Besök officiella hemsidan
2021

Rally-SM 2021

Traditionella Rally-SM 2021 Asfalt-SM 2021
26-27
febr Boden  
14
aug Killingen Kil
27-28
aug South Swedish Rally Älmhult
10-11
sept Snapphanerallyt Hässleholm
24-25
sept Göhlin Skilling 500 Klevshult
www.rallysm.se
4
april Påsksprinten Jönköping
8
maj City Race Uddevalla
22-23
maj Tierp Arena SM-Sprint Tierp
22-23
maj Tierp Två dagar
19
juni Drive VXO Växjö
www.rallysm.se  
   
Grus-SM 2021  
16
juli Hästkraftsveckan Årjäng
7
aug Hårdingen Vara
21
aug Bergslagsrallyt Ludvika
4
sept Sigtunasprinten Sigtuna
16
okt Karlskronapokalen Karlskrona
www.rallysm.se  
 


Rallyradio Liveresultat
Rallyradio Liveresultat


21-04-02 Asfalts-SM i Tierp 22-23 maj är inställt
Efter samtal och rekomendation med RF, Länstyrelsen,Smittskyddsläkare så har MK Tierp idag beslutat att på ett juridiskt hållbart sätt går det inte att genomföra en tävling nu.

Rallyutskottet, SM-promotorn och domarordförande är informerade.
– Vi vill tyvärr inte leta gråzoner som inte håller vid en anmälan mot arrangemanget tävlingsledaren riskerar fängelse eller böter och klubben en ekonomisk katastrof, säger Jörgen Joons, MK Tierp
21-03-14 Rosenlund Asfalts-SM ställs in
Smittspridningen ökar i region Jönköping och det är ansträngt läge på länets sjukhus. På grund av detta har regionens smittskyddsläkare lämnat tydliga råd till arrangören, Jönköpings MK, att inte arrangera tävlingen som samlar personer från andra regioner, som vanligtvis inte möts, till Jönköping under påskhelgen.

Tävlingsplatsen är på ett åkeri där möjligheten att komma intill enbart är under en storhelg.

Elitverksamhet ska bedrivas, men med rådande omständigheter, mycket stark uppmaning från regionens smittläkare, i samförstånd med SM-promotorn, rallyutskottet och domarordförande beslutas att tävlingen ställs in.
– Naturligtvis är det tråkigt för alla som har sett fram emot tävlingen men i detta läge är det viktigt att ta ansvar för våra tävlande och funktionärers hälsa. Vi har full förståelse för att man kan känna besvikelse inför detta besked men det är viktig att lyssna och ta till oss av regionens smittskyddsrestriktioner, säger Pia Thulin och Ann-Marie Nottemark från tävlingsledningen.

För tävlande som betalt in sin avgift ombeds kontakta am.nottemark@skickat.net
21-03-07 Rally Live levererar sändningarna till Rally-SM
SM-promotorn Svenska RallyMästerskapen AB har kommit överens med produktionsbolaget Rally Live om ett löpande avtal gällande mediaproduktionerna från samtliga deltävlingar i de tre SM-serierna från 2021 och framåt. Rally Live är ett produktionsbolag specialiserat på radio- och tv-sändningar från rallytävlingar, och har sedan 2014 sänt ett hundratal tävlingar runt om i Sverige, och ansvarat för den populära Rallyradion från SM samt produktion av SM-magasinet sedan 2014. Detta fortsätter nu när Svenska RallyMästerskapen AB tar över ansvaret för Rally-SM.

Varje SM-tävling följer tiotusentals svenskar tävlingarna genom de livesända radiosändningarna, där Rally Lives kunniga reportrar ger direktrapporter från sträckmålen, livstider, info och kuriosa med en gnutta humor och glimten i ögat. Ett koncept som blivit oerhört populärt bland rallypubliken. Från Svenska RallyMästerskapens tre SM, Asfalt-SM, Grus-SM och Traditionella-SM, kommer Rally Live finnas på plats samtliga tävlingar och sända rallyradio samt efter tävlingen leverera ett TV-magasin från tävlingen. Dessutom kommer Rally Live att producera live-tv från samtliga tävlingar i Asfalt-SM, som startar på påskdagen i Jönköping.
– Det känns oerhört kul och hedrande att få fortsätta vårt långa arbete med Rally-SM över de kommande åren. Vi ser mycket fram mot att fortsätta ta förare, kartläsare och team på pulsen och leverera all spännande action mästerskapen bjuder på till alla lyssnare och tittare som följer tävlingarna runt om i världen. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med personerna inom Svenska RallyMästerskapen och ser mycket fram mot att få vara med och fortsätta utveckla SM-serierna. Att vi även kommer få möjlighet att sända live-tv ska bli oerhört roligt, inte minst för att i dessa pandemitider ta tävlingen hem till folks tv-soffor när publik tyvärr inte får vara ute på tävlingarna. Vi längtar till att dra igång i Jönköping i april, säger Sebastian Bourghardt från Rally Live.
– Vi är mycket nöjda med att avtalet med Rally Live har skrivits till våra tre mästerskap, traditionella Rally-SM, Asfalts-SM och Grus-SM, säger Sara Mejving Svenska RallyMästerskapen AB.

Premiär för Rally-SM blir det 4 april i Jönköping, mer info på rallysm.se
21-02-24 Högt tryck på förtursanmälan till Asfalts-SM
Den 7 februari på eftermiddagen släpptes möjligheten att förtursanmäla sig till Asfalts-SM.
– Vi fick in 46 anmälda första dagen så intresset är stort. Vi hade planerat att ha anmälan öppen i två veckor men fick stänga den mycket tidigare. För att säkerställa en relevant lista kommer vi att publicera vilka som anmält sig när betalningen är gjord av samtliga. Förtursanmälan gäller som garanterad start i Asfalts-SM deltävlingarna men som tävlande måste man även anmälan sig ”som vanligt” till arrangören, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen.

Mer information om hur betalningen till förtursanmälan ska ske finns på rallysm.se och under förtursanmälan.

Imorgon öppnar Jönköpings MK sin anmälan till Asfalts-SM premiären den 4 april.

Arrangören har plats för 150 startande.
Tävlingen är publikfri och körs på inhägnat område.
21-02-19 Säffle flyttar till 2022 – dubbla SM-tävlingar i Tierp
Utifrån det rådande osäkra läget väljer Säffle MC att inte medverka i årets Asfalts-SM. Anledningen till att organisationen har fattat detta beslut är att SM-promotorn vill redan nu kunna säkerställa en full SM-serie för de tävlande och Seffle City Motor Challenge inte kan medverka utifrån de förutsättningarna.
– Vi har full förståelse att Svenska RallyMästerskapen vill ha allting klart nu. För att kunna genomföra en SM-deltävling i nuläget krävs att det genomförs som ett publikfritt arrangemang på inhägnat område och de möjligheterna har vi inte då vår tävling och sträcka var tänkt som en stor folkfest som alla ska kunna ta del av, säger Fredrik Erixon i Säffle MC.
– Att hoppas att vaccineringen ska ta fart och att restriktionerna ska kunna lättas till den 5 juni ser tyvärr mörkt ut, så därför är det bättre för allas skull att intebinda upp sig på en SM-deltävling som vi sen inte kommer att kunna genomföra,menar Fredrik Erixon och fortsätter att tävlingsdatumet kommer att ligga kvar ifall något förändras, men om det blir tävling körs den utan SM-status.
– Vi tar nya tag mot 2022 och önskar Svenska RallyMästerskapen och de andra arrangörerna stort lycka till, avrundar Fredrik från Säffle MC.

Tierp, ersätter Säffle, och blir dubbelarrangör den 22 – 23 maj.

Asfalts-SM 2021
4 april Jönköping
8 maj Uddevalla
22 – 23 maj Tierp (två tävlingsdagar)
19 juni Växjö
21-02-06 Ny finalarrangör i Asfalts-SM
Från början planerades finaltävlingen i anslutning till SM-veckan i Halmstad i juli månad.
– Vi kommer att lägga finaltävlingen av Asfalts-SM i Växjö. Datumet, som inte krockar med SM-veckan, blir något tidigare, den 19 juni 2021. Tävlingen kommer att köras på inhägnat område inne på flygfältet i Uråsa utanför Växjö, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen och nämner att tävlingen kommer attheta DRIVE VXO Asfalt SM-final.

Asfalts-SM kalendern: 4 april Jönköping, 8 maj Uddevalla, 22 maj Tierp, 5 juni Säffle och avslutningsvis Växjö 19 juni.
– Imorgon kväll öppnar förtursanmälan till Asfalts-SM. Där finns möjlighet att anmäla sig till hela mästerskapet. 50 platser finns och förtursanmälan är öppen till 21 februari. Förtursanmälan gäller garanterat plats till ovan tävlingar i Asfalts-SM, men som tävlande måste du även anmäla dig ”som vanligt” till arrangören också, berättar Sara Mejving från Svenska RallyMästerskapen.

Förtursanmälan och mer information finns på rallysm.se.
21-02-05 Snart är det SM-premiär i Jönköping – Rosenlunds Asfalts-SM
Snart publiceras inbjudan till Jönköpings MK deltävling i Asfalts-SM. Tävlingen kommer att gå i industriområdet söder om Jönköping under påskdagen. Med tanke på åkeriet, som tävlingsplatsen är vid, har datumet justerats.
– Det passade åkeriet bättre att låna deras anläggning under söndagen istället. Vi har fått godkänt av förbundet och SRM att tidigarelägga en dag. Tävlingen går söndagen den 4 april som är påskdagen i år. Vi kommer att köra tre omgångar med en totallängd på strax över 1,2 mil. Service, anmälan och HQ är beläget rakt över europavägen – på AD:s centrallager, berättar tävlingsledarna Pia Thulin och Ann-Marie Nottemark som hälsar landets asfaltsspecialister välkomna till fartfylld söndag.

Tävlingen är inom inhägnat område, och ingen publik tillåts. Rosenlunds Asfalts-SM kommer att webbsändas så att rallypubliken kan följa den spännande SM-premiären.
21-02-03 Viruset försvann inte när nya året tog vid…
Pandemin och landets vaccinationstakt gör att Svenska RallyMästerskapen arrangerar, i samråd med förbundet, traditionella rally-SM under sju intensiva veckor i höst. Den förändrade tävlingskalender ser ut som följer:

Traditionella Rally-SM 2021
14 augusti Killingen Kil
27 - 28 augusti SydSvenska Rallyt Älmhult
10 - 11 september Snapphanerallyt Hässleholm
24 - 25 september Göhlins Skilling 500 Klevshult

– Som restriktionerna ser ut just nu, de starka signalerna förbundet lämnat samt myndigheters nationella samsyn gällande tillståndshantering gör att vårt traditionella rally-SM, som körs utanför inhägnat område, kommer att genomföras efter sommaren.
– Elitverksamhet ska fortgå men samtidigt tar vi ett ansvar för våra tävlande, funktionärer och vår härliga rallypublik genom att flytta fram årets försommartävlingar till hösten, säger Anders Martinsson vd för Svenska RallyMästerskapen AB.

Fotnot: Sigtuna Grus-SM har varit behjälplig i tidigareläggning av sin tävling för att bereda plats till traditionella rally-SM. Nytt datum för Sigtuna är 4 september 2021.
21-02-01 Rally Live levererar populära Rallyradion från MAS Mästerskapet
Till 2021 lanserar arrangörsföreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, en ny rikstäckande rallyserie vid namn MAS Mästerskapet. Nu står det klart att samtliga deltävlingar i serien kommer direktsändas i rallyradion av produktionsbolaget Rally Live. MAS och Rally Live har sedan tidigare ett långt samarbete, där Rally Live stod för radio-och tv-sändningar för Rally-SM de 5 säsonger MAS promotor till SM-serien. Ett samarbete som nu fortsätter med det nyinstiftade MAS Mästerskapet.
– Det ska bli väldigt kul att få fortsätta vårt långa och framgångsrika samarbete med MAS, och det ska bli jättekul att få bevaka deras fantastiska tävlingar i våra radiosändningar under 2021. MAS har ett spännande upplägg på sin serie, och jag tror intresset kommer vara stort både för att vara med och tävla och lyssna på tävlingarna i radion, säger programledaren Sebastian Bourghardt från Rally Live.

Premiär för mästerskapen blir den 6 mars med Jämtnatta i Östersund. Mer info finns på facebook: https://www.facebook.com/Masmasterskapet/

21-01-20 Sprint blir Grus och Asfalt
När Svenska RallyMästerskapen signade avtal med SBF gjordes det för tre mästerskap, ett traditionellt och två nya unika mästerskap.
– Vi fick inte använda namnet sprintmästerskap då Riksidrottsförbundet och SBF fann detta namn tillhöra SM-veckan. Nya enkla namn till våra två mästerskap togs fram och har nu blivit godkända, säger Jocke Berg från Svenska RallyMästerskapen AB.

Alltså fortfarande tre mästerskap. Förutom det traditionella Rally-SM kommer nu de nya namnen att vara Asfalts-SM och Grus-SM. Regeltexten ska snart vara uppdaterad i rätt namn samt SRM:s övriga trycksaker.

Tryck här för mer info!