2003

2003
             

 Lars-Erik Torphs Minnesfond
Morgan Olssons Minnesfond
3x10 Classic Rally Cup
7-klubbarsserien
Dala Rally Cup
Klassiska Rallycupen
Mellansvenska Rally Mästerskapet
Nedre Norra BF Volvo Prisbonus
Peugeot Original Cup
Rallyklassikerna
Renault Clio Cup
Skaraborgs Rallyserie
Supermästerskapet
Suzuki Cup
Tarmac Cup
Västsvenska Rallyserien
Öppna Östgötamästerskapet Rally
Rallyserier och Rallycuper 2003
Läs om förarnas planer 2003


HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR 2002-2003

Resultat Marknadsnatta V. Östergötlands MK 25 oktober pdf
Resultat Ånnaboda-Rallyt Teknis MC 25 oktober
Resultat Frida Specialen Vänersborgs MK 19 oktober
Anmälda Humbosprinten Bärke MK 1 februari

Anmälda Dan Anderssons Minne Wesmanklubbarn 31 januari
Anmälda Z-Trofén Stuguns MK 24 januari
länk till StMK
Anmälda Vinterpokalen Sandvikens MK 24 januari
Anmälda Hälsingerallyt SMK Hälsinge 17 januari
Anmälda Finnskogsvalsen MK Ratten 10 januari

04-01-01 TEAM Nicator utmanar i Afrika
Efter att lyckligt ha skingrat folkmassorna var vi på väg ut på första transporten om 26 km. Fortfarande stod det bastanta och välbeväpnade poliser i varje gathörn som, med tillhyggen, höll folk åt sidan och vägen fri för rallybilarna. Vi kände oss lika betittade och uppskattade som Drottning Silvia på sin första Eriksgatan.
Klädseln var klart Afrikansk och inriktade sig mera på komfort än flärd och säkerhet! På fötterna hade vi sandaler resp. Sparcoskor. Vem som hade vad får Du själv räkna ut.
Läs den spännande fortsättningen på www.rally-racing.com

03-12-25 Grangärdesprinten inställd.
Regn, milda vindar och 6-7 grader varmt omöjliggör en rättvis och riktig vintertävling.
Tävlingen kommer därför att flyttas till söndagen den 7 mars istället, och köras som deltävling 3 i DRC 2004.
Premiären av Dala Rally Cup kommer nu istället att köras i Smedjebacken den 1 februari.
Deltävlingar 2004 :
Deltävling 1 Bärke MK Rally Humbosprinten 1 Febr
Deltävling 2 Norbergs MC Rally Norbergsvalsen 22 Febr
Deltävling 3 Grangärde RRC Rally Grangärdesprinten rallyt 7 mars
Deltävling 4 Bärke MK RS i Backe Uvbergsloppet 23 maj
Deltävling 5 SMK Hedemora Rally Ford Bilforum rallyt 12 Juni
Deltävling 6 Borlänge MK Rallysprint Mas sprinten 20 Juni
Deltävling 7 MK Kopparberg Rally Conny Wass Memorial 31 Juli
Deltävling 8 SMK Dala (Falun) Rally Rally Falun 21 Aug
Deltävling 9 Hofors MS Rally Kulsvängen 4 Sept
Deltävling 10 Ludvika MS Rallysprint Ludvika Rushen 18 Sept 

03-12-23
Mitsubishi jagar nionde segern i äventyret till Dakar
I år är Dakar Rally tillbaka med mål i Senegals huvudstad Dakar och med starten i Frankrike, närmare bestämt i Clermond-Ferrand. Det första publikprovet körs på nyårsdagen och målet i Dakar når de tävlande först den 18 januari. Då har de kört totalt 1.109 mil, varav 543 mil specialsträckor. I sanning bilvärldens största utmaning och äventyr.
Mitsubishi är Dakar Rallyts mest framgångsrika bilmärke. Olika versioner av Mitsubishi Pajero har vunnit tävlingen inte mindre än åtta gånger, bl.a. de tre senaste åren. I år startar Mitsubishi Motors med fyra fabriksekipage, varav tre Pajero Evolution. Dessa specialbyggda ökenvinnare körs av fjolårssegraren, japanen Hiroshi Masuoka, fransmannen Stephane Peterhansel samt italienaren och tidigare dubbla rallyvärldsmästaren Miki Biasion, medan tyskan Andrea Mayer kör en vanlig Pajero.
Läs mer

03-12-15 Daniel Carlsson utsedd till årets Suzukiförare
Daniel Carlsson befinner just nu i Japan för att motta "Suzukidriver of the Year". Han får utmärkelsen för sina enastående prestationer under året, med bland annat de framgångsrika segrarna i Finland och Wales, som de riktiga höjdpunkterna. Daniel sätter högt värde på att få detta pris. Det är ett bevis på att Suzuki Motorsport har uppskattat mina resultat och mina framgångar under 2003, berättar han stolt.
Daniel har förhoppningen att relationen mellan honom och Suzuki fortsätter att var så goda som de är för närvarande. Till sist lyckönskar han Suzukis framtida motorsportssatsning och hoppas att det leder till att fler upptäcker Suzukins fördelar, både på och utanför rallyvägen! 
DC WR tar tillfället i akt och erbjuder alla så här i juletider, att köpa keps, av modell 2003, för endast 100 kronor! gå in på daniels
webbplats och beställ redan idag!
Erbjudandet sträcker sig till och med 5:e januari 2004!

03-12-15 Resultat Östersunds Superspecial Stage
Premiären på Östersunds nya Superspecial Stage på Travbanan blev en succe. Mycket välarrangerat,med många spännande heat och bra tryck på publikplats.
Vinnare i 4WD Keneth Bäcklund Vara. Vinnare i 2 WD Stefan Jonsson Vännäs
Resultat pdf

03-12-15 Solstarundan inställd
På grund av det rådande väderläget har Karlstad MC Bil beslutat ställa in sin tävling Solstarundan.

03-12-14 Lecab Rally Cup - premiären flyttas framåt
Det rådande väderläget har gjort det omöjligt för arrangerande Munkfors Motorclub att köra premiärtävlingen i Lecab Rally Cup den 20:e december.
Klubben satsade på att flytta tävlingen en vecka och vänta in vintern, men förgäves. Kommande vecka är det idel plustecken framför temperatursifforna i väderleksprognoserna och klubben kan inte riskera att köra sönder vägarna som rallyts specialsträckor är förlagda till.
Tävlingen MunkforsSågar Munkrundan flyttas nu framåt till ett ännu ej fastslaget datum. Klubben kollar ett antal tänkbara datum under den kommande vintersäsongen och meddelar efter årsskiftet nytt tävlingsdatum.

03-12-13 Jämtlands MK Nuttevalsen 13 december
Länk till Jämtlands MK

03-12-07 Tobias Gustafsson sken mest i finvädret
Det blev till slut favoritseger i årets Offerdaling som kördes I Tulleråsen I lördags. Bäste länsbo blev Peter Ågren, JMK som blev tvåa, efter en tämligen hård fight med slutsegraren, Tobias Gustafsson, SMK Östgöta.
Inför helgens rallytävling, Offerdalingen var det många som med viss oro för oväder såg fram emot tävlingens fem specialsträckor i skogarna runt Tulleråsen.
När väckarklockan ringde på lördagsmorgonen var dock med ett stort leende länets motorentusiaster kunde bege sig mot tävlingen. Strålande sol och i det närmaste vindstilla. Snacka om väderomslag.
Läs mer

03-12-07 Brist på tjäle och snö flyttar rallypremiären
Det rådande väderläget med långvarigt lenväder har gjort det omöjligt för arrangerande Munkfors Motorclub att köra premiärtävlingen i Lecab Rally Cup den 13:e december.
Tävlingen MunkforsSågar Munkrundan flyttas nu en vecka framåt och klubben hoppas på en vit jul i Munkfors med omnejd. Inte en gnutta snö och is finns nu på specialsträckorna, som nu under helgen frusit till efter ett par dagar med minusgrader. Och bättre väder verkar det inte bli under veckan, då det spåtts plusgrader över hela Värmland. Klubben får nu förlita sig till nästa helgs förväntade snöväder och att minusgraderna följer efter.
Så här långt har ett 40-tal förare anmält sig till tävlingen. Munkfors Motorclub förlänger nu ordinarie anmälningstid fram till den 12 december. Lecab Rally Cup utökar Lecab Rally Cup kommer i 2004 års version att innehålla 9 deltävlingar, med Degerfors RC som nuy arrangör i cupen. Degerfors kommer att köra en rallydeltävling i maj.
Preliminär tävlingskalender för LRC 2004:
deltävling 1. 20 December 2003. MunkforsSågar Munkrundan, Munkfors MC, RY
deltävling 2. Midvintersprinten, Hällefors MK, RS/2
deltävling 3. Femtåracet, Likenäs MK, RS/2
deltävling 4. Degerfors RC, RY
deltävling 5. Structosprinten, Storfors MK, RS/2
deltävling 6. Säffle MC, RS
deltävling 7. Juli 2004. Gröna Dalen-rundan, MK Ratten, RY
deltävling 8. Juli 2004. Ekesbergsracet, Ekshärads MS, RS/2
deltävling 9. Tossebergsklätten, Fryksdalens MK, RS/2

03-12-07 Rallyframgång för Roger Andersson på Kanarieöarna
Rallyframgång på sydlig breddgrad för Roger Andersson/Thomas Carlsson! Inbjudna av VW Motorsport England, körde SMK Valdermarsviks Roger Andersson och Katrineholms MK's Thomas Carlsson, in på en meriterande 2:a plats i "Rally DesMasPalomas" som avgjordes under lördagen den 6/12 på Kanarieöarna. Efter en tuff fight med en finländare.. om segern på den populära semesterön's största rallytävling, fick paret Andersson/Carlsson nöja sig med att kliva up på pallen som klar tvåa. Detta efter att däcken tagit mycket stryk i värmen.. och att de på varje sträcka tvingades köra ikapp och förbi framförvarande långsama ekipage, en manöver som naturligtvis tar tid varje gång på de normalt smala Kanariska slingrande asfaltsvägarna.
Det hela började med ett telefonsamtal hem till Roger, i andra änden var chefen för VW Motorsport England som undrade om Roger/Thomas var intresserade att ratta en av engelsmännens fabriksbilar. Efter ca 1 sekunds fundering var väl svaret givet,
-När åker vi!
Och på den vägen var det när Roger&Thomas för andra året på raken blev inbjudna att köra för VW Motorsport nere på Kanarieöarna. Att de sen blev 2:a i år efter förra årets 9:e plats efter div strul och punkteringar, var ju ett klart lyft som både de själva och "uppdragsgivaren" VW Motorsport var klart nöjda med, med tanke på att Roger inte tävlat mycket under 2003. Visst har han vunnit Östergötlands RS-Serie, men några "stora" tävlingar har det inte varit, och framför allt inga slingriga asfaltsvägar bland bergen med diken djupa som en avgrund.
Paret med familjer avslutar nu sin "rallysemester" under några dagar i solen på sydliga breddgrader, en drömavslutning på motorsportåret.
Mer info finns på:
www.ra-motorsport.com

03-12-07 Snart är det jul igen och efter julen går det fort...
Vi vill påminna om att den 24 januari 2004 kör Fryksdalens Motorklubb sin traditionella vintertävling! Trots det miserabla vädret senast så genomfördes tävlingen på ett för oss alla mycket bättre sätt än vi trodde, det fanns ju is kvar ute skogen och vi fick faktiskt en hel del beröm för bansträckningen. Glädjande nog finns nu planer på att utöka rallyt till tre sträckor som körs två gånger, vilket ger ca 2,6 mil SS, totalt 6 mil. Om detta går i lås så ger det en kompakt tävling med relativt korta transportsträckor. Med noter, skall tilläggas. Vad sägs om det?!
Planera in 24 januari redan nu!
Fryksdalens Motorklubb

03-12-06 Offerdals MK Rally Offerdalingen 6 december
Totalt
1) Tobias Gustafsson, SMK Östgöta, Mitsubishi Lancer, 34:07, 2) Peter Ågren, Jämtland, Mitsubishi Evo 6, 34:23, 3) Michael Söderholm, Jämtland, Toyota Celica, 35:35, 4) Jan Bergetorp, Offerdal, Seat Ibiza, 35:55, 5) Lasse Sällström, Jämtland, Mitsubishi EVO 3, 36:01, 6) Mikael Eriksson, Jämtland, Mitsibishu EVO 6, 36:02, 7) Mikael Dahl, Teknis MC, Mitsubishi EVO 3, 36:04, 8) Patrik Åkerman, Ljusdals MK, Ford Escort Coswor, 36:15, 9) Benny Persson, Ljusdals MK, Toyota Corolla, 36:18, 10) Mattias Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 36:36, 11) Pether Lindblom, Offerdal, Opel Astra, 36:45, 12) Lars Sjöström, SMK Hälsinge, Peugeot 306, 37:14, 13) Bosse Hemmingsson, Jämtland, Volvo 242, 37:15, 14) Jan Sundkvist, Offerdal, Volvo 940, 37:24, 15) Anton Bernats, Strängnäs AMS, Volvo 242, 37:47

03-12-05 Peugeot satsar på rallycup och nya bilar
Tre nya Grupp N-bilar till Svenska Rallyt och fortsatt satsning på Peugeot-cupen i rally. Det är de viktigaste uppgifterna just nu för Peugeot Sport Sverige och teamchefen Gert Blomqvist.
- Peugeots nya bil i Lilla Grupp N - Peugeot 206 RC - blir klassad i april och vi bygger just nu tre bilar, som ska gå som förbilar i Svenska Rallyt i februari.
- Vi ska dessutom utveckla bilen för nordiska förhållanden - dvs grus och vinterväg - medan Peugeot i Frankrike tar hand om utvecklingsarbetet för asfalt, berättar Gert Blomqvist.
Den nya bilen är mindre än 306:an, som i dag är en framgångsrik bil i den tvåhjulsdrivna Grupp N-klassen. Förmodligen blir den också några kilo lättare.
- 206:an är mycket intressant. Inte minst för att 2-litersmotorn redan från början lämnar 183 hästar, säger Gert.
Läs mer

03-12-05 TEAM Nicator på väg mot Afrika
Kan Axelsson/Damstedt upprepa Mikkola/Palms bedrift i East African Safari Rally? Åter ett svensk/finskt ekipage i världens tuffaste rally. 5000 km på obefintliga vägar genom tre afrikanska länder, från havsnivån i Mombasa till Ugandas 2000 m.h.ö och tillbaka. Allt skall göras på 10 dagar och den längsta specialsträckan 243 km. Läs om förberedelserna del 2
www.rally-racing.com/

03-12-03 Erbjudande förare FIA Snow Cup 2004
FIA Snow Cup 2004, Northern European Region med en total prispott på 2500 Euro
Finlands, och Sveriges EM arrangörer på vintern har kommit överens om att genomföra FIA Snow Cup 2004, Northern European Region.
Ingående tävlingar 2004 är:
Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, Finland 30.1 &endash; 1.2 2004
Snow Rally Sweden, Östersund, Sweden, 13.2-15.2 2004
De team som är intresserad av att delta i Arctic Lapland Rally och därmed i FIA Snow Cup 2004, kontakta Pontus Sandell tävlingsledare för Snow Rally Sweden om eventuella möjligheter att få sitt deltagande subventionerad i det Finska rallyt.
Pontus Sandell 070-658 05 30 pontus@snowrally.se
www.snowrally.se/

03-11-29 Daniel Carlsson besegrad i Junior ROC
Daniel Carlsson lyckades tyvärr inte med att vinna Junior ROC. Vann gjorde istället Belgaren Duval, som med cirka två EVO VII-längder kom före DC över mållinjen. Daniel berättar att han gjorde några småmissar på banan och han hade nog kunnat besegra Duval om inte detta hade inträffat.
Läs mer

03-11-28 Tvåhjulsdrivet i topp på 7-klubbarserien
Det blev tvåhjulsdrivna ekipage i toppen på årets serie. Segrade gjorde Bo Almgren SMK Arboga endast en poäng före Kenth Widen Enköpings MK trea blev Anders Ellner SMK Kungsör.
I den speciella serien för C - förare vann Robert Karlsson SMK Köping ganska överlägset 13 poäng före Fredrik Lindelöf SMK Sala med Staffan Jansson Västerås MS på tredje plats.
Läs mer

03-11-26 Minst åtta VM-rallyn för Daniel Carlsson
Efter hemkomsten från Paris och Peugeots HQ så ser Daniel Carlsson med mycket stor tillförsikt fram emot nästa säsong. Mötet med Peugeotledningen var positivt och mynnade ut i minst 8 VM-rallyn under 2004. I dessa tider då flera team aviserat både nedskärningar och nedlagd tävlingsverksamhet så menar Daniel att det käns helt suveränt att få den här chansen i Peugeot Sport. Just nu är Daniel på väg till Gran Canaria för att delta i "Race of Champions", för första gången
Läs mer

03-11-26 TEAM Nicator utmanar i Afrika


Kan Axelsson/Damstedt upprepa Mikkola/Palms bedrift i East African Safari Rally? Åter ett svensk/finskt ekipage i världens tuffaste rally. 5000 km på obefintliga vägar genom tre afrikanska länder, från havsnivån i Mombasa till Ugandas 2000 m.h.ö och tillbaka. Allt skall göras på 10 dagar och den längsta specialsträckan 243 km. Läs om förberedelserna.....
www.rally-racing.com/

03-11-26 Fet prispott ska sätta fart på Uppländska Öppna C-förarserien
Nu tar rallyentusiasterna i Uppland nya tag för att stöda och inspirera unga rallyåkare genom en nysatsning på Uppländska Öppna C-förarserien 2004. Upplands Bilsportförbund vill ge C-förarna högre status genom att de har något riktigt bra att tävla om - en rejäl prispott. Och sponsorintresset visade sig vara enormt.
Upplänningarna drar på C-förarserien största möjliga konkurrens genom att göra den öppen, d v s tillgänglig för alla som vill vara med och ha roligt, oavsett hemdistrikt.
Öppna Uppländska C-förarserien är emellertid mer än bara detta. Man kör också en särskild klass för tjejerna, Tjejmästerskapet, som alltså får mer än bara det officiella Riksmästerskapet att tävla om.
Dessutom kör i samma serie klasserna Klassiker och Veteraner (bilar t o m 1965 respektive 1966 - 1974) om en egen del av prispotten, som för närvarande uppgår till totalt 60 000 kronor att fördelas mellan de tre huvudklasserna C-förare, Tjejer och Klassiker/Veteraner. Därmed får Uppland och Mälardalen en parallell klassiker/veteranserie till uppskattade 3 x 10 Classic Rally Cup i Skåne och Småland.
Korta fakta Uppländska Öppna C-förarserien
Öppna Uppländska C-förarseriens tävlingskalender: 11 januari, Rasbo MK, EVB-trofén; 18 januari, Skutskär; 31 januari, Almunge MK; 14 februari, Rasbo MK, Bemek-trofén; 31 maj, Örsundsbro; 18 september, Rimo MK; 25 september, Skepptuna MK. Fem tävlingar av sju kommer att räknas i totaltabellen.
Ytterligare upplysningar om Öppna Uppländska C-förarserien genom Anders Bäfve (C-förare) 0739-25 05 65 och Christer Norling 070-689 34 20; Maria Lindvall (Tjejer) 0730-61 21 78; Stefan Gustavsson (Klassiker och Veteraner) 0174-714 88.

03-11-25 Det är dags för vinterrallypremiär i Munkfors
Den första deltävlingen i Lecab Rally Cup 2004 körs redan i år. Den 13:e december varvas motorerna upp i Munkfors då Munkfors Motorclub bjuder in till rallyt MunkforsSågar Munkrundan. Det har blivit något av tradition med rally runt luciatid i Munkfors. Det är sjätte gången som MunkforsSågar Munkrundan körs som vintertävling sedan starten av denna 1995. Snön faller.
I skrivande stund faller snön över specialsträckorna och kvicksilvret håller sig på rätt sida om nollstrecket inför rallypremiären på vintervägar. Vi kan bara hoppas att vädrets makter står oss bi även denna gång och att vi får lika perfekta förhållanden som vid fjolårets tävling.
Intresset från rallyförarna är däremot är ljumt inför premiären. Endast 16 anmälningar har trillat in med två och en halv vecka kvar till start. Så här dags förra året var det ett femtiotal åkare anmälda. Väntar ni rallyåkare på mer snö och kyla, eller har ni inte bilarna klara?
Munkfors Motorclub erbjuder 37 kilometer specialsträckor av omväxlande karaktär ute i skogarna öster om Munkfors. Högkvarter för tävlingen med start och mål är vid Forsnässkolan i Munkfors. Därifrån rullar de första tävlande ut klockan 11:00 på luciadagen, lördagen den 13 december.
Vi i Munkfors Motorclub hälsar media, publik och rallyfolket hjärtligt välkomna till en fartfylld lucia-afton i Munkfors den 13:e december.

03-11-22 Testvägar för rallykörning i Rissna Jämtland
Läs mer

03-11-21 Jari Saarinen 40 år!
Mantorps rallyfantom Jari Saarinen lämnar "junioråldern" och träder över tröskeln in i seniorstadiet då han lördagen den 22 november fyller 40 år!
Därmed kommer redan nu förklaringen till varför han kommer att ses stödjande på en käpp på serviceplatserna nästa säsong. Mekanikerna håller som bäst på att montera fästanordningar för käppen i WRC-Escorten så att han kan ha med sig den ut på sträckorna också.
Teamet och övriga vänner ber att få gratulera på födelsedagen och planerar självklart "inte" att utföra några bus!!!

03-11-17 Helmia satsar ungt i rally
Helmia gör en ungdomssatsning i rally för att trygga återväxten av värmländska rallyförare. Vi har några duktiga värmländska juniorförare som har visat framfötterna i internationella tävlingar. Det gäller att redan nu vaska fram återväxten efter Daniel Carlsson, PG Andersson och Oskar Svedlund.
Satsningen görs i Västra Bilsportförbundets Volvo Original Cup och dess reglemente gäller i sin helhet, kompletterat med inbjudan och regler för själva Cupen.
Alla A och B-förare som är mellan 18 och 25 år, fyller max 25 år under 2004, med licens i en värmländsk motorklubb har chansen att tävla om prispotten. Prispotten i A och B-förarklassen fördelas från första platsen ner till åttonde plats. Dessutom får de tre främsta A och B-förarna ett hederspris, när det drar ihop sig till prisutdelning i Cupen någon gång nästa höst. En liten morot är att varje deltagare i Helmia:s Cup, utöver hederspristagarna, som fullföljt cupen, åkt det antal tävlingar som skall räknas för slutställningen, erhåller en minnesplakett att de deltagit under år 2004.
Du som är intresserad av Cupen måste anmäla dig på en anmälningsblankett, som du kan beställa från erik waldenström på telefon 0565-50041 eller 070-6340100. Här kommer du också, att kunna beställa Cupens inbjudan och regler.
Den första tävlingen i serien är Fryksdalens MK:s tävling Fryksdalsracet den 24 januari 2004. Serien ska bestå av 10 stycken deltävlingar inom Västra Bilsportdistriktet.

03-11-16 Team Olsberg fortsätter sin satsning på Daniel och Tobias
Team Olsberg har blivit det mest framstående rally teamet i Sverige någonsin. Aldrig har vi haft ett team som satsar så hårt på att ta fram våra junior och hjälpa dom vägen.
Det team chefen Göran Henriksson lyckats med på 4 år, är inte Svenska Bilsportförbundet i närheten av trots sina miljonsatsningar.
Läs mer
www.rallysportnews.se

03-11-15 Rovanperä ute i kylan
Harri Rovanperä har inte något kontrakt med Peugeot. Det har framkommit att han inte har något påskrivet kontrakt inför 2004 års säsong. Detta trots att Peugeot tidigare gått ut och bekräftat honom som andreförare.
Läs mer
www.forza-motorsport.se

03-11-15 Nu har Dick Wiksell bestämt sig. Kommer i ny bil
Subaru åkaren Dick Wiksell från Uppsala har under detta år funderat på att lägga av med rally för att göra något annat. Men nu är det klart, han kommer att satsa på rally även nästa år.
Läs mer
www.rallysportnews.se

03-11-15 Mats Thorzelius i en Olsberg Corolla
Mats Thorzelius har i dagarna köpt en av Toyota corollerna från team Olsberg.
- Vi vill inte satsa på att vara tvåbilsteam eller binda oss vid en speciell bil,
Läs mer
www.rallysportnews.se

03-11-14 Norsk versjon av Race of Champions
NMK Elverum ønsker å lage et norsk race of champions, slik at publikum får se Norges og kanskje Sveriges beste rallyførerne konkurrere mot hverandre, med mellomtider og speakertjeneste.
Intensjonen er å arrangere et lite minirally i romjula for publikum og TV, slik at det på sikt vil bli et meget attraktivt julearrangement for publikum, både i skogen og foran skjærmen. Det er også ønskelig å få sendt løpet på TV, med mellomtider og lignende.
Det satses på ca. 50 startende, hvor de fleste deltagerne vil bli innbudt. Ønske er å få de beste i Gr. A8, Gr. N4 og Nasjonal klasse til start osv. Det vil muligens også åpnes også for vanlig påmelding, men arrangøren vil da ha rett til å plukke deltagerne ut fra listen med påmeldte.
Beskrivelse av løpet: Det vil bli et minirally bestående av 1 fartsprøve som kjøres 2 ganger. Fartsprøven er ca 12 km lang og ligger i Elverum. Fartsprøven er en meget variert skogsbilveg. Det er også tenkt en spikertjeneste med mellomtider for publikum, rett før mål på etappen. Disse mellomtidene vil også kunne bli brukt under en TV-sending for å gjøre spenningen enda større. Vi ønsker å snu startrekkefølgen i "andre omgang" slik at den beste kommer til slutt, for å lage spenningen enda større under løpets gang.
Rallyts hemsida

03-11-10 Nya Clio, ny bil för Patrik Sandell
I helgen blev det klart med ny rallysatsning för Patrik Sandell, Jämtlands MK som under nästa år får en "vinnarbil" i garaget.
Från att under de senaste åren kört Seat kommer det i framtiden istället rattas Renault för Östersundaren, Patrik Sandell. En bil som ska ta Patrik till toppen av SM-tabellen...är det meningen. Väntan att få en bil klar till nästa år har varit lång och sedan SM-finalen för två månader då det har ekat ordentligt i garaget hemma hos familjen.
Den Seat som tidigare stod där såldes direkt efter den finalen och sedan dess har frågetecknen varit många om vad som ska rattas under 2004. Men även om alternativen har varit ett flertal, så har det hela tiden lutat åt en satsning i nya Renaults Clio.
Läs mer
Sea to Sky- Action Media

03-11-03 Andreas Erikssons Focus WRC i Motorjournalen
Peter Sundfeldt provkör Andreas Erikssons Focus RS WRC i Motorjournalen på Kanal 5, 3 november klockan 20.00. Kolla in Motorjournalen på Kanal 5 ikväll klockan 20.00 där den alltid lika gasglade programledaren Peter Sundfeldt provkör Andreas Erikssons Focus RS WRC samt gatversionen av den samma Focus RS.

03-11-03 Bilder och filmklipp från Marknadsnatta
Nu ligger det ett 85 bilder stort reportage från nMarknadsnatta uppe på www.motorsport4sale.com med ögonblick och dramatik från SS2 och SS4.

03-10-30 Rally-VM live i TV
Nasta helg blir det livesandning fran rally-VM i England. Du som har mojlighet att fa in NRK ska satta pa TV:n 11.50 pa sondag. Det borjar med en forberedande timme i studion, narvarande ar ett flertal gaster. Klockan 14.04 borjar direktsandning fran sista strackorna. Ska Norge fa sin forsta varldsmastare i rally? (Kalla: www.norsk-rally.com)
Sandningen ar en fingervisning vart rally ar pa vag, i Sverige har vi tyvarr inte kommit lika langt som i vart vastra grannland. Nasta ar kan dock bli ett bra TV-ar for svenskt rally. Enligt obekraftade kallor arbetas det for sandningar fran VM, SM och Super Cupen.
PS. Vi sympatiserar med Thorszelius Motorsport angaende rally-SM. Vi vill ha fler spektakulara bilar, inte mindre!
Henrik Carlsson Frame production.se

03-10-29 Daniel Carlsson kör Race Of Champion
Daniel Carlsson har fått en inbjudan till att medverka i årets upplaga av Race Of Champion, 29-30 november, som en av tre svenska deltagare. De andra två är Tony Rickardsson och Formelföraren Björn Wirdheim, som ersätter skadade Kenny Bräck.
Daniel ska genomföra en kvalificeringsomgång under lördagen för att om möjligt försöka ta sig till huvudtävlingen på söndag. Daniel menar att det är väldigt roligt och samtidigt hedersamt att få en sådan här inbjudan där alla världsstjärnor på både två och fyra hjul är med och deltar. Målet är helt klart att komma till söndagens finalkörning!
Läs mer på
www.danielcarlsson.com

03-10-28 Bilder Klubbmästerskap Dals MK
www.racebilder.nu är nu uppdaterad med några enkla bilder från Dals MK´s klubbmästerskap i Högsäter den 26/10

03-10-28 Kent Perssons fantastiska rallysäsong


Kent Persson från Årjäng har återigen gjort en fantastisk säsong i rally. Han har kört med två bilar, en Golf Mk2 i Ekonomiklassen i Tarmac Cup och en Suzuki Swift Mk2 i Suzuki Cup. Han har kört på en extremt låg budget. Men det blev ändå seger i båda cuperna utan en skråma på någon av bilarna.
I Suzuki Cup bröt han första tävlingen med växellådsras, det var enda plumpen i protokollet i år. Efter den dåliga inledningen följde fyra raka segrar. Inför sista tävlingen räckte det för Kent att komma minst åtta för att vinna serien. Han kostade på sig att köra på säkerhet och blev trea i sista tävlingen.
I Tarmac Cup körde han sex tävlingar med sin ekonomi-Golf och vann alla sex! Dessutom körde han Structosprinten och vann den tävlingen för tredje året i rad och fick därmed behålla vandringspriset. Kent har oftast haft pappa Kjell i kartläsarstolen, men ibland har en sponsor fått åka med istället.
Nästa år skall Kent köra en Peugeot 206 Grupp A i Norge. Där kör man Peugeot Cup med 206 medan man i Sverige kör med 306 i Grupp N skick. Kent räknar också med att få kortare resor om han kör i Norge.
Det känns helt otroligt att denna jättetalang från Årjäng inte har uppmärksammats i rallysverige. Jag tror inte att det är många som kan matcha hans resultat, i synnerhet inte med den budgeten! Vi får hoppas att det går lika bra för Kent nästa år och att han får chansen att köra SM eller internationellt snart.
Bengt-Åce Liljevind - www.racefoto.se

03-10-27 Team SimonEmil.com & ADAC-3-Städte-Rallye
Team SimonEmil.com's säsongsavslutning 2003 den Tyska Mästerskap och EM deltävlingen ADAC-3-Städte-Rallye, tog slut redan efter 4 sträckor. Efter att ekipaget inlett starkt på ss 1 med en 4:e tid i N3 klassen, fick man tekniska bekymmer på ss 2 och tappade drygt 1.5 minut. Problemen rättades dock till på servicen inför ss 3. Här sattes återigen en gångbar tid, den 3:e i klassen. Efter ett par "påbromsningar" på ss 4 hade man tappat ca 2 minuter på täten.
- Frustrerande att vara med i toppen men ändå inte kommenterar Emil
Teamet valde dock att vara hoppfulla. Alla lördagens sträckor skulle köras på grus och historiskt sett brukar vi svenskar ta in mycket tid då. Men när bilen skulle köras in för service efter ss 4 vägrade den starta. Simon och Emil puttade dock bilen genom tidkontrollen och in i service. Ett febrilt arbete inleddes av i stort sett alla svenskar på plats. Felet var dock mycket svårt att upptäcka. Ingen trodde på det som till slut visade sig vara felet, en startmotor som kastade om all ström och kortslöt bilens elsystem. När detta uppdagades var respittiden redan ute och tävlingen över.
Teamet väljer dock att lyfta fram den erfarenhet man införskaffat. Under de drygt 7 mil ss man var med i tävlingen. Vi fick prova på att åka mycket asfalt och lite grus på både slicks och intermediatdäck. Vi fick också skriva egna noter och prova dem "flat out" i tävlingstempo. Detta tillsammans med all logistik och uppladdning som krävs för att komma till start i en tävling av denna dignitet, gör teamet många erfarenhet rikare och definitivt starkare!
Rikard Gunzenheimer

03-10-27 Tarmac Cup = Succé!!
Med facit i hand kan vi konstatera att Tarmac Cup ligger rätt i tiden. Ett mycket stort intresse har visats, och ca 160 olika förare har kört deltävlingar i cupen, varav 12 st kört samtliga.
Inför nästa år ryktas om att det tillkommer ytterligare några deltävlingar, mer att läsa om detta kommer under hösten på cupens hemsida
www.tarmaccup.com
Där återfinner ni även årets resultat.

03-10-26 Jari Saarinen Rally ÖÖM-mästare för tredje gången
Finaltävlingen i Rally ÖÖM Marknadsnatta i Västra Östergötlands MK blev väl kanske inte den riktiga tävlingen med full attack av förarna på sträckorna tack vare att de var fläckvis isbelagda. Segerherren Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna litade mer på sitt eget seende denna gång än han litade på Jon Magnussons notläsande. Det är inte roligt att åka på ett sådant sett men vi var tvungna för vi ville inte riskera bilen. Likadant resonerade tvåan i tävlingen och även i Rally ÖÖM Mikael Lindqvist, SMK Östgöta.
 - I vissa lägen på tävlingen kröp vi fram ungefär som Bambi på hal is, sade Jari och fick medhåll av kartläsaren Jon.
Segermarginalen blev 2,1 sekunder till Mikael och för båda var det troligen sista tävlingen för denna säsong. Inför nästa säsong var det ingen av dessa två som hade något klart ännu. Det var tredje gången för Jari att vara i topp som mästare och därmed vunnit vandringspriset för alltid. En som höll på att ställa till det för Mikael var hans klubbkompis Tobias Gustafsson i sin Mitsubihi Lancer Evo 6. För efter två sträckor ledde han med tre sekunder över WRC-föraren i SMK Östgöta. På den tredje tappade Tobias 20 sekunder på bland annat en för snabb infart i en hårnål där han kom baklänges samt att han fick en punktering cirka fyra kilometer innan målet. Han' lyckades att behålla den totala tredjeplatsen efter detta in i mål och det var han nöjd med.
B-förarna i Grupp H hade startnummer från 120 upp till 147 och kanske ha en liten fördel av att de kunde se lite lättare var det var halt. Av tiderna att dömma var de på alerten ordentligt då de belade placering 4-7 totalt. Bäst lyckades Eskilstunaföraren Niklas Lundqvist med sin Volvo 240 som endast var tolv sekunder efter Tobias G i mål. Han var överlägsen i klassen då närmaste konkurrent var hela 19 sekunder efter och det var var Simon Johansson, Filipstads MC. SMK Östgöta skördade framgångar i Marknadsnatta då Roland Eliasson trea i Grp H och sexa totalt. Arrangörsklubbens Mikael Brodd var bäst i fråm den och blev sjua totalt. I A-förarnas Grp H-klass segrade Timo Huovinen, Finspång och blev åtta totalt.Tvåa här var Haninges Ronnie Österberg femton sekunder efter men sju före Daniel Damberg, SMK Motala på tredjeplats. Emellan de två sistnämnda A-förare rattade B-förarna Martin Liljeblad, SMK Eksjö och Robert Forsberg, Bärke MK sina ekipage.
Segrare i B-C-förarcupen blev inte helt oväntat gotlänningen Johan Holmberg som till Marknadsnatta inhandlat en av Harry Jokis VW Golfar. Enligt Johan var det värre "klös" i den än i Opeln som stod kvar i garaget. Han vann nu sin klass med närmare två minuters marginal. Hans värste konkurrent om titeln var Linköpings Mårten Rydh försvann på avslutningssträckan. När han ledde klassen inför den sista sträckan. Tvåa i mästerskapet blev nu i stället Johans klubbkompis i Gotlands MF Bil Johan Hederstedt. I veteranklassen gjorde hemmasonen Thomas Andersson en fenomenal körning på långa sträcka tre och var hela halvminuten före närmaste konkurrent. I mål var segermarginalen 27 sekunder till Ludvikas Jan Erik Eriksson.
Även i Volvo Original var det framgång för SMK Östgöta genom att Klas Karlsson var överlägsen i Elit och var 45 sekunder före Ingvar Nilsson, Hällefors i sin Volvo 740. Klas tid räckte till en nittondeplats totalt vilket tyder på att der inte behövdes en stark bil för att göra resultat utan att även köra med insidan räcker många gånger. I elit Grupp E segrade Per danielsson, Vimmerby bland C-förarna Niklas Karlsson som varit överlägsen hela året i sin klass.
Det var också säsongsavslutning för Suzuki cup och i Marknadsnatta segrade Kils Ulf Berggren men det räckte nu inte till emot Kent Persson som slutade trea i tävlingen. Kents resultat räckte nu att han passerade Ulf i sammandraget och vann cupen.
De allra flesta förare var nöjda med tävlingen trots det rådande väglaget som nu inte arrangören rådde på trots att de gjort allt de kunnat för att förarna skulle trivas.
Thomas Godhe

03-10-26 Jari Saarinen vann ÖÖM
MSK Kvarnvingarnas Jari Saarinen och hans co-driver Jon Magnusson vann den avslutande tävlingen i det öppna östgötamästerskapet (ÖÖM), Marknadsnatta. De tog även hem segern i hela mästerskapet, endast en poäng före SMK Östgötas Mikael Lindqvist. Det stora samtalsämnet för dagen var dock de förrädiska förhållanden som rådde på sträckorna. Efter den senaste tidens kyla och snöfall var det en hel del is på vägarna vilket ställde till med stora problem för de tävlande.
Marknadsnatta bestod av fyra sträckor och direkt i första kurvan på första sträckan blev Jari och Jon överraskade av isen och halkade av vägen. De lyckades trots detta ändå vinna sträckan. De vann även SS2 och SS3 och hade inför den avslutande sträckan en ledning på cirka tolv sekunder till tvåan Mikael Lindqvist. Eftersom Kent Larsson, som ledde mästerskapet inför finaltävlingen, körde av på SS3 så skulle den sista sträckan också avgöra om ÖÖM-guldet skulle hamna hos Saarinen eller Lindqvist.
Med sin relativt stora ledning tog Jari och Jon det väldigt lugnt på sista sträckan för att inte riskera en avåkning på den isiga vägen. Men det blev nästan för lugnt eftersom Lindqvist samtidigt gjorde en rejäl satsning och tog in cirka tio sekunder. Det fattades dock fortfarande två sekunder så Jari och Jon kunde ta hem segern i det öppna östgötamästerskapet för tredje gången.
Trea i Marknadsnatta blev Tobias Gustafsson som med sin Mitsubishi hängde med mycket bra i toppduons tempo. Men han råkade ut för en punktering på den tredje sträckan och förlorade där en hel del tid.
- Vi är mycket nöjda med att kunna avsluta säsongen med en seger och dessutom bli ÖÖM-mästare, men med de svåra förhållanden som rådde idag var det faktiskt inte särskilt roligt att åka rally, säger Jari.

03-10-25 Marknadsnatta V. Östergötlands MK 25 oktober
Totalt
1) Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, Ford, 21.52.60, 2) Mikael Lindqvist, SMK Östgöta, Ford Escort WRC, 21.54.70, 3) Tobias Gustafsson, SMK Östgöta, Mitsubishi Evo 6, 22.20.10, 4) Niklas Lundkvist, Eskilstuna MK, Volvo 240, 22.32.50, 5) Simon Johansson, Filipstads MC, Volvo 242, 22.51.40, 6) Roland Eliasson, SMK Östgöta, Volvo, 22.57.50, 7) Mikael Brodd, Västra Österg. MK, Opel Kadett Gsi, 22.59.80, 8) Timo Huovinen, Finspångs MS, Volvo 940, 23.02.00, 9) Martin Liljeblad, SMK Eksjö, Volvo 740, 23.13.10, 10) Robert Forsberg, Bärke MK, Volvo, 23.15.50
Suzuki Cup 1) Ulf Berggren Kil 23.53.1, 2) Tobias Wahlström Katrineholm 24.13.9, 3) Kent Persson Säffle 24.32.3, 4) Pierre Skytt Eskilstuna 24.35.6, 5) Magnus Eriksson Eskilstuna 26.15.5, 6) Pelle Bertilsson Värmdö 26.21.8, 7) Erik Backjanis Lima 29.46.1, Lena Pettersson Arboga Brutit, Joacim Örneus Hallsberg Brutit, Andreas Abrahamsson Brutit
Resultat Marknadsnatta pdf

03-10-23 136 bilders-reportage från Rikspokalen
Nu ligger det ett 136 bilder stort reportage från SMK Örebros Rikspokalen uppe på www.motorsport4sale.com med bilder från den dramatiska vänsterkurvan på SS2 och bilder från målet i Örebro. Till det också tre små filmklipp från tävlingen, bland annat på totalsegrarens Eddie Hörbings avåkning!

03-10-22 Värmlänningen Kent Larsson kan vinna Rally ÖÖM
Det finns tre stycken rallyförare som har chansen att vinna Rally ÖÖM i år. Vem som blir det kommer att avgöras när Västra Östergötlands MK kör sin Marknadsnatta på lördag. Den som ligger bäst till är värmlänningen Kent Larsson, MK Team Westom som nu leder Rally ÖÖM på 62 poäng och eftersom alla tävlingar räknas har han en stor möjlighet till det. Han brukar toppa Grupp H-klassen med sin Volvo 240 och vara långt framme totalt. De två övriga kör i den fyrhjulsdrivna klassen och det är östgötaförarna Mikael Lindqvist, SMK Östgöta och Mjölbyföraren Jari Saarinen i var sin WRC-Ford Escort. Mikael är sju poäng efter och Jari nio poäng efter Kent. Det bådar för en riktig stenhård fight i skogarna söder om Skänninge där tävlingen avgörs med fyra specialsträckor pä lite över tre mil. Det finns även en fjärde förare som har chansen till mästartiteln men då måste alla tre före honom misslyckas helt. Det är Pär Carlsson, Flens MS som då måste vinna sin klass och vara bland de fem i topp.
I B- C-förarcupen kommer troligen mästartiteln att gå till en gotlänning nämligen Johan Holmberg. Han leder med nitton poäng och behöver två för att vara säker men det kan hända mycket i en rallytävling. De två som kan snuva honom är Mårten Rydh, Linköping och och kompisen från Gotland Jonny Hederstedt.
Tävlingsledaren Tommy Andersson är väldigt nöjd med att det anmält så många som 170 ekipage till Marknadsnatta och säger att bäste ekipage vinna årets upplaga av tävlingen.
Thomas Godhe

03-10-21 Bilder från Rikspokalen
Min sida www.sportfoto.just.nu är uppdaterad med drygt 280 bilder från Rikspokalen Örebro. För övrigt finns där nu över 5000 bilder..

03-10-21 Magnus Henriksson startar i 3 Städte Rallye
Henriksson MotorSport startar med sin SAAB 93 Kit Car i 3 Städte Rallye i Straubing, Tyskland kommande helg. Rallyt ingår i det Europeiska och det Tyska mästerskapet och är det näst viktigaste rallyt i Tyskland efter Rally Deutschland.
24 mil fördelat på 17 specialsträckor väntar de 75 startande och underlaget är blandat asfalt och grus. Totalt mäter rallyt dryga 75 mil.
Rallyt börjar med "shake down" onsdagen den 22: a oktober. Under torsdagen den 23: e är det besiktning och rekognosering av sträckorna. Själva rallyt startar vid tvåtiden på eftermiddagen på fredag och målgången är vid sjutiden på lördag.
Följ vår och de andra svenskarnas framfart i rallyt på:
www.3-staedte-rallye.de
//Henriksson MotorSport
www.mhmotorsport.com

03-10-20 Bildreportage från Salasprinten och finska F-cupen!
Nu ligger det ett 54 bilder stort reportage uppe från SMK Salas tävling Salasprinten. Det är bilder och bredsladdar från alla de tre åken.
Till er som är nyfikna på hur dom kör rally i Finland finns det också ett reportage från Lammi där finalen i F-cupen kördes.
Allt på
www.motorsport4sale.com

03-10-19 Bilder från Fridaspecialen i Vänersborg.
www.racebilder.nu/ är nu uppdaterad med några enkla bilder från dagens rally i Vänersborg.Eddie Hörbing vann Rikspokalen.
www.racefoto.no

03-10-18 Rikspokalen SMK Örebro 18 oktober
Totalt
1) Eddie Hörbing, Degerfors RC, Toyota Corolla WRC, 12.43, 2) Martin Stenshorne, NMK Modum & Sigdal, Mitsubishi Lancer, 12.53, 3) Tobias Gustafsson, SMK Östgöta, Mitsubishi Lancer Evo VI, 13.20, 4) Asko Alanen, Degerfors RC, Toyota Celica, 13.28, 5) Leif Peterson Göteborgs MF, Opel Corsa, 13.32, 6) Lars Hedqvist Munkfors MC, Toyota Corolla, 13.38, 7) Joachim Westerlund, Vallentuna MK, Mazda 323 GTR, 13.38, 8) Tomas Andersson, MK Kopparberg, Mazda 323, 13.39, 9) Kent Larsson, MK Team Westom, Volvo 242, 13.46, 10) Björn Jacobsson, Värmdö MK, Subaru Legacy, 13.47
Övriga resultat
SMK Örebro

03-10-15 Tredje generationen Henriksson påbörjar sin rallykarriär
Första svensk på FordRallyeAcademy blir Viktor Henriksson, en rally-tokig 15-åring från Haninge som tog flyget igår över till England för en provdag på FordRallyeAcademy.
FordRallyeAcademy är det absolut första steget i "the Ladder of Opportunity" inom FordRallyeSport. En ungdomssatsning för att introducera ungdomar för rally sporten samt att ge chansen för de intresserade till att prova på att tävla inom rally sporten. De som håller i utbildningen är själva rutinerade förare som har tävlat eller fortfarande tävlar aktivt inom motorsport. FordRallyeAcademy drivs direkt under FordRallyeSport varför utbildningen enbart hålls i England.
Uppläget är att man först har en "Prova på dag" och därefter får möjligheten till att gå de tre stegen i rally-utbildningen innehållande.
Rally sportens grunder.
Noter/Notläsning.
Körnings träning med den speciellt framtagna RST bilen.
Media träning.
Bilunderhåll.
Och det hela avslutas med ett mästerskap innehållande 10 tävlingar med avslutning på en utvald special sträcka på Wales Rally GB som ingår i rally-VM.
Bilarna som änvands är speciellt framtagna träningsbilar, Ford Rallye Sport Trainer RST. FordRallyeAcademy är öppen för alla ungdomar som är 13 till 17 år, ingen tidigare erfarenhet krävs. Mer inforamtion om FordRallyeAcademy kan den som är intresserad hitta på nätet på
www.fordrallyeacademy.com
Viktor som har rally nedärvt i blodet då hans farfar är ingen mindre än den välkände inom rally kretsar, Janne Henriksson som tävlade framgångsrikt från 60 talet till och med början av 90 talet. Men också brorson till Patrik Henriksson som är mer bekant som kartläsare åt Andreas Eriksson som i år vann Rally-SM guldet i sin Ford Focus RS WRC.
Hittils har Viktor tävlat framgångsrikt som junior inom folk-race och som uppvärmning inför denna dag så deltog Viktor i ett lång-lopps race i Linköping i helgen som gick, där han inte behövde skämmas för sin framfart då han fick 7:de snabbaste tid i tävlingen vilket är väldigt bra för att vara första gången han satt in asfaltsbil.
Vi önskar Viktor lycka till och kommer att följa med spänning på vad som kommer ut av hans testdag i England.
Johan Paananen

03-10-15 50 bilder stort reportage från S1-sprinten
Enköpings MK arrangerade sin populära höst-sprint på S1 utanför Enköping. 80 startande gjorde upp under tre åk om att sätta den bästa tiden.
Nu ligger ett 50 bilder stort reportage från tävlingen uppe på
www.motorsport4sale.com med bredsladdar och höbalar från alla de tre åken

03-10-14 50 bilder stort reportage från Rejmerallyt
Nu finns det ett 50 bilder stort reportage från Rejmerallyt uppe på www.motorsport4sale.com med bilder från SS1 och SS3.

03-10-13 Resultat Rallysprint Rudskogen 11 oktober pdf

03-10-12 Resultat Sala Sprinten SMK Sala 12 oktober pdf

03-10-12 Resultat Rally Flygstaden SMK Söderhamn 11 oktober pdf
Tio i topp
1) Klas-Göran Ryrlén, Vänersborgs MK, Ford Escort RS 1600, 14.40,83, 2) Mikael Lundberg, SMK Gävle, VW Golf, 14.43,40, 3) Anders Bergqvist, Dals MK, Ford Escort, 14.57,60, 4) Dick Larsson, Kilafors MK, Opel Kadett, 15.05,39, 5) Mattias Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 15.17,93, 6) Göran Nyström, SMK Söderhamn, Mitsubishi Evo7, 15.29,73, 7) Lars Sjöström, SMK Hälsinge, Peugeot 306, 15.33,57, 8) Sten Engqvist, Dals MK, Volvo 240, 15.43,56, 9) Daniel Lundberg, Skepptuna MK, Renault Clio, 15.47,47, 10) Henrik Andersson, Säffle MC, Volvo 740, 15.53,39

03-10-11 Saarinen kör rally i Estland
Nästa tävling för Jari Saarinen och hans co-driver Jon Magnusson blir ett riktigt äventyr - Saaremaa Rally i Estland. De har tillsammans med flerfaldige svenske mästaren Mats Jonsson och hans co-driver Johnny Johansson blivit speciellt inbjudna dit av tävlingsarrangören. Tävlingen genomförs 17-18 oktober och alla sträckor är förlagda på den 2673 kvm stora ön Saaremaa, som ligger sydväst om det estländska fastlandet.
Rallyt startar med tre sträckor på fredagskvällen, varav två körs på Kuressaares gator, som är öns största stad och tillika huvudort för rallyt. Lördagen består av tio sträckor och första bil beräknas rulla över målrampen kl 18.10. Av de totalt 99 anmälda ekipagen hittar man fem WRC-bilar och med största sannolikhet är det också bland dem man bör hitta vinnaren av tävlingen. Till skillnad mot vad vi är vana vid i Sverige så finns det inte bara pokaler utan även prispengar att kämpa om. Totalsegraren belönas med hela 4000 ¤.
De fem WRC-bilarna startar först och startnummer ett finner man på den Toyota Corolla WRC som tillhör estländarna Margus Murakas/Toomas Kitsing. Därefter följer i tur och ordning: Mats Jonsson/Johnny Johansson, Ford Escort WRC, Thomas Schie/Ragnar Engen, Norge, Toyota Corolla WRC, Matiss Mezaks/Arnis Ronis, Lettland, Ford Escort WRC och Jari Saarinen/Jon Magnusson i sin Ford Escort WRC.
Redan på tisdag kväll är det dags för Saarinen/Magnusson och Jonsson/Johansson att åka på båten till Tallinn, Estland. Onsdag morgon är båten framme i Tallinn och sedan blir det bilfärd till Saaremaa för att påbörja rekognoseringen av sträckorna samt skriva noter. Torsdagen fylls även den med rekognosering och notskrivning. De båda serviceteamen anländer sedan till Saaremaa samma dag som tävlingen startar.
- Det blir en lite annorlunda tävling jämfört vad vi är vana vid, men vi ser fram emot den och hoppas att det inte bara ska bli ett spännande äventyr utan även att vi ska kunna vara med och slåss om segern, säger Jari.
Ytterligare information finns på tävlingens hemsida:
http://www.saaremaarally.ee/

03-10-09 Super Cupen i Rally tvingas flytta tävling
SBF har utökat SM med ytterligare en vinterdeltävling. Nu är det klart att Vännäs kör och då blev det den 28 februari, samma dag som Super Cupen i Stugun.
Robert Johansson:
- Vi har på Stuguns förslag tagit nytt datum den 24 januari, det enda lediga datumet som finns att uppbringa. Det blir egentligen alldeles för tätt mellan tävlingarna, men vad finns att göra? Det är bara att gilla läget !

03-10-08 Rally på TV
Viasat Sport sänder finalen i SuperMästerskapet nedanstående tider:
Onsdag den 8 oktober kl. 21.30
Torsdag den 9 oktober kl. 18.30
Fredag den 10 oktober kl. 16.00
Söndag den 12 oktober kl. 02.40
Se när Mats och Evelina tar hem mästeskapet genom att komma... Nej det få ni se.

03-10-08 Patrik Sandell aktuell för juniorlandslaget
Patrik Sandell är för 2004 uttagen i Svenska Bilsportförbundets observation grupp till juniorlandslaget. Patrik är som enda uttagna norrlänning tillsammans med tre andra svenska juniorer uttagen till Svenska Bilsportförbundets junior Elitsatsning (JES). En observationsgrupp direkt under Sveriges Juniorlandslag.
Patriks kommentar:
Det känns jättekul att vara en av fyra i hela Sverige som har fått en sådan här chans. Extra roligt eftersom experterna säger att det svenska juniorlandslaget är en av det bästa i hela värden!!!
En första träff sker i början på november på RF.s kursgård Bosön i Stockholm, där genomförs bl a fysiologiska tester, kostlära mm.

03-10-06 Flyt för Bröderna Oscarsson
2 X Vinst för Bröderna Oscarsson inom en vecka Mikael Oscarsson vann Nyby-rundan 28 Sept (3a totalt)i Mk2 Escorten. Johan Oscarsson Totalvann 28:e Rejmerallyt  4 Okt (1a totalt) 
Båda bröderna är kanonnöjda med sista "styrningarna. Micke som haft problem läckande topppackning på "Sprint-Escorten" har fart på grejorna igen.
Johan började trevande i Örebro ("notrostig"),men slog knock med en idiot-tid på dagens längsta och finaste SS (den sista)där allt stämde.
Micke kommer nu "testa" Cosworthen för första gången i veckan (på hyrd-väg).
Läs mer på
www.oscarssonrally.com

03-10-05 S1-Sprinten Enköpings MK 5 oktober
10 i Topp
1) Dick Larsson Rasbo MK Toyota Celica, 2.47,57, 2) Dick Wicksell SMK Uppsala Subaru WRC, 2.49,14, 3) Sören Olsson Films MK Ford Escort, 2.57,29, 4) Dan Jurå SMK Uppsala Mazda 323 GTR, 3.00,03, 5) Mikael Åhman Films MK Ford Sierra, 3.00,35, 6) Olle Andersson Mälaröarnas MK Ford Escort, 3.02,17, 7) Mats Jonsson SMK Uppsala Mitsubishi Lancer, 3.02,35, 8) Lars Davidsson Enköpings MK, Renault 19, 3.03,50, 9) Håkan Eriksson Örsundsbro MK Mazda 323, 3.03,90, 10) Joakim Lindh Almunge MK Mitsubishi Evo 5, 3.04,26
Hela resultatlistan pdf

03-10-05 Rättelse ang. förarmöte Sö/Vä Bsf
Trots att rätt uppgifter skickats till SBF, har tryckfelsnisse varit framme. Således står det fel hos SBF, och i IB samt Bilsportbörsen. Förarmöte Rally i Södermanland/Västmanland's BSF, SKER DEN 8/10 kl.19 i EMK's klubbstuga, och INTE den 18/10 som felaktigt publiceras. Viktigt att många kommer för att diskutera rallyframtiden i distriktet!
Motorsport-Info. Katrineholms MK

03-10-05 David Walfridson en vinnare i finalen!
Med ny kartläsare i högerstolen, Andreas Johansson från Säffle, tog David Walfridson från Torsby hem helgens sista deltävling i Renault Clio Cup.
- Det var lite nervöst de första kilometrarna, men sen stämde det perfekt, menar David och öser beröm över sin nya kartläsare som inte åkt tävling på ett helt år. Nervositeten i högerstolen verkade då inte göra något på tiden på den första specialsträckan. David körde in som delad snabbaste tvåhjulsdrivna bil med sin silverglänsande Renault Clio Sport. Tävlingen fortsatte i samma stil för David och segern i Renault Clio-gänget skrevs till 5 sekunder före Johan Lund.
Nu är det första året i Renault Clion över, det så kallade läroåret, för David och hans rallyteam, facit i Clio-cupen blev en total andraplats. Året har varit en blandning av både dur och moll. Bitvis har David varit mycket snabb och detta har blandats upp med både växellådshaverier och en rullning.
- Det har varit svårt att ställa om från Volvoåkat, menar David. Sju år i en 240 sätter sina spår.
- Jag kommer på mig i början av tävlingar med att försöka köra som med Volvon, och får ta om svängarna både två och tre gånger, skrattar David. Jag vill passa på att tacka alla sponsorer, mekaniker och alla ni andra som varit med och hjälpt till för att ni gjort den här säsongen möjlig, avslutar David och blickar framåt mot ännu en säsong med teamet och Renault Clion.
Anders Ekström

03-10-05 Fjolårsmästarna i Västra höll undan i år också.
När sista deltävlingen i Västras Öppna Rallymästerskap, Nora MK:s ÷Rejmerallyt÷, avgjordes på tre sträckor i Kilsbergen tog en efteranmäld förare hem totalsegern. Med sin Ford Escort vann SMK Södermanlands Johan Oskarsson, 23 sekunder före Östgötas Tobias Gustafsson och Kils Mikael Gustafsson. Ingen av ledarna i de två mästerskapen kom till start, men de vann ändå. Arvikas Kent Larsson var ju redan klar, medan Bengt Thorsell skulle kört, men rasade sin växellåda dagen innan. När Fägres Håkan Svensson bara blev fyra i fyrhjulsdrivna klassen, höll Thorsell undan med fyra poäng. Som trea kom Mikael Gustafsson också trea i mästerskapet. Efter suverän körning klättrade Karlstads Patrik Gerdin upp som tvåa i tvåhjulsdrivna mästerskapet.
Rallyt kördes i duggregn och efter två sträckor var det sekundraffel om totalledningen. Johan Oskarsson och Tobias Gustavsson var sekundlika, sju sekunder före Mikael Gustafsson och tio före Håkan Svensson. Men sedan fick Oskarsson rejäl fart på forden och utklassade allt motstånd. På sista sträckan var han 16 sekunder före Mikael Gustafsson och 17 före volvofriskusen Patrik Gerdin. Tobias Gustavsson körde punktering och var slagen med 23 sekunder.
I tvåhjulsdrivna klassen var det hårt om sekunderna. Patrik Gerdin vann till slut. Tvåan Markus Hällbo från Säter var slagen med sju sekunder. Gunnarskogs Lars Andersson körde sin första tävling som A-förare och var bara åtta sekunder efter. Varas Bengt Carlsson, som höll en delad andraplats i mästerskapet, fick inte till det, blev poänglös och rasade till fjärde plats.
Slutställning i VBF:s Öppna Rallymästerskap 2003:
Klass 4WD:
1) Bengt Thorsell, Skara MK, 39 poäng, 2) Håkan Svensson, Fägre MK, 35, 3) Mikael Gustafsson, Kils MK, 24, 4) Conny Rolfsson, Laxå MK, 20, 5) Eddie Hörbing, Degerfors RC, 15, 5) Johan Oskarsson, SMK Södermanland, 15, 7) Tobias Gustafsson, SMK Östgöta, 13, 8) Anders Prick, SMK Trollhättan, 11, 9) Johan Rudengren, Eskilstuna MK, 9, 10) Roger Gustafsson, Östernärkes RMC, 8, 10) Eddie Gale, Kullings MS, 8.
Klkass 2WD: 1) Kent Larsson, MK Team Westom, 39, 2) Patrik Gerdin, Karlstad MC-Bil, 33, 3) Joakim Rydholm, Dals MK, 22, 4) Bengt Carlsson, Vara MK, 22, 5) Jimmy Olsson, Storfors MK, 19, 6) P-G Andersson, Årjängs MK, 15, 6) Leif Pettersson, Göteborgs MF, 15, 8) Lars Andersson, MK Team Treske, 13, 8) P-A Sääw, V. Östergötlands MK, 13, 10) Thomas Blåder, Filipstads MC, 12, 10) David Walfridsson, MK Ratten, 12.
VBF / Jonny Persson

03-10-05 51 bilder från SS1 på Rejme-Knixen
Motorsport4sale har fått in 51 bilder och bildtexter från finalen på Supermästerskapet, Rejme-knixen, tagna och skrivna av Jonas Berg. Missa inte dramatiken från den knepiga kurvan en bit före mål på den första sträckan

03-10-02 Supermästerskapet blir Super Cupen i Rally
Säsongen 2003 är över i och med Rejme Knixen i Askersund.
- Det var en mycket fin tävling MK Ran arrangerade. Toppenvägar, bra serviceplats och allmänt mycket bra ordning. Dessutom en av dom pampigaste prisutdelningarna jag har sett i såna här sammanhang, berömmer administratören Robert Johansson.
I samband med prisutdellningen lämnades förslag på nytt namn efter påtryckningar av SBF.
- När det gäller nästa års namn, så kan jag nu konstatera att majoriteten nappade på "Super Cupen i Rally", Så då får det bli så !!!
Tävlingarna 2004
31 jan. Dan Anderssons Minne, Wesmanklubbarna, Ludvika
28 Feb. Z-Trofén, Stugun
13 Mar. LBC- Ruschen, Lima
24 Apr. Kong Christian Race, Kristianstad (Glimåkra)
14 Aug. Snapphanerallyt, Hässleholm
4 Sep. Gästabudstrofén. Nyköping

03-10-01 90 bilder från Skepptunas C-förartävling
Nu ligger det ett 90 bilder stort reportage från Skepptuna MK´s rallytävling lördagen den 27:e september uppe på www.motorsport4sale.com med bilder från SS1, SS4, SS5 och depån.


Här finns notiserna från augusti-september 2003

Här finns notiserna från april-juli 2003

Här finns notiserna från januari-mars 2003