2004

2004
             


Lars-Erik Torphs Minnesfond
Morgan Olssons Minnesfond


HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR 2004
Anmälda finns på framsidan>>
Inbjudningar bland inbjudnignar>>

Bildlänkar från tävlingar>>
Rallycuper>>

2004-12-03 Ford stallets andre förare klar
28 årige Roman Kresta från Tjeckoslovakien har skrivit ettårskontrakt med Ford inför säsongen 2005. Kresta blir tillsammans med Finländaren Toni Gardemiester förare som skall försvara Ford teamets andra plats märkes VM från i år. Kresta gjorde sin VM debut i M-Sports Ford Focus 2001 Acropolisrallyt, sedan dess har det blivit Skoda, och peugeot för farmarteamet Bozian racing. Kresta har även varit tjeckisk mästare 2000 och 2001. Som kompanjon i högerstolen får han sin landsman Jan Tománek. Kresta liksom Toni Gardemiester kommer att finnas i sverige från och med idag för att göra tester inför Svenska Rallyt tillsammans med Michelin.
(RSN) Christer Bofeldt

2004-11-26 Statoil ny partner till SMS Challenge
Statoil Detaljhandel och Svenska Bilsportförbundet har inlett ett samarbete inom ramen för SMS Challenge - Svenska Bilsportförbundets satsning på att få fram svenska toppförare inom rally och racing.

Bilsporten är Sveriges tredje största publiksport och genom partnerskapet får Statoil en kommunikationskanal till den stora bilsportintresserade allmänheten. Förbundet har nästan 120 000 medlemmar varav 40 000 sysslar med tävlingsverksamhet. Samarbetet innebär att Statoil erbjuder dessa en konkurrenskraftig rabatt och dessutom ett stöd till klubbarna.
- Detta är en av de stora åskådarsporterna och vi vill ge bra villkor till bilsportentusiaster i hela landet, säger Henrik Sidén, chef privatmarknad på Statoil Detaljhandel.
- Samarbetet med SMS Challenge sker på bred bas inom såväl rally som racing. Vi får möjlighet att följa med på turné till 18 tävlingsplatser i Sverige, där vi kan ordna kringaktiviteter för företagsmarknad och stationer, säger Ylwa Swenzén, reklamchef på Statoil Detaljhandel. Satsningen är långsiktig och förutom att ge fördelar till SBFs medlemmar och till motorsportpubliken kommer Statoil att aktivt stödja de svenska landslagsförarna i Rally och Racing i deras strävan efter framgångar på arenor världen över. Statoil blir också utdelare av utmärkelsen Årets Bilsportkvinna tillsammans med ett stipendium.
- I en sport där könet är betydelselöst känns det mycket bra att kunna bidra till att fler kvinnor kommer fram inom sporten, säger Henrik Siden.2004-11-26 Svensk-norsk rallysatsning ger Peter unik chans
Nu får ännu en svensk, ung rallytalang chansen att komma vidare i sin karriär med Suzukis hjälp. Peter Zachrisson från Säffle blir nämligen en av två förare 2005 i den Suzuki Ignis Super 1600 som P-G Andersson körde till SM-guld i år. Bilen har köpts av ett svensk-norskt rallyteam och satsningen stöttas av både svenska och norska Suzuki.

Suzuki har under ett par år fungerat som en språngbräda för två av våra största rallytalanger i deras karriärer. 2003 körde Daniel Carlsson Suzuki i junior-VM i rally (JWRC). Daniel vann Suzukis första JWRC-seger och kom trea i VM vilket gav honom en WRC-styrning till i år. I år har P-G Andersson varit Suzukis stora rallystjärna med tre segrar i bagaget och VM-titeln som krona på verket. Dessutom körde P-G Suzuki Autoimports bil i det svenska mästerskapet och vann alla deltävlingar utom en och tog ett solklart SM-guld.

Och nu blir det alltså den värmländske rallyjunioren Peter Zachrissons tur att köra Suzuki.
-- Det är ett stort steg för mig, säger Peter. Hittills har jag mest kört ganska standardbetonade bilar men Suzukin är en fullblods rallyracer. Och det verkar ju som den är konkurrenskraftig också (skratt)...

SM-guldbilen i år har alltså köpts av teamet Nordisk Rallyutveckling. Bakom detta finns bland andra gamle rallystjärnan Mats Karlsson och hans norske samarbetspartner Per Brynildsen, även han skicklig rallyförare med bland annat ett norskt mästerskapsguld på meritlistan. Rallyteamets mål är att hjälpa unga talanger på väg.
-- Peter Zachrisson kommer att köra bilen i Sverige, säger Mats Karlsson. Den viktigaste tävlingen blir Svenska Rallyt i februari. Dessutom kommer Peter att köra tävlingar i Supercupen och vi hoppas även kunna låta honom köra någon deltävling i JWRC. I Norge blir det Per Brynildsen som kör Suzukin i deltävlingar i det norska rallymästerskapet.
-- Vi är förstås mycket glada över att vår SM-vinnande bil delvis stannar i Sverige, säger Lars Harlin, VD för Suzuki Autoimport AB. Vi har haft många seriösa förfrågningar från andra länder men det är givetvis mycket roligare att det sitter ännu en svensk rallytalang i den nästa år.
-- Det här innebär att vi kommer att ha två svenska förare i var sin Suzuki Ignis Super 1600 i Svenska Rallyt eftersom det redan innan var klart att P-G skulle åka för sitt internationella team.
Torbjörn Lundgren04-11-23 Patrik Sandell Jämtlands MK Östersund, är uttagen till Svenska Landslaget i Rally!

I lördags på Svenska Bilsportmässan i Stockholm blev det officiellt, Patrik Sandell Jämtland MK är en av sju i Svenska Landslaget i Rally 2005 och där med också medlem i Swedish Motor Sport Challenge.
- Det känns jätte roligt att få en av de åtråvärda platserna Svenska Rally Landslaget.
- Det här är ett stort steg närmare det som för bara två år sedan var min vision, att ta en plats i den yppersta eliten.
- Det som närmast händer är att förbundskaptenen Anders Dawidsson kommer upp till Östersund under december, för att vi tillsammans ska kunna lägga upp en två års plan. Där målet är en plats i
- Junior VM, säger en förväntansfull Junior.
SMS Challenge är en unik landslagssatsning inom rally som är racing initierad av Svenska Bilsportförbundet. Uppdraget är att hjälpa morgondagens svenska motorstjärnor att ta det avgörande klivet in i de stora salongerna. Målet är att placera Sverige i eliten inom de båda kungaklasserna Formel 1 och Rally VM, med toppförare i de båda disciplinerna. SMS Challenge en långsiktig satsning som aktivt ska stödja de största unga talangerna och ge dem rätt förutsättningar för att ta sig vidare till toppen.

Vilka förare får chansen?
SBF har utsett två stycken förbundskaptener; Hans Wängstre i racing och Anders Dawidsson i Rally. Dessa ansvarar för uttagningen av vilka förare som är kandidater till att ingå i satsningen. Bedömningarna baseras såväl på förarnas talang och uppvisade resultat. Beslutet gäller för ett år i taget. SMS Challenge fungerar som två landslag, ett för rally och ett för racing. Det innebär att dörren alltid är öppen för nya talanger och att de utvalda måste leverera resultat för att vara kvar i satsningen. Förarna i SMS Challenge är de absolut bästa i sin gren. De är inte bara skickliga yrkesmän, de är också väl kvalificerade ambassadörer för SMS Challenge, för våra partners och för Sverige.
De förare som genom projektet lyckas att etablera sig i världseliten omfattas även av ett återbetalningssystem, där medlen återinvesteras i nya förartalanger. När en förare tagit klivet upp bland världsstjärnorna är han eller hon fortfarande ambassadör för projektet och kommer att stärka SMS Challenge varumärket även när denne står på egna ben.

Landslaget i rally 2005 består av:
Patrik Sandell, Daniel Karlsson, P-G Andersson, Oskar Svedlund, Tobias Johansson, Jennie Lee Hermansson och Jimmy Joge.


04-10-29
Ny förbundskapten i rally
Anders Dawidson, Helsingborg, har utsetts till ny förbundskapten i rally. Officiellt tillträder han i samband med Bilsportmässan då också de unga talanger som ingår i JES-satsningen presenteras.

Denne 55-åring var en gång med och startade SMK Karlskoga - där han fortfarande har sin licens. Men sedan han bosatte sig i Helsingborg har han arbetat med Sydsvenska mästerskapet och varit sportgrensansvarig i rally i Södra Bilsportförbundet. I den egenskapen har han initierat och skött en egen satsning på lovande juniorer.
- Det är viktigt att de unga förarna får stöd och lär av andras misstag, för att komma vidare i sin karriär, säger Anders Dawidson.
Uppdragen i distriktet har han nu avsagt sig.
- Jag måste koncentrera mig på landslaget och gruppen därunder. Tidigare har uppdraget som förbundskapten varit att fokusera på det uttalade mål som Svenska Bilsportförbundet satt upp, nämligen att få minst en förare i Rally-VM inom fem år. Ett led i Swedish Motorsport Challenge (SMSC).
- Det arbetet fortsätter naturligtvis, men vi knyter förbundskaptenen mer till rallyutskottet för att fylla upp underifrån med nya, unga förmågor som kan följa i Daniel Carlssons och PG Anderssons fotspår, säger förbundsstyrelsens ordförande Kåge Schildt. Officiellt utnämns Anders Dawidson på Bilsportmässan på Älvsjö den 19-21 november. Samtidigt kommer de ungdomar som ingår i juniorelitsatsningen (JES) att presenteras och avgående förbundskapten Fredrik Eljas, Falun, att avtackas. Eljas har avsagt sig omval på grund av tidsbrist sedan han bildat familj och startar företag. De sex förarna som ingår i svenska juniorlandslaget i rally är: Daniel Carlsson, Säffle, Oscar Svedlund, Karlstad, Per-Gunnar "PG" Andersson, Årjäng, Jimmy Joge, Tjällmo utanför Finspång, Jennie-Lee Hermansson, Skamhed (Dalarna) och Tobias Johansson, Ludvika.


04-10-27 Oscar Svedlund vann Kinesiska Mästerskapet
I helgen, 22-23 oktober, tävlade vår svenske rallyjunior i Kina igen. Han och kartläsaren Björn Nilsson for med två mekaniker ner till Kina för att delta i Asia Pacific. Det är Asiens motsvarighet till vårt VM. Tävlingen ingick även i Kinesiska mästerskapet.

Det blev en lyckad helg för teamet i Honkong, även om det kunde börjat bättre. Under lördagen låg de i topp i Asia Pacific, när de råkade ut för en punktering. De var tvungna att byta däck ute på sträckan och förlorade hela sex minuter i samband med det. Lite missmodiga kunde de dock konstatera att de låg trea i det Kinesiska Mästerskapet.

Så under söndagen togs det nya tag och i ett rasande tempo började de jaga sina motståndare. De hade 2 minuter upp till ledaren och ryckte hela 50 sekunder på en sträcka! Efter en enastående insats klättrade de upp i ledning och slutade som vinnare i deltävlingen av Rally China (Kinesiska Mästerskapet). Även i Asia Pacific klättrade de upp rejält och slutade på en hedervärd sjundeplats. Vann där gjorde Katsuhiko Taguchi före Karamjit Singh och tre blev Armin Kremer.

Nästa deltävling är i Indien 3-5 december och då kommer Oscar att finnas på plats med sitt team igen.

För vidare info: www.oscarracing.se


04-10-27 Rapport från KM i KIL
I söndags avgjordes klubbmästerskapet i rally för Kils MK Bil. Mästerskapet avgjordes på en utslagsgivande, hal men ändå snabb sträcka i Lökeneskogen straxt utanför Kil. Sträckan som var 4 km lång kördes två gånger och tiderna från de två åken sammanräknades. Förutom Kils MK Bil så var ytterligare tre klubbar inbjudna, nämligen Fryksdalens MK, Karlstads MC Bil och Säffle MC inbjudna att delta i denna tävling. Ett startfält på 20 förväntansfulla och tävlingssugna ekipage var samlade för start vid 11 tiden på söndagen.

I första åket började Håkan Broo, Kil MK Bil, bäst med 2:17 tätt följd av Johan Olin, Fryksdalens MK, och Kent Persson, Säffle MC, endast 3 sekunder efter. Ytterligare 2 sekunder bakom låg Anders Gullstrand, Karlstad MC Bil, och Jan Johansson, Fryksdalen MK.

Jan Johansson som var något irriterad över ett missat vägbyte i första åket slog till med dagens snabbaste tid i andra åket. Tiden var 2:10 vilket ger en snitthastighet på 110 km/h, på en smal blöt grusväg. Håkan Broo och Johan Olin var närmast med 6 sekunder långsammare tid, 2 sekunder därefter kom Kent Persson.

Snabbast totalt och därmed snabbast från Fryksdalens MK blev Jan Johansson, 4:32. Klubbmästare för Kils MK Bil 2004 och näst snabbast totalt, endast 1 sekund efter Jan, blev Håkan Broo med pappa Bernt som kartläsare. Snabbast från Säffle MC blev Kent Persson, 4:38 och från Karlstads MC Bil så var det Anders Gullstrand, 4:44 som var snabbast.Lars Ahlström, Tävlingsledare


04-10-24Överraskande segrare i Rally ÖÖM-finalen

En lite lätt förvånad Joakim Längberg blev segerherren i Kamasa-Marknadsnatta. Han och kartläsaren Henrik Carlsson tog nu sin första totalseger i rally.
- Det har gott väldigt bra idag och inga större misstag i det hala väglaget, var hans kommentar efteråt. Linköpingsföraren har visserligen varit med i toppen i alla ÖÖM-tävlingar i årets serie men inte räckt ända fram förrän nu i finaltävlingen. Mitsubishiekipagets seger förde upp Joakim/Henrik upp till andraplatsen totalt i mästerskapet. Bilen de rattar har anor i tidigare Rally ÖÖM-tävlingar genom att Tommy Andersson, Tranås rattade den till seger i mäster- skapet i några år. Innan tävlingen ledde Valdemarsviks Per Åke Ring mästerskapet och han tillsammans med Terje Karlsson klarade av pressen att behålla den platsen genom att bli sjua i klassen. De körde inte för fullt och tog inga chanser då de ville bli mästare.
- Man får säkert bara en chans att vinna detta mästerskap totalt och som kanske aldrig kommer tillbaka, summerade Per Åke efteråt.

Segerekipaget från Linköpings MS hade en segermarginal till tvåan Staffan Bergdahl, Teknis MC blev hela 24,2 se- kunder. Staffan som införskaffat Mats Thorselius Toyota WRC och på specialsträcka 2 o 4 gick det riktigt bra då han var totalsnabbast där. Tillsammans med två jämna tider mot konkurrenterna på övriga sträckor tog han andraplatsen med 1,7 sekunder före Huddinges Göran Lindström, Mitsubishi Lancer. SMK Lindes Fredrik Grahn rattade in sin Nissan Sun- ny på den totala fjärdeplatsen Trollhättans Per Johansson tog det lite försiktigt med sin Ford Focus och blev åtta. Laxås Tom Carlsson i en Volvo 940 öpnnade i ett högt tempo och behöll det tävlingen i genom och det belönades med en klasseger i A Grupp H och femteplatsen totalt. Visserligen var tvåan Robert Forsberg, Bärke Mk något snabbare på ett par av sträckorna men förlorade för mycket på de andra gentemot Tom som vann med 4,4 sekunders marginal. Halvminuten efter dessa två kom gotlänningen Johan Holmberg i sin Toyota Corolla som gjorde något på sträcka 3. Åtvidabergs Conny Johansson tog in sin Opel Corsa fjärdeplatsen och blev bäste östgöte i klassen. I B-förarnas 4wd-klass tog Michael Brucesson en meriterande seger vilket gjorde att han tog hand B- o C-förarcupen i Rally ÖÖM-mästerkapet denna säsong före Norrköpings Niclas Möller. De låg lika innan Marknadsnatta och den som var bäst av dessa skulle bli mästare. Nu hade visserligen Niclas en del bekymmer under tävlingens gång men det ingår ju spelets regler. De blev nu trea i klassen efter just Michael som blev sexa totalt och Haninges Lasse Väätänen som hade en tid som gjorde att han blev åtta totalt.

Eksjös Peder Hadarsson blev segerherre i B-förarnas Grupp H-klass med tio sekunders marginal före Henrik Gustafsson, SMK Östgöta. Trea blev arrangörklubbens Mats Karlsson som var sju sekunder efter. Denna klass och resten av startfältet fick tyvärr inte åka sträcka tre på grund av att en konkurrent åkt av och blockerat vägen så det var väldigt svårt att komma förbi. Tävlingsledningen beslöt att ge dessa en snitttid på sträckan i stället för att stryka sträckan helt. Vetlandas duktige chaufför Johan Karlsson visade sin klass och det inte helt oväntat att han åkte hem C- Grupp H före Boxholms Jonas Ahlsén med 24 sekunders marginal. I de lite motorsvagare klasserna som Volvo Original tog Motalas Fredrik Menck hem seger före "värste" konkurrenten Maths Johnsson, Ydre Mk. Åtvidabergs Christian Pettersson blev segerherre i Volvo original Cup med en bra tid som räckt till andraplatsen i elitklassen. I veteranklassen som börjar bli större och större segrade sporadiskt åkande Peo Kindgren, Åtvidabergs Mk. Han segrade före VÖMK:s Thomas Andersson som drabbades av en punktering på inledningssträckan och sedan var den eftermiddagen förstörd för Thomas. Han blev halvminuten efter Peo mål men över 50 före Gnestas Christer sandin.

Kamasa Marknadsnatta var finaltävlingen i Suzukicup och Eskilstunas Pierre Skytt segrade före klubbkompisen Robert Andersson med 13 sekunder. Många av en del toppförare försvann i början av tävlingen Roger Berglund, Team Skogsåkarna, Lars Hedqvist, Munkfors MC, Tobias Ytterbring, Kolsva MS, Motalaförarna Anders Gustavsson, Daniel Damberg var några av dessa som försvann av olika anledningar vilket kanske inte var svårt i det hala väglaget. I den 40-årsjubilerande Marknadsnatta hade arrangören Västra Östergötlands MK inbjudit alla tdigare totalsegrare och fyra av dessa var på plats. Bäst lyckades Bossing Karlsson/Håkan Lindén som var ensam i inbudningsklassen och vann den naturligtvis medan de andra åkte i huvudtävlingen. Jan Karlsson/Lizbeth Karlsson blev tvåa i Grupp C elit medan de övriga två Kjell Sandberg, Huddinge och Roger Berglund, Team Skogsåkarna tvingades kasta in handduken.


04-10-20 Rally ÖÖM Final med jubileum i Skänninge
Östergötlands största startfält i rally sker i finaltävlingen i Rally ÖÖM Marknadsnatta. Arrangören Västra Östergötlands MK kör sin tävling för 40:e gången. Den första segraren i Marknadsnatta 1964 hette Lillebror Nasenius, SMK Köping i en BMC Cooper. Sedan dess har det varit 30 förare som segrat i tävlingen den senaste var Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna i en Ford WRC vilket visar att utvecklingen gått framåt. I årets tävling har tävlingsledaren Tommy Andersson och hans stab jobbat lite extra genom att bjuda in alla tidigare totalsegrare att köra tävlingen. Några har nappat på erbjudandet och kommer till Skänninge. Årets bana innehåller fyra sträckor på lite över 3 mil vilket det stora startfältet på 170 stycken skall utkämpa en sekundstrid.
Först ut i rallyspåret denna gång åker de tidigare segrarna där Bossing Karlsson, Linköping och Nils Erik Axelsson, Ydre återfinns. En som vunnit tidigare är Haninges Kjell Sandberg som åker i huvudtävlingen med sin Toyota 4wd. Han kommer att få hårt motstånd om segern av bland andra SMK Östgöta Tobias Gustavsson som vann förra Rally ÖÖM-tävlingen Stenbocksrundan. En intressant start gör SMK Trollhättans Per Johansson i en Ford Focus WRC. Ledaren i mästerskapet Per Åke Ring, Valdemarsvik kommer säkert att ge allt för att vara med i toppen. hela 15 ekipage återfinns i klassen 4 wd men Grupp H klassen är över 20 A-förare anmälda. Tidigare segraren i Marknadsnatta Roger Berglund, Team Skogsåkarna har köpt sig en Volvo 240 Evo för att ge motståndare en hård kamp om segern. Flera Volvoåkare som säkert vill sätta käppar i hjulet för Tranåsbon är Asarums David Pettersson, Laxås Tom Carlsson, Östgötas Magnus Johansson, Motalaförarna Anders Gustavsson och Daniel Damberg. Gotlänningen Johan Holmberg åker alltid fort i sin Toyota Corolla kommer säkert att göra sig gällande i topp liksom Kolsvas Tobias Ytterbring i en vass Opel Corsa. Lite kuriosa om hur Marknadsnatta kom till. Det började på höstkanten 1963 med några glada eldsjälar i VÖMK. De samlades på ett kafé i Skänninge då egen klubblokal saknades. Det bestämdes att det skulle sökas tillstånd för en tillförlitlighetstävling som det hette på den tiden. Namnet på tävlingen kom man överens om att vara Marknadnatta eftersom Skänninge var känt i radio och tv för sin marknad. De som skulle leta vägar blev Eric Fredriksson och tävlingsledaren för första Marknadsnatta Kjell Hansson. En del som försökte att sätta kämpar i hjulet för dem var en viss landsfiskal Balken i Ödeshög. Till slut kunde landsfisalen och markägarna övertalas och efter tävlingen var de väldigt nöjda med arrangören VÖMK.

04-10-18
Världsstjärna kommer till Elmia
Förre rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm kommer till Sverige på fredag. Peugeots stjärnförare ska medverka på Elmia-mässan, där han kommer att finnas i Valtras monter.
- Det är en lantbruksmässa, men Valtra är min personliga sponsor, så jag vill gärna finnas på plats, säger lantbrukarsonen Grönholm, som får hjälp i montern av Jimmy Joge, förare i det svenska Peugeot-teamet.
Läs hela notisen>>

04-10-17 Rikspokalen; Jimmy Joge imponerade
- Perfekt!
Jimmy Joge strålade som en sol efter inhoppet i Rikspokalen i helgen:
- Visserligen fick vi köra mot Grupp A-bilarna, men det var enbartinspirerande. Vi var ju överlägset bästa Grupp N-bil, vilket var det viktigaste.
Jimmy Joge fortsätter testa Peugeots nya Grupp N-bil - Peugeot 206 RC - på grus och är mer än nöjd så här långt:
- Bilen är jättefin att köra och tiderna i Rikspokalen strålande.
Visserligen fick vi stryk med 3,4 sekunder i klassen av Leif Peterson. Men Leif kör ju en 2-liters Grupp A-bil, så det har ingen betydelse.
Läs hela notisen>>
2004-10-12 Bildelsspecialisten Bil&Fritid RallyCup 2004 avgjord.
Katrineholm och Eskilstuna mesta vinnarna i BDS/Bil&Fritid RallyCup 2004
När finalen i BDS/Bil&Fritid RallyCup avgjordes i skogarna utanför Valla/Katrineholm på Söndagen vid KMK's UNO-X/Jubileums-Sprinten, blev det en hel del dramatik och action av de hela 93 startande ekipagen som underhöll den stora publik som sökt sig ut till vägarna utanför Valla. 2 sträckor skulle köras 2ggr, över totalt 21 km på omväxlande snabb och krokig rallyväg. En del bilar nådde aldrig slutmålet efter att lite hårdhänt besökt naturen utanför vägen.
Men alla var överens om att tävlingen och dess upplägg var perfekt med kompakt bana och central serviceplats, även vädret var på strålande humör med en härlig höstdag. Många var förarna som kom i mål med ett leende på läpparna efter de 4 sträckorna, som höll mycket bra trots att de användes 2 gånger. Kanske var de boende mitt på sträcka 2&4 inte lika glada, sen bla. Sala's Pelle Eriksson missat ett vägbyte och åkt över ett el/teleskåp med avbrott som följd, hans missöde gjordes sen om av flera andra förare som inte heller klarade av att hålla sig på vägen.

I resultatet på tävlingen var det bara KMK's Thobias Wahlström och Andreas Abrahamsson tillsammans med Eskilstuna's Robert Andersson som höll för favorittrycket och segrade även i finaltävlingen. Totalsegrare i finaltävlingen, blev inte helt oväntat John "Jompa" Karlsson med sin snabba WRC Escort. Snabbaste 2WD blev Flen's Tony Karlsson som gjorde en imponerande körning med sin Volvo 240. Det var alltså 2 x Karlsson som trivdes bäst på vägarna runt Valla.

Bildelsspecialisten / Bil&Fritid RallyCup 2004, har under året lockat hela 160 olika förare att delta i cupen, som kommer att ha sin avslutningsfest och prisutdelning i Eskilstuna den 13 November, då de 30.000 kronorna i prispotten skall fördelas.

Segrarna i de olika klasserna på cupen 2004.
4WD: Pelle Eriksson SMK Sala.
A-Klass 1 (VOC, GrE, GrN 0-1600cc): Andreas Abrahamsson Katrineholms MK. A-Klass 2 (2WD): Fredrik Eriksson Katrineholms MK.
B-Klass 1: Thobias Wahlström Katrineholms MK. B-Klass 2: Robert Eriksson Eskilstuna MK.
C-Klass 1: John Wilén Eskilstuna MK. C-Klass 2: Daniel Nilsson SMK Köping.
Utb-Klass (16-18 år): Robert Andersson Eskilstuna MK.
Fullständig info, resultat mm: www.racenet.nu/sprintcupen

Motorsportnews
Katrineholms Motorklubb
Crister Nystrand T:070-3008120
PR/Media
info@kmk.nu Katrineholms Motorklubb, www.kmk.nu


04-10-06
Bildelsspecialisten/Bil&Fritid RallyCup samt Dala RallyCup, så heter de rallycuper som avslutas till helgen
80 års-jubilerande Katrineholms Motorklubb i samarbete med UNO-X Valla, arrangerar på Söndag, UNO-X / Jubileums-Sprinten. En kompakt rallysprint på totalt 68 km, varav 21 km sker i full fart på 2 sträckor som körs 2 ggr. Intresset för tävlingen och cupavslutningarna har varit överaskande stort, hela 113 förare är anmälda till start, och givetvis finns alla topnamnen från cuperna representerade. Tävlingscentrum är i lilla orten Valla (ca 1 mil norr om Katrineholm), som kommer att få uppleva en aktivitet som de aldrig varit med om tidigare. Start&målplats är vid skolan och servicearean är vid idrottsplatsen. Hela rallytävlingen körs i 2 etapper, där den första startar kl. 11.00, samt den andra etappen kl 13.30. Så oavsett om du beger dig ut till specialsträckorna, eller vill kolla in serviceplatsen och hur de jobbar där, så kommer dagen att vara full med aktivitet. Ett plus är när sträckorna körs 2 gånger, att du som åskådare lugnt kan stå kvar för att se de tävlande komma ett varv till efter ett kortare uppehåll (lagom för lite fika). Givetvis är tävlingssträckorna hemliga till kl.9 på Söndag, men så mycket kan sägas att de tävlande kommer att uppskatta dessa suveräna grusvägar. Och du som åskådare lär inte heller bli besviken, då vägarna inbjuder till aktiv körning av de tävlande.

- Vi är mycket nöjda med hur arrangemanget utvecklat sig, säger Crister Nystrand i tävlingsledningen, och fortsätter, - Vi provade att lägga tävlingen här ute i Valla redan 2002, och fick idel lovord för arrangenmanget och för vägarna av de tävlande då, - Därför kändes det naturligt att köra här ute i Valla igen.
- Att sedan så många tävlande vill vara med i denna cupfinalen av "megaformat" är jättekul, och inspirerar hela tävlingsorganistationen att göra sitt bästa för en rättvis och spännande cupfinal.
- Vi måste också tacka näringslivet med UNO-X i spetsen, samt skolan och idrottsföreningen i Valla för deras hjälp och stöd, avslutar Kenneth Pettersson i Katrineholms MKs tävlingsledning.

Allt är nu klart inför helgens största bilsportevenemang, en rallysprinttävling som växt och blivit en "stor" tävling, massor med tävlanden och mycket uppmärksamhet kommer att locka stor publik till "lilla Valla" i Södermanland.

Väl mött till en härlig motorsportdag på Söndag!
Tävlingens webbsida: www.kmk.nu/unox04-09-30 Tjej Cupen

Prisutdelning blir med av!!!
När: 13/11
Kl: 14,00
Var: Strömsnäsbruk Södra Sunnerbos Mk klubblokal
Direkt efter tar vi ett möte angående nästa år. Efter de är vi säkert hungriga så då går vi och äter lite mat. Kan även erbjuda att vi drar vidare o tar lite fika prata skit och kanske dricker lite gott. Finns möjlighet att sova över om man önskar detta! Ni som önskar komma får hemskt gärna meddela er innan till mej antingen via mail eller telefon.
Min Mail adress är maritza.persson@telia.com Tele nr: 070/280 83 18
/Maritza Persson

04-09-30
Ingen efteranmälningsavgift Oxspecialen
Mariestads MS har förlängt anmälan till sin tävling, Oxspecialen, pga att det är fåanmälda. Ingen efteranmälningsavgift tillkommer. Frågor ring Lasse 0501-144 44 eller dagtid 0511-342157. Givetvis kommer tävlingen att köras. Gå till inbjudningarna och se hela inbjudan och anmälningslista!
Gå till inbjudan

04-09-27
Tävlingsrapport frånPeter Zachrissons rallyteam
Peter Zachrisson har under helgen varit i Hamar och kört finalomgången i Norgemästerskapen med en Mitsubishi EVO 7. Det var ett rally som innehöll knixiga specialsträckor, blandat med ruskigt snabba vägpartier, där medelhastigheten på en sträcka var faktiskt hela 120 km/h! Åtta specialsträckor förlagda på 10 mil kördes i ett mycket vackert höstväder. Peter, som i just denna tävling hade rutinerade Jan Svanström i högerstolen, lyckades komma in på en hedersam fjärdeplats i Stora Grupp N-klassen, 53.3 sekunder bakom Eivind Steffensen i en Subaru Impreza, samt köra in på en nionde plats totalt i hela rallyt.
Läs mer

04-09-27 Tävlingsrapport från KP Motorsport
Final Peugeot Super Cup, Rally Hedemarken 25:e september
Rally Hedemarken körde i helgen i närområdet till OS-byen Hamar. Tävlingen var finaltävling i Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup. Åtta sträckor på totalt drygt 10 mil. Första sträckan var en publiksträcka på knappt en kilometer. Kent Persson tog ledningen 0,5 s före Erik Nordahl och 0,6 s före Marcus Foss. På de påföljande sträckorna gick det inte riktigt lika fort. Inför SS5 låg Kent 23 s efter Erik och 5 s efter Marcus. Den över 2 mil långa SS5 gick bättre, Kent var 6 s före Marcus och 18 (!) före Erik.
Läs mer

04-09-24
Dignande prisbord i Mariestad
Som vanligt när det gäller Mariestads Motorsällskaps rallytävlingar finns det ett dignande prisbord. Vad sägs om microvågsugn, däck, oljor, torkställ mm mm.
- Nu hoppas vi bara det finns fler som vill komma och kör om dessa priser. Fortfarande är anmälningslistan ganska tunn, men anmälningstiden går inte ut förrän måndag kl.18.00. Och då man kan anmäla sig via e-mail brukar det ramla på anmälningar in i det sista, konstaterar tävlingsledaren Claes Pettersson. Tävlingen är en RS på 100 % asfalt uppdelat på fyra prov som alla körs tre gånger. Proven är okomplicerade och körs uteslutande på gator i Mariestad. Fjolårssegraren Klas-Göran Ryrlén summerade tävlingen som mycket bra upplagd med prov som var perfekt utformade. Anmälan går att göra på Mariestads Motorsällskaps hemsida http://home.swipnet.se/mariestads_ms där också inbjudan finns.
Se även inbjudan bland inbjudnignarna>>

04-09-01 Tufft och tätt i Clio Cup, men Anders Karlsson tog ännu en seger

Den sjätte deltävlingen i årets Renault Clio Cup i rally, Rejmerallyt, blev en ny seger för värmlänningen Anders Karlsson. Men Karlsson hade turen på sin sida när han kunde ta sig upp i ledningen efter den åttonde specialsträckan på lördagen. Den fram till dess ledande dalmasen Tommy Vestlund drabbades av växellådsproblem och hade inte en chans att åtgärda felet på den efterföljande servicen. Utan han tvingades att bryta. Andraplatsen i Clio Cup togs av jämten Patrik Sandell, som körde upp sig från femteplats efter fredagsetappen. Patrik hade en tuff kamp med en annan junior, dalmasen Fredrik Andersson. Till Fredriks nackdel låg en mindre bra s k ”syntetisk” tid från en specialsträcka på fredagsetappen. Den protest som han lämnade in vann visserligen gehör hos domarna, men hans tid justerades med åtta sekunder vilket inte påverkade hans slutplacering i rallyt. Utan i mål blev slutställningen i Renault Clio Cup, Karlsson, Sandell, Andersson och med Mälaröarnas Anders Fredriksson på en fjärdeplats samt Daniel Lundberg, Skepptuna, på en femteplats. Tre förhandsfavoriter i Renault Clio Cup bröt Rejmerallyt. Peter Fredriksson, hemmaförare, krökte bakaxeln vid en avåkning under fredagsetappen, medan under lördagsetappen försvann Tommy Vestlund, växellåda, och norrlänningen Mikael Wikström efter en avåkning. För Renault Clio Cup innebär slutresultatet att Anders Karlsson befäste sin ledning inför den sjunde och sista deltävlingen som avgörs i samband med norska Rally Hedemark om knappa två veckor. I SM innebar Renault-förarnas slutplaceringar i Rejmerallyt att Anders Karlsson är svensk mästare i lilla grupp N 1601-2000cc före Patrik Sandell. Sandell tar även hem JSM-guldet.

Resultat, Rejmerallyt, deltävling 6 av 7 i Renault Clio Cup:
Anders Karlsson, Renault Clio, Säffle MC, 54.31,5
Patrik Sandell, dito, Jämtlands MK, +36,3
Fredrik Andersson, dito, Ludvika MS, + 38,0
Anders Fredricsson, dito, Mälaröarnas MK, +2.29,5
Daniel Lundberg, dito, Skepptuna MK, 4.08,8

Poängställning, Renault Clio Cup efter 6 av 7 deltävlingar:
Karlsson, 85 poäng
Sandell, 66 p
Vestlund, 40 p
Joakim Nilsson, 35 p
Wikström, 32 p
Andersson, 28 p
P Fredriksson, 17 p
Ola Parkheden, 13 p
David Walfridsson, 12
Lundberg, 12 p
Per Göthberg, 9 p
A Fredricsson, 9
Emil Andersson, 6
Läs mer om Renault Clio Cup i rally på www.renault.se, gå in under ”Motorsport”.


04-09-01 I Clio Cup skapas framtidens rallystjärnor
Patrik Sandell från Östersund JSM-vinnare 2004
Trots att helgens SM-final i Norrköping, Rejmerallyt, återstår är det redan klart att värmlänningen Anders Karlsson tar hem SM-guldet i lilla grupp N, medan jämten Patrik Sandell blir årets svenske juniormästare i rally. Gemensamt för dem är att de tävlar i Renault Clio Cup . För tre år sedan lanserades Renault Clio Cup i rally. Målsättningen var att skapa en ²plantskola² för unga rallyförare. I dag går inget annat att säga än att man har lyckats från Renaults sida; i år blir det två rallyguld.

Hemligheten bakom till varför Renault Clio Cup har blivit svensk bilsports mest framgångsrika märkescup är en högt satt ambitionsnivå - samt ett unikt samspel mellan biltillverkarens tävlingsavdelning, generalagent, cupledning och förare. - Det är hela upplägget. Utveckling av bil, träningsläger där vi inte bara sladdar runt utan lär oss om allt omkring som marknadsföring vikten av att komma rätt förberedd till en tävling. - Det finns även catering och annan inramning vid serviceplatserna under rallyna. - För vårt vidkommande är det helheten, Renault Clio Cup i rally som har gjort att vi satsat, berättar Patrik Sandell svensk juniormästare 2004. Som en av dem som Svenska Bilsportförbundet satsar på juniorsammanhang framhåller Patrik gärna att bilen är internationellt klassad i den otrimmade standardbilsklassen lilla grupp N, d v s 2-hjulsdrivet och max 2-liters motorvolym. - Eftersom vi har planer på att tävla internationellt nästa år vet vi att vi har en mycket konkurrenskraftig bil även på kontinenten. - Det räcker med att läsa resultatlistorna, det är Renault Clio Ragnotti som gäller, säger han och framhåller även bilens driftsäkerhet. - I år har vi inte brutit en tävling p g a tekniskt fel. - Det räcker med att byta däck vid serviceuppehållen. Målsättningen för Patrik och hans kartläsare, Emil Axelsson (JSM-vinnare 2002 med Clio-föraren Simon Johansson), är att efter helgens SM-rally även göra en bra avslutning i den totala Clio-cupen. Där ligger Patrik Sandell tvåa efter Anders Karlsson. Cupen avgörs med stor final i norska Rally Hedemark 25 september.

Ställningen i Renault Clio Cup efter fem av sju deltävlingar:
Clio Cup resultat 2004
Plac Namn 1 2 3 4 5 6 7 Totalt
1 Anders Karlsson 15 15 10 15 15 70 p
2 Patrik Sandell 9 12 12 9 12 54 p
3 Tommy Vestlund 12 0 8 12 8 40 p
4 Joachim Nilsson 0 10 9 10 6 35 p
5 Michael Wikström 8 9 15 0 0 32 p
6 Fredrik Andersson 0 0 0 8 10 18 p
7 Peter Fredriksson 10 0 - - 7 17 p
8 Ola Parkheden 0 8 5 - - 13 p
9 David Walfridson 0 0 7 0 5 12 p
10 Per Göthberg 0 0 - - 9 9 p
11 Emil Andersson - - 6 - - 6 p
12 Daniel Lundberg 0 0 0 0 4 4 p
13 Christer Johansson - 0 0 0 - 0
Läs mer om Renault Clio Cup på www.renault.se gå in under Motorsport.
Partik Sandell nås på 070-260 31 33, eller äs mer på www.patriksandell.com.


04-09-01 Värmländska Rallyserien
För att ha något att pyssla med under lediga kvällar och helger har vi på Resultatdata tillsammans med Anders "Eka" Ekström på Ekas Foto och Per Täppers, MK Ratten, allvarliga funderingar på att starta upp Värmländska Rallyserien som kördes mellan 1976 och 1984.Mer om cupen finner ni bland. Det var ju den nyligen bortgångne Ingwar "Inax" Axelsson som var organisatör då och han gav så sent som för 1 månad sedan sitt medgivande till att vi får använda hans gamla namn. Han sade också att han själv inte vill medverka i organisationen då "Jag tog min hand från denna för 20 år sedan" men att "Det är bara roligt om ni kan dra i gång serien igen".
Läs mer på (där bla reglemente m.m. presenteras):
www.resultatdata.com/vrs.htm >>


04-09-01 RS-cupen är avslutat.
383 startade i cupen som delade ut ca 77.000 kronor. I vissa klasser var det en rafflande slutstrid in i det sista med vinnarna Jörgen Edholm, Håkan Lindberg, Bosse Hemmingsson, Sven-Inge "Svinge" Sjödin, Patrik Sjöberg och Tommy Mårtensson Gratuleras. Mer om cupen finner ni bland tidningsnotiserna här.
Resultat från LT-Trofén och totala RS-cupen

04-08-30 Resultat Säfflespecialen 28 augusti
pdf

Första totalsegern för Per.
Det blev en skön revansh efter fjolårets avåkning i Säffle, när Per Christensson från Kil relativt ohotad kunde köra hem sin första totalseger någonsin. Detta när Säffle Motor Club arrangerade den sista grustävlingen i Lecab Rally Cup nu i lördags. Men det var inte bara Per som åkte fort på de snabba och breda Säfflevägarna, även bland B-förarna och i Volvo Original hittar vi förare långt upp i totallistan.

Det kunde lika gärna slutat med fiasko. När Per Christensson rullade ut från besiktningen mot starten gick alla hjulbulten av på ena hjulet. Pers Opel blev stående på tre hjul och en intensiv kamp mot klockan inleddes för att få bilen körduglig till tävlingen. Mats Karlsson, känd rallyförare och mekaniker från Säffle, dök upp som en räddande ängel och med lite borrande och fixande kom hjulbult från en Toyota på plats. Med knappt en halvtimme tillgodo till start kunde Per på nytt se sin Opel på alla fyra hjulen. –Det var stressigt, intygar Per. Men Per stressade inte för den skull upp sig när det kom till fullfartsåkat ute på de fyra specialsträckorna. – Jag försökte köra på säkerhet i ett lagom tempo jag ville säkra segern i cupen, menar Per. Seger i cupen blev det också, tillsammans med första totalsegern för Per. –Den satt perfekt, menade en glad Per Christensson efter tävlingen.

Högsäter med fart.
En annan förare som dök upp som gubben i lådan var Per-Anders Högsäter. Han kom som efteranmäld B-förare i sin Volvo 240 och körde skjortan av alla utom Per Christensson. Distanserad av Per med 12 sekunder blev Eda-föraren totaltvåa i rallyt, före en annan B-förare, Joakim Anderberg, Bengtsfors. Mera sensationer var det i Volvo Original, vi vet ju sen gammalt att Säffleförarna i denna klass är snabba. Men så snabb att det räcker till en total femte plats var det väl inte många som väntat sig. Hans-Erik Weng heter mannen som stod för denna bedrift. Han leder sommarserien och är trea i West Euro Cup i denna klass, så någon slump var det dock inte att han skulle ta hem klassegern. – Det flöt på bra, menade en ödmjuk Weng efter sitt kanonlopp genom den västvärmländska grönskan. Cup-klassen leds inför finalen av rallyveteranen Rolf Andersson som skuggas av Krister Gull, Karlstad.

Olofsson får upp farten
I veteranklassen har Munkfors Motorclubs Hasse Olofsson börjat få upp farten i sin för året nybyggda SAAB 99. –Roligt, det börjar gå åt rätt håll, menade Hasse efter sin första klasseger i bilen. Klassledande Bert Björlins planer på ny seger gick bokstavligen upp i rök på första specialsträckan, då oljefiltret lossnat och den heta motorn spolats full av olja. Ragnar Jönsson går tack vare en fjärde plats nu upp i klassledning före Bert inför finalen uppför Tossebergsklätten nästa helg. Mikael Rosén tog i Säffle sin första seger i 4WD-klassen. Snabbast på sträckorna i klassen var Lasse Ekström från Torsby, men Lasses Mitsubishi-motor trilskades på sista transportsträckan och ledningen förvandlades till en sista plats efter drygt två minuter transportprick.

Snabba i otrimmat
I grupp E/grupp N<1400 var det Vänersborgsföraren Anders Olsson som rattade sin Volvo till klasseger före hemmaåkaren Stefan Johansson. Trean i tävlingen, Tommie Lindberg från Hällefors går nu upp i cupledning inför finalen. Mera otrimmat var det i Volvo Originals C-förarklass där Peter Fransson efter sex års frånvaro gjorde comeback i förarstolen. Fransson kraschade i Sverigeserie-ledning för sex år sedan och ådrog sig en wiplash-skada som hindrade fortsatt tävlande. – Det kändes bra, väldigt odramatiskt, jag körde mitt eget race, menade Peter om seger-racet i comebacken.

För mer info om Lecab Rally Cup och Säfflespecialen, titta in på hemsidan www.lecabrallycup.com


04-08-30Resultat T-turen i Motala 28 augusti
pdf

PER ÅKE RING VANN T-TUREN
När SMK Motala arrangerade den 100:e tävlingen i Rally ÖÖM:s historia skrev också Valdemarsviksföraren Per Åke RIng hi-
storia då han vann T-turen.
- Vi har vunnit några små sprintar men aldrig ett riktigt rally, sade en mycket glad segerherre i T-turen tillsammans
med kartläsaren Terje Karlsson. De kommer att satsa på fortsättningen i mästerskapet två kvarvarande tävlingar och försöka
vinna det då de nu leder med åtta poäng.
En som tog T-turen som träning inför SM-finalen Rejmerallyt om fjorton dagar var SMK Östgötas Tobias Johansson och han
var riktigt nöjd efteråt. En andraplats totalt blev trotss en del strul under tävlingens gång. Växellådan låste sig ett antal gånger
och punktering på den sista sträckan vid Dunteberget vilketgjorde tappad tid. Placeringen är han mer än nöjd med då han inte kört
någon tävling sedan januari månad i år.
Visserligen satt hans andraplats väldigt hårt åt då de hade en kamp med Linköpings Joakim Längberg. Joakim satsade hårt och tog
igen en del på den avslutade biten men i mål var de 0,2 sekunder efter.
En som var riktigt glad trots att han hade med täten att göra var Östergyllens Peter Appelskog som fick sin Ford WRC att gå
hela tävlingen utan ett bekymmer för första gången sedan började tävla i den. Han blev fyra i klassen.
Några av favoriterna i klassen fick ge av olika anledningar. Mats Lindwall, SMK Valdemarsvik försvann efter växellådsproblem ef-
ter sträcka fyra. Han höll jämna steg med Per Åke. John Karlsson, Taxinge satte upp ett högt tempo direkt vilket gav honom
ledning i T-turen. Den behöll han till den sjunde stträckan av åtta då någon diff gick sönder och det var att kasta in handduken.

Gotlänningen Johan Holmberg med östgöten ToniSundqvist i högerstolen var de som hade minst problem i Grupp H-klassen och
var i mål segrare där.
- Jag har börjat få bra fart i nya bilen (Toyota Corolla), sade en nöjd Johan som berömde arrangören för fina vägar och att de fyra
sträckorna kördes två gånger vilket var ett bra alternativ mot det vanliga när vägarna höll. Segermarginalen blev till tvåan Magnus
Johansson, SMK Östgöta 2,3 sekunder. Magnus prestation är inte dålig då han kör tävlingen utan noter och de var mer än nöjda
när de läste på resultalistan och såg sin placering. Hemmaföraren Daniel Damberg hade en del småbekymmer under tävlingen
och var trots allt nöjd med sin tredjeplats i klassen. Det var många andra som hade större bekymmer i den tvåhjulsdrivna klassen.
trean i ÖÖM-mästerskapet Kent Larsson var av lite lätt på sträcka sex vid ett vägbyte och var emot några mindre träd och förlorade
där tätkänning liksom Kullings Bengt Abrahamsson som fick punktering på näst sista sträckan. Nu blev Bengt fyra och Kent körde
in strax efter. I A-förarnas Grupp N klasser var "oldtimern" Kent Karlsson, Linköping snabbast medan Katrineholms Andreas Abra-
hamsson vann den miinsta Grp Nklass.

En som börjar få fart på 4wd Escort är Norrköpings Niclas Möller. Han har varit snabb på sprintar men nu också på skogssträckor.
Var totalsnabbast på den sista sträckan på Dunteberget. Blev segerherre i B 4wd strax före gotlänningen Michael Brucesson som
blev tvåa. Deras tider räckte till 7:e 8:e plats totalt. Michael leder fortfarande B-C-förarcupen efter två segrar och en andraplats.

I B-förarnas Grp H-klass blev det en mellan två förare hela T-turen i genom. Till slut fick östgöten Henrik Gustavsson ge sig för
dalmasen Claes Molin med 0,9 sekunder. Detta avgjordes på allra sista sträckan till dalmasens lilla Opel Corsas fördel.

Team Skogsåkarnas Sören Carlsson gav inte någon en chans i Veteranklassen utan gick segrande ur den med över halvminuten
som marginal. Inte ens fortåkande och segervane BMW-åkaren Thomas Andersson, VÖMK, kunde matcha Sören denna lördag-
eftermiddag. Trea i klassen blev Robert Johnsson, MK Ramunder.


VOC-Elit vanns av Norrköpings Joakim Rydin före Ydres Maths Johnsson sedan den som ledde efter halva tävlingen Fredrik Menck
drabbas av att växellådan inte ville vara med längre. Smålänningen Johan Karlsson satte alla östgötar på plats i VOC C med att vara sju sekunder före Östergyllens Anders Adolfsson.

Ekonomiklassen hade hela fjorton startande bland C-förarna och här segrade VÖMK:s Roger Carlsson före Ydres Niklas Johansson.
Boxholms Jonas Ahlsén tog en stor klasseger i C Grp H då han var närmare40 sekunder före tvåan Staffan Leufvén.
De allra flesta förare var mycket nöjda med vägarna och att de höll även det andra varvet. Några tyckte kanske att det var i snabbaste laget på vissa bitar av sträckorna.


04-08-30 Resultat Faxesprinten 28 augusti
pdf

04-08-24 Faxesprinten i Ljusne trakten
Läs mer
pdf

04-08-23 Duell-rally med svenska eliten i Västerås
Läs mer
pdf

04-08-23 Fredrosrundan inställd
Vid dagens inspektion av banan visade det sig att ett specialprov och en del av transportsträckan var sönderkörd p.g.a skogsavverkning. Detta faktum tillsammans med för få anmälningar gör att vi tyvärr måste ställa in FredrosRundan. Vi beklagar detta.

04-08-22 Resultat Töcksforsspecialen Årjängs MK 22 augusti
pdf

04-08-22 Resultat Ni-AX-rally Killingen Kils MK-Bil 21 augusti
pdf

04-08-16 Peter Zachrisson fortsätter vinna
Säffles färskaste rallykomet fortsätter övertyga rejält på rallyvägarna i Volvo Original-klassen. Faktum är att Peter lånade en bil till denna tävling, pga att hans egen 740 inte var körduglig till detta rally. Hursomhelst lyckades han och kartläsaren Stina Cebers ännu en gång vinna totalt bland alla Volvo Originalförare i Sommarseriens fjärde deltävling, som kördes i skogarna kring Götene. De vann dessutom samtliga fyra specialsträckor, som sträckte sig över 36 kilometer. En totalt 10:e plats i hela rallyt blev det också, på tiden 23.10.6 minuter. Tvåan i B-klassen var distanserad med 36 sekunder och bäste A-förare var hela 30 sekunder bakom Peter i mål.
-Det var ett kul rally med blandad karaktär. Det skiftade mellan smala, krokiga partier med massa vägbyten och snabba vägavsnitt där man kom upp i riktigt höga farter, säger Peter. Vi hade emellertid lite tur på slutet, eftersom växellådan gick sönder när vi passerade tidskontrollen, efter att vi kommit in i mål på den sista specialsträckan. Vi kunde trots allt ta oss vidare till målgången, körandes endast på treans växel, berättar Peter med viss lättnad.
Eftersom Peter och Stina varit obesegrade i samtliga tidigare rallyn som gått, så har de nu vunnit hela Sommarserien, även fast en deltävling återstår!

04-08-15 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Snapphanerallyt, 14 augusti 2004
Efter ett långt sommaruppehåll var det äntligen dags att ta ut Corollan i skogen igen. Deltävling nr. fem i Super Cupen, Snapphanerallyt i Hässleholm, stod på programmet. Vi bänkade oss i bussen för nedresa under fredagen, en sträcka på närmare sjuttio mil. Efter en strapatsrik resa med både trafikstockning, bensinproblem och bromstrubbel lyckades vi ändå hinna ned och besiktiga bilen under kvällen.
Tävlingen gick av stapeln under lördagen, fyra sträckor med totalt knappt sex mil specialsträcka skulle avverkas. Som vanligt var startfältet av absolut toppklass. Förutsättningen för oss var att prestera ett så bra resultat som möjligt, mao vi skulle vinna tävlingen. Årets Super Cup tävlingar har inte gått så bra för oss, en sjätteplats i tabellen var inte vad vi tänkte oss i januari, så nu gällde bara att gasa för fullt. SS1 och SS2 Två sträckor med serviceförbud mellan inledde tävlingen. SS1 var 14 km och SS2 var 12 km. Vi gick ut som sjätte bil.
Läs mer

04-08-15 Jonas Wigren årets segrare i Super Cupen.
Jonas Wigren med kartläsaren Mathias Gårdman båda Norrköpings MK i en Toyota Corolla 16V säkrade segern i årets Super Cup 2WD klassen med sina två tidigare segrar i årets Super Cup och genom att vinna femte deltävlingen Snapphanerallyt som avgjordes i helgen utanför Hässleholm.
Inför helgens tävling skiljde det 12 poäng mellan Jonas och Robin Sandberg/Ronnie Kindvall SAAB9-3 Turbo Etanol Ryds MK men den poängstriden avgjordes redan på första sträckan då Robin fick bryta.
I 4 WD klassen tog Mats Thorszelius/Tomas Thorszelius sin första årsseger i Super Cupen och klättrade från 6 plats i listan upp till en fjärde plats endast en poäng före Jaari Saarinen MSK Kvarnvingarna.
Med sin andra plats i helgens rally leder fortfarande Forshagas Mats Jonsson/Johnny Johansson i sin Ford Escort WRC, 9 poäng före SMK Uppsalas Dick Wiksell/Niklas Fransson Subaru Impreza.
Inför sista deltävlingen Gästabudstrofén i Nyköping den 4 september i den alltmer populära Super Cupen kan Mats/Johnny säkra segern genom att komma tvåa om Dick/Niklas vinner. Om trean Eddie Hörbing/Göran Bergsten Degerfors RC vinner och Mats inte kommer på poängplats eller bryter så kan Eddie Hörbing eller Dick Wiksell vinna i den förutsatt att dessa två tar poäng. Men med den rutin och erfarenhet så kan man nog säga att Mats Jonsson/Johnny Johansson är årets segrare i Super Cupen, speciellt då man får räkna bort en deltävling av dom 6.
Cup generalen Robert Johansson/Lars Grip Ljusdals RC som kom till start i en för dom ny bil Mitsubishi EVO 6 , var inte helt nöjda med sin 8 placering totalt, kanske man saknade sin gamla Mazda.
Stor uppmärksamhet drog Ronnie Österberg/Tomas Sangheim Haninge MK till sig i sin Grupp N Skoda Octavia den enda i Sverige, det fanns folk från Skoda fabriken som kommit till Hässleholm för att följa Skodans första start i Sverige.
Resultat 5 första Snapphanerallyt 1/ Mats Thorszelius/Tomas Thorszelius SMK Uppsala Toyota Corolla WRC 2/ Mats Jonsson/Johnny Johansson Forshaga MC Ford Escort WRC 3/ Dick Wiksell/Niklas Fransson SMK Uppsala Subaru Impreza 4/ Eddie Hörbing/Göran Bergsten Degerfors RC Toyota Corolla WRC 5/ Jari Saarinen/Jon Magnusson MSK Kvarnvingarna Ford Escort WRC
Ställningen Super Cupen 4WD 1/ Mats Jonsson Forshaga MC 113 2/ Dick Wiksell SMK Uppsala 104 3/ Eddie Hörbing Degerfors RC 84 4/ Mats Thorszelius SMK Uppsala 82 5/ Jari Saarinen MSK Kvarnvingarna 81
2WD 1/ Jonas Wigren Norrköping MK totalsegrare 2004 med 117 poäng. 2/ Robin sandberg Ryds MK 74 3/ Thomas Thunström Ludvika MS 72

04-08-15 Resultat Snapphanerallyt Hässleholms MK 14 augusti
pdf

04-08-14 Götenerundan Götene MK 14 augusti
pdf

04-08-11 Rallyklassikerna slår rekord
I helgens rallytävling A.R.C-rallyt med start i Almunge på lördag kl 11.00, slår föreningen Rallyklassikerna ett nytt deltagar-rekord för historiska bilar. Med nästan 60 startande i de fem bilklasserna överträffas det gamla rekordet från Ljunby 22 maj. med nästan 10 bilar. Det är framför allt veteran-klassen som bidrar till ökningen bland bilar 1966-1974 och bland dessa återfinns kanske totalsegaren bland fortåkare som P-O Davidsson Borås MK i Volvo 142 och Joakim Alsin, Säffle MK också i Volvo 142. Eller varför inte klassledaren Jan Hagberg från Borås i en Opel Ascona A som utmanas av Upplands-förarna Erik Uppsäll i Saab V4 och Torsten Andersson i Ascona.
Men det kan också bli Tony Jansson, hemmaföraren från Almunge, som trots att han åker i en svagare klass, totalvunnit flera rallyn i år med sin Ford Cortina Lotus. Tony skall ha radio-och TV-mannen Janne Blomqvist som kartläsare, och dom i sin tur utmanas av Magnus Karlsson Östergyllens RC, som med sin Cortina naffsat Tony i hälarna i flera tävlingar i år.
Tävlingen i Almunge blir också unik, då den endast är öppen för dom fem historiska klasserna KRC1, 2 och 3 samt Veteran 1 och 2, och blir första testet för liknande tävlingar 2005. På en mycket kompakt bana, där vissa av sträckorna körs två gånger, och med en gemensam serviceplats kommer det bli lätt för publiken att följa tävlingen. Första bil beräknas vara imål vid 14-tiden.
Först ut startar KRC2 med ovan nämnda Tony, liksom Magnus som favoriter och därefter startar KRC3 med hela 15 deltagare i klassen. Här är Sören Hellqvist, SMK Karlskoga favorit i sin Amazon, klar RM-mästare som han är sedan följande helg i Kvarn. Som vanligt kommer Ola Skoog från Ludvika i PV och Kjell Jansson,Sandviken i Amazon att försöka utmana i täten av "Volvo-klassen" som detta har börjat kallas. Men i klassen finns både Ford Mustang och Opel Rekord Coupe, dessutom gör "Knaggen" Backström från Ludvika comeback i en nybyggd PV Sport.
Tredje startgruppen blir KRC1 med två snabba BMC Cooper i täten, Per-Olof Flogner, SMK Gävle får som vanligt hård konkurrens av Håkan Liedebjer, Västra Östergötlands MK, följt av minst åtta st Saab 2-taktare!! Enda tjejen i tävlingen åker i denna klass med en Simca Aronde och heter Maj Persson från Fagersta.
Efter några minuters startmellanrum kommer det snabbaste gänget i Veteran 2 följt av Veteran 1 med tillsammans över 20 startande, och det är här som vi ser Sveriges snabbast växande klass (Veteran) som i framtiden kommer att visa upp många kända rally-märken från sent 60-tal till tidigt 70-tal.
Saab och Volvo slåss om flest anmälda bilar, just nu 18 av vardera märket!! Vad säjs om 18 Saab 2-takt och V4 mot 18 Volvo PV, Amazon och 140:or!! men segerbilen kan lika väl vara en Opel Ascona eller Lotus Cortina.

04-08-07 Rally Falun 2004
Kom ihåg att anmäla dig senast nu på Måndag den 9 Augusti !!! Rally Falun 2004. Deltävling 7 i Dala Rally Cup 2004 som köres tillsammans med och i direkt anslutning till SM-startfältet i Bilmetrorallyt -04. Banans längd 129 km, varav 26 km utgör SS (3 st). Max 80 startande. 1:a start klockan 14.00. Startavgift 600 kr (betalas tävlingsdagen).
Elektronisk anmälan på : www.abs.nu eller www.resultatservice.com. Anmälan arrangören tillhanda senast den 9 Augusti klockan 18.00. (Detta anmälningsdatum gäller för att bli med i SM-programbladets startlista).
Anmälan utan extra kostnad är också möjlig mellan den 10 - 16 Augusti.
(Dessa anmälningar kommer dock inte med i SM-programbladet).

04-08-07 Thorszelius laddad inför femte deltävlingen i Supercupen
Lördagen den 14 augusti drar Supercupen till Skåne och Hässleholm MK och Snapphanerallyt rallyt för att köra femte deltävlingen i den allt mer populära tävlingen.
Snapphanerallyt som körs för 36:e gången sedan starten 1967 är känd för att arrangera bra rallytävlingar, 2003 arrangerade man deltävling i SM. Mycket danskar lyckas man dra till sig och årets upplaga är inget undantag. man har tillsammans med det Danska Bilsportförbundet och nästa helgs Supercup arrangerat en rallykurs för danska ekipage som skall avsluta kursen med att köra rallyt. Ett uppskattat inslag av Danskarna att få köra på grusvägar tillskillnad från asfalt som är dominerat vägunderlag i grannlandet.
Uppsalabon Mats Thorzelius och fjolårsvinnaren i SuperCupen ( 2003 med namnet Supermästerskapen) kommer till deltävlingen i Hässleholm laddad för att förbättra sin ställning i den allt mer populära Cuptävlingen . 52 poäng och en sjätte plats. Leder Cupen A-förare 4 WD gör den flerfaldige mästaren från Forshaga Mats Jonsson i en Ford endast 5 poäng före Subaruåkaren Dick Wiksell Uppsala trea är fjolårets tvåa i Snapphanerallyt Eddie Hörbing Degerfors.
I 2 WD är det nästan lika spännande i toppen Jonas Wigren Norrköping leder med 87 poäng före Etanol SAAB ekipaget Robin Sandberg Ryds MK 75 poäng.
Läs mer

04-08-07 Resultat Kvarnrundan MSK Kvarnvingarna 7 augusti
pdf

04-08-03 RS-cupen i Stugun
Vill bara påminna om att den sjätte av åtta deltävlingar i RS-cupen är lördagen den 7 augusti. Det är en mycket omtyckt cup, med en stor prispott att dela på och hittills har vi haft 254 starter på 5 deltävlingar. Det är inte för sent att vara med och slåss ännu, för det är 6 av 8 deltävlingar som räknas!
www.mariasmotorsport.com

04-08-02 Ni-AX-rally Killingen 21 augusti ingår i Västra BF's Öppna Volvo Original Cup

04-08-01 Resultat Conny Wass memorial MK Kopparberg 31 juli
pdf

04-08-01 Resultat Kullingstrofén Kullings MS 31 juli
pdf

04-07-30 Ingen extra avgift för efteranmälan till Kvarnrundan
MSK Kvarnvingarna Kvarnrundan 7 augusti
Upplysningar Klubblokalen måndagar 19.00-21.00. tel 0142-16460 Mattias 073-3837003, Stanley 070-5380577

04-07-29 KAK:s 100 års jubileumsrally
1904 noterades Sveriges första officiella biltävling. Tävlingen arrangerades av Svenska automobil klubben nuvarande Kungliga Automobil Klubben (KAK).
Tillsammans med Rasbo MK, Mälaröarnas MK och Automobil Historiska Klubben och samarbete med Stockholms och Upplands Bilsportförbund arrangeras 100-års rally kommande helg, den 30-31juli till åminnelse av det första svenska landsvägsrallyt som ägde rum juni 1904. Då var sträckan Stockholm-Litslena-Uppsala-Stockholm. Tio bilar ställde upp, hälften kom i mål. Totalsnabbast var ingenjör Anton Svensson med tiden 6.08 timmar i en Scania.
Vårt 100 års Jubileumsrally är en tävlingsform som kallas Regularity Rally och är 20 mil långt rally.
Regularity rally innebär att deltagarna kör en bana på ideal tid. Utmed banan finns ett antal kontroller där ekipagen skall vara inom en tiondels sekund från sin idealtid, för att undvika prickbelastning. Tävlingen föregås av en besiktning av ekipagen på fredag eftermiddag vid 15.oo tiden vid Armémuseum i Stockholm. Starten den 31 juli sker i Kungsträdgården från kl. 09.00. Vid 12.oo tiden anländer ekipagen till Uppsala Slott för lunchuppehåll. Målgång vid Koppartälten, Haga Parken, Solna från kl. 15.00. Därefter kommer tävlingsekipagen att defilera genom Stockholm till Kungsträdgården.
På kvällen den 31 juli blir det en middag för tävlingsdeltagarna på Grand Hôtel i Stockholm.
Ett 20-tal bilar från 1930-talet och framåt är anmälda. Fyra nationer är representerade, Frankrike, Norge, Finland o Sverige. Bland de anmälda kan vi hitta bland annat Monty Karlan, Oddvar Moland, Norge med sin Volvo 142 i vilken de vann Historiska Monte Carlo rallyt i år.
Norge i hittar också rallylegenden "Rally Harry" Bengtsson, Lennart Bengtsson, Sverige, i en 56 år gammal VW1200/lim1. Enligt ekipagets förare "Rally Harry" har de tillsammans en ålder av 155 + 56 år, vem slår detta?
En fullstånd anmälarlista finns på KAK:s hemsida www.kakmotorsport.se.

04-07-29 Rally Finland platser kvar
7-8 st platser kvar i bussen som avgår från lindesberg onsdag 4/8 kl.14.30
(info: www.polarresor.com) Johnny 070-6828981

04-07-28 Rally Xplosion på ny bana med bro
Läs mer pdf

04-07-24
Resultat Klarälvsknixen Likenäs MK 24 juli
pdf

04-07-21 Vill du köra Sveriges billigaste? rallytävling!
SMK Eksjö arrangerar årets andra deltävlingen i Energicupen den 14/8. Det är den onotade tävlingen "Lill Eken" som körs med en totaltlängd på ca 96km. Varav 37km på 3 SS där 1 körs 2 gånger. Startavgiften är bara 500 kronor. Passa på att kör en billig och intressant rallytävling i Eksjö.Fullständig inbjudan samt information om Energicupen finns på www.emotorsport.se

04-07-21 Vilda Ryd Racet mot Sverigerekord
När 3 dagar återstår av anmälningstiden så har vi 102 anmälda till Vilda Ryd Racet och det verkar som vi kommer att få ett rekordstort startfält i klass Veteran, hela 21 ekipage är nu anmälda och vi hoppas på fler innan fredag.
Prisbordet börjar ta form och totalsegraren vinner en båt från Ryds Båtar AB. Klassegrarna i klasser med minst 3 startande erhåller 1000kr i segercheck. Två av klasserna kommer att ha 2 Silverstone däck att vinna, alltså 4 Silverstonedäck i prispotten.!
Detta och mycket mer finns på det digra prisbordet den 31 juli i Ryd när årets upplaga av Vilda Ryd Racet körs.

04-07-18 Mats vann planenligt på Ekesberget.
-Det gick helt enligt planerna. Detta konstaterade Mats Jonsson efter sin fjärde seger uppe i Ekshärad sedan introduktionen av Ekesbergsracet i början av nittiotalet.
Efter hård fight om hundradelarna i första åket med Jörgen Edholm som ledare kunde Mats i andra åket ryck ifrån och vinna med 35 hundradelar tillgodo på märkeskollegan Edholm.
-Det är en bra bil han har, det är min gamla, myste Mats efter två svettiga åk i sommarsolen.
Läs mer

04-07-17
Resultat Ekesbergsracet Ekshärads MS 17 juli
pdf

04-07-13 Mats Jonsson mot nytt backrekord?
Spänningen tätnar inför helgens deltävling i Lecab Rally Cup uppe i Ekshärad. Med tre tävlingar kvar i serien är det spänning kvar och kamp om segern i alla klasser. Till råga på det gästas Ekesbergsracet av inte mindre än fyra WRC-bilar som gör upp om totalsegern i backen, när deltävling nummer fem i Lecab Rally Cup körs uppför Ekesberget nu på lördag.
Läs mer

04-07-07 Ekshärads MS serverar SM-startfält på Ekesberget.
Mats Jonsson, Eddie Hörbing och Jörgen Edholm kommer alla till Ekesberget. Startfältet omfattar hittills 66 anmälda med två dagar kvar av den ordinarie anmälningstiden. Och som synes finns både SM-eliten och värmlandsbredden inom rally representerade när Ekesbergsracet återigen körs den 17 juli. Tävlingen ingår också i Lecab Rally Cup som den femte deltävlingen.
Efter ett års ofrivilligt uppehåll tar Ekshärads MS åter upp sin tävling Ekesbergsracet. Som ni kanske minns förra året så satte en timmeravverkning definitivt stopp för allt tävlande, då tävlingsbanan kördes sönder av skogsmaskiner.
Läs mer

04-07-06 RS-cupen
Nu har fyra av RS-cupens åtta deltävlingar varit. På www.mariasmotorsport.com kan ni gå in och se resultaten från helgens två deltävlingar (Hemlingssnurren i Örnsköldsvik och Sommarsvängen i Härnösand). Där finns även den aktuella ställningen för cupen. Bland bilderna finns det lite bilder från de båda tävlingarna.
Men än är det inte för sent att vara med och slåss om pengarna i prispotten. Förra året var det 115.000:- kr i prispotten(se hur pengarna fördelas under reglementet).
Så skynda dig att gå in på hemsidan och se de sista fyra inbjudningarna till cupen!

04-07-06
Resultat Brukssprinten MSK Hammaren 4 juli

04-07-06 Belgium Ypres Westhoek FIA EM Rally 2004
I Belgiska Ypres gick i helgen Belgium Ypres Westhoek FIA EM Rally 2004. Det fanns en avdelning för moderna bilar och en avdelning för Historiska, båda ingick i respektive EM-serie.
Två svenska deltagare fanns på plats för att ge sig i kast med de belgiska asfalts och betongvägarna. Nästan 300 km SS för de moderna åkdonen och dryga 200 km SS för Historiska bilarna väntade.
I den moderna tävlingen fick Oscar Svedlund tyvärr ge upp redan på SS2 efter en dikesvisit, men de svenske hade bättre tur i det Historiska eventet.
Finsk/svenska duon Axelsson/Damstedt lyckades med sin Porsche ta en tredje plats totalt i FIA evenemanget, såväl som i klassen efter två dagars intensiv tävling. Detta efter en heroisk reparationsinsats av serviceteamet då växellådan låst sig på ettans växel, vilket troligen var lite för låg växel även för dessa tävlande.

04-07-03 Rallytävlingen TrollSprinten inställd
Rallytävlingen TrollSprinten den 10 Juli är inställd, pga. för få anmälda. Nästa tävling för Katrineholms MK är UNO-X / JubileumsSprinten den 10 Okt. Final i BDS/Bil&Fritid RallyCup.
Välkommna åter då till en riktig rallytävling, 21 km SS på 2SS 2ggr.

04-07-01 Ekesbergsracet är nu NEAFP-tävling
dvs. att den är registrerad till FIA för utländskt deltagande. Nu är det bara att rulla över gränsen för alla åksugna norrmän som vill sladda sig fram på semestern!

04 06 28 Sollefteårundan sjunde deltvälingen i RS-cupen
Sollefteårundan är den sjunde deltvälingen i den populära RS-cupen som går i Mellannorrland och lockar deltagare från Vännas, Ljusdal och hela MNB´s distrikt. Inbjudan finns nu på www.mariasmotorsport.com. Där finns även info om RS-cupen som i helgen kör sin 3:e och 4:e deltävling, Hemlingssnurren och Sommarsvängen.

04-06-24 Vilda Ryd Racet 2004
Nu är den ute, inbjudan till årets Vilda Ryd Race, inbjudan tillsammans med en massa annan information som vi hoppas ska göra det enkelt för er att förgylla lördagen den 31 Juli med en kalastävling i södra Småland. All info finns på vår hemsida www.rydsmk.com

04-06-23 TUSS Tävling i Trollhättan
A-besiktning Hedeängsbanan i Trollhättan Tisdagen den 27 juli Klockan 18.00 Avgift: 150 kr per ekipage.

04-06-23 Inbjudan till RS-cupens avlslutande deltävling,
Inbjudan till RS-cupens avlslutande deltävling, där prispotten brukar uppgå till 100.000 kronor. Gå in på den RS-cupens officiella hemsida, www.mariasmotorsport.com (under knappen RS-cupen), och se vilka regler som gäller för att vara med och slåss om pengarna. Än är det bara två av åtta deltävlingar som varit. De två nästkommande tävlingarna är 3 och 4 juli i Härnösand respektive Örnsöldsvik.

04-06-21
Resultat Massprinten Borlänge MK 20 juni pdf

04-06-21 RS-cupen
RS-cupens deltävling 2, Billhallenracet som arrangerades av SMK Sundsvall är avklarat. På www.mariasmotorsport.com. finns restultatlista därifrån (under tävlingarna) och RS-cupens aktuella tabell finns under knappen med samma namn.
Bilder finns även bland bilderna (drygt 200 st) och det är fina sladdserier och många däckslyft!

04-06-19
Resultat Gröna Dalen-rundan MK Ratten 19 juni pdf

04-06-19 Resultat ALE-Svängen Älvbygdens MK 19 juni pdf

04-06-15 Vem är brutalast och vem är snabbast?
Det är dags för fjärde deltävlingen i Lecab Rally Cup. Nu på lördag den 19 juni arrangerar Motorklubben Ratten i Torsby Gröna Dalen-rundan. Tävlingen körs i det natursköna området Gröna Dalen i Ransbysätter, strax öster om Lysvik. Som en extra krydda på anrättningen i år tar Torsbyklubben till djärva och i det närmaste brutala grepp för att få mer action för publiken.
För fart kommer det att bli. Man har till i år fått tillgång till en bit av den smått legendariska Vargåsensträckan från Svenska Rallyt. Vi snackar givetvis om biten över det beryktade Colins Crest, strax norr om Lövstaholm. För att riktigt elda på åkarna har MK Rattens ordförande utlyst längdhoppstävling över hoppet som fått sitt namn av den vilde skotten Colin McRae. - Det utgår hederspriser med längdmåttet ingraverat till det ekipage som hoppar längst oavsett om de tar sig i mål, berättar Rattenordföranden Per Täppers. Hoppet kommer givetvis att bli en publikmagnet och tävlingsledningen uppmanar publiken att vara ute i god tid.
Läs mer

04-06-14
Resultat Ford Bilforum Rallyt SMK Hedemora 13 juni pdf

04-06-14
Träning för tjejer i Älmhult
Det finns möjlighet att för tjejer att träna 1/8 i Älmhult. Anders Karlsson och Fredrik Erixsson som förare och Anders Martinsson som kartläsare kommer och ger oss tips ideer råd om körning och läsning
För mer info kan man kontakta:
Maritza Persson tele nr 0433/20042 Mobil 070/2808318 mail adress
maritza.persson@telia.com eller hemsida www.maritzasrallyteam.com

04-05-13
Resultat Vara Trä - Hårdingen Vara MK 13 juni pdf

04-05-12 Resultat Mekonomen i Flen-Sprinten 12 juni pdf

04-05-11 A-besiktning för rallybilar i Torsby
A-besiktning av rallybilar dagen före Gröna Dalen rundan dvs fredagen den 18/6 2004 med start från 18.00. Anmälan till Lars-Magnus Persson på telefon 070-655 86 90. Vi kan ta ca 15 bilar. Kostnaden för besiktningen är inte fastställd men ska hållas på självkostnadsnivå.
Per Täppers MK Ratten

04-05-09
Resultat Bilamtrofén Norrköpings MK 9 juni pdf

04-05-08
Tävlingsrapport från KP Motorsport
Tävlingsrapport 5:e deltävlingen i Peugeot Super Cup 2004
Aurskog Höyland Rallyt kördes som 5:e deltävlingen i Peugeot Super Cup. Tävlingen som även ingick i Norska Mästerskapet höll mycket hög klass med snabba och hårda vägar.
Inför tävlingen låg teamet Kent Persson på 2:a plats i cupen med chans till avancering. Redan på första sträckan visade Kent Persson och Christian Andresen cupledaren Erik Nordahl att han skulle få kämpa för att ta ytterligare en deltävlingsseger. Erik var 12 sekunder efter Persson och ytterligare 4 efter Andresen. På 2:a sträckan tog Andresen ytterligare en sträckseger och kunde dryga ut försprånget ytterligare till konkurrenterna. Persson behöll andra platsen med Marcus Foss på 3:dje, bara 1 sekund efter Persson.
Läs mer

04-06-05
Resultat Klappjakten Ydre MK 5 juni pdf

04-06-04 Förslag på SM klasser i rally
Lägger följande förslag till SM klasser inför 2005.
Otrimmade gr N delklasser:
-Otrimmade 2 WD gr N upp till 1800 cc
-Otrimmade 2 WD gr N 1800 - 2500 cc
-Otrimmade 4 WD gr N över 2000 lit
Poängberäknas var klass för sig som i dagsläget. Det måste var 10 startande i varje delklass för att få full poäng. Ex 8-9 startande ger segraren max 8 p....o.s v.
Ur denna grupp med 3 delklasser koras 1 svensk mästare med mest poäng...

Trimmade gr A delklasser:
- Trimmade 4 WD gr A - + WRC 4WD.
- Trimmade 2 WD upp till 2,0 liter
- Trimmade 2 WD över 2,0 liter + WRC 2 WD
+ ev även - Trimmade gr H.
Poängberäknas var för sig som i dagsläget. Det måste var 10 startande i varje delklass för att få full poäng. Ex 8-9 startande ger segraren max 8 p....o.s.v.
Ur denna grupp med 3 alt. 4 delklasser koras 1 svensk mästare med mest poäng...
D.v.s. vi får mer rättvisa klasser men enbart 2 Svenska Mästare.
+ sannolikt tävlingar med "fulla startfält"

Den "nya" klassen är således 2 WD gr A ("trimmade") Dv.s. motorer som ex. har över 2000 cc volym eller turbouppräkning.
Ex Saab 9-3 , Audi och VW 1,8T motorer, Då tänkt även 5 cylindriga motorer för att "nya modeller" ex Volvo S60, V40 (om Volvo nu behagar klassa sina bilar) 5 cyl skall naturligtvis även tillåtas bland 4 WD gr A.
Alla klasser skall tillåta alternativa bränslen såsom ex. etanol.
Rolf Linde Green Rally.

04-06-03 Stort startfält i Ydres RM-rally
På lördag går Ydre MK:s rally Klappjakten, tävlingen ingår som deltävling i Svenska Riksmästerskapen för Grupp H och Klassiska klasserna., Suzuki o Silverstone-Cup samt DM för Södermanland/Västmanland.
Hela 173 var anmälda till tävlingen på onsdagskvällen där Tjejklassen med sina 8 deltagare går ut först i startfältet, en härlig inledning på ett rally med snabba rallytjejer och kvinnlig fägring för våra funktionärer och rallypubliken.
Läs mer

04-06-03 RS-cupsinbjudan
Nu finns RS-cupens 2;e, 3:e och 4;e inbjudningar ute på nätet. Både på klubbarnas respektive hemsidor och under www.mariasmotorsport.com.
Det är närmast Bilhallenracet som går i Sundsvall 19 juni. Därefter är det Hemlingssnurren i Örnsköldsvik 3 juli och Sommarsvängen i Härnösand 4 juli!

04-06-02 35 rallyförare på plats i Norrköping
Den 9 juni kl.18.00 finns 35 rallyförare på plats i Norrköping Sportområdet Himmelstalund för att avgöra årets upplaga av BILAM-Trofén. Förarna kör i 3 klasser, 2WD, Grp N 4WD samt Grp A 4WD. Tävlingen startades 2002 och vid denna tävling finns tidigare vinnare på plats, 2WD Stefan Jonsson i en Seat Ibiza, Jonas Wigren Toyota Corolla, Grp N 4WD Torbjörn Pahlin Mitsubishi Evo 6 samt i Grp A 4WD Eddie Hörbing Toyota Corolla WRC och Mats Jonsson Ford Escort WRC.
Frågan är nu vilka övriga i startfältet som vill vara med för att dela på prispengarna som förarna tävlar om, avgörandet får vi veta på onsdag kväll kl.20.00 när tävlingen avslutas. Förarna finns även på plats tidigare under dagen från kl.12.00 för att bl.a. ge sina sponsorer en provtur runt banan, dock i en annan sträckning än under tävlingen.
Sprintsträckan mäter 1350 m och kan ses i sin helhet från läktarplatserna som finns att tillgå om man är ute i god tid, eftersom stora publikmassor brukar komma till Himmelstalund för att se avgörandet, vilket arrangörerna hoppas på även i år.
Under lördagen och söndagen den 12-13 juni kommer samma sprintsträcka att invaderas av förare som kör Back-SM, då 2:a deltävlingen i Back-SM avgörs i Norrköping.

04-06-02 Dala Rally Cup i Hedemora nästa helg
SMK Hedemora arrangerar Ford Bilforum Rallyt Söndagen den 13 Juni 2004 Tävlingen ingår som en deltävling i Dala Rally Banans totala längd uppgår till ca 30 km, varav ca 5,4 km SS (2 st SS köres 2 ggr). Bägge specialsträckorna består av ca 60-70% asfalt och 30-40% grus. Två SS köres på den nyligen helt iordninggjorda motorbanan (ej i depån). Se bilder på restaureringen på denna länk : http://www.trustphotosite.com/smkhda/
Sträckorna kommer att erbjuda riktig och rejäl bilåkning utan konstigheter. 1:a start klockan 11.00. Startavgift 500 kr (betalas tävlingsdagen). Elektronisk anmälan på adress
www.abs.nu eller på SBF:s blankett. Anmälan skall vara arrangören tillhanda senast den 7 Juni kl. 18 00 på adress: ABS Reklam & Gravyr, Gunnarsvägen 6, 777 51 Smedjebacken.
Upplysningar : Anders : 0225-125 90 eller Inge 0225-71 12 36.

04-06-02 Peugeot Cup: Särskiljning avgjorde!
Det blev jämnt värre när fjärde deltävlingen i Peugeot Original Cup avgjordes i samband med rallytävlingen Byfejden i Horndal. Efter fyra intensiva specialsträckor visade det sig att Lars Sjöström, SMK Hälsinge och Andreas Hovind, Enköpings MK hade använt på sekunden lika lång körtid.
Läs mer

04-05-31 Janne Westlund sprintade snabbast
I en bitvis strålande sol avgjordes den traditionella Structosprinten i Storfors på pingstaftonen. Ett startfält på hela 74 bilar, en förhållandevis bra siffra i dessa tider med sviktande deltagarantal, körde Storfors MK den tredje deltävlingen i Lecab Rally Cup. Publiken radade upp sig mangrant på naturläktaren i anslutning till Storfors Ring och fick se Janne Westlund attackera Ringen brutalast av alla.
Läs mer

04-05-31
Resultat Totalreklapokalen Stenungsunds MS 30 maj pdf

04-05-30
Resultat Byfejden Horndals MK 30 maj pdf

04-05-29
Resultat Structosprinten Storfors MK 29 maj pdf

04-05-28 Bilamtrofen Mästarmöte i rally
9 juni 18.00 går startskotten för Bilamtrofen. Ett mästarmöte i rally som samlar den svenska eliten på Himmelstalundsfältet i Norrköping. I startlistan finns namn som Mats Jonsson, Mats Thorzselius, Eddie Hörbing och Jari Saarinen. I den tvåhjulsdrivna klassen startar bla Stefan Jonsson, PA Sääv, Robin Sandberg och Jonas Wigren. Tävlingen kommer även att sändas på Viasat Sport den 16 juni, produktionen görs av Frame Production.

04-05-27 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Syd Rallyt i Växjö, 13-15 maj 2004
Efter nästan 3 månaders uppehåll från SM tävlande var det åter dags att packa rallyväskan för avfärd till Växjö och Syd Rallyt. Liksom i Östersund så ingår även denna tävling i EM och SM poäng delas ut för båda etapperna.. Det var således 20 poäng att åka om, mycket viktiga poäng dessutom då det var tätt i SM tabellen. Vi och Thomas Rådström låg i topp på 30 poäng, följda av Mats Jonsson på 26.
Mats och jag åkte ner under onsdagen för anmälan på kvällen och torsdagen tillbringades i bilen för att träna alla sträckorna. Totalt 18 sträckor skulle köras, alla i trakterna av IKEA´s huvudort, Älmhult. Då alla sträckor kördes minst två gånger och vissa tre, så var det egentligen bara sju olika som vi fick träna två gånger om.
Läs mer

04-05-27 RallyInfo
Måste tyvärr meddela att Flens MS Sprintrally den 12/6, EJ kommer att ingå i BDS/Bil&Fritid Rally Cup 2004. (SprintCupen)
Detta pga. avtal som hindrar konkurerande reklamfrågor. Läs mer info på sprintcupens webbsida:
www.racenet.nu/sprintcupen
Dock vill vi gärna tipsa om tävlingen i Flen den 12/6, var en kanontävling förra året med fina härliga riktiga rallyvägar, och att de kommer att köra på minst lika bra vägar i år!
Crister Nystrand

04-05-27 Ydre MK firar med RM-Rally
Den 5 juni är det åter dags för Ydre MK:s rallytävling Klappjakten. Denna gång som en större tävling med RM-status och 250 funktionärer engagerade för att manifestera att klubben fyller 50 år under året. En tävling som klubben har planerat och förberett i dryga året.
I RM ingår bilklasserna Grp. H såväl 2- som 4-hjulsdrivet samt Tjejer, Klassiska och Veteran. Klassiker är bilar som är tillverkade fram till 1965, veteranklassen består av bilar mellan 1966-1974. Klasser som lär locka en hel del nostalgisk publik som längtar efter att få höra och se "djungeltrummor", "hundkojor", "Cortinor", PV och 142:or. Dessutom startar i tävlingen Grp. A och N-bilar av dagens senast mått samt Volvo Original och Klass Grp. E. I tävlingen ingår förutom RM, DM för Södermanland/Västmanland, Suzuki-cup samt Silverstone-cup.
Start o mål för tävlingen är förlagt till Ydreskolan i Österbymo. Sex specialsträckor på sammanlagt 50 kilometer ska köras förlagda till Ydre, Kinda och Vimmerby kommuner. Totalt kommer deltagarna att få köra 210 kilometer. All service är i Österbymo dit de tävlande kommer tillbaka efter sträcka två och fem.
Lyckan för oss är att fått lite allmän väg till vårt förfogande förutom enskilda vägar där vi sedan tidigare har ett bra samarbete med vägsamfälligheterna, säger tävlingsledaren Tomas Johansson.
Alla tillfrågade har varit positiva och verkar se framemot att tävlingen drar fram i full fart framför köksfönstret. Tävlingen innebär ju att det händer något här i våra bygder, säger Tomas som liksom de andra i ledningen för tävlingen räknar med storpublik ute i skogarna med flera bra platser där man kan följa de tävlande under en längre tid. Dessutom kommer det att bli en liten veteranmarknad i Ydre Veteranmotorklubbs regi. Ola Strömberg kommer att vara på plats för att intervjuva bland deltagarna vilket kanske blir den värsta pärsen för en del.

04-05-27 Fotbollslandslaget körde rally i Gimo
Svenska fotbollslandslaget laddade inför EM i Portugal rmed att köra rallybil på Lunda Flygfält.Motorsport4sale var på plats och både fotade och filmade deras framfart på asfalten. Se det 65 bilder rstora reportaget på www.motorsport4sale.com där även filmklipp kommer att komma upp senare under dagen

04-05-26 Ola Strömberg gjorde rallycomeback i ÖMK-sprinten
Det var dubbel comeback när Östhammars MK arrangerade ÖMK-sprinten i söndags. Dels var det comeback för Östhammars Motorklubb som med årets upplaga av ÖMK-sprinten fick en riktig genomkörare inför nästa år då tävlingen ska ingå i Öppna Östra Sprintcupen
Sen var det comeback för Noras rallylegend Ola Strömberg som hade förlorat ett vad nere på Cypern under Rally-VM. Ola körde Sören Källs nya Mitsubishi Evo5 i den fyrhjulsdrivna klassen. Hur det gick för Ola, Östhammars MK och de andra får ni se i ett 42 bilder stort reportage på
www.motorsport4sale.com med bilder från alla tre åken

04-05-25 Nu sprintar vi in Pingsten i Storfors
Nu står pingsten för dörren och därmed även STCC på hemmaplan i Värmland. Men för den som hellre gillar breda sladdar med spektakulära hopp och grussprut så finns det som väl är alternativ till asfalt-nötandet. Detta genom Storfors MK som i helgen kör sin traditionella STRUCTO-sprinten på och kring hemmabanan Storfors Ring.
Hemmaföraren Jimmy Olsson har pressen på sig i Storfors, inte bara från hemmapubliken utan även från ett helt koppel snabba förare. Volvoåkare Olsson har inför denna deltävling presterat full pott i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen och får finna sig i favoritskapet. Men han får det inte lätt.
Läs mer

04-05-24 Oscar Svedlund kör i Kina!
Nu till helgen, lördag-söndag 29-30 maj, tävlar rallyjunioren Oscar Svedlund från Karlstad i Kina. Tillsammans med sin ordinarie andreförare Björn Nilsson kör paret en Mitsubishi Lancer Evolution VIII för ett kinesiskt stall, medan bilen kommer från LHD Rally Team på Nya Zealand.
- Ännu så länge vet jag egentligen inte mer än vi skall köra Rally Beijing i det kinesiska mästerskapet, säger Oscar Svedlund innan han tog planet till den kinesiska huvudstaden Peking. Jag får väl veta mer när jag kommer fram. Men det skall verkligen bli mycket spännande att komma till Kina.
Läs mer

04-05-23
Resultat Uvbergsloppet Bärke MK 23 maj pdf

04-05-23 Subarukamp i Gruvrundan
Det blev en hård kamp om segern i Åtvidabergs MK;s krokiga rallytävling Gruvrundan mellan två Subaruförare. Den som började bäst var Valdemarsviks Mats Lindwall som var 2,6 sekunder före Kjell Hansson, Haninge på inledningssträckan. På den andra var Mats på en sten och trodde sig ha fått punktering men så var inte fallet men tappade tid och förlorade ledningen till Kjell. Sedan släppte inte Kjell någon sträckseger i från på de två avslutande sträckorna.
Läs mer

04-05-23 Mellannorrlands RS-Cup
Så var första deltävlingen i RS-cupen avklarad och över 70 deltagare deltog!
www.mariasmotorsport.com finner du den aktuella ställningen under RS-cupen > Aktuell ställning 2004

04-05-22
Resultat Gruvrundan Åtvidabergs MK 22 maj pdf

04-05-22
Resultat Laxå Knixen Laxå MK 22 maj pdf

04-05-21 Peugeot Original Cup 2004
Två av deltagarna i Peugeot Original Cup fanns på startlistan till Sydsvenska rallyt som gick av stapeln den 13-15/5. För Lars Sjöström, SMK Hälsinge hägrade det SM poäng för juniorer och möjligheten till att komma upp till en tredje plats i J-SM.
Lars har förföljts av otur och problem med bilen men ändock lyckats att få ihop så många poäng i Peugeot Original Cup att han efter tre deltävlingar leder Cupen.
Läs mer

04-05-21 Cupställning m.m. efter Citroën-Sprinten
Bilder och "riktig" resultatlista, samt cupställning efter Citroën-Sprinten, Eskilstuna 20/5, BDS/Bil&Fritid Rally Cup finns att beskåda på SprintCupen webbsida: www.racenet.nu/sprintcupen

04-05-20
Resultat Citroën sprinten Eskilstuna MK 20 maj pdf

04-05-19 TUSS i Kil med A-besiktning
Vi i Kils MK Bil kommer att köra en TUSS(Tävling utan SS) med A-besiktning på måndag den 7/6 med start 17.00 till 20.00. Vi tar emot max 15 bilar. Avgift 150 kr per bil.
Anmälan och tidsbokning till Lars Ahlström på telefon 0554-144 32 eller 070-584 52 72.

04-05-18 Poängställning i Renault Clio Cup i rally
Anders Karlsson befäste sin ledning i Renault Clio Cup i rally Efter fyra av sju deltävlingar leder värmlänningen Anders Karlsson Renault Clio Cup i rally. Han är tretton poäng före jämten Patrik Sandell och ytterligare tio före norrbottningen Michael Wikström och dalmasen Tommy Vestlund.
Läs mer

04-05-18 Dala Rally Cup 2004 rullar vidare
Efter att ha genomfört 2 av 3 planerade vintertävlingar (Bärke och Grangärde) inställt i Norberg är det nu dags för sommarpremiären för Dala Rally Cup. Nu på Söndag (23/5) avgörs backtävlingen Uvbergsloppet i Smedjebacken i regi av Bärke MK.
Tävlingen genomförs på så sätt att samtliga tävlande kör den 2,3 km långa backen 3 ggr, för att sedan räkna samman de 2 bästa tiderna per tävlande till ett slutresultat.
Vid lottningen av startlistan på måndagkvällen räknades 95 tävlande ekipage in i de 7 förarklasserna (se nedan), vilket innebär att startlistan med några efteranmälningar återigen verkar slutar på dryga 100-talet startande. Det finns alltså fortfarande platser kvar för efteranmälda att delta i tävlingen.
En så kallad A-besiktning kommer att förättas på alla bilar innan start. Första start är alltså nu på Söndag klockan 10.00.
Upplysningar / efteranmälan och ev. återbud : Anders Melin Telefon : 0240-764 57 eller 076-244 77 01

04-05-17 Örsundaracet inställd
Den planerade rallytävlingen, Örsundaracet, 2004-05-31 är INSTÄLLD! Vi får tyvärr lov att meddela att vår planerade rallytävling måste ställas in. Anledningen är att markägaren ställer krav på återställning som vi ej kan tillmötesgå.
Vi har inte planerat någon "ersättnings tävling". Tack för visat intresse. Örsundsbro MK
Organisationskommittén för Örsundaracet

04-05-17 Klassikerna slår rekord i Ljungby
Över 50 anmälda historiska bilar till helgens rally Midsommar-dansen i Ljunby innebär ett nytt deltagar-rekord för föreningen Rallyklassikerna. Dom gamla bilarna står därmed för nästan 1/3-del av startfältet och innehåller mycket intressanta åkare och en stor variation av gamla rallybilar. Och som vanligt kommer de att bjuda publiken på fartfest som i gamla dar, då deras avsaknad av noter på sträckorna brukar bjuda på överraskningar.
Snabbast i vintras och ledare i veteranklassen är Göteborgaren Jan Adielsson i Escort MK1som kommer att bli hårt uppvaktad av Säffles fortåkare Joakim Alsin i Volvo 142 och Borås-åkande Jan Hagberg tävlande med Opel Ascona. Erik Uppsäll från Skepptuna och Ronnie Lindblom, Grangärde som båda åkte fort, fort i Sydrallyt med sina Saab V4:or vill nog också ha sin del av segerpokalerna ibland veteranerna.
Hos klassikerna är nästan alla fortåkare på plats, saknas gör bara K-B Ling i sin spektakulära Opel Rekord, han har ännu inte hämtat sig från muskelskadan i Munkfors i vintras. S-O Jägerstedt, Bo Pettersson och Leif Andersson som leder sin resp. klass kommer i Ljungby verkligen att bli utmanade.
I lilla klassen, klass 1 upp till 1300cc, får ledande Bo Pettersson, Gävle i Saab 2-takt se upp med framför allt Håkan Liedebjer, Mjölby och P-O Flogner, Gävle båda snabba i sina "hundkojor". I denna klass startar hela 8 st Saab 2-takt men innehåller även uddabilen Simca Aronde.
Klass 2 1301-1600cc innehåller denna gång rekordmånga, 9 startande, och frågan är vilka som kan hota Tony "Roten" Jansson från Almunge i Cortina till segern? Blir kanske Leif Andersson, Norberg och Tommy Kanrell, Solna också i Cortinor det största hotet, eller kommer Anderstorps Kenneth Waltersson att vara ordentligt revanchsugen efter att ha varit tvåa två gånger under vårens tävlingar? I denna klass finns också kul bilar som VW1500s och Fiat 1500.
Största klassen blir denna gång klass 3 med hela 15 startande. Ledande Jägerstedt från Eskilstuna i Amazon får se upp med PV-åkarna Arne Bäckström, Haninge och Ola Skoog, Ludvika båda kapabla att utmana till både klasseger och totalseger. Amazon-förarna Tom Axelsson, KAK/Stockholm och Sören Hellqvist, Karlskoga liksom Kjell Jansson, Sandviken vill säkert också vara med i kampen om klassegern.
För den som älskar gamla bilar blir Midsommardansen (en månad tidig) en höjdare, vad säjs om BMC Cooper, Fiat, Ford Mustang, Ford Cortina, Ford Escort, Opel Ascona samt Porsche i kamp med Saab V4:or, Saab 2-takt och ett helt gäng Volvo PV, Amazoner och 140:or.
Veteranfesten börjar i Ljungby strax efter 12.00 och efter 5 sträckor och 45km special vet vi efter 16.00 hur det gått för det rekordstora fältet av historiska bilar. Väl mött i rallyskogen!
Nils Bergquist

04-05-17 Vi saknar etanolrallybilen i TV rutan
Tack för fina reportage från rally SM. Jag tycker både du och Kruse gör mycket fina och intressanta reportage från SM serien... Dock ser vi som initierade och aktiva en liten risk att ni följer enbart de etablerade förarna, bilarna och fabriksteamen. Risken blir att privata team utan mångmiljonsatsning inte deltager i SM p.g.a. utebliven massmedia bevakning. Detta i kombination med dyra startavgifter och långa tävlingar över flera dagar gör att de startande sviker....
Vi är samtidigt fullt medvetna om att det inte är SVT uppgift att tillfredställa sponsorerna men nya koncept inom sporten borde uppmärksammas. Ex. anser vi att vårt eget team med världens första etanoldrivna WRC rally bil borde få något omnämnande i samband med de bevakningar ni gör av rally SM.
Årets "uppstickare" i svensk rallysport Robin Sandberg har inte fått ett ord från er i de TV program som hittills gjorts och då har vi ändå deltagit i alla SM tävlingarna. Ekipaget har ändå plockat SM poäng i 3 deltävlingar...! Dessutom verkar det som vi hela tiden hamnar precis "utanför" den bevakning ni gör. I Östersund visade ni de 5 främsta bilarna i klassen. Robin kom 6:a. I Sydsvenska rallyt visade ni de 4 främsta och Robin kom 5:a på fredagsetappen - men bröt på lördagen på näst sista sträckan p.g.a. drivaxelbrott. Då var han 3:e snabbaste 2WD bil (även om han nu kör i en annan klass i SM) enbart sekunder efter P.G. Andersson och Jimmy Joge.
Vi har förståelse för att ni inte kan bevaka alla i ett halvtimmsprogram. Eftersom många andra massmedia i Sverige uppmärksammat om den "miljövänliga" etanolbilen ser vi det dock som en liten besvikelse inte får något omnämnande av er. Som "hemmaförare" hade det väl kunnat passat in med 30 sekunders om Robin och hans bil i ett annars jättebra halvtimmesprogram från SSR... ! Dessutom är etanolbilen ett stort samtalsämne ute i rallysverige och många saknar den i TV rutan.
Eftersom vår 2WD drivna bil är "slagen" på förhand mot de 4WD i SM klassen, satsar teamet främst på den enormt populära Supercupen. Där ligger Robin 2:a och naturligtvis siktar vi högre. Vår planering är att inte köra nästa SM i Falun eftersom det ligger nära i tid till de återstående viktiga deltävlingarna i Supercupen. I princip kör vi SM för publicitetens skull och för sponsorerna som ser det som en bra feedback.
Vår etanolbil får nu efter den 1 Juli även en sekventionell växellåda klassad (som alla konkurrenter åker med). Robin har hittills använd en helt konventionell synkad växellåda i sin bil...
Nämnas kan att Robin i senaste Supercup tävlingen körde in på 2:a plats med 3 fungerande växlar under hela tävlingen då 3:e och 4:e växeln gick sönder vid starten på första specialsträckan. Totalt endast ca 15 sekunder efter Jimmy Joge ... Något som vi bedömmer som "årets prestation" i Svensk rallysport....
Det är vår förhoppning att ni uppmärksammar denna satsning på "miljöanpassat rally" som enligt kända rallyprofiler kanske är 3-4 år före sin tid. Bl.a. då uttalat av Kalle Grundel som för övrigt gått in som mentor åt Robin. Hela rallysverige tycks i alla fall applådera Robins och etanolbilens framfart.
Med vänlig hälsning
Rolf Linde miljö o rally intresserad medlem i Team Green Rally
Vi fick ett snabbt och mycket trevligt svar från Pelle Thörnberg (frilansjournalist på SVT). Vi kan inte publicera detta utan tillåtelse utan får hoppas det blir något utrymme om Robin och Ronnie framöver i SVT bevakning av rally SM.
Vi rallyvänner hoppas naturligtvis dessa sammandrag från Rally SM kan fortgå under många år och att Förbundet nu på allvar ser över så att SM tävlingarna blir minst lika populärt som Super Cupen. Personligen tycker jag Pelle Thörnberg är en mycket duktig saklig och initierad reporter...och trevlig att lyssna på...

Vi måste försöka få massmedia att "bredda" sin bevakning.
Att ta med någon "ny" intressant förare eller team varje TV sändning vore ju ett sätt att få sponsorerna att vakna och att få mer företag att satsa på vår dyra sport. Då behöver man inte vara bland de 3-4 främst i SM tabellen för att få ett omnämnande. Nu kretsar hela halvtimmen om enbart 7-8 bilar och det blir lite enehanda i längden...
Hoppas Pelle Th. snappade upp den "vinklingen" och han gav ju ett sakligt och positivt svar även om det inte innehöll några löften av förståliga skäl.
Just nu känns det lite segt tycker jag även om vi i Green rally har ett "nytt" koncept med miljöbiten som många företag ser som intressant. Annars hade jag nästan sett det som omöjligt att få ihop pengar till en helårssatsning som vi har nu.
Vi får alla kämpa vidare och jag tycker er och andra siter som bevakar motorsporten gör ett fantastiskt bra jobb och som jag förstår till 90% grundad på ideel verksamhet.
Sedan en liten efterlysning. Vi har missat att spela in sista Super Cup tävlingen i Kristianstad på DVD. Är det någon som har detta och kan ordna en kopia för vi tänkte i slutet på året samla lite "klipp" från de reportage som gjorts av Robin - enbart för internt syfte för att delge årets och kommande sponsorer. Vi satsade t.o.m. en slant på en egen proffsfotograf som var ute och filmade teamet vid starten, service och vissa sträckor.
Rolf Linde

04-05-17 Tätt på given i Rally ÖÖM
Nu är det tätt på given när det gäller Rally ÖÖM. För fjorton dagar sedan kördes den första deltävlingen i Norrköping och nu är det Åtvidabergs MK som står som arrangör för Gruvrundan. Det är sju år sedan som Gruvrundan ingick i mästerskapet men är det dags igen. Tävlingsbanan innehåller fyra specialsträckor på cirka 4 mil och totalt mäter tävlingen ca 10 mil.
Läs mer

04-05-16
Resultat Vänersnurren Dals MK 16 maj pdf

04-05-16
Anders Karlsson tog årets tredje seger i Renault Clio Cup
Anders Karlsson, förarinstruktör från Säffle, fortsätter sin vinstgivande framfart i årets upplaga av Renault Clio Cup i rally. På lördagen vann värmlänningen sin tredje Clio Cup-delttävling för säsongen, South Swedish Rally med start och mål i Växjö. Men inte nog med det, han vann även klassen för otrimmade tvåhjulsdrivna bilar i EM och SM.
- Det gick planenligt, förklarar en nöjd Karlsson som dessutom länge hotade trimmade både tvåhjuls- och fyrhjulsdrivna bilar i South Swedish Rally.
Läs mer

04-05-13 Laxå MK har ändrat till A-besiktning
Många kan inte köra då de inte har bilarna besiktade och för att hjälpa till har Laxå MK beslutat köra en A-besiktning.
Läs mer
www.resultatdata.com/abesiktning.htm

04-05-10 Rallyklassikerna siktar mot EM!
I
nför stundande South Swedish Rally och Sydrallyt kommer ett 20-tal historiska rallybilar att delta som en "tävling i tävlingen" för att lägga grunden till en EM-ansökan kommande år, där tanken är att South Swedish Rally i framtiden även skall ha EM-status för historiska bilar.
Flera EM-tävlingar i Europa har det upplägget på sina arrangemang att först kommer en grupp på 50-60 tal historiska bilar och kort därefter kommer det moderna EM-fältet. Dom historiska ekipagen kommer då även att ha möjlighet att träna och nota banan, liksom dom moderna tävlande. Oftast åker inte dom historiska bilarna hela banan, utan brukar delta på 2/3 av tävlingssträckan.
Genom att försöka lägga tidpunkten till maj tror Rallyklassikerna att möjligheten till EM-status är stor, och när en deltävling ligger i Sverige kommer det även att bli lättare att få fram en svensk Europamästare. Då kan en svensk tävlande börja i Rovaniemi, Finland i januari, fortsätta i South Swedish Rally i maj och även köra Lahti, Finland i augusti och på det sättet inte behöva åka längst ner i Europa 6-8 ggr för att bli Europamästare, utan det behövs kanske bara ett "par" besök söderut för att köra in erfoderliga poäng.
Tony "Roten" Jansson, Almunge i Cortina visade ifjol i Lahti att svenskarna kan konkurrera i framfart, då han totalvann den finska deltävlingen, och även Arne Bäckström, Haninge i PV har visat att han har rätt framfart i dessa sammanhang.
I South Swedish Rally kommande helg deltar ett 20-tal historiska bilar från 1974- och äldre. Denna gång har dom inte tränat och åker ca 2/3-delar av banan för att hålla nere kostnaderna under "försöks-tävlingen". Och för att hålla sig till två dagar kommer de också att ha möjlighet att besikta några timmar innan start. Men dom blir säkert sevärda ändå.
Allt från Ford Mustang, Ford Cortina och Opel Ascona till Saab 2-takt, Saab V4 och Saab 99:a finns med liksom Renault Gordini och Volvo-gänget med PV, Amazon och 140:or. Även en Porsche kommer till start.
Den förväntade storpubliken på uppemot 100.000 åskådare får på detta sätt en inblick i hur en framtida historisk EM-tävling kan se ut.
Nils Bergquist

04-05-10 Peter Zachrissons debut i EVO 7
Säffles nya stjärnskott på rallyhimlen, Peter Zachrisson, har varit till Norge under helgen och kört en sju specialsträckor kort asfaltssprint i Bærum i en lånad Mitsubishi Lancer EVO 7. Sammanlagt deltog nio Stora Grupp N-bilar. Tillsammans med kartläsaren Björn Cristian Jordfald placerade sig paret på en anmärkningsvärt fin andraplats i Stora Grupp N. Distanserad med endast 0.4 sekunder av segraren i klassen. Faktum är att det här är ett sprintrally som tidigare vunnits av både Petter och Henning Solberg.
- Det här var min första tävling i en fyrhjulsdriven rallybil, säger Peter. Det hade nog kunnat sluta med seger i klassen om inte vi råkat ut för en förare precis framför oss, som tyvärr fick problem på SS 6. Vi tappade säkert minst två sekunder på den incidenten, uttrycker Peter med viss besvikelse. Som helhet får vi trots allt vara nöjda med dagens insats och jag vill passa på att tacka bilägaren Per Brynhildsen samt Terje Jordfald, som möjliggjorde min debutstart i en Mitsubishi EVO 7, avslutar Peter!

04-05-09 Jimmy totalvann i sin Volvo.
Det brukar för vara en oskriven regel att det är en förare i en fyrhjulsdriven bil som vinner rallyn. Jimmy Olsson tävlande för Storfors MK bevisade i helgen att det finns undantag. Inte för att det saknades fyrkrafsare i tävlingen, tvärtom, det var hela sex stycken till start. Men alla blev ifrånåkta av Jimmy i sin 940-Volvo vid helgens barmarkspremiär i Lecab Rally Cup, Högåsenrallyt.
-Det är en lättkörd bil, menar Jimmy och ler med hela ansiktet efter segern i Degerfors. Jag brukar ha som morot att bli bästa Volvo-åkare, men nu räckte det längre än så. Segern var emellertid inte lättköpt. Per Christensson körde imponerande fort med sin Opel Kadett och gav Jimmy en match om tiondelarna in på mållinjen.
Läs mer

04-05-09 Stig Olov Walfridsson körde hem Majpokalen
Det blev favoriten Stig Olov Walfridsson, MK Ratten som körde hem den första deltävlingen i Rally ÖÖM Majpokalen i Norrköpings MK:s regi. Han fick visserligen stryk på inledningssträckan av totaltvåan Per Åke Ring, SMK Valdemarsvik men sedan var värm- länningen snabbast på de fem sträckorna. Segermarginalen skrevs till slut till 18,9 sekunder över 33 km specialsträcka.
Svenske mästaren hade under fredagen var i trakterna kring Finspåmg och testa däck och fjädring inför sommarsäsongen och testet blev lyckat eftersom han kvitterade ut en totalseger dagen efter.
Läs mer

04-05-08
Resultat Falckpokalen SMK Södermanland 8 maj pdf

04-05-08
Resultat Högåsenrallyt Degerfors RC 8 maj pdf

04-05-05 Rally ÖÖM startar med Majpokalen
Nu inleds rallysäsongen på allvar i Östergötland i och med att Norrköpings MK kör sitt traditionella rally Majpokalen på lördag.
Tävlingen kommer att innehålla tre sträckor som körs två gånger med utgångspunkt från Mässhallarna, Norrköping där start och mål är förlagt. Därifrån ger ett hundratal ekipage ut på tävlingsbanan och storfavorit kommer flerfaldige svenske mästaren Stig-Olov Walfridsson, MK Ratten att vara med sin Grupp N-Mitsubishi.
Läs mer

04-05-04 Högåsenrallyt sladdar in våren
Efter ett flertal Värmländska asfalttävlingar i rally är det äntligen dags att sladda in våren på riktigt med breda uppställ på grus. Det är Degerfors Rallyclub nu på lördag den 8 maj kör deltävling nummer två i Lecab Rally Cup med start och mål i centrala Degerfors vid Stora Valla-hallen.
Klockan 11:01 rullar första bilen ut från Stora Valla för att ge sig i kast med de klassiska specialsträckor i skogarna och på byvägarna runt Degerfors. Det är ett medelstort startfält med 58 deltagare som anmält sitt intresse att köra tävlingen. Sträckningen är kompakt med centralt placerad serviceplats och fyra sträckor med 23 kilometers längd.
Läs mer

04-05-03 Tävlingsrapport från KP Motorsport
KAK Kristiansand arrangerade Rally Sörland som deltävling 4 i Peugeot Super Cup. Tävlingen är känd för att vara mycket tekniskt krävande eftersom underlaget är hårt och snabbt men stenarna och stupen i vägkanten erbjuder ingen plats för misstag. Totalt 24 mil tävling varav 13 mil specialsträcka.
Redan i första svängen fick vi känna på hur lite plats det fanns för misstag. 300 m efter starten på första sträckan gled vi ur idealspår och gled ner i ett 1,5 m djupt dike. Efter ca 3 minuter hade publiken lyft upp vår bil och vi kunde fortsätta utan skador på bilen men helt utan chans att göra anspråk på topplaceringarna. Motivationen att slåss om sträcksegrarna sjönk till en all-time-low nivå.
Läs mer

04-05-02 Resultat Mini-Xplosion i Västerås MS 2 maj pdf

04-05-02 Resultar Galejan-Svängen Kils MK-Bil 2 maj pdf

04-05-02 Galejansvängens 10-årsjubileum avgjordes idag!
Galejansvängens 10-årsjubileum blev en tuff duell mellan Johan Rylander, Trollhättan, och Gunnar Bäck, Bengtsfors. Efter tolv körda specialprov på asfalt skilde bara sex hundradelar de båda åt.
Trots att Rylander kunde ståta med sex sträcksegrar efteråt mot Bäcks fem (varav en delades dem emellan), avgick Toyota Starlet-åkande Bäck med segern.
Man kan dock säga att utan Rylanders plump på den tredje sträckan, då han tappade två och en halv sekund på Bäck, hade segern gått till Trollhättan istället.
Nu blev det en härlig seger för Gunnar Bäck, som deltagit i tävlingen förut men aldrig tidigare vunnit den.
Fyra totalt och snabbast i B-förarnas Gr H/Nat. Special, var Tommy Nilsson, Karlstad.
C-förarnas dito vanns av Saabåkande Ronny Nilsson, MK Ratten, trots fem sekunders tillägg för påkörning av en tunna. Nilssons klubbkamrat Thomas Lindahl blev tvåa i klassen, nio sekunder efter. Här var Kils Michael Rosén lite av favorit efter seger i klassen senast i Karlskogaspecialen, men en dikeskörning och tre påkörda tunnor resulterade i fjärde plats.
Marcus Rutgersson från Nora vann också sin klass trots en påkörd tunna. Klassen var Volvo Original Elit, och Rutgersson körde fyra sekunder snabbare än Carl-Olof Hagberg, Fryksdalens MK. Hade inte Daniel Bergkvist, Säffle, fått fem sekunders tillägg här så hade han vunnit klassen knappt före Rutgersson.
Små marginaler, men tätast var det ändå i Volvo Original C-förare. Andreas Persson, Östmark, segrade med en enda tiondel över Andreas Andersson, Götene.
Slutligen två ganska överlägsna vinnare i sina klasser. Jörgen Nilsson, Kil, 20 sekunder före Stefan Johansson, Säffle i Gr E. Samt Ragnar Jönsson, Forshaga, 11 sekunder snabbare än Peter Nyström, Karlstad.
Sammantaget blev det en trevlig vårdag i Kil för alla motorfantaster med mycket motorljud och däckstjut.
Annika Hagberg

04-05-02 Resultat Sviestadsträffen Linköpings MS 2 maj pdf

04-05-01 Resultat Lilljumbon Falköpings MK 1 maj pdf

04-05-01
Resultat Sviestadsträffen Jubileum Linköpings MS 1 maj pdf

04-04-28 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Kong Christian Race, deltävling 4 i Supercupen 2004
Aldrig har väl en deltävling i Supercupen lockat ett sånt grymt startfält som i Kristianstad! Detta var ju ett gyllene tillfälle att få åkträning inför det prestigefyllda Sydsvenska rallyt i mitten av maj. Med Tomas Rådström som efteranmäld plus ytterligare häftiga WRC-bilar på startlinjen, vallfärdade den trogna rallypubliken ut i de skånska skogarna. Eftersom det var gruspremiär, kände sig nog alla lite "ratt-rostiga" och detta rally bjöd på ordentligt kurviga och krävande vägar för både förare och co-driver.

Läs mer

04-04-28 Rally ÖÖM drar igång
Nu har har rallysäsongen börjat komma igång rejält på grusunderlag i södra delarna av landet efter vintern. Nästkommande helg är det dags för öppna östgötamästerskapet i rally (Rally ÖÖM) att dra i gång. I år blev det ingen vintertävling utan nu återstår det fem tävlingar på grusunderlag. Det är nittonde säsongen som Rally ÖÖM köres och först ut 2004 är Norrköpings MK med sitt traditionella rally Majpokalen. Tävlingen är den 98 sedan starten av mästerskapet.
Anmälningarna har börjat strömma in och bland dessa återfinns bland annat flerfalige svenske mästaren i Grupp N Stig Olof Walfridsson. Redan två veckor efter Majpokalen är det dags igen för rallyförarna att mäta sina krafter i Rally ÖÖM. Då är det Åtvidabergs MK som arrangerar sitt rally Gruvrundan som senast kördes 1987.

04-04-28 Mini Xplosion lockar sprinteliten !
Nu på söndag den 2:a Maj avgörs Mini Xplosion på Västerås Motorstadion. Mini Xplosion är ett parallell-rally med två bilar i publikvänlig kompakt form. Tävlingen ingår i Bildelsspecialisten Cup och 7-klubbars. Båda serierna innefattar enkla korta kompakta tävlingar som skall vara trivsamma och billiga. Man kan då tro att nivån är låg, men ack så fel då formen lockar ett flertal ur eliten. Första Start sker kl 11:00 Tävlingen körs först på tid som sen övergår den i en cupstege med utslagning. Tiden från tre åk slås samman och ger ett resultat för cup & serierna. Fortsättningen med utslagning blir en sorts träning inför den stora Rally Xplosion i augusti.
Wiksell & Larsson har krävt revanch på Pahlin !
Närmare 80 startande kommer till start och bland favoriterna så kan nämnas bl.a I fyrhjulsdrivet : Mr. Xplosion 4wd Dick Wiksell Uppsla i sin gula Subaru WRC som misslyckades i 2003-års upplaga av den stora Rally Xplosion. Dick Larsson Rasbo Toyota Celica som är Wiksells ständige motståndare i sprint. Torbjörn Pahlin Sundsvall var sensationell tvåa i fjolårets Rally Xplosion. Förutom dessa tre kan nämnas Dan Djurå, Pelle Eriksson m.fl I tvåhjulsdrivet finns en favorit och ett gäng utmanare. Lars "Ludde" Davidsson Enköping, vinnare i 2wd 2003 utamans av bl.a Roger Enlund Västerås i sin mycket potenta Golf, Joachim Nilsson Arboga Renault, Mikael Lundberg Gävle, svensk mästare i backe & sprintspecialist som fick ge sig i fjolårets Xplosion med tekniska bekymmer. Johan Eriksson Ludvika visade i fjol hur man åker fort på banan. Lägg därtill ett koppel förare som inget hellre vill än att slå dessa, och möjligheterna finns då ett litet misstag räcker för att förlora många placeringar.
Bygget pågår ständigt !
Bygget har pågått fler år med att bygga om Västerås motorstadion till en komplett motorsportanläggning med flera banalternativ, en planfri korsning, högmastbelysning, fasta TV kameraplatser och en arena som kan ta emot 10 000 personer. Västerås motorstadion skall när den är helt färdigbyggd ha ny entré, större depå, banor för parallell-rally, rallysprint, rally-cross, folkrace, Radiostyrd bilsport mm
Delvis ny sträckning !
Den planfria korsningen eller bron som är namnet i dagligt tal är i det närmaste klar att åka bil över. Det betyder att till årets Rally Xplosion i augusti får förarna för första gången åka på exakt lika villkor och byta spår med hjälp av bron. Nu på söndag kommer förarna troligen att få åka på delar av den nya sträckningen men man kan redan nu se hur det kommer att te sig när det är helt klart.
Spektakulär växling !
Den nya sträckningen innebär flera spektakulära inslag eller vad sägs om: En raksträcka som leder mot en skarp högersväng sen in under bron och direkt efter det en rejält doserad vänstersväng som sen leder till en snabb högersväng där förarna åker parallellt in mot start & målrakan. Lägg därtill ny sträckning som ger en snabbare bana med flera hopp och publikvänliga svängar. Allt kan ses med god överblick från publikvallen.

04-04-28 Sjöström toppar Peugeot Cup
Det var två förare - Andreas Hovind från Enköpings MK och Lars Sjöström från SMK Hälsinge- som svarade för den tuffaste fighten när årets tredje deltävling i Peugeot Original Cup avgjordes i samband med Kong Christian Race i Kristianstad den 24 april. Andreas var snabbast i Peugeot-fältet på de fyra första sträckorna. Men på sista sträckan formligen stod Lars Sjöström upp och körde. Det behövdes en kanontid - och den var på gång. Till dess bilen började gå illa.
- Jag vet inte vad som hände. Bara att vi förlorade den interna fighten med 4,1 sekunder, suckade Lars, som fick nöja sig med andraplatsen efter Enköpings-föraren.
Läs mer

04-04-27 Galejansvängen firar 10-års jubileum!
Med våren kommer som brukligt Galejansvängen! I år körs tävlingen söndag den 2 maj med start kl.10.00 från Galejan i Kil. Galejansvängen ingår som deltävling nummer tre i Tarmac Cup, en cup som enbart innefattar asfaltrallyn.
Tävlingen är ett rally i form av sex specialprov på asfalt som körs två gånger. Det ger sammanlagt tolv sträckor som bjuder på varierande utförande. På vissa håll finns tunnor eller andra hinder utplacerade, varje påkört hinder medför fem sekunders prickbelastning. En enda prickbelastning kan medföra stora omkastningar i resultatlistan, vilket bäddar för spännande sekundstrider i samtliga klasser.
Dryga 60-talet förare är anmälda. Bland dessa finns förstås ett gäng asfaltspecialister. Tre exempel på detta är Toyota Starlet-åkarna Björn Bäckström, Botkyrka, Stefan Bryntesson, Årjäng, och Gunnar Bäck, Bengtsfors. Tänkbara utmanare är Johan Rylander, Trollhättan och Jörgen Jansson, Botkyrka, båda Ford Escort.
Klassen Volvo Original Elit mönstrar till exempel Björn Storberg, Norge, samt Daniel Bergkvist, Säffle. Bland C-förarna finns Karlstads Mikael Daggert och Kils Håkan Mattsson.
Välkomna att fira in sköna maj tillsammans med Kils MK-Bil och Galejansvängen!

04-04-26 Bildreportage från Mineraljakten
SMK Salas populära rallysprint Mimeraljakten vanns av Dick Larsson från Rasbo MK som även han bjuda publiken på en snurrning i första åket. Tvåa kom Dan Jurå från SMK Uppsala och trea Enköpings Renault-fantast Lars Davidsson som också blev bästa 2wd ekipage. Nu finns ett 43 bilder stort reportage från hela tävlingen uppe på www.motorsport4sale.com med bilder från alla tre åken och dessutom tre nya hundar.

04-04-26 Rallybilder från Kong Christian Race
Ett 50-tal foto från en av årets bästa rallytävlingar, Kong Christian Race finns på Ericsson-Motorsports hemsida. Adress: http://www.drive.to/Ericsson

04-04-25 "Rådis" hade brådis i SuperCupen
I helgen var det dags för gruspremiär för SuperCupen, den rikstäckande tävlingsserien i rally som lockar mångdubbelt fler deltagare än rally-SM. Hela 173 bilar kom till start i Kong Kristian Race som kördes runt Kristianstad. Det bjöds på trånga och tuffa vägar med sten och stengärdsgårdar som inramade de krokiga och hoppiga specialsträckorna.
Robert Persson från Munkfors bevisade i helgens Super Cup att vinsten i förra deltävlingen i Lima inte var någon tillfällighet. Med sin Opel Kadett tog Robban tillsammans med co-driver Per Larsson sin andra raka seger i B-förarklassen vid helgens tävling i de småländska och skånska skogarna. Robert bjöd på utklassningseger i B 2WD även denna gång. Hela 41 sekunder skrevs segermarginalen till tvåan Hans Johansson, Olofström. Att det gick fort med Kadetten på de trånga och bökiga småländska skogarna vittnar sträcktiderna om. Till och med fabriksföraren för Peugeot Team Sweden, Jimmy Joge, fick sig en match om tiondelarna av Robban på ett par sträckor.
Robert snabbaste 2WD på SS4
På specialsträcka tre skiljde det endast en halv sekund till klass-segrande Jimmys fördel. På fyran var Robert som drog längsta strået och slog juniorlandslagsmannen Joge med fyra tiondelar. &endash; Jag är lite mör i kroppen idag , rapporterar Robban efter hemkomsten från södra Sverige. Detta var sviterna efter ett antal flygturer på de hoppiga och krokiga vägarna. &endash;Absolut det roligaste rally jag kört någon gång, fastslår Robert. En imponerande femte plats totalt bland de tvåhjulsdrivna blev slutfacit för klassegrare Persson. Inte minst imponerande med tanke på bilmaterialet. Den bil som Robert och Per tävlar i är drygt tio år äldre än bilarna som toppförarna i 2WD-klassen förfogar över. Klubbkompisen Lars Hedqvist från Molkom gick det inte fullt så bra för. En rullning på fjärde specialsträckan stoppade hans framfart för gott i tävlingen. Nu väntar plåtslagarverkstan för Hedqvist och hans Corolla.
"Rådis" hade brådis
Totalsegrade i tävlingen gjorde inte helt oväntat Thomas Rådström som luftade Team Olsbergs kvarvarande Toyota Corolla WRC. Degerforsaren Eddie Hörbing, också i en Corolla WRC, lotsades av Forhagas Göran Bergsten till en slutlig fjärde plats totalt. Mats Jonsson som leder klassen i SuperCupen, tappade andraplatsen i tävlingen på sista specialsträckan. En sten i vägkanten slog punktering och efter att hela fälgen och skärmen slagits sönder fick Mats och co-driver Johnny Johansson stanna och byta hjul. Fadäsen kostade fyra minuter och topp-placeringen i tävlingen. Oscar Svedlund, Karlstads MC, tog sig i mål som sjätte man totalt i sin något effektsvagare grupp N Mitsubishi.
Anders Ekström

04-04-25 Rallybilder från Mineraljakten
Nu finns det över 60 rallybilder från Mineraljakten i Sala på:
www.svartangenmotorsport.tk

04-04-25
Resultatlista Mineraljakten SMK Sala 25 april pdf

04-04-25 Skrällseger för Jimmy Joge!
- Jag är jättelycklig. Egentligen skulle vi bara testa bilen inför nästa SM-tävling...
Östgöten Jimmy Joge var minst sagt nöjd med sin insats i helgens stora rallytävling, Kong Christian Race i Kristianstad. Tävlingen ingick i den så kallade Super-Cupen och startfältet bjöd på det bästa rallysverige kan uppvisa.
I Super-cupen buntas alla bilar ihop i två huvudklasser: 2-hjulsdivna bilar respektive 4-hjulsdrivna. Jimmy - som kom till start i sin SM-bil, en Peugeot 206 med 1,6-liters motor - öppnade suveränt och redan efter den andra specialsträckan var han uppe i ledning i den 2-hjulsdrivna klassen. Ledningen växte succesivt och i mål var Peugeot-föraren 15 sekunder före klasstvåan, Robin Sandberg i en Saab Turbo Gr A.
Läs mer

04-04-25
Reultat Momentum Kong Christian Race Kristianstads MK 24 april pdf

04-04-25 Bilder från Kong Christian Race
Bilderna finns på sidan www.rallyfoto.just.nu

04-04-25 Sensation av JSM-mästaren
En sensation av 2003 års JSM-mästere i rally, Fredrik Eriksson/Daniel Edorsson, körde in på en 7:e plats i första tävlingen med nya bilen i SuperCupen! Vid SuperCupen (SM för nationella rallybilar, GrH) på lördagen i Kristanstad och "Kong Kristian Race", lyckades Katrineholms MK:s regerande JSM-mästare köra in på en 7:e plats, inte så märkvärdigt kan tyckas, men i första tävlingen med deras helt nya tävlingsbil (VW Golf) och utan någon egentlig träning alls är det en mycket stor prestation.
Läs mer

04-04-25 Robin Sandberg 2:a i Super Cupen.
Att Robin Sandberg med sin etanoldrivna rallybil är med och kriga i sverigetoppen bland de 2 hjulsdrivna bilarna har vi vant oss vid.
Men denna lördag lyckades Robin även överträffa allas våra förväntningar. Vi i teamet, konkurrenterna och övriga rallysverige står i kväll sannolikt tämligen häpna.
Anledningen är att Robin tappade 3:e och 4:e växeln direkt vid starten på första sträckan i lördagens deltävling i den populära Supercupen. Tävlingen Kong Christian race i Kristianstad där hela Svenska eliten stod på startlinjen så när som på ett fåtal förare.
Läs mer

04-03-23 Rallylandskamp under Lille Mats Rallysprint
Det blir en landskamp i rally mellan Sverige och Danmark under Lille Mats Rallysprint. Det stora pris som sattes upp under Öresundsrally 2001 (och togs hem av Sverige) skall nu fortsätta att vandra.
Reglerna är: De 5 totalsnabbaste/land räknas in i lands-kampen. Platssiffrorna för endast dessa 10 läggs sedan samman och lag med lägst summa blir segrare.
Detta landslag erhåller då detta vandringspris, vilket får behållas under ett år fram till nästa Lille Mats Rallysprint. Varje ekipage i segrande lag erhåller en mindre pokal, vilken får behållas.

04-03-22 Peugeot Cup i Kong Christian Race
Nu är det dax för den tredje deltävlingen i Peugeot Original Cup. Till Momentum Kong Christian Race den 24/4 kommer 9 st Peugeoter till start. Per Karlsson, Lidköpings MSF leder cupen med två poäng före Lars Sjöström, SMK Hälsinge. Trea i cupen ligger Jonas Johansson, MK Ran.
Dessa tre kommer att få hårt motstånd från övriga anmälda till helgens tävling.
Joakim Nyman, Jämtlands MK som fastnade lite oturligt i snön vid Limas tävling kommer att visa grabbarna vad han klarar på grus och utan snövallar.
Läs mer

04-04-21 62 bilder stort reportage från Sommarsprinten
SMK Uppsala arrangerade Sommarsprinten som kördes i Lövstalöt, cirka en mil norr om Uppsala. Över 50 ekipage startade och ett tiotal till var där för en A-besiktning. Snabbast av dom alla blev hemmaföraren Dick Wicksell i sin gula Subaru. Dick vann också 4wd. 2wd vanns av Rasbos Danne Gustafsson i en Saab 96. Nu finns det ett 62 bilder stort reportage från hela tävlingsdagen uppe på www.motorsport4sale.com med 62 bilder.

04-04-21 Bildreportage från Bilsport Rally Cup
Karlshamnsspecialen var den första deltävlingen i den populära Bilsport Rally Cup som lockade 100-talet startande. Nu finns ett 40 bilder stort reportage från starten, SS1 och SS4 uppe på www.motorsport4sale.com med bilder och texter av Thorleif Olsson

04-04-19 40 rallyfoto från Skänningeknixen!
Finns på http://www.drive.to/Ericsson

04-04-19 Supercupen inleder sommaren i Kristianstad
På lördag är det dags för fjärde deltävlingen i Supercupen, Kristianstads Momentum Kong Christian Race och vilket startfält tävlingsledaren Björn Larsson kan bjuda på. Hela svenska eliten finns på plats, med efteranmälde SM-ledaren och före detta VM-stjärnan Thomas Rådström i Olsbergsteamets WRC-Toyota i spetsen.
- Rådis sätter utan tvivel extra krydda på tävlingen och det är inte utan att det känns som ren bonus att få med honom. Han får väl dessutom finna sig i att rankas som storfavorit, konstaterar Björn Larsson belåtet.
Exakt 194 rallyekipage är anmälda, några fler än i fjol, men lite färre än rekordåret 2002. Fast då ingick tävlingen även i Sydsvenska Mästerskapet vilket den inte gör i år. Men Björn Larsson är ändock mer än nöjd med intresset.
Läs mer

04-04-19 Kartläsare för en dag
Sommarsprinten, SMK Uppsala 17 april 2004
Så var då dagen äntligen här, när jag skulle få åka tävling med Mats Thorszelius. Tävlingen var SMK Uppsalas Sommarsprinten och vi hade stämt träff vid besiktningen som var förlagd till svensk Bilprovning i Librobäck i utkanten av Uppsala.
När jag kom dit, straxt före avtalad tid, hade Mats redan klarat av besiktningen och det var bara att anmäla kartläsaren och teckna en daglicens..
Ut till tävlingsplatsen åkte vi i Corollan och någon vidare komfort kan jag ju inte påstå att en rallybil har. Det är bullrigt, trångt och ingen plats för bagage.
Läs mer

04-04-18 Högåsenrallyt inleder sommarsäsongen i Lecab Rally Cup
Efter snart två månaders uppehåll är det nu snart dags för gruspremiären i Lecab Rally Cup. Degerfors RC har till i år hoppat in som ny arrangör i cupen och de kör deltävling nummer tre i cupen den 8 maj.
Tävlingen heter Högåsenrallyt och består av fyra klassiska specialsträckor i skogarna och på byvägarna runt Degerfors. Hittills har tävlingen lockat endast femton anmälda, med knappt två veckor kvar av anmälningstiden.
Läs mer

04-04-18 Resultat Sommarsprinten SMK Uppsala 17 april pdf

04-04-17 Bilder från Skänningeknixen
www.rallyfoto.just.nu

04-04-17
Resultat Skänningeknixen V. Östergötlands MK 17 april pdf

04-04-17
Resultat Karlskogaspecialen SMK Karlskoga 17 april

04-04-16 Bildreportage från Himmelstalundssprinten
Nu finns ett 31 bilder stort reportage från den populära Himmelstalundssprinten. Det är Andreas Peters som var med och åkte kartläsare som också tagit många fina bilder på sladdande rallybilar. De bästa bilderna finns nu på Motorsport4sale.

04-04-15 Inbjudan RS-cupens första deltävling
På RS-cupens officiella hemsida , www.mariasmotorsport.com hittar du under knappen RS-cupen inbjudan till cupens första deltävling. Det är Ragundadalens Hammarbackstävling som går 22 maj. Söndagen den 23 maj kör dem lokaltävling. Även den inbjudan hittar du på sidan, men under Tävlingarna.

04-04-15 Peugeot storsatsar på svensk rallysport!
Nu utökar Peugeot Sport Sverige sitt rallyteam med ytterligare en bil. Bilen - en Peugeot 206 WRC 2 - är en av fabriksbilarna från förra årets VM-serie och en av de häftigaste tävlingsbilar som någonsin importerats till Sverige! Med WRC-bilen förfogar teamet över vinnarbilar i tre klasser.
- Vi har nått det första, stora delmålet, säger rallyveteranen Gert Blomquist, teamchef för smålandsbaserade Peugeot Sport Sverige.
Debuten med Sveriges mest spännande WRC-bil får vänta till i höst. Först ska teamets tävlingsmekaniker med Mattias Aronsson och föraren Jimmy Joge i spetsen lära sig bilen från grunden.
- En modern WRC-bil är oerhört komplicerad med massor av elektronik och datorteknik. Därför satsar vi främst på en bred utbildning för teampersonalen. Dessutom ska några åka till Frankrike för att vara med och bygga en WRC-bil från grunden och vara med Bozian Teamet och Daniel Carlsson under ett par VM-tävlingar för att se och lära
Läs mer

04-04-14 Bildreportage från Sommasprinten
Nu har det kommit upp ett 63 bilder stort reportage på Motorsport4sale från Team Skogsåkarnas rallysprint Sommasprinten med bilder och ögonblick från alla tre åken. Det var en 4,3 kilometer lång sträcka på grus som kördes tre gånger och den sammalagda tiden räknades. Allt detta på www.motorsport4sale.com

04-04-14 Bilder från Himmelstalund- och Sommasprinten
Rallyhemsidan Ericsson-Motorsport har under de senaste dagarna uppdaterat med foto från både Himmelstalundssprinten och Sommasprinten. Adress: http://www.drive.to/Ericsson

04-04-12
Resultat Vår-Racet MK Ramunder 12 april pdf

04-04-12
Resultat Ramunder-Sprinten MK Ramunder 11 april pdf

04-04-12 Bilder från Sommasprinten
Nu har vi vart iväg igen och fotograferat Sommasprinten som gick utanför Tranås! Bilderna finns på sidan www.rallyfoto.just.nu

04-04-12 Bilder från
Himmelstalund- och Ramundersprinten
Sidan www.sportfoto.just.nu  är uppdaterad med bilder från Himmelstalundsprinten 430 st samt Ramundersprinten 190 bilder

04-04-12 Populära Sprint-Cupen fortsätter även 2004!
En av förra årets populära sprintserier i rally: Bildelsspecialisten/Bil&Fritid Rally Cup, lever vidare och utvecklas! Efter ett idogt pusslande är nu tävlingskalendern för Sprint-Cupen 2004 i det närmaste klar, det blir fler tävlingar, något förändrad poängberäkning och framför allt större prispott att tävla om. En prispott på minst 30.000kr utlovas att dela på för de totalt 8 olika bil&förarklasserna, 50kr från varje tävlande i alla deltävlingar går till prispotten, så fler tävlande - större prispott.
Frågorna från de aktiva har varit många under vinterhalvåret:
-Kommer Sprint-Cupen att köras 2004?,
-Blir det större prispott?,
-Vi vill ha fler sådana här små perfekta sprintävlingar!
Och glädjande nog kan vi då meddela att så är fallet, BDS/Bil&Fritid Rally Cup kör vidare i samma anda även 2004! Nu när många "DM/SM-tävlingar" blivit jättedyra att köra, är behovet av alternativ större än någonsin, all bilsport är på väg framåt men kostnaderna tenderar att skena iväg så att "hobbyåkarna" har svårt att få råd med stortävlingarna. Och de här mindre tävlingarna är ofta perfekta, de tävlande behöver många gånger inte serviceteam med sig, då tävlingarna körs med central start/mål och serviceplats, likaså är det inga notade tävlingar, utan föraren kan plocka in en familjemedlem eller sponsor mm i högerstolen för en härlig rallyupplevelse.
BDS/Bil&Fritid Rally Cup 2004 rullar igång med Västerås MS populära pararellrallysprint MiniXplotion den 2 Maj, och fortsätter sedan med deltävlingar i Eskilstuna, Flen, Hallstahammar, Strängnäs, Gnesta, Kolsva och slutligen finalen i Katrineholm den 10 Oktober. Prisutdelning och fest blir det i Eskilstuna den 13 November.
Fullständig info och regler/tävlingskalender hittar du på:
www.racenet.nu/sprintcupen

04-04-11 Bilder Himmelstalundsprinten
www.rallyfoto.just.nu

04-04-10
Resultat Himmelstalunds-Sprinten Norrköpings MK 10 april pdf

04-04-06 150 förare anmälda till Himmelstalunds-Sprinten
-Hela 150 förare anmälda till Himmelstalunds-Sprinten när anmälan stängdes.
-Himmelstalunds-Sprinten körs som rallysprint i västra kanten av Norrköping och finessen med tävlingen är att förare och publik kan hela tiden se tävlingsområdet från start till mål.
Depån för förarna är placerad i anslutning till sträckans start och målområde och sträckan är 1500 m där förarna verkligen kan bjuda på sig, på en bred och fin vägslinga.
Tävling körs för 12:te gången på området,men är lika populär år från år och starlistan innehåller förare från hela mellansverige
-Dick Larsson Rasbo MK i sin Toyota Celica kommer till Norrköping för att försöka kämpa ner ytterligare nio anmälda i klassen 4WD alltså fyrhjulsdrivna bilar.
-Mikael Lundberg SMK Gävle, Timo Huovinen Finspångs MS, Tobias Olsson Norrköpings MK kommer att göra ett försök att vinna klassen för tvåhjulsdrivna bilar, men där finns ytterligare tjugotre bilar som tänker ta en fajt.
-Upplagt för rafflande körningar under påskafton kan arrangerande Norrköpings Motorklubb garantera, med en förhoppning om ett härligt väder för förare och publik.

04-04-05 63 bilder stort reportage från Vikingrundan
Nu finns det ett reportage från SMK Östgötas Vikingarundan uppe på Motorsport4sale med bilder och dramatik från Depån, SS1, SS6 och SP10. Bredsladdar, däckrök och snygga rallybilar utlovas.
Tävlingen var den första deltävlingen i RS-Serien och den vanns totalt av Botkyrkas Jörgen Jansson och Kenneth Nilsson i deras Ford Escort MK1. Allt på
www.motorsport4sale.com

04-04-04
Resultat Simrishamnsmixen Simrishamns MK 3 april pdf

04-04-04
Resultat Truckkonsultspecialen MK Team Westom 4 april

04-04-03 Fordpokalen byter tävlingsnamn
Fordpokalen 8 maj byter tävlingsnamn till Falckpokalen. Tävlingen ingår i Södermanland / Västmanland, Stockholm, Upplands DM samt Suzuki Cup. Fullständig Inbjudan finns på vår hemsida http://home.swipnet.se/smk-sodermanland/ under rubrik Tävlingar.

04-03-31 Anmälningarna strömmar in till Kong Christian Race
Nu börjar anmälningarna strömma in till Momentum Kong Christian Race, fjärde deltävlingen i landets populäraste rallyserie, Supercupen. Redan nu kan arrangerande Kristianstads MK räkna in hundratalet anmälda och då är där ändå fjorton dagar kvar till anmälningstidens utgång.
- Vi siktar på minst lika många startande som tidigare år, det vill säga runt tvåhundra, berättar tävlingsledaren Björn Larsson.
- Glädjande är att alla toppförarna i Supercupen har anmält sig och det bådar för ett startfält som knappt inte ens SM-tävlingarna kan visa upp!
När Björn pratar om toppförarna är det först och främst cupledaren i den fyrhjulsdrivna klassen veteranen Mats Jonsson från Forshaga han tänker på. Men även de andra i cuptoppen, Mats Thorszelius, Eddie Hörbing och Jari Saarinen har anmält sig.
- Glöm inte heller regerande Svenske Mästaren Andreas Eriksson med sin WRC-Ford. Efter sin bedrövliga SM-säsong hitintills är han nog segersugen till tusen!
I den tvåhjulsdrivna klassen har bland annat cupledaren Jonas Wigren från Norrköping i en Toyota varit snabb med sin anmälan.
Supercupen är tävlingsserien som blir allt populärare för varje år. Medan Rally-SM brottas med vikande antal startande, kostnaderna för deltagarna springer i väg, råder i Supercupen motsatsen.
- I förra deltävlingen i Lima var där runt 240 anmälda och det skulle inte förvåna mig om vi hamnar i närheten av den siffran, menar Björn Larsson.
Anledningen till att Supercupen är så omtyckt är bland annat att det är billigare och enklare än Rally-SM. De stora skillnaderna mot Rally-SM är att i Supercupen kör man alla deltävlingarna som "endagars-tävlingar". Dessutom finns bara två klasser, två och fyrhjulsdrivet vilket förenklar inte minst för publiken.
Nytt för i år är att Momentum Kong Christian Race flyttat starten från Glimåkra in till Kristianstad, där Ishallen kommer att utgöra tävlingscentra. En annan nyhet är att tävlingen kommer att direktsändas i radio, från start till mål. Den som ligger bakom detta är före detta VM-Co-drivern Per Carlsson.
- Vi har gjort ett avtal med Per som betyder att han genom sitt företag Rally Travels fixar rallyradio med hjälp av Kristianstad Närradio.
Till sin hjälp kommer man att ha de rutinerade rallyrävarna, bland annat från VM-tävlingen Svenska Rallyts rallyradio, Lars Johnsson och Ola Strömberg.
- Rallyradion kommer att bli ett lyft för hela rallyt. Nu kommer publiken att kunna följa tävlingen sträcka för sträcka, sekund för sekund, konstaterar Björn Larsson.
En annan nyhet är att Momentum Kong Christian Race kommer att TV-sändas. Det är kanalen Viasat Sport som bevakar alla deltävlingarna i Supercupen och naturligtvis även Kristianstadtävlingen. Det blir en halvtimme lång eftersändning i veckan efter.
- Ett perfekt tillfälle att inte bara visa upp vårt rally, utan även för Kristianstad som ort. Någonting som vi hoppas ska vara positivt ska för oss båda!
Just nu, med cirka tre veckor kvar till start, är man i inne i slutskedet med tävlingsplaneringen. Banan är klar naturligtvis klar och kommer som vanligt att avverkas på det som många anser vara landets bästa rallyvägar, slingerbultarna i Göingeskogarna norr om Kristianstad.
- Tävlingen har alltid fått bra kritik för vägarna och specialsträckorna. Så mycket kan jag lova, man kommer inte att bli besviken i år heller, slår Björn Larsson fast.

04-03-28 Resultat Vikingadansen Trelleborgs MK 1:a deltävlingen i Södras RS-DM.
A-förare klass D2: 1. Jonas Olsson Hässleholms MK Peugeot 15.44,8. 2. Peter Lundell Tomelilla MK Volvo 16.12,2.
B-förare klass D2. 1. Jan Andersson TIF Malmö Golf 15.29,9. 2. Mikael Lindell SMK Helsingborg Ford 15.33,0. 3. Ulf Olofsson SMK Örkelljunga Opel 16.00,9.
B-förare D1B: 1. Peter Westlund Dalby MK Volvo 16.29,8. 2. Sten Hansson Höörs MK Volvo 16.45,3. 3. Ola Schönström Arlövs MC Volvo 16.53,9. 4. Magnus Andersson Kristianstads MK Volvo 16.58,1.
B-förare klass D1A: 1. Per Danielsson Vimmerby MS Golf 16.47,0. 2. Daniel Steiner Lunds AC Audi 17.28,3.
Klass C-förare D2: 1. Mats Lundahl Trelleborgs MK Volvo 16.01,7. 2. Christian Thorsën Tomelilla MK Peugeot 16.10,7.
Klass C-förare D1B: 1. Martin Svensson Tomelilla MK Volvo 16.48,9. 2. Magnus Hägg Trelleborgs MK Volvo 16.56,.5. 3 Gert Skoog Höörs MK Volvo 16.59,8. 4. Rickard Andersson SMK Hörby Volvo 17.15,8.
Klass C-förare D1A: 1. Peter Larsson Trelleborgs MK Golf 18.03,5. 2. Henrik Fridh SMK Hörby Golf 18.55,9.

Resultat Hörby Bil-Svängen 2.a deltävlingen i Södras RS-DM.
A-förare klass D2: 1. Björn Bäckström Botkyrka MK Toyota 14.48,3. 2. Jonas Olsson Hässleholms MK Peugeot 15.05,6.
B-förare klass D2: 1. Ulf Olofsson SMK Örkelljunga Ford 14.44,5. 2. Mikael Lindell SMK Helsingborg Ford 14.46,9. 3. Jan Andersson TIF Malmö 14.53,1.
B-förare klass D1B: 1. Patrik Andersson Lunds AC Volvo 15.48,5. 2. Ola Schönström Arlövs MC Volvo 15.52,0. 3. Sten Hansson Höörs MK Volvo 16.03,0. 5. Magnus Andersson Kristianstads MK Volvo 16.13,6.
B-förare klass D1A: 1. Per Danielsson Vimmerby MS Golf 15.56,5.
C-förare klass D2: 1 Joacim Kristiansson SMK Hörby Opel 14.58,7. 2. Mats Lundahl Trelleborgs MK Volvo 15.24,1. 3. Jonny Olivius Trelleborgs MK Opel 15.45,5.
C-förare D1B: 1. Martin Svensson Tomelilla MK Volvo 15.54,,6. 2. Rickard Andersson SMK Hörby Volvo 15.58,1. 3. Magnus Hägg Trelleborgs MK Volvo 16.13,8.
C-förare D1A: 1. Peter Larsson Trelleborgs MK Golf 16.52,4. 2. Emil Håkansson SMK Hörby Opel 16.59,1. 3. Andreas Håkansson SMK Hörby Saab 17.02,2

Resultat "En 2:a Skåne RS-Cup":
A-förare: 1. Jonas Olsson Hässleholms MK Peugeot. 2. Björn Bäckström Botkyrka MK Toyota. 3. Peter Lundell Tomelilla MK Volvo.
B-förare: 1. Ulf Olofsson SMK Örkelljunga Ford. 2. Mikael Lindell SMK Helsingborg Ford. 3. Jan Andersson TIF Malmö Golf.
C-förare: 1. Mats Lundahl Trelleborgs MK Volvo. 2. Martin Svensson Tomelilla MK Volvo. 3. Magnus Hägg Trelleborgs MK Volvo.

04-03-26 Rally premiär i "Hörby Bil-Svängen".
I helgen är det dags för de sydsvenska rallyåkarna att damma av sina tävlingsbilar och stampa på gasen, för nu är det rallypremiär i Skåne. Det är Trelleborgs MK och SMK Hörby som är först ut och man samkör sina båda tävlingar under namnet "En 2:a Skåne RS-Cup". Allra först blir Trelleborg som kör Vikingadansen med start på lördag och sedan följer SMK Hörby efter med "Hörby Bil-Svängen" på söndag.
- Det var i fjol vi provade ett nytt grepp genom att samköra de bägge tävlingarna i en cup. Ett försök som slog väl ut, berättar tävlingsledaren i SMK Hörby Patrik Persson.
- Båda tävlingarna räknas var för sig i Södras RS-DM, men sedan slår vi samman resultaten i En 2:a Skåne RS-Cup!
Det är femte gången som SMK Hörby svarar för en deltävling i RS-DM, en tradition som man inte har för avsikt att bryta.
- Visserligen är RS-tävlingarna som körs enbart på asfalt, inte riktigt lika populära som grusrally, men de har sina utövare och dom vill vi värna om, menar Patrik Persson.
Ett drygt trettiotal ekipage kommer till Hörby på söndag, kan bli ännu fler då det är fritt med efteranmälningar. Tävlingen är en helt öppen affär och det är svårt att plocka ut någon direkt favorit. Fast fjolårets DM-vinnare Jonas Olsson från Hässleholm ligger förstås bra till, men där finns ett litet frågetecken.
- Jonas har bytt den gamla Peugeoten, som var en riktig asfaltracer till en nyare Peugeot som egentligen passar bättre på grus. Men Jonas är en duktig chaufför så han lär ändå bli svårslagen, menar Patrik.
- Egentligen omöjligt att tippa totalsegraren. En annan som är duktigt på asfalt, är långväga gästen, Björn Bäckström från Botkyrka utanför Stockholm. DM-tvåan från i fjol Mikael Lindell lär också han blanda sig i toppstriden.
SMK Hörby ställer upp med fem förare i tävlingen och glädjande nog återfinns alla tre i C-klassen, de allra färskaste rallyåkarna.
- Positivt då det visar att det finns god återväxt i klubben, konstaterar Patrik belåtet.
Hörby Bil-Svängen avgörs på fem olika specialprov, alla på asfalt. Två av dessa körs inne i Hörby, på Lokalföreningen och Gatukontorets förråd på Söderängen. Ett tredje i Västerstad och så årets nyhet.
- Tack vare stort tillmötesgående från Räddningsskolan i Revinge har vi fått tillgång till deras övningsområde och kan här bjuda på två riktigt fina RS-prov, berättar Patrik.
Första start är klockan 11.00 och framemot 17-tiden ska segraren i Hörby Bil-Svängen 2004 vara korad.

04-03-26 Jennie-Lee Sveriges senaste rallyproffs
Jennie-Lee Hermansson får en jättechans att köra i årets Brittiska Mästerskapet som fabriksförare för Subaru och 22 Motorsport.
Årets tävlande är för att lära sig hantera en fyrhjulsdriven rallybil för att från och med 2005 påbörja tävlande i VM. Dessutom ska Jennie-Lee lära sig arbeta tillsammans proffsteamet 22 Motorsport som är baserat i Banbury, England.
www.22motorsport.com
Jennie-Lee kommer att köra en Subaru Impreza i Grupp N, "produktionsklassen" som är lillebror till WRC bilarna.
22 Motorsport upptäckte den 23-åriga svenskan vid en PR-dag som hölls i Sverige under fjolåret. Jennie-Lee´s körtalang lyste igenom redan vid första styrning i en 4-hjuldriven Subaru. Självförtroende, farten och hennes härliga inställning till sporten samt hennes ödmjuka stil gjorde ett starkt intryck på Britterna.
"Jag är överlycklig över att fått den här chansen, det är en dröm som blir verklighet" säger Jennie-Lee
Efter testen har Jennie-Lee arbetat målmedvetet för att förvalta den möjlighet hon fått genom 22 Motorsport, med start i Brittiska Mästerskapet 2004. Första målet för Jennie-Lee är att lära sig hantera en 4-hjulsdriven Subaru. 2005 är det VM tävlandet som hägrar.
Jennie-Lee tränar stenhårt varje dag, hennes engelska har förbättrats under det senaste halvåret. Entusiasmen för jobbet har på alla sätt imponerat på hennes nya arbetsgivare, konstaterar mentorn Harry Joki.
Jennie-Lee har målet klart: att bli världsmästare i Grupp N 2006.
"Jag siktar stenhårt på att bli den första kvinnliga Världsmästaren i Rally" avslutar Jennie-Lee.
"Med den inställningen och med hjälp av grannarna i Skamhed, Gunde Svan och Kenneth Eriksson är inget omöjligt" säger Harry Joki.
"Svensk motorsport är på stark frammarsch, med flera ungdomar i fabriksbilar inom olika grenar. Nu gäller det även Jennie-Lee Hermansson" avslutar Harry Joki.

04-03-25 Bröderna Nilsson´s arvtagare !
Under många år har bröderna Leif och John Nilsson tävlat flitigt och haft stora framgångar i rallyskogarna, både på distrikts och riksnivå. Tuffaste motståndet har många gånger kommit från bröderna själva. 2003 var inget undantag på framgång, utan Leif och John vann varsin klass i Södra BF´s rally-DM, vilket ger fria starter i DM-tävlingarna 2004.
Men under hösten lät bröderna Nilsson meddela att båda två tänkte lägga sina hjälmar på hyllan för att ägna sig åtÉÉ???
Hur kan man då dra nytta av de fria starterna i DM 2004 om man inte skall köra rally ??? Den frågan hade både Leif och John svar på, man hjälper naturligtvis någon ung lovande förare från distriktet. Frågan ställdes till SGA och styrelse i Södra BF om det var möjligt att "sponsra" någon junior med vinsten från 2003 eftersom de själva inte hade några planer på att utnyttja priset.
Lysande ide tyckte alla och arbetet med att ta fram två kandidater började. Det är inte lätt att plocka fram bara två förare när det finns så många att välja bland. Men till slut enades man för - Daniel Steiner, Lunds AC
Daniel körde sin första tävling 2002 i en Opel Ascona Gr.E vilken byttes till en Audi 80 Gr.E Körde Audi 80 Quatro i Nat.spec under 2003 och fortsätter i samma bil 2004.
Christoffer Holmberg, Karlskrona AK
Christoffer började som kartläsare åt sin pappa Anders. Körde sin första tävling 2003 i en Opel Ascona Gr.H och fortsätter under 2004 med samma bil
Vi gratulerar Daniel och Christoffer och önskar lycka till under 2004.

04-03-22 Mellannorrlands RS-Cup
Marias Motorsport tar i år över sammanställningen av RS-cupen (eftersom Henrik på Lindströms Motorsport har fullt upp med sitt tävlande). Vi tackar honom för det fina arbete han gjort och jag hälsar er välkomna hit!

04-03-18 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
LBC-ruschen, deltävling 3 i Supercupen 2004 Så var det dags för sista vintertävlingen i Supercupen, närmare bestämt LBC-rushen i Lima, Dalarna. En favorittävling för många med snabba, rytmiska vägar och ett bra arrangemang. Det förklarar också det höga deltagarantalet ,nästan 250 ekipage! Med vinst här två år i rad fanns det en del att försvara, vi var ordentligt laddade!
Läs mer

04-03-17 102 bilders-reportage från Lima
Lima MS klassiska tävling LBC-Ruschen blev en perfekt avslutning på en härlig rallyvinter från Motorsport4sale. Med bilder från besiktningskön, SS1 och SS3 så summeras den tredje deltävlingen i SuperCupen i ett 102 bilder stort reportage med bredsladdar, snörök, motivlack, snövallsforceringar och vackra vyer. Allt detta på www.motorsport4sale.com

04-03-16 Come back för rally-Gert
- Det gick ju jättebra! Trots att jag inte kört ett riktigt rally på tre år och inte kört efter arrangörsnoter sedan jag tog tog SM-guld i Grupp N 1999!
Rallyveteranen Gert Blomqvist sken ikapp med vårsolen efter att ha testat kunskaperna i årets avslutande vintertävling, Limas klassiska vinterrally. Smålänningen slutade på 16:e plats totalt med sin lilla Peugeot 106 Kit Car i den stora 2-hjulsdrivna klassen.
Läs mer

04-03-16 Pär Karlsson toppar Peugeot Rally Cup
Rallyföraren Pär Karlsson, Linköpings MS leder Peugeot Original Cup efter två deltävlingar. Pär slutade på andra plats i Cupen efter en stabil insats i Limas klassiska deltävling, som bildade slutvinjett för vintersäsongen. Segrade gjorde Jonas Johansson, som tävlar för Askersunds-klubben MK Ran, medan östgöten Danne Lundh körde in på tredje plats bland Peugeot-förarna.
Läs mer

04-03-15 3X10 Classic Rally Cup utökar tävlingsserien 2004.
Ett glatt besked till alla älskare av klassiskt rallytävlande, 3X10 Classic Rally Cup utökar med ytterligare en deltävling i 2004 års tävlingsserie. Det är tidigare SM-tävlingen Snapphanerallyt i Hässleholm som nu också ingår i cupen, efter önskemål från såväl deltagare som arrangerande Hässleholms MK. När så även Super Cupen, som är huvudklass i Snapphanerallyt, gav klartecken tvekade aldrig tävlingsledaren Claes-Göran Wilke.
Läs mer

04-03-14 Deltagarerekord i LBC-Rushen
Igår avgjordes LBC-Rushen i Lima för tjugonionde året i följd, femte året som arrangör av Super Cupen. Det blev en tävling med deltagarerekord både för LBC-rushen och Super Cupen hela 228 kom till starten på lördag morgon.
Tävlingen som avgjordes på 4 specialsträckor med kanon fina vägar, blev en sekund strid mellan Mats Jonsson Forshaga och Dick Wiksell Uppsala sedan Mats Torzselius gjort ett snödrive besök på första sträckan och tappat 5 minuter. Sekundstriden höll i sig till Mats fördel inför sista sträckan som också var rallyts längsta 3,2 mil skillde det en sekund dessa mellan, men helt otroligt så kör båda på exakt samma tid den sista sträckan och Mats kunde ta hem segern med en sekundmarginal, med Eddie Hörbing Degerfors RC bara 4 sekunder efter.
I A förare 2 WD stod kampen mellan Jonas Wigren Norrköpings MK i en Toyota Corolla och Per-Arne Sääv VÖMK VW Golf och Thomas Thunström Opel Corsa där Jonas kunde ta hem segern. Favoriten Stefan Jonsson Vännäs MK snurrade på första sträckan och tappade en minut.
Dubbelt norskt blev det i C-förare klassen där Robert Nygård KAN Solör var snabbast i sin Peugeot 306 , tvåa blev Roy Tangen från KAN Kongsvinger i en Nissan först på tredje plats blev det en svensk, Kullings föraren Jörgen Andersson i en VW Golf.

04-03-13
Resultat LBC-Ruschen Lima MS 13 mars

04-03-11 Bilder från Ilsbosprinten
Bilder från fyra SS Ilsbosprinten finns på www.mariasmotorsport.com

04-03-11 Gestrikekannan och Grangärdesprinten på bild
Nu finns det nya bilder och reportage uppe på www.motorsport4sale.com med massor av sladdar, snörök och en och annan hund.
Först ett 89 bilder stort reportage från Järbo MKs Gestrikekannan med bilder från starten, SS1, SS3 (bonusbilder från Osmo Savikko), SS4 och lite After Race-bilder.
Sen också inskickade bilder från Andreas Peters och Anders Ahlgren som var ute på Grangärdesprinten som var den andra deltävlingen i populära Dala Rally Cup. Det är bilder från två kurvor från de båda åken i ett 83 bilder stort reportage.
I helgen åker vi till Lima och LBC-ruschen som är den tredje deltävlingen i SuperCupen. Med det stora fina startfältet hoppas vi på sol och fint väder för fortsatt fina och häftiga bilder.

04-03-09 Tankar och funderingar inför Tarmac Cup -04
Hej alla asfaltsälskare, nu nalkas våren och det drar sig mot första tävlingen. Det filas väl och skruvas i garagen som aldrig förr, tror jag. Det spekuleras säkert i vad medtävlare har pysslat med under vintern.
Jag ( Joakim Johannesson) har tagit mig friheten att ha lite egna funderingar i respektive klasser.
Läs mer

04-03-08 Föråkare sökes till LBC-Ruschen
Föråkare sökes till LBC-Ruschen 2004-03-13. Vill komma i kontakt med 2 st snarast. Maila på halgot@privat.utfors.se skriv namn, telefon, klubb och bil. Så komplett som möjligt så svarar jag ganska omgående.
Kan också träffas på 070-3277331 Håkan.

04-03-08 Kent Persson Tävlingsrapport i Peugeot Super Cup
Numedalsrallyt runt Rödberg skall vara Norges bästa rallytävling enligt norskarna. 230 startande i helgens tävling kan vittna om de drygt 10 milen specialsträckor höll mycket bra klass. Tävlingen ingick i bl.a. Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup.
Den stora nyheten inför tävlingen var att ett av Norges främsta rallyhopp, Marcus Foss, hade köpt Fredrik Larsens bil.
Läs mer

04-03-08 Peugeot Original Cup i Lima
Nu på lördag den 13 mars är det dax för den andra deltävlingen i Peugeot Original Cup i Lima (LBC-Ruschen). I dagsläget är det 9 bilar anmälda. Flera av de otursförföljda ekipagen från Vännäs kommer till start och har ett mål framför sig, att ta så många poäng som möjligt och se till att Lars Sjöström, SMK Hälsinge helst ligger bakom dem i mål.
Läs mer

04-03-08 Bilder från Jämtnatta
Nu finns det bilder på alla ekipage som passerade SS1 och SS6 från Jämtnatta ute på Marias Motorsport

04-03-07 Rekordstor anmälan till populär Super Cup tävling.
För fjärde året i rad arrangerar Lima SM den 13 mars, i samband med LBC Rushen 3 deltävlingen i Super Cupen för året . Tidigare tävlingar i Cupen har varit Z-trofén Stugun och Dan Andersson minne Ludvika.
Med tävlande från i stort sett alla län i Sverige inklusive Gotland och 12 Norrmän slår tävlingen rekord i deltagare hela 239 st är anmälda. Rallyt avgörs på 4 specialsträckor runt skogarna i Lima, med en totallängd på 96,17 km, rallyts hela längd är 201,05 km .
Ny sträcka för året är Norra låten som förlängts med ett par kilometer och totallängden är 32,30 km, rallyts längsta sträcka.
För ovanlighetens skull startar inte 4WD klassen först, Suzuki åkarna i deras egen cup får fördelen att starta först, först som start nummer 20 kommer totalledaren i årets Super cup Mats Jonsson från Forshaga MC i en Ford följt av hela svenska eliten , totalt 38 4WD ekipage, det också ett rekord för en enskild tävling.
I klassen A-2WD med 72 ekipage blir det intressant att följa vinnaren från förra Super Cup tävlingen Dan Andersson minne i Ludvika, Etanol föraren Robin Sandberg från Ryds MK i en SAAB 9-3 Turbo Etanol, i sin kamp mot totalledaren i klassen Stefan Jonnson från Vännäs i en Seat Ibiza .
Klassen B-C förare 2WD som i Super Cupen är sammanslagen är det jämt så det förslår hela 15 förare kan ta hem totaledningen i Cupen i det 68 starka startfältet. Tre förare delar just nu på ledningen med 30 poäng, Johan Backström Ludvika MS Suzuki Swift/ C-föraren Fredrik Dannevall Värmdö MK Volvo 142 och Lars Sjöström SMK Hälsinge Peugeot 306. Räkna med en tuff fight i klassen.
Preliminärt Tidschema
Första Start: 11.01
Start SS1: 11.30
Start SS2: 12,28
Start SS3: 13.03
Start SS4: 14.10
Första bil i mål: 15:10
Christer Bofeldt

04-03-07
Resultat Grangärdesprinten Grangärde RRC 7 mars

04-03-0
6 Resultat Gestrikekannan Järbo MK 6 mars pdf
Totalt
1) Dick Larsson Rasbo MK, Toyota Celica, 24:49, 2) Niklas Hägg SMK Hällsinge, Toyota Celica, 25:40, 3) Håkan Johansson, Eskilstuna MK, Mitsubishi Lancer, 26:08, 4) Fredrik Grahn SMK Linde, Nissan Sunny GTI-R, 26:11, 5) Göran Lindström, Huddinge MK, Mitsubishi Lancer, 26:42, 6) Christer Nilsson Sandvikens MK, Opel Ascona B, 26:59, 7) Göran Nyström, SMK Söderhamn, Mitsubishi Lancer Evo 7, 27:00, 8) Martin Berglund, SMK Gävle, VW Golf, 27:10, 9) Mattias Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 27:11, 10) Oskar Sundell, Järbo MK, Opel Kadett 8V, 27:16

04-03-0
6 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Rally Vännäs 27-28 februari 2004 Det är tätt på given nu. Alla vintertävlingar skall klaras av innan is och snö försvinner ifrån vägarna. Ingen risk för detta visade det sig när vi på torsdag kvällen kom upp till Vännäs. Ett härligt vinterlandskap med höga snövallar mötte oss. Arrangörerna hade fått "väderjackpot" och mycket snö hade kommit blandat med blidväder för att till tävlingshelgen bli rejält med minusgrader. Helt perfekta förutsättningar.
Under fredagen fick vi syna av sträckorna i samband med träningen. Härliga sträckor med blandat snabba och krokiga partier. Alla med höga snövallar och perfekt isigt underlag. Detta var upplagt för en trevlig rallyupplevelse, åtminstone med fulldubbade rallydäck. Under träningen får vi bara använda vanliga bilar med vanliga "svenssondubbade" däck, vilket skapade en del problem för många av oss.
Läs mer

04-03-05 Dala Rally Cup deltävling 2 körs nu på Söndag (7/3) !
79 förare är 2 dagar före tävling anmälda till tävlingen över den 12,5 km långa banan som skall köras 2 ggr.
Banan plogades / hyvlades i Onsdags och det som kommer att bjudas de tävlande är en fantastiskt fin, omväxlande snabb och krokig bana, med allra bästa förhållanden. Ca halvmetern höga snövallar och en vägbana helt beklädd med blåis.
Vägen är riktigt brett hyvlad och ren från snö och bättre förutsättningar än så här kan vi inte ens önska oss.
Just nu pendlar kvicksilvret mellan -15 och -20 grader och det är klarblå himmel, tills på Söndag har metrologerna utlovat 0-gradigt eller någon minusgrad.
1:a start är 10.00 från Nyhammar, och det kommer att vara ca en 20 minuters uppehåll mellan de 2 åken.

04-03-05
3X10 Classic Rally Cup 2004

04-03-04 Flygande rallybilar i Vännäs
Nu ligger det ett 54 bilder stort reportage från Rally-SM i Vännäs uppe på www.motorsport4sale.com med många häftiga hoppbilder från SS6 där Sverigeeliten flög fram. Där till bilder från SS11 och målrampen.

04-03-02 74 nya bilder från Bresontrofén
Både Stockholmare och Upplänningar körde DM i samma tävling, Rasbos Bresontrofén. Det tillsammans med de fina vinterförhållanden lockade 110 startande vilket var dubbelt så många som förra årets tävling. Snabbast blev hemmaföraren Dick Larsson följd av Huddinges Kjell Sandberg. Ett 74 bilder stort reportage med dramatik och ögonblick från starten, SS1, SS2, SS5 och SS6 finns nu uppe på www.motorsport4sale.com

04-03-01 Junior vann Peugeot-premiär!
Första deltävlingen i Peugeot Original Cup - i Vännäs den 27-28 februari - blev en lyckträff för unge rallyföraren Lars Sjöström, SMK Hälsinge. Trots problem med bilen - och lite tursamt sedan Andreas Holmbom, Jämtlands MK tvingats bryta i ledning på SS 6. Andreas punkterade, åkte av och fastnade i snövallen. Och ingen publik fanns att tillgå för hjälp
Ett annat hot för Lars var Joakim Nyman, Jämtlands MK. Men Joakim hade oturen att få starta bakom bilarna i minsta Gr N-klassen och blev hindrad något av snöröken från Raimo Mattsson, Grangärde RRC. Men Raimo släppte förbi Joakim vid första bästa tillfälle och Joakim visade upp bra tider. Men mellan SS 8 och SS 9 så sprack växellådan på bilen och jämtlandsföraren fick kasta in handduken.
Läs mer

04-02-29 Resultat Utterbyn Runt MK Ratten Torsby 29 februari
Debutanter
Erik Lind, MK Ratten Opel Rekord, Fullföljt, Kenneth Persson, Östmarks MFF Audi 100, Fullföljt
2 WD A-B-C förare 1) Lars Hedkvist, Munkfors MC Toyota Corolla, 19.09.5, 2) Arne Walfridsson, MK Ratten SAAB V4, 19.15.5, 3) Christer Larsson, Likenäs MK VW Golf GTI, 19.48.2, 4) Tomas Oscarsson, MK Ratten Volvo 244, 20.18.0, 5) Andreas Rådström, Östmarks MFF Volvo 242, 20.23.9, 6) Robert Svensson, MK Ratten Volvo 244, 21.33.4, 7) Håkan Sandberg, MK Ratten Ford Sierra, 22.17.2, 8) Jan Hedlund, MK Ratten Opel Ascona B, 24.44.1, Petter Walfridsson, MK Ratten Volvo, brutit, Bert Björlin, MK Ratten Volvo PV, Tomas Persson, Munkfors MC Nissan Sunny, brutit, Peter Thorén, MK Ratten Volvo 244, brutit
4WD A-B-C förare 1) Per-Inge Walfridsson, MK Ratten Mitsubishi Evo 6, 18.41.5, 2) Jörgen Sätherberg, MK Ratten Mitsubishi Evo 3, 18.54.5, Mikael Lindholm, Munkfors MC Mazda 323, brutit

04-02-29 Anders Karlsson leder Renault Clio Cup
Trots en tredjeplats i årets tredje deltävling i Renault Clio Cup, Rally Vännäs, behåller värmlänningen Anders Karlsson ledningen i både SM-klassen för otrimmade 2-hjulsdrivna standardbilar samt Clio Cup.
Segern i den tredje deltävlingen gick lite oväntat till Michael Wikström från Boden. I rallyts slutskede spurtade han om unge Patrik Sandell från Östersund. I mål skilde exakt tio sekunder dem åt. Wikström var mycket nöjd över segern, som innebar ett första riktigt bra resultat på snö med den tvåhjulsdrivna Renault Clion.
- Fantastiskt, och jag som tidigare har haft problem på snö trots att jag är norrlänning, erkänner den 34-årige maskinentreprenören Wikström och fortsätter:
Läs mer

04-02-29
Rallyräv vann MunkforsSågar Munkrundan
En riktig rallyräv med 220 totalsegrar och nästan tre decennier av tävlande bakom sig vann MunkforsSågar Munkrundan under lördagen. Bengt Thorsell var namnet och hemmaklubben är Skara MK.
-Jag började åka rally 1977, avslöjar Bengt efter tävlingen. Efter mer är ett halvdussin bilmärken och 58 år fyllda är han fortfarande hungrig och vill vinna.
-Jag fortsätter så länge det känns kul, menade en glad herr Thorsell vid presskonferensen. Bengt vann i sin Mitsubishi med drygt tio sekunder över totaltvåan Staffan Bergdahl, Teknis MC. Hallsbergsföraren Peter Eriksson slutade trea.
Läs mer

04-02-29 Resultat Snösladden (Hälsingeserien) Ljusdals MK 28 februari
Grp E
1) Thomas Larsson, SMK Hälsinge, Opel Kadett, 17.32, 2) Mikael Andersson SMK Hälsinge Saab 99, 19.14, 3) Camilla Walther SMK Hälsinge Opel Kadett, 19.36, 4) Lars-Olov Sundqvist Ljusdals RC Saab V4, 22.28
Voc 1) Mattias Öst Ilsbo MK Volvo, 17.15, 2) Sven-Åke Krantz Ljusdals RC Volvo, 17.43, 3) Bengt-Anders Rolin SMK Hälsinge Volvo, 17.57
C-Förare 2WD 1) Ulf Slaaen SMK Hälsinge Opel Manta, 16.38, 2) Fredrik Persson SMK Hälsinge Volvo 244, 17.07, 3) Leif Nilsson SMK Hälsinge Golf, 17.21, 4) Conny Zetterman Ljusdals MK Opel Ascona, 17.37, 5) Peter Hammarstedt SMK Hälsinge Opel Manta, 17.43, 6) Tomas Bergman SMK Hälsinge Golf36.31
B-Förare 2WD 1) Magnus Olsson Järbo MK Golf, 15.29, 2) Stefan Hedström SMK Hälsinge Citroen BX, 15.36, 3) Mats Jönsson SMK Hälsinge Volvo 240, 15.53, 4) Conny Nyström SMK Söderhamn Opel kadett, 16.08, 5) Thomas Hägerström SMK Hälsinge Saab 99, 16.37
A-Förare 2WD 1) Benny Persson Ljusdals MK Toyota, 14.40, 2) Ola Carlsson Woxnadalens MK Opel Corsa, 14.53, 3) Oskar Sundell Järbo MK Opel Kadett, 15.07, 4) Tony Hanses Woxnadalens MK Peugeot 205, 15.18, 5) Martin Berglund SMK Gävle Golf, 15.30
A-B-C-Förare 4WD 1) Robert Johansson Ljusdals RC Mazda 323, 14.40, 2) oachim Westerlund Vallentuna MK Mazda 323, 14.50

04-02-28 Bilder från Kärleksstigen
Bilder från helgens Kärleksstig i Hammarstrand.
www.seatoskyactionmedia.se

04-02-28
Resultat Munkrundan Munkfrs MC 28 februari

04-02-27 Mk Ratten arrangerar Utterbyrundan
För andra året arrangerar Mk Ratten Torsby 040229. sin allt mer populära lokaltävling. Mk ratten har i år bjudit in tävlande från närliggande klubbar, Östmark, Likenäs, Fryksdalens, samt Munkfors. I skrivande stund har det inkommit ett trettotal anmälningar säger Per Täppers.
-Tack vare den stränga vinter som vi har haft i år kan nu klubben använda sig av sin så anrika sjö sträcka på vasssjön. Denna bana har klubben plogat upp dom senaste 40 åren.
Men banan har dom senaste åren tinat bort precis dagarna före tävlingarna oavsett om det har rört sig om VM eller SM rallyn. Man kan nog kort och gott säga att MK Rattens verksamhet en gång grundade sig på och om kring vasssjön.
Tävlingens start är förlagt på torget "mett" i Torsby. Och ekipagen drar sedan vidare ut till "förorten" Utterbyn, där finns rallyt enda serviceplats samt slut-mål.
Segerkandidater i året upplaga är, i 4WD klassen Klubbens enda Europamästare Per-Inge "PI" Walfridsson som i år lånat dotterns Mitsubishi EVO 6. I 2WD kommer nog segern att stå mellan Rattens Morgan Persson Eller Lars Hedqvist Munkfors. Ett varningen finger för veteranen Arne Walfridsson i sin gamla välbeprövade Saab V4.

04-02-26 Rally: Möte SprintCupen 2004
Dax för infoträff ang. SprintCupen 2004. Tävlingserie i rally, "Stormälardalen". Arrangörer och tävlande välkomna. Mån 1 Mars kl. 19 i Eskilstuna MK's klubblokal.
Fullständig info mm på webbsidan:
www.racenet.nu/sprintcupen

04-02-25 PG mottog VBF´s utmärkelse
PG befann sig under lördagen i ett "fullsatt" Göteborg Motorshow, där man kunde träffa honom i Suzuki´s monter. Han är väldigt nöjd med dagen och for sedan till Skövde, där Västra Bilsportförbundet bjudit in honom till supén efter årsmötet. Där överraskades han med att under stående ovationer motta ett diplom för sina eminenta förarprestationer under år 2003.
Läs mer

04-02-24 MunkforsSågar Munkrundan inleder LRC 2004
Efter en tung inledning med en arrangör som inte genomför sin deltävling, för få deltagare i Likenäs och därmed ännu en struken tävling, kan så äntligen Lecab Rally Cup komma igång nu till helgen. Det såg länge ut som även Munkfors Motorclub skulle få lågt deltagarantal, men till slut gick proppen ur. Och det med råge.
På onsdagen för en vecka sen var det endast ett fyrtiotal som visat intresse för tävlingen, nu i skrivande stund kan Munkforsklubben räkna in inte mindre än 82 anmälda rallyåkare. En dubbling på en vecka! Inte blir det sämre av att vi äntligen fått en riktig vinter här i Värmland så här i elfte timmen. Banchef Robert Persson är smått lyrisk över rådande banförhållanden. Efter sista plogningen är det inte snack om annat än helt perfekta vintervägar med en botten av rejäl blåis och halvmetern höga snövallar att ta stöd i.
Läs mer

04-02-24 Peugeot Orginal Cup börjar i Vännäs
Nu är det bara några dagar kvar tills Peugeot Orginal Cup drar i gång med sin första deltävling, som går av stapeln i Vännäs 27-28 februari. I anmälningslistan finns 9 st cupbilar anmälda, och några av grabbarna har varit ute och provat på vinterunderlaget redan.
Lars Sjöström, SMK Hälsinge har i vinter visat att han kommer att slåss för de främre placeringarna i Cupen. Även Andreas Holmbom, Jämtlands MK har varit ute och luftat bilen och tänker vara med i toppen.
I anmälningslistan finns även Stefan Malmquist, Mälaröarnas MK, Joakim Nyman, Jämtlands MK, Jonas Johansson, MK Ran, Pär Karlsson, Lidköpings MSF, Andreas Hovind, Enköpings MK och Stefan Jonsson, Jämtlands MK. Raimo Mattsson, Grangärde RRC kommer i en Peugeot 106 XSI.
Det har funnits förfrågan på reservdelar till bilarna och Gert Blomquist kommer att uppdatera en lista av vad som finns i lager, och hoppas att vara klar med den tills helgens tävling.

04-02-22 "Påven" Anderssons avtackning av Toyota i Östersund
Bilder från Ove "Påven" Anderssons avtackning av Toyota i Östersund med bla Didier Auriol.
Sea to Sky-Action Media

04-02-22 Nya reportage på "nya" Motorsport4sale
Den nya versionen till trots, många kommer att känna igen sig på "nya" Motorsport4sale. Tre nya reportage med inskickade bilder gör att Motorsport4sale rivstartar direkt.
Först ut ett fylligt reportage från Påverundan med 76 fräna mörkerbilder från SS1, SS2, SS3 och SS5. Bilderna från SS3 är från tagna den svåra högerkurvan som stuvade om resultatlistan för många bilar.
Den fjärde deltävlingen i den prestigefyllda Uppländska C-förarserien var Börje SK Motors Beméktrofén. Reportaget innehåller 67 bilder från starten, SS1, servicen och två kurvor på SS2. Mycket dramatik utlovas.
Tredje och senaste reportaget är från Skepptunasprinten med 27 bilder från depån och på sladdande folkrace- och rallybilar.
Allt detta på
www.motorsport4sale.com som hälsar nya och gamla läsare välkomna.

04-02-21 Underbara tävlingsförhållanden väntar i Munkrundan
Med en vecka kvar till start kan vi räkna i 66 anmälda till tävlingen. Ett betydligt lyft mot endast 40 för några dagar sen. Förhållandena ute i tävlingsområdet är kanonfina med rejält med is på vägarna och plogkanter uppemot halvmetern höga. Det kan inte bättre bli med en vecka kvar. Vi tar emot efteranmälningar fram till dan innan tävlingen, fredag klockan 18:00.
Här kan ni se några vackra vinterbilder från sträckorna, med isen och snön.

04-02-21 Senaste nytt från Tommy Vestlund
Snow Rally 2004 Vi såg fram emot Snow rally med stort självförtroende och kände att vi skulle kunna vinna över först och främst Anders Karlsson från Säffle.
SS1 Travet 2000m Snow rallyt startade med en så kallad "superstage" där två bilar startade samtidigt. När vi rullade fram till start så var det emot hemmahoppet Patrik Sandell. Vi visste att Patrik säkert skulle åka bra här då han kört den här sträckan nyligen. Vi var dock snabbare än Patrik och det kändes bra då han troligen var bland dom snabbare. När alla kört var vi tvåa totalt, vilket i sig inte hade någon större betydelse då alla låg väldigt tätt, men ändå.
Läs mer

04-02-18 Få anmälda hittills i MunkforsSågar Munkrundan
Förra säsongen var startfältet rekordstort. Men när Munkfors Motorclub återigen bjuder in till den sjätte editionen av MunkforsSågar Munkrundan lyser en hel del av den Värmländska rallyförarbredden med sin frånvaro, varför Munkfors Motorclub nu efterlyser fler rallyförare.
Vi uppmanar alla rallyåkare att ta chansen att köra tredje och sista vinterrallyt i Värmland för denna säsong. I skrivande stund har endast ett fyrtiotal förare anmält sig så än finns det plats för många fler.
Lecab Rally Cup
Tävlingen ingår i Lecab Rally Cup som första deltävling efter att Likenäs MK fått ställa in sin deltävling som skulle gått kommande helg. Eftersom majoriteten av förarna i Lecab Rally Cup förra året röstade mot noter i Cupen, körs tävlingen även detta år utan noter. Detta anser en del vara en anledning till det låga antalet anmälda, men det är nu är det upp till bevis. En duktig rallyförare klarar av att åka fort även utan noter som stöd.
Klassiska vintervägar
Första tävlande rullar ut klockan 11:00 från Forsnässkolan i Munkfors den 28 februari och MMC bjuder på 37 kilometer vintervägar fördelat på tre specialsträckor i klassisk terräng i skogarna öster om Munkfors. Vinter ja, det finns det i Munkfors. Ett par decimeter snö och knappa halvmetern höga plogkanter finn det i dagsläget i tävlingsområdet. Ett drömläge för ett vinterrally med drygt en vecka kvar till start. Som medarrangör i Svenska Rallyt så tar Munkfors Motorclub givetvis efter VM-arrangemanget och använder en central serviceplats placerad i nära anslutning till sträckorna för att minimera transportsträckor.
Tävlingen satsar återigen på återväxten i svensk rallysport och bjuder in klassen Utbildningsrally till tävlingen. Detta är en klass där ungdomar från sexton år med körkortstillstånd och juniorlicens i rally får köra rallyt som övningskörning med licensierad och godkänd körkortsinstruktör i kartläsarstolen. Dessa kör otrimmade bilar i klasserna Volvo original, Grupp E samt N1 och kommer att starta ca en kvart före ordinarie startfält.
Första startande i ordinarie startfält rullar ut vid 11-tiden lördagen den 28 februari.

04-02-16 Norbergsvalsen inställd 
Tyvärr har även Norbergs MC p.g.a. det milda vädret tvingats ställa in sin rallytävling Norbergsvalsen den 22/2. Norbergsvalsen var tänkt att ingå som deltävling 2 i Dala Rally Cup 2004. Det finns snövallar och en del snö på vägarna, men ingen is alls i botten.
Eftersom banan skall köras 2 ggr och det är ett stort intresset för tävlingen, (85 anmälda redan innan ordinarie anmälningstids utgång) samt det faktum att SMHI lovar fortsatt mildväder resten av veckan, tvingas arrangörsklubben ta det svåra och tråkiga beslutet att ställa in tävlingen.
En vintertävling skall köras på snö och is och inte på grus, det tycker alla, och det är självklart ett krav även från markägarna.
Dala Rally Cup och Norbergs MC tackar alla tävlande som visat intresse för denna deltävling, och önskar alla välkomna till nästa deltävling i cupen den 7 Mars i Grangärde.
Norbergs MC / Dala Rally Cup genom Conny Filppu

04-02-16 Bilder från Snow Rally
www.datamagi.se

04-02-16 Senaste nytt från Tommy Vestlund
Team Vestab hade motivation på topp inför årets Snow Rally. Man kom med en andraplats i Bergslagsrallyt i ryggen och kände att man hade stora vinst chanser. Tävlingen startade på Östersund travbana med en parallell körning där två bilar startade samtidigt för att köra runt en s.k. superstage inför ca 3000 personer. Tommy hade där 2: a snabbaste tid efter Köpings Honda förare Jonas Eriksson.
När väl tävlingen började på lördag morgon ute på Grytans övningsområde kände Tommy att allt inte stämde.
Läs mer

04-02-16 Bilder från Snow Rally
Sea to Sky-Action Media

04-02-14 Faxerundan inställd 
Mildvädret under lördagen och söndagen har tagit så hårt på vägarna runt Söderhamn att av de 5 sträckorna är 2 nu praktiskt taget bara grus.
Prognoserna fram till tävlingen lovar inte heller vinterväder och därför har SMK Söderhamn med beklagande, och med Rallyutskottets medgivande, tagit beslutet att ställa in Faxerundan 2004.

04-02-14
Poängställning Suzuki Rally Cup efter Bruksrundan

04-02-14
Resultat Bruksrundan Hofors MS 14 februari

04-02-14 Femtåracet ställs in
Man skulle kunna tro att Svenska Rallyt skulle vara gnistan och de värmländska rallyåkarna skulle bli åksugna efter vår VM-tävling i Värmlandsskogarna. Men icke
Tore Persson, tävlingsledare i Likenäs Motorklubbs Femtåracet kunde räkna in futtiga 27 anmälningar på fredagskvällen när anmälningstiden gick ut. &endash;På tok för lite för att vi ska kunna köra, menar Tore. Det skulle behövas åtminstone femtio anmälda för att får tävlingen att gå runt ekonomiskt fortsätter han. Femtåracet som skulle ha körts lördagen den 21 februari och ingått i Lecab Rally Cup ställs därmed in detta år, efter ett flertal år med runt 70-80 anmälda.
Även MunkforsSågar Munkrundan som är nästa deltävling i Lecab Rally Cup är i farozonen. Med en vecka kvar på anmälningstiden är det endast 18 åkare anmälda till denna tävling. Det verkar inte som det finns något intresse för rally längre i Värmland kan man lugnt konstatera. Frågan är vad som är anledningen. Vi uppmanar alla ni åkare där ute att tala om i Lecab Rally Cup:s gästbok på
www.lecabrallycup.com vad som är anledningen till att ingen vill åka rally längre i Värmland.

04-02-10 Kalle Grundel hjälper Team Green rally
En av Sveriges bästa rallyförare genom tiderna Kalle Grundel går nu in i Team Green Rally som mentor och coach åt Robin Sandberg.
Kalle är numera boende i Växjö och haft ett "vakande" öga på Robins framfart. Robin som tog en överraskande seger med världens första etanoldrivna bil i SuperCupen för 2WD i Ludvika för knappt 4 veckor sedan.
Att teamet nu lyckats få hjälp av Kalle Grundel  är oerhört värdefullt inför framtiden. Hans erfarenhet och kontaktnät kommer bli en stor tillgång för teamet.
Robin och teamet är anmälda till Snow rally i Östersund nu till helgen men får då tävla ibland 4 WD bilar. Det är en "halv seger" för varje 4WD bil som vi lyckas slå i SM klassen säger Robin.

04-02.10 Thorszelius Motorsport: Co-Drivern har ordet
Dan Anderssons Minne, Ludvika, 2004-01-31. Det är lördag morgon/natt, klockan är 03.40 och jag vaknar till den fruktansvärda summern ifrån väckarklockan. Det är då man undrar om man verkligen är helt normalt funtad? Kliva upp mitt i natten för att åka bil?? Inte förrän vi träffas på samlingsplatsen, alla som skall med, och man märker att det finns likasinnade så inser man varför man frivilligt går med på detta.
Direkt, trots att det är mitt i natten, så börjar skämten hagla och stämningen infinner sig. Det är rally på gång.
Läs mer

04-02-08 Påverundan Films MK 7 februari
1) Dick Larsson, Rasbo MK, Toyota Celica, 35.11, 2) Sören Olsson, Films MK, Ford Escort, 35.15, 3) Björn Blackne, SMK Uppsala, Mitsubishi Evo, 35.29, 4) Mikael Åhman, Almunge MK, Opel Corsa, 35.59, 5) Ulf Eriksson, Östhammars MK, Opel Corsa, 36.23, 6) Roger Enlund, Västerås MS, VW Golf, 36.54, 7) Mats Jonsson, SMK Uppsala, Mitsubishi Lancer, 36.56, 8) Roine Björk, Rasbo MK, Opel Corsa, 37.16, 9) Tommy Bryfelt, SMK Tierp, Volvo 240, 37.19, 10) Peter Dalgren, Huddinge MK, Mazda 323, 37.28
Övriga resultat pdf

04-02-05 107 rallybilder från ELWA-MOTORS Pokalen
I ett mega-reportage har nu söndagens rallytävling i Almunge förevigats på 107 bilder från alla de tre åken samt även lite After Race. Det var tredje deltävlingen i Öppna Uppländska C-förarserien som kördes och många viktiga cup-poäng stod på spel. Bredsladdar, felparkerade rallybilar och hälsande kartläsare utlovas på www.motorsport4sale.com

04-02-03 Bildreportage från Dan Anderssons Minne
Nu finns det ett 47 bilder stort reportage från Dan Anderssons minne uppe på www.motorsport4sale.com med bredsladdar och snörök från SS1, SS3 och lite After Race från SS2.

04-02-02 Platser kvar i Kils rallykurs
Kils MK-Bil Licenskurs rally 14 februari
http://home.swipnet.se/kils_mk_bil/kurs/

04-02-02 Linköpings MS
Sviestadträffen 30 år
Linköpings MS arrangerar i år Sviestadträffen för 30 gången. Det ska vi fira med en tävling den 1 maj enbart för bilar tillverkade 1974 eller tidigare. Klassindelningen blir enligt klassiska reglementet samt grp H.
Den 2 maj arrangeras en tävling i RS-serien. Tävlingen kommer i huvudsak att genomföras på Linköpings Motorstadion på vår nybyggda rallyslinga och övriga vägar på området (grus).
Nostalgihelgen kommer att invigas av Landshövding Björn Eriksson som kommer att vara kartläsare i Claes-Göran Österlunds Cortina -65. Efter tävlingsbesiktning kommer de som vill att kunna delta i en fordonsparad genom centrala Linköping till motorstadion. På motorstadion kommer veteranföreningar, motorsportföretag m fl att ha utställningar.
För ytterligare information kontakta: Urban Wahlberg, 070-994 14 54,
urban.wahlberg@swipnet.se
Formell tävlingsinbjudan kommer i mars.

04-02-02 Tävlingsrapport från KP Motorsport
KNA Solør arrangerade i helgen första deltävlingen i Norska Mästerskapet och andra deltävlingen i Peugeot Super Cup med Kent Persson Säffle MC. Tävlingen avgjordes på 16 mil totalt varav 9 mil specialsträckor på varierande vägar som bitvis var mycket snabba. Drygt 100 startande team ställde upp i tävlingen.
Läs mer

04-02-02
Resultat Humbosprinten Bärke MK 1 februari

04-02-01 Chrille Åström månadens förare
Chrille Åström är en glad och "odödlig" rallyförare som debuterade 1994 med en Amazon som han 1997 kom femma med i DM.
Läs mer
Marias Motorsport

04-02-01 Bilder ifrån Dan Anderssons Minne
Vi var och besökte Dan Anderssons Minne som var den andra tävlingen i Supercupen den 31/1. Givetvis så finns bilderna redan på sidan www.rallyfoto.just.nu

04-01-31
Resultat Dan Anderssons Minne Wesmanklubbarn 31 januari

04-01-28 - Man har blivit kallad satkärring och knubbsäl....
Tiotalet av Jämtlands läns motortjejer fick igår möjligheten att träffa förebilden Tina Thörner från Säffle som med sina 18 års erfarenhet från rallysporten, världen över försökte ge tips och råd inför deras framtid inom motorsporten.
18 år inom motorsporten och många av dessa på högsta internationella nivån ger enorma erfarenheter av olika kulturer och sportsliga äventyr.
Igår träffade codrivern, Tina Thörner flera av Jämtlands läns motorintresserade tjejer under dagen för att ge råd och dela med sig av dessa erfarenheter. Speciellt från internationella höjdpunkter som Paris-Dakar rallyt som hon deltagit i 4 gånger och med en av dessa som segrande ekipage tillsammans med Jutta Kleinschmidt, Tyskland.
Paris-Dakar, ett rally som Tina har gjort sig ett respekterat namn genom och som hon så sent som för en vecka sedan gick i mål efter tre veckor tillsammans med skotten, Colin McRae.
Läs mer
Sea to Sky-Action Media

04-01-28 Bilder från Skutskärsratten
Nu finns det ett litet reportage med 24 bilder från Skutskärsratten som kördes söndagen den 18:e januari uppe på www.motorsport4sale.com.. Det är bilder tagna av Tobias Svärd från SS1 och SS3.

04-01-27 Bilder Supercupen Z-Trofén i Stugun
Jag har satt in ett urval (urvalet blev nästan 200 bilder) på nästan alla startande på Supercupens första deltävling i Z-Trofén i Stugun.
Marias Motorsport

04-01-26 Bildreportage från Vinterpokalen
Motorsport4sale begav sig till Sandviken för att kolla på Vinterpokalen som var den första FM-deltävlingen för Nedre Norra. Trots att tävlinge krockade med premiären av Supercupen så var det flera stora namn med. Till exempel formtoppade Dick Larsson, VM-aktuella Tobias Johansson, en av landets absolut bästa bilförare alla kategorier Mattias Ekström. Till slut var det överaskningen Magnus Mellquist från SMK Söderhamn som tog hem den största pokalen. Se bilder från SS1 och SS4 på www.motorsport4sale.com

04-01-25 Bilderfrån Supercupen Stuguns MK 24 januari
www.seatoskyactionmedia.se

04-01-25
Resultat Fryksdalsracet Fryksdalens MK 24 januari

04-01-25 Dubbelt för Kil i Västras Rallymästerskap.
När första deltävlingen i Västra Bilsportförbundets öppna rallymästerskap avgjordes i Frykdalsracet, var det en mycket bra dag för klubben Kils MK Bil. Mikael Gustafsson totalsegrade med sin fyrhjulsdrivna Mitsubishi, hela 40 sekunder före Fägres Håkan Svensson. Klubbkompisen Jan Olsson körde strålande med sin VW Golf och knep tredjeplatsen totalt, bara nio sekunder efter Svensson. Årjängs Christer Johansson, tidigare en av Sveriges snabbaste i Volvo Original, körde nu en Renault Clio Grupp N och kom fyra totalt. Regerande mästarna hade en dålig dag. Arvikas Kent Larsson rasade bakaxeln på sin Volvo redan på första sträckan och Skaras Bengt Thorsell ställde av sin Mitsubishi på slutet av tredje sträckan.
Frykdalens MK visade att man som liten klubb kan göra ett bra arrangemang och bjöd på fina och krokiga snövägar. De tre specialsträckorna kördes tre gånger och blev lite spåriga och moddiga på andra varvet. Mikael Gustavsson kopplade greppet om totalsegern direkt och ledde med 17 sekunder efter första varvet. I tvåhjulsdrivna klassen öppna Jan Olsson starkt. Med nybyggd motor var det härligt vrål i golfen. I halvtid var Olsson tre sekunder före Christer Johansson. Volvoåkarna hade det svårare att hänga med i svängarna. Jimmy Olsson från Storfors körde nu Volvo 940 och var slagen med elva sekunder. Karlstads Patrik Gerdin hör till fortåkarna, men snurrade bort 15 sekunder på första sträckan. Han körde sedan näst snabbast i Grupp H, men nådde bara en åttonde plats.
På andra varvet presterade Mikael Gustafsson klart bästa tid på första sträckan och bevakade sedan mest sin ledning. Jan Olsson var riktigt nöjd med sin körning på första sträckan, slog Christer Johansson med sex sekunder och putsade sin tid med nio sekunder. På resterande två sträckor körde Olsson och Johansson sekundlika. Jimmy Olsson var 16 sekunder snabbare än på första varvet, befäste sin andraplats i Grupp H, men tappade ändå ytterligare 16 sekunder till suveräne Jan Olsson. I Västras mästerskap slås alla ihop oavsett klass. Bland alla tvåhjulsdrivna kom Torsbys Arne Walfridsson tolva med sin Veteran-Saab och knep en poäng.
VBF / Jonny Persson
Ställning i Västras rallymästerskap, efter en deltävling:
Klass 4WD: 1) Mikael Gustafsson, Kils MK Bil, 15 poäng, 2) Håkan Svensson, Fägre MK, 13, 3) Stefan Nilsson, Munkfors MC, 11, 4) Jan-Erik Folkesson, SMK Örebro, 9, 5) Jörgen Sätherberg, MK Ratten, 8.
Klass 2WD: 1) Jan Olsson, Kils MK Bil, 15, 2) Christer Johansson, Årjängs MK, 13, 3) Jimmy Olsson, Storfors MK, 11, 4) Lars-Ove Olsson, Forshaga MC, 9, 5) Tom Carlsson, Laxå MK, 8, 6) Morgan Persson, MK Ratten, 7, 7) Roland Bengtsson, MK Team Westom, 6, 8) Mikael Ericsson, SMK Trollhättan, 5, 9) Patrik Gerdin, Karlstad MC Bil, 4, 10) Thomas Blåder, Filipstads MC, 3, 11) Nicklas Karlsson, MK Team Westom, 2, 12) Arne Walfridsson, MK Ratten, 1

04-01-25 Poängställning SuperCupen efter Z-Trofén

04-01-24
Resultat Vinterpokalen Sandvikens MK 24 januari

04-01-24 Kilsseger i Fryksdalsracet
När Fryksdalsracet avgjordes i lördags gick segern i 4wd till Kils MK Bil genom Mikael Gustafsson, Mitsubishi Lancer Evo 3. Han kopplade greppet redan på den första sträckan och vann sedan även de följande fem.
- Det har nästan gått för bra för oss, lite för stora differenser, menade Gustafsson och berättade om en problemfri resa till målet förutom en snabb dikesvisit på sista sträckan.
- Vi ledde med så mycket då att vi nästan tog det för lugnt på sista.
Det kunde Gustafsson med co-drivern Joakim Gevert kosta på sig, i mål var tvåan Håkan Svensson, Fägre MK, 40 sekunder efter.
- Han är gôrenkel att åka med, han har ett så lugnt körsätt att det blir odramatiskt i bilen, berömde Gevert med adress Gustafsson.
Fjolårets snabbaste man Jan Olsson, Kils MK Bil, vann sin klass, A-förare Gr H, och tog tredjeplatsen totalt. Klubbkompisen Per Christensson låg sex sekunder bakom efter tre sträckor, men tvingades senare bryta. Olsson vann alla sträckor men var mest nöjd med sträcka fyra.
- Torestad gick riktigt bra där, där var det mest bilåka också.
Sträckseger med sex sekunder vittnar om det.
Förhandstippade Kent Larsson, MK Team Westom, fick problem med diffen endast en kilometer in på den första sträckan, och fick följa rallyt vid sidan av.
Spänning fanns det gott om i klass Volvo Original B-förare. Henrik Enner, Likenäs, ledde en sekund före Tomas Oscarsson, MK Ratten, som i sin tur hade två sekunder till godo på Fredrik Erixon, Säffle MC, inför sista sträckan.
Erixon spurtade starkt och slog Oscarsson med två sekunder och Enner med sju på sträckan. Detta betydde dött lopp mellan de förstnämnda. Oscarsson dömdes som segrare efter att ha åkt snabbare på första sträckan, medan Enner fick nöja sig med bronsplatsen.
Segervane Arne Walfridsson, MK Ratten, tog hem klass Veteran överlägset, vinst med 2 minuter och 20 sekunder.
Övriga klassegrare:
Gr E A-förare: Hasse Olofsson, Munkfors MC
Gr E B-förare: Henrik Andrinsson, Säffle MC
Gr E C-förare: Per Andersson, MK Team Westom
Volvo Original A-förare: Mathias Gustafsson, MK Team Westom
Volvo Original C-förare: Ronny Hedström, Likenäs MK
Gr A/N 1601-2000 A-förare: Christer Johansson, Årjängs MK
Gr A/N -2000 B-förare: Jörgen Sätherberg, MK Ratten
Gr A/N -2000 C-förare: Jan-Erik Folkesson, SMK Örebro
Gr H B-förare: Joakim Anderberg, Bengsfors MK
Gr H C-förare: Pelle Persson, Fryksdalens MK

04-01-24
Resultat Z-Trofén Stuguns MK 24 januari länk till StMK

04-01-22 PG Andersson förste rallyförare i SMS Challenge
Nu börjar det nya landslaget i motorsport ta form även på rallysidan. Det är den 23-årige Årjängs-föraren Per-Gunnar (PG) Andersson som nu blir första rallynamn i SMS Challenge, Svenska Bilsportförbundets (SBF) framtidssatsning med målet att ha en svensk topp 3-förare inom Rally VM (World Rally Championship) och Formel 1 senast 2006.
PG Andersson började sin bana med folkrace som femtonåring och har imponerat stort genom hela sin korta karriär. 2002 blev han norsk mästare Class N2, segrare i Swedish Rally Class N2, och la beslag på andraplatsen totalt i Rally SM Class N3. Förra året blev han svensk mästare i Super 1600-serien efter att ha dominerat säsongen med ett flertal segrar.
Under sin första Junior VM-tävling i Finland i somras tog han flera sträcksegrar och ledde tävlingen när han tvingades bryta på grund av motorhaveri. En uppvisning som fått många att hålla ögonen på den unge värmlänningen.
I år kan vi följa PG i hela junior-VM där kan kör en Suzuki, och även ett antal SM-tävlingar när det inte krockar med de internationella tävlingarna
"Han var snabb redan förut, men har hela tiden fortsatt att utvecklas och har klarat övergången till Super 1600-klassen med bravur" säger Fredrik Eljas, Sveriges förbundskapten i rally. "Han kan gå hela vägen. Han kan vara Sveriges näste världsmästare."
Det är även dit han själv strävar. "På kort sikt hoppas jag på en topplacering i Junior-VM, med fokus på segern." säger PG Andersson som just nu är i Monte Carlo inför VM-premiären i helgen. "På längre sikt är det världsmästartiteln som gäller.".
Att PG Andersson nu tar plats i SMS Challenge innebär att han förutom coachning och hjälp med träning får tillgång till det nätverk och de kontakter Bilsportförbundet kan erbjuda. Det inkluderar även marknadsföring, management, juridik och inte minst att förbundet hjälper till i arbetet att hitta sponsorer.
"Vi för i dagsläget diskussioner med ett flertal stora företag som vill in i rallysporten. Att finnas med på bordet i dessa diskussioner kan bli avgörande för en ung förare på väg upp" säger Kåge Schildt, ansvarig för SMS Challenge inom SBF. "Finansieringen är förarnas stora dilemma idag. Förhoppningsvis kan vi ge dem konkret stöd även på den punkten."

04-01-21 Kolsva MS flyttar Riddarhytterallyt
På grund av för lågt deltagarantal har vi beslutat att flytta Riddarhytterallyt till den 28/2 2004
Anders Pettersson Kolsva MS

04-01-20
Resultat efter första deltävlingen i KRC och Veterancupen

04-01-20 Stort bildreportage från Hälsingerallyt
Första deltävlingen i RM lockade 139 startande till de fem vintriga sträckorna utanför Hudiksvall. Motorsport4sale var ute på den dramatiska SS1 där många ekipage fick problem, där bland flera i den populära Klassiska rallycupen. Tillsammans med bilder från SS4 finns det nu ett 109 bilder stort reportage uppe på www.motorsport4sale.com

04-01-19 Rallymästerskap inleds i Fryksdalen.
Frykdalens MK är först ut som arrangör när årets upplaga av Västra Bilsportförbundets Öppna Rallymästerskap inleds lördagen den 24 januari. Då körs Frykdalsracet med start i Elofsrud, som ligger mellan Kil och Sunne. Rallyt omfattar tre sträckor, som körs två gånger vardera och ger en total sträcklängd på 27 km. Till start kommer drygt  70 förare och de flesta  är värmlänningar. Bara tiotalet förare kommer från andra landskap. -I konkurrens med tävlingar i Stugun och Kolsva får vi vara nöjda med startfältet, säger tävlingsledaren Peter Röjder. - Vägarna är isiga och fina och kan inte bli mycket bättre. Några bitar körs också på gamla fina klassiska Svenska-Rallyt-vägar.
Favoriter till totalsegern på lördag finns i en tunn fyrhjulsdriven klass. Där blir det en kamp mellan fjolårets topptrio i mästerskapet. Skaras Bengt Thorsell mot Fägres Håkan Svensson och Kils Mikael Gustafsson och alla kör Mitsubishi. Två andra lokala utmanare är Stefan Nilsson Munkfors och Lars Ekström från MK Ratten i Torsby. Tvåhjulsdrivna klassen bjuder på ett bra startfält, med volvoåkarna Kent Larsson Arvika, Patrik Gerdin Karlstad, Jimmy Olsson Storfors, Thomas Blåder Filipstad och Nicklas Karlsson Arvika. I riktigt vinterföre får nog de snabba volvoåkarna se upp för förare i framhjulsdrivna bilar, som Lars-Ove "Biffen" Olsson Forshaga, Stefan Åhsberg Arvika och Per Christensson Kil i Opel Kadett och Jan Olsson från Kil i VW Golf.
Så här gick det i Västras mästerskap ifjol: Klass 4WD: 1) Bengt Thorsell Skara, 2) Håkan Svensson Fägre, 3) Mikael Gustavsson Kil, 4) Conny Rolfsson Laxå, 5) Eddie Hörbing Degerfors och Johan Oskarsson Södermanland. Klass 2WD: 1) Kent Larsson Arvika, 2) Patrik Gerdin Karlstad, 3) Joakim Rydholm Dals, 4) Bengt Carlsson Vara, 5) Jimmy Olsson Storfors. (Bengt Thorsell och Kent Larsson vann mästerskapet också år 2002)
VBF / Jonny Persson

04-01-19 Skutskärsratten Skutskärs MS 18 januari
1) Björn Blackne, Börje SK Motor, Mitsubishi, 13.54, 2) Jan Wikström, Skutskärs MS, Toyota Celica, 14.02, 3) Mikael Åhman, Films MK, Ford Sierra, 14.06, 4) Lennart Wallmo, SMK Gävle, Mazda 323, 14.11, 5) Ulf Eriksson, SMK Tierp, Opel Corsa B, 14.18, 6) Tommy Bryfelt, SMK Tierp, Volvo 240, 14.20, 7) Tony Hanses, Woxnadalens MK, VW Golf, 14.26, 8) Göran Nilsson, Waxholms MK, Volvo 240, 14.29, 9) Krister Nordlund, Skepptuna MK, Ford Escort, 14.41, 10) Kjell Friberg, Enköpings MK, Opel Corsa, 14.48,
Resultat pdf

04-01-18
Resultat Hälsingerallyt SMK Hälsinge 17 januari

04-01-16 Mange svensker til Rally Elverum
Mange svensker er også påmeldt til Rally Elverum 2004. Løpet inngår i West Eurocup for Volvo Original.
Vi ønsker flere svensker til løpet våres. Her kan dem få god konkurranse fra Norske, Tyske og Svenske Volvo Originalførere. Hjelp oss å informer alle svenske Volvo Originalførere!!!!
Mer informasjon på linken
www.rallyservice.no. Bla. Startliste, Kart, SS beskrivelse etc.

04-01-16 Daniel Carlsson lanserar ny webbplats
Daniel Carlsson World Rally lanserar ny webbplats, som för övrigt skapats av Askås Internet- och Reklambyrå! Besök gärna sidan och säg vad du tycker om den. Det finns massor av olika intressanta erbjudanden som är nya för året!
www.danielcarlsson.com

04-01-15 Premiär för Dala Rally Cup 2004
Om 14 dagar (Söndagen den 1 februari) drar rallycupen i Dalarna igång igen, för att under 2004 avgöras över 10 st deltävlingar. I år tävlas det om priser till ett värde av nästan 160 000 kronor, (~80 000 kr i prispott, samt ungefär lika mkt i pokaler.
För några veckor sedan var det meningen att första deltävlingen skulle genomföras i Grangärde med en rallytävling, men tyvärr stoppade vädergudarna starten för de drygt 100-talet anmälda förarna. Men nu är det då dags för premiärtävling igen, och denna gång står Bärke MK för arrangörskapet.
Tävlingen kommer att köra på en tävlingsområde som blev mkt uppskattad av förarna förra vintern då den användes för första gången.
Tävlingen genomförs endast 4-5 mil från där Super Cupens deltävling 2 avgörs dagen före i Grangärdeskogarna. Ett ypperligt tillfälle att köra 2 rallytävlingar.
Rallytävlingen Humbosprinten !
Banans längd uppgår till 39 km varav ca 22 km utgör SS (1 SS köres 2 ggr). Första start sker kl. 10 från Smedjebacken. Startavgift endast 450 kr.
Tävlingsbanan har inte plogats, utan all snö har efter hand körts till med tunga maskiner de dagar då det varit mildväder, och nu har allt frusit samman och därför är förutsättningarna för en riktig vintertävling mkt goda.
Anmäl er på
www.abs.nu.
Information : Robert Forsberg 070-514 84 66. Anders Melin 0240-764 15, Helena Snell 073-684 51 27.

04-01-15 Dags att anmäla sig till Fryksdalracet 24 januari!
Rallyt innehåller tre sträckor som körs två gånger med service emellan, det ger totalt 6 mil varav 2,7 mil SS. Tävlingen körs med noter och ingår i Västra Bilsportförbundets Öppna Förbundsmästerskap samt Volvo Original Cup.
Anmälningstiden går ut fredag den 16 januari kl. 18.00, inbjudan och möjlighet att anmäla sig finner du på Motorsport i Värmlands hemsida.Gör slag i saken nu och anmäl dig till ett toppenfint rally!
Välkommen! hälsar Fryksdalens Motorklubb

Bildreportage från från EVB-kannan
Rasbo MK arrangerade första deltävlingen i Uppländska öppna C-förarserien. Hela 86 startande och sju debutanter var med på startlinjen. Nu finns ett 71 bilder stort reportage från tävlingen med ögonblick och dramtik från SS1,2,3 och 5 på www.motorsport4sale.com

04-01-12 Tobias Johansson kör Ford Focus i Svenska Rallyt.
RallyTeam Olsbergs och M-Sport samarbetar under Svenska Rallyt som går av stapeln i Värmlandsskogarna den 6-8 februari 2004.
Göran Henriksson, RallyTeam Olsbergs och Malcom Wilson, M-Sport, har träffat överenskommelse om att Tobias Johansson kör Ford Focus i Svenska Rallyt.
Bilen är en Ford Focus WRC 02 med uppdaterad specifikation och nytillverkat chassi Bilen monteras nu hos M-Sport i England för att bli klar i god tid inför Svenska Rallyt och teamet planerar nu för en heldagstest på vintervägar före starten i Svenska Rallyt.
RallyTeam Olsbergs har tidigare anmält Tobias till Svenska Rallyt med Teamets Toyota Corolla WRC men kan nu tillsammans med M-Sport sätta en ännu skarpare bil i händerna på Tobias.
Med tanke på Tobias fina insats med WRC Corollan under 2003 skall det nu bli spännande att se vad Tobias kan åstadkomma med Focusen i årets Svenska Rally. Tobias kom på 13:e plats i förra årets Finska Rally och följde sedan upp med en 12:e plats i England.
Olsbergs är "Official Partner of Peugeot Sport in the World Rally Championship" när Daniel Carlsson tävlar med 206 WRC.
Med Tobias Johansson i Ford Focus WRC och Daniel Carlsson i Peugeot 206 WRC ser Uddeholm Swedish Rally ut att bli ett mycket rafflande klubbmästerskap inom RallyTeam Olsbergs!!
Följ teamet på www.olsbergs.se

04-01-11 Thorszelius Motorsport: Co-drivern har ordet
Så var det äntligen dags att dra igång rallyåret igen. Det kändes som om det var rätt länge sedan man drog på sig hjälmen och kände fjärilar i magen. Årets första deltävling i SM var Bergslagsrallyt med bas i Hällefors. Arrangörerna hade fått till en beundransvärt komprimerad bana. 12,5 mil SS fördelat på 7 sträckor med start lördag kväll och målgång på söndagseftermiddagen. In i det sista var det dock osäkert om tävlingen skulle kunna köras men Kung Bore tog sitt förnuft till fånga och släppte till lite snö och en hel del minusgrader.
Extra spännande var det ju denna gång då det var premiär med vår nya bil. Den vita Toyota Corolla som Tobias Johansson i Olsbergs teamet så framgångsrikt körde förra året är nu i vår ägo och efter god omvårdnad av våra härliga kamrater/mekaniker så är den nu istället en helt genomgången och nyrenoverad blyertsgrå skapelse. På rekord tid dessutom, mycket starkt jobbat grabbar!
Läs mer

04-01-11 Tävlingsrapport från KP Motorsport
Årets första cuptävling i Peugeot Super Cup med Kent Persson Säffle MC avgjordes i Gol i helgen. 11 mil SS och totalt 27 mil över 7 st SS. Målsättningen var en pallplats och få känna på konkurrenterna och bilen.
Rekognoseringen på fredagen visade varierande sträckor men främst mycket snabba vägar där det kom att gå fullt på 6:ans växel. Vid 09:30 på lördag morgon var det dags för start. Tuffaste konkurrenten var Erik Nordahl som vann Peugeot Super Cup förra året.
Läs mer

04-01-10
Resultat Finnskogsvalsen MK Ratten 10 januari

04-01-07 Äntligen rallypremiär i Värmland
Lördagen den 10 januari kör MK Ratten sin Rallytävling Finnskogsvalsen med start & mål på Anttilaberget, Nyskoga som ligger några mil norr om Torsby.
I skrivande stund har det inkommit ca 80 tävlande. Bland förhandsfavoriterna finns som vanligt när det vankas rally på hemmaplan, Stig-Olov "stecka" Walfridson samt Karlstadssonen Oscar Svedlund med sina potenta Mitsubshi Lancer evo 7. I klassen 2 wd får nog Lars Hedqvist med sin Toyota Corolla högsta oddset för en seger på Anttilaberget.
Tävlingens största namn är Daniel Carlsson som ska agera efteråkare i Olsbergs Corolla WRC. Daniel vill ta vara på alla möjligheter till att få WRC-mil i kroppen inför Svenska Rallyt, där han debuterar som fabriksförare för Peugeot.
Björn "Nalle" Johansson gör "comeback" han ska nämligen agera föråkare i Lars-Erik Walfridssons välbeprövade Amazon

04-01-07 Bildreportage från Filmsprinten
Films MK arrangerade första deltävlingen i den nya Öppna Östra Sprintcupen. 52 startade och körde tre åk varav tiderna från de två bästa räknades. Se Dick Larsson, Ulf Eriksson, Pierre Keil och de andra rallyförarna sladda runt snövallarna i ett 67 bilder stort reportage på www.motorsport4sale.com

04-01-07 Daniel Carlsson tränar inför Svenska Rallyt
Daniel Carlsson ska under torsdag och fredag att träna med Olsbergs Toyota Corolla WRC. Det var ungefär två år sedan han och Mattias satt i en "fyrkrafsare", så han sätter stort värde på att de kan få disponera bilen av Göran Henriksson och RallyTeam Olsbergs under detta veckoslut.
Daniel berättar att det ska bli roligt och samtidigt ytterst värdefullt att få några "WRC-mil" i ryggmärgen innan starten i Svenska Rallyt, som faktiskt startar om en knapp månad. Daniel kommer att "ratta" fyrhjulsdrift även under lördagen när han ska köra ekipaget i Finnskogavalsen, som är en rallytävling uppe i Antillaområdet.
Han ska köra som så kallad "efter-bil", bakom hela startfältet, när de redan passerat. Syftet med rallyt och testdagarna ser han emellertid enbart som att det ger ett bra träningstillfälle, för att få upp fyrdriftskänslan inför debuten med 206:an i "Svenska". Stig-Olof Walfridsson, Oscar Svedlund samt Tobias Johansson, är några av de kända namn som är anmälda till helgens rallytävling uppe i Torsbytrakten.

04-01-06 Peter Zachrisson sexa i Sverigeserien
Peter Zachrisson Säffle MC, som kör i Volvo Original Elit B kom under söndagen på en sammanlagd fin sjätteplats i årets första deltävling i Sverigeserien, som ingick i Bergslagsrallyt. Slutresultatet är han nöjd med och höjdpunkten var sjävklart sträcksegern på den drygt 39 kilometer långa "Björnjägaren".
Läs mer

04-01-06 Eriknäsbosprinten Bollnäs MK 6 jan
Totalt
1) Niklas Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Celica, 1:46.19, 2) Magnus Mellqvist, SMK Söderhamn, Mitsubishi Evo 7, 1:47.02, 3) Göran Nyström SMK, Söderhamn Mitsubishi Evo 7, 1:48.38, 4) Jan Vikström, Skutskärs MS, Toyota Celica, 1:48.49, 5) Sten-Erik Eriksson, SMK Sundsvall, Nissan Sunny, 1:49.47
Övriga resultat TP Data

04-01-05 Tommy Vestlund Rally News
2004 års rally SM drog igång i Hällefors under helgen med det anrika Bergslagsrallyt. Vi skulle under lördag kväll och söndag klara av att åka ca 265km totalt med 125km SS (specialsträcka).
För oss med vinsten i Köpings SM avslutning i ryggen visste vi att vi var kandidater för seger. Men att det skulle bli en hård kamp på svårbemästrade vägar med lite snö och is
Läs mer

04-01-05 Bergslagsrallyt förevigat på bild
Bilder från från Bergslagsrallyt anno 2004 ligger nu uppe på www.motorsport4sale.com
Se Wicksells nya gula Subaru, PG:s Suzuki, nya Hondorna och en hel del till från depån, SS2 och servicen före nattuppehållet. Senare kommer det också bilder från söndagen och eventuellt lite filmklipp med ljud.
Mer bilder från Bergslagsrallyt
www.nofear-photos.com
www.ekasfoto.com
www.sportfoto.just.nu
www.seatoskyactionmedia.se

04-01-04 Filmsprinten Films MK 4 januari 2004
Totalt
1) Dick Larsson, Rasbo MK, Toyota Celica, 3.25,88, 2) Björn Blackne, SMK Uppsala, Mitsubishi Evo 6, 3.30,59, 3) Håkan Eriksson, Örsundsbro MK, Mazda 323, 3.31,82, 4) Jan Wikström, Skutskärs MS, Toyota Celica, 3.34,60, 5) Sören Olsson, Films MK, Ford Escort, 3.34,62, 6) Lennart Wallmo, SMK Gävle, Mazda 323, 3.34,84, 7) Roger Helén, Rasbo MK, Mazda 323, 3.35,80, 8) Ulf Eriksson, SMK Tierp, Opel Corsa, 3.38,82, 9) Tony Jansson, Almunge MK, Opel Calibra, 3.39,57, 10) Anders Eriksson, MK Rimo, Mitsubishi Evo 4, 3.39,93

04-01-02
Peugeot Orginal Cup 2004
04-01-01 TEAM Nicator utmanar i Afrika
Efter att lyckligt ha skingrat folkmassorna var vi på väg ut på första transporten om 26 km. Fortfarande stod det bastanta och välbeväpnade poliser i varje gathörn som, med tillhyggen, höll folk åt sidan och vägen fri för rallybilarna. Vi kände oss lika betittade och uppskattade som Drottning Silvia på sin första Eriksgatan.
Klädseln var klart Afrikansk och inriktade sig mera på komfort än flärd och säkerhet! På fötterna hade vi sandaler resp. Sparcoskor. Vem som hade vad får Du själv räkna ut.
Läs den spännande fortsättningen på
www.rally-racing.com