<< Tillbaka till Startsidan

[Kenny Bräck] [Audi Sport] Polestar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]

[SSK] [STCC] [S60+ETCC] [GTR+SLC]

2003
             

 

 

 

 


2003


03-12-25 Fredrik Ekblom bäst även i Närke
Örebroaren Fredrik Ekblom svarade för Närkes bästa idrottsprestation 2003. Det konstaterar tidningen Nerikes Allehanda som ger honom utmärkelsen Guldklockan.
Läs mer

03-12-19 "Mission Impossible" - från idé till målflagga
Bästa racingvänner!
Vi har nu nått den tiden på året då det är dags för utvärdering, rannsakan och bokslut. Och det efter den mest ovissa STCC-säsongen sedan starten 1998. Efter att ha radat upp segrar, de sista åren med material och förare av yttersta världsklass, stod vi nu inför ett år bestående av mestadels nya förutsättningar.
Läs mer

03-12-16 Rydell testade Alfa Romeo i Valencia
Rickard Rydell var en av sex inbjudna förare att testa för Alfa Romeos fabriksteam Autodelta i spanska Valencia. Alfa har gjort en liknande förarutvärdering tidigare i höst inför den kommande säsongens större satsning med sex bilar fördelat på två eller tre team.
Läs mer

03-12-11 En racinglegend lämnar banan
Efter närmare 30 år i den absoluta hetluften inom svensk racing har legendariske racingbossen Bosse Pettersson bestämt sig. Han ställer inte upp till omval som ordförande i SSK, Stockholms Sportvagnsklubb, en av Sveriges absolut största och mest omtalade racingserier:
Läs mer

03-11-27 Audi hårdsatsar med fabriksteam i DTM
Förra året koncentrerade Audi sina motorsportresurser på att stötta kundteam och importörer. 2004 återvänder företaget till tävlingsbanorna med två fabriksteam och sex nya touringbilar baserade på Audi A4 för det tyska mästerskapet DTM. Mattias Ekström kommer att köra en av bilarna.
Läs mer

03-11-09 Audi vinner på Le Mans igen
Audi avslutade motorsportsäsongen med ytterligare en stor seger. Danske Tom Kristensen och japanske Seiji Ara vann på söndagen 1000 km-racet på Le Mans i sin Audi R8 för Audi Sport Japan Team Goh.
Läs mer

03-10-20 Final för Sveriges största längsta och snabbaste racingserie
12 timmar av blod svett och tårar. Finalen i SLC-Racing Series är så speciell att det inte går att jämföra den med något annat inom motorsverige. Under en och samma tävling fick de tävlande köra i torrt, blött, snö, sol och mörker. 44 bilar rullade ut på startgriden denna kyliga lördagsmorgon i oktober.
Läs mer

03-10-20 Säsongsfinal med nya segrar för MH Motorsport.
I helgen så avslutades årets tävlingsaktiviteter för MH Motorsport i och med finalen i SLC serien som kördes på Mantorp Park. Det var teamets långdistansbil, S40 förarna i JSM samt Börje Hansson med sin VW som var ute på banan.
Läs mer

03-10-20 Händelserik SLC final
Det blev nästan för mycket av det goda för alla racingentusiaster när SLC-Racing Series körde sin final i årets serie. Årets höjdpunkt är naturligtvis 12 timmarsfinalen, men först kördes finalerna i kortloppen. De fick köra redan på fredag. Förmiddagen inleddes med fri träning för samtliga klasser. Efter lunch kördes tidskval och sedan racen.
Läs mer

03-10-19 Champion vann Petit Le Mans
Team ADT Champion Racing vann säsongsfinalen i American Le Mans Series på Road Atlanta. Stefan Lill-Lövis Johansson var beredd att hoppa in i teamets Audi R8 men JJ Lehto och Johnny Herbert klarade segern själva på nio och en halv timme.
Läs mer

03-10-17 Rickard Rydell står över ETCC-finalen
Rickard Rydell kommer inte till start i FIA ETCC-finalen på Monza i helgen. Tillsammans med teamet Art Engineering fattades beslutet att stå över tävlingen. Motorraset på Estoril för två veckor sedan tvingar teamet att göra ett otillåtet motorbyte inför finalen. I kombination med att Monza är allmänt erkänd som en bana som premierar de motorstarkaste bilarna ansågs Rickards chanser att köra för poäng vara för små
Läs mer

03-10-16 "Flash" deltar i racingfestival för cancerforskning
Jan "Flash" Nilsson åker på fredag till Köpenhamn för att delta på en racing festival till förmån för cancerforskning.
- Det här är för en god sak och jag ställer gärna upp, säger "Flash".
Läs mer

03-10-13 Rydell och Radisich sjua i Bathurst
Rickard Rydell körde tillsammans med Paul Radisich i en Ford BA Falcon in på sjunde plats av 44 startande i Bathurst 1000. Tävlingen omfattade 161 varv under 6,5 timmar inför fullsatta läktare. Totalt var det 170.000 åskådare på fyra dagar.
Läs mer

03-10-09 Kenny Bräck hoppas på repris i Texas
Kenny Bräck hoppas på ett lika bra resultat som senast på Texas Motor Speedway när IRL-serien avslutar säsongen med Chevy 500 på söndag. Kenny var fyra i kvällsloppet Bombardier 500 på samma bana den 7 juni i år.
Läs mer

03-10-08 Träffa STCC-vinnaren på Audi Forum
Han kom, han körde, han segrade. Lördagen den 11 oktober får du chansen att möta årets STCC-segrare Fredrik Ekblom, på Audi Forum i Stockholm. Kl. 13.00-15.00 finns han där för att prata om racing och svara på frågor. På plats finns också vinnarbilen, nämligen den Audi A4 som Fredrik körde för team KMS under årets åtta tävlingar.
Audi Forum ligger vid Kungsträdgården i Stockholm, i korsningen Hamngatan-Kungsträdgårdsgatan.

03-10-05 Ridå för Rydell på Estoril - revansch på Bathurst
ETCC-helgen började så bra på portugisiska Estoril. I lördags var Rickard Rydell sjunde snabbaste förare under fria träningens första session, med chans att avancera i den andra. Då skar bränslepumpen. På söndagen startade han från 16:e position. Efter fem varv hade han avancerat en placering. Då pajade motorn.
Läs mer

03-10-05 Mattias Ekström tvåa i DTM-finalen
DTM: Mattias Ekström avslutade den tyska mästerskapssäsongen med en meriterande andraplacering, bara två tiondelar efter Jean Alesi. Mattias blev därmed fyra i tabellen.
Läs mer

03-10-03 Poäng från Estoril i siktet för Rickard Rydell
I helgen körs den näst sista deltävlingen för säsongen i FIA ETCC. Rickard Rydell är på väg till Portugal och Estoril. I morgon lördag påbörjas den fria träningen och kvalet.
Läs mer

03-10-02 Nya fräscha bilder från finalerna på Mantorp Park.
www.seatoskyactionmedia.se

03-10-02 Mattias Ekström vill slå Aiello
DTM: Abt-Audi-teamet får abdikera från tronen i tyska mästerskapsserien i år men teamet vill ändå avsluta med flaggan i topp i Hockenheim i helgen. Och Mattias Ekström vill hålla sig före Laurent Aiello i tabellen.
Läs mer

03-09-28 "Flash" tvåa i STCC - Flash Engineering märkesmästare
Jan "Flash" Nilsson var nära tårar när han satte utropstecken för STCC-säsongen 2003.
Han var med och körde Flash Engineering till mästare i märkesmästerskapet och tog själv en andraplats i förarmästerskapet.
Läs mer

03-09-28 Fredrik Ekblom vann STCC
Audi/KMS stjärnförare Fredrik Ekblom vann STCC 2003 efter ytterligare en stabil racehelg på Mantorp. Med en andraplats i första heatet kunde han bevaka segern genom en sjundeplats i finalheatet.
Läs mer

03-09-28 Jimmy Johansson mästare i S60 Challenge
Jimmy Johansson, 18, från Orust. Mästare i S60 Challenge 2003. Det är knappt så han tror det själv.
- Det här är helt underbart, helt otroligt underbart, säger han och klättrar upp på bilen med händerna utsträckta mot publiken.
Läs mer

03-09-27 Haglöf segrar - Johansson drar ifrån
Daniel Haglöf vann det första heatet av två i S60 Challenge finalen i ensamt majestät.
Mästerskapsledaren Jimmy Johansson klarade dock av att bärga andraplatsen och utökar därmed mästerskapsledningen till söndagens andra finalheat.
Läs mer

03-09-27 "Flash" skitdag på jobbet: "Ett dåligt genrep bådar gott"
Först en träning som slutade med ett motorbyte. Sedan ett onödigt spännande kval som gav den absolut sista biljetten till Super pole. Jan "Flash" Nilssons lördag var en skitdag på jobbet.
Läs mer

03-09-26 Tommy Rustad i god form efter vilodag
STCC-trean Tommy Rustad är laddad inför helgens drabbning på Mantorp Park.
- På söndag kan jag åka härifrån i bästa fall som STCC-mästare eller i värsta fall som femma eller sexa.
Läs mer

03-09-26 Pontus Mörth: Från F1 till DTC
I onsdags demonstrationskörde han en F1-bil på Anderstorp inför danska sponsorer, men nu är han åter i vardagens lunk med jobb i kombination med racing på helgerna.
Läs mer

03-09-25 Ekblom, Flash eller Rustad STCC mästare 2003?
Uträknad när STCC-säsongen inleddes. Med i allra högsta grad när mästerskapet ska avgöras på Mantorp Park på söndag. Norrmannen Tommy Rustad, STCC-mästare 2000, är onekligen årets outsider i racingmästerskapet.
Läs mer

03-09-25 Patrik "Budda" Andersson kör S60 Challenge på Mantorp
Patrik "Budda" Andersson, expertkommentator och enligt egen utsago cirkusdirektör gör comeback. Som förare i S60 Challenge i finalen på Mantorp.
Läs mer

03-09-25 Gyllene år för MH Motorsport med guldchanser på Mantorp.
Verksamheten för Bohuslän baserade MH Motorsport går nu in i ett slutskede för säsongen. Teamet, som fram för allt satsar på att hjälpa fram ungdomar från väst Sverige, har så här långt haft en enastående framgång.
Läs mer

03-09-24 Audi/KMS "Vi kör för att vinna mästerskapet"
Fredrik Ekblom utstrålar lugn och självsäkerhet inför finalen i STCC på Mantorp Park:
- Vi har ett bra utgångsläge, jag leder med 30 poäng, teamet har gjort ett fantastiskt jobb hela säsongen, bilen går oerhört fint så nu ska jag bara köra bra och ha riktigt kul.
Läs mer

03-09-24 Tätare mästerskap än någonsin i S60 Challenge!
En mästerkapsledare och sex utmanare. S60 Challenge har aldrig varit tätare än inför finalen 2003. På Mantorp nu till helgen aspirerar sju förare på mästartiteln. Jimmy Johansson leder S60 Challenge med 15 poäng. Åtta när två race reglementsenligt räknas bort.
Läs mer

03-09-23 Ekblom leder STCC men statistiken talar för "Flash"
Fredrik Ekblom leder STCC med 19 poäng före Jan "Flash" Nilsson. Statistiken talar dock för Volvoföraren. Trots en magrare poängskörd har "Flash" varit överlägset snabbast i årets mästerskap. 4-2 i segrar, 8-1 i pole positions och 130-38 i antal ledda varv.
Läs mer

03-09-22 Händelserikt i SLC på Anderstorp
SLC´s femte deltävling kördes på klassisk svensk racingmark i Anderstorp. (Tyvärr fanns även de klassiska sunkiga toaletterna kvar också...) Aningen sämre startfält än tidigare i år, men ändå några nya bilar för året.
Läs mer

03-09-22 Depåkrångel för Kenny i Fontana
Kenny Bräck startade som tvåa och ledde söndagens Toyota Indy 400 efter det första varvet på California Speedway i Fontana utanför Los Angeles.
Läs mer

03-09-22 Mattias Ekström trea på Zandvoort
DTM: Mattias Ekström tog en meriterande tredjeplats på Zandvoort i näst sista omgången av DTM. Han är nu fyra i sammanställningen. Mattias Ekström gjorde en tuff uppkörning i söndagens DTM-race på Zandvoort. Mattias hamnade olyckligt i starten bakom teamkamraten Martin Tomczyk som fick motorstopp.
Läs mer

03-09-21 Anders Gustavsson mästarnas mästare i SSK
Sju mästare korades när finalerna i SSK:s racingserier avgjordes på Karlskoga Motorstadion i helgen under en härlig sensommarsol. Det handlade med andra ord om landets största klubbracing, om Stockholms Sportvagnsklubb och racingseierna Fyndbörsen Cup, SSK Classic, Formel Ford 1600, Volvo Original Cup, Superkart, Renault 5 Junior och Kamasa-Tools Cup!
Läs mer

03-09-21 Rickard Rydell utan poäng i Tyskland
Rickard Rydell lyckades inte ta några poäng i ETCC-racen på tyska Oschersleben. Felaktig inställning på bilen i det första heatet och punktering i det andra innebar tolfte och trettonde plats i den stenhårda konkurrensen.
Läs mer

03-09-18 Kenny Bräck tillbaka efter kraschen
På söndag är det dags för säsongens näst sista tävling i IRL-mästerskapet, Totota Indy 400 på Fontana Speedway utanför Los Angeles.
Läs mer

03-09-18 Rydell hoppas på fler poäng i Tyskland
Nyss hemkommen från en sjundeplats i tävlingen Sandown 500 i Australien kör Rickard Rydell åter ETCC till helgen. Serien besöker Oschersleben i Tyskland där Rydell var trea i fjolårets båda tävlingar.
Läs mer

03-09-18 Mattias Ekström vill vinna på Zandvoort igen
DTM: För ett år sen vann Mattias Ekström på Zandvoort och samtidigt säkrade teamkompisen Laurent Aiello totalsegern i DTM. I år är förutsättningarna annorlunda men Mattias vill vinna igen.
Läs mer

03-09-16 SSK-final på lördag i Karlskoga
Efter en hel säsong fylld av jämna kamper är det nu SSK-serien - en av Sveriges största racingserier för standardvagnar- ska avgöras. På lördag 20 september arrangeras finalen på Karlskoga Motorstadion och sju klassegrare kommer att koras. Räkna med dramatik eftersom alla i finalen får dubbla poäng!
Läs mer

03-09-16 Thomas Engström kör resterande säsong i ETCC
Den fina körning som Tomas Engström bjöd på vid ETCC i Anderstorp gav direkt genklang hos Honda som nu kontrakterar Tomas för att köra de tre återstående tävlingarna i EM serien.
Läs mer

03-09-15 Härliga finaler och många bilar i RHK-final
När RHK körde sin final på Mantorp Park så mötte närmare 150 bilar upp. Vi fick se ett rekordstort historiskt standard heat med 42 bilar på plats. Standard Ny och GT ny körde först. Här var det i första hand frågan om guldet skulle gå till Erik eller Anders Berger.
Läs mer

03-09-15 Anders Berger - svensk mästare i historisk racing
Inför årets final så var det stenhårt om platserna på pallen. Erik Berger ledde med en poäng före Anders och Lennart Björk tätt efter. Anders var taggad till tusen och han krossade allt motstånd redan i kvalet. Hans poletid var nästan två och en halv sekund bättre än tvåan Erik, en evighet i racingsammanhang. Sedan följde Tomas Hall och Lennart Björk.
Läs mer

03-09-09 Sveriges enda Racerteam i FIA-GT har dalsländsk mekaniker
Lars Forsdahl från Dals-Långed är mekaniker i Sveriges enda Racerteam i den internationella serien FIA-GT. Teamet heter Henrik Roos Optima Racing. Det är Henrik Roos från Vara och Magnus Wallinder från Västerås som kör bilen. Henrik har vunnit SM i GTR och Magnus har vunnit SM i F3. Magnus har mycket erfarenhet från sportvagnsracing ute i Europa.
Läs mer

03-09-08 Audi redan klara segrare i ALMS
Frank Biela och Marco Werner körde på söndagen hem titeln i American Le Mans Series åt Audi på Laguna Seca i Kalifornien. Med två återstående tävlingar kan inget annat märke rå på Audi R8.
Läs mer

03-09-08 Kenny oskadd efter krasch i Chicago
Kenny Bräck låg på åttonde plats och hade förhoppning om en topplacering på Chicagoland Speedway i söndagens Delphi Indy 300 när något gick sönder i bakvagnen på hans bil på det 119:e varvet.
Läs mer

03-09-07 Mattias Ekström femma på A1-ring
Mercedesförare fyllde prispallen på österrikiska A1-ring på söndagen. Abt-Audis mästare Laurent Aiello fick nöja sig med fjärde plats, följd av Mattias Ekström
Läs mer

03-09-07 Rickard Rydell + Flash Engineering = succé
Rickard Rydell och Flash Engineering gjorde succé på Anderstorp. En tredjeplats i det andra racet inför 22 000 svenska fans fick Rydell att dra på smilbanden rejält.
Läs mer

03-09-06 Publikfest på Kinnekulle Ring!
Det blev publikfest på Kinnekulle Ring utanför Lidköping på lördagen, när "En Dag på racerbanan" arrangerades. Chansen att själva få köra och uppleva hur det är att vara racerförare - tillsammans med en strålande sol - lockade ungefär 6.000 personer till den anrika racerbanan!
Läs mer

03-09-06 Rydells kval på Anderstorp - årets bästa resutlat
Rickard Rydells bästa kvalresultat i ETCC i år kom på hemmaplan. På Anderstorp tillsammans med det svenska toppteamet Flash Engineering. Rydell startar i tredje led i söndagens första race.
Läs mer

03-09-06 Rydell tvåa på fria träningen i ETCC
Redan under den fria träningen i ETCC på Anderstorp visade sig samarbetet mellan Flash Engineering och Art Engineering bära frukt. Rickard Rydell noterade näst bästa tid i den bil som vanligtvis körs av Jan "Flash" Nilsson i STCC.
Läs mer

03-09-06 Alx Danielsson på väg mot Formel 3?
Det senaste året har varit ett händelserikt år för Formel Ford-killen, Alexander Danielsson från Östersund. Ett år som i oktober månad såg ganska mörk ut då pengarna var slut, bilar och motorer gick inte tillräckligt bra och funderingarna på vad som skulle hända under 2003 var lite osäkra. Ett år som trots att resultaten till en början uteblev, idag har gett ovärderliga kontakter i jakten på en Formel-1 styrning.
Läs mer Sea to Sky- Action Media

03-09-04 Nürburgringsegern gav mersmak
DTM: Abt-Audi-teamets tunga säsong lyftes i senaste tävlingen när Laurent Aiello tog en efterlängtad seger och Mattias Ekström blev fyra. På söndag vill teamet ha mer, på A1-ring i Österrike.
Läs mer

03-09-04 "Flash" får Prince Bertils Trophy
I samband med den sjunde STCC-deltävlingen på Knutstorp delades Prince Bertils Trophy ut av Hyllinge Motorsäsllskap. Jan "Flash" Nilsson mottog priset.
Läs mer

03-09-02 Rickard Rydell i "Flash" Volvo S60
Svenska teamet Flash Engineering driver en bil i European Touring Car Championship på Anderstorp kommande helg. Bakom ratten i den Volvo S60 som vanligtvis körs av Jan "Flash" Nilsson i STCC sitter Sveriges medaljhopp Rickard Rydell.
Läs mer

03-09-02 Kinnekulle invaderas av bilentusiaster
Vilket tryck det blir på "Kinnekulle Ring" utanför Lidköping på lördag 6 september. Succéarrangemanget "En Dag på Racerbanan" - som arrangeras av Stockholms Sportvagnsklubb i samarbete med Förlags AB Albinsson och Sjöberg - lockar uppemot 1000 bilar som fullkomligen kommer att invaderar banområdet på den anrika racerbanan.
Läs mer

03-09-02 Kenny Bräck hoppas på bra avsluning av säsongen
Tre tävlingar återstår av årets mästerskapsserie för Kenny Bräck och hans IndyCar-kolleger. På söndag är det dags för Delphi Indy 300 på Chicagoland Speedway, ett lopp som körs över 200 varv.
Läs mer

03-09-01 Rafflande avslutning i Historisk STCC
När STCC kördes på Ring Knutstorp så var det final för den historiska racingklassen. Under året har vi sett Pekka Nyström i en Corvette dominera serien och han vann alla race utom två. Det var en bruten och en andraplats. Lika överlägsen tvåa var Rune Tobiasson i sin BMW CSL.
Läs mer

03-08-31 Jimmy Johansson behåller greppet i S 60 Challenge
Efter gårdagens fjärde plats så laddade Jimmy Johansson för en pallplats i söndagens heat. En försiktig start resulterade i en femte position efter första kurvan.
Läs mer

03-08-31 Seger och tvåa - Knutstorp blev en succé för "Flash"
Jan "Flash" Nilsson höll vad han lovade. En seger och en andraplats blev facit efter en succéhelg på Knutstorp. Mästerskapsrivalen Fredrik Ekblom gjorde sin sämsta helg hittills i år med en tredje- och elfteplats. Därmed stiger spänningen inför finalen på Mantorp.
Läs mer

03-08-31 Äntligen seger för Tommy Rustad i STCC
Norrmannen Tommy Rustad är van att vinna sina racinglopp. Men i årets STCC har det fram tills söndagseftermiddagen varit tunnsått med segrar för den 34-årige norrmannen som vann STCC 2000.
Läs mer

03-08-31 Sahlström segrade i andra S60 racet på Knutstorp
Mårten Sahlström visade att han behärskar regnunderlag då han vann det andra racet i S60 Challenge på Knutstorp.
- Den här segern värderar jag mycket högt, säger han.
Läs mer

03-08-31 Audi/KMS tappade poäng på fel däckval
Fredrik Ekblom såg ut att göra ytterligare en stabil racinghelg efter en tredjeplats i första heatet på Knutstorp på söndagen. Men teamet valde regndäck inför finalheatet vilket visade sig vara fel beslut.
Läs mer

03-08-30 Kvalkungen "Flash" snabbast på Knutstorp
Jan "Flah" Nilsson visade återigen att han är STCC:s just nu snabbaste förare. I söndagens kval på Knutstorp satte han den bästa tiden.
Läs mer

03-08-30 Årets mest dramatiska race i S60 Challenge
Det uppstod stor dramatik på finalvarvet i S60 Challenge första race på Knutstorp. Mästerskapsledaren Jimmy Johansson och förra årets totalsegrare Daniel Haglöf låg i en tät duell. Jimmy halkade ner från ledning till fjärdeplats. Haglöf drabbades av tidstillägg och slutade tolva. Segrade gjorde Tommy Brink.
Läs mer

03-08-28 "Flash" från dödlig rök till segerchampagne
Senast "Flash" tävlade på Knutstorp tvingades han bryta i ledning och hjälpas ur sin bil. En brand i bilen framkallade giftig gas som trängde in i kupén och "Flash" var sekunder från medvetslöshet. Han kom dock tillbaka och under stående ovationer defilerade han i mål som sensationell segrare i det andra heatet samma eftermiddag.
Läs mer

03-08-28 STCC: Tobias Johansson hack i häl på topptrion
På söndag är det återigen dags för Audi/KMS Fredrik Ekblom att försvara sin stora poängledning i STCC. En bit bakom finns teamkamraten Tobias Johansson som har slagläge både på brons- och silverplatsen.
Läs mer

03-08-27 Det tätnar i S60 Challenge inför Knutstorp
Två deltävlingar kvar i S60 Challenge och tio aspiranter till mästartiteln. Aldrig har mästerskapet varit så öppet och tätt som nu. I toppen är det fortfarande Jimmy Johansson som har övertag, men inför Knutstorp flåsar hemmaföraren Tommy Brink och formstarke Daniel Andersson honom i nacken.
Läs mer

03-08-27 STCC, Sveriges snabbaste bilkö drar till Ring Knutstorp
Först Fredrik Ekblom i ensamt majestät, sedan följer Jan÷Flash÷ Nilsson, Tommy Rustad och Tobias Johansson i Sveriges snabbaste bilkö. Det är STCC inför näst sista deltävlingen.
Läs mer

03-08-26 Deltagarrekord i SLC på Gelleråsbanan?    
När SLC´s fjärde tävlingshelg kördes på Gelleråsbanan i Karlskoga så fanns det rekordmånga bilar på startlinjen. En starkt bidragande orsak var naturligtvis att det var fler supportklasser än vanligt. Många mindes nog med fasa när förra racet kördes här i regn och snö och det såg oroväckande ut under fredagen med idel regnskurar. Men under de båda tävlingsdagarna så kom det endast några enstaka skurar annars var det fint väder.
Läs mer

03-08-25 30:e Audi-segern i ALMS
JJ Lehto och Johnny Herbert vann på söndagen ALMS-tävlingen på Road America för sitt team Champion Racing. Konkurrenterna i Team Joest tvingades byta startmotor och kom trea i klassen.
Läs mer

03-08-25 Kenny Bräck femma på Nazareth Speedway
Kenny Bräck körde upp sig till en femte plats i söndagens Firestone Indy 225 på Nazareth Speedway i Lehigh Valley, Pennsylvania.
- Med tanke på omständigheterna och att jag tvingats bryta de tre föregående loppen är jag nöjd med dagens placering, säger Kenny Bräck.
Läs mer

03-08-21 Nya race för Audi R8
Till helgen ska Audi-teamen i American Le Mans Series fortsätta kampen om vem som är snabbast i superbilen Audi R8 på amerikansk mark. Och i Europa har Tom Kristensen blivit klar för att köra en Audi R8 i 1000 km-racet på Spa i Belgien.
Läs mer

03-08-21 STCC kör utomlands 2004
Sveriges största motorsportmästerskap STCC växer över gränserna och kör tävlingar i Norge och Danmark nästa säsong. Dessutom blir det ett skandinaviskt mästerskap med ett 40-tal deltagare.
Läs mer

03-08-20 STCC utökar - Tommy Rustad får norsk hemmabana
STCC-racingen har för avsikt att utöka nästa års mästerskap till en skandinavisk serie i standardvagnsracing. Det innebär bl a att deltävlingar i både Norge och Danmark åter finns med i tävlingskalendern. I Norge är Artic Raceway i Mo i Rana aktuell som tävlingsbana. Banan, beläggen på hög höjd och bara någon mil från glaciären Svartisen, anses som en av de finaste motorsportanläggningarna i hela Norden
Läs mer

03-08-19 Dubbelseger av Anders Berger i STCC
Anders Berger har klivit fram ordentligt i år och växt som racerförare. Till och med pappa Erik börjar nu bli tvungen att erkänna att Anders kör riktigt fort och nästan snabbare än den gamle mästaren själv.
Läs mer

03-08-18 Team Joest vann i Kanada
Marco Werner och Frank Biela lyckades vinna även den andra kanadensiska deltävlingen i American Le Mans Series, på Mosport på söndagen. Det andra Audi-teamet, Champion Racing, slutade fyra i klassen.
Läs mer

03-08-18 Kenny bröt på hemmabanan
Ett oljeläckage på det 145:e varvet gav Kenny en nittonde placering i Belterra Casino Indy 300 då han tvingades att bryta. Årets tolfte IndyCar lopp gick på den 2.4 km (1.5 miles) långa banan i Kentucky. Med sin geografiska placering är Kentucky Speedway hemmabana åt Kenny Bräck och Team Rahal.
Läs mer

03-08-17 Underhållning och dramatik på Karlskoga Motorstadion
STCC-tävlingarna och Veidec Trophy på Karlskoga Motorstadion dominerades av underhållning men blev också riktigt dramatisk mellan varven när deltävling elvä och 12 avgjordes.
Läs mer

03-08-17 Abt-Audi segrade på Nürburgring
Den regerande mästaren i Abt-Audi-teamet, Laurent Aiello, vann söndagens DTM-race på Nürburgring i stor stil. Teamkompisen Mattias Ekström startade från pole position men fick se fransmannen blåsa förbi i starten. Mattias blev fyra.
Läs mer

03-08-17 "Flash" tappade två poäng till Ekblom
Inför den femte deltävlingen på Karlskoga skiljde det 37 poäng mellan STCC:s toppduo Fredrik Ekblom och Jan "Flash" Nilsson.
Efter helgen är differensen oförändrad så när som på två poäng då "Flash" tog en nionde och fjärdeplats och Ekblom en trejde respektive nionde.
Läs mer

03-08-17 Ekblom utökar ledningen trots avåkning
Audi/KMS Tobias Johansson tog en tredjeplats i andra racet på Gelleråsen på söndagen, efter att ha varit sexa i första racet. Fredrik Ekblom hade sin sämsta racinghelg hittills med en tredjeplats och en niondeplats. Ändå gjorde Ekblom som vanligt och utökade ledningen i tabellen.
Läs mer

03-08-16 Peter Hallén första S60 Challenge seger på Karlskoga
Peter Hallén tog sin livs första STCC-seger på Karlskoga, för BMW 2001. I söndags fick han uppleva ett till historiskt ögonblick. Då kom den första segern i S60 Challenge på samma bana.
- Det här var riktigt roligt, säger han.
Läs mer

03-08-16 Jimmy Johansson hade show i S60 Challenge
Jimmy Johansson helg i S60 Challenge på Gelleråsen i Karlskoga började problematiskt under tidskvalet med att Jimmy först bromsade bort sig och därefter så gick växelväljare i växellådan sönder varför Jimmy bara noterade 15:e kvaltid och startade lördagens race från den positionen.
Läs mer

03-08-16 "Flash" är kvalhetast i STCC - tvåa på Gelleråsen
Jan "Flash" Nilsson hade aldrig gjort ett, i hans ögon sett, bra STCC-kval på Karlskoga. Tills i lördags. Andraplatsen bakom Tommy Rustad betyder mycket för STCC:s just nu kvalhetaste förare.
Läs mer

03-08-16 Daniel Andersson snabbast i halkan på Gelleråsen
Minuterna innan det första racet i S60 Challenge på Karlskoga öppnade sig himlen. Regnet öste ner och banan blev blöt och oerhört hal. Den som bäst behärskade det hala underlaget visade sig vara Daniel Andersson.
Läs mer

03-08-14 "Flash" inför Karlskoga:
Jag bryr mig inte om Ekblom är före, efter eller i sandfållan
Flash Engineering laddar nu om inför Kanonloppet på Karlskoga till helgen.
Förarna, Jan "Flash" Nilsson och Magnus Krokström är taggade men ödmjuka.
Läs mer

03-08-14 Het sommar för Audi i ALMS
De båda Audi-teamen i American Le Mans Series fortsätter sitt maratonprogram med ett race per helg de kommande två veckorna. På söndag är det dags för Mosport-banan nära Toronto och veckan därefter Road America 500 i Wisconsin.
Läs mer

03-08-14 Mattias Ekström i startträning inför Nürburgring
Mattias Ekström är den bäste Abt-Audi-föraren i DTM-serien men han är inte nöjd med sjätteplaceringen. Inför helgens race har depåstoppen och starterna slipats ytterligare.
Läs mer

03-08-14 Audi/KMS till Karlskoga för att plocka poäng
Audi/KMS-föraren Fredrik Ekblom har inte flest segrar hittills i STCC. Men han är klart jämnast och leder serien överlägset med 37 poäng. I helgen ska det bli fler på Gelleråsen.
Åtminstone är det vad teamchefen Tommy Kristoffersson tänkt sig, både för Fredriks och teamets räkning:
Läs mer

03-08-13 Slutspurt i S60 Challenge &endash; då hettar det till i toppen
Det drar ihop sig till slutspurt i Volvo S60-Challenge. Och med tre deltävlingar kvar tätnar det rejält i toppen.
- Tolv poängs försprång är ingenting, säger mästerskapsledaren Jimmy Johansson inför helgens tävling på Karlskoga.
Läs mer

03-08-13 Högt tempo när STCC drar in på Karlskoga Motorstadion
Räkna med högt tempo och spektakulär racing när STCC, Veidec Trophy, S60 Challenge, GT, Historic, Sportscar och Nordic Thundercar kämpar om placeringarna på Karlskoga Motorstadion i helgen 16 - 17 augusti.
STCC med Fredrik Ekblom, Jan Flash Nilsson och Tommy Rustad i topp samt Veidec Trophy med Christer Cralle Lindholm, Jimmy Lindström och Lars-Erik Landström i topp kommer garanterat bjuda på fullfartsshow över det vanliga.
Läs mer

03-08-12 Andras misstag bäddar för Tommy Rustad i STCC
Det tätnar i STCC. Med tre deltävlingar kvar har en topptrio utkristalliserats; Fredrik Ekblom, Audi, Jan "Flash" Nilsson, Volvo och Tommy Rustad, Opel.
Läs mer

03-08-11 Kenny tvingas bryta Emerson Indy 250
Staden St. Louis, som rockens fader Chuck Berry en gång kallade sitt hem gav inte Kenny det medflyt som han och teamet hoppades på efter deras lyckade test på banan tidigare i Augusti.
Läs mer

03-08-10 SSK - Svettig racehelg på Mantorp Park
Det var svettigt värre för racingförarna på Mantorp Park den här helgen. Solen formligen vräkte ned och förvandlade tävlingsbilarna till veritabla bakugnar:
- För första gången i mitt liv önskade jag att jag satt i en sportvagn, suckade veteranen Enar Viktorsson från Uddevalla - som dessutom dubblerade och ställde upp i två klasser.
Läs mer

03-08-05 Maffigt startfält när SSK-serien drar vidare till Mantorp Park
SSK-serien (Stockholms Sportvagnsklubb) - en av Sveriges största racingarrangörer - drar vidare till Mantorp Park utanför Linköping. På lördag och söndag 9-10 aug avgörs flera deltävlingar i knivskarp konkurrens i elva olika klasser. Klasser fyllda med150 förare. Dels handlar det om standardvagnsklasserna Kamasa-Tools Cup, Fyndbörsen Cup, Volvo Original Cup, Renault 5 Junior och SSK Classic, dels om formelbilsklassen Formel Ford 1600 samt vrålsnabba Superkart. Men inte nog med det. Den här helgen körs också finalerna för klasserna Racersportvagnar, Modsport och Roadsport!
Läs mer

03-07-31 ALMS drar till Kanada
Med bara en veckas mellanrum mellan tävlingarna drar American Le Mans Series från Kalifornien till Kanada. Till helgen blir det racing på gatorna i Trois-Rivières. Och med den senaste MG Lola-segern är det upp till bevis för teamen som kör Audi R8.
Läs mer

03-07-28 Två Audi R8 på pallen i ALMS
På söndagen fick publiken i American Le Mans Series, ALMS, för första gången se en bil i LMP675-klassen slå storebröderna i LMP900-bilarna. Team Dysons MG Lola petade ner Infineon Team Joests och Champion Racings Audi R8 till andra respektive tredje plats, på Infineon Raceway i Kalifornien.
Läs mer

03-07-28 Kenny oskadd efter krasch i Michigan
Kenny Bräck klarade sig oskadd från en krasch i 300 km/tim i söndagens Michigan Indy 400 i Brooklyn, Michigan. Olyckan inträffade på det 64:e varvet när ett mekaniskt fel i bilens framvagn gjorde den omöjlig att styra.
Läs mer

03-07-27 SSK Race Weekend: Massor av godis för öra och öga
Det var massor att titta på när SSK körde sitt årliga racingevenemang - SSK Race Weekend - På Kinnekulle Ring. Nordiskt mästerskap i växande Super Kart, gästspel av flera norska klasser och bra race i de egna klasserna såg till att åskådarna fick massor att titta på - och höra med, för den delen.
Läs mer

03-07-27 Mattias Ekström trea i Donington
Inför DTM-tävlingen i brittiska Donington berättade Mattias Ekström att han hade en skön känsla i kroppen. Det räckte till en efterlängtad plats på pallen!
Läs mer

03-07-26    Rickard Rydell missade poäng på Spa
Poäng låg inom räckhåll för Rickard Rydell i ETCC-loppen på Spa i Belgien. I det första heatet slutade han elva med sin Volvo S60. Men i den andra tävlingen var Rickard på poängplats när han tvingades bryta med motorproblem orsakade av en trasig luftbox.
Läs mer

03-07-25 Rickard Rydell hoppas på fler poäng
På Donington Park tog Rickard Rydell sina första poäng i ETCC för året. Den här helgen är det dags för tävlingarna på klassiska Spa Francorchamps.
Läs mer

03-07-24 Mattias Ekström sugen på framgång
I helgen börjar andra halvlek i tyska racingserien DTM - med en tävling i brittiska Donington. Och det svenska hoppet Mattias Ekström har en bra föraning inför racet.
Läs mer

03-07-23 Ett öppet race på en snabb bana väntar Bräck
Det är vad Kenny Bräck förväntar sig på söndag när IRL-serien tävlar på Michigan International Speedway i Brooklyn, Michigan.
Firestone Indy 400 är säsongens tionde lopp i mästerskapserien, som omfattar totalt 16 tävlingar.
Läs mer

03-07-22 SSK arrangerar Nordiskt Mästerskap på Kinnekulle Ring
Kinnekulle Ring - den klassiska och tekniskt svåra racingbanan utanför Lidköping - fylls till bredden med motorsportaktiviteter i helgen. Då är det dags för ett av SSK-seriens större arrangemang - Race Weekend 2003. Inte nog med att arrangören - Stockholms Sportvagnsklubb - erbjuder publiken nordiskt mästerskap i superkart (den enda och avgörande tävlingen).
Läs mer

03-07-20 Tommy Rustad avancerade till tredjeplats i mästerskapet
Dramatik. Tät racing. Protester och diskussioner. STCC håller stilen som racingmästerskapet där allt kan hända och lite till. Visserligen leder Fredrik Ekblom mästerskapet före Jan "Flash" Nilsson, men nu - efter den femte deltävlingen - ligger Tommy Rustad plötsligt trea i mästerskapet.
Läs mer

03-07-20 "Flash" makalösa segerrace - från sista till första plats
Kapitel 1: "En hårsmån från medvetslöshet". Kapitel 2: "Bragdseger från sista startposition". Författaren bakom dramat på Knutstorp var samme man. Jan "Flash" Nilsson.
Läs mer

03-07-20 Dubbelser för Cooper Ejes i S60 Challenge på Knutstorp
Team Cooper Ejes drog vinstlotten i S60 Challenge i helgen. Två segrar efter hårt jobb.
- Teamet har gjort ett fantastiskt jobb så det känns oerhört roligt att vinna, säger Daniel Andersson efter att han vunnit det andra racet.
Läs mer

03-07-20 Fredrik Ekblom utökar ledningen i STCC
Svetten rann i floder nerför Fredrik Ekbloms leende ansikte. 30 grader varmt i skuggan och två andraplatser med den tuffaste och roligaste racingen i STCC på mycket länge.
Läs mer

03-07-20 Kenny Bräck sexa i Nashville
Kenny Bräck slutade sexa i lördagskvällens Firestone Indy 200 på Nashville Superspeedway och ligger kvar på femte plats i mästerskapsserien. Han tog med helgens tävling, som var den nionde av säsongens 16, in ett antal poäng på ledande Tony Kanaan.
Läs mer

03-07-19 Mårten Sahlström tog sin andra seger i S60 Challenge
Mårten Sahlström kunde ta en komfortabel seger under lördagens S60 Challenge race. En säker start lade grunden för hans andra seger för året.
Läs mer

03-07-19 Kvalkungen Jan "Flash" Nilsson slog till igen
Jan "Flash" Nilsson lider inga STCC-kval. Han är mästerskapets obestridliga kvalkung. På Knutstorp tog han sin sjätte skalp på åtta försök.
Läs mer

03-07-18
Andra halvlek i STCC inleds på ett hett Knutstorp
Till helgen startar andra halvleken av STCC på Knutstorp. Och redan efter halva säsongen står det klart att mästerskapet kommer att stå mellan två team och två förare. Flash Engineering och Audi/KMS, Jan "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom.
Läs mer

03-07-17 Kraschen på Falkenberg glömd - nu ska Haglöf upp på S60 Challenge-tronen igen
På Falkenberg för två veckor sedan kraschade Daniel Haglöf i 155 km/h. Nu är han tillbaka för att slåss om mästerskapet igen. Men det finns minst två förare som har samma planer i helgens femte S60 Challenge deltävling på Knutstorp Daniel Haglöf klarade sig helskinnad från kraschen på Falkenberg för två veckor sedan.
Läs mer

03-07-17 Mindre i straffvikt för Tommy Rustad i STCC
Norrmannen Tommy Rustad får ta ur 25 kilo bly ur sin Opel Astra inför helgens STCC-tävling på Ring Knutstorp. Kvar finns dock fortfarande 75 kilo bly som straffvikt för att bilen är byggd enligt det brittiska BTCC-reglementet.
Läs mer

03-07-17 Säsongens tredje kvällsrace för Kenny Bräck
På lördag är det dags för säsongens tredje kvällsrace för Kenny Bräck och hans förarkolleger i IndyCar-serien.
Firestone Indy 200 avgörs på Nashville Superspeedway, som bjuder på en 1,3 miles lång betongoval.
Läs mer

03-07-16 Audi/KMS skärper sig inför Knutstorp
När många tog semester i juli gjorde Audi/KMS-teamet tvärtom. Veckorna före den femte deltävlingen i STCC, på Ring Knutstorp den 19-20 juli, drog Tommy Kristoffersson och Ronnie Bergström ihop styrkorna till ett mentalt träningsläger för att skärpa hela teamet.
Läs mer

03-07-16 Fredrik Ekblom: Jag har aldrig varit bättre
- Det blir tufft på Knutstorp men det känns minst lika bra som det gjort under hela säsongen.
Fredrik Ekblom är väl förberedd för helgens STCC-tävlingar. Han var snabbast av alla förare på testet på Ring Knutstorp för några veckor sedan, före Jan Flash Nilsson och Audi/KMS-chefen Tommy Kristoffersson, och nu är han är inte ens andfådd efter en löparrunda i den 30-gradiga julivärmen när han ringer:
Läs mer

03-07-08 Flash Engineering genomför tester i Norge
Inför den andra STCC-halvleken laddar Flash Engineering om. Fyra deltävlingar återstår och man förbereder sig med ett test i norska Rudskogen. Ett test som hoppas ge ett försprång inför Knutstorp om två veckor.
Läs mer

03-07-07 Anders & Erik Berger stal showen i STCC
När den fjärde omgången av STCC avgjordes inför 12 000 personer i Falkenberg så var det inte STCC som var huvudnumret. Nej, som så många gånger förr så stod de historiska bilarna för något alldeles extra i underhållningsväg. Med 27 bilar på startlinjen var det bäddat för racingfest.
Läs mer

03-07-07 Kenny Bräck femma i Kansas
Kenny Bräck slutade femma i söndagens Kansas Indy 300 i Kansas City. Med den placeringen behåller Kenny sin femte plats i mästerskapsserien, där han nu har 217 poäng.
Läs mer

03-07-06 Guld för Jan "Flash" Nilsson på Falkenberg
Jan "Flash" Nilsson tog sin nionde STCC-seger på Falkenberg i söndagens första race. I det andra blev guldet till sand. Fredrik Ekblom trängde "Flash" av banan och blev bestraffad med 20 sekunder.
Läs mer

03-07-06 Marcus Ekström första riktiga seger i S60 Challenge
Marcus Ekström tog sitt livs första seger i S60 Challenge i det andra racet på Falkenberg på söndagen. Efter ett dramatiskt lopp med många heta dueller.
Läs mer

03-07-06 Fredrik Ekblom utökade ledningen i Falkenberg
Audi/KMS-föraren Fredrik Ekblom körde till sig ytterligare sju poängs ledning i helgens STCC-race i Falkenberg. Detta trots att han snurrade runt i finalracet, som bjöd på mycket kalabalik och hård körning.
Läs mer

03-07-06 Jimmy Johansson satte färg på S60 Challenge
Lördagen på Falkenberg började inte bra för MH Motorsports Jimmy Johansson som fick ett drivaxelbrott redan i början på tidskvalet innan han hann sätta någon kvaltid. Innan dagens första heat så fick teamets mekaniker göra ett snabbjobb med att byta både växellåda och drivaxlar.
Läs mer

03-07-05 Daniel Andersson: "Haglöf har aldrig varit snabbare"
Daniel Haglöf har aldrig varit snabbare än vad han var på Falkenberg i lördagens S60 Challenge race. I alla fall om man ska tro tvåan Daniel Andersson.
Läs mer

03-07-05 "Flash" dominerar på Falkenberg:
"Det ska bli ett tråkigt första race"
Jan "Flash" Nilsson var snabbast i lördagens STCC-kval på Falkenberg. Nu är taktiken inför söndagen solklar.
Läs mer

03-07-04 S60 Challenge: Tre förare slåss om två segrar
Inför den fjärde deltävlingen i S60 Challenge skiljer det endast tio poäng mellan de tre främsta förarna, mästerskapsledaren Jimmy Johansson, regerande mästaren Daniel Haglöf och premiärsegraren Daniel Andersson.
Läs mer

03-07-04 Jan "Flash" Nilsson är kungen av Falkenberg
Jan "Flash" Nilsson är överlägsen på Falkenberg. Mellan 1996-2003 har "Flash" en pallstatistik på hela 68 procent.
Läs mer

03-07-04 Kansas Speedway ny bana för Kenny Bräck
Kenny Bräck räknar med ett underhållande och spännande race när IndyCar-serien kör Kansas Indy 300 i Kansas City på söndag. Tävlingen är den åttonde av de 16 som ingår i årets mästerskapsserie. Halva säsongen har gått, med andra ord.
Läs mer

03-07-03 "Flash" Teamchef Christian Dahl har vinnande visioner
Pulsen höjs rejält i organisationen kring "Flash" inför Falkenberg. Teambossen Christian Dahl tror på bra resultat.
- Vår målsättning är två pallplatser där en bör vara en seger. Även "Kroken" bör ta en topp 5-placering, säger
Läs mer

03-07-03 Rustad önskar busväder till Västkustloppet
Efter tre av åtta deltävlingar, sex av totalt sexton heat, leder Fredrik Ekblom, Audi, det svenska standardvagnsmästerskapet, STCC. Även om försprånget är stort för Ekblom, är mästerskapet långtifrån avgjort när det är dags för den fjärde deltävlingen, klassiska Västkustloppet, på Falkenbergs Motorbana.
Läs mer

03-07-03 Fredrik Ekblom i Falkenberg för att behålla ledningen
Till helgen körs det 50:e Västkustloppet, som också innebär andra STCC-helgen för året på Falkenberg-banan. Audi/KMS-föraren Fredrik Ekblom kommer dit som serieledare, och hoppas åka därifrån med samma placering.
Läs mer

03-06-22 Mattias Ekström tvingades bryta i Nürnberg
Inför en publik på hela 128 000 tog Abt-Audi-förarna Laurent Aiello och Christian Abt sjätte och sjunde plats i söndagens race på Norisring. Mattias Ekström tvingades bryta efter att ha legat på tredje plats.
Läs mer

03-06-18 Fredrik Ekblom snabbast på STCC-test
STCC: Fredrik Ekblom var snabbast på måndagens STCC-test på Ring Knutstorp. Audi/KMS-föraren följdes av Janne Flash Nilsson, Volvo, och Tommy Kristoffersson, Audi/KMS.
Läs mer

03-06-18 Mattias Ekströms midsommar på Norisring
Under midsommarhelgen drar den tyska DTM-serien till Norisring i Nürnberg, en stadsbana som Abt-Audi-teamet räknar som höjdpunkt på säsongen.
Läs mer

03-06-16 "Flash" splittrade Auditeamet på Knutstorpstest
Jan "Flash" Nilsson slog sig in mellan de två Audi bilarna styrda av Ekblom och Kristoffersson i måndagens STCC-test på Knutstorp.
Läs mer

03-06-16 Sportvagnsserien på Anderstorp
Det var en liten racingtävling när Sportvagnsserien körde på Anderstorp. För många av sportvagnarna så var det första gången som de körde på den klassiska GP-slingan. Men som vanligt så var bullret det stora samtalsämnet.
Läs mer

03-06-16 Catharina Hansen slog grabbarna i Mantorp
Den racerhistoriska klubbens tredje deltävling för i år kördes som endagstävling på Mantorp Park. Uppslutningen var tyvärr inte den bästa, men vi fick se mycket fin racing trots allt. Minsta heatet var Standard Ny & GT Ny trots att det slogs ihop med GT/GTS.
Läs mer

03-06-16 Kenny Bräck sjua i Colorado Springs
Kenny Bräck slutade sjua i söndagens Honda Indy 225 på Pikes Peaks International Raceway i Colorado Springs-
- Vi hade problem med inställningen av bilen under hela helgen, så vi var aldrig med och konkurrerade om någon tätplats i dag. Man kan säga att vi var statister i någon annans race, säger Kenny Bräck.
Läs mer

03-06-15 Lill-Lövis trea i Le Mans
Stefan 'Lill-Lövis' Johansson och hans teamkamrater körde sin Audi R8 till en hedrande pallplacering i Le Mans 24-timmars i helgen. Men som väntat blev Bentley-bilarna för svåra, och tog de två första platserna.
Läs mer

03-06-13 Audi Nuvolari quattro på Le Mans
I samband med 24-timmarsloppet på Le Mans, som startar lördagen den 14 juni, kommer Audi att visa upp sin vision av "morgondagens GT-bil". Då kommer Michèle Mouton, den enda kvinna som hittills vunnit en deltävling i rally-VM, att sätta sig bakom ratten på Audi Nuvolari quattro.
Läs mer

03-06-12 Kenny Bräck tävlar i "Foppaland"
Kenny Bräck reser till Colorado och "Foppaland" för helgens tävling i IndyCar-mästerskapet. Honda Indy 225 avgörs på Pikes Peak International Raceway strax söder om Colorado Springs.
Läs mer

03-06-12 Kristoffersson Motor Sport årets företag i Arvika
Motorsportteamet KMS (Kristoffersson Motor Sport), som kör för Audi i STCC, har utsetts till Årets Företag i Arvika. Samtidigt har stallchefen Tommy Kristoffersson fått titeln Officiell Arvika-ambassadör.
Läs mer

03-06-11 Avspänd Lill-Lövis på plats i Le Mans
Stefan 'Lill-Lövis' Johansson är tillbaka på Le Mans. På lördag startar 24 timmar-klassikern som Lill-Lövis vann 1997. Den här gången kör han en Audi R8, superbilen som vunnit de tre senaste åren.
Läs mer

03-06-09 Första STCC segern för Engström i nya Hondan
STCC:s tredje tävlingshelg för året avverkades på Gelleråsen i Karlskoga. Thomas Engström skulle köra måndagens Superpole kval som fjärde förare men ett skyfall över Karlskoga gjorde att arrangören ställde in Superpolen och fältet fick starta efter söndagens grundkval där Thomas noterade fjärde tid med sin Honda Civic Typ R.
Läs mer

03-06-09 Äntligen lossnade det för Rustad i STCC
Tommy Rustad om andraplatsen i STCC på Karlskoga:
- Det känns som en seger!
Läs mer

03-06-09 Jimmys första seger i S60 Challenge
Efter sjätte platsen i söndagens S60 Challengerace på Gelleråsen i Karlskoga så blev det rådslag i MH Motorsport teamet vilket ledde fram till att man beslöt att byta växellåda i bilen samt ändra en del på hjulinställningarna inför dagens heat.
Läs mer

03-06-09 Fredrik Ekblom utökar STCC-ledningen
Med en stabil insats i söndagens båda race i Karlskoga drog Fredrik Ekblom ifrån i STCC-toppen med sin Audi A4 för KMS-teamet. Ekblom blev trea, fyra och leder nu serien med 21 poäng före Janne Flash Nilsson.
Läs mer

03-06-08 Mattias Ekström trea i hett DTM-race
Mattias Ekström tog tredjeplatsen i söndagens DTM-tävling på Eurospeedway Lausitz. Racet var inte bara hett på banan, termometern visade 34 grader i skuggan vid starten.
Läs mer

03-06-08 S60 Challenge : Sahlström tog efterlängtad seger
Mårten Sahlström har hittat tillbaka till toppformen i S60 Challenge igen. Efter en tung inledning på säsongen tog han på Karlskoga äntligen en efterlängtad seger.
Läs mer

03-06-08 Engström kvalfyra i STCC på Gelleråsen
JAS har tagit fram en hel del nya framvagnsdetaljer till Tomas Engströms Honda Civic Typ R och teamet beslöt att montera dessa detaljer till dagens första test.
- Ja vi tog beslutet att testa grejorna och det blev en konstig upplevelse.
Läs mer

03-06-08 Kenny Bräck fyra i Texas
Kenny Bräck slutade fyra i lördagskvällens Bombardier 500 på Texas Motor Speedway i Fort Worth.
- Jag är nöjd med placeringen, vi hade inte mer fart i bilen i kväll. Fjärdeplatsen ger viktiga mästeskapspoäng.- säger Kenny Bräck.
Läs mer

03-06-06 Jimmy Johansson utmanar mästaren på Karlskoga
Jimmy Johansson har öppnat S60 Challenge säsongen på ett imponerande sätt. Han ligger tvåa i mästerskapet men står nu inför sin största utmaning hittills. Att slå regerande mästaren Daniel Haglöf på Karlskoga.
Läs mer

03-06-06 Ingen klarhet ännu kring Rustads "straff" i STCC
Det är fortsatt tufft för Tommy Rustad och Opel Team Sweden i STCC. Återigen har det blivit "njet" på teamets vädjan om att få slippa - eller åtminstone få reducerat - den straffvikt och det varvtalsstopp som man belagts med av STCC-organisationen.
Läs mer

03-06-05 Audi/KMS drar internationellt intresse
Över pingsthelgen drar STCC-cirkusen vidare till Karlskoga. Audi/KMS-teamet ligger etta och trea i förarmästerskapet - med Fredrik Ekblom respektive Tobias Johansson - och teamchef Tommy Kristoffersson är mycket nöjd med läget.
Läs mer

03 06 05 Mattias Ekström i hetluften tredje helgen i rad
Efter två raka race-helger med DTM-lopp följt av 24-timmars på Nürburgring är Mattias Ekström hemma i Sverige, sover, äter och får massage innan det är dags att ge sig ner till Tyskland och tävla igen.
Läs mer

03 06 04 Wirdheim förste förare ut i Bilsportförbundets landslagssatsning.
SMS Challenge (Swedish Motor Sport Challenge) är Bilsportförbundets satsning för att placera Sverige i eliten inom de båda kungaklasserna Formel 1 och Rally VM, med en svensk topp 3-förare i de båda disciplinerna senast 2006.
Läs mer

03-06-04 Trångt i depån på Karlskoga Motorstadion!
Det blir trångt i depån på Karlskoga Motorstadion under pingsthelgen. Det har nämligen blivit dags för "arrangör" Mike Luff och hans rutinerade funktionärer att arrangera femte och sjätte deltävlingen i svenska kungaklasserna STCC och Veidec Trophy.
Läs mer

03-06-04 "Flash" inför Karlskoga: "Nu ska vi vinna mästerskapet"
Succé på Mantorp. Framgångsrika tester och resultat som överraskat många. Inledningen på STCC-säsongen har varit strålande för Flash Engineerings blågula koncept "Made in Sweden".
Läs mer

03-06-03 Kvällsrace för Kenny Bräck i Texas
På lördag kväll, amerikansk tid, är det dags för säsongens första kvällsrace för Kenny Bräck och hans konkurrenter i IndyCar mästerskapet. Då avgörs prestigefyllda Bombardier 500 på Texas Motor Speedway i Fort Worth.
Läs mer

03-06-02 Årspremiär för Scandinavian Ferrari Challenge
Sportbilens dag har ägt rum på Mantorp Park. Det är ett fint tillfälle att lufta sina sportbilar på bana och ställa ut sin sportbil. Det bjöds även på riktig racing när Scandinavian Ferrari Challenge hade sin årspremiär och dessutom kördes Porsche Cup.
Läs mer

03-06-02 RHK´s 25-års jubileum på Gelleråsen
På en soldränkt Gelleråsbana firades RHK´s 25-års jubileum. Alla gamla racingentusiaster mötte upp med sina bilar supportade av Alfa Romeoklubben som också körde ett race. Efter träningar och tidskval under lördagen så blev det mingel i stora tältet till mat och dans in på småtimmarna.
Läs mer

03-06-01 Andraplats för Audi i Nürburgring 24-timmars
Efter 138 varv tog Abt Sportsline-teamet en andraplats i Nürburgring 24-timmars med en modifierad Audi TT-R i helgen. Mattias Ekströms bil fick däremot problem, och slutade på 29:e plats.
Läs mer

03-05-28 Mattias Ekström vill ha revansch i 24-timmars
Mattias Ekström fick se sig besegrad av de egna depåstoppen i helgens DTM-race på Nürburgring, där han blev sjua. Nu till helgen kör han 24-timmars på långa banan - och det är bara en sak som gäller.
Läs mer

03-05-28 Tommy Kristofferssons krönika efter Mantorp
STCC: Mantorp är min favoritbana. Det är alltid inspirerande att ta sig an Mantorp, banan som har en härlig bansträckning där man i några böjar riktigt får "bränna på lite".
Ett antal säkrade SM-Guld på just Mantorp för KMS räkning bidrar säkert också till att man trivs lite extra bra just här.
Läs mer

03-05-27 Årspremiär för den historiska Racingserien
Efter en kall och regnig fredag och lördag så kunde alla tävlingarna genomföras på torrt underlag på söndagen. De äldre standardbilarna var först ut av de historiska klasserna. Tomas Gustavsson förvaltade sin poleplats väl och gav sedan aldrig de andra en chans om totalsegern med sin svarta Ford Mustang.
Läs mer

03-05-26 Brno bäst hittills i år för Rickard Rydell
Efter den svåra inledningen av året var tävlingarna i tjeckiska Brno ett fall framåt för Rickard Rydell och ART Engineering. Rickard kvalade 13:e i sin Volvo S60, bröt första loppet med knäckt framvagn och slutade nia i det andra från sista startposition.
Läs mer

03-05-26 Problemfyllt Indy 500 för Kenny Bräck
Kenny Bräck kom till start i söndagens Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway med en bra bil och förhoppningar om en toppplacering. Inte minst sedan han hade den snabbaste tiden på torsdagens avslutande träning.
Läs mer

03-05-25 Dramatik när Peter Eriksson gav järnet på Kinnekulle Ring
Att ryttarproffset Peter Eriksson kan hantera hästar är ingen nyhet. Att han dessutom är en baddare på att köra bil - är det färre som vet. När första deltävlingen i Sportvagnsmeeting avgjordes på Kinnekulle Ring utanför Lidköping fanns Peter Eriksson med på startlinjen i två olika klasser. Och det gick fort!
Läs mer

03-05-25 Depåstoppen sänkte Mattias Ekströms segerchanser
Mattias Ekström startade från fjärde plats i söndagens DTM-tävling på Nürburgring - körde omedelbart upp till täten och såg ut att ha god chans att vinna. Men efter krångel i båda depåstoppen blev han bara sjua. Mercedes Christijan Albers tog sin andra seger för säsongen.
Läs mer

03-05-24 SSK: Lyckad premiär för Peter Eriksson - i racing
Att kände stjärnryttaren Peter Eriksson, Hyllinge MS kan hantera hästar är ingen nyhet - men att han dessutom är en skicklig racerförare - är det kanske inte så många som vet.
Läs mer

03-05-22 Mattias Ekström till Nürburgring
Nu till helgen ska Mattias Ekström fortsätta den uppåtgående trenden när DTM-serien kommer till Nürburgring. En vecka senare kör han 24-timmars på samma plats, och veckan därpå är det race igen.
- Det är vanlig vardag på jobbet i min fina tjänstebil med 450 hästar som dricker 15 liter milen, säger Mattias Ekström till AudiSport.nu.
Läs mer

03-05-20 Rörig racing på Kinnekulle Ring
Det kommer att bli en enda stor röra på Kinnekulle Ring utanför Lidköping i helgen . En härlig röra av tuffa sportbilar och historiska pärlor.
Det är Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) - en av Sveriges största racingarrangörer - som står för röran - eller Sportvagnsmeeting som tävlingen heter. Ett arrangemang som i år lockar imponerande 140 förare i flera olika klasser.
Läs mer

03-05-20 Uppvisning av Erik Berger i STCC
Bengtsforsförarna Erik & Anders Berger och Bruno Ohlsson kör som supportklass till STCC i år. Erik & Anders kör vidare med sina Escorter, men de fick reda på för sent att de kunde ha trimmat sina motorer ännu mer i år.
Läs mer

03-05-18 Första pallplatsen för Engström med Hondan i STCC
Efter en tredje plats i grundkvalet och en fjärde plats i Super polekörningen över ett varv var Tomas Engström missnöjd efter lördagens arbete med sin Honda Civic Type R.
Läs mer

03-05-18 Flash sköna jubelfest på Mantorp
"Flash" glädjejubel på Mantorp. Jan "Flash" Nilsson får reda på att han blivit tvåa i ett race han trodde att han brutit.
- Är det här sant är det roligare än att vinna, jublar jubilaren.
Läs mer

03-05-18 Segerdramatik för Audi/KMS på Mantorp Park
Fredrik Ekblom, Tobias Johansson och Tommy Kristoffersson, alla från Audi/KMS. Så började resultatlistan efter andra STCC-racet på Mantorp park på söndagen. Ett par timmar senare hade Janne Flash Nilsson fått andraplatsen efter en protest.
Läs mer

03-05-18 Gamla STCC-mästare visade sin klass på Mantorp Park
Det är de gamla mästarna som tar för sig i STCC. Fredrik Ekblom tog en första- och en andraplacering i årets andra deltävling. Janne Nilsson vann ett heat.
Läs mer

03-05-18 S60 Challenge: Daniels underbara dubbelseger
Daniel Haglöf gjorde det som många trodde var omöjligt i S60 Challenge. Han tog en dubbelseger på Mantorp - den omvända startordningen till trots.
- Det här är det bästa jag upplevt inom racing, säger Haglöf.
Läs mer

03-05-16 Rustad fick tillbaka motorvarv i STCC-racingen
Det ser ut att klarna kring Tommy Rustads och Opel-teamets deltagande i STCC-racingen. På fredagen fick man 250 viktiga motorvarv tillbaka av STCCs tekniska grupp, mot att teamet satte dit mindre bromsok på Opeln som är byggd för brittiska BTCC.
Läs mer

03-05-17 Jan "Flash" Nilsson i pole på Mantorp
Jan "Flash" Nilsson är glödhet på Mantorp. Snabbast på förkval och i Super Pole. Det innebär att "Flash" startar sitt hundrade race i pole position.
- Det här kan bli det bästa racet i STCC:s historia, säger "Flash".
Läs mer

03-05-17 S60 Challenge: Daniel Haglöf säker segrare
Daniel Haglöf tog en kassaskåpssäker seger i det första racet på Mantorp under lördagen. Från pole position behöll han ledningen i tio varv till mål. Den riktiga dramatiken utspelade sig istället längre ner i fältet.
Läs mer

03-05-16 Engström snabbast vid den stora STCC testen
Det var trångt både i depåerna och på banan när testerna inför helgens STCC deltävling på Mantorp Park kördes i dag. Förutom 15 st STCC bilar så finns denna gång hela 23 bilar från den danska motsvarigheten, DTC, med och de båda klasserna kommer att tävla tillsammans vid söndagens båda race.
Läs mer

03-05-16 "Flash" kör sitt hundrade STCC-race på Mantorp
På Mantorp den 11 maj 1996 såg Jan "Flash" Nilsson hur en dröm blev verklighet. Idén om succémästerskapet STCC sattes då i verket. I helgen är "Flash" tillbaka och kör på söndagen sitt hundrade STCC-race.
Läs mer

03-05-15 Uppförsbacke för STCC-mästaren Tommy Rustad
Det känns som om det är både uppförsbacke och handbromsen i för STCC-mästaren Tommy Rustad och Opel-teamet i STCC. En förhoppning om att få slippa ett sänkt varvtal på motorn, har förbytts till ännu en sänkning inför helgens race på Mantorp Park.
Läs mer

03-05-15 Fredrik Ekblom inför STCC Mantorp Park
STCC: I helgens STCC-race på Mantorp Park kommer hela 40 bilar att stå på startlinjen. STCC-förarna får sällskap av de danska DTC-förarna i ett gigantiskt startfält, som utlovar mycket action åt publiken.
Läs mer

03-05-14
"Flash" fyller hundra race på Mantorp!
Janne "Flash" Nilsson och Fredrik Ekblom toppar just nu STCC. Och det är inte första gången de två rutinerade förarna duellerar. Redan 1989 slogs de om SM-tecknet i Formel 3.
- Vi tävlade mot varandra då och jag vann SM, vem har sagt att det inte kan hända igen, säger "Flash".
Läs mer

03-05-13 Engström med vässad Honda på Mantorp Park
STCC premiären på Falkenbergsbanan innebar att Tomas Engström körde till sig en fjärde plats i första heatet samt en sjunde plats i heat två efter det att hans Honda Civic bland annat fått skador på vänstra bakre hjulupphängningen vilket teamet inte hann åtgärda med den korta paus om 15 minuter som är mellan de två heaten.
Läs mer

03-05-12 Snabba race och bucklig plåt på Kinnekulle Ring
Den kurviga och krävande Kinnekulle Ring stod på dagordningen när SLC körde sin andra racehelg för året. Banan hade ny asfalt sedan SLC senast körde så det var snabba tider att vänta. Volvo S40 Challenge var först ut.
Läs mer

03-05-12 Krasch och vinster för MH Motorsport på Kinnekulle
Den andra deltävlingen i Svenska Långdistans Cupen, Toyo Beetle Cup samt JSM i Volvo S40 Challenge kördes i helgen på Kinnekulle Ring utanför Götene. MH Motorsport fanns naturligtvis på plats med hela sex bilar i de olika klasserna.
Läs mer

03-05-12 Rydell blickar framåt efter problemfylld helg
ETCC-tävlingarna på Pergusa-banan på Sicilien lockade storpublik. Omkring 25.000 personer tog sig dit i den drygt 30-gradiga värmen. I tävlingarna hade dock Rickard Rydell problem att hänga med konkurrenterna i sin Volvo S60. Rickard körde in som fjortonde i det första loppet och det andra bröt han med vibrationer i ett framhjul.
Läs mer

03-05-12 Kenny i andra startledet i Indianapolis 500
Kenny Bräck kvalade in på en sjätte plats inför årets Indianapolis 500, som avgörs den 25 maj.
- Det betyder att jag står i ytterspår i det andra startledet och det är jag mycket nöjd med", säger Kenny Bräck efter söndagens kvaljakt om pole position på anrika Indianapolis Motor Speedway.
Läs mer

03-05-11 Mattias Ekström tvåa i Italien
Audi-förarna Mattias Ekström och Laurent Aiello svarade för mycket stark körning i slutet av söndagens DTM-tävling på Adria International Raceway i Italien. Mattias Ekström körde om Mercedes-förarna Bernd Schneider och Marcel Fässler på de sista varven, och Laurent Aiello kunde haka på i båda omkörningarna.
Läs mer

03-05-08 Svensk formelbilsracing skapar internationella stjärnor
Kenny Bräck i Indy Car, Björn Wirdheim i Formel 3000, Robert Dahlgren i Brittiska Formel 3, Thed Björk och Edward Sandström i Formel Renault V6, Alexander Storckenfeldt och Stefan Söderberg i Brittiska Formel Renault, Alx Danielsson i Brittiska Formel Ford Zetec.är några exempel på svenska förare som i dag är internationellt aktiva och som fått sin grundskolning inom Formel Ford klassen i Sverige. Till detta kan läggas i princip hela startfältet i årets STCC.
Läs mer

03-05-08 Tommy Kristofferssons STCC-krönika
STCC: Puh! Premiärhelgen är avklarad! Tiden fram till första tävlingen har känts som ett enda långt maratonlopp. Vi gick ut hårt och målmedvetet, med utstakade mellantider, och en tidsplan med en bestämd sluttid. Precis som i ett riktigt lopp fick vi också schackningar och trötthetssymtom under loppet.
Läs mer

03-05-07 Imponerande premiär för MH Motorsport i SSK serien
Det har varit hektiska dagar för Tjörnbaserade MH Motorsport. Först succeartad premiär för tre förare i Volvo S40 Challenge, som tävlar vid Svenska Långdistans Cupens arrangemang där också teamet veteran Börje Hansson tog en dubbelseger i Beetle Cup med sin VW.
Läs mer

03-05-06 "Flash" fortsätter jakten på hundradelar
Flash Engineering är oerhört nöjd med STCC-premiären på Falkenberg. Endast tre poäng efter en mästerskapsledning bådar gott.
- Utvecklingsarbetet med bilen har gått över förväntan och bilen har stor potential, säger "Flash" som inte längre tänker på premiären utan nu blickar framåt.
Läs mer

03-05-05 Johan Svensson om sin premiär i banracing
Nu har jag äntligen haft min premiär i banracing!
Jag ska försöka summera detta så kortfattat som möjligt, vilket är väldigt svårt! Efter en helg med så otroligt många intryck och nytt att lära sig.
Läs mer

03-05-04 SSK-premiär på Kinnekulle Ring
Årets SSK-premiärpå Kinnekulle Ring den 3-4 maj samlade färre startande än normalt. Men så kördes också tävlingen samma helg som STCC-premiären på Falkenbergs Motorstadion. Trots det bjöds det som vanligt på massor av täta fighter i de olika klasserna. Och mest glädjande av allt: en hel rad unga debutanter fanns med i startlistan, vilket verkar lovande inför framtiden.
Läs mer

03-05-04 Tomas Engström fick dålig start i STCC
Årets STCC säsong inleddes på Falkenbergsbanan med 16 bilar på startlinjen. Tomas Engström startade från femte position i det första av de två heat som avverkades under söndagen på en torr bana men under ganska kyliga förhållanden. Det blev en något stökig inledning av det första heatet med en hel del närkontakter. Tomas fick en ganska dålig start men höll ändå sin femte plats i inledningen.
Läs mer

03-05-04 "Flash" sköna champagnehelg på Falkenberg
Efter STCC-premiären på Falkenberg leder Fredrik Ekblom mästerskapet. Men när champagnekriget tog vid efter målgång var "Flash" den store vinnaren.
- En mycket skön helg, nu ligger jag tvåa i mästerskapet bara tre poäng bakom Ekblom, säger "Flash".
Läs mer

03-05-04 Fredrik Ekblom etta och trea i STCC-premiären
Fredrik Ekblom var en klar segrare i premiären av STCC på Falkenberg, ledde från start till mål. I den andra STCC-tävlingen på Falkenberg hade Audi/KMS stjärnförare Fredrik Ekblom ett sämre utgångsläge än i det första, där han hade pole position och vann. Nu var startordningen omvänd bland de åtta första förarna. Segern i förra tävlingen gav en åttonde startplats.
Läs mer

03-05-04 Brink segrade i andra S60-Challenge racet
Det andra premiär-racet i Volvos enhetsklass S60-Challenge på Falkenberg hade det mesta. En strategi av Tommy Brink (åtta i det första racet) som bäddade för en säker seger. Och inte minst en fantastisk uppkörning av mästaren Daniel Haglöf som från sjundeplats körde upp sig och slutade trea.
Läs mer

03-05-03 Tomas Engström i femte rutan vid STCC premiären
Falkenberg bjöd STCC förarna på ett omväxlande väder under lördagen med regnskurar som ställde till det en del för förarna. Efter ett inledande testpass under regn på förmiddagen torkade det upp när det var dags för kvalifikation inför söndagens inledande race.
Läs mer

03-05-03 Daniel Andersson vann S60-Challenge premiären
Fjolårets totaltrea Daniel Andersson vann årets första race i S60-Challenge. Därmed har han redan satt press på mästaren Daniel Haglöf som från tredje startposition slutade tvåa.
Läs mer

03-05-03 "Flash" startar tvåa i STCC-premiären på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson startar från ruta två inför årets första STCC-race på Falkenberg. Snett framför honom står Fredrik Ekblom i en Audi.
Läs mer

03-05-02 "Flash" uppladdning i forsen gav bästa tid på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson tycker om vatten och såväl uppladdning inför och nervarvning efter STCC-racen brukar ske i en Nimbus 26 DC Epoca ute på Klarälven. Upptakten inför årets STCC-premiär på Falkenberg blev också den våt och lyckad. Men den här gången blev det mer fart i form av forsränning i Pyrenéerna. En variant Läs mer

03-05-02 Tomas Engström siktar högt i STCC premiären
STCC säsongen 2003 inleds denna helg på Falkenbergs motorbana. Under fredagen har STCC teamen haft en nsista testrunda inför lördagens kvalifikationer. Tomas Engström har haft en del problem under dagen med sin Honda Civic Type R.
Läs mer

03-05-02 Bräck börjar nedräkningen inför Indy 500
På söndag, den 4 maj, inleds årets största och längsta motorfest, Indianapolis 500. Under tre veckor kommer blickarna att vara riktade på Indianapolis Motor Speedway, där den 87:e upplagan av den klassiska tävlingen avgörs den 25 maj.
Läs mer

03-05-02 Tommy Rustad STCC-favorit trots 100 kilo i ballast
Trots att det inte har tävlats en meter i årets STCC-racing går förhandsdiskussionens vågor höga. Vem ska vinna? Ekblom, Göransson, Rustad eller kanske rentav "Flash" Nilsson? Vilken bil är det som gäller iår? Audi, BMW, Honda, Opel eller möjligen Volvo?
Läs mer

03-04-30 Säsongspremiär för S60-Challenge &endash; racingsuccén med en spännande mästarduell
Volvos framtidssatsning S60-Challenge rullar in på sitt andra år den 3-4 maj på Falkenberg. Kommande säsong ser ut att bli än mer spännande och innehåller alla ingredienser för en stor racingsuccé. Klassen har totalt 21 förare, en kvinnlig utmanare, ett reglemente som borgar för tät och spännande racing och framförallt en spännande mästarduell mellan fjolårssegraren och svenske juniormästaren.
Läs mer

03-04-30 Jimmy och Alex klara för S60 Challenge
Det såg länge ut som om Jimmy Johansson skulle bli MH Motorsports ende representant i den tuffa racingklassen Volvo S60 Challenge vilken körs som supportklass vid de stora STCC-arrangemangen. Alex Engblom, som förra året blev Svensk Juniormästare i S40 Challenge och som likaså tävlar för MH Motorsport, har ägnat vintern åt att få ihop en budget för att ta klivet upp till S60 klassen.
Läs mer

03-04-30 Audi/KMS redo för helgens STCC-premiär
STCC: Team Audi/KMS har byggt helt nya bilar inför årets STCC-serie, som har premiär i Falkenberg till helgen. Och de goda resultaten i testerna har höjt förväntningarna på teamet med Fredrik Ekblom, Tommy Kristoffersson och Tobias Johansson i startfältet.
Läs mer

03-04-30 Tre Audi R8 i Le Mans-pre test
Le Mans: På söndag går förberedelserna inför Le Mans 24-timmars in en ny fas då pre-test körs inför klassikern. Team ADT Champion Racing med Stefan Lill-Lövis Johansson kommer att köra Audi R8 liksom två andra Audi-kundteam, Audi Sport Japan Team Goh och Audi Sport UK. De nio förarna är allesamman i tjänst på söndag.
Läs mer

03-04-29 Bara dagar kvar till SSK-premiären
Nu är det bara några dagar kvar till premiären i SSK-serien - en av landets tuffaste racingserier. Säsongens första start går i helgen (3 -4 maj) på Kinnekulle Ring, den klassiska racingbanan utanför Lidköping. Sex bilklasser finns med i programmet. Standardvagnklasserna Fyndbörsen Cup,
Läs mer

03-04-28 Fin säsongsstart för MH Motorsports racingförare
Efter en intensiv vinter med iordningställandet av tävlingsbilar, uppbyggnad av teamets organisation under racingsäsongen 2003 samt tester inför de olika seriernas premiärer så drog en del av tävlingsverksamheten för Orustbaserade MH Motorsport igång i helgen. Det var JSM klassen, Volvo S40 Challenge, Beetle Cup samt SLC Endurance som hade start på sina serier på Gellersåsbanan i Karlskoga.
Läs mer

03-04-28 Rekordmånga vid SLC-Racing Series årspremiär!
Det var många entusiastiska förare som mötte upp i Karlskoga till årets första racehelg i SLC-Racing Series. Två förare var så heta att de lade sina bilar på taket redan på träningen. Sammanlagt var det 120 bilar som kom till start. Nya för i år var de historiska bilarna som kallas HTCC. Det är standardvagnar före 1965 eller sextiotalets STCC. De fick köra tillsammans med bubblorna och detta blev en lyckad mix.
Läs mer

03-04-28 Mattias Ekström åtta i DTM-premiären
57000 åskådare såg DTM-premiären på Hockenheim på söndagen och fick se den regerande mästaren Laurent Aiello ta en tredjeplats i sin Abt-Audi TT-R. Mattias Ekström kom åtta och tog en poäng, trots problem i starten av det regniga racet. Laurent Aiello var nöjd med resultatet.
Läs mer

03-04-27 Rickard Rydell poänglös på Magny-Cours
Rickard Rydell fick inte med sig några poäng från ETCC-tävlingarna på Magny-Cours i Frankrike.
Den blygsamma 17:e tiden i kvalet berodde på ett motorproblem som sänkte effekten med 20-30 hk.
Läs mer

03-04-26 Magny-Cours nästa för Rickard Rydell
Under helgen kör Rickard Rydell årets andra deltävling i ETCC. Den här gången gästar serien Magny-Cours i Frankrike där Rickard tog två fjärdeplatser 2002.
Läs mer

03-04-25 Flash Engineering drar sig ur ETCC
Anledningen är att teamet vill fortsätta att utveckla och förbättra sin Volvo S60 ytterligare.
Då gäller en regel om nationell homologering och för att utnyttja denna måste teamet avstå från tävlande i Europa enligt ett färskt beslut fattat av STCC AB.
Läs mer

03-04-24 Audi i toppform i sista STCC-testet
Tio bilar inom en sekund och Audi/KMS Tommy Kristoffersson på den näst snabbaste tiden. Det sista testet inför STCC-premiären blev en mycket tät historia på Mantorp Park på onsdagen.
- Det gick väldigt bra. För att inte ha haft så mycket tid i den nya bilen så är jag jättenöjd. Bilen var otroligt lättkörd och balanserad, säger Tommy Kristoffersson.
Läs mer

03-04-23 Tomas Engström satte sig i respekt hos STCC deltagare
Inför årets banracingsäsong i Sverige så har toppklassen STCC fått ett nytt reglemente. Det gamla Super Touring reglementet är borta och har ersatts med samma reglemente som gäller för Europamästerskapet, ETCC, för touringbilar. I korthet innebär det nya reglementet att de nya tävlingsbilarna i år är lite mer standardbetonade och har något mindre antal hästkrafter.
Läs mer

03-04-23 "Flash" överraskad - trea på Mantorp
Under onsdagen genomfördes det tredje och sista STCC-testet innan säsongsstarten den 3-4 maj. Platsen var Mantorp, en bana som "Flash" trivdes överraskande bra på med sin Volvo S60.
Läs mer

03-04-21 Snart Racedags för Von Braun - Spirit Racing
En av årets stora nyheter inom svensk racing var när det offentliggjordes att Von Braun och Spirit Racing gick samman tidigare i år. Det nya teamet presenterades på Gallerian i Stockholm och sedan på Stockholms Bilsalong.
Läs mer

03-04-18 Lyckat test för Flash Engineering på Karlskoga
Flash Engineering fortsätter att genomföra STCC-testerna i egen takt.
Under långfredagen kördes det andra officiella testet på Karlskoga och teamet har återigen tagit kliv framåt. Janne "Flash" Nilsson hade femte snabbaste tiden.
Läs mer

03-04-17 "Flash" snabbast i STCC-test på Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson var snabbast på det första STCC-testet på Falkenberg. Något som gladde mycket men överraskade ännu mer.
Läs mer

03-04-17 Audi med i tätklungan i STCC-test på Falkenberg
- Vi är med i matchen ordentligt, det känns skönt. AUDI/KMS-teamets försteförare Fredrik Ekblom sitter i solgasset i bandepån på Falkenbergs motorstadion. Hans leende och lugn skvallrar om att första STCC-testet på svensk mark gått bra för hans och teamets del. Men han tar inte till överord utan konstaterar bara:
Läs mer

03-04-16 Snabbt och tätt första STCC-test
Det första av tre officiella tester inför årets STCC-premiär bjöd på mersmak. Rickard Göransson, BMW, var nämligen snabbast på Falkenbergs Motorbana på onsdagseftermiddagen medan Jan "Flash" Nilsson, Volvo, noterades för näst bästa tid. För tredje bästa testtid svarade Tommy Rustad, Opel, som denna säsong gör come back i STCC efter internationellt tävlande.
Läs mer

03-04-14 Volvo och Castrol stöttar unga racingtalanger
Såväl Volvo som Castrol har under många år stöttat nästa generations motorstjärnor. Nu går de båda bolagen samman i ytterligare en satsning; Volvo/Castrol Racing Challenge. Detta innebär att 18-årige Alex Engblom, regerande svensk juniormästare, får chansen att tävla i S60 Challenge redan i år.
Läs mer

03-04-12 Bräck tvåa på Twin Ring Motegi i Japan
Kenny Bräck noterade sin bästa placering för säsongen i IndyCar Series med en andraplats i söndagens Indy Japan 300 på Twin Ring Motegi.
Han är övertygad om att han hade vunnit tävlingen om han inte drabbats av en punktering på det 82:a varvet.
Läs mer

03-04-12 Kenny Bräck i tredje startled
Kvalificeringen till söndagens race i Japan regnade bort. Sedan sex av de 24 kört insåg man att kvalet inte kunde fortsätta. Scott Dixon tog pole sedan han varit den snabbaste föraren på träningarna. Kenny Bräck hade sjätte bästa tid och står i tredje startled när starten går tidigt söndag morgon, kl. 06.30.
03-04-11 Tommy Rustad, STCC-mästare 2000, gör comeback
Ännu en STCC-mästare gör comeback! Racingstjärnorna och forna mästarna återvänder till STCC en efter en. Först var det Fredrik Ekblom och nu är det också offentliggjort att även Tommy Rustad kör det svenska standardvagnsmästerskapet denna säsong.
Läs mer

03-04-11 Fredrik Ekblom i nya STCC-Audin:
- Bra shake-down-test utan problem.
I två dagar på den 4,7 km långa ungerska Pannonia-banan, har Audi/KMS-teamet och tyska Audi Sport nu genomfört sin första shake-down-test med den nya STCC-bilen, en helt nybyggd framhjulsdriven Audi A4 för det svenska touringbilmästerskapet. Fredrik Ekblom, Audi/KMS-teamets försteförare, rapporterar här om sina erfarenheter:
Läs mer

03-04-11 Audi ställer upp i Nürburgring 24 timmars
Abt Sportsline-teamet kommer att ställa upp i en av de största utmaningarna i tysk motorsport - Nürburgrings 24 timmars-race. Två modifierade Audi TT-R från DTM-teamet kommer att köras i tävlingen den 31 maj och 1 juni i samarbete med Audi-dotterbolaget quattro Gmbh.
Läs mer

03-04-11 Mattias Ekström vass i DTM-test
I måndags och tisdags kördes de tyska mästerskapsbilarna för första gången mot varandra i år - i DTM-testet på Hockenheimring. Svenske Mattias Ekström visade god form i den nya Abt Sportsline Audi TT-R, med den tredje snabbaste tiden på måndagen och den näst snabbaste tiden dagen därpå.
Läs mer

03-04-11 Stefan Lill-Lövis Johansson laddad inför Le Mans
Nedräkningen har börjat inför Le Mans 24-timmars, som går av stapeln 14 och 15 juni. För Stefan Lill-Lövis Johanssons team ADT Champion Racing innebär det att all utrustning kommer att skeppas från Jacksonville i Florida till Bremerhaven.
Läs mer

03-04-10 Lyckad shake-down för Carl Rydquist
Carl Rydquist, en av förarna i årets Sportscar Challenge, körde shake-down på Falkenberg igår med den Radical han skall tävla i och var nöjd med resultatet.
Läs mer

03-04-10 Kenny Bräck tävlar i Japan
På söndag är det dags för säsongens tredje deltävling i IndyCar Series och nu handlar det om en klassisk bana för Kenny Bräck och hans konkurrenter, nämligen Twin Ring Motegi i Japan.
Det här är första gången ett IRL-lopp körs utanför USA.
Läs mer

03-04-06 Värmeslagen ETCC-premiär för Rickard Rydell
ETCC-premiären 2003 blev poänglös för Rickard Rydell. I kvalet blev han 13:e man på gridden till första loppet. Ett lopp som han tvingades bryta efter kontakt med Duncan Huisman. Rickard hade då kört upp sig till nionde plats. I heat 2 slutade Rickard tia, efter att ha startat längst bak.
Läs mer

03-04-06 "Flash" nöjd och ödmjuk efter ETCC-premiären
ETCC-premiären i Barcelona var positiv och lärorik för Janne "Flash" Nilsson och teamet Flash Engineering. Trots att "Flash" tvingades bryta det andra racet.
Läs mer

03-04-05 Följ "Flash" ETCC-premiär live på Eurosport
Det blir en fullspäckad TV-helg för er som gillar racing och har tillgång till Eurosport. Luta er tillbaka i soffan och följ Janne "Flash" Nilsson i ETCC live från Barcelona.
Läs mer

03-04-04 "Flash" ödmjuk inför ETCC-premiären
Till helgen är det dags för ETCC-premiär i Barcelona, Spanien. Janne "Flash" Nilsson är på plats och har testat den nybyggda Volvo S60:n för första gången på allvar. Ett test som lämnar "Flash" ödmjuk men positiv.
Läs mer

03-04-03 Rickard Rydell laddade upp med test inför helgens premiär
I helgen startar Rickard Rydell 2003 års tävlingssäsong i ETCC. Platsen är Catalunya-banan utanför Barcelona i Spanien. Under torsdagen gjorde Rickard och hans nya team ART Engineering en med Volvo S60:n som uppdaterats under vintern.
Läs mer

03-04-03 Audi Sverige utökar motorsportrapporteringen
I samband med Stockholms Bilsalong lanserar Audi Sverige två nyheter som rör motorsport. Audi Sport.nu - så heter den nya hemsida som kommer att presentera komplett information om Audis motorsportsatsningar. Samtidigt startas ett nyhetsbrev som ska ge täta rapporter om Audis framfart på racingbanorna världen över.
Läs mer

03-03-31 Johan Svensson - JTS Racing - testade på Kinnkulle
Nu är det äntligen vår och man har fått smaka på fartens tjusning! Johan Svensson - JTS Racing - var på Kinnkulle Ring i lördags och testade för första gången i år! Det var otroligt kul efter denna långa vinter!
Läs mer

03-03-27 Is-SM: Luleå tvingas ställa in finalen
Det blir ingen final i Isracing-SM på lördag. Luleå MS - som länge hoppades kunna genomföra finalen med Morjärvs bana som tävlingsplats - tvingades kasta in handduken vid lunchtid på tordagen.
- Det går helt enkelt inte.Värmen de senaste dygnen har knäckt isen, säger tävlingsledaren Mats Öberg.
Läs mer

03-03-26 Nytt svenskt GT-Team rullar ut i Gallerian, Stockholm
von Braun Sports Cars AB, nordens största Ferrari- Maserati handlare, och Spirit Racing AB går samman för att skapa basen för ett Skandinaviskt GT- Team på Europeisk nivå.
Läs mer

03-03-24 Kör racing på riktigt
Nu har ni chansen! Bli racerförare på riktigt. Peggen Motorsport bjuder in er att köra i vår BMW M3 Grupp N i SLC.
Läs mer

03-03-23 Kenny Bräck femma i Phoenix
Kenny Bräck slutade femma i söndagens Purex Dial Indy 200 på Phoenix International Raceway.
"Jag är väldigt nöjd med den placeringen med tanke på att bilen var svårt understyrd under hela loppet", säger Kenny Bräck. "Dessutom ska man inte underskatta känslan att äntligen komma i mål på den här banan efter fem tappra försök."
Läs mer

03-03-23 IS-SM: Fyra finaler på två dagar!
Frågan är vem som är de största entusiasterna: Förarna som kör SM-serien i isracing. Eller klubbarna som arrangerar? I helgen avverkades man inte mindre än åtta av vinterns fyra deltävlingar. Den första kördes i Morjärv. Den andra skulle ha körts i Överkalix. Men lördagens vårvärme knäckte Överkalix-banan så sent på lördagskvällen flyttades arrangemanget - till Morjärv!
Läs mer

03-03-19 Säsongens andra race för Kenny Bräck
På söndag är det dags för säsongens andra race för Kenny Bräck, Team Rahal, och de andra förarna i IndyCar Series.
Platsen är den en mile långa ovalen på Phoenix International Raceway. Tävlingen heter Purex Dial Indy 200.
Läs mer

03-03-17 Fjärde raka Audi-segern på Sebring
För fjärde gången i följd har Audi segrat på Sebrings 12-timmarslopp i USA, som gick av stapeln under helgen. Två Audi-team lade beslag på såväl första- som andraplatserna. I Team ADT Champion, som kom tvåa, fanns svenske Stefan "Lövis" Johansson. Det klassiska Sebring-loppet arrangerades för 51:a året i rad och ingår i ALMS-serien (American Le Mans Series).
Läs mer

03-03-16 Bra start på is-säsongen: Täta dueller i alla klasser
En strålande start! Bättre kan man inte beskriva årets första deltävling i isracing-SM för bilar. Solen strålade över jämtländska Strömsund och publiken strålade den också, eftersom den björds på intensiva dueller om segern i alla fyra klasserna. Några favoritsegrar blev det. Men också en rad oväntade resultat. Och några av titelförsvarare fick den här gången finna sig i att åka hem utan att ha varit högst på pallen.
Läs mer

03-03-14 Pontus Mörth tävlar för Volvo i danska DTC
Kommande säsong kommer toppföraren Pontus Mörth åter att ratta en Volvo. Men inte i Sverige, utan i danska standardvagnsmästerskapet DTC. Bakom teamet står Volvo Personvagnar i Danmark.
25-årige Pontus Mörth är redan en veteran i racingkretsar. 1997 kom han trea i JTCC och året därefter vann han privatcupen i STCC. Han har dessutom framgångsrikt tävlat i tyska Beetle Cup och i STCC som fabriksförare för Opel.
Läs mer

03-03-12 Nu startar SM på isbana
- Det ser bra ut. Visserligen är det i varmaste laget, men isen är fin och vi räknar med att köra utan några större problem. Ingvar Emilsson i Strömsund, Jämtland kliver ur plogbilen. Det mesta är klart inför lördagens premiär i 2003 års SM-serie på isbana. Ett 50-tal förare och bilar i fyra SM-klasser är anmälda. Och intresset för den mest omtalade av alla isracingklasser - racing med långnabb - är större än på flera år.
Läs mer

03-03-10 Rickard Rydell testade på Circuit de Catalunya
På torsdagen och fredagen körde de stora teamen tester på Circuit de Catalunya utanför Barcelona samtidigt som media från hela Europa var inbjudna till presskonferens på banan.
Rickard Rydell var naturligtvis på plats med sitt nya team, italienska ART Engineering, för att prova Volvo S60-bilarna tillsammans med årets stallkamrat Sandro Sardelli.
Läs mer

03-03-09 Carl Rydquist inför racingsäsongen 2003
Om bara några veckor är det dags dra på sig racingoverallen, handskarna, skorna och hjälmen för att lägga de första sköna varven på säsongen. I väntan på de första testerna tänkte jag passa på att berätta kort om vinterns arbete och årets plan.
Läs mer

03-03-07 Nya regler öppnar för utmanare i Formel 1
Nu är hanen spänd! På söndag körs årets första GP i Formel 1, Australiens GP på Alberts Park i Melbourne! Med det inleds en säsong som på förhand ser ut att kunna bli mycket omtumlande p g a omfattande regeländringar. Det kan innebära att de två utmanande stallen som tillkom ifjol; Renault och Toyota, snabbare kan ta upp kampen med Ferrari, Mercedes-McLaren och BMW-Williams.
Läs mer

03-03-02 Kenny Bräck elva i premiären
Kenny Bräck slutade elva i söndagens Toyota Indy 300 på Homestead-Miami Speedway i Florida. Loppet var säsongens första i IndyCar Series.
"Vi chansade vid det andra depåstoppet eftersom bilen inte gick så bra och halkade lite längre bak än vad vi kanske skulle ha gjort eftersom det kom en gul flagg i slutet av loppet. Man kan säga att vi bytte en potentiell sjunde plats mot en elfte plats. Det är ungefär där vi ligger just nu, någonstans mellan sjunde och tionde plats. Vi har mycket jobb framför oss", säger Kenny Bräck.
Läs mer

03-02-26 Säsongspermiär för Kenny Bräck
Ny bil, nytt stall och ny racingserie.
På söndag gör Kenny Bräck comeback hos Team Rahal och IRL IndyCar mästerskapet efter tre år i CART.
"IndyCar Series är nästan en helt ny serie jämfört med det IRL jag tävlade i under 1998 och 1999. Nu handlar det om tredje generatioens bilar och motorer, det kommer att bli en spännande och stor utmaning", säger Kenny Bräck.
Läs mer

03-02-24 Hausse i Formel Ford
Formel Ford förväntas att närmare fördubbla antalet deltagare inför stundande säsong. För närvarande är det 16 startnummer uttagna för den svenska serien. Jag är positivt överraskad, säger Peggen Andersson som arbetat med att strukturera upp klassen. Stor del av Peggens arbete har gått ut på att öka samarbetet mellan de nordiska länderna.
Vi kommer att köra deltävlingar tillsammans med danska och finska mästerskapen. Ökad konkurrens och möjlighet att köra på fler banor ger våra ungdomar bättre erfarenhet för framtida utmaningar.
Den goda utveckling av antalet förare i Sverige samt deltävlingar i samverkan med övriga mästerskap i Norden kan generera startfält på över 30 bilar i årets Formel Ford.
Det är också klart att Formel Ford kommer att sändas i TV. Det är sportkanalen Viasat Sport som svarar för sändningarna i en ny programserie om motorsport.

03-02-24 Robin Rudholm kör SEAT i STCC!
Podium Racing bjuder på en överraskande förarbesättning i sin STCC satsning när man placerar Robin Rudholm, som återvänder till de svenska racingbanorna efter framgångsrikt formelbils-tävlande i England, och den regerande svenska Mästaren i GT racing, Johan Stureson i teamets SEAT bilar.
Läs mer

03-02-12 Helsvensk satsning när "Flash" tar sikte på Europa
Jan "Flash" Nilsson och Flash Engineering gör dubbla satsningar i år. Nytt för året är att teamet tar sikte på Europa och European Touring Car Championships, ETCC. Parallellt kör man som vanligt i den svenska motsvarigheten, STCC. Allt under en satsning kallad "Made in Sweden".
- Det är inte bara föraren och bilen som är svensk. Numera utvecklas bilen här i Sverige också. Vi ska visa upp ett helsvenskt varumärke, säger "Flash".
Läs mer

03-02-05 Renault klara för att utmana i F1-VM
Ny, förbättrad bil och motor. En ny, ung förare. En klart uttalad målsättning samt tekniska och ekonomiska resurser. Mild Seven Renault F1 Team ser fram mot säsongsstarten om drygt en månad med Australiens Grand Prix på banan i Albert Park i Melbourne.
Med bara fyra veckor kvar till att tävlingssäsongen startar är F1-teamen inne i ett tufft arbete med avslutande tester och finjusteringar av motorer och bilar. För två veckor sedan presenterade Renault sitt stall, Mild Seven Renault F1 Team, under Flavio Briatores ledning. Teamet köptes 2000 av Renault som sedan dess ansvarar för produktutveckling och chassikonstruktion.
Läs mer

03-02-04 Kan Jason Watt så kan jag säger Johan Svensson
Johan var mitt uppe i en karriär som en av Sveriges främsta enduroförare när han 1988 föll av sin motorcykel på Kinnekulle ring och bröt nacken på nivå C5-6. Trots att han blev förlamad från armhållorna och nedåt, delvis i armar händer och helt i fingrarna, gav han inte upp hoppet om att åter en dag kunna delta i motortävlingar och kämpa om medaljerna.
Läs mer på
Sportinfo

03-02-03 SEAT Toledo på banan i årets STCC serie
Podium har i dag beslutat att deltaga i årets STCC serie med två stycken SEAT Toledo ETCC - bilar
I början av januari besökte teamets senior partner, Picko Troberg, tillsammans teammanagern Rob Gustafson SEAT Sports anläggning i Bacelona.
- Det vi fick se där övertygade oss om att SEAT:s ambitiösa satsning är ett vinnande koncept i den Europeiska Touringcar serien, ETCC, och naturligtvis då också här hemma. Tillsammans med de utfästelser vi fick avseende suport och löpande uppgraderingar under säsongen gjorde att vårt val för den svenska STCC serien just föll på SEAT.berättar Picko Troberg.
Rob Gustafson kommenterar valet så här ,
- Det är en långsiktig satsning likt den man gjorde i Rally VM och det gynnar vårt team. SEAT nöjer sig inte med att leverera tävlingsbilar till första deltävlingen utan man kommer att lägga mycket energi på en löpande utveckling av sitt koncept med Toledo modellen. Viljan till samarbet från SEAT Sport är också ett stort plus och detta kan sedan paras med ett fruktsamt samarbete på hemmaplan med såväl SEAT-importören som SEAT:s återförsäljare.
- Nu återstår att slutföra förhandlingarna på förarsida. Det är en lång kö att beta av men vi räknar med att kunna presentera två kompetenta förare inom en mycket snar framtid. avslutar Picko Troberg

03-01-10 Rydell fortsätter med Volvo i ETCC
Trots att Volvo dragit sig ur ETCC kommer Rickard Rydell även under 2003 köra en Volvo S60 i mästerskapet. Två under vintern uppdaterade bilar kommer drivas av det italienska teamet ART Engineering, som är baserat på klassisk motosportmark mellan Modena och Maranello. Rickards stallkamrat blir italienaren Sandro Sardelli.
Läs mer

<< Tillbaka till Startsidan