2018


2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              

 


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu


18-06-25 Seger för Björk i Portugal
Thed Björk tog säsongens andra seger i WTCR-serien när han vann det tredje och sista racet i portugisiska Vila Real.
» Läs hela artikeln i HD
18-06-21 Tredje deltävlingen i RallyX Nordic
Efter deltävlingarna i Höljes och Arvika lämnar RallyX Nordic-mästerskapet nu Värmland
» Läs hela artikeln i VF
18-06-21 Safarirallyt allt närmare WRC, SM-tankar, inget MSR för Sjöboförare, Seel jobbar för tjejer i rally och det tog sig i Skilling 500
Safarirallyt kommer allt närmare en plats i WRC-kalendern och idag signerade presidenterna i FIA respektive Kenya kontraktet som garanterar rallyt en plats som ”kandidattävling”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-20 Østberg klar för Citroën året ut men Meeke då (?), 60 procent av Rally Finland är nytt, anständigt fält i Skilling 500, utmanande sträckor i MSR och Joel kör på Norisring!
I dag släppte Citroën Total Abu Dhabi WRT namnet på Kris Meekes ersättare för 2018 och det blev ingen större överraskning att Mads Østberg ”was the man”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-20 Helsingborgaren testar racinggränser dubbelt upp
Strax under svensk racings kungaserie, STCC, skördar helsingborgaren Niclas Harbig resultat i Ginetta-serien.
» Läs hela artikeln i HD
18-06-20 Mads Östberg klar för Citroën
Mads Östberg är klar för Citroëns fabriksstall i rally-VM.
– Perfekt känsla inför finska VM-rallyt, säger norrmannen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-20 Klassiker kör Midnattssolsrallyt!
Den 27-30 juni körs årets upplaga av Midnattssolsrallyt i trakterna kring Vimmerby. Klassikers Carl Legelius ställer upp i Regularityklassen tillsammans med Hans Sylvan i Tom Tranas gamla Volvo PV 544!
» Läs hela artikeln i Klassiker
18-06-19 Han gick och fiskade och mötte en R5-Skoda, Lukyanuk fick FIA-böta, Neuville kör "med röd näsa" i Ypres, klent intresse för Skilling 500, Ström vass och en dag längre från pension...
Börjar klarna mer och mer vad som hände Jusso Nordgren på sträcka 10 i Cyprus Rally. Först rullade han på nian och sedan på tian blev det bara ”crash” i resultatlistan för finländaren. Det som stökade till det hela var dessutom att man strök SS11 utan någon direkt konkret anledning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-19 ”Det är något speciellt med att köra bil fort”
Fem frågor till Emelie Bergbom, 24-årig folkraceförare som tävlar för Fjärås Motorklubb och som nyss kommit hem från Bilsportförbundets Tjejläger på Bosön i Stockholm.
» Läs hela artikeln i Kungsbacka Posten
18-06-18 Snabblånet bakom vinnarna
"Snaab" stod det på bakluckan. Det var allt motståndarna såg av den dubbla vinnarbilen i Powercupen. "Det lär bli bud på den här", sa Pelle Wilén.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-06-18 0.6 skilde på Cypern, Nordgren krockade med privatbil, Ola S. måste först rundas, Röjsel kan racing också, "JJ" tog "åskpoäng" och DTM-Per betala tillbaka...
Skrev i går lite om dramatiken i ERC Cyprus Rally men hade då inte riktigt hela bilden klar för mig. Avslutande ”Golden Stage” var nästan två mil lång och på gruspartierna, fullt av stora stenar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-17 Tung STCC-tävling för Haglöf - jätteskräll av Röjsel: "Har länge varit sugen att prova banracing igen"
Daniel Haglöf tappade mycket poäng efter en punktering i andra STCC-tävlingen – och är nu tvåa i mästerskapet.
Men, största skrällen och snackisen var Daniel Röjsel från Falun som gjorde comeback i racingsammanhang i GTB-serien och tog två pallplatser.
– Jag måste smälta det här, säger 22-åringen.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
18-06-17 Dahlgren ny STCC-ledare efter stark helg
Robert Dahlgren imponerade och tog två pallplatser på Anderstorp i helgen.
Därmed tar Dahlgren över mästerskapsledningen i STCC.
– Det känns fantastiskt att leda mästerskapet, säger han till stcc.se.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-17 Robert Dahlgren upp i STCC-ledning
Robert Dahlgren har tagit ledningen i STCC-mästerskapet efter helgens deltävling i Anderstorp. Seat-föraren tog två pallplatser (trea i heat ett och tvåa i heat två) under söndagen och avancerade därmed upp i totalledning på 73 poäng, med tolv poäng tillgodo på stallkamraten Daniel Haglöf.
» Läs hela artikeln i Sydöstran
18-06-17 Fredrik Eriksson tvåa i Nyköping
Gästabudstrofén i Nyköping blev en dammig och varm sekundfight bland de 141 startande rallyekipagen och Hälleforsnäs Fredrik Eriksson stod för en fin insats.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-06-17 Stoffe SSRC-vann, C-Victor imponerade med tionde plats totalt, rallytragedi i Finland, Ellas toppar Adam-Cup, rallyhistoria brann upp och Åhus-Jocke körde första V8-passet!
Mitt tips gick in hyggligt i 4WD-klassen för SSRC, Dackefejden. Stoffe Nilsson/Jesper Johansson tog årets första fullpoängare precis om jag siade i torsdags.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-16 Stoffe SSRC-vann, C-Victor imponerade med tionde plats totalt, rallytragedi i Finland, Ellas toppar Adam-Cup, rallyhistoria brann upp och Åhus-Jocke körde första V8-passet!
Mitt tips gick in hyggligt i 4WD-klassen för SSRC, Dackefejden. Stoffe Nilsson/Jesper Johansson tog årets första fullpoängare precis om jag siade i torsdags.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-16 Ny väg för tjejer in i motorsport – på alla nivåer

Varför är inte fler tjejer involverade i motor­sport? Det är frågan som projektet Girls on track vill göra något åt. Därför håller ett ­närmare 60-tal unga tjejer under en helg till på en bana vid Arlanda.
» Läs hela artikeln i DN
18-06-15 Ogier har tufft val, Nasser ERC-snabb, 260 kör historisk racing på Gelleråsen, Grahn favorit i YM, vända en oljetanker och lycka till KIK-Jocke med "V-åttan"!
I dag gick Autosport ut med ”bad news” för Pierre Budar och Citroën. Det handlade om Sebastien Ogier som så fransmännen gärna vill ha hem till landets eget WRC-team men det ser kört ut.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-15 Jacob Jansson med i Kopparsvängen - i ny bil
Jacob Jansson, MK Kopparberg, står på startlinjen när Kopparsvängen ska avgöras nu på lördag. I en ny bil.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-06-15 Tävlar med fyra bilar – i en bil
Fyra bilar i en bil – det är vad Klas Almen kommer att tävla med på Folkracefestivalen på Gotland. Under ett och ett halvt år har han och kompisen Niklas Thapper byggt för att få fram den perfekta folkracebilen.
» Läs hela artikeln i Corren
18-06-15 Åskådare dog då rallybil slungades in i publiken under FM-tävlingarna i Seinäjoki
En allvarlig olycka har inträffat vid FM-tävlingarna i rally i Seinäjoki. En åskådare har avlidit efter att en av tävlingsbilarna körde av banan.
» Läs hela artikeln i Yle
18-06-15 WRC-team hotar med bojkott, Lukyanuk favorit på Cypern, Stoffe och Mattis mina SSRC-vinnare, VOC gillar inte startordningen och STCC intar Anderstorp
WRC-teamen gillar inte att köra rally på små öar. Så enkelt kan man summera den kritik som nu hörs efter Italiens deltävling på Sardinien.
»
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-15 Ravelli tränade i Ydreskogarna
Midnattssolsrallyt går i sommar för tredje året i rad i norra Småland och södra Östergötland. Debut i rallyt gör Thomas Ravelli. I veckan var han i Ydre och tränade på en slingrig grusväg mellan Österbymo och Svinhult.
» Läs hela artikeln i Corren
18-06-15 Hör: Nysatsningar, pajaserier och nytt dream team
Reglerna som kan lyfta F1, elbilar i rallycross, superdramat på Sardinien och ett oväntat dream team i MotoGP.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-14 Grybb missade pallen med bara tre tiondelar
Marginalerna var inte med Rolf Grybb vid Bilmånsson Rally Sprint som avgjordes i Eslöv.
– Det saknades tre tiondelar upp till tredjeplatsen, säger HLMK-föraren.
» Läs hela artikeln i Norra SKåne
18-06-14 Bouveng: "Det största i min karriär"
Efter två tuffa race på tyska Oschersleben och tjeckiska Most var det tredje gången gillt för Victor Bouveng på Red Bull Ring i Österrike. I helgen kom säsongens första pallplats i GT Masters för Vassundasonen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-06-13 Färre testdagar för WRC, Ogier vill ha bort farliga "konstgjorda" hopp, skingrar Opel-dimma, Elias återvänder till Lübeck, rörigt efter "DM4" och asfalthjul saknas
Enligt tyska rallye-magazine är det på gång med lite besparingar i WRC redan 2019 och detta även om man tänker utöka med ytterligare en deltävling till 14.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-13 Mästarens hyllning av Motorsportveckan
Richard Göransson hyllar Motorsportveckan i samband med sitt invigningstal under tisdagskvällen. Han är nu en av väldigt många som ser fram emot en vecka fylld av motorsport och nöjen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-13 Hör: Jessica Bäckman från Boden utmanar killarna i STCC
Tre förare från Norrbotten finns med i årets STCC som är ett skandinaviskt standardvagns mästerskap. En av dem är Jessica Bäckman från Boden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-13 Ericsson genomförde F1-historiens snabbaste depåstopp
Formel1-säsongen har inte varit enkel för Marcus Ericsson. Men trots det kan han nu kumla-föraren stoltsera sig med historiens snabbaste däckbyte.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-12 Fans skeptiska till eldrivna rallycrossbilar
Internationella bilsportsförbundet vill att VM i rallycross från och med 2020 ska köras med elbilar. Ett besked som har upprört fans över hela världen och många hotar nu med att överge sporten när det karakteristiska ljudet och doften försvinner.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-12 Ingen panik hos Citroën, SSM bra tillskott i Hässleholm, Opel-seger i Kungsängen och vad är sanning om Opel i rally?
Citroën känner ingen panik inför resten av WRC trots uteblivna framgångar och kickandet av försteförare Kris Meeke. Till wrc.com säger teamchef Pierre Budar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-12 Nya VM-segern för Johan Kristoffersson
Himmel eller helvete? För Johan Kristoffersson var helgen i Hell rena himmelriket.
– Det är nästan overkligt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-06-12 Ekström tvåa – trots tidsbestraffning och bilproblem: "Glad att jag står på pallen efter den här dagen"
Det var inte mycket som talade för Mattias Ekström under söndagen.
Men svensken kom tillbaka och tog sig upp på pallen efter en rafflande final.
– Hela den här dagen var väldigt annorlunda, säger Ekström till SVT.
» Läs hela artikeln i DT
18-06-12 Bergman vann tysk långkörare
Under helgen var Säfflebördige roadracingstjärnan Christoffer Bergman, 28, med och körde hem EWC Dunlop Independent Trophy i Tyskland.
» Läs hela artikeln i VF
18-06-11 Ogier slapp "billigt" undan, Kopecky utmanar Tidemand, Göinge-Eric leder dansk "Rookie-klass", Linus L. tog fjärde F3-segern och inga resultat i Øresund Rally!
Den stora snackisen efter Rally Italia Sardegna vid sidan av den dramatiska ”tiondelsfajten” mellan slutsegraren Thierry Neuville och Sebastien Ogier var så klart Julien Ingrassias misstag med tidkortet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-11 Inget himmelrike för William i Hell
Inför rekordstora 24 000 åskådare på Länebanen i norska Hell tog sig 18-årige William Nilsson från Tomelilla till final i den tredje deltävlingen i RX2 International Series.
Väl där gick det lite mer åt hell än heaven...
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-06-11 Se: Neuville avgjorde tiondelsdrama i rally-VM
Allt avgjordes på den absolut sista sträckan på Sardinien.
VM-ledande Thierry Neuville jagade ifatt den regerande världsmästaren Sébastian Ogier som var i ledningen inför den sista sträckan, och vann till slut med knappa sekunden i rally-VM från Italien.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Se förarna kämpa i Hell
Norge var värd för den femte deltävlingen i årets rallycross-VM.
Svenske VM-ledaren Johan Kristoffersson dominerade och vann i samtliga heat.
Här kan du se SVT:s sändning i efterhand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Svensksuccé i Hell – Kristoffersson överlägsen
Johan Kristoffersson flyger mot en ny succé i rallycross-VM.
Den regerande världsmästaren vann alla fyra kvalomgångarna i den norska deltävlingen i Hell.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Rallycross-VM från Hell – då trivdes Kristoffersson bäst
Johan Kristoffersson trivdes bäst i norska Hell.
Det blev en total dominans av VM-ledande svensken i Rallycross-VM.
Den regerande världsmästaren lämnade samtliga bakom sig i alla dagens heat och tog maxpoäng.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-11 Två ljusnarsbergare belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare
Rallyföraren Jacob Jansson samt eldsjälen Lars-Olov Hermansson belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare i samband med kommunens nationaldagsfirande på Malmtorget den 6 juni.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-06-11 Njuter av att sladda i 200 knyck: "Jag skämdes"
Du har kanske tagit din Volvo 240 lite för snabbt in i en kurva, dragit handbromsen och känt att du har fått på världens grymmaste sladd. Ta det lugnt – du har inte varit allt för häftig. För en av länets fräckaste gummibrännare är 28-årige Kalixbon Fredrik Westring, som gör en ny satsning mot Sverigeeliten i bilsportens konståkning. Drifting.
» Läs hela artikeln i NSD
18-06-11 Ogier nära diskning
Belgaren Thierry Neuville, Hyundai, vann Italiens VM-rally, som avslutades på söndagen, och behåller ledningen totalt i VM.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-11 Hör: Målet: Fler tjejer i bilsporten
Sedan tre år tillbaka genomför Svensk Bilsport ett årligt läger bara för tjejer. Målet är att få in fler tjejer i bilsporten.
– Man får upp mycket adrenalin i kroppen och typ skakar efteråt, berättar Hanna Liljendahl efter ett gokart-race.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-07 Vass inledning av jagande världsmästaren Ogier
Sébastien Ogier var snabbast när superspecialen inledde det italienska VM-rallyt ikväll på Sardinien.
– Planen är att försöka göra en bra helg. Vi hade riktigt bra fart i Portugal men utan poäng, så farten är inte nog, vi måste ha tillbaka regelbundenhet, berättade Ogier för WRC-TV direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-05 Hyundai laddar för Finland, Ogier intressant för Citroën, Kajto WRC2-debuterar på Sardinien, motorfirande den 6 juni, hur smart är rallypublik? och 50 år i pressfotografins tjänst!
Att ”Hyundai means business” i jakten på WRC guld är uppenbart och till Neste Rally Finland kommer man med hela armadan alltså fyra bilar med Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo och Hayden Paddon.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-06-05 Sjätteplats i Ungern
Joel Eriksson fick med sig en sjätteplats från söndagens DTM-race på Hungaroring-banan utanför Budapest, där BMW-teamet lyckades vända radikalt på ett till synes mörkt utgångsläge efter en inledningsvis tuff helg.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet
18-06-05 Brand stoppade Williams palljakt i Arvika
RallyX Nordic-deltävlingen på Westombanan i Arvika blev en ovanligt het historia för William Nilsson, inte bara för den tropiska värmens skull utan också för att hans bil började brinna på det sista finalvarvet.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet

18-06-04 Brynildsen fin ERC-fyra trots problem, Martin Berglund SM-vann för han var snabbast, Tom K.tog sin allra första SM-seger, far och dotter Nilsson vann hemmasprinten och RX-Klara i sin första final!
Det blev ingen ny rysk raketseger i ERC Acropolis Rally när Alexey Lukyanuk i likhet med så många andra körde punktering på de steniga grekiska sträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 Efter seger i Askersund – nu drar Pontus ifrån
Pontus Lönnström med co-driver Richard Svensson kunde räkna in ännu en seger efter deltävlingen i Askersund i rally-SM för juniorer.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 16-åriga Oliver Solberg vann: ”Det är så jävla fint”
16-åringen Oliver Solberg, son till Petter Solberg, vann RallyX Nordic i Arvika. Därmed går han upp till en delad andraplats i sammandraget bakom Thomas Bryntesson.
» Läs hela artikeln i SVT
18-06-04 Hör: Pallplats för Philip Gehrman från Lindesberg
I den andra deltävlingen i Rallycross Nordic i Arvika kom Philip Gehrman från Lindesberg på tredje plats. En placering han är nöjd med.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-06-04 Nya SM-poäng för SSMK
I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i rally-SM i trakterna av Askersund.
I klassen för juniorer startade Markus Theorin/Henrik Söderqvist, Skillingaryds MK, som alltid med ambitionen att vinna.
» Läs hela artikeln i Jönköpingsposten
18-06-04 Tomelillaförarens bil började brinna: ”Jäkligt besviken”
18-årige rallycrossföraren William Nilsson från Tomelilla upplevde en dramatisk tävling, när RallyX Nordic avgjordes på Westombanan. Williams bil började brinna under det sista varvet i mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Ystad Alelhanda
18-06-02 Stor rallycrossfest väntar i Arvika
Det blir drag på Westombanan i Arvika under helgen när rallycrossens nordiska stjärnor rullar in. Bland annat fortsätter en värmländsk toppstrid i RallyX Nordic.
» Läs hela artikeln i VF
18-06-01 Hedström förstärker i Höljes
Hedströms Motorsport från Torsby förstärker inför EM-deltävlingen på hemmaplan i Höljes.
WRC-meriterade Tobias Johansson från Ludvika blir teamets tredje förare sista helgen i juni.
» Läs hela artikeln i NWT
18-06-01 Tidigare WRC-förare kör för Hedström
Tidigare WRC-föraren Tobias Johansson är klar för start i Höljes EM-deltävling där han ska köra för värmländska Hedströms Motorsport.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-31 Rally-SM till Askersund i helgen - då finns team MK Kopparbergs Jacob Jansson i startfältet
I helgen körs en deltävling i rally-SM i Askersund. Då är MK Kopparbergs Jacob Jansson med co-driver Stefan Gustavsson med i startfältet.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-31 Meeke har inte gjort sitt i WRC, Engan läsa noter i Grekland, rysk duell i Askersund, Tobias J. klar för Höljes och "Monster-Porschen" till Norge!
Ni som trodde att Kris Meekes karriär som ”WRC-driver” var över efter att ha fått kicken från Citroën får nog tänka om. Enligt rykten så är både Hyundai och Toyota inte helt ointresserade av nordirländarens tjänster
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-05-30 Hör: Sparkad stjärna och klassiker som håller
VF Motor med de senaste snackisarna i motorsportens värld. Johan Hedlund och Jan "Flash" Nilsson diskuterar om det var rätt eller fel av Citroën att sparka Kris Meeke efter alla krascher, om Lewis Hamilton har en poäng i att Monacos klassiska F1-lopp borde göras om, den omtalade incidenten mellan Petter Solberg och Johan Kristoffersson i rallycross-VM och laddar för "årets race" i MotoGP.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-30 Rally för alla på nationaldagen
Öppen anmälan och stora prispengar verkar locka rallyintresserade till Himmelstalund. "Vi vill visa att Norrköping är en bra stad", säger Thord Karlsson.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-05-30 UNT TV: Han siktar mot Formel 1
Isac Blomqvist är för ung för att ha ett körkort men 17-åringen kör redan formelbilar i 220 kilometer i timmen. Den här säsongen tävlar talangen framför allt i Ryssland och i framtiden drömmer han om att bli en Formel 1-förare.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-05-30 Meeke fick kicken eller (?), minst tre svenska motorguld, Tom K. fick SM-smak och allt för "snabba" danskar!
Då är jag tillbaka efter lite mental uppladdning i Florida och även om det inte blivit något motorbloggande på ett tag är jag inte helt ”å banan” utan på håll och begränsat, följt med vad som hänt i motorvärlden
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-29 Vallentuna MK:s sprintrally körs på Livgardet
Vallentuna MK:s årliga deltävling i Östra Sprintcupen i rally brukar avgöras i september på grusvägarna i Markim i norra Vallentuna, men i år byter man både tid och plats. Årets tävling arrangeras i stället den 10 juni på Livgardets övningsområde i Kungsängen.
» Läs hela artikeln i Mitt i Stockholm
18-05-28 Malja nådde nya höjder
Gustav Malja fick en högtflygande resa på sin väg mot nya mästerskapspoäng i Porsche Mobil 1 Supercup vid den gångna helgens tävling i Monaco, där skåningen slutade på 13:e plats.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-28 Kostsamt elfel för Nilsson
William Nilsson drömde om guld och gröna skogar, men tvingades lämna Silverstone i England i besvikelse.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-28 Värmländska topplaceringar i crosskart-SM
Totalt sju värmlänningar hamnade på pallen när den andra deltävlingen i crosskart-SM avgjordes i Tomelilla under helgen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-28 Full pott och utökad VM-ledning för Kristoffersson
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson visade mästarklass när han tog hem segern i den första VM-rallycrossen någonsin på klassiska Silverstone i England.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-27 Se: Kruse: ”Kristoffersson hade en fantastisk söndag”
SVT Sports expert Jonas Kruse är nöjd med vad han fick se från Silverstone i dag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 Se: Kristoffersson: ”Känns bra med tre segrar innanför västen efter fyra deltävlingar”
Den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson storform fortsätter. Svensken vann den fjärde deltävlingen i årets rallycross-VM, vilket betyder att han vunnit tre av fyra tävlingar och drygar ut sin ledning.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 Kristofferssons tredje seger
Johan Kristoffersson fortsätter att övertyga i rallycross-VM och tog hem segern på Silverstone. Samtidigt blev incidenten med stallkamraten Petter Solberg i semifinalen ett stort samtalsämne.
– Det var inte planen, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-27 Tredje segern för Johan efter stor dramatik
Johan Kristoffersson hade en tuff start på Silverstone och blev inblandad i en brutal krasch i semifinalen, men kom tillbaka och lyckades ta den tredje delsegern i VM för säsongen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-27 Kristoffersson bäst på Silverstone – utökar ledningen i VM
Han krockade med teamkollegan i semifinalen. Ändå vann Johan Kristoffersson på Silverstone – och utökade VM-ledningen.
– Jag hade inte den bästa känslan när jag åkte hit, men det är fantastiskt att åka hem med 30 poäng, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-27 Ericsson nära poäng i Monacos GP
Australiensaren Daniel Ricciardo fick tidigt fel på bilen men lyckades ändå vinna Monacos F1-lopp.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-27 Kristoffersson vann ny deltävling i rallycross-VM
Den regerande världsmästaren Johan Kristofferssons storform fortsätter. Svensken vann den fjärde deltävlingen i årets rallycross-VM, vilket betyder att han vunnit tre av fyra tävlingar och drygar ut sin ledning.
– Superskönt att få vinna, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-27 15.00: Se rallycross-VM på Silverstone
Rallycross-VM drar vidare till Storbritannien för den fjärde VM-deltävlingen. Tre svenskar finns med på topp 10 i sammandraget så här långt: världsmästaren Johan Kristoffersson, Timmy Hansen och Mattias Ekström. Hur ska de klara sig på klassisk F1-mark?
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-26 "Vi måste köra smart"
Johan Kristoffersson har taktiken klar inför tävlingen i England
» Läs hela artikeln i VF
18-05-26 Hansens VM-form håller i sig
Timmy Hansens fina form håller i sig i rallycross-VM.
Peugeotföraren var snabbast i dagens avslutande kvalomgång på Silverstone och ligger trea i sammandraget.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Rallycrossföraren Hansen sågar F1-banan: Den är lite tråkig
Bäste svensk senast. En vinnarbil i händerna. Nybliven pappa.
Livet leker igen för Timmy Hansen i rallycross-VM.
–Det är härligt att köra bil just nu, säger Timmy till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Inga planer på rally för Loeb
– Det finns inga planer på comeback på heltid i rally-VM!
Sébastien Loeb ger klara besked om framtiden i en intervju med franska lemagsportauto.com.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-25 Kris Meeke fick foten från Citroëns VM-stall: "På grund av ett alltför stort antal krascher"
Den nordirländska rallyföraren Kris Meeke har fått gå från Citroëns stall i VM-serien i rally. Orsaken är hans åtskilliga krascher, den senaste i VM-deltävlingen i Portugal förra helgen. Men på Facebook skriver han själv att VM-serien fortsätter.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-25 Stjärnan kraschar för mycket – får sparken
Den brittiske rallyföraren Kris Meeke får sparken från sitt stall Citroën – med omedelbar verkan. Anledningen: han kraschar för mycket.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-04-24 "Csucsu" fortsätter hos Hedström
Nu är det klart att Ungerske rallycrossföraren Kornél Lukács, mer känd i rally och rallycrosskretsar under sitt smeknamn ”Csucsu”, kommer att fortsätta köra för Hedströms Motorsport resten av säsongen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-24 Citroën dumpar Meeke
Nordirländaren Kris Meeke får kicken av Citroën. Anledningen: Alltför många krascher.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-24 Ny utmaning för Malja
Säsongens andra deltävling för Porsche Mobil 1 Supercup äger den här helgen rum på de trånga gatorna i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-24 Revanschsugen Johan vill upp på pallen igen
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och hans PSRX Volkswagen Sweden tar klivet över till brittiska öarna när VM fortsätter på Silverstones nybyggda rallycrossbana.
En revanschsugen Kristoffersson vill hitta tillbaka till toppen av prispallen efter en problematisk helg i Belgien senast.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-22 Se: Kolla in Motormåndag XL – med otäck krasch och änglavakt
Hör Jonas Kruse om Pontus Tidemands succé i rally-VM.
Se kraschen där Kris Meeke och kartläsaren Paul Nagle hade änglavakt.
Marcus Ericsson om varför stundande Monacos GP är en höjdare i formel 1-kalendern.
Motormåndag XL bjuder också på dominanter på två hjul.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-21 Joel Eriksson fortsätter köra starkt i DTM
Joel Eriksson följde upp sin succéfyllda DTM-debut för två veckor sedan genom att plocka poäng den gångna helgen.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-20 ”Stor talang – borde ge honom plats i F1”
Brendon Hartley har haft en mardrömsinledning på årets säsong. Nu ryktas nya zeeländaren vara på väg bort från formel 1 – och den nederländske racingföraren Tim Coronel vet vem han önskar se som ersättare.
– Om Red Bull är smarta så väljer de Felix Rosenqvist, säger han enligt F1 Today.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-05-20 En fjärde plats för Emil Bergkvist från Torsåker
I helgen var Emil Bergkvist från Torsåker på plats i Portugal för att köra den tredje deltävlingen i Junior-VM i Rally, ihop med Joakim Sjöberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Se: Här säkrar Tidemand tredje raka segern i Portugal
Pontus Tidemand och Jonas Andersson vann WRC2-klassen i Portugal. Det var tredje raka segern i Portugal för Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Se: Dennis Rådström vann Junior-VM i Portugal
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Segerhattrick för Tidemand i Portugal
Pontus Tidemand vann WRC2- klassen i Portugals VM-rally och utökade därmed också sin ledning i mästerskapet där han är regerande världsmästare. – Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats, skrattar Pontus. Men vi hade en otroligt bra känsla med bilen, en bra rytm och allt bara fungerade så vi kunde göra vårt jobb, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Pontus trotsade två punkteringar och vann
Inget kunde stoppa Pontus Tidemands och Jonas Anderssons framfart i Portugal – inte ens två punkteringar. Efter en enastående upphämtning var de tillbaka i täten och höll sin position över mållinjen
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-20 Ny seger i Portugal för Tidemand
Rallyföraren Pontus Tidemand trivs i Portugal. Så pass bra att det nu blivit segrar i tre år i följd i VM-rallyts WRC2-klass.
» Läs hela artikeln i GP
18-05-20 Makalöst Tidemand - Från plats 17 till seger
Trots två punkteringar vann Pontus Tidemand Portugals VM-rally. Och behåller greppet om VM.
– Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-20 Tidemand segrare i VM-rally i Portugal
Inte ens två punkteringar kunde stoppa värmländske rallyföraren Pontus Tidemand i VM-rallyt i Portugal. Efter en rejäl upphämtning körde han istället in som segrare på söndagen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-20 Hör: Pontus Tidemand vann Portugals VM-rally
Pontus Tidemand från Charlottenberg vann WRC2-klassen i VM-rallyt i Portugal, efter en stark upphämtning under lördagen och fortsatt stark körning under söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Teemu Suninen på prispallen i Portugals VM-rally – Esapekka Lappi avancerar till femma i sammandraget
Teemu Suninen var i Portugals VM-rally ute efter sin bästa placering i karriären. 24-åringen avancerade till trea under lördagskvällen sedan Dani Sordo dragit på sig ett tio sekunder långt tidsstraff och Suninen lyckades under söndagen hålla undan för jagande Esapekka Lappi och Sordo.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-20 Tidemand vann i Portugal
Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson tog hem WRC2-klassen i Portugal. Efter en imponerande körning under den avslutande delen av rallyt blev han till slut drygt två minuter före tvåan Lukasz Pieniazek.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-20 Hör: Pontus Tidemand leder Portugals VM-rally
Pontus Tidemand från Charlottenberg har tagit ledningen i WRC2-klassen i VM-rallyt i Portugal. Detta efter att ha vunnit samtliga lördagens sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-20 Tidemand stod för mäktig upphämtning
Den regerande mästaren i WRC 2-klassen, Pontus Tidemand, hade en tung fredag i VM-rallyt i Portugal med dubbla punkteringar och låg inför lördagens sträckor femma i sammandraget, 1.44 efter ledaren Gus Greensmith, Storbritannien.
» Läs hela artikeln i SVD
18 05-19 Superdag av Tidemand – vann alla sex sträckorna
Thierry Neuville leder VM-rallyt i Portugal med 40 sekunder inför söndagens fem avslutande sträckor. I WRC2 gjorde Pontus Tidemand en mäktig upphämtning och körde upp sig från femte plats till ledning.
– Det svänger snabbt i rally, konstaterar Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-19 En till sjukhus efter rallyolycka
Det inträffade en olycka under en specialsträcka vid en rallytävling utanför Vålberg på lördagen. En bil voltade och klämdes fast mellan två träd.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-19 Punkteringar kostsamma för Tidemand
Två punkteringar under dagen förstörde för Pontus Tidemand som på grund av det tappade närmare tre minuter. I övrigt var Tidemand nöjd med känslan i bilen och jagar för att avancera i resultatlistan.
– Inte ens hälften av tävlingen är körd så vi laddar om, säger Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-19 Högdramatiskt VM-rally i Portugal
Det har varit en högdramatisk dag i det portugisiska VM-rallyt där flera av WRC-förarna tvingats bryta däribland VM-ledande Sébastien Ogier och VM-trean Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-18 Tidig ridå för Toyota i Portugals VM-rally
Toyota fick en mardrömsstart på VM-rallyt i Portugal. Stallets blåvita stjärna Jari-Matti Latvala fick avbryta på den tredje sträckan. Tidigare hade stallkamraten Ott Tänak tvingats kasta in handduken på grund av motorproblem.
» Läs hela artikeln i YLE
18-05-18 Inga topplaceringar för blekingarna i South Swedish Rally
Åets South Swedish Rally arrangerades i Älmhult och blev en riktigt hit bland åskådarleden. Flera blekingar tävlade i rallyt och bäst gick det för Jonas Åkesson från Karlskrona.
» Läs hela artikeln i Sydöstran
18-05-18 Späckat startfält i Rally Biltema
187 ekipage finns med på anmälningslistan. Rally Biltema fortsätter att locka mängder av rallyförare och ett antal namn sticker ut.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-18 Punkteringar förstörde för Tidemand
Efter att ha avslutat i delad ledning efter torsdagens inledande superspecial blev fredagens körning inte lika munter för Pontus Tidemand. Värmlänningen fick dubbla parkeringar, den första på sträcka två. Olyckan var återigen framme på sträcka sex och därmed var dagen förstörd.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-18 Bra start av Tidemand i Portugal
Pontus Tidemand inledde portugisiska VM-rallyt med att vara snabbast i WRC2-klassen på sträcka ett. – Fantastiskt med så mycket publik och det är alltid härligt med en sådan här sträcka, säger Tidemand till WRC direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-16 Tidemand delad etta i Portugal
Det portugisiska VM-rallyt inleddes med en superspecial under torsdagskvällen. Det handlade mest om att hålla sig på vägen och inte göra några misstag på den 3,5 kilometer långa sträckan.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-16 Pontus Tidemand jagar segern i Portugal
an har två segrar i Portugal. Nu är Pontus Tidemand där för att ta en tredje.
– Det är en av mina favoriter i VM, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-05-16 Hör: "Det galnaste man kan göra"
Om en historisk seger i Monaco och snackiskarna i depån under F1-racet i Barcelona där Jan "Flash" Nilsson var på plats och fick se Lewis Hamilton visa klassen.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-16 Adam Westlund juniorsuverän i Skepptunafestivalen: ”Ingen lätt seger, men bra flyt”
Nyss hemkommen efter rallysegern i Rumänien var det så dags för Adam Westlund att återigen ta klivet högst upp på pallen – denna gång i folkracetävlingen Skepptunafestivalen.– Verkligen kul, sammanfattar 17-åringen från Bagghyttan.
» Läs hela artikeln i Arbetarbladet
18-05-16 Felix tillbaka på segerbanan
För lite knappt ett år sedan fick Felix Rosenqvist sitt definitiva genombrott i Formel E och nu är det dags för tävling på samma plats igen.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-05-16 ”Broddan” skrällde i Morgongåvasvängen – tog en säker seger i tvåhjulsdrivna klassen
Sandvikenföraren Erik Brodin skrällde till ordentligt i rallyt Morgongåvasvängen.
Tempot räckte till seger i tvåhjulsdrivna klassen efter en imponerande körning.
» Läs hela artikeln i Gefle Dagblad
18-05-14 Hör: Efter Klüft och Angello – rallyprofilen ny ambassadör för teknikprojekt
Rallyprofilen Tina Thörner har blivit utsedd till årets ambassadör för naturvetenskap- och teknikprojektet Mot nya höjder.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-14 Fin helg för länsförarna
I helgen var det premiär för JSM-serien samt RM 2150 i rallycross och i den sammanlagda resultatlistan för JSM-serien hittas tre länsförare på plats 2, 3 och 4.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad
18-05-14 Fartfylld racing hos Skövde MK
69 förare kom till start när Skövde MK arrangerade årets andra deltävling i Skaraborgscupen på Skövde motorstadion.
– Det är roligt för klubben att vi är med och arrangerar, säger klubbens ordförande Michael Thorsell.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs Läns Tidning

18-05-14 Racing team besökte Jacobsskolan
För tre år sedan besöktes Jacobsskolan av Mikael Kågered och hans top fuel dragster. Denna gång, på måndagen, hade han med sig stallets nya STCC-bil.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-05-14 Kändisar kör folkrace i ny SVT-serie
Elisa Lindström, Kodjo Akolor, Magnus Wislander och Ellen Bergström tar sig an en riktigt tuff utmaning. I nya SVT-programmet "Det stora racet" ska de tävla mot varandra i folkrace. – Man får verkligen flytta fram sina gränser och se hur mycket man vågar, säger Elisa Lindström till TT
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-05-14 Johansson drygar ut SM-ledningen – tog tredje raka segern
Tobias Johansson körde i helgen hem sin tredje raka seger i rally-SM.
Trots en del problem efter vägen blev marginalen till tvåan Johan Rudengren, Eskilstuna, en minut och 13 sekunder.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-14 Flera värmländska topplaceringar i Belgien
Johan Kristoffersson blev femma i Belgiens VM-deltävling. Samtidigt blev Daniel Lundh trea i Touringcar, Peter Hedström fyra i EM – och JC Raceteknik dominerade i RX2.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-14 Kristoffersson behåller greppet
Johan Kristoffersson slutade femma i den tredje VM-deltävlingen av rallycross-VM på Circuit Jules Tacheny i belgiska Mettet. Därmed behåller han sin VM-ledning med nio poängs marginal, nu före Sebastien Loeb. Stallkompisen Petter Solberg slutade tvåa och ligger trea totalt.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Åhlin vann SM-rallyt
Karlstadsföraren Fredrik Åhlin, tillsammans med kartläsaren Joakim Sjöberg, gick på knock i helgens Swedish South Rally.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Carlström sjua i sydsvenska rallyt
Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo blev sjua i trimmat 4WD i South Swedish Rally. Simon Karlsson och Tobias Steen, också Gullabo, blev trea i JSM. Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg från Karlstad tog totalsegern.
» Läs hela artikeln i Barometern
18-05-13 Hör: Pallplats för Timmy: "Är helt obeskrivligt"
Det blev en pallplats för Timmy Hansen i den tredje deltävlingen av VM i rallycross. En grym upphämtning i semifinalen och en bra start i finalen låg bakom hans tredjeplats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-13 Tufft för Kristoffersson i rallycross-VM
VM-ledaren Johan Kristoffersson hamnade utanför pallen och kom femma i finalen i rallycrossdeltävlingen i belgiska Mettet. Svensken stod i första ledet i starten, men hamnade på två hjul i trängseln i första kurvan och tappade för mycket tid för att ha med segern att göra.
» Läs hela artikeln i DN
18-05-13 Kristoffersson femma i Mettet
Johan Kristoffersson har fått en drömstart på årets VM-säsong i rallycross men i den tredje deltävlingen, i belgiska Mettet, var marginalerna emot västvärmlänningen som fick ”nöja sig” med en femte plats.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-13 Mattias Ekström fyra i VM–deltävlingen i Belgien
Dalabördige Ekström hamnade precis utanför pallen när han blev fyra i rallycrosstävlingarna i Mettet, Belgien. Placeringen gör att att fortsatt ligger kvar på en femteplacering sett till totalen.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-13 Timmy Hansen trea i Mettet
Timmy Hansen blev bäste svensk när årets tredje VM-deltävling i rallycross avgjordes i belgiska Mettet. Hansen placerade sig på tredje plats – efter att ha kört snabbast i det tredje varvet i finalalloppet. Vann gjorde Hansens stallkamrat fransmannen Sebastien Loeb.
– Efter en tuff semifinal och final så var det riktigt skönt att ta hem dubbla pallplaceringar för laget, säger Hansen i sändning.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-13 Skogsmaskinföraren från Nora vann Sydsvenska rallyt – leder rally-SM inför tv-sända tävlingen i Askersund
Pontus Lönnström, 22, tog andra segern på tre tävlingar i junior-SM i rally när han på lördagens körde hem Sydsvenska rallyt.
Nu leder Järnboåsföraren JSM inför tävlingen i Askersund den 1 juni – som NA sänder.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-13 Hör: Ingen topplacering i sydsvenska rallyt för Carlström/Norman
Det blev tillslut en trettonde plats i sydsvenska rallyt för Joachim Carlström och Jörgen Norman från Gullabo RC.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-13 Möt familjen folkrace
Motorerna varvas, avgasdimmorna lägrar sig över startfållan och publiken tittar spänt mot banan.
– Det är roligt att gasa, menar Moa Johansson och får medhåll av sin lika folkracefrälsta familj.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs läns tidning
18-05-13 Ekström jagar Solberg i Belgien
Mattias Ekström var snabbast i dagens avslutande kvalomgång i Mettet. Inför avgörandet i morgon i säsongens tredje VM-deltävling i Belgien är Ekström tvåa bakom norrmannen Petter Solberg.
– Vi har bra fart runt banan. Men sen finns det en hel del annat att önska, säger Mattias till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-13 Se: 14.00: Se rallycross-VM i Belgien
Regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, har fått en kanonstart på säsongen. Två segrar på två VM-deltävlingar har det blivit. Ska det bli en tredje i belgiska Mettet?
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-12 Östgötar långt framme i rallyt
Östergötlands bästa rallyförare om några år? Albin Nordh från Kisa (bilden) är ett bra tips.
» Läs hela artikeln i Corren
18-05-12 Rallyprofilen "Bryggarn" Andersson är död
Åke "Bryggarn" Andersson är död. Rallyföraren från Uppsala, som under större delen av sin karriär körde Porsche, avled under lördagen efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-05-12 Åhlin "all the way" till SSR-seger, Flodin BMW-snabb annars var det mycket Volvo, grattis till guldet Liiten, Solberg toppar i Mettet och Anderstorp lägger ner!
Just i detta nu avslutas South Swedish Rally och jag kan lika bra erkänna direkt, jag har inte varit där idag. Andra åtagande på hemmaplan gjorde det näst intill omöjligt att även få in ett Älmhultbesök i programmet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-12 Thed Björk vann på historiska banan – för andra året i rad: ”Förmodligen bästa sektorn jag gjort i hela mitt liv”
Thed Björk Bang-Melchior vann på Nürburgrings klassiska, över 25 kilometer långa Nordschleifeslinga, för andra året i rad. Den regerande världsmästaren från Karlskoga dominerade lördagens sista WTCR från start till mål.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-12 Björk tog säsongens första seger
Thed Björk vann idag sin första seger för säsongen. Svensken var i pole position inför dagens tävling efter att ha varit snabbast i kvalet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Nära döden i sin rallybil – nu är de på banan igen
I dag gasade South Swedish Rally igång i Älmhult – och på starlinjen i Älmhult stod Robin Sandberg och Mathias Bengtsson som i september 2017 kraschade svårt.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Åhlin i ledning i Älmhult
Fredrik Åhlin har öppnat strålande i South Swedish Rally i Älmhult. Tävlingen är en del av Rally-SM.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-11 Ericsson och Hegge är laddade
Med start i kväll, fredag, inleds årets första SM-deltävling på barmark när South Swedish Rally arrangeras i Älmhult. Mikael Ericsson och Ida Hegge från Sollebrunn Racing är ett av de 32 deltagande ekipagen i klassen Trimmat 2WD.
» Läs hela artikeln i Allingsås Tidning
18-05-11 Rally i centrala Växjö
Växjö yrkesbrandkår firar 100 år med rally och familjeaktiviteter på Stortorget i centrala Växjö under lördagen.
» Läs hela artikeln i VXNews

18-05-11 Kajto byter till WRC2, Robin och Mathias redo för comeback, Eric gör C3 Cup-debut, snabb dansk i Tingsryd, SM-Lundquist likaså i Ekebygropen och Opel för evig ungdom...
Nu skiftar trefaldige ERC-vinnaren Kajetan Kajetanowicz spår och framöver är det WRC2 som gäller för polacken. I årets ERC har inte ”Kajto” syns till och detta på grund av osäkerhet gällande en de större sponsorerna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-11 Malja kör i Barcelona
Efter en debut med mersmak i Porsche Carrera Cup Deutschland, där han körde in i topp sex på Oschersleben, kör Gustav Malja den här helgen i Barcelona. Det är dags för nästa premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup inleds, detta i samband med Spaniens F1-GP.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-05-11 South Swedish Rally – inledningen på en hektisk tävlingsperiod för Lundberg: "Trodde det skulle bli tuffare"
Elias Lundberg inleder sommarsäsongen med ett otroligt tight schema.
Nu ska han köra både SM-tävlingar på hemmaplan och tävlingar i Tyskland.
– Det är något som jag tror kommer utveckla mig som förare i framtiden, skriver Lundberg i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i VLT
18-05-11 Se: Pernilla styr världsmästarteamet
I helgen fortsätter VM i Rallycross med en deltävling i Belgien och på plats finns värmländska Pernilla Solberg – som numera är en maktfaktor i rallycrossvärlden.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-11 Ungdomarna laddar för Rally-SM
Alla fyra ekipagen åker trimmat, två kör bakhjulsdrivet och två har framhjulsdrivna bilar. Tre av dem är juniorer och en är senior. Ungdomarna visar framfötterna i Skillingaryds Motorklubb.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-05-11 Hör: Förväntan och kladdkakor när Älmhult laddar för rally
På fredagskvällen drar Sydsvenska rallyt igång med start och mål från torget i Älmhult. Rallyfesten väntas inte bara dra förare från Kalmar län utan också stora publikskaror.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-10 Dags för tredje SM-rallyt
På fredagen inleds årets tredje SM-deltävling – klassiska Sydsvenska rallyt i Älmhult
» Läs hela artikeln i VF
18-05-10 Värmlänningen bygger rallybil - med eldrift
Elbilarna är på frammarsch – även i motorsportens värld. Nu bygger värmlänningen Tomas Weng och hans Örebrobaserade företag Mpart en Mitsubishi Mirage R5 med eldrift.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-10 Kristoffersson jagar årets tionde seger
PSRX Volkswagen Sweden, med VM-ledande Johan Kristoffersson, återvänder kommande helg till banan där Johan och teamet tog sin första seger förra säsongen: Circuit Jules Tacheny i Belgien. Kristoffersson jagar viktoria nummer tio sedan den makalösa segerraden inleddes.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-10 Fullt ös på Mantorp
Det var gott om rök och tjutande däck när bilarna gasade loss på Mantorp park.
» Läs hela artikeln i Linköpingsnews
18-05-09 Hör: Robin och Mathias är tillbaka efter den svåra rallykraschen
Under rally-SM i Linköping förra året kraschade Robin Sandberg och hans kartläsare Mathias Bengtsson. Det var en riktigt svår krasch och båda skadades allvarligt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-05-09 Blandad kompott för Berggren i premiären
Falköpingsföraren Santosh Berggren, 31, satsar även i år på full säsong i RallyX Nordic.
Den gångna helgen var det premiär.
» Läs hela artikeln i Falköpings Tidning

18-05-09 Ford-Camilli till VW(?), klartecken från FIA till Wales upplägg, SM-tipset inför SSR, Lotus-Bencsik i premiären, klent TV-intresse för STCC och världens snabbaste bil, en Opel...
Fick en trist känsla av att där precis gick ett tåg mot WRC för Pontus Tidemand där jag fått för mig att testerna av VW:s nya R5 Polo skulle bli en språngbräda mot än större mål.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-09 "Det var inte lika kul längre"
Uppsalas rallyhopp Pontus Åhman kommer inte att delta i resterande delar av Rally Sweden. ”Jag känner att jag har stannat av lite i suget”, säger Åhman.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning

18-05-09 Mats J. "Kung av SSR", Jonasson en "svart häst", Rally Live sänder direkt från Millebygden, fritt fram i Anderstorp och Magda gjorde första Peugeot-testet!
På fredag är det dag för South Swedish Rally och av en slump fick jag idag min hand på en gammal bild från presskonferens inför rallyt 1989.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-08 Emil byter in Jocke till J-WRC i Portugal, Tom K. ny "Hörby-Ambassadör", 40 år sedan Waldegård vann SSR och Victor K. "jokrar" i Älmhult!
Kommande WRC Vodafone Rally De Portugal 17-20 maj blir första grustävlingen för Junior-WRC där ledande Dennis Rådström/Johan Johansson får en jättechans att koppla ett ännu hårdare guldgrepp.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-08 Avelin i delad SM-ledning: ”Med i kampen om guldet”
Jakten på SM-titeln är igång. Kolbäckssonen Fredrik Avelin fick en flygande start i Supernationella klassen och är i delad SM-ledning efter rallycrosspremiären i Höljes. – Känns bra, nu laddar vi för seger i Strängnäs till helgen, säger ”Fidde”.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning
18-05-07 Tom Kristensson blev fyra på Kanarieöarna
Tom Kristensson kom igen starkt efter premiären i junior-EM. Han körde in på en meriterande fjärdeplats i rallyt på Kanarieöarna.
» Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet
18-05-07 Prinsen vann ett lopp
Otto Gullberg/Axel Mörner plockade flest poäng av i GTB under premiärhelgen av Swedish GT på Ring Knutstorp och leder mästerskapet.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 Persson leder i V8
Med en andraplats och en seger i bagaget kunde Legends-världsmästaren Emil Persson åka hem till Karlskoga från sin V8 Thunder Cars-debut på Knutstorp i en överraskande mästerskapsledning för Bryntesson motorsport.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 Emil byter in Jocke till J-WRC i Portugal, Tom K. ny "Hörby-Ambassadör", 40 år sedan Waldegård vann SSR och Victor K. "jokrar" i Älmhult!
Kommande WRC Vodafone Rally De Portugal 17-20 maj blir första grustävlingen för Junior-WRC där ledande Dennis Rådström/Johan Johansson får en jättechans att koppla ett ännu hårdare guldgrepp.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-05-07 Wernersson vann i STCC-premiären
Andreas Wernersson vann det andra loppet vid lördagens STCC-premiär på Ring Knutstorp.
– Segern känns helt underbar, säger 23-åringen från Öttum mellan Skara och Vara.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
18-05-07 Flera östgötska framgångar i vårracet på Mantorp Park
I helgen har sportvagnsentusiaster samlats på Mantorp Park för att delta och beskåda Sportvagnsmästerskapet, som körs för femtioåttonde året i rad.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Tom K. nöjd fyra i ERC, "Ryske Raketen" vann igen, Sindre och Veronica bästa R2:a i Tyskland, Lundahl vann i Ringe, ömsom vin ömsom vatten för skåningarna i STCC och Joel gjorde stark DTM-debut!
Då fick Tom Kristensson och Henrik Appelskog sina allra första ERC-poäng 2018 efter en stabil insats i Rally Islas Canarias som resulterade i en fjärde plats i klassen ”Junior u.27”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-07 Ekström tackade för sig i DTM: ”Såklart känslosamt”
Efter 17 år, 23 segrar och två mästerskapstitlar körde Mattias Ekström sitt sista race i DTM under söndagen.
Han är Audis mest framgångsrike förare genom tiderna, men nu satsar han på RallyX-VM.
– Självklart är det speciellt att köra sina sista meter, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Joel Eriksson fyra i DTM-debuten
Den unga talangen Joel Eriksson skrällde i debuten i DTM.
Han slutade fyra efter att ha varit uppe och nosat på andraplatsen.
– Lite surt men i DTM är det stora pojkar man kör med, det är bara att ta lärdom, säger Eriksson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-07 Hör: Seger för Bryntesson i premiären i Höljes
Under söndagen var det RallyX Nordic-premiär i Höljes. Vann gjorde Thomas Bryntesson, som är regerande mästare i Supercar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-05-07 Femteplats för Philip: ”Vi hittar rätt”
Vid EM-premiären i Barcelona blev det topplacering och succé – i svenska Höljes fortsatte Philip Gehrman att leverera. En ny final gav femteplats och rallycrossåret 2018 har fått absolut bästa tänkbara start för teamet.
» Läs hela artikeln i Lindenytt
18-05-07 Johan trea efter STCC-premiären
Johan Kristoffersson ligger på fjärde plats efter att STCC-säsongen startade på Ring Knutstorp. Han blev fyra i första racet och trea i det andra.
– Det var ändå bra, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-07 En känslosam avskedsföreställning för DTM-profilen: "Vill tacka Mattias för allt han gjort"
Med över 200 race, 25 vinster och två titlar är Mattias Ekström en av de största profilerna i DTM-historien. Men hans sista framträdande i serien handlade inte om att jaga segern.
» Läs hela artikeln i DT
18-05-07 Bryntesson RallyX-vinnare
Fjolårsvinnaren Thomas Bryntesson fick sista ordet i premiären i RallyX Nordic i Höljes.Norrmannen var först över mållinjen i finalen där bara tre bilar fullföljde.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-05 Stor rallycrossfest i Höljes
Det vankas en rejäl förfest inför sommarens VM-tävling i Höljes i helgen. SM och RallyX Nordic i rallycross avgörs på Finnskoga motorstadion – med många segersugna värmlänningar
» Läs hela artikeln i VF
18-05-05 Mattias Andersson rekordman på Ring Knutstorp
I dag blir Mattias Andersson historisk. Med två lopp på Ring Knutstorp blir han den förare som kört flest race genom STCC-historien. – Det är alltid kul att slå rekord, men jag hade hellre varit den som vunnit flest race, säger rekordföraren till TT.
» Läs hela artikeln i HD
18-05-05 Ekblom åtta i säsongens första STCC-kval – men får starta första racet från tredje rutan
Fredrik Ekblom, 47, fick inte starten på säsongen han hade önskat.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-05-05 Joel Eriksson debuterar när legendaren Ekström tar farväl
Svenske legendaren Mattias Ekström tackar för sig och samtidigt kliver näste racingsvensk in i DTM-serien. I Ekströms tack-och-farväl-lopp på Hockenheim debuterar Joel Eriksson och blir startfältets yngste.
» Läs hela artikeln i DN
18-05-05 Oliver ”Ollie” Eriksson utmanar i RallyX Nordic
Det kommer handla mycket om Oliver i RallyX Nordic även i år.
Oliver Solberg var ju närmaste utmanare till vinnaren, norske Thomas Bryntesson under fjolåret.
Nu kliver Oliver ”Ollie” Eriksson in i handlingen och satsar för fullt i Supercar.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-04 Giganternas kamp i STCC-premiären
Den ene är världsmästare i rallycross, den andre regerande STCC-mästare. Många tror att det är Johan Kristoffersson och Robert Dahlgren som ska göra upp om mästerskapet 2018. Men ingen av dem går säker. - Det är ett av de tuffaste startfälten i STCC på många, många år, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 Ravelli kör rally – med Walfridsson
Målvaktslegendaren Thomas Ravelli satsar på Midnattssolsrallyt – ihop med värmländskan Miriam Walfridsson.
– Det ska bli jätteroligt att få göra den här starten tillsammans med Thomas, säger Walfridsson.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 "Flash" blir experkommentator
Till vardags hör du honom i motorpodden VF Motor. Nu blir det än mer Jan "Flash" Nilsson i etern.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-04 TV4 satsar på motor- sport med profilerna
Bonnier Broadcasting satsar på motorsport. Sportkanalen ska sända både STCC och RallyX med legendarerna Janne "Flash" Nilsson och Kenneth Hansen som expertkommentatorer.
– Jag har själv blivit kritiserad och bedömd i trettio år, så det känns det kul att få sitta på andra sidan, och kritisera och bedöma själv, säger Nilsson.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-05-04 Marklund en bit efter täten
Anton Marklund har gjort sin första test på Ring Knutstorp. Han noterade tionde snabbaste tid i ett startfält av 20 förare i Porsche Carrera cup. ”Jag ska jaga tiondelar till kvalet”, säger Marklund.
» Läs hela artikeln i Norran
18-05-03 Hör: Oliver Solberg om kommande säsong, att lära sig franska och att skolka
Oliver Solberg ser fram emot säsongsstarten på söndag. I Höljes körs Rally X Nordic.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-05-03 Gelleråsenchefen kör Swedish GT med Prinsen
Är säker på att vi kommer att vara långt framme"
Richard Göransson, som tog över Gelleråsen i början av mars, kommer vid sidan av sitt nya jobb i Karlskoga att köra Swedish GT tillsammans med Prins Carl Philip 2018.
– Jag är säker på att vi kommer att vara långt framme, säger Göransson till stcc.se inför helgens premiär på Ring Knutstorp.
» Läs hela artikeln i NWT
18-05-02 Tänak ny "försteförare" hos Toyota, Ford sugna på World RX(?), Gill populär indier, skånsk R5-Fiesta helgens NM och racing-Ola gör comeback på Knutstorp!
Efter segern i Argentina stiger Ott Tänaks aktier i samma takt som en Fermentaaktie på åttiotalet och nu verkar Tommi Mäkinen även visa detta i teamet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-02 Regerande mästaren: ”En skön känsla”
Robert Dahlgren såg ut att förbli den ”ständige tvåan ”i STCC.Nu kommer han till helgens premiär på Ring Knutstorp som regerande mästare. – Jag har aldrig gjort det i STCC förut men det är en skön känsla, Robert till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
18-05-01 Sviten bröts på Sviestad
Förstamaj-traditionen Sviestadträffen blev en folkfest på Linköpings motorstadion. 1500 personer såg 120 bilar köra så fort som möjligt.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-05-01 Värmländska crosskartframgångar
I helgen avgjordes Svenska Cupen i crosskart på Västerås motorstadion. Med fanns flertalet värmlänningar – och många av dem skördade stora framgångar.
» Läs hela artikeln i VF
18-05-01 En finsk rallyjournalist har undersökt hur mycket pengar som förarna i WRC tjänar på sitt yrke. Självklart toppar Sebastien Ogier med en lön på runt 8-9 miljoner euro/år
En finsk rallyjournalist har undersökt hur mycket pengar som förarna i WRC tjänar på sitt yrke. Självklart toppar Sebastien Ogier med en lön på runt 8-9 miljoner euro/år.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-05-01 Bouvengs tunga helg i Most
Motorsport Uppsalas Victor Bouveng körde i helgen den andra deltävlingen i GT Masters i Tjeckien. Men där gick inte allt som planerat.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-04-30 Hon blir sjätte kvinnan i STCC: ”Killarna gillar inte att bli slagna av en tjej”
Under fjolåret var Mikaela Åhlin-Kottulinsky ensam kvinna i startfältet i STCC. I år får hon sällskap av 20-åriga Jessica Bäckman.
– Det är tufft, för killarna gillar inte att bli slagen av en tjej, säger debutanten i en intervju med Dagens Nyheter.
»
Läs hela artikeln i SVT
18-04-30 Gustav Lindfors från Hässleholm och Morgan Hansson från Liatorp var snabbaste B-förare i rallytävlingen Anderslövsrallyt
Totalsegern gick till Lars Engström och Kurt Vilsson från Kullings. Anderslövsrallyt avgjordes på tre fina, om än litet raka, vägar vilka kördes två gånger vardera.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
18-04-30 Hör: Kristoffersson vann rallycrossfinal i snöoväder
ohan Kristoffersson vann andra deltävlingen i VM-serien. Finalen i Portugal avgjordes i ymnigt snöfall.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-04-30 Ogier och Tidemand toppar Rally-VM, Kalle var "yr i hjälmen", ERC hyllar Tom K., ny däckdebatt och Ola ville inte ha HIF-märke!
Den stora snackisen efter YPF Rally Argentina var så klart att Ott Tänak lyckades ta sin tredje WRC-seger och den första i Argentina, plus att det var premiär för skumpasprutande med en Toyota som åkdon.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-30 STCC-debutanten Jessica Bäckman: ”Killarna kan vara lite extra hårda”
Jessica Bäckman är en av två kvinnor i årets STCC.
– Killarna gillar inte att bli slagna av en tjej, säger den 20-åriga debutanten.
» Läs hela artikeln i DN
18-04-30 Hör: Galet i Baku – och de mest överskattade F1-förarna
Motorpodden summerar en händelserik helg och listar de mest överskattade F1-förarna genom tiderna.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-30 Tidemand i ledning efter Rally Argentina
Pontus Tidemand, regerande mästare i WRC 2-klassen, tog hem sin klass i Rally Argentina, en av deltävlingarna i VM-serien. Tidemand, tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson, gick upp i ledning under fredagen, för att därefter tappa den till sin finländske teamkamrat i Skoda, Kalle Rovanperä. Under den sista dagen lyckades dock Tidemand passera Rovanperä sedan finländaren kört av banan på näst sista sträckan.
» Läs hela artikeln i SVD

18-04-30 Rallyfest på Uddagården
Den 1 maj är det rallysprint på Uddagården med 120 starter. Men det kunde varit fler.
– Det var fler anmälda, säger biträdande tävlingsledare Lars-Anders Sandborg.
» Läs hela artikeln i Falköpings Tidning
18-04-30 Tänak vann Argentinas rally – Rovanperä kraschade våldsamt
Toyota-föraren Odd Tänak vann Argentinas VM-deltävling med god marginal. 17-åriga Kalle Rovanperä höll riktigt bra fart, men kraschade våldsamt.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-04-29 Seger i Argentina – Pontus Tidemand leder VM
Målet var att lämna Argentina med som ledare i VM. Det har Pontus Tidemand också lyckats med.
– Det här var en skön seger efter en tuff helg, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-29 Tidemand vann Rally Argentina med stor marginal
Undert söndagskvällen stod det klart att Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson tog hem segern i sin klass WRC 2 i Argentina.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-29 Andra VM-segern för Johan Kristoffersson
I vintras imponerade han i ett vitt Rally Sweden. Nu bemästrade han snön i Portugal.
– Det har varit en perfekt start på säsongen, säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-29 Tänak/Tidemand vann i Argentina, Kristofferson i Portugal, Madsen i Hässleholm, Engström på Söderslätt och en "icke söndersöpen Cheva"!
Av tidspress måste jag hålla WRC Rally Argentina kort men det blev ändå min vinnare Ott Tänak, Toyota som motsvarade mina förväntningar och vann.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-29 Tidemand vinnare i Argentina
Pontus Tidemand och Jonas Andersson tog på söndagen hem WRC 2-klassen i Rally Argentina.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-29 Timmy Hansen vann ena semifinalen - men körde bort sig i finalen
Timmy Hansen Götene MK blev sist i finalen och en sjätte plats till protokollet i VM-deltävlingen i Portugal. Han körde bort sig på tredje varvet och slog i räcket och snurrade runt och dagen var förstörd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-29 Tung dag för Mattias Ekström – gick inte vidare till final i Montalegre
Det var inte Mattias Ekström dag i Montalegre.
Audiföraren åkte ut redan i semifinalen och det blev istället en nu betryggande seger för Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
18-04-29 Se: Ogier om att aldrig ha vunnit i Argentina
Sébastien Ogier har vunnit VM fem gånger och har tagit 43 WRC segrar, men i Argentina har han aldrig varit överst på pallen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-29 Se: Johan Kristoffersson: ”Jag är full av adrenalin – det var väldigt svåra förhållanden”
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-29 Se: Timmy Hansen nöjd med dagen: ”Vi har flyt”
Timmy Hansen är en av tre svenskar som jagar Loeb i Portugals VM-deltävling i rallycross.
»
Läs hela artikeln i SVT
18-04-29 Kristoffersson vann i snöfall i Portugal
Den regerande världsmästaren Johan Kristoffersson är specialist på att köra i nederbörd och då det snöade i portugisiska Montalegre tog han den andra raka segern i den andra deltävlingen i årets rallycross-VM.
– Det är otroligt. Den sista kurvan var jättehal och man vattenplanade och fick bara vänta på att bilen skulle få fäste igen, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-29 Johan Holmberg vann Guterallyt
ohan Holmberg vann Guterallyt i stor stil. Föraren är på väg att avsluta karriären, men visade att han slutar på topp. Marginalen till tvåan var över en minut.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-04-28 Hör: Johan vann Guterallyt
Det blev gotländsk seger i Guterallyt. Johan Holmberg med kartläsare Christoffer Bäck vann med över en minut före tvåan Jakob Jansson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-28 Thed Björks tunga lördag – tappade sex placeringar på första varvet
Regerande världsmästaren Thed Björk Bang-Melchior inledde WTCR-helgen i Ungern med en tredjeplats i kvalet – men Karlskogaföraren tappade sex placeringar redan på första varvet och gick i mål som nia.
På söndagen väntar två nya race.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-04-28 Finlands superlöfte dominerar Tidemand
Pontus Tidemand hade greppet. Men tappade ledningen till Finlands supertalang Kalle Rovanperä.
– På de här vägarna tar vi inte riskerna, säger svensken.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

18-04-28 Ericsson efter Leclerc i Baku
Marcus Ericsson hade en ny tung dag i på F1-banan i Baku.Bara 18:e tid i kvalet för Sauberföraren och för första gången rejält frånåkt av stallkamraten Charles Leclerc.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-28 Tidemand leder i Argentina
Pontus Tidemand leder WRC2-klassen i Argentinska VM-rallyt efter åtta körda sträckor och i WRC stod estländaren Ott Tänak för dagens prestation under den första etappen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-28 Jakten på världstoppen – allt om Sveriges stjärnor och talanger
I fjol var svensk bilsport bäst i världen.Med tre världsmästare. I år har säsongen börjat lika lovande och inför årets första maxade mästerskapshelg ger Sportbladet dig förutsättningarna för alla de stora svenska stjärnorna – och talangerna som jagar därbakom för att ta en plats bland Sveriges mest framgångsrika förare.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-28 Holmberg tillbaka men ser slutet på karriären
Guterallyt blir Johan Holmbergs första tävling på hemmaplan sedan oktober 2016.Och kanske den sista.– Jag har kommit till punkten där jag känner att det är bra nu, säger han.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
18-04-28 Problem med växellådan störde Ericsson i Baku
Marcus Ericsson såg ut att ha bra fart i sin bil under fredagens träning inför Bakus F1-lopp.
Men ett mekaniskt haveri på växellådan under andra träningen innebar att Sauberföraren bara hann med nio varv innan det var slutåkt för dagen.
» Läs hela artikeln i SVT

18-04-27 Stor folkracetävling i Karlstad
I helgen är det premiär för Bridgestone Fair Race Cup – folkraceserien med sju deltävlingar i Värmland med omnejd.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-27 Tidemand i ledningen i Argentina
Pontus Tidemand fick en bra start på Argentinas VM-rally under fredagens inledande åtta sträckor.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-27 Mästaren åter på speciell plats
För tre år sedan tog han sin första VM-seger någonsin på banan. Nu återvänder Johan Kristoffersson till Portugal som både världsmästare och VM-ledare.
– Jag tror vi har en god potential i Portugal, säger värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-27 Kruse inför helgen: ”Superintressant”
Premiären för VM i rallycross blev en händelsrik historia då Mattias Ekström diskades på grund av att han trängde Petter Solberg. I helgen fortsätter det med en deltävling i Portugal.
– Det blir superintressant att se var teamen står. Barcelona sade inte så mycket då det regnade hårt och var en riktigt dålig bana, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-27 Norskt i topp i Argentina, Tidemand toppar WRC2, rally ett hundjobb, rond två i World RX, Haglöf och Andersson STCC-bäst på test och Opel-godis mot slutet i MSR!
Som vanligt lite tråkigt att skriva om WRC när dramatiken utspelas i en helt annan tidszoon borta i Argentina men ger en liten uppdatering. Med fyra körda sträckor har faktiskt Andreas Mikkelsen, Hyundai gått upp i ledning men bara en enda sekund före Toyotas Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-27 Dags för ny folkracetävling
Efter en helg med rallycrossens återkomst och bilcross på Tabergsbanan som lockade strax över 1 000 besökare och över 100 startande tankar man nu om för ännu en fullspäckad motortävling.
» Läs hela artikeln i Jnytt
18-04-27 Hör: Många gotlänningar i lördagens rally
Guterallyt som tidigare hetat Rally Gotland har i år nya arrangörer i Gotlands motorförenings bilklubb, och av de 98 tävlande är ungefär hälften hemmaförare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-27 Ericsson: ”370 km/h på en stadsbana – helt sjukt”
Formel 1-cirkusen har kommit till Baku, Azerbajdzjan.
En bana som svenske Marcus Ericsson gillar.
– Det finns några riktigt utmanande och roliga partier att köra.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-27 Se: Hon styr i världsmästarteamet: ”Född in i det här”
Möt Pernilla Solberg - en maktfaktor i rallycrossvärlden. Hon styr världsmästarteamet PSRX Volkswagen med järnhand. Men det är egentligen med en väldigt ödmjuk näve som Pernilla koordinerar verksamheten i teamet.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-27 Ericssons historiska F1- bedrift: ”Surrealistiskt”
I helgen kör Marcus Ericsson sitt 80:e formel 1-lopp. Det innebär att han passerar Stefan "Lill-Lövis" Johansson, och blir den svensk som kört tredje flest formel 1-lopp någonsin.
– Det är sjukt hur snabbt tiden går, men samtidigt häftigt, säger Ericsson till Viasat.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-27 Neuville snabbast på superspecialen i Argentina
Thierry Neuville vann superspecialsträckan när årets femte VM-deltävling i rally inleddes i Argentina, natten till fredag svensk tid. –I morgon startar allvaret. Förra året hade vi en jättebra tävling och vi ska försöka göra detsamma i år, säger fjolårssegraren Thierry Neuville till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-26 Racingtalangen gav styrkebesked
Philip Morin, som stack ut hakan efter att ha skrivit på för STCC-stallet PWR racing – och sa att hans mål var att ta mästartiteln från stallkamraten Robert Dahlgren, visade att han blir att räkna med under torsdagens försäsongstest på Ring Knutstorp.
» Läs hela artikeln i NSD
18-04-26 Kristoffersson femma i STCC-test
Johan Kristoffersson, Vilkswagen, laddade med STCC-test på Knutstorp under torsdagen inför helgens VM-tävling i rallycross i Portugal.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-26 Bara mästaren tror på sig själv i STCC
Tio team ställer upp i årets STCC. Inte ett enda tippar att förra årets mästare Robert Dahlgren kan försvara sin titel. Inte ens "Robbans" eget team.
– Men jag vet en som tippar att jag vinner. Jag är här för att vinna, säger Robert Dahlgren.
» Läs hela artikeln i SVD
18-04-26 Dubbel examen väntar Hugo Nerman
Hugo Nerman är på väg att i mål med skolan och komma till start i STCC.
– Funkar det ena bra så funkar det andra bra, konstaterar Rydebäckssonen som tittar lika mycket i datorn som på vägen.
» Läs hela artikeln i HD
18-04-26 Latvala inledde bäst i Argentina, Tidemand trea på shake down, klart att R5-Polon startar i Spanien, äntligen BRC-premiär och dumma häckar...
Just nu pågår shake down inför YPF Rally Argentina och en sak verkar helt säker, Kris Meeke vill få tillbaka känslan från 2015 då han tog sin allra första WRC-seger i just Argentina.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-26 Fokuserad Tidemand jagar VM-seger i Argentina
Efter två pallplatser vill han ha mer. Men den här gången är det inte bara konkurrenterna som kan besegra Pontus Tidemand.
– Jag är beredd på en tuff tävling, att kämpa mot både sträckor och konkurrenter.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-26 14-åringen kör rallycrosserie
Tonåringen Isak Reiersen tar nya kliv i sin karriär. Nu står det klart att den blott 14-årige värmlänningen startar i RX Academy.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-26 En ny rallygeneration växlar upp
Nyss i mål. Och på startlinjen igen. Rallyrävarna i Älmhults MK laddar för årets styrkeprov, med klubbens ungdomar beredda att snart ta över i förarsätet.
» Läs hela artikeln i Smålandsposten
18-04-26 Olycksparet redo för omstart
De hade änglavakt och överlevde värsta kraschen. Det är åtta månader sedan Robin Sandberg och Mathias Bengtsson rände ut i naturen utan fungerande broms i sin Toyota Corolla. Nu laddar Team Nybe-paret för comeback på hemmaplan i landets säkraste rallybil.
» Läs hela artikeln i Smålandsposten
18-04-25 83 anmälda till SSR, Team Nybe satsar på trio, Tidemand jagar ny seger i Argentina, Jonsson/Blomquist i MSR och Magda med till Mettet!
Då stannade SSR-räkneverket på 83 namn när skylten ”Closed” hängdes upp klockan 18.00 i går. Därmed passerades det ur ekonomisk vinkel budgeterade antalet med 13 bilar medan Anders Martinssons vision om ”100-anmälda”, tråkigt nog inte uppfylldes.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-25 Experten om Marcus Ericssons framtid i F1: "Femårsplanen existerar inte längre"
Rutinerade experten Fredrik af Petersens tror att vi får se Marcus Ericsson i F1-cirkusen även i framtiden.
– Om Marcus får godkända resultat så kommer han nog att fortsätta några år till, säger af Petersens till NA.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-04-25 Kruse klar för Sydsvenska rallyt
onas Kruse får fortsatt förtroende av Team Nybe.
Värmlänningen är nämligen anmäld till Sydsvenska rallyt som körs 10-12 maj.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-25 Kruse startar i Sydsvenska
Jonas Kruses rallycomeback fortsätter. Nu är värmlänningen klar för start i Sydsvenska rallyt med samma Volvo 240 som han körde i helgens Silverkongen.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-24 Åhlin kör Sydsvenska – med filmteam i hasorna
Värmländske rallyföraren Fredrik Åhlin är klar för start i Sydsvenska rallyt – och det kommer att bli ett väldokumenterat framträdande.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-24 Når SSR-målet 100 bilar, J-SM-ledare Liiten startar om, Wilke och HGP, Furuseth/Hjerpe till ERC, kartingkompisar till STCC och äkta Opel-glädje!
Med bara två timmar kvar innan anmälan stänger till South Swedish Rally är det mer än illavarslande för de ny och hårdsatsande arrangörerna med så få namn i listan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-23 Om fem år vill Niclas Grönholm vara världsmästare i rallycross
Ingåbon Niclas Grönholm kör som bäst tredje hela säsongen i VM-serien i rallycross. Om fem år ska han vinna serien.
» Läs hela artikeln i YLE
18-04-23 Tidemand går för seger
Säsongen har börjat strålande för västvärmländska rallyesset Pontus Tidemand.
Nu ska formen bibehållas genom att ta en ny seger i Argentinas VM-rally.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-23 Oliver Solberg kör RallyX Nordic
Nu är det klart att värmländske stortalangen Oliver Solberg, 16, kör RallyX Nordic även i år.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-23 Resultat från Silverkongen
Robin Adolfsson och Nicklas Ottosson från Växjö tog sin första totalseger när de vann rallytävlingen Silverkongen i lördags. Mattis Olsson från Lessebo och Marcus Sundh från Älmhult blev näst snabbaste lokalförare, på femte plats totalt.
»
Läs hela artikeln i Smålänningen
18-04-23 TV: Seger i Frankrike för Blekinges racerstjärna
Seger för racingtalangen från Blekinge. På lördagen blev det seger för Edward Jonasson från Karlskrona på Formel 1 banan Magny Cours i Frankrike.
» Läs hela artikeln i Blekinge24
18-04-22 Så gick det för östgötarna i rallypremiären
Blandade resultat för de lokala förarna och en skånsk vinnare – igen. Så summerar man nog enklast årets upplaga av klassiska Skänningeknixen.
» Läs hela artikeln i Corren
18-04-22 Första totalseger för Adolfsson, Theorin 2WD-vassast i Silverkongen, Storäng bäste svensk i Tjeckien, Grahn vann YM Øst- premiären och Grybb i Skänninge!
Då är äntligen gruspremiären 2018 avklarad med Kristianstad/Älmhults Silverkongen där det med tanke på hur vägarna såg ut för tre veckor sedan inte blev blötan som var problemet utan mer dammet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-22 Hör: Seger för racinglöfte från Karlskrona
Den 17-årige racingföraren Edward Jonasson från Karlskrona vann ett race igår på Formel 1-banan Magny Cours i Frankrike.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-21 Rally invaderar skogarna under lördagen
Det kommer att väsnas ordentligt i skogarna på sina håll i Östra Göinge och Osby kommun under lördagen. Då arrangeras nämligen rallytävlingen Silverkongen av arrangörsklubbarna Älmhults MK och Kristianstads MK.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-20 S TV: ”Det häftigaste jag varit med om”
På lördag avgörs rallytävlingen Silverkongen söder om Älmhult.
Smålänningens journalist Hannah Lundqvist fick nöjet att åka med en sväng då SVT-sportens motorexpert Jonas Kruse provkörde sin bil inför rallytävlingen Silverkongen söder om Älmhult.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
18-04-20 Ingen fjärde Toyota i WRC, nya bilar hos M-Sport, Tom och Henrik anmälda, Mats kör WRC i Tyskland, tips till Silverkongen, Kruse får tips och var placeras en bordsmangel allra bäst?
En tid har det spekulerats i att Toyotas ökenspecialist Nasser Al Attiyah även skulle göra comeback i WRC med en fjärde Yaris hos Toyota Gazzo Racing. Därmed skulle Tommi Mäkinen bli först med fyra bilar i samma tävling av WRC-teamen, men nu dementeras detta från Finland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-20 Evy Nestor, 75, har inga planer på att lägga av med folkrace – på lördag inleder hon sin 30:e säsong: "Jag tröttnar aldrig"
Imorgon lördag är det dags för folkracepremiär när första deltävlingen i Tycke-cup arrangeras i Askersund.
Och självklart står då hemmaföraren Evy Nestor, 75, återigen på startlinjen.
– Det är lika roligt nu som för 30 år sedan, säger hon.
» Läs hela artikeln i Dalarnas Tidningar
18-04-20 Snacka om fartfylld lektion
Den 12 april kom Micke Kågered Racing, Försvarsmaktens mekaniker och tekniker på besök till Kungsängsgymnasiets Fordonsprogram. Det genomfördes workshops och Micke hade med sig en VW Golf STCC bil som mekaniker Joakim Ahlberg visade upp. Bilen körs av Joakims bror, Andreas Ahlberg som tävlar i STCC.
» Läs hela artikeln i Sala Allehanda
18-04-20 Finnskogaförare klar för Kilsteam
Finnskoga MK-föraren Marcus Höglund, bördig från Lima, gör en storsatsning i Supercar lites med Kilsbaserade JC Raceteknik.
– Det gäller att satsa på riktigt en gång för alla, säger 24-åringen.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-19 Ingen Polo R5 i hemma-WRC, Sordo ryktas till World RX, "Kung-Stoffe" svårslagen i SSRC-premiären och MP-Fridolin gillar att köra fort!
Ingen Polo R5 i hemma-WRC, Sordo ryktas till World RX, "Kung-Stoffe" svårslagen i SSRC-premiären och MP-Fridolin gillar att köra fort!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-19 Höglund satsar på RallyX Nordic
"Jag kommer inte ta finalplatserna för givet"
Marcus Höglund, Finnskoga MK, byter ut sin bakhjulsdrivna Skoda mot en storsatsning i Supercar Lites.
Målet är en så bra placering som möjligt i RallyX Nordic.
– Jag har kört rallycross i flera år, men nu har jag kommit till ett stadie där det gäller att satsa på riktigt en gång för alla, säger 24-åringen i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-19 Ekströms adjö till fansen – kör ett avskedsrace: "Ville säga hej då på ett speciellt sätt"
Mattias Ekströms DTM-fans får en sista chans att se honom på banan.
I helgen, i tyska Hockenheim, kommer han att köra sitt avskedsrace.
– Det är fantastiskt att Audi gör det här möjligt för mig, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i DT
18-04-19 Han är min givna favorit
STCC 2018. Bättre än någonsin? Nja, det kanske är att ta i. Men sett till antal bilar i startfältet har onekligen bytet till det nya TCR-reglementet varit en fullträff och sportsligt sett kommer det här bli en mycket spännande säsong att följa.
» Läs hela artikeln i Corren
18-04-19 Vinnarskallar eller kamikazepiloter?
Max Verstappen, Mattias Ekström och Marc Marquez har hamnat i fokus de senaste veckorna. Friska fläktar - eller kör de över gränsen? Och är straffen de har fått korrekta?
» Läs hela artikeln i VF
18-04-18 Pappa slår rekord – sonen debuterar
Far och son. I samma racingserie. Fast inte i samma biltyp. "Det kanske kommer, vem vet", säger Mattias Andersson.
» Läs hela artikeln i Corren
18-04-18 Ekströms adjö till DTM: Ett sista race
Mattias Ekström gör comeback i DTM-serien.
Men det blir bara för ett avskedsrace i premiärtävlingen på Hockenheim första helgen i maj.
–Jag kanske får skriva mer autografer än vanligt den här helgen. Jag vill verkligen göra detta för mina fans, säger Mattias till dtm.com.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-19 19-årig talang klar för rallycross-EM
Magda Andersson fortsätter i rallycross-EM. Den 19-åriga talangen är klar för en styrning i det franska stallet DA Racing tillsammans med Andréa Dubourg från Frankrike. Premiärtävlingen blir i Mettet, Belgien.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-18 Magda klar för Euro RX med Peugeot, Østberg fortsätter i WRC med Citroën, Global Rallycross hårt skuldsatta och Ekström tar farväl av DTM!
Hade ju bestämt att jag i dag inte skulle hinna med någon Motorbloggen men när nyheten att min klubbkompis i SMK Hörby Magda Andersson skrivit kontrakt för fyra tävlingar i Euro RX var jag tvungen att ompröva.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-17 Hör: Mikael siktar på vinst i Silverkongen
I helgen genomförs rallytävlingen Silverkongen i Älmhult med omnejd, och Mikael Andersson från Strömsnäsbruk är en av de cirka 200 startande.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-17 FIA gillar inte upplägget i Wales, Block gör WRC-comeback, Jacob M. "springer" DM2 i helgen, William vill mer än SM och trista cupkrockar
I dag skulle arrangörerna till Rally Wales GB presenterat tävlingen i oktober och då med ett delvis nytt upplägg, men detta ställdes in med kort varsel. Största anledningen var att FIA inte godkände avslutningen på söndagen där britterna tänkt sig klassiska sträckan ”Great Orme”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-17 Se: Rallycrosstjärnan: ”Vi fick kämpa oss fram”
Rallycrossföraren Anton Marklund från Boliden slutade tvåa i helgens EM-premiär i Barcelona.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-17 ”Verkligheten tillbaka för Marcus Ericsson”
Marcus Ericsson hyllades internationellt för sin insats i Bahrains Grand Prix för en vecka sedan. Tongångarna var dock inte lika positiva efter helgens lopp i Kina.
”Tillbaka till verkligheten för Marcus Ericsson”, skriver brittiska Sky Sports.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-17 Philip nådde final i EM-premiären
Debut i Supercar Euro – då körde Philip Gehrman som om han inte gjort något annat. Lindesbergsförarens säsongspremiär i spanska Barcelona blev en stor framgång och räckte hela vägen till en fjärdeplats i finalen.
» Läs hela artikeln i Lindenytt
18-04-17 Se: Ekström efter beslutet: ”Tråkigt att det blev så här”
Mattias Ekström diskades för att ha trängt Petter Solberg i finalen i rallycrosspremiären. Svensken själv ser annorlunda på situationen och menar att han var före Solberg som sedan försökte ta hans linje.
– Det är tråkigt att det blev så här, det är ingen rättvis seger. Men det är som det är, säger Ekström till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-16 Ekström diskad när Kristoffersson vann VM-premiären, Marklund tvåa i Euro RX, Myrsell tog "Monster-Porschen" till första segern, Tom ville vinna i Hörby och Johnny tränade musklerna...
I helgen krockade som bekant RS-premiären Express-Specialen i Hörby med första deltävlingen i World/Euro RX på Circuit de Catalunya i Barcelona.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-16 Bra start för Marklund
Bolidensonen Anton Marklund startade starkt när FIA European Rallycross inleddes i helgen. Det blev en andraplats med den av teamet nybyggda Polon.
– Jag är jättenöjd med bilen. Den har verkligen potential, men vi har fortfarande lite testning kvar för att få ut det mesta möjliga av den, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
18-04-16 Efterlängtad rallypremiär när Silverkongen avgörs i helgen
Ortsdatering Nästan 200 rallyekipage och tusentals åskådare kommer att besöka trakterna av Kristianstad och Älmhult nu på lördag för motorklubbarnas samarrangemang Silverkongen.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten
18-04-16 Stor prispott i Rallycupen
Under måndagskvällen öppnar anmälan till årets upplaga av Svenska rallycupen. Och som extra morot med en total prispott på hela 250.000 kronor.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-16 Ekströms tunga bakslag – diskades efter segern: "Mycket tråkigt beslut"
Mattas Ekström hade en underbar dag – till en början.
Först stod han som segrare – sen stod det klart att han blivit diskad.
– Ett mycket tråkigt beslut.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-16 Gammal mas tog hem rallyt i Hörby
I Sveriges häftigaste rallybil, en Porsche 997, tog masen och regerande Europamästaren i Historiskt Rally, Mats Myrsell, hand om segern i SMK Hörbys Express-Specialen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-04-15 Hör: Timmy Hansen på väg till final – då slocknade bilen
Timmy Hansen var i klar ledning i sin semifinal i VM-premiären i Barcelona. Men med bara ett varv kvar att köra så slocknade hans bil och blev stående mitt på banan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-15 Hedström bröt tung premiärtrend
Peter Hedström fick för en gång skull en hyfsad start på EM-säsongen.
– Jag är jättenöjd, säger han efter sjätteplatsen i Barcelona. Lukas Walfridson nådde semifinal men för Thomas Bryntesson var det tungt.
»
Läs hela artikeln i VF
18-04-15 Semifinal men inte mer för Robin
Det blev en sistaplats i semifinalen i Barcelonas rallycross för Robin Larsson från Svenljunga.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-15 Hör: Bakslag för Ericsson i Kina
Marcus Ericsson från Kumla slutade på sextonde plats när Formel-1 loppet i Kina avgjordes på söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-15 Malja sexa i premiären: ”Älskar verkligen att ladda”
Malmöföraren Gustav Malja blev sexa sammanlagt i sin premiärhelg i Porsche Carrera Cup i tyska Ochersleben.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-04-15 Ekström diskad - Kristoffersson vann VM-premiären
Mattias Ekström var först över mållinjen. Men diskvalificerades. Därför står Johan Kristoffersson som segrare efter VM-premiären i Spanien.
– Säsongen kunde inte ha börja bättre, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-15 Mattias Ekström diskad – Kristoffersson ny segrare
Det var en dramatisk final i premiären av rallycross-VM som gick i Barcelona. Petter Solbergs lopp varade i dryga sekunden innan han hamnade i skyddsvallen. För det fick loppets segrare Mattias Ekström stå ansvarig och efter ett långt jurymöte diskades han.
– Ett mycket tråkigt beslut. Vi anser att det är en race incident. Man menar på att Petter inte får tillräckligt med utrymme men vi tycker att Mattias är före, säger Ekströms team manager Emil Axelsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-15 Se: Kruse: ”Ekström ska ha ett straff”
Mattias Ekström diskades för att ha trängt Petter Solberg i finalen i rallycrosspremiären. SVT Sports expert Jonas Kruse tycker att beslutet var delvis rätt.
– Efter att ha sett incidenten flera gånger så tycker jag Ekström ska ha ett straff. Om diskning är rätt beslut kan diskuteras. Viktigt att den här bedömning fortsätter gälla resten av säsongen, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-12 Se: Solberg: ”Hade kunnat ligga på sjukhus igen”
Petter Solberg fick aldrig vara med och slåss i finalen i premiären i rallycross-VM. Direkt i starten trängdes han av svensken Mattias Ekström som sedan diskades. Solberg är förvånad över svenskens agerande.
– Om man tänker på framtiden så har jag inte något emot Ekström, men jag förundras över att han gjorde så här. Jag har inget emot sida-mot-sida, men att ta det ett steg till... Det är tur att det inte var betong, för då kunde jag ha legat på sjukhus igen, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-15 Talangen från Lindesberg EM-fyra i debuten – på formel 1-banan i Barcelona: ”En riktig drömhelg”
Förra säsongen tog han EM-brons i rallycrossens touringcarklass.
I helgen gjorde Philip Gehrman från Lindesberg riktig debut i värstingklassen supercar – och slutade fyra i premiären på formel 1-banan i Barcelona.
– Vi siktade på topp tolv och blev fyra. Det är helt fantastiskt, säger han.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-04-15 Hör: Johan Kristoffersson segrare i premiären efter Ekströms diskning
I premiären i VM i rallycross i Spanien slutade Johan Kristoffersson som tvåa, men efter att Mattias Ekström diskats tilldömdes Kristoffersson segern.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-15 Ekström vinnare i rallycross-VM – efter dramatisk start i Barcelona
Första kurvan i rallycrossfinalen i Barcelona blev händelserik.
En start där norske Petter Solberg krockade och därmed banade upp för Mattias Ekström.
– Det var en tuff final. Nyckeln var de fyra nya däck i finalen som gav mig försprånget i första kurvan, säger Mattias Ekström.
» Läs hela artikeln i DT
18-04-15 Kristoffersson tilldöms segern
VM-premiären i rallycross var dramatisk så det räckte och blev över och den följdes också av en hel del dramatik efter att det tävlats färdigt.
Dramatik som i slutändan gjorde att Johan Kristoffersson tilldömdes segern.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-15 Ekström diskad efter rallycross-seger
Mattias Ekström var först över mållinjen premiären i rallycross-VM i Barcelona. Men efter några timmar kom beskedet – svensken blir av med vinsten. Istället får Johan Kristoffersson segern.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-04-15 Hör: Ekström diskad efter dramatisk VM-premiär
Mattias Ekström fick kliva högst upp på pallen efter VM-premiären i rallycross. Men senare kom besked att svensken diskats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-15 Kristoffersson får premiärsegern
Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson körde in som tvåa i årets VM-premiär. Men i efterhand diskas nu Mattias Ekström – vilket gör att värmlänningen tilldelas segern.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-15 Mattias Ekström diskad – Kristoffersson ny segrare
Det var en dramatisk final i premiären av rallycross-VM som gick i Barcelona. Petter Solbergs lopp varade i dryga sekunden innan han hamnade i skyddsvallen. För det fick loppets segrare Mattias Ekström stå ansvarig och efter ett långt jurymöte diskades han.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-15 Se VM-premiären i rallycross
VM-serien i rallycross drar igång i Barcelona – med en svensk världsmästare på startlinjen. Du ser den live från klockan 14 här på svtsport.se.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-14 Rosenqvist bröt i el-ledning
Felix Rosenqvist såg ut att gå mot sin tredje seger för säsongen, då var olyckan framme. Svensken fick fel på hjulupphängningen, slog i räcket och fick bryta med bara tio varv kvar av formel E-loppet i Rom.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-14 Ekström bäste svensk i Barcelona
Mattias Ekström fick en bra start i jakten på en ny VM-titel i rallycross. Audiföraren var klart snabbast i första kvalet som avgjordes i hällregn på F1-banan i Barcelona.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-14 Østberg hade inte flyt men vinner sträckor, Ekström före Solberg i World rX Q1, Åhuskärr-grabbarna trea i Euro RX, RS-Robin tuggade grus och unik Saab Turbo till salu!
Det blev ingen hellyckad tripp för Mads Østberg ”down under” i Nya Zeeländska storrallyt ”Otago Rally”. Redan efter 2,8 kilometer på första sträckan fick han och co-driver Stephane Prevot parkera den svarta BDA-Escorten.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-14 Misslyckat kval för Ericsson
Svenska Formel 1-föraren Marcus Ericsson hade ett misslyckat kval inför söndagens Grand Prix i Kina.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-04-14 VM väntar för Ekström – på favoritbanan: "Du får gåshud"
År 2016 vann Mattias Ekström VM i rallycross.
Nu är det dags igen. På favoritbanan i Barcelona.
– Jag älskar den banan generellt – du får gåshud, säger Ekström.
» Läs hela artikeln i DT
18-04-14 Tommy Svensson: Rallypremiären är efterlängtad
Vintern har släppt sitt grepp om Skåne – och vi motorentusiaster jublar. Redan den här helgen är det motocrosspremiär på Ripabanan och nästa helg väntar Silverkongen i Älmhult. Vi är många som längtat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-04-14 Marcus Ericsson sist i F1-kvalet i Shanghai
Senast tog han första formel 1-poängen på flera år.
Men i Shanghai blev det en missräkning för Marcus Ericsson.
Svensken startar sist i tävlingen på söndag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-13 Hör: Gasen i botten inför årets STCC-säsong
Om några få veckor startar årets säsong av Scandinavian Touring Car Championship, STCC, och redan nu testas allt på Kinnekulle ring utanför Götene.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-13 Ericsson körde 1-1 med stallkamraten
Stryk på första fria träningen. Men Marcus Ericsson tog revansch på dagens avslutande träning inför F1-loppet i Shanghai. Han var 29 hundradelar snabbare än stallkamraten Charles Leclerc.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-13 STCC tävling till Skellefteå 2019
Scandinavian Touring Car Championship eller STCC som det kallas kommer till Skellefteå. Igår skrevs ett tioårigt avtal på som innebär att det klassiga Midnattsloppet återuppstår. Första tävlingen ska ske redan vid midsommar 2019.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-13 Johan Kristoffersson har ett mål: Att vinna allt
Banracing eller rallycross? För Johan Kristoffersson räcker tiden till för båda tävlingsformerna. Men fokus ligger på att försvara VM-titeln i rallycross. I helgen körs första deltävlingen i Barcelona i Spanien.
– Det är fullt schema, men jag gillar det, säger 29-åringen.
» Läs hela artikeln i DN
18-04-13 World RX drar i gång i Barcelona, OMSE vill vinna, Toyota tror på Tänak och internationell racingstart
I helgen överskuggar premiären i World och Euro RX på Circuit de Catalunya i Barcelona det mesta i motorväg.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-13 Dags för debut
I helgen debuterar Jimmy Eriksson från Tomelilla i det tyska GT-mästerskapet ADAC GT Masters. Premiären äger rum på Oschersleben-banan, där den 27-årige skåningen tar plats i en Lamborghini Huracán GT3 i drift av regerande DTM-mästarna Team Rosberg.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-04-12 Kruse gör Volvocomeback
Jonas Kruse gör sig redo för ännu en rallycomeback. Den här gången med en Volvo 240 vid tävlingen Silverkongen i Älmhult.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-12 Hör: Ny racingbana i Skellefteå till 2019
Regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren: ”Ska bli fantastiskt”
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-12 VM i rallycross – ett svenskt mästerskap
Sex förare. Två VM-titlar i rad. 30 pallplatser på lika många lopp. VM i rallycross är svenskt.
– Vi har tjuvstartat lite tack vare det jobb som våra föräldrar har lagt ner, säger Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-12 Hyundai måste jobba på asfalt set up, ingen Grahn i RS-premiären, STCC kör Midnattssolsloppet och varför ingen Imp i MSR?
Redan under pågående Tour de Corse grymtade Andreas Mikkelsen att Hyundai i20 Coupé WRC #4 inte alls uppträdde som han önskade på de kurviga asfaltsträckorna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-12 VM i rallycross – datum, tv, banor för alla svenskar i rallyX 2018
Inget VM är så svenskt som VM i rallycross. I rallyX vann Mattias Ekström VM-titeln 2016 och Johan Kristoffersson VM-titeln 2017 Nu startar VM i rallycross 2018. Sportbladet ger dig guiden med alla datum, tv, banor, svenskar, förare, statik och Johan Kristofferssons kommentarer till ALLA tävlingar.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-12 STCC skriver tioårskontrakt med Skellefteå
Redan nu börjar STCC-säsongen 2019 ta form. Och nytt på kalendern blir Midnattsloppet i Skellefteå på en ny permanent bana.
– Det är så jäkla häftigt, säger regerande mästaren Robert Dahlgren.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-11 Kruse kör rallytävling
Jonas Kruse gästspelar i rallytävlingen Silverkongen i Älmhult den 21 april.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-11 Premiären i Höljes hotas av snön
Säsongspremiären av Rally X Nordic den sjätte maj på Höljesbanan är i fara. Orsaken är all snö som täcker banan och att det fortfarande är kalla nätter.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-11 Finske Olli Kangas till start i STCC
Den finske föraren Olli Kangas är tillbaka i STCC. Han kommer att köra en Cupra TCR för det finska teamet LMS Racing. Cupra är Seats prestandamärke. Det finska teamet gjorde en satsning på STCC förra säsongen och kom till start med som mest fyra bilar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-11 Premiären närmar sig för Hugo
Årets STCC-säsong, med sex tävlingshelger, kickar igång på Ring Knutstorp den 4-5 maj. Förra onsdagen var förare från två team på plats för att känna på banan. För unge stjärnskottet och STCC-rookien Hugo Nerman från Rydebäck gällde det att få köra så mycket som möjligt.
» Läs hela artikeln i Papperstidningen
18-04-11 SVT-Kruse gör comeback i Silverkongen, Fredriksson ut och Eriksen in hos Brynildsen, inget Safarirally i WRC, fyller 50 i rallybilen och Mads kör Escort i snö!
Det var många som enkelt listade ut vem som i Silverkongen dolde sig bakom ”Mr Liten Sladd/Mr Co-Driver” och så klart var det SVT:s expertkommentator Jonas Kruse (lägg märke till at jag inte satte expertkommentator mellan citattecken då jag verkligen menar att Jonas är expert).
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-11 STCC drar igång på Knutstorp
Snart blir det fullt drag på Ring Knutstorp igen. Det är dags för den minst sagt efterlängtade STCC-premiären som äger rum helgen den 4-5 maj.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-11 Sverige dominerar rallycrossen – 30 raka (!) pallplatser i VM
Att svenska förare dominerar rallycross-VM är knappast någon nyhet. Men visste ni att det varit svenskt på pallen i 30 VM-deltävlingar i rad? I 22 av tävlingarna har det dessutom blivit svensk seger!
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-11 Dubbla säsonger för Åhus-team
V8 Thunder Cars-teamet från Åhus, Memphis Racing, och Alexander Graff kommer i år att dubblera – det blir full säsong i både det svenska V8 Thunder Cars-mästerskapet och europeiska NASCAR Whelen Euro Series.
– Jag har hela tiden haft magkänslan att det har varit rätt beslut att stanna i V8 Thunder Cars och Memphis Racing, säger Alexander Graff.
– Nu får jag möjlighet att återta titeln i V8 Thunder Cars samtidigt som vi kan dubblera satsningen med NASCAR Whelen Euro Series. Det här är ett enormt steg i min personliga karriär och för teamet.
» Läs hela artikeln i Mitti Stockholm
18-04-10 William Winsth redan redo ratta formelbil
Racingkarriären rusar på i rasande fart för William Winsth. 16-åringen från Rotebro körde i fjol i tyska DKM-serien och tog dessutom hem totalsegern i Mellansvenska kartingserien, som yngste förare av alla. Nu växlar han upp ett steg, från karting till Formel STCC Nordic.
» Läs hela artikeln i Mitti Stockholm
18-04-10 Kristofferssons nya mål: två titlar 2018
Han är regerande världsmästare i rallycross. Men nöjer sig inte med att satsa på den titeln. Johan Kristoffersson ger allt för att även vinna STCC.
– Målet är att slåss on titeln, mästerskapet ser starkare ut än på många år, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-04-10 Kristoffersson tar täten i STCC
Hela elva Volkswagen Golf GTI TCR kommer att stå på startlinjen när STCC-säsongen rullar igång på Knutstorp 4 maj.
I en av bilarna sitter regerande rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson från Arvika.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-10 Fyra titlar i sikte för Kristoffersson
Johan Kristoffersson får ett intensivt 2018 – där han är på jakt efter fyra olika titlar. I STCC hägrar dessutom tre olika titlar för Kristoffersson Motorsport.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-10 Silverkongen körs som gruspremiär med "hemlig" förare, Ekblom tillbaka på "västkusten", trio hos VW i STCC och Graff kör Nascar!
Då fick till och med vädrets makter ge sig för Älmhults ordförande Anders Martinsson som blev för tuff för Kung Bore, istället för mer vinter skickade Bore in vårvärme över området där Silverkongen ska köras nästa lördag.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-10 Hör: Solberg inför premiären: Ekström blir tuffast att möta i år
Till helgen drar rallycross-VM igång med tävling i Barcelona. Petter Solbergs team PSRX är topptippat men Solberg själv talar om en konkurrens hårdare än någonsin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-10 Fjolårstvåan Ekblom fortsätter i STCC
Tre titlar och tvåa i fjol. Nu är det klart att Fredrik Ekblom kör även årets säsong i banracingserien STCC.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-09 Hör: Prisbelönt mekaniker går vidare i karriären
Tävlingsmekanikern Lisa Jonasson från Nykroppa lämnar rallycrossen för att nu meka vidare i STCC.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-09 Hör: Kristoffersson längtar efter VM-premiären
Till helgen drar rallycross-säsongen igång med den första VM-deltävlingen i Spanien. Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson, från Koppsäng utanför Arvika ser fram emot premiären.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-08 Osäker säsongsstart på Höljesbanan
Om en månad ska RallyX Nordic köras i Höljes men mycket snö och kalla nattemperaturer gör att det är osäkert om att det går att genomföra tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-04-09 Lisa Jonasson - om sitt jobb som tävlingsmekaniker: "De tror att jag är svagare"
Hon vann titeln Sveriges bästa unga tävlingsmekaniker. Bara 19 år gammal är hon en vass talang inom motorsport. Och då inte som förare bakom ratten, utan som mekare i verkstaden. Lisa Jonasson satsar på att bli den första kvinnliga mekanikern i formel ett. I Nyhetsmorgon berättar hon fördomar hon tvingas hantera som tje i en mansdominerad bransch - och uppmanar andra tjejer att våga satsa på sitt intresse!
» Läs hela artikeln i TV4
18-04-09 Säsongsbästa för Lindberg
Det blev ingen jackpot för Jonnie Lindberg i Las Vegas.Men säsongsbästa i en av NHRA:s häftigaste dragracingtävlingar. Lindberg föll i semifinal I den första four wide-tävlingen i Las Vegas inför storpublik.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-08 Rådström leder fortsatt JVM
Värmländske Dennis Rådström behåller totala ledning i rally-VM:s juniorklass.
» Läs hela artikeln i VF
18-04-08 Punktering fällde Lappi från kampen om pallplaceringar
Esapekka Lappi var fyra inför den sista dagen av VM-rallyt på Korsika. Efter en punktering fick han jobba för att ta en sjätteplats.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-04-08 Nära pallen på kurviga Korsika
Efter tre dagar och 10?000 kurvor gick Dennis Rådström och Johan Johansson i mål som fyra i årets andra deltävling i junior-VM i rally på den franska ön Korsika.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-04-08 Se: SVT:s expert om grid girls: ”Uråldrigt och patetiskt”
SVT:s motorexpert Jonas Kruse har följt den senaste tidens debatt om så kallade grid girls. Han vill inte se några lättklädda kvinnor visa skyltar under tävlingarna.
– Det är uråldrigt, patetiskt, löjligt. Det passar inte alls in och fyller ingen funktion, säger Kruse.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-08 Mekaniker blir påkörd av Räikkönen i depån
Otäcka scener utspelade sig i dagens formel 1-lopp i Bahrain. När Kimi Räikkönen kom in för sitt depåstopp körde han på en av sina mekaniker – som direkt fick föras till sjukhus.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-08 Succé för Marcus Ericsson i Bahrain
Bahrains GP slutade i succé för Marcus Ericsson. Svensken slutade på nionde plats och säkrade två VM-poäng efter en dramatisk avslutning. Därmed noterade han sitt bästa resultat på två och ett halvt år.
– Sista 10 varven satt jag bara och lyssnade på allt i bilen, orolig att något ska brista. Men det är bara att fortsätta köra, jag visste vad jag behövde göra och det gjorde jag i dag, säger Marcus Ericsson till Viasat efter loppet.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-04-08 Ogier vann på Korsika
Den femfaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier tog en rejäl ledning i Korsikas VM-rally redan i fredags. Den franske Ford-föraren undvek misstag under helgen och kom först i mål med 36,1 sekunders marginal till estländaren Ott Tänak i Toyota. Det var Ogiers 43:e seger i ett VM-rally.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda
18-04-08 Ogier i en klass för sig, Kopecky dominerade totalt i WRC2, Emil (3:a) och Dennis (4:a" i J-WRC, Lundquist snabbast i Eskilstuna och chanserna för rallypremiär ökar!
Deet är bara att lyfta på vårkepsen och gratulera Sebastien Ogier och Julien Ingrassia till ännu en WRC-seger, den här gången på Korsika.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-08 Felix Rosenqvist nära pallen i Super GT
Värnamobördige Felix Rosenqvist noterade helgens snabbaste varv bland samtliga Lexus-förare och slutade bara 17 hundradelar från pallen i Okayamas 300-kilometerslopp.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
18-04-08 Ogier tog hem franska VM-rallyt
En tredjeplats på sista sträckan räckte gott och väl för överlägsne Sebastien Ogier i det franska VM-rallyt. Fransmannen var lite extra glad över att få vinna på just Korsika.
– Det känns riktigt fint att vara tillbaka här tio år efter att jag firade min juniortitel, säger 34-åringen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-08 Punktering grusade Lappis pallchans – Ogier tog andra raka
Det blev som väntat Sebastien Ogier som vann det korsikanska VM-rallyt. Fransmannen ledde rallyt från start till mål. Esapekka Lappi hade häng på en pallplats inför den sista dagen men fick punktering.
» Läs hela artikeln i YLE
18-04-08 Lappi tog in på täten
Den åttonde specialsträckan i Korsikas VM-rally var betydelsefull ur finländsk synvinkel. Esapekka Lappi var snabbast. Jari-Matti Latvala körde ut.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-04-07 Se: Lekstuga för Ogier: ”Han har en växel till om det behövs”
Sébastien Ogier har utökat sin ledning i VM-rallyt på Korsika. Regerande världsmästaren har nu hela 44,5 sekunders försprång i totalen. – Det är sedan länge omöjligt att köra ikapp Ogier när han får en trygg ledning, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-07 Ogier i fortsatt Korsika-topp, tungt för J-WRC-svenskarna, Kragh snabbast i YM Vest-premiär och Skåne "dominerade" på Orust!
I bland vill huvudet mer än verkligheten och detta drabbade mig i dag. Hade planerat för en Motorbloggen och dagens ”fotolista” visade att det borde gå att pressa in, men så kom den där dj-la verkligheten.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-07 Ericsson snabbare än stallkompisen
På sista träningen inför kvällens kval till formel 1-loppet i Bahrain hade den svenske Sauber-föraren Marcus Ericsson den 16:e bästa varvtiden. Stallkompisen Charles Leclerc var 18:e. På fredagen var Leclerc snabbare än Ericsson under båda träningarna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-07 Porsche stals vid inbrott utanför Falun
Natten mellan den 5 och 6 april stals en trailer med en tävlingsbil vid ett inbrott i Hosjö utanför Falun. Värdet uppskattas till över två miljoner kronor.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-07 Okände svenske världsstjärnan tävlar i 532 kilometer i timmen
Jonnie Lindberg kör bil i 532 kilometer i timmen.
– Man kör inte med skallen utan med rumpan, förklarar han känslan när hans dragracingbil far i väg med en gigantisk tryckvåg de dryga 400 metrarna.
» Läs hela artikeln i DN
18-04-07 Fortsatta problem för Marcus Ericsson
Han bröt i säsongspremiären i Melbourne. Inför årets andra formel 1-lopp, i Bahrain, fortsätter problemen för Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i DN
18-04-06 Rådström presterar bra i franska Korsika
Värmlänningen Dennis Rådström har öppnat deltävlingen i Korsika, Frankrike, på ett bra sätt. Efter fredagens tävlande ligger han, med sin medförare Johan Johansson, på en femteplats i JVM-klassen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-06 Lappi snabbast på kort specialsträcka – femma efter första dagen
Esapekka Lappi avslutade den första dagen av VM-rallyt på Korsika bra. Han var snabbast på den sista specialsträckan. Jari-Matti Latvala och totalledaren Sebastien Ogier delade på andraplatsen.
» Läs hela artikeln i Vasabladet
18-04-06 Ogier i ledning på Korsika
Femfaldiga världsmästaren Sébastien Ogier leder VM-rallyt på Koriska efter den första etappen.
Ogier vann tre av dagens fyra sträckor och har skaffat sig ett försprång på 33,4 sekunder till tvåan Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-06 Loeb "out", Ogier leder på Korsika, Emil före Dennis i Junior-WRC, tjej-meckare i TV4, 77 till RS-premiären och optimism inför Silverkongen!
Känns onekligen lite märkligt att beskriva en avåkning från en niofaldig världsmästare som ett ”C-förar misstag”. Msn något bättre kan jag inte komma på när det kommer till Sebastien Loebs sorti från WRC Tour de Corse.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-06 Ydreförare klassetta i Energikontrollsprinten
Ydre MK:s Kevin Karlsson vann sin klass och MK Kindas Mikael Andersson kom trea i sin klass i Norrköping MK:s Energinkontrollsprinten.
» Läs hela artikeln i Vimmerby Tidning
18-04-06 Loeb fast i grop efter stark start
Sébastien Loeb körde av vägen på andra sträckan av VM-rallyt på Korsika och när den niofaldige världsmästaren skulle tillbaka upp på vägen fastnade han istället.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-06 Rådström kör VM-rally på Korsika
Gorsbyföraren Dennis Rådström ligger efter tre körda sträckor i VM-rallyt på Korsika femma i juniorklassen.
– Det är en pojkdröm att vara här, vi har kul som fasen, säger Dennis Rådström från bilen mellan två sträckor.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-06 Felix ställs mot Jenson Button
I helgen inleder Felix Rosenqvist sin satsning på det japanska racingmästerskapet Super GT. Premiären äger rum på forna F1-banan Okayama International Circuit, och Felix – som kommer till start i en Lexus LC 500 för Team LeMans – står inför en extra utmaning som den ende föraren i fältet som aldrig kört ett race i serien.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-04-05 Rådström laddar om
Startar andra JVM-tävlingen som ledare. Dennis Rådström leder junior-VM efter segern i Svenska rallyt. Nu laddar 22-åringen från Torsby om för att försvara positionen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-04-05 Dennis och Emil i Korsika-topp, Meeke skakade ner snabbast och vinner (?), Ramona pausar, 75 RS-sugna till Hörby och dessa "fräcka" Amazoner!
Ska man döma av shake down-tiderna för ”Rally France” eller Tour de Corse så fortsätter kampen mellan Dennis Rådström/Johan Johansson och Emil Bergkvist/Ola Fløene när rallyt drar igång i morgon klockan 09.50.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-05 Tillbaka på ön för att vinna
Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson, från Valdemarsvik, kommer till Korsika som ledare av junior-VM i rally.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-04-04 Sluta snåla er mot motorentusiasterna
Varför detta motstånd mot en motorbana som våra ungdomar vill ha? De älskar ju sina bilar och vill visa upp sig för varandra och önskar att få tävla
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

18-04-04 Svängigt kraftprov för Rally-VM
Fullmatat magasin inför Korsikas VM-rally
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-04 Katsuta "out" från Korsika eller inte, Polo R5 homologering sinkas, "iconic" men ful Amazon, Linus tvåa i F3-tabellen och Silverkongen hoppas fortfarande kunna köra...
Testerna för helgens WRC Tour de Corse fortsätter att minska startfältet i WRC2-klassen. I går gick det överstyr totalt för succémannen från Rally Sweden, Takamoto Katsuta som skickade ut Tommi Mäkinen/Toyota Gazoo Racings Ford Fiesta R5 över kanten till ett stup. Inget bra och nu är åtminstone den Fiestan historia och så troligen även Katsutas möjlighet att passera ledande Pontus Tidemand i WRC2-tabellen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-04 Åbyracern drar till USA
Mikael Svensson, Åby Motorklubb, har gjort sin årsdebut och han var belåten med vad han presterade. Nu blickar han fram emot när SM gasar igång
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-04-03 Katsuta "out" från Korsika eller inte, Polo R5 homologering sinkas, "iconic" men ful Amazon, Linus tvåa i F3-tabellen och Silverkongen hoppas fortfarande kunna köra...
Testerna för helgens WRC Tour de Corse fortsätter att minska startfältet i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-03 Lundqvist tvåa i Formel 3
Linus Lundqvist fick en kalasstart i de tuffa brittiska F3-mästerskapen. Tvåa totalt efter seger i första heatet på Oulton Park.
– Det här var ett kvitto på att vi kan slåss i toppen och har anledning att sikta riktigt högt i år, säger Linus i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-04-02 Lukyanuk byter till Lada R5, R5 Polo försenas, belgisk jättekrasch under test, ingen brittisk Escort till Hörby, Eslövs-Mats fyra i "DM-premiären", amputerade Monger trea bak Linus L. "vårbild" från norra Skåne!
ill väl inte påstå att det drällt av rallyvinklade ”Aprilskämt” men några fanns där onekligen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-04-02 Premiärsuccé för "Super swede" på nygammal hemmaplan
Dennis Strandberg är tillbaka på de engelska racerbanorna – i stor stil.
– Det kunde inte ha gått bättre. Helt klockrent, säger helsingborgaren eter två segrar i premiären av Volkswagen Racing cup.
» Läs hela artikeln i HD
18-04-01 Lyckad debut i pappas bil
Finnes: Tillbakadragen 18-årig rallytalang utöver det vanliga. Önskas: Sponsorhjälp för utveckling och nå utanför landets gränser.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-03-31 Mills läser noter åt Evans, Nybro ställer också in, MSR på väg mot 100-strecket, heavy metal i racing, Krüger till STCC och "det stora hockeybråket i Hörby"!
Elfyn Evans sexvarvs rullning i Mexiko satte djupare spår hos kartläsaren Daniel Barrit än vad man först trodde. I dag kom så besked från M-Sport att Barrit behöver mer tid för att tillfriskna och därför har Petter Solbergs gamle notläsare Phil Mills blixtinkallats till kommande helgs Tour de Corse. Något som gladde Petter.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-30 Oskar ny i STCC-cirkusen
Nu får veteranen Mattias Andersson se upp. Oskar Krüger ger sig in i kampen att vara bäste Linköpingsförare i STCC.
» Läs hela artikeln i Corren
18-03-30 Privat WRC-Hyundai i rallysprint, Brynildsen/Fredriksson kör ERC, danskarna kan men vi..., MSR med redan 50 anmälda, Billy Opel ny idol och RS-premiär förbereds i snö!
Det börjar röra på sig bland de begagnade WRC-bilarna av nyare snitt, tidigare har det mest varit Focus och Fiestor som synts i anmälningslistor plus ännu äldre Citroën, Subaru, Peugeot och Toyota.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-30 Premiärrace för Linus Lundqvist i påsk
I påskhelgen debuterar den 19-årige Tyresöbon Linus Lundqvist i det brittiska Formel 3-mästerskapet.
Den första deltävlingen körs på Oulton Park utanför Liverpool.
» Läs hela artikeln i Mitti Stockholm

18-03-29 Neuville hamnade i ån, Veiby till Argentina, Malja taggar upp, både M-Sport Wilson och Kia- Servin hedrade och bild från rallyverkligheten...
Neuville hamnade i ån, Veiby till Argentina, Malja taggar upp, både M-Sport Wilson och Kia- Servin hedrade och bild från rallyverkligheten...
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-29 11-åring gör tävlingsdebut i riktig bil
11-årige Eddie Ramirez Eriksson från Värnamo ska få köra riktig bil den 1 april.
» Läs hela artikeln i Värnamo.nu
18-03-29 Malja går från formelbil till Porsches enhetsserier
Gustav Malja kommer att ta sig an ett dubbelt tävlingsprogram under årets racingsäsong, när han genomför en omfattande internationell satsning i såväl Porsche Mobil 1 Supercup som Porsche Carrera Cup Deutschland med toppteamet Project 1.
» Läs hela artikeln i Skånesport
18-03-28 Se: Kruse: ”Blir bästa rallycross-VM:et hittills”
Jonas Kruse inför rallycross-VM – premiär i Barcelona 15 april.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-28 Se: Kristoffersson: ”Alla säger att det är svårare att bli jagad”
VM-serien i rallycross, som sänds här i SVT, drar i gång i Barcelona 15 april. Regerande mästaren Johan Kristoffersson är förväntansfull.
– Alla säger att det är svårare att bli jagad än att jaga, men jag ska göra mitt bästa och fortsätta med det fokuset jag hade i fjol.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-28 Prinsen kör Lotus – hedrar legendar
Prins Carl Philip kör Swedish GT även i år. Han rattar en GT4-bil från brittiska Lotus och hedrar en svensk racinglegendar. – Det är en "tribute" till Ronnie Peterson som körde en Lotus under sin karriär, säger prinsen till TT.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
18-03-28 Prins Carl Philip tävlar bakom ratten
"Det kliar i fingrarna att få hoppa in och köra"
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-03-28 Jimmie missade SM-finalen
Jimmie Österberg försvarade de västvärmländska färgerna på SM-veckan, i Crosskart Xtreme, och gjorde bra ifrån sig i kvalheaten.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-27 Tight på Silverstone
VM-premiären i rallycross närmar sig med stormsteg och den här veckan körs det officiella tester på Silverstone i England.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-27 Nya C3-R5 jagar WRC2-guld, 100 TCR-Golfar sålda, Ford-fälgar till salu och snön faller över Kyrkhult
När Citroën presenterade sin Ds3 R5 för några år sedan var det med flaggan i topp. Förväntningarna var stora och för rallyvärlden förklarades att detta var bilen som mer eller mindre förväntades dominera både i nationella mästerskap och WRC2. Istället blev det tvärtom och ihop med ”systern” Peugeot 206 T16 har framgångarna uteblivit.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-27 Pontus A-finalsfemma
Vid Smålandscupens premiärtävling i folkrace på Förebergsbanan utanför Skillingaryd blev hemmaföraren Pontus Mejving femma i A-finalen.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

18-03-26 STCC-debuten närmar sig för ungt stjärnskott
Motorintresset började med tv-spel för Rydebäckspågen Hugo Nerman. Nu kör 18-åringen snart sin första tävling i STCC.
» Läs hela artikeln i Papperstidningen Landskorna & Svalövsbygden
18-03-26 EKS visas i ny kostym, "The Lukyanuk Rallyshow", MSR öppnar anmälan på fredag och "Super-Sprint"!
Idag är det officiell test och media dag på Silverstone för World RX-deltagarna och då finns självklart EKS på plats med Mattias Ekström och Anderas Bakkerud.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-26 Medaljrik SM-helg för Dalarna – dubbelt guld i skidorientering
Även i motorsport lyckades man bra. Under söndagens rallysprint (2wd och 4wd) blev det sammanlagt tre medaljer. SMK Dala Faluns Daniel Röjsel, tillsammans med Nicklas Edvardsson, plockade hem silvret i 4wd.
» Läs hela artikeln i DT
18-03-26 Vattenplaning och strejkande växellåda i dramatiskt lopp
Den 17-årige racerföraren Edward Jonasson från Karlskrona pressade sig till en sjundeplats i Barcelona i helgen - och är ganska nöjd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-03-26 Regnet kunde inte stoppa Jonasson
Det var elfel på bilen och det regnade. Men Edward Jonasson körde bra i tävlingspremiären i VdeV Formula Renault 2.0 i Barcelona.
– Det var mycket strul, men vi gjorde det bästa av situationen, säger han.
» Läs hela artikeln i Sydöstran
18-03-26 Bakhjulet pajade för Wilén – Adielsson och Johansson vann sprintguldet
Pelle Wilén från Eskilstuna hade guldläge i SM. Men ett tappat bakhjul stoppade honom från en stor rallycrossframgång.
— Jag är så jävla besviken, säger Pelle en kort stund efter tävlingens slut.
I rallysprinten fick Eskilstuna en ädel medalj genom kartläsaren Andreas Johansson som hjälpte föraren Mattias Adielsson från Göteborg till en ny topprestation. Johan Rudengren slutade sexa.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-03-26 Rallycross: Anton Marklund SM-fyra i debuten – trots att bilen gick sönder i första kurvan
Bolidens Motorklubbs Anton Marklund gjorde i helgen sin första SM-tävling i rallycross på is. Tävlingen kördes på Klutmarksbanan och slutade med en fjärdeplats för Anton. Vann gjorde Sebastian Eriksson från Hagfors.
» Läs hela artikeln i Norran
18-03-26 TV: Efter 40 år inom motorsporten – äntligen blev Thomas Öhman svensk mästare
väråns Thomas Öhman har hållit på med motorsport i närmare 40 år, men har aldrig tidigare vunnit något svenskt mästerskap. Föränn nu. På söndagen slog han till när rallycrossen avgjordes på Klutmarksbanan utanför Skellefteå.
» Läs hela artikeln i Norran
18-03-26 Anrika föreningen utvecklas ständigt
Föreningen har funnits i snart 70 år och fortsätter att moderniseras. Den senaste sporten som finns under klubbens vingar är radiostyrd bilsport.
»
Läs hela artikeln i Magazin 24
18-03-25 Åhlin tog en andraplats i premiären
I helgen kördes årets första deltävling i ERC, rally-EM, på Azorerna. Och för värmlänningen Fredrik Åhlin blev det en andraplats direkt.
– Det var en grym känsla, säger Åhlin.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-25 Rallycross: Anton Marklund SM-fyra i debuten – trots att bilen gick sönder i första kurvan
Bolidens Motorklubbs Anton Marklund gjorde i helgen sin första SM-tävling i rallycross på is. Tävlingen kördes på Klutmarksbanan och slutade med en fjärdeplats för Anton. Vann gjorde Sebastian Eriksson från Hagfors.
» Läs hela artikeln i Norran
18-03-25 Nöjd Åhlin som tvåa i ERC-premiären, Lukyanuk vann, Adielsson/Söderquist SM-vinnare i Skellefteå, ungerskt hos Hedström och Veiby trea på Skodas hemmaplan
Nöjd Åhlin som tvåa i ERC-premiären, Lukyanuk vann, Adielsson/Söderquist SM-vinnare i Skellefteå, ungerskt hos Hedström och Veiby trea på Skodas hemmaplan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-25 Marcus Ericsson tvingades bryta F1-premiären
Det blev en tung start på årets Formel 1 för Marcus Ericsson. Efter sex varv tvingades svenske föraren att bryta loppet efter nya problem med bilen.
”Jag har tappat servostyrningen”, sade han i teamradion när han rullade in i depån.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-25 VM-förare i Hedströms team
Ungraren Kornél ”Csucsu” Lukács kommer att köra för Peter Hedströms team i Barcelona.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-24 Frank Tore är "out" i ERC-premiären, Åhlin sexa med tre sträckor kvar, Peugeot mot Mitsubishi för Telehagen, dansk asfalttest för Andersson och Rådström!
Inte heller Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen fick se målrampen i Azores Airlines Rallye men kom ändå lite längre än Tom Kristensson/Henrik Appelskog som rullade efter målet på sträcka fyra.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-24 Hör Marcus Ericssons egna ord
Säsongens första F1-tävling är igång och efter en strulig fredag fick Marcus Ericsson en okej start på kvalet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-24 Ericsson om beskedet i kvalet: "Jättenöjd"
Regerande världsmästaren Lewis Hamilton är i pole position i Melbourne efter en ny rekordtid på Albert Park. Svenske Marcus Ericsson startar bland de sista i F1-premiären – men är nöjd med kvalet.
– Överlag tycker jag att vi har haft en väldigt bra dag, säger han.
» Läs hela artikeln i SVD

18-03-24 Ericsson 17:e tid i F1-kvalet
Säsongens första F1-tävling är igång och Marcus Ericsson fick en okej start på kvalet.
Svensken kommer att starta som nummer 17 av 20 i morgondagens final.
– Det är så klart frustrerande att missa Q2 med en sådan liten marginal, men överlag positivt att vi är med i matchen, säger Marcus Ericsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-24 Stenmur förstörde premiären
En stenmur satte stopp för Henrik Appelskog och Tom Kristenssons framfart i JEM-premiären på Azorerna.
» Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning
18-03-24 Ericsson bland de bästa på sista träningen
Svenske Marcus Ericsson, Sauber, fick en stunds lycka på den tredje tidsträningen inför F1-premiären i Australiens GP. Han hade tredje snabbaste varvtid på den 5,3 kilometer långa banan i Albert Park, efter Ferrariförarna Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-24 Hamilton i pole position i F1-premiären
Marcus Ericsson startar bland de sista i F1-premiären i Melbourne. Lewis Hamilton är i pole position före Kimi Räikkönen. Den svenske Sauberföraren mäktade som bäst med 1,24. 556 runt Albert Park, vilket innebär en 17:e plats i startfållan av 20.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-23 Många hästar att hålla kvar på isbanan – Norran fick åka med Anton Marklund på Klutmarksbanan
På söndag kör EM-mästaren i rallycross på hemmabanan i Gunmark. Anton Marklund körde sitt första varv i sin inlånade tävlingsbil – med Norrans reporter som passagerare.
» Läs hela artikeln i Norran
18-03-23 Tom rullade för första gången, rysk ERC-ledning, Åhlin med stabilt tryck, Hedström laddar för Euro RX, mycket "nygammalt" i SSR och Solberg varnar...
Det är väl bara att erkänna, luften gick ur mig strax efter lunch när jag såg att Tom Kristensson och Henrik Appelskog var ”out” i ERC Azores Airlines Rallye.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-04-22 ERC på Azorerna i gång, Tom inledde försiktigt, Madsen valde Hyundai R5, rallyfusk gav tio års avstängning och Rune/Andreas håller Bil-O fanan högt!
Bara att konstatera att ERC-premiärens tidsschema och Motorbloggens dito inte är i fas. När jag behöver avsluta för att hinna med de vanliga fotojobben så har precis rallyt dragit i gång med dagens tre sträckor på Azorerna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-22 Här prisas Ekström av prinsen: "Fantastiskt roligt"
Mattias Ekström blev världsmästare i Rallycross 2016.
På onsdagseftermiddagen prisades Avestasonen och fick motta Motorprinsens medalj ur Prins Carl Philips hand på Stockholms slott.
– Motorprinsens medalj är en av de finaste utmärkelser man kan få som racingförare, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i DT
18-03-22 Bouveng tar plats i toppteam
Ett tuffare mästerskap, ett bättre team och en hårdare konkurrens. Victor Bouveng, 21, växlar upp ordentligt under 2018. Uppsalastjärnan kör GT Masters för ett av de vassaste BMW-teamen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-03-22 Hör: Marcus Ericsson: ”Slåss om poäng är ett realistiskt mål”
Marcus Ericsson: "Det här är en nyckelsäsong för mig"
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-03-21 Ny störtbåge delar F1-världen
Några tycker att den är ful, andra att den tar bort tjusningen, faran, med formel 1. Den nya störtbågen, halo kallad, delar F1-världen. Jag tycker bara att det är fantastiskt att säkerheten utvecklas, säger Nina Kennedy, dotter till racinglegendaren Ronnie Peterson.
» Läs hela artikeln i NSD
18-03-21 Region Värmland storsatsar på Svenska Rallyt
Under onsdagen beslutade Region Värmland att satsa totalt 2,4 miljoner kronor på Svenska Rallyt.
– Svenska rallyt är otroligt viktigt för Värmland, säger Tomas Riste (S), ordförande i regionstyrelsen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-21 RX-Petter bjöd in "kidsen", Snickar-Matte kör Porsche hos Brinks, färdigrekat på Azorernas tuffa sträckor och Millel fyra i Italien
I går var det pressvisning i Autostadt som är en del av Volkswagens tyska hjärta Wolfsburg där det handlade om PSRX Volkswagen Swedens planer för 2018.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-20 Ny folkracebana i Arvika
MK Team Westom satsar framåt. På tisdagen offentliggjorde motorklubben att man från och med i år kommer att ha en ny sträckning på folkracetävlingarna på Westombanan.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-20 Johan och Petter i ny bil
Försvarande världsmästarna i Rallycross-VM, PSRX Volkswagen Sweden, presenterar årets team från Wolfsburg. För andra säsongen har teamägaren Petter Solberg försvarande världsmästaren i förarmästerskapet, Johan Kristoffersson, vid sin sida. De båda förarna kör uppdaterade Volkswagen Polo R Supercars i årets serie.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-20 Mästarteamets nya vrålåk
Här är den. Bilen som värmlänningarna Johan Kristoffersson och Petter Solberg ska jaga ett nytt VM-guld i.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-20 Westombanan ombyggd
Folkracebanan Westom i Arvika har byggts om för att tillgodose förarnas önskemål.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-20 Ny bil – nya möjligheter
Mot nya mästerskapstitlar. I nya bilar.
Så kan teamet PSRX Volkswagen Swedens kickoff i Wolfsburg sammanfattas. – Det ska bli väldigt spännande att försöka försvara titeln, säger teamets värmländske världsmästare Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-20 Lättare Ericsson kör för sin F1-framtid
Med ny bil och lättare kropp ska Marcus Ericsson se till att årets formel 1-säsong inte blir hans sista. För 1,80 meter närking är jakten på gram helt avgörande i jakten på VM-poäng. - Det hade varit lättare att inte behöva tänka på allt du stoppar i dig, säger Ericsson.
» Läs hela artikeln i Borås Tidning
18-03-20 Något var jättefel med Dick Wicksell
Det tog bara stopp. Tvärstopp. En så banal sak som att leda en motorcykel ett hundratal meter fram till startgrinden gick inte. Något var fel med Dick Wicksell. Jättefel.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-03-20 Volvoägaren startar ny motorsportsatsning
Volvoägaren Geely startar en motorsportavdelning, Geely Group Motorsport. Den ska ledas av Alexander Murdzevski Schedvin, som varit motorsportchef på Polestar, skriver Geely i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-08-19 USA-besök i SSR, Tom har grym känsla på Azorerna, Nybro blir först med grus och i morgon väntar Wolfsburg!
Kan inte ta gift på det men jag tror faktiskt aldrig att någon amerikansk förare någon gång kört South Swedish Rally. En i Belgien bosatt argentinare körde i slutet på 80-talet när SSR startade i Kristianstad med en Opel Manta vilket slutade med totalskrot. Men någon amerikan, knappast.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-08-19 Motigt för Lindberg dragracing
Dragracingstjärnan Jonnie Lindberg hade ingen lycka med sig i första tävlingen med nya bilen efter kraschen i Phoenix i slutet av februari. Lindberg fick inte till det i något av de fyra kvalförsöken i Gatornationals, Florida.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-18 Tigers sköna besked –efter allvarliga kraschen
Kalixföraren var idel leenden efter tävlingshelgen i Morjärv. Och det var inte bara för att arrangörsföreningen firade trettioårsjubilem både som klubb och is-SM-arrangör.
– Det här gick över all förväntan. Det trodde jag aldrig efter flygturen i Åsele, sa Fredrik Tiger.
» Läs hela artikeln i Norrbottens Kuriren
18-03-18 Loeb tog första RX-segern, Lukyanuk siktar på ERC-guld, Tom på plats men inte bilen, Polo-testare i svår krasch och Simrishamnsmixen ställs in!
Sebastien Loeb hade bättre lycka i säsongsöppningen av Brittiska Mästerskapet i Rallycross än vid sin WRC-comeback i Mexiko. Det blev dubbelseger för nya Peugeot-teamet med Loeb som etta och Timmy Hansen på andra plats.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-18 Felix femma i Uruguay
Felix Rosenqvist fick trots en problemfylld dag med sig en femteplats från lördagens Formel E-race i Punta del Este, Uruguay.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

18-03-18 Rosenqvist totaltvåa med halva säsongen kvar
Felix Rosenqvist fick med sig en femteplats från Formel E-loppet i Punta del Este i Uruguay, trots vissa tekniska problem.
» Läs hela artikeln i HD
18-03-17 Tom och Henrik på väg till ERC, tung avstängning för rallystjärna, Bakkerud/EKS-vassast i BRX och knappast vårkänslor i Hörby!
I dag lämnar Tom Kristensson och Henrik Appelskog Sverige med destination Azorerna och premiären av 2018 FIA European Rally Championship.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-16 M-Sport utvecklar "El-rallybil", fosterställning i Finland, Rådström och Bergkvist anmälda till Korsika, STCC lämnar SVT och "folkhem på rallynivå"
Felix Rosenquist och Formel E i all ära men jag erkänner direkt att jag har svårt att gå igång på det här med eldrivna racer eller rallycrossbilar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-16 STCC lämnar SVT - går till Sportkanalen
Bonnier Broadcasting blir STCC:s nya mediepartner. STCC och TV4:s huvudägare har skrivit ett femårsavtal. - Det viktigaste är att vi kommer att jobba med en kommersiell partner som vill vara med att utveckla motorsporten, säger Hans Bååth, styrelseordförande i STCC, till TT.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-16 Felix bockar av nytt land
Två veckor har passerat sedan Felix Rosenqvist tvingades ge upp en klar ledning och bryta med tekniska problem i Mexico Citys E-Prix. En frustrerande motgång, förstås, men när Formel E-säsongen på lördag når halvtid är Felix redo att slå tillbaka - på för honom helt ny mark i en sydamerikansk semesterresort.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-03-16 Färre tävlingar efter nytt beslut
Mark- och miljödomstolen har nu lämnat svar till Anderstorps Raceway och framöver blir 12 tävlingsdagar istället för 75.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-03-15 Marcus Ericssons tuffa år: Ta poäng - eller sluta i F1
En ny bil och en ny stallkamrat. Årets säsong avgör om Marcus Ericsson kör formel 1 även nästa år. Efter att ha kommit sist de två senaste åren, gäller bara en sak: ta VM-poäng. Annars är troligen karriären över.
» Läs hela artikeln i DN
18-03-15 Bossen slår tillbaka mot uppgifterna om Ericsson
Uppgifter har i veckan cirkulerat om att Alfa Romeo, titelsponsor för Sauber, vill ta över teamet - och ersätta Marcus Ericsson med italienske Antonio Giovanazzi.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-03-15 Så ändrar SMK Folkracefestivalen
En datakille som sysslade med kampsport i ungdomen. I vuxen ålder har han fått smak för motorsporten. SMK Motala Bils nye ordförande Claes Wettergren berättar om klubbens planer.
» Läs hela artikeln i Motala & Vadstena Tidning
18-03-15 RX-Magda utsedd till "Bästa Kvinna", Renault i World RX, tunga namn i Hässleholms GP, känner du igen ? och WRC-förare gör ett lyckligt land!
Börjar med att säga jättegrattis till min klubbkompis i SMK Hörby, rallycrossåkaren Magda Andersson som får ta emot Ronnie Peterson Award i kategorin, ”Bästa Kvinna”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-14 Citroën vill se mycket mer av Loeb, Sandell kör Subaru i nya "ARX", B eller A-besiktning ?, Simrishamnarna avvaktar, 13 år med nej till rally på Ravlunda!
Att kalla Sebastien Loeb och Daniel Elenas WRC-comeback för något annat än succé är helt omöjligt. Utan det punkterade däcket och cirka 2.20 tappade minuter på sträcka 14, hade han och Sebastien Ogier i princip kört dött lopp.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-13 Från dåligt rykte till egen motorförening
Tre månader fick några bilintresserade ungdomar från Åkersberga på sig att renovera två Volvobilar. Om de klarade uppgiften fick de ställa upp och i en racingtävling. Men allt började med ett dåligt rykte.
» Läs hela artikeln i Mitt i Stockholm
18-03-13 Loeb och Neuville fick böter i Mexiko, tillnyktring i Södras RS-DM, funktionärsbrist "world wide" och motorsport bra för naturen
Två gånger har Eslövs Mats Andersson och kartläsare Jörgen Jönsson tagit sin Opel Adam R2 till Spanien och WRC Rally de Espania. Bägge gånger har man också fått sådana problem att man fått stopp på en specialsträcka.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-12 Europamästaren kör för Kilsteam
Kilsteamet JC Raceteknik plockar in regerande Europamästaren Anton Marklund när vinter-SM i rallycross avgörs under SM-veckan. Han får sällskap av värmländska kusinerna Jimmie Walfridson och Jonathan Walfridsson samt Pelle Wilén.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-12 Mästare kör SM för Kilsteam
Europamästaren Anton Marklund kör vinter-SM i rallycross Kilsteamet JC Raceteknik.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-12 Ericsson: ”Då skulle jag slåss om världsmästartiteln”
Ny bil och bättre förutsättningar. Efter två poänglösa år ska Marcus Ericsson slå igenom på allvar. Och Sauberföraren saknar inte självförtroende.
- I rätt material skulle jag vinna lopp, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-12 Tidemand kopplade guldgrepp, Ogier vann men straffades, Meeke med "silly mistake", en skånsk era avslutas och racing i Kanal 5!
Då kopplade med all säkerhet Pontus Tidemand och Jonas Andersson guldgrepp i WRC2 när Skoda-duon i överlägsen stil körde hem segern i Rally Guanajuato Mexico. Andra platsen i Rally Sweden följdes upp med en fullpoängare i helgen vilket ger totalt 43 poäng för Pontus.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-12 De kör för en guldrepris
Under 2017 ledde de Supercupen från start till mål. Nu är repris på gång för paret Jessica Larsson och Emil Karlsson. ”Vi har en period där det går stolpe in”, säger Jessica Larsson.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-03-11 Pontus Tidemand vann Mexikos VM-rally
Pontus Tidemand har tagit årets första seger. Han dominerade VM-rallyt i Mexiko.
– Vårt största mål i år är att försvara VM-titeln, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-03-11 Ogier höll undan i Mexico
Sebastien Ogier är tillbaka som vinnare i rally-VM. Fransmannen tog hem segern i Mexicos VM-rally med över minutens marginal till tvåan, spanjoren Dani Sordo.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-11 Tidemand tog överlägsen seger i Mexiko
Pontus Tidemand försvarade segern från ifjol i Mexiko. Han vann rallyt i överlägsen stil.
– En fantastisk helg för oss.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-11 Ogier tillbaka som VM-etta – avhakad Latvala avslutade kvickt
Sebastien Ogier tog säsongens andra seger i rally-VM. Fransmannen var helt överlägsen i Mexiko – där de finländska förarna inte hade något att hämta.
» Läs hela artikeln i YLE
18-03-11 Loeb punkade, Ogier upp i Mexiko-ledning, Tidemand utökar försprånget, Röjsel värd större uppgifter, WRC-Grahn vann i Lima och R Sport Sweden förklarar...
nga träd växer till himlen vilket Sebastien Loeb fick erfara efter att han trots sina nio raka VM-titlar ändå sensationellt gått upp i ledning i sin WRC-comeback i Rally Guanajuato Mexico.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-11 Lysande vinteravslutning i fädrens spår
Lima MS stod för värdskapet när den sista vintertävlingen för säsongen bjöd på nio mil specialsträckor av toppklass.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-03-11 Se: Vinna eller försvinna för Ericsson
– Det här är verkligen ett år att visa vem formel 1-föraren Marcus Ericsson är, säger Ericsson till SVT Sport. Ny bil och bättre förutsättningar ska föra Ericsson närmare toppen i motorsportens finrum.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-11 Tidemand leder överlägset i Mexiko
Pontus Tidemand från Eda leder stort WRC2 i Rally Mexico tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson. Den tredje tävlingsdagen är han mer än fem och en halv minut före tvåan.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-11 Ogier tar över ledningen i Mexikanska rallyt
Comebackande Sebastian Loeb hade en tung 14:e sträcka i det Mexikanska rallyt när han kraschade bilens däck mot en sten och tappade två minuter och föll till femte plats i den totala ställningen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-11 Stopptid - Sven "Smokey" Åsberg
Det fanns en tid när en mosse i mörkaste Småland härbärgerade en av världens mest prestigefulla idrottscirkusar. Det var profilen Sven "Smokey" Åsberg som mot alla odds tog Formel 1 till Anderstorp.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-11 Röjsel vann tät daladuell i LBC-ruschen – resultat från alla klasser
I en av de tätaste duellerna i LBC Ruschen i Lima, tog SMK Dalas Daniel Röjsel hem segern i klass A - Supercupen FWD, 20 sekunder före hemmaklubben Lima MS Andreas Levin. I den fyrhjulsdrivna klassen vann Fredrik Grahn, KAK Motorsport.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
18-03-10 Stor ledning för Pontus Tidemand i Mexiko
Pontus Tidemand stormar mot segern. Han leder Mexikos VM-rally med över tre minuter.
- Jag är väldigt nöjd, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-03-10 Imponerande comeback av Loeb i rally-VM
Flerfaldige världsmästaren Sébastien Loeb gjorde comeback under fredagen i Mexicos VM-rally. Fransmannen fick en bra start men Dani Sordo från Spanien är i ledningen. Pontus Tidemand tog en stor ledning i WRC 2.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-10 Anderslövsrallyt flyttat, Mexiko =rallyknallarnas land, Tidemand tokleder WRC2, sex svenskar i Euro RX och när importörerna satsade på rally-SM
Rally Guanajuato Mexico får ursäkta men idag börjar jag med mer lokala ”Breaking news” och att det nu är officiellt bekräftat, det blir inte någon gruspremiär eller Anderslövsrallyt den 24 mars.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-10 Tidemand leder i Mexiko
Det är värmländsk ledning i Rally Mexiko, efter de tio första sträckorna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-03-09 Neuville öppnade bäst, 12 förare i World RX plus tre, nästan R5 rekord i ERC, Lima årets rallyhappening, Anderslöv flyttar(?) och hur såg Saab ut i fronten?
Bara att konstatera att med rally på andra sidan Atlanten är man lite ”off” med de sju timmar förskjutning det är mellan Mexiko och Sverige. I natt kördes SS1 inne i Leon och då var det inte shake down snabbast Kris Meeke som hade mest bråttom på citygatorna eller genom den berömda tunneln.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-09 Dags för populära LBC-ruschen: "Ingen som slår oss"
LBC-ruschen i Lima är en av Sveriges populäraste rallytävlingar.
– Den här säsongen är det hittills ingen som slår oss sett till antalet deltagare, säger Sune Rickardsson i tävlingsledningen.
» Läs hela artikeln i DT
18-03-09 VM-ledande Neuville tog direkt kommandot i Mexiko
Säsongens tredje VM-rally har kommit igång i Mexiko. Den VM-ledade belgaren Thierry Neuville tog kommandot direkt på den korta publiketappen, men han skuggas bland annat av en finsk duo när rallyt rullar vidare ikväll finsk tid.
» Läs hela artikeln i YLE
18-03-09 Många värmlänningar kör i Lima
LBC-ruschen lockar hela 234 anmälda ekipage i lördagens tävling – varav ett helt koppel värmlänningar.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-08 Bryntesson får fortsatt stöd
Talangfulle Thomas Bryntesson får fortsatt stöd av JC Raceteknik.
– Det känns väldigt spännande, säger teamchefen Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-08 Hör: Tester utan värde – och kvinnor i formel 1
VF Motor om F1-testerna och väderkaoset, kvinnors chans att ta sig till formel 1 – och en efterlängtad premiär.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-08 Fyra kan vinna WRC-guld, tipset till Mexiko, OMSE kör World RX, Tom lyfts av ERC, Mats och Sebastian kör "DM1"
Då är det dags för deltävling tre i WRC 2018, Guanjuato Rally Mexico och för mig är detta första gången som man på allvar kommer att kunna ”skingra agnarna från vetet” som min far skulle uttryckt sig.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-08 Bryntesson i ny storsatsning
Siktet är inställt på seger både i RallyX Nordic och EM när Thomas Bryntesson fortsätter sin Supercarsatsning i Kilsbaserade teamet JC Raceteknik.
– Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-08 Pontus Tidemand jagar segern i Mexikos VM-rally
Från snö och kyla. Till värme, hög höjd och jakten på nya VM-poäng.
– Det blir en tuff utmaning eftersom bilarna går sämre, säger Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-03-07 Flera pallplatser i Skutskärsratten
Både Enköpings MK och Örsundsbro MK skördade fina framgångar i helgens rallytävlingar i Skutskär.
» Läs hela artikeln i Enköpings Posten
18-03-07 Helsvenskt team tillbaka i rallycross-VM
USA nej tack. Svenska OMSE-stallet är tillbaka i rallycross-VM. Med Kevin Eriksson och Robin Larsson som förare i varsin Ford Fiesta med senaste uppdateringen. Full satsning och hel säsong.
– Häftigt, det här är det bästa mästerskapet i rallycross och jag är heltaggad för min tredje VM-säsong, säger Kevin Eriksson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-06 Grönholm VM-satsar i Hyundai
Startfältet i rallycross-VM fylls på med fler och fler intressanta team. På tisdagen offentliggjorde det finska teamet under ledning av förra rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm att man kommer till start med ett tvåbilsteam med Hyundai i20 Supercars med Niclas Grönholm och ryske Timur Timerzyanov som teamets två chaufförer.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-06 Neuville spårar i Mexiko, Mikkelsen orolig för värmen, WRC2-Guerras hemma-CW gick upp i rök, SM-ledaren byter kostym och nu kräver jag vår till Skåne!
Medan Citroën Mexiko-testade i Algesiras i södra Spanien valde Hyundai Girona som utgångspunkt för sina grustester. Fokus för WRC-ledaren Thierry Neuville och sexan Andreas Mikkelsen (20 poäng skiljer mellan de båda) är att få till ett nytt bra resultat.
» Läs hela artikeln i Krisitanstadsbladet
18-03-06 Marcus och Niclas Grönholms stall i rallycross blir verklighet
Den tvåfaldige världsmästaren i rally och ständige motorsportsmecenaten Marcus Grönholm kommer att leda ett nytt stall i VM-serien i rallycross inkommande säsong. En av förarna i GRX-stallet är hans son Niclas Grönholm.
» Läs hela artikeln i YLE
18-03-06 Tidemand redo för Mexiko
VM-serien rullar vidare. På torsdag inleds Mexikanska rallyt och Pontus Tidemand siktar på att försvara segern från ifjol.
– Det känns som vi kan få en spännande fight, säger värmlänningen i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-06 Åhlin-Kottulinsky klar för STCC
Mikaela Åhlin-Kottulinskys karriär fortsätter med STCC. Värmländskan ingår i PWR Racings hårdsatsning för 2018.
– Det här är helt klart ett av de större stegen i min karriär, säger hon i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-06 Peugeot startar fabriksstall
Sébastien Loeb får full uppbackning för att utmana om VM-titeln
» Läs hela artikeln i VF
18-03-05 Peugeot hårdsatsar på rallycross-VM – bröderna Hansen får fabriksbilar
Kampen om VM-titeln i rallycross blir i år tuffare än någonsin. I dag står det klart att Peugeot hårdsatsar med tre nya fabriksbilar där Timmy och Kevin Hansen får fortsatt nytt förtroende tillsammans med Sébastien Loeb.
– Otroligt viktigt för sporten och en stor lättnad att bröderna Hansen får vara kvar i teamet, säger SVT Sports expert Jonas Kruse
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-05 Lundberg tvåa i brutala förhållanden – snön ställde till stora problem i Tyskland: "Fick vända på åkrar"
Slicks och odubbade vinterdäck räckte inte till när snön vräkte ner över Tyskland.
Men trots extremt svåra förhållanden lyckades Elias Lundberg åka in som tvåa i premiären av ADAC Opel Rallye Cup.
– Vi satsade på ren överlevnad och tog det extremt lugnt. Trots detta var vi av vägen tre gånger och fick vända på åkrar redan på första sträckan, säger Lundberg.
» Läs hela artikeln i Fagersta Posten
18-03-05 Bröderna Hansen kör med Loeb, Tidemand varm inför Mexiko, snön ställde till det i "TM-premiären" och Opel Kadett när Hammond vill ha riktigt kul"
Även om det känts tämligen säkert att bröderna Timmy och Kevin Hansen skulle göra Sebastien Loeb sällskap när Peugeots World RX-satsning från 2018 inte längre styrs av Hansen Motorsport, var det ändå en viss lättnad när det idag även blev officiellt bekräftat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-05 Hansen-bröderna i ny fransk storsatsning
Nu är det klart att bröderna Timmy och Kevin Hansen från Götene kör för samma stall även nästa säsong. Det blir ett nytt stall där Team Peugot gör en storsatsning på rallycross.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-03-04 Pallplats för Walfridson
I norska Gol slutade Walfridson på tredje plats och hamnade därmed på en femtondeplats i totalen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-04 Jättelyft av Walfridson
Rallycrossdebutanten Jimmie Walfridson fick äntligen det mesta att stämma. Vid RallyX on ice-avslutningen i norska Gol blev värmlänningen trea.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-04 "En stor besvikelse"
Felix Rosenqvist ledde femte deltävlingen i formel E-mästerskapet.
Då förändrades allt.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
18-03-04 Ogier med snöförhinder, Meeke vill upprepa C3 WRC-segern, Veiby till Ypres, Tom och Elias imponerade i halkan!
Inte så mycket som gått Sebastien Ogiers väg efter premiärsegern i Monte Carlo och nu leder han inte heller WRC efter två körda tävlingar. Tio poäng före sig har han Rally Sweden-vinnaren Thierry Neuville och med åtta poäng färre är Jari-Matti Latvala trea. På torsdag är det dags för Rally Mexico och en ny chans för Ogier att hänga på i guldjakten.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-03-04 Enkel bilsport – nytt på motorarenan
Nu bjuds in till en ny motorsport på arenan i Lidköping. Det gäller att under fyra timmar köra så många varv som möjligt med enkelt byggda bilar.
» Läs hela artikeln i Lidköpings Nytt
18-03-04 Tredje raka segern för Blom
Janne Blom, Finspångs MS, är i toppform just nu. I Skutskär körde han hem tredje segern i rad i den klassiska cupen med sin segerrika Volvo PV 544 av 1964 års modell.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-03-04 Joni Wiman kom på andra plats i rallycrosserien RX Academy on Ice
Pojobon Joni Wiman kom i mål på fjärde plats i den sista deltävlingen i rallycrosserien RX Academy on Ice. Det räckte ändå till en andra plats i den slutliga poängtabellen.
» Läs hela artikeln i Yle
18-03-04 Tekniskt strul för Rosenqvist i Mexiko
Felix Rosenqvist ledde formel E-loppet i Mexico City, men det slutade i fiasko. Tekniska problem stoppade svensken, som inte kunde fullfölja loppet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-03 RallyX on Ice: Walfridsson tog pallplats i Gol
Jimmy Waldfridson från Torsby tog hem en tredjeplats i RallyX on Ices deltävling i norska Gol under lördagen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-03-03 Oliver Eriksson vann RallyX On Ice
Det var bäddat för en kamp mellan bröderna Eriksson i norska Gol.
Till slut stod lillebror Oliver som segrare – och tar därmed hem RallyX On Ice.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-03 Tom K. klassvann i tyska premiären, Elias L. stabil Adam-tvåa, Ola bästa "Sucka" i Skutskär när Andervang vann totalt och i dag för ett år sedan...
Har varit tvungen att vänta in sista sträckan i ADAC Saarland Pfalz Rallye och se hur det slutade för ”di svenske”.Premiären i Tyska Mästerskapet kördes under Monte Carlo-Rally-liknande former, alltså lite rysk roulette med mycket snö och is på de smala asfaltsträckorna i det sydvästra hörnet av landet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-02 Fullt ös och många stilpoäng
Mycket mer folk än man kunnat drömma om, det fick arrangörerna av Lillmyras isrally, som i år blev flyttat från Sörtjärn i Forshaga till Skacksjön i Östra Ämtervik.
– Vi samarbetade med Jonas Bergström, Kroktjärns Racing, och den mycket drivande Lennart Andersson i Skacksjö plus flera till. Det blev ett jättelyckat arrangemang, säger Martin Risberg.
» Läs hela artikeln i NWT
18-03-02 Kenya satsar på Safarirallyt, ERC glada över Åhlins anmälan, dåligt väder ställer till det för Toms R2-debut och stopp i Lima!
Att kenyanerna menar allvar med sina tankar att ta tillbaka East African Safari Rally till ”toplevel” alltså WRC är inget att betvivla. FIA-presidenten Jan Todt träffade häromdagen landets president, Kenyatta och vad som framkommet så är herrarna överens om att rallyt ska göra come back i VM-kalendern. Ryktet säger också att man plockat 20 miljoner ur statsbudgeten för att göra detta möjligt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-02 Brödrakamp väntar om titeln i RallyX On Ice
Vem tar hem slutsegern i RallyX On Ice? Att det blir en Eriksson är ett hett tips. Frågan om det blir lillebror Oliver eller storebror Kevin?
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-02 Ericsson sladdade av – sen matchade han toppbilarna
Marcus Ericsson hade en tuff förmiddag under F1-testerna i Barcelona.
Sauberföraren tappade kontrollen över bilen i det blöta underlaget och sladdade av banan i en höger-vänsterkombination.
Efter det lyckades svenskan matcha toppbilarna
»
Läs hela artikeln i SVT
18-03-02 Göransson byter spår – tar över racerbana
Richard Göransson byter spår och tar över racerbanan Gelleråsen utanför Karlskoga.
» Läs hela artikeln i SVT
18-03-02 Marcus Ericsson hoppfull efter första testerna
Alfa Romeo är tillbaka i F1. Tillsammans med Sauber och Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-03-01 Åhlin satsar på ERC, Loeb "kör för kul", Tom och Henrik tar första steget, Göransson har "egen bana", Lima med 230 anmälda och Mello-tempen stiger...
Precis som jag misstänkte från början så var ERC Fredrik Åhlins nya mål efter att i fjor slutat tvåa i Brittiska Rally Mästerskapet, BRC. I dag kom det officiellt från Fredrik att han och Joakim Sjöberg inleder Rally-EM på Azorerna och därmed blir det två svenskar i premiären då även Tom Kristensson gör sin första EM-start för 2018 på den lilla Atlantön.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-03-01 Folkrace ska sätta fart på unga
Förra året startade projektet ”Tjejer med fart”, där syftet var att tjejer skulle få upp ögonen för en mansdominerad sport. I årets upplaga är också killar välkomna. Med anledning av det har man också bytt namn på projektet till ”Ungdomar med fart”.
» Läs hela artikeln i Laholms Tidning
18-03-01 STCC-förare tar över racingbanan Gelleråsen
STCC-föraren Richard Göransson har köpt racingbanan Gelleråsen i Karlskoga.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-01 Åhlin kör Rally-EM
Fredrik Åhlin kommer tillsammans med Joakim Sjöberg att köra årets rally-EM.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-01 STCC-mästare köper Gelleråsen
Femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson har köpt verksamheten till den klassiska racingbanan Gelleråsen i Karlskoga.
» Läs hela artikeln i VF
18-03-01 Åhlin klar för EM
Nu står det klart att Fredrik Åhlin kör rally-EM den kommande säsongen.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-28 Värmlänning blir rookie i motorteam
Daniel Thorén från Kil presenteras som årets rookie i RallyX Norcic hos Hedströms Motorsport inför kommande säsong.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-28 Thorén gör rallycrossatsning
Daniel Thorén, 36, från Kil är klar för Hedströms Motorsport – och kommer att köra Rally X Nordic.
– Det var meningen som en provkörning Peter lovat mig, men en körning blev två och sen var jag fast, säger Thorén.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-28 Inga Supercars i GRC, Solberg har köpt Polo R5, STAR-Elias har Adam-traditioner att försvara, aldrig vinter i Skåne och välkommen tillbaka Nisse!
Gårdagens stora snackis i rallycrossleden var onekligen avslöjandet att amerikanska motsvarigheten till World RX, Red Bull Global Rallycross förbjuder Supercar-bilarna och detta redan i år.
– Vi vill ge tillbaka rallycrossen till förarna, lyder arrangörens motivering till det dramatiska beslutet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-28 Rallyföraren från Anderstorp levererade i Östersund
Anderstorpsbon Daniel Röjsel imponerade med sin körning i Östersund Winter Rally förra helgen.
» Läs hela artikeln i VN
18-02-27 Niklas SM-sjua efter svårigheter
Det började lovande för Westoms Niklas Karlsson i den andra SM-deltävlingen i Östersund. Men efter problem med koppling och nysnö därtill slutade han sjua i klassen trimmat 2WD Fwd
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-27 Tom K. har fått ny Opel-kompis, tack Hyundai för att ni inte skäms, HU fortsätter att utbilda och inga racingbilar på grus...
I dag avslöjade Opel Motorsport vem som blir ”der frischgebackene Opel-Werkspilot Tom Kristenssons” teamkompis 2018. Opel-basen Jörg Schrott fastnade för blott 17-årige letten Martins Sesks och som nu gör Tom sällskap i ADAC Opel Rallye Junior Team och ”der Junior-Europameisterschaft, FIA ERC Junior U27”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-26 Het Bakkerud i EKS-test, Dahlgren vill upprepa, "Micro-Saust" Årets Rallytalang, tankar kring Rally Sweden och grattis Seb!
I veckan var det första rallycrosstesterna med de nya bilarna för 2018 för både EKS (Mattias Ekström/Andreas Bakkerud) och PSRX Volkswagen Sweden (Petter Solberg/Johan Kristoffersson) i Belgien och på World RX-banan i Mettet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-26 Uppgifter: Amerikans stjärna på plats i Luleå för filminspelning
Under stort hemlighetsmakeri inleddes en filminspelning på Luleås isvägar under måndagen. ”En vanlig Fordreklam” säger personerna bakom produktionen. Men enligt trovärdiga uppgifter handlar det om är att en amerikansk motorsportstjärna är på plats för att spela in spektakulära bilfilmer.
» Läs hela artikeln i NSD
18-02-26 Åhlin trea i Rally-SM
Fredrik Åhlin var en av förhandsfavoriterna när den andra tävlingshelgen i Rally-SM avgjordes i Östersund. Någon seger blev det dock inte för värmlänningen, som slutade på en tredjeplats.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-26 Nya och gamla förare klara inför årets STCC
Startfältet för STCC 2018 börjar ta form. Och på startlinjen kommer det att finnas både gamla och nya namn. Men en sak är säker, regerande mästaren Robert Dahlgren står redo att försvara sitt mästerskap.
» Läs hela artikeln i HD
18-02-26 Regerande mästaren Dahlgren ska försvara titeln
Nya och gamla förare klara inför årets STCC. Startfältet för STCC 2018 börjar ta form. Och på startlinjen kommer det att finnas både gamla och nya namn. Men en sak är säker, regerande mästaren Robert Dahlgren står redo att försvara sitt mästerskap.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-26 Se: Svensk racingstjärna i dramatisk krasch
Dragracingstjärnan Jonnie Lindberg var inblandad i en dramatisk krasch i Arizona sent igår kväll.
Lindberg mötte superstjärnan John Force i kvartsfinalen. Legendaren vann mötet men tappade kontrollen över bilen direkt efter bilen och hamnade i Jonnies körfält.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-25 Adielsson drygade ut SM-ledningen
premiären i Vännäs för två veckor sedan tog Mattias Adielsson ledningen i SM. Efter succén i Svenska VM-rallyt med en fjärdeplats gällde det att försvara sin position i Östersund där snön bidrog till extra svårigheter.
» Läs hela artikeln i Eskilstunakuriren
18-02-25 Mattias Adielsson vann Östersund Winter Rally
Landslagsstjärnan Mattias Adielsson, från Göteborg vann huvudklassen, trimmat, fyrhjulsdrivet i SM-deltävlingen Östersund Winter Rally.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-25 SSMK-duo tvåa i JSM
Efter sju specialsträckor kunde Skillingaryds MK;s Markus Theorin och Henrik Söderkvist kliva upp på pallen i Rally-SM som idag avslutades i Östersund.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
18-02-25 WRC kikar på att ändra startordning, Toyota kommer med R5-Yaris, Adielsson sladdade till SM-seger, Liiten ende med dubbla SM-segrar, skånskt mörker, Veiby vann och PG skottade snö!
Att Sebastien Ogier och MalcolmWilsons smarta drag inför power stage i Rally Sweden skulle få efterdyningar var lätt att förstå men samtidigt inte. Att klocka in för sent för att få en bättre startposition och därmed plocka viktiga ”PS-poäng” är nämligen på inget sätt något regelbrott.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-25 Kalle Green bröt i snöigt SM-rally
En trilskande koppling satte stopp för Hässleholms Motorklubbs Kalle Green vid årets andra SM-deltävling i rally.
– Tredje gången det händer, säger HLMK-föraren som kör i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-02-25 Misslyckad SM-helg för Skåneförarna
Det blev ingen lyckad helg för skåningarna som tagit sig till andra deltävlingen i rally-SM, Östersund Winter Rally.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-25 Kungsörskillen vann Östersund Winter Rally
Andreas Johansson och Mattias Adielsson högst upp på pallen.
» Läs hela artikeln i Magazin24
18-02-24 Tidemand vill upprepa segern i Mexiko
Pontus Tidemand med kartläsaren Jonas Andersson var WRC 2-tvåa i Svenska rallyt.
Nästa uppdrag blir Mexiko den 9–11 mars.
– Det är bara att sikta på seger, säger Tidemand.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-24 Åhlin tvåa i Östersund
Fredrik Åhlin inledde SM-rallyt i Östersund bäst och var i ledningen tidigt.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-24 Loeb kör eget i WorldRX, Huttunen utmanar Tidemand i Mexiko, SM-tipset för Östersund, Røkland kör BRC, och tysk Opel-premiär för både Tom och Elias!
Medan Sebastien Loeb själv huserar i Peugeots fabriksteam för World RX (det som tidigare sköttes av Hansen Motorsport) har han vid sidan av också ett eget RX-team med Peugeot 208.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-22 Tidemand kör Mexiko – får åtta motståndare
Pontus Tidemand fick ge sig mot japanen Takamoto Katsuta i Svenska rallyt. Nu är det helt klart att värmlänningens nästa VM-start blir i Mexiko.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-22 Brink laddar för STCC, Katsuta-skrällen stänger svensk WRC-dörr, Värmland kan få sällskap, NM och SM samtidigt och RX-service i Åhuskärr!
Då blir detta lite av ett extra nummer av Motorbloggen med hänvisning till gårdagens teknikstrul. Börjar med ”dagens Motorbloggen” och sedan kommer gårdagens, enkelt va…
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-22 ”Som att komma hem till Uppsala”
I helgen är det dags för den andra deltävlingen i rally-SM, denna gång i Östersund. Uppsalas Pontus Åhman vann förra deltävlingen i Rally Vännäs. ”Nu ska jag gå all-out”, säger Pontus Åhman inför helgens tävlingar.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-22 Nu ska allt fungera för Albin
I SM-premiären satte en trasig motor stopp för Albin Nordh, Ydre MK. Men nu ska allt fungera.
» Läs hela artikeln i Corren
18-02-22 Persson dundrar fram i mästarteam
Racerföraren Emil Persson från Karlskoga är klar för mästarteamet Bryntesson motorsport i V8 Thunder Cars.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-22 Värmlänningen klar för V8 Thunder Cars
27-årige Emil Persson från Karlskoga är klar för V8 Thunder Cars 2018 – och ska köra för det regerande mästarteamet Bryntesson Motorsport.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-22 Skånsk duo kör full STCC-säsong igen
Micke Ohlsson och Tobias Brink är redo att utmana på banorna.
– Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018, säger Micke Ohlsson.
» Läs hela artikeln i HD
18-02-21 Hör: "De hade all rätt att sura"
Om sura rallystjärnor, en japansk rally-Rocky, att utnyttja regelverket och testsurr. I veckans avsnitt av VF Motor dissekerar vi det svenska VM-rallyt. Jan "Flash" Nilsson har full förståelse för att Ott Tänak och Sébastien Ogier grymtade högljutt över förutsättningarna - och tycker även att Ogiers omdiskuterade drag inför Powerstage var rätt. Vi snackar även sensationen Takamoto Katsuta, Dennis Rådström och tester i MotoGP.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-20 Här är svenskens nya F1-bil
Under tisdagen presenterades den F1-bil som svenske Marcus Ericsson kommer att köra under den kommande Formel 1-säsongen.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-02-20 Breen "bänkas" i Mexiko och Korsika, Meeke bröt taktiskt (?), stort grusintresse och Lima-Sune bjuder på "varannan"...
De dryga 47 milen Karlstad-Hörby gav mig lite tid att smälta intrycken från mitt 42:a besök på Rally Sweden eller ”Svenska” som vi med lite distans väljer att kalla årets höjdpunkt. Lär återkomma under veckan med lite mer grejor som ploppar upp i min ännu tämligen rallymosiga hjärna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-20 Vollsjöpar kör vinterrally på isvägar i Ludvika
Han har bytt från kartläsare till att sitta själv i förarstolen, och i helgen kör Ted Malm vinterrallyt Skogsrundan i Ludvika.
– Det ska bli jättehäftigt, säger Vollsjöföraren, som kommer att ha sin fru Katharina bredvid sig på isvägarna i Dalarna.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-02-20 ”Det var helt fantastiskt”
Kartläsaren Ida Lidebjer Granberg är hemma efter äventyret i Rally Sweden.
– Det var helt fantastiskt, säger hon.
» Läs hela artikeln i Blekinge Läns Tidning
18-02-20 "Målet var att ta oss runt banan"
I helgen avgjordes Rally Sweden. I veteranbilsklassen Historic deltog flera upplänningar, och bäst gick det för Films Peter Holmberg tillsammans med Skutskärs Dennis Holmgren som slutade på på en tredjeplats i klassen trimmat tvåhjulsdrivet.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-20 Bergman satsar på långlopp
Säffleföraren Christoffer Bergman gör en satsning på långloppsserien Endurance World Championship tillsammans med Jari Touvinen i nystartade Sweden Endurance Team (SET Racing).
» Läs hela artikeln i VF
18-02-20 Karlsson på 30:e plats och bäst i klassen
Värmlänningen Anders Karlsson körde in på en 30:e plats i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-19 Kungsörskartläsarens succé – slutade fyra i Rally Sweden
I helgen avgjordes VM-tävlingen Rally Sweden. Kungsörsbon Andreas Johansson tävlade tillsammans med Mattias Adielsson och duon kan se tillbaka på en lyckad tävling.
» Läs hela artikeln i Magazin 24
18-02-19 Hör: Glenn Olsson "Det bästa Svenska rally jag varit med om"
Svenska rallyts VD Glenn Olsson är nöjd efter helgens VM-rally.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-19 Se: Jublande glad rallyvinnare i Torsby
22-årige Dennis Rådström från Torsby vann i helgen Svenska rallyt i JWRC-klassen tillsammans med kartläsaren Johan Johansson.
– Det är det bästa som hänt mig, säger Dennis Rådström dagen efter vinsten.
» Läs hela artikeln i SVT

18-02-19 Nöjd vd summerar rallyt
Det är dags att summera Svenska rallyt. Efter mycket snö och storpublik är Rally Swedens vd Glenn Olsson tillfredställd med veckan som gått.
– Både teamen och fansen verkar nöjda, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-19 Hör: Träd fällde Johan Holmberg
På den sjätte specialsträckan tog Svenska Rally-äventyret slut för Johan Holmberg när han körde rakt in i ett träd. Holmberg slutade totalt slutade Johan Holmberg på 47:e plats i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-19 Motigt för finländarna i svenska rallyt: Esapekka Lappi bäst med en fjärde plats
Belgiens Thierry Neuville var sist och slutligen snabbast av alla i det svenska VM-rallyt och knep segern efter 19 specialsträckor. Bäst av finländarna var Toyotaföraren Esapekka Lappi med en fjärdeplats.
» Läs hela artikeln i YLE
18-02-18 Här ser du highlights från målfållan
En mycket nöjd japan och en skapligt nöjd värmlänning körde in som etta och tvåa i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Det "knallade" i Rally Sweden, Dennis brottade ner Emil, Neuville mot VM-guld och tack TV5
Inget att snacka om mitt tips inför Rally Sweden hade inte många rätt, varken i WRC, WRC 2 eller i J-WRC. Vem hade kunna tro att tämligen okände japanen Takamoto Katsuta skulle klara av att hålla Pontus Tidemand bakom sig.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-18 Stjärnans revansch – efter jättemissen i fjol
Mardrömspremiären i Monte Carlo är glömd. Hyundai kontrade på Ford och Toyota och tog två klara pallplatser i Svenska rallyt. Och Thierry Neuville utmanar nu Sebastien Ogier om VM-titeln.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-18 Gnälliga förare är årets snackis i Svenska rallyt
Craig Breen grät en skvätt av lycka. Sebastien Ogier gnällde sig igenom fyra jobbiga dagar i Sverige och Ott Tänak bad arrangören dra åt h-vete. Det var pratet i mikrofonerna som var de stora snackisarna i Svenska rallyt. Sista ordet - det fick Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-18 Se: Snabb japan snuvade Tidemand på segern
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Se: Samspelet i bilen - chaufför och kartläsare
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Dennis Rådström vann Rally Sweden – leder JVM
Målet är en JVM-titel. Dennis Rådström och Johan Johansson inledde med en seger i Rally Sweden.
– Det är helt obeskrivligt! Det känns helt sjukt att vi lyckas få ihop en seger, säger Rådström.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-18 Thierry Neuville vann WRC i Rally Sweden
I fjol slutade rallyt i en snövall. I år vann Thierry Neuville Rally Sweden.
– Om vi förtjänade segern i fjol så förtjänade vi den ännu mer i år, WRC-föraren.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-18 Japanen Katsuta slog Tidemand efter sekunddrama
Det blev ingen seger för regerande rallyvärldsmästaren Pontus Tidemand i Svenska rallyts WRC2-klass.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Hör: Ogier lurade i vassen och tog fyra VM-poäng
Världsmästaren Sebstien Ogier lågt långt ner i resultatlistan inför sista sträckan men lyckades med ett taktiskt drag ta fyra VM-poäng på sista sträckan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: JWRC: Rådström höll undan och vann
Kampen om segern i svenska rallyts JWRC-klass var supertight. Torsbysonen Dennis Rådström gick dock segrande ur striden och vann med 7,3 sekunder.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Neuville tog hem segern – Tidemand tvåa i WRC2
Det enda som kunde stoppa Thierry Neuville inför sista dagen var ett misstag. Men belgaren var iskall och tog en dominant seger framför Craig Breen och Andreas Mikkelsen.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-18 Se: Kruse om Neuville: ”Har lärt sig av misstagen”
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Se: Thierry Neuville: ”Inte trott på förhand”
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Se: Kartläsare Nicolas Gilsoul: ”Stolt över teamet”
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Se: Belgisk seger i Svenska Rallyt
29-årige belgaren Thierry Neuville hade ett stabilt grepp om segern i Svenska Rallyt inför den sista sträckan. Och Neuville höll undan och tog sin första seger på svensk mark - och sin sjunde VM-seger i karriären.
– En fantastisk vecka för oss, vi trodde kanske inte att vi kunde vinna på förhand, säger Thierry Neuville till SVT Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Hör: Det räckte inte hela vägen för Tidemand
Pontus Tidemand körde snabbast på sista sträckan, men det räckte ändå inte hela vägen. Han är dock nöjd med prestationen och ser fram emot resten av säsongen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: Takamoto Katsuta segrare i WRC 2
Det blev en skrällseger i WRC 2. Japanska Takamoto Katsuta tog hem segern efter att ha kört bra hela tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: Belgisk seger i Svenska rallyt
Samanfattning Rally Sweden Ola Finell och Sofie Lundmark
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Slutresultatet i Svenska Rallyt 2018
Se tider och placeringar här!
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: Neuville: Nu kör vi på säkerhet för att vinna rallyt
Thierry Neuville tog i och satte den näst bästa sträcktiden på den näst sista sträckan i rallyt och nu säger han att kör på säkerhet för att ta hem vinsten i rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Totalställning efter SS18
Se tider och placeringar här! Slutresultat i Historiska Rallyt!
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Här torkar Østberg husbilsägaren Jörgens vindruta
Jörgen Landsgren från Långshyttan fick sitt livs överrasknng igår då han fick husbilens vindruta putsad av - Mads Østberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Se: Neuville har tappat – men leder rallyt
Thierry Neuville inledde den avslutande dagen på Svenska Rallyt i ledning. Men inledde den 17:e sträckan väldigt försiktigt. Tvåan, irländaren Craig Breen har tagit in åtta sekunder på belgaren.
– Jag tog det ganska försiktigt. Det ser bra ut, säger en lugn Thierry Neuville till wrc.com
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-18 Hör: Spänningen ökar när Neuville tappar tid
Thierry Neuville tappade 16 sekunder på söndagens första sträcka mot Ott Tänak. Craig Breen är nu bara 14,8 sekunder efter på andraplatsen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: Tidemand tar in på SS17 - Fortfarande chans att ta ikapp
Kampen i WRC 2 fortsätter. Pontus Tidemand snabbast på SS17. Nu 9,8 sekunder efter ledaren Takamoto Katsuta.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-18 Hör: Ogier: Vi satsar på att ta VM-poäng på Power Stage
Den regerande världsmästaren Sebastien Ogier har inte fått det rally som han önskade sig. Nu laddar han för att ta poäng på sista sträckan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Svenska rallyt ställer nya krav på förarna
Snabbt, smalt och lösa snövallar. Svenska rallyt ställer nya krav på förare och kartläsare. När allt inte går på räls är det den som har bäst kontroll på bilen och som kan improvisera som vinner.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-17 Flyger mot seger efter missen på travbanan
För ett år sedan körde Thierry Neuville bort segern i Svenska rallyt efter ett pinsamt misstag på travbanan i Karlstad. Men i år verkar inget kunna stoppa belgaren som flyger fram mot sin första seger i Sverige.
– Det som hände i fjol fick inte hända igen.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-17 Se: Prinsen: ”Som F1 fast för rally”
Prins Carl Philip, även hertig av Värmland, var givetvis på plats under Svenska Rallyt - och är imponerad över fartfesten.
– Det är enormt stort, inte bara för Värmland utan hela regionen, men också för Sverige, säger prinsen till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Höll på att tappa segern i en snödriva efter Colins Crest
I fjol förstördes rallyt av en snövall. I år hoppade Thierry Neuville snett - och höll på att tappa segern i en snödriva efter Colins Crest.
– Jag slåss om segern och måste trycka på, säger belgaren.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-17 Neuville leder rallyt – Tidemand jagar i WRC2
Lördagen blev lyckad för belgaren Thierry Neuville. Han lyckades ta sig igenom sträckan på Färjestadstravet och har ett försprång på 22,7 sekunder ner till Craig Breen. Pontus Tidemand fortsätter jaga japanen Takamoto Katsuta, värmlänningen är 12,2 sekunder bakom.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-17 Kruse: ”Tror inget kan stoppa Neuville”
Thierry Neuville går mot seger i Svenska Rallyt 2018. Och det blir belgiskt överst på prispallen när bilarna går i mål i Torsby under söndagen - enligt SVT Sports expert Jonas Kruse.
– Jag tror inget kan stoppa Neuville förutom ett tekniskt fel, ledningen han har är inget man kan köra ifatt, säger Jonas Kruset till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Japan drar ifrån Tidemand
Pontus Tidemand var tidigt under lördagen i ledning i WRC2-klassen i Svenska rallyt. Men när dagen gick mot sitt slut hade japanen Takamoto Katsuta kopplat greppet om ledningen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbldet
18-02-17 Belgisk Rally Sweden-seger på "G", Katsuta illa ute, Tidemand lätt uppgiven, Dennis mot seger och Thomasson vann "Historic"!
En dramatisk dag i Rally Sweden och som ännu inte är helt avslutad, när detta skrivs återstår Torsbys publiksträcka på dryga tre kilometer.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbldet
18-02-17 Se: Tomasson före Solberg i Historic Rally
Kenneth Tomasson från MK Ratten tog hem årets upplaga av Historic Rally - som körts parallellt med Svenska Rallyt.
– Det är helt ofattbart. Jag kan inte hålla tårarna tillbaka, säger en rörd Kenneth Tomasson till SVT Sport efter triumfen.
» Läs hela artikeln i SVT

18-02-17 Se: Återkommande rallyentusiast: Jag blir så åksugen
I Värmullsåsens slalombacke i Hagfors står Reine Lundqvist ihop med sin pappa och son. De har åkt från Norrköping för att se rallyt för 17:e gången.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Se: Tät sekundstrid i rallyt
En bit in i Svenska rallyt är det mycket jämnt i toppen både i WRC-klassen och i WRC2. Det är en kamp om sekunder i toppen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Neuville på två hjul över Colins Crest - leder stort
Thierry Neuville drar ifrån i Svenska Rallyt - och leder med över 18 sekunder efter den spektakulära sträckan över ”Colins Crest” - men det kunde slutat illa för belgaren som landade på två hjul.
– Det där var oerhört nära en katastrof för Neuville, kommenterar SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Se: Hör Harry berätta om sitt första rallyevenemang
I klippet ovan möter ni en av de yngre rallyentusiasterna som fanns på plats för lördagen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Hör: Neuville: Vi hoppade på sidan vid Colin’s Crest
Neuville fortsätter att dryga ut sin ledning i rallyt men vid Colin’s Crest höll det på att gå illa.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Tomasson vann historiska klassen
Kenneth Tomasson, Torsby, och kartläsaren Per Viksten tog hem segern i den historiska klassen 2018.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Teamet som gör grovjobbet
Mekanikerna. Det är de som gör det möjligt för rallyförarna att prestera på vägarna. SVT Sport har följt med bakom kulisserna i Hyundai-teamet med ledaren i det Svenska rallyt, Thierry Neuville, som ska ha de bästa förutsättningarna att prestera.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Hör: Tidemand en tiondel efter Katsuta på SS12
Takamoto Katsuta från Japan fortsätter att köra bra i de värmländska skogarna. Hör Tidemand och Veiby kommentera den täta kampen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Den svenska kampen i JWRC fortsätter
Det står mellan Emil Bergkvist och Dennis Rådström i JWRC klassen. Den förstnämnde leder med 6,1 sekunder efter SS13.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Pontus Tidemand säger att han ger allt - tappar dock igen
Japanska föraren Takamoto Katsuta fortsätter att köra väldigt snabbt i WRC 2. Han drygar ut sin ledning gentemot Tidemand på SS13.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Neuville börjar koppla greppet om rallyt
När sträckan i Hagfors kördes för andra gången på lördagen så tog Thierry Neuville sin tredje sträckseger i årets rally.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Taktik med olika antal reservhjul
Den tolfte sträckan visar sig handla om taktik med olika många reservhjul och att ploga efter de historiska bilarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Taktik med olika antal reservhjul
Den tolfte sträckan visar sig handla om taktik med olika många reservhjul och att ploga efter de historiska bilarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Neuville drygar ut försprånget
Belgaren Thierry Neuville behåller ledningen i det Svenska Rallyt efter elva körda specialsträckor. Han leder med närmare sex sekunder före nya tvåan Craig Breen från Irland.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-17 Thierry Neuville leder Svenska rallyt efter elva sträckor
Det är fortfarande jämt i toppen av Svenska rallyt. Fem förare inom 21 sekunder och det är Neuville som leder 5,9 sekunder före Breen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Totalställning efter SS11
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Favoriten Solberg toppar historiska klassen
Petter Solberg toppade den historiska klassen efter gårdagens fyra sträckor. Han var kvar i ledning efter lördagens första också.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Mats Jonsson: Vi försöker så gött det går
Mats Jonsson fortsätter att jaga Petter Solberg i den historiska klassen i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Takamoto Katsuta fortsätter att imponera i WRC 2
Pontus Tidemand tvåa på SS11. Tappar till Takamoto Katsuta, men förbi Ole Veiby.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Neuville snurrade men behåller ledningen
Det är tätt i toppen efter tio körda sträckor i Svenska rallyt. Thierry Neuville leder rallyt och ny tvåa är Craig Breen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Johan Kristoffersson snurrade med bilen under SS10
Rallycross-världsmästaren fick problem under SS10 i WRC 2.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Pontus Tidemand tappar - Ner på tredje plats
Takomoto Katsuta återtar ledningen i WRC 2. Ole Veiby är ny tvåa när Pontus Tidemand tappar i täten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Tänak snabbast på morgonen men Neuville drygar ut ledningen
Precis som på fredagens första sträcka så slog estländaren Ott Tänak till med en sträckseger även på lördagens första sträcka.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Hör Johan Kristoffersson efter SS9
Rallycross-världsmästaren känner att han börjar hitta stilen i Svenska Rallyt. Men han tänker inte utmana för hårt och tar det i sin egna takt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Hör: Bra tid för Pontus Tidemand - Upp i topp
Den regerande världsmästaren startar lördagens körning starkt. Han var snabbast på SS9 och han leder nu totalen. Hör Tidemand och Veiby.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-17 Lappi hade häng på absoluta rallytäten – körde i drivan och tappade tid på Neuville
Finländarna ligger sexa, sjua och åtta efter de första åtta specialsträckorna i det svenska rallyt. Det som började så bra för Esapekka Lappi slutade i utkörning och besvikelse.
» Läs hela artikeln i YLE
18-02-17 Ilskan under rallyt: "Så här illa blir det"
Den regerande världsmästaren Sebastien Ogier hade väntat sig ett snabbt vinterrally i Sverige. Men för honom själv gick det långsamt. Och Ogier kokade i sin Ford Fiesta WRC.
– Så här illa blir det i ett nationellt rally, rasade Ogier.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-16 Neuville i ledning - Mikkelsen och Paddon jagar
Belgaren Thierry Neuville Svenska Rallyt med 4,9 sekunder. Han skuggas av teamkollegorna Andreas Mikkelsen och Hayden Paddon.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-16 Ska gnälla på sig själv – inte på vägarna och snön
Det går att höra hur det går i Svenska rallyt på snacket i sidorutan. Arg. Besviken. Uppgiven. Glad. Fokuserad. Förarna kan sina intervjuer men rösten och ansiktsuttrycken avslöjar så mycket. Norrmannen Andreas Mikkelsen är tvåa efter fredagens sträckor men det hörs på honom att där, där finns det så mycket mer att ge.
» Läs hela artikeln i Expressen
18-02-16 Se: ”Vi kan ju inte ligga före med plogbil i 180”
Regerande rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier återfinns först på elfte plats i sammandraget efter morgonens tre specialsträckor, 47 sekunder efter ledande Thierry Neuville.
»
Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Fredagens rally – på 30 sekunder
Det är belgiskt och japanskt i topp i WRC och WRC2 när SS8 avslutade fredagens sträckor.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Trippel Hyundai i Rally Sweden, japansk WRC2-ledning, Emil jagas av Dennis, Mitsubishi-krock och pappa Rådström jagar Solberg
Kommer att bli en kort Motorbloggen då jag trots allt måste prioritera att få iväg text och bilder till Kristianstadsbladets läsare. Men lite ska det väl ändå kunna bli från mitt 42:a andra raka besök i Värmland när det vankas VM-rally.
» Läs hela artikeln i Krisitanstadsbladet
18-02-16 Neuville i täten efter åtta sträckor
Thierry Neuville leder Svenska Rallyt när fredagens dagsetapp är avslutad. Han leder med 4,9 sekunder före norrmannen Andreas Mikkelsen när åtta sträckor är körda.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Se: Svenska Rallyt höjer säkerheten
Årets upplaga av Svenska Rallyt är ett riktigt vinterrally med stora mängder snö i de värmländska skogarna. Det ställer inte bara stora krav på förarna – utan även publiken. Säkerheten är prioritet under rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Se: Tidemand nöjd med rallyts inledning
Svenska hoppet i Svenska Rallyt, Pontus Tidemand, som ligger tvåa i WRC2 efter fredagens körningar var nöjd med första dagen.
– Det har gått bra i eftermiddag, särskilt på sista sträckan prövade jag att attackera ordentligt, säger Tidemand till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Historiskt hopp i rallyt – Veiby flög 48 meter
Norrmannen Ole Christian Veiby slog till med ett nytt rekordhopp i Svenska Rallyt, när han flög 48 meter på den tredje specialsträckan vid Svullrya.
– Det var inte så dåligt, jag är nöjd med det, säger Ole Christian Veiby till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Hör: Thierry Neuville leder efter två dagars rally
Belgien, Norge och New Zealand - därifrån kommer topptrion i Svenska rallyt efter två dagar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Pontus Tidemand tvåa efter fredagen
Takamoto Katsuta leder WRC 2 efter fredagens sträckor. Tidemand ligger på andraplats och Veiby är trea.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Totalställning efter SS7
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-16 Hör: Svenskarna fortfarande i topp i JWRC
Dennis Rådström leder JWRC 5,8 sekunder efter Emil Berkvist. Men Bergkvist känner sig inte stressad och säger sig ha mer att ge.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Fredrik Åhlin: "Min sämsta dag i en rallybil"
Fredrik Åhlin ligger på tionde plats efter SS7 och han är rejält besviken.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör Tidemand och Veiby efter SS7
Pontus Tidemand och Ole Veiby kör väldigt jämnt på Röjden 2. Bägge knappar in på Takamoto Katsuta i toppen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Craig Breen tog andra sträcksegern för dagen
Irländaren Craig Breen fortsätter att köra fort i Svenska rallyt och gick efter sju sträckor upp på tredjeplatsen 5,4 sekunder efter Neuville.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Sekundstrid efter sex sträckor i rallyt
Andreas Mikkelsen är bara en sekund efter Thierry Neuville efter sex körda sträckor av Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Pontus Tidemand tappar till toppen
Takomoto Katsuta fortsätter att köra bra och drygar ut ledningen. Pontus Tideman femma på SS6, men behåller andraplatsen i totalen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Totalställning efter SS5
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Rallygeneralen om kritiken kring oplogade vägar
Flera förare, bland dem Ogier och Tänak, har kritiserat de oplogade sträckorna som skapar "orättvisa" förhållanden. "The organizers can screw themselves", sa Tänak till WRC+.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Hayden Paddon snabbast på femte sträckan
Det är otroligt jämt mellan toppförarna i Svenska rallyt. Efter fem körda sträckor så skiljer bara sex sekunder mellan de fyra första förarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Neuville har tagit täten i Svenska Rallyt
Thierry Neuville har befäst sin ledning i Svenska Rallyt när fyra specialsträckor är körda på de norska och värmländska vägarna. Neuville leder med närmare fyra sekunder före nye tvåan, norrmannen Andreas Mikkelsen.
– Det har varit en bra morgon. Med vår väghållning så visste vi att vi kunde vara snabbare än de andra förarna, säger Thierry Neuville till wrc.com.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-16 Hör: Emil Bergkvist och Dennis Rådström fortfarande topp två i JWRC
Emil Bergkvist och Dennis Rådström leder JWRC på exakt samma tid.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Pontus Tidemand kör ikapp under SS4 - Ligger fyra
Det går bättre för Pontus Tidemand, nu 2,5 sekunder efter ettan Takamoto Katsuta. Fem förare inom 2,9 sekunder i toppen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Andreas Mikkelsen kör snabbt i Norge
Sträckan Röjden börjar i Sverige och sen går den in i Norge och så tillbaka till Sverige och det passade Norrmannen Andreas Mikkelsen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Totalställning efter SS4
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Thierry Neuville lovordar sina noter och tar över ledningen
Belgaren Thierry Neuville var snabbast på sträckan Svullyra som är rallyts längsta sträcka 24,8 km.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Tuff fredag väntar Kungsörskartläsaren vid Rally Sweden
VM-tävlingen Rally Sweden startade under gårdagen för landslagsföraren Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör som tävlar för Pontus Tidemand Racing med en Skoda Fabia R5.
» Läs hela artikeln i Magazin24
18-02-16 Hör: Tidemand femma efter SS2 - Japan i topp
Efter SS2 leder Takamoto Katsuta WRC 2 och Ole Veiby är tvåa. Regerande mästaren Pontus Tidemand ligger för närvarande på femte plats. Mattias Adielsson sexa, Fredrik Åhlin nia och Lars Stugemo trettonde plats.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-16 Totalställning efter SS2
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-16 Hör: Ott Tänak drygar ut ledningen i Svenska rallyt
Världsmästarn Sebastien Ogier startar först på fredagsmorgonen och får agera plobil åt de andra förarna och tappar därmed tid i rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-15 Hör: Ott Tänak i topp efter första sträckan av Svenska rallyt
Det är tätt i toppen efter den första sträckan i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-15 Tänak i topp efter superspecialen på travbanan
På torsdagskvällen startade Svenska rallyt med superspecialen på travbanan i Karlstad. Ott Tänak leder efter den med fjolårsvinnaren Latvala tätt i hälarna.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-15 Se: Motorsport: Svenska rallyt
Superspecialsträcka Uppsnack inför Svenska rallyt och direktsändning av superspecialsträckan på Färjestads travbana i Karlstad. Programledare: Maria Wallberg. Kommentatorer: Stefan Klemetz och Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Se: Tidemand utmanas av två värmlänningar
I dag tjuvstartade Svenska rallyt med Shakedown. En av de som passade på att testa bilen var Pontus Tidemand som i år utmanas av bland annat värmlänningarna Johan Kristoffersson och Fredrik Åhlin.
– Det kommer garanterat bli intressant, säger Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Se: Experten siar rallyt för våra värmlänningar
SVT:s rallyexpert Jonas Kruse spår hur det kommer att gå i WRC2 för våra tre värmlänningar
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Hör: Nu gör Heidi Ryrlén debut i VM
Heidi Ryrlén: Pirrigt, Jättepirrigt
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-15 Wikland laddad för Svenska Rallyt
Under torsdagen gick startskottet för det klassiska Svenska Rallyt i Värmlands skogar. Men under fredagen gör en Örsundsbroförare entré i Historic-klassen.
» Läs hela artikeln i Enköpings Posten
18-02-15 Uppsop från Torsby Service Park, Mikkelsen-Tidemand-Bergkvist=mina vinnare och Adam-Cup startar om tre veckor!
Då är Rally Sweden i gång och shake down-sträckan ”Skalla” är avklarad för de flesta, någon bil lär ha blivit kvar i snön men de allra flesta lyckades bli kvar på den mot slutet väldigt spåriga sträckan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-15 Se: Stjärntätt när Svenska rallyt inleds
Nu är det dags för Svenska rallyt, som inleds med superspecialsträckan på Färjestads travbana.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Neuville snabbast – Tidemand körde av
Thierry Neuville visar att han är revanschsugen efter fjolårets fadäs – och noterade snabbaste tiden på shakedown. Samtidigt imponerade Mads Østberg. Pontus Tidemand råkade i sin tur ut för en avåkning.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-15 Prins Carl Philips racingkarriär osäker
Inför nästa säsong svävar prins Carl Philip i ovisshet. Än så länge är det ingen som vet om och hur han kommer att köra i nästa års STCC.
– Vi håller på att definiera våra satsningar, säger Johan Meissner, presschef på Cyan Polestar Racing.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Hör: Thierry Neuville snabbast på shakedown
Belgaren Thierry Neuville var snabbast på den sista fullfartsträningen inför Rally Sweden 2018.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-15 Se: Snödjup får rallypublik att riskera livet
På Svenska rallyts sträckor i Torsby är snödjupet på sina håll nu en meter. Förhållandena för ett vinterrally är minst sagt bra. Men för publiken, som ska ta sig ut till sträckorna, innebär det enligt sträckansvarig i Torsby att allt fler kommer gå på vägen, strax innan och efter start.
– Det är inte så bra, det blir problem när de ska hoppa ur vägen, säger Lars Sätherberg, sträckchef.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-14 Så ser du Svenska Rallyt i SVT
På torsdag smäller det. Under fyra dagar sänder SVT Sport från Svenska Rallyt i de värmländska skogarna.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-14 Rally Sweden "on location", Huttunen lovar att öka (?), Emil vs. Dennis i J-WRC, ungt i VW:s STCC-team och ännu yngre är Viktor!
Nu är vi på plats i Värmland och kanske med en för många lite tokig bas, Karlstad när nu rallyt mer eller mindre helt omlokaliserats till Torsby och trakterna däromkring.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-14 Hallstapar tävlar i Svenska rallyt: ”Volvon drar åtta liter milen”
I en Volvo 240 går en dröm i uppfyllelse för Stefan Nilsson och kartläsaren Ann-Louise Nilsson från MSK Hammaren. I helgen tävlar de i Rally Sweden Historic som ingår i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Västmanlands Läns Tidning
18-02-14 "Ett riktigt vinterrally"
Det är mycket snö, stort hemmastöd och perfekta förberedelser.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-02-14 Annie har skrivit motorsporthistoria
Dakarrallyt är världens tuffaste motorsportstävling. Annie Seel har ställt upp i loppet åtta gånger.
— Det finns ingenting som kan stoppa mig när jag bestämt mig.
» Läs hela artikeln i Smålands Dagblad
18-02-14 Linus Lundqvist lägger i en högre växel
Den 18-årige Tyresöbon Linus Lundqvist tar ett steg uppåt i sin racingkarriär.
Han får chansen att köra brittiska Formel 3-mästerskapet efter en framgångsrik debutsäsong i Formel 4 i fjol.
» Läs hela artikeln i Mitt i Stockholm
18-02-14 Svenskarna som gör upp i Svenska rallyt
Bakom kungaklassen i Svenska rallyt blir det en batalj med svenska förtecken. Förra årets världsmästare i WRC2-klassen Pontus Tidemand utmanas av förra årets världsmästare i rallycross Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-02-14 Hör: Förarnas vädjan till publiken: Tänk på säkerheten
Förra året var man flera gånger nära att ställa in sträckor då vissa åskådare inte respekterade avspärrningarna. Nu vädjar förare och arrangörer till publiken inför årets rally.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-14 Hugo Nermans mål – världsmästare 2022
Racingtalangens nästa steg är klart. Hugo Nerman blir stallkamrat med Johan Kristoffersson i STCC och får Volkswagen i ryggen. Ett delmål mot världsmästartiteln. "Man måste sikta högt och ha en plan från början", säger 18-åringen.
» Läs hela artikeln i HD
18-02-14 Kristoffersson och Nerman ska göra jobbet i STCC
- Vi siktar på att vinna förarmästerskapet, teammästerskapet och JSM", säger stallchefen Tommy Kristoffersson, via ett pressmeddelande från Volkswagen.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-13 Hör: 14-årige Lukas från Tibro jobbar med Svenska rallyt
Lukas Helin skippar sportlovet och drar till Värmland för att jobba med Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Sverigs Radio
18-02-13 Johan Kristoffersson i ny satsning – mot Rally Sweden
Han är världsmästare i rallycross. Men ska nu ge allt i Rally Sweden.
– Jag satsar på att prestera max, säger han.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-13 Rally Sweden i gång med "recce", Block kör rally med Ford, Johan K. ska hålla fullt över Colins och fyra Weng-R5:or i Värmland!
Nu har reccen till Rally Sweden dragit igång och först ut var Citroën-teamet med sina vita Subarus.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-13 Hör: Pontus Tidemand redo försvara mästartiteln
Pontus Tidemand vann WRC2-klassen förra året. Målet är att göra detsamma i år igen – och kanske öppnas också möjligheten att få köra nåt WRC-rally i slutet av säsongen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-13 Premiärseger för Janne Blom
anne Blom, Finspångs MS, fick bästa tänkbara start på rallysäsongen genom segern i Örnskölden, årets första tävling i klassiska cupen i Örnsköldsvik. Han var osäker på greppet i nya däcken och började lite trevande på första sträckan.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-02-13 Erfaret nybörjarteam i Rally Sweden
När Johan Kristoffersson och Kristoffersson Motorsport drar ut på Rally Sweden är det som ett nybörjarteam – med stor erfarenhet!
– Det här är det största för våra mekaniker. Rally är kultur i Värmland och sitter djupt i själen på dem, säger KMS-chefen Tommy Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-12 Legendaren från Lindesberg gör comeback – jagar sitt 15:e SM-guld när Mittmedia sänder Östersund winter rally
Johnny Johansson, 67, från Lindesberg är med sina 14 SM-guld en av Sveriges mest meriterade kartläsare. Nu gör han comeback i SM – och som vanligt läser han noterna åt Mats Jonsson. Med start i Östersund winter rally nästa helg jagar de ännu ett SM-guld.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
18-02-12 "Värstingklassen" nästa för Röjsel i SM: "Viktigast att ha kul"
Han tvingades bryta SM-premiären i Vännäs på grund av tekniska problem.
I säsongens andra SM-tävling kommer SMK Dala Faluns Daniel Röjsel till start i "värstingklassen, trimmat 4wd.
– Det absolut viktigaste för oss är att ha kul. Då brukar också farten komma, säger Röjsel i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Dalarnas Tidningar
18-02-12 Familj varvade snabbast
Många varv blev det i en motordriven uthållighetstävling för lag som i helgen avgjordes i Flakabäck, Vindeln.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
18-02-12 Solberg tvåa i Lettland
Oliver Solberg tog sin andra raka andraplats i juniorklassen i lettiska rallymästerskapet.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-12 Tung Hyundai inledning i Värmland, Tidemand taggad i guldjakten, Stig "in the good old days" och Röjsel kör R5 i Östersund!
Mer eller mindre framför fötterna på SVT:s rallyexpert Jonas Kruse (som även tog bilden) tog ”PET” slut för Jari Huttunen inför sin första start för Hyundais WRC2-team Sarazzin Racing i Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-12 SM-föraren vann sprinten
Det blev ändå en start i Valösprinten för Pontus Åhman. Och inte nog med det, det blev även en vinst för Uppsalakillen i Östhammar.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-12 Efter besvikelsen i USA är Joni Wiman tillbaka med besked: "Jag vill vinna VM-serien i rallycross"
Joni Wiman vann två gånger den amerikanska rallycrosserien Global Rallycross Championship. Efter två lite sämre säsonger drogs mattan under, säger han.
» Läs hela artikeln i YLE
18-02-12 Jonsson gör comeback i SM
Ett år efter det totala motorhaveriet är Mats Jonsson tillbaka i rally-SM.
– Målet måste vara att ta jämna 20 guld innan jag lägger av, säger 60-åringen från Edsvalla inför Östersund Winter Rally nästa veckoslut.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-12 Svensk racingtalang kör i Kimi Räikkönens spår
Han imponerade i Formel 4.
Nu tar Linus Lundqvist nästa steg mot F1.
Han ska köra brittiska Formel 3.
– Det känns stort att få köra ett så klassiskt mästerskap, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-12 Hör: Dennis Rådström satsar vidare mot en VM-titel
Förra säsongen slutade han femma i JVM och utsågs till årets rookie. Inför starten i svenska rallyt är Dennis Rådström "laddad som busen".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-12 Hör: Rallylåten 2018 - Give me all your rally
Nu är det dags igen. P4 Värmland släpper årets rallylåt inför Svenska rallyt, den femtonde i ordningen sedan 2003.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-11 Mats Jonsson gör SM-comeback
Den 60-årige värmlänningen är tillbaka i det inhemska mästerskapet
» Läs hela artikeln i VF
18-02-11 Profilen missar Svenska Rallyt
Det blir ingen start i Svensa rallyt kommande helg för italienske Prada-arvtagaren Lorenzo Bertelli
» Läs hela artikeln i VF
18-02-11 Wilson har två Rally Sweden-vinnare, snöskyffel test i Antilla, Oliver S. tvåa i Lettland, Mats J. gör SM-comeback och i Östhammar totalsegrade en Opel!
Menade häromdagen att de enda som egentligen inte har något att bevisa i kommande Rally Sweden är Ford/M-Sport med sina dubbla VM-guld från 2017 i ryggen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-11 Hör: Ny bil ska ge Carlström högre fart i rallyskogarna
Joachim Carlstöm berättar hur den nya bilen skiljer sig från den gamla
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-10 Se: Folkrace på vinterväglag satte startrekord
Idag kördes den andra deltävlingen i Lindströms Snow Cup 2018 i Hällefors och enligt arrangören Totto Höök har slog tävlingen rekord i deltagarantal.
– En vintersprint och vi har nästan 100 startande, det har jag aldrig hört talas om i de här trakterna.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-10 10 år sedan Latvala tog första WRC-segern, Østberg har känt på C3 WRC, Solberg jagar ledning i Sarna, Berglund vann i Sandviken och fortfarande ljummet inför Östersund!
Ändå lite kul att minnas tillbaka och idag för tio år sedan tog då 22-årige Jari-Matti Latvala och Miikka Antilla sin allra första WRC-seger så klart i Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-10 Rallyfesten startar
Serviceplatsen är under uppbyggnad på flygplatsen och på lördag startar rallyfesten i Torsby.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-10 Isfest att vänta i Höljes
Banan har preparerats länge och nu är det dags för förarna att bemästra den. Nu återvänder rallycrossen till Höljes igen. På is.
– Banan ser grym ut, säger Oliver Eriksson som vann den första deltävlingen av RallyX On Ice.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-09 Kanada vill ha WRC, mycket upp till bevis i Värmland, Fredrik har "Vinkel-hjärta", Björk kör Hyundai och en bild jag glömt bort...
Nu sällar sig även Kanada till skaran som önskar att få en WRC-tävling inom landets gränser. ” The Rally Promoter Association of Canada” har dragit igång en kampanj för att inom fem år få tillbaka Rally-VM, senast detta begav sig var 1979.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-09 Hör: Mats Jonsson redo att försvara titeln
Han är en av favoriterna i den historiska klassen och han vill gärna se en repris i år. Mats Jonsson siktar på ny seger i vinterrallyt.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-09 Världsmästare Björk vill tävla med prins Carl Philip
Världsmästaren i racing Thed Björk kommer under 2018 att köra den nya WTCR-serien. Han lånas ut av Cyan Racing till Yvan Muller Racing som kommer att ställa två Hyundai i30 N TCR-bilar på startlinjen när den nya serien drar i gång i början på april. Samtidigt vill han gärna tävla tillsammans med prins Carl Philip vid tävlingar i Sverige.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-09 Björk kör Hyundai i WTRC
Nu står det klart att världsmästaren i racing, Thed Björk, lånas ut av Cyan Racing till Yvan Muller Racing.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-09 Thed Björk kör WTCR i en Hyundai
Världsmästaren i racing Thed Björk kommer under 2018 att köra den nya WTCR-serien. Han lånas ut av Cyan Racing till Yvan Muller Racing som kommer att ställa två Hyundai i30 N TCR-bilar på startlinjen när den nya serien drar i gång i början på april
» Läs hela artikeln i Norran

18-02-09 Ida Lidebjer Granberg i en ny rallysatsning
Nytt år, ny satsning och ett nytt team. Nu gör Ida Lidebjer Granberg en ny rallysatsning.
– Jag kände att jag ville åka med någon som ville satsa. Jag vill också komma framåt, säger hon.
» Läs hela artikeln i Blekinge Läns Tidning
18-02-08 Spännande comeback på racerbanan
Värnamo-teamet Lundström Motorsport är tillbaka på racerbanan efter lite drygt femton års frånvaro från sporten.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
18-02-08 Loeb historisk i Värmland, Emil B. Fordtestar, Opel till WRC om..., 85-årige Jårs gör rallycomeback och rapport från "over there"!
Under rubriken ”värdelöst vetande” kanske detta passar in att just idag tog Sebastien Loeb och Daneil Elena emot folkets hyllningar på Stora Torget i Karlstad efter sin allra första seger i Uddeholm Swedish Rally.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-08 Felix Rosenqvist om nya utmaningen i Japan
Han återfinns i toppen av Formula E - men det räcker inte. Nu ska han utmana en världsmästare i Formel 1 Felix Rosenqvist kör Super GT i Japan 2018.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-02-08 Felix tar nästa kliv i Japan
Värnamokillen Felix Rosenqvist ska fortsätta att tävla i Japan även under 2018.
Men nu byter han från formelbilsserien Super Formula till Japans mest prestigeladdade racingmästerskap Super GT.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
18-02-08 Revanschsugen Rådström siktar på pallen
MK Rattens Arne Rådström är en av favoriterna i den historiska klassen i årets rallyt.
– För mej är det här årets tävling, säger en revanschsugen Arne Rådström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-02-08 Rosenqvist byter bil i Japan
Racingföraren Felix Rosenqvist fortsätter att tävla i Japan. Men nu byter han upp sig, från formelbilsserien Super Formula till det mer prestigefyllda racingmästerskapet Super GT.
» Läs hela artikeln i SVeriges Radio
18-02-08 Rallycross-VM satsar på elbilar
2020 tar rallycross-VM klivet över till eldrivna bilar. Flera stora biltillverkare satsar stort. Snart är det dags för rallycrossförarna i världstoppen att bokstavligt talat ladda om. Från 2020 försvinner bilarna drivna med förbränningsmotorer och det blir enbart elbilar i mästerskapet, skriver Autosport.
» Läs hela artikeln i DN
18-02-07 Hör: Action, Ekström, elbilar och grid girls
Säsongens första avsnitt av VF Motor med de hetaste snackisarna i motorsportvärlden.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-07 Östhammar hoppas på rallyfest
Förra året blev den inställd på grund av dåligt väder men i år går Valösprinten av stapeln utanför Östhammar.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-07 Framtiden i rallycross-VM: Helt eldrivna bilar
Johan Kristoffersson blev världsmästare i rallycross 2017. Är svensken kvar i den absoluta toppen om två år är det helt andra förutsättningar som väntar honom. Tävlingsbilarna ska bli helt eldrivna.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-07 Citroën börjar vintertesta, eRX blir VM 2020, vad kör Carl Philip och Björk, HiQ sponsrar skånsk OS-drottning och Skåne leder över Jämtland!
I grevens tid, i elfte timmen eller vad ska man säga om detta att Citroën först i slutet av veckan ska köra sina första riktiga vintertester inför Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-07 Wehrlein tillbaka i DTM
Marcus Ericssons formel 1-stallkompis i Sauber, Pascal Wehrlein, fick inte förnyat kontrakt. Nu är det klart att Mercedes-skyddslingen återvänder till den tyska standardbilsracingserien DTM.
» Läs hela artikeln i Norran

18-02-06 Nya RallyX on Ice sänds i SVT
SVT kommer att sända finalen i RallyX on Ice, som körs i norska Gol den 3 mars.
– En intressant serie med likvärdiga bilar och en skön blandning avnamnkunniga förare och yngre förmågor, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-06 Klart: Blomqvist ska köra formel 4
Isac Blomqvist från Rasbo lämnar karting bakom sig för att köra formel 4. 16-åringen har signats av det holländska racingteamet MP Motorsport.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-06 Aléns enda seger, Østberg träffade sin nya "kompis", nyrullad Mazda på G igen och Opel-ledning i Monte Historique!
Idag för 30 år sedan tog Markku Alén sin första och enda seger i ”The International Swedish Rally” och detta i en Lancia Delta HF 4WD. Vid sin sida hade Alén som vanligt Illka Kivimäki och segermarginalen till tvåan Stig Blomquist/Benny Melander blev hyggligt stor, 1.37.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-06 Hör: Dennis Rådström släpper en låt inför rallyt
Dennis Rådström från Torsby kör junior-VM i rally i år och lagom till svenska vm-rallyt så har han släppt en egen kampsång - "Together we are winners"
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-05 Ingen vinterbrist i Rally Sweden eller i Bastogne, Emil B. tränar, snart fullt i gruspremiären och ett tack värt att ta efter!
Känns ändå rätt skönt att slippa tragget och de ständiga frågorna inför Rally Sweden ”är där någon snö i Värmland eller?”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-05 Röjsels Rally Vännäs blev kort men snabbt
Premiären i årets Rally-SM, Rally Vännäs, blev en kort men snabb historia för Daniel Röjsel tillsammans med co-drivern Nicklas Edvardsson, efter att de fått slänga in handduken redan efter den första etappen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-05 Solberg slog ut Kristoffersson
Petter Solberg blev tvåa i den individuella tävlingen i Race of Champions efter en finalförlust mot F1-legendaren David Coulthard i Saudiarabien.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-05 Hör: Hovfjället förlorar hundratusentals kronor på rallyt
Svenska rallyt brukar innebära klirr i kassan för många företagare. Men att tävlingarna nu har flyttat fram en vecka innebär att skidanläggningen Hovfjället förlorar över 200 000 kronor.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-04 Rosenqvist fyra i Chile - plockade tio placeringar
Felix Rosenqvist från Värnamo tappade ledningen i formel E-mästerskapet i racing när han kom fyra i stadsloppet i Santiago i Chile.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-02-04 Österberg bäste värmlänning
Under lördagen arrangerades den första av fyra deltävlingar i årets upplaga av RallyX on Ice i Östersund. De värmländska bidragen till tävlingen, Jimmie Österberg och Nils Andersson, slutade på en 6:e respektive 9:e plats.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-04 Liljesson gick i mål i SM-rallyt
Deras självklara mål var att ta den nya bilen till mål på sista sträckan. Och det klarade Victor Liljesson och kartläsaren Patrik Wiström, Linköpings MS.
» Läs hela artikeln i Corren
18-02-04 Kalle blev sjua i snöig premiär
Det blev en sjundeplats för Johan ”Kalle” Green från Hässleholms MK i årets första deltävling i rally-SM.
– Vi tappade tyvärr någon placering på slutet, säger HLMK-föraren.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-02-04 Meeke kritisk, Yaris WRC som "hyrbil", dansk J-ERC satsning och Solberg ROC-tvåa!
Med bara drygt en och en halv vecka till starten av Rally Sweden kommer lite oroande signaler från Citroën och med Kris Meeke som avsändare.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-04 Rosenqvist fyra i Santiago
Felix Rosenqvist gjorde en ny stark insats i Formel E. Svensken slutade fyra i Santiagos GP efter att ha avancerat tio placeringar i loppet efter tungt kval med däckproblem.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-04 Racingvärldsmästare med pokal, men utan bil
Thed Björk är världsmästare i racing. Men inför den kommande säsongen har ingen bil. Såvida det inte blir inhopp som prins Carl Philips extraförare i en ny säsong i Swedish GT.
» Läs hela artikeln i Norran
18-02-04 Drömstart för Oliver Eriksson i RallyX on Ice
Oliver Eriksson fick en drömstart när vinterserien RallyX on Ice inleddes i Östersund.
» Läs hela artikeln i SVT
18-02-03 Åhman snabbast på SM-tävling
Rally Pontus Åhman från Almunge vann den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen vid SM-tävlingarna i västerbottniska Vännäs. Segern var faktiskt överlägsen.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-02-03 Åhlin SM-segrade, succés för nya R-Sport, bittert för Jocke, Victor, Sigge, Østberg vann på slitna däck och Petter S. vill köra WRC igen!
Då fick Fredrik Åhlin precis den flygande start han önskade för sin comeback på hemmaplan när han vann Rally Vännäs.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-03 Solberg tvåa i Race of Champions
Under lördagen var det dags för den individuella tävlingen i Race of Champions. Petter Solberg blev tvåa efter en finalförlust mot F1-legendaren David Coulthard
» Läs hela artikeln i VF
18-02-03 Åhlin tog hem första SM-deltävlingen
Fredrik Åhlin, var tillsammans med kartläsaren Joakim Sjöberg, med bra redan från start i Vännäs. Efter första dagen låg duon två, men lyckades under lördagen avancera till första plats.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-02 Kristoffersson missade semi
Nationstävlingen i Race of Champions blev en besvikelse för värmlänningen Johan Kristoffersson och hans lagkamrat Joel Eriksson. Svenskarna blev utslagna inför semifinalen med minsta möjliga marginal.
» Läs hela artikeln i NWT
18-02-02 Åhlin tvåa efter första dagen
Under fredagen inleddes den första deltävlingen i årets Rally-SM. Tävlingen körs i Vännäs.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-02 14-åring debuterar i bil
Reiersen kör premiären l i RallyX on Ice – Walfridson sadlar om. Flera värmlänningar gör intressanta starter när RallyX on Ice-premiären körs i Östersund. Bland dem Jimmie Walfridson samt blott 14-årige Isak Reiersen.
– Det här är helt ofattbart, säger Reiersen.
» Läs hela artikeln i VF
18-02-01 Finnskog viktigt för Østberg, teamchef står över SM-premiären, Kalle på hemmaplan och från WTCC till World RX!
För Mads Østberg innebär helgens Rallys Finnskog sista möjligheten att få WRC-mil på snö i kroppen inför Rally Sweden där han och Torstein Eriksen gör debut med nya C3 WRC
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-02-01 Green vill nå pallen igen
Efter ett besvärligt fjolår med den nya bilen satsar Johan ”Kalle” Green från Hässleholms Motorklubb på nytt i rally-SM.
Kalles Toyota Corolla är i bästa skick inför helgens premiär i Vännäs.
– Målet är en pallplats, säger den 38-årige HLMK-föraren
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-01-31 Bekräftat: Ekström bildar team med norske stjärnan Bakkerud
I måndags spekulerade SVT Sports motorexpert Jonas Kruse i att Mattias Ekströms nya teamkamrat till årets rallycross-VM kommer att heta Andreas Bakkerud. I dag är det officiellt att duon Ekström och Bakkerud gör en gemensam satsning i EKS-teamet, med fabriksstöd från Audi.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-31 Inför rally-SM i Vännäs – här är favoriterna att hålla koll på
Rally-SM 2018 första deltävling avgörs i Vännäs under fredag och lördag. En deltävling som Mittmedia och VK sänder, som en del i satsningen på årets SM där vi sänder totalt tre deltävlingar – och snörök utlovas i Vännäs.
– Det har ju snöat hela tiden. Och nu har de ju hotat med två decimeter innan fredag igen. Men det får man så lov att tackla, säger tävlingsledaren Roland "Mikro" Åström.
» Läs hela artikeln i Norrtelje Tidning
18-01-31 Bakkerud kör för Ekström
Finnskoga MK-föraren Mattias Ekström berättade tidigare i veckan om en hundraprocentig rallycrossatsning.
Tre dagar senare står det klart att norrmannen Andreas Bakkerud ansluter till hans stall.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-31 Bakkerud till EKS, Nandan vill ha WRC-premiär i Värmland, stolt över Stugemo och Gryazin i älgkrock!
Det knallar inte bara i Rally Sweden utan nu gör det så även i World RX och idag presenterade Mattias Ekström vem som blir hans teamkompis i EKS, Andreas ”Baby Blue” Bakkerud.
»
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-31 Bakkerud kör för Ekström
Mattias Ekström aviserade en fullskalig satsning på rallycross i måndags. Nu står det klart att han plockar in norrmannen Andreas Bakkerud i sitt stall.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-31 Svenska Rallyt 2018 – allt om Rally Sweden
Svenska Rallyt 2018, eller Rally Sweden, startar den 15 februari.
Sportbladet ger dig en guide till Svenska Rallyt 2018 – publikplats, tider, sträckor, svenskar, liverapport och kartor.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-31 Fredrik af Petersens F1-blogg: ”Långa och tunga förare är en nackdel”
Det tog inte lång tid för Sauber-chefen Frederic Vasseur att bryta med Honda som motorleverantör för säsongen 2018. En timme för att vara exakt.
» Läs hela artikeln i SVeriges Radio
18-01-31 Racinglöftet siktar mot Formel 1
17-årige Edward Jonasson från Karlskrona tillhör eliten i Norden när det kommer till racing – och han drömmer om att gå ännu längre än så.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-30 Rena prisregnet över HLMK på motorgalan
Fjolåret var ett av de allra bästa i Hässleholms Motorklubbs historia med bland annat två SM-guld. Något som ytterligare ströks under i helgen vid Södra Bilsportförbundets motorgala i Malmö.
– Jag måste nog säga att 2017 är det bästa i klubbens historia, säger ordföranden C-G Wilke.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-01-30 Kristoffersson i Rally Sweden, Østberg kör Escort på NZ, 29 bilar till SM-sprinten, hemmaförare utmanar i Vännäs och gruset närmar sig!
I helgen knallade det i Rally Sweden Historic när Petter Solberg kom med sin anmälan. Idag knallade det om möjligt ännu värre när Johan Kristoffersson trillade in som absolut sista namn i startlistan till Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadslbadet
18-01-30 Mittmedia sänder rally-SM: "Känns häftigt att kunna utöka satsningen med tre deltävlingar"
Här kommer en present till alla motorälskare.
Mittmedia fortsätter sin satsning på motorsport och har nu förvärvat rättigheterna till tre deltävlingar i rally-SM 2018.
Det handlar om 2-3 februari i Vännäs, 23-24 februari i Östersund och 1-2 juni i Askersund.
» Läs hela artikeln i Öviks Allehanda
18-01-30 Hör: Johan Kristofferson kommer till start
Johan Kristoffersson: Jag har varit väldigt uppspelt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-30 Svensk världsmästare klar för Svenska Rallyt
En svensk världsmästare kommer till Svenska Rallyt. Sportbladet kan avslöja att Johan Kristoffersson kör Rally Sweden.
– Det ska bli väldigt väldigt kul.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-29 Mattias Ekström lämnar DTM
Mattias Ekström har kört sitt sista lopp i DTM. Nu satsar han enbart på VM i rallycross.
– Det är mitt livs svåraste beslut, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-29 Ekström kör enbart World RX, Petter S. till Rally Sweden, Paddon kör Grönholms Hyundai och lite programförklaring för Motorbloggen!
Då får Joel Eriksson en mindre att tampas med i DTM då Mattias Ekström i dag vid en presskonferens i Salzburg avslöjade att han lämnar serien efter 17 år. Istället blir det fullt fokus på att återta tronen i World RX som han förlorade 2017 till Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-29 Mattias Ekström lämnar DTM-serien – lägger allt fokus på rallycross-VM: "Vill ha mer tid för familjen"
Under måndagen meddelade Mattias Ekström att han lämnar tyska DTM-mästerkskapet.
Detta för att istället satsa helt på rallycross-VM under 2018.
– Det är det tuffaste beslut jag fattat under min karriär. Jag vill ha mer tid för familjen, säger Mattias Ekström på en presskonferens i Salzburg.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
18-01-29 Ekström satsar allt på rallycross
Mattias Ekström slutar med DTM och satsar allt på rallycross-VM kommande säsong.
– Det var troligen mitt professionella livs svåraste beslut, sa han på en presskonferens under måndagen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-29 Ekström kör bara rallycross
Finnskoga MK-föraren Mattias Ekström slutar med banracing i DTM och fokuserar närmast endast på rallycross.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-29 Mattias Ekström lämnar DTM-serien
Mattias Ekström lämnar DTM Svenske racingstjärnan Mattias Ekström lämnar tyska DTM-mästerskapet. Istället satsar han enbart på rallycross-VM under 2018.
– Jag vill ha mer tid för familjen, säger Mattias Ekström på en presskonferens i Salzburg i dag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-29 Hör: Petter Solberg kör svenska rallyt
Igår eftermiddag fick arrangörerna av Svenska VM-rallyt ett glädjebesked. Petter Solberg har bestämt sig för att ställa upp i historiska klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-29 Michalak smygstartar mot världseliten
Anders Michalak gjorde succé som rallycrossrookie under 2017. Nu växlar Almungeföraren upp och ett första test sker mot världseliten i Rally X On Ice redan på lördag.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-01-29 Petter Solberg gör comeback i Svenska rallyt
Den Värmlandsbekante norrmannen Petter Solberg gör comeback i rallybilen. Han kommer att köra den historiska klassen i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-28 Solberg kör Svenska rallyt
Rallycomeback för publikfavoriten. Petter Solberg är tillbaka i en rallybil. Den norske värmlänningen kör Svenska rallyt i tävlingens historiska klass.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-28 Ogier vann – trots stora besvär
Sébastien Ogier gjorde som de senaste fyra åren: Vann favorittävlingen Monte Carlo-rallyt. Men han tvingades kämpa hårt.
– Jag har aldrig haft så stora problem med däckvalen, säger världsmästaren.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-28 Katastroföppning för Hyundai, Ogier tog femte raka Monte-segern, tufft i Ludvika, Flodin BMW-segrade, Grönholm med Hyundai och prisregn hos Södra BF!
Den som före Rally Monte Carlo hade tippat Hyundai som ”first looser” hade nog haft lite svårt att bli trodd. Detta då xperter är tämligen överens om att 2018 ska bli både Thierry Neuvilles och Hyundais stora år men i premiären gick det mesta år h-e för Michele Nandans gäng.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-28 Ogier överlägsen vinnare i Monte Carlo
Sebastien Ogier fortsätter dominera den internationella rallyscenen. Fransmannen och M-sportföraren vann VM-premiären i det klassiska Monte Carlo-rallyt med klar marginal - med närmare en minuts försprång till tvåan, estländaren Ott Tänak. Finske Jari-Matti Latvala tog tredjeplatsen.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-28 Sébastien Ogier vann WRC i Monte Carlo
2018 kunde inte ha startat bättre för världsmästaren i rally. Sébastien Ogier vann i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-28 Ogiers dominans i Monte Carlo fortsätter – Esapekka Lappi körde ur på sista specialsträckan
Sebastien Ogier säkrade sin femte raka VM-deltävlingsseger i Monte Carlo på söndagen. Jari-Matti Latvala gasade in på en tredjeplats – medan Esapekka Lappi tappade sin fjärdeplats efter att ha tappat kontrollen över bilen
» Läs hela artikeln i YLE
18-01-27 Sébastien Ogier kör mot seger i Monte Carlo
Sébastien Ogier fortsätter att imponera i Monte Carlos VM-rally. Han har en halv minut försprång inför avgörandet.
– Det betyder att allt går enligt planen, säger WRC-mästaren.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-27 Ingåbon Emil Lindholm kom tvåa i Lapplandsrallyt
Emil Lindholm rattade sin första fyrhjulsdrivna rallybil in på andra plats i allmänna klassen i SM Arctic Lapland rallyt. Segern i rallyt gick till Eerik Pietarinen med en marginal på knappt två och en halv minut.
» Läs hela artikeln i YLE
18-01-27 Latvala i ett vakuum i premiären – klagar på besvärliga förhållanden
Jari-Matti Latvala kör mot en tredjeplats i starten på rallysäsongen. Han befinner sig i ett stort ingenmansland inför sista dagen.
» Läs hela artikeln i YLE
18-01-27 Ogier och Kopecky Monte-leder inför avgörandet, Polo R5 på svensk snö, brännande om burstoppning och när blev Lancia bättre än en Opel?
Blir en lite rumphuggen Motorbloggen då dagen har ägnats åt att tömma vad jag kallar rallygarage medan min bror hävdar att det rör sig om ett mindre skrotupplag.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-27 Ogier har utökat sin ledning i Monte Carlo
Sebastien Ogier har drygat ut sin ledning i Monte Carlo-rallyt. Efter 13 specialsträckor har fransmannen ett försprång på 33 sekunder till tvåan, estländaren Ott Tänak.
– Allt går enligt planen, säger Sebastien Ogier till wrc.com efter dagens racing.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-26 Bergslagsrallyt fyller 50 år
Skogsrundan i Ludvika står redo när Bergslagsrallyt kör igång för 50 året i följd.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-27 Latvala knappar in på Lappi – Ogier fortfarande i ledning
Jari-Matti Latvala fick ingen bra start på VM-rallyt i Monte Carlo men på fredagens sista specialsträcka slog han till med den näst snabbaste tiden.
» Läs hela artikeln i YLE
18-01-26 Kristoffersson i prestigetävling
Nu är det klart att Johan Kristoffersson blir en av förarna i Rally Of Champions - 2017 års världmästare i rallycross ser fram emot tävlingen.
– Petter Solberg har berättat mycket, säger Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-26 Joel Eriksson näste svensk i Race of Champions
Joel Eriksson jagar titeln världens bästa förare. Han får chansen i Race of Champions.
– Det blir grymt, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-26 Eriksson tävlar i mästarmötet
Joel Eriksson, från Tomelilla, är inbjuden till motorvärldens årliga mästarmöte i Saudiarabiens huvudstad Riyadh nästa helg.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-01-26 Rysk roulette i WRC-premiären, Ogier leder, Petter S. kör R5-Polo och Skoda satsar på cykel!
Att summera dag två av den ryska roulette som kallas WRC Rally Monte Carlo är inte lätt när man sitter i Hörby och all action sker 136 mil söderut i trakterna kring Gap i franska Alperna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-26 Tänak utmanar Ogier i premiären
Sébastien Ogier såg ut att vara på väg att säkra sin femte raka seger i Monte Carlo-rallyt – men en miss gör att han utmanas av Toyotas Ott Tänak inför de två sista dagarna.
– Jag är glad över att vara i ledningen, säger Ogier.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-26 Regerande världsmästaren leder Monte Carlo-rallyt
Regerande världsmästaren Sebastien Ogier har inlett årets VM-säsong där han avslutade den förra. Det vill säga i ledning. Efter att åtta specialsträckor är avverkade i Monte Carlo-rallyt är Ogier i täten - med närmare 15 sekunders marginal till tvåan, estländaren Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-26 Sebastien Ogier snabbast i Monte Carlo
Han kör på barndomens gator. Och är snabbast. Sebastien Ogier leder VM-rallyt i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-26 Rally-VM har startat – Lappi bästa finländare efter Latvalas mardrömsstart
Monte Carlos rally är det första av 13 VM-rallyn den här säsongen. Sexan Jari-Matti Latvala tappade 49 sekunder till täten redan på den första specialsträckan. Sebastian Ogier leder och Esapekka Lappi är fyra.
» Läs hela artikeln i Yle
18-01-26 Trion utmanar Ogier om titeln i rally-VM
Rally-VM är tillbaka med VM-premiär i helgen i Monte Carlo. I år gör fyra förare upp om titeln och VM-arrangören har lyckats blåsa nytt liv i en serie som var näst intill dödförklarad. Min favorit är en tystlåten kille som bjöd på en härlig skjuts i Värmland förra året.
» Läs hela artikeln i Expresen
18-01-26 Superdrama direkt i Monte Carlo
Det blev en minst sagt dramatisk start på årets VM-premiär i rally.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-25 Neuville snabbast men tipset till Ogier, Latvala utmanar om WRC-guld, Henning kör WRC-Fiesta och Åhlin fixar buss i Rally Sweden!
Var det en blivande världsmästare som inledde jakten på titel genom att vara snabbast på gårdagens shake down till Rally Monte Carlo?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-25 Liljesson siktar på topp fem
Victor Liljesson och kartläsaren Patrik Wiström, Linköpings MS, blir det andra ekipaget från Östergötland som ska åka hela rally-SM.
» Läs hela artikeln i Corren
18-01-25 Från intensiven till comeback i rallyfart
För fyra månader sedan rullade de ut i terrängen och fraktades, inför ögonen på chockade åskådare, bort med livshotande skador. Nu bygger teamet Sveriges säkraste rallybil. För det var inte såhär Robin Sandberg och Mathias Bengtsson ville avsluta karriären.
» Läs hela artikeln i Smålands Posten
18-01-25 Albin siktar mot SM-medalj direkt
Albin Nordh från Kisa, snart 20 år, ses som en av de största rallytalangerna i landet. Nu startar han snart sin första hela SM-säsong.
» Läs hela artikeln i Corren
18-01-24 Jokrar - kan bli avgörande och tillför spänning
En intressant del i jakten på framskjutna placeringar och VM-poäng, är hur WRC-teamen väljer att använda sina jokrar. Vad är det tänker ni?
Jag ska försöka förklara i korta drag.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-24 Kruse tror på Hyundai i märkes-VM
När det gäller rally-VM:s märkesmästerskap tror SVT Sports expert Jonas Kruse att Hyundai blir farliga.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-24 Felix Rosenqvist redo för 24-timmarsbatalj i Daytona
I helgen är det dags: klassiska Daytona 24-timmars avgörs i Florida, USA, med Värnamobördige Felix Rosenqvist till start i tävlingens snabbaste klass i en bil han delar med tre av sina närmaste racingvänner.
» Läs hela artikeln i VN
18-01-24 Kruses VM-tips inför rallypremiären
Sebastien Ogier har dominerat VM-serien i rally med fem raka titlar. Nu spår SVT Sports expert Jonas Kruse ett tronskifte på den internationella rallyscenen under 2018. Här följer Kruses VM-tips inför helgens VM-premiär.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-24 KMS utökar med rallysatsning, R5 Polo för Taxis, Meeke vill göra ett bra jobb och Kopecky i tjeckiska färgerna!
Gårdagens stora snackis var så klart det faktum att Kristoffersson Motorsport KMS köpt en av de första 15 VW Polo GTI R5 och ska med denna nu även satsa på rally
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-23 Arvikakille upp i värstingklassen
Värmländska racinglöftet Nils Andersson, 18, tar klivet upp i värstingklassen.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-23 Oliver tvåa i Rally Aluksne
Gunnarskogskillen Oliver Solberg inledde det nya rallyåret starkt med en andraplats bland juniorerna i Rally Aluksne och en niondeplats totalt i den första deltävlingen i det lettiska mästerskapet.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-23 Han utmanar VM-stjärnorna
Snart startar serien RallyX on Ice och nu står det klart att värmlänningen Nils Andersson, Westom, kommer att finnas med och fightas med de kända VM-namnen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-23 KMS satsar på rally
Kristoffersson motorsport har stora framgångar i racing och rallycross. Nu ska det värmländska teamet satsa på rally med Volkswagens nya Polo GTI R5.
Planen är att köra i VM och så småningom även hyra ut och sälja bilar.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-23 KMS satsar på rally
Efter att tidigare koncentrerat sig på racing och rally tar Kristoffersson Motorsport i Arvika nu även klivet in i rallysporten.
– Vi behöver bredda för att kunna trygga verksamheten och behålla våra kompetenta mekaniker, säger Tommy Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-23 R5-Polo till Sverige, Bakkerud ännu utan ratt, dansk talang till "Adam-Cup" och in memoriam Lars-Erik Thorp!
Att österrikaren Raimund Baumschlager skulle få de tre första VW Polo GTI R5 har varit känt ett tag och likaså att ytterligare tre skulle hamna i Belgien.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-23 Succérallyt kommer tillbaka till Nybro
Senast klubben arrangerade rallyt blev det närmast en succé.
» Läs hela artikeln i 24Nybro
18-01-23 VM-serien börjar i Monte Carlo – Latvala och lärlingarna försvarar Finlands färger
Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi och Teemu Suninen är med och slåss om titeln när rally-VM kör igång i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Yle
18-01-23 Hör: Prinsen inviger svenska rallyt
Prins Carl Philip inviger det svenska VM-rallyt som startar den 15 februari.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-01-23 Boendeplatser finns kvar till Rally Sweden
Mats Olsson: Det finns fortfarande boendemöjligheter kvar
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-01-23 Indycarstjärnor byter värmen mot rallycross på nordisk is
Tampa. Från asfalt och höghastighetsovaler till snö, is och rallycross. Indycarmästaren Josef Newgarden och trefaldiga Indy 500-vinnaren Helio Castroneves kör i svensk-norsk serie.
» Läs hela artikeln i DN
18-01-22 Succéåret kröntes med historiskt guld
Under 2017 skulle Anders Åberg ta reda på hur bra han egentligen är. Nu har han facit. Och i facit står det: Anders Åberg är bäst i Sverige. Och en värdig vinnare av den individuella Norra Skåne-pokalen.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-01-22 Prinsen inviger rallyt
Prins Carl Philip besöker Värmland även vid årets upplaga av Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i VF

18-01-22 Erikssons prisades på Bilsportsgalan
Såväl Jimmy som Joel Eriksson prisades under Bilsportsgalan i Göteborg i helgen. Bröderna från Tomelilla hyllades för sina framgångar under förra året.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda
18-01-22 När Opel vann Monte, "fun" med is och slicks, Ogier vill vinna på hemmaplan, raacingstjärnor till RX on Ice och vad ska Ekströms berätta?
För att få lite perspektiv på livet så är det i dag 36 år sedan Walter Röhrl utklassade en hel flock Audi quattro och vann Rally Monte Carlo med sin Opel Ascona 400.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-22 Blekinges racerstjärna prisad på gala
Tog hem bronset. 17-årige Edward Jonasson från Karlskrona drömmer om Formel 1.
» Läs hela artiken i Blekinge 24
18-01-21 William Nilsson korad till Årets Junior
Under säsongen segrade rallycrossföraren William Nilsson i RallyX Nordic och blev svensk mästare i klassen Supercar Lites. Och Bilsportsgalan utsågs han till Årets Junior. ”Det här känns riktigt, riktigt grymt”, säger den 18-årige Tomelillapågen.
» Läs hela artikeln iYstad Allehanda
18-01-21 Hör: William Nilsson utsedd till årets junior
18-årige rallycrossföraren William Nilsson från Tomelilla utsågs till årets junior vid Bilsportsgalan igår.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-21 Han sänktes – av det dåliga däckvalet
Dåligt däckval sabbade för Alexander Pettersson, NMS Boden, i Månstråket. ”Jag gjorde ett dåligt drag som inte bytte däck från början” säger Pettersson.
» Läs hela artikeln i NSD

18-01-21 Rekordgammal Sainz tog hem Dakarrallyt
Världsmästare 1990 och 1992. Ett kvarts sekel senare kan Carlos Sainz fortfarande köra rally i absolut världsklass. Det var det tuffaste dakarrallyt jag har kört, säger 2018 års vinnare av klassikern
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-01-21 Åhman i nytt satsande team
Ett nytt team, en ny bil och en ny målsättning om SM-guld. Almunges rallytalang Pontus Åhman, 22, växlar upp ordentligt under 2018.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-01-21 Ejeborg och Kruse prisade
Igår kväll fick SVT Sports reporter/kommentator Johan Ejeborg och motorexperten Jonas Kruse motta Bilsportens hederspris i samband med Bilsportgalan i Göteborg.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-21 Prisregn över Värmlandsförare på Bilsportgalan
I helgen klev många värmländska förare ut på Bilsport Awards röda matta som pristagare.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-21 Två månader till ERC-premiär, tre skåningar prisades på Bilsportgalan och inte "lapp på luckan" i Rally Vännäs
Medan vi har WRC-premiären väntande runt hörnet med tävlingscentrum i franska Gap på torsdag för Rally Monte Carlo dröjer det ytterligare två månader innan ERC sparkar igång. Nästan som en tradition att ”Rally-EM” har Azores Airlines Rallye som ”curtain raiser” alltså premiären den 22 mars.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

18-01-21 Bilsport Award 2017 – här är vinnarna
Tidigare idag avslutades omröstningen i Bilsport Award 2017. Årets grensegrare utsågs av en jury, och därefter kunde ni läsare i en omröstning utse vilka som skulle motta priserna Årets Senior samt Årets Junior.

Årets Junior: William Nilsson, Tomelilla

Årets Senior: Pontus Tidemand, Charlottenberg/Jonas Andersson, Arvika.
» Läs hela artikeln i Bilsport
18-01-21 Rekordgammal Sainz tog hem Dakarrallyt
Världsmästare 1990 och 1992. Ett kvarts sekel senare kan Carlos Sainz fortfarande köra rally i absolut världsklass. Det var det tuffaste dakarrallyt jag har kört, säger 2018 års vinnare av klassikern.
» Läs hela artikeln i Norrköpings TIdning
18-01-20 Kristoffersson fortsätter hos Solberg, rysk seger i Sigdalsrally, Solberg junior tvåa, BMW-åkare kört sitt "sidste sving" och Jonna behöver hjälp!
Fortfarande är där många veckor innan det är första tävlingen för World RX 2018 och det verkar som att alla toppteamen tar det med ro att presentera planerna för året.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-20 Carlos Sainz en etapp från segern i Dakarrallyt
Den andra segern är nära. Carlos Sainz är en etapp från att vinna Dakarrallyt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-19 Snöglädje inför rallyt
Efter år av snöbrist är läget det omvända med en knapp månad kvar till årets Rally Sweden. På flera specialsträckor har det inte varit så mycket snö sedan mitten av 1980-talet.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-19 En rallyskräll och ett bowlingunder
Han kom från ingenstans och körde hem ett SM-guld – på första försöket. Anders Åberg bjöd på årets skräll i rally-Sverige.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-01-19 Neuville går för guld, Mikkelsen stabil, britten Bogie kör Rally -SM Green till Vännäs, nyttig säkerhetsinfo och ny Motorlördag
Med mindre än en vecka kvar till första deltävlingen i WRC, Rallye Monte Carlo skruvas temperaturen upp både i tävlingsområdet, idag sju plusgrader men även mentalt hos både tävlande och rallyfans över hela världen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-18 Al Attiyah vann etappen – men Sainz går för seger Dakarrallyt
Nasser Al Attiyah vann etappen. Men det är Carlos Sainz som kör för seger i Dakarrallyt 2018.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-18 Sändningstider Svenska rallyt 2018
P4 Värmland sänder från Svenska Rallyt 15-18 februari. Lyssna på rallyradion du också.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-18 90 cm snö i Hagfors, rykteskarusellen med Citroën snurrar på, tre skåningar till SM-premiären och "ERX" kommer allt närmare
90 cm snö i Hagfors, rykteskarusellen med Citroën snurrar på, tre skåningar till SM-premiären och "ERX" kommer allt närmare.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-18 Sainz ökade ledningen i Dakar efter jurybeslut
Spanjoren Carlos Sainz utökade sin ledning i Dakar-rallyt till mer än en timme efter att juryn tagit bort tio minuter som tidigare lagts på.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-18 Carlos Sainz mot tredje segern i Dakarrallyt
För nio år sedan tappade han segern i Dakarrallyt i Fiambalá. I dag tog den sträckan Carlos Sainz närmare segern.
– Vi måste hålla i detta, dag efter dag, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-18 "Vill alltid att jag ska gå ner i vikt"
Kritiserad och ifrågasatt under två röriga säsongen med Sauber. Nu med ny bil, ny motor från Ferrari och ny teamkamrat så får Marcus Ericsson en ny chans. 2018 ska bli Marcus Ericssons år i formel 1.
– Kan jag göra ett riktigt starkt år 2018 så kan det leda till något väldigt, väldigt bra. Gör jag ett dåligt 2018 så kan det vara slut på min formel 1-karriär.
» Läs hela artikeln i Expressen

18-01-17 Hör: Rallyradions experter tippar Svenska rallyt
Rallyexperterna om årets upplaga av svenska VM-rallyt. Det är rekordmånga som anmält sig till Svenska rallyt i februari. När anmälningstiden gick ut igår hade cirka 130 team anmält sig. Våra rallyexperter kommenterar startfältet och tippar segraren i WRC-klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-01-17 Stort startfält i Svenska rallyt
Svenska rallyt den 15-18 februari får ett betydligt större startfält än förra året. Totalt 68 ekipage i WRC-klasserna jämfört med 47 bilar förra året.
– Det här är det största antalet på tio år, säger tävlingsledaren Christina Lundqvist Viklund till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-17 Snöigt rally väntar i helgen
Årets Treskerunda ser ut att bli en snörik historia.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-17 Skoda med fokus på Tidemand, Henning Solberg sist in Rally Sweden, svenska WRC-åkare lyfts ut och Neuville ser framemot Vauxhall-start!
Inget tvivel utan att Pontus Tidemand får kallas ”förste förare hos Skoda Motorsport sedan högste chefen Michal Hrabanek uttalat sig på mässan i Birmingham.
– Det blir samma upplägg i år och vi fokuserar på WRC 2 med Pontus Tidemand, slår Hrabanek fast.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-17 Daniel fortsätter i landslaget
22-årige Daniel Röjsel, bosatt i Anderstorp, fanns med som en av de tre juniorerna i rally som Svenska Bilsportsförbundet tog ut till landslaget idag.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd. nu
18-01-17 WRC för Solberg i Svenska rallyt
Det blir en Ford Fiesta WRC och inte en R5-bil som Henning Solberg kör i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-16 "Ett bevis på att jag tillhör de bästa i Sverige"
Daniel Röjsel var med i juniorlandslaget i fjol.
Under 2018 fortsätter han med det.
» Läs hela artikeln i VN
18-01-16 Nu börjar rallycrossbygget
Bygget av en rallycrossbana på Tierp Arena har inletts. På banan ska det köras stora mästerskapstävlingar, enligt platschefen Urban Axelsson.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-01-16 Hör: Rekordstort startfält i Rally Sweden
Glenn Olsson: "65 bilar är det mesta vi har haft på väldigt länge"
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-16 Hör: Första spadtaget till rallycross-bana i Tierp
Idag togs första spadtaget i bygget av en rallycross-bana på Tierp Arena. Urban Axelsson som är platschef vid Tierps arena säger att rallycross-banan ska vara klar till sommaren och beräknas kosta 10 miljoner.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-16 Emil och Ola kör J-WRC 2018, "The big four" anmälda till Rally Sweden och Mats försvarar fjolårssegern!
Hade ju bestämt att det inte skulle bli någon Motorbloggen i dag men när så beskedet som jag väntat på i flera dagar kom, att Emil Bergkvist kör J-WRC 2018 kunde jag inte hålla mig.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-16 Carlos Sainz straffas i Dakarrallyt - körde på fyrhjuling
”Hade kunnat dö”. Det var vilodag i Dakarrallyt. Ändå tappade ledaren Carlos Sainz tio minuter. Han bestraffas för att ha kört på en fyrhjuling.
– Tio centimeter till vänster och jag hade dött säger föraren.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-15 Johan femma i Jerringpriset
5) Johan Kristoffersson, bilsport
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-15 Värmlänningar i landslaget
Aldrig har det känts så här bra för mig". Inför måndagens Idrottsgala presenterade Svensk Bilsport årets landslag i motorsport. Vi hittar flera värmlänningar på listan över de största inom motorsporten i Sverige.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-15 Lyckat elbilstest för Joel Eriksson i Marocko
Joel Eriksson genomförde den gångna helgen sitt första test i det expansiva elbilsmästerskapet Formel E.
– Det har varit ett bra test, väldigt intressant och lärorikt, säger han.
» Läs hela artikeln i Skånskan
18-01-15 Matton till FIA och Budar tar över, Felix Åhlin till Rally Sweden med Jocke Sjöberg, 2018 landslaget klart med flera skåningar och Joel "E-testade"
Idag bekräftade FIA att Citroën-basen Yves Matton tar över jobbet som ”Rally Director” efter omstridda finländaren Jarmo Mahonen. Som efterträdare hos Citroen Racing har man utsett PSA Motorsports (Peugeot) ansvarige för ”customer racing” Pierre Budar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-15 Nilsson laddar i värmen
Rallycrossföraren William Nilsson laddar upp inför 2018 års säsong tillsammans med landslaget.
– Det har verkligen varit guld värt, säger Tomelillapågen.
» Läs hela artikeln i Skånesport
18-01-14 Peterhansel tog revansch i Dakarrallyt
I lördags förstördes allt av en sten. I går slog Stephane Peterhansel tillbaka.
– Jag är riktigt förbannad, säger den flerfalsige mästaren.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-14 Felix Rosenqvist ny totalledare i Formel E
Värnamobördige Felix Rosenqvist körde hem sin andra raka seger i elbilsmästerskapet Formel E när han vann lördagens E-Prix i Marrakesh, och tar därmed också över den sammanlagda ledningen i förarsammandraget.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
18-01-14 Snart 100 till Rally Sweden, snö till Monte Carlo, Skoda dominans i Torsby, Felix E-ledare, Sainz i topp och en glad bild!
WRC och Historic vilket gör det hundra procent säkert att det blir mint 100 anmälda innan man stänger på tisdag klockan 15.00. 34 bilar i WRC, då ännu utan Citroën och Ford och även gänget till J-WRC saknas.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-14 Fin vinterinramning i Finnskogsvalsen
Finnskogsvalsen lockade 130 bilar varav 90 kom i mål efter de åtta milen på vägar av VM-kvalité i trakterna kring Torsby i Värmland.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
18-01-14 Carlos Sainz tar över ledningen i Dakarrallyt
Allt gick Stephane Peterhansels väg. Fram till maratonetappen. Där tappade han ledningen - till Carlos Sainz.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-14 Rosenqvist en vinnare i Marrakech
Felix Rosenqvist började 2018 som han avslutade racingåret 2017 – med att vinna. Segern i Marrakech var hans tredje i formel E och nu leder han mästerskapet sammanlagt.
» Läs hela artikeln i DN
18-01-13 Seger för Felix Rosenqvist i Formula E
Felix Rosenqvist gjorde det igen. Han vann i Formula E.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-13 Folkrace på Sången – då blir det rekorddeltagande
På lördagen var det dags för folkrace på Sångens motorstadion i Hällefors. Ett evenemang som lockade rekordmånga startande.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-13 ”Här fick jag mitt genombrott”
På fyra veckor reser han till tre kontinenter. Tävlar i två mästerskap. Och laddar för en seger.
– Det var här jag fick mitt genombrott, säger Felix Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-13 Polisen: "Han blev påkörd av en rallybil"
En olycka inträffade på lördagseftermiddagen under rallyloppet Finnskogsvalsen. En olycka inträffade på lördagseftermiddagen under rallyloppet Finnskogsvalsen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-13 Toyota anmälda till Rally Sweden, Suninen gör WRC-premiär, Mikkelsen liknar Hyundaien med Polo och tävlande påkörd i Torsby
Då kom hela Toyota Gazoo Racing WRT med sina anmälningar till Rally Sweden, alltså Jari-Matti Latvala, Ott Tänak och Esapekka Lappi, alla så klart i Yaris WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-13 "En pojkdröm går i uppfyllelse"
Fjolårets JVM-succé ska toppas ytterligare 2018. "I år känns vi lugnare och tryggare", säger kartläsaren Johan Johansson från SMK Valdemarsvik.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
18-01-13 Hör: Goda vägförhållanden för Finnskogsvalsen
Sven Täppers: Det kommer bli täta fighter på väldigt fina vintervägar
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

18-01-12 Mikkelsen före Neuville i Monte, allt ljus på Østberg, Jonna Eson till Rally Sweden, Petter lånar bil till Stecka och familjen Rådström laddar...
I dags släpptes ”List of entries in seeded order” till ”86e RALLYE AUTOMOBILE MONTE CARLO” och där elva WRC-bilar är anmälda. Lite förvånad blev jag över att Andreas Mikkelsen har nummer #4 på sidorutan till sin Hyundai i20 Coupé WRC medan fjolårets WRC-tvåa Thierry Neuville går ut med #5. Sist ut av de elva som är nominerade för WRC-poäng är Craig Breen, Citroën.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-12 Mads Östberg säkrat WRC-styrning i Svenska Rallyt
Mads Östberg gör comeback i Citroën, det presenterades idag under bilsportmässan Autosport International i Birmingham.
– Jag har jobbat väldigt länge med att få detta på plats. Jag ska köra för Citroen i Sverige och det är helt fantastiskt, säger Östberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-11 Se: ”Det är inget annat som gäller”
Pontus Tidemand och kartläsare Jonas Andersson är regerande världsmästare i WRC2 och målet för 2018 är solklart.
– Försvara WRC2-titeln det är inget annat som gäller, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-11 Hör: Østberg kör WRC-bil i rallyt
Mads Østberg hoppas få fler tävlingar 2018
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
18-01-11 Kristoffersson hoppas på motorpubliken
14 har blivit åtta och de åtta ska under fredagen bli fem.
Då visar det sig också hur flitiga västvärmlänningarna och motorsportsentusiasterna varit på att rösta i årets Jerringprisomröstning.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-11 Kristoffersson ger 100 gånger pengarna
På måndag kväll vet vi vem som får årets Jerringpris. Johan Kristoffersson är en av kandidaterna. Oddset på att han vinner är 100 gånger pengarna.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-11 Østberg satsar med Citroën i Svenska rallyt
Svenska rallyt ser ut att få ett fint tillskott till tävlingen då norska Mats Østberg gör comeback tillsammans med Citroën.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-11 "Stecka" kör i Solbergs bil
På lördagen gör Stig-Olov "Stecka" Walfridson rallycomeback på hemmaplan i Finnskogsvalsen.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-11 Citroën för Østberg, "new livery" för WRC-bilarna, Tidemand och Veiby klara för Rally Sweden och dansk rallyprofil har gått bort!
Den uppmärksamme noterade kanske när jag igår skrev om Mads Østberg att det var med en bild på honom i Citroën-kostym som detta illustrerades. Ingen tillfällighet då jag redan då ”visste” att han i dag skulle presenteras som ny förare i ”Citroen’s factory line-up”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-11 Tidemand anmäld till Svenska rallyt
Det stora hemmahoppet i WRC 2-klassen, Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson, har nu anmält sig till Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-10 Sebastien Loeb fast i sanden - har brutit Dakarrallyt
Efter nio VM-titlar drömmer han om en seger i Dakarrallyt. Men efter fem dagar tog det slut. Sebastien Loeb har brutit tävlingen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-10 Intensiv upptakt för Felix Rosenqvist
Efter en hektisk fjolårssäsong har Värnamobördige Felix Rosenqvist inlett 2018 i ett fortsatt högt tempo. För några dagar sedan fanns han på plats i Florida, USA, för tester inför det stundande 24-timmarsloppet i Daytona, och i helgen kör smålänningen sitt första race för i år när Formel E-säsongen 2017/2018 återupptas i Marrakesh, Marocko.
» Läs hela artikeln i VN
18-01-10 Dags att rösta på din favorit till Guldankaret – det prestigefulla priset ska delas ut för femte gången
– Tobias Svärd, folkrace. MK Orions stora folkracestjärna fortsatte att dominera även 2017. Tog under säsongen sin etthundrade seger, vilken även följdes av fler. För att rösta på Tobias dam skicka SMS med GULD TOBIAS till 72072
» Läs hela artikeln i Norrtelje Tidning
18-01-10 Elias L. klar för Adam-Cup, Matton till FIA, inte mycket kvar att avslöja, Stugemo till Rally Sweden och Loeb fick bita i gruset
Idag släpper jag ner WRC-nyheterna till andra plats och börjar istället med en riktigt glad svensk rallynyhet.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-10 Rallystart för rallycrosstjärnorna
På lördag inleder många rallyförare säsongen i Värmland. Klassiska Finnskogsvalsen lockar hela 135 ekipage till skogarna runt Torsby – bland dem två värmländska rallycrossess.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-10 Rantzow kör vidare: ”Ni slipper mig inte helt”
Racingveteranen Lars Bertil-Rantzow tar ett sabbatsår från sabbatsåret och återvänder till Porsche Carrera Cup under 2018.
» Läs hela artikeln i HD
18-01-10 Ex-Chelseatränare i Dakar-krasch
Den förre tränaren för Chelsea och Tottenham, Andre Villas-Boas, 40, kraschade i Dakar-rallyt och fördes till sjukhus, skriver flera medier.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-10 Flera favoriter tappade i Dakarrallyt
Efter två etappsegrar fastnade Nasser Al Attiyah. I 50 minuter. Där kan han ha tappat segern i Dakarrallyt.
– Det var en riktigt usel dag, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-10 Galafeber – här är de nominerade
Vem får fira på Blekinge IF:s årliga idrottsgala? Vi har listan på de nominerade. Karlskrona Automobilklubb debuterar i sammanhanget och har chansen att vinna klassen ”årets idrottsevenemang”.
» Läs hela artikeln i Blekinge Läns Tidning
18-01-09 Treskerundan mot cancer
Rally Treskerundan har beslutat att göra en insats i kampen mot cancer och skänker därmed 100 kronor av startavgiferna till Cancerfonden
» Läs hela artikeln i VF
18-01-09 Förre mästaren bröt Dakarrallyt efter svår olycka
Nani Roma tappade kontrollen över bilen. Den slog runt flera gånger och den förre mästaren fördes till sjukhus. Därför har han brutit Dakarrallyt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-09 Guide till Formula E 2018 – datum, team, banor och tv-tider
Här är allt du behöver för att följa Felix Rosenqvists jakt på titeln
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-09 Tierp Arena gör nystart med rallycross
Tierp Arenas satsning på en bana för rallycross är i gång igen. En ansökan om bygglov har lämnats in till Tierps kommun. Målet är att banan ska stå klar någon gång under 2018.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
18-01-09 Bouffier kör både Monte och Korsika, Abbring till WRC2, två svenskar i "SM-premiären" och Marklund dubblar Euro RX och Porsche
Igår blev det officiellt från M-Sport att Bryan Bouffier kör tredje bilen i WRC-premiären, ingen nyhet då detta varit mer eller mindre känt i över en vecka. Däremot var det nytt att Bouffier även kör för M-Sport Ford World Rally Team i den franska deltävlingen i VM-serien Tour de Corse.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-09 Efter etapp tre – nu leder Stephane Peterhansel Dakarrallyt
Det tog tre dagar. Men nu är Stephane Peterhansel uppe i topp. 52-åringen leder Dakarrallyt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-08 Framgångsrikt år för Skillingaryds MK
2017 var det mest aktiva rallyåret genom tiderna och också ett av de mer framgångsrika för Skillingaryds MK. Aldrig under klubbens snart femtioåriga historia har så många förare och kartläsare tävlat i klubbens färger. 44 förare och 68 kartläsare är båda nya rekordnoteringar.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten
18-01-08 Se: Svensken som krossar i Rallycross
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-08 Stort intresse för Finnskogsvalsen
Snart avgörs årets upplaga av Finnskogavalsen och nu meddelar MK Ratten att 135 ekipage är anmälda till tävlingen.
» Läs hela artikeln i NWT
18-01-08 Papprazzis på Monte-test, rallylegenden Aaltonen till Rally Sweden H., vinter i Vännäs, luftigare hos Marklund och TER tveksam succé...
Just nu testas det för fullt i de franska alperna inför Rally Monte Carlo och alla fyra WRC-teamen är på plats och så även åtskilliga rally/motorjournalister.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-08 Cyril Despres segrare i andra etappen av Dakarrallyt
Han har vunnit Dakarrallyt fem gånger. Med motorcykel. Nu är Cyril Despres snabbast även med fyra hjul.
– Detta hade jag absolut inte förväntat mig, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-07 Suninen till M-Sport och WRC, Tom K. hyllades av ADAC, Ida fick dubbla bucklor och Moya fick "stroke"
Att det till slut blev finske talangen Teemu Suninen som fick förtroendet att agera ”hjälpryttare” åt Sebastien Ogier och Elfyn Evans hos M-Sport var ingen större överraskning. Suninen finns redan hos M-Sport där han redan kört både WRC2 och även gjort lyckade inhopp i WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-06 Stor dramatik i Kanonrundan
Det var bara en blinkning som skilde. Michael Wikström vann North Rally Boden tre sekunder före Thomas Lahti. Båda tävlar för NMS Boden och de två bjuder ofta på raffel.
» Läs hela artikeln i NSD
18-01-06 Peterhansel besviken efter första etappen av Dakarrallyt
Stephane Peterhansel laddar för sin 14:e seger. Men då måste han förbättra sig.
– Jag körde som en mormor, säger han efter den första etappen.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-06 Snö på Röjden, Monte-kopia i Österrike, tufft för RX-Magda, Dakarrallyt i gång och co-driver Moya akut opererad!
Så här ser det ut på Röjdensträckan i Rally Sweden en styv månad innan start. Meterhöga snövallar och både tjockt is/snötäcke på vägen bådar gott för andra deltävlingen i WRC 2018.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-05 Inget WRC för Skoda, Adielsson till Torsby, dyr väglagning kortar Snapphanerallyt och vi minns Mats!
Nu dementerar Skoda Motorsport själv ryktet att man var på väg att göra comeback i WRC. Senast detta begav sig var 2005 och sedan dess har man istället fokuserat på mer kostnadseffektiva R5-bilar och WRC2. Men trots detta så har utländska ”experter” sett tecken i skyn på att tjeckerna skulle över ta Volkswagens
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-05 Rallytävling bidrar till kampen mot cancer
Rally Treskerundan, som avgörs den 20 januari, skänker 100 kronor av varje startavgift till Cancerfonden.
» Läs hela artikeln i VF
18-01-05 Joel Eriksson i Formel E-test för Virgin Racing
Joel Eriksson är klar för sitt första test i det snabbväxande elbilsmästerskapet Formel E tillsammans med det segerrika toppteamet DS Virgin Racing.
» Läs hela artikeln i Skånesport
18-01-05 Dakarrallyt - här är guiden till Rally Dakar 2018
Den 6 januari är det dags igen - Dakarrallyt startar för 40:e året i rad.
Sportbladet ger dig guiden du behöver inför Rally Dakar, med datum, etapper, tv-tider och favoriterna.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
18-01-04 SM-dubbel för Wilkes HLMK
Hässleholms Motorklubb har redan SM-deltävlingen Snapphanerallyt på 2018 års agenda.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
18-01-04 Meeke kritisk till Mattons tänk, riktig vinter väntar i Torsby och Kadetten lever
Känns inte som att harmonin hos Citroën är total och Sebastien Loebs comeback om än bara i tre WRC-tävlingar, verkar inte heller ha höjt mysfaktorn i Yves Mattons garage.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-03 Hyundai första WRC-team, Wilke+SM-Sprinten=sant, finsk utbrytarserie i rally, Joel E. testar för FormelE och rally när det är som bäst!
Hyundai Motorsport GMBH som blev första WRC-team att anmäla sig till deltävling två i WRC 2018, Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-02 WRC-promotorn jobbar mot 2-dagars tävlingar, behövs rally moderniseras och finsk toppåkare till RS Historic!
Verkar som att WRC-promotorn med Oliver Ciesla i spetsen försöker genomdriva förslaget med att framöver göra tävlingarna till ”two-days event”. Förslaget samkörs med ambitionen att utöka VM-kalendern från dagens 13 tävlingar till 16 stycken.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-01 Ola F. byter till Ökenrally, ERC-premiär i Atlanten för Tom K. och 240 den perfekta "föråkarbilen"!
Då börjar vi 2018 och det är bara att inse faktum, nyårshelgen händer inte mycket på motorsportfronten. Men i samband med att f.d co-drivern till Tidemand, Mikkelsen och Østberg, Ola Floene önskade mig Gott Nytt År avslöjade han också att han nu byter spår i karriären.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
18-01-01 SVT-experterna: ”Det önskar vi oss 2018”
Jonas Kruse, motorsport:
– Jag önskar att Pontus Tidemand ska få köra några WRC-tävlingar, det har han förtjänat. Jag önskar också att dominansen av svenska förare och team fortsätter i rallycross-VM så att vi får se ännu en svensk världsmästare. Jag tror att Johan Kristoffersson har jättestora chanser att försvara sin titel. Det är rentav mycket som talar för det. Jag skulle vilja säga att Petter Solberg och Mattias Ekström ihop med Sebastien Loeb är hans största konkurrenter. Jag vill höja ett stort varningsfinger för Loeb.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-01 Gäster med guldglans i Årskrönikan
2017 blev ett riktigt guldår i svensk idrott. Tove Alexandersson, Sarah Sjöström, Johan Kristoffersson och Peder Fredricsson vann totalt 14 VM- och EM-guld under året. Alla gästar Yvette Hermundstad och ser tillsammans tillbaka på årets höjdpunkter.
» Läs hela artikeln i SVT
18-01-01 Chile nytt i WRC, Motorbloggen "klickraket" och jag kommer ut som f.d Saab-Lover!
Ser ut som att Chile får sin tävling i WRC och detta redan 2019, inte som ersättare utan en helt ny fjortonde deltävling. Promotorn Olivier Ciesla medger att man är väldigt nära en överenskommelse med ett andra rally i Sydamerika.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan