<< Till Racing
<< Tillbaka till Startsidan


 

STCC Scandinavia 2021

1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024

Information om STCC

21-12-22 Brink Motorsport debuterar nya Audi RS 3 LMS i STCC 2022
Brink Motorsport kommer att debutera nya generationen Audi RS 3 LMS i STCC TCR Scandinavia 2022.
– Vi är oerhört motiverade att ta nästa steg framåt med Audis nya modell nästa år, speciellt då 2022 blir sjätte året vi tävlar med Audi, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
Det skånebaserade teamet kommer att driva minst två bilar i mästerskapet nästa säsong och har redan gjort klart med en ny förare.
– Vi har kontraktet klart med en förare som inte tävlat med oss tidigare och vi kommer att avslöja vem det är strax efter nyår, säger Ted Brink.
– Sedan för vi dialog med fler förare och möjligheten att expandera till tre bilar inför säsongen 2022 är ett alternativ.

Nya generationen av Audi RS 3 LMS-modellen lanserades exklusivt för världsmästerskapet WTCR i år där Belgiska teamet Comtoyou Racing slutade på en stark andraplats i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.
– Det ska bli mycket spännande att ta oss an den nya modellen, säger Ted Brink.
– Vi har säkrat starka resultat med den äldre modellen, men den börjar bli till åldern jämfört med konkurrenternas bilar. För oss blir det helrätt att byta inför 2022 som ser ut att bli en oerhört tuff säsong med 20 bilar på startlinjen.

Brink Motorsport slutade på bronsplats i förarmästerskapet och teammästerskapet i STCC 2021. Målet för 2022 är glasklart.
– Vi har en medalj kvar att plocka och det är förarguldet, säger Ted Brink.
– Vi säkrade teamguldet 2019 och nu jobbar vi stenhårt för att skapa förutsättningarna att slåss om såväl teamguldet som förarguldet 2022.

STCC TCR Scandinavia 2022 startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp, läs mer här: https://www.stcc.se/2021/10/13/stcc-avslojar-kalendern-for-2022/
21-12-17 20 hittills anmälda till STCC 2022 med 10 helt nya bilar
20 förare är hittills anmälda till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022, fördelat på elva team och där hälften av startfältet utgörs av helt nya TCR-bilar.
– Detta är ett styrkebesked där vi ser ut att öka startfältet betydligt jämfört med de senaste åren. Vi har tveklöst en spännande säsong framför oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

De team som hittills avslöjat sina anmälningar är regerande mästarna CUPRA Dealer Team – PWR Racing, fjolårsmästarna Lestrup Racing Team och familjeteamet FH Racing.
– Vi har en intressant vinter och vår framför oss med avslöjanden av förare, team och nya bilmodeller, säger Micke Bern.
– Det är såväl helt nya team som existerande team som kommer att avslöja sina uppställningar under de kommande månaderna, bland annat ett team från Norge. Mer än så kan vi inte säga för tillfället, utan vi respekterar teamens egna tidsplaner för lansering.

Under de tre senaste säsongerna har STCC ökat från nio helsäsongsanmälda bilar 2019 till 12 bilar 2020 och 13 bilar under fjolårssäsongen.

STCC 2022 startar på Ring Knutstorp i maj med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat, läs mer här.
21-11-24 PWR Racing laddar för titelförsvar i STCC 2022 med minst två bilar
Nykrönta dubbelmästarna CUPRA Dealer Team - PWR Racing kommer att försvara sina båda titlar i STCC TCR Scandinavia 2022.
– Vi är mycket glada över att kunna bekräfta att vi är tillbaka i STCC 2022 för att försvara våra titlar efter vår bästa säsong någonsin, säger Daniel Haglöf, vd för PWR Racing.

Teamet kommer att ställa minst två CUPRA León Competición på startlinjen i STCC 2022 som startar den 13-14 maj på Ring Knutstorp i Skåne.
– Vi utvärderar just nu möjligheterna att driva tre bilar nästa år, men mer information om det kommer senare och samma sak vad gäller vilka förare vi kommer att arbeta med, säger Daniel Haglöf.

STCC 2021-säsongen går till historien som PWR Racings bästa någonsin efter att ha säkrat förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser med förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Vi på CUPRA Sverige är oerhört imponerade över PWR Racings rekordsäsong i STCC 2021 och vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med dem till STCC-säsongen 2022, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.
– Vårt partnerskap med teamet är en viktig del i CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden och vi ser fram emot ännu en spännande säsong tillsammans.

STCC kommer att hålla fem tävlingshelger från maj till oktober 2022 med totalt 15 tävlingsheat på banor som Anderstorp, Mantorp Park och Skellefteå Drivecenter Arena. Läs mer här: https://www.stcc.se/
21-11-19 Junioren Rasmus Hedberg klar för fortsättning i STCC 2022
Rasmus Hedberg gjorde STCC-debut i år och är klar för fortsättning i STCC TCR Scandinavia 2022 med familjeteamet FH Racing.
– Det har varit en omtumlande men givande första säsong i STCC där vi har lärt oss oerhört mycket. Nu är vi redo att ta nästa steg framåt, säger Rasmus Hedberg.

19-åringen slutade på 12:e plats totalt i mästerskapet och femte plats i Junior-SM, med en sensationell femteplats i premiären som bästa individuella resultat 2021.
– Till 2022 vill vi flytta ett steg framåt och kunna utmana om topp tre-resultat i juniormästerskapet, säger Rasmus Hedberg.
– Vi har fortfarande en lång väg att gå innan vi kan utmana våra värsta konkurrenter på allvar, men vi arbetar målmedvetet framåt och det finns mycket potential kvar att låsa upp i såväl bilen som mig själv som förare.

Skåningen kommer att fortsätta tävla med den CUPRA TCR som Mikaela Åhlin-Kottulinsky kört i STCC tidigare.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström tog hand om årets guldmedalj i Junior-SM efter en tät kamp med Kågered Racing-föraren Hugo Nerman.

Som pris fick Oliver Söderström en testdag med Lamborghinis fabriksteam i Italien, läs mer här: https://www.stcc.se/2021/10/09/mikaela-ahlin-kottulinsky-sakrar-stcc-silvret-mikael-karlsson-tar-sista-segern/

STCC 2022 startar på Ring Knutstorp i maj med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat, läs mer här: https://www.stcc.se/2021/10/13/stcc-avslojar-kalendern-for-2022/
21-10-29 Sex juniorer i ”STCC Try Out 2021”-test på Ring Knutstorp
STCC arrangerade ett juniortest – STCC Try Out 2021 – på Ring Knutstorp där sex juniorer fick testa STCC-bilar som en viktig del i att säkra återväxten i mästerskapet.
– Vi har haft ett bra gäng juniorer på plats från många olika kategorier som verkligen har imponerat på oss, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Återväxten i STCC är oerhört viktig och därför jobbar vi aktivt med att locka nya talanger till vårt mästerskap. STCC har skapat många stora förarprofiler genom åren som tagit sig vidare till internationella karriärer som Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Thed Björk och många fler.

Juniorerna som körde testdagen har framförallt tidigare tävlat i gokart och fick köra såväl Audi RS 3 LMS som Cupra León Competición och Volkswagen Golf GTI TCR från PWR Racing, Brink Motorsport, Lestrup Racing Team och Brovallen Design.

Teamen hade ingenjörer på plats som hjälpte förarna att analysera data och jobba med inställningar av bilarna, allt för att förbereda dem inför en potentiell framtid i STCC.

Juniorerna på plats var:
Axel Bengtsson – 21 år – Stockholm – Gokart
”Det är en väldigt kul bil att köra. Det är mycket grepp och downforce. Och baserat på när jag tittar på STCC-race så verkar det vara en väldigt kul bil att tävla med.”

Calle Bergman – 16 år – Värnamo – Gokart, Radical och Formel Nordic
”Jag tyckte det var väldigt roliga bilar och det ska bli kul ifall man kanske kör nästa år. Det är ett roligt tävlingsmoment och det är mycket fighter.”

Casper Jansson – 16 år – Uppsala – Gokart och rallycross
”Det var jäkligt kul, lite ovant med framhjulsdrift, men det var väldigt roligt.”

Edvin Hellsten – 24 år – Göteborg – Gokart, Volvo Cup, V8 Thunder Cars och Carrera Cup
”Det var riktigt roligt att testa STCC-bilarna, en stor omställning från det jag åkt tidigare med Porsche och V8 Thunder Cars som är bakhjulsdrivet.”

Max Sjölander – 22 år – Göteborg – Gokart
”Bilen var rolig och gick fort. Den var lite svårkörd eftersom att jag inte litar på bilen än vad gäller hur mycket man kan pusha.”

Rasmus Jansson – 18 år – Uppsala – Gokart
”Det var riktigt kul faktiskt, jag trodde det skulle vara mer svårkört.”

STCC 2022 startar på Ring Knutstorp i maj och avslutas på Mantorp Park i oktober med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat, läs mer här: https://www.stcc.se/2021/10/13/stcc-avslojar-kalendern-for-2022/
21-10-25 Lestrup Racing flyttar in i nya lokaler och laddar för titelfight i STCC 2022
Lestrup Racing Team har flyttat in i nya lokaler Stockholm som del av en förstärkt titelsatsning till STCC TCR Scandinavia 2022 där de planerar att tävla med minst två bilar.
– Vårt mål för 2022 är fast satt på att ta tillbaka STCC-titlarna där de hör hemma hos Lestrup Racing Team och en nyckeldel i detta är våra nya lokaler i Stockholm, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.
– Vi planerar att driva minst två bilar i STCC 2022.

De nya lokalerna är på 400 kvadratmeter och är helt dedikerade till teamets STCC-satsning.
– De nya lokalerna är som natt och dag för oss vad gäller effektivitet och allt kopplat till utvecklingen av våra STCC-bilar, säger Fredrik Lestrup.
– Vi har utrymme att driva upp till fyra bilar och detta är en viktig del i vår utökade satsning för framtiden.

Lestrup Racing Team tog hand om silvermedaljen i årets teammästerskap samtidigt som Oliver Söderström tog hand om juniortiteln och slutade på fjärde plats i förarmästerskpaet.

Teamkollegorna Mikael Karlsson och Robin Knutsson tog varsin seger under säsongen med sjunde respektive nionde plats i mästerskapet.
– Medan vi inte nådde vårt huvudmål om att försvara titlarna i förarmästerskapet och teammästerskapet så hade vi ett bra år med konkurrenskraftig fart och fokus för 2022 är att knyta ihop säcken, säger Fredrik Lestrup.
– Vi har inget tvivel om att vi har vad som krävs för att utmana om 2022-titlarna och vi kommer att avslöja mer information om våra förare till kommande säsong under vintern.

21-10-13 STCC avslöjar kalendern för 2022
I dag avslöjas kalendern för STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 som kommer att starta på Ring Knutstorp i maj och avslutas på Mantorp Park i oktober med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat.
– Vi är glada över att mindre än en vecka efter årets final kunna avslöja en stark kalender för 2022-säsongen som innehåller en bra mix av banor över i stort sett hela Sverige, säger Micke Bern, vd för STCC.

Efter premiären drar STCC till Skellefteå Drivecenter Arena den 29-30 juli, följt av Kanonloppet på Gelleråsen Arena den 19-20 augusti.

De två avslutande tävlingshelgerna körs på tidigare Formel 1-banan Anderstorp Motorbana den 4-5 september och Grande Finale på Mantorp Park den 30 september-1 oktober.

Inom kort kommer de första avslöjanden om förare och team till säsongen 2022.
– Allt pekar på att vi kommer att ha ett minst lika starkt eller större startfält 2022, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Pandemin har varit tuff för oss alla, men vi ser mycket positivt på framtiden och vi har många spännande avslöjanden på gång.

2022 blir den sjätte säsongen som mästerskapet tävlar med TCR-reglementet som del i en långsiktig strategi.
– TCR-reglementet är ett framgångsrikt koncept över hela världen och vi har ett långsiktigt samarbete med dem som sträcker sig till 2025, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Vi kommer fortsatt att hålla en tät dialog med TCR vad gäller utvecklingen för framtiden, främst vad gäller elektrifiering som är ett mycket viktigt område för oss.

STCC TCR Scandinavia 2021 avgjordes för mindre än en vecka sedan under finalen på Knutstorp där Robert Dahlgren säkrade sin tredje STCC-titel, CUPRA Dealer Team – PWR Racing tog hand om teamtiteln, Oliver Söderström kröntes juniormästare och Mattias Andersson tog hand om privatförartiteln.

Kalender STCC TCR Scandinavia 2022*
13-14/5 – Ring Knutstorp
29-30/7 – Skellefteå Drivecenter Arena
19-20/8 – Gelleråsen Arena
04-05/9 – Anderstorp Motorbana
30-01/10 – Mantorp Park
* = Preliminär kalender
21-10-10 Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar historiskt STCC-silver!
Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna som första kvinnliga förare på medaljplats i STCC TCR Scandinavia efter årets andra seger under finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne.
– Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig. Jag är bara så stolt och jätteglad.

Redan krönta mästaren Robert Dahlgren segrade i andra tävlingen av säsongsfinalen framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky och säkrade därmed CUPRA Dealer Team - PWR Racings nionde dubbelseger för året.
– Vi har haft en helt otrolig helg, och det verkligen vart en teamhelg. Vi har jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi har haft bra fart i bilen hela helgen så jag är jättenöjd, vilken avslutning på en helt fantastisk säsong, säger Robert Dahlgren.

STCC 2021-säsongen går till historien som PWR Racings bästa någonsin med förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser.
– Det är svårt att sätta ord på årets säsong. Vi har överträffat alla våra förväntningar. Robert och Mikaela har kört fantastiskt under årets säsong och tillsammans med alla i teamet gjort vårt bästa totalresultat någonsin möjligt. Ett enormt stort tack till alla partners och inblandade i teamet, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.
21-10-09 Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar STCC-silvret - Mikael Karlsson tar sista segern

CUPRA Dealer Team – PWR Racing Team-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky avslutar säsongen i STCC TCR Scandinavia som silvermedaljör, och blir därmed den första kvinnan att ta en mästerskapsmedalj i STCC när mästerskapet avgjordes under lördagens säsongsfinal på Ring Knutstorp.
– Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år. Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärligt. Jag är bara så stolt och jätteglad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

CUPRA-föraren segrade i det första racet före teamkollegan Robert Dahlgren. CUPRA-teamet skulle få en dubbelseger även i race två där redan klara mästaren Dahlgren som vann före Åhlin-Kottulinsky.

Därmed kröntes en fantastisk säsong för PWR Racing som slutar etta och tvåa i förarmästerskapet och även vinner teammästerskapet.
– Vi har haft en helt otrolig helg, och det verkligen vart en teamhelg. Vi har verkligen jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi har haft bra fart i bilen hela helgen så jag är jättenöjd, säger Robert Dahlgren.

I STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini tog Volkswagen-föraren Oliver Söderström hem junior SM-titeln för Lestrup Racing Team, med en sjätteplats i det andra racet som säkrade titeln.
– Det känns väldigt bra, det är ingen dålig känsla. Synd bara att vi tog titeln på så sätt att jag gör ett misstag och tappar femteplatsen. Farten finns där och ett stort tack till Lestrup Racing Team för en väldigt bra säsong, säger Oliver Söderström.

Lestrup Racing Team säkrade även andraplatsen i teammästerskapet när Mikael Karlsson körde hem segern i säsongens sista race.
– Det har vart sån stolpe ut i år. Vi har haft farten men inte fått ihop det. Så det var riktigt roligt att få avsluta på detta sättet. Hela teamet har gjort ett superjobb hela året, så det känns bra att få köra hem andraplatsen i teammästerskapet för dom, säger Mikael Karlsson.

För Tobias Brink och Brink Motorsport blev det dubbla brons, där Tobias med två tredjeplatser och en andraplats på Knutstorp säkrade tredjeplatsen i såväl förar- som team-mästerskapet.
– Vi ville mer detta året, men det var en väldigt bra avslutning. Vi har kämpat hårt med tekniska problem och det var skönt att kunna visa vår riktiga fart i de avslutande tävlingarna, säger Tobias Brink.

MA:GP-föraren Mattias Andersson tog hand om privatförartiteln i årets mästerskap bakom ratten på sin Lynk & Co 03 TCR.

STCC-säsongen 2021 är över men redan på onsdag i nästa vecka avslöjas kalendern för 2022-säsongen, besök www.stcc.se för mer information.

Resultat Race 1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=326&revent=380&rid=62394
Resultat Race 2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=326&revent=381&rid=62415
Resultat Race 3: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=326&revent=382&rid=62440
Mästerskapsställning: https://www.stcc.se/poang/Mycket mer motorsport och nyhetslänkar på www.motorsportisverige.se | www.motorsportivarmland.nu

Foto: Cupra Dealer Team
21-10-08 Robert Dahlgren säkrar årets två sista pole positions på Knutstorp
Den nykorade STCC TCR Scandinavia-mästaren Robert Dahlgren var tillbaka i topp när säsongens sista kval avgjordes på Ring Knutstorp. CUPRA Dealer Team – PWR Racing Team-föraren var snabbast i båda kvalen framför Mikaela Åhlin-Kottuinsky i det första och Tobias Brink i det andra.
– Dagen har varit upp och ner. Precis som det varit hela den här säsongen har det inte alltid känts bra på testerna, men vi har sytt ihop allt när det kommer till kval. Nu gjorde vi det igen, och det känns helt overkligt, säger Robert Dahlgren.

Efter att ha fått sin kvalsvit om nio raka pole positions bruten av Andreas Bäckman på Mantorp Park innebär dagens båda pole positions att han tagit elva av tolv möjliga i år.
– Jag gillar verkligen Ring Knutstorp, det är en fantastisk bana. Skåne är en fantastisk del av Sverige där jag trivs jättebra, så jag ser verkligen fram mot morgondagens race, säger Robert Dahlgren.

Tobias Brink visade stark form på hemmaplan i Skåne för Brink Motorsport och var tredje snabbast i det första kvalet, och satte näst snabbaste tid i det andra bakom Dahlgren.
– Det känns bra att vara tillbaka och vara med och kriga om förstaplatsen igen efter ett tufft år. Det var ett bra kval som ger oss alla möjligheter inför imorgon, säger Tobias Brink.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky i den andra Cupran för PWR Racing Team var tvåa i det första kvalet bakom teamkollegan Robert Dahlgren. I det andra kvalet blev hon trea med 86 tusendelar upp till Tobias Brink, något som innebär att Audi-föraren tog in en poäng på henne i mästerskapet.
– Efter ett tufft kval senast på Mantorp kändes det lite jobbigt, och jag ville bara sätta ihop allt bra idag. Det är otroligt tight. I Q1 hade jag tusendelarna på min sida, och i Q2 hade jag det inte. Men jag är nöjd och vi har ett bra utgångsläge inför imorgon, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Oliver Söderström var fyra i båda kvalen med sin Lestrup Racing Team-Volkswagen och har ett gott utgångsläge i juniormästerskapet då hans huvudrival Hugo Nerman kvalade åtta.

Mattias Andersson startar som femma i dom första två racen med sin Lynk & Co 03 TCR.

Helgens första tävling startar 10:35 i morgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat Q1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=326&revent=276&rid=62353
Resultat Q2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=326&revent=288&rid=62359
Mästerskapsställning: https://www.stcc.se/poang/
21-10-07 Kampen om SM-medaljerna fortsätter i STCC-finalen på Ring Knutstorp
Robert Dahlgren och PWR Racing säkrade guldet i förar- och team-mästerskapet på Mantorp Park, men kampen om SM-medaljerna i helgens STCC-final på Ring Knutstorp är inte över för det.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli första kvinnliga förare på medaljplats någonsin i STCC samtidigt som Oliver Söderström och Hugo Nerman är i en hård kamp om juniorguldet.
– Målet är glasklart inför finalen och det är att säkra silvermedaljen. Och för att göra det så är planen som inför varje tävlingshelg, att ta så mycket poäng som möjligt. Segern senast på Mantorp är självklart något som boostar oss inför utmaningen och det känns extra bra, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Närmst henne är Tobias Brink som ligger på tredje plats inför finalen, elva poäng bakom.
– Det har varit en frustrerande säsong, särskilt med de tekniska problem vår leverantör av stötdämpare har skapat för oss. Men vi är fullt laddade inför finalen på att slå tillbaka och plocka hem silvret! säger Tobias Brink.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström ligger fyra i mästerskapet och leder STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini där han drog ifrån under Mantorp Park-helgen och leder med 33 poäng över Hugo Nerman.

Mästaren i juniormästerskapet kommer att få åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.
– Jag åker till Knutstorp med siktet på juniortiteln och för att ta mig in i topp tre totalt i mästerskapet. Jag tror absolut att vi kan utmana om segrarna på Knutstorp, en bana som jag verkligen gillar, säger Oliver Söderström.

Hugo Nerman hade en tuff helg på Mantorp där han tvingades stå över tredje tävlingen på grund av problem med växellådan.
– Mantorp var en helg att snabbt gå vidare från. Det var inte vår helg alls med en mängd utmaningar och tyvärr ej start i sista racet på grund av problem med växellådan. Men det är bara att bryta ihop och ladda om för finalen på hemmaplan där jag hoppas kunna utmana om toppen igen, säger Hugo Nerman.

På tredje plats i juniormästerskapet lurar dessutom Robin Knutsson, som debutsegrade på Anderstorp, bara fem poäng bakom Nerman.

I teammästerskapet står kampen om silvermedaljen mellan Lestrup Racing Team och Brink Motorsport.

Volkswagen-teamet Lestrup Racing Team håller andraplatsen inför finalen, 32 poäng framför Audi-teamet Brink Motorsport med 120 poäng kvar att tävla om i helgens final. Se komplett poängställning här.

Storpublik väntas till finalen på Ring Knutstorp som tack vare lättade restriktioner är öppet för publik. Förutom den rafflande STCC-finalen kommer Dr. Alban kommer att uppträda och Semler Premium kommer med en 25-bilars Lamborghini-karavan.

Biljettförsäljningen (som endast sker online) finner ni här: boka dina biljetter här!
Tävlingarna sänds dessutom LIVE på STCC+: plus.stcc.se

Finalhelgen inleds på fredag med test och kval, följt av årets tre sista tävlingar på lördag.

Tidsschema Ring Knutstorp
Fredag 8/10
10:45 – Test 1
13:55 – Test 2
16:05 – Q1
16:35 – Q2

Lördag 9/10
10:35 – Race 1
13:25 – Race 2
15:35 – Race 3
Klicka här för komplett tidsschema: https://www.stcc.se/race/knutstorp/

Startlista STCC TCR Scandinavia – Mantorp Park
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#91 – Andreas Bäckman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
21-10-05 Medaljjakten fortsätter i STCC-finalen på Ring Knutstorp
CUPRA Dealer Team - PWR Racing säkrade såväl STCC-förartiteln med Robert Dahlgren som teamtiteln efter Mikaela Åhlin-Kottulinskys seger i sista tävlingen på Mantorp förra helgen. Men medaljjakten är inte över när det hektiska schemat för teamet fortsätter under STCC-finalen på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky jagar silvermedaljen i mästerskapet under finalen och kan bli den första kvinnliga föraren någonsin att säkra en medaljplats i STCC.
– Målet är glasklart inför finalen och det är att säkra silvermedaljen. Och för att göra det så är planen som inför varje tävlingshelg, att ta så mycket poäng som möjligt. Segern senast på Mantorp är självklart något som boostar oss inför utmaningen och det känns extra bra, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som ligger elva poäng framför mästerskapsrivalen Tobias Brink.

Nykrönta mästaren Robert Dahlgren fortsatte att skriva STCC-historia under förra tävlingen på Mantorp Park där han blev den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med 45 segrar och blev samtidigt en av bara fyra förare med fler än två STCC-titlar.
– Känslan efter målgång i andra tävlingen på Mantorp när titeln var klar sitter fortfarande i och det tar jag med mig till Knutstorp. Men trots att vi säkrat båda titlarna är det ingen i teamet som slappnat av, vi kör som alltid för seger, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing åkte direkt från tävlingarna på Mantorp Park till Ring Knutstorp där teamets båda CUPRA León Competición servas inför helgens STCC-final.
– Vi har ett hektiskt schema, men vi är redo inför finalen och efter ett så starkt resultat som vi hade på Mantorp så är det inga problem med motivationen. Nu är fokus på att säkra vårt bästa STCC-resultat någonsin med silvermedaljen i förarmästerskapet för Mikaela, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Finalen på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober är öppen för publik i och med de lättade restriktionerna och sänds även LIVE i STCC+: plus.stcc.se

Tidsschema Ring Knutstorp
Fredag 8/10
10:45 – Test 1
13:55 – Test 2
16:05 – Q1
16:35 – Q2

Lördag 9/10
10:35 – Race 1*
13:25 – Race 2
15:35 – Race 3
21-10-06 Norrmannen Magnus Gustavsen kör STCC-finalen för Brink Motorsport
Magnus Gustavsen är tillbaka i STCC TCR Scandinavia inför helgens säsongsfinal på Ring Knutstorp där han kommer att tävla för Brink Motorsport i en Audi RS 3 LMS.
– Det känns väldigt spännande att vara tillbaka i STCC efter en bra säsong i GT4 och jag ser verkligen fram emot att tävla med ett så erfaret team som Brink Motorsport, säger Gustavsen.
– Det kommer att bli en riktigt tuff utmaning att hoppa in i ett så hårt startfält, men jag ska göra mitt absolut bästa för att leverera ett starkt resultat med teamet.

Norrmannen tävlade för J-Tech i GT4 Scandinavia i år där han slutade på tredje plats i mästerskapet och tävlade för Brovallen Design i STCC förra året med en sjätteplats som bästa resultat.
– Vi fick upp ögonen för Magnus under fjolåret när han debuterade i STCC och vi ser en stor potential i honom, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Magnus blir den sista föraren som vi testar inför STCC 2022, ett mycket givande utvärderingsprogram som vi ser fram emot att sätta i verket till kommande säsong.

Årets STCC-final körs på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober, mer information här: https://www.stcc.se/race/knutstorp/
21-10-05 Jakten för mästerskapet är över - trots vinst på Mantorp Park
Inför årets näst sista racehelg i Formula Nordic hade WestCoast Racings Philip Victorsson fortfarande en chans till totalsegern i mästerskapet. Chansen var inte stor - men den fanns om han vann båda racen!

I första racet gjorde Philip en kanonstart och tog sig direkt upp i ledning från tredje ruta. I regnet behöll han sedan ledningen hela racet till mål, om än ständigt uppvaktad av William Siverholm på andra plats. Philips konkurrent om mästerskapet, William Karlsson, slutade fyra och behövde nu bara 7 poäng för att säkra mästerskapet om Philip fortsatte att vinna och samla 25 poäng för varje seger.

Det andra racet startades med Philip på fjärde startruta och William Karlsson i första led som tvåa. Karlsson tog starten och försvann iväg i ledning. Philips chanser såg länge ut att vara helt borta men när Karlsson bröt i ledning väcktes möjligheten att återigen ta titelfighten till Knutstorp.

Tyvärr så gick inte heller Philips bil bra. Ett elfel gjorde att han tappade ut på start- och målrakan på varje varv. På det absolut sista varvet gav motorn upp helt och han tappade från fjärde till sjätte plats när bilen sakta rullade fram mot mållinjen.

“Vi är hyfsat nöjda med helgen”, summerar Philip själv racen på Mantorp Park.
Om en veckan så är det säsongsfinal på Ring Knutstorp i Skåne. Även om förstaplatsen är utom räckhåll så är fighten om andraplatsen i mästerskapet nu helt öppen mellan Philip och Elias Adestam samt William Siverholm, som jagar i tabellen.

“Eftersom andraplatsen inte är säkrad så ska jag bara göra mitt bästa i Knutstorp och försöka plocka så många poäng som möjligt”, summerar Philip sin målsättning inför finalen.

WestCoast Racings Wilmer Wallenstam hade en av sina bättre tävlingar på Mantorp.
“Med tanke på hans knappa förberedelser inför tävlingarna när han hoppade in direkt i kvalet, så hade Wilmer kanske sina bästa race för säsongen på Mantorp”, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om teamets yngste förare.

Teamets tredje förare, Emma Wigroth, hade ingen lyckosam helg och lyckade inte riktigt få till det.
“Det är bara att göra en Control-Alt-Delete och komma igen på Knutstorp”, avslutar Dick inför säsongsfinalen i Formula Nordic nästa helg.

För fullständiga resultat se www.formulanordic.se

Formula Nordic Mästerskapställning
(efter 5 av 6 tävlingshelger)
1. William Karlsson 268p
2. Philip Victorsson 193p
3. Elias Adestam 182p
4. William Siverholm 171p
5. Philip Zielinski 136p
6. Calle Bergman 98p
7. Håvard Hallerud 80p
8. Emma Wigroth 68p
9. Albin Karlsson 61p
10. Wilmer Wallenstam 47p
11. Jonathan Engström 18p
12. Ella Benje 8p

Tidschema Ring Knutstorp
Fredag 8 oktober
14.35 - Test
Lördag 9 oktober
09.00 Kval
11.10 Race 1
14.00 Race 2 (STCC+)

21-10-04 Andreas Bäckman slog till med pole-position och banrekord i STCC-inhoppet på Mantorp Parktillsammans med Brink Motorsport. Redan på kvalet visade Andreas farten med att ta pole-position och ett nytt banrekord för TCR-bilar på Mantorp Park.
– Skönt besked att visa min kapacitet och fart efter ett tufft år i VM, säger Andreas Bäckman.

STCC är Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap och är idag den ledande klassen för standardbilsracing. Bilarna är byggda enligt det globala TCR-reglementet, vilket innebär att det t.ex. är samma bilar som används i resterande TCR-mästerskap runt om i världen. Serien består av sex deltävlingar som körs på olika svenska banor.

Förra helgen den 2-3 oktober så gjorde WTCR-föraren Andreas Bäckman ett inhopp i STCC-mästerskapets femte deltävling på Mantorp Park och tävlade för första gången i en Audi RS 3 LMS TCR-bil för Brink Motorsport. Mantorp Park, som är belägen i närheten av Linköping, är en av Sveriges främsta motorsportanläggningar och här arrangeras varje år ett stort antal motorevenemang, varav några tillhör de största i Sverige och Europa.

Pole-position och nytt banrekord i den nya bilen
Helgen började bra då Andreas direkt var snabbast av alla på första träningen. Sedan till kvalet i första kvalomgången Q1, blev det en Safety Car-period vid fel tillfälle och han fick därmed inte sätta sitt bästa kvalvarv när däcken var som bäst. Sedan till Q2 stämde allt bättre och var då snabbast av samtliga förare i fältet och tog pole-position och första startpositionen till Race 2. Varvtiden var även det snabbaste varvet som körts runt Mantorp Park och därmed var det även ett nytt banrekord för TCR bilar. Andreas var med sin pole-position även den första föraren i år att bryta mästerskapsvinnaren Robert Dahlgrens rekordsvit med nio raka pole-positions.

- Skönt besked att visa min kapacitet och fart efter ett tufft år i VM, där vi inte fått bilen att fungera och därmed inte kunnat visa vad jag går för som förare. Kvalvarvet var inte perfekt men det var otroligt skönt att det räckte hela vägen till pole-position och det var extra kul att få köra det snabbaste TCR varvet någonsin runt Mantorp Park i min första tävling i både bil och team, säger Andreas Bäckman.

Bra fart men mycket oflyt i Race 1 och 2
I Race 1 på söndagen var det regn och därmed helt nya förutsättningar mot tidigare under helgen. Andreas startade 4:a i racet men hade en dålig start och tappade en del placeringar i början. Sedan på varv 5 så gjorde en incident att han blev påkörd och kom ut på banan igen som näst sist. Efter detta körde han upp sig till en 10:e plats med den näst snabbaste varvtiden och visade att han och bilen hade farten även i blött underlag.

Till Race 2 så torkade banan upp så att det var en torr linje på banan men blött utanför ideallinjen. Andreas startade längst fram i pole-position men därmed också på den blöta sidan av banan, vilket gjorde det till en utmaning i starten och han fick mycket hjulspinn och tappade flertalet placeringar. Senare under racet var han snabbast på banan och plockade placeringar fram tills dess att tekniskt problem med en avåkning som följd som gjorde att han tvingades bryta racet.

Stark uppkörning från sista plats i Race 3
I det sista och avslutande racet för dagen, Race 3, tvingades Brink Motorsport-föraren starta längst bak med följd av att han tvingades bryta Race 2. Där bjöd Andreas på många omkörningar och körde upp sig hela vägen till en 5:e plats och körde ikapp ledarna med ett flertal varv kvar.
-Kul att få avsluta helgen med ett race där det gick min väg lite mer. Jag kände att jag verkligen hade bilen med mig och jag kunde ganska lätt köra ikapp bilarna framför. En del varv av racet gick bort på grund av att det blev Safety Car, annars tror jag att med fler varv så hade jag nog kunnat knipa en pallplats, säger Andreas Bäckman.
- För att summera helgen så tycker jag bilen har känts bra hela helgen och jag har trivts bra i både team och bil hela helgen. Jag hade problem att få till bra starter och det satte stopp för att kunna vara med och slåss om vinster och pallplatser, vilket jag kände definitivt var möjligt med den fart vi visade i alla förhållanden. Stort tack till Brink Motorsport för möjligheten till inhoppet i helgen. Det var jätteroligt att vara tillbaka i STCC, säger Andreas Bäckman.

Andreas resultat:
Fri träning 1 (Test 1): 1:a plats
Fri träning 2 (Test 2): 4:e plats
Tidskval omgång 1 (Q1): 4:e plats
Tidskval omgång 2 (Q2): 1:a plats
Race 1: 10:e plats
Race 2: Bröt (DNF)
Race 3: 5:e plats
21-10-04 Robert Dahlgren och PWR Racing dubbla STCC-mästare
Robert Dahlgren kröntes STCC-mästare, CUPRA Dealer Team - PWR Racing teammästare samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sin första seger för året i en rekordhelg på Mantorp Park.
– Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla! säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren skrev in sig i historieböckerna som en av bara fyra förare med fler än två titlar och blev samtidigt den mest segerrike föraren i mästerskapets historia med totalt 45 segrar.

Norrlänningens två segrar i helgen tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinskys seger i tredje tävlingen gör att PWR Racing står som klara teammästare med en tävlingshelg kvar av årets säsong.
– Vi hade höga förväntningar inför helgen, men det här resultatet överträffade våra vildaste fantasier. Vi är oerhört stolta över Robert, Mikaela och samtliga involverade i teamet. Det här är ett äkta teamwork. Att ta vår tredje förartitel och tredje teamtitel är en sann milstolpe för PWR Racing, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde en superb uppkörning i den tredje och sista tävlingen från sjätte plats på startuppställningen till seger, fyra sekunder framför teamkompis Robert Dahlgren på andraplatsen.
- Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

En tävling återstår av STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikaela Åhlin-Kottulinsky slåss om silvermedaljen i mästerskapet.

Hon ligger 11 poäng framför tredjeplacerade Tobias Brink med 65 poäng kvar att kämpa om på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.
21-10-04 Robert Dahlgren säkrar STCC-guldet och Mikaela Åhlin-Kottulinsky tar första 2021-segern
CUPRA Dealer Team – PWR Racing Team-föraren Robert Dahlgren säkrade STCC TCR Scandinavia-guldet 2021 på Mantorp Park och blev samtidigt den mest segerrike föraren någonsin i mästerskapet med totalt 45 segrar.
– Helt magiskt! Jag är så glad och stolt över vad vi tillsammans som ett team har gjort. Vi har jobbat så hårt under hela vintern för att förbättra varje punkt. Vi är starka i torrt, blött och upptorkande – det spelar ingen roll. Nu är jag bara så glad, en helt obeskrivbar känsla! säger Robert Dahlgren.

Norrlänningen segrade i helgens två första tävlingar och säkrade därmed ett ointagligt försprång inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

Titeln är Robert Dahlgrens tredje och han är nu en av bara fyra förare som tagit fler än två titlar tillsammans med Richard Göransson (5), Thed Björk (4) och Fredrik Ekblom (3).

I helgens sista tävling var det Mikaela Åhlin-Kottulinsky som stod för uppvisningen där hon kämpade sig från sjätte plats till sin första seger för året. Då teamkollega Robert Dahlgren dessutom korsade mållinjen som tvåa var resultatet nog för att CUPRA Dealer Team – PWR Racing skulle säkra teamguldet.
– Åh vad skönt! Det var jättetungt igår under kvalet och vi har jagat första vinsten så länge. Nu säkrade vi teammästerskapet dessutom! Bilen var så bra i tävlingen och jag kunde jaga uppåt genom fältet. Vilket jobb alla i teamet har gjort, ett stort tack till alla, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hemmaföraren Mattias Andersson säkrade två pallplatser på Mantorp Park med en andraplats i första tävlingen, en tredjeplats i den andra medan han blev avkörd i sista tävlingen i kamp om en ny pallplats.
– Vi hade två riktigt bra första tävlingar och jag kände mig stark. Jag kunde plocka flera placeringar och det kändes bra med tanke på strulet vi haft i de tidigare tävlingarna. Sedan var det ett tungt avslut, men vi får fokusera på det positiva från helgen, säger Mattias Andersson.

I andra tävlingen var Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström tvåa bakom Robert Dahlgren och utökade sin ledning ytterligare i kampen om Junior SM-titeln där han nu leder med 33 poäng över Hugo Nerman som tvingades stå över sista tävlingen på grund av ett problem med växellådan.
– Jag var nära Dahlgren i början av tävlingen , men han drog tyvärr en lucka i omstarten bakom safety car. Det var kul att kunna hänga på Dahlgren som blev historisk idag med sin titel och att jag kan hålla ungefär samma pace. Nu ser jag fram emot finalen där målsättningen är seger och junior-titeln, säger Oliver Söderström.

Audi-föraren Tobias Brink säkrade två pallplatser från Mantorp Park-helgen med tredje plats i första och sista tävlingen. Brink

Motorsport-föraren är nu i en tät kamp med Mikaela Åhlin-Kottulinsky om SM-silvret, bara 11 poäng skiljer de båda inför finalen där det finns 65 poäng att köra om.
– Vi är aldrig nöjda förrän vi står längst upp på pallen. Men vi har visat stark fart under hela helgen och två pallplatser är ett bra resultat. Nu åker vi till hemmabanan Knutstorp och siktar på seger och andraplatsen i msäterskapet, säger Tobias Brink.

STCC TCR Scandinavia fortsätter om mindre än en vecka med finalen på Ring Knutstorp i Skåne den 8-9 oktober och biljettförsäljningen har börjat.

Komplett mästerskapsställning: https://www.stcc.se/poang/
Resultat Race 1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=328&revent=380&rid=62187
Resultat Race 2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=328&revent=381&rid=62203
Resultat Race 3: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=328&revent=382&rid=62231

21-10-02 Andreas Bäckman chockar STCC-fältet med pole och varvrekord i kvalet på MantorpAndreas Bäckman chockade STCC TCR Scandinavia-fältet i kvalet på Mantorp Park med debut-pole position och nytt varvrekord i sin comeback till mästerskapet.
– Riktigt kul att komma hit och vara med i toppen direkt med ny bil och nytt team för mig. Jag gjorde dessutom några småmissar under mitt varv och en tid under 1:19 hade inte varit helt omöjligt. Ett stort tack till teamet för en väldigt bra bil och jag känner mig stark inför morgondagens tävlingar, säger Andreas Bäckman, som senast tävlade i STCC 2018.

Brink Motorsport-föraren bröt mästerskapsledare Robert Dahlgrens rekordsvit med nio raka pole positions med bara 66 tusendelars marginal.

Men Robert Dahlgren var snabbast i första kvalet och säkrade pole position till första tävlingen och startar tvåa i den andra.
– Min målsättning är alltid satt på pole i båda tävlingarna. Mitt varv i Q2 var helt ok, men det saknades lite. Hatten av till Andreas Bäckman och Brink Motorsport, de var snabba idag. Jag ser fram emot tävlingarna och jag tror vi har lite mer att ge, säger Robert Dahlgren.

Tobias Brink bekräftade Brink Motorsports starka form på Mantorp Park med näst snabbaste tid i första kvalet och tredje snabbaste i det andra.
– Jag fick inte ett riktigt rent kval och man är givetvis bara nöjd när man är längst upp i resultatlistan. Men sjukt snyggt av Andreas att ta pole till andra tävlingen, en vinst för hela teamet, säger Tobias Brink.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var snabbast av Volkswagen-förarna i båda kvalen med tredje plats i Q1 och fjärde plats i Q2.
– Jag är ändå rätt nöjd med resultatet, speciellt med att vara snabbaste Volkswagen-förare. Det var svårt med upptorkande bana i början, men jag kände tidigt att det inte är lönt att slösa däcken. Så jag väntade tills banan var helt torr och det betalade sig för oss, säger Oliver Söderström.

Hemmahoppet Mattias Andersson kvalade femma i Q1 och sexa i Q2 med sin Lynk & Co 03 TCR.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som ligger tvåa i mästerskapet, hade en tung kvaldag där hon körde av under Q1-passet och missade Q2 med bara 52 tusendelars marginal. Cupra-föraren kommer att starta från nionde plats i båda tävlingarna.

I mästerskapet utökade Robert Dahlgren sin ledning till 69 poäng över Mikaela Åhlin-Kottulinsky tack vare fyra poäng för andraplatsen i Q2.

Om Robert Dahlgren lämnar Mantorp Park med en ledning på 66 poäng eller mer så står han som preliminär mästare inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

Helgens första tävling på Mantorp Park startar 10:45 i morgon söndag och samtliga tre tävlingar sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=328&revent=276&rid=62142
Resultat – Q2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=328&revent=288&rid=62153
Komplett mästerskapsställning: https://www.stcc.se/poang/
21-10-01 Storpublik väntas till STCC-finalen på Knutstorp med Dr. Alban och Lamborghini-karavan
Storpublik väntas till STCC-finalen på Ring Knutstorp som körs om en vecka den 8-9 oktober där Dr. Alban kommer att uppträda och Semler Premium kommer med en 25-bilars Lamborghini-karavan.
– Vi har aldrig haft så här många förbokningar till en tävling tidigare och vi har ett späckat program med underhållning både på och vid sidan av banan. Allt pekar på en superfinal, säger Magnus Öhrström, vd på Ring Knutstorp.

Dr. Alban, som slog igenom med hitlåten ”Hello Afrika”, kommer att spela under lördagen i samband med säsongsfinalen för STCC, Formula Nordic, V8 Thunder Cars och Radical som sammanlagt kör nio tävlingsheat.

STCCs samarbetspartner Semler Premium kommer bjuda på stor show med en Lamborghini-karavan på 25 bilar och visa upp nya Lamborghini Huracan STO samt Aston Martin Vantage F1 Edition.

Samtidigt kommer STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini att avgöras på Knutstorp där mästaren får priset att åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.

Biljettförsäljningen (som endast sker online) har inletts med ett ”Early Bird”-erbjudande som varar fram till och med söndag den tredje oktober, boka dina biljetter här: https://www.stcc.se/biljett-stcc-ring-knutstorp-2021/

21-09-30 Titeljakten fortsätter i årets näst sista STCC-tävling
CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder både förarmästerskapet och teammästerskapet inför årets näst sista STCC TCR Scandinavia-tävlingshelg som körs på Mantorp Park i helgen. Robert Dahlgren har möjlighet att bli en av bara fyra förare som tagit fler än två STCC-titlar.
– Jag tror fortfarande att anfall är bästa försvar. Jag har två tävlingshelger på mig att säkra titeln och jag ser ingen anledning att ändra på vår approach, säger Robert Dahlgren.
– Det viktigaste är att vara noggrann med detaljer och att inte fokusera på poängen, det får de vid depåmuren sköta. Jag åker till Mantorp för att försöka ta pole och vinna tävlingar.

CUPRA-föraren leder förarmästerskapet med 65 poängs marginal över teamkompis Mikaela Åhlin-Kottulinsky och med 81 poängs marginal över Audi-föraren Tobias Brink.
– Mitt mål för säsongen är fortfarande topp tre i mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Målet för PWR Racing är att ta hem både förar- och team-mästerskapet och fortsätter vi att leverera som vi gör så ser det mycket bra ut. Jag vill ju vinna tävlingar och finns det möjlighet för det i helgen så kommer jag definitivt att ta den.

Om Robert Dahlgren utökar marginalen i mästerskapsställningen med en poäng (till 66 poäng) efter tävlingshelgen på Mantorp Park står han som klar mästare inför finalhelgen, detta då man kan ta max 65 poäng på en tävlingshelg.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing med 121 poängs marginal över Lestrup Racing Team med 240 poäng tillgängliga från de två kvarstående tävlingshelgerna på Mantorp Park och Knutstorp.
– Vi har ett mycket gott utgångsläge inför finalen. Men samtidigt har vi alla varit med i racing på den här nivån för länge för att ta ut något i förskott. Allt annat än att satsa som vi gjort under de tidigare tävlingarna vore ett misstag. Vi åker till Mantorp Park för att fortsätta slåss om segrarna och att säkra så mycket poäng som möjligt, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Mantorp Park inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Mantorp Park
Lördag 2/10
09:25 – Test 1
12:25 – Test 2
16:25 – Kval Q1
16:50 – Kval Q2

Söndag 3/10
10:45 – Race 1
13:20 – Race 2
15:29 – Race 3
21-09-29 STCC 2021 närmar sig avgörandet på Mantorp Park
STCC TCR Scandinavia kör årets näst sista tävling på Mantorp Park i helgen där mästerskapsledaren Robert Dahlgren har möjlighet att skriva in sig i historieböckerna som en av en av bara fyra förare med fler än två STCC-titlar.
– Jag tror fortfarande att anfall är bästa försvar. Jag har två tävlingshelger på mig att säkra titeln och jag ser ingen anledning att ändra på vår approach. Det viktigaste är att vara noggrann med detaljer och att inte fokusera på poängen, det får de vid depåmuren sköta. Jag åker till Mantorp för att försöka ta pole och vinna tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren leder mästerskapet med 65 poängs marginal och om han utökar försprånget i mästerskapet med en poäng (till 66 poäng) så står han som klar mästare efter Mantorp Park.

65 poäng är nämligen maximalt antal poäng som går att säkra från en tävlingshelg – skulle två förare hamna på samma poäng är det resultatet i sista tävlingen som avgör.

De närmsta rivalerna som fortfarande kan stoppa honom är PWR-teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky (65 poäng bakom) och Audi-föraren Tobias Brink (81 poäng bakom).
– Mitt mål för säsongen är fortfarande topp tre i mästerskapet. Målet för PWR Racing är att ta hem både förar- och team-mästerskapet och fortsätter vi att leverera som vi gör så ser det mycket bra ut. Jag vill ju vinna tävlingar och finns det möjlighet för det i helgen så kommer jag definitivt att ta den, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Senast STCC tävlade på Mantorp Park la Brink Motorsport beslag på samtliga tre segrar.
– Visst har jag en teoretisk möjlighet att ta hem mästerskapet, men det är inget som står på min agenda inför helgen. Jag kör för en sak och det är att ta hem minst en seger. Vi hade en väldigt bra helg på Mantorp förra året med tre av tre möjliga segrar och det är en bana som jag verkligen trivs på, säger Tobias Brink.

För STCC-veteranen Mattias Andersson är Mantorp Park hemmaplan, en bana där han tagit starka resultat i samtliga reglementen och bilmärken som han tävlat med sedan 2002. I helgen tävlar han för första gången någonsin med sin Lynk & Co 03 TCR på Mantorp Park.
– Vi har testat här tidigare i år och det har fungerat bra, det är en bana som vi kan väldigt väl. Jag siktar som vanligt mot pallen, såväl i tävlingarna som i mästerskapet totalt. Vi hade inte riktigt farten senast på Anderstorp och vi har analyserat det, vi får se vart det tar oss i helgen, säger Mattias Andersson.

Kampen om juniormästerskapet är riktigt jämn inför de två avslutande tävlingarna med bara fem poäng mellan Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström och Kågered Racing-föraren Hugo Nerman, läs mer om det här.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Mantorp Park inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Mantorp Park
Lördag 2/10
09:25 – Test 1
12:25 – Test 2
16:25 – Kval Q1
16:50 – Kval Q2

Söndag 3/10
10:45 – Race 1
13:20 – Race 2
15:29 – Race 3
Klicka här för komplett tidsschema: https://www.stcc.se/race/mantorp/

Startlista STCC TCR Scandinavia – Mantorp Park
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#29 – Andreas Bäckman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
21-09-29 Jan "Flash" Nilsson gör comeback på Mantorp med Poker racing for charity
Dubbla STCC-mästaren Jan "Flash" Nilsson gör racingcomeback i GT4 Scandinavia på Mantorp Park i helgen bakom ratten på en 500-hästars Audi R8 LMS GT4 för Poker Racing for Charity med J-Tech.
– Jag har sagt nej så många gånger till att göra comeback de senaste sju åren, men när frågan kom från Poker Wallenberg att tävla för ett gott syfte som Poker Racing for Charity så det kändes i hjärtat att det var rätt att säga ja denna gången, säger Jan "Flash" Nilsson.

Senast Jan "Flash" Nilsson körde en full racingsäsong var 2012 när han säkrade bronsmedaljen i Swedish GT tillsammans med prins Carl Philip.

I helgen kommer han tillsammans med Magnus Gustavsen att möta ett starkt GT4 Scandinavia-startfält med bilar som McLaren 570S, Mercedes AMG-GT4, Toyota Supra GT4 och Porsche 718 Cayman GT4.
– Jag fystränar, kör fortfarande karting och cross och älskar att slå mig. Så rädd för att styra in i en kurva i 220 km/h är jag inte än, säger Jan "Flash" Nilsson.
– Och startfältet i GT4 Scandinavia ser bra ut. I de lite tråkigare enhetsklasserna så är det enklare att segra än i STCC och GT där man måste hantera att få sitt sämsta resultat bättre för att stå som slutsegrare. Så det hade kanske varit mer logiskt att köra typ amatörklassen Carrera Cup, men jag har aldrig tagit några genvägar förr, så varför börja idag?

Det blir ytterligare en nivå av utmaningar för "Flash" som kommer att testa teamets Audi för första gången någonsin på fredag den här veckan, dagen innan tävlingarna börjar på Mantorp Park.
– Utmaningen kommer att bli hur det känns att "dra på sig" en Audi som jag i mitt professionella yrke tidigare siktade på att köra på, säger Jan "Flash" Nilsson med ett skratt.
– Med lite tur får jag testa bilen på fredag och komma in i bromsar, väghållning, däck och inte minst farten. Så vad jag tror då om detta äventyret? Jag vet mer efter fredag eftermiddag och se om jag klarar av att hantera en best som denna så många år efter att jag lagt hjälmen på hyllan.

GT4 Scandinavia tävlar tillsammans med STCC TCR Scandinavia på Mantorp Park i helgen 2-3 oktober och sänds LIVE via: plus.stcc.se
21-09-24 Junior SM-kampen i STCC tätnar – 5 poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman
Kampen om årets Junior SM-titel i STCC TCR Scandinavia är jämnare än någonsin – inför årets två sista tävlingshelger skiljer det bara fem poäng mellan Oliver Söderström och Hugo Nerman.
Dessutom lurar Robin Knutsson, som sensationssegrade på Anderstorp senast, på tredjeplatsen 27 poäng bakom.
– Mitt sikte för de sista tävlingarna är helt klart på junior-titeln och att ta min första seger för året, säger Oliver Söderström.
– Hugo är duktig och det kommer att bli tight, däremot tycker jag totalt sett att vi har varit starkare i år och jag tror att vi kan ta hem det.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman säkrade sin tredje pallplats för säsongen senast på Anderstorp, men tappade totalt fyra poäng på Oliver Söderström efter de tre tävlingarna.
– Vi siktar på junior-guldet, men jag ger mig in i de sista två tävlingshelgerna utan för mycket fokus på poängen, säger Hugo Nerman.
– Det viktigaste är att kvala bra, speciellt på Knutstorp där det är svårt att köra om, och att leverera konsekvent i tävlingarna då det är så jämnt i mästerskapet. Jag känner mig absolut optimistisk inför de kommande tävlingarna.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström har totalt tagit sex juniorsegrar i årets mästerskap medan Hugo Nerman har tagit tre, se komplett ställning här.

I totalmästerskapet ligger Oliver Söderström på fjärde plats, 94 poäng från ledning, medan Hugo Nerman ligger på sjätte plats, 110 poäng från ledning, se komplett ställning här.

STCC TCR Scandinavia fortsätter nästa helg på Mantorp Park den 2-3 oktober och sänds LIVE på: plus.stcc.se
21-09-16 Andreas Bäckman gör inhopp i STCC på Mantorp Park för Brink Motorsport
Andreas Bäckman gör den 2-3 oktober ett inhopp i STCC (Scandinavian Touring Car Championship) på Mantorp Park tillsammans med Brink Motorsport. Det blir både ett nytt team och ny bil för Andreas, då han för första gången ska tävla med en Audi RS 3 LMS-bil.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Sverige igen efter enbart internationellt tävlande de senaste tre åren, säger Andreas Bäckman.

STCC är Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap och är idag den ledande klassen för standardbilsracing. Bilarna är byggda enligt det globala TCR-reglementet, vilket innebär att det t.ex. är samma bilar som används i resterande TCR-mästerskap runt om i världen. Serien består av sex deltävlingar som körs på olika svenska banor och om två veckor, den 2–3 oktober, körs mästerskapets femte deltävling på Mantorp Park, som är belägen i närheten av Linköping. Mantorp Park är en av Sveriges främsta motorsportanläggningar och här arrangeras varje år ett stort antal motorevenemang, varav några tillhör de största i Sverige och Europa.

Nu står det klart att WTCR-föraren Andreas Bäckman gör ett inhopp i STCC-mästerskapet när det är en lucka i VM-kalendern och tävlar för första gången i en Audi RS 3 LMS TCR-bil för Brink Motorsport.

Ny bil och nytt team
Andreas Bäckman tävlingsdebuterade 2006 i gokart som 10-åring och har sedan dess tävlat världen runt med mycket nationella och internationella framgångar i gokart. 2018 debuterade Andreas i bil-racing efter många år i gokart och ett år i rallycross.

Sedan debuten i bil-racing 2018 har han under åren tagit vinster, pole-positions och pallplatser i flera TCR-mästerskap. 2018 tog han en vinst, en pole-position och flertalet pallplatser mot en 3:e plats totalt i TCR UK-mästerskapet, som är den brittiska motsvarigheten till STCC.

2019 tog han steget upp till Europamästerskapet TCR Europe och slutade på en 4:e plats totalt med en seger, två pole-positions och två pallplatser under säsongen. 2020 tävlade han också i TCR Europe och plockade hem en vinst i Barcelona.

2021 tävlar Andreas i VM-serien WTCR – FIA World Touring Car Cup för Target Competition i en Hyundai Elantra N TCR bil. Nu äntrar han STCC på Mantorp Park och denna gång för Brink Motorsport i en Audi RS 3 LMS TCR-bil.
- Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Sverige igen efter enbart internationellt tävlande de senaste tre åren, säger Andreas Bäckman.
- Riktigt kul att välkomna ytterligare en VM-förare till teamet och årets STCC, han har verkligen visat framfötterna i Europa vilket gjort att han hamnat på vår radar, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Vi ska givetvis vara ödmjuka inför uppgiften då det blir första tävlingen för honom i en Audi och första tävlingen tillsammans med teamet. Men vi siktar högt, vi tror det finns potential för att fightas längst upp i toppen.

Det blir en intensiv STCC-helg på Mantorp Park för Brink Motorsport-föraren som aldrig tidigare tävlat med en Audi RS 3 LMS. Senast han körde på Mantorp Park var 2018 när han tävlade i STCC.
– Mantorp Park är en bana jag trivts bra på tidigare, så det kommer att bli kul att få köra där igen, säger Andreas Bäckman.
– Med tanke på att det blir första tävlingen för mig i både team och bil, så kommer det att bli en tuff utmaning och jag kommer att ha mycket att lära. Men jag ser fram emot utmaningen och ska göra mitt bästa att leverera ett så bra resultat som möjligt till teamet.

Tävlingen sänds LIVE på STCC+
STCC-helgen den 2-3 oktober på Mantorp Park sänds LIVE på: plus.stcc.se
Live-timing finns här: raceresults.se
Övrig information om STCC finns här: stcc.se

Plats: Mantorp, Sverige
Längd: 3,106 km
Antal kurvor: 8
Racelängd: 14 varv (43,48 km)
Banrekord (TCR): 1:19.260 / snittfart 141.07 km/h, Tobias Brink (Audi RS3 LMS TCR) 2020
21-09-06 Jessica Bäckman 2:a i STCC-comeback för Brink Motorsport
Jessica Bäckman tog i helgen sin första pallplats för säsongen när hon körde in på en 2:a plats i Race 3 på Anderstorp. Det var även Jessicas andra pallplats i STCC på Anderstorp. 2019 gjorde Jessica ett inhopp i hennes Hyundai i30 N TCR bil för Target Competition och slutade 3:a, och denna gång slutade hon 2:a i hennes inhopp med Audi RS 3 LMS TCR bil för Brink Motorsport.
- Otroligt härligt att knipa hem en pallplats, speciellt efter den struliga säsongen i VM-serien, så smakar denna andra plats extra bra, säger Jessica Bäckman.

STCC (Scandinavian Touring Car Championship) är Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap och är idag den ledande klassen för standardbilsracing. Bilarna är byggda enligt det globala TCR-reglementet, vilket innebär att det är samma bilar som används i resterande TCR-mästerskap runt om i världen. Serien består av sex deltävlingar som körs på olika svenska banor och förra helgen, 4–5 september, kördes mästerskapets fjärde deltävling på anrika Scandinavian Raceway i Anderstorp, Jönköping; Den enda banan i Norden med Formel 1-historik, där namn som Ronnie Peterson och Niki Lauda tidigare har tävlat. Det var dessutom Jessicas första tävlingstillfälle på hemmaplan sedan länge då hon senast körde i Sverige 2019 och gjorde även då ett inhopp i STCC på Anderstorp och slutade på en 3:e placering i hennes Hyundai i30 N TCR bil för Target Competition.

Andra pallplatsen på Anderstorp
Jessica började helgen starkt och var andra snabbast på första träningen trots den korta tiden hon har haft i den nya Audi RS 3 LMS bilen. På kvalet hade hon väldigt oflyt med gulflaggor vilken gjorde att hon aldrig fick ut maximalt ur bilen och fick starta de två första racen på söndagen från 9:e startruta. Trots detta var det inte kört, för i STCC är det omvänd startordning för topp 8 placerade bilarna efter Race 2. Jessica lyckades köra upp sig till en 7:e placering, och genom detta omvända startordning systemet så fick hon starta Race 3 från andra startruta och hade alla chanser för ett bra resultat.

Jessica fick en bra start från sin andra startruta och kom in som tvåa i starten och lyckades sedan hålla denna placering hela vägen till mål. Denna pallplats är Jessicas andra i STCC på Anderstorp. 2019 blev hon 3:a i hennes Hyundai i30 N TCR bil för Target Competition och nu i helgen blev hon 2:a fast denna gång med en Audi RS 3 LMS TCR bil för Brink Motorsport.
- Otroligt härligt att knipa hem en pallplats, speciellt efter den struliga säsongen i VM-serien så smakar denna andra plats extra bra. Det var verkligen en utmanande helg att lära sig en helt ny bil på sådan kort tid men väldig glad och tacksam för detta resultat. Superbra kämpat av hela teamet Brink Motorsport hela helgen, ett stort tack, säger Jessica Bäckman.


Jessicas resultat:
Fri träning 1 (Free Practice 1): 2:a plats
Fri träning 2 (Free Practice 2): 9:e plats
Tidskval (Qualifying): 9:e plats
Race 1: Bröt (DNF)
Race 2: 7:e plats
Race 3: 2:a plats
21-09-05 PWR Racing utökar STCC-ledningen med tangerat rekord
CUPRA Dealer Team - PWR Racing lämnade STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana med utökad ledning i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet.

Robert Dahlgren säkrade två segrar och tangerade totalrekordet med 43 segrar samtidigt som Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog två starka andraplatser.
– Det har varit en magisk helg. Jag har enorm respekt för Richard Göransson och att kunna tangera honom i antal segrar känner jag mig ödmjukt stolt över. Ett oerhört stort tack till PWR Racing, de fortsätter att leverera på absolut högsta nivå varje pass som vi ger oss ut på, oavsett bana, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kämpade med en förkylning under helgen och blev påkörd i sista tävlingen när hon kämpade om en topp fem-placering, en incident som gjorde att hon tappade till nionde plats.
– Det har varit en väldigt tuff racehelg att köra förkyld. Vi fick bra med poäng i de två första tävlingarna, men det var en oturlig incident i sista tävlingen – en situation jag inte är nöjd med. Totalt sett en stabil helg ändå och jag ser fram emot nästa tävling på Mantorp, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

CUPRA-duon ligger etta och tvåa i förarmästerskapet på 236 och 171 poäng respektive medan PWR Racing leder teammästerskapet på 407 poäng, 121 poäng mer än Lestrup Racing Team.
– Vi är oerhört stolta över resultatet som vi tillsammans lyckats säkra på Anderstorp, en bana som vi aldrig tidigare tävlat på med våra Cupra León Competición-tävlingsbilar. Vi har ett mycket gott utgångsläge inför de två sista tävlingshelgerna, men vi kan på inget sätt slappna av - vi måste fortsätta leverera på topp, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia fortsätter på Mantorp Park den 2-3 oktober.
21-09-05 Robert Dahlgren tangerar STCC-rekord och Robin Knutsson debutsegrar på Anderstorp
Robert Dahlgren tog två segrar under STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana och tangerar därmed femfaldige mästaren Richard Göranssons rekord på 43 segrar. I sista tävlingen imponerade Robin Knutsson med debutseger framför Jessica Bäckman.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren tog väl hand om sina båda pole positions i helgens första två tävlingar och ledde från start till mål. Han leder mästerskapet med 65 poängs marginal över Mikaela Åhlin-Kottulinsky och 81 poäng över Tobias Brink.
– Det har varit en magisk helg. Jag har enorm respekt för Richard Göransson och att kunna tangera honom i antal segrar känner jag mig ödmjukt stolt över. Ett oerhört stort tack till PWR Racing, de fortsätter att leverera på absolut högsta nivå varje pass som vi ger oss ut på, oavsett bana, säger Robert Dahlgren.

Blott 19-årige Robin Knutsson, som kör sin första STCC-säsong i år, startade från pole position i helgens sista tävling med omvänd startordning.

Lestrup Racing Team-föraren gjorde en perfekt start och höll sedan ledningen genom hela tävlingen framför Brink Motorsport-föraren Jessica Bäckman till seger med tre sekunders marginal.
– Så skönt! Tävlingen kändes som ett riktigt maraton, jag ville bara att den skulle ta slut och det var underbart när målflaggan föll. Vi har hittat förbättringar för varje helg i år och nu kunde vi äntligen nyttja den omvända startordningen och ta en seger, säger Robin Knutsson.

Jessica Bäckman gjorde STCC-comeback i helgen för Brink Motorsport och tog, precis som när hon senast tävlade i STCC på Anderstorp 2019, en pallplats.
– Det var riktigt kul att komma upp på pallen igen, speciellt då jag haft en ganska jobbig säsong hittills i WTCR. Jag var trea här på Anderstorp 2019, nu var jag tvåa i år, så det är seger som gäller här nästa år, säger Jessica Bäckman.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade två andraplatser i helgens två första tävlingar, medan hon tappade ner till nionde plats i den sista tävlingen efter närkontakt med Mikael Karlsson – som fick ett straff på tio sekunder för incidenten.
– Det har varit en väldigt tuff racehelg att köra förkyld. Vi fick bra med poäng i de två första tävlingarna, men det var en oturlig incident i sista tävlingen – en situation jag inte är nöjd med. Totalt sett en stabil helg ändå och jag ser fram emot nästa tävling på Mantorp, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hugo Nerman var med och slogs om pallplatserna i samtliga tre tävlingar. Kågered Racing-föraren korsade mållinjen som trea i andra tävlingen, men fick en bestraffning för en incident med Tobias Brink och blev nedflyttad till femte plats.

Han fick dock revansch i sista tävlingen där han säkrade en tredjeplats, något som gör att han tar över ledningen i juniormästerskapet med en poäng framför Oliver Söderström som säkrade tredje plats i både första och andra tävlingen.
– Vi hade det kämpigt i sista tävlingen med en tung bil. Men jag lyckades ta mig förbi Mattias Andersson trots att han stängde mitt framför mig. Skönt att komma från den här helgen med en pallplats och vi har visat att vi har bra fart, säger Hugo Nerman.
– Jag tycker vi har haft en bra helg med två pallplatser och visat bra speed. Tyvärr har vi inte riktigt farten på rakorna. Men vi kämpar vidare inför nästa helg, siktet är som alltid seger som är målet innan säsongen är över, säger Oliver Söderström.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team – PWR Racing fortsatt, 121 poäng över Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm och 147 poäng framför Brink Motorsport.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 2-3 oktober med årets näst sista tävling som körs på Mantorp Park.

Resultat
Race 1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=301&revent=380&rid=61910
Race 2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=301&revent=381&rid=61934
Race 3 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=301&revent=382&rid=61963
Poäng förare https://www.stcc.se/poang/stcc/
Poäng team https://www.stcc.se/poang/stcc-make/
Poäng junior https://www.stcc.se/poang/stcc-junior/
Poäng privatförare https://www.stcc.se/poang/stcc-privateer/
21-09-04 Åtta av åtta möjliga pole positions för rekordmannen Robert Dahlgren
Robert Dahlgren fortsätter sin glödheta framfart i STCC TCR Scandinavia under dagens kval på tidigare Formel 1-banan Anderstorp där han tog ytterligare två pole positions – åtta av åtta möjliga och hans 50:e pole totalt i STCC. Dessutom slog CUPRA-föraren kvalvarvrekordet med tre tiondelar.
– Allt fungerar superbra! Jag trivs otroligt bra med bilen, jag får däcken att fungera när de är som bäst. En stor eloge till teamet, det är ju inte jag som gör detta ensam. Nu är det flat out som gäller i morgondagens tävlingar, säger Robert Dahlgren.

I första kvalpasset säkrade Mikaela Åhlin-Kottulinsky en CUPRA Dealer Team – PWR Racing 1-2 med näst snabbaste tid, fyra tiondelar bakom sin teamkollega.
– Jag är trots allt nöjd efter allt strul som vi hade under testpassen som gjorde att jag fick köra med äldre däck under kvalet. Jag jagar alltid pole position, men vi har ett bra utgångsläge för båda tävlingarna i morgon, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

I sista kvalpasset, som ger poäng till mästerskapet, satte Tobias Brink näst snabbaste tid på sitt absolut sista varv.
– Vi förbättrade oss för varje kvalstint vi gjorde, så det känns riktigt bra med en andraplats. Resultat är starkt med tanke på vikten vi har i bilen. Det går nog inte att åka så mycket fortare än så här under dessa förutsättningar, säger Tobias Brink.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var bara 0.003 sekunder bakom Mikaela Åhlin-Kottulinsky i första kvalet på tredje plats som bästa Volkswagen Golf GTI TCR-förare.
– Jag har lite blandade känslor efter kvalet. Tredjeplatsen i Q1 är bra, men jag känner att det fanns mer i körningen från min sida. Men det är så tight i toppen, så får man inte ihop varvet perfekt så tappar man ett par placeringar. Men jag startar på innern i första tävlingen och ska försöka kämpa mig uppåt. Jag känner mig hoppfull, vi har en bra racebil, säger Oliver Söderström.

I andra kvalet var det istället Kågered Racing-föraren Hugo Nerman som var snabbaste Volkswagen-förare med tredje snabbaste tid, 14 tusendelar bakom andraplacerade Tobias Brink.
– Vi har ett bra utgångsläge inför morgondagen och teamet har gjort ett jättebra jobb med bilen, ett stort tack till dem. Vi satsar definitivt på att klättra ytterligare i morgondagens tävlingar, säger Hugo Nerman.

Robin Knutsson, som kör sin första STCC-säsong i år för Lestrup Racing Team, fortsätter att imponera med femte snabbaste tid i första kvalet.

Brink Motorsport-föraren Jessica Bäckman, som gör STCC-comeback i helgen, missade precis att ta sig vidare till Q2 med nionde plats i Q1, bara 25 tusendelar från åttondeplatsen som är sista plats för att ta sig vidare till Q2.

Helgens första tävling startar 11:20 i morgon söndag och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=301&revent=276&rid=61863
Resultat – Q2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=301&revent=288&rid=61880
Komplett mästerskapsställning: https://www.stcc.se/poang/

21-09-01 STCC TCR Scandinavia är tillbaka på Formel 1-banan Anderstorp i helgen
STCC TCR Scandinavia är tillbaka på klassiska Formel 1-banan Anderstorp Motorbana i helgen för första gången sedan 2019.

Robert Dahlgren leder efter en rekordinledning av årets säsong med sex pole och sex segrar, men bakom honom är det många som jagar.
– Anderstorp är en speciell bana med internationell karaktär och jag tror vi kan vara starka här. Men det blir som vanligt inte enkelt, speciellt då vi inte tävlat här tidigare med våra nuvarande bilar, säger Robert Dahlgren.

Närmast honom är CUPRA Dealer Team – PWR Racing-kollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky som säkrade sin bästa STCC-helg någonsin på Gelleråsen för två veckor sedan med tre raka pallplatser.
– Jag kommer med en bra helg både på Gelleråsen och i Extreme E på Grönland i ryggen. Det blir extra kul med comeback på Anderstorp och vi siktar alltid högst upp på pallen. Vi ska göra vårt absolut bästa i helgen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Brink Motorsport-föraren Tobias Brink ligger på tredje plats, 61 poäng bakom, efter en skön revansch i sista tävlingen på Gelleråsen där han säkrade en andraplats.
– Det var skönt att avsluta helgen som startade med en uppförsbacke med en pallplats. Vi har även hittat och åtgärdat ett fel på bilen som hindrat oss i de första tävlingshelgerna. Dessutom brukar Anderstorp vara en bana som passar oss betydligt mycket bättre än Gelleråsen. Jag kör som alltid bara för en sak och det är seger, vi behöver klättra ikapp i mästerskapet, säger Tobias Brink.

Lynk & Co 03 TCR-föraren Mattias Andersson hade en tuff helg senast i Värmland med en bruten tävling och en fjärdeplats som bästa resultat, något som gjorde att han tappade ner till fjärde plats i mästerskapet.
– Vi tappade tyvärr en del poäng på Gelleråsen, men vi känner oss starka inför Anderstorp som borde passa vår bil bättre då den är mer av internationell karaktär. Vi har forfarande mycket kvar att lära oss med vår Lynk & Co, speciellt då vi aldrig tävlat med den på Anderstorp tidigare. Men jag hoppas på att kunna utmana om pallplatserna, säger Mattias Andersson.

De båda Volkswagen Golf GTI TCR-förarna Oliver Söderström (Lestrup Racing Team) och Andreas Ahlberg (Kågered Racing) ligger femma och sexa i mästerskapet respektive inför Anderstorp.

Och senast STCC tävlade på Anderstorp stod Andreas Ahlberg överst på pallen.
– Vi har inte haft den inledningen på säsongen vi hoppades på. Men jag har goda minnen från Anderstorp och hoppas kunna vara med och utmana om segern igen i helgen. Samtliga i teamet jobbar stenhårt för att komma ikapp i mästerskapet, säger Andreas Ahlberg.

En annan förare med goda minnen från Anderstorp är VM-föraren Jessica Bäckman som gör STCC-comeback med Brink Motorsport i teamets andra Audi RS 3 LMS jämsides Tobias Brink.
– Det ska bli riktigt roligt att tävla i Sverige igen, det är två år sedan jag gjorde ett inhopp i STCC och det slutade bra med en pallplats, säger Jessica Bäckman.
– Nu är jag tillbaka igen och denna gång ska jag få prova på en Audi RS 3 LMS för första gången tillsammans med Brink Motorsport som jag ser fram emot att arbeta med. Det blir en ordentlig utmaning med tanke på begränsade förberedelser, men en utmaning som jag ser fram emot.

STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Anderstorp
Lördag 4/9
09:00 – Test 1
13:15 – Test 2
16:20 – Kval Q1
16:45 – Kval Q2

Söndag 5/9
10:50 – Race 1
14:00 – Race 2
16:25 – Race 3

Klicka här för komplett tidsschema: https://www.stcc.se/race/anderstorp/

Startlista STCC TCR Scandinavia – Anderstorp
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#26 – Jessica Bäckman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996: http://www.stccdatabas.se/
21-08-31 PWR Racing till nygammal mark på F1-banan Anderstorp
CUPRA Dealer Team - PWR Racing och STCC TCR Scandinavia är tillbaka på tidigare F1-banan Anderstorp Motorbana i helgen, en bana som mästerskapet inte tävlat på sedan 2019.

Mästerskapsledare Robert Dahlgren kommer stärkt av rekordhelgen på Gelleråsen Arena för två veckor sedan där han säkrade sin sjätte raka pole position och årets sjätte seger.
– Jag var glatt överraskad att vi gjorde så bra ifrån oss på Gelleråsen, en av banorna vi trodde skulle vara tuffast för oss denna säsongen. Anderstorp är en speciell bana med internationell karaktär och jag tror vi kan vara starka här. Men det blir som vanligt inte enkelt, speciellt då vi inte tävlat här tidigare med våra nuvarande bilar, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade sin bästa STCC-helg någonsin på Gelleråsen med pallplats i samtliga tre tävlingar och är nyss hemkommen från Grönland där hon säkrade en pallplats i Extreme E.
– Jag kommer med en bra helg både på Gelleråsen och Grönland i ryggen. Det blir extra kul med comeback på Anderstorp och vi siktar alltid högst upp på pallen. Vi ska göra vårt absolut bästa i helgen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Anderstorp innebär en ny utmaning för teamet då de inte tävlat där med CUPRA León Competición-tävlingsbilarna tidigare.
– Vi har en del frågetecken inför helgen då Anderstorp är av lite speciell karaktär med långa bankade kurvor. Men vi arbetar som vanligt lugnt och metodiskt mot våra mål som framförallt är att bevaka ledningen i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar inleds på lördag med test och kval, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema Anderstorp Motorbana
Lördag 4/9
09:00 – Test 1
13:15 – Test 2
16:20 – Kval Q1
16:45 – Kval Q2

Söndag 5/9
10:50 – Race 1
14:00 – Race 2
16:25 – Race 3
21-08-31 VM-föraren Jessica Bäckman kör STCC med Brink Motorsport på Anderstorp
VM-föraren Jessica Bäckman kommer att tävla för Brink Motorsport under helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar på Anderstorp Motorbana.
– Det ska bli riktigt roligt att tävla i Sverige igen, det är två år sedan jag gjorde ett inhopp i STCC och det slutade bra med en pallplats, säger Jessica Bäckman.
– Nu är jag tillbaka igen och denna gång ska jag få prova på en Audi RS 3 LMS för första gången tillsammans med Brink Motorsport som jag ser fram emot att arbeta med. Det blir en ordentlig utmaning med tanke på begränsade förberedelser, men en utmaning som jag ser fram emot.

24-åringen tävlar för det italienska Hyundai-teamet Target Competition i år som den första kvinnliga föraren någonsin i VM-serien FIA WTCR.

2018 körde hon full STCC-säsong med WestCoast Racing och gjorde ett inhopp i det svenska mästerskapet på Anderstorp 2019 där hon säkrade en pallplats.
– Det är riktigt kul att kunna välkomna en VM-förare till teamet och vi har följt Jessicas framfart i Europa de senaste åren där hon visat god potential, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Det ska bli riktigt kul att se vad vi kan skapa tillsammans, även om vi har respekt inför uppgiften då det blir raka vägen in i hetluften med ytterst begränsade testmöjligheter.

Jessica Bäckman kommer att köra den Audi som Kevin Engman tog till en sensationell seger under Kanonloppet för två veckor sedan. Satsningen är en del i Brink Motorsports utvärderingsprogram av nya förare inför 2022-säsongen.

Brink Motorsport ligger på tredje plats i teammästerskapet inför Anderstorp, 123 poäng från ledande team PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia-tävlingshelgen på Anderstorp Motorbana körs den 4-5 september och sänds LIVE på: plus.stcc.se
21-08-25 Klart för publik till STCC på Anderstorp
Nu är det klart för publik till årets fjärde STCC TCR Scandinavia-deltävling som körs på Anderstorp Motorbana den 4-5 september.

Totalt kommer 600 biljetter per dag att finnas tillgängliga och försäljningen har precis inletts.

Biljetterna går att köpa via den här länken: https://secure.tickster.com/sv/1mr91cllegfhul4/products
Tidsschema för tävlingshelgen hittar ni här: https://www.stcc.se/race/anderstorp/

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-duon Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är de jagade förarna inför Anderstorp med dubbel ledning av mästerskapen efter en stark tävling senast på Gelleråsen.

Närmast bakom jagar Brink Motorsport-föraren Tobias Brink i sin Audi RS 3 LMS, Lynk & Co-föraren Mattias Andersson och Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström som kör en Volkswagen Golf GTI TCR. Se komplett ställning här: https://www.stcc.se/poang/

Läs mer här om hur det gick under Kanonloppet: https://www.stcc.se/2021/08/22/robert-dahlgren-dubbelsegrar-och-kevin-engman-debutsegrar-pa-gellerasen/
21-08-22 PWR Racing säkrar dubbel STCC-ledning
CUPRA Dealer Team - PWR Racing-förarna Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade tillsammans två segrar, fem pallplatser, två pole positions och ledning i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet efter STCC TCR Scandinavia-helgen på Gelleråsen Arena.

Robert Dahlgren tog hand om segrarna i de två första tävlingarna som han ledde från start till mål.
– Vi har haft en helt otrolig helg! Det har gått enormt bra och teamet har jobbat oerhört hårt för att komma tillbaka efter strulet vi hade under testerna. Det blir många superlativ, men jag trodde inte att det skulle gå så här bra i helgen, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade sin hittills bästa STCC-helg med tre av tre möjliga pallplatser och en stark uppkörning i sista tävlingen från sjunde till tredje plats.
– Det känns jättebra, jag är superglad över uppkörningen i sista tävlingen. Jag hade siktet inställt på andraplatsen, men ville inte riskera för mycket efter att ha kört upp så många platser. Att klättra till andra plats i mästerskapet är riktigt kul. Teamet har gett mig bra förutsättningar som har gjort detta möjligt och ett stort tack till dem, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Resultaten har tagit Robert Dahlgren till en mästerskapsledning på 178 poäng medan Mikaela Åhlin-Kottulinsky är ny tvåa i mästerskapet, 49 poäng bakom sin teamkollega.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team - PWR Racing fortsatt, 94 poäng framför Lestrup Racing Team.
– Vi kan inget annat än vara otroligt nöjda med resultaten här på Gelleråsen Arena. Robert, Mikaela och samtliga i teamet har levererat från första till sista sekund den här tävlingshelgen och vi ser fram emot att ladda om inför Anderstorp, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

STCC TCR Scandinavia fortsätter om två veckor på tidigare Formel 1-banan Anderstorp den 4-5 september.
21-08-22 Robert Dahlgren dubbelsegrar och Kevin Engman debutsegrar på Gelleråsen
Flera rekord slogs under STCC TCR Scandinavia-helgen på Gelleråsen Arena där Robert Dahlgren säkrade sex av sex möjliga pole positions, tog två segrar samtidigt som Kevin Engman säkrade sin debutseger i mästerskapet.

I såväl första som andra tävlingen dominerade CUPRA Dealer Team – PWR Racing-duon Robert Dahlgren och Mikaela Åhlin-Kottulinsky, med två dubbelsegrar.

Detta trots att PWR Racing kämpade med tekniska problem i Robert Dahlgrens bil under de båda inledande testpassen.
– Vi har haft en helt otrolig helg! Två pole och två segrar för mig ihop med tre pallplatser för Mikaela. Ett drömscenario. Det har gått enormt bra och teamet har jobbat oerhört hårt för att komma tillbaka efter strulet vi hade under testerna. Det blir många superlativ, men jag trodde inte att det skulle gå så här bra i helgen, säger Robert Dahlgren.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde en stark uppkörning från sjunde till tredje plats i sista tävlingen och säkrade därmed sin bästa STCC-helg någonsin med pallplats i samtliga tre tävlingar.
– Det känns jättebra, jag är superglad med uppkörningen i den här tävlingen. Jag hade siktet inställt på andraplatsen, men ville inte riskera för mycket efter att ha kört upp så många platser. Att klättra till andra plats i mästerskapet är riktigt kul. Teamet har gett mig bra förutsättningar som har gjort detta möjligt och ett stort tack till dem, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Efter en nattsvart inledning på helgen säkrade Brink Motorsport en skön revansch i sista tävlingen där Kevin Engman imponerade med debutseger framför teamkollega Tobias Brink på andra plats.
– Jag vet inte hur jag ska sammanfatta mina känslor. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle stå överst på pallen. Riktigt skön revansch efter en tung inledning på helgen. Ett stort, stort tack till hela Brink Motorsport, säger Kevin Engman.
– Otroligt skönt! Kevin gjorde ett helt fantastiskt race, att ta en STCC-seger i sin andra tävling i mästerskapet är imponerande. Kul att ta en andraplats själv också, men vi hade velat haft mer från helgen och vi får jobba vidare på detta, säger Tobias Brink.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman gjorde en stabil Kanonloppet-helg med pallplats i första tävlingen efter att Lestrup Racing Team-föraren Mikael Karlsson fått ett straff och flyttats ned till fjärde plats.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström hade en blandad helg med en tredjeplats i andra tävlingen, men motorstopp i den sista tävlingen.
– Vi hade bra pace i andra tävlingen och det var skönt att säkra en pallplats. Tyvärr hade jag en sammanstötning med Mattias Andersson som ledde till att jag fick punktering och körde de tre sista varven utan stötdämpare. Inte en helg jag är nöjd med, men vi fick med oss en del poäng, säger Oliver Söderström.

Volkswagen-föraren var inblandad i en kontroversiell krasch med MA:GP-veteranen Mattias Andersson i första tävlingen efter hatt ha kämpat om en pallplats som resulterade i att Lynk & Co-föraren snurrade av banan medan Söderström kunde fortsätta i en mycket skadad bil.

I mästerskapet leder Robert Dahlgren fortsatt på 178 poäng, med teamkollega Mikaela Åhlin-Kottulinsky ny tvåa, 49 poäng bakom. Tobias Brink har tappat ner till tredje plats, 61 poäng bakom Robert Dahlgren.

I teammästerskapet utökar CUPRA Dealer Team – PWR Racing ledningen till 94 poäng över Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm.

Oliver Söderström leder fortsatt juniormästerskapet, men nu bara en poäng framför Hugo Nerman.

Privatförarmästerskapet leder Mattias Andersson, 56 poäng framför Isac Aronsson.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 4-5 september på tidigare Formel 1-banan Anderstorp i Småland.

Resultat
Race 1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=262&revent=380&rid=61685
Race 2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=262&revent=381&rid=61716
Race 3 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=262&revent=382&rid=61731
Poäng förare https://www.stcc.se/poang/stcc/
Poäng team https://www.stcc.se/poang/stcc-make/
Poäng junior https://www.stcc.se/poang/stcc-junior/
Poäng privatförare https://www.stcc.se/poang/stcc-privateer/
21-08-21 Robert Dahlgren sätter kvalrekord och varvrekord på Gelleråsen Arena
Robert Dahlgren slog STCC TCR Scandinavia-varvrekordet på Gelleråsen Arena under dagens kval och säkrade sin sjätte raka pole position i år.
– En galen dag där vi verkligen har fått leverera som ett team efter problemen vi hade under testerna. Tusen tack till alla i teamet! Nu ser jag verkligen fram emot morgondagens tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren missade värdefull tid under testerna inför kvalet på grund av tekniska problem, men satte ändå tiden 1:05.348 i första kvalpasset som han sedan sänkte till 1:05.295 i det andra kvalpasset.

I första kvalpasset var han dock inte helt ohotad då Karlskoga-föraren Mikael Karlsson säkrade sitt hittills bästa kvalresultat med andra plats, bara 96 tusendelar bakom.
– Mitt varv var riktigt bra och jag trodde det skulle räcka till pole, men tyvärr kom Dahlgren och var lite snabbare. Men jag satte personbästa, så det går ju framåt hela tiden. Det ska bli intressant att starta tvåa och siktet ligger kvar på en pallplats, säger Mikael Karlsson.

I andra kvalpasset säkrade Mikaela Åhlin-Kottulinsky en PWR Racing 1-2, två tiondelar bakom sin teamkollega.
– Vi har känt oss stabila hela dagen, så det här resultatet är riktigt skönt. Men det var ett tufft kval, jag var helt chockad över hur mycket tiderna sänktes. Tyvärr fick jag ett jättesläpp under ett av mina snabbaste varv, men trea och tvåa är ändå mitt bästa kvalresultat totalt sett i år som man får vara nöjd med, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var fjärde snabbast i Q1 och förbättrade sig en placering till tredje plats i Q2.
– Lite frustrerande, jag trodde vi skulle ha mer pace. Jag trodde bilen skulle ge mig mer, men vi visste inte riktigt hur den skulle reagera på nya däck efter att vi körde på gamla däck under testerna. Men vi justerade till Q2 och det gick lite bättre. Vi har ändå en stark racebil och jag hoppas kunna klättra, säger Oliver Söderström.

STCC-veteranen Mattias Andersson säkrade femte plats i båda kvalen och närmar sig Tobias Brink i mästerskapet, nu skiljer det bara en poäng mellan dem om andra och tredje plats i mästerskapet.
– Det har varit en okej dag, men jag hade hoppas på att slåss om topp tre. Vi får se om vi kan hitta något i inställningarna inför morgondagen för att kunna avancera i tävlingarna, säger Mattias Andersson.

Audi-föraren Tobias Brink hade däremot ett tuff kval och blev eliminerad i första kvalpasset där han bara kunde sätta tionde snabbaste tid, en placering han kommer att starta från i de två första tävlingarna.

Helgens första tävling startar 10:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=262&revent=276&rid=61657
Resultat – Q2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=262&revent=288&rid=61665
Komplett mästerskapsställning https://www.stcc.se/poang/

21-08-19 Nya möjligheter i Kanonloppet för WestCoast Racing
Dags för årets tredje deltävling för Formula Nordic med Kanonloppet på Gelleråsen Arena i helgen. WestCoast Racings ser fram emot en av årets höjdpunkter på banan utanför Karlskoga med tre laddade förare.
Philip Victorsson är tillbaka och utmanar om segrarna efter att blivit sjuk och tvingats avstå race två och tre under Västkustloppet i Falkenberg och möjligheten till viktiga poäng i mästerskapet. Inför helgen ligger han tvåa i tabellen efter två av sju körda tävlingar.

Teamets två andra förare, Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam, har precis som Philip nyligen testat på Gelleråsen Arena och Mantorp Park som förberedelse för de kommande tävlingarna:
“Vi har gjort två tester inför höstens tävlingar. För Emma och Wilmer så är det viktigt att de får mycket tid i bilen. De behöver fortsätt utmana sig själva för att ta nästa steg i utvecklingen och bli mer konkurrenskraftiga”, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om teamets två förare som gör sin första säsong i klassen - och som hela tiden gör framsteg och närmar sig toppen av årets Formula Nordic startfält.

Helgens race kan följas via LIVE timing på www.mwraceconsulting.com

Kanonloppet tidsschema
Fredag 20 augusti
10:05 – 10:25 Test
15:20 – 15:40 Kval

Lördag 21 augusti
14:10 – 14:35 Race 1

Söndag 22 augusti
14:35 – 15:00 Race 2
17:20 – 17:45 Race 3

Formula Nordic: www.formulanordic.se
21-08-18 PWR Racing tillbaka på klassisk mark med Kanonloppet
CUPRA Dealer Team - PWR Racing och STCC TCR Scandinavia är tillbaka på banan efter sommaruppehållet med klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena i helgen den 21-22 augusti.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer stärkt efter att ha varit snabbast under sommartestet på Gelleråsen Arena i förra veckan, samma bana där hon skrev historia 2018 med att bli den första kvinnliga STCC-segraren.
– Jag har en riktigt bra känsla från testet. Hela teamet kom snabbt in i våra bra rutiner efter sommaruppehållet, så vi känner oss väl förberedda inför helgen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Sen är det klart att man alltid vill vinna, men vi vet också hur tufft detta mästerskap är. Så vi kommer ge allt med ambitionen att stå högst på pallen i helgen.

Mästerskapsledare Robert Dahlgren har gjort en rekordstark inledning på säsongen med fyra segrar och sex pallplatser, men tar inget för givet inför helgen som norrlänningen räknar med att bli en av säsongens absolut tuffaste.
– Karlskoga brukar alltid bjuda på tighta kval och oförutsägbara tävlingar där förare som kanske inte alltid är med i toppen kan sticka upp, säger Robert Dahlgren.
– Jag kommer dessutom att köra med full viktlåda efter resultaten från föregående tävlingar, något som är rätt styggt just på den här banan. Det kan bli en av våra tuffaste tävlingar, men vi kommer som alltid att kämpa stenhårt för att slå oss in i topp tre och stärka vår ledning i mästerskapet.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing leder teammästerskapet inför Gelleråsen Arena med 66 poängs marginal framför Lestrup Racing Team och 74 poäng framför Brink Motorsport.
– Vi har haft två mycket bra inledande tävlingshelger, men vi vet att konkurrenterna jobbar stenhårt på att komma ikapp och vi kan inte slappna av på något sätt, tvärt om! säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.
– Gelleråsen brukar bjuda på tuffa tävlingar för vår del och vi måste kämpa vidare på absolut toppnivå i helgen, precis som vi måste i samtliga återstående tävlingar.

Helgens STCC TCR Scandinavia-tävlingar inleds på lördag med test och kval, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: https://plus.stcc.se/

Tidsschema Gelleråsen ? Arena
Lördag 21/8
09:35 – Test 1
13:35 – Test 2
16:25 – Kval Q1
16:50 – Kval Q2

Söndag 22/8
10:50 – Race 1
14:00 – Race 2
16:15 – Race 3
21-08-18 STCC är tillbaka med oförutsägbara Kanonloppet på Gelleråsen Arena
STCC TCR Scandinavia är tillbaka efter sommaruppehållet med klassikern Kanonloppet på Gelleråsen Arena i helgen, en bana som ofta bjuder på oförutsägbara tävlingar.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren är fortsatt den jagade föraren efter en rekordstark inledning av årets säsong med fyra av sex segrar.
– Karlskoga brukar alltid bjuda på tighta kval och oförutsägbara tävlingar där förare som kanske inte alltid är med i toppen kan sticka upp, säger Robert Dahlgren.
– Jag kommer dessutom att köra med full viktlåda efter resultaten från föregående tävlingar, något som är rätt styggt just på den här banan. Det kan bli en av våra tuffaste tävlingar, men vi kommer som alltid att kämpa stenhårt för att slå oss in i topp tre och stärka vår ledning i mästerskapet.

Audi-föraren Tobias Brink är närmast Robert Dahlgren i mästerskapet, 39 poäng bakom, och jagar revansch efter en blandad inledning av säsongen.
– Nu är det dags att leverera! säger Tobias Brink.
– Vi kommer med en tung bil, men vi har haft bra tester under sommaruppehållet och jag känner mig mer än redo. Siktet är självklart satt på topp tre i samtliga tre tävlingar.

MA:GP-föraren Mattias Andersson har gjort en stabil inledning på säsongen med sin nya Lynk & Co 03 TCR och är bara två poäng bakom på tredjeplatsen.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som skrev historia 2018 på Gelleråsen som första kvinnliga STCC-segraren, var snabbast under sommartestet och har siktet satt på årets första seger i helgen.
– Jag har en riktigt bra känsla från testet. Hela teamet kom snabbt in i våra bra rutiner efter sommaruppehållet, så vi känner oss väl förberedda inför helgen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Sen är det klart att man alltid vill vinna, men vi vet också hur tufft detta mästerskap är. Så vi kommer ge allt med ambitionen att stå högst på pallen i helgen.

Den som tog flest poäng STCC tävlade senast på Gelleråsen Arena var Oliver Söderström som ligger på femte plats i mästerskapet efter en tuff inledning på säsongen, något Lestrup Racing Team-föraren menar ska vända i helgen.
– Vi ska kämpa oss upp i mästerskapet och jag tycker vi ser starka ut inför Gelleråsen, speciellt efter det starka testet vi hade där i förra veckan, säger Söderström.
– Jag tog en seger där förra året och det är mitt mål för helgen, men jag vet att det kommer att bli riktigt tufft.

Lestrup Racing Team-kollegan Mikael Karlsson var snabbast i det avslutande testpasset på Gelleråsen Arena, bara 98 tusendelar framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky, och Volkswagen-föraren jagar nytt personbästa på sin hemmabana.
– Jag bor ju i Karlskoga och det känns bra att köra hemmatävlingen under Kanonloppet och siktet ligger på att slå mitt personbästa och säkra en pallplats, säger Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson har Kågered Racing-föraren Andreas Ahlberg framför sig i mästerskapet på sjätte plats, bara två poäng bakom Oliver Söderström.

Och Andreas Ahlberg går aldrig att räkna bort från segerstriden på Gelleråsen Arena, något han bevisade förra året med seger i huvudtävlingen.

Kanonloppet på Gelleråsen Arena inleds med test och kval på lördag, följt av tre tävlingar på söndag som samtliga sänds LIVE på: http://plus.stcc.se

Tidsschema Gelleråsen Arena
Lördag 21/8
09:35 – Test 1
13:35 – Test 2
16:25 – Kval Q1
16:50 – Kval Q2

Söndag 22/8
10:50 – Race 1
14:00 – Race 2
16:15 – Race 3

Klicka här för komplett tidsschema.
Startlista STCC TCR Scandinavia – Gelleråsen Arena
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#9 – Kevin Engman – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
21-08-13 Sex tusendelar mellan Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Mikael Karlsson i STCC-sommartestet
Ynka sex tusendelar skiljde mellan Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Mikael Karlsson i STCC TCR Scandinavias tvådagars sommartest på Gelleråsen Arena.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren var snabbast med tiden 1:06.133, bara två tiondelar från Tobias Brinks kvalvarvekord på den värmländska banan.
– Det känns bra att vara snabbast, men det var med liten marginal. Vi har haft bra testdagar med mycket körning och vi har fått ut mycket information. Vi känner oss rätt trygga inför Kanonloppet och vi har en bra bas med bilen. Jag har ju inte vunnit något race i år och det är klart att jag siktar på det, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Mikael Karlsson ökade tempot mot slutet av testdagarna och var snabbast i det avslutande eftermiddagspasset med en tid som bara var 0.006 sekunder långsammare än Cupra-förarens bästa tid under förmiddagpasset.
– Det har gått riktigt bra och vi har fått ihop över 130 varv. Vi hade lite bromsproblem senast i Skellefteå och det har vi löst nu. Jag bor ju i Karlskoga och det känns bra att köra hemmatävlingen under Kanonloppet och siktet ligger på en pallplats, säger Mikael Karlsson.

Oliver Söderström, som ligger på femte plats i mästerskapet, var riktigt nära toppen också, 29 tusendelar från förstaplatsen bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR.
– Jag är faktiskt väldigt nöjd totalt med testet och tredje snabbaste tid. Det känns som att det finns ännu mer potential i både mig och bilen. Vi måste bara sy ihop säcken bättre. Nu har vi mycket data att analysera inför Kanonloppet där jag siktar på att klättra i totalställningen, säger Oliver Söderström.

Mästerskapsledare Robert Dahlgren spenderade stora delar av testet i depån när teamet jobbade med ett tekniskt problem som kvarstod efter målflaggan i sista passet. Trots problemen lyckades han sätta fjärde snabbaste tid totalt, två tiondelar från sin teamkollega.
– Vi har haft ett elfel med bilen som gjort att jag missat värdefull testtid och det blev stressigt. Men vi har goda förhoppningar om att
lösa det inför Kanonloppet. Det finns definitivt potential i bilen och jag ser fram emot att tävla igen, säger Robert Dahlgren.

STCC-nykomlingen Kevin Engman imponerade i sin första officiella körning för Brink Motorsport med femte snabbaste tid.

Lynk & Co-föraren Mattias Andersson satte sjätte snabbaste tid framför Kågered Racing-duon Andreas Ahlberg och Hugo Nerman på platserna sju och åtta.

Titelaspiranten Tobias Brink lyckades bara sätta nionde snabbaste tid bakom ratten på sin Audi RS 3 LMS då Brink Motorsport fokuserade på race-inställningar, medan Robin Knutsson rundade av topp tio för Lestrup Racing Team.

Härnäst väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena för STCC TCR Scandinavia-startfältet den 21-22 augusti.

Resultat
STCC Torsdag FM + EM https://www.stcc.se/app/uploads/2021/08/STCC-Torsdag-FM-EM.pdf
STCC – STCC Test Onsdag https://www.stcc.se/app/uploads/2021/08/STCC-STCC-Test-Onsdag.pdf
STCC – STCC Test Torsdag FM https://www.stcc.se/app/uploads/2021/08/STCC-STCC-Test-Torsdag-FM.pdf
STCC Test Torsdag EM https://www.stcc.se/app/uploads/2021/08/STCC-Test-Torsdag-EM.pdf
21-08-05 Kevin Engman tävlar för Brink Motorsport på Gelleråsen Arena
Kevin Engman kommer att tävla för Brink Motorsport under Kanonloppet på Gelleråsen Arena den 21-22 augusti i en av teamets två Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar.
– Det känns sjukt kul att få chansen att köra Kanonloppet med Brink Motorsport som under många år visat att de är ett toppteam i STCC, säger Engman.

31-åringen gjorde STCC-debut för Brovallen Design under fjolårets final och tog poäng i samtliga tre tävlingar med en sjundeplats som bästa resultat.
– Vi hälsar Kevin varmt välkommen till teamet och det ska bli kul att ge honom chansen för att se hur långt vi kan nå tillsammans, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Kevin har visat stor potential under sin karriär och imponerade under sitt inhopp under finalen förra året.

Engman har tidigare tävlat i gokart och JTCC, där han säkrat bronsmedaljen tre gånger, och kommer att tävla tillsammans med Tobias Brink på Gelleråsen Arena som ligger på andra plats i förarmästerskapet.
– Det ska bli riktigt kul att dra på sig hjälmen och tävla igen, säger Engman.
– Mitt mål för framtiden är helt klart att köra full STCC-säsong 2022.

Hannes Morin, som körde de två första STCC-tävlingarna för Brink Motorsport i år, kommer inte tävla för teamet på Gelleråsen Arena.

Mer information om föraruppställning till tävlingarna efter Gelleråsen Arena kommer att avslöjas inom de kommande veckorna.

Läs mer om Kanonloppet på Gelleråsen Arena här. https://www.stcc.se/race/gellerasen/
21-07-05 Femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson rankar årets titelkandidater
Richard Göransson är den mest framgångsrika STCC-föraren någonsin med fem titlar, 43 segrar och 82 pallplatser. Vi bad legendaren ge sin syn på årets titelkandidater efter säsongens sex första tävlingsheat.

CUPRA-föraren Robert Dahlgren leder mästerskapet hittills på 122 poäng framför Audi-föraren Tobias Brink, Lynk & Co-föraren Mattias Andersson, Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Volkswagen-föraren Oliver Söderström.

Robert Dahlgren – PWR Racing – 1:a – 122 poäng
”Robban är solklart favorit. Jag skulle bli besviken på honom om han inte vann i år, nästan så jag skulle ge honom stryk om han inte tar hem det. Med den rutinen, både som förare och med det etablerade teamet som han har bakom sig så såg jag honom som klar favorit redan innan premiären. Och han har inlett säsongen med att tydligt visa att han är mannen att slå. Ett bra helhetspaket.”

Tobias Brink – Brink Motorsport – 2:a – 83 poäng
”Det är olyckligt att han har tappat så mycket poäng till Robert så här tidigt på säsongen. Han har ett mycket tufft arbete framför sig. Han måste sätta ihop några klockrena helger omgående för att sätta press på Dahlgren, då kan det finnas ett läge. De närmsta två tävlingshelgerna är avgörande för honom.”

Mattias Andersson – MA:GP – 3:a – 81 poäng
”Här är det annorlunda jämfört med Brink. Mattias ligger trea redan nu i obeprövat material för teamet med en helt ny bil. Jag tror att de kommer att komma starkare och starkare i slutet av säsongen när de lär sig bilen och dessutom kommer till banor som bör passa Lynken bättre. Mattias är rutinerad och sitter i bra material. Här finns alla möjligheter för att kunna ta in poäng på Dahlgren.”

Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – 4:a – 76 poäng
”Den kommande tävlingen på Gelleråsen har alltid varit en stark bana för Mikaela, så det borde gå hyfsat för henne här. Men situationen är lite samma som för Brink, hon har tappat för mycket poäng för tidigt på säsongen för att kunna utmana Robban i likvärdigt material. Det kommer att krävas oförutsedda incidenter för Dahlgren för att hon ska komma ikapp.”

Oliver Söderström – Lestrup Racing Team – 5:a – 67 poäng
”Årets besvikelse. Han var ju med otroligt bra förra året, ledde mästerskapet ett tag dessutom. Men han har inte lyckats alls under säsongsinledningen. De har ju ett starkt paket för att kunna vara med och utmana om segrar hela kvarstående delen av säsongen. Men frågan är om det verkligen räcker till när han tappat så mycket poäng.”

Richard Göransson tog sin första STCC-titel 2004, följt av 2005, 2008, 2010 och 2016. Örebro-sonen vet tveklöst hur man säkrar STCC-guldet och har varit i samma sits som nuvarande mästerskapsledare Robert Dahlgren flertalet gånger med en stor ledning tidigt.

Och den femfaldiga mästaren varnar PWR Racing-föraren för att slappna av och sätta för långa målsättningar.
– Man kan aldrig slappna av. Det är fullt fokus som gäller varje tävlingshelg, säger Richard Göransson.
– Det gäller att lägga upp korta delmål, det är farligt att lägga upp långa mål för tidigt och hamna i fel situationer. Då kan man tappa ledningen blixtsnabbt.
– När man tävlar om ett starkt mästerskap som STCC så är det avgörande att vara med och ta poäng hela tiden. Annars måste man ta för stora risker och bli inblandade i kostsamma incidenter.

– Jag tror det kommer bli tufft trots att Robban leder stort nu. Jag tror att vi kommer få vänta ända till finalen innan vi har en klar mästare.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 21-22 augusti med klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena, mer information här: https://www.stcc.se/race/gellerasen/
21-06-19 Robert Dahlgren historisk i Skellefteå med dubbelseger och 100:e STCC-pallplatsen
Robert Dahlgren var i stort sett oslagbar på sin hemmabana Skellefteå Drivecenter Arena med två segrar och en andraplats som blev CUPRA Dealer Team – PWR Racing-förarens 100:e STCC-pallplats.
– Det har varit en helt sjukt helg. Vilken jäkla bil teamet har gett mig, den har varit perfekt! Sista tävlingen var extra spännande med vattenplaning i stort sett överallt. Två segrar och en andraplats är ett fantastiskt resultat, speciellt på hemmaplan – ett stort tack till alla i teamet, säger Robert Dahlgren.

Himlen öppnade sig till tredje och sista tävlingen där Tobias Brink fick en skön revansch med seger efter att ha kämpat med tekniska problem genom nästan hela Skellefteå-helgen.

Brink Motorsport-teamet gjorde två motorbyten under natten mellan kvalet och första tävlingen.
– Vi krämade verkligen ut allt som gick den här helgen efter alla problem vi haft. En stor eloge till mekanikerna som la sig klockan nio i morse. Vi är sjukt nöjda med att kunna studsa tillbaka, ta en seger och stå på pallen ihop med Hannes Morin. Jag vill även tacka Lestrup Racing och PWR Racing som hjälpte oss i reparationerna, säger Tobias Brink.

Cupra-föraren Robert Dahlgren ledde första tävlingen från start till mål framför Andreas Ahlberg som tog en stark andraplats för Kågered Racing.
– Det har varit ett par stormiga veckor sedan premiären och vi har samlat ihop oss bra. Vi fick inte riktig resultaten vi var ute efter i de två sista tävlingarna, men första tävlingen var riktigt bra och vi tog värdefulla poäng, säger Andreas Ahlberg.

I andra tävlingen var Robert Dahlgren ännu en gång överlägsen och säkrade en PWR Racing 1-2 tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinsky på andraplatsen.
– Det har varit en tuff helg för mig, vi har inte riktigt hittat helt rätt med bilen och känt oss så starka som vi gjorde under premiären. Men vi har ändå säkrat bra poäng, en pallplats och vi är fyra i mästerskapet. Vi kommer att fortsätta att jobba oss uppåt, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lynk & Co 03 TCR-föraren Mattias Andersson säkrade två tredjeplatser från de första två tävlingarna, men lyckades inte i den sista regndränkta tävlingen där han fick nöja sig med nionde plats.
– Två riktig bra pallplatser och poäng från de första två tävlingarna, även om vi hoppades på att kunna avancera något mer. I sista tävlingen fick vi inte till regninställnignarna. Men totalt sett en bra helg och vi siktar framåt inför Gelleråsen, säger Mattias Andersson.

Robert Dahlgren leder förarmästerskapet med 39 poängs marginal över Tobias Brink och 41 poäng över Mattias Andersson.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team – PWR Racing med 198 poäng och är 66 poäng framför Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm.

Oliver Söderström hade en tuff helg med en fjärdeplats som bästa resultat men leder fortsatt juniormästerskapet, 19 poäng framför Hugo Nerman.

I privatförarmästerskapet är MA:GP-föraren Mattias Andersson fortsatt i stark ledning, 39 poäng framför Isac Aronsson.

STCC TCR Scandinavia fortsätter med Kanonloppet på Gelleråsen Arena den 21-22 augusti.

Resultat – Skellefteå Drivecenter Arena
Race 1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=413&revent=380&rid=61341
Race 2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=413&revent=381&rid=61352
Race 3 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=413&revent=382&rid=61385

STCC TCR Scandinavia 2021 – Poängställning
Förare
1 Robert Dahlgren 122 poäng
2 Tobias Brink 83 poäng
3 Mattias Andersson 81 poäng
4 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 76 poäng
5 Oliver Söderström 67 poäng
6 Andreas Ahlberg 65 poäng
7 Mikael Karlsson 58 poäng
8 Hugo Nerman 46 poäng
9 Isac Aronsson 42 poäng
10 Hannes Morin 41 poäng
11 Robin Knutsson 33 poäng
12 Rasmus Hedberg 25 poäng
13 Albin Wärnelöv 25 poäng

Team
1 CUPRA Dealer Team – PWR Racing 198 poäng
2 Lestrup Racing Team by VW Sthlm 132 poäng
3 Brink Motorsport 124 poäng
4 Kågered Racing 112 poäng
5 MA:GP 81 poäng
6 Brovallen Design 42 poäng
7 FH Racing 25 poäng
8 Experion Racing 25 poäng

Junior
1 Oliver Söderström 65 poäng
2 Hugo Nerman 46 poäng
3 Isac Aronsson 42 poäng
4 Hannes Morin 40 poäng
5 Robin Knutsson 33 poäng
6 Rasmus Hedberg 25 poäng

Privatförare
1 Mattias Andersson 81 poäng
2 Isac Aronsson 42 poäng
3 Rasmus Hedberg 25 poäng
4 Albin Wärnelöv 25 poäng

21-06-19 Robert Dahlgren slår varvrekord i hemmakvalet – Mattias Andersson klättrar till andra plats
Robert Dahlgren var överlägsen i STCC TCR Scandinavia-kvalet på sin hemmabana Skellefteå Drivecenter Arena och säkrade två pole positions. Mattias Andersson är ny tvåa i mästerskapet tack vare ett starkt Q2-kval.
– Jag kände mig riktigt stark, speciellt i Q2 där mitt snabbaste varv verkligen var på gränsen! Ett stort tack till alla i PWR Racing, bilen var helt fantastisk, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren slog sitt eget kvalrekord med två tiondelar i det andra kvalet som ger poäng till mästerskapet.

Han var fyra tiondelar framför Lynk & Co-föraren Mattias Andersson som var näst snabbast och klättrar till andra plats i mästerskapet.
– Det var lite stressigt i första passet då vi fick byta en fälg som skadades. Men en tredjeplats och andraplats är vi mycket nöjda över och framförallt med att kunna klättra till andra plats i mästerskapet. I morgon är siktet på att ta oss om de bilar vi har framför oss, säger Mattias Andersson.

Kågered Racing-föraren Andreas Ahlberg var näst snabbast i första kvalpasset som avgör startordningen till första tävlingen.
– Vi var med riktigt bra i Q1 och kände att jag hade lite mer att ge till Q2. Men tyvärr fick vi inte till det i andra passet och ramlade ner. Men det är helt klart ett steg framåt jämfört med premiären. Nu siktar vi på pallplats imorgon, vi måste försöka vara smarta och ta tre solida placeringar med mycket poäng, säger Andreas Ahlberg.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade ett tufft första kvalpass där hon var åttonde snabbast, men lyckades förbättra sig till tredje plats i sista kvalet.
– Jag hade det rätt tufft idag med att hitta rytmen och självförtroende i bilen. Jag fick inte till det i Q1 och började Q2 med att nästan köra av banan. Men vi fick ihop det till slut och tredje plats känns riktigt bra, det ska vi bygga vidare på i morgondagens tävlingar, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Titelrivalerna Oliver Söderström och Tobias Brink hade två tunga kvalpass.

I det första passet tvingades Söderström gå i depå på grund av en brusten drivaxel. Lestrup Racing Team gjorde en fantominsats och lyckades få ut honom på banan innan kvalpassets slut. Dock räckte det endast till sjunde plats i båda kvalpassen.
– Ett sjukt bra jobb av teamet som gjorde att jag kunde ta mig vidare till Q2. Och det varvet fattar jag inte riktigt hur jag lyckades ta mig vidare på, det var bredställ i de flesta kurvorna då jag inte fått upp tempen i bakdäcken. Tyvärr kändes inte bilen bra i Q2 och vi ska analysera detta inför morgondagen för att försöka komma tillbaka i tävlingarna, säger Oliver Söderström.

Tobias Brink lyckades inte ta sig vidare från Q1-passet och kommer att starta från nionde plats i helgens två första tävlingar. Brink Motorsport-föraren rapporterade att han hade tekniska problem under kvalet.
– Det var ett väldigt tungt kval, första gången på ett par år som jag missat Q2. Men vi fick ett problem under passet med motorn som inte gav full effekt. Tyvärr blir det nog ett motorbyte i natt, säger Tobias Brink.

Hugo Nerman, som säkrade en andraplats i premiärhelgens sista tävling, fortsatte sitt starka tempo i Skellefteå-kvalet med femte plats i Q1. Dock gjorde han ett misstag på sitt sista varv, snurrade av banan och skadade fronten på sin Volkswagen Golf GTI TCR.

Skadorna gjorde att han tvingades stå över sista kvalpasset.

Robert Dahlgren leder fortsatt mästerskapet på 65 poäng och är 21 poäng framför Mattias Andersson och 22 poäng framför Oliver Söderström och Tobias Brink som delar tredjeplatsen.

Helgens första tävling startar 14:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat – Q1: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=413&revent=276&rid=61274
Resultat – Q2: https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=413&revent=288&rid=61277
21-06-17 Premiär i helgen i Midnattssolsloppet
En lång väntan är över - till helgen är både Formula Nordic och publik tillbaka på racerbanorna vid Midnattssolsloppet i Fällfors utanför Skellefteå.

WestCoast Racing kommer till start i Formula Nordic premiären med Philip Victorsson som gör sitt andra år i teamet och debutanten Emma Wigroth som kommer direkt från karting.

Philip, fjolårets trea och en av seriens förhandsfavoriter ser fram emot helgen:
“Jag är taggad på att serien äntligen kommer igång och försöka ta så många poäng som möjligt.”, säger 15 åringen från Frillesås.

Emma Wigroth gör i helgen sitt första race i formelbilar:
“Kul att säsongen äntligen är igång och extra roligt då jag är rookie och detta blir mitt första race. Jag kommer att få lära mig mycket under helgens gång.”, säger Emma inför premiärhelgen.

För första gången sedan 2019 kan nu publik besöka svensk banracing igen. Tillgången på biljetter är däremot begränsad och biljetter beställs genom: www.midnattssolsloppet.se/biljetter/

Tävlingarna kan följas på www.formulanordic.se och seriens facebooksida.
Helgens tredje och sista race sänds direkt i STCC:s streamingtjänst STCC+ 18:50 på Lördag kväll.

Tidsschema Formula Nordic Midnattssolsloppet
18 juni
13:10 - Formula Nordic - Test
18:10 - Formula Nordic - Kval
19 juni
11:00 - Formula Nordic - Race 1
14:20 - Formula Nordic - Race 2
18:50 - Formula Nordic - Race 3 (STCC+)

21-06-15 STCC-titelfighten fortsätter i helgen med publik på Midnattssolsloppet i Skellefteå
STCC TCR Scandinavia-titelfighten fortsätter i kvällssolen på Skellefteå Drivecenter Arena under Midnattsolsloppet den 18-19 juni. Och för första gången sedan 2019 kommer publik att tillåtas på plats.

Hemmahoppet Robert Dahlgren kommer dit som både favorit och den jagade föraren i mästerskapsledning efter en stark premiärhelg i Ljungbyhed för två veckor sedan.
– Att vi äntligen får ha publik på min hemmatävling känns riktigt kul och speciellt, säger Robert Dahlgren.
– Banan är helt annorlunda mot Ljungbyhed trots att båda är flygplatsbanor. Jag kommer dit med högt självförtroende och vet att den passar vår bil bra. Vi kan säkra en stark helg, men jag vet att våra konkurrenter kommer starkare än de var under premiären – det kommer att bli tufft.

Närmst CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren är Oliver Söderström och Tobias Brink som delar andraplatsen i mästerskapet, 17 poäng från ledning.
– Det är en extra motivation att försöka slå Dahlgren på hans hemmabana. Sedan vet jag att Skellefteå är en bana inte som passar vår bil, men kollar man datan från förra året vet jag att det finns mycket att förbättra för oss – det känns positivt. Kan vi sy ihop allt så har vi mycket bättre chanser i år att kunna utmana som seger och ta ikapp i mästerskapet, det är det viktigaste, säger Oliver Söderström.
– Vi är oerhört taggade och åker till Skellefteå för att slå Dahlgren. Ljungbyhed gick inte som vi hoppades på, men vi var snabba. Vi siktar på titeln i år och målsättningen är inte annorlunda inför helgen, det är segerjakt som gäller även här‚ säger Tobias Brink.

Förra året la Robert Dahlgren beslag på två av segrarna medan Mikael Karlsson säkrade sin första STCC-seger någonsin i tredje tävlingen.
– I år hoppas jag vi kan säkra minst en seger som inte är i tävlingen med omvänd startordning. Jag har mycket bättre känsla för Skellefteå än Ljungbyhed och det ska bli spännande att se var vi står. Vi har mycket att testa inför tävlingen och vi går för seger, säger Mikael Karlsson.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman imponerade i sin STCC-comeback under Ljungbyhed-premiären med en andraplats och nytt varvrekord i sista tävlingen. 22-åringen ligger på delad sjätte plats i mästerskapet med Mikael Karlsson inför Skellefteå.
– Vi tar med oss farten vi hade i Ljungbyhed till helgens tävlingar. Vi hittade många bra saker under premiären och ska försöka ta vara på det i Skellefteå, en bana som jag bara tävlat på en gång tidigare. Det brukar bli bra racing här och jag hoppas få med mig ordentligt med poäng, säger Hugo Nerman.

Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: http://plus.stcc.se

Tidsschema Skellefteå Drivecenter Arena
Fredag 18/6
11:40 – Test 1
15:00 – Test 2
20:20 – Kval Q1
20:50 – Kval Q2

Lördag 19/6
12:40 – Race 1
16:40 – Race 2
20:40 – Race 3

Klicka här för komplett tidsschema: https://www.stcc.se/race/midnattsolsloppet-skelleftea/

Startlista STCC TCR Scandinavia – Skellefteå Drivecenter Arena
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by VW STHLM – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996: http://www.stccdatabas.se/
21-06-05 Robert Dahlgren och Mattias Andersson segrare i händelserik STCC-premiär
Robert Dahlgren och Mattias Andersson la beslag på segrarna i helgens tre STCC TCR Scandinavia-premiärtävlingar på Ljungbyheds Motorbana.

Säsongen kunde knappt börjat på ett bättre sätt för CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren som tog två pole positions, två segrar, en tredjeplats och mästerskapsledning efter en imponerande uppvisning på den skånska banan.
– Vi har haft en fantastisk helg! Två pole, två segrar och poängledning – vilket jobb teamet har gjort! Jag känner mig oerhört tacksam. Sista tävlingen var riktigt galen och jag blev ordentligt påkörd av Oliver, men lyckades rädda det och säkra en pallplats. Nu laddar vi för min hemma tävling om två veckor, säger Robert Dahlgren.

MA:GP-föraren Andersson gjorde en blixtsnabb start i tredje tävlingen, som körs med omvänd startordning, och tog ledningen från tredje startruta – en ledning han behöll genom hela tredje tävlingen.
– Det känns oerhört super att plocka en seger i vår första tävlingshelg med vår nya Lynk & Co. Jag fick en riktigt bra start i tredje tävlingen och hade centimetrarna på min sida som gjorde att jag kunde ta ledningen direkt. Sedan handlade det om att se efter däcken och där kunde jag använda min erfarenhet. Det finns fortfarande mycket kvar att jobba på för oss men jag är absolut nöjd med årets premiärhelg, säger Mattias Andersson.

Näst bästa poängplockare var Brink Motorsport-föraren Tobias Brink och Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström – som säkrade en pallplats och två fjärdeplatser.

Volkswagen-föraren hade en kontroversiell incident med Tobias Brink i första tävlingen där han först fick ett straff på 10 sekunder – som sedan plockades bort efter en protest från Lestrup Racing Team.
– Den incidenten var inte mitt fel, han borde kollat i backspegeln och domarna höll med oss. Vi hade en del strul och incidenter här i premiären, men att lämna banan på delad andraplats i mästerskapet får ändå anses vara godkänt. Men jag är aldrig nöjd förrän vi står överst på pallen, säger Oliver Söderström.

Mikaela Åhlin-Kottulinskys STCC-helg började starkt med två pallplatser, något som dock byttes mot en bruten sista tävling efter en spektakulär krasch med Andreas Ahlberg.
– Vi hade en stark helg, bara tråkigt att avsluta den med en krasch. Jag vet inte vad som hände [med Ahlberg], han kanske tappade förståndet i ett par sekunder. Han bara svängde in i mig. Men vi är ändå nöjda med två pallplatser, jättebra speed och vi plockade en hel del poäng, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kågered Racing-föraren Hugo Nerman imponerade med sitt bästa STCC-resultat hittills i tredje tävlingen med en andraplats och snabbaste varv.
– Jag blev påkörd i början av tävlingen och fick en skada som gjorde bilen svårkörd. Jag hade ett par riktiga ’moments’ där jag var långt utanför banan. Sedan var det några incidenter framför mig som gjorde att jag kunde klättra. En pallplats i premiären känns riktigt bra och det ska vi bygga vidare på, säger Hugo Nerman.

Robert Dahlgren leder mästerskapet med 60 poäng medan Oliver Söderström och Tobias Brink delar andraplatsen med 43 poäng. Mattias Andersson är fyra på 40 poäng och Mikaela Åhlin-Kottulinsky femma på 35 poäng.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team PWR Racing på 95 poäng, 39 poäng fler än Kågered Racing på andra plats.

STCC TCR Scandinavia fortsätter med Midnattsolsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena den 4-5 juni.

Resultat
Race 1 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=380&rid=61070
Race 2 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=381&rid=61085
Race 3 https://www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=382&rid=61107

Mästerskapsställning
Förare
1 Robert Dahlgren 60 poäng
2 Oliver Söderström 43 poäng
3 Tobias Brink 43 poäng
4 Mattias Andersson 40 poäng
5 Mikaela Åhlin-Kottulinsky 35 poäng
6 Hugo Nerman 29 poäng
7 Mikael Karlsson 29 poäng
8 Andreas Ahlberg 27 poäng
9 Isac Aronsson 24 poäng
10 Rasmus Hedberg 21 poäng
11 Robin Knutsson 14 poäng
12 Hannes Morin 5 poäng
13 Albin Wärnelöv 5 poäng

Team
1 CUPRA Dealer Team – PWR Racing 95 poäng
2 Kågered Racing 56 poäng
3 Brink Motorsport 48 poäng
4 Lestrup Racing Team by VW Sthlm 43 poäng
5 MA:GP 40 poäng
6 Brovallen Design 24 poäng
7 FH Racing 21 poäng
8 Lestrup Racing Team 14 poäng
9 Experion Racing 5 poäng

Junior
1 Oliver Söderström 41 poäng
2 Hugo Nerman 29 poäng
3 Isac Aronsson 24 poäng
4 Rasmus Hedberg 21 poäng
5 Robin Knutsson 14 poäng
6 Hannes Morin 5 poäng

Privatförare
1 Mattias Andersson 40 poäng
2 Isac Aronsson 24 poäng
3 Rasmus Hedberg 21 poäng
4 Albin Wärnelöv 5 poäng
21-06-04 Robert Dahlgren dominerar årets första STCC-kval i Ljungbyhed
CUPRA-föraren Robert Dahlgren dominerade årets två första STCC TCR Scandinavia-kval på Ljungbyheds Motorbana och säkrade pole position till helgens första två tävlingar.
– Det satt riktigt skönt! Men tiden satt långt inne i Q1, där var jag riktigt nervös. Sedan fick jag backa av i Q2 då en bil stod mitt på banan, men sen satt det på andra försöket. Nu gäller det att ta starten och leda in i första kurvan. Jag tror det kommer att bli riktigt tuffa tävlingar, säger Robert Dahlgren.

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren slog Tobias Brink med en och två tiondelar respektive i de båda passen. Brink Motorsport-föraren var besviken men siktar på att gå ut hårt i starten av tävlingarna.
– Det var en tight kamp mellan mig och Robban. Vi har gjort ett helt ok kval, men det räckte inte hela vägen. Ska inte sticka under stol med att jag är lite besviken. Nu gäller det att få till en bra start i tävlingarna och vara aggressiv under de första varven då det är lite svårt att köra om här, säger Tobias Brink.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, var tredje snabbast i båda kvalen och kämpade med att hitta rätt i inställningarna efter morgonens inledande testpass.
– Vi hade det tufft under testerna i morse, men vi har jobbat stenhårt i teamet för att hitta rätt. Men helt ärligt så hade vi mer att kräma ut i kvalet. Totalt sett är vi däremot nöjda, Robban gjorde en riktigt bra insats och detta är en bra start på säsongen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lestrup Racing Team-föraren Oliver Söderström var fjärde snabbast bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR i båda kvalpassen.

STCC-veteranen Mattias Andersson satte femte snabbaste tid i sitt första kval med sin Lynk & Co 03 TCR och var tre tiondelar från pole position. I andra passet satte han sjätte snabbaste tid.

Andreas Ahlberg var sjätte snabbast i första kvalet för Kågered Racing framför Mikael Karlsson. Lestrup Racing Team Karlsson klättrade två platser till andra kvalet och kommer att starta femma i andra tävlingen.

Andra kvalpasset (Q2) ger poäng till förarmästerskapet där Dahlgren tagit ledningen med fem poäng framför Brink på fyra, Åhlin-Kottulinsky på tre, Söderström på två och Karlsson på en poäng.

Första kvalpasset avgör startordningen till första tävlingen och andra kvalpasset avgör startordningen till andra tävlingen. Tredje tävlingens startordning avgörs genom att vända på topp åtta i resultatet av andra tävlingen.

Helgens första tävling startar 10:50 imorgon och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat
STCC – Q1 www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=276&rid=61023
STCC – Q2 www.stcc.se/resultat/?ryear=2021&rclass=318&rtrack=416&revent=288&rid=61031

Tidsschema – Ljungbyhed
Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Ljungbyheds Motorbana
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.
21-06-01 STCC bryter ny mark i helgens premiär på Ljungbyheds Motorbana
STCC TCR Scandinavia tävlar för första gången någonsin på Ljungbyheds Motorbana i helgens säsongspremiär, något som gör mästerskapet än mer oförutsägbart då inget team eller förare tävlat på den tidigare militärflygplatsen innan.

Fjolårstvåan Robert Dahlgren jagar en historisk tredje STCC-titel, stärkt av en lovande första säsong med CUPRA Dealer Team – PWR Racings nya Cupra León Competición förra året.
– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.
– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Men det är många som vill sätta stopp för norrlänningen, en av dem är Brink Motorsport-föraren Tobias Brink som ledde en stor del av fjolårets mästerskap innan han fick nöja sig med bronsmedaljen.
– Vi vill tveklöst vinna mästerskapet i år, inget annat är intressant för oss. Ljungbyhed är ett vitt papper för oss då försäsongstesterna kördes i blött och premiären ser ut att bli torr. Men det bara ökar pulsen och det ska bli sjukt kul att komma igång, säger Tobias Brink.

Regerande mästarna Lestrup Racing Team fick chockbeskedet att deras stjärnförare Rob Huff plockades till VM för mindre än två veckor sedan. Nu riktas strålkastarljuset istället på Oliver Söderström som imponerade i sin debutsäsong med teamet förra året, bland annat med seger i premiären.
– Det är inget att sticka under stol med att Rob spelade en stor roll både som teamkompis men även som rival på banan. Men jag känner ingen press. Jag vill vinna i år och det känns naturligt med tanke på hur det gick förra året. Det kommer att bli en tight säsong, men vi har minst lika bra resurser som förra året och jag känner mig väldigt taggad, säger Oliver Söderström.

En annan nyhet för årets mästerskap är att STCC-veteranen Mattias Andersson, som startar sin 21:a säsong i år, kör med världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i team MA:GP.

STCC TCR Scandinavia tävlar för första gången någonsin på Ljungbyheds Motorbana i helgens säsongspremiär, något som gör mästerskapet än mer oförutsägbart då inget team eller förare tävlat på den tidigare militärflygplatsen innan.

Fjolårstvåan Robert Dahlgren jagar en historisk tredje STCC-titel, stärkt av en lovande första säsong med CUPRA Dealer Team – PWR Racings nya Cupra León Competición förra året.
– Jag har nog aldrig varit så besviken som efter finalen förra året och det är mitt kärnbränsle inför 2021, säger Robert Dahlgren.
– Vi fick nya Cupran precis innan premiären förra året och lyckades ändå utmana om titeln. Det i kombination med att vi nu har en hel säsongs data i ryggen gör att jag känner mig oerhört laddad inför årets säsong.

Men det är många som vill sätta stopp för norrlänningen, en av dem är Brink Motorsport-föraren Tobias Brink som ledde en stor del av fjolårets mästerskap innan han fick nöja sig med bronsmedaljen.
– Vi vill tveklöst vinna mästerskapet i år, inget annat är intressant för oss. Ljungbyhed är ett vitt papper för oss då försäsongstesterna kördes i blött och premiären ser ut att bli torr. Men det bara ökar pulsen och det ska bli sjukt kul att komma igång, säger Tobias Brink.

Regerande mästarna Lestrup Racing Team fick chockbeskedet att deras stjärnförare Rob Huff plockades till VM för mindre än två veckor sedan. Nu riktas strålkastarljuset istället på Oliver Söderström som imponerade i sin debutsäsong med teamet förra året, bland annat med seger i premiären.
– Det är inget att sticka under stol med att Rob spelade en stor roll både som teamkompis men även som rival på banan. Men jag känner ingen press. Jag vill vinna i år och det känns naturligt med tanke på hur det gick förra året. Det kommer att bli en tight säsong, men vi har minst lika bra resurser som förra året och jag känner mig väldigt taggad, säger Oliver Söderström.

En annan nyhet för årets mästerskap är att STCC-veteranen Mattias Andersson, som startar sin 21:a säsong i år, kör med världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i team MA:GP.
– Målet i år är att vara på pallen totalt och att plocka en seger så fort som möjligt med vår nya Lynk & Co. Det är mycket som är nytt och även att vi har testat mycket så har vi inte kört några riktiga kval eller tävlingar ännu med den nya bilen. Men vi är laddade och hoppas på en stark premiär, säger Mattias Andersson.

STCC:s första kvinnliga segrare Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommer direkt från en pallplats i Extreme-E i Senegal till premiären med högt satta mål.
– Jag kommer med en härlig känsla och i absolut racemode till premiären. Jag jagar topp tre, det är ingen hemlighet att jag vill vinna STCC. Vi var starka i slutet av förra säsongen och vi var starka under testerna i år, så jag är supertaggad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Kågered Racing kommer med två Volkswagen Golf GTI TCR för Andreas Ahlberg och Hugo Nerman till årets STCC-säsong och jagar revansch efter ett tufft fjolår.
– Målet är alltid att vara med och utmana om segrar, Ljungbyhed är inget undantag. Vi hade ett bra försäsongstest och kommer att ge allt för varje millimeter i helgen, säger Andreas Ahlberg.

Hyundai representeras av Albin Wärnelöv och Experion Racing som laddar med en ny ingenjör samtidigt som Brovallen Design nyligen gjorde klart med unga talangen Isac Aronsson.

Sex förare gör upp om juniortiteln i årets mästerskap där regerande mästaren Hannes Morin jagas av Söderström, Robin Knutsson, Nerman, Aronsson och FH Racing-föraren Rasmus Hedberg.

Totalt gör 13 förare, åtta team och fem olika bilmärken upp om årets STCC-titlar.

Premiärhelgen på Ljungbyheds Motorbana inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds live på: http://plus.stcc.se

Tidsschema Ljungbyheds Motorbana
Fredag 4/6
09:35 – Test 1
13:45 – Test 2
16:59 – Kval Q1
17:20 – kval Q2

Lördag 5/6
10:50 – Race 1
13:45 – Race 2
16:50 – Race 3

Startlista STCC TCR Scandinavia – Ljungbyheds Motorbana
#2 – Robert Dahlgren – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#7 – Oliver Söderström – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#19 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – CUPRA Dealer Team – PWR Racing – CUPRA León Competición
#20 – Mattias Andersson – MA:GP – Lynk & Co 03 TCR
#21 – Andreas Ahlberg – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#22 – Albin Wärnelöv – Experion Racing – Hyundai i30 N TCR
#32 – Robin Knutsson – Lestrup Racing Team – Volkswagen Golf GTI TCR
#33 – Rasmus Hedberg – FH Racing – Cupra TCR
#48 – Mikael Karlsson – Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm – Volkswagen Golf GTI TCR
#51 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS
#69 – Hugo Nerman – Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR
#70 – Isac Aronsson – Brovallen Design – Audi RS 3 LMS
#71 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS

Besök STCC-databasen för all statistik kring mästerskapet sedan starten 1996.
21-05-28 Publika arrangemang snart verklighet på Gelleråsen
Regeringen och FHM har nu presenterat riktlinjerna för sommarens publika arrangemang. Vi på Gelleråsen Arena har nu kontakt med lokala myndigheter för att se hur det skall bli verklighet på vår arena och våra tävlingar. Inom kort hoppas vi kunna släppa biljetter till Velodromloppet söndag 20 juni och Kanonloppet 21-22 Augusti. Eventuellt även till Roadracing SM 31 juli - 1 augusti
21-05-25 Lestrup Racings kamp mot klockan – jagar ersättare till STCC-mästaren
Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna Lestrup Racing Team står utan förare i en av sina fyra Volkswagen Golf GTI TCR med mindre än två veckor kvar till premiären efter att Rob Huff handplockats av CUPRA till VM.
– Vi jobbar på en lösning och har i stort sett alla korten på bordet, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.
– Vi tittar på allt från att låta vår fjärdebil stå resten av säsongen till att hitta en ersättare som kan vara med och slåss om titeln.

Huff gjorde en succéartad debut förra året och säkrade såväl sin som Lestrup Racing Teams första STCC-titlar någonsin, med både förartitel och teamtitel bärgade till Stockholms-teamet.

Och STCC-framgången har tveklöst skapat vågor i motorsportvärlden då CUPRA-teamet Zengo Motorsport skrev kontrakt med Huff till FIA World Touring Car Cup där han kommer att köra jämsides fabriksförarna Jordi Gene och Mikel Azcona.

Dessvärre innebär satsningen att Huff inte kan köra hela STCC-säsongen och partnerna valde att tillsammans avsluta samarbetet.

Men hur ska Lestrup Racing Team hitta en värdig ersättare på mindre än två veckor? Och vem kan axla uppdraget att leverera från start i ett av STCC-fältets mest konkurrenskraftiga styrningar?
– Vi har på mindre än ett dygn fått ett stort antal förfrågningar från intresserade förare, såväl svenska som internationella, säger Fredrik Lestrup.
– Men det är oerhört mycket som ska klaffa och situationen blir inte enklare med tanke på tidsaspekten, att försöka hitta en ledig förare som inte har några krockar i sitt schema.

Spekulationerna i social media inkluderar allt från Johan Kristoffersson till Rickard Rydell och Jan ”Flash” Nilsson.
– Vi kommer inte gå in på detaljer om vilka vi för samtal med och inte. Men helt klart är att förare som har erfarenhet av TCR-reglementet och STCC har en stor fördel, säger Fredrik Lestrup.
– Vi siktar på att genomföra ett test innan premiären för att utvärdera potentiella förare och vi kommer att avslöja mer information när förutsättningarna finns för det.

STCC TCR Scandinavia startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-05-22 Regerande mästaren Rob Huff lämnar STCC – Handplockas till VM med CUPRA
Regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Rob Huff kommer inte försvara sin titel i år efter att ha blivit handplockade av CUPRAs VM-team Zengo Motorsport till årets FIA World Touring Car Cup.
– Vi har haft en fantastisk 2020-säsong med Rob och lyckades ta våra första två STCC-titlar någonsin tillsammans, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Hans bidrag till teamet har varit enormt och det är trist att vi måste gå olika vägar. Men vi förstår hans beslut att försöka bli världsmästare igen med Cupra i WTCR. Vi önskar honom all lycka till och hoppas att vi kan samarbeta i framtiden igen.

Britten, som var världsmästare 2012, gjorde debut i mästerskapet förra året med Lestrup Racing Team och lyckades som första icke-skandinav sedan Roberto Colciago 2001 säkra STCC-titeln.
– Jag hade en fantastisk säsong med Lestrup Racing Team förra året som verkligen startade om min passion för motorsport, säger Huff.
– Ett stort tack till Fredrik och alla i teamet för fjolårssäsongen och att vi lyckades hitta en lösning som passar oss alla för 2021. Jag önskar dem all lycka till i år och är säker på att de kan ta sig till toppen av mästerskapet igen.

Lestrup Racing Team kommer att tävla med tre Volkswagen Golf GTI TCR i premiären på Ljungbyhed Park den 4-5 juni för förarna Oliver Söderström, Mikael Karlsson och Robin Knutsson.
– Med bara två veckor kvar till premiären så har vi beslutat att fokusera all vår energi på tre bilar för premiären, säger Lestrup.
– Vi jobbar på en lösning för vår fjärde bil och mer information kommer att avslöjas senare. Oavsett vad som händer med den bilen så är vi fortsatt säkra på vårt mål om att precis som förra året utmana om topp tre i mästerskapet.
21-05-19 Hannes Morin kombinerar militärtjänst med segerjakt i STCC 2021
Regerande junior-mästaren Hannes Morin kommer att kombinera sin militärtjänstgöring och jakt på nya segrar i STCC TCR Scandinavia 2021 med Brink Motorsport.
– Jag vet inte hur många aktiva militärer STCC haft som förare tidigare, men jag ser i alla fall verkligen fram emot att göra både och i år, säger Hannes Morin.

18-åringen gjorde STCC-debut 2019 och slutade på åttonde plats, något han förbättrade till en imponerande fjärdeplats totalt med en seger och titeln i Junior-SM.
– Fjolåret med Brink Motorsport var definitivt ett av de bästa i min karriär och jag vet att vi har potentialen att klättra ytterligare i år, säger Morin.
– Tyvärr vet jag ännu inte om jag kan köra samtliga tävlingar i år då jag måste rycka in under sommaren och det kan exempelvis krocka med tävlingarna på Gelleråsen Arena. Men jag kommer oavsett att köra för topp tre i alla de tävlingarna jag kan vara med i.

Audi-föraren var snabbast i det avslutande försäsongstestet på Ljungbyheds Motorbana tidigare i maj.
– Vi ser tveklöst en stor potential i Hannes, han tog ett stort steg framåt med oss under förra året, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.
– Det återstår att se om han kan köra samtliga tävlingar, men vi kommer att göra allt vi kan för att ge honom rätt förutsättningar tillsammans med Tobias Brink för att slåss om guldmedaljerna i såväl totalmästerskapet som juniormästerskapet.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana och sänds LIVE på: plus.stcc.se
21-05-10 18-årige Isac Aronsson ansluter Brovallen Design till STCC 2021
Isac Aronsson ansluter erfarna teamet Brovallen Design till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 där han kommer att köra en Audi RS 3 LMS.
– Vi kommer att köra för ett väldigt erfaret team i form av Brovallen Design och vi planerar ett treårigt samarbete, det känns riktigt bra, säger Aronsson.

18-åringen gjorde STCC-debut förra året med familjeteam Isac’s Racing och slutade på 14:e plats total.
– Jag är redo att slåss om placeringar högre upp i resultatlistan med Brovallen och jag är väldigt taggad inför premiären, säger Aronsson.

Brovallen Design drivs av tidigare STCC-föraren Tobias Johansson och har varit aktivt i mästerskapet sedan 1999.
– Isac imponerade på oss alla under sin debutsäsong och vi är glada att ha honom ombord inför årets säsong, säger Tobias Johansson, teamchef för Brovallen Design.
– Vi kommer att jobba för att ge honom rätt förutsättningar att utvecklas och ta nästa steg framåt som junior. Målsättningen för året är att ge de andra i junior-SM en ordentlig kamp om guldmedaljen.

STCC-premiären 2021 körs den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana.

21-05-06 Hannes Morin snabbast i händelserikt STCC-test på Ljungbyheds Motorbana
Regerande juniormästaren Hannes Morin var snabbast i STCC TCR Scandinavia-testet på Ljungbyheds Motorbana, detta trots att han körde på en däcktrave och fick bärgas i depå.
– Det var extremt kul att vara tillbaka i bilen och på en helt ny bana dessutom. Vi hade bra fart i regnet och när det torkade upp lite kunde jag känna på gränserna på riktigt, med lite närkontakt dessutom… Såklart är det extra kul att lämna testet med snabbaste varvtid, det lovar gott inför fortsättningen, säger Hannes Morin.

De båda testdagarna kördes i svåra förhållanden med hällregn och flertalet incidenter, däribland Robin Knutsson vars Volkswagen Golf GTI fick svåra skador medan han klarade sig oskadd efter en rutinkontroll på sjukhus.
– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser, säger Robin Knutsson. Läs mer om incidenten här.

En annan STCC-nykomling som också kraschade var FH Racing-föraren Rasmus Hedberg som sladdade av banan i första kurvan och skadade hjulupphängningen. Kraschen gjorde att han missade andra dagens test i Ljungbyhed.

Robert Dahlgren, som säkrade silvermedaljen i fjolårets STCC-säsong, var snabbast i förmiddagspasset bakom ratten på sin Cupra León Competición.
– Jag har haft en superbra känsla i vätan hela tiden och inte bara över ett varv, vi kan konsekvent leverera tider i regnet. Vi har hittat lite grejer som varit jättebra och som jag gärna hade haft på finalen i fjol, säger Robert Dahlgren.

Regerande mästaren Rob Huff var med i toppen av samtliga testpass för Lestrup Racing Team med sin Volkswagen Golf GTI TCR.
– Vi har haft fyra rätt bra dagar trots svåra förhållanden och en ny bana att lära oss. Men den här gången var det lika för alla, till skillnad mot förra året när jag fick lära mig samtliga banor från scratch och det kommer inte göra det sämre för oss i år, säger Rob Huff.

Härnäst för STCC TCR Scandinavia-teamen väntar premiärtävlingen som körs den 4-5 juni på Ljungbyheds Motorbana.
https://www.stcc.se/kalender/
21-05-05 Robin Knutsson utskriven från sjukhus efter kraschen – missar sista STCC-testet
STCC TCR Scandinavia-debutanten Robin Knutsson kraschade hårt i en av de snabbaste kurvorna på Ljungbyhed Park under dagens försäsongstest och tvingas stå över morgondagens avslutande körning.
– Det var en hård smäll, men jag mår efter omständigheterna bra och allt såg ok ut på sjukhuset. Ett stort tack till alla i räddningspersonalen och teamet för deras insatser idag, säger Robin Knutsson.

19-åringen kämpade i de svåra förhållandena under testet som kördes i hällregn på den skånska banan.

I kurva sex fick han sladd och gick av banan i över 100 km/h med sin Volkswagen Golf GTI TCR.
– Jag fick sladd och när bilen kom ut på det regnvåta gräset var jag en passagerare, säger Robin Knutsson.
– Tyvärr var skadorna för stora på bilen för att jag skulle kunna köra imorgon, men jag känner mig redan nu redo att sätta mig bakom ratten igen. Jag lyckades få nära 300 varv under testdagarna och det känns som vi tagit stora steg framåt.

Lestrup Racing Team arbetar med att reparera bilen jämsides förberedelserna inför morgondagens testpass där teamets tre förare Rob Huff, Oliver Söderström och Mikael Karlsson kommer att köra.
– Vi är framförallt lättade över att Robin är oskadd och nu fokuserar vi på att reparera bilen så den är redo inför premiären, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Det är trist att testet tog slut i förtid för Robin, speciellt då han gör debut för oss i STCC i år. Men han visade stark form under de första två testdagarna och fick verkligen ett elddop med ösregn, upptorkande och torr bana.

STCC TCR Scandinavia-fältet kör den sista officiella testdagen inför säsongen i morgon på Ljungbyhed Park från 09-16.
21-05-04 Oliver Söderström och Tobias Brink toppar STCC-testet på Ring Knutstorp
Oliver Söderström och Tobias Brink toppade varsin dag av de båda STCC TCR Scandinavia-testdagarna på Ring Knutstorp.

Lestrup Racing Team-föraren Söderström satte snabbaste tiden dag ett som kördes på en torr bana med tiden 59.580, bara tre tiondelar från kvalrekordet.
– Vi hade en väldigt bra första testdag och jag satte tidigt nytt personbästa. Det känns som att allt arbete vi gjort under vintern har betalat sig och vi har fortsatt viktigt jobb framför oss under de kommande testdagarna, säger Oliver Söderström.

Regerande mästaren Rob Huff var näst snabbast under första testdagen, följt av STCC-veteranen Mattias Andersson med sin nya Lynk & Co 03 TCR.

Till dag två av försäsongstestet på den skånska banan öppnade sig himmeln och teamen fick arbeta med regninställningarna.

Tobias Brink var snabbast under förmiddagspasset, som inledningsvis hade en relativt torr bana, med regerande Porsche-mästaren och Brink Motorsport-kollegan Lukas Sundahl näst snabbast.
– Vi hade lite tekniska problem, men det känns bra att vi är igång och farten fanns där direkt, säger Tobias Brink.

Till eftermiddagspasset tilltog regnet och då var PWR Racing-föraren Robert Dahlgren snabbast, sex tiondelar framför teamkollegan Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
– Vi hade en bra regndag och jag är nöjd med bilen, körningen känns riktigt bra och jag ser verkligen fram emot premiären om en månad, säger Robert Dahlgren.

STCC TCR Scandinavia fortsätter försäsongstesterna med två dagar på Ljungbyhed Park under onsdag och torsdag den här veckan där STCC+ sänder live 12:00 på torsdag.

Resultat måndag – Test 1 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-1-1.pdf
Resultat tisdag – Test 2 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-2-1.pdf
Resultat tisdag – Test 3 https://www.stcc.se/app/uploads/2021/05/STCC-Test-3.pdf
21-05-03 Lukas Sundahl och Hannes Morin kör STCC-testerna för Brink Motorsport
Regerande trefaldiga Porsche Carrera Cup Scandinavia-mästaren Lukas Sundahl kommer att dela Brink Motorsports andra Audi RS 3 LMS jämsides Hannes Morin under veckans officiella STCC TCR Scandinavia-tester på Knutstorp och Ljungbyhed Park.
– Det ska bli riktigt intressant att köra STCC-testet med Brink Motorsport och jag åker dit med öppna sinnen för att skaffa mig en uppfattning om bilen samt teamet, säger Sundahl.
– Vi har en bra dialog med Brink Motorsport och vi ska utvärdera förutsättningarna för ett vidare samarbete vad gäller säsongen 2021.

Sundahl kommer att köra testdagen på Knutstorp den fjärde maj medan Morin, som tävlade för Brink Motorsport i STCC förra året och säkrade juniortiteln, kör testdagarna på Ljungbyhed Park den femte och sjätte maj.
– Jag ser fram emot att sätta mig bakom ratten igen och det ska bli intressant att dela input med Lukas med tanke på de framgångarna han har i Porsche, säger Morin.
– Vad gäller den kommande säsongen så jobbar vi på en lösning med teamet, jag hoppas kunna fortsätta med dem i STCC 2021.

Under testdagarna kommer de båda talangerna jobba nära med Tobias Brink, som kommer att köra teamets ena Audi RS 3 LMS i STCC 2021 med siktet satt på guld efter fjolårets bronsmedalj.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-05-03 Andreas Ahlberg jagar topp tre med Kågered Racing i STCC 2021
Andreas Ahlberg siktar på att klättra tillbaka till topp tre i STCC TCR Scandinavia 2021 tillsammans med Kågered Racing efter en tuff fjolårssäsong.
– Riktigt kul att vara tillbaka för min femte STCC-säsong och min nionde säsong totalt med Kågered Racing, säger Andreas Ahlberg.
– Målet är som alltid att vara med och vinna race. Det viktiga för oss kommer vara att höja vår lägstanivå över tid för att kunna utmana om pallen totalt i mästerskapet.

31-åringen slutade på åttonde plats totalt förra året med en seger under premiärhelgen på Gelleråsen Arena och kommer att fortsätta tävla med en Volkswagen Golf GTI TCR i år.
– Andreas är en nyckeldel i vår STCC TCR Scandinavia-satsning och vi vet att han har kapaciteten att utmana de bästa i mästerskapet, säger teamägare Micke Kågered.
– Han hade en tuff säsong förra året av olika anledningar, men vi jobbar med tillförsikt mot att ta oss tillbaka till 2019-säsongen resultatmässigt där han slutade på fjärde plats totalt och utmanade topp tre på allvar.

Andreas Ahlberg och Kågered Racing kör årets första officiella STCC TCR Scandinavia-test på Ring Knutstorp i Skåne i dag, följt av Ljungbyhed Park senare i veckan.
– Jag ser fram emot testerna och det ska bli extra kul att få komma tillbaka till Ljungbyhed, en bana som jag inte tävlat på sedan 2016, säger Andreas Ahlberg.

Totalt körs sex tävlingshelger i STCC 2021 med tre tävlingsheat per helg och start den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-04-29 Revanschsugen Tobias Brink klar för STCC 2021 - Jagar SM-guld
Tobias Brink slogs om STCC TCR Scandinavia-titeln 2020 hela vägen till finalen på Knutstorp, men snubblade på mållinjen och slutade på tredje plats. I år är han och Brink Motorsport tillbaka med siktet fast satt på SM-guld.
– Med tanke på hur vi presterat de senaste åren så finns det bara ett sikte för 2021 och det är STCC-guldet, säger Tobias Brink.

Brink Motorsport-föraren ledde mästerskapet inför finalen efter en stabil 2020-säsong där han bara var utanför topp fem tre gånger, med två segrar och sju av 12 möjliga pallplatser.
– Farten finns där utan tvekan, men vi måste sy ihop säcken. Vi sätter medvetet den högsta målsättningen för att sätta press på oss att leverera i år, säger Tobias Brink.
– Samtidigt har vi inga illusioner om att det ska bli lätt, snarare tvärt om. Mästerskapet ser ut att bli hårdare, men det ska vi använda som bränsle i vår satsning i år.

Tobias Brink kommer att köra en av teamets Audi RS 3 LMS-tävlingsbilar där mer information slutgiltig teamuppställning kommer att avslöjas inom de kommande veckorna.

Till säsongen 2021 firar Brink Motorsport även femårsjubileum med huvudpartnern Promeister
– Vi är oerhört glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Promeister, utan dem hade våra framgångar de senaste åren inte varit möjliga och de är en nyckeldel i vår satsning för 2021 och framåt, säger Tobias Brink.

Härnäst väntar de officiella försäsongstesterna som körs den 3-4 maj på Knutstorp och 5-6 maj på Ljungbyhed Park som uppvärmning inför premiärhelgen i Ljungbyhed den 4-5 juni.

21-04-27 Lestrup Racing Team utökar till fyra bilar i STCC med Mikael Karlsson
Lestrup Racing Team kommer att tävla med fyra Volkswagen Golf GTI TCR i STCC TCR Scandinavia 2021 där Mikael Karlsson ansluter Rob Huff, Oliver Söderström och Robin Knutsson.
– Jag ser verkligen fram emot att tävla med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras imponerande säsong förra året och jag hoppas att bli en del i deras titelförsvar i år, säger Karlsson.

Karlsson gjorde STCC-debut förra året och imponerade med seger redan i sin andra tävlingshelg på Skellefteå Arena.
– Mikael imponerade oss förra året och vi vet att han har stor potential, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Vi har en stark uppställning med två mycket erfarna förare med Mikael och Rob, samt två unga talanger med Oliver och Robin.
– Att gå från två till fyra bilar är en enorm utmaning som vi absolut inte underskattar. Men jag vet att alla inblandade har vad som krävs för det och vi kommer jobba metodiskt mot vårt mål om att försvara våra titlar.

Medan Karlsson är ny i STCC så har han lång motorsporterfarenhet och säkrade Formel 3 Nordic och Sverige-titeln 2000 och senast V8 Thunder Cars Sweden-silvermedaljen 2019.
– Jag känner mig bekväm bakom ratten på vår Volkswagen Golf GTI TCR och det ska bli riktigt intressant att arbeta med teamet och den nya data som de har, säger Karlsson.
– Jag har höga personliga målsättningar, men jag vet att vi har ett tuffare startfält i år. Det viktigaste blir att kämpa sig in i topp fem och ta poäng hela tiden.

Karlsson kommer att bli teamkompis med Robin Knutsson i Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm medan Huff och Söderström kommer att tävla i Lestrup Racing Team-uppställningen.

I nästa vecka kör Karlsson sitt första test med teamet under de officiella försäsongstesterna på Knutstorp (måndag-tisdag) och Ljungbyhed Park (onsdag-torsdag).

21-04-22 Mästaren återvänder – Rob Huff siktar på ny STCC-titel med Lestrup Racing Team
Regerande mästaren Rob Huff kommer att fortsätta i STCC TCR Scandinavia 2021 med Lestrup Racing Team efter fjolårets rekordsäsong där han som första icke-skandinav sedan 2002 blev STCC-mästare.
– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i STCC som mästare efter vad som var en av de mest känslosamma säsongerna jag kört på väldigt länge, säger Rob Huff.

Britten, som säkrade VM-titeln för standardvagnsracing 2012, tog titeln efter en lång kamp med Robert Dahlgren och Tobias Brink – trots att han aldrig tävlat på någon av de svenska banorna tidigare.
– Det var verkligen ett blankt papper förra året och jag känner mig mycket mer förberedd inför 2021 då jag har tävlat på fyra av banorna vi ska köra på, säger Huff.
– Det borde definitivt göra mitt liv enklare vad gäller att ställa in bilen för varje bana, snarare än att tvingas lära mig varje bana på nytt.
– Jag förväntar mig ett riktigt hårt mästerskap i år, antagligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer göra allt vi kan för att ta oss an det på bästa möjliga sätt.

Lestrup Racing Team tog hand om både förartiteln och teamtiteln förra året, de första STCC-titlarna någonsin för teamet.
– Förra året var en fantastisk milstolpe för oss och vi är väldigt glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Rob, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.
– Vi hade höga förväntningar inför vår första säsong tillsammans, förväntningar som han överträffade med råge. Rob delar vår passion för motorsport på precis rätt sätt och vi har ett oförändrad team runt honom som kommer vara en nyckeldel i vårt titelförsvar i år.

Lestrup Racing Team har avslöjat tre bilar till STCC 2021 hittills och har bekräftat att ytterligare nyheter kommer under de kommande veckorna.

Det är sex veckor kvar till STCC-premiären 2021 som körs på Ljungbyhed Park den 4-5 juni.
21-04-16 Oliver Söderström jagar revansch med Lestrup Racing Team i STCC 2021
Oliver Söderström, som vann fjolårets premiär, är tillbaka i STCC TCR Scandinavia med Lestrup Racing Team och jagar revansch efter en lovande men frustrerande 2020-säsong.
– Jag känner att jag hade ett genombrott förra säsongen som inte riktigt bar frukt. Men jag är sjukt motiverad för 2021 då farten och potentialen var där hela förra året, säger Oliver Söderström.

22-åringen startar sin fjärde säsong med teamet och sin tredje STCC-säsong. Förra året slutade han på femte plats med en seger och totalt tre pallplatser.
– Vi tror stenhårt på Oliver och hans kapacitet, han bevisade att han är snabb och kan vinna tävlingar förra året, säger Fredrik Lestrup, delägare i teamet.
– Vi har byggt upp ett bra förhållande och vi ser verkligen fram emot att bygga vidare på det. Vi är övertygade om att han kan vinna STCC, om inte i år, så under de kommande åren.

Söderström hade 2012-världsmästaren Rob Huff som teamkompis förra året, ett samarbete han menar har hjälpt honom mycket.
– Jag hade ett bra samarbete med Rob förra året och har lärt mig så mycket, speciellt vad gäller racestrategi och omkörningar då han har så mycket erfarenhet, säger Söderström.
– Jag började säsongen starkt förra året men bröt fyra av de sista sex tävlingarna i en kombination av tekniska problem, incidenter och misstag.
– Men jag vet att jag har farten och det motiverar mig för årets säsong – att knyta ihop säcken och slåss om den absoluta toppen. Det blir inte lätt, men det är därför vi är här.

Söderström är Lestrup Racing Teams andra bekräftade förare till STCC 2021 där teamet utlovar mer nyheter under de kommande veckorna.

STCC TCR Scandinavia-premiären körs den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.
21-04-09 Från gokart till STCC – Robin Knutsson skriver på för regerande mästarna Lestrup Racing Team
Robin Knutsson tar ett stort kliv direkt från gokart till STCC TCR Scandinavia i år med regerande mästarna Lestrup Racing Team.
– Jag ser fram emot att göra STCC-debut med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras fantastiska säsong förra året, säger Knutsson.

19-åringen har tävlat i gokart de senaste fem åren och tog silver i det svenska 125-gokartmästerskapet 2019.
– Steget är större än jag först tänkte mig då unga förare oftast går via formelbilar eller en supportklass till STCC. Men detta motiverar mig bara mer och jag längtar verkligen tills vi ska börja tävla, speciellt efter mitt första test som gick riktigt bra, säger Knutsson.

Lestrup Racing Team lanserade Young Driver Programme förra året för skapa en strukturerad väg för unga förare att ta sig till toppen av svensk motorsport.
– Detta är en viktig milsten för vårt juniorprogram och vi är mycket glada över att ha Robin med oss, han har visat imponerande form under testerna, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.
– Han körde över 100 varv på Mantorp Park och dagen började med noll grader och regn, men han körde felfritt. När banan väl torkade upp satte han imponerande tider och vi kommer jobba nära ihop för att ge honom rätt förutsättningar att utvecklas.

Programmet startades tillsammans med teamets delägare Kenth Öhlin, grundaren av välkända stötdämpartillverkaren Öhlins.
– Som delägare och investerare i teamet så är jag stolt över att kunna välkomna Robin ombord och att se vårt Young Driver Programme bära frukt, säger Kenth Öhlin.
– Det är ett vågat steg för Robin att ta, men jag vet att han är i den bästa möjliga omgivningen för att utvecklas som förare. Den kapacitet vi sett hittills från honom fyller mig med tillförsikt inför de utmaningar som väntar honom och teamet under 2021.

Knutsson är teamets första bekräftade förare till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, där fler förare kommer att avslöjas under den kommande månaden.
– Jag ser fram emot att kunna lära mig från mina teamkollegor som har så mycket mer erfarenhet än mig, säger Knutsson.
– Och det är mitt mål för säsongen, att lära mig så mycket som möjligt från dem och att bygga erfarenhet. Om jag kan matcha deras fart så kommer jag vara oerhört nöjd.

2021-säsongen startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-03-23 Albin Wärnelöv klar för STCC 2021, stärkt av första året med Hyundai
Albin Wärnelöv och Experion Racing Team fortsätter i STCC TCR Scandinavia 2021 efter premiärsäsongen med den Hyundai i30 N TCR de köpte inför 2020.
– Nu har vi lärt oss den nya bilen och har bättre koll med data från varje bana, jag ser verkligen fram emot att arbeta vidare med detta i år, säger Wärnelöv.

33-åringen, som säkrade bronsmedaljen i Renault Clio Cup Sweden 2016, startar sin femte STCC-säsong i år med siktet satt på den övre hälften av resultatlistan. I fjol slutade han på 12:e plats totalt.
– Vi har saknat två, tre tiondelar och vi arbetar metodiskt för att minska det avståndet för att kunna ta oss in i topp fem på en konstant nivå. Vi kommer att börja testa så snart vädret tillåter, säger Wärnelöv.

Experion Racing utvärderar även möjligheten att utöka uppställningen till två bilar under årets säsong.
– Vi undersöker möjligheten till detta då vi med två förare kan arbeta på ett helt annat sätt, säger Wärnelöv.
– Nu kör vi exempelvis in data från två träningar inför kvalet medan teamen med två förare får in data motsvarande fyra träningar. Vi tittar på möjligheten att ta in en förare med mer erfarenhet än mig och vi återkommer i ämnet under våren.

STCC TCR Scandinavia-säsongen inleds med officiellt försäsongstest på Knutstorp 3-4 maj och Ljungbyhed Park den 6 maj. Premiärtävlingen körs den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-03-18 Hugo Nerman gör STCC-comeback med Kågered Racing och AD Bildelar
Hugo Nerman kommer att göra STCC TCR Scandinavia-comeback 2021 med Kågered Racing och deras nya huvudsponsor AD Bildelar i en Volkswagen Golf GTI TCR.
– Att komma in som ny förare hos Ka°gered Racing känns kul och otroligt stimulerande, säger Nerman.
– Från första mötet har det känts bra och Micke Ka°gered tillsammans med teamet har stora erfarenhet inom motorsport vilket gör att vi kommer kunna fa° ut max ifrån mig varje helg.

21-åringen tävlade senast i STCC 2018 för Kristoffersson Motorsport efter att ha säkrat Formula Nordic-titeln 2017. Förra året gjorde han inhopp i Porsche Supercup som körs tillsammans med Formel 1.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Hugo i teamet tillsammans med AD Bildelar som ny huvudsponsor, säger Micke Kågered, ägare av Kågered Racing.
– Hugo har enorm potential som förare och vi ser fram emot att jobba ihop mot starka resultat i STCC. Att fa° in en sponsor som AD betyder otroligt mycket för oss, dels sa° kommer de med mycket energi och stort intresse för motorsporten, men också med värdefulla kontakter inom automotive-branschen.

AD Bildelar och Valvoline inledde sitt STCC-engagemang redan förra året som Official Lubricant Partner till mästerskapet.
– Vi förstärker var närvaro ytterligare genom att gå in som huvudsponsor till Ka°gered Racing inför säsongen 2021, säger Fredrik Bjerngren, försäljnings- och marknadschef på AD Sverige.
– Vi gör det här tillsammans med flera av våra leverantörer och tillsammans har vi en långsiktig plan med teamet som sträcker sig tre år framåt. Nu ser vi verkligen fram emot årets säsongsstart.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.
21-03-12 Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör både STCC och Extreme-E med Jenson Button
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, den första kvinnliga STCC-segraren, får ett hektiskt racing-år då hon kommer att köra både STCC med PWR Racing och nya elbilsserien Extreme E med tidigare F1-världsmästaren Jenson Button.
– Det ska bli oerhört kul att både tävla i STCC och Extreme E i år, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tack vare två kalendrar som inte krockar kommer Åhlin-Kottulinsky kunna köra båda mästerskapen i år och förberedelserna är redan i full gång.
– Jag flyger upp till Arvidsjaur i dag för att få träning inför Extreme E-premiären som körs första helgen i april, säger Åhlin-Kottulinsky.

Kontrasten mellan de båda mästerskapen kunde inte vara större, med framhjulsdrivna racingbilar på asfalt i STCC och fyrhjulsdrivna off road-bilar i Extreme-E, något som Åhlin-Kottulinsky menar kommer vara en fördel för henne.
– Jag tror absolut att jag kommer dra nytta av båda serierna och framförallt av att jag kommer vara i en tävlingsbubbla under nästan hela året, säger Åhlin-Kottulinsky.

I STCC är hon teamkollega med Robert Dahlgren och i Extreme E kommer hon att dela bil med 2009 Formel 1-världsmästaren Jenson Button.
– Jag har varit i England och testat med teamet och Jenson var väldigt hjälpsam, säger Åhlin-Kottulinsky.
– Jag fick en bra känsla med teamet, precis som jag har med PWR Racing och nu ser jag verkligen fram emot starten av båda mästerskapen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

21-02-12 Lamborghini fördjupar samarbetet med STCC med testkörning i Italien som pris
Lamborghini Malmö fördjupar samarbetet med STCC inför säsongen 2021 och introducerar STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini.

Totalsegraren i STCC Junior Cup, öppen för förare upp till 25 år i huvudklassen STCC TCR Scandinavia, kommer att få åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.
– Efter ett framgångsrikt första år med STCC 2020 var beslutet enkelt för oss att växla upp samarbetet inför 2021, säger Johan Mårtensson, chef för Lamborghini Malmö.
– Med STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini kan vi tillsammans med STCC bidra till att stärka återväxten i svensk racing och samtidigt nyttja en stark plattform för våra partners.

Under testet i Italien får segraren träffa ingenjörsteamet bakom Lamborghini Squadra Corse, som är Lamborghinis officiella motorsport-avdelning, och genomföra ett test med de senaste motorsport-modellerna.
– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera denna nyhet tillsammans med Lamborghini och Semler Premium, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Priset för segraren i STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini är en perfekt morot för den yngre generationen förare. På detta vis kan STCC bli både en språngbräda och en plattform för att livnära sig som förare på sin sport.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.
21-02-09 Mattias Andersson byter till världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i STCC 2021
Team MA:GP med ägare och förare Mattias Andersson har köpt en Lynk & Co 03 TCR av Geely Group Motorsport till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, samma bil som Cyan Racing tog VM-guldet i standardvagnsracing med förra året.
– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil, säger Mattias Andersson.
– Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige.

Andersson gjorde STCC-debut 2001 och startar sin 21:a STCC-säsong i år. Han har totalt tävlat genom fyra olika reglementen: Super Touring, S2000, TTA och TCR
– Vi är glada över att kunna välkomna Mattias Andersson till vår växande customer racing-familj, säger Alexander Murdzevski Schedvin, chef för Geely Group Motorsport.
– Det finns ingen förare med mer erfarenhet av STCC än Mattias och vi kommer följa hans framfart noggrant.

Mattias Anderssons STCC-satsning blir det tredje mästerskapet som Lynk & Co 03 TCR-tävlingsbilarna representeras jämsides Cyan Racing i WTCR och Teamwork Motorsport i TCR China.
– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt customer racing-program, att kunna jämföra bilens prestanda i ett så starkt europeiskt nationellt mästerskap som STCC med en erfaren förare som Mattias, säger Ron Hartvelt, chef för Customer Racing hos Geely Group Motorsport.
– Teamet har precis tagit leverans av bilen och vi önskar dem all lycka till i år.

Andersson slutade på sjätte plats i STCC förra året med två pallplatser då han tävlade med en Honda och siktar högre inför 2021-säsongen.
– Min motivation är minst lika stark nu och vi har kämpat hårt för att få till allt inför min 21:a säsong, vi har stark support från både nya och gamla partners, säger Mattias Andersson.
– Jag slutade på sjätte plats förra året och mitt mål för 2021 är att ta minst tre steg upp i tabellen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park med totalt sex tävlingshelger till oktober.
– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Under 2020 säkrade Cyan Racing FIA World Touring Car Cup-titlarna för förare och team och Teamwork Motorsport förartiteln i TCR China med Lynk & 03 TCR-bilar.
21-02-05 Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för två nya år med PWR Racing
Nu signar PWR Racing och Mikaela Åhlin-Kottulinsky för två nya år tillsammans i jakten på mästerskapstitlar och utveckling av framtidens motorsport. Samtidigt byter PWR Racing namn från SEAT Dealer Team till CUPRA Dealer Team.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde debut i STCC med PWR Racing 2017 efter en rad år ute i Europa. Sedan dess har hon hunnit bli historisk både som den första kvinnan att vinna ett STCC-race och kvalat pole position. Utöver det har Mikaela tillsammans med PWR Racing och CUPRA tagit flertalet pallplatser och segrar.
- För de projekt som PWR Racing driver och är högst inblandade i, så ser jag på vårt samarbete med spänning! En övergång till en eldriven och mer hållbar motorsport är något jag brinner för precis som PWR, likaså att få fler kvinnor till motorsporten - inte bara som utövare utan på andra positioner också. Tillsammans med PWR har jag uppnått drömmen att som första kvinna vinna ett race i STCC, nu ser jag fram emot att jobba med dem mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
- Vi är väldigt glada att fortsätta arbeta tillsammans med Mikaela. Hon är en av de bästa förarna i Sverige, en viktig del i teamets målsättningar och ett naturligt inslag i PWR-familjen. I ett mästerskap som STCC är lagbygget en av de största pusselbitarna för att lyckas långsiktigt, det räcker helt enkelt inte med en massa individer, säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Teamet tävlar som CUPRA Dealer Team - PWR Racing
Mikaela görs sällskap i teamet av tidigare signade Robert Dahlgren. Tillsammans utgör de PWR Racings förarduo i STCC 2021. De båda förarna fortsätter tävla med den till fjolåret nya bilen CUPRA Leon Competición.

I takt med att CUPRA ökar sin närvaro på den svenska marknaden blir nu också PWR Racing ett CUPRA Dealer Team. SEAT och sedermera CUPRA har ända sedan 2016 varit en stark partner till PWR Racing och bidragit till otaliga racesegrar, pallplatser och inte mindre än fyra mästerskapstitlar.

Teamets partnerskap med CUPRA grundar sig i en stark drivkraft att utveckla både motorsportarenan och morgondagens personbilar mot en mer hållbar framtid.
- Vårt partnerskap med PWR Racing har varit en viktig del i både SEAT och CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden. Vi ser fram emot fler framgångsrika säsonger ihop när SEAT Dealer Team nu övergår till ett CUPRA Dealer Team, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT och CUPRA Sverige.
21-02-04 STCC släpper justerad kalender med ny premiär
STCC TCR Scandinavia släpper en justerad kalender för 2021-säsongen där premiären flyttas en månad till Ljungbyhed Park och Ring Knutstorp istället står värd för finalen.
– Det här blev den bästa lösningen för samtliga inblandade parter med tanke på den pågående pandemin och med det här upplägget har vi ett intensivt program från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

Premiären senareläggs till den 4-5 juni på Ljungbyhed Park samtidigt som säsongsfinalen flyttas till Ring Knutstorp den 8-9 oktober.
– Vi är glada över att åter stå värd för STCC-finalen, en av de största motorsport-händelserna i Skandinavien, säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp.
– Flytten görs för att skapa bästa möjliga förutsättningar till en publik avslutning med en minst lika spännande finaltävling som vi hade här 2020.

STCC TCR Scandinavia kör totalt sex tävlingshelger 2021, en ökning med två jämfört med säsongen 2020.
Efter premiären tävlar mästerskapet i Norrland med Skellefteå Drivecenter Arena, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

I september gör STCC comeback på klassiska Formel 1-banan Anderstorp och Mantorp Park står sedan värd för årets näst sista tävling i början av oktober.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp<< Tillbaka till Startsidan