Till  hemsidan!

11-15 februari 2010

Svenska Rallyt 1998 Svenska Rallyt 1999 Svenska Rallyt 2000
Svenska Rallyt 2001 Svenska Rallyt 2002 Svenska Rallyt 2003
Svenska Rallyt 2004 Svenska Rallyt 2005 Svenska Rallyt 2006
Svenska Rallyt 2007 Svenska Rallyt 2008 Svenska Rallyt 2010
Svenska Rallyt 2011 Svenska Rallyt 2012 Svenska Rallyt 2013
Svenska Rallyt 2014 Svenska Rallyt 2015 Svenska Rallyt 2016
Svenska Rallyt 2017 Svenska Rallyt 2018 Svenska Rallyt 2019
Svenska Rallyt 2020 Svenska Rallyt 2022 Svenska Rallyt 2023
Svenska Rallyt 2024    

TV-tider Rally Sweden Några bra länkar under rallyt:
Torsdag 11 febr:  
16.35 Viasat Motor Shakedown
     
Fredag 12 febr:  
22:00 Viasat Motor Sammandrag dag 1
     
Lördag 13 febr:  
22:00 Viasat Motor Sammandrag dag 2
     
Söndag 14 febr:  
12:30 Viasat Motor + TV6 Direktsänding
22:00 Viasat Motor Sammandrag dag 3
     
Måndag 15 febr  
22:00 Viasat Motor Sammandrag dag 1-3
     
WRC.com Officiell VM-hemsida
Rally Sweden Svenska deltävlingens hemsida
SR/Svenska Rallyt Sänder radio live och uppdaterar med nyheter
SVT/Värmland Värmlands Nytt följer rallyt
Res. Shakedown  
     
  Förarhemsidor:  
P-G Andersson  
Patrik Flodin  
Jocke Nyman  
Patrik Sandell  
Per-Arne Sääv  
     
10-12-20 Richard Göransson satsar på Svenska Rallyt 2011
Glöm rast och vila. Richard Göransson följer upp sitt fjärde STCC-guld med att göra en satsning på Svenska Rallyt och får mäta sig med VM-eliten under vinteruppehållet.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Richard. Jag har besökt Svenska Rallyt i många år och drömt om att själv en dag få köra det och nu är den dagen snart här.

Richard Göransson kommer att köra en Mitsubishi Lancer Evolution X och han ser rallysatsningen i vinter som en viktig del i sin utveckling som racerförare. Han har tidigare gjort inhopp i långlopp på Nürburgring och kört enduroklassikern Gotland Grand National.
– Jag har alltid sagt att man som racerförare har nytta av att tävla mycket och ofta. Satsningen på Svenska Rallyt är något helt nytt för mig, en helt ny utmaning och det här är något som kommer att stärka mig ytterligare som förare, förklarar Richard.

Richard är efter fyra STCC-titlar på de senaste sju säsongerna van att vinna. Men inför Svenska Rallyt som är det första VM-rallyt för 2011 med toppförare på plats har Richard en realistisk målsättning.
– Jag är ödmjuk inför uppgiften. För mig blir det första gången jag kör ett så stort rally som Svenska Rallyt med VM-förare i startfältet. Jag har stor respekt för alla konkurrenter och är väl medveten om hur svårt det här är. Målsättningen är i första hand att gå i mål i Karlstad. Det är många som har gjort det här satsningen möjlig och att fullfölja rallyt skulle vara ett bra sätt att tacka dem på, avslutar Richard.

Richard Göransson kommer att köra för Eljas Motorsport och Fredrik Eljas ser fram emot att ha den fyrfaldiga STCC-mästaren i sin bil i Svenska Rallyt.
– Richard är en stor förartalang och med rätt förberedelser tror vi att vi kan höja på en del ögonbryn i rallyvärlden, säger Fredrik. Richard har en ödmjuk målsättning men vi tror absolut att Richard har möjlighet att ta en topp-5 placering i klassen om snövallarna inte är i vägen.

Svenska Rallyt körs den 10-13 februari med start och mål i Karlstad. Rallyt ingår i VM-serien och är säsongens första rally och samtliga WRC-team och förare kommer att vara på plats. Richard Göransson kommer att köra i klassen Otrimmat 4WD och mer information om Richards deltagande kommer finnas på www.richardgoransson.com
10-12-03 Upplev årets största rallyhändelse på plats!
Nu är det hög tid att planera ert besök till Svenska Rallyt i Karlstad och de värmländska skogarna. 10-13 februari 2011 är det dags för världseliten att göra upp i den första deltävlingen i 2011 års VM. I samband med rallyt har du möjlighet att krydda din upplevelse med ett antal aktiviteter -allt ifrån att köra rally själv till särskilda VIP-paket med extra guldkant.

www.rallysweden.se ser du aktuella nyheter!
Uppdatera dig med jämna mellanrum om förberedelserna inför 2011 års upplaga av Rally Sweden. Här får du aktuell information om deltagarna, körsträckor och tider, Club Rally Sweden, eventaktiviteter etc. Här kan du även boka boende på utvalda hotell och vandrarhem i alla prisklasser de aktuella datumen, entrébiljetter och olika aktivitetspaket direkt online.

10-05-06 Högsta betyg för Rally Sweden
Positiv FIA-rapport från årets Rally Sweden
Förra veckan tog det internationella bilsportförbundet (FIA) det positiva beslutet att Rally Sweden får VM-status även 2011. Till grund för beslutet låg bland annat den officiella FIA-rapporten från årets tävling som nu har publicerats och som ger Rally Sweden högt betyg för tävlingen 2010.

Varje deltävling i rally-VM betygssätts av en av FIA utsänd observatör. Rapporten består av 67 punkter där allt från marknadsföring till säkerhetsarbete bedöms enligt en 4-gradig betygsskala.
– Årets rapport är en av de bästa vi någonsin fått, säger Bertil Klarin, stolt tävlingsledare och VD.
– Organisationen har återigen levererat ett arrangemang av hög kvalitet, både sportligt och kommersiellt, och att vädergudarna i år gav oss en riktig vinter bidrog till ett positivt helhetsintryck av tävlingen.

I FIA-rapporten får Rally Sweden 2010 högsta betyg på invigningsceremonin med H.K.H Prins Carl Philip och superspecialsträckan på Färjestads travet. Även målceremonin på Stora Torget i Karlstad och marknadsföringsinsatser före och under tävling lovordas i rapporten. De sk 0-bilarna med uppdrag att inspektera specialsträckorna strax före tävlingsbilarna får beröm för sitt goda arbete och funktionärernas vänliga bemötande, speciellt mot den internationella mediekåren, omnämns också.

På minussidan finns bland annat avsaknad av vissa zonskyltar och observatören efterfrågar mer plastband för markering av publikområden på några sträckor. Avståndet mellan Head Quarter i Karlstad och serviceplatsen i Hagfors beskrivs i rapporten som en logistisk utmaning men upplägget för att kunna nå specialsträckor längre norrut möter även förståelse.
10-04-27 Rally Sweden även 2011 "En seger för hela organisationen"
Rally Sweden får VM-status även 2011. Det beslutet tog det internationella bilsportförbundet, FIA, i dag.
– En seger för hela organisationen. Det här har vi kämpat hårt för, säger Bertil Klarin, VD för arrangerande Svenska Rallyt AB.


Rally Sweden 2010 blev en lyckad tävling både sportsligt, publikt och säkerhetsmässigt. Det var viktigt i kampen om en fortsatt plats i VM-kalendern. I går kom också beskedet från World Motor Sport Council att även nästa års VM-rally på snö och is kommer att avgöras i Sverige.

Lobbyarbetet för att återigen få en årlig återkommande plats i VM-kalendern inleddes redan under sommaren 2009 när det stod klart att det tidigare beslutet från FIA, som innebar att alla VM-tävlingar bara skulle få köra vartannat år, hade hävts. Arbetet med att övertyga FIA om att Sverige borde ha en årlig permanent plats i kalendern intensifierades under hösten och detta arbete har nu resulterat i ett positivt besked gällande åtminstone 2011.
– Vad som händer efter 2011 vet vi fortfarande inte, men utsikterna är mycket goda att vi har en svensk VM-tävling även 2012, säger en lättad och glad Klarin och tillägger apropå dagens beslut:
– Det här är en stor seger för oss. Nu kan vi tillsammans med våra samarbetspartners fortsätta att utveckla tävlingen och hela evenemanget för framtiden.

Rally Sweden blir första deltävlingen i 2011 års mästerskap. Tävlingen kommer att avgöras 10-13 februari.

Se hela kalendern på: www.fia.com/en-GB/mediacentre/pressreleases/wrc/2010/Pages/wrc_2011.aspx
10-02-12 VM poäng i Rally Sweden för Pelle Sääv
Efter tre tuffa dagar har Pelle Sääv från Linköping äntligen nått målet i årets Rally Sweden, hela 35 mil specialsträckor har avverkats under dessa dagar. Det har varit ganska tuffa förhållanden då det inte fanns någon riktig isbotten på vägarna.
- Det har gått lite hårt åt däcken på de ställen som gruset kommit fram, då däcken blir varmare på grus och då släpper dubbarna från gummit. Vi har haft lite halkigt men det har inte varit så stora problem, förklarar Pelle Sääv.

Pelle är i det stora hela nöjd med insatsen i Rally Sweden.
- Vi har varvat riktigt bra sträcktider med lite sämre tider, tyvärr fastnade vi i en snövall på SS 7 och stod några minuter och där försvann tyvärr chansen till en bra placering i Rally-SM. Vi har lärt oss otroligt mycket under rallyt och det är ganska stor skillnad mot att köra Golfen, Skodan går mycket fortare mellan svängarna och jag måste åka lite saktare in i svängarna för att sedan accelerera fullt ut ur svängen, förklarar Pelle.

Nu börjar ett febrilt arbete i garaget för att gå igenom bilen efter tävlingen, för det är bara två veckor kvar till nästa deltävling i Rally-SM, som avgörs i Sandviken.
- Jag har fått 35 mils träning under helgen så till Sandviken kommer det bli full fart, i Rally Sweden var jag före formel-1 världsmästaren Kimi Räikkönen så i Sandviken får konkurrenterna se upp, avslutar Pelle skrattande.

Besök gärna vår hemsida, www.nhsuper2000.se
10-02-14 12 viktiga VM-poäng för Sandell
Patrik Sandell och Emil Axelsson höll sin placering och slutade fyra i SWRC-klassen när Svenska Rallyt avslutades under söndagen. Ett resultat de normalt skulle varit mycket besvikna över. Men med tanke på mardrömsstarten i fredags, då de tappade nästan 3 minuter på rallyts suverän PG Andersson, låter Sandell ändå rätt nöjd när han summerar helgen.
- Nu idag gick det ganska bra. Vi hittade tillbaka till rytmen i körningen och vi började attackera lite mer på de första sträckorna i morse. På eftermiddagen tog vi det lite lugnare och bevakade vår fjärdeplats, säger Patrik Sandell.

Sandell och Axelsson som tävlar för Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia S2000, gör ingen hemlighet av att det är VM-titeln de är ute efter. Helgens resultat innebär att de kan räkna hem 12 VM-poäng, enligt det nya poängsystem som införts i Rally-VM till i år.
- Med facit i hand så är vi nöjda med fjärdeplatsen, med tanke på allt strul i inledningen av rallyt. Nu får vi i alla fall med oss viktiga VM-poäng och mästerskapet är trots allt viktigast.
- I fjol vann vi första tävlingen men slutade fyra i mästerskapet. Nu vänder vi på det. Vi blev fyra i nu i helgen men ska vinna mästerskapet, säger Patrik Sandell.

SWRC-klassen vanns av PG Andersson, som ledde rallyt från start till mål, före Janne Tuohino och Martin Prokop.
- PG körde otroligt bra. Hade han suttit i en WRC-bil är jag övertygad om att han hade vunnit totalsegern. Så det är bara att lyfta på hatten för honom. Jag hoppas verkligen han kan få ihop en styrning och komma ut och köra mer internationellt. Det är han värd, avslutar Patrik Sandell.

Om en knapp månad är det dags för Rally Mexico, som Sandell och Axelsson valt att stå över. Nästa deltävling för dem blir istället Rally Jordanien, första helgen i april.

Slutställning Uddeholm Swedish Rally, Super World Rally Championship
Pos / Driver / Time / Diff Next / Diff 1st
1. / P-G ANDERSSON / 3:21:39.3 / 0.0 / 0.0
2. / Janne TUOHINO / 3:22:36.6 / +57.3 / +57.3
3. / Martin PROKOP / 3:24:35.7 / +1:59.1 / +2:56.4
4. / Patrik SANDELL / 3:26:19.4 / +1:43.7 / +4:40.1
5. / Eyvind BRYNILDSEN / 3:26:37.3 / +17.9 / +4:58.0
6. / Bernardo SOUSA / 3:28:54.9 / +2:17.6 / +7:15.6
7. / Per-Arne SÄÄV / 3:39:28.7 / +10:33.8 / +17:49.4
10-02-14 Abu Dhabi drivers Produce unrivalled start to WRC Season
Sweden, 14 February; Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA) backed BP Ford Abu Dhabi World Rally Team has got off to a flying 2010 FIA World Rally Championship (WRC) start with an outstanding rally win. Throughout all 21 of Rally Sweden’s thrilling snow covered forested stages last weekend, the Abu Dhabi team provided consistent and resilient performances. Unfaltering teamwork and the steady nerves of team drivers, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, and Sheikh Khaled Al Qassimi, created an exceptional first, third and 13th place retrospectively, signifying an exhilarating season is ahead.

“The season couldn’t have started in a more positive way,” commented Ahmed Hussein, Deputy Director General, ADTA. “This is going to be a big year for the BP Ford Abu Dhabi team and if this rally is anything to go by, the team won’t settle for second place in the Championship.”

Emirati rally ace Al Qassimi delivered a promising performance on only his second exposure to a snow rally, gaining confidence considerably throughout the week and climbing 13 places from his 25th position on Friday. This progressive start to the season is an indication that the Abu Dhabi born rally driver is set to have his best season to date.

“I wanted to learn over the course of this rally, and I feel I have achieved this. I had little experience in these conditions, but as the rally progressed I have grown in confidence,” commented Al Qassimi. “There were some surprises on the stages, some tight corners and good action, but I enjoyed it.”

The next challenge on Al Qassimi’s agenda will be a return to Jordan Rally, amid the sandy and hot conditions that are more familiar to the Emirati. The contrast between the freezing temperatures and ice covered stages of Sweden, with the rocky desert terrain of Jordan will be something Al Qassimi embraces as he competes closer to his Middle Eastern home and is sure to receive the full support of his many UAE based fans.

The BP Ford Abu Dhabi World Rally Team will next compete at Rally Mexico, 4-7 March. Al Qassimi returns with the team to compete at Jordan Rally, 31 March – 3 April, and will be accompanied by ADTA’s grassroots development programme drivers, Team Abu Dhabi.

Final Standings:
1. M Hirvonen/J Lehtinen Ford Focus RS BP Ford Abu Dhabi
2. S Loeb/D Elena Citroen C4
3. J-M Latvala/M Anttila Ford Focus RS BP Ford Abu Dhabi
4. D Sordo/M Marti Citroen C4
5. S Ogier/J Ingrassia Citroen C4
6. H Solberg/I Minor Ford Focus RS
7. M Wilson/S Martin Ford Focus RS
8. M Østberg/J Andersson Subaru Impreza
9. P Solberg/P Mills Citroen C4
10 P-G Andersson/A Fredriksson Skoda Fabia
13. K AlQassimi/ M Orr Ford Focus RS BP Ford Abu Dhabi
10-02-14 Magnus Samuelsson klarade Rally Sweden med bravur!
En trött men glad Magnus Samuelsson togs tillammans med sin kartläsare Jörgen Carlsson emot som vinnare av teamet när de kom tillbaka till serviceplatsen på Hagfors flygfält.

Trots några små misstag som resulterade i lätta avåkningar och några tappade minuter så blev det ett väl genomfört rally av Magnus. Jörgen Carlsson som har varit kartläsare har också varit till stort stöd för Magnus och har kunnat bromsa farten lite när det blivit för yvigt i åkningen.

Magnus och Jörgen slutade på en total 36:e plats i sitt första VM Rally och det är garanterat inte sista gången vi ser Magnus Samuelsson på startlinjen i en rallytävling.

Teamet kommer att ta beslut under kommande vecka om det blir fortsatt satsning med deltagande i Rally SM.
10-02-14 Överlägsen seger för Flodin/Bergsten i GrN-VM Rally Sweden
Årets upplaga av Rally Sweden blev succé för Patrik Flodin, hans co-driver och det ryska URT-teamet. Tillsammans med ryssarna vann Patrik och Göran ryska mästerskapet och är de första icke ryska medborgare att inneha den titeln.

Efter den inledande segern i årest ryska mästerskap, beslutade man att göra gemensam start i Patriks älsklingsrally, Rally Sweden. Ett beslut som visade sig väldigt lyckosamt.

Patrik och Göran visade sin styrka och hade inför dagens fem avgörande sträckor en överlägsen ledning på 1:19,4 minuter. Så det handlade idag mest om att ta sig igenom rallyt och inte göra några misstag. Vilket de lyckades genomföra med bravur. Och Patrik själv är givetvis mycket nöjd:
- "Det har verkligen varit ett mycket bra rallyt. Förutom att vi hade problem med bilens inställningar under fyra av lördagens sträckor, har det flutit på kanonbra. Jag är mycket, mycket nöjd och stolt över att vinna här på hemmaplan" skrattar han glatt.

Därmed ger han och Göran både Subaru och URT-teamet den andra VM-segern i GrN-VM (PWRC).

PWRC/GrN-VM Rally Sweden
1. Patrik Flodin 3:28:04.7
2. Anders Gröndal 3:29:17.8 +1:13.1
3. Armindo Araujo (P) 3:33:09.6 +5:04.9
4. Fabio Frisiero (I) 3:44:49.8 +16:45.1
5. Martin Semerad (CZ) 3:49:52.5 +21:47.8
6. Rejo Muhonen (Fin) 3:53:00.0 +24:55.3
7. Gianluca Linari (I) 4:11:03.3 +42:58.6
8. Paulo Nobre (Bra) 4:19:52.8 +51:48.1

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com. Där följer vi följt rallyt, sträcka för sträcka.
10-02-14 Swedens P-G Andersson receives ABU DHABI Spirit of the Rally Award
Sweden, 14 February; Swedish rally driver, P-G Andersson has been given the Abu Dhabi Spirit of the Rally award in recognition of his outstanding performance on his home soil at Rally Sweden – the only snow rally in the World Rally Championship (WRC).

The young local talent performed to the highest standards possible throughout all three Rally Sweden days, claiming his first ever win in the Super 2000 (S-WRC) category.

Andersson excelled under the pressure of a home crowd. Spurred on by his loyal supporters he not only out-performed his peers, winning an unprecedented nine consecutive stages, but also recorded faster times than some WRC crews, finishing in respectable 10th position.

The Abu Dhabi Spirit of the Rally award, created by Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA), is presented at each WRC round to mark an outstanding feat of leadership, integrity, respect or teamwork.
- “P-G and his fan base demonstrated that nothing can substitute home support and local knowledge. The young Swede excelled on his familiar terrain, taking full advantage of his Scandinavian heritage and respectfully rewarding his dedicated fans with a triumph.”
- “It is up-and-coming talent and ability such as this that we wish to recognise and to urge our own budding sportsmen to emulate,” said Ahmed Hussein, Deputy Director General, ADTA.

Andersson, the twice FIA Junior World Rally Champion, and now Rally Sweden S-WRC winner, was anxious to share the glory with his growing fan club.
- “It’s a great feeling to be appreciated for what you are doing, it’s a special emotion,” he said. “The number of supporters has been much better than I expected. With no Swedish drivers in WRC and me leading the S-WRC, for sure they are supporting me and making a difference to how I drive.”
10-02-14 SS21: Hirvonen och P-G - två av vinnarna i årets Rally Sweden!
PMikko Hirvonen vann årets första VM-deltävling, P-G Andersson vann SWRC och om allt går som det ska kammar vi även hem PWRC genom Patrik Flodin som leder med över en minut inför sista sträckan.

Förarkommentarer:
- "Fantastiskt. Jag är riktigt nöjd. Ni anar inte hur nervös jag var inför sträckan med tanke på däcken. i år har jag ett års mer erfarenhet, så vi får se hur resten av VM går. Jag ser fram emot Mexico." Hirvonen
- "Det har varit en mycket tufft rally och Mikko har varit mycket bra. Jag gjorde mitt bästa" Loeb
- "Vi ser fram emot Mexico nu" Sordo
- "Väldigt bra resultat för oss och teamet. För mig har det varit ett bra rally, första dagen var svår" Ogier
- "Vi måste vara nöjda, vi kunde inte göra mer" Henning
- "Väldigt svårt med däcken" Grönholm
- "Jag är inte nöjd. Vi slog i en snövall igår och tapade mycket" Räikkönen

På SS21:
1. Latvala, 13:19.1
2. Hirvonen, +4,8
3. Loeb, +10,4
4. Grönholm, +12,2
5. Sordo, +17,5
6. Petter, +22,2
7. Räikkönen, +25,6

Efter SS20:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 3:09:30.4
2. Sebastien Loeb (F), 3:10:12.7 +42,3
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 3:10:45.8+1:15.4
4. Dani Sordo (E), 3:12:12.0 +2:41.6 +2:41.6
5. Sebastien Ogier (F), 3:14:53.8 +4:15.3
6. Henning Solberg (N), 3:14:53.8 +5:23.4
7. Matthew Wilson (GB), 3:17:24.3 +7:53.9
8. Mads Östberg (N), 3:18:52.6 +9:22.2
9. Petter Solberg (N), 3:19:47.9 +10:17.5
10. P-G Andersson (S), 3:21:39.3 +12:08.9
-. Khalid AL Quassimi,
-. Marcus Grönholm (Fin),
-. Kimi Räikkönen (Fin),


Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-14 P-G var överlägsen i Super 2000-debuten - kammade hem VM-segern!
Att P-G tillhör världseliten i Rally, har han visat många, många gånger. Men att efter bara totalt åtta mils test inte bara vinna VM-klassen SWRC (Super 2000), utan göra det i något som mer liknar utklassning måste ändå anses som smått sensationellt.
- "Var det någon som trodde något annat" skojjade P-G efter första dagen då han ledde med över minuten.

Ingen har under hela rallyt kunnat hota honom och co-drivern Anders Fredriksson, när det gäller segern.
Själv är värmlänningen mycket nöjd med sin insats:
- "Fantastiskt!" strålar P-G efter att ha kommit i mål på sista sträckan
- "I fredags var det underbar rally, sen har det varit tufft för hjärnan med att mer eller mindre bara bevaka ledningen. Otroligt skönt att vara i mål och jag hoppas det här ska underlätta för mig i min sponsorjakt för att komma tillbaka till VM-cirkusen" säger P-G

Mer info, hittar du på www.pgandersson.se där vi följt rallyt och Super 2000, sträcka för sträcka med förarkommentarer.

Alla förare är ännu inte i mål, varför vi återkommer med resultatet. Men inför sista sträckan ledde svenskarna med 45,9 sekunder och hade inga misstag.
Så ingen kan ta segern av dem.

10-02-13 SS20: Latvala tog hem sträcksegern
Latvala kammade hem rallyts näst sista sträcka, 1,0 sekunder före Hirvonen och 5,6 sekunder före Loeb.

En sträcka återstår nu av rallyt, det är den svårkörda Värmullsåsen. Där kan allt hända, säger P-G.

Klockan 12:30 sänds sträckan live på både Viasat Motor och TV4.

Förarkommentarer:
- "Det var bara grus. Jag tog det väldigt lungt. Så dåligt. Vi får se" Hirvonen
- "Vi tog det lungt och försökte spara däck. Inga problem" Loeb
- "Inga problem. Det har varit ett tufft rally" Latvala
- "Jag åkte så sakta jag kunde för att spara dubb. Men ändå funkade det inte. Hade jag bara varit före Ogier hade det varit perfekt" Henning
- "Det är inget att spara på (dubb), jag har försökt allt. Jag får inte farten, men det är samma sak med nya däck" Petter
- "Jag tog det lungt. Vi sparade däcken för nästa sträcka. Det är så mycket grus här. Jag är lite ovan med dåliga däck" Grönholm

På SS20:
1. Latvala, 10:59,6
2. Hirvonen,+1,0
3. Loeb, ++5,6
4. Sordo, +7,4
5. Grönholm, 10,4
6. Petter, +19,5
7. Ogier, +17,1
8. Henning, +19,5
9. Östberg, +21,2
10. Wilson, +22,3
11. Räikkönen, +32,0

Efter SS20:
1. Mikko Hirvonen (Fin) 2:56:06.5
2. Sebastien Loeb (F), 2:56:43.2 +36,7
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:57:26.7 +1:20.2
4. Dani Sordo (E), 2:58:35.4 +2:28.9
5. Sebastien Ogier (F), 2:59:52.2 +3:45.7
6. Henning Solberg (N), 3:01:03.1 +4:56.6
7. Matthew Wilson (GB), 3:03:32.2 +7:25.7
8. Mads Östberg (N), 3:05:03.3 +8:56.8
9. Petter Solberg (N), 3:06:06.6 +10:00.1
10. P-G Andersson (S), 3:07:37.8 +11:31.3
-. Khalid AL Quassimi, 3:09:54.9 +13:48.4
-. Marcus Grönholm (Fin), 3:19:29.9 +23:23.4
-. Kimi Räikkönen (Fin), 3:33:32.9 +37:26.4


Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-14 SS19; Hirvonen snabbast - Grönholm tvåa
De flesta kör nu på säkerhet, men Grönholm har inte gett upp. Han fick andra bästa tid, 5,3 sekunder efter sträcksnabbaste Hirvonen och Loeb blev trea 8,4 sekunder efter.

Förarkommentarer:
- "So far so god. Men jag hade ingen bra körning här. Vi får se, jag måste ta det lite lugnt nu" Hirovnen
- "Jag kör för andraplatsen, det är viktigast. Mikko var snabb idag. Jag är rätt nöjd med en andraplats, inte dåligt alls" Loeb
- "Förvånandsvärt halt. Vi tog det lite lugnt" Latvala
- "Underbar sträcka. Bättre än jag förväntade mig" Ogier
- "Bromsröret var av, riktigt synd men så är rally" Östberg
- "Det har varit tufft. Jag får inte kraft i bilen och vet inte riktigt vad som är felet. Men vi testar oss fram med inställningarna" Petter
- "Mycket fin sträcka, så här ska det vara. Inget grus" Grönholm

På SS19:
1. Hirvonen, 5:52.9
2. Grönholm, +5,3
3. Loeb, +8,4
4. Latvala, +8,8
5. Sordo, +9,3
6. Henning, +10,8
7. Ogier, +11,6
8. Östberg, +16,1
9. Petter, +20,6
10. Wilson, +24,4
11. Kimi, +26,8

Efter SS19:
1. Mikko Hirvonen (Fin) 2:45:05.9
2. Sebastien Loeb (F), 2:45:38.0 +32,1
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:46:27.1 +1:21.2
4. Dani Sordo (E), 2:47:28.4 +2:22.5
5. Sebastien Ogier (F), 2:48:35.5 +3:29.6
6. Henning Solberg (N), 2:49:44.0 +4:38.1
7. Matthew Wilson (GB), 2:52:10.3 +7:04.4
8. Mads Östberg (N), 2:53:42.5 +8:36.6
9. Petter Solberg (N), 2:54:52.3 +9:46.4
10. P-G Andersson (S), 2:55:54.1 +10:48.2
-. Khalid AL Quassimi, 2:58:21.6 +13:15.7
-. Marcus Grönholm (Fin), 3:08:19.9 +23:14.0
-. Kimi Räikkönen (Fin), 3:22:01.3 +36:55.4

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-14 SS18: Hirvonen snabbast - Loeb slutade kämpa
De flesta förare kör på säkerhet och Loeb slog helt sonika av på tempo i slutet på sträckan. Hirvonen vann sträckan, 7,3 sekunder före Loeb och 11,0 före Latvala. Grönholm blev femma

Mads och Jonas fortsatte utan bromsar och tappade åter mycket tid.

Nu är det dags för service och SS19 startar 10:49.

Förarkommentarer:
- "Vi ledde i halva, men tappade i nerförsbacken. Mycket dålig körning av mig. Det är riktigt nära nu"
- "Vi slutade kämpa. vi vill inte ta några risker" Loeb
- "Att ta sig i mål är viktigast nu" Sordo
- "Det var väldigt löst och svårkört" Henning
- "Vi börjar sträckorna väldigt bra, men sen tappar vi massor. Jag vet inte hur jag ska spara däcken" Grönholm


På SS18
1. Hirvonen, 13:13.2
2. Loeb, +7,3
3. Latvala, +11,0
4. Sordo, +17,2
5. Grönholm, +19,4
6. Ogier, +21,0
7. Henning, +25,8
8. Wilson, +32,3
9. Petter, +32,5
10. Al Quassimi, +51,9
-. Östberg, +1:17.9
- . Räikkönen, +2:11,5

Efter SS18:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:39:13.0
2. Sebastien Loeb (F), 2:39:36.7 +23,7
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:40:25.4 +1:12.4
4. Dani Sordo (E), 2:41:26.2 +2:13.2
5. Sebastien Ogier (F), 2:42:31.0 +3:18.0
6. Henning Solberg (N), 2:43:40.3 +4:27.3
7. Matthew Wilson (GB), 2:45:53.0 +6:40.0
8. Mads Östberg (N), 2:47:33.5 +8:20.5
9. Petter Solberg (N), 2:48:38.8 +9:25.8
10. P-G Andersson (S), 2:49:31.9 +10:28.9
-. Khalid AL Quassimi, 2:51:56.9 +12:43.9
-. Marcus Grönholm (Fin), 3:02:21.7 +23:08.7
-. Kimi Räikkönen (Fin), 3:15:41.6 +36:28.6

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-14 SS17: Loeb snabbast, men bara 0,2 sekunder före Hirvonen
Loeb vann sträckan, men med bara 0,2 sekunder på den 21,87 km långa Rämmen. Trea på sträckan blev Grönholm, 5,8 sekunder bakom.

Mads Östberg och Jonas Andersson tappade bromsar i början på sträckan.

Förarkommentarer:
- "Vi kör allt vi kan. Bra sträcka för mig. Tror inte vi kan köra fortare" Hirvonen
- "Jag försökte väldigt mycket, men Mikko var mycket stark. Vi försöker så får vi se efter service" Loeb
- "Vi har inte bråttom. Vi ska ta oss i mål med smart körning. Jag var lite för hård på bromsarna, annars var det okej här" Latvala
- "Vi ska bara ta oss i mål. Det är omöjligt att ta tillbaka tid på Jari idag" Sordo
- "Jag måste hitta en bra rytm, vi måste ta oss till mål" säger Ogier som kör sitt första rally
- "Jag kör på så gott jag kan. Svårkört och moddigt" Henning
- "Vi har stora problem. Pedalen gick i botten, så vi har kört hela sträckan utan bromsar. En bromsslang som gått sönder" Östberg
- "Jag försökte ta det lugnt och spara däcken, men jag tog det kanske lite för lugnt" Petter
- "Vi var länge snabbast, men körde sen slut på däcken. Jag attackerade lite för mycket i början. Jag borde ha sparat lite på dem" Grönholm

På SS17
1. Loeb, 11:11,3
2. Hirvonen, +0,2
3. Grönholm, +5,8
4. Sordo, +10,0
5. Latvala, +10,2
6. Henning, +13,8
7. Ogier, +15,1
8. Petter, +18,3
9. Wilson, +23,8
10. Räikkönen, +36,7
. Östberg, +1:05,5

Efter SS17:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:25:59.8
2. Sebastien Loeb (F), 2:26:16.2 +16.4
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:27:01.2 +1:01.4
4. Dani Sordo (E), 2:27:55.8 +1:56.0
5. Sebastien Ogier (F), 2:28:56.8 +2:57.0
6. Henning Solberg (N), 2:30:01.3 +4:01.5
7. Matthew Wilson (GB), 2:32:07.5 +6:07.7
8. Mads Östberg (N), 2:33:02.4 +7:02.6
9 Petter Solberg (N), 2:34:53.1 +8:53.3
10. P-G Andersson (S), 2:35:25.9 +9:26.1
-. Khalid AL Quassimi, 2:37:51.8 +11:52.0
-. Marcus Grönholm (Fin), 2:48:49.1 +22:49.3
-. Kimi Räikkönen (Fin), 3:00:16.9 +34:17.1

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 Tung andra dag för Pelle Sääv i Rally Sweden
Dagen inleddes mycket starkt och först sträckan, Vargåsen, kändes riktigt bra och Pelle gjorde en riktigt bra tid.
- Tyvärr fortsatte dagen inte lika bra, utan vi fastnade i en snövall på SS10, Sågen, och publiken fick skjuta upp oss, vilket tog närmare sju minuter. Efter detta var möjligheterna för en framskjuten placering i SM inte längre nåbara, men vi kämpar vidare för att få många viktiga mil i kroppen, säger Pelle.

Då rallyt nu inte längre handlade så mycket om placeringar, har det testats en hel del nya inställningar och även olika fjädringar på bilen.
- Vi ser fram emot avslutningsetappen där vi har ytterligare tio mil specialsträckor kvar att köra. Nu gäller det att hitta känslan och få så mycket erfarenhet av bilen som möjligt, för att komma till nästa deltävling i Rally-SM väl förberedda, avslutar Pelle.

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan, www.nhsuper2000.se
10-02-13 Sandell håller fjärdeplatsen
Första dagen av Svenska rallyt gick det mesta snett för Patrik Sandell och Emil Axelsson. Svenskarna som tävlar för Red Bull i en Skoda Fabia S2000, slutade fyra i SWRC-klassen, vilket var långt ifrån målsättningen innan rallyt startade.

Andra dagen lossnade det något, med bättre flyt i körningen och mindre teknikstrul. Det har inte räckt till avancemang, men de behåller fjärdeplatsen i klassen.
- Med tanke på hur gårdagen såg ut så gick det ändå bättre dag för oss idag. Vi hade några riktigt bra sträckor, även om vi varvade dem med ytterligare några dåliga. Nu får vi sikta in oss på att behålla fjärdeplatsen under morgondagen, säger Patrik Sandell.

Om resultatet står sig när rallyt avslutas under söndagen innebär det ändå 12 VM-poäng, som kan bli värdefulla i slutet av VM-säsongen.

10-02-13 Patrik Flodin leder stort i GrN-VM efter lördagens sträckor
Inför dagens åtta specialsträckor av det svenska VM-rallyt, ledde Patrik och Göran GrN VM-klassen med 12 sekunder. Under dagen har de efter en mycket stark körning, utökat ledningen med nästan en minut. Ändå har det inte varit ett problemfritt rally för svenskarna.
- "Vi bytte fjädringar inför dagens sträckor, vilket visade sig vara helt fel. Bilen blev alldeles för mjuk och var mycket, mycket svårkörd. Det var inte kul allt" förklarar patrik.

Trots det kammade de hem alla sträcksegrar innan service och efter att ha fått nya fjädringar, höjde de upp tempot rejält och kunde få till större segermarginal på sträckorna.
- "Efter service gick det strålande!" skrattar Patrik "Då var det riktigt riktigt kul att köra igen. Allt funkade som det skulle. In för morgondagen har vi en så pass stor ledning, att vi inte behöver ha nån press på oss, utan bara kan köra för att det är så himla kul!" avslutar han

Tvåan, norrmannen Anders Gröndal ligger 1:19,4 minuter bakom Patrik och Göran inför morgondagens fem avgörande sträckor.

GrN-VM (PWRC) efter dag 2
1. Patrik Flodin 2:27:53.8
2. Anders Gröndal 2:29:13.2 +1:19.4
3. Armindo Araujo (P) 2:31:28.4 +3:34.6
4. Martin Semerad (CZ) 2:31:43.4 +3:49.6
5. Fabio Frisiero (I) 2:40:54.7 +13:00.9
6. Rejo Muhonen (Fin) 2:48:02.2 +20:08.4
7. Gianluca Linari (I) 2:59:34.7 +31:40.9
8. Paulo Nobre (Bra) 2:40:54.7 +43:00.3
10-02-13 SS16: Loeb vann sista - Hirvonen i ledning efter dag 2
Loeb knappade in 5,4 viktiga sekunder på Hirvonen på Hagfors Sprint. Loeb vann den avslutande sträckan, 1,7 sekunder före Latvala och 2,4 sekunder före Ogier.

Förarkommentarer:
- "Jag har gjort dumma däckval idag. Det blir svårt att ta in det här på Mikko i morgon. 16 sekunder är mycket" Loeb
- "Riktigt besviken över vårt misstag på förra sträckan. Nu ska vi genomföra rallyt och ta några poäng" Sordo
- "I morse var det lite frustrerande men på eftermiddagen har det gått riktigt bra" Latvala
- "Det är svårt, men jag gör mitt bästa. Jag ska försöka ändra lite inställningar till i morgon" Henning
- " Däcken tog alldeles slut på förra sträckan, så jag är glad vi är här" Östberg
- "Det har varit en svår dag med många många problem. Förra sträckan var bra" Grönholm

På SS15
1. Loeb, 2:18.5
2. Latvala, +1,7
3. Ogier, +2,4
5. Sordo, +5,3
5. Hirvonen, +6,4
6. Wilson, +6,9
7. Petter, +7,0
8. Quassimi, +7,7
9. Östberg, +8,4
10. Henning, +9,8
11. Grönholm, +11,3
12. Räikkönen, 14,0


Efter SS16:
1. Mikko Hirvonen (Fin) 2:14:48.3
2. Sebastien Loeb (F), 2:15:04.9 +16,6
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:15:39.7 +51.4
4. Dani Sordo (E), 2:16:34.5 +1:46.2
5. Sebastien Ogier (F), 2:17:30.4 +2:42.1
6. Henning Solberg (N), 2:18:36.2 +3:47.9
7. Matthew Wilson (GB), 2:20:32.4 +5:44.1
8. Mads Östberg (N), 2:20:45.6 +5:57.3
9 Petter Solberg (N), 2:23:23.5 +8:35.2
10. P-G Andersson (S), +11:14.9 +8:48.1
-. Khalid AL Quassimi, 2:26:03.2 +11:14.9
-. Marcus Grönholm (Fin), 2:37:32.0 +22:43.7
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:48:28.9 +33:40.6

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS15: Fords taktik höll
Det blev Fords förarna som drog det längsta strået. Hirvonen drog ökade gapet till Loeb med 8,2 sekunder. Latvala vann sträckan, 0,5 sekunder före Hirvonen och 8,7 före Loeb. Sordo tappade över minuten och därmed gick Latvala upp på tredjeplatsen.

De som bytte däck inför sträckan, verkar alla ha problem med understyrning. Grönholm hade problem med lyset och kom fel och tappade tid i ett vägbyte.

Förarkommentarer:
- "Jag körde allt jag kunde. Nu har vi helt slut på däck till sprinten" Hirvonen
- "De nya däcken förstörde det hela helt. Bilen blev helt okörbar" Loeb
- "Bilen blev överhettad så vi fick stanna" Sordo
- "Mina bakhjul var för dåliga. Det understyrde alldeles för mycket" Sordo
- "Det var kanske inte rätt beslut att byta däck. Nu har vi iallfall inte problem med bilen" Henning
- "Det var väldigt tufft för däcken. Vi fick motorstopp i en hårnål. Men det känns bättre i bilen" Petter

På SS15
1. Latvala, 10:44.2
2. Hirvonen, +0,5
3. Loeb, +8,7
4. Ogier, +15,1
5. Petter, +19,2
6. Räikkönen, +22,8
7. Östberg, +24,6
8. Henning, +30,4
9. Wilson, +34,1
-. Sordo, +1:00, 6
-. Grönholm, +1:24,9


Efter SS15:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:12:23.4
2. Sebastien Loeb (F), 2:12:46.4 +23,0
3. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:13:19.5 +56.1
4. Dani Sordo (E), 2:14:10.7 +1:47.3
5. Sebastien Ogier (F), 2:15:09.5 +2:46.1
6. Henning Solberg (N), 2:16:07.9 +3:44.5
7. Matthew Wilson (GB), 2:18:07.0 +5:43.6
8. Mads Östberg (N), 2:18:18.9 +5:55.5
9 Petter Solberg (N), 2:20:58.0 +8:34.6
10. P-G Andersson (S), 2:21:15.5 +8:52.1
-. Khalid AL Quassimi, 2:23:37.0 +11:13.6
-. Marcus Grönholm (Fin), 2:35:02.2 +22:38.8
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:45:56.4 +33:33.0

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS14: Grönholm kammade hem sträcksegern på Sågen!
Det handlar mycket om däck. Om ha bytt innan den här sträckan, eller efter. Loeb, Ogier och Henning valde bland annat att byta däck efter sträckan. Medans Hirvonen och Latvala redan har bytt...

Latvala knappade in tid på Sordo och har nu 9,4 sekunder upp till tredjeplatsen.

Förarkommentarer:
- "Däcken är slut" Hirvonen
- "Mikko har nog satt på nya däck. Jag tappade mycket tid. Kanske ett misstag" Loeb
- "Vi bytte däck till den här sträckan. Nästa sträcka blir svår" Sordo
- "Jag tog det väldigt lugnt på sträckan för att spara däcken" Östberg
- "Inte så dåligt. Nu är det trevligt. Vi kom för den här sträckan och vi vann den. Men rallyt går inte så bra..." Grönholm

På SS14:
1. Grönholm, 07:14.5
1. Hirvonen, +1,0
2. Latvala, +1,9
3. Sordo, +2,7
4. Loeb, +8,9
5. Wilson, +9,1
6. Petter, +10,3
7. Ogier, +18,1
8. Östberg, +28,4
9. Räikkönen, +19,1
10. Henning, +31,4

Efter SS14:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 2:01:38.7
2. Sebastien Loeb (F), 2:01:53.5 +14,8
3. Dani Sordo (E), 2:02:25.9 +47.2
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 2:02:35.3 +56.6
5. Sebastien Ogier (F), 2:04:10.2 +2:31.5
6. Henning Solberg (N), 2:04:53.3 +3:14.6
7. Matthew Wilson (GB), 2:06:48.7 +5:10.0
8. Mads Östberg (N), 2:07:09.9 +5:31.2
9. P-G Andersson (S), +33:10.7 +7:55.3
-. Petter Solberg (N), 2:09:54.6 +8:15.9
-. Khalid AL Quassimi, 2:12:04.7 +21:14.4
-. Marcus Grönholm (Fin), 2:22:53.1 +21:14.4
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:34:49.4 +33:10.7

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS13: Latvala snabbast på Vargåsen 2 - Grönholm punka
Latvala fick bästa sträcktiden när Vargåsen kördes andra gången. Han var 1,4 sekunder före Hirvonen och 4,1 före Loeb. Därmed knappar Latvala in på Sordo och har nu 10,2 sekunder upp till andraplatsen.

Marcus Grönholm hade snabbaste bästa tid på spliten, men står nu med punktering. Mads Östberg och Jonas Andersson tappade sjundeplatsen till Wilson.

Förarkommentarer:
- "Jag måste köra på full attack nu. Det blir intressant i slutet på dagen och se hur däcken håller" Hirvonen
- "Däcken är helt förstörda. Vi får se. Vi hade några moment där inne. Mikko var snabb igen" Loeb
- "Mycket mycket hårt grus. Svårt att köra" Sordo
- "Vi ändrade bilen lite och det fungerade. Tredjeplatsen är inte så långt bort. Men nästa sträcka är snabbare" Latvala
- "Det gick bättre med spoiler. En mycket svår sträcka" Ogier
- "Det är inte varmt i bilen. Det går bra, men jag förlorade lite tid" Henning
- "Bilen är bättre nu. Nu är det bara att forstätta göra justeringar i den här riktningen" Petter
- "Vi fick punktering. Det var någon sten i spåret och det small som fan. Men vi har inget bråttom. Nu fortsätter vi" Grönhom

På SS13:
1. Latvala, 13:06,4
2. Hirvonen, +1,4
3. Loeb, + 4,1
4. Sordo, +11,0
5. Ogier, +16,3
6. Petter, +17,3
7. Henning, +17,7
8. Wilson, +20,1
9. Östberg, +30,7
10. Kimi Räikkönen, +38,5
-
Grönholm, +7:10,1

Efter SS13:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:54:23.2
2. Sebastien Loeb (F), 1:54:30.1 +6,9
3. Dani Sordo (E), 1:55:08.7 +45,5
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:55:18.9 +55.7
5. Sebastien Ogier (F), 1:56:37.6 +2:14.4
6. Henning Solberg (N), 1:57:07.4 +2:44.2
7. Matthew Wilson (GB), 1:59:25.1 +5:01.9
8. Mads Östberg (N), 1:59:27.0 +5:03.8
9. P-G Andersson (S), 2:01:47.1 +7:23.9
-. Petter Solberg (N), 2:02:29.8 +8:06.6
-. Khalid AL Quassimi, 2:04:30.1 +10:06.9
-. Marcus Grönholm (Fin), 2:15:38.6 +21:15.4
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:27:15.8 +32:52.6

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS11: Loeb och Hirovnen nästan lika snabba
Loeb och Hirvonen satte nästan samma tid, 0,2 sekunders fördel till fransmannen. Trea blev Latvala, 10,7 sekunder efter. Grönholm håller upp tempot även här och blev fyra, 11 sekunder efter

Den 1,87 km långa Hagfors sprint återstår nu innan service

Förarkommentarer:
- "Jag körde på full attack. Det är riktigt kul nu" Hirvonen
- "Det är mycket grus redan nu. Jag tror att det blir riktigt svårt i eftermiddag. Det är verkligen jämnt" Loeb
- "Jag körde in i en snövall på sexans växel" Sordo
- "Vi kämpar fortfarande för att få till inställningarna" Latvala
- "Det är mycket löst där inne. Jag tappade lite på slutet, men det var mitt fel" Henning
- "Väldigt halt" Wilson
- "Jag försöker hålla linjen, men det understyr så mycket" Östberg
- "Det är svårt att få bra tider. När det är löst har jag ingen chans" Grönholm
- "Första sträckan var svår och vi hade inte så bra noter. På förra sträckan fick jag motorstopp i en hårnål" Räikkönen

På SS11:
1. Loeb, 10:27,4
2. Hirvonen, +0,2
3. Latvala, +10,7
4. Grönholm, +11,0
5. Henning, 14,6
6. Sordo,+16,1
7. Petter, 20,5
8. Ogier, +20,6
9. Wilson, +27,8
10. Wilson, +33,3
11. Räikkönen, 34,2,

Efter SS11:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:39:07.8
2. Sebastien Loeb (F), 1:39:14.5 +6,7
3. Dani Sordo (E), 1:39:44.3 +36.5
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:40:07.0 +59.2
5. Sebastien Ogier (F), 1:41:08.8 +2:01.0
6. Henning Solberg (N) 1:42:04.5 +2:56.7
7. Mads Östberg (N), 1:43:37.8 +4:30.0
8. Matthew Wilson (GB), 1:43:47.6 +4:39.8
9. P-G Andersson (S), 1:45:45.2
-. Petter Solberg (N), 1:46:52.9 +7:45.1
-. Khalid AL Quassimi, 1:48:22.3 +9:14.5
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:53:13.4 +14:05.6
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:12:09.9 +33:02.1

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS10: Grönholm satte andra snabbaste tid på älsklingssträckan
Ca 45 minuter försenad kom sträckan Sågen äntligen igång. Mer folk än man skådat i mannaminne har sökt sig ut i rallyskogen, och den här sträckan är en av favoriterna.

Loeb vann sträckan och knappade in 3,9 sekunder på Mikko. Tvåa på sträckan blev Marcus Grönholm, som har det här som sin favoritsträckan. Han var 3,7 sekunder efter och trea blev Hirvonen.

Förarkommentarer:
- "Jag körde inte så bra den här sträckan, men det är långt kvar. Jag slog i en snövall. Sträckan var hal och jag tror den kommer att bli värre.
- "Det är en bra fight. Den här sträckan gillade jag, väldigt bred och väldigt snabb. Vi gillar när vi gör bra tider" skrattar Loeb
- "Mycket snabb och mycket fin sträcka. Jag är nöjd med tiden" Sordo
- "Jag tappar för mycket tid, jag vet inte vad jag gör för fel" Latvala
- "Det är svårt på de snabba partierna när bakspoilern är borta (lossnade troligtvis i något hopp på förra sträckan)" Ogier
- "Jag bytte växellåda igår och bilen går mycket bättre idag" Henning
- "Det var ett mycket varierande grepp här inne på sträckan. "Wilson
- "Sträckan var fin, men jag hittar inte farten och rytmen i körningen" Östberg
- "Jag tappar och tappar och tappar och jag förstår inte varför". Petter
- "Ett tag låg jag lika med Loeb här, men sen tappade jag lite rytm. Mycket bra sträcka. Rallyt borde ha startat idag " Grönholm

På SS10:
1. Loeb, 7:13.1
2. Grönholm, +3,7
3. Hirvonen, +3,9
4. Sordo, +4.2
5. Henning, +8,9
6. Latvala, +9,4
7. Ogier, +12,8
8. Wilson, +13,4
9. Petter, +15,7
9. Östberg, +15,7
-
Räikkönen, +1:01.7


Efter SS10:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:28:40.2
2. Sebastien Loeb (F), 1:28:47.1 +6,9
3. Dani Sordo (E), 1:29:00.8 +20.6
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:29:28.9 +48.7
5. Sebastien Ogier (F), 1:30:20.8 +1:40.6
6. Henning Solberg (N), 1:31:22.5 +2:42.3
7. Mads Östberg (N), 1:32:42.6 +4:02.4
8. Matthew Wilson (GB), 1:32:46.9 +4:06.7
9. P-G Andersson (S), 1:34:25.8 +5:45.6
-. Petter Solberg (N), 1:36:05.0 +7:24.8
-. Khalid AL Quassimi, 1:37:19.2 +8:39.0
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:42:35.0 +13:54.8
-. Kimi Räikkönen (Fin), 2:01:08.3 +32:28.1

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 SS10 har ny starttid 10:30
Sågen, SS10, är 45 minuter försenad men Hirvonen har fått starttiden 10:30
10-02-13 SS10 försenad
SS10 är försenad och har inte startat än. Det pga för mycket publik som inte står där de ska på sträckan. Föråkaren Björn Waldegård har vänt tillbaka in på sträckan för att få publiken att stå säkert så det hela kan starta.
- "Enligt mig kan man köra sträckan nu" säger Waldegård "men det är inte mitt beslut"

Dessvärre har närmare 1000 besökare tvingats vända om.
10-02-13 SS9: Hirvonen snabbast på Vargåsen
Mikko Hirvonen var snabbast ut på dagens första sträcka, Vargåsen. Han ökade på sin ledning till Loeb med 4,6 sekunder och 9,7 sekunder till trean Sordo.

Förarkommentarer:
- "Jag fick köra ganska hårt. Efter reken är sträckan full av grus. Jag tror Loeb kör som tusan" Hirvonen
- "Mikko var väldigt snabb. Jag tappade, jag vet inte varför. Jag gjorde mitt bästa" Loeb
- "Jag är inte helt nöjd med bilen. Den understyr i kurvorna. "Sordo
- "Det var en okej körning, men de andra var snabba. Vi har lite problem med imma på rutan, vilket distraherar mig lite" Latvala
- "Jag vet inte vart bakspoilern tagit vägen. Jag tyckte bilen gick konstigt på slutet av sträckan" säger Ogier förvånat när spoiler är borta.
- "Vi fick dimma på vindrutan, så vi tappade lite tid. Oj, oj oj" Henning
- "Bilen känns mycket bättre än i går. Vi ska bli lite snabbare" Wilson
- " Det är inte lätt. Det är mycket grus och bilen understyr lite. Vi har bytt växellåda" Östberg
- "Jag försöker men jag kan inte hålla linjen. Vi kan bara köra på nu" Petter
- "Vindrutan imman. Jag tror det blir lite sämre väg ju senare vi kör. Jag körde inte bra" Grönholm
- "Det var svårt" Räikkönen

På SS9
1. Hirvonen, 13:18.4
2. Loeb, +4,6
3. Sordo, +9,7
4. Latvala, +11,5
5. Grönholm, +16,7
6. Ogier, +20,8
7. Henning, +21,1
8. Petter, +27,7
9. Östberg, +30,4
10. Wilson, +36,1
11. Räikkönen, +54,4

Efter SS9:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:21:23.2
2. Sebastien Loeb (F), 1:21:34.0 +10,8
3. Dani Sordo (E), 1:21:43.5 +20,3
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:22:06.4 +43.2
5. Sebastien Ogier (F), 1:22:54.9 +1:31.7
6. Henning Solberg (N), 1:24:00.5 +2:37.3
7. Mads Östberg (N), 1:25:13.8 +3:50.6
8. Matthew Wilson (GB), 1:25:20.4 +3:57.2
9. P-G Andersson (S), 1:26:39.1 +5:15.9
-. Petter Solberg (N), 1:28:36.2 +7:13.0
-. Khalid AL Quassimi, 1:29:43.7 +7:13.0
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:35:18.2 +13:55.0
-. Kimi Räikkönen (Fin), 1:52:53.5 +31:30.3

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-13 Pelle Sääv nöjd med första etappen av Rally Sweden
Äntligen är Rally Sweden igång och för NH super 2000 har det börjat riktigt bra, de ligger efter första etappen på en totalt 22'a plats i VM-deltävlingen.
- Det är alltid svårt veta hur bilen reagerar i olika situationer och hur jag ska tygla den, men i stort sett har vi lyckats. Tyvärr snurrade vi på SS4 och tappade en hel del tid, men då det är långt kvar av tävlingen är det bara att bita ihop och kämpa vidare, säger Pelle.

Under lördagen väntar åtta sträckor som är mycket utslagsgivande, med start i arla morgonstund, inte minst med tanke på att Pelle alltid brukar ta en joggingtur innan frukost för att komma igång på morgonen.
- Av lördagens sträckor är det sträcka tio, Sågen, som jag allra mest ser fram emot, det är en sträcka som har det mesta man kan drömma om som rallyförare. Snabb men ändå krokig och med ett fantastiskt avslut, där det alltid är en stor publikfest, avslutar en laddad Pelle Sääv.

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-02-12 Stolpe ut hela dagen för Sandell
Patrik Sandell och Emil Axelsson har siktet inställt på guld i den nya SWRC-klassen i Rally-VM. Men säsongens första tävlingsdag blev en rejäl besvikelse. Efter de första åtta specialsträckorna ligger de på fjärde plats, nästan tre minuter efter ledande PG Andersson.
- Usch, ingenting har funkat. Körningen har inte funkat och småstrul med bilen. Växellådan gick sönder på en sträcka, vi körde slut på dubben på en annan, och kom ikapp bilen före på en tredje. Det har varit stolpe ut hela dan, säger Patrik Sandell.
- Så nu har vi lite hemläxa att göra. Vi gör en del ändringar i setupen till imorgon, sen gäller det att hitta känslan i körningen igen och försöka glömma den här dagen. Vi har inte gett upp hoppet om en pallplats, avslutar Patrik Sandell.

Efter 8 av totalt 21 sträckor leder PG Andersson SWRC-klassen 59 sekunder före finländaren Janne Tuohino. 26 sekunder bakom honom ligger Martin Prokop, och 1:20 därefter hittar vi Sandell och Axelsson.
10-02-12 Patrik och Göran i ledning i GrN-VM i Rally Sweden
Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bersten gör åter gemensam VM-start med det ryska URT-rallyteam. Och samarbetet har onekligen gått bra, även den här gången. Även om Patrik inte är helt nöjd, trots sin ledning och trots att han vunnit fem av rallytsåtta hittills körda sträckor:
- "Jag är jätte nöjd med att vi leder och är bästa GrN-bil. Men vi måste hitta lite bättre balans i bilen, eftersom bilen sliter alldeles för hårt på däcken som det är nu".

Rallyt körs i ett vintrigt och fint landskap, men som i övriga Sverige är det dåligt med isbotten:
- "Gruset sliter extremt hårt på däcken nu, men vi gjorde lite egna inställningar insför sista skogssträckan och fick till det riktigt bra. Så vi vet hur vi ska göra inför morgondagen".

Det ser med andra ord riktigt bra ut för Patrik och Görans del. Inför morgondagen leder de med 21,0 sekunder före norrmannen Anders Gröndal och trea är tjecken Martin Semerad, som är nästan två minuter efter.

Den andre svensken i klassen, Jocke Nyman, åkte av och tvingades bryta på dagens första sträcka.

Efter dag 1
1. Patrik Flodin 1:14:59.4
2. Anders Gröndal 1:15:20.4 +21.0
3. Martin Semerad (CZ) 1:16:53.2 +1:53.8
4. Armindo Araujo (P) 1:13:20.1 +2:07.8
5. Fabio Frisiero (I) 1:22:43.6 +7:44.2
6. Paulo Nobre (Bra) 1:25:21.0 +10:21.6
7. Rejo Muhonen (Fin) 1:29:26.3 +14:26.9
8. Gianluca Linari (I) * 1:37:24.0 +22:23.2
* = Superrallytid

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com. Där följer vi rallyt, sträcka för sträcka och följer de andra förarna i GrN-VM.
10-02-12 P-G suverän i sin Super 2000-debut
Per-Gunnar "P-G" Andersson rattade för första gången en Super 2000 bil i måndags, när han genomförde ett endagarstest med den Skoda Super 2000 han kör tillsammans med JM Racing i årets upplaga av Rally Sweden. Efter testet berättade han om den stora omställningen både från WRC-bil och Grupp-N bil.

Att P-G är otroligt duktig på att ratta alla möljiga bilar och snabbt kommer in i körningen, vet vi alla. Och att han skulle hänga med, det förstod nog de flesta som är insatta i rally. Men att han skulle vara så suverän att det mer kom att likna utklassning var det kanske inte lika många som hade anat.

Igår vann han den inledande superspecialen på Färjestadstravet och idag har han och co-drivern Anders Fredriksson kammat hem de rallyts alla sträckor. Vilket innebär att de är obesegrade hittills, vad gäller sträcksegare i årets Rally Sweden:
- "Jag är otroligt nöjd" säger P-G själv "Det är väldigt kul att vara tillbaka till VM och det har flutit på klockrent så här långt. Vi har hittat ett mycket fint flyt och ser verkligen fram emot de två avgörande dagarna, då vi kommer att hålla upp samma tempo"

Inför morgondagen leder de nu med 1:09,2 minuter före Janne Tuohino. Trea är Martin prokop, 1:35,1 minut efter och på fjärdeplats hittar vi den andra svensken i klassen, Patrik Sandell som tappat 2:55,7 minuter.

Mer info, hittar du på www.pgandersson.se där vi följt rallyt och Super 2000, sträcka för sträcka

Efter dag 1
1. P-G Andersson 1:12:10.9
2. Janne Tuohino (Fin) 1:13:20.1 +1:09.2
3. Martin Prokop (Cz) 1:13:46.0 +1:35.1
4. Patrik Sandell 1:15:06.6 +2:55.7
5. Bernardo Sousa (P) 1:15:33.7 +3:22.8
6. Eyvind Brynildsen (N) 1:16:24.8 +4:13.9
7. Per-Arne Sääv (S) 1:16:47.6 +4:26.7
10-02-12 SS8: Grönholm trea på superspecialen
Loeb kammade hem sträcksegern på superspecialen som avslutade dagens rally på Färjestadstravet. Han var 0,6 sekunder före Sordo och trea hittar vi en av publikfavoriterna, nämligen Marcus Grönholm.

07:58 startar Vargåsen, som är lördagens första sträcka.

På SS8
1. Loeb, 1:34,8
2. Sordo, +0,6
3. Grönholm, +2,1
4. Petter, +2,1
5 Hirvonen, +2,2
6. Latvala, +2,3,6

Efter SS8:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:08:04.8
2. Sebastien Loeb (F), 1:08:11.0 +6,2
3. Dani Sordo (E), 1:08:15.4 +10,6
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:08:36.5 +31,7
5. Sebastien Ogier (F), 1:09:15.7 +1:10.9
6. Henning Solberg (N), 1:10:21.0 +2:16.2
7. Mads Östberg (N), 1:11:25.0 +3:20.2
7. Matthew Wilson (GB), 1:11:25.9 +3:21.1
-. Khalid AL Quassimi, 1:15:22.6 +7:17.8
-. Petter Solberg (N), 1:21:43.1 +6:45.3
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:21:43.1 +13:38.3

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS7: Hirvonen snabbast - startar först i morgon
Mikko Hirvonen vann sträckan, 3,3 sekunder före Loeb och 5,7 före Sordo. Därmed går han ut först på morgondagens sträckor.

Det var sista specialsträckan för idag. En superspecial, den på travbanan i Karlstad, återstår med start 20:00.

Förarkommentarer:
- "Sverige är alltid svårt rally för mig och andra vändan var riktigt tuff. Svårt att få bra tider" Loeb
- "Jag är nöjd med dagen. Vi hittade en bra rytm efter morgonen och har hållt den. Vi leder inte med mycket, men jag tror inte det är någon nackdel att gå ut först i morgon" Hirvonen
- "Jag hade en bra känsla och allt var okej" Sordo
- "Det har varit rätt okej, inte som jag förväntat, men inga större drama" Latvala
- "Mycket mycket halt. Nu ska vi göra lite ändringar. Ingen bra dag alls" Petter
- "Vi körde av. Det har varit mycket mycket svårt. Vi åkte av i ett mycket långsam kurva. Det är så halt" skrattar Henning.
- "Det har varit en svår eftermiddag och bilen är konstig. Det är något på ena sidan bak som inte känns bra" Wilson
- "Det har varit en bra dag, förutom den här sträckan. Men överlag bra" Ogier
- "Det har varit en svår dag. Vi hade elektroniska problem på förra sträckan och så vidare. Jag ska försöka göra bättre tider imorgon" Grönholm

På SS7
1. Hirvonen, 09:57.0
2. Loeb, +3,3
3. Sordo, +5,7
4. Grönholm, +7,4
5. Latvala, +9,9
6. Ogier, +19,8
7. Henning, 26,4
8. Wilson, +33,8
9. Petter, +37,6

Efter SS7:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 1:06:27.8
2. Sebastien Loeb (F), 1:06:36.2 +8,4
3. Dani Sordo (E), 1:06:40.0 +12,2
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 1:06:59.4 +31.6
5. Sebastien Ogier (F), 1:07:38.0 +1:10.2
6. Henning Solberg (N), 1:08:13.8 +1:46.0
7. Matthew Wilson (GB), 1:09:45.4 +3:17.6
8. Mads Östberg (N), 1:09:45.7 +3:17.9
-. Khalid AL Quassimi, 1:13:39.2 +7:11.4
-. Petter Solberg (N), 1:13:13.2 +6:45.4
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:20:06.2 +13:38.4

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS6: Grönholm står på sträckan - Latvala tog hem sträcksegern
Även den här sträckan har tagit styrk av alla VM och SM-förare. Det blev Latvala som vann sträckan, 4,7 sekunder före Loeb som gick upp på en andraplats i rallyt. Trea blev Hirvonen, 6,3 sekunder efter.

Grönholm och Räikkönen har stannat på sträckan. Marcus kom igång igen, men tappade över tolv och en halv minut. Räikkönen står, fyra kilometer från mål.

Förarkommentarer:
- "Det är mycket tufft och jag hoppas att jag inte körde sönder något" Loeb
- "Inte så dåligt, det är nära Sebastian, men vi kör på. Det är riktigt dåligt med grus och stenar" Hirvonen
- "Bra tid, men jag tappade lite kraft i motorn. Jag vet inte varför" Sordo
- "Nu är jag mycker mer nöjd. Jag gjorde en liten, liten ändring och det lilla gjorde SÅ mycket" Latvala
- "Det är helt j-vligt. Så tiden är okej" Henning
- "Vi vet inte vad som hände. Helt plötsligt sa det bara brrr och sen blev det tyst. Sen micklade vi lite och vi fick igång det. Allt går åt helvette" skrattar Grönholm.

På SS6
1. Latvala, 10:49,5
2. Loeb, +4,7
3. Hirvonen, +6,3
4. Sordo, +6,5
5. Henning, +8,6
6. Ogier, +9,5
7. Östberg, +17,1
8. Petter, +21,2
9. Wilson, +33,3
-
Grönholm, +12:31.3

Efter SS6:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 56:30.8
2. Sebastien Loeb (F), 56:35.9 +5.1
3. Dani Sordo (E), :56:37.3 +6,5
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 56:52.5 +21.7
5. Sebastien Ogier (F), 57:21.2 +50.4
6. Henning Solberg (N), 57:50.4 +1:19.6
7. Matthew Wilson (GB), 59:14.6 +2:43.8
8. Mads Östberg (N), 59:18.3 +2:47.5
-. Khalid AL Quassimi, 1:02:48.9 +6:18.1
-. Petter Solberg (N), 1:02:38.6 +6:07.8
-. Marcus Grönholm (Fin), 1:10:01.8 +13:31.0

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS5: Hirvonen ny ledare!
Hirvonen var snabbast ut på andra vända idag. Han var 10,1 sekunder snabbare än Loeb och gick därmed upp i ledning och leder med 6,7 sekunder. Trots det var han mest bekymrad över däcken, när han kom igång. Loeb tappar även tid på Sordo och rasar ner till en tredje-plats.

Petter åkte av och tappade nästan fem minuter. Även Östberg stannade på sträckan och tappade tid.

Förarkommentarer:
- "Det är tuffa förhållanden och mycket stenar på vägen nu och jag visste jag skulle vara chanslös. Jag tog mer risker nu. Jag gillar inte köra under de här förhållandena, så jag gör kanske misstag" Loeb
- "Det här kan kosta mig för mycket. Vi får se hur däcken håller nu." Hirvonen
- "Det är mycket svårkört. Det är mycket sten och lätt att göra misstag och bli fast i snövallarna.
- "Det är mycket mycket svårkört och halt. Vi snurrade på sträckan" Latvala
- "Petter sinkade oss rejält där inne, men det är inget vi kan göra något åt" Henning
- "Vi åkte av och tappade mycket tid. Jag försökte för mycket" Petter
- "Vi åkte rakt fram två gånger. Det är mycket spårigt och svårt att bromsa" Ogier
- "Vi åkte av och nu varnar en massa lampor och larm om oljetrycket" Östberg
- "Vi åkte rakt fram i ett vägbyte och tappade runt 15 sekunder" Grönholm

På SS5
1. Hirvonen, 11:37.7
2. Sordo, +4,4
3. Loeb, +10,1
4. Latvala, +14,1
5. Ogier, +16,9
6. Henning, +23,3
7. Grönholm, +27.6
8. Wilson, +41,2
9. Räikkönen, +48.9
-
Östberg, 1:46,1
Petter, 4:58,3

Efter SS5:
1. Mikko Hirvonen (Fin), 45:35.0
2. Dani Sordo (E), 45:41.3 +6,3
3. Sebastien Loeb (F), 45:41.7 +6,7
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 46:03.0 +28,0
5. Sebastien Ogier (F), 46:22.2 +47.2
6. Marcus Grönholm (Fin), 46:41.0 +1:06.0
7. Henning Solberg (N), 46:52.3 +1:17.3
8. Matthew Wilson (GB), 47:51.8 +2:16.8
9. Mads Östberg (N), 48:11.7 +2:36.7
10. Kimi Räikkönen (Fin), 48:28.7 +2:53.7
-. Khalid AL Quassimi, 51:09.8 +5:34.8
-. Petter Solberg (N), 51:27.9 +5:52.9

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS4: Hirvonen tog första sträcksgern i år
Hirvonen vann sträckan och klättrade upp till andraplats i totalen. Han var 0,4 sekunder före Loeb och 4,6 före Sordo.

Nu är det dags för service och SS5 startar 13:33.

Förarkommentarer:
- "Jag fick inte till något flyt på den här sträckan" Loeb
- "För första gången fick jag till flytet, så det går åt rätt håll" Hirvonen
- "Det var mycket snö och bilen gick lite hit och dit" Sordo
- "Det har varit jättesvårt att hitta rytmen. Jag bromsar för tidigt. Vi är inte så långt borta, men vi får inte förlora mer nu" Latvala
- "Vi kämpar lite med inställningarna" Petter
- "Vi har lite problem med bromsarna" Henning
- "Jag är inte helt nöjd med inställningarna. Det är verkligen svårt. Vi snurrade och bilen understyr. Det kommer att bli intressant andra vändan" Wilson '
- "Det går bättre nu. På den här sträckan var jag kanske lite för försiktig, men det är första gången här" Ogier
- "Jag lugnade nog ner mig lite för mycket. Med tre avåkningar i ryggen bygger vi upp själförtroendet lite. Men vi vill vara lite snabbare" Östberg
- "Det är svårt att få det rätt. Men jag hittar inte riktigt rytmen. Vi måste göra något, men jag vet inte riktigt vad. Jag måste hitta mer säkerhet i mina bromspunkter" Grönholm.

På SS4
1. Hirvonen, 9:54.7
2. Loeb, +0,4
3. Sordo, +4,6
4. Latvala, +6,5
5. Ogier, +10,4
6. Grönholm, 13,0
7. Östberg, +13,7
8. Petter, +21,5
9. Henning, +21,8
10. Wilson, +27,0
11. Räikkönen, +32,1

Efter SS4:
1. Sebastien Loeb (F), 33:53.2
2. Mikko Hirvonen (Fin), 33:57.3 +4,1
3. Dani Sordo (E), 33:59.2 +6,0
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 34:11.2 +18.0
5. Sebastien Ogier (F), 34:27.6 +34,4
6. Marcus Grönholm (Fin) 34:35.7 +54.6
7. Mads Östberg (N), 34:47.9 +54.6
8. Henning Solberg (N), 34:51.3 +58,1
9. Petter Solberg (N), 34:51.9 +58,6
10. Matthew Wilson (GB), 35:32.9 +1:39.7
11. Kimi Räikkönen (Fin), 6:02.1 +2:08.9

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS3: Loeb snabbast igen!
Loeb fortsätter sin fina körning och var 0,8 sekunder före Sordo och 2,8 sekudner före Hirovnen.

Jocke Nyman i GrN, har tvingas bryta på förra sträckan.

Förarkommentarer:
- "Sträckan var fin, jag gillar den. Men Loeb kör hårt. Han var riktigt snabb, så jag måste vara snabbare" Hirvonen
- "Mycket fin sträcka, mycket finare än under reken då det var mycket snö kvar. Mycket mycket bra snabb sträcka" Sordo
- "Jag hade svårt att hitta rytmen. Ibland kändes det halt, så därför är inte tiden så bra. Det går inte alltid på bästa sätt, men vi har mer sträckor kvar" Latvala
- "En jättfin sträcka. Den har allt. Nu fick inte vi till den, men den är jättefin" Jonas Andersson
- "Jag får ju ingen fart. Jag vet ju inte vad det beror på. Men jag har ju inte varit här på tre år och inte kört på länge. J-vligt svårt, de kör fort de andra. Jag var j-vligt dålig. Det är fel mellan ratten och stolen" Grönholm

På SS3

1. Loeb, 10:50.7
2. Sordo, +0,8
3. Hirvonen, +2,8
4. Latvala, +7,8
5. Petter, +9,2
6. Ogier, +12,5
7.Gröholm +13,9
8. Henning, +15,7
9. Östberg, +21,1
10. Wilson, +37,7
11. Räikkönen, +38,4

Efter SS3:
1. Sebastien Loeb (F), 23:58.1
2. Dani Sordo (E), 23:59.9 +1,8
3. Mikko Hirvonen (Fin), 24:02.6 +4,5
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 24:10.0 +11,9
5. Sebastien Ogier (F), 24:22.5 +24,4
6. Marcus Grönholm (Fin), 24:28.0 +29,9
7. Henning Solberg (N), 24:34.8 +36,7
8. Petter Solberg (N), 24:35.7 +37,6
9. Mads Östberg (N), 24:39.5 +41.4
10. Matthew Wilson (GB), 25:11.2 +1:13,1
11. Kimi Räikkönen (Fin), 25:35.3 +1:37.2

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-12 SS2: Loeb snabbast ut
Sebastien Loeb var snabbast ut på dagens inledande sträckan, 1,9 sekunder före Hirovnen. Dani Sordo blev trea och tappade 3,3 sekunder på Loeb. Han tappade sin ledning och ligger nu tvåa.

Qalid Al Quassimi stannade och stod i nästan tre minuter på sträckan han kom imål strax innan Räikkönen.

Förarkommentarer:
- "Det var bra förhållanden att vara först ut. Det var en bra sträcka men inte lätt" Loeb
- "Inte så fort, men det kan alltid bli bättre" Hirvonen
- "Det var svårt att hitta rytmen. Sträckan är mycket snabb.Tog det lite lugnt i slutet på sträckan. Sträckan är bra, kanske den bästa i rallyt" Sordo
- "Vi hade inga splittider så jag vet inte hur det gick. Jag försökte hitta en bra rytm" Latvala
- "Jag försökte lite för mycket i går och var tvungen att ta det lite lungare nu på morgonen" Petter.
- "Bilen fungerar bra, men jag hade problem med sikten" Henning
- "Vi fick motorstopp i starten och kom inte iväg" Wilson
- "Bilen går bra, men jag kör dåligt. Jag tror jag sett fram så mycket att jag tappar koncentrationen. Så jag får varva ner lite" Östberg
- "Inte bra. Jag bromsade för tidigt, det var inte lätt. Hade inte rätta attacken" Grönholm
- "Jag fastnade i en snövall och fick vänta på hjälp av publiken" Quassimi
- "Jag hamnade bakom Quassimi mer än halva sträckan och såg ingenting, vad ska man göra" Räikkönen

På SS2

1. Loeb, 11:33,7
2. Hirvonen, +1,9
3. Sordo, +3,3
4. Latvala, +3,8
5. Ogier, +12,2
6. Petter, +12,4
7. Grönholm, +15,7
8. Henning, +17,6
9. Östberg, +16,9
10. Wilson, +33,8
11. Raikkönen, +56,0

Efter SS2:
1. Sebastien Loeb (F), 13:07.4
2. Dani Sordo (E), 13:08.4 +1,0
3. Mikko Hirvonen (Fin), 13:09.1 +1,7
4. Jari-Matti Latvala (Fin), 13:11.5 +4,1
5. Sebastien Ogier (F), 13:19.3 +4,1
6. Marcus Grönholm (Fin), 13:23.4 +16,0
7. Mads Östberg (N), 13:27.1 +19,7
8. Henning Solberg (N), 13:28.4 +21,0
9. Petter Solberg (N), 13:35.8 +28,4
10. Matthew Wilson (GB), 13:42.8 +35,4
11. Kimi Räikkönen (Fin), 14:06.2 +58,8

Komplett resultat på: www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=405&season=2010&rally_id=S&category=&stage=2
10-02-11 Dubbelt svenskt efter superspecialen
Det blev dubbelt svensk inledningsvis i Rally Sweden när den inledande1,9 km långa superspecialen kördes på travbanan. P-G Andersson kammade hem duellen mot Patrik Sandell och blev snabbast i SWRC (VM för Super 2000). Tvåa i klassen blev Eyvind Brynildsen, 1,0 sekunder efter och Patrik Sandell fick trejde bästa tid, 1,7 sekunder efter.
- "Kändes j-kligt bra att starta i VM igen" sa en nöjd P-G efter målgång.
- "Nervös start" säger Patrik Sandell "För mycket hjulspinn i starten"

Även i PWRC (VM för GrN blev det svenskt och där även dubbelt svenskt, när Patrik Flodin kammade hem sträcksegern, 3,0 sekunder före Joakim Nyman och 4,4 sekunder före Armindo Araujo.
- "Det kändes riktigt bra och är alltid skönt att vara med i starten. Vi ser verkligen fram emot starten" sa Patrik Flodin.

Mer info hittar du på www.pgandersson.se och www.patrikflodin.com

PWRC (GrN-VM)
1. Patrik Flodin 1:39.3
 
2. Jocke Nyman (S) 1:42.3
+3.0
3. Armindo Araujo (P) 1:43.7
+4.4
4. Martin Semerad (CZ) 1:43.8
+4.5
5. Fabio Frisiero (I) 1:45.7
+6.4
6. Rejo Muhonen (Fin) 1:47.7
+8.4
7. Paulo Nobre (Bra) 1:47.9
+8,6
8. Gianluca Linari (I) 1:49.1
+9.8


10-02-11 Svenska Rallyt är igång
Ikväll tjuvstartade Svenska rallyt med den knappt två kilometer långa superspecialen inne på Färjestads travbana i Karlstad. Patrik Sandell och PG-Andersson gick ut mot varandra i första heatet. En fajt som PG gick segrande ur, med 1,7 sekunders marginal.
- "Jag var för het i starten, fick för mycket spinn och tappade mycket tid. Men nu är vi igång i alla fall och det känns skönt. I morgon gäller det, då laddar vi för fullt", säger Patrik Sandell efter målgången.

Sandells och Axelssons 1:38,03 räckte ändå till tredje bästa tid i SWRC-klassen. Imorgon startar rallyt på allvar med sju specialsträckor
10-02-11 ”Formel 1 på snö och is”
Vid åttatiden ikväll startar Svenska rallyt när de första bilarna ger sig ut på SS1. Emil Axelsson, kartläsare åt Patrik Sandell i Red Bull Rally Team/Skoda, guidar dig genom hela rallyt, sträcka för sträcka:

TORSDAG
SS 1 – Karlstad (även SS 8)
En superspecial inne på Karlstads travbana. En bra publiksträcka där man kan följa bilarna länge. Den är spolad och kommer att vara ganska hal för de första bilarna.

FREDAG
SS 2 - LIKENÄS 1 (även SS 5)
Inleder snabbt och följsamt. Sen övergår den till tidigare rallycrossmästaren Olle Arnessons hemmabyggda väg som är väldigt krokig och teknisk. Sträckan avslutas på en folkracebana. Hela sträckan är spolad, så den kommer att bjuda på riktigt bra underlag.

SS 3 - VIGGEN 1 (även SS 6)
En helt ny sträcka. Extremt snabb i början med ett jättestort krön, troligen med ett lyft som är oerhört svårbedömt. Den går över på en bitvis väldigt smal skogsväg, med risk för att den är överplogad och teknisk. En svår och mycket krävande sträcka.

SS 4 - TORNTORP 1 (även SS 7)
Följsam sträcka med en härlig rytm. Dock ganska löst och moddigt underlag så det blir spännande att se hur det blir när vi kommer i full fart. Troligen kommer bilarna att arbeta sig ner i gruset och så allt blir ännu lösare och halkigare.

LÖRDAG
SS 9 - VARGÅSEN 1 (även SS 13)
Mest känd för Colin’s Crest. Inleds med en smal skogsväg, ganska löst underlag. Ganska tekniskt krävande. Övergår till att bli en fruktansvärt snabb och följsam sträcka hela vägen förbi Colin’s Crest och ända till mål. Formel 1 på snö och is.

SS 10 - SÅGEN 1 (även SS 14)
Grönholms favoritsträcka. En väldigt bred och snabb sträcka som ger möjlighet att åka fina linjer. Avslutas med klassisk målgång i en hårnål där det brukar vara mycket folk. En ganska häftig sträcka.

SS 11 - FREDRIKSBERG 1 (även SS 15)
Inleds med storslalom, kan man nästan kalla det, med en bred, följsam och krokig väg. Övergår till smal skogsväg som fortfarande är snabb och har sina lurigheter.

SS 12 - HAGFORS 1 (även SS 16)
En spolad publiksträcka. Den kommer att vara fantastiskt hal, och även svår med tanke på däckslitaget. Det gäller att hålla sig lite kylig där beroende på vilka däck man har på bilen, om det varit mycket grus på de andra sträckorna.

SÖNDAG
SS 17 - RÄMMEN 1 (även SS 20)
Väldigt väldigt snabb. Det gäller att hitta bromspunkterna efter de långa rakorna. Mitt på sträckan finns ett klassiskt parti med hårnålar uppför, där TV-helikoptrarna gärna tar bilder. En härlig målgång över ett krön, där det är lite ”finlands-stuk” på vägen. Det är vår absoluta favoritsträcka eftersom det är sådant tempo på sträckan hela tiden.

SS 18 - VÄRMULLSÅSEN 1 (även SS 21)
Den inleder snabbt och smalt. Det är riktigt häftig bilåkning i 18-19 kilometer. Mot slutet finns några riktigt luriga böjar där det gäller att vara på hugget. Sista kilometrarna är helt nya för i år.

Vi åker utför en spolad slalombacke med hårnålar. Innan målgång är det ett hopp som kan bli ganska spektakulärt. Det kan nog bli ett och annat ”moment” där beroende på hur mycket däck man har kvar.

SS 19 – LESJÖFORS
Den kortaste sträckan, men en av de mest krävande. Första halvan är smal med mycket gupp och slag, och svårbedömda kurvor samtidigt som det är lite moddigt. Den avslutas på bred snabb byväg i kuperad terräng med bra publikplatser.
10-02-11 Räikkönen och Thörner - profiler i nya VM-roller
VIASAT MOTOR/TV6:Söndag den 14/2 kl. 12.30
Sébastien Loeb blir en jagad man i Rally Sweden. Bland dem som flåsar den sexfaldige världsmästaren i backspeglarna är debutanten, förre Formel 1-mästaren, Kimi Räikkönen den hetaste.
– Om Kimi inte smygtränat rally under F1-åren är han chanslös, säger Viasat Motors nya rallyexpert Tina Thörner.

Det är dags för VM-premiär 2010, i de värmländska skogarna och på Viasat Motor. Sista dagens speciaslsträckor direktsänds även på TV6. Frida Nordstrand leder en studio med erfarne kommentatorn Janne Blomqvist samt karismatiska motorprofilen Tina Thörner, ny i rollen som tv-expert.
– Ofta är det ju chaufförer som blir experter. Men som kartläsare fungerar man lite som spindeln i nätet och får en bredare överblick, och bättre koll på de mjuka värdena, säger Thörner som har fått kämpa hårt för att ta sig fram i en bransch dominerad av manliga hierarkier.
– Utan min järnvilja hade det inte gått. Jag ville bevisa att fruntimmer också kan.

Nyligen hemkommen från tuffa Paris-Dakar Rallyt, vet hon givetvis vikten av rätt kemi mellan förare och kartläsare.
– Det måste vara högt i tak, och ingen får stjäla någon extra energi.

Bästa rallykemin hon upplevt var under Svenska Rallyt 1988 med framlidne Lars-Erik Thorp.
– Vi lyckades från en 14:e plats köra in ett fyra och en halv minuts tidsstraff och sluta trea.Vi hade järnkoll på varandra, inte minst för att vi varit tillsammans några år tidigare.

Men erfarenhet är också en mycket viktig rallyfaktor.
– Träning gör mästaren, och Sébastien Loeb har samlat på sig otroligt mycket erfarenhet. Sedan måste du ha rätt känsla i arselt, för hur greppet är under hjulen. Ett electric ass, haha.

Viasat Motor kommer att kunna sända live från sista dagens specialsträckor i åtminstone åtta av de 13 WRC-deltävlingarna. Dessutom kommer kanalen att bjuda på uppdaterade nyhetsprogram varje fredag, samt heltäckande magasin efter varje tävlingsdag. Den sista dagens specialsträckor summeras med ett 52 minuter långt sammandrag.

TV-tider Rally Sweden/
Fredag 12 februari:
22.00, Viasat Motor: Sammandrag, dag 1.
Lördag 13 februari:
22.00, Viasat Motor: Sammandrag, dag 2.

Söndag 14 februari:
12.30, Viasat Motor/TV6: Direktsändning.
22.00, Viasat Motor: Sammandrag, dag 3.

Måndag 15 februari:
22.00, Viasat Motor: Sammandrag, dag 1-3.

Programledare: Frida Nordstrand.
Kommentator: Janne Blomqvist.
Expert: Tina Thörner.

Rally Sweden visas även på Viasat On Demand.se
10-02-11 Magnus Samuelsson klar för start i Rally Sweden, men förkyld!
Efter många mils testkörning, notträning, jagande efter sponsorer, kläder i rätt storlek och andra förberedelser är teamet nu redo att starta i Rally Sweden.

Rallyt startar med en sträcka på Färjestads travbana på torsdag kväll innan rallyt på allvar drar igång på fredag morgon med riktiga specialsträckor i skogen. Taktiken Magnus har är enkel, börja i ett lugnt och säkert tempo och försöka öka successivt. Träningen har byggt på mycket "carcontrol" för att klara krissituationer på ett bra sätt och farten har fått komma efter hand och på slutet har Magnus gasat riktigt bra så det ska bli spännande att se hur snabbt det kommer att gå under helgen.

Idag torsdag får man om man vill köra en sk shakedown för att en sista gång testa bilen men Magnus har valt att avstå för att vila och behandla en rejäl förkylning som han dragit på sig!

Under helgen kommer vi att rapportera på vår hemsida www.eljasmotorsport.com
10-02-11 Rallyts miljonsatsning ska ge ny svensk världsmästare
Svenska Rallyt AB har inlett ett samarbete med spelbolaget Nordic Bet. Satsningens mål är att få fram en ny, svensk rallyvärldsmästare.
– De pengar projektet genererar kommer vi att tilldela en ung och utvecklingsbar svensk rallyförare. Förhoppningen och målet är en miljon kronor, säger Svenska Rallyts VD Bertil Klarin.

Svensk rallysport kryllar av talangfulla förare. Ändå saknar vi representation i huvudklassen WRC när rally-VM inleds med Rally Sweden 11-14 februari.
– P-G Andersson, Patrik Sandell och Patrik Flodin, för att nämna några, tävlar alla på hög nivå internationellt. Till WRC är emellertid steget stort. Att tävla på internationell toppnivå kräver inte bara talang och vilja utan även en stark ekonomi, konstaterar Klarin.
Samarbetet med Nordic Bet ska förhoppningsvis ge det kapital som behövs för att åtminstone backa en svensk förare en bit upp på karriärstegen.
– Vi kommer, till skillnad från andra satsningar, att våga satsa alla pengar på en och samma person, slår Klarin fast.

Hur mycket det blir avgörs bland annat av hur många motorsportintresserade svenskar det finns som vill vara delaktiga i att skapa en ny svensk VM-stjärna i rally.
– Samarbetet med Nordic Bet går ut på att för varje nyregistrerad "rallyspelare", som gör en insättning på 100 kr, går 50 kr direkt till den här satsningen.
För att pengarna ska hitta rätt adress ska man antingen registrera sig på www.rallyodds.se eller www.nordicbet.com. Väljer man den sistnämnda vägen ska man vid första betalningstillfälle ange bonuskoden "junior".

Vid registrering betalar varje ny medlem 100 kr, pengar som han/hon också rätt att spela för. Utöver dessa pengar får varje person, som valt att stödja Svenska Rallyts ungdomssatsning, dessutom ytterligare 100 spelkronor av Nordic Bet. Inför Rally Sweden kan man bland annat satsa pengar på vem av förarna som ska vinna tävlingen eller vem som flyger längst i hoppet på den sista sträckan, SS21 Värmullsåsen.
– Vi hoppas givetvis att många ska tycka att det är värt att lägga 100 kronor för att stödja den här satsningen.

Med tanke på hur stor rallysporten är i Sverige finns det potential för att det här samarbetet ska kunna bli riktigt lyckosamt. Rallysporten är den enskilt största motorsportgrenen i Svenska Bilsportförbundet med sina 12.000 licensierade förare och kartläsare. Tänk om alla de ville gå in och stödja den här satsningen. Det skulle innebära 600.000 kr.

Svenska Rallyt AB och Nordic Bet kommer att samarbeta under hela året. Satsningen omfattar inte bara VM-deltävlingen Rally Sweden utan även samtliga tävlingar i rally-SM 2010.

Totalt väntas över 300.000 åskådare till ovan nämnda tävlingar.
– Lek med tanken att nästan tio procent av dem väljer att nyregistrera sig hos Nordic Bet – då skulle vi kunna dela ut över en miljon kronor vid årets slut.

Representanter från Nordic Bet kommer att finnas på plats på flera platser under Rally Sweden. De kommer att informera om satsningen och med hjälp av datorer registrera nya användare – sponsorer till nästa svenska rallyvärldsmästare.

Självklart går det lika bra att registrera sig - och spela - från datorn hemma i vardagsrummet.
www.rallysweden.com
10-02-11 Resultat Shakedown
Shakedowntiderna hittar du nu på Rally Swedens hemsida
www.rallysweden.com
10-02-11 Idag börjar Rally-VM för Pelle Sääv
Klockan 20.00 börjar Rally Sweden för Pelle Sääv. I kväll körs en superspecial på Karlstads Travet, det är en mycket populär publiksträcka som inleder årets Rally Sweden. Arrangören räknar med att det kommer bli en publikfest med tusentals åskådare. NH Super 2000 har fått startnummer 51 och går ut bland de andra Super 2000 bilarna.

I början på veckan har NH Super 2000 tränat alla sträckorna för att skriva noter.
-Det finns en stor risk att det kommer att bli grus på sträckorna. Det var faktiskt redan lite spårigt när vi körde träningen så det gäller att åka i spåren och tänka på att vara skonsam mot däcken, säger kartläsare Kalle Lexe.

Rallyt fortsätter på fredag med sju sträckor som körs norr om Torsby. På lördagen åker man en sväng in i Dalarna för att på söndagen avsluta runt Hagfors.

FAKTA: SVENSKA RALLYTS TIDTABELL
Torsdag 11 februari: Start första specialsträckan (SS1) 20.00. Mål Karlstad 20.44.
Fredag 12 februari: Start 05.30. Specialsträckor 2—8. Målgång Karlstad: 20.40.
Lördag 13 februari: Start 06.00. Specialsträckor 9—16. Målgång Karlstad 20.10.
Söndag 14 februari: Specialsträckor 17—21. Sista specialsträckan startar 12.58. Målgång Karlstad 15.30.

Ni följer NH Super 2000 under rallyt på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-02-10 Patrik och Göran redo för ett lite annornlunda Svenska Rally
Under tva dagara har Patrik Flodin, hans co-driver Göran Bergsten och de andra VM-förarna varit ute på VM-rallyts vägar och skrivit sina egna noter. Ikväll blev de klara och Patrik ser fram emot starten i morgon kväll:
- "Jag ser verkligen fram emot starten. Det ska bli kul att få köra igen på hemmaplan och jag är riktigt laddad" säger han och fortsätter:
- "I år blir det ett lite annorlunda vinterrally, mot vi är vana vid. Det är riktigt vinter bredvid vägen, men eftersom det inte är någon isbotten, kommer det att bli ett grusrally".

Vilket innebär att det kommer att slita hårt på de däcken förarna har till sitt förfogande. Men det skrämmer inte Patrik:
- "Nej, det blir ungefär lika för alla. Man får köra lite smart. Nu ser jag VERKLIGEN fram emot starten" säger han nöjt.

I morgon mellan 10:00 och 12:00 är det shakedown, ett sista test. Klockan 20:00 drar det hela sedan igång med en superspecialsträcka. Rallyt sätter sedan igång på riktigt allvar på fredag morgon.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com. Där kommer vi att sammanfatta fredagens superspecialsträcka och sedan följa Patrik, Göran och de andra GrN-förarnas framfarrt, sträcka för sträcka.

10-02-10 Bryntesson Motorsport och G Partners stöttar P-G Andersson i Svenska Rallyt
- P-G Andersson är en talang ut över det vanliga och förmodligen den bästa rallyföraren vi haft på många år i Sverige. Att fåra vara med i PG´s storsatsning på Svenska Rallyt är ett privilegium för oss. PG kommer att köra en ny Skoda Fabia Super 2000 från det Tjeckiska teamet JM engineering.
- I samband med detta har vi en ny spännande miljövänlig produkt för den Skandinaviska marknaden som passar väldigt bra att lansera tillsammans med P-G under rallyt, säger Tony Bryntesson från Bryntesson Motorsport.

Får vi se P-G i Camaro Cup 2010?
- För mig är det hundra procent fokus på rally just nu, men jag har kört för BMS teamet i Camaro Cup både 2007 och 2008 och den nya Camaro Cup bilen ser fantastisk ut. Man vet aldrig vad framtiden erbjuder! säger PG Andersson.
www.bryntessonmotorsport.com/
10-02-08 P-G är nöjd med premiärtestet av Skoda Fabia Super 2000
Idag var det premiär-test för Per-Gunnar "P-G" Andersson i en Super 2000-bil inför VM deltävlingen Rally Sweden som drar igång på tordag kväll. Han och hans so-driver kommer att köra en Skoda Fabia Super 2000 som ägs av det Tjeckiska teamet JM engineering. Teamet har med sig sex man, teamchefen, en kordinator, en ingenjör och tre mekaniker. P-G har sedan med sig två egna mekaniker, Henke och Pitan.

För P-G´s del var det premiär bakom ratten på en Super 2000-bil:
- "Det ver en stor omställning från både WRC och Grupp-N" förklarar han "Bilen kräver en mycket mer brutal körning".
- "Men vi fick till inställningarna RIKTIGT bra, tycker jag. På slutet flöt det på så att jag kunde vara mindre brutal i körningen Så jag är mycket nöjd och ser possitivt på vår start i Svenska" säger.

I morgon börjar rallyt på allvar. Då är det dags för rekognosering, då förarna kör igenom sträckorna och skriver sina egna noter. På torsdag är det shakedown, vilket är en fullfartstest och sen startar de hela med en superspecial på kvällen klockan 20:00.

P-G har fått ett sk. Wild-Card, vilket innebär att han startar i VM-deltävlingen och får tillgodoräkna sig VM-poängen har kammar hem under helgens rally.

Mer info, hittar du på www.pgandersson.se där vi har både anmäldninglista och tidsschema.

Tidsschema Rally Sweden
Torsdag 11 febr
20:04 SS1 SSS Karlstad 1 1,90 km
Service A (Hagfors)

Fredag 12 febr
08:18 SS2 Likenäs 1 20,78 km
09:41 SS3 Viggen 1 21,28 km
10:51 SS4 Torntorp 1 19:21 km
Service B (Hagfors)
13:33 SS5 Likenäs 2 20,78 km
14:56 SS6 Viggen 2 21,28 km
16:29 SS7 Torntorp 2 19,21 km
Service C (Hagfors)
20:00 SS8 SSS Karlstad 2 1,90 km

Lördag 13 febr
Service D (Hagfors)
07:58 SS9 Vargåsen 1 24,63 km
09:46 SS10 Sågen 1 14,23 km
10:42 SS11 Fredriksberg 1 18,15 km
11:58 SS12 Hagfors Sprint 1 1,87 km
Service E (Hagfors)
13:41 SS13 Vargåsen 2 24,63 km
15:29 SS14 Sågen 2 14,23 km
16:25 SS15 Fredriksberg 2 18,15 km
17:41 SS16 Hagfors Sprint 2 1,87 km
Service F (Hagfors)

Söndag 14 febr
Service G (Hagfors)
07:52 SS17 Rämmen 1 21,87 km
08:28 SS18 Värmullsåsen 1 23,41 km
Service H (Hagfors)
10:49 SS19 Lesjöfors 10,49 km
11:21 SS20 Rämmen 2 21,87 km
12:58 SS21 Värmullsåsen 2 23,41 km
Service I (Hagfors)
15:30 Målsermoni Torget Karlstad
10-02-08 Al Quassimi to launch WRC 2010 Campaign in Swedens Snow Rally
BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, with Emirati driver Sheikh Khaled Al Qassimi, launches its 2010 FIA World Rally Championship (WRC) campaign on the snow covered trails of Rally Sweden this week.

The sub-zero temperatures of northern Scandinavia will present the ultimate contrast to Sheikh Khaled’s homeland where he’ll leave pleasant winter temperatures of 25 Celsius, but he’s determined to turn on the heat in this opening round of the WRC season.
- “I am excited about the start of the season. I haven’t had the chance to get behind the wheel much over the last couple of months, so I am itching to get back into the drivers’ seat, “ commented Al Qassimi. “The most important thing is for me to keep progressing and getting better by the end of each year. I realise the conditions will be tough – but that’s part of the challenge which I relish.”

The Emirati rally ace finished the 2009 Championship in 12th place, making him the UAE’s highest ever WRC points scorer. This accolade was hard-won by Al Qassimi, his commitment provided Team Abu Dhabi with two eighth places, and his best result to date, sixth at the Acropolis Rally. This season will see his increased confidence being used to push for even more points, taking the Abu Dhabi name with him as he competes across the globe.

As the only snow rally in the WRC, Rally Sweden will be a true spectacle, throwing up new challenges to competitors. In contrast, Rally Abu Dhabi, Abu Dhabi’s candidate WRC event due to be staged at the end of this year, will take teams through undulating sand dunes, under the ever-present sun.
- “As Rally Sweden captures the atmosphere of northern Scandinavia, so Rally Abu Dhabi will encapsulate the uniqueness of our diverse landscape and demonstrate our capacity to successfully stage major international events,” commented Ahmed Hussein, Deputy Director General, ADTA - which is behind the Abu Dhabi World Rally Programme and is the WRC’s destination partner. “Rally Sweden is a major milestone in our motor sport year. It is hugely important for the team, and for Khaled, and we are confident their campaign, and ours, will get off to a tremendous start in Karlstad.”

Rally Sweden takes place 12-14 February.
Rally Event Information
Date: 12-14 February 2010
Round: 1 of 13 in FIA World Rally Championship
Based: Karlstad, Sweden
Stage surface: Ice and snow covered gravel
10-02-08 Sandell och Axelsson finslipar VM-formen i Norge
Med bara dagar kvar till VM-premiären i Svenska Rallyt, testas och fintrimmas det lite varstans i skogarna kring Värmland. Red Bull Rally Team, med Patrik Sandell och Emil Axelsson i en Skoda Fabia Super 2000, valde att bege sig över gränsen in i Norge när det var dags för teamets test under måndagen.
- Det går skitbra! Det var bra att vi körde en tävling i Norge förra helgen, så vi inte behövde börja på noll nu. Vi gör en del småjusteringar på stötdämparna för att hitta rätt setup inför Svenska rallyt, men känslan är riktigt bra, säger Patrik Sandell under lunchuppehållet.

Testet sker i Rauken strax innanför gränsen mot Sverige, där en av Sandells norska sponsorer har tillgång till bra vägar.
- Eftersom det har snöat så mycket i vinter kommer vägarna att bli smalare än 2008, vilket kommer att dra ner snitthastigheten. Men rallyt kommer ändå att bli otroligt snabbt. Därför valde vi en rätt snabb testväg, för att se att Skodan fungerar som den ska i fullfartsböjar, säger Patrik Sandell.

Svenskarna kör en Skoda Fabia S2000, precis som förra året. Men klassen är helt ny för året. Den tidigare PWRC-klassen delas nu upp i två olika delar, där Grupp N-bilarna och Super 2000-bilarna kör var för sig. Den nya klassen heter Super 2000 World Rally Championship, med förkortningen SWRC.
- Motståndet i Svenska rallyt är nog det bästa vi mött någonsin. PG som kör i en likadan bil på ett wild card kommer att vara otroligt snabb, så han blir nog största konkurrenten för vår del. Men även Prokop och Janne Tuohino kommer att vara vara med och slåss om poängen, säger Patrik Sandell.

Torsdag kväll inleds Svenska rallyt med en superspecial inne på Karlstads travbana. Rallyt pågår till söndag eftermiddag, då totalt 21 specialsträckor ska vara avklarade.

Tidplan Uddeholm Swedish Rally 2010:
Torsdag 11/2
SS 1 – Karlstad Super Special Stage 1 – 20:00

Fredag 12/2
SS 2 – Likenäs 1 – 08:18
SS 3 – Viggen 1 – 09:41
SS 4 – Torntorp 1 – 10:51
Service Hagfors – 11:40
SS 5 – Likenäs 2 – 13:33
SS 6 – Viggen 2 – 14:56
SS 7 – Torntorp 2 – 16:29
Service Hagfors – 17:08
SS 8 – Karlstad Super Special Stage 2 – 20:00

Lördag 13/2
SS 9 – Vargåsen 1 – 07:58
SS 10 – Sågen 1 – 09:46
SS 11 – Fredriksberg 1 – 10:42
SS 12 – Hagfors Sprint 1 – 11:58
Service Hagfors – 12:38
SS 13 – Vargåsen 2 – 13:41
SS 14 – Sågen 2 – 15:34
SS 15 – Fredriksberg 2 – 16:30
SS 16 – Hagfors Sprint 2 – 17:46
Service Hagfors – 18:16

Söndag 14/2
SS 17 – Rämmen 1 – 07:52
SS 18 – Värmullsåsen 1 – 08:28
Service Hagfors – 09:21
SS 19 – Lesjöfors – 10:51
SS 20 – Rämmen 2 – 11:23
SS 21 – Värmullsåsen 2 – 12:52
Målgång Karlstad, Stora Torget – 15:30
10-02-08 Snart Rally-VM för Pelle Sääv
Imorgon börjar äventyret för Pelle Sääv, då börjar nämligen träningen inför Rally Sweden. Under tisdagen och onsdagen ska de hinna med att åka alla sträckor två gånger, det är då de skriver noter och vägbeskrivning över hur sträckorna ser ut, som de sedan använder under rallyt.
Under ett rally är det Kalle Lexe som sköter notläsningen.
- Det gäller verkligen att vara koncentrerad under de här dagarna, för det är nu grunden läggs till hur hårt vi vågar satsa in i svängarna i tävlingsfart, säger Kalle.

Det har varit en hektisk tid inför Rally Sweden för NH Super 2000.
- Så fort bilen kom hem började vi jobba hårt för att lära oss den, det är alltid svårt med nya bilar, men Skoda Motorsport i Tjeckien har varit mycket hjälpsamma, säger Pelle.

På torsdag kommer ett litet test att genomföras på den officiella shakedownen i Råda utanför Hagfors.
- Så mycket hinner vi inte testa då utan det är mer för att se så bilen fungerar som den ska i tävlingsfart, förklarar Pelle.

Rally Sweden innehåller i år 21 st specialsträckor som tillsammans mäter 34 mil. Förutsättningarna ser riktigt bra ut med härligt mycket snö. Sista sträckan kommer att avslutas nerför en skidbacke i Hagfors, det är slutklämmen på sträckan som tidigare hetat Sundsjön som nu görs om för att bli den perfekta avslutningen på tävlingen. Den sista biten kommer att gå utmed skidbacken och gå i mål vid backens fot, där ett hopp byggts in för att göra det hela än mer spektakulärt. Det kan bli en riktig publikfavorit på söndagen.

Torsdag kväll startar Rally Sweden med en Superspecial på Karlstads Travet.
- Att få köra Rally Sweden är det häftigaste man kan göra inom rally i Sverige. Jag ska verkligen ta chansen att njuta varje minut. Det kommer inte bli någon söndagsåkning utan här är det full fart från början, avslutar Pelle.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan. www.nhsuper2000.se
10-02-07 Besök Likenäs Mks Motorstadion under Rally Sweden
Fredagen 12 feb första start 08.18 Femtå Motorstadion Ambjörby ss2 samt ss5.
Se världseliten göra upp, nära och bekvämt på motorstadion.
Vill du ut i skogen och se sträckan så går sträckan alldeles bredvid banan. Passar alla rallyentusiaster. Sen är det ju ingen nackdel att det år rallyts första riktiga sträcka.

Fart hela dagen. Speaker Gunnar Fridlund.
Kom se Förare som Hirvonen, Loeb, Latvala, Grönholm, Räikkönen, Gutta fra Norge bl.a Östberg, Brynildsen, Mikkelsen,Gröndal, Och så förstås SOLBERGx2.

Servering som vanligt med gästkocken Petter i Boa
ÄLGHAMBURGARE mm.mm Välkomna Likenäs MK

10-02-05 Chafför för TV-team sökes för Svenka Rallyt
En chafför till ett TV-team sökes för Svenska Rallyt. Är du intresserad av att köra ett TV-team och få följa med ut på sträckorna?

Kontakta i så fall:
Åke Laven, 070-656 80 90
10-02-05 Prins Carl Philip starter när Rally Sweden 2010 invigs
För två år sedan flaggade han iväg tävlingsbilarna från startrampen i Karlstad.
När årets upplaga av Rally Sweden inleds den 11 februari är H.K.H Prins Philip tillbaka som starter.
Ingen passar bättre för uppgiften än Sveriges nya motorprins.

Prins Carl Philip Bernadotte är officiellt utsedd till Rally Swedens beskyddare. Det är ett uppdrag han tar på största allvar. Han har vid flera tillfällen – ofta i sällskap av sin motorintresserade far, Kung Carl XVI Gustaf – följt tävlingen på plats. I år är han tillbaka. Förutom sin roll i samband med tävlingens invigning på Färjestadstravet i Karlstad den 11 februari ska Prinsen under sin vistelse i Värmland bland annat hinna med ett besök på högkvarteret i Karlstad, hos VM-promotorn North One Sport och på serviceplatsen i Hagfors. Självklart kommer Prinsen även att följa tävlingen från några av specialsträckorna ute i skogen.
Motorsportintresset är starkt i kungafamiljen Bernadotte och i Carl Philip har Sverige fått en ny motorprins. I likhet med Kungens farbror, populäre Prins Bertil, tävlar nämligen Carl Philip själv.
Han mjukstartade tävlingskarriären med gokart, inhopp i långloppstävlingar och några framträdanden i SSK-serien.
Som en av förarna i Karlstad-baserade teamet Flash Engineering kör Prinsen sedan två år tillbaka Carrera Cup Scandinavia, som vuxit till världens största Carrera Cup-mästerskap med över 35 förare.
Efter en försiktig debutsäsong kom resultaten 2009. I sin Porsche 911 GT3 noterades Prinsen för en 15:e plats totalt efter att ha tagit poäng i elva race. Sammanlagt nådde han fyra top-10-placeringar med en sjundeplats i Falkenberg som främsta resultat.
10-02-03 Storms nya hemsida klar lagon för VM-starten
Nu är äntligen vår nya hemsida klar lagom till vår 22:a VM start i "svenska"
Mer info hittar du på www.stormmotorsport.nu/

10-02-03 Sääv storsatsar i NH Super 2000 på Svenska
NH Super 2000 är en ny satsning med en splitter ny bil. Förare och ägare av teamet är Pelle Sääv från Linköping, flerfaldig medaljör i Rally-SM.
- Vi kommer i år att göra en riktigt häftig satsning på Rally-SM, men vi börjar med det häftigaste direkt, vi kommer att köra det svenska VM-Rallyt, Rally Sweden.

Bilen är en helt ny Skoda Fabia S2000, som är byggd av Skoda Motorsport i Tjeckien. Bilen är konstruerad för att passa in i den nya klassen som alla bilar i nästa års VM kommer att köra SWRC.
- Vi har fått ett wildcard till tävling och det innebär att vi tävlar om VM-poäng som alla de andra stjärnorna. Vi kommer att tävla i samma klass som de svenska förarna Patrik Sandell och P-G Andersson.
10-02-03 Ändrade planer för Patrik och Göran - kör ryskt i Rally Sweden och SM i Sandviken
Rally är en snabb sport och ibland kan även planerna svänga snabbt. Efter segern i Rally Peno, Ryssland, blev det klart att URT-team med Sergey Uspenskiiy som teamchef och Patrik Flodin gör gemensam start i Rally Sweden.
- "Det är jättekul. Vi beslutade att göra gemensam start i VM-deltävlingen på hemmaplan. URT-team är ett mycket bra team och jag kommer att köra deras Subaru N14 istället för den Mitsubishi GrN som det var tänkt från början" säger Patrik

En start till på svensk mark är planerad:
- "Vi kommer även att köra SM-deltävlingen i Sandviken tillsammans, 26-27 februari".

Svenska Rallyt är förutom den första VM-deltävlingen också premiärtävling för årets rally-SM där Sandviken bjuder in till årets andra deltävling.

Inför Rally Sweden kommer Patrik och URT-team att genomföra ett gemensamt test i Finland:
- "Vi kommer bland annat att göra ett stötdämpartest för att få till ultimata inställningar" avslutar Patrik.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
10-01-28 Rally Swedens avslutningssträcka direktsänds i Viasat Motor och TV6
Rally Swedens nya avslutningssträcka har testats för första gången.
Den 14 februari direktsänds den i Viasat Motor och TV6.
Det blir en spektakulär final på årets första VM-deltävlingen – ett hopp som på sikt kan ge Sverige en ny världsmästare.

Rally Sweden 11-14 februari är startskottet på Viasat Broadcastings tre år långa avtal om rättigheterna till FIA World Rally Championship (WRC).

Viasat Motor kommer bland annat att bjuda på fullmatade sammandrag från Rally Swedens samtliga etapper. Söndag kväll kommer kanalen dessutom att summera hela tävlingen i ett enskilt program.
Men innan dess kommer avslutningssträckan, Värmullsåsen, med mål i skidbacken i Hagfors, att direktsändas i såväl Viasat Motor som TV6. Kanske är det också då som kampen om segern i tävlingen kommer att avgöras?
Den avslutande kilometern i skidbacken testades för första gången i torsdags. Testpilot var rallyföraren och TV-profilen Jonas Kruse.
– Sträckan kommer att bli en verklig utmaning och får man bara justera hoppet lite så kommer varje ekipage att flyga långt, säger Kruse.

Längden kommer att ha betydelse. Svenska Rallyt AB har nämligen skrivit ett avtal med Nordic Bet som kommer att göra det möjligt för alla rallyentusiaster att via Internet spela på Rally Sweden. Bland annat kommer man att kunna tippa vem av förarna som kommer att hoppa längst i just Värmulssåsen.
– Merparten av de pengar som vi får in via avtalet kommer vi att använda till att försöka hjälpa en ung, svensk förare i hans eller hennes strävan att bli världsmästare. Pengarna kommer att betalas ut i form av ett stipendium, berättade tävlingschefen och Svenska Rallyts VD Bertil Klarin på en presskonferens i Hagfors under torsdagen.

På presskonferensen medverkade även norrmannen Petter Solberg, Per-Gunnar Andersson och Magnus Samuelsson. Medan Solberg och Andersson klart och tydligt deklarerade att de satsat på seger i sin respektive klass i Rally Sweden (WRC respektive SWRC) låg Samuelsson betydligt längre i förhandssnacket. Världens starkaste man 1998 och 2009 års vinnare i Let´s Dance i TV4 har en mycket ödmjuk inställning till sin första start i en rallytävling.
– Min målsättning är att komma i mål med något mått av värdighet, sa han och log.
10-01-26 Hirvonen värmer upp inför Svenska Rallyt med seger i Monte-Carlorallyt i nya Ford Fiesta S2000
Mikko Hirvonen och Jarmo Lehtinen vann i helgen det legendariska Monte Carlo-rallyt i den nya bilen M-Sport Ford Fiesta S2000. De ledde från start till mål på tävlingen, som var teamets debut.

Fords officiella FIA World Rally Championship-förare utsattes för svåra vinterförhållanden i södra Frankrike innan de gick i mål i Monacos berömda hamn med ett försprång på 1 minut och 51,4 sekunder.

Fiesta S2000 har utvecklats av Fords rallypartner M-Sport, och det fem dagar långa Monte Carlo-rally erbjöd en tuff debut. Bilen förlorade inte en enda sträcka under den 405 kilometer långa tävlingen och det hela blev därmed en drömstart på rallysäsongen 2010 för Hirvonen och Lehtinen.

De finska förarnas skicklighet sattes på hårda prov i nya, spännande Fiesta S2000. Hirvonen och Lehtinen kom tvåa i rally-VM förra året. Tävlingen var en perfekt uppvärmning inför VM-säsongen, som inleds i de värmlänska skogarna om några veckor.

Monte Carlo-rallyt är den första tävlingen i Intercontinental Rally Challenge (IRC), som M-Sport deltar i. M-Sport-chefen Malcolm Wilson kunde följa i direktsänd TV hur Hirvonen säkert rattade Fiesta S2000 till en klar seger.
- "Monte Carlo-rallyt är en av världens viktigaste tävlingar och det är en fantastisk känsla att vinna här", säger Hirvonen. "Det var en lång och tuff tävling under svåra förhållanden. Bilen hade inte tävlingskörts innan, men allt klaffade perfekt från första kilometern. Att det gick så bra på vår tävlingsdebut är tack vare hela teamets arbete, inte minst de senaste två veckorna.
- "Det stärker givetvis självförtroendet att börja säsongen med en förstaplats. Jag gillar segerkänslan och vill fortsätta så här när VM sätter igång i Sverige i februari", lägger Hirvonen till.

Malcolm Wilson, VD för M-Sport, kommenterar: "Det här var en riktig drömstart för vår nya Fiesta S2000. Vi ledde från första till sista sträckan och råkade inte ut för några problem, vilket är enormt skönt när man kör en helt ny bil. Mikko körde precis så fort som krävdes för att ta hem en seger och hans synpunkter kommer att vara mycket viktiga för den fortsatta utvecklingen av Fiesta.
- "Jag vill också passa på att tacka teamet på M-Sport, som har lagt ned ett så stort arbete och engagemang på att ta fram den här modellen från ritbordet till en Monte Carlo-seger på bara nio månader", lägger Wilson till.

Gerard Quinn, ansvarig för motorsport inom Ford Europa, säger: "Det är härligt att få uppleva att Ford Fiesta S2000 vinner en så prestigefylld tävling som Monte Carlo-rallyt. Att bilen tog hem segern i sin allra första tävling vittnar om det fortsatt starka samarbetet mellan Ford och M-Sport och att företagen tillsammans har ett stort tekniskt kunnande vad gäller utvecklingen av rallybilar. Den styrka och tillförlitlighet som präglar Fiesta i standardutförandet har varit perfekt som utgångspunkt för rallymodellen Fiesta S2000."
10-01-14 P-G har bestämt sig - Kör Skoda Super 2000 i Rally Sweden
Per-Gunnar "P-G" Andersson har varit anmäld till det Svenska VM-rallyt, men förs idag blev det klart med vilken bil. P-G och hans co-driver Anders Fredriksson kommer till start i en splitterny Skoda Super 2000. Därmed gör P-G debut i en Super 2000-bil.
- "Det ska verkligen bli kul att testa den här klassen och speciellt på hemmaplan" säger P-G nöjt.

P-G hade fått wildcard av arrangören. Hans wildcard i GrN går istället till Jocke Nyman, medans P-G får ett nytt wildcard för Super 2000.

Mer info, hittar du på www.pgandersson.se

10-01-14 Världens starkaste man och fjolårets vinnare av Let´s Dance
Magnus Samuelsson kör Rally Sweden!
Inget team som står på startlinjen i årets Svenska VM-rally har en starkare förare än Eljasmotorsport. Magnus Samuelsson genomför ett gediget träningsprogram för att komma väl förberedd till start, men nu är det bilkörning istället för dans och muskler som gäller.

Olof Eljas har ansvaret för att träna upp Magnus och en speciell träningsbil har införskaffats. Självklart kommer Magnus även att genomföra test i den riktiga tävlingsbilen innan starten i Rally Sweden 11-14 februari.

Denna satsning föddes redan i somras när Fredrik Eljas och Magnus Samuelsson träffades i gemensamma intressen på Elmiamässan i Jönköping. Efter en lång kväll i en husbil så togs beslut om att försöka få till en rallystart åt Magnus.
Teamet kommer att köra en 280 hästars, fyrhjulsdriven Subaru Grupp N-bil av senaste modell. Som kartläsare får Magnus med sig Jörgen Carlsson som har många års erfarenhet i högerstolen.

Magnus Samuelsson:
- Detta är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag har tidigare fuskat med folkrace men drömmen har alltid varit att få köra riktig rallybil. Det ska bli ett riktigt äventyr och bara tanken att få stå på startlinjen i samma tävling som Loeb och de andra stjärnorna är hisnande.

Fredrik Eljas:
- Det ska bli roligt att se vad Magnus kan prestera. Det börjar se riktigt bra ut när han tränar i skogen. Kan man lära sig dansa så bra på så kort tid så kan man lära sig köra rallybil också. Båda sakerna handlar om koordination. Nu ska vi inte förvänta oss samma succé som i Let´s dance men jag tror inte Magnus kommer att göra bort sig resultatmässigt.

Notis
Teamet har för avsikt att starta i Rally Sweden som har VM-status men det fattas fortfarande en del budgetmässigt för att ro det iland. Reservplanen utgörs av att köra enbart den del som ingår i SM.
10-01-12 Positivt kaos när eliten anmälnings- spurtade till Rally Sweden
Faxen gick varm på Svenska Rallyts kansli när anmälningstiden för Rally Sweden gick ut den 12 januari.
– Efter en försiktig start tog intresset fart ordentligt och min gissning just nu är att ett 60-tal förare kommer till start i VM-deltävlingen, säger tävlingschefen Bertil Klarin.

Sista anmälningsdagen blev hektisk för personalen på Svenska Rallyts kontor i Karlstad. Ett tekniskt fel slog delvis ut kommunikationen med omvärlden vilket skapade lite kaos.
– Det är därför jag just nu inte kan ange någon exakt siffra för hur många startande det blir. Sådana som misslyckats med att sända sina anmälningar till oss tidigare under dagen försöker just nu på nytt. Faxen går varm, konstaterar Klarin och skrattar.
Han är givetvis mycket nöjd över det stora intresset.
– Att vi får ungefär lika många startande den här gången som för tvåa år sedan är mycket positivt med tanke på att bilindustrin och motorsporten har ett tufft 2009 bakom sig. Förra veckan trodde jag på ett 40-tal startande, men intresset har tagit ordentlig fart de senaste dygnen. Det här tycker jag visar att vår tävling har en fortsatt mycket stark ställning i mästerskapet.

Startfältet i Rally Sweden 11-14 februari blir bästa tänkbara. Ingen av mästerskapets stora stjärnor saknas. Anmälda i huvudklassen WRC är bland annat sexfaldige världsmästaren Sébastien Loeb, den finska Fordduon Mikko Hirvonen (bilden – FOTO: MCKLEIN) och Jari-Matti Latvala samt norrmännen Petter och Henning Solberg. Dessutom gör som bekant Marcus Grönholm comeback och förre F1-världsmästaren Kimi Räikkönen sin första VM-tävling i en WRC-bil.

Nivån på de anmälda är även mycket hög i klasserna PWRC och SWRC. I den förstnämnda deltar regerande världsmästaren, portugisen Armindo Araújo, men han blir med största säkerhet ett lätt byte för den vassa svensktrion Per-Gunnar Andersson, Patrik Flodin och Jocke Nyman – alla i var sin Mitsubishi Lancer Evo 9. Kampen mellan dem kan bli en av tävlingens absoluta höjdpunkter.

I nya VM-kalssen SWRC, där förarna deltar med så kallade Super 2000-bilar, får Patrik Sandell bära favoritskapet i en Skoda Fabia S2000. Han lär emellertid inte sakna konkurrens. Eyvind Brynildsen, Martin Prokop och Janne Tuohino är de hetaste utmanarna, men även Pelle Sääv blir mycket intressant att följa. Han gör en offensiv satsning med en ny Skoda Fabia och eftersom han fått ett så kallats wild card av Klarin inleder Sääv SM-säsongen med att tävla om VM-poäng.

Även till årets första SM-deltävling, Rally Sweden SM, som avgörs samtidigt med VM-rallyt 11-13 februari, är intresset stort. Några timmar innan anmälan gick ut vid midnatt fanns 67 ekipage på listan. Eftersom SM-fältet ska köra fredagens och lördagens sträckor mellan det att VM-ekipagen kör dem första och andra gången har tävlingsledningen begränsat antalet startande.
– Blir det fler än de 70, som vi har satt som tak, måste vi gallra, konstaterar Klarin.

10-01-12 Patrik Flodin anmäld till Svenska Rallyt
Alldeles nyss lämnade Patrik Flodin in sin anmälan till Svenska Rallyt. Och lika nyss bestämde han sig för i vilken bil det kommer att bli. Han och hans co-driver Göran Bergsten kommer att starta i VM-rallyt i klassen GrN.

Den här gången är det Mitsubishi som Patrik kommer att ratta.
- "Vi kommer att köra med Aki Teiskonens Mitsubishi" säger Patrik.

Patrik körde mest utomlands i fjol, där han bland annat körde för ett ryskt team och blev den första icke ryska medborgaren att blir Rysk Mästare.
- "Det ska bli otroligt kul att köra på hemmaplan igen. Jag ser verkligen fram emot rallyt" säger Patrik nöjt.

Svenska Rallyt är den inledande deltävlingen i årets VM-cirkus och körs 12-14 februari i Värmland.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
10-01-12 Patrik Flodin anmäld till Svenska Rallyt
Alldeles nyss lämnade Patrik Flodin in sin anmälan till Svenska Rallyt. Och lika nyss bestämde han sig för i vilken bil det kommer att bli. Han och hans co-driver Göran Bergsten kommer att starta i VM-rallyt i klassen GrN.

Den här gången är det Mitsubishi som Patrik kommer att ratta.
- "Vi kommer att köra med Aki Teiskonens Mitsubishi" säger Patrik.

Patrik körde mest utomlands i fjol, där han bland annat körde för ett ryskt team och blev den första icke ryska medborgaren att blir Rysk Mästare.
- "Det ska bli otroligt kul att köra på hemmaplan igen. Jag ser verkligen fram emot rallyt" säger Patrik nöjt.

Svenska Rallyt är den inledande deltävlingen i årets VM-cirkus och körs 12-14 februari i Värmland.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com
09-09-03 Svenska Rallyt byter namn – och tar in på hotell
Högkvarter på Elite Stadshotellet Karlstad i VM-comebacken 2010

2010 är Svenska Rallyt tillbaka i rally-VM. Samtidigt byter den svenska deltävlingen namn och adress.
Svenska Rallyt blir Rally Sweden och tar in på hotell – Elite Stadshotellet i Karlstad.
– En prestigebokning för oss, säger hotelldirektören Fredrik Thorsvret.

11-14 februari 2010 gör Svenska Rallyt comeback i VM. Efter ett år i mästerskapets "väntrum" satsar organisationen för den svenska deltävlingen återigen med full kraft.
bansträckningen i 2010 års premiärtävling i mästerskapet blir nordligare för att garantera is på vägarna och dessutom flyttas serviceplatsen tillbaka till flygplatsen i Hagfors.

Men nyheterna blir fler än så. I går kallade Svenska Rallyt till presskonferens för att bland annat berätta att man byter namn på tävlingen, tar in på hotell med sin tävlingsledning och presscenter samt gör ett nytt försök att kombinera VM och SM.
Platsen för presskonferensen var given – Elite Stadshotellet Karlstad.
– Februari månad 2008 var inte rolig för hotellnäringen i Karlstad. Vi tappade mest i landet, 30 procent, jämfört med samma månad 2007, konstaterar hotelldirektören Thorsvret, som har 138 rum och en rad konferenslokaler att erbjuda VM-arrangören.
– Stadshotellet är mycket väl anpassat till våra behov. Det här blir ett riktigt bra högkvarter, säger Bertil Klarin och blickar ut över Klarälven från en hotellbalkong på andra våningen.

Thorsvret ser fram emot samarbetet med Svenska Rallyt.
– Vi är vana att ha konferensgäster här på dagtid. Svenska Rallyt ska vara här i tio dagar och vi förväntar oss att hålla igång 24 timmar om dygnet. Det blir roligt, säger han och ser förväntansfull ut.
Internationellt har Svenska Rallyt under en lång rad år burit namnet Swedish Rally. Från och med 2010 blir det Rally Sweden i stället.
– Språkligt är Rally Sweden mer riktigt och efter att ha stått utanför mästerskapet ett år känns det rätt att göra den här förändringen, säger Klarin.
För Svenska Rallyts VD känns det dessutom rätt att göra ett nytt försök att arrangera en SM-deltävling parallellt med VM. 2008 regnade SM bort i Svenska Rallyt. Med en nordligare sträckning hoppas Klarin på bättre tur den här gången.
– Upplägget på SM-deltävlingen blir det samma som 2008. De nationella ekipagen inleder tävlingen med Superspecialen på Färjestadstravet fredag kväll och kör sedan hela lördagens etapp innan de går i mål i Hagfors.
Lördagsetappen innehåller klassiska sträckor som Sågen, Hagfors Sprint, Fredriksberg och, inte minst, Vargåsen. Det är på den sistnämnda ett av VM-seriens mest fruktade krön, Colin´s Crest, finns.
08-12-11 Svenska Rallyt tillbaka till Hagfors
Svenska Rallyt kommer från och med 2010 att vara tillbaka i Hagfors. Fia hade som krav att man flyttade till snösäkrare områden och framförallt ville man inte ha remoteserviceplatser. Något som teamen inte gillade.

2010 kommer Svenska Rallyt att inledas med en invigning och superspecial på i Karlstad. Därefter flyttar rallyt till Hagfors.
Tidsschema Rally Sweden 2010
Tidsschema

Torsdag 11/2
20:00 SS 1 Karlstad Super Special Stage 1

Fredag 12/2
08:18 SS 2 Likenäs 1
09:41 SS 3 Viggen 1
10:51 SS 4 Torntorp 1
11:40 Service Hagfors
13:33 SS 5 Likenäs 2
14:56 SS 6 Viggen 2
16:29 SS 7 Torntorp 2
17:08 Service Hagfors
20:00 SS 8 Karlstad Super Special Stage 2

Lördag 13/11
07:58 SS 9 Vargåsen 1
09:46 SS 10 Sågen 1
10:42 SS 11 Fredriksberg 1
11:58 SS 12 Hagfors Sprint 1
12:38 Service Hagfors
13:41 SS 13 Vargåsen 2
15:34 SS 14 Sågen 2
16:30 SS 15 Fredriksberg 2
17:46 SS 16 Hagfors Sprint 2
18:16 Service Hagfors

Söndag 14/11
07:52 SS 17 Rämmen 1
08:28 SS 18 Värmullsåsen 1
09:21 Service Hagfors
10:51 SS 19 Lesjöfors
11:23 SS 20 Rämmen 2
12:52 SS 21 Värmullsåsen 2
15:30 Målgång Karlstad, Stora Torget