CART sanktionerade racen under en säsong. Han har lett hela 153 varv eller nära dubbelt så många som närmaste konkurrent. Så efter Kennys andraplats på Nazareth väntar givetvis många på den första segern.
Läs mer

"Flash" räknar med hårt motstånd &endash; och seger
Jan "Flash" Nilsson åkte besviken ifrån STCC-premiären med en andraplats och ett brutet lopp. Nu till helgen, på Mantorp Park, är siktet redan inställt.
- Jag har stora förhoppningar att vinna den första tävlingen i helgen. Men det blir förstås tufft, säger "Flash".
Läs mer

Svenska racingförare invaderar Norge
För andra året i rad drar ett stort antal svenska förare - bland annat tre hela SSK-klasser - till Norge för att tävla på Våler-banan, strax innanför värmlandsgränsen. Totalt är 154 förare anmälda - av dem är 58 svenskar! De tre svenska klasserna är Fyndbörsen Cup, Kamasa-Tools Cup och Etab Data Cup. Fyndbörsen Cup är standardvagnsklassen som gjort stor succé de senaste åren och som bara blir bättre och bättre.
Läs mer

Robin Rudholm: Värdefullt test på Croft
Sitter nu i bilen på väg hem från en lyckad testdag på Croft. Min teamkompis Pat Long får köra den långa vägen hem, då han skrotade idag och fick köra minst varv i teamet... Under morgonen var banan torr, och tiderna var mycket bra om man jämför med förra året. Croft är en väldigt tekniskt krävande bana, men samtidigt mycket rolig och utmanande att köra.
Läs mer

Opel jagar dubbla SM-guld
Pelle Tjerneld är en legend i svensk motorsport. Sedan 1981 - i tjugo år - har den före detta tävlingsföraren från lilla Hästbo i Gästrikland basat för Opel Team Sweden. Hur många SM-guld som Opel-förarna kört hem genom åren går knappt att räkna. I år är det meningen att teamet ska fylla på skörden ytterligare. Helst med SM-guld både i rally och på bana.
- Det ser ju bra ut så här långt, ler Pelle.
Opel-teamets rallystjärna Per Svan har öppnat med två raka segrar med sin Astra i F2-klassen i Rally-SM. Och Pontus Mörths andraplats med teamets svarta Opel Vectra i STCC var en debut med mersmak.
Läs mer

Storslam i endurence racing för Spirit Racing
Efter en trevande inledning på helgen så sattes pricken över i med alla tre Porschar på pallen för Spirit Racing. Först kördes GT loppen. Håkan Malmborg i en DTM Mercedes vann överlägset båda racen. Men Ricard Constantinou var god tvåa i båda. I tretimmarsracet stod Spirit Racing i pole position och Kowalski Racing i tredje startrutan.
Läs mer

Hedemora International Raceway en vision som ska förverkligas
En internationell motorarena med plats för hundratusen åskådare. Med roadtrack, ovalbana och dragstrip. Forskning- och utvecklingscentrum. Affärer, hotell, restauranger, camping och fritidsaktiviteter. Hedemora International Raceway projekteras för att skapa Skandinaviens största motorsportcentrum.
Motorsporten utvecklas i allt snabbare takt. Banracing har i Sverige en stark tradition men nuvarande banor håller idag inte den standard som krävs för att arrangera internationella tävlingar. Senast Sverige arrangerade Formel 1 var på 1970-talet.
Hedemora International Raceway kommer att förena banracing med ovalracing och dragracing. Vi planerar att bygga en 3,2 km lång ovalbana, en 5,2 km lång roadtrack för banracing och roadracing och en 1/4 mile dragstrip.
Läs mer om projektet på hemsidan
www.motorstaden.com

Robin Rudholm Pole och misstag på Oulton Park
Efter min våldsamma krasch på Donington förra helgen var nu min bil som ny inför helgens race på Oulton Park. Min mekaniker hade gjort ett superjobb och för min egen del hade sträckningarna i rygg och nacke släppt. Jag kände mig nu redo för att få fightas i toppen...
Under det officiella testet som kördes i lördags visade jag att kraschen inte påverkat min körning. Jag var näst snabbast under dagen och det såg lovande ut inför tidsträningen.
Läs mer

Upp och ned för Bergers i årets racingpremiär
Det blev blandade känslor efter årets racingpremiär i historiska racingcupen för far och son Berger från Bengtsfors MotorClub. Bilarna fungerade bra, men det var lite si och så med fästet i det kalla vårvädret. Anders Berger hade den snabbaste tiden i klassen efter kvalet, före Lennart Björk och Erik Berger.
Läs mer

Kenny Bräck tvåa efter ledning i 125 varv
Kenny Bräck kom på andra plats i söndagens CART Race på Nazareth. Efter att dominerat genom att bl a varit i ledning i 125 varv fick han se sig slagen med 3/10-delssekunder av Scott Dixon.
- Jag är fortfarande överaskad att jag inte vann sa Kenny på presskonferensen efter racet.
- Jag förstår inte riktigt vad som hände. Jag var snabbast. Jag gjorde flest omkörningar. Ändå blev jag bara tvåa. Jag måste titta på videon från racet för att riktigt förstå vad som hände. Men helt klart handlade det om depåstrategi.
Läs mer

Ovisshet och dramatik för Kristoffersson Motorsport
Den första tävlingshelgen för Kristoffersson Motorsport kan sammanfattas med två ord, ovisshet och dramatik.
Lördagen började bra både för Tommy Kristoffersson och Roberto Colciago. Roberto som aldrig tidigare varit på denna bana, körde till sig åttonde tid på det första testet på förmiddagen. Tommy gjorde som vanligt en gedigen insats och placerade sig på en sjätte plats.
Läs mer

Edman slog till med en dubbelseger
Jens Edman i en Volvo S40 slog till direkt när STCC-säsongen inleddes i Falkenberg idag. Edman noterade en dubbelseger sedan han i det andra racet utklassat allt motstånd.
- Det känns förstås helt underbart. Precis allt har stämt den här helgen, säger Jens.
Edman är tillbaka i Volvo igen efter att ha kört Ford under fjolåret. Återkomsten kunde inte startat bättre.
Läs mer

STCC-premiären: Nu har Pontus Mörth presenterat sig!
Nu har Pontus Mörth presenterat sig på allvar för den svenska racingpubliken. Andraplatsen i premiärhelgens andra final visade med eftertryck att den unge Opel-föraren vill vara med och slåss i toppen i årets serie.
Läs mer

Kenny Bräck i nytt ovalrace
Nu på söndag körs den fjärde deltävlingen i årets CART mästerskap på Nazareth Speedway i Pennsylvania. Kenny kommer dit som den snabbaste föraren i CART just nu. Hans två polepositions och en andra plats i årets tidskval är också ett nytt rekord för Team Rahal. Nazareth är den andra av fyra ovalbanor i rad.
Läs mer

Kristoffersson Motorsport förstärker med Roberto Colciago
Redan Sverige-bekante publikfavoriten Roberto Colciago kommer att tävla i STCC, för KMS, i en Audi A4 Quattro kommande helg i Falkenberg.
Italienska fullblodet Roberto Colciago kom som en vitamininjektion till de två sista STCC-tävlingarna förra året. Med sin offensiva körning blev han snabbt en publikfavorit. Nu är det åter dags för alla Audi-fans att se fram emot högtidsstunder. Roberto Colciago kör i par med Tommy Kristoffersson en av de knallgula Audi-bilarna redan på premiären i Falkenberg.
Läs mer

STCC-premiär: Pontus Mörth tänker stö rta favoriterna
Nu till helgen brakar det loss. Då körs de två första deltävlingarna i STCC - succéserien som har satt svensk racing på publikkartan. Banan är Falkenbergs Motorbana, datum är den 5-6 maj.
Och favoriterna är redan utsedda. Förhandstipset handlar om Jens Edman, Janne Flash Nilsson, Calle Rosenblad och en rad andra etablerade förare.
Men det finns en som tänker röra om i grytan: 24-årige värmlänningen Pontus Mörth. Pontus är förare i Opels fabriksteam som i år ger sig in i leken:
Läs mer

Oturshelg för Robin Rudholm på Donington
Vi har nu kört den tredje deltävlingen i det brittiska Formel Ford Zetec Mästerskapet. Vädret har varit skiftande hela helgen och inför tidsträningen såg det länge ut att bli torrt, men bara minuterna innan började det ösregna.
Läs mer

Dagens CART race - Texas 600 inställt.
CART har beslutat att ställa in Texas 600 idag. Beslutet kom efter att flera förare klagat på alltför stora G-krafter. Racet planeras att köras senare under säsongen.
En genomsnittshastighet på väl över 370 km/tim på en bana där man svänger i princip hela tiden ger otroliga påfrestningar på kroppen. G-krafterna som mättes upp igår låg på mellan 4 och 5 G både vad gäller mark- och sidotryck. Det motsvarar vad en stridspilot utsätts för under en avancerad manöver.
Läs mer

Resultat och kommentarer från SSK-premiären
Långväga junioren Simon Granlund (pendlar från Skellefteå) vann klassen Renault 5 Junior på ett övertygande sätt. (klassen är bara öppen för ungdomar mellan 15 och 18 år. (Samtliga ska sakna körkort)
I början av loppet var det visserligen tätt mellan bilarna. Granlund, Christoffer Galloni, Eskilstuna och Robert Karlsson, Västerås fightades i ett tidigt skede om förstaplatsen, och drog i från det övriga fältet. Granlund fick till slut en behövlig lucka och kunde rycka sig lös till en slutlig seger.
Läs mer

Kenny Bräck tog årets andra pole position
Kenny Bräck står främst när söndagens ovalrace startar på Texas Motorspeedway i Fort Worth. Vid lördagens kvalificering tog han säsongens andra pole genom att vara snabbast under de två varv som kvalificeringen omfattade. Endast tio tusendelar efter var Patrick Carpentier.
Kvalificering28 april
1 K Bräck, 22.854, 2. P Carpentier, +0.010, 3. O Servia, +0.046, 4. B Herta, +0.077, 5. S Nakano, +0.134, 6. A Zanardi, +0.149, 7. 0.213, 8. A Tagliani, +0.223, 9. C Fittipaldi, +0.225, 10. P Tracy, +0.243

Peter Göransson byter spår
Peter Göransson, 21 år, från Lycksele kommer i år att ge upp gocart som han kört i tio år till förmån för banracing och JTCC.
Han är förväntansfull men medger att första säsongen mer är till för att komma in i systemet och bli överens med bilen.
Läs hela artikeln i
Västerbottens Folkblad

Texas 600 årets första ovalrace för Kenny Bräck
På lördag kör Kenny Bräck det första ovalracet i årets CART mästerskap på Texas Motorspeedway i Fort Worth utanför Dallas. Det blir första gången ett CART-race körs på denna bana.
Kenny har dock kört här tidigare. Det var här han förlorade sin andra IRL-titel 1999 när han fick bryta i ledning med en trasigt hjullager.
Läs mer

Säsongsstart i SSK-serien och premiär för Super Production
I helgen är det säsongspremiär för SSK-serien. Drygt 80 förare är anmälda till tävlingen som avgörs på Kinnekulle Ring utanför Lidköping.
Förarna deltar i sex av SSK-seriens ordinarie klasser. Dessutom kompletterar man från och med i år klassen Kamasa-Tools Cup med sk Super Produktionbilar. Klassen Super Produktion är den internationella klass som - om några år - förväntas ersätta dagens STCC.
Läs mer

Pressreleaseparty hemma hos Erik Berger
Erik Berger gästades av 25 personer när han presenterade sin och Anders racingsatsning för året. Med fanns även en mycket speciell bil från Norge som varit i Per Riises ägo de senaste 18 åren. Den bilen körde Erik till sig SM-guld med 1969.
Läs mer

Nära storslam för Spirit Racing i årets Racingpremiär
Spirit Racing från Mellerud gjorde sin bästa tävlingshelg någonsin när årets första deltävling SLC-Racing Series kördes på Gelleråsbanan i Karlskoga. Mycket är nytt i år. Spirit Racing samarbetar med teamet "Kowalski Racing" som har två bilar och Spirit en egen. Alla tre är av märket Porsche.
Läs mer

Stark andra plats för Kenny Bräck i IROC
Kenny Bräck kom på andra plats i IROC race, International Race of Champions, på Tallladega Superspeedway. Ett lysande resultat som visar att han nu på allvar även kan utmana NASCAR stjärnorna på deras egen bakgård. Kenny och regerande NASCAR- mästaren Bobby Labonte kämpade om segern in i det sista. Tills sist fick Kenny ge sig med ca 30 centimeter.
Läs mer

Pontus Mörth trea på STCC-test
Ett rejält snöväder ställde till det för STCC-förarna som testade på Mantorp Park i Östergötland under fredagen.
- Det såg inte bra ut på förmiddagen, men vi kom igång med testerna på eftermiddagen. För min egen del var det bara bra att få testa på en blöt och kall bana. Nu fick vi en rejäl chans att justera in bilen för regn.
Läs mer

Kenny Bräck kör IROC på Talladega
På lördag kör Kenny Bräck den andra tävlingen i det prestigefyllda mästerskapet IROC (International Race of Champions) där de tolv bästa förarna från de största amerikanska racingserierna tävlar mot varandra i identiskt lika Nascar bilar.Helgens tävling går på Talladega Superspeedway.
Läs mer

Spirit Racing satsar på bred front i Racing
Spirit Racing från Mellerud satsar hårt även i år. Inriktningen är lite annorlunda mot i fjol. De skippar SM i GTR och koncentrerar sig i stället på svensk långdistansracing och internationell GT-racing. Männen bakom satsningen är som vanligt Jan-Olov Andersson och Lars GV Lindberg. Inför helgens premiärlopp står tre nypolerade Porschar i garaget.
Läs mer

EM i racing Peggen kraschade
Det blev ett kort race för Peggen Andersson i Brno, Tjeckien på Annandagen. Svensken kvalade in som fyra i EM-loppet i Super Production. Men på rakan efter första kurvan var det slutåkt. Två italienska förare krokade ihop och drog med sig Peggen, som låg en halv billängd bakom.
- Synd, det kändes bra och jag var inställd på att åtminstone slåss om andraplatsen. Cox var lite för vass den här helgen, kommenterar Peggen som var femma i EM-premiären för några veckor sedan.
Peggen började annars bra med en sjätte tid på fria träningen - bara 6/10 sek bakom.
I kvalet - som delvis kördes i snöyra! - slutade han på fjärde plats.
Loppet vanns av Peter Cox. Norrmannen Tommy Rustad slutade på fjärde plats.

Pole och avåkning för Rudholm på Snetterton
Uppladdningen inför helgens race på Snetterton hade knappats kunnat bli bättre. Två mycket bra test under veckan gjorde att jag kände mig väl förberedd inför lördagens tidsträning.
Det hade regnat från och till och vi körde ut på tidsträningen med regndäck.
Läs mer

Robin Rudholm i topp på PowerTour test!
Har precis kommit hem till Milton Keynes efter en lång testdag på Snetterton. Vi har idag kört det officiella PowerTour testet inför årets andra deltävling i det Brittiska Formel Ford Zetec Mästerskapet. Efter testet i tisdags som vi körde på Donington var jag väldigt nöjd med både bil och körning. Jag var därför extra laddad inför dagens officiella test.
Läs mer

Bra testdag för Rudholm på Donington!
- Efter en lugn vecka med mycket sömn, mycket fysträning och bra kost var det nu riktigt skönt att få sätta sig i bilen igen. Vi har idag varit på Donington och kört test på den långa GP-slingan. Det var väldigt mycket bilar och dagen var inte uppdelad i pass. Träning från 9 på morgonen till klockan 17. Gissa om vi testade mycket...
Läs mer

16-åring från Njurunda i Kenny Bräcks fotspår
Ett stycke motorhistoria skrivs i distriktet i sommar. Då tar en kille från Medelpad plats i en formelbil. Fredrik Roos, från Njurunda, längtar till debuten.
- Det ska bli otroligt roligt, säger 16-åringen.
Läs hela artikeln i
Dagbladet

STCC 2001: Opel satsar på Pontus Mörth
- Jag är snabb och har den rutin som behövs. Nu får jag dessutom en riktigt intressant bil. Kombinationen känns betryggande, och jag räknar med att slåss i toppen i STCC den här säsongen!
Det säger 24-årige värmlänningen Pontus Mörth.
Läs mer

Rudholm fyra i säsongspremiären på Silverstone!
Årets första tävling är nu avverkad och jag kan redan nu säga att jag är ganska nöjd med min insats. Redan under tidsträningen förstod alla att det skulle bli ett mycket jämt race då hela 20 st! bilar var inom 1 sekund.
Läs mer

Bra start för Peggen på Monza
Det började bra för svenske racerföraren Peggen Andersson när EM i banracing inleddes på Monza i Italien i helgen. Peggen gick in på femte plats i den första EM-tävlingen för standardvagnar. Klassen heter Super Production och är den klass som om något år förväntas ersätta dagens svenska STCC.
Peggen kvalade oväntat bra inför racet och noterade dagens fjärde snabbaste tid. När starten gick fick han ett perfekt spår och med hjälp av en fräck inbromsning gick han i första kurvan upp till andra plats:
- Men jag gjorde för många misstag och föll till fjärdeplatsen. Jag är fortfarande ovan vid bilen och den växellåda man använder.
Peggen krigade länge om fjärdeplatsen med norrmannen Tommy Rustad. Tommy var förbi en gång, men Peggen kom igen och hade fjärdeplatsen i ett stabilt grepp:
- Ända till i sista kurvan. Då kom en annan förare stormande bakifrån och bromsade sig förbi. Jag blev faktist lite tagen på sängen.
- Men en femteplats i första EM-racet är jag trots allt nöjd med. På fria träningen var jag betydligt längre bakom konkurrenterna än jag var både i kval och race. Så jag tror att det kan bli en väldigt trevlig säsong.
Peggen Andersson sa i höstas att han skulle sluta med racing på hög nivå. Men så fick han ett bud att köra den nya EM-serien och nappade direkt:
- Kul att få en sån här fantastisk chans när man trodde karriären var över!
Resultat, EM i banracing, Super Production.
Deltävling 1, Monza: 1) Peter Kox, Holland, BMW, 2) Duncan Huysman, d:o, d:o, 3) Gianni Morbidelli. Italien, d:o, 4) Norman Simon, Tyskland, d:o, 5) Peggen Andersson, Sverige, d:o, 6) Tommy Rustad, Norge, Nissan.

ETCC gav starkt intryck på "Flash"
Två raceincidenter och en chansning som inte riktigt höll. Det blev facit för Jan "Flash" Nilsson vid helgens premiär i Europaserien för Super Touring-bilar, ETCC, på italienska Monza.
"Flash" tvingades bryta den första tävlingen sedan han blivit påkörd. Smällen gjorde att Nilsson tappade styrningen på bilen och teamet tvingades byta servo på bilen inför andra tävlingen.
Läs mer

SM-final i strålande sol och årets Is-mästare korade
Mikael Jansson, Robert Johansson, Michael Wikström och Jan Sundkvist - där har ni årets svenska mästare i racing på isbana, den norrländska racingsport som är vinterns motsvarighet till SM i banracing.
Årets finaltävlingar kördes i nordliga Överkalix i helgen - på en vrålsnabb bana med kyrkan som bakgrund och i strålande sol!
Läs mer

"Flash" startar i tredje startled
Jan "Flash" Nilsson startar från tredje startled med sin Volvo S40 vid söndagens premiärtävling i Europaserien för Super Touringbilar, ETCC, på Monza i Italien.
Nilsson klockades för sjätte bäst tid vid lördagens kval. Nilsson körde den 5792 meter långa banan på 1.57,350 vilket ger en medelhastighet av 177,71 kilometer i timmen.
Läs mer

"Flash" ligger lågt inför säsongspremiären
Nu är det äntligen dags för säsongspremiär för Jan "Flash" Nilsson i sin Volvo S40. Premiären sker på Monza i Italien i helgen där Nilsson ska tävla i den nya Europaserien för Super Touring-bilar, ETCC.
- Tävlingen här i Italien ska i första hand ses som ett test inför kommande STCC-säsong. Ett bra resultat härnere vore fantastiskt en ren bonus, säger "Flash" inför helgens tävlingar.
Läs mer

Robin Rudholm:
Kaos på det officiella testet
Förväntningarna var stora inför årets första officiella test. Allt var väl förberett inför den sista testdagen innan helgens race på Silverstone.
Läs mer

Is-SM: Favoriterna träder fram
Nu träder favoriterna fram i årets isracingserie. Det är framför allt 2 x Mikael det handlar om - Mikael Jansson från Morjärv och Michael Wikström tävlande för NMS Boden.
Läs mer

Is-SM rullar vidare - fyra tävlingar inom sex dagar
Nu är det som mest hektiskt för isracingförarna. Knappt har snöröken lagt sig efter tävlingarna i Jämtland innan det är dags för att flytta cirkusen betydligt längre norrut - till Norrbotten.
På söndag kör man dubbla race i Morjärv och sex dagar senare är det dags för årets avslutande två race, som körs lördagen den 31 mars på Tallviksavan inne i centrala Överkalix.
Läs mer

Kristoffersson satsar på både Europa och Sverige
Hur han än vänder sig så har han rumpan bak. Till slut sitter ändå Mattias Ekström bakom ratten i Audis TT-racer med en V 8 under huven.
 - Toppfart 292 kilometer i timmen, berättar 23-åringen som fått jobb hos Tommy Kristoffersson igen.
För två år sedan vann han STCC åt Auditeamet från Arvika. Nu sitter han där för att skylta åt Kristoffersson Motorsport, i Europa.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

Nu börjar allvaret för Rudholm!
Vi har idag kört test på Silverstone. Detta test var vårt sista test innan nästa veckas officiella PowerTour test. Vårt första race går sedan nästa helg och nu börjar allvaret!
Under dagens test körde vi tre pass. Jag ändrade på en del saker och kunde sätta min snabbaste tid under sista passet. Jag gjorde en bra avslutning på dagen, vilket kändes skönt.
Läs mer

Is-SM: Robert vann med punktering
- Jag tyckte det gick lite lätt i sista kurvan. Då så såg jag att ena bakdäcket kom farande. Men det gick ju bra ändå, för det var ju bara 50 meter till mållinjen!
Robert Johansson från Överkalix hade tur när han vann sin klass då SM i isracing fortsatte i ett soligt Strömsund i helgen
Läs mer

Volvo S40 Racing anmäler tre förare till STCC
Jan "Flash" Nilsson och Jens Edman är kontrakterade av Volvo S40 Racing Team Sweden för att fightas om STCC-titeln 2001.
Dessutom anmäler Volvo en tredje förare, Rickard Rydell, till årets mästerskap.
- Vi vill köra med öppna kort från början. Vi har möjlighet att bygga tre likvärdiga bilar, vi har tre förare kontrakterade och därför har vi anmält alla tre för att ha maximal handlingsfrihet under säsongen, säger Olle Odsell, motorsportansvarig på Volvo Personvagnar AB.
Läs mer

Kristoffersson Motorsport 2001- i dubbla roller
Programmet för 2001 är nu spikat. Kristoffersson Motorsport KMS - går mot en mycket spännande säsong. Efter tre fina år där man tillsammans med Audi presterat toppresultat i STCC är det nu dags för de så hett eftertraktade internationella uppdragen. KMS är nu redo för DTM.
I den prestigefyllda Deutche Tourenwagen Masters, DTM-serien, kommer det i år att finnas svenskt på startlinjen. I en Audi TT, med KMS som team och Mattias Ekstöm som förare, kommer de svenska färgerna att försvaras.
Läs mer

Drömkontraktet klart - Peggen kör EM i racing
- Det känns overkligt att få ett drömkontrakt nu - vid 43 års ålder. I höstas räknade jag kallt med att min karriär som racingförare var över. Peggen Andersson, är just på väg hem från Monza i Italien.
Han har varit nere och testat den BMW han ska köra i EM-serien i racing senare i år.
- De sista detaljerna i kontraktet blev klara när vi var på väg ut till flygplatsen, berättar Peggen.
EM-serien i racing omfattar 10 tävlingar i lika många länder och alla race kommer att direktsändas i Eurosport.
- Jag ska köra en BMW 320 för ett holländskt team, Carly Motors Racing, i klassen Super Production.
- Klassen är intressant av många anledningar - främst för att det är den klass som många bedömare räknar med ska ersätta populära, men ytterst dyrbara, STCC.
Hallänningen Per Gunnar Peggen Andersson är en av landets mest rutinerade racingförare och en av männen bakom racingsportens makalösa framgång i Sverige på senare år.
Han är flerfaldig svensk mästare i racing och har en mycket bred internationell rutin. Förra året gjorde han sin sista säsong i STCC där han startade i Synsam Cup, klassen för privatförare.
- Jag trodde det var mitt sista år. Och så kommer den här chansen, jublar Peggen.
EM-serien i racing heter egentligen Eurosport Super Racing Weekend och har kommit till efter ett unikt samarbete mellan bilsportens högsta organ FIA och Eurosport. Mästerskapsserien körs under 10 helger på 10 olika europeiska banor. Serien sträcker sig från april till oktober och körs bland annat på Monza i Italien, Brno i Tjeckien, Silverstone i England, Zolder i Belgien, klassiska Nürnburgring i Tyskland och Estoril i Portugal.
TV-sändningarna inleds lördagar med 90 minuters sammandrag från kvalen i de tre EM-klasserna. Förutom Super Production körs en GT-klass och en formelbilsklass. På söndagen sänder man sedan direkt under tre timmar.
På tisdagen efter respektive tävlingshelg sänds en 1 timmes sammanfattning av helgens race med intervjuer och annat smått och gott.
En av Peggens motståndare i Super Production-klassen blir norrmannen Tommy Rustad.

Kenny Bräck laddar för premiären på söndag
Mycket ser annorlunda ut för Kenny Bräck när han gör sig färdig för helgens premiär i CART mästerskapet på Fundidora Park i Monterrey Mexico. Han är inte längre debutanten som skrällde genom att köra för mästerskapet ända in i sista racet. Med två andra platser och fyra podiums i bagaget tror många att vinsterna nu ska börja komma för den ende skandinaven i fältet.
Läs mer

Robin Rudholm rapporterar från England
Har nu kommit hem till min lägenhet i Milton Keynes efter dagens test på Oulton Park. Ganska trött och mör i kroppen eftersom vi även testade under gårdagen, då på Silverstone. Silverstone är en bana jag brukar vara snabb på. Förra veckan var jag endast 0.02s från snabbaste tiden på den officiella Power Tour dagen. Gårdagens test gick däremot inte riktigt lika bra.
Läs mer

Kristoffersson Motorsport, KMS, kommer till start i årets STCC med två st Audi A4 Quattro.
Efter långa förhandlingar och stor eftertänksamhet står det äntligen klart att KMS kommer till start i årets STCC serie.
- Jag är personligen mycket nöjd, det har hela tiden varit KMS målsättning att vi skall komma till start i årets serie.
- STCC är stort i Sverige och stort för KMS, det hade verkligen varit tungt att tvingats avstå från något vi arbetat så hårt för under flera år, säger Tommy Kristoffersson.
Måndagen den 12 mars presenteras DTM och STCC uppdragen tillsammans med dess bilar och förare

Robin Rudholm snabb på första testet
Hej, sitter nu på planet hem till Sverige. Är lite öm i kroppen efter årets första test. Lite trött är jag väl också, men framför allt väldigt glad och väldigt sugen på att få köra igen!
Vi har nu kört två dagar på Thruxton. Det var två 60 minuters pass per dag. Första passet i onsdags var endast shake-down. Jag körde lugnt med bilen och körde in bromsar och dylikt. Trots det var jag i slutet av passet med i absoluta toppen.
Bland Formel Ford-teamen så var Haywood Racing, Aztek, JLR och Van Diemen närvarande.Haywood hade kört nio testdagar innan detta test och var betydligt mer förberedda än oss.
Läs mer på Robins hemsida

Peggen och Markus ledde race i USA!
Racerförarna Peggen Andersson och Markus Nyberg var nära att skrälla i USA i helgen. Svenskarna ställde upp i en ovaltävling för standardbilar - Motorola Cup. Och när Peggen tog över efter en strålande inledning från Markus Nyberg låg de två i topp på klassiska Daytona-banan. Men Peggen kom bara dryga halvvarvet på ovalbanan. Sedan small det. Det var en konkurrent som åkte av, sladdade över gräset på innerplan och for in på banan igen - rakt in i Peggens ledande BMW!
STCC-veteranen Peggen Andersson har aldrig tävlat i USA tidigare och när han fick chansen att köra en BMW i Motorola Cup tog han med sig unge men rutinerade standardvagnsföraren Markus Nyberg från Älmhult.
I helgen kördes premiärracet och redan på träningen upptäckte svenskarna att de tider de två noterade var mycket konkurrenskraftiga.
- Mötet med banan var rena chocken, berättar Peggen. I kurvorna var lutningen 32 grader, så det kändes som att tävla på ett hustak. Känslan att bara se asfalten framför sig när man la i 5:ans växel i 220 km hastighet var besvärande de första varven...
Trots chocken noterade svenskarna femte träningstid totalt och andra tid i klassen. Efter träningen fick Markus förtroendet att köra det 15 min långa kvalet. Även det gick bra: 16:e plats totalt och 6:e tid i klassen. (Totalt kvalade 72 bilar varav 31 i svenskarnas klass). I racet - tre timmar - inledde Markus strålande och avancerade hela tiden uppåt. När det var tid att byta chaufför gick Markus till spets och även bytet fungerade perfekt. Så Peggen gick ut på sitt pass som ledare i klassen:
- Det kändes perfekt. Dessutom såg det ut som det skulle börja regna och det underlaget gillar jag. Men så small det och så var dagen förstörd. Säger Peggen. Som trots allt var ganska nöjd med premiärtävlingen:
- Nästa race går i början av mars. Nu får vi se över skadorna på bilen och räkna ut om det går att fortsätta. Vi vet åtminstone att vi kan konkurrera i toppen!

Kristoffersson Motorsport med Mattias Ekström i DTM
Nu är det klart! Kristoffersson Motorsport, KMS deltar år 2001 med förare och team i Deutsche Toueren Wagenmasters, DTM.
Supertalangen Mattias Ekström kommer att ratta en av totalt 4 st Audi TT bilar och blir därmed förste svensk i den prestigefyllda DTM serien.
Läs mer

Välgörenhetsrace för barncancerfonden
För mitt andra år i rad deltog Robin Rudholm i helgen i välgörenhetsracet i Halmstads gokarthall för barncancerfonden.
De flesta av Sveriges främsta racerförare var inbjudna. Tyvärr blev startfältet sämre än i fjol, men vi var ändå ett 20-tal förare. Carl Rosenblad, Mattias Andersson, Magnus Hansen, Richard Göransson, Tobias Klintheim, Rickard Bengtsson var några av namnen.
Vi körde tre kvalheat och efter att ha vunnit ett och kommit tvåa i två fick jag starta som femma i finalen. Redan på första varvet gick jag upp på andra plats efter en aggressiv omkörning på Klintheim och Göransson.
Tyvärr kunde jag inte slutföra racet, då karten plötsligt stendog ute på banan. Jag fick istället se min teamkompis Richard Göransson vinna racet före Mattias Andersson och Tobias Klintheim.
Alla intäkter plus behållningen från en auktion av prylar som vi förare och andra skänkt, resulterade i att arrangören kunde överlämna 20.000 kr till Barncancerfondens representant. Själv skänkte jag min SM och NM vinnande overall från 1999 som sedan såldes för 2.500 kr.
Annars är det mycket förberedelser inför årets säsong. Jag jobbar nu stenhårt med mitt nya projekt - Robin Rudholm Destination Formula 1. Hittills tycker jag att det går bra och intresset har varit stort.
Den första veckan i Februari planerar jag att flytta över till England. Just nu ligger det nära till hands att jag flyttar in i en lägenhet i Brentwood som ligger i utkanten av London. Testerna kommer sedan igång i mitten av Februari. Jag hör av mig snart igen...


Peggen Andersson och Markus Nyberg kör racing i
USA!
Racerförarna Peggen Andersson och Markus Nyberg åker till USA för att köra racing!
- Jag har tävlat i många länder och världsdelar under min långa karriär. Men USA är en stor, vit fläck tävlingsmässigt, säger Peggen. Som fram till förra året var en av de färgstarkaste förarna i svenska racingcirkusen STCC.
Det var Peggens beslut att dra sig ur STCC - åtminstone som förare i eget team - som gjorde det möjligt att ta steget:
- Plötsligt fanns alla pusselbitar på plats. Det var bara att bestämma sig!
26-årige smålänningen Marcus Nyberg har tidigare enbart tävlat i Skandinavien. Men trots sina unga år har han en lång och imponerande racingerfarenhet. Markus började tävla i folkrace som 16-åring, fortsatte som 18-åring i enhetsklassen Volvo Original, där han vann den nordiska racingserien och gick sedan över till JTCC.
Framgångarna fortsatte - Markus var aldrig sämre än fyra i totallistan. Förra året tog Älmhults-grabben steget över till en tredje enhetsklass - tuffa Camaro Cup. Det blev seger direkt i första deltävlingen och en total andraplats i Cupen redan första tävlingsåret.
- Det känns som jag har gjort vad man kan göra i Sverige och jag har därför sneglat på möjligheterna att köra utanför landets gränser. Peggens erbjudande passar mig perfekt, säger en mycket förväntansfull Markus Nyberg.
Att Peggen väljer att samarbeta med Markus är ingen tillfällighet:
- Under hösten har jag tittat runt på svenska förare som skulle kunna hjälpa mig att göra bra resultat i amerikanska och kanadensiska 3-timmarsrace. Markus är den som passar bäst in i bilden. Samtidigt är det kul att han är ung och att satsningen kan betyda ett steg framåt i hans fortsatta karriär, kommenterar Peggen.
Den mästerskapsserie som de två svenska förarna ska delta i är Motorola Cup, en tävlingsserie för standardbilar. Serien är den största och mest statusfyllda mästerskapsserien av det här slaget i den här delen av världen. Tävlingarna körs vanligtvis som tretimmarsrace och kräver därför minst två förare. Mästerskapsserien hårdbevakas av USA-media och sänds i TV både i USA och i Kanada.
Det team som Peggen och Markus ska tävla för heter JBR och är baserat i Toronto. Den bil man ska köra är en 320-hästars BMW M3, preparerad enligt det internationella Grupp N-reglementet.

Mörth i väntans tider STCC eller DTM?
Sverige, Tyskland eller helt internationellt? Pontus Mörth har ännu inte givit något besked om vad det blir för styrning nästa säsong. Helt klart är dock att det inte blir något mer tävlande i VW New Beetle Cup för den 24-årige värmlänningen.
- Ingenting är klart ännu, men jag jobbar på flera möjliga lösningar, kunde Pontus Mörth berätta för den tyska motorsporteliten i samband med ADACs stora bankett och prisutdelning under Essen Motorshow i början av december.
Läs mer

Jens Edman klar för Volvo S40 Racing i STCC
Jens Edman har skrivit på ett ettårigt avtal för Volvo S40 Racing i STCC år 2001 och blir teamkollega med Jan "Flash" Nilsson.
-Jag är naturligtvis väldigt nöjd med att köra för Volvo igen. Jag har haft kontakt med teamet och Volvo Personbilar Sverige kontinuerligt under den här säsongen och de har visat tydligt intresse för min utveckling, berättar Jens.
Förarfrågan är en viktig pusselbit i Volvos satsning på STCC år 2001.
- Sponsorbiten är tung för vår satsning och den arbetar vi fortfarande med. Men förarfrågan är minst lika viktig och med Jens Edman och Jan "Flash" Nilsson har vi uppnått vår drömkombination för 2001. Både Jens och Jan är ypperliga förare med 100 procent fokus på racing såväl på som bredvid banan, berättar Alexander Murdzevski, motorsportansvarig Volvo Personbilar Sverige AB.
Volvo ställer upp med ett tvåbils-team i STCC år 2001 och i programmet finns även planer för ett eventuellt inhopp i ETC (European Touring Championship) innan STCC-säsongen startar.
- Vi ser detta främst som ett möjligt alternativ till de utlandstester som vi gör inför varje säsong, fortsätter Alexander.
Ytterligare detaljer kring Volvo S40 Racing år 2001 kommer att presenteras i samband med Göteborgs Bilsalong i februari nästa år.

<< Tillbaka till Startsidan