2005
oktober - november

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              

Så fort du hittar en bra tidingsartikel om motorsport maila in den!

Bara en del av artikeln är återgiven, så gå till länken för att läsa hela!
TACK Osmo Savikko som hjälper mig hitta länkarna!!

Hittar du nån?
maila till
maria@motorsportivarmland.nu

05-11-30 De vill göra dragracing till tradition
Borlänge dragracingklubb planerar för nya motortävlingar på Dala Airport. Målet är att sätta Borlänge på kartan och att höja ribban under 2006. Gensvaret efter tävlingarna i somras har varit stort och klubben har därför beslutat att gå vidare och satsa på nya tävlingar, den 22-23 juli 2006.
Läs hela artikeln i Ludvika Nya Tidning>>

05-11-30 Östgötarallyt börjar ta form
Som Folkbladet berättade redan för en månad sedan får Östergötland SM-finalen i rally 2006. Nu är arbetet i full gång då östgötaklubbarna samlades i Linköping en kväll nyligen och utsåg de tunga posterna i tävlingen. De som får huvudansvaret för Östgötarallyt är tävlingsledare Stefan Thaleman och bitr tävlingsledare blir Tommy "C" Andersson och Mikael Heelge.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-11-30 Sandell testade superbil
Patrik Sandells seger i Renault Clio Cup gav honom en resa till Frankrike för att prova den nya häftiga Renaulten som ska användas i JVM. Nio unga grabbar fanns på plats för att försöka får Renault-stallet att välja dem. Sandell var ende svensk.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-11-30 Finsk dominans i bilorientering
Det blev dubbelt finskt i toppen när Eckerörundan i bilorientering avgjordes förra lördagen. Jari Ojanperä och Riku Rosberg vann före Rolf Sjöberg och Kari Mamia.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-11-30 Mekarmästaren heter P-A.
Per-Anders "P-A" Johansson från Vänersborg har ett förflutet som tävlingsmekaniker inom SLC, Svenska långloppscupen i banracing. Nu satsar han mest på att köra själv. Men under den gångna helgen visade han att mekartakterna sitter i, då han vann två tunga priser på Svenska Bilsportsmässan i Älvsjö.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-11-30 Seger i comebacken för Johan Berglund
Det blev seger direkt i comebacken för SMK Hedemoras Johan Berglund vid lördagens folkracetävling Adventracet i Västerås. Johan tog sig till A-finalen som kvalbäst och fick därför välja startspår först. Det blev spår 1 - ett lyckat val, sålunda.
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-11-30 De antar den finska utmaningen
Vilket land har de bästa rally- respektive racingförarna? Sverige eller Finland? Svaret ges till sommaren då grannländernas främsta förare möts i Finnkampen MotorF. yra masar och en kulla är anmälda i det svenska laget.
- Jag tror att det kan bli superfränt. Ingen blir gladare än jag om vi kan spöa finnarna, säger Moras racingess Sebastian Hohenthal.
Läs hela artikeln i Nya Ludvika Tidning>>

05-11-30 Tony bryter helt med speedwayen
En speedwaysäsong till, kombinerat med bilracing. Sedan blir det bara bilar för Tony Rickardsson. - Jag ser nästa år som ett avstamp för framtiden, även som ett läroår eftersom jag ska driva bilteamet själv, säger Rickardsson till TT.
Läs hela artikeln i Nya Ludvika Tidning>>

05-11-29 Lyckat test i Frankrike för Sandell
Med ett stort leende lämnade igår Patrik Sandell Nice i södra Frankrike efter ett efterlängtat test I en av Renault Frankrikes Super 1600 bilar. En test som var precis så roligt som Patrik bara kunde drömma om innan han påbörjade resan i söndags. - Helt osant vad roligt det var. - Faktiskt det roligaste jag gjort någonsin, berättar Patrik på väg hem från St Maxime där testerna genomfördes. En riktig asfaltsracer, bra förutsättningar med solsken och en högteknologisk bil med oändliga
Läs hela artikeln på Actionmedia>>

05-11-29 Magsjuk Alx Danielsson snurrade på Suzuka-banan
Matförgiftning höll på att stoppa Alx Danielsson från testkörningen i en Formel Nippon-bil på Suzuka-banan.
- Jag bet ihop och genomförde testet, men jag saknade lite explosivitet och lyckades inte få till något riktigt snabbt varv, berättar Alx.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-29 Tony Rickardsson bryter helt med speedwayen
En speedwaysäsong till, kombinerat med bilracing.Sedan blir det bara bilar för Tony Rickardsson.
- Jag ser nästa år som ett avstamp för framtiden, även som ett läroår eftersom jag ska driva bilteamet själv, säger Rickardsson till TT
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-29 Fredriksson jagade segern i Skinkracet
Borlänge MK:s populära Skinkracet i lördags var i vanlig ordning punkt och slut för säsongen på Amsbergs Motorstadion. Ett 70-tal ekipage kom till start i ruskvädret, därav 20 till juniortävlingen. Fart och fläkt var det i vanlig ordning, både på banan och i depån, där snacket i mångt och mycket handlade om det hala underlaget, vilket förstås gjorde inte minst böjarna vanskliga för förarna.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-11-29 Dakarrallyt nästa?
Johansson till final i uttagningen till det klassiska ökenrallyt. Blir det Tobias Johansson och hans kartläsare Bosse Holmstrand som får köra Dakar-rallyt i januari?
- Titta på tv, jag får inte säga någonting, meddelar 23-åringen från Ludvika över sin mobiltelefon.
Han befann sig då i Marocko, där finalen och uttagningen i 2006 Dakar challenge avgjorts.
Läs hela artikeln i Södra Dalarenes Tidning>>

05-11-29 Roos årets bäste racerförare – 135 000 och en ny bil rikare
SMK Sundsvalls Daniel Roos, 16, är årets mest prisbelönta racerförare i Sverige. På Bilsportmässan i Älvsjö i helgen blev han en ny bil och 135 000 kronor rikare.
– Fantastiskt! Det känns jättebra, säger Daniel Roos nöjt.
Roos blev såväl svensk som nordisk mästare i banracingklassen Formel Ford i år.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-11-29 Rickardsson bryter helt med speedwayen
En speedwaysäsong till, kombinerat med bilracing. Sedan blir det bara bilar för Tony Rickardsson.
- Jag ser nästa år som ett avstamp för framtiden, även som ett läroår eftersom jag ska driva bilteamet själv, säger Rickardsson till TT. Beskedet att Tony Rickardsson bara ska köra speedway en säsong till slog ner som en smärre bomb i höstas.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-29 65 000 till cartinglöftet Marcus
Det regnade stipendiepengar över 15-åriga kartinglöftet Marcus Ericsson från Kumla på Bilsportmässan i Älvsjö i helgen. Totalt kammade "Mackan" hem 65 000 kronor. Att Marcus Ericsson är ett racerämne utöver det vanliga tycks bilsport-Sverige vara överens om. Marcus fick motta tre priser under galan som leddes av radioprataren Gry Forsell och TV4-sportens Andreas Odén inför 900 gäster och med live-framträdande av Pernilla Wahlgren.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

05-11-29 Stort intresse för små bilar
Radiostyrd bilsport blir allt mer populär och sofistikerad. RBN i Norrköping har på tre år växt till ett 80-tal medlemmar. I lördags tävlade många av dom i lokalen på Hospitalsgatan.
Läs hela artikeln i Folbladet>>

05-11-29 Roos belönad fyra gånger om
– 135 000 kronor rikare: Kommer vara till stor nytta
Daniel Roos framgångsrika Formel Ford-säsong uppmärksammades på en bilsportgala i helgen – inte mindre än fyra gånger.
– Jättekul, säger den fyrtaligt prisbelönade racingtalangen. Att Daniel Roos skulle belönas under helgens stora bilsportgala visste han om redan innan. Det han däremot inte visste var att han skulle bli det hela fyra gånger; Bilsport Award, Anecto Racing Minnesfond, Ronnie Petersons stipendium samt Rydell Special Award. Förutom äran så tilldelades Roos hela 135 000 kronor i samband med de fyra priserna.
Läs hela artikeln i Dagbladet>>

05-11-28 Ekström fick pris
Mattias Ekström och Patrik Sandell - där har ni 2005 års svenska motorsportstjärnor på fyra hjul.
Allt enligt det svenska folket. Efter en omröstning i tidningarna Bilsport och Bilsportbörsen tilldelades killarna läsarnas pris, Bilsport Senior respektive Bilsport Junior Award 2005, på Svenska Bilsportmässan i Älvsjö.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-28 Jan Ingesson vann Skinkracet för andra gången
Jan Ingesson från Borlänge MK behöver inte gå till affären för att köpa julskinkan. Den fixar han med sin Saab vid Skinkracet. På lördagen vann han Borlänge MK:s tävling för andra året i rad.
- Den här tävlingen lyckas jag i, konstaterar Jan Ingesson.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-28 Sandells härliga höst - först utmärkelsen Årets junior och sedan biltester i Frankrike
Årets Rallyjunior och Bilsport Junior Award 2005. Patrik Sandell hade en trevlig lördagskväll på Bilsportmässan i Älvsjö och nu väntar tester med Renault i Frankrike.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-11-27 Patrik Sandell årets segrare i Bilsport Junior Award
Det blev storslam för Patrik Sandell och hans codriver Emil Axelsson när det var prisutdelning på bilsportmässan i Stockholm igår. Tre priser var redan klara när han tog ovationerna som årets SM-guldmedaljör, årets JSM-silvermedaljör och därtill utsedd till årets rallyjunior. Som en stor bonus från hela motorsport Sverige blev Patrik och Mattias Ekström även utsedd som segrare av årets Bilsport Award 2005. Mattias som senior- och Patrik som årets segrare av Bilsport Junior Award, alla bilsports kategorier.
Läs hela artikeln på Actionmedia>>

05-11-27 Hasse från Nås med i Subarus nya team
Subaru har gjort klart med ett nytt team som blir en storsatsning i Sverige. I teamet ingår Hasse Gustafsson från Nås.
- Egentligen är jag från Björbo, men jag har bott i Nås i tolv år , säger en glad Hasse. På fredagen blev det officiellt. 35-årige Hasse Gustafsson kommer tillsammans med Oscar Svedlund, från Karlstad, att köra hela SM-serien i grupp N.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-27 Prisad Fotograf på bilsportmässan
SSK instiftade ett stipendium på 20 000 kronor till Årets SSK-bild efter Samer Al Khalilis tragiska bortgång. Utdelningen av stipendiet skedde i samband med SSK:s prisutdelning på Svenska Bilsportmässan i Älvsjö lördagen den 26. I samband med prisutdelningen delades det även ut ett hedersomnämnande från Samers fru Camilla, och det gick till Motorsport4sales reporter och fotograf Osmo Savikko.
Läs hela intervjun i Motorsport4sale>>

05-11-27 Magsjuka kan stoppa Alx i Japan
Racetalangen Alx Danielsson siktar på formel 1. Och testkörningen i Japan skulle vara ett steg på vägen. Men magsjuka kan hota hela satsningen. Alx Danielsson är aktuell för japanska teamet Forum Engineering LeMans och Formula Nippon.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-27 Nu tar Floberg över klubban i Sandviken
Det blev ordförandebyte när det var årsmöte vid Sandvikens MK, i torsdags kväll. Det blev David Floberg som övertar ordförandeposten efter Torbjörn Larsson. Styrelseledamöterna Per-Erik Larsson och Hans-Olov Frestadius omvaldes medan den tidigare suppleanten Mattias Sundström nu tog steget upp som ledamot i styrelsen.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-11-27 5 augusti - nytt datum för Killingen
Rally Killingen, som i år har SM-status, har fått ett nytt datum.För att slippa kollision med rallycross-SM och för att få bättre datumspridning i kalendern har Kils MK Bil flyttat sin deltävling i rally-SM. Tävlingen körs 5 augusti och avgörs på en dag.
- Vi ville gärna flytta för vi kände oro över att de tävlande skulle hoppa över vår tävling när de låg så tätt, säger Anna Ersdotter i organisationskommittén.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-26 Rallyvärldsmästaren Richard Burns död
Förlorade kampen mot sjukdomen Dagen efter George Bests död drabbas Storbritannien av ett nytt tragiskt besked. Richard Burns, världsmästare i rally 2001, avled natten till lördagen efter lång tids sjukdom.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-11-26 STCC-Grand Prix på Gotland Ring i sommar
Nu börjar tävlingskalender för Swedish Touring Car Championship, STCC, att ta form. Antalet deltävlingar utökas från åtta till nio, med en deltävling inbokad på Gotland Ring den 30 juli. Vi har talat med banans VD Alec Arho-Havrén om sommarens tävlingar.
Läs hela artikeln i Gotlanskan>>

01-11-26 Tina slutar - och skaffar barn
Tina Thörner, 39, gör karriärens sista satsning för att vinna Dakarrallyt.
Sen ska hon hem - och skaffa en egen guldklimp.
- Jag är inte så ung längre, och det är dags för Mattias och mig att tänka på barn, säger Tina.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-25 Efter en turbulent höst ser ARC framåt
Hösten 2005 kommer med all säkerhet att gå till historien som en av de mest turbulenta inom Anderstorp Racing Club. Men nu kan föreningen åter blicka framåt - och lovar ett mer aktivt 2006.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-11-25 Öresundsrallyt ställs in - förarna vill inte
Detta står klart sedan flera svenska SM-åkare vädjat till Hässleholms MK och Claes-Göran Wilke att få slippa köra på asfalt. Någonting som var en absolut förutsättning för att rallyt skulle kunna genomföras, då halva tävlingen var tänkt att gå på danska sidan och där finns inga grusvägar att tillgå.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-11-25 Funktionär misstänks för förskingring
En högre funktionär på Piteå Motorgård tros ha förskingrat mellan 200 000 och 300 000 kronor av medlemmarnas pengar. Ärendet utreds av polisens ekorotel i Luleå och en husrannsakan är gjord hos den misstänkte mannen. Detta är den fjärde föreningen i Piteå som på kort tid utsatts för ekonomisk brottslighet.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-11-25 Kandidat 1: Richard Göransson, banracing
Racerföraren Richard Göransson gick in i 2005 med allt att förlora. Som den regerande STCC-mästaren var han det jagade villebrådet.
Nu när det är dags att summera kan vi konstatera att 2005 blev örebroarens bästa år hittills i karriären. Han lyckades vända den negativa inställningen till att leverera resultat, som inte kunde bli bättre, till succé.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

05-11-24 Nicklas blir sin egen igen
Bilsport: Racingföraren Nicklas Karlsson från Valla bryter samarbetet med Podium Racing och startar eget team igen Hans företag Nika Racing återuppstår och målet är att skapa ett lokalt team från Katrineholmstrakten.
- Hur teamet kommer att se ut är för tidigt att säga, men jag har många bollar i luften just, säger Nicklas Karlsson.
Läs hela artikeln i Katrineholmskuriren>>

05-11-24 Mattias Ekström i väntans tider
Inga besked från Audi om 2006 Racing-stjärnan Mattias Ekström från Krylbo har ännu ingenting klart inför kommande säsong. DTM-mästaren från 2004 har inte fått något kontraktsförslag från Audi.
- Något måste hända de närmaste dagarna, annars får jag börja fundera över vad jag ska göra nästa säsong, säger Ekström till DD-sporten.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-24 Nu kan Svedlund ta sats mot toppen igen
Oscar Svedlund, 25, har varit i kylan ett tag.
Nu tar rallyföraren sats mot toppen igen. I den nya Subarusatsningen som presenteras på Bilsportmässan i morgon är värmlänningen det hetaste stjärnskottet. Fyra VM-deltävlingar nästa år ska på sikt leda fram till en internationell etablering. VF-sporten har tidigare avslöjat det nya Subaruteamets storslagna planer. I gårdagens Falukuriren preciseras de ytterligare av teamets andre förare, 35-årige Hasse Gustafsson från Nås.ENLIGT TIDNINGEN SKA teamet bestå av två förare - Svedlund och Gustafsson, två kartläsare (Svedlunds co-driver Björn Nilsson och Gustafssons kollega Niklas Edvardsson), team-manager och 20 mekaniker. Både Svedlund och Gustafsson har kontrakt över tre år och till en början ska duon köra hela SM-serien i grupp N samt Svenska Rallyt.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-24 "Flash" ska visa att han hänger med
Ett hisnande race utlovas när hela STCC-eliten intar Globen helgen 18-19 februari. STCC-masters körs i gokart-form och samlar både dagens och gårdagens storstjärnor.
- Det ska bli roligt att träffa alla gamla förare igen och vi som vunnit tidigare ska visa dagens toppförare att vi fortfarande hänger med, säger Janne "Flash" Nilsson, tävlingens Show Director i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-23 Positiv till VM-rally i Norge
Det er første gang FIAs mektige rally-koordinator kommenterer den norske søknaden om et VM-rally. Og selv om Reynolds overhodet ikke vil kommentere Norges sjanser, sier han at vinterens prøve-arrangement vil bli svært betydningsfullt for om Norge vil få en VM-runde eller ikke.
- Vi vil følge arrangementet i februar svært nøye. Måten det blir gjennomført på, blir helt avgjørende for muligheten til å komme inn på WRC-terminlista, sier Reynolds til Dagbladet.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-11-23 Atkinson kvar hos Subaru
Rally-VM. Australiensaren Chris Atkinson blir kvar i Subaru-stallet nästa säsong och bildar återigen förarteam med norrmannen Petter Solberg.Chris Atkinson är en av de mest lovande förarna på rally-touren och noterade i sitt debutår 2005 en tredje-, fjärde- och sjundeplats som bäst. Australiensaren har imponerat på ledningen för Subaru-stallet och beslutet att ge honom chansen igen nästa säsong var enkelt att ta.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-11-23 Får chansen i toppsatsning
Hasse ska köra hela SM-serien för Subaru. På fredag presenterar Subaru sin största rallysatsning någonsin i Sverige. Teamet som ska köra hela SM-serien i grupp N innehåller två förare, två kartläsare, en team manager och 20 mekaniker. Tidningen kan redan i dag avslöja att förarna är 25-årige Oscar Svedlund från Karlstad och 35-årige Hasse Gustafsson från Nås.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-11-22 Calle besviken efter finalen
Carl Rosenblad slutade på en total fjärdeplats i WTCC:s Independent klass för privatförare.
En krasch i räcket satte stopp för drömmen om världsmästartiteln bland privastförarna.
- Det här var mitt största misstag i karriären, säger Rosenblad.
Läs hela artikeln i Hallandsposten>>

05-11-22 Flodin mot världstoppen
Hedemorabon Patrik Flodin är en av två unga rallyförare som ingår i en jättelik satsning av det nya bolaget Scandinavian Performance. Företagets huvudsakliga målsättning är att ge de två talangerna bästa möjliga förutsättningar för att slå sig in i världstoppen.
- Det här känns bara bra och gör att jag kommer att synas. All form av uppmärksamhet är värdefull i den här branschen, säger Patrik Flodin.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-11-21 Thunell fyra i Filipstad
Krokomskillarna Daniel Thunell och Henrik Olofsson fanns i helgen på plats i Filipstad för att testa lyckan i den stora folkracetävlingen Novemberracet. Bäst gick det för Thunell som blev fyra ai A-finalen trots att han där hade sämsta tänkbara utgångsläge: startspår sex.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>

05-11-20 Rickard Rydell avslutade säsongen på pallen
Rickard Rydell avslutade bilsportens WTCC-säsong med en tredje- och åttondeplats i Macau. I sitt första världsmästerskap placerade sig Rydell som sexa och bäste SEAT-förare. Den första VM-titeln i standardvagnsracing sedan 1987 togs av Andy Priaulx, BMW.Tävlingarna på den krävande stadsbanan i Macau var händelserika och manfallet stort. Segrade gjorde Augusto Farfus jr, Alfa Romeo, och Duncan Huisman, BMW.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-20 Car för en karl
Jack Smith: Vem som helst kan köra fort men de här är inte rädda för att krascha... ha ha
Indiecar-snobbarna rynkar föraktfullt på sina oljiga näsor. Men det hjälper inte. Den folkliga knuff- och bökfest som kallas Nascar är numer den överlägset största motorsporten i USA i alla fall.
– Vem som helst kan köra fort. Men här får man ju se tuffa killar som inte är rädda för att krascha, förklarar Jack Smith under ett grillparty i dammet på parkeringsplatsen före Nextel-loppet på Phoenix International Raceway.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-11-20 Jämlikt race på Hagaslätt
Det finns en bana, det finns en depå, det varvas motorer. Så långt kan det gälla de flesta motorsporter från folkrace till formel 1. Börjar vi tala om pengar och hästkrafter är skillnaderna mer påtagliga precis som publiktillströmning, massmedieintresse och sponsorpengar. En folkracebil kostar 4 500 kronor. Punkt slut. För en F1-bil räcker inte ens 4,5 miljoner. Formel 1 kör man i Monaco, på Silverstone och Monza men folkrace, det körs på Hagaslätt, mellan Hovmantorp och Lessebo.
Läs hela artikeln i Smålandsposten>>

05-11-19 Johan Oscarsson gör en miljövänlig rallysatsning
I 16 år har Johan Oscarsson kört rally. Alla de åren har 41-åringen suttit i en Ford. Det ska han göra i fortsättningen också.
Men nu är han på väg att bli pionjär i svensk bilsport. Johan Oscarsson är den förste svenske rallyföraren som har modifierat en fyrhjulsdriven turboladdad etanoldriven tävlingsbil.
Läs hela artikeln i Ekkuriren>>

05-11-19 Motorprogram med sikte på unga
Är billiga EU-moppar lika bra som dyra? Hur går en folkracetävling till och vad innebär krypkörning?
Om drygt en vecka får vi svaren. Då startar SVT:s nya motorprogram "Hela köret".Sveriges Television har inte haft ett riktigt motorprogram sedan man lade ned långköraren "Trafikmagasinet". Men med start den 24 november och nio torsdagar framöver är det premiär för ungdomsprogrammet "Hela köret".
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-19 Bräck talar ut om Le Mans: "Det vore kul"
Nu talar Kenny Bräck ut om uppgifterna att han ska köra Le Mans 24-timmarslopp med Stefan "Lill-Lövis" Johansson nästa år.
- Vi har bara pratat löst om det, säger han.Kenny Bräck är hemma i Sverige och Göteborg när VF-sporten får en pratstund. Värmlänningen är i full färd med att göra sig av med lägenheten i Karlstad och flytten till Bryssel i Belgien är så gott som klar.
- Det kommer bli väldigt bra, säger Bräck.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-19 Thörner ser slutet på sin rallykarriär
Tina om framtiden: - Vi har pratat om att skaffa barn. Om drygt en och halv månad startar Tina Thörner, 39, i Dakarrallyt för sjätte gången. Det kan bli hennes sista rallytävling. Värmländskan funderar på att lägga hjälmen på hyllan.
- Jag och Mattias har pratat om att skaffa barn, säger hon.
Kartläsaren från Värmlandsnäs har en lång och framgångsrik rallykarriär bakom sig.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-19 Petter storsatsar för framtiden
Solberg startar nytt talangprojekt - och hyllar framtidsstjärnan P-G Andersson. Säsongen som gick blev inte vad Petter Solberg hade tänkt sig. Och även nästa år tror den forne världsmästaren att Sebastien Loeb och Marcus Grönholm blir de största konkurrenterna. Men nya stjärnor väntar i pipelinen.
- P-G Andersson och Patrik Flodin är Sveriges rallyframtid, säger han

Talangfabrik enligt finska modellen

Finland sprutar ur sig världsstjärnor inom både rally och formel 1. Det gör inte Sverige och Norge. Därför startar Petter Solberg och hans kompanjoner ett nytt projekt.
- Jag har lärt mig av Tommi Mäkinen, det finns en upparbetat väg i Finland, säger Solberg.
Läs artiklarna i VF>>

05-11-19 Svensk rallykomet får draghjälp av mästaren
Årets svenska stjärnskott i rally gör en storsatsning nästa år. Och får draghjälp av norrmannen Petter Solberg, världsmästare 2003. - Nu ska jag banne mig vinna en VM-tävling, säger 21-årige Patrik Flodin. Det finns en uppsjö av talanger i svensk motorsport, men det krävs både förarskicklighet och pengar för att kunna gasa hela vägen till toppen.
Patrik Flodin från Ilsbo utanför Hudiksvall vet vad som krävs. Årets rallykomet presenterar i morgon sin satsning för 2006 - som ska ta honom ytterligare ett steg mot absoluta världseliten.
Läs hela artikeln i SvD>>

05-11-18 Motorlistan
…med Anna Andersson
1 (9) Valentino Rossi
Tre hemliga tester, tre fantastiska resultat och nu är Ferrari mer intresserade än någonsin:
- Rossi har potential för ett byte. Men han måste själv ta beslutet, säger Ferraris president Luca Montezemolo.
I veckan bekräftade pappa Graziano Rossi att sonen ska satsa på formel 1 från och med 2007. Spännande!
Läs de andra nio i Aftonbladet>>

05-11-18 Joge och Sandström i depå
Jimmy Joge och Edward Sandström är två framgångsrika motorsportutövare i Motala. Båda har sedan en tid tillbaka avslutat sina respektive säsonger och jobbar nu för fullt för att lägga upp riktlinjerna inför nästa år. Jimmy Joge är ju en av landets största rallytalanger som kan blicka tillbaka på ett ganska bra år.
– Det måste man väl säga. Visst vill man alltid vinna men andraplatsen i SM får ändå anses som helt okej. Det var ju en ny tuffare klass som jag tävlade i, och det tar alltid ett tag att komma in i det.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-11-18 Svealandscup i samma hjulspår
Nio deltävlingar, varav en på Kyrkberget i Storvik och en på Bergbybanan vid Vendel. Svealandscupen i rallycross fortsätter 2006 med i stort sett samma reglemente som i år.Planeringsmötet hölls på onsdagskvällen i Eriksson Bilteams lokaler i Gävle. Drygt 60 personer fanns på plats - aktiva förare och arrangörer. Det leddes av Göran "Zamora" Lind och Susanne Larsson, båda Bollnäs, samt Thomas Avelin, Kolbäck.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-11-17 Värmländska inslag i två stora motorsatsningar
I oktober avslöjade VF-sporten de hemliga planerna på ett nytt Subarustall i Sverige. Nu är projektet i hamn. På torsdag presenteras storsatsningen i Stockholm. Mycket talar för att Oscar Svedlund, 25, är en av förarna. Det är en rejäl satsning som svenska Subaru gör inför nästa år. Två förare, två kartläsare, en team manager och en stab på 20 mekaniker ingår i rallyteamet som bildas.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-17 De efterlyser snö
Niclas och Mike vill även i år arrangera vinterrallyskola i Norhyttan. Niclas Hellqvist och Mike Nowill sitter i Norhyttan och hoppas att det snart blir riktigt kallt och kommer mycket snö. Tillsammans planerar de en fortsättning på den rallyskola de startade förra vintern i Norhyttan.
- Som det ser ut nu kommer vi att ha fullt med folk varje helg under två månader, säger Niclas Hellqvist.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren>>

05-11-17 Magiskt år för Björns team
Magic Racing från Norrköping har hittat vinnarspåret. Björn Gustavsons team är utsett till årets Radicalteam 2005. Niklas Lovéns andraplats och Samuel Lindkvists femteplats i årets Radical Cup var tillräckligt. I helgens avslutning i Linköping utsågs Magic Racing till årets Radicalteam. Det var en glad och stolt teamchef som tog emot utmärkelsen efter sitt andra år i klassen.
- Vi fick tre utmärkelser totalt. Mattias Höglund blev även årets mekaniker och Niklas Lovén fick pris som årets rookie, berättar Björn Gustavson.
Läs hela artikeln i Nyckeln till Norrköping>>

05-11-16 Intervjuer med rally- och racinglöften inför Bilsportmässan
Motorsport4sale täffade bland andra Patrik Flodin, Jimmy Joge och Patrik Sandell på upptakten till Svenska Bilsportmässan som går av stapeln nästa helg.
Läs intervjun på>>www.motorsport4sale.com

05-11-16 Nu är det dags. Testet i Frankrike närmar sig för Patrik
Nu är det dags. Om knappt två veckor bär det iväg till Frankrike för Patrik Sandell. Anledningen är han som segrare i årets Clio Cup får tillfället att testa tillsammans med Renault Frankrike. Arbetet pågår fortfarande febrilt liksom det gjort de senaste två månaderna för Patrik med att få pusselbitarna att falla på plats i sin ambition att köra JWRC nästa år.
- Då vi är i Frankrike ska vi i alla fall få testa en Super 1600 bil och vi hoppas att testet ska leda till att ytterliggaren en och annan pusselbit hamnar på rätt ställe, menar Patrik som lämnar Sverige direkt efter årets Bilsportmässa i Stockholm nästa helg. Läs hela artikeln på www.actionmedia.se

05-11-16 Folkesson bildar team
Stefan Folkessons aktiva karriär slutade med en våldsam krasch i Australien för sju månader sedan. Nu bildar den framgångsrike roadracingföraren ett eget team.
– Jag blev rastlös när jag bestämde mig för att lägga av och då började jag fundera och fila på att hjälpa andra i stället. Det finns så många lokala talanger som är värda att få en riktig chans, säger Stefan Folkesson.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-11-16 Robin kör STCC nästa säsong
I år har Robin Rudholm stått vid sidan om racingbanan, frånsett några inhopp i Porschecupen, som expertkommentator i TV. Till nästa säsong ska han dock vara med och tävla igen och då i STCC.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-11-16 Karriären är öken
Tobias dröm om Dakar-rallyt lever vidare - tack vare dokusåpa. Rallyföraren Tobias Johanssons ökendröm lever vidare, åtminstone ett par veckor till. Ett skriftligt avtal med sportkanalen Eurosport förbjuder honom dock att yppa något om den uttagning i dokusåpa-tappning som pågår inför Dakar-rallyt i januari.
Läs hela artikeln i Ludvika Nya Tidning>>

05-11-15 "Jag såg en tävling och sedan var jag fast"
Målet är att ta sig så högt som möjligt i en grusgrop. Sporten kallas Formula offroad och blir allt populärare.
- Jag såg en tävling i Strängnäs för några år sedan och sedan dess är jag fast, säger Eskilstunakillen Fredrik Karlsson.Bilarna ser ut som en blandning av en traktor och något som hämtats ur en Mad Max-film.
Ni vet kultfilmerna med Mel Gibson som gjordes på 80-talet.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-11-15 Tillståndet är fortsatt allvarligt för rallyföraren
22-åringen från Svängsta, men tävlandes för Ryds MK, körde sin andra rallytävling någonsin. Under första varvet blev han ifattkörd av en betydligt mer erfaren förare. På andra varvet kraschade han svårt rakt in i ett träd.
-Han var stressad redan från start, säger klubbens ordförande Jerry Bengtsson som även föreslår ändrade startregler.
Läs hela artikeln i Blekinge Läns Tidning>>

05-11-14 22-åring opererad efter krasch - tillstånd allvarligt
Rallyföraren får fortfarande intensivvård. Hans tillstånd är allvarligt - men stabilt och inte livshotande.Föraren opererades under natten till i går på Universitetssjukhuset i Lund för flera komplicerade benbrott. Enligt uppgift ska den 22-årige föraren bland annat ha drabbats av en öppen fraktur vid lårbenet och skador på bäckenet.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-14 Inga regler kan stoppa olyckorna inom rallysporten
Så blev det ytterligare en krönika om rallysport. Jag hade helst sluppit. Mindre än tre månader har gått sedan larmet gick: I samband med SM-rallyt på Österlen hade en åskådare klämts mot ett träd och sedermera avlidit. Ytterligare ett par blev skadade. Rallyidyllen ute på Österlen förbyttes till ett helvete. Ena sekunden kaffetermosar, klaffbord och fascinerade åskådare vid dikeskanterna.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-11-14 Fastklämd i två timmar
Ytterligare en allvarlig olycka har drabbat rallysporten. Och än en gång hände det på Österlen. Under lördagens rallysprint vid Ravlunda skjutfält fick en av förarna allvarliga skador efter en kollision med ett träd. Föraren, som bor i Blekinge och representerar en småländsk klubb, fördes med svåra frakturer på både armar och ben till Universitetssjukhuset i Lund där han opererades natten till söndagen.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-11-14 SMK Östgöta-grabbar vann
MSK Kvarnvingarnas 5-timmars uthållighetstävling på Mantorp Park i lördags vanns av ett gäng SMK Östgöta-förarna. Totalt startade 35 team i tävling som genomfördes i två pass på vardera två och en halv timme. Var 20:e minut bytte teamen förare. Banan gick delvis på racingdelen och även i depån, med ett kort inslag av grus vilket passade teamets bil bra.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-11-14 Thed Björk nia i Turkiet
På nybyggda formel 1-banan Istanbul Otodrom i Turkiet fick racerföraren Thed Björk ett kvitto på att han fortfarande håller internationellt. Tillsammans med belgaren Didier Theys körde Thed upp sig från sista till nionde plats – och tredje plats i klassen – i finalen i sportvagnsserien Le Mans Endurance Series.
– För mig gick det suveränt bra, sade en belåten Björk till NA.
Glädjen var stor trots att Thed åter drabbades av en klumpig förarkollegas oaktsamhet. I Atlanda, USA, senast kraschade Eric van den Poole bilen i depån (!) under första träningen.
Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda>>

05-11-13 Rallyförare vårdas för svåra skador
Den 22-årige rallyförare från södra Småland som skadades vid en olycka på Österlen i Skåne på lördagseftermiddagen vårdades ännu på söndagen på intensivvårdsavdelning. Enligt en kommuniké från Universitetssjukhuset i Lund är tillståndet allvarligt, men stabilt och inte livshotande. Mannen opererades under natten till söndagen.
Läs hela artikeln i DN>>

05-11-13 Satt fast i två timmar Rallyföraren fick skäras loss
Rallyföraren satt fastklämd efter olyckan. Räddningspersonalen tvingades arbeta i två timmar för att få loss honom ur vraket.
- Vi ska vara glada att det inte slutade med ett dödsfall, säger förarens klubbordförande Jerry Bengtsson. Olyckan inträffade strax före klockan tre i går eftermiddag i samband med tävlingen Ravlunda Rallysprint på Österlen i Skåne.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-13 Norrmannen Solberg snuvad på segern i VM-rallyt - av kängru
Världsåkarna försvinner en efter en ur det australiska VM-rallyt. Det senaste är tidigare ledaren Petter Solberg.
Som tvingades bryta efter att ha kört på en känguru i närmare 200 kilometer i timmen. Norrmannen hade drygt 50 sekunders ledning före belgiern Francois Duval när kängurun kom i vägen. Petter Solberg lyckades få bilen i mål på sträckan, men grill och kylare var sönderslagna och han kunde inte fortsätta tävla. Varken Solberg eller kartläsaren Phil Mills skadades. Kängurun fick däremot sätta livet till.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-13 Duval vann kraschernas rally
Daniel Carlsson kraschade sig ur säsongens sista VM-rally, i Australien.Klara världsmästaren Sebastien Loeb också. Britten Colin McRae bröt efter problem med kopplingen. Marcus Grönholm försvann och Petter Solberg fick en känguru i kylaren i 190 kilometer i timmen.
Läs hela artikeln i SvD>>

05-11-13 Fastklämd - i 2 timmar
22-åring kraschade med träd: ”Han är svårt skadad” Föraren tappade kontrollen över sin bil som skenade rakt in i ett träd.
22-åringen satt fastklämd i det demolerade vraket i över två timmar innan räddningstjänsten kunde klippa loss honom.
I natt vårdades han på intensivvårdsavdelningen i Lund med allvarliga skador.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-11-12 Alx vann sin första monstertrucktävling
Alx Danielsson är förste svensk som tävlat i monstertruck. Inför ett nästan fullsatt Globen besegrade han 2005 års världsmästare i truckracing Madusa. –?Det känns som om jorden snurrar åt fel håll när man trycker på gasen, berättar Alx om drygt 1.500 hästars kraft. I våras undkom racingföraren Alx Danielsson med blotta förskräckelsen en våldsam krasch i samband med träning inför formel Reanult-loppet på Zolderbanan i Belgien. Han kom tillbaka och ska efter en bra säsong testa för ett stall i Champ Cars i USA i början av december.
Läs hela artikeln i DN>>

05-11-12 Rallybil i olycka - två fastklämda
Både föraren och kartläsaren klämdes fast då en av bilarna i tävlingen Ravlunda Rallysprint på Österlen körde in i ett träd på lördagseftermiddagen. Enligt de första uppgifterna hade föraren frakturskador på benen. Både föraren och kartläsaren klämdes fast då en av bilarna i tävlingen Ravlunda Rallysprint körde in i ett träd på lördagseftermiddagen. Olyckan inträffade på Ravlunda skjutfält söder om Brösarp på Österlen. Någon timme efter kraschen hade kartläsaren tagits ur olycksbilen, men det återstod då fortfarande att skära loss tävlingsföraren. Enligt en första uppgift hade han frakturskador på benen. Arrangör för tävlingen, som ingår i Svenskdanska rallycupen, är Simrishamns motorklubb.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>


05-11-12 Skellefteå missar SM i rallycross
Programmet för SM i rallycross för division 1 och 2 samt SM för Supernationella bilarna för nästa år är nu klart. Skellefteå MS hade ansökt om att få arrangera SM för Supernationella klasserna, men blev snuvade av Piteå som får arrangemanget i stället. Kalix får arrangera SM för alla klasserna.
SM-programmet för div 1 och 2: 25 maj Arvika (kvällstävling), 2 juli Finnskoga (även EM), 8 juli Kalix, 27 juli Strängnäs (kvällstävling), Momarken, Norge (även EM), 9 september Götene.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-11-12 Favoriterna borta i Australien
Rally-VM. Favoriterna har brutit en efter en i säsongsavslutningen i Australien. Först tvingades Marcus Grönholm bryta, därefter Sebastien Loeb och senast Petter Solberg. Ny ledare är Francois Duval. Marcus Grönholm lyckades aldrig komma igen efter fredagens problem och kastade tidigt in handduken i Australiens VM-rally. Sebastien Loeb körde in i ett träd på den nionde specialsträckan medan Petter Solberg krockade med en känguru (!) på specialsträcka 13. Plötsligt har Francois Duval (bilden) gått upp i ledning med Colin McRae och Harri Rovanperä jagande mindre än halvminuten bakom. Fyra specialsträckor återstår av lördagens etapp.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-11-12 - Glad jeg er i live
Petter traff 60 kilos kenguru i 190 km/t.
- Er det mulig, spør Petter Solberg oppgitt.
- Nå synes jeg faktisk synd på meg sjøl. Så mye uflaks på en sesong skal ikke være mulig. Det er bare ikke mulig, sier han til Dagbladet.no. Det er tre timer siden han traff en kenguru i 190 kilometer i timen og den verste skuffelsen er borte.
Läs hela artikeln i Dagbladetn.no>>

05-11-12 Kraschen kan kosta Carlsson karriären
Säffleföraren klarade sig mirakulöst - bilen utbränd. Först kraschade Daniel Carlsson våldsamt - och hade änglavakt när bilen blixtsnabbt brann upp. Sen fick stjärnan stenhård kritik av Peugeots stallchef Jean-Pierre Nicholas.
- Daniels misstag är oacceptabelt, säger Nicholas.
- Jag har aldrig sett en argare människa, berättar Carlsson för VF-sporten.
Frågan är vad kraschen får för konsekvenser för hans fortsatta VM-karriär?
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-12 Daniel Carlsson fick kasta sig ur det brinnade vraket
Rallystjärnan Daniel Carlsson och kartläsaren Mattias Andersson hade änglavakt.
De kraschade våldsamt i det australiska VM-rallyt men lyckades blixtsnabbt ta sig ur det brinnande vraket.
Båda klarade sig helt oskadda. - Jag såg en bild på bilen och det hade kunnat sluta riktigt illa. Men så här efteråt tänkte Daniel mest på framtiden, säger Daniel Carlssons bror Mikael.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-11-12 Känguru stoppade Petter Solberg
Världsåkarna försvinner en efter en ur det australiska VM-rallyt. Det senaste offret blev ledande norrmannen Petter Solberg - som tvingades bryta efter att ha kört på en känguru i 200 kilometer i timmen. Solberg hade drygt 50 sekunders ledning före belgiern Francois Duval när den olycksaliga kängurun kom i vägen. Solberg lyckades få bilen i mål på sträckan, men grill och kylare var sönderslagna och han kunde inte fortsätta tävla.
Läs hela artikeln i Hela Gotland>>

05-11-12 Petter Solberg kolliderte med kenguru
Solberg hadde full kontroll på Rally Australia, vant nattas første etappe klart og ledet suverent. Så var uhellet ute – igjen. På SS13 ledet han på 3. mellomtid, så smalt det. Med en kenguru.Etter kollisjonen klarte Petter å hangle bilen i mål på etappen, men mistet nesten hele forspranget han hadde til Francois Duval. Bilen ble stygt skadet i fronten, oljetemperaturen ble faretruende høy og det rant olje fra motoren.
Läs hela artiklen i Dagbladet.no>>

05-11-11 Carlsson sågad efter kraschen
Daniel Carlsson tar på sig skulden för kraschen. Och teamchefen Jean Pierre Nicolas är ursinnig över svenskens styrning.
- Hans misstag var helt oacceptabelt, säger han. Australiens VM-rally är ökänt för sina såphala vägar omkring Perth. Enligt rallyexperterna krävs år av erfarenhet för att bemästra de farliga ravinerna.
Ändå får debutanten Daniel Carlsson massiv kritik för kraschen.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-11 Kjemper kun mot seg selv
Og den kampen tror Petter Solberg han vinner. Etter endt kjøring i Australia i dag har Petter Solberg et hav av forsprang. Etter at både Marcus Grönholm og Sebastian Loeb forsvant ut av løpet, har Petter løpsseieren i lomma og VM-sølvet rundt halsen. Om han ikke finner på noe dumt.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-11-11 Carlsson kraschade i Australien
Daniel Carlssons chanser att få köra en Peugeot också nästa år i rally-VM minskade då han kraschade våldsamt och bilen brann upp i Australien. –Daniel Carlssons misstag är oacceptabelt, dundrade stallchefen Jesan-Pierre Nicolas sedan också Marcus Grönholm brutit lite senare på dagen.
Läs hela artikeln i DN>>

05-11-11 Från finskt F1-under till svenskt motorstopp
Motorlistan – varje fredag med Anna Andersson
1) (-) Det finländska F1-undret
2) (-)Adrian Newey
3) (-) Australiens VM-rally
4) (5) Gamla godingar
5) (-) Kenny Bräck
6) (-) Alonsos genomslagskraft
7) (-)Alx Danielsson - ett monster.
8 (-) Lada
9) (-) F1-tester
10) (10) Race of Champions
Motorstopp: Daniel Carlsson
Läs hela motorlistan i Aftonalbadet>>

05-11-11 Loeb kjørte i et tre
Petter tar VM-sølv, og er i klar ledelse i Rally Australia. Rally-verdensmester Sebastien Loeb frontkolliderte med et tre på SS9. Både Loeb og kartleser Daniel Elena virker uskadd etter kollisjonen, men de er ute av toppkampen.
Läs hela artikeln (och se bild på bilen) i Dagbladet .no>>

05-11-11 Svensk rallyduo uskadd etter kollisjon
Peugeot-føreren Daniel Carlsson og kartleseren Mattias Anderson ble fløyet til sykehus etter en kollisjon på tredje fartsprøve i Rally Australia i natt.Bilen tok fyr etter at den skled av veien og kolliderte med trær. Begge slapp uskadd fra uhellet, men bilen ble ødelagt, melder Reuters.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-11-11 Jeg er trofast
PETTER SOLBERG mener årets rallysesong har vært elendig, men denne helga er han i Australia for å gi bånn pinne. Han vil sikre seg 2. plassen sammenlagt. Er du lei
- Nei, jeg har mye å kjøre for her i Australia. Det står om en 2. plass i VM, og vi tester stadig ut ting vi skal bruke neste år. Og det ser veldig bra ut.
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-11-11 Mirakelkraschen
Tidigt i morse var rallyföraren Daniel Carlsson inblandad i en otäck olycka. Tillsammans med kartläsaren Mattias Andersson körde han rakt ned i en ravin. I smällen förvandlades bilen till ett brinnande inferno - men båda svenskarna klarade sig mirakulöst oskadda. Det var under den tredje etappen av australiska rallyt som den dramatiska olyckan inträffade.
Efter drygt två kilometers körning tappade Daniel Carlsson plötsligt tappade kontrollen över sin bil.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-11 Knutte övervinner allt
En mycket allvarlig blodförgiftning fick Knutte Edenholm att i förlängningen bli rallyförare. Knutte var nära att dö och återkomsten till vardagen fick honom att tänka över sitt liv. Beslutet blev att ägna sig åt det han tycker är allra roligast – rally.
– Det är inget ont som inte har något gott med sig.
Blodförgiftningen uppstod förmodligen.
Läs hela artikeln i Arvika Nyheter (pdf-format)>>

05-11-11 "Vi hittar en lösning"
Region Värmland tar över sjukvården under rallycross-EM i Höljes
I våras fick Finnskoga MK ta striden med landstinget om hur sjukvården under rallycross-EM skulle finansieras.
Nu pekar allt på att motorklubben får ta striden med Region Värmland i stället.
- Vi kommer säkert att hitta en lösning, säger Angelica Rage, ordförande i Region Värmland.
Läs hela artikeln i VF>>

05-11-11 Racingmästare från Vimmerby
Att Anders Gustafson från Vimmerby är en av världens bästa förare i den lilla motorsporten mini-racing är ingen nyhet - men det är sex år sedan han tog en stor titel. Nu är han sugen på nya medaljer.
– 1989 var bra, liksom 1999, kanske 2009 blir lika bra, skrattar Anders när vi möter honom, nyligen hemkommen från VM på Malta.
Läs hela artikeln i Vimmerby Tidning>>

05-11-11 Carlssons bil brann efter våldsam krasch
Daniel Carlsson körde av vägen i hög fart och in i ett träd på den tredje sträckan av australiska VM-rallyt. Bilen började brinna och blev total- förstörd. Carlsson och hans kart- läsare Mattias Andersson flögs bort från ödemarken söder om Perth i en helikopter, skriver TT-AFP.
Läs hela artikeln på SVT Motor>>

05-11-11 Petter leder klart
Etter sju fartsprøver i Rally Australia, har Petter Solberg koblet grepet, både om VM-sølvet og seieren i løpet. Marcus Grønholm er over minuttet bak. Solberg har en ledelse på over minuttet på sølv-utfordrer Marcus Grönholm (Peugeot). Før løpet sto de to helt likt i poeng, ergo - den av de to som får den beste plasseringen i Australia, tar VM-sølvet bak suverene Sebastian Loeb (Citroen)
Läs hela artikeln i Dagbladet.no>>

05-11-11 Johan - årets asfaltskung
Efter ett knackigt fjolår är Johan Rylander, SMK Trollhättan, åter på tronen som asfaltskung i rally.
I nybildade MEGA rally cup är de totala slutresultaten spikade och i asfaltscupen var Rylander med kartläsare Jonas Remnol bäst och vann klassen. Tidigare år har rallyåkarna tävlat i Tarmac cup men när den lades ner till i år så kom efterföljaren MEGA rally cup. I denna cup tävlar man både på grus och asfalt plus att man räknar en totalcup.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-11-11 Rossi provkör för Ferrari
Den italienske roadracing-världsmästaren Valentino Rossi fortsätter att fila på sina formel 1-kunskaper. Ferraristallet meddelade på torsdagen att den karismatiske 26-åringen var halvvägs igenom ett tredagarstest hos dem. Han har tidigare provkört i april 2004, samt i augusti i år. Rossi ses som en möjlig ersättare efter den nu 36-årige sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-11 Folkracebanan preliminärbesiktad!
Nu har klubben gjort en preliminärbesiktning av folkracebanan när banbesiktaren Ulf Danielsson, Hedemora var på besök ute på Helsinge Motorstadion. Under flera timmar och under noga lyssnande gick han igenom den tillsammans med representanter från klubben genom Bengt Svedberg, Mats Hellman, Per Jonsson och Osmo Savikko.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-11-11 Carlsson kraschade i Australien
Rallyföraren Daniel Carlsson flögs ut från ödemarken strax söder om Perth i Australien sedan hans Peugeot 307 fattat eld efter en krasch under tredje etappen av australiska rallyt. Den 29-årige Carlsson var två kilometer in på etappen när han tillsammans med kartläsaren Mattias Anderson körde av vägen in i ett träd.
Läs he
la artikeln i SVD>>

05-11-10 Tobias tävlar om plats i ökenrally
Tobias Johansson, 23, från Ludvika hoppas få köra det klassiska ökenrallyt Lissabon-Dakar (tidigare Paris-Dakar) i januari. Han är i alla fall en av tio förare, alla under 30 år, som kommer att tävla i ”Dakar challenge”, där en plats i Nissans tredjebil står på spel.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-10 Lindwall på 16:e plats
Nordiska Mästarmötet i Volvo Original Cup har avgjorts på Mantorp Park. 29 bilar kom till start i tävlingen, däribland fanns Mats Lindwall från SMK Valdemarsvik. Efter två dagars intensivt tävlande slutade han på 16:e plats totalt.
Läs hela artikeln i Nyckeln till Norrköping>>

05-11-10 Cindy övningskör i rally
Om en månad fyller Cindy Brüggemann 17 år. Ändå har hon kört rally sedan i juni. Hon övningskör på tävlingarna också, förra helgen avslutade hon säsongen i Nässjö och hade hon bara haft extraljus så kanske hon inte hamnat i diket.
- Jag fick en rallybil när jag fyllde 16 år, säger Cindy Brüggemann, Gamleby. Pappa, Mats Lundholm, är väldigt rallyintresserad och ville stötta mig direkt när jag blev intresserad. Bilen jag kör är en Volvo 244 från 1985.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-11-10 Magic Racing prisades
Magic Racing från Norrköping blev vid veckans prisutdelning för Radical 2005 utsedda till Årets Team! Priset för Årets Mekaniker gick till Magics chiefmechanic Mattias Höglund och Årets rookie blev teamets förare Niklas Loveén vilken även slutade tvåa i serien.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-11-10 Motorcenter ska ge full fart i Kall
Om drygt ett år kommer Kalls nya motorcenter att öppna portarna. LT har träffat mannen bakom projektet, Staffan Parmander, som har vigt sitt liv åt motorsporten. Vi sitter i Kalls gamla gästgiveri, där det är meningen att det nya motorcentret ska ha sitt högkvarter. Runt oss jobbar ett gäng byggnadsarbetare för fullt för att så fort som möjligt färdigställa World Rally Center som anläggningen kommer att kallas.
Läs hela artikeln i Länstidningen >>

05-11-09 Bräck och "Lövis" vill köra Le Mans
De svenska racingförarna Kenny Bräck och Stefan "Lövis" Johansson planerar att tillsammans köra klassiska 24-timmarsloppet på Le Mans i juni nästa år. Jag och Kenny har pratat lite om det där. Jag tror att det skulle passa oss bra, säger Stefan "Lövis" Johansson till Expressen.
Bräck — som tävlat sparsamt sedan den våldsamma kraschen hösten 2003 — har tidigare förklarat att han inte kommer att tävla på heltid i en krävande formelbilsserie igen, men att han kan tänka sig tillfälliga inhopp.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-11-09 Lagligt street-race
Black-race arrangeras i Mora till våren. Till våren ska Black-Race, alltså street-race under ordnade förhållanden, arrangeras i Mora, kanske vid Tingsnäs eller Örjanstäppan. Det är i alla fall Andreas Perssons och Fredrik Fahlens förhoppning.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-11-09 Vill starta rallyutbildning
Erikslundsgymnasiets ledning vill starta en inriktning mot rally och racing på fordonsprogrammet.
- Syftet är att få mer spets i utbildningen, säger rektor Marcus Hjelm. Gymnasienämnden ska nu ta ställning.Förslaget innebär åtta platser för rally/racing på fordonsprogrammet med start nästa höst. De riktar sig till elever som då går i tvåan. De ska få lära sig att bygga om en bil till racingbil och sedan köra den.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-09 Där rök 25 miljoner av turistintäkterna
Enligt förhandling i Arrendenämnden tillerkännes SCS viss ersättning för sin egendom och arrendet av den nu delvis "stympade" motorbanan i Anderstorp övergår till den nye arrendatorn Värmdö Tekniska Utbildningar AB -VTU- genom ett synnerligen nybildat s.k lagerbolag vid namn StartVision 781 AB.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-11-09 Bräck gör comeback
Två av våra allra största racerstjärnor planerar för comeback - tillsammans.Expressen kan i dag avslöja en helsvensk satsning på 24-timmarsloppet på Le Mans i juni 2006.
Vid ratten: Stefan "Lövis" Johansson och Kenny Bräck .Ex-F1-föraren "Lövis" Johansson vann 24-timmarsloppet 1997 och han vet vad som krävs för nya segrar.
- Vi tittar lite på vilken bil som kan vara aktuell. Jag har kört Audi R8 tidigare, men Audi kommer med en R10 nu och det är inte klart än om de kommer att sälja ut den till privatteam, berättar "Lövis".
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-09 Jan-Erik Berggren: En dröm som blir verklighet - och de kan vinna loppet
Kenny och "Lövis" i samma bil i 24-timmars på Le Mans. En våt dröm för svensk motorsport. Och visst kan de vinna.När Kenny bestämt sig så backar han inte - han vet att det är möjligt att vinna långloppet, med rätt uppbackning och förutsättningar.
Läs hela artikelni Expressen>>

05-11-09 Full gas mot division 1!
Försäljning av bil och buss möjliggör TMK:arens storsatsning. Räkna med Marcus Nilsson i prestigefyllda division 1 kommande säsong.Det gör han nämligen själv…Som YA-sporten tidigare kunnat berätta har Marcus Nilsson bestämt sig för att sluta köra i rallycrossens division 2-serie där han den gångna säsongen rattade hem ett brons.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-11-09 Landstinget vill ha ersättning av svenskt VM-rally
Landstinget i Värmland vill ha betalt för att skicka ambulanser och sjukvårdspersonal som säkerhet vid det svenska VM-rallyt. Det handlar om stora pengar för det ekonomiskt mycket hårt ansträngda landstinget, eftersom deras personal under rallyt till stor del sköter jobbet på övertid.Samma krav på ersättning gäller rallycross-EM i Höljes under sommaren. Landstingsstyrelsen väntas fatta beslut om ersättningskrav nästa vecka, uppger Nya Wermlands-Tidningen. Svenska rallyt drar in cirka 40 miljoner kronor till Värmland och en del av det hamnar som skatt hos landstinget, betonar tävlingens chef Christina Lundqvist.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-11-09 Tobias hoppas på klassiskt ökenrally
Tobias Johansson från Ludvika hoppas få köra ett antal VM-deltävlingar i rally även nästa år och har långt gångna kontakter med ett internationellt team. Och samtidigt är han en av tio unga förare som tävlar om en plats i ökenrallyt Lissabon-Dakar i januari.
Läs hela artikeln i Mora Tidning>>

05-11-08 Rena "Vingåkerssnurren"
Bilorientering var en populär motorsport i västra Sörmland för tre, fyra decennier sedan. När det åter begav sig i lördags kväll, ja, då kom de från Stenungsund, Mölndal, Tibro, Ludvika med flera platser för att göra upp i "Vingåkerssnurren". Inga lokala ekipage, således, men det blev tillräckligt snurrigt ändå när de drygt 30-talet tävlande for runt och letade kontroller utmed vägar, på motorbanor och i kalkbrott.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-11-08 Kvinna bland män
Tina Thörner kommer till Ludvika och berättar om livet som kartläsare. "Att vara kvinna inom en mansdominerad sport har inte alltid varit positivt. Men det har haft många ljusa stunder. Här får man inget gratis och man måste ha vassa arm-bågar." Det skriver kartläsaren Tina Thörner på sin egen hemsida. På torsdag kväll kommer den färgstarka värmländskan till Högbergsskolan i Ludvika för berätta om sin karriär som kartläsare, svara på frågor och visa bilder.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-11-07 Börje snabbast uppför Mariehovsbacken
I helgen avslutades säsongen i Mariehovsbacken. Först arrangerade MK Ramunder och Norrköpings MK en backtävling för folkracebilar under lördagen och på söndagen anordnade MK Ramunder en egen "lekdag".
- Tävlingen i lördags samlade 55 bilar och bjöd på mycket fina förhållanden, säger Håkan Andersson i MK Ramunder. En rullning uppe på toppen av backen var egentligen det enda dramatiska som hände. Jonas Karlsson, SMK Nyköping var snabbast uppför backen i den framhjulsdrivna klassen. Han vann före Micke Andersson, Norrköpings MK. Båda rattade var sin Saab.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>


05-11-07 Kenny Bräck ska leva som Svensson - i Belgien
Flyttlasset är på väg. Kenny Bräck ska leva som Svensson - i Belgien.
- Så ser det ut, men man vet aldrig. Det kan komma ett erbjudande jag inte kan tacka nej till, säger Kenny.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-11-07 Väntade segrare i Mariehofsbacken
Inga sensationer i Mariehofsbacken. Johan Andersson, Norrköpings MK, och Jonas Carlsson, Nyköping, vann den bakhjulsdrivna respektive framhjulsdrivna klassen när backtävlingen Novemberracet avgjordes på lördagen.
- Det är folkraceåkarna som är snabbast, sa Bo Bergstrand i Norrköpings MK.
Ekipagen körde tre gånger var uppför backen och de två främsta resultaten räknades. NMK:s Johan Andersson var snabbast i den bakhjulsdrivna klassen och slutade på 1,15,76 med sin Opel Manta. Tvåa var Kvarnvingarnas Daniel Wall med 1,16,43. Tätt efter kom Börje Adamsson, MK Ramunder, på 1,16,45.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidningar>>

05-11-07 Bröder förverkligade racedrömmen
I förra veckan kom bröderna Mikael och Magnus Lindahl hem från drömresan till USA.
Två tävlingar hann man med, i dragracingens förlovade land.
- Det var fem veckors lekstuga, nu får det bli allvar ett tag, skrattar Mikael.
Läs hela artikeln i TTEla>>

05-11-07 En biltur på landet i rasande rallyfart
En doft av kaffe och varmkorv. Brummande och varvande. Lystna förväntansfulla blickar. Det är vad som möter mig vid Dansutskolan i Gnesta där rallytävlingen Runt Mjölkkannan Pokalen strax börjar. Per Dellrud möter mig i jeans och cowboyhatt och lotsar mig, en total rallynovis, mellan bilarna.
Läs hela artikeln i Södermanlands Nyheter>>

05-11-07 L'Estrade 18:e i Volvo Original Cup
Fredrik L'Estrade, SMK Sundsvall och Janne Ericsson, Timrå MK slutade på 18:e respektive 22:a plats av 29 när det nordiska mästarmötet för c-förare i Volvo Original Cup avgjordes i helgen.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-11-07 Ingen tävling för Jennie-Lee
I lördags skulle Jennie-Lee Hermansson från Skamhed kört sin första tävling tillsammans med hennes nya kart-läsare Gemma Price. Men någon tävling på engelsk mark blev det inte för Jennie-Lee.
- Nej, tyvärr blev inte bilen färdig så därför blev det ingen tävling för mig, berättar hon.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-11-07 Green och Lundin snabbast i Småland
Det blev seger direkt för Hässleholms Johan Green med Per Lundin i högerstolen när man debuterade i den nya Renault Clion. I DM-finalen för Småland, erkänt tuffa Höglandsrallyt i trakterna kring Nässjö, var hässleholmarna helt outstanding i grupp-N klassen, som innehöll både A och B-förare. Johan är än så länge bara B-förare vilket inte gör prestationen sämre.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-11-06 BMW:s rullande konstverk
Termen rullande konstverk används ibland om bilar för att försöka klä en fulländad form i ord. Men ska man hitta den definitionsmässiga sanningen kommer inget närmare än BMW:s Art Cars. I år firar samlingen 30-årsjubileum.
Läs hela artikeln i GP Motor>>

05-11-05 Rallykungen Sebastien Loéb
Fransmannen är fantastisk. I Spanien tog världsmästaren sin tionde seger för säsongen och han såg till att Citroen vann märkes-VM för tredje året i följd. Sebastien Loeb är årets motorkung. Årets sista deltävling avgörs i Australien den 11–14 november.
2 Valentino Rossi
3 Nico Rosberg
4 Michael Schumacher
5 F1-comebacker
6 Klart med nytt F1-team
7 Race of Stars
8 Svenskt i rally-VM
9 Gotland Grand National
10 Race of Champions
Motorstopp
Läs alla notiserna i Aftongbladet>>

05-11-04 Loeb kör Citroen för belgiskt stall
Tvåfaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb jagar vidare efter en tredje titel i en Citroen 2006 trots att det franska bilföretaget dragit sig ur VM-cirkusen. Loeb fortsätter att ratta sin Citroen Xsara - dock för det belgiska stallet Kronos.
Läs hela artikeln i DN>>

05-11-04 Karlsson redo att spränga gränser
"Jag har i alla fall fått blodad tand för den internationella marknaden
Insatsen i Shanghai öppnade oväntade dörrar för racerföraren Nicklas Karlsson i Valla.
Den 31-årige nyblivne pappan hoppas i alla fall få göra en ny Asientripp.
- Logistikkostnaden är löst och nu gäller det att få ihop den övriga budgeten, säger Nicklas.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>


05-11-04 Ovanlig SM-final avgörs i Vingåker
En något ovanlig SM-final kommer att avgöras i Vingåkers kommun på lördag. SM i bilorientering är väl inte den sport som är vanligt förekommande i tv och i tidningar.
SMK Vingåker och Älmhults MK arrangerar årets sista deltävling i SM i bilorientering på lördag. Bilorientering har faktiskt synts i trakterna förr som dem minnesgode kanske kan erinra sig. Men det var 30 år sedan det senast begav sig.
På den tiden var det MHF som arrangerade tävlingar i bilorientering, men nu är det endast klubbar som tillhör Svenska Bilsportsförbundet som genomför tävlingar.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-11-04 Årets sista i Mariehovsbacken
I morgon, lördag, är det dags för årets sista tävling i Mariehovsbacken. Norrköpings MK och MK Ramunder arrangerar en tävling för folkracesbilar, Höstracet, och 55 bilar är anmälda.
- En kul avslutning på säsongen, säger Sievert Lindqvist i NMK.
Sievert menar att det krävs lite extra pulver i bilarna för att lyckas i den här tävlingen.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-11-04 Tony Jonssons bästa rallyår
BELÖNINGEN Tony Jonsson får möta Nordens bästa förare
Glimåkrabon Tony Jonsson gör sitt bästa år som rallyförare. Nu kommer belöningen: En plats i nordiska mästerskapet i Volvo Original Cup. Tony och kartläsaren Martin Holm – båda födda 1978 – gör sitt första år tillsammans i bilen. Samarbetet har blivit en omedelbar succé.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-11-03 Miljökrav på motorsportbana
Miljökontoret kräver att MK Ramunder och Norrköpings Motorklubb måste åtgärda en rad punkter för att få fortsätta ordna tävlingar i Mariehovsbacken. Motorklubbarna tillåts arrangera 1–3 tävlingar i en begränsad backsträcka på 867 meter. Resten av banan får endast nyttjas som retursträcka till depåområdet. Ändringar eller utökningar av tillståndet får inte ske utan bygg- och miljönämndens medgivande.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidningar>>

05-11-02 Klahr vann höstracet
I helgen arrangerade Vansbro MK Höstracet på Eriksforsbanan. 61 ekipage kom till start i de spännande tävlingarna. Resultat:
A-final, seniorer: 1) Lars-Olov Klahr (MORA), 2) Bengt Andersson (Häredalen), 3) Erik Högosta (Vansbro), 4) Lars Hedman (Vansbro), 5) Roger Lagergren (Vansbro), 6) Andreas Wilhelmsson (Fredriksberg).
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-11-02 Folkrace dé é livet dé
Folkrace är livet för Maria Hallström i Österforse utanför Långsele. Hon har kört folkrace lika länge som hon haft körkort, i två år.
- Jag har inte hunnit vara med på så många tävlingar än, men det kommer. Det är jätteroligt att köra, säger hon och tar på sig hjälmen. Rigorös säkerhet Hjälm och flamsäker overall är viktigt i folkracetävlingar. Detsamma gäller störtbågen. Den Volvo som Maria kör lämpar sig inte för annat än folkrace. Det finns inga säten för passagerare bara för föraren, som sitter i en rallystol ordentligt fastspänd.
Läs hela artikeln i Tidnignen Ångermanland>>

05-11-02 Flodin årets rallykomet
Den 21-årige talangen från Ilsbo hetast i omröstningen.
Hudiksvall 2005 är årets då 21-årige Patrik Flodin från Ilsbo på allvar presenterade sig för Rally-sverige. Patrik landslagsdebuterade i det finska VM-rallyt och följde sedan upp detta genom en vass insats i det brittiska RAC-rallyt.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-11-02 Lindwall i C-finalen
SMK Valdemarsviks rallyförare Mikael Lindwall förbereder sig för årets höjdpunkt, nordisk C-förarfinal på Mantorp Park. Efter segern i Östergötlands DM i Volvo Original Cup ska han och kartläsaren Benny Almén representera Östergötland.
Mikaels kör utan noter. När konkurrenterna får vägen beskriven av kartläsaren får Mikael försöka läsa vägen genom naturen.
Läs hela artikeln i Norrköping Tidningar>>

05-11-02 Start för bygget av motorarenan
Nu är bygget igång av Lidköpings motorsportarena.
Det blir en anläggning som täcker sammanlagt 38,8 hektar. Och här ska finns banor för sju olika motorsporter. I Lidköping har de olika föreningarna som sysslar med motorsport sedan 1970-talet bönat och bett för att få platser där man kan öva och tävla med motorcyklar, bilar och andra fordon.
Läs hela artikeln i Nya Lidköpings-tidningen>>

05-11-02 Spännande onsdagar på Mittsverigebanan i sommar
Onsdagarna på Mittsverigebanan blev Härnösands största evenemang 2004. 10000 personer hittade till träffarna.
- Responsen var enorm. Hemligheten till framgången är att vi inte gör något efter eget huvud. Vi lyssnar på behovet innan vi skrider till verket, säger Lars-Åke Krantz som är en av initiativtagarna. Lars-Åke laddar nu för en ny säsong med flera nyheter. En offroadbana öppnas med tre svårighetsgrader. Alla som köpt en stadsjeep eller fyrhjulsdriven bil är välkomna att prova på hur det känns att köra i branta motlut och i spännande terräng under överinseende av kunnig personal.
Läs hela artikeln i Tidningen Ångermanland>>

05-11-02 Mirakelmannen Markus tillbaka på motorbanan
För fyra månader sedan svävade 20-årige Markus Erlandsson mellan liv och död. Han låg nersövd på regionssjukhuset i Linköping på grund av en kraftig skallskada med hjärnblödning som följd - och ett antal frakturer på revben, svanskota och skulderblad. Men ett mirakel, stor livskraft och enorm vilja har gjort att Markus redan är på benen, ute i det normala livet och har hunnit avverka två folkracetävlingar. Så bra att det blev tredjeplats i C-finalen i Lessebo i helgen.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-11-01 Tillbaka i hetluften
Daniel Carlsson kör Australiens VM-rally - siktar på topp fem.Daniel Carlsson får ytterligare en chans att köra om VM-poäng i en Peugeot.
Och han sätter ribban högt inför starten i Australien.
- Hamnar jag inte bland de fem bästa blir jag väldigt besviken, säger han.
Läs hela artikeln i VF>>


05-11-01 Jan Karlsson tog topplats
Det blev seger för SMK Motalas Jan Karlsson med fem sekunder före klubbkamraten Christian Kleen i grupp ekonomi C-förare i Marknadsnatta. Detta förde upp dem till toppen i den slutliga tabellen för ekonomiklassen.
Läs hela artikeln i Vadstena & Motala tidning>>

05-11-01 Prisad Sandell tar sikte på JVM
Jämten Patrik Sandell har utsetts till Årets Rallyjunior i Sverige. Samtidigt tar han sats för nästa karriärsteg:
- Vi satsar på att få köra JVM-serien.
Den 23-årige Jämtlandsföraren, numera boende i Ås, har en utmärkt säsong bakom sig. Han vann senior-SM och blev tvåa i JSM i Lilla Grupp N. Utmärkelsen Årets rallyjunior var närmast självklar, men själv blev Patrik överraskad.
Läs hela artikeln i Östersundsposten>>

05-11-01 Östersund kvar som VM-reserv
Svenska Bilsportförbundet har beslutat att Östersund får fortsätta att backa upp Karlstad och svenska VM-rallyt. 2006 och 2007 kan Östersund komma att hoppa in om snö och kyla skulle ställa till problem i Värmland.
Läs hela artikeln i Östersundsposten>>

05-11-01 Ekström är en hit
år skulle Mattias Ekström bli bäst igen. Simply the best. Som Tina Thörner sjunger.
Han är en reko 27-årig kille. Bor i radhus i Krylbo. Är sambo med inte helt okända Tina Thörner (och underskatta inte hennes betydelse för hans framgång). Är husse till de grässniffande Jack Russel-terrierna Moss (inte efter modell-Kate, va?) och Lou. Klär sig sportigt; vindjacka, jeans och sneakers är grejerna. Ler för det mesta. Talar sävligt. Är en sådan där som verkar kunna koppla bort det andra, det som är pressande.
Läs hela artikeln i Mora Tidning>>

05-10-31 Hans-Erik Weng på fjärdeplats i Spanien
Hans-Erik Weng tog rallybilen och drog till Spanien. Och kommer i dag hem till Säffle med en meriterande fjärdeplats i bagaget. Och ett antal erfarenheter rikare.
- Jag trodde aldrig att det kunde vara så mycket svängar i ett land, skrattar han.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-31 Mats och Magnus östgötamästare i rallyskogen
Valdemarviks Mats Lindwall/Magnus Lindwalls 20:e säsong i rallyskogen avslutades med att vinna Öppna Östgötska Mästerskapen i rally 2005 (ÖÖM).
Det räckte med en femte plats totalt i Marknadsnatta för att segern skulle vara deras.
- Det här satt skönt och vi hängde inte riktigt med totalsegraren Längberg i tävlingen i början och då slog vi av lite grand för att säkra mästerskapet, sade ett mycket nöjt brödrapar från Valdemarsvik.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-31 Andra segern för Längberg
I strålande höstsol lyckades Joakim Längberg köra hem segern i rallytävlingen Marknadsnatta. Men i Östgötamästerskapet rådde han inte på överlägsna Mats Lindwall, som med en femteplats i lördagens tävling tog hem mästerskapet.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-10-30 Det är fränt att sladda
Den våta höstfilten lägger sig över bilen och livet. Synd att det är slut, bara att lägga på dubbdäcken. Men kanske är det också charmen med ett väderbundet intresse. Man längtar desto mer under den kalla årstiden. Planerar framåt, hoppas hinna allt som inte blev i år. Kanske läge för en titt i kristallkulan: vad ska bli trenden inom bilhobbyvärlden nästa år? Senaste åren har bilarna av typen "Fast & furious" haft högst fränvärde. Nu kan det vara dags för ett gammalt hederligt svenskt lördagsnöje att få sin moderna återkomst: drifting. Fast på svenska heter det: sladda!
Läs hela artikeln i Corren>>

05-10-30 Loeb mot tionde segern
Rally-VM. Sebastien Loeb behåller sin ledning på knappa minuten före stallkamraten Francois Duval inför söndagens avslutande tre specialsträckor i Kataloniens VM-rally. Loeb verkar ohotad gå mot sin tionde seger för året. Lördagens etapp ändrade ingenting i den absoluta toppen av Kataloniens VM-rally. Ettan Sebastien Loeb och tvåan Francois Duval höll ställningarna och tidsdifferensen dem emellan är nästan densamma som efter fredagen.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-10-29 Bilsport Award 2005 till Daniel Ros
Pristagarna i Bilsport Award 2005 är korade. Bland mycket meriterat sällskap återfinns SMK Sundsvalls talang Daniel Roos. Han har utsetts till Årets Racingjunior. Prisutdelningen sker i samband med Svenska Bilsportmässan i Älvsjö 25-27 november.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-29 Roosad av kritikerna
Daniel tilldelad prestigefyllt pris: En positiv överraskning Sundsvallsföraren Daniel Roos utsågs i veckan till årets racingjunior när tidiningen Bilsport utsåg sina pristagare i Bilsport Award.
Det efter en lyckosam säsong i racinklassen Formel Ford.
– Det kom som en positiv överraskning, säger Daniel.
Svensk mästare, vinnare i mästerskapet för den Nordeuropeiska zonen och stor framgång i den brittiska serien.
Läs hela artikeln i Dagbladet>>

05-10-29 Joakim segersugen i Marknadsnatta
I dag körs årets Marknadsnatta i Skänninge. Joakim Längberg, Linköpings MS, vet vilka som vinner. -- Det gör vi. Med tanke på att han och kartläsaren Henrik Carlsson vann tävlingen i fjol är det förstås inte omöjligt att det blir så.
-- Vi måste ha den inställningen när vi kommer till start, annars är det ingen idé att åka. Då kan vi lika gärna stanna hemma.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-10-29 Framgång för Janne i Tyskland
Janne Westlund, tävlande för MK Kopparberg, nådde en riktigt fin framgång i finalen av det tyska mästerskapet i helgen. Janne slutade femma i grupp N och tolva totalt.
- För mig är det en riktigt stor grej, säger Janne. Speciellt med tanke på att det handlade om finalen.
Läs hel artikeln i Bergslagsposten>>

05-10-29 Loeb dominant i Katalonien
Rally-VM. Som väntat har Sebastien Loeb dominerat inledningen av Kataloniens VM-rally totalt. Fransmannen leder med nästan en minut före stallkamraten i Citroën, Francois Duval, efter den första etappen.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-10-29 Pris till Mattias Ekström och Jennifer Gustafsson
Pristagarna i Bilsport Award 2005 är korade. Bland de nio vinnarna återfinns Mattias Ekström, Krylbo, och Jennifer Gustafsson, Borlänge, som av juryn utsetts till Årets Racerförare respektive Årets Dragracingjunior. Bilsport Award, som introducerades av tidningen Bilsport 1997, är ett av Sveriges mest prestigefulla pris inom svensk motorsport på fyra hjul. Bland årets kandidater har juryn valt att tilldela Mattias Ekström, 27, och Jennifer Gustafsson, 17, utmärkelserna Årets Racerförare respektive Årets Dragracingjunior.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-29 Jonsson och Hagström prisas
Varje år korar tidningen Bilsport årets svensk i olika motorsportklasser. Årets värmländska skörd blev två priser, genom Mats Jonsson och Niklas Hagström.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-29 Loeb leder i Katalonien
Redan korade världsmästaren Sebastien Loeb visade med eftertryck vem som är bäst på att ratta en rallybil under den första dagen av det katalanska VM-rallyt. Fransmannen var snabbast på fem av sex specialsträckor i sin Citroen, och öppnade upp ett försprång på drygt 53 sekunder till sin belgiske stallkamrat Francois Duval.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-10-29 Rallyrykten tillbakavisas av Ekström
För snart en vecka sedan kördes den sista deltävlingen i DTM. Säsongen sträcker sig dock längre än så.
-Efter tävlingarna är det flera avslutningsfester och prisutdelningar, säger Mattias Ekström, som i år fick se sig slagen av engelsmannen Gary Pafett. I går kom han hem till Krylbo igen. Där stannar han gärna hela vintern, även om det förstås blir ett par resor till Tyskland och förhandligar inför den kommande säsongen.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-28 McRae kör Skoda i rallyfinalen
Skotten Colin McRae gör ett andra inhopp i Skoda när han kör för stallet vid årets sista VM-tävling i Australien. Återkomsten till rally-VM i samband med Rally Storbritannien blev en framgång för den 37-årige skotten och hans kartläsare Nicky Grist.
Där tog de en sjundeplats trots att McRae varit borta från VM-cirkusen i nästan två år, och trots att han bara fått möjlighet att testa Skoda Fabia WRC i fyra dagar.
- Jag är mycket glad över att Colin kör för oss igen. Hans erfarenhet i detta svåra rally är viktig och vi vet att han kommer att ge 100 procent, säger Martin Muehlmeier, chef för Skoda
Läs hela artikeln i Auto Motorsport>>

05-10-20 Född: Ett nytt VM-team?
Budgetmanglingen hos Skoda pekar på att den tjeckiska biltillverkaren av ekonomiska skäl måste avsluta sin VM-satsning i rally. Men då kan dryckesjätten Red Bull köpa VM-teamet! Förhandlingar om detta pågår just nu. Skodas rallyteam har ända sedan starten haft en alltför liten budget som dessutom överskridits varje år. I år var alla budgetmedel slut redan efter halva säsongen och teamet har därför inte kunnat testa tillräckligt eller utveckla rallybilen. Det har knappt funnits pengar att tävla för.
Läs hela artikeln på Auto Motorsport>>

05-10-28 Svenskas succé
Säkrad framtid för rallyt som står modell för nytt upplägg Formatet på Rally-VM ändras. Istället för vår-höst kommer säsongen att köras höst vår. Dessutom vill man gärna att tävlingarnas ska köras parvis.
- Vi känner att vår framtid ytterligare tryggas efter det här beslutet, säger Bertil Klarin som ser Rally Norway som pararrangör. Efter det här året avslutar både Citroen och Peugeot sina rallysatsningar. Utgiftspiralen har gått spikrakt uppåt, och teamen har inte råd att fortsätta.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-28 Så ska formel 1 revolutioneras
Nu kan vi ge fansen vad de vill ha - nämligen kampen"
Formel 1 ska revolutioneras. Med en helt ny bakvinge.
- Det är jättebra, därmed kommer sporten allt närmare sitt ursprung, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda.
- Förändringarna ger oss överraskningar, mycket spännande.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-10-28 Mats Lindvall favorit i Marknadsnatta
Finaltävlingen i årets rally ÖÖM Marknadsnatta som arrangeras av Västra Östergötlands MK i Skänninge har fått ett stort startfält till tävlingen. Närmare 160-tal förare har visat sitt intresse för finalen och ledaren i mästerskapet Mats Lindwall, SMK Valdemarsvik får bära ett visst favoritskap till segern i tävlingen och även totalt i rally ÖÖM.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-27 Rickardssons världsmästerskap - en medveten företagssatsning
När Tony Rickardsson skaffade glassig racing-buss och iögonfallande overaller, var det en medveten satsning från hans sida att öka intresset och statusen på sporten.
- Jag ville komma bort från träskor och avklippta jeans. Jag hade sneglat på annan motorsport som fick tid i teve och media och såg efter hur de betedde sig och såg ut. Nu har speedwayen också en plats i finrummet!
Det avslöjade han, när han i en företagshearing pratade om sin världsmästarsatsning som en medveten företagssatsning.
Läs hela artikeln i Dalademokraten>>

05-10-27 USA nästa för Sebastian Hohenthal
Det svenska racinglöftet Sebastian Hohenthal från Mora packar resväskan och beger sig till USA. I början av november lyfter flyget. Hohenthal slutade fin fyra i årets debutsäsong i vingbilsklassen Formula Renault 2,0. Han blev bästa rookie, tog sex pallplatser, vann sista racet på Brands Hatch i England och stod under året för tre nya varvrekord och en rad snabbaste varv under racen.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-27 Motorstadion i Lidköping har påbörjats
Nu har arbetet med att bygga en gemensam anläggning för motorsporter på Kartåsen i Lidköping inletts. Det är schaktning, utfyllning, trädfällning och även byggandet av bullervallar som inletts. Det lär dröja ett par år innan den första tävlingen går på den nya anläggningen som döpts till Lidköpings Motorsportarena.
Läs hela artikeln i Linköpings Nytt>>

05-10-27 Bara ett haveri kan stoppa Lindvall
På lördag är det stor rallyfinal i Östergötland. Årets mästare i Öppna Östgötamästerskapen ska koras och går allt enligt planerna kommer vinnaren att heta Mats Lindvall, SMK Valdemarsvik.
- Mats har två raka segrar hittills och håller bara hans bil tror jag han enkelt håller undan, säger Sven-Olof Sandberg, på Östergötlands Bilsportförbund.
Läs hela artikeln i Folbladet>>

05-10-27 SM-finalen 2006 körs i Östergötland
Grattis rallyfans: Nu är det klart att Östergötland får den avslutande SM-deltävlingen i rally 2006. Meningen är att tävlingen ska avgöras 22-23 september med Linköping som huvudort.
- I dagsläget är det vårt förslag. Men vi har fortfarande inte gjort klart alla bitar med Svenska Bilsportförbundet, säger Sievert Lindqvist i organisationskommittén.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-01-27 En rasande säsong
Tobias STCC-år var allt annat än bra - "Det är bara att komma igen". Motorras varje helg. Det var verkligheten för Tobias Johansson och hans nybildade Mercedesteam den här STCC-säsongen.
- Ja, motorbekymren var värre än vad man kunde tänka sig, konstaterar han
Men ge upp, det gör inte Tobias.
- Det är bara att bryta ihop och komma igen.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-10-27 Rolig avslutning på rallysäsongen
Magnus Mellquist tia i Estland i den sista tävlingen. Tar nya tag i januari. Rallyföraren från SMK Söderhamn, Magnus Mellquist, har avslutat sin säsong. Det gjorde han i par med kartläsaren Joakim Gevert genom att bli tia i klassen Stora grupp N då Saaremaa-rallyt i Estland avgjordes för 38:e tillfället den gångna helgen.
- Ett resultat som vi är väldigt nöjda med och en rolig avslutning på säsongen, säger Magnus Mellquist.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-10-27 Rallysporten lägger om tävlingskalendern
Rallykalendern får ett annorlunda utseende från 2007. Säsongen 2008 börjar nämligen redan i augusti 2007 och stäcker sig fram till maj året därpå, vilket blir modellen därefter. Det betyder att säsongen 2007 stympas och bara innehåller åtta eller nio tävlingar, som avgörs under årets fyra första månaderna.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-27 Citroen återvänder 2007
Citroen meddelade i dag att stallet kommer att göra comeback i Rally-VM säsongen 2007. Beskedet kom sedan FIA, Internationella bilsportförbundet, beslutat om nya regler för att åstadkomma märkbara kostnadsbesparingar.
Läs hela artikeln på SVT>>

05-10-26 ”En tjej med stora bröst skulle aldrig känna sig bekväm i en bil”
Jenson Button anser att tjejer inte kan konkurrera på racingbanan.
Anledning - de har mens och stora bröst.
- En vecka i månaden skulle du inte vilja vara ute på banan med dem, eller hur, säger han.
Den brittiske formel ett-stjärnan har hamnat i ordentligt blåsväder efter sitt uttalande.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

05-10-26 Johansson tog inte Rast
Jimmy Johansson körde för att vinna men marginalerna var inte med honom. Värste konkurrenten, René Rast, vann finalen på Hockenheim och tog därmed hem totalsegern.I helgen avgjordes det tionde och sista heatet i Volkswagen Polo Cup på den tyska Hockenheimbanan. Finalen var en liten aptitretare för de 140 000 åskådare som samlats för att se upplösningen i årets DTM-mästerskap där en annan svensk, regerande mästaren Mattias Ekström hade chansen att försvara sin titel.
Jimmy Johansson vann säsongspremiären just på Hockenheim. I den tävlingen slutade René Rast trea. Under säsongen har Johansson sedan lyckats plocka ytterligare fem pallplaceringar medan René Rast vunnit totalt sex av de tio deltävlingarna.
Läs hela artikeln i Stenungsunds Tidning>>

05-10-26 SVT sänder STCC 2006
Sveriges Television har förvärvat rättigheterna till sändningarna av STCC-serien 2006och kommer dessutom att fortsätta sända tävlingarna från den tyska DTM-serien, där Mattias Ekström jagar en andra titel.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-26 Piteå får motorfest i sommar
Idag jublas det i Piteå Motorsällskap. Klubben får nämligen arrangera SM i rallycross nästa sommar.
- Vi sökte, men jag trodde inte att vi skulle få mästerskapet, säger ordföranden Kurt Pettersson. Piteå Motorsällskap har visserligen inte fått någon definitiv bekräftelse på att det är klart, men Kurt Pettersson är inte orolig.
- Jag skulle bli enormt överraskad om det kommer något annat besked. Vi kan redan nu börja se fram emot mästerskapet.
Läs hela artikeln i Piteå Tidning>>

05-10-26 Piteå MS arrangerar ”lilla SM”
Det jublas i Piteå Motorsällskap. Klubben får arrangera SM i rallycross nästa sommar.
- Vi sökte, men jag trodde inte att vi skulle få mästerskapet, säger ordföranden Kurt Pettersson.
Piteå Motorsällskap har visserligen inte fått någon definitiv bekräftelse på att det är klart, men Kurt Pettersson är inte orolig.
- Jag skulle bli enormt överraskad om det kommer något annat besked. Vi kan redan nu börja se fram emot mästerskapet.
Läs hela artikeln i NSD>>

05-10-26 Maria tvåa i sin tredje folkracetävling
På lördagen körde Maria Olsson hem andraplatsen i damernas A-final på Stenrike Raceway i Timrå. ”Det är så kul” var Marias kommentar efter att ha kört sin tredje folkracetävling. I alla tre kvalheaten före finalåket hade hon också lyckats köra sig till andraplatser trots att hon hade tufft motstånd från de övriga deltagarna.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-10-26 Porsche nästa? 18-åringe Jens Stark-Junttila aktuell för Carrera-serien
- Än så länge är det bara ett arbetsprojekt.
Esko Junttila, motorsportentusiast och företagare i Smedjebacken, är försiktig i sina kommentarer om det banracingprojekt har försöker realisera. Det går ut på att sätta ihop ett Porsche-team, som ska tävla i den nationella Carrera-serien.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-10-25 Piteå får SM i rallycross nästa år
Nu är det klart att även Piteå Motorsällskap får en SM-tävling i rallycross i juli nästa år.
Det handlar om SM för Supernationella klassen och RM för den volymbegränsade klassen 24–00.
– Tävlingskalendern är bara preliminär ännu eftersom EM-programmet inte är helt spikat. Men helt klart är Piteå en av arrangörerna, bekräftar Daniel Nyman, Kalix som är ordförande i bilsportförbundets rallycrossutskott. Tävlingen i Piteå blir inte riktigt av samma dignitet som den internationella tävlingen Extreme Rallycross-SM deltävlingen i Kalix den 7–8 juli nästa år som Norrbottens-Kuriren tidigare skrivit om, men näst intill.
Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren>>

05-10-25 Pettersson vann sprint i Follingbo
23 bilar kom till start i Gotlands MF:s Bilklubbs rally­sprinttävling som avgjordes på folkrace­banan i Follingbo i helgen. Det var en utslagstävling där bilarna möttes två och två i en stege och där det till slut blev en vinnare kvar i varje klass.
Läs hela artiklen i Gotlands Tidningar>>

05-10-25 Nytt dalastall i Porsche Carrera Cup
Ett helt nytt trebils-team med dalakillar kommer att köra populära Porsche Carrera Cup nästa säsong. Hedemoras Jimmy Jacobsson, Mats Myrsell, Falun och Jens Stark Junttila från Ludvika ingår i teamet.
- Tre bilar, 2005:or, som nu är i Malaysia kommer hit vid årsskiftet, säger Esko Junttila som ligger bakom projektet.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-25 Brinkemar hade bråttom
Rallyjunioren Jonas Brinkemar, Horndal, hade rejält bråttom när anrika Rikspokalen avgjordes i trakterna kring Örebro. Tempot räckte till en överlägsen seger i ungdomsklassen (förare mellan 16-18 år). Brinkemar var den klart snabbaste från början till slut i tävlingen, som omfattade fyra sträckor på tillsammans tre mil. Vid slutmålet skilde hela en minut och 24 sekunder till andraplacerade Philip Ahlstrand, Vara.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-25 Niklas Hägg snurrade bort segern i Örebro
Örebro En rundpall grusade förhoppningarna på seger för Niklas Hägg i rallyt Rikspokalen. Ledning i halvtid förbyttes istället till en sjätteplats. Rikspokalen - med anor sedan 50-talet - avgjordes i trakterna kring Örebro. Fyra sträckor mätte tillsammans tre mil. Niklas Hägg satte högsta fart från start. Efter halva tävlingen, två sträckor, ledde han fyrhjulsdrivna klassen med 1,6 sekunder före Bengt Thorsell, Skara i en Ford Focus WRC.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-10-25 Patrik tvåa på klassisk racingbana
Racingföraren Patrik Olsson från Göta kan blicka tillbaka på en mycket lyckad säsong.
Under den gångna helgen kördes finalen av VW Polo Cup, på klassiska Hockenheim i Tyskland. Patrik körde där in som tvåa, och slutade sjua totalt i serien. Redan under lördagens tidskval visade Patrik att han var att räkna med vid säsongsavslutningen.
Läs hela artikeln i TTELA>>

05-10-24 Flash körde upp sig till tolfteplats
Som en av de fyra bästa från svenska Porsche Carrera Cup fick Jan "Flash" Nilsson delta i den tyska motsvarighetens finaltävling, på Hockenheim.
- Det finns inte mycket svårare motstånd, men det gick bra. Jag startade som 20:e bil, och körde upp mig till tolfte, och höll faktiskt samma varvtider som de i toppen, berättar "Flash" som fick mersmak.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-24 Otur för Ros
Han siktade på en topplacering. Men en drivaxel förstörde dagen för Fredrik Ros.
– Det var ren otur, säger han besviket.
Efter en kanonsäsong, med bland annat segern i Porsche Carrra Cup Scandinavia i bagaget, så var det nu dags för säsongens sista race för Njurundasonen och SMK Sundsvalls Fredrik Ros. De fyra bästa i det Scandinaviska Porschemästerskapet får chansen att köra ett race i samband med den stora DTM-finalen i Tyskland.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-24 Rudengren missnöjd fyra
167 förare kom till start när Rikspokalen i rally avgjordes i Örebro under lördagen.
En rad förmågor från vårt spridningsområde höll sig väl framme i resultatlistorna. I värstingklassen för fyrhjulsdrivna bilar var Johan Rudengren, Eskilstuna MK, bara sju sekunder från segern. Nu fick Johan, som körde sin Mitsubishi Lancer Evo, nöja sig med fjärdeplatsen bland 18 deltagare.
- Jag slog runt med bilen i början av augusti och var lite försiktig nu, säger Rudengren.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-10-24 Loeb historisk segrare på Korsika
Rally-VM. Sebastien Loeb blev historisk när han i överlägsen stil tog hem Korsika-rallyt. Fransmannen vann samtliga tolv specialsträckor - en bedrift ingen annan tidigare mäktat med i ett VM-rally. Sebastien Loeb tillsammans med kartläsaren Daniel Elena har varit särklassigt bäst i år. Lika överlägsna som duon var på Korsika i helgen saknar dock motstycke i rallyhistorien.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-10-24 ANALYS: Viktig lärdom fick Ekström
Utan flyt vinner man inga stora racingtitlar. Nu har Mattias Ekström brutalt fått göra den lärdomen också. 2004 års DTM-mästare kunde som väntat inte hota Gary Paffett i sista deltävlingen på Hockenheim. Trots en oturlig avslutning är Ekström tvåa totalt i en av världens tuffaste racingserier. Med största sannolikhet återfinns han där även 2006 för att ta tillbaka ”sin” titel. Audi vill inte släppa den enda förare de har som kan utmana Mercedesdominansen.
Som väntat blev årets tyska standardbilsserie Deutsche Tourenwagen Masters en duell mellan två av startfältets yngre förare – regerande mästaren Mattias Ekström och britten Gary Paffett.
Läs hela artikeln i DN>>

05-10-24 Ekström missade titeln - trots depårövare
Mattias Ekström och Audi tog en rövare som lyckades. Ett depåstopp i stället för två. Men loppet var i praktiken kört ändå. Den svenske racingföraren kunde inte försvara sin DTM-titel när säsongen avslutades på Hockenheim. Att göra två depåstopp till ett var ett gråzonsgrepp som tog DTM-folket på tyska Hockenheim på sängen. Enligt reglerna måste tankning och däckbyten ske två gånger under ett race, vilket borde betyda två depåstopp.
Läs hela artikeln i DN>>

05-10-24 Fin dag för "Kopparbergspar" i lerigt och svårkört folkrace
Hällefors MK:s folkracetävling Höstrusket gjorde som vanligt skäl för namnet. Ett iskallt och ihärdigt regnande förvandlade Sångens motorstadion till en enda stor lervälling i lördags.
Men för Kopparbergsförarna Anna-Lena Christoffersson och Patric Jansson blev det vädret till trots en väldigt fin dag. Samboparet, som rattade samma Saab 9000 i tävlingen, kunde åka hem till Ramsberg med en första- och andraplats i bagaget.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-10-24 Alx stannade på startplattan
Janne "Flash" Nilsson blev bäste svensk i finalen av Porsche Carrera Cup Germany på Hockenheim i helgen. STCC-stjärnan avancerade frånm 20:e till en tolfteplats. Till en början såg det dock ut som att Fredrik Ros och Alx Danielsson skulle göra upp om titeln "bäste svensk". Båda tvingades dock lämna den pampiga F1-banan Hockenheim efter att ha fått tekniska problem.
Läs hela artikeln i Länstidningen Z>>

05-10-24 Segerchansen försvann i kvalet
Mattias Ekströms chans att försvara titeln i den tyska banracingserien DTM försvann redan under lördagens kval. Krylbosonen misslyckades och från en hopplös startposition i finalen, ruta 15, kunde han aldrig hota slutsegrande Gary Pafett. Tack vare en taktisk manöver klättrade dock Ekström till sjundeplats i säsongens sista tävling på Hockenheim.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-23 "Jag jagar inte mer pengar"
I Sverige är han fortfarande en doldis. I Tyskland hyllar DTM-fansen Mattias Ekström, 27, som en kung - och Audi betalar en mångmiljonlön. Mattias själv besvarar hyllningarna med att - resa hem till Krylbo.
- Men jag kanske flyttar utomlands nu, avslöjar Mattias.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-23 Mattias Ekström missar DTM-titeln
Mercedes-stjärnorna Schneider, Häkkinen och Alesi gjorde det omöjligt för Mattias Ekström att nå Gary Paffett i fighten om DTM-titeln. Britten var hela tiden före Ekström på banan och kunde enkelt köra hem totalsegern.
- Klart att jag är besviken. Vi lyckades inte få till bilen i de två sista deltävlingarna, det avgjorde, förklarade Mattias för Expressen.se efter loppet.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-23 Problem för Ekström inför finalen i Hockenheim
Mattias Ekströms problem fortsätter inför eftermiddagens DTM-final. På uppvärmningen på Hockenheimbanan i morse hade Ekström nionde bästa tid. långt efter värste konkurrenten Gary Paffett.
- Vi valde helt fel inställningar på bilen när det började att regna strax före kvalet. Bilen är så extremt byggd att vi inte hann ändra - och då gick det åt skogen, sa Ekström efter fiaskot.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-22 Bara en chans kvar för Mattias Ekström
- Lita på att det blir tufft på söndag. Vi tänker inte vika en tum. Målet är att vinna.
Mattias Ekström från Krylbo i Audi är inställd på en tuff fight för att behålla mästartiteln i tyska DTM-serien i banracing. Men det är en ojämn kamp. Britten Gary Paffett i Mercedes får inte ta något poäng (inte bli bättre än nia), samtidigt som Mattias måste vinna.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-22 Ekström hoppas vända underläget
Mattias Ekström har varit med om det mesta på racingbanorna. Men i helgen står Krylbos fartfenomen inför sin tuffaste utmaning. Att behålla mästartiteln i DTM. Oddsen är knappast på Mattias Ekström sida när han sätter sig i sin Audi för att köra de 37 varven på den 4,574 km långa klassiska Hockenheim-banan på söndagen
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-22 Populärt att köra Höstrusket
Folkracetävlingen Höstrusket är mycket populär. Arrangören Hällefors MK hade satt taket till 100, men nu är 108 förare anmälda och det finns fler på reservlistan. Torleif "Totto" Höök, som är tävlingsledare under lördagens tävling, är lite förvånad över det stora intresset.
- När vi kör sommartävlingar och verkligen raggar deltagare brukar det bara bli 70-80 förare som kommer, men nu verkar alla vilja åka.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten>>

05-10-21 Motorlistan
– med Anna Andersson
1 Yngst att vara bäst – i världen
Han är den yngste världsmästaren någonsin, han körde hem märkes-VM till Renault och han har gjort Formel1 spännande igen. Det är bara att gratulera Fernando Alonso – och nu ser vi fram emot kampen nästa år. Ferrari kan inte vara lika dåliga ett år till, nu måste McLaren-Mercedes ha fått ordning på bilen och det är dags för Toyota att börja prestera.
Läs 9 motornositser till på Aftonbladets hemsida>>

05-10-21 Jättelik publik när "Alx" kör Porsche-final på Hockenheim
Jättelika publiksiffror är vardagsmat för Alexander Danielsson. Men helgens Porsche-final i Tyskland slår alla rekord. - Jag har nog aldrig kört inför 200 000 åskådare förut, säger han.
Tävlingen på klassiska Hockenhim är finalen på Danielssons tävlingssäsong. Det handlar om den tyska varianten av Porsche Carrera Cup, en megastor finaltävling med 38 av världens bästa porscheförare. Många länders mästare finns på plats.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-10-21 "Flash" till Hockenheim för att ha kul
De fyra främsta förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar till helgen i samband med DTM-finalen på Hockenheim. Fredrik Ros, Nicklas Karlsson, Jan "Flash" Nilsson och Alx Danielsson.
- Det ska bli oerhört roligt men det är 38 bilar med, så det blir inte lätt, säger värmlänningen Jan "Flash" Nilsson som senast körde på Hockenheim med Renault Spider 1996.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-21 Brittiska testkör i F1 - hoppas på kontrakt
Formel 1-cirkusen kan få sin första kvinnliga förare på länge. Brittiskan Katherine Legge ska testköra för Minardi-stallet i Italien i slutet av november och hoppas få kontrakt.
- Jag är förväntansfull över att få köra för Minardi. Det har varit en dröm och min ambition sedan jag var liten att få köra formel 1, säger Legge, som blir den första kvinnan att provköra sedan 2002 då amerikanskan Sara Fisher testades av McLaren.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-21 Kenny Bräck utesluter inte comeback
Flyttlasset är på väg. Kenny Bräck ska leva som Svensson.
- Så ser det ut, men man vet aldrig. Det kan komma ett erbjudande jag inte kan tacka nej till.Valet är gjort. Kenny Bräck har lämnat Indianapolis, livet som racerstjärna på heltid, och flyttat med fru Anita och dottern Karma till belgiska Bryssel.
- Anita ska börja jobba i Bryssel.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-21 Mattias är piskad att vinna
Om han ska vinna DTM-serien. Allt talar för att Gary Paffett i en Mercedes tar hem årets titel i DTM. Försvarande mästaren Mattias Ekström från Krylbo i en Audi är dock inställd på att sälja sig dyrt i söndagens DTM-final.
- Det är inte världens enklaste sits jag sitter i för tillfället, men mitt mål är att vinna på Hockenheim, säger han.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-10-20 Stortävling på Hockenheim för Ros
Har man sett fram emot länge
Efter segern i skandinaviska Porsche Carrera Cup så laddar nu Sundsvallsföraren Fredrik Ros inför en ny stor utmaning. Till helgen tävlar han på Hockenheim i samband med den stora DTM-finalen.
– Det här har man sett fram emot länge, säger Ros.
De fyra främsta förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar till helgen i samband med DTM-finalen på Hockenheim i Tyskland.
Läs hela artikeln i Dagbladet>>

05-10-20 200 000 ser Alx köra final
Formelsäsongen sluta abrupt när han vägrade köra i Dams långsamma WSR-bil. Ändå kör Alexander Danielsson inför 200 000 åskådare på söndag.
- Det här hade jag inte räknat med, säger Alx inför helgens Porschefinal på Hockenheim.I våras lekte livet för racingföraren Alexander Danielsson - då hade han just inlett ett samarbete med kände managern Rick Gorne och skrivit på för franska World Series by Renault-stallet Dams.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>

05-10-19 Förlikning i tvisten om motorbanan
Det har gått månader utan att något konkret har skett i tvisten om vem som äger vad på motorbanan i Anderstorp. Nu ser det ut som om det kommunala bolaget A-ringen, som äger fastigheten, och arrendatorn sedan sju år tillbaka, Scandinavian Competition Services, kommer överens. Men det krävde ytterligare ett arrendenämndsmöte och flera timmars överläggningar.
Läs hela artikeln i Västanboandan>>

05-10-19 Rast ger inte Jimmy någon ro
Till helgen avgörs det vem som vinner årets ADAC Volkswagen Polo Cup. Tyske mästerskapledaren René Rast eller jagande Nösundssonen Jimmy Johansson. Thomas Hyrén Banracing Hela sommaren har René Rast och Jimmy Johansson jagat varandra genom Europa. Efter nio deltävlingar på olika racingbanor i Tyskland, Belgien och Holland skiljer det 17 poäng mellan förarna inför helgens final på Tyska Hockenheimbanan. Men trots att det är tysken som leder är det fördel Johansson. I våras avgjordes den första deltävlingen i Cupen på just Hockeheim. Och då vann Jimmy Johansson medan René Rast slutade fyra.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-19 Mats har inte tävlat färdigt för säsongen
Den inhemska rallycrossäsongen är över för den här gången.Men Mats Öhman, Älvsbyns MS, kör vidare. Nyligen ställde han upp i en EM-deltävling i Tyskland och snart väntar en tävling i England.
- Man vill ju gärna fortsätta köra när bilen äntligen börjat gå riktigt bra, tycker Mats. Mats Öhman har den här säsongen gjort debut i snabbaste klassen, klass 1, i rallycross.Där tampas han med "de stora elefanterna" som Lasse Larsson, Per Eklund och Kenneth Hansen (ettan, tvåan och trean i SM). Mats blev tolva i SM-serien totalt och är inte nöjd med säsongen.
Läs hela artikeln i Piteåtidningen>>

05-10-19 Ny SM-fest i Kalix
I somras var det rallycrossfest i Kalix. Då kom 7 000 åskådare till motorklubbens SM-deltävling. Nästa sommar är det dags igen. Då får Kalix MS på nytt arrangera en deltävling i SM. Datum denna gången blir 8 juli.
Läs hela artikeln i Piteåtidningen>>

05-10-19 Flodin har blivit Stor Grabb
Hudiksvall Stor Grabb. Inte alla förunnat att bli, men som SMK Hälsinge-föraren Henrik Flodin nu kan skriva på sitt visitkort. Det är framför allt Henriks framskjutna placeringar i bilarnas back-SM den senaste tioårs-perioden som ligger till grund för den fina utmärkelsen.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-10-19 Lokaltävling i Eriksnäsbo 2005-10-15
Lördagens sprinttävling vid Eriksnäsbo lockade ett 20-tal folkraceåkare och den dominerande klubben bland de anmälda var SMK Söderhamn. Det visade sig även i resultatet – Söderhamnarna tog full pott i alla folkraceklasserna. Vädret var för årstiden väntat – det blåste och hösten visade sig i sin rätta form. Tack vara en envis sol så bjöd ändå dagen till och åskådarna fick njuta av fina körningar i solskenet.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-10-18 Hemlig satsning på nytt rallyteam.
Subarustall från Karlstad vill etablera sig inom toppen. Får bas i Karlstad. Hemliga planer på ett nytt Subaruteam, med bas i Karlstad, är på gång. En av förarna som pekas ut är Oscar Svedlund.Ett nytt rallyteam är på väg att starta i största hemlighet i Sverige. Och Subarus nya grupp N-stall ska ha sin bas i Karlstad. Oscar Svedlund, 25, pekas ut som en av förarna.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-18 Hårfin seger för Henrik Flodin
SMK Hälsinge-förare lade beslag på platserna ett till tre vid helgens sprinttävlingar i rallycross i Bollnäs. Tripp, trapp, trull...Återigen blev det storslam för SMK Hälsinge - och Ilsbo - när sprinttävlingen för rallycrossbilar avgjordes i Bollnäs i lördags. Det tack vare Henrik Flodin som lade beslag på segern i supernationella klassen efter en stenhård kamp med klubbkompisen Lars Svensson, och trean Thomas Nilsson. Tävlingen avgjordes på rallycrossbanan vid Eriknäsbo. Två varv på tid i tre omgångar - där snabbaste åket räknades. Lars Svensson gick ut stenhårt. Var den klart snabbaste i det första åket och lade sig, med 3,5 sekunder, före svenska backmästaren Henrik Flodin.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-10-18 Snabba söderhamnare i Bollnäs
Flera pallplatser för SMK Söderhamn då en rallysprint kördes på Eriknäsbobanan. Magnus Mellquist "dammade på" rejält i lördagens rallysprint i Eriknäsbo. Söderhamnaren tog segern i fyrhjulsdrivna klassen på dagens bästa tid - alla kategorier. Rallycrossbanan kördes två varv på tid. Snabbaste åket - av sammanlagt tre - räknades.Magnus Mellquist var given favorit i fyrhjulsdrivna klassen i sin Mitsubishi. Och han gjorde inte sina fans besvikna. Marginalen skrevs till fem sekunder före klubbkollegan Conny Nyström.
Läs hela artikeln i Hälsingekuriren>>

05-10-18 Jonnys team klassetta på Mantorp
Det blev en lyckad avslutning för Swede Team Motor på Mantorp i svenska långdistanscupen. Etta i klassen på 12-timmars och totaltrea sammanlagt i riksmästerskapet. Klart att Jonny Höglund och hans manskap var nöjda.
- Vi är väldigt nöjda med resultatet. Det har varit mycket blod, svett och tårar, förklarar Jonny Höglund en av fyra trollhättekillar i Swede Team Motor.
Läs hela artikeln i TTela>>

05-10-18 Klart för SM-fest i Kalix
Nu är det klart. Kalix Motorklubb får arrangera SM i rallycross den 8 juli nästa år.
– Enormt glädjande att vi på nytt får chansen att köra en deltävling i rallycross-SM, säger Leif Karlsson, presschef för SM-tävlingarna i Kalix. Kalix var värdar för en SM-tävling även den gångna sommaren , och får nu förnyat förtroende av Svenska Bilsportförbundet. Kalix är den enda orten norr om Stockholm som får en deltävling i Xtreme Rallycross SM 2006, som mästerskapen kallas nästa år.
Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren>>

05-10-17 Carlsson vann Rally Irland - i en lånad bil
Fyra totalt - etta i grupp N. Daniel Carlsson visade klassen i Rally Irland.
- Jag är jättenöjd, säger Carlsson.
Rally Irland, som försöker få VM-status på sin tävling inför 2007, hade bjudit in Daniel Carlsson med kartläsaren Mattias Andersson till årets tävling.
Och ekipaget motsvarade förväntningarna.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-17 Stjärnorna körde fast i BDC-racet
Stjärnorna kom, sågs - men segrade absolut inte i BDC-racet på Westombanan i lördags.
- Det är väl bara att tugga i sig det här. Vi har fått så mycket stryk i år ändå, ler Tommy Kristoffersson. STCC-åkaren och de övriga motorstjärnorna lockade storpublik till lördagens tävling. Men tävlingsmässigt förde de en anonym tillvaro.
Förhandssnacket handlade om rally- och racingexperter som skulle sätta folkraceamatörerna på plats och sinsemellan var tonläget hjärtligt uppskruvat.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-17 Kenneth Hedberg ny riksmästare
Igår blev Kenneth Hedberg från Sundsvalls motorklubb och hans team riksmästare i Svenska långdistans cupen i motorsport. Finalen kördes på tolv timmar och var en av sex deltävlingar som startade i maj.
– Det kändes riktigt bra det här, sa en glad Hedberg efter segern.
Läs artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-17 Karlssons succélopp fick olyckligt slut
100 000-tals kineser vet efter den gångna helgen vem Vallaföraren Nicklas Karlsson är. I samband med formel 1-cirkusen i Shanghai visade Nicklas världsklass i deltävlingen av Porsche Carrera cup.
- Jag är ju en riktig djävul på att köra bil, konstaterade Nicklas på en knastrig telefonlinje på söndagskvällen. Tillsammans med världens bästa Porscheförare var han ute på Shanghais gator för att hitta ett ställe att fira helgens insats i världsserien.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-10-17 Tufft för Kristianstadsförarna i Europafinalen
Edman nöjd med åttondeplatsen. Johan Stureson fick inte ens köra ett helt varv. Jens Edman drabbades både av tekniska problem och punktering. Europafinalen i Italien blev inte någon höjdare för Kristianstads Peugeotförare.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-17 Tomas kraschade i Italien
Tomas Engströms EM-äventyr varade i fyra varv. På banans snabbaste parti kollapsade bakvagnen på bilen och Engström hamnade i en betongmur.
- Jag kom ut på banan igen men åt fel håll. Ingen trevlig upplevelse att möta de andra bilarna i den farten, sade Engström till DD-sporten. STCC-föraren Tomas Engström åkte till Italienska Vallelunga och EM-finalen med realistiska förhoppningar om en framskjuten placering.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-17 Ingvar Andersson rattade hem segern
Hässleholms Ingvar Andersson tog ganska enkelt hand om totalsegern i Svampasprinten, finalen i Södras RS-DM. Med sin Subaru hade hässleholmsföraren drygt tio sekunder tillgodo på överraskande tvåan, Pelle Larsson från Hörby.Ingvar och Subarun var snabbast i all tre körningarna, så det var en klar och välförtjänt seger. I en helt nybyggd Mitsubishi EVO 3 överraskade B-föraren Pelle Larsson från Hörby. Pelle hade en jättestrid med klubbkompisen, redan klare DM-vinnaren Joachim Kristiansson i alla trea heaten.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-17 Edman kom åtta
Kvalet till FIA European Touring Car Cup blev en riktigt tät historia. Jens kvalade in sin Peugeot 407 som tionde ekipage, men det var tätt i resultattabellen. Det var bara en tiondels sekund upp till femte tid.- Jag fick inget riktigt fritt varv så tionde tid i ett så tätt kvalfält kändes rätt bra, berättar Jens Edman I det första racet tog Jens det lugnt till att börja med. Han körde upp sig genom fältet och låg sexa när hans bil plötsligt tappade effekt.
Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen>>

05-10-17 Jonas Nordahl vann efter sekundstrid
Hemmaåkaren Jonas Nordahl tog segern i fyrhjulsdrivna klassen när Dala Rally cup avslutades med Krutrundan. Fordföraren hade en stenhård kamp med Peter Johansson, Säter, och kunde till slut avgöra med 15 ynka hundradelars marginal. Krutloppet var årets sjätte och sista deltävling i Dala Rally cup. Sträckan var belägen vid Tyfors och kördes tre gånger. De två bästa tiderna
Läs hela artiekeln i Dala Demokraten>>

05-10-17 Tvekampen tog slut i starten - Erlandsson vann enkelt
Den förmodade tvekampen i A-finalen vid bilspeedwaytävlingen i Målilla som alla stod och väntade på i höstkylan kom av sig redan i startkurvan.
Fajten mellan klubbkompisarna, dubbelintecknarna i vandringspriset och saabåkarna, Conny Erlandsson och Uffe Eriksson blev aldrig någon fajt.
Det såg Johan Karlsson, Vimmerby MS, till.
Läs hela artikeln i Östra Småland>>

05-10-17 Engström kraschade i finalen
Det blev inte någon lyckad helg för Tomas Engström från Säter när den inofficiella EM-finalen avgjordes på Vallelungabanan utanför Rom.Tomas finalkörning tog slut redan efter några varv. Han var inblandad i en krasch i starten där en bil fick stopp.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-17 "Minnena försvinner aldrig"
Det var första tävlingen efter döds-olyckan och allt gick som det skulle. Tack och lov. – Minnena från olyckan kommer aldrig att försvinna, säger TMK: s Mats Nilsson. Sent på eftermiddagen den 20 augusti i år händer det som inte får hända i Rally Österlen. På den 14:e specialsträckan, mellan Vitaby och Eljaröd, kör en av deltagarna in i ett träd som olyckligt faller över en av åskådarna. Mannen omkommer och tre andra personer skadas.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-17 Dubbelseger för "Lillen"
Det blev dubbelseger för "Lillen" trots att han missade en deltävling i Åtvidaberg i juni. Segern visar kapaciteten och rutinen hos teamet, kort och gott, bäst när det gäller.
- Det är tredje året vi har försökt köra hela RS-serien. Tvåa två år i rad, så vi är nöjda med utvecklingen, säger "Lillen".Den här segern rankar "Lillen" som en av de största i karriären
Läs hela artikeln i Västervikdstidningen>>

05-10-17 Rallyveteranen Persson vann i Bollnäs.
Benny Persson vann rallysprint i Bollnäs. Bollnäs Det blev en spännande kamp om segern i tvåhjulsdrivna klassen när rallysäsongen satte "p" i Bollnäs i lördags. Segrare när krutröken lagt sig blev Benny Persson, Ljusdal. Tävlingen avgjordes på rallycrossbanan vid Eriknäsbo. Två varv på tid i tre omgångar - där snabbaste åket räknades. Benny Persson tog ledningen.
Läs hela artikeln i Ljusdalsposten>>

05-10-17 Leif och hans hembyggda Saab tål att tittas på
Guld i förbundsmästerskapet. Silver i svealandscupen. Det har varit ett bra rallycrossår för Leif "Putte" Gilberg. Putte" från Kungsgården, tävlande för Gestrike RT, tillhör tätgänget i klassen 2150 cc på rallycrossbanorna. Bilen är ett blickfång för publiken och "Putte" själv publikfavorit som ger allt i alla lägen.
- Det är en uddabil och ett riktigt hembygge. En Saab 96 V4 fast med motor från Volvo och växellåda från Saab 99, förklarar "Putte"
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-16 STCC-mästaren blev Europamästare
STCC-mästaren Richard Göransson kör snabbt även i Europa. I helgen blev 27-åringen till Europamästare då han vann ETCC-tävlingen på Vallenlunga i Italien.
- Det här känns helt fantastiskt, otroligt roligt för mig personligen, för teamet och för STCC som mästerskap, säger Göransson i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln i SvD>>

05-10-15 Vilken avslutning, Thelander - nu kan du slå av tändningen
Ingemar Thelander svarade för en prima insats när rallysäsongen i distriktet avslutades med sprint-race i Bollnäs under lördagen.
Gävleföraren tog segern i klassen Volvo Original, rally, efter en spurt som hette duga.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-15 Motor-listan
...med Anna Andersson
Aftonbladets motornotiser>>

05-10-15 Stjärnklart i Arvika
Folkracet på Westombanan lockar motoreliten - i går började psykkriget. Ett telefonsamtal satte snöbollen i rullning. Sedan gav det ena det andra.
Morgondagens folkracetävling på Westombanan i Arvika har utvecklats till rena stjärnparaden av värmländska och svenska motorsportprofiler.
- Vi kunde aldrig drömma om ett sådant gensvar. Anmälningslistan omfattar mer än 20 SM-guld, säger Per Andersson, i arrangerande Crew Wermland AB.

05-10-15 Segerviss Eliasson ser fram mot tävlingen
Hon utklassade nyligen alla killarna i en folkracetävling i Ärjäng. Jenny Eliasson är van vid att tampas med de manliga kollegorna.
- Killarna ger mig mer motstånd, säger Jenny.
Koppomstjejen Jenny Eliasson, som tävlar för Ärjängs MK, är förväntansfull inför BDC-racet på Westombanan i Arvika.
- Det ska bli roligt att få köra. Sen så räknar jag med att vinna, säger hon.
Läs artiklarna i VF>>

05-10-14 Pallplats direkt första säsongen
Trots ett motorras ett par veckor innan premiären lyckades Team Forema Racing ta en meriterande andraplats i Mellansvenska långloppsserien. Säsongen kunde verkligen ha börjat bättre än vad den gjorde för killarna i Team Forema Racing. När den nybyggda bilen skulle testas inför säsongen råkade man för ut för ett totalhaveri på den nya motorn.
- Vi hade satsat en hel del tid och pengar på den och så händer det här, säger Pelle Löfsved.
I det läget blev det snabba ryck för att kunna komma till start över huvudtaget.
- En motor hämtades ute på skroten och den fick vi fixa till så gott som det gick, säger Mikael Ståhling.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-14 Snabbast i långa loppet
Jonnys Saab-diesel tampas med Porsche på Mantorp Swede Team Motors Saab-diesel sticker ut.
Inte så konstigt när man tampas med Porschar och andra krutpaket.Till helgen har Jonny Höglund och hans kompisar chans att ta en ny pallplats i svenska långdistanscupens final på Mantorp Park.
Läs hela artikeln i TTELA.se>>

05-10-14 Engström kör EM-final i Spanien
I helgen sätter STCC-föraren Tomas Engström från Säter punkt för racingsäsongen. Det sker med den inofficiella EM-finalen på Vallelungabanan några mil norr om Rom i Italien. Bland de 26 bilar som ställer upp har Tomas Honda Accord fått startnummer 1. Ett nummer som förpliktigar.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-10-13 Bröderna Wilén har haft en suverän säsong
Bröderna Wilén har upplevt en suverän rallysäsong. John, 20, och Per, 14, lekte nyligen hem Duntiscupen.
- Det har fungerat mycket bra, men nästa år splittras vi, säger killarna.
Pappa Hans-Olof var duktig inom motorsporten på sin tid.
Nu är det sönerna Wilén som skapar rubriker.
- Vi blev väl mer eller mindre utsläpade i skogen av pappa, säger storebror John och skrattar.
Läs hela artikeln i Folket>>

05-10-13 A-ringen dröjer med besked
För snart en månad sedan ägde arrendenämndens möte rum på Scandinavbian Raceway. Då skulle det beslutas om banans framtid. Av det blev intet, och sedan dess har inte mycket hänt - trots att SCS försökt påskynda såväl arrendenämnd som A-ringen AB. SCS har givit ett förlikningsförslag, som A-ringen besvarat. Ett bud som SCS inte godkänt. Nu är det åter upp till A-ringen att agera, men ingenting har hänt.
Läs hela artikeln i Västboandan>>

05-10-13 Slutet gott allting gott för Patricia
”Jag tycker att jag blivit snabbare för varje gång jag satt mig bakom ratten”
Det blev ett par pokaler till slut för Patricia Nordén från Halmstad. I finalen på Anderstorp blev det tredje plats i totalt och i klassen för henne. En framgång efter en säsong som sportvagns-förare som inte blev riktigt vad Patricia hade hoppats på.
– Nej det blev det inte men jag har fått ett års erfarenhet och jag tycker att jag blivit snabbare för varje gång jag satt mig bakom ratten, säger hon. Patricia har kört en Acid – en sportvagns-prototyp i klassen RS Le Mans i Sverige med blandat resultat, kan man kanske uttrycka det.
Läs hela artikeln i Hallandsposten>>

05-10-12 Ludde slutade med en urladdning
Det blev en hård kamp om segern i tvåhjulsdrivna klassen i rallyt Nickbosprinten. Lars "Ludde" Davidsson, Enköping, kunde till slut ta hem spelet med knapp marginal före Films Peter Holmberg. Tävlingen var årets sista i sjuklubbars-serien. Den avgjordes på en tre kilometer lång grussträcka vid Heby. Tre åk kördes, där samtliga räknades.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-10-12 Genom öknen - i lastbil
Bertil Marcusson ger sig inte. Trots två Paris-Dakar-rallyn på motorcykel kommer han nu att ge sig ut igen. Denna gång i lastbil.
- Det blir en större utmaning, säger Bertil Marcusson. Bertil Marcusson kommer att köra en fransk servicebil. Det innebär att motorcykelåkare och bilförare köper in sig på lastbilen och får ha sin utrustning på den. Tillsammans med två franska mekaniker kommer han att köra.
- Jag kan dock ingen franska, säger han med ett skratt och fortsätter:
- Vi kommer inte riktigt att köra samma sträcka som tävlingsdeltagarna, men nästan, säger han.
Läs hela artikeln i Hela Gotland>>

05-10-12 Nära ett drömkontrakt
Nästa år ska Jennie-Lee Hermansson ta revansch med ett stall från Nya Zeeland. Rallyåret 2005 blev ett förlorat år för Jennie-Lee Hermansson.Men nu har den 25-åriga Skamhedstjejen ett drömkontrakt på gång med ett team från Nya Zeeland.
- Inget är klart än, men jag hoppas verkligen att det löser sig, säger Jennie-Lee.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-11 Bernardi ersätter Märtin i två VM-rallyn
Markko Märtin har framfört en önskan till Peugeot Sports ledning att få slippa de tre återstående VM-tävlingarna för säsongen med anledning av den tragiska olyckan i Wales då hans co-driver Michael Parks avled. Istället nomineras Nicolas Bernardi som andreförare i teamet till två av dessa - asfaltstävlingarna Tour de Corse och Rally Catalunya i Spanien. Vid sin sida har han Jean Marc Fortin. Vem som kommer att styra den andra bilen i finaltävlingen i Rally Australia har ännu inte beslutats.
Läs hela artikeln på Swedish Rallys hemsida>>

05-10-11 Kils MK får SM-rally
Killingen blir deltävling - kostar 200 000 kronor innan tävlingen ens börjat Nästa år firar Kils MK bil 50 år. Då får klubbens klassiska rally Killingen SM-status. En glädjande nyhet för motor-Värmland - men också ett risktagande.
- Rallyt kostar oss 200 000 innan vi ens har börjat, säger Raul Skager, vice ordförande i Kils MK.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-11 Daniel Carlsson högaktuell för ännu en VM-start
Markko Märtin har bestämt sig. Estländaren hoppar av rally-VM 2005 efter kartläsaren Michael Parks dödsolycka i det brittiska VM-rallyt förra månaden.
"I Markko Märtins frånvaro har vi nominerat fransmannen Nicola Bernardi till att köra vår andra 307 WRC i de två asfaltsrallyn som återstår av årets säsong", skriver Peugeot i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-11 Roger fick revansch i Ramundersprinten
Efter två åk av tre hade Valdemarsviks Roger Andersson redan en ledning på över fem sekunder och slog därför av lite på tempot i det sista åket i Mariehofsbacken. Detta räckte till seger i den sista deltävlingen i RS-serien.
- Jag hade inte en chans på segern totalt i RS-serien då jag inte åkt alla deltävlingar som "Lillen" (Göran Andersson, Tjust) gjort, sade en mycket glad segerherre i Ramundersprinten och kartläsaren Stefan Sandberg nickade instämmande.
Läs hela artikeln i Nyckeln till Norrköping>>

05-10-11 JSM-medaljer till Svärdsjö
Två Svärdsjöungdomar slutade på pallen i årets junior-SM i dragracing.Fredrik Brusén knep andraplatsen före Malin Nyling. Totalt ingick åtta deltävlingar i SM och sammanlagt 78 förare mellan 10 och 18 år har del-tagit. Snabbast av alla var Julia Stolt, SHRA Lindesberg.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-10-11 Borlänge MK:s lagtävling av rekordformat
Lördagens lagtävling i folkrace på Amsbergs motorstadion blev en succé för arrangörerna. Inte sedan 1980-talet har en tävling lockat så många åskådare och även vad beträffar anbud på bilarna slogs det nästan ett rekord.
Lagtävlingen vanns av Team B18 Sport med fem förare från Västerbergslagen.
Individuellt gick segern till samma område även om Lasse Fällman, Ludvika MS, inte ingick i det segrande laget.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-11 Wigren vann i Motala
Jonas Wigren från Norrköpings MK vann den sista deltävlingen i Duntiscupen som avgjordes i lördags i Motala. Därmed har Jonas kört hem fyra av fem deltävlingar i sin Toyota Corolla och säkrat även cupsegern.
Tvåa totalt i cupen blev Norrköping MK:s Joachim Rydin som varit jämn under hela året och nu blev tvåa också.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-10-11 Peter - Kårböles bästa Karlsson
Dammade av rallybilen och vann i Söderhamn. Det är långt mellan gångerna numera - men vinnartempot sitter där det ska! Peter Karlsson tog förstaplatsen i enhetsklassen Volvo Original i Rally Flygstaden i bästa tänkbara motstånd. Det gällde årets femte och sista deltävling i nedre norras förbundsmästerskap, tillika finalen i Volvo All championship - mästerskapet på alla underlag. Peter Karlsson dammade av tävlingsbilen kort innan race.Och dammade sedan av motståndet så det stod härliga till.
Läs hela artikeln i Ljusdals Posten>>

05-10-11 Niklas Hägg snabbast i Flygstaden
Allt fungerade perfekt för Niklas Hägg. Vann med 17 sekunder före Stefan Johansson, Västerås. Söderhamn Niklas Hägg tog totalsegern i Rally Flygstaden i Söderhamn i lördags. SMK Hälsingeföraren skrev marginalen till 17 sekunder före Stefan Johansson, Västerås. Tävlingen avslutade Nedre Norras förbundsmästerskap och var tillika epilog i Volvo All championship - mästerskapet på alla underlag. Banan var densamma som tidigare år, 3,5 kilometer lång asfaltsträcka som kördes två varv - i tre omgångar. I fyrhjulsdrivna klassen gällde Niklas Hägg som favorit. Höll ett mycket högt tempo i sin Toyota Celica.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning>>

05-10-10 Grönholm kör Ford 2006
Marcus Grönholm (bilden) och hans kartläsare Timo Rautiainen har skrivit kontrakt med Fordstallet för VM-säsongerna 2006-2007. Spekulationerna om ett ”dream team” med Sébastien Loeb och Marcus Grönholm i ett privat Citroën-stall håller alltså inte.
Läs hela artikeln i Bilsportbörsen>>

05-10-10 Överraskande segrare
Sista tävlingen för säsongen
I helgen avgjordes säsongens sista tävling på Klutmarksbanan. Emil Andersson överraskade i rallycrossen. Och Susanne Granstedt segrade i folkracen. När första startskottet väl gick hade man lyckats locka totalt 60 deltagare.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-10-10 Storstryk i mästarmötet
Det blev storstryk för rallyförarna från Skåne/Blekinge när man mötte Småland i det allra första Mästarmötet. Med nästan ofattbara 26,5 poäng vann smålänningarna mot Södragänget, som bara fick ihop 3,5 poäng.
Jämt på pappret
På pappret såg det jämnt ut före start med femton förare i vardera laget. Södras lagledare Joackim Berg var optimist och trodde stenhårt på seger.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-10 Janne mästare
Janne Eriksson, Timrå MK, tog i lördags hem mästerskapstiteln i Volvo Original All Championchips - mästerskapet i isracing, banracing och rally - för C-förare, efter att ha kommit i mål som tia i Rally Flygstaden i Söderhamn. För SMK Sundsvalls rallydebutant Fredrik.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning>>

05-10-10 Kristiansson redan klar mästare
Trots att en deltävling återstår i Södras RS-DM, är SMK Hörbys Joachim Kristiansson i par med kartläsaren Roland Brorsson klara mästare. Inte ens en bedrövlig inledning i den nästa sista deltävlingen i Halmstad kunde ändra på detta.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-10 Wigren vann Duntiscupen
Norrköpings Jonas Wigren vann fyra av fem tävlingar på Dunteberget i Motala i år med sin Toyota Corolla.
- Denna typ av tävlingar är roliga och snabba vilket gör att man ta med familjen som kan se arrangemanget från ett och samma ställe, sa en mycket glad segerherre.
I den sista deltävlingen hade han sponsorn Knutte Johansson i högerstolen och var nöjd med Jonas körning denna lördag.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-10 Daniel Wall segrade i Höstracet
Ett sjuttiotal folkraceförare invaderade i lördags Mariehofsbacken, utanför Söderköping. Mjölbyföraren Daniel Wall segrade i bakhjulsdrivna klassen och var snabbast totalt efter sex sträckor uppför Mariehofsbacken.
- Det här segern satt bra, sade en glad men lite blyg Daniel efteråt.
Visserligen hade han en kamp med en gammal rallyåkare om segern i klassen men det var bara under första sträckan som Norrköpings Peter Hålling var före honom men sedan var det Mjölbyföraren för hela slanten.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-10 Perry missnöjd med säsongen
Efter 18 lopp kunde Perry Johansson, Finspångs MS, summera en slutlig niondeplats i Radical Cup.
- Sämre än väntat och vad vi egentligen kan prestera, men ändå godkänt med tanke på problemen vi har haft med stötdämparna, säger Perry.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-10 Full fart från start vinnande recept
Full fart från start var segerreceptet för Jonas Wigren när Duntis-
cupen avgjordes i helgen. Redan på den första sträckan skaffade han sig en marginal som blev avgörande.Föraren från Valdemarsvik, som tävlar för Norrköpings MK, kunde därmed stå som slutsegrare i cupen efter att ha vunnit samtliga tävlingar han ställt upp i.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-10-10 Hägg snabbast på Flygstaden
Niklas Hägg, SM Hälsinge, försvarade titeln i Rally Flygstaden tillsammans med codrivern Mikael Östberg. Göran Nyström tvåa. Niklas Hägg försvarade fjolårets totalseger i Rally Flygstaden.SMK Hälsingeföraren skrev marginalen till 17 sekunder före Stefan Johansson, Västerås - vinnare av tvåhjulsdrivna klassen. Tävlingen avslutade Nedre Norras Förbundsmästerskap och var tillika epilog i Volvo All championship - mästerskapet på alla underlag.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren>>

05-10-09 Lite kort Rally Flygstaden och hemmaförarna
För hemmaförarna blev det blandad kompott och bäst framme var Göran Nyström med Leif Eriksson som kom tvåa i 4WD i en Mitsubishi Lancer Evo VII, en bil som Göran delar med Magnus Mellqvist som kör den i SM. Nu till den här tävlingen kunde inte Magnus dela bil med Göran så Magnus tog tillfället i akt och körde sprit i stället när han lånade Conny Nyströms (Görans son) Mazda 323 som är konverterad till Etanoldrift enligt senaste rönen. Tyvärr så blev det bara en omgång för Magnus och Conny Nyström som satt med i sin egen bil som just kartläsare. Fick en kort rapport av paret i bilen at det blev transmissions problem efter första omgången och man beslöt sig för att bryta innan det blev värre fel. Här vann SMK Hälsinges Niclas Hägg i en Toyota Celica.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-10-09 Motorfester i Mariehovsbacken
Mariehovsbacken mellan Söderköping och Norrköping. Först blir en backtävling för folkracebilar på lördagen och sedan tar rallybilarna vid på söndagen.
- Båda tävlingarna ingår i de olika cuperna som Östergötlands Bilsportförbund arrangerar under året, säger Sievert Lindqvist i NMK. När det gäller folkraceklassen, som samlat 74 bilar, anser Sievert det är omöjligt att utse några favoriter.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-10-09 Pettersson totalåtta på Spa-banan
En sjätteplats i GT-klassen - och en åttonde totalt - blev facit för Stefan Pettersson, Gestrike, när Racing Festival avgjordes på formel 1-banan vid Spa i Belgien. Stefan ställde upp i klassen Dutch Super Car i sin med V8-motor försedda BMW M1. Hela 70 bilar från Belgien, Holland, Tyskland och Storbritannien fanns på plats, varav 25 i kategorin GT. Det gällde ett race på lördagen och ytterligare ett på söndagen - vardera omfattande en timme med ett obligatoriskt depåstopp på en minut.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-10-09 Guldkantat FM för SMK Gävle
Det blev storslam för SMK Gävle när nedre norras förbundsmästerskap i rally avslutades i Söderhamn i går. Fyra(!) guld blev facit genom Martin Berglund, Ingemar Thelander och Andreas Sjölander - samt i lag. Rally Flygstaden var årets femte och sista FM-deltävling. Den avgjordes helt på asfalt i form av varvlopp, där en 3,5 kilometer lång slinga kördes två varv - i tre omgångar.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-10-09 Snabb tvåhjulsdriven dans på Vrenavägar
I dagens rallysprint Lövdansen utanför Vrena är det dags för Jakob Thunström och kart-läsaren Jonny Berglöv att på allvar testa nya satsningen. En vass Saab 9-3 är införskaffad. Nu ska samspelet mellan bil, förare och kartläsare börja trimmas in. Bilen är nyvaxad och blänker. Men SMK Nyköping-killarna kör, trots den nya satsningen på en bil med runt 300 hästkrafter, fortfarande i rallyns budgetregioner.
Läs hela artikeln i Södermanlands Nyheter>>

05-10-09 Rally Flygstaden 2005 en lyckad tävling
Totalsnabbst även i år, Niklas Hägg SMK Hälsinge. Även årets Rally Flygstaden blev en lyckad tillställning trots kalla vindar och ett mulet väder så här på höstkanten. Dagen lovade först ett fint väder och solen trängde fram en stund på förmiddagen men sveptes snabbt in i allt mörkare moln som hotade med regn och vinden ”ginade” kallt åt de dryga 1400 åskådarna som kom ut på Flygstadenområdet för att bevista rallyvarvloppet som blivit en tradition för SMK Söderhamn. Publiken fick se täta fighter och härlig publikfriande körning av de 64 som kom med på startlistan. Det var kamper i både FM (Nedre Norra BF) och Volvo Original Allchampion som gällde för dagen med sina finaler.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-10-07 Billy satsar på racingkarriär
Billy Jonasson, 16, satsar på en karriär inom racingsporten. Han är en av två lovande racingtalanger som fått chansen hos Ebbesson motorsport. Där kör han sin första tävling i april nästa år i S40 Challenge på Ring Knutstorp. Billy Jonasson har alltid varit bilintresserad. När han åkte med i en racingbil på Gotland Ring första gången tändes intresset på allvar.
Läs hela artikeln i Hela Gotland>>

05-10-07 Wigren har vinnarläge
Fyra tävlingar har körts, i morgon är det dags för den femte och sista deltävlingen i årets rallyserie Duntiscupen i Motala.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-10-07 Solberg kör folkrace
Storstjärna på storstjärna. En efter en droppar de in till prestigefyllda folkracetävlingen BDC-racet i Arvika nästa lördag. Senast i raden - rallyprofilen och VM-föraren Henning Solberg.
- Det finns många man vill ge en pärla, säger STCC-veteranen Tommy Kristoffersson.
Från att ha varit vilken medioker folkracetävling som helst har BDC-racet fått riktig stjärnstatus.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-07 Motorproblem för Räikkönen
Formel 1. Under den första fria träningen inför Japans Grand Prix på Suzuka i helgen drabbades Kimi Räikkönen av motorhaveri, vilket ställer till det för honom och McLaren-stallet i jakten på konstruktörsmästerskapet.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-10-07 Inget SM för Sandell nästa år
Patrik Sandell, JMK, rankade inte sin SM-titel som sin största seger under årets säsong. Den viktigaste segern för honom och andreföraren Emil Axelsson var den i Renault Clio Cup som innebar ett test med Renaults juniorteam som tävlar i JWRC.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>

05-10-07 Ett mästarmöte kräver den rätta inställningen
På söndag ska Åke Jacobsson, Emådalens MK, försvara de småländska rallyfärgerna. Då ska Smålands BF och det Södra Bilsportförbundet göra upp i ett mästarmöte i Älmhult. Åke är uttagen i värstingklassen, grupp H 4 wd, med sin Ford Escort WRC där han får möta Joachim Grahn, Simrishamns MS, i en Mitsubishi Lancer. Totalt är det 15 ekipage från varje förbund som ställer upp.
Läs hela artikeln i Östran>>

05-10-07 Comeback efter 16 år
"Motorsport är vårt liv"
Motorgalna. Så beskriver man bäst Susanne Granstedt och hennes familj. Under åren har de sysslat med bland annat folkrace, karting och rallycross. I somras gjorde dessutom Susanne comeback som folkraceförare efter ett 16 år långt uppehåll.
Läs hela artikeln i Norra Västerbotten>>

05-10-07 Upplagt för Eliasson
Gävleföraren har chans till dubbla guld i morgon. Dubbla guld i förbundsmästerskapet? Martin Eliasson har onekligen chans till jackpot när rally-FM avgörs i Söderhamn på lördag. Rally Flygstaden avslutar nedre norras FM. Det gäller årets femte deltävling i mästerskapet - där två hittills har körts på vinterväg och lika många på grus. Nu gäller det asfalt, ett underlag som är ovant för de flesta av distriktets åkare.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-07 Robin för snabb - reglerna ändras
Svenska Bilsportförbundet tycker att Robin Sandberg, Ryds MK, är för bra i sin klass.
Nu instiftas en speciell regel för bland annat Robins etanoldrivna rallysaab. Effekten i bilen måste sänkas genom att minska restriktorn vid turbon från 34 millimeters diameter till 32 millimeters diameter, förutsatt att Robin ska få köra i SM bland de tvåhjulsdrivna bilarna.
- Regeln gäller alla tvåhjulsdrivna bilar med turbo och den har väl kommit till för att Robin är en så duktig förare. Jag tror att förbundet påverkats av tjat från andra förare som ansett Robin för snabb i supercupen, säger managern Malte Sandberg.
Läs hela artikeln i SmålandsPosten>>

05-10-07 Gotlänning kör i S40 Challenge
Gotland Rings starke man Alec Arho-Havrén har trappat ned på sin egen racing. Men det blir ändå en gotlänning i STCC-cirkusen nästa år. Visbykillen Billy Jonasson, 16, kommer att göra debut i serien S40 Challenge.
- Det var det häftigaste som kunde hända, säger Billy till GT-sporten.
Läs hela artikeln i Gotlands Allehanda>>

05-10-06 Menck vann serien
Rallyföraren Fredrik Menck är på väg mot sin bästa säsong. För en tid sedan säkrade han den sammanlagda segern i Sverigeserien, och nu jagar han nya titlar.I helgen körs nämligen en deltävling i den så kallade sommarserien – en serie där Fredrik toppar efter två omgångar i Volvo originalklassen.
– Det vore ju kul om man kunde hålla undan och ta hem titeln också här, säger Fredrik.
Tävlingen går i Söderhamn men det långa avståndet är inget som avskräcker Fredrik från start.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning>>

05-10-06 Calle fyra i Valencia
En avåkning och en fjärde plats i Independent Trophy som ingår i WTCC blev facit för racingföraren Calle Rosenblad i spanska Valencia. Uppladdningen var inte den bästa för Calle. Ett par dagar innan tävlingen fick han en yxa i ena foten samt drabbades av en tung förkylning, men tack vare smärtstillande medicin
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-10-05 Weng in i hetluften
Rallyföraren från Säffle startar i det spanska VM-rallyt. Lars-Erik Torph, Daniel Carlsson, Peter Zachrisson. Och nu - Hans-Erik Weng. Ytterligare en rallyförare från Säffle kastar sig in i VM-hetluften utanför Sverige.
- Roligt att prova något nytt, säger Weng inför starten i Spanien.
Läs hela artikeln i VF>>

05-10-05 Carlsson kan få ny chans i Peugeotstallet
Carlsson kan få ny chans i Peugeotstallet. Får han goda besked? Daniel Carlsson är aktuell för ett nytt inhopp i Peugeot - men det beror på om Markko Märtin vill tävla eller inte. Daniel Carlsson ersatte Markko Märtin i Japans VM-rally och slutade åtta. Nu kan han få en ny chans - på Korsika. Men först inväntar Peugeot besked från Märtin. Markko Märtin chockades svårt efter kraschen i Wales, där kartläsaren Michael Park förolyckades, och valde att inte ställa upp i VM-rallyt i Japan i helgen. Istället kallades värmlänningen Daniel Carlsson in - och slutade åtta. Läs hela artikeln i VF>>

05-10-05 Tobias inte uträknad
- men rallykarriären har gjort halt
Med den våldsamma träningskraschen inför det finska VM-rallyt för två månader sedan tog det tillfälligt (?) tvärstopp i Tobias Johanssons rallykarriär. Men enligt 23-åringen själv har kraschen inte försämrat hans rykte som rallyförare bland stallchefer och branschfolk på den internationella scenen.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-05 Hägg tog hem Siljanscupen
Erik Hägg från Kolsva tog hem vandringspriset i Siljanscupen i folkarce i lördags. Han vann tävlingen för tredje gången. Det var två förare som hade chans at ta hem pokalen för alltid; Erik Hägg och hemmaföraren Andreas Dahlberg.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-05 Erik rally- trea
Det blev finsk totalseger i rallytävlingen Kanonrundan, som avgjordes på skogsvägar runt Boden. Juha Talvitie var den enda fyrhjulsdrivna bilen som kom i mål och han hade förstås bästa tiden.Brage Lundmark/Inger Lund-berg, Piteå, såg annars länge ut som ett segerekipage.
De inledde den sju mil långa tävlingen på bästa sätt och ledde med två sekunder före finländaren när halva tävlingen körts.
Läs hela artikeln i Piteå Tidningen>>

05-10-05 Blomkvist bäst av Gävleåkarna
Niklas Blomkvist lyckades bäst av Gävleåkarna med en fjärdeplats i finalen i klassen Rotax när kartingtävlingen Sverigecupen avgjordes i Linköping den gångna helgen. Tävlingarna avslutar av tradition säsongen. De främsta förarna från Norrlandscupen,mellansvenska serien och sydsvenska serien är kvalificerade att delta.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-05 "Pålle" blev inte tvåa - han vann
I gårdagens tidning råkade vi skriva att Per-Olof "Pålle" Flogner blev tvåa i den totala tabellen i Klassiska Rallycupen. Det var fel. Gävleveteranen tog nämligen segern med minsta möjliga marginal! "Pålle" styrde till sig förstaplatsen i klassen upp till 1300 cc i epilogen
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-04 Rally Flygstaden
- final I Nedre Norras Förbundsmästerskap 2005. Precis som förra året är Rally Flygstaden finaltävling i Nedre Norras Förbundsmästerskap i rally. Årets serie har haft en händelserik inramning och började med att två av de inledande deltävlingarna ställdes in på grund av den milda vintern. När sedan Älgjakten i Hedemora - näst sista deltävlingen - ställdes in blev det kris.
Läs hela artikeln på SMK Söderhamns hemsida>>

05-10-04 Honda tar över BAR-stallet
Formel 1. Japanska Honda ägde sedan tidigare 45 procent av aktierna i BAR Honda-stallet och i dag meddelas att motortillverkaren köper upp de återstående 55 procenten av British American Tobacco.Honda har som målsättning att inom de närmsta åren vinna konstruktörsmästerskapet och att köpa till sig 100 procent ägarskap i BAR Honda-stallet är ett steg på vägen.
Läs hela artikeln i Ålandstidningen>>

05-10-04 Westerviksförare segrare i Kisarundan
I lördags avgjordes RS-, Rally special, tävlingen i Kisa. Av 42 startande i åtta klasser vann Jörgen Johansson från Westerviks MSK.I ett strålande höstväder avgjordes rallytävlingen i Kisa på lördagen. Över 40 startande kämpade om att få så få sekunder som möjligt på tidtagaruret. Det tävlades i allt från A-förare till veteranklassen och Volvo orginal cup-klassen. Tävlingen kördes både på grus och på asfalt med fyra prov som vardera skulle genomföras två gånger. Men innan dess skulle varje bil genomgå en grundlig besiktning.
Läs hela artikeln i corren>>

05-10-04 Rissna skola blir racerförarhotell
Rissna skola blir racerförarhotell och vandrarhem och Nyhems skola blir säte för en elfirma och dit två personer flyttar. Där har ni ett möjligt scenarium som kan förverkligas sedan Bräcke kommunstyrelse till veckan tar beslut om försäljning av de båda byggnaderna. Racinginrättningen Depå Grande i Rissna ville egentligen i första hand komma över Rissnas gamla brandbilsgarage för sin verksamhet.
Läs hela artikeln i Länstidningen >>

05-10-04 Veckans bild
Det tär på att vara säkerhetsansvarig under en streetracingtävling. Så här gör Osmo Savviko när tanken är tom.
Läs artikeln i Hälsingekuriren>>

05-10-04 Johan och Johan i juniortopp
Johan Kindahl, Norrköpings MK, inledde Rejmerallyt, finalen av Peugeot Original Cup, snabbt. Satsningen blev för stor, i målsvängen på sträcka tre rullade bilen runt.
Han fick trösta sig med att det blev totalseger i Peugeots Juniorcup. Totalt i originalcupen blev Johan femma.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-04 Motor-jubel
SMK Östgöta får 150 000 kronor i extra stöd av Norrköpings kommun för att täcka kostnaderna för motorstadion.
- Bra att politiker och tjänstemän har lyssnat på oss, säger Olle Svensson, ordförande i SMK Östgöta.
SMK Östgöta har en bred verksamhet och driften av motorstadion på Kråkvilan är en tung börda, enligt Olle Svensson.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-04 150 000 till SMK Östgöta
SMK Östgöta får 150 000 kronor i extra stöd av Norrköpings kommun för att täcka kostnaderna för motorstadion.
- Bra att politiker och tjänstemän har lyssnat på oss, säger Olle Svensson, ordförande i SMK Östgöta.
Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning>>

05-10-04 Skoogh trea i Klassiska cupen
Ola Skoogh, Ludvika, rattade sin Volvo PV till tredje plats i klassen över 1600 cc när Klassiska Rallycupen avslutades med Ekratten i Asarum. Fram till segrande Arne Bäckström, Haninge, även han i PV, skiljde 15 sekunder efter de fem sträckorna.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-04 Farsbo nöjd som femma
Linköpingsföraren Jimmy Farsbo slutade femma i rallycross-EM:s division 2.
-- Det är jag väldigt nöjd med. Vi sa innan säsongen att om allt skulle gå riktigt bra kunde vi sluta topp fem. Och det gjorde vi, konstaterade Farsbo nöjt.I helgens avslutande deltävling i Tyskland slutade han trea i B-finalen.
Läs hela artikeln i Corren>>

05-10-04 Edman avslutade med två pallplatser
Två pallplatser - en tredje- och en andraplats - gav Jens Edman en tredjeplats totalt i 2005 års upplaga av DTC. Jens var tvåa i söndagsförmiddagens super pole-kval och var förväntansfull trotts full viktlåda.
- Vi hade monterat 50 kilos straffvikt i bilen efter dubbelsegern på Padborg Park, berättar Jens., Jag var riktigt nöjd med att kvala tvåa, bara Toyota-föraren Henrik Lundgaard var snabbare.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-10-04 WMSK-seger i Kisa
Äntligen lossnade det för Jörgen Johansson från Westerviks MSK, denna gång med David Pettersson i högerstolen. Duon totalsegrade i den tionde deltävlingen i Östgöta RS-serie som kördes i Kisa. Segermarginalen till tvåan Göran "Lillen" Andersson, Tjust MK, var 16,4 sekunder över 8 SP/SS. Johan Karlsson, Tjust MK, körde in på femte plats bland B-förarna.
Läs hela artikeln i Västervikstidningen>>

05-10-04 "Pålle" vann stenhård kamp om förstaplatsen
Per-Olof "Pålle" Flogner - med Fred Roswall som kartläsare - höll farten på topp i Ekratten, årets avslutande deltävling i Klassiska cupen i rally. Gävleföraren (numera boende i Ockelbo) tog segern i klassen upp till 1300 cc i sin BMC Cooper. Tävlingen var årets sjunde och sista i Klassiska cupen. Den kördes i trakterna runt Karlshamn i Blekinge. Fem sträckor ingick.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad>>

05-10-03 Sverre snuvade Lasse på bronset
Tji brons. Inte heller Lars Larsson lyckades med sitt mål när EM avslutades i helgen. Norrmannen Sverre Isachsen var för överlägsen. Det var dukat för bronsfest i Lars Larssons depå. Men pallplatsen förvandlades till en försmädlig fjärdeplats.
- Klart att det känns lite surt för mig. Men mest lider jag med Jernberg. Fy tusan vad snöpligt och försmädligt, säger Lars Larsson till BT.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-10-03 Rörd Hansen vann igen
13:e EM-guldet. Och det kanske allra roligaste.
Kenneth Hansen var rörd efter gårdagens triumf. Gäääsp, jag vann igen. Så skulle tidernas bäste rallycrossförare ha kunnat reagerat. Det blev tvärtom. Rösten brister när Kenneth berättar om känslorna.
- Fantastiskt! Underbart! Jag hade gett upp hoppet om att vinna sjätte gången på rad.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-10-03 Daniel Damberg tog hem segern
När Nora MK arrangerade sitt Rejmerally gjorde SMK Motalas Daniel Damberg en mycket bra körning. Tillsammans med kartläsaren Toni Sundqvist fixade de till klassegern i grupp H.
Daniel gjorde ett hård attack på den avslutande femte sträckan och gick om Bengt Abrahamsson, Kullings MS, och tog segern i A grupp H med en sekunds marginal.
Läs hela artikeln i Vadstena & Motala Tidning>>

05-10-03 Hansen radar upp EM-guld
Kenneth Hansen hade till och med räknat ut sig själv. Något han inte borde gjort. I går tog Hansen nämligen sitt 13:e (!) EM-guld i rallycross.
– Otroligt! En av mina absolut bästa segrar, jublar en överlycklig Kenneth Hansen. Götenes rallycrosstjärna Kenneth Hansen var jublande glad när NLT fick tag i honom över telefon från tyska Buxtehude strax utanför Hamburg. Inte undra på det. Hansen hade ju precis säkrat sitt 13:e (!) fantastiska EM-guld i rallycross.
Läs hela artikeln i Nya Linköpings-Tidningen>>

05-10-03 En tredjeplats kan ibland räcka till seger
Där satt den! Tredjeplatsen i Rejmerallyt räckte för att Mattias Kågström skulle säkra slutsegern i Suzuki cup i rally. Årets nionde deltävling i cupen avgjordes i samband med Rejmerallyt i Örebro. Fem sträckor på tillsammans 3,5 mil ingick. Mattias Kågström från Skutskär - denna gång med Andreas Åberg som codriver - slutade trea i tävlingen, 13 sekunder efter segrande Robert Andersson, Eskilstuna.
Läshela artikeln i Arbetarbladet>>

05-10-03 Hemmaföraren Bäck stal showen i klassiska Kanonrundan
Finsk seger i Kanonrundan. DM-tecknet till Vännäs Krister Etting.Det klassiska rallyts stora segrare var väl trots det hemmaföraren, NMS Peter Bäck.
Peter tog en väntad seger i Voc Elit men slutade dessutom på en sjundeplats totalt. Med en Volvo 244.
- För att hänga med får man bromsa litet senare, log Peter nöjd med sin dag.
Läs hela artikeln i NSD>>

05-10-03 Västerviksseger i Kisarundan
I lördags avgjordes Kisarundan ingående i RS-serien. Det var Ydre MK som stod för arrangemanget och det blev Jörgen Johansson från Westerviks MSK som var snabbast och den ende som åkte under nio minuter på de åtta specialproven.
Läs hela artikeln i Folkbladet>>

05-10-03 Här dog Jernbergs dröm
Det går snabbt att samanfatta Michael Jernbergs jakt på EM-guldet. Bara ett ord behövs: antiklimax! Tusentalet fans rusar mot den röda Citroenen. Kenneth Hansen tar emot folkets jubel, champagnen sprutar. Alla blickar är riktade mot 2005 års nykorade Europamästare.
Ingen märker den andra scenen som utspelas på Estering i Buxtehude. Den där Michael Jernbergs Ford bärgas bakvägen ut från banan. Jernberg själv går bredvid med böjt huvud.
Läs hela artikeln i Borås Tidning>>

05-10-03 Otäck skada när Gustafsson vann Svealandscupen
Svealandscupen i rallycross avgjordes i lördags. Det var efter stor dramatik som Strängnäsföraren Sven-Arne Gustafsson segrade. Först voltade två bilar i finalomgångarna på Strängnäs motorstadion. Sen förlorade Sven-Arne Gustafsson känseln i benen efter en krock.
Det var under B-finalen i klassen Super nationell som olyckan inträffade. Den finske föraren Silvo Viitanen körde in i Sven-Arne Gustafsson bakifrån.
- Jag hade ingen känsel i benen, det var otäckt, säger Gustafsson som redan innan dagens tävling hade säkrat segern i Svealandscupen.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren>>

05-10-03 Abrahamsson vann rallycup
KMK:aren Andreas Abrahamsson blev i helgen mästare i Peugeot rallycup. För det fick Abrahamsson tillsammans med sin kartläsare, Magnus Johansson, en liten nätt summa på 85 000 kronor Lördagens finaltävling i Peugeot rallycup i Örebro blev en hård strid om förstaplatsen och den totala segern i cupen mellan två förare, Katrineholms Andreas Abrahamsson och Pär Karlsson från Lidköping.
Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren>>

05-10-03 Niklas Hägg utanför pallen
SMK Hälsingeföraren missade med minsta möjliga marginal.
Örebro Niklas Hägg var inblandad i kampen om segern i fyrhjulsdrivna klassen i Rejmerallyt. SMK Hälsinge-föraren hamnade till slut närmast utanför prispallen - med minsta möjliga marginal.
Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidining>>

05-10-03 Loeb säkrade VM-titeln
Marcus Grönholm vann rallytävlingen i Japan. Fransosen Sebastien Loeb vann förarnas VM-titel. Han blev andra, vilket räckte för totalseger. Petter Solberg från Norge hade chans att vinna. Han tvingades avbryta på den nästsista etappen. Loeb körde taktiskt hela veckoslutet. Han försökte inte ens vinna. Loeb visste att en tredjeplats räcker för titeln. När sedan Solberg tvingades avbryta avancerade fransmannen ett pinnhål i resultatlistan.
Läs hela artikeln i Hufvudstadsbladet>>

05-10-03 Marcus Nilsson knep EM-bronset
Det krävdes en omkörning i sista stund och två och en halv timmes nervös väntan i målområdet – men sedan var det klart. Marcus Nilsson har äntligen fått sin efterlängtade EM-medalj,– Oerhört skönt. Det här räddade säsongen, säger Tomelillaföraren till YA-sporten.
Läs hela artikeln i Ystads Allehanda>>

05-10-03 Grahn två futtiga sekunder från segern
Två futtiga sekunder skilde Joachim Grahn, rallyåkaren från Åhuskärr, från seger i Sydsvenska Mästerskapet. Sekunder som också gjorde att han bara slutade totaltvåa i finaltävlingen, Ekratten, arrangerad av Asarums MS.Jocke och co-driver Rickard Nilsson var klart besvikna efter finalen, som vanns av Emådalens Åke Jacobsson i sin WRC-Escort. Åke vann även mästerskapet.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-03 Jens Edman fick nöja sig med brons
Jakten på guldet kom av sig. Peugeotföraren Jens Edman fick nöja sig med en tredjeplats i DTC – trots en vass avslutning.
– När jag fått smälta det här om några dagar så tror jag att jag kommer att vara ganska nöjd, säger Jens Edman.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-03 Tomas Engström nia i VM - utan fabriksstall i ryggen
Tomas Engström nådde sitt mål, han blev bästa privatförare i VM-deltävlingen i spanska Valencia.
I första racet blev han fjortonde förare totalt och trea i privatcupen. I andra racet körde han in på en riktigt fin niondeplats totalt och han vann dessutom privatcupen.
- Det gick jäkligt bra i racen, konstaterade Engström.
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-10-03 Mårthen elva i Danmark
Högintressant för STCC nästa år. Mikael Mårthen från Mora övertygade i sin debut i en ”riktig” standardbil. Han blev elva i första racet i danska DTC, ett mycket bra resultat av en debutant.
- Och det kunde blivit ännu bättre men tyvärr stoppades jag upp av en krasch framför mig strax efter start, berättade Mårthen.
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-10-03 Ekström borta i regnet
Regn, struliga depåstopp och en bil som inte mådde bra. Mattias Ekströms möjlighet att återupprepa fjolårets totalseger i DTM försvann troligen i Istanbul i går. Ekström blev inte bättre än tolva. Än värre var att Gary Paffet vann, engelsmannen är Ekströms enda konkurrent om titeln. Inför avslutningen på Hockenheim är Ekström nio poäng efter Paffet, vilket innebär att Ekström måste vinna och Paffet bli poänglös för att DTM-guldet åter ska hamna i Krylbo.
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-10-03 Hohenthals härliga seger
- Man är aldrig bättre än sitt senaste race. Den här segern är det största som hänt i min karriär, top of the line, absolut.
Sebastian Hohenthal formligen bubblade av lycka efter att han bärgat sin första seger i brittiska Formel Renault-mästerskapet. I säsongens sista race, dessutom.
- Kul att visa att vi kan vinna, sade Moraynglingen efter triumfen på Brands Hatch.
Läs hela artiklen i Dala-Demokraten>>

05-10-03 Hällbo snuddade vid pallen
Markus Hällbo lyckades bäst av dalfolket i Rejmerallyt. Säterföraren tog tredjeplatsen i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare - med snudd på seger. Tävlingen innehöll fem sträckor på tillsammans 3,5 mil. Den ingick som fjärde deltävling i nedre norras förbundsmästerskap (ersatte inställda Älgjakten i Hedemora).
Läs hela artikeln i Dala-Demokraten>>

05-10-03 Mårthen historisk i Danmark
Moraföraren Mikael Mårthen skrev lite historia i DTC-finalen i danska Jyllandsringen. DTC är den danska motsvarigheten till svenska STCC. Som förste debutant någonsin tog han sig vidare från tidskörningen till superpolen.
- Det har inte hänt tidigare, så det blev väldigt uppmärksammat, säger Mikael när vi når honom på väg hem från Danmark.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-03 Spännande i Siljanscupen
Mora MK:s Andreas Dahlberg och Erik Hägg från Kolsva hade båda chansen att ta hem Siljanscupens pokal för alltid när tävlingen drog in på Mora motorstadion vid Vinäs flygfält på lördagen. Båda stod på två tidigare segrar, och tre krävs för att ta pokalen med sig hem.Både Erik och Andreas tog sig till A-finalen.
Läs hela artikeln i Södra Dalernes Tidning>>

05-10-03 Engström nådde cupseger i Spanien
-Vi är väldigt nöjda. Det kan inte gå mycket bättre än så här.
Tomas Engström från Säter körde in på 13:e respektive nionde plats i säsongens näst sista deltävling i WTCC. Det räckte även till seger i privatcupen i konkurrens med tio andra bilar.
Läs hela artikeln i Södra Dalarnes Tidning>>

05-10-02 Nya bud om motorbanan
En förlikning mellan SCS och A-Ringen om utrustning vid motorbanan kan komma till stånd senast i dag. Det tror A-Ringens jurist Olof Moberg. Kommunen via ägarbolaget A-Ringen gav i torsdags ett svar till arrendenämnden som var positivt till förlikning med arrendatorn SCS. Dock var villkoret från A-Ringens sida att motorklubben ARC som också har egendom vid banan skulle godkänna uppgörelsen.
Läs hela artikeln i Finnheden>>

05-10-02 Psykkriget i depån ska avgöra DTM-serien
Tuffast mot snällast. Mattias Ekström mot Gary Paffett. Psykkriget i depån ska avgöra DTM-serien. Det är duellen hela motorvärlden snackar om. Mattias Ekström i en Audi mot Mercedes-stjärnan Gary Paffett. Fighten är stenhård - både på och utanför banan.
- Han var snabbare än jag men lyckades aldrig komma upp jämsides.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-02 Vilket slut på säsongen, Jimmy
Gästrikarna var rejält på hugget när rallycrossäsongen avslutades i Strängnäs på lördagen.
Allra bäst lyckades Jimmy Holmkvist, som knep segern i Supernationella klassen efter en suverän körning i A-finalen. Hemmaåkaren Christer Johansson vann två av kvalen i Supernationella.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet>>

05-10-01 Loeb mot VM-titeln
Fransmannen Sebastien Loeb behöver en tredjeplats - eller bättre - i Japans VM-rally för att säkra sin andra raka VM-titel. Än så länge går det enligt planerna. Efter den första dagen - och 9 av totalt 26 specialsträckor - ligger Loeb på andra plats i tävlingen, 23 sekunder efter norske exvärldsmästaren Petter Solberg.
Läs hela artikeln i Hela Gotland>>

05-10-01 Bräck i ny operation - men siktar på att tävla nästa år
Kenny Bräck har genomgått en ny operation och ska flytta till Belgien.
Nästa säsong tänker han köra igen.
- Jag är säker på att vettiga erbjudanden dyker upp, säger Bräck till Värmlands Folkblad.
Läs hela artikeln i Expressen>>

05-10-01 Edman kan bli förste utländske DTC-vinnaren
Han var först med att vinna två lopp samma helg. I helgen kan Jens Edman blir historisk igen – som den förste utländske slutsegraren i det danska mästerskapet. Självförtroendet är på topp efter dubbelvinsten på Padborg och de två senaste veckorna har gått lätt för Jens Edman, men det kommer att bli lite tyngre i helgen.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>

05-10-01 Maskvartett som gasar i Europa
Dalarna har fyra banracingförare på internationell mark. Frågan är om en liknande helg inträffat tidigare? Fyra förare från Dalarna tävlar i olika banracingserier runt om i Europa. Sebastian Hohenthal i England, Mikael Mårthen i Danmark, Tomas Engström i Spanien och Mattias Ekström i Turkiet.
Läs hela artikeln i Dala Demokraten>>

05-10-01 Från STCC till WTCC
Tomas Engström i Spanien för att ladda inför ännu ett race. STCC-säsongen är över men Tomas Engström jagar vidare på racingbanorna. Just nu är han i värmen i Spanien för den näst sista deltävlingen i WTCC-serien. Och detta som ordinarie förare i det italienska JAS-team som har hand om Hondas tävlingsbilar i Europa.
Läs hela artikeln i Borlänge Tidning>>

05-10-01 – Han har samma klass som Alonso
Mattias Ekström hyllas av DTM-expert inför avgörandet. Mattias Ekström gör succé i motorvärlden – nu jämförs han med den nykorade F1-världsmästaren.
– Han är en otrolig talang och håller precis samma höga nivå som Fernando Alonso, säger DTM-experten Klaus Ludwig.
Läs hela artikeln i Aftonbladet>>

Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt 2005 >>