<< Tillbaka till Startsidan

[Kenny Bräck] [Audi Sport] Polestar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]

[SSK] [STCC] [S60+ETCC] [GTR+SLC]

2002
             


 


200202-12-20 SEAT satsar på banracing
SEAT gör come back i den internationella motorsporten med två vassa Toledobilar. Nästa år, 2003, ställer man upp i ETCC (The European Touring Car Championship), en av racingvärldens tuffaste och mest prestigefyllda tävlingsserier. I stort sett alla de stora internationella prestigemärkerna deltar.
Läs mer

02-12-17 Rickard Rydell testade DTM-Opel
På onsdagen körde Rickard Rydell ett test för Opels DTM-team på italienska Vallelunga-banan. Rickard avklarade cirka 45 varv i en bil av årets modell.
- Testet gick jättebra, berättar Rickard. Opel har provat många förare men jag antar att teamet är nöjt med mitt test.
Läs mer

02-12-09 Podium Racing och Picko Troberg Racing fusioneras
Podium Racing och Picko Troberg Racing fusioneras. Styrelserna samt bolagens ägare och VD:ar för respektive, Podium Racing och P.T Racing AB, har idag beslutat att fusionera båda bolagen och verka under det nya namnet Podium - Picko Troberg Racing i framtiden.
Läs mer

02-12-05 Kenny Bräck till IRL och Team Rahal 2003
Kenny Bräck har skrivit ett treårskontrakt med Team Rahal och kommer att köra stallets bil i IRL nästa år.
- IRL kommer att bjuda på den mest konkurrenskraftiga racingen nästa år, därför vill jag köra där, säger Kenny Bräck, 36.
Läs mer

02-11-25 Avtalet klart mellan Flash Engineering och Volvo
Nu är avtalet klart och underskrivet mellan VPS Volvo personbilar Sverige och Flash Engineering. Samarbetet sträcker sig över två år och innebär att Flash Engineering även i fortsättningen kommer att sköta Volvos enbilsklass S60 Challenge.
- Vi är mycket nöjda att Volvo fortsättningsvis lägger ansvaret att serva förarna och teamen i klassen, säger Christian Dahl driftansvarig i Flash Engineering.

02-11-17 Seger för Kenny Bräck i årets sista race
Kenny Bräck vann CART-säsongens avslutande tävling, Gran Premio Telmex/Gigante, i Mexiko City på söndagen.
- Äntligen, får jag väl säga. Det här var en värdig avslutning på en tuff säsong", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-11-17 Carl Rydquist ser på säsongen i S40 Challenge
Både mycket och inte mycket hände 2002. Lågkonjunkturen bjöd på en avkortad budget jämfört mot 2001 och tekniska problem tvingade fram teambyte i juni. Men en hel del positivt hann ske i och med tävlingarna i JSM-serien S40 Challenge (fd JTCC)!
Läs mer

02-11-14 Bräck hoppas på värdig avslutning i Mexiko City
På söndag är det dags för säsongens 19.e och sista tävling i CART-serien, Gran Premio Telmex/Gigante. Loppet körs på den gamla Formel 1-banan utanför Mexico City.
Läs mer

02-11-14 Kristoffersson Motorsport kör STCC 2003
Regerande STCC-mästarna Kristoffersson Motorsport, KMS, med Audi som uppdragsgivare kommer till start med i första hand två stycken Audi A4 i 2003 års STCC-mästerskap. Ett unikt samarbete mellan KMS och Audi öppnar den möjligheten.
Läs mer

02-11-10 Robin Rudholm trea totalt i Formula 3-vinterserien!
En motig Formula Renault säsong i fel team har inte varit bra för självförtroendet. Det är därför jag är extra glad över att jag nu har fått chansen att visa vad jag verkligen går för. Vinterserien för Menu Motorsport i Formula 3 blev bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på!
Läs mer

02-11-10 Johan Sturesson trea i stortävling på Vallelunga i Italien
Traditionsenligt avslutar racingförarna i GT- och sportvagnsklasserna tävlingssäsongen på Vallelungabanan i Italien med 6 timmarstävlingen Gold Cup. I årets upplaga fanns 33 bilar på banan när starten gick kvart över nio i dag på förmiddagen och bland dessa återfanns Svenska teamet, Podium Racing
Läs mer

02-11-04 Kenny Bräck 12:a i Fontana, Kalifornien
Kenny Bräck slutade 12:a i söndagens CART-lopp, Toyota 500, på California Speedway utanför Los Angeles efter att ha startat från en 15:e plats.
- Motorn saknade kraft från första början av racet, så jag gjorde så gott jag kunde. Med femton varv kvar orkade den inte längre", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-11-04 Robin Rudholm tvåa och trea i Formula 3 debut!
I tisdagskväll fick jag ett samtal från Mike Baker som är teamchef för det brittiska Formula 3-teamet Menu Motorsport. Mike som är en nära vän till mig ville att jag skulle köra för hans team i helgens två deltävlingar i den brittiska vinterserien på Rockingham.
Läs mer

02-10-31 Bräck försiktigt optimistisk inför ovalrace i Kalifornien
På söndag är det dags för CART-säsongens sista ovaltävling då Toyota 500 avgörs på California Speedway i Fontana utanför Los Angeles.
Läs mer

02-10-30 Volvo slutar tävla i STCC och ETCC
Volvo Personvagnar AB har beslutat sig för att avsluta sin racingverksamhet inom ETCC (European Touring Car Championship) och STCC (Swedish Touring Car Championship). Anledningen till beslutet är att det inför den kommande säsongen hade krävts stora ekonomiska insatser att bygga och driva nya konkurrenskraftiga bilar i de båda serierna.
Läs mer

02-10-27 Kenny Bräck fyra i märkligt CART-race
Under mer eller mindre konstant gulflagg genomfördes CART-loppet i Australien. Kenny Bräck slutade på en fjärdeplats efter ett kaotiskt race. Sedan loppet pågått i mer än tre timmar flaggades det av efter 40 av de planerade 70 varven. Det var regnet som förstörde tävlingen och där depåstoppen blev avgörande.
Läs mer

02-10-26 Nya möjligheter i Formel Ford!
Formel Ford Center nyhet i depån! I Formel Ford ska man koncentrera sig på att meka och köra!
Det är den bärande tanken när vi nu presenterar formel Ford Center. I ett gemensamt tält kan det team som vill hyra plats för sin eller sina bilar. På en yta av 3 X 8 meter per bil kan ett team hyra in sig med "helpension"
Läs mer

02-10-23 Årets race "down under" för Kenny Bräck
Tre lopp återstår i årets CART-mästerskap och nästa gång Kenny Bräck sätter sig i Target Chip Ganassi Racings rödvita tävlingsbil är det dags för årets race "down under".
Den 27 oktober körs stadsloppet Honda Indy 300 i Surfers Paradise, som ligger på guldkusten utanför Brisbane i Australien. Banan mäter 2.795 miles.
Läs mer

02-10-21 Rydell tvåa i stället för trea
Rickard Rydell blev felaktigt bestraffad i gårdagens första ETCC-lopp. Domarna gjorde en miss och hävdade att Rydell kört om startnummer 9 - som inte finns - under gulflagg.
Bestraffningen, ett tidstillägg på 20 sekunder, togs bort och Rickard flyttades upp på andraplatsen.
- Jag har själv inte något minne av att ha kört om någon under gulflagg, berättar Rickard. Vi behövde inte ens protestera. Domarna insåg sitt misstag och tog bort bestraffningen.

02-10-21
Andraplats för Spirit Racing i årets sista race
Spirit Racing körde finalen i SLC-Racing Series. Finalen är alltid 12 timmar lång, mot de åtta timmar som normalt körs. De första tre timmarna ingick dock i sprintcupen. Spirit låg bra med från början och de låg bara sekunder efter segrande TRM i mål.
Läs mer

02-10-21 Årets SLC-final innehöll allt
Årets SLC-final blev mera händelserik än den bästa rysarroman. Inte nog med att det var spänning på banan, alla gick och väntade med fasa när snöstormen skulle dra in, och den kom
SLC GT körde sin final i nollgradig kyla och snålblåst. Men i bilarna var ångan uppe och redan i första kurvan snurrade Håkan Malmborg och fick en ordentlig påhälsning av Kenneth Hurtig.
Läs mer

02-10-20 Rickard Rydell trea och fyra i Portugal
Finalen i ETCC på Estoril-banan i Portugal resulterade i en tredje- och en fjärdeplats för Rickard Rydell i hans Volvo S60.
Rickard tog pole position till första loppet, men tappade bilar i starten och slutade trea. Andra racet gick bra inledningsvis till bilen drabbades av tekniska problem. Rickard fick släppa två man förbi sig och körde in som fyra.
Läs mer

02-10-20 Börje Hansson vann återigen Beetle Cup
Börje Hansson från Orust och tävlande för Stenungsunds MS kunde lätt försvara sin seger från förra året i Toyo Beetle Cup för VW 1300 modeller. Avslutningstävlingen kördes på Mantorp Park blev en varm och skön seger för Hansson denna kylslagna dag. Vid vissa tillfällen under tävlingsdagen var det närmare minusgrader än plusgrader på motorsportmetropolen i Östergötland. Hansson kom som ledare inför avslutningen och var givetvis favorit, men skulle det gå "helt åt skogen" så skulle Bengt Holmgren från Pålsboda gå om och vinna.
- Vi hade gått igenom bilen helt sedan tävlingarna på Anderstorp och jag kände mig ganska säker, berättar Hansson.
Det första racet blev en mycket jämn historia. Man kör tävlingarna ihop med V8-bilar från en annan klass och det var många bilar att hålla reda på. Hansson kunde köra in som bästa VW Beetle, en halv sekund före Mikael Hermansson från Tjörn och ytterligare en sekund ner till Holmgren. Ett stort steg närmare slutsegern.
I det andra heatet var det Hermansson som var uppe i ledningen ett tag före Hansson och Holmgren. Men eftersom heatet närmade sig slutet så föll Hermansson ner till den tredje platsen, fem sekunder efter Hansson och två efter Holmgren.
- Det här var en svettig helg i kylan, säger en lycklig Hansson efter att återigen ha bärgat hem slutsegern i årets VW Toyo Beetle Cup. Nu har vi en lång vinter på oss att göra iordning bilen inför nästa års säsong. Holmgren är ju på jakt efter sin första Cup-vinst.
Göthe Johansson

02-10-17 ETCC-final för Rickard Rydell
I helgen kör Rickard Rydell årets sista ETCC-tävling på förra Formel 1-banan Estoril i Portugal. Deltävlingarna 19 och 20 avrundar en säsong med både medgångar och motgångar. I sammandraget ligger Rickard på en säkrad femteplats med 47 poäng.
Läs mer

02-10-07 Rudholm om sitt EM-race på Donington!
Richard Dutton, teamchefen för Fortec Motorsport ringde mig på under torsdagskvällen. Han ville att jag skulle köra EM-tävlingen på Donington för hans Formula Renault-team. Redan när han ringde hade jag bestämt mig! Det blev ett intensivt arbete dagen därpå. Mina sponsorer XDIN, Hotscreen och Cashback tyckte alla att det var en bra chans som jag inte fick missa. Det var endast tack vare dem som jag kunde ställa upp i helgens race.
Läs mer

02-10-06 Kenny Bräck bröt igen
En trasig differentialspärr tvingade Kenny Bräck att bryta söndagens CART-lopp i Miami.
- Differentialbromsen låste sig efter tio varv, vilket gjorde det svårt att styra bilen. På det 70:e varvet gick den sönder helt och hållet", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-10-06 Rickard Rydell tvåa på Donington
Efter Rickard Rydells år i England är Donington Park en av hans hemmabanor den här säsongen. Det visade Rickard på kvalificeringen när han var tredje snabbast i sin Volvo S60.
I första loppet tappade han först några placeringar. De togs dock snabbt tillbaka av den snabbe Volvo-föraren.
Läs mer

02-10-05 Bräck startar femma i Miami
Gårdagens kvalvinnare Tony Kanaan kunde lugnt sitta kvar i depån under andra kvalificeringen. På en mycket regnhal gjorde de övriga 17 upp om den andra platsen i första startled. Banan torkade upp på vissa ställen och när passet var över stod Scott Dixon som vinnare. Bräck var uppe på ledarposition flera gånger, men slutade femma. Gårdagens fjärde kvaltid stod sig, och det blir start på femte position i tredje startled tillsammans med Alex Tagliani.
Läs mer

02-10-03 Stadslopp i Miami väntar Kenny Bräck
Efter ett tre veckor långt uppehåll är det dags för Kenny Bräck och hans konkurrenter i CART-serien att tävla om nya mästerskapspoäng igen på söndag.
På programmet står ett nylanserat stadslopp i Miami, "Grand Prix Americas".
Läs mer

02-10-02 Robin Rudholm får chansen i EM!
Efter att ha avslutat sin egen racingsäsong i det brittiska Formula Renault mästerskapet, gör Robin nu ett inhopp i Formula Renault EM. Robin kommer att köra för det framgångsrika Fortec-teamet och testerna startar redan på torsdag.
Läs mer

02-10-01 Spirit Racing körde race till Jan-Olov Anderssons minne
I fredags kväll fick Spirit Racing det tragiska beskedet att deras grundare Jan-Olov Andersson avlidit i cancer. Teamet hade rådslag och beslutade enhälligt att genomföra racehelgen i SLC serien som planerat till Jan-Olovs minne. De körde med sina båda Porsche 968 som tillhör IPM Racing.
Läs mer

02-09-23 Robin Rudholm: Uppkörning i finalen på Donington
Under helgen avgjordes det brittiska Formula Renault mästerskapet på Donington. Efter omständigheterna gjorde jag en bra insats och är mycket nöjd med min körning. I krönikan nedan berättar jag allt om årets säsong, mitt team, problemen och inte minst finalen i mästerskapet på Donington!
Läs mer

02-09-22 Rafflande SSK-final på Karlskoga Motorstadion
Ytterligare en racingsäsong är till ända. Och publiken bjöds på den ena rafflande finalen efter den andra när SSK-säsongen avgjordes på Karlskoga Motorstadion i helgen.
- Jag kan inte prata nu - jag måste lugna ner mig lite!
Det var det enda den nykorade svenske juniormästaren - Alexander Engblom från Skärhamn fick ur sig när det stod klart att han tagit guld i JSM Volvo S40 Challenge 2002.
Läs mer

02-09-22 JSM guld för racingföraren Alexeander Engblom
Inför helgens avslutande race i Volvo S40 Challenge, som också är banracingens JSM klass, så ledde Alexander Engblom från Bohusländska Tjörn knappt för Sebastian Malm och för att ta hem guldet var Alexander tvungen att ha Sebastian bakom sig i när målflaggan föll.
Läs mer

02-09-22 Rickard Rydell poänglös i Italien
ETCC-tävlingarna på Enna-Pergusa på Sicilien resulterade inte i några poäng för Volvo-föraren Rickard Rydell. Banan bestod av fyra långa raksträckor, sju chikaner och en riktig kurva. Utformningen passade därmed inte S60:n som går bäst i kurviga partier.
Läs mer

02-09-19 Rickard Rydell och ETCC tillbaka efter uppehåll
Rickard Rydell är tillbaka i tävlingsbilen efter en sju veckor lång paus i tävlingskalendern. Den här helgen landar ETCC-serien på Sicilien och besöker Enna Pergusa.
Sedan sist har tävlings-Volvon utvecklats inför de tre avslutande helgerna.
Läs mer

02-09-19 Peggen Andersson leder Formel Ford
En av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika standardbilsförare, Peggen Andersson, får ansvaret för att utveckla Formel Ford i Sverige.
Läs mer

02-09-18 Stor SSK-final på Karlskoga Motorstadion
Racingrysare när SSK-serien arrangerar final i SSK-serien och i JSM Volvo S40 Challenge Knappt har dammet lagt sig på Mantorp Park efter finalerna i STCC - så är det dags för finaler i en annan stor serie - SSK-serien. Och spännande lär det bli. Sju mästare ska koras - bland annat den svenske juniormästaren i Volvo S40 Challenge!
Läs mer

02-09-16 Volvo tog säker seger i märkesmästerskapet STCC
När finalen avgjordes på Mantorp i helgen stod det klart att ingen kunde rå på Volvo i märkesmästerskapet. Volvo tog en säker seger med 206 poäng före Audi med 186 poäng.
- Detta genomfördes tack vare en stark teaminsats, säger Alexander Murdzevski, motorsportchef på Volvo i Sverige.
Läs mer

02-09-16 Dramatik i mängd när Colciago blev mästare i STCC
Att denna helg skulle avslutas med sådan dramatik, hade nog ingen kunnat föreställa sig. Alla tänkbara scenarion hade ritats upp, diskuterats och förkastats.
Läs mer

02-09-15 Ny pallplats för Klintheim i S 60 Challenge
De båda DEWALT-förarna i S60 Challenge, Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv, har kört färdigt i årets upplaga av Volvo S60 Challenge. Finalen genomfördes i helgen på Mantorp Park i samband med STCC finalen inför ca 20.000 åskådare.
Läs mer

02-09-15 Tomas Engström en växellåda från SM guld i STCC
Inför årets STCC final helg på Mantorp ledde Tomas Engström SM tabellen med 1 poäng och tillhörde en av de absoluta toppfavoriterna till SM guldet tillsammans med Roberto Colciagi i Audi och Jan Flash Nilsson i Volvo.
Läs mer

02-09-15 Johan Sturesson svensk Mästare i GT racing
Årets SM-serie för banracingens GT bilar omfattar klasserna GT - A och GT-B där A-klassen innehåller de extrema och motorstarka bilarna medan B-klassen omfattar de mera standardbetonade bilarna. Klasserna tävlar tillsammans men pris- och poängbedöms var för sig.
Läs mer

02-09-15 "Flash" för snabb för att segra
Oddsen för att vinna SM-guld på Mantorp för Janne "Flash" Nilsson var höga. Seger för "Flash" och som bäst en tredjeplats för Roberto Colciago krävdes. Det var dock mycket nära, men då "Flash" noterade en för hög hastighet i depån tilldelades han ett avgörande "Drive-through"-straff. Det kostade honom SM-guldet.
Läs mer

02-09-14 Haglöf segrare i första S60-Challenge heatet
Daniel Haglöf har skaffat sig ett perfekt slagläge inför S60-Challenge finalen. Efter att han gått segrande ur en dramatisk start vann han det första heatet. Mästerskapsledaren Daniel Andersson återfanns först på en sjunde plats. Mårten Sahlström tvingades bryta efter att han bromsat på sig då han gjorde en attack mot ledande Haglöf.
Läs mer

02-09-14 "Flash" drog vinstlott på blött kval - startar tvåa
Strax innan STCC-bilarna rullade ut till kval öppnade sig himlen över Mantorp Park. En rejäl regnskur gjorde banan blöt vilket gynnade Roberto Colciago i fyrhjulsdrivna Audi som lyckades ta pole position. Men vinstlotten, den drog Janne "Flash" Nilsson som blev tvåa.
Läs mer

02-09-14 Katastrofalt depåstopp kostade Bräck segern
Kenny Bräck startade från pole position och ledde lördagens CART-lopp i England i 134 av de 211 varven, men ett misstag under det sista depåstoppet gjorde att han förlorade segern.
Läs mer

02-09-13 Rudholm: Bara en vecka kvar på säsongen
Det är nu bara en vecka kvar till årets sista Formula Renault-race. Dubbeltävlingen körs på Donington den 21-22 september. Just nu befinner jag mig hemma i Sverige och tänkte bara skriva ett par snabba rader till er...
Läs mer

02-09-13 S60-Challenge-finalen är direkt avgörande
I helgen koras mästerskapssegraren i Volvos S60-Challengeklass. Mellan topptrion skiljer det endast två poäng och förutsättningarna är glasklara. Först i mål på Mantorp vinner.
Läs mer

02-09-13 "Flash": - Jag lämnar hellre Mantorp i ambulans än som god tvåa"
Att slåss med Janne "Flash" Nilsson om STCC-guldet i år blir svårare än någonsin. Inför söndagens final på Mantorp lovar Volvoföraren kort:
- Jag lämnar hellre Mantorp i ambulans än som god tvåa.
Läs mer

02-09-13 Kenny Bräck i pole position
En mästerskapspoäng och pole position blev belöningen för Kenny Bräck när kvalificeringen avgjordes på banovalen i Corby. Det blev en nervös väntan för Bräck som innan de sex sista kört sina två flygande varv. 20 tusendelar skiljde mellan Bräck och Michael Andretti som står främst när loppet startar lördag. kl. 15.
Läs mer

02-09-13 Sista varven med Volvo S40 Racing
Söndagen den 15 september har Volvo god möjlighet att ta sin tredje titel i STCC och därmed även nytt rekord som meste vinnare av serien någonsin. Jan "Flash" Nilsson har med sin Volvo S40 139 poäng, och skuggar ledaren Tomas Engström i Honda på 140 poäng, och är endast en poäng före Roberto Colciago i Audi på 138 poäng.
Läs mer

02-09-10 Årets enda race inför hemmapublik för Bräck
CART-seriens enda tävling i Europa den här säsongen, Rockingham 500 i Corby, England, avgörs på söndag. Kenny Bräck hoppas på ett lika bra resultat som förra året. Då blev han tvåa efter Gil de Ferran.
- Jag hoppas naturligtvis få till en bra placering, inte minst med tanke på att det kommer många fans från Sverige för att följa tävlingen. Det här blir årets enda race inför hemmapublik", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-09-10 Ovebrink utmanar Rustad med gästbilen på Mantorp
Fyra är den främsta placering som nåtts av en gästförare i S60-Challenge i år. I helgens stora final på Mantorp ska den överträffas - av en rutinerad hemmaförare vid namn Boije Ovebrink.
- Jag har ett banrekord på Mantorp, men i den här klassen är det tufft, säger truckracingprofilen.
Läs mer

02-09-05 Rudholm: Testrapport från Donington
Igår körde vi officiellt test på Donington. Jag var mycket nyfiken, då teamet hade jobbat för att lösa vårat "växelproblem". Vid varje växling har vi tappat fart och under Brands Hatch racet kunde de inte hitta felet.
Läs mer

02-09-02 Anders vann finalen men Erik Berger vann serien
Anders Berger gjorde vad han kunde i finalen för historiska racerbilar. Från pole körde han ett stabilt lopp utan misstag och vann. Därmed så utjämnade han till 2-2 i segrar mot Erik Berger.
Läs mer

02-09-01 Kenny Bräck sjua i Denver
Kenny Bräck slutade sjua i söndagens Shell Grand Prix of Denver, som var säsongens 14:e lopp i CART-serien.
- Vi hade lite oflyt under loppet, men jag är nöjd ändå. Främst med att komma i mål.
Läs mer

02-09-01 Motorstrul förstörde helgen för Tobias Klintheim
Tobias Klintheim klagade redan vid förra deltävlingen på Gelleråsen över att motorn i hans Volvo S60 inte gick ordentligt. Denna helgen på Falkenbergsbanan så blev problemen större och Tobias kunde inte köra vare sig tidsträning eller lördagens heat med en fungerande motor.
Läs mer

02-09-01 Tomas Engström toppar SM-tabellen i STCC inför finalen
Det var en mycket spännd och nervös Tomas Engström som klev in i sin Honda i dag på morgonen för att köra ett uppvärmningspass.
- Det pirrar rejält i magen. Jag har nog aldrig kännt mig så här inför en racedag förut men i dag är det en av de viktigaste dagarna i min racingkarriär.
Läs mer

02-09-01 Janne Lindblom tillbaks på pallen i STCC på Falkenberg
Efter lördagens test och kval med ett snabbt motorbyte och därmed en bil som inte man hann att ställa in på rätt sätt inför tidskvalet och som ledde till att Lindblom fick starta en bit ner i fältet så var han riktigt laddad inför söndagens båda heat.
Läs mer

02-09-01 KMS STCC-rapport från Falkenberg
Första heatets karaktär blev som många förutspått. Den höga genomsnittshastigheten, tillsammans med banans sträckning, bidrar inte direkt till några "door to door" kamper. De tre i toppen ryckte åt sig en ledning tidigt i heatet och den stora fighten utspelades lite längre ner i fältet.
Läs mer

02-09-01 "Flash" efter succéhelgen: "Det känns otroligt skönt"
Janne "Flash" Nilsson låg 22 poäng efter mästerskapsledande Roberto Colciago inför helgens race på Falkenberg. Efter en succéhelg med en seger och en andraplats har han dock gått förbi audiföraren och ligger nu en poäng efter Tomas Engström, Honda, som innan helgen hade ett försprång på elva poäng.
Läs mer

02-08-31 Ruskig avåking i STCC på Falkenberg.
Inför deltävling 15-16 i STCC mästerskapet skedde en avåkning i slutet av rakan i närmare 220 km i timmen. Jan Lindblom från Borlänge vann det senaste STCC racet i Falkenberg, idag är han glad att han över huvudtaget kvalade in till söndagens race som körs på Sveriges snabbaste bana.
Läs mer

02-08-31 "Flash" tog Pole position
Janne "Flash" Nilsson håller vad han lovar. Under lördagen knep han nämligen pole position på Falkenberg.
- Jag trivs här, säger han kort.
Läs mer

02-08-31 Vem vinner STCC 2002?
Den frågan tål att ställas inför helgens tävlingar på Falkenberg.
Det är nämligen den näst sista deltävlingen i mästerskapet och de främsta aspiranterna till SM-guldet är Roberto Colciago, Tomas Engström och Janne "Flash" Nilsson.
Läs mer

02-08-30 Klintheim siktar på nya pallplatser i S60 Challenge
Tobias Klintheim siktar på nya pallplatser denna helg när DEWALT-teamet och alla övriga team i S60 Challenge tävlar på Falkenbergs Motorbana. Fredagen har ägnats åt träning och tester och Tobias har tillhört de snabbaste på banan. I andra passet var han sexa men bara två tiondelar efter snabbaste bil.
Läs mer

02-08-29 Kryddstarkt gästspel i den hårda S60-Challengeklassen
En orädd och ung racingtalang från England blir näste man att krydda S60-Challengeklassen. Paul O´neill heter den 20-årige BTCC-föraren som ska röra om i grytan på Falkenberg. Kanske följer också systern Mel C, känd från Spice Girls, med till Sverige.
Läs mer

02-08-29 Segrar krävs för Volvoteamet på Falkenberg till helgen
Janne "Flash" Nilsson har 22 poäng upp till ledande Roberto Colciago i STCC. 11 fattas till tvåan Tomas Engström, Honda när två deltävlingar och fyra heat återstår.
- Det krävs minst en seger och en andraplats för att vi ska kunna vara med att påverka vår egen utgången i mästerskapet, annars får vi förlita oss på tur och det är inte lika roligt, säger "Flash" inför helgens tävlingar på Falkenberg.
Läs mer

02-08-29 Återigen en ny bana för Bräck
Pepsi Center i Denver är mest förknippat med NHL-hockey och Colorado Avalanche, där Peter Forsberg är en av de stora stjärnorna. Kommande helg är det ett stadslopp i Denver med centrum kring arenan.
- Det är drygt tio år sedan CART tävlade på Denvers gator senast. Tävlingen är alltså ny för året och jag har bara sett stadsbanan på skisser.
Läs mer

02-08-27 Final för Erik och Anders Berger
Nu skall den historiska racingcupen avgöras. Finalen går på Mantorp Park. Erik Berger har matchboll då han leder före Anders. Men Anders kan knappast avgöra av egen kraft.
Läs mer

02-08-27 Långedare bakom framgångar i racing SM
Lars Forsdahl från Dals-Långed är med och skruvar i Sveriges bästa racingteam i GT-serien; Henrik Roos Racing. Henrik Roos har vunnit SM de två senaste åren, bland annat tack vare Lars Forsdahls insatser i depån och hemma i verkstaden.
Läs mer

02-08-27 Robin Rudholm: Fortfarande problem i Falcon
Vi har avverkat den näst sista helgen i det brittiska Formula Renault mästerskapet. Denna gången var vi tillbaks på Brands Hatch Indy. En bana som jag de senaste åren alltid varit snabb på!
Läs mer

02-08-26 Spirit Racing tävlade på två banor samtidigt
Spirit Racing från Mellerud hade det svettigt värre i sommarvärmen. De tävlade på två banor samtidigt. Halva teamet fanns i Karlskoga och körde långlopp i SLC-Racing Series och andra halvan körde GTR-SM och Ferrari Challenge på Mantorp Park.
Läs mer

02-08-25 Oturen fortsätter för Kenny Bräck
Kenny Bräck var snabbast under morgonens uppvärmning, men när söndagens CART-lopp flaggades iväg i Montreal var oturen framme igen och förstörde dagen för svensken. I en av de första kurvorna efter starten blev Kenny påkörd av Alex Tagliani och tvingades bryta.
Läs mer

02-08-25 Johan Sturesson säkrade SM guldet i GT racing
Årets SM-serie för banracingens GT bilar omfattar klasserna GT &endash; A och GT-B där A-klassen innehåller de extrema och motorstarka bilarna medn B-klassen omfattar de mera standardbetonade bilarna. Klasserna tävlar tillsammans men pris- och poängbedöms var för sig.
Läs mer

02-08-22 Spirit Racing kör Ferrari Challenge
I helgen är det premiär för Spirit Racing i Scandinavian Ferrari Challange serien på Mantorp Park. Spirit Racings Ferrari 360 Modena byggdes av Ferrarifabriken år 2000 och har tävlat i både Europa serien för Ferrari Challenge bilar med Tony Ring som förare och GTR-SM med Torbjörn Holmstedt.
Läs mer

02-08-22 Formel 1-bana i Kanada väntar Kenny Bräck
Kenny Bräck och hans kolleger i CART tävlar för första gången i Montreal kommande helg. Banan är klassisk, då söndagens Molson Indy Montreal avgörs på Formel 1-banan Circuit Gilles Villeneuve som ligger på en ö mitt i St. Lawrencefloden.
Läs mer

02-08-21 Sportscar Show på Mantorp:
Ett eldorado för alla sportvagnsentusiaster!
I helgen samlas Sveriges sportvagnsälskare till en verklig högtid - SM i GT - klassen (dvs sportvagnar). Dessutom finns Stockholms Sportvagnsklubb (SSK-serien) - en av de största serierna i Norden - på plats. SSK-serien är medarrangör och låter publiken följa den stenhårda kampen i flera klasser. Inte nog med att det handlar om SM för juniorer i Volvo S40 Challenge.
Läs mer

02-08-18 Kenny Bräck bröt på Road America
Kenny Bräck bröt söndagens CART-lopp på Elkhart Lake i Wisconsin efter att ha krokat ihop med Paul Tracy på det 41.a varvet.
- Jag hade en snabbare bil än Tracy och kom upp jämsides med honom, men han ville inte ge mig någon plats att passera på.
Läs mer

02-08-18 Resultat/kommentarer STCC Karlskoga Motorstadion
Karlskoga Motorstadion badade i stekande sol och den 13 500 personer stora publiken bjöds på dunder och brak när deltävlingarna 13 och 14 avgjordes i STCC. I det första - korta sprintracet segrade SMK Hedemoras Tomas Engström nära två sekunder före klubbkompisen Tobias Johansson och drygt fem sekunder före hemmafavoriten Janne Flash Nilsson.
Läs mer

02-08-18 Kristoffersson Motorsport Racerapport Gelleråsen
Efter helgens drabbningar på tropiskt varma Gelleråsen, så toppas mästerskapstabellen fortfarande av Roberto Colciago.
Läs mer

02-08-18 Klintheim på pallen i S60 Challenge igen
Tobias Klintheim svarade för en ny fin prestation under söndagens heat för S60 Challenge som kördes på Gelleråsen. Team DEWALT föraren startade från fjärde rutan men tappade en placering i starten.
Läs mer

02-08-18 Tobias Johansson tog teamets första pallplats på Gelleråsen
Efter lördagens fina körning och det lyckade kvalet där Tobias Johansson knep andra platsen till söndagens första heat så fortsatte Tobias att imponera med sin Audi redan på warm up passet som STCC körde på söndagsmorgonen. I det första racet fick Tobias släppa Jan Flash Nilsson förbi sig i ingången till första kurvan.
Läs mer

02-08-18 Seger och andraplats för Tomas Engström i STCC
Det började struligt för Tomas Engström på söndagsmorgonens warm up när växellådan rasade och teamet fick arbeta stenhårt med att lyfta ut motorn och byta växellåda. För att behålla sin startposition var Tomas tvungen att köra ut på formationsvarvet till gridshowen.
Läs mer

02-08-18 Landegrens första seger i S60-Challenge var en härlig revansch
Under söndagens andra race i S60-Challenge tog Johan Landegren en härlig men oviss revansch. Loppet flaggades nämligen inte av på det sista varvet.
När målflaggan hängdes ut i S60-Challengeklassens andra race under söndagen rådde stor förvirring. Många hade då varvet innan räknat varven till tolv vilket också ledande Landegren uppenbarligen gjort. Han slog av på tempot och andades ut. Då tog Daniel Haglöf över kommandot och var den förste föraren att se målflaggan.
Läs mer

02-08-18 Två pallplaceringar för Volvo på Karlskoga
Det blev två pallplaceringar för Volvo på Karlskoga i helgen. Janne "Flash" Nilsson tog en tredjeplacering i det första heatet och Edward Sandström svarade för en repris av det i det andra. Två tredje-, en åttonde- och en elfteplats blev facit för Volvoduon "Flash" och Sandström i det 13:e och 14:e heatet av 18 på Karlskoga i helgen. Pallplaceringarna gladde, men de övriga resultaten var frukten av tekniska problem.
Läs mer

02-08-18 Sturesson gjorde nytt starkt race i GT SM
Johan Sturesson följde upp lördagssegern i B-klassen och andra platsen totalt med sin Podium sponsade Porsche när GT SM fortsatte på Gelleråsen i Karlskoga under söndagen.
Läs mer

02-08-17 Bra race av DEWALT förarna under lördagen på Gelleråsen
De båda Team DEWALT förarna Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv bjöd på fin racing under lördagens S60 Challenge race på Gelleråsen. Tobias Klinthem startade från femte startruta och tog en placering redan i starten där han var fyra ut efter de första kurvorna. De fyra första , Haglöv, Daniel Andersson, Patrik Ernstsson och Tobias åkte med ganska täta luckor genom racet och ingen gjorde något misstag varför ordningen höll sig in i mål.
Läs mer

02-08-17 Tomas Engström tog polen på Gelleråsen
Inledningen till helgens STCC tävlingar på Gelleråsen kunde börjat bättre för Tomas Engström. Under fredagskvällen upptäckte teamet att databoxen inte levererade någon information till displayen i bilen vilket innebär att Tomas inte får värdefull information om till exempel växlingstidpunkt eller motorns arbetstemperatur. Felet gick inte att åtgärda utan en ny databox flögs in från England under lördagen.
Läs mer

02-08-17 Johan Sturesson befäste sin ledning i GT SM
Denna helg fortsätter racingförarna i GT SM sin serie med en deltävling över två heat som körs på Gelleråsbanan i Karlskoga. Under lördagen kördes först ett tidskval till helgens första race.
Läs mer

02-08-17 Tuffa fighter när STCC-helgen inleddes på Karlskoga Motorstadion
Publiken bjöds på en rad tuffa fighter - i alla klasser - när STCC-helgen inleddes på Karlskoga Motorstadion under lördagen. Förutom att förarna i kungaklassen STCC gjorde upp om startpositionerna till söndagens race, avgjordes också deltävlingar i Volvo S60 Challenge, Camaro Cup, Formel Ford Zetec samt i GT - klassen för häftiga sportbilar.
Läs mer

02-08-17 Janne "Flash" Nilsson kvalade fyra på Karlskoga
- Att kvala mellan fyra och sexa är realistiskt med tanke på de här förhållandena, sa Janne "Flash" Nilsson inför lördagens STCC-kval på Karlskoga.
Läs mer

02-08-15 Före detta Formel 1-profil kör gästbilen i S60-Challenge
Den forne Formel 1-föraren och racingprofilen Slim Borgudd kommer till helgens tävlingar på Karlskoga att göra S60-Challenge-klassen än mer intressant. Gästföraren har dock inte speciellt höga krav på sig själv.
- Det blir hårt att komma in i den här klassen och tro att man kan sno åt sig en bra placering, det är nog bara att glömma. Men det ska bli enormt roligt att sitta i en racerbil igen, säger 55-åringen.
Läs mer

02-08-15 "Flash" ligger tvåa i STCC
Till helgen körs den sjätte deltävlingen av åtta i STCC och det 13:e av totalt 18 race. Serien toppas av Roberto Colciago och Janne "Flash" Nilsson. "Flash" ligger åtta poäng efter italienaren och fem före stallkompisen Edward Sandström.
Läs mer

02-08-15 Det blir bara en Toshiba Audi på Gelleråsen
Toshibateamet kommer endast att starta med en bil vid helgens tävling på Gelleråsen. Teamet fastställde sin budget efter de förutsättningar som STCC AB presenterade i sin inbjudan till årets serie. Inbjudan omfattade då även en privatförarcup där teamets båda Audibilar skulle kunna göra sig gällande.
Läs mer

02-08-15 Nu gäller det poäng förTomas Engström på Gelleråsen
Efter 12 avverkade heat i årets STCC-serie har har dalmasen Tomas Engström kört sin Honda Accord till 93 poäng i SM tabellen och delar tredje platsen med Volvos Edward Sandström. Det är bara fem poäng upp till Volvos Jan Flash Nilsson och tjugoett till SM ledande Roberto Colciago som kör Audi för KMS teamet.
Läs mer

02-08-15 Kenny Bräck på favoritbanan Road America
Kenny Bräck återvänder till en av sina favoritbanor i USA kommande helg när CART-serien tävlar på Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.
Vägbanan mäter sex kilometer och betraktas som en av de vackraste i världen.
Läs mer

02-08-13 Kristoffersson Motorsport på "Mammas gata"
Nu är vi åter tillbaka på "Mammas gata", Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Vi har många härliga minnen från Gelleråsen under de gånga STCC-säsongerna, då inte minst de framskjutna placeringar som våra förare presterat.
Läs mer

02-08-12 Sprängfylld helg när STCC dundrar fram I Kanonloppet!
Publiken kommer att bjudas på ovanligt mycket örongodis när STCC angör anrika Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion i helgen, dvs 17-18 aug.
Dels serveras som vanligt STCC och Synsam Trophy - det absolut värsta, snabbaste och mest högteknologiska startfält som svensk standardvagns- och roadracing har att erbjuda i dag. Dessutom fartfyllda Volvo S60 Challenge, Formel Ford Zetec och GT (klassen för sportbilar) plus häftigt mullrande Camaro-klassen.
Läs mer

02-08-12 Rudholm: Kaotiskt regnrace på Knockhill
Har nu kommit hem till Milton Keynes efter att ha kört mästerskapets 10:e deltävling på Knockhill i Skottland. Det är en lång väg till Knockhill och min lilla Renault Clio har nu gått 160 mil mer...
Läs mer

02-08-11 Kenny sexa i Mid-Ohio
Kenny Bräck kom sexa i söndagens CART-lopp som avgjordes på Mid-Ohio Sports Car Course i Lexington, Ohio.
- Placeringen är godkänd även om det inte blev någon plats på pallen i dag.
Läs mer

02-08-08 Krävande bana väntar Kenny Bräck I Mid-Ohio
Säsongens fysiskt mest krävande bana väntar Kenny Bräck när den amerikanska CART-serien tävlar i Lexington, Ohio, på söndag.
Läs mer

02-08-05 Rickard Rydell fyra och tvåa på Spa
Tävlingarna på belgiska Spa blev en framgång för Rickard Rydell. Första loppet startade han som femma, men vann en placering och slutade som fyra.
Det andra racet har omvänd startordnig för de sex främsta i heat ett. Rickard startade därmed som trea. Åter vann han en placering på bortfallande konkurrenter och körde in på en fin andraplats.
Läs mer

02-08-04 Niklas Petersson nordisk mästare i Formel Ford
Årets Nordiska Mästerskap för racingklassen Formel Ford Zetec inleddes med två heat på Ring Knutstorp i Skåne den 25-26 maj. Vid den inledande tävlingen dubbelsegrade Niklas Petersson , Borås MK, och skapade ett fint utgångslägen inför de avslutande två heaten som i helgen avverkats på Alastaro banan i Finland.
Läs mer

02-08-02 Utebliven debut i ETCC för Flash
Debuten i ETCC (European Touring Car Championship) på SPA-banan i Belgien uteblev för Flash Engineering. Anledningen är ett motorfel.
- Bilen var behäftad med ett tekniskt fel och på grund av detta kunde vi inte fullfölja tävlingen efter ursprunglig målsättning, meddelar Christian Dahl, teamchef på Flash Engineering.
Läs mer

02-08-01 Martin Paulsson Dalslands nästa racingstjärna
30-årige betongarbetaren Martin Paulsson heter det nyaste stjärnskottet på den Dalsländska stjärnhimlen. Martin tittade på några racingtävlingar och blev sugen på att köra själv. Han köpte en Formel Ford från 1992. Den hade gått i Danmark några år, men först hade Tom Coronell blivit Belgisk mästare med den 1993.
Läs mer

02-08-01 Rickard Rydell kör på Spa i helgen
Efter ett treveckorsuppehåll i ETCC är nu tävlingarna åter igång. Den här helgen besöker Rickard och Prodrive belgiska Spa för deltävlingarna 13 och 14. Till skillnad från de andra racehelgerna kör ETCC på lördagen eftersom ett 24-timmarslopp för GT-bilar startar senare på lördagseftermiddagen.
Läs mer

02-08-08 Kenny Bräck bröt direkt i Vancouver
Kenny Bräck tvingades bryta söndagens CART-lopp i Vancouver redan i den första kurvan sedan en av konkurrenterna, Jimmy Vasser, snurrat alldeles framför honom.
Läs mer

02-07-29 Robin Rudholms racerapport från Snetterton
Efter mycket arbete under det officiella testet såg jag fram emot helgens dubbelrace. Tyärr blev inte helgen vad jag hoppats och fröken fortuna är inte på min sida just nu.
Läs mer

02-07-28 Resultat och kommentarer från "Race Weekend" på Kinnekulle
SSK-seriens stora tävling "Race Weekend" avgjordes i helgen på Kinnekulle Ring Dessutom JSM i Volvo S40 Challenge Återigen bjöd SSK-serien på underhållande racing när seriens stora tävling "Race Weekend" avgjordes på Kinnekulle Ring utanför Lidköping. Över 170 ekipage &endash; däribland några norska klasser samt JSM klassen Volvo S40 Challenge - hade sökt sig till banan som större delen av helgen "badade" i härligt solsken
Läs mer

02-07-26 Taggad "Flash" laddar för ETCC i England
06.00 på fredag morgonen lyfte Janne "Flash" Nilsson och Flash Engineering mot England. Där kommer de att testa den nybyggda ETCC-Volvon inför tävlingarna på SPA nästa helg.
- Det kommer att bli en kick för mig och jag känner mig stolt att få representera Volvo i ETCC, säger en laddad "Flash".
Läs mer

02-07-26 Robin Rudholm: Nu har vi hittat tillbaks!
Vi hade igår officiellt test på Snetterton. Det blev en lärorik testdag. Efter att ha provat setuper hela dagen har vi nu äntligen hittat tillbaks till speeden. Efter misslyckandet på Croft känns det skönt att vara på rätt spår!
Läs mer

02-07-24 Kenny Bräck kör stadslopp Vancouver
Ska säsongens tredje stadslopp ge Kenny Bräck femte segern i CART FedEx Championship Series?
- Vi åker till Vancouver med siktet högt inställt. Inte minst med tanke på att det blev en andraplats i Toronto i senaste stadsloppet, säger Kenny.
Läs mer

02-07-23 SSK "Race Weekend" på Kinnekulle Ring
- Största startfältet på säkert 10 år! Dessutom JSM i Volvo S40 Challenge
- Så här många startande har vi nog inte haft på 10 år! Det säger SSK-seriens jäktade sekreterare Inger Pettersson inför helgens tävlingar på Kinnekulle Ring utanför Lidköping.
Läs mer

02-07-21 Det lossnade i sista S60-heatet för Dewalt förarna
Det blev en knepig helg för de båda DEWALT S60 förarna Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv. Under både den fria träningen och tidskvalet så lyckades ingen av förarna att några konkurrenskraftiga varvtider hur man än försökte att ställa in bilarna.
Läs mer

02-07-21 Sturesson fortsätter att imponera i GT SM
Denna helg har GT bilarna varit på Ring Knutstorp och kört en ny deltävling i SM. Skåningen Johan Sturesson toppar SM tabellen både inför helgen och även efter de två heat som avverkades.
Det började inte bra för Johan i det första heatet när en krängningshämmare i framvagnen lossnade efter redan tre varv.
Läs mer

02-07-21 Tomas Engström tog två pallplatser i STCC på Knutstorp
Förväntningar på framskjutna placeringar var inte stora hos Tomas Engström och hans Honda Team då Ring Knutstorp är den bana som passar hans snabba bil sämts med sin knixa kurvor och ideliga inbromsningar och accelerationer.
Läs mer

02-07-21 Tuff helg för Lindblom i STCC på Knutstorp
Med extra bly i viktlådan som Janne Lindblom tvingades ha efter segern på Falkenberg så blev det svårt att hitta den riktiga inställningen på bilen.
- Vi provade massor av olika saker på traäningar och tidskval men lyckades inte få till det hundraprocentigt hur vi än försökte." berättar Janne som kvalade in på en blygsam tionde plats inför helgens första heat.
Läs mer

02-07-21 "Flash" poänglös på Knutstorp - trasig dörr förstörde festen
Femte STCC-deltävlingen på Knutstorp är redan ett minne blott för Volvoteamet. Janne "Flash" Nilsson gick poänglös ur de båda heaten på grund av en trasig bakdörr. Edward Sandström slutade på en, i hans ögon mätt, medioker sjunde respektive fjärdeplats. Dubbelsegern för Audi med Roberto Cociago och Tommy Kristoffersson var inte heller någon glädjespridare.
Läs mer

02-07-21 Marcus Gustavsson rattade ETAB Vipern till pallplats
Torbjörn Holmstedt har inlett ett förarsamarbete med Marcus Gustavsson från Vinslöv i Skåne med den nya Chrysler Vipern som var ute på tävlingsbanan för andra gången i helgen när GT SM kördes på Ring Knutstorp.
Läs mer

02-07-20 Strulig inledning slutade bra för Engström i STCC
När dagens fria träning inleddes med två korta testpass så hann inte Tomas Engström köra mer än några varv innan han kallades in av sina mekaniker sedan man upptäckt en svag oljedimma från bilen.
Läs mer

02-07-20 Colciago kraschade - hindrade "Flash" från att ta pole
Med endast några minuter kvar av STCC-kvalet gick Janne "Flash" Nilsson ut med nya däck för att köra till sig pole position på Knutstorp.
Då sprängde Roberto Colciago ett bakdäck och gummi spreds ut på banan.
Läs mer

02-07-18 Johan Sturesson laddar för att köra från Viperbilarna
Under lördag söndag är det dags för två nya SM race för GT klassen när STCC gästar Ring Knutstorp. SM ledande Johan Sturesson kör i den motorsvagare B-klassen med en Porsche men har radat klassegrar så här långt och toppar därmed den totala SM tabellen.
Läs mer

02-07-18 "Flash" och Colciago beväpnad inför omtalad duell
I fjol slogs de båda om mästerskapstiteln i STCC. I år är de självskrivna favoriter. Till helgen är det dags för den omtalade duellen mellan de två förarna som tillhör den yttersta europa-eliten. Nämligen mellan Janne "Flash" Nilsson och Roberto Colciago på Knutstorp. Räkna med att det inte sparas på krutet.
Läs mer

02-07-18 Tina Thörner byter VM-rally mot S60-Challenge
En av Sveriges största rallyprofiler kommer att finnas på plats på Knutstorp till helgen. Hennes namn är Tina Thörner och hon sitter bakom ratten i Castrol-gästbilen i S60-Challenge.
- Det ska bli fantastiskt roligt, säger hon om sitt tillfälliga karriärsbyte.
Läs mer

02-07-16 Dubbelseger för Bergers på Ring Knutstorp
Det var en fantastisk racinghelg i det solsköna Skåne och årets sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp. Deltagarrekordet slogs i år igen med 296 bilar på startlinjen. De var fördelade i 13 klasser som tur var, annars så hade det blivit trångt!
Läs mer

02-07-16 Thed Björk går in i Formel 3000 serien
Från och med kommande helg så blir det två svenskar i Formel 3000. Förutom Björn Wirdheim så kommer Thed Björk att gå in i serien.
- Det har gått jättesnabbt, säger Thed och fortsätter
Läs mer

02-07-15 Rudholm: En chansning som inte gick hem!
Den sjunde deltävlingen i det brittiska Formula Renault mästerskapet gick nu i helgen i norra England på Croft-banan. Efter torsdagens test tog jag en chansning inför helgen som tyvärr inte gick hem!
Läs mer

02-07-14 Fjärdeplats för Kenny Bräck i Cleveland
Kenny Bräck startade långt ned i fältet men lyckades ändå knipa en fjärde plats i söndagens Cartlopp Marconi Grand Prix i Cleveland. Segrade gjorde Patrick Carpentier före Michael Andretti och Paul Tracy.
- En fjärdeplats är godkänt med tanke på att vi inledde på nionde plats, säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-07-14 Rickard Rydell dubbel trea i Tyskland
De två ETCC-tävlingarna på Oschersleben i Tyskland resulterade i två tredjeplatser för Rickard Rydell. Inför den här helgen ändrades reglerna i mästerskapet. Alla bilarna väger nu lika mycket trots drivning på olika hjul. Dessutom får nu de femcylindriga motorerna (Volvo) varva 8.750 rpm och de sexcylindriga (BMW) 9.000 rpm mot de fyrcylindrigas 8.500 rpm. Den tredje regeländringen innebär att de tre främsta får straffvikt till kommande tävling.
Läs mer

02-07-14 Kenneth Nilsson SMK Eda tvåa på Knutstorp
I klass Modsport 1 gjorde Kenneth Nilsson, SMK Eda, det igen d.v.s. tog pole position efter träningen vid Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp 13-14 juli.. Han blev dock lite efter i starten av racet och kom ut som trea. Kämpade sej upp på andra plats och fick häng på ledaren Michael Johansson, tidigare svensk mästare i F3. Varvningar ab bilar längre ner i fältet hindrade dock allvarligare attacker. Slutade alltså på andra plats och är nu i ensam ledning i mästerskapet. I övrigt gick det utan större problem. Något som kanske bidrog till Kenneth också slog klassens tioåriga banrekord. Totalt hade tävlingen 290 startande.
Resultat klass Modsport 1 1. Michael Johansson, Åtvidaberg, Lotus Exige 2. Kenneth Nilsson, SMK Eda, Scatto T7 3. Jan Tolli, Helsingborg, Porsche Boxter, 4. Ola Johansson, Finspång, MGB GT

02-07-11 Jens Edman kör Peugeot på Knutstorp
Den svenske racerföraren Jens Edman kör en av danska Peugeot Statoil-teamets bilar på Ring Knutstorp den 20-21 juli! Edman har inget uppdrag för Volvo den helgen - och fick klartecken att ställa upp med en Peugeot 307 i den deltävling av DTC - Danish Touringcar Championship - som avgörs på den skånska banan samtidigt med den svenska STCC-serien.
Läs mer

02-07-10 Nu hoppas Kenny Bräck på seger i Cleveland
Efter andraplatsen i Toronto förra helgen hoppas Kenny Bräck och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, på seger i Cleveland nu på söndag.
Men då krävs det att man besegrar CART-seriens suveräne ledare, Cristiano da Matta.
Läs mer

02-07-07 Kenny Bräck tvåa - men da Matta vann fjärde raka
Kenny Bräck noterade sin bästa placering för säsongen i CART FedEx Championship Series med en andra plats i söndagens tävling i Toronto. Han var 4,4 sekunder efter Cristiano da Matta, som vann sin fjärde raka seger och den femte för säsongen. Men da Matta erkände efteråt att han var stressad vid den sista omstarten av loppet, då Kenny Bräck under många varv hade den snabbaste bilen.
Läs mer

02-07-07 Engström tvåa och lurad på pallen av safety car
Efter lördagens krasch för Tomas Engström i det andra heatet under STCC helgen på Falkenbergsbanan så genomförde teamets mekaniker ett fantastiskt arbete under lördagskvällen och natten för att få i ordning bilen till söndagens kval och två heat.
Läs mer

02-07-07 Edward trea - "Flash" nöjd trots stor arrangörsmiss
Tre segrar och två tredjeplatser. Ett bra facit för Volvoteamet efter STCC-festivalen i Falkeneberg. Men "Flash" var inte riktigt nöjd trots allt.
- Arrangörerna snodde segern av oss i det andra racet, säger han.
Läs mer

02-07-07 Stjärnan gjorde Lindblom till STCC segrare
Efter lördagens problem med bilen så kände Jan Lindblom trots allt att det fanns mycket att ge under söndagens två race på Falkenberg och att det borde vara dags för en första seger så Janne gick till en tatuerare och fick en stjärna på armbågen.
Läs mer

02-07-07 Båda DEWALT bilarna råkade ut för problem
Både Kenneth Ahnelöv och Tobias Klintheim hade fått nya växellådor i sina S60 bilar till denna helg dessutom hade man kontrollerat upp all elektronik till söndagens race.
Läs mer

02-07-07 TV-bilder friade "Flash" från uteslutning
Volvoteamet överklagade domen om Janne "Flash" Nilssons diskvalificering i det andra racet på Falkenberg. På söndagsmorgonen styrkte TV-bilder "Flash" version och nu leder han mästerskapet igen.
- Det här känns enormt skönt, säger "Flash".
Läs mer

02-07-07 Johan Sturesson drar ifrån i GT SM
Ett häftigt åskregn drog in över Falkenbergs Motorbana tidigt på söndagsförmiddagen vilket gjorde förhållandena svårbedömda när GT klassen skulle åka ut för helgens andra race. Naturligtvis var det regndäck som gällde men frågan var om det skulle fortsätta att regna så det gick att köra på mjuka däck eller om det skulle avta och det då skulle gå att köra med hårdare gummiblandning och mindre mönster.
Läs mer

02-07-07 "Flash" utesluten efter tveksamt domslut
Jan "Flash" Nilsson ledde det andra racet på Falkenberg från start men blev i slutskedet påkörd. Konsekvensen blev uteslutning för "Flash" vilket Volvoteamet ställer sig ytterst tveksamma till.
Läs mer

02-07-07 Edward tog revansch - "Flash" påkörd
I lördagens Sprint Race blev Edward Sandström fråntagen sin tredjeplats. Men revanschen lät inte vänta på sig.
- Kändes bra att få komma igen och vinna, säger han efter den dramatiska segern på Falkenberg.
Läs mer

02-07-07 "Flash" en vinnare igen
Janne "Flash" Nilsson hade väntat på den sedan Knutstorp den 26 maj. Den kom efter hårt arbete på Falkenberg drygt en månad senare.
- Känns oerhört skönt at äntligen få ta första segern, säger "Flash" med ett stort leende.
Läs mer

02-07-06 Pallplats och ny krasch för Engström i STCC
I sitt första race på regn med Hondan så tog Tomas Engström starten och ledde under de första varven före Jan Flash Nilsson och Niklas Karlsson.
Läs mer

02-07-06 Utökad SM ledning för Johan Sturesson
Johan Stureson fortsätter att imponera i banracingens GT serie. Vid lördagens SM deltävling på Falkenbergsbanan så visade tog Johan åter flest SM poäng och utökade sin ledning. Tävlingen kördes över 35 minuter plus två varv och innehöll ett obligatoriskt depåstopp med förarbyte för de team som har två förare, alternativt ett fingerat förarbyte för de som själv kör hela racet.
Läs mer

02-07-05 Formel Ford Zetec i Sverige
En ny kull Formel förare bjuder på spännande svensk racing
Namnlistan med Svenska förare som rosar marknaden i racing utomlands kan göras mycket lång. I många stora internationella serier finns Svenska förare representerade i en omfattning som aldrig förr. Nästan alla har de ett gemensamt, de har i de flesta fall, startat sin racingkarriär med karting och sedan kört Formel Ford.
Läs mer

02-07-05 "Flash" 18 tusendelar från Pole &endash; Edward kvalade fyra
19 tusendelar. Så mycket fattades för att Janne "Flash" Nilsson skulle ta Pole position till lördagens race på Falkenberg.
- Visst hade det varit kul att ta Pole men att jag bara var 18 tusendelar efter Tomas Engström, Honda, är jag mycket nöjd med, säger "Flash".
Läs mer

02-07-05 Poleplats för Engström i STCC.
Fredagen började med två testpass. Tomas åkte ut med en helt ny motor och allt verkade fungera perfekt.
- Allt började helt enligt våra planer. Vi gjorde lite småjusteringar och tester och det såg väldigt ljust ut trots att jag körde på gamla däck. Jag var snabbast på banan och den nya motorn kändes helt underbar. I andra avdelningen av testet så bara small det till i motorn och jag slog av direkt berättar Tomas som fick hjälp in av en bärgare.
Läs mer

02-07-05 Johan Sturesson kvalsnabb i Falkenberg
SM ledande Skåningen Johan Sturesson har inlett årets fjärde SM helgen på Falkenberg på bästa sätt. I det viktiga tidskvalet, som avgör startpositionen till helgens första race, var Johan tvåa efter Roos / Wallinder i en Chrysler Viper trots att Johan kör i GT B-klassen med en motorsvagare bil.
Läs mer

02-07-05 Richard Göransson kör gästbilen på Falkenberg
Ett nytt ansikte tar plats i gästbilen i S60-Challenge i samband med den stora racingfestivalen på Falkenberg i helgen. Richard Göransson är namnet på den 23-årige formelbilsexperten.
- Jag har nästan bara kört formelbil, så det här blir en rolig erfarenhet, säger han.
Läs mer

02-07-05 Mårten Sahlström, S60-Challenge kvalkung
Mårten Sahlström är S60-Challenge okrönte kvalkung: Under fredagen tog han sin femte Pole position.
- Ja, det har gått bra. Jag är faktiskt förvånad över att det gått så bra i kvalen i år, säger Mårten med ett leende.
Läs mer

02-07-04 Kenny Bräck ser fram emot tävlingen i Toronto
Årets andra stadslopp väntar Kenny Bräck i CART FedEx Chamionship Series nu på söndag. Han var fyra tidigare i år på Long Beachs gator och har kvalat in som tvåa på vägbanorna i Laguna Seca och Portland.
Läs mer

02-07-04 Engström siktar på pole position med ny motor
Denna helg blir en av de sv rettigasteacinghelger som Tomas Engström varit med om i sin karriär. Det började redan under gårdagen med en hel dags tester på Falkenbergs motorbana för STCC bilarna. Det fortsätter under fredagen med ytterligare ett testpass samt tikskvalifikation för det första av två heat på lördagen och avslutats på söndag med ytterligare ett tidskval samt två nya heat.
Läs mer

02-07-04 "Flash": Jag vill leda mästerskapet efter Falkenberg
Janne "Flash" Nilsson har fem poäng upp till mästerskapsledning i STCC. Och till helgen väntar fyra race på favoritbanan Falkenberg.
- Ett drömscenario vore att leda mästerskapet efter helgen, säger "Flash".
Läs mer

02-07-02 Engström och Hondan klara för STCC på Falkenberg
Tomas Engström och hans teampersonal har haft en slitsam period sedan kraschen på Gelleråsen.
- Direkt efter hemkomst så började mekanikerna att demontera hela bilen och vi konstaterade att chassiet klarat sig ganska bra trots den kraftiga smällen. berättar Tomas som satte sig i en skåpbil och körde ner till Milano för att hämta reservdelar.
Läs mer

02-07-02 Mattias Ekström avancerar i DTM
Svenske racingföraren Mattias Ekström fortsätter imponera i den tyska DTM-serien (DTM = Deutsche Tourenwagen Masters). I söndagens lopp på Norisring utanför Nürnberg kom han trea, efter att ha segrat i kvalracet. 23-årige Ekström, som kör en Abt-Audi TT-R, ligger nu på en sammanlagd andraplats i DTM-serien.
Läs mer

02-06-30 Kenny Bräck bröt i den första kurvan
En kollision i den första kurvan tvingade Kenny Bräck att bryta söndagens Cart Grand Prix of Chicago.
- Jag vet inte riktigt vad som hände. I mina ögon var det en racingolycka, Jimmy Vasser tryckte ut mig på startrakan så att jag höll på att köra in i muren och sedan försökte jag passera honom på utsidan i den första kurvan när vi hakade i varandra. Jag vet inte om det går att lägga skulden på någon , säger Kenny Bräck som ännu inte hunnit se tv-bilderna av händelsen.
Läs mer

02-06-30 Rekorden hägrade på nyasfalterade Kinnekulle Ring
Visserligen kom det till slut en regnskur som blötte upp banområdet Kinnekulle Ring på söndagseftermiddagen. Men annars var det mest nya varvrekord som duggade tätt. Anledningen var den nyasfalterade banan. Resultatet blev en jämn och fin racerbana - byggd för högt tempo.
Läs mer

02-06-30 Rickard Rydell tappade segern på sista varvet
Rickard Rydell var bara några kurvor från att bli stor ETCC-hjälte på hemmaplan.
Men tyske Jörg Müller lyckades förstöra festen med en perfekt omkörning.
- Jörg Müller kör mycket bra, han var snabbare på rakorna och kunde då köra om mig till sist, säger Rickard Rydell efter sin första andraplats i ETCC.
Läs mer

02-06-30 Jens Edman tvingades bryta efter det första racet
Jens Edmans inhopp i ETCC blev inte långvarigt. Det blev inte ens något andra race för svensken. Anledningen var en trasig växellåda.
- Vi kan inte göra något, naturligtvis tråkigt, säger en lågmäld Jens Edman.
Läs mer

02-06-30 Robin Rudholm åtta på Brands Hatch
Vi har nu kört den sjätte deltävlingen i det brittiska Formula Renault Mästerskapet. Vi var väldigt bra med på det officiella testet där jag var trea totalt. Med samma setup hade vi dock stora problem under hela helgen!
Kvalet blev inte vad jag tänkt mig. Redan efter tre varv kände jag att bilen var alldeles för överstyrd. Jag var då fyra totalt.
Läs mer

02-06-30 S60-race struket efter arrangörsskandal
När de båda DEWALT - bilarna med Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv tillsammans med ytterligare en förare skulle köra ut till start i söndagens race så blev de stoppade och tvingades starta från depån. Orsak var enligt arrangören att de kommit för sent till start. Dock visade den officiella klockan vid starten att det var tre minuter kvar. Tobias Klintheim missade därigen en start från pole position,
Läs mer

02-06-30 Oflyt vid tankning fördärvade en topplats i VM för Sturesson
Johan Sturesson, från Knislinge körde tillsammans med Hubert Bergh en av Podium Racings Porschar vid deltävlingen i FIA GT VM som kördes på Anderstorp i dag. Vid gårdagens kvalifikation körde Johan teamet till en femte startposition till dagens race som kördes över tre timmar.
Läs mer

02-06-29 Johan Stureson främste Svensk i FIA GT på Anderstorp
Det har varit en dag med omväxlande väder i Anderstorp där årets största Svenska motorsportarrangemang körs innvarande helg. I VM för GT bilar återfinns bland annat Johan Stureson från Knislinge i Skåne. Johan är en av två förare i en av Podium Racings två Porsche 996 GT3 RS bilar som i morgon skall köra ett race över tre timmar i VM serien.
Läs mer

02-06-29 Klintheim gick vinnande ur diskvalificeringen
Tobias Klintheim slets mellan hopp och förtvivlan efter första racet på Anderstorp. Först över mållinjen gav honom den mittersta stolen på presskonferensen. Men det var där han nåddes av chockbeskedet att han blivit diskad.
- De hade mätt bilen och då hade den var en millimeter för låg, säger Kalmarsonen.
Läs mer

02-06-29 Kvalrapport ETCC; Rydell startar tvåa - Edman sist
Rickard Rydell hade länge Pole position i sin hand, men tappade den till Nicola Larini i slutet av ETCC-kvalet på Anderstorp under lördagen. Nu startar han dock tvåa vilket han är mycket nöjd med.
- Det är bra med tanke på att jag nu får innespår i första kurvan, säger Rydell.
Läs mer

02-06-28 Tobias Klintheim femma S60-kval på Anderstorp
Team DEWALT Racing finns denna helg på Anderstorp i förnämt sällskap med EM för Touringcar bilar och FIA GT VM. Under fredagen har teamet, tillsammans med alla andra förare i S60 Challenge klassen genomfört fria träningar samt tidskvalificering inför det första heatet som körs under lördagen.
Läs mer

02-06-28 Rydell och Edman hoppas att meteorologerna har fel
Regn, regn och regnÉ Jens Edman suckar när han ser rubriken i en kvällstidning.
- Volvon är aldrig testad på regn, säger han.
Jens Edman blir teamkollega med Rickard Rydell i helgens ETCC-tävlingar på Anderstorp. Rydell har kört S60-bilen i fyra tävlingar hittills och känner den tillräckligt bra för att placera sig i startfältets toppskikt. Men det finns en detalj som han fruktar, precis som Jens Edman som är ny och som inte kört bilen en meter.
- Det verkar ju som om det ska bli regn, säger Rydell med en suck.
Läs mer

02-06-28 Sahlström bäst när det gäller &endash; startar i Pole position
Från en tolfte och tiondeplats tog han sig till Pole position. Mårten Sahlström är bäst när det gäller.
- Det här var verkligen skönt, pustade han efter fredagens kval.
På den fria träningen var Volvos gästförare snabbast. Norrmannen Tommy Rustad som också kör ETCC i helgen. Då återfanns totaltrean Mårten Sahlström först på en tionde plats. Men när det blev kval var Kalmarsonen inte lika gästvänlig. Han knep Pole Position före Rustad med tre tiondelar.
Läs mer

02-06-27 Team DEWALT S-60 laddar inför årets största raceinghelg
Under kommande fredag till söndag gästar Super Racing Weekend Sverige och Anderstorp med bland annat EM för Touringbilar, ETCC, samt VM för GT bilar. I detta celebra sammanhang kommer ochså S60 Challenge att köra två deltävlingar och visa upp sig för en ännu bredare publik. Team DEWALT S-60 har tidigare genomfört några tester på Anderstorpsbanan med sina förare Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv och då tillhört de snabbaste bilarna.
Läs mer

02-06-27 Revansch för Rickard Rydell på Anderstorp
I helgen körs omgång 9 och 10 i FIA ETCC på Scandinavian Raceway Anderstorp. Det är de första racen som körs efter den nedslående helgen i Jarama där Rickard blev poänglös.
Rickard kommer att köra med samma motor som på Jarama-banan i Spanien för fyra veckor sedan. Samma motor som valde att strejka för honom i det andra heatet.
Läs mer

02-06-27 Kenny Bräck åter på segerovalen i Chicago
Efter en tävlingfri helg är Kenny Bräck tillbaka i sin CART-bil nu på söndag när det är dags för säsongens sjunde race i CART FedEx Championship Series i USA.
De två senaste loppen har gått på vägbanor i Laguna Seca och Portland, men kommande helg är det dags för ovalloppet "CART Grand Prix of Chicago".
Läs mer

02-06-26 SSK-serien bjuder på NM
Klassiska racerbanan Kinnekulle Ring utanför Lidköping kommer i helgen att fullkomlingen svämma över av actionfylld racing. Inte nog med att 94 svenska förare är anmälda i fem spännande SSK-klasser - 34 norska förare finns också med på startlinjen varav 11 ställer upp i NTCC - den norska varianten till Sveriges kungaklass STCC.
Läs mer

02-06-26 Boije Ovebrink kör dieselbilen i S60-Challenge
Den omtalade dieselbilen i S60-Challenge kommer inte att rattas av Jens Edman på Anderstorp. Istället blir det Truckracing-föraren Boije Ovebrink som sätter sig bakom ratten.
- Jens kör ju ETCC och å fick jag förfrågan, det känns verkligen spännande, säger den forne Europamästaren.
Läs mer

02-06-26 Tommy Rustad kör gästbilen i Challenge på Anderstorp
Två svenska och en Nya Zeeländare har hittills varit gästförare i S60-Challenge. Till helgen är det dags för en norrman.
- Känns utmanande, det är alltid bra att köra mycket racerbil, säger ETCC-föraren Tommy Rustad.
Att köra mycket racerbil innebär då för Tommy Rustad att han både testar, kvalar och kör race i två klasser under helgen.
Läs mer

02-06-25 Rudholm: Tur i oturen på Snetterton-test
Efter midsommarfirande i Varberg tog jag i söndagskväll planet till England. Under måndagen körde vi officiellt Formula Renault-test på Snetterton. Testet blev dock ett test att lägga bakom sig. Men jag måste erkänna att vi hade tur i oturen!
Läs mer

02-06-24 Johan Sturesson ger sig in i VM hetluften
Johan Sturesson från skånska Knislinge tillhör den yppersta eliten av svenska racingförare med massor av meriter från såväl nationella som internationella serier. Johan åkte VM i karting redan i början av nittotalet för att sedan tävla i Tyskland under flera år i bland annat Formel 3.
Läs mer

02-06-24 Pontus Mörth i internationell hetluft igen
Sverige och Anderstorp är tummelplatsen kommande helg för LG Super Racing Weekend med bland anntat EM för touringcar bilar, ETC med Richard Rydell och Fredrik Ekblom samt VM för GT bilar i FIA GT serien.
Läs mer

02-06-18 Carl Rydquist rapport från Volvo S40 Challenge
I helgen kördes deltävling 3 i årets JSM-serie för standardbilar, Volvo S40 Challenge (som förut gick under namnet JTCC), på Mantorp Park. För mig egen del var det debut på flera sätt, med en ny klass i en ny biltyp i en ny tävlingsform (kortlopp) med ett nytt team (MH Motorsport).
Läs mer

02-06-17 Stora startfält och spännande SLC-Racing
SLC-Racing Series har kört sin tredje racehelg för i år. Först ut var GT-racet över åtta varv. Denna gång kördes GT, V8 Challenge och BMW-Cup tillsammans och det blev hela 27 bilar som kom till start. Hubbe Bergh ställde upp i det ena racet för att träna inför FIA-GT loppet som han skall köra på Anderstorp sista helgen i juni.
Läs mer

02-06-17 Spirit Racing på pallen igen
Spirit Racing har kört den tredje deltävlingen i Svenska Långdistanscupen. Först kördes GT-loppen över åtta varv. Per-Ove Olsson hade hyrt Spirits Ferrari 360 och körde till sig femte och sjätte plats i de två heaten. Per-Ove var mycket nöjd själv med placeringarna i det 27 bilar stora startfältet. Han hade aldrig kört bilen förut.
Läs mer

02-06-17 Christer Johansson bäste bengtsforsare i racing
Det blev ett katastrofalt race för Erik och Anders Berger i Karlskoga. På träningen gick det bra och Anders stod i pole före Erik. Christer Johansson, som äntligen gjorde comeback, stod i ruta fem.
Läs mer

02-06-17 Kenneth Nilsson tvåa i Modsport på Gelleråsen
Sportvagnsmästerskapet körde i helgen deltävling på Karlskoga motorstadion. I klass Modsport deltog Kenneth Nilsson, SMK Eda, med sin Scatto T7. Han körde till sej andra träningstid efter lite däckproblem. Startade racet efter Bengt Johansson, Kalmar, i en AC Cobra, som ledde större delen av loppet men som fick ge sej med maskinkrångel. Kenneth fick istället också han med lite motorkrångel slåss med Ola Johansson, Finspång, i en MGB och tog till slut andraplatsen. Trea blev Peter Eriksson, Hyllinge MS, Porsche 944.
I mästerskapet delar Kenneth ledningen med Ola Johansson Finspång på 10 poäng före Peter Eriksson Hyllinge 8 poäng.

02-06-17 FSI-teknologi hjälpte Audi till trippelseger
Med en suverän trippelseger inför 220 000 åskådare säkrade Audi AG igår en plats i Le Mans-historien. Audi är den femte tillverkaren som vunnit världens tuffaste motortävling med samma team tre gånger i rad - och den första som gjort ett äkta hat trick under de senaste 20 åren.
Läs mer

02-06-16 Depåslarv stoppade Bräck
Kenny Bräck var i ledningen under de 60 första varven av söndagens CART-lopp, G.I. Joe´s 200, i Portland, USA, men tvingades bryta direkt efter det andra depåstoppet sedan vänster bakhjul lossnat.
- Exakt vad som hände vet jag inte, vi får ta ett snack om det i stallet i början av veckan. Men allt talar väl för att däcket inte kom på som det ska. Jag kände inget förrän jag kom in i första kurvan efter depåstoppet", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-06-16 Uppkörning och poäng för Rudholm på Thruxton
Efter det officiella testet på Brands Hatch tidigare i veckan var jag övertygad om att vi gjort framsteg i setupen. Jag var mycket positiv inför helgen och därför besviken när jag kvalade åtta på lördagens tidsträning.
Läs mer

02-06-16 Rickard Rydell bröt Le Mans 24-timmars
Prodrives Ferrari 550 GTS Maranello dominerade kvalet i GTS-klassen inför racet. Marginalen till tvåan var ungefär tre sekunder. Rickard, Alain Menu och Tomas Enge var ungefär lika snabba i bilen och alla före närmaste tid bakom med bred marginal.
Läs mer

02-06-13 Volvo utökar - "Flash" kör i Europa redan i år
Volvo förstärker nu sin närvaro i ETCC-mästerkapet med en tredje bil. Bilen kommer att drivas av det svenska teamet Flash Engineering med stöd från Prodrive i England. Först ut tillsammans med de nuvarande ETCC-förarna Rikard Rydell/James Hanson blir Jens Edman, som kör den svenska ETCC-tävlingen på Anderstorp den 30 juni. Sedan blir det Jan "Flash" Nilsson som tar över ratten i de tyska respektive belgiska deltävlingarna.
Läs mer

02-06-13 Jens Edman kör Volvo S60 i ETCC på Anderstorp
Till den svenska deltävlingen i ETCC på Anderstorp 29-30 juni kommer det att finnas en tredje Volvo S60 i startfältet med Jens Edman vid ratten. Volvo och Prodrive har i det tysta byggt ytterligare en bil, som vid sidan av de ordinarie bilarna med Rickard Rydell och James Hanson, ska ta upp kampen med de många BMW och Alfa Romeo i mästerskapet.
Läs mer

02-06-13 Rickard Rydell på Le Mans nu i helgen
På lördag går starten i en av världens mest kända biltävlingar, 24-timmars på LeMans. Rickard Rydell kör tillsammans med Alain Menu och Tomas Enge en Ferrari 550 Maranello i GTS-klassen för Prodrive.
Läs mer

02-06-12 Bräck siktar på topplats i Portland
Efter säsongens bästa placering en tredjeplats i Monterrey, Kalifornien i söndags siktar Kenny Bräck på en ny topplats i helgens CART-lopp i Portland, Oregon.
- Jag hoppas och tror att vi kan bygga vidare på det momentum vi har efter senaste racet. Vi måste börja vinna nu, men det fattas ännu några tiondelar innan vi är lika snabba som Newman/Haas-bilarna på vägbana, säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-06-11 Audi kan skriva historia på Le Mans
Efter månader av förberedelser stundar snart allvaret. Den 15 juni arrangeras 24-timmarsloppet på Le Mans för 70 gången. För Audi, som vunnit loppet två år i rad, är detta årets viktigaste race. Den franska uthållighetsklassikern drar till sig blickar från hela världen. Förra året bevittnades loppet av 2 500 journalister och närmare 200 000 åskådare.
Läs mer

02-06-11 Rudholm trea och stora framsteg på test!
Vi hade igår officiellt test på Brands Hatch. Testet gick mycket bra och vi har gjort märkbara framsteg i våra inställningar. Vi har nu tagit ett steg närmare toppen och resultatet från gårdagen var bästa hittills!
Dagen var uppdelad i fyra pass. Vi var direkt med på "pace" och jag var fyrai första passet, då endast 0.077s från Jamie Green som var snabbast. Jag satte en identisk tid med mästerskapsledaren Danny Watts.
Läs mer

02-06-10 Volvos gästförare utesluten i bägge racen
Volvos gästförare Aaron Slight lyckades inte med sin målsättning i S60-Challenge. Att bli bättre en sjua var en förhoppning som grusades i båda racen. BTCC-föraren blev nämligen utesluten i bägge.
Volvos gästförare var på Karlskoga den forne Super Bike stjärnan Aaron Slight som skolat om och valt att satsa på en karriär som racerförare i BTCC istället.
Läs mer

02-06-10 Ny pallplats för Tobias Klintheim i S60 Challenge
Det var blandade känslor i team DEWALT S60 efter söndagens tävling på Gelleråsen. Efter de fina varvtiderna i lördagsheatet och därmed framskjutna start positioner så var både Tobias Klintheim och Kenneth Ahnelöv helt inriktade på topp placeringar i dagens race.
Läs mer

02-06-10 Kenny Bräck trea på Laguna Seca
Kenny Bräck tog sin första pallplacering i årets CART-serie med en tredjeplats i söndagens Grand Prix of Monterrey på Laguna Seca, Kalifornien. Med de 14 poäng han körde in är Kenny nu uppe på delad sjätte plats i mästerskapsserien, 19 poäng efter ledande Christiano da Matta.
Läs mer

02-06-09 Elfel stoppade Anders att ge Erik Berger kamp om segern
Det blev återigen Erik Berger som vann när den historiska racingserien bevistade Anderstorp. På träningen var Anders Berger aningen snabbare än Erik och de startade som etta och tvåa i tvålitersklassen. Erik var bekymrad över att hans motor gick varm på träningen.
Läs mer

02-06-09 Historien upprepar sig för Kristoffersson Motorsport
Bra resultat i första heatet, konstiga domslut och tekniska problem som spolierar framskjutna placeringar i det andra.
- Det stämmer, säger en mycket upprörd Tommy Kristoffersson. Att grejorna kan gå sönder det vet vi och det får man leva med. Men när händelser på banan uppfattas och bedöms fel, då kan det kännas lite väl tungt.
Läs mer

02-06-09 Lindblom sjua och fyra i STCC på Gelleråsen
I söndagens första heat i STCC tävlingen på Gelleråsen i Karlskoga kom Jan Lindblom ut som åtta efter de första kurvorna.
Läs mer

02-06-09 Tobias Johansson en låssprint från första pallplats
Toshiba Racingteamet inledde söndagens verksamhet i STCC med ett warm up pass där både Anders Hammer och Tobias Johansson konstaterade att bilarna fungerade bra. I första heatet så blev Tobias instängd i starten och tappade sin tredje startposition till en sjätte plats ut efter första varvet.
Läs mer

02-06-09 Andersson segrare i Challenge på Karlskoga
Ludvikasonen Daniel Andersson tog under söndagens race sin första seger i S60-Challenge på Karlskoga.
- Känns riktigt skönt, säger han.
Efter det att poleinnehavaren, gårdagsvinnaren och ledaren i mästerskapet Daniel Haglöf brutit redan på första varvet efter en avåkning delade de båda Cooper Ejes-förarna Daniel Andersson och Mårten Sahlström tätplatserna. Daniel Andersson skaffade sig en lucka som han höll genom hela racet.
Läs mer

02-06-09 Tomas Engström tog första STCC-segern
- Helt underbart. Detta har vi jobbat för i flera år," var det första som Tomas Engström sa när han klev ur sin Honda Accord efter segern i första STCC heatet på Gelleråsen i dag. Det blev stor kramfest innan det var dags för Tomas att ta plats högst uppe på prispallen.
Läs mer

02-06-09 Pallen direkt för Thomas Johansson på Gelleråsen
Med en lång meritliksta i Svensk motorsport, som omfattar ett flertal SM och NM medaljer i formelbilsracing och i STCC mm, inleder den nu 37 årige Thomas Johansson en ny karriär inom racingen. Denna gång är det Superkart som gäller. Superkart är bland det snabbaste som finns på en tävlingsbana. Små öppna gokartbilar som bara väger 130 kg och är försedda med en 250 cc motor på ca 90 hk.
Läs mer

02-06-08 Tobias Johansson trea i morgondagens första grid
Det var Tobias Johanssons dag i Toshiba teamet i dag. Det började lite tveksamt för Tobias när den fria träningen inleddes i dag på Gelleråsen inför morgondagens två STCC heat. Men teamets idoga arbete med att hitta en bra inställning på Audibilen lyckades så småning om.
Läs mer

02-06-08 Tomas Engström tog poleplatsen i STCC
Tomas Engström infriade sin målsättning inför helgens STCC deltävling på Gelleråsen i Karlskoga genom att notera snabbaste varvtid vid tidskvalifikationen inför morgondagens första heat.
Det såg länge ut som om det skulle bli dubbelt Audi i topp med Roberto Colciago och Tommy Kristoffersson men med cirka tio minuter kvar körde Engström ut med nya däck och fick till två fria varv och en bästa varvtid på 1.06.402 vilket ingen annan lyckades straffa.
Läs mer

02-06-08 Haglöf utökar sin ledning - Volvos gästförare diskad
Daniel Haglöf utökar sin ledning i S60-Challenge. Genom en seger i Race 1 under lördagen har han nu skaffat sig ett viktigt poängförsprång.
- Det känns riktigt skönt, säger han.
Daniel Haglöf tog under lördagen sin andra seger i S60-Challenge. Det är han först med att göra och har därmed skaffat sig en tryggare sits än de övriga förarna.
Läs mer

02-06-08 Sammanbitna miner i Volvoteamet efter kvalet
- Vi ser inte ut att kunna slå Honda och Audi på kvalen.
Orden tillhör Christian Dahl, teamchef på Flash Engineering efter STCC-kvalet på Karlskoga. "Flash" slutade sexa, Edward åtta.
Thomas Engström, Honda, gjorde under lördagens STCC-kval något som ska vara omöjligt att göra. Han satte den bästa tiden redan på det första varvet och förbättrade den ytterligare på det andra.
Läs mer

02-06-08 Testrapport: Audi i topp, "Flash" trea och Edward åtta
Janne "Flash" Nilsson sa innan racehelen på Karlskoga:
- Sköter Audi sitt jobb så tar dom topplaceringarna.
Under fredagens fria träning slog profetian in och "Flash" blev trea &endash; strax bakom Kristoffersson och Colciago.
Läs mer

02-06-08 Provisorisk pole position för Kenny Bräck
Kenny Bräck var snabbast i det första tidskvalet inför söndagens CART tävling på klassiska Laguna Seca i Kalifornien. Med dom nya reglerna är Kenny garanterad en plats i första startled vad som än händer i lördagens kval. Dessutom fick han en eftertraktad bonuspoäng efter en tuff start på säsongen med sitt nya team Target Chip Ganassi.
Läs mer

02-06-07 Rapport Gelleråsen; fredagens träningar
S60-CHALLENGE:
Under fredagen kördes fri träning för S60-Challenge. Jens Edman står med för första gången i år i Bosch Dieselbil och presenterade sig direkt med en fjärdeplats. För gästföraren Aaron Slight blev det andra träningspasset mest lyckat och han slutade med dagens sjunde bästa tid. Bästa tid satte Daniel Andersson i båda passen.
Läs mer

02-06-06 Helena och Jimmy laddar nu om inför Gelleråsen.
Tävlingshelgen i S60 Challenge på Ring Knutstorp för två veckor sedan blev ett bakslag för teamets båda förare Jimmy Johansson och Helena Larsson. Båda bilarna drabbades av tekniska problem och resultaten uteblev därför.
Läs mer

02-06-06 Team DEWALT S-60 positiva inför Gelleråsen
Den tredje deltävlingen i årets S60 Challenge serie körs kommande helg på Gelleråsbanan i Karlskoga. Resultaten från förra tävlingshelgen på Ring Knutstorp blev inte vad teamet hade hoppats och har därför lagt ner mycket energi på att analysera bilarnas uppförande. Det framkom många teorier som sedan omsattes i praktiken vid en testdag på Anderstorp i början på veckan.
Läs mer

02-06-05 Het kamp väntas på Gelleråsen till helgen
De två veckorna efter Knutstorp har varit stekheta. Att lufttemperaturen ser ut att hålla sig runt 25 grader även till helgens race på Gelleråsen är dock inget som oroar Volvoduon Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström.
- Jag hoppas att jag får betalt för min fysträning nu, säger Janne "Flash" Nilsson.
Läs mer

02-06-05 Juni intensiv månad för Kenny Bräck
Juni blir en intensiv månad för Kenny Bräck, som efter 8:e platsen i Milwaukee i söndags nu är på plats i Kalifornien för söndagens Grand Prix of Monterey på Laguna Seca.
- Det är väldigt svårt att köra om på den här vägbanan som är ganska teknisk, så startpositionen blir extremt viktig. Jag hoppas på ett lyckat kval", säger Kenny Bräck.
Läs mer

02-06-05 Kristoffersson Motorsport: Poängfattig helg på Knutstorp
En helg där teamet presterar ett näst intill felfritt arbete, bilarna ligger som strykjärn på banan som ringlar sig som en orm i den skånska myllan. Förarna är så taggade och fulla av självförtroende att Mike Tyson skulle framstå som en ängslig blekfis. Allt detta resulterar i en inte allt för diger poängskörd och det på Knutstorp, en bana som passar oss som handsken.
Läs mer

02-06-05 Engström siktar på poleplatserna i Karlskoga
Efter racehelgen på Ring Knustorp, där Tomas Engström och hans Honda blev inblandad i ett par kollissioner, så laddar han nu för att vara snabbast på tidskvalet och att finnas i första ledet när starten går.
- Det är väl lika bra att smita i väg direkt så att man slipper trängsel, säger Tomas med ett leende.
Läs mer

02-06-03 Risk för nerslag när Flash äntrar Karlskoga Motorstadion
Spänningen är på topp, när segerkandidaterna i prestigefyllda STCC möts på värmländska Karlskoga Motorstadion i helgen.
- Utgången är helt oförutsägbar, säger Mike Luff som är ansvarig för arrangemanget lördag-söndag den 8-9 juni.
Läs mer

02-06-03 Rudholms bil gick sönder på Silverstone
Den fjärde deltävlingen i det brittiska Formula Renault mästerskapet gick denna helg på Silverstone. Efter ett skapligt kval såg jag fram emot racet. Tyvärr gick jag aldrig i mål då bilen gav upp...
Läs mer

02-06-02 Bräck tappade ledning på depåstopp
Kenny Bräck ledde söndagens CART-lopp, Miller Lite 250, i 59 varv och med lite tur hade den annorlunda depåstrategi han och hans stall, Target Chip Ganassi Racing, valde kunnat ge full utdelning.
Det var väldigt, väldigt nära. Nu blev det en 8.e plats i stället.
Läs mer

02-06-02 Problemfylld helg för Rickard Rydell
Det blev tyvärr inga poäng för Rickard Rydell när ETCC gästade Jarama i Spanien. I första loppet startade han på grund av ett extra motorbyte sist, men körde upp sig till tionde plats.
- Bilen går jättebra men effekten i motorn räcker inte till för att hänga med de snabbaste idag, berättar Rickard. Framförallt är det kul att bilen går bra på flera olika bantyper.
Läs mer

02-05-29 Bräck inför helgens race i Milwaukee
En vecka efter klassiska Indianapolis 500 är det dags för ännu ett klassiskt lopp för Kenny Bräck i USA. På söndag körs "Miller Lite 250" på The Milwaukee Mile i Milwaukee, Wisconsin. Kenny vann loppet ifjol efter en tuff duell med Michael Andretti.
Läs mer

02-05-29 Robin Rudholm inför helgens race på Silverstone
Det har nu blivit dags för den fjärde deltävlingen i det brittiska Formula Renault mästerskapet. Denna gången är det Silverstone, som förövrigt är något utav en hemmabana för mig! Jag känner mig oerhört motiverad inför helgens race. Jag tycker att teamet går i rätt riktning. Min körning förbättras hela tiden och jag känner mig mycket harmonisk för resterande säsong.
Läs mer

02-05-27 Kenny Bräck elva i Indy 500
En felinställd växellåda förstörde chanserna till en topplacering för Kenny Bräck i söndagens 86:e upplaga av Indianapolis 500.
Kenny slutade på 11.e plats efter att ha startat som 21:a bil i det sjunde startledet. Det här var hans första Indy 500 sedan segern i det klassiska loppet 1999.
Läs mer

02-05-26 En besvikelsens dag för Engström på Knutstorp
Efter en lördag i dur med lyckade tester och ett synnerligen bra tidskval där Tomas Engström körde till sig tredje startposition i dagens första STCC heat på Ring Knutstorp var det upplagt för en framgångsrik fortsättning under söndagen.
Läs mer

02-05-26 En mörk boch en ljusare dag för Jan Lindblom på Knutstorp
Helgens STCC tävling på Ring Knutstorp började i moll för Jan Lindblom. Vid lördagens fria träning stod Lindblom mestadels i depå med en krånglande elektronik som gjorde att motorn inte gick rent. När det sedan var dags för det viktiga tidskvalet blev det styrservofel och omöjligt att fightas om topptider.
Läs mer

02-05-26 Edward segrade - "Flash" föll på depåstopp
Edward Sandström vann sitt andra STCC-race på Knutstorp och blev historisk. Men det fanns smolk i glädjebägaren. De 13 028 åskådarna fick se Janne "Flash" Nilsson tappa en klar ledning och sluta fyra efter ett kaotiskt depåstopp.
Läs mer

02-05-26 Ömsom vin ömsom vatten för Kristoffersson Motorsport
Dagens första heat inleddes med en liten incident i första kurvan, de inblandade var Tobias Johansson i Audi och Edward Sandström. Nicklas Karlsson öppnade starkt och fick tidigt en ledning på några billängder.
Tommy Kristoffersson attackerade tidigt Tomas Engström för ett försök att överta andraplatsen. Efter den lyckade omkörningen tilldöms Tommy ett Drive-Thru straff.
Läs mer

02-05-26 Rapport; Race 1: "Flash" trea - Edward åtta efter avåkning
Det första STCC-racet på Knutstorp fick en dramatisk start. Redan i den första kurvan blev Edward Sandström tvungen att svänga ut i gruset. Janne "Flash" Nilsson körde upp sig från en fjärdeplacering och knep den sista platsen på Podiet.
Läs mer

02-05-25 Kvalrapport STCC: "Flash" startar fyra i Race 1
Lördagens STCC-kval bjöd på en skräll. Nicklas Karlsson, Vauxhall, tog Pole Position och förhandsfavoriten Roberto Colciago, Audi, lyckades bara bärga den femte bästa tiden. "Flash" startar med tre förare framför sig som alla har färre mästerskapspoäng. Edward Sandström hade det tungt med 40 kilo i bilen och startar åtta på söndag.
Läs mer

02-05-23 Johansson och Hammer redo att skrälla igen i STCC
Vid förra årets andra STCC-tävling på skånska Ring Knutstorp så skapade Toshiba Racings Tobias Johansson sensationsrubriker när han tog en seger och en tredje plats.
- Ja det var en kanonhelg, säger Tobias och fortsätter, jag trivs väldigt bra på banan och har hittat en set up på bilen som gör att jag kan åka aggressivt och fort.
Läs mer

02-05-23 Team DEWALT S-60 siktar på seger på Ring Knutstorp
Årets andra deltävlingen i S 60 Challenge körs i helgen på Ring Knutstorp i samband med STCC. För Team DEWALT med förarna Tobias Klinthem, Kalmar, och Kenneth Ahnelöv, Uttran, så har teamchefen Dick Jönsson-Wigroth höjt målsättningen och siktar nu på heatsegrar.
Läs mer

02-05-23 S60-förare dansar regndans
Jimmy Johansson dansar regndans inför helgens tävling på Ring Knutstorp. Det har varit full fart i garaget hos MH Motorsport sedan premiären i S 60 Challenge på Mantorp för två veckor sedan. Båda Jimmy Johanssons och Helena Larssons bilar har varit nedplockade i minsta detalj för genomgång.
Läs mer

02-05-23 Pontus Mörth gästförare i S60 Challenge
Han har mött Carl Rosenblad flera gånger tidigare, bland annat i STCC. Men han har aldrig fått chansen att överglänsa honom i en S60-Challenge bil. Det får han till helgen. Pontus Mörth är nämligen Volvos andre gästförare i Volvos nya enhetsklass på Knutstorp till helgen.
Läs mer

02-05-23 "Flash" och Edward redo att utmana på "Audi-banan"
Janne "Flash" Nilsson kommer med 20 poäng och tio kilos tilläggsvikt till Knutstorp. Edward Sandström med en färsk seger, 15 poäng och 40 kilo i bagaget. Volvoduon är redo att utmana Audi till helgen.
- Knutstorp gynnar fyrhjulsdrivna Audi, men jag har slagit dom på Knutstorp tidigare och jag tänker göra det igen, säger "Flash".
Läs mer

02-05-22 Rudholm snabb utan nya däck på Snetterton
Vi har haft ett uppehåll på nästan två veckor sedan racet på Thruxton. Nu var det dags igen med officiellt test på Snetterton. Det var skönt att komma tillbaks igen och testet gick mycket bra! Det har varit väldigt skönt att få vara hemma i Sverige ett par dagar.
Läs mer

02-05-21 Mattias Ekström fortsätter imponera
Svenske Mattias Ekström fortsätter att imponera i den tyska DTM-serien (Deutsche Tourenwagen Masters). Under söndagens lopp på engelska Donington lyckades han med bedriften att bli trea trots att han fick starta från depån.
Läs mer

02-05-21 Gammal är äldst på Kinnekulle Ring
Det bjöds på mycket fin racing på Kinnekulle ring. Som så många gånger förr så stod Erik Berger i centrum. Eriks fight med sonen Anders var bland det mest publikfriande som setts på år och da´r. Deras heat som heter Standard Ny och GT Ny gick ut som åttonde och sista heat för dagen. Tyvärr saknades några av konkurrenterna, bl a Lennart Björk som hade fel på motorn och kunde inte köra racet.
Läs mer

02-05-20 Medaljkungar visade att gammal är äldst
Det är fortfarande de gamla mästarna som regerar på de svenska banorna - eller åtminstone på klassiska Kinnekulle Ring utanför Lidköping efter helgens tävlingar för historiska bilar. SSK (Stockholms Sportvagnsklubb) arrangerade Sportvagns Meeting och lockade ett stort startfält - däribland medaljkungar som Erik Berger, Bengtsfors MC och Rune Tobiasson, Sotenäs MK. Rune Tobiasson var lika svårslagen som väntat och segrade i klassen för nyare standard- och GT-bilar - men så kom han också till start i en unik och vrålsnabb BMW 3,5 CSL, byggd för klassen över 2000 cc.
Läs mer

02-05-20 Eda-förare etta på Kinnekulle
SMK Edas Kenneth Nilsson tävlade i helgen med sin egenhändigt byggda bil, Scatto T7. Han hade lite motorbekymmer i båda träningspassen. Gjorde i racet en kanonstart från pole position och höll sedan ledningen rätt så komfortabelt före Sören Trygg i en GTD Lola T70 de femton varven in i mål. Tyvärr hade han inte möjlighet att delta i första racet i Falkenberg men kör resten av säsongen med fortsättning i Karlskoga 14-15 juni.
Klass Modsport
1. Kenneth Nilsson, SMK Eda, Scatto T7, 2. Sören Trygg, SSK, GTD Lola T70, 3. J Staffan Anderson, Finspångs MS, Piper P2

02-05-19 Rickard Rydell snabb men fick bara en poäng
Efter ett lyckat kval var förhoppningarna om framskjutna placeringar stora. Men tidigt i första racet blev Rickard påkörd av Giovanardi när de fightades om ledningen. En topplacering förvandlades till en nollpoängare.
Läs mer

02-05-15 Medaljkungar möts på historiska Kinnekulle Ring
Det är superkända medaljkungar som kommer att stå för spänning och underhållning på historiska Kinnekulle Ring utanför Lidköping i helgen.
- Det ska bli roligt att köra på Kinnekulle Ring igen, berättar en av dem - Erik Berger, Bengtsfors MC - som närmast kan beskrivas som 70 - talets Janne Flash Nilsson - en gång i tiden toppförare inom svensk motorsport.
Läs mer

02-05-15 "Flash" mycket nöjd med STCC-premiären
STCC-premiären är avklarad och jag vill börja med att gratulera min stallkompis Edward Sandström till hans första seger i mästerskapsklassen. Jag är också mycket nöjd med min egen och framförallt teamets insats på Mantorp. Det bådar gott inför säsongen.
Läs mer

02-05-12 Roberto Colciago 1:a och 2:a i STCC
Efter en start från pole-position i det första heatet, drar Roberto Colciago upp ett rasande tempo redan från början.
Tempot i inledningen, var från många av förarna rena kval-tempot. Roberto bygger upp en ledning i början, som efter fem varv växt till nästan en sekund. Då kommer det en kort lätt regnskur som gör banan cirka 4-5 sekunder långsammare.
Läs mer

02-05-12 Edward Sandström svarade för en makalös revansch
Edward Sandström var söndagens kung på Mantorp. 23-åringen startade sexa i andra STCC-racet, körde upp sig till en tredjeplats och fick en stor portion hjälp från teamet i depåstoppet. Det räckte till en seger för rookien.
- Det här känns helt fantastiskt, säger han, omringad av en stor skara journalister.
Läs mer

02-05-12 SM-poäng till i Toshiba Racing i STCC premiären
Toshibateamets båda förare Tobias Johansson och Anders Hammer hade som målsättning att få en förare inom topp fem och båda inom topp 10 och SM poäng när STCC körde sin premiär på Mantorp Park i dag. Vädrets makter ställde till med lite trubbel då det var omväxlande sol och regn som gjorde det svårt att ställa in bilarna och välja rätt däck.
Läs mer

02-05-12 Jimmy Johansson bjöd på show i S60 race
Jimmy Johansson bjöd på show i race ett och var med i toppen i andra heatet. MH-Motorsports två förare i S60 Challenge har nu avverkat årets första race i serien.
- Vi har lärt oss mycket av denna helg som kommer att visa sig i reultaten längre fram," säger Raymond Johansson i teamledningen och fortsätter
Läs mer

02-05-12 En pallplats för Team DEWALT S60
Tobias Klintheim blev framgångsrikast av DEWALT temets förare när premiären i S60 Challenge kördes på Mantorp Park i helgen.
- Jag fick en bra start och avancerade två platser direkt", sa Tobias Klintheim efter att ha gått i mål som fyra i första heatet.
Läs mer

02-05-12 JSM S40 Callenge avgjordes i Norge
Mikael Granberg nära dubbelseger i JSM S40 Challenge
Snabbe Mikael Granberg från Floda var nära att vinna dubbelt när deltävlingarna tre och fyra i JSM-klassen Volvo S40 Challenge avgjordes på norska Våler - den snabba och fina banan strax utanför Flisa. Efter seger i det första racet tog han också en klar ledning i det andra före vilt jagande Fredrik Carlsson, Falkenberg och Alexander Engblom från Skärhamn.
Läs mer

02-05-11 Toshiba Racing klara för STCCpremiären
Toshiba Racing startar i år två bilar i STCC. Anders Hammer kör nu sitt tredje år för teamet medan Tobias Johansson har anslutit inför årets säsong. I dag började allvaret med tidskval inför morgondagens två premiärrasce. Först ett sprintrace över 12 varv och sedan ett feature race över 20 varv med ett obligatoriskt depåstopp.
Läs mer

02-05-11 Fyra och tia i premiären för Team DEWALT S60
Tobias Klintheim blev framgångsrikast av DEWALT temets förare när premiären i S60 Challenge kördes i dag på Mantorp Park.
- Jag fick en bra start och avancerade två platser direkt, sa Tobias Klintheim efter att ha gått i mål som fyra.
Läs mer

02-05-11 "Flash" missade Pole Position med fem tusendelar
Janne "Flash" Nilsson missade under lördagen Pole Position med fem tusendelar (!). Poängtjuven var Roberto Colciago.
- Det är frustrerande eftersom jag vet att jag gjorde ett misstag på mitt snabbaste varv, säger "Flash".
Läs mer

02-05-11 Dags för kval till Indy 500
"Fast Friday " kom och gick på Indianapolis Motor Speedway i går. Och visst gick det undan.
Kenny Bräck var på nytt med och slogs i toppen med snabba varvtider under den sjätte och sista dagen av tidsträning inför lördagens första kval till årets Indy 500. Han var snabbast av alla ett tag för att sedan ligga tvåa bakom stallkamraten Bruno Junqueira, men när kvällen kom räckte Kennys tid bara till en 12:e plats.
Läs mer

02-05-10 Kenny näst snabbast på torsdagen träning
Kenny Bräck var näst snabbast av alla förare under torsdagens träning på Indianapolis Motor Speedway, vilket ger gott hopp om ett bra resultat inför lördagens kval till årets Indy 500.
- Jag sa i går att bilen blir bättre och bättre och det fick vi bevis för idag.
Läs mer

02-05-09 Kristoffersson Motorsport och ännu en säsong i STCC
Välkommen till Kristoffersson Motorsport och ännu en säsong med svensk racings kungaklass, The Swedish Touring Car Championship, STCC. , Ända sedan målgång i finalen förra säsongen, så har arbetet pågått för att få allt på plats till premiären nu i helgen.
Läs mer

02-05-09 "Flash" jagar mästartiteln &endash; men det blir ett tufft år
Nu drar Sveriges största banracingevenemang, STCC, igång igen. Det är den sjunde upplagan och aldrig, sedan starten 1996, har konkurrensen om mästartiteln varit hårdare. Seriens mest erfarne och segerrikaste förare, Jan "Flash" Nilsson, vet.
Läs mer

02-05-09 Kenny Bräck har startat Indy 500
Årets upplaga av klassiska Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway körs den 26 maj. Men redan på lördag avgörs kvalet, vilket betyder att Kenny Bräck och alla de andra förarna är igång på banan hela den här veckan och från onsdag nästa vecka.
Läs mer

02-05-07 Rudholm femma på Thruxton - två diskade!
Renault Sport UK har precis släppt den officiella pressreleasen efter gårdagens race på Thruxton. Två förare har blivit diskade på grund av att deras bilar ej gått igenom den tekniska kontrollen. Nyheten har precis kommit ut och mästerskapsledaren Danny Watts (Fortec Motorsport) och gårdagens vinnare Robert Bell (Motaworld) har båda blivit uteslutna från gårdagens tävling på Thruxton. I pressreleasen från Renault är anledningen följande:
Läs mer

02-05-06 Rudholm sjua och racerapport från Thruxton
Har precis kommit hem till lägenheten i Milton Keynes efter den tredje deltävlingen i det brittiska Formula Renault mästerskapet. Det har varit en bra helg på Thruxton, men jag måste erkänna att det kunde blivit betydligt bättre om allt hade klaffat!
Läs mer

02-05-06 SSK-serien arrangerar JSM i Norge
Alexander Engblom från Skärhamn leder Junior-SM i racing efter de två inledande deltävlingarna på Karlskoga Motorstadion. Tack vare två raka segrar toppar Alexander juniorracingserien- Volvo S40 Challenge -med åtta poäng före Stefan Liljestedt, Sorunda och ytterligare fyra poäng före Sebastian Malm, Grödinge.
Läs mer

02-05-06 Rydell trea och fyra på Silverstone
Helgens facit efter FIA ETCC omgång tre och fyra: Ytterligare en fjärdeplats i heat 1, men hela vägen upp på pallen heat 2! Rickard Rydell höll sitt löfte om att han och Volvo skulle vara snabbare än BMW Team Deutchlands båda förare.
Läs mer

02-05-05 Dubbla andraplatser för Spirit Racing på Kinnekulle
Det blev en lyckad helg för Spirit Racing och deras samarbetspartner IPM Racing. I tretimmars racet gjorde de en stark insats och körde in som tvåa slagen med två varv. Då hade de ändå fått straff för bensinspill vid tankning.
Läs mer

02-05-05 Tillfälligt avbrott för Bergers i Falkenberg
Det gick inte riktigt som de hade tänkt för Bergers Racing team. Det började dock bra med Erik snabbast på en våt bana under lördagsträningen. På söndagens träning hade Tomas Hall satt på nya slicks och var snabbast. Erik och Anders Berger var tvåa och trea.
Läs mer

02-05-02 Krasch äventyrar premiären S 60 Challenge
Under gårdagen inträffade en ny olycka med en Volvo S60 Challengebil vid test på Gelleråsen. Det var Michael Ljungström i Ferrita Racing som tappade bromsverkan när han i full fart kom ner mot Trösenkurvan efter den långa startrakan.
Läs mer

02-01-05 KMS testrapport Mantorp Park
På valborsmässoafton genomfördes det sista officiella testet inför premiären i STCC om två veckor. Temperaturen var inte nämnvärt högre än vid förra testtillfället på Ring Knutstorp. Dock var det betydligt mer vårlikt när solen tittade fram mellan molnen. Ett kort men kraftigt skyfall blev det också strax efter lunch, så vi kände oss som hemma när det gäller försäsongstester på Mantorp Park.
Läs mer

02-05-01 Robin Rudholm inför helgens race på Thruxton
Det har nu blivit dags för säsongens tredje deltävling i det brittiska Formula Renault-mästerskapet. Efter oturshelgen på Oulton har teamet byggt ihop en ny bil och vi har nu avverkat ett shake-down på Croft. Min bil är nu äntligen klar efter den våldsamma kraschen på Oulton Park.
Läs mer

02-04-30 Edward imponerade stort i det sista STCC-testet
Under tisdagen kördes det sista STCC-testet innan premiären på Mantorp. Edward Sandström är i storform och satte dagens näst snabbaste tid. Janne "Flash" Nilsson gjorde inga kvalinställningar på sin bil och fick därmed den fjärde bästa tiden.
Läs mer

02-04-29 Tredje testdagen för Edward - nu känner han bilen
Senaste STCC-testet kördes på Knutstorp för drygt två veckor sedan. Under måndagen var det dags igen. Och Flash Engineering är fortfarande det enda team som utnyttjar förmånen av en extra rookie-dag.
Läs mer

02-04-22 Ingen Le Mans-start för Pontus Mörth
Racerföraren Pontus Mörths tänkta start för Ferrari i det klassiska 24-timmarsloppet på Le Mans i juni brann nästan bokstavligt och bildligt inne. För i samband med tester kraschades och förstördes den bil som Mörth skulle ha kört tillsammans med två andra förare.
Läs mer

02-04-29 Carl Rosenblad i S60-Challenge Castrol gästbil
Vem som ska köra S60-Challenge Castrol gästbil vid premiären på Mantorp har länge varit en hemlighet. Tills nu. Först ut blir STCC-profilen Carl Rosenblad som under måndagen gör en shake-down med Castrol-bilen.
- Det känns verkligen spännande, säger han.
Läs mer

02-04-28 Spänningsfylld racing i SSK-premiären
I helgen var det premiär för flertalet bilklasser i SSK-serien - en av Sveriges största racingarrangörer. Och som väntat bjöd förarna publiken på spänningsfylld racing på den klassiska racerbanan Kinnekulle Ring utanför Götene..
Läs mer

02-04-27 Kenny Bräck bröt i Japan
Ett motorfel tvingade Kenny Bräck att bryta lördagens CART-race i Japan.
- Ett fläkthjul i turbon gick sönder, säger Kenny som hann köra halva loppet (101 av 201 varv) innan motorn i hans bil gav upp.
Läs mer

02-04-24 Bosch huvudsponsor i S60 Challenge
Det är nu klart att Bosch går in som huvudsponsor i den nya populära enhetsklassen i racing, Volvo S60 Challenge. Klassen som innehåller 28 st tekniskt identiska Volvo S60 T5 kommer att köras på samtliga 8 STCC-tävlingar samt på ETCC-tävlingen på Anderstorp i sommar.
Läs mer

02-04-23 CART-säsongens första ovalrace i Japan
På lördag är det dags för CART-säsongens första ovalrace, Bridgestone Potenza 500, som avgörs på Twin Ring Motegi i Japan.
Läs mer

02-04-23 Premiär för SSK-serien 2002
Sverige är avlångt! Knappt har isracing-SM avgjorts i norrländska idyllerna Överkalix och Morjärv - så är det dags för race igen. 45 grader varmare och 135 mil söderut - närmare bestämt på anrika Kinnekulle Ring utanför Lidköping - och då handlar det återigen om racing, fast på asfalt. Om bara några dagar - 27 - 28 april - arrangerar en av Sveriges absolut största racingarrangörer - Stockholms Sportvagnsklubb - de två första deltävlingarna i spektakulära SSK-serien.
Läs mer

02-04-22 Bästa resultatet hittills för Mattias Ekström
Söndagens invigningslopp av DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) på Hockenheim blev en succé för Audi - och för svenske förararen Mattias Ekström. Med en dubbelseger, och med Mattias Ekström på andra plats efter vinnaren Laurent Aiello, visade Team Abt Sportsline på allvar vad Abt-Audi TT-R-bilarna går för.
Läs mer

02-04-22 Alex Engblom slog till i JSM premiären
Knappt har banracingsäsongen börjat förrän ett nytt stjärnämne inom motorsporten fötts. Den 17 åriga talangen, Alex Engblom från Tjörn i Bohuslän, presenterade sig med bravur när årets Svenska Junior Mästerskap i banracing inleddes på ett vårsoligt Karlskoga Motorstadion under lördagen.
Läs mer

02-04-22 Rickard Rydell nöjd dubbelfyra
Rickard Rydell såg ut som en vinnare efter ETCC-premiären på den franska F1-banan Magny-Cours.
- Det här var en av mina roligaste racehelger på länge, försäkrade han efteråt.
Läs mer

02-04-22 Rekordstora startfält i SLC-premiär
Aldrig förr har racingen varit så populär i Sverige som nu. När SLC-Racing Series drog igång med sin första tävling på Gelleråsbanan i Karlskoga så var långloppen fullbokade. Den enda klassen som hade färre deltagare än beräknat var GT-klassen, men i gengälld så fick vi se mycket spektakulära bilar.
Läs mer

02-04-21 Årspremiär för Spirit Racing i banracing
Spirit Racing körde i helgen årets första deltävling i SLC-Racing Series. De har bytt ut en del av sina bilar till i år och även fått en ny samarbetspartner i IPM Racing. I det första långloppet över tre timmar körde Pappa Jerry Ståhlberg tillsammans med sönerna Mathias och Tobias samt Claes Foberg och Erling Sörensen.
Läs mer

02-04-19 Rickard Rydell testar inför premiären på söndag
På söndag körs de första tävlingarna i ETCC för säsongen. Stallen är på plats i Frankrike på Magny Cours för ett gemensamt test. Det är enda gången som det är test på en bana i veckan innan tävling. För Rickard Rydell är det andra gången han är och kör på Magny Cours.
Läs mer

02-04-18 Robin Rudholm i stor krasch
Gårdagens test på Oulton Park fungerade bra fram till det sista passet. Vi hade precis lagt på nya däck och jag hade bara hunnit köra tre varv. I slutet av rakan gick rattstången av och i 160km/h kraschade jag in i muren. Det är den i särklass största kraschen i min karriär.
Läs mer

02-04-18 Mattias Ekström laddad inför tyskt motormästerskap
Nu på söndag, den 21 april, drar årets DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) igång på allvar. Säsongsstarten går av stapeln på Hockenheim och för första gången ställer Abt Sportsline upp med hela fem Abt-Audi TT-R-bilar. I en av dem sitter svenske Mattias Ekström.
Läs mer

02-04-14 Kenny fyra i Long Beach
Kenny Bräck kom på 4:e plats i söndagens Toyota Grand Prix of Long Beach och tog därmed sina första poäng i årets CART-serie.
Läs mer

02-04-13 Edwards andra testdag blev ett elddop för teamet
Efter regn kommer solsken heter det. Kan låta vackert, förutsatt att ordspråket inte inträffar på en racingbana under en och samma testdag.
Läs mer

02-04-13 "Flash" och Sandström satte press i första testet
Under fredagen kördes det första STCC-testet för säsongen på Ring Knutstorp. En kuperad bana där fyrhjulsdrivna bilar har en stor fördel &endash; sägs det. Volvo klarade trots detta nämligen av att sätta stor press på ärkerivalen genom Jan "Flash" Nilssons imponerande körning.
Läs mer

02-04-13 Colciago snabbast i STCC-test på Ring Knutstorp
Det första officiella STCC-testet för året, det på Ring Knutstorp utanför Helsingborg i Skåne, bjöd på ett för årstiden vanligt väder. Kallt, snålblåst och med regnet hängande i luften.
Läs mer

02-04-11 Pontus Mörth aktuell för Ferrari i 24-timmars på Le Mans
Det kan bli ännu en svensk förare i ett av de stora fabriksstallen i det klassiska 24-timmarsloppet på Le Mans den 15-16 juni. Det är den 25-årige värmlänningen Pontus Mörth som har fått erbjudande om att bli en av tre förare att köra Ferraris andrabil.
Läs mer

02-04-11 Skånskstyrt motorsportteam hårdsatsar på långdistansracing.
Långdistansracingen blir allt populärare. Det gäller både klassiska tävlingar som Le Mans och Sebrings 24 timmars race som nationella serier. I Sverige är den tongivande serien Svenska Långdistans Cupen, SLC, där man i huvudsak åker tävlingar över tre och åtta timmar. Många av de svenska toppförarna inom racingen finns med och bilkvalitetet är mycket hög med fabriks- och generalagentstödda team tillsammans med privata satsningar.
Läs mer

02-04-10 Teknik från Formel I installeras i "Flash" och Sandströms bilar
Flash Engineering fortsätter storsatsa inför säsongen och använder nu senaste teknik alla FI. Det innebär att förarna Janne "Flash" Nilsson och Edward Sandström kommer att få varvtider under loppet på en platt TV-skärm utan att lämna bilen.
Läs mer

02-04-10 Volvo avtäcker sin S60 ETCC racingbil
Volvo visar nu sin S60 Super 2000 bil som kommer att tävla i årets European Touring Car Championship (ETCC). Volvo kommer att tävla med två racingbilar i år. En bil körs av den erfarne svensken och förre detta British Touring Car mästaren Rickard Rydell. Den andra av unge brittiske föraren James Hanson, som tävlade i ETCC Super Production serien i fjol i en BMW utvecklad av Edenbridge. Trots att Rydell är äldre och mer erfaren kommer båda förare att erhålla samma stöd och status i teamet.
Läs mer

02-04-10 Lovande test för Robin Rudholm på Silverstone
Igår körde vi officiellt test på Silverstone. Återigen fungerade både bil och körning bra och vi var med i den absoluta toppen hela dagen. Tvåa i första passet endast 0.1s ifrån Danny Watts var en bra start! Tiderna i första passet var mycket bra. Vi körde med gamla däck men var ändå snabbare än pole-tiden från 2001.
Läs mer

02-04-09 En tredje chans för Kenny Bräck i Long Beach
På söndag är det dags för säsongens andra CART-lopp och Kenny Bräck hoppas på tredje gången gillt i Long Beach, Kalifornien.
- Nu är det full attack som gäller. Jag kommer inte att köra defensivt bara för att jag blev påkörd bakifrån och tvingades bryta säsongspremiären i Mexiko, kommenterar Kenny.
Läs mer

02-04-09 Rydell och Volvo laddade inför ETCC
Lagom till den nya säsongen lanseras en ny version av Rickards hemsida - www.rickardrydell.com Efter ett par år med samma design är det nu dags för ett nytt utseende med lättare navigering.
- På hemsidan finns både de senaste nyheterna, aktuell krönika och framförallt nya bilder på årets tävlingsbil.
Läs mer

02-04-08 Robin Rudholm i eget TV-program!
I elva racing program kommer vi att följa Robin Rudholm i det brittiska Formula Renault mästerskapet under årets säsong.
Robin presenterar och informerar i sitt eget specialredigerade program, med material från det engelska TV-produktionsbolaget som filmar hela mästerskapet. Samtliga program sänds på Viasat Sport med rubriken Robin Rudholm Destination Formula 1. Premiär onsdag 10/4 kl 21.15.
Robin:
- Jag känner att det här är en suverän möjlighet att marknadsföra mina samarbetspartner, mig själv och min satsning mot Formula 1. Här ger vi också racingintresserade chansen att följa Formula Renault i England och även livet som racerförare, på banan och utanför banan.

02-04-03 Robin Rudholm två tiondelar ifrån...
Jag var verkligen nöjd med helgens premiär. En sjätteplats på Brands Hatch var en bra start på säsongen. Det blev dock inte mycket vila innan jag var tillbaks i bilen igen. Har precis kommit hem från Thruxton där vi idag (onsdag) kört officiellt test!
Läs mer

02-04-03 SVT storsatsar på S60 Challenge, ETCC och CART i sommar
Volvos nya enhetsklass, S60 Challenge, kommer att få bästa möjliga TV-bevakning i år. Den kommer att visas i SVT tillsammans med Cart-serien och ETCC där de svenska stjärnorna Kenny Bräck och Richard Rydell finns representerade.
- Det känns jätteroligt att motorsport nu äntligen får exponering i relation till sin popularitet, säger Alexander Murdzevski, motorsportansvarig på Volvo Personbilar Sverige.
Läs mer

02-04-01 Rudholm sexa i premiären på Brands!
Torsdagens officiella test inför helgens race gick väldigt bra. Fjärde snabbast och bästa testet hittills. Närmare toppen, nya framsteg och förväntningarna inför säsongspremiären ökade.
Söndagens tidsträning gick dock inte som väntat. Jag hade problem med bilens inställningar. Banan hade ändrats radikalt från torsdagens test och bilen understyrde kraftigt.
Läs mer

02-04-01 Spirit Racing luftade sina tävlingsbilar
Årets Racingsäsong närmar sig med stormsteg för Spirit Racing. Då tog de tillfället i akt att öppna sina garageportar och låta hela maskinparken möta vårsolens ljus. Spirit Racing har verkligen inte legat på latsidan i vinter. Trailern, dragaren och ytterligare en dragbil är nu lackerade i Spirits kycklinggula kulör.
Läs mer

02-03-29 Robin Rudholm: Bästa testet hittills och nu Race!
Sista officiella testet inför säsongens första race är nu avverkat. Det blev mitt bästa test hittills och det verkar verkligen som om vi gör framsteg hela tiden. När vi löste alla problem efter Donington har vi nu varit med i toppen på både Croft och Oulton Park och nu även Brands Hatch GP.
Läs mer

02-03-27 Carl Rydquist kör Mobimech Racings fd BTCC-BMW
Det blir SLC-bekanta Carl Rydquist som kommer att köra Mobimech Racings fd BTCC-BMW i årets SLC 3-timmarsserie. Carl, som förra säsongen vann SLC Endurance i klass 4 tillsammans med Apex Racing, har visat framfötterna ordentligt och Peder Westerberg, ägare av Mobimech Racing, bedömer att Carl har en stor potential som skall tas tillvara på. Hårt arbete pågår i verkstaden med att modifiera bilen till SLC-spec och liksom i Peggens team görs bara det allra viktigaste för att hinna färdigt fortast möjligt.
Läs mer

02-03-27 Xdin och Robin Rudholm mot Formula 1
Samarbetet med racerföraren Robin Rudholm fördjupas
Xdin fördjupar sitt samarbete med unge racerföraren Robin Rudholm som i år kommer att tävla i det brittiska Formula Renault mästerskapet. Xdin hoppas fr o m i år och framåt kunna bidra med mer resurser än bara sponsring, för att hjälpa Robin nå Formula 1.
Läs mer

02-03-27 Rutin och hunger skall ge Volvo segern i STCC 2002
Volvo kommer i år att representeras av en duo som har de två viktigaste ingredienserna för att lyckas i STCC. Rutin och hunger.
Det handlar om unge talangen Edward Sandström som tillsammans med erfarne Jan "Flash" Nilsson ska försvara Volvos färger 2002.
Läs mer

02-03-27 S60 Challenge racingpremiär på Mantorp
När startskottet går för racingpremiären den 11-12 maj på Mantorp Park står en helt ny racingklass på startlinjen &endash; S60 Challenge.
Startfältet med 26 vassa S60 Challenge-bilar omfattar såväl unga lovande förare som tagit klivet upp från JTCC, till äldre erfarna chaufförer som ser möjligheterna att tävla i en klass med både spektakulära och fullvuxna racingbilar.
Läs mer

02-03-23 Is-SM: Mästare i repris
Det var inte lätt att försöka rubba titelförsvararnai i isracing den här säsongen. Tre av fyra guld gick till samma förare som förra året. Enbart i standardvagnsklassen Volvo Original blev det en ny mästare när veteranen Janne Sundkvist fick släppa ifrån sig guldet till en annan jämtlänning - Joachim Emilsson, 40-årig racingveteran från Strömsund. Men vad gör det så länge årets isracingsäsong varit en av de bästa på många år!
Läs mer

02-03-21 Toshiba Racing blir tvåbilsteam i STCC med ambitioner
Tobbe Johansson och Anders Hammer blir parhästar i Toshiba Racing. Anders Hammer från Ystad har funnits med i STCC med en Toshibasponsrad Audi under de två senaste säsongerna med blandade framgångar. Bilen och teamets resurser har inte riktigt räckt till i alla lägen men Anders tog ett rejält kliv framåt förra året. Krylbo sonen Tobias Johansson kom helt okänd in i serien 1999 och etablerade sig i Privatförar Cupen år 2000 för att blomma ut på allvar under förra säsongen då Tobias rattade sin Audi till totalseger i Privatförar Cupen samt körde i från hela STCC eliten till en uppmärksammad seger på Ring Knutstorp.
Läs mer

02-03-21 Här är favoriterna i SM-final på isbana
Mikael Jansson och Michael Wikström är två självskrivna favoriter när SM på isbana rullar vidare i Morjärv på lördag. Båda dominerade sina klasser stort i de två första racen och det ser ut som endast tekniska fel ska hindra dem från att ta guld i år igen: Mikael Jansson från Råneå i klass 1, spektakulära långnabb, Michael Wikström från Boden i klass 3, dvs rallybilar med kortnabb.
Läs mer

02-03-20 Robin Rudholm i toppen på Oulton Park
Efter det officiella Croft-testet förra veckan var vi mycket nöjda med våra framsteg i Falcon Motorsport. Igår var det dags för ett nytt officiellt test, denna gången på Oulton Park. Återigen visade vi snabbhet!
Har precis kommit hem till Sverige för sponsorarbete. Är lite seg i kroppen efter gårdagens testdag. Oulton Park är en av mina favoritbanor i England och jag har alltid kört bra där (Pole Position 2001).
Läs mer

02-03-19 MH Motorsport med tvåbilsteam i S60 Challenge
Efter några år med juniorracing tar nu Bohusländska MH Motorsport ett stort steg in bland de etablerade motorsportteamen i Sverige när man startar två bilar i landets tuffaste motorsportklass, Volvo S60 Challenge tillsammans med förarna Helena Larsson och Jimmy Johansson.
Läs mer

02-03-18 Varmt race för Rickard Rydell i Florida
I helgen kördes 12 timmars-loppet på Sebring i Florida. Rickard Rydell deltog tillsammans med Alain Menu och Thomas Enge i Prodrives Ferrari 550 Maranello.
- Det var ett av de jobbigaste lopp jag kört, kommenterade Rickard efteråt.
Läs mer

02-03-18 Svenska Renault i samarbete med Robin Rudholm
Svenska Renault har inlett ett samarbete med Robin Rudholm, som i år satsar stort på det brittiska Formula Renault mästerskapet. Robin ska verka som en ambassadör för Renault inom racing i Sverige och framförallt vara en länk mellan Formula Renault i England och aspirerande unga racing-juniorer på hemmanplan.
Läs mer

02-03-18 Audi vann Sebring för tredje gången i rad
För tredje gången i rad har Audi lyckats med bedriften att vinna 12-timmarsloppet i Sebring - en av motorsportens mest krävande tävlingar. Segern togs hem inför en rekordpublik på mer än 150 000 åskådare.
Läs mer

02-03-17 Favoritsegrar i Is-SM-premiären
Favoriterna höll för trycket när årets korta, intensiva isracingsäsong inleddes i strålande väder i Överkalix i helgen. De som kör racing på isbana är ett härdat släkte. Förarna har bara att finna sig i vädrets skiftningar. Är det dåliga vintrar - dvs övervägande mildväder - så är det. Så i år ska man avverka fyra finaler under en enda, tuff racingvecka. De två första finalerna kördes i Överkalix och redan nu på lördag drabbar man samman i de två avslutande finalerna i Morjärv, bara några få mil bort.
Läs mer

02-03-16 Tobias Klintheim siktar på seger i S60 Challenge
I takt med att vårsolen tittar fram så kliver också racingförarna ur sina garage och presenterar satsningarna inför årets säsong. Kalmarsonen, Tobias Klintheim, ställer undan formelbilen och ger sig in i den nya racingklassen Volvo S-60 Challenge med sikte på totalseger i den tuffaste klassen som Svensk Motorsport kommer att bjuda publiken på i år.
Läs mer

02-03-14 Robin Rudholm: Nu börjar det likna något!
Efter förra veckans struliga test på Donington har vi gjort stora framsteg i teamet. Våra tekniska problem är nu lösta och vi kan nu börja fila hundradelar istället för sekunder. Vårt tvådagarstest på Croft var mycket lyckat och ett bevis på att vi kommer vara med i toppen och fightas!
Läs mer

02-03-12 Ett säkert vårtecken: Nu startar SM på is!
Sverige är ett långt land - väldigt långt. För när vårblommorna slår ut i södra Sverige laddar arrangörerna längst upp i landet för årets SM på isbana. En serie på fyra deltävlingar ska avgöras under en dryg vecka. Just nu ligger isen tjock på Kalixälven utanför Överkalix, där serien startar på söndag den 17 mars. Sex dagar senare - den 23 mars - körs de två avgörande deltävlingarna i Morjärv, fem mil närmare kusten.
Läs mer

02-03-11 Tre fabriksbilar för Audi i årets Le Mans
Den 15-16 juni är det dags för en av motorsportens klassiker - 24-timmarsloppet i Le Mans. För Audi börjar nedräkningen inför Le Mans den 16 mars, med 12-timmarsloppet i amerikanska Sebring. Där har svensken Stefan Johansson en av platserna i den Infineon Audi R8 som körs av American Champion Team.
Läs mer

02-03-10 Kenny påkörd bakifrån på det första varvet
Kenny Bräck fick ingen lyckad start på CART-säsongen, då han tvingades bryta premiärloppet, The Tecate Telmex Monterrey Grand Prix på Fundidora Park i Mexiko, redan efter ett halvt varv. Han blev påkörd bakifrån av amerikanen Townsend Bell, som gör sin första säsong i CART.
Läs mer

02-03-05 Kenny Bräck inleder CART-säsongen i helgen
Bara några dagar återstår innan Kenny Bräck gör tävlingsdebut för sitt nya CART-stall, Target Chip Ganassi Racing. Premiären äger rum i Monterrey, Mexiko, den 10 mars.
Läs mer

02-03-02 Robin Rudholms officiella test på Snetterton
Årets första officiella Formula Renault test ägde rum under onsdagen och torsdagen på Snetterton. Med alla team på plats, 35 förare och officiell tidtagning var alla överens om att Formula Renault kommer att bli klassen med stort "K" under 2002..
Läs mer

02-02-23 Intensiv testvecka för Robin Rudholm i Spanien
Det har verkligen varit en intensiv och givande vecka i Spanien. I soligt väder lyckades vi köra ungefär 120 testmil på Guadix-banan som ligger i närheten av Malaga i södra Spanien. Jag måste erkänna att det känns allt i kroppen efter en veckas test i Formula Renault med mitt team Falcon Motorsport. I söndags anlände vi på Malaga flygplats för att sedan ta oss ut till banan och förbereda oss för en intensiv testvecka.
Läs mer

02-02-14 Robin Rudholms testrapport från England
Det har verkligen varit full fart den sista tiden. Förra veckan testade vi både på Silverstone och på Donington och igår var det dags igen, nu shake-down av min nya bil på Thruxton. Än så länge är jag mycket nöjd med hur testerna har gått.
Läs mer

02-02-11 Volvo kombinerar erfarenhet och ungdom i det nya Europateamet
Volvo gör comeback inom internationell motorsport i år med ett tvåbilsteam i det nya europamästerskapet för standardbilar, ETCC. Teamet kommer med två Volvo S60, som byggs och drivs av det engelska företaget Prodrive, känt bl a för att driva Subarus VM-vinnande rallyteam och Fords tidigare satsning i BTCC. Förare blir den erfarne Rickard Rydell (34), som kört för Volvo i BTCC 1994-1999, samt den lovande unge engelske föraren James Hanson (24). James har en bakgrund inom gokart och formelbilar i bl a USA, och körde förra året BMW i europamästerskapet för Super Production bilar.
Läs mer

02-02-12 KMS och Audi kör trebilsteam i STCC 2002
Roberto Colciago, Tommy Kristoffersson och Marius Erlandsen, det är de regerande mästarna i Audis lineup för stundande STCC säsong. KMS stärker därmed sina positioner ytterligare och kommer till start med hela 3 stycken potenta Audi-bilar.
Succèn STCC växer och med den också Kristoffersson Motorsport. KMS som i år kommer till start med hela tre stycken knallgula Audi A4 Quattro. Den framgångsrika konstellationen Colciago - Kristoffersson fortsätter och får intressant sällskap av nya och relativt okände norrmannen Marius Erlandsen.
Läs mer

02-02-11 Rickard Rydell i ETCC-test på Vallelunga
I helgen var första riktiga testen för toppteamen i årets ETCC. Det var ett däckstest med Michelin på Italienska Vallelunga. Rickard Rydell var givetvis på plats med sin Volvo S60 samt även hans nya teamkamrat i ETCC-Volvon, James Hanson.
Läs mer

02-02-08 Mattias Ekström testar nya Abt Audi TT-R 
Den nya Abt Audi TT-R är redo! Under den gångna helgen testades bilen, som kommer att tävla i tyska standardvagnsserien DTM, av Christian Abt - och nu ska den köras av svenske Mattias Ekström, som representerar Audi och KMS. Testet görs på italienska Vallelunga under nästa vecka. 
Läs mer

02-01-31 Världens bäste ovalförare heter Kenny Bräck
Det anser en av de största amerikanska motortidningarna, Racer Magazine. I sitt senaste nummer presenterar tidningen en omröstning bland läsarna, där Kenny toppar kategorin "Oval racer of the year" efter att ha fått 35 procent av rösterna.
Läs mer

02-01-30 Rydell klar för Le Mans
Volvoföraren Rickard Rydell som nyligen presenterade att han ska köra Volvo S60 i ETCC har även klart med start i klassiska Le Mans 24-timmars.
Volvo lånar ut sin stjärnförare åt Brittiska Prodrive-teamet under två långlopp i år. I mitten av mars blir det 12-timmars på Sebring, och i mitten av juni Le Mans 24-timmars.
Läs mer

02-01-28 ETCC på gång för Rickard Rydell
Med stort nordiskt intresse börjar det allt mer dra ihop sig för FIA European Touring Car Championship. Svenske stjärnan Rickard Rydell är klar för den ena Volvo S60-bilen.
- Jag ser verkligen fram emot säsongsstarten, kommenterar Rickard.
Läs mer

02-01-26 26 Volvo S60 Challenge tävlingsbilar levererade
När startskottet går för racingsäsongen 2002 kommer en helt ny racingklass att stå på startlinjen i STCC. Volvo S60 Challenge är en enhetsklass, öppen för alla förare från 17 år och uppåt. Upplägget påminner om succéklassen JTCC, men bilarna är betydligt vassare.
Läs mer

02-01-24 Norska Touringmästerskapet ser intressant ut
Våra norska grannar satsar i år kraftigt på ett Touringmästerskap där man skapat ett eget reglemente. I princip är det två biltyper som passar in i reglementet. Det är dels Super Touringbilar upp till och med 1997 års modell, samma bilar som kör privatcupen i Sverige, med den skillnaden att minivikten är 20 kg högre i den Norska serien.
Läs mer

02-01-24 Robin Rudholm byter team!
Innan jul offentliggjorde Robin Rudholm att han säsongen 2002 skulle köra det brittiska Formula Renault mästerskapet för Team DFR. På grund av ett otursamt sponsorsavhopp för DFR har Robin nu valt att byta team precis innan säsongsstart.
Läs mer

02-01-21 Ett toppteam tar form i Volvo S-60 Challenge
Svensk bilracing står på topp och förväntningarna på en ny spännande säsong är stora. Den största nyheten inför året är införandet av den nya raccingklassen Volvo S-60 Challenge. Klassen kommer att finnas med vid samtliga STCC arrangemang under året. 25 potenta tävlingsbilar på startlinjen och en blandning av såväl rutinerade racingveteraner som unga lovande talanger bakom rattarna borgar för intressanta och händelserika tävlingar.
Läs mer

02-01-16 Volvo och Flash Engineering utökar samarbet
När Volvo introducerar sin nya tävlingsklass på de svenska racingbanorna i vår, S60 Challenge, blir det i samarbete med Flash Engineering.
Läs mer

02-01-15 Kenny Bräck testar nya bilen och Nascar
Kenny Bräck är nu full gång med att testa sin nya Cart-bil i USA. I slutet av förra veckan var han på Laguna Seca Raceway i Kalifornien med sitt nya stall, Target Chip Ganassi Racing.
Onsdagens körning ställdes in på grund av dimma, men under torsdagen och fredagen hann man med en hel del varv på banan.
Läs mer

02-01-05 Bräck ska testköra för Nascar
Vi kan snart få se Kenny Bräck i Nascar, USA:s mest penningstinna och prestigefyllda racingliga. Om en dryg vecka ska Kenny testköra en Nascar-bil i Daytona. Allt som en förberedelse för att eventuellt ställa upp i klassiska Daytona 500.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

<< Tillbaka till Startsidan