<< Till Racing
<< Tillbaka till Startsidan


 

STCC Scandinavia 2021

1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
2021                    

Information om STCC

21-06-05 Robert Dahlgren och Mattias Andersson segrare i händelserik STCC-premiär
Robert Dahlgren och Mattias Andersson la beslag på segrarna i helgens tre STCC TCR Scandinavia-premiärtävlingar på Ljungbyheds Motorbana.

Säsongen kunde knappt börjat på ett bättre sätt för CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren som tog två pole positions, två segrar, en tredjeplats och mästerskapsledning efter en imponerande uppvisning på den skånska banan.
– Vi har haft en fantastisk helg! Två pole, två segrar och poängledning – vilket jobb teamet har gjort! Jag känner mig oerhört tacksam. Sista tävlingen var riktigt galen och jag blev ordentligt påkörd av Oliver, men lyckades rädda det och säkra en pallplats. Nu laddar vi för min hemma tävling om två veckor, säger Robert Dahlgren.

MA:GP-föraren Andersson gjorde en blixtsnabb start i tredje tävlingen, som körs med omvänd startordning, och tog ledningen från tredje startruta – en ledning han behöll genom hela tredje tävlingen.
– Det känns oerhört super att plocka en seger i vår första tävlingshelg med vår nya Lynk & Co. Jag fick en riktigt bra start i tredje tävlingen och hade centimetrarna på min sida som gjorde att jag kunde ta ledningen direkt. Sedan handlade det om att se efter däcken och där kunde jag använda min erfarenhet. Det finns fortfarande mycket kvar att jobba på för oss men jag är absolut nöjd med årets premiärhelg, säger Mattias Andersson.

Näst bästa poängplockare var Brink Motorsport-föraren Tobias Brink och Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström – som säkrade en pallplats och två fjärdeplatser.

Volkswagen-föraren hade en kontroversiell incident med Tobias Brink i första tävlingen där han först fick ett straff på 10 sekunder – som sedan plockades bort efter en protest från Lestrup Racing Team.
– Den incidenten var inte mitt fel, han borde kollat i backspegeln och domarna höll med oss. Vi hade en del strul och incidenter här i premiären, men att lämna banan på delad andraplats i mästerskapet får ändå anses vara godkänt. Men jag är aldrig nöjd förrän vi står överst på pallen, säger Oliver Söderström.

Mikaela Åhlin-Kottulinskys STCC-helg började starkt med två pallplatser, något som dock byttes mot en bruten sista tävling efter en spektakulär krasch med Andreas Ahlberg.
– Vi hade en stark helg, bara tråkigt att avsluta den med en krasch. Jag vet inte vad som hände [med Ahlberg], han kanske tappade förståndet i ett par sekunder. Han bara svängde in i mig. Men vi är ändå nöjda med två pallplatser, jättebra speed och vi plockade en hel del poäng, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman imponerade med sitt bästa STCC-resultat hittills i tredje tävlingen med en andraplats och snabbaste varv.
– Jag blev påkörd i början av tävlingen och fick en skada som gjorde bilen svårkörd. Jag hade ett par riktiga ’moments’ där jag var långt utanför banan. Sedan var det några incidenter framför mig som gjorde att jag kunde klättra. En pallplats i premiären känns riktigt bra och det ska vi bygga vidare på, säger Hugo Nerman.

Robert Dahlgren leder mästerskapet med 60 poäng medan Oliver Söderström och Tobias Brink delar andraplatsen med 43 poäng. Mattias Andersson är fyra på 40 poäng och Mikaela Åhlin-Kottulinsky femma på 35 poäng.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team PWR Racing på 95 poäng, 39 poäng fler än Kågered Racing på andra plats.

STCC TCR Scandinavia fortsätter med Midnattsolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena den 4-5 juni.

Resultat
Race 1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=380&rid=61070
Race 2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=381&rid=61085
Race 3 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=382&rid=61107

Mästerskapsställning
Förare
1 Robert Dahlgren 60 poäng
2 Oliver Söderström 43 poäng
3 Tobias Brink 43 poäng
4 Mattias Andersson 40 poäng
5 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 35 poäng
6 Hugo Nerman 29 poäng
7 Mikael Karlsson 29 poäng
8 Andreas Ahlberg 27 poäng
9 Isac Aronsson 24 poäng
10 Rasmus Hedberg 21 poäng
11 Robin Knutsson 14 poäng
12 Hannes Morin 5 poäng
13 Albin Wärnelöv 5 poäng

Team
1 CUPRA Dealer Team – PWR Racing 95 poäng
2 Kågered Racing 56 poäng
3 Brink Motorsport 48 poäng
4 Lestrup Racing Team by VW Sthlm 43 poäng
5 MA:GP 40 poäng
6 Brovallen Design 24 poäng
7 FH Racing 21 poäng
8 Lestrup Racing Team 14 poäng
9 Experion Racing 5 poäng

Junior
1 Oliver Söderström 41 poäng
2 Hugo Nerman 29 poäng
3 Isac Aronsson 24 poäng
4 Rasmus Hedberg 21 poäng
5 Robin Knutsson 14 poäng
6 Hannes Morin 5 poäng

Privatförare
1 Mattias Andersson 40 poäng
2 Isac Aronsson 24 poäng
3 Rasmus Hedberg 21 poäng
4 Albin Wärnelöv 5 poäng
21-06-04 Robert Dahlgren dominerar årets första STCC-kval i Ljungbyhed
CUPRA-föraren Robert Dahlgren dominerade årets två första STCC TCR Scandinavia-kval på Ljungbyheds Motorbana och säkrade pole position till helgens första två tävlingar.
– Det satt riktigt skönt! Men tiden satt långt inne i Q1, där var jag riktigt nervös. Sedan fick jag backa av i Q2 då en bil stod mitt på banan, men sen satt det på andra försöket. Nu gäller det att ta starten och leda in i första kurvan. Jag tror det kommer att bli riktigt tuffa tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren slog Tobias Brink med en och två tiondelar respektive i de båda passen. Brink Motorsport-föraren var besviken men siktar på att gå ut hårt i starten av tävlingarna.
– Det var en tight kamp mellan mig och Robban. Vi har gjort ett helt ok kval, men det räckte inte hela vägen. Ska inte sticka under stol med att jag är lite besviken. Nu gäller det att få till en bra start i tävlingarna och vara aggressiv under de första varven då det är lite svårt att köra om här, säger Tobias Brink.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, var tredje snabbast i båda kvalen och kämpade med att hitta rätt i inställningarna efter morgonens inledande testpass.
– Vi hade det tufft under testerna i morse, men vi har jobbat stenhårt i teamet för att hitta rätt. Men helt ärligt så hade vi mer att kräma ut i kvalet. Totalt sett är vi däremot nöjda, Robban gjorde en riktigt bra insats och detta är en bra start på säsongen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var fjärde snabbast bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR i båda kvalpassen.

STCC-veteranen Mattias Andersson satte femte snabbaste tid i sitt första kval med sin Lynk & Co 03 TCR och var tre tiondelar från pole position. I andra passet satte han sjätte snabbaste tid.

Andreas Ahlberg var sjätte snabbast i första kvalet för Kågered Racing framför Mikael Karlsson. Lestrup Racing Team Karlsson klättrade två platser till andra kvalet och kommer att starta femma i andra tävlingen.

Andra kvalpasset (Q2) ger poäng till förarmästerskapet där Dahlgren tagit ledningen med fem poäng framför Brink på fyra, Åhlin-Kottulinsky på tre, Söderström på två och Karlsson på en poäng.

Första kvalpasset avgör startordningen till första tävlingen och andra kvalpasset avgör startordningen till andra tävlingen. Tredje tävlingens startordning avgörs genom att vända på topp åtta i resultatet av andra tävlingen.

Helgens första tävling startar 10:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat
STCC – Q1 www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=276&rid=61023
STCC – Q2 www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=288&rid=61031

Tidsschema – Ljungbyhed
Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Ljungbyheds Motorbana
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.
21-06-01 STCC bryter ny mark i helgens premiär på Ljungbyheds Motorbana
STCC TCR Scandinavia tävlar för första gången någonsin på Ljungbyheds Motorbana i helgens säsongspremiär, något som gör mästerskapet än mer oförutsägbart då inget team eller förare tävlat på den tidigare militärflygplatsen innan.

Fjolårstvåan Robert Dahlgren jagar en historisk tredje STCC-titel, stärkt av en lovande första säsong med CUPRA Dealer Team – PWR Racings nya Cupra León Competición förra året.
– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.
– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Men det är många som vill sätta stopp för norrlänningen, en av dem är Brink Motorsport-föraren Tobias Brink som ledde en stor del av fjolårets mästerskap innan han fick nöja sig med bronsmedaljen.
– Vi vill tveklöst vinna mästerskapet i år, inget annat är intressant för oss. Ljungbyhed är ett vitt papper för oss då försäsongstesterna kördes i blött och premiären ser ut att bli torr. Men det bara ökar pulsen och det ska bli sjukt kul att komma igång, säger Tobias Brink.

Regerande mästarna Lestrup Racing Team fick chockbeskedet att deras stjärnförare Rob Huff plockades till VM för mindre än två veckor sedan. Nu riktas strålkastarljuset istället på Oliver Söderström som imponerade i sin debutsäsong med teamet förra året, bland annat med seger i premiären.
– Det är inget att sticka under stol med att Rob spelade en stor roll både som teamkompis men även som rival på banan. Men jag känner ingen press. Jag vill vinna i år och det känns naturligt med tanke på hur det gick förra året. Det kommer att bli en tight säsong, men vi har minst lika bra resurser som förra året och jag känner mig väldigt taggad, säger Oliver Söderström.

En annan nyhet för årets mästerskap är att STCC-veteranen Mattias Andersson, som startar sin 21:a säsong i år, kör med världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i team MA:GP.

STCC TCR Scandinavia tävlar för första gången någonsin på Ljungbyheds Motorbana i helgens säsongspremiär, något som gör mästerskapet än mer oförutsägbart då inget team eller förare tävlat på den tidigare militärflygplatsen innan.

Fjolårstvåan Robert Dahlgren jagar en historisk tredje STCC-titel, stärkt av en lovande första säsong med CUPRA Dealer Team – PWR Racings nya Cupra León Competición förra året.
– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.
– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Men det är många som vill sätta stopp för norrlänningen, en av dem är Brink Motorsport-föraren Tobias Brink som ledde en stor del av fjolårets mästerskap innan han fick nöja sig med bronsmedaljen.
– Vi vill tveklöst vinna mästerskapet i år, inget annat är intressant för oss. Ljungbyhed är ett vitt papper för oss då försäsongstesterna kördes i blött och premiären ser ut att bli torr. Men det bara ökar pulsen och det ska bli sjukt kul att komma igång, säger Tobias Brink.

Regerande mästarna Lestrup Racing Team fick chockbeskedet att deras stjärnförare Rob Huff plockades till VM för mindre än två veckor sedan. Nu riktas strålkastarljuset istället på Oliver Söderström som imponerade i sin debutsäsong med teamet förra året, bland annat med seger i premiären.
– Det är inget att sticka under stol med att Rob spelade en stor roll både som teamkompis men även som rival på banan. Men jag känner ingen press. Jag vill vinna i år och det känns naturligt med tanke på hur det gick förra året. Det kommer att bli en tight säsong, men vi har minst lika bra resurser som förra året och jag känner mig väldigt taggad, säger Oliver Söderström.

En annan nyhet för årets mästerskap är att STCC-veteranen Mattias Andersson, som startar sin 21:a säsong i år, kör med världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i team MA:GP.
– Målet i år är att vara på pallen totalt och att plocka en seger så fort som möjligt med vår nya Lynk & Co. Det är mycket som är nytt och även att vi har testat mycket så har vi inte kört några riktiga kval eller tävlingar ännu med den nya bilen. Men vi är laddade och hoppas på en stark premiär, säger Mattias Andersson.

STCC:s första kvinnliga segrare Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer direkt från en pallplats i Extreme-E i Senegal till premiären med högt satta mål.
– Jag kommer med en härlig känsla och i absolut racemode till premiären. Jag jagar topp tre, det är ingen hemlighet att jag vill vinna STCC. Vi var starka i slutet av förra säsongen och vi var starka under testerna i år, så jag är supertaggad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kågered Racing kommer med två Volkswagen Golf GTI TCR för Andreas Ahlberg och Hugo Nerman till årets STCC-säsong och jagar revansch efter ett tufft fjolår.
– Målet är alltid att vara med och utmana om segrar, Ljungbyhed är inget undantag. Vi hade ett bra försäsongstest och kommer att ge allt för varje millimeter i helgen, säger Andreas Ahlberg.

Hyundai representeras av Albin Wärnelöv och Experion Racing som laddar med en ny ingenjör samtidigt som Brovallen Design nyligen gjorde klart med unga talangen Isac Aronsson.

Sex förare gör upp om juniortiteln i årets mästerskap där regerande mästaren Hannes Morin jagas av Söderström, Robin Knutsson, Nerman, Aronsson och FH Racing-föraren Rasmus Hedberg.

Totalt gör 13 förare, åtta team och fem olika bilmärken upp om årets STCC-titlar.

Premiärhelgen på Ljungbyheds Motorbana inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds live på: http://plus.stcc.se

Tidsschema Ljungbyheds Motorbana
Fredag 4/6
09:35 – Test 1
13:45 – Test 2
16:59 – Kval Q1
17:20 – kval Q2

Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Ljungbyheds Motorbana
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.
21-05-28 Publika arrangemang snart verklighet på Gelleråsen
Regeringen och FHM har nu presenterat riktlinjerna för sommarens publika arrangemang. Vi på Gelleråsen Arena har nu kontakt med lokala myndigheter för att se hur det skall bli verklighet på vår arena och våra tävlingar. Inom kort hoppas vi kunna släppa biljetter till Velodromloppet söndag 20 juni och Kanonloppet 21-22 Augusti. Eventuellt även till Roadracing SM 31 juli - 1 augusti
21-05-25 Lestrup Racings kamp mot klockan – jagar ersättare till STCC-mästaren
Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna Lestrup Racing Team står utan förare i en av sina fyra Volkswagen Golf GTI TCR med mindre än två veckor kvar till premiären efter att Rob Huff handplockats av CUPRA till VM.
– Vi jobbar på en lösning och har i stort sett alla korten på bordet, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.
– Vi tittar på allt från att låta vår fjärdebil stå resten av säsongen till att hitta en ersättare som kan vara med och slåss om titeln.

Huff gjorde en succéartad debut förra året och säkrade såväl sin som Lestrup Racing Teams första STCC-titlar någonsin, med både förartitel och teamtitel bärgade till Stockholms-teamet.

Och STCC-framgången har tveklöst skapat vågor i motorsportvärlden då CUPRA-teamet Zengo Motorsport skrev kontrakt med Huff till FIA World Touring Car Cup där han kommer att köra jämsides fabriksförarna Jordi Gene och Mikel Azcona.

Dessvärre innebär satsningen att Huff inte kan köra hela STCC-säsongen och partnerna valde att tillsammans avsluta samarbetet.

Men hur ska Lestrup Racing Team hitta en värdig ersättare på mindre än två veckor? Och vem kan axla uppdraget att leverera från start i ett av STCC-fältets mest konkurrenskraftiga styrningar?
– Vi har på mindre än ett dygn fått ett stort antal förfrågningar från intresserade förare, såväl svenska som internationella, säger Fredrik Lestrup.
– Men det är oerhört mycket som ska klaffa och situationen blir inte enklare med tanke på tidsaspekten, att försöka hitta en ledig förare som inte har några krockar i sitt schema.

Spekulationerna i social media inkluderar allt från Johan Kristoffersson till Rickard Rydell och Jan ”Flash” Nilsson.
– Vi kommer inte gå in på detaljer om vilka vi för samtal med och inte. Men helt klart är att förare som har erfarenhet av TCR-reglementet och STCC har en stor fördel, säger Fredrik Lestrup.
– Vi siktar på att genomföra ett test innan premiären för att utvärdera potentiella förare och vi kommer att avslöja mer information när förutsättningarna finns för det.

STCC TCR Scandinavia startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-05-22 Regerande mästaren Rob Huff lämnar STCC – Handplockas till VM med CUPRA
Regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Rob Huff kommer inte försvara sin titel i år efter att ha blivit handplockade av CUPRAs VM-team Zengo Motorsport till årets FIA World Touring Car Cup.
– Vi har haft en fantastisk 2020-säsong med Rob och lyckades ta våra första två STCC-titlar någonsin tillsammans, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Hans bidrag till teamet har varit enormt och det är trist att vi måste gå olika vägar. Men vi förstår hans beslut att försöka bli världsmästare igen med Cupra i WTCR. Vi önskar honom all lycka till och hoppas att vi kan samarbeta i framtiden igen.

Britten, som var världsmästare 2012, gjorde debut i mästerskapet förra året med Lestrup Racing Team och lyckades som första icke-skandinav sedan Roberto Colciago 2001 säkra STCC-titeln.
– Jag hade en fantastisk säsong med Lestrup Racing Team förra året som verkligen startade om min passion för motorsport, säger Huff.
– Ett stort tack till Fredrik och alla i teamet för fjolårssäsongen och att vi lyckades hitta en lösning som passar oss alla för 2021. Jag önskar dem all lycka till i år och är säker på att de kan ta sig till toppen av mästerskapet igen.

Lestrup Racing Team kommer att tävla med tre Volkswagen Golf GTI TCR i premiären på Ljungbyhed Park den 4-5 juni för förarna Oliver Söderström, Mikael Karlsson och Robin Knutsson.
– Med bara två veckor kvar till premiären så har vi beslutat att fokusera all vår energi på tre bilar för premiären, säger Lestrup.
– Vi jobbar på en lösning för vår fjärde bil och mer information kommer att avslöjas senare. Oavsett vad som händer med den bilen så är vi fortsatt säkra på vårt mål om att precis som förra året utmana om topp tre i mästerskapet.
21-05-19 Hannes Morin kombinerar militärtjänst med segerjakt i STCC 2021
Regerande junior-mästaren Hannes Morin kommer att kombinera sin militärtjänstgöring och jakt på nya segrar i STCC TCR Scandinavia 2021 med Brink Motorsport.
– Jag vet inte hur många aktiva militärer STCC haft som förare tidigare, men jag ser i alla fall verkligen fram emot att göra både och i år, säger Hannes Morin.

18-åringen gjorde STCC-debut 2019 och slutade på åttonde plats, något han förbättrade till en imponerande fjärdeplats totalt med en seger och titeln i Junior-SM.
– Fjolåret med Brink Motorsport var definitivt ett av de bästa i min karriär och jag vet att vi har potentialen att klättra ytterligare i år, säger Morin.
– Tyvärr vet jag ännu inte om jag kan köra samtliga tävlingar i år då jag måste rycka in under sommaren och det kan exempelvis krocka med tävlingarna på Gelleråsen Arena. Men jag kommer oavsett att köra för topp tre i alla de tävlingarna jag kan vara med i.

Audi-föraren var snabbast i det avslutande försäsongstestet på Ljungbyheds Motorbana tidigare i maj.
– Vi ser tveklöst en stor potential i Hannes, han tog ett stort steg framåt med oss under förra året, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Det återstår att se om han kan köra samtliga tävlingar, men vi kommer att göra allt vi kan för att ge honom rätt förutsättningar tillsammans med Tobias Brink för att slåss om guldmedaljerna i såväl totalmästerskapet som juniormästerskapet.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana och sänds LIVE på: plus.stcc.se
21-05-10 18-årige Isac Aronsson ansluter Brovallen Design till STCC 2021
Isac Aronsson ansluter erfarna teamet Brovallen Design till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 där han kommer att köra en Audi RS 3 LMS.
– Vi kommer att köra för ett väldigt erfaret team i form av Brovallen Design och vi planerar ett treårigt samarbete, det känns riktigt bra, säger Aronsson.

18-åringen gjorde STCC-debut förra året med familjeteam Isac’s Racing och slutade på 14:e plats total.
– Jag är redo att slåss om placeringar högre upp i resultatlistan med Brovallen och jag är väldigt taggad inför premiären, säger Aronsson.

Brovallen Design drivs av tidigare STCC-föraren Tobias Johansson och har varit aktivt i mästerskapet sedan 1999.
– Isac imponerade på oss alla under sin debutsäsong och vi är glada att ha honom ombord inför årets säsong, säger Tobias Johansson, teamchef för Brovallen Design.
– Vi kommer att jobba för att ge honom rätt förutsättningar att utvecklas och ta nästa steg framåt som junior. Målsättningen för året är att ge de andra i junior-SM en ordentlig kamp om guldmedaljen.

STCC-premiären 2021 körs den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana.

21-05-06 Hannes Morin snabbast i händelserikt STCC-test på Ljungbyheds Motorbana
Regerande juniormästaren Hannes Morin var snabbast i STCC TCR Scandinavia-testet på Ljungbyheds Motorbana, detta trots att han körde på en däcktrave och fick bärgas i depå.
– Det var extremt kul att vara tillbaka i bilen och på en helt ny bana dessutom. Vi hade bra fart i regnet och när det torkade upp lite kunde jag känna på gränserna på riktigt, med lite närkontakt dessutom… Såklart är det extra kul att lämna testet med snabbaste varvtid, det lovar gott inför fortsättningen, säger Hannes Morin.

De båda testdagarna kördes i svåra förhållanden med hällregn och flertalet incidenter, däribland Robin Knutsson vars Volkswagen Golf GTI fick svåra skador medan han klarade sig oskadd efter en rutinkontroll på sjukhus.
– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser, säger Robin Knutsson. Läs mer om incidenten här.

En annan STCC-nykomling som också kraschade var FH Racing-föraren Rasmus Hedberg som sladdade av banan i första kurvan och skadade hjulupphängningen. Kraschen gjorde att han missade andra dagens test i Ljungbyhed.

Robert Dahlgren, som säkrade silvermedaljen i fjolårets STCC-säsong, var snabbast i förmiddagspasset bakom ratten på sin Cupra León Competición.
– Jag har haft en superbra känsla i vätan hela tiden och inte bara över ett varv, vi kan konsekvent leverera tider i regnet. Vi har hittat lite grejer som varit jättebra och som jag gärna hade haft på finalen i fjol, säger Robert Dahlgren.

Regerande mästaren Rob Huff var med i toppen av samtliga testpass för Lestrup Racing Team med sin Volkswagen Golf GTI TCR.
– Vi har haft fyra rätt bra dagar trots svåra förhållanden och en ny bana att lära oss. Men den här gången var det lika för alla, till skillnad mot förra året när jag fick lära mig samtliga banor från scratch och det kommer inte göra det sämre för oss i år, säger Rob Huff.

Härnäst för STCC TCR Scandinavia-teamen väntar premiärtävlingen som körs den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana.
https://www.stcc.se/kalender/
21-05-05 Robin Knutsson utskriven från sjukhus efter kraschen – missar sista STCC-testet
STCC TCR Scandinavia-debutanten Robin Knutsson kraschade hårt i en av de snabbaste kurvorna på Ljungbyhed Park under dagens försäsongstest och tvingas stå över morgondagens avslutande körning.
– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser idag, säger Robin Knutsson.

19-åringen kämpade i de svåra förhållandena under testet som kördes i hällregn på den skånska banan.

I kurva sex fick han sladd och gick av banan i över 100 km/h med sin Volkswagen Golf GTI TCR.
– Jag fick sladd och när bilen kom ut på det regnvåta gräset var jag en passagerare, säger Robin Knutsson.
– Tyvärr var skadorna för stora på bilen för att jag skulle kunna köra imorgon, men jag känner mig redan nu redo att sätta mig bakom ratten igen. Jag lyckades få nära 300 varv under testdagarna och det känns som vi tagit stora steg framåt.

Lestrup Racing Team arbetar med att reparera bilen jämsides förberedelserna inför morgondagens testpass där teamets tre förare Rob Huff, Oliver Söderström och Mikael Karlsson kommer att köra.
– Vi är framförallt lättade över att Robin är oskadd och nu fokuserar vi på att reparera bilen så den är redo inför premiären, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Det är trist att testet tog slut i förtid för Robin, speciellt då han gör debut för oss i STCC i år. Men han visade stark form under de första två testdagarna och fick verkligen ett elddop med ösregn, upptorkande och torr bana.

STCC TCR Scandinavia-fältet kör den sista officiella testdagen inför säsongen i morgon på Ljungbyhed Park från 09-16.
21-05-04 Oliver Söderström och Tobias Brink toppar STCC-testet på Ring Knutstorp
Oliver Söderström och Tobias Brink toppade varsin dag av de båda STCC TCR Scandinavia-testdagarna på Ring Knutstorp.

Lestrup Racing Team-föraren Söderström satte snabbaste tiden dag ett som kördes på en torr bana med tiden 59.580, bara tre tiondelar från kvalrekordet.
– Vi hade en väldigt bra första testdag och jag satte tidigt nytt personbästa. Det känns som att allt arbete vi gjort under vintern har betalat sig och vi har fortsatt viktigt jobb framför oss under de kommande testdagarna, säger Oliver Söderström.

Regerande mästaren Rob Huff var näst snabbast under första testdagen, följt av STCC-veteranen Mattias Andersson med sin nya Lynk & Co 03 TCR.

Till dag två av försäsongstestet på den skånska banan öppnade sig himmeln och teamen fick arbeta med regninställningarna.

Tobias Brink var snabbast under förmiddagspasset, som inledningsvis hade en relativt torr bana, med regerande Porsche-mästaren och Brink Motorsport-kollegan Lukas Sundahl näst snabbast.
– Vi hade lite tekniska problem, men det känns bra att vi är igång och farten fanns där direkt, säger Tobias Brink.

Till eftermiddagspasset tilltog regnet och då var PWR Racing-föraren Robert Dahlgren snabbast, sex tiondelar framför teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Vi hade en bra regndag och jag är nöjd med bilen, körningen känns riktigt bra och jag ser verkligen fram emot premiären om en månad, säger Robert Dahlgren.

STCC TCR Scandinavia fortsätter försäsongstesterna med två dagar på Ljungbyhed Park under onsdag och torsdag den här veckan där STCC+ sänder live 12:00 på torsdag.

Resultat måndag – Test 1 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-1-1.pdf
Resultat tisdag – Test 2 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-2-1.pdf
Resultat tisdag – Test 3 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-3.pdf
21-05-03 Lukas Sundahl och Hannes Morin kör STCC-testerna för Brink Motorsport
Regerande trefaldiga Porsche Carrera Cup Scandinavia-mästaren Lukas Sundahl kommer att dela Brink Motorsports andra Audi RS 3 LMS jämsides Hannes Morin under veckans officiella STCC TCR Scandinavia-tester på Knutstorp och Ljungbyhed Park.
– Det ska bli riktigt intressant att köra STCC-testet med Brink Motorsport och jag åker dit med öppna sinnen för att skaffa mig en uppfattning om bilen samt teamet, säger Sundahl.
– Vi har en bra dialog med Brink Motorsport och vi ska utvärdera förutsättningarna för ett vidare samarbete vad gäller säsongen 2021.

Sundahl kommer att köra testdagen på Knutstorp den fjärde maj medan Morin, som tävlade för Brink Motorsport i STCC förra året och säkrade juniortiteln, kör testdagarna på Ljungbyhed Park den femte och sjätte maj.
– Jag ser fram emot att sätta mig bakom ratten igen och det ska bli intressant att dela input med Lukas med tanke på de framgångarna han har i Porsche, säger Morin.
– Vad gäller den kommande säsongen så jobbar vi på en lösning med teamet, jag hoppas kunna fortsätta med dem i STCC 2021.

Under testdagarna kommer de båda talangerna jobba nära med Tobias Brink, som kommer att köra teamets ena Audi RS 3 LMS i STCC 2021 med siktet satt på guld efter fjolårets bronsmedalj.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-05-03 Andreas Ahlberg jagar topp tre med Kågered Racing i STCC 2021
Andreas Ahlberg siktar på att klättra tillbaka till topp tre i STCC TCR Scandinavia 2021 tillsammans med Kågered Racing efter en tuff fjolårssäsong.
– Riktigt kul att vara tillbaka för min femte STCC-säsong och min nionde säsong totalt med Kågered Racing, säger Andreas Ahlberg.
– Målet är som alltid att vara med och vinna race. Det viktiga för oss kommer vara att höja vår lägstanivå över tid för att kunna utmana om pallen totalt i mästerskapet.

31-åringen slutade på åttonde plats totalt förra året med en seger under premiärhelgen på Gelleråsen Arena och kommer att fortsätta tävla med en Volkswagen Golf GTI TCR i år.
– Andreas är en nyckeldel i vår STCC TCR Scandinavia-satsning och vi vet att han har kapaciteten att utmana de bästa i mästerskapet, säger teamägare Micke Kågered.
– Han hade en tuff säsong förra året av olika anledningar, men vi jobbar med tillförsikt mot att ta oss tillbaka till 2019-säsongen resultatmässigt där han slutade på fjärde plats totalt och utmanade topp tre på allvar.

Andreas Ahlberg och Kågered Racing kör årets första officiella STCC TCR Scandinavia-test på Ring Knutstorp i Skåne i dag, följt av Ljungbyhed Park senare i veckan.
– Jag ser fram emot testerna och det ska bli extra kul att få komma tillbaka till Ljungbyhed, en bana som jag inte tävlat på sedan 2016, säger Andreas Ahlberg.

Totalt körs sex tävlingshelger i STCC 2021 med tre tävlingsheat per helg och start den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-04-29 Revanschsugen Tobias Brink klar för STCC 2021 - Jagar SM-guld
Tobias Brink slogs om STCC TCR Scandinavia-titeln 2020 hela vägen till finalen på Knutstorp, men snubblade på mållinjen och slutade på tredje plats. I år är han och Brink Motorsport tillbaka med siktet fast satt på SM-guld.
– Med tanke på hur vi presterat de senaste åren så finns det bara ett sikte för 2021 och det är STCC-guldet, säger Tobias Brink.

Brink Motorsport-föraren ledde mästerskapet inför finalen efter en stabil 2020-säsong där han bara var utanför topp fem tre gånger, med två segrar och sju av 12 möjliga pallplatser.
– Farten finns där utan tvekan, men vi måste sy ihop säcken. Vi sätter medvetet den högsta målsättningen för att sätta press på oss att leverera i år, säger Tobias Brink.
– Samtidigt har vi inga illusioner om att det ska bli lätt, snarare tvärt om. Mästerskapet ser ut att bli hårdare, men det ska vi använda som bränsle i vår satsning i år.

Tobias Brink kommer att köra en av teamets Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar där mer information slutgiltig teamuppställning kommer att avslöjas inom de kommande veckorna.

Till säsongen 2021 firar Brink Motorsport även femårsjubileum med huvudpartnern Promeister
– Vi är oerhört glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Promeister, utan dem hade våra framgångar de senaste åren inte varit möjliga och de är en nyckeldel i vår satsning för 2021 och framåt, säger Tobias Brink.

Härnäst väntar de officiella försäsongstesterna som körs den 3-4 maj på Knutstorp och 5-6 maj på Ljungbyhed Park som uppvärmning inför premiärhelgen i Ljungbyhed den 4-5 juni.

21-04-27 Lestrup Racing Team utökar till fyra bilar i STCC med Mikael Karlsson
Lestrup Racing Team kommer att tävla med fyra Volkswagen Golf GTI TCR i STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikael Karlsson ansluter Rob Huff, Oliver Söderström och Robin Knutsson.
– Jag ser verkligen fram emot att tävla med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras imponerande säsong förra året och jag hoppas att bli en del i deras titelförsvar i år, säger Karlsson.

Karlsson gjorde STCC-debut förra året och imponerade med seger redan i sin andra tävlingshelg på Skellefteå Arena.
– Mikael imponerade oss förra året och vi vet att han har stor potential, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Vi har en stark uppställning med två mycket erfarna förare med Mikael och Rob, samt två unga talanger med Oliver och Robin.
– Att gå från två till fyra bilar är en enorm utmaning som vi absolut inte underskattar. Men jag vet att alla inblandade har vad som krävs för det och vi kommer jobba metodiskt mot vårt mål om att försvara våra titlar.

Medan Karlsson är ny i STCC så har han lång motorsporterfarenhet och säkrade Formel 3 Nordic och Sverige-titeln 2000 och senast V8 Thunder Cars Sweden-silvermedaljen 2019.
– Jag känner mig bekväm bakom ratten på vår Volkswagen Golf GTI TCR och det ska bli riktigt intressant att arbeta med teamet och den nya data som de har, säger Karlsson.
– Jag har höga personliga målsättningar, men jag vet att vi har ett tuffare startfält i år. Det viktigaste blir att kämpa sig in i topp fem och ta poäng hela tiden.

Karlsson kommer att bli teamkompis med Robin Knutsson i Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm medan Huff och Söderström kommer att tävla i Lestrup Racing Team-uppställningen.

I nästa vecka kör Karlsson sitt första test med teamet under de officiella försäsongstesterna på Knutstorp (måndag-tisdag) och Ljungbyhed Park (onsdag-torsdag).

21-04-22 Mästaren återvänder – Rob Huff siktar på ny STCC-titel med Lestrup Racing Team
Regerande mästaren Rob Huff kommer att fortsätta i STCC TCR Scandinavia 2021 med Lestrup Racing Team efter fjolårets rekordsäsong där han som första icke-skandinav sedan 2002 blev STCC-mästare.
– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i STCC som mästare efter vad som var en av de mest känslosamma säsongerna jag kört på väldigt länge, säger Rob Huff.

Britten, som säkrade VM-titeln för standardvagnsracing 2012, tog titeln efter en lång kamp med Robert Dahlgren och Tobias Brink – trots att han aldrig tävlat på någon av de svenska banorna tidigare.
– Det var verkligen ett blankt papper förra året och jag känner mig mycket mer förberedd inför 2021 då jag har tävlat på fyra av banorna vi ska köra på, säger Huff.
– Det borde definitivt göra mitt liv enklare vad gäller att ställa in bilen för varje bana, snarare än att tvingas lära mig varje bana på nytt.
– Jag förväntar mig ett riktigt hårt mästerskap i år, antagligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer göra allt vi kan för att ta oss an det på bästa möjliga sätt.

Lestrup Racing Team tog hand om både förartiteln och teamtiteln förra året, de första STCC-titlarna någonsin för teamet.
– Förra året var en fantastisk milstolpe för oss och vi är väldigt glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Rob, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Vi hade höga förväntningar inför vår första säsong tillsammans, förväntningar som han överträffade med råge. Rob delar vår passion för motorsport på precis rätt sätt och vi har ett oförändrad team runt honom som kommer vara en nyckeldel i vårt titelförsvar i år.

Lestrup Racing Team har avslöjat tre bilar till STCC 2021 hittills och har bekräftat att ytterligare nyheter kommer under de kommande veckorna.

Det är sex veckor kvar till STCC-premiären 2021 som körs på Ljungbyhed Park den 4-5 juni.
21-04-16 Oliver Söderström jagar revansch med Lestrup Racing Team i STCC 2021
Oliver Söderström, som vann fjolårets premiär, är tillbaka i STCC TCR Scandinavia med Lestrup Racing Team och jagar revansch efter en lovande men frustrerande 2020-säsong.
– Jag känner att jag hade ett genombrott förra säsongen som inte riktigt bar frukt. Men jag är sjukt motiverad för 2021 då farten och potentialen var där hela förra året, säger Oliver Söderström.

22-åringen startar sin fjärde säsong med teamet och sin tredje STCC-säsong. Förra året slutade han på femte plats med en seger och totalt tre pallplatser.
– Vi tror stenhårt på Oliver och hans kapacitet, han bevisade att han är snabb och kan vinna tävlingar förra året, säger Fredrik Lestrup, delägare i teamet.
– Vi har byggt upp ett bra förhållande och vi ser verkligen fram emot att bygga vidare på det. Vi är övertygade om att han kan vinna STCC, om inte i år, så under de kommande åren.

Söderström hade 2012-världsmästaren Rob Huff som teamkompis förra året, ett samarbete han menar har hjälpt honom mycket.
– Jag hade ett bra samarbete med Rob förra året och har lärt mig så mycket, speciellt vad gäller racestrategi och omkörningar då han har så mycket erfarenhet, säger Söderström.
– Jag började säsongen starkt förra året men bröt fyra av de sista sex tävlingarna i en kombination av tekniska problem, incidenter och misstag.
– Men jag vet att jag har farten och det motiverar mig för årets säsong – att knyta ihop säcken och slåss om den absoluta toppen. Det blir inte lätt, men det är därför vi är här.

Söderström är Lestrup Racing Teams andra bekräftade förare till STCC 2021 där teamet utlovar mer nyheter under de kommande veckorna.

STCC TCR Scandinavia-premiären körs den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.
21-04-09 Från gokart till STCC – Robin Knutsson skriver på för regerande mästarna Lestrup Racing Team
Robin Knutsson tar ett stort kliv direkt från gokart till STCC TCR Scandinavia i år med regerande mästarna Lestrup Racing Team.
– Jag ser fram emot att göra STCC-debut med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras fantastiska säsong förra året, säger Knutsson.

19-åringen har tävlat i gokart de senaste fem åren och tog silver i det svenska 125-gokartmästerskapet 2019.
– Steget är större än jag först tänkte mig då unga förare oftast går via formelbilar eller en supportklass till STCC. Men detta motiverar mig bara mer och jag längtar verkligen tills vi ska börja tävla, speciellt efter mitt första test som gick riktigt bra, säger Knutsson.

Lestrup Racing Team lanserade Young Driver Programme förra året för skapa en strukturerad väg för unga förare att ta sig till toppen av svensk motorsport.
– Detta är en viktig milsten för vårt juniorprogram och vi är mycket glada över att ha Robin med oss, han har visat imponerande form under testerna, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.
– Han körde över 100 varv på Mantorp Park och dagen började med noll grader och regn, men han körde felfritt. När banan väl torkade upp satte han imponerande tider och vi kommer jobba nära ihop för att ge honom rätt förutsättningar att utvecklas.

Programmet startades tillsammans med teamets delägare Kenth Öhlin, grundaren av välkända stötdämpartillverkaren Öhlins.
– Som delägare och investerare i teamet så är jag stolt över att kunna välkomna Robin ombord och att se vårt Young Driver Programme bära frukt, säger Kenth Öhlin.
– Det är ett vågat steg för Robin att ta, men jag vet att han är i den bästa möjliga omgivningen för att utvecklas som förare. Den kapacitet vi sett hittills från honom fyller mig med tillförsikt inför de utmaningar som väntar honom och teamet under 2021.

Knutsson är teamets första bekräftade förare till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, där fler förare kommer att avslöjas under den kommande månaden.
– Jag ser fram emot att kunna lära mig från mina teamkollegor som har så mycket mer erfarenhet än mig, säger Knutsson.
– Och det är mitt mål för säsongen, att lära mig så mycket som möjligt från dem och att bygga erfarenhet. Om jag kan matcha deras fart så kommer jag vara oerhört nöjd.

2021-säsongen startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-03-23 Albin Wärnelöv klar för STCC 2021, stärkt av första året med Hyundai
Albin Wärnelöv och Experion Racing Team fortsätter i STCC TCR Scandinavia 2021 efter premiärsäsongen med den Hyundai i30 N TCR de köpte inför 2020.
– Nu har vi lärt oss den nya bilen och har bättre koll med data från varje bana, jag ser verkligen fram emot att arbeta vidare med detta i år, säger Wärnelöv.

33-åringen, som säkrade bronsmedaljen i Renault Clio Cup Sweden 2016, startar sin femte STCC-säsong i år med siktet satt på den övre hälften av resultatlistan. I fjol slutade han på 12:e plats totalt.
– Vi har saknat två, tre tiondelar och vi arbetar metodiskt för att minska det avståndet för att kunna ta oss in i topp fem på en konstant nivå. Vi kommer att börja testa så snart vädret tillåter, säger Wärnelöv.

Experion Racing utvärderar även möjligheten att utöka uppställningen till två bilar under årets säsong.
– Vi undersöker möjligheten till detta då vi med två förare kan arbeta på ett helt annat sätt, säger Wärnelöv.
– Nu kör vi exempelvis in data från två träningar inför kvalet medan teamen med två förare får in data motsvarande fyra träningar. Vi tittar på möjligheten att ta in en förare med mer erfarenhet än mig och vi återkommer i ämnet under våren.

STCC TCR Scandinavia-säsongen inleds med officiellt försäsongstest på Knutstorp 3-4 maj och Ljungbyhed Park den 6 maj. Premiärtävlingen körs den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-03-18 Hugo Nerman gör STCC-comeback med Kågered Racing och AD Bildelar
Hugo Nerman kommer att göra STCC TCR Scandinavia-comeback 2021 med Kågered Racing och deras nya huvudsponsor AD Bildelar i en Volkswagen Golf GTI TCR.
– Att komma in som ny förare hos Ka°gered Racing känns kul och otroligt stimulerande, säger Nerman.
– Från första mötet har det känts bra och Micke Ka°gered tillsammans med teamet har stora erfarenhet inom motorsport vilket gör att vi kommer kunna fa° ut max ifrån mig varje helg.

21-åringen tävlade senast i STCC 2018 för Kristoffersson Motorsport efter att ha säkrat Formula Nordic-titeln 2017. Förra året gjorde han inhopp i Porsche Supercup som körs tillsammans med Formel 1.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Hugo i teamet tillsammans med AD Bildelar som ny huvudsponsor, säger Micke Kågered, ägare av Kågered Racing.
– Hugo har enorm potential som förare och vi ser fram emot att jobba ihop mot starka resultat i STCC. Att fa° in en sponsor som AD betyder otroligt mycket för oss, dels sa° kommer de med mycket energi och stort intresse för motorsporten, men också med värdefulla kontakter inom automotive-branschen.

AD Bildelar och Valvoline inledde sitt STCC-engagemang redan förra året som Official Lubricant Partner till mästerskapet.
– Vi förstärker var närvaro ytterligare genom att gå in som huvudsponsor till Ka°gered Racing inför säsongen 2021, säger Fredrik Bjerngren, försäljnings- och marknadschef på AD Sverige.
– Vi gör det här tillsammans med flera av våra leverantörer och tillsammans har vi en långsiktig plan med teamet som sträcker sig tre år framåt. Nu ser vi verkligen fram emot årets säsongsstart.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-03-12 Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör både STCC och Extreme-E med Jenson Button
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, får ett hektiskt racing-år då hon kommer att köra både STCC med PWR Racing och nya elbilsserien Extreme E med tidigare F1-världsmästaren Jenson Button.
– Det ska bli oerhört kul att både tävla i STCC och Extreme E i år, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tack vare två kalendrar som inte krockar kommer Åhlin-Kottulinsky kunna köra båda mästerskapen i år och förberedelserna är redan i full gång.
– Jag flyger upp till Arvidsjaur i dag för att få träning inför Extreme E-premiären som körs första helgen i april, säger Åhlin-Kottulinsky.

Kontrasten mellan de båda mästerskapen kunde inte vara större, med framhjulsdrivna racingbilar på asfalt i STCC och fyrhjulsdrivna off road-bilar i Extreme-E, något som Åhlin-Kottulinsky menar kommer vara en fördel för henne.
– Jag tror absolut att jag kommer dra nytta av båda serierna och framförallt av att jag kommer vara i en tävlingsbubbla under nästan hela året, säger Åhlin-Kottulinsky.

I STCC är hon teamkollega med Robert Dahlgren och i Extreme E kommer hon att dela bil med 2009 Formel 1-världsmästaren Jenson Button.
– Jag har varit i England och testat med teamet och Jenson var väldigt hjälpsam, säger Åhlin-Kottulinsky.
– Jag fick en bra känsla med teamet, precis som jag har med PWR Racing och nu ser jag verkligen fram emot starten av båda mästerskapen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-02-12 Lamborghini fördjupar samarbetet med STCC med testkörning i Italien som pris
Lamborghini Malmö fördjupar samarbetet med STCC inför säsongen 2021 och introducerar STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini.

Totalsegraren i STCC Junior Cup, öppen för förare upp till 25 år i huvudklassen STCC TCR Scandinavia, kommer att få åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.
– Efter ett framgångsrikt första år med STCC 2020 var beslutet enkelt för oss att växla upp samarbetet inför 2021, säger Johan Mårtensson, chef för Lamborghini Malmö.
– Med STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini kan vi tillsammans med STCC bidra till att stärka återväxten i svensk racing och samtidigt nyttja en stark plattform för våra partners.

Under testet i Italien får segraren träffa ingenjörsteamet bakom Lamborghini Squadra Corse, som är Lamborghinis officiella motorsport-avdelning, och genomföra ett test med de senaste motorsport-modellerna.
– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera denna nyhet tillsammans med Lamborghini och Semler Premium, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Priset för segraren i STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini är en perfekt morot för den yngre generationen förare. På detta vis kan STCC bli både en språngbräda och en plattform för att livnära sig som förare på sin sport.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.
21-02-09 Mattias Andersson byter till världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i STCC 2021
Team MA:GP med ägare och förare Mattias Andersson har köpt en Lynk & Co 03 TCR av Geely Group Motorsport till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, samma bil som Cyan Racing tog VM-guldet i standardvagnsracing med förra året.
– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil, säger Mattias Andersson.
– Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige.

Andersson gjorde STCC-debut 2001 och startar sin 21:a STCC-säsong i år. Han har totalt tävlat genom fyra olika reglementen: Super Touring, S2000, TTA och TCR
– Vi är glada över att kunna välkomna Mattias Andersson till vår växande customer racing-familj, säger Alexander Murdzevski Schedvin, chef för Geely Group Motorsport.
– Det finns ingen förare med mer erfarenhet av STCC än Mattias och vi kommer följa hans framfart noggrant.

Mattias Anderssons STCC-satsning blir det tredje mästerskapet som Lynk & Co 03 TCR-tävlingsbilarna representeras jämsides Cyan Racing i WTCR och Teamwork Motorsport i TCR China.
– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt customer racing-program, att kunna jämföra bilens prestanda i ett så starkt europeiskt nationellt mästerskap som STCC med en erfaren förare som Mattias, säger Ron Hartvelt, chef för Customer Racing hos Geely Group Motorsport.
– Teamet har precis tagit leverans av bilen och vi önskar dem all lycka till i år.

Andersson slutade på sjätte plats i STCC förra året med två pallplatser då han tävlade med en Honda och siktar högre inför 2021-säsongen.
– Min motivation är minst lika stark nu och vi har kämpat hårt för att få till allt inför min 21:a säsong, vi har stark support från både nya och gamla partners, säger Mattias Andersson.
– Jag slutade på sjätte plats förra året och mitt mål för 2021 är att ta minst tre steg upp i tabellen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park med totalt sex tävlingshelger till oktober.
– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Under 2020 säkrade Cyan Racing FIA World Touring Car Cup-titlarna för förare och team och Teamwork Motorsport förartiteln i TCR China med Lynk & 03 TCR-bilar.
21-02-05 Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för två nya år med PWR Racing
Nu signar PWR Racing och Mikaela Åhlin-Kottulinsky för två nya år tillsammans i jakten på mästerskapstitlar och utveckling av framtidens motorsport. Samtidigt byter PWR Racing namn från SEAT Dealer Team till CUPRA Dealer Team.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde debut i STCC med PWR Racing 2017 efter en rad år ute i Europa. Sedan dess har hon hunnit bli historisk både som den första kvinnan att vinna ett STCC-race och kvalat pole position. Utöver det har Mikaela tillsammans med PWR Racing och CUPRA tagit flertalet pallplatser och segrar.
- För de projekt som PWR Racing driver och är högst inblandade i, så ser jag på vårt samarbete med spänning! En övergång till en eldriven och mer hållbar motorsport är något jag brinner för precis som PWR, likaså att få fler kvinnor till motorsporten - inte bara som utövare utan på andra positioner också. Tillsammans med PWR har jag uppnått drömmen att som första kvinna vinna ett race i STCC, nu ser jag fram emot att jobba med dem mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
- Vi är väldigt glada att fortsätta arbeta tillsammans med Mikaela. Hon är en av de bästa förarna i Sverige, en viktig del i teamets målsättningar och ett naturligt inslag i PWR-familjen. I ett mästerskap som STCC är lagbygget en av de största pusselbitarna för att lyckas långsiktigt, det räcker helt enkelt inte med en massa individer, säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Teamet tävlar som CUPRA Dealer Team - PWR Racing
Mikaela görs sällskap i teamet av tidigare signade Robert Dahlgren. Tillsammans utgör de PWR Racings förarduo i STCC 2021. De båda förarna fortsätter tävla med den till fjolåret nya bilen CUPRA Leon Competición.

I takt med att CUPRA ökar sin närvaro på den svenska marknaden blir nu också PWR Racing ett CUPRA Dealer Team. SEAT och sedermera CUPRA har ända sedan 2016 varit en stark partner till PWR Racing och bidragit till otaliga racesegrar, pallplatser och inte mindre än fyra mästerskapstitlar.

Teamets partnerskap med CUPRA grundar sig i en stark drivkraft att utveckla både motorsportarenan och morgondagens personbilar mot en mer hållbar framtid.
- Vårt partnerskap med PWR Racing har varit en viktig del i både SEAT och CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden. Vi ser fram emot fler framgångsrika säsonger ihop när SEAT Dealer Team nu övergår till ett CUPRA Dealer Team, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT och CUPRA Sverige.
21-02-04 STCC släpper justerad kalender med ny premiär
STCC TCR Scandinavia släpper en justerad kalender för 2021-säsongen där premiären flyttas en månad till Ljungbyhed Park och Ring Knutstorp istället står värd för finalen.
– Det här blev den bästa lösningen för samtliga inblandade parter med tanke på den pågående pandemin och med det här upplägget har vi ett intensivt program från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

Premiären senareläggs till den 4-5 juni på Ljungbyhed Park samtidigt som säsongsfinalen flyttas till Ring Knutstorp den 8-9 oktober.
– Vi är glada över att åter stå värd för STCC-finalen, en av de största motorsport-händelserna i Skandinavien, säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp.
– Flytten görs för att skapa bästa möjliga förutsättningar till en publik avslutning med en minst lika spännande finaltävling som vi hade här 2020.

STCC TCR Scandinavia kör totalt sex tävlingshelger 2021, en ökning med två jämfört med säsongen 2020.
Efter premiären tävlar mästerskapet i Norrland med Skellefteå Drivecenter Arena, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

I september gör STCC comeback på klassiska Formel 1-banan Anderstorp och Mantorp Park står sedan värd för årets näst sista tävling i början av oktober.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp

Tryck här för mer info!

<< Tillbaka till Startsidan